Sreda, 24.04.2019.

11:23

"Sada je mnogo gadnije, odnos Zvezde i Budućnosti sve samo nije normalan"

Direktor ABA lige Krešimir Novosel je za “<a href="http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:790845-NOVOSEL-ZA-NOVOSTI-Uzdrmani-su-temelji-ABA-lige?fbclid=IwAR0yVu60Misbj5fcqDcpd_gz3w-vAXlAsn9IiThoYdSfZ0NVTSdfh4dYAtg" class="text-link" target= "_blank">Večernje novosti</a>“ rekao da su temelji regionalnog takmičenja uzdrmani.

Izvor: SV

"Sada je mnogo gadnije, odnos Zvezde i Buduænosti sve samo nije normalan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

282 Komentari

Sortiraj po:

Sir Oliver

pre 4 godine

Ne treba bežati od lične odgovornosti i odgovornosti rukovodstva lige. Gde ste bili prošle godine i ko je organizovao nevidjenu sudijsku kradju prošle godine u finalu ABA lige? Pa naravno, rukovodstvo lige. Još prošle godine je trebalo poništiti finale. Kolike su bile kazne za loše organizacije utakmice u Podgorici prošle godine? I kolike su bile kazne za sudije kao što je Hordov koji prošle godine samo što nije presecao lopte Zvezdinim igračima i davao koševe za Budućnost?

mirko

pre 4 godine

znamo vrlo dobro ko je odgovoran za ovakvu atmosferu koja je vladala u beogradu.evo ga gostuje svako jutro na pinku,happy tv i prvoj

Marko

pre 4 godine

Dobar im zahtev sto to nisu ucinili u trecem mecu pre bi zavrsilo ovako je otislo van kontrole.Zvezda nije Buducnost. Zvezda je evropski tim.Nadali se pomoci i zastitili Evropom toliko su mali ti crnogorci bez obraza i pameti..Mislili ako im je hrvat trener da mogu sve,cak je taj trener podrzao treci mec i posle Beograda naglasio kako ce docekati Zvezdu u Moraci...Moraca je odigrala svoje,, sami su crnogorcici krivi...

dragan

pre 4 godine

@znalac odmori mali. Ispali ste u polufinalu, odavno, vreme je da se pomiris i to je to. Zasto Pukl nije reagovao? Valjda je navikao na mnogo gore stvari u Pioniru od maga Duloa, pa mu ovo nije bilo strasno

miro split

pre 5 godina

Di su ona lipa vrimena u osvit balkanskog klanja devedeseti?
I onda se usrid Beograda pljeskalo Rađi, Kukoču i Perasoviću.
Zabranite sport i sve kontakte između nacija i država.
Kad nemate mozga ne triba van ni svitlo.
Ali će te ikad išta i pročitat u životu?
Nek bude mrak.

mnogo lepo

pre 5 godina

zvezdaši su u ove 3 domaće utakmice potpuno opravdali svoj nadimak kojim ga svi drugi zovu, oni sami ga sa ponosom nose, a ne radi se o "delije".

Znalac

pre 5 godina

Dali je moguce da je Pukl koga su u prvoj utakmici navijaci u Pioniru vukli za ruke, dodirivali ga i ometali pri sudjenju a on nekoliko puta prekidao utakmicu, naterao Buducnost da izadje na teren.Pa sada je svima jasno o cemu se radi.
Ovogodisnje neregularno finale zbog same kosarke kao sporta treba ponistiti.

Znalac

pre 5 godina

Vi i vas management ste jedni od najodgovornijih za to sto se desilo.Da ste vi reagovali ostro posle pljuvanja i vredjanja klupe gostiju posle prve utakmice i kaznili domacina sa praznim tribinama za sledecu utakmicu niti bi u Podgorici bilo problema a niti u eventualnoj petoj u Beogradu a tako pustili.Kakva pravila glavni sudija moze da iceni protivnicki tim, ovo nema nigde.
A sto vi neobjavite sta ste vi nasli posle vase analize, gosin Novosel i kompanija?

gru

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24) # Link komentara

Ne postoji mrznja Srba i Crnogoraca. Postoji samo mrznja Milogoraca i prema Crnogorcima i prema Srbima.

united, united, united!!

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24)

ne valja spajati politiku i sport. to je najgora stvar. inace vidim da nisi skolu ucio ili te nisu ucili da je kraljevina srbija skupila srbe iz cg na nekoj skupstini i proglasila ujedinjenje dvije drzave. e tad je srpska zandarmerija cinjela sprdnju po crnoj gori. coviceva prica ide tom magistralom.

filip

pre 5 godina

Navijačke karte i kamere, pa svakom pojedinačno po zasluzi. Baciš upaljač 200€ kazna, baciš stolicu 1000€, pljuneš 100€. Iskreno sve se može ako se iskreno hoće.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Heide Kreso da izbacimo Zvezdu i Partizan iz Lige,time cemo osigurati Cedeviti ili Zadru makar jednom prvo mesto.Mozda si pretrpio Strah u PG. kad ti se tek drugi dan posle pete utakmice sjecanje polako vraca pa mozes da usporedjujes gde je bilo losije.Jadni vi funkcioneri niste u stanju da odlucite sta i kako biti prvak.

neutralni felsh

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica. 
(banjaluka, 24. april 2019 15:51) 


Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje.. 
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???
(Djuro, 24. april 2019 16:49)


dobro da se tvoj dodik razume...

Ti si

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!
(Kanta, 24. april 2019 15:36). U interesu ekipe koja nije dobila nijedan meč na strani u plej ofu.

Nele

pre 5 godina

"Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?
@ValterNBG"
Neutralan teren? Znaci sve jedno da li si prvi ili cetvrti u ligaskom delu, nemas nikakvu prednost? imas li ideja do kojih ce to namestanja dovesti? Da ne pricam da ce se igraci vecinom dovoditi u januaru pa ce ceo prvi deo sezone biti beskoristan.

ArDzej65

pre 5 godina

Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!
(Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače, 24. april 2019 13:10)
Znaci na povike iz publike i pljuvanje klupe sa rezervnim igracima kroz zastitnu ogradu vi ste resili da sidjete na teren i da to radite direktno u lice sa metar razdaljine i usput da bacite par topovskih udara pod noge igraca a klupu da za spete sa srafovima i tiplovima i ponekom dobacenom loptom,pa sta ste vi doziveli od doceka u Beogradu a da niste to uradiIi u vasem doceku

Par

pre 5 godina

@izađi mala
Ko ume da čita, njemu je jasno. Pročitajte rečenicu do kraja. Čovek je lepo rekao da su i navodno prošlogodišnje dogovaranje oko sudija sa čelnicima BUD i navodni dogovori sa Čovićem ove godine oko ne zna ni on čega neistiniti. Svako dobro.

mich

pre 5 godina

Jaa

Nabroj mi jos 5 funalista...hahaha pa ko to pamti i koga je to briga, sto se tice meca sa Bahernom, UBILI smo ih od fudbala u oba meca to sto si mnogo mali pa samo gleda YOU TUBE tvoj problem, pogledaj onda i mec MU vs CZV u super kupu evrope da vidis STA JE DOMINACIJA, a opet smo izgubili 1-0 ali toliko smo VELIKI da se ne krijemo iza poraza koga briga za FINALISTU...pritom CZV ima i finale UEFA kupa ali opet kazem koga briga za finalistu, samo se mali "grobarcici" dice porazom.

Јабучило

pre 5 godina

@ Добијена је промоција лиге

Ма сјајно. Цела бивша Југославија + Олимпијакос имају цело једно место у ЕЛ.

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

@Марко: Osvojen Mitropa kup '78, četvtrfinale KPK 89', osmina finala Lige evrope 2003.,što predstavlja najbolji uspeh nekog kluba u Srbiji od raspada Jugoslavije.

ArDzej65

pre 5 godina

@Podgoricanin
znaci po tebi opravdava ih sto su pljuvali Covica a ne Topica i kazes niko nije udarao igrace, pa ni u Beogradu niko nije udario igrace,bilo je zaletanja na igrace a zamisli sta bi vasi sinovi ministra i doktora uradili da su im igraci uzvratili pljuvanje i gadjanje loptom kao sto su to uradili Popovic i Kol

mich

pre 5 godina

max

I ako je moguce da to bude Partizan koji vec 4 godina ne mozecda prodje u finale iste...dosta vise sa tom demagogijom, koje bre drugo mesto pored nacija od 70+miliona stanovnika Francuska, Nemacka, Spanija, Rusija...bitan je biznis a ne tami neki KIKIRIKI TIM...

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu 
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale
(On, 24. april 2019 15:00). Niste nikoga zgazili, već ste imali ludu, ludu sreću. A inače niko živi ne zna ta vaša finala.

ja

pre 5 godina

"tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice (Saša Pukl). Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige“

Bokanove slovenačke sudije...Pukl direktno odlučio šampiona.

Goran

pre 5 godina

Реално је 3:0.
Да Репеша неодговорним изјавама није додатно наелектрисао ситуацију и да се није десио вандализам на трећој утакмици било би убедљивих 3:0.

nema pravde

pre 5 godina

Fudbalska utakmica Vojvodina - Partizan prekinuta u NS zbog skandiranja Grobara, tu se primenjuje zakon o sportskim priredbama.

Kako onda nije prekinuta prva utakmica u Beogradu? Razliciti arsini.

Dajte panterima igara za napacene dusice, hleba im ne treba.

ja

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da li je realno da nisi shvatio da je to rekao ironično. Ajoj...

Djuro

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica.
(banjaluka, 24. april 2019 15:51)





Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje..
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???

nazdravlje

pre 5 godina

rasturite ligu i svako svoje prvenstvo kao ranije!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ognjen, 24. april 2019 14:54)

I onda klanj Zvezda Partizan,saopstenja tek bice,frja,tenzija deset puta vise.
Moze i ta liga,ali igrace prvak FIBA ligu.
Kad nesto napisete,malo ipak dajte dozu reanosti i sagledajte za i protiv necega. Vidis da jedva daju ABA ovoj sadasnjoj jedno mesto.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 5 godina

@Vesko

Potpisujem sve što si rekao. Gledam decu u Pioniru, pevaju "Ubi....", jer čuju, vide, kopiraju starije. To sam video isto u Podgorici, tokom prenosa, par puta. Nije to sport, nije to košarka. Ovo je prošlo kako je prošlo, nema sad vraćanja. Kazniti i jedne i druge po par utakmica bez publike u sledećoj sezoni uz uslovnu kaznu diskvalifikaciju terena za celu sezonu (ako ponove sličan incident). Ili eventualno kao u Turskoj, mogu žene i deca do 10 godina. Moramo izaći iz ovog blata nekako, svi zajedno...

dragan

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi"
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Boze, koliko nepismenih prati vesti. I ne razumeju sta je rekao.

Sequla

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Citaj majka mu stara, rekao je da je u trecoj bilo velikih propusta, pa da se reagovalo i za cetvrtu su uklonili ljude sa parketa i prva tri reda i da je posle toga bilo `relativno normalno` ....

Buducnost nema prava na nikakve price, tuzbalice, 3 meca u finalu 100 razlike, docekali su u trecu utakmicu igrace... tj nema potrebe vise ponavaljat ono, svi su vidjeli kako , tako da je tu KRAJ PRICE, da u Podgoricu nije bilo nicega, sem pjesme, onda OK, postojao bi razlog za pricu o nekakvom `lincu, ciglama, avionima, letecim tanirima u vugla`, ALI ovako NE i tacka.. Cinjenica je da je Buducnost pukla velike pare u tim, cinjenica je da nisu pogodili SKORO NISTA sto se tice pojacanja, a na kraju CINJENICA je da je Zvezda bez dva najbolja igraca oladila Buducnost sa preko 40 razlike sto se nikad nije desilo u istoriji ABA lige, tako da ...... hvala, dovidjenja...

ValterNBG

pre 5 godina

Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?

Nebo

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (duledudule, 24. april 2019 14:13)
Ma samo zbog te scene je trebala utakmica da se prekine. Čovek igrao finale protiv Drim tima, čuvao čak i Šakila, a onda neki dekadentni plitkoumni pilićarski ološ krene da ga napada.
On je naša legenda, a ko to ne zna mora da se podseti.

Kome zakon lezi u topuzu....

pre 5 godina

Ljudi,rezultat govori sve!Na svu srecu,pobedila je NAJBOLJA EKIPA-ZASLUZENO! Na ovim prostorima nije receno da najbolji pobedjuju,NEKAKO TO NIJE NORMALNO????

Ајде@

pre 5 godina

Па у једну руку, и лоша реклама је добра реклама за лигу.
Да ми је неко пре пар година причао да ће бити оваква фрка за трофеј АБА лиге, рекао бих му да је луд. Значи, лига је добила на значају. А изгледа није могло другачије, но кроз ову теревенку.
Странци ће сад још више долазити у њу, јер онај ко прође решето кроз исту, тај може играти било где. А тај странац сигурно неће доћи због играња националне лиге. Оснивањем Друге АБА лиге је такође направљен пун погодак.
Квалитет лиге је подигнут доста уопштено.
Само се надам да ће господа из свих екипа схватити да овакве ствари које су се дешавале прошле године у Подгорици и ове у БГД и поново тамо, никоме добро неће донети.
Добијена је промоција лиге, ајде сад да те ствари такође доведемо у ред. А публика нека скандира шта хоће, само да терен буде недодирљив за никога, сем за играче. Да се не понове такве ствари.

On

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale

Марко

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

У дуелу са Бајерном Звезда је била много боља. После првог полувремена у Београду Звезда је требало да води са најмање три гола разлике. Панчев, Бинић и Савићевић су имали стопстотне шансе, а на самом почетку Просинечки је имао један веома опасан ударац који је једва Ауман извадио из ракљи. У другом полувремену поново је Бинић имао један шут после кога је лопта прохујала уз саму гол-линју, али није било никог да је убаци. Панчев се у другом полувремену два пута нашао очи у очи са Ауманом. Поред датих голова, Бајерн је имао још две шансе, када је Волфарт погодио стативу и непосредно после другог гола када је Стојановић одбранио. Звезда је више заслужила титулу од Партизана јер је Звезда годинама имала тим који је био конкурентан у Европи, али су се увек дешавали неки необјашњиви порази (вероватно продато полуфинале КЕШ-а Панатинаикосу 1971 чиме је завршена иградња стадиона и постављање рефлектора, Милан због магле 1988, Реал после голова у гостима 1987. након што смо их прегазили у Београду, финале купа УЕФА против Борусије 1979. због непостојећег пенала). Партизан је након 1966. године без значајнијих резултата у Европи, па чак и у домаћем првенству до распада СФРЈ.

sloga

pre 5 godina

Nadam se da će Čović ostati pri svojoj izjavi datoj pre pete utakmice" bez obzira ko pobedi treba preispitati učešće srpskih klubova u regionalnom takmičenju". Ova liga je mnogo unazadila srpsku košarku, dok je dala vetar u leđa drugim zemljama u regionu. Naši klubovi nemaju finansijski dobitak od ove lige,glavnu reč u naša dva kluba vode stranci, mladih košarkaša skoro da nema...Potrebno je vratiti se domaćem takmičenju, pa makar i negirali u evropskim takmičenjima sledećih nekoliko godina,jer je u pitanju budućnost naše košarke.

Kanta

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!

Začarani krug

pre 5 godina

ABA je kopija NBA (privatna liga kao i EL ) ali na Balkanu sa mizernim budžetima to liči na šta liči. Liga se igra radi razvoja domaćih igrača a pošto para nema iole vredan domaći igrač ode sa 17-18 godina a ABA služi kao "izložba" stranaca (vodeći timovi imaju po 5-6) da bi vrteli neku lovu i još 5,6,7 domaćih koji uglavnom služe kao podrška strancima.Ako omanete sa strancima propade sezona i sva ulaganja. To stanje traje već 10-15 godina a kvalitet košarke pada a padaće i dalje jer se kraj ne vidi a rešenje je opet u parama kojih nema.

Podgoricanin

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica???
Ko su ti ljudi Covicu?

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.
(Jovan, 24. april 2019 13:57)

Lsko je tebi da pises ovako nesto kada su ti Subotica, Zrenjanin,Pirot.Smederevo,Nis kosarkaski centri u Srbiji. :) :)

ej bre

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes
(Tags, 24. april 2019 13:43)

Hiljadu puta je to dokazana stvar ali panteri ne zele da vide istinu. Nije CZ bila ugasena bila je i dubokom frizu pune 4 godine. Za to vreme navijali ste za FMP kome niko nije mogao da zabrani kako ce da se zove osim cinjenice da je vec postojala KKCZ u zamrzivacu ali ipak je postojala. Zato je dodat prefiks Beograd. Nakon toga se CZ odledjuje jer je na volseban nacin vratila dugove i nastavlja takmicenje mimo statuta KSS kao da se nista nije dogodilo. Ovako nesto nije zabelezeno u svetu sporta NIGDE. Dugovi su vracani ali na mafijasko ucenjivacki nacin, drzava je dozvolila reprogram poreza ali se zaboravlja da je vraceno samo 3% duga.
Cinjenica je da je AV priznao da je za fk CZ izdvojeno 10 puta vise para a da je vasa legenda koordinisao u skladu sa svojom funkcijom raspodelu novca pa je ogroman deo isao u KKCZBG a kasnije u KkCZ. Sve to vam nije bilo dovoljno vec takmicenje nastavljate sa dva kluba. Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...

Srle

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?
(z, 24. april 2019 13:55)
Sa kim je Zvezda(velikim slovima) u losim odnosima i sa kim ste vi koji god da ste u dobrim odnosima. Videli smo i sami kakvi su npr. odnosi Partizana i Buducnosti i da su obrnute uloge (Zvezda/Partizan) ovde bi sve bilo isto. Mozda ti mislis da ne bi ali veruj mi bukvalno bi isto bilo. Iste provokacije, pljuvanja, saopstenja... itd

Rade

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37) 

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ... 
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!! 
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ... 
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...
(Slobodan, 24. april 2019 13:31)

Pa da, neko prvak Evrope tri puta, dva put i jedan put, a neko prvak F9 kupa. Stvarno ste veliki, klanjam se.

stiskavac

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Lik kaze da su presle godine bile price kako je sa Bokanom dogovarao ko ce da sudi a sad sunprice kako se sa Covicem dogovaralo drugo a ni jedno ni drugo nije istina. Ili slabo kapiras ili namjerno na svoj nacin tumacis rijeci. Ali u tome se i razlikujemo, vi protiv ostatka evrope..

Beograd

pre 5 godina

Ljudi, mislim da je pravo vreme da se dozovemo i zapitamo se gde smo to došli. Pre svega mislim na Zvezdu i Partizan. Svakom grobaru treba drago da bude što je Zvezda uzela titulu ispred ove crnogorske bruke, kao i svakom ciganu u interesu da bude “wild card” za Partizan. Nisu nama neprijatelji Bokani, Bartomeui, Pukli, VAR i HAARP.. najveći smo neprijatelji sami sebi braćo Srbi. Stalna prepiranja, saopštenja, podbadanja su se svima na glavu popela. Zar nije adresa i jednom i drugom klubu Beograd,Srbija? Zar treba svojim najprimitivnijim postupcima da onemogućimo ovim talentovanim klincima, kojih je Srbija puna, da pokažu talenat jer jedva čekaju da trpaju ta muda “Evropskim velikanima” u usta. Iskreno se nadam da će u skorijoj budućnosti Beograd imati dva stalna predstavnika u Evroligi i da će svi mediji pisati o srcu, inatu, želji, borbi, atmosferi... da će protivnicima dupe gaće da zvaće kad u rasporedu vide gostovanje u Beogradu. Niste svesni koliko mi je drago kad sam video koja petorka završava utakmicu protiv Budućnosti, Kešelj Zvezdino dete gadja tri poena i prstom u njegove pokazuje. Možda nemamo pare ali imamo inat i srce. Ono srce kad se Dobrić baci u publiku za loptu na +40, onaj inat kad je Kecman uvali Cibosima u sred Zagreba. Vreme je Srbi, verujte mi vreme je.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...
(ej bre, 24. april 2019 14:25)
Kad vam je cika Mirko krenuo u pohod da od cetvorostrukog sampiona (za pola veka postojanja) pravi instituciju, na ustrb svih ostalih klubova, tad nije bilo nikakvih problema? U fudbalu ste imali 11 titula manje, jedno finale protiv Reala i od toga su pokusali da naprave instituciju!?
A, sto se tice para - ko vama daje uopste za pravo da bilo sta komentarisete? Do vasih knjiga poslovanja ni Snouden ne moze da dodje...

pgvpg

pre 5 godina

Ovo vise nema veze sa sportom.Kosarka se izgubila.Zamislite kad smo dosli u situaciju da se raspravljamo dje je bila losije organizovana utakmica i ciji navijaci su bili veci imbecili.Stvorili smo ogromnu mrznju sto nismo smjeli nikako.Ali opet se nadam da ima dobrih ljudi koji nekako sagledavaju ova desavanja malo sire i nece nas situacije sa utakmica natjerati da se narod mrzi.Sportski pozdrav iz Pg (ako vise ima sporta uopste)

Džoni

pre 5 godina

Ne može Čovića dva puta neko da prevesla. Prošle godine se to dogodilo, ali ove godine ništa nije prepušteno slučaju. Zvezda je u obe utakmice u PG mogla da pobedi a sada sam sve ubeđeniji da se namerno išlo na ovu petu da se titula proslavi u BG jer tamo ko zna šta bi bilo. Momci i stručni štab su toliko bili samouvereni i sigurni da smo bolji da to ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Ako je neko gledao izjave naših košarkaša pre ove pete sve mu je bilo jasno, momci su bili spremni da unište i GSW a ne neku tamo Budućnost.

iv13

pre 5 godina

Lepo je neko napisao, Aba je pukla onog momenta kad je ostala na samo jednom Evroligasu.

Sad se svi kolju za to jedno mesto (ako imaju para za to), a ovi koji nemaju, postepeno ce postajati sve... "nebitniji" klubovi, koji ce biti topovsko meso za ove koji se bore za Evroligu.

Slovenci kosarkaski ne mogu da izadju na kraj sa ostatkom ABA lige, isto vazi za klubove iz BiH, Hrvati, Crnogorci imaju kosarkaskog potencijala, ali nema dovoljno moci (ni uticaja) da dodju do tog jednog jedinog mesta.

ABA liga je samu sebe upropastila, pristajuci na uslove na koje nisu smeli, stajuci na stranu Evrolige. Retrospektivno, mozda bi bilo bolje da su se okrenuli FIBI, ali.. kad bi bilo, sta bi bilo.


Baci komad hleba gladnima, gledaj kako ce da se pobiju oko toga. To radi Evroliga ABA liga klubovima.

Стара школа

pre 5 godina

Занимљиво је да уопште не спомиње ТРЕЋУ утакмицу. Да ли је и на њој терен био светиња???

duledudule

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe
(bozza, 24. april 2019 13:49)
ah kako je sve bilo bajno kad je partizan uzimao 5 6 titula za redom...

Mr.Punk

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Prijatelju što dva puta kad si mogao u jednom komentaru.Što se tiče Čovića on je problem samo vama, dominacija boli zar ne bar ne davi igrače ko onaj vaš general.

duledudule

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica??? 
Ko su ti ljudi Covicu?
(Podgoricanin, 24. april 2019 14:18)

Sinovi ministra policije !!! Treba li ti jos neki odgovor milogorac ???

jaa

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu

pero

pre 5 godina

ovo je stvarno sramotno sto se desavalo u trecoj i petoj utakmici. volim vrelu atmosferu u pioniru i u moraci. to nas razlikuje od drugih liga. ALI niko ne smije da napada fizicki igrace. koliko je ljudi uhapseno povodom ovih napada na igrace u podgorici a koliko u beogradu? koliko ljudi je dobilo zabranu dolaska na utkmice? niko nista, samo prepucavanje, vi ste prvi poceli, mi nista nismo radili. stavrno uzas i sramota. liga ovo mora strogo da sankcionise inace ce ovo postati sve gore i gore. i zamolio bih medije da vise ne prenose nikakva saopstenja nekih klubova...to nikakve veze nema sa kosarkom.

Kmekavci

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Covic u Kosarci minimum 35 godina..
Covic predsednik KSJ jos 1995te..
Covic sa FMP dva puta osvajaao ABA ligu,Partizan nijednu do tada.
CoVic (nezahvalnom) Partizanu dao do 2010te deset igraca reprezentativaca.
I sad Covic kriv sto je vise od pola zivota u kosarci,stvorio mnogo toga,a Ostoja,Bokani sto do prekjuce nisu znali pravila kosarke oni carobnjaci. Samo Crnogorcima i Partizanu smeta Zvezda,cka Hrvati ne talasaju toliko. Ali igra plakanja potrajace a moze Patlidzan da igra CG ligu,evo Olimpijakos dolazi u ABA. Nece nista boleti taj transfer.

Podgoricanin

pre 5 godina

I jos nesto, GOSPODIN BOKAN se nije oglasavao prosle godine, nije se oglasavao ove godine dok vas gospodin Covic nije prije svake, ali SVAKE utakmice plej ofa gostova na televizijama i davao izjave za novine. Tek poslije svega toga se oglasio Bokan. I naravno da ce da se oglasi, dokle vise da se slusa samo jedna strana.

Apk

pre 5 godina

Dugo sam bio veliki zagovornik ABA lige na ovom forumu, jer sam smatrao da kao malo tržište srpska košarka ne može da opstane u vremenu gde se sve više ulaže u košarku. Takođe, smatrao sam da je bolje da gledamo utakmice protiv Budućnosti i Cedevite nego protiv Crnokose i Tamiša.

Da se ne lažemo, ABA liga je idalje kvalitetnija od domaćeg šampionata. Ali ne toliko kvalitetnija. Slovenci su pukli načisto, Krka se raspada već godinama, Olimpija već nekoliko godina treba da ispadne iz lige, ali je uprava raznim promenama pravila održava. Hrvati slično - osim Cedevite njihove klubove nema pas zašta da ujede. A pritom nemaju ni veći broj talentovanih igrača kao Mega ili FMP.
Budućnost i Mornar su imali ogromna ulaganja ove godine, međutim sada ostaju bez Evrolige odnosno Evrokupa i vraćaju se na staro.

Situacija se i u Evroligi promenila. Sada se igra daleko veći broj mečeva - praktično svake nedelje po jedan dobar meč, i ukoliko se desi da večiti završe u Evroligi, možda bi naši klubovi trebalo da razmisle o rasformiravanju ABA lige.
Hrvati su takođe sve više zagovornici da im ovakva liga nije potrebna.

Prošle godine Budućnost je u Podgorici ponovo otvorila Pandorinu kutiju. Bilo je tenzija među klubovima i ranijih godina (naročito među večitim), međutim ovo je prvi put u poslednjih desetak godina da je mržnja stavila košarku u drugi plan.

Mozda je vreme da se i mi okrenemo sebi, iako nemamo 12 klubova koji mogu da se bore za titulu. Bar će Nenadić, Radanov, Ristić, Pecarski i slični imati gde da se nametnu. Sa svega 12 klubova, svaka utakmica nosi dovoljno težine da nema dovoljno vremena da se istrpi neki mladi igrač!

reb

pre 5 godina

“Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Te stvari nemaju veze sa istinom.” Razumem da ste napaljeni, ali pročitajte bar izjavu do kraja.

Zuuuzuuu

pre 5 godina

ABA je stvorena ucenom, živi ucenom i raspašće se zbog ucena.
(Dragan Lo, 24. april 2019 12:51)

Partizan je ucenjen da igra ABA, odnosno tada Jadran, kako bi mogao da igra EL. Sada ti isti koji su ucenjivali Partizan, hoce da napuste ABA. Pa napustite je. Jedini prolaz do EL je ABA, WC tesko da moze neko da se nada sa ovih prostora....ikada.

stiskavac

pre 5 godina

Vas boli sto je Srbija na samar uzvratila samarcinom, to vas najvise boli. 
Pa "braco i sestre", dosta je bilo.
(Milanche...ge..., 24. april 2019 12:05)

Kakve veze ima ovo sa Srbijom? Ne igraju reprezentacije, da igraju onda bi CG dobila sigurno jer je bolja od Srbije. U sred arene je CG pobijedila Srbiju, 3 pobjede iz 3 duela:))

Nemanja

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze
(gradnjanindrugogreda, 24. april 2019 13:19)Opcenito bi mozda to bio nacin da Hrvatska vidi nekada neki pehar a da nije na slici ili razglednici...

SudacDredd

pre 5 godina

Covek govori za sta su ga optuzivali prosle godine (da se dogovarao sa Bokanom za sudije) a za sta ove (da se dogovarao sa Covicem oko ne znam cega), a komentar sa najvise pluseva govori kako gospodin Novosel,eto konacno, priznaje da se dogovarao sa Bokanom o sudijama.
Obratite paznju koliko pluseva je dobio ovaj komentar. Dakle, 3/4 ne razume tekst koji procita,4/5 ne shvata ironiju ali svi bi da komentarisu i da se za nesto pitaju.Dobro je da sa ovakvim glavama i razmisljanjem sve ipak samo zavrsilo na pljuvanju i verbalnim uvredama i ovde i u Podgorici.Spasa nam nema,propasti ne smemo!

Podgoricanin

pre 5 godina

Kako lazete za Topica takva vam je svaka istina. Pljuvan je Covic koji je bio iza njega ne Topic.
Da objasnim sramne scene iz Podgorice: ministrov sin( jado jadni) i jos jedan lik (takodje identifikovan) ulaze u teren (doduse ne do igraca ali ipak ulaze) i pljuju igrace. Iza klupe zvezde se napadaju dva navijaca koja su postavila sliku na tviteru i jedan se udara( grebe po glavi, ima snimak). Dakle niko nije igrace takao. Izvode navijaca napolje i jos jedan jado ( policajac u civilu, otkriven imenom i prezimenom) ga mucki udara dva puta. Lica su otkrivena i ministrov sin je zavrsio u policiji. Vjerovatno ce dobiti kaznu da plati 100- 200 eura( nazalost) i to je to. A ko su lica sa bijelim majicama " ultras" iza kosa, da vas cujem molicu lijepo?

deki

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ABA je potrebna svima na ovim prostorima, pojedinacne lige su smesne, nema tu kvaliteta iako bi nasa liga bila najjaca. Medjutim, potrebne su promene i to prvo u rukovodstvu lige, jednostavno Dodig ,Cabarkapa i Novosel nemaju kredibilitet,treba kaznenom politikom spreciti rat saopstenjima, komentarisanje sudjenja ali i samo sudjenje na koje su svi imali primedbe. Dalje, u cilju sprecavanja nemilih scena a bilo ih je ne samo u trecoj i petoj utakmici, bilo je i u polufinalu a bilo bi ih i da je umesto Zvezde igrao Partizan, utakmice visokog rizika igrati sa manjim brojem gledalaca....Meni je mnogo krivo sto se sve ovako izdesavalo i sto svi pricaju o neredima a niko o tome da je Zvezda ponizila Buducnost kao niko do sada

boci

pre 5 godina

Kao neko ko je stvarno neutralan,ne dotiče me ni jedan klub sa ovih prostora,mogu da kažem samo jedno a to je više nego očigledno:Zvezda je uspela da je sa svim ekipama u reginu u lošim odnosima..Nekada je problem bio Vujošević.Sada su svi problem...

Vox populi

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da si procitao i sledecu recenicu video bi da kaze da je sve to gomila gluposti.

Nikola

pre 5 godina

U PG niko nije vikao nista protiv Srba, jer je bar trecina Crnogoraca u CG srpske pripadnosti pa tako i u dvorani.
(Srbin Crnogorac, 24. april 2019 12:58)

Ni u Pioniru niko nije vikao nista protiv crnogoraca.

Gledalac

pre 5 godina

Oprostite na ponavljanju, ali srpski treneri, klubovi i menadžeri prodali su srpsku košarku 2002. godine pristupivši ABA. Svetski i evropski šampion SCG dozvoljava da nam drugi kroje sudbinu!!!
Klubovi iz Srbije i Podgorica tad, a od 2006-te bez Podgorice.
Ali...
Nema onog što mi ne možemo da upropastimo, prodamo se itd...

gradnjanindrugogreda

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze

sasa

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Nisi dovrsio citat.... “a ove godine sa Covicem ne znam sta....”

Slobodan

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ...
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!!
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ...
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...

Ivan Veljković

pre 5 godina

Situacija na petoj utakmici finala ABA plej-ofa je bila izuzetno naelektrisana, bilo je bezbednosnog rizika, po Podgoričane ta situacija nije bila nimalo prijatna, ali ljudi, nije ovo od juče, ovo tinja već neko vreme, ja se recimo veoma lepo sećam da je doskora, do bukvalno pre par sezona, moglo da se odigraju ne 5 nego 25 utakmica za redom između Zvezde i Budućnosti i u Pioniru i u Morači bez problema i da jedan jedini incident se ne bi desio! Dakle, ovo tinja nekoliko godina i kulminiralo je prošle i ove sezone otvorenom mržnjom koju su izazvali određeni ljudi jasno sa namerom! I opet ponavljam, prošle godine Budućnost je u prve dve utakmice dočekana u Pioniru veoma sportski, napravili su brejk i onda odlučili da na silu uzmu titulu u Podgorici tako što će igrače i rukovodstvo Zvezde napasti još od aerodroma i ulica Podgorice sve do Morače. I onda, ima li većeg okidača od toga za usijane glave u Beogradu da se "revanširaju"? Pa nema naravno! I onda ove sezone najpre pljuvanje u prve dve tekme u Pioniru, ali ovoga puta sada nije bilo brejka Budućnosti već dve ubedljive Zvezdine pobede, onda se otišlo u Moraču, velikim nasiljem je učinjeno da Zvezda ne završi seriju još tada, onda peta opet u Pioniru, vređanja i provokacija koliko hoćeš, čak čak i pojedini igrači Budućnosti drski gađaju kamermane loptom, zamislite tako nešto u Morači da uradi neki Zvezdin igrač, pa teško bi se spasao linča definitivno, i onda još jedna ubedljiva pobeda Zvezde i zaslužena titula!

Vladan R

pre 5 godina

Ono što se desilo u petoj utakmici, definitivno ne služi na čast CZ. Ali kako, je do toga došlo. Zašto je dozvoljeno, da prošle godine, posle više nego normalne atmosfere, u prve dve utakmice u Bgd, postane gadno u Podgorici. Da je tada izrečeno upozorenje, da se takve stvari neće tolerisati, uz uslovnu kaznu, ako se tako nešto ponovi, pa da se ta kazna aktivirala u trećoj ili nakon treće ovogodišnje utakmice, gospodin bi imao kredibilitet da priča ovako nešto, ali tada ne bi imalo o čemu da se priča. ABA liga je dozvolila da bude gadno i prošle i ove godine u Podgorici, i na žalost, na neki očekivano je da može biti samo gadnije. Nakon dva poraza u prve dve utakmice, ovima iz Budućnosti je bilo jasno da igrački ne mogu dobiti CZ. Od tada kreće dizanje tenzije, izjavom Repeše, nakon druge utakmice. Sve vidjeno u trećoj, je provokacija, ne bi li kao odgovor na to, navijači CZ napravili incident za prekid i neodigravanje pete utakmice. U funkciji toga je i gadjanje fotoreportera, loptom od strane igrača Budućnosti. Dotični igrač, koji se žalio na atmosferu, u Pioniru, je igrao u NBA, pa bi mu samo postavio pitanje, kakvu bi kaznu popio u NBA, da je to isto uradio. Sad kad im nije uspela provokacija, "gospoda" bi htela da bude puk pike ne važi. Neverovatno koliko pojedinci nemaju ni trunke stida ili srama.

Saša

pre 5 godina

Čoviću, obavesti ih samo da izlazimo iz te lige. Ovakva finala nikome nisu potrebna, evo neka Budućnost bude šamoion sledećih 10 godina... Dosta je gluposti, igramo košarku.

mohikanac

pre 5 godina

@Frida
Menjaš teze. Upravo ti klubovi Cibona Split Bosna KKP imaju nesposobne Uprave ili su imali.
Prošlo je vreme "naređivanja", primer Tadeski neće čovek u Cibonu pa makar se svi okrenuli naopačke ima svoj klub za svoj novac a ne da ispunjava nečije želje. Niko neće Splitu i Bosni da daje i pomiri se sa tim da nešto mora, ne mora ništa.
KKP se budi, takva je klima u Srbiji, ako može Država i treba da mu pomogne i pomaže mu svesrdno. Pomogla je i Zvezdi koja hteo ti ili ne da priznaš je organizaciono druga dimenzija za sve.
To što ti se neko lično ne sviđa to je subjektivni osećaj realnost je da taj menadžment radi svoj posao. Budućnost ima mnogo još da uči ali ako ima sredstva možda i izgura priču.
Srbija, Grad Beograd imaju dva projekta, KKP i KKCZ, CG ima Budućnost ostali mogu ili ne mogu da imaju svoje to je njihov problem ali svaljivati to na "eto mali klubovi" je baljezgarija jer ko je ovde mali? CZ i Budućnost sa jedne ili Cibona i Split, Bosna sa druge?
Nemoj samo o istoriji jer to nema nikakve veze sa današnjicom i stanjem klubova ili radom menadžmenta.
Kad smo kod istorije još 80tih se nisu završavale utakmice, povlačile se ekipe i seljački su se ponašali baš ti timovi koje si pomenuo.

Del Piero#10

pre 5 godina

E kada bi se raznorazni lajavci, koji nebuloznim saopštenjima podstiču zapaljivu atmosferu, kažnjavali višemesečnim ili čak suspenzijama na čitavu sezonu, onda se ovo ne bi dešavalo. Svako bi razmislio pre nego što bilo šta objavi. Ovako izbacuju po pet saopštenja dnevno, po televizijama raspiruju mržnju, a čelnici lige ćute dok se njihov integritet i legitimitet gazi. E zato nemojte ovde izigravati nevinašca, jer ste vi svojim ćutanjem dali odobrenje njihovim postupcima. Znali ste da izigravate silu nad malim Karpošem i zbog nekih mnogo bezazlenih stvari ih na više godina suspendovali iz lige. Sada kada su naišle malo krupnije ribe podvili ste rep i pokazali da nemate nikakvu moć, niti autoritet. Pokazali ste da niste dorasli da vodite jednu ligu kakva je ABA. Ako već znate da ne smete protiv klubova, e onda neka se finale igra na neutralnom terenu. Bolje i da hala bude poluprazna nego da se dešava ovo što se dešava poslednje dve godine. A klubovi kada izgube prednost domaćeg terena, uprkos dobrim rezultatima u ligaškom delu sezone, onda će možda i razmisliti kako su do toga došli. Ovde se ništa lepim ne može postići, ovoj ligi treba čvrsta ruka, čelnici koji se ne boje klubova. Vi to očigledno niste.

AMS 2470

pre 5 godina

@mohikanac
Interesantno, timovi koji su osvajali titulu prvaka evrope odjednom ne uspevaju da se "organizuju" i zato propadaju a tim koji nikad to nije uspeo sada postaje uzor u organizacionom smislu??!! Svi su glupi, samo je Covic pametan. Nedefinisana vlasnicka struktura je razlog citavog ovog cirkusa u ABA ligi i ne samo u njoj.

mica iz kafica

pre 5 godina

Čitam komentare i pretnje takozvanih navijača Budućnosti nema, pa i neke druge navijače tipa, kako ćete proći u Podgorici sledeće godine, e pa sledeće godine će Zvezda pustiti pobedu kao i na dve zadnje ali Budućnosti nema više u finalu ABA lige, ćaos!

Grada

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .

bizmark

pre 5 godina

Da bi se smanjile tenzije ukinuti plej of. Neka se igra fajnal for.I to obavezno na neutralnom terenu.I nema problema, ovako postoji mogucnost da se opet ponovi slicno.

TNT

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)

ne izvrci pljuvan je covic koji se nalazio u tom trenutku sa strane, iza topica. pogledaj video ponovo. nije bilo fizickog kontakta.

Марко

pre 5 godina

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??
(ferguson, 24. april 2019 12:53)

Увек је горе када нападнеш човека са малим дететом.

Aleksa

pre 5 godina

А у стварности сви трљају руке...Звезда продала 20.000 карата, и ТВ права за милионе, Будућност исто плус следеће сезоне опет пуне трибине, обрисан стид због понижења у ЕЛ, имају непријатеља. Идемо...маса се ложи, одвојиће се од 300 еврића плате 50 за карте....

Која бре крштена АБА лига??? Квалитет нула. Две екипе има тренутно, ова у коју држава Србија сипа паре и Црвена Звезда. Будућност? Седевита? Смејхотреси....

Будућност игра исто што и прошле године, "само да се не одлепе, а у густом имамо Гордића...и публику..."....Па где је то кошарка??? Одрали би их и патлиџани....

АБА је фарса.....

Милош

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
Овде су помешане неке ствари, Партизан је освојио АБА лигу у Загребу, Цедевита и Цибона су избацили Партизан и Звезду у сред Београда, није било оваквих проблема као против Будућности последње две године. Нема овде никакве везе какви смо ми и да ли нас неко воли или не воли. Овде је једини проблем КК Будућност и људи око ње. Чим осете да имају мало јачи екипу урадиће све да не изгубе, при томе не мислим на дешавања у задње две сезоне. Притисци на судије, играче, тренере, то раде мање више све екипе, али претње оружјем у свлачионици на полувремену (ОКК Београд, водио 10-15 на полувремену у мајсторици полуфинала тада домаће лиге), то не ради нико. А што је најгоре то није једини пут да се тако нешто радило.

Joso

pre 5 godina

Ja sam iz Hrvatske i nešto bih dodao. Uz pristranih tipično navijačkih komentara ima i dosta objektivnih koji diraju dubinu problema. Ja mislim da je svemu kriva sama ABA liga i njezin management koji upravlja ligom po svom interesu. Management je prodao priču da je ABA liga važnija od nacionalnih prvenstava koji se igraju tako reći nizašto. Većina suđenja su tipično domaća da se udovolji klubu i navijačima domačina.O svom interesu pomažu nekim imenima da ostanu u lizi kako liga nebi gubila na atraktivnosti po imenima.Mislim da bi i Budućnost i Zvezda trebali biti debelo kažnjeni, ali to se sigurno neće dogoditi jer žele sačuvati dva jaka člana. Uglavnom kokošarenje u kojem ne vladaju sportski nego nečiji privatni interesi. Ta liga je jedan od uzroka propasti hrvatske košarke jer je iscrpila klubove a košarka je bila praktično zamrla u manjim gradovima. Mislim da je srušila i srpsku košarku ali.ona se drži još dobro zbog mnogo kvalitetnih trenera pa stalno izbacuje kvalitetne igrače. Mislim da bi za sve zemlje bilo važnije da se nacionalnim prvenstvima da najveća važnost, a onda tko želi i može nek iga i dodatnu ligu.Hvala

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

90% komentara su od isfrustriranih grobara koji ne vide svetlo iz tunela.
(Goran, 24. april 2019 13:35)

Vucic im je jedino svetlo i nada...:))))

nebojsa

pre 5 godina

Mi Srbi ,a i većina drugih iz Crne Gore,osuđujemo sve ovo što se desilo košarkašima Zvezde u Podgorici i svi smo listom navijali za Zvezdu,ali nama nisu dali do dođemo do karata i da u sali navijamo za Zvezdu.Ja lično navijam za Partizan,ali na ovim utakmicama sam navijao za Zvezdu i navijao bih tako za bilo koji srpski klub protiv ovih dukljansko montenegrinskih klubova,a da ne pčričam o tome da mi Srbi iz CG navijamo svi za Srbiju kada ista igra protiv montenegra.Samo da znate da nismo mi svi isti ovamo i vodite računa o tome i nemojte da nas sve osuđujete zbog grupice izgrednika i ovdje se radi o grupi koja je bliska sa vlašću i koja zbog toga radi što hoće jer ne odgovaraju zbog toga,a stida nemaju.

Mirk

pre 5 godina

Sezona 2003-2004 neredi u Vrscu (Hemofarm-Zvezda)
Sezona 2005-2006 haos u Pioniru (Partizan-Zvezda)
Sezona 2017-2018 incidenti u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Pioniru(Zvezda-Buducnost)
Jedno ime je zajednicko za sve.

Rade

pre 5 godina

Šta ima tu da se prića. Sledećih 5 godina, da igraju pred praznim tribinama i jedni i drugi, tek tako da se malo opamete. Pa da vidim posle, dali će biti incidenta. Sledeći prekršaj publike, izbaciti tim iz lige na godinu dana.

Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače

pre 5 godina

Da ste prekinuli trecu utakmicu zbog neregularnosti, divljackog ponasanja itd., do narednih utakmica ne bi ni doslo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ultra RS, 24. april 2019 12:50)

Ili jeste ili se pravite gl.upi...
Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!

Nevera

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel
(Geometar, 24. april 2019 13:03)

Ahahahaha....i to ladno, ne trepnuvsi, kaze covek ciji se klub ugasio. Zvezda se ugasila, ne postoji, kaput...Briga me sto vi nesto tripujete, to je jedina istina....postoji klub iz Zeleznika koji je promenio ime, a za koga ste vi, iz svoje frustriranosti poceli da navijate.

Geometar

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel

Jovan

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.

Tags

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes

Pero

pre 5 godina

Zar nije Repeša posle druge utakmice zapalio atmosferu, pa treća u Podgorici gde u prvom poluvremenu Zvezda igrala kao u Bg. da bi u drugom gotovo sve promašila dali zbog pretnji domaćina, dali zbog sponzora kako bi se uzelo što više para od karata, reklama i tv prava. Što se tiče ponašanja publike, na trećoj utakmici je za svaku osudu i prošli bez kazne, i onda je bilo za očekivati ovo u petoj utakmici, i na kraju kad se uporedi prošla godina gde je Budućnost na kvaran način došla do Euro lige, dobro su sada i prošli. Zvezda je boljom igrom definitivno zaslužila plasman u Euro ligu, odnosno vratila se tamo gde joj je i mesto.

milan

pre 5 godina

Ni mi ni naša bivša braća Crnogorci nismo dorasli za takva sportska takmičenja i kod takvih izgreda na jednoj i drugoj strani izbaciti klubove koji nisu u stanju svoju publiku da obuzdaju iz daljeg takmičenja. Na žalost to je jedina efikasna metoda.

optimista

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.
(Vladica, 24. april 2019 11:26)

Aahahahahahahahah zabraniti državne projekte pre Partizan, sad Budućnost, Zvezdu, pa umirem od smeha kakvi se sve licemeri ovde javljaju.

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije problem Budućnost. Problem će biti bilo koji drugi klub, koji bude bio konkurentan i koji bude stajao na putu čoviću. Prvo je to bio Partizan, sada Budućnost, sutra će biti Cedevita ili neko drugi... Aba treba ozbiljno da se pozabavi ovim problemom, jer je dotični umislio da je samo njegov klub Bogom dan da igra EL i da su svi ostali nebitni. Ovom ludilu treba definitivno da se stane na put...

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

da li je moguće da su klubovi iz Srbije osvojili najviše tih trofeja?
ako jesu onda je problem u tome, možda?

Saša

pre 5 godina

Frida, tvoje rezonovanje je smešno. Pominješ četiri kluba sa ovih prostora koji su osvajali velike trofeje u vreme stare Jugoslavije. Po toj logici i takvim parametrima, Crvena Zvezda je jedini veliki FK na ovim prostorima, jer je osvojila Kup Šampiona. Besmisleno. Nemci do pre desetak godina nisu imali osim Novickog ništa u košarci. Danas postoji mogućnost da će imati tri predstavnika u EL. Pominješ Zvezdin menadžment, a ne znaš ili namerno prećutkuješ, da je Nebojša Čović bio glavni logističar u vreme kada su Divac, Đorđević i drugovi harali evropskom i svetskom košarkom. Notingem Forest i Aston Vila su osvajači Kupa Šampiona u fudbalu, a danas igraju u Čempionšipu. Usput, Crvena Zvezda je osvajač Rajmond Saporta Kupa-a (Kup Kupova) i bila je dominantnija od klubova (46-55) koji su kasnije osvajali evropske i jugoslovenske trofeje. KK Partizan je počeo da biva dominatniji srpski klub, onog trenutka kada je Ranko Žeravica prešao iz Zvezde u Partizan. Ideja je bila de Partizan bude dominantniju u košarci, pošto je Zvezda bila dominantna u fudbalu. Od tada se KK PArtizan gura, na račun KK CZ.

Воип

pre 5 godina

Да је лига прошле године адекватно реаговала неби било овога хаоса ове године. Међутим ви нисте смели да се одупрете цг мафији па сад кад је друга страна реаговала ви кукате јер имате рат на терену. Изволите сад решите проблем. Ако је Звезда проблем како то да није било оваквих догађаја у финалима са Цедевитом, у полуфиналу са Партизаном и тд. Будућност је режимски клуб и ти људи не презају ни од чега да дођу до циља.

Frida

pre 5 godina

@ geometar...koliko se ja razumem u realnost, od svih klubova jedino se CZV ugasila. Ostali zivotare, ali se gasili nisu. E sad sto to sebi ne priznajete, to je vec pitanje samo i jedino za vas.

bozza

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe

z

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?

sasa

pre 5 godina

@Frida

Kad saberes sve titule tih "velikih klubova" u bivsoj Yu, jedva prebacuju Zvezdu. Novokomponovani klubovi koji su se pojavili krajem 70-ih i u 80-im.

punimlimenke

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32) 
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE
(nikad jugoslavija, 24. april 2019 12:25)

čovek nesto pitao, ti kao odgovorio ili šta?!

neko

pre 5 godina

Verujte, nije bilo propusta! Pokazali smo ciji je veci... Posle proslogodisnjeg otimanja titule - stvari su se vratile na svoje mesto. Kod kuce smo dobijali u proseku sa 33 razlike, zar jos ima onih kojima nesto
nije jasno? Niste valjda ocekivali da ce jedna Crvena zvezda da gleda mirno kako je ponovo kradu? Iskreno, nama navijacima je divljanja i mrznje preko glave, vreme ja da rukovodstva klubova sednu za sto i potpisu mir, ako su sposobni za to. Ovo nije dostojno kosarke, navijaca, momaka koji se bore na terenu.

Mladen

pre 5 godina

Vec sam pisao na ovu temu u kontekstu propusta lige, u smislu nedostatka adekvatnih kazni i (ne)primene mehanizama za sprecavanje potpunog haosa u finalnoj seriji (sada vec drugu godinu zaredom). To je prvi i najveci razlog zasto su organizacije utakmica u oba grada bile uzasne i sve samo ne sportske. Da je bilo kazni i preduzetih mera koje su vec propisane pravilnikom, da je neko postovao "zakon", sve bi bilo OK. Mozda bez publike ili dela pulike, ali bi sport pobedio na kraju i svaki sledeci put bi se svaki klub pitao da li je u redu praviti onkav cirkus kakav smo mogli da pratimo i prosle i ove godine u finalnoj seriji. Inace, ova izjava Novosela je teska patetika i deluje jadno posle svega sto se desilo. Najgrdje u svemu je sto je on odgovornost organizacije prebacio na jednog coveka na samom kraju izjave (sudiju Pukla). Zakljucujuci da se pitao samo jedan covek, a on je dao rok da se izadje na teren, a u suprotnom se postupa po propozicijama (sto je 21:0 za CZV). Pa cekaj sad, svi ostali okrenuste glavu, pa ako sudija kaze ok, igra se. Izvinite, a sta ce on drugo da radi? Da se jedini pravi pametan kad niko od ljudi sa "vise instance" nije reagovao kad je trebalo. O kazni za Buducnost za 3cu utakmicu ne bih trosio reci. Bolje da ih niste ni kaznili nego ovako da ispadnete smesni. Ili ih kaznis po propisu i u skladu sa tezinom propusta ili cutis. Zvezda je tu utakmicu odigrala, a i sledecu. Prosle godine isto. Dovidjenja. Prijatno.

Autolakirer

pre 5 godina

Ajmo redom.Prve dve utakmice u Beogradu prosle dobro.Samo je Repesa imao primedbi i zapalio podgoricke navijace a ni recio debaklu njegovog tima.Treca utakmica haos.ABA navodno reagovala alii na cetvrtoj utakmici nije ispostovana odluka ABA da niko ne sedi iza klupe za rezervne igrace i da prva cetiri reda budu prazna. To postoji na snimku.Onda dodje peta utakmica gde se nista spektakularno nije desilo.Mnogo manje nego u trecoj u Podgorici. Smisljena provokacija da se eventualno peta igra pred praznim gledalistem.Nije im uspelo.Pa onda neka ABA kazni Zvezdu da se sesta utakmica sledece sezone igra isto kao i cetvrta u Podgorici.Niko ne sedi iza klupe Buducnosti i prva cetiri reda prazna.Pravilno zar ne. Shvatam da oni kojisu demolirani u tri utakmice po naredbi Mila,Mitrovica,Barovica,Bokana traze nesto sto pravno nije moguce. Propao projekat nezavisne CG

milan niš

pre 5 godina

zabraniti Čovicu da se bavi kosarkom dozivotno ...pa Zvezda moze valjda da postoji kao klub i bez njega ,nije on vlasnik svetinje...ili mozda jeste ?

nemke

pre 5 godina

Pa nista, ako je posle "krvavih glava" u trecoj utakmici zatvoren samo deo tribina... tako i nama zatvorite deo tribina na sledecoj utakmici... #nemaProblema

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.
(MR, 24. april 2019 12:22)
PRIJE svega, ti nisi navijac Vojvodine.

Seeflu

pre 5 godina

Da vam je stalo do regularnosti, do četvrte utakmice ne bi smelo da dodje jer je u trećoj bilo zrelo za prekid i službeni rezultat. Fora je bila sto ste hteli bas da se sve ovo desi, ali da se u petoj prekine ;)

Dragan

pre 5 godina

sve je tacno sto je naveo, samo nije smeo da kaze da je sve trebalo da bude gotovo jos u trecoj utakmici kada su navijaci u Podgorici divljali ama bas isto kao ovi u Beogradu. Da je prva utakmica u Podgorici prekinuta ne ni bilo ove u Beogradu. Pitanje je zasto niko nije imao snage da prekine utakmicu u Podgorici i time da do znanja svim klubovima da tako vise ne moze. Uporedjenje trece i pete utakmice je samo neka vrsta alibija sa nemoc celnika ABA lige.

ams-std-753

pre 5 godina

Ne mesajte to ko je bio bolji i ko je zasluzio titulu sa tim ko je odgovoran za nerede. Zvezda je najbolji tim u ligi i zasluzeno je prvak. S druge strane, Covic je odgovoran za podignute tenzije. Nije mu bila dovoljna pobeda od 3:0 nego je hteo i da ponizi Buducnost. Njegova saopstenja pre polufinala i finala sve jasno govore.

realno

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

..."a ove godine smo se sa Covicem dogovarali ne znam o cemu!" Napisi do kraja sta je izjavio, nemoj da izvlacis samo ono sto tebi odgovara. A uzgred govorio je o tome kako je i jednima i drugima ABA liga kriva za sve jer ste ih optuzivali da su se prosle godine navodno dogovarali sa Bokanom a ove godine navodno sa vasom legendom. Jel' ti malo jasnije sad? Mada mislim da ti je kristalno jasno sve ali zasto da ne nastavite sa spinovanjem i zamenom teza, ipak je to igra u kojoj ste apsolutni sampioni...bez konkurencije!

navijac

pre 5 godina

Buducnost nije trebala da izlazi na teren i to je to. Pa nek Sasa Pukl opravda svoju odluku da mora da se igra. Ali to bi onda verovatno bio kraj ABA lige.

Vesko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Novosel,

Ako želite da odrzite minimum ozbiljnosti ABA lige, zbog dešavanja u trećoj i petoj utakmici finala, morali biste kazniti oba kluba sa maksimalnim kaznama koje su propisane Pravilnikom.

Ovo ne smije da se ponovi! Ulazak navijača u teren je nedopustivo! Ako hoćete da ovu ligu neko ozbiljno shvata kaznite obije ekipe, što novčano, što "praznim tribinama".

Ne znam postoji li u Pravilniku, ali ako ne postoji valjalo bi uvesti drakonsku kaznu za svako "ubij-ubij Srbina/Ustašu/Šiptara/Cigana/Turčina..." To prevazilazi granice sporta. Moramo ići naprijed.

Ugledajte se na NBA, špansku ACB ligu i slične. Tamo idu ljudi sa djecom da uživaju u dobroj košarci a ne da slušaju zaostavštine ratova, opasnim namjerama navijača, da gledaju košarkaške huligane, nevaspitane tatine sinove i "zaslužne građane" isl. Tome nije mjesto na košarkaškim tribinama.

Isključivo je na ligi da stanete na put ovome. Ako ne možete, rasformirajte se prije nego neko nedužan nastrada.

S poštovanjem,

Objektivni ljubitelj košarke iz Podgorice

Simon

pre 5 godina

Ovi iz Budućnosti kao kada smo sa mojom bivšom firmom igrali ligu malog fudbala, pa kada treba da nam dođe BVK (Vodovod), a momci igraju neverovatno dobro i 10 puta su bolji od nas, stvarno majstori - a mi kao počnemo da zovemo sudiju, drugare, ostale kolege, tražimo 3 miliona faulova i hiljadu penala, isključenja, šutiramo preko tribine ... (posle, kad nas razbiju, se izvinjavamo i sudiji i tim momcima jer nas bude sramota...). Zvezda je bolja, opet, ako pričamo o košarci. Ali pošto se ovde najmanje pričalo o košarci Zvezda treba sama da izađe iz te lige pa eto Budućnosti neka caruje, osvaja, pobeđuje... MUKA MI JE VIŠE.

deki

pre 5 godina

Nema tu sta mnogo da se panetuje bilo je velikih propusta i u trecoj i u petoj utakmici i oba kluba trebaju biti kaznjena ali u obe utakmice kada se situacija smirila, moglo je da se igra, bilo je vredjanja ali se igralo bez problema i u tom smislu je Zvezdina pobeda cista kao suza. Ako bude pameti u rukovodstvu lige, ovo vise ne sme da se ponovi ako treba i da se utakmice Zvezde i Partizana koji je sada zaboravljen a prosao bi isto da je na mestu Zvezde, protiv Buducnosti igraju bez publike,u ovde i u PG

onako bez lupetanja

pre 5 godina

Ova liga je pala mnogo pre ovoga. Propustila je mnogo toga ali ajde da krenemo nekim redom.
Bez ikakve potrebe KK CZ je ni kriva ni dužna iskorišćena u prošlogodišnjem finalu za potrebe izbora u CG. Napadi na igrače, autobus,atmosfera sve je bilo u funkciji toga. Liga je jednostavno popustila. Tenzije su porasle. Ne opravdavam nikoga ali prosto je nerealno očekivati da neko prihvati razvoj događaja bez reakcije. Pošto je Liga prešla preko toga stvari su izmilele ispod tepiha.
Liga je popustila i oko regularnosti, odluka sudija, primera je dosta KKP Mornar u BG jureći spašavanje sezone, majstorica u ZG gde je Cedevita baš pokradena ... Ko je napao u polufinalu igrače i stručni štab CZ na zagrevanju u Pioniru. Šta je Liga uradila? Zašto su čelnici bili u istom hotelu u BG sa finalistom mimo propozicija? Da li treba CZ da ih medijski upozorava ili sami znaju propise?
Niko normalan ne može da ostane imun na odluke sudija u korist Budućnosti, to prevazilazi sve okvire sporta i obezvredilo je samu Ligu i to više puta i ne samo protiv Zvezde.
Liga je popustila i za treću utakmicu koja nije smela da se igra to veče ili da se isprazni Morača i meč krene sa zakašnjenjem. Šta je u Morači bilo?Ko je bio na parketu?
Šta je Liga očekivala u BG posle svega? Šta je Liga preduzela pre majstorice?
Odgovor je Liga nije preduzela ništa.
Kada jednom dopustite nešto nekom onda vlada pravilo jačeg.

Nenad Ristic

pre 5 godina

Da li je moguce da ovde ima toliko nepismenih ljudi?

Novosel je rekao, citiram:"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu."

Ovo je ironicno rekao jer je Covic prosle godine tvrdio da Bokan bira sudije, a ove godine su iz Buducnosti lupetali sve i svasta. I ne samo oni, Covic je takodje imao svoj sou, kao i obicno.

Da li je moguce da ne razumete, nego se iscuđavate tipa, sta sam ja upravo procitao. Jesi druze procitao, ali nista nazalost skontao nISI.

ABA liga je u velikom problemu za koji su najodgovorniji Buducnost i Zvezda. Ako zeli ikakav kredibilitet da zadrzi, jasno mora da definise da ce ovakvo ponasanje klubova u buducem periodu biti sankcionisano na najgrublji nacin. Ovako ispada Karpos jedini kriv za sto puta manju gresku koju je napravio. Komentarisao sudjenje i izbacen iz ABA. Pa sta reci za Covica i Bokana. Vredjaju ABA gde god stignu. Unistili su nesto sto je trebalo da bude praznik kosarke, a pretvorili su ga u nadmetanje u divljastvu.

miš lav

pre 5 godina

Ostaviti Zvezdu da sama igra svoju ligu..
Od ex. Yu . im je dozvoljeno sve..
Promena pravila , najcrnji fondovi. kako u fudbalu tako i u košarci..

MR

pre 5 godina

Najpostenije bi bilo da Partizan i Cedevita odigraju finalnu seriju.
Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.

Shonne

pre 5 godina

@izađi mala,@NoName
Čitate li ljudi ceo pasus nekada? "Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Ne bežim od toga da postoji odgovornost lige, ali te stvari nemaju veze sa istinom.

Džoni

pre 5 godina

Ko sve ovde komentariše majko moja. Pročitajte tekst pažljivo. Ovo što je rekao da su se kao dogovarali sa Bokanom prošle dezone za sudije a ove kao sa Čovićem za ko zna šta je izneo kao optužbe jednih drugih a ne nešto što se desilo. I lepo kaže da su se ponovile scene iz treće utakmice iz PG a da je četvrta u PG bila koliko toliko ok.

basketas

pre 5 godina

kaznite covica! 
(basketas, 24. april 2019 12:03) 
Ako obecas da ces prestati da places...
(Mozzart, 24. april 2019 12:18)

koliko li ti je jadan zivot kada nebojsi covicu izigravas drvenog advokata.

magic

pre 5 godina

Prosle godine smo pricali o problemu sudjenja, ove godine se digla prasina oko nacionalizma, rasizma, huliganstva... Realacija Beograd - Podgorica, Covic - Bokan... Ljudi, kad cemo da pocnemo da pricamo o kosarci, da li ste svesni da mi uvek trazimo neke alibije i saopstenja, a o KOSARCI ni rec, ajmo malo ozbiljnosti... propadamo u tom segmentu,jer ovakve stvari ostavljaju u senci jedan od najlepsih sportova, razmmislite o tome...

m

pre 5 godina

Niko ne spominje treću utakmici, i kako je repeša stvarao negativno atmosferu na prve dve iako nije bilo razloga,. Naredne tri utakmice su rezultat njegovog nepotrebnog pritiska. A svi znamo da je nula od tenera.

ferguson

pre 5 godina

Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 24. april 2019 12:28)

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??

Dejan CZ

pre 5 godina

Ljudi citajte podrobnije...Prosle godine smo se sa Bokanom dogovarali oko sudija...to je aluzija da su takve stvari stizale iz saopstenja Zvezde....ove godine smo se sa Covicem dogovarali o ne znam cemu izjava jer su iz Podgorice stizale optuzbe da Covic sa rukovodstvom odlucuje o nekim stvarima...i dodaje da te stvari nisu realne i ne odgovaraju istini.O 4 mecu govori da su se stekli uslovi za igru negirajuci da su 3 i 5 mec trebali biti odigrani...ali kad je odigran vec treci mec onda je morao i peti jer su uslovi za igru bili isti to je vec verovatno stav Pukla...Reciprocitet obe strane isti i u nastavku da takav odnos ugrozava ligu.
Na sledecem zasedanju treba neke stvari promeniti u odnosu na zadnje dve godine da bi liga funkcionisala...Treba samo razumeti tekst.

Davor

pre 5 godina

Sustina svega je u njegovoj recenici (koja ovde nije preneta) :" Klubovi poput Zvezde i Budućnosti su spremni na sve da postignu svoj cilj. ". Razmislite o tome zasto se ovakve scene nisu desavale na utakmicama koje su ta dva kluba igrala u ligaskom delu takmicenja. Ulog je veliki. Velike su pare u pitanju. Celnici klubova ce da sednu, popiju kafu, rucaju i pomire se. Huligani koji su naruceni da bi pravili gluoosti ce otici na drugi naruceni posao a medju napaljenom masom ce ostati mrznja koju ni jedan iskreni ljubitelj sporta ni u Beogradu ni u Podgorici nije zeleo. Ako smo glupi da na to pristanemo, za bolje i nismo.

rooney1991

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu.
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)

Boda tajson doživotni

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)



Čovek je to rekao ironično, u nastavku teskta stoji da to nema veze sa istinom, čitaj kao što je napisano.

Nenad Đorić

pre 5 godina

Zašto je i prošle godine u Podgorici ali i ranije,na utakmicama ženske kk reprezentacij CG i Srbije izostala reakcija KSS-a,Regionalne lige i Evropske lige? "Ubij,ubij cigana,cigana" sa osmehom na usnama) "Ubij zakolji da Srbin ne postoji" je jezik ljubavi !? Ako nema slike ima zvuka. Sramota za Podgoricu,sramota za Budućnost.Isto to skandiranje prošle godine n i k o nije ni pomenuo a kamoli osudio. Šta to znači? Da ako sam Srbin može da me kolje ko hoće? Ili da me je sramota ako sam rođen kao Rom ?

Istina

pre 5 godina

Ovaj bi da malo spinuje i pocne sa cetvrtom utakmicom.Sve je pocelo sa trecom utakmicom,kada su divljaci ulazili na parket,pljuvali,pretili i zamahivali Zvezdinim igracima i trenerima,da ih udare.Vec tu je bilo neregularno za igranje ali Zvezda nije trazila da se utakmica odlozi ili da pobegne u svlacionici.To sto su u 4.utakmici ispraznjeni prva tri reda je posledica trece i kazna koju je rukovodstvo lige odredilo domacinu.Zvezda nije bila kaznjena,da bi praznila redove u petoj utakmici a to sto su pojedini utcavali na teren je reakcija na trecu u Moraci a pogotovo na Kolov napad na kamermana,tokom zagrevanja.On je namerno bio isturen pre svih,da isprovocira navijace da naprave neki eksec,da bi oni imali izgovore da ne odigraju utakmicu ali srecom to se nije desilo.Nema opravdanja ni za jedne ni za druge,sto se tice ulaska pojedinaca na parket ali sama utakmica nije sporna i pobedio je bolji tim,sto se da primetiti i iz svake razlike u tri utakmice,gde je konacni zbir 100 poena razlike.

miki maus

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)
Molim vas ljudi nije nista priznao
nego se ta recenica odnosi na prethodnu recenicu da se sve lomi na menadzmentu i da je prosle godine ispalo da su se dogovarali oko sudjenja a ove ko zna sta ce ispasti.

Xman

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Covek je bio ironican ali ironija je prekomplikovana stvar za neke ljude.

oberin martel

pre 5 godina

Pre nego što ostavite komentar i počnete da pljujete čoveka, najpre pročitajte tekst u celini a ne samo naslov koji je totalno izvučen naopako. Novosel je izjavio:
"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni."
Znači, to da su uslovi "relativno" normalni odnosilo se samo na četvrtu utakmicu u Titogradu a ne i na treću.

Xonique

pre 5 godina

@izađi mala

Prvo procitaj pa komentarisi. Covek rekao da su to bile glasine koje nisu bile istinite, a ti izvlacis iz konteksta. Rekao je i da je sa Covicem ove godine dogovarao sve i svasta, jel tako?

optimista

pre 5 godina

Ljudi lepo sve piše, kaže čovek u četvrtoj su uslovi bili normalni, a u petoj s uslovi bili kao u trećoj u Podgorici. Ja ne vidim da je išta čovek loše napisao sem da je priznao da su nas pokrali prošle godine.

nikad jugoslavija

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE

Dejan

pre 5 godina

Vesko



Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...

123

pre 5 godina

Obrni okreni, sve je to ne bitno sto ovaj prica. CZ je osvojila titulu. Prosle sezone je bilo lose, ove jos gore a sledece?? To svi znamo..Pa da vidimo dokle ce to da ide? Ka boljem sigurno ne. Bice jos gore. Ove sezone napadi na klupu gostujuce ekipe, upadanje na teren , gadjanje stolicama? A sledece sezone, sta je na repertoaru?

Frida

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.

Paja Patak

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu. 
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)
(rooney1991, 24. april 2019 12:00)

A sto je uopste bitno ko je bio na parketu? Ime i prezime nije vazno
Postoji snimak sa trece utakmice.Lik na parketu i pljuje igraca Zvezde.Policija drzi navijaca a drugi ga tuce.U Beogradu snimak gde igrac Buducnosti gadja loptom naviaca a promasuje kamermana.Ulaze navijaci Zvezde niko nikog ne tuce i ne pljuje, Smiri se situacija i igra se utakmica i epilog se zna.Leci se uzrok a ne posledica

Mile

pre 5 godina

Ljudi, nemojte se "pecati" na ovakve izjave, pročitajte ceo tekst.
Naslov je izvučen iz dela rečenice.
Svima teško pada da srpska ekipa uzme trofej, ali tako je kako je...moraće da žive sa tim.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hahahahahahah daj šta sam ja to upravo pročitao hahahahahah.U Podgorici normalno da sin policajca pljuje i svaki vid vredjanja a u BGD to nije normalno?!E svašta hahaha

John Terry

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Dobro si procitao no si lose razumeo. Bio je to sarkazam.

Inace, odlicna i odmerena izjava, pomenuo je oba protivnika za losu organizaciju, kao i losu organizaciju KK Buducnost od prosle sezone. Ovime je volsebno zatvorena diskusija i kuknjava milogoraca.

kjovo

pre 5 godina

"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni"

"Organizator utakmice načinio je ogroman propust u osiguravanju tog prostora. Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici"

Cemu ovakav naslov izvucen iz konteksta i ima potpuno drugo znacenje od onoga sto je covek rekao. Nemojte to raditi navlacite gnev ionako ga je i previse bilo.Covek je lepo rekao da je u petoj bilo isto kao u trecoj ako neko treba da se kazni treba i Zvezda ali mnogo vise Buducnost jer oni su ipak zapoceli sve ovo i kod njih je sve ovo poceli. Ne mogu da racunam drugu jer ipak nije bilo tako strasno sem tog pljuvanja koje niko nije video sem Repese.

Henk Mudi

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Da u cetvrtoj utakmici, a ponovile su se scene iz trece! Ma neka kmece, izgubili su 3:2 sa kos razlikom -88!

samo jako doktore

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)
SLAZEM SE, STAVIO COVEK TACKU NA ANANGARDU

darko

pre 5 godina

Cg, 24. april 2019 11:35

jel si koristio google translate da razumes komentare? prijatelju i ti si srbin samo su te zatrovali drugacijim razmisljanjem

Deki

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.) 




Hvala lepo, do vidjenja!
(One night in May, 24. april 2019 11:32)

I da dodam Evroligino "Welcome back!". :)

Falcao

pre 5 godina

O čemu ti pričaš čoveče??? Jel si ti gledao treću utakmicu???? Oni prvi ušli u teren, pljuju igrače, hoće da nas biju, Odža pogode loptom u glavu iz publike??? Gađaju nas srafovima, ekserima????I šta ste mislili, da ćemo da im aplaudiramo u petoj utakmici???

BgdSrb

pre 5 godina

Čovek je rekao kako je i bilo. Uslovi u ČETVRTOJ utakmici su bili relativno normalni. Rekao je i da su se u petoj utakmici ponovili organizacioni propusti iz treće. U prevodu, budućnost je sve zakuvala u trećoj, pa zato i reakcija u petoj. Tu po meni nema ništa sporno

Uros

pre 5 godina

Ljudi navijam za Partizan ali pogledajte snimak pre pocetka trece utakmice pljuvani su sa jednog metra igraci Czvbilo je gomila nvijaca Buducnosti, klupu Czv su razvalili tj onu kabinu ili kako se vec zove, i to normalno za razliku od onoga u Pioniru. U prve dve utakmice niko nije ulazio na teren, sve je bilo normalno a te uvrede sa tribina pa toga ima svuda, ovo sto se desilo u petoj utakmici direktni krivci su oni iz Morace. Ja bi prvi bio protiv Czv ali dajte malo realno i siroko sagledajte sve.

Milos

pre 5 godina

Cekaj, ladno je lik izjavio da se on kao direktor Lige prosle godine dogovarao sa Bokanom ko ce da sudi. Jel ti priznanje da je Zvezda prosle godine bila pokradena?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." - Ovim je sve objasnjeno.
(Sasa NS, 24. april 2019 11:27)

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sve receno.

Realnost

pre 5 godina

Sledeće godine prvak lige ide direktno u evroligu a playoff da se ne igra minimum 2 godine pa kada se i ako steknu uslovi probati ponovo. Zamislite sledeću sezonu kada i Partizan krene da vrši pritisak pošto će očigledno uložiti pare.Uz Budućnost i naravno Zvezdu (Cedevita odustala od velikih ulaganja) biće paklena atmosfera među navijačima i teško da će neko moći da garantuje za bezbednost svih aktera meča od publike do igrača.

absolutezero

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sarkazam, druže, sarkazam.

Nenad

pre 5 godina

prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)
Navodi čovek šta se pričalo a ne šta se desilo...

GM

pre 5 godina

Covek prica da je sve bilo relativno normalno u 4. UTAKMICI...

A koja rec o 3. UTAKMICI ?!?!

Zasto Zvezda nije imala pravo da napusti teren posle napada na igrace i strucni stab, da se mec registruje 20:0 i pobedi finalnu seriju 3:0?!

Pih vise

pre 5 godina

A kako sudija napravi ovakav propust kad je sudiji naredjeno za Buducnost da navija, a dusmaniii? A je li vam sad jasno da su se covic i dodik sve dogovorili

dupli_kantar

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Pročitao si dobro, ali nisi razumeo kontekst u kom je to rekao. Suštinski, ovaj čovek nije rekao ništa pogrešno, međutim poenta je u pitanju šta je uzrok sr**a koja su se desila pred početak pete utakmice. Naravno, tom prilikom ne mislim na priču odmazde zbog svega što se dešavalo u Podgorici (treća i četvrta utakmica ili prošla godina), već mislim samo na okolnosti pred početak petog meča. Ko je želeo prekid i zašto. Kome je bio prekid (i potencijalno ne igranje, odlaganje ili pražnjenje hale) u interesu?

Zvezda je, na parketu, pokazala da zaslužuje titulu 100%. Za sve ostalo van parketa (ili na parketu, ali ne vezano za sport) treba staviti prst na čelo, zapitati se i biti objektivan. No, toga nema.

sta im uradi Nebojsa brate nas

pre 5 godina

udake zajedno diskvalifikovati i poslati partizan u evroligu, cedevita je rekla da odustaje
(Mille, 24. april 2019 11:40)
moze ali da pevate Vucicu seceru celu sezonu ahahahaha

Mija Nik

pre 5 godina

Da bilo je propusta u Bg...sramota za nas odavde. Ipak, hajde da bude dosledni...ovi su šrafovima ljude gađali u glavu i fizički se sukobili sa igračima i strupčnim štaboom (ničim izazvani).

gledao sam jutros video klip jednog od funkcionera iz Budućnosti. Scene su bile ruže ali nisu bile onoliko ružne koliko su predstavljene.

Liga da bude dosledna...ako nije utakmica 5 trebala da se igra, nije smela ni 3.

Prijatno"!

Aleksandra

pre 5 godina

Milli Ne mogu da verujem sta sam upravo procitla.Covece pogledajte sta rade vasi navijaci.Pre neki dan su demolirali kladionicu,vredjali protivnickog igraca na nacionalnoj osnovi,Sasu Obradovica gadjali novcicima u glavu...

Milos

pre 5 godina

Kaze, videli ste sta se desilo, ponovile su se scene iz trece utakmice. Time je lepo covek objasnio da je Zvezda samo vratila dugove iz te trece u petoj i to je to. Pa vi opet napadnite Zvezdine igrace u Podgorici, znas?

punimlimenke

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)

Dalje nisi čitao?

fancy

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?

Zlatanko Repčić

pre 5 godina

A kome treba postaviti pitanje zašto je Kol kad je ušao prvi pokušao da provocira publiku i zakačio se sa kamermanom i gađao ga loptom. Šta onda očekivati od publike u takvom trenutku. E to su detalji koji su važni i sve je snimljeno
https://www.youtube.com/watch?v=zsQ2USXMGlQ

nm

pre 5 godina

naravno da ste vi krivi, ali dobro, ko je "napravio" ligu nista me u njoj i ne cudi... od kazni za ne nosenje sakoa dosli ste do toga da izjavljujete da je atmosfera normalna ili nenormalna ali eto neka se igra. prosle a posebno ove godine ste dokazali da kao liga ne postojite i da ne mozete da garantujete regularnost takmicenja. i kakva je to kazna za 3. utakmicu? naravno da ce se onda desiti ovaj cirkus u 5. One jadne makedonce ste izbacili zbog cega?

Pozdrav iz EL

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)

Od njega je sve i krenulo, izlazak sa terena i ucene su njegov patent.

Dusan

pre 5 godina

Kakva je razlika izmedju "relativno normalnih uslova za igru" I "relativno nenormalnih uslova za igru" ? Moze li to da objasni ovaj dingospo ?

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajde pola vas ponovo procitajte tekst pa onda komentarisite.
(najbolji je opancarev lepak., 24. april 2019 11:44)


umorilo ih citanje naslova i podnaslova.

dsds

pre 5 godina

Znaci u podgorici je sve bilo ok a? Pljuvanje igraca sa 2 m razdaljine, gadjanje metalnim predmetima strucni stab? Zatvaranje prva 3 reda tribina, a oni postave 2 reda nekakvih stolica i ostane jedan red prazan na tribinama i to je satro ispostovana kazna? Bravo licemeri najveci, sram vas bilo

Dachazvezda

pre 5 godina

Decko,
Sve je to ok, dajte zvezdi kaznu za parket (na mestu) AL TO JE KRAJ, A NE POCETAK!!!!
MORACA, treca utakmica, ministri i policija pljuju i na centru!?!?!? To je ok?????

OD POCETKA DA KRENES!!!!

izađi mala

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.

Vladica

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Treba citati tekst, ne naslov koji ne znam iz kog razloga je ovako postavljen. Kaze "Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." A "normalnost" se odnosi na 4. utakmicu.

Кики

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?

IspeciPaReci

pre 5 godina

Zašto niko u komentarima ne pominje prve dve utakmice u Beogradu? Tu i tada je počelo ludilo u ovogodišnjoj finalnoj seriji. Od prve utakmice! Uslovi i atmosfera u drugoj su bili gori nego u prvoj i proizveli još gore stanje u trećoj i četvrtoj u Podgorici. To je kao posledicu opet imalo potpuno bezvlašće i anarhiju u petoj.

Podgoricanin

pre 5 godina

PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo..


SARKAZAAAAAAAM, PROCITAJ I SLJEDECI RED.

Dacha

pre 5 godina

Znaci treca i peta utakmica su bile neregularne,nema problema ponistite prvo trecu pa onda petu ili kao i Buducnost kaznite Zvezdu za sledecu utakmicu da isprazni parter i prva dva reda tribina i svi srecni.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
(goblin, 24. april 2019 11:40)

I meni to upade u oci. I ne dovrsih citanje... Sve je lepo rekao. Ponovilo se u 5. ono iz 3. u Podgorici. Amin.

goblin

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi..." Zanimljivo. Kako te emocija ponese da otvoris dusu... Kao npr. sina ministra policije. Sta kazu, dole bilo normalno u 3. utakmici?

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Pominje 4. utakmicu a ne pominje 3.E to je dovelo do raspada Jugoslavije takvi stavovi celnih ljudi..

One night in May

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.)




Hvala lepo, do vidjenja!

Peca

pre 5 godina

E moj Novosel...U Podgorici na trecoj utakmici nisi smeo da pomislis da opomenes publiku a kamoli nesto drugo...Mene bi bilo sramota da izjavim ovo sto si ti izjavio...Ocigledno da nekima nije problem da izuzimaju sebe od odgovornosti...

aca

pre 5 godina

Ja sam sat vremena pricao drugu sa kojim sam mec gledao da Buducnost ceka da se mec zavrsi sluzbenim rezultatom 20:0 za njih, bez odigravanja utakmice, nesto nalik Albaniji protiv Srbije u fudbalu u Beogradu..

I on mi je govorio da nisam u pravu, no ne izgleda mi tako..

No, kao sto neko rece iznenadio me je Pukl koji ih je naterao da istrce na parket, na fudbalskoj utakmici su i sudija i delegat stali uz Albance, iako smo mi i hteli da ispraznimo tribine, ali oni "zbog pretrpljenog straha" nisu mogli i smeli da igraju a samo su koristili cinjenice na terenu u svoju korist, uzeli 3 boda i otisli na EURO..

Siguran sam i ovde da je dogovor Buducnosti posle povratka u svlacionicu bio taj da se ide na pobedu od 20:0 za njih za zelenim stolom, a na kraju su sudije njima rekle da ce oni tako izgubiti ne budu li izasli na parket opet..

Eto i zbog uloge Pukla, izmedju ostalog, sto tek sad saznasmo..

izađi mala

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hahahahahahah daj šta sam ja to upravo pročitao hahahahahah.U Podgorici normalno da sin policajca pljuje i svaki vid vredjanja a u BGD to nije normalno?!E svašta hahaha

Uros

pre 5 godina

Ljudi navijam za Partizan ali pogledajte snimak pre pocetka trece utakmice pljuvani su sa jednog metra igraci Czvbilo je gomila nvijaca Buducnosti, klupu Czv su razvalili tj onu kabinu ili kako se vec zove, i to normalno za razliku od onoga u Pioniru. U prve dve utakmice niko nije ulazio na teren, sve je bilo normalno a te uvrede sa tribina pa toga ima svuda, ovo sto se desilo u petoj utakmici direktni krivci su oni iz Morace. Ja bi prvi bio protiv Czv ali dajte malo realno i siroko sagledajte sve.

Кики

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?

dsds

pre 5 godina

Znaci u podgorici je sve bilo ok a? Pljuvanje igraca sa 2 m razdaljine, gadjanje metalnim predmetima strucni stab? Zatvaranje prva 3 reda tribina, a oni postave 2 reda nekakvih stolica i ostane jedan red prazan na tribinama i to je satro ispostovana kazna? Bravo licemeri najveci, sram vas bilo

Vesko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Novosel,

Ako želite da odrzite minimum ozbiljnosti ABA lige, zbog dešavanja u trećoj i petoj utakmici finala, morali biste kazniti oba kluba sa maksimalnim kaznama koje su propisane Pravilnikom.

Ovo ne smije da se ponovi! Ulazak navijača u teren je nedopustivo! Ako hoćete da ovu ligu neko ozbiljno shvata kaznite obije ekipe, što novčano, što "praznim tribinama".

Ne znam postoji li u Pravilniku, ali ako ne postoji valjalo bi uvesti drakonsku kaznu za svako "ubij-ubij Srbina/Ustašu/Šiptara/Cigana/Turčina..." To prevazilazi granice sporta. Moramo ići naprijed.

Ugledajte se na NBA, špansku ACB ligu i slične. Tamo idu ljudi sa djecom da uživaju u dobroj košarci a ne da slušaju zaostavštine ratova, opasnim namjerama navijača, da gledaju košarkaške huligane, nevaspitane tatine sinove i "zaslužne građane" isl. Tome nije mjesto na košarkaškim tribinama.

Isključivo je na ligi da stanete na put ovome. Ako ne možete, rasformirajte se prije nego neko nedužan nastrada.

S poštovanjem,

Objektivni ljubitelj košarke iz Podgorice

One night in May

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.)




Hvala lepo, do vidjenja!

Mija Nik

pre 5 godina

Da bilo je propusta u Bg...sramota za nas odavde. Ipak, hajde da bude dosledni...ovi su šrafovima ljude gađali u glavu i fizički se sukobili sa igračima i strupčnim štaboom (ničim izazvani).

gledao sam jutros video klip jednog od funkcionera iz Budućnosti. Scene su bile ruže ali nisu bile onoliko ružne koliko su predstavljene.

Liga da bude dosledna...ako nije utakmica 5 trebala da se igra, nije smela ni 3.

Prijatno"!

Nemanja

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze
(gradnjanindrugogreda, 24. april 2019 13:19)Opcenito bi mozda to bio nacin da Hrvatska vidi nekada neki pehar a da nije na slici ili razglednici...

goblin

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...

Vladica

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.

Davor

pre 5 godina

Sustina svega je u njegovoj recenici (koja ovde nije preneta) :" Klubovi poput Zvezde i Budućnosti su spremni na sve da postignu svoj cilj. ". Razmislite o tome zasto se ovakve scene nisu desavale na utakmicama koje su ta dva kluba igrala u ligaskom delu takmicenja. Ulog je veliki. Velike su pare u pitanju. Celnici klubova ce da sednu, popiju kafu, rucaju i pomire se. Huligani koji su naruceni da bi pravili gluoosti ce otici na drugi naruceni posao a medju napaljenom masom ce ostati mrznja koju ni jedan iskreni ljubitelj sporta ni u Beogradu ni u Podgorici nije zeleo. Ako smo glupi da na to pristanemo, za bolje i nismo.

Dacha

pre 5 godina

Znaci treca i peta utakmica su bile neregularne,nema problema ponistite prvo trecu pa onda petu ili kao i Buducnost kaznite Zvezdu za sledecu utakmicu da isprazni parter i prva dva reda tribina i svi srecni.

BgdSrb

pre 5 godina

Čovek je rekao kako je i bilo. Uslovi u ČETVRTOJ utakmici su bili relativno normalni. Rekao je i da su se u petoj utakmici ponovili organizacioni propusti iz treće. U prevodu, budućnost je sve zakuvala u trećoj, pa zato i reakcija u petoj. Tu po meni nema ništa sporno

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica??? 
Ko su ti ljudi Covicu?
(Podgoricanin, 24. april 2019 14:18)

Sinovi ministra policije !!! Treba li ti jos neki odgovor milogorac ???

Joso

pre 5 godina

Ja sam iz Hrvatske i nešto bih dodao. Uz pristranih tipično navijačkih komentara ima i dosta objektivnih koji diraju dubinu problema. Ja mislim da je svemu kriva sama ABA liga i njezin management koji upravlja ligom po svom interesu. Management je prodao priču da je ABA liga važnija od nacionalnih prvenstava koji se igraju tako reći nizašto. Većina suđenja su tipično domaća da se udovolji klubu i navijačima domačina.O svom interesu pomažu nekim imenima da ostanu u lizi kako liga nebi gubila na atraktivnosti po imenima.Mislim da bi i Budućnost i Zvezda trebali biti debelo kažnjeni, ali to se sigurno neće dogoditi jer žele sačuvati dva jaka člana. Uglavnom kokošarenje u kojem ne vladaju sportski nego nečiji privatni interesi. Ta liga je jedan od uzroka propasti hrvatske košarke jer je iscrpila klubove a košarka je bila praktično zamrla u manjim gradovima. Mislim da je srušila i srpsku košarku ali.ona se drži još dobro zbog mnogo kvalitetnih trenera pa stalno izbacuje kvalitetne igrače. Mislim da bi za sve zemlje bilo važnije da se nacionalnim prvenstvima da najveća važnost, a onda tko želi i može nek iga i dodatnu ligu.Hvala

Dejan

pre 5 godina

Vesko



Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...

Realnost

pre 5 godina

Sledeće godine prvak lige ide direktno u evroligu a playoff da se ne igra minimum 2 godine pa kada se i ako steknu uslovi probati ponovo. Zamislite sledeću sezonu kada i Partizan krene da vrši pritisak pošto će očigledno uložiti pare.Uz Budućnost i naravno Zvezdu (Cedevita odustala od velikih ulaganja) biće paklena atmosfera među navijačima i teško da će neko moći da garantuje za bezbednost svih aktera meča od publike do igrača.

Mile

pre 5 godina

Ljudi, nemojte se "pecati" na ovakve izjave, pročitajte ceo tekst.
Naslov je izvučen iz dela rečenice.
Svima teško pada da srpska ekipa uzme trofej, ali tako je kako je...moraće da žive sa tim.

Nenad Đorić

pre 5 godina

Zašto je i prošle godine u Podgorici ali i ranije,na utakmicama ženske kk reprezentacij CG i Srbije izostala reakcija KSS-a,Regionalne lige i Evropske lige? "Ubij,ubij cigana,cigana" sa osmehom na usnama) "Ubij zakolji da Srbin ne postoji" je jezik ljubavi !? Ako nema slike ima zvuka. Sramota za Podgoricu,sramota za Budućnost.Isto to skandiranje prošle godine n i k o nije ni pomenuo a kamoli osudio. Šta to znači? Da ako sam Srbin može da me kolje ko hoće? Ili da me je sramota ako sam rođen kao Rom ?

absolutezero

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sarkazam, druže, sarkazam.

nebojsa

pre 5 godina

Mi Srbi ,a i većina drugih iz Crne Gore,osuđujemo sve ovo što se desilo košarkašima Zvezde u Podgorici i svi smo listom navijali za Zvezdu,ali nama nisu dali do dođemo do karata i da u sali navijamo za Zvezdu.Ja lično navijam za Partizan,ali na ovim utakmicama sam navijao za Zvezdu i navijao bih tako za bilo koji srpski klub protiv ovih dukljansko montenegrinskih klubova,a da ne pčričam o tome da mi Srbi iz CG navijamo svi za Srbiju kada ista igra protiv montenegra.Samo da znate da nismo mi svi isti ovamo i vodite računa o tome i nemojte da nas sve osuđujete zbog grupice izgrednika i ovdje se radi o grupi koja je bliska sa vlašću i koja zbog toga radi što hoće jer ne odgovaraju zbog toga,a stida nemaju.

aca

pre 5 godina

Ja sam sat vremena pricao drugu sa kojim sam mec gledao da Buducnost ceka da se mec zavrsi sluzbenim rezultatom 20:0 za njih, bez odigravanja utakmice, nesto nalik Albaniji protiv Srbije u fudbalu u Beogradu..

I on mi je govorio da nisam u pravu, no ne izgleda mi tako..

No, kao sto neko rece iznenadio me je Pukl koji ih je naterao da istrce na parket, na fudbalskoj utakmici su i sudija i delegat stali uz Albance, iako smo mi i hteli da ispraznimo tribine, ali oni "zbog pretrpljenog straha" nisu mogli i smeli da igraju a samo su koristili cinjenice na terenu u svoju korist, uzeli 3 boda i otisli na EURO..

Siguran sam i ovde da je dogovor Buducnosti posle povratka u svlacionicu bio taj da se ide na pobedu od 20:0 za njih za zelenim stolom, a na kraju su sudije njima rekle da ce oni tako izgubiti ne budu li izasli na parket opet..

Eto i zbog uloge Pukla, izmedju ostalog, sto tek sad saznasmo..

neko

pre 5 godina

Verujte, nije bilo propusta! Pokazali smo ciji je veci... Posle proslogodisnjeg otimanja titule - stvari su se vratile na svoje mesto. Kod kuce smo dobijali u proseku sa 33 razlike, zar jos ima onih kojima nesto
nije jasno? Niste valjda ocekivali da ce jedna Crvena zvezda da gleda mirno kako je ponovo kradu? Iskreno, nama navijacima je divljanja i mrznje preko glave, vreme ja da rukovodstva klubova sednu za sto i potpisu mir, ako su sposobni za to. Ovo nije dostojno kosarke, navijaca, momaka koji se bore na terenu.

optimista

pre 5 godina

Ljudi lepo sve piše, kaže čovek u četvrtoj su uslovi bili normalni, a u petoj s uslovi bili kao u trećoj u Podgorici. Ja ne vidim da je išta čovek loše napisao sem da je priznao da su nas pokrali prošle godine.

Vladan R

pre 5 godina

Ono što se desilo u petoj utakmici, definitivno ne služi na čast CZ. Ali kako, je do toga došlo. Zašto je dozvoljeno, da prošle godine, posle više nego normalne atmosfere, u prve dve utakmice u Bgd, postane gadno u Podgorici. Da je tada izrečeno upozorenje, da se takve stvari neće tolerisati, uz uslovnu kaznu, ako se tako nešto ponovi, pa da se ta kazna aktivirala u trećoj ili nakon treće ovogodišnje utakmice, gospodin bi imao kredibilitet da priča ovako nešto, ali tada ne bi imalo o čemu da se priča. ABA liga je dozvolila da bude gadno i prošle i ove godine u Podgorici, i na žalost, na neki očekivano je da može biti samo gadnije. Nakon dva poraza u prve dve utakmice, ovima iz Budućnosti je bilo jasno da igrački ne mogu dobiti CZ. Od tada kreće dizanje tenzije, izjavom Repeše, nakon druge utakmice. Sve vidjeno u trećoj, je provokacija, ne bi li kao odgovor na to, navijači CZ napravili incident za prekid i neodigravanje pete utakmice. U funkciji toga je i gadjanje fotoreportera, loptom od strane igrača Budućnosti. Dotični igrač, koji se žalio na atmosferu, u Pioniru, je igrao u NBA, pa bi mu samo postavio pitanje, kakvu bi kaznu popio u NBA, da je to isto uradio. Sad kad im nije uspela provokacija, "gospoda" bi htela da bude puk pike ne važi. Neverovatno koliko pojedinci nemaju ni trunke stida ili srama.

Воип

pre 5 godina

Да је лига прошле године адекватно реаговала неби било овога хаоса ове године. Међутим ви нисте смели да се одупрете цг мафији па сад кад је друга страна реаговала ви кукате јер имате рат на терену. Изволите сад решите проблем. Ако је Звезда проблем како то да није било оваквих догађаја у финалима са Цедевитом, у полуфиналу са Партизаном и тд. Будућност је режимски клуб и ти људи не презају ни од чега да дођу до циља.

Falcao

pre 5 godina

O čemu ti pričaš čoveče??? Jel si ti gledao treću utakmicu???? Oni prvi ušli u teren, pljuju igrače, hoće da nas biju, Odža pogode loptom u glavu iz publike??? Gađaju nas srafovima, ekserima????I šta ste mislili, da ćemo da im aplaudiramo u petoj utakmici???

Milos

pre 5 godina

Kaze, videli ste sta se desilo, ponovile su se scene iz trece utakmice. Time je lepo covek objasnio da je Zvezda samo vratila dugove iz te trece u petoj i to je to. Pa vi opet napadnite Zvezdine igrace u Podgorici, znas?

Ivan Veljković

pre 5 godina

Situacija na petoj utakmici finala ABA plej-ofa je bila izuzetno naelektrisana, bilo je bezbednosnog rizika, po Podgoričane ta situacija nije bila nimalo prijatna, ali ljudi, nije ovo od juče, ovo tinja već neko vreme, ja se recimo veoma lepo sećam da je doskora, do bukvalno pre par sezona, moglo da se odigraju ne 5 nego 25 utakmica za redom između Zvezde i Budućnosti i u Pioniru i u Morači bez problema i da jedan jedini incident se ne bi desio! Dakle, ovo tinja nekoliko godina i kulminiralo je prošle i ove sezone otvorenom mržnjom koju su izazvali određeni ljudi jasno sa namerom! I opet ponavljam, prošle godine Budućnost je u prve dve utakmice dočekana u Pioniru veoma sportski, napravili su brejk i onda odlučili da na silu uzmu titulu u Podgorici tako što će igrače i rukovodstvo Zvezde napasti još od aerodroma i ulica Podgorice sve do Morače. I onda, ima li većeg okidača od toga za usijane glave u Beogradu da se "revanširaju"? Pa nema naravno! I onda ove sezone najpre pljuvanje u prve dve tekme u Pioniru, ali ovoga puta sada nije bilo brejka Budućnosti već dve ubedljive Zvezdine pobede, onda se otišlo u Moraču, velikim nasiljem je učinjeno da Zvezda ne završi seriju još tada, onda peta opet u Pioniru, vređanja i provokacija koliko hoćeš, čak čak i pojedini igrači Budućnosti drski gađaju kamermane loptom, zamislite tako nešto u Morači da uradi neki Zvezdin igrač, pa teško bi se spasao linča definitivno, i onda još jedna ubedljiva pobeda Zvezde i zaslužena titula!

m

pre 5 godina

Niko ne spominje treću utakmici, i kako je repeša stvarao negativno atmosferu na prve dve iako nije bilo razloga,. Naredne tri utakmice su rezultat njegovog nepotrebnog pritiska. A svi znamo da je nula od tenera.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...
(ej bre, 24. april 2019 14:25)
Kad vam je cika Mirko krenuo u pohod da od cetvorostrukog sampiona (za pola veka postojanja) pravi instituciju, na ustrb svih ostalih klubova, tad nije bilo nikakvih problema? U fudbalu ste imali 11 titula manje, jedno finale protiv Reala i od toga su pokusali da naprave instituciju!?
A, sto se tice para - ko vama daje uopste za pravo da bilo sta komentarisete? Do vasih knjiga poslovanja ni Snouden ne moze da dodje...

John Terry

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Dobro si procitao no si lose razumeo. Bio je to sarkazam.

Inace, odlicna i odmerena izjava, pomenuo je oba protivnika za losu organizaciju, kao i losu organizaciju KK Buducnost od prosle sezone. Ovime je volsebno zatvorena diskusija i kuknjava milogoraca.

Xman

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Covek je bio ironican ali ironija je prekomplikovana stvar za neke ljude.

Džoni

pre 5 godina

Ne može Čovića dva puta neko da prevesla. Prošle godine se to dogodilo, ali ove godine ništa nije prepušteno slučaju. Zvezda je u obe utakmice u PG mogla da pobedi a sada sam sve ubeđeniji da se namerno išlo na ovu petu da se titula proslavi u BG jer tamo ko zna šta bi bilo. Momci i stručni štab su toliko bili samouvereni i sigurni da smo bolji da to ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Ako je neko gledao izjave naših košarkaša pre ove pete sve mu je bilo jasno, momci su bili spremni da unište i GSW a ne neku tamo Budućnost.

duledudule

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Treba citati tekst, ne naslov koji ne znam iz kog razloga je ovako postavljen. Kaze "Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." A "normalnost" se odnosi na 4. utakmicu.

Beograd

pre 5 godina

Ljudi, mislim da je pravo vreme da se dozovemo i zapitamo se gde smo to došli. Pre svega mislim na Zvezdu i Partizan. Svakom grobaru treba drago da bude što je Zvezda uzela titulu ispred ove crnogorske bruke, kao i svakom ciganu u interesu da bude “wild card” za Partizan. Nisu nama neprijatelji Bokani, Bartomeui, Pukli, VAR i HAARP.. najveći smo neprijatelji sami sebi braćo Srbi. Stalna prepiranja, saopštenja, podbadanja su se svima na glavu popela. Zar nije adresa i jednom i drugom klubu Beograd,Srbija? Zar treba svojim najprimitivnijim postupcima da onemogućimo ovim talentovanim klincima, kojih je Srbija puna, da pokažu talenat jer jedva čekaju da trpaju ta muda “Evropskim velikanima” u usta. Iskreno se nadam da će u skorijoj budućnosti Beograd imati dva stalna predstavnika u Evroligi i da će svi mediji pisati o srcu, inatu, želji, borbi, atmosferi... da će protivnicima dupe gaće da zvaće kad u rasporedu vide gostovanje u Beogradu. Niste svesni koliko mi je drago kad sam video koja petorka završava utakmicu protiv Budućnosti, Kešelj Zvezdino dete gadja tri poena i prstom u njegove pokazuje. Možda nemamo pare ali imamo inat i srce. Ono srce kad se Dobrić baci u publiku za loptu na +40, onaj inat kad je Kecman uvali Cibosima u sred Zagreba. Vreme je Srbi, verujte mi vreme je.

sta im uradi Nebojsa brate nas

pre 5 godina

udake zajedno diskvalifikovati i poslati partizan u evroligu, cedevita je rekla da odustaje
(Mille, 24. april 2019 11:40)
moze ali da pevate Vucicu seceru celu sezonu ahahahaha

onako bez lupetanja

pre 5 godina

Ova liga je pala mnogo pre ovoga. Propustila je mnogo toga ali ajde da krenemo nekim redom.
Bez ikakve potrebe KK CZ je ni kriva ni dužna iskorišćena u prošlogodišnjem finalu za potrebe izbora u CG. Napadi na igrače, autobus,atmosfera sve je bilo u funkciji toga. Liga je jednostavno popustila. Tenzije su porasle. Ne opravdavam nikoga ali prosto je nerealno očekivati da neko prihvati razvoj događaja bez reakcije. Pošto je Liga prešla preko toga stvari su izmilele ispod tepiha.
Liga je popustila i oko regularnosti, odluka sudija, primera je dosta KKP Mornar u BG jureći spašavanje sezone, majstorica u ZG gde je Cedevita baš pokradena ... Ko je napao u polufinalu igrače i stručni štab CZ na zagrevanju u Pioniru. Šta je Liga uradila? Zašto su čelnici bili u istom hotelu u BG sa finalistom mimo propozicija? Da li treba CZ da ih medijski upozorava ili sami znaju propise?
Niko normalan ne može da ostane imun na odluke sudija u korist Budućnosti, to prevazilazi sve okvire sporta i obezvredilo je samu Ligu i to više puta i ne samo protiv Zvezde.
Liga je popustila i za treću utakmicu koja nije smela da se igra to veče ili da se isprazni Morača i meč krene sa zakašnjenjem. Šta je u Morači bilo?Ko je bio na parketu?
Šta je Liga očekivala u BG posle svega? Šta je Liga preduzela pre majstorice?
Odgovor je Liga nije preduzela ništa.
Kada jednom dopustite nešto nekom onda vlada pravilo jačeg.

Dejan CZ

pre 5 godina

Ljudi citajte podrobnije...Prosle godine smo se sa Bokanom dogovarali oko sudija...to je aluzija da su takve stvari stizale iz saopstenja Zvezde....ove godine smo se sa Covicem dogovarali o ne znam cemu izjava jer su iz Podgorice stizale optuzbe da Covic sa rukovodstvom odlucuje o nekim stvarima...i dodaje da te stvari nisu realne i ne odgovaraju istini.O 4 mecu govori da su se stekli uslovi za igru negirajuci da su 3 i 5 mec trebali biti odigrani...ali kad je odigran vec treci mec onda je morao i peti jer su uslovi za igru bili isti to je vec verovatno stav Pukla...Reciprocitet obe strane isti i u nastavku da takav odnos ugrozava ligu.
Na sledecem zasedanju treba neke stvari promeniti u odnosu na zadnje dve godine da bi liga funkcionisala...Treba samo razumeti tekst.

ja

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da li je realno da nisi shvatio da je to rekao ironično. Ajoj...

Стара школа

pre 5 godina

Занимљиво је да уопште не спомиње ТРЕЋУ утакмицу. Да ли је и на њој терен био светиња???

Seeflu

pre 5 godina

Da vam je stalo do regularnosti, do četvrte utakmice ne bi smelo da dodje jer je u trećoj bilo zrelo za prekid i službeni rezultat. Fora je bila sto ste hteli bas da se sve ovo desi, ali da se u petoj prekine ;)

Mr.Punk

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Prijatelju što dva puta kad si mogao u jednom komentaru.Što se tiče Čovića on je problem samo vama, dominacija boli zar ne bar ne davi igrače ko onaj vaš general.

Boda tajson doživotni

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)



Čovek je to rekao ironično, u nastavku teskta stoji da to nema veze sa istinom, čitaj kao što je napisano.

Paja Patak

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu. 
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)
(rooney1991, 24. april 2019 12:00)

A sto je uopste bitno ko je bio na parketu? Ime i prezime nije vazno
Postoji snimak sa trece utakmice.Lik na parketu i pljuje igraca Zvezde.Policija drzi navijaca a drugi ga tuce.U Beogradu snimak gde igrac Buducnosti gadja loptom naviaca a promasuje kamermana.Ulaze navijaci Zvezde niko nikog ne tuce i ne pljuje, Smiri se situacija i igra se utakmica i epilog se zna.Leci se uzrok a ne posledica

Kmekavci

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Covic u Kosarci minimum 35 godina..
Covic predsednik KSJ jos 1995te..
Covic sa FMP dva puta osvajaao ABA ligu,Partizan nijednu do tada.
CoVic (nezahvalnom) Partizanu dao do 2010te deset igraca reprezentativaca.
I sad Covic kriv sto je vise od pola zivota u kosarci,stvorio mnogo toga,a Ostoja,Bokani sto do prekjuce nisu znali pravila kosarke oni carobnjaci. Samo Crnogorcima i Partizanu smeta Zvezda,cka Hrvati ne talasaju toliko. Ali igra plakanja potrajace a moze Patlidzan da igra CG ligu,evo Olimpijakos dolazi u ABA. Nece nista boleti taj transfer.

Peca

pre 5 godina

E moj Novosel...U Podgorici na trecoj utakmici nisi smeo da pomislis da opomenes publiku a kamoli nesto drugo...Mene bi bilo sramota da izjavim ovo sto si ti izjavio...Ocigledno da nekima nije problem da izuzimaju sebe od odgovornosti...

Pozdrav iz EL

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)

Od njega je sve i krenulo, izlazak sa terena i ucene su njegov patent.

Mladen

pre 5 godina

Vec sam pisao na ovu temu u kontekstu propusta lige, u smislu nedostatka adekvatnih kazni i (ne)primene mehanizama za sprecavanje potpunog haosa u finalnoj seriji (sada vec drugu godinu zaredom). To je prvi i najveci razlog zasto su organizacije utakmica u oba grada bile uzasne i sve samo ne sportske. Da je bilo kazni i preduzetih mera koje su vec propisane pravilnikom, da je neko postovao "zakon", sve bi bilo OK. Mozda bez publike ili dela pulike, ali bi sport pobedio na kraju i svaki sledeci put bi se svaki klub pitao da li je u redu praviti onkav cirkus kakav smo mogli da pratimo i prosle i ove godine u finalnoj seriji. Inace, ova izjava Novosela je teska patetika i deluje jadno posle svega sto se desilo. Najgrdje u svemu je sto je on odgovornost organizacije prebacio na jednog coveka na samom kraju izjave (sudiju Pukla). Zakljucujuci da se pitao samo jedan covek, a on je dao rok da se izadje na teren, a u suprotnom se postupa po propozicijama (sto je 21:0 za CZV). Pa cekaj sad, svi ostali okrenuste glavu, pa ako sudija kaze ok, igra se. Izvinite, a sta ce on drugo da radi? Da se jedini pravi pametan kad niko od ljudi sa "vise instance" nije reagovao kad je trebalo. O kazni za Buducnost za 3cu utakmicu ne bih trosio reci. Bolje da ih niste ni kaznili nego ovako da ispadnete smesni. Ili ih kaznis po propisu i u skladu sa tezinom propusta ili cutis. Zvezda je tu utakmicu odigrala, a i sledecu. Prosle godine isto. Dovidjenja. Prijatno.

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

90% komentara su od isfrustriranih grobara koji ne vide svetlo iz tunela.
(Goran, 24. april 2019 13:35)

Vucic im je jedino svetlo i nada...:))))

samo jako doktore

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)
SLAZEM SE, STAVIO COVEK TACKU NA ANANGARDU

Nenad Ristic

pre 5 godina

Da li je moguce da ovde ima toliko nepismenih ljudi?

Novosel je rekao, citiram:"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu."

Ovo je ironicno rekao jer je Covic prosle godine tvrdio da Bokan bira sudije, a ove godine su iz Buducnosti lupetali sve i svasta. I ne samo oni, Covic je takodje imao svoj sou, kao i obicno.

Da li je moguce da ne razumete, nego se iscuđavate tipa, sta sam ja upravo procitao. Jesi druze procitao, ali nista nazalost skontao nISI.

ABA liga je u velikom problemu za koji su najodgovorniji Buducnost i Zvezda. Ako zeli ikakav kredibilitet da zadrzi, jasno mora da definise da ce ovakvo ponasanje klubova u buducem periodu biti sankcionisano na najgrublji nacin. Ovako ispada Karpos jedini kriv za sto puta manju gresku koju je napravio. Komentarisao sudjenje i izbacen iz ABA. Pa sta reci za Covica i Bokana. Vredjaju ABA gde god stignu. Unistili su nesto sto je trebalo da bude praznik kosarke, a pretvorili su ga u nadmetanje u divljastvu.

Nebo

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (duledudule, 24. april 2019 14:13)
Ma samo zbog te scene je trebala utakmica da se prekine. Čovek igrao finale protiv Drim tima, čuvao čak i Šakila, a onda neki dekadentni plitkoumni pilićarski ološ krene da ga napada.
On je naša legenda, a ko to ne zna mora da se podseti.

dupli_kantar

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Pročitao si dobro, ali nisi razumeo kontekst u kom je to rekao. Suštinski, ovaj čovek nije rekao ništa pogrešno, međutim poenta je u pitanju šta je uzrok sr**a koja su se desila pred početak pete utakmice. Naravno, tom prilikom ne mislim na priču odmazde zbog svega što se dešavalo u Podgorici (treća i četvrta utakmica ili prošla godina), već mislim samo na okolnosti pred početak petog meča. Ko je želeo prekid i zašto. Kome je bio prekid (i potencijalno ne igranje, odlaganje ili pražnjenje hale) u interesu?

Zvezda je, na parketu, pokazala da zaslužuje titulu 100%. Za sve ostalo van parketa (ili na parketu, ali ne vezano za sport) treba staviti prst na čelo, zapitati se i biti objektivan. No, toga nema.

Nikola

pre 5 godina

U PG niko nije vikao nista protiv Srba, jer je bar trecina Crnogoraca u CG srpske pripadnosti pa tako i u dvorani.
(Srbin Crnogorac, 24. april 2019 12:58)

Ni u Pioniru niko nije vikao nista protiv crnogoraca.

SudacDredd

pre 5 godina

Covek govori za sta su ga optuzivali prosle godine (da se dogovarao sa Bokanom za sudije) a za sta ove (da se dogovarao sa Covicem oko ne znam cega), a komentar sa najvise pluseva govori kako gospodin Novosel,eto konacno, priznaje da se dogovarao sa Bokanom o sudijama.
Obratite paznju koliko pluseva je dobio ovaj komentar. Dakle, 3/4 ne razume tekst koji procita,4/5 ne shvata ironiju ali svi bi da komentarisu i da se za nesto pitaju.Dobro je da sa ovakvim glavama i razmisljanjem sve ipak samo zavrsilo na pljuvanju i verbalnim uvredama i ovde i u Podgorici.Spasa nam nema,propasti ne smemo!

duledudule

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe
(bozza, 24. april 2019 13:49)
ah kako je sve bilo bajno kad je partizan uzimao 5 6 titula za redom...

sloga

pre 5 godina

Nadam se da će Čović ostati pri svojoj izjavi datoj pre pete utakmice" bez obzira ko pobedi treba preispitati učešće srpskih klubova u regionalnom takmičenju". Ova liga je mnogo unazadila srpsku košarku, dok je dala vetar u leđa drugim zemljama u regionu. Naši klubovi nemaju finansijski dobitak od ove lige,glavnu reč u naša dva kluba vode stranci, mladih košarkaša skoro da nema...Potrebno je vratiti se domaćem takmičenju, pa makar i negirali u evropskim takmičenjima sledećih nekoliko godina,jer je u pitanju budućnost naše košarke.

Pero

pre 5 godina

Zar nije Repeša posle druge utakmice zapalio atmosferu, pa treća u Podgorici gde u prvom poluvremenu Zvezda igrala kao u Bg. da bi u drugom gotovo sve promašila dali zbog pretnji domaćina, dali zbog sponzora kako bi se uzelo što više para od karata, reklama i tv prava. Što se tiče ponašanja publike, na trećoj utakmici je za svaku osudu i prošli bez kazne, i onda je bilo za očekivati ovo u petoj utakmici, i na kraju kad se uporedi prošla godina gde je Budućnost na kvaran način došla do Euro lige, dobro su sada i prošli. Zvezda je boljom igrom definitivno zaslužila plasman u Euro ligu, odnosno vratila se tamo gde joj je i mesto.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.) 




Hvala lepo, do vidjenja!
(One night in May, 24. april 2019 11:32)

I da dodam Evroligino "Welcome back!". :)

On

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale

Slobodan

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ...
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!!
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ...
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...

pgvpg

pre 5 godina

Ovo vise nema veze sa sportom.Kosarka se izgubila.Zamislite kad smo dosli u situaciju da se raspravljamo dje je bila losije organizovana utakmica i ciji navijaci su bili veci imbecili.Stvorili smo ogromnu mrznju sto nismo smjeli nikako.Ali opet se nadam da ima dobrih ljudi koji nekako sagledavaju ova desavanja malo sire i nece nas situacije sa utakmica natjerati da se narod mrzi.Sportski pozdrav iz Pg (ako vise ima sporta uopste)

Sequla

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Citaj majka mu stara, rekao je da je u trecoj bilo velikih propusta, pa da se reagovalo i za cetvrtu su uklonili ljude sa parketa i prva tri reda i da je posle toga bilo `relativno normalno` ....

Buducnost nema prava na nikakve price, tuzbalice, 3 meca u finalu 100 razlike, docekali su u trecu utakmicu igrace... tj nema potrebe vise ponavaljat ono, svi su vidjeli kako , tako da je tu KRAJ PRICE, da u Podgoricu nije bilo nicega, sem pjesme, onda OK, postojao bi razlog za pricu o nekakvom `lincu, ciglama, avionima, letecim tanirima u vugla`, ALI ovako NE i tacka.. Cinjenica je da je Buducnost pukla velike pare u tim, cinjenica je da nisu pogodili SKORO NISTA sto se tice pojacanja, a na kraju CINJENICA je da je Zvezda bez dva najbolja igraca oladila Buducnost sa preko 40 razlike sto se nikad nije desilo u istoriji ABA lige, tako da ...... hvala, dovidjenja...

Saša

pre 5 godina

Frida, tvoje rezonovanje je smešno. Pominješ četiri kluba sa ovih prostora koji su osvajali velike trofeje u vreme stare Jugoslavije. Po toj logici i takvim parametrima, Crvena Zvezda je jedini veliki FK na ovim prostorima, jer je osvojila Kup Šampiona. Besmisleno. Nemci do pre desetak godina nisu imali osim Novickog ništa u košarci. Danas postoji mogućnost da će imati tri predstavnika u EL. Pominješ Zvezdin menadžment, a ne znaš ili namerno prećutkuješ, da je Nebojša Čović bio glavni logističar u vreme kada su Divac, Đorđević i drugovi harali evropskom i svetskom košarkom. Notingem Forest i Aston Vila su osvajači Kupa Šampiona u fudbalu, a danas igraju u Čempionšipu. Usput, Crvena Zvezda je osvajač Rajmond Saporta Kupa-a (Kup Kupova) i bila je dominantnija od klubova (46-55) koji su kasnije osvajali evropske i jugoslovenske trofeje. KK Partizan je počeo da biva dominatniji srpski klub, onog trenutka kada je Ranko Žeravica prešao iz Zvezde u Partizan. Ideja je bila de Partizan bude dominantniju u košarci, pošto je Zvezda bila dominantna u fudbalu. Od tada se KK PArtizan gura, na račun KK CZ.

Dusan

pre 5 godina

Kakva je razlika izmedju "relativno normalnih uslova za igru" I "relativno nenormalnih uslova za igru" ? Moze li to da objasni ovaj dingospo ?

GM

pre 5 godina

Covek prica da je sve bilo relativno normalno u 4. UTAKMICI...

A koja rec o 3. UTAKMICI ?!?!

Zasto Zvezda nije imala pravo da napusti teren posle napada na igrace i strucni stab, da se mec registruje 20:0 i pobedi finalnu seriju 3:0?!

Vox populi

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da si procitao i sledecu recenicu video bi da kaze da je sve to gomila gluposti.

Марко

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

У дуелу са Бајерном Звезда је била много боља. После првог полувремена у Београду Звезда је требало да води са најмање три гола разлике. Панчев, Бинић и Савићевић су имали стопстотне шансе, а на самом почетку Просинечки је имао један веома опасан ударац који је једва Ауман извадио из ракљи. У другом полувремену поново је Бинић имао један шут после кога је лопта прохујала уз саму гол-линју, али није било никог да је убаци. Панчев се у другом полувремену два пута нашао очи у очи са Ауманом. Поред датих голова, Бајерн је имао још две шансе, када је Волфарт погодио стативу и непосредно после другог гола када је Стојановић одбранио. Звезда је више заслужила титулу од Партизана јер је Звезда годинама имала тим који је био конкурентан у Европи, али су се увек дешавали неки необјашњиви порази (вероватно продато полуфинале КЕШ-а Панатинаикосу 1971 чиме је завршена иградња стадиона и постављање рефлектора, Милан због магле 1988, Реал после голова у гостима 1987. након што смо их прегазили у Београду, финале купа УЕФА против Борусије 1979. због непостојећег пенала). Партизан је након 1966. године без значајнијих резултата у Европи, па чак и у домаћем првенству до распада СФРЈ.

Henk Mudi

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Da u cetvrtoj utakmici, a ponovile su se scene iz trece! Ma neka kmece, izgubili su 3:2 sa kos razlikom -88!

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije problem Budućnost. Problem će biti bilo koji drugi klub, koji bude bio konkurentan i koji bude stajao na putu čoviću. Prvo je to bio Partizan, sada Budućnost, sutra će biti Cedevita ili neko drugi... Aba treba ozbiljno da se pozabavi ovim problemom, jer je dotični umislio da je samo njegov klub Bogom dan da igra EL i da su svi ostali nebitni. Ovom ludilu treba definitivno da se stane na put...

deki

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ABA je potrebna svima na ovim prostorima, pojedinacne lige su smesne, nema tu kvaliteta iako bi nasa liga bila najjaca. Medjutim, potrebne su promene i to prvo u rukovodstvu lige, jednostavno Dodig ,Cabarkapa i Novosel nemaju kredibilitet,treba kaznenom politikom spreciti rat saopstenjima, komentarisanje sudjenja ali i samo sudjenje na koje su svi imali primedbe. Dalje, u cilju sprecavanja nemilih scena a bilo ih je ne samo u trecoj i petoj utakmici, bilo je i u polufinalu a bilo bi ih i da je umesto Zvezde igrao Partizan, utakmice visokog rizika igrati sa manjim brojem gledalaca....Meni je mnogo krivo sto se sve ovako izdesavalo i sto svi pricaju o neredima a niko o tome da je Zvezda ponizila Buducnost kao niko do sada

pero

pre 5 godina

ovo je stvarno sramotno sto se desavalo u trecoj i petoj utakmici. volim vrelu atmosferu u pioniru i u moraci. to nas razlikuje od drugih liga. ALI niko ne smije da napada fizicki igrace. koliko je ljudi uhapseno povodom ovih napada na igrace u podgorici a koliko u beogradu? koliko ljudi je dobilo zabranu dolaska na utkmice? niko nista, samo prepucavanje, vi ste prvi poceli, mi nista nismo radili. stavrno uzas i sramota. liga ovo mora strogo da sankcionise inace ce ovo postati sve gore i gore. i zamolio bih medije da vise ne prenose nikakva saopstenja nekih klubova...to nikakve veze nema sa kosarkom.

Apk

pre 5 godina

Dugo sam bio veliki zagovornik ABA lige na ovom forumu, jer sam smatrao da kao malo tržište srpska košarka ne može da opstane u vremenu gde se sve više ulaže u košarku. Takođe, smatrao sam da je bolje da gledamo utakmice protiv Budućnosti i Cedevite nego protiv Crnokose i Tamiša.

Da se ne lažemo, ABA liga je idalje kvalitetnija od domaćeg šampionata. Ali ne toliko kvalitetnija. Slovenci su pukli načisto, Krka se raspada već godinama, Olimpija već nekoliko godina treba da ispadne iz lige, ali je uprava raznim promenama pravila održava. Hrvati slično - osim Cedevite njihove klubove nema pas zašta da ujede. A pritom nemaju ni veći broj talentovanih igrača kao Mega ili FMP.
Budućnost i Mornar su imali ogromna ulaganja ove godine, međutim sada ostaju bez Evrolige odnosno Evrokupa i vraćaju se na staro.

Situacija se i u Evroligi promenila. Sada se igra daleko veći broj mečeva - praktično svake nedelje po jedan dobar meč, i ukoliko se desi da večiti završe u Evroligi, možda bi naši klubovi trebalo da razmisle o rasformiravanju ABA lige.
Hrvati su takođe sve više zagovornici da im ovakva liga nije potrebna.

Prošle godine Budućnost je u Podgorici ponovo otvorila Pandorinu kutiju. Bilo je tenzija među klubovima i ranijih godina (naročito među večitim), međutim ovo je prvi put u poslednjih desetak godina da je mržnja stavila košarku u drugi plan.

Mozda je vreme da se i mi okrenemo sebi, iako nemamo 12 klubova koji mogu da se bore za titulu. Bar će Nenadić, Radanov, Ristić, Pecarski i slični imati gde da se nametnu. Sa svega 12 klubova, svaka utakmica nosi dovoljno težine da nema dovoljno vremena da se istrpi neki mladi igrač!

ArDzej65

pre 5 godina

@Podgoricanin
znaci po tebi opravdava ih sto su pljuvali Covica a ne Topica i kazes niko nije udarao igrace, pa ni u Beogradu niko nije udario igrace,bilo je zaletanja na igrace a zamisli sta bi vasi sinovi ministra i doktora uradili da su im igraci uzvratili pljuvanje i gadjanje loptom kao sto su to uradili Popovic i Kol

Mirk

pre 5 godina

Sezona 2003-2004 neredi u Vrscu (Hemofarm-Zvezda)
Sezona 2005-2006 haos u Pioniru (Partizan-Zvezda)
Sezona 2017-2018 incidenti u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Pioniru(Zvezda-Buducnost)
Jedno ime je zajednicko za sve.

Zlatanko Repčić

pre 5 godina

A kome treba postaviti pitanje zašto je Kol kad je ušao prvi pokušao da provocira publiku i zakačio se sa kamermanom i gađao ga loptom. Šta onda očekivati od publike u takvom trenutku. E to su detalji koji su važni i sve je snimljeno
https://www.youtube.com/watch?v=zsQ2USXMGlQ

nikad jugoslavija

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE

Милош

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
Овде су помешане неке ствари, Партизан је освојио АБА лигу у Загребу, Цедевита и Цибона су избацили Партизан и Звезду у сред Београда, није било оваквих проблема као против Будућности последње две године. Нема овде никакве везе какви смо ми и да ли нас неко воли или не воли. Овде је једини проблем КК Будућност и људи око ње. Чим осете да имају мало јачи екипу урадиће све да не изгубе, при томе не мислим на дешавања у задње две сезоне. Притисци на судије, играче, тренере, то раде мање више све екипе, али претње оружјем у свлачионици на полувремену (ОКК Београд, водио 10-15 на полувремену у мајсторици полуфинала тада домаће лиге), то не ради нико. А што је најгоре то није једини пут да се тако нешто радило.

Ајде@

pre 5 godina

Па у једну руку, и лоша реклама је добра реклама за лигу.
Да ми је неко пре пар година причао да ће бити оваква фрка за трофеј АБА лиге, рекао бих му да је луд. Значи, лига је добила на значају. А изгледа није могло другачије, но кроз ову теревенку.
Странци ће сад још више долазити у њу, јер онај ко прође решето кроз исту, тај може играти било где. А тај странац сигурно неће доћи због играња националне лиге. Оснивањем Друге АБА лиге је такође направљен пун погодак.
Квалитет лиге је подигнут доста уопштено.
Само се надам да ће господа из свих екипа схватити да овакве ствари које су се дешавале прошле године у Подгорици и ове у БГД и поново тамо, никоме добро неће донети.
Добијена је промоција лиге, ајде сад да те ствари такође доведемо у ред. А публика нека скандира шта хоће, само да терен буде недодирљив за никога, сем за играче. Да се не понове такве ствари.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi..." Zanimljivo. Kako te emocija ponese da otvoris dusu... Kao npr. sina ministra policije. Sta kazu, dole bilo normalno u 3. utakmici?

Grada

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .

Kanta

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!

deki

pre 5 godina

Nema tu sta mnogo da se panetuje bilo je velikih propusta i u trecoj i u petoj utakmici i oba kluba trebaju biti kaznjena ali u obe utakmice kada se situacija smirila, moglo je da se igra, bilo je vredjanja ali se igralo bez problema i u tom smislu je Zvezdina pobeda cista kao suza. Ako bude pameti u rukovodstvu lige, ovo vise ne sme da se ponovi ako treba i da se utakmice Zvezde i Partizana koji je sada zaboravljen a prosao bi isto da je na mestu Zvezde, protiv Buducnosti igraju bez publike,u ovde i u PG

dragan

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi"
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Boze, koliko nepismenih prati vesti. I ne razumeju sta je rekao.

filip

pre 5 godina

Navijačke karte i kamere, pa svakom pojedinačno po zasluzi. Baciš upaljač 200€ kazna, baciš stolicu 1000€, pljuneš 100€. Iskreno sve se može ako se iskreno hoće.

realno

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

..."a ove godine smo se sa Covicem dogovarali ne znam o cemu!" Napisi do kraja sta je izjavio, nemoj da izvlacis samo ono sto tebi odgovara. A uzgred govorio je o tome kako je i jednima i drugima ABA liga kriva za sve jer ste ih optuzivali da su se prosle godine navodno dogovarali sa Bokanom a ove godine navodno sa vasom legendom. Jel' ti malo jasnije sad? Mada mislim da ti je kristalno jasno sve ali zasto da ne nastavite sa spinovanjem i zamenom teza, ipak je to igra u kojoj ste apsolutni sampioni...bez konkurencije!

Pih vise

pre 5 godina

A kako sudija napravi ovakav propust kad je sudiji naredjeno za Buducnost da navija, a dusmaniii? A je li vam sad jasno da su se covic i dodik sve dogovorili

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajde pola vas ponovo procitajte tekst pa onda komentarisite.
(najbolji je opancarev lepak., 24. april 2019 11:44)


umorilo ih citanje naslova i podnaslova.

Марко

pre 5 godina

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??
(ferguson, 24. april 2019 12:53)

Увек је горе када нападнеш човека са малим дететом.

sasa

pre 5 godina

@Frida

Kad saberes sve titule tih "velikih klubova" u bivsoj Yu, jedva prebacuju Zvezdu. Novokomponovani klubovi koji su se pojavili krajem 70-ih i u 80-im.

iv13

pre 5 godina

Lepo je neko napisao, Aba je pukla onog momenta kad je ostala na samo jednom Evroligasu.

Sad se svi kolju za to jedno mesto (ako imaju para za to), a ovi koji nemaju, postepeno ce postajati sve... "nebitniji" klubovi, koji ce biti topovsko meso za ove koji se bore za Evroligu.

Slovenci kosarkaski ne mogu da izadju na kraj sa ostatkom ABA lige, isto vazi za klubove iz BiH, Hrvati, Crnogorci imaju kosarkaskog potencijala, ali nema dovoljno moci (ni uticaja) da dodju do tog jednog jedinog mesta.

ABA liga je samu sebe upropastila, pristajuci na uslove na koje nisu smeli, stajuci na stranu Evrolige. Retrospektivno, mozda bi bilo bolje da su se okrenuli FIBI, ali.. kad bi bilo, sta bi bilo.


Baci komad hleba gladnima, gledaj kako ce da se pobiju oko toga. To radi Evroliga ABA liga klubovima.

Džoni

pre 5 godina

Ko sve ovde komentariše majko moja. Pročitajte tekst pažljivo. Ovo što je rekao da su se kao dogovarali sa Bokanom prošle dezone za sudije a ove kao sa Čovićem za ko zna šta je izneo kao optužbe jednih drugih a ne nešto što se desilo. I lepo kaže da su se ponovile scene iz treće utakmice iz PG a da je četvrta u PG bila koliko toliko ok.

MR

pre 5 godina

Najpostenije bi bilo da Partizan i Cedevita odigraju finalnu seriju.
Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.

gru

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24) # Link komentara

Ne postoji mrznja Srba i Crnogoraca. Postoji samo mrznja Milogoraca i prema Crnogorcima i prema Srbima.

Podgoricanin

pre 5 godina

PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo..


SARKAZAAAAAAAM, PROCITAJ I SLJEDECI RED.

Simon

pre 5 godina

Ovi iz Budućnosti kao kada smo sa mojom bivšom firmom igrali ligu malog fudbala, pa kada treba da nam dođe BVK (Vodovod), a momci igraju neverovatno dobro i 10 puta su bolji od nas, stvarno majstori - a mi kao počnemo da zovemo sudiju, drugare, ostale kolege, tražimo 3 miliona faulova i hiljadu penala, isključenja, šutiramo preko tribine ... (posle, kad nas razbiju, se izvinjavamo i sudiji i tim momcima jer nas bude sramota...). Zvezda je bolja, opet, ako pričamo o košarci. Ali pošto se ovde najmanje pričalo o košarci Zvezda treba sama da izađe iz te lige pa eto Budućnosti neka caruje, osvaja, pobeđuje... MUKA MI JE VIŠE.

Autolakirer

pre 5 godina

Ajmo redom.Prve dve utakmice u Beogradu prosle dobro.Samo je Repesa imao primedbi i zapalio podgoricke navijace a ni recio debaklu njegovog tima.Treca utakmica haos.ABA navodno reagovala alii na cetvrtoj utakmici nije ispostovana odluka ABA da niko ne sedi iza klupe za rezervne igrace i da prva cetiri reda budu prazna. To postoji na snimku.Onda dodje peta utakmica gde se nista spektakularno nije desilo.Mnogo manje nego u trecoj u Podgorici. Smisljena provokacija da se eventualno peta igra pred praznim gledalistem.Nije im uspelo.Pa onda neka ABA kazni Zvezdu da se sesta utakmica sledece sezone igra isto kao i cetvrta u Podgorici.Niko ne sedi iza klupe Buducnosti i prva cetiri reda prazna.Pravilno zar ne. Shvatam da oni kojisu demolirani u tri utakmice po naredbi Mila,Mitrovica,Barovica,Bokana traze nesto sto pravno nije moguce. Propao projekat nezavisne CG

mohikanac

pre 5 godina

@Frida
Menjaš teze. Upravo ti klubovi Cibona Split Bosna KKP imaju nesposobne Uprave ili su imali.
Prošlo je vreme "naređivanja", primer Tadeski neće čovek u Cibonu pa makar se svi okrenuli naopačke ima svoj klub za svoj novac a ne da ispunjava nečije želje. Niko neće Splitu i Bosni da daje i pomiri se sa tim da nešto mora, ne mora ništa.
KKP se budi, takva je klima u Srbiji, ako može Država i treba da mu pomogne i pomaže mu svesrdno. Pomogla je i Zvezdi koja hteo ti ili ne da priznaš je organizaciono druga dimenzija za sve.
To što ti se neko lično ne sviđa to je subjektivni osećaj realnost je da taj menadžment radi svoj posao. Budućnost ima mnogo još da uči ali ako ima sredstva možda i izgura priču.
Srbija, Grad Beograd imaju dva projekta, KKP i KKCZ, CG ima Budućnost ostali mogu ili ne mogu da imaju svoje to je njihov problem ali svaljivati to na "eto mali klubovi" je baljezgarija jer ko je ovde mali? CZ i Budućnost sa jedne ili Cibona i Split, Bosna sa druge?
Nemoj samo o istoriji jer to nema nikakve veze sa današnjicom i stanjem klubova ili radom menadžmenta.
Kad smo kod istorije još 80tih se nisu završavale utakmice, povlačile se ekipe i seljački su se ponašali baš ti timovi koje si pomenuo.

Goran

pre 5 godina

Реално је 3:0.
Да Репеша неодговорним изјавама није додатно наелектрисао ситуацију и да се није десио вандализам на трећој утакмици било би убедљивих 3:0.

Nenad

pre 5 godina

prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)
Navodi čovek šta se pričalo a ne šta se desilo...

Dragan

pre 5 godina

sve je tacno sto je naveo, samo nije smeo da kaze da je sve trebalo da bude gotovo jos u trecoj utakmici kada su navijaci u Podgorici divljali ama bas isto kao ovi u Beogradu. Da je prva utakmica u Podgorici prekinuta ne ni bilo ove u Beogradu. Pitanje je zasto niko nije imao snage da prekine utakmicu u Podgorici i time da do znanja svim klubovima da tako vise ne moze. Uporedjenje trece i pete utakmice je samo neka vrsta alibija sa nemoc celnika ABA lige.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 5 godina

@Vesko

Potpisujem sve što si rekao. Gledam decu u Pioniru, pevaju "Ubi....", jer čuju, vide, kopiraju starije. To sam video isto u Podgorici, tokom prenosa, par puta. Nije to sport, nije to košarka. Ovo je prošlo kako je prošlo, nema sad vraćanja. Kazniti i jedne i druge po par utakmica bez publike u sledećoj sezoni uz uslovnu kaznu diskvalifikaciju terena za celu sezonu (ako ponove sličan incident). Ili eventualno kao u Turskoj, mogu žene i deca do 10 godina. Moramo izaći iz ovog blata nekako, svi zajedno...

nemke

pre 5 godina

Pa nista, ako je posle "krvavih glava" u trecoj utakmici zatvoren samo deo tribina... tako i nama zatvorite deo tribina na sledecoj utakmici... #nemaProblema

Saša

pre 5 godina

Čoviću, obavesti ih samo da izlazimo iz te lige. Ovakva finala nikome nisu potrebna, evo neka Budućnost bude šamoion sledećih 10 godina... Dosta je gluposti, igramo košarku.

ej bre

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes
(Tags, 24. april 2019 13:43)

Hiljadu puta je to dokazana stvar ali panteri ne zele da vide istinu. Nije CZ bila ugasena bila je i dubokom frizu pune 4 godine. Za to vreme navijali ste za FMP kome niko nije mogao da zabrani kako ce da se zove osim cinjenice da je vec postojala KKCZ u zamrzivacu ali ipak je postojala. Zato je dodat prefiks Beograd. Nakon toga se CZ odledjuje jer je na volseban nacin vratila dugove i nastavlja takmicenje mimo statuta KSS kao da se nista nije dogodilo. Ovako nesto nije zabelezeno u svetu sporta NIGDE. Dugovi su vracani ali na mafijasko ucenjivacki nacin, drzava je dozvolila reprogram poreza ali se zaboravlja da je vraceno samo 3% duga.
Cinjenica je da je AV priznao da je za fk CZ izdvojeno 10 puta vise para a da je vasa legenda koordinisao u skladu sa svojom funkcijom raspodelu novca pa je ogroman deo isao u KKCZBG a kasnije u KkCZ. Sve to vam nije bilo dovoljno vec takmicenje nastavljate sa dva kluba. Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...

IspeciPaReci

pre 5 godina

Zašto niko u komentarima ne pominje prve dve utakmice u Beogradu? Tu i tada je počelo ludilo u ovogodišnjoj finalnoj seriji. Od prve utakmice! Uslovi i atmosfera u drugoj su bili gori nego u prvoj i proizveli još gore stanje u trećoj i četvrtoj u Podgorici. To je kao posledicu opet imalo potpuno bezvlašće i anarhiju u petoj.

Frida

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.

Del Piero#10

pre 5 godina

E kada bi se raznorazni lajavci, koji nebuloznim saopštenjima podstiču zapaljivu atmosferu, kažnjavali višemesečnim ili čak suspenzijama na čitavu sezonu, onda se ovo ne bi dešavalo. Svako bi razmislio pre nego što bilo šta objavi. Ovako izbacuju po pet saopštenja dnevno, po televizijama raspiruju mržnju, a čelnici lige ćute dok se njihov integritet i legitimitet gazi. E zato nemojte ovde izigravati nevinašca, jer ste vi svojim ćutanjem dali odobrenje njihovim postupcima. Znali ste da izigravate silu nad malim Karpošem i zbog nekih mnogo bezazlenih stvari ih na više godina suspendovali iz lige. Sada kada su naišle malo krupnije ribe podvili ste rep i pokazali da nemate nikakvu moć, niti autoritet. Pokazali ste da niste dorasli da vodite jednu ligu kakva je ABA. Ako već znate da ne smete protiv klubova, e onda neka se finale igra na neutralnom terenu. Bolje i da hala bude poluprazna nego da se dešava ovo što se dešava poslednje dve godine. A klubovi kada izgube prednost domaćeg terena, uprkos dobrim rezultatima u ligaškom delu sezone, onda će možda i razmisliti kako su do toga došli. Ovde se ništa lepim ne može postići, ovoj ligi treba čvrsta ruka, čelnici koji se ne boje klubova. Vi to očigledno niste.

boci

pre 5 godina

Kao neko ko je stvarno neutralan,ne dotiče me ni jedan klub sa ovih prostora,mogu da kažem samo jedno a to je više nego očigledno:Zvezda je uspela da je sa svim ekipama u reginu u lošim odnosima..Nekada je problem bio Vujošević.Sada su svi problem...

Dachazvezda

pre 5 godina

Decko,
Sve je to ok, dajte zvezdi kaznu za parket (na mestu) AL TO JE KRAJ, A NE POCETAK!!!!
MORACA, treca utakmica, ministri i policija pljuju i na centru!?!?!? To je ok?????

OD POCETKA DA KRENES!!!!

Xonique

pre 5 godina

@izađi mala

Prvo procitaj pa komentarisi. Covek rekao da su to bile glasine koje nisu bile istinite, a ti izvlacis iz konteksta. Rekao je i da je sa Covicem ove godine dogovarao sve i svasta, jel tako?

magic

pre 5 godina

Prosle godine smo pricali o problemu sudjenja, ove godine se digla prasina oko nacionalizma, rasizma, huliganstva... Realacija Beograd - Podgorica, Covic - Bokan... Ljudi, kad cemo da pocnemo da pricamo o kosarci, da li ste svesni da mi uvek trazimo neke alibije i saopstenja, a o KOSARCI ni rec, ajmo malo ozbiljnosti... propadamo u tom segmentu,jer ovakve stvari ostavljaju u senci jedan od najlepsih sportova, razmmislite o tome...

optimista

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.
(Vladica, 24. april 2019 11:26)

Aahahahahahahahah zabraniti državne projekte pre Partizan, sad Budućnost, Zvezdu, pa umirem od smeha kakvi se sve licemeri ovde javljaju.

stiskavac

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Lik kaze da su presle godine bile price kako je sa Bokanom dogovarao ko ce da sudi a sad sunprice kako se sa Covicem dogovaralo drugo a ni jedno ni drugo nije istina. Ili slabo kapiras ili namjerno na svoj nacin tumacis rijeci. Ali u tome se i razlikujemo, vi protiv ostatka evrope..

Podgoricanin

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica???
Ko su ti ljudi Covicu?

Kome zakon lezi u topuzu....

pre 5 godina

Ljudi,rezultat govori sve!Na svu srecu,pobedila je NAJBOLJA EKIPA-ZASLUZENO! Na ovim prostorima nije receno da najbolji pobedjuju,NEKAKO TO NIJE NORMALNO????

punimlimenke

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)

Dalje nisi čitao?

oberin martel

pre 5 godina

Pre nego što ostavite komentar i počnete da pljujete čoveka, najpre pročitajte tekst u celini a ne samo naslov koji je totalno izvučen naopako. Novosel je izjavio:
"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni."
Znači, to da su uslovi "relativno" normalni odnosilo se samo na četvrtu utakmicu u Titogradu a ne i na treću.

123

pre 5 godina

Obrni okreni, sve je to ne bitno sto ovaj prica. CZ je osvojila titulu. Prosle sezone je bilo lose, ove jos gore a sledece?? To svi znamo..Pa da vidimo dokle ce to da ide? Ka boljem sigurno ne. Bice jos gore. Ove sezone napadi na klupu gostujuce ekipe, upadanje na teren , gadjanje stolicama? A sledece sezone, sta je na repertoaru?

sasa

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Nisi dovrsio citat.... “a ove godine sa Covicem ne znam sta....”

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

da li je moguće da su klubovi iz Srbije osvojili najviše tih trofeja?
ako jesu onda je problem u tome, možda?

kjovo

pre 5 godina

"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni"

"Organizator utakmice načinio je ogroman propust u osiguravanju tog prostora. Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici"

Cemu ovakav naslov izvucen iz konteksta i ima potpuno drugo znacenje od onoga sto je covek rekao. Nemojte to raditi navlacite gnev ionako ga je i previse bilo.Covek je lepo rekao da je u petoj bilo isto kao u trecoj ako neko treba da se kazni treba i Zvezda ali mnogo vise Buducnost jer oni su ipak zapoceli sve ovo i kod njih je sve ovo poceli. Ne mogu da racunam drugu jer ipak nije bilo tako strasno sem tog pljuvanja koje niko nije video sem Repese.

Istina

pre 5 godina

Ovaj bi da malo spinuje i pocne sa cetvrtom utakmicom.Sve je pocelo sa trecom utakmicom,kada su divljaci ulazili na parket,pljuvali,pretili i zamahivali Zvezdinim igracima i trenerima,da ih udare.Vec tu je bilo neregularno za igranje ali Zvezda nije trazila da se utakmica odlozi ili da pobegne u svlacionici.To sto su u 4.utakmici ispraznjeni prva tri reda je posledica trece i kazna koju je rukovodstvo lige odredilo domacinu.Zvezda nije bila kaznjena,da bi praznila redove u petoj utakmici a to sto su pojedini utcavali na teren je reakcija na trecu u Moraci a pogotovo na Kolov napad na kamermana,tokom zagrevanja.On je namerno bio isturen pre svih,da isprovocira navijace da naprave neki eksec,da bi oni imali izgovore da ne odigraju utakmicu ali srecom to se nije desilo.Nema opravdanja ni za jedne ni za druge,sto se tice ulaska pojedinaca na parket ali sama utakmica nije sporna i pobedio je bolji tim,sto se da primetiti i iz svake razlike u tri utakmice,gde je konacni zbir 100 poena razlike.

Aleksa

pre 5 godina

А у стварности сви трљају руке...Звезда продала 20.000 карата, и ТВ права за милионе, Будућност исто плус следеће сезоне опет пуне трибине, обрисан стид због понижења у ЕЛ, имају непријатеља. Идемо...маса се ложи, одвојиће се од 300 еврића плате 50 за карте....

Која бре крштена АБА лига??? Квалитет нула. Две екипе има тренутно, ова у коју држава Србија сипа паре и Црвена Звезда. Будућност? Седевита? Смејхотреси....

Будућност игра исто што и прошле године, "само да се не одлепе, а у густом имамо Гордића...и публику..."....Па где је то кошарка??? Одрали би их и патлиџани....

АБА је фарса.....

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.
(Jovan, 24. april 2019 13:57)

Lsko je tebi da pises ovako nesto kada su ti Subotica, Zrenjanin,Pirot.Smederevo,Nis kosarkaski centri u Srbiji. :) :)

darko

pre 5 godina

Cg, 24. april 2019 11:35

jel si koristio google translate da razumes komentare? prijatelju i ti si srbin samo su te zatrovali drugacijim razmisljanjem

Srle

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?
(z, 24. april 2019 13:55)
Sa kim je Zvezda(velikim slovima) u losim odnosima i sa kim ste vi koji god da ste u dobrim odnosima. Videli smo i sami kakvi su npr. odnosi Partizana i Buducnosti i da su obrnute uloge (Zvezda/Partizan) ovde bi sve bilo isto. Mozda ti mislis da ne bi ali veruj mi bukvalno bi isto bilo. Iste provokacije, pljuvanja, saopstenja... itd

Začarani krug

pre 5 godina

ABA je kopija NBA (privatna liga kao i EL ) ali na Balkanu sa mizernim budžetima to liči na šta liči. Liga se igra radi razvoja domaćih igrača a pošto para nema iole vredan domaći igrač ode sa 17-18 godina a ABA služi kao "izložba" stranaca (vodeći timovi imaju po 5-6) da bi vrteli neku lovu i još 5,6,7 domaćih koji uglavnom služe kao podrška strancima.Ako omanete sa strancima propade sezona i sva ulaganja. To stanje traje već 10-15 godina a kvalitet košarke pada a padaće i dalje jer se kraj ne vidi a rešenje je opet u parama kojih nema.

miro split

pre 5 godina

Di su ona lipa vrimena u osvit balkanskog klanja devedeseti?
I onda se usrid Beograda pljeskalo Rađi, Kukoču i Perasoviću.
Zabranite sport i sve kontakte između nacija i država.
Kad nemate mozga ne triba van ni svitlo.
Ali će te ikad išta i pročitat u životu?
Nek bude mrak.

Deki

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Pominje 4. utakmicu a ne pominje 3.E to je dovelo do raspada Jugoslavije takvi stavovi celnih ljudi..

miš lav

pre 5 godina

Ostaviti Zvezdu da sama igra svoju ligu..
Od ex. Yu . im je dozvoljeno sve..
Promena pravila , najcrnji fondovi. kako u fudbalu tako i u košarci..

fancy

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.
(MR, 24. april 2019 12:22)
PRIJE svega, ti nisi navijac Vojvodine.

bozza

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe

Jovan

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.

Podgoricanin

pre 5 godina

I jos nesto, GOSPODIN BOKAN se nije oglasavao prosle godine, nije se oglasavao ove godine dok vas gospodin Covic nije prije svake, ali SVAKE utakmice plej ofa gostova na televizijama i davao izjave za novine. Tek poslije svega toga se oglasio Bokan. I naravno da ce da se oglasi, dokle vise da se slusa samo jedna strana.

rooney1991

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu.
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)

Podgoricanin

pre 5 godina

Kako lazete za Topica takva vam je svaka istina. Pljuvan je Covic koji je bio iza njega ne Topic.
Da objasnim sramne scene iz Podgorice: ministrov sin( jado jadni) i jos jedan lik (takodje identifikovan) ulaze u teren (doduse ne do igraca ali ipak ulaze) i pljuju igrace. Iza klupe zvezde se napadaju dva navijaca koja su postavila sliku na tviteru i jedan se udara( grebe po glavi, ima snimak). Dakle niko nije igrace takao. Izvode navijaca napolje i jos jedan jado ( policajac u civilu, otkriven imenom i prezimenom) ga mucki udara dva puta. Lica su otkrivena i ministrov sin je zavrsio u policiji. Vjerovatno ce dobiti kaznu da plati 100- 200 eura( nazalost) i to je to. A ko su lica sa bijelim majicama " ultras" iza kosa, da vas cujem molicu lijepo?

basketas

pre 5 godina

kaznite covica! 
(basketas, 24. april 2019 12:03) 
Ako obecas da ces prestati da places...
(Mozzart, 24. april 2019 12:18)

koliko li ti je jadan zivot kada nebojsi covicu izigravas drvenog advokata.

Geometar

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel

Rade

pre 5 godina

Šta ima tu da se prića. Sledećih 5 godina, da igraju pred praznim tribinama i jedni i drugi, tek tako da se malo opamete. Pa da vidim posle, dali će biti incidenta. Sledeći prekršaj publike, izbaciti tim iz lige na godinu dana.

navijac

pre 5 godina

Buducnost nije trebala da izlazi na teren i to je to. Pa nek Sasa Pukl opravda svoju odluku da mora da se igra. Ali to bi onda verovatno bio kraj ABA lige.

ValterNBG

pre 5 godina

Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?

Par

pre 5 godina

@izađi mala
Ko ume da čita, njemu je jasno. Pročitajte rečenicu do kraja. Čovek je lepo rekao da su i navodno prošlogodišnje dogovaranje oko sudija sa čelnicima BUD i navodni dogovori sa Čovićem ove godine oko ne zna ni on čega neistiniti. Svako dobro.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Heide Kreso da izbacimo Zvezdu i Partizan iz Lige,time cemo osigurati Cedeviti ili Zadru makar jednom prvo mesto.Mozda si pretrpio Strah u PG. kad ti se tek drugi dan posle pete utakmice sjecanje polako vraca pa mozes da usporedjujes gde je bilo losije.Jadni vi funkcioneri niste u stanju da odlucite sta i kako biti prvak.

miki maus

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)
Molim vas ljudi nije nista priznao
nego se ta recenica odnosi na prethodnu recenicu da se sve lomi na menadzmentu i da je prosle godine ispalo da su se dogovarali oko sudjenja a ove ko zna sta ce ispasti.

reb

pre 5 godina

“Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Te stvari nemaju veze sa istinom.” Razumem da ste napaljeni, ali pročitajte bar izjavu do kraja.

mich

pre 5 godina

Jaa

Nabroj mi jos 5 funalista...hahaha pa ko to pamti i koga je to briga, sto se tice meca sa Bahernom, UBILI smo ih od fudbala u oba meca to sto si mnogo mali pa samo gleda YOU TUBE tvoj problem, pogledaj onda i mec MU vs CZV u super kupu evrope da vidis STA JE DOMINACIJA, a opet smo izgubili 1-0 ali toliko smo VELIKI da se ne krijemo iza poraza koga briga za FINALISTU...pritom CZV ima i finale UEFA kupa ali opet kazem koga briga za finalistu, samo se mali "grobarcici" dice porazom.

ArDzej65

pre 5 godina

Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!
(Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače, 24. april 2019 13:10)
Znaci na povike iz publike i pljuvanje klupe sa rezervnim igracima kroz zastitnu ogradu vi ste resili da sidjete na teren i da to radite direktno u lice sa metar razdaljine i usput da bacite par topovskih udara pod noge igraca a klupu da za spete sa srafovima i tiplovima i ponekom dobacenom loptom,pa sta ste vi doziveli od doceka u Beogradu a da niste to uradiIi u vasem doceku

milan niš

pre 5 godina

zabraniti Čovicu da se bavi kosarkom dozivotno ...pa Zvezda moze valjda da postoji kao klub i bez njega ,nije on vlasnik svetinje...ili mozda jeste ?

z

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?

mich

pre 5 godina

max

I ako je moguce da to bude Partizan koji vec 4 godina ne mozecda prodje u finale iste...dosta vise sa tom demagogijom, koje bre drugo mesto pored nacija od 70+miliona stanovnika Francuska, Nemacka, Spanija, Rusija...bitan je biznis a ne tami neki KIKIRIKI TIM...

ams-std-753

pre 5 godina

Ne mesajte to ko je bio bolji i ko je zasluzio titulu sa tim ko je odgovoran za nerede. Zvezda je najbolji tim u ligi i zasluzeno je prvak. S druge strane, Covic je odgovoran za podignute tenzije. Nije mu bila dovoljna pobeda od 3:0 nego je hteo i da ponizi Buducnost. Njegova saopstenja pre polufinala i finala sve jasno govore.

gradnjanindrugogreda

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze

mica iz kafica

pre 5 godina

Čitam komentare i pretnje takozvanih navijača Budućnosti nema, pa i neke druge navijače tipa, kako ćete proći u Podgorici sledeće godine, e pa sledeće godine će Zvezda pustiti pobedu kao i na dve zadnje ali Budućnosti nema više u finalu ABA lige, ćaos!

Djuro

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica.
(banjaluka, 24. april 2019 15:51)





Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje..
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???

AMS 2470

pre 5 godina

@mohikanac
Interesantno, timovi koji su osvajali titulu prvaka evrope odjednom ne uspevaju da se "organizuju" i zato propadaju a tim koji nikad to nije uspeo sada postaje uzor u organizacionom smislu??!! Svi su glupi, samo je Covic pametan. Nedefinisana vlasnicka struktura je razlog citavog ovog cirkusa u ABA ligi i ne samo u njoj.

stiskavac

pre 5 godina

Vas boli sto je Srbija na samar uzvratila samarcinom, to vas najvise boli. 
Pa "braco i sestre", dosta je bilo.
(Milanche...ge..., 24. april 2019 12:05)

Kakve veze ima ovo sa Srbijom? Ne igraju reprezentacije, da igraju onda bi CG dobila sigurno jer je bolja od Srbije. U sred arene je CG pobijedila Srbiju, 3 pobjede iz 3 duela:))

Znalac

pre 5 godina

Dali je moguce da je Pukl koga su u prvoj utakmici navijaci u Pioniru vukli za ruke, dodirivali ga i ometali pri sudjenju a on nekoliko puta prekidao utakmicu, naterao Buducnost da izadje na teren.Pa sada je svima jasno o cemu se radi.
Ovogodisnje neregularno finale zbog same kosarke kao sporta treba ponistiti.

Aleksandra

pre 5 godina

Milli Ne mogu da verujem sta sam upravo procitla.Covece pogledajte sta rade vasi navijaci.Pre neki dan su demolirali kladionicu,vredjali protivnickog igraca na nacionalnoj osnovi,Sasu Obradovica gadjali novcicima u glavu...

ferguson

pre 5 godina

Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 24. april 2019 12:28)

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??

Nevera

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel
(Geometar, 24. april 2019 13:03)

Ahahahaha....i to ladno, ne trepnuvsi, kaze covek ciji se klub ugasio. Zvezda se ugasila, ne postoji, kaput...Briga me sto vi nesto tripujete, to je jedina istina....postoji klub iz Zeleznika koji je promenio ime, a za koga ste vi, iz svoje frustriranosti poceli da navijate.

TNT

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)

ne izvrci pljuvan je covic koji se nalazio u tom trenutku sa strane, iza topica. pogledaj video ponovo. nije bilo fizickog kontakta.

Rade

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37) 

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ... 
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!! 
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ... 
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...
(Slobodan, 24. april 2019 13:31)

Pa da, neko prvak Evrope tri puta, dva put i jedan put, a neko prvak F9 kupa. Stvarno ste veliki, klanjam se.

nazdravlje

pre 5 godina

rasturite ligu i svako svoje prvenstvo kao ranije!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ognjen, 24. april 2019 14:54)

I onda klanj Zvezda Partizan,saopstenja tek bice,frja,tenzija deset puta vise.
Moze i ta liga,ali igrace prvak FIBA ligu.
Kad nesto napisete,malo ipak dajte dozu reanosti i sagledajte za i protiv necega. Vidis da jedva daju ABA ovoj sadasnjoj jedno mesto.

nm

pre 5 godina

naravno da ste vi krivi, ali dobro, ko je "napravio" ligu nista me u njoj i ne cudi... od kazni za ne nosenje sakoa dosli ste do toga da izjavljujete da je atmosfera normalna ili nenormalna ali eto neka se igra. prosle a posebno ove godine ste dokazali da kao liga ne postojite i da ne mozete da garantujete regularnost takmicenja. i kakva je to kazna za 3. utakmicu? naravno da ce se onda desiti ovaj cirkus u 5. One jadne makedonce ste izbacili zbog cega?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
(goblin, 24. april 2019 11:40)

I meni to upade u oci. I ne dovrsih citanje... Sve je lepo rekao. Ponovilo se u 5. ono iz 3. u Podgorici. Amin.

milan

pre 5 godina

Ni mi ni naša bivša braća Crnogorci nismo dorasli za takva sportska takmičenja i kod takvih izgreda na jednoj i drugoj strani izbaciti klubove koji nisu u stanju svoju publiku da obuzdaju iz daljeg takmičenja. Na žalost to je jedina efikasna metoda.

neutralni felsh

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica. 
(banjaluka, 24. april 2019 15:51) 


Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje.. 
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???
(Djuro, 24. april 2019 16:49)


dobro da se tvoj dodik razume...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." - Ovim je sve objasnjeno.
(Sasa NS, 24. april 2019 11:27)

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sve receno.

Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače

pre 5 godina

Da ste prekinuli trecu utakmicu zbog neregularnosti, divljackog ponasanja itd., do narednih utakmica ne bi ni doslo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ultra RS, 24. april 2019 12:50)

Ili jeste ili se pravite gl.upi...
Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!

Frida

pre 5 godina

@ geometar...koliko se ja razumem u realnost, od svih klubova jedino se CZV ugasila. Ostali zivotare, ali se gasili nisu. E sad sto to sebi ne priznajete, to je vec pitanje samo i jedino za vas.

Gledalac

pre 5 godina

Oprostite na ponavljanju, ali srpski treneri, klubovi i menadžeri prodali su srpsku košarku 2002. godine pristupivši ABA. Svetski i evropski šampion SCG dozvoljava da nam drugi kroje sudbinu!!!
Klubovi iz Srbije i Podgorica tad, a od 2006-te bez Podgorice.
Ali...
Nema onog što mi ne možemo da upropastimo, prodamo se itd...

Milos

pre 5 godina

Cekaj, ladno je lik izjavio da se on kao direktor Lige prosle godine dogovarao sa Bokanom ko ce da sudi. Jel ti priznanje da je Zvezda prosle godine bila pokradena?

bizmark

pre 5 godina

Da bi se smanjile tenzije ukinuti plej of. Neka se igra fajnal for.I to obavezno na neutralnom terenu.I nema problema, ovako postoji mogucnost da se opet ponovi slicno.

Shonne

pre 5 godina

@izađi mala,@NoName
Čitate li ljudi ceo pasus nekada? "Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Ne bežim od toga da postoji odgovornost lige, ali te stvari nemaju veze sa istinom.

punimlimenke

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32) 
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE
(nikad jugoslavija, 24. april 2019 12:25)

čovek nesto pitao, ti kao odgovorio ili šta?!

nema pravde

pre 5 godina

Fudbalska utakmica Vojvodina - Partizan prekinuta u NS zbog skandiranja Grobara, tu se primenjuje zakon o sportskim priredbama.

Kako onda nije prekinuta prva utakmica u Beogradu? Razliciti arsini.

Dajte panterima igara za napacene dusice, hleba im ne treba.

Nele

pre 5 godina

"Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?
@ValterNBG"
Neutralan teren? Znaci sve jedno da li si prvi ili cetvrti u ligaskom delu, nemas nikakvu prednost? imas li ideja do kojih ce to namestanja dovesti? Da ne pricam da ce se igraci vecinom dovoditi u januaru pa ce ceo prvi deo sezone biti beskoristan.

Tags

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes

mnogo lepo

pre 5 godina

zvezdaši su u ove 3 domaće utakmice potpuno opravdali svoj nadimak kojim ga svi drugi zovu, oni sami ga sa ponosom nose, a ne radi se o "delije".

united, united, united!!

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24)

ne valja spajati politiku i sport. to je najgora stvar. inace vidim da nisi skolu ucio ili te nisu ucili da je kraljevina srbija skupila srbe iz cg na nekoj skupstini i proglasila ujedinjenje dvije drzave. e tad je srpska zandarmerija cinjela sprdnju po crnoj gori. coviceva prica ide tom magistralom.

Zuuuzuuu

pre 5 godina

ABA je stvorena ucenom, živi ucenom i raspašće se zbog ucena.
(Dragan Lo, 24. april 2019 12:51)

Partizan je ucenjen da igra ABA, odnosno tada Jadran, kako bi mogao da igra EL. Sada ti isti koji su ucenjivali Partizan, hoce da napuste ABA. Pa napustite je. Jedini prolaz do EL je ABA, WC tesko da moze neko da se nada sa ovih prostora....ikada.

ja

pre 5 godina

"tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice (Saša Pukl). Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige“

Bokanove slovenačke sudije...Pukl direktno odlučio šampiona.

Znalac

pre 5 godina

Vi i vas management ste jedni od najodgovornijih za to sto se desilo.Da ste vi reagovali ostro posle pljuvanja i vredjanja klupe gostiju posle prve utakmice i kaznili domacina sa praznim tribinama za sledecu utakmicu niti bi u Podgorici bilo problema a niti u eventualnoj petoj u Beogradu a tako pustili.Kakva pravila glavni sudija moze da iceni protivnicki tim, ovo nema nigde.
A sto vi neobjavite sta ste vi nasli posle vase analize, gosin Novosel i kompanija?

Јабучило

pre 5 godina

@ Добијена је промоција лиге

Ма сјајно. Цела бивша Југославија + Олимпијакос имају цело једно место у ЕЛ.

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu 
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale
(On, 24. april 2019 15:00). Niste nikoga zgazili, već ste imali ludu, ludu sreću. A inače niko živi ne zna ta vaša finala.

jaa

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu

dragan

pre 4 godine

@znalac odmori mali. Ispali ste u polufinalu, odavno, vreme je da se pomiris i to je to. Zasto Pukl nije reagovao? Valjda je navikao na mnogo gore stvari u Pioniru od maga Duloa, pa mu ovo nije bilo strasno

Ti si

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!
(Kanta, 24. april 2019 15:36). U interesu ekipe koja nije dobila nijedan meč na strani u plej ofu.

Marko

pre 4 godine

Dobar im zahtev sto to nisu ucinili u trecem mecu pre bi zavrsilo ovako je otislo van kontrole.Zvezda nije Buducnost. Zvezda je evropski tim.Nadali se pomoci i zastitili Evropom toliko su mali ti crnogorci bez obraza i pameti..Mislili ako im je hrvat trener da mogu sve,cak je taj trener podrzao treci mec i posle Beograda naglasio kako ce docekati Zvezdu u Moraci...Moraca je odigrala svoje,, sami su crnogorcici krivi...

mirko

pre 4 godine

znamo vrlo dobro ko je odgovoran za ovakvu atmosferu koja je vladala u beogradu.evo ga gostuje svako jutro na pinku,happy tv i prvoj

Sir Oliver

pre 4 godine

Ne treba bežati od lične odgovornosti i odgovornosti rukovodstva lige. Gde ste bili prošle godine i ko je organizovao nevidjenu sudijsku kradju prošle godine u finalu ABA lige? Pa naravno, rukovodstvo lige. Još prošle godine je trebalo poništiti finale. Kolike su bile kazne za loše organizacije utakmice u Podgorici prošle godine? I kolike su bile kazne za sudije kao što je Hordov koji prošle godine samo što nije presecao lopte Zvezdinim igračima i davao koševe za Budućnost?

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

@Марко: Osvojen Mitropa kup '78, četvtrfinale KPK 89', osmina finala Lige evrope 2003.,što predstavlja najbolji uspeh nekog kluba u Srbiji od raspada Jugoslavije.

izađi mala

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.

Vladica

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.

Pih vise

pre 5 godina

A kako sudija napravi ovakav propust kad je sudiji naredjeno za Buducnost da navija, a dusmaniii? A je li vam sad jasno da su se covic i dodik sve dogovorili

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hahahahahahah daj šta sam ja to upravo pročitao hahahahahah.U Podgorici normalno da sin policajca pljuje i svaki vid vredjanja a u BGD to nije normalno?!E svašta hahaha

MR

pre 5 godina

Najpostenije bi bilo da Partizan i Cedevita odigraju finalnu seriju.
Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.

Mirk

pre 5 godina

Sezona 2003-2004 neredi u Vrscu (Hemofarm-Zvezda)
Sezona 2005-2006 haos u Pioniru (Partizan-Zvezda)
Sezona 2017-2018 incidenti u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Podgorici(Buducnost-Zvezda)
Sezona 2018-2019 linc u Pioniru(Zvezda-Buducnost)
Jedno ime je zajednicko za sve.

stiskavac

pre 5 godina

Vas boli sto je Srbija na samar uzvratila samarcinom, to vas najvise boli. 
Pa "braco i sestre", dosta je bilo.
(Milanche...ge..., 24. april 2019 12:05)

Kakve veze ima ovo sa Srbijom? Ne igraju reprezentacije, da igraju onda bi CG dobila sigurno jer je bolja od Srbije. U sred arene je CG pobijedila Srbiju, 3 pobjede iz 3 duela:))

miš lav

pre 5 godina

Ostaviti Zvezdu da sama igra svoju ligu..
Od ex. Yu . im je dozvoljeno sve..
Promena pravila , najcrnji fondovi. kako u fudbalu tako i u košarci..

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije problem Budućnost. Problem će biti bilo koji drugi klub, koji bude bio konkurentan i koji bude stajao na putu čoviću. Prvo je to bio Partizan, sada Budućnost, sutra će biti Cedevita ili neko drugi... Aba treba ozbiljno da se pozabavi ovim problemom, jer je dotični umislio da je samo njegov klub Bogom dan da igra EL i da su svi ostali nebitni. Ovom ludilu treba definitivno da se stane na put...

IspeciPaReci

pre 5 godina

Zašto niko u komentarima ne pominje prve dve utakmice u Beogradu? Tu i tada je počelo ludilo u ovogodišnjoj finalnoj seriji. Od prve utakmice! Uslovi i atmosfera u drugoj su bili gori nego u prvoj i proizveli još gore stanje u trećoj i četvrtoj u Podgorici. To je kao posledicu opet imalo potpuno bezvlašće i anarhiju u petoj.

gradnjanindrugogreda

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze

ej bre

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes
(Tags, 24. april 2019 13:43)

Hiljadu puta je to dokazana stvar ali panteri ne zele da vide istinu. Nije CZ bila ugasena bila je i dubokom frizu pune 4 godine. Za to vreme navijali ste za FMP kome niko nije mogao da zabrani kako ce da se zove osim cinjenice da je vec postojala KKCZ u zamrzivacu ali ipak je postojala. Zato je dodat prefiks Beograd. Nakon toga se CZ odledjuje jer je na volseban nacin vratila dugove i nastavlja takmicenje mimo statuta KSS kao da se nista nije dogodilo. Ovako nesto nije zabelezeno u svetu sporta NIGDE. Dugovi su vracani ali na mafijasko ucenjivacki nacin, drzava je dozvolila reprogram poreza ali se zaboravlja da je vraceno samo 3% duga.
Cinjenica je da je AV priznao da je za fk CZ izdvojeno 10 puta vise para a da je vasa legenda koordinisao u skladu sa svojom funkcijom raspodelu novca pa je ogroman deo isao u KKCZBG a kasnije u KkCZ. Sve to vam nije bilo dovoljno vec takmicenje nastavljate sa dva kluba. Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...

Frida

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.

Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače

pre 5 godina

Da ste prekinuli trecu utakmicu zbog neregularnosti, divljackog ponasanja itd., do narednih utakmica ne bi ni doslo..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ultra RS, 24. april 2019 12:50)

Ili jeste ili se pravite gl.upi...
Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!

Deki

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?

boci

pre 5 godina

Kao neko ko je stvarno neutralan,ne dotiče me ni jedan klub sa ovih prostora,mogu da kažem samo jedno a to je više nego očigledno:Zvezda je uspela da je sa svim ekipama u reginu u lošim odnosima..Nekada je problem bio Vujošević.Sada su svi problem...

Podgoricanin

pre 5 godina

I jos nesto, GOSPODIN BOKAN se nije oglasavao prosle godine, nije se oglasavao ove godine dok vas gospodin Covic nije prije svake, ali SVAKE utakmice plej ofa gostova na televizijama i davao izjave za novine. Tek poslije svega toga se oglasio Bokan. I naravno da ce da se oglasi, dokle vise da se slusa samo jedna strana.

basketas

pre 5 godina

kaznite covica! 
(basketas, 24. april 2019 12:03) 
Ako obecas da ces prestati da places...
(Mozzart, 24. april 2019 12:18)

koliko li ti je jadan zivot kada nebojsi covicu izigravas drvenog advokata.

z

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?

TNT

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)

ne izvrci pljuvan je covic koji se nalazio u tom trenutku sa strane, iza topica. pogledaj video ponovo. nije bilo fizickog kontakta.

Podgoricanin

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica???
Ko su ti ljudi Covicu?

goblin

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...

navijac

pre 5 godina

Buducnost nije trebala da izlazi na teren i to je to. Pa nek Sasa Pukl opravda svoju odluku da mora da se igra. Ali to bi onda verovatno bio kraj ABA lige.

AMS 2470

pre 5 godina

@mohikanac
Interesantno, timovi koji su osvajali titulu prvaka evrope odjednom ne uspevaju da se "organizuju" i zato propadaju a tim koji nikad to nije uspeo sada postaje uzor u organizacionom smislu??!! Svi su glupi, samo je Covic pametan. Nedefinisana vlasnicka struktura je razlog citavog ovog cirkusa u ABA ligi i ne samo u njoj.

bozza

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe

ferguson

pre 5 godina

Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 24. april 2019 12:28)

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??

Podgoricanin

pre 5 godina

Kako lazete za Topica takva vam je svaka istina. Pljuvan je Covic koji je bio iza njega ne Topic.
Da objasnim sramne scene iz Podgorice: ministrov sin( jado jadni) i jos jedan lik (takodje identifikovan) ulaze u teren (doduse ne do igraca ali ipak ulaze) i pljuju igrace. Iza klupe zvezde se napadaju dva navijaca koja su postavila sliku na tviteru i jedan se udara( grebe po glavi, ima snimak). Dakle niko nije igrace takao. Izvode navijaca napolje i jos jedan jado ( policajac u civilu, otkriven imenom i prezimenom) ga mucki udara dva puta. Lica su otkrivena i ministrov sin je zavrsio u policiji. Vjerovatno ce dobiti kaznu da plati 100- 200 eura( nazalost) i to je to. A ko su lica sa bijelim majicama " ultras" iza kosa, da vas cujem molicu lijepo?

milan niš

pre 5 godina

zabraniti Čovicu da se bavi kosarkom dozivotno ...pa Zvezda moze valjda da postoji kao klub i bez njega ,nije on vlasnik svetinje...ili mozda jeste ?

Rade

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37) 

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ... 
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!! 
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ... 
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...
(Slobodan, 24. april 2019 13:31)

Pa da, neko prvak Evrope tri puta, dva put i jedan put, a neko prvak F9 kupa. Stvarno ste veliki, klanjam se.

Milos

pre 5 godina

Cekaj, ladno je lik izjavio da se on kao direktor Lige prosle godine dogovarao sa Bokanom ko ce da sudi. Jel ti priznanje da je Zvezda prosle godine bila pokradena?

Кики

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?

dsds

pre 5 godina

Znaci u podgorici je sve bilo ok a? Pljuvanje igraca sa 2 m razdaljine, gadjanje metalnim predmetima strucni stab? Zatvaranje prva 3 reda tribina, a oni postave 2 reda nekakvih stolica i ostane jedan red prazan na tribinama i to je satro ispostovana kazna? Bravo licemeri najveci, sram vas bilo

Frida

pre 5 godina

@ geometar...koliko se ja razumem u realnost, od svih klubova jedino se CZV ugasila. Ostali zivotare, ali se gasili nisu. E sad sto to sebi ne priznajete, to je vec pitanje samo i jedino za vas.

ja

pre 5 godina

"tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice (Saša Pukl). Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige“

Bokanove slovenačke sudije...Pukl direktno odlučio šampiona.

Nevera

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel
(Geometar, 24. april 2019 13:03)

Ahahahaha....i to ladno, ne trepnuvsi, kaze covek ciji se klub ugasio. Zvezda se ugasila, ne postoji, kaput...Briga me sto vi nesto tripujete, to je jedina istina....postoji klub iz Zeleznika koji je promenio ime, a za koga ste vi, iz svoje frustriranosti poceli da navijate.

Mr.Punk

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Prijatelju što dva puta kad si mogao u jednom komentaru.Što se tiče Čovića on je problem samo vama, dominacija boli zar ne bar ne davi igrače ko onaj vaš general.

miki maus

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)
Molim vas ljudi nije nista priznao
nego se ta recenica odnosi na prethodnu recenicu da se sve lomi na menadzmentu i da je prosle godine ispalo da su se dogovarali oko sudjenja a ove ko zna sta ce ispasti.

nema pravde

pre 5 godina

Fudbalska utakmica Vojvodina - Partizan prekinuta u NS zbog skandiranja Grobara, tu se primenjuje zakon o sportskim priredbama.

Kako onda nije prekinuta prva utakmica u Beogradu? Razliciti arsini.

Dajte panterima igara za napacene dusice, hleba im ne treba.

Paja Patak

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu. 
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)
(rooney1991, 24. april 2019 12:00)

A sto je uopste bitno ko je bio na parketu? Ime i prezime nije vazno
Postoji snimak sa trece utakmice.Lik na parketu i pljuje igraca Zvezde.Policija drzi navijaca a drugi ga tuce.U Beogradu snimak gde igrac Buducnosti gadja loptom naviaca a promasuje kamermana.Ulaze navijaci Zvezde niko nikog ne tuce i ne pljuje, Smiri se situacija i igra se utakmica i epilog se zna.Leci se uzrok a ne posledica

fancy

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?

ams-std-753

pre 5 godina

Ne mesajte to ko je bio bolji i ko je zasluzio titulu sa tim ko je odgovoran za nerede. Zvezda je najbolji tim u ligi i zasluzeno je prvak. S druge strane, Covic je odgovoran za podignute tenzije. Nije mu bila dovoljna pobeda od 3:0 nego je hteo i da ponizi Buducnost. Njegova saopstenja pre polufinala i finala sve jasno govore.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.
(Jovan, 24. april 2019 13:57)

Lsko je tebi da pises ovako nesto kada su ti Subotica, Zrenjanin,Pirot.Smederevo,Nis kosarkaski centri u Srbiji. :) :)

Kmekavci

pre 5 godina

Čović generator svih problema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Panteri i poste

Covic , dokle vise taj covek u sportu???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (smrt botovima, 24. april 2019 11:30)

Covic u Kosarci minimum 35 godina..
Covic predsednik KSJ jos 1995te..
Covic sa FMP dva puta osvajaao ABA ligu,Partizan nijednu do tada.
CoVic (nezahvalnom) Partizanu dao do 2010te deset igraca reprezentativaca.
I sad Covic kriv sto je vise od pola zivota u kosarci,stvorio mnogo toga,a Ostoja,Bokani sto do prekjuce nisu znali pravila kosarke oni carobnjaci. Samo Crnogorcima i Partizanu smeta Zvezda,cka Hrvati ne talasaju toliko. Ali igra plakanja potrajace a moze Patlidzan da igra CG ligu,evo Olimpijakos dolazi u ABA. Nece nista boleti taj transfer.

Znalac

pre 5 godina

Dali je moguce da je Pukl koga su u prvoj utakmici navijaci u Pioniru vukli za ruke, dodirivali ga i ometali pri sudjenju a on nekoliko puta prekidao utakmicu, naterao Buducnost da izadje na teren.Pa sada je svima jasno o cemu se radi.
Ovogodisnje neregularno finale zbog same kosarke kao sporta treba ponistiti.

Pozdrav iz EL

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)

Od njega je sve i krenulo, izlazak sa terena i ucene su njegov patent.

jaa

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu

united, united, united!!

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24)

ne valja spajati politiku i sport. to je najgora stvar. inace vidim da nisi skolu ucio ili te nisu ucili da je kraljevina srbija skupila srbe iz cg na nekoj skupstini i proglasila ujedinjenje dvije drzave. e tad je srpska zandarmerija cinjela sprdnju po crnoj gori. coviceva prica ide tom magistralom.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Pominje 4. utakmicu a ne pominje 3.E to je dovelo do raspada Jugoslavije takvi stavovi celnih ljudi..

punimlimenke

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32) 
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE
(nikad jugoslavija, 24. april 2019 12:25)

čovek nesto pitao, ti kao odgovorio ili šta?!

Uros

pre 5 godina

Ljudi navijam za Partizan ali pogledajte snimak pre pocetka trece utakmice pljuvani su sa jednog metra igraci Czvbilo je gomila nvijaca Buducnosti, klupu Czv su razvalili tj onu kabinu ili kako se vec zove, i to normalno za razliku od onoga u Pioniru. U prve dve utakmice niko nije ulazio na teren, sve je bilo normalno a te uvrede sa tribina pa toga ima svuda, ovo sto se desilo u petoj utakmici direktni krivci su oni iz Morace. Ja bi prvi bio protiv Czv ali dajte malo realno i siroko sagledajte sve.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi..." Zanimljivo. Kako te emocija ponese da otvoris dusu... Kao npr. sina ministra policije. Sta kazu, dole bilo normalno u 3. utakmici?

Milos

pre 5 godina

Kaze, videli ste sta se desilo, ponovile su se scene iz trece utakmice. Time je lepo covek objasnio da je Zvezda samo vratila dugove iz te trece u petoj i to je to. Pa vi opet napadnite Zvezdine igrace u Podgorici, znas?

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

Ko su ljudi u majicama "ultras" i "Crazy north" koji su gadjalji igrace Buducnosti svi i svacim i pljuvali ih. Ko je covjek koji ih je gadjao stolicom i trcao da udari Popovica??? 
Ko su ti ljudi Covicu?
(Podgoricanin, 24. april 2019 14:18)

Sinovi ministra policije !!! Treba li ti jos neki odgovor milogorac ???

On

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale

mnogo lepo

pre 5 godina

zvezdaši su u ove 3 domaće utakmice potpuno opravdali svoj nadimak kojim ga svi drugi zovu, oni sami ga sa ponosom nose, a ne radi se o "delije".

neko

pre 5 godina

Verujte, nije bilo propusta! Pokazali smo ciji je veci... Posle proslogodisnjeg otimanja titule - stvari su se vratile na svoje mesto. Kod kuce smo dobijali u proseku sa 33 razlike, zar jos ima onih kojima nesto
nije jasno? Niste valjda ocekivali da ce jedna Crvena zvezda da gleda mirno kako je ponovo kradu? Iskreno, nama navijacima je divljanja i mrznje preko glave, vreme ja da rukovodstva klubova sednu za sto i potpisu mir, ako su sposobni za to. Ovo nije dostojno kosarke, navijaca, momaka koji se bore na terenu.

nikad jugoslavija

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
SVI BI VI U BG SINE....I SVI I JESTE U BG-U...PRAVIH BEOGRADJANA JE SVE MANJE I MANJE

Jovan

pre 5 godina

Ukinuti ligu bez ikakve dalje diskusije. Okrenuti se našim centrima N sad Niš Leskovac Kg Zr Su Vršac Pirot Smederevo razvijati košarku svuda. Pa hrvati su zbog aba lige uništeni košarka im ko nama rukomet. Imaju samo Zg i ništa više dalmacija ništa slavonija ništa to im je aba liga napravila plus nemaju trenere. Bosna ništa samo igokea to ko budućnost državni projekti mileta i mila Bosna Sarajevo ništa.

sloga

pre 5 godina

Nadam se da će Čović ostati pri svojoj izjavi datoj pre pete utakmice" bez obzira ko pobedi treba preispitati učešće srpskih klubova u regionalnom takmičenju". Ova liga je mnogo unazadila srpsku košarku, dok je dala vetar u leđa drugim zemljama u regionu. Naši klubovi nemaju finansijski dobitak od ove lige,glavnu reč u naša dva kluba vode stranci, mladih košarkaša skoro da nema...Potrebno je vratiti se domaćem takmičenju, pa makar i negirali u evropskim takmičenjima sledećih nekoliko godina,jer je u pitanju budućnost naše košarke.

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

To sto ste igrali finale niko ziv ne zna i ne pise na peharu 
Kao sto je Zvezda dva puta igrala polufinale KES i jednom finale kupa UEFA, Kako nas je to Bayern zgazio.U Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu a u Beogradu 2:2.Tvoj cale se nije rodio kada je Partizan igrao finale
(On, 24. april 2019 15:00). Niste nikoga zgazili, već ste imali ludu, ludu sreću. A inače niko živi ne zna ta vaša finala.

Gledalac

pre 5 godina

Oprostite na ponavljanju, ali srpski treneri, klubovi i menadžeri prodali su srpsku košarku 2002. godine pristupivši ABA. Svetski i evropski šampion SCG dozvoljava da nam drugi kroje sudbinu!!!
Klubovi iz Srbije i Podgorica tad, a od 2006-te bez Podgorice.
Ali...
Nema onog što mi ne možemo da upropastimo, prodamo se itd...

samo jako doktore

pre 5 godina

Problem je Covic, a pricalo se da je problem Vujosevic, on je otisao a ludilo je ostalo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pertinaks, 24. april 2019 11:22)
SLAZEM SE, STAVIO COVEK TACKU NA ANANGARDU

Falcao

pre 5 godina

O čemu ti pričaš čoveče??? Jel si ti gledao treću utakmicu???? Oni prvi ušli u teren, pljuju igrače, hoće da nas biju, Odža pogode loptom u glavu iz publike??? Gađaju nas srafovima, ekserima????I šta ste mislili, da ćemo da im aplaudiramo u petoj utakmici???

realno

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

..."a ove godine smo se sa Covicem dogovarali ne znam o cemu!" Napisi do kraja sta je izjavio, nemoj da izvlacis samo ono sto tebi odgovara. A uzgred govorio je o tome kako je i jednima i drugima ABA liga kriva za sve jer ste ih optuzivali da su se prosle godine navodno dogovarali sa Bokanom a ove godine navodno sa vasom legendom. Jel' ti malo jasnije sad? Mada mislim da ti je kristalno jasno sve ali zasto da ne nastavite sa spinovanjem i zamenom teza, ipak je to igra u kojoj ste apsolutni sampioni...bez konkurencije!

Beograd

pre 5 godina

Ljudi, mislim da je pravo vreme da se dozovemo i zapitamo se gde smo to došli. Pre svega mislim na Zvezdu i Partizan. Svakom grobaru treba drago da bude što je Zvezda uzela titulu ispred ove crnogorske bruke, kao i svakom ciganu u interesu da bude “wild card” za Partizan. Nisu nama neprijatelji Bokani, Bartomeui, Pukli, VAR i HAARP.. najveći smo neprijatelji sami sebi braćo Srbi. Stalna prepiranja, saopštenja, podbadanja su se svima na glavu popela. Zar nije adresa i jednom i drugom klubu Beograd,Srbija? Zar treba svojim najprimitivnijim postupcima da onemogućimo ovim talentovanim klincima, kojih je Srbija puna, da pokažu talenat jer jedva čekaju da trpaju ta muda “Evropskim velikanima” u usta. Iskreno se nadam da će u skorijoj budućnosti Beograd imati dva stalna predstavnika u Evroligi i da će svi mediji pisati o srcu, inatu, želji, borbi, atmosferi... da će protivnicima dupe gaće da zvaće kad u rasporedu vide gostovanje u Beogradu. Niste svesni koliko mi je drago kad sam video koja petorka završava utakmicu protiv Budućnosti, Kešelj Zvezdino dete gadja tri poena i prstom u njegove pokazuje. Možda nemamo pare ali imamo inat i srce. Ono srce kad se Dobrić baci u publiku za loptu na +40, onaj inat kad je Kecman uvali Cibosima u sred Zagreba. Vreme je Srbi, verujte mi vreme je.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

Ova liga je pala mnogo pre ovoga. Propustila je mnogo toga ali ajde da krenemo nekim redom.
Bez ikakve potrebe KK CZ je ni kriva ni dužna iskorišćena u prošlogodišnjem finalu za potrebe izbora u CG. Napadi na igrače, autobus,atmosfera sve je bilo u funkciji toga. Liga je jednostavno popustila. Tenzije su porasle. Ne opravdavam nikoga ali prosto je nerealno očekivati da neko prihvati razvoj događaja bez reakcije. Pošto je Liga prešla preko toga stvari su izmilele ispod tepiha.
Liga je popustila i oko regularnosti, odluka sudija, primera je dosta KKP Mornar u BG jureći spašavanje sezone, majstorica u ZG gde je Cedevita baš pokradena ... Ko je napao u polufinalu igrače i stručni štab CZ na zagrevanju u Pioniru. Šta je Liga uradila? Zašto su čelnici bili u istom hotelu u BG sa finalistom mimo propozicija? Da li treba CZ da ih medijski upozorava ili sami znaju propise?
Niko normalan ne može da ostane imun na odluke sudija u korist Budućnosti, to prevazilazi sve okvire sporta i obezvredilo je samu Ligu i to više puta i ne samo protiv Zvezde.
Liga je popustila i za treću utakmicu koja nije smela da se igra to veče ili da se isprazni Morača i meč krene sa zakašnjenjem. Šta je u Morači bilo?Ko je bio na parketu?
Šta je Liga očekivala u BG posle svega? Šta je Liga preduzela pre majstorice?
Odgovor je Liga nije preduzela ništa.
Kada jednom dopustite nešto nekom onda vlada pravilo jačeg.

nebojsa

pre 5 godina

Mi Srbi ,a i većina drugih iz Crne Gore,osuđujemo sve ovo što se desilo košarkašima Zvezde u Podgorici i svi smo listom navijali za Zvezdu,ali nama nisu dali do dođemo do karata i da u sali navijamo za Zvezdu.Ja lično navijam za Partizan,ali na ovim utakmicama sam navijao za Zvezdu i navijao bih tako za bilo koji srpski klub protiv ovih dukljansko montenegrinskih klubova,a da ne pčričam o tome da mi Srbi iz CG navijamo svi za Srbiju kada ista igra protiv montenegra.Samo da znate da nismo mi svi isti ovamo i vodite računa o tome i nemojte da nas sve osuđujete zbog grupice izgrednika i ovdje se radi o grupi koja je bliska sa vlašću i koja zbog toga radi što hoće jer ne odgovaraju zbog toga,a stida nemaju.

Zuuuzuuu

pre 5 godina

ABA je stvorena ucenom, živi ucenom i raspašće se zbog ucena.
(Dragan Lo, 24. april 2019 12:51)

Partizan je ucenjen da igra ABA, odnosno tada Jadran, kako bi mogao da igra EL. Sada ti isti koji su ucenjivali Partizan, hoce da napuste ABA. Pa napustite je. Jedini prolaz do EL je ABA, WC tesko da moze neko da se nada sa ovih prostora....ikada.

Džoni

pre 5 godina

Ne može Čovića dva puta neko da prevesla. Prošle godine se to dogodilo, ali ove godine ništa nije prepušteno slučaju. Zvezda je u obe utakmice u PG mogla da pobedi a sada sam sve ubeđeniji da se namerno išlo na ovu petu da se titula proslavi u BG jer tamo ko zna šta bi bilo. Momci i stručni štab su toliko bili samouvereni i sigurni da smo bolji da to ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Ako je neko gledao izjave naših košarkaša pre ove pete sve mu je bilo jasno, momci su bili spremni da unište i GSW a ne neku tamo Budućnost.

absolutezero

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sarkazam, druže, sarkazam.

sasa

pre 5 godina

@Frida

Kad saberes sve titule tih "velikih klubova" u bivsoj Yu, jedva prebacuju Zvezdu. Novokomponovani klubovi koji su se pojavili krajem 70-ih i u 80-im.

Vesko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Novosel,

Ako želite da odrzite minimum ozbiljnosti ABA lige, zbog dešavanja u trećoj i petoj utakmici finala, morali biste kazniti oba kluba sa maksimalnim kaznama koje su propisane Pravilnikom.

Ovo ne smije da se ponovi! Ulazak navijača u teren je nedopustivo! Ako hoćete da ovu ligu neko ozbiljno shvata kaznite obije ekipe, što novčano, što "praznim tribinama".

Ne znam postoji li u Pravilniku, ali ako ne postoji valjalo bi uvesti drakonsku kaznu za svako "ubij-ubij Srbina/Ustašu/Šiptara/Cigana/Turčina..." To prevazilazi granice sporta. Moramo ići naprijed.

Ugledajte se na NBA, špansku ACB ligu i slične. Tamo idu ljudi sa djecom da uživaju u dobroj košarci a ne da slušaju zaostavštine ratova, opasnim namjerama navijača, da gledaju košarkaške huligane, nevaspitane tatine sinove i "zaslužne građane" isl. Tome nije mjesto na košarkaškim tribinama.

Isključivo je na ligi da stanete na put ovome. Ako ne možete, rasformirajte se prije nego neko nedužan nastrada.

S poštovanjem,

Objektivni ljubitelj košarke iz Podgorice

mica iz kafica

pre 5 godina

Čitam komentare i pretnje takozvanih navijača Budućnosti nema, pa i neke druge navijače tipa, kako ćete proći u Podgorici sledeće godine, e pa sledeće godine će Zvezda pustiti pobedu kao i na dve zadnje ali Budućnosti nema više u finalu ABA lige, ćaos!

Rade

pre 5 godina

Šta ima tu da se prića. Sledećih 5 godina, da igraju pred praznim tribinama i jedni i drugi, tek tako da se malo opamete. Pa da vidim posle, dali će biti incidenta. Sledeći prekršaj publike, izbaciti tim iz lige na godinu dana.

Nemanja

pre 5 godina

Trebalo bi izbaciti sve srpske klubove iz A A lige i sve bi bilo korektno. Općenito bi trebalo izolirati srbiju posto sa vama nitko od exyu republika ne moze
(gradnjanindrugogreda, 24. april 2019 13:19)Opcenito bi mozda to bio nacin da Hrvatska vidi nekada neki pehar a da nije na slici ili razglednici...

BgdSrb

pre 5 godina

Čovek je rekao kako je i bilo. Uslovi u ČETVRTOJ utakmici su bili relativno normalni. Rekao je i da su se u petoj utakmici ponovili organizacioni propusti iz treće. U prevodu, budućnost je sve zakuvala u trećoj, pa zato i reakcija u petoj. Tu po meni nema ništa sporno

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." - Ovim je sve objasnjeno.
(Sasa NS, 24. april 2019 11:27)

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi" 
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Sve receno.

rooney1991

pre 5 godina

Citam komentare na ove vijesti i neka primi izvinjenje svako,ali ja jos ne procitah da se iko zapitao ko su uopste oni ljudi sto su bili na parketu.
Za game 3 u Pg evo znate sve,sinovi ministara i tako to,ali zasto ne znamo ko je u Puoniru bio na parketu. Zasto je to problem. Veliki pozdrav ljudi ;)

Воип

pre 5 godina

Да је лига прошле године адекватно реаговала неби било овога хаоса ове године. Међутим ви нисте смели да се одупрете цг мафији па сад кад је друга страна реаговала ви кукате јер имате рат на терену. Изволите сад решите проблем. Ако је Звезда проблем како то да није било оваквих догађаја у финалима са Цедевитом, у полуфиналу са Партизаном и тд. Будућност је режимски клуб и ти људи не презају ни од чега да дођу до циља.

Марко

pre 5 godina

nemozes da kazes da je FK zvezda jedini velikan sa ovih prostora kad je parzizan igrao finalr lige sampiona ..na zalost i ako si i malo realan sportski kriticar sreca nike bila na nadoj strani kao na vasoj ker vas je bajern zhazo igracki .. kao i mi reala . tako da nisi u pravu
(jaa, 24. april 2019 14:05

У дуелу са Бајерном Звезда је била много боља. После првог полувремена у Београду Звезда је требало да води са најмање три гола разлике. Панчев, Бинић и Савићевић су имали стопстотне шансе, а на самом почетку Просинечки је имао један веома опасан ударац који је једва Ауман извадио из ракљи. У другом полувремену поново је Бинић имао један шут после кога је лопта прохујала уз саму гол-линју, али није било никог да је убаци. Панчев се у другом полувремену два пута нашао очи у очи са Ауманом. Поред датих голова, Бајерн је имао још две шансе, када је Волфарт погодио стативу и непосредно после другог гола када је Стојановић одбранио. Звезда је више заслужила титулу од Партизана јер је Звезда годинама имала тим који је био конкурентан у Европи, али су се увек дешавали неки необјашњиви порази (вероватно продато полуфинале КЕШ-а Панатинаикосу 1971 чиме је завршена иградња стадиона и постављање рефлектора, Милан због магле 1988, Реал после голова у гостима 1987. након што смо их прегазили у Београду, финале купа УЕФА против Борусије 1979. због непостојећег пенала). Партизан је након 1966. године без значајнијих резултата у Европи, па чак и у домаћем првенству до распада СФРЈ.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
(goblin, 24. april 2019 11:40)

I meni to upade u oci. I ne dovrsih citanje... Sve je lepo rekao. Ponovilo se u 5. ono iz 3. u Podgorici. Amin.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Navijač sam Vojvodine inače i mislim da su ova 2 kluba prije svega pokazala gospodski odnos prema ovoj igri.
(MR, 24. april 2019 12:22)
PRIJE svega, ti nisi navijac Vojvodine.

Kome zakon lezi u topuzu....

pre 5 godina

Ljudi,rezultat govori sve!Na svu srecu,pobedila je NAJBOLJA EKIPA-ZASLUZENO! Na ovim prostorima nije receno da najbolji pobedjuju,NEKAKO TO NIJE NORMALNO????

mich

pre 5 godina

Jaa

Nabroj mi jos 5 funalista...hahaha pa ko to pamti i koga je to briga, sto se tice meca sa Bahernom, UBILI smo ih od fudbala u oba meca to sto si mnogo mali pa samo gleda YOU TUBE tvoj problem, pogledaj onda i mec MU vs CZV u super kupu evrope da vidis STA JE DOMINACIJA, a opet smo izgubili 1-0 ali toliko smo VELIKI da se ne krijemo iza poraza koga briga za FINALISTU...pritom CZV ima i finale UEFA kupa ali opet kazem koga briga za finalistu, samo se mali "grobarcici" dice porazom.

punimlimenke

pre 5 godina

'' prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)

Dalje nisi čitao?

Boda tajson doživotni

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)



Čovek je to rekao ironično, u nastavku teskta stoji da to nema veze sa istinom, čitaj kao što je napisano.

Geometar

pre 5 godina

Zvezda i Budućnost su dva preslikana mala kluba sa nerealnim ambicijama. Zvezda je zasluženo osvojila titulu i njenim igracima svaka čast na tome, ali citav menadžment tog kluba je zalutao u sport. Isto vazi i za menadžment Budućnosti. Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Sva ta cetiri kluba vise ne postoje.Mogu da se oporave tek kada drzava grune veliku lovu.Vas u zivotu odrzava NIS i Mts. A u fudbalu Mts,Dunav osiguranje koji su ove godine povecali sponzorski deo da bi igrali Evropu. Tvoj klub je odavno skinut sa kanala History chanel

optimista

pre 5 godina

Kao navijac Zvezde, izbaciti i Buducnost i Zvezdu na dve godine momentalno. Pa ih pustiti uslovno godinu dana nazad prvo da li su naucili lekciju. Zabraniti osobama kao sto su Covic, Bokan i slicni bilo kakve funkcije. Saopstenja, izjave huskacke kazniti svaku 100000 evra. Kao u Engleskoj Premijer Ligi. Zabraniti drzavne projekte, pre Partizan, sada Buducnost, Zvezdu, zabraniti drzavne funkcionere u upravi timova ili uticaj iz senke. Ko Uefa sto izbacuje nacionalne saveze.
(Vladica, 24. april 2019 11:26)

Aahahahahahahahah zabraniti državne projekte pre Partizan, sad Budućnost, Zvezdu, pa umirem od smeha kakvi se sve licemeri ovde javljaju.

Aleksa

pre 5 godina

А у стварности сви трљају руке...Звезда продала 20.000 карата, и ТВ права за милионе, Будућност исто плус следеће сезоне опет пуне трибине, обрисан стид због понижења у ЕЛ, имају непријатеља. Идемо...маса се ложи, одвојиће се од 300 еврића плате 50 за карте....

Која бре крштена АБА лига??? Квалитет нула. Две екипе има тренутно, ова у коју држава Србија сипа паре и Црвена Звезда. Будућност? Седевита? Смејхотреси....

Будућност игра исто што и прошле године, "само да се не одлепе, а у густом имамо Гордића...и публику..."....Па где је то кошарка??? Одрали би их и патлиџани....

АБА је фарса.....

Slobodan

pre 5 godina

Jedini veliki klubovi na ovim prostorima su Cibona, Split, Partizan i Bosna. Kada se oni oporave imacemo i normalno takmičenje. Ovakva ABA je katastrofa. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Frida, 24. april 2019 12:37)

Ma oporavlheni ste vi dovoljno ... do 72-ge godine niste postojali a dolaskom SPS-a na vlast ste postali ekipa ...
U tu vasu grupu velikana mozete zovnuti i Dinamo Tbilsi, Limoges, Juventud i ostale pa igrajte takmicenje kojeg vise nema !!!
Pricate godinama o Evroligi a za ovo takmicenje niste bili u prilici ni da se borite da bi ga igrali ...
Jedina mogucnost da igrate EL je da platite WC ... jer u WC vam je i mesto ...

Ivan Veljković

pre 5 godina

Situacija na petoj utakmici finala ABA plej-ofa je bila izuzetno naelektrisana, bilo je bezbednosnog rizika, po Podgoričane ta situacija nije bila nimalo prijatna, ali ljudi, nije ovo od juče, ovo tinja već neko vreme, ja se recimo veoma lepo sećam da je doskora, do bukvalno pre par sezona, moglo da se odigraju ne 5 nego 25 utakmica za redom između Zvezde i Budućnosti i u Pioniru i u Morači bez problema i da jedan jedini incident se ne bi desio! Dakle, ovo tinja nekoliko godina i kulminiralo je prošle i ove sezone otvorenom mržnjom koju su izazvali određeni ljudi jasno sa namerom! I opet ponavljam, prošle godine Budućnost je u prve dve utakmice dočekana u Pioniru veoma sportski, napravili su brejk i onda odlučili da na silu uzmu titulu u Podgorici tako što će igrače i rukovodstvo Zvezde napasti još od aerodroma i ulica Podgorice sve do Morače. I onda, ima li većeg okidača od toga za usijane glave u Beogradu da se "revanširaju"? Pa nema naravno! I onda ove sezone najpre pljuvanje u prve dve tekme u Pioniru, ali ovoga puta sada nije bilo brejka Budućnosti već dve ubedljive Zvezdine pobede, onda se otišlo u Moraču, velikim nasiljem je učinjeno da Zvezda ne završi seriju još tada, onda peta opet u Pioniru, vređanja i provokacija koliko hoćeš, čak čak i pojedini igrači Budućnosti drski gađaju kamermane loptom, zamislite tako nešto u Morači da uradi neki Zvezdin igrač, pa teško bi se spasao linča definitivno, i onda još jedna ubedljiva pobeda Zvezde i zaslužena titula!

UGASENO JSD partizai

pre 5 godina

90% komentara su od isfrustriranih grobara koji ne vide svetlo iz tunela.
(Goran, 24. april 2019 13:35)

Vucic im je jedino svetlo i nada...:))))

duledudule

pre 5 godina

sad bi ABA trebalo da suspenduje CZ i Buducnost na godinu dana, i kao zamene dovede OLY i jos jedan jak klub iz regiona, kao zamenu (neki klub iz Izraela ili Turske). Posle takvog poteza ni jedan klub ne bi dozvolio upadanje na teren i gadjanje/pljuvanje igraca. Ovo vise nema veze sa navijackim strastima, ovde je raznim budalama dozvoljeno da se izivljavaju i izbacuju svoje frustracije nad protivnickim klubom. Moram da pomenem Covica koji je nastavio da se ponasa u svom maniru iz perioda borbe sa Vujosevicem, iako je ovaj oteran iz srpske kosarke. Red je da se i Covic skloni i ustupi mesto nekom malo normalnijem i civilizovanijem. O Buducnosti i Bokanu ne mogu da pricam, to je problem CGe
(bozza, 24. april 2019 13:49)
ah kako je sve bilo bajno kad je partizan uzimao 5 6 titula za redom...

gru

pre 5 godina

Mrznja izmedju Srbije i Crne Gore eskalira, to moze da dovede do rata, jos jedino sa Crnom Gorom nismo ratovali.
(Zoran, 24. april 2019 18:24) # Link komentara

Ne postoji mrznja Srba i Crnogoraca. Postoji samo mrznja Milogoraca i prema Crnogorcima i prema Srbima.

Podgoricanin

pre 5 godina

PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo..


SARKAZAAAAAAAM, PROCITAJ I SLJEDECI RED.

Xman

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Covek je bio ironican ali ironija je prekomplikovana stvar za neke ljude.

optimista

pre 5 godina

Ljudi lepo sve piše, kaže čovek u četvrtoj su uslovi bili normalni, a u petoj s uslovi bili kao u trećoj u Podgorici. Ja ne vidim da je išta čovek loše napisao sem da je priznao da su nas pokrali prošle godine.

Милош

pre 5 godina

Pa kako to da samo nas ne vole? A mi tako naj naj. Ni Crnogorci ni Slovenci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Bosanci... U cemu je stvar? Ljubomora?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deki, 24. april 2019 11:32)
Овде су помешане неке ствари, Партизан је освојио АБА лигу у Загребу, Цедевита и Цибона су избацили Партизан и Звезду у сред Београда, није било оваквих проблема као против Будућности последње две године. Нема овде никакве везе какви смо ми и да ли нас неко воли или не воли. Овде је једини проблем КК Будућност и људи око ње. Чим осете да имају мало јачи екипу урадиће све да не изгубе, при томе не мислим на дешавања у задње две сезоне. Притисци на судије, играче, тренере, то раде мање више све екипе, али претње оружјем у свлачионици на полувремену (ОКК Београд, водио 10-15 на полувремену у мајсторици полуфинала тада домаће лиге), то не ради нико. А што је најгоре то није једини пут да се тако нешто радило.

Saša

pre 5 godina

Čoviću, obavesti ih samo da izlazimo iz te lige. Ovakva finala nikome nisu potrebna, evo neka Budućnost bude šamoion sledećih 10 godina... Dosta je gluposti, igramo košarku.

stiskavac

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Lik kaze da su presle godine bile price kako je sa Bokanom dogovarao ko ce da sudi a sad sunprice kako se sa Covicem dogovaralo drugo a ni jedno ni drugo nije istina. Ili slabo kapiras ili namjerno na svoj nacin tumacis rijeci. Ali u tome se i razlikujemo, vi protiv ostatka evrope..

Mile

pre 5 godina

Ljudi, nemojte se "pecati" na ovakve izjave, pročitajte ceo tekst.
Naslov je izvučen iz dela rečenice.
Svima teško pada da srpska ekipa uzme trofej, ali tako je kako je...moraće da žive sa tim.

Vladan R

pre 5 godina

Ono što se desilo u petoj utakmici, definitivno ne služi na čast CZ. Ali kako, je do toga došlo. Zašto je dozvoljeno, da prošle godine, posle više nego normalne atmosfere, u prve dve utakmice u Bgd, postane gadno u Podgorici. Da je tada izrečeno upozorenje, da se takve stvari neće tolerisati, uz uslovnu kaznu, ako se tako nešto ponovi, pa da se ta kazna aktivirala u trećoj ili nakon treće ovogodišnje utakmice, gospodin bi imao kredibilitet da priča ovako nešto, ali tada ne bi imalo o čemu da se priča. ABA liga je dozvolila da bude gadno i prošle i ove godine u Podgorici, i na žalost, na neki očekivano je da može biti samo gadnije. Nakon dva poraza u prve dve utakmice, ovima iz Budućnosti je bilo jasno da igrački ne mogu dobiti CZ. Od tada kreće dizanje tenzije, izjavom Repeše, nakon druge utakmice. Sve vidjeno u trećoj, je provokacija, ne bi li kao odgovor na to, navijači CZ napravili incident za prekid i neodigravanje pete utakmice. U funkciji toga je i gadjanje fotoreportera, loptom od strane igrača Budućnosti. Dotični igrač, koji se žalio na atmosferu, u Pioniru, je igrao u NBA, pa bi mu samo postavio pitanje, kakvu bi kaznu popio u NBA, da je to isto uradio. Sad kad im nije uspela provokacija, "gospoda" bi htela da bude puk pike ne važi. Neverovatno koliko pojedinci nemaju ni trunke stida ili srama.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Opet, nezabelezeno u istoriji sporta. Kao kruna uspeha za kraj je i instaliranje uprave Partizanu cime je stvarno za duzi period stavljena tacka na crno beli svet. Svaka cast, pobedili ste...
(ej bre, 24. april 2019 14:25)
Kad vam je cika Mirko krenuo u pohod da od cetvorostrukog sampiona (za pola veka postojanja) pravi instituciju, na ustrb svih ostalih klubova, tad nije bilo nikakvih problema? U fudbalu ste imali 11 titula manje, jedno finale protiv Reala i od toga su pokusali da naprave instituciju!?
A, sto se tice para - ko vama daje uopste za pravo da bilo sta komentarisete? Do vasih knjiga poslovanja ni Snouden ne moze da dodje...

Djuro

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica.
(banjaluka, 24. april 2019 15:51)





Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje..
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???

Ti si

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!
(Kanta, 24. april 2019 15:36). U interesu ekipe koja nije dobila nijedan meč na strani u plej ofu.

neutralni felsh

pre 5 godina

@ Predsjednik lige Dodik. Kraj vica. 
(banjaluka, 24. april 2019 15:51) 


Pa kad se niko od tvojih iz NVO ne razumije u košarku, da bi mogao da se kandiduje.. 
Zamisli Biserko, ili Kandićku u ABA???
(Djuro, 24. april 2019 16:49)


dobro da se tvoj dodik razume...

Nikola

pre 5 godina

U PG niko nije vikao nista protiv Srba, jer je bar trecina Crnogoraca u CG srpske pripadnosti pa tako i u dvorani.
(Srbin Crnogorac, 24. april 2019 12:58)

Ni u Pioniru niko nije vikao nista protiv crnogoraca.

Peca

pre 5 godina

E moj Novosel...U Podgorici na trecoj utakmici nisi smeo da pomislis da opomenes publiku a kamoli nesto drugo...Mene bi bilo sramota da izjavim ovo sto si ti izjavio...Ocigledno da nekima nije problem da izuzimaju sebe od odgovornosti...

GM

pre 5 godina

Covek prica da je sve bilo relativno normalno u 4. UTAKMICI...

A koja rec o 3. UTAKMICI ?!?!

Zasto Zvezda nije imala pravo da napusti teren posle napada na igrace i strucni stab, da se mec registruje 20:0 i pobedi finalnu seriju 3:0?!

Autolakirer

pre 5 godina

Ajmo redom.Prve dve utakmice u Beogradu prosle dobro.Samo je Repesa imao primedbi i zapalio podgoricke navijace a ni recio debaklu njegovog tima.Treca utakmica haos.ABA navodno reagovala alii na cetvrtoj utakmici nije ispostovana odluka ABA da niko ne sedi iza klupe za rezervne igrace i da prva cetiri reda budu prazna. To postoji na snimku.Onda dodje peta utakmica gde se nista spektakularno nije desilo.Mnogo manje nego u trecoj u Podgorici. Smisljena provokacija da se eventualno peta igra pred praznim gledalistem.Nije im uspelo.Pa onda neka ABA kazni Zvezdu da se sesta utakmica sledece sezone igra isto kao i cetvrta u Podgorici.Niko ne sedi iza klupe Buducnosti i prva cetiri reda prazna.Pravilno zar ne. Shvatam da oni kojisu demolirani u tri utakmice po naredbi Mila,Mitrovica,Barovica,Bokana traze nesto sto pravno nije moguce. Propao projekat nezavisne CG

Vox populi

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da si procitao i sledecu recenicu video bi da kaze da je sve to gomila gluposti.

Saša

pre 5 godina

Frida, tvoje rezonovanje je smešno. Pominješ četiri kluba sa ovih prostora koji su osvajali velike trofeje u vreme stare Jugoslavije. Po toj logici i takvim parametrima, Crvena Zvezda je jedini veliki FK na ovim prostorima, jer je osvojila Kup Šampiona. Besmisleno. Nemci do pre desetak godina nisu imali osim Novickog ništa u košarci. Danas postoji mogućnost da će imati tri predstavnika u EL. Pominješ Zvezdin menadžment, a ne znaš ili namerno prećutkuješ, da je Nebojša Čović bio glavni logističar u vreme kada su Divac, Đorđević i drugovi harali evropskom i svetskom košarkom. Notingem Forest i Aston Vila su osvajači Kupa Šampiona u fudbalu, a danas igraju u Čempionšipu. Usput, Crvena Zvezda je osvajač Rajmond Saporta Kupa-a (Kup Kupova) i bila je dominantnija od klubova (46-55) koji su kasnije osvajali evropske i jugoslovenske trofeje. KK Partizan je počeo da biva dominatniji srpski klub, onog trenutka kada je Ranko Žeravica prešao iz Zvezde u Partizan. Ideja je bila de Partizan bude dominantniju u košarci, pošto je Zvezda bila dominantna u fudbalu. Od tada se KK PArtizan gura, na račun KK CZ.

Zlatanko Repčić

pre 5 godina

A kome treba postaviti pitanje zašto je Kol kad je ušao prvi pokušao da provocira publiku i zakačio se sa kamermanom i gađao ga loptom. Šta onda očekivati od publike u takvom trenutku. E to su detalji koji su važni i sve je snimljeno
https://www.youtube.com/watch?v=zsQ2USXMGlQ

darko

pre 5 godina

Cg, 24. april 2019 11:35

jel si koristio google translate da razumes komentare? prijatelju i ti si srbin samo su te zatrovali drugacijim razmisljanjem

Nenad Đorić

pre 5 godina

Zašto je i prošle godine u Podgorici ali i ranije,na utakmicama ženske kk reprezentacij CG i Srbije izostala reakcija KSS-a,Regionalne lige i Evropske lige? "Ubij,ubij cigana,cigana" sa osmehom na usnama) "Ubij zakolji da Srbin ne postoji" je jezik ljubavi !? Ako nema slike ima zvuka. Sramota za Podgoricu,sramota za Budućnost.Isto to skandiranje prošle godine n i k o nije ni pomenuo a kamoli osudio. Šta to znači? Da ako sam Srbin može da me kolje ko hoće? Ili da me je sramota ako sam rođen kao Rom ?

m

pre 5 godina

Niko ne spominje treću utakmici, i kako je repeša stvarao negativno atmosferu na prve dve iako nije bilo razloga,. Naredne tri utakmice su rezultat njegovog nepotrebnog pritiska. A svi znamo da je nula od tenera.

Tags

pre 5 godina

Samo mi nije jasno zašto pojedinci misle da se zvezda ugasila u ovom vremenu kapitalizma pa kako je u usa možeš da preselis klub ugasiš otvoriš kad oćes

Apk

pre 5 godina

Dugo sam bio veliki zagovornik ABA lige na ovom forumu, jer sam smatrao da kao malo tržište srpska košarka ne može da opstane u vremenu gde se sve više ulaže u košarku. Takođe, smatrao sam da je bolje da gledamo utakmice protiv Budućnosti i Cedevite nego protiv Crnokose i Tamiša.

Da se ne lažemo, ABA liga je idalje kvalitetnija od domaćeg šampionata. Ali ne toliko kvalitetnija. Slovenci su pukli načisto, Krka se raspada već godinama, Olimpija već nekoliko godina treba da ispadne iz lige, ali je uprava raznim promenama pravila održava. Hrvati slično - osim Cedevite njihove klubove nema pas zašta da ujede. A pritom nemaju ni veći broj talentovanih igrača kao Mega ili FMP.
Budućnost i Mornar su imali ogromna ulaganja ove godine, međutim sada ostaju bez Evrolige odnosno Evrokupa i vraćaju se na staro.

Situacija se i u Evroligi promenila. Sada se igra daleko veći broj mečeva - praktično svake nedelje po jedan dobar meč, i ukoliko se desi da večiti završe u Evroligi, možda bi naši klubovi trebalo da razmisle o rasformiravanju ABA lige.
Hrvati su takođe sve više zagovornici da im ovakva liga nije potrebna.

Prošle godine Budućnost je u Podgorici ponovo otvorila Pandorinu kutiju. Bilo je tenzija među klubovima i ranijih godina (naročito među večitim), međutim ovo je prvi put u poslednjih desetak godina da je mržnja stavila košarku u drugi plan.

Mozda je vreme da se i mi okrenemo sebi, iako nemamo 12 klubova koji mogu da se bore za titulu. Bar će Nenadić, Radanov, Ristić, Pecarski i slični imati gde da se nametnu. Sa svega 12 klubova, svaka utakmica nosi dovoljno težine da nema dovoljno vremena da se istrpi neki mladi igrač!

Kanta

pre 5 godina

Da nije bilo tenzija, jasno je po prikazanoj igri NA TERENU da bi bilo 3:0, tako da se vredi zapitati kome je bilo u interesu da se pravi cirkus!

Ti si bezmudi.

pre 5 godina

@Марко: Osvojen Mitropa kup '78, četvtrfinale KPK 89', osmina finala Lige evrope 2003.,što predstavlja najbolji uspeh nekog kluba u Srbiji od raspada Jugoslavije.

Стара школа

pre 5 godina

Занимљиво је да уопште не спомиње ТРЕЋУ утакмицу. Да ли је и на њој терен био светиња???

One night in May

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.)




Hvala lepo, do vidjenja!

sta im uradi Nebojsa brate nas

pre 5 godina

udake zajedno diskvalifikovati i poslati partizan u evroligu, cedevita je rekla da odustaje
(Mille, 24. april 2019 11:40)
moze ali da pevate Vucicu seceru celu sezonu ahahahaha

Davor

pre 5 godina

Sustina svega je u njegovoj recenici (koja ovde nije preneta) :" Klubovi poput Zvezde i Budućnosti su spremni na sve da postignu svoj cilj. ". Razmislite o tome zasto se ovakve scene nisu desavale na utakmicama koje su ta dva kluba igrala u ligaskom delu takmicenja. Ulog je veliki. Velike su pare u pitanju. Celnici klubova ce da sednu, popiju kafu, rucaju i pomire se. Huligani koji su naruceni da bi pravili gluoosti ce otici na drugi naruceni posao a medju napaljenom masom ce ostati mrznja koju ni jedan iskreni ljubitelj sporta ni u Beogradu ni u Podgorici nije zeleo. Ako smo glupi da na to pristanemo, za bolje i nismo.

Dragan

pre 5 godina

sve je tacno sto je naveo, samo nije smeo da kaze da je sve trebalo da bude gotovo jos u trecoj utakmici kada su navijaci u Podgorici divljali ama bas isto kao ovi u Beogradu. Da je prva utakmica u Podgorici prekinuta ne ni bilo ove u Beogradu. Pitanje je zasto niko nije imao snage da prekine utakmicu u Podgorici i time da do znanja svim klubovima da tako vise ne moze. Uporedjenje trece i pete utakmice je samo neka vrsta alibija sa nemoc celnika ABA lige.

Nenad Ristic

pre 5 godina

Da li je moguce da ovde ima toliko nepismenih ljudi?

Novosel je rekao, citiram:"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu."

Ovo je ironicno rekao jer je Covic prosle godine tvrdio da Bokan bira sudije, a ove godine su iz Buducnosti lupetali sve i svasta. I ne samo oni, Covic je takodje imao svoj sou, kao i obicno.

Da li je moguce da ne razumete, nego se iscuđavate tipa, sta sam ja upravo procitao. Jesi druze procitao, ali nista nazalost skontao nISI.

ABA liga je u velikom problemu za koji su najodgovorniji Buducnost i Zvezda. Ako zeli ikakav kredibilitet da zadrzi, jasno mora da definise da ce ovakvo ponasanje klubova u buducem periodu biti sankcionisano na najgrublji nacin. Ovako ispada Karpos jedini kriv za sto puta manju gresku koju je napravio. Komentarisao sudjenje i izbacen iz ABA. Pa sta reci za Covica i Bokana. Vredjaju ABA gde god stignu. Unistili su nesto sto je trebalo da bude praznik kosarke, a pretvorili su ga u nadmetanje u divljastvu.

Pero

pre 5 godina

Zar nije Repeša posle druge utakmice zapalio atmosferu, pa treća u Podgorici gde u prvom poluvremenu Zvezda igrala kao u Bg. da bi u drugom gotovo sve promašila dali zbog pretnji domaćina, dali zbog sponzora kako bi se uzelo što više para od karata, reklama i tv prava. Što se tiče ponašanja publike, na trećoj utakmici je za svaku osudu i prošli bez kazne, i onda je bilo za očekivati ovo u petoj utakmici, i na kraju kad se uporedi prošla godina gde je Budućnost na kvaran način došla do Euro lige, dobro su sada i prošli. Zvezda je boljom igrom definitivno zaslužila plasman u Euro ligu, odnosno vratila se tamo gde joj je i mesto.

ja

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi. 
Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Da li je realno da nisi shvatio da je to rekao ironično. Ajoj...

kjovo

pre 5 godina

"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni"

"Organizator utakmice načinio je ogroman propust u osiguravanju tog prostora. Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici"

Cemu ovakav naslov izvucen iz konteksta i ima potpuno drugo znacenje od onoga sto je covek rekao. Nemojte to raditi navlacite gnev ionako ga je i previse bilo.Covek je lepo rekao da je u petoj bilo isto kao u trecoj ako neko treba da se kazni treba i Zvezda ali mnogo vise Buducnost jer oni su ipak zapoceli sve ovo i kod njih je sve ovo poceli. Ne mogu da racunam drugu jer ipak nije bilo tako strasno sem tog pljuvanja koje niko nije video sem Repese.

Xonique

pre 5 godina

@izađi mala

Prvo procitaj pa komentarisi. Covek rekao da su to bile glasine koje nisu bile istinite, a ti izvlacis iz konteksta. Rekao je i da je sa Covicem ove godine dogovarao sve i svasta, jel tako?

Grada

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .

Марко

pre 5 godina

Gore stvari?? Pa ja se ne secam da je neko igraca gadjao stolicom?? Ejjj, stolicom?? Odakle ti to da su se gore stvari desavale prosle sezone?? Objasni. Da li ima nesto gore nego kada upadas na teren i stolicom gadjas protivnickog igraca?? Verovatno na taj nacin da pokazes kako si veliki navijac CZ?? A sta ce biti sledece sezone? Razmisli malo..Ovo je dno. Ovde nema opravdanja za OBA kluba i svojim ponasanjem od rukovodstava do navijaca ste ABA doveli na dno. Ovde se SILOM osvajaju titule, vec dve sezone. A cela poenta je sto CZ ima bolje igrace? Ali je potrebna i sila da bi se osvojila titula..Ovo nije sport. Ali je bitno da je vas vodja rekao da je sve regularno?? Kada je regularno CZ pobedjuje? Haha..koj je to cinizam??
(ferguson, 24. april 2019 12:53)

Увек је горе када нападнеш човека са малим дететом.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

da li je moguće da su klubovi iz Srbije osvojili najviše tih trofeja?
ako jesu onda je problem u tome, možda?

Srle

pre 5 godina

Kako to da je samo zvezda u losim odnosima sa svima? Najvise incidenata i problema ima kada su oni u pitanju. Pa nisu valjda svi ostali losi a oni jedini ispravni?
(z, 24. april 2019 13:55)
Sa kim je Zvezda(velikim slovima) u losim odnosima i sa kim ste vi koji god da ste u dobrim odnosima. Videli smo i sami kakvi su npr. odnosi Partizana i Buducnosti i da su obrnute uloge (Zvezda/Partizan) ovde bi sve bilo isto. Mozda ti mislis da ne bi ali veruj mi bukvalno bi isto bilo. Iste provokacije, pljuvanja, saopstenja... itd

Začarani krug

pre 5 godina

ABA je kopija NBA (privatna liga kao i EL ) ali na Balkanu sa mizernim budžetima to liči na šta liči. Liga se igra radi razvoja domaćih igrača a pošto para nema iole vredan domaći igrač ode sa 17-18 godina a ABA služi kao "izložba" stranaca (vodeći timovi imaju po 5-6) da bi vrteli neku lovu i još 5,6,7 domaćih koji uglavnom služe kao podrška strancima.Ako omanete sa strancima propade sezona i sva ulaganja. To stanje traje već 10-15 godina a kvalitet košarke pada a padaće i dalje jer se kraj ne vidi a rešenje je opet u parama kojih nema.

Nebo

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (duledudule, 24. april 2019 14:13)
Ma samo zbog te scene je trebala utakmica da se prekine. Čovek igrao finale protiv Drim tima, čuvao čak i Šakila, a onda neki dekadentni plitkoumni pilićarski ološ krene da ga napada.
On je naša legenda, a ko to ne zna mora da se podseti.

mich

pre 5 godina

max

I ako je moguce da to bude Partizan koji vec 4 godina ne mozecda prodje u finale iste...dosta vise sa tom demagogijom, koje bre drugo mesto pored nacija od 70+miliona stanovnika Francuska, Nemacka, Spanija, Rusija...bitan je biznis a ne tami neki KIKIRIKI TIM...

Henk Mudi

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Da u cetvrtoj utakmici, a ponovile su se scene iz trece! Ma neka kmece, izgubili su 3:2 sa kos razlikom -88!

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

(Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana.) 




Hvala lepo, do vidjenja!
(One night in May, 24. april 2019 11:32)

I da dodam Evroligino "Welcome back!". :)

John Terry

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Dobro si procitao no si lose razumeo. Bio je to sarkazam.

Inace, odlicna i odmerena izjava, pomenuo je oba protivnika za losu organizaciju, kao i losu organizaciju KK Buducnost od prosle sezone. Ovime je volsebno zatvorena diskusija i kuknjava milogoraca.

Džoni

pre 5 godina

Ko sve ovde komentariše majko moja. Pročitajte tekst pažljivo. Ovo što je rekao da su se kao dogovarali sa Bokanom prošle dezone za sudije a ove kao sa Čovićem za ko zna šta je izneo kao optužbe jednih drugih a ne nešto što se desilo. I lepo kaže da su se ponovile scene iz treće utakmice iz PG a da je četvrta u PG bila koliko toliko ok.

nemke

pre 5 godina

Pa nista, ako je posle "krvavih glava" u trecoj utakmici zatvoren samo deo tribina... tako i nama zatvorite deo tribina na sledecoj utakmici... #nemaProblema

mohikanac

pre 5 godina

@Frida
Menjaš teze. Upravo ti klubovi Cibona Split Bosna KKP imaju nesposobne Uprave ili su imali.
Prošlo je vreme "naređivanja", primer Tadeski neće čovek u Cibonu pa makar se svi okrenuli naopačke ima svoj klub za svoj novac a ne da ispunjava nečije želje. Niko neće Splitu i Bosni da daje i pomiri se sa tim da nešto mora, ne mora ništa.
KKP se budi, takva je klima u Srbiji, ako može Država i treba da mu pomogne i pomaže mu svesrdno. Pomogla je i Zvezdi koja hteo ti ili ne da priznaš je organizaciono druga dimenzija za sve.
To što ti se neko lično ne sviđa to je subjektivni osećaj realnost je da taj menadžment radi svoj posao. Budućnost ima mnogo još da uči ali ako ima sredstva možda i izgura priču.
Srbija, Grad Beograd imaju dva projekta, KKP i KKCZ, CG ima Budućnost ostali mogu ili ne mogu da imaju svoje to je njihov problem ali svaljivati to na "eto mali klubovi" je baljezgarija jer ko je ovde mali? CZ i Budućnost sa jedne ili Cibona i Split, Bosna sa druge?
Nemoj samo o istoriji jer to nema nikakve veze sa današnjicom i stanjem klubova ili radom menadžmenta.
Kad smo kod istorije još 80tih se nisu završavale utakmice, povlačile se ekipe i seljački su se ponašali baš ti timovi koje si pomenuo.

Joso

pre 5 godina

Ja sam iz Hrvatske i nešto bih dodao. Uz pristranih tipično navijačkih komentara ima i dosta objektivnih koji diraju dubinu problema. Ja mislim da je svemu kriva sama ABA liga i njezin management koji upravlja ligom po svom interesu. Management je prodao priču da je ABA liga važnija od nacionalnih prvenstava koji se igraju tako reći nizašto. Većina suđenja su tipično domaća da se udovolji klubu i navijačima domačina.O svom interesu pomažu nekim imenima da ostanu u lizi kako liga nebi gubila na atraktivnosti po imenima.Mislim da bi i Budućnost i Zvezda trebali biti debelo kažnjeni, ali to se sigurno neće dogoditi jer žele sačuvati dva jaka člana. Uglavnom kokošarenje u kojem ne vladaju sportski nego nečiji privatni interesi. Ta liga je jedan od uzroka propasti hrvatske košarke jer je iscrpila klubove a košarka je bila praktično zamrla u manjim gradovima. Mislim da je srušila i srpsku košarku ali.ona se drži još dobro zbog mnogo kvalitetnih trenera pa stalno izbacuje kvalitetne igrače. Mislim da bi za sve zemlje bilo važnije da se nacionalnim prvenstvima da najveća važnost, a onda tko želi i može nek iga i dodatnu ligu.Hvala

duledudule

pre 5 godina

Gospodine Novosel, da li ste videli snimak iz Podgorice, kada dva navijača Budućnosti šutiraju i pljuju Topića, koji je najskromniji čovek u našoj košarci .
(Grada, 24. april 2019 13:09)
a njima.doneo dve titule

SudacDredd

pre 5 godina

Covek govori za sta su ga optuzivali prosle godine (da se dogovarao sa Bokanom za sudije) a za sta ove (da se dogovarao sa Covicem oko ne znam cega), a komentar sa najvise pluseva govori kako gospodin Novosel,eto konacno, priznaje da se dogovarao sa Bokanom o sudijama.
Obratite paznju koliko pluseva je dobio ovaj komentar. Dakle, 3/4 ne razume tekst koji procita,4/5 ne shvata ironiju ali svi bi da komentarisu i da se za nesto pitaju.Dobro je da sa ovakvim glavama i razmisljanjem sve ipak samo zavrsilo na pljuvanju i verbalnim uvredama i ovde i u Podgorici.Spasa nam nema,propasti ne smemo!

dragan

pre 5 godina

"Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi"
Jel ovo sala?
(NoName, 24. april 2019 11:27)

Boze, koliko nepismenih prati vesti. I ne razumeju sta je rekao.

Goran

pre 5 godina

Реално је 3:0.
Да Репеша неодговорним изјавама није додатно наелектрисао ситуацију и да се није десио вандализам на трећој утакмици било би убедљивих 3:0.

ValterNBG

pre 5 godina

Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?

mirko

pre 4 godine

znamo vrlo dobro ko je odgovoran za ovakvu atmosferu koja je vladala u beogradu.evo ga gostuje svako jutro na pinku,happy tv i prvoj

Mija Nik

pre 5 godina

Da bilo je propusta u Bg...sramota za nas odavde. Ipak, hajde da bude dosledni...ovi su šrafovima ljude gađali u glavu i fizički se sukobili sa igračima i strupčnim štaboom (ničim izazvani).

gledao sam jutros video klip jednog od funkcionera iz Budućnosti. Scene su bile ruže ali nisu bile onoliko ružne koliko su predstavljene.

Liga da bude dosledna...ako nije utakmica 5 trebala da se igra, nije smela ni 3.

Prijatno"!

Dacha

pre 5 godina

Znaci treca i peta utakmica su bile neregularne,nema problema ponistite prvo trecu pa onda petu ili kao i Buducnost kaznite Zvezdu za sledecu utakmicu da isprazni parter i prva dva reda tribina i svi srecni.

Realnost

pre 5 godina

Sledeće godine prvak lige ide direktno u evroligu a playoff da se ne igra minimum 2 godine pa kada se i ako steknu uslovi probati ponovo. Zamislite sledeću sezonu kada i Partizan krene da vrši pritisak pošto će očigledno uložiti pare.Uz Budućnost i naravno Zvezdu (Cedevita odustala od velikih ulaganja) biće paklena atmosfera među navijačima i teško da će neko moći da garantuje za bezbednost svih aktera meča od publike do igrača.

Nenad

pre 5 godina

prosle godine smo se sa predsednikom Bokanom dogovarali ko ce da sudi!!?? ''...jel samo meni promakla ova izjava ili sta? Ajde sto je jasno svima da smo pokradeni nego sad i zvanicna potvrda!? Okeeeej, cemu cudjenje onda na sva desavanja u ovoj seriji?
(fancy, 24. april 2019 11:40)
Navodi čovek šta se pričalo a ne šta se desilo...

Simon

pre 5 godina

Ovi iz Budućnosti kao kada smo sa mojom bivšom firmom igrali ligu malog fudbala, pa kada treba da nam dođe BVK (Vodovod), a momci igraju neverovatno dobro i 10 puta su bolji od nas, stvarno majstori - a mi kao počnemo da zovemo sudiju, drugare, ostale kolege, tražimo 3 miliona faulova i hiljadu penala, isključenja, šutiramo preko tribine ... (posle, kad nas razbiju, se izvinjavamo i sudiji i tim momcima jer nas bude sramota...). Zvezda je bolja, opet, ako pričamo o košarci. Ali pošto se ovde najmanje pričalo o košarci Zvezda treba sama da izađe iz te lige pa eto Budućnosti neka caruje, osvaja, pobeđuje... MUKA MI JE VIŠE.

Dejan

pre 5 godina

Vesko



Поштовани

Због чега нисте били овако културни,уљудни,увиђајни прошле године када су се дешавале исте и горе ствари ?!!
Зашто нисте предлагали све ове ствари и тада?


А да....прошле године сте победили...

Seeflu

pre 5 godina

Da vam je stalo do regularnosti, do četvrte utakmice ne bi smelo da dodje jer je u trećoj bilo zrelo za prekid i službeni rezultat. Fora je bila sto ste hteli bas da se sve ovo desi, ali da se u petoj prekine ;)

bizmark

pre 5 godina

Da bi se smanjile tenzije ukinuti plej of. Neka se igra fajnal for.I to obavezno na neutralnom terenu.I nema problema, ovako postoji mogucnost da se opet ponovi slicno.

Ајде@

pre 5 godina

Па у једну руку, и лоша реклама је добра реклама за лигу.
Да ми је неко пре пар година причао да ће бити оваква фрка за трофеј АБА лиге, рекао бих му да је луд. Значи, лига је добила на значају. А изгледа није могло другачије, но кроз ову теревенку.
Странци ће сад још више долазити у њу, јер онај ко прође решето кроз исту, тај може играти било где. А тај странац сигурно неће доћи због играња националне лиге. Оснивањем Друге АБА лиге је такође направљен пун погодак.
Квалитет лиге је подигнут доста уопштено.
Само се надам да ће господа из свих екипа схватити да овакве ствари које су се дешавале прошле године у Подгорици и ове у БГД и поново тамо, никоме добро неће донети.
Добијена је промоција лиге, ајде сад да те ствари такође доведемо у ред. А публика нека скандира шта хоће, само да терен буде недодирљив за никога, сем за играче. Да се не понове такве ствари.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Heide Kreso da izbacimo Zvezdu i Partizan iz Lige,time cemo osigurati Cedeviti ili Zadru makar jednom prvo mesto.Mozda si pretrpio Strah u PG. kad ti se tek drugi dan posle pete utakmice sjecanje polako vraca pa mozes da usporedjujes gde je bilo losije.Jadni vi funkcioneri niste u stanju da odlucite sta i kako biti prvak.

aca

pre 5 godina

Ja sam sat vremena pricao drugu sa kojim sam mec gledao da Buducnost ceka da se mec zavrsi sluzbenim rezultatom 20:0 za njih, bez odigravanja utakmice, nesto nalik Albaniji protiv Srbije u fudbalu u Beogradu..

I on mi je govorio da nisam u pravu, no ne izgleda mi tako..

No, kao sto neko rece iznenadio me je Pukl koji ih je naterao da istrce na parket, na fudbalskoj utakmici su i sudija i delegat stali uz Albance, iako smo mi i hteli da ispraznimo tribine, ali oni "zbog pretrpljenog straha" nisu mogli i smeli da igraju a samo su koristili cinjenice na terenu u svoju korist, uzeli 3 boda i otisli na EURO..

Siguran sam i ovde da je dogovor Buducnosti posle povratka u svlacionicu bio taj da se ide na pobedu od 20:0 za njih za zelenim stolom, a na kraju su sudije njima rekle da ce oni tako izgubiti ne budu li izasli na parket opet..

Eto i zbog uloge Pukla, izmedju ostalog, sto tek sad saznasmo..

nm

pre 5 godina

naravno da ste vi krivi, ali dobro, ko je "napravio" ligu nista me u njoj i ne cudi... od kazni za ne nosenje sakoa dosli ste do toga da izjavljujete da je atmosfera normalna ili nenormalna ali eto neka se igra. prosle a posebno ove godine ste dokazali da kao liga ne postojite i da ne mozete da garantujete regularnost takmicenja. i kakva je to kazna za 3. utakmicu? naravno da ce se onda desiti ovaj cirkus u 5. One jadne makedonce ste izbacili zbog cega?

Aleksandra

pre 5 godina

Milli Ne mogu da verujem sta sam upravo procitla.Covece pogledajte sta rade vasi navijaci.Pre neki dan su demolirali kladionicu,vredjali protivnickog igraca na nacionalnoj osnovi,Sasu Obradovica gadjali novcicima u glavu...

iv13

pre 5 godina

Lepo je neko napisao, Aba je pukla onog momenta kad je ostala na samo jednom Evroligasu.

Sad se svi kolju za to jedno mesto (ako imaju para za to), a ovi koji nemaju, postepeno ce postajati sve... "nebitniji" klubovi, koji ce biti topovsko meso za ove koji se bore za Evroligu.

Slovenci kosarkaski ne mogu da izadju na kraj sa ostatkom ABA lige, isto vazi za klubove iz BiH, Hrvati, Crnogorci imaju kosarkaskog potencijala, ali nema dovoljno moci (ni uticaja) da dodju do tog jednog jedinog mesta.

ABA liga je samu sebe upropastila, pristajuci na uslove na koje nisu smeli, stajuci na stranu Evrolige. Retrospektivno, mozda bi bilo bolje da su se okrenuli FIBI, ali.. kad bi bilo, sta bi bilo.


Baci komad hleba gladnima, gledaj kako ce da se pobiju oko toga. To radi Evroliga ABA liga klubovima.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 5 godina

@Vesko

Potpisujem sve što si rekao. Gledam decu u Pioniru, pevaju "Ubi....", jer čuju, vide, kopiraju starije. To sam video isto u Podgorici, tokom prenosa, par puta. Nije to sport, nije to košarka. Ovo je prošlo kako je prošlo, nema sad vraćanja. Kazniti i jedne i druge po par utakmica bez publike u sledećoj sezoni uz uslovnu kaznu diskvalifikaciju terena za celu sezonu (ako ponove sličan incident). Ili eventualno kao u Turskoj, mogu žene i deca do 10 godina. Moramo izaći iz ovog blata nekako, svi zajedno...

Sequla

pre 5 godina

“.... у Подгорици су били услови релативно нормални...”, да ли смо ми то гледали исте утакмице?
(Кики, 24. april 2019 11:26)

Citaj majka mu stara, rekao je da je u trecoj bilo velikih propusta, pa da se reagovalo i za cetvrtu su uklonili ljude sa parketa i prva tri reda i da je posle toga bilo `relativno normalno` ....

Buducnost nema prava na nikakve price, tuzbalice, 3 meca u finalu 100 razlike, docekali su u trecu utakmicu igrace... tj nema potrebe vise ponavaljat ono, svi su vidjeli kako , tako da je tu KRAJ PRICE, da u Podgoricu nije bilo nicega, sem pjesme, onda OK, postojao bi razlog za pricu o nekakvom `lincu, ciglama, avionima, letecim tanirima u vugla`, ALI ovako NE i tacka.. Cinjenica je da je Buducnost pukla velike pare u tim, cinjenica je da nisu pogodili SKORO NISTA sto se tice pojacanja, a na kraju CINJENICA je da je Zvezda bez dva najbolja igraca oladila Buducnost sa preko 40 razlike sto se nikad nije desilo u istoriji ABA lige, tako da ...... hvala, dovidjenja...

ArDzej65

pre 5 godina

@Podgoricanin
znaci po tebi opravdava ih sto su pljuvali Covica a ne Topica i kazes niko nije udarao igrace, pa ni u Beogradu niko nije udario igrace,bilo je zaletanja na igrace a zamisli sta bi vasi sinovi ministra i doktora uradili da su im igraci uzvratili pljuvanje i gadjanje loptom kao sto su to uradili Popovic i Kol

ArDzej65

pre 5 godina

Treća utakmica je naš odgovor na prve dvije beogradske... Što ste se umislili...? Da samo Vi smijete da pravite pritisak na gostujuću ekipu, alo?!
(Zvono Ivanovo zvoniće opet... i jače, 24. april 2019 13:10)
Znaci na povike iz publike i pljuvanje klupe sa rezervnim igracima kroz zastitnu ogradu vi ste resili da sidjete na teren i da to radite direktno u lice sa metar razdaljine i usput da bacite par topovskih udara pod noge igraca a klupu da za spete sa srafovima i tiplovima i ponekom dobacenom loptom,pa sta ste vi doziveli od doceka u Beogradu a da niste to uradiIi u vasem doceku

Znalac

pre 5 godina

Vi i vas management ste jedni od najodgovornijih za to sto se desilo.Da ste vi reagovali ostro posle pljuvanja i vredjanja klupe gostiju posle prve utakmice i kaznili domacina sa praznim tribinama za sledecu utakmicu niti bi u Podgorici bilo problema a niti u eventualnoj petoj u Beogradu a tako pustili.Kakva pravila glavni sudija moze da iceni protivnicki tim, ovo nema nigde.
A sto vi neobjavite sta ste vi nasli posle vase analize, gosin Novosel i kompanija?

dragan

pre 4 godine

@znalac odmori mali. Ispali ste u polufinalu, odavno, vreme je da se pomiris i to je to. Zasto Pukl nije reagovao? Valjda je navikao na mnogo gore stvari u Pioniru od maga Duloa, pa mu ovo nije bilo strasno

Dusan

pre 5 godina

Kakva je razlika izmedju "relativno normalnih uslova za igru" I "relativno nenormalnih uslova za igru" ? Moze li to da objasni ovaj dingospo ?

magic

pre 5 godina

Prosle godine smo pricali o problemu sudjenja, ove godine se digla prasina oko nacionalizma, rasizma, huliganstva... Realacija Beograd - Podgorica, Covic - Bokan... Ljudi, kad cemo da pocnemo da pricamo o kosarci, da li ste svesni da mi uvek trazimo neke alibije i saopstenja, a o KOSARCI ni rec, ajmo malo ozbiljnosti... propadamo u tom segmentu,jer ovakve stvari ostavljaju u senci jedan od najlepsih sportova, razmmislite o tome...

Istina

pre 5 godina

Ovaj bi da malo spinuje i pocne sa cetvrtom utakmicom.Sve je pocelo sa trecom utakmicom,kada su divljaci ulazili na parket,pljuvali,pretili i zamahivali Zvezdinim igracima i trenerima,da ih udare.Vec tu je bilo neregularno za igranje ali Zvezda nije trazila da se utakmica odlozi ili da pobegne u svlacionici.To sto su u 4.utakmici ispraznjeni prva tri reda je posledica trece i kazna koju je rukovodstvo lige odredilo domacinu.Zvezda nije bila kaznjena,da bi praznila redove u petoj utakmici a to sto su pojedini utcavali na teren je reakcija na trecu u Moraci a pogotovo na Kolov napad na kamermana,tokom zagrevanja.On je namerno bio isturen pre svih,da isprovocira navijace da naprave neki eksec,da bi oni imali izgovore da ne odigraju utakmicu ali srecom to se nije desilo.Nema opravdanja ni za jedne ni za druge,sto se tice ulaska pojedinaca na parket ali sama utakmica nije sporna i pobedio je bolji tim,sto se da primetiti i iz svake razlike u tri utakmice,gde je konacni zbir 100 poena razlike.

Mladen

pre 5 godina

Vec sam pisao na ovu temu u kontekstu propusta lige, u smislu nedostatka adekvatnih kazni i (ne)primene mehanizama za sprecavanje potpunog haosa u finalnoj seriji (sada vec drugu godinu zaredom). To je prvi i najveci razlog zasto su organizacije utakmica u oba grada bile uzasne i sve samo ne sportske. Da je bilo kazni i preduzetih mera koje su vec propisane pravilnikom, da je neko postovao "zakon", sve bi bilo OK. Mozda bez publike ili dela pulike, ali bi sport pobedio na kraju i svaki sledeci put bi se svaki klub pitao da li je u redu praviti onkav cirkus kakav smo mogli da pratimo i prosle i ove godine u finalnoj seriji. Inace, ova izjava Novosela je teska patetika i deluje jadno posle svega sto se desilo. Najgrdje u svemu je sto je on odgovornost organizacije prebacio na jednog coveka na samom kraju izjave (sudiju Pukla). Zakljucujuci da se pitao samo jedan covek, a on je dao rok da se izadje na teren, a u suprotnom se postupa po propozicijama (sto je 21:0 za CZV). Pa cekaj sad, svi ostali okrenuste glavu, pa ako sudija kaze ok, igra se. Izvinite, a sta ce on drugo da radi? Da se jedini pravi pametan kad niko od ljudi sa "vise instance" nije reagovao kad je trebalo. O kazni za Buducnost za 3cu utakmicu ne bih trosio reci. Bolje da ih niste ni kaznili nego ovako da ispadnete smesni. Ili ih kaznis po propisu i u skladu sa tezinom propusta ili cutis. Zvezda je tu utakmicu odigrala, a i sledecu. Prosle godine isto. Dovidjenja. Prijatno.

milan

pre 5 godina

Ni mi ni naša bivša braća Crnogorci nismo dorasli za takva sportska takmičenja i kod takvih izgreda na jednoj i drugoj strani izbaciti klubove koji nisu u stanju svoju publiku da obuzdaju iz daljeg takmičenja. Na žalost to je jedina efikasna metoda.

pero

pre 5 godina

ovo je stvarno sramotno sto se desavalo u trecoj i petoj utakmici. volim vrelu atmosferu u pioniru i u moraci. to nas razlikuje od drugih liga. ALI niko ne smije da napada fizicki igrace. koliko je ljudi uhapseno povodom ovih napada na igrace u podgorici a koliko u beogradu? koliko ljudi je dobilo zabranu dolaska na utkmice? niko nista, samo prepucavanje, vi ste prvi poceli, mi nista nismo radili. stavrno uzas i sramota. liga ovo mora strogo da sankcionise inace ce ovo postati sve gore i gore. i zamolio bih medije da vise ne prenose nikakva saopstenja nekih klubova...to nikakve veze nema sa kosarkom.

deki

pre 5 godina

Nema tu sta mnogo da se panetuje bilo je velikih propusta i u trecoj i u petoj utakmici i oba kluba trebaju biti kaznjena ali u obe utakmice kada se situacija smirila, moglo je da se igra, bilo je vredjanja ali se igralo bez problema i u tom smislu je Zvezdina pobeda cista kao suza. Ako bude pameti u rukovodstvu lige, ovo vise ne sme da se ponovi ako treba i da se utakmice Zvezde i Partizana koji je sada zaboravljen a prosao bi isto da je na mestu Zvezde, protiv Buducnosti igraju bez publike,u ovde i u PG

123

pre 5 godina

Obrni okreni, sve je to ne bitno sto ovaj prica. CZ je osvojila titulu. Prosle sezone je bilo lose, ove jos gore a sledece?? To svi znamo..Pa da vidimo dokle ce to da ide? Ka boljem sigurno ne. Bice jos gore. Ove sezone napadi na klupu gostujuce ekipe, upadanje na teren , gadjanje stolicama? A sledece sezone, sta je na repertoaru?

deki

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ABA je potrebna svima na ovim prostorima, pojedinacne lige su smesne, nema tu kvaliteta iako bi nasa liga bila najjaca. Medjutim, potrebne su promene i to prvo u rukovodstvu lige, jednostavno Dodig ,Cabarkapa i Novosel nemaju kredibilitet,treba kaznenom politikom spreciti rat saopstenjima, komentarisanje sudjenja ali i samo sudjenje na koje su svi imali primedbe. Dalje, u cilju sprecavanja nemilih scena a bilo ih je ne samo u trecoj i petoj utakmici, bilo je i u polufinalu a bilo bi ih i da je umesto Zvezde igrao Partizan, utakmice visokog rizika igrati sa manjim brojem gledalaca....Meni je mnogo krivo sto se sve ovako izdesavalo i sto svi pricaju o neredima a niko o tome da je Zvezda ponizila Buducnost kao niko do sada

pgvpg

pre 5 godina

Ovo vise nema veze sa sportom.Kosarka se izgubila.Zamislite kad smo dosli u situaciju da se raspravljamo dje je bila losije organizovana utakmica i ciji navijaci su bili veci imbecili.Stvorili smo ogromnu mrznju sto nismo smjeli nikako.Ali opet se nadam da ima dobrih ljudi koji nekako sagledavaju ova desavanja malo sire i nece nas situacije sa utakmica natjerati da se narod mrzi.Sportski pozdrav iz Pg (ako vise ima sporta uopste)

Јабучило

pre 5 godina

@ Добијена је промоција лиге

Ма сјајно. Цела бивша Југославија + Олимпијакос имају цело једно место у ЕЛ.

Par

pre 5 godina

@izađi mala
Ko ume da čita, njemu je jasno. Pročitajte rečenicu do kraja. Čovek je lepo rekao da su i navodno prošlogodišnje dogovaranje oko sudija sa čelnicima BUD i navodni dogovori sa Čovićem ove godine oko ne zna ni on čega neistiniti. Svako dobro.

miro split

pre 5 godina

Di su ona lipa vrimena u osvit balkanskog klanja devedeseti?
I onda se usrid Beograda pljeskalo Rađi, Kukoču i Perasoviću.
Zabranite sport i sve kontakte između nacija i država.
Kad nemate mozga ne triba van ni svitlo.
Ali će te ikad išta i pročitat u životu?
Nek bude mrak.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajde pola vas ponovo procitajte tekst pa onda komentarisite.
(najbolji je opancarev lepak., 24. april 2019 11:44)


umorilo ih citanje naslova i podnaslova.

sasa

pre 5 godina

Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi.Znači ispada da je Čović bio u pravu za sve, čak je ovaj i sam to priznao.
(izađi mala, 24. april 2019 11:22)

Nisi dovrsio citat.... “a ove godine sa Covicem ne znam sta....”

reb

pre 5 godina

“Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Te stvari nemaju veze sa istinom.” Razumem da ste napaljeni, ali pročitajte bar izjavu do kraja.

nazdravlje

pre 5 godina

rasturite ligu i svako svoje prvenstvo kao ranije!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ognjen, 24. april 2019 14:54)

I onda klanj Zvezda Partizan,saopstenja tek bice,frja,tenzija deset puta vise.
Moze i ta liga,ali igrace prvak FIBA ligu.
Kad nesto napisete,malo ipak dajte dozu reanosti i sagledajte za i protiv necega. Vidis da jedva daju ABA ovoj sadasnjoj jedno mesto.

Dachazvezda

pre 5 godina

Decko,
Sve je to ok, dajte zvezdi kaznu za parket (na mestu) AL TO JE KRAJ, A NE POCETAK!!!!
MORACA, treca utakmica, ministri i policija pljuju i na centru!?!?!? To je ok?????

OD POCETKA DA KRENES!!!!

dupli_kantar

pre 5 godina

"PROŠLE GODINE SMO SA PREDSEDNIKOM BUDUĆNOSTI DRAGANOM BOKANOM DOGOVORALI KO ĆE DA SUDI???" Jesam li ja to dobro pročitao??? Kakvo ludilo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goblin, 24. april 2019 11:40)

Pročitao si dobro, ali nisi razumeo kontekst u kom je to rekao. Suštinski, ovaj čovek nije rekao ništa pogrešno, međutim poenta je u pitanju šta je uzrok sr**a koja su se desila pred početak pete utakmice. Naravno, tom prilikom ne mislim na priču odmazde zbog svega što se dešavalo u Podgorici (treća i četvrta utakmica ili prošla godina), već mislim samo na okolnosti pred početak petog meča. Ko je želeo prekid i zašto. Kome je bio prekid (i potencijalno ne igranje, odlaganje ili pražnjenje hale) u interesu?

Zvezda je, na parketu, pokazala da zaslužuje titulu 100%. Za sve ostalo van parketa (ili na parketu, ali ne vezano za sport) treba staviti prst na čelo, zapitati se i biti objektivan. No, toga nema.

Dejan CZ

pre 5 godina

Ljudi citajte podrobnije...Prosle godine smo se sa Bokanom dogovarali oko sudija...to je aluzija da su takve stvari stizale iz saopstenja Zvezde....ove godine smo se sa Covicem dogovarali o ne znam cemu izjava jer su iz Podgorice stizale optuzbe da Covic sa rukovodstvom odlucuje o nekim stvarima...i dodaje da te stvari nisu realne i ne odgovaraju istini.O 4 mecu govori da su se stekli uslovi za igru negirajuci da su 3 i 5 mec trebali biti odigrani...ali kad je odigran vec treci mec onda je morao i peti jer su uslovi za igru bili isti to je vec verovatno stav Pukla...Reciprocitet obe strane isti i u nastavku da takav odnos ugrozava ligu.
Na sledecem zasedanju treba neke stvari promeniti u odnosu na zadnje dve godine da bi liga funkcionisala...Treba samo razumeti tekst.

Del Piero#10

pre 5 godina

E kada bi se raznorazni lajavci, koji nebuloznim saopštenjima podstiču zapaljivu atmosferu, kažnjavali višemesečnim ili čak suspenzijama na čitavu sezonu, onda se ovo ne bi dešavalo. Svako bi razmislio pre nego što bilo šta objavi. Ovako izbacuju po pet saopštenja dnevno, po televizijama raspiruju mržnju, a čelnici lige ćute dok se njihov integritet i legitimitet gazi. E zato nemojte ovde izigravati nevinašca, jer ste vi svojim ćutanjem dali odobrenje njihovim postupcima. Znali ste da izigravate silu nad malim Karpošem i zbog nekih mnogo bezazlenih stvari ih na više godina suspendovali iz lige. Sada kada su naišle malo krupnije ribe podvili ste rep i pokazali da nemate nikakvu moć, niti autoritet. Pokazali ste da niste dorasli da vodite jednu ligu kakva je ABA. Ako već znate da ne smete protiv klubova, e onda neka se finale igra na neutralnom terenu. Bolje i da hala bude poluprazna nego da se dešava ovo što se dešava poslednje dve godine. A klubovi kada izgube prednost domaćeg terena, uprkos dobrim rezultatima u ligaškom delu sezone, onda će možda i razmisliti kako su do toga došli. Ovde se ništa lepim ne može postići, ovoj ligi treba čvrsta ruka, čelnici koji se ne boje klubova. Vi to očigledno niste.

Nele

pre 5 godina

"Dobro,eto dogovor za sledecu sezonu je da se finale igra na neutralnom terenu.Recite mi,koji je to neutralan teren u bivsoj SFRJ ili cak I u BRIGAMA osim Albanije gde navijaci Zvezde nece dupke ispuniti halu?
@ValterNBG"
Neutralan teren? Znaci sve jedno da li si prvi ili cetvrti u ligaskom delu, nemas nikakvu prednost? imas li ideja do kojih ce to namestanja dovesti? Da ne pricam da ce se igraci vecinom dovoditi u januaru pa ce ceo prvi deo sezone biti beskoristan.

Marko

pre 4 godine

Dobar im zahtev sto to nisu ucinili u trecem mecu pre bi zavrsilo ovako je otislo van kontrole.Zvezda nije Buducnost. Zvezda je evropski tim.Nadali se pomoci i zastitili Evropom toliko su mali ti crnogorci bez obraza i pameti..Mislili ako im je hrvat trener da mogu sve,cak je taj trener podrzao treci mec i posle Beograda naglasio kako ce docekati Zvezdu u Moraci...Moraca je odigrala svoje,, sami su crnogorcici krivi...

Sir Oliver

pre 4 godine

Ne treba bežati od lične odgovornosti i odgovornosti rukovodstva lige. Gde ste bili prošle godine i ko je organizovao nevidjenu sudijsku kradju prošle godine u finalu ABA lige? Pa naravno, rukovodstvo lige. Još prošle godine je trebalo poništiti finale. Kolike su bile kazne za loše organizacije utakmice u Podgorici prošle godine? I kolike su bile kazne za sudije kao što je Hordov koji prošle godine samo što nije presecao lopte Zvezdinim igračima i davao koševe za Budućnost?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Treba citati tekst, ne naslov koji ne znam iz kog razloga je ovako postavljen. Kaze "Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici." A "normalnost" se odnosi na 4. utakmicu.

oberin martel

pre 5 godina

Pre nego što ostavite komentar i počnete da pljujete čoveka, najpre pročitajte tekst u celini a ne samo naslov koji je totalno izvučen naopako. Novosel je izjavio:
"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni."
Znači, to da su uslovi "relativno" normalni odnosilo se samo na četvrtu utakmicu u Titogradu a ne i na treću.

filip

pre 5 godina

Navijačke karte i kamere, pa svakom pojedinačno po zasluzi. Baciš upaljač 200€ kazna, baciš stolicu 1000€, pljuneš 100€. Iskreno sve se može ako se iskreno hoće.

Shonne

pre 5 godina

@izađi mala,@NoName
Čitate li ljudi ceo pasus nekada? "Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Ne bežim od toga da postoji odgovornost lige, ali te stvari nemaju veze sa istinom.