Petak, 19.04.2019.

16:30

"Ljubav i mir ne funkcionišu kod Novaka"

Greg Rusedski, nekadašnji četvrti teniser sveta, smatra da Novak Đoković igra najbolji tenis kada ima vatru u očima, a ne kada širi ljubav i mir na terenu.

Izvor: PT

"Ljubav i mir ne funkcionišu kod Novaka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

per

pre 5 godina

Kada pobedi to je zbog izuzetne mentalne snage. Kada izgubi to je zato što je mentalno slab. Najbolje da igra na nerešeno (u hendikepu).

47304

pre 5 godina

Počmeš sa 5g.i Spartanski živiš i radiš , slušaš stručnjake i porodicu da bi uspio zatim dođeš u godine kada trbaš i sam odlučivati o svom životu odrediti nove ciljeve ili potvrditi stare . Neznam ali vjerujem da nije lako , dok sve ide kao po loju lako je biti mudar i pameta. Kada dođe pad jedna greška povuče drugi jer rezon nije više pravi . Kako god bilo Nole 4ever , držim pačeve . . .
P.S. Sa kakvom lakoćom sudimo onima koji urade nešto od svog života , valjda se lječimo od naših frustracija .

singer

pre 5 godina

sport je rat. nema mesta za ljubav i za sazalenje. ali, sport nije sve, ljubav je iznad toga. nole je presao u visi nivo. ko voli - voli, ko ne - nek ne prati vise...

shamanNS

pre 5 godina

Lol, Hantuhova baš našla nešto da komentariše a definitivno je bila deo Imaz-ove "grupice" (čitaj: s*kte). Eto je skroz levo na ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=zAtgxaJmXL0&t=1h21m

John

pre 5 godina

Covek se vise ne trosi po ovim turnirima, cuva snagu za GS. Nije njemu vise 20 godina.
(L, 19. april 2019 20:49)

Da čuva snagu i štedi se za GS ne bi se onda drao i lomio rekete što gubi...
Ovde definitivno nisu čista posla. Ne znam šta tačno, ali on definitivno ima neki problem u glavi. Previše okolina utiče na njega.
Njemu definitivno treba psiholog. Ali pravi, sportski psiholog, sa pravom diplomom, koji će da mu pomogne da reši problem. Pod uslovom da on to, naravno, hoće.

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Ovo za Noleta je sasvim OK. Polufinale ili finale I Madridu, onda Rim finale I RG vrhunac forme. 2016 kada je bio najbolji je ispao u 2 kolu od veselog u Monte Carlo.

Viktor

pre 5 godina

Pravi Djokovic je ranije kada ne igra dobro pobedjivao u 100% slucajeva, sada kada u prva 2 gema odigra lose gubi mec 100%, sta je problem ne znam, nadam se da ce nakad reci pravu istinu

dado

pre 5 godina

nakon australije je bilo, da ce stici nadala, federera, sve ih potamaniti, kao da je to tako lako.
nakon australije, evo treci masters u nizu, a nole ne moze do 1/2 i jaceg protivnika. on nije ispadao od nekih jakih imena.
ali eto.
i sad je eto sve podredjeno rg... dao bog da je tako i da ce tamo kompletirati novi poker grand slamova, ali nisam nikako takvog misljenja.
dobro, ima jos madrid, pa rim vjerovatno, tamo ce skupljati iskustvo, ali ne djeluje mi jako i strastveno.
nadam se da grijesim.

Branislav

pre 5 godina

Znači ovako.Novak ne voli da izgubi ni u klikerima,a kamoli u tenisu.Konstatacije da tempira formu tako što gubi zarad nekih viših ciljeva (čitaj jačih turnira)je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo.Tri poslednja turnira gubi od igrača koji su daleko od prvih deset,to ne priliči igraču kakav je on.U ovoj meri se to nije dešavalo ni Nadalu ni Federeru,Novak je imao ove padove više puta u karijeri.Opsednust zdravim načinom života kako on taj život shvata u direktnoj je suprotnosti sa mentalitetom šampiona,koji takodje (da ne bude zabune)vode računa kako žive,šta jedu,koliko spavaju,i sl.Širenje ljubavi sa publikom posle meča,sa kojom u toku meča vrlo često "razgovara" na sasvim drugi način,nervozna komunikacija sa skupljačima lopti i sudijama su u direktnoj suprotnosti.Prenemaganja ,uzdisanja,navodna borba sa gravitacijom kad udari lošu loptu takodje doprinosi tome da nije omiljen kao Nadal i Federer koji se nikad tako ne ponašaju.Tačno je da ima pravo da vodi život kakav hoće,ali i mi imamo pravo,kao njegovi navijači da komentarišemo njegove postupke a da pri tome i možda nismo uspešni kao on.Novakov Rolan Garos posle koga se sunovratio,je ovogodišnji OA.Plašim se da se neće ovog puta lako vratiti,pogotovu što i drugi igraju sve bolji tenis.A on je grešku ponovio.Ne bi me čudilo da Vajda ode sad

milutin

pre 5 godina

Inreresantno je i istonito da je Nole izgubio svaki meč dok mu je u loži bio Pepe. Baš svaki, ni jedan jedini u prisustvu Pepea nije dobio. A bilo ih je previše. Svaki je izgubio.
I opet taj sjedi tu, kao Mona Liza na slici - pogledaš i misliš da se smije, vesela...
Pogledaš opet i učini ti se da je tužna...
I Pepe tako, ne znam da li se smije ili tuguje...Mene od njega nešto strah hvata. Šta li je Novaku?
Čvrsto vjerujem da on ima neki loš uticaj...a ako nijesam u pravu,svima se izvinjavam koje sam komenterom povrijedio na bilo koji način.
Vide i stručniji od mene da ima nekog uticaja kad nema sjaja i ljutnje u toku meča.

Iljo

pre 5 godina

Ljudi daj jednom pustite covjeka da radi svoj posao.Daj mi nadjite sportistu a da nije imao padove u karijeri.Na kraju, zapitajte se;Da smo mi svi koi kometarisemo Novaka, samo hiljaditi dio imali uspjeha kao sto je on. Sta bi mi radili.Hvatali bi nas po ulicama.

cik

pre 5 godina

Meni je prosto fascinantno da ga publika ne izvizdi kad pocne da deli srca. Verujte mi da to itekako zasluzuje To deljenje srca je najvece licemerje koje mozete zamisliti u sportu. Svaki intervju mu je ulickan i politicki korektan - vrlo ruzno cak bih rekao i odvratno.

Alek

pre 5 godina

Kad šalje srca, Novak ne želi da širi ljubav i mir nego publici poručuje da joj daje svoje srce i zauzvrat očekuje isto, ali ne dobija srce nazad, ne ide to tako. Mora da bude SVOJ, da ne moli publiku za podršku, pa će početi svi da ga respektuju.

markan

pre 5 godina

Bravo!! Konačno prava konstatacija, kakav bre ljubav i mir kad je čovek rođena zverka i mislim da je Pepe Imaz uljez koji je sve razmontirao

pfff

pre 5 godina

@pfffPa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...
(sasha, 19. april 2019 17:25)
Npr. zbog sponzora...

Горан

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?

the truth is?

pre 5 godina

Nego, treba se zamisliti oko jedne stvari. O ovome objaljujete po 6,7 članaka na dan. Svaku sitnicu o njegovim aktivnostima na terenu i van terena. Svaki put kada ga neko spomene, makar to bilo u samo u jednoj rečenici (onako usput), vi odmah objavljujete. Dok sa druge strane Lajović može da bude srećan ako mu spomenete ime jednom u nedelju dana. Da, Lajovića koji je izbacio Tima i danas se plasirao u polufinale. Pravda za Lajovića!

Sloba

pre 5 godina

On ovaj turnir igra zbog rane eliminacije na proslom. I ne mora a i ne moze izgleda da stalno bude u piku. Bolje je sto je igrao i osvojio bodove nego da ga je propustio. I meni ke zao kad izgubi ali motivacija je izgleda nedovoljna. Da ne gresi potrebna mu je forma a to se postize treningom. Imaju valjda plan rada...Sve u svemu, nije strasno ako dodje do zavrsnice turnira. Ako je vec morao da izgubi trebalo je u sledecem kolu ;-).

Labud

pre 5 godina

Još jedan Španac posle Medvedeva i Pelja prepustio zemljaku Nadalu prolaz u polufinale. Sve Španac do Španca, suvuše je providno. A Djoković više nema motiva, ima najviše GS titula, najviše trofeja i najviše nedelja provedenih na mestu broj jedan, zato i dolazi na masterse da namerno gubi. Iako još vuče povredu od lakta to mu ne smeta da i dalje pobedjuje kao što to radi u poslednje vreme.

Džoni

pre 5 godina

Nole se zeza. Deluje kao da mu nije stalo da pobedi? Malo da oseti šljaku pa napad na RG. Ove turnire on smatra sada treninzima i vraćanjem u formu.

kia

pre 5 godina

Ko sve komentariše najboljeg tenisera svih vremena... ccc. Bože, bože samo gledajte kako će da vas pocepa sve kad bude trebalo.
(Šaomi, 19. april 2019 18:19)

Ma da, "tempira formu" za RG 2022. Od Vimbldona pa nadalje, nece ni cetrtinu bodova da odbrani!

Nikola

pre 5 godina

Realno Novak se pojavio na turniru samo da upise koji mec na sljaci. Poceo je sa treninzima pre 5-6 dana tako da nije bilo ocekivano da ce daleko da dogura.
Cilj je definitivno uzimanje slemova i tempiranje forme za drugu nedelju RG.

Sale

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god...
(guru, 19. april 2019 17:49)

Veću nebulozu odavno nisam pročitao.

the truth is?

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?
(Горан, 19. april 2019 18:05)

Naš Federer je već GOAT.

Petar Golemi

pre 5 godina

Novak očito ima previše obaveza.....Hoće da pomogne bratu ok ali nema pepeta gmaza u timu...Hoce da napravi pravedniji podelu para na tour u...Logično da mora da se popusti Fedji Bikcetu iz Majorke i drugima....Nisam merodavan da sudim o prioritetima ali preveliki je Novakov teniski talenat da bi se trošio na opskurne likove koji ga smatraju.......Dakle Nole reket u ruke pa na trening pa.prikazi još Igre koju voliš.....

Сачекајте господо

pre 5 godina

Наравно креће нова тура паметовања од стране тениера који ништа што је вредно помена нису урадили у овом спорту.Као што је кренула нова тура пљувачине по Новаку,од стране коментатора на овом сајту,који ништа вредно пажње нису урадили у животу.И наравно како то бива кад је Ноле у питању,после РГ кренуће хвалоспеви од тих истих људи.Стварно,како им не досади њихова количина изечених глупости кад Новаку не иде или оно што ја мислим није довољно заинтересован.Господо драга ГС су приоритет има 32 године и треба их освојити што више у наредне две године.Мастерсе може освајати и са 35.

Budite i vi ovako iskreni

pre 5 godina

U pravu je, naučio je da mržnja pokreće život takvih likova, kao što je on.
Sto posto mu deda nije radio u nekom nacističkom logoru u Poljskoj, no ga je ljubav prema ljudima odvela u hladnu Kanadu.

Dragan

pre 5 godina

Vatra, voda, sunce, ljubav, mirnoca, nirvana.... nisu za tenis. Odavno ga gledam kao i sve druge tenisere i navijacke strasti skoro da i nemam. Moze u tenisu da osvoji sta kod zeli, meni je vise potpuno nebitno....

marko_sthlm

pre 5 godina

Znate šta?

Meni je već postalo sasvim svejedno.
Niko nema toliko živaca da se malo malo nervira zbog Đokovića.

Njegov tenis, njegovi poeni, njegove pare.

Meni ni iz džepa ni u džep a on kako hoće...

Amor&Paz svima ...

Ron

pre 5 godina

Ali najgore od svega kad posle jednog poena dal kod 5:1, on ne zeli ni da krene na lopticu. Ako ce tako igrati slobodno neka ne ocekuje podrsku racionalnih navijaca, jer ako on nema zelju da igra ne vidim kako bi neko imao da ga tako nemotivisanog gleda. Drugi set je zapeo samo da ne izgleda kao da ga je Medvedev pocistio, a izvan toga tuga, 50 gresaka je previse i za pet setova loseg tenisa.

Dejan

pre 5 godina

Hvala Novaku za sve sto je ucinio za Srbiju i sve one koji vole tenis! Vidljivo je da nema snage, motiva i koncentracije. Zabrinjavajuce je njegovo ponasanje na terenu....psovanje, cerekanje, bacanje reketa, kojekakva savijanja itd. Izjava njegove supruge da se bije nadmoci je katastrofalna! Citao sam izjavu sportskog psihijatra da je Novak u sportskoj depresiji!? Bez obzira, hvala ti Novace za sve!

maximus

pre 5 godina

Još mesec i nešto do RG. Ko je mislio da Novak ima potrebu da osvoji turnir (MC) na kojem prvobitno nije ni planirao da učestvuje? Pogledajte Federera, to radi već godinama. Sa godinama mora biti taktičan, da čuva telo. Podiže formu za RG a ne za Madrid ili Rim. Izmorio Medvedeva za sutra za Lajovića, ne mora da daje priliku Nadalu da pumpa samopouzdanje nekim duelom u kome on ne može da dobije već samo da izgubi, zaradio dodatne bodove u odnosu na prošlu godinu...

Nek crknu dušmani, govorila je moja prababa i ode u Ameriku (zbog crnogorskih partizanki)

pre 5 godina

Muškići, vi ste (sa sve ovim jadnim Poljakom) apsolutno u pravu.
Novak uopšte nije u pravu, on pojma nema da igra tenis (pitajte Švajcarce, Hrvate i Albance); on uopšte nije ni trebao da bude PRVI na svetu; on i ne treba da ima toliku lovu - NO VI, dragi moji - vi i vaši sinovi biste to trebali da trošite.
A možda ne bi bilo loše da pročitate i neku knjigu, ili ako to ne možete da se vratite u svoje crnogorske, hrvatske, bosanske, albanske i slične kasabe.
Ako grešim, dajte primer svog sina koji je uspeo kao Novak Đoković, zahvaljujući svojoj porodici, svom talentu i svojoj volji (želji).

Guru sa neba

pre 5 godina

Mislite i pisite sta zelite o Djokovicu, ali prema mom vidjenju njegova
forma i zvezda se polako ali sigurno gasi. Mozda osvoji jos koji turnir
i to je sve.

Митар пфк

pre 5 godina

Виђећеш на Р.Гаросу шта му избија из очију , и има ли мир и љубав ....Можда и у Риму видиш исто ,или Мадриду....Доминантни бр 1 ..Ко дан јасно...

Nicky boy

pre 5 godina

Novak želi da ga svi vole. Zato se "šlihta" publici svuda, deli srca, mir, ljubav i te fore. Bespotrebno. Neka dubi na glavi, na Zapadu ga neće voleti i to ne treba da ga nervira ili rastužuje, nego dodatno da motiviše. Malo je ponekad smešno i deluje cirkuzantski, kad deli srca.

anica

pre 5 godina

Ljubav, mir su pokretac u svemu ali na normalan nacin, bez ikakve prisile, kad zivis punim plucima jer si iskren prvenstveno prema sebi pa ostalima...sve sto je Nole radio na Australija openu je bilo pozitivno...ne zelim da ponovo pocne sa glupostima, verujem i dalje da je ovo prolazno...i da se sprema za RG.

kapito?

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.
(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

John

pre 5 godina

Nadal, Federer, Sampras, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi...
Širion neko od njih ljubav, mir, toleranciju, razumevanje...? Jeo neko od njih bobice? Grlio drveće? Žena mu izigravala lajf-kouča?

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Užasan je kad mu ne ide. Očigledno postoji neki pritisak i muka sa strane, da li porodična ili koja već ali vidljivo je da se bori na svim frontovima. Dokazao je za 6 meseci da je iskonska šampiončina, jer niko nikada nije sa 23. mesta i sivila u turbo pogonu samleo sve žive do 3 slema u nizu. On se predati neće, finalni cilj je i sam predočio samo je pitanje koliko će padova biti do tada. Suviše lako oscilira i dozvolja da ga svaka šuša analizira i razvlači kao lešinu. Rusedski kao i uvek, pogađa. Samo pogled tigra, pesnice i krici razjarene zveri. I onako će pričati da je divljak. Taj žig mu 50 PR-ova i savetnika skinuti neće. Težina najlepše trobojke.

Meni su baš slatki ovi nesposobni i ljubomi BALKANCI

pre 5 godina

Umesto da se ugleda na polupismene, nezadovoljne, nesposobne muškarce, a la Jumko (Mujko) i slične, on čovek zaradio milione evrića svojim rukama.
Šta je to šta vama MUŠKARCIMA smeta - zato što je Srbin, zato što ima ženu i decu, ili samo zato što nije rođen u vašoj selendri.
Piš(k)ite deco i dan i noć, piskaranje ovde je, očigledno, jedina vaša moć.
Javite se kad zaradite i vi neki miliončić evrića ili dolarčića, a da nije pokrali...

Aaaaaaaaaaaa

pre 5 godina

Volim Novaka, ostace u najboljih 3 ikada! Brate mucno je gledati ovo njegovo pronalazenje sebe, odrastao si kao borac, sportista, disciplina, spartanac, agresivnost/agilnost/intelekt/rizik te je doveo do trona da vladas skoro deceniju tenisom. Ok je, svako ima momente, ali zena malo zastranjuje sa jogom, verovatno i sa ljubomorom jer bode oci kako se mesa ona po malo u zivot i tenis pa njegove izjave ljubavi javne (sto je lepo, zaista) onda brat depresivni koji moze da zivi bolje od SVIH ljudi sto ih znam, pa Novak je sada sa sponzorstvima tezak skoro 1/4 MILIJARDE Evra. On je ratnik, atleta, ne znam zasto ubija tu svoju stranu da bi izbalansirao brata/zenu i gmaza koji mu je zgazio karijeru u momentu vrhunca. Cemu sada ti ciklusi 10x. Uspeh te ispunjava, pehar, znoj, borba, uporno ubija musku stranu borbenu sa slabim bratom, zenom i gmazom, taj inicajlni zar koji je imao. Nemojte molim vas Srbi da se varate da su samo GS bitni, pa ovo je tuga da 3 vezna mastersa ispada kao da mu fali 2 litre krvi. Mislim da je malo sa tim njegovim udovoljavanjem publici (biti klovn posteno) i slicno postao mekan. Bojim se ako ponovi na RG ovo ima da Vajdi vidi ledja. Ne ocekujem samo pobede ali jednostavno hoce da bude ono sto nije i tako se ponasa, mislim da pati i cak mi je zao njega. Daj BOZE da ga trgne ovo i da podivlja na RG-u i digne opet pehar. Opet sport je to a ne matematika, ima jos 5godina pa lagano, sve razumem ali ne razumem zasto srlja u propast i radi ono sto mu ne prija.

sempervivum

pre 5 godina

Ма корак по корак...
Сад је стигао до четвртфинала, у Мадриду ће до полуфинала, у Риму до финала, а на Ролан Гаросу ће да узме титулу!
Ваљда ће бити тако...

sanja

pre 5 godina

2330

ko ga je naučio da mora da se naljuti da bi igrao dobro? da mora da psuje? da mora da lomi rekete?
(sima, 19. april 2019 16:37)

@sima
Konačno da neko to pita. Tačno je da bes povećava koncentraciju zato što aktivira odbrambene mehanizme, ali to ne znači da u strahu treba da tražimo inspiracije. Novaku bih samo rekla; veći si u porazu kada se lepo ponašaš, salis i harizmom plenis publiku nego u pobedi kada prostacki urlas, psujes i razbijas rekete. Koga briga za titule na kraju dana. Biti šampion je biti čovek, a ne podići pehar!

Jug...Srbije

pre 5 godina

Nisam siguran da je normalno očekivati da uvek i sve osvaja. Podbacio jeste u USA..a ovde, prvi turnir na šljaci, više mu i ne treba. Cilj je GS a ne svaki masters redom, i on je već 31 godinu, langsam..

pjer

pre 5 godina

Он ''накупи'' 15 великих, а сво време га прати иста прича када изгуби меч.
Сва та нагађања и жута штампа у вези Новака... бесмислено је.
Није клинац да све турнире осваја. Битни су слемови.
Ајде да видимо шта ће урадити у Паризу, па онда да спекулишемо
шта је и зашто је...

Змај

pre 5 godina

Браво ти га брате ово си погодио по сред мете! Оно кад крене да баца неку љубав на публику после победе ја бежим од екрана да ме не за'вати случајно. Није то никаква љубав него секташење.

vrg

pre 5 godina

"Ako ste prvi teniser sveta nećete reći da ste srećni što je vaš protivnik pobedio", rekla je Hantuhova.

E pa, Hantuhova, desilo se bas TO sto si rekla de nece. :)

Novaka ocigledno mrzi da se vise mnogo cima osim na GS, sto je OK. Vise energije za jedino bitno sto je preostalo i sto samo po sebi moze da ga zadrzi na prvom mestu.

Red

pre 5 godina

HronološkiPreporučeniNepreporučeni
Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.
(pfff, 19. april 2019 16:51) #

Tako je,slazem se.Guru gore dole,posle RG pljujte Noleta koliko hocete,ako uzme RG,znaju se prioriteti.

ponovljeno

pre 5 godina

(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

prognozer

pre 5 godina

Volim kad Rusedski prognozira da će Novak osvojiti trofej ,jer kad god to on izjavi ,Novak gubi u ranoj fazi turnira.Ovo je treći zaredom turnir na kojem je on prognozirao da će Novak lako stići do trofeja ,a znamo kako je bilo.

the truth is?

pre 5 godina

Rusedski isto priča pre svakog turnira. Isto priča posle svakog turnira. Molim vas, nemojte više objavljivati izjave Rusedskog.

sasha

pre 5 godina

@pfff
Pa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...

Czv

pre 5 godina

Znaci mora da se razvede.ostavi decu.rastera bracu da bi ziveo sa vajdom i dominirao tenisom i nekog tamo iz srbije koja mu nista nije dala usrecio pobedama.ej ajte vi na poso za 250 eur pa to vi vasem sefu dajte savete.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ne funkcionise zbog toga sto su pogrešni ljudi u njegovom boksu(covek).Kada se posveti Vajdi i treningu opet će GS titule da se nizu.Ostalo sve je prodavanje magle i “trabunjanje”!

NS oldtajmer

pre 5 godina

"......treba voleti drvece i pcelice, i igrati sa ljubavlju i mirom u dusi" rece Pepe le Pew, pardon, Imas..... i Novak izgubio. u potpisu: veoma razocarani Novakov navijac

Početak, trajanje i kraj

pre 5 godina

Stižu ga godine, kako niko da pomisli da Novak ima 32, da igra defanzivni tenis koji traži mnogo trčanja, šljaka je težak teren, noge upadu, igraju se dugi poeni... Nadal je bio atleta, trkač na duge staze, na šljaci ima 11 GS, na betonu četiri i na travi dva "grand slema". Srazmerno nesrazmerna nesrazmera.

SUPER HIK

pre 5 godina

Čim se pojavio onaj čudak u njegovoj blizini Nole nam je tropa. Njega i Jelu drži malo podalje sa svijim idejama ljubavi i blagostanja i bićeš šampion još 10godina.Ili se brate penzioniši i širi ljubav po ceo dan. Izaberi jedno. Od mene podrška pa šta god da odlučiš. Iskreno voleo bih da budeš šampion ali tvoj život tvoja odluka

bigserb

pre 5 godina

Nole zvani patetika, mucno mi je da ga gledam, pravi toliko amaterskih gresaka da je to strasno! Iako je uzeo 3 poslednja GS, to je vise bio splet srecnih okolnosti, nego neke njegove fenomenalne igre!
Posle Melburna se vratio na staro, igra na silu, bez volje, nema zelje za pobedom, a igra mu je ocajna! U udarcima nema snage, greske su mu smesne, a igra mu je samo puko prebacivanje preko mreze! Takvom igrom se ne moze osvojiti ni celendzer, a ne masters ili GS!

srle

pre 5 godina

Kako god, svako ima pravo na svoje mišljenje. Jedino je važno, to što je Nole rekao da ima ogroman motiv da osvaja GS turnire. Upravo je poslednja tri uzeo. Sada neka se fokusira na Rolan Garos, tradicionalno najteži turnir koji je osvojio. Nadal je prošle godine suvereno osvojio RG i praktično ponizio Dominika Tima u finalu. Biće velike borbe na šljaci stadiona Filip Šatrije, samo mogu da poželim Noletu da nastavi svoj niz na najznačajnijim teniskim turnirima.

fantom

pre 5 godina

Da, kad Nole izgubi meč bez nekog suštinskog značaja onda je to katastrofa, loša igra, spoljni faktori koji utiču itd. A zato kad Rafa izgubi onda je to zbog povrede, Federer verovatno nije poneo džemper protiv Tima na Indijan Velsu itd.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Najbolji teniser sveta eliminisan je u četvrtfinalu Monte Karla od Danila Medvedeva, i još jednom je pokazao da se ne nalazi u najboljoj formi.
Новак је у очајној форми, очајној. Ни он а ни његов брат Марко изгледа не схватају да Марко има веома лош утицај на Новаков приступ игри. Да ли то Марка чини срећним, питање је за њега али је очигледан тај негативни утицај. Зашто то ради само он зна.

Fljorent Jashari

pre 5 godina

...puca po šavovima, rapidno ali i bez velikog razloga, gre'ota. Skuplja oko sebe belosvetske prosvete kalibra Pepe Imaza i šlepuje sa sobom ona dva promašena tenisera od braće. A trenira 30% u odnosu na svoje rivale... Jednostavno sa takvom računicom ide na dno, a ne na vrh. Do sada bi imao 18GS da je samo malo mućnuo glavom. Sa 18GS i 32god je realno napadati rekorde RF, a ovako ce sve to biti puno komplikovanije...

pfff

pre 5 godina

Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.

Jovan

pre 5 godina

Ajde batalite vise ove sablonske izjave Rusedskog koje znamo napamet. Novak ima porodicnih problema koje ga sputavaju da se 100% posveti sebi i njegovom tenisu i to je glavni problem. Decko sa 75kg i 188cm nema sta da trazi na sljaci protiv top igraca. Rekao sam to jos u Februaru posle Australije i govorim i sada. Da mu je titula na RG bila istinski cilj, sada bi imao barem 80kg a brata bi poslao odavno na neko letovanje da odmara malo zajedno sa deckom iz boksa. Nema od Novaka nista ponovo sve dok su mu pijavice na ledjima. Nije u njemu problem nikada ni bio, a ni u Imazu, vec u nekim drugim ljudima njemu mnogo blizim.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Pa naravno u pravu je Greg definitivno. Gospodin koji se zove Novak Đoković je TENISER i u sklkadu sa tim bu UVEK trebao da se ponaša! On nije taj koji treba bilo kome da drži predavanja o "ljubavi i miru u svetu" niti da promoviše to, jer to NIJE njegov posao na osnovu kojeg je i postao poznat! Njegov posao je DA DRŽI REKET U RUKAMA I RADI ONO ŠTO NAJBOLJE UME, da se bavi poslom koji mu je doneo i slavu i novac i privilegije i ime i prezime naravno! Dokle god je onaj vrač u njegovoj blizini, što duhovnoj, a videli smo danas opet i fizičkoj, dotle NEMA rezultata i nema maštanja o "goat-u", definitivno! Ona vatra u Noletovim očima o kojoj s pravom priča Rusedski je Noletu i donosila sve te velike uspehe, onaj žar i sportski duh, dok deljenje srca i vračanje sa ovim guruom definitivno vodi u stranputicu, pravi od njega ono što on NIJE! Sputava ga! Ali njegova stvar.

Mare

pre 5 godina

Problem kod Novaka je taj što pokušava da bude ono što nije. Te neke stvari on ne radi iz ljubavi, nego zato što misli da tako treba. Treba da bude onaj Novak od ranije, a ne da bude ono što drugi žele.

lobotom

pre 5 godina

Tomas Muster je rekao:"Ne postoji ljubav i prijateljstvo u tenisu, samo surovi dueli, protiv bilo koga. Onaj s druge strane mreže hoće moje bodove, moj novac, moju slavu. Respekt je maksimum što se može od mene očekivati".
U pravu je.

Sinki

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.

156

pre 5 godina

Sve ide po planu. Plan je sačinio NAJBOLJI TENISKI TIM NA SVETU.
GS (RG i potom W) – to su ciljevi. Da bi te ciljeve postigao mora sve masterse da izgubi. Takva je logika biznisa zvanog profi tenis. Nije teško razumeti.

lobotom

pre 5 godina

Tomas Muster je rekao:"Ne postoji ljubav i prijateljstvo u tenisu, samo surovi dueli, protiv bilo koga. Onaj s druge strane mreže hoće moje bodove, moj novac, moju slavu. Respekt je maksimum što se može od mene očekivati".
U pravu je.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ne funkcionise zbog toga sto su pogrešni ljudi u njegovom boksu(covek).Kada se posveti Vajdi i treningu opet će GS titule da se nizu.Ostalo sve je prodavanje magle i “trabunjanje”!

Mare

pre 5 godina

Problem kod Novaka je taj što pokušava da bude ono što nije. Te neke stvari on ne radi iz ljubavi, nego zato što misli da tako treba. Treba da bude onaj Novak od ranije, a ne da bude ono što drugi žele.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Najbolji teniser sveta eliminisan je u četvrtfinalu Monte Karla od Danila Medvedeva, i još jednom je pokazao da se ne nalazi u najboljoj formi.
Новак је у очајној форми, очајној. Ни он а ни његов брат Марко изгледа не схватају да Марко има веома лош утицај на Новаков приступ игри. Да ли то Марка чини срећним, питање је за њега али је очигледан тај негативни утицај. Зашто то ради само он зна.

the truth is?

pre 5 godina

Nego, treba se zamisliti oko jedne stvari. O ovome objaljujete po 6,7 članaka na dan. Svaku sitnicu o njegovim aktivnostima na terenu i van terena. Svaki put kada ga neko spomene, makar to bilo u samo u jednoj rečenici (onako usput), vi odmah objavljujete. Dok sa druge strane Lajović može da bude srećan ako mu spomenete ime jednom u nedelju dana. Da, Lajovića koji je izbacio Tima i danas se plasirao u polufinale. Pravda za Lajovića!

milutin

pre 5 godina

Inreresantno je i istonito da je Nole izgubio svaki meč dok mu je u loži bio Pepe. Baš svaki, ni jedan jedini u prisustvu Pepea nije dobio. A bilo ih je previše. Svaki je izgubio.
I opet taj sjedi tu, kao Mona Liza na slici - pogledaš i misliš da se smije, vesela...
Pogledaš opet i učini ti se da je tužna...
I Pepe tako, ne znam da li se smije ili tuguje...Mene od njega nešto strah hvata. Šta li je Novaku?
Čvrsto vjerujem da on ima neki loš uticaj...a ako nijesam u pravu,svima se izvinjavam koje sam komenterom povrijedio na bilo koji način.
Vide i stručniji od mene da ima nekog uticaja kad nema sjaja i ljutnje u toku meča.

cik

pre 5 godina

Meni je prosto fascinantno da ga publika ne izvizdi kad pocne da deli srca. Verujte mi da to itekako zasluzuje To deljenje srca je najvece licemerje koje mozete zamisliti u sportu. Svaki intervju mu je ulickan i politicki korektan - vrlo ruzno cak bih rekao i odvratno.

markan

pre 5 godina

Bravo!! Konačno prava konstatacija, kakav bre ljubav i mir kad je čovek rođena zverka i mislim da je Pepe Imaz uljez koji je sve razmontirao

pfff

pre 5 godina

Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.

Sinki

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.

marko_sthlm

pre 5 godina

Znate šta?

Meni je već postalo sasvim svejedno.
Niko nema toliko živaca da se malo malo nervira zbog Đokovića.

Njegov tenis, njegovi poeni, njegove pare.

Meni ni iz džepa ni u džep a on kako hoće...

Amor&Paz svima ...

Alek

pre 5 godina

Kad šalje srca, Novak ne želi da širi ljubav i mir nego publici poručuje da joj daje svoje srce i zauzvrat očekuje isto, ali ne dobija srce nazad, ne ide to tako. Mora da bude SVOJ, da ne moli publiku za podršku, pa će početi svi da ga respektuju.

Branislav

pre 5 godina

Znači ovako.Novak ne voli da izgubi ni u klikerima,a kamoli u tenisu.Konstatacije da tempira formu tako što gubi zarad nekih viših ciljeva (čitaj jačih turnira)je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo.Tri poslednja turnira gubi od igrača koji su daleko od prvih deset,to ne priliči igraču kakav je on.U ovoj meri se to nije dešavalo ni Nadalu ni Federeru,Novak je imao ove padove više puta u karijeri.Opsednust zdravim načinom života kako on taj život shvata u direktnoj je suprotnosti sa mentalitetom šampiona,koji takodje (da ne bude zabune)vode računa kako žive,šta jedu,koliko spavaju,i sl.Širenje ljubavi sa publikom posle meča,sa kojom u toku meča vrlo često "razgovara" na sasvim drugi način,nervozna komunikacija sa skupljačima lopti i sudijama su u direktnoj suprotnosti.Prenemaganja ,uzdisanja,navodna borba sa gravitacijom kad udari lošu loptu takodje doprinosi tome da nije omiljen kao Nadal i Federer koji se nikad tako ne ponašaju.Tačno je da ima pravo da vodi život kakav hoće,ali i mi imamo pravo,kao njegovi navijači da komentarišemo njegove postupke a da pri tome i možda nismo uspešni kao on.Novakov Rolan Garos posle koga se sunovratio,je ovogodišnji OA.Plašim se da se neće ovog puta lako vratiti,pogotovu što i drugi igraju sve bolji tenis.A on je grešku ponovio.Ne bi me čudilo da Vajda ode sad

Aaaaaaaaaaaa

pre 5 godina

Volim Novaka, ostace u najboljih 3 ikada! Brate mucno je gledati ovo njegovo pronalazenje sebe, odrastao si kao borac, sportista, disciplina, spartanac, agresivnost/agilnost/intelekt/rizik te je doveo do trona da vladas skoro deceniju tenisom. Ok je, svako ima momente, ali zena malo zastranjuje sa jogom, verovatno i sa ljubomorom jer bode oci kako se mesa ona po malo u zivot i tenis pa njegove izjave ljubavi javne (sto je lepo, zaista) onda brat depresivni koji moze da zivi bolje od SVIH ljudi sto ih znam, pa Novak je sada sa sponzorstvima tezak skoro 1/4 MILIJARDE Evra. On je ratnik, atleta, ne znam zasto ubija tu svoju stranu da bi izbalansirao brata/zenu i gmaza koji mu je zgazio karijeru u momentu vrhunca. Cemu sada ti ciklusi 10x. Uspeh te ispunjava, pehar, znoj, borba, uporno ubija musku stranu borbenu sa slabim bratom, zenom i gmazom, taj inicajlni zar koji je imao. Nemojte molim vas Srbi da se varate da su samo GS bitni, pa ovo je tuga da 3 vezna mastersa ispada kao da mu fali 2 litre krvi. Mislim da je malo sa tim njegovim udovoljavanjem publici (biti klovn posteno) i slicno postao mekan. Bojim se ako ponovi na RG ovo ima da Vajdi vidi ledja. Ne ocekujem samo pobede ali jednostavno hoce da bude ono sto nije i tako se ponasa, mislim da pati i cak mi je zao njega. Daj BOZE da ga trgne ovo i da podivlja na RG-u i digne opet pehar. Opet sport je to a ne matematika, ima jos 5godina pa lagano, sve razumem ali ne razumem zasto srlja u propast i radi ono sto mu ne prija.

Sale

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god...
(guru, 19. april 2019 17:49)

Veću nebulozu odavno nisam pročitao.

srle

pre 5 godina

Kako god, svako ima pravo na svoje mišljenje. Jedino je važno, to što je Nole rekao da ima ogroman motiv da osvaja GS turnire. Upravo je poslednja tri uzeo. Sada neka se fokusira na Rolan Garos, tradicionalno najteži turnir koji je osvojio. Nadal je prošle godine suvereno osvojio RG i praktično ponizio Dominika Tima u finalu. Biće velike borbe na šljaci stadiona Filip Šatrije, samo mogu da poželim Noletu da nastavi svoj niz na najznačajnijim teniskim turnirima.

Nicky boy

pre 5 godina

Novak želi da ga svi vole. Zato se "šlihta" publici svuda, deli srca, mir, ljubav i te fore. Bespotrebno. Neka dubi na glavi, na Zapadu ga neće voleti i to ne treba da ga nervira ili rastužuje, nego dodatno da motiviše. Malo je ponekad smešno i deluje cirkuzantski, kad deli srca.

Guru sa neba

pre 5 godina

Mislite i pisite sta zelite o Djokovicu, ali prema mom vidjenju njegova
forma i zvezda se polako ali sigurno gasi. Mozda osvoji jos koji turnir
i to je sve.

Czv

pre 5 godina

Znaci mora da se razvede.ostavi decu.rastera bracu da bi ziveo sa vajdom i dominirao tenisom i nekog tamo iz srbije koja mu nista nije dala usrecio pobedama.ej ajte vi na poso za 250 eur pa to vi vasem sefu dajte savete.

Petar Golemi

pre 5 godina

Novak očito ima previše obaveza.....Hoće da pomogne bratu ok ali nema pepeta gmaza u timu...Hoce da napravi pravedniji podelu para na tour u...Logično da mora da se popusti Fedji Bikcetu iz Majorke i drugima....Nisam merodavan da sudim o prioritetima ali preveliki je Novakov teniski talenat da bi se trošio na opskurne likove koji ga smatraju.......Dakle Nole reket u ruke pa na trening pa.prikazi još Igre koju voliš.....

John

pre 5 godina

Covek se vise ne trosi po ovim turnirima, cuva snagu za GS. Nije njemu vise 20 godina.
(L, 19. april 2019 20:49)

Da čuva snagu i štedi se za GS ne bi se onda drao i lomio rekete što gubi...
Ovde definitivno nisu čista posla. Ne znam šta tačno, ali on definitivno ima neki problem u glavi. Previše okolina utiče na njega.
Njemu definitivno treba psiholog. Ali pravi, sportski psiholog, sa pravom diplomom, koji će da mu pomogne da reši problem. Pod uslovom da on to, naravno, hoće.

Viktor

pre 5 godina

Pravi Djokovic je ranije kada ne igra dobro pobedjivao u 100% slucajeva, sada kada u prva 2 gema odigra lose gubi mec 100%, sta je problem ne znam, nadam se da ce nakad reci pravu istinu

Dragan

pre 5 godina

Vatra, voda, sunce, ljubav, mirnoca, nirvana.... nisu za tenis. Odavno ga gledam kao i sve druge tenisere i navijacke strasti skoro da i nemam. Moze u tenisu da osvoji sta kod zeli, meni je vise potpuno nebitno....

Горан

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?

John

pre 5 godina

Nadal, Federer, Sampras, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi...
Širion neko od njih ljubav, mir, toleranciju, razumevanje...? Jeo neko od njih bobice? Grlio drveće? Žena mu izigravala lajf-kouča?

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Užasan je kad mu ne ide. Očigledno postoji neki pritisak i muka sa strane, da li porodična ili koja već ali vidljivo je da se bori na svim frontovima. Dokazao je za 6 meseci da je iskonska šampiončina, jer niko nikada nije sa 23. mesta i sivila u turbo pogonu samleo sve žive do 3 slema u nizu. On se predati neće, finalni cilj je i sam predočio samo je pitanje koliko će padova biti do tada. Suviše lako oscilira i dozvolja da ga svaka šuša analizira i razvlači kao lešinu. Rusedski kao i uvek, pogađa. Samo pogled tigra, pesnice i krici razjarene zveri. I onako će pričati da je divljak. Taj žig mu 50 PR-ova i savetnika skinuti neće. Težina najlepše trobojke.

Nikola

pre 5 godina

Realno Novak se pojavio na turniru samo da upise koji mec na sljaci. Poceo je sa treninzima pre 5-6 dana tako da nije bilo ocekivano da ce daleko da dogura.
Cilj je definitivno uzimanje slemova i tempiranje forme za drugu nedelju RG.

sanja

pre 5 godina

2330

ko ga je naučio da mora da se naljuti da bi igrao dobro? da mora da psuje? da mora da lomi rekete?
(sima, 19. april 2019 16:37)

@sima
Konačno da neko to pita. Tačno je da bes povećava koncentraciju zato što aktivira odbrambene mehanizme, ali to ne znači da u strahu treba da tražimo inspiracije. Novaku bih samo rekla; veći si u porazu kada se lepo ponašaš, salis i harizmom plenis publiku nego u pobedi kada prostacki urlas, psujes i razbijas rekete. Koga briga za titule na kraju dana. Biti šampion je biti čovek, a ne podići pehar!

156

pre 5 godina

Sve ide po planu. Plan je sačinio NAJBOLJI TENISKI TIM NA SVETU.
GS (RG i potom W) – to su ciljevi. Da bi te ciljeve postigao mora sve masterse da izgubi. Takva je logika biznisa zvanog profi tenis. Nije teško razumeti.

pfff

pre 5 godina

@pfffPa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...
(sasha, 19. april 2019 17:25)
Npr. zbog sponzora...

Džoni

pre 5 godina

Nole se zeza. Deluje kao da mu nije stalo da pobedi? Malo da oseti šljaku pa napad na RG. Ove turnire on smatra sada treninzima i vraćanjem u formu.

kia

pre 5 godina

Ko sve komentariše najboljeg tenisera svih vremena... ccc. Bože, bože samo gledajte kako će da vas pocepa sve kad bude trebalo.
(Šaomi, 19. april 2019 18:19)

Ma da, "tempira formu" za RG 2022. Od Vimbldona pa nadalje, nece ni cetrtinu bodova da odbrani!

dado

pre 5 godina

nakon australije je bilo, da ce stici nadala, federera, sve ih potamaniti, kao da je to tako lako.
nakon australije, evo treci masters u nizu, a nole ne moze do 1/2 i jaceg protivnika. on nije ispadao od nekih jakih imena.
ali eto.
i sad je eto sve podredjeno rg... dao bog da je tako i da ce tamo kompletirati novi poker grand slamova, ali nisam nikako takvog misljenja.
dobro, ima jos madrid, pa rim vjerovatno, tamo ce skupljati iskustvo, ali ne djeluje mi jako i strastveno.
nadam se da grijesim.

Iljo

pre 5 godina

Ljudi daj jednom pustite covjeka da radi svoj posao.Daj mi nadjite sportistu a da nije imao padove u karijeri.Na kraju, zapitajte se;Da smo mi svi koi kometarisemo Novaka, samo hiljaditi dio imali uspjeha kao sto je on. Sta bi mi radili.Hvatali bi nas po ulicama.

bigserb

pre 5 godina

Nole zvani patetika, mucno mi je da ga gledam, pravi toliko amaterskih gresaka da je to strasno! Iako je uzeo 3 poslednja GS, to je vise bio splet srecnih okolnosti, nego neke njegove fenomenalne igre!
Posle Melburna se vratio na staro, igra na silu, bez volje, nema zelje za pobedom, a igra mu je ocajna! U udarcima nema snage, greske su mu smesne, a igra mu je samo puko prebacivanje preko mreze! Takvom igrom se ne moze osvojiti ni celendzer, a ne masters ili GS!

Змај

pre 5 godina

Браво ти га брате ово си погодио по сред мете! Оно кад крене да баца неку љубав на публику после победе ја бежим од екрана да ме не за'вати случајно. Није то никаква љубав него секташење.

pjer

pre 5 godina

Он ''накупи'' 15 великих, а сво време га прати иста прича када изгуби меч.
Сва та нагађања и жута штампа у вези Новака... бесмислено је.
Није клинац да све турнире осваја. Битни су слемови.
Ајде да видимо шта ће урадити у Паризу, па онда да спекулишемо
шта је и зашто је...

sasha

pre 5 godina

@pfff
Pa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...

Jovan

pre 5 godina

Ajde batalite vise ove sablonske izjave Rusedskog koje znamo napamet. Novak ima porodicnih problema koje ga sputavaju da se 100% posveti sebi i njegovom tenisu i to je glavni problem. Decko sa 75kg i 188cm nema sta da trazi na sljaci protiv top igraca. Rekao sam to jos u Februaru posle Australije i govorim i sada. Da mu je titula na RG bila istinski cilj, sada bi imao barem 80kg a brata bi poslao odavno na neko letovanje da odmara malo zajedno sa deckom iz boksa. Nema od Novaka nista ponovo sve dok su mu pijavice na ledjima. Nije u njemu problem nikada ni bio, a ni u Imazu, vec u nekim drugim ljudima njemu mnogo blizim.

Сачекајте господо

pre 5 godina

Наравно креће нова тура паметовања од стране тениера који ништа што је вредно помена нису урадили у овом спорту.Као што је кренула нова тура пљувачине по Новаку,од стране коментатора на овом сајту,који ништа вредно пажње нису урадили у животу.И наравно како то бива кад је Ноле у питању,после РГ кренуће хвалоспеви од тих истих људи.Стварно,како им не досади њихова количина изечених глупости кад Новаку не иде или оно што ја мислим није довољно заинтересован.Господо драга ГС су приоритет има 32 године и треба их освојити што више у наредне две године.Мастерсе може освајати и са 35.

Meni su baš slatki ovi nesposobni i ljubomi BALKANCI

pre 5 godina

Umesto da se ugleda na polupismene, nezadovoljne, nesposobne muškarce, a la Jumko (Mujko) i slične, on čovek zaradio milione evrića svojim rukama.
Šta je to šta vama MUŠKARCIMA smeta - zato što je Srbin, zato što ima ženu i decu, ili samo zato što nije rođen u vašoj selendri.
Piš(k)ite deco i dan i noć, piskaranje ovde je, očigledno, jedina vaša moć.
Javite se kad zaradite i vi neki miliončić evrića ili dolarčića, a da nije pokrali...

Fljorent Jashari

pre 5 godina

...puca po šavovima, rapidno ali i bez velikog razloga, gre'ota. Skuplja oko sebe belosvetske prosvete kalibra Pepe Imaza i šlepuje sa sobom ona dva promašena tenisera od braće. A trenira 30% u odnosu na svoje rivale... Jednostavno sa takvom računicom ide na dno, a ne na vrh. Do sada bi imao 18GS da je samo malo mućnuo glavom. Sa 18GS i 32god je realno napadati rekorde RF, a ovako ce sve to biti puno komplikovanije...

Ivan Veljković

pre 5 godina

Pa naravno u pravu je Greg definitivno. Gospodin koji se zove Novak Đoković je TENISER i u sklkadu sa tim bu UVEK trebao da se ponaša! On nije taj koji treba bilo kome da drži predavanja o "ljubavi i miru u svetu" niti da promoviše to, jer to NIJE njegov posao na osnovu kojeg je i postao poznat! Njegov posao je DA DRŽI REKET U RUKAMA I RADI ONO ŠTO NAJBOLJE UME, da se bavi poslom koji mu je doneo i slavu i novac i privilegije i ime i prezime naravno! Dokle god je onaj vrač u njegovoj blizini, što duhovnoj, a videli smo danas opet i fizičkoj, dotle NEMA rezultata i nema maštanja o "goat-u", definitivno! Ona vatra u Noletovim očima o kojoj s pravom priča Rusedski je Noletu i donosila sve te velike uspehe, onaj žar i sportski duh, dok deljenje srca i vračanje sa ovim guruom definitivno vodi u stranputicu, pravi od njega ono što on NIJE! Sputava ga! Ali njegova stvar.

Ron

pre 5 godina

Ali najgore od svega kad posle jednog poena dal kod 5:1, on ne zeli ni da krene na lopticu. Ako ce tako igrati slobodno neka ne ocekuje podrsku racionalnih navijaca, jer ako on nema zelju da igra ne vidim kako bi neko imao da ga tako nemotivisanog gleda. Drugi set je zapeo samo da ne izgleda kao da ga je Medvedev pocistio, a izvan toga tuga, 50 gresaka je previse i za pet setova loseg tenisa.

Nek crknu dušmani, govorila je moja prababa i ode u Ameriku (zbog crnogorskih partizanki)

pre 5 godina

Muškići, vi ste (sa sve ovim jadnim Poljakom) apsolutno u pravu.
Novak uopšte nije u pravu, on pojma nema da igra tenis (pitajte Švajcarce, Hrvate i Albance); on uopšte nije ni trebao da bude PRVI na svetu; on i ne treba da ima toliku lovu - NO VI, dragi moji - vi i vaši sinovi biste to trebali da trošite.
A možda ne bi bilo loše da pročitate i neku knjigu, ili ako to ne možete da se vratite u svoje crnogorske, hrvatske, bosanske, albanske i slične kasabe.
Ako grešim, dajte primer svog sina koji je uspeo kao Novak Đoković, zahvaljujući svojoj porodici, svom talentu i svojoj volji (želji).

sempervivum

pre 5 godina

Ма корак по корак...
Сад је стигао до четвртфинала, у Мадриду ће до полуфинала, у Риму до финала, а на Ролан Гаросу ће да узме титулу!
Ваљда ће бити тако...

prognozer

pre 5 godina

Volim kad Rusedski prognozira da će Novak osvojiti trofej ,jer kad god to on izjavi ,Novak gubi u ranoj fazi turnira.Ovo je treći zaredom turnir na kojem je on prognozirao da će Novak lako stići do trofeja ,a znamo kako je bilo.

the truth is?

pre 5 godina

Rusedski isto priča pre svakog turnira. Isto priča posle svakog turnira. Molim vas, nemojte više objavljivati izjave Rusedskog.

SUPER HIK

pre 5 godina

Čim se pojavio onaj čudak u njegovoj blizini Nole nam je tropa. Njega i Jelu drži malo podalje sa svijim idejama ljubavi i blagostanja i bićeš šampion još 10godina.Ili se brate penzioniši i širi ljubav po ceo dan. Izaberi jedno. Od mene podrška pa šta god da odlučiš. Iskreno voleo bih da budeš šampion ali tvoj život tvoja odluka

NS oldtajmer

pre 5 godina

"......treba voleti drvece i pcelice, i igrati sa ljubavlju i mirom u dusi" rece Pepe le Pew, pardon, Imas..... i Novak izgubio. u potpisu: veoma razocarani Novakov navijac

Sloba

pre 5 godina

On ovaj turnir igra zbog rane eliminacije na proslom. I ne mora a i ne moze izgleda da stalno bude u piku. Bolje je sto je igrao i osvojio bodove nego da ga je propustio. I meni ke zao kad izgubi ali motivacija je izgleda nedovoljna. Da ne gresi potrebna mu je forma a to se postize treningom. Imaju valjda plan rada...Sve u svemu, nije strasno ako dodje do zavrsnice turnira. Ako je vec morao da izgubi trebalo je u sledecem kolu ;-).

Početak, trajanje i kraj

pre 5 godina

Stižu ga godine, kako niko da pomisli da Novak ima 32, da igra defanzivni tenis koji traži mnogo trčanja, šljaka je težak teren, noge upadu, igraju se dugi poeni... Nadal je bio atleta, trkač na duge staze, na šljaci ima 11 GS, na betonu četiri i na travi dva "grand slema". Srazmerno nesrazmerna nesrazmera.

ponovljeno

pre 5 godina

(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

Dejan

pre 5 godina

Hvala Novaku za sve sto je ucinio za Srbiju i sve one koji vole tenis! Vidljivo je da nema snage, motiva i koncentracije. Zabrinjavajuce je njegovo ponasanje na terenu....psovanje, cerekanje, bacanje reketa, kojekakva savijanja itd. Izjava njegove supruge da se bije nadmoci je katastrofalna! Citao sam izjavu sportskog psihijatra da je Novak u sportskoj depresiji!? Bez obzira, hvala ti Novace za sve!

Labud

pre 5 godina

Još jedan Španac posle Medvedeva i Pelja prepustio zemljaku Nadalu prolaz u polufinale. Sve Španac do Španca, suvuše je providno. A Djoković više nema motiva, ima najviše GS titula, najviše trofeja i najviše nedelja provedenih na mestu broj jedan, zato i dolazi na masterse da namerno gubi. Iako još vuče povredu od lakta to mu ne smeta da i dalje pobedjuje kao što to radi u poslednje vreme.

anica

pre 5 godina

Ljubav, mir su pokretac u svemu ali na normalan nacin, bez ikakve prisile, kad zivis punim plucima jer si iskren prvenstveno prema sebi pa ostalima...sve sto je Nole radio na Australija openu je bilo pozitivno...ne zelim da ponovo pocne sa glupostima, verujem i dalje da je ovo prolazno...i da se sprema za RG.

the truth is?

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?
(Горан, 19. april 2019 18:05)

Naš Federer je već GOAT.

47304

pre 5 godina

Počmeš sa 5g.i Spartanski živiš i radiš , slušaš stručnjake i porodicu da bi uspio zatim dođeš u godine kada trbaš i sam odlučivati o svom životu odrediti nove ciljeve ili potvrditi stare . Neznam ali vjerujem da nije lako , dok sve ide kao po loju lako je biti mudar i pameta. Kada dođe pad jedna greška povuče drugi jer rezon nije više pravi . Kako god bilo Nole 4ever , držim pačeve . . .
P.S. Sa kakvom lakoćom sudimo onima koji urade nešto od svog života , valjda se lječimo od naših frustracija .

maximus

pre 5 godina

Još mesec i nešto do RG. Ko je mislio da Novak ima potrebu da osvoji turnir (MC) na kojem prvobitno nije ni planirao da učestvuje? Pogledajte Federera, to radi već godinama. Sa godinama mora biti taktičan, da čuva telo. Podiže formu za RG a ne za Madrid ili Rim. Izmorio Medvedeva za sutra za Lajovića, ne mora da daje priliku Nadalu da pumpa samopouzdanje nekim duelom u kome on ne može da dobije već samo da izgubi, zaradio dodatne bodove u odnosu na prošlu godinu...

Митар пфк

pre 5 godina

Виђећеш на Р.Гаросу шта му избија из очију , и има ли мир и љубав ....Можда и у Риму видиш исто ,или Мадриду....Доминантни бр 1 ..Ко дан јасно...

shamanNS

pre 5 godina

Lol, Hantuhova baš našla nešto da komentariše a definitivno je bila deo Imaz-ove "grupice" (čitaj: s*kte). Eto je skroz levo na ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=zAtgxaJmXL0&t=1h21m

singer

pre 5 godina

sport je rat. nema mesta za ljubav i za sazalenje. ali, sport nije sve, ljubav je iznad toga. nole je presao u visi nivo. ko voli - voli, ko ne - nek ne prati vise...

per

pre 5 godina

Kada pobedi to je zbog izuzetne mentalne snage. Kada izgubi to je zato što je mentalno slab. Najbolje da igra na nerešeno (u hendikepu).

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Ovo za Noleta je sasvim OK. Polufinale ili finale I Madridu, onda Rim finale I RG vrhunac forme. 2016 kada je bio najbolji je ispao u 2 kolu od veselog u Monte Carlo.

Red

pre 5 godina

HronološkiPreporučeniNepreporučeni
Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.
(pfff, 19. april 2019 16:51) #

Tako je,slazem se.Guru gore dole,posle RG pljujte Noleta koliko hocete,ako uzme RG,znaju se prioriteti.

fantom

pre 5 godina

Da, kad Nole izgubi meč bez nekog suštinskog značaja onda je to katastrofa, loša igra, spoljni faktori koji utiču itd. A zato kad Rafa izgubi onda je to zbog povrede, Federer verovatno nije poneo džemper protiv Tima na Indijan Velsu itd.

vrg

pre 5 godina

"Ako ste prvi teniser sveta nećete reći da ste srećni što je vaš protivnik pobedio", rekla je Hantuhova.

E pa, Hantuhova, desilo se bas TO sto si rekla de nece. :)

Novaka ocigledno mrzi da se vise mnogo cima osim na GS, sto je OK. Vise energije za jedino bitno sto je preostalo i sto samo po sebi moze da ga zadrzi na prvom mestu.

kapito?

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.
(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

Jug...Srbije

pre 5 godina

Nisam siguran da je normalno očekivati da uvek i sve osvaja. Podbacio jeste u USA..a ovde, prvi turnir na šljaci, više mu i ne treba. Cilj je GS a ne svaki masters redom, i on je već 31 godinu, langsam..

Budite i vi ovako iskreni

pre 5 godina

U pravu je, naučio je da mržnja pokreće život takvih likova, kao što je on.
Sto posto mu deda nije radio u nekom nacističkom logoru u Poljskoj, no ga je ljubav prema ljudima odvela u hladnu Kanadu.

156

pre 5 godina

Sve ide po planu. Plan je sačinio NAJBOLJI TENISKI TIM NA SVETU.
GS (RG i potom W) – to su ciljevi. Da bi te ciljeve postigao mora sve masterse da izgubi. Takva je logika biznisa zvanog profi tenis. Nije teško razumeti.

Labud

pre 5 godina

Još jedan Španac posle Medvedeva i Pelja prepustio zemljaku Nadalu prolaz u polufinale. Sve Španac do Španca, suvuše je providno. A Djoković više nema motiva, ima najviše GS titula, najviše trofeja i najviše nedelja provedenih na mestu broj jedan, zato i dolazi na masterse da namerno gubi. Iako još vuče povredu od lakta to mu ne smeta da i dalje pobedjuje kao što to radi u poslednje vreme.

Džoni

pre 5 godina

Nole se zeza. Deluje kao da mu nije stalo da pobedi? Malo da oseti šljaku pa napad na RG. Ove turnire on smatra sada treninzima i vraćanjem u formu.

Iljo

pre 5 godina

Ljudi daj jednom pustite covjeka da radi svoj posao.Daj mi nadjite sportistu a da nije imao padove u karijeri.Na kraju, zapitajte se;Da smo mi svi koi kometarisemo Novaka, samo hiljaditi dio imali uspjeha kao sto je on. Sta bi mi radili.Hvatali bi nas po ulicama.

ponovljeno

pre 5 godina

(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

Meni su baš slatki ovi nesposobni i ljubomi BALKANCI

pre 5 godina

Umesto da se ugleda na polupismene, nezadovoljne, nesposobne muškarce, a la Jumko (Mujko) i slične, on čovek zaradio milione evrića svojim rukama.
Šta je to šta vama MUŠKARCIMA smeta - zato što je Srbin, zato što ima ženu i decu, ili samo zato što nije rođen u vašoj selendri.
Piš(k)ite deco i dan i noć, piskaranje ovde je, očigledno, jedina vaša moć.
Javite se kad zaradite i vi neki miliončić evrića ili dolarčića, a da nije pokrali...

pfff

pre 5 godina

Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.

the truth is?

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?
(Горан, 19. april 2019 18:05)

Naš Federer je već GOAT.

Czv

pre 5 godina

Znaci mora da se razvede.ostavi decu.rastera bracu da bi ziveo sa vajdom i dominirao tenisom i nekog tamo iz srbije koja mu nista nije dala usrecio pobedama.ej ajte vi na poso za 250 eur pa to vi vasem sefu dajte savete.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ne funkcionise zbog toga sto su pogrešni ljudi u njegovom boksu(covek).Kada se posveti Vajdi i treningu opet će GS titule da se nizu.Ostalo sve je prodavanje magle i “trabunjanje”!

Сачекајте господо

pre 5 godina

Наравно креће нова тура паметовања од стране тениера који ништа што је вредно помена нису урадили у овом спорту.Као што је кренула нова тура пљувачине по Новаку,од стране коментатора на овом сајту,који ништа вредно пажње нису урадили у животу.И наравно како то бива кад је Ноле у питању,после РГ кренуће хвалоспеви од тих истих људи.Стварно,како им не досади њихова количина изечених глупости кад Новаку не иде или оно што ја мислим није довољно заинтересован.Господо драга ГС су приоритет има 32 године и треба их освојити што више у наредне две године.Мастерсе може освајати и са 35.

sanja

pre 5 godina

2330

ko ga je naučio da mora da se naljuti da bi igrao dobro? da mora da psuje? da mora da lomi rekete?
(sima, 19. april 2019 16:37)

@sima
Konačno da neko to pita. Tačno je da bes povećava koncentraciju zato što aktivira odbrambene mehanizme, ali to ne znači da u strahu treba da tražimo inspiracije. Novaku bih samo rekla; veći si u porazu kada se lepo ponašaš, salis i harizmom plenis publiku nego u pobedi kada prostacki urlas, psujes i razbijas rekete. Koga briga za titule na kraju dana. Biti šampion je biti čovek, a ne podići pehar!

Nikola

pre 5 godina

Realno Novak se pojavio na turniru samo da upise koji mec na sljaci. Poceo je sa treninzima pre 5-6 dana tako da nije bilo ocekivano da ce daleko da dogura.
Cilj je definitivno uzimanje slemova i tempiranje forme za drugu nedelju RG.

pjer

pre 5 godina

Он ''накупи'' 15 великих, а сво време га прати иста прича када изгуби меч.
Сва та нагађања и жута штампа у вези Новака... бесмислено је.
Није клинац да све турнире осваја. Битни су слемови.
Ајде да видимо шта ће урадити у Паризу, па онда да спекулишемо
шта је и зашто је...

Митар пфк

pre 5 godina

Виђећеш на Р.Гаросу шта му избија из очију , и има ли мир и љубав ....Можда и у Риму видиш исто ,или Мадриду....Доминантни бр 1 ..Ко дан јасно...

kapito?

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.
(Sinki, 19. april 2019 16:40)

Ne bi Nole da gubi masterse, al' MORA. Ne može i jare i pare. Nije na teniskom turu sam on i njegov tim i njegovi navijači. Još >MNOGO< što igrača, što timova, što organizatora, i sve u svemu silesija ljudi, živi od tenisa. I sad zamisli... Nole sve titule do kraja godine iznaosvaja! (Što bi on mogao po svom teniskom umeću, snazi i kondiciji.) Je l' bi to bilo pozdravljeno od svih a pogotovo od moćnih? NE BI. Naravno. Shvatljivo sasvim. Dakle MORA da gubi masterse da bi mu bilo dopušteno da osvaja GS.

Guru sa neba

pre 5 godina

Mislite i pisite sta zelite o Djokovicu, ali prema mom vidjenju njegova
forma i zvezda se polako ali sigurno gasi. Mozda osvoji jos koji turnir
i to je sve.

srle

pre 5 godina

Kako god, svako ima pravo na svoje mišljenje. Jedino je važno, to što je Nole rekao da ima ogroman motiv da osvaja GS turnire. Upravo je poslednja tri uzeo. Sada neka se fokusira na Rolan Garos, tradicionalno najteži turnir koji je osvojio. Nadal je prošle godine suvereno osvojio RG i praktično ponizio Dominika Tima u finalu. Biće velike borbe na šljaci stadiona Filip Šatrije, samo mogu da poželim Noletu da nastavi svoj niz na najznačajnijim teniskim turnirima.

singer

pre 5 godina

sport je rat. nema mesta za ljubav i za sazalenje. ali, sport nije sve, ljubav je iznad toga. nole je presao u visi nivo. ko voli - voli, ko ne - nek ne prati vise...

Nek crknu dušmani, govorila je moja prababa i ode u Ameriku (zbog crnogorskih partizanki)

pre 5 godina

Muškići, vi ste (sa sve ovim jadnim Poljakom) apsolutno u pravu.
Novak uopšte nije u pravu, on pojma nema da igra tenis (pitajte Švajcarce, Hrvate i Albance); on uopšte nije ni trebao da bude PRVI na svetu; on i ne treba da ima toliku lovu - NO VI, dragi moji - vi i vaši sinovi biste to trebali da trošite.
A možda ne bi bilo loše da pročitate i neku knjigu, ili ako to ne možete da se vratite u svoje crnogorske, hrvatske, bosanske, albanske i slične kasabe.
Ako grešim, dajte primer svog sina koji je uspeo kao Novak Đoković, zahvaljujući svojoj porodici, svom talentu i svojoj volji (želji).

maximus

pre 5 godina

Još mesec i nešto do RG. Ko je mislio da Novak ima potrebu da osvoji turnir (MC) na kojem prvobitno nije ni planirao da učestvuje? Pogledajte Federera, to radi već godinama. Sa godinama mora biti taktičan, da čuva telo. Podiže formu za RG a ne za Madrid ili Rim. Izmorio Medvedeva za sutra za Lajovića, ne mora da daje priliku Nadalu da pumpa samopouzdanje nekim duelom u kome on ne može da dobije već samo da izgubi, zaradio dodatne bodove u odnosu na prošlu godinu...

kia

pre 5 godina

Ko sve komentariše najboljeg tenisera svih vremena... ccc. Bože, bože samo gledajte kako će da vas pocepa sve kad bude trebalo.
(Šaomi, 19. april 2019 18:19)

Ma da, "tempira formu" za RG 2022. Od Vimbldona pa nadalje, nece ni cetrtinu bodova da odbrani!

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Ovo za Noleta je sasvim OK. Polufinale ili finale I Madridu, onda Rim finale I RG vrhunac forme. 2016 kada je bio najbolji je ispao u 2 kolu od veselog u Monte Carlo.

sempervivum

pre 5 godina

Ма корак по корак...
Сад је стигао до четвртфинала, у Мадриду ће до полуфинала, у Риму до финала, а на Ролан Гаросу ће да узме титулу!
Ваљда ће бити тако...

Mare

pre 5 godina

Problem kod Novaka je taj što pokušava da bude ono što nije. Te neke stvari on ne radi iz ljubavi, nego zato što misli da tako treba. Treba da bude onaj Novak od ranije, a ne da bude ono što drugi žele.

Sinki

pre 5 godina

Znam da su prioritet gren slemovi,ali ne moze Novak sad totalno da zapostavi masters turnire i da ispada lagano sa svakog turnira u 2-3 kolu.Nije to u redu ni zbog navijaca koji ga prate.Po tom pitanju je Nadal cudo nad cudima,kod njega nema kalkulacija,da li je gren slem ili je masters turnir.Evo svi su mu predvidjali ranije kraj karijere zbog trosenja,ali on i dalje igra.Pa zar ne bi trebalo Novaku da bude motiv da prestigne Nadala po broju Masters turnira.

Dragan

pre 5 godina

Vatra, voda, sunce, ljubav, mirnoca, nirvana.... nisu za tenis. Odavno ga gledam kao i sve druge tenisere i navijacke strasti skoro da i nemam. Moze u tenisu da osvoji sta kod zeli, meni je vise potpuno nebitno....

milutin

pre 5 godina

Inreresantno je i istonito da je Nole izgubio svaki meč dok mu je u loži bio Pepe. Baš svaki, ni jedan jedini u prisustvu Pepea nije dobio. A bilo ih je previše. Svaki je izgubio.
I opet taj sjedi tu, kao Mona Liza na slici - pogledaš i misliš da se smije, vesela...
Pogledaš opet i učini ti se da je tužna...
I Pepe tako, ne znam da li se smije ili tuguje...Mene od njega nešto strah hvata. Šta li je Novaku?
Čvrsto vjerujem da on ima neki loš uticaj...a ako nijesam u pravu,svima se izvinjavam koje sam komenterom povrijedio na bilo koji način.
Vide i stručniji od mene da ima nekog uticaja kad nema sjaja i ljutnje u toku meča.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Najbolji teniser sveta eliminisan je u četvrtfinalu Monte Karla od Danila Medvedeva, i još jednom je pokazao da se ne nalazi u najboljoj formi.
Новак је у очајној форми, очајној. Ни он а ни његов брат Марко изгледа не схватају да Марко има веома лош утицај на Новаков приступ игри. Да ли то Марка чини срећним, питање је за њега али је очигледан тај негативни утицај. Зашто то ради само он зна.

fantom

pre 5 godina

Da, kad Nole izgubi meč bez nekog suštinskog značaja onda je to katastrofa, loša igra, spoljni faktori koji utiču itd. A zato kad Rafa izgubi onda je to zbog povrede, Federer verovatno nije poneo džemper protiv Tima na Indijan Velsu itd.

Budite i vi ovako iskreni

pre 5 godina

U pravu je, naučio je da mržnja pokreće život takvih likova, kao što je on.
Sto posto mu deda nije radio u nekom nacističkom logoru u Poljskoj, no ga je ljubav prema ljudima odvela u hladnu Kanadu.

Горан

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god.RG ce biti trenutak istine.
(guru, 19. april 2019 17:49)

АТП листа не функционише онако како ти мислиш да функционише. Какво остављање за следећу годину?

Petar Golemi

pre 5 godina

Novak očito ima previše obaveza.....Hoće da pomogne bratu ok ali nema pepeta gmaza u timu...Hoce da napravi pravedniji podelu para na tour u...Logično da mora da se popusti Fedji Bikcetu iz Majorke i drugima....Nisam merodavan da sudim o prioritetima ali preveliki je Novakov teniski talenat da bi se trošio na opskurne likove koji ga smatraju.......Dakle Nole reket u ruke pa na trening pa.prikazi još Igre koju voliš.....

Aaaaaaaaaaaa

pre 5 godina

Volim Novaka, ostace u najboljih 3 ikada! Brate mucno je gledati ovo njegovo pronalazenje sebe, odrastao si kao borac, sportista, disciplina, spartanac, agresivnost/agilnost/intelekt/rizik te je doveo do trona da vladas skoro deceniju tenisom. Ok je, svako ima momente, ali zena malo zastranjuje sa jogom, verovatno i sa ljubomorom jer bode oci kako se mesa ona po malo u zivot i tenis pa njegove izjave ljubavi javne (sto je lepo, zaista) onda brat depresivni koji moze da zivi bolje od SVIH ljudi sto ih znam, pa Novak je sada sa sponzorstvima tezak skoro 1/4 MILIJARDE Evra. On je ratnik, atleta, ne znam zasto ubija tu svoju stranu da bi izbalansirao brata/zenu i gmaza koji mu je zgazio karijeru u momentu vrhunca. Cemu sada ti ciklusi 10x. Uspeh te ispunjava, pehar, znoj, borba, uporno ubija musku stranu borbenu sa slabim bratom, zenom i gmazom, taj inicajlni zar koji je imao. Nemojte molim vas Srbi da se varate da su samo GS bitni, pa ovo je tuga da 3 vezna mastersa ispada kao da mu fali 2 litre krvi. Mislim da je malo sa tim njegovim udovoljavanjem publici (biti klovn posteno) i slicno postao mekan. Bojim se ako ponovi na RG ovo ima da Vajdi vidi ledja. Ne ocekujem samo pobede ali jednostavno hoce da bude ono sto nije i tako se ponasa, mislim da pati i cak mi je zao njega. Daj BOZE da ga trgne ovo i da podivlja na RG-u i digne opet pehar. Opet sport je to a ne matematika, ima jos 5godina pa lagano, sve razumem ali ne razumem zasto srlja u propast i radi ono sto mu ne prija.

lobotom

pre 5 godina

Tomas Muster je rekao:"Ne postoji ljubav i prijateljstvo u tenisu, samo surovi dueli, protiv bilo koga. Onaj s druge strane mreže hoće moje bodove, moj novac, moju slavu. Respekt je maksimum što se može od mene očekivati".
U pravu je.

Red

pre 5 godina

HronološkiPreporučeniNepreporučeni
Nisam ni citao tekst... Toliko puta obradjena tema... Sve ce se znati nakon RG. Decko (Nole) je prvi, zaradio je dodatne poene cak i u MK, moze da kalkulise. A ako uzme RG, jasno je sta ga najvise motivise i koji mu je cilj.
(pfff, 19. april 2019 16:51) #

Tako je,slazem se.Guru gore dole,posle RG pljujte Noleta koliko hocete,ako uzme RG,znaju se prioriteti.

pfff

pre 5 godina

@pfffPa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...
(sasha, 19. april 2019 17:25)
Npr. zbog sponzora...

Jug...Srbije

pre 5 godina

Nisam siguran da je normalno očekivati da uvek i sve osvaja. Podbacio jeste u USA..a ovde, prvi turnir na šljaci, više mu i ne treba. Cilj je GS a ne svaki masters redom, i on je već 31 godinu, langsam..

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Užasan je kad mu ne ide. Očigledno postoji neki pritisak i muka sa strane, da li porodična ili koja već ali vidljivo je da se bori na svim frontovima. Dokazao je za 6 meseci da je iskonska šampiončina, jer niko nikada nije sa 23. mesta i sivila u turbo pogonu samleo sve žive do 3 slema u nizu. On se predati neće, finalni cilj je i sam predočio samo je pitanje koliko će padova biti do tada. Suviše lako oscilira i dozvolja da ga svaka šuša analizira i razvlači kao lešinu. Rusedski kao i uvek, pogađa. Samo pogled tigra, pesnice i krici razjarene zveri. I onako će pričati da je divljak. Taj žig mu 50 PR-ova i savetnika skinuti neće. Težina najlepše trobojke.

marko_sthlm

pre 5 godina

Znate šta?

Meni je već postalo sasvim svejedno.
Niko nema toliko živaca da se malo malo nervira zbog Đokovića.

Njegov tenis, njegovi poeni, njegove pare.

Meni ni iz džepa ni u džep a on kako hoće...

Amor&Paz svima ...

markan

pre 5 godina

Bravo!! Konačno prava konstatacija, kakav bre ljubav i mir kad je čovek rođena zverka i mislim da je Pepe Imaz uljez koji je sve razmontirao

cik

pre 5 godina

Meni je prosto fascinantno da ga publika ne izvizdi kad pocne da deli srca. Verujte mi da to itekako zasluzuje To deljenje srca je najvece licemerje koje mozete zamisliti u sportu. Svaki intervju mu je ulickan i politicki korektan - vrlo ruzno cak bih rekao i odvratno.

Sale

pre 5 godina

da bi oborio federerov rekord po broju nedelja, ove turnire ostavlja za sledecu god...
(guru, 19. april 2019 17:49)

Veću nebulozu odavno nisam pročitao.

Sloba

pre 5 godina

On ovaj turnir igra zbog rane eliminacije na proslom. I ne mora a i ne moze izgleda da stalno bude u piku. Bolje je sto je igrao i osvojio bodove nego da ga je propustio. I meni ke zao kad izgubi ali motivacija je izgleda nedovoljna. Da ne gresi potrebna mu je forma a to se postize treningom. Imaju valjda plan rada...Sve u svemu, nije strasno ako dodje do zavrsnice turnira. Ako je vec morao da izgubi trebalo je u sledecem kolu ;-).

vrg

pre 5 godina

"Ako ste prvi teniser sveta nećete reći da ste srećni što je vaš protivnik pobedio", rekla je Hantuhova.

E pa, Hantuhova, desilo se bas TO sto si rekla de nece. :)

Novaka ocigledno mrzi da se vise mnogo cima osim na GS, sto je OK. Vise energije za jedino bitno sto je preostalo i sto samo po sebi moze da ga zadrzi na prvom mestu.

the truth is?

pre 5 godina

Rusedski isto priča pre svakog turnira. Isto priča posle svakog turnira. Molim vas, nemojte više objavljivati izjave Rusedskog.

Fljorent Jashari

pre 5 godina

...puca po šavovima, rapidno ali i bez velikog razloga, gre'ota. Skuplja oko sebe belosvetske prosvete kalibra Pepe Imaza i šlepuje sa sobom ona dva promašena tenisera od braće. A trenira 30% u odnosu na svoje rivale... Jednostavno sa takvom računicom ide na dno, a ne na vrh. Do sada bi imao 18GS da je samo malo mućnuo glavom. Sa 18GS i 32god je realno napadati rekorde RF, a ovako ce sve to biti puno komplikovanije...

Alek

pre 5 godina

Kad šalje srca, Novak ne želi da širi ljubav i mir nego publici poručuje da joj daje svoje srce i zauzvrat očekuje isto, ali ne dobija srce nazad, ne ide to tako. Mora da bude SVOJ, da ne moli publiku za podršku, pa će početi svi da ga respektuju.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Pa naravno u pravu je Greg definitivno. Gospodin koji se zove Novak Đoković je TENISER i u sklkadu sa tim bu UVEK trebao da se ponaša! On nije taj koji treba bilo kome da drži predavanja o "ljubavi i miru u svetu" niti da promoviše to, jer to NIJE njegov posao na osnovu kojeg je i postao poznat! Njegov posao je DA DRŽI REKET U RUKAMA I RADI ONO ŠTO NAJBOLJE UME, da se bavi poslom koji mu je doneo i slavu i novac i privilegije i ime i prezime naravno! Dokle god je onaj vrač u njegovoj blizini, što duhovnoj, a videli smo danas opet i fizičkoj, dotle NEMA rezultata i nema maštanja o "goat-u", definitivno! Ona vatra u Noletovim očima o kojoj s pravom priča Rusedski je Noletu i donosila sve te velike uspehe, onaj žar i sportski duh, dok deljenje srca i vračanje sa ovim guruom definitivno vodi u stranputicu, pravi od njega ono što on NIJE! Sputava ga! Ali njegova stvar.

Dejan

pre 5 godina

Hvala Novaku za sve sto je ucinio za Srbiju i sve one koji vole tenis! Vidljivo je da nema snage, motiva i koncentracije. Zabrinjavajuce je njegovo ponasanje na terenu....psovanje, cerekanje, bacanje reketa, kojekakva savijanja itd. Izjava njegove supruge da se bije nadmoci je katastrofalna! Citao sam izjavu sportskog psihijatra da je Novak u sportskoj depresiji!? Bez obzira, hvala ti Novace za sve!

Змај

pre 5 godina

Браво ти га брате ово си погодио по сред мете! Оно кад крене да баца неку љубав на публику после победе ја бежим од екрана да ме не за'вати случајно. Није то никаква љубав него секташење.

anica

pre 5 godina

Ljubav, mir su pokretac u svemu ali na normalan nacin, bez ikakve prisile, kad zivis punim plucima jer si iskren prvenstveno prema sebi pa ostalima...sve sto je Nole radio na Australija openu je bilo pozitivno...ne zelim da ponovo pocne sa glupostima, verujem i dalje da je ovo prolazno...i da se sprema za RG.

Nicky boy

pre 5 godina

Novak želi da ga svi vole. Zato se "šlihta" publici svuda, deli srca, mir, ljubav i te fore. Bespotrebno. Neka dubi na glavi, na Zapadu ga neće voleti i to ne treba da ga nervira ili rastužuje, nego dodatno da motiviše. Malo je ponekad smešno i deluje cirkuzantski, kad deli srca.

the truth is?

pre 5 godina

Nego, treba se zamisliti oko jedne stvari. O ovome objaljujete po 6,7 članaka na dan. Svaku sitnicu o njegovim aktivnostima na terenu i van terena. Svaki put kada ga neko spomene, makar to bilo u samo u jednoj rečenici (onako usput), vi odmah objavljujete. Dok sa druge strane Lajović može da bude srećan ako mu spomenete ime jednom u nedelju dana. Da, Lajovića koji je izbacio Tima i danas se plasirao u polufinale. Pravda za Lajovića!

Branislav

pre 5 godina

Znači ovako.Novak ne voli da izgubi ni u klikerima,a kamoli u tenisu.Konstatacije da tempira formu tako što gubi zarad nekih viših ciljeva (čitaj jačih turnira)je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo.Tri poslednja turnira gubi od igrača koji su daleko od prvih deset,to ne priliči igraču kakav je on.U ovoj meri se to nije dešavalo ni Nadalu ni Federeru,Novak je imao ove padove više puta u karijeri.Opsednust zdravim načinom života kako on taj život shvata u direktnoj je suprotnosti sa mentalitetom šampiona,koji takodje (da ne bude zabune)vode računa kako žive,šta jedu,koliko spavaju,i sl.Širenje ljubavi sa publikom posle meča,sa kojom u toku meča vrlo često "razgovara" na sasvim drugi način,nervozna komunikacija sa skupljačima lopti i sudijama su u direktnoj suprotnosti.Prenemaganja ,uzdisanja,navodna borba sa gravitacijom kad udari lošu loptu takodje doprinosi tome da nije omiljen kao Nadal i Federer koji se nikad tako ne ponašaju.Tačno je da ima pravo da vodi život kakav hoće,ali i mi imamo pravo,kao njegovi navijači da komentarišemo njegove postupke a da pri tome i možda nismo uspešni kao on.Novakov Rolan Garos posle koga se sunovratio,je ovogodišnji OA.Plašim se da se neće ovog puta lako vratiti,pogotovu što i drugi igraju sve bolji tenis.A on je grešku ponovio.Ne bi me čudilo da Vajda ode sad

dado

pre 5 godina

nakon australije je bilo, da ce stici nadala, federera, sve ih potamaniti, kao da je to tako lako.
nakon australije, evo treci masters u nizu, a nole ne moze do 1/2 i jaceg protivnika. on nije ispadao od nekih jakih imena.
ali eto.
i sad je eto sve podredjeno rg... dao bog da je tako i da ce tamo kompletirati novi poker grand slamova, ali nisam nikako takvog misljenja.
dobro, ima jos madrid, pa rim vjerovatno, tamo ce skupljati iskustvo, ali ne djeluje mi jako i strastveno.
nadam se da grijesim.

John

pre 5 godina

Covek se vise ne trosi po ovim turnirima, cuva snagu za GS. Nije njemu vise 20 godina.
(L, 19. april 2019 20:49)

Da čuva snagu i štedi se za GS ne bi se onda drao i lomio rekete što gubi...
Ovde definitivno nisu čista posla. Ne znam šta tačno, ali on definitivno ima neki problem u glavi. Previše okolina utiče na njega.
Njemu definitivno treba psiholog. Ali pravi, sportski psiholog, sa pravom diplomom, koji će da mu pomogne da reši problem. Pod uslovom da on to, naravno, hoće.

47304

pre 5 godina

Počmeš sa 5g.i Spartanski živiš i radiš , slušaš stručnjake i porodicu da bi uspio zatim dođeš u godine kada trbaš i sam odlučivati o svom životu odrediti nove ciljeve ili potvrditi stare . Neznam ali vjerujem da nije lako , dok sve ide kao po loju lako je biti mudar i pameta. Kada dođe pad jedna greška povuče drugi jer rezon nije više pravi . Kako god bilo Nole 4ever , držim pačeve . . .
P.S. Sa kakvom lakoćom sudimo onima koji urade nešto od svog života , valjda se lječimo od naših frustracija .

SUPER HIK

pre 5 godina

Čim se pojavio onaj čudak u njegovoj blizini Nole nam je tropa. Njega i Jelu drži malo podalje sa svijim idejama ljubavi i blagostanja i bićeš šampion još 10godina.Ili se brate penzioniši i širi ljubav po ceo dan. Izaberi jedno. Od mene podrška pa šta god da odlučiš. Iskreno voleo bih da budeš šampion ali tvoj život tvoja odluka

NS oldtajmer

pre 5 godina

"......treba voleti drvece i pcelice, i igrati sa ljubavlju i mirom u dusi" rece Pepe le Pew, pardon, Imas..... i Novak izgubio. u potpisu: veoma razocarani Novakov navijac

prognozer

pre 5 godina

Volim kad Rusedski prognozira da će Novak osvojiti trofej ,jer kad god to on izjavi ,Novak gubi u ranoj fazi turnira.Ovo je treći zaredom turnir na kojem je on prognozirao da će Novak lako stići do trofeja ,a znamo kako je bilo.

Viktor

pre 5 godina

Pravi Djokovic je ranije kada ne igra dobro pobedjivao u 100% slucajeva, sada kada u prva 2 gema odigra lose gubi mec 100%, sta je problem ne znam, nadam se da ce nakad reci pravu istinu

Jovan

pre 5 godina

Ajde batalite vise ove sablonske izjave Rusedskog koje znamo napamet. Novak ima porodicnih problema koje ga sputavaju da se 100% posveti sebi i njegovom tenisu i to je glavni problem. Decko sa 75kg i 188cm nema sta da trazi na sljaci protiv top igraca. Rekao sam to jos u Februaru posle Australije i govorim i sada. Da mu je titula na RG bila istinski cilj, sada bi imao barem 80kg a brata bi poslao odavno na neko letovanje da odmara malo zajedno sa deckom iz boksa. Nema od Novaka nista ponovo sve dok su mu pijavice na ledjima. Nije u njemu problem nikada ni bio, a ni u Imazu, vec u nekim drugim ljudima njemu mnogo blizim.

Početak, trajanje i kraj

pre 5 godina

Stižu ga godine, kako niko da pomisli da Novak ima 32, da igra defanzivni tenis koji traži mnogo trčanja, šljaka je težak teren, noge upadu, igraju se dugi poeni... Nadal je bio atleta, trkač na duge staze, na šljaci ima 11 GS, na betonu četiri i na travi dva "grand slema". Srazmerno nesrazmerna nesrazmera.

bigserb

pre 5 godina

Nole zvani patetika, mucno mi je da ga gledam, pravi toliko amaterskih gresaka da je to strasno! Iako je uzeo 3 poslednja GS, to je vise bio splet srecnih okolnosti, nego neke njegove fenomenalne igre!
Posle Melburna se vratio na staro, igra na silu, bez volje, nema zelje za pobedom, a igra mu je ocajna! U udarcima nema snage, greske su mu smesne, a igra mu je samo puko prebacivanje preko mreze! Takvom igrom se ne moze osvojiti ni celendzer, a ne masters ili GS!

Ron

pre 5 godina

Ali najgore od svega kad posle jednog poena dal kod 5:1, on ne zeli ni da krene na lopticu. Ako ce tako igrati slobodno neka ne ocekuje podrsku racionalnih navijaca, jer ako on nema zelju da igra ne vidim kako bi neko imao da ga tako nemotivisanog gleda. Drugi set je zapeo samo da ne izgleda kao da ga je Medvedev pocistio, a izvan toga tuga, 50 gresaka je previse i za pet setova loseg tenisa.

John

pre 5 godina

Nadal, Federer, Sampras, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi...
Širion neko od njih ljubav, mir, toleranciju, razumevanje...? Jeo neko od njih bobice? Grlio drveće? Žena mu izigravala lajf-kouča?

shamanNS

pre 5 godina

Lol, Hantuhova baš našla nešto da komentariše a definitivno je bila deo Imaz-ove "grupice" (čitaj: s*kte). Eto je skroz levo na ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=zAtgxaJmXL0&t=1h21m

per

pre 5 godina

Kada pobedi to je zbog izuzetne mentalne snage. Kada izgubi to je zato što je mentalno slab. Najbolje da igra na nerešeno (u hendikepu).

sasha

pre 5 godina

@pfff
Pa objasni nam zasto onda igra ostale turnire? Ne znam koji to sportista voli da gubi. Protiv Nadala nema promil sanse na RG, tako da moze da odmara do WB...