Petak, 15.03.2019.

01:23

Fudbal se vratio kući ili "nova invazija" Engleza

Izvor: Zoran Kecman

Fudbal se vratio kuæi ili "nova invazija" Engleza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

nepismeni

pre 5 godina

klu...svestan si da su Englezi izmislili fudbal pa da zbog toga se kaze da se fudbal "vratio" kuci,tj da su Engleski klubovi ponpvo uspesni u LS?

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

rogh

pre 5 godina

Xnodeh, 15. mart 2019 10:30

drago mi je sto ne smatras liverpul engleskim timom, s tobom bi se slozio dobar dio scousera i simpatizera lfc sirom svijeta, medju njima i ja.

iskreno briga me koja je liga jaca i ciji timovi su bolji, lakse mi pada da gledam ogavnog reala kako dominira evropom nego jos ogavnije siti, junajted i celsi ali je cinjenica da je 5predstavnika premier lige prosle godine igralo osminu, da su 2 preostala u cetvrtfinalu sastavili u zrebu a da su 3 spanca razdvojili. takodje je istina da je ovo drugi put da su 4 premierligasa u cetvrtfinalu a ne sjecam se da je nekad bilo toliko spanaca + celsi i arsenal u "evropi koja se ne broji", jedini koji je podbacio ove sezone je barnli ali ko je ocekivao od njih bilo sta

Beograd

pre 5 godina

Mislim da je sreca ovog puta pogledala Engleze MU uz dosta srece je lrosao PSZ a Liverpul je na jedvite jade uz dosta srece prosao i grupu. Mogao je Napoli vrlo lako da ode iz grupe. Posle decenije vladavine Spanaca ostala je Barsa i nju vidim kao favorita uz Juventus. Od Engleza Siti i mozda Liverpul. MU i Totenhem nemaju sanse za trofej LS.

ojha

pre 5 godina

Englezi pih.. Pa sve mogu zahvaliti strancima. Nema njihovog strucnjaka na vidiku, najbolji igraci su stranci.. nemaju ni sudije. Sto se tice spanaca.. otisao je Ronaldo, a jos par godina pa ce i Messi posustati i tu prestaje njihova dominacija.

doberman

pre 5 godina

@Greatness
Koliko Spanci imaju titula prvaka Evrope? LE? Pre 5 godina spanski gradski derbi u finalu LS pa onda opet pre 3 godine, a NIJEDAN Englez ni u 1/4 finalu. Hocemo o reprezentacijama?

Rade

pre 5 godina

Voleo bi u finalu recimo Ajax-Porto ili neka kombinacija Juve - Man UTD, ili Juve-Liverpool, Liverpool-Porto, tak da se malo razbije monotomija Barce. A City nikada nisam gotivio, mada po igri su najjaći trenutno.

komentator

pre 5 godina

Treba dodati i još dva engleska kluba u završnici LE (Arsenal i Čelzi)! Španci totalno podbacili (Real, Atletiko i Sevilja) ali su im ostala 3 kluba u završnici (Barsa, Valensija, Viljareal), Talijani su klasika (samo Juve i Napoli imaju kvalitet za Evropu), Francuzi i Nemci (osim Ajntrahta) su totalno razočarenje, portugalski klubovi solidno!

Stara kuka

pre 5 godina

Pa dobro, mora doci nekad takva sezona. Spanci su godinama dominirali. Barsa i Real su institucije (mada se meni licno Real ogadio zbog sudija poslednjih 10 tak godina) i svaki igrac kad ta dva kluba pozovu nemaju dilemu. Atletiko je napravio sjajne rezultate, sa mnaje novca nego sto imaju Englezi, ali ih zadnje 2,3 godine Simeone ukovapa jer sa takmim timom kakav danas ima ne moze igrati defanzivno toliko. Sevilja sjajna u LE, sa prosecnim budzetom a jednog Viljareala promasen penal delio od finala LS. Valensija se polako vraca na staze uspahe i boljih rezultata.
Reprezentacije NISU za poredjenje-NEBO i zemlja.

Back in Black

pre 5 godina

Ma mogu timovi iz Primere jos 100 godina da osvajaju sto se mene licno tice Premijer liga je zakon.Ubedljivo najgledanija liga na svetu i sada kada polako Mancester i Arsenal stanu na noge bice haos,to je liga u kojoj ce za par godina pet timova da se bore za titulu do samog kraja,bukvalno svake godine i tada tek nece moci niko da im prismrdi.Premijer liga donosi veci novac od Lige sampiona i gledanija je od iste.Na TV prava bukvalno se vrte milijarde,imaju utakmicu iz druge lige koja je najskuplja na svetu,koja klubu koji udje u PL donosi bogatsvo,svaki opstanak u PL donosi ogromnu zaradu.Klubovi kao sto su Everton,West Hem,Lester,Volvsi kupuju igrace od 20,30 miliona ono ladnjaka tako da samo sednes i uzivas.Ko ne voli neka gleda druge lige sto se mene tice PL pa par prazna mesta,aj zdravo i prijatno.

Келт

pre 5 godina

Ман. Унт - Шо, Џоунс, Јанг, МекТоминеј (Шкот), Лингард, Рашфорд.
Ман. Сити - Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг.
Тотх - Бен Дејвис (Велшанин), Трипије, Роуз, Деле Али, Вингс, Кејн.
Лпул - Робертсон (Шкот), Арнолд, Гомез, Милнер, Хендерсон, Окс, Лалана, Стариџ.
Није баш да нема домађих играча

vlada

pre 5 godina

Englezi se vracaju sigurno. Dosta ljudi osporava njihove domace igrace, a oni sa najmladjim timom na SP stigli do polufinala i tu ispali nesrecno od Hrvatske. 4 kluba sada imaju u 1/4 finalu LS i jos 2 u 1/4 finalu LE. Sa druge strane se Spanci dizu u nebesa, gde im je reprezentacija dosta losa poslednjih nekoliko godina i gde im u timovima glavnu rec vode stranci (Griezmann, Messi, Modric). U reprezentaciji ne igra strani novac, tako da je to glupost.

4k4.Dex

pre 5 godina

Invazija arapa i amerikanaca? A od engleza po jedan u svakoj ekipi otprilike.
Liverpul i Siti su OK, MAncester i Totenhem su presmesni. Imli su srece da su velike ekipe ove godine u krizi skoro svi.

loki

pre 5 godina

@dodo


Od 18 fudbalera koje je Barsa imala na raspolaganju u sredu protiv Liona, samo 5 su Spanci. Kako su oni onda spanski klub, to tvojom logikom.

rogh

pre 5 godina

dodo, 15. mart 2019 09:17

zato hvala Bogu bogata spanska ekonomija moze da ulaze u real i barsu do mile volje...narodu 'leba i igara

Xnodeh

pre 5 godina

Nema dileme da je PL najujednacenija liga od svih liga!Medjutim,ako gledamo trofeje,Spanija je bez konkurencije u poslednjih 10 i vise godina!Pogledajte samo,Real uzeo 4 LS,Barsa takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala,Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!A da ne pricam o drugim klubovima koji su dolazili do polufinala LS ili LE.Engleska u poslednjih 10 godina,jedna jedina titula u LS,i to ona Celzija iz 2012.godine,kao i Celzijeva LE 2013..Od tada nijedno makar finale LS!Jasno je,PL je zahtevnija i Englezi se vise trose u domacem prvenstvu nego Spanci,to je jasno.Medjutim nije Primera bas toliko slabija od PL,pa da spanski timovi Evropu docekuju svezi i odmorni.Naprotiv.Jos dugo ce Spanija ostati na vrhu,mnogo mnogo finala i titula treba Englezima da bi to stigli posle ovih godina spanske dominacije.Nemacka ja propala.Bajernizacija Bundeslige je dovela do totalnog sloma!Nijednog vise ozbiljnog kluba nema,Dortmund nekako jos pokusava da se odrzi,ali sve ostalo prosek ili ispod proseka na evropskom nivou.Italija je potonucem Intera i Milana,takodje ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Sta god pricali,Spanija ostaje lider evrokupova,i tesko da ce to neko prestici.PL ostaje najgledanija,najzanimljivija,najteza liga,ali Spanija ostaje lider u Evropi po rezultatima i tu nema spora,Nemacka kako je krenula doci ce na nivo Francuske,a Italija bez Intera i Milana ne moze bolje

firke

pre 5 godina

"Pa i primetne sudijske nepravde, poput nezasluženog isključenja Nanija iz Mančester junajteda na meču sa Realom, u poslednjem evro meču Aleksa Fergusona."

Bravo za ovo, što su skoro svi zaboravili. Još od tad ne podnosim čakira.
Zaboravili ste jedino još brutalnu krađu nad čelzijem 2009., inače bi gledali isto finale kao 2008.

Greatness

pre 5 godina

Инвазија Енглеза??? Па ту чак ни паре нису њихове, а о играчим да не говоримо!!!
(dodo, 15. mart 2019 09:17)

Jel ti krivo što su Španci pukli ko flaša? Da ona Valensija ne dade gol u posljednjoj sekundi, imali bi samo 2 predstavnika. A to je daleko od te strašne La lige. Englezi su ubjedljivo najbolji, i grijeh je da samo četvoro idu u LŠ. Za njih bi moralo biti izdvojeno i 5. mjesto, jer oni to zaslužuju. Uspjeh je utoliko veći kada se zna da FA ne interujese Evropa, i oni furaju po svome raspored. U Holandiji sve se čisti Ajaksu, nisu igrali prošli vikend zbog revanša sa Realom. Sve lige, osim Engleske, se trude da pomjere termine mečeva što ranije svojim timovima u Evropi. Na Ostrvu, to nije slučaj. I više puta se govorilo o tome. Vrijeme je za englesku dominaciju!

slavko

pre 5 godina

Evo preciznih podataka pa da vidimo:
(na terenu+klupa)

Real - 9 Spanaca
Barsa - 6 Spanaca
Atletiko - 10 Spanaca

Siti - 6 Engleza
Liverpul -7 Engleza
Junajted - 5 Engleza
Tot - 6 Engleza

Dakle, Barsa pravi uspeh na domacim igracima u istoj meri kao engleski timovi. Ne zaboravite da Messi, Suarez i Neymar nisu Spanci, a oni su doneli Barsi trofeje prethodnih godina, ne Buskec i Sergi Roberto.

Dejan

pre 5 godina

Novci su mahom Kineski, Ruski, Arapski ili Jevrejski, a od Engleskih fudbalera iz sva cetri tima zajedno se ne moze sastaviti ni jedna cela ekipa od 11 igraca ...
Moglibi da kazemo pre da je hype oko Britanske (Nemačke) dinastije zaslužan za ovo jer kako kazu:sve je prolazno osim Kraljice i Engleskog prestola

AgentPromena

pre 5 godina

Internetom kruži slika da je žreb namešten. Ovo su parovi:
Liverpul v Ajaks
Juve v Porto
MU v Totenhem
Barsa v MC

Videćemo još malo.

Negativni

pre 5 godina

Desi se s vremena na vreme, neka sezona gde odmah ispadnu veliki klubovi. Bajern i Real menjaju timove i doveli su trenere koji nisu dorasli takvim zadacima. PSŽ ubedljivo grabi ka savršenom luzerskom mentalitetu, Junajtedu ni dan danas nije jasno kako su prošli dalje. Siti ima šanse za polufinale ako izbegne Juventus i Barselonu. Klop takodje. Voleo bih da neki drugi tim osvoji LŠ, van Španije, ali bojim se da ovakvoj Barsi teško da možeš na megdan sa odbranom Lengle, Otamendi, Kompani ili sredinom terena Henderson, Milner, Vajnaldum, Fabinjo...Sa Totenhemom se nikada ne zna, imaju kapacitet da izbace recimo Juventus, ali imaju kapacitet i da ispadnu od Porta...Barselona bi trebalo da se prošeta do trofeja (mada je to lako reći) s obzirom na tim koji ima.

Xnodeh

pre 5 godina

PL je nesumnjivo najjaca i najujednacenija liga od svih liga.Iako su i tu Arapi sa Sitijem polako poceli da prave razliku od ostalih,ali to opet nije ni blizu slucaj kao sa Bajernom u Nemackoj,Juventusom u Italiji ili PSZ-om u Francuskoj.Medjutim,mozemo mi da pricamo sta hocemo,Spanija je iz ovih ili onih razloga najdominantnija liga Evrope poslednjih 10 i vise godina,ako gledamo trofeje.Real uzeo 4 LS,Barselona takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala!Pritom Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!Da ne pricam o drugim spanskim klubovima koji su u tom periodu dolazili do polufinala i LS i LE!Englezi u poslednjih 10 godina,samo jednu jedinu titulu LS!Celzi iz 2012.godine!Dakle brojke ne lazu.PL jeste teza od Primere i Englezi se vise trose u domacem takmicenju nego Spanci,sto je jedan od glavnih uzroka pada u evropskim takmicenjima,ali nije spanska liga bas toliko losija od PL da njihovi klubovi izlaze u Evropi svezi i odmorni.Daleko od toga.Tako da Engleska po tom parametru ostaje i dalje iza Spanije,i tako ce biti jos dugo.S druge strane Nemacka je pala,Bajernizacija Bundesliga se opasno obila o glavu,dosli su na nivo Francuske,a to je jedan top klub i 19 prosecnih za evropske uslove,uz Dortmund koji pokusava da se nekako odrzi ali mu sve teze ide.Italija je sa potonucem Intera i Milana,ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Dakle poredak je i pored ovakvih rezultata ove sezone jasan,Spanija pa tek onda Engleska,pa prazno

Saša

pre 5 godina

@dodo igrači nisu njihovi ? Pa bukvalno cela reprezentacija im je podeljenja na ova 4 kluba ! Kane, sterling, alli , Lingard, rashford, Henderson, dier, shaw, smalling, stones, Walker, trippier, Rose ... jedino je razlika sto oni znaju kako da naprave dobru kombinaciju domaćih i stranih igrača

stoler

pre 5 godina

Jednom u deset godina se dogodi ovako nesto i odmah o laznoj kolevci fudbala Engleskoj. A sve arapski projekti i pare. Vec naredne godine ce eventualno samo jedna engleska ekipa proci u 8 kao sto i treba da bude i stvari ce opet biti na svom mestu.

StormBGD

pre 5 godina

Nisu Spanci problem. Problem su Real i Barsa, eventualno Sevilja zbog uspeha u LE proteklu deceniju. Real i Barsa prvi biraju igrace, a onda Englezi. Pogotovo Latinosi vise vole toplu Spaniju, gde nemaju jezicku barijeru od maglovite i hladne Engleske. Premier je zabavnija liga od Primere neuporedivo, ali proteklu deceniju su Spanci vladali. Videcemo sta ce biti u buducnosti...

očigledno

pre 5 godina

Ako se ne varam, jedne sezone je od 8 klubova u polufinalu LS i LE, 5 ili 6 bilo spanskih. Nije ovo i dalje invazija, ali moze biti.
Svi ce se nadati Portu, a niko nece biti razocaran ni Ajaksom (uprkos svemu), a ni Totenhem ne bi ostalima bio preveliko razocaranje, pa cak ni Junajted, koji me ne bi cudilo da nadje novog trenera.
Sve u svemu, realnu sansu za osvajanje imaju samo Siti i Liverpul od engleskih klubova, a tu su jos Barsa i Juve od ostalih...

marko

pre 5 godina

Ulazu veliki novac i prosto je ovo moralo doci kad tad. Ulazu u mlade igrace, nije dovoljno kupiti dva igraca od po 200 miliona i ocekivati da ces sve osvojiti.

Malkom

pre 5 godina

Šta im vredi sve to kada niko od njih neće osvojiti LŠ! Junajted je došao na sreću, Totenhem je imao lakog protivnika, a Liverpul je zaboravio kako se osvajaju trofeji. Preostaje samo Siti koji zaista ima lepe šanse da osvoji Ušatog, ali ipak mislim da su Barsa i Juventus u ovom momentu mnogo jači i veći favoriti. Svakako, uživaćemo u nasravku!

Келт

pre 5 godina

@додо, ајде...
Лук Шо, Фил Џоунс, Ешли Јанг, МекТоминеј, Лингард, Рашфорд.
Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг .
Робертсон, Арнолд, Милнер, Хендерсон, Лалана.
Дени Роус, Дејвис, Трипије, Деле Али, Кејн.

klu

pre 5 godina

U što me nervira ono "football is coming home". Prepotentni englezi mogli bi da smanje malo dozivljaj. Koliko engleza zapravo igra u svim tim klubovima? Je l bi imali za jedan tim ako se svi skupe?

Bolontiku

pre 5 godina

Liverpul je u tih 10 godina prošao put u kom je bio pred gašenjem zbog dugova, tri vlasnika je promenio i postao klub koji može godišnje da potroši 150+ miliona eura na igrače.

Келт

pre 5 godina

Ман. Унт - Шо, Џоунс, Јанг, МекТоминеј (Шкот), Лингард, Рашфорд.
Ман. Сити - Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг.
Тотх - Бен Дејвис (Велшанин), Трипије, Роуз, Деле Али, Вингс, Кејн.
Лпул - Робертсон (Шкот), Арнолд, Гомез, Милнер, Хендерсон, Окс, Лалана, Стариџ.
Није баш да нема домађих играча

komentator

pre 5 godina

Treba dodati i još dva engleska kluba u završnici LE (Arsenal i Čelzi)! Španci totalno podbacili (Real, Atletiko i Sevilja) ali su im ostala 3 kluba u završnici (Barsa, Valensija, Viljareal), Talijani su klasika (samo Juve i Napoli imaju kvalitet za Evropu), Francuzi i Nemci (osim Ajntrahta) su totalno razočarenje, portugalski klubovi solidno!

Beograd

pre 5 godina

Mislim da je sreca ovog puta pogledala Engleze MU uz dosta srece je lrosao PSZ a Liverpul je na jedvite jade uz dosta srece prosao i grupu. Mogao je Napoli vrlo lako da ode iz grupe. Posle decenije vladavine Spanaca ostala je Barsa i nju vidim kao favorita uz Juventus. Od Engleza Siti i mozda Liverpul. MU i Totenhem nemaju sanse za trofej LS.

klu

pre 5 godina

U što me nervira ono "football is coming home". Prepotentni englezi mogli bi da smanje malo dozivljaj. Koliko engleza zapravo igra u svim tim klubovima? Je l bi imali za jedan tim ako se svi skupe?

Back in Black

pre 5 godina

Ma mogu timovi iz Primere jos 100 godina da osvajaju sto se mene licno tice Premijer liga je zakon.Ubedljivo najgledanija liga na svetu i sada kada polako Mancester i Arsenal stanu na noge bice haos,to je liga u kojoj ce za par godina pet timova da se bore za titulu do samog kraja,bukvalno svake godine i tada tek nece moci niko da im prismrdi.Premijer liga donosi veci novac od Lige sampiona i gledanija je od iste.Na TV prava bukvalno se vrte milijarde,imaju utakmicu iz druge lige koja je najskuplja na svetu,koja klubu koji udje u PL donosi bogatsvo,svaki opstanak u PL donosi ogromnu zaradu.Klubovi kao sto su Everton,West Hem,Lester,Volvsi kupuju igrace od 20,30 miliona ono ladnjaka tako da samo sednes i uzivas.Ko ne voli neka gleda druge lige sto se mene tice PL pa par prazna mesta,aj zdravo i prijatno.

Stara kuka

pre 5 godina

Pa dobro, mora doci nekad takva sezona. Spanci su godinama dominirali. Barsa i Real su institucije (mada se meni licno Real ogadio zbog sudija poslednjih 10 tak godina) i svaki igrac kad ta dva kluba pozovu nemaju dilemu. Atletiko je napravio sjajne rezultate, sa mnaje novca nego sto imaju Englezi, ali ih zadnje 2,3 godine Simeone ukovapa jer sa takmim timom kakav danas ima ne moze igrati defanzivno toliko. Sevilja sjajna u LE, sa prosecnim budzetom a jednog Viljareala promasen penal delio od finala LS. Valensija se polako vraca na staze uspahe i boljih rezultata.
Reprezentacije NISU za poredjenje-NEBO i zemlja.

Greatness

pre 5 godina

Инвазија Енглеза??? Па ту чак ни паре нису њихове, а о играчим да не говоримо!!!
(dodo, 15. mart 2019 09:17)

Jel ti krivo što su Španci pukli ko flaša? Da ona Valensija ne dade gol u posljednjoj sekundi, imali bi samo 2 predstavnika. A to je daleko od te strašne La lige. Englezi su ubjedljivo najbolji, i grijeh je da samo četvoro idu u LŠ. Za njih bi moralo biti izdvojeno i 5. mjesto, jer oni to zaslužuju. Uspjeh je utoliko veći kada se zna da FA ne interujese Evropa, i oni furaju po svome raspored. U Holandiji sve se čisti Ajaksu, nisu igrali prošli vikend zbog revanša sa Realom. Sve lige, osim Engleske, se trude da pomjere termine mečeva što ranije svojim timovima u Evropi. Na Ostrvu, to nije slučaj. I više puta se govorilo o tome. Vrijeme je za englesku dominaciju!

StormBGD

pre 5 godina

Nisu Spanci problem. Problem su Real i Barsa, eventualno Sevilja zbog uspeha u LE proteklu deceniju. Real i Barsa prvi biraju igrace, a onda Englezi. Pogotovo Latinosi vise vole toplu Spaniju, gde nemaju jezicku barijeru od maglovite i hladne Engleske. Premier je zabavnija liga od Primere neuporedivo, ali proteklu deceniju su Spanci vladali. Videcemo sta ce biti u buducnosti...

firke

pre 5 godina

"Pa i primetne sudijske nepravde, poput nezasluženog isključenja Nanija iz Mančester junajteda na meču sa Realom, u poslednjem evro meču Aleksa Fergusona."

Bravo za ovo, što su skoro svi zaboravili. Još od tad ne podnosim čakira.
Zaboravili ste jedino još brutalnu krađu nad čelzijem 2009., inače bi gledali isto finale kao 2008.

AgentPromena

pre 5 godina

Internetom kruži slika da je žreb namešten. Ovo su parovi:
Liverpul v Ajaks
Juve v Porto
MU v Totenhem
Barsa v MC

Videćemo još malo.

doberman

pre 5 godina

@Greatness
Koliko Spanci imaju titula prvaka Evrope? LE? Pre 5 godina spanski gradski derbi u finalu LS pa onda opet pre 3 godine, a NIJEDAN Englez ni u 1/4 finalu. Hocemo o reprezentacijama?

Xnodeh

pre 5 godina

Nema dileme da je PL najujednacenija liga od svih liga!Medjutim,ako gledamo trofeje,Spanija je bez konkurencije u poslednjih 10 i vise godina!Pogledajte samo,Real uzeo 4 LS,Barsa takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala,Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!A da ne pricam o drugim klubovima koji su dolazili do polufinala LS ili LE.Engleska u poslednjih 10 godina,jedna jedina titula u LS,i to ona Celzija iz 2012.godine,kao i Celzijeva LE 2013..Od tada nijedno makar finale LS!Jasno je,PL je zahtevnija i Englezi se vise trose u domacem prvenstvu nego Spanci,to je jasno.Medjutim nije Primera bas toliko slabija od PL,pa da spanski timovi Evropu docekuju svezi i odmorni.Naprotiv.Jos dugo ce Spanija ostati na vrhu,mnogo mnogo finala i titula treba Englezima da bi to stigli posle ovih godina spanske dominacije.Nemacka ja propala.Bajernizacija Bundeslige je dovela do totalnog sloma!Nijednog vise ozbiljnog kluba nema,Dortmund nekako jos pokusava da se odrzi,ali sve ostalo prosek ili ispod proseka na evropskom nivou.Italija je potonucem Intera i Milana,takodje ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Sta god pricali,Spanija ostaje lider evrokupova,i tesko da ce to neko prestici.PL ostaje najgledanija,najzanimljivija,najteza liga,ali Spanija ostaje lider u Evropi po rezultatima i tu nema spora,Nemacka kako je krenula doci ce na nivo Francuske,a Italija bez Intera i Milana ne moze bolje

Rade

pre 5 godina

Voleo bi u finalu recimo Ajax-Porto ili neka kombinacija Juve - Man UTD, ili Juve-Liverpool, Liverpool-Porto, tak da se malo razbije monotomija Barce. A City nikada nisam gotivio, mada po igri su najjaći trenutno.

stoler

pre 5 godina

Jednom u deset godina se dogodi ovako nesto i odmah o laznoj kolevci fudbala Engleskoj. A sve arapski projekti i pare. Vec naredne godine ce eventualno samo jedna engleska ekipa proci u 8 kao sto i treba da bude i stvari ce opet biti na svom mestu.

Xnodeh

pre 5 godina

PL je nesumnjivo najjaca i najujednacenija liga od svih liga.Iako su i tu Arapi sa Sitijem polako poceli da prave razliku od ostalih,ali to opet nije ni blizu slucaj kao sa Bajernom u Nemackoj,Juventusom u Italiji ili PSZ-om u Francuskoj.Medjutim,mozemo mi da pricamo sta hocemo,Spanija je iz ovih ili onih razloga najdominantnija liga Evrope poslednjih 10 i vise godina,ako gledamo trofeje.Real uzeo 4 LS,Barselona takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala!Pritom Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!Da ne pricam o drugim spanskim klubovima koji su u tom periodu dolazili do polufinala i LS i LE!Englezi u poslednjih 10 godina,samo jednu jedinu titulu LS!Celzi iz 2012.godine!Dakle brojke ne lazu.PL jeste teza od Primere i Englezi se vise trose u domacem takmicenju nego Spanci,sto je jedan od glavnih uzroka pada u evropskim takmicenjima,ali nije spanska liga bas toliko losija od PL da njihovi klubovi izlaze u Evropi svezi i odmorni.Daleko od toga.Tako da Engleska po tom parametru ostaje i dalje iza Spanije,i tako ce biti jos dugo.S druge strane Nemacka je pala,Bajernizacija Bundesliga se opasno obila o glavu,dosli su na nivo Francuske,a to je jedan top klub i 19 prosecnih za evropske uslove,uz Dortmund koji pokusava da se nekako odrzi ali mu sve teze ide.Italija je sa potonucem Intera i Milana,ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Dakle poredak je i pored ovakvih rezultata ove sezone jasan,Spanija pa tek onda Engleska,pa prazno

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

Malkom

pre 5 godina

Šta im vredi sve to kada niko od njih neće osvojiti LŠ! Junajted je došao na sreću, Totenhem je imao lakog protivnika, a Liverpul je zaboravio kako se osvajaju trofeji. Preostaje samo Siti koji zaista ima lepe šanse da osvoji Ušatog, ali ipak mislim da su Barsa i Juventus u ovom momentu mnogo jači i veći favoriti. Svakako, uživaćemo u nasravku!

4k4.Dex

pre 5 godina

Invazija arapa i amerikanaca? A od engleza po jedan u svakoj ekipi otprilike.
Liverpul i Siti su OK, MAncester i Totenhem su presmesni. Imli su srece da su velike ekipe ove godine u krizi skoro svi.

vlada

pre 5 godina

Englezi se vracaju sigurno. Dosta ljudi osporava njihove domace igrace, a oni sa najmladjim timom na SP stigli do polufinala i tu ispali nesrecno od Hrvatske. 4 kluba sada imaju u 1/4 finalu LS i jos 2 u 1/4 finalu LE. Sa druge strane se Spanci dizu u nebesa, gde im je reprezentacija dosta losa poslednjih nekoliko godina i gde im u timovima glavnu rec vode stranci (Griezmann, Messi, Modric). U reprezentaciji ne igra strani novac, tako da je to glupost.

očigledno

pre 5 godina

Ako se ne varam, jedne sezone je od 8 klubova u polufinalu LS i LE, 5 ili 6 bilo spanskih. Nije ovo i dalje invazija, ali moze biti.
Svi ce se nadati Portu, a niko nece biti razocaran ni Ajaksom (uprkos svemu), a ni Totenhem ne bi ostalima bio preveliko razocaranje, pa cak ni Junajted, koji me ne bi cudilo da nadje novog trenera.
Sve u svemu, realnu sansu za osvajanje imaju samo Siti i Liverpul od engleskih klubova, a tu su jos Barsa i Juve od ostalih...

loki

pre 5 godina

@dodo


Od 18 fudbalera koje je Barsa imala na raspolaganju u sredu protiv Liona, samo 5 su Spanci. Kako su oni onda spanski klub, to tvojom logikom.

rogh

pre 5 godina

dodo, 15. mart 2019 09:17

zato hvala Bogu bogata spanska ekonomija moze da ulaze u real i barsu do mile volje...narodu 'leba i igara

marko

pre 5 godina

Ulazu veliki novac i prosto je ovo moralo doci kad tad. Ulazu u mlade igrace, nije dovoljno kupiti dva igraca od po 200 miliona i ocekivati da ces sve osvojiti.

Negativni

pre 5 godina

Desi se s vremena na vreme, neka sezona gde odmah ispadnu veliki klubovi. Bajern i Real menjaju timove i doveli su trenere koji nisu dorasli takvim zadacima. PSŽ ubedljivo grabi ka savršenom luzerskom mentalitetu, Junajtedu ni dan danas nije jasno kako su prošli dalje. Siti ima šanse za polufinale ako izbegne Juventus i Barselonu. Klop takodje. Voleo bih da neki drugi tim osvoji LŠ, van Španije, ali bojim se da ovakvoj Barsi teško da možeš na megdan sa odbranom Lengle, Otamendi, Kompani ili sredinom terena Henderson, Milner, Vajnaldum, Fabinjo...Sa Totenhemom se nikada ne zna, imaju kapacitet da izbace recimo Juventus, ali imaju kapacitet i da ispadnu od Porta...Barselona bi trebalo da se prošeta do trofeja (mada je to lako reći) s obzirom na tim koji ima.

slavko

pre 5 godina

Evo preciznih podataka pa da vidimo:
(na terenu+klupa)

Real - 9 Spanaca
Barsa - 6 Spanaca
Atletiko - 10 Spanaca

Siti - 6 Engleza
Liverpul -7 Engleza
Junajted - 5 Engleza
Tot - 6 Engleza

Dakle, Barsa pravi uspeh na domacim igracima u istoj meri kao engleski timovi. Ne zaboravite da Messi, Suarez i Neymar nisu Spanci, a oni su doneli Barsi trofeje prethodnih godina, ne Buskec i Sergi Roberto.

Saša

pre 5 godina

@dodo igrači nisu njihovi ? Pa bukvalno cela reprezentacija im je podeljenja na ova 4 kluba ! Kane, sterling, alli , Lingard, rashford, Henderson, dier, shaw, smalling, stones, Walker, trippier, Rose ... jedino je razlika sto oni znaju kako da naprave dobru kombinaciju domaćih i stranih igrača

ojha

pre 5 godina

Englezi pih.. Pa sve mogu zahvaliti strancima. Nema njihovog strucnjaka na vidiku, najbolji igraci su stranci.. nemaju ni sudije. Sto se tice spanaca.. otisao je Ronaldo, a jos par godina pa ce i Messi posustati i tu prestaje njihova dominacija.

Bolontiku

pre 5 godina

Liverpul je u tih 10 godina prošao put u kom je bio pred gašenjem zbog dugova, tri vlasnika je promenio i postao klub koji može godišnje da potroši 150+ miliona eura na igrače.

Келт

pre 5 godina

@додо, ајде...
Лук Шо, Фил Џоунс, Ешли Јанг, МекТоминеј, Лингард, Рашфорд.
Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг .
Робертсон, Арнолд, Милнер, Хендерсон, Лалана.
Дени Роус, Дејвис, Трипије, Деле Али, Кејн.

Dejan

pre 5 godina

Novci su mahom Kineski, Ruski, Arapski ili Jevrejski, a od Engleskih fudbalera iz sva cetri tima zajedno se ne moze sastaviti ni jedna cela ekipa od 11 igraca ...
Moglibi da kazemo pre da je hype oko Britanske (Nemačke) dinastije zaslužan za ovo jer kako kazu:sve je prolazno osim Kraljice i Engleskog prestola

rogh

pre 5 godina

Xnodeh, 15. mart 2019 10:30

drago mi je sto ne smatras liverpul engleskim timom, s tobom bi se slozio dobar dio scousera i simpatizera lfc sirom svijeta, medju njima i ja.

iskreno briga me koja je liga jaca i ciji timovi su bolji, lakse mi pada da gledam ogavnog reala kako dominira evropom nego jos ogavnije siti, junajted i celsi ali je cinjenica da je 5predstavnika premier lige prosle godine igralo osminu, da su 2 preostala u cetvrtfinalu sastavili u zrebu a da su 3 spanca razdvojili. takodje je istina da je ovo drugi put da su 4 premierligasa u cetvrtfinalu a ne sjecam se da je nekad bilo toliko spanaca + celsi i arsenal u "evropi koja se ne broji", jedini koji je podbacio ove sezone je barnli ali ko je ocekivao od njih bilo sta

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

nepismeni

pre 5 godina

klu...svestan si da su Englezi izmislili fudbal pa da zbog toga se kaze da se fudbal "vratio" kuci,tj da su Engleski klubovi ponpvo uspesni u LS?

Greatness

pre 5 godina

Инвазија Енглеза??? Па ту чак ни паре нису њихове, а о играчим да не говоримо!!!
(dodo, 15. mart 2019 09:17)

Jel ti krivo što su Španci pukli ko flaša? Da ona Valensija ne dade gol u posljednjoj sekundi, imali bi samo 2 predstavnika. A to je daleko od te strašne La lige. Englezi su ubjedljivo najbolji, i grijeh je da samo četvoro idu u LŠ. Za njih bi moralo biti izdvojeno i 5. mjesto, jer oni to zaslužuju. Uspjeh je utoliko veći kada se zna da FA ne interujese Evropa, i oni furaju po svome raspored. U Holandiji sve se čisti Ajaksu, nisu igrali prošli vikend zbog revanša sa Realom. Sve lige, osim Engleske, se trude da pomjere termine mečeva što ranije svojim timovima u Evropi. Na Ostrvu, to nije slučaj. I više puta se govorilo o tome. Vrijeme je za englesku dominaciju!

AgentPromena

pre 5 godina

Internetom kruži slika da je žreb namešten. Ovo su parovi:
Liverpul v Ajaks
Juve v Porto
MU v Totenhem
Barsa v MC

Videćemo još malo.

Back in Black

pre 5 godina

Ma mogu timovi iz Primere jos 100 godina da osvajaju sto se mene licno tice Premijer liga je zakon.Ubedljivo najgledanija liga na svetu i sada kada polako Mancester i Arsenal stanu na noge bice haos,to je liga u kojoj ce za par godina pet timova da se bore za titulu do samog kraja,bukvalno svake godine i tada tek nece moci niko da im prismrdi.Premijer liga donosi veci novac od Lige sampiona i gledanija je od iste.Na TV prava bukvalno se vrte milijarde,imaju utakmicu iz druge lige koja je najskuplja na svetu,koja klubu koji udje u PL donosi bogatsvo,svaki opstanak u PL donosi ogromnu zaradu.Klubovi kao sto su Everton,West Hem,Lester,Volvsi kupuju igrace od 20,30 miliona ono ladnjaka tako da samo sednes i uzivas.Ko ne voli neka gleda druge lige sto se mene tice PL pa par prazna mesta,aj zdravo i prijatno.

klu

pre 5 godina

U što me nervira ono "football is coming home". Prepotentni englezi mogli bi da smanje malo dozivljaj. Koliko engleza zapravo igra u svim tim klubovima? Je l bi imali za jedan tim ako se svi skupe?

stoler

pre 5 godina

Jednom u deset godina se dogodi ovako nesto i odmah o laznoj kolevci fudbala Engleskoj. A sve arapski projekti i pare. Vec naredne godine ce eventualno samo jedna engleska ekipa proci u 8 kao sto i treba da bude i stvari ce opet biti na svom mestu.

ojha

pre 5 godina

Englezi pih.. Pa sve mogu zahvaliti strancima. Nema njihovog strucnjaka na vidiku, najbolji igraci su stranci.. nemaju ni sudije. Sto se tice spanaca.. otisao je Ronaldo, a jos par godina pa ce i Messi posustati i tu prestaje njihova dominacija.

Malkom

pre 5 godina

Šta im vredi sve to kada niko od njih neće osvojiti LŠ! Junajted je došao na sreću, Totenhem je imao lakog protivnika, a Liverpul je zaboravio kako se osvajaju trofeji. Preostaje samo Siti koji zaista ima lepe šanse da osvoji Ušatog, ali ipak mislim da su Barsa i Juventus u ovom momentu mnogo jači i veći favoriti. Svakako, uživaćemo u nasravku!

Келт

pre 5 godina

Ман. Унт - Шо, Џоунс, Јанг, МекТоминеј (Шкот), Лингард, Рашфорд.
Ман. Сити - Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг.
Тотх - Бен Дејвис (Велшанин), Трипије, Роуз, Деле Али, Вингс, Кејн.
Лпул - Робертсон (Шкот), Арнолд, Гомез, Милнер, Хендерсон, Окс, Лалана, Стариџ.
Није баш да нема домађих играча

4k4.Dex

pre 5 godina

Invazija arapa i amerikanaca? A od engleza po jedan u svakoj ekipi otprilike.
Liverpul i Siti su OK, MAncester i Totenhem su presmesni. Imli su srece da su velike ekipe ove godine u krizi skoro svi.

vlada

pre 5 godina

Englezi se vracaju sigurno. Dosta ljudi osporava njihove domace igrace, a oni sa najmladjim timom na SP stigli do polufinala i tu ispali nesrecno od Hrvatske. 4 kluba sada imaju u 1/4 finalu LS i jos 2 u 1/4 finalu LE. Sa druge strane se Spanci dizu u nebesa, gde im je reprezentacija dosta losa poslednjih nekoliko godina i gde im u timovima glavnu rec vode stranci (Griezmann, Messi, Modric). U reprezentaciji ne igra strani novac, tako da je to glupost.

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

Келт

pre 5 godina

@додо, ајде...
Лук Шо, Фил Џоунс, Ешли Јанг, МекТоминеј, Лингард, Рашфорд.
Волкер, Стоунс, Делф, Фоден, Стерлинг .
Робертсон, Арнолд, Милнер, Хендерсон, Лалана.
Дени Роус, Дејвис, Трипије, Деле Али, Кејн.

slavko

pre 5 godina

Evo preciznih podataka pa da vidimo:
(na terenu+klupa)

Real - 9 Spanaca
Barsa - 6 Spanaca
Atletiko - 10 Spanaca

Siti - 6 Engleza
Liverpul -7 Engleza
Junajted - 5 Engleza
Tot - 6 Engleza

Dakle, Barsa pravi uspeh na domacim igracima u istoj meri kao engleski timovi. Ne zaboravite da Messi, Suarez i Neymar nisu Spanci, a oni su doneli Barsi trofeje prethodnih godina, ne Buskec i Sergi Roberto.

Rade

pre 5 godina

Voleo bi u finalu recimo Ajax-Porto ili neka kombinacija Juve - Man UTD, ili Juve-Liverpool, Liverpool-Porto, tak da se malo razbije monotomija Barce. A City nikada nisam gotivio, mada po igri su najjaći trenutno.

Dejan

pre 5 godina

Novci su mahom Kineski, Ruski, Arapski ili Jevrejski, a od Engleskih fudbalera iz sva cetri tima zajedno se ne moze sastaviti ni jedna cela ekipa od 11 igraca ...
Moglibi da kazemo pre da je hype oko Britanske (Nemačke) dinastije zaslužan za ovo jer kako kazu:sve je prolazno osim Kraljice i Engleskog prestola

rogh

pre 5 godina

Xnodeh, 15. mart 2019 10:30

drago mi je sto ne smatras liverpul engleskim timom, s tobom bi se slozio dobar dio scousera i simpatizera lfc sirom svijeta, medju njima i ja.

iskreno briga me koja je liga jaca i ciji timovi su bolji, lakse mi pada da gledam ogavnog reala kako dominira evropom nego jos ogavnije siti, junajted i celsi ali je cinjenica da je 5predstavnika premier lige prosle godine igralo osminu, da su 2 preostala u cetvrtfinalu sastavili u zrebu a da su 3 spanca razdvojili. takodje je istina da je ovo drugi put da su 4 premierligasa u cetvrtfinalu a ne sjecam se da je nekad bilo toliko spanaca + celsi i arsenal u "evropi koja se ne broji", jedini koji je podbacio ove sezone je barnli ali ko je ocekivao od njih bilo sta

Saša

pre 5 godina

@dodo igrači nisu njihovi ? Pa bukvalno cela reprezentacija im je podeljenja na ova 4 kluba ! Kane, sterling, alli , Lingard, rashford, Henderson, dier, shaw, smalling, stones, Walker, trippier, Rose ... jedino je razlika sto oni znaju kako da naprave dobru kombinaciju domaćih i stranih igrača

Bolontiku

pre 5 godina

Liverpul je u tih 10 godina prošao put u kom je bio pred gašenjem zbog dugova, tri vlasnika je promenio i postao klub koji može godišnje da potroši 150+ miliona eura na igrače.

firke

pre 5 godina

"Pa i primetne sudijske nepravde, poput nezasluženog isključenja Nanija iz Mančester junajteda na meču sa Realom, u poslednjem evro meču Aleksa Fergusona."

Bravo za ovo, što su skoro svi zaboravili. Još od tad ne podnosim čakira.
Zaboravili ste jedino još brutalnu krađu nad čelzijem 2009., inače bi gledali isto finale kao 2008.

StormBGD

pre 5 godina

Nisu Spanci problem. Problem su Real i Barsa, eventualno Sevilja zbog uspeha u LE proteklu deceniju. Real i Barsa prvi biraju igrace, a onda Englezi. Pogotovo Latinosi vise vole toplu Spaniju, gde nemaju jezicku barijeru od maglovite i hladne Engleske. Premier je zabavnija liga od Primere neuporedivo, ali proteklu deceniju su Spanci vladali. Videcemo sta ce biti u buducnosti...

Xnodeh

pre 5 godina

PL je nesumnjivo najjaca i najujednacenija liga od svih liga.Iako su i tu Arapi sa Sitijem polako poceli da prave razliku od ostalih,ali to opet nije ni blizu slucaj kao sa Bajernom u Nemackoj,Juventusom u Italiji ili PSZ-om u Francuskoj.Medjutim,mozemo mi da pricamo sta hocemo,Spanija je iz ovih ili onih razloga najdominantnija liga Evrope poslednjih 10 i vise godina,ako gledamo trofeje.Real uzeo 4 LS,Barselona takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala!Pritom Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!Da ne pricam o drugim spanskim klubovima koji su u tom periodu dolazili do polufinala i LS i LE!Englezi u poslednjih 10 godina,samo jednu jedinu titulu LS!Celzi iz 2012.godine!Dakle brojke ne lazu.PL jeste teza od Primere i Englezi se vise trose u domacem takmicenju nego Spanci,sto je jedan od glavnih uzroka pada u evropskim takmicenjima,ali nije spanska liga bas toliko losija od PL da njihovi klubovi izlaze u Evropi svezi i odmorni.Daleko od toga.Tako da Engleska po tom parametru ostaje i dalje iza Spanije,i tako ce biti jos dugo.S druge strane Nemacka je pala,Bajernizacija Bundesliga se opasno obila o glavu,dosli su na nivo Francuske,a to je jedan top klub i 19 prosecnih za evropske uslove,uz Dortmund koji pokusava da se nekako odrzi ali mu sve teze ide.Italija je sa potonucem Intera i Milana,ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Dakle poredak je i pored ovakvih rezultata ove sezone jasan,Spanija pa tek onda Engleska,pa prazno

Negativni

pre 5 godina

Desi se s vremena na vreme, neka sezona gde odmah ispadnu veliki klubovi. Bajern i Real menjaju timove i doveli su trenere koji nisu dorasli takvim zadacima. PSŽ ubedljivo grabi ka savršenom luzerskom mentalitetu, Junajtedu ni dan danas nije jasno kako su prošli dalje. Siti ima šanse za polufinale ako izbegne Juventus i Barselonu. Klop takodje. Voleo bih da neki drugi tim osvoji LŠ, van Španije, ali bojim se da ovakvoj Barsi teško da možeš na megdan sa odbranom Lengle, Otamendi, Kompani ili sredinom terena Henderson, Milner, Vajnaldum, Fabinjo...Sa Totenhemom se nikada ne zna, imaju kapacitet da izbace recimo Juventus, ali imaju kapacitet i da ispadnu od Porta...Barselona bi trebalo da se prošeta do trofeja (mada je to lako reći) s obzirom na tim koji ima.

Xnodeh

pre 5 godina

Nema dileme da je PL najujednacenija liga od svih liga!Medjutim,ako gledamo trofeje,Spanija je bez konkurencije u poslednjih 10 i vise godina!Pogledajte samo,Real uzeo 4 LS,Barsa takodje 4 LS,Atletiko igrao dva finala,Sevilja uzela 5 LE,Atletiko uzeo 3 LE!A da ne pricam o drugim klubovima koji su dolazili do polufinala LS ili LE.Engleska u poslednjih 10 godina,jedna jedina titula u LS,i to ona Celzija iz 2012.godine,kao i Celzijeva LE 2013..Od tada nijedno makar finale LS!Jasno je,PL je zahtevnija i Englezi se vise trose u domacem prvenstvu nego Spanci,to je jasno.Medjutim nije Primera bas toliko slabija od PL,pa da spanski timovi Evropu docekuju svezi i odmorni.Naprotiv.Jos dugo ce Spanija ostati na vrhu,mnogo mnogo finala i titula treba Englezima da bi to stigli posle ovih godina spanske dominacije.Nemacka ja propala.Bajernizacija Bundeslige je dovela do totalnog sloma!Nijednog vise ozbiljnog kluba nema,Dortmund nekako jos pokusava da se odrzi,ali sve ostalo prosek ili ispod proseka na evropskom nivou.Italija je potonucem Intera i Milana,takodje ostala samo na Juventusu,jer Roma odavno nije sto je bila.Francusku ne treba ni komentarisati.Sta god pricali,Spanija ostaje lider evrokupova,i tesko da ce to neko prestici.PL ostaje najgledanija,najzanimljivija,najteza liga,ali Spanija ostaje lider u Evropi po rezultatima i tu nema spora,Nemacka kako je krenula doci ce na nivo Francuske,a Italija bez Intera i Milana ne moze bolje

loki

pre 5 godina

@dodo


Od 18 fudbalera koje je Barsa imala na raspolaganju u sredu protiv Liona, samo 5 su Spanci. Kako su oni onda spanski klub, to tvojom logikom.

komentator

pre 5 godina

Treba dodati i još dva engleska kluba u završnici LE (Arsenal i Čelzi)! Španci totalno podbacili (Real, Atletiko i Sevilja) ali su im ostala 3 kluba u završnici (Barsa, Valensija, Viljareal), Talijani su klasika (samo Juve i Napoli imaju kvalitet za Evropu), Francuzi i Nemci (osim Ajntrahta) su totalno razočarenje, portugalski klubovi solidno!

Stara kuka

pre 5 godina

@Back in Black

Klasicna engleska prepotencija i marketing. Ja razumem da neko voli taj sou i zanimljivost Premijer lige ali kad Spanci ili nekada Nemci, Holandjani a danas Francuzi spuste loptu na zemlju, Englezi misle da je kriket. Pa njabolji trener i najbolju igru u Englesku je doneo Spanac Gvardiola.
Udjes u ring, dobijes batina al ti mislis da si i dalje najbolji. Klasicno ispiranje mozga.

Stara kuka

pre 5 godina

Pa dobro, mora doci nekad takva sezona. Spanci su godinama dominirali. Barsa i Real su institucije (mada se meni licno Real ogadio zbog sudija poslednjih 10 tak godina) i svaki igrac kad ta dva kluba pozovu nemaju dilemu. Atletiko je napravio sjajne rezultate, sa mnaje novca nego sto imaju Englezi, ali ih zadnje 2,3 godine Simeone ukovapa jer sa takmim timom kakav danas ima ne moze igrati defanzivno toliko. Sevilja sjajna u LE, sa prosecnim budzetom a jednog Viljareala promasen penal delio od finala LS. Valensija se polako vraca na staze uspahe i boljih rezultata.
Reprezentacije NISU za poredjenje-NEBO i zemlja.

doberman

pre 5 godina

@Greatness
Koliko Spanci imaju titula prvaka Evrope? LE? Pre 5 godina spanski gradski derbi u finalu LS pa onda opet pre 3 godine, a NIJEDAN Englez ni u 1/4 finalu. Hocemo o reprezentacijama?

Beograd

pre 5 godina

Mislim da je sreca ovog puta pogledala Engleze MU uz dosta srece je lrosao PSZ a Liverpul je na jedvite jade uz dosta srece prosao i grupu. Mogao je Napoli vrlo lako da ode iz grupe. Posle decenije vladavine Spanaca ostala je Barsa i nju vidim kao favorita uz Juventus. Od Engleza Siti i mozda Liverpul. MU i Totenhem nemaju sanse za trofej LS.

nepismeni

pre 5 godina

klu...svestan si da su Englezi izmislili fudbal pa da zbog toga se kaze da se fudbal "vratio" kuci,tj da su Engleski klubovi ponpvo uspesni u LS?

marko

pre 5 godina

Ulazu veliki novac i prosto je ovo moralo doci kad tad. Ulazu u mlade igrace, nije dovoljno kupiti dva igraca od po 200 miliona i ocekivati da ces sve osvojiti.

očigledno

pre 5 godina

Ako se ne varam, jedne sezone je od 8 klubova u polufinalu LS i LE, 5 ili 6 bilo spanskih. Nije ovo i dalje invazija, ali moze biti.
Svi ce se nadati Portu, a niko nece biti razocaran ni Ajaksom (uprkos svemu), a ni Totenhem ne bi ostalima bio preveliko razocaranje, pa cak ni Junajted, koji me ne bi cudilo da nadje novog trenera.
Sve u svemu, realnu sansu za osvajanje imaju samo Siti i Liverpul od engleskih klubova, a tu su jos Barsa i Juve od ostalih...

rogh

pre 5 godina

dodo, 15. mart 2019 09:17

zato hvala Bogu bogata spanska ekonomija moze da ulaze u real i barsu do mile volje...narodu 'leba i igara