Petak, 15.02.2019.

17:10

Bum – Olimpijakos želi da igra u ABA ligi!

Grčki košarkaški klub Olimpijakos razmišlja da napusti domaće prvenstvo i da se priključe ABA ligi, prenose španski mediji.

Izvor: PT

Bum – Olimpijakos želi da igra u ABA ligi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 5 godina

To bo bilo sjajno. Ali jos bolje bi bilo da se formira Vizantijska Liga:
Srbija, Grcka, Bugarska, Rumunija, Crna Gora, Severna Makedonija, Ukrajna, Moldavija, Gruzija, Jermenija i Kipar. U svim sportovima. Da batalimo one sto nas mrze i uvek ce nas mrzeti.

Sasha

pre 5 godina

Makabi je igrao u ABA ligi na poziv Nebojse Covica, koji je htio da time razbije dominaciju Partizana.
Vrijedno je spomenuti da Partizan nije dobio A-licencu Evrolige zato sto je Covic otisao u Barselonu u sjediste Evrolige i uspio da ubijedi Jordi Bertomeua da bi davanje licence partizanu bila "greska"

Stevanbas77

pre 5 godina

Ma kakvi da oni igraju ABA ligu...samo pompa i price za malu decu! Nastavljaju oni svoju grekos ligu bez problema i to ubrzo...!

Djuro

pre 5 godina

@ Može, ali tek ako im makedonski narod na referendumu dozvoli.
(Vlado, 15. februar 2019 23:04)










Dobro je da ne odlučuje sjevernomakedonski ....

Milos

pre 5 godina

Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posao, 15. februar 2019 18:01) # Link komentara
A sta ako im evroliga oduzme licencu zbog napustanja grcke lige i odbijanja da igraju protiv panatinaikosa u istoj evroligi...oni su rekli da vise nece igrati protiv njih,u nijednom takmicenju...pa eto oduzme im katalonac licencu,prosledi je nemackoj recimo i olimpijakos onda jedino preko aba lige moze u evroligu...mislite o tome...

klu

pre 5 godina

Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)

Pa olimpijakos igra svakako evroligu.. Ne vezano za plasman.

Miko

pre 5 godina

@Јој Црногорац!!! Па где се Дунав улива у Јадран?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (срб ин, 15. februar 2019 20:17)
Kad bosanac i crnogorac sednu za komjuterom mozes zamisliti sta mlatnu, samo im Kinezi pariraju i oni su zeleli dozvolu da prokopaju jadranski kanal do Beograda, Tunel do Njujorka, da kopaju rudu u kosmosu itd.
Ako jadranska liga se pocne siriti na druge poput grka, izraelaca, talijana i turaka i preuzece je, nije dobro to da dopustimo drugim da igraju nasu ligu akonisu iz ex jugoslavije. ove zajednicke lige vode ka trecoj jugoslaviji, zapamtite sta sam vam ja rekao, zivi bili pa videli. I bas zato drugima netreba dati da igraju nesto sto je NASE!!!

kix

pre 5 godina

@"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.
(bucko, 15. februar 2019 20:27)
Nemoj coveka reziliti, odkud znas mozda jednog dana se desi da dunav promeni pravac prema crnoj gori i u jadran!

Markos

pre 5 godina

SMOKIN JOE
Kakve to veze ima sa icim sto sam ja napisao.Zali boze toliko teksta sto si potrosio za repliku.Ja sam rekao da to pravilo vazi za ABA LIGU,da ponovim ako opet nekom ni je jasno,ZA ABA LIGU VAZI PRAVILO DA EVROLIGA DAJE JEDNO MESTO PRVAKU A AKO ON ODUSTANE ONI ZADRZAVAJU PRAVO KOME CE DODELITI.Ako nekom nije bas najjasnije,nek pogleda u pravilnik,da ne ispadne smesan sledeci put opet

ABA league

pre 5 godina

Olimpiakos, Panatenaikos, AEK, Paok, Macabi Tel Aviv, Hapoel Jerusalem, Hapoel Holon, Crvena Zvezda, Partizan, Mega Bemax, FMP, Borac Čačak, Dynamic, Cibona, Cedevita, Zadar, Split, Budućnost, Mornar, Igokea, Sarajevo, Olimpija, Krka, MZT.

Crnogorac

pre 5 godina

Olimpijakos se nenalazi na jadranu i nemoze igrat jadransku ligu, srpski i makedonski klubovi mogu igrati jadransku ligu jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode.

bucko

pre 5 godina

"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.

ja

pre 5 godina

Bilo bi skroz kul kad bi i Oly i Pao došli u ABA ligu. Onda da dodamo i Makabi i napravimo aždaju od lige. Zamislite vi te utakmice i koliko bi se para tu obrtalo...

Mirko

pre 5 godina

Igrao je Makabi pa može i Oly.
Za našu ligu i takmičenje bi bilo super jer bi se pojačala konkurencija,samim tim bi i naši timovi bi malo podigli kvalitet.
Ne bi nam smetali za plasman u EL i Ek jer oni imaju licencu El,znači čak i kad bi osvojili ligu - finalista koji je izgubio bi išao u EL.

E sad, što se tiče njih... Koliko bi oni navijača imali na svojim utakmicama ovde? Kako bi oni putovali, i kako bi i mi putovali za svaku utakmicu u Grčku?
Da li bi se to njima isplatilo? Ne znam..

Što se tiče grčke lige i Aba lige, msm da je grčka liga slabija od ABA lige jer u grčkoj su konkurentna samo dva tima - Pao i Oly, eventualno još dva nešto slabija tima, a u ABA imaš Zvezdu, Budućnost, Cedevitu i Partizan koji su sposobni da pobede ili igraju egal sa Oly-jem, a bilo bi im nezgodno i u Zadru i sa Cibonom, pa i sa Megom (onakvom kakva je bila pre odlaska Bitadzea).

U toj i takvoj ligi sa Oly-jem, počela bi da bude jaka regionalna liga i nije isključeno da bi još neki veći klub hteo da igra u njoj, kao što je to recimo Makabi igrao.

Verovatno sad vagaju i mere, a moguće da i time vrše pritisak na svoj košarkaški savez.

Mirko

pre 5 godina

... I sve se da srediti, ali oni ne znaju i mi ovde imamo te od kojih oni beže, samo što se zovu: Javor, Boltauzer, Pukl itd.. Malo drugačije al isti .....

Putnik

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

A gde je u kojoj brdsko planinskoj vukojebini tipa dve kuće/tri zvečarke, veoma, veoma daleko od glavnog nam grada bila adresa tri od četiri osnivača tvog omiljenog kluba?

Da li je moguće da vas još od 1945. drmaju kompleksi pa sad izigravate neku urbanost? Partizan i urbanost, to je oksimoron. Ajde se malo unormalite i spoznajte realnost.

reflektor

pre 5 godina

Ukoliko se nadje INTERES bice.Zar ne vidite da je i EL interes.Tradicija je na drugom mestu.Za Zvezdu i Partizan na prvom mestu mislim,zato sto su realno kadar za EL,grad,navijaci,logistika,marketing,dve hale itd.Moje misljenje je da ako bi se kojim slucajem ovo desilo pokrenula bi se jos neka pitanja.Hehe mozda bi uskocio i PAOK zamislite tek to :) Mada masta cini svasta,svakako interesentna tema.

Лепи Цане

pre 5 godina

Може, али да се њихови резултати (мечеви) не узму у обзир при рангирању на табели. Тако би се испоштовала правила АБА лиге (да су тимови искључиво са простора бивше Југе).

Statuskan

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

Ma šta će ti to?Sada je ekskluziva Čovketova autobiografija pod nazivom ,,Kako sam naterao navijače sa krizom identiteta da mi tapšu".

Tirke

pre 5 godina

Mislim da je odlicno za dodatnu promociju lige a i za sam kvalitet takmicenja..svi ce morati da podignu kvalitet za jedan stepen vise. Ako budu vise od 1 sezone...mozda dobijemo i nekog predstavnika vise u euroligi

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U prostorijama mutanta, adresa Stjepana Supanca 15/A...

Лепи Цане

pre 5 godina

Нека се прикључе прво македонској лиги, па у њој изборе пласман у АБА лигу.

direwolf

pre 5 godina

Po propozicijama u ABA se moze samo preko ABA2. Sada, ako neko, pa makar i Oly, ma i GSW, udju preko "veze" zasto onda ne bi bilo odstupanja i za neke druge ekipe sa prostopa ex Yu? Inace, koliko se secam da bi ABA imala predstavnika u EL, odnosno da bi zadrzali B licencu, ne bi smeli da pustaju ekipe van ex Yu prostora.

šatronije

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U centrali Db-a Neboja deli žabalesku,slavi Krcunov rodjendan a Žika pauk obezbedjuje parkink spec gost legenda Zmago i Mileta Lisica.

ja

pre 5 godina

@ (direwolf, 15. februar 2019 19:33)

A ti si to čitao "propozicije" ABA, pa si baš tako siguran? ABA liga je privatna organizacija koja može da donese bilo kakvu odluku za koju misli da ima smisla. A pod smislom se podrazumeva finansijska isplativost. To se, pre svega, odnosi na format takmičenja, gde se skoro uvek dodeljivala jedna ili više pozivnica za ligu (wild card). Ove sezone nije bilo zainteresovanih klubova za wild card, pa je smanjen broj ekipa sa planiranih 14, na 12, da se ne bi razvodnjavao kvalitet. Baš to ukazuje na činjenicu da će ABA liga primiti bilo koji klub koji može da donese kvalitet i finansijsku isplativost ligi. A grčki klubovi i Makabi su oličenje toga...

Zlatko

pre 5 godina

Odlično. Konačno će i delije dolaziti na utakmice ABA lige i navijati za svoj klub! A mi Zvezdaši ćemo se već nekako snaći i bez njih!

Ratko

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu tako da njima ne treba plasman na tabeli da bi igrali Euroligu. Pojačali bi dosta kvalitet takmičenja i nema šta ovde negativno. Samo ne verujem da je to moguće.

duh koji lebdi

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa. 
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..
(Aleksej, 15. februar 2019 18:16)
Kao što ti slušaš svoje duhovne vodje NČ i ZT...Mada, u pravu si. Tebi je NČ rekao da je FMP promenio ime i to mu nisi poverovao, a samo to si trebao...

Djole

pre 5 godina

Evroligin ugovor sa Abom kaze da sampion ima pravo da igra evroligu. Ako bi Oly bio sampion Evroliga bi imala diskreciono pravo da pozove finalistu... znaci moze a i ne mora. Verovatno ne bi.

aco

pre 5 godina

Нек дођу И Оли и Пао у Аба лигу, али нек се обезбеде 4 места за ЕЛ. Таква лига би била у 4. по квалитету у Европи.

Atreides

pre 5 godina

Sta stalno kmece ovi grobari. Olimpijakos ima licencu i ako osvoji ABA ligu to nista ne utice.Isao bi finalista. Cak i da Olimpijakos bude 10-i na kraju ABA lige oni bi isli ...kako god...on tu nikooga ne ometa sem kad je u pitanju sam trofej ABA lige. A mesta u EL nisu izgubili Covic,Djilas i sl. vec se zna kako funkcionise EL...po principu para...koliko para toliko muzike. U srpskoj kosarci je malo para pa toliko i muzike i da ne igramo ABA ligu vec tu nasu srpsku ta liga bi imala 0 predstavnika u EL ili bi mozda igrao prvak ABA lige neki baraz sa timovima iz bivse SFRJ ili regiona ali garantovano sama srpska liga ne bi imala prolaz za EL.

Smokin' Joe

pre 5 godina

Ali ovi komentari da Aba dobije još jednog učesnika EL Hahaha. Ljudi jel vi kapiras da Olimpijakos ima licencu i da sve svakako ekipa koja igra u finalu protiv njih (ako udje u finale ) odnosno ekipa koja uzme Aba Ligu ići u EL.

Rajko

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)Haha ,pazi ko ce najvise plakati na ovu vijest..Dobrodosao Oly!!!

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Bila bi fora da uđu u ABA pa onda demonstrativno izađu isto ovako, samo posle tekme u Titogradu.
I mi svoju Panatu imamo.

Kom

pre 5 godina

A dok su oni nameštali i politički bili favorizovani to je bilo ok.
Sto godina su mućkali i ako ne ide par godina odmah hajka na druge.
Navikli ljudi tako...imamo i mi našeg olimpijakosa od nastanka bivše Juge pa do dan danas.

wer

pre 5 godina

pa dobro crvendaci,
onda cete moci da se tisite kako su vasa topla braca prosla u el :)

uostalom ovo je samo pusto kmecanje, prepoznatljiv stil...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ bulie - "И у фудбалу да се оснује јадранска лига"...? Па да опет противнички навијачи скачу у море у Сплиту јел?! А и против сам тога да из било које више државе клуб игра АБА лигу! 👎👎👎

Ramones

pre 5 godina

Ako,bas bih voleo.Zvezda,Hemofarm,FMP i Buducnost,su okrenuli ledja Partizanu kada se osnivala Jadranska liga.Partizan je bio za to,da u EL igraju prvaci svojih drzava,a ne prvak regiona.Medjutim navedena gospoda je stala na stranu HRVATA I SLOVENACA.

regiona.Medjutim,navedena gospoda je stala

Aleksandar

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo.
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp

Nele

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.
@Zorowitzki"
Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.

croata

pre 5 godina

Oly u abi bi bila fenomenalna stvar, takav klub bi podigao kvalitet cijele lige.
Sto se tice cvileza u komentarima kako je i macabi igrao i bio daleko najjaci, ne znam bas, malo zagrebat u povijest, u 2003 i vidjet kog je zadar pobijedio u finalu regionalne lige.

Aleksej

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..

posao

pre 5 godina

naravno da nije dobro,imamo jednog predstavnika u Evropi i njega trebamo da izgubimo..
(vlado, 15. februar 2019 17:17)
Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)


Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.

Smokin' Joe

pre 5 godina

@Markos ne pametuj. Baš suprotno. Unikaha je osvojila EK jel to uticalo na ostala 4 Španska kluba u EL (Barsa, Real, Valensija, Baskonija) nije. Darusafaka je osvojila jel uticalo na Efes, Fener. isto tako i Galatasaraj. A potpuno isti primer trenutno imaš u Nemackoj. Bajern je dobio licencu na 3 god koliko mi se čini a Nemacka liga je imala licencu za jednu ekipu u EL preko Lige. Tako da Nemacka će imati dva predstavnika u EL. Kao na primer finale Bajern Bamberg (Alba). Bamberg i da izgubi u EL se plasirao. A ako se desi finale Alba Bamberg e onda osvajač ide.

black w

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu, koje god mesto da zauzmu u prvenstvu, igraju EL. Tako da jedan iz ABA lige, npr. sampion ili finalista bi igrao EL sve u svemu. Ne bi bilo uopste lose, bolje da gledam Partizan - Olimpijakos, nego sa Krkom ili Mornarom ( bez namere da ih omalovazavam, mislim samo po kvalitetu utakmice ) . Dobrodosli ste, bilo bi vrlo interesantno i tako nam se liga polako svodi vec godinama, na samo 4 kluba ( Partizan, Zvezdu, Cedevitu i Buducnost ) .

Ljubisa livac

pre 5 godina

@
Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)

A da nije mozda kriv ipak izvesni Nolan Smit ??

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Oni već imaju licencu tako da ABA ostaje to jedno mesto. Sa njima se dobija kvalitet i vrv sponzori bar oni koji prate Oly i njihove klupske tv.
Ipak mislim da od toga nema ništa i da ovim pokušavaju da postave stvari kod sebe na neko mesto. Nerealno je da PAO služi za potkusurivanje u EL a OLY igra F4 stalno a kući obrnuta situacija. Nešto nije u redu.

bulie

pre 5 godina

Ovo treba i u fudbalu da se desi. Ne mislim na grke nego da se formira jadranska ili balkanska lika.
Jedino tako cemo imati koliko toliko fer takmicenje.

klopp

pre 5 godina

Mislim da je ovo jako nerealno, ali ako pričamo šta bi bilo kad bi bilo, mislim da to nije loše za ligu. Imaju A licencu tako da jedna ekipa svakako ide u EL od "naših", a mnogo bi bio pojačan kvalitet i privukli bi dosta pažnje medija i sponzora. Naravno, ponavljam, ne verujem da je ovako nešto moguće, kao što je i bila totalno nerealna ona priča da PAO napusti EL.

mil

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.

Dusko

pre 5 godina

Protiv ovoga sam. Prvo: Oni imaju svoj interes i cim dobiju ono sto zele, napustice nasu ligu. Drugo: Doslo bi do pomeranja termina, broja timova u ligi. Trece: Trazili bi da budu povlasceni i to ne bi vise bila ABA liga (Makabi u poslednjem ucescu nije odigrao jednu utakmicu u ligi i bilo je sve OK). Cetvrto: Nista pozitivno nije donelo ucesce Makabija, Nimburka ili onih Madjara onomad. Peto: Verovatno bi igrali sa jednom ekipom ABA, a sa drugom EVROLIGU, i ovu bi otaljavali... Da li je dovoljno razloga?

Markos

pre 5 godina

HEZ
Poznavaoce kosarke,prvo bi trebao da naucis pravila pre nego sto se drugima rugas.Pravo da igra evroligu dobija prvak ABA lige.U slucaju da on ne moze da igra ili je vec obezbedio preko evrokupa ili licence,u tom slucaju evroliga odlucuje kome ce dati,znaci ne mora drugi iz ABA lige,nego mogu dati kome god im padne na pamet,takva su pravila.Tako da prvo skoci pa reci hop

Ivanhoe

pre 5 godina

Ah da. ABA liga je omogućila Makabiju da pristupi takmičenju da bi prekinula dominaciju Partizana. Presedan u istoriji košarke, i sporta uopšte.

Zorowitzki

pre 5 godina

Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.

niko i nikad

pre 5 godina

Zvezda će imati 3 tima u ABA ligi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Razum, 15. februar 2019 17:24)

Mi tri,a vi sve ostale.

nikolabg

pre 5 godina

Treba pokazati ozbiljnost i dostojanstvenost i objasniti da povrh svega ovo nije neozbiljna liga ili se teži tome.Mada je danas i kod nas pogotovo sve moguće.Finansijski potencijalno izuzetan potez a takmičarski obesmišljavanje kao sa Makabijem one godine. Mada Bartomeu odgovara ovo posle će reći eto vam imate dva mesta i ne smarajte me više :)

Millennium

pre 5 godina

Deluje mi da je izjava za unutrašnje prilike. Prete istupanjem da bi dobili šta traže. A čak i da se to desi, ne vidim poentu. Ako to ne bi uticalo na plasman naših ekipa u evropska takmičenja, onda bi bilo suviše putovati u Grčku. Jednostavno, ne vidim svrhu.

drsmrt

pre 5 godina

ono što bi jako zanimljivo bilo videti jeste da se napravi neka grcko-exyu liga, kao Aba da bude, prva i druga liga, pobosljali bi kvalitet svih timova, došlo bi više sponzora, a i svakako i u grčkoj ligi kao i u Aba postoje 3,4 tima koja odskaču i ostalih 10 koji se pune koševima... npr balkanska liga oly,pao,aek,paok itd + czv,partizan,cedevita,budućnost i eventualno mega lex... pa da ima makar 3 ili 4 učesnika Evrolige... bili bi veći budžeti i zvezdi i partizanu...

Aleksej

pre 5 godina

Bilo bi ekstra sta bi radili Partizanu u tajdemu Zvezda-Oli linc,silovanje,nasilje i naravno ucestvuje Fmp panter iz Zeleznika..Ni Igokea i Mega im ne ni pomogli da igraju play off Aba.

Стара школа

pre 5 godina

Макаби је играо Јадранску лигу ПРЕ Партизана. Има навијача који у свему виде заверу, јер их је неко томе дуго учио, па поверовали.

pex11

pre 5 godina

Trla baba lan.Nema od toga nista.Ko ce da placa odlaske u Grcku?Sto bi igrali kada imaju zagarantovsno mesto u EL?Tvrde pazar a od toga nema nista.

NBGD

pre 5 godina

Po mom misljenju besmisleno jer sa ovim sastavom i cinjenicom da imaju obezbedjeno mesto u Evroligi osvajace je svake godine...Znam da nam nece ugrozavati mesto u EL ali nema smisla da se igra ako nam dolazi klub koji je daleko ispred svih na Balkanu tako da ovo je izgleda buva da malo urazume Grcke sudije koje providno uvek posustanu pod pritiskom domace publike

anica

pre 5 godina

Braca su uvek dobrodosla? Jao, sama pomisao na ovo, a ovi nasi popaljeni...pa bratstvo, pa ludilo, pa dobrodosli, a sto nas mlate to nema veze.

mr.wolf

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

Ako ovo nije kompleks ne znam sta jeste....

NBGD

pre 5 godina

Po mom misljenju besmisleno jer sa ovim sastavom i cinjenicom da imaju obezbedjeno mesto u Evroligi osvajace je svake godine...Znam da nam nece ugrozavati mesto u EL ali nema smisla da se igra ako nam dolazi klub koji je daleko ispred svih na Balkanu tako da ovo je izgleda buva da malo urazume Grcke sudije koje providno uvek posustanu pod pritiskom domace publike

bulie

pre 5 godina

Ovo treba i u fudbalu da se desi. Ne mislim na grke nego da se formira jadranska ili balkanska lika.
Jedino tako cemo imati koliko toliko fer takmicenje.

Ivanhoe

pre 5 godina

Ah da. ABA liga je omogućila Makabiju da pristupi takmičenju da bi prekinula dominaciju Partizana. Presedan u istoriji košarke, i sporta uopšte.

Zorowitzki

pre 5 godina

Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.

pex11

pre 5 godina

Trla baba lan.Nema od toga nista.Ko ce da placa odlaske u Grcku?Sto bi igrali kada imaju zagarantovsno mesto u EL?Tvrde pazar a od toga nema nista.

drsmrt

pre 5 godina

ono što bi jako zanimljivo bilo videti jeste da se napravi neka grcko-exyu liga, kao Aba da bude, prva i druga liga, pobosljali bi kvalitet svih timova, došlo bi više sponzora, a i svakako i u grčkoj ligi kao i u Aba postoje 3,4 tima koja odskaču i ostalih 10 koji se pune koševima... npr balkanska liga oly,pao,aek,paok itd + czv,partizan,cedevita,budućnost i eventualno mega lex... pa da ima makar 3 ili 4 učesnika Evrolige... bili bi veći budžeti i zvezdi i partizanu...

mr.wolf

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

Ako ovo nije kompleks ne znam sta jeste....

Лепи Цане

pre 5 godina

Нека се прикључе прво македонској лиги, па у њој изборе пласман у АБА лигу.

Dusko

pre 5 godina

Protiv ovoga sam. Prvo: Oni imaju svoj interes i cim dobiju ono sto zele, napustice nasu ligu. Drugo: Doslo bi do pomeranja termina, broja timova u ligi. Trece: Trazili bi da budu povlasceni i to ne bi vise bila ABA liga (Makabi u poslednjem ucescu nije odigrao jednu utakmicu u ligi i bilo je sve OK). Cetvrto: Nista pozitivno nije donelo ucesce Makabija, Nimburka ili onih Madjara onomad. Peto: Verovatno bi igrali sa jednom ekipom ABA, a sa drugom EVROLIGU, i ovu bi otaljavali... Da li je dovoljno razloga?

bucko

pre 5 godina

"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.

Mirko

pre 5 godina

Igrao je Makabi pa može i Oly.
Za našu ligu i takmičenje bi bilo super jer bi se pojačala konkurencija,samim tim bi i naši timovi bi malo podigli kvalitet.
Ne bi nam smetali za plasman u EL i Ek jer oni imaju licencu El,znači čak i kad bi osvojili ligu - finalista koji je izgubio bi išao u EL.

E sad, što se tiče njih... Koliko bi oni navijača imali na svojim utakmicama ovde? Kako bi oni putovali, i kako bi i mi putovali za svaku utakmicu u Grčku?
Da li bi se to njima isplatilo? Ne znam..

Što se tiče grčke lige i Aba lige, msm da je grčka liga slabija od ABA lige jer u grčkoj su konkurentna samo dva tima - Pao i Oly, eventualno još dva nešto slabija tima, a u ABA imaš Zvezdu, Budućnost, Cedevitu i Partizan koji su sposobni da pobede ili igraju egal sa Oly-jem, a bilo bi im nezgodno i u Zadru i sa Cibonom, pa i sa Megom (onakvom kakva je bila pre odlaska Bitadzea).

U toj i takvoj ligi sa Oly-jem, počela bi da bude jaka regionalna liga i nije isključeno da bi još neki veći klub hteo da igra u njoj, kao što je to recimo Makabi igrao.

Verovatno sad vagaju i mere, a moguće da i time vrše pritisak na svoj košarkaški savez.

anica

pre 5 godina

Braca su uvek dobrodosla? Jao, sama pomisao na ovo, a ovi nasi popaljeni...pa bratstvo, pa ludilo, pa dobrodosli, a sto nas mlate to nema veze.

klopp

pre 5 godina

Mislim da je ovo jako nerealno, ali ako pričamo šta bi bilo kad bi bilo, mislim da to nije loše za ligu. Imaju A licencu tako da jedna ekipa svakako ide u EL od "naših", a mnogo bi bio pojačan kvalitet i privukli bi dosta pažnje medija i sponzora. Naravno, ponavljam, ne verujem da je ovako nešto moguće, kao što je i bila totalno nerealna ona priča da PAO napusti EL.

klu

pre 5 godina

Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)

Pa olimpijakos igra svakako evroligu.. Ne vezano za plasman.

Millennium

pre 5 godina

Deluje mi da je izjava za unutrašnje prilike. Prete istupanjem da bi dobili šta traže. A čak i da se to desi, ne vidim poentu. Ako to ne bi uticalo na plasman naših ekipa u evropska takmičenja, onda bi bilo suviše putovati u Grčku. Jednostavno, ne vidim svrhu.

Nele

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.
@Zorowitzki"
Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.

Mirko

pre 5 godina

... I sve se da srediti, ali oni ne znaju i mi ovde imamo te od kojih oni beže, samo što se zovu: Javor, Boltauzer, Pukl itd.. Malo drugačije al isti .....

Zlatko

pre 5 godina

Odlično. Konačno će i delije dolaziti na utakmice ABA lige i navijati za svoj klub! A mi Zvezdaši ćemo se već nekako snaći i bez njih!

ja

pre 5 godina

@ (direwolf, 15. februar 2019 19:33)

A ti si to čitao "propozicije" ABA, pa si baš tako siguran? ABA liga je privatna organizacija koja može da donese bilo kakvu odluku za koju misli da ima smisla. A pod smislom se podrazumeva finansijska isplativost. To se, pre svega, odnosi na format takmičenja, gde se skoro uvek dodeljivala jedna ili više pozivnica za ligu (wild card). Ove sezone nije bilo zainteresovanih klubova za wild card, pa je smanjen broj ekipa sa planiranih 14, na 12, da se ne bi razvodnjavao kvalitet. Baš to ukazuje na činjenicu da će ABA liga primiti bilo koji klub koji može da donese kvalitet i finansijsku isplativost ligi. A grčki klubovi i Makabi su oličenje toga...

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U prostorijama mutanta, adresa Stjepana Supanca 15/A...

Statuskan

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

Ma šta će ti to?Sada je ekskluziva Čovketova autobiografija pod nazivom ,,Kako sam naterao navijače sa krizom identiteta da mi tapšu".

croata

pre 5 godina

Oly u abi bi bila fenomenalna stvar, takav klub bi podigao kvalitet cijele lige.
Sto se tice cvileza u komentarima kako je i macabi igrao i bio daleko najjaci, ne znam bas, malo zagrebat u povijest, u 2003 i vidjet kog je zadar pobijedio u finalu regionalne lige.

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Bila bi fora da uđu u ABA pa onda demonstrativno izađu isto ovako, samo posle tekme u Titogradu.
I mi svoju Panatu imamo.

Ljubisa livac

pre 5 godina

@
Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)

A da nije mozda kriv ipak izvesni Nolan Smit ??

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Oni već imaju licencu tako da ABA ostaje to jedno mesto. Sa njima se dobija kvalitet i vrv sponzori bar oni koji prate Oly i njihove klupske tv.
Ipak mislim da od toga nema ništa i da ovim pokušavaju da postave stvari kod sebe na neko mesto. Nerealno je da PAO služi za potkusurivanje u EL a OLY igra F4 stalno a kući obrnuta situacija. Nešto nije u redu.

Стара школа

pre 5 godina

Макаби је играо Јадранску лигу ПРЕ Партизана. Има навијача који у свему виде заверу, јер их је неко томе дуго учио, па поверовали.

ja

pre 5 godina

Bilo bi skroz kul kad bi i Oly i Pao došli u ABA ligu. Onda da dodamo i Makabi i napravimo aždaju od lige. Zamislite vi te utakmice i koliko bi se para tu obrtalo...

nikolabg

pre 5 godina

Treba pokazati ozbiljnost i dostojanstvenost i objasniti da povrh svega ovo nije neozbiljna liga ili se teži tome.Mada je danas i kod nas pogotovo sve moguće.Finansijski potencijalno izuzetan potez a takmičarski obesmišljavanje kao sa Makabijem one godine. Mada Bartomeu odgovara ovo posle će reći eto vam imate dva mesta i ne smarajte me više :)

Putnik

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

A gde je u kojoj brdsko planinskoj vukojebini tipa dve kuće/tri zvečarke, veoma, veoma daleko od glavnog nam grada bila adresa tri od četiri osnivača tvog omiljenog kluba?

Da li je moguće da vas još od 1945. drmaju kompleksi pa sad izigravate neku urbanost? Partizan i urbanost, to je oksimoron. Ajde se malo unormalite i spoznajte realnost.

aco

pre 5 godina

Нек дођу И Оли и Пао у Аба лигу, али нек се обезбеде 4 места за ЕЛ. Таква лига би била у 4. по квалитету у Европи.

Smokin' Joe

pre 5 godina

Ali ovi komentari da Aba dobije još jednog učesnika EL Hahaha. Ljudi jel vi kapiras da Olimpijakos ima licencu i da sve svakako ekipa koja igra u finalu protiv njih (ako udje u finale ) odnosno ekipa koja uzme Aba Ligu ići u EL.

posao

pre 5 godina

naravno da nije dobro,imamo jednog predstavnika u Evropi i njega trebamo da izgubimo..
(vlado, 15. februar 2019 17:17)
Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)


Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.

mil

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.

kix

pre 5 godina

@"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.
(bucko, 15. februar 2019 20:27)
Nemoj coveka reziliti, odkud znas mozda jednog dana se desi da dunav promeni pravac prema crnoj gori i u jadran!

reflektor

pre 5 godina

Ukoliko se nadje INTERES bice.Zar ne vidite da je i EL interes.Tradicija je na drugom mestu.Za Zvezdu i Partizan na prvom mestu mislim,zato sto su realno kadar za EL,grad,navijaci,logistika,marketing,dve hale itd.Moje misljenje je da ako bi se kojim slucajem ovo desilo pokrenula bi se jos neka pitanja.Hehe mozda bi uskocio i PAOK zamislite tek to :) Mada masta cini svasta,svakako interesentna tema.

ABA league

pre 5 godina

Olimpiakos, Panatenaikos, AEK, Paok, Macabi Tel Aviv, Hapoel Jerusalem, Hapoel Holon, Crvena Zvezda, Partizan, Mega Bemax, FMP, Borac Čačak, Dynamic, Cibona, Cedevita, Zadar, Split, Budućnost, Mornar, Igokea, Sarajevo, Olimpija, Krka, MZT.

Djuro

pre 5 godina

@ Može, ali tek ako im makedonski narod na referendumu dozvoli.
(Vlado, 15. februar 2019 23:04)










Dobro je da ne odlučuje sjevernomakedonski ....

Rajko

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)Haha ,pazi ko ce najvise plakati na ovu vijest..Dobrodosao Oly!!!

Markos

pre 5 godina

HEZ
Poznavaoce kosarke,prvo bi trebao da naucis pravila pre nego sto se drugima rugas.Pravo da igra evroligu dobija prvak ABA lige.U slucaju da on ne moze da igra ili je vec obezbedio preko evrokupa ili licence,u tom slucaju evroliga odlucuje kome ce dati,znaci ne mora drugi iz ABA lige,nego mogu dati kome god im padne na pamet,takva su pravila.Tako da prvo skoci pa reci hop

Djole

pre 5 godina

Evroligin ugovor sa Abom kaze da sampion ima pravo da igra evroligu. Ako bi Oly bio sampion Evroliga bi imala diskreciono pravo da pozove finalistu... znaci moze a i ne mora. Verovatno ne bi.

Aleksej

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..

Ramones

pre 5 godina

Ako,bas bih voleo.Zvezda,Hemofarm,FMP i Buducnost,su okrenuli ledja Partizanu kada se osnivala Jadranska liga.Partizan je bio za to,da u EL igraju prvaci svojih drzava,a ne prvak regiona.Medjutim navedena gospoda je stala na stranu HRVATA I SLOVENACA.

regiona.Medjutim,navedena gospoda je stala

šatronije

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U centrali Db-a Neboja deli žabalesku,slavi Krcunov rodjendan a Žika pauk obezbedjuje parkink spec gost legenda Zmago i Mileta Lisica.

Ratko

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu tako da njima ne treba plasman na tabeli da bi igrali Euroligu. Pojačali bi dosta kvalitet takmičenja i nema šta ovde negativno. Samo ne verujem da je to moguće.

black w

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu, koje god mesto da zauzmu u prvenstvu, igraju EL. Tako da jedan iz ABA lige, npr. sampion ili finalista bi igrao EL sve u svemu. Ne bi bilo uopste lose, bolje da gledam Partizan - Olimpijakos, nego sa Krkom ili Mornarom ( bez namere da ih omalovazavam, mislim samo po kvalitetu utakmice ) . Dobrodosli ste, bilo bi vrlo interesantno i tako nam se liga polako svodi vec godinama, na samo 4 kluba ( Partizan, Zvezdu, Cedevitu i Buducnost ) .

Markos

pre 5 godina

SMOKIN JOE
Kakve to veze ima sa icim sto sam ja napisao.Zali boze toliko teksta sto si potrosio za repliku.Ja sam rekao da to pravilo vazi za ABA LIGU,da ponovim ako opet nekom ni je jasno,ZA ABA LIGU VAZI PRAVILO DA EVROLIGA DAJE JEDNO MESTO PRVAKU A AKO ON ODUSTANE ONI ZADRZAVAJU PRAVO KOME CE DODELITI.Ako nekom nije bas najjasnije,nek pogleda u pravilnik,da ne ispadne smesan sledeci put opet

niko i nikad

pre 5 godina

Zvezda će imati 3 tima u ABA ligi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Razum, 15. februar 2019 17:24)

Mi tri,a vi sve ostale.

Aleksandar

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo.
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp

Atreides

pre 5 godina

Sta stalno kmece ovi grobari. Olimpijakos ima licencu i ako osvoji ABA ligu to nista ne utice.Isao bi finalista. Cak i da Olimpijakos bude 10-i na kraju ABA lige oni bi isli ...kako god...on tu nikooga ne ometa sem kad je u pitanju sam trofej ABA lige. A mesta u EL nisu izgubili Covic,Djilas i sl. vec se zna kako funkcionise EL...po principu para...koliko para toliko muzike. U srpskoj kosarci je malo para pa toliko i muzike i da ne igramo ABA ligu vec tu nasu srpsku ta liga bi imala 0 predstavnika u EL ili bi mozda igrao prvak ABA lige neki baraz sa timovima iz bivse SFRJ ili regiona ali garantovano sama srpska liga ne bi imala prolaz za EL.

Лепи Цане

pre 5 godina

Може, али да се њихови резултати (мечеви) не узму у обзир при рангирању на табели. Тако би се испоштовала правила АБА лиге (да су тимови искључиво са простора бивше Југе).

direwolf

pre 5 godina

Po propozicijama u ABA se moze samo preko ABA2. Sada, ako neko, pa makar i Oly, ma i GSW, udju preko "veze" zasto onda ne bi bilo odstupanja i za neke druge ekipe sa prostopa ex Yu? Inace, koliko se secam da bi ABA imala predstavnika u EL, odnosno da bi zadrzali B licencu, ne bi smeli da pustaju ekipe van ex Yu prostora.

duh koji lebdi

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa. 
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..
(Aleksej, 15. februar 2019 18:16)
Kao što ti slušaš svoje duhovne vodje NČ i ZT...Mada, u pravu si. Tebi je NČ rekao da je FMP promenio ime i to mu nisi poverovao, a samo to si trebao...

Smokin' Joe

pre 5 godina

@Markos ne pametuj. Baš suprotno. Unikaha je osvojila EK jel to uticalo na ostala 4 Španska kluba u EL (Barsa, Real, Valensija, Baskonija) nije. Darusafaka je osvojila jel uticalo na Efes, Fener. isto tako i Galatasaraj. A potpuno isti primer trenutno imaš u Nemackoj. Bajern je dobio licencu na 3 god koliko mi se čini a Nemacka liga je imala licencu za jednu ekipu u EL preko Lige. Tako da Nemacka će imati dva predstavnika u EL. Kao na primer finale Bajern Bamberg (Alba). Bamberg i da izgubi u EL se plasirao. A ako se desi finale Alba Bamberg e onda osvajač ide.

Stevanbas77

pre 5 godina

Ma kakvi da oni igraju ABA ligu...samo pompa i price za malu decu! Nastavljaju oni svoju grekos ligu bez problema i to ubrzo...!

Aleksej

pre 5 godina

Bilo bi ekstra sta bi radili Partizanu u tajdemu Zvezda-Oli linc,silovanje,nasilje i naravno ucestvuje Fmp panter iz Zeleznika..Ni Igokea i Mega im ne ni pomogli da igraju play off Aba.

Kom

pre 5 godina

A dok su oni nameštali i politički bili favorizovani to je bilo ok.
Sto godina su mućkali i ako ne ide par godina odmah hajka na druge.
Navikli ljudi tako...imamo i mi našeg olimpijakosa od nastanka bivše Juge pa do dan danas.

Tirke

pre 5 godina

Mislim da je odlicno za dodatnu promociju lige a i za sam kvalitet takmicenja..svi ce morati da podignu kvalitet za jedan stepen vise. Ako budu vise od 1 sezone...mozda dobijemo i nekog predstavnika vise u euroligi

Crnogorac

pre 5 godina

Olimpijakos se nenalazi na jadranu i nemoze igrat jadransku ligu, srpski i makedonski klubovi mogu igrati jadransku ligu jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode.

Miko

pre 5 godina

@Јој Црногорац!!! Па где се Дунав улива у Јадран?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (срб ин, 15. februar 2019 20:17)
Kad bosanac i crnogorac sednu za komjuterom mozes zamisliti sta mlatnu, samo im Kinezi pariraju i oni su zeleli dozvolu da prokopaju jadranski kanal do Beograda, Tunel do Njujorka, da kopaju rudu u kosmosu itd.
Ako jadranska liga se pocne siriti na druge poput grka, izraelaca, talijana i turaka i preuzece je, nije dobro to da dopustimo drugim da igraju nasu ligu akonisu iz ex jugoslavije. ove zajednicke lige vode ka trecoj jugoslaviji, zapamtite sta sam vam ja rekao, zivi bili pa videli. I bas zato drugima netreba dati da igraju nesto sto je NASE!!!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ bulie - "И у фудбалу да се оснује јадранска лига"...? Па да опет противнички навијачи скачу у море у Сплиту јел?! А и против сам тога да из било које више државе клуб игра АБА лигу! 👎👎👎

Sasha

pre 5 godina

Makabi je igrao u ABA ligi na poziv Nebojse Covica, koji je htio da time razbije dominaciju Partizana.
Vrijedno je spomenuti da Partizan nije dobio A-licencu Evrolige zato sto je Covic otisao u Barselonu u sjediste Evrolige i uspio da ubijedi Jordi Bertomeua da bi davanje licence partizanu bila "greska"

wer

pre 5 godina

pa dobro crvendaci,
onda cete moci da se tisite kako su vasa topla braca prosla u el :)

uostalom ovo je samo pusto kmecanje, prepoznatljiv stil...

Milos

pre 5 godina

Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posao, 15. februar 2019 18:01) # Link komentara
A sta ako im evroliga oduzme licencu zbog napustanja grcke lige i odbijanja da igraju protiv panatinaikosa u istoj evroligi...oni su rekli da vise nece igrati protiv njih,u nijednom takmicenju...pa eto oduzme im katalonac licencu,prosledi je nemackoj recimo i olimpijakos onda jedino preko aba lige moze u evroligu...mislite o tome...

Dragan

pre 5 godina

To bo bilo sjajno. Ali jos bolje bi bilo da se formira Vizantijska Liga:
Srbija, Grcka, Bugarska, Rumunija, Crna Gora, Severna Makedonija, Ukrajna, Moldavija, Gruzija, Jermenija i Kipar. U svim sportovima. Da batalimo one sto nas mrze i uvek ce nas mrzeti.

Zorowitzki

pre 5 godina

Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.

Ivanhoe

pre 5 godina

Ah da. ABA liga je omogućila Makabiju da pristupi takmičenju da bi prekinula dominaciju Partizana. Presedan u istoriji košarke, i sporta uopšte.

Crnogorac

pre 5 godina

Olimpijakos se nenalazi na jadranu i nemoze igrat jadransku ligu, srpski i makedonski klubovi mogu igrati jadransku ligu jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode.

mil

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.

NBGD

pre 5 godina

Po mom misljenju besmisleno jer sa ovim sastavom i cinjenicom da imaju obezbedjeno mesto u Evroligi osvajace je svake godine...Znam da nam nece ugrozavati mesto u EL ali nema smisla da se igra ako nam dolazi klub koji je daleko ispred svih na Balkanu tako da ovo je izgleda buva da malo urazume Grcke sudije koje providno uvek posustanu pod pritiskom domace publike

Aleksej

pre 5 godina

Bilo bi ekstra sta bi radili Partizanu u tajdemu Zvezda-Oli linc,silovanje,nasilje i naravno ucestvuje Fmp panter iz Zeleznika..Ni Igokea i Mega im ne ni pomogli da igraju play off Aba.

bulie

pre 5 godina

Ovo treba i u fudbalu da se desi. Ne mislim na grke nego da se formira jadranska ili balkanska lika.
Jedino tako cemo imati koliko toliko fer takmicenje.

Aleksandar

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo.
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp

mr.wolf

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

Ako ovo nije kompleks ne znam sta jeste....

Nele

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.
@Zorowitzki"
Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.

Miko

pre 5 godina

@Јој Црногорац!!! Па где се Дунав улива у Јадран?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (срб ин, 15. februar 2019 20:17)
Kad bosanac i crnogorac sednu za komjuterom mozes zamisliti sta mlatnu, samo im Kinezi pariraju i oni su zeleli dozvolu da prokopaju jadranski kanal do Beograda, Tunel do Njujorka, da kopaju rudu u kosmosu itd.
Ako jadranska liga se pocne siriti na druge poput grka, izraelaca, talijana i turaka i preuzece je, nije dobro to da dopustimo drugim da igraju nasu ligu akonisu iz ex jugoslavije. ove zajednicke lige vode ka trecoj jugoslaviji, zapamtite sta sam vam ja rekao, zivi bili pa videli. I bas zato drugima netreba dati da igraju nesto sto je NASE!!!

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U prostorijama mutanta, adresa Stjepana Supanca 15/A...

anica

pre 5 godina

Braca su uvek dobrodosla? Jao, sama pomisao na ovo, a ovi nasi popaljeni...pa bratstvo, pa ludilo, pa dobrodosli, a sto nas mlate to nema veze.

Ljubisa livac

pre 5 godina

@
Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)

A da nije mozda kriv ipak izvesni Nolan Smit ??

Statuskan

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

Ma šta će ti to?Sada je ekskluziva Čovketova autobiografija pod nazivom ,,Kako sam naterao navijače sa krizom identiteta da mi tapšu".

šatronije

pre 5 godina

Gde imaju da se kupe majice sa natpisom Sta uradi to Nolane Smite?
(samo da pitam, 15. februar 2019 18:48)

U centrali Db-a Neboja deli žabalesku,slavi Krcunov rodjendan a Žika pauk obezbedjuje parkink spec gost legenda Zmago i Mileta Lisica.

Стара школа

pre 5 godina

Макаби је играо Јадранску лигу ПРЕ Партизана. Има навијача који у свему виде заверу, јер их је неко томе дуго учио, па поверовали.

Ramones

pre 5 godina

Ako,bas bih voleo.Zvezda,Hemofarm,FMP i Buducnost,su okrenuli ledja Partizanu kada se osnivala Jadranska liga.Partizan je bio za to,da u EL igraju prvaci svojih drzava,a ne prvak regiona.Medjutim navedena gospoda je stala na stranu HRVATA I SLOVENACA.

regiona.Medjutim,navedena gospoda je stala

Aleksej

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa.
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..

drsmrt

pre 5 godina

ono što bi jako zanimljivo bilo videti jeste da se napravi neka grcko-exyu liga, kao Aba da bude, prva i druga liga, pobosljali bi kvalitet svih timova, došlo bi više sponzora, a i svakako i u grčkoj ligi kao i u Aba postoje 3,4 tima koja odskaču i ostalih 10 koji se pune koševima... npr balkanska liga oly,pao,aek,paok itd + czv,partizan,cedevita,budućnost i eventualno mega lex... pa da ima makar 3 ili 4 učesnika Evrolige... bili bi veći budžeti i zvezdi i partizanu...

wer

pre 5 godina

pa dobro crvendaci,
onda cete moci da se tisite kako su vasa topla braca prosla u el :)

uostalom ovo je samo pusto kmecanje, prepoznatljiv stil...

duh koji lebdi

pre 5 godina

"Ranije su dovodili Makabi da prekinu dominaciju Partizana, a sad ce da dovedu Olimpijakos da vise ne bismo imali nijednog predstavnika u Evroligi.@Zorowitzki"Makabi je ABA igrao pre Partizana, 2002godine. A ako mislis na njihovu drugu sezonu tada su u finalu dobili Cedevitu tako da tvoja "teorija" nema veze sa zivotom. Ali protiv vas su svi, CIA, BIA, KGB, MI6 a drzava samo sipa. 
(Nele, 15. februar 2019 18:07)Ogranicen je on ne shvata,on ima svoje duhovne vodje VT i ZP injih slusa sta god da kazu..
(Aleksej, 15. februar 2019 18:16)
Kao što ti slušaš svoje duhovne vodje NČ i ZT...Mada, u pravu si. Tebi je NČ rekao da je FMP promenio ime i to mu nisi poverovao, a samo to si trebao...

Putnik

pre 5 godina

Ovo bi bilo ekstra. Taman da vrati FMP u Zeleznik gde im je i mesto, a ne da se sire po Kalemegdanu, kad im je adresa na periferiji glavnog nam grada.
(mil, 15. februar 2019 17:37)

A gde je u kojoj brdsko planinskoj vukojebini tipa dve kuće/tri zvečarke, veoma, veoma daleko od glavnog nam grada bila adresa tri od četiri osnivača tvog omiljenog kluba?

Da li je moguće da vas još od 1945. drmaju kompleksi pa sad izigravate neku urbanost? Partizan i urbanost, to je oksimoron. Ajde se malo unormalite i spoznajte realnost.

Rajko

pre 5 godina

Taman da nam uzmu i ovo jedno mesto u EL što imamo. 
(Bojan, 15. februar 2019 17:50)vec su nam uzeli,a krivci su fmp,dragan djilas i nebojsacovicfmp
(Aleksandar, 15. februar 2019 18:04)Haha ,pazi ko ce najvise plakati na ovu vijest..Dobrodosao Oly!!!

direwolf

pre 5 godina

Po propozicijama u ABA se moze samo preko ABA2. Sada, ako neko, pa makar i Oly, ma i GSW, udju preko "veze" zasto onda ne bi bilo odstupanja i za neke druge ekipe sa prostopa ex Yu? Inace, koliko se secam da bi ABA imala predstavnika u EL, odnosno da bi zadrzali B licencu, ne bi smeli da pustaju ekipe van ex Yu prostora.

Dusko

pre 5 godina

Protiv ovoga sam. Prvo: Oni imaju svoj interes i cim dobiju ono sto zele, napustice nasu ligu. Drugo: Doslo bi do pomeranja termina, broja timova u ligi. Trece: Trazili bi da budu povlasceni i to ne bi vise bila ABA liga (Makabi u poslednjem ucescu nije odigrao jednu utakmicu u ligi i bilo je sve OK). Cetvrto: Nista pozitivno nije donelo ucesce Makabija, Nimburka ili onih Madjara onomad. Peto: Verovatno bi igrali sa jednom ekipom ABA, a sa drugom EVROLIGU, i ovu bi otaljavali... Da li je dovoljno razloga?

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ bulie - "И у фудбалу да се оснује јадранска лига"...? Па да опет противнички навијачи скачу у море у Сплиту јел?! А и против сам тога да из било које више државе клуб игра АБА лигу! 👎👎👎

ja

pre 5 godina

Bilo bi skroz kul kad bi i Oly i Pao došli u ABA ligu. Onda da dodamo i Makabi i napravimo aždaju od lige. Zamislite vi te utakmice i koliko bi se para tu obrtalo...

niko i nikad

pre 5 godina

Zvezda će imati 3 tima u ABA ligi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Razum, 15. februar 2019 17:24)

Mi tri,a vi sve ostale.

bucko

pre 5 godina

"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.

ABA league

pre 5 godina

Olimpiakos, Panatenaikos, AEK, Paok, Macabi Tel Aviv, Hapoel Jerusalem, Hapoel Holon, Crvena Zvezda, Partizan, Mega Bemax, FMP, Borac Čačak, Dynamic, Cibona, Cedevita, Zadar, Split, Budućnost, Mornar, Igokea, Sarajevo, Olimpija, Krka, MZT.

Kom

pre 5 godina

A dok su oni nameštali i politički bili favorizovani to je bilo ok.
Sto godina su mućkali i ako ne ide par godina odmah hajka na druge.
Navikli ljudi tako...imamo i mi našeg olimpijakosa od nastanka bivše Juge pa do dan danas.

Sasha

pre 5 godina

Makabi je igrao u ABA ligi na poziv Nebojse Covica, koji je htio da time razbije dominaciju Partizana.
Vrijedno je spomenuti da Partizan nije dobio A-licencu Evrolige zato sto je Covic otisao u Barselonu u sjediste Evrolige i uspio da ubijedi Jordi Bertomeua da bi davanje licence partizanu bila "greska"

croata

pre 5 godina

Oly u abi bi bila fenomenalna stvar, takav klub bi podigao kvalitet cijele lige.
Sto se tice cvileza u komentarima kako je i macabi igrao i bio daleko najjaci, ne znam bas, malo zagrebat u povijest, u 2003 i vidjet kog je zadar pobijedio u finalu regionalne lige.

Zlatko

pre 5 godina

Odlično. Konačno će i delije dolaziti na utakmice ABA lige i navijati za svoj klub! A mi Zvezdaši ćemo se već nekako snaći i bez njih!

Milos

pre 5 godina

Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posao, 15. februar 2019 18:01) # Link komentara
A sta ako im evroliga oduzme licencu zbog napustanja grcke lige i odbijanja da igraju protiv panatinaikosa u istoj evroligi...oni su rekli da vise nece igrati protiv njih,u nijednom takmicenju...pa eto oduzme im katalonac licencu,prosledi je nemackoj recimo i olimpijakos onda jedino preko aba lige moze u evroligu...mislite o tome...

pex11

pre 5 godina

Trla baba lan.Nema od toga nista.Ko ce da placa odlaske u Grcku?Sto bi igrali kada imaju zagarantovsno mesto u EL?Tvrde pazar a od toga nema nista.

Markos

pre 5 godina

HEZ
Poznavaoce kosarke,prvo bi trebao da naucis pravila pre nego sto se drugima rugas.Pravo da igra evroligu dobija prvak ABA lige.U slucaju da on ne moze da igra ili je vec obezbedio preko evrokupa ili licence,u tom slucaju evroliga odlucuje kome ce dati,znaci ne mora drugi iz ABA lige,nego mogu dati kome god im padne na pamet,takva su pravila.Tako da prvo skoci pa reci hop

Djole

pre 5 godina

Evroligin ugovor sa Abom kaze da sampion ima pravo da igra evroligu. Ako bi Oly bio sampion Evroliga bi imala diskreciono pravo da pozove finalistu... znaci moze a i ne mora. Verovatno ne bi.

Лепи Цане

pre 5 godina

Нека се прикључе прво македонској лиги, па у њој изборе пласман у АБА лигу.

klopp

pre 5 godina

Mislim da je ovo jako nerealno, ali ako pričamo šta bi bilo kad bi bilo, mislim da to nije loše za ligu. Imaju A licencu tako da jedna ekipa svakako ide u EL od "naših", a mnogo bi bio pojačan kvalitet i privukli bi dosta pažnje medija i sponzora. Naravno, ponavljam, ne verujem da je ovako nešto moguće, kao što je i bila totalno nerealna ona priča da PAO napusti EL.

Ratko

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu tako da njima ne treba plasman na tabeli da bi igrali Euroligu. Pojačali bi dosta kvalitet takmičenja i nema šta ovde negativno. Samo ne verujem da je to moguće.

Лепи Цане

pre 5 godina

Може, али да се њихови резултати (мечеви) не узму у обзир при рангирању на табели. Тако би се испоштовала правила АБА лиге (да су тимови искључиво са простора бивше Југе).

ja

pre 5 godina

@ (direwolf, 15. februar 2019 19:33)

A ti si to čitao "propozicije" ABA, pa si baš tako siguran? ABA liga je privatna organizacija koja može da donese bilo kakvu odluku za koju misli da ima smisla. A pod smislom se podrazumeva finansijska isplativost. To se, pre svega, odnosi na format takmičenja, gde se skoro uvek dodeljivala jedna ili više pozivnica za ligu (wild card). Ove sezone nije bilo zainteresovanih klubova za wild card, pa je smanjen broj ekipa sa planiranih 14, na 12, da se ne bi razvodnjavao kvalitet. Baš to ukazuje na činjenicu da će ABA liga primiti bilo koji klub koji može da donese kvalitet i finansijsku isplativost ligi. A grčki klubovi i Makabi su oličenje toga...

aco

pre 5 godina

Нек дођу И Оли и Пао у Аба лигу, али нек се обезбеде 4 места за ЕЛ. Таква лига би била у 4. по квалитету у Европи.

Tirke

pre 5 godina

Mislim da je odlicno za dodatnu promociju lige a i za sam kvalitet takmicenja..svi ce morati da podignu kvalitet za jedan stepen vise. Ako budu vise od 1 sezone...mozda dobijemo i nekog predstavnika vise u euroligi

Atreides

pre 5 godina

Sta stalno kmece ovi grobari. Olimpijakos ima licencu i ako osvoji ABA ligu to nista ne utice.Isao bi finalista. Cak i da Olimpijakos bude 10-i na kraju ABA lige oni bi isli ...kako god...on tu nikooga ne ometa sem kad je u pitanju sam trofej ABA lige. A mesta u EL nisu izgubili Covic,Djilas i sl. vec se zna kako funkcionise EL...po principu para...koliko para toliko muzike. U srpskoj kosarci je malo para pa toliko i muzike i da ne igramo ABA ligu vec tu nasu srpsku ta liga bi imala 0 predstavnika u EL ili bi mozda igrao prvak ABA lige neki baraz sa timovima iz bivse SFRJ ili regiona ali garantovano sama srpska liga ne bi imala prolaz za EL.

Millennium

pre 5 godina

Deluje mi da je izjava za unutrašnje prilike. Prete istupanjem da bi dobili šta traže. A čak i da se to desi, ne vidim poentu. Ako to ne bi uticalo na plasman naših ekipa u evropska takmičenja, onda bi bilo suviše putovati u Grčku. Jednostavno, ne vidim svrhu.

black w

pre 5 godina

Olimpijakos ima A licencu, koje god mesto da zauzmu u prvenstvu, igraju EL. Tako da jedan iz ABA lige, npr. sampion ili finalista bi igrao EL sve u svemu. Ne bi bilo uopste lose, bolje da gledam Partizan - Olimpijakos, nego sa Krkom ili Mornarom ( bez namere da ih omalovazavam, mislim samo po kvalitetu utakmice ) . Dobrodosli ste, bilo bi vrlo interesantno i tako nam se liga polako svodi vec godinama, na samo 4 kluba ( Partizan, Zvezdu, Cedevitu i Buducnost ) .

Mirko

pre 5 godina

... I sve se da srediti, ali oni ne znaju i mi ovde imamo te od kojih oni beže, samo što se zovu: Javor, Boltauzer, Pukl itd.. Malo drugačije al isti .....

Markos

pre 5 godina

SMOKIN JOE
Kakve to veze ima sa icim sto sam ja napisao.Zali boze toliko teksta sto si potrosio za repliku.Ja sam rekao da to pravilo vazi za ABA LIGU,da ponovim ako opet nekom ni je jasno,ZA ABA LIGU VAZI PRAVILO DA EVROLIGA DAJE JEDNO MESTO PRVAKU A AKO ON ODUSTANE ONI ZADRZAVAJU PRAVO KOME CE DODELITI.Ako nekom nije bas najjasnije,nek pogleda u pravilnik,da ne ispadne smesan sledeci put opet

kix

pre 5 godina

@"... jer se dunav i vardar ulevaju u jadransko more i cine jadransko more bogatijim ciste vode i prirodne vode."
(Crnogorac, 15. februar 2019 20:05)

Atlas u ruke, pa diploma osnovne škole, pa onda prosipanje pameti ako baš mora.
(bucko, 15. februar 2019 20:27)
Nemoj coveka reziliti, odkud znas mozda jednog dana se desi da dunav promeni pravac prema crnoj gori i u jadran!

nikolabg

pre 5 godina

Treba pokazati ozbiljnost i dostojanstvenost i objasniti da povrh svega ovo nije neozbiljna liga ili se teži tome.Mada je danas i kod nas pogotovo sve moguće.Finansijski potencijalno izuzetan potez a takmičarski obesmišljavanje kao sa Makabijem one godine. Mada Bartomeu odgovara ovo posle će reći eto vam imate dva mesta i ne smarajte me više :)

posao

pre 5 godina

naravno da nije dobro,imamo jednog predstavnika u Evropi i njega trebamo da izgubimo..
(vlado, 15. februar 2019 17:17)
Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)


Pa razmislite malo. Olimpijakos vec ima zagarantovano mesto u Evroligi. Nikome on nista ne bi oduzeo.

Ali svakako ne bi trebalo da ucestvuju. Prvo, jer su prejaki u odnosu na ABA klubove.
Drugo, imaju obezbedjeno mesto u EL, njima rezultat nista ne znaci. Imali bi situaciju kao u VTB ligi gde svi gledaju da izbegnu CSKA pre finala, jer samo tako mogu da se plasiraju u EL. Tako bi bilo i ovde, svi bi gledali da izbegnu Olimpijakos pre finala.

klu

pre 5 godina

Moze ali pod uslovom da ABA dobije jos jedno mesto u Evroligi
(Čuka, 15. februar 2019 17:18)

Pa olimpijakos igra svakako evroligu.. Ne vezano za plasman.

Smokin' Joe

pre 5 godina

Ali ovi komentari da Aba dobije još jednog učesnika EL Hahaha. Ljudi jel vi kapiras da Olimpijakos ima licencu i da sve svakako ekipa koja igra u finalu protiv njih (ako udje u finale ) odnosno ekipa koja uzme Aba Ligu ići u EL.

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Oni već imaju licencu tako da ABA ostaje to jedno mesto. Sa njima se dobija kvalitet i vrv sponzori bar oni koji prate Oly i njihove klupske tv.
Ipak mislim da od toga nema ništa i da ovim pokušavaju da postave stvari kod sebe na neko mesto. Nerealno je da PAO služi za potkusurivanje u EL a OLY igra F4 stalno a kući obrnuta situacija. Nešto nije u redu.

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Bila bi fora da uđu u ABA pa onda demonstrativno izađu isto ovako, samo posle tekme u Titogradu.
I mi svoju Panatu imamo.

reflektor

pre 5 godina

Ukoliko se nadje INTERES bice.Zar ne vidite da je i EL interes.Tradicija je na drugom mestu.Za Zvezdu i Partizan na prvom mestu mislim,zato sto su realno kadar za EL,grad,navijaci,logistika,marketing,dve hale itd.Moje misljenje je da ako bi se kojim slucajem ovo desilo pokrenula bi se jos neka pitanja.Hehe mozda bi uskocio i PAOK zamislite tek to :) Mada masta cini svasta,svakako interesentna tema.

Djuro

pre 5 godina

@ Može, ali tek ako im makedonski narod na referendumu dozvoli.
(Vlado, 15. februar 2019 23:04)










Dobro je da ne odlučuje sjevernomakedonski ....

Stevanbas77

pre 5 godina

Ma kakvi da oni igraju ABA ligu...samo pompa i price za malu decu! Nastavljaju oni svoju grekos ligu bez problema i to ubrzo...!

Smokin' Joe

pre 5 godina

@Markos ne pametuj. Baš suprotno. Unikaha je osvojila EK jel to uticalo na ostala 4 Španska kluba u EL (Barsa, Real, Valensija, Baskonija) nije. Darusafaka je osvojila jel uticalo na Efes, Fener. isto tako i Galatasaraj. A potpuno isti primer trenutno imaš u Nemackoj. Bajern je dobio licencu na 3 god koliko mi se čini a Nemacka liga je imala licencu za jednu ekipu u EL preko Lige. Tako da Nemacka će imati dva predstavnika u EL. Kao na primer finale Bajern Bamberg (Alba). Bamberg i da izgubi u EL se plasirao. A ako se desi finale Alba Bamberg e onda osvajač ide.

Mirko

pre 5 godina

Igrao je Makabi pa može i Oly.
Za našu ligu i takmičenje bi bilo super jer bi se pojačala konkurencija,samim tim bi i naši timovi bi malo podigli kvalitet.
Ne bi nam smetali za plasman u EL i Ek jer oni imaju licencu El,znači čak i kad bi osvojili ligu - finalista koji je izgubio bi išao u EL.

E sad, što se tiče njih... Koliko bi oni navijača imali na svojim utakmicama ovde? Kako bi oni putovali, i kako bi i mi putovali za svaku utakmicu u Grčku?
Da li bi se to njima isplatilo? Ne znam..

Što se tiče grčke lige i Aba lige, msm da je grčka liga slabija od ABA lige jer u grčkoj su konkurentna samo dva tima - Pao i Oly, eventualno još dva nešto slabija tima, a u ABA imaš Zvezdu, Budućnost, Cedevitu i Partizan koji su sposobni da pobede ili igraju egal sa Oly-jem, a bilo bi im nezgodno i u Zadru i sa Cibonom, pa i sa Megom (onakvom kakva je bila pre odlaska Bitadzea).

U toj i takvoj ligi sa Oly-jem, počela bi da bude jaka regionalna liga i nije isključeno da bi još neki veći klub hteo da igra u njoj, kao što je to recimo Makabi igrao.

Verovatno sad vagaju i mere, a moguće da i time vrše pritisak na svoj košarkaški savez.

Dragan

pre 5 godina

To bo bilo sjajno. Ali jos bolje bi bilo da se formira Vizantijska Liga:
Srbija, Grcka, Bugarska, Rumunija, Crna Gora, Severna Makedonija, Ukrajna, Moldavija, Gruzija, Jermenija i Kipar. U svim sportovima. Da batalimo one sto nas mrze i uvek ce nas mrzeti.