Petak, 15.02.2019.

10:34

Direktor turnira u Dubaiju želi najlakši žreb i titulu za Federera

Još se nisu zaboravile ni optužbe Žilijena Benetoa kako Rodžer Federer uživa povlastice pri žrebu na Australijan Openu, a na pomolu je novi skandal.

Izvor: Z.K.

Direktor turnira u Dubaiju želi najlakši žreb i titulu za Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

254 Komentari

Sortiraj po:

petar

pre 5 godina

Sve je tačno, celu karijeru je imao pomoć organizatora a sve na uštrb ostalih učesnika u tom sportu. Studija je to tačno pokazala, nema slučajnih ponavljanja, kada se nešto ponavlja i postane poravilo onda je to jasno tako namešteno. No džaba im sve, nije Federeru više problem ni Nadal ni Novak, njemui je problem bilo koji slabije rangirani igrač tako da stotu titulu može jedino da dobija bez igre. Zato on i ne ide u penziju nego se ponižava i sramoti jer hoće stotu titulu. Čim je osvoji i ako je osvoji, objaviće da je to kraj. Naravno sav upišan i u suzama. Treba da ga je sramota od kolega.

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 13:17)

Naravno da jesam i ne bih se ovde prvi setio studije pored jos 2 citalaca koji su mi dali za pravo da je sustina studije i analize i zakljucka koji je zena napravila da je bez ikakave sumnje Federer bio priveligovan prilikom zrebanja i cak je izracunala koliko je to u realnosti nemoguce da se dogodi i to proprcionalno izrazila u smislu 1: 1.000.000.000 da se takva prohodonost žreba slucajno dogodi.
Naravno da se tacnog broja proprcije ne secam ali je mogucnost ostvarivanja zreba koja su se dogadjala Federeru bila veca od cifre koju sam naveo.
I njen zakljucaka je u tom smislu bio nedvosmislen a to je da je Novak imao daleko najnepovoljnije i najteze protivnike u zrebu do finala gde je cesto morao obojicu da pobedi da bi osvojio veliku turnir dok se Federeru to NIKADA NIJE DOGODILO.
Cak se jedan citalac setio detalja da nije zabelezeno ni jedno polufinale izmedju Nadala i Federera bez obzira na kojem mestu bili od prvog do treceg.
Zakljucak: Slucajnosti postoje ali preveliki niz slucajnosti ukazuje uvek samo na jedno : NA NAMERU.
Ponavljam da se studija nije bavila najnovijim odvratnim trikovima i prljavstinom kojom pribegavaju direktori turnira a navijaci Federera gde nejgovim najjacim oponentima daju najgore termine za odigravanje svojih meceva. Vec duze vreme je prava drama da Federer najzad osvoji svoj 100 turnir ali to se jednostavno ne dogadja i zato nervoza medju oglašivacima raste.A Novak i dalje melje...

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 07:44)

Potpuno si promasio ideju studije koja je upravo ukazivala na ogromnu povlascenost koju ima iskljucivo Federer a u mnogo manjoj meri Nadal dok se Novaku namestaju najtezi moguci zrebovi koji su daleko od slucajnog ili idealnih kako bi trebalo da bude.
Vec sam izneo da nije bitan Federer vec 75 miliona dolara koje on dobija godisnje od najjacih svetskih koncerna i oni samo ulazu u konja koji MORA po svaku cenu da pobedjuje i kome se sve treba PODREDITI da dodje do trofeja kako bi skupe reklamne kampanje imale smisla.
Vise pisaca komentara o ovome su se i te kako setili studije,koju sam prvi pomenuo o namestanju zreba u korist pre svega Federera a na stetu svih ostalih igraca posebno Nadala i Novaka i studija se veoma precizno odosila na situacije kada su oni godinama delili prva tri mesta bez obzira ko je trenutno bio prvi a ko treci.
Sve je kristalno jasno samo se studija nije bavila najnovijom "tehnikom" favorizovanja svojih favorita a to je davanja jakim konkurentima doba dana da igraju svoje meceve kada su vremenski uslovi najtezi za igru zbog velike vrucine ili vetra. Ne mogu da se setim u poslednjih 10 godina kada je Federer i na jednom Grend slemu odigrao prepodnevni mec a podli direktor Australijen opena je sada najboljem ikada ucesniku tog turira u istoriji davao uzastopne meceve po najvecoj vrucini.
Slicno je bilo i na US Openu. Toliko o "velikom"Federeru kome se vec duze vreme namesta 100 trofej na ATP-u.

noleisthebest

pre 5 godina

“...... nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.
(Vladimir, 15. februar 2019 20:37) “
Netacno.

Studija nije imala veze sa Federerom.
Iskljucivo se babila fenomenom da Nadal nije bio u Federerovoj/Noletovoj polovini u 12/12 “brzih” slemova (Vimbldon, Australija, US open).
U Rolan Garosu to nije nio slucaj.
Znaci, zrebovi su namestani da Nadal izbegne Noleta jer su sponzorimhteli da imaju Fedal finala. Ta namestanja itekako nisu odgovarala Federeru jer je on morao da igra polufinala protov Noleta i stize u finala protiv Nadala umoran.
I dan danas se Nadalu namestaju zrebovi do te mere da je to postalo zalosno.

alan ford

pre 5 godina

ma bas mu pakuju zreb... Zaso Cicipas nije mogao da potrci protiv Nadala, zasto vise nije dobio mec nego ga delje ko stigne? Protiv Federera je igarao kao u TRANSU. Ma bas mu pakuju... A NOVAK i RAFA ko se seca njihovih protivnika na AO?

Xnodeh

pre 5 godina

Ispravno je hrvaćanski šport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlaće, 15. februar 2019 21:42)

Naispravnije je amaterski sport! U poredjenju sa Srbijom i njenim uspesima,vas sport je otprilike amaterski,sa pokusajima ulaska u profesionalne

da dodam

pre 5 godina

Mrlja koja se neda skinuti zauvek! Ovom izjavom direktora turnira u Dubai turnir ce biti zabelezen kao poslednji u nizu osvojenih ovog tenisera!To ne sluzi na cast ni njemu a pogotovo organizatoru,bez obzira na finansijski aspekt koji ovde sluzi kao opravdanje!Najbolje bi bilo da se Federer ne pojavi na turniru u Dubajiu da ne postane ucesnik "radnji" oko njega,ali pusti novci su u pitanju,a milionce se ne ispusta!?Pored toga sta je sa sankcijama svega iz te drzave,jel ono bila udarna vest zasto revijalni susret Nadala i Novak u toj drzavi,pa se "srecom" Nadal povredio i otkazan je!?Ili to ne vazi za ATP turnire ali za revijalni mec vazi!?Samo se pitam.

Xnodeh

pre 5 godina

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.
(Duge hlače, 15. februar 2019 21:04)

Dakle necija "harizma" je sportski argument??? Hahahah, pa ti si gori nego on. Moji komentari za Split su veca mrznja od dogadjaja u Splitu jel????Lepo Ducic rece, nicega se ne stidite

dr

pre 5 godina

@"Ne dirajte mene, ja sam Crnogorac
Igor Pg"
Ma kud ceš veceg blama od toga?! Nije ti lako, pobenavi čovek, pa krene da veliča onoga što je prsticem pretio našem Noletu.

Duge hlače

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 20:23)

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.

Duge hlaće

pre 5 godina

Gospon Duge hlace - gresite Srbi veoma postuju hrvatijanski sport .
(mile, 15. februar 2019 21:19)

Ispravno je hrvaćanski šport.

bmiles

pre 5 godina

Ne slazem se sa cinjenicom da Srbi mrze Federera!Nama smeta samo to sto se neko favorizuje vise nego ijedan teniser,sto je vec dokazano vise puta (ovaj zadnji je bar objavljen).Nista strasno vec znamo,ali nam smeta!Vise mi smeta ostrascenost navijaca Federera da dokazu da su u pravu kako je on najbolji ikad a ne najbolji po trofejima,sto je neosporna cinjenica!To su razlozi koji nam smetaju sve dok igra a igraju i njegovi rivali proglasiti nekog "najboljeg ikad" ne pije vodu!Rekordi su tu da se sruse,ne vidim nista strasno u tome,naprotiv necu imati nimalo zamerke,ako dozivim,da neko prestigne rekorde Novaka,ali uporno isticati minuli rad jednog tenisera nad stvarnim stanjem,gde pritom ima veoma negativni bilans u mecevima sa rivalima za tu "titulu"(Nadala i Djokovica) cinjenica koju je Vilander rekao(necete valjda reci da Vilander vise voli Rafu ili Noleta od Fedeksa?)stoji.Mislim da je velika greska sto je Federer nastavio da igra posle osvojenog 20,GS.Zavrsio bi sigurno kao GOAT tok trenutka i niko nebi rec rekao!Ovako dok igra,znamo i zasto,sanse mu se umanjuju pogotovo sto dvojica pretendenata su u najboljim teniskim godinama!Dalja diskusija je nebitna sa konstatacijom,ovo se nebi desilo da na vreme okacio reket o klin,pa je otvorio vrata dilemi.Poslednja poruka da zeli samo da pobedjuje Rafu i Novaka jasno govori u cemu je problem,sto je uvideo Vilanderovom izjavom.Nemozes biti najbolji ako gubis od rivala u trci za to,ostaje sumnja,mrlja,koja ce uvek biti tu zar ne!?

Renato

pre 5 godina

@Duge hlače

Zbog takvih kaj si ti,Srbi nas ismevaju na ovome portalu.Ja se ne mogu u puno toga složit s njim,ali dečki ima argumente ovdje skoro uvijek.Tko ovdje na našemu prostoru koga si da mrzit, nažalost dali su si dokazat prije neki dan naši balavci u Splitu.Sram me neopisiva što pripadam naciji istoj koju si daju prisvajat i ti otrovani balavci.Mi nemamo nikom ovdje prava reć da nekoga mrzi,to bar moramo priznat nekamo,ak imamo malo srama

Xnodeh

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 19:28)

Pojest će te mržnja, dragi moj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlače, 15. februar 2019 19:50)

Osim sto pricas prazne price poput te da ce me "mrznja pojesti"(a sta drugo kad nemas nikakve validne kontraargumente na moje argumente),ne znam zasto se na srpskom sajtu na vest o svajcarskom teniseru ukljucujes u raspravu izmedju nekog iz Srbije i nekog iz CG.Objasni mi taj fenomen?

King Roger

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji. 
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.
(Mike, 15. februar 2019 19:55)

Ne diraj bre Kralja Federera on je legenda.

Vladimir

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)
Verovatno si primetio da nisam jedini koji se setio tog studisjkog rada a ne novinskog teksta gde je zena koja se bavi naukom a ne sportom kao takvim uradila statisticke analize projektovanih susreta koje je imao Rođžer, Rafa i Novak dok su zauzimali prva 3 mesta na listi bez obzira ko je bio 1 a ko 3.
Iz njene vise nego jasne amalize se jasno videlo da se skoro nikada bez obzira na mesto na listi nije na velikim turnirima dogodilo polufinale Fedderera i Nadala a kod Novaka je susret sa obojicom bio skoro obavezan da bi uzeo Masters ili Grand slam.
Postoji nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.

Xnodeh

pre 5 godina

@Igor pg

"Kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011.godine",
"Statistika i broj titula nebitan za razmatranje ko je najveci svih vremena",
"Da li je to zbog harizme ili prefinjene tehnike....."

To su tvoji SPORTSKI ARGUMENTI????? To moze biti samo vredjanje bez argumenata,da neko ovde prati tenis od 2011.godine,izjava da statistika i broj titula nisu parametar za zvanje najboljeg ikad(!?) je najnebuloznija izjava od toliko njih koje sam ovde procitao u poslednje vreme! Jesi ti svestan sta pricas??? To smatras "sportskim argumentima"! A vrhunac izjave o sportskom aspektu je "harizma i prefinjena tehnika" nekog u sportu!!!!!

Covece,ovo sto si ti napisao je toliko smesno i toliko nema veze sa sportskim argumentima,da je jasno kao dan da ti je jedini cilj doci na sajt susedne zemlje i pljuvanjem njenog najboljeg sportiste iskazati kompleks prema istoj! Zao mi te iskreno

Mike

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji.
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.

Badi Hild

pre 5 godina

Naslov je pogresan, nema nista od toga sto se potencira. Fer turnir kao i svaki drugi. Ne funkcionise vrhunski sport, a posebno tenis, na nacin na koji bi navijaci iz Srbije voleli. Ovo je bezpredmetna diskusija.

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala. (Rastko)

Evo poradicemo malo na kulturi gospodine Rastko. Kao sto vidite na ovoj vijesti tako i na mnogim drugim prvenstveno sportskim temama moji komentari uglavnom imaju najvise odgovora. Isto tako moji komentari su uvijek direktno vezani za sport i za konkretnu temu. Problem je sto je vecina vas koji odgovarate na moje komentare svijesna da sam u pravu i da sa mnom ne mozete da debatujete koristeci sportske argumente pa se vasi odgovori (tu se opet malo doticemo kulture) uglavnom svode na komentare tipa “idi na Pg portale”, “od kad se tenis igra u Cg” itd. Opet Vam kazem ja nisam osoba koja mrzi nekoga sto se i vidi iz mojih komentara, dok u Vasim preovladava mrznja prema jednom sportisti. Objasnio sam Vam zasto smatram da RF nije los covjek i to sa nepobitnim argumentom, a opet Vam kazem da je moje znanje o tenisu toliko da cu i Vama a i svakome drugom na ovom forumu uvijek da iznesem neki podatak odnosno cinjenicu iz tenisa za koju niste znali, a koja se opet tice konkretne teme. Kao sto znate na ovom portalu nije zabranjeno ljudima iz drugih drzava da ostavljaju svoje komentare. Ja sam na ovom portalu aktivan vec desetak godina i mislim da sam uvijek doprinosio kvalitetnoj razmijeni misljenja u vezi sa sportskim temama. Mislim da istina ne moze da skodi vec samo da pomogne nekim ljudima da malo prosire svoje vidike. Dovidjenja gos. Rastko

da li

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.
(Seldon, 15. februar 2019 18:24)

Da si citao original (ubiennis) Ubaldo je inace veliki navijac Federera i nikada ne bi apisao neso ovako da nije istina,video bi da je preneto tacno ono sto je direkor izjavio.
Ko si ti da teras druge da uzivaju u Federeru, njgov potparol???

antiDebil

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)

Propisi se uvek krse, oni ustvari i ne postoje. Postoji samo mrtvo slovo na papiru koje se povremeno koristi i to protiv manje poznatih ili placenih igraca, dakle tu si potpuno promasio.
Sto se tice zreba, u osmini ide 1-4 protiv 13-16 i 5-8 protiv 9-12. U sesnaestini 1-8 protiv 25-32 i 9-16 protiv 17-24, vidim da ti to nije jasno do kraja!

Seldon

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.

Samouki naučnik

pre 5 godina

@(Vladimir, 15. februar 2019 14:29)

Evo me opet. Prilično mi je bliska statistika i matematika, da ne upotrebim krupnije reči. Nisam loš ni sa logikom. Ako znaš kako se žrebuje, ukapiraćeš da to što pokušavate da dokažete nema mnogo smisla. Ne tvrdim da je sve uvek čisto, ali o nekom ozbiljnom nameštanju pri žrebanju nema govora. Projektovano je da se u finalu sastaju 1. i 2. U polufinali 1. i 4. a 2. i 3. (ili 1. i 3. a 2. i 4.). U četvrtfinalu teniseri od 1. do 8. pozicije po sličnoj šemi, u osmini finala od 1. do 16. Najbolji samo treba da opravdaju svoj ranking. Desi se, slučajno ili namerno, da neki igrači dobiju najtežeg (najlakšeg) protivnika za datu fazu takmičenja, ali je njihovo samo da opravdaju ulogu favorita. Ovo pišem kao navijač Đokovića (umereni, godine mi ne dozvoljavaju da budem vatreni). Komentarišem zbog onih vatrenih koji svojim ne preterano inteligentnim komentarima daju materijala onim bednim trolovima da vam se podsmevaju! Zar mislite da ćete nekoga od njih u nešto ubediti? A oni će se za svaku vašu neopreznu izjavu uhvatiti, time se hrane. Organizatori imaju svoje favorite i učiniće sve što mogu da im olakšaju, ali će retko 1kršiti propise.

vlada

pre 5 godina

najbolje je da Nole igra 7 kola pa da u finalu igra protiv Federera a ovaj direkt u finale da igra a Nol da odigra dvaput polufinale haha

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.
(Igor Pg, 15. februar 2019 12:33)

Hahahahahaha,kakvi komentari lika koji zivi tamo gde ni ne znaju sta je tenis! Imal nekog teniskog terena kod vas,vidje li ikad sto je reket i loptica???! Hoces da dodje neko iz Srbije da odrzi par besplatnih predavanja,cisto da uhvatite korak sa svetom.....Ovako cete ostati sampioni transformacija kupanja u moru....Udjete kao jedno a izadjete iz njega kao drugo nesto...

Dragana

pre 5 godina

Polako, nije Rodžer ovo izjavio već direktor turnira.Drugo, nije ni rekao " Rodžer će imati lak žreb, mi smo tako odlučili" već da očekuje da će mu žreb biti naklonjen.Kakve je namere imao kad je to izjavio ne znam ali je sigurno znao da će ta izjava izazvati različite komentare. Kakav god da je žreb treba pobedjivati da bi se osvojio turnir. Svi najbolji teniseri su u svojim karijerama imali i lake i teške žrebove. Pa i vi koji ste Novakovi navijači uvek priželjkujete lak žreb za njega i često je imao ne lak nego prelak žreb.Takodje ovakve izjave ne dokazuju ništa,čini mi se da više imaju svrhu da poremete Federera iako naizgled ne deluje tako.

Samo da dodam

pre 5 godina

@noname
Žena je primetila da Novak, dok su njih trojica bili na prva tri mesta, nikada u polufinalu nije igrao protiv četvrtog sa liste. Bio prvi ili drugi, uvek je u polufinalu igrao protiv trećeg, a ne četvrtog. Kad je bio treći igrao je i protiv drugog, i protiv prvog. Ja se ne sećam polufinala RN - RF dok je Nole bio prvi.
To sam i ja primetio, ali nisam sumnjao u žreb.

Mikii

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)

Bice. Namestice Nolu Bautistu i resen problem, hehehe

elem

pre 5 godina

Najviše volim one koji nas ubeđuju da je nameštanje žreba nemoguće, da smo nepismeni i neobrazovani jer tako mislimo, da je potpuno normalno i legitimno u sportu protežirati bilo koga jer je "zaslužio", da je reklama i zarada organizatora važnija i od samog sporta, kako smo botovi jer na srpskom sajtu u zemlji Srbiji navijamo za Novaka, ukratko obožavam ispiranje mozga. Posle takve osvežavajuće kupke nanovo se uverim koliko smo u stvari normalni, uprkos svim razlozima protiv(avavav) i zdrave pameti. U zdravlje federtardi!

Djordje NS

pre 5 godina

Cela karijera mu je takva. Od 2011. je osvojio 4 GS i to kad je uspevao da izbegne Novaka ili kad je ovaj bio odsutan zbog povrede. Ali, da, izvinjavam se, on ipak pleše po terenu. Hahaha
Kakva prevara od igrača i onda još mnoge pojedince nije sramota da ga nazivaju G.O.A.T.?

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
Najpre da Vam kažem da tenis pratim u poslednjih 40 godina, a posebno, naravno od kako je Novak na sportskoj sceni. Iz ovog podatka vidite da očigledno imam dosta godina, najverovatnije puno više od Vas, ali da poštujem elemnetarnu kulturu, te za razliku od Vas, nepoznatim osobama se ne obraćam sa Ti. Ostavljam Vas da i dalje uživate u ljubavi prema RF, a ja i 99% Srba ćemo u narednim godinama uživati u mnogobrojnim, maestralnim podvizima budućeg GOAT-a NDj. A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala.

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

Opet moram da moljakam - objavite ovo...

pre 5 godina

Da vas podsetim, Ana Ivanović, Srpkinja od glave do pete, bila je, a i danas je, omiljena u celom svetu. Opet, Jelenu Janković svet nije voleo. Nema to veze s nacijom, jednostavno svet ima svoje rezone. Ana je, da ostavimo tu njenu lepotu na stranu, i Tramp je rekao da je najlepša žena na svetu, imala je fascinantnu "aristokratsku" otmenost, što je u Srbiji mana, a Novak od te otmenosti nema ništa. Novak je sto odsto naš, i kad se nervira, i kad se svađa sa sudijama, i kad pcuje… I Marija Šarapova, otmena plava Ruskinja, bila je omiljena u svetu. Nema to veze s nacijom, nego sa čovekom i njegovom pojavom na sceni.

slaviša šmigič

pre 5 godina

prica o federeru se zna odavno pomaganje na svim turnirima od organizatora. zato i nema mekenro respekta prema federeru,da sem terena radili su na zrebu plus nocne,da se nebi umorio.tako slicno novaku u nos jim isao i ivan lendel koji je bio svojevremeno daleko najbolji.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Neko
Dobro je da ga Novak nije "prebio" 2011. na AO polufinale, Dubai finale, IW polufinale, Miami(nisam siguran) pa ispada eto RG i USOP kao zamalo. Kako te nije sramota?
Tukao ih je gde je stigao te 2011., do granice poniženja a Ti pričaš eto poraz i zamalo, dodaj USOP 2010. polufinale pa ćeš shvatiti ko je ko.

Banderaš

pre 5 godina

On im donosi najviše para,nema tu puno priče niti simpatija. Rolex koji sponzoriše Federera je na vrhuncu prodaje. Mercedes takođe. Lind&Sprungli akcije koja je veliki federerov sponzor ima vrednost od 76000franaka/akciji tako da oni diktiraju tempo ponašanja i poštovanja prema Federeru.

Nebojša

pre 5 godina

Ajd da ga zadnjih godina favorizuju ali to je verovatno tako kroz celu njegovu karijeru i to je jedan od razlog zašto on nije najveći iako je bez sumnje vanserijski teniser.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Federer G.O.A.T. a vi mozete da mi date minuse koliko hocete.Ziveo Kralj Federer.
(King Roger, 15. februar 2019 14:36)


pošto vidim da ti puno znači, kao filantrop - daću ti plus, iako sumnjam da će pomoći tvom mentalnom zdravlju...

Gru

pre 5 godina

Imali na kraju neki turnir gde orgnanizatori nisu namestali za Federera?
Francuzi ga pitaju za podlogu, Australijanci namestaju zdred, evo ga i Dubai, ko zna sta ce jos isplivati.

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Pročitah danas da je RF 2009. osvojio 15. GS na Vimbldonu. Znači da je od svoje 29. do 38. god uzeo samo 5 GS.
Novak od 29. do 32. već 5 GS i ne namerava da stane.
Siguran sam da će osvojiti više GS, jednostavno za razliku od RF na svim podlogama i protiv bilo koga je favorit pa i protiv Nadala na RG. Realno jedini ga je tukao uz Soderlinga.
Biće ovo zanimljiva sezona , Fedex 100.titula neki atp 250, Nadalu možda neki masters dvorana red bi bio, Novak kalendarski slem, eto za svakog po nešto.

la shofer

pre 5 godina

@ hanno
A ostali teniseri nisu, a? Ni više ni manje od njega. Svaka njemu čast ali je suviše korporativan, retko pokazuje emocije i sl, ima jedna njegova izjava kako je ponašanje prilagođavao spinzorima, nekada je imao dugu kosu, pakazivao emocije.. Čuj kompletan.. Ja baš zato volim našeg gedžu, jer je nesavršen, kao i svi mi, i to ne krije.

Jumko

pre 5 godina

Tako je to prijatelji... Za najboljima laju, ali ti karavani prolaze! Pa ne citamo svaki dan o napadima na najbolje? Real, Juve, Golden Stejt, Markez... Namestaljke, sudije, ovo, ono... Pa je l' se i Zvezda ovde napada kao nikada do sada jer je ubedljivo najuspesnija, i ti napadi dolaze, pogadjate, od najvecih rivala... Tako da trpite i pomirite se s'tim. Najjaci samo opstaju, najjaci se guraju i pomazu! Ostalima mrvice...

MarcoPolo

pre 5 godina

King rodžer, smaraš čoveče... Ostavio si ovde gomilu komentara. Imaš prijatelju opasan problem... Prosto nije zdravo nekog toliko obožavati do fanatizma, a da pritom mrziš igrača iz svoje zemlje.

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Sada bi ostali top igraci trebalo da preskoce Dubai i posalju poruku ostalim organizatorima da ce Fedko da igra rotiv ball machine ako tako nastave.

Mrmot

pre 5 godina

"dajte ga odma u finale.da igraju udruzeno protiv novaka.
(slaviša šmigič, 15. februar 2019 14:57)"
Ma odma' titulu da mu daju... sto da se smaramo...

Jumko

pre 5 godina

@Stanislav Hahahahahaha, pa ne pisete svi ovde redom da Djokovic prvi nije dao 100% svojih mogucnosti u finalu Vimbldona protiv Mareja!? Stvarno, ko vas ne zna, skupo bi vas platio!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)


sve si u pravu!
a vrhunac povlađivanja đokoviću, bilo je kada su mu protivnika u finalu, ej finalu, ne samo naterali da preda, nego ga i prisilili da to uradi u džemperu!

mlekadzija

pre 5 godina

U cilju "osvajanja" jubilarnog turnira, najsigurnije bi bilo da mu organizator dodeli pehar na nevidjeno...unapred. Sto je sigurno sigurno je...moze najbolji da naleti na neko iznenadjenje....

Станислав

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Wow toliko gluposti nisam čuo u životu, Ajde mi objasni kako te neko natera da ne pružiš 100%. Ono matori ej treba nam Nole u finalu ajde pruži 81% svojih mogućnosti. Ili mi objasni ovo. Igrač se povuče sa meča nema utakmice ili duela. Samim tim ljudi koji su platili kartu su oštećeni, platili lepu svotu novca da ne gladju ništa, pa sponzori koji se tamo reklamiraju, pa
i same televizijske kuće. Pričaš drugar koješta boga pitaj zvog čega. Organizator drugar živi od prenosa, od reklama i mečeva koji će da ti traju i traju. Što više meč trajao to bolje za njega. I sad ti pričaš kako organizator sebe zakida.

Ajde da ti objasnim recimo ovu priču. Organizator želi Federera do poslednjeg dana samim tim očekuje ogromnu posetu, jer je jel te Feder dosta popularan igrač. sponzori će više da se isprse i još ako osvoji taj 100 pehar taj turnir dobije na publicitetu na samoj popularnosti itd. Znači to je poenta cele priče.

Bob

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, (Queen Roger, 15. februar 2019 14:08)
Mogu da ga porede samo sa Majklom Džeksonom. I za Federera će se saznati šta je radio tek kad bude umro.

Da, i obojica su "plesači", jedino je Džekson bio malo belji od Federera.

Vladimir

pre 5 godina

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Samouki naučnik, 15. februar 2019 13:34)
Posto vec sebe nazivas samukim naucnikom onda ti je valjda nauka na neki nacin bliska. Veoma precizno sam preneo da je rad strucnjaka za stastiku i matematiku bio izuzetno prezican i radjen u vremenu kada je Novak imao mislim 12 Grand Slemova i da je veoma precizno sve zrebove u poslednjih 15 god i Masterse proverila i utvrdila sa koliko igraca ne samo iz top 10 vec iz top 50 su morali da se susuretnu da bi osvojili bilo koju od titula.
Kao sto sam i napisao Federer je bio DRAMATICNO POVLASCEN za nijansu manje Nadal a Novak je imao katastrofalne teske zrebove.
Prijatelju moze se navijati za bilo koga ali statistika je statistika isto kao i matematika nema navijanja i nema lazi i prevare.
Jasno je ko dan da je Federeru omogucavano godinama prohodnost do titula.

samo kazem

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 15. februar 2019 13:53) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-18)

Isti ovi koji ti danas lupaju minuse ce sutra udarati pluseve na vest da teniserke treba manje placati jer su manje popularne i pricati u principu istu pricu kao i ti (gledanost, TV prava itd). Novak stvarno ne bi trebalo da se buni, pa on je sam pricao da onaj ko je popularniji treba da bude vise placen tako da evo. Sad ce Federer dobiti najvecu nagradu plus titulu zbog popularnosti a ne vestine.

U stvari Novaka treba na svakom turniru platiti za trecinu manje od RF i Nadala jer ipak ne privlaci toliko publike a mozda i 10% manje od Serene Vilijams.

Trazili ste gledajte.

Queen Roger

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, Peleom, Muhamed Alijem, ko je to njima nameštao žreb? Roger is a fake star, overrated!

ало

pre 5 godina

@дрродицк, ало родике као прво какви нолоботови у Србији, да је ово швицарско сите па да разумем, овако само лупеташ од муке, друго ти причаш и жребу па погледај фекијев и надалинин па онда реци нешто, ајде продај меглу неком другом и наравно све је оправдано за деду а то што то нема везе са спортом као појмом није битно, страх човеку каља образ често(тј. оном који га има) и већ сте почели да с..... да и да друго неки освоји и 25 гс феки остаје гоат е федтарди јадни.....

NoName

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.
(Lale, 15. februar 2019 12:19)

Kome ti to druže da objasniš? Polupismenim klincima koji običnu rečenicu "nadam se da će Federer imati povoljan žreb i osvojiti osmu titulu" u svom iskrivljenom umu shvate kao "namestili smo žreb Federeru da bi Đoković ispao, a Federer osvojio"? Nema šanse da im se to objasni. Zamisli da Deki Stanković izjavi nadam se da će Zvezda imati povoljan žreb i opet igrati LŠ, ti bi se tad skupili i govorili kako je on izjavio da je žreb namešten Zvezdi. Kao što rekoh, polupismeni klinci koji nisu u stanju da shvate prosto-proširenu rečenicu.

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.
(rastko, 15. februar 2019 13:57)

Tako je tako Rastko nego ne znas ti mnogo o ovoj igri... A sta to moj Rale odredjuje ko je kakav covjek? Da li bi to mogle biti 12 nagrada za fer plej igraca godine za redom od 2004-2015 koje je Federer dobijao od strane svojih kolega tenisera ili Novakova mislim jedna? Da li postoji ista bitnije sto moze da govori o tome kakav je neko covjek i sportista od toga da ga njegove kolege proglase za najpostenijeg? Ili je bitno sto ste vas desetina sa ovog foruma ili par hiljada ljudi iz Srbije stvorili fikciju o kako ti kazes “Dzemperku” koji je los covjek i koga guraju strane sluzbe, vanzemaljci itd. Kao sto vidis ne mozes protiv mene, jer kao sto sam rekao u proslom komentaru ne mogu se na isti nacin razumjeti tenis i sport uopste ako ga pratis od 2011-e tj. od kad je Novak postao broj 1 i ako ga pratis vise decenija. Ja obozavam i Novaka i Federera, cak mi je i Rafa drag jer se radi o najvecim sampionima u istoriji. Mrznja nikome nije dobro donijela, mrznja prema nekoj osobi dovodi do toga da se stvaraju fikcije i pisu nevidjene gluposti zbog kojih vas niko ko bilo sta zna nece shvatati ozbiljno.

Miroslav

pre 5 godina

Ovde je neko napisao da je federer bozanstvo pa d je najobozavanii sportista mislim ko da je bog a tog vaseg boga su jedan rafa mlatio 15 puta a Djokovic 25 a to sto je on igrao kao napadacki graciozni tenis to je mogao samo protiv slabijih tenisera to se evo pokazalo i protiv cicipasa

Mr.SmartCz

pre 5 godina

neka igra ne nekom 250 mozda ga i osvoji djokovic na atp 500 i 250 ima 21 titulu dok federer ima 46 toliko o mocnom i velicanstvenom federeru i njegovih 100 turnira !!!!

King Roger

pre 5 godina

Bilo bi lepo da mu Nole objasni zasto je 6:0 6:1 dobar rezultat kada igra sa njim (moze Roger i dva krompira da dobije)
(pratilac, 15. februar 2019 11:25)

Pa jedini krompir je bio 2012 u Sinsinatiju za Kralja Federera za manje od pola sata.A sad uzmi sendvic.

21 vek

pre 5 godina

Tako i ja mogu da budem najbolji teniser sveta!!! Ocigledno su velike pare u igri. Izbeci svaku mogucu eventualnu gresku i gubitak novca po svaku cenu. Sram vas bilo. Nema vise ni S od sporta.

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.

delboj

pre 5 godina

Da, da, a Nolje evo zadnjih 10 GS samo po jedan mec sa iole krstenim teniserom. Na neke mu i fantomski predaju po polovina protivnika, pa je dolazio do finala sa treningom...

Марко

pre 5 godina

Није Западу проблем то што би неко могао да престигне Федерера, него је проблем то што би то могао да буде Србин.

neko

pre 5 godina

@Aleksej Znam, živimo u Srbiji i svi podržavamo Novaka, ali treba malo i realni da budemo. Nadal nije igrao 2017? O čemu ti to? Federer ga je pobedio u 3 finala i jednom polufinalu te godine, čovek osvojio Roland Garros i ti kažeš nije igrao. Drugo Federer je tako igrao 2017, svi koji su odgledali makar meč protiv Nadala na Indian Wellsu dovoljno znaju o formi u kojoj je čovek bio, gde mu je Nadal u toj godini uzeo samo 2 seta na 4 meča, ali ne, Srbi ne prate tenis kada nema Novaka i nisu ni gledali tenis verovatno te godine, ne zna se ko je tužniji, ti koji si napisao taj komentar ili ovi sveznaoci koji su ti dali plus. Opet ponavljam, Đoković bi da je Federerovo godište bio teniser tipa Marej, čak i u najboljoj godini karijere 2011. Federer ga je pobedio na RG i umalo pobedio na US Openu, sa svojih 30 godina... Nemamo više šta da pričamo, a svi ga šaljete u penziju još od 2011. Plakaćete svi kad ode u penziju, biće vam krivo kad ne budete više mogli da ga gledate makar i uvek gubio od Novaka.

Partizan 1917

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.

Drug Ostoja

pre 5 godina

Zasto i da se igra turnir,samo mu daj pehar i napisite mu jos jednu titulu i to je to. Dabome ovaj sto je ovo izjavio ce shvatiti (ili ce mu neko reci,sto je verovatnije,da je ovo jako debilno) i onda ce poceti sa izjavama tipa "moje reci su izvucene iz konteksta;nije trebalo tako da zvuci; pogresno sam se izrazio itd. " . Diletant.

Bdpfc

pre 5 godina

Razgovaram sa prijateljima koji kao i ja ,naravno,navijamo za Novaka kad ih pitam , iskreno,koje bi finale gledali da imaju kartu Rodzer-Rafa .Iskreno!!

Superbike

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok. 

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Organizator sredi da igrač preda meč?!
Organizator sredi da igrač igra ispod svog maksimuma?!
Nisi ti sam svoj!

Superbike

pre 5 godina

Ajmo sada velike Srbende, ajmo svi u glas: buuuuu, to je nepravdaaa !
(Grobarchina, 15. februar 2019 11:52)

Zar nameštanje nije nepravda?

BLuka

pre 5 godina

Naravno....sve i jedan se žrijeb diriguje da se najbolji njkasnije sretnu;mijenjanje podloge, loptica, štimanje vremena igre, biranje arene na nečiji zahtjev a taj je neko igrač nema veze sa sportom i kvalitetom....Fedex je brend i zamislite kako se teško boriti protiv kartela.

Igor

pre 5 godina

Evo ja cu mog brata, teniskog trenera da pitam da sredi da dodje kod nas u Čačak, pozvacu ortake iz ulice koji loču pivo ispred lokalne prodavnice da mu budu protivnici, kud cete bolju promociju Srbije i mog Čačka i eto, Rodja će osvojiti još jedan turnir

Pele

pre 5 godina

@abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 15. februar 2019 13:05

"Pele
Jeste li vi uopšte pričitali vest?"

Sacekacemo da objave zreb.

Sta ako je u pitanju spin?

PS: hvala za persiranje; vidi se da ste vaspitana osoba. Za razliku od mnogih ovde.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, ljudi, procitajte Igorov komentar, pogledajte broj pluseva, i sve ce vam biti jasno! Ej, neko je racunao ako su na prva 3 mesta Rodzer, Rafa i Djokovic, a Djokovic 3, koliko ce puta ici na njih dvojicu u polufinalu!? Haos!

abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

@Mrgud
Noletu to ne treba, on je svoj kvalitet dokazao u dijametralno suprotnim uslovima od uslova u kojima je Federer pokazao svoj.

Simptomatično je to da svi vi koji ovde komentarišete i branite Feda potpuno opravdavate nameštaljke koje svako malo isplivaju na videlo u kojima je Fed neposredni učesnik.

To dosta govori o vama, zar ne?

M

pre 5 godina

Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)

Kako stvari sada izgledaju, organizatori će pre platiti Đokoviću da ne igra, kako bi Federer uzeo "Century", inače će ovaj morati da se prebaci na "Čelendžere" da to ostvari...
Eto, i to je "sport"!?

milutin

pre 5 godina

Onda je najbolje da direktor turnira prijavi tetka Maru, pa nek ona sa Rodžerom igra finalni meč.
Neka osvoji taj stoti pehar. Šta je to, jedan bezvrijedni pehar, da se broji.
I ranije ih je uzimao na namještanje,pa ništa. Sem ako neko sjeti pa mu zvanično ne uzme polovinu od osvojenih, pošto su krađom stečeni..

Samouki naučnik

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno. 
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula. 
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20. 
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba. 
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000. 
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.
(Vladimir, 15. februar 2019 11:07)

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.

NoName

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Nemam pojma šta je ta računala, ali ako joj je za to trebao fakultet, ja bih joj diplomu oduzeo. Šansa da se prvi, drugi i treći sa rang liste sastanu međusobno pre polufinala su NULA posto. Na bilo kom turniru.

Ahahaha

pre 5 godina

Ovi botovi, ili kako vec sebe zovu, da li Vas Srdjan redovno placa? Tacno se vidi kada ne dobijete pare, fale Vasi komentari. Ovo mora da je bilo brzo okupljanje, ne verujem ja da Vas ima puno, mozda 2-3 maksimalno, nije Srdjan bas toliko izdasan. Mozete menjati nik, ali izdaje Vas stil pisanja, to je ono sto vecina ovde ne primecuje, pa se provlacite.

Samouki naučnik

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...
(Milanovac, 15. februar 2019 11:07)

Ne želim da pobijem tezu da se Federeru pomagalo, možda i nekim drugim teniserima, ali želim da iznesem nekoliko činjenjenica: Federer i Nadal su dugo držali vrh ATP liste. Ako svi idu do kraja, Novak mora da igra protiv obojice. Kad je Novak stigao do drugog, a onda i prvog mesta, možda je češće nabasavao na obojicu, nego što su se njih dvojica susretali, ali mislim da nisu toliko da bi imalo statistički značaj. I još nešto: direktor turnira je, sasvim legitimno, izrazio želju, što ne znači da će na bilo koji način uticati na žreb. Ne tvrdim ni da neće. Ne smeta mi da neko više voli druge tenisere, ali mi koji volimo Đokovića to nadoknađujemo intenzitetom. To ne mora da se dokazuje busanjem u srpske grudi (meni nečij nacionalna pripadnost nije vrlina ni mana) , niti vređanjem i omalovažavanjem Novakovih protivnika. Trolove i kvazitrolove ne računam.

King Roger

pre 5 godina

Sta bre dirate Kralja Federera niste vi dostojni da ga pomenete.I treba da bude laksi zreb jer je Kralj u godinama a odavno je dokazao da je najbolji nema potrebe da jos dokazuje.Ziveo Kralj Federer.Idemo do 100.Samo gazi majstore u inat nolomanima.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

A sta je namesteno? Covek pozeleo Rodzeru dobar zreb. Nije u redu da bude pristrasan, ali eto, hoce da u Dubaiju bude jubilarna. Do Rodzera je da se pokaze. Ali naci ce se neki klinac da ga iznenadi, he, he.....

Lale

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.

slobinator-

pre 5 godina

nema problema.evo nek organizator da meni neku kintu i nek me nekako ubacu u finale i ja obećavam da se neću previše zapinjati da dobijem rodžera

Igor

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu

Mrgud

pre 5 godina

Pa sve je to normalno. Kad si najveçi imš sve benefite .
On je Zvezda koji pokreçe tennis. I dzet set društvo oko tenisa.
Pa sta se radi sa Realom?
Ponistavaju golovi protivnikal priznaju mu se golovi iz ofsajda, produzava utakmica dok ne pobedi...
Kae Nole bude Zvezda Kao Rodja i on çe imati isti tretman

mr.gud

pre 5 godina

Vladica: a ti znas - bio si tamo i video kako Tito ubija vezane zivotinje? mnogo ne znas! koliko je "Jozo" metaka ispalio ti ne mozes sakupiti dlaka posle sisanja od rodjenja do smrti."Jozo" je bio jedan od glavnih egzekutora neposlusnih clanova
Komunisticke Intercionale, posebno u spanskom gradjanskom ratu. A sto se Federera( placka) tice isplivace mnogo togana videlo, samo nista nece promeniti ako mu ne oduzmu sve titule koje je osvoji na tako podmukao i ne sportski nacin.O njemu kao sportisti necu ali kao covek je 0.

ma da li je moguce

pre 5 godina

Ako je neko "najbolji" ikada a tako tvrde mocnici , njemu ne trebaju favorizacija i namestanje zrebova. Ovakve izjave samo jos vise bacaju sumnju na njegovo i b92bot visocansvo.

antiDebil

pre 5 godina

Е треба да га избаци неки 159 тенисер света, у инат!
(joj, 15. februar 2019 11:45)

Neki novi Donskoj!

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Kladim se da i Rodji ovakva izjava smeta. Fer sportista ne voli ovo. Mislim da se Rodja cak i naljutio ??
(kimiko, 15. februar 2019 11:30)

Evo sad sam se čuo sa gospođom Mirkom, kaže da je posle ove izjave toliko nesnosan, da ona razmišlja da ga prijavi za nasilje u porodici. Opet, kaže, donekle ga i razume. Jednostavno nije navikao da se ove stvari javno iznose, i to baš od strane organizatora. Dogovor je da se to radi diskretno i da se ne talasa. On u svojoj ogorčenosti razmišlja da insistira na tome da mu se omogući direktan prolaz u finale, ali pod uslovom da na turniru ne učestvuje Đoković. Ljut je ,kaže, toliko da nije uputno ni da mu se obrate novinari sa pitanjima o ovoj izjavi direktora turnira Salaka. Od jutros je dva reketa slomio. On je uvek bio fer sportista i nije dozvoljavao da se ova nameštanja javno iznose da ljudi ne počnu omalovažavati turnire i organizatore, a ova budala sad udario na sva zvona.

Pele

pre 5 godina

Cuj, izjavio Beneto, komentarisali neki na tviteru...Boze mili!

Federer je 07. januara bio treci na ATP, pa je nedelju dana kasnije (pravilo za odredjivane nosilaca) na AO bio treci nosilac. Ne Drugi ili prvi. O kakvom favorizovanju je rec.

Siguran sam da ce i na Turniru u Dohi, koji pocinje 25. februara, nosioci biti postavljeni prema renkingu od 17. februara (nedelju dana ranije).

Federer ce biti sesti nosilac. Ako izostane Djokovic, bice peti. Ako izostane jos neki bolje rangiran od njega, Federer ce se pomerati navise.

Aman, zreb je javni. I nije stvarni zreb, nego se u prazan "kostur", koji se koristi godinama, upisuju igraci prema renkingu od pre nedelju dana. Nema namestanja i favorizovanja.

Aleksej

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)Naravno i nemi Cicipas i Rafa Nadal.Onda Federer moze lagano da ispadne u prvo koli i uzme milione od organizatora.

Svaler

pre 5 godina

Vi mislite da je posle 100 titule gotovo? Nije, ispred njega po broju titula je samo Konors sa 109 pa cemo onda slusati kako mora da osvoji 110u pa onda i 111u jer je lepsi broj.

antiDebil

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Racunala je koja je verovatnoca da u polufinalu na sljaci izvlaci Nadala a na betonu Federera !

Stef

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp
(petar, 15. februar 2019 11:44)

Da, ne može se uticati, nikako.. e naivčino jedna.

dr. Roddick

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.

Igor Pg

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.

Кики

pre 5 godina

.... па, мало је претерано, зар не? Најбоље да сви предају, ако је то спорт .... а није

sasvim iskreno

pre 5 godina

Celu karijeru mu namestaju zrebove,stavljaju ga u povlastene termine, konzultiraju ga za brzinu podloge i loptica, a istovremeno drugim igracima, posebno glavnim konkurentima, otezavaju prolazak u finale na sve moguce nacine i uz sve to, rodja je na samom kraju njegove placljive karijere tek treci najbolji igrac u svojoj eri!? Jadno, da jadnije ne moze!!!

Olja

pre 5 godina

Pa da, Federer je institucija koja puni gledaliste, tj. donosi novac i zato je vazno da mu karijera traje sto duze.
To je u tenisu najuocljivije, ali savremeni svijet tako funkcionise u svim sferama.
Naravno, Federer se vinuo u visine svojim trudom, a kad je dosla do izrazaja njegova "virtuoznost", e onda je to trebalo poduprijeti i pripomoci da postane unosna koka, sto je na kraju i postao.

Vladimir

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno.
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula.
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20.
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba.
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000.
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.

vidim

pre 5 godina

To je ta matrica koja je pomogla federeru da oavoji sve te turnire. Reci cu samo jedan podatak. Federe i Nadal nikad nisu igrali jedan protiv drugog na USO. Nikad, uvek su pakovali Novaku najtezi moguci zreb, Marej 1/4, Federe 1/2 i onda na kraju odmoran Nadal u finalu.

antiDebil

pre 5 godina

Batice, iskoristi diskreciono pravo turnira i podmuklicu stavi direktno u finale, a ovaj ostatak igraca neka igra za to ko ce biti njegov protivnik u tom finalu !

Kasper

pre 5 godina

Bila bi fora da se prijavi i Djokovic za turnir. Mada nije on takav covek kao sto je Federer, kad ga je pobedio na RG i pokazivao prst kao moje je prvo mesto. Los covek Federer mnogo

ime

pre 5 godina

Nista gore kad necije ime i velicina izblede.
Ustvari, jos gore je kad se ovako zamusavi i zaprlja pre nego izbledi.

Ne znam ko mu vodi karijeru, al ovo mrcvarenje je postalo zalosno.

Рајко Четник

pre 5 godina

Федерерје бар трећину титула освојио тако што му је био намештан жреб. Управо због намештања жреба Федереру настало је највеће ривалство Надал Ноле јер су органиѕатори турнира фаворизовали Федерера тако што су се у полуфиналу "клали" Ноле и Надал.
Има ли неко ко прати тенис а да није свестан ове чињенице.

Zdenko

pre 5 godina

Sada je dat materijal teoretičarima zavera, pa počinje opet rasprava kojoj nema kraja. Ne kažem da je to besmislica, da je moguće izvesti neke kombinacije i olakšati takmičenje nekome, jeste sigurno. Čudi me da ovako javno to neko iznosi, i to neko od zvaničnika. Ranije se to radilo u tajnosti, pomagalo se sa nekim detaljima verovatno. Nije u redu da se favorizuje neko, tako se baca senka sumnje na neke titule koje je osvojio Federer. Ponavljam opet, sve je moguće. Nisam njegov fan, meni je čast i zadovoljstvo da navijam za srpsku legendu Novaka Đokovića, ali ako negde ima dima ima i vatre i to je ono što nije dobro za sport. R. Federer ako treba na ovakav način da osvoji stotu titulu, neka se stidi za ceo svoj život. Izgubiće u očima velikog dela navijača sveta ugled, kao i biciklista Armstrong.

BLuka

pre 5 godina

Hm...zbilja imam veliki respekt prema Fedexu ali ovako nešto se vrhunskim igračima i ljudskim gromadama ne smije dešavati, zamislite šta se tek dešavala a šta nećemo nikada saznati.

Vladica

pre 5 godina

Ko sto su Titu vezivali zivotinje da bi on ispao da je veliki lovac, tako treba i ovi. Stave nekog vezanog sa druge strane mreze i eto Federeru titula

Jumko

pre 5 godina

"Neverovatno kako zlobnici namestaju Federeru! Samo neke analize, price... Kao hvale ga i zele mu dobro, a samo mu stvaraju pritisak i kao preko sebe ga u stvari optuzuju za nesto sa cim on nema veze"... Hahaha, poznata prica?

1Beogradjanin

pre 5 godina

Prosto, oni zele da stotu titulu u karijeri osvoji bas kod njih. Ne toliko zbog Federera, vec zbog nih samih. To je dobra reklama. Mogu lepo da ne pozovu najbolje igrace, dovedu neke slabije rangirane i Federer ce se sam prosetati do titule, bez obzira na zreb. Ostaje samo pitanje: Da li on zeli da pamti svoju stotu titulu kao namestenu? Ne ocekujem da Arapi iz Dubaija to shvate. Oni su vodjeni profitom i ne znaju ni za sta drugo! Oni ne znaju sta je tradicija, kontinuitet, taj neki ponos na prethodni mukotrpan rad da se dodje do necega jer oni sami su instant drzava i nacija. Do pre trideset-cetrdeset godina su ziveli pod satorima u pustinji! Nadam se da Federer nece prihvatiti ovakvu "igru".

bigserb

pre 5 godina

Ja o Federeru kao teniseru mislim sve najbolje, ali cinjenica je da je mnoge titule osvajao uz manju ili vecu pomoc organizatora u vidu lakseg zreba, termina u kojima igra, terena na kojima igra,..., cesto se sve prilagodjivalo njegovim potrebama i to ceo teniski svet zna, s druge strane se takodje zna da su Noletu precesto "umetani klipovi u tockove", ali im to najcesce nije mnogo pomoglo, Nole je bio jaci od toga!

srle

pre 5 godina

Odavno Federeru štimaju osvajanja turnira, pre svega lakim žrebom, večernjim terminima i unosnim novcem koji izdvajaju za njegove zahteve. Ali mislim da više niko od igrača neće da toleriše takvu favorizaciju, to su pokazali Cicipas i Milman na poslednja dva grend slem turnira. Prosečni teniseri, ajde Cicipas je još mlad, koji su rekli ne može više da i lagano ga pobedili. Ovo je sramotna izjava za tenis i sport uopšte, nadam se da će Federer ispasti u drugom kolu Dubaija!

hmmm

pre 5 godina

Kao da je to nesto novo, cici je ionako bilo sve dozvoljeno, pazili ga kao da je beli medved, ali jbg. nema vise nike pa se malo vise prica, neka. Ionako zivi tamo pa oni valjda da mu uslise zelju kao dobri domacini, smejurija.

Mario

pre 5 godina

Mozemo samo da pretpostavljamo koliko su namestali i sta su sve namestali Federeru u proslosti, Najk Rolex itd, sve najjace svetske kompanije su bile na njegovoj strani, isplivace to kad tad

XXL

pre 5 godina

Federera sada slobodno možemo nazvati - vrhunskim teniskim manekenom. Polako se raskrinkava 'najbolji' teniser svih vremena da je imao najbolje uslove svih vremena na turnirima, a sada mu omogućavaju da direktno bude finalista. Gledano Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena jer je sve stekao pošteno svojim rado i talentom na teniskim terenima uz 'klipove' u točkovima koje mu su ti isti organizatori ubacivali. Imao je protiv sebe ne samo protivnika na terenu već i sistem. Naravno koje je pobeđivao.

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, pa kakve veze ima sta on zeli? Divi se coveku i kraj... Sta mislite, da direktori nekih drugih turnira ne zele da neki odredjeni igrac ima laksi zreb i osvoji turnir? E sad je ovaj samo to javno rekao! Kakvi crni skandali?

petar

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Јака веза између Роџера и Дубаија јер је прву титулу освојио у Милану где је спонзор био Дубаи Дјути Фри . Хаахахахаха каква веза!

Иван

pre 5 godina

Кога брига за равноправност и поштење. И онда се ваља прича како је Роџер већи од Новака јер је освојио преко двадесет турнира више, како има више недеља на првом месту... Па колико је њему било лакше да осваја титуле са намештеном жребовима и да помоћу њих одржава висок ренкинг? И још је 6 година старији од Ђоковића - ја бих рекао да је упркос свој помоћи коју је имао направио врло малу предност.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Treba ga malo pogurati, pregazile ga dodine ( i Novak )
Nazalost on moze da osvoji turnir samo ako ne igraju Novak i ostali
TOP igraci a to se desava samo na ATP 250 turnirima. Ako ne uspe tu,
ne znam da li se i celendzeri racunaju u 100 titula ?

JPR24

pre 5 godina

Hah.. Koliki tupson. Možda čovek i ne misli na neko namestanje, ili takve bakrače, ali zar nema mozga pa da razmisli pre nego govori ? Normalno da će ovakva izjava, od organizatora, da pokrene lavinu komentara. Da sad ne ulazimo dublje, ovo samo je već glupo po sebi.

veliki strumf

pre 5 godina

To je zbog 100. titule u karijeri... Pa ljudi svi već odavno znamo, nije nikakva tajna da su sponzori, pre svega Nike, ali i vlasnici turnira zaslužni za veliki broj Rodzerovih titula! Na mnogim turnirima mu je bio nastelovan žreb (ionako žreb vrsi komjuter, to kontroliše samo par ljudi i mogu da nameste šta god žele - ko misli drugačije u žestokoj je zabludi)! Ko zna koje su se zakulisne radnje radile Rodzerovim protivnicima da ne bi bili na vrhuncu tokom meca. Neko će reci da su to teorije zavere, ali tenis je sport gde se okreće ogromna lova, bas ogromna - a kad je tako mnogo toga nije čisto. Federera su mediji uzdigli, ima najviše fanova, mnogo sponzora koji ga debelo plaćaju i ti sponzori ne žele da dozvole da on ispada rano na turnirima jer će biti na velikom gubitku. Isto vazi i za vlasnike turnira jer njegovo igranje u polufinalu i finalu garantuje pune tribine i mnogo potrosenog novca uz to u teniskom kompleksu. I u svoj toj celokupnoj igri, dođe jedan Srbin, umeša se i mnogo toga im pokvari. Mnogo para im je Nole izbio iz džepa, milijarde su u pitanju - zato ga i ne vole. Kada bi se Rodzer penzionisao - sva ta medijska pažnja i novac sponzora preusmerili bi se ka Novaku i da vidite kako bi odjednom postao omiljen!

Milanovac

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...

toplica

pre 5 godina

Ma pomozite coveku,dajte mu i stake ako treba i dva reketa.Umesto da je otiso u penziju on ce da igra pa makar morali sve takmicare da pobijemo.

Cijankalij

pre 5 godina

Haha, pa uplakana ch-balerinica drugacije ne moze ni da osvoji neki turnir. Njemu bi morali namestiti i turnir u Donjoj Batocini. Sve je turnire osvojio na prevaru, ch-balerinica aka dzemper-manekencic...

Greatness

pre 5 godina

Federer je sve... Božanstvo, revolucionar... Nadal mu nije ni blizu, štaviše - u rangu je Đokovića. Zato će upsjeh ove dvojice, ako ga eventulano prestignu, biti mnogo mnogo veći...

golijat

pre 5 godina

Ne kaljajte karijeru velikog Rodzera , sta ce njemu to.Primitivci mu cine kontra uslugu na kraju karijere treba da mu stave mrlju na sav rad i postignuto

Pero

pre 5 godina

Ovo su zlonamerne insinuacije, Rodžer nikad nije privilegovan tokom žreba, pa ni na AO, to što je igrao u noćnom terminu nema veze sa žrebom. Ogromna je želja da se izmisli skandal, da se umanje Rodžerovi uspesi u želji da na taj način Novak bude veći. Novak će bit veći samo ako ga prestigne, ne podmedanjem i lažima! Prvi nosilac na svakom turniru ima lakši raspored, zato i jeste prvi mosilac, nečim je to zaslužio. I Novak je danas privilegovan gde god igra, tako i Federer i Nadal!

brm

pre 5 godina

Zbog ovoga bi trebalo da im se oduzme licenca za održavanje ATP turnira. Neka sami organizuju privante i egzibicione turnire pa neka tamo nameštaju kako žele. Ali čisto sumnjam da će do oduzimanja licence doći, jer mito i korupcija. Posle će dati neki izjavu kako je sve pogrešno preneto i da se izvinjava ako je nekoga uvredio i na tome će se završiti. Ovo je u rangu nameštanja mečeva zbog klađenja. Nema razlike...jer se i ovde namešta i favorizuje igrač čije osvajanje titule donosi veću zaradu organizatoru.

Nevenko

pre 5 godina

Imam predlog za ovakve sportske radnike.Da organizuju turnire na kojima neki igrači automatski imaju mesto u polufinalu.Pa ako ni to nije dovoljno da jednakiji od jednakih dobiju turnir ,neka bude mesto direktno u finalu.

Jer mi imamo insajdera - Mirku! ;)

pre 5 godina

Dajte peškiru tisućljetnje Švajcarske hiljadu titula, kupite mu diplomu i stavite ga za predsednika... Nole će ga uskoro gledati odozgo!

I sad ga gleda, samo će uskoror biti sa još veće visine...

nebojša

pre 5 godina

Ma što uopšte i da se igra turnir, proglasite ga pobedikom bez takmičenja i organizujte samo ceremoniju proglašenja.
Svi smo mi, kad zatreba, Cicipas.

фуј

pre 5 godina

А што уопште игра? Па дајте му тај пехар да се одморимо од лавине небулоза његовог пр тима. Да не цвиле више. Сад излази на видело дугогодишња протекција и подилажење деди, фуј!

Aleksej

pre 5 godina

Federer GOAT..Covek medijski najvise guran,namestaju mu zrebove i na nebitnim turnirima,lesinari Gren Slemove od 2011 nijedan nije osvojio do 2017 kad se Nole povredio i Nadal nije igrao,osvojio ogroman broj turnira 500 i 250 samo da ima 100 titule,i siguran sam da ako ga Novak pretekne po broju Gs reci ce Federer,Nadal i Djokovic su najbolji svih vremena Federer kralj trave,Nadal sljake,Nole betona..Sve sto je na silu mi budi odvratnost kao recimo Hardenove 30 plus poena serije u Nba sa 20 bacanja po utakmici i nez odbrana..

Boki

pre 5 godina

Barem je iskren ,što kažu naši stari ko priznaje pola se prašta .Nažalost i ono što osrtaje je krajnje nesportski.Ali to je današnji sport u kome je sportska samo oprema.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Prosto, oni zele da stotu titulu u karijeri osvoji bas kod njih. Ne toliko zbog Federera, vec zbog nih samih. To je dobra reklama. Mogu lepo da ne pozovu najbolje igrace, dovedu neke slabije rangirane i Federer ce se sam prosetati do titule, bez obzira na zreb. Ostaje samo pitanje: Da li on zeli da pamti svoju stotu titulu kao namestenu? Ne ocekujem da Arapi iz Dubaija to shvate. Oni su vodjeni profitom i ne znaju ni za sta drugo! Oni ne znaju sta je tradicija, kontinuitet, taj neki ponos na prethodni mukotrpan rad da se dodje do necega jer oni sami su instant drzava i nacija. Do pre trideset-cetrdeset godina su ziveli pod satorima u pustinji! Nadam se da Federer nece prihvatiti ovakvu "igru".

srle

pre 5 godina

Odavno Federeru štimaju osvajanja turnira, pre svega lakim žrebom, večernjim terminima i unosnim novcem koji izdvajaju za njegove zahteve. Ali mislim da više niko od igrača neće da toleriše takvu favorizaciju, to su pokazali Cicipas i Milman na poslednja dva grend slem turnira. Prosečni teniseri, ajde Cicipas je još mlad, koji su rekli ne može više da i lagano ga pobedili. Ovo je sramotna izjava za tenis i sport uopšte, nadam se da će Federer ispasti u drugom kolu Dubaija!

Рајко Четник

pre 5 godina

Федерерје бар трећину титула освојио тако што му је био намештан жреб. Управо због намештања жреба Федереру настало је највеће ривалство Надал Ноле јер су органиѕатори турнира фаворизовали Федерера тако што су се у полуфиналу "клали" Ноле и Надал.
Има ли неко ко прати тенис а да није свестан ове чињенице.

Kasper

pre 5 godina

Bila bi fora da se prijavi i Djokovic za turnir. Mada nije on takav covek kao sto je Federer, kad ga je pobedio na RG i pokazivao prst kao moje je prvo mesto. Los covek Federer mnogo

sasvim iskreno

pre 5 godina

Celu karijeru mu namestaju zrebove,stavljaju ga u povlastene termine, konzultiraju ga za brzinu podloge i loptica, a istovremeno drugim igracima, posebno glavnim konkurentima, otezavaju prolazak u finale na sve moguce nacine i uz sve to, rodja je na samom kraju njegove placljive karijere tek treci najbolji igrac u svojoj eri!? Jadno, da jadnije ne moze!!!

Иван

pre 5 godina

Кога брига за равноправност и поштење. И онда се ваља прича како је Роџер већи од Новака јер је освојио преко двадесет турнира више, како има више недеља на првом месту... Па колико је њему било лакше да осваја титуле са намештеном жребовима и да помоћу њих одржава висок ренкинг? И још је 6 година старији од Ђоковића - ја бих рекао да је упркос свој помоћи коју је имао направио врло малу предност.

Queen Roger

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, Peleom, Muhamed Alijem, ko je to njima nameštao žreb? Roger is a fake star, overrated!

Gru

pre 5 godina

Imali na kraju neki turnir gde orgnanizatori nisu namestali za Federera?
Francuzi ga pitaju za podlogu, Australijanci namestaju zdred, evo ga i Dubai, ko zna sta ce jos isplivati.

Boki

pre 5 godina

Barem je iskren ,što kažu naši stari ko priznaje pola se prašta .Nažalost i ono što osrtaje je krajnje nesportski.Ali to je današnji sport u kome je sportska samo oprema.

фуј

pre 5 godina

А што уопште игра? Па дајте му тај пехар да се одморимо од лавине небулоза његовог пр тима. Да не цвиле више. Сад излази на видело дугогодишња протекција и подилажење деди, фуј!

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Јака веза између Роџера и Дубаија јер је прву титулу освојио у Милану где је спонзор био Дубаи Дјути Фри . Хаахахахаха каква веза!

Vladimir

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno.
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula.
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20.
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba.
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000.
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.

Stef

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp
(petar, 15. februar 2019 11:44)

Da, ne može se uticati, nikako.. e naivčino jedna.

veliki strumf

pre 5 godina

To je zbog 100. titule u karijeri... Pa ljudi svi već odavno znamo, nije nikakva tajna da su sponzori, pre svega Nike, ali i vlasnici turnira zaslužni za veliki broj Rodzerovih titula! Na mnogim turnirima mu je bio nastelovan žreb (ionako žreb vrsi komjuter, to kontroliše samo par ljudi i mogu da nameste šta god žele - ko misli drugačije u žestokoj je zabludi)! Ko zna koje su se zakulisne radnje radile Rodzerovim protivnicima da ne bi bili na vrhuncu tokom meca. Neko će reci da su to teorije zavere, ali tenis je sport gde se okreće ogromna lova, bas ogromna - a kad je tako mnogo toga nije čisto. Federera su mediji uzdigli, ima najviše fanova, mnogo sponzora koji ga debelo plaćaju i ti sponzori ne žele da dozvole da on ispada rano na turnirima jer će biti na velikom gubitku. Isto vazi i za vlasnike turnira jer njegovo igranje u polufinalu i finalu garantuje pune tribine i mnogo potrosenog novca uz to u teniskom kompleksu. I u svoj toj celokupnoj igri, dođe jedan Srbin, umeša se i mnogo toga im pokvari. Mnogo para im je Nole izbio iz džepa, milijarde su u pitanju - zato ga i ne vole. Kada bi se Rodzer penzionisao - sva ta medijska pažnja i novac sponzora preusmerili bi se ka Novaku i da vidite kako bi odjednom postao omiljen!

antiDebil

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Racunala je koja je verovatnoca da u polufinalu na sljaci izvlaci Nadala a na betonu Federera !

Aleksej

pre 5 godina

Federer GOAT..Covek medijski najvise guran,namestaju mu zrebove i na nebitnim turnirima,lesinari Gren Slemove od 2011 nijedan nije osvojio do 2017 kad se Nole povredio i Nadal nije igrao,osvojio ogroman broj turnira 500 i 250 samo da ima 100 titule,i siguran sam da ako ga Novak pretekne po broju Gs reci ce Federer,Nadal i Djokovic su najbolji svih vremena Federer kralj trave,Nadal sljake,Nole betona..Sve sto je na silu mi budi odvratnost kao recimo Hardenove 30 plus poena serije u Nba sa 20 bacanja po utakmici i nez odbrana..

bigserb

pre 5 godina

Ja o Federeru kao teniseru mislim sve najbolje, ali cinjenica je da je mnoge titule osvajao uz manju ili vecu pomoc organizatora u vidu lakseg zreba, termina u kojima igra, terena na kojima igra,..., cesto se sve prilagodjivalo njegovim potrebama i to ceo teniski svet zna, s druge strane se takodje zna da su Noletu precesto "umetani klipovi u tockove", ali im to najcesce nije mnogo pomoglo, Nole je bio jaci od toga!

Vladica

pre 5 godina

Ko sto su Titu vezivali zivotinje da bi on ispao da je veliki lovac, tako treba i ovi. Stave nekog vezanog sa druge strane mreze i eto Federeru titula

Mario

pre 5 godina

Mozemo samo da pretpostavljamo koliko su namestali i sta su sve namestali Federeru u proslosti, Najk Rolex itd, sve najjace svetske kompanije su bile na njegovoj strani, isplivace to kad tad

nebojša

pre 5 godina

Ma što uopšte i da se igra turnir, proglasite ga pobedikom bez takmičenja i organizujte samo ceremoniju proglašenja.
Svi smo mi, kad zatreba, Cicipas.

XXL

pre 5 godina

Federera sada slobodno možemo nazvati - vrhunskim teniskim manekenom. Polako se raskrinkava 'najbolji' teniser svih vremena da je imao najbolje uslove svih vremena na turnirima, a sada mu omogućavaju da direktno bude finalista. Gledano Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena jer je sve stekao pošteno svojim rado i talentom na teniskim terenima uz 'klipove' u točkovima koje mu su ti isti organizatori ubacivali. Imao je protiv sebe ne samo protivnika na terenu već i sistem. Naravno koje je pobeđivao.

brm

pre 5 godina

Zbog ovoga bi trebalo da im se oduzme licenca za održavanje ATP turnira. Neka sami organizuju privante i egzibicione turnire pa neka tamo nameštaju kako žele. Ali čisto sumnjam da će do oduzimanja licence doći, jer mito i korupcija. Posle će dati neki izjavu kako je sve pogrešno preneto i da se izvinjava ako je nekoga uvredio i na tome će se završiti. Ovo je u rangu nameštanja mečeva zbog klađenja. Nema razlike...jer se i ovde namešta i favorizuje igrač čije osvajanje titule donosi veću zaradu organizatoru.

slobinator-

pre 5 godina

nema problema.evo nek organizator da meni neku kintu i nek me nekako ubacu u finale i ja obećavam da se neću previše zapinjati da dobijem rodžera

Cijankalij

pre 5 godina

Haha, pa uplakana ch-balerinica drugacije ne moze ni da osvoji neki turnir. Njemu bi morali namestiti i turnir u Donjoj Batocini. Sve je turnire osvojio na prevaru, ch-balerinica aka dzemper-manekencic...

Марко

pre 5 godina

Није Западу проблем то што би неко могао да престигне Федерера, него је проблем то што би то могао да буде Србин.

vidim

pre 5 godina

To je ta matrica koja je pomogla federeru da oavoji sve te turnire. Reci cu samo jedan podatak. Federe i Nadal nikad nisu igrali jedan protiv drugog na USO. Nikad, uvek su pakovali Novaku najtezi moguci zreb, Marej 1/4, Federe 1/2 i onda na kraju odmoran Nadal u finalu.

Zdenko

pre 5 godina

Sada je dat materijal teoretičarima zavera, pa počinje opet rasprava kojoj nema kraja. Ne kažem da je to besmislica, da je moguće izvesti neke kombinacije i olakšati takmičenje nekome, jeste sigurno. Čudi me da ovako javno to neko iznosi, i to neko od zvaničnika. Ranije se to radilo u tajnosti, pomagalo se sa nekim detaljima verovatno. Nije u redu da se favorizuje neko, tako se baca senka sumnje na neke titule koje je osvojio Federer. Ponavljam opet, sve je moguće. Nisam njegov fan, meni je čast i zadovoljstvo da navijam za srpsku legendu Novaka Đokovića, ali ako negde ima dima ima i vatre i to je ono što nije dobro za sport. R. Federer ako treba na ovakav način da osvoji stotu titulu, neka se stidi za ceo svoj život. Izgubiće u očima velikog dela navijača sveta ugled, kao i biciklista Armstrong.

Vladimir

pre 5 godina

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Samouki naučnik, 15. februar 2019 13:34)
Posto vec sebe nazivas samukim naucnikom onda ti je valjda nauka na neki nacin bliska. Veoma precizno sam preneo da je rad strucnjaka za stastiku i matematiku bio izuzetno prezican i radjen u vremenu kada je Novak imao mislim 12 Grand Slemova i da je veoma precizno sve zrebove u poslednjih 15 god i Masterse proverila i utvrdila sa koliko igraca ne samo iz top 10 vec iz top 50 su morali da se susuretnu da bi osvojili bilo koju od titula.
Kao sto sam i napisao Federer je bio DRAMATICNO POVLASCEN za nijansu manje Nadal a Novak je imao katastrofalne teske zrebove.
Prijatelju moze se navijati za bilo koga ali statistika je statistika isto kao i matematika nema navijanja i nema lazi i prevare.
Jasno je ko dan da je Federeru omogucavano godinama prohodnost do titula.

Svaler

pre 5 godina

Vi mislite da je posle 100 titule gotovo? Nije, ispred njega po broju titula je samo Konors sa 109 pa cemo onda slusati kako mora da osvoji 110u pa onda i 111u jer je lepsi broj.

Кики

pre 5 godina

.... па, мало је претерано, зар не? Најбоље да сви предају, ако је то спорт .... а није

ime

pre 5 godina

Nista gore kad necije ime i velicina izblede.
Ustvari, jos gore je kad se ovako zamusavi i zaprlja pre nego izbledi.

Ne znam ko mu vodi karijeru, al ovo mrcvarenje je postalo zalosno.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.
(Igor Pg, 15. februar 2019 12:33)

Hahahahahaha,kakvi komentari lika koji zivi tamo gde ni ne znaju sta je tenis! Imal nekog teniskog terena kod vas,vidje li ikad sto je reket i loptica???! Hoces da dodje neko iz Srbije da odrzi par besplatnih predavanja,cisto da uhvatite korak sa svetom.....Ovako cete ostati sampioni transformacija kupanja u moru....Udjete kao jedno a izadjete iz njega kao drugo nesto...

Djordje NS

pre 5 godina

Cela karijera mu je takva. Od 2011. je osvojio 4 GS i to kad je uspevao da izbegne Novaka ili kad je ovaj bio odsutan zbog povrede. Ali, da, izvinjavam se, on ipak pleše po terenu. Hahaha
Kakva prevara od igrača i onda još mnoge pojedince nije sramota da ga nazivaju G.O.A.T.?

mlekadzija

pre 5 godina

U cilju "osvajanja" jubilarnog turnira, najsigurnije bi bilo da mu organizator dodeli pehar na nevidjeno...unapred. Sto je sigurno sigurno je...moze najbolji da naleti na neko iznenadjenje....

antiDebil

pre 5 godina

Batice, iskoristi diskreciono pravo turnira i podmuklicu stavi direktno u finale, a ovaj ostatak igraca neka igra za to ko ce biti njegov protivnik u tom finalu !

Jer mi imamo insajdera - Mirku! ;)

pre 5 godina

Dajte peškiru tisućljetnje Švajcarske hiljadu titula, kupite mu diplomu i stavite ga za predsednika... Nole će ga uskoro gledati odozgo!

I sad ga gleda, samo će uskoror biti sa još veće visine...

Nevenko

pre 5 godina

Imam predlog za ovakve sportske radnike.Da organizuju turnire na kojima neki igrači automatski imaju mesto u polufinalu.Pa ako ni to nije dovoljno da jednakiji od jednakih dobiju turnir ,neka bude mesto direktno u finalu.

Samo da dodam

pre 5 godina

@noname
Žena je primetila da Novak, dok su njih trojica bili na prva tri mesta, nikada u polufinalu nije igrao protiv četvrtog sa liste. Bio prvi ili drugi, uvek je u polufinalu igrao protiv trećeg, a ne četvrtog. Kad je bio treći igrao je i protiv drugog, i protiv prvog. Ja se ne sećam polufinala RN - RF dok je Nole bio prvi.
To sam i ja primetio, ali nisam sumnjao u žreb.

Superbike

pre 5 godina

Ajmo sada velike Srbende, ajmo svi u glas: buuuuu, to je nepravdaaa !
(Grobarchina, 15. februar 2019 11:52)

Zar nameštanje nije nepravda?

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
Najpre da Vam kažem da tenis pratim u poslednjih 40 godina, a posebno, naravno od kako je Novak na sportskoj sceni. Iz ovog podatka vidite da očigledno imam dosta godina, najverovatnije puno više od Vas, ali da poštujem elemnetarnu kulturu, te za razliku od Vas, nepoznatim osobama se ne obraćam sa Ti. Ostavljam Vas da i dalje uživate u ljubavi prema RF, a ja i 99% Srba ćemo u narednim godinama uživati u mnogobrojnim, maestralnim podvizima budućeg GOAT-a NDj. A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala.

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Kladim se da i Rodji ovakva izjava smeta. Fer sportista ne voli ovo. Mislim da se Rodja cak i naljutio ??
(kimiko, 15. februar 2019 11:30)

Evo sad sam se čuo sa gospođom Mirkom, kaže da je posle ove izjave toliko nesnosan, da ona razmišlja da ga prijavi za nasilje u porodici. Opet, kaže, donekle ga i razume. Jednostavno nije navikao da se ove stvari javno iznose, i to baš od strane organizatora. Dogovor je da se to radi diskretno i da se ne talasa. On u svojoj ogorčenosti razmišlja da insistira na tome da mu se omogući direktan prolaz u finale, ali pod uslovom da na turniru ne učestvuje Đoković. Ljut je ,kaže, toliko da nije uputno ni da mu se obrate novinari sa pitanjima o ovoj izjavi direktora turnira Salaka. Od jutros je dva reketa slomio. On je uvek bio fer sportista i nije dozvoljavao da se ova nameštanja javno iznose da ljudi ne počnu omalovažavati turnire i organizatore, a ova budala sad udario na sva zvona.

Olja

pre 5 godina

Pa da, Federer je institucija koja puni gledaliste, tj. donosi novac i zato je vazno da mu karijera traje sto duze.
To je u tenisu najuocljivije, ali savremeni svijet tako funkcionise u svim sferama.
Naravno, Federer se vinuo u visine svojim trudom, a kad je dosla do izrazaja njegova "virtuoznost", e onda je to trebalo poduprijeti i pripomoci da postane unosna koka, sto je na kraju i postao.

ma da li je moguce

pre 5 godina

Ako je neko "najbolji" ikada a tako tvrde mocnici , njemu ne trebaju favorizacija i namestanje zrebova. Ovakve izjave samo jos vise bacaju sumnju na njegovo i b92bot visocansvo.

Superbike

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok. 

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Organizator sredi da igrač preda meč?!
Organizator sredi da igrač igra ispod svog maksimuma?!
Nisi ti sam svoj!

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Pročitah danas da je RF 2009. osvojio 15. GS na Vimbldonu. Znači da je od svoje 29. do 38. god uzeo samo 5 GS.
Novak od 29. do 32. već 5 GS i ne namerava da stane.
Siguran sam da će osvojiti više GS, jednostavno za razliku od RF na svim podlogama i protiv bilo koga je favorit pa i protiv Nadala na RG. Realno jedini ga je tukao uz Soderlinga.
Biće ovo zanimljiva sezona , Fedex 100.titula neki atp 250, Nadalu možda neki masters dvorana red bi bio, Novak kalendarski slem, eto za svakog po nešto.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Treba ga malo pogurati, pregazile ga dodine ( i Novak )
Nazalost on moze da osvoji turnir samo ako ne igraju Novak i ostali
TOP igraci a to se desava samo na ATP 250 turnirima. Ako ne uspe tu,
ne znam da li se i celendzeri racunaju u 100 titula ?

hmmm

pre 5 godina

Kao da je to nesto novo, cici je ionako bilo sve dozvoljeno, pazili ga kao da je beli medved, ali jbg. nema vise nike pa se malo vise prica, neka. Ionako zivi tamo pa oni valjda da mu uslise zelju kao dobri domacini, smejurija.

BLuka

pre 5 godina

Hm...zbilja imam veliki respekt prema Fedexu ali ovako nešto se vrhunskim igračima i ljudskim gromadama ne smije dešavati, zamislite šta se tek dešavala a šta nećemo nikada saznati.

Bob

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, (Queen Roger, 15. februar 2019 14:08)
Mogu da ga porede samo sa Majklom Džeksonom. I za Federera će se saznati šta je radio tek kad bude umro.

Da, i obojica su "plesači", jedino je Džekson bio malo belji od Federera.

MarcoPolo

pre 5 godina

King rodžer, smaraš čoveče... Ostavio si ovde gomilu komentara. Imaš prijatelju opasan problem... Prosto nije zdravo nekog toliko obožavati do fanatizma, a da pritom mrziš igrača iz svoje zemlje.

Opet moram da moljakam - objavite ovo...

pre 5 godina

Da vas podsetim, Ana Ivanović, Srpkinja od glave do pete, bila je, a i danas je, omiljena u celom svetu. Opet, Jelenu Janković svet nije voleo. Nema to veze s nacijom, jednostavno svet ima svoje rezone. Ana je, da ostavimo tu njenu lepotu na stranu, i Tramp je rekao da je najlepša žena na svetu, imala je fascinantnu "aristokratsku" otmenost, što je u Srbiji mana, a Novak od te otmenosti nema ništa. Novak je sto odsto naš, i kad se nervira, i kad se svađa sa sudijama, i kad pcuje… I Marija Šarapova, otmena plava Ruskinja, bila je omiljena u svetu. Nema to veze s nacijom, nego sa čovekom i njegovom pojavom na sceni.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)


sve si u pravu!
a vrhunac povlađivanja đokoviću, bilo je kada su mu protivnika u finalu, ej finalu, ne samo naterali da preda, nego ga i prisilili da to uradi u džemperu!

vlada

pre 5 godina

najbolje je da Nole igra 7 kola pa da u finalu igra protiv Federera a ovaj direkt u finale da igra a Nol da odigra dvaput polufinale haha

Miroslav

pre 5 godina

Ovde je neko napisao da je federer bozanstvo pa d je najobozavanii sportista mislim ko da je bog a tog vaseg boga su jedan rafa mlatio 15 puta a Djokovic 25 a to sto je on igrao kao napadacki graciozni tenis to je mogao samo protiv slabijih tenisera to se evo pokazalo i protiv cicipasa

Milanovac

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...

JPR24

pre 5 godina

Hah.. Koliki tupson. Možda čovek i ne misli na neko namestanje, ili takve bakrače, ali zar nema mozga pa da razmisli pre nego govori ? Normalno da će ovakva izjava, od organizatora, da pokrene lavinu komentara. Da sad ne ulazimo dublje, ovo samo je već glupo po sebi.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Federer G.O.A.T. a vi mozete da mi date minuse koliko hocete.Ziveo Kralj Federer.
(King Roger, 15. februar 2019 14:36)


pošto vidim da ti puno znači, kao filantrop - daću ti plus, iako sumnjam da će pomoći tvom mentalnom zdravlju...

M

pre 5 godina

Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)

Kako stvari sada izgledaju, organizatori će pre platiti Đokoviću da ne igra, kako bi Federer uzeo "Century", inače će ovaj morati da se prebaci na "Čelendžere" da to ostvari...
Eto, i to je "sport"!?

toplica

pre 5 godina

Ma pomozite coveku,dajte mu i stake ako treba i dva reketa.Umesto da je otiso u penziju on ce da igra pa makar morali sve takmicare da pobijemo.

elem

pre 5 godina

Najviše volim one koji nas ubeđuju da je nameštanje žreba nemoguće, da smo nepismeni i neobrazovani jer tako mislimo, da je potpuno normalno i legitimno u sportu protežirati bilo koga jer je "zaslužio", da je reklama i zarada organizatora važnija i od samog sporta, kako smo botovi jer na srpskom sajtu u zemlji Srbiji navijamo za Novaka, ukratko obožavam ispiranje mozga. Posle takve osvežavajuće kupke nanovo se uverim koliko smo u stvari normalni, uprkos svim razlozima protiv(avavav) i zdrave pameti. U zdravlje federtardi!

antiDebil

pre 5 godina

Е треба да га избаци неки 159 тенисер света, у инат!
(joj, 15. februar 2019 11:45)

Neki novi Donskoj!

Xnodeh

pre 5 godina

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.
(Duge hlače, 15. februar 2019 21:04)

Dakle necija "harizma" je sportski argument??? Hahahah, pa ti si gori nego on. Moji komentari za Split su veca mrznja od dogadjaja u Splitu jel????Lepo Ducic rece, nicega se ne stidite

Aleksej

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)Naravno i nemi Cicipas i Rafa Nadal.Onda Federer moze lagano da ispadne u prvo koli i uzme milione od organizatora.

bmiles

pre 5 godina

Ne slazem se sa cinjenicom da Srbi mrze Federera!Nama smeta samo to sto se neko favorizuje vise nego ijedan teniser,sto je vec dokazano vise puta (ovaj zadnji je bar objavljen).Nista strasno vec znamo,ali nam smeta!Vise mi smeta ostrascenost navijaca Federera da dokazu da su u pravu kako je on najbolji ikad a ne najbolji po trofejima,sto je neosporna cinjenica!To su razlozi koji nam smetaju sve dok igra a igraju i njegovi rivali proglasiti nekog "najboljeg ikad" ne pije vodu!Rekordi su tu da se sruse,ne vidim nista strasno u tome,naprotiv necu imati nimalo zamerke,ako dozivim,da neko prestigne rekorde Novaka,ali uporno isticati minuli rad jednog tenisera nad stvarnim stanjem,gde pritom ima veoma negativni bilans u mecevima sa rivalima za tu "titulu"(Nadala i Djokovica) cinjenica koju je Vilander rekao(necete valjda reci da Vilander vise voli Rafu ili Noleta od Fedeksa?)stoji.Mislim da je velika greska sto je Federer nastavio da igra posle osvojenog 20,GS.Zavrsio bi sigurno kao GOAT tok trenutka i niko nebi rec rekao!Ovako dok igra,znamo i zasto,sanse mu se umanjuju pogotovo sto dvojica pretendenata su u najboljim teniskim godinama!Dalja diskusija je nebitna sa konstatacijom,ovo se nebi desilo da na vreme okacio reket o klin,pa je otvorio vrata dilemi.Poslednja poruka da zeli samo da pobedjuje Rafu i Novaka jasno govori u cemu je problem,sto je uvideo Vilanderovom izjavom.Nemozes biti najbolji ako gubis od rivala u trci za to,ostaje sumnja,mrlja,koja ce uvek biti tu zar ne!?

Станислав

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Wow toliko gluposti nisam čuo u životu, Ajde mi objasni kako te neko natera da ne pružiš 100%. Ono matori ej treba nam Nole u finalu ajde pruži 81% svojih mogućnosti. Ili mi objasni ovo. Igrač se povuče sa meča nema utakmice ili duela. Samim tim ljudi koji su platili kartu su oštećeni, platili lepu svotu novca da ne gladju ništa, pa sponzori koji se tamo reklamiraju, pa
i same televizijske kuće. Pričaš drugar koješta boga pitaj zvog čega. Organizator drugar živi od prenosa, od reklama i mečeva koji će da ti traju i traju. Što više meč trajao to bolje za njega. I sad ti pričaš kako organizator sebe zakida.

Ajde da ti objasnim recimo ovu priču. Organizator želi Federera do poslednjeg dana samim tim očekuje ogromnu posetu, jer je jel te Feder dosta popularan igrač. sponzori će više da se isprse i još ako osvoji taj 100 pehar taj turnir dobije na publicitetu na samoj popularnosti itd. Znači to je poenta cele priče.

abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

@Mrgud
Noletu to ne treba, on je svoj kvalitet dokazao u dijametralno suprotnim uslovima od uslova u kojima je Federer pokazao svoj.

Simptomatično je to da svi vi koji ovde komentarišete i branite Feda potpuno opravdavate nameštaljke koje svako malo isplivaju na videlo u kojima je Fed neposredni učesnik.

To dosta govori o vama, zar ne?

Drug Ostoja

pre 5 godina

Zasto i da se igra turnir,samo mu daj pehar i napisite mu jos jednu titulu i to je to. Dabome ovaj sto je ovo izjavio ce shvatiti (ili ce mu neko reci,sto je verovatnije,da je ovo jako debilno) i onda ce poceti sa izjavama tipa "moje reci su izvucene iz konteksta;nije trebalo tako da zvuci; pogresno sam se izrazio itd. " . Diletant.

da dodam

pre 5 godina

Mrlja koja se neda skinuti zauvek! Ovom izjavom direktora turnira u Dubai turnir ce biti zabelezen kao poslednji u nizu osvojenih ovog tenisera!To ne sluzi na cast ni njemu a pogotovo organizatoru,bez obzira na finansijski aspekt koji ovde sluzi kao opravdanje!Najbolje bi bilo da se Federer ne pojavi na turniru u Dubajiu da ne postane ucesnik "radnji" oko njega,ali pusti novci su u pitanju,a milionce se ne ispusta!?Pored toga sta je sa sankcijama svega iz te drzave,jel ono bila udarna vest zasto revijalni susret Nadala i Novak u toj drzavi,pa se "srecom" Nadal povredio i otkazan je!?Ili to ne vazi za ATP turnire ali za revijalni mec vazi!?Samo se pitam.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

A sta je namesteno? Covek pozeleo Rodzeru dobar zreb. Nije u redu da bude pristrasan, ali eto, hoce da u Dubaiju bude jubilarna. Do Rodzera je da se pokaze. Ali naci ce se neki klinac da ga iznenadi, he, he.....

mr.gud

pre 5 godina

Vladica: a ti znas - bio si tamo i video kako Tito ubija vezane zivotinje? mnogo ne znas! koliko je "Jozo" metaka ispalio ti ne mozes sakupiti dlaka posle sisanja od rodjenja do smrti."Jozo" je bio jedan od glavnih egzekutora neposlusnih clanova
Komunisticke Intercionale, posebno u spanskom gradjanskom ratu. A sto se Federera( placka) tice isplivace mnogo togana videlo, samo nista nece promeniti ako mu ne oduzmu sve titule koje je osvoji na tako podmukao i ne sportski nacin.O njemu kao sportisti necu ali kao covek je 0.

Mr.SmartCz

pre 5 godina

neka igra ne nekom 250 mozda ga i osvoji djokovic na atp 500 i 250 ima 21 titulu dok federer ima 46 toliko o mocnom i velicanstvenom federeru i njegovih 100 turnira !!!!

da li

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.
(Seldon, 15. februar 2019 18:24)

Da si citao original (ubiennis) Ubaldo je inace veliki navijac Federera i nikada ne bi apisao neso ovako da nije istina,video bi da je preneto tacno ono sto je direkor izjavio.
Ko si ti da teras druge da uzivaju u Federeru, njgov potparol???

Igor

pre 5 godina

Evo ja cu mog brata, teniskog trenera da pitam da sredi da dodje kod nas u Čačak, pozvacu ortake iz ulice koji loču pivo ispred lokalne prodavnice da mu budu protivnici, kud cete bolju promociju Srbije i mog Čačka i eto, Rodja će osvojiti još jedan turnir

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Sada bi ostali top igraci trebalo da preskoce Dubai i posalju poruku ostalim organizatorima da ce Fedko da igra rotiv ball machine ako tako nastave.

Renato

pre 5 godina

@Duge hlače

Zbog takvih kaj si ti,Srbi nas ismevaju na ovome portalu.Ja se ne mogu u puno toga složit s njim,ali dečki ima argumente ovdje skoro uvijek.Tko ovdje na našemu prostoru koga si da mrzit, nažalost dali su si dokazat prije neki dan naši balavci u Splitu.Sram me neopisiva što pripadam naciji istoj koju si daju prisvajat i ti otrovani balavci.Mi nemamo nikom ovdje prava reć da nekoga mrzi,to bar moramo priznat nekamo,ak imamo malo srama

milutin

pre 5 godina

Onda je najbolje da direktor turnira prijavi tetka Maru, pa nek ona sa Rodžerom igra finalni meč.
Neka osvoji taj stoti pehar. Šta je to, jedan bezvrijedni pehar, da se broji.
I ranije ih je uzimao na namještanje,pa ništa. Sem ako neko sjeti pa mu zvanično ne uzme polovinu od osvojenih, pošto su krađom stečeni..

Mrmot

pre 5 godina

"dajte ga odma u finale.da igraju udruzeno protiv novaka.
(slaviša šmigič, 15. februar 2019 14:57)"
Ma odma' titulu da mu daju... sto da se smaramo...

Xnodeh

pre 5 godina

@Igor pg

"Kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011.godine",
"Statistika i broj titula nebitan za razmatranje ko je najveci svih vremena",
"Da li je to zbog harizme ili prefinjene tehnike....."

To su tvoji SPORTSKI ARGUMENTI????? To moze biti samo vredjanje bez argumenata,da neko ovde prati tenis od 2011.godine,izjava da statistika i broj titula nisu parametar za zvanje najboljeg ikad(!?) je najnebuloznija izjava od toliko njih koje sam ovde procitao u poslednje vreme! Jesi ti svestan sta pricas??? To smatras "sportskim argumentima"! A vrhunac izjave o sportskom aspektu je "harizma i prefinjena tehnika" nekog u sportu!!!!!

Covece,ovo sto si ti napisao je toliko smesno i toliko nema veze sa sportskim argumentima,da je jasno kao dan da ti je jedini cilj doci na sajt susedne zemlje i pljuvanjem njenog najboljeg sportiste iskazati kompleks prema istoj! Zao mi te iskreno

Vladimir

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)
Verovatno si primetio da nisam jedini koji se setio tog studisjkog rada a ne novinskog teksta gde je zena koja se bavi naukom a ne sportom kao takvim uradila statisticke analize projektovanih susreta koje je imao Rođžer, Rafa i Novak dok su zauzimali prva 3 mesta na listi bez obzira ko je bio 1 a ko 3.
Iz njene vise nego jasne amalize se jasno videlo da se skoro nikada bez obzira na mesto na listi nije na velikim turnirima dogodilo polufinale Fedderera i Nadala a kod Novaka je susret sa obojicom bio skoro obavezan da bi uzeo Masters ili Grand slam.
Postoji nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.

Igor

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu

ало

pre 5 godina

@дрродицк, ало родике као прво какви нолоботови у Србији, да је ово швицарско сите па да разумем, овако само лупеташ од муке, друго ти причаш и жребу па погледај фекијев и надалинин па онда реци нешто, ајде продај меглу неком другом и наравно све је оправдано за деду а то што то нема везе са спортом као појмом није битно, страх човеку каља образ често(тј. оном који га има) и већ сте почели да с..... да и да друго неки освоји и 25 гс феки остаје гоат е федтарди јадни.....

dr

pre 5 godina

@"Ne dirajte mene, ja sam Crnogorac
Igor Pg"
Ma kud ceš veceg blama od toga?! Nije ti lako, pobenavi čovek, pa krene da veliča onoga što je prsticem pretio našem Noletu.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Neko
Dobro je da ga Novak nije "prebio" 2011. na AO polufinale, Dubai finale, IW polufinale, Miami(nisam siguran) pa ispada eto RG i USOP kao zamalo. Kako te nije sramota?
Tukao ih je gde je stigao te 2011., do granice poniženja a Ti pričaš eto poraz i zamalo, dodaj USOP 2010. polufinale pa ćeš shvatiti ko je ko.

Mike

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji.
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.

NoName

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Nemam pojma šta je ta računala, ali ako joj je za to trebao fakultet, ja bih joj diplomu oduzeo. Šansa da se prvi, drugi i treći sa rang liste sastanu međusobno pre polufinala su NULA posto. Na bilo kom turniru.

slaviša šmigič

pre 5 godina

prica o federeru se zna odavno pomaganje na svim turnirima od organizatora. zato i nema mekenro respekta prema federeru,da sem terena radili su na zrebu plus nocne,da se nebi umorio.tako slicno novaku u nos jim isao i ivan lendel koji je bio svojevremeno daleko najbolji.

21 vek

pre 5 godina

Tako i ja mogu da budem najbolji teniser sveta!!! Ocigledno su velike pare u igri. Izbeci svaku mogucu eventualnu gresku i gubitak novca po svaku cenu. Sram vas bilo. Nema vise ni S od sporta.

Igor Pg

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.

Nebojša

pre 5 godina

Ajd da ga zadnjih godina favorizuju ali to je verovatno tako kroz celu njegovu karijeru i to je jedan od razlog zašto on nije najveći iako je bez sumnje vanserijski teniser.

la shofer

pre 5 godina

@ hanno
A ostali teniseri nisu, a? Ni više ni manje od njega. Svaka njemu čast ali je suviše korporativan, retko pokazuje emocije i sl, ima jedna njegova izjava kako je ponašanje prilagođavao spinzorima, nekada je imao dugu kosu, pakazivao emocije.. Čuj kompletan.. Ja baš zato volim našeg gedžu, jer je nesavršen, kao i svi mi, i to ne krije.

Banderaš

pre 5 godina

On im donosi najviše para,nema tu puno priče niti simpatija. Rolex koji sponzoriše Federera je na vrhuncu prodaje. Mercedes takođe. Lind&Sprungli akcije koja je veliki federerov sponzor ima vrednost od 76000franaka/akciji tako da oni diktiraju tempo ponašanja i poštovanja prema Federeru.

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 07:44)

Potpuno si promasio ideju studije koja je upravo ukazivala na ogromnu povlascenost koju ima iskljucivo Federer a u mnogo manjoj meri Nadal dok se Novaku namestaju najtezi moguci zrebovi koji su daleko od slucajnog ili idealnih kako bi trebalo da bude.
Vec sam izneo da nije bitan Federer vec 75 miliona dolara koje on dobija godisnje od najjacih svetskih koncerna i oni samo ulazu u konja koji MORA po svaku cenu da pobedjuje i kome se sve treba PODREDITI da dodje do trofeja kako bi skupe reklamne kampanje imale smisla.
Vise pisaca komentara o ovome su se i te kako setili studije,koju sam prvi pomenuo o namestanju zreba u korist pre svega Federera a na stetu svih ostalih igraca posebno Nadala i Novaka i studija se veoma precizno odosila na situacije kada su oni godinama delili prva tri mesta bez obzira ko je trenutno bio prvi a ko treci.
Sve je kristalno jasno samo se studija nije bavila najnovijom "tehnikom" favorizovanja svojih favorita a to je davanja jakim konkurentima doba dana da igraju svoje meceve kada su vremenski uslovi najtezi za igru zbog velike vrucine ili vetra. Ne mogu da se setim u poslednjih 10 godina kada je Federer i na jednom Grend slemu odigrao prepodnevni mec a podli direktor Australijen opena je sada najboljem ikada ucesniku tog turira u istoriji davao uzastopne meceve po najvecoj vrucini.
Slicno je bilo i na US Openu. Toliko o "velikom"Federeru kome se vec duze vreme namesta 100 trofej na ATP-u.

Xnodeh

pre 5 godina

Ispravno je hrvaćanski šport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlaće, 15. februar 2019 21:42)

Naispravnije je amaterski sport! U poredjenju sa Srbijom i njenim uspesima,vas sport je otprilike amaterski,sa pokusajima ulaska u profesionalne

NoName

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.
(Lale, 15. februar 2019 12:19)

Kome ti to druže da objasniš? Polupismenim klincima koji običnu rečenicu "nadam se da će Federer imati povoljan žreb i osvojiti osmu titulu" u svom iskrivljenom umu shvate kao "namestili smo žreb Federeru da bi Đoković ispao, a Federer osvojio"? Nema šanse da im se to objasni. Zamisli da Deki Stanković izjavi nadam se da će Zvezda imati povoljan žreb i opet igrati LŠ, ti bi se tad skupili i govorili kako je on izjavio da je žreb namešten Zvezdi. Kao što rekoh, polupismeni klinci koji nisu u stanju da shvate prosto-proširenu rečenicu.

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, pa kakve veze ima sta on zeli? Divi se coveku i kraj... Sta mislite, da direktori nekih drugih turnira ne zele da neki odredjeni igrac ima laksi zreb i osvoji turnir? E sad je ovaj samo to javno rekao! Kakvi crni skandali?

Greatness

pre 5 godina

Federer je sve... Božanstvo, revolucionar... Nadal mu nije ni blizu, štaviše - u rangu je Đokovića. Zato će upsjeh ove dvojice, ako ga eventulano prestignu, biti mnogo mnogo veći...

samo kazem

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 15. februar 2019 13:53) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-18)

Isti ovi koji ti danas lupaju minuse ce sutra udarati pluseve na vest da teniserke treba manje placati jer su manje popularne i pricati u principu istu pricu kao i ti (gledanost, TV prava itd). Novak stvarno ne bi trebalo da se buni, pa on je sam pricao da onaj ko je popularniji treba da bude vise placen tako da evo. Sad ce Federer dobiti najvecu nagradu plus titulu zbog popularnosti a ne vestine.

U stvari Novaka treba na svakom turniru platiti za trecinu manje od RF i Nadala jer ipak ne privlaci toliko publike a mozda i 10% manje od Serene Vilijams.

Trazili ste gledajte.

Samouki naučnik

pre 5 godina

@(Vladimir, 15. februar 2019 14:29)

Evo me opet. Prilično mi je bliska statistika i matematika, da ne upotrebim krupnije reči. Nisam loš ni sa logikom. Ako znaš kako se žrebuje, ukapiraćeš da to što pokušavate da dokažete nema mnogo smisla. Ne tvrdim da je sve uvek čisto, ali o nekom ozbiljnom nameštanju pri žrebanju nema govora. Projektovano je da se u finalu sastaju 1. i 2. U polufinali 1. i 4. a 2. i 3. (ili 1. i 3. a 2. i 4.). U četvrtfinalu teniseri od 1. do 8. pozicije po sličnoj šemi, u osmini finala od 1. do 16. Najbolji samo treba da opravdaju svoj ranking. Desi se, slučajno ili namerno, da neki igrači dobiju najtežeg (najlakšeg) protivnika za datu fazu takmičenja, ali je njihovo samo da opravdaju ulogu favorita. Ovo pišem kao navijač Đokovića (umereni, godine mi ne dozvoljavaju da budem vatreni). Komentarišem zbog onih vatrenih koji svojim ne preterano inteligentnim komentarima daju materijala onim bednim trolovima da vam se podsmevaju! Zar mislite da ćete nekoga od njih u nešto ubediti? A oni će se za svaku vašu neopreznu izjavu uhvatiti, time se hrane. Organizatori imaju svoje favorite i učiniće sve što mogu da im olakšaju, ali će retko 1kršiti propise.

Xnodeh

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 19:28)

Pojest će te mržnja, dragi moj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlače, 15. februar 2019 19:50)

Osim sto pricas prazne price poput te da ce me "mrznja pojesti"(a sta drugo kad nemas nikakve validne kontraargumente na moje argumente),ne znam zasto se na srpskom sajtu na vest o svajcarskom teniseru ukljucujes u raspravu izmedju nekog iz Srbije i nekog iz CG.Objasni mi taj fenomen?

golijat

pre 5 godina

Ne kaljajte karijeru velikog Rodzera , sta ce njemu to.Primitivci mu cine kontra uslugu na kraju karijere treba da mu stave mrlju na sav rad i postignuto

Pero

pre 5 godina

Ovo su zlonamerne insinuacije, Rodžer nikad nije privilegovan tokom žreba, pa ni na AO, to što je igrao u noćnom terminu nema veze sa žrebom. Ogromna je želja da se izmisli skandal, da se umanje Rodžerovi uspesi u želji da na taj način Novak bude veći. Novak će bit veći samo ako ga prestigne, ne podmedanjem i lažima! Prvi nosilac na svakom turniru ima lakši raspored, zato i jeste prvi mosilac, nečim je to zaslužio. I Novak je danas privilegovan gde god igra, tako i Federer i Nadal!

petar

pre 5 godina

Sve je tačno, celu karijeru je imao pomoć organizatora a sve na uštrb ostalih učesnika u tom sportu. Studija je to tačno pokazala, nema slučajnih ponavljanja, kada se nešto ponavlja i postane poravilo onda je to jasno tako namešteno. No džaba im sve, nije Federeru više problem ni Nadal ni Novak, njemui je problem bilo koji slabije rangirani igrač tako da stotu titulu može jedino da dobija bez igre. Zato on i ne ide u penziju nego se ponižava i sramoti jer hoće stotu titulu. Čim je osvoji i ako je osvoji, objaviće da je to kraj. Naravno sav upišan i u suzama. Treba da ga je sramota od kolega.

BLuka

pre 5 godina

Naravno....sve i jedan se žrijeb diriguje da se najbolji njkasnije sretnu;mijenjanje podloge, loptica, štimanje vremena igre, biranje arene na nečiji zahtjev a taj je neko igrač nema veze sa sportom i kvalitetom....Fedex je brend i zamislite kako se teško boriti protiv kartela.

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

King Roger

pre 5 godina

Bilo bi lepo da mu Nole objasni zasto je 6:0 6:1 dobar rezultat kada igra sa njim (moze Roger i dva krompira da dobije)
(pratilac, 15. februar 2019 11:25)

Pa jedini krompir je bio 2012 u Sinsinatiju za Kralja Federera za manje od pola sata.A sad uzmi sendvic.

neko

pre 5 godina

@Aleksej Znam, živimo u Srbiji i svi podržavamo Novaka, ali treba malo i realni da budemo. Nadal nije igrao 2017? O čemu ti to? Federer ga je pobedio u 3 finala i jednom polufinalu te godine, čovek osvojio Roland Garros i ti kažeš nije igrao. Drugo Federer je tako igrao 2017, svi koji su odgledali makar meč protiv Nadala na Indian Wellsu dovoljno znaju o formi u kojoj je čovek bio, gde mu je Nadal u toj godini uzeo samo 2 seta na 4 meča, ali ne, Srbi ne prate tenis kada nema Novaka i nisu ni gledali tenis verovatno te godine, ne zna se ko je tužniji, ti koji si napisao taj komentar ili ovi sveznaoci koji su ti dali plus. Opet ponavljam, Đoković bi da je Federerovo godište bio teniser tipa Marej, čak i u najboljoj godini karijere 2011. Federer ga je pobedio na RG i umalo pobedio na US Openu, sa svojih 30 godina... Nemamo više šta da pričamo, a svi ga šaljete u penziju još od 2011. Plakaćete svi kad ode u penziju, biće vam krivo kad ne budete više mogli da ga gledate makar i uvek gubio od Novaka.

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 13:17)

Naravno da jesam i ne bih se ovde prvi setio studije pored jos 2 citalaca koji su mi dali za pravo da je sustina studije i analize i zakljucka koji je zena napravila da je bez ikakave sumnje Federer bio priveligovan prilikom zrebanja i cak je izracunala koliko je to u realnosti nemoguce da se dogodi i to proprcionalno izrazila u smislu 1: 1.000.000.000 da se takva prohodonost žreba slucajno dogodi.
Naravno da se tacnog broja proprcije ne secam ali je mogucnost ostvarivanja zreba koja su se dogadjala Federeru bila veca od cifre koju sam naveo.
I njen zakljucaka je u tom smislu bio nedvosmislen a to je da je Novak imao daleko najnepovoljnije i najteze protivnike u zrebu do finala gde je cesto morao obojicu da pobedi da bi osvojio veliku turnir dok se Federeru to NIKADA NIJE DOGODILO.
Cak se jedan citalac setio detalja da nije zabelezeno ni jedno polufinale izmedju Nadala i Federera bez obzira na kojem mestu bili od prvog do treceg.
Zakljucak: Slucajnosti postoje ali preveliki niz slucajnosti ukazuje uvek samo na jedno : NA NAMERU.
Ponavljam da se studija nije bavila najnovijim odvratnim trikovima i prljavstinom kojom pribegavaju direktori turnira a navijaci Federera gde nejgovim najjacim oponentima daju najgore termine za odigravanje svojih meceva. Vec duze vreme je prava drama da Federer najzad osvoji svoj 100 turnir ali to se jednostavno ne dogadja i zato nervoza medju oglašivacima raste.A Novak i dalje melje...

petar

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp

antiDebil

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)

Propisi se uvek krse, oni ustvari i ne postoje. Postoji samo mrtvo slovo na papiru koje se povremeno koristi i to protiv manje poznatih ili placenih igraca, dakle tu si potpuno promasio.
Sto se tice zreba, u osmini ide 1-4 protiv 13-16 i 5-8 protiv 9-12. U sesnaestini 1-8 protiv 25-32 i 9-16 protiv 17-24, vidim da ti to nije jasno do kraja!

noleisthebest

pre 5 godina

“...... nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.
(Vladimir, 15. februar 2019 20:37) “
Netacno.

Studija nije imala veze sa Federerom.
Iskljucivo se babila fenomenom da Nadal nije bio u Federerovoj/Noletovoj polovini u 12/12 “brzih” slemova (Vimbldon, Australija, US open).
U Rolan Garosu to nije nio slucaj.
Znaci, zrebovi su namestani da Nadal izbegne Noleta jer su sponzorimhteli da imaju Fedal finala. Ta namestanja itekako nisu odgovarala Federeru jer je on morao da igra polufinala protov Noleta i stize u finala protiv Nadala umoran.
I dan danas se Nadalu namestaju zrebovi do te mere da je to postalo zalosno.

King Roger

pre 5 godina

Sta bre dirate Kralja Federera niste vi dostojni da ga pomenete.I treba da bude laksi zreb jer je Kralj u godinama a odavno je dokazao da je najbolji nema potrebe da jos dokazuje.Ziveo Kralj Federer.Idemo do 100.Samo gazi majstore u inat nolomanima.

Partizan 1917

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.
(rastko, 15. februar 2019 13:57)

Tako je tako Rastko nego ne znas ti mnogo o ovoj igri... A sta to moj Rale odredjuje ko je kakav covjek? Da li bi to mogle biti 12 nagrada za fer plej igraca godine za redom od 2004-2015 koje je Federer dobijao od strane svojih kolega tenisera ili Novakova mislim jedna? Da li postoji ista bitnije sto moze da govori o tome kakav je neko covjek i sportista od toga da ga njegove kolege proglase za najpostenijeg? Ili je bitno sto ste vas desetina sa ovog foruma ili par hiljada ljudi iz Srbije stvorili fikciju o kako ti kazes “Dzemperku” koji je los covjek i koga guraju strane sluzbe, vanzemaljci itd. Kao sto vidis ne mozes protiv mene, jer kao sto sam rekao u proslom komentaru ne mogu se na isti nacin razumjeti tenis i sport uopste ako ga pratis od 2011-e tj. od kad je Novak postao broj 1 i ako ga pratis vise decenija. Ja obozavam i Novaka i Federera, cak mi je i Rafa drag jer se radi o najvecim sampionima u istoriji. Mrznja nikome nije dobro donijela, mrznja prema nekoj osobi dovodi do toga da se stvaraju fikcije i pisu nevidjene gluposti zbog kojih vas niko ko bilo sta zna nece shvatati ozbiljno.

Dragana

pre 5 godina

Polako, nije Rodžer ovo izjavio već direktor turnira.Drugo, nije ni rekao " Rodžer će imati lak žreb, mi smo tako odlučili" već da očekuje da će mu žreb biti naklonjen.Kakve je namere imao kad je to izjavio ne znam ali je sigurno znao da će ta izjava izazvati različite komentare. Kakav god da je žreb treba pobedjivati da bi se osvojio turnir. Svi najbolji teniseri su u svojim karijerama imali i lake i teške žrebove. Pa i vi koji ste Novakovi navijači uvek priželjkujete lak žreb za njega i često je imao ne lak nego prelak žreb.Takodje ovakve izjave ne dokazuju ništa,čini mi se da više imaju svrhu da poremete Federera iako naizgled ne deluje tako.

Pele

pre 5 godina

Cuj, izjavio Beneto, komentarisali neki na tviteru...Boze mili!

Federer je 07. januara bio treci na ATP, pa je nedelju dana kasnije (pravilo za odredjivane nosilaca) na AO bio treci nosilac. Ne Drugi ili prvi. O kakvom favorizovanju je rec.

Siguran sam da ce i na Turniru u Dohi, koji pocinje 25. februara, nosioci biti postavljeni prema renkingu od 17. februara (nedelju dana ranije).

Federer ce biti sesti nosilac. Ako izostane Djokovic, bice peti. Ako izostane jos neki bolje rangiran od njega, Federer ce se pomerati navise.

Aman, zreb je javni. I nije stvarni zreb, nego se u prazan "kostur", koji se koristi godinama, upisuju igraci prema renkingu od pre nedelju dana. Nema namestanja i favorizovanja.

Ahahaha

pre 5 godina

Ovi botovi, ili kako vec sebe zovu, da li Vas Srdjan redovno placa? Tacno se vidi kada ne dobijete pare, fale Vasi komentari. Ovo mora da je bilo brzo okupljanje, ne verujem ja da Vas ima puno, mozda 2-3 maksimalno, nije Srdjan bas toliko izdasan. Mozete menjati nik, ali izdaje Vas stil pisanja, to je ono sto vecina ovde ne primecuje, pa se provlacite.

Samouki naučnik

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...
(Milanovac, 15. februar 2019 11:07)

Ne želim da pobijem tezu da se Federeru pomagalo, možda i nekim drugim teniserima, ali želim da iznesem nekoliko činjenjenica: Federer i Nadal su dugo držali vrh ATP liste. Ako svi idu do kraja, Novak mora da igra protiv obojice. Kad je Novak stigao do drugog, a onda i prvog mesta, možda je češće nabasavao na obojicu, nego što su se njih dvojica susretali, ali mislim da nisu toliko da bi imalo statistički značaj. I još nešto: direktor turnira je, sasvim legitimno, izrazio želju, što ne znači da će na bilo koji način uticati na žreb. Ne tvrdim ni da neće. Ne smeta mi da neko više voli druge tenisere, ali mi koji volimo Đokovića to nadoknađujemo intenzitetom. To ne mora da se dokazuje busanjem u srpske grudi (meni nečij nacionalna pripadnost nije vrlina ni mana) , niti vređanjem i omalovažavanjem Novakovih protivnika. Trolove i kvazitrolove ne računam.

Mikii

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)

Bice. Namestice Nolu Bautistu i resen problem, hehehe

Seldon

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.

dr. Roddick

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.

delboj

pre 5 godina

Da, da, a Nolje evo zadnjih 10 GS samo po jedan mec sa iole krstenim teniserom. Na neke mu i fantomski predaju po polovina protivnika, pa je dolazio do finala sa treningom...

Duge hlaće

pre 5 godina

Gospon Duge hlace - gresite Srbi veoma postuju hrvatijanski sport .
(mile, 15. februar 2019 21:19)

Ispravno je hrvaćanski šport.

Jumko

pre 5 godina

"Neverovatno kako zlobnici namestaju Federeru! Samo neke analize, price... Kao hvale ga i zele mu dobro, a samo mu stvaraju pritisak i kao preko sebe ga u stvari optuzuju za nesto sa cim on nema veze"... Hahaha, poznata prica?

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, ljudi, procitajte Igorov komentar, pogledajte broj pluseva, i sve ce vam biti jasno! Ej, neko je racunao ako su na prva 3 mesta Rodzer, Rafa i Djokovic, a Djokovic 3, koliko ce puta ici na njih dvojicu u polufinalu!? Haos!

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala. (Rastko)

Evo poradicemo malo na kulturi gospodine Rastko. Kao sto vidite na ovoj vijesti tako i na mnogim drugim prvenstveno sportskim temama moji komentari uglavnom imaju najvise odgovora. Isto tako moji komentari su uvijek direktno vezani za sport i za konkretnu temu. Problem je sto je vecina vas koji odgovarate na moje komentare svijesna da sam u pravu i da sa mnom ne mozete da debatujete koristeci sportske argumente pa se vasi odgovori (tu se opet malo doticemo kulture) uglavnom svode na komentare tipa “idi na Pg portale”, “od kad se tenis igra u Cg” itd. Opet Vam kazem ja nisam osoba koja mrzi nekoga sto se i vidi iz mojih komentara, dok u Vasim preovladava mrznja prema jednom sportisti. Objasnio sam Vam zasto smatram da RF nije los covjek i to sa nepobitnim argumentom, a opet Vam kazem da je moje znanje o tenisu toliko da cu i Vama a i svakome drugom na ovom forumu uvijek da iznesem neki podatak odnosno cinjenicu iz tenisa za koju niste znali, a koja se opet tice konkretne teme. Kao sto znate na ovom portalu nije zabranjeno ljudima iz drugih drzava da ostavljaju svoje komentare. Ja sam na ovom portalu aktivan vec desetak godina i mislim da sam uvijek doprinosio kvalitetnoj razmijeni misljenja u vezi sa sportskim temama. Mislim da istina ne moze da skodi vec samo da pomogne nekim ljudima da malo prosire svoje vidike. Dovidjenja gos. Rastko

Badi Hild

pre 5 godina

Naslov je pogresan, nema nista od toga sto se potencira. Fer turnir kao i svaki drugi. Ne funkcionise vrhunski sport, a posebno tenis, na nacin na koji bi navijaci iz Srbije voleli. Ovo je bezpredmetna diskusija.

Lale

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.

King Roger

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji. 
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.
(Mike, 15. februar 2019 19:55)

Ne diraj bre Kralja Federera on je legenda.

alan ford

pre 5 godina

ma bas mu pakuju zreb... Zaso Cicipas nije mogao da potrci protiv Nadala, zasto vise nije dobio mec nego ga delje ko stigne? Protiv Federera je igarao kao u TRANSU. Ma bas mu pakuju... A NOVAK i RAFA ko se seca njihovih protivnika na AO?

Mrgud

pre 5 godina

Pa sve je to normalno. Kad si najveçi imš sve benefite .
On je Zvezda koji pokreçe tennis. I dzet set društvo oko tenisa.
Pa sta se radi sa Realom?
Ponistavaju golovi protivnikal priznaju mu se golovi iz ofsajda, produzava utakmica dok ne pobedi...
Kae Nole bude Zvezda Kao Rodja i on çe imati isti tretman

Bdpfc

pre 5 godina

Razgovaram sa prijateljima koji kao i ja ,naravno,navijamo za Novaka kad ih pitam , iskreno,koje bi finale gledali da imaju kartu Rodzer-Rafa .Iskreno!!

Samouki naučnik

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno. 
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula. 
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20. 
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba. 
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000. 
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.
(Vladimir, 15. februar 2019 11:07)

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.

Pele

pre 5 godina

@abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 15. februar 2019 13:05

"Pele
Jeste li vi uopšte pričitali vest?"

Sacekacemo da objave zreb.

Sta ako je u pitanju spin?

PS: hvala za persiranje; vidi se da ste vaspitana osoba. Za razliku od mnogih ovde.

Jumko

pre 5 godina

@Stanislav Hahahahahaha, pa ne pisete svi ovde redom da Djokovic prvi nije dao 100% svojih mogucnosti u finalu Vimbldona protiv Mareja!? Stvarno, ko vas ne zna, skupo bi vas platio!

Jumko

pre 5 godina

Tako je to prijatelji... Za najboljima laju, ali ti karavani prolaze! Pa ne citamo svaki dan o napadima na najbolje? Real, Juve, Golden Stejt, Markez... Namestaljke, sudije, ovo, ono... Pa je l' se i Zvezda ovde napada kao nikada do sada jer je ubedljivo najuspesnija, i ti napadi dolaze, pogadjate, od najvecih rivala... Tako da trpite i pomirite se s'tim. Najjaci samo opstaju, najjaci se guraju i pomazu! Ostalima mrvice...

Duge hlače

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 20:23)

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.

Igor Pg

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.

Pero

pre 5 godina

Ovo su zlonamerne insinuacije, Rodžer nikad nije privilegovan tokom žreba, pa ni na AO, to što je igrao u noćnom terminu nema veze sa žrebom. Ogromna je želja da se izmisli skandal, da se umanje Rodžerovi uspesi u želji da na taj način Novak bude veći. Novak će bit veći samo ako ga prestigne, ne podmedanjem i lažima! Prvi nosilac na svakom turniru ima lakši raspored, zato i jeste prvi mosilac, nečim je to zaslužio. I Novak je danas privilegovan gde god igra, tako i Federer i Nadal!

samo kazem

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 15. februar 2019 13:53) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-18)

Isti ovi koji ti danas lupaju minuse ce sutra udarati pluseve na vest da teniserke treba manje placati jer su manje popularne i pricati u principu istu pricu kao i ti (gledanost, TV prava itd). Novak stvarno ne bi trebalo da se buni, pa on je sam pricao da onaj ko je popularniji treba da bude vise placen tako da evo. Sad ce Federer dobiti najvecu nagradu plus titulu zbog popularnosti a ne vestine.

U stvari Novaka treba na svakom turniru platiti za trecinu manje od RF i Nadala jer ipak ne privlaci toliko publike a mozda i 10% manje od Serene Vilijams.

Trazili ste gledajte.

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, pa kakve veze ima sta on zeli? Divi se coveku i kraj... Sta mislite, da direktori nekih drugih turnira ne zele da neki odredjeni igrac ima laksi zreb i osvoji turnir? E sad je ovaj samo to javno rekao! Kakvi crni skandali?

King Roger

pre 5 godina

Sta bre dirate Kralja Federera niste vi dostojni da ga pomenete.I treba da bude laksi zreb jer je Kralj u godinama a odavno je dokazao da je najbolji nema potrebe da jos dokazuje.Ziveo Kralj Federer.Idemo do 100.Samo gazi majstore u inat nolomanima.

King Roger

pre 5 godina

Bilo bi lepo da mu Nole objasni zasto je 6:0 6:1 dobar rezultat kada igra sa njim (moze Roger i dva krompira da dobije)
(pratilac, 15. februar 2019 11:25)

Pa jedini krompir je bio 2012 u Sinsinatiju za Kralja Federera za manje od pola sata.A sad uzmi sendvic.

neko

pre 5 godina

@Aleksej Znam, živimo u Srbiji i svi podržavamo Novaka, ali treba malo i realni da budemo. Nadal nije igrao 2017? O čemu ti to? Federer ga je pobedio u 3 finala i jednom polufinalu te godine, čovek osvojio Roland Garros i ti kažeš nije igrao. Drugo Federer je tako igrao 2017, svi koji su odgledali makar meč protiv Nadala na Indian Wellsu dovoljno znaju o formi u kojoj je čovek bio, gde mu je Nadal u toj godini uzeo samo 2 seta na 4 meča, ali ne, Srbi ne prate tenis kada nema Novaka i nisu ni gledali tenis verovatno te godine, ne zna se ko je tužniji, ti koji si napisao taj komentar ili ovi sveznaoci koji su ti dali plus. Opet ponavljam, Đoković bi da je Federerovo godište bio teniser tipa Marej, čak i u najboljoj godini karijere 2011. Federer ga je pobedio na RG i umalo pobedio na US Openu, sa svojih 30 godina... Nemamo više šta da pričamo, a svi ga šaljete u penziju još od 2011. Plakaćete svi kad ode u penziju, biće vam krivo kad ne budete više mogli da ga gledate makar i uvek gubio od Novaka.

petar

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.
(rastko, 15. februar 2019 13:57)

Tako je tako Rastko nego ne znas ti mnogo o ovoj igri... A sta to moj Rale odredjuje ko je kakav covjek? Da li bi to mogle biti 12 nagrada za fer plej igraca godine za redom od 2004-2015 koje je Federer dobijao od strane svojih kolega tenisera ili Novakova mislim jedna? Da li postoji ista bitnije sto moze da govori o tome kakav je neko covjek i sportista od toga da ga njegove kolege proglase za najpostenijeg? Ili je bitno sto ste vas desetina sa ovog foruma ili par hiljada ljudi iz Srbije stvorili fikciju o kako ti kazes “Dzemperku” koji je los covjek i koga guraju strane sluzbe, vanzemaljci itd. Kao sto vidis ne mozes protiv mene, jer kao sto sam rekao u proslom komentaru ne mogu se na isti nacin razumjeti tenis i sport uopste ako ga pratis od 2011-e tj. od kad je Novak postao broj 1 i ako ga pratis vise decenija. Ja obozavam i Novaka i Federera, cak mi je i Rafa drag jer se radi o najvecim sampionima u istoriji. Mrznja nikome nije dobro donijela, mrznja prema nekoj osobi dovodi do toga da se stvaraju fikcije i pisu nevidjene gluposti zbog kojih vas niko ko bilo sta zna nece shvatati ozbiljno.

Pele

pre 5 godina

Cuj, izjavio Beneto, komentarisali neki na tviteru...Boze mili!

Federer je 07. januara bio treci na ATP, pa je nedelju dana kasnije (pravilo za odredjivane nosilaca) na AO bio treci nosilac. Ne Drugi ili prvi. O kakvom favorizovanju je rec.

Siguran sam da ce i na Turniru u Dohi, koji pocinje 25. februara, nosioci biti postavljeni prema renkingu od 17. februara (nedelju dana ranije).

Federer ce biti sesti nosilac. Ako izostane Djokovic, bice peti. Ako izostane jos neki bolje rangiran od njega, Federer ce se pomerati navise.

Aman, zreb je javni. I nije stvarni zreb, nego se u prazan "kostur", koji se koristi godinama, upisuju igraci prema renkingu od pre nedelju dana. Nema namestanja i favorizovanja.

Partizan 1917

pre 5 godina

RF je harizmatičan i uspešan i tu je osnovni razlog zašto je pridobio toliko ljudi na svoju stranu.
Nolo i Rafa nemaju ni delić njegove harizme pa nije ni čudo što je i dalje RF poželjniji učesnik bilo kog teniskog turnira,gde ako dođe do finala to povlači za posledicu veći procenat prodatih karata uz naravno veću gledanost na TV-u.
Šta Rolex-u znači što je Nolo gledan u ex-Yu regionu?
Ništa jer RF pokriva Ameriku, veći (i bogatiji) deo Evrope, Australiju i Japan gde je većina teniske publike.
Zato je logična izjava direktora turnira da želi što bolji žreb za GOAT-a.

golijat

pre 5 godina

Ne kaljajte karijeru velikog Rodzera , sta ce njemu to.Primitivci mu cine kontra uslugu na kraju karijere treba da mu stave mrlju na sav rad i postignuto

delboj

pre 5 godina

Da, da, a Nolje evo zadnjih 10 GS samo po jedan mec sa iole krstenim teniserom. Na neke mu i fantomski predaju po polovina protivnika, pa je dolazio do finala sa treningom...

NoName

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.
(Lale, 15. februar 2019 12:19)

Kome ti to druže da objasniš? Polupismenim klincima koji običnu rečenicu "nadam se da će Federer imati povoljan žreb i osvojiti osmu titulu" u svom iskrivljenom umu shvate kao "namestili smo žreb Federeru da bi Đoković ispao, a Federer osvojio"? Nema šanse da im se to objasni. Zamisli da Deki Stanković izjavi nadam se da će Zvezda imati povoljan žreb i opet igrati LŠ, ti bi se tad skupili i govorili kako je on izjavio da je žreb namešten Zvezdi. Kao što rekoh, polupismeni klinci koji nisu u stanju da shvate prosto-proširenu rečenicu.

Mikii

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)

Bice. Namestice Nolu Bautistu i resen problem, hehehe

Opet moram da moljakam - objavite ovo...

pre 5 godina

Da vas podsetim, Ana Ivanović, Srpkinja od glave do pete, bila je, a i danas je, omiljena u celom svetu. Opet, Jelenu Janković svet nije voleo. Nema to veze s nacijom, jednostavno svet ima svoje rezone. Ana je, da ostavimo tu njenu lepotu na stranu, i Tramp je rekao da je najlepša žena na svetu, imala je fascinantnu "aristokratsku" otmenost, što je u Srbiji mana, a Novak od te otmenosti nema ništa. Novak je sto odsto naš, i kad se nervira, i kad se svađa sa sudijama, i kad pcuje… I Marija Šarapova, otmena plava Ruskinja, bila je omiljena u svetu. Nema to veze s nacijom, nego sa čovekom i njegovom pojavom na sceni.

Jumko

pre 5 godina

"Neverovatno kako zlobnici namestaju Federeru! Samo neke analize, price... Kao hvale ga i zele mu dobro, a samo mu stvaraju pritisak i kao preko sebe ga u stvari optuzuju za nesto sa cim on nema veze"... Hahaha, poznata prica?

Mrgud

pre 5 godina

Pa sve je to normalno. Kad si najveçi imš sve benefite .
On je Zvezda koji pokreçe tennis. I dzet set društvo oko tenisa.
Pa sta se radi sa Realom?
Ponistavaju golovi protivnikal priznaju mu se golovi iz ofsajda, produzava utakmica dok ne pobedi...
Kae Nole bude Zvezda Kao Rodja i on çe imati isti tretman

King Roger

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji. 
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.
(Mike, 15. februar 2019 19:55)

Ne diraj bre Kralja Federera on je legenda.

Dragana

pre 5 godina

Polako, nije Rodžer ovo izjavio već direktor turnira.Drugo, nije ni rekao " Rodžer će imati lak žreb, mi smo tako odlučili" već da očekuje da će mu žreb biti naklonjen.Kakve je namere imao kad je to izjavio ne znam ali je sigurno znao da će ta izjava izazvati različite komentare. Kakav god da je žreb treba pobedjivati da bi se osvojio turnir. Svi najbolji teniseri su u svojim karijerama imali i lake i teške žrebove. Pa i vi koji ste Novakovi navijači uvek priželjkujete lak žreb za njega i često je imao ne lak nego prelak žreb.Takodje ovakve izjave ne dokazuju ništa,čini mi se da više imaju svrhu da poremete Federera iako naizgled ne deluje tako.

dr. Roddick

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.

Ahahaha

pre 5 godina

Ovi botovi, ili kako vec sebe zovu, da li Vas Srdjan redovno placa? Tacno se vidi kada ne dobijete pare, fale Vasi komentari. Ovo mora da je bilo brzo okupljanje, ne verujem ja da Vas ima puno, mozda 2-3 maksimalno, nije Srdjan bas toliko izdasan. Mozete menjati nik, ali izdaje Vas stil pisanja, to je ono sto vecina ovde ne primecuje, pa se provlacite.

Samouki naučnik

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno. 
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula. 
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20. 
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba. 
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000. 
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.
(Vladimir, 15. februar 2019 11:07)

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

A sta je namesteno? Covek pozeleo Rodzeru dobar zreb. Nije u redu da bude pristrasan, ali eto, hoce da u Dubaiju bude jubilarna. Do Rodzera je da se pokaze. Ali naci ce se neki klinac da ga iznenadi, he, he.....

Jumko

pre 5 godina

Tako je to prijatelji... Za najboljima laju, ali ti karavani prolaze! Pa ne citamo svaki dan o napadima na najbolje? Real, Juve, Golden Stejt, Markez... Namestaljke, sudije, ovo, ono... Pa je l' se i Zvezda ovde napada kao nikada do sada jer je ubedljivo najuspesnija, i ti napadi dolaze, pogadjate, od najvecih rivala... Tako da trpite i pomirite se s'tim. Najjaci samo opstaju, najjaci se guraju i pomazu! Ostalima mrvice...

Seldon

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.

Jumko

pre 5 godina

@Stanislav Hahahahahaha, pa ne pisete svi ovde redom da Djokovic prvi nije dao 100% svojih mogucnosti u finalu Vimbldona protiv Mareja!? Stvarno, ko vas ne zna, skupo bi vas platio!

Bdpfc

pre 5 godina

Razgovaram sa prijateljima koji kao i ja ,naravno,navijamo za Novaka kad ih pitam , iskreno,koje bi finale gledali da imaju kartu Rodzer-Rafa .Iskreno!!

Greatness

pre 5 godina

Federer je sve... Božanstvo, revolucionar... Nadal mu nije ni blizu, štaviše - u rangu je Đokovića. Zato će upsjeh ove dvojice, ako ga eventulano prestignu, biti mnogo mnogo veći...

srle

pre 5 godina

Odavno Federeru štimaju osvajanja turnira, pre svega lakim žrebom, večernjim terminima i unosnim novcem koji izdvajaju za njegove zahteve. Ali mislim da više niko od igrača neće da toleriše takvu favorizaciju, to su pokazali Cicipas i Milman na poslednja dva grend slem turnira. Prosečni teniseri, ajde Cicipas je još mlad, koji su rekli ne može više da i lagano ga pobedili. Ovo je sramotna izjava za tenis i sport uopšte, nadam se da će Federer ispasti u drugom kolu Dubaija!

Lale

pre 5 godina

Svako ima pravo da se nada povoljnom žrebu, čovek je to rekao, zar jw to nelegalno? Nadam se i ja da ću dobit na litu, ali gledam kuglice i čekam šta će bit. Žreb je žreb.

Badi Hild

pre 5 godina

Naslov je pogresan, nema nista od toga sto se potencira. Fer turnir kao i svaki drugi. Ne funkcionise vrhunski sport, a posebno tenis, na nacin na koji bi navijaci iz Srbije voleli. Ovo je bezpredmetna diskusija.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, ljudi, procitajte Igorov komentar, pogledajte broj pluseva, i sve ce vam biti jasno! Ej, neko je racunao ako su na prva 3 mesta Rodzer, Rafa i Djokovic, a Djokovic 3, koliko ce puta ici na njih dvojicu u polufinalu!? Haos!

alan ford

pre 5 godina

ma bas mu pakuju zreb... Zaso Cicipas nije mogao da potrci protiv Nadala, zasto vise nije dobio mec nego ga delje ko stigne? Protiv Federera je igarao kao u TRANSU. Ma bas mu pakuju... A NOVAK i RAFA ko se seca njihovih protivnika na AO?

Queen Roger

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, Peleom, Muhamed Alijem, ko je to njima nameštao žreb? Roger is a fake star, overrated!

Igor Pg

pre 5 godina

@ Igor Pg
A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala. (Rastko)

Evo poradicemo malo na kulturi gospodine Rastko. Kao sto vidite na ovoj vijesti tako i na mnogim drugim prvenstveno sportskim temama moji komentari uglavnom imaju najvise odgovora. Isto tako moji komentari su uvijek direktno vezani za sport i za konkretnu temu. Problem je sto je vecina vas koji odgovarate na moje komentare svijesna da sam u pravu i da sa mnom ne mozete da debatujete koristeci sportske argumente pa se vasi odgovori (tu se opet malo doticemo kulture) uglavnom svode na komentare tipa “idi na Pg portale”, “od kad se tenis igra u Cg” itd. Opet Vam kazem ja nisam osoba koja mrzi nekoga sto se i vidi iz mojih komentara, dok u Vasim preovladava mrznja prema jednom sportisti. Objasnio sam Vam zasto smatram da RF nije los covjek i to sa nepobitnim argumentom, a opet Vam kazem da je moje znanje o tenisu toliko da cu i Vama a i svakome drugom na ovom forumu uvijek da iznesem neki podatak odnosno cinjenicu iz tenisa za koju niste znali, a koja se opet tice konkretne teme. Kao sto znate na ovom portalu nije zabranjeno ljudima iz drugih drzava da ostavljaju svoje komentare. Ja sam na ovom portalu aktivan vec desetak godina i mislim da sam uvijek doprinosio kvalitetnoj razmijeni misljenja u vezi sa sportskim temama. Mislim da istina ne moze da skodi vec samo da pomogne nekim ljudima da malo prosire svoje vidike. Dovidjenja gos. Rastko

Duge hlače

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 20:23)

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.

Рајко Четник

pre 5 godina

Федерерје бар трећину титула освојио тако што му је био намештан жреб. Управо због намештања жреба Федереру настало је највеће ривалство Надал Ноле јер су органиѕатори турнира фаворизовали Федерера тако што су се у полуфиналу "клали" Ноле и Надал.
Има ли неко ко прати тенис а да није свестан ове чињенице.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Prosto, oni zele da stotu titulu u karijeri osvoji bas kod njih. Ne toliko zbog Federera, vec zbog nih samih. To je dobra reklama. Mogu lepo da ne pozovu najbolje igrace, dovedu neke slabije rangirane i Federer ce se sam prosetati do titule, bez obzira na zreb. Ostaje samo pitanje: Da li on zeli da pamti svoju stotu titulu kao namestenu? Ne ocekujem da Arapi iz Dubaija to shvate. Oni su vodjeni profitom i ne znaju ni za sta drugo! Oni ne znaju sta je tradicija, kontinuitet, taj neki ponos na prethodni mukotrpan rad da se dodje do necega jer oni sami su instant drzava i nacija. Do pre trideset-cetrdeset godina su ziveli pod satorima u pustinji! Nadam se da Federer nece prihvatiti ovakvu "igru".

Kasper

pre 5 godina

Bila bi fora da se prijavi i Djokovic za turnir. Mada nije on takav covek kao sto je Federer, kad ga je pobedio na RG i pokazivao prst kao moje je prvo mesto. Los covek Federer mnogo

Duge hlaće

pre 5 godina

Gospon Duge hlace - gresite Srbi veoma postuju hrvatijanski sport .
(mile, 15. februar 2019 21:19)

Ispravno je hrvaćanski šport.

Stef

pre 5 godina

Sam nastup Federera je garancija dolaska publike na svakom turniru,pa tako i ovom u Dubaiu.Organizatoru je također bitno da ovakva veličina dođe do završnice,i ako je moguće, osvoji turnir,jer sve vezano uz Federera se dobro naplaćuje.Svi koji ozbiljno prate tenis znaju da se na ždrijeb ne može utjecati.Lp
(petar, 15. februar 2019 11:44)

Da, ne može se uticati, nikako.. e naivčino jedna.

Samouki naučnik

pre 5 godina

@(Vladimir, 15. februar 2019 14:29)

Evo me opet. Prilično mi je bliska statistika i matematika, da ne upotrebim krupnije reči. Nisam loš ni sa logikom. Ako znaš kako se žrebuje, ukapiraćeš da to što pokušavate da dokažete nema mnogo smisla. Ne tvrdim da je sve uvek čisto, ali o nekom ozbiljnom nameštanju pri žrebanju nema govora. Projektovano je da se u finalu sastaju 1. i 2. U polufinali 1. i 4. a 2. i 3. (ili 1. i 3. a 2. i 4.). U četvrtfinalu teniseri od 1. do 8. pozicije po sličnoj šemi, u osmini finala od 1. do 16. Najbolji samo treba da opravdaju svoj ranking. Desi se, slučajno ili namerno, da neki igrači dobiju najtežeg (najlakšeg) protivnika za datu fazu takmičenja, ali je njihovo samo da opravdaju ulogu favorita. Ovo pišem kao navijač Đokovića (umereni, godine mi ne dozvoljavaju da budem vatreni). Komentarišem zbog onih vatrenih koji svojim ne preterano inteligentnim komentarima daju materijala onim bednim trolovima da vam se podsmevaju! Zar mislite da ćete nekoga od njih u nešto ubediti? A oni će se za svaku vašu neopreznu izjavu uhvatiti, time se hrane. Organizatori imaju svoje favorite i učiniće sve što mogu da im olakšaju, ali će retko 1kršiti propise.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahaha kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011. godine. Jednostavno ova izjava samo potvrdjuje da niko nikada nece biti obozavan kao Federer i da Rafa i Novak mogu da sanjaju da ce ikad biti smatrani za najvece svih vremena. Odavno vam objasnjavam da je statistika i broj titula nebitan kod razmatranja toga ko je najveci svih vremena. Bitno je to koga najveci dio populacije smatra najvecim. Mogu Novak i Rafa da osvoje i po 25 Gslemova Federer ce i dalje biti najveci (kao sto je uostalom gotovo cjelokupna teniska javnost tvrdila jos nakon osvojenog US opena 2006. godine kada je imao 7 GS titula dakle u tom trenutku duplo manje od Samprasa... Da li je to tako zbog nevjerovatne harizme, napadackog stila, prefinjene tehnike ili necega drugog ne umijem da objasnim ali jednostavno je tako. Covjek je najobozavaniji i najvoljeniji sportista svih vremena i protiv toga se ne moze.
(Igor Pg, 15. februar 2019 12:33)

Hahahahahaha,kakvi komentari lika koji zivi tamo gde ni ne znaju sta je tenis! Imal nekog teniskog terena kod vas,vidje li ikad sto je reket i loptica???! Hoces da dodje neko iz Srbije da odrzi par besplatnih predavanja,cisto da uhvatite korak sa svetom.....Ovako cete ostati sampioni transformacija kupanja u moru....Udjete kao jedno a izadjete iz njega kao drugo nesto...

Samouki naučnik

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...
(Milanovac, 15. februar 2019 11:07)

Ne želim da pobijem tezu da se Federeru pomagalo, možda i nekim drugim teniserima, ali želim da iznesem nekoliko činjenjenica: Federer i Nadal su dugo držali vrh ATP liste. Ako svi idu do kraja, Novak mora da igra protiv obojice. Kad je Novak stigao do drugog, a onda i prvog mesta, možda je češće nabasavao na obojicu, nego što su se njih dvojica susretali, ali mislim da nisu toliko da bi imalo statistički značaj. I još nešto: direktor turnira je, sasvim legitimno, izrazio želju, što ne znači da će na bilo koji način uticati na žreb. Ne tvrdim ni da neće. Ne smeta mi da neko više voli druge tenisere, ali mi koji volimo Đokovića to nadoknađujemo intenzitetom. To ne mora da se dokazuje busanjem u srpske grudi (meni nečij nacionalna pripadnost nije vrlina ni mana) , niti vređanjem i omalovažavanjem Novakovih protivnika. Trolove i kvazitrolove ne računam.

ало

pre 5 godina

@дрродицк, ало родике као прво какви нолоботови у Србији, да је ово швицарско сите па да разумем, овако само лупеташ од муке, друго ти причаш и жребу па погледај фекијев и надалинин па онда реци нешто, ајде продај меглу неком другом и наравно све је оправдано за деду а то што то нема везе са спортом као појмом није битно, страх човеку каља образ често(тј. оном који га има) и већ сте почели да с..... да и да друго неки освоји и 25 гс феки остаје гоат е федтарди јадни.....

noleisthebest

pre 5 godina

“...... nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.
(Vladimir, 15. februar 2019 20:37) “
Netacno.

Studija nije imala veze sa Federerom.
Iskljucivo se babila fenomenom da Nadal nije bio u Federerovoj/Noletovoj polovini u 12/12 “brzih” slemova (Vimbldon, Australija, US open).
U Rolan Garosu to nije nio slucaj.
Znaci, zrebovi su namestani da Nadal izbegne Noleta jer su sponzorimhteli da imaju Fedal finala. Ta namestanja itekako nisu odgovarala Federeru jer je on morao da igra polufinala protov Noleta i stize u finala protiv Nadala umoran.
I dan danas se Nadalu namestaju zrebovi do te mere da je to postalo zalosno.

Miroslav

pre 5 godina

Ovde je neko napisao da je federer bozanstvo pa d je najobozavanii sportista mislim ko da je bog a tog vaseg boga su jedan rafa mlatio 15 puta a Djokovic 25 a to sto je on igrao kao napadacki graciozni tenis to je mogao samo protiv slabijih tenisera to se evo pokazalo i protiv cicipasa

Марко

pre 5 godina

Није Западу проблем то што би неко могао да престигне Федерера, него је проблем то што би то могао да буде Србин.

Pele

pre 5 godina

@abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 15. februar 2019 13:05

"Pele
Jeste li vi uopšte pričitali vest?"

Sacekacemo da objave zreb.

Sta ako je u pitanju spin?

PS: hvala za persiranje; vidi se da ste vaspitana osoba. Za razliku od mnogih ovde.

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
A sve to, i da je tako, a nije, ništa ne vredi, jer bazično je da treba biti dobar čovek.Ta kategorija verovatno nije poznata i priznata u vašoj Pg. A plačko džemperko je toga što se tiče apsolutna 0/nula/. Uverili smo se bezbroj puta u to, a vi dozovite svoje pamćenje u pomoć. Makar pokušajte da malo budete objektivni.

Olja

pre 5 godina

Pa da, Federer je institucija koja puni gledaliste, tj. donosi novac i zato je vazno da mu karijera traje sto duze.
To je u tenisu najuocljivije, ali savremeni svijet tako funkcionise u svim sferama.
Naravno, Federer se vinuo u visine svojim trudom, a kad je dosla do izrazaja njegova "virtuoznost", e onda je to trebalo poduprijeti i pripomoci da postane unosna koka, sto je na kraju i postao.

Cijankalij

pre 5 godina

Haha, pa uplakana ch-balerinica drugacije ne moze ni da osvoji neki turnir. Njemu bi morali namestiti i turnir u Donjoj Batocini. Sve je turnire osvojio na prevaru, ch-balerinica aka dzemper-manekencic...

NoName

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Nemam pojma šta je ta računala, ali ako joj je za to trebao fakultet, ja bih joj diplomu oduzeo. Šansa da se prvi, drugi i treći sa rang liste sastanu međusobno pre polufinala su NULA posto. Na bilo kom turniru.

rastko

pre 5 godina

@ Igor Pg
Najpre da Vam kažem da tenis pratim u poslednjih 40 godina, a posebno, naravno od kako je Novak na sportskoj sceni. Iz ovog podatka vidite da očigledno imam dosta godina, najverovatnije puno više od Vas, ali da poštujem elemnetarnu kulturu, te za razliku od Vas, nepoznatim osobama se ne obraćam sa Ti. Ostavljam Vas da i dalje uživate u ljubavi prema RF, a ja i 99% Srba ćemo u narednim godinama uživati u mnogobrojnim, maestralnim podvizima budućeg GOAT-a NDj. A što se Vaše kulture tiče, poradite nešto na njoj, sebe radi. A do tada bilo bi dobro da se držite svojih Pg portala.

Vladimir

pre 5 godina

Turnir u Dubajiu je sam po sebi malog znacaja ali povlascivanje koje godinama ili blje reci deceniju i kusur ima Federer na svim vecim turnira ukljucujuci i Gred slamove je vise nego sramno.
Pre nekoliko godina jedna nasa strucnjakinja za statistiku i matemariku cini mi se izracunala je koliko je bilo tesko Federeru da osvoji svoje Grand slemova tako sto je izracunala koliko je on a koliko drugi osvajaci Grand Slemova i Masters su morali da pobede tenesire iz prvih 10 da bi dosli do titula.
Ne treba ni spominjati ni pogadjati da su svi žrebovi bili tako "skockani" da gospodin Federer inace nosilac reklamnih kampnja raznih koncerna na godisnjem nivou u visini od 75 miliona dolara je imao daleko najlakse žrebove na svim Grend slemovi Mastersima a da je na primer Nobvak Djokovic imao daleko najteze protivnike i najbolje plasirane bez obzira sto je prethodnu deceniju najvise proveo na prvom mestu. Na mnogim velikim turnirima morao da je pobedi i Nadala i Federera da bi dosao do titule ili u ono vreme izuzetno visoko plasiranog i mocnog Mareja kao i ostale igrace iz prvih 20.
Federeru se godinam "cisti"zreb naravno potpuno slucajno pukom voljom "srece" kuglica samog zreba.
Ta nasa statisticarka je takodjer izracunala da je takva mogucnost koja se deceniju i kusur otvarala Federeru oko 1 na prema 100.000.000.
Toliko o uticaju reklama, koncerna i novca u sportu.

mr.gud

pre 5 godina

Vladica: a ti znas - bio si tamo i video kako Tito ubija vezane zivotinje? mnogo ne znas! koliko je "Jozo" metaka ispalio ti ne mozes sakupiti dlaka posle sisanja od rodjenja do smrti."Jozo" je bio jedan od glavnih egzekutora neposlusnih clanova
Komunisticke Intercionale, posebno u spanskom gradjanskom ratu. A sto se Federera( placka) tice isplivace mnogo togana videlo, samo nista nece promeniti ako mu ne oduzmu sve titule koje je osvoji na tako podmukao i ne sportski nacin.O njemu kao sportisti necu ali kao covek je 0.

milutin

pre 5 godina

Onda je najbolje da direktor turnira prijavi tetka Maru, pa nek ona sa Rodžerom igra finalni meč.
Neka osvoji taj stoti pehar. Šta je to, jedan bezvrijedni pehar, da se broji.
I ranije ih je uzimao na namještanje,pa ništa. Sem ako neko sjeti pa mu zvanično ne uzme polovinu od osvojenih, pošto su krađom stečeni..

Gru

pre 5 godina

Imali na kraju neki turnir gde orgnanizatori nisu namestali za Federera?
Francuzi ga pitaju za podlogu, Australijanci namestaju zdred, evo ga i Dubai, ko zna sta ce jos isplivati.

Djordje NS

pre 5 godina

Cela karijera mu je takva. Od 2011. je osvojio 4 GS i to kad je uspevao da izbegne Novaka ili kad je ovaj bio odsutan zbog povrede. Ali, da, izvinjavam se, on ipak pleše po terenu. Hahaha
Kakva prevara od igrača i onda još mnoge pojedince nije sramota da ga nazivaju G.O.A.T.?

Xnodeh

pre 5 godina

@(Xnodeh, 15. februar 2019 19:28)

Pojest će te mržnja, dragi moj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlače, 15. februar 2019 19:50)

Osim sto pricas prazne price poput te da ce me "mrznja pojesti"(a sta drugo kad nemas nikakve validne kontraargumente na moje argumente),ne znam zasto se na srpskom sajtu na vest o svajcarskom teniseru ukljucujes u raspravu izmedju nekog iz Srbije i nekog iz CG.Objasni mi taj fenomen?

фуј

pre 5 godina

А што уопште игра? Па дајте му тај пехар да се одморимо од лавине небулоза његовог пр тима. Да не цвиле више. Сад излази на видело дугогодишња протекција и подилажење деди, фуј!

Vladica

pre 5 godina

Ko sto su Titu vezivali zivotinje da bi on ispao da je veliki lovac, tako treba i ovi. Stave nekog vezanog sa druge strane mreze i eto Federeru titula

Иван

pre 5 godina

Кога брига за равноправност и поштење. И онда се ваља прича како је Роџер већи од Новака јер је освојио преко двадесет турнира више, како има више недеља на првом месту... Па колико је њему било лакше да осваја титуле са намештеном жребовима и да помоћу њих одржава висок ренкинг? И још је 6 година старији од Ђоковића - ја бих рекао да је упркос свој помоћи коју је имао направио врло малу предност.

Igor

pre 5 godina

Evo ja cu mog brata, teniskog trenera da pitam da sredi da dodje kod nas u Čačak, pozvacu ortake iz ulice koji loču pivo ispred lokalne prodavnice da mu budu protivnici, kud cete bolju promociju Srbije i mog Čačka i eto, Rodja će osvojiti još jedan turnir

da dodam

pre 5 godina

Mrlja koja se neda skinuti zauvek! Ovom izjavom direktora turnira u Dubai turnir ce biti zabelezen kao poslednji u nizu osvojenih ovog tenisera!To ne sluzi na cast ni njemu a pogotovo organizatoru,bez obzira na finansijski aspekt koji ovde sluzi kao opravdanje!Najbolje bi bilo da se Federer ne pojavi na turniru u Dubajiu da ne postane ucesnik "radnji" oko njega,ali pusti novci su u pitanju,a milionce se ne ispusta!?Pored toga sta je sa sankcijama svega iz te drzave,jel ono bila udarna vest zasto revijalni susret Nadala i Novak u toj drzavi,pa se "srecom" Nadal povredio i otkazan je!?Ili to ne vazi za ATP turnire ali za revijalni mec vazi!?Samo se pitam.

MarcoPolo

pre 5 godina

King rodžer, smaraš čoveče... Ostavio si ovde gomilu komentara. Imaš prijatelju opasan problem... Prosto nije zdravo nekog toliko obožavati do fanatizma, a da pritom mrziš igrača iz svoje zemlje.

Renato

pre 5 godina

@Duge hlače

Zbog takvih kaj si ti,Srbi nas ismevaju na ovome portalu.Ja se ne mogu u puno toga složit s njim,ali dečki ima argumente ovdje skoro uvijek.Tko ovdje na našemu prostoru koga si da mrzit, nažalost dali su si dokazat prije neki dan naši balavci u Splitu.Sram me neopisiva što pripadam naciji istoj koju si daju prisvajat i ti otrovani balavci.Mi nemamo nikom ovdje prava reć da nekoga mrzi,to bar moramo priznat nekamo,ak imamo malo srama

Xnodeh

pre 5 godina

Čovjek je napisao da Federer ima karizmu a ti pričaš o nekakvim argumentima, ćitao sam tvoje komentare za Split i mrziš sve što nije Srbijansko.
(Duge hlače, 15. februar 2019 21:04)

Dakle necija "harizma" je sportski argument??? Hahahah, pa ti si gori nego on. Moji komentari za Split su veca mrznja od dogadjaja u Splitu jel????Lepo Ducic rece, nicega se ne stidite

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 13:17)

Naravno da jesam i ne bih se ovde prvi setio studije pored jos 2 citalaca koji su mi dali za pravo da je sustina studije i analize i zakljucka koji je zena napravila da je bez ikakave sumnje Federer bio priveligovan prilikom zrebanja i cak je izracunala koliko je to u realnosti nemoguce da se dogodi i to proprcionalno izrazila u smislu 1: 1.000.000.000 da se takva prohodonost žreba slucajno dogodi.
Naravno da se tacnog broja proprcije ne secam ali je mogucnost ostvarivanja zreba koja su se dogadjala Federeru bila veca od cifre koju sam naveo.
I njen zakljucaka je u tom smislu bio nedvosmislen a to je da je Novak imao daleko najnepovoljnije i najteze protivnike u zrebu do finala gde je cesto morao obojicu da pobedi da bi osvojio veliku turnir dok se Federeru to NIKADA NIJE DOGODILO.
Cak se jedan citalac setio detalja da nije zabelezeno ni jedno polufinale izmedju Nadala i Federera bez obzira na kojem mestu bili od prvog do treceg.
Zakljucak: Slucajnosti postoje ali preveliki niz slucajnosti ukazuje uvek samo na jedno : NA NAMERU.
Ponavljam da se studija nije bavila najnovijim odvratnim trikovima i prljavstinom kojom pribegavaju direktori turnira a navijaci Federera gde nejgovim najjacim oponentima daju najgore termine za odigravanje svojih meceva. Vec duze vreme je prava drama da Federer najzad osvoji svoj 100 turnir ali to se jednostavno ne dogadja i zato nervoza medju oglašivacima raste.A Novak i dalje melje...

petar

pre 5 godina

Sve je tačno, celu karijeru je imao pomoć organizatora a sve na uštrb ostalih učesnika u tom sportu. Studija je to tačno pokazala, nema slučajnih ponavljanja, kada se nešto ponavlja i postane poravilo onda je to jasno tako namešteno. No džaba im sve, nije Federeru više problem ni Nadal ni Novak, njemui je problem bilo koji slabije rangirani igrač tako da stotu titulu može jedino da dobija bez igre. Zato on i ne ide u penziju nego se ponižava i sramoti jer hoće stotu titulu. Čim je osvoji i ako je osvoji, objaviće da je to kraj. Naravno sav upišan i u suzama. Treba da ga je sramota od kolega.

Aleksej

pre 5 godina

Federer GOAT..Covek medijski najvise guran,namestaju mu zrebove i na nebitnim turnirima,lesinari Gren Slemove od 2011 nijedan nije osvojio do 2017 kad se Nole povredio i Nadal nije igrao,osvojio ogroman broj turnira 500 i 250 samo da ima 100 titule,i siguran sam da ako ga Novak pretekne po broju Gs reci ce Federer,Nadal i Djokovic su najbolji svih vremena Federer kralj trave,Nadal sljake,Nole betona..Sve sto je na silu mi budi odvratnost kao recimo Hardenove 30 plus poena serije u Nba sa 20 bacanja po utakmici i nez odbrana..

veliki strumf

pre 5 godina

To je zbog 100. titule u karijeri... Pa ljudi svi već odavno znamo, nije nikakva tajna da su sponzori, pre svega Nike, ali i vlasnici turnira zaslužni za veliki broj Rodzerovih titula! Na mnogim turnirima mu je bio nastelovan žreb (ionako žreb vrsi komjuter, to kontroliše samo par ljudi i mogu da nameste šta god žele - ko misli drugačije u žestokoj je zabludi)! Ko zna koje su se zakulisne radnje radile Rodzerovim protivnicima da ne bi bili na vrhuncu tokom meca. Neko će reci da su to teorije zavere, ali tenis je sport gde se okreće ogromna lova, bas ogromna - a kad je tako mnogo toga nije čisto. Federera su mediji uzdigli, ima najviše fanova, mnogo sponzora koji ga debelo plaćaju i ti sponzori ne žele da dozvole da on ispada rano na turnirima jer će biti na velikom gubitku. Isto vazi i za vlasnike turnira jer njegovo igranje u polufinalu i finalu garantuje pune tribine i mnogo potrosenog novca uz to u teniskom kompleksu. I u svoj toj celokupnoj igri, dođe jedan Srbin, umeša se i mnogo toga im pokvari. Mnogo para im je Nole izbio iz džepa, milijarde su u pitanju - zato ga i ne vole. Kada bi se Rodzer penzionisao - sva ta medijska pažnja i novac sponzora preusmerili bi se ka Novaku i da vidite kako bi odjednom postao omiljen!

vidim

pre 5 godina

To je ta matrica koja je pomogla federeru da oavoji sve te turnire. Reci cu samo jedan podatak. Federe i Nadal nikad nisu igrali jedan protiv drugog na USO. Nikad, uvek su pakovali Novaku najtezi moguci zreb, Marej 1/4, Federe 1/2 i onda na kraju odmoran Nadal u finalu.

bigserb

pre 5 godina

Ja o Federeru kao teniseru mislim sve najbolje, ali cinjenica je da je mnoge titule osvajao uz manju ili vecu pomoc organizatora u vidu lakseg zreba, termina u kojima igra, terena na kojima igra,..., cesto se sve prilagodjivalo njegovim potrebama i to ceo teniski svet zna, s druge strane se takodje zna da su Noletu precesto "umetani klipovi u tockove", ali im to najcesce nije mnogo pomoglo, Nole je bio jaci od toga!

sasvim iskreno

pre 5 godina

Celu karijeru mu namestaju zrebove,stavljaju ga u povlastene termine, konzultiraju ga za brzinu podloge i loptica, a istovremeno drugim igracima, posebno glavnim konkurentima, otezavaju prolazak u finale na sve moguce nacine i uz sve to, rodja je na samom kraju njegove placljive karijere tek treci najbolji igrac u svojoj eri!? Jadno, da jadnije ne moze!!!

Aleksej

pre 5 godina

Ako bude Novak učestvovao nema “lakog” zreba za Federera....
(svima su stavili amove, 15. februar 2019 10:48)Naravno i nemi Cicipas i Rafa Nadal.Onda Federer moze lagano da ispadne u prvo koli i uzme milione od organizatora.

Superbike

pre 5 godina

Ajmo sada velike Srbende, ajmo svi u glas: buuuuu, to je nepravdaaa !
(Grobarchina, 15. februar 2019 11:52)

Zar nameštanje nije nepravda?

Bob

pre 5 godina

Pričaju o nekoj veličini Rogera Federera, još ga porede sa Majkl Džordanom, (Queen Roger, 15. februar 2019 14:08)
Mogu da ga porede samo sa Majklom Džeksonom. I za Federera će se saznati šta je radio tek kad bude umro.

Da, i obojica su "plesači", jedino je Džekson bio malo belji od Federera.

Xnodeh

pre 5 godina

@Igor pg

"Kakvi komentari likova sto su tenis poceli da prate 2011.godine",
"Statistika i broj titula nebitan za razmatranje ko je najveci svih vremena",
"Da li je to zbog harizme ili prefinjene tehnike....."

To su tvoji SPORTSKI ARGUMENTI????? To moze biti samo vredjanje bez argumenata,da neko ovde prati tenis od 2011.godine,izjava da statistika i broj titula nisu parametar za zvanje najboljeg ikad(!?) je najnebuloznija izjava od toliko njih koje sam ovde procitao u poslednje vreme! Jesi ti svestan sta pricas??? To smatras "sportskim argumentima"! A vrhunac izjave o sportskom aspektu je "harizma i prefinjena tehnika" nekog u sportu!!!!!

Covece,ovo sto si ti napisao je toliko smesno i toliko nema veze sa sportskim argumentima,da je jasno kao dan da ti je jedini cilj doci na sajt susedne zemlje i pljuvanjem njenog najboljeg sportiste iskazati kompleks prema istoj! Zao mi te iskreno

Boki

pre 5 godina

Barem je iskren ,što kažu naši stari ko priznaje pola se prašta .Nažalost i ono što osrtaje je krajnje nesportski.Ali to je današnji sport u kome je sportska samo oprema.

Jer mi imamo insajdera - Mirku! ;)

pre 5 godina

Dajte peškiru tisućljetnje Švajcarske hiljadu titula, kupite mu diplomu i stavite ga za predsednika... Nole će ga uskoro gledati odozgo!

I sad ga gleda, samo će uskoror biti sa još veće visine...

nebojša

pre 5 godina

Ma što uopšte i da se igra turnir, proglasite ga pobedikom bez takmičenja i organizujte samo ceremoniju proglašenja.
Svi smo mi, kad zatreba, Cicipas.

Zdenko

pre 5 godina

Sada je dat materijal teoretičarima zavera, pa počinje opet rasprava kojoj nema kraja. Ne kažem da je to besmislica, da je moguće izvesti neke kombinacije i olakšati takmičenje nekome, jeste sigurno. Čudi me da ovako javno to neko iznosi, i to neko od zvaničnika. Ranije se to radilo u tajnosti, pomagalo se sa nekim detaljima verovatno. Nije u redu da se favorizuje neko, tako se baca senka sumnje na neke titule koje je osvojio Federer. Ponavljam opet, sve je moguće. Nisam njegov fan, meni je čast i zadovoljstvo da navijam za srpsku legendu Novaka Đokovića, ali ako negde ima dima ima i vatre i to je ono što nije dobro za sport. R. Federer ako treba na ovakav način da osvoji stotu titulu, neka se stidi za ceo svoj život. Izgubiće u očima velikog dela navijača sveta ugled, kao i biciklista Armstrong.

BLuka

pre 5 godina

Hm...zbilja imam veliki respekt prema Fedexu ali ovako nešto se vrhunskim igračima i ljudskim gromadama ne smije dešavati, zamislite šta se tek dešavala a šta nećemo nikada saznati.

XXL

pre 5 godina

Federera sada slobodno možemo nazvati - vrhunskim teniskim manekenom. Polako se raskrinkava 'najbolji' teniser svih vremena da je imao najbolje uslove svih vremena na turnirima, a sada mu omogućavaju da direktno bude finalista. Gledano Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena jer je sve stekao pošteno svojim rado i talentom na teniskim terenima uz 'klipove' u točkovima koje mu su ti isti organizatori ubacivali. Imao je protiv sebe ne samo protivnika na terenu već i sistem. Naravno koje je pobeđivao.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Јака веза између Роџера и Дубаија јер је прву титулу освојио у Милану где је спонзор био Дубаи Дјути Фри . Хаахахахаха каква веза!

Svaler

pre 5 godina

Vi mislite da je posle 100 titule gotovo? Nije, ispred njega po broju titula je samo Konors sa 109 pa cemo onda slusati kako mora da osvoji 110u pa onda i 111u jer je lepsi broj.

antiDebil

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu
(Igor, 15. februar 2019 12:19)

Racunala je koja je verovatnoca da u polufinalu na sljaci izvlaci Nadala a na betonu Federera !

BLuka

pre 5 godina

Naravno....sve i jedan se žrijeb diriguje da se najbolji njkasnije sretnu;mijenjanje podloge, loptica, štimanje vremena igre, biranje arene na nečiji zahtjev a taj je neko igrač nema veze sa sportom i kvalitetom....Fedex je brend i zamislite kako se teško boriti protiv kartela.

Superbike

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok. 

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Organizator sredi da igrač preda meč?!
Organizator sredi da igrač igra ispod svog maksimuma?!
Nisi ti sam svoj!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Federer G.O.A.T. a vi mozete da mi date minuse koliko hocete.Ziveo Kralj Federer.
(King Roger, 15. februar 2019 14:36)


pošto vidim da ti puno znači, kao filantrop - daću ti plus, iako sumnjam da će pomoći tvom mentalnom zdravlju...

la shofer

pre 5 godina

@ hanno
A ostali teniseri nisu, a? Ni više ni manje od njega. Svaka njemu čast ali je suviše korporativan, retko pokazuje emocije i sl, ima jedna njegova izjava kako je ponašanje prilagođavao spinzorima, nekada je imao dugu kosu, pakazivao emocije.. Čuj kompletan.. Ja baš zato volim našeg gedžu, jer je nesavršen, kao i svi mi, i to ne krije.

V(j)esnik Zagorski

pre 5 godina

Pročitah danas da je RF 2009. osvojio 15. GS na Vimbldonu. Znači da je od svoje 29. do 38. god uzeo samo 5 GS.
Novak od 29. do 32. već 5 GS i ne namerava da stane.
Siguran sam da će osvojiti više GS, jednostavno za razliku od RF na svim podlogama i protiv bilo koga je favorit pa i protiv Nadala na RG. Realno jedini ga je tukao uz Soderlinga.
Biće ovo zanimljiva sezona , Fedex 100.titula neki atp 250, Nadalu možda neki masters dvorana red bi bio, Novak kalendarski slem, eto za svakog po nešto.

elem

pre 5 godina

Najviše volim one koji nas ubeđuju da je nameštanje žreba nemoguće, da smo nepismeni i neobrazovani jer tako mislimo, da je potpuno normalno i legitimno u sportu protežirati bilo koga jer je "zaslužio", da je reklama i zarada organizatora važnija i od samog sporta, kako smo botovi jer na srpskom sajtu u zemlji Srbiji navijamo za Novaka, ukratko obožavam ispiranje mozga. Posle takve osvežavajuće kupke nanovo se uverim koliko smo u stvari normalni, uprkos svim razlozima protiv(avavav) i zdrave pameti. U zdravlje federtardi!

vlada

pre 5 godina

najbolje je da Nole igra 7 kola pa da u finalu igra protiv Federera a ovaj direkt u finale da igra a Nol da odigra dvaput polufinale haha

da li

pre 5 godina

Da podjemo prvo od naslova kako Federeru zeli direktor najlaksi zreb..Ne vidim dalje u tekstu da je doticni uopste to rekao.E sad sto mi volimo da izvlacimo iz konteksta,to je druga stvar.Drugo,primecujem da je Federer najveca bojka za Djokoviceve navijace iako covek nije u najboljoj formi i kako kazu pojedinci "Federer nije vise pretnja".Uzivajte u i igri svajcarskog maestra i okanite se zrebova i ostalih vradzbina.
(Seldon, 15. februar 2019 18:24)

Da si citao original (ubiennis) Ubaldo je inace veliki navijac Federera i nikada ne bi apisao neso ovako da nije istina,video bi da je preneto tacno ono sto je direkor izjavio.
Ko si ti da teras druge da uzivaju u Federeru, njgov potparol???

bmiles

pre 5 godina

Ne slazem se sa cinjenicom da Srbi mrze Federera!Nama smeta samo to sto se neko favorizuje vise nego ijedan teniser,sto je vec dokazano vise puta (ovaj zadnji je bar objavljen).Nista strasno vec znamo,ali nam smeta!Vise mi smeta ostrascenost navijaca Federera da dokazu da su u pravu kako je on najbolji ikad a ne najbolji po trofejima,sto je neosporna cinjenica!To su razlozi koji nam smetaju sve dok igra a igraju i njegovi rivali proglasiti nekog "najboljeg ikad" ne pije vodu!Rekordi su tu da se sruse,ne vidim nista strasno u tome,naprotiv necu imati nimalo zamerke,ako dozivim,da neko prestigne rekorde Novaka,ali uporno isticati minuli rad jednog tenisera nad stvarnim stanjem,gde pritom ima veoma negativni bilans u mecevima sa rivalima za tu "titulu"(Nadala i Djokovica) cinjenica koju je Vilander rekao(necete valjda reci da Vilander vise voli Rafu ili Noleta od Fedeksa?)stoji.Mislim da je velika greska sto je Federer nastavio da igra posle osvojenog 20,GS.Zavrsio bi sigurno kao GOAT tok trenutka i niko nebi rec rekao!Ovako dok igra,znamo i zasto,sanse mu se umanjuju pogotovo sto dvojica pretendenata su u najboljim teniskim godinama!Dalja diskusija je nebitna sa konstatacijom,ovo se nebi desilo da na vreme okacio reket o klin,pa je otvorio vrata dilemi.Poslednja poruka da zeli samo da pobedjuje Rafu i Novaka jasno govori u cemu je problem,sto je uvideo Vilanderovom izjavom.Nemozes biti najbolji ako gubis od rivala u trci za to,ostaje sumnja,mrlja,koja ce uvek biti tu zar ne!?

Vladimir

pre 5 godina

(noleisthebest, 16. februar 2019 07:44)

Potpuno si promasio ideju studije koja je upravo ukazivala na ogromnu povlascenost koju ima iskljucivo Federer a u mnogo manjoj meri Nadal dok se Novaku namestaju najtezi moguci zrebovi koji su daleko od slucajnog ili idealnih kako bi trebalo da bude.
Vec sam izneo da nije bitan Federer vec 75 miliona dolara koje on dobija godisnje od najjacih svetskih koncerna i oni samo ulazu u konja koji MORA po svaku cenu da pobedjuje i kome se sve treba PODREDITI da dodje do trofeja kako bi skupe reklamne kampanje imale smisla.
Vise pisaca komentara o ovome su se i te kako setili studije,koju sam prvi pomenuo o namestanju zreba u korist pre svega Federera a na stetu svih ostalih igraca posebno Nadala i Novaka i studija se veoma precizno odosila na situacije kada su oni godinama delili prva tri mesta bez obzira ko je trenutno bio prvi a ko treci.
Sve je kristalno jasno samo se studija nije bavila najnovijom "tehnikom" favorizovanja svojih favorita a to je davanja jakim konkurentima doba dana da igraju svoje meceve kada su vremenski uslovi najtezi za igru zbog velike vrucine ili vetra. Ne mogu da se setim u poslednjih 10 godina kada je Federer i na jednom Grend slemu odigrao prepodnevni mec a podli direktor Australijen opena je sada najboljem ikada ucesniku tog turira u istoriji davao uzastopne meceve po najvecoj vrucini.
Slicno je bilo i na US Openu. Toliko o "velikom"Federeru kome se vec duze vreme namesta 100 trofej na ATP-u.

Nevenko

pre 5 godina

Imam predlog za ovakve sportske radnike.Da organizuju turnire na kojima neki igrači automatski imaju mesto u polufinalu.Pa ako ni to nije dovoljno da jednakiji od jednakih dobiju turnir ,neka bude mesto direktno u finalu.

brm

pre 5 godina

Zbog ovoga bi trebalo da im se oduzme licenca za održavanje ATP turnira. Neka sami organizuju privante i egzibicione turnire pa neka tamo nameštaju kako žele. Ali čisto sumnjam da će do oduzimanja licence doći, jer mito i korupcija. Posle će dati neki izjavu kako je sve pogrešno preneto i da se izvinjava ako je nekoga uvredio i na tome će se završiti. Ovo je u rangu nameštanja mečeva zbog klađenja. Nema razlike...jer se i ovde namešta i favorizuje igrač čije osvajanje titule donosi veću zaradu organizatoru.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Treba ga malo pogurati, pregazile ga dodine ( i Novak )
Nazalost on moze da osvoji turnir samo ako ne igraju Novak i ostali
TOP igraci a to se desava samo na ATP 250 turnirima. Ako ne uspe tu,
ne znam da li se i celendzeri racunaju u 100 titula ?

antiDebil

pre 5 godina

Е треба да га избаци неки 159 тенисер света, у инат!
(joj, 15. februar 2019 11:45)

Neki novi Donskoj!

M

pre 5 godina

Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)Sada treba da se prijavi i Nole i da ga odere i uzme tu titulu!
(bigserb, 15. februar 2019 10:48)

Kako stvari sada izgledaju, organizatori će pre platiti Đokoviću da ne igra, kako bi Federer uzeo "Century", inače će ovaj morati da se prebaci na "Čelendžere" da to ostvari...
Eto, i to je "sport"!?

Станислав

pre 5 godina

haha nolobotovi o zrebu, ali kada organizator sredi da nasem noletu protivnici predaju meceve, ili ne daju 100%, kako bi on bio odmoran za finale, onda je to ok.

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)

Wow toliko gluposti nisam čuo u životu, Ajde mi objasni kako te neko natera da ne pružiš 100%. Ono matori ej treba nam Nole u finalu ajde pruži 81% svojih mogućnosti. Ili mi objasni ovo. Igrač se povuče sa meča nema utakmice ili duela. Samim tim ljudi koji su platili kartu su oštećeni, platili lepu svotu novca da ne gladju ništa, pa sponzori koji se tamo reklamiraju, pa
i same televizijske kuće. Pričaš drugar koješta boga pitaj zvog čega. Organizator drugar živi od prenosa, od reklama i mečeva koji će da ti traju i traju. Što više meč trajao to bolje za njega. I sad ti pričaš kako organizator sebe zakida.

Ajde da ti objasnim recimo ovu priču. Organizator želi Federera do poslednjeg dana samim tim očekuje ogromnu posetu, jer je jel te Feder dosta popularan igrač. sponzori će više da se isprse i još ako osvoji taj 100 pehar taj turnir dobije na publicitetu na samoj popularnosti itd. Znači to je poenta cele priče.

Vladimir

pre 5 godina

Vladimire, Vladimire! Ako opravdaju svoju poziciju na ATP listi, u četvrtfinalu GS i turnira na kojima učestvuju najbolji. Nije Đoković kriv što je igrao finale protiv Conge ili Andersona (inače, odličnih tenisera, ali bez renomea Rodžera ili Rafe, koji su učestvovali). Možda se diskretno navlači na vodenicu nekih tenisera, ali pre izborom termina, ili sramnim diskrecionim pravom organizatora da promeni redosled nosilaca (Ivaniševiću to nije bilo neophodno). Ovo drugo jeste uzicsj na žreb, ali se vrlo retkp dešava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Samouki naučnik, 15. februar 2019 13:34)
Posto vec sebe nazivas samukim naucnikom onda ti je valjda nauka na neki nacin bliska. Veoma precizno sam preneo da je rad strucnjaka za stastiku i matematiku bio izuzetno prezican i radjen u vremenu kada je Novak imao mislim 12 Grand Slemova i da je veoma precizno sve zrebove u poslednjih 15 god i Masterse proverila i utvrdila sa koliko igraca ne samo iz top 10 vec iz top 50 su morali da se susuretnu da bi osvojili bilo koju od titula.
Kao sto sam i napisao Federer je bio DRAMATICNO POVLASCEN za nijansu manje Nadal a Novak je imao katastrofalne teske zrebove.
Prijatelju moze se navijati za bilo koga ali statistika je statistika isto kao i matematika nema navijanja i nema lazi i prevare.
Jasno je ko dan da je Federeru omogucavano godinama prohodnost do titula.

mlekadzija

pre 5 godina

U cilju "osvajanja" jubilarnog turnira, najsigurnije bi bilo da mu organizator dodeli pehar na nevidjeno...unapred. Sto je sigurno sigurno je...moze najbolji da naleti na neko iznenadjenje....

Banderaš

pre 5 godina

On im donosi najviše para,nema tu puno priče niti simpatija. Rolex koji sponzoriše Federera je na vrhuncu prodaje. Mercedes takođe. Lind&Sprungli akcije koja je veliki federerov sponzor ima vrednost od 76000franaka/akciji tako da oni diktiraju tempo ponašanja i poštovanja prema Federeru.

Mike

pre 5 godina

Pa njemu je uvek namestan laksi zreb to javna je tajna. Sada kada je mator jos mu vise treba, jedino tako moze jos nesto da osvoji.
Kad covek ne ume da kaze dosta nego se sramoti, kao neka teniska legenda a Arapi moraju da mu namestaju zreb ne bi li ikako pobedio.

Vladimir

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)
Verovatno si primetio da nisam jedini koji se setio tog studisjkog rada a ne novinskog teksta gde je zena koja se bavi naukom a ne sportom kao takvim uradila statisticke analize projektovanih susreta koje je imao Rođžer, Rafa i Novak dok su zauzimali prva 3 mesta na listi bez obzira ko je bio 1 a ko 3.
Iz njene vise nego jasne amalize se jasno videlo da se skoro nikada bez obzira na mesto na listi nije na velikim turnirima dogodilo polufinale Fedderera i Nadala a kod Novaka je susret sa obojicom bio skoro obavezan da bi uzeo Masters ili Grand slam.
Postoji nesto jos podlije a to je namestanje termina kada odgovara Fdereru da igra a nesto redje Nadalu dok su Novaka cak pre godinu ili dve namestali da kao 6-stostrukog osvajaca Aust. Opena da igra prva dva kola po abnormalnoj vrucini.
Zena koja je uradila naucni rad na tu temu nije se bavila ovom posebnom vrstom podlosti kojoj su pribegavali mnogi direktori turnira da otežaju Novaku osvajanje a da time favorizuju pre svega Federera. Posebno bih ti skrenuo paznju na ova dva komentar : (Igor, 15. februar 2019 12:19) i (Samo da dodam, 15. februar 2019 16:49) koji se ne samo da se secaju ovog rada vec su izneli i detalje gde se tvoja"idealna statiska žreba" NIKADA -ali NIKADA nije dogodila i da se Federeru deceniju i kusur na najvecim turnirima žrebom i vremenom odigravanjme mečeva sve činilo da se maksimalno favorizuje a Novaku sve maksimalno oteža.

Xnodeh

pre 5 godina

Ispravno je hrvaćanski šport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Duge hlaće, 15. februar 2019 21:42)

Naispravnije je amaterski sport! U poredjenju sa Srbijom i njenim uspesima,vas sport je otprilike amaterski,sa pokusajima ulaska u profesionalne

Mario

pre 5 godina

Mozemo samo da pretpostavljamo koliko su namestali i sta su sve namestali Federeru u proslosti, Najk Rolex itd, sve najjace svetske kompanije su bile na njegovoj strani, isplivace to kad tad

toplica

pre 5 godina

Ma pomozite coveku,dajte mu i stake ako treba i dva reketa.Umesto da je otiso u penziju on ce da igra pa makar morali sve takmicare da pobijemo.

ime

pre 5 godina

Nista gore kad necije ime i velicina izblede.
Ustvari, jos gore je kad se ovako zamusavi i zaprlja pre nego izbledi.

Ne znam ko mu vodi karijeru, al ovo mrcvarenje je postalo zalosno.

21 vek

pre 5 godina

Tako i ja mogu da budem najbolji teniser sveta!!! Ocigledno su velike pare u igri. Izbeci svaku mogucu eventualnu gresku i gubitak novca po svaku cenu. Sram vas bilo. Nema vise ni S od sporta.

Mr.SmartCz

pre 5 godina

neka igra ne nekom 250 mozda ga i osvoji djokovic na atp 500 i 250 ima 21 titulu dok federer ima 46 toliko o mocnom i velicanstvenom federeru i njegovih 100 turnira !!!!

slaviša šmigič

pre 5 godina

prica o federeru se zna odavno pomaganje na svim turnirima od organizatora. zato i nema mekenro respekta prema federeru,da sem terena radili su na zrebu plus nocne,da se nebi umorio.tako slicno novaku u nos jim isao i ivan lendel koji je bio svojevremeno daleko najbolji.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Npr. zadnji AO open, pa na US open 2 protivnika mu predali mec itd.
(dr. Roddick, 15. februar 2019 12:26)


sve si u pravu!
a vrhunac povlađivanja đokoviću, bilo je kada su mu protivnika u finalu, ej finalu, ne samo naterali da preda, nego ga i prisilili da to uradi u džemperu!

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

Zoran

pre 5 godina

...

Nadam(o) se da će(mo) mu žreb(om) u narednu subotu pomoći, da(mučenik) (nek)ako dođe do finala i osvoji tirnir, to će mu biti osmi pehar u Dubaiju i stoti u karijeri. Biće to magičan momenat, ali i nešto o čemu će se pričati da je ostvario baš u Dubaiju", rekao je Tahlak.

...

dr

pre 5 godina

@"Ne dirajte mene, ja sam Crnogorac
Igor Pg"
Ma kud ceš veceg blama od toga?! Nije ti lako, pobenavi čovek, pa krene da veliča onoga što je prsticem pretio našem Noletu.

hmmm

pre 5 godina

Kao da je to nesto novo, cici je ionako bilo sve dozvoljeno, pazili ga kao da je beli medved, ali jbg. nema vise nike pa se malo vise prica, neka. Ionako zivi tamo pa oni valjda da mu uslise zelju kao dobri domacini, smejurija.

Milanovac

pre 5 godina

Necu pricati o teorijama zavere, vec verovatnoci da se nesto desi. Ona jedna nasa naucnica ili sta vec je racunala postotak verovatnoce da se Nole, u 12 ili 13 od 14 analiziranih GS nadje u istoj polovini sa federerom i nadalom, i to je ravno pojavi vanzemaljaca...

antiDebil

pre 5 godina

Batice, iskoristi diskreciono pravo turnira i podmuklicu stavi direktno u finale, a ovaj ostatak igraca neka igra za to ko ce biti njegov protivnik u tom finalu !

ma da li je moguce

pre 5 godina

Ako je neko "najbolji" ikada a tako tvrde mocnici , njemu ne trebaju favorizacija i namestanje zrebova. Ovakve izjave samo jos vise bacaju sumnju na njegovo i b92bot visocansvo.

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Kladim se da i Rodji ovakva izjava smeta. Fer sportista ne voli ovo. Mislim da se Rodja cak i naljutio ??
(kimiko, 15. februar 2019 11:30)

Evo sad sam se čuo sa gospođom Mirkom, kaže da je posle ove izjave toliko nesnosan, da ona razmišlja da ga prijavi za nasilje u porodici. Opet, kaže, donekle ga i razume. Jednostavno nije navikao da se ove stvari javno iznose, i to baš od strane organizatora. Dogovor je da se to radi diskretno i da se ne talasa. On u svojoj ogorčenosti razmišlja da insistira na tome da mu se omogući direktan prolaz u finale, ali pod uslovom da na turniru ne učestvuje Đoković. Ljut je ,kaže, toliko da nije uputno ni da mu se obrate novinari sa pitanjima o ovoj izjavi direktora turnira Salaka. Od jutros je dva reketa slomio. On je uvek bio fer sportista i nije dozvoljavao da se ova nameštanja javno iznose da ljudi ne počnu omalovažavati turnire i organizatore, a ova budala sad udario na sva zvona.

Drug Ostoja

pre 5 godina

Zasto i da se igra turnir,samo mu daj pehar i napisite mu jos jednu titulu i to je to. Dabome ovaj sto je ovo izjavio ce shvatiti (ili ce mu neko reci,sto je verovatnije,da je ovo jako debilno) i onda ce poceti sa izjavama tipa "moje reci su izvucene iz konteksta;nije trebalo tako da zvuci; pogresno sam se izrazio itd. " . Diletant.

JPR24

pre 5 godina

Hah.. Koliki tupson. Možda čovek i ne misli na neko namestanje, ili takve bakrače, ali zar nema mozga pa da razmisli pre nego govori ? Normalno da će ovakva izjava, od organizatora, da pokrene lavinu komentara. Da sad ne ulazimo dublje, ovo samo je već glupo po sebi.

Igor

pre 5 godina

Secam se da je neka zena sa fakulteta izracunala koja je verovatnoca da Novak stalno izvlaci u polufinalu Rodju ili Rafu.To je bilo u vreme kad su drzali prva 3 mesta i na jedno 10 turnira za redom se desilo da Novak treba da igra sa jednim od ove dvojice u polufinalu

Кики

pre 5 godina

.... па, мало је претерано, зар не? Најбоље да сви предају, ако је то спорт .... а није

abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

@Mrgud
Noletu to ne treba, on je svoj kvalitet dokazao u dijametralno suprotnim uslovima od uslova u kojima je Federer pokazao svoj.

Simptomatično je to da svi vi koji ovde komentarišete i branite Feda potpuno opravdavate nameštaljke koje svako malo isplivaju na videlo u kojima je Fed neposredni učesnik.

To dosta govori o vama, zar ne?

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Neko
Dobro je da ga Novak nije "prebio" 2011. na AO polufinale, Dubai finale, IW polufinale, Miami(nisam siguran) pa ispada eto RG i USOP kao zamalo. Kako te nije sramota?
Tukao ih je gde je stigao te 2011., do granice poniženja a Ti pričaš eto poraz i zamalo, dodaj USOP 2010. polufinale pa ćeš shvatiti ko je ko.

Nebojša

pre 5 godina

Ajd da ga zadnjih godina favorizuju ali to je verovatno tako kroz celu njegovu karijeru i to je jedan od razlog zašto on nije najveći iako je bez sumnje vanserijski teniser.

Mrmot

pre 5 godina

"dajte ga odma u finale.da igraju udruzeno protiv novaka.
(slaviša šmigič, 15. februar 2019 14:57)"
Ma odma' titulu da mu daju... sto da se smaramo...

antiDebil

pre 5 godina

(Samouki naučnik, 15. februar 2019 17:02)

Propisi se uvek krse, oni ustvari i ne postoje. Postoji samo mrtvo slovo na papiru koje se povremeno koristi i to protiv manje poznatih ili placenih igraca, dakle tu si potpuno promasio.
Sto se tice zreba, u osmini ide 1-4 protiv 13-16 i 5-8 protiv 9-12. U sesnaestini 1-8 protiv 25-32 i 9-16 protiv 17-24, vidim da ti to nije jasno do kraja!

slobinator-

pre 5 godina

nema problema.evo nek organizator da meni neku kintu i nek me nekako ubacu u finale i ja obećavam da se neću previše zapinjati da dobijem rodžera

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Sada bi ostali top igraci trebalo da preskoce Dubai i posalju poruku ostalim organizatorima da ce Fedko da igra rotiv ball machine ako tako nastave.

Samo da dodam

pre 5 godina

@noname
Žena je primetila da Novak, dok su njih trojica bili na prva tri mesta, nikada u polufinalu nije igrao protiv četvrtog sa liste. Bio prvi ili drugi, uvek je u polufinalu igrao protiv trećeg, a ne četvrtog. Kad je bio treći igrao je i protiv drugog, i protiv prvog. Ja se ne sećam polufinala RN - RF dok je Nole bio prvi.
To sam i ja primetio, ali nisam sumnjao u žreb.