Ponedeljak, 21.01.2019.

10:00

Peruničić: Znam da smo najgori u istoriji, ali znam i zašto sam tu

Selektor Srbije Nenad Peruničić priznao je da je svestan najlošijeg plasmana na SP ikada i da sa igračima mora da radi na poboljšanju mentalnog sklopa.

Izvor: B92

Perunièiæ: Znam da smo najgori u istoriji, ali znam i zašto sam tu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

ACM

pre 5 godina

Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.
Sećam se te bronze 2001. i onih briljantnih partija Medved, Savić, Knežević, Paplacko na golu - Milorad Milatović je bio selektor ! Anja Andersen je bila tu 2006. kad smo izbacili Rumuniju (2. na svetu u tom trenutku), a pred samo evropsko su je smenili ! :(

Ixan

pre 5 godina

(ja, 21. januar 2019 12:01) Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.

drvobradi

pre 5 godina

@Divos
"Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места "
Nema potrebe lagati. Jednom smo bili 8, 2x 10, na EP smo od 12-15 mesta (2gi 2012), i najveci broj puta se nismo ni kvalifikovali (2015,2017), na poslednjih 6 OI smo bili jednom 4, jednom 9 od 12 i uglavnom nismo ni prisustvovali. Toliko o nasem rukometu. Njemu nema leka. Ono malo materijala sto ima, unisti se nepotizmom i partijasenjem.

Tolo

pre 5 godina

Nisam znao da je glavni problem, mentalni sklop. Ja mislio, neumece, nerad i nezalaganje, losa organizacija. Kad ono samo problem u glavi...

Марко

pre 5 godina

Ma ništa se ti ne sekiraj, znamo mi zašto si tu. Postavio te SNS, a i oni su najgori u istoriji, baš kao i vi.
(Željko, 21. januar 2019 11:40)

А због чега не би он био селектор? Има тренерско искуство и био је најбољи рукометаш света. Освојио је две медаље за репрезентацију, две Лиге шампиона. Ако је психолог могао да буде министар телекомуникација од 2000. до 2003, зашто онда један рукометни тренер и најбољи рукометаш света не би могао да буде селектор?

da da tuga

pre 5 godina

I mi znamo zašto je Peruničić selektor. Potpisao podršku za av, brat mu u ministarstvu. Koliko je nekada bio odličan rukometaš toliko je loš trener. a posle svih ovakvih priča nisam siguran ni kakav je kao čovek, verovatno kao trener.

bizmark

pre 5 godina

Dve opcije postoje.Pravljenje baze od ovih igraca na duzi period,i jos veci rad sa mladima odakle se crpe igraci i usput videti da se neko od ovih igraca sto nisu igrali da se vrate.I da Perun ostane. Ili promeniti stvari iz korena i dovesti skandinavca za selektora i sa njim praviti pricu uz dva tri igraca koje bi on doveo da igraju sa repku

misko

pre 5 godina

Vise cenim ovo 18-to mesto sa ovim momcima nego neke bolje plasmane sa mnogo poznatijim i boljim igracima koji su skoro iste rezultate postizali.

ja

pre 5 godina

@ (Caw, 21. januar 2019 10:47)

A zašto? Koga to imamo boljeg? I među igračima i među trenerima? Šta biste vi očekivali? Finale, ili zlatnu medalju možda? Vidi se da nemate pojma o sportu uopšte, a pogotovo o rukometu. Ovo je naša realnost, jer jednostavno nemamo pptreban kvalitet za nešto više - rukomet u Srbiji ne postoji. Da se ne bismo pogrešno razumeli - imamo mi solidan talenat i u muškom i u ženskom rukometu. Ono što je problem jesu mladost i neiskustvo. A ono što nam je potrebno je da bi se to ispravilo je da se radi ozbiljno, metodično i strpljivo, pre svega. A to podrazumeva stabilnost i u igračkom kadru i u mestu selektora. Ono što je dobro u svemu je što i ženski i muški selektor to prepoznaju - forsiraju moderan, brzi rukomet i rade na tome da igračima podignu moral i samouverenost. Oni kapiraju da je sve ovo proces i da se ekipe pripremaju za Olimpijadu, a sad, što to ne kapira narod - to je potpuno nebitno. Samo da se i rukometni Savez ne povede za mišljenjem naroda i dozvole demokratiju u struci, pa da, kad se podvuče crta za nekoliko godina, nemamo ni selektore voljne da se prihvate posla, ni igrače (tj. igru), niti rezultat...

Markic

pre 5 godina

Na prvo pitanje ne mogu dati odgovor posto je pomalo cudnovato a ti si u corsokaku,ded end strit. A na drugo mogu. Zato sto si drug clan.

Divos

pre 5 godina

Данас портали у рубрици коментари имају намену и психотерапије за неостварене и искомплексиране људе који остављајући пакосне коментаре лече своје комплексе и фрустрације. Ако, ако, похвално.
Такви вребају и у спортским рубрикама, чекају неки неуспех, храх националне селекције, како би злурадим коментаром то пропратили. И на овом СП су дошли на своје.
Но вратимо се овом СП.

Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места (ЕП и СП) са једним бљеском када смо искористили домаћи паркет 2012-е, и како је постало јасно да нећемо тамо где би жељели, морало се нешто учинити.
И наравно да је логична опција, подмлађивање и почети правити националну селекцију која би за 4-5 година, рецимо на ЕП 2024-е или СП 2023-е могла учинити искорак ка горе.

Тако су се наши на овом СП одрекли бројних искуснијих играча, неки су и сами наговестили то, могуће и огорчени сталним прозивањем и пљувањем који нису заслужили, и имамо то што имамо.
За рукометне стандарде екстремно младу селекцију, од које није било реално очекивати неки бољи резултат. Материјала има, после дужег времена имамо крила која обећавају, и са бековима могло би бити добро, има ту још пуно посла, и све то посложити наредних година, при томе ваља пратити процесе у модерном рукомету који се темељи на брзој транзицији, брзим тактичким изменама, трновит пут је пред нашом селекцијом.

Oрловима пуно среће наредних година, и да истрају на путу којим су кренули.

123

pre 5 godina

Da li svi iz Sns-a prodju obuku kako se izdaju saopstenja posle vidljivog neuspeha? Neverovatno mi je da svi gotovo na identican nacin govore.

Pedja HN

pre 5 godina

U kakvom stanju se nalazi srpski rukomet vec 20 godina rezultat je krajnje realan nazalost.Ovo jeste mlada selekcija ali nazalost i selekcija koja je limitirana.Buce tu boljuh rezultata za neku godinu ali borbe za neku medalju nazalost nema sanse.

Vlad Rad

pre 5 godina

Znamo i mi zasto si tu - jer ste i ti i tvoj brat uvek bili ispred svog vremena, da ne kazem napredni ste. Pa kao takvi zasluzujete dobro radno mesto i platu.

Navijač

pre 5 godina

Nemoj im ti sastavljati mentalni sklop,ja te molim jer si im rasklopio i ono sto su ga imali ! Jedino mozes pomoci ako odes bestraga i prepustis to mesto zaista pravom strucnjaku. Ovakav neuspeh pravdati mentalnim sklopom igraca,to je bedno! Pa to je bio samo tvoj izbor!... Trosis dragoceno vreme za spas rukometa u Srbiji!!!

Mj23

pre 5 godina

Evo danas je krenilo Srbima. Ćorić izgubio, Hrvati će vjerojatno izgubiti u rukometu. Još da Nole izgubi. Trostruka sreća i uzasan dan Hrvata.

basketas

pre 5 godina

bilo bi dobro da se nakon ispadanja iz grupe nasa reprezentacija vratila kuci. samo trose pare bezveze. neka vezbaju ovde pa kad budu spremni ok. placamo skupo njihove treninge protiv argentine i bahreina.

a

pre 5 godina

Barem su realni u ocjeni ucinka, to do sad nismo imali. A ruku na srce, bilo je i pozitivnih stvari, naravno u onom prvom krugu, a onda su pali kao da su ocekivali da osvoje prvenstvo i sve ono makar i malo poyitivno, uprskali.

Vlad Rad

pre 5 godina

Znamo i mi zasto si tu - jer ste i ti i tvoj brat uvek bili ispred svog vremena, da ne kazem napredni ste. Pa kao takvi zasluzujete dobro radno mesto i platu.

123

pre 5 godina

Da li svi iz Sns-a prodju obuku kako se izdaju saopstenja posle vidljivog neuspeha? Neverovatno mi je da svi gotovo na identican nacin govore.

da da tuga

pre 5 godina

I mi znamo zašto je Peruničić selektor. Potpisao podršku za av, brat mu u ministarstvu. Koliko je nekada bio odličan rukometaš toliko je loš trener. a posle svih ovakvih priča nisam siguran ni kakav je kao čovek, verovatno kao trener.

Navijač

pre 5 godina

Nemoj im ti sastavljati mentalni sklop,ja te molim jer si im rasklopio i ono sto su ga imali ! Jedino mozes pomoci ako odes bestraga i prepustis to mesto zaista pravom strucnjaku. Ovakav neuspeh pravdati mentalnim sklopom igraca,to je bedno! Pa to je bio samo tvoj izbor!... Trosis dragoceno vreme za spas rukometa u Srbiji!!!

Markic

pre 5 godina

Na prvo pitanje ne mogu dati odgovor posto je pomalo cudnovato a ti si u corsokaku,ded end strit. A na drugo mogu. Zato sto si drug clan.

Divos

pre 5 godina

Данас портали у рубрици коментари имају намену и психотерапије за неостварене и искомплексиране људе који остављајући пакосне коментаре лече своје комплексе и фрустрације. Ако, ако, похвално.
Такви вребају и у спортским рубрикама, чекају неки неуспех, храх националне селекције, како би злурадим коментаром то пропратили. И на овом СП су дошли на своје.
Но вратимо се овом СП.

Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места (ЕП и СП) са једним бљеском када смо искористили домаћи паркет 2012-е, и како је постало јасно да нећемо тамо где би жељели, морало се нешто учинити.
И наравно да је логична опција, подмлађивање и почети правити националну селекцију која би за 4-5 година, рецимо на ЕП 2024-е или СП 2023-е могла учинити искорак ка горе.

Тако су се наши на овом СП одрекли бројних искуснијих играча, неки су и сами наговестили то, могуће и огорчени сталним прозивањем и пљувањем који нису заслужили, и имамо то што имамо.
За рукометне стандарде екстремно младу селекцију, од које није било реално очекивати неки бољи резултат. Материјала има, после дужег времена имамо крила која обећавају, и са бековима могло би бити добро, има ту још пуно посла, и све то посложити наредних година, при томе ваља пратити процесе у модерном рукомету који се темељи на брзој транзицији, брзим тактичким изменама, трновит пут је пред нашом селекцијом.

Oрловима пуно среће наредних година, и да истрају на путу којим су кренули.

Pedja HN

pre 5 godina

U kakvom stanju se nalazi srpski rukomet vec 20 godina rezultat je krajnje realan nazalost.Ovo jeste mlada selekcija ali nazalost i selekcija koja je limitirana.Buce tu boljuh rezultata za neku godinu ali borbe za neku medalju nazalost nema sanse.

basketas

pre 5 godina

bilo bi dobro da se nakon ispadanja iz grupe nasa reprezentacija vratila kuci. samo trose pare bezveze. neka vezbaju ovde pa kad budu spremni ok. placamo skupo njihove treninge protiv argentine i bahreina.

bizmark

pre 5 godina

Dve opcije postoje.Pravljenje baze od ovih igraca na duzi period,i jos veci rad sa mladima odakle se crpe igraci i usput videti da se neko od ovih igraca sto nisu igrali da se vrate.I da Perun ostane. Ili promeniti stvari iz korena i dovesti skandinavca za selektora i sa njim praviti pricu uz dva tri igraca koje bi on doveo da igraju sa repku

a

pre 5 godina

Barem su realni u ocjeni ucinka, to do sad nismo imali. A ruku na srce, bilo je i pozitivnih stvari, naravno u onom prvom krugu, a onda su pali kao da su ocekivali da osvoje prvenstvo i sve ono makar i malo poyitivno, uprskali.

ja

pre 5 godina

@ (Caw, 21. januar 2019 10:47)

A zašto? Koga to imamo boljeg? I među igračima i među trenerima? Šta biste vi očekivali? Finale, ili zlatnu medalju možda? Vidi se da nemate pojma o sportu uopšte, a pogotovo o rukometu. Ovo je naša realnost, jer jednostavno nemamo pptreban kvalitet za nešto više - rukomet u Srbiji ne postoji. Da se ne bismo pogrešno razumeli - imamo mi solidan talenat i u muškom i u ženskom rukometu. Ono što je problem jesu mladost i neiskustvo. A ono što nam je potrebno je da bi se to ispravilo je da se radi ozbiljno, metodično i strpljivo, pre svega. A to podrazumeva stabilnost i u igračkom kadru i u mestu selektora. Ono što je dobro u svemu je što i ženski i muški selektor to prepoznaju - forsiraju moderan, brzi rukomet i rade na tome da igračima podignu moral i samouverenost. Oni kapiraju da je sve ovo proces i da se ekipe pripremaju za Olimpijadu, a sad, što to ne kapira narod - to je potpuno nebitno. Samo da se i rukometni Savez ne povede za mišljenjem naroda i dozvole demokratiju u struci, pa da, kad se podvuče crta za nekoliko godina, nemamo ni selektore voljne da se prihvate posla, ni igrače (tj. igru), niti rezultat...

Tolo

pre 5 godina

Nisam znao da je glavni problem, mentalni sklop. Ja mislio, neumece, nerad i nezalaganje, losa organizacija. Kad ono samo problem u glavi...

Марко

pre 5 godina

Ma ništa se ti ne sekiraj, znamo mi zašto si tu. Postavio te SNS, a i oni su najgori u istoriji, baš kao i vi.
(Željko, 21. januar 2019 11:40)

А због чега не би он био селектор? Има тренерско искуство и био је најбољи рукометаш света. Освојио је две медаље за репрезентацију, две Лиге шампиона. Ако је психолог могао да буде министар телекомуникација од 2000. до 2003, зашто онда један рукометни тренер и најбољи рукометаш света не би могао да буде селектор?

Ixan

pre 5 godina

(ja, 21. januar 2019 12:01) Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.

Mj23

pre 5 godina

Evo danas je krenilo Srbima. Ćorić izgubio, Hrvati će vjerojatno izgubiti u rukometu. Još da Nole izgubi. Trostruka sreća i uzasan dan Hrvata.

drvobradi

pre 5 godina

@Divos
"Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места "
Nema potrebe lagati. Jednom smo bili 8, 2x 10, na EP smo od 12-15 mesta (2gi 2012), i najveci broj puta se nismo ni kvalifikovali (2015,2017), na poslednjih 6 OI smo bili jednom 4, jednom 9 od 12 i uglavnom nismo ni prisustvovali. Toliko o nasem rukometu. Njemu nema leka. Ono malo materijala sto ima, unisti se nepotizmom i partijasenjem.

ACM

pre 5 godina

Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.
Sećam se te bronze 2001. i onih briljantnih partija Medved, Savić, Knežević, Paplacko na golu - Milorad Milatović je bio selektor ! Anja Andersen je bila tu 2006. kad smo izbacili Rumuniju (2. na svetu u tom trenutku), a pred samo evropsko su je smenili ! :(

misko

pre 5 godina

Vise cenim ovo 18-to mesto sa ovim momcima nego neke bolje plasmane sa mnogo poznatijim i boljim igracima koji su skoro iste rezultate postizali.

misko

pre 5 godina

Vise cenim ovo 18-to mesto sa ovim momcima nego neke bolje plasmane sa mnogo poznatijim i boljim igracima koji su skoro iste rezultate postizali.

ja

pre 5 godina

@ (Caw, 21. januar 2019 10:47)

A zašto? Koga to imamo boljeg? I među igračima i među trenerima? Šta biste vi očekivali? Finale, ili zlatnu medalju možda? Vidi se da nemate pojma o sportu uopšte, a pogotovo o rukometu. Ovo je naša realnost, jer jednostavno nemamo pptreban kvalitet za nešto više - rukomet u Srbiji ne postoji. Da se ne bismo pogrešno razumeli - imamo mi solidan talenat i u muškom i u ženskom rukometu. Ono što je problem jesu mladost i neiskustvo. A ono što nam je potrebno je da bi se to ispravilo je da se radi ozbiljno, metodično i strpljivo, pre svega. A to podrazumeva stabilnost i u igračkom kadru i u mestu selektora. Ono što je dobro u svemu je što i ženski i muški selektor to prepoznaju - forsiraju moderan, brzi rukomet i rade na tome da igračima podignu moral i samouverenost. Oni kapiraju da je sve ovo proces i da se ekipe pripremaju za Olimpijadu, a sad, što to ne kapira narod - to je potpuno nebitno. Samo da se i rukometni Savez ne povede za mišljenjem naroda i dozvole demokratiju u struci, pa da, kad se podvuče crta za nekoliko godina, nemamo ni selektore voljne da se prihvate posla, ni igrače (tj. igru), niti rezultat...

Mj23

pre 5 godina

Evo danas je krenilo Srbima. Ćorić izgubio, Hrvati će vjerojatno izgubiti u rukometu. Još da Nole izgubi. Trostruka sreća i uzasan dan Hrvata.

Марко

pre 5 godina

Ma ništa se ti ne sekiraj, znamo mi zašto si tu. Postavio te SNS, a i oni su najgori u istoriji, baš kao i vi.
(Željko, 21. januar 2019 11:40)

А због чега не би он био селектор? Има тренерско искуство и био је најбољи рукометаш света. Освојио је две медаље за репрезентацију, две Лиге шампиона. Ако је психолог могао да буде министар телекомуникација од 2000. до 2003, зашто онда један рукометни тренер и најбољи рукометаш света не би могао да буде селектор?

Divos

pre 5 godina

Данас портали у рубрици коментари имају намену и психотерапије за неостварене и искомплексиране људе који остављајући пакосне коментаре лече своје комплексе и фрустрације. Ако, ако, похвално.
Такви вребају и у спортским рубрикама, чекају неки неуспех, храх националне селекције, како би злурадим коментаром то пропратили. И на овом СП су дошли на своје.
Но вратимо се овом СП.

Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места (ЕП и СП) са једним бљеском када смо искористили домаћи паркет 2012-е, и како је постало јасно да нећемо тамо где би жељели, морало се нешто учинити.
И наравно да је логична опција, подмлађивање и почети правити националну селекцију која би за 4-5 година, рецимо на ЕП 2024-е или СП 2023-е могла учинити искорак ка горе.

Тако су се наши на овом СП одрекли бројних искуснијих играча, неки су и сами наговестили то, могуће и огорчени сталним прозивањем и пљувањем који нису заслужили, и имамо то што имамо.
За рукометне стандарде екстремно младу селекцију, од које није било реално очекивати неки бољи резултат. Материјала има, после дужег времена имамо крила која обећавају, и са бековима могло би бити добро, има ту још пуно посла, и све то посложити наредних година, при томе ваља пратити процесе у модерном рукомету који се темељи на брзој транзицији, брзим тактичким изменама, трновит пут је пред нашом селекцијом.

Oрловима пуно среће наредних година, и да истрају на путу којим су кренули.

a

pre 5 godina

Barem su realni u ocjeni ucinka, to do sad nismo imali. A ruku na srce, bilo je i pozitivnih stvari, naravno u onom prvom krugu, a onda su pali kao da su ocekivali da osvoje prvenstvo i sve ono makar i malo poyitivno, uprskali.

basketas

pre 5 godina

bilo bi dobro da se nakon ispadanja iz grupe nasa reprezentacija vratila kuci. samo trose pare bezveze. neka vezbaju ovde pa kad budu spremni ok. placamo skupo njihove treninge protiv argentine i bahreina.

Vlad Rad

pre 5 godina

Znamo i mi zasto si tu - jer ste i ti i tvoj brat uvek bili ispred svog vremena, da ne kazem napredni ste. Pa kao takvi zasluzujete dobro radno mesto i platu.

Markic

pre 5 godina

Na prvo pitanje ne mogu dati odgovor posto je pomalo cudnovato a ti si u corsokaku,ded end strit. A na drugo mogu. Zato sto si drug clan.

bizmark

pre 5 godina

Dve opcije postoje.Pravljenje baze od ovih igraca na duzi period,i jos veci rad sa mladima odakle se crpe igraci i usput videti da se neko od ovih igraca sto nisu igrali da se vrate.I da Perun ostane. Ili promeniti stvari iz korena i dovesti skandinavca za selektora i sa njim praviti pricu uz dva tri igraca koje bi on doveo da igraju sa repku

drvobradi

pre 5 godina

@Divos
"Након низа година резултата који су ишли у распону од 8. до 13 места "
Nema potrebe lagati. Jednom smo bili 8, 2x 10, na EP smo od 12-15 mesta (2gi 2012), i najveci broj puta se nismo ni kvalifikovali (2015,2017), na poslednjih 6 OI smo bili jednom 4, jednom 9 od 12 i uglavnom nismo ni prisustvovali. Toliko o nasem rukometu. Njemu nema leka. Ono malo materijala sto ima, unisti se nepotizmom i partijasenjem.

Pedja HN

pre 5 godina

U kakvom stanju se nalazi srpski rukomet vec 20 godina rezultat je krajnje realan nazalost.Ovo jeste mlada selekcija ali nazalost i selekcija koja je limitirana.Buce tu boljuh rezultata za neku godinu ali borbe za neku medalju nazalost nema sanse.

Navijač

pre 5 godina

Nemoj im ti sastavljati mentalni sklop,ja te molim jer si im rasklopio i ono sto su ga imali ! Jedino mozes pomoci ako odes bestraga i prepustis to mesto zaista pravom strucnjaku. Ovakav neuspeh pravdati mentalnim sklopom igraca,to je bedno! Pa to je bio samo tvoj izbor!... Trosis dragoceno vreme za spas rukometa u Srbiji!!!

da da tuga

pre 5 godina

I mi znamo zašto je Peruničić selektor. Potpisao podršku za av, brat mu u ministarstvu. Koliko je nekada bio odličan rukometaš toliko je loš trener. a posle svih ovakvih priča nisam siguran ni kakav je kao čovek, verovatno kao trener.

123

pre 5 godina

Da li svi iz Sns-a prodju obuku kako se izdaju saopstenja posle vidljivog neuspeha? Neverovatno mi je da svi gotovo na identican nacin govore.

Tolo

pre 5 godina

Nisam znao da je glavni problem, mentalni sklop. Ja mislio, neumece, nerad i nezalaganje, losa organizacija. Kad ono samo problem u glavi...

Ixan

pre 5 godina

(ja, 21. januar 2019 12:01) Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.

ACM

pre 5 godina

Slazem se sa tobom, jedino je kod nas u Srbiji jedini izgovor mladost i neiskustvno, zato nam i tako ide u masi sportova. Zenski rukometni trener je nedorastao svom poslu, nikad on nije kriv i to vec godinama traje. Sta ga briga kad je glavesine iz saveza jos manje briga. Da nije bilo Katarine Krpez, ne bi imale ni jednu pobedu. Devojke sa prvenstva u Srbiji imaju jednu srebrnu medalju, a ni to ne bi imale da se ovde nije igralo. To isto vazi za muskarce. Kod zena je rukomet malo popularniji i tu nesto vise stofa ima. Sigurno ima neko ovde da se seca da je zenska selekcija pocetkom 2000ih godina uzela bronzu na kormilu sa Dankinjom kao selektorom. To je bila prva medalja svih nasih zenskih selekcija jos od SFRJ. I nase bruke, odmah potom je RSS smeni i doveden je nas trener, Caslav Dincic, naravno da je sa njim bio raspad. I sta sada da ocekujemo? Vranjes je odavde pobegao glavom bez obzira, izmislio izgovor, video u kakav je mulj upao. Mnogi kazu da se dovede neki Skandinavac da radi, a budite sigurni da nece. Secam se kad je Piksi hteo da dovede Boru Milutinovica za selektora, al' kad je Bora sabrao dva i dva, shvatio je da nema vajde da pokusava. Ja nasima uvek zelim najbolje, a kako ce biti na dalje, videcemo.
Sećam se te bronze 2001. i onih briljantnih partija Medved, Savić, Knežević, Paplacko na golu - Milorad Milatović je bio selektor ! Anja Andersen je bila tu 2006. kad smo izbacili Rumuniju (2. na svetu u tom trenutku), a pred samo evropsko su je smenili ! :(