Četvrtak, 17.01.2019.

04:51

Hardenu uzalud 58 poena, Irving "plesao" u derbiju Istoka

Košarkaši Bruklin Netsa savladali su Hjuston rezultatom 145:142 posle produžetka, u noći između srede i četvrtka.

Izvor: B92

Hardenu uzalud 58 poena, Irving "plesao" u derbiju Istoka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

lignjoslav

pre 5 godina

@el
To su pojedinačne odluke sudija a ne trend.
Hardenu se konstantno barem 2x poe sviraju meču nesviraju koraci. Kariju su svirali pre par mečeva za istu stvar...naravno on je to uradio nezgrapno i očitije jer nije izvežbanza to kao Harden ali i on nekad to uradi ocigledno, pa mu nikad ne sude. Durentu ipak sude aut kad nagazi, ono je bio bas previd i izuzetak

lignjoslav

pre 5 godina

@el
Ne sutira samo Kari sa centra, vec i Durent...još više. Tako je i nas punio na OI. To su ti vec dva vanserijska sutera u istoj ekipi. To je meni nemoguce za odbraniti, a pri tom i Klej koji ce svaku da ubode ako ostane sam, a ostace sam svaki drugi napad uz malo brzi protok lopte.
Rej Alen i Redzi Miler zaista nisu toliko dobri suteri....nije ni Stojaković koji je od ove dvojice bolji.
Meni nije normalno da igrač kad ne može da šutne sa linije za tri, ode metar ili čak dva u nazad i opet pogađa kao da je slobodno bacanje.
To se nije radilo nikad sa takvom lakoćom kao sad.
Denver iako je malo popustio, je odlična defanzivna ekipa, bili su dugo na 3. mestu. Nista im nije mogao.
Nije do sudija. GSW nije ni priblizno zasticen od sudija kao Harden sve vreme ili Westbrook prošle godine (ove ga ne štite ni blizu toliko) .
Pre neki dan je Kari postigao 46, uz samo 5 slobodnih bacanja...Ne mislim da je zatoo što je lošija odbrana. Mislim pre jer od takve igre ne postoji adekvatna odbrana. To mi izgleda kao ono iživljavanje Kobija nad Dag Kristijem....a on jedan od najboljih defanzivaca, i on mu redovno utrpa 30 poena. Jednostavno brži je, plus odličan dribling, duže ruke....u takvoj postavci napadac je uvek u prednosti. U prevodu uvek su vrhunski napadači bili u prednosti nad vrhunskim defanzivcima....takav je sport
Da je drugačije rezultat bi bio rukometaški

el

pre 5 godina

@lignjoslav

Naravno, samo Kari je najupečatljiviji, zato sam njega pomenuo. O zašrićenosti nemoj molim te. Tačno je da niko nema tretmanda kao Harden a to nije samo sankcija svakog kontakta već i oni čuveni stepbek koraci ali malopre upravo protiv Hjustona si mogao da vidiš Durenta i ono vađenje iz auta. Pačulija i Grin, pa nemoj druže da pričamo išta dalje. Ono što je uradio Lenardu bi trebalo doživotno da ga izbaci iz sveta košarke a Grin se takmiči sa njim ko će biti prljaviji, baš protiv Nagetsa je trebao biti isključen npr. Uopšte ne sporim tu trojku GSW, to je verovatno najbolja ofanzivna mašinerija koju je košarka ikad videla. Kada jedan tim postigne 51 poen za poluvreme je toliko moćno da uopšte ne možeš da primetiš da je drugi bio na "samo" -13. Kari Klej su dobri igrači i znaju da igraju za tim i bez sujete, Durant... pa recimo da mi nije omiljen, što ne umanjuje njegove igračke kvalitete kao ni Hardenove ili Vestbrukove.

Nikola

pre 5 godina

Onaj osecaj kad igras za sebe a ne za tim. Zlocin je sutirati ovoliki broj trojki, zato su izgubili. Nabijanje svoje statistike i nista drugo...

Smeh

pre 5 godina

Neverovatno koliko je zaštićen Harden kod sudija. Jeste igrač ekstra klase ali toliko bacanja dobiti. Plus šutirao trojke kao na treningu. Lepo je neko rekao da igrači poput Hardena, Vestbruka nikada neće uzeti prsten. Sami sebi su najveći protivnici.

petarczv

pre 5 godina

Jedna zanimljovost od 115 poena koke je harden postigao u poslednje dve utakmice sta mislite koliko je bilo posle assistencije? 0!!!

$$$

pre 5 godina

U NBA ima 30 ekipa...Ako vam se ne svidja kako Harden / Hjuston igraju, sto ih gledate?...Oni hoce da sutiraju trojke, to im je stil...Jel bi vam bilo lakse ako bi umesto trojki sutirali duge dvojke?

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Hjuston je jedini divljackiji tim od Golden State-a, ovo je prosto silovanje kosarkaske igre. Bljak.
(Sabre, 17. januar 2019

GSW divljački tim? A odvojili 3 prstena u poslednjih 4 sezona... Zanimljivo

el

pre 5 godina

@lignjoslav
Braniti se tako što se dozvoli j....a odbrana a ne da bekove ne smeš da pipneš dok centre šopaju, grebu i štipaju. Onda tako što namerno zavlačenje igraču koji brani ispod pazuha nije faul i 3 slobodna... Pa nije ovde niko izmislio toplu vodu, šut za 3 postoji godinama a ne može niko da kaže da jedan Rej Alen ili Miler nisu na šuterskom nivou kao današnji NBA bekovi. Razlika je u pravilima i suđenju koje ne dozvoljava pravi defanzivni odgovor a sve u korist "napucane" statistike i šou programa. Inače, Kari je zaista priča za sebe. Njega je nemoguće braniti kada ima veče ali to je jedan igrač i jedan vanserijski talenat, drugima je samo pušteno da to budu.

Milan

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...
(el, 17. januar 2019 11:37)


westbrook i sada ima TD prosek

Miksi

pre 5 godina

(el, 17. januar 2019 15:06)

To sto Harden radi ce postati ilegalno cim krene da su upraznjava od strane vise igraca. Sto samo po sebi govori da uopste nije lako uraditi, nije to bas tako zabiti se samo tu promena pravca I kontrola lopte igra jako veliku ulogu. Onog momenta kada to budu eksploatisali kao tajm aut u vazduhu bice ilegalno.

Medjutim jako je velika miskoncepcija da nema grube igre. Lebron svaku utakmicu izadje kao da je bio na strit fajtu samo je on zivotinja pa to prodje na nogama. Tuku se oni na terenu i te kako samo su svi fizicki nagruvani pa deluje da to nije tako. Dragicu su covece zub pokidali pre koju sezonu bez faula.

očigledno

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Ne bi sigurno, to zna svako ko je gledao NBA duze od 5 minuta, ovde ljudi komentarisu kao da je lako ubaciti 50 poena, kao da su to sve bili otvoreni sutevi. On je jedina pretnja u Roketsima i cesto ispred sebe ima dvojicu igraca, a gotovo po pravilu je jedan od njih najbolji defanzivac u ekipi. Da ne pominjem ko igra za Roketse trenutno, startovao im je na centru Geri Klark, ruki koji je u stvari krilo i u proseku je 10ak cm nizi od ostalih centara, igrao je tek oporavljeni Gordon i jos neki igraci koji inace ne bi odigrali ni 10 minuta ukupno na ovom mecu, a sada su imali u proseku 20ak...

lignjoslav

pre 5 godina

Ne znam šta je rešenje....nema veze ovo sa odbranama. Očigledno je ovo najdelotvornije jer je najteže čuvati šut za 3.
Kakve možeš da imaš bodiček na beku kada je čovek mnogo brz (Harden) i ima brz izbačaj, a svaka ulazi (Kari). Ne možes da stigneš da podigneš ruku kod šuta, a bas ćeš stići da ga telom oduvaš. Koju odbranu mozes da postaviš na ovo. Denver ga je pokusao udvajati, pa im je Kapela utrpao 30 poena.. Ja zaista ne vidim kako ovo moze da se brani. Jedino što neko reče da ga opališ po ruci par puta, pa da vidiš kako šutira kad ruke bride. A to je vec do dogovora trenera i igrača odbrane.
Mislim a je ovo trend koji ce se povecavati, jer šuteri su sve bolji i bolji. Ono podizanje Durenta gotovo sa centra i rokanje 3ojki govori koliko čovek vežba šut sa te distance.
Normalni kosarkaši šutiraju "iz gaća" sa ove daljine, a on iznad glave kao da šutira slobodno bacanje

Valkarin

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.
(Bobiska, 17. januar 2019 12:12)

Slusajte, decurlijo, sta Bobi kaze. Pa, Celticsi i Lakersi su trpali preko 250 poena zbirno tokom osamdesetih. I to u finalima u kojim je svaki faul bio takav da bi danas sledila suspenzija, a ne tehnicka.

serlok

pre 5 godina

Slazem se da je ovo antikosarka. Ali setite se tamo 2005-6-7 Kobi je ovo isto radio.
Nema ko da mu igra, igra sam.
Nema puno razlike, samo sto je to Kobi a ovo bradati cirkuzant pa ostavlja nekako drugaciji utisak.
Ali statisticki gledano rade istu stvar.

Bobiska

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Nesto razmisljam, kosarka bi ponovo mogla da postane lepa ako bi se npr ogranicio broj postignutih trojki po utakmici npr na 12. I kad postignes tih 12, mozes i dalje da sutiras ali upisuju se samo dva poena. Bilo bi ponovo zanimljivo, a ne ovaj cirkus sto gledamo trenutno. Skoro po 300 poena po utakmici. Inace ce da se desi da ce ekipe bulvalno sutirati sa centra. Vec sada u vecini klubova nema nikakvih akcija, samo run&gun.

znanje-imanje

pre 5 godina

"He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put."
Od 30 tapkanja lopte pre šuta uzeli bi ti je 15 puta. Još 5 pri dizanju na šut. I lupili 7 banana ako bi do šuta stigao. Dva bi promašio a treći možda dao srećom.
Od 70 puta ako bi ti nameštali blok a ti izigravao Tompsona - svejedno bi dobio većinu banana. Ili u brzini mašio ceo obruč. Ili bi te udvojili i ono što na TV deluje lako - da dodaš nazad - ne bi uspeo. Ali tako bi bio bolji izvesno; od 70 šuteva ubacio bi 5, možda 6. A za to vreme tvoj tim bi bio u minusu od 100 poena.
Ovo što radi Harden je izuzetno teško. I Harden ovo radi bez GSW igre celog tima za šutera - ni Klej ni Stef OVO ne mogu. Od kojih oni i daje ne samo više nego i boljih asistencija. Iz večeri u veče. Izvanredan je igrač, ne pričajte gluposti. Ono što je truba to je da mu tolerišu korake i daju faulove i kad nisu, uništavajući pojam sporta zarad nadmoći zabave i to kičaste. Pametni komentatori su lepo objasnili - kada se već tako igra - kada tek oni tako igraju - a kada su tek ostali bez igrača - on i nema mnogo opcija. Ne brkajte te stvari. I ne gledajte - ko vas tera?
Pored negledljivosti tu je i problem dopinga takođe težak za procenu. Ali ono "mogao bi i ja" - to "mogu" samo dunsteri tastature. Ko je bio u ozbiljnom sportu zna da uopšte nije tako.

petarczv

pre 5 godina

Ali sto svi smaraju kao izgubili su od bruklina. Pa bruklin igra odlicno ove sezone i dobio je mnogo na papiru boljih rivala a da ne pricamo sto je huston osakacen povredama... Nevezano za odvratnu kosarku koju igraju

dz

pre 5 godina

Ma MVP ..25% šut za tri ...čim ga pogledaš odmah faul..kad krene na ulaz svi se sklanjaju jer jedino tako nije faul .
70 suteva za tri..ludilo totalno ..

petarczv

pre 5 godina

Čovek da 58p uz nešto manji procenat od 50% i stručnjaci kazu da to moze svako...

Covek igra bez tri igraca iz prve petorke. Zamislite da curryju oduzmu durenta, tompsona i greena koliko bi imao pobeda gsw?

Memfis

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji
(Mile, 17. januar 2019 06:24)

Tako je Mile, 47 % iz igre je užas, samo kad Bogi ima 6/15 "to je odlično za jednog beka". Svaki prosečan igrač pa i Bogdan su bolji od Hardena jer je 40>47, košarka bolja u Evropi, a vi svi biste ubacivali po 100 poena iz 50 šuteva.

Stefan

pre 5 godina

Haha kakva glupost od kosarke, mislim da bi trebalo uvesti da svaka ekipa mora minimum sutnuti 100x za tri poena kako bi se davalo preko 200 poena

petarczv

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...

realno

pre 5 godina

Zbog ovog Hardena, muka mi je da gledam Hjuston... Zbog njega treba da uvedu obavezno i stavku u statistici koju nabrajaju ovde sloboda bacanja, zato sto 50% poena je upravo na slobodna bacanja. Ne sporim da je vanserijski igrac ali ona bacanja smaraju i njegovu majku ja mislim...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

А да га одиграм наредну утакмицу мање поена, он има да баш тад подбаци...😕

Pavle

pre 5 godina

VAAAU. 16/34 sut iz igre, pritom opalio 21/23 sl. bacanja. Kakvi procenti. Svaka cast pravi MVP. Ne sme niko popreko da ga pogleda, odma mu daju 2,3 bacanja da sutne, da se “iskulira”...

el

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...

antiDebil

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...
(petarczv, 17. januar 2019 11:16)

Kakvo je to stanje nba ?
Airbitch je u celoj karijeri zaradio manje od 100 miliona dolara a sada je prvi ugovor nekog drljavog Wigginsa 150 miliona ! Za sta su tacno krivi, za propadanje evropske kosarke, za rast popularnosti i kvaliteta nba ?

Statuskan

pre 5 godina

Jugoslovenska škola košarke je bila zasnovana na šutu i igri 1 na 1.Bili smo najbolji u tome ali smo bili daleko od amera što se tiče fizikalija,snage i igre u odbrani.Onda kreće teretana,naši igrači se gruvaju,uče da igraju odbranu,zapostavljaju šut pa bekovi šutiraju slobodna bacanja 10/6 što je nekad bilo nemoguće.Zapostavlja se i igra 1 na 1,pa više nemamo kreativaca.Sa druge strane bare oni kao da preuzimaju jugoslovensku školu košarke pa se igra zasniva na šutu,brzoj tranziciji i igri 1 na 1.Da podsetim na olimpijskim igrama su nas odvalili sa 40 razlike sa takvom igrom.Pa vi procenite koji način igre je bolji.

Goran

pre 5 godina

Kada je Svetislav Pesic a prije njega I Greg Popovic izjavio da danasnja kosarka u NBA nije ni lijepa ni takticki zahtjevna blio je mnogo kritika na njegov racun. Sta se desava sada. hjuston uzme 70!!!!! suteva za 3 poena, GSWuzmu 50 suteva a sve ostale ekipe preko 30 suteva. Pa to nije kosarka. To je takmicenje u sutanju trojki. Ovo ce upropastiti kosarku ako se nesto u pravilima ne promijeni.

yytyt

pre 5 godina

ne pratim nba od 2005/06 kada su top timovi bili detroit, miami i san antonio. ne zalim. ne pada mi na pamet da gledam ovog siledziju kako sutira 20+ bacanja i 60 puta iz igre u toku utakmice. malo mi je zao sto apsolutno nisam ispratio eru lebron jamesa ili curry-ja, ali realno, i oni su siledzije, koliko god da su dobri

E

pre 5 godina

 kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?
(WillyWonka, 17. januar 2019 09:21)

Ako na forsiranje mislis od strane kluba, oni moraju jer su Pol i Kapela povredjeni, a Gorden se tek vratio. Ostali ne bi usli u top 8 Evrolige.
Ako mislis da je forsiranje od strane lige, nije forsiran nista vise od drugih.
Ako mislis na forsiranje od strane sudija, ne forsirajuvga. Korake retko sviraju i rukijima, a oni faulovi koje izvlaci namerno mozda nisu sportski/dzentlmentski ali su u okviru propisanih pravila.

pn

pre 5 godina

23 bacanja, 20 trojki i onaj stepbek od dva, tri, neretko i četri koraka.... Svaka čast čoveku, aktuelni MVP, mašina je, ali ja stvarno to ne mogu da gledam, to mi je ogavna košarka. Ne znam kako njegovi saigrači funkcionišu sa njim uopšte, meni i na basketu nervi zaigraju kad se neko iživljava tako. Ali opet čovek je MVP a ja košarkaš u pokušaju koji pika basket leti, šta ja znam.

WillyWonka

pre 5 godina

"Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!
(Ufo, 17. januar 2019 05:42)"

Košarka se mijenja i možda se nekome sviđa da gleda takmičenje u tricama. Meni se ne sviđa. Trica je precijenjena, a ako se ovako nastavi, nećemo više ni imati košarku. Matematika je jasna, imati 40 % u šutu za tri donosi isto poena kao 60 % u šutu za dva. I tu je sva mudrost današnje taktike. Ali ipak, uputiti 70 šuteva za tri, a 35 za dva u jednoj utakmici, prevršilo je mjeru.
isto kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?

Boston24

pre 5 godina

Nijedan komentar o derbiju Istoka.
Kajri je bio neverovatan, Hejvord na visokom nivou... generalno Boston sa nešto boljom igrom u odnosu na prethodne mečeve, ALI i dalje su nekonstantni tokom utakmice. Imaju serije u ofanzivi i defanzivi i uglavnom se ove serije poklapaju. Utoliko, u stanju su da gube velike prednosti i da ih dostižu kad im se upali lampica, ali to nije način da se igra PO. Nemaju još jasnu podelu uloga i bojim se da će biti problema ako se ne doteraju.

Ljudi, Irving je među najboljim igračima lige. Onakva igra u završnici, pa to je neverovatno. Kao nešto niži Kobe. Bukvalno je nadigrao Kavaja, a Lenard u završnici je opasna zverka.

Šumadinac

pre 5 godina

OK Harden ne valja, hajde da vidimo kako bi Hjuston funkcionisao bez njega i gde bi bili na tabeli, to je pod jedan. Hajdemo i pod dva neka ga prodaju sledeće sezone pa neka dovedu nekog all-stara na njegovu poziciju pa da vidimo kako bi funkcionisalo i koji bi bili na tabeli. E tad bi videli da li je Harden igračina ili ne..

1Beogradjanin

pre 5 godina

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)
(warp, 17. januar 2019 08:20)

Pa nije baš da nema tranzicije. To što pišeš je preterivanje. Šta bi trebalo onda da se kaže za NBA? Tolerišu korake, nošene lopte i ne znam ti ja šta sve zarad što više datih poena! Pa šta je TO onda? Ako je Evropa parada faulova, onda je NBA cirkus! Daj onda ukini korake pa neka nose loptu kao u NFL-u! Gluposti. Ameri budu dobri u Evropi, ali tek pošto se "izdivljaju" i uštopuju ih evropski treneri. Onda kombinacija tih atletskih predispozicija , koje bez pogovora poseduju Afro amerikanci, i tehnike koju im usade treneri u Evropi , dodju do izražaja. A NBA? To je šou biznis, a ne košarka. Košarka se u NBA igrala do sredine 90-ih, dok je igrala "stara garda", u vreme pravog i jedinog Drim tima. Posle 2000. , a naročito u ovoj deceniji se toliko "razvodnjila" i dodvorila infantilnoj publici da NBA veze sa košarkom nema! To je sad nešto slično onim kečerima. Samo što ovi, ajde, igraju stvarno na neki rezultat, a oni tamo se u napred dogovore ko će da pobedi u tuči!

ATG

pre 5 godina

Kakvi su to rezultati 145:142, pa onda 150:125. Znaci ne znam, meni se to uopsre ne svidja, ali ima tu mnogo ljudi kojima se to svidja. Mada realno cela NBA je jedan spektakl, rezultat toliko nije ni bitan, tako da... Pravi sport mozda postoji jos medju petlicima, u nekim visim kategorijama to polako gubi smisao.

Sima

pre 5 godina

He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Otrov, 17. januar 2019 09:30)

Pola komentatora to ovde piše,a većina bi pre dobila bruh od 100 šuteva nego 50 poena.

JPR24

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.
(ivan delija, 17. januar 2019 08:16)
Kad budeš imao M da odigras da će sutirati trojke od 50% i više, onda se javi...

MaironDrake

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Takva je taktika trenera, nije Harden kriv. Opet, pre bih gledao 70 suteva za ttri, nego hrkljus kada je na poluvremenu rezultat 31-29...U Evropi redovno.

dzoni

pre 5 godina

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (,, 17. januar 2019 07:10)
DONCIC sutira u proseku 15.2 puta sto je mnogo manje od 30-40.

Pseudoharms

pre 5 godina

Sutnuli 70 trojki i izgubili. Harden u zadnjih 10 utakmica ima prosek od 41 poen i 9 asistencija, te 8 pobeda. Ja ne vidim niceg loseg u tome, taktika im, ocigledno uspeva. S druge strane Netsi jako dobri, Dinwiddie sjajan igrac, izgleda da cemo ih gledati u PO. Kyrie imao 18 asistencija. Nesto sve imam utisak, da ce tek u PO Boston igrati na svom nivou.

warp

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)

ivan delija

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.

$$$

pre 5 godina

A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Šta reći?!

nn

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da niko ne komentarise utakmicu Boston-Toronto. Ocigledno niko nije gledao. Kakva utakmica i nestvarna zavrsnica dve najbolje ekipe na istoku. Ne pamtim da sam se toliko puta uhvatio za glavu u zavrsnici sta su sve pogadjali Irving i Lenard. Nesto razmisljam dok gledam Irvinga, kad bi mi zivot zavisio od necijeg suta, ne bi nikom drugom dao da sutira osim njemu. Kakav clutch majstor. Isto je radio i u Kavalirsima(posebno G7protiv Voriorsa u finalu)
Ne bi me iznenadio Boston da osvoji ove godine jer su I prosle dogurali do finala osakaceni povredama Hejvord, Irving a zdravi su po meni najtezi protivnik Golden Stejtu jer igraju Kosarku sa skolovanim igracima bez klovnova i silovatelja. Milina za gledanje

,

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.

Bangalades

pre 5 godina

Zasluženo izgubili zbog snoba FG 16/34, 3pts 5/19. Da je rasporedio šuteve drugim igračima dobili bi u leru utakmicu, ovako je neko prepotentno dokazivanje uz stalne korake unazad koje aminuju sudije. Prevara ko i većina ''zvezda''.

Milojko

pre 5 godina

Retko antipatičan lik, cela ekipa igra da bi on davao koševe, a pritom je imao 5/19 za 3 poena, plus izveo je 23 slobodna bacanja, sudije ga štite, njemu ne sviraju nijedan faul u napadu i korake, a za svaki kontakt nad njim sledi faul i slobodna bacanja. Zato niko ne priča o njemu kao o MVP-u, jer on ne igra za ekipu, već ekipa igra za njega.

Dragan- Borca

pre 5 godina

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.
(MT2222, 17. januar 2019 06:56) # Link komentara..........

..................
..
.
..

Covece Harden je sramota ne samo za kosarku, vec za sport, Indijanci ste vi koji mozete takvu kosarku da podrzavate, punu manipulacija, sebicnosti, egotripova. Harden je anti-sport, los primer i za omladinu, a da ne pricam sto je pola lige pocelo masovno da glumi i flopuje na sutu za 3 gledajuci njega sta radi. Opet je imao dupli step bek, neverovatno, a ovi su jos ludji iz organizavije sto mu dopustaju to. Oticice u penziju bez iti jedne titule, toliko o tome koliko je "veliki" igrac. Sramotno je da Bruklin dobije 22 a on 23 bacanja, zasticen je ko beli medved, a on to zna i koristi manipulativno inicira kontakt unapred glumata ramenom, rukom, telom, kako god, zabacuje se i vara sudije, veliki glumac, ae bre

CroFed

pre 5 godina

@anonymous evo Steph protiv NOP šutirao nemalih 17 puta za tricu, pogodio 9, nije loše? Bolji je igrač od Hardena, ali Bradi ide MVP nagrada tako to ide...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.

Arthammer

pre 5 godina

Šut iz igre 16-34 i 5 trojki iz 19 pokušaja?! Čovek na utakmici šutirao preko 100 puta računajući i slobodnjake, a imao 6 asistencija... Tek kada se pogleda statistika vidi se koliko je Jokić zapravo veliki igrač u poređenju sa ovom egocentričnom "veličinom" kojoj je važnija lična afirmacija od pobede ekipe za koju igra. Zato će i završiti karijeru bez i jedne osvojene titule.

hahahahahaha

pre 5 godina

@drsmrt
Sta mu dzaba? Ima covek 58 poena, toliko Jokic ne postigne za 3 utakmice!
Harden ce definitvno ponovo biti MVP, dominira covek, nema odbrane koja moze da ga zaustavi, prosek koseva neverovatan, tu su i skokovi i asistencije, dominira. Tu su u konkurenciji i Kari, Durant, Irving, Dzordz ali ipak nisu u toj meri dominantni.

MT2222

pre 5 godina

Lako je samo čitati statistiku i komentarisati bez gledanja utakmice.

Kao Harden ne da nikom loptu...Hjustonu je na poziciji centra meč počeo nedraftovani ruki kome je prirodna pozicija krilo. S klupe im je ulazio lik iz G lige koji je do juče trebao da pali da igra u Italiji. Roketsi ga potpisali na desetodnevni ugovor. U ključnim momentima Harden vuče dva igrača na sebe i asistira njemu za 3. Ako to nije pokazatelj nesebičnosti i poverenja u saigdače...a taj lik je zamena Danuel House JR-u koji je u prvoj petorci zadnjih mesec i po. Takođe lik iz G lige. Eto s kim Harden igra
Gordon odličan ali samo 21 minut igre jer se vratio nakon 7-8 propuštenih zbog povrede.

S kim da igra P&R u napadu kad nema Kapele? Džerald Grin šutnuo 14 trojki. Svako ko prati zna da je to filozofija trenera Majka Dentonija. Ne izdvaja se Harden...

Nosi ekipu. Ko je gledao utakmicu zna i da je Harden odlično igrao odbranu. I u produžetku dva napada zaustavio pri 5 ličnih...

Svaki put u toku utakmice kad bi se Netsi vratili, on bi preuzeo na sebe i postizao poene ili razigravao.

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.

AcA

pre 5 godina

Od 105 suteva iz igre cak 70 je bilo za tri poena..tj dve trecine.
Neki ce reci da se isplati ali to je samo ako imas sutere kao Golden State.
Houston je dao 23 trojke tj 69 poena iz 70 suteva.
Na ovoliki broj pokusaja iz igre vidjeno je samo 18 asistencija tj svaki sesti sut. I kako neko moze da navija ili bodri takvu ekipu.
Igraci poput Hardena ili Westbrooka igraju samo zarad svoje statistike i promocije da su superstarovi..oni prsten videti nece.
Zamislite da S.Curry pokusava toliko da sutira, pa davao bi u proseku 40 poena po mecu..Ili Lebron da igra u play off modu. Ali njima nije to cilj i zato i imaju titule iza sebe...

hahahahahaha

pre 5 godina

@...
Alo klinac, ostatak ekipe je dao svoj doprinos, bez njega oni ne bi bili ni u zoni plej ofa. Ko
si ti da nesto bulaznis o coveku koji postigne 58 poena u utakmici? Idi sutni ti jedno 20-30
puta na kos, samo pazi srce da te ne okine.

max

pre 5 godina

Trenutno je u NBA najbolje biti Hardenov saigrač,malo igraš odbranu,u napadu odeš u ćošak,odmaras,navijas za brata...Inače,ovaj Hardenov "Step back" je fenomen lige,tri,četiri,pet koraka...Dokle???

Mile

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji

anonymous

pre 5 godina

Ovo je smesno i namerno silovanje i forsiranje statistike i nekih rekorda. Pa zamislite kad bi Curry svaku utakmicu sutnuo 19 puta za 3 poena...

drsmrt

pre 5 godina

hardenu uzalud 23 bacanja ... strasno sta se radi... plus NBA na Instagram stranici BEZ SRAMA kači video 50ovog hardenovog poena u kom on pravi 6 KORAKA unazad pre šuta za tri

Ufo

pre 5 godina

Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!

...

pre 5 godina

Dobar ovaj Harden. Malo ga j...e sut, ali nema veze k’o da je bitno. Ostatak ekipe je tu da trckara okolo, cisto da ih ima petorica u igri.

...

pre 5 godina

Dobar ovaj Harden. Malo ga j...e sut, ali nema veze k’o da je bitno. Ostatak ekipe je tu da trckara okolo, cisto da ih ima petorica u igri.

drsmrt

pre 5 godina

hardenu uzalud 23 bacanja ... strasno sta se radi... plus NBA na Instagram stranici BEZ SRAMA kači video 50ovog hardenovog poena u kom on pravi 6 KORAKA unazad pre šuta za tri

max

pre 5 godina

Trenutno je u NBA najbolje biti Hardenov saigrač,malo igraš odbranu,u napadu odeš u ćošak,odmaras,navijas za brata...Inače,ovaj Hardenov "Step back" je fenomen lige,tri,četiri,pet koraka...Dokle???

Ufo

pre 5 godina

Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!

Dragan- Borca

pre 5 godina

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.
(MT2222, 17. januar 2019 06:56) # Link komentara..........

..................
..
.
..

Covece Harden je sramota ne samo za kosarku, vec za sport, Indijanci ste vi koji mozete takvu kosarku da podrzavate, punu manipulacija, sebicnosti, egotripova. Harden je anti-sport, los primer i za omladinu, a da ne pricam sto je pola lige pocelo masovno da glumi i flopuje na sutu za 3 gledajuci njega sta radi. Opet je imao dupli step bek, neverovatno, a ovi su jos ludji iz organizavije sto mu dopustaju to. Oticice u penziju bez iti jedne titule, toliko o tome koliko je "veliki" igrac. Sramotno je da Bruklin dobije 22 a on 23 bacanja, zasticen je ko beli medved, a on to zna i koristi manipulativno inicira kontakt unapred glumata ramenom, rukom, telom, kako god, zabacuje se i vara sudije, veliki glumac, ae bre

anonymous

pre 5 godina

Ovo je smesno i namerno silovanje i forsiranje statistike i nekih rekorda. Pa zamislite kad bi Curry svaku utakmicu sutnuo 19 puta za 3 poena...

AcA

pre 5 godina

Od 105 suteva iz igre cak 70 je bilo za tri poena..tj dve trecine.
Neki ce reci da se isplati ali to je samo ako imas sutere kao Golden State.
Houston je dao 23 trojke tj 69 poena iz 70 suteva.
Na ovoliki broj pokusaja iz igre vidjeno je samo 18 asistencija tj svaki sesti sut. I kako neko moze da navija ili bodri takvu ekipu.
Igraci poput Hardena ili Westbrooka igraju samo zarad svoje statistike i promocije da su superstarovi..oni prsten videti nece.
Zamislite da S.Curry pokusava toliko da sutira, pa davao bi u proseku 40 poena po mecu..Ili Lebron da igra u play off modu. Ali njima nije to cilj i zato i imaju titule iza sebe...

Mile

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji

,

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.

MT2222

pre 5 godina

Lako je samo čitati statistiku i komentarisati bez gledanja utakmice.

Kao Harden ne da nikom loptu...Hjustonu je na poziciji centra meč počeo nedraftovani ruki kome je prirodna pozicija krilo. S klupe im je ulazio lik iz G lige koji je do juče trebao da pali da igra u Italiji. Roketsi ga potpisali na desetodnevni ugovor. U ključnim momentima Harden vuče dva igrača na sebe i asistira njemu za 3. Ako to nije pokazatelj nesebičnosti i poverenja u saigdače...a taj lik je zamena Danuel House JR-u koji je u prvoj petorci zadnjih mesec i po. Takođe lik iz G lige. Eto s kim Harden igra
Gordon odličan ali samo 21 minut igre jer se vratio nakon 7-8 propuštenih zbog povrede.

S kim da igra P&R u napadu kad nema Kapele? Džerald Grin šutnuo 14 trojki. Svako ko prati zna da je to filozofija trenera Majka Dentonija. Ne izdvaja se Harden...

Nosi ekipu. Ko je gledao utakmicu zna i da je Harden odlično igrao odbranu. I u produžetku dva napada zaustavio pri 5 ličnih...

Svaki put u toku utakmice kad bi se Netsi vratili, on bi preuzeo na sebe i postizao poene ili razigravao.

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.

Boston24

pre 5 godina

Nijedan komentar o derbiju Istoka.
Kajri je bio neverovatan, Hejvord na visokom nivou... generalno Boston sa nešto boljom igrom u odnosu na prethodne mečeve, ALI i dalje su nekonstantni tokom utakmice. Imaju serije u ofanzivi i defanzivi i uglavnom se ove serije poklapaju. Utoliko, u stanju su da gube velike prednosti i da ih dostižu kad im se upali lampica, ali to nije način da se igra PO. Nemaju još jasnu podelu uloga i bojim se da će biti problema ako se ne doteraju.

Ljudi, Irving je među najboljim igračima lige. Onakva igra u završnici, pa to je neverovatno. Kao nešto niži Kobe. Bukvalno je nadigrao Kavaja, a Lenard u završnici je opasna zverka.

JPR24

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.
(ivan delija, 17. januar 2019 08:16)
Kad budeš imao M da odigras da će sutirati trojke od 50% i više, onda se javi...

warp

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)

WillyWonka

pre 5 godina

"Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!
(Ufo, 17. januar 2019 05:42)"

Košarka se mijenja i možda se nekome sviđa da gleda takmičenje u tricama. Meni se ne sviđa. Trica je precijenjena, a ako se ovako nastavi, nećemo više ni imati košarku. Matematika je jasna, imati 40 % u šutu za tri donosi isto poena kao 60 % u šutu za dva. I tu je sva mudrost današnje taktike. Ali ipak, uputiti 70 šuteva za tri, a 35 za dva u jednoj utakmici, prevršilo je mjeru.
isto kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?

nn

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da niko ne komentarise utakmicu Boston-Toronto. Ocigledno niko nije gledao. Kakva utakmica i nestvarna zavrsnica dve najbolje ekipe na istoku. Ne pamtim da sam se toliko puta uhvatio za glavu u zavrsnici sta su sve pogadjali Irving i Lenard. Nesto razmisljam dok gledam Irvinga, kad bi mi zivot zavisio od necijeg suta, ne bi nikom drugom dao da sutira osim njemu. Kakav clutch majstor. Isto je radio i u Kavalirsima(posebno G7protiv Voriorsa u finalu)
Ne bi me iznenadio Boston da osvoji ove godine jer su I prosle dogurali do finala osakaceni povredama Hejvord, Irving a zdravi su po meni najtezi protivnik Golden Stejtu jer igraju Kosarku sa skolovanim igracima bez klovnova i silovatelja. Milina za gledanje

Statuskan

pre 5 godina

Jugoslovenska škola košarke je bila zasnovana na šutu i igri 1 na 1.Bili smo najbolji u tome ali smo bili daleko od amera što se tiče fizikalija,snage i igre u odbrani.Onda kreće teretana,naši igrači se gruvaju,uče da igraju odbranu,zapostavljaju šut pa bekovi šutiraju slobodna bacanja 10/6 što je nekad bilo nemoguće.Zapostavlja se i igra 1 na 1,pa više nemamo kreativaca.Sa druge strane bare oni kao da preuzimaju jugoslovensku školu košarke pa se igra zasniva na šutu,brzoj tranziciji i igri 1 na 1.Da podsetim na olimpijskim igrama su nas odvalili sa 40 razlike sa takvom igrom.Pa vi procenite koji način igre je bolji.

MaironDrake

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Takva je taktika trenera, nije Harden kriv. Opet, pre bih gledao 70 suteva za ttri, nego hrkljus kada je na poluvremenu rezultat 31-29...U Evropi redovno.

ATG

pre 5 godina

Kakvi su to rezultati 145:142, pa onda 150:125. Znaci ne znam, meni se to uopsre ne svidja, ali ima tu mnogo ljudi kojima se to svidja. Mada realno cela NBA je jedan spektakl, rezultat toliko nije ni bitan, tako da... Pravi sport mozda postoji jos medju petlicima, u nekim visim kategorijama to polako gubi smisao.

Goran

pre 5 godina

Kada je Svetislav Pesic a prije njega I Greg Popovic izjavio da danasnja kosarka u NBA nije ni lijepa ni takticki zahtjevna blio je mnogo kritika na njegov racun. Sta se desava sada. hjuston uzme 70!!!!! suteva za 3 poena, GSWuzmu 50 suteva a sve ostale ekipe preko 30 suteva. Pa to nije kosarka. To je takmicenje u sutanju trojki. Ovo ce upropastiti kosarku ako se nesto u pravilima ne promijeni.

Milojko

pre 5 godina

Retko antipatičan lik, cela ekipa igra da bi on davao koševe, a pritom je imao 5/19 za 3 poena, plus izveo je 23 slobodna bacanja, sudije ga štite, njemu ne sviraju nijedan faul u napadu i korake, a za svaki kontakt nad njim sledi faul i slobodna bacanja. Zato niko ne priča o njemu kao o MVP-u, jer on ne igra za ekipu, već ekipa igra za njega.

$$$

pre 5 godina

A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Šta reći?!

serlok

pre 5 godina

Slazem se da je ovo antikosarka. Ali setite se tamo 2005-6-7 Kobi je ovo isto radio.
Nema ko da mu igra, igra sam.
Nema puno razlike, samo sto je to Kobi a ovo bradati cirkuzant pa ostavlja nekako drugaciji utisak.
Ali statisticki gledano rade istu stvar.

el

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...

dzoni

pre 5 godina

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (,, 17. januar 2019 07:10)
DONCIC sutira u proseku 15.2 puta sto je mnogo manje od 30-40.

Pseudoharms

pre 5 godina

Sutnuli 70 trojki i izgubili. Harden u zadnjih 10 utakmica ima prosek od 41 poen i 9 asistencija, te 8 pobeda. Ja ne vidim niceg loseg u tome, taktika im, ocigledno uspeva. S druge strane Netsi jako dobri, Dinwiddie sjajan igrac, izgleda da cemo ih gledati u PO. Kyrie imao 18 asistencija. Nesto sve imam utisak, da ce tek u PO Boston igrati na svom nivou.

lignjoslav

pre 5 godina

Ne znam šta je rešenje....nema veze ovo sa odbranama. Očigledno je ovo najdelotvornije jer je najteže čuvati šut za 3.
Kakve možeš da imaš bodiček na beku kada je čovek mnogo brz (Harden) i ima brz izbačaj, a svaka ulazi (Kari). Ne možes da stigneš da podigneš ruku kod šuta, a bas ćeš stići da ga telom oduvaš. Koju odbranu mozes da postaviš na ovo. Denver ga je pokusao udvajati, pa im je Kapela utrpao 30 poena.. Ja zaista ne vidim kako ovo moze da se brani. Jedino što neko reče da ga opališ po ruci par puta, pa da vidiš kako šutira kad ruke bride. A to je vec do dogovora trenera i igrača odbrane.
Mislim a je ovo trend koji ce se povecavati, jer šuteri su sve bolji i bolji. Ono podizanje Durenta gotovo sa centra i rokanje 3ojki govori koliko čovek vežba šut sa te distance.
Normalni kosarkaši šutiraju "iz gaća" sa ove daljine, a on iznad glave kao da šutira slobodno bacanje

Arthammer

pre 5 godina

Šut iz igre 16-34 i 5 trojki iz 19 pokušaja?! Čovek na utakmici šutirao preko 100 puta računajući i slobodnjake, a imao 6 asistencija... Tek kada se pogleda statistika vidi se koliko je Jokić zapravo veliki igrač u poređenju sa ovom egocentričnom "veličinom" kojoj je važnija lična afirmacija od pobede ekipe za koju igra. Zato će i završiti karijeru bez i jedne osvojene titule.

petarczv

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Hjuston je jedini divljackiji tim od Golden State-a, ovo je prosto silovanje kosarkaske igre. Bljak.
(Sabre, 17. januar 2019

GSW divljački tim? A odvojili 3 prstena u poslednjih 4 sezona... Zanimljivo

Sima

pre 5 godina

He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Otrov, 17. januar 2019 09:30)

Pola komentatora to ovde piše,a većina bi pre dobila bruh od 100 šuteva nego 50 poena.

realno

pre 5 godina

Zbog ovog Hardena, muka mi je da gledam Hjuston... Zbog njega treba da uvedu obavezno i stavku u statistici koju nabrajaju ovde sloboda bacanja, zato sto 50% poena je upravo na slobodna bacanja. Ne sporim da je vanserijski igrac ali ona bacanja smaraju i njegovu majku ja mislim...

dz

pre 5 godina

Ma MVP ..25% šut za tri ...čim ga pogledaš odmah faul..kad krene na ulaz svi se sklanjaju jer jedino tako nije faul .
70 suteva za tri..ludilo totalno ..

Bangalades

pre 5 godina

Zasluženo izgubili zbog snoba FG 16/34, 3pts 5/19. Da je rasporedio šuteve drugim igračima dobili bi u leru utakmicu, ovako je neko prepotentno dokazivanje uz stalne korake unazad koje aminuju sudije. Prevara ko i većina ''zvezda''.

Stefan

pre 5 godina

Haha kakva glupost od kosarke, mislim da bi trebalo uvesti da svaka ekipa mora minimum sutnuti 100x za tri poena kako bi se davalo preko 200 poena

pn

pre 5 godina

23 bacanja, 20 trojki i onaj stepbek od dva, tri, neretko i četri koraka.... Svaka čast čoveku, aktuelni MVP, mašina je, ali ja stvarno to ne mogu da gledam, to mi je ogavna košarka. Ne znam kako njegovi saigrači funkcionišu sa njim uopšte, meni i na basketu nervi zaigraju kad se neko iživljava tako. Ali opet čovek je MVP a ja košarkaš u pokušaju koji pika basket leti, šta ja znam.

Memfis

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji
(Mile, 17. januar 2019 06:24)

Tako je Mile, 47 % iz igre je užas, samo kad Bogi ima 6/15 "to je odlično za jednog beka". Svaki prosečan igrač pa i Bogdan su bolji od Hardena jer je 40>47, košarka bolja u Evropi, a vi svi biste ubacivali po 100 poena iz 50 šuteva.

Smeh

pre 5 godina

Neverovatno koliko je zaštićen Harden kod sudija. Jeste igrač ekstra klase ali toliko bacanja dobiti. Plus šutirao trojke kao na treningu. Lepo je neko rekao da igrači poput Hardena, Vestbruka nikada neće uzeti prsten. Sami sebi su najveći protivnici.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

А да га одиграм наредну утакмицу мање поена, он има да баш тад подбаци...😕

Valkarin

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.
(Bobiska, 17. januar 2019 12:12)

Slusajte, decurlijo, sta Bobi kaze. Pa, Celticsi i Lakersi su trpali preko 250 poena zbirno tokom osamdesetih. I to u finalima u kojim je svaki faul bio takav da bi danas sledila suspenzija, a ne tehnicka.

petarczv

pre 5 godina

Ali sto svi smaraju kao izgubili su od bruklina. Pa bruklin igra odlicno ove sezone i dobio je mnogo na papiru boljih rivala a da ne pricamo sto je huston osakacen povredama... Nevezano za odvratnu kosarku koju igraju

znanje-imanje

pre 5 godina

"He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put."
Od 30 tapkanja lopte pre šuta uzeli bi ti je 15 puta. Još 5 pri dizanju na šut. I lupili 7 banana ako bi do šuta stigao. Dva bi promašio a treći možda dao srećom.
Od 70 puta ako bi ti nameštali blok a ti izigravao Tompsona - svejedno bi dobio većinu banana. Ili u brzini mašio ceo obruč. Ili bi te udvojili i ono što na TV deluje lako - da dodaš nazad - ne bi uspeo. Ali tako bi bio bolji izvesno; od 70 šuteva ubacio bi 5, možda 6. A za to vreme tvoj tim bi bio u minusu od 100 poena.
Ovo što radi Harden je izuzetno teško. I Harden ovo radi bez GSW igre celog tima za šutera - ni Klej ni Stef OVO ne mogu. Od kojih oni i daje ne samo više nego i boljih asistencija. Iz večeri u veče. Izvanredan je igrač, ne pričajte gluposti. Ono što je truba to je da mu tolerišu korake i daju faulove i kad nisu, uništavajući pojam sporta zarad nadmoći zabave i to kičaste. Pametni komentatori su lepo objasnili - kada se već tako igra - kada tek oni tako igraju - a kada su tek ostali bez igrača - on i nema mnogo opcija. Ne brkajte te stvari. I ne gledajte - ko vas tera?
Pored negledljivosti tu je i problem dopinga takođe težak za procenu. Ali ono "mogao bi i ja" - to "mogu" samo dunsteri tastature. Ko je bio u ozbiljnom sportu zna da uopšte nije tako.

el

pre 5 godina

@lignjoslav
Braniti se tako što se dozvoli j....a odbrana a ne da bekove ne smeš da pipneš dok centre šopaju, grebu i štipaju. Onda tako što namerno zavlačenje igraču koji brani ispod pazuha nije faul i 3 slobodna... Pa nije ovde niko izmislio toplu vodu, šut za 3 postoji godinama a ne može niko da kaže da jedan Rej Alen ili Miler nisu na šuterskom nivou kao današnji NBA bekovi. Razlika je u pravilima i suđenju koje ne dozvoljava pravi defanzivni odgovor a sve u korist "napucane" statistike i šou programa. Inače, Kari je zaista priča za sebe. Njega je nemoguće braniti kada ima veče ali to je jedan igrač i jedan vanserijski talenat, drugima je samo pušteno da to budu.

petarczv

pre 5 godina

Jedna zanimljovost od 115 poena koke je harden postigao u poslednje dve utakmice sta mislite koliko je bilo posle assistencije? 0!!!

hahahahahaha

pre 5 godina

@...
Alo klinac, ostatak ekipe je dao svoj doprinos, bez njega oni ne bi bili ni u zoni plej ofa. Ko
si ti da nesto bulaznis o coveku koji postigne 58 poena u utakmici? Idi sutni ti jedno 20-30
puta na kos, samo pazi srce da te ne okine.

Bobiska

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.

lignjoslav

pre 5 godina

@el
Ne sutira samo Kari sa centra, vec i Durent...još više. Tako je i nas punio na OI. To su ti vec dva vanserijska sutera u istoj ekipi. To je meni nemoguce za odbraniti, a pri tom i Klej koji ce svaku da ubode ako ostane sam, a ostace sam svaki drugi napad uz malo brzi protok lopte.
Rej Alen i Redzi Miler zaista nisu toliko dobri suteri....nije ni Stojaković koji je od ove dvojice bolji.
Meni nije normalno da igrač kad ne može da šutne sa linije za tri, ode metar ili čak dva u nazad i opet pogađa kao da je slobodno bacanje.
To se nije radilo nikad sa takvom lakoćom kao sad.
Denver iako je malo popustio, je odlična defanzivna ekipa, bili su dugo na 3. mestu. Nista im nije mogao.
Nije do sudija. GSW nije ni priblizno zasticen od sudija kao Harden sve vreme ili Westbrook prošle godine (ove ga ne štite ni blizu toliko) .
Pre neki dan je Kari postigao 46, uz samo 5 slobodnih bacanja...Ne mislim da je zatoo što je lošija odbrana. Mislim pre jer od takve igre ne postoji adekvatna odbrana. To mi izgleda kao ono iživljavanje Kobija nad Dag Kristijem....a on jedan od najboljih defanzivaca, i on mu redovno utrpa 30 poena. Jednostavno brži je, plus odličan dribling, duže ruke....u takvoj postavci napadac je uvek u prednosti. U prevodu uvek su vrhunski napadači bili u prednosti nad vrhunskim defanzivcima....takav je sport
Da je drugačije rezultat bi bio rukometaški

Pavle

pre 5 godina

VAAAU. 16/34 sut iz igre, pritom opalio 21/23 sl. bacanja. Kakvi procenti. Svaka cast pravi MVP. Ne sme niko popreko da ga pogleda, odma mu daju 2,3 bacanja da sutne, da se “iskulira”...

1Beogradjanin

pre 5 godina

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)
(warp, 17. januar 2019 08:20)

Pa nije baš da nema tranzicije. To što pišeš je preterivanje. Šta bi trebalo onda da se kaže za NBA? Tolerišu korake, nošene lopte i ne znam ti ja šta sve zarad što više datih poena! Pa šta je TO onda? Ako je Evropa parada faulova, onda je NBA cirkus! Daj onda ukini korake pa neka nose loptu kao u NFL-u! Gluposti. Ameri budu dobri u Evropi, ali tek pošto se "izdivljaju" i uštopuju ih evropski treneri. Onda kombinacija tih atletskih predispozicija , koje bez pogovora poseduju Afro amerikanci, i tehnike koju im usade treneri u Evropi , dodju do izražaja. A NBA? To je šou biznis, a ne košarka. Košarka se u NBA igrala do sredine 90-ih, dok je igrala "stara garda", u vreme pravog i jedinog Drim tima. Posle 2000. , a naročito u ovoj deceniji se toliko "razvodnjila" i dodvorila infantilnoj publici da NBA veze sa košarkom nema! To je sad nešto slično onim kečerima. Samo što ovi, ajde, igraju stvarno na neki rezultat, a oni tamo se u napred dogovore ko će da pobedi u tuči!

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Nesto razmisljam, kosarka bi ponovo mogla da postane lepa ako bi se npr ogranicio broj postignutih trojki po utakmici npr na 12. I kad postignes tih 12, mozes i dalje da sutiras ali upisuju se samo dva poena. Bilo bi ponovo zanimljivo, a ne ovaj cirkus sto gledamo trenutno. Skoro po 300 poena po utakmici. Inace ce da se desi da ce ekipe bulvalno sutirati sa centra. Vec sada u vecini klubova nema nikakvih akcija, samo run&gun.

hahahahahaha

pre 5 godina

@drsmrt
Sta mu dzaba? Ima covek 58 poena, toliko Jokic ne postigne za 3 utakmice!
Harden ce definitvno ponovo biti MVP, dominira covek, nema odbrane koja moze da ga zaustavi, prosek koseva neverovatan, tu su i skokovi i asistencije, dominira. Tu su u konkurenciji i Kari, Durant, Irving, Dzordz ali ipak nisu u toj meri dominantni.

Nikola

pre 5 godina

Onaj osecaj kad igras za sebe a ne za tim. Zlocin je sutirati ovoliki broj trojki, zato su izgubili. Nabijanje svoje statistike i nista drugo...

Šumadinac

pre 5 godina

OK Harden ne valja, hajde da vidimo kako bi Hjuston funkcionisao bez njega i gde bi bili na tabeli, to je pod jedan. Hajdemo i pod dva neka ga prodaju sledeće sezone pa neka dovedu nekog all-stara na njegovu poziciju pa da vidimo kako bi funkcionisalo i koji bi bili na tabeli. E tad bi videli da li je Harden igračina ili ne..

yytyt

pre 5 godina

ne pratim nba od 2005/06 kada su top timovi bili detroit, miami i san antonio. ne zalim. ne pada mi na pamet da gledam ovog siledziju kako sutira 20+ bacanja i 60 puta iz igre u toku utakmice. malo mi je zao sto apsolutno nisam ispratio eru lebron jamesa ili curry-ja, ali realno, i oni su siledzije, koliko god da su dobri

petarczv

pre 5 godina

Čovek da 58p uz nešto manji procenat od 50% i stručnjaci kazu da to moze svako...

Covek igra bez tri igraca iz prve petorke. Zamislite da curryju oduzmu durenta, tompsona i greena koliko bi imao pobeda gsw?

očigledno

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Ne bi sigurno, to zna svako ko je gledao NBA duze od 5 minuta, ovde ljudi komentarisu kao da je lako ubaciti 50 poena, kao da su to sve bili otvoreni sutevi. On je jedina pretnja u Roketsima i cesto ispred sebe ima dvojicu igraca, a gotovo po pravilu je jedan od njih najbolji defanzivac u ekipi. Da ne pominjem ko igra za Roketse trenutno, startovao im je na centru Geri Klark, ruki koji je u stvari krilo i u proseku je 10ak cm nizi od ostalih centara, igrao je tek oporavljeni Gordon i jos neki igraci koji inace ne bi odigrali ni 10 minuta ukupno na ovom mecu, a sada su imali u proseku 20ak...

E

pre 5 godina

 kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?
(WillyWonka, 17. januar 2019 09:21)

Ako na forsiranje mislis od strane kluba, oni moraju jer su Pol i Kapela povredjeni, a Gorden se tek vratio. Ostali ne bi usli u top 8 Evrolige.
Ako mislis da je forsiranje od strane lige, nije forsiran nista vise od drugih.
Ako mislis na forsiranje od strane sudija, ne forsirajuvga. Korake retko sviraju i rukijima, a oni faulovi koje izvlaci namerno mozda nisu sportski/dzentlmentski ali su u okviru propisanih pravila.

ivan delija

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.

antiDebil

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...
(petarczv, 17. januar 2019 11:16)

Kakvo je to stanje nba ?
Airbitch je u celoj karijeri zaradio manje od 100 miliona dolara a sada je prvi ugovor nekog drljavog Wigginsa 150 miliona ! Za sta su tacno krivi, za propadanje evropske kosarke, za rast popularnosti i kvaliteta nba ?

CroFed

pre 5 godina

@anonymous evo Steph protiv NOP šutirao nemalih 17 puta za tricu, pogodio 9, nije loše? Bolji je igrač od Hardena, ali Bradi ide MVP nagrada tako to ide...

Milan

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...
(el, 17. januar 2019 11:37)


westbrook i sada ima TD prosek

Miksi

pre 5 godina

(el, 17. januar 2019 15:06)

To sto Harden radi ce postati ilegalno cim krene da su upraznjava od strane vise igraca. Sto samo po sebi govori da uopste nije lako uraditi, nije to bas tako zabiti se samo tu promena pravca I kontrola lopte igra jako veliku ulogu. Onog momenta kada to budu eksploatisali kao tajm aut u vazduhu bice ilegalno.

Medjutim jako je velika miskoncepcija da nema grube igre. Lebron svaku utakmicu izadje kao da je bio na strit fajtu samo je on zivotinja pa to prodje na nogama. Tuku se oni na terenu i te kako samo su svi fizicki nagruvani pa deluje da to nije tako. Dragicu su covece zub pokidali pre koju sezonu bez faula.

lignjoslav

pre 5 godina

@el
To su pojedinačne odluke sudija a ne trend.
Hardenu se konstantno barem 2x poe sviraju meču nesviraju koraci. Kariju su svirali pre par mečeva za istu stvar...naravno on je to uradio nezgrapno i očitije jer nije izvežbanza to kao Harden ali i on nekad to uradi ocigledno, pa mu nikad ne sude. Durentu ipak sude aut kad nagazi, ono je bio bas previd i izuzetak

$$$

pre 5 godina

U NBA ima 30 ekipa...Ako vam se ne svidja kako Harden / Hjuston igraju, sto ih gledate?...Oni hoce da sutiraju trojke, to im je stil...Jel bi vam bilo lakse ako bi umesto trojki sutirali duge dvojke?

el

pre 5 godina

@lignjoslav

Naravno, samo Kari je najupečatljiviji, zato sam njega pomenuo. O zašrićenosti nemoj molim te. Tačno je da niko nema tretmanda kao Harden a to nije samo sankcija svakog kontakta već i oni čuveni stepbek koraci ali malopre upravo protiv Hjustona si mogao da vidiš Durenta i ono vađenje iz auta. Pačulija i Grin, pa nemoj druže da pričamo išta dalje. Ono što je uradio Lenardu bi trebalo doživotno da ga izbaci iz sveta košarke a Grin se takmiči sa njim ko će biti prljaviji, baš protiv Nagetsa je trebao biti isključen npr. Uopšte ne sporim tu trojku GSW, to je verovatno najbolja ofanzivna mašinerija koju je košarka ikad videla. Kada jedan tim postigne 51 poen za poluvreme je toliko moćno da uopšte ne možeš da primetiš da je drugi bio na "samo" -13. Kari Klej su dobri igrači i znaju da igraju za tim i bez sujete, Durant... pa recimo da mi nije omiljen, što ne umanjuje njegove igračke kvalitete kao ni Hardenove ili Vestbrukove.

hahahahahaha

pre 5 godina

@drsmrt
Sta mu dzaba? Ima covek 58 poena, toliko Jokic ne postigne za 3 utakmice!
Harden ce definitvno ponovo biti MVP, dominira covek, nema odbrane koja moze da ga zaustavi, prosek koseva neverovatan, tu su i skokovi i asistencije, dominira. Tu su u konkurenciji i Kari, Durant, Irving, Dzordz ali ipak nisu u toj meri dominantni.

MT2222

pre 5 godina

Lako je samo čitati statistiku i komentarisati bez gledanja utakmice.

Kao Harden ne da nikom loptu...Hjustonu je na poziciji centra meč počeo nedraftovani ruki kome je prirodna pozicija krilo. S klupe im je ulazio lik iz G lige koji je do juče trebao da pali da igra u Italiji. Roketsi ga potpisali na desetodnevni ugovor. U ključnim momentima Harden vuče dva igrača na sebe i asistira njemu za 3. Ako to nije pokazatelj nesebičnosti i poverenja u saigdače...a taj lik je zamena Danuel House JR-u koji je u prvoj petorci zadnjih mesec i po. Takođe lik iz G lige. Eto s kim Harden igra
Gordon odličan ali samo 21 minut igre jer se vratio nakon 7-8 propuštenih zbog povrede.

S kim da igra P&R u napadu kad nema Kapele? Džerald Grin šutnuo 14 trojki. Svako ko prati zna da je to filozofija trenera Majka Dentonija. Ne izdvaja se Harden...

Nosi ekipu. Ko je gledao utakmicu zna i da je Harden odlično igrao odbranu. I u produžetku dva napada zaustavio pri 5 ličnih...

Svaki put u toku utakmice kad bi se Netsi vratili, on bi preuzeo na sebe i postizao poene ili razigravao.

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.

hahahahahaha

pre 5 godina

@...
Alo klinac, ostatak ekipe je dao svoj doprinos, bez njega oni ne bi bili ni u zoni plej ofa. Ko
si ti da nesto bulaznis o coveku koji postigne 58 poena u utakmici? Idi sutni ti jedno 20-30
puta na kos, samo pazi srce da te ne okine.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.

MaironDrake

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Takva je taktika trenera, nije Harden kriv. Opet, pre bih gledao 70 suteva za ttri, nego hrkljus kada je na poluvremenu rezultat 31-29...U Evropi redovno.

Šumadinac

pre 5 godina

OK Harden ne valja, hajde da vidimo kako bi Hjuston funkcionisao bez njega i gde bi bili na tabeli, to je pod jedan. Hajdemo i pod dva neka ga prodaju sledeće sezone pa neka dovedu nekog all-stara na njegovu poziciju pa da vidimo kako bi funkcionisalo i koji bi bili na tabeli. E tad bi videli da li je Harden igračina ili ne..

antiDebil

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...
(petarczv, 17. januar 2019 11:16)

Kakvo je to stanje nba ?
Airbitch je u celoj karijeri zaradio manje od 100 miliona dolara a sada je prvi ugovor nekog drljavog Wigginsa 150 miliona ! Za sta su tacno krivi, za propadanje evropske kosarke, za rast popularnosti i kvaliteta nba ?

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Nesto razmisljam, kosarka bi ponovo mogla da postane lepa ako bi se npr ogranicio broj postignutih trojki po utakmici npr na 12. I kad postignes tih 12, mozes i dalje da sutiras ali upisuju se samo dva poena. Bilo bi ponovo zanimljivo, a ne ovaj cirkus sto gledamo trenutno. Skoro po 300 poena po utakmici. Inace ce da se desi da ce ekipe bulvalno sutirati sa centra. Vec sada u vecini klubova nema nikakvih akcija, samo run&gun.

ivan delija

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.

Mile

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji

yytyt

pre 5 godina

ne pratim nba od 2005/06 kada su top timovi bili detroit, miami i san antonio. ne zalim. ne pada mi na pamet da gledam ovog siledziju kako sutira 20+ bacanja i 60 puta iz igre u toku utakmice. malo mi je zao sto apsolutno nisam ispratio eru lebron jamesa ili curry-ja, ali realno, i oni su siledzije, koliko god da su dobri

Memfis

pre 5 godina

58 poena, od toga sut iz igre 16/34, 21 slobodno bacanje, sut za 3 poena 5/19...koliko covovek ima los procenat suta pa ovo je strasno..ja mislim da bi bilo koji prosecan igrac da uputi ovoliki broj suteva bio mnogo efikasniji
(Mile, 17. januar 2019 06:24)

Tako je Mile, 47 % iz igre je užas, samo kad Bogi ima 6/15 "to je odlično za jednog beka". Svaki prosečan igrač pa i Bogdan su bolji od Hardena jer je 40>47, košarka bolja u Evropi, a vi svi biste ubacivali po 100 poena iz 50 šuteva.

petarczv

pre 5 godina

Čovek da 58p uz nešto manji procenat od 50% i stručnjaci kazu da to moze svako...

Covek igra bez tri igraca iz prve petorke. Zamislite da curryju oduzmu durenta, tompsona i greena koliko bi imao pobeda gsw?

Ufo

pre 5 godina

Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!

Dragan- Borca

pre 5 godina

Normalno da ima 20 bacanja kad svaka akcija kreće od njega. I mislite li da je lako imati loptu tolko u rukama i trpeti kontakt pod košem?

Svaka čast Netsima, neverovatan preokret. Samo mi je dosta indijanaca koji komentarišu na osnovu čitanja statistike.
(MT2222, 17. januar 2019 06:56) # Link komentara..........

..................
..
.
..

Covece Harden je sramota ne samo za kosarku, vec za sport, Indijanci ste vi koji mozete takvu kosarku da podrzavate, punu manipulacija, sebicnosti, egotripova. Harden je anti-sport, los primer i za omladinu, a da ne pricam sto je pola lige pocelo masovno da glumi i flopuje na sutu za 3 gledajuci njega sta radi. Opet je imao dupli step bek, neverovatno, a ovi su jos ludji iz organizavije sto mu dopustaju to. Oticice u penziju bez iti jedne titule, toliko o tome koliko je "veliki" igrac. Sramotno je da Bruklin dobije 22 a on 23 bacanja, zasticen je ko beli medved, a on to zna i koristi manipulativno inicira kontakt unapred glumata ramenom, rukom, telom, kako god, zabacuje se i vara sudije, veliki glumac, ae bre

JPR24

pre 5 godina

Sto volim sta ga svi prozivate a ja ga igram na kladzi non stop.Nocas geanica 41 a dao 58.Jedva cekam sledeci mec da ga igram opet.
(ivan delija, 17. januar 2019 08:16)
Kad budeš imao M da odigras da će sutirati trojke od 50% i više, onda se javi...

$$$

pre 5 godina

U NBA ima 30 ekipa...Ako vam se ne svidja kako Harden / Hjuston igraju, sto ih gledate?...Oni hoce da sutiraju trojke, to im je stil...Jel bi vam bilo lakse ako bi umesto trojki sutirali duge dvojke?

znanje-imanje

pre 5 godina

"He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put."
Od 30 tapkanja lopte pre šuta uzeli bi ti je 15 puta. Još 5 pri dizanju na šut. I lupili 7 banana ako bi do šuta stigao. Dva bi promašio a treći možda dao srećom.
Od 70 puta ako bi ti nameštali blok a ti izigravao Tompsona - svejedno bi dobio većinu banana. Ili u brzini mašio ceo obruč. Ili bi te udvojili i ono što na TV deluje lako - da dodaš nazad - ne bi uspeo. Ali tako bi bio bolji izvesno; od 70 šuteva ubacio bi 5, možda 6. A za to vreme tvoj tim bi bio u minusu od 100 poena.
Ovo što radi Harden je izuzetno teško. I Harden ovo radi bez GSW igre celog tima za šutera - ni Klej ni Stef OVO ne mogu. Od kojih oni i daje ne samo više nego i boljih asistencija. Iz večeri u veče. Izvanredan je igrač, ne pričajte gluposti. Ono što je truba to je da mu tolerišu korake i daju faulove i kad nisu, uništavajući pojam sporta zarad nadmoći zabave i to kičaste. Pametni komentatori su lepo objasnili - kada se već tako igra - kada tek oni tako igraju - a kada su tek ostali bez igrača - on i nema mnogo opcija. Ne brkajte te stvari. I ne gledajte - ko vas tera?
Pored negledljivosti tu je i problem dopinga takođe težak za procenu. Ali ono "mogao bi i ja" - to "mogu" samo dunsteri tastature. Ko je bio u ozbiljnom sportu zna da uopšte nije tako.

1Beogradjanin

pre 5 godina

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)
(warp, 17. januar 2019 08:20)

Pa nije baš da nema tranzicije. To što pišeš je preterivanje. Šta bi trebalo onda da se kaže za NBA? Tolerišu korake, nošene lopte i ne znam ti ja šta sve zarad što više datih poena! Pa šta je TO onda? Ako je Evropa parada faulova, onda je NBA cirkus! Daj onda ukini korake pa neka nose loptu kao u NFL-u! Gluposti. Ameri budu dobri u Evropi, ali tek pošto se "izdivljaju" i uštopuju ih evropski treneri. Onda kombinacija tih atletskih predispozicija , koje bez pogovora poseduju Afro amerikanci, i tehnike koju im usade treneri u Evropi , dodju do izražaja. A NBA? To je šou biznis, a ne košarka. Košarka se u NBA igrala do sredine 90-ih, dok je igrala "stara garda", u vreme pravog i jedinog Drim tima. Posle 2000. , a naročito u ovoj deceniji se toliko "razvodnjila" i dodvorila infantilnoj publici da NBA veze sa košarkom nema! To je sad nešto slično onim kečerima. Samo što ovi, ajde, igraju stvarno na neki rezultat, a oni tamo se u napred dogovore ko će da pobedi u tuči!

E

pre 5 godina

 kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?
(WillyWonka, 17. januar 2019 09:21)

Ako na forsiranje mislis od strane kluba, oni moraju jer su Pol i Kapela povredjeni, a Gorden se tek vratio. Ostali ne bi usli u top 8 Evrolige.
Ako mislis da je forsiranje od strane lige, nije forsiran nista vise od drugih.
Ako mislis na forsiranje od strane sudija, ne forsirajuvga. Korake retko sviraju i rukijima, a oni faulovi koje izvlaci namerno mozda nisu sportski/dzentlmentski ali su u okviru propisanih pravila.

drsmrt

pre 5 godina

hardenu uzalud 23 bacanja ... strasno sta se radi... plus NBA na Instagram stranici BEZ SRAMA kači video 50ovog hardenovog poena u kom on pravi 6 KORAKA unazad pre šuta za tri

,

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.

petarczv

pre 5 godina

Nba je sam kriv za ovakvo stanje, 80tih i 90tih je bilo zlatno doba kosarke igrala se mnogo cvrsca odbrana postojao je handcheck,dozvoljeno je bilo vise kontakta. Sad su napadaci kao beli medvedi ne mozes da ih pipnes, odigras malo jaču čistu odbranu faul je obavezan.
Harden samo maksimalno koristi takve uslove za igru i to radi najbolje u ligi. Meni se to ne svidja ali tako je kako je. Zato mnogi stariji igrači govore da bi bez problema danas svaku utakmicu davali po 30+p mccrady,sekil,redzi miler, alen a svi oni su rekli da bi jordan bez problema davao 40+ svako veče sa ovakvom odbranom...

warp

pre 5 godina

Utakmica je trajala 53 minuta aktivne igre, računajući produžetak, a oni su šutnuli 70 puta za tri poena. Statistički, svaki minut na utakmici su šutnuli makar jednom za tri! Koja sprdnja od košarke! I posle se ovde ljudi prže nešto! Možda dva tima u NBA igraju košarku, ako i toliko, ostalo je sve ovakva zezancija. Gomila nagruvanih likova na steroidima i daj im loptu da siluju šut do iznemoglosti. Eventualno da skaču kao na oprugama i da "kucaju" sa 5 m! Užas! Evropa je "mama"! A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

pa u evropi ti je svaki kontakt faul, u svakom napadu po 3 faula, tranzicija ne postoji jer se odmah sece faulom, izlazenje iz bonusa vec u drugom minutu, evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja a to koliko su dobri igraci u evropi govori da su uglavnom najbolji igraci u njihovim timovima uglavnom amerikanci, da se i oni ne dopinguju mozda? ;)

$$$

pre 5 godina

A "baci" bilo koji Evroligaški tim na "tretman" kakav imaju NBA igrači i najavljuj im doping kontrolu par nedelja u napred jednom godišnje i dobili bi 12 "zveri" koje niko ne bi mogao da zaustavi! Pa ni taj "magični" Golden Stejt.
(1Beogradjanin, 17. januar 2019 07:25)

Šta reći?!

AcA

pre 5 godina

Od 105 suteva iz igre cak 70 je bilo za tri poena..tj dve trecine.
Neki ce reci da se isplati ali to je samo ako imas sutere kao Golden State.
Houston je dao 23 trojke tj 69 poena iz 70 suteva.
Na ovoliki broj pokusaja iz igre vidjeno je samo 18 asistencija tj svaki sesti sut. I kako neko moze da navija ili bodri takvu ekipu.
Igraci poput Hardena ili Westbrooka igraju samo zarad svoje statistike i promocije da su superstarovi..oni prsten videti nece.
Zamislite da S.Curry pokusava toliko da sutira, pa davao bi u proseku 40 poena po mecu..Ili Lebron da igra u play off modu. Ali njima nije to cilj i zato i imaju titule iza sebe...

dzoni

pre 5 godina

Kad može Dončić u prvoj sezoni, što ne bi i Harden.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (,, 17. januar 2019 07:10)
DONCIC sutira u proseku 15.2 puta sto je mnogo manje od 30-40.

max

pre 5 godina

Trenutno je u NBA najbolje biti Hardenov saigrač,malo igraš odbranu,u napadu odeš u ćošak,odmaras,navijas za brata...Inače,ovaj Hardenov "Step back" je fenomen lige,tri,četiri,pet koraka...Dokle???

ATG

pre 5 godina

Kakvi su to rezultati 145:142, pa onda 150:125. Znaci ne znam, meni se to uopsre ne svidja, ali ima tu mnogo ljudi kojima se to svidja. Mada realno cela NBA je jedan spektakl, rezultat toliko nije ni bitan, tako da... Pravi sport mozda postoji jos medju petlicima, u nekim visim kategorijama to polako gubi smisao.

WillyWonka

pre 5 godina

"Ljudi, Hjuston je sutnuo 70 trojki. Mislim, evo reci cu, NBA ode dodjavola. Ovo buukvalno nema ama nikakvoga smisla. Ne znam. Ne mogu vise ovo da gledam. 70 SUTNUTIH TROJKI!!!!?!?!?!?!?!?!
(Ufo, 17. januar 2019 05:42)"

Košarka se mijenja i možda se nekome sviđa da gleda takmičenje u tricama. Meni se ne sviđa. Trica je precijenjena, a ako se ovako nastavi, nećemo više ni imati košarku. Matematika je jasna, imati 40 % u šutu za tri donosi isto poena kao 60 % u šutu za dva. I tu je sva mudrost današnje taktike. Ali ipak, uputiti 70 šuteva za tri, a 35 za dva u jednoj utakmici, prevršilo je mjeru.
isto kao što je prevršilo mjeru forsiranje Hardena, u svakom smislu. A kad dođe Play Off, nestane sa scene. Ovih 58 poena je, kao statistički podatak, za svaki respekt. Ali da li je potrebno baš toliko forsirati jednog igrača?

...

pre 5 godina

Dobar ovaj Harden. Malo ga j...e sut, ali nema veze k’o da je bitno. Ostatak ekipe je tu da trckara okolo, cisto da ih ima petorica u igri.

Arthammer

pre 5 godina

Šut iz igre 16-34 i 5 trojki iz 19 pokušaja?! Čovek na utakmici šutirao preko 100 puta računajući i slobodnjake, a imao 6 asistencija... Tek kada se pogleda statistika vidi se koliko je Jokić zapravo veliki igrač u poređenju sa ovom egocentričnom "veličinom" kojoj je važnija lična afirmacija od pobede ekipe za koju igra. Zato će i završiti karijeru bez i jedne osvojene titule.

Goran

pre 5 godina

Kada je Svetislav Pesic a prije njega I Greg Popovic izjavio da danasnja kosarka u NBA nije ni lijepa ni takticki zahtjevna blio je mnogo kritika na njegov racun. Sta se desava sada. hjuston uzme 70!!!!! suteva za 3 poena, GSWuzmu 50 suteva a sve ostale ekipe preko 30 suteva. Pa to nije kosarka. To je takmicenje u sutanju trojki. Ovo ce upropastiti kosarku ako se nesto u pravilima ne promijeni.

očigledno

pre 5 godina

Realno bi svaki igrač u NBA imao takve brojke da mu trener dopusti da šutira više od 30-40 puta po utakmici.
(Nikola, 17. januar 2019 05:20)

Ne bi sigurno, to zna svako ko je gledao NBA duze od 5 minuta, ovde ljudi komentarisu kao da je lako ubaciti 50 poena, kao da su to sve bili otvoreni sutevi. On je jedina pretnja u Roketsima i cesto ispred sebe ima dvojicu igraca, a gotovo po pravilu je jedan od njih najbolji defanzivac u ekipi. Da ne pominjem ko igra za Roketse trenutno, startovao im je na centru Geri Klark, ruki koji je u stvari krilo i u proseku je 10ak cm nizi od ostalih centara, igrao je tek oporavljeni Gordon i jos neki igraci koji inace ne bi odigrali ni 10 minuta ukupno na ovom mecu, a sada su imali u proseku 20ak...

anonymous

pre 5 godina

Ovo je smesno i namerno silovanje i forsiranje statistike i nekih rekorda. Pa zamislite kad bi Curry svaku utakmicu sutnuo 19 puta za 3 poena...

CroFed

pre 5 godina

@anonymous evo Steph protiv NOP šutirao nemalih 17 puta za tricu, pogodio 9, nije loše? Bolji je igrač od Hardena, ali Bradi ide MVP nagrada tako to ide...

Bangalades

pre 5 godina

Zasluženo izgubili zbog snoba FG 16/34, 3pts 5/19. Da je rasporedio šuteve drugim igračima dobili bi u leru utakmicu, ovako je neko prepotentno dokazivanje uz stalne korake unazad koje aminuju sudije. Prevara ko i većina ''zvezda''.

Pseudoharms

pre 5 godina

Sutnuli 70 trojki i izgubili. Harden u zadnjih 10 utakmica ima prosek od 41 poen i 9 asistencija, te 8 pobeda. Ja ne vidim niceg loseg u tome, taktika im, ocigledno uspeva. S druge strane Netsi jako dobri, Dinwiddie sjajan igrac, izgleda da cemo ih gledati u PO. Kyrie imao 18 asistencija. Nesto sve imam utisak, da ce tek u PO Boston igrati na svom nivou.

el

pre 5 godina

@lignjoslav

Naravno, samo Kari je najupečatljiviji, zato sam njega pomenuo. O zašrićenosti nemoj molim te. Tačno je da niko nema tretmanda kao Harden a to nije samo sankcija svakog kontakta već i oni čuveni stepbek koraci ali malopre upravo protiv Hjustona si mogao da vidiš Durenta i ono vađenje iz auta. Pačulija i Grin, pa nemoj druže da pričamo išta dalje. Ono što je uradio Lenardu bi trebalo doživotno da ga izbaci iz sveta košarke a Grin se takmiči sa njim ko će biti prljaviji, baš protiv Nagetsa je trebao biti isključen npr. Uopšte ne sporim tu trojku GSW, to je verovatno najbolja ofanzivna mašinerija koju je košarka ikad videla. Kada jedan tim postigne 51 poen za poluvreme je toliko moćno da uopšte ne možeš da primetiš da je drugi bio na "samo" -13. Kari Klej su dobri igrači i znaju da igraju za tim i bez sujete, Durant... pa recimo da mi nije omiljen, što ne umanjuje njegove igračke kvalitete kao ni Hardenove ili Vestbrukove.

pn

pre 5 godina

23 bacanja, 20 trojki i onaj stepbek od dva, tri, neretko i četri koraka.... Svaka čast čoveku, aktuelni MVP, mašina je, ali ja stvarno to ne mogu da gledam, to mi je ogavna košarka. Ne znam kako njegovi saigrači funkcionišu sa njim uopšte, meni i na basketu nervi zaigraju kad se neko iživljava tako. Ali opet čovek je MVP a ja košarkaš u pokušaju koji pika basket leti, šta ja znam.

Pavle

pre 5 godina

VAAAU. 16/34 sut iz igre, pritom opalio 21/23 sl. bacanja. Kakvi procenti. Svaka cast pravi MVP. Ne sme niko popreko da ga pogleda, odma mu daju 2,3 bacanja da sutne, da se “iskulira”...

Bobiska

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.

Sima

pre 5 godina

He he kamioni milioni. Circo medrano. Daj meni da sutnem 100 puta i dacu 50 koseva svaki put.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Otrov, 17. januar 2019 09:30)

Pola komentatora to ovde piše,a većina bi pre dobila bruh od 100 šuteva nego 50 poena.

nn

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da niko ne komentarise utakmicu Boston-Toronto. Ocigledno niko nije gledao. Kakva utakmica i nestvarna zavrsnica dve najbolje ekipe na istoku. Ne pamtim da sam se toliko puta uhvatio za glavu u zavrsnici sta su sve pogadjali Irving i Lenard. Nesto razmisljam dok gledam Irvinga, kad bi mi zivot zavisio od necijeg suta, ne bi nikom drugom dao da sutira osim njemu. Kakav clutch majstor. Isto je radio i u Kavalirsima(posebno G7protiv Voriorsa u finalu)
Ne bi me iznenadio Boston da osvoji ove godine jer su I prosle dogurali do finala osakaceni povredama Hejvord, Irving a zdravi su po meni najtezi protivnik Golden Stejtu jer igraju Kosarku sa skolovanim igracima bez klovnova i silovatelja. Milina za gledanje

dz

pre 5 godina

Ma MVP ..25% šut za tri ...čim ga pogledaš odmah faul..kad krene na ulaz svi se sklanjaju jer jedino tako nije faul .
70 suteva za tri..ludilo totalno ..

petarczv

pre 5 godina

Ali sto svi smaraju kao izgubili su od bruklina. Pa bruklin igra odlicno ove sezone i dobio je mnogo na papiru boljih rivala a da ne pricamo sto je huston osakacen povredama... Nevezano za odvratnu kosarku koju igraju

lignjoslav

pre 5 godina

@el
Ne sutira samo Kari sa centra, vec i Durent...još više. Tako je i nas punio na OI. To su ti vec dva vanserijska sutera u istoj ekipi. To je meni nemoguce za odbraniti, a pri tom i Klej koji ce svaku da ubode ako ostane sam, a ostace sam svaki drugi napad uz malo brzi protok lopte.
Rej Alen i Redzi Miler zaista nisu toliko dobri suteri....nije ni Stojaković koji je od ove dvojice bolji.
Meni nije normalno da igrač kad ne može da šutne sa linije za tri, ode metar ili čak dva u nazad i opet pogađa kao da je slobodno bacanje.
To se nije radilo nikad sa takvom lakoćom kao sad.
Denver iako je malo popustio, je odlična defanzivna ekipa, bili su dugo na 3. mestu. Nista im nije mogao.
Nije do sudija. GSW nije ni priblizno zasticen od sudija kao Harden sve vreme ili Westbrook prošle godine (ove ga ne štite ni blizu toliko) .
Pre neki dan je Kari postigao 46, uz samo 5 slobodnih bacanja...Ne mislim da je zatoo što je lošija odbrana. Mislim pre jer od takve igre ne postoji adekvatna odbrana. To mi izgleda kao ono iživljavanje Kobija nad Dag Kristijem....a on jedan od najboljih defanzivaca, i on mu redovno utrpa 30 poena. Jednostavno brži je, plus odličan dribling, duže ruke....u takvoj postavci napadac je uvek u prednosti. U prevodu uvek su vrhunski napadači bili u prednosti nad vrhunskim defanzivcima....takav je sport
Da je drugačije rezultat bi bio rukometaški

el

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...

Stefan

pre 5 godina

Haha kakva glupost od kosarke, mislim da bi trebalo uvesti da svaka ekipa mora minimum sutnuti 100x za tri poena kako bi se davalo preko 200 poena

serlok

pre 5 godina

Slazem se da je ovo antikosarka. Ali setite se tamo 2005-6-7 Kobi je ovo isto radio.
Nema ko da mu igra, igra sam.
Nema puno razlike, samo sto je to Kobi a ovo bradati cirkuzant pa ostavlja nekako drugaciji utisak.
Ali statisticki gledano rade istu stvar.

Valkarin

pre 5 godina

(1Beogradjanin, 17. januar 2019 09:56)

Žao mi je alivti nisi gledao NBA uopšte. Pa baš posle 2000te NBA postaje pre svega defanzivna kosarka gde se toleriše fizički kontakt i zonska odbrana postaje legalna. Zbog toga prosek po poena oo utakmici postaje najniži u ligi još od 70ih godina. Nakon skoro deset godina to se menja i pušta se ofanzovnija igra a la kasne 80te i rane 90te. Tako da današnja igra je ista ona igra kao od pre 30 godina samo na mnogo većem nivou.
(Bobiska, 17. januar 2019 12:12)

Slusajte, decurlijo, sta Bobi kaze. Pa, Celticsi i Lakersi su trpali preko 250 poena zbirno tokom osamdesetih. I to u finalima u kojim je svaki faul bio takav da bi danas sledila suspenzija, a ne tehnicka.

el

pre 5 godina

@lignjoslav
Braniti se tako što se dozvoli j....a odbrana a ne da bekove ne smeš da pipneš dok centre šopaju, grebu i štipaju. Onda tako što namerno zavlačenje igraču koji brani ispod pazuha nije faul i 3 slobodna... Pa nije ovde niko izmislio toplu vodu, šut za 3 postoji godinama a ne može niko da kaže da jedan Rej Alen ili Miler nisu na šuterskom nivou kao današnji NBA bekovi. Razlika je u pravilima i suđenju koje ne dozvoljava pravi defanzivni odgovor a sve u korist "napucane" statistike i šou programa. Inače, Kari je zaista priča za sebe. Njega je nemoguće braniti kada ima veče ali to je jedan igrač i jedan vanserijski talenat, drugima je samo pušteno da to budu.

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Hjuston je jedini divljackiji tim od Golden State-a, ovo je prosto silovanje kosarkaske igre. Bljak.
(Sabre, 17. januar 2019

GSW divljački tim? A odvojili 3 prstena u poslednjih 4 sezona... Zanimljivo

Milan

pre 5 godina

23 slobodnjaka, pa dajte... Ovo već postaje apsurd kao ona sezona kada je Vestbruk vijao td prosek. Jel sad treba neko da mu kaže bravo majsore?! Izgubili od Bruklina...
(el, 17. januar 2019 11:37)


westbrook i sada ima TD prosek

Miksi

pre 5 godina

(el, 17. januar 2019 15:06)

To sto Harden radi ce postati ilegalno cim krene da su upraznjava od strane vise igraca. Sto samo po sebi govori da uopste nije lako uraditi, nije to bas tako zabiti se samo tu promena pravca I kontrola lopte igra jako veliku ulogu. Onog momenta kada to budu eksploatisali kao tajm aut u vazduhu bice ilegalno.

Medjutim jako je velika miskoncepcija da nema grube igre. Lebron svaku utakmicu izadje kao da je bio na strit fajtu samo je on zivotinja pa to prodje na nogama. Tuku se oni na terenu i te kako samo su svi fizicki nagruvani pa deluje da to nije tako. Dragicu su covece zub pokidali pre koju sezonu bez faula.

Nikola

pre 5 godina

Onaj osecaj kad igras za sebe a ne za tim. Zlocin je sutirati ovoliki broj trojki, zato su izgubili. Nabijanje svoje statistike i nista drugo...

Milojko

pre 5 godina

Retko antipatičan lik, cela ekipa igra da bi on davao koševe, a pritom je imao 5/19 za 3 poena, plus izveo je 23 slobodna bacanja, sudije ga štite, njemu ne sviraju nijedan faul u napadu i korake, a za svaki kontakt nad njim sledi faul i slobodna bacanja. Zato niko ne priča o njemu kao o MVP-u, jer on ne igra za ekipu, već ekipa igra za njega.

Boston24

pre 5 godina

Nijedan komentar o derbiju Istoka.
Kajri je bio neverovatan, Hejvord na visokom nivou... generalno Boston sa nešto boljom igrom u odnosu na prethodne mečeve, ALI i dalje su nekonstantni tokom utakmice. Imaju serije u ofanzivi i defanzivi i uglavnom se ove serije poklapaju. Utoliko, u stanju su da gube velike prednosti i da ih dostižu kad im se upali lampica, ali to nije način da se igra PO. Nemaju još jasnu podelu uloga i bojim se da će biti problema ako se ne doteraju.

Ljudi, Irving je među najboljim igračima lige. Onakva igra u završnici, pa to je neverovatno. Kao nešto niži Kobe. Bukvalno je nadigrao Kavaja, a Lenard u završnici je opasna zverka.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

А да га одиграм наредну утакмицу мање поена, он има да баш тад подбаци...😕

Statuskan

pre 5 godina

Jugoslovenska škola košarke je bila zasnovana na šutu i igri 1 na 1.Bili smo najbolji u tome ali smo bili daleko od amera što se tiče fizikalija,snage i igre u odbrani.Onda kreće teretana,naši igrači se gruvaju,uče da igraju odbranu,zapostavljaju šut pa bekovi šutiraju slobodna bacanja 10/6 što je nekad bilo nemoguće.Zapostavlja se i igra 1 na 1,pa više nemamo kreativaca.Sa druge strane bare oni kao da preuzimaju jugoslovensku školu košarke pa se igra zasniva na šutu,brzoj tranziciji i igri 1 na 1.Da podsetim na olimpijskim igrama su nas odvalili sa 40 razlike sa takvom igrom.Pa vi procenite koji način igre je bolji.

realno

pre 5 godina

Zbog ovog Hardena, muka mi je da gledam Hjuston... Zbog njega treba da uvedu obavezno i stavku u statistici koju nabrajaju ovde sloboda bacanja, zato sto 50% poena je upravo na slobodna bacanja. Ne sporim da je vanserijski igrac ali ona bacanja smaraju i njegovu majku ja mislim...

lignjoslav

pre 5 godina

Ne znam šta je rešenje....nema veze ovo sa odbranama. Očigledno je ovo najdelotvornije jer je najteže čuvati šut za 3.
Kakve možeš da imaš bodiček na beku kada je čovek mnogo brz (Harden) i ima brz izbačaj, a svaka ulazi (Kari). Ne možes da stigneš da podigneš ruku kod šuta, a bas ćeš stići da ga telom oduvaš. Koju odbranu mozes da postaviš na ovo. Denver ga je pokusao udvajati, pa im je Kapela utrpao 30 poena.. Ja zaista ne vidim kako ovo moze da se brani. Jedino što neko reče da ga opališ po ruci par puta, pa da vidiš kako šutira kad ruke bride. A to je vec do dogovora trenera i igrača odbrane.
Mislim a je ovo trend koji ce se povecavati, jer šuteri su sve bolji i bolji. Ono podizanje Durenta gotovo sa centra i rokanje 3ojki govori koliko čovek vežba šut sa te distance.
Normalni kosarkaši šutiraju "iz gaća" sa ove daljine, a on iznad glave kao da šutira slobodno bacanje

petarczv

pre 5 godina

Jedna zanimljovost od 115 poena koke je harden postigao u poslednje dve utakmice sta mislite koliko je bilo posle assistencije? 0!!!

Smeh

pre 5 godina

Neverovatno koliko je zaštićen Harden kod sudija. Jeste igrač ekstra klase ali toliko bacanja dobiti. Plus šutirao trojke kao na treningu. Lepo je neko rekao da igrači poput Hardena, Vestbruka nikada neće uzeti prsten. Sami sebi su najveći protivnici.

lignjoslav

pre 5 godina

@el
To su pojedinačne odluke sudija a ne trend.
Hardenu se konstantno barem 2x poe sviraju meču nesviraju koraci. Kariju su svirali pre par mečeva za istu stvar...naravno on je to uradio nezgrapno i očitije jer nije izvežbanza to kao Harden ali i on nekad to uradi ocigledno, pa mu nikad ne sude. Durentu ipak sude aut kad nagazi, ono je bio bas previd i izuzetak