Utorak, 15.01.2019.

05:06

Harden sa 57 poena zapušio usta kritičarima!

Džejms Harden je odigrao još jednu neverovatnu utakmicu i zapušio usta kritičarima koji su po njemu osuli paljbu posle očajnog šuta za tri prethodne noći.

Izvor: B92

Harden sa 57 poena zapušio usta kritièarima! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 5 godina

Može da postigne i 100 poena sa 100% šuta, mene Harden jednostavno ne impresionira kao igrač niti će ikad impresionirati. Baš naprotiv.

Svaka čast, odličan napadač, i jasno je da sada kada Hjuston nema tri startera on mora da potegne koliko god može (zbog čega će verovatno i biti umoran u plejofu), ali njegovi koraci, "faulovi" i ostale stvari prosto ogade utakmicu, ubiju želju za životom.
I beskorisne su mu sve te brojke u regularnom delu kad se uvek pogubi u plej-ofu zato što više ne dobija 28 slobodnih bacanja po utakmici nego možda ni 8, a i na korake se više obraća pažnja. E onda se dogodi da Hjuston kao ekipa promaši 27 trojki u nizu. Njega ne krene ili mora mnogo više da se troši za koševe, a ostatak ekipe "hladan" jer nije ni stigao da uhvati neki ritam kad vidi loptu u svakoj sedmoj akciji.

Jednostavno

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Sta rade? Pa prave njemu prostora da izgradi poziciju za sut. Znaci timska igra. Sve ono sto Pesic zagovara.

1905

pre 5 godina

Kakav penal majstor 17/18. :D I ne samo to, opet 15 suteva za tri i nekim cudom pogodjenih 6. Prethodni mec 1/17. Koga on zavaravca. Sutirao je kao nenormalan i jedva sakupio dve asistencije. Bruka od kosarkasa. Kod njih nema tima radi njega.

ThePain

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.
(MT2222, 15. januar 2019 08:16)



-------------------------------------------

Nisam Hardenov navijac, ali ovaj post ubija njegove mrzitelje. Bravo!

jsx

pre 5 godina

vince
Slazem se da ce dobro upakovan tim da bude bolji od lose upakovanog tima makar i sa boljim igracima. Medjutim, ako bi imao na raspolaganju sve NBA igrace i sve igrace iz Evrolige, i od oba npravio tim koji najbolje funkcionise zajedno, NBA tim bi gotovo uvek ako ne i uvek bio bolji i to ne vidim kako nije pokazatelj da je kosarka u NBA bolja nego u Evropi.

kejt winslet

pre 5 godina

@petarczv
Pa kako nije lose ako on sutira vise od celog ostatka prve petorke zajedno??? Zar nije prosle tri sezone isto ovako dominirao u regularnom delu, solo akt Dzejmsa Hardena, onda dodje plejoff, on bez snage ostao a sudije mu vise ne sviraju faul na svakom ulazu? Covek igra isto kako je igrao poslednjih nekoliko sezona, a to ni jednom do sada nije dalo zeljeni rezultat...
Jbg ne znam koliko pratis nba, ali ovo je opste poznata cinjenica, ne bih trebao ovo da ti objasnjavam....

MPP

pre 5 godina

To što se mnogima " ne svidja " ne mora da znači da nije izuzetan igrač ! Harden je godinama medju 3- 4 najbolja NBA igrača . Gradjen ko dvokrilni orman , ne zaostaje mnogo po fizikalijama od Lebrona , strašno brz i oktetan . Tehnika mu je sjajna , jedini problem što nije "kicoš" ko napr Kari( nećete videti osmeh na njegovom licu .) , nema eleganciju , ali teško je čuvati tako spretnog , snažnog i " namazanog" igrača . Inače procenat šuta nije najbitnija stvar samo u jednom slučaju - KAD POBEDJUJETE !

RobertoBaggio

pre 5 godina

O s a m n a e s t...... S l o b o d n i h b a c a nj a... Kakva je to ekipa, kad im se napad svede: daj njemu loptu, gde god ti se našao.. Reketu, otvoren šut, ma jok, bolje da mu dodam....

vince carter

pre 5 godina

Pa uopste ne mora da uzima iz Nba posto se tvoj odgovor meni odnosi na to. Bitno je da svih 12 igraca bude podjednako koristno i da klupa bude priblizno jaka kao prva petorka. To se zove TIM!! Uopste nisu bitna imena igraca. Na primer Ameri mnogo bolje funkcionisu ovako kad povedu samo sutere nego da ekipu cine na primer Lebron,westbruk,kobi,wejd...takva ekipa uopste nije kompatibilna i lakse ce svakog dobiti Durant,kari,kley,irving i tako ti igraci.

Big Ron

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

E moj Karadjordje.. Federer najomiljeniji teniser u istoriji. Ali ne volis ga zbog Nola.

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Svi zaboravljate da čovek sam vuče tim, tri igrača petorke su ozleđena, Pol, Kapela i Gordon, da nema Hardena Hjuston bi izgledao kao Lejkersi sada.... brada ima moje poštovanje, neverovatan igrač.

boske

pre 5 godina

covjek je zadnjih deset utakmica sutirao 16 trojki po utakmici, ukupno nekih 30 suteva, i oko 19 slobodnih bacanja. I naravno, bas kad ja odigram na houston, on ubaci samo jednu od 17 trojki. Trebao bi vise da igram na njih, da ih jinxam.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako das 30 od 100 ne iz igre gde te cuva jedan a nekad i dva nba igraca nego sa slobodnih bacanja ja ti prepisujem svoju kucu.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Pero,ajde molim te odluci se,ko je MVP? Jedan dan pises Brada MVP,pa Curry,pa Durant,pa Giannis...Ni sam vise ne znas...
(Lex, 15. januar 2019 11:27)

Aj ti napiso gde sam ja napisao da je durent ili janis mvp molim te...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Harden opet ima vise suteva na kos od ostatka cele prve petorke zajedno
(kejt winslet, 15. januar 2019 12:02)

A sta je tu lose ako pobedjuju? I jesi mu video "prvu petorku"

Ivan kraljevo

pre 5 godina

Reci da nije sjajan igrac nije korektno... E sada bodu procenti i broj pokusaja... Ali to je neka druga prica...
Ono sto zelim reci je sledece... Citam naguzice nas sa 50 razlike, zemlju od 7 miliona...
A ajde da ovako postavimo stvari... Evropa protiv USA.. jer to bi bilo jedino ispravno... Amerika u svojim ekipama je imala i Nigerijce, Dominikane, itd... Znaci zemlja svih naroda i narodnosti. Tj kontinent... Pa hajde da bude Severna Amerika protiv Evrope... To je jedino ispravno... pozz

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Možemo mi da tražimo felere u igri brade ali da je neverovatan igrač jeste, čovek piše istoriju i tim mu pobeđuje, po meni apsolutno MVP.

Jaran

pre 5 godina

Au, koliko strucnjaka. Kapiram prozivanje kada lose sutira (i ja ga prozivam), ali lik ubaci 57 poena uz 52% iz igre i vama to smeta. Jel vi ocekujete da pogodi 90% suteva?????

Mnogo se vi lozite na €L-timsku kosarku, PA KO CE DATI OSTALE POENE AKO NECE HARDEN? DA NECE MOZDA DZERALD GRIN???

Jos gore je sto ni ne gledate uopste pa nemate pojma da igra bez Pola, Gordona i Kapele.....

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako mozes da trčis dobro je

jsx

pre 5 godina

Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi.
vince
A kad bi uzeli tih 12 igraca, iz koje bi ih lige uzimali?

Koki

pre 5 godina

Citat: "Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima"

Botovi ne možete da promenite realnost samo zato što je napišete u komentaru. Pogledaj koliko je ubacivao za reprezentaciju kad je igrao, u utakmici koja traje kraće i na manjem terenu. Pa onda pogledaj koliko je nama ubacio u finalu...

Lebro Djejms iz Bosne

pre 5 godina

harden je mnogo bolji napadac od Jordan-a tog prodavca patika, uzivaoca duvana i alkohola.

Ide sad Harden ka najboljem skorerskom proseku u posljednjih dvacet godna!

Pseudoharms

pre 5 godina

Citajuci komentare, ja se cesto pitam, da li su Hardenovi hejteri ikada gledali ovog coveka kako igra? Ofanzivno najpotentniji igrac u celoj ligi, uz onog marsovca iz GSW. Pobeda, bez Capele, Gordona i CP3.

Three dots

pre 5 godina

Meni je najjace da je on izveo 18 slobodnih a ostatak tima 4! Gde je logika?
(Tazo, 15. januar 2019 09:40)

Класична судијска протекција!

Dragan- Borca

pre 5 godina

Harden je anti- sport, sve suprotno sto sport predstavlja. Glumac, egomanijak, sebican...nesto ne volim ni druge trenutne superstarove, ali Harden je sramota za sport i uopste je sramota da on bude uzor mladima...pogledajte samo koliko su i svi drugi poceli da glume faulove, los uticaj ima na ligu, nema utakmice koju gledam da neko ne glumi faulove, Harden je zlo za sport i fer igru.

vince carter

pre 5 godina

Koliko moras da budes glup da uporedjujes nba i evroligu gde mec traje skoro cetvrtinu krace. Doncic daje mnogo vise poena u Nba sto je i normalno! Ja sam oduvek voleo da gledam kosarku,ali danasnje Nba meceve jednostavno nema sanse da odgledam i zbog toga me nervira danasnji Nba. Zato sto volim Nba a ne mogu da ga gledam zbog odvratne kosarke,monotone atmosfere na tribinama i ogromnog slobodnog prostora koji imaju igraci u regularnoj sezoni,tacnije daju se koseve sa pola snage kao u skolskom dvoristu. Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi. A i Ameri imaju jednostavnu taktiku,svi sutiraju u prvih 5 sekundi napada a imaju veliku prednost u skoku pa jos kad ih krene sut. Zato poslednjih godina sastavljaju timove uglavnom od sutera i povedu skakace tipa Deandre Jordan itd.

rrrrr

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz

cvele

pre 5 godina

statistika govori da na svakom mecu ima preko 15 i vise slobodnih bacanja, a ti faulovi koji su nad njime napravljeni su skoro 90% smejurija za NBA sudjenje

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Zamislite situaciju povredjen rondo, kuzma, mcgee,ball i ingram i lebron igra sa wagnerom,zubcem, mihalcukom i da 57p i pobedi... To me mogu ni da zamislim...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Šutirao 51 put, od ukupno 106 cele ekipe. 
Za 34 minuta.
(AR, 15. januar 2019 07:25)

Aj sto je tuzno sto ti sabiras ukupan broj suteva sa sutevima za 3p ili sta vec, nego je tuzno sto si dobio pluseve za to....covek je imao 33 suteva!!!!! To je 18 manje nego sto si napisao. Aj sto imamo nepismene ljude i botove na politickim vestima nego su duboko zagrizli i na sport...

MT2222

pre 5 godina

@Alex

A evo vidim, tebra. Lakše je kao papagaj ponavljati "Harden pravi korake, ne igra odbranu i vade ga sudije" nego sesti i pogledati koju utakmicu.

Boston

pre 5 godina

Nema vise smisla citati komentare. Jednostavno ljudi su zavidni, zli prate NBA od pre 2god i misle da sve znaju. Ii jedva cekam da nas Amerika opet deklasira samo se nadam da nece da popuste na +50 nego da grizu do kraja.

jsx

pre 5 godina

57 poena sa sutem preko 50% je opet lose. Pa ja stvarno odustajem od ovog portala. Jos neko rece da nije blizu Lebrona, Karija, Durenta, Lenarda, ali i Dejvisa. Dejvisa, coveka koji ima jednu dobijenu seriju u plej-ofu ...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

sa 6/15 zapusio usta kriticarima? hhhahahahahahahahahahahha
(nista o nicemu, 15. januar 2019 08:16)

Sa 57 poena i 14 pobeda iz poslednjih 18 utakmica bez cele prve petorke... Jedino je smesan tvoj komentar..

Tzar bomba

pre 5 godina

Ne svidja mi se kako Brada igra makar svaku dao 50+. Stil mu je iritantan, delimicno zato stalno neke kontraverze oko njega, osim stila iritira i sto zloupotrebljava sistem kako god moze. Prvi klip iz clanka - jel dozvoljeno da tako laktom odgurne igraca? Slabo pratim i sa pravilima nisam 100%, al i da jeste dozvoljeno finta je mesarska.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Tebi izgleda uciteljica nije objasnila citanje i sabiranje. Ne znas ni da citas statistiku a naso si ovde da pametujes.. 51 sut hahahahahahahahaa

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Botovi botovi botovi clanovi sns komentarisu igru hardena i nba dokle smo dogurali... A kao takvi ne znaju da procitaju ni statistiku...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Ja kapiram da covek gubi utakmice ali da sa ekipom u kojoj je tatin sin rivers najpoznatiji igrac covek pobedjuje u seriji i to na zapadu svoj tim bukvalno sam uveo u play off i to ne samo uveo vec ga doveo u top4 ljudi nalaze za shodno da pljuju... Samo napred brado lebrotovi mogu da ti pljunu pod prozor vladajuci si mvp i verovatno ces biti mvp i ove godine a psi ce i dalje da laju...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Kad curry, tompson, harden, durent, doncic daju brdo poena onda je nba cirkus a kad kraljica da 30+ onda je goat, kralj itd... Lebronovi fanovi su najgori u istoriji sporta i ne mrze lebrona toliko zbog njega samog već zbog njegovih fanova... A sa jednom stvari se slazem nba nikad nije bio gori. Znate kad bi harden 80-90ih mogao ovako da daje poene lagano neko iz protivnicke ekipe bi batalio napad i rekao e sad cu da igram samo odbranu na najboljem igracu, pa bi dobio dva tri zestoka faula i malo bi se ohladio. Nema vise rivalstava duela, odbrane, u danasnjem nba igraci iz protivnickih ekipa zajedno treniraju, podrzavaju se, to je devedesetih bilo nemislivo... Ali sta vredi objasnjavati deci...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Jeste u pravu si sve fora je samo da sto sutiras na kos ovih ostalih 384 igraca to ne zna dobro je sa si im otvorio oci... Ko sve ovde komentarise...

antiDebil

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama
(nebaCar, 15. januar 2019 08:14)

Sinoc je Dag Kristi rekao da su sudije u nba najbolje na svetu, heheh hehehhe hhee kakav vic, a onda se posle par minuta cudi kako je Bogdanu sviran faul u napadu kada je jedva dodirnuo nekog lika...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Covek bez gordona, pola, capele sa igračima pozajmljenim iz D lige da bi imali dovoljan broj za nastup bukvalno sam pobedi memphis koji ima jednu od najcvrscih odbrana u ligi da im 57 poena ali ovde strucnjaci uglavnom lebrotovi unswer, antidebil i ostali vec mesecima pisu kako on veze nema ima slabe procente bla bla bla... Pa da ovo lebron radi proglasili bi ga za boga. Koliko ste jadni to je strasno dzabe vam sve san antonio u playoffu uvek bude kako ja kazem mozete da udarate minuse koliko hocete. Hahahahaha

Nkki

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Evo klasican primer ko sve danas prati NBA.Foteljas bi dao 30poena u NBA ahahaha cirkus

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

Drax

pre 5 godina

Svake sezone Harden uradi nesto ludo ali je u plejofu sasvim obican.Njegovo najace oruzije je izvlacenje faulova na finte i flopovanje a to plejof sudije nece da daju.

JPR24

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji gledaju prosek na jednu ili dve utakmice, harden ove sezone sutira 38 % za tri, covek ima sjajne procente !!!
(mkkkkkk, 15. januar 2019 07:16)

Nije stvar gledati statistiku jedne utakmice. Ali kad u jednoj utakmici vidiš 1/17 za tri ? Pa bajo, kad vidiš da ne ide,probaj nešto drugo, ipak je košarka timski sport, kad ne ide, ne forsiraj i dodaj, možda drugom krene, to je poenta kritike. Ne samo Hardena, on ostaje dobar igrač, ne može se reci da je loš. Nije on jedini, niti je sporno imati loše sutersko vece, ali gnjaviti i toliko sutirati kad vidiš da te neće, em je mučno, em nema smisla...

Raci

pre 5 godina

Harden je jedan obican sebicnjak, kojeg stite sudije, nikada nista nece uspeti u karijeri, a njegovi timovi su osudjeni na propast...bas kao i Westbrook...

Dylan Dog

pre 5 godina

Dao covek 17 samo iz slobodnih. Ono sto je interesantno faulove ne dobija zato sto su mu sudije naklonjene nego sto iskoriscava sistem. Ima na jutjubu analiza bivsih sudija da jednostavno zna covek razlicite finte kako da iznudi faul za dodatno slobodno bacanje, a ako promasi za dva.

Dorian Gray

pre 5 godina

Ja se dobro ismijem kad procitam komentare ovih ''strucnjaka''. Naravno da se u NBA uvijek stavlja fokus na zvijezdu tima, al covjek igra bez cetiri prvotimca, mora povuci. A ovi sto misle da u Evropi ne bi davao 50 poena, nek se sjete da Sved ima prosjek prije neku sezonu 22/23 poena, pa Mike James sada opali 10ak suteva za tri, ovdje se cudite sto je uzeo 15 suteva.Da se razumijemo, ja sam prvi veci ljubitelj evropske kosarke, puno mi je draza za gledati, zbog timske igre, zbog trenera, navijaca, ali da se ne pljuva igrac koji svali 57 koseva na 50% suta, koji ima prosjek od 35 poena u 40 utakmica, budite realni ljudi, Harden igra trenutno najbolji napad u ligi, odbranu nije nikad ni pokusavao :-)

Alex

pre 5 godina

@ MT2222

Ne vredi ti druze, shvatas li ti kome pokusavas da objasnis argumentima i cinjenicama? Gomili klinaca koji zajedno nemaju IQ preko 80.

3 sekunde nisu pogledali Hjuston, Hardena i saigrace sa kojima trenutno deli teren, vec prepisuju jedni od drugih jer su culi da je popularno pljuvati po najboljem ofanzivcu sveta. Slicno kao sto ceo svet "mrzi" Nickelback, a 90% njih ne zna ni zasto.

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

Kobe Bryant

pre 5 godina

Daleko je on od Čemberlena svetlosnim godinama. Vilt je igrao kad nije bilo trojke. Nek proba brada da postigne 50 poena bez trojki. A o konstantnom pravljenju koraka i da ne govorim. Inače jedan od najantipatičnijih likova u NBA.

MR.NO

pre 5 godina

mrzeli ga ili ne Harden je igrac koji pravi razliku . Jedino pitanje koje se postavlja je , da li pustiti Hardena da sutira i pobediti ili dozvoliti prosecnim igracima suteve i izgubiti

MT2222

pre 5 godina

Fascinantno je koliko vi sebi dajete za pravo da komentarišwte bez gledanja utakmica.

Hjuston u zadnjih 18 utakmica ima skor 14-4. Potpuno su preokrenuli sezonu nakon slaboh starta. A glavni "krivac" za to je Harden.

CP je propustio 10ak utakmica, Gordon već 5-6 a sada se i Clint Capela koji im igra veliku ulogu u napadu, jer je P&R sa njim i Hardenom ubitačan,a da ne pričamo o tome koliko je on bitan za odbranu. Sjajno brani reket i uzima mnogo skokova, a oni su generalno slaba ekipa skakački.

Sinoć je Harden namestio veliki broj otvorenih šuteva saigračima ali njih jednostavno nije išao šut u prvom poluvremenu. Normalno je da će on uzeti 30+ pokušaja iz igre.

A i ne vidim u čemu je problem kad su pobedili poprilično ubedljivo, sa svim tim izostancima 4 sledeća najbolja igrača.

Harden u rotaciji ima rookie-ja, igrača i lika koji prošle gorine nije bio u NBA-u. Sve ja te momke poštujem, i navijačam sam Hjustona. Igranu jako i bore se za ekipu i doprinose. Ali normalno je da Harden radi ovo što radi.

Na kraju krajeva, ne vidim u čemu je problem. 50% iz igre,40 za 3.
I, kao što rekoh i što je najbitnije. Pobeđuju
Protib BOS, GS, DEN, SAS, OKC, itd...sve ekipe iz vrha

akcidroni

pre 5 godina

Harden je drugi esalon medju NBA zvezdama, moze da postigne i 100 poena na utakmici to ce i ostati. Ni blizu nije Lebronu, Durentu, Lenardu, Kariju, Dejvisu.

prolaznik

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

upravo njih dvojicu neizmerno obozavam .
molim te oprosti mi zbog toga .

Joujou

pre 5 godina

Dao 57 i promasio 60.....
(sasa jokic, 15. januar 2019 07:33)
I pobedio. Kako 15 suteva moze da bude 60 p? Sve su bili za tri uz faul?)))

haa

pre 5 godina

u 17/33 su uracunate i trojke nije 17/33 za 2 a 6/15 za tri. vidim u komentarima svako interpretira kako hoce, sutirao 48 puta ili dodaju jos suteve gde je bio fauliran itd. Ne ljudi, sutirao je ukupno 17/33 sa trojkama i kada je bio fauliran. Da siluje loptu ali ko ste vi da komentarisete kad ne znate ni statistiku da citate.

lignjoslav

pre 5 godina

Daleko je Hjuaton od samo Hardena. To se videlo na utakmici protiv Denvera. Imaju dosta sipača (koji gadaju iznad 50% trojke kada istanu sami), a i naravno ovo je utakmica regularkog toka, pa se covek iživljavao zbog kritika.
U PO ce ozbiljnije biti.
Tim su za izbegavati i bilo bi sjajno da nalete na GSW pre finala. Imao je on i prošle godine ovakvih izivljavanja.
Nego je Memfis u daunu, a i on je izabrao tim van forme. Milvoki je mozda uradio ono sta treba . Pustio je bradu da ubaci svojih 40, a čuvao druge. Jer njima malo teže ide preko ruke i bez pomoci sudija

nebaCar

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama

MT2222

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.

HARIS

pre 5 godina

Ameri to vole, njih bas briga za te procente suta. Kao Kobijeva posljednja utakmica sa 60 poena iz 50 uzetih suteva, ali o tome niko ne govori.

Admiral

pre 5 godina

@ Ovaj prvi twitter video i koraci i faul u napadu, sudija nista.
(filip, 15. januar 2019 06:23)

To se njemu odavno tolerise, ta guranja protivnika rukom, a o koracima da i ne pricamo, osamdeset posto poseda on napravi korake a sudije neme... Pa pogledaj poslednju trojku protiv GSW lik napravio pet koraka pre suta, odigrao kolce a svi odusevljeni, to je Nba, cirkus za siroke mase. Kazu velika je zvezda pa mu sudije tolerisu. Alo bre, pravila ili postoje i postuju se ili ne, a za njega ocigledno ne postoje! I ne samo za njega, za mnoge u Nba, svasta se dopusta zbog atraktivnosti, kada bi sudije sudile po pravilima ne bi bilo ni upola atraktivnosti a samim tim bilo bi manje publike, ne znam samo kako im je to zanimljivo, kao da gledaju kecere, cirkus

брат Ђуро

pre 5 godina

Без везе, проценат просечан, у Европи ни један тренер не би дозволио да му један играч узме 48 шутева на утакмици...

kralj

pre 5 godina

Da je vrhunski igrac,jeste,da iritira svakog ljubitelja kosarke,iritira,gleda mu se puno kroz prste ali to je zabava kod amera,u Evropi se igra na noz,u NBA je zabava a posto igraju najbolji igraci na svetu to malo I lici na sport.

joki

pre 5 godina

svaka mu cast ali ja ovakve igrace ne postujem.
34 minuta u igri,33 suta +18 slobodnih bacanja znaci jos najmanje 7 puta je uputio sut prema kosu.to je 40 puta za 33 minuta u prevodu najmanje 80 posto suteva dok je bio u igri uzeo je on.
sudijsku zastitu necu ni komentarisati.
e sad koji igrac pored hardena u ekipi moze jos imati all star brojke.
koji igrac pored hardena moze imati 25 poena prosek po utakmici.
koji igrac uopste pored hardena moze postati zvezda kad ovaj uzima 80 posto suteva po utakmici.
eto pogledajmo primer luke doncica,zamislite da je otisao u hjuston kakve bi brojke imao.
ni jedan mladi igrac koji namerava postati all star igrac ne treba otici u hjuston.
ne samo da ne bi mogao imati brojke pored hardena,vec bi mu unistio za godinu dana samopouzdanje da se nikad ne bi mogao vise vratiti.
a sto je najgore sa ovakvim nacinom igre hardena pored njega ne bi nikad ni titulu osvojili.
jedina uteha bi im mogla biti,,auu u ekipi smo sa bradom mvp brada.
u prevodu odradili smo posao inkebane brada je mvp.

NBGD

pre 5 godina

Sada je komentatorima lose kada se da 57 poena uz sut iz igre preko 50%...Sta je sledece???
(MaironDrake, 15. januar 2019 07:24)


Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?

ivan

pre 5 godina

Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima.
Generalno za ostale igrace hjustona je najbolje da se kupi jos jedna lopta hardenu

a

pre 5 godina

Ne zeza se nimalo. Ne daj boze da igra u Evroligi davao bi 100p. U nba niko ne moze da ga cuva. Nisam nesto impresioniran potezima forsiranja ali kada ga krene tim dobija a cesto ga nesto ide u zadnje vreme. Tako da MVP 100%. Iako bi voleo da je to Jokic. Ali ima vremena za Jokica tek mu je 23 godina polako :)

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Mićko ne lupetaj života ti. Čovek je imao procenat šuta iznad 50%. Ti izađi ispred zgrade i sutni 33 puta i pazi da ne dobiješ kilu.
Ko sve danas komentariše košarku majko draga.

Мићко

pre 5 godina

17-33 iz igre, 6-15 za tri, 17-18 penali, 2 asistencije

Дакле, тактика била кад примише лопту додај њему а он нека шутира па шта уђе. Ко шутне на кош осим њега проклеће га бабаВанга. Он не сме да асистира јер то лошо.

Јер циљ је био да Он да што више кошева и то је то. Алфа и омега целе утакмице, тактике, смисла живота тих неколико минута.

Мићко

pre 5 godina

17-33 iz igre, 6-15 za tri, 17-18 penali, 2 asistencije

Дакле, тактика била кад примише лопту додај њему а он нека шутира па шта уђе. Ко шутне на кош осим њега проклеће га бабаВанга. Он не сме да асистира јер то лошо.

Јер циљ је био да Он да што више кошева и то је то. Алфа и омега целе утакмице, тактике, смисла живота тих неколико минута.

ivan

pre 5 godina

Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima.
Generalno za ostale igrace hjustona je najbolje da se kupi jos jedna lopta hardenu

joki

pre 5 godina

svaka mu cast ali ja ovakve igrace ne postujem.
34 minuta u igri,33 suta +18 slobodnih bacanja znaci jos najmanje 7 puta je uputio sut prema kosu.to je 40 puta za 33 minuta u prevodu najmanje 80 posto suteva dok je bio u igri uzeo je on.
sudijsku zastitu necu ni komentarisati.
e sad koji igrac pored hardena u ekipi moze jos imati all star brojke.
koji igrac pored hardena moze imati 25 poena prosek po utakmici.
koji igrac uopste pored hardena moze postati zvezda kad ovaj uzima 80 posto suteva po utakmici.
eto pogledajmo primer luke doncica,zamislite da je otisao u hjuston kakve bi brojke imao.
ni jedan mladi igrac koji namerava postati all star igrac ne treba otici u hjuston.
ne samo da ne bi mogao imati brojke pored hardena,vec bi mu unistio za godinu dana samopouzdanje da se nikad ne bi mogao vise vratiti.
a sto je najgore sa ovakvim nacinom igre hardena pored njega ne bi nikad ni titulu osvojili.
jedina uteha bi im mogla biti,,auu u ekipi smo sa bradom mvp brada.
u prevodu odradili smo posao inkebane brada je mvp.

HARIS

pre 5 godina

Ameri to vole, njih bas briga za te procente suta. Kao Kobijeva posljednja utakmica sa 60 poena iz 50 uzetih suteva, ali o tome niko ne govori.

Admiral

pre 5 godina

@ Ovaj prvi twitter video i koraci i faul u napadu, sudija nista.
(filip, 15. januar 2019 06:23)

To se njemu odavno tolerise, ta guranja protivnika rukom, a o koracima da i ne pricamo, osamdeset posto poseda on napravi korake a sudije neme... Pa pogledaj poslednju trojku protiv GSW lik napravio pet koraka pre suta, odigrao kolce a svi odusevljeni, to je Nba, cirkus za siroke mase. Kazu velika je zvezda pa mu sudije tolerisu. Alo bre, pravila ili postoje i postuju se ili ne, a za njega ocigledno ne postoje! I ne samo za njega, za mnoge u Nba, svasta se dopusta zbog atraktivnosti, kada bi sudije sudile po pravilima ne bi bilo ni upola atraktivnosti a samim tim bilo bi manje publike, ne znam samo kako im je to zanimljivo, kao da gledaju kecere, cirkus

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Mićko ne lupetaj života ti. Čovek je imao procenat šuta iznad 50%. Ti izađi ispred zgrade i sutni 33 puta i pazi da ne dobiješ kilu.
Ko sve danas komentariše košarku majko draga.

haa

pre 5 godina

u 17/33 su uracunate i trojke nije 17/33 za 2 a 6/15 za tri. vidim u komentarima svako interpretira kako hoce, sutirao 48 puta ili dodaju jos suteve gde je bio fauliran itd. Ne ljudi, sutirao je ukupno 17/33 sa trojkama i kada je bio fauliran. Da siluje loptu ali ko ste vi da komentarisete kad ne znate ni statistiku da citate.

брат Ђуро

pre 5 godina

Без везе, проценат просечан, у Европи ни један тренер не би дозволио да му један играч узме 48 шутева на утакмици...

nebaCar

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama

Drax

pre 5 godina

Svake sezone Harden uradi nesto ludo ali je u plejofu sasvim obican.Njegovo najace oruzije je izvlacenje faulova na finte i flopovanje a to plejof sudije nece da daju.

Raci

pre 5 godina

Harden je jedan obican sebicnjak, kojeg stite sudije, nikada nista nece uspeti u karijeri, a njegovi timovi su osudjeni na propast...bas kao i Westbrook...

Kobe Bryant

pre 5 godina

Daleko je on od Čemberlena svetlosnim godinama. Vilt je igrao kad nije bilo trojke. Nek proba brada da postigne 50 poena bez trojki. A o konstantnom pravljenju koraka i da ne govorim. Inače jedan od najantipatičnijih likova u NBA.

akcidroni

pre 5 godina

Harden je drugi esalon medju NBA zvezdama, moze da postigne i 100 poena na utakmici to ce i ostati. Ni blizu nije Lebronu, Durentu, Lenardu, Kariju, Dejvisu.

a

pre 5 godina

Ne zeza se nimalo. Ne daj boze da igra u Evroligi davao bi 100p. U nba niko ne moze da ga cuva. Nisam nesto impresioniran potezima forsiranja ali kada ga krene tim dobija a cesto ga nesto ide u zadnje vreme. Tako da MVP 100%. Iako bi voleo da je to Jokic. Ali ima vremena za Jokica tek mu je 23 godina polako :)

MR.NO

pre 5 godina

mrzeli ga ili ne Harden je igrac koji pravi razliku . Jedino pitanje koje se postavlja je , da li pustiti Hardena da sutira i pobediti ili dozvoliti prosecnim igracima suteve i izgubiti

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

sa 6/15 zapusio usta kriticarima? hhhahahahahahahahahahahha
(nista o nicemu, 15. januar 2019 08:16)

Sa 57 poena i 14 pobeda iz poslednjih 18 utakmica bez cele prve petorke... Jedino je smesan tvoj komentar..

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Svi zaboravljate da čovek sam vuče tim, tri igrača petorke su ozleđena, Pol, Kapela i Gordon, da nema Hardena Hjuston bi izgledao kao Lejkersi sada.... brada ima moje poštovanje, neverovatan igrač.

MT2222

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.

MT2222

pre 5 godina

Fascinantno je koliko vi sebi dajete za pravo da komentarišwte bez gledanja utakmica.

Hjuston u zadnjih 18 utakmica ima skor 14-4. Potpuno su preokrenuli sezonu nakon slaboh starta. A glavni "krivac" za to je Harden.

CP je propustio 10ak utakmica, Gordon već 5-6 a sada se i Clint Capela koji im igra veliku ulogu u napadu, jer je P&R sa njim i Hardenom ubitačan,a da ne pričamo o tome koliko je on bitan za odbranu. Sjajno brani reket i uzima mnogo skokova, a oni su generalno slaba ekipa skakački.

Sinoć je Harden namestio veliki broj otvorenih šuteva saigračima ali njih jednostavno nije išao šut u prvom poluvremenu. Normalno je da će on uzeti 30+ pokušaja iz igre.

A i ne vidim u čemu je problem kad su pobedili poprilično ubedljivo, sa svim tim izostancima 4 sledeća najbolja igrača.

Harden u rotaciji ima rookie-ja, igrača i lika koji prošle gorine nije bio u NBA-u. Sve ja te momke poštujem, i navijačam sam Hjustona. Igranu jako i bore se za ekipu i doprinose. Ali normalno je da Harden radi ovo što radi.

Na kraju krajeva, ne vidim u čemu je problem. 50% iz igre,40 za 3.
I, kao što rekoh i što je najbitnije. Pobeđuju
Protib BOS, GS, DEN, SAS, OKC, itd...sve ekipe iz vrha

JPR24

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji gledaju prosek na jednu ili dve utakmice, harden ove sezone sutira 38 % za tri, covek ima sjajne procente !!!
(mkkkkkk, 15. januar 2019 07:16)

Nije stvar gledati statistiku jedne utakmice. Ali kad u jednoj utakmici vidiš 1/17 za tri ? Pa bajo, kad vidiš da ne ide,probaj nešto drugo, ipak je košarka timski sport, kad ne ide, ne forsiraj i dodaj, možda drugom krene, to je poenta kritike. Ne samo Hardena, on ostaje dobar igrač, ne može se reci da je loš. Nije on jedini, niti je sporno imati loše sutersko vece, ali gnjaviti i toliko sutirati kad vidiš da te neće, em je mučno, em nema smisla...

prolaznik

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

upravo njih dvojicu neizmerno obozavam .
molim te oprosti mi zbog toga .

antiDebil

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama
(nebaCar, 15. januar 2019 08:14)

Sinoc je Dag Kristi rekao da su sudije u nba najbolje na svetu, heheh hehehhe hhee kakav vic, a onda se posle par minuta cudi kako je Bogdanu sviran faul u napadu kada je jedva dodirnuo nekog lika...

Dragan- Borca

pre 5 godina

Harden je anti- sport, sve suprotno sto sport predstavlja. Glumac, egomanijak, sebican...nesto ne volim ni druge trenutne superstarove, ali Harden je sramota za sport i uopste je sramota da on bude uzor mladima...pogledajte samo koliko su i svi drugi poceli da glume faulove, los uticaj ima na ligu, nema utakmice koju gledam da neko ne glumi faulove, Harden je zlo za sport i fer igru.

kralj

pre 5 godina

Da je vrhunski igrac,jeste,da iritira svakog ljubitelja kosarke,iritira,gleda mu se puno kroz prste ali to je zabava kod amera,u Evropi se igra na noz,u NBA je zabava a posto igraju najbolji igraci na svetu to malo I lici na sport.

Dorian Gray

pre 5 godina

Ja se dobro ismijem kad procitam komentare ovih ''strucnjaka''. Naravno da se u NBA uvijek stavlja fokus na zvijezdu tima, al covjek igra bez cetiri prvotimca, mora povuci. A ovi sto misle da u Evropi ne bi davao 50 poena, nek se sjete da Sved ima prosjek prije neku sezonu 22/23 poena, pa Mike James sada opali 10ak suteva za tri, ovdje se cudite sto je uzeo 15 suteva.Da se razumijemo, ja sam prvi veci ljubitelj evropske kosarke, puno mi je draza za gledati, zbog timske igre, zbog trenera, navijaca, ali da se ne pljuva igrac koji svali 57 koseva na 50% suta, koji ima prosjek od 35 poena u 40 utakmica, budite realni ljudi, Harden igra trenutno najbolji napad u ligi, odbranu nije nikad ni pokusavao :-)

Big Ron

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

E moj Karadjordje.. Federer najomiljeniji teniser u istoriji. Ali ne volis ga zbog Nola.

NBGD

pre 5 godina

Sada je komentatorima lose kada se da 57 poena uz sut iz igre preko 50%...Sta je sledece???
(MaironDrake, 15. januar 2019 07:24)


Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?

Nkki

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Evo klasican primer ko sve danas prati NBA.Foteljas bi dao 30poena u NBA ahahaha cirkus

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Kad curry, tompson, harden, durent, doncic daju brdo poena onda je nba cirkus a kad kraljica da 30+ onda je goat, kralj itd... Lebronovi fanovi su najgori u istoriji sporta i ne mrze lebrona toliko zbog njega samog već zbog njegovih fanova... A sa jednom stvari se slazem nba nikad nije bio gori. Znate kad bi harden 80-90ih mogao ovako da daje poene lagano neko iz protivnicke ekipe bi batalio napad i rekao e sad cu da igram samo odbranu na najboljem igracu, pa bi dobio dva tri zestoka faula i malo bi se ohladio. Nema vise rivalstava duela, odbrane, u danasnjem nba igraci iz protivnickih ekipa zajedno treniraju, podrzavaju se, to je devedesetih bilo nemislivo... Ali sta vredi objasnjavati deci...

Three dots

pre 5 godina

Meni je najjace da je on izveo 18 slobodnih a ostatak tima 4! Gde je logika?
(Tazo, 15. januar 2019 09:40)

Класична судијска протекција!

lignjoslav

pre 5 godina

Daleko je Hjuaton od samo Hardena. To se videlo na utakmici protiv Denvera. Imaju dosta sipača (koji gadaju iznad 50% trojke kada istanu sami), a i naravno ovo je utakmica regularkog toka, pa se covek iživljavao zbog kritika.
U PO ce ozbiljnije biti.
Tim su za izbegavati i bilo bi sjajno da nalete na GSW pre finala. Imao je on i prošle godine ovakvih izivljavanja.
Nego je Memfis u daunu, a i on je izabrao tim van forme. Milvoki je mozda uradio ono sta treba . Pustio je bradu da ubaci svojih 40, a čuvao druge. Jer njima malo teže ide preko ruke i bez pomoci sudija

cvele

pre 5 godina

statistika govori da na svakom mecu ima preko 15 i vise slobodnih bacanja, a ti faulovi koji su nad njime napravljeni su skoro 90% smejurija za NBA sudjenje

Boston

pre 5 godina

Nema vise smisla citati komentare. Jednostavno ljudi su zavidni, zli prate NBA od pre 2god i misle da sve znaju. Ii jedva cekam da nas Amerika opet deklasira samo se nadam da nece da popuste na +50 nego da grizu do kraja.

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Jeste u pravu si sve fora je samo da sto sutiras na kos ovih ostalih 384 igraca to ne zna dobro je sa si im otvorio oci... Ko sve ovde komentarise...

Ivan kraljevo

pre 5 godina

Reci da nije sjajan igrac nije korektno... E sada bodu procenti i broj pokusaja... Ali to je neka druga prica...
Ono sto zelim reci je sledece... Citam naguzice nas sa 50 razlike, zemlju od 7 miliona...
A ajde da ovako postavimo stvari... Evropa protiv USA.. jer to bi bilo jedino ispravno... Amerika u svojim ekipama je imala i Nigerijce, Dominikane, itd... Znaci zemlja svih naroda i narodnosti. Tj kontinent... Pa hajde da bude Severna Amerika protiv Evrope... To je jedino ispravno... pozz

1905

pre 5 godina

Kakav penal majstor 17/18. :D I ne samo to, opet 15 suteva za tri i nekim cudom pogodjenih 6. Prethodni mec 1/17. Koga on zavaravca. Sutirao je kao nenormalan i jedva sakupio dve asistencije. Bruka od kosarkasa. Kod njih nema tima radi njega.

Joujou

pre 5 godina

Dao 57 i promasio 60.....
(sasa jokic, 15. januar 2019 07:33)
I pobedio. Kako 15 suteva moze da bude 60 p? Sve su bili za tri uz faul?)))

Dylan Dog

pre 5 godina

Dao covek 17 samo iz slobodnih. Ono sto je interesantno faulove ne dobija zato sto su mu sudije naklonjene nego sto iskoriscava sistem. Ima na jutjubu analiza bivsih sudija da jednostavno zna covek razlicite finte kako da iznudi faul za dodatno slobodno bacanje, a ako promasi za dva.

Alex

pre 5 godina

@ MT2222

Ne vredi ti druze, shvatas li ti kome pokusavas da objasnis argumentima i cinjenicama? Gomili klinaca koji zajedno nemaju IQ preko 80.

3 sekunde nisu pogledali Hjuston, Hardena i saigrace sa kojima trenutno deli teren, vec prepisuju jedni od drugih jer su culi da je popularno pljuvati po najboljem ofanzivcu sveta. Slicno kao sto ceo svet "mrzi" Nickelback, a 90% njih ne zna ni zasto.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Tebi izgleda uciteljica nije objasnila citanje i sabiranje. Ne znas ni da citas statistiku a naso si ovde da pametujes.. 51 sut hahahahahahahahaa

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako das 30 od 100 ne iz igre gde te cuva jedan a nekad i dva nba igraca nego sa slobodnih bacanja ja ti prepisujem svoju kucu.

Jaran

pre 5 godina

Au, koliko strucnjaka. Kapiram prozivanje kada lose sutira (i ja ga prozivam), ali lik ubaci 57 poena uz 52% iz igre i vama to smeta. Jel vi ocekujete da pogodi 90% suteva?????

Mnogo se vi lozite na €L-timsku kosarku, PA KO CE DATI OSTALE POENE AKO NECE HARDEN? DA NECE MOZDA DZERALD GRIN???

Jos gore je sto ni ne gledate uopste pa nemate pojma da igra bez Pola, Gordona i Kapele.....

jsx

pre 5 godina

57 poena sa sutem preko 50% je opet lose. Pa ja stvarno odustajem od ovog portala. Jos neko rece da nije blizu Lebrona, Karija, Durenta, Lenarda, ali i Dejvisa. Dejvisa, coveka koji ima jednu dobijenu seriju u plej-ofu ...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Šutirao 51 put, od ukupno 106 cele ekipe. 
Za 34 minuta.
(AR, 15. januar 2019 07:25)

Aj sto je tuzno sto ti sabiras ukupan broj suteva sa sutevima za 3p ili sta vec, nego je tuzno sto si dobio pluseve za to....covek je imao 33 suteva!!!!! To je 18 manje nego sto si napisao. Aj sto imamo nepismene ljude i botove na politickim vestima nego su duboko zagrizli i na sport...

Pseudoharms

pre 5 godina

Citajuci komentare, ja se cesto pitam, da li su Hardenovi hejteri ikada gledali ovog coveka kako igra? Ofanzivno najpotentniji igrac u celoj ligi, uz onog marsovca iz GSW. Pobeda, bez Capele, Gordona i CP3.

Koki

pre 5 godina

Citat: "Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima"

Botovi ne možete da promenite realnost samo zato što je napišete u komentaru. Pogledaj koliko je ubacivao za reprezentaciju kad je igrao, u utakmici koja traje kraće i na manjem terenu. Pa onda pogledaj koliko je nama ubacio u finalu...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Covek bez gordona, pola, capele sa igračima pozajmljenim iz D lige da bi imali dovoljan broj za nastup bukvalno sam pobedi memphis koji ima jednu od najcvrscih odbrana u ligi da im 57 poena ali ovde strucnjaci uglavnom lebrotovi unswer, antidebil i ostali vec mesecima pisu kako on veze nema ima slabe procente bla bla bla... Pa da ovo lebron radi proglasili bi ga za boga. Koliko ste jadni to je strasno dzabe vam sve san antonio u playoffu uvek bude kako ja kazem mozete da udarate minuse koliko hocete. Hahahahaha

Tzar bomba

pre 5 godina

Ne svidja mi se kako Brada igra makar svaku dao 50+. Stil mu je iritantan, delimicno zato stalno neke kontraverze oko njega, osim stila iritira i sto zloupotrebljava sistem kako god moze. Prvi klip iz clanka - jel dozvoljeno da tako laktom odgurne igraca? Slabo pratim i sa pravilima nisam 100%, al i da jeste dozvoljeno finta je mesarska.

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Možemo mi da tražimo felere u igri brade ali da je neverovatan igrač jeste, čovek piše istoriju i tim mu pobeđuje, po meni apsolutno MVP.

RobertoBaggio

pre 5 godina

O s a m n a e s t...... S l o b o d n i h b a c a nj a... Kakva je to ekipa, kad im se napad svede: daj njemu loptu, gde god ti se našao.. Reketu, otvoren šut, ma jok, bolje da mu dodam....

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako mozes da trčis dobro je

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Ja kapiram da covek gubi utakmice ali da sa ekipom u kojoj je tatin sin rivers najpoznatiji igrac covek pobedjuje u seriji i to na zapadu svoj tim bukvalno sam uveo u play off i to ne samo uveo vec ga doveo u top4 ljudi nalaze za shodno da pljuju... Samo napred brado lebrotovi mogu da ti pljunu pod prozor vladajuci si mvp i verovatno ces biti mvp i ove godine a psi ce i dalje da laju...

MPP

pre 5 godina

To što se mnogima " ne svidja " ne mora da znači da nije izuzetan igrač ! Harden je godinama medju 3- 4 najbolja NBA igrača . Gradjen ko dvokrilni orman , ne zaostaje mnogo po fizikalijama od Lebrona , strašno brz i oktetan . Tehnika mu je sjajna , jedini problem što nije "kicoš" ko napr Kari( nećete videti osmeh na njegovom licu .) , nema eleganciju , ali teško je čuvati tako spretnog , snažnog i " namazanog" igrača . Inače procenat šuta nije najbitnija stvar samo u jednom slučaju - KAD POBEDJUJETE !

kejt winslet

pre 5 godina

@petarczv
Pa kako nije lose ako on sutira vise od celog ostatka prve petorke zajedno??? Zar nije prosle tri sezone isto ovako dominirao u regularnom delu, solo akt Dzejmsa Hardena, onda dodje plejoff, on bez snage ostao a sudije mu vise ne sviraju faul na svakom ulazu? Covek igra isto kako je igrao poslednjih nekoliko sezona, a to ni jednom do sada nije dalo zeljeni rezultat...
Jbg ne znam koliko pratis nba, ali ovo je opste poznata cinjenica, ne bih trebao ovo da ti objasnjavam....

ThePain

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.
(MT2222, 15. januar 2019 08:16)



-------------------------------------------

Nisam Hardenov navijac, ali ovaj post ubija njegove mrzitelje. Bravo!

vince carter

pre 5 godina

Koliko moras da budes glup da uporedjujes nba i evroligu gde mec traje skoro cetvrtinu krace. Doncic daje mnogo vise poena u Nba sto je i normalno! Ja sam oduvek voleo da gledam kosarku,ali danasnje Nba meceve jednostavno nema sanse da odgledam i zbog toga me nervira danasnji Nba. Zato sto volim Nba a ne mogu da ga gledam zbog odvratne kosarke,monotone atmosfere na tribinama i ogromnog slobodnog prostora koji imaju igraci u regularnoj sezoni,tacnije daju se koseve sa pola snage kao u skolskom dvoristu. Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi. A i Ameri imaju jednostavnu taktiku,svi sutiraju u prvih 5 sekundi napada a imaju veliku prednost u skoku pa jos kad ih krene sut. Zato poslednjih godina sastavljaju timove uglavnom od sutera i povedu skakace tipa Deandre Jordan itd.

MT2222

pre 5 godina

@Alex

A evo vidim, tebra. Lakše je kao papagaj ponavljati "Harden pravi korake, ne igra odbranu i vade ga sudije" nego sesti i pogledati koju utakmicu.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Botovi botovi botovi clanovi sns komentarisu igru hardena i nba dokle smo dogurali... A kao takvi ne znaju da procitaju ni statistiku...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Harden opet ima vise suteva na kos od ostatka cele prve petorke zajedno
(kejt winslet, 15. januar 2019 12:02)

A sta je tu lose ako pobedjuju? I jesi mu video "prvu petorku"

Powerslave

pre 5 godina

Može da postigne i 100 poena sa 100% šuta, mene Harden jednostavno ne impresionira kao igrač niti će ikad impresionirati. Baš naprotiv.

Svaka čast, odličan napadač, i jasno je da sada kada Hjuston nema tri startera on mora da potegne koliko god može (zbog čega će verovatno i biti umoran u plejofu), ali njegovi koraci, "faulovi" i ostale stvari prosto ogade utakmicu, ubiju želju za životom.
I beskorisne su mu sve te brojke u regularnom delu kad se uvek pogubi u plej-ofu zato što više ne dobija 28 slobodnih bacanja po utakmici nego možda ni 8, a i na korake se više obraća pažnja. E onda se dogodi da Hjuston kao ekipa promaši 27 trojki u nizu. Njega ne krene ili mora mnogo više da se troši za koševe, a ostatak ekipe "hladan" jer nije ni stigao da uhvati neki ritam kad vidi loptu u svakoj sedmoj akciji.

Lebro Djejms iz Bosne

pre 5 godina

harden je mnogo bolji napadac od Jordan-a tog prodavca patika, uzivaoca duvana i alkohola.

Ide sad Harden ka najboljem skorerskom proseku u posljednjih dvacet godna!

jsx

pre 5 godina

Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi.
vince
A kad bi uzeli tih 12 igraca, iz koje bi ih lige uzimali?

boske

pre 5 godina

covjek je zadnjih deset utakmica sutirao 16 trojki po utakmici, ukupno nekih 30 suteva, i oko 19 slobodnih bacanja. I naravno, bas kad ja odigram na houston, on ubaci samo jednu od 17 trojki. Trebao bi vise da igram na njih, da ih jinxam.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Zamislite situaciju povredjen rondo, kuzma, mcgee,ball i ingram i lebron igra sa wagnerom,zubcem, mihalcukom i da 57p i pobedi... To me mogu ni da zamislim...

vince carter

pre 5 godina

Pa uopste ne mora da uzima iz Nba posto se tvoj odgovor meni odnosi na to. Bitno je da svih 12 igraca bude podjednako koristno i da klupa bude priblizno jaka kao prva petorka. To se zove TIM!! Uopste nisu bitna imena igraca. Na primer Ameri mnogo bolje funkcionisu ovako kad povedu samo sutere nego da ekipu cine na primer Lebron,westbruk,kobi,wejd...takva ekipa uopste nije kompatibilna i lakse ce svakog dobiti Durant,kari,kley,irving i tako ti igraci.

rrrrr

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz

jsx

pre 5 godina

vince
Slazem se da ce dobro upakovan tim da bude bolji od lose upakovanog tima makar i sa boljim igracima. Medjutim, ako bi imao na raspolaganju sve NBA igrace i sve igrace iz Evrolige, i od oba npravio tim koji najbolje funkcionise zajedno, NBA tim bi gotovo uvek ako ne i uvek bio bolji i to ne vidim kako nije pokazatelj da je kosarka u NBA bolja nego u Evropi.

Jednostavno

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Sta rade? Pa prave njemu prostora da izgradi poziciju za sut. Znaci timska igra. Sve ono sto Pesic zagovara.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Pero,ajde molim te odluci se,ko je MVP? Jedan dan pises Brada MVP,pa Curry,pa Durant,pa Giannis...Ni sam vise ne znas...
(Lex, 15. januar 2019 11:27)

Aj ti napiso gde sam ja napisao da je durent ili janis mvp molim te...

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Mićko ne lupetaj života ti. Čovek je imao procenat šuta iznad 50%. Ti izađi ispred zgrade i sutni 33 puta i pazi da ne dobiješ kilu.
Ko sve danas komentariše košarku majko draga.

a

pre 5 godina

Ne zeza se nimalo. Ne daj boze da igra u Evroligi davao bi 100p. U nba niko ne moze da ga cuva. Nisam nesto impresioniran potezima forsiranja ali kada ga krene tim dobija a cesto ga nesto ide u zadnje vreme. Tako da MVP 100%. Iako bi voleo da je to Jokic. Ali ima vremena za Jokica tek mu je 23 godina polako :)

Мићко

pre 5 godina

17-33 iz igre, 6-15 za tri, 17-18 penali, 2 asistencije

Дакле, тактика била кад примише лопту додај њему а он нека шутира па шта уђе. Ко шутне на кош осим њега проклеће га бабаВанга. Он не сме да асистира јер то лошо.

Јер циљ је био да Он да што више кошева и то је то. Алфа и омега целе утакмице, тактике, смисла живота тих неколико минута.

prolaznik

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

upravo njih dvojicu neizmerno obozavam .
molim te oprosti mi zbog toga .

ivan

pre 5 godina

Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima.
Generalno za ostale igrace hjustona je najbolje da se kupi jos jedna lopta hardenu

Lebro Djejms iz Bosne

pre 5 godina

harden je mnogo bolji napadac od Jordan-a tog prodavca patika, uzivaoca duvana i alkohola.

Ide sad Harden ka najboljem skorerskom proseku u posljednjih dvacet godna!

Big Ron

pre 5 godina

Najodvratnija sportska pojava posle Federera
(Karadjordje, 15. januar 2019 07:32)

E moj Karadjordje.. Federer najomiljeniji teniser u istoriji. Ali ne volis ga zbog Nola.

брат Ђуро

pre 5 godina

Без везе, проценат просечан, у Европи ни један тренер не би дозволио да му један играч узме 48 шутева на утакмици...

Boston

pre 5 godina

Nema vise smisla citati komentare. Jednostavno ljudi su zavidni, zli prate NBA od pre 2god i misle da sve znaju. Ii jedva cekam da nas Amerika opet deklasira samo se nadam da nece da popuste na +50 nego da grizu do kraja.

NBGD

pre 5 godina

Sada je komentatorima lose kada se da 57 poena uz sut iz igre preko 50%...Sta je sledece???
(MaironDrake, 15. januar 2019 07:24)


Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

sa 6/15 zapusio usta kriticarima? hhhahahahahahahahahahahha
(nista o nicemu, 15. januar 2019 08:16)

Sa 57 poena i 14 pobeda iz poslednjih 18 utakmica bez cele prve petorke... Jedino je smesan tvoj komentar..

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Covek bez gordona, pola, capele sa igračima pozajmljenim iz D lige da bi imali dovoljan broj za nastup bukvalno sam pobedi memphis koji ima jednu od najcvrscih odbrana u ligi da im 57 poena ali ovde strucnjaci uglavnom lebrotovi unswer, antidebil i ostali vec mesecima pisu kako on veze nema ima slabe procente bla bla bla... Pa da ovo lebron radi proglasili bi ga za boga. Koliko ste jadni to je strasno dzabe vam sve san antonio u playoffu uvek bude kako ja kazem mozete da udarate minuse koliko hocete. Hahahahaha

akcidroni

pre 5 godina

Harden je drugi esalon medju NBA zvezdama, moze da postigne i 100 poena na utakmici to ce i ostati. Ni blizu nije Lebronu, Durentu, Lenardu, Kariju, Dejvisu.

Alex

pre 5 godina

@ MT2222

Ne vredi ti druze, shvatas li ti kome pokusavas da objasnis argumentima i cinjenicama? Gomili klinaca koji zajedno nemaju IQ preko 80.

3 sekunde nisu pogledali Hjuston, Hardena i saigrace sa kojima trenutno deli teren, vec prepisuju jedni od drugih jer su culi da je popularno pljuvati po najboljem ofanzivcu sveta. Slicno kao sto ceo svet "mrzi" Nickelback, a 90% njih ne zna ni zasto.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Kad curry, tompson, harden, durent, doncic daju brdo poena onda je nba cirkus a kad kraljica da 30+ onda je goat, kralj itd... Lebronovi fanovi su najgori u istoriji sporta i ne mrze lebrona toliko zbog njega samog već zbog njegovih fanova... A sa jednom stvari se slazem nba nikad nije bio gori. Znate kad bi harden 80-90ih mogao ovako da daje poene lagano neko iz protivnicke ekipe bi batalio napad i rekao e sad cu da igram samo odbranu na najboljem igracu, pa bi dobio dva tri zestoka faula i malo bi se ohladio. Nema vise rivalstava duela, odbrane, u danasnjem nba igraci iz protivnickih ekipa zajedno treniraju, podrzavaju se, to je devedesetih bilo nemislivo... Ali sta vredi objasnjavati deci...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Ja kapiram da covek gubi utakmice ali da sa ekipom u kojoj je tatin sin rivers najpoznatiji igrac covek pobedjuje u seriji i to na zapadu svoj tim bukvalno sam uveo u play off i to ne samo uveo vec ga doveo u top4 ljudi nalaze za shodno da pljuju... Samo napred brado lebrotovi mogu da ti pljunu pod prozor vladajuci si mvp i verovatno ces biti mvp i ove godine a psi ce i dalje da laju...

MT2222

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.

joki

pre 5 godina

svaka mu cast ali ja ovakve igrace ne postujem.
34 minuta u igri,33 suta +18 slobodnih bacanja znaci jos najmanje 7 puta je uputio sut prema kosu.to je 40 puta za 33 minuta u prevodu najmanje 80 posto suteva dok je bio u igri uzeo je on.
sudijsku zastitu necu ni komentarisati.
e sad koji igrac pored hardena u ekipi moze jos imati all star brojke.
koji igrac pored hardena moze imati 25 poena prosek po utakmici.
koji igrac uopste pored hardena moze postati zvezda kad ovaj uzima 80 posto suteva po utakmici.
eto pogledajmo primer luke doncica,zamislite da je otisao u hjuston kakve bi brojke imao.
ni jedan mladi igrac koji namerava postati all star igrac ne treba otici u hjuston.
ne samo da ne bi mogao imati brojke pored hardena,vec bi mu unistio za godinu dana samopouzdanje da se nikad ne bi mogao vise vratiti.
a sto je najgore sa ovakvim nacinom igre hardena pored njega ne bi nikad ni titulu osvojili.
jedina uteha bi im mogla biti,,auu u ekipi smo sa bradom mvp brada.
u prevodu odradili smo posao inkebane brada je mvp.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Jeste u pravu si sve fora je samo da sto sutiras na kos ovih ostalih 384 igraca to ne zna dobro je sa si im otvorio oci... Ko sve ovde komentarise...

ThePain

pre 5 godina

Slobodna bacanja...možete reći da ide s namerom da ih iznudi, ali ne možete reći da mu se poklanjaju, jer to nema smisla. Lika nine briga za mišljenje i samo koristi pravila. To vam je današnji NBA,koji favorizuje eksplozivnu ofanzivu. Sve je to po pravilima. Mora se šuteru dati prostora da se vrati na zemlju, ne smeš ga ni malo dirati po ruci i to je to. Takođe ono pravilo o slobodi pokreta u napadu. Nije atraktivno, ali je u sklopu pravila.

To što zna da se ispromašuje je zbog sistema D'Antoni-ja. Isključivo trojke i reket. Harden šutira trojke iz driblinga preko ruke pri isteku vremena za napad iako je 3 sekunde ranije imao šut s polu distance.
Na kraju krajeva, jel vi mislite da je lako šutirati toliko? 90% akcija kreće od njega. Zato mu i jeste statistika naduvana, ali isto tako mu se negativno ne može uzimati za zlo. I da on hoće da duje statistiku, ne bi izašao iz igre 4 minuta pre kraja a bio je 4 poena od rekorda karijere. Isto je protiv Klivlenda celu četvrtu presedeo. A opet ima bolje procente od Vestbruka pre 2 godine kad je bio MVP.

I po deseti put...14/18 pobeda bez pola tima...

Ali vi samo znate da gledate statistiku i highlights-e. A i kad gledate utakmicu,pitanje je znate li šta gledate.
(MT2222, 15. januar 2019 08:16)



-------------------------------------------

Nisam Hardenov navijac, ali ovaj post ubija njegove mrzitelje. Bravo!

MR.NO

pre 5 godina

mrzeli ga ili ne Harden je igrac koji pravi razliku . Jedino pitanje koje se postavlja je , da li pustiti Hardena da sutira i pobediti ili dozvoliti prosecnim igracima suteve i izgubiti

HARIS

pre 5 godina

Ameri to vole, njih bas briga za te procente suta. Kao Kobijeva posljednja utakmica sa 60 poena iz 50 uzetih suteva, ali o tome niko ne govori.

MT2222

pre 5 godina

Fascinantno je koliko vi sebi dajete za pravo da komentarišwte bez gledanja utakmica.

Hjuston u zadnjih 18 utakmica ima skor 14-4. Potpuno su preokrenuli sezonu nakon slaboh starta. A glavni "krivac" za to je Harden.

CP je propustio 10ak utakmica, Gordon već 5-6 a sada se i Clint Capela koji im igra veliku ulogu u napadu, jer je P&R sa njim i Hardenom ubitačan,a da ne pričamo o tome koliko je on bitan za odbranu. Sjajno brani reket i uzima mnogo skokova, a oni su generalno slaba ekipa skakački.

Sinoć je Harden namestio veliki broj otvorenih šuteva saigračima ali njih jednostavno nije išao šut u prvom poluvremenu. Normalno je da će on uzeti 30+ pokušaja iz igre.

A i ne vidim u čemu je problem kad su pobedili poprilično ubedljivo, sa svim tim izostancima 4 sledeća najbolja igrača.

Harden u rotaciji ima rookie-ja, igrača i lika koji prošle gorine nije bio u NBA-u. Sve ja te momke poštujem, i navijačam sam Hjustona. Igranu jako i bore se za ekipu i doprinose. Ali normalno je da Harden radi ovo što radi.

Na kraju krajeva, ne vidim u čemu je problem. 50% iz igre,40 za 3.
I, kao što rekoh i što je najbitnije. Pobeđuju
Protib BOS, GS, DEN, SAS, OKC, itd...sve ekipe iz vrha

haa

pre 5 godina

u 17/33 su uracunate i trojke nije 17/33 za 2 a 6/15 za tri. vidim u komentarima svako interpretira kako hoce, sutirao 48 puta ili dodaju jos suteve gde je bio fauliran itd. Ne ljudi, sutirao je ukupno 17/33 sa trojkama i kada je bio fauliran. Da siluje loptu ali ko ste vi da komentarisete kad ne znate ni statistiku da citate.

Kobe Bryant

pre 5 godina

Daleko je on od Čemberlena svetlosnim godinama. Vilt je igrao kad nije bilo trojke. Nek proba brada da postigne 50 poena bez trojki. A o konstantnom pravljenju koraka i da ne govorim. Inače jedan od najantipatičnijih likova u NBA.

Nkki

pre 5 godina

35 min, sutnuo 33 suta ka kosu...bato pa i ja bi dao ..bar 30poena? kad sam igram
(naravno, 15. januar 2019 09:38)

Evo klasican primer ko sve danas prati NBA.Foteljas bi dao 30poena u NBA ahahaha cirkus

kralj

pre 5 godina

Da je vrhunski igrac,jeste,da iritira svakog ljubitelja kosarke,iritira,gleda mu se puno kroz prste ali to je zabava kod amera,u Evropi se igra na noz,u NBA je zabava a posto igraju najbolji igraci na svetu to malo I lici na sport.

nebaCar

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama

rrrrr

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz

Jednostavno

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Sta rade? Pa prave njemu prostora da izgradi poziciju za sut. Znaci timska igra. Sve ono sto Pesic zagovara.

Admiral

pre 5 godina

@ Ovaj prvi twitter video i koraci i faul u napadu, sudija nista.
(filip, 15. januar 2019 06:23)

To se njemu odavno tolerise, ta guranja protivnika rukom, a o koracima da i ne pricamo, osamdeset posto poseda on napravi korake a sudije neme... Pa pogledaj poslednju trojku protiv GSW lik napravio pet koraka pre suta, odigrao kolce a svi odusevljeni, to je Nba, cirkus za siroke mase. Kazu velika je zvezda pa mu sudije tolerisu. Alo bre, pravila ili postoje i postuju se ili ne, a za njega ocigledno ne postoje! I ne samo za njega, za mnoge u Nba, svasta se dopusta zbog atraktivnosti, kada bi sudije sudile po pravilima ne bi bilo ni upola atraktivnosti a samim tim bilo bi manje publike, ne znam samo kako im je to zanimljivo, kao da gledaju kecere, cirkus

Raci

pre 5 godina

Harden je jedan obican sebicnjak, kojeg stite sudije, nikada nista nece uspeti u karijeri, a njegovi timovi su osudjeni na propast...bas kao i Westbrook...

vince carter

pre 5 godina

Koliko moras da budes glup da uporedjujes nba i evroligu gde mec traje skoro cetvrtinu krace. Doncic daje mnogo vise poena u Nba sto je i normalno! Ja sam oduvek voleo da gledam kosarku,ali danasnje Nba meceve jednostavno nema sanse da odgledam i zbog toga me nervira danasnji Nba. Zato sto volim Nba a ne mogu da ga gledam zbog odvratne kosarke,monotone atmosfere na tribinama i ogromnog slobodnog prostora koji imaju igraci u regularnoj sezoni,tacnije daju se koseve sa pola snage kao u skolskom dvoristu. Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi. A i Ameri imaju jednostavnu taktiku,svi sutiraju u prvih 5 sekundi napada a imaju veliku prednost u skoku pa jos kad ih krene sut. Zato poslednjih godina sastavljaju timove uglavnom od sutera i povedu skakace tipa Deandre Jordan itd.

Dragan- Borca

pre 5 godina

Harden je anti- sport, sve suprotno sto sport predstavlja. Glumac, egomanijak, sebican...nesto ne volim ni druge trenutne superstarove, ali Harden je sramota za sport i uopste je sramota da on bude uzor mladima...pogledajte samo koliko su i svi drugi poceli da glume faulove, los uticaj ima na ligu, nema utakmice koju gledam da neko ne glumi faulove, Harden je zlo za sport i fer igru.

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Možemo mi da tražimo felere u igri brade ali da je neverovatan igrač jeste, čovek piše istoriju i tim mu pobeđuje, po meni apsolutno MVP.

Joujou

pre 5 godina

Dao 57 i promasio 60.....
(sasa jokic, 15. januar 2019 07:33)
I pobedio. Kako 15 suteva moze da bude 60 p? Sve su bili za tri uz faul?)))

Drax

pre 5 godina

Svake sezone Harden uradi nesto ludo ali je u plejofu sasvim obican.Njegovo najace oruzije je izvlacenje faulova na finte i flopovanje a to plejof sudije nece da daju.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Zamislite situaciju povredjen rondo, kuzma, mcgee,ball i ingram i lebron igra sa wagnerom,zubcem, mihalcukom i da 57p i pobedi... To me mogu ni da zamislim...

Three dots

pre 5 godina

Meni je najjace da je on izveo 18 slobodnih a ostatak tima 4! Gde je logika?
(Tazo, 15. januar 2019 09:40)

Класична судијска протекција!

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Pero,ajde molim te odluci se,ko je MVP? Jedan dan pises Brada MVP,pa Curry,pa Durant,pa Giannis...Ni sam vise ne znas...
(Lex, 15. januar 2019 11:27)

Aj ti napiso gde sam ja napisao da je durent ili janis mvp molim te...

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Svi zaboravljate da čovek sam vuče tim, tri igrača petorke su ozleđena, Pol, Kapela i Gordon, da nema Hardena Hjuston bi izgledao kao Lejkersi sada.... brada ima moje poštovanje, neverovatan igrač.

MPP

pre 5 godina

To što se mnogima " ne svidja " ne mora da znači da nije izuzetan igrač ! Harden je godinama medju 3- 4 najbolja NBA igrača . Gradjen ko dvokrilni orman , ne zaostaje mnogo po fizikalijama od Lebrona , strašno brz i oktetan . Tehnika mu je sjajna , jedini problem što nije "kicoš" ko napr Kari( nećete videti osmeh na njegovom licu .) , nema eleganciju , ali teško je čuvati tako spretnog , snažnog i " namazanog" igrača . Inače procenat šuta nije najbitnija stvar samo u jednom slučaju - KAD POBEDJUJETE !

Dorian Gray

pre 5 godina

Ja se dobro ismijem kad procitam komentare ovih ''strucnjaka''. Naravno da se u NBA uvijek stavlja fokus na zvijezdu tima, al covjek igra bez cetiri prvotimca, mora povuci. A ovi sto misle da u Evropi ne bi davao 50 poena, nek se sjete da Sved ima prosjek prije neku sezonu 22/23 poena, pa Mike James sada opali 10ak suteva za tri, ovdje se cudite sto je uzeo 15 suteva.Da se razumijemo, ja sam prvi veci ljubitelj evropske kosarke, puno mi je draza za gledati, zbog timske igre, zbog trenera, navijaca, ali da se ne pljuva igrac koji svali 57 koseva na 50% suta, koji ima prosjek od 35 poena u 40 utakmica, budite realni ljudi, Harden igra trenutno najbolji napad u ligi, odbranu nije nikad ni pokusavao :-)

JPR24

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji gledaju prosek na jednu ili dve utakmice, harden ove sezone sutira 38 % za tri, covek ima sjajne procente !!!
(mkkkkkk, 15. januar 2019 07:16)

Nije stvar gledati statistiku jedne utakmice. Ali kad u jednoj utakmici vidiš 1/17 za tri ? Pa bajo, kad vidiš da ne ide,probaj nešto drugo, ipak je košarka timski sport, kad ne ide, ne forsiraj i dodaj, možda drugom krene, to je poenta kritike. Ne samo Hardena, on ostaje dobar igrač, ne može se reci da je loš. Nije on jedini, niti je sporno imati loše sutersko vece, ali gnjaviti i toliko sutirati kad vidiš da te neće, em je mučno, em nema smisla...

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

cvele

pre 5 godina

statistika govori da na svakom mecu ima preko 15 i vise slobodnih bacanja, a ti faulovi koji su nad njime napravljeni su skoro 90% smejurija za NBA sudjenje

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Harden opet ima vise suteva na kos od ostatka cele prve petorke zajedno
(kejt winslet, 15. januar 2019 12:02)

A sta je tu lose ako pobedjuju? I jesi mu video "prvu petorku"

antiDebil

pre 5 godina

Čovek "trokorak", ja ne razumem jasno se vidi da pri svakom Step back šutu pravi tri, nekad i četri usitnjena korak. NBA cirkus sa ovim sudijama
(nebaCar, 15. januar 2019 08:14)

Sinoc je Dag Kristi rekao da su sudije u nba najbolje na svetu, heheh hehehhe hhee kakav vic, a onda se posle par minuta cudi kako je Bogdanu sviran faul u napadu kada je jedva dodirnuo nekog lika...

1905

pre 5 godina

Kakav penal majstor 17/18. :D I ne samo to, opet 15 suteva za tri i nekim cudom pogodjenih 6. Prethodni mec 1/17. Koga on zavaravca. Sutirao je kao nenormalan i jedva sakupio dve asistencije. Bruka od kosarkasa. Kod njih nema tima radi njega.

Dylan Dog

pre 5 godina

Dao covek 17 samo iz slobodnih. Ono sto je interesantno faulove ne dobija zato sto su mu sudije naklonjene nego sto iskoriscava sistem. Ima na jutjubu analiza bivsih sudija da jednostavno zna covek razlicite finte kako da iznudi faul za dodatno slobodno bacanje, a ako promasi za dva.

antiDebil

pre 5 godina

Ako po utakmici on ima 15 poena iz slobodnih bacanja, od 30 suteva iz igre 15 puta sutne za 3 o pogodi jednom, i za recimo 6 od 15...
Dakle on sa sutem iz igre 7/30 od toga za 3 1/15 ima vec 30 postignutih poena ?!? Nesto debelo nijebu redu sa igrom ovog lika. Cak i Lilardnje juce nesto mahao i pokusavao ali sudije nisu reagovale...

jsx

pre 5 godina

57 poena sa sutem preko 50% je opet lose. Pa ja stvarno odustajem od ovog portala. Jos neko rece da nije blizu Lebrona, Karija, Durenta, Lenarda, ali i Dejvisa. Dejvisa, coveka koji ima jednu dobijenu seriju u plej-ofu ...

Koki

pre 5 godina

Citat: "Ne bi davao u evropi mnogo koseva, teren je manji, igra se manje vremena i nema sanse da bi imao toliku protekciju kod sudija kod faulova i gresaka u koracima"

Botovi ne možete da promenite realnost samo zato što je napišete u komentaru. Pogledaj koliko je ubacivao za reprezentaciju kad je igrao, u utakmici koja traje kraće i na manjem terenu. Pa onda pogledaj koliko je nama ubacio u finalu...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako das 30 od 100 ne iz igre gde te cuva jedan a nekad i dva nba igraca nego sa slobodnih bacanja ja ti prepisujem svoju kucu.

kejt winslet

pre 5 godina

@petarczv
Pa kako nije lose ako on sutira vise od celog ostatka prve petorke zajedno??? Zar nije prosle tri sezone isto ovako dominirao u regularnom delu, solo akt Dzejmsa Hardena, onda dodje plejoff, on bez snage ostao a sudije mu vise ne sviraju faul na svakom ulazu? Covek igra isto kako je igrao poslednjih nekoliko sezona, a to ni jednom do sada nije dalo zeljeni rezultat...
Jbg ne znam koliko pratis nba, ali ovo je opste poznata cinjenica, ne bih trebao ovo da ti objasnjavam....

Tzar bomba

pre 5 godina

Ne svidja mi se kako Brada igra makar svaku dao 50+. Stil mu je iritantan, delimicno zato stalno neke kontraverze oko njega, osim stila iritira i sto zloupotrebljava sistem kako god moze. Prvi klip iz clanka - jel dozvoljeno da tako laktom odgurne igraca? Slabo pratim i sa pravilima nisam 100%, al i da jeste dozvoljeno finta je mesarska.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Botovi botovi botovi clanovi sns komentarisu igru hardena i nba dokle smo dogurali... A kao takvi ne znaju da procitaju ni statistiku...

Pseudoharms

pre 5 godina

Citajuci komentare, ja se cesto pitam, da li su Hardenovi hejteri ikada gledali ovog coveka kako igra? Ofanzivno najpotentniji igrac u celoj ligi, uz onog marsovca iz GSW. Pobeda, bez Capele, Gordona i CP3.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Lepo ti je Pesic objasnio neki dan razliku izmedju Evrope i NBA. Ako se razumes shvatices. I dalje mislim da je to cirkus. 51 sut je previse. Sta su onda drugi radili?
(NBGD, 15. januar 2019 07:48)

Tebi izgleda uciteljica nije objasnila citanje i sabiranje. Ne znas ni da citas statistiku a naso si ovde da pametujes.. 51 sut hahahahahahahahaa

jsx

pre 5 godina

vince
Slazem se da ce dobro upakovan tim da bude bolji od lose upakovanog tima makar i sa boljim igracima. Medjutim, ako bi imao na raspolaganju sve NBA igrace i sve igrace iz Evrolige, i od oba npravio tim koji najbolje funkcionise zajedno, NBA tim bi gotovo uvek ako ne i uvek bio bolji i to ne vidim kako nije pokazatelj da je kosarka u NBA bolja nego u Evropi.

MT2222

pre 5 godina

@Alex

A evo vidim, tebra. Lakše je kao papagaj ponavljati "Harden pravi korake, ne igra odbranu i vade ga sudije" nego sesti i pogledati koju utakmicu.

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

Šutirao 51 put, od ukupno 106 cele ekipe. 
Za 34 minuta.
(AR, 15. januar 2019 07:25)

Aj sto je tuzno sto ti sabiras ukupan broj suteva sa sutevima za 3p ili sta vec, nego je tuzno sto si dobio pluseve za to....covek je imao 33 suteva!!!!! To je 18 manje nego sto si napisao. Aj sto imamo nepismene ljude i botove na politickim vestima nego su duboko zagrizli i na sport...

petarczv mj 6/6 lbj 3/9

pre 5 godina

petarczv pre ce biti da si ti smesan, jer znas mogu i ja dati 70 poena a da sutnem 100 puta, sto ti je recimo 30 pogodjenih od 100 suteva. Tako da idi gledaj fmp! pozz
(rrrrr, 15. januar 2019 11:07)

Ti ako mozes da trčis dobro je

Jaran

pre 5 godina

Au, koliko strucnjaka. Kapiram prozivanje kada lose sutira (i ja ga prozivam), ali lik ubaci 57 poena uz 52% iz igre i vama to smeta. Jel vi ocekujete da pogodi 90% suteva?????

Mnogo se vi lozite na €L-timsku kosarku, PA KO CE DATI OSTALE POENE AKO NECE HARDEN? DA NECE MOZDA DZERALD GRIN???

Jos gore je sto ni ne gledate uopste pa nemate pojma da igra bez Pola, Gordona i Kapele.....

jsx

pre 5 godina

Ovi sto uporno porede Nba i Evropu na osnovu meceva Usa i Srbije su tek slucajevi za ispitivanje jer Evropa nikada nije uzela svojih 12 igraca i ucestvovala na olimpijadi.
vince
A kad bi uzeli tih 12 igraca, iz koje bi ih lige uzimali?

Ivan kraljevo

pre 5 godina

Reci da nije sjajan igrac nije korektno... E sada bodu procenti i broj pokusaja... Ali to je neka druga prica...
Ono sto zelim reci je sledece... Citam naguzice nas sa 50 razlike, zemlju od 7 miliona...
A ajde da ovako postavimo stvari... Evropa protiv USA.. jer to bi bilo jedino ispravno... Amerika u svojim ekipama je imala i Nigerijce, Dominikane, itd... Znaci zemlja svih naroda i narodnosti. Tj kontinent... Pa hajde da bude Severna Amerika protiv Evrope... To je jedino ispravno... pozz

Powerslave

pre 5 godina

Može da postigne i 100 poena sa 100% šuta, mene Harden jednostavno ne impresionira kao igrač niti će ikad impresionirati. Baš naprotiv.

Svaka čast, odličan napadač, i jasno je da sada kada Hjuston nema tri startera on mora da potegne koliko god može (zbog čega će verovatno i biti umoran u plejofu), ali njegovi koraci, "faulovi" i ostale stvari prosto ogade utakmicu, ubiju želju za životom.
I beskorisne su mu sve te brojke u regularnom delu kad se uvek pogubi u plej-ofu zato što više ne dobija 28 slobodnih bacanja po utakmici nego možda ni 8, a i na korake se više obraća pažnja. E onda se dogodi da Hjuston kao ekipa promaši 27 trojki u nizu. Njega ne krene ili mora mnogo više da se troši za koševe, a ostatak ekipe "hladan" jer nije ni stigao da uhvati neki ritam kad vidi loptu u svakoj sedmoj akciji.

lignjoslav

pre 5 godina

Daleko je Hjuaton od samo Hardena. To se videlo na utakmici protiv Denvera. Imaju dosta sipača (koji gadaju iznad 50% trojke kada istanu sami), a i naravno ovo je utakmica regularkog toka, pa se covek iživljavao zbog kritika.
U PO ce ozbiljnije biti.
Tim su za izbegavati i bilo bi sjajno da nalete na GSW pre finala. Imao je on i prošle godine ovakvih izivljavanja.
Nego je Memfis u daunu, a i on je izabrao tim van forme. Milvoki je mozda uradio ono sta treba . Pustio je bradu da ubaci svojih 40, a čuvao druge. Jer njima malo teže ide preko ruke i bez pomoci sudija

RobertoBaggio

pre 5 godina

O s a m n a e s t...... S l o b o d n i h b a c a nj a... Kakva je to ekipa, kad im se napad svede: daj njemu loptu, gde god ti se našao.. Reketu, otvoren šut, ma jok, bolje da mu dodam....

vince carter

pre 5 godina

Pa uopste ne mora da uzima iz Nba posto se tvoj odgovor meni odnosi na to. Bitno je da svih 12 igraca bude podjednako koristno i da klupa bude priblizno jaka kao prva petorka. To se zove TIM!! Uopste nisu bitna imena igraca. Na primer Ameri mnogo bolje funkcionisu ovako kad povedu samo sutere nego da ekipu cine na primer Lebron,westbruk,kobi,wejd...takva ekipa uopste nije kompatibilna i lakse ce svakog dobiti Durant,kari,kley,irving i tako ti igraci.

boske

pre 5 godina

covjek je zadnjih deset utakmica sutirao 16 trojki po utakmici, ukupno nekih 30 suteva, i oko 19 slobodnih bacanja. I naravno, bas kad ja odigram na houston, on ubaci samo jednu od 17 trojki. Trebao bi vise da igram na njih, da ih jinxam.