Nedelja, 09.12.2018.

20:09

River jači od svega za istorijsku titulu Kopa Libertadores!

Fudbaleri River Plejta pobedili su u dramatičnom i istorijskom finalu najvećeg rivala Boku Juniors i osvojili titulu Kopa Libertadores.

Izvor: B92

River jaèi od svega za istorijsku titulu Kopa Libertadores! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

231 Komentari

Sortiraj po:

Milan Milutinović

pre 5 godina

Cestitke Riveru na tituli bili su bolji i zasluzeno su pobedili, inace sam navijao za Boku i nadao sam se da ce konacno pobediti posle 4 medjusobnih od koje su tri izgubili i narocito kada je Benedeto dao gol za 1:0. I u 90.minuta i u produzetku River je bio bolji. Drugi gol Kintera je majstorija a treci gol je samo potvrdio koji tim je bio bolji i ko je zasluzio Kopa Libertadores. Ne shvatam izmenu Benedeta coveka koji je dao gol jer po meni takvi igraci se ne menjaju pogotovo kada je rezultat 1:0 i kada ima jos da se igra ali sta je tu je. Ono sto je zanimljivo (nema veze sa ovom vescu) to je da ce i jedni i drugi jako tesko biti prvi u Argentini jer Rasing ove godine je od 15 utakmica pobedio 11 3 igrao nereseno a jednu izgubio od San Martina iz Tukumana gdeje prethodno vodio a ovi preokrenuli. Jeste da River ima 4 utakmice manje ali je pitanje da lice oni sve te utakmice pobediti imaju 2 teska gostovanja protiv Godoj Kruza i Rosaria a kuci cekaju Union Santa Fe i Defensa y Justicia koja je druga i igra odlicno ove sezone od kada im se vratio trener koji ih je trenirao pretprosle sezone. Boka je u nesto laksoj poziciji jer imaju dve navodno lakse utakmice na strani protiv San Martina iz San Huana i kuci protiv Atletiko Tukumana gde bi trebalo da pobede. Uzmimo cinjenicu da ce i jedni i drugi sve da pobede opet to ne bi bio mali zaostatak u odnosu na Rasing i zato kazem da ce Boka i River jako tesko osvojiti titulu u Argentini.

Bodibond

pre 5 godina

River Zvezda Boca Partizan Gazi :)))))
(Falcao, 10. decembar 2018 08:04)

Barsa Partizan a Real Zvezda FAZI! :)))) Inace nedavno je bilo 5:1 za Barsu hohoho.

ns

pre 5 godina

@ Aman bre ljudi... River "Plejt"??? Aman!!!
(True Batman Fan, 10. decembar 2018 07:08)

Nego kako? River Plata? Reka Plata? Rio de la Plata? Ime kluba je River Plate (River Plejt pisano na srpskom) sta nije jasno, isto kao sto su Italijani registrovali svoj fudbalski klub Genoa (Djenoa) po engleskoj formi imena grada Djenove, ili sto je Milan iz Milana, tako su Argentinci uzeli englesko ime za naziv kluba Club Atletico River Plate sto ce reci Klub Atletiko River Plejt

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

@LEP SMEKER hahaha bravo care, kakav skec, kakva fora. Je li teze gledati Zvezdu u Ligi sampiona ili zaledjen na -13??
(FAP masina, 10. decembar 2018 10:35
Hvala, hvala,g.FAP masino. Potrudio sam se. A teže je gledati ovo -13, pravo da ti kažem. Ipak u ligi šampiona malo malo pa se radujem, kao i sutra što ću. Živeli!

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

Moli se komentator da prenosi utakmicu Czv-Psg. Peticija, šta god da treba, ovo je pravi komentator.
(Dejan, 09. decembar 2018 22:54)

Ovo je komentator kome "leže" ovakve neizvesne i napete utakmice. Ne bi došao do izražaja na utakmici zvezda-psž i sličnim gde je u 8.min već 0:3, a publika već u 14.min počinje da napušta stadion pri rezultatu 0:4.

nista o nicemu

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine  
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Real ima sve. Barselona nista. Zapamti to.

nista o nicemu

pre 5 godina

ovi sto kazu da je river zasluzeno osvojio ocigledno nisu gledali 1/2 i dvomec sa gremiom :)
(milosh-nish, 09. decembar 2018 23:55)

Bukvalno nisu znali da postoji ovo takmicenje, a ne nesto vise.

tiberije

pre 5 godina

Mnogo energije, naboja, fanatizma, ali kvaliteta fudbala najmanje, obje ekipe na nivou Eibara i Sosijedata...
(miki, 09. decembar 2018 23:32)
Nisu bas na tom nivou malo su ispod kao Arsenal ili Totenhem recimo

Mare

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo..... 
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13

Cemu toliko laganje ovde.Nit se neko poznaje, niti je to sad nesto bitno, i ti sad pricas kako si dao 10.000 . I znas i sam da si slagao, i sta imas sad od toga?? Hoce li neko da ti zavidi??

Del Piero#10

pre 5 godina

Kao i uvek u Superklasiku ja sam na Riverovoj strani i jako mi je drago što su pobedili večeras, ali opet ne mogu da se ne saosetim sa Bokinim navijačima. Kada pogledaš tribine vidiš koliko je i jednima i drugima ovo važno, takođe i igračima na terenu... Mogu da se stavim u njihovu situaciju, kao i svako ko neizmerno i iskreno voli svoj klub. Ovakav naboj emocija nikad nije viđen "Santiago Bernabeu", na kojem je odigrano bezbroj velikih utakmica. Kvalitet fudbala možda nije na nivou El klasika ili nekog velikog evropskog derbija, ali ovakva borba na terenu, do poslednje kapi krvi... To samo par derbija na svetu mogu da ponude, a tu svakako prednjače River i Boka. Bravo momci za današnji predstavu. Bravo River! Čestitke na četvrtoj tituli.

Antisha

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!
(Fikio, 09. decembar 2018 23:27)

kako je nebi ismijavali kad je ismijavaju i Amerikanci :)

KyloR...

pre 5 godina

Iako bi i jedne i druge Real, Barsa ili Juve verovatno pregazili, evropski fudbal je izgubio tu magiju koja i dalje krasi južnoamerički... Evropski fudbal se pretvorio u mašineriju za pravljenje para što će mu verovatno i jednog trenutka doći glave. Gubi smisao gledati arapske šeike, ruske mafijaše i kineske milijardere koji fudbal posmatraju kao konjske trke, kako troše sumanute svote novca. Mali tu više jednostavno nemaju šta da traže a srž sporta je nada autsajdera da mogu da naprave čudo i pobede velike, to se sve redje dešava...

Samo realno

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores.
 (Oliver, 09. decembar 2018 23:45)

Čekaj, kako "kamoli", šta "kamoli"? Pričaš o najprestižnijem takmičenju Južne Amerike..znaš to ti je Brazil, Argentina, Urugvaj, Čile, Kolumbija... šta "kamoli"?

DDF

pre 5 godina

Boca je pokusavala,na svaki nacin da ne dodje do revansa,da je revans odigran na"monumentalu"river bi ih razneo,"milioneri"zasluzeno izlaze kao pobednik i cistog obraza.

streetworkout

pre 5 godina

Odavno nista lepse nisam gledao,koja strast,zelja,navijanje,komentator koji je sebe dao u prenosu,prosto savrseno...fudbal je vcrs ponosan!!!

Borky

pre 5 godina

Nema sta River bolji u obe utakmice i iz Boce su bili toga svesni pa su probali da smuljaju bilo sta da se be igra utakmica,pa su tako namjerno poslali autobus kroz navijace Rivere i namjerno su igraci provocirali iz autobusa a policija se aamo sklonila po naredjenju predsednika Argentine(bivseg predsednika Boce). Na Monumentalu bi ovo bilo pravo rasturanje a ovako su imali malu sansu da naprave neko iznenadjenje.Sve u svemu pravda je zadovoljena i bolja ekipa je osvojila.

ene

pre 5 godina

Vrhunska fudbalska prestava, zanimljiva i neizvesna ali pobedio mnogo bolji tim. Odavno neko nije zaslužio ovoliko pobedu kao River, bio bolji svih 210 minuta. Mada umalo da se posreći Boki za 2:2 u 120-om minutu. To bi tek bio šou i fešta.

Admiral

pre 5 godina

Svaka cast Riveru, apsolutno zasluzeno!! Oduzeli im domacinstvo, pa kada su vec to ucinili onda dozvolili prisustvo Bokinih navijaca da bude potpuno neutralno ali dzaba im odrao ih River!!!

Oliver

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores. Vaznost utakmice utice na kvalitet prikazanog fudbala,te su cesto finala slabijeg kvaliteta,ali to se desava svuda. Znali smo i pre utakmice da su River i Boka slabiji nego Real,Bajern ili Barselona te da ne mozemo ocekivati taj nivo fudbala,taj broj i preciznost pasova,ali i ovo je bilo sasvim solidno za moj ukus - 4 gola od kojih su prva dva briljantne akcije,treci gol sjajan sut iz kolena,cetvrti kozmetika rezultata,stativa,crveni karton,par sansi,borbenost,dobar tempo,sudija Akunja bez ozbiljne,ako i bilo koje,greske(za razliku od onog uzasa koji poslednjih godina gledamo u Ligi sampiona),izuzetna atmosfera,navijaci,buka,uz to odlican komentator koji je dodatno obogatio utakmicu - sta cete vise od toga? River je zasluzeno pobedio,bili su kvalitetniji i u prvoj utakmici,a pogotovo u ovoj. Sve u svemu, jedno fantasticno fudbalsko vece koje ce uci u fudbalsku istoriju.

Borky

pre 5 godina

ako je Boka najpopularnija, znaci ona je kao Zvezda,a River je Partizan...oolleee...River...ollleee
(Milance Niš, 09. decembar 2018 23:06)

Jeste eto imate i boje iste hahaha. Pazi druze za Bocu navija 55% navijaca a za River 45% otprilike dok kod nas je to otprilke 80-20 u korist Zvezde.

Five_Star_Reds

pre 5 godina

Utakmicu je izgubio trener Boke zajedno sa crncem koji je dobio crveni (2 puta hteo namerno da povredi protivnika). Izvodi napadača koji je dao gol i pun je samopouzdanja u 60om minutu, a uvodi 2 igrača koja su bila potpuno beskorisna i bez ikakvog doprinosa - Abila i mrtvi Gago. Šteta za Boku, imali su tekmu u svojim rukama.
Quintero izdominirao, dečko je doktor fudbala!

Sremac

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rimski, 9. decembar 2018 22:51)

Ono sto svi vide , a ti ne . Pokusava da ti otvori oci , ali izgleda da to nije lako

warlock

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo.....
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13)

Nisi ti vidio 10.000 u zivotu a ne stavio na tiket, frajeru

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Utakmica podsjeca ne Hrv-Eng, 0d 0:1 do 2:1 nakon produzetaka. S tim sto je sudija prekinuo sprint Perisica prema golu. Gol za 2:1 u 109. minuti kao i Mandzukicev. U obje tekme Hrvati pobjednici. Cestitke HNK Zrinski Buenos Aires!!

bogi

pre 5 godina

Zasluzena pobeda Rivera.Inače veliki sam navijac Independijentea velikog kluba sa najvise medj.titula koji nukada nije uzgubio finale i ciji duel sa jos jednim velikim klubom iz BA Rasingom cini Aveljanade derbi.Inače sva cetiri kluba su iz BA a treba dodati i peti iz La Plate Estudijantesa zaista odlucnog kluba.Inace za informaciju Maradona je igrao samo 1 sezonu u Boki a ponikao je u Argentino juniorsima iz BA ciji stadion nosi njegovo ime i u kojem je postao kao klinac veliki igrač.Čestitke Riveru!

Admiral

pre 5 godina

@ Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.
(Dragan, 09. decembar 2018 23:12)

Apsolutno se slazem. Jeste se trudio da prenoso zivo, uneo emociju, strast ali nimalo nije bio objektivan, nacin na koji je sve vreme favorizovao Boku je totalno neukusan i ne sme se desavati!

mickeyrs

pre 5 godina

zanimljiva utakmica zbog značaja i naboja koji je pratio, ali, realno, fudbal na nivou beton lige... laktovi u glavu svaki duel, kolena u leđa, đon redovan u svakom startu, mesarski fudbal pa ko preživi, a samo jedan crveni... divljina totalna, uz evropskog sudiju bi Zvezda otresla i jedne i druge bez problema.

Bokin golman prodao utakmicu, povređen, ne može da stane na levo koleno, umesto zamene prima gol za 2:1 bez da je probao da odbrani, iako odličan šut.. posle se gubio u istrčavanjima i napadu da nadoknadi, ali bez uspeha. opšti utisak, River značajno bolji, Boka borbenija i srcem nadoknađivala, ali nije bilo dovoljno... dobra utakmica, sve u svemu :-)

sah 88

pre 5 godina

Bilo pravo uživanje gledati utakmicu, mada River mnogo bolji. Ovi iz Boke su jedva išli po terenu zadnjih pola sata kada su igrali sa ogračem manje ali opet umalo nedadoše gol u 120 min za 2:2. Iako bi bilo nezasluženo voleo sam da ga daju, međutim stativa, kontra 3:1 i kraj. Više nego zasluženo osvojio River, u obe utakmice mnogo bolji!

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

bob

pre 5 godina

Tragi-komedija 

Finale "Kupa oslobodilaca" juzne Amerike se igra u Spaniji ?
(Thanks, 09. decembar 2018 20:29)

A gde da se igra? Kako su oslobodioci mogli da znaju da će da oslobode životinje od kojih normalan fudbal pa ni život nije moguć.

warlock

pre 5 godina

Utakmica nije opravdala ocekivanje ni na terenu ni na tribinama ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 9. decembar 2018 23:28)

Skoro da bi se slozio, pratim nekoliko godine njihove duele, ovaj je bio najlosiji, zbog viskokog uloga vjerovatno, a i vidjelo se da nisu "na svom"
Sto se tribina tice otisao je onaj bogatiji, finiji i manje nasilan dio navijaca, mozda je i bolje da se ne poubijaju

pooh

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Real ima takve navijace, ali je njima zabranjeno da dolaze na utakmice. Bili su previse ekstremni I stetili su klubu I klub im je zabranio ulazak na stadion. Real je preozbiljan klub koji nece sebe dovoditi u situaciju da mu "navijaci" (bolje reci huligani ili kriminalci) prave haos kao sto je slucaj sa Riverom I Bokom.

Salle

pre 5 godina

Komentator se zove Sreten Rašković i čovek zaslužuje sve pohvale.
Ne mogu da zamislim da ovakvu utakmicu prenosi neko drugi.
(Muta Gonzales, 9. decembar 2018 22:14)

Tačno tako! Majstor svog zanata.

Fikio

pre 5 godina

Zamislite da Zvezda i Partizan igraju finale lige sampiona??? I, naravno, Zvezda bi bila River Plata, jer su im boje crveno-bele, a partizan boka... vecni gubitnici!!!

Stefan

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.
...
Au, kakva sirotinjska spika! Lepo kaže Rambo Amadeus - nacionalizam i fudbal su za one s primanjima do 300 eura. Čuj, ''biće teško deliti prostor s navijačima suparničkog kluba, ostaje za ceo život'' - pametan čovek ima svoje zanimacije i brige, i ne loži se na primitivna sportska prepucavanja. Ali mi smo od onih s manjim primanjima, kao i Latinosima, pa se pržimo dal je bolji Mesi ili Ronaldo... Džabe pričam.

((С)нежни

pre 5 godina

Ја никад нисам видео да голман у 115 тј. 116 минуту иде испред у шеснаестерац противника!?!
Па невероватно!
Људи причају о квалитету, а појма немају о јужноамеричком фудбалу.
Ако вам исти смета, јел' вам смета онда ово и навијање и ова страст за фудбалом?
Идите бре људи...

Fikio

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!

ElHombre

pre 5 godina

Ovo je nesto sto ce navijaci Rivera pamtiti ceo zivot, presli okean da prisustvuju pobedom nad svojim najvecim rivalom gde su postali prvaci Copa Libertadores. Bravo River Plata, pobednici se pamte.

Centurion

pre 5 godina

Obe kluba bi razmontirala pola timova lige sampiona. A ko kaze da je utakmica bila losa i dosadna ili je maliciozan ili nije gledao utamicu.

Davidoff

pre 5 godina

 Gubiš 2-1,imas dva igraca manje,u 120 min pogodis stativu.
(Nole, 09. decembar 2018 23:11)

Nevezano za ovu utakmicu, Cagilari jučer protiv Rome gubi sa 1:2 sa dva igrača manje stiže do izjednačenja na 2:2 u 95+.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Karma uvek na kraju ima poslednju. Na stranu i Diego i ludi Benedeto, Karlito i društvo, Boka je osramoćena za vremena sva. Bežali sa tuđeg bunjišta, tražili pobedu za zelenim stolom, odlagali, pa sramotna selidba u Evropu i na sve to onakav kukavički, padavičarski, folirantski, dekandentni fudbal. Sve im se obilo o glavu, ama baš sve sa kamatom. Kintero haubica ponovo praši. Takvu levicu ostavljati samu, pa to je ludilo. Utakmica za istoriju. River više nego zasluženo. Galjardo će biti trenerčina. Inače, momku komentatoru alal vera, to je to.

lecont

pre 5 godina

Na šta ja potroših skoro dva sata svog vremena ? Čast i rivalitetu ova dva velika kluba, čast i njihovom derbiju, ali ja bih opet da mogu da gledam, recimo, Arsenal - Totenhem, pa da znam šta sam gledao. Po meni (neću da kažem da je moja vrhovna ), krajnje prosečna utakmica dva tima, po sistemu '' Tresla se gora, rodio se miš''

Dragan

pre 5 godina

Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.

lal

pre 5 godina

@sandzak: tako je!!! zato je u finalu 1970. pele dao vodeci gol protiv italije u kojoj su svi igraci bili iz italijanske lige... doduse nula ih je bilo iz parme... posto je parma usla u seriju A 20 godina kasnije...
ali valjda je sada, medju klincima instant generacije, moderno da uzimaju u usta legende i sa podsmehom pricaju o stvarima o kojima nemaju pojma...
tada nisu postojali pijani arapi da ukucaju milijardu u propali netalentovani fudbalski klub, inace bi cela brazilska reprezentacija tada kolektivno presla u evropu i osvojila sve...

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

Mikii

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.

Звездин весник

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic. 
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.
(Bodibond, 09. decembar 2018 22:28)

Није битно којим језиком причају ако су у путању клубови, уосталом скоро цела латиноамерика прича шпански, и не приличи да суди неки човек који није близак оваквом такмичењу.

Xman

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?
(Petar, 09. decembar 2018 21:12)
Ovo je Kopa Libertadotes a ne prvenstvo Argentine i prvi put Boka i River igraju finale medjusobno. Dovoljno da svi ljubitelji fudbala u svetu uzivaju.

Rimski

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???

Avanti bal

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!
(Oliver, 9. decembar 2018 21:40)


Tako je! Decko je odlican, vidi se da voli i uziva u tome sto radi, a usput je odlicno informisan! Tri klase ispred svih ostalih domacih komentatora.

Bodibond

pre 5 godina

Izjednacio River pa ja ne mogu da verujem. I sta ceka sa izmenama trener Boke? Treba da udju u igru i Mauro Zarate i Tevez ali i Feki Gago, bez njih se plasim da ce titula otici Riveru a to niko ne zeli da se desi.

Bodibond

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic.
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.

Dado

pre 5 godina

Svaka cast za navijanje, buku i rivalstvo .... ali ovo je druga fudbalska liga. Bas tanko. I jedne i druge bi Hofenhajm otresao kao sljivu.

goran

pre 5 godina

Atmosfera i sve drugo sto prati ova kluba sakriva činjenicu da su i River i Boka klubovi skromnog kvaliteta,Alaves ili Getafe bi obe ove ekipe rutinski rasturili.Jedino je atmosfera vrhunska,cudno je gledati ovaj stadion i da neko zaista navija,nema onih smešnih belih kabanica i turista iz Azije.

PetarPeca

pre 5 godina

Grizman je dosao u dresu Boke, ako ona kojim slucajem osvoji titulu on ce i to navesti kao jos jedan razlog zasto je trebao osvojiti zlatnu loptu.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Realno od ovog fudbala ostala samo tradicija. Mnogo su daleko od Evrope, pa evo ovaj Pavon se ovde smatra za jednog od boljih, a na SP se raspadao.

mimi

pre 5 godina

Citam, nezadovoljni igrom, a secate li se u ovakvom finalu je igrao jedan nas klub 1991. I postao sampion evrope, a da centar nisu presli.

Otac Makarije

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.
(Mikii, 09. decembar 2018 22:01)

Da li mi gledamo istu utakmicu ?
Igra se finale Coppa Libertadores a ti pišeš da ova dva kluba nemaju kvalitet i da im je veceras poslednji put da su igrali na Bernabeu.Pa bogata Evropa upravo živi na igračima i od ova dva kluba.

cane

pre 5 godina

šta kažete Novi Pazar - Sinđelić bolja utakmica?! kakvi golovi, kakve izrađene akcije kod oba gola Rivera, kakva kontra Boke kod gola!!

impeRator

pre 5 godina

Fudbal na nivou JSL. Mada nešto ne verujem da Radnički i Dinamo iz Vranja toliko često greše u dodavanju. Sve je stvar šminke, nalickan stadion, prenos sa 40 kamera, komentatori hajpuju, publika navija a od fudbala apsolutno ništa. Plus je smešno i sramno što Boka dve utakmice igra pred svojom publikom. Mora River da preokrene...

Bodibond

pre 5 godina

Za Boku navijaju Rosijevci, Šumaherovci i ostali pomodari. 
(Pasulj tetovac, 09. decembar 2018 21:00) 

Ali i Federerovci, Partizanovci, Barselonisti, kao ja na primer. Federer, Partizan, Barsa, Boka, to su institucije i najbolji u svojim drzavama.

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.

presheva

pre 5 godina

Nadam se da je Solari.. veceras svoje manekene iz Reala.. vodio ih u stadion da vidi sta je futbal.. a ne jedva dobijaju jednu huesca.. plus toga branu rezultat od huesce...

Petar

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?

DachaZVEZDA

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu
(mkd, 09. decembar 2018 20:24)

?????!?? Aaaaaa????
"ajde idi sada, pa opet dodji, jer da bi dosao moras prvo da odes.."

- nije Kasandra, al' je RADOVAN III :))))

Šaomi

pre 5 godina

Kod "Cezara" arena i gladijatori a danas fudbal i mir za sirotinju! Kako vešto samo političari koriste ovu "genijalnu igru" svaka im čast!

Oliver

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!

Svetko

pre 5 godina

Atmosfera je izvrsna. Nije ovo na kraju sve ni ispalo loše. Izgubljena je ta potpuna draž jer se nije sve završilo u Argentini, ali opet dobilo se na više strana. Obe navijačke grupe su tu, i kad padne go na obe strane biće ludnica. Tu je i VAR, što za ovako jednu utakmicu je možda presudno. Zamislite da da neka sporna situacija presudi meč, pa to mi mnoge koštalo života.

Inače vidi se koliko je važno pravilo gola u gostima. Da važi to pravilo ovdje, Boca bi morala napadati od početka imali bi mnogo bolji fudbal. Možemo se nadati nekom slučajnom golu Rivera, pa da se onda malo pojača tempo.

Mikii

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.
(A$AP Rocky, 09. decembar 2018 21:36)

Sevilja je osrednji evropski tim? Idi spavaj, zivota ti.

Dule Pacov

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018 20:18)

Napisi jos jednom El Pibe.

Ti si taj mangup

marko

pre 5 godina

Gledam ovaj derbi i nesto razmisljam, kako je atmosfera na stadionu dobra, svi navijau, kao da nije stadion Bernabeu, a kad na njemu igra Real atmosfera nikakva.

prdn8

pre 5 godina

RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER!...

MM

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018)

Nikoga nije briga za koga ti navijaš...

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...

room 1408

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....

MM

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...
(Khaz Whiteclaw, 09. decembar 2018)

Smaraš i ti i svi ostali koji tako razmišljaju... Kad ne znaju organizovati kako treba, i ne zaslužuju...

Ajde@

pre 5 godina

(wvw, 09. decembar 2018 20:26)
1418
(sah 88, 09. decembar 2018 20:22)
13

Па није баш тако рођаци!
Али и да јесте делимично, реванш се замало одиграо у Аргентини, али као што знате, није. А што, па видели сте ону мајку што око детета веже ватромет и ракете.
Имали људи шансу, па је упропастили.
Овако, гледамо утакмицу где су обе навијачке групе присутне, а што годинама није било. Уживајте људи,
доста је више филозофирања.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ova utakmica me podseti...Sećam se pre nekih 5, 6 godina kada je Kralj Federer bio na turneji po Južnoj Americi, igrao je na "Bombonjeri" za Boku Juniors u nekom humanitarnom meču. Tu su još kao gosti bili Del Potro i Batistuta.

Anti You

pre 5 godina

Zar nije formalno River domaćin, mislim da navijači Boke ne bi trebali da budu prisutni... Takva su pravila u Argentini kad je duel ova dva rivala u pitanju... Odradili su ih na foru ovi, al' nema veze... RIVER U TO IME!

Markobg

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.

Aleksej

pre 5 godina

Najveca nepravda u istoriji fudbala.Boka bila domacin a onda naterali River da bude domacin u Madridu,sport je ovde izgubio dusu.Trebaju odmah da daju Boki titulu.Da je na stadionu bilo nereda pa da razumem ali ovako sramota!!!!

wvw

pre 5 godina

Dokle je ovo došlo da se utakmica za prvaka J. Amerike igra u Evropi i to sve zbog novca????!!!!! Da bi moćni i bogati mogli da uživaju, da oni budu zadovoljeni, jer sve je u novcu i na prodaju. A pravi navijači koji vole i žive za ove klubove, zbog kojih je ovo i proglašen najvećim derbijem na svetu, njih ko šiša, oni su nebitni.

sah 88

pre 5 godina

Utakmica za koju žive Argentinci, najveći derbi na svetu su premestili da se igra u Evropi zbog novca da bi bogataši mogli da uživaju i da bi njihove potrebe bile zadovoljene. Ovo je slika i prilika novog svetskog porerka, takozvanog liberalnog kapitalizma!

mkd

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu

Markobg

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.

Oliver

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!

marko

pre 5 godina

Gledam ovaj derbi i nesto razmisljam, kako je atmosfera na stadionu dobra, svi navijau, kao da nije stadion Bernabeu, a kad na njemu igra Real atmosfera nikakva.

Xman

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?
(Petar, 09. decembar 2018 21:12)
Ovo je Kopa Libertadotes a ne prvenstvo Argentine i prvi put Boka i River igraju finale medjusobno. Dovoljno da svi ljubitelji fudbala u svetu uzivaju.

Avanti bal

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!
(Oliver, 9. decembar 2018 21:40)


Tako je! Decko je odlican, vidi se da voli i uziva u tome sto radi, a usput je odlicno informisan! Tri klase ispred svih ostalih domacih komentatora.

pooh

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Real ima takve navijace, ali je njima zabranjeno da dolaze na utakmice. Bili su previse ekstremni I stetili su klubu I klub im je zabranio ulazak na stadion. Real je preozbiljan klub koji nece sebe dovoditi u situaciju da mu "navijaci" (bolje reci huligani ili kriminalci) prave haos kao sto je slucaj sa Riverom I Bokom.

Otac Makarije

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.
(Mikii, 09. decembar 2018 22:01)

Da li mi gledamo istu utakmicu ?
Igra se finale Coppa Libertadores a ti pišeš da ova dva kluba nemaju kvalitet i da im je veceras poslednji put da su igrali na Bernabeu.Pa bogata Evropa upravo živi na igračima i od ova dva kluba.

MM

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018)

Nikoga nije briga za koga ti navijaš...

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Karma uvek na kraju ima poslednju. Na stranu i Diego i ludi Benedeto, Karlito i društvo, Boka je osramoćena za vremena sva. Bežali sa tuđeg bunjišta, tražili pobedu za zelenim stolom, odlagali, pa sramotna selidba u Evropu i na sve to onakav kukavički, padavičarski, folirantski, dekandentni fudbal. Sve im se obilo o glavu, ama baš sve sa kamatom. Kintero haubica ponovo praši. Takvu levicu ostavljati samu, pa to je ludilo. Utakmica za istoriju. River više nego zasluženo. Galjardo će biti trenerčina. Inače, momku komentatoru alal vera, to je to.

sah 88

pre 5 godina

Utakmica za koju žive Argentinci, najveći derbi na svetu su premestili da se igra u Evropi zbog novca da bi bogataši mogli da uživaju i da bi njihove potrebe bile zadovoljene. Ovo je slika i prilika novog svetskog porerka, takozvanog liberalnog kapitalizma!

prdn8

pre 5 godina

RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER!...

Salle

pre 5 godina

Komentator se zove Sreten Rašković i čovek zaslužuje sve pohvale.
Ne mogu da zamislim da ovakvu utakmicu prenosi neko drugi.
(Muta Gonzales, 9. decembar 2018 22:14)

Tačno tako! Majstor svog zanata.

Centurion

pre 5 godina

Obe kluba bi razmontirala pola timova lige sampiona. A ko kaze da je utakmica bila losa i dosadna ili je maliciozan ili nije gledao utamicu.

ene

pre 5 godina

Vrhunska fudbalska prestava, zanimljiva i neizvesna ali pobedio mnogo bolji tim. Odavno neko nije zaslužio ovoliko pobedu kao River, bio bolji svih 210 minuta. Mada umalo da se posreći Boki za 2:2 u 120-om minutu. To bi tek bio šou i fešta.

streetworkout

pre 5 godina

Odavno nista lepse nisam gledao,koja strast,zelja,navijanje,komentator koji je sebe dao u prenosu,prosto savrseno...fudbal je vcrs ponosan!!!

warlock

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo.....
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13)

Nisi ti vidio 10.000 u zivotu a ne stavio na tiket, frajeru

((С)нежни

pre 5 godina

Ја никад нисам видео да голман у 115 тј. 116 минуту иде испред у шеснаестерац противника!?!
Па невероватно!
Људи причају о квалитету, а појма немају о јужноамеричком фудбалу.
Ако вам исти смета, јел' вам смета онда ово и навијање и ова страст за фудбалом?
Идите бре људи...

warlock

pre 5 godina

Utakmica nije opravdala ocekivanje ni na terenu ni na tribinama ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 9. decembar 2018 23:28)

Skoro da bi se slozio, pratim nekoliko godine njihove duele, ovaj je bio najlosiji, zbog viskokog uloga vjerovatno, a i vidjelo se da nisu "na svom"
Sto se tribina tice otisao je onaj bogatiji, finiji i manje nasilan dio navijaca, mozda je i bolje da se ne poubijaju

room 1408

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....

Звездин весник

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic. 
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.
(Bodibond, 09. decembar 2018 22:28)

Није битно којим језиком причају ако су у путању клубови, уосталом скоро цела латиноамерика прича шпански, и не приличи да суди неки човек који није близак оваквом такмичењу.

Five_Star_Reds

pre 5 godina

Utakmicu je izgubio trener Boke zajedno sa crncem koji je dobio crveni (2 puta hteo namerno da povredi protivnika). Izvodi napadača koji je dao gol i pun je samopouzdanja u 60om minutu, a uvodi 2 igrača koja su bila potpuno beskorisna i bez ikakvog doprinosa - Abila i mrtvi Gago. Šteta za Boku, imali su tekmu u svojim rukama.
Quintero izdominirao, dečko je doktor fudbala!

Oliver

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores. Vaznost utakmice utice na kvalitet prikazanog fudbala,te su cesto finala slabijeg kvaliteta,ali to se desava svuda. Znali smo i pre utakmice da su River i Boka slabiji nego Real,Bajern ili Barselona te da ne mozemo ocekivati taj nivo fudbala,taj broj i preciznost pasova,ali i ovo je bilo sasvim solidno za moj ukus - 4 gola od kojih su prva dva briljantne akcije,treci gol sjajan sut iz kolena,cetvrti kozmetika rezultata,stativa,crveni karton,par sansi,borbenost,dobar tempo,sudija Akunja bez ozbiljne,ako i bilo koje,greske(za razliku od onog uzasa koji poslednjih godina gledamo u Ligi sampiona),izuzetna atmosfera,navijaci,buka,uz to odlican komentator koji je dodatno obogatio utakmicu - sta cete vise od toga? River je zasluzeno pobedio,bili su kvalitetniji i u prvoj utakmici,a pogotovo u ovoj. Sve u svemu, jedno fantasticno fudbalsko vece koje ce uci u fudbalsku istoriju.

cane

pre 5 godina

šta kažete Novi Pazar - Sinđelić bolja utakmica?! kakvi golovi, kakve izrađene akcije kod oba gola Rivera, kakva kontra Boke kod gola!!

MM

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...
(Khaz Whiteclaw, 09. decembar 2018)

Smaraš i ti i svi ostali koji tako razmišljaju... Kad ne znaju organizovati kako treba, i ne zaslužuju...

Stefan

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.
...
Au, kakva sirotinjska spika! Lepo kaže Rambo Amadeus - nacionalizam i fudbal su za one s primanjima do 300 eura. Čuj, ''biće teško deliti prostor s navijačima suparničkog kluba, ostaje za ceo život'' - pametan čovek ima svoje zanimacije i brige, i ne loži se na primitivna sportska prepucavanja. Ali mi smo od onih s manjim primanjima, kao i Latinosima, pa se pržimo dal je bolji Mesi ili Ronaldo... Džabe pričam.

sah 88

pre 5 godina

Bilo pravo uživanje gledati utakmicu, mada River mnogo bolji. Ovi iz Boke su jedva išli po terenu zadnjih pola sata kada su igrali sa ogračem manje ali opet umalo nedadoše gol u 120 min za 2:2. Iako bi bilo nezasluženo voleo sam da ga daju, međutim stativa, kontra 3:1 i kraj. Više nego zasluženo osvojio River, u obe utakmice mnogo bolji!

Mikii

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.
(A$AP Rocky, 09. decembar 2018 21:36)

Sevilja je osrednji evropski tim? Idi spavaj, zivota ti.

Davidoff

pre 5 godina

 Gubiš 2-1,imas dva igraca manje,u 120 min pogodis stativu.
(Nole, 09. decembar 2018 23:11)

Nevezano za ovu utakmicu, Cagilari jučer protiv Rome gubi sa 1:2 sa dva igrača manje stiže do izjednačenja na 2:2 u 95+.

Dado

pre 5 godina

Svaka cast za navijanje, buku i rivalstvo .... ali ovo je druga fudbalska liga. Bas tanko. I jedne i druge bi Hofenhajm otresao kao sljivu.

lal

pre 5 godina

@sandzak: tako je!!! zato je u finalu 1970. pele dao vodeci gol protiv italije u kojoj su svi igraci bili iz italijanske lige... doduse nula ih je bilo iz parme... posto je parma usla u seriju A 20 godina kasnije...
ali valjda je sada, medju klincima instant generacije, moderno da uzimaju u usta legende i sa podsmehom pricaju o stvarima o kojima nemaju pojma...
tada nisu postojali pijani arapi da ukucaju milijardu u propali netalentovani fudbalski klub, inace bi cela brazilska reprezentacija tada kolektivno presla u evropu i osvojila sve...

Sremac

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rimski, 9. decembar 2018 22:51)

Ono sto svi vide , a ti ne . Pokusava da ti otvori oci , ali izgleda da to nije lako

Mikii

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.

ElHombre

pre 5 godina

Ovo je nesto sto ce navijaci Rivera pamtiti ceo zivot, presli okean da prisustvuju pobedom nad svojim najvecim rivalom gde su postali prvaci Copa Libertadores. Bravo River Plata, pobednici se pamte.

DachaZVEZDA

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu
(mkd, 09. decembar 2018 20:24)

?????!?? Aaaaaa????
"ajde idi sada, pa opet dodji, jer da bi dosao moras prvo da odes.."

- nije Kasandra, al' je RADOVAN III :))))

Admiral

pre 5 godina

Svaka cast Riveru, apsolutno zasluzeno!! Oduzeli im domacinstvo, pa kada su vec to ucinili onda dozvolili prisustvo Bokinih navijaca da bude potpuno neutralno ali dzaba im odrao ih River!!!

DDF

pre 5 godina

Boca je pokusavala,na svaki nacin da ne dodje do revansa,da je revans odigran na"monumentalu"river bi ih razneo,"milioneri"zasluzeno izlaze kao pobednik i cistog obraza.

Dule Pacov

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018 20:18)

Napisi jos jednom El Pibe.

Ti si taj mangup

bogi

pre 5 godina

Zasluzena pobeda Rivera.Inače veliki sam navijac Independijentea velikog kluba sa najvise medj.titula koji nukada nije uzgubio finale i ciji duel sa jos jednim velikim klubom iz BA Rasingom cini Aveljanade derbi.Inače sva cetiri kluba su iz BA a treba dodati i peti iz La Plate Estudijantesa zaista odlucnog kluba.Inace za informaciju Maradona je igrao samo 1 sezonu u Boki a ponikao je u Argentino juniorsima iz BA ciji stadion nosi njegovo ime i u kojem je postao kao klinac veliki igrač.Čestitke Riveru!

Petar

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?

mimi

pre 5 godina

Citam, nezadovoljni igrom, a secate li se u ovakvom finalu je igrao jedan nas klub 1991. I postao sampion evrope, a da centar nisu presli.

goran

pre 5 godina

Atmosfera i sve drugo sto prati ova kluba sakriva činjenicu da su i River i Boka klubovi skromnog kvaliteta,Alaves ili Getafe bi obe ove ekipe rutinski rasturili.Jedino je atmosfera vrhunska,cudno je gledati ovaj stadion i da neko zaista navija,nema onih smešnih belih kabanica i turista iz Azije.

Borky

pre 5 godina

ako je Boka najpopularnija, znaci ona je kao Zvezda,a River je Partizan...oolleee...River...ollleee
(Milance Niš, 09. decembar 2018 23:06)

Jeste eto imate i boje iste hahaha. Pazi druze za Bocu navija 55% navijaca a za River 45% otprilike dok kod nas je to otprilke 80-20 u korist Zvezde.

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

Mare

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo..... 
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13

Cemu toliko laganje ovde.Nit se neko poznaje, niti je to sad nesto bitno, i ti sad pricas kako si dao 10.000 . I znas i sam da si slagao, i sta imas sad od toga?? Hoce li neko da ti zavidi??

impeRator

pre 5 godina

Fudbal na nivou JSL. Mada nešto ne verujem da Radnički i Dinamo iz Vranja toliko često greše u dodavanju. Sve je stvar šminke, nalickan stadion, prenos sa 40 kamera, komentatori hajpuju, publika navija a od fudbala apsolutno ništa. Plus je smešno i sramno što Boka dve utakmice igra pred svojom publikom. Mora River da preokrene...

Borky

pre 5 godina

Nema sta River bolji u obe utakmice i iz Boce su bili toga svesni pa su probali da smuljaju bilo sta da se be igra utakmica,pa su tako namjerno poslali autobus kroz navijace Rivere i namjerno su igraci provocirali iz autobusa a policija se aamo sklonila po naredjenju predsednika Argentine(bivseg predsednika Boce). Na Monumentalu bi ovo bilo pravo rasturanje a ovako su imali malu sansu da naprave neko iznenadjenje.Sve u svemu pravda je zadovoljena i bolja ekipa je osvojila.

Del Piero#10

pre 5 godina

Kao i uvek u Superklasiku ja sam na Riverovoj strani i jako mi je drago što su pobedili večeras, ali opet ne mogu da se ne saosetim sa Bokinim navijačima. Kada pogledaš tribine vidiš koliko je i jednima i drugima ovo važno, takođe i igračima na terenu... Mogu da se stavim u njihovu situaciju, kao i svako ko neizmerno i iskreno voli svoj klub. Ovakav naboj emocija nikad nije viđen "Santiago Bernabeu", na kojem je odigrano bezbroj velikih utakmica. Kvalitet fudbala možda nije na nivou El klasika ili nekog velikog evropskog derbija, ali ovakva borba na terenu, do poslednje kapi krvi... To samo par derbija na svetu mogu da ponude, a tu svakako prednjače River i Boka. Bravo momci za današnji predstavu. Bravo River! Čestitke na četvrtoj tituli.

wvw

pre 5 godina

Dokle je ovo došlo da se utakmica za prvaka J. Amerike igra u Evropi i to sve zbog novca????!!!!! Da bi moćni i bogati mogli da uživaju, da oni budu zadovoljeni, jer sve je u novcu i na prodaju. A pravi navijači koji vole i žive za ove klubove, zbog kojih je ovo i proglašen najvećim derbijem na svetu, njih ko šiša, oni su nebitni.

Aleksej

pre 5 godina

Najveca nepravda u istoriji fudbala.Boka bila domacin a onda naterali River da bude domacin u Madridu,sport je ovde izgubio dusu.Trebaju odmah da daju Boki titulu.Da je na stadionu bilo nereda pa da razumem ali ovako sramota!!!!

Fikio

pre 5 godina

Zamislite da Zvezda i Partizan igraju finale lige sampiona??? I, naravno, Zvezda bi bila River Plata, jer su im boje crveno-bele, a partizan boka... vecni gubitnici!!!

KyloR...

pre 5 godina

Iako bi i jedne i druge Real, Barsa ili Juve verovatno pregazili, evropski fudbal je izgubio tu magiju koja i dalje krasi južnoamerički... Evropski fudbal se pretvorio u mašineriju za pravljenje para što će mu verovatno i jednog trenutka doći glave. Gubi smisao gledati arapske šeike, ruske mafijaše i kineske milijardere koji fudbal posmatraju kao konjske trke, kako troše sumanute svote novca. Mali tu više jednostavno nemaju šta da traže a srž sporta je nada autsajdera da mogu da naprave čudo i pobede velike, to se sve redje dešava...

tiberije

pre 5 godina

Mnogo energije, naboja, fanatizma, ali kvaliteta fudbala najmanje, obje ekipe na nivou Eibara i Sosijedata...
(miki, 09. decembar 2018 23:32)
Nisu bas na tom nivou malo su ispod kao Arsenal ili Totenhem recimo

Anti You

pre 5 godina

Zar nije formalno River domaćin, mislim da navijači Boke ne bi trebali da budu prisutni... Takva su pravila u Argentini kad je duel ova dva rivala u pitanju... Odradili su ih na foru ovi, al' nema veze... RIVER U TO IME!

Admiral

pre 5 godina

@ Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.
(Dragan, 09. decembar 2018 23:12)

Apsolutno se slazem. Jeste se trudio da prenoso zivo, uneo emociju, strast ali nimalo nije bio objektivan, nacin na koji je sve vreme favorizovao Boku je totalno neukusan i ne sme se desavati!

mickeyrs

pre 5 godina

zanimljiva utakmica zbog značaja i naboja koji je pratio, ali, realno, fudbal na nivou beton lige... laktovi u glavu svaki duel, kolena u leđa, đon redovan u svakom startu, mesarski fudbal pa ko preživi, a samo jedan crveni... divljina totalna, uz evropskog sudiju bi Zvezda otresla i jedne i druge bez problema.

Bokin golman prodao utakmicu, povređen, ne može da stane na levo koleno, umesto zamene prima gol za 2:1 bez da je probao da odbrani, iako odličan šut.. posle se gubio u istrčavanjima i napadu da nadoknadi, ali bez uspeha. opšti utisak, River značajno bolji, Boka borbenija i srcem nadoknađivala, ali nije bilo dovoljno... dobra utakmica, sve u svemu :-)

PetarPeca

pre 5 godina

Grizman je dosao u dresu Boke, ako ona kojim slucajem osvoji titulu on ce i to navesti kao jos jedan razlog zasto je trebao osvojiti zlatnu loptu.

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

nista o nicemu

pre 5 godina

ovi sto kazu da je river zasluzeno osvojio ocigledno nisu gledali 1/2 i dvomec sa gremiom :)
(milosh-nish, 09. decembar 2018 23:55)

Bukvalno nisu znali da postoji ovo takmicenje, a ne nesto vise.

Ajde@

pre 5 godina

(wvw, 09. decembar 2018 20:26)
1418
(sah 88, 09. decembar 2018 20:22)
13

Па није баш тако рођаци!
Али и да јесте делимично, реванш се замало одиграо у Аргентини, али као што знате, није. А што, па видели сте ону мајку што око детета веже ватромет и ракете.
Имали људи шансу, па је упропастили.
Овако, гледамо утакмицу где су обе навијачке групе присутне, а што годинама није било. Уживајте људи,
доста је више филозофирања.

Fikio

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!

Dragan

pre 5 godina

Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.

presheva

pre 5 godina

Nadam se da je Solari.. veceras svoje manekene iz Reala.. vodio ih u stadion da vidi sta je futbal.. a ne jedva dobijaju jednu huesca.. plus toga branu rezultat od huesce...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Realno od ovog fudbala ostala samo tradicija. Mnogo su daleko od Evrope, pa evo ovaj Pavon se ovde smatra za jednog od boljih, a na SP se raspadao.

bob

pre 5 godina

Tragi-komedija 

Finale "Kupa oslobodilaca" juzne Amerike se igra u Spaniji ?
(Thanks, 09. decembar 2018 20:29)

A gde da se igra? Kako su oslobodioci mogli da znaju da će da oslobode životinje od kojih normalan fudbal pa ni život nije moguć.

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...

Samo realno

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores.
 (Oliver, 09. decembar 2018 23:45)

Čekaj, kako "kamoli", šta "kamoli"? Pričaš o najprestižnijem takmičenju Južne Amerike..znaš to ti je Brazil, Argentina, Urugvaj, Čile, Kolumbija... šta "kamoli"?

lecont

pre 5 godina

Na šta ja potroših skoro dva sata svog vremena ? Čast i rivalitetu ova dva velika kluba, čast i njihovom derbiju, ali ja bih opet da mogu da gledam, recimo, Arsenal - Totenhem, pa da znam šta sam gledao. Po meni (neću da kažem da je moja vrhovna ), krajnje prosečna utakmica dva tima, po sistemu '' Tresla se gora, rodio se miš''

Antisha

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!
(Fikio, 09. decembar 2018 23:27)

kako je nebi ismijavali kad je ismijavaju i Amerikanci :)

mkd

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu

Šaomi

pre 5 godina

Kod "Cezara" arena i gladijatori a danas fudbal i mir za sirotinju! Kako vešto samo političari koriste ovu "genijalnu igru" svaka im čast!

Svetko

pre 5 godina

Atmosfera je izvrsna. Nije ovo na kraju sve ni ispalo loše. Izgubljena je ta potpuna draž jer se nije sve završilo u Argentini, ali opet dobilo se na više strana. Obe navijačke grupe su tu, i kad padne go na obe strane biće ludnica. Tu je i VAR, što za ovako jednu utakmicu je možda presudno. Zamislite da da neka sporna situacija presudi meč, pa to mi mnoge koštalo života.

Inače vidi se koliko je važno pravilo gola u gostima. Da važi to pravilo ovdje, Boca bi morala napadati od početka imali bi mnogo bolji fudbal. Možemo se nadati nekom slučajnom golu Rivera, pa da se onda malo pojača tempo.

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

Moli se komentator da prenosi utakmicu Czv-Psg. Peticija, šta god da treba, ovo je pravi komentator.
(Dejan, 09. decembar 2018 22:54)

Ovo je komentator kome "leže" ovakve neizvesne i napete utakmice. Ne bi došao do izražaja na utakmici zvezda-psž i sličnim gde je u 8.min već 0:3, a publika već u 14.min počinje da napušta stadion pri rezultatu 0:4.

Bodibond

pre 5 godina

Za Boku navijaju Rosijevci, Šumaherovci i ostali pomodari. 
(Pasulj tetovac, 09. decembar 2018 21:00) 

Ali i Federerovci, Partizanovci, Barselonisti, kao ja na primer. Federer, Partizan, Barsa, Boka, to su institucije i najbolji u svojim drzavama.

Rimski

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.

nista o nicemu

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine  
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Real ima sve. Barselona nista. Zapamti to.

ns

pre 5 godina

@ Aman bre ljudi... River "Plejt"??? Aman!!!
(True Batman Fan, 10. decembar 2018 07:08)

Nego kako? River Plata? Reka Plata? Rio de la Plata? Ime kluba je River Plate (River Plejt pisano na srpskom) sta nije jasno, isto kao sto su Italijani registrovali svoj fudbalski klub Genoa (Djenoa) po engleskoj formi imena grada Djenove, ili sto je Milan iz Milana, tako su Argentinci uzeli englesko ime za naziv kluba Club Atletico River Plate sto ce reci Klub Atletiko River Plejt

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Utakmica podsjeca ne Hrv-Eng, 0d 0:1 do 2:1 nakon produzetaka. S tim sto je sudija prekinuo sprint Perisica prema golu. Gol za 2:1 u 109. minuti kao i Mandzukicev. U obje tekme Hrvati pobjednici. Cestitke HNK Zrinski Buenos Aires!!

Milan Milutinović

pre 5 godina

Cestitke Riveru na tituli bili su bolji i zasluzeno su pobedili, inace sam navijao za Boku i nadao sam se da ce konacno pobediti posle 4 medjusobnih od koje su tri izgubili i narocito kada je Benedeto dao gol za 1:0. I u 90.minuta i u produzetku River je bio bolji. Drugi gol Kintera je majstorija a treci gol je samo potvrdio koji tim je bio bolji i ko je zasluzio Kopa Libertadores. Ne shvatam izmenu Benedeta coveka koji je dao gol jer po meni takvi igraci se ne menjaju pogotovo kada je rezultat 1:0 i kada ima jos da se igra ali sta je tu je. Ono sto je zanimljivo (nema veze sa ovom vescu) to je da ce i jedni i drugi jako tesko biti prvi u Argentini jer Rasing ove godine je od 15 utakmica pobedio 11 3 igrao nereseno a jednu izgubio od San Martina iz Tukumana gdeje prethodno vodio a ovi preokrenuli. Jeste da River ima 4 utakmice manje ali je pitanje da lice oni sve te utakmice pobediti imaju 2 teska gostovanja protiv Godoj Kruza i Rosaria a kuci cekaju Union Santa Fe i Defensa y Justicia koja je druga i igra odlicno ove sezone od kada im se vratio trener koji ih je trenirao pretprosle sezone. Boka je u nesto laksoj poziciji jer imaju dve navodno lakse utakmice na strani protiv San Martina iz San Huana i kuci protiv Atletiko Tukumana gde bi trebalo da pobede. Uzmimo cinjenicu da ce i jedni i drugi sve da pobede opet to ne bi bio mali zaostatak u odnosu na Rasing i zato kazem da ce Boka i River jako tesko osvojiti titulu u Argentini.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ova utakmica me podseti...Sećam se pre nekih 5, 6 godina kada je Kralj Federer bio na turneji po Južnoj Americi, igrao je na "Bombonjeri" za Boku Juniors u nekom humanitarnom meču. Tu su još kao gosti bili Del Potro i Batistuta.

Bodibond

pre 5 godina

Izjednacio River pa ja ne mogu da verujem. I sta ceka sa izmenama trener Boke? Treba da udju u igru i Mauro Zarate i Tevez ali i Feki Gago, bez njih se plasim da ce titula otici Riveru a to niko ne zeli da se desi.

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

@LEP SMEKER hahaha bravo care, kakav skec, kakva fora. Je li teze gledati Zvezdu u Ligi sampiona ili zaledjen na -13??
(FAP masina, 10. decembar 2018 10:35
Hvala, hvala,g.FAP masino. Potrudio sam se. A teže je gledati ovo -13, pravo da ti kažem. Ipak u ligi šampiona malo malo pa se radujem, kao i sutra što ću. Živeli!

Bodibond

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic.
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.

Bodibond

pre 5 godina

River Zvezda Boca Partizan Gazi :)))))
(Falcao, 10. decembar 2018 08:04)

Barsa Partizan a Real Zvezda FAZI! :)))) Inace nedavno je bilo 5:1 za Barsu hohoho.

MM

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018)

Nikoga nije briga za koga ti navijaš...

prdn8

pre 5 godina

RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER! RIVER!...

Petar

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?

room 1408

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....

Rimski

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???

Bodibond

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic.
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.

lecont

pre 5 godina

Na šta ja potroših skoro dva sata svog vremena ? Čast i rivalitetu ova dva velika kluba, čast i njihovom derbiju, ali ja bih opet da mogu da gledam, recimo, Arsenal - Totenhem, pa da znam šta sam gledao. Po meni (neću da kažem da je moja vrhovna ), krajnje prosečna utakmica dva tima, po sistemu '' Tresla se gora, rodio se miš''

Mikii

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Utakmica podsjeca ne Hrv-Eng, 0d 0:1 do 2:1 nakon produzetaka. S tim sto je sudija prekinuo sprint Perisica prema golu. Gol za 2:1 u 109. minuti kao i Mandzukicev. U obje tekme Hrvati pobjednici. Cestitke HNK Zrinski Buenos Aires!!

Stefan

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.
...
Au, kakva sirotinjska spika! Lepo kaže Rambo Amadeus - nacionalizam i fudbal su za one s primanjima do 300 eura. Čuj, ''biće teško deliti prostor s navijačima suparničkog kluba, ostaje za ceo život'' - pametan čovek ima svoje zanimacije i brige, i ne loži se na primitivna sportska prepucavanja. Ali mi smo od onih s manjim primanjima, kao i Latinosima, pa se pržimo dal je bolji Mesi ili Ronaldo... Džabe pričam.

sah 88

pre 5 godina

Utakmica za koju žive Argentinci, najveći derbi na svetu su premestili da se igra u Evropi zbog novca da bi bogataši mogli da uživaju i da bi njihove potrebe bile zadovoljene. Ovo je slika i prilika novog svetskog porerka, takozvanog liberalnog kapitalizma!

Bodibond

pre 5 godina

Za Boku navijaju Rosijevci, Šumaherovci i ostali pomodari. 
(Pasulj tetovac, 09. decembar 2018 21:00) 

Ali i Federerovci, Partizanovci, Barselonisti, kao ja na primer. Federer, Partizan, Barsa, Boka, to su institucije i najbolji u svojim drzavama.

mimi

pre 5 godina

Citam, nezadovoljni igrom, a secate li se u ovakvom finalu je igrao jedan nas klub 1991. I postao sampion evrope, a da centar nisu presli.

impeRator

pre 5 godina

Fudbal na nivou JSL. Mada nešto ne verujem da Radnički i Dinamo iz Vranja toliko često greše u dodavanju. Sve je stvar šminke, nalickan stadion, prenos sa 40 kamera, komentatori hajpuju, publika navija a od fudbala apsolutno ništa. Plus je smešno i sramno što Boka dve utakmice igra pred svojom publikom. Mora River da preokrene...

Dado

pre 5 godina

Svaka cast za navijanje, buku i rivalstvo .... ali ovo je druga fudbalska liga. Bas tanko. I jedne i druge bi Hofenhajm otresao kao sljivu.

Borky

pre 5 godina

ako je Boka najpopularnija, znaci ona je kao Zvezda,a River je Partizan...oolleee...River...ollleee
(Milance Niš, 09. decembar 2018 23:06)

Jeste eto imate i boje iste hahaha. Pazi druze za Bocu navija 55% navijaca a za River 45% otprilike dok kod nas je to otprilke 80-20 u korist Zvezde.

nista o nicemu

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine  
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Real ima sve. Barselona nista. Zapamti to.

pooh

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50)

Real ima takve navijace, ali je njima zabranjeno da dolaze na utakmice. Bili su previse ekstremni I stetili su klubu I klub im je zabranio ulazak na stadion. Real je preozbiljan klub koji nece sebe dovoditi u situaciju da mu "navijaci" (bolje reci huligani ili kriminalci) prave haos kao sto je slucaj sa Riverom I Bokom.

wvw

pre 5 godina

Dokle je ovo došlo da se utakmica za prvaka J. Amerike igra u Evropi i to sve zbog novca????!!!!! Da bi moćni i bogati mogli da uživaju, da oni budu zadovoljeni, jer sve je u novcu i na prodaju. A pravi navijači koji vole i žive za ove klubove, zbog kojih je ovo i proglašen najvećim derbijem na svetu, njih ko šiša, oni su nebitni.

Fikio

pre 5 godina

Zamislite da Zvezda i Partizan igraju finale lige sampiona??? I, naravno, Zvezda bi bila River Plata, jer su im boje crveno-bele, a partizan boka... vecni gubitnici!!!

Markobg

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema.

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.

goran

pre 5 godina

Atmosfera i sve drugo sto prati ova kluba sakriva činjenicu da su i River i Boka klubovi skromnog kvaliteta,Alaves ili Getafe bi obe ove ekipe rutinski rasturili.Jedino je atmosfera vrhunska,cudno je gledati ovaj stadion i da neko zaista navija,nema onih smešnih belih kabanica i turista iz Azije.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ova utakmica me podseti...Sećam se pre nekih 5, 6 godina kada je Kralj Federer bio na turneji po Južnoj Americi, igrao je na "Bombonjeri" za Boku Juniors u nekom humanitarnom meču. Tu su još kao gosti bili Del Potro i Batistuta.

Admiral

pre 5 godina

@ Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.
(Dragan, 09. decembar 2018 23:12)

Apsolutno se slazem. Jeste se trudio da prenoso zivo, uneo emociju, strast ali nimalo nije bio objektivan, nacin na koji je sve vreme favorizovao Boku je totalno neukusan i ne sme se desavati!

Bodibond

pre 5 godina

Izjednacio River pa ja ne mogu da verujem. I sta ceka sa izmenama trener Boke? Treba da udju u igru i Mauro Zarate i Tevez ali i Feki Gago, bez njih se plasim da ce titula otici Riveru a to niko ne zeli da se desi.

Dragan

pre 5 godina

Ovog lika komentatora hitno promovisati u trenera i to "Boke". Covek toliko navija za jednu ekipu da je pomalo bezukusno. Inace "River" je zasluzio pobedu.

mickeyrs

pre 5 godina

zanimljiva utakmica zbog značaja i naboja koji je pratio, ali, realno, fudbal na nivou beton lige... laktovi u glavu svaki duel, kolena u leđa, đon redovan u svakom startu, mesarski fudbal pa ko preživi, a samo jedan crveni... divljina totalna, uz evropskog sudiju bi Zvezda otresla i jedne i druge bez problema.

Bokin golman prodao utakmicu, povređen, ne može da stane na levo koleno, umesto zamene prima gol za 2:1 bez da je probao da odbrani, iako odličan šut.. posle se gubio u istrčavanjima i napadu da nadoknadi, ali bez uspeha. opšti utisak, River značajno bolji, Boka borbenija i srcem nadoknađivala, ali nije bilo dovoljno... dobra utakmica, sve u svemu :-)

MM

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...
(Khaz Whiteclaw, 09. decembar 2018)

Smaraš i ti i svi ostali koji tako razmišljaju... Kad ne znaju organizovati kako treba, i ne zaslužuju...

Oliver

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!

Centurion

pre 5 godina

Obe kluba bi razmontirala pola timova lige sampiona. A ko kaze da je utakmica bila losa i dosadna ili je maliciozan ili nije gledao utamicu.

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

Moli se komentator da prenosi utakmicu Czv-Psg. Peticija, šta god da treba, ovo je pravi komentator.
(Dejan, 09. decembar 2018 22:54)

Ovo je komentator kome "leže" ovakve neizvesne i napete utakmice. Ne bi došao do izražaja na utakmici zvezda-psž i sličnim gde je u 8.min već 0:3, a publika već u 14.min počinje da napušta stadion pri rezultatu 0:4.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Realno od ovog fudbala ostala samo tradicija. Mnogo su daleko od Evrope, pa evo ovaj Pavon se ovde smatra za jednog od boljih, a na SP se raspadao.

Fikio

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!

Otac Makarije

pre 5 godina

Bernabeu i Madrid nisu videli i čuli za nešto ovako na tribinama.Njih 30 hiljada sa obe strane preletelo pola sveta,potrošilo pola ili celu platu na smeštaj i kartu za utakmicu, okupirali tribine 
Za razliku od njih 300-400 madridista obučeni u belo zajedno sa ostalima zvižde kada zvezda tima ne postigne het-trik ili ne bude 5:0 za njihov tim.Real ima titule ali navijače nema. 
(Markobg, 09. decembar 2018 20:50) 

Svim normalnim ljudima, a takvi zive u Madridu, je daleko vaznije da vide vrhunski kvalitet fudbala. To je nesto sto ova dva kluba nikad nece moci da pruze, kao sto to demonstriraju Real i Barselona svaki put kad se sastanu. Navijanjem i tribinama se hvale samo oni koji na zelenoj povrsini nemaju sta da ponude. Dakle, sitna boranija kao mi sto smo. Zato je nama divljanje i urlanje na tribinama stvar kucnog vaspitanja. Nazalost. I dodao bih to da su veceras igraci Boke i Rivera ti koji imaju tu privilegiju i srecu da igraju na jednom ovakvom stadionu, jer ce im to najverovatnije biti i poslednji put.
(Mikii, 09. decembar 2018 22:01)

Da li mi gledamo istu utakmicu ?
Igra se finale Coppa Libertadores a ti pišeš da ova dva kluba nemaju kvalitet i da im je veceras poslednji put da su igrali na Bernabeu.Pa bogata Evropa upravo živi na igračima i od ova dva kluba.

Aleksej

pre 5 godina

Najveca nepravda u istoriji fudbala.Boka bila domacin a onda naterali River da bude domacin u Madridu,sport je ovde izgubio dusu.Trebaju odmah da daju Boki titulu.Da je na stadionu bilo nereda pa da razumem ali ovako sramota!!!!

PetarPeca

pre 5 godina

Grizman je dosao u dresu Boke, ako ona kojim slucajem osvoji titulu on ce i to navesti kao jos jedan razlog zasto je trebao osvojiti zlatnu loptu.

marko

pre 5 godina

Gledam ovaj derbi i nesto razmisljam, kako je atmosfera na stadionu dobra, svi navijau, kao da nije stadion Bernabeu, a kad na njemu igra Real atmosfera nikakva.

Anti You

pre 5 godina

Zar nije formalno River domaćin, mislim da navijači Boke ne bi trebali da budu prisutni... Takva su pravila u Argentini kad je duel ova dva rivala u pitanju... Odradili su ih na foru ovi, al' nema veze... RIVER U TO IME!

bob

pre 5 godina

Tragi-komedija 

Finale "Kupa oslobodilaca" juzne Amerike se igra u Spaniji ?
(Thanks, 09. decembar 2018 20:29)

A gde da se igra? Kako su oslobodioci mogli da znaju da će da oslobode životinje od kojih normalan fudbal pa ni život nije moguć.

warlock

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo.....
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13)

Nisi ti vidio 10.000 u zivotu a ne stavio na tiket, frajeru

mkd

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu

presheva

pre 5 godina

Nadam se da je Solari.. veceras svoje manekene iz Reala.. vodio ih u stadion da vidi sta je futbal.. a ne jedva dobijaju jednu huesca.. plus toga branu rezultat od huesce...

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Odavno se u sportu nije desila ovako tuzna situacija. Jedna velika utakmica, moglo bi se reci i utakmica godine, ne igra se tamo gdje bi trebalo, vec hiljadama kilometara dalje zbog nevjerovatno besmislenog razloga. Iskreno se nadam da ce oni zbog kojih se sve ovo iskomplikovalo nesto nauciti i da se greske nece ponavljati, ali je pitanje kad cemo sljedeci put gledati ovakav spektakl u sklopu Kopa Libertadoresa. Ubijedjen sam da atmosfera i hajp nece biti ni na najvisem nivou. Steta je sto su normalni navijaci koji su zeljno iscekivali ovaj dogadjaj primorani da sjede kod kuce u Argentini i preko televizije prate. Sto rece komentator: "Zamislite da Zvezda i Partizan igraju Veciti derbi u Majamiju". Tuzno, ljudi...

Xman

pre 5 godina

Gledam fudbal 40 godina i ne sećam se da se ovoliko pričalo o argentinskom klupskom fudbalu. Sad odjednom gomile vesti, neviđen hajp. O čemu se radi, zašto je ovo odjednom nama važno?
(Petar, 09. decembar 2018 21:12)
Ovo je Kopa Libertadotes a ne prvenstvo Argentine i prvi put Boka i River igraju finale medjusobno. Dovoljno da svi ljubitelji fudbala u svetu uzivaju.

bogi

pre 5 godina

Zasluzena pobeda Rivera.Inače veliki sam navijac Independijentea velikog kluba sa najvise medj.titula koji nukada nije uzgubio finale i ciji duel sa jos jednim velikim klubom iz BA Rasingom cini Aveljanade derbi.Inače sva cetiri kluba su iz BA a treba dodati i peti iz La Plate Estudijantesa zaista odlucnog kluba.Inace za informaciju Maradona je igrao samo 1 sezonu u Boki a ponikao je u Argentino juniorsima iz BA ciji stadion nosi njegovo ime i u kojem je postao kao klinac veliki igrač.Čestitke Riveru!

warlock

pre 5 godina

Utakmica nije opravdala ocekivanje ni na terenu ni na tribinama ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 9. decembar 2018 23:28)

Skoro da bi se slozio, pratim nekoliko godine njihove duele, ovaj je bio najlosiji, zbog viskokog uloga vjerovatno, a i vidjelo se da nisu "na svom"
Sto se tribina tice otisao je onaj bogatiji, finiji i manje nasilan dio navijaca, mozda je i bolje da se ne poubijaju

Svetko

pre 5 godina

Atmosfera je izvrsna. Nije ovo na kraju sve ni ispalo loše. Izgubljena je ta potpuna draž jer se nije sve završilo u Argentini, ali opet dobilo se na više strana. Obe navijačke grupe su tu, i kad padne go na obe strane biće ludnica. Tu je i VAR, što za ovako jednu utakmicu je možda presudno. Zamislite da da neka sporna situacija presudi meč, pa to mi mnoge koštalo života.

Inače vidi se koliko je važno pravilo gola u gostima. Da važi to pravilo ovdje, Boca bi morala napadati od početka imali bi mnogo bolji fudbal. Možemo se nadati nekom slučajnom golu Rivera, pa da se onda malo pojača tempo.

Mikii

pre 5 godina

Kvaliteta fudbala ko da igraju dva sela, niko ne zna da primi loptu da mu se ne odbije, 90 posto pogresnih pasova, brdo faula...Svaki osrednji europski tim tipa Sevilla, Lyon, Leverkuzen bi jih pokidao barem 8 od 10 puta.
Nadam se da Boka osvoji samo zbog divljackog napada Riverovih pristalica, zasluzili su samo zbog tog da izgube.
(A$AP Rocky, 09. decembar 2018 21:36)

Sevilja je osrednji evropski tim? Idi spavaj, zivota ti.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Karma uvek na kraju ima poslednju. Na stranu i Diego i ludi Benedeto, Karlito i društvo, Boka je osramoćena za vremena sva. Bežali sa tuđeg bunjišta, tražili pobedu za zelenim stolom, odlagali, pa sramotna selidba u Evropu i na sve to onakav kukavički, padavičarski, folirantski, dekandentni fudbal. Sve im se obilo o glavu, ama baš sve sa kamatom. Kintero haubica ponovo praši. Takvu levicu ostavljati samu, pa to je ludilo. Utakmica za istoriju. River više nego zasluženo. Galjardo će biti trenerčina. Inače, momku komentatoru alal vera, to je to.

ene

pre 5 godina

Vrhunska fudbalska prestava, zanimljiva i neizvesna ali pobedio mnogo bolji tim. Odavno neko nije zaslužio ovoliko pobedu kao River, bio bolji svih 210 minuta. Mada umalo da se posreći Boki za 2:2 u 120-om minutu. To bi tek bio šou i fešta.

Šaomi

pre 5 godina

Kod "Cezara" arena i gladijatori a danas fudbal i mir za sirotinju! Kako vešto samo političari koriste ovu "genijalnu igru" svaka im čast!

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

DachaZVEZDA

pre 5 godina

Kad sam bio negde 13 godine igrala je sapunica i zvala se je Kasandra i u toj sapunici se je znalo ko je Kasandra ko je Randu ko je Luis David,, a u ovoj sapunici koja se zove River Plate - Boka Juniors nazalost se ne zna ko je Kasandra a ko Randu
(mkd, 09. decembar 2018 20:24)

?????!?? Aaaaaa????
"ajde idi sada, pa opet dodji, jer da bi dosao moras prvo da odes.."

- nije Kasandra, al' je RADOVAN III :))))

Avanti bal

pre 5 godina

Može li neko reći komentatoru sa arena sporta da malo smanji doživlja?!
@ (052,

Ne lupaj,ovo je ubedljivo najbolji fudbalski komentator u zemlji.Vidi se da zna znanje i da se izvrsno razume u juznoamericki fudbal. A velika emocionalnost je samo dodatni plus. Najgori su flegmaticni,stondirani komentatori koji ne povise glas ni kad padne gol. Fudbal je strast,emocija,afekat,uzbudjenje!
(Oliver, 9. decembar 2018 21:40)


Tako je! Decko je odlican, vidi se da voli i uziva u tome sto radi, a usput je odlicno informisan! Tri klase ispred svih ostalih domacih komentatora.

((С)нежни

pre 5 godina

Ја никад нисам видео да голман у 115 тј. 116 минуту иде испред у шеснаестерац противника!?!
Па невероватно!
Људи причају о квалитету, а појма немају о јужноамеричком фудбалу.
Ако вам исти смета, јел' вам смета онда ово и навијање и ова страст за фудбалом?
Идите бре људи...

nista o nicemu

pre 5 godina

ovi sto kazu da je river zasluzeno osvojio ocigledno nisu gledali 1/2 i dvomec sa gremiom :)
(milosh-nish, 09. decembar 2018 23:55)

Bukvalno nisu znali da postoji ovo takmicenje, a ne nesto vise.

Sunce Slobode

pre 5 godina

Eto, izbegli da gostuju Riveru pred njegovim navijacima, izmestili utakmicu preko okeana, imali u obe utakmice svoje navijace . . . ali dzaba sve. A tek od sutra i u danima, mesecima, godinama koje dolaze bice jako tesko biti navijac Boke a raditi, ici u skolu, deliti prostor sa navijacima Rivera. Ovo ostaje za ceo zivot.

Samo realno

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores.
 (Oliver, 09. decembar 2018 23:45)

Čekaj, kako "kamoli", šta "kamoli"? Pričaš o najprestižnijem takmičenju Južne Amerike..znaš to ti je Brazil, Argentina, Urugvaj, Čile, Kolumbija... šta "kamoli"?

Antisha

pre 5 godina

Jedan od najnoljih igraca Rivera, Gonzalo Martinez, u najboljim igrackim godinama (25) prelazi u MLS ligu, pa vi i dalje ismejavajte americku fudbalsku ligu kako je ovakva i onakva!
(Fikio, 09. decembar 2018 23:27)

kako je nebi ismijavali kad je ismijavaju i Amerikanci :)

Bodibond

pre 5 godina

River Zvezda Boca Partizan Gazi :)))))
(Falcao, 10. decembar 2018 08:04)

Barsa Partizan a Real Zvezda FAZI! :)))) Inace nedavno je bilo 5:1 za Barsu hohoho.

Dule Pacov

pre 5 godina

Gledacu i navijacu za Boku.Ne zbog toga sto niih volim ili ne.Iskljucivo zbog El Pibe-a.Covek je jedan od heroja mog detinjstva.Mnogi veliki igrači su igrali u ta 2 kluba ali jedan je El Pibe...P.S biće lepo gledati utakmicu bez sirotninje(huligana) po tribinama pa makar bila atmosfera kao u pozoristu....
(room 1408, 09. decembar 2018 20:18)

Napisi jos jednom El Pibe.

Ti si taj mangup

Five_Star_Reds

pre 5 godina

Utakmicu je izgubio trener Boke zajedno sa crncem koji je dobio crveni (2 puta hteo namerno da povredi protivnika). Izvodi napadača koji je dao gol i pun je samopouzdanja u 60om minutu, a uvodi 2 igrača koja su bila potpuno beskorisna i bez ikakvog doprinosa - Abila i mrtvi Gago. Šteta za Boku, imali su tekmu u svojim rukama.
Quintero izdominirao, dečko je doktor fudbala!

DDF

pre 5 godina

Boca je pokusavala,na svaki nacin da ne dodje do revansa,da je revans odigran na"monumentalu"river bi ih razneo,"milioneri"zasluzeno izlaze kao pobednik i cistog obraza.

Admiral

pre 5 godina

Svaka cast Riveru, apsolutno zasluzeno!! Oduzeli im domacinstvo, pa kada su vec to ucinili onda dozvolili prisustvo Bokinih navijaca da bude potpuno neutralno ali dzaba im odrao ih River!!!

Borky

pre 5 godina

Nema sta River bolji u obe utakmice i iz Boce su bili toga svesni pa su probali da smuljaju bilo sta da se be igra utakmica,pa su tako namjerno poslali autobus kroz navijace Rivere i namjerno su igraci provocirali iz autobusa a policija se aamo sklonila po naredjenju predsednika Argentine(bivseg predsednika Boce). Na Monumentalu bi ovo bilo pravo rasturanje a ovako su imali malu sansu da naprave neko iznenadjenje.Sve u svemu pravda je zadovoljena i bolja ekipa je osvojila.

Oliver

pre 5 godina

Za mene je ova utakmica bila dostojna i finala Lige sampiona,a kamoli Copa Libertadores. Vaznost utakmice utice na kvalitet prikazanog fudbala,te su cesto finala slabijeg kvaliteta,ali to se desava svuda. Znali smo i pre utakmice da su River i Boka slabiji nego Real,Bajern ili Barselona te da ne mozemo ocekivati taj nivo fudbala,taj broj i preciznost pasova,ali i ovo je bilo sasvim solidno za moj ukus - 4 gola od kojih su prva dva briljantne akcije,treci gol sjajan sut iz kolena,cetvrti kozmetika rezultata,stativa,crveni karton,par sansi,borbenost,dobar tempo,sudija Akunja bez ozbiljne,ako i bilo koje,greske(za razliku od onog uzasa koji poslednjih godina gledamo u Ligi sampiona),izuzetna atmosfera,navijaci,buka,uz to odlican komentator koji je dodatno obogatio utakmicu - sta cete vise od toga? River je zasluzeno pobedio,bili su kvalitetniji i u prvoj utakmici,a pogotovo u ovoj. Sve u svemu, jedno fantasticno fudbalsko vece koje ce uci u fudbalsku istoriju.

Ajde@

pre 5 godina

(wvw, 09. decembar 2018 20:26)
1418
(sah 88, 09. decembar 2018 20:22)
13

Па није баш тако рођаци!
Али и да јесте делимично, реванш се замало одиграо у Аргентини, али као што знате, није. А што, па видели сте ону мајку што око детета веже ватромет и ракете.
Имали људи шансу, па је упропастили.
Овако, гледамо утакмицу где су обе навијачке групе присутне, а што годинама није било. Уживајте људи,
доста је више филозофирања.

sah 88

pre 5 godina

Bilo pravo uživanje gledati utakmicu, mada River mnogo bolji. Ovi iz Boke su jedva išli po terenu zadnjih pola sata kada su igrali sa ogračem manje ali opet umalo nedadoše gol u 120 min za 2:2. Iako bi bilo nezasluženo voleo sam da ga daju, međutim stativa, kontra 3:1 i kraj. Više nego zasluženo osvojio River, u obe utakmice mnogo bolji!

streetworkout

pre 5 godina

Odavno nista lepse nisam gledao,koja strast,zelja,navijanje,komentator koji je sebe dao u prenosu,prosto savrseno...fudbal je vcrs ponosan!!!

ElHombre

pre 5 godina

Ovo je nesto sto ce navijaci Rivera pamtiti ceo zivot, presli okean da prisustvuju pobedom nad svojim najvecim rivalom gde su postali prvaci Copa Libertadores. Bravo River Plata, pobednici se pamte.

Звездин весник

pre 5 godina

Ja nesto ne kapiram, u finalu igraju dve argentinske ekipe a sudija je Urugvajac koji takodje prica spanski jezik, pa dobro bre jel nije mogao Brazilac da sudi? Ili neki evropski sudija u najboljem slucaju, Djanluka Roki ili nas Miki Mazic. 
Ovo je kao da finale LS igraju Salke i Hofenhajm a utakmicu arbitrira sudija iz Austrije.
(Bodibond, 09. decembar 2018 22:28)

Није битно којим језиком причају ако су у путању клубови, уосталом скоро цела латиноамерика прича шпански, и не приличи да суди неки човек који није близак оваквом такмичењу.

Sremac

pre 5 godina

Odavno jedna ekipa nije ovako zasluženo osvojila kao River! Mnogo bolji u obe utakmice River!
(wvw, 09. decembar 2018 22:49)

Buaahhaahahhaah sta ti gledas???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rimski, 9. decembar 2018 22:51)

Ono sto svi vide , a ti ne . Pokusava da ti otvori oci , ali izgleda da to nije lako

LEP ŠMEKER

pre 5 godina

@LEP SMEKER hahaha bravo care, kakav skec, kakva fora. Je li teze gledati Zvezdu u Ligi sampiona ili zaledjen na -13??
(FAP masina, 10. decembar 2018 10:35
Hvala, hvala,g.FAP masino. Potrudio sam se. A teže je gledati ovo -13, pravo da ti kažem. Ipak u ligi šampiona malo malo pa se radujem, kao i sutra što ću. Živeli!

lal

pre 5 godina

@sandzak: tako je!!! zato je u finalu 1970. pele dao vodeci gol protiv italije u kojoj su svi igraci bili iz italijanske lige... doduse nula ih je bilo iz parme... posto je parma usla u seriju A 20 godina kasnije...
ali valjda je sada, medju klincima instant generacije, moderno da uzimaju u usta legende i sa podsmehom pricaju o stvarima o kojima nemaju pojma...
tada nisu postojali pijani arapi da ukucaju milijardu u propali netalentovani fudbalski klub, inace bi cela brazilska reprezentacija tada kolektivno presla u evropu i osvojila sve...

Mare

pre 5 godina

stavio sam 10.000 da River osvaja - kvota 2 hvala lepo..... 
(Espanjola, 9. decembar 2018 23:13

Cemu toliko laganje ovde.Nit se neko poznaje, niti je to sad nesto bitno, i ti sad pricas kako si dao 10.000 . I znas i sam da si slagao, i sta imas sad od toga?? Hoce li neko da ti zavidi??

cane

pre 5 godina

šta kažete Novi Pazar - Sinđelić bolja utakmica?! kakvi golovi, kakve izrađene akcije kod oba gola Rivera, kakva kontra Boke kod gola!!

Davidoff

pre 5 godina

 Gubiš 2-1,imas dva igraca manje,u 120 min pogodis stativu.
(Nole, 09. decembar 2018 23:11)

Nevezano za ovu utakmicu, Cagilari jučer protiv Rome gubi sa 1:2 sa dva igrača manje stiže do izjednačenja na 2:2 u 95+.

Salle

pre 5 godina

Komentator se zove Sreten Rašković i čovek zaslužuje sve pohvale.
Ne mogu da zamislim da ovakvu utakmicu prenosi neko drugi.
(Muta Gonzales, 9. decembar 2018 22:14)

Tačno tako! Majstor svog zanata.

KyloR...

pre 5 godina

Iako bi i jedne i druge Real, Barsa ili Juve verovatno pregazili, evropski fudbal je izgubio tu magiju koja i dalje krasi južnoamerički... Evropski fudbal se pretvorio u mašineriju za pravljenje para što će mu verovatno i jednog trenutka doći glave. Gubi smisao gledati arapske šeike, ruske mafijaše i kineske milijardere koji fudbal posmatraju kao konjske trke, kako troše sumanute svote novca. Mali tu više jednostavno nemaju šta da traže a srž sporta je nada autsajdera da mogu da naprave čudo i pobede velike, to se sve redje dešava...

Del Piero#10

pre 5 godina

Kao i uvek u Superklasiku ja sam na Riverovoj strani i jako mi je drago što su pobedili večeras, ali opet ne mogu da se ne saosetim sa Bokinim navijačima. Kada pogledaš tribine vidiš koliko je i jednima i drugima ovo važno, takođe i igračima na terenu... Mogu da se stavim u njihovu situaciju, kao i svako ko neizmerno i iskreno voli svoj klub. Ovakav naboj emocija nikad nije viđen "Santiago Bernabeu", na kojem je odigrano bezbroj velikih utakmica. Kvalitet fudbala možda nije na nivou El klasika ili nekog velikog evropskog derbija, ali ovakva borba na terenu, do poslednje kapi krvi... To samo par derbija na svetu mogu da ponude, a tu svakako prednjače River i Boka. Bravo momci za današnji predstavu. Bravo River! Čestitke na četvrtoj tituli.

ns

pre 5 godina

@ Aman bre ljudi... River "Plejt"??? Aman!!!
(True Batman Fan, 10. decembar 2018 07:08)

Nego kako? River Plata? Reka Plata? Rio de la Plata? Ime kluba je River Plate (River Plejt pisano na srpskom) sta nije jasno, isto kao sto su Italijani registrovali svoj fudbalski klub Genoa (Djenoa) po engleskoj formi imena grada Djenove, ili sto je Milan iz Milana, tako su Argentinci uzeli englesko ime za naziv kluba Club Atletico River Plate sto ce reci Klub Atletiko River Plejt

tiberije

pre 5 godina

Mnogo energije, naboja, fanatizma, ali kvaliteta fudbala najmanje, obje ekipe na nivou Eibara i Sosijedata...
(miki, 09. decembar 2018 23:32)
Nisu bas na tom nivou malo su ispod kao Arsenal ili Totenhem recimo

Milan Milutinović

pre 5 godina

Cestitke Riveru na tituli bili su bolji i zasluzeno su pobedili, inace sam navijao za Boku i nadao sam se da ce konacno pobediti posle 4 medjusobnih od koje su tri izgubili i narocito kada je Benedeto dao gol za 1:0. I u 90.minuta i u produzetku River je bio bolji. Drugi gol Kintera je majstorija a treci gol je samo potvrdio koji tim je bio bolji i ko je zasluzio Kopa Libertadores. Ne shvatam izmenu Benedeta coveka koji je dao gol jer po meni takvi igraci se ne menjaju pogotovo kada je rezultat 1:0 i kada ima jos da se igra ali sta je tu je. Ono sto je zanimljivo (nema veze sa ovom vescu) to je da ce i jedni i drugi jako tesko biti prvi u Argentini jer Rasing ove godine je od 15 utakmica pobedio 11 3 igrao nereseno a jednu izgubio od San Martina iz Tukumana gdeje prethodno vodio a ovi preokrenuli. Jeste da River ima 4 utakmice manje ali je pitanje da lice oni sve te utakmice pobediti imaju 2 teska gostovanja protiv Godoj Kruza i Rosaria a kuci cekaju Union Santa Fe i Defensa y Justicia koja je druga i igra odlicno ove sezone od kada im se vratio trener koji ih je trenirao pretprosle sezone. Boka je u nesto laksoj poziciji jer imaju dve navodno lakse utakmice na strani protiv San Martina iz San Huana i kuci protiv Atletiko Tukumana gde bi trebalo da pobede. Uzmimo cinjenicu da ce i jedni i drugi sve da pobede opet to ne bi bio mali zaostatak u odnosu na Rasing i zato kazem da ce Boka i River jako tesko osvojiti titulu u Argentini.