Četvrtak, 06.12.2018.

09:00

Klipersima ne trebaju Srbi – Kingsi i Nagetsi od njih žive

Izvor: Luka Nikoliæ

Klipersima ne trebaju Srbi – Kingsi i Nagetsi od njih žive IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Đole

pre 5 godina

@ Fullhouse

Znam da ovde 90 odsto pišu svoje utiske ili želje, a činjenice namerno Fullhouse zaboravljaš! Dakle, za sezonu 2020-2021 Lejkersi imaju zagarantovanog Lebrona a za sezonu 2021-2022 imaju opciju da zadrže najboljeg igrača sveta! Dobro znaš da Irving ima 26 godina i da će po odlasku iz Bostona sledećeg leta potpisati višegodišnji ugovor, kao i KD i još nekoliko slobodnih All Star igrača. Kigsi za sezonu 2020-2021 imaju potpisanog samo Bjelicu! Mala je razlika između Bjelice i Lebrona?!? Za istu sezonu Kingsi imaju opcije još za Baglija, Foksa, Džajsa i Džastina Džeksona. Za Baglija imaju opciju i za godinu duže što je namerno ostavljeno zbog ugovora sa Foksom. Ako aktiviraju opcije za sve osim Baglija koji dvogodišnju opciju, u leto 2021. su slobodni agenti Foks, Džajls i Džastin Džekson! Ako ne aktiviraju te opcije moraju da im ponude mnogooo jače ugovore a 2022. moraju isto Bagliju da ponude novi ugovor. Ako govoriš o "GOMILI" mladih talenata na koga misliš??? Imaju samo još dva mlada igrača Labisier i Mejson. Ovaj drugi pogotovo nije neki talenat a ni Labisier još ništa nije pokazao. Lepo sam napisao da sledeće godine na draftu Kingsi biraju tek 41. i 45 pik. Ni 2020. nemaju pika prve runde. O čemu ti uopšte pričaš??? Samo lupetaš bez i jedne jedine činjenice. The End.

rep srpska

pre 5 godina

@Zna čovek
Nema on pojma!!!Prvo u nba zona ne postoji tako to sto ti kazes da bobi ne igra dobro zonsku odbranu nije istina,bobi igra solidnu odbranu i nijedan igrac se nije naigrao protiv njega o kvalitetima u napadu da ne govorim tako da treba da igra mnogo vise jer on to moze i zasluzuje!!!

FullHouse

pre 5 godina

Pa ne igraju kingsi za ovu ili sledecu sezonu. Posto imaju gomilu igraca koji su talentovani a tek prva ili druga godina ruki ugovora, njihova mogucnost za titulu se najranije otvara za 4-5 godina. To sto su prva ili druga godina ruki ugovora Fox, Bagley, Bogdan, Hield, WCS itd takodje znaci da Kingsi apsolutno imaju kontrolu nad tim koga ce produziti za par godina i za koje pare (vecina dobrih igraca posle ruki ugovora potpise sledeci ugovor sa fransizom koja ih je draftovala, 99% iznadprosecnih nba igraca ostaje u maticnoj fransizi prvih 9 god svoje karijere zbog dizajna CBA). Pogledaj najperspektivnije ekipe u nba i sve ce ti biti jasno: GSW draftovao Karija, Kleja, Grina, gomilu trenutnih doprinosecih mladih, OKC draftovao Westbrooka, Adamsa, Denver Jokica, Harrisa, Murraya. Nijedna od tih fransiza nije imala nikakvu reputaciju dok im draftovani igraci nisu postali zvezde, a tek onda takvi igraci mogu da privuku FA kao sto su Igoudala, KD, Paul George, Millsap. Znaci nema sta Kingsi da jure all starove dok Bagley, Fox, Bogdan, Hield i ekipa ne pokazu da mogu svake godine da dovuku tim u plejof bez muke, jer dok to ne pokazu niko nece hteti da dodje. A pritom pricas o Marku Cubanu koji od 2011. nije uspeo da dovuce nijednu zvezdu da pomogne Dirku, a satro su pare bitne. Nisu pare bitne, nego aspiracije ka prstenu, jer ekipa ne moze u lux tax da ulazi sve i da hoce ukoliko pre potpisivanja FA vec prelazi salary cap, tako da je bitan menadzment capa cak i za najbogatije.

Zna čovek

pre 5 godina

Dok Rivers očigledno zna nešto što svi koji su u košarci znaju a to je da Marjanovića ne može da drži dugo na parketu zbog toga što je rupa u odbrani kada se ne igra zona, što je inače njegov problem karijere.
Tolika visina, i dužina ruku i nogu su mu ujedno i prednost i mana obzirom na njegovu motoriku koja nije ni blizu npr. jednom Sabinisu ili Porcingisu ili tek Jao Mingu koji je pritom čak 7cm viši.

Đole

pre 5 godina

@ FullHouse

Super što si mi objasnio pravila. Hajde da predvidimo sledeću sezonu. Sigurno tri tima na Zapadu plaćaju porez na seleri kap - Voriorsi, Lejkersi i Klipersi. Da slušam vas pametnjakoviće neću, slušam američke komentatore koji poslednje dve nedelje urlaju i pritiskaju (medijski) Medžika Džonsona da trejduje što pre Lonza i Igrama jer je malo Lebron. Takođe, za tu dvojcu kažu da će "MOŽDA" za tri godine biti All Star igrači ali da niko nije lud ko je dao ogroman novac za četvorogodišnji ugovor Lebronu. Dakle, stiže u Lejkerse još jedan super star. Pogledajte roster Klipersa - skoro svim igračima iz prvih 10 na leto ističe ugovor osim Galinariju. Pitanje je da li će u Kliperse Kevin Durant ili Irving, Bobi i Tobi verovatno ostaju. Znate li ko je vlasnik Jokićevog Nagetsa??? Šta mislite da li će sledeće sezone da probiju seleri kap? A jedan od najbogatijih je vlasnik kluba gde sija Luka Dončić. Svako veće uleće na teren. Napalio se. Milijarder i TV zvezda. Teško mu da plati porez? Možda baš on uzme KD-a! Dakle, ako su svi američki komentatori rekli da su Lonzo Bol i Ingram deca i da im treba dve do tri godine da postanu zvezde onda se slično može reći i za sebičnog Foksa i Baglija. Trenutno su Kingsi deveti a ispod njih su slučajno Nju Orleans, Hjuston, Juta i San Antonio. Hajde da se kladimo da će sledeće godine bar dva od ova četiri tima biti jača neko Kingsi, ukoliko Divac ne dovede nekog vrhunskog i ISKUSNOG igrača a to može samo trejdom!

ivan78bg

pre 5 godina

Poprilicno povrsna analiza.Denver je 3 odbrana lige trenutno a najbolje brane sut za tri poena(doduse posustali su protiv orlanda u tom segmentu) Upravo ta odbrana(u kojoj se izmedju ostalog istice Jokic) je zasluzna za njihovo prvo mesto na zapadu.Denveru nedostaju DVA STARTERA(a ovde pomenut samo IT za koga se znalo od pocetka sezone da nece startovati pre bozica)Barton posle 3 utakmice mislim i sada Heris koji je inace prvi strelac Denvera ove sezone.I pored toga Denver je prvi na zapadu.Pritom imali su 9 najtezi raspored u ligi do sada.I treba pomenuti da su druga najmladja ekipa u NBA.Sve kad se uzme u obzir ocekuje se 2 kolo PO mozda i finale zapada.Ono sto je sigurnu da sledece ili 2020-2021 godine jurisaju na titulu.Juta je imala ubedljivo najtezi raspored u NBA i to je jedan od uzroka loseg rezultata i oni ce sigurno u PO.Recimo Oklahoma ima do sada najlaksi raspored na zapadu mislim da 26 po tezini u ligi i prva su odbrana u ligi poprilicno iz tog razloga.Dok recimo protiv prvih 10 timova u ligi ima izraziti negativan skor.LAC ce pasti i jako je nezahvalno zamerati nesto Riversu kada sa ovakom ekipom ima ovakav skor, pogotovu sto im je raspored mislim 4 u ligi.Covek je 20 god trener u NBA i jedan od najboljih u tom poslu.Sac pozitivno iznenadjenje.Vidi se poenta ekipe ali mora ce da nauce odbranu da igraju.Mladi su i imace ogroman porostor u seleri kepu sledece sezone.

FullHouse

pre 5 godina

@Djole malo istrazi pravila salary cap-a pre nego sto zines. Visina maksimalnog ugovora za igraca grubo govoreci zavisi od toga koliko je godina u ligi. Ruki ugovori imaju plafon od ~7-8 mil po sezonu i to za prvog pika i onda progresivno opadaju, i traju od 3 do 5 godina zavisno od team optiona, player optiona, usvajanja ili odricanja od qualifying offera. Ako ekipa mora da potrosi ~90 mil na plate godisnje sto je determinisano collective bargaining agreementom, a ima puno rukija koji su zalog za buducnost a ne mogu da primaju vise od 7-8 mil po sezoni u prve 4 sezone ugovora, onda ekipa MORA da plati nekim veteranima vece pare da bi izbegla penale ukoliko daje manje od tih 90 mil u plate te sezone. To ekipe u obnovi kao Sakramento iskoriste da pokupe igraca koji je preplacen na sledecu sezonu-dve (ugovor u nba ne moze da se ponisti u toku njegovog trajanja cak iako ga dobiju preko trejda, npr ne mogu sampertu da poniste ugovor koji je imao u Klivlendu pa potpisuju novi za manje pare) ,ali traze da uz njega ide neki pik sa drafta zbog podnosenja tereta preuzimanja tog ugovora, ili potpisu veterana kojem nijedna ekipa koja nije u obnovi rostera ne bi bila u prilici da da takav ugovor (Randolph) da bi bio pozitivno prisustvo u svlacionici za mlade. Takodje domaci zadatak prouci pojmove bird rights, RFA, UFA, luxury tax itd. Poenta je da pravila plata igraca balansiraju ligu pa nemas dominaciju 6-7 ekipa u nedogled kao sto je npr. situacija u fudbalskoj ligi sampiona.

lal

pre 5 godina

@filip: i vi sa druge strane imate svi sablonski komentar... samo sto jedni pricaju o igri, a drugi o igracima... da nba igraci igraju evropsku igru zgazili bi sami sebe koje poznaju danas. to je poenta...
zamisli da dodje durent u beograd i da u cirkusu na triciklu gadja 10/10 trojke sa 10 metara... i dalje niko ne bi mogao da ga cuva kada bi igrao kosarku, ali to ne znaci da nije cirkuzant...

Đole

pre 5 godina

@ Milan

Ovo što si napisao je klasičan spin. Odakle ti ideja da navodiš primer tima iz Istočne konferencije i to propalog Vašington Vizardsa!? Dao sam vam link sa rosterima i platama svih timova u NBA. Moja je greška što vam nisam objasnio ko su vlasnici timova. Ako Galinari izdrži još 20 utakmica bez povrede, Kingsi će ove godine biti ubedljivo najgori tim u LA. A ako Divac u zimskom roku ne uradi dobar trejd na leto može da se slika, baš zato što slobodni agenti izbegavaju Sakramento. Morate slušati američke novinare - najbolji igrači Istoka na leto se sele na Zapad. Broj tih slobodnih agenata koji su All Star je samo nekoliko. Pa pogađajte gde će da odu - u Kliperse, u Lejkerse, u Variorse, u Toronto i u Roketse. Šta mislite da će veliki Greg Popović da trpi da bude pretposlednji??? Sparsi su strašno jaka organizacija i imaju više novca, boljeg trenera, i sto puta veći ugled od Kingsa, što znači da će i oni biti sledeće godine mnogo bolji. Ono što nikako većina da shvati, sledeće godine će na Zapadu većina timova biti mnogo snažnija ali ne i Kingsi, zato im je ova sezona ključna za plej of. Za 2021. Divac je u problemu jer treba dva igrača da plati po 20 miliona, dva po 25, a Foksa preko 30 miliona po sezoni, onda za druge nema dovoljno novca i neće imati dubinu rostera. Da li ste svesni kada devojka, mama, tata i menadžer počnu da pritiskaju klince da će oni otići za parama? To je Amerika. Proverite ko je devojka Bena Simonsa pa će vam biti jasnije.

Milan

pre 5 godina

@Đole
Loš ugovor je ono što ima Vol u WSH, ogroman i dugačak. SAC ima ugovore na samo 90M ove godine, samo 50 naredne i 33 2020-21. Za usporedbu WSH 133, 116 i 101. Znači kingsi imaju ogroman prostor za ugovore idućih godina, pri tome svi iole bitni igrači osim WCS imaju ugovor za narednu , a samo Hild nema za 2020/21. To je ogroman prostor za ugovore narednih godina, po tome su najbolji u NBA.
Treba da znaš da je za tim mora potrošiti minimum 90M za plate u toku godine, a da mladi igrači u prve tri godine imaju ograničenje visine ugovora. Zato je za tim najbolje platiti veterana skupo ali kratkoročno a SAC upravo to ima. Ključ za njihov uspeh je potpisivanje slobodnih agenata naredne dve sezone.
BTW, Foks i Begli na centru će biti velike zvezde za par sezona.

nikola SLO

pre 5 godina

Nije spomenut ruki iz Klipersa, Šej Gildžus-Aleksander koji je dosta bitan u njihovoj bekovskoj rotaciji. I možda još jedan razlog zašto Teo igra manje nego prošle sezone.

NokiJa

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...
>>>>>>>>>

Ne bih se slozio sa tobom, Meloun je prosecan, pa cak mozda i ispod prosecan trener.
Kratak primer, bez ulaska u dublju analizu:
Utakmica protiv Reptorsa, 3 poena prednosti na 6s do kraja i covek ne pravi faul, Lauri sutira i za malo promasuje.
Ista situacija protiv Orlanda samo 2 dana kasnije, ovog puta 12s do kraja, covek sutira na 5s do kraja i pogadja, od gotovog veresija, ide se u prodzetke.

I molim da se ne spominje prica kako je to NBA i kako se taj faul ne pravi, kad od nesrecnog Popovica i Alenove trojke za Majami svaki krsteni trener NBA kluba to radi.

kole

pre 5 godina

bobi nije samostalan igrac,kad ceo tim igra za njega onda je najcesce odlican,ali je problem sto se time kvari ekipa.druga stvar sto mozda lik i ne moze da igra mnogo zbog godina i visine...

frosty

pre 5 godina

@Đole
Deo salary cap-a se mora potrositi(75 ili 80%, nisam potpuno siguran za tacnu cifru) tako da se ne brini za vlasnike. Nije to ni izbliza ko Evroliga. Tamo su skoro svi u debelom plusu sem ako ne odes preko gornje granice pa krenes da placas porez na luksuz.

Rendolf je doveden sa Hilom kao veteran da bude mentor klincima, pa ako izbore PO izborili su. Sampert je doveden kako bi dobili pick-a jer su preuzeli njegovu platu. Plate nisu problem, niti oni moraju da igraju ako su toliko placeni.

Jedini stvarno los potez Divca je bio trejd sa Filom. Sve ostalo je ispalo ok. Veteranima ce da isteknu ugovori kada klinci budu trebali da se plate vise. Ove godine ima jos prostora u salary cap-u da uzme neki nezeljni ugovor za ovogodisnjeg pick-a. Begli i Dzajls igraju sasvim lepo. Bjelca je pun pogodak. Doncic bi im lepo legao, ali Foks je igrac koji voli da vodi igru tako da bi potencijalno samo smetali jedan drugome(mislim da je tu pogresio malo, ali Begli je isto top talenat tako da je ta odluka 50/50). Gresio ili ne, presuda oko Divca bi trebalo da bude negativna samo ako ne budu u PO za 2-3 godine sa ovoliko talentovanih igraca.

Đole

pre 5 godina

@2 cents

Ni Vili Koli-Stajn nije neka sila u odbrani, a Kosta Kufos je zreo da leti iz NBA. Bagli je krilni centar. Možda protiv neke ekipe i da igra na poziciji centra ali ono što pokušava trener Kingsa da ga gura na krilo pored Belog to je ludost. A koje je to drugo krilo u Kingsima posle Belog? Onaj balavac Džastin Džekson??? Da li se sećate da je pola prošle sezone trener Kingsa pokušavao Bogdana da ugura na krilo po uzoru na igre i poziciju Hrvata Bojana Bogdanovića? Ali nije uspelo. Prošle sezone su se vadili na Rendolfa koji je dobar pod košem ali i solidno šutira trojke. Ove godine forsiraju Baglija iako klinja pojma nema u šutu za 3 poena. Za koga oni razvijaju igrače ako im oni odlaze poslednjih 12 godina?!?! Od 2009. do 2012. između ostalih draftovali su: Tajrika Evansa (NBA Rookie of the Year 2010), Hasan Wajtsajda, Demarkusa kazinsa i Ajzeju Tomasa. Kingse bije glas da su ekipa za razvoj klinaca i svaki NBA igrač zna da nisu igrali plej of 12 godina. Imaju ubedljivo najgoru reputaciju na Zapadu. Hitno im fale dobar centar koji zna da igra odbranu i kvalitetno krilo. Mada bi im dobro došao i trener koji neće dati Foksu da se iživljava a da Beli maše rukama i skoro nikada ne dobije loptu kad je sam na šutu za 3 poena. Po procentu šuta za 3 poena Beli je trenutno peti igrač u NBA a Badi Hild 24. Da li znate da se krije sukob između osoblja Divca i trenera?

2 cents

pre 5 godina

Klipersi nikako ne mogu da ostanu TOP5 na Zapadu pored GSW DEN OKC HOU i LAL, i pitanje je veliko da li ostaju uopšte u TOP8 u nezapamćeno jakoj konkurenciji na Zapadu.

Baš takva konkurencija je razlog zašto na duge staze ni Kingsi nemaju šanse za TOP8 iako su možda najprijatnije iznenađenje, s obzirom da su ih svi potcenjivali. Ali Foks posle očajne ruki sezone sada ispade najbolji u svojoj draft klasi uz Tejtuma i Mičela, Hild i Bogdan takođe lepo napredovali, a Bagli iako nije trebao da dobije prednost u odnosu na Dončića, pokazuje veliki talenat, tako da tim koji su mnogi ismejavali da nema nijednog TOP100 igrača, pokazao je da ih ima čak četvoricu. Za nešto više na Zapadu sem talentovanih mladih igrača i široke klupe treba im i jedna prava zvezda, što se tek za koju godinu može očekivati od nekog od pomenutih.

Baš ta velika dubina tima je glavni razlog i trenutnog senzacionalnog uspeha Klipersa, jedinog tima sa 2+ dobrih igrača na svakoj poziciji. Ali i oni nemaju nijednu pravu zvezdu za razliku od tolikih drugih timova na prejakom Zapadu i to će se na kraju jako osetiti. Što se Denvera tiče iznenađuje trenutno prvo mesto, ali oni ostaju TOP4. Imaju zvezdu Jokića i buduću u Mariju, bivšeg all-star Milsepa i odličnog Herisa, uz jednu od najdužih klupa, a počeli su i da igraju pravu odbranu. Prošle sezone pola je propustio Milsep, a Hernangomez, Bizli i Moris nisu bili ni izbliza ovako upotrebljivi, pa su ipak bili samo 3 pobede daleko od 3.mesta na Zapadu!

big

pre 5 godina

Djole, pa jel ti znaš da postoji i minimum para za ugovore, ne smeš ispod da imaš, pa popunjavaš rupe svakojakim ugovorima, puno je komplikovaniji taj sistem od laičke analize. Tako ekipe u razvoju često uzimaju velike ugovore, tako se i igrači štite. Divac, kako sada stvari stoje radi jako dobar posao i za par sezona Sacramento može dugoročno da bude novi GSW ili Denver, gde upravo prisustvujemo stvaranju vrlo konkurentnog tima. Uz malo sreće mkgu godinama bar do polufinala, finala. Tako bar sada izgleda

Realan

pre 5 godina

Klipersima NE TREBAJU? Sinoc je Bobi vratio Kliperse u zivot, nisu imali resenja za njega, tek kad je on otiso na klupu Memfis je prelomio. Siguran sam, s druge strane da Teo moze makar jednu cetvrtinu da odigra na najvisem nivou, makar tih 12 minuta i ofanzivno i defanzivno, a jos sam sigurniji da su zamenljivi oni umesto kojih bi igrao. Bobi takodje, minimum 2 cetvrtine moze da igra, moje misljenje je da je od Gortata korisniji dosta. Kad god su Klipersi gubili 20+, Bobi udje i vrati ih u zivot. Velika steta sto mu se vise prostora ne daje

Đole

pre 5 godina

@ BIG

Ma pojma nemam, ti me nauči. Evo svima link pa proverite rostere i plate svih ekipa u NBA: https://www.basketball-reference.com/contracts/

Đole

pre 5 godina

@frosty
Moraš da gledaš iz ugla vlasnika kluba koji kada ga sretnu novinari i pitaju kada će Kingsi igrati plej of nema odgovor. Postavio bih pitanje Divcu, zašto si dao ogroman ugovor Rendolfu i zašto si trejdovao preskupog Šamperta??? Rendolf od početka sezone nije ušao u igru a neće ni do kraja sezone. Za to će biti plaćen 11,5 miliona dolara! Šampert košta čak 11 miliona po sezoni! Kufos ima 8 miliona platu a Vili Koli-Stajn samo 4,5!? Puno loših ugovora ima Divac - EKONOMSKI NERAZUMNIH! Sledeće sezone Sansi imaju trećeg pika na draftu i uz kupovinu jednog malo boljeg igrača biće ekipa na nivou Kingsa. A ti Sansi su danas poslednji na tabeli. Pogledajte strašne rostere na Zapadu. Kingsi nemaju dubinu, tj. deca im igraju. Normalno je da jedan tim ima 3 mlada nosioca i da na njima bazira budućnost ali nije normalno da ima 8 klinica i 5 iskusnih igrača koji su svi do jednog prosečnog kvaliteta. Znate li ko je Ben Meklimore??? Igra prosečno 2 minuta ove sezone u Kingsima i za to je plaćen 5 miliona dolara po sezoni!!! Da li ovde ima neko da sabere plate igrača koji u Kinsima ni minut ne igraju??? 50 miliona dolara im sedi na klupi! A to niti su mladi igrači, niti su igrači koji su talentovani. Vrlo malo opcija za trejd imaju. Sledeće godine slobodni a relativno kvalitetni centri su: Deandre Džordan, Hasan Vajtsajd (povređen), Demarkus Kazins (dugo povređen), Mirotić i Nikola Vučević! A sad vidi kojim ekipa fale centri: Voriorsi, Lejkersi, Maveriksi, Klipersi itd.

tocka

pre 5 godina

Jokic - Glavni je u Denveru u sve tri kolone, kao LeBron u Lejkersima, sa tom razlikom sto Joka drzi ovaj Denver na prvom mestu.
Bogdanovic - Sve bolji i bolji. Ono sto je najbitnije postaje konstantan. Sa malim Fox-om je glavni igrac u Kingsima.
Bobi - Bobi je neverovatan. Koje on cifre ima kada se uporedi sa minutazom to je fantasticno. Nadam se da ce naci neku sredinu koja ce ga vise ceniti.
Bjelica - Preporodio se u Sakramentu. I njemu treba malo vremena da udje u rutinu i postane konstantan, jer trenutno jako osciluje. Kada je prgav jako dobro izgleda.
Teo - Teo je bio nasa najsvetlija tacka u najmracnijim danima kosarke. Oko njega se prakticno formirala ova generacija i povratak na svetsku scenu. Ipak fale mu fizikalije za NBA i to bas jako. Mogao bi da bude od pomoci Bukeru u Sansima, ili nekom levom timu, ali pitanje je koliko bi to hteo.
Nasa sreca je sto u reprezentaciji na toj poziciji on nije jedina opcija, a i svi ostali igraci imaju jako dobar pregled i disciplinu.
U svakom slucaju kada se pogleda u celini ova generacija je jaca od one sa Divcem i Stojakovicem.
Steta sto Doncic ne igra za Srbiju, on je definitivno neki novi Drazen Petrovic i u narednim godinama bice zestoka konkurencija izmedju njega i Jokica za najboljeg evropskog igraca u NBA. Bila bi fora da na nekom takmicenju odluci da igra za Srbiju i da idemo ozbiljno na Amere, ali i bez njega idemo do finala.

frosty

pre 5 godina

@Đole
Foksu samo Kingsi mogu da daju petogodisnji maks ugovor. Svi ostali timovi mogu max 4 godine. Posle Noela koji je napravio veliku gresku kad nije prihvatio ponudu Dalasa nesto sumnjam da ce ijedan mladji igrac(koji zapravo igra normalne minute) da rizikuje i ne potpise toliko jak 2. ugovor. Ako Begli i Dzajls nastave na napreduju bice bolji 100% od veome nekonstantnog WCS-a tako da ce on verovatno da napusti Kingse.

Divac ne mora nista da radi sem da pravilno razvija mladje igrace i da popunjava rupe u timu sto bolje moze. Foks, Hild i Bogdan veoma verovatno ostaju tu gde su.

gunner

pre 5 godina

Strasnom Gasolu, koji sve centre svodi na ispodprosecan broj poena, Bobi sinoc ubaci 19 poena za 13 minuta. Ja stvarno ne znam sta on vise treba da uradi da bi dobio vecu minutazu. Covek je najbolji u istoriji NBA kada je u pitanju odnos provedenih minuta na terenu i broja poena. Pa ako je Gortat bolji centar od njega ja stvarno ne znam. Velika nepravda prema njemu.

Filip

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...
(Piksel, 06. decembar 2018 13:02)
Kao da svi imate jedan komentar tog tipa koji vrtite. Nema te evropske odbrane koja bi mogla ista protiv igraca tipa Lebron,Kari, Durant i mnogo slabijih od njih, kao sto ni najbolji evropski napadac ne bi mogao 5 poena dati ako ga Lenard cuva. Naravno da ne forsiraju uvek maksimalno, jer ima previse meceva. To jeste mana. I ko je taj igrac sto sutra 80% suteva po mecu? Pa to ni Wilt nije radio

Đole

pre 5 godina

Ovde komentare verovatno napaljene klinje ostavljaju. Kingsi imaju samo dva roka za pojačanja - sad zimski i na leto. Na kraju sledeće sezone 2019-2020 ugovori ističu Foksu, Bogdanoviću i Vili Koli-Stajnu. Možda Divac nagovori Bogdana da potpiše isti ugovor ali sigurno za siću neće u Sakramentu ostati druga dvojca. Pogotovo Foks kome će neki od najbogatijih klubova ponuditi oko 30 miliona dolara po sezoni ako bude nastavio ovim tempom da napreduje. Kingsi 12 godina nisu videli plej of. Zato bi bilo dobro da ove zime Divac trejduje igrače sa najvećim ugovorima koji ili ni minut ne igraju ili imaju slabu minutažu - Rendolf, Šampert, Kufos itd. Ili da sačeka da im isteknu ugovori i još nekolicini i da na leto za sezonu 2019-2020 ima slobodno 60 miliona dolara. Ako i sa tim parama promaši pojačanja, dobiće otkaz Divac.

miro-Ireland

pre 5 godina

Ne znam. Ja mislim da je Bobi u dovoljno timova u NBA da ne možemo da pričamo o lošem treneru. Zar ga prvi Popovič ne bi zadržao? A možda je najbolji trener u istoriji NBA. Ako Bogdan kaže da se morao priviknuti na brzinu igre, onda šta reći o Bobiju?
Teodosić će bio lenj u odbrani u Evropi, a gde će odjednom sad da postane Kalinić. Da se toliko znoji, neće. Umetnička duša je on, ali bez odbrane ne može.
Bogdan će najbolje uspeti od naših. Pun paket. Redak belac da fizički i brzinom parira njima. Samo taj šut da ustabili.
O Jokiću šta reći... Sve ima da postane najbolji evropljanin, možda ikada. Ali sve zavisi od njega. Psiha i motivacija. Nije alfa dog po prirodi.

Piksel

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...

Vladimir

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...

nba

pre 5 godina

Ne mogu ja ove kliperse da svarim.
Tim od 3 privatnika Galinari-Heris-Vilijams, tu je Vilijams najveća crna rupa taj čim dobije loptu opali. Sve neke izolacije igraju a Bobiju ne bi spustili loptu u reket nema šanse.

Milomir

pre 5 godina

Clippersi uskoro idu dole, na kraju će biti srećni ako ulove 8. poziciju. Verovatno kreću i povrede: Galinari, Beverley, Gortat... A Kingsi će tek videti koliko im znače Bjelica i Bogdanović. Što se tiče Nuggetsa, plašim se da se malo ne poremete kad im se vrate svi povređeni igrači, hemija je čudo. Ali realno je očekivati 2-5. mesto na zapadu do kraja sezone. Po tradiciji, Nikolini triple-doubleovi tek počinju od decembra, tako da uživajmo.

Neki long-shot prediction za polufinale NBA ove sezone:
GSW-OKC
DEN-HOU
TOR-PHI
BOS-MIL.
Šampioni naravno Warriorsi. Od sledeće sezone počinje prava neizvesnost.

Vladimir

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...

Filip

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...
(Piksel, 06. decembar 2018 13:02)
Kao da svi imate jedan komentar tog tipa koji vrtite. Nema te evropske odbrane koja bi mogla ista protiv igraca tipa Lebron,Kari, Durant i mnogo slabijih od njih, kao sto ni najbolji evropski napadac ne bi mogao 5 poena dati ako ga Lenard cuva. Naravno da ne forsiraju uvek maksimalno, jer ima previse meceva. To jeste mana. I ko je taj igrac sto sutra 80% suteva po mecu? Pa to ni Wilt nije radio

miro-Ireland

pre 5 godina

Ne znam. Ja mislim da je Bobi u dovoljno timova u NBA da ne možemo da pričamo o lošem treneru. Zar ga prvi Popovič ne bi zadržao? A možda je najbolji trener u istoriji NBA. Ako Bogdan kaže da se morao priviknuti na brzinu igre, onda šta reći o Bobiju?
Teodosić će bio lenj u odbrani u Evropi, a gde će odjednom sad da postane Kalinić. Da se toliko znoji, neće. Umetnička duša je on, ali bez odbrane ne može.
Bogdan će najbolje uspeti od naših. Pun paket. Redak belac da fizički i brzinom parira njima. Samo taj šut da ustabili.
O Jokiću šta reći... Sve ima da postane najbolji evropljanin, možda ikada. Ali sve zavisi od njega. Psiha i motivacija. Nije alfa dog po prirodi.

gunner

pre 5 godina

Strasnom Gasolu, koji sve centre svodi na ispodprosecan broj poena, Bobi sinoc ubaci 19 poena za 13 minuta. Ja stvarno ne znam sta on vise treba da uradi da bi dobio vecu minutazu. Covek je najbolji u istoriji NBA kada je u pitanju odnos provedenih minuta na terenu i broja poena. Pa ako je Gortat bolji centar od njega ja stvarno ne znam. Velika nepravda prema njemu.

Milomir

pre 5 godina

Clippersi uskoro idu dole, na kraju će biti srećni ako ulove 8. poziciju. Verovatno kreću i povrede: Galinari, Beverley, Gortat... A Kingsi će tek videti koliko im znače Bjelica i Bogdanović. Što se tiče Nuggetsa, plašim se da se malo ne poremete kad im se vrate svi povređeni igrači, hemija je čudo. Ali realno je očekivati 2-5. mesto na zapadu do kraja sezone. Po tradiciji, Nikolini triple-doubleovi tek počinju od decembra, tako da uživajmo.

Neki long-shot prediction za polufinale NBA ove sezone:
GSW-OKC
DEN-HOU
TOR-PHI
BOS-MIL.
Šampioni naravno Warriorsi. Od sledeće sezone počinje prava neizvesnost.

tocka

pre 5 godina

Jokic - Glavni je u Denveru u sve tri kolone, kao LeBron u Lejkersima, sa tom razlikom sto Joka drzi ovaj Denver na prvom mestu.
Bogdanovic - Sve bolji i bolji. Ono sto je najbitnije postaje konstantan. Sa malim Fox-om je glavni igrac u Kingsima.
Bobi - Bobi je neverovatan. Koje on cifre ima kada se uporedi sa minutazom to je fantasticno. Nadam se da ce naci neku sredinu koja ce ga vise ceniti.
Bjelica - Preporodio se u Sakramentu. I njemu treba malo vremena da udje u rutinu i postane konstantan, jer trenutno jako osciluje. Kada je prgav jako dobro izgleda.
Teo - Teo je bio nasa najsvetlija tacka u najmracnijim danima kosarke. Oko njega se prakticno formirala ova generacija i povratak na svetsku scenu. Ipak fale mu fizikalije za NBA i to bas jako. Mogao bi da bude od pomoci Bukeru u Sansima, ili nekom levom timu, ali pitanje je koliko bi to hteo.
Nasa sreca je sto u reprezentaciji na toj poziciji on nije jedina opcija, a i svi ostali igraci imaju jako dobar pregled i disciplinu.
U svakom slucaju kada se pogleda u celini ova generacija je jaca od one sa Divcem i Stojakovicem.
Steta sto Doncic ne igra za Srbiju, on je definitivno neki novi Drazen Petrovic i u narednim godinama bice zestoka konkurencija izmedju njega i Jokica za najboljeg evropskog igraca u NBA. Bila bi fora da na nekom takmicenju odluci da igra za Srbiju i da idemo ozbiljno na Amere, ali i bez njega idemo do finala.

Đole

pre 5 godina

Ovde komentare verovatno napaljene klinje ostavljaju. Kingsi imaju samo dva roka za pojačanja - sad zimski i na leto. Na kraju sledeće sezone 2019-2020 ugovori ističu Foksu, Bogdanoviću i Vili Koli-Stajnu. Možda Divac nagovori Bogdana da potpiše isti ugovor ali sigurno za siću neće u Sakramentu ostati druga dvojca. Pogotovo Foks kome će neki od najbogatijih klubova ponuditi oko 30 miliona dolara po sezoni ako bude nastavio ovim tempom da napreduje. Kingsi 12 godina nisu videli plej of. Zato bi bilo dobro da ove zime Divac trejduje igrače sa najvećim ugovorima koji ili ni minut ne igraju ili imaju slabu minutažu - Rendolf, Šampert, Kufos itd. Ili da sačeka da im isteknu ugovori i još nekolicini i da na leto za sezonu 2019-2020 ima slobodno 60 miliona dolara. Ako i sa tim parama promaši pojačanja, dobiće otkaz Divac.

frosty

pre 5 godina

@Đole
Foksu samo Kingsi mogu da daju petogodisnji maks ugovor. Svi ostali timovi mogu max 4 godine. Posle Noela koji je napravio veliku gresku kad nije prihvatio ponudu Dalasa nesto sumnjam da ce ijedan mladji igrac(koji zapravo igra normalne minute) da rizikuje i ne potpise toliko jak 2. ugovor. Ako Begli i Dzajls nastave na napreduju bice bolji 100% od veome nekonstantnog WCS-a tako da ce on verovatno da napusti Kingse.

Divac ne mora nista da radi sem da pravilno razvija mladje igrace i da popunjava rupe u timu sto bolje moze. Foks, Hild i Bogdan veoma verovatno ostaju tu gde su.

Realan

pre 5 godina

Klipersima NE TREBAJU? Sinoc je Bobi vratio Kliperse u zivot, nisu imali resenja za njega, tek kad je on otiso na klupu Memfis je prelomio. Siguran sam, s druge strane da Teo moze makar jednu cetvrtinu da odigra na najvisem nivou, makar tih 12 minuta i ofanzivno i defanzivno, a jos sam sigurniji da su zamenljivi oni umesto kojih bi igrao. Bobi takodje, minimum 2 cetvrtine moze da igra, moje misljenje je da je od Gortata korisniji dosta. Kad god su Klipersi gubili 20+, Bobi udje i vrati ih u zivot. Velika steta sto mu se vise prostora ne daje

big

pre 5 godina

Djole, pa jel ti znaš da postoji i minimum para za ugovore, ne smeš ispod da imaš, pa popunjavaš rupe svakojakim ugovorima, puno je komplikovaniji taj sistem od laičke analize. Tako ekipe u razvoju često uzimaju velike ugovore, tako se i igrači štite. Divac, kako sada stvari stoje radi jako dobar posao i za par sezona Sacramento može dugoročno da bude novi GSW ili Denver, gde upravo prisustvujemo stvaranju vrlo konkurentnog tima. Uz malo sreće mkgu godinama bar do polufinala, finala. Tako bar sada izgleda

frosty

pre 5 godina

@Đole
Deo salary cap-a se mora potrositi(75 ili 80%, nisam potpuno siguran za tacnu cifru) tako da se ne brini za vlasnike. Nije to ni izbliza ko Evroliga. Tamo su skoro svi u debelom plusu sem ako ne odes preko gornje granice pa krenes da placas porez na luksuz.

Rendolf je doveden sa Hilom kao veteran da bude mentor klincima, pa ako izbore PO izborili su. Sampert je doveden kako bi dobili pick-a jer su preuzeli njegovu platu. Plate nisu problem, niti oni moraju da igraju ako su toliko placeni.

Jedini stvarno los potez Divca je bio trejd sa Filom. Sve ostalo je ispalo ok. Veteranima ce da isteknu ugovori kada klinci budu trebali da se plate vise. Ove godine ima jos prostora u salary cap-u da uzme neki nezeljni ugovor za ovogodisnjeg pick-a. Begli i Dzajls igraju sasvim lepo. Bjelca je pun pogodak. Doncic bi im lepo legao, ali Foks je igrac koji voli da vodi igru tako da bi potencijalno samo smetali jedan drugome(mislim da je tu pogresio malo, ali Begli je isto top talenat tako da je ta odluka 50/50). Gresio ili ne, presuda oko Divca bi trebalo da bude negativna samo ako ne budu u PO za 2-3 godine sa ovoliko talentovanih igraca.

nba

pre 5 godina

Ne mogu ja ove kliperse da svarim.
Tim od 3 privatnika Galinari-Heris-Vilijams, tu je Vilijams najveća crna rupa taj čim dobije loptu opali. Sve neke izolacije igraju a Bobiju ne bi spustili loptu u reket nema šanse.

2 cents

pre 5 godina

Klipersi nikako ne mogu da ostanu TOP5 na Zapadu pored GSW DEN OKC HOU i LAL, i pitanje je veliko da li ostaju uopšte u TOP8 u nezapamćeno jakoj konkurenciji na Zapadu.

Baš takva konkurencija je razlog zašto na duge staze ni Kingsi nemaju šanse za TOP8 iako su možda najprijatnije iznenađenje, s obzirom da su ih svi potcenjivali. Ali Foks posle očajne ruki sezone sada ispade najbolji u svojoj draft klasi uz Tejtuma i Mičela, Hild i Bogdan takođe lepo napredovali, a Bagli iako nije trebao da dobije prednost u odnosu na Dončića, pokazuje veliki talenat, tako da tim koji su mnogi ismejavali da nema nijednog TOP100 igrača, pokazao je da ih ima čak četvoricu. Za nešto više na Zapadu sem talentovanih mladih igrača i široke klupe treba im i jedna prava zvezda, što se tek za koju godinu može očekivati od nekog od pomenutih.

Baš ta velika dubina tima je glavni razlog i trenutnog senzacionalnog uspeha Klipersa, jedinog tima sa 2+ dobrih igrača na svakoj poziciji. Ali i oni nemaju nijednu pravu zvezdu za razliku od tolikih drugih timova na prejakom Zapadu i to će se na kraju jako osetiti. Što se Denvera tiče iznenađuje trenutno prvo mesto, ali oni ostaju TOP4. Imaju zvezdu Jokića i buduću u Mariju, bivšeg all-star Milsepa i odličnog Herisa, uz jednu od najdužih klupa, a počeli su i da igraju pravu odbranu. Prošle sezone pola je propustio Milsep, a Hernangomez, Bizli i Moris nisu bili ni izbliza ovako upotrebljivi, pa su ipak bili samo 3 pobede daleko od 3.mesta na Zapadu!

Piksel

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...

Milan

pre 5 godina

@Đole
Loš ugovor je ono što ima Vol u WSH, ogroman i dugačak. SAC ima ugovore na samo 90M ove godine, samo 50 naredne i 33 2020-21. Za usporedbu WSH 133, 116 i 101. Znači kingsi imaju ogroman prostor za ugovore idućih godina, pri tome svi iole bitni igrači osim WCS imaju ugovor za narednu , a samo Hild nema za 2020/21. To je ogroman prostor za ugovore narednih godina, po tome su najbolji u NBA.
Treba da znaš da je za tim mora potrošiti minimum 90M za plate u toku godine, a da mladi igrači u prve tri godine imaju ograničenje visine ugovora. Zato je za tim najbolje platiti veterana skupo ali kratkoročno a SAC upravo to ima. Ključ za njihov uspeh je potpisivanje slobodnih agenata naredne dve sezone.
BTW, Foks i Begli na centru će biti velike zvezde za par sezona.

nikola SLO

pre 5 godina

Nije spomenut ruki iz Klipersa, Šej Gildžus-Aleksander koji je dosta bitan u njihovoj bekovskoj rotaciji. I možda još jedan razlog zašto Teo igra manje nego prošle sezone.

FullHouse

pre 5 godina

@Djole malo istrazi pravila salary cap-a pre nego sto zines. Visina maksimalnog ugovora za igraca grubo govoreci zavisi od toga koliko je godina u ligi. Ruki ugovori imaju plafon od ~7-8 mil po sezonu i to za prvog pika i onda progresivno opadaju, i traju od 3 do 5 godina zavisno od team optiona, player optiona, usvajanja ili odricanja od qualifying offera. Ako ekipa mora da potrosi ~90 mil na plate godisnje sto je determinisano collective bargaining agreementom, a ima puno rukija koji su zalog za buducnost a ne mogu da primaju vise od 7-8 mil po sezoni u prve 4 sezone ugovora, onda ekipa MORA da plati nekim veteranima vece pare da bi izbegla penale ukoliko daje manje od tih 90 mil u plate te sezone. To ekipe u obnovi kao Sakramento iskoriste da pokupe igraca koji je preplacen na sledecu sezonu-dve (ugovor u nba ne moze da se ponisti u toku njegovog trajanja cak iako ga dobiju preko trejda, npr ne mogu sampertu da poniste ugovor koji je imao u Klivlendu pa potpisuju novi za manje pare) ,ali traze da uz njega ide neki pik sa drafta zbog podnosenja tereta preuzimanja tog ugovora, ili potpisu veterana kojem nijedna ekipa koja nije u obnovi rostera ne bi bila u prilici da da takav ugovor (Randolph) da bi bio pozitivno prisustvo u svlacionici za mlade. Takodje domaci zadatak prouci pojmove bird rights, RFA, UFA, luxury tax itd. Poenta je da pravila plata igraca balansiraju ligu pa nemas dominaciju 6-7 ekipa u nedogled kao sto je npr. situacija u fudbalskoj ligi sampiona.

ivan78bg

pre 5 godina

Poprilicno povrsna analiza.Denver je 3 odbrana lige trenutno a najbolje brane sut za tri poena(doduse posustali su protiv orlanda u tom segmentu) Upravo ta odbrana(u kojoj se izmedju ostalog istice Jokic) je zasluzna za njihovo prvo mesto na zapadu.Denveru nedostaju DVA STARTERA(a ovde pomenut samo IT za koga se znalo od pocetka sezone da nece startovati pre bozica)Barton posle 3 utakmice mislim i sada Heris koji je inace prvi strelac Denvera ove sezone.I pored toga Denver je prvi na zapadu.Pritom imali su 9 najtezi raspored u ligi do sada.I treba pomenuti da su druga najmladja ekipa u NBA.Sve kad se uzme u obzir ocekuje se 2 kolo PO mozda i finale zapada.Ono sto je sigurnu da sledece ili 2020-2021 godine jurisaju na titulu.Juta je imala ubedljivo najtezi raspored u NBA i to je jedan od uzroka loseg rezultata i oni ce sigurno u PO.Recimo Oklahoma ima do sada najlaksi raspored na zapadu mislim da 26 po tezini u ligi i prva su odbrana u ligi poprilicno iz tog razloga.Dok recimo protiv prvih 10 timova u ligi ima izraziti negativan skor.LAC ce pasti i jako je nezahvalno zamerati nesto Riversu kada sa ovakom ekipom ima ovakav skor, pogotovu sto im je raspored mislim 4 u ligi.Covek je 20 god trener u NBA i jedan od najboljih u tom poslu.Sac pozitivno iznenadjenje.Vidi se poenta ekipe ali mora ce da nauce odbranu da igraju.Mladi su i imace ogroman porostor u seleri kepu sledece sezone.

Đole

pre 5 godina

@frosty
Moraš da gledaš iz ugla vlasnika kluba koji kada ga sretnu novinari i pitaju kada će Kingsi igrati plej of nema odgovor. Postavio bih pitanje Divcu, zašto si dao ogroman ugovor Rendolfu i zašto si trejdovao preskupog Šamperta??? Rendolf od početka sezone nije ušao u igru a neće ni do kraja sezone. Za to će biti plaćen 11,5 miliona dolara! Šampert košta čak 11 miliona po sezoni! Kufos ima 8 miliona platu a Vili Koli-Stajn samo 4,5!? Puno loših ugovora ima Divac - EKONOMSKI NERAZUMNIH! Sledeće sezone Sansi imaju trećeg pika na draftu i uz kupovinu jednog malo boljeg igrača biće ekipa na nivou Kingsa. A ti Sansi su danas poslednji na tabeli. Pogledajte strašne rostere na Zapadu. Kingsi nemaju dubinu, tj. deca im igraju. Normalno je da jedan tim ima 3 mlada nosioca i da na njima bazira budućnost ali nije normalno da ima 8 klinica i 5 iskusnih igrača koji su svi do jednog prosečnog kvaliteta. Znate li ko je Ben Meklimore??? Igra prosečno 2 minuta ove sezone u Kingsima i za to je plaćen 5 miliona dolara po sezoni!!! Da li ovde ima neko da sabere plate igrača koji u Kinsima ni minut ne igraju??? 50 miliona dolara im sedi na klupi! A to niti su mladi igrači, niti su igrači koji su talentovani. Vrlo malo opcija za trejd imaju. Sledeće godine slobodni a relativno kvalitetni centri su: Deandre Džordan, Hasan Vajtsajd (povređen), Demarkus Kazins (dugo povređen), Mirotić i Nikola Vučević! A sad vidi kojim ekipa fale centri: Voriorsi, Lejkersi, Maveriksi, Klipersi itd.

Đole

pre 5 godina

@2 cents

Ni Vili Koli-Stajn nije neka sila u odbrani, a Kosta Kufos je zreo da leti iz NBA. Bagli je krilni centar. Možda protiv neke ekipe i da igra na poziciji centra ali ono što pokušava trener Kingsa da ga gura na krilo pored Belog to je ludost. A koje je to drugo krilo u Kingsima posle Belog? Onaj balavac Džastin Džekson??? Da li se sećate da je pola prošle sezone trener Kingsa pokušavao Bogdana da ugura na krilo po uzoru na igre i poziciju Hrvata Bojana Bogdanovića? Ali nije uspelo. Prošle sezone su se vadili na Rendolfa koji je dobar pod košem ali i solidno šutira trojke. Ove godine forsiraju Baglija iako klinja pojma nema u šutu za 3 poena. Za koga oni razvijaju igrače ako im oni odlaze poslednjih 12 godina?!?! Od 2009. do 2012. između ostalih draftovali su: Tajrika Evansa (NBA Rookie of the Year 2010), Hasan Wajtsajda, Demarkusa kazinsa i Ajzeju Tomasa. Kingse bije glas da su ekipa za razvoj klinaca i svaki NBA igrač zna da nisu igrali plej of 12 godina. Imaju ubedljivo najgoru reputaciju na Zapadu. Hitno im fale dobar centar koji zna da igra odbranu i kvalitetno krilo. Mada bi im dobro došao i trener koji neće dati Foksu da se iživljava a da Beli maše rukama i skoro nikada ne dobije loptu kad je sam na šutu za 3 poena. Po procentu šuta za 3 poena Beli je trenutno peti igrač u NBA a Badi Hild 24. Da li znate da se krije sukob između osoblja Divca i trenera?

rep srpska

pre 5 godina

@Zna čovek
Nema on pojma!!!Prvo u nba zona ne postoji tako to sto ti kazes da bobi ne igra dobro zonsku odbranu nije istina,bobi igra solidnu odbranu i nijedan igrac se nije naigrao protiv njega o kvalitetima u napadu da ne govorim tako da treba da igra mnogo vise jer on to moze i zasluzuje!!!

NokiJa

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...
>>>>>>>>>

Ne bih se slozio sa tobom, Meloun je prosecan, pa cak mozda i ispod prosecan trener.
Kratak primer, bez ulaska u dublju analizu:
Utakmica protiv Reptorsa, 3 poena prednosti na 6s do kraja i covek ne pravi faul, Lauri sutira i za malo promasuje.
Ista situacija protiv Orlanda samo 2 dana kasnije, ovog puta 12s do kraja, covek sutira na 5s do kraja i pogadja, od gotovog veresija, ide se u prodzetke.

I molim da se ne spominje prica kako je to NBA i kako se taj faul ne pravi, kad od nesrecnog Popovica i Alenove trojke za Majami svaki krsteni trener NBA kluba to radi.

Zna čovek

pre 5 godina

Dok Rivers očigledno zna nešto što svi koji su u košarci znaju a to je da Marjanovića ne može da drži dugo na parketu zbog toga što je rupa u odbrani kada se ne igra zona, što je inače njegov problem karijere.
Tolika visina, i dužina ruku i nogu su mu ujedno i prednost i mana obzirom na njegovu motoriku koja nije ni blizu npr. jednom Sabinisu ili Porcingisu ili tek Jao Mingu koji je pritom čak 7cm viši.

FullHouse

pre 5 godina

Pa ne igraju kingsi za ovu ili sledecu sezonu. Posto imaju gomilu igraca koji su talentovani a tek prva ili druga godina ruki ugovora, njihova mogucnost za titulu se najranije otvara za 4-5 godina. To sto su prva ili druga godina ruki ugovora Fox, Bagley, Bogdan, Hield, WCS itd takodje znaci da Kingsi apsolutno imaju kontrolu nad tim koga ce produziti za par godina i za koje pare (vecina dobrih igraca posle ruki ugovora potpise sledeci ugovor sa fransizom koja ih je draftovala, 99% iznadprosecnih nba igraca ostaje u maticnoj fransizi prvih 9 god svoje karijere zbog dizajna CBA). Pogledaj najperspektivnije ekipe u nba i sve ce ti biti jasno: GSW draftovao Karija, Kleja, Grina, gomilu trenutnih doprinosecih mladih, OKC draftovao Westbrooka, Adamsa, Denver Jokica, Harrisa, Murraya. Nijedna od tih fransiza nije imala nikakvu reputaciju dok im draftovani igraci nisu postali zvezde, a tek onda takvi igraci mogu da privuku FA kao sto su Igoudala, KD, Paul George, Millsap. Znaci nema sta Kingsi da jure all starove dok Bagley, Fox, Bogdan, Hield i ekipa ne pokazu da mogu svake godine da dovuku tim u plejof bez muke, jer dok to ne pokazu niko nece hteti da dodje. A pritom pricas o Marku Cubanu koji od 2011. nije uspeo da dovuce nijednu zvezdu da pomogne Dirku, a satro su pare bitne. Nisu pare bitne, nego aspiracije ka prstenu, jer ekipa ne moze u lux tax da ulazi sve i da hoce ukoliko pre potpisivanja FA vec prelazi salary cap, tako da je bitan menadzment capa cak i za najbogatije.

kole

pre 5 godina

bobi nije samostalan igrac,kad ceo tim igra za njega onda je najcesce odlican,ali je problem sto se time kvari ekipa.druga stvar sto mozda lik i ne moze da igra mnogo zbog godina i visine...

Đole

pre 5 godina

@ FullHouse

Super što si mi objasnio pravila. Hajde da predvidimo sledeću sezonu. Sigurno tri tima na Zapadu plaćaju porez na seleri kap - Voriorsi, Lejkersi i Klipersi. Da slušam vas pametnjakoviće neću, slušam američke komentatore koji poslednje dve nedelje urlaju i pritiskaju (medijski) Medžika Džonsona da trejduje što pre Lonza i Igrama jer je malo Lebron. Takođe, za tu dvojcu kažu da će "MOŽDA" za tri godine biti All Star igrači ali da niko nije lud ko je dao ogroman novac za četvorogodišnji ugovor Lebronu. Dakle, stiže u Lejkerse još jedan super star. Pogledajte roster Klipersa - skoro svim igračima iz prvih 10 na leto ističe ugovor osim Galinariju. Pitanje je da li će u Kliperse Kevin Durant ili Irving, Bobi i Tobi verovatno ostaju. Znate li ko je vlasnik Jokićevog Nagetsa??? Šta mislite da li će sledeće sezone da probiju seleri kap? A jedan od najbogatijih je vlasnik kluba gde sija Luka Dončić. Svako veće uleće na teren. Napalio se. Milijarder i TV zvezda. Teško mu da plati porez? Možda baš on uzme KD-a! Dakle, ako su svi američki komentatori rekli da su Lonzo Bol i Ingram deca i da im treba dve do tri godine da postanu zvezde onda se slično može reći i za sebičnog Foksa i Baglija. Trenutno su Kingsi deveti a ispod njih su slučajno Nju Orleans, Hjuston, Juta i San Antonio. Hajde da se kladimo da će sledeće godine bar dva od ova četiri tima biti jača neko Kingsi, ukoliko Divac ne dovede nekog vrhunskog i ISKUSNOG igrača a to može samo trejdom!

Đole

pre 5 godina

@ Fullhouse

Znam da ovde 90 odsto pišu svoje utiske ili želje, a činjenice namerno Fullhouse zaboravljaš! Dakle, za sezonu 2020-2021 Lejkersi imaju zagarantovanog Lebrona a za sezonu 2021-2022 imaju opciju da zadrže najboljeg igrača sveta! Dobro znaš da Irving ima 26 godina i da će po odlasku iz Bostona sledećeg leta potpisati višegodišnji ugovor, kao i KD i još nekoliko slobodnih All Star igrača. Kigsi za sezonu 2020-2021 imaju potpisanog samo Bjelicu! Mala je razlika između Bjelice i Lebrona?!? Za istu sezonu Kingsi imaju opcije još za Baglija, Foksa, Džajsa i Džastina Džeksona. Za Baglija imaju opciju i za godinu duže što je namerno ostavljeno zbog ugovora sa Foksom. Ako aktiviraju opcije za sve osim Baglija koji dvogodišnju opciju, u leto 2021. su slobodni agenti Foks, Džajls i Džastin Džekson! Ako ne aktiviraju te opcije moraju da im ponude mnogooo jače ugovore a 2022. moraju isto Bagliju da ponude novi ugovor. Ako govoriš o "GOMILI" mladih talenata na koga misliš??? Imaju samo još dva mlada igrača Labisier i Mejson. Ovaj drugi pogotovo nije neki talenat a ni Labisier još ništa nije pokazao. Lepo sam napisao da sledeće godine na draftu Kingsi biraju tek 41. i 45 pik. Ni 2020. nemaju pika prve runde. O čemu ti uopšte pričaš??? Samo lupetaš bez i jedne jedine činjenice. The End.

Đole

pre 5 godina

@ BIG

Ma pojma nemam, ti me nauči. Evo svima link pa proverite rostere i plate svih ekipa u NBA: https://www.basketball-reference.com/contracts/

lal

pre 5 godina

@filip: i vi sa druge strane imate svi sablonski komentar... samo sto jedni pricaju o igri, a drugi o igracima... da nba igraci igraju evropsku igru zgazili bi sami sebe koje poznaju danas. to je poenta...
zamisli da dodje durent u beograd i da u cirkusu na triciklu gadja 10/10 trojke sa 10 metara... i dalje niko ne bi mogao da ga cuva kada bi igrao kosarku, ali to ne znaci da nije cirkuzant...

Đole

pre 5 godina

@ Milan

Ovo što si napisao je klasičan spin. Odakle ti ideja da navodiš primer tima iz Istočne konferencije i to propalog Vašington Vizardsa!? Dao sam vam link sa rosterima i platama svih timova u NBA. Moja je greška što vam nisam objasnio ko su vlasnici timova. Ako Galinari izdrži još 20 utakmica bez povrede, Kingsi će ove godine biti ubedljivo najgori tim u LA. A ako Divac u zimskom roku ne uradi dobar trejd na leto može da se slika, baš zato što slobodni agenti izbegavaju Sakramento. Morate slušati američke novinare - najbolji igrači Istoka na leto se sele na Zapad. Broj tih slobodnih agenata koji su All Star je samo nekoliko. Pa pogađajte gde će da odu - u Kliperse, u Lejkerse, u Variorse, u Toronto i u Roketse. Šta mislite da će veliki Greg Popović da trpi da bude pretposlednji??? Sparsi su strašno jaka organizacija i imaju više novca, boljeg trenera, i sto puta veći ugled od Kingsa, što znači da će i oni biti sledeće godine mnogo bolji. Ono što nikako većina da shvati, sledeće godine će na Zapadu većina timova biti mnogo snažnija ali ne i Kingsi, zato im je ova sezona ključna za plej of. Za 2021. Divac je u problemu jer treba dva igrača da plati po 20 miliona, dva po 25, a Foksa preko 30 miliona po sezoni, onda za druge nema dovoljno novca i neće imati dubinu rostera. Da li ste svesni kada devojka, mama, tata i menadžer počnu da pritiskaju klince da će oni otići za parama? To je Amerika. Proverite ko je devojka Bena Simonsa pa će vam biti jasnije.

Piksel

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...

Đole

pre 5 godina

@frosty
Moraš da gledaš iz ugla vlasnika kluba koji kada ga sretnu novinari i pitaju kada će Kingsi igrati plej of nema odgovor. Postavio bih pitanje Divcu, zašto si dao ogroman ugovor Rendolfu i zašto si trejdovao preskupog Šamperta??? Rendolf od početka sezone nije ušao u igru a neće ni do kraja sezone. Za to će biti plaćen 11,5 miliona dolara! Šampert košta čak 11 miliona po sezoni! Kufos ima 8 miliona platu a Vili Koli-Stajn samo 4,5!? Puno loših ugovora ima Divac - EKONOMSKI NERAZUMNIH! Sledeće sezone Sansi imaju trećeg pika na draftu i uz kupovinu jednog malo boljeg igrača biće ekipa na nivou Kingsa. A ti Sansi su danas poslednji na tabeli. Pogledajte strašne rostere na Zapadu. Kingsi nemaju dubinu, tj. deca im igraju. Normalno je da jedan tim ima 3 mlada nosioca i da na njima bazira budućnost ali nije normalno da ima 8 klinica i 5 iskusnih igrača koji su svi do jednog prosečnog kvaliteta. Znate li ko je Ben Meklimore??? Igra prosečno 2 minuta ove sezone u Kingsima i za to je plaćen 5 miliona dolara po sezoni!!! Da li ovde ima neko da sabere plate igrača koji u Kinsima ni minut ne igraju??? 50 miliona dolara im sedi na klupi! A to niti su mladi igrači, niti su igrači koji su talentovani. Vrlo malo opcija za trejd imaju. Sledeće godine slobodni a relativno kvalitetni centri su: Deandre Džordan, Hasan Vajtsajd (povređen), Demarkus Kazins (dugo povređen), Mirotić i Nikola Vučević! A sad vidi kojim ekipa fale centri: Voriorsi, Lejkersi, Maveriksi, Klipersi itd.

nba

pre 5 godina

Ne mogu ja ove kliperse da svarim.
Tim od 3 privatnika Galinari-Heris-Vilijams, tu je Vilijams najveća crna rupa taj čim dobije loptu opali. Sve neke izolacije igraju a Bobiju ne bi spustili loptu u reket nema šanse.

NokiJa

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...
>>>>>>>>>

Ne bih se slozio sa tobom, Meloun je prosecan, pa cak mozda i ispod prosecan trener.
Kratak primer, bez ulaska u dublju analizu:
Utakmica protiv Reptorsa, 3 poena prednosti na 6s do kraja i covek ne pravi faul, Lauri sutira i za malo promasuje.
Ista situacija protiv Orlanda samo 2 dana kasnije, ovog puta 12s do kraja, covek sutira na 5s do kraja i pogadja, od gotovog veresija, ide se u prodzetke.

I molim da se ne spominje prica kako je to NBA i kako se taj faul ne pravi, kad od nesrecnog Popovica i Alenove trojke za Majami svaki krsteni trener NBA kluba to radi.

Milomir

pre 5 godina

Clippersi uskoro idu dole, na kraju će biti srećni ako ulove 8. poziciju. Verovatno kreću i povrede: Galinari, Beverley, Gortat... A Kingsi će tek videti koliko im znače Bjelica i Bogdanović. Što se tiče Nuggetsa, plašim se da se malo ne poremete kad im se vrate svi povređeni igrači, hemija je čudo. Ali realno je očekivati 2-5. mesto na zapadu do kraja sezone. Po tradiciji, Nikolini triple-doubleovi tek počinju od decembra, tako da uživajmo.

Neki long-shot prediction za polufinale NBA ove sezone:
GSW-OKC
DEN-HOU
TOR-PHI
BOS-MIL.
Šampioni naravno Warriorsi. Od sledeće sezone počinje prava neizvesnost.

Filip

pre 5 godina

Teo je tek pred kraj karijere posao u NBA tako da je bilo skoro nemoguce da se navikne na tu divlju kosarku, bez odbrane, taktika, timskog duha, rada... Zvijezde poput Lebrona itd uzimaju 70, 80 posto suetav po tekmi, nabijaju poene do beskonacno i to je to... Po meni veoma dosadna kosarka, za razliku od Evrolige dje se igra kosarka u pravom smislu te rijeci...
(Piksel, 06. decembar 2018 13:02)
Kao da svi imate jedan komentar tog tipa koji vrtite. Nema te evropske odbrane koja bi mogla ista protiv igraca tipa Lebron,Kari, Durant i mnogo slabijih od njih, kao sto ni najbolji evropski napadac ne bi mogao 5 poena dati ako ga Lenard cuva. Naravno da ne forsiraju uvek maksimalno, jer ima previse meceva. To jeste mana. I ko je taj igrac sto sutra 80% suteva po mecu? Pa to ni Wilt nije radio

Đole

pre 5 godina

Ovde komentare verovatno napaljene klinje ostavljaju. Kingsi imaju samo dva roka za pojačanja - sad zimski i na leto. Na kraju sledeće sezone 2019-2020 ugovori ističu Foksu, Bogdanoviću i Vili Koli-Stajnu. Možda Divac nagovori Bogdana da potpiše isti ugovor ali sigurno za siću neće u Sakramentu ostati druga dvojca. Pogotovo Foks kome će neki od najbogatijih klubova ponuditi oko 30 miliona dolara po sezoni ako bude nastavio ovim tempom da napreduje. Kingsi 12 godina nisu videli plej of. Zato bi bilo dobro da ove zime Divac trejduje igrače sa najvećim ugovorima koji ili ni minut ne igraju ili imaju slabu minutažu - Rendolf, Šampert, Kufos itd. Ili da sačeka da im isteknu ugovori i još nekolicini i da na leto za sezonu 2019-2020 ima slobodno 60 miliona dolara. Ako i sa tim parama promaši pojačanja, dobiće otkaz Divac.

kole

pre 5 godina

bobi nije samostalan igrac,kad ceo tim igra za njega onda je najcesce odlican,ali je problem sto se time kvari ekipa.druga stvar sto mozda lik i ne moze da igra mnogo zbog godina i visine...

tocka

pre 5 godina

Jokic - Glavni je u Denveru u sve tri kolone, kao LeBron u Lejkersima, sa tom razlikom sto Joka drzi ovaj Denver na prvom mestu.
Bogdanovic - Sve bolji i bolji. Ono sto je najbitnije postaje konstantan. Sa malim Fox-om je glavni igrac u Kingsima.
Bobi - Bobi je neverovatan. Koje on cifre ima kada se uporedi sa minutazom to je fantasticno. Nadam se da ce naci neku sredinu koja ce ga vise ceniti.
Bjelica - Preporodio se u Sakramentu. I njemu treba malo vremena da udje u rutinu i postane konstantan, jer trenutno jako osciluje. Kada je prgav jako dobro izgleda.
Teo - Teo je bio nasa najsvetlija tacka u najmracnijim danima kosarke. Oko njega se prakticno formirala ova generacija i povratak na svetsku scenu. Ipak fale mu fizikalije za NBA i to bas jako. Mogao bi da bude od pomoci Bukeru u Sansima, ili nekom levom timu, ali pitanje je koliko bi to hteo.
Nasa sreca je sto u reprezentaciji na toj poziciji on nije jedina opcija, a i svi ostali igraci imaju jako dobar pregled i disciplinu.
U svakom slucaju kada se pogleda u celini ova generacija je jaca od one sa Divcem i Stojakovicem.
Steta sto Doncic ne igra za Srbiju, on je definitivno neki novi Drazen Petrovic i u narednim godinama bice zestoka konkurencija izmedju njega i Jokica za najboljeg evropskog igraca u NBA. Bila bi fora da na nekom takmicenju odluci da igra za Srbiju i da idemo ozbiljno na Amere, ali i bez njega idemo do finala.

Vladimir

pre 5 godina

citat: "Majk Maloun, uvek kritikovani trener Denvera"

"uvek kritikovani" od koga?

osim dežurnih lupetača gluposti na forumima, koji ga "kritikuju" samo onda kada im se ne svidja "kako Jokić igra", nikad nisam čuo bilo kakvu kritiku od strane stručnih i kompetentnih ljudi...

Đole

pre 5 godina

@ BIG

Ma pojma nemam, ti me nauči. Evo svima link pa proverite rostere i plate svih ekipa u NBA: https://www.basketball-reference.com/contracts/

Đole

pre 5 godina

@2 cents

Ni Vili Koli-Stajn nije neka sila u odbrani, a Kosta Kufos je zreo da leti iz NBA. Bagli je krilni centar. Možda protiv neke ekipe i da igra na poziciji centra ali ono što pokušava trener Kingsa da ga gura na krilo pored Belog to je ludost. A koje je to drugo krilo u Kingsima posle Belog? Onaj balavac Džastin Džekson??? Da li se sećate da je pola prošle sezone trener Kingsa pokušavao Bogdana da ugura na krilo po uzoru na igre i poziciju Hrvata Bojana Bogdanovića? Ali nije uspelo. Prošle sezone su se vadili na Rendolfa koji je dobar pod košem ali i solidno šutira trojke. Ove godine forsiraju Baglija iako klinja pojma nema u šutu za 3 poena. Za koga oni razvijaju igrače ako im oni odlaze poslednjih 12 godina?!?! Od 2009. do 2012. između ostalih draftovali su: Tajrika Evansa (NBA Rookie of the Year 2010), Hasan Wajtsajda, Demarkusa kazinsa i Ajzeju Tomasa. Kingse bije glas da su ekipa za razvoj klinaca i svaki NBA igrač zna da nisu igrali plej of 12 godina. Imaju ubedljivo najgoru reputaciju na Zapadu. Hitno im fale dobar centar koji zna da igra odbranu i kvalitetno krilo. Mada bi im dobro došao i trener koji neće dati Foksu da se iživljava a da Beli maše rukama i skoro nikada ne dobije loptu kad je sam na šutu za 3 poena. Po procentu šuta za 3 poena Beli je trenutno peti igrač u NBA a Badi Hild 24. Da li znate da se krije sukob između osoblja Divca i trenera?

Đole

pre 5 godina

@ Milan

Ovo što si napisao je klasičan spin. Odakle ti ideja da navodiš primer tima iz Istočne konferencije i to propalog Vašington Vizardsa!? Dao sam vam link sa rosterima i platama svih timova u NBA. Moja je greška što vam nisam objasnio ko su vlasnici timova. Ako Galinari izdrži još 20 utakmica bez povrede, Kingsi će ove godine biti ubedljivo najgori tim u LA. A ako Divac u zimskom roku ne uradi dobar trejd na leto može da se slika, baš zato što slobodni agenti izbegavaju Sakramento. Morate slušati američke novinare - najbolji igrači Istoka na leto se sele na Zapad. Broj tih slobodnih agenata koji su All Star je samo nekoliko. Pa pogađajte gde će da odu - u Kliperse, u Lejkerse, u Variorse, u Toronto i u Roketse. Šta mislite da će veliki Greg Popović da trpi da bude pretposlednji??? Sparsi su strašno jaka organizacija i imaju više novca, boljeg trenera, i sto puta veći ugled od Kingsa, što znači da će i oni biti sledeće godine mnogo bolji. Ono što nikako većina da shvati, sledeće godine će na Zapadu većina timova biti mnogo snažnija ali ne i Kingsi, zato im je ova sezona ključna za plej of. Za 2021. Divac je u problemu jer treba dva igrača da plati po 20 miliona, dva po 25, a Foksa preko 30 miliona po sezoni, onda za druge nema dovoljno novca i neće imati dubinu rostera. Da li ste svesni kada devojka, mama, tata i menadžer počnu da pritiskaju klince da će oni otići za parama? To je Amerika. Proverite ko je devojka Bena Simonsa pa će vam biti jasnije.

gunner

pre 5 godina

Strasnom Gasolu, koji sve centre svodi na ispodprosecan broj poena, Bobi sinoc ubaci 19 poena za 13 minuta. Ja stvarno ne znam sta on vise treba da uradi da bi dobio vecu minutazu. Covek je najbolji u istoriji NBA kada je u pitanju odnos provedenih minuta na terenu i broja poena. Pa ako je Gortat bolji centar od njega ja stvarno ne znam. Velika nepravda prema njemu.

Zna čovek

pre 5 godina

Dok Rivers očigledno zna nešto što svi koji su u košarci znaju a to je da Marjanovića ne može da drži dugo na parketu zbog toga što je rupa u odbrani kada se ne igra zona, što je inače njegov problem karijere.
Tolika visina, i dužina ruku i nogu su mu ujedno i prednost i mana obzirom na njegovu motoriku koja nije ni blizu npr. jednom Sabinisu ili Porcingisu ili tek Jao Mingu koji je pritom čak 7cm viši.

Realan

pre 5 godina

Klipersima NE TREBAJU? Sinoc je Bobi vratio Kliperse u zivot, nisu imali resenja za njega, tek kad je on otiso na klupu Memfis je prelomio. Siguran sam, s druge strane da Teo moze makar jednu cetvrtinu da odigra na najvisem nivou, makar tih 12 minuta i ofanzivno i defanzivno, a jos sam sigurniji da su zamenljivi oni umesto kojih bi igrao. Bobi takodje, minimum 2 cetvrtine moze da igra, moje misljenje je da je od Gortata korisniji dosta. Kad god su Klipersi gubili 20+, Bobi udje i vrati ih u zivot. Velika steta sto mu se vise prostora ne daje

Đole

pre 5 godina

@ FullHouse

Super što si mi objasnio pravila. Hajde da predvidimo sledeću sezonu. Sigurno tri tima na Zapadu plaćaju porez na seleri kap - Voriorsi, Lejkersi i Klipersi. Da slušam vas pametnjakoviće neću, slušam američke komentatore koji poslednje dve nedelje urlaju i pritiskaju (medijski) Medžika Džonsona da trejduje što pre Lonza i Igrama jer je malo Lebron. Takođe, za tu dvojcu kažu da će "MOŽDA" za tri godine biti All Star igrači ali da niko nije lud ko je dao ogroman novac za četvorogodišnji ugovor Lebronu. Dakle, stiže u Lejkerse još jedan super star. Pogledajte roster Klipersa - skoro svim igračima iz prvih 10 na leto ističe ugovor osim Galinariju. Pitanje je da li će u Kliperse Kevin Durant ili Irving, Bobi i Tobi verovatno ostaju. Znate li ko je vlasnik Jokićevog Nagetsa??? Šta mislite da li će sledeće sezone da probiju seleri kap? A jedan od najbogatijih je vlasnik kluba gde sija Luka Dončić. Svako veće uleće na teren. Napalio se. Milijarder i TV zvezda. Teško mu da plati porez? Možda baš on uzme KD-a! Dakle, ako su svi američki komentatori rekli da su Lonzo Bol i Ingram deca i da im treba dve do tri godine da postanu zvezde onda se slično može reći i za sebičnog Foksa i Baglija. Trenutno su Kingsi deveti a ispod njih su slučajno Nju Orleans, Hjuston, Juta i San Antonio. Hajde da se kladimo da će sledeće godine bar dva od ova četiri tima biti jača neko Kingsi, ukoliko Divac ne dovede nekog vrhunskog i ISKUSNOG igrača a to može samo trejdom!

Đole

pre 5 godina

@ Fullhouse

Znam da ovde 90 odsto pišu svoje utiske ili želje, a činjenice namerno Fullhouse zaboravljaš! Dakle, za sezonu 2020-2021 Lejkersi imaju zagarantovanog Lebrona a za sezonu 2021-2022 imaju opciju da zadrže najboljeg igrača sveta! Dobro znaš da Irving ima 26 godina i da će po odlasku iz Bostona sledećeg leta potpisati višegodišnji ugovor, kao i KD i još nekoliko slobodnih All Star igrača. Kigsi za sezonu 2020-2021 imaju potpisanog samo Bjelicu! Mala je razlika između Bjelice i Lebrona?!? Za istu sezonu Kingsi imaju opcije još za Baglija, Foksa, Džajsa i Džastina Džeksona. Za Baglija imaju opciju i za godinu duže što je namerno ostavljeno zbog ugovora sa Foksom. Ako aktiviraju opcije za sve osim Baglija koji dvogodišnju opciju, u leto 2021. su slobodni agenti Foks, Džajls i Džastin Džekson! Ako ne aktiviraju te opcije moraju da im ponude mnogooo jače ugovore a 2022. moraju isto Bagliju da ponude novi ugovor. Ako govoriš o "GOMILI" mladih talenata na koga misliš??? Imaju samo još dva mlada igrača Labisier i Mejson. Ovaj drugi pogotovo nije neki talenat a ni Labisier još ništa nije pokazao. Lepo sam napisao da sledeće godine na draftu Kingsi biraju tek 41. i 45 pik. Ni 2020. nemaju pika prve runde. O čemu ti uopšte pričaš??? Samo lupetaš bez i jedne jedine činjenice. The End.

miro-Ireland

pre 5 godina

Ne znam. Ja mislim da je Bobi u dovoljno timova u NBA da ne možemo da pričamo o lošem treneru. Zar ga prvi Popovič ne bi zadržao? A možda je najbolji trener u istoriji NBA. Ako Bogdan kaže da se morao priviknuti na brzinu igre, onda šta reći o Bobiju?
Teodosić će bio lenj u odbrani u Evropi, a gde će odjednom sad da postane Kalinić. Da se toliko znoji, neće. Umetnička duša je on, ali bez odbrane ne može.
Bogdan će najbolje uspeti od naših. Pun paket. Redak belac da fizički i brzinom parira njima. Samo taj šut da ustabili.
O Jokiću šta reći... Sve ima da postane najbolji evropljanin, možda ikada. Ali sve zavisi od njega. Psiha i motivacija. Nije alfa dog po prirodi.

2 cents

pre 5 godina

Klipersi nikako ne mogu da ostanu TOP5 na Zapadu pored GSW DEN OKC HOU i LAL, i pitanje je veliko da li ostaju uopšte u TOP8 u nezapamćeno jakoj konkurenciji na Zapadu.

Baš takva konkurencija je razlog zašto na duge staze ni Kingsi nemaju šanse za TOP8 iako su možda najprijatnije iznenađenje, s obzirom da su ih svi potcenjivali. Ali Foks posle očajne ruki sezone sada ispade najbolji u svojoj draft klasi uz Tejtuma i Mičela, Hild i Bogdan takođe lepo napredovali, a Bagli iako nije trebao da dobije prednost u odnosu na Dončića, pokazuje veliki talenat, tako da tim koji su mnogi ismejavali da nema nijednog TOP100 igrača, pokazao je da ih ima čak četvoricu. Za nešto više na Zapadu sem talentovanih mladih igrača i široke klupe treba im i jedna prava zvezda, što se tek za koju godinu može očekivati od nekog od pomenutih.

Baš ta velika dubina tima je glavni razlog i trenutnog senzacionalnog uspeha Klipersa, jedinog tima sa 2+ dobrih igrača na svakoj poziciji. Ali i oni nemaju nijednu pravu zvezdu za razliku od tolikih drugih timova na prejakom Zapadu i to će se na kraju jako osetiti. Što se Denvera tiče iznenađuje trenutno prvo mesto, ali oni ostaju TOP4. Imaju zvezdu Jokića i buduću u Mariju, bivšeg all-star Milsepa i odličnog Herisa, uz jednu od najdužih klupa, a počeli su i da igraju pravu odbranu. Prošle sezone pola je propustio Milsep, a Hernangomez, Bizli i Moris nisu bili ni izbliza ovako upotrebljivi, pa su ipak bili samo 3 pobede daleko od 3.mesta na Zapadu!

lal

pre 5 godina

@filip: i vi sa druge strane imate svi sablonski komentar... samo sto jedni pricaju o igri, a drugi o igracima... da nba igraci igraju evropsku igru zgazili bi sami sebe koje poznaju danas. to je poenta...
zamisli da dodje durent u beograd i da u cirkusu na triciklu gadja 10/10 trojke sa 10 metara... i dalje niko ne bi mogao da ga cuva kada bi igrao kosarku, ali to ne znaci da nije cirkuzant...

big

pre 5 godina

Djole, pa jel ti znaš da postoji i minimum para za ugovore, ne smeš ispod da imaš, pa popunjavaš rupe svakojakim ugovorima, puno je komplikovaniji taj sistem od laičke analize. Tako ekipe u razvoju često uzimaju velike ugovore, tako se i igrači štite. Divac, kako sada stvari stoje radi jako dobar posao i za par sezona Sacramento može dugoročno da bude novi GSW ili Denver, gde upravo prisustvujemo stvaranju vrlo konkurentnog tima. Uz malo sreće mkgu godinama bar do polufinala, finala. Tako bar sada izgleda

frosty

pre 5 godina

@Đole
Foksu samo Kingsi mogu da daju petogodisnji maks ugovor. Svi ostali timovi mogu max 4 godine. Posle Noela koji je napravio veliku gresku kad nije prihvatio ponudu Dalasa nesto sumnjam da ce ijedan mladji igrac(koji zapravo igra normalne minute) da rizikuje i ne potpise toliko jak 2. ugovor. Ako Begli i Dzajls nastave na napreduju bice bolji 100% od veome nekonstantnog WCS-a tako da ce on verovatno da napusti Kingse.

Divac ne mora nista da radi sem da pravilno razvija mladje igrace i da popunjava rupe u timu sto bolje moze. Foks, Hild i Bogdan veoma verovatno ostaju tu gde su.

Milan

pre 5 godina

@Đole
Loš ugovor je ono što ima Vol u WSH, ogroman i dugačak. SAC ima ugovore na samo 90M ove godine, samo 50 naredne i 33 2020-21. Za usporedbu WSH 133, 116 i 101. Znači kingsi imaju ogroman prostor za ugovore idućih godina, pri tome svi iole bitni igrači osim WCS imaju ugovor za narednu , a samo Hild nema za 2020/21. To je ogroman prostor za ugovore narednih godina, po tome su najbolji u NBA.
Treba da znaš da je za tim mora potrošiti minimum 90M za plate u toku godine, a da mladi igrači u prve tri godine imaju ograničenje visine ugovora. Zato je za tim najbolje platiti veterana skupo ali kratkoročno a SAC upravo to ima. Ključ za njihov uspeh je potpisivanje slobodnih agenata naredne dve sezone.
BTW, Foks i Begli na centru će biti velike zvezde za par sezona.

FullHouse

pre 5 godina

Pa ne igraju kingsi za ovu ili sledecu sezonu. Posto imaju gomilu igraca koji su talentovani a tek prva ili druga godina ruki ugovora, njihova mogucnost za titulu se najranije otvara za 4-5 godina. To sto su prva ili druga godina ruki ugovora Fox, Bagley, Bogdan, Hield, WCS itd takodje znaci da Kingsi apsolutno imaju kontrolu nad tim koga ce produziti za par godina i za koje pare (vecina dobrih igraca posle ruki ugovora potpise sledeci ugovor sa fransizom koja ih je draftovala, 99% iznadprosecnih nba igraca ostaje u maticnoj fransizi prvih 9 god svoje karijere zbog dizajna CBA). Pogledaj najperspektivnije ekipe u nba i sve ce ti biti jasno: GSW draftovao Karija, Kleja, Grina, gomilu trenutnih doprinosecih mladih, OKC draftovao Westbrooka, Adamsa, Denver Jokica, Harrisa, Murraya. Nijedna od tih fransiza nije imala nikakvu reputaciju dok im draftovani igraci nisu postali zvezde, a tek onda takvi igraci mogu da privuku FA kao sto su Igoudala, KD, Paul George, Millsap. Znaci nema sta Kingsi da jure all starove dok Bagley, Fox, Bogdan, Hield i ekipa ne pokazu da mogu svake godine da dovuku tim u plejof bez muke, jer dok to ne pokazu niko nece hteti da dodje. A pritom pricas o Marku Cubanu koji od 2011. nije uspeo da dovuce nijednu zvezdu da pomogne Dirku, a satro su pare bitne. Nisu pare bitne, nego aspiracije ka prstenu, jer ekipa ne moze u lux tax da ulazi sve i da hoce ukoliko pre potpisivanja FA vec prelazi salary cap, tako da je bitan menadzment capa cak i za najbogatije.

frosty

pre 5 godina

@Đole
Deo salary cap-a se mora potrositi(75 ili 80%, nisam potpuno siguran za tacnu cifru) tako da se ne brini za vlasnike. Nije to ni izbliza ko Evroliga. Tamo su skoro svi u debelom plusu sem ako ne odes preko gornje granice pa krenes da placas porez na luksuz.

Rendolf je doveden sa Hilom kao veteran da bude mentor klincima, pa ako izbore PO izborili su. Sampert je doveden kako bi dobili pick-a jer su preuzeli njegovu platu. Plate nisu problem, niti oni moraju da igraju ako su toliko placeni.

Jedini stvarno los potez Divca je bio trejd sa Filom. Sve ostalo je ispalo ok. Veteranima ce da isteknu ugovori kada klinci budu trebali da se plate vise. Ove godine ima jos prostora u salary cap-u da uzme neki nezeljni ugovor za ovogodisnjeg pick-a. Begli i Dzajls igraju sasvim lepo. Bjelca je pun pogodak. Doncic bi im lepo legao, ali Foks je igrac koji voli da vodi igru tako da bi potencijalno samo smetali jedan drugome(mislim da je tu pogresio malo, ali Begli je isto top talenat tako da je ta odluka 50/50). Gresio ili ne, presuda oko Divca bi trebalo da bude negativna samo ako ne budu u PO za 2-3 godine sa ovoliko talentovanih igraca.

ivan78bg

pre 5 godina

Poprilicno povrsna analiza.Denver je 3 odbrana lige trenutno a najbolje brane sut za tri poena(doduse posustali su protiv orlanda u tom segmentu) Upravo ta odbrana(u kojoj se izmedju ostalog istice Jokic) je zasluzna za njihovo prvo mesto na zapadu.Denveru nedostaju DVA STARTERA(a ovde pomenut samo IT za koga se znalo od pocetka sezone da nece startovati pre bozica)Barton posle 3 utakmice mislim i sada Heris koji je inace prvi strelac Denvera ove sezone.I pored toga Denver je prvi na zapadu.Pritom imali su 9 najtezi raspored u ligi do sada.I treba pomenuti da su druga najmladja ekipa u NBA.Sve kad se uzme u obzir ocekuje se 2 kolo PO mozda i finale zapada.Ono sto je sigurnu da sledece ili 2020-2021 godine jurisaju na titulu.Juta je imala ubedljivo najtezi raspored u NBA i to je jedan od uzroka loseg rezultata i oni ce sigurno u PO.Recimo Oklahoma ima do sada najlaksi raspored na zapadu mislim da 26 po tezini u ligi i prva su odbrana u ligi poprilicno iz tog razloga.Dok recimo protiv prvih 10 timova u ligi ima izraziti negativan skor.LAC ce pasti i jako je nezahvalno zamerati nesto Riversu kada sa ovakom ekipom ima ovakav skor, pogotovu sto im je raspored mislim 4 u ligi.Covek je 20 god trener u NBA i jedan od najboljih u tom poslu.Sac pozitivno iznenadjenje.Vidi se poenta ekipe ali mora ce da nauce odbranu da igraju.Mladi su i imace ogroman porostor u seleri kepu sledece sezone.

rep srpska

pre 5 godina

@Zna čovek
Nema on pojma!!!Prvo u nba zona ne postoji tako to sto ti kazes da bobi ne igra dobro zonsku odbranu nije istina,bobi igra solidnu odbranu i nijedan igrac se nije naigrao protiv njega o kvalitetima u napadu da ne govorim tako da treba da igra mnogo vise jer on to moze i zasluzuje!!!

nikola SLO

pre 5 godina

Nije spomenut ruki iz Klipersa, Šej Gildžus-Aleksander koji je dosta bitan u njihovoj bekovskoj rotaciji. I možda još jedan razlog zašto Teo igra manje nego prošle sezone.

FullHouse

pre 5 godina

@Djole malo istrazi pravila salary cap-a pre nego sto zines. Visina maksimalnog ugovora za igraca grubo govoreci zavisi od toga koliko je godina u ligi. Ruki ugovori imaju plafon od ~7-8 mil po sezonu i to za prvog pika i onda progresivno opadaju, i traju od 3 do 5 godina zavisno od team optiona, player optiona, usvajanja ili odricanja od qualifying offera. Ako ekipa mora da potrosi ~90 mil na plate godisnje sto je determinisano collective bargaining agreementom, a ima puno rukija koji su zalog za buducnost a ne mogu da primaju vise od 7-8 mil po sezoni u prve 4 sezone ugovora, onda ekipa MORA da plati nekim veteranima vece pare da bi izbegla penale ukoliko daje manje od tih 90 mil u plate te sezone. To ekipe u obnovi kao Sakramento iskoriste da pokupe igraca koji je preplacen na sledecu sezonu-dve (ugovor u nba ne moze da se ponisti u toku njegovog trajanja cak iako ga dobiju preko trejda, npr ne mogu sampertu da poniste ugovor koji je imao u Klivlendu pa potpisuju novi za manje pare) ,ali traze da uz njega ide neki pik sa drafta zbog podnosenja tereta preuzimanja tog ugovora, ili potpisu veterana kojem nijedna ekipa koja nije u obnovi rostera ne bi bila u prilici da da takav ugovor (Randolph) da bi bio pozitivno prisustvo u svlacionici za mlade. Takodje domaci zadatak prouci pojmove bird rights, RFA, UFA, luxury tax itd. Poenta je da pravila plata igraca balansiraju ligu pa nemas dominaciju 6-7 ekipa u nedogled kao sto je npr. situacija u fudbalskoj ligi sampiona.