Utorak, 20.11.2018.

08:10

Jokićev Denver "tone" sve brže, 20 poena Srbina u porazu od Baksa

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Milvoki Baksa na gostujućem terenu, a najbolji akter gubitničke ekipe bio je srpski centar Nikola Jokić.

Izvor: LN

Jokiæev Denver "tone" sve brže, 20 poena Srbina u porazu od Baksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

lignjoslav

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča

Beogradjanin

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča.(lignjoslav, 20. novembar 2018 20:33)

U krizi je Denver, verovatno najvecoj od kako je dosao Jokic i sa tim se treba pomiriti. Koja ce trajati, osim ovih nerealnih da treba da sipa 30p po mecu, ma bolji od L.James i Durenta, ma mvp lige. On je kvalitet Divca, bolji je u napadu i losi u odbrani i to je to. Maskimum neke sezone ce imati 20+p sa mnogo skokova i to je to. Koliko on cini bekove boljim, toliko i neki ludi bekovi cine njega boljim. I rezultatska kriza ce sigurno, trajati do povratka Bartona. Taman da smene Melouna i da pokusa neko drugi.

lignjoslav

pre 5 godina

@neko iz Banata
Druga postava sinoć pocepala Milvokijevu 2. a ni Greek se nije proslavio dok je igrao protiv njih u 2/4.
Prva postava zakazala, ali opet su pukli na jednu loptu, od tima koji reče neko je bolji skoro na svakoj poziciji. Ne bi rekao. Meni se onaj Milvoki ne sviđa. U play off kada ljudi budu igrali ozbiljnije, slaće onog grka svaki drugi napad na liniju za sl. bacanja jer je tu daleko manje opasan. Mada ga je morao i Milsap barem dvaputa faulirati kad se ovaj razgoropadio u 3/4, pa makar dao sva 4 bacanja, a ne bi ni 3. U onom meču su 2 poena mozda bila i presudna, mozda me bi ni usla ona 3jka na 100:98, da je bilo recimo 98:98, mnogo lakse uđe kad vodiš :D . U celoj utakmici poslali su Grka 3x na liniju sl bacanja, a tu je tanak. Nekada mi potezi onog Milsapa nisu jasni, a najiskusniji je tamo....ili ga boli q

lignjoslav

pre 5 godina

@sarajevo ba
Znači predvidaš im 5 poraza u narednih 6 utakmica, što bi bilo ukupno serija od koliko 2:12?.... Znam da ne izgledaju dobro, ali nisu oni Klivlend ili Finiks (mada ce i oni ubosti više od 2 tekme u narednih 12). Pa valjda rade na tome da reše problem ili mislis da ništa nece promeniti i igrati potpuno isto, pa koga hebe. prejednostavno gledaš. sem mozda Toronta, u svakoj mogu i da pobede a da to ne bude iznenađenje, evo mozda vec prvu dobiju (vrlo verovatno), pa malo živnu....makar na psihološkom planu. A i do Toronta ima nekoliko utakmica, pa ako i dobiju neku, ni tu nisu baš male šanse.

bla

pre 5 godina

Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska.
(Milan, 20. novembar 2018 15:23)

kako je to Slavnic neznalica? dao je sansu Drazenu kada je bio mlad, dao je sansu Djordjevicu kada je bio mlad, isto tako i Kukocu i Radji. on nije trener koji ce osvajati titule ali zna da prepozna talenat i ima hrabrosti da da sansu vrlo mladim igracima. i za to je potrebno znanje

CarloNS

pre 5 godina

Denver je jako neiskusna ekipa. Otpustili su dosta igrača, ostali su samo klinci. Od starijih je tu samo Milsap, Barton i Tomas su povređeni. Trener takođe neiskusan pa još tvrdoglav. Najosetljivije mesto u ekipi je plej, a tu su istovremeno i najtanji. Mari je totalna rupa u odbrani, pretrčava ga ko kako hoće. Ne ume da vrati loptu posle pika, ne ume da preuzme igrača, jednostavno ima slab koštrkaški IQ, a uz to je jako napaljen. Jokić konstantno ostaje sam sa dvojicom, i izgleda da je počelo da ga boli uvo i počinje da se ponaša kao Miličić. Šuterski su slabi. Dok su u ekipi bili Nelson koji jeste bio odbrambena rupa, ali je čovek znao napad i Barton, (pa i privatnik Galinari) sve je još nekako funkcionisalo. Ako nešto ne promene neće ostati u trci za plejof. Najlakše bi im bilo da probaku da promene trenera, ali se bojim da se to neće desiti. A kao što rekoh trener je slab. KakoDok Rivers zna da prelomi utakmicu pravim izmenama.

Mladen

pre 5 godina

Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Chednlera za nista. Jokic i dalje previse pasivan, on u stvari igra dobro ali se i previse podredjuje timu, nek igra vise za statistiku kad je organizacija vic. Milsap preplacen i ne uklapa se u ovakav tim, on je iso igrac vec u godinama i nema vise defanzivan doprinos zbog koga je preplacen. Plamli je najveca katastrofa trejd u poslednjih 10g-drvo za KLS. Moris je jedina pozitivna tacka ove godine ali kakvi su ne sumnjam da ce i njega najuriti za kikiriki.

ElHombre

pre 5 godina

Dokle god neko ne objasni Jokicu da on treba da daje 30 poena svaki mec ovako ce da gube jer nemaju mentalitet pobednika, niko u ekipi nece da preuzme odgovornost a Jokic lala pa mu fino da malo sutira malo ne malo na klupi i tako.

Milan

pre 5 godina

@(pandora, 20. novembar 2018 14:25)
Vidis, ja komentarisem ono sto sam video od igraca i trenera, tehnicko-takticke momente iz meceva, prikazanu igru pojedinaca. Ti iznosis tvrdnje i sad treba da ti verujemo jer si ti glavni scout NBA fransize za ovaj deo EU. Ili si mozda Obradovic, samo koristis pseudonim na netu? Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska. Denver je bio uzasan, tada je Jokic dobio sansu i poceli su da pobedjuju. Sansu je dobio da bi trener sebi spasio du*e. Da si pratio desavanja, znao bi i da je vise bio za Nurkica, jer covek zeli da igra na manje poena, sa cvrstim odbranama. Koristio ga je van pozicije 2 sezone, pokusavao da ga uklopi u svoj sistem koga se slepo drzi. Znao bi i da njihove ofanzivne setove nije kreirao Malone, vec neko ko nije tu vise. Na snimcima iz Las Vegasa pred ugovor je delovao super mrsavo. Sada je vidno deblji. To je sve do njega, mora da bude ozbiljniji i profesionalniji i prostora za napredak ima. Ali on nije glavni krivac za rezultate. To sam komentarisao u prethodnom postu. Njegove asistencije nisu sve njegova zasluga, ali sposobnoscu da bocne pas kroz 6 ruku, da vidi drugi kraj terena i pogodi u grudi sutera slobodnog ga cine opasnim i sire reket zbog koga svi ostali igraju lakse. Ko njemu cini igru laksim? Koliko samo blokove dobro postavlja (jedan podcenjena faza napada), itd itd. A drugi trener moze da odabere pravi sistem, da ga se drzi i kad ide i kad ne ide i da ga nadogradjuje.

bellamy

pre 5 godina

Denver je otišao u totalni aut. Šta se to desilo u jednom momentu od najboljeg starta, dobre i lepršave igre, dobre odbrane ... do igre tipa Minesota. Nadam se da će se nešto desiti, da zaigraju svoju igru, slično posle mučenja kao prošle godine i eksperimenata sa dva centra u timu.

WillyWonka

pre 5 godina

Jokić je čudo od igrača, fanomenalan, ali nije lider. Ne može on biti vođa i to je tako. Nije on prvi sjajan igrač koji nema karakter vođe. Takav je bio i Kukoč, pa i Pipen. Sve super, ali nema autoritet i ne može biti lider.

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

pandora

pre 5 godina

(Milan, 20. novembar 2018 13:00)

Mislim da ste vise svi dosadni sa Jokicem. Nevalja mu trener, koji mu je dao sansu da pokaze talenat, koju mu realno tesko koji NBA klub dao. Nevaljaju mu saigraci, ne vole ga sudije, ne voli ga liga.
Mislim, smesno.
Covek jednostavno nema kvalitet da bude glavni igrac Denvera.
Ne moze i nikada, verovatno, nece moci igrati odbranu na zavidnom nivou, sto je jedan od kljucnih razloga zasto Denver ne moze lako izboriti playoff.
Ja ne mrzim Jokica, pratim NBA dugi niz godina, a on je kao Towns, poprilicno precenjen igrac.
Da zna igrati kosarku, to stoji, ali lose fizikalije, tromo i sporo telo mu ne dozvoljavaju da dominira lako.
Njegove asistencije su posledica brze i pokretne bekovske linije, bez koje Jokiceva igra ne bi dosla do izrazaja toliko.
Znaci ne cini Jokic Harisa i Mareja samo boljim, vec i oni njega cine boljim igracem.
Jer ne secam se da je u Megi ima triple doublove, niti asistencije kao u NBA.
Moze Denver smeniti Melouna, ali sta moze drugi trener bitno da promeni kada Denver igra na svom max. To je u pocetku prolazilo, ali kada ostale ekipe dostignu formu, onda ni taj max nije dovoljan za neke vece rezultate.

Milan

pre 5 godina

Ja bi danas vec smenio Malone-a, al u njegovu odbranu da kazem, Janis i Dejvis imaju bolji tim oko sebe u odnosu na Jokica. Imaju i bolje trenere i sistem. Obojca su bolja jos uvek, AD je 2 god stariji a Janis samo 2 meseca. Lopez je dobar defanzivni centar i gadja trojke sa 10m, otvara reket janisu. Veci znacaj ima od Milsapa. Middleton je all star, za bartona je Durent. Brogdan ex roty, je za mareja CP3. Bledsoe je kombo bek miljama ispred herisa. Svi oni igraju u sistemu i u stanju su da sami kreiraju za sebe. NOP ima isto bolji roster, Mirotic, Randle, Holiday. Sinoc vs SAS Randle s klupe 24/14/10. Trener koji je stvorio Jokic ball radi vec drugu sezonu za NOP (Finch). Ovo je Denverova realnost. Heris i Marej su nista spec i uz Jokica su postali precenjeni. On svakako da mora bolje, ali samo zamislite njega u SAS-u, LAL, BOS, ili bilo kom timu gde ne mora da kreira jos da napada kos kad je cela odbrana samo na njega fokusirana. Malone nema delove, al isto tako ne ume sistem da postavi da mu svi blistaju, tj vecina. Ovo je Denver, 46 pobeda, koja vise ili manje i borba za playoff do kraja. Kada 30mil koje prima milsap bude uzeo neko ko vredi toliko, bice druga prica, ili ako ih uzme trener koji barem nesto zna tokom utakmice da napravi. Zato lakse s mrznjom, Jok je mlad i uci da vodi, da bude glavna meta odbrane. Dosta moze do kraja sezone da se desi.

bskfan

pre 5 godina

@Todor

Pogledaj gde je Jokic na RPM i PIE lestvici. To su najbolji pokazatelji ucinka igraca.

Pogledaj i EFG% Denverovih igraca i uppredi Jokicev EFG% sa Marejom i Harisom. Uporedi njihove ovogodisnje EFG% sa EFG% iz prosle godine.

Pogledaj i gde se na RPM i PIE lestvici nalazi Marej (kao starter PG) i uporedi ga sa ostalim plejovima.

Ko razume shvatice

Beogradjanin

pre 5 godina

(bskfan, 20. novembar 2018 09:24)

Ha ha pisao si ranijih dana od Denvera sigurno u playoff-u, do Jokica u NewYorku.

La. Clipersi jesu iznanadjenje, i Galinari i Harisa igraju mozda najbolje sezone. A opasni Lou Wiliams ceka sa klupe. Memfis nije iznanadjene, Conly se vratio, pogodjen pik. Denver nije bolji, sve tri ekipe su tu negde i vodice borbu za playoff. Grcevitu.

@lingosav Milivoki pobedi ekipu za koju "ja" navijam, ima na istoku tri klase ekipe bolje od nje. Ima, ima ha,ha. Milvoki, Toronto, Phila, Indiana i u rasulu Boston, to je prvih 5 ekipa. Milvoki ce najverovatnije biti treci.

Bred Stivens, nece biti nista od forsiranja 3 igraca na poziciji sf. Eto prijatelj sa Hejrvodom, ipak treba forsirati ove mladje i trejd oporavljenog precenjenog igraca ili sudbina Phila da nije napravila tredj. Sad pokazi da si veliki trener, kad je muka.
I oni umesto da daju ongo Fulca, daju Covingtona. Bili bi jos jaci, popunjena cela prva petorka. Sad cekaju da proradi za jedno 2 do 3 godine. Redik kao najbolji igrac posle Embida pre trejda, postao starter.

Da Donovan Micel, prvi macici se u u vodu bacaju. Ajde sad kad ne ide, u drugoj sezoni, uvedi svoj tim u playoff.

Beogradjanin

pre 5 godina

Denver. Meloun je zreo za otkaz, nije imao ili nece imati srece. Pre pocetka sezone rekao je on ipak sta cekamo.

Neko je napisao pogresili su sa Galinarijem, pa nisu hteli da ga plate 20 milki. I nisu izabrali Donovana Micela kao 15 pika, a sta su sve dobili kao pikove, Marej najveci 7 pik.

I koji sve igraci su prosli i bili u Denveru. Pustili su Galinaria, Chendlera, Mudiaja, Nelsona, Farida,Jurkica, i po meni nigde nisu pogresili. Jedino sto su navikli da igraju sa velikim brojem igraca, a to je ove godinje promenjeno. Ove godine trebala je prva petorka da vuce i da se cekaju Poter i Thomas. + Hernagomez, Moris, Crag. Opet jaka klupa. Ako pogode sa Poterom, sledece godine uzimaju najbolji pika sa 15 pozicije toliko ih hoce.

Da Barton koja kunjava na forumu za njim, a on se najvise pljuvao. Da on im je nabitniji igrac, na spoljnoj poziciji. Trebala je ovo da bude njegova sezona, konacno prva petorka. Marej i Haris lakse igraju, a posebno Jokic. Zbog te njegove lude energije. Koja nekad ode i drugom pravcu, ali mora se nesto iztrpeti.

Sve u svemu, ova sezona vec sad lici na vadjenje kestenja iz vatre.
Barton ce jos sigurno cekati barem tri nedelje. Nazalost ne pise im se dobro, playoff jedino ako se povredi neki bitan igrac druge ekipe.

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

drop shotic

pre 5 godina

Denver ove sezone - Bekovi i odbrana. Svaki put ih probija spoljna linija, SVAKI. I onda Jokic lose cuva obruc. Sta da radi covek kada ostane sam sa bekom koji je probio i centrom. Ako izadje, zicer ispod kosa. Ima rupe u odbrani, naravno ali ogroman je previd pucanje prve linije odbrane. Dalje, bekovi operisani od timske igre. Jokic im je bukvalbo izmislio karijere koliko im asistira, namesta blokovima, urucuje, pravi prostor. U piku ne postoji sansa da spuste loptu. Idu na trojicu igraca i siluju. Milsap isto tako. Decko kada uzme loptu licem ka kosu ide OBAVEZNO i na trojicu igraca, u meso. Toalno nesvestan saigraca, viska, udvajanja, asistencije. To se obicno zavrsi tragicno ili blokadom ili ispadanjem lopte. Dalje, Nikola 90% svog vremena provodi oko zone za tri, Ili iznad ili ispod. Mora jer je glavni plejmejker usled operisanih bekova. Mora blokovima da pravi prostor bekovima i da im urucuje loptu (i da se oprosti os iste jer povratna ne postoji koliko god da su udvojeni). Decko sa takvim radom nogu, sa takvim vicom ispod kosa, sa najmeksom rukom u zoni obruca u celoj ligi kada su visoki igraci u pitanju, da nema nacrtane akcije za low post a da nije izlolacija 1 na 1? To je takav kriminal i ne koriscenje potencijala. Da ne pricam po ko zna koji put o minutazi gde previse ceka trener i totalno ohladi Nikolu koji mu treba u ritmu jer decko ne igra samo poenterski vec mu raIgrava i ceo tim. Ulazi u 6om min 2ge i 4te cetvrtine a izlazi 2, 3 min pred kraj 1ve i 3ce, po sablonu. To je nekih 8 min sata plus pauze izmedju cetvrtine i tajmauti. Decko se hladi preko 10 min. Ne cude losiji procenti iz igre ove sezone. Lopez i Nikola npr, ista minutaza? Pored svih tih saplitanja ima najvise poena, asistencija i skokova u timu jer ih izmislja. Igraju akcije na Nikolu tek kada gube pa aj spasavaj. Takav potencijal i takav duduk od trenera.

Kokki

pre 5 godina

citat: "Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. "

A TI opasno razumeš!?

NBA funkcioniše tako što ekipe kako sezona odmiče, logično, ulaze u sve bolju takmičarsku formu, ali se to ne odnosi samo na Denver već i na SVE ekipe! Koliko Denver bude igrao jače, toliko će i drugi da igraju jače!

To što pričaš bi imalo logike da svi ostanu na ovom nivou a SAMO Denver se zaleti dok drugi gledaju!

Otrcana fraza jeste, ali zaista: ko sve daje komentare...

Pogan

pre 5 godina

...Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori...
(Ron Harper, 20. novembar 2018 10:23)

Govori i to da uopste nisi upoznat da je Barton (startni SF, prim. aut.) teze povredjen i da zakljucke bar povremeno vadis iz... pa da ne kazemo odakle, ne bi objavili komentar :D
Neka to bude jos jedna misterija, kao sto je tebi Bartonova povreda.

Bol Bol

pre 5 godina

braca Gasol su mnogo bolji od ovog mekusca,igraju odlicno kakva god da je situcija odlicno se prilagodjavaju i ne traze kojekave alibije,150% daju na bilo kojoj ekipi!

Srbin

pre 5 godina

Demver ekipa bez imalo karaktera !! Steta, a imaju veliki potencijal. Mnogi su poleteli nakon stsrtnih 9:1, "Denver ce ovo","Denver ce ono", a ja sam i nakon 9:1 znao da ce oni jako tesko do plej ofa jer to je nevidjeno seljacka ekipa !

veljko

pre 5 godina

Koliko stručnjaka ovde ima, nisam ni znao. Pa ne teraju se igrači i treneri posle 15 utakmica.

Zapad je najizjednačeniji, od kad se igra NBA. Nikada nije bilo ovoliko konkurenata za plejof. Takođe, Hjuston i GSW više nisu nepobedivi.

Uživajte u tome i bodrite svoje favorite, a ne pljujte naše najbolje igrače.

Još gore je kad neko umisli da zna sve o funkcionisanju NBA i kritikuje vrhunske stručnjake i organizacije. Tamo u svakom timu ima na desetine trenera!

Ima lošije vođenih franšiza, ali to je uglavnom greška menadžmenta i vlasnika, ređe su glavni krivci u struci. I kad jesu, ne znači da su nesposobni. Najčešće nešto nije "kliknulo"...

Todor

pre 5 godina

Jokić franšizni igrač!
Podatak za zvanicne Nba statistike:
Jokic is last among NBA bigs in DF FG % within 5 feet of the rim.
Ko razume , shvatiće. Toliko o odbrani franšiznog igrača denvera.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@lignjoslav apsolutno se slazem sa tobom.
Jokic je svojom konstantnom zeljom za asistencijama doveo do toga da kada nekom doda loptu to znaci da taj igrac zavrsava napad.(pa tako Hernangomez i Milsap uzimaju suteve za pobedu,pored Mareja i Jokica).Generalno tim je osakacen povredama(ko bi rekao da ce ljudi zaliti za Bartonom) i nemaju poena u "rukama" tj. potrebno je da Moris,ili Hernangomez imaju vece, posto od Jokica, Mareja ili Garija bar jedan "zakaze" i porazi se nizu.
Denverova druga postava je ustvari davanje sanse protivniku da se vrati u mec(Cendler i Farid bi sad bili zlata vredni)

dzoni

pre 5 godina

Daaaaleko je Jokic od All Stara.

Ponovo zadnja cetvrtina kad se odlucuje utakmica a on sutne samo 2 PUTA(DVA) a kao je igrac francize..oba je pogodio ali zasto samo DVA PUTA..isto na zadnjim utaknicama..kao da bezi od odgovornosti.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne razumem, ljudi kao da imaju neki osvetnički bes? Sezona je duga a ova, na ovakvom Zapadu, duga je skoro svih 80 utakmica i svašta će biti. Na koga ste ljuti? To je sve šou-time a naš dečko je uzeo pare - ostalo je manje bitno. Ko je gledao video je kako je nakon finte šuta Huančo iznudio faul za tri slobodna. I video je kako sudije taj očiti faul ne daju (još i tehničku posle treneru). A crnjak je što ni ja za ti iznudu ne bi dao faul - ali se za takvo isto foliranje UVEK daje Hardenu, Polu itd.
Denver je interesantna ekipa ne jer igra neko odavde nego kao promena paradigme. Ono kad basket postaje američki fudbal. Nema više play već veoma veliki quarterback proigrava receiver-e.
Nikola jeste traljavo igrao ali manje loš od drugih. Haris i Marej ne poštuju koptu, puno bolje igraju "rezervni" bekovi.
Ovu utakmicu izgubio je trener koji je vratio u igru Harisa. Dečko je bio loš ceo meč, a onda kada su još vodili vratio ga je za finiš i njega kao "prvu postavu", glupost koju nijedan evropski trener ne bi uradio. Nema dan - nema dan, ostaviš ga na klupi. Uđe na kraju, promašio je par puta, par lopti prodao, par odbrana izleteo i to je bilo to. Milvoki je poveo i onda - psiho-prednost vođstva, ušlo im je par divljih trojki i gotovo, poraz na jednu loptu.
Možda sve ovo sada i jeste zbog gubitka hemije, i sve zbog Nikoline nezrelosti nakon "no homo" progona smora političke korektnosti itd. Ali onda moraju tu hemiju da pronađu.

No homo.

Spadalo

pre 5 godina

I posle ko je najbolji iz Evrope haha, JANIS ubedljivo.

Ako je Janis evropljanin onda ja nisam... U USA postoje nazivi afro-amerikanac, hispo-amerikanac itd sto ukazuje na poreklo i nije diskriminacija, tako Janis je afro-evropljanin, afrikanac rodjen u Evropi.

tocka

pre 5 godina

Auh koliko strucnjaka ovde.
Jel vama jasno da Denveru fali skoro pola ekipe?
Barton iz prve postave, a sta je sa Ajzeom, a sta sa Porterom koji su i dalje povredjeni? I onaj Venderbilt im je povredjen.
Denver trenutno igra bez krila, otud i spora i dosadna igra. Milsap je cuvar obruca i krilni centar, jak i spor. Hernangomez je rezerva, iako decko daje sve od sebe, on nije na nivou Bartona.
Osim toga Denveru je tako dobro krenulo jer su objasnili Bartonu da ne postoji samo kos cim dobije loptu i imao je oko 7 asistencija po mecu.
Do polovine sezone ce se svi ovi vratiti u postavu, a Nagetsi nemaju druge nego sada da razigravaju klupu.
Jokica i dalje drze na kasikicu da se ne povredi. Moze da igra svaku utakmicu 40 minuta i skuplja tripl dablove i da crkne na pocetku sezone. Nema on i dalje fizicku spremu LeBrona, ma daleko je i od prosecnog NBA igraca. Njemu treba jos 3 sezone znojenja da dodje na taj nivo, ali ne treba mu da se unisti tokom sezone na utakmicama sa Baksima. Prosle sezone se spotakao van terena i rizikovao povredu. Znaju oni veoma dobro sta on moze i koliko vredi.
Kada se vrate Barton i krene Porter to ce biti totalno drugaciji stil igre, ovako nema druge nego guranje u reketu i trojke.

lignjoslav

pre 5 godina

@Malkom
Ja tebe ako sam razumeo, ti kazes da je Istok postao kvalitetniji jer je Lebron otisao na zapad? Ne vidim logiku u tome. A pogotovo ne vidim da bi jedan Orlando natamburao Denver.
Denver je bio treci napad lige prosle godine, i jedino kriminalna odbrana (i velika konkurencija) ih je kostala PO. Napad im je uvek bio leprsav i brz. Puno asistencija. Zaista su igrali lepo. Ove godine su kao poboljsali odbranu (i dalje je među losijima ali se vidi boljitak) ali samo na momente u napadu lice na proslu godinu.
Hemiju su svakako imali prosle godine i svi su bili nesebicni (tu je Jokićev uticaj na igru i svi igraci su isticali da su zbog njega postali bolji u napadu) . A on kao ona krava koja da mnogo mleka pa prospe to, i na cini mi se 7:1 ove godine počne da se ponaša ko neka strina. Dobili su na početku par utakmica i sa takvim Jokićem jer su bili u naletu, ali kod prvog poraza sa pravom su uprli prstom u krivca (cak i javno su ga prozvali), i cela hemija ekipe je narusena, mozda i nepovratno ( mada sigurno je taj odnos medu igracima bio losiji jer nije on iz cista mira poceo da se onako ponasa) . Videlo se juce da su samo prvo poluvreme igrali kao prosle godine, ali druga petorka je ta koja je vise razbila Milvoki cak i sa Greek freekom u postavi. Bilo je za ocekivati da Milvoki uzvrati u 3/4 , ali je neshvatljivo da su oni sami postali sebičniji, cim krene loše u odbrani. Pucali su oni prosle godine (a i ove), od mnogo losijih ekipa, ali nikad nisu bili sebična ekipa. A ono juce u 2. poluvremenu je kriminalno. Nisu oni promasivali otvorene suteve, pa da krivis formu, nego ne stima nesto u njihovim glavama. Mislim da onaj Marejev sut protiv Bostona upravo dokaz da su i pored dobrog starta, poceli igraci da razmisljaju o samopromociji, pa su se u tome izgubili i zaboravili na ferplej, ali i pored toga Jokićevo ponasanje je dokaz da i pored dobrog starta nesto ne štima, ali je on uradio upravo najgore što se od jednog lidera (a to je Denver hteo od njega onim ugovorom) ocekuje. Umesto da povede ekipu, on prestao da šutira i pored direktne štete za ekipu u vidu nedostatka njegovih poena, doneo i indirektnu i mozda jos goru. izgubio je poštovanje saigrača jer je igrao na stetu svog tima.

Ron Harper

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu i evo par zapazanja. Marej, Heris i donekle Monte su vrlo konfuzni na momente. Često sebični, Jokic nije ni dobijao puno lopti pre svega u prvom delu utakmice. Nedostaje im brz, prodoran i okretan PG. Milsap prosek proseka, mislim da su pogrešili sa njegovim dovodjenjem. Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori. Meloun dozira Jokica, verovatno postoji razlog ali Jokic nije dovoljno agresivan, ne trazi loptu dovoljno a ima najbolje procente suta u ekipi iako je centar. Takodje jako lose sutersko vece 29% sut za 3. Janis je igrao vise od Jokica, uzeo 7 vise suteva ali opet su blizu po ucinku. Zakljucak, Jokic mora da bude mnogo agresivniji i mnogo vise da se nametne, kao sto neko napisa nije lider, ono sto je dobro jeste da se liderstvo uci kao i sve drugo. Gledam dugo NBA i zaista je vrlo poseban i jako talentovan igrac, jos uvek prilicno mlad tako da je njegova karijera jako neizvesna.

bskfan

pre 5 godina

Pogledajte samo procenat suta trojki i sve ce vam biti jasno. Sinoc je Denver sutnuo 41 trojku a pogodili samo 12 (29%). Njihova igra se zasniva na sutu za tri poena a ove godine svi sutiraju katastrofalno.

Druga stvar, ko je gledao utamicu video je da je Jokic imao zadatak da spreci Lopeza da sutita trojke, on je to i ucinio (2/7) ali je posledica toga bila da je bio daleko od kosa i imao malo uhvacenih lopti. Kada Jokic uhvati loptu onda je on najopasniji jer odmah povuce loptu i usledi brz pas i zato je veoma vazno da on ne juri protivnicke sustere za tri poena vec da bude blize kosu. Zatim, Malone i dalje nastavlja sa svojim nacrtanim akcijama, sve se svodi na DHO akcije sa Harisom, sto se lako skautira, lako cita i lako brani. Reket je i dalje zakrcen sa Milsapom jer ovaj nista drugo i ne moze (sutnuo 4 trojke i sve cetiri promasio. Mali Juanco takodje nije imao svoje vece jer je pogodio jednu od 4 i to je bilo to. U sve to izgleda je pukla tikva izmedju Jokica i Mareja.

Videcemo da li ce se nesto promeniti kada se vrati Barton i kada zaigra IT, ali Malone ce vec naci nacin da nesto zabrlja. Denver nema veliki izbor, ili neka Malonea zamene sa nekim ofanzivnim trenerom ili neka trejduju Jokica jer Malone i Jokic jednostavno ne mogu zajedno.

Za Jokica bi bilo najbolje da ode u Dalas da igra sa Doncicem ili u Nikse da igra sa Porzingisom.

веверица

pre 5 godina

о чему се ради?
људи прозивају јокића, ја пре мислим да је до мелоуна. показује се да је он можда добар стратег (дугорочан развој талената итд.), али јако лош тактичар. ја сам прошле године гледао неколико утакмица које је он лично изгубио нелогичним изменама, не прављењем фаула кад треба, убрзавањем игре кад време ради за денвер, пуштањем бартона са ланца када треба увести утакмицу у миран ток... мислим да је ипак пре то него јокић. на крају ако постоји проблем у денверу око тога ко колико и када треба да шутира и то је до тренера. неће ваљда јокић то да решава.
на крају овом тиму фали чендлер. давао је стабилност у одбрани. то випе немају. позиција 3 је најважнија за одбрану јер то је човек који помаже и затвара на све стране.

lignjoslav

pre 5 godina

Poraz isključivo zbog nedostatka samopouzdanja prouzrokovan lošom formom ovih 15ak dana. Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Jokić isključivi krivac za ovaj pad. One tri utakmice koje se durio i nije hteo da šutne su narušile atmosferu i bile pocetak ove loše forme, jer iako su dobili dve utakmice, poslednju su izgubili i tad su i počeli i sami saigrači da ga prozivaju,zasto ne šutira.
Prvo poluvreme su odigrali brutalno. Rešetali su Milvoki iz svih pozicija i pomislio sam da izlaze iz loše forme, jer kada Denver igra onako, nema odbrane od toga. Mislim da je odnos u asistencijama na poluvremenu bio 18:6. Posle raspad u 3/4 . Greek(pravim korake svaki put)freek ih razbija i okrece utakmicu. Na kraju ih je on i vraćao u život onim šutevima za 3 gde ni jednom nije ni blizu pogotka bio. Ok znam da je odigrao brutalnu 3/4, ali trebaš biti zaista na nivou deteta da šutneš 6 puta za 3, a da imaš ubedljivo najgori šut od svih igrača Milvokija. Od svojih 29 poena, ja mislim da je zakucao jedno 12 puta. Sve dalje od metra ne moze da ubode. Ako bude on Mvp, bice to mvp sa najgorim šutem u istoriji NBA. (ali realno nece, jer ce Milvoki poceti uskoro da pada)
Jokic ubo 3jku koja ih je vratila u život i rezultat 100:98, ali cini se da je izgubio postovanje saigrača, a i sam se nešto nije cimao za loptu u tom poslednjem minutu, ali je on morao da preuzme odgovornost tada (pa jbt plaćaju te 150 milona) pogotovo sto je ubo tu bitnu trojku pred kraj. Ne moze Harris da šutne 2x, Hernangomez i Milsap1x za 3 u poslednjem minutu (i naravno svi su promašili), vec bi morao on, ili eventualno Marej, pa makar i oni promašili. Pogotovo onaj sut Hernangomeza gde je i Jokic bio sam pored njega, a napad pre toga Jokic je dao 3ojku i normalno je bilo da mu je Huančo dodao, ali ne. Ne znam u kom su se trenutku oni pretvorili u sebičnu ekipu gde svako želi da bude junak na kraju. A dok su igrali onu svoju igru, tj veci deo prvog poluvremena, gotovo da nije bilo igraca koji nije imao barem jednu asistenciju i svi su davali koševe (pogotovo druga 5orka je odigrala brutalno), Milvoki nije znao gde se nalazi. Uopšte ovo je drugi put da sam gledao Milvoki, i ne vidim sansu da oni ostanu do kraja na ovoj poziciji. Ima barem 3 ekipe koje su za klasu bolje od njih i pitanje je trenutka kad ce sve doci na svoje mesto. Cela 2/4 i nijedan nerezonski šut Denvera već brza tranzicija lopte do slobodnog igrača i naravno kad ostaneš sam kao duh teze je promasiti, a onda pred kraj nerezonski šutevi u egal završnici. Moram priznati da sam razocaran. Denver zaista nije bio treci najbolji napad prosle godine bez razloga, i zaista ih je milina gledati kada igraju svoju najbolju kosarku. Cini mi se da Milvoki onako u napadu nikad nece izgledati, a Denver koji zaista je popravio odbranu (banana Plamlija na Greek freek-u me odusevila), iz nekog razloga je pokvario svoj napad, ali i ta odbrana pukne i zakaze kada je najpotrebnije. Zaista da nije bilo Grkovog ispucavanja oni ne bi ni imali sansu na kraju, jer je igra u 2. poluvremenu bila kriminalna i Milvoki je mogao i ranije da prelomi.

ma idi

pre 5 godina

Nekako sam zamrzeo Denver od trenutka kada se ovaj ukrutio ne zeleci da sutira, u fazonu moze mi se, ja sam faca itd. Od te utakmice nekako mi je drago sto gube.

Malkom

pre 5 godina

Pa dobro, ne gubi samo Denver na zapadu, tu od 16 timova bar 12 zasluzuje Plejof dok na istoku mozda 3-4 tima mogu da se nadigravaju.
(Makarenac, 20. novembar 2018 08:30)

Indijana
Toronto
Milvoki
Boston
Fila
Detroit pistons
Orlando

Svi ovi timovi bi u svakom momentu razvalili Denver, druže moj. A i razvaljuju. Da si ovo rekao prošle godine, nekako bi i imalo smisla. Ali sada, osim GSW, Zapad i Istok su na veoma sličnom nivou. Strašnih igrača ima na Istoku, i tek sad dolaze do izražaja kada je LeBron prešao na Zapad.

Ministar

pre 5 godina

@ Dusan Duks

Ja mislim da treba da ugase klub, ne samo oni vec cijela NBA da se ugasi, kad procitaju nase komentare...Iz prostog razloga jer su sebi dozvolili da ovoliko strucnjaka iz Srbije ostane neuposljeno. Citam non stop ove komentare i ne vjerujem sto se sve pise...

kiza-iz ofsajda

pre 5 godina

Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. Denver će zaigrati bolje tokom decembra i januara, videćete. Nezainteresovani Jokić počeće ozbiljno kako se bude zakuvavala priča oko olstara.

STEVO

pre 5 godina

Jokić će sigurno biti jednom olstar, možda već ove sezone ali to nije Bog zna kakav napredak ako kao glavni igrač ne uvede Denver u plejof a to se za jednog olstara podrazumijeva što se u Jokićevom slučaju, mislim neće dogoditi.

el

pre 5 godina

Denver nema igraca koji moze da odigra 1 na 1, prodor ka kosu se zavrsava tako sto bacaju neki flouter malo ispred linije slobodnjaka na pomozi boze. Marej i Heris standardno pogubljeni, Lajls celo vece pokusava za tri. Ustvari, mislim da samo Plamli ne pokusava da sutira trojku. Jokic ocigledno ne funkcionise sa Milsapom a vec par utakmica njegovu igru ne mogu da shvatim. On ima jako dobru igru ledjima i sa pozicije centra se prosle sezone nosio sa najboljima na toj poziciji ravnopravno, ove sezone toga nema. Meloun opet ne zna da zaustavi sunovrat tima kada se utakmica lomi. Razumem i tim u izgradnji, i cekanje Tomasa, Portera a pre svega Bartona ali jasno je da nesto ne stima. Mozda trejd Mareja i eventualno Lajlsa za nekog eksplozivnijeg pleja, Mozda Simons za kojeg se suska da nije u dobrim odnosima sa Embidom. Jeste da nema sut ali zato svi u Denveru mogu da daju 3, ako im se ukaze prilika.

qwerty

pre 5 godina

Napisao sam na jednoj vesti i vecina se slozila sa mnom, i nemam nista vise da dodam osim to isto da ponovim: "Ako de ni ove godine ne plasiraju u plej of, neka slobodno ugase klub"... Ok poraz od Milvokija nije iznenadjenje ali od Bruklina i slicne boranije jeste...

bocko

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron

Milan

pre 5 godina

Gledao, a bolje da nisam. Gde se izgubila ona lepršava igra iz prošle sezone pojma nemam. Ovu trenutnu ne umem da definišem, jedino što mogu da iznesem subjektivno mišljenje da mi se uopšte ne svidja. Jokić ne vuče ekipu kao glavni igrač, promašuje neke čiste šuteve sa 4-5 metara koje je obično ubacivao, retko igra na postu i uglavnom se nacrta na liniji za trojku i šutira. Da je Bruk Lopez pa da kažeš ne ume, ali jedan od najsvestranijih centara lige da tako ćoškari i izbegava duel to ne razumem. Još sinoć i očajan +-.
Jokić stagnira, ekipa nazaduje, vreme je da Meloun dobije otkaz.

Ministar

pre 5 godina

Ma dajte bre...Nije vam NBA ABA liga ili Evroliga...Citao sam juce onaj text...Denver je ekipa u izgradnji, znaju vrlo dobro sta rade. E sad mozda im se ne ispune ocekivanja, ali to je druga prica. Americki sport funkcionise na drugaciji nacin, i vrlo je tesko nekom od nas da skapira tu filozofiju...

Conan

pre 5 godina

Sada ću da se nadobijam minusa - ali ja ovo zovem prokletstvo neigranja za reprezentaciju. Dešavalo se i u prošlosti, pogotovo u toku 90-tih, da igrač (ne isključivo naše reprezentacije) odbije da igra za reprezentaciju pa mu posle klupska sezona ne prođe onako kako se to očekivalo. Prokletstvo se, jel 'te, skida igranjem za reprezentaciju :)

Što se konkretno Jokića tiče, dečko je neverovatan talenat, kao da se rodio sa "glavom" za basket. Ima osećaj za loptu, prostor, šut, asistenciju, sve je tu. Ono što mu nedostaje, po mom mišljenju, jeste harizma, karakter vođe. Nema tu "zver" u sebi - nedostaje mu malo Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Divca, nedostaje mu tog pozitivnog košarkaškog šarma. Čini mi se da je, u tom košarkaškom "harizma - znanje" smislu, više u "Kukoč" fazonu, a Toni nikad nije bio vođa ekipe (mislim na NBA). Ako ovako nastavi, ostaće Denver i ove godine bez play-off-a. Lično mi ne bi bilo krivo, jer, da se vratim na reprezentaciju, ko želi, pronađe način, ko ne želi, pronađe izgovor. Da je on igrao protiv Slovenije u finalu EP, danas bi se o Srbiji govorilo kao o evropskom prvaku.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nikad nista od Jokica nece biti, niti ce vidjeti playof, ne moze biti lider , jednostavno prosjecan igrac sa malo boljom igrom prema kosu. U glavi luzer koji kosarku ne dozivljavlja kao strast.

Petar

pre 5 godina

Ova NBA je toliko dosadna i bezvezna do play offa (i malo pre njega kad zagusti) da ne mogu da opisem. Svako svakog tuce, nikakvog naboja, ako izgubis niko se ne sekira jer imas jos 80 utakmica za odigrati...danas tuces GSW prvaka lige sutra izgubis od Fenixa...totalno bezveze. Treba NBA skratiti barem na 60 utakmica (da igras sa svakim samo dve utakmice) ili cak na 40-50 pa da bude naboj kroz celu sezonu i da bude svaka utakmica bitna. Ovo je bezveze

sarajevo.ba

pre 5 godina

Cini mi se da ce neko opet izvisiti za PO na Zapadu. 
A u prvih pešes kola su bili rame uz rame sa GS, gadjala se pozicija 1 za prednost domaceg terena. 
U narednim tekmama: 
- Milvoki gosti (L) 
-minesota gosti (L) 
-Orlando kuci (W) 
-Oklahoma gosti (L) 
-Lakersi kuci (L) 
Portland gosti (L) 
Toronto gosti (L) 

Znaci idu na 11- 12 ili max na 12- 11.A na zapadu otprilike trebat ce preko 0.550 za PO tj. 43 pobjede minimalno

 (sarajevo.ba, 18. novembar 2018 08:54)

A bila prica rame uz rame sa GS .

Malkom

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron
(bocko, 20. novembar 2018 08:30)

Taj ugovor zapravo pokazuje koliko je Denver tim bez tradicije, da nijedan ozbiljan superstar ni za takav ugovor nije hteo da im dođe pa su morali bar Jokića da ugovore. Ni ja do dan danas ne mogu da se načudim kakvu glupost su uradili čelnici kluba. Za te pare su mogli Obrvu da dovedu i da kidaju. Ali očigledno, on nije hteo u Denver. I ne samo on, već niko od "težih" imena.

Nemanja

pre 5 godina

Moram da kazem da sam gledao ceo mec i da Jokic moze snositi deo krivice za poraz ali dosta manji nego recimo Milsap.U peridu utakmice kada se lomio rezultat Milsapa je Janis bukvalno silovao.Dao je preko njega na postu mislim osam poena za redom bez ikakvog otpora,caj je dva puta i zakucao preko njega iz igre ledjima.Majstore ako ti to uradi jednom zna se da u sledecem pokusaju sledi jak faul da nakon toga razmisli da li ce da zida pod kosem ponovo.A ovaj ga lagano pusta 4 vezana napada da poentira ispod kosa.Da ne bude da trazim opravdanja za Jokica on je takodje odigrao ispod svojih mogucnosti i mislim da igrac njegovih kvaliteta mora da bude konstantniji pre svega zbog cinjenice da nije atletski tip igraca i da svoju igru bazira na citanju odbrane protivnika i razmisljanju pa izgovori koji se baziraju na umoru,iscrpljenosti i slicno ne dolaze u obzir.

Malkom

pre 5 godina

Od 9:1 na 10:7. Ispostavilo se da su one 2-3 utakmice Jokicevog bojkota da sutira na kos je unistile hemiju ekipe. Zasluzio je trejd.
(Bane, 20. novembar 2018 08:37)

Nije tu ni bilo hemije koja bi se uništila. Sve je jasno. Oni su bili u naletu dok su se druge, snažnije, ekipe uigravale i uhodavale. Sad kad je sve krenulo, Denver ponovo pokazuje da nije na njihovom nivou. Njegovo mesto je od 6. do 10. mesta na Zapadu, i ponovo će se boriti za PO. Mada, kao što sam i ranije govorio, ove godine će im biti teže nego prošle, jer su i Lejkersi u igri i oni će zauzeti još jedno PO mesto. Ja bih lično više voleo Kingsi da prođu umesto Denvera, iako mislim sa realno neće ni jedni ni drugi.

Indianapolis

pre 5 godina

Giannis je zvijer.

Denver mi ne djeluje nista drugacije nego prosle godine tako da im i ove godine ne gine borba za PO, koja ce im opet izmaknut po mom misljenju. Tromo mi nekako izgledaju.

Pacersi do titule! Dipo MVP!

Milan

pre 5 godina

Jedino Monte Moris kada uzme loptu u ruke imam osećaj da će nešto pametno da uradi, ovi ostali žali bože šta igraju. Heris i Marej skroz pogubljeni.

Ministar

pre 5 godina

@ Dusan Duks

Ja mislim da treba da ugase klub, ne samo oni vec cijela NBA da se ugasi, kad procitaju nase komentare...Iz prostog razloga jer su sebi dozvolili da ovoliko strucnjaka iz Srbije ostane neuposljeno. Citam non stop ove komentare i ne vjerujem sto se sve pise...

bocko

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron

Ministar

pre 5 godina

Ma dajte bre...Nije vam NBA ABA liga ili Evroliga...Citao sam juce onaj text...Denver je ekipa u izgradnji, znaju vrlo dobro sta rade. E sad mozda im se ne ispune ocekivanja, ali to je druga prica. Americki sport funkcionise na drugaciji nacin, i vrlo je tesko nekom od nas da skapira tu filozofiju...

Nemanja

pre 5 godina

Moram da kazem da sam gledao ceo mec i da Jokic moze snositi deo krivice za poraz ali dosta manji nego recimo Milsap.U peridu utakmice kada se lomio rezultat Milsapa je Janis bukvalno silovao.Dao je preko njega na postu mislim osam poena za redom bez ikakvog otpora,caj je dva puta i zakucao preko njega iz igre ledjima.Majstore ako ti to uradi jednom zna se da u sledecem pokusaju sledi jak faul da nakon toga razmisli da li ce da zida pod kosem ponovo.A ovaj ga lagano pusta 4 vezana napada da poentira ispod kosa.Da ne bude da trazim opravdanja za Jokica on je takodje odigrao ispod svojih mogucnosti i mislim da igrac njegovih kvaliteta mora da bude konstantniji pre svega zbog cinjenice da nije atletski tip igraca i da svoju igru bazira na citanju odbrane protivnika i razmisljanju pa izgovori koji se baziraju na umoru,iscrpljenosti i slicno ne dolaze u obzir.

Malkom

pre 5 godina

Od 9:1 na 10:7. Ispostavilo se da su one 2-3 utakmice Jokicevog bojkota da sutira na kos je unistile hemiju ekipe. Zasluzio je trejd.
(Bane, 20. novembar 2018 08:37)

Nije tu ni bilo hemije koja bi se uništila. Sve je jasno. Oni su bili u naletu dok su se druge, snažnije, ekipe uigravale i uhodavale. Sad kad je sve krenulo, Denver ponovo pokazuje da nije na njihovom nivou. Njegovo mesto je od 6. do 10. mesta na Zapadu, i ponovo će se boriti za PO. Mada, kao što sam i ranije govorio, ove godine će im biti teže nego prošle, jer su i Lejkersi u igri i oni će zauzeti još jedno PO mesto. Ja bih lično više voleo Kingsi da prođu umesto Denvera, iako mislim sa realno neće ni jedni ni drugi.

qwerty

pre 5 godina

Napisao sam na jednoj vesti i vecina se slozila sa mnom, i nemam nista vise da dodam osim to isto da ponovim: "Ako de ni ove godine ne plasiraju u plej of, neka slobodno ugase klub"... Ok poraz od Milvokija nije iznenadjenje ali od Bruklina i slicne boranije jeste...

ma idi

pre 5 godina

Nekako sam zamrzeo Denver od trenutka kada se ovaj ukrutio ne zeleci da sutira, u fazonu moze mi se, ja sam faca itd. Od te utakmice nekako mi je drago sto gube.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nikad nista od Jokica nece biti, niti ce vidjeti playof, ne moze biti lider , jednostavno prosjecan igrac sa malo boljom igrom prema kosu. U glavi luzer koji kosarku ne dozivljavlja kao strast.

Milan

pre 5 godina

Gledao, a bolje da nisam. Gde se izgubila ona lepršava igra iz prošle sezone pojma nemam. Ovu trenutnu ne umem da definišem, jedino što mogu da iznesem subjektivno mišljenje da mi se uopšte ne svidja. Jokić ne vuče ekipu kao glavni igrač, promašuje neke čiste šuteve sa 4-5 metara koje je obično ubacivao, retko igra na postu i uglavnom se nacrta na liniji za trojku i šutira. Da je Bruk Lopez pa da kažeš ne ume, ali jedan od najsvestranijih centara lige da tako ćoškari i izbegava duel to ne razumem. Još sinoć i očajan +-.
Jokić stagnira, ekipa nazaduje, vreme je da Meloun dobije otkaz.

Petar

pre 5 godina

Ova NBA je toliko dosadna i bezvezna do play offa (i malo pre njega kad zagusti) da ne mogu da opisem. Svako svakog tuce, nikakvog naboja, ako izgubis niko se ne sekira jer imas jos 80 utakmica za odigrati...danas tuces GSW prvaka lige sutra izgubis od Fenixa...totalno bezveze. Treba NBA skratiti barem na 60 utakmica (da igras sa svakim samo dve utakmice) ili cak na 40-50 pa da bude naboj kroz celu sezonu i da bude svaka utakmica bitna. Ovo je bezveze

Malkom

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron
(bocko, 20. novembar 2018 08:30)

Taj ugovor zapravo pokazuje koliko je Denver tim bez tradicije, da nijedan ozbiljan superstar ni za takav ugovor nije hteo da im dođe pa su morali bar Jokića da ugovore. Ni ja do dan danas ne mogu da se načudim kakvu glupost su uradili čelnici kluba. Za te pare su mogli Obrvu da dovedu i da kidaju. Ali očigledno, on nije hteo u Denver. I ne samo on, već niko od "težih" imena.

Milan

pre 5 godina

Jedino Monte Moris kada uzme loptu u ruke imam osećaj da će nešto pametno da uradi, ovi ostali žali bože šta igraju. Heris i Marej skroz pogubljeni.

Indianapolis

pre 5 godina

Giannis je zvijer.

Denver mi ne djeluje nista drugacije nego prosle godine tako da im i ove godine ne gine borba za PO, koja ce im opet izmaknut po mom misljenju. Tromo mi nekako izgledaju.

Pacersi do titule! Dipo MVP!

Conan

pre 5 godina

Sada ću da se nadobijam minusa - ali ja ovo zovem prokletstvo neigranja za reprezentaciju. Dešavalo se i u prošlosti, pogotovo u toku 90-tih, da igrač (ne isključivo naše reprezentacije) odbije da igra za reprezentaciju pa mu posle klupska sezona ne prođe onako kako se to očekivalo. Prokletstvo se, jel 'te, skida igranjem za reprezentaciju :)

Što se konkretno Jokića tiče, dečko je neverovatan talenat, kao da se rodio sa "glavom" za basket. Ima osećaj za loptu, prostor, šut, asistenciju, sve je tu. Ono što mu nedostaje, po mom mišljenju, jeste harizma, karakter vođe. Nema tu "zver" u sebi - nedostaje mu malo Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Divca, nedostaje mu tog pozitivnog košarkaškog šarma. Čini mi se da je, u tom košarkaškom "harizma - znanje" smislu, više u "Kukoč" fazonu, a Toni nikad nije bio vođa ekipe (mislim na NBA). Ako ovako nastavi, ostaće Denver i ove godine bez play-off-a. Lično mi ne bi bilo krivo, jer, da se vratim na reprezentaciju, ko želi, pronađe način, ko ne želi, pronađe izgovor. Da je on igrao protiv Slovenije u finalu EP, danas bi se o Srbiji govorilo kao o evropskom prvaku.

Ron Harper

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu i evo par zapazanja. Marej, Heris i donekle Monte su vrlo konfuzni na momente. Često sebični, Jokic nije ni dobijao puno lopti pre svega u prvom delu utakmice. Nedostaje im brz, prodoran i okretan PG. Milsap prosek proseka, mislim da su pogrešili sa njegovim dovodjenjem. Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori. Meloun dozira Jokica, verovatno postoji razlog ali Jokic nije dovoljno agresivan, ne trazi loptu dovoljno a ima najbolje procente suta u ekipi iako je centar. Takodje jako lose sutersko vece 29% sut za 3. Janis je igrao vise od Jokica, uzeo 7 vise suteva ali opet su blizu po ucinku. Zakljucak, Jokic mora da bude mnogo agresivniji i mnogo vise da se nametne, kao sto neko napisa nije lider, ono sto je dobro jeste da se liderstvo uci kao i sve drugo. Gledam dugo NBA i zaista je vrlo poseban i jako talentovan igrac, jos uvek prilicno mlad tako da je njegova karijera jako neizvesna.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Cini mi se da ce neko opet izvisiti za PO na Zapadu. 
A u prvih pešes kola su bili rame uz rame sa GS, gadjala se pozicija 1 za prednost domaceg terena. 
U narednim tekmama: 
- Milvoki gosti (L) 
-minesota gosti (L) 
-Orlando kuci (W) 
-Oklahoma gosti (L) 
-Lakersi kuci (L) 
Portland gosti (L) 
Toronto gosti (L) 

Znaci idu na 11- 12 ili max na 12- 11.A na zapadu otprilike trebat ce preko 0.550 za PO tj. 43 pobjede minimalno

 (sarajevo.ba, 18. novembar 2018 08:54)

A bila prica rame uz rame sa GS .

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne razumem, ljudi kao da imaju neki osvetnički bes? Sezona je duga a ova, na ovakvom Zapadu, duga je skoro svih 80 utakmica i svašta će biti. Na koga ste ljuti? To je sve šou-time a naš dečko je uzeo pare - ostalo je manje bitno. Ko je gledao video je kako je nakon finte šuta Huančo iznudio faul za tri slobodna. I video je kako sudije taj očiti faul ne daju (još i tehničku posle treneru). A crnjak je što ni ja za ti iznudu ne bi dao faul - ali se za takvo isto foliranje UVEK daje Hardenu, Polu itd.
Denver je interesantna ekipa ne jer igra neko odavde nego kao promena paradigme. Ono kad basket postaje američki fudbal. Nema više play već veoma veliki quarterback proigrava receiver-e.
Nikola jeste traljavo igrao ali manje loš od drugih. Haris i Marej ne poštuju koptu, puno bolje igraju "rezervni" bekovi.
Ovu utakmicu izgubio je trener koji je vratio u igru Harisa. Dečko je bio loš ceo meč, a onda kada su još vodili vratio ga je za finiš i njega kao "prvu postavu", glupost koju nijedan evropski trener ne bi uradio. Nema dan - nema dan, ostaviš ga na klupi. Uđe na kraju, promašio je par puta, par lopti prodao, par odbrana izleteo i to je bilo to. Milvoki je poveo i onda - psiho-prednost vođstva, ušlo im je par divljih trojki i gotovo, poraz na jednu loptu.
Možda sve ovo sada i jeste zbog gubitka hemije, i sve zbog Nikoline nezrelosti nakon "no homo" progona smora političke korektnosti itd. Ali onda moraju tu hemiju da pronađu.

No homo.

drop shotic

pre 5 godina

Denver ove sezone - Bekovi i odbrana. Svaki put ih probija spoljna linija, SVAKI. I onda Jokic lose cuva obruc. Sta da radi covek kada ostane sam sa bekom koji je probio i centrom. Ako izadje, zicer ispod kosa. Ima rupe u odbrani, naravno ali ogroman je previd pucanje prve linije odbrane. Dalje, bekovi operisani od timske igre. Jokic im je bukvalbo izmislio karijere koliko im asistira, namesta blokovima, urucuje, pravi prostor. U piku ne postoji sansa da spuste loptu. Idu na trojicu igraca i siluju. Milsap isto tako. Decko kada uzme loptu licem ka kosu ide OBAVEZNO i na trojicu igraca, u meso. Toalno nesvestan saigraca, viska, udvajanja, asistencije. To se obicno zavrsi tragicno ili blokadom ili ispadanjem lopte. Dalje, Nikola 90% svog vremena provodi oko zone za tri, Ili iznad ili ispod. Mora jer je glavni plejmejker usled operisanih bekova. Mora blokovima da pravi prostor bekovima i da im urucuje loptu (i da se oprosti os iste jer povratna ne postoji koliko god da su udvojeni). Decko sa takvim radom nogu, sa takvim vicom ispod kosa, sa najmeksom rukom u zoni obruca u celoj ligi kada su visoki igraci u pitanju, da nema nacrtane akcije za low post a da nije izlolacija 1 na 1? To je takav kriminal i ne koriscenje potencijala. Da ne pricam po ko zna koji put o minutazi gde previse ceka trener i totalno ohladi Nikolu koji mu treba u ritmu jer decko ne igra samo poenterski vec mu raIgrava i ceo tim. Ulazi u 6om min 2ge i 4te cetvrtine a izlazi 2, 3 min pred kraj 1ve i 3ce, po sablonu. To je nekih 8 min sata plus pauze izmedju cetvrtine i tajmauti. Decko se hladi preko 10 min. Ne cude losiji procenti iz igre ove sezone. Lopez i Nikola npr, ista minutaza? Pored svih tih saplitanja ima najvise poena, asistencija i skokova u timu jer ih izmislja. Igraju akcije na Nikolu tek kada gube pa aj spasavaj. Takav potencijal i takav duduk od trenera.

Milan

pre 5 godina

Ja bi danas vec smenio Malone-a, al u njegovu odbranu da kazem, Janis i Dejvis imaju bolji tim oko sebe u odnosu na Jokica. Imaju i bolje trenere i sistem. Obojca su bolja jos uvek, AD je 2 god stariji a Janis samo 2 meseca. Lopez je dobar defanzivni centar i gadja trojke sa 10m, otvara reket janisu. Veci znacaj ima od Milsapa. Middleton je all star, za bartona je Durent. Brogdan ex roty, je za mareja CP3. Bledsoe je kombo bek miljama ispred herisa. Svi oni igraju u sistemu i u stanju su da sami kreiraju za sebe. NOP ima isto bolji roster, Mirotic, Randle, Holiday. Sinoc vs SAS Randle s klupe 24/14/10. Trener koji je stvorio Jokic ball radi vec drugu sezonu za NOP (Finch). Ovo je Denverova realnost. Heris i Marej su nista spec i uz Jokica su postali precenjeni. On svakako da mora bolje, ali samo zamislite njega u SAS-u, LAL, BOS, ili bilo kom timu gde ne mora da kreira jos da napada kos kad je cela odbrana samo na njega fokusirana. Malone nema delove, al isto tako ne ume sistem da postavi da mu svi blistaju, tj vecina. Ovo je Denver, 46 pobeda, koja vise ili manje i borba za playoff do kraja. Kada 30mil koje prima milsap bude uzeo neko ko vredi toliko, bice druga prica, ili ako ih uzme trener koji barem nesto zna tokom utakmice da napravi. Zato lakse s mrznjom, Jok je mlad i uci da vodi, da bude glavna meta odbrane. Dosta moze do kraja sezone da se desi.

kiza-iz ofsajda

pre 5 godina

Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. Denver će zaigrati bolje tokom decembra i januara, videćete. Nezainteresovani Jokić počeće ozbiljno kako se bude zakuvavala priča oko olstara.

веверица

pre 5 godina

о чему се ради?
људи прозивају јокића, ја пре мислим да је до мелоуна. показује се да је он можда добар стратег (дугорочан развој талената итд.), али јако лош тактичар. ја сам прошле године гледао неколико утакмица које је он лично изгубио нелогичним изменама, не прављењем фаула кад треба, убрзавањем игре кад време ради за денвер, пуштањем бартона са ланца када треба увести утакмицу у миран ток... мислим да је ипак пре то него јокић. на крају ако постоји проблем у денверу око тога ко колико и када треба да шутира и то је до тренера. неће ваљда јокић то да решава.
на крају овом тиму фали чендлер. давао је стабилност у одбрани. то випе немају. позиција 3 је најважнија за одбрану јер то је човек који помаже и затвара на све стране.

Spadalo

pre 5 godina

I posle ko je najbolji iz Evrope haha, JANIS ubedljivo.

Ako je Janis evropljanin onda ja nisam... U USA postoje nazivi afro-amerikanac, hispo-amerikanac itd sto ukazuje na poreklo i nije diskriminacija, tako Janis je afro-evropljanin, afrikanac rodjen u Evropi.

bskfan

pre 5 godina

Pogledajte samo procenat suta trojki i sve ce vam biti jasno. Sinoc je Denver sutnuo 41 trojku a pogodili samo 12 (29%). Njihova igra se zasniva na sutu za tri poena a ove godine svi sutiraju katastrofalno.

Druga stvar, ko je gledao utamicu video je da je Jokic imao zadatak da spreci Lopeza da sutita trojke, on je to i ucinio (2/7) ali je posledica toga bila da je bio daleko od kosa i imao malo uhvacenih lopti. Kada Jokic uhvati loptu onda je on najopasniji jer odmah povuce loptu i usledi brz pas i zato je veoma vazno da on ne juri protivnicke sustere za tri poena vec da bude blize kosu. Zatim, Malone i dalje nastavlja sa svojim nacrtanim akcijama, sve se svodi na DHO akcije sa Harisom, sto se lako skautira, lako cita i lako brani. Reket je i dalje zakrcen sa Milsapom jer ovaj nista drugo i ne moze (sutnuo 4 trojke i sve cetiri promasio. Mali Juanco takodje nije imao svoje vece jer je pogodio jednu od 4 i to je bilo to. U sve to izgleda je pukla tikva izmedju Jokica i Mareja.

Videcemo da li ce se nesto promeniti kada se vrati Barton i kada zaigra IT, ali Malone ce vec naci nacin da nesto zabrlja. Denver nema veliki izbor, ili neka Malonea zamene sa nekim ofanzivnim trenerom ili neka trejduju Jokica jer Malone i Jokic jednostavno ne mogu zajedno.

Za Jokica bi bilo najbolje da ode u Dalas da igra sa Doncicem ili u Nikse da igra sa Porzingisom.

lignjoslav

pre 5 godina

Poraz isključivo zbog nedostatka samopouzdanja prouzrokovan lošom formom ovih 15ak dana. Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Jokić isključivi krivac za ovaj pad. One tri utakmice koje se durio i nije hteo da šutne su narušile atmosferu i bile pocetak ove loše forme, jer iako su dobili dve utakmice, poslednju su izgubili i tad su i počeli i sami saigrači da ga prozivaju,zasto ne šutira.
Prvo poluvreme su odigrali brutalno. Rešetali su Milvoki iz svih pozicija i pomislio sam da izlaze iz loše forme, jer kada Denver igra onako, nema odbrane od toga. Mislim da je odnos u asistencijama na poluvremenu bio 18:6. Posle raspad u 3/4 . Greek(pravim korake svaki put)freek ih razbija i okrece utakmicu. Na kraju ih je on i vraćao u život onim šutevima za 3 gde ni jednom nije ni blizu pogotka bio. Ok znam da je odigrao brutalnu 3/4, ali trebaš biti zaista na nivou deteta da šutneš 6 puta za 3, a da imaš ubedljivo najgori šut od svih igrača Milvokija. Od svojih 29 poena, ja mislim da je zakucao jedno 12 puta. Sve dalje od metra ne moze da ubode. Ako bude on Mvp, bice to mvp sa najgorim šutem u istoriji NBA. (ali realno nece, jer ce Milvoki poceti uskoro da pada)
Jokic ubo 3jku koja ih je vratila u život i rezultat 100:98, ali cini se da je izgubio postovanje saigrača, a i sam se nešto nije cimao za loptu u tom poslednjem minutu, ali je on morao da preuzme odgovornost tada (pa jbt plaćaju te 150 milona) pogotovo sto je ubo tu bitnu trojku pred kraj. Ne moze Harris da šutne 2x, Hernangomez i Milsap1x za 3 u poslednjem minutu (i naravno svi su promašili), vec bi morao on, ili eventualno Marej, pa makar i oni promašili. Pogotovo onaj sut Hernangomeza gde je i Jokic bio sam pored njega, a napad pre toga Jokic je dao 3ojku i normalno je bilo da mu je Huančo dodao, ali ne. Ne znam u kom su se trenutku oni pretvorili u sebičnu ekipu gde svako želi da bude junak na kraju. A dok su igrali onu svoju igru, tj veci deo prvog poluvremena, gotovo da nije bilo igraca koji nije imao barem jednu asistenciju i svi su davali koševe (pogotovo druga 5orka je odigrala brutalno), Milvoki nije znao gde se nalazi. Uopšte ovo je drugi put da sam gledao Milvoki, i ne vidim sansu da oni ostanu do kraja na ovoj poziciji. Ima barem 3 ekipe koje su za klasu bolje od njih i pitanje je trenutka kad ce sve doci na svoje mesto. Cela 2/4 i nijedan nerezonski šut Denvera već brza tranzicija lopte do slobodnog igrača i naravno kad ostaneš sam kao duh teze je promasiti, a onda pred kraj nerezonski šutevi u egal završnici. Moram priznati da sam razocaran. Denver zaista nije bio treci najbolji napad prosle godine bez razloga, i zaista ih je milina gledati kada igraju svoju najbolju kosarku. Cini mi se da Milvoki onako u napadu nikad nece izgledati, a Denver koji zaista je popravio odbranu (banana Plamlija na Greek freek-u me odusevila), iz nekog razloga je pokvario svoj napad, ali i ta odbrana pukne i zakaze kada je najpotrebnije. Zaista da nije bilo Grkovog ispucavanja oni ne bi ni imali sansu na kraju, jer je igra u 2. poluvremenu bila kriminalna i Milvoki je mogao i ranije da prelomi.

tocka

pre 5 godina

Auh koliko strucnjaka ovde.
Jel vama jasno da Denveru fali skoro pola ekipe?
Barton iz prve postave, a sta je sa Ajzeom, a sta sa Porterom koji su i dalje povredjeni? I onaj Venderbilt im je povredjen.
Denver trenutno igra bez krila, otud i spora i dosadna igra. Milsap je cuvar obruca i krilni centar, jak i spor. Hernangomez je rezerva, iako decko daje sve od sebe, on nije na nivou Bartona.
Osim toga Denveru je tako dobro krenulo jer su objasnili Bartonu da ne postoji samo kos cim dobije loptu i imao je oko 7 asistencija po mecu.
Do polovine sezone ce se svi ovi vratiti u postavu, a Nagetsi nemaju druge nego sada da razigravaju klupu.
Jokica i dalje drze na kasikicu da se ne povredi. Moze da igra svaku utakmicu 40 minuta i skuplja tripl dablove i da crkne na pocetku sezone. Nema on i dalje fizicku spremu LeBrona, ma daleko je i od prosecnog NBA igraca. Njemu treba jos 3 sezone znojenja da dodje na taj nivo, ali ne treba mu da se unisti tokom sezone na utakmicama sa Baksima. Prosle sezone se spotakao van terena i rizikovao povredu. Znaju oni veoma dobro sta on moze i koliko vredi.
Kada se vrate Barton i krene Porter to ce biti totalno drugaciji stil igre, ovako nema druge nego guranje u reketu i trojke.

el

pre 5 godina

Denver nema igraca koji moze da odigra 1 na 1, prodor ka kosu se zavrsava tako sto bacaju neki flouter malo ispred linije slobodnjaka na pomozi boze. Marej i Heris standardno pogubljeni, Lajls celo vece pokusava za tri. Ustvari, mislim da samo Plamli ne pokusava da sutira trojku. Jokic ocigledno ne funkcionise sa Milsapom a vec par utakmica njegovu igru ne mogu da shvatim. On ima jako dobru igru ledjima i sa pozicije centra se prosle sezone nosio sa najboljima na toj poziciji ravnopravno, ove sezone toga nema. Meloun opet ne zna da zaustavi sunovrat tima kada se utakmica lomi. Razumem i tim u izgradnji, i cekanje Tomasa, Portera a pre svega Bartona ali jasno je da nesto ne stima. Mozda trejd Mareja i eventualno Lajlsa za nekog eksplozivnijeg pleja, Mozda Simons za kojeg se suska da nije u dobrim odnosima sa Embidom. Jeste da nema sut ali zato svi u Denveru mogu da daju 3, ako im se ukaze prilika.

dzoni

pre 5 godina

Daaaaleko je Jokic od All Stara.

Ponovo zadnja cetvrtina kad se odlucuje utakmica a on sutne samo 2 PUTA(DVA) a kao je igrac francize..oba je pogodio ali zasto samo DVA PUTA..isto na zadnjim utaknicama..kao da bezi od odgovornosti.

Malkom

pre 5 godina

Pa dobro, ne gubi samo Denver na zapadu, tu od 16 timova bar 12 zasluzuje Plejof dok na istoku mozda 3-4 tima mogu da se nadigravaju.
(Makarenac, 20. novembar 2018 08:30)

Indijana
Toronto
Milvoki
Boston
Fila
Detroit pistons
Orlando

Svi ovi timovi bi u svakom momentu razvalili Denver, druže moj. A i razvaljuju. Da si ovo rekao prošle godine, nekako bi i imalo smisla. Ali sada, osim GSW, Zapad i Istok su na veoma sličnom nivou. Strašnih igrača ima na Istoku, i tek sad dolaze do izražaja kada je LeBron prešao na Zapad.

STEVO

pre 5 godina

Jokić će sigurno biti jednom olstar, možda već ove sezone ali to nije Bog zna kakav napredak ako kao glavni igrač ne uvede Denver u plejof a to se za jednog olstara podrazumijeva što se u Jokićevom slučaju, mislim neće dogoditi.

lignjoslav

pre 5 godina

@Malkom
Ja tebe ako sam razumeo, ti kazes da je Istok postao kvalitetniji jer je Lebron otisao na zapad? Ne vidim logiku u tome. A pogotovo ne vidim da bi jedan Orlando natamburao Denver.
Denver je bio treci napad lige prosle godine, i jedino kriminalna odbrana (i velika konkurencija) ih je kostala PO. Napad im je uvek bio leprsav i brz. Puno asistencija. Zaista su igrali lepo. Ove godine su kao poboljsali odbranu (i dalje je među losijima ali se vidi boljitak) ali samo na momente u napadu lice na proslu godinu.
Hemiju su svakako imali prosle godine i svi su bili nesebicni (tu je Jokićev uticaj na igru i svi igraci su isticali da su zbog njega postali bolji u napadu) . A on kao ona krava koja da mnogo mleka pa prospe to, i na cini mi se 7:1 ove godine počne da se ponaša ko neka strina. Dobili su na početku par utakmica i sa takvim Jokićem jer su bili u naletu, ali kod prvog poraza sa pravom su uprli prstom u krivca (cak i javno su ga prozvali), i cela hemija ekipe je narusena, mozda i nepovratno ( mada sigurno je taj odnos medu igracima bio losiji jer nije on iz cista mira poceo da se onako ponasa) . Videlo se juce da su samo prvo poluvreme igrali kao prosle godine, ali druga petorka je ta koja je vise razbila Milvoki cak i sa Greek freekom u postavi. Bilo je za ocekivati da Milvoki uzvrati u 3/4 , ali je neshvatljivo da su oni sami postali sebičniji, cim krene loše u odbrani. Pucali su oni prosle godine (a i ove), od mnogo losijih ekipa, ali nikad nisu bili sebična ekipa. A ono juce u 2. poluvremenu je kriminalno. Nisu oni promasivali otvorene suteve, pa da krivis formu, nego ne stima nesto u njihovim glavama. Mislim da onaj Marejev sut protiv Bostona upravo dokaz da su i pored dobrog starta, poceli igraci da razmisljaju o samopromociji, pa su se u tome izgubili i zaboravili na ferplej, ali i pored toga Jokićevo ponasanje je dokaz da i pored dobrog starta nesto ne štima, ali je on uradio upravo najgore što se od jednog lidera (a to je Denver hteo od njega onim ugovorom) ocekuje. Umesto da povede ekipu, on prestao da šutira i pored direktne štete za ekipu u vidu nedostatka njegovih poena, doneo i indirektnu i mozda jos goru. izgubio je poštovanje saigrača jer je igrao na stetu svog tima.

veljko

pre 5 godina

Koliko stručnjaka ovde ima, nisam ni znao. Pa ne teraju se igrači i treneri posle 15 utakmica.

Zapad je najizjednačeniji, od kad se igra NBA. Nikada nije bilo ovoliko konkurenata za plejof. Takođe, Hjuston i GSW više nisu nepobedivi.

Uživajte u tome i bodrite svoje favorite, a ne pljujte naše najbolje igrače.

Još gore je kad neko umisli da zna sve o funkcionisanju NBA i kritikuje vrhunske stručnjake i organizacije. Tamo u svakom timu ima na desetine trenera!

Ima lošije vođenih franšiza, ali to je uglavnom greška menadžmenta i vlasnika, ređe su glavni krivci u struci. I kad jesu, ne znači da su nesposobni. Najčešće nešto nije "kliknulo"...

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

Milan

pre 5 godina

@(pandora, 20. novembar 2018 14:25)
Vidis, ja komentarisem ono sto sam video od igraca i trenera, tehnicko-takticke momente iz meceva, prikazanu igru pojedinaca. Ti iznosis tvrdnje i sad treba da ti verujemo jer si ti glavni scout NBA fransize za ovaj deo EU. Ili si mozda Obradovic, samo koristis pseudonim na netu? Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska. Denver je bio uzasan, tada je Jokic dobio sansu i poceli su da pobedjuju. Sansu je dobio da bi trener sebi spasio du*e. Da si pratio desavanja, znao bi i da je vise bio za Nurkica, jer covek zeli da igra na manje poena, sa cvrstim odbranama. Koristio ga je van pozicije 2 sezone, pokusavao da ga uklopi u svoj sistem koga se slepo drzi. Znao bi i da njihove ofanzivne setove nije kreirao Malone, vec neko ko nije tu vise. Na snimcima iz Las Vegasa pred ugovor je delovao super mrsavo. Sada je vidno deblji. To je sve do njega, mora da bude ozbiljniji i profesionalniji i prostora za napredak ima. Ali on nije glavni krivac za rezultate. To sam komentarisao u prethodnom postu. Njegove asistencije nisu sve njegova zasluga, ali sposobnoscu da bocne pas kroz 6 ruku, da vidi drugi kraj terena i pogodi u grudi sutera slobodnog ga cine opasnim i sire reket zbog koga svi ostali igraju lakse. Ko njemu cini igru laksim? Koliko samo blokove dobro postavlja (jedan podcenjena faza napada), itd itd. A drugi trener moze da odabere pravi sistem, da ga se drzi i kad ide i kad ne ide i da ga nadogradjuje.

pandora

pre 5 godina

(Milan, 20. novembar 2018 13:00)

Mislim da ste vise svi dosadni sa Jokicem. Nevalja mu trener, koji mu je dao sansu da pokaze talenat, koju mu realno tesko koji NBA klub dao. Nevaljaju mu saigraci, ne vole ga sudije, ne voli ga liga.
Mislim, smesno.
Covek jednostavno nema kvalitet da bude glavni igrac Denvera.
Ne moze i nikada, verovatno, nece moci igrati odbranu na zavidnom nivou, sto je jedan od kljucnih razloga zasto Denver ne moze lako izboriti playoff.
Ja ne mrzim Jokica, pratim NBA dugi niz godina, a on je kao Towns, poprilicno precenjen igrac.
Da zna igrati kosarku, to stoji, ali lose fizikalije, tromo i sporo telo mu ne dozvoljavaju da dominira lako.
Njegove asistencije su posledica brze i pokretne bekovske linije, bez koje Jokiceva igra ne bi dosla do izrazaja toliko.
Znaci ne cini Jokic Harisa i Mareja samo boljim, vec i oni njega cine boljim igracem.
Jer ne secam se da je u Megi ima triple doublove, niti asistencije kao u NBA.
Moze Denver smeniti Melouna, ali sta moze drugi trener bitno da promeni kada Denver igra na svom max. To je u pocetku prolazilo, ali kada ostale ekipe dostignu formu, onda ni taj max nije dovoljan za neke vece rezultate.

ElHombre

pre 5 godina

Dokle god neko ne objasni Jokicu da on treba da daje 30 poena svaki mec ovako ce da gube jer nemaju mentalitet pobednika, niko u ekipi nece da preuzme odgovornost a Jokic lala pa mu fino da malo sutira malo ne malo na klupi i tako.

Kokki

pre 5 godina

citat: "Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. "

A TI opasno razumeš!?

NBA funkcioniše tako što ekipe kako sezona odmiče, logično, ulaze u sve bolju takmičarsku formu, ali se to ne odnosi samo na Denver već i na SVE ekipe! Koliko Denver bude igrao jače, toliko će i drugi da igraju jače!

To što pričaš bi imalo logike da svi ostanu na ovom nivou a SAMO Denver se zaleti dok drugi gledaju!

Otrcana fraza jeste, ali zaista: ko sve daje komentare...

Bol Bol

pre 5 godina

braca Gasol su mnogo bolji od ovog mekusca,igraju odlicno kakva god da je situcija odlicno se prilagodjavaju i ne traze kojekave alibije,150% daju na bilo kojoj ekipi!

bskfan

pre 5 godina

@Todor

Pogledaj gde je Jokic na RPM i PIE lestvici. To su najbolji pokazatelji ucinka igraca.

Pogledaj i EFG% Denverovih igraca i uppredi Jokicev EFG% sa Marejom i Harisom. Uporedi njihove ovogodisnje EFG% sa EFG% iz prosle godine.

Pogledaj i gde se na RPM i PIE lestvici nalazi Marej (kao starter PG) i uporedi ga sa ostalim plejovima.

Ko razume shvatice

bellamy

pre 5 godina

Denver je otišao u totalni aut. Šta se to desilo u jednom momentu od najboljeg starta, dobre i lepršave igre, dobre odbrane ... do igre tipa Minesota. Nadam se da će se nešto desiti, da zaigraju svoju igru, slično posle mučenja kao prošle godine i eksperimenata sa dva centra u timu.

Pogan

pre 5 godina

...Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori...
(Ron Harper, 20. novembar 2018 10:23)

Govori i to da uopste nisi upoznat da je Barton (startni SF, prim. aut.) teze povredjen i da zakljucke bar povremeno vadis iz... pa da ne kazemo odakle, ne bi objavili komentar :D
Neka to bude jos jedna misterija, kao sto je tebi Bartonova povreda.

Todor

pre 5 godina

Jokić franšizni igrač!
Podatak za zvanicne Nba statistike:
Jokic is last among NBA bigs in DF FG % within 5 feet of the rim.
Ko razume , shvatiće. Toliko o odbrani franšiznog igrača denvera.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@lignjoslav apsolutno se slazem sa tobom.
Jokic je svojom konstantnom zeljom za asistencijama doveo do toga da kada nekom doda loptu to znaci da taj igrac zavrsava napad.(pa tako Hernangomez i Milsap uzimaju suteve za pobedu,pored Mareja i Jokica).Generalno tim je osakacen povredama(ko bi rekao da ce ljudi zaliti za Bartonom) i nemaju poena u "rukama" tj. potrebno je da Moris,ili Hernangomez imaju vece, posto od Jokica, Mareja ili Garija bar jedan "zakaze" i porazi se nizu.
Denverova druga postava je ustvari davanje sanse protivniku da se vrati u mec(Cendler i Farid bi sad bili zlata vredni)

Srbin

pre 5 godina

Demver ekipa bez imalo karaktera !! Steta, a imaju veliki potencijal. Mnogi su poleteli nakon stsrtnih 9:1, "Denver ce ovo","Denver ce ono", a ja sam i nakon 9:1 znao da ce oni jako tesko do plej ofa jer to je nevidjeno seljacka ekipa !

WillyWonka

pre 5 godina

Jokić je čudo od igrača, fanomenalan, ali nije lider. Ne može on biti vođa i to je tako. Nije on prvi sjajan igrač koji nema karakter vođe. Takav je bio i Kukoč, pa i Pipen. Sve super, ali nema autoritet i ne može biti lider.

Mladen

pre 5 godina

Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Chednlera za nista. Jokic i dalje previse pasivan, on u stvari igra dobro ali se i previse podredjuje timu, nek igra vise za statistiku kad je organizacija vic. Milsap preplacen i ne uklapa se u ovakav tim, on je iso igrac vec u godinama i nema vise defanzivan doprinos zbog koga je preplacen. Plamli je najveca katastrofa trejd u poslednjih 10g-drvo za KLS. Moris je jedina pozitivna tacka ove godine ali kakvi su ne sumnjam da ce i njega najuriti za kikiriki.

Beogradjanin

pre 5 godina

(bskfan, 20. novembar 2018 09:24)

Ha ha pisao si ranijih dana od Denvera sigurno u playoff-u, do Jokica u NewYorku.

La. Clipersi jesu iznanadjenje, i Galinari i Harisa igraju mozda najbolje sezone. A opasni Lou Wiliams ceka sa klupe. Memfis nije iznanadjene, Conly se vratio, pogodjen pik. Denver nije bolji, sve tri ekipe su tu negde i vodice borbu za playoff. Grcevitu.

@lingosav Milivoki pobedi ekipu za koju "ja" navijam, ima na istoku tri klase ekipe bolje od nje. Ima, ima ha,ha. Milvoki, Toronto, Phila, Indiana i u rasulu Boston, to je prvih 5 ekipa. Milvoki ce najverovatnije biti treci.

Bred Stivens, nece biti nista od forsiranja 3 igraca na poziciji sf. Eto prijatelj sa Hejrvodom, ipak treba forsirati ove mladje i trejd oporavljenog precenjenog igraca ili sudbina Phila da nije napravila tredj. Sad pokazi da si veliki trener, kad je muka.
I oni umesto da daju ongo Fulca, daju Covingtona. Bili bi jos jaci, popunjena cela prva petorka. Sad cekaju da proradi za jedno 2 do 3 godine. Redik kao najbolji igrac posle Embida pre trejda, postao starter.

Da Donovan Micel, prvi macici se u u vodu bacaju. Ajde sad kad ne ide, u drugoj sezoni, uvedi svoj tim u playoff.

Beogradjanin

pre 5 godina

Denver. Meloun je zreo za otkaz, nije imao ili nece imati srece. Pre pocetka sezone rekao je on ipak sta cekamo.

Neko je napisao pogresili su sa Galinarijem, pa nisu hteli da ga plate 20 milki. I nisu izabrali Donovana Micela kao 15 pika, a sta su sve dobili kao pikove, Marej najveci 7 pik.

I koji sve igraci su prosli i bili u Denveru. Pustili su Galinaria, Chendlera, Mudiaja, Nelsona, Farida,Jurkica, i po meni nigde nisu pogresili. Jedino sto su navikli da igraju sa velikim brojem igraca, a to je ove godinje promenjeno. Ove godine trebala je prva petorka da vuce i da se cekaju Poter i Thomas. + Hernagomez, Moris, Crag. Opet jaka klupa. Ako pogode sa Poterom, sledece godine uzimaju najbolji pika sa 15 pozicije toliko ih hoce.

Da Barton koja kunjava na forumu za njim, a on se najvise pljuvao. Da on im je nabitniji igrac, na spoljnoj poziciji. Trebala je ovo da bude njegova sezona, konacno prva petorka. Marej i Haris lakse igraju, a posebno Jokic. Zbog te njegove lude energije. Koja nekad ode i drugom pravcu, ali mora se nesto iztrpeti.

Sve u svemu, ova sezona vec sad lici na vadjenje kestenja iz vatre.
Barton ce jos sigurno cekati barem tri nedelje. Nazalost ne pise im se dobro, playoff jedino ako se povredi neki bitan igrac druge ekipe.

CarloNS

pre 5 godina

Denver je jako neiskusna ekipa. Otpustili su dosta igrača, ostali su samo klinci. Od starijih je tu samo Milsap, Barton i Tomas su povređeni. Trener takođe neiskusan pa još tvrdoglav. Najosetljivije mesto u ekipi je plej, a tu su istovremeno i najtanji. Mari je totalna rupa u odbrani, pretrčava ga ko kako hoće. Ne ume da vrati loptu posle pika, ne ume da preuzme igrača, jednostavno ima slab koštrkaški IQ, a uz to je jako napaljen. Jokić konstantno ostaje sam sa dvojicom, i izgleda da je počelo da ga boli uvo i počinje da se ponaša kao Miličić. Šuterski su slabi. Dok su u ekipi bili Nelson koji jeste bio odbrambena rupa, ali je čovek znao napad i Barton, (pa i privatnik Galinari) sve je još nekako funkcionisalo. Ako nešto ne promene neće ostati u trci za plejof. Najlakše bi im bilo da probaku da promene trenera, ali se bojim da se to neće desiti. A kao što rekoh trener je slab. KakoDok Rivers zna da prelomi utakmicu pravim izmenama.

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

Beogradjanin

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča.(lignjoslav, 20. novembar 2018 20:33)

U krizi je Denver, verovatno najvecoj od kako je dosao Jokic i sa tim se treba pomiriti. Koja ce trajati, osim ovih nerealnih da treba da sipa 30p po mecu, ma bolji od L.James i Durenta, ma mvp lige. On je kvalitet Divca, bolji je u napadu i losi u odbrani i to je to. Maskimum neke sezone ce imati 20+p sa mnogo skokova i to je to. Koliko on cini bekove boljim, toliko i neki ludi bekovi cine njega boljim. I rezultatska kriza ce sigurno, trajati do povratka Bartona. Taman da smene Melouna i da pokusa neko drugi.

bla

pre 5 godina

Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska.
(Milan, 20. novembar 2018 15:23)

kako je to Slavnic neznalica? dao je sansu Drazenu kada je bio mlad, dao je sansu Djordjevicu kada je bio mlad, isto tako i Kukocu i Radji. on nije trener koji ce osvajati titule ali zna da prepozna talenat i ima hrabrosti da da sansu vrlo mladim igracima. i za to je potrebno znanje

lignjoslav

pre 5 godina

@sarajevo ba
Znači predvidaš im 5 poraza u narednih 6 utakmica, što bi bilo ukupno serija od koliko 2:12?.... Znam da ne izgledaju dobro, ali nisu oni Klivlend ili Finiks (mada ce i oni ubosti više od 2 tekme u narednih 12). Pa valjda rade na tome da reše problem ili mislis da ništa nece promeniti i igrati potpuno isto, pa koga hebe. prejednostavno gledaš. sem mozda Toronta, u svakoj mogu i da pobede a da to ne bude iznenađenje, evo mozda vec prvu dobiju (vrlo verovatno), pa malo živnu....makar na psihološkom planu. A i do Toronta ima nekoliko utakmica, pa ako i dobiju neku, ni tu nisu baš male šanse.

lignjoslav

pre 5 godina

@neko iz Banata
Druga postava sinoć pocepala Milvokijevu 2. a ni Greek se nije proslavio dok je igrao protiv njih u 2/4.
Prva postava zakazala, ali opet su pukli na jednu loptu, od tima koji reče neko je bolji skoro na svakoj poziciji. Ne bi rekao. Meni se onaj Milvoki ne sviđa. U play off kada ljudi budu igrali ozbiljnije, slaće onog grka svaki drugi napad na liniju za sl. bacanja jer je tu daleko manje opasan. Mada ga je morao i Milsap barem dvaputa faulirati kad se ovaj razgoropadio u 3/4, pa makar dao sva 4 bacanja, a ne bi ni 3. U onom meču su 2 poena mozda bila i presudna, mozda me bi ni usla ona 3jka na 100:98, da je bilo recimo 98:98, mnogo lakse uđe kad vodiš :D . U celoj utakmici poslali su Grka 3x na liniju sl bacanja, a tu je tanak. Nekada mi potezi onog Milsapa nisu jasni, a najiskusniji je tamo....ili ga boli q

lignjoslav

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nikad nista od Jokica nece biti, niti ce vidjeti playof, ne moze biti lider , jednostavno prosjecan igrac sa malo boljom igrom prema kosu. U glavi luzer koji kosarku ne dozivljavlja kao strast.

bocko

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron

Malkom

pre 5 godina

kad daju Jokicu maksimalan ugovor sta da ocekujes .. pogledajte vodece igrace u drugim timovima 9 od 10 utakmica su na nivou .. on je na nivou 20min po utakmici a uzima para skoro ko lebron
(bocko, 20. novembar 2018 08:30)

Taj ugovor zapravo pokazuje koliko je Denver tim bez tradicije, da nijedan ozbiljan superstar ni za takav ugovor nije hteo da im dođe pa su morali bar Jokića da ugovore. Ni ja do dan danas ne mogu da se načudim kakvu glupost su uradili čelnici kluba. Za te pare su mogli Obrvu da dovedu i da kidaju. Ali očigledno, on nije hteo u Denver. I ne samo on, već niko od "težih" imena.

Malkom

pre 5 godina

Pa dobro, ne gubi samo Denver na zapadu, tu od 16 timova bar 12 zasluzuje Plejof dok na istoku mozda 3-4 tima mogu da se nadigravaju.
(Makarenac, 20. novembar 2018 08:30)

Indijana
Toronto
Milvoki
Boston
Fila
Detroit pistons
Orlando

Svi ovi timovi bi u svakom momentu razvalili Denver, druže moj. A i razvaljuju. Da si ovo rekao prošle godine, nekako bi i imalo smisla. Ali sada, osim GSW, Zapad i Istok su na veoma sličnom nivou. Strašnih igrača ima na Istoku, i tek sad dolaze do izražaja kada je LeBron prešao na Zapad.

kiza-iz ofsajda

pre 5 godina

Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. Denver će zaigrati bolje tokom decembra i januara, videćete. Nezainteresovani Jokić počeće ozbiljno kako se bude zakuvavala priča oko olstara.

Conan

pre 5 godina

Sada ću da se nadobijam minusa - ali ja ovo zovem prokletstvo neigranja za reprezentaciju. Dešavalo se i u prošlosti, pogotovo u toku 90-tih, da igrač (ne isključivo naše reprezentacije) odbije da igra za reprezentaciju pa mu posle klupska sezona ne prođe onako kako se to očekivalo. Prokletstvo se, jel 'te, skida igranjem za reprezentaciju :)

Što se konkretno Jokića tiče, dečko je neverovatan talenat, kao da se rodio sa "glavom" za basket. Ima osećaj za loptu, prostor, šut, asistenciju, sve je tu. Ono što mu nedostaje, po mom mišljenju, jeste harizma, karakter vođe. Nema tu "zver" u sebi - nedostaje mu malo Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Divca, nedostaje mu tog pozitivnog košarkaškog šarma. Čini mi se da je, u tom košarkaškom "harizma - znanje" smislu, više u "Kukoč" fazonu, a Toni nikad nije bio vođa ekipe (mislim na NBA). Ako ovako nastavi, ostaće Denver i ove godine bez play-off-a. Lično mi ne bi bilo krivo, jer, da se vratim na reprezentaciju, ko želi, pronađe način, ko ne želi, pronađe izgovor. Da je on igrao protiv Slovenije u finalu EP, danas bi se o Srbiji govorilo kao o evropskom prvaku.

ma idi

pre 5 godina

Nekako sam zamrzeo Denver od trenutka kada se ovaj ukrutio ne zeleci da sutira, u fazonu moze mi se, ja sam faca itd. Od te utakmice nekako mi je drago sto gube.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Cini mi se da ce neko opet izvisiti za PO na Zapadu. 
A u prvih pešes kola su bili rame uz rame sa GS, gadjala se pozicija 1 za prednost domaceg terena. 
U narednim tekmama: 
- Milvoki gosti (L) 
-minesota gosti (L) 
-Orlando kuci (W) 
-Oklahoma gosti (L) 
-Lakersi kuci (L) 
Portland gosti (L) 
Toronto gosti (L) 

Znaci idu na 11- 12 ili max na 12- 11.A na zapadu otprilike trebat ce preko 0.550 za PO tj. 43 pobjede minimalno

 (sarajevo.ba, 18. novembar 2018 08:54)

A bila prica rame uz rame sa GS .

Indianapolis

pre 5 godina

Giannis je zvijer.

Denver mi ne djeluje nista drugacije nego prosle godine tako da im i ove godine ne gine borba za PO, koja ce im opet izmaknut po mom misljenju. Tromo mi nekako izgledaju.

Pacersi do titule! Dipo MVP!

qwerty

pre 5 godina

Napisao sam na jednoj vesti i vecina se slozila sa mnom, i nemam nista vise da dodam osim to isto da ponovim: "Ako de ni ove godine ne plasiraju u plej of, neka slobodno ugase klub"... Ok poraz od Milvokija nije iznenadjenje ali od Bruklina i slicne boranije jeste...

Ministar

pre 5 godina

Ma dajte bre...Nije vam NBA ABA liga ili Evroliga...Citao sam juce onaj text...Denver je ekipa u izgradnji, znaju vrlo dobro sta rade. E sad mozda im se ne ispune ocekivanja, ali to je druga prica. Americki sport funkcionise na drugaciji nacin, i vrlo je tesko nekom od nas da skapira tu filozofiju...

Petar

pre 5 godina

Ova NBA je toliko dosadna i bezvezna do play offa (i malo pre njega kad zagusti) da ne mogu da opisem. Svako svakog tuce, nikakvog naboja, ako izgubis niko se ne sekira jer imas jos 80 utakmica za odigrati...danas tuces GSW prvaka lige sutra izgubis od Fenixa...totalno bezveze. Treba NBA skratiti barem na 60 utakmica (da igras sa svakim samo dve utakmice) ili cak na 40-50 pa da bude naboj kroz celu sezonu i da bude svaka utakmica bitna. Ovo je bezveze

Todor

pre 5 godina

Jokić franšizni igrač!
Podatak za zvanicne Nba statistike:
Jokic is last among NBA bigs in DF FG % within 5 feet of the rim.
Ko razume , shvatiće. Toliko o odbrani franšiznog igrača denvera.

Spadalo

pre 5 godina

I posle ko je najbolji iz Evrope haha, JANIS ubedljivo.

Ako je Janis evropljanin onda ja nisam... U USA postoje nazivi afro-amerikanac, hispo-amerikanac itd sto ukazuje na poreklo i nije diskriminacija, tako Janis je afro-evropljanin, afrikanac rodjen u Evropi.

pandora

pre 5 godina

(Milan, 20. novembar 2018 13:00)

Mislim da ste vise svi dosadni sa Jokicem. Nevalja mu trener, koji mu je dao sansu da pokaze talenat, koju mu realno tesko koji NBA klub dao. Nevaljaju mu saigraci, ne vole ga sudije, ne voli ga liga.
Mislim, smesno.
Covek jednostavno nema kvalitet da bude glavni igrac Denvera.
Ne moze i nikada, verovatno, nece moci igrati odbranu na zavidnom nivou, sto je jedan od kljucnih razloga zasto Denver ne moze lako izboriti playoff.
Ja ne mrzim Jokica, pratim NBA dugi niz godina, a on je kao Towns, poprilicno precenjen igrac.
Da zna igrati kosarku, to stoji, ali lose fizikalije, tromo i sporo telo mu ne dozvoljavaju da dominira lako.
Njegove asistencije su posledica brze i pokretne bekovske linije, bez koje Jokiceva igra ne bi dosla do izrazaja toliko.
Znaci ne cini Jokic Harisa i Mareja samo boljim, vec i oni njega cine boljim igracem.
Jer ne secam se da je u Megi ima triple doublove, niti asistencije kao u NBA.
Moze Denver smeniti Melouna, ali sta moze drugi trener bitno da promeni kada Denver igra na svom max. To je u pocetku prolazilo, ali kada ostale ekipe dostignu formu, onda ni taj max nije dovoljan za neke vece rezultate.

Malkom

pre 5 godina

Od 9:1 na 10:7. Ispostavilo se da su one 2-3 utakmice Jokicevog bojkota da sutira na kos je unistile hemiju ekipe. Zasluzio je trejd.
(Bane, 20. novembar 2018 08:37)

Nije tu ni bilo hemije koja bi se uništila. Sve je jasno. Oni su bili u naletu dok su se druge, snažnije, ekipe uigravale i uhodavale. Sad kad je sve krenulo, Denver ponovo pokazuje da nije na njihovom nivou. Njegovo mesto je od 6. do 10. mesta na Zapadu, i ponovo će se boriti za PO. Mada, kao što sam i ranije govorio, ove godine će im biti teže nego prošle, jer su i Lejkersi u igri i oni će zauzeti još jedno PO mesto. Ja bih lično više voleo Kingsi da prođu umesto Denvera, iako mislim sa realno neće ni jedni ni drugi.

lignjoslav

pre 5 godina

Poraz isključivo zbog nedostatka samopouzdanja prouzrokovan lošom formom ovih 15ak dana. Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Jokić isključivi krivac za ovaj pad. One tri utakmice koje se durio i nije hteo da šutne su narušile atmosferu i bile pocetak ove loše forme, jer iako su dobili dve utakmice, poslednju su izgubili i tad su i počeli i sami saigrači da ga prozivaju,zasto ne šutira.
Prvo poluvreme su odigrali brutalno. Rešetali su Milvoki iz svih pozicija i pomislio sam da izlaze iz loše forme, jer kada Denver igra onako, nema odbrane od toga. Mislim da je odnos u asistencijama na poluvremenu bio 18:6. Posle raspad u 3/4 . Greek(pravim korake svaki put)freek ih razbija i okrece utakmicu. Na kraju ih je on i vraćao u život onim šutevima za 3 gde ni jednom nije ni blizu pogotka bio. Ok znam da je odigrao brutalnu 3/4, ali trebaš biti zaista na nivou deteta da šutneš 6 puta za 3, a da imaš ubedljivo najgori šut od svih igrača Milvokija. Od svojih 29 poena, ja mislim da je zakucao jedno 12 puta. Sve dalje od metra ne moze da ubode. Ako bude on Mvp, bice to mvp sa najgorim šutem u istoriji NBA. (ali realno nece, jer ce Milvoki poceti uskoro da pada)
Jokic ubo 3jku koja ih je vratila u život i rezultat 100:98, ali cini se da je izgubio postovanje saigrača, a i sam se nešto nije cimao za loptu u tom poslednjem minutu, ali je on morao da preuzme odgovornost tada (pa jbt plaćaju te 150 milona) pogotovo sto je ubo tu bitnu trojku pred kraj. Ne moze Harris da šutne 2x, Hernangomez i Milsap1x za 3 u poslednjem minutu (i naravno svi su promašili), vec bi morao on, ili eventualno Marej, pa makar i oni promašili. Pogotovo onaj sut Hernangomeza gde je i Jokic bio sam pored njega, a napad pre toga Jokic je dao 3ojku i normalno je bilo da mu je Huančo dodao, ali ne. Ne znam u kom su se trenutku oni pretvorili u sebičnu ekipu gde svako želi da bude junak na kraju. A dok su igrali onu svoju igru, tj veci deo prvog poluvremena, gotovo da nije bilo igraca koji nije imao barem jednu asistenciju i svi su davali koševe (pogotovo druga 5orka je odigrala brutalno), Milvoki nije znao gde se nalazi. Uopšte ovo je drugi put da sam gledao Milvoki, i ne vidim sansu da oni ostanu do kraja na ovoj poziciji. Ima barem 3 ekipe koje su za klasu bolje od njih i pitanje je trenutka kad ce sve doci na svoje mesto. Cela 2/4 i nijedan nerezonski šut Denvera već brza tranzicija lopte do slobodnog igrača i naravno kad ostaneš sam kao duh teze je promasiti, a onda pred kraj nerezonski šutevi u egal završnici. Moram priznati da sam razocaran. Denver zaista nije bio treci najbolji napad prosle godine bez razloga, i zaista ih je milina gledati kada igraju svoju najbolju kosarku. Cini mi se da Milvoki onako u napadu nikad nece izgledati, a Denver koji zaista je popravio odbranu (banana Plamlija na Greek freek-u me odusevila), iz nekog razloga je pokvario svoj napad, ali i ta odbrana pukne i zakaze kada je najpotrebnije. Zaista da nije bilo Grkovog ispucavanja oni ne bi ni imali sansu na kraju, jer je igra u 2. poluvremenu bila kriminalna i Milvoki je mogao i ranije da prelomi.

tocka

pre 5 godina

Auh koliko strucnjaka ovde.
Jel vama jasno da Denveru fali skoro pola ekipe?
Barton iz prve postave, a sta je sa Ajzeom, a sta sa Porterom koji su i dalje povredjeni? I onaj Venderbilt im je povredjen.
Denver trenutno igra bez krila, otud i spora i dosadna igra. Milsap je cuvar obruca i krilni centar, jak i spor. Hernangomez je rezerva, iako decko daje sve od sebe, on nije na nivou Bartona.
Osim toga Denveru je tako dobro krenulo jer su objasnili Bartonu da ne postoji samo kos cim dobije loptu i imao je oko 7 asistencija po mecu.
Do polovine sezone ce se svi ovi vratiti u postavu, a Nagetsi nemaju druge nego sada da razigravaju klupu.
Jokica i dalje drze na kasikicu da se ne povredi. Moze da igra svaku utakmicu 40 minuta i skuplja tripl dablove i da crkne na pocetku sezone. Nema on i dalje fizicku spremu LeBrona, ma daleko je i od prosecnog NBA igraca. Njemu treba jos 3 sezone znojenja da dodje na taj nivo, ali ne treba mu da se unisti tokom sezone na utakmicama sa Baksima. Prosle sezone se spotakao van terena i rizikovao povredu. Znaju oni veoma dobro sta on moze i koliko vredi.
Kada se vrate Barton i krene Porter to ce biti totalno drugaciji stil igre, ovako nema druge nego guranje u reketu i trojke.

Bol Bol

pre 5 godina

braca Gasol su mnogo bolji od ovog mekusca,igraju odlicno kakva god da je situcija odlicno se prilagodjavaju i ne traze kojekave alibije,150% daju na bilo kojoj ekipi!

Ministar

pre 5 godina

@ Dusan Duks

Ja mislim da treba da ugase klub, ne samo oni vec cijela NBA da se ugasi, kad procitaju nase komentare...Iz prostog razloga jer su sebi dozvolili da ovoliko strucnjaka iz Srbije ostane neuposljeno. Citam non stop ove komentare i ne vjerujem sto se sve pise...

Srbin

pre 5 godina

Demver ekipa bez imalo karaktera !! Steta, a imaju veliki potencijal. Mnogi su poleteli nakon stsrtnih 9:1, "Denver ce ovo","Denver ce ono", a ja sam i nakon 9:1 znao da ce oni jako tesko do plej ofa jer to je nevidjeno seljacka ekipa !

lignjoslav

pre 5 godina

@Malkom
Ja tebe ako sam razumeo, ti kazes da je Istok postao kvalitetniji jer je Lebron otisao na zapad? Ne vidim logiku u tome. A pogotovo ne vidim da bi jedan Orlando natamburao Denver.
Denver je bio treci napad lige prosle godine, i jedino kriminalna odbrana (i velika konkurencija) ih je kostala PO. Napad im je uvek bio leprsav i brz. Puno asistencija. Zaista su igrali lepo. Ove godine su kao poboljsali odbranu (i dalje je među losijima ali se vidi boljitak) ali samo na momente u napadu lice na proslu godinu.
Hemiju su svakako imali prosle godine i svi su bili nesebicni (tu je Jokićev uticaj na igru i svi igraci su isticali da su zbog njega postali bolji u napadu) . A on kao ona krava koja da mnogo mleka pa prospe to, i na cini mi se 7:1 ove godine počne da se ponaša ko neka strina. Dobili su na početku par utakmica i sa takvim Jokićem jer su bili u naletu, ali kod prvog poraza sa pravom su uprli prstom u krivca (cak i javno su ga prozvali), i cela hemija ekipe je narusena, mozda i nepovratno ( mada sigurno je taj odnos medu igracima bio losiji jer nije on iz cista mira poceo da se onako ponasa) . Videlo se juce da su samo prvo poluvreme igrali kao prosle godine, ali druga petorka je ta koja je vise razbila Milvoki cak i sa Greek freekom u postavi. Bilo je za ocekivati da Milvoki uzvrati u 3/4 , ali je neshvatljivo da su oni sami postali sebičniji, cim krene loše u odbrani. Pucali su oni prosle godine (a i ove), od mnogo losijih ekipa, ali nikad nisu bili sebična ekipa. A ono juce u 2. poluvremenu je kriminalno. Nisu oni promasivali otvorene suteve, pa da krivis formu, nego ne stima nesto u njihovim glavama. Mislim da onaj Marejev sut protiv Bostona upravo dokaz da su i pored dobrog starta, poceli igraci da razmisljaju o samopromociji, pa su se u tome izgubili i zaboravili na ferplej, ali i pored toga Jokićevo ponasanje je dokaz da i pored dobrog starta nesto ne štima, ali je on uradio upravo najgore što se od jednog lidera (a to je Denver hteo od njega onim ugovorom) ocekuje. Umesto da povede ekipu, on prestao da šutira i pored direktne štete za ekipu u vidu nedostatka njegovih poena, doneo i indirektnu i mozda jos goru. izgubio je poštovanje saigrača jer je igrao na stetu svog tima.

bskfan

pre 5 godina

Pogledajte samo procenat suta trojki i sve ce vam biti jasno. Sinoc je Denver sutnuo 41 trojku a pogodili samo 12 (29%). Njihova igra se zasniva na sutu za tri poena a ove godine svi sutiraju katastrofalno.

Druga stvar, ko je gledao utamicu video je da je Jokic imao zadatak da spreci Lopeza da sutita trojke, on je to i ucinio (2/7) ali je posledica toga bila da je bio daleko od kosa i imao malo uhvacenih lopti. Kada Jokic uhvati loptu onda je on najopasniji jer odmah povuce loptu i usledi brz pas i zato je veoma vazno da on ne juri protivnicke sustere za tri poena vec da bude blize kosu. Zatim, Malone i dalje nastavlja sa svojim nacrtanim akcijama, sve se svodi na DHO akcije sa Harisom, sto se lako skautira, lako cita i lako brani. Reket je i dalje zakrcen sa Milsapom jer ovaj nista drugo i ne moze (sutnuo 4 trojke i sve cetiri promasio. Mali Juanco takodje nije imao svoje vece jer je pogodio jednu od 4 i to je bilo to. U sve to izgleda je pukla tikva izmedju Jokica i Mareja.

Videcemo da li ce se nesto promeniti kada se vrati Barton i kada zaigra IT, ali Malone ce vec naci nacin da nesto zabrlja. Denver nema veliki izbor, ili neka Malonea zamene sa nekim ofanzivnim trenerom ili neka trejduju Jokica jer Malone i Jokic jednostavno ne mogu zajedno.

Za Jokica bi bilo najbolje da ode u Dalas da igra sa Doncicem ili u Nikse da igra sa Porzingisom.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne razumem, ljudi kao da imaju neki osvetnički bes? Sezona je duga a ova, na ovakvom Zapadu, duga je skoro svih 80 utakmica i svašta će biti. Na koga ste ljuti? To je sve šou-time a naš dečko je uzeo pare - ostalo je manje bitno. Ko je gledao video je kako je nakon finte šuta Huančo iznudio faul za tri slobodna. I video je kako sudije taj očiti faul ne daju (još i tehničku posle treneru). A crnjak je što ni ja za ti iznudu ne bi dao faul - ali se za takvo isto foliranje UVEK daje Hardenu, Polu itd.
Denver je interesantna ekipa ne jer igra neko odavde nego kao promena paradigme. Ono kad basket postaje američki fudbal. Nema više play već veoma veliki quarterback proigrava receiver-e.
Nikola jeste traljavo igrao ali manje loš od drugih. Haris i Marej ne poštuju koptu, puno bolje igraju "rezervni" bekovi.
Ovu utakmicu izgubio je trener koji je vratio u igru Harisa. Dečko je bio loš ceo meč, a onda kada su još vodili vratio ga je za finiš i njega kao "prvu postavu", glupost koju nijedan evropski trener ne bi uradio. Nema dan - nema dan, ostaviš ga na klupi. Uđe na kraju, promašio je par puta, par lopti prodao, par odbrana izleteo i to je bilo to. Milvoki je poveo i onda - psiho-prednost vođstva, ušlo im je par divljih trojki i gotovo, poraz na jednu loptu.
Možda sve ovo sada i jeste zbog gubitka hemije, i sve zbog Nikoline nezrelosti nakon "no homo" progona smora političke korektnosti itd. Ali onda moraju tu hemiju da pronađu.

No homo.

WillyWonka

pre 5 godina

Jokić je čudo od igrača, fanomenalan, ali nije lider. Ne može on biti vođa i to je tako. Nije on prvi sjajan igrač koji nema karakter vođe. Takav je bio i Kukoč, pa i Pipen. Sve super, ali nema autoritet i ne može biti lider.

веверица

pre 5 godina

о чему се ради?
људи прозивају јокића, ја пре мислим да је до мелоуна. показује се да је он можда добар стратег (дугорочан развој талената итд.), али јако лош тактичар. ја сам прошле године гледао неколико утакмица које је он лично изгубио нелогичним изменама, не прављењем фаула кад треба, убрзавањем игре кад време ради за денвер, пуштањем бартона са ланца када треба увести утакмицу у миран ток... мислим да је ипак пре то него јокић. на крају ако постоји проблем у денверу око тога ко колико и када треба да шутира и то је до тренера. неће ваљда јокић то да решава.
на крају овом тиму фали чендлер. давао је стабилност у одбрани. то випе немају. позиција 3 је најважнија за одбрану јер то је човек који помаже и затвара на све стране.

Milan

pre 5 godina

Gledao, a bolje da nisam. Gde se izgubila ona lepršava igra iz prošle sezone pojma nemam. Ovu trenutnu ne umem da definišem, jedino što mogu da iznesem subjektivno mišljenje da mi se uopšte ne svidja. Jokić ne vuče ekipu kao glavni igrač, promašuje neke čiste šuteve sa 4-5 metara koje je obično ubacivao, retko igra na postu i uglavnom se nacrta na liniji za trojku i šutira. Da je Bruk Lopez pa da kažeš ne ume, ali jedan od najsvestranijih centara lige da tako ćoškari i izbegava duel to ne razumem. Još sinoć i očajan +-.
Jokić stagnira, ekipa nazaduje, vreme je da Meloun dobije otkaz.

STEVO

pre 5 godina

Jokić će sigurno biti jednom olstar, možda već ove sezone ali to nije Bog zna kakav napredak ako kao glavni igrač ne uvede Denver u plejof a to se za jednog olstara podrazumijeva što se u Jokićevom slučaju, mislim neće dogoditi.

Ron Harper

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu i evo par zapazanja. Marej, Heris i donekle Monte su vrlo konfuzni na momente. Često sebični, Jokic nije ni dobijao puno lopti pre svega u prvom delu utakmice. Nedostaje im brz, prodoran i okretan PG. Milsap prosek proseka, mislim da su pogrešili sa njegovim dovodjenjem. Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori. Meloun dozira Jokica, verovatno postoji razlog ali Jokic nije dovoljno agresivan, ne trazi loptu dovoljno a ima najbolje procente suta u ekipi iako je centar. Takodje jako lose sutersko vece 29% sut za 3. Janis je igrao vise od Jokica, uzeo 7 vise suteva ali opet su blizu po ucinku. Zakljucak, Jokic mora da bude mnogo agresivniji i mnogo vise da se nametne, kao sto neko napisa nije lider, ono sto je dobro jeste da se liderstvo uci kao i sve drugo. Gledam dugo NBA i zaista je vrlo poseban i jako talentovan igrac, jos uvek prilicno mlad tako da je njegova karijera jako neizvesna.

Pogan

pre 5 godina

...Denver osim Jokica koji je bio OK i nista vise od toga u ovoj utakmici nema standardno dobrog igraca, Hernangomez u startnoj petorci dovoljno govori...
(Ron Harper, 20. novembar 2018 10:23)

Govori i to da uopste nisi upoznat da je Barton (startni SF, prim. aut.) teze povredjen i da zakljucke bar povremeno vadis iz... pa da ne kazemo odakle, ne bi objavili komentar :D
Neka to bude jos jedna misterija, kao sto je tebi Bartonova povreda.

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

Mladen

pre 5 godina

Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Lose sastavljen tim. Bekovi samo divljaju a nisu dobri ko sto misle da jesu, ima tu i previse upotrebljivih igraca ali ne u oba smera. Ne postoji uredjena hijerarhija kad se lomi utakmica, pa jedan Lajls koji je tu 8-9 igrac krene da resava sutevima. Da imaju krstenog GM trejdovali bi ih za 1 vrhunsko krilo ali sta reci o organizaciji koja se otarasila Farida i Chednlera za nista. Jokic i dalje previse pasivan, on u stvari igra dobro ali se i previse podredjuje timu, nek igra vise za statistiku kad je organizacija vic. Milsap preplacen i ne uklapa se u ovakav tim, on je iso igrac vec u godinama i nema vise defanzivan doprinos zbog koga je preplacen. Plamli je najveca katastrofa trejd u poslednjih 10g-drvo za KLS. Moris je jedina pozitivna tacka ove godine ali kakvi su ne sumnjam da ce i njega najuriti za kikiriki.

Milan

pre 5 godina

Jedino Monte Moris kada uzme loptu u ruke imam osećaj da će nešto pametno da uradi, ovi ostali žali bože šta igraju. Heris i Marej skroz pogubljeni.

Nemanja

pre 5 godina

Moram da kazem da sam gledao ceo mec i da Jokic moze snositi deo krivice za poraz ali dosta manji nego recimo Milsap.U peridu utakmice kada se lomio rezultat Milsapa je Janis bukvalno silovao.Dao je preko njega na postu mislim osam poena za redom bez ikakvog otpora,caj je dva puta i zakucao preko njega iz igre ledjima.Majstore ako ti to uradi jednom zna se da u sledecem pokusaju sledi jak faul da nakon toga razmisli da li ce da zida pod kosem ponovo.A ovaj ga lagano pusta 4 vezana napada da poentira ispod kosa.Da ne bude da trazim opravdanja za Jokica on je takodje odigrao ispod svojih mogucnosti i mislim da igrac njegovih kvaliteta mora da bude konstantniji pre svega zbog cinjenice da nije atletski tip igraca i da svoju igru bazira na citanju odbrane protivnika i razmisljanju pa izgovori koji se baziraju na umoru,iscrpljenosti i slicno ne dolaze u obzir.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@lignjoslav apsolutno se slazem sa tobom.
Jokic je svojom konstantnom zeljom za asistencijama doveo do toga da kada nekom doda loptu to znaci da taj igrac zavrsava napad.(pa tako Hernangomez i Milsap uzimaju suteve za pobedu,pored Mareja i Jokica).Generalno tim je osakacen povredama(ko bi rekao da ce ljudi zaliti za Bartonom) i nemaju poena u "rukama" tj. potrebno je da Moris,ili Hernangomez imaju vece, posto od Jokica, Mareja ili Garija bar jedan "zakaze" i porazi se nizu.
Denverova druga postava je ustvari davanje sanse protivniku da se vrati u mec(Cendler i Farid bi sad bili zlata vredni)

Milan

pre 5 godina

Ja bi danas vec smenio Malone-a, al u njegovu odbranu da kazem, Janis i Dejvis imaju bolji tim oko sebe u odnosu na Jokica. Imaju i bolje trenere i sistem. Obojca su bolja jos uvek, AD je 2 god stariji a Janis samo 2 meseca. Lopez je dobar defanzivni centar i gadja trojke sa 10m, otvara reket janisu. Veci znacaj ima od Milsapa. Middleton je all star, za bartona je Durent. Brogdan ex roty, je za mareja CP3. Bledsoe je kombo bek miljama ispred herisa. Svi oni igraju u sistemu i u stanju su da sami kreiraju za sebe. NOP ima isto bolji roster, Mirotic, Randle, Holiday. Sinoc vs SAS Randle s klupe 24/14/10. Trener koji je stvorio Jokic ball radi vec drugu sezonu za NOP (Finch). Ovo je Denverova realnost. Heris i Marej su nista spec i uz Jokica su postali precenjeni. On svakako da mora bolje, ali samo zamislite njega u SAS-u, LAL, BOS, ili bilo kom timu gde ne mora da kreira jos da napada kos kad je cela odbrana samo na njega fokusirana. Malone nema delove, al isto tako ne ume sistem da postavi da mu svi blistaju, tj vecina. Ovo je Denver, 46 pobeda, koja vise ili manje i borba za playoff do kraja. Kada 30mil koje prima milsap bude uzeo neko ko vredi toliko, bice druga prica, ili ako ih uzme trener koji barem nesto zna tokom utakmice da napravi. Zato lakse s mrznjom, Jok je mlad i uci da vodi, da bude glavna meta odbrane. Dosta moze do kraja sezone da se desi.

Beogradjanin

pre 5 godina

Denver. Meloun je zreo za otkaz, nije imao ili nece imati srece. Pre pocetka sezone rekao je on ipak sta cekamo.

Neko je napisao pogresili su sa Galinarijem, pa nisu hteli da ga plate 20 milki. I nisu izabrali Donovana Micela kao 15 pika, a sta su sve dobili kao pikove, Marej najveci 7 pik.

I koji sve igraci su prosli i bili u Denveru. Pustili su Galinaria, Chendlera, Mudiaja, Nelsona, Farida,Jurkica, i po meni nigde nisu pogresili. Jedino sto su navikli da igraju sa velikim brojem igraca, a to je ove godinje promenjeno. Ove godine trebala je prva petorka da vuce i da se cekaju Poter i Thomas. + Hernagomez, Moris, Crag. Opet jaka klupa. Ako pogode sa Poterom, sledece godine uzimaju najbolji pika sa 15 pozicije toliko ih hoce.

Da Barton koja kunjava na forumu za njim, a on se najvise pljuvao. Da on im je nabitniji igrac, na spoljnoj poziciji. Trebala je ovo da bude njegova sezona, konacno prva petorka. Marej i Haris lakse igraju, a posebno Jokic. Zbog te njegove lude energije. Koja nekad ode i drugom pravcu, ali mora se nesto iztrpeti.

Sve u svemu, ova sezona vec sad lici na vadjenje kestenja iz vatre.
Barton ce jos sigurno cekati barem tri nedelje. Nazalost ne pise im se dobro, playoff jedino ako se povredi neki bitan igrac druge ekipe.

ElHombre

pre 5 godina

Dokle god neko ne objasni Jokicu da on treba da daje 30 poena svaki mec ovako ce da gube jer nemaju mentalitet pobednika, niko u ekipi nece da preuzme odgovornost a Jokic lala pa mu fino da malo sutira malo ne malo na klupi i tako.

el

pre 5 godina

Denver nema igraca koji moze da odigra 1 na 1, prodor ka kosu se zavrsava tako sto bacaju neki flouter malo ispred linije slobodnjaka na pomozi boze. Marej i Heris standardno pogubljeni, Lajls celo vece pokusava za tri. Ustvari, mislim da samo Plamli ne pokusava da sutira trojku. Jokic ocigledno ne funkcionise sa Milsapom a vec par utakmica njegovu igru ne mogu da shvatim. On ima jako dobru igru ledjima i sa pozicije centra se prosle sezone nosio sa najboljima na toj poziciji ravnopravno, ove sezone toga nema. Meloun opet ne zna da zaustavi sunovrat tima kada se utakmica lomi. Razumem i tim u izgradnji, i cekanje Tomasa, Portera a pre svega Bartona ali jasno je da nesto ne stima. Mozda trejd Mareja i eventualno Lajlsa za nekog eksplozivnijeg pleja, Mozda Simons za kojeg se suska da nije u dobrim odnosima sa Embidom. Jeste da nema sut ali zato svi u Denveru mogu da daju 3, ako im se ukaze prilika.

dzoni

pre 5 godina

Daaaaleko je Jokic od All Stara.

Ponovo zadnja cetvrtina kad se odlucuje utakmica a on sutne samo 2 PUTA(DVA) a kao je igrac francize..oba je pogodio ali zasto samo DVA PUTA..isto na zadnjim utaknicama..kao da bezi od odgovornosti.

veljko

pre 5 godina

Koliko stručnjaka ovde ima, nisam ni znao. Pa ne teraju se igrači i treneri posle 15 utakmica.

Zapad je najizjednačeniji, od kad se igra NBA. Nikada nije bilo ovoliko konkurenata za plejof. Takođe, Hjuston i GSW više nisu nepobedivi.

Uživajte u tome i bodrite svoje favorite, a ne pljujte naše najbolje igrače.

Još gore je kad neko umisli da zna sve o funkcionisanju NBA i kritikuje vrhunske stručnjake i organizacije. Tamo u svakom timu ima na desetine trenera!

Ima lošije vođenih franšiza, ali to je uglavnom greška menadžmenta i vlasnika, ređe su glavni krivci u struci. I kad jesu, ne znači da su nesposobni. Najčešće nešto nije "kliknulo"...

drop shotic

pre 5 godina

Denver ove sezone - Bekovi i odbrana. Svaki put ih probija spoljna linija, SVAKI. I onda Jokic lose cuva obruc. Sta da radi covek kada ostane sam sa bekom koji je probio i centrom. Ako izadje, zicer ispod kosa. Ima rupe u odbrani, naravno ali ogroman je previd pucanje prve linije odbrane. Dalje, bekovi operisani od timske igre. Jokic im je bukvalbo izmislio karijere koliko im asistira, namesta blokovima, urucuje, pravi prostor. U piku ne postoji sansa da spuste loptu. Idu na trojicu igraca i siluju. Milsap isto tako. Decko kada uzme loptu licem ka kosu ide OBAVEZNO i na trojicu igraca, u meso. Toalno nesvestan saigraca, viska, udvajanja, asistencije. To se obicno zavrsi tragicno ili blokadom ili ispadanjem lopte. Dalje, Nikola 90% svog vremena provodi oko zone za tri, Ili iznad ili ispod. Mora jer je glavni plejmejker usled operisanih bekova. Mora blokovima da pravi prostor bekovima i da im urucuje loptu (i da se oprosti os iste jer povratna ne postoji koliko god da su udvojeni). Decko sa takvim radom nogu, sa takvim vicom ispod kosa, sa najmeksom rukom u zoni obruca u celoj ligi kada su visoki igraci u pitanju, da nema nacrtane akcije za low post a da nije izlolacija 1 na 1? To je takav kriminal i ne koriscenje potencijala. Da ne pricam po ko zna koji put o minutazi gde previse ceka trener i totalno ohladi Nikolu koji mu treba u ritmu jer decko ne igra samo poenterski vec mu raIgrava i ceo tim. Ulazi u 6om min 2ge i 4te cetvrtine a izlazi 2, 3 min pred kraj 1ve i 3ce, po sablonu. To je nekih 8 min sata plus pauze izmedju cetvrtine i tajmauti. Decko se hladi preko 10 min. Ne cude losiji procenti iz igre ove sezone. Lopez i Nikola npr, ista minutaza? Pored svih tih saplitanja ima najvise poena, asistencija i skokova u timu jer ih izmislja. Igraju akcije na Nikolu tek kada gube pa aj spasavaj. Takav potencijal i takav duduk od trenera.

bskfan

pre 5 godina

@Todor

Pogledaj gde je Jokic na RPM i PIE lestvici. To su najbolji pokazatelji ucinka igraca.

Pogledaj i EFG% Denverovih igraca i uppredi Jokicev EFG% sa Marejom i Harisom. Uporedi njihove ovogodisnje EFG% sa EFG% iz prosle godine.

Pogledaj i gde se na RPM i PIE lestvici nalazi Marej (kao starter PG) i uporedi ga sa ostalim plejovima.

Ko razume shvatice

Beogradjanin

pre 5 godina

(bskfan, 20. novembar 2018 09:24)

Ha ha pisao si ranijih dana od Denvera sigurno u playoff-u, do Jokica u NewYorku.

La. Clipersi jesu iznanadjenje, i Galinari i Harisa igraju mozda najbolje sezone. A opasni Lou Wiliams ceka sa klupe. Memfis nije iznanadjene, Conly se vratio, pogodjen pik. Denver nije bolji, sve tri ekipe su tu negde i vodice borbu za playoff. Grcevitu.

@lingosav Milivoki pobedi ekipu za koju "ja" navijam, ima na istoku tri klase ekipe bolje od nje. Ima, ima ha,ha. Milvoki, Toronto, Phila, Indiana i u rasulu Boston, to je prvih 5 ekipa. Milvoki ce najverovatnije biti treci.

Bred Stivens, nece biti nista od forsiranja 3 igraca na poziciji sf. Eto prijatelj sa Hejrvodom, ipak treba forsirati ove mladje i trejd oporavljenog precenjenog igraca ili sudbina Phila da nije napravila tredj. Sad pokazi da si veliki trener, kad je muka.
I oni umesto da daju ongo Fulca, daju Covingtona. Bili bi jos jaci, popunjena cela prva petorka. Sad cekaju da proradi za jedno 2 do 3 godine. Redik kao najbolji igrac posle Embida pre trejda, postao starter.

Da Donovan Micel, prvi macici se u u vodu bacaju. Ajde sad kad ne ide, u drugoj sezoni, uvedi svoj tim u playoff.

Beogradjanin

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča.(lignjoslav, 20. novembar 2018 20:33)

U krizi je Denver, verovatno najvecoj od kako je dosao Jokic i sa tim se treba pomiriti. Koja ce trajati, osim ovih nerealnih da treba da sipa 30p po mecu, ma bolji od L.James i Durenta, ma mvp lige. On je kvalitet Divca, bolji je u napadu i losi u odbrani i to je to. Maskimum neke sezone ce imati 20+p sa mnogo skokova i to je to. Koliko on cini bekove boljim, toliko i neki ludi bekovi cine njega boljim. I rezultatska kriza ce sigurno, trajati do povratka Bartona. Taman da smene Melouna i da pokusa neko drugi.

Milan

pre 5 godina

@(pandora, 20. novembar 2018 14:25)
Vidis, ja komentarisem ono sto sam video od igraca i trenera, tehnicko-takticke momente iz meceva, prikazanu igru pojedinaca. Ti iznosis tvrdnje i sad treba da ti verujemo jer si ti glavni scout NBA fransize za ovaj deo EU. Ili si mozda Obradovic, samo koristis pseudonim na netu? Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska. Denver je bio uzasan, tada je Jokic dobio sansu i poceli su da pobedjuju. Sansu je dobio da bi trener sebi spasio du*e. Da si pratio desavanja, znao bi i da je vise bio za Nurkica, jer covek zeli da igra na manje poena, sa cvrstim odbranama. Koristio ga je van pozicije 2 sezone, pokusavao da ga uklopi u svoj sistem koga se slepo drzi. Znao bi i da njihove ofanzivne setove nije kreirao Malone, vec neko ko nije tu vise. Na snimcima iz Las Vegasa pred ugovor je delovao super mrsavo. Sada je vidno deblji. To je sve do njega, mora da bude ozbiljniji i profesionalniji i prostora za napredak ima. Ali on nije glavni krivac za rezultate. To sam komentarisao u prethodnom postu. Njegove asistencije nisu sve njegova zasluga, ali sposobnoscu da bocne pas kroz 6 ruku, da vidi drugi kraj terena i pogodi u grudi sutera slobodnog ga cine opasnim i sire reket zbog koga svi ostali igraju lakse. Ko njemu cini igru laksim? Koliko samo blokove dobro postavlja (jedan podcenjena faza napada), itd itd. A drugi trener moze da odabere pravi sistem, da ga se drzi i kad ide i kad ne ide i da ga nadogradjuje.

Kokki

pre 5 godina

citat: "Neki ovde opasno ne razumeju kako NBA funkcioniše. "

A TI opasno razumeš!?

NBA funkcioniše tako što ekipe kako sezona odmiče, logično, ulaze u sve bolju takmičarsku formu, ali se to ne odnosi samo na Denver već i na SVE ekipe! Koliko Denver bude igrao jače, toliko će i drugi da igraju jače!

To što pričaš bi imalo logike da svi ostanu na ovom nivou a SAMO Denver se zaleti dok drugi gledaju!

Otrcana fraza jeste, ali zaista: ko sve daje komentare...

drop shotic

pre 5 godina

Jos nesto kada je minutaza u pitanju. Sinoc cela startna petorka Baksa vise min od Nikole, glavnog igraca Denvera. Doncic npr, ruki, igra prosecno 35, 36 min a fransizni igrac, u svojoj cetvrtoj sezoni, igrac koji razigrava ceo tim a ne juri samo poene, po mnogima drugi centar lige i u prvih 20 igraca generalno, igra prosecno ispod 30! Neverovatno..

CarloNS

pre 5 godina

Denver je jako neiskusna ekipa. Otpustili su dosta igrača, ostali su samo klinci. Od starijih je tu samo Milsap, Barton i Tomas su povređeni. Trener takođe neiskusan pa još tvrdoglav. Najosetljivije mesto u ekipi je plej, a tu su istovremeno i najtanji. Mari je totalna rupa u odbrani, pretrčava ga ko kako hoće. Ne ume da vrati loptu posle pika, ne ume da preuzme igrača, jednostavno ima slab koštrkaški IQ, a uz to je jako napaljen. Jokić konstantno ostaje sam sa dvojicom, i izgleda da je počelo da ga boli uvo i počinje da se ponaša kao Miličić. Šuterski su slabi. Dok su u ekipi bili Nelson koji jeste bio odbrambena rupa, ali je čovek znao napad i Barton, (pa i privatnik Galinari) sve je još nekako funkcionisalo. Ako nešto ne promene neće ostati u trci za plejof. Najlakše bi im bilo da probaku da promene trenera, ali se bojim da se to neće desiti. A kao što rekoh trener je slab. KakoDok Rivers zna da prelomi utakmicu pravim izmenama.

bla

pre 5 godina

Dao je i Slavnic sansu Drazenu sa 15/16 godina pa je opet teska neznalica trenerska.
(Milan, 20. novembar 2018 15:23)

kako je to Slavnic neznalica? dao je sansu Drazenu kada je bio mlad, dao je sansu Djordjevicu kada je bio mlad, isto tako i Kukocu i Radji. on nije trener koji ce osvajati titule ali zna da prepozna talenat i ima hrabrosti da da sansu vrlo mladim igracima. i za to je potrebno znanje

lignjoslav

pre 5 godina

@sarajevo ba
Znači predvidaš im 5 poraza u narednih 6 utakmica, što bi bilo ukupno serija od koliko 2:12?.... Znam da ne izgledaju dobro, ali nisu oni Klivlend ili Finiks (mada ce i oni ubosti više od 2 tekme u narednih 12). Pa valjda rade na tome da reše problem ili mislis da ništa nece promeniti i igrati potpuno isto, pa koga hebe. prejednostavno gledaš. sem mozda Toronta, u svakoj mogu i da pobede a da to ne bude iznenađenje, evo mozda vec prvu dobiju (vrlo verovatno), pa malo živnu....makar na psihološkom planu. A i do Toronta ima nekoliko utakmica, pa ako i dobiju neku, ni tu nisu baš male šanse.

lignjoslav

pre 5 godina

@neko iz Banata
Druga postava sinoć pocepala Milvokijevu 2. a ni Greek se nije proslavio dok je igrao protiv njih u 2/4.
Prva postava zakazala, ali opet su pukli na jednu loptu, od tima koji reče neko je bolji skoro na svakoj poziciji. Ne bi rekao. Meni se onaj Milvoki ne sviđa. U play off kada ljudi budu igrali ozbiljnije, slaće onog grka svaki drugi napad na liniju za sl. bacanja jer je tu daleko manje opasan. Mada ga je morao i Milsap barem dvaputa faulirati kad se ovaj razgoropadio u 3/4, pa makar dao sva 4 bacanja, a ne bi ni 3. U onom meču su 2 poena mozda bila i presudna, mozda me bi ni usla ona 3jka na 100:98, da je bilo recimo 98:98, mnogo lakse uđe kad vodiš :D . U celoj utakmici poslali su Grka 3x na liniju sl bacanja, a tu je tanak. Nekada mi potezi onog Milsapa nisu jasni, a najiskusniji je tamo....ili ga boli q

bellamy

pre 5 godina

Denver je otišao u totalni aut. Šta se to desilo u jednom momentu od najboljeg starta, dobre i lepršave igre, dobre odbrane ... do igre tipa Minesota. Nadam se da će se nešto desiti, da zaigraju svoju igru, slično posle mučenja kao prošle godine i eksperimenata sa dva centra u timu.

lignjoslav

pre 5 godina

da dodam samo još jedno (zmam da sam dosadan. Poslali Freeka 3x na liniju sl bacanja, a Dejvisa 11x...naravno ovaj im dao 20 poena od 21 (Stojakovic bi mu pozavideo)
Toliko nelogičnosti u samo poslednja dva meča