Ponedeljak, 19.11.2018.

13:35

Đorđevićev spisak: Trojica iz Zvezde, dvojica iz Partizana, povratak Kravića

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak 16 igrača za A reprezentaciju za takmičenje u petom "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: B92

Ðorðeviæev spisak: Trojica iz Zvezde, dvojica iz Partizana, povratak Kraviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

PavleK

pre 5 godina

Nadam se da ce dve pobede vise u odnosu na Gruziju i Izrael u konacnom skoru biti dovoljne da se bar mi, kao vicesampioni Evrope plasiramo na svetsko prvenstvo, jer Slovenija, kao sampion Evrope, sigurno nece. Po svoj prilici ce pobede Grka u Gruziji (pola kosa razlike, u zadnjim sekundama) i Nemaca protiv Izraela (u produzetku, posle 20-tak poena minusa) u prethodnom prozoru da budu presudne u nasu korist.
Nadam se da ce Slovenci da dobiju neki wild card, sto bi bilo vise nego OK.
Sto se FIBE tice, mislim da je konacno doslo vreme da im neko porazbija sve prozore.

nex

pre 5 godina

"Ljudi,zbog nakaradnog sistema takmicenja,kombinovanja igraca,neuigranosti,neodazivanja,mi se necemo plasirati. Zapamtite sta sam napisao"
Ovo sam napisao u 6.11.povodom nekog teksta o Saletu. Stojim i dalje.. Zivi bili..

SrbEUin

pre 5 godina

Stefan Birčević nema klub.
Ali ima Saleta i tri srebra.
Gagić ne može da bude ni zamena Apiću i Lukoviću, a biće starter.
Posle kažu da nije do menadžera.
Kod nas je veza važnija od svega.

Štimac i Marković prerano otkazali, zatim sve one silne "povrede" na Kopu, posle Milutinov, pa slučaj Micov, Bobi i sl. Nešto tu ne valja.
Treba da puknemo od Izraela u BG da bi shvatili da selektor previše stavlja svoju ličnost ispred ekipe. Većina neće ni tada. Biće krivi svi drugi osim krivca.

Lokomotiva

pre 5 godina

zvezdoprc, Radanov je jedan nasih najboljih mladih igraca.To je cak i Vujosevic izjavio.
(Aleksandra, 19. novembar 2018 18:12)

To j bilo pre par godina, ali on nije dostigao ni 30% svog tadasnjeg potencijala. Nit mu se zna pozicija nit igra, 4 utakmice u ABA prosek 5 poena. A vec mu je 20 godina,nije vise dete. Ne vidim sta on trazi ovde na spisku, jos ga je selektor stavio medju krila, znaci tesko da ce igrati.A nema npr Mitovica i Muslija koji kakvi god da su igrali su Evroligu.

klu

pre 5 godina

svaka čast Raduljici koji svaki put dođe iz Kine da igra ove "prozore"!
(miro, 19. novembar 2018 14:23)

Vala baš. To ti je let od 10-12h plus aklimatizacija.. Užas. Bar dva dana ti treba da dođeš sebi. Samo me čudi kako naši amerikanci nikako ne nađu vremena.

cole

pre 5 godina

sale je dovoljno veliko ime da je sramota bilo sta reci kada je njegov izbor u pitanju. pa i kad pozove pota, gagica i bircevica. nikome nije jasno sta ce mu, ali on valjda najbolje zna! srecno, srbijo! sa takvim igracima samo nam sreca moze pomoci, jer njihovo znanje kosarke sigurno nece.

Dr.Mabuzo

pre 5 godina

Gde je Apic???
Jedini domaci igrac koji se izdvojio ove sezone
Momak je zasluzio poziv.
Steta sto Davidovac tek izlazi iz povrede, imao bi mesta
Lazic ... uzas (Cak je i Vanja bolji od njega)
Peno i Djokovic plejevi.. eeee zemljo svetskih sampiona
Bolje malog Nenadica i Jaramaza da je zvao
Ovi su neupotrebljivi

Salaso

pre 5 godina

Jel igra Drobnjak?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:10)
Ne igra ali smo ocekivali ultratalentovanog Mileta Lisicu

zvezdoprc

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?

kt

pre 5 godina

kakve su ovo prozivke selektora zbog kojeg smo u vrhu svetske košarke ponovo?? da li je moguće da Jos ima ljudi koji prozivaju i kritikuju lik i delo velikog Saleta kada je u pitanju nacionalni tim?Zna on vrlo dobro zasto su ovi igraci na spisku i zato velika podrška orlovima!

petarczv

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?
(zvezdoprc, 19. novembar 2018 17:26)

Iskreno po mom misljenju lazic mi smeta i u zvezdi i ne zasluzuje poziv u reprezentaciju ali moze da bude igrac zadatka u odbrani ali realno niko od grobara ne bi voleo da vidi gagica ni u partizanu vise... A sto se tice Radanova on je suvo zlato...

petarczv

pre 5 godina

Kako da ovakvoj legendi kazes bilo sta ali kao trener srvarno veze nema, zvati djordja gagica u reprezentaciju je suludo i implicira neki licni interes...

KOSTA1703

pre 5 godina

Pre Gagića trebalo je da se pozovu Luković, Apić,Sava Lešić.......Sva trojica su izmislili košarku za Gagića.
Daj bože da još nekog saigrača ne povredi.
Ali dobro, kakav selektor takvi igrači.

Artur

pre 5 godina

Ja očekujem Avramovica za pleja. Igra i Peno dobro u Albi, u zadnje vreme ima utakmice sa 10 poena i 10 asistencija, ali on za reprezentaciju igra loše.

Nemus

pre 5 godina

(giannis, 19. novembar 2018 14:59)

Izgubićemo od Grka kojim meč prvo neznači ništa a igraće igrači u rangu našim. Još smo domaćini. Šta ti bre pričaš. Videćemo te posle utakmice. Ima samo hvalospeve da pišeš. Što se tiče Izreala njihov najjači tim izgubio kući od Gruzije. Neznam što si toliko negativan.

pp

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.

Black

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.
(brat, 19. novembar 2018 13:58)

Zasto pises prvo, a ne proveris!? Svi igraci koje si spomenuo igraju Evroligu. Mozda nisi cuo da je ovo FIBA takmicenje, a da su oni i Evroliga u sporu!? Znaci ne mogu da ucestvuju u ovim utakmicama igraci koji igraju Evroligu jer se poklapaju termini utakmica ili je jedan dan razlike. Naravno ima evroligaskih klubova koji bez obzira na te sukobe, ipak puste igrace. Recimo Makabi ce pustiti svoje jer domaci igraci koji igraju u Makabiju su uglavnom rezerve, a bitni su za reprezentaciju tako da ce ih pustiti da igraju protiv nas iduceg dana. I da, jos nesto Nedovic i Macvan su pored svega ovoga jos i povredjeni tako da sigurno ne mogu da pomognu...

111

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pp, 19. novembar 2018 15:07)

Napisi ti imena igraca koji treba da igraju? Ali ne one koji igraju EL oni ne smeju da igraju. I ja vidim neka imena koja ne treba tu da budu ali ko? Nema..to je stvarnost. Plus ima povredjenih koje nije mogao da pozove.

Loznica

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19

Zaboravio si najboljeg među najboljima, majstora Lazića.

uros

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19)

Pa, koji je to 'mladi talenat' koji je trebao da bude pozvan?

Ostin A

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...
(Bard Živa, 19. novembar 2018 15:01)

Dosta zavisi od NBA igrača, ali ako vodimo najjači sastav, Peno neće sigurno, a i Jelovac je znak pitanja. Mi bekove imamo, Teodosić, Bogdanović, Jović, Micić, Gudurić...

Ono gde smo slabi je pozicija klasičnog krila. Imamo samo Kalinića.
Iz ovog tima u prvom timu ima mesta za jednog centra i dva krila:
Raduljica - Centar
Simonović - Krilo
Zagorac - Krilo

blinkibile

pre 5 godina

Ma ne treba da se plasiraju,da bog da ispali i ne igrali svetsko prvenstvo. Sta je ovo,kvalifikacijr igraju jedni a prvenstvo neki tamo kojih sad nema ni na mapi

Bard Živa

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...

Trener zna!

pre 5 godina

Partizanovac sam da bude jasno odmah, postujem odluku koju je Djordjevic doneo i ova dva igraca iz Partizana(Gagic i Zagorac) su jedini i zasluzili Marinkovic nije zsluzio i Djordjevic je tu pokazao hrabrost ali isto tako je trebao da pokaze hrabrost i za Lazica koji takodje ne zasluzuje jer nema pojma covek , sut i ulaz nikad nije imao a odbranu koju moze da igra samo 5 minuta ove godine takodje nema...ali selektor nece da se cima s politikom pa mu lakse da ga zove...zato necemo nidje!

Nemanja

pre 5 godina

A gde je Goran Huskic koji sasvim dobro igra u Spaniji?Verovatno nije hteo da plati kao Raduljica i Gagic pa za njega nema mesta a ako nije bolji od Raduljice trenutno sigurno nije ni losiji dok je za Gagica izmislio kosarku.Ali dokle god budemo imali menadzera-selektora zadovoljavacemo se drugim mestima i utesnim nagradama.

autocorrect off

pre 5 godina

Dobro je nema Marinkovica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samara, 19. novembar 2018 13:53)

hahahahaha

Del Piero#10

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su totalni fijasko, nije mi jasno kome ovo mrcvarenje ide na ruku? U gubitku će biti i FIBA jer će neke manje kvalitetne reprezentacije uspeti da se domognu Mundobasketa, tipa Mađarska, Holandija... dok će npr. evropski šampion Slovenija ostati bez plasmana jer nisu mogli da računaju na Dončića, Dragića (Zorana), Blažića... Na gubitku su i nacionalni savezi, ljubitelji košarke. Sva sreća mi imamo i uvek ćemo imati veliku bazu igrača, tog nekog drugog ranga, kao i mnoge mlade koji tek nadolaze. Ali zamislite da kao pre par godina imamo Partizan i Zvezdu u Evroligi, ko bi nam tada igrao? Pod obavezno pobediti Izrael, jer nam dve pobede nad njima uz pobedu nad Estonijom osiguravaju mesto na SP. Olakšavajuća okolnost nam je što su Grci već obezbedili plasman, pa neće zapinjati toliko, a i oni su u katastrofalnoj situaciji sa izborom igrača jer su im svi najbolji u evroligašima PAO-u i Olimpijakosu, uz onih nekoliko u NBA.

Lokomotiva

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.
(Ne bitan koment, 19. novembar 2018 14:30)

TO sto nemamo boljih i talentovanijih ne znaci da su dobri. Ne mogu oni da iznesu nista, ako si gledao znas da Paunovic ne moze nista da odbrani kao ni Pecarski, Ilic moze al zato ne moze u napadu nista da pogodi. Ocekuje ih bas puno rada da bismo uopste pomislili i da ih stavimo u ove kvalifikacije.

aco

pre 5 godina

@Kafir
Пено је сличан тип играча као Јовић. Добар је у дефанзиви и у креирању напада. Почео је да се буди, а и има 21. год. Није нимало лош играч, а може постати сасвим добар.

giannis

pre 5 godina

Realno, mozemo da upisemo oba poraza. Nasa nada je da Gruzijci dobiju Izrael kod kuce i mi tucemo Estoniju. Onda, ako ne bude nekih iznenadjenja, idemo dalje...

Don

pre 5 godina

Ekipa će biti "bez" plejeva i centara. Očajan sastav, ali nadajmo se da ni ostali neće biti bolji u odzivu igrača. Jedino mogu da prodju Dobrić, Zagorac i Simonović. Raduljici svaka čast za zelju da igra i za put koji prevali, ali čovek ina godine i ne igra više ozbiljnu košarku.

mt

pre 5 godina

Prva petorka:Peno, gagi, zagorac, jelovac, raduljica. Izmene: simon, dobric, birca. Apsolutno dovoljno da se dobije jedna od ove dve tekme i obezbedi prolaz posto imamo 5-3 a sledeci iza nas na tabeli 3-5

Ivan

pre 5 godina

ZvezdaFMP kao rasadnik talenata nijednog krstenog centra nije izbacila za ovo vreme igranja u EL.Kad bolje razmislim poslednji centar iz Zvezde je Zizic i onaj Jovanovic kog su doveli sa koledza krajem osamdesetih.I ovaj Gagic kakav takav ispade jedini centar

sryugos

pre 5 godina

A Izraelci spremaju najjaci sastav, Makabi im daje igrace za prozor. Samo je pitanje u kakvom ce sastavu Grcka doci u BG. Ako Olimpijakos i PAO daju igrace, bice cupanje za odlazak na SP u februaru. Pa posle pisite kako Jokic ne treba da se zamara protiv Grka, kako je glup sistem FIBA (i jeste ali to su pravila i ista su za sve). Ako prodjemo na SP, slavicemo onu glupost Izraelaca u Nemackoj...

Ne bitan koment

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.

Dragan

pre 5 godina

Index korisnosti u Aba ligi, prosek:
Gagic - 11.6
Apic - 29.6
Lukovic - 15.4
Mislim da su Apic i Lukovic u mnogo boljoj formi od Gagica, sto index potvrđuje, ali ne samo to vec i celokupan utisak koji igraci ostavljaju na igru svog tima.
Apic i Lukovic su vodeci igraci u svojim timovima, a Gagic nije ni prva petorka.

koki

pre 5 godina

Kako stvari stoje ostajemo i bez SP i bez OI. Jedino da molimo Grke da nas puste. Ako puknemo sad obe utakmice i posle ponovo od Izraela, a nije nemoguce ako bude igrao treci sastav, to je kraj price.

Darko04

pre 5 godina

Ilija opet,pa pratim Borac svaki put ,decko svaku 4,5 partiju odigra pismenu,bas je podbacio ove sezone..Al dobro verov.nemamo bolje?

цврц милојка

pre 5 godina

Овакве кфалификације немају смисла. Ови момци натапају дрес и боре се да би на крају други се китили њиховим трудом!!!

mrky

pre 5 godina

koji cirkus! zalosno je, ako ovi momci izbore svetsko prvenstvo, pola njih verovatno nece otic na to isto, i sta je pravedno onda! ako Sale povede ove momke na svetsko zato sto su ga zasluzili i ne prodju povoljno svi ce na Saleta! a ako pola tima otpadne zbog drugih? koji nisu igrali kvalifikacije zarad dobrog rezultata, dal je? pravedno to za ove momke! situacija teska jako!!

brat

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.

beogradski

pre 5 godina

ove nakaradne kvalifikacije su totalno mučenje, mrcvarenje i fibin veliki, još jedan u nizu, fijasko....mislim da u svetu sporta ne postoji lošija organizacija od fibe, mislim da su gori od fudbalskog saveza srbije i sudijske organizacije zajedno.....

beogradski

pre 5 godina

ove nakaradne kvalifikacije su totalno mučenje, mrcvarenje i fibin veliki, još jedan u nizu, fijasko....mislim da u svetu sporta ne postoji lošija organizacija od fibe, mislim da su gori od fudbalskog saveza srbije i sudijske organizacije zajedno.....

цврц милојка

pre 5 godina

Овакве кфалификације немају смисла. Ови момци натапају дрес и боре се да би на крају други се китили њиховим трудом!!!

Dragan

pre 5 godina

Index korisnosti u Aba ligi, prosek:
Gagic - 11.6
Apic - 29.6
Lukovic - 15.4
Mislim da su Apic i Lukovic u mnogo boljoj formi od Gagica, sto index potvrđuje, ali ne samo to vec i celokupan utisak koji igraci ostavljaju na igru svog tima.
Apic i Lukovic su vodeci igraci u svojim timovima, a Gagic nije ni prva petorka.

mrky

pre 5 godina

koji cirkus! zalosno je, ako ovi momci izbore svetsko prvenstvo, pola njih verovatno nece otic na to isto, i sta je pravedno onda! ako Sale povede ove momke na svetsko zato sto su ga zasluzili i ne prodju povoljno svi ce na Saleta! a ako pola tima otpadne zbog drugih? koji nisu igrali kvalifikacije zarad dobrog rezultata, dal je? pravedno to za ove momke! situacija teska jako!!

Black

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.
(brat, 19. novembar 2018 13:58)

Zasto pises prvo, a ne proveris!? Svi igraci koje si spomenuo igraju Evroligu. Mozda nisi cuo da je ovo FIBA takmicenje, a da su oni i Evroliga u sporu!? Znaci ne mogu da ucestvuju u ovim utakmicama igraci koji igraju Evroligu jer se poklapaju termini utakmica ili je jedan dan razlike. Naravno ima evroligaskih klubova koji bez obzira na te sukobe, ipak puste igrace. Recimo Makabi ce pustiti svoje jer domaci igraci koji igraju u Makabiju su uglavnom rezerve, a bitni su za reprezentaciju tako da ce ih pustiti da igraju protiv nas iduceg dana. I da, jos nesto Nedovic i Macvan su pored svega ovoga jos i povredjeni tako da sigurno ne mogu da pomognu...

sryugos

pre 5 godina

A Izraelci spremaju najjaci sastav, Makabi im daje igrace za prozor. Samo je pitanje u kakvom ce sastavu Grcka doci u BG. Ako Olimpijakos i PAO daju igrace, bice cupanje za odlazak na SP u februaru. Pa posle pisite kako Jokic ne treba da se zamara protiv Grka, kako je glup sistem FIBA (i jeste ali to su pravila i ista su za sve). Ako prodjemo na SP, slavicemo onu glupost Izraelaca u Nemackoj...

Darko04

pre 5 godina

Ilija opet,pa pratim Borac svaki put ,decko svaku 4,5 partiju odigra pismenu,bas je podbacio ove sezone..Al dobro verov.nemamo bolje?

aco

pre 5 godina

@Kafir
Пено је сличан тип играча као Јовић. Добар је у дефанзиви и у креирању напада. Почео је да се буди, а и има 21. год. Није нимало лош играч, а може постати сасвим добар.

Del Piero#10

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su totalni fijasko, nije mi jasno kome ovo mrcvarenje ide na ruku? U gubitku će biti i FIBA jer će neke manje kvalitetne reprezentacije uspeti da se domognu Mundobasketa, tipa Mađarska, Holandija... dok će npr. evropski šampion Slovenija ostati bez plasmana jer nisu mogli da računaju na Dončića, Dragića (Zorana), Blažića... Na gubitku su i nacionalni savezi, ljubitelji košarke. Sva sreća mi imamo i uvek ćemo imati veliku bazu igrača, tog nekog drugog ranga, kao i mnoge mlade koji tek nadolaze. Ali zamislite da kao pre par godina imamo Partizan i Zvezdu u Evroligi, ko bi nam tada igrao? Pod obavezno pobediti Izrael, jer nam dve pobede nad njima uz pobedu nad Estonijom osiguravaju mesto na SP. Olakšavajuća okolnost nam je što su Grci već obezbedili plasman, pa neće zapinjati toliko, a i oni su u katastrofalnoj situaciji sa izborom igrača jer su im svi najbolji u evroligašima PAO-u i Olimpijakosu, uz onih nekoliko u NBA.

111

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pp, 19. novembar 2018 15:07)

Napisi ti imena igraca koji treba da igraju? Ali ne one koji igraju EL oni ne smeju da igraju. I ja vidim neka imena koja ne treba tu da budu ali ko? Nema..to je stvarnost. Plus ima povredjenih koje nije mogao da pozove.

Loznica

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19

Zaboravio si najboljeg među najboljima, majstora Lazića.

Lokomotiva

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.
(Ne bitan koment, 19. novembar 2018 14:30)

TO sto nemamo boljih i talentovanijih ne znaci da su dobri. Ne mogu oni da iznesu nista, ako si gledao znas da Paunovic ne moze nista da odbrani kao ni Pecarski, Ilic moze al zato ne moze u napadu nista da pogodi. Ocekuje ih bas puno rada da bismo uopste pomislili i da ih stavimo u ove kvalifikacije.

autocorrect off

pre 5 godina

Dobro je nema Marinkovica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samara, 19. novembar 2018 13:53)

hahahahaha

mt

pre 5 godina

Prva petorka:Peno, gagi, zagorac, jelovac, raduljica. Izmene: simon, dobric, birca. Apsolutno dovoljno da se dobije jedna od ove dve tekme i obezbedi prolaz posto imamo 5-3 a sledeci iza nas na tabeli 3-5

klu

pre 5 godina

svaka čast Raduljici koji svaki put dođe iz Kine da igra ove "prozore"!
(miro, 19. novembar 2018 14:23)

Vala baš. To ti je let od 10-12h plus aklimatizacija.. Užas. Bar dva dana ti treba da dođeš sebi. Samo me čudi kako naši amerikanci nikako ne nađu vremena.

koki

pre 5 godina

Kako stvari stoje ostajemo i bez SP i bez OI. Jedino da molimo Grke da nas puste. Ako puknemo sad obe utakmice i posle ponovo od Izraela, a nije nemoguce ako bude igrao treci sastav, to je kraj price.

kt

pre 5 godina

kakve su ovo prozivke selektora zbog kojeg smo u vrhu svetske košarke ponovo?? da li je moguće da Jos ima ljudi koji prozivaju i kritikuju lik i delo velikog Saleta kada je u pitanju nacionalni tim?Zna on vrlo dobro zasto su ovi igraci na spisku i zato velika podrška orlovima!

Nemus

pre 5 godina

(giannis, 19. novembar 2018 14:59)

Izgubićemo od Grka kojim meč prvo neznači ništa a igraće igrači u rangu našim. Još smo domaćini. Šta ti bre pričaš. Videćemo te posle utakmice. Ima samo hvalospeve da pišeš. Što se tiče Izreala njihov najjači tim izgubio kući od Gruzije. Neznam što si toliko negativan.

KOSTA1703

pre 5 godina

Pre Gagića trebalo je da se pozovu Luković, Apić,Sava Lešić.......Sva trojica su izmislili košarku za Gagića.
Daj bože da još nekog saigrača ne povredi.
Ali dobro, kakav selektor takvi igrači.

zvezdoprc

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?

petarczv

pre 5 godina

Kako da ovakvoj legendi kazes bilo sta ali kao trener srvarno veze nema, zvati djordja gagica u reprezentaciju je suludo i implicira neki licni interes...

Bard Živa

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...

Ostin A

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...
(Bard Živa, 19. novembar 2018 15:01)

Dosta zavisi od NBA igrača, ali ako vodimo najjači sastav, Peno neće sigurno, a i Jelovac je znak pitanja. Mi bekove imamo, Teodosić, Bogdanović, Jović, Micić, Gudurić...

Ono gde smo slabi je pozicija klasičnog krila. Imamo samo Kalinića.
Iz ovog tima u prvom timu ima mesta za jednog centra i dva krila:
Raduljica - Centar
Simonović - Krilo
Zagorac - Krilo

uros

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19)

Pa, koji je to 'mladi talenat' koji je trebao da bude pozvan?

Trener zna!

pre 5 godina

Partizanovac sam da bude jasno odmah, postujem odluku koju je Djordjevic doneo i ova dva igraca iz Partizana(Gagic i Zagorac) su jedini i zasluzili Marinkovic nije zsluzio i Djordjevic je tu pokazao hrabrost ali isto tako je trebao da pokaze hrabrost i za Lazica koji takodje ne zasluzuje jer nema pojma covek , sut i ulaz nikad nije imao a odbranu koju moze da igra samo 5 minuta ove godine takodje nema...ali selektor nece da se cima s politikom pa mu lakse da ga zove...zato necemo nidje!

petarczv

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?
(zvezdoprc, 19. novembar 2018 17:26)

Iskreno po mom misljenju lazic mi smeta i u zvezdi i ne zasluzuje poziv u reprezentaciju ali moze da bude igrac zadatka u odbrani ali realno niko od grobara ne bi voleo da vidi gagica ni u partizanu vise... A sto se tice Radanova on je suvo zlato...

Don

pre 5 godina

Ekipa će biti "bez" plejeva i centara. Očajan sastav, ali nadajmo se da ni ostali neće biti bolji u odzivu igrača. Jedino mogu da prodju Dobrić, Zagorac i Simonović. Raduljici svaka čast za zelju da igra i za put koji prevali, ali čovek ina godine i ne igra više ozbiljnu košarku.

Dr.Mabuzo

pre 5 godina

Gde je Apic???
Jedini domaci igrac koji se izdvojio ove sezone
Momak je zasluzio poziv.
Steta sto Davidovac tek izlazi iz povrede, imao bi mesta
Lazic ... uzas (Cak je i Vanja bolji od njega)
Peno i Djokovic plejevi.. eeee zemljo svetskih sampiona
Bolje malog Nenadica i Jaramaza da je zvao
Ovi su neupotrebljivi

brat

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.

Artur

pre 5 godina

Ja očekujem Avramovica za pleja. Igra i Peno dobro u Albi, u zadnje vreme ima utakmice sa 10 poena i 10 asistencija, ali on za reprezentaciju igra loše.

Ivan

pre 5 godina

ZvezdaFMP kao rasadnik talenata nijednog krstenog centra nije izbacila za ovo vreme igranja u EL.Kad bolje razmislim poslednji centar iz Zvezde je Zizic i onaj Jovanovic kog su doveli sa koledza krajem osamdesetih.I ovaj Gagic kakav takav ispade jedini centar

giannis

pre 5 godina

Realno, mozemo da upisemo oba poraza. Nasa nada je da Gruzijci dobiju Izrael kod kuce i mi tucemo Estoniju. Onda, ako ne bude nekih iznenadjenja, idemo dalje...

blinkibile

pre 5 godina

Ma ne treba da se plasiraju,da bog da ispali i ne igrali svetsko prvenstvo. Sta je ovo,kvalifikacijr igraju jedni a prvenstvo neki tamo kojih sad nema ni na mapi

Salaso

pre 5 godina

Jel igra Drobnjak?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:10)
Ne igra ali smo ocekivali ultratalentovanog Mileta Lisicu

SrbEUin

pre 5 godina

Stefan Birčević nema klub.
Ali ima Saleta i tri srebra.
Gagić ne može da bude ni zamena Apiću i Lukoviću, a biće starter.
Posle kažu da nije do menadžera.
Kod nas je veza važnija od svega.

Štimac i Marković prerano otkazali, zatim sve one silne "povrede" na Kopu, posle Milutinov, pa slučaj Micov, Bobi i sl. Nešto tu ne valja.
Treba da puknemo od Izraela u BG da bi shvatili da selektor previše stavlja svoju ličnost ispred ekipe. Većina neće ni tada. Biće krivi svi drugi osim krivca.

Nemanja

pre 5 godina

A gde je Goran Huskic koji sasvim dobro igra u Spaniji?Verovatno nije hteo da plati kao Raduljica i Gagic pa za njega nema mesta a ako nije bolji od Raduljice trenutno sigurno nije ni losiji dok je za Gagica izmislio kosarku.Ali dokle god budemo imali menadzera-selektora zadovoljavacemo se drugim mestima i utesnim nagradama.

Lokomotiva

pre 5 godina

zvezdoprc, Radanov je jedan nasih najboljih mladih igraca.To je cak i Vujosevic izjavio.
(Aleksandra, 19. novembar 2018 18:12)

To j bilo pre par godina, ali on nije dostigao ni 30% svog tadasnjeg potencijala. Nit mu se zna pozicija nit igra, 4 utakmice u ABA prosek 5 poena. A vec mu je 20 godina,nije vise dete. Ne vidim sta on trazi ovde na spisku, jos ga je selektor stavio medju krila, znaci tesko da ce igrati.A nema npr Mitovica i Muslija koji kakvi god da su igrali su Evroligu.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.

cole

pre 5 godina

sale je dovoljno veliko ime da je sramota bilo sta reci kada je njegov izbor u pitanju. pa i kad pozove pota, gagica i bircevica. nikome nije jasno sta ce mu, ali on valjda najbolje zna! srecno, srbijo! sa takvim igracima samo nam sreca moze pomoci, jer njihovo znanje kosarke sigurno nece.

pp

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.

PavleK

pre 5 godina

Nadam se da ce dve pobede vise u odnosu na Gruziju i Izrael u konacnom skoru biti dovoljne da se bar mi, kao vicesampioni Evrope plasiramo na svetsko prvenstvo, jer Slovenija, kao sampion Evrope, sigurno nece. Po svoj prilici ce pobede Grka u Gruziji (pola kosa razlike, u zadnjim sekundama) i Nemaca protiv Izraela (u produzetku, posle 20-tak poena minusa) u prethodnom prozoru da budu presudne u nasu korist.
Nadam se da ce Slovenci da dobiju neki wild card, sto bi bilo vise nego OK.
Sto se FIBE tice, mislim da je konacno doslo vreme da im neko porazbija sve prozore.

nex

pre 5 godina

"Ljudi,zbog nakaradnog sistema takmicenja,kombinovanja igraca,neuigranosti,neodazivanja,mi se necemo plasirati. Zapamtite sta sam napisao"
Ovo sam napisao u 6.11.povodom nekog teksta o Saletu. Stojim i dalje.. Zivi bili..

brat

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.

KOSTA1703

pre 5 godina

Pre Gagića trebalo je da se pozovu Luković, Apić,Sava Lešić.......Sva trojica su izmislili košarku za Gagića.
Daj bože da još nekog saigrača ne povredi.
Ali dobro, kakav selektor takvi igrači.

Trener zna!

pre 5 godina

Partizanovac sam da bude jasno odmah, postujem odluku koju je Djordjevic doneo i ova dva igraca iz Partizana(Gagic i Zagorac) su jedini i zasluzili Marinkovic nije zsluzio i Djordjevic je tu pokazao hrabrost ali isto tako je trebao da pokaze hrabrost i za Lazica koji takodje ne zasluzuje jer nema pojma covek , sut i ulaz nikad nije imao a odbranu koju moze da igra samo 5 minuta ove godine takodje nema...ali selektor nece da se cima s politikom pa mu lakse da ga zove...zato necemo nidje!

pp

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.

Nemanja

pre 5 godina

A gde je Goran Huskic koji sasvim dobro igra u Spaniji?Verovatno nije hteo da plati kao Raduljica i Gagic pa za njega nema mesta a ako nije bolji od Raduljice trenutno sigurno nije ni losiji dok je za Gagica izmislio kosarku.Ali dokle god budemo imali menadzera-selektora zadovoljavacemo se drugim mestima i utesnim nagradama.

Ivan

pre 5 godina

ZvezdaFMP kao rasadnik talenata nijednog krstenog centra nije izbacila za ovo vreme igranja u EL.Kad bolje razmislim poslednji centar iz Zvezde je Zizic i onaj Jovanovic kog su doveli sa koledza krajem osamdesetih.I ovaj Gagic kakav takav ispade jedini centar

blinkibile

pre 5 godina

Ma ne treba da se plasiraju,da bog da ispali i ne igrali svetsko prvenstvo. Sta je ovo,kvalifikacijr igraju jedni a prvenstvo neki tamo kojih sad nema ni na mapi

Don

pre 5 godina

Ekipa će biti "bez" plejeva i centara. Očajan sastav, ali nadajmo se da ni ostali neće biti bolji u odzivu igrača. Jedino mogu da prodju Dobrić, Zagorac i Simonović. Raduljici svaka čast za zelju da igra i za put koji prevali, ali čovek ina godine i ne igra više ozbiljnu košarku.

petarczv

pre 5 godina

Kako da ovakvoj legendi kazes bilo sta ali kao trener srvarno veze nema, zvati djordja gagica u reprezentaciju je suludo i implicira neki licni interes...

mrky

pre 5 godina

koji cirkus! zalosno je, ako ovi momci izbore svetsko prvenstvo, pola njih verovatno nece otic na to isto, i sta je pravedno onda! ako Sale povede ove momke na svetsko zato sto su ga zasluzili i ne prodju povoljno svi ce na Saleta! a ako pola tima otpadne zbog drugih? koji nisu igrali kvalifikacije zarad dobrog rezultata, dal je? pravedno to za ove momke! situacija teska jako!!

цврц милојка

pre 5 godina

Овакве кфалификације немају смисла. Ови момци натапају дрес и боре се да би на крају други се китили њиховим трудом!!!

zvezdoprc

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?

koki

pre 5 godina

Kako stvari stoje ostajemo i bez SP i bez OI. Jedino da molimo Grke da nas puste. Ako puknemo sad obe utakmice i posle ponovo od Izraela, a nije nemoguce ako bude igrao treci sastav, to je kraj price.

SrbEUin

pre 5 godina

Stefan Birčević nema klub.
Ali ima Saleta i tri srebra.
Gagić ne može da bude ni zamena Apiću i Lukoviću, a biće starter.
Posle kažu da nije do menadžera.
Kod nas je veza važnija od svega.

Štimac i Marković prerano otkazali, zatim sve one silne "povrede" na Kopu, posle Milutinov, pa slučaj Micov, Bobi i sl. Nešto tu ne valja.
Treba da puknemo od Izraela u BG da bi shvatili da selektor previše stavlja svoju ličnost ispred ekipe. Većina neće ni tada. Biće krivi svi drugi osim krivca.

Loznica

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19

Zaboravio si najboljeg među najboljima, majstora Lazića.

uros

pre 5 godina

I Gagic na spisku - jos jedna epizoda iz serije "Na dnu dna", razvijamo mlade talente, gde su, sta rade...
(One night in May, 19. novembar 2018 15:19)

Pa, koji je to 'mladi talenat' koji je trebao da bude pozvan?

Ne bitan koment

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.

mt

pre 5 godina

Prva petorka:Peno, gagi, zagorac, jelovac, raduljica. Izmene: simon, dobric, birca. Apsolutno dovoljno da se dobije jedna od ove dve tekme i obezbedi prolaz posto imamo 5-3 a sledeci iza nas na tabeli 3-5

nex

pre 5 godina

"Ljudi,zbog nakaradnog sistema takmicenja,kombinovanja igraca,neuigranosti,neodazivanja,mi se necemo plasirati. Zapamtite sta sam napisao"
Ovo sam napisao u 6.11.povodom nekog teksta o Saletu. Stojim i dalje.. Zivi bili..

sryugos

pre 5 godina

A Izraelci spremaju najjaci sastav, Makabi im daje igrace za prozor. Samo je pitanje u kakvom ce sastavu Grcka doci u BG. Ako Olimpijakos i PAO daju igrace, bice cupanje za odlazak na SP u februaru. Pa posle pisite kako Jokic ne treba da se zamara protiv Grka, kako je glup sistem FIBA (i jeste ali to su pravila i ista su za sve). Ako prodjemo na SP, slavicemo onu glupost Izraelaca u Nemackoj...

giannis

pre 5 godina

Realno, mozemo da upisemo oba poraza. Nasa nada je da Gruzijci dobiju Izrael kod kuce i mi tucemo Estoniju. Onda, ako ne bude nekih iznenadjenja, idemo dalje...

Dragan

pre 5 godina

Index korisnosti u Aba ligi, prosek:
Gagic - 11.6
Apic - 29.6
Lukovic - 15.4
Mislim da su Apic i Lukovic u mnogo boljoj formi od Gagica, sto index potvrđuje, ali ne samo to vec i celokupan utisak koji igraci ostavljaju na igru svog tima.
Apic i Lukovic su vodeci igraci u svojim timovima, a Gagic nije ni prva petorka.

aco

pre 5 godina

@Kafir
Пено је сличан тип играча као Јовић. Добар је у дефанзиви и у креирању напада. Почео је да се буди, а и има 21. год. Није нимало лош играч, а може постати сасвим добар.

Bard Živa

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...

kt

pre 5 godina

kakve su ovo prozivke selektora zbog kojeg smo u vrhu svetske košarke ponovo?? da li je moguće da Jos ima ljudi koji prozivaju i kritikuju lik i delo velikog Saleta kada je u pitanju nacionalni tim?Zna on vrlo dobro zasto su ovi igraci na spisku i zato velika podrška orlovima!

petarczv

pre 5 godina

(petar CZV) Izvini, a šta traži Lazić u reprezentaciji?! Smeta ti Gagić, a ne smeta ti poziv Laziću, kako to? I, ko vam je taj Radanov?
(zvezdoprc, 19. novembar 2018 17:26)

Iskreno po mom misljenju lazic mi smeta i u zvezdi i ne zasluzuje poziv u reprezentaciju ali moze da bude igrac zadatka u odbrani ali realno niko od grobara ne bi voleo da vidi gagica ni u partizanu vise... A sto se tice Radanova on je suvo zlato...

cole

pre 5 godina

sale je dovoljno veliko ime da je sramota bilo sta reci kada je njegov izbor u pitanju. pa i kad pozove pota, gagica i bircevica. nikome nije jasno sta ce mu, ali on valjda najbolje zna! srecno, srbijo! sa takvim igracima samo nam sreca moze pomoci, jer njihovo znanje kosarke sigurno nece.

beogradski

pre 5 godina

ove nakaradne kvalifikacije su totalno mučenje, mrcvarenje i fibin veliki, još jedan u nizu, fijasko....mislim da u svetu sporta ne postoji lošija organizacija od fibe, mislim da su gori od fudbalskog saveza srbije i sudijske organizacije zajedno.....

autocorrect off

pre 5 godina

Dobro je nema Marinkovica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samara, 19. novembar 2018 13:53)

hahahahaha

111

pre 5 godina

Pola ne zaslužuje da igra. U svojim timovima medju prosečnima. Imam utisak da neko mora da bude na spisku, 3,4 igrača je besmisleno što su uopste na spisku. E moj Sale, dobar si bio kao košarkaš ali trener- više sreće nego znanja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pp, 19. novembar 2018 15:07)

Napisi ti imena igraca koji treba da igraju? Ali ne one koji igraju EL oni ne smeju da igraju. I ja vidim neka imena koja ne treba tu da budu ali ko? Nema..to je stvarnost. Plus ima povredjenih koje nije mogao da pozove.

Darko04

pre 5 godina

Ilija opet,pa pratim Borac svaki put ,decko svaku 4,5 partiju odigra pismenu,bas je podbacio ove sezone..Al dobro verov.nemamo bolje?

Lokomotiva

pre 5 godina

Mene samo raduje sto je mladi Paunovic dobio šansu u FMP i pokazalo se da je spreman za senirsku košarku u pitanju je biser,Ilić već igra u Igokea žao mi je što Pecarski ne dobija minute.Uglavnom poenta je da možda treba napraviti sistem u buduće da kvalifikacije iznesu mladi extra talenti uz podršku par iskusnih.Ovako s koca i konopca svaki put drugi nije rešenje,vidi se po rezultatima.
(Ne bitan koment, 19. novembar 2018 14:30)

TO sto nemamo boljih i talentovanijih ne znaci da su dobri. Ne mogu oni da iznesu nista, ako si gledao znas da Paunovic ne moze nista da odbrani kao ni Pecarski, Ilic moze al zato ne moze u napadu nista da pogodi. Ocekuje ih bas puno rada da bismo uopste pomislili i da ih stavimo u ove kvalifikacije.

Nemus

pre 5 godina

(giannis, 19. novembar 2018 14:59)

Izgubićemo od Grka kojim meč prvo neznači ništa a igraće igrači u rangu našim. Još smo domaćini. Šta ti bre pričaš. Videćemo te posle utakmice. Ima samo hvalospeve da pišeš. Što se tiče Izreala njihov najjači tim izgubio kući od Gruzije. Neznam što si toliko negativan.

Ostin A

pre 5 godina

Od ovog sastava na prvenstvu će igrati sigurno Raduljica, možda Peno, Jelovac i Zagorac ako nastave dobro da igraju za svoje klubove, ostali teško, jako teško...
(Bard Živa, 19. novembar 2018 15:01)

Dosta zavisi od NBA igrača, ali ako vodimo najjači sastav, Peno neće sigurno, a i Jelovac je znak pitanja. Mi bekove imamo, Teodosić, Bogdanović, Jović, Micić, Gudurić...

Ono gde smo slabi je pozicija klasičnog krila. Imamo samo Kalinića.
Iz ovog tima u prvom timu ima mesta za jednog centra i dva krila:
Raduljica - Centar
Simonović - Krilo
Zagorac - Krilo

Lokomotiva

pre 5 godina

zvezdoprc, Radanov je jedan nasih najboljih mladih igraca.To je cak i Vujosevic izjavio.
(Aleksandra, 19. novembar 2018 18:12)

To j bilo pre par godina, ali on nije dostigao ni 30% svog tadasnjeg potencijala. Nit mu se zna pozicija nit igra, 4 utakmice u ABA prosek 5 poena. A vec mu je 20 godina,nije vise dete. Ne vidim sta on trazi ovde na spisku, jos ga je selektor stavio medju krila, znaci tesko da ce igrati.A nema npr Mitovica i Muslija koji kakvi god da su igrali su Evroligu.

Del Piero#10

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su totalni fijasko, nije mi jasno kome ovo mrcvarenje ide na ruku? U gubitku će biti i FIBA jer će neke manje kvalitetne reprezentacije uspeti da se domognu Mundobasketa, tipa Mađarska, Holandija... dok će npr. evropski šampion Slovenija ostati bez plasmana jer nisu mogli da računaju na Dončića, Dragića (Zorana), Blažića... Na gubitku su i nacionalni savezi, ljubitelji košarke. Sva sreća mi imamo i uvek ćemo imati veliku bazu igrača, tog nekog drugog ranga, kao i mnoge mlade koji tek nadolaze. Ali zamislite da kao pre par godina imamo Partizan i Zvezdu u Evroligi, ko bi nam tada igrao? Pod obavezno pobediti Izrael, jer nam dve pobede nad njima uz pobedu nad Estonijom osiguravaju mesto na SP. Olakšavajuća okolnost nam je što su Grci već obezbedili plasman, pa neće zapinjati toliko, a i oni su u katastrofalnoj situaciji sa izborom igrača jer su im svi najbolji u evroligašima PAO-u i Olimpijakosu, uz onih nekoliko u NBA.

Salaso

pre 5 godina

Jel igra Drobnjak?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:10)
Ne igra ali smo ocekivali ultratalentovanog Mileta Lisicu

klu

pre 5 godina

svaka čast Raduljici koji svaki put dođe iz Kine da igra ove "prozore"!
(miro, 19. novembar 2018 14:23)

Vala baš. To ti je let od 10-12h plus aklimatizacija.. Užas. Bar dva dana ti treba da dođeš sebi. Samo me čudi kako naši amerikanci nikako ne nađu vremena.

Dr.Mabuzo

pre 5 godina

Gde je Apic???
Jedini domaci igrac koji se izdvojio ove sezone
Momak je zasluzio poziv.
Steta sto Davidovac tek izlazi iz povrede, imao bi mesta
Lazic ... uzas (Cak je i Vanja bolji od njega)
Peno i Djokovic plejevi.. eeee zemljo svetskih sampiona
Bolje malog Nenadica i Jaramaza da je zvao
Ovi su neupotrebljivi

Black

pre 5 godina

sta je sa nasim igrima koji igraju u Evropi - gde su Lucic, Macvan, Jovic, Nedovic, Milutinov, Kalinic, Dangubic, Guduric? ne kritikujem Saleta, taj covek ima kredita koliko hoces, sve sto je dohvatio se pozlatilo ili posrebrilo u najgorem slucaju. samo me interesuje da li postoji neki problem sa gore navedenim igracima.
(brat, 19. novembar 2018 13:58)

Zasto pises prvo, a ne proveris!? Svi igraci koje si spomenuo igraju Evroligu. Mozda nisi cuo da je ovo FIBA takmicenje, a da su oni i Evroliga u sporu!? Znaci ne mogu da ucestvuju u ovim utakmicama igraci koji igraju Evroligu jer se poklapaju termini utakmica ili je jedan dan razlike. Naravno ima evroligaskih klubova koji bez obzira na te sukobe, ipak puste igrace. Recimo Makabi ce pustiti svoje jer domaci igraci koji igraju u Makabiju su uglavnom rezerve, a bitni su za reprezentaciju tako da ce ih pustiti da igraju protiv nas iduceg dana. I da, jos nesto Nedovic i Macvan su pored svega ovoga jos i povredjeni tako da sigurno ne mogu da pomognu...

Artur

pre 5 godina

Ja očekujem Avramovica za pleja. Igra i Peno dobro u Albi, u zadnje vreme ima utakmice sa 10 poena i 10 asistencija, ali on za reprezentaciju igra loše.

PavleK

pre 5 godina

Nadam se da ce dve pobede vise u odnosu na Gruziju i Izrael u konacnom skoru biti dovoljne da se bar mi, kao vicesampioni Evrope plasiramo na svetsko prvenstvo, jer Slovenija, kao sampion Evrope, sigurno nece. Po svoj prilici ce pobede Grka u Gruziji (pola kosa razlike, u zadnjim sekundama) i Nemaca protiv Izraela (u produzetku, posle 20-tak poena minusa) u prethodnom prozoru da budu presudne u nasu korist.
Nadam se da ce Slovenci da dobiju neki wild card, sto bi bilo vise nego OK.
Sto se FIBE tice, mislim da je konacno doslo vreme da im neko porazbija sve prozore.