Utorak, 13.11.2018.

11:00

Top 10 stranaca u NBA – da li je Srbin najbolji?

Izvor: B92

Top 10 stranaca u NBA – da li je Srbin najbolji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Иван

pre 5 godina

Јанис ће имати вероватно бољу каријеру у НБА. Међутим, његова игра је као скројена за америчку кошарку, где се форсира атлетика. Тај дечко не уме да шутира. Техника нула. Туга гледати, ако волиш неке техничко-тактичке замисли. Али ко воли силину, брзину, експлозивност, он ће уживати у Јанисовим продорима. У Европи би поставили зону и он би се закуцавао у одбране. У плеј-офу удариш тактику да га фаулираш сваки час, па нека погађа свако треће слободно бацање. Када га чува неко атлетски једнако моћан типа Ентони Дејвис, Грка нема нигде.

Дончић је млад, можда ће у будућности бити најбољи, тренутно то није.

Миротић је лимитиран. Сигурно није међу најбољима.

Ембид је комбинација снаге, безобразлука и протежираности. На преслабом Истоку, уз Симонса, Редика и Батлера неће бити ни трећи.

Симонс? Прошла је еуфорија из прве сезоне, прочитали су га, сада полако пада тамо где му је место.

Гобер је одбрана. Ништа више.

Бјелица није довољно агресиван. Али је страшно вредан. Он и Богдан, тек су почели.

Галинари је - Галинари. Као што је и Вучевић само Вучевић. Слично Миротићу, играч који не може више од овога што је пружао у неколико партија.

Јокић је на неки начин трагичар овде. Он је ту можда најбољи, у нападу свашта може, у одбрани - ко га није гледао ове сезоне, не зна - одличан, али џаба кад његов тренер не уме да то користи. Оно против Милвокија је било туга гледати.

Сабонисов син је занимљив. Видећемо колико далеко може да иде.

Mirko

pre 5 godina

Tim ne-amerikanaca bi već sad mogao da pobedi tim amera.
Ovamo bi bili Dončić/Šreder, Bogi, Simons, Janis/Mirotić i Embid/Jokić/Gober, ne zna se ko je bolji,
a tamo zna se, Kralj, Durent i ekipa. Bilo bi vrlo tesno.

TOP

pre 5 godina

Teško je klasifikovati igrače slične klase, pogotovo ako igraju na različitim pozicijama, zato bolje ih podeliti po grupama:

MVP A.Antetokounmpo GRE
TOP3 J.Embiid CAM , N.Jokić SRB
TOP5 R.Gobert FRA , K.A.Towns DOM
TOP10 K.Porzingis LAT , A.Horford DOM , B.Simmons AUS , M.Gasol ESP , J.Murray CAN
TOP15 L.Dončić SLO , D.Ayton BAH , N.Vučević MNE , N.Mirotić ESP , S.Adams NZL
TOP20 C.Capela SUI , D.Gallinari ITA , S.Ibaka ESP , J.Nurkić BIH , G.Dragić SLO
TOP35 J.Ingles AUS , E.Kanter TUR , D.Sabonis LIT, J.Valanciunas LIT, B.Bogdanović SRB , N.Bjelica SRB , D.Šarić CRO , P.Siakam CAM , B.Hield BAH , R.Rubio ESP , D.Schroder GER , E.Fournier FRA , N.Batum FRA , L.Markkanen FIN , A.Wiggins CAN

Pseudoharms

pre 5 godina

Zaista sjajni kosarkasi. Koliko god ja voleo Jokica, po meni su Embiid i Giannis u svakom pogledu kompletniji igraci. Mislim, Joel je nezaustavljiva sila, pogledajte samo te brojke, trenutno najbolji strelac u ligi, Antetokounpo u ofanzivi takidje strasan, dosta je sazreo. Mislim da su, trenutno, ova dvojica ispred Nikole, ali takodje sam misljenja da, koliko god to nenormalno zvucalo, Jokic moze jos puni da napreduje, prevashodno u kretnji, narocito u defanzivi, a najvise na mentalnom planu, da jaca sebi samopouzdanje pred svaki mec. Sa osecajem za kosarku, kojim on raspolaze, Jokic moze biti najbolji Evropski kosarkas u NBA svih vremena.

Danny

pre 5 godina

Koliko samo poznavalaca kosarke a niko ne zna ni da tapka loptu! Ali zato je bitno da znaju sta Jokic treba da popravi u igri i kako nije nikakav igrac!!!

genijalac

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. (Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
evo javio se i Srbomrzac. Nisu Srbi napravili ovu listu vec ameri, Jokic kako god okrenes uvijek ce biti top 3 zajedno sa gianisom i embidom. Pa ti gledaj.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

A ova EX JUGA: Jokić, Dončić, Nurkić,Dragić, Šaric, Teodosić, 2 x Bogdanović, Bjelica, Hezonja, Marjanović, Mirotić, Vučević bi palila i žarila.

Ja

pre 5 godina

Janis je najdominantniji igrač po fizikalijama u celoj NBA ligi..ali mu je šut slab..za trojke ima najgori šut u celoj ligi ..8% ...Embid ako se ne povredi će verovatno biti prvi strelac lige..trenutno je drugi iz Karija ali verovatno će ga prestići brzo...Jokić u pola utakmicu ulazi kao da mu se nije ustajalo iz kreveta ..a onu drugu polovinu igra kao MVP lige.

Ostin A

pre 5 godina

1. Stavili ste Bjelicu a niste Stevena Adamsa, Clint Capelu, Mark Gasola.. Pa čak i Karl Anthony Townsa, čovek igra za Dominikansku republiku.
2. Stavili ste Janisa na drugo mesto. Realno ide Janis pa 3 mesta prazno, pa Embid i Jokić.

momcilo

pre 5 godina

Nikola Jokic radi protiv sebe. Treba vise da sutira i mora da ima prosek poena 20+ i skokova 10+. Ovde se gleda samo statistika. Uticaj na igru je nebitan, dodavanje do iznemoglosti nema smisla
to se ovde ne ceni.

Uros_

pre 5 godina

@mnogo širi spisak

Najezim se kad vidim da neko ljude od po 28,29 godina naziva veteranima(Galinari,Vucevic,Ibaka) mada za Ibaku verujem da je stariji jer i izgleda :D

CarloNS

pre 5 godina

Napredbe statistike koje obuhvataju vise parametara kazu Jokic.
Prema sajtu nba math (TPA), Jokic ubedljivo prvi, ispred Karija.
Prema naprednoj (PIE) statistici Embid prvi, Jokic drugi.
Prema ispn-u (PER) Kari prvi, Durent drugi Jokic treci.

Trošarinac

pre 5 godina

trenutno, po formi, konstantnosti, uticaju na tim, rezultate tima, lične brojke....
1. janis
2. embid
3. više njih konkurišu za ovu poziciju, a Jokić koliko god ga volim, svakako nije izrazito top3. previše oscilira. da l je loša hemija u ekipi ili njegovoj glavi, ne znam, ali kad shvati da treba da se postavi na parketu kao ova dvojica u svakoj utakmici, onda može i do konkurencije za MVP!!!! da, da, za MVP, a trenutno ni u svom timu nije lider jer ili podigne ekipu ili je uništi.

el

pre 5 godina

Jedva cekam da se vrati Porza meni omiljeni igrač po stilu igre i po ponašanju na terenu.
(Aleksandar, 13. novembar 2018 11:38)

Porza... facepalm

BODIBOND

pre 5 godina

Nema Porzingisa, Nurkica, Gasola...? 

Inace, "stranci" su i kanadjani i australijanci...
(True Batman Fan, 13. novembar 2018 12:27)

Naravno da nema, kao sto nema ni Vestbruka, Batlera, Hardena, Irvinga, Grifina, Pol Pirsa, TJ Jeksona, Duranta, DeRozans, Novickog, Sabonisa juniora, Sefolose... Ne mogu igraci iz cele lige ds se nadju na ovom spisku. Mene cudi sto se Jokic nasao na tom spisku.

Boris

pre 5 godina

45 glasova trenutnoza Bjelicu!!!
Dali moze neko od vas 45 da mi odgovoriti,da li vi verujete u to da je Bjelica bolji od svih ovih igraca?
Super je on igrac,zasluzeno na ovoj listi,ali da je bolji od svih ovih igraca ,e pa nije.

mnogo širi spisak

pre 5 godina

Po monstruoznim statistikama se izdvajaju Janis i Embid, ali ako se meri i ukupan uticaj na svoj tim i njegove rezultate, naš Jokić kao jedinstveni centar-plejmejker i Francuz Gober najbolji NBA defanzivac su odmah sa njima, a po FIBA je stranac i Tauns iz Minesote. Sledeći su Letonac Poržingis koji se oporavlja od povrede i Dominikanac Al Horford, a budućnost pripada svakako Simonsu i Dončiću kao i ovogodišnjem prvom piku Ajtonu koji je sa Bahama, ali kod talenata ne treba zaboraviti na Jokićevog saigrača Mareja i trenutno povređenog Finca Markanena. Mlađi Gasol još nije za staro gvožđe, a neki veterani ove godine igraju svoju najbolju sezonu poput Vučevića, Ibake i Galinarija, a napredovao je jako i Mirotić. Ne treba nikako zaboraviti Dragića, kao ni centre Kapelu, Adamsa, Nurkića, Kantera i Valančiunasa. Prostor za napredak ima tandem Minesote Vigins-Šarić, kao naravno i momci iz Sakramenta Bogdanović i Hild, uz starijeg Bjelicu. Još je jako zanimljiv sin od Sabonisa, Australijanac Ingles, i centar Toronta Siakam. I na kraju, vredni pomena su i Španac Rubio, Francuzi Furnije i Batum, Nemac Šroder, Bojan Bogdanović, Gortat, Turci Iljasova i Osman, a nadajmo se da će poput Bjelice i Teo i Boban napokon dobiti pravu šansu ove sezone. Dakle, uticaj stranaca je možda nikad veći u NBA ove sezone, nije to samo 10 imena.

BODIBOND

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде. 
јанис је за класу бољи. 
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.
(веверица, 13. novembar 2018 12:44)

Kog Gasola? Postoje dvojica.

lion

pre 5 godina

Ovo je toliko zlobno, neprofesionalno, tendenciozno, smijesno. Imati na listi Bjelicu, Mirotica, Doncica, koji je tek stigao, e nemati Nurkica, koji je trenutno top 8 centar u ligi, koji ima double-double prosjek 15.5/10.5 i koji je po PER ukupno 5 centar NBA. Sta reci a ne nasmijati se ironicno..

kouč

pre 5 godina

Zanimljivo da čak 7 (8) od 10 igrača sa liste igraju na pozicijama 4 i 5. Generalno je malo dominantnih visokih američkih košarkaša. Da nije povređen, i Porzingis bi bio na listi, a vredni pomena su svakako i visoki poput Mark Gasola, Markanena, Siakama, Šarića, Valančunasa, Kapele, Sabonisa, Adamsa, Nurkića. Pretežno su to igrači iz Evrope, a njih krasi visok košarkaški IQ koji očigledno najviše dolazi do izražaja u igri reketu, dok se evropski bekovi teže nose sa atletskim američkim frikovima na spoljnim pozicijama poput Vestbruka, Vola i sličnih.

jsx

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.
Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.
(GM, 13. novembar 2018 11:14) # Link komentara
Tacno, ali ne znam na koga bi se mogao primeniti kriterijum. Jedino za Doncica, ali on je ipak jos mlad za to ili Vucicevica mozda Bjelicu (mada su solidni trenutno), ali oni ni nisu pri vrhu liste. Milvoki je trenutno prvi na tabeli i svakako se nadaju finalu konferencija, Filadelfija ce isto biti medju najboljim timovima makar na Istoku. Denver mozda ne dodje bas do finala, ali je to zato sto ima jaku konkurenciju, sigurno su jaki koliko i pomenuta dva tima (mada ne bas toliko jaci koliko ljudi misle). A svakako je glupo praviti listu na sestini sezone.

petarczv

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. 
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11) 
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.
(Hogar, 13. novembar 2018 11:45)

Hahahahajaja bolje da ide da gleda bacanje kamena sa ramena...

A da znas da smo vec pobedjivali amere i to na njihovom terenu...

веверица

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде.
јанис је за класу бољи.
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.

Vladimir

pre 5 godina

Jokić nije ni u prvih 5... a Bjelica je pored Marka Gasola i Rubia koji ima 11p i 8as, pa cak i Parkera i Novickog koji igraju sa pola snage a bolje proseke imaju, stavljen po 'pravdi Boga' na listu. Dobro Teodosic i Bobi nisu stavljeni...

Totti

pre 5 godina

Volim kako igra nas Nikola ali i to veliko ali ... Ne sme jedan fransizni igrac sebi da dopusti onakve tri utakmice sa 4-5 poena.On je decko previse lepo vaspitan pa ne uzima suteve i kad moze nego asistira. Kada mu primarni budu kosevi i skokovi a ne asistencije tek tada moze da udje u mozda prvih pet. Ovaj priprosti Meloun pokusava od njega da napravi pleja pa je niti plej niti centar.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Janis od prošle sezone da,sada je svu svoju igru sveo na čistu fiziku,atleticizam.Na tom nivou bez ozbiljnih dodatka ishrani teško da može da pegla posle 30god.Jokić tu odmah posle njega.Dalje redom Embid,KAT,Simons od evropskih recimo još Porzingis ako bude onaj stari,Gober,Vučević,Furnier,Marej,Mark,Bogdan...

frka panika

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.(Ilija Dukić, 13. novembar 2018 11:04)

HoopsHype ga je stavio na prvo mesto na osnovu naprednih statistika (advanced stats) koje pokazuju efikasnost i uticaj igrača na učinak celog tima...

Buraz

pre 5 godina

1. Janis
2/3. Embid/Jokic
4. Gobert
5. Mirotic
6. Mark Gasol
-----------Stavicu ovde crtu da se naznaci razlika u kvalitetu
7. Galinari
8. Serz Ibaka
9. Luka Doncic
10. Vucevic
11. Bjelica
12. Ben Simons

E sad ce neki reci da ovaj ima bolju statistiku itd, veoma bitan je celokupan uticaj na igru svojih ekipa, primera radi Vucevic ima brutalnu statistiku godinama, a Orlandu je od odlaska Howarda tesko smece. Bjelica se ovde procenjuje na osnovu premalog uzorka i verovatno ce izgledati statisticki losije kako MB3 (Marvin Bagley) bude sazrevao i uzimao mu minute. Doncic ima punu slobodu u losoj ekipi. Galinari je nabijac statistike i sa svojim povredama je veoma nezahvalan za svoju ekipu.
Stavio sam zaboravljenog Serza koji godinama igra na odlicnom nivou i predstavlja znacajan deo ekipa u ekipama kojima igra.
Mirotic juri Most Improved Player nagradu ovom sezonom, a izostavljanje Marka Gasola je kriminalno

Bosanac

pre 5 godina

Dobra lista uz jednu veliku zamjerku.....Bjelica ispred Nurkica koji ove sezone biljezi double-double ucinak ?? Ostalo ne bih mnogo dirao....

teraj na ba portale

pre 5 godina

@mr melbourne ajde sjasi vise, nasao se iskompleksirani Bosanac da proziva Srbe, probajte bar u junirima da uzmete neku medalju pa se onda javi

streetworkout

pre 5 godina

koliko god voleli Jokica i navijali za denver i njega jer je Srbin,mislim da Nikola nije ni u top 5 najboljih stranaca u Nba,jednostavno pored zveri poput Janisa,Gobera,Embida tu Nikola nema sta da trazi,on ima mozak,pametno igra ali za Nba treba kucati,skakati za alle op...

Vudu

pre 5 godina

Janis po igri koja mu je dopustena trenutno najbolji, al kad bi sudije malo postovale pravila, nebi imao ni upola statistike. Taj decko u svakom prijemu lopte napravi korake. Svaki njegovo kucanje je iz 3-4 koraka, a i stajnu nogu redovno pomera na ocigled.

jimmer

pre 5 godina

Realno Embid je najbolji stranac u ligi, jedini MVP kandidat medju ovom grupom. Jokic je dobar, ali nedovoljno agresivan u napadu, pogotovo kada je sut u pitanju. Morao bi da digne prosek na bar 22,23 poena po mecu da bi bio u konverzaciji. Druga prednost Embida su fizikalije i odbrana koju igra na elitnom nivou, dok je Jokic u najbolju ruku prosecan, a vrlo moguce i ispod proseka.

Walt

pre 5 godina

Pitanje je koliko su Embid i Simons zaista stranci,Simonsu je otac amerikanac a i on i Embid su prošli američki koledž sistem i tamo su se afirmisali iako ne igraju za američku reprezentaciju.Ako posmatramo nabrojane sigurno da su Janis i Embid najbolji a Jokić negde uz njih.

aco

pre 5 godina

@Mr_Melbourne
Јокић је сигурно међу 3 најбоља странца у НБА. САД су јаче од остатка света и то свако зна, али то не значи да се треба унапред предати. Изненађења се дешавају и спортски је се надати.

Hogar

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

Ne znam samo ko je to mislio da su Klipersi jedna od najgorih ekipa..
Pa pogledajte im roster, prvi tim pristojan, a klupa možda najbolja u ligi. Bar po imenima, za sad i po igri.

ivo

pre 5 godina

U ovoj konkurenciji Janis Adetokumbo bez ikakve dileme, voleli mi to ili ne.
(Nenad, 13. novembar 2018 11:10) # Link komentara

Još samo da nauči da izvodi slobodna bacanja, pa će možda i biti najbolji!
Zadnja dva meča 5-11 i 0-5 slobodna!!! 31% !!! Pa to je gore od De andre Jordana i Dramonda iz najgorih dana!!!

the answer

pre 5 godina

aj budite realni, Janis jeste dobar,i statiatika mu je ludacka, al isti taj janis nema sut, njega krase neverovatne fizikalije, gde dvokorakom u protivnika ide do kosa i zakucava..i ja bih uvek birao da gledam Embida ili Jokica, koji imaju raznovrsnu igru, nego Janisa,iako opet ponavljam ovaj ima ludacku statistiku.

GM

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.

Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.

darko

pre 5 godina

Zaboravili ste sjajnog Kamerunca iz Raptorsa - Pascal Siakam. Momak je vec par meceva prva violina tima iz Kanade pored Kandze, Lowryja i ekipe.

Ilija Dukić

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.

спортски уметник

pre 5 godina

Без дилеме Јанис, након њега Ембид, па онда Јокић, а ту је и Симонс

rs

pre 5 godina

janis i embid su najbolji,jokic kad se sredi u glavi i kad svaki mec bude igrao sa istom motivacijom kao i ova dvojica onda i on moze uci u konkurenciju
I veliki minus zato sto ste izostavili nurkica a on igra odlicno uz lilarda i mekoluma najvazniji igrac portlanda

Ilija Dukić

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.

Ostin A

pre 5 godina

1. Stavili ste Bjelicu a niste Stevena Adamsa, Clint Capelu, Mark Gasola.. Pa čak i Karl Anthony Townsa, čovek igra za Dominikansku republiku.
2. Stavili ste Janisa na drugo mesto. Realno ide Janis pa 3 mesta prazno, pa Embid i Jokić.

GM

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.

Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.

Walt

pre 5 godina

Pitanje je koliko su Embid i Simons zaista stranci,Simonsu je otac amerikanac a i on i Embid su prošli američki koledž sistem i tamo su se afirmisali iako ne igraju za američku reprezentaciju.Ako posmatramo nabrojane sigurno da su Janis i Embid najbolji a Jokić negde uz njih.

darko

pre 5 godina

Zaboravili ste sjajnog Kamerunca iz Raptorsa - Pascal Siakam. Momak je vec par meceva prva violina tima iz Kanade pored Kandze, Lowryja i ekipe.

Hogar

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.

jimmer

pre 5 godina

Realno Embid je najbolji stranac u ligi, jedini MVP kandidat medju ovom grupom. Jokic je dobar, ali nedovoljno agresivan u napadu, pogotovo kada je sut u pitanju. Morao bi da digne prosek na bar 22,23 poena po mecu da bi bio u konverzaciji. Druga prednost Embida su fizikalije i odbrana koju igra na elitnom nivou, dok je Jokic u najbolju ruku prosecan, a vrlo moguce i ispod proseka.

lion

pre 5 godina

Ovo je toliko zlobno, neprofesionalno, tendenciozno, smijesno. Imati na listi Bjelicu, Mirotica, Doncica, koji je tek stigao, e nemati Nurkica, koji je trenutno top 8 centar u ligi, koji ima double-double prosjek 15.5/10.5 i koji je po PER ukupno 5 centar NBA. Sta reci a ne nasmijati se ironicno..

Mr_Melbourne

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.

rs

pre 5 godina

janis i embid su najbolji,jokic kad se sredi u glavi i kad svaki mec bude igrao sa istom motivacijom kao i ova dvojica onda i on moze uci u konkurenciju
I veliki minus zato sto ste izostavili nurkica a on igra odlicno uz lilarda i mekoluma najvazniji igrac portlanda

streetworkout

pre 5 godina

koliko god voleli Jokica i navijali za denver i njega jer je Srbin,mislim da Nikola nije ni u top 5 najboljih stranaca u Nba,jednostavno pored zveri poput Janisa,Gobera,Embida tu Nikola nema sta da trazi,on ima mozak,pametno igra ali za Nba treba kucati,skakati za alle op...

Boris

pre 5 godina

45 glasova trenutnoza Bjelicu!!!
Dali moze neko od vas 45 da mi odgovoriti,da li vi verujete u to da je Bjelica bolji od svih ovih igraca?
Super je on igrac,zasluzeno na ovoj listi,ali da je bolji od svih ovih igraca ,e pa nije.

спортски уметник

pre 5 godina

Без дилеме Јанис, након њега Ембид, па онда Јокић, а ту је и Симонс

kouč

pre 5 godina

Zanimljivo da čak 7 (8) od 10 igrača sa liste igraju na pozicijama 4 i 5. Generalno je malo dominantnih visokih američkih košarkaša. Da nije povređen, i Porzingis bi bio na listi, a vredni pomena su svakako i visoki poput Mark Gasola, Markanena, Siakama, Šarića, Valančunasa, Kapele, Sabonisa, Adamsa, Nurkića. Pretežno su to igrači iz Evrope, a njih krasi visok košarkaški IQ koji očigledno najviše dolazi do izražaja u igri reketu, dok se evropski bekovi teže nose sa atletskim američkim frikovima na spoljnim pozicijama poput Vestbruka, Vola i sličnih.

genijalac

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. (Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
evo javio se i Srbomrzac. Nisu Srbi napravili ovu listu vec ameri, Jokic kako god okrenes uvijek ce biti top 3 zajedno sa gianisom i embidom. Pa ti gledaj.

ivo

pre 5 godina

U ovoj konkurenciji Janis Adetokumbo bez ikakve dileme, voleli mi to ili ne.
(Nenad, 13. novembar 2018 11:10) # Link komentara

Još samo da nauči da izvodi slobodna bacanja, pa će možda i biti najbolji!
Zadnja dva meča 5-11 i 0-5 slobodna!!! 31% !!! Pa to je gore od De andre Jordana i Dramonda iz najgorih dana!!!

teraj na ba portale

pre 5 godina

@mr melbourne ajde sjasi vise, nasao se iskompleksirani Bosanac da proziva Srbe, probajte bar u junirima da uzmete neku medalju pa se onda javi

Bosanac

pre 5 godina

Dobra lista uz jednu veliku zamjerku.....Bjelica ispred Nurkica koji ove sezone biljezi double-double ucinak ?? Ostalo ne bih mnogo dirao....

aco

pre 5 godina

@Mr_Melbourne
Јокић је сигурно међу 3 најбоља странца у НБА. САД су јаче од остатка света и то свако зна, али то не значи да се треба унапред предати. Изненађења се дешавају и спортски је се надати.

Ja

pre 5 godina

Janis je najdominantniji igrač po fizikalijama u celoj NBA ligi..ali mu je šut slab..za trojke ima najgori šut u celoj ligi ..8% ...Embid ako se ne povredi će verovatno biti prvi strelac lige..trenutno je drugi iz Karija ali verovatno će ga prestići brzo...Jokić u pola utakmicu ulazi kao da mu se nije ustajalo iz kreveta ..a onu drugu polovinu igra kao MVP lige.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

A ova EX JUGA: Jokić, Dončić, Nurkić,Dragić, Šaric, Teodosić, 2 x Bogdanović, Bjelica, Hezonja, Marjanović, Mirotić, Vučević bi palila i žarila.

momcilo

pre 5 godina

Nikola Jokic radi protiv sebe. Treba vise da sutira i mora da ima prosek poena 20+ i skokova 10+. Ovde se gleda samo statistika. Uticaj na igru je nebitan, dodavanje do iznemoglosti nema smisla
to se ovde ne ceni.

Vladimir

pre 5 godina

Jokić nije ni u prvih 5... a Bjelica je pored Marka Gasola i Rubia koji ima 11p i 8as, pa cak i Parkera i Novickog koji igraju sa pola snage a bolje proseke imaju, stavljen po 'pravdi Boga' na listu. Dobro Teodosic i Bobi nisu stavljeni...

Danny

pre 5 godina

Koliko samo poznavalaca kosarke a niko ne zna ni da tapka loptu! Ali zato je bitno da znaju sta Jokic treba da popravi u igri i kako nije nikakav igrac!!!

petarczv

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. 
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11) 
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.
(Hogar, 13. novembar 2018 11:45)

Hahahahajaja bolje da ide da gleda bacanje kamena sa ramena...

A da znas da smo vec pobedjivali amere i to na njihovom terenu...

mnogo širi spisak

pre 5 godina

Po monstruoznim statistikama se izdvajaju Janis i Embid, ali ako se meri i ukupan uticaj na svoj tim i njegove rezultate, naš Jokić kao jedinstveni centar-plejmejker i Francuz Gober najbolji NBA defanzivac su odmah sa njima, a po FIBA je stranac i Tauns iz Minesote. Sledeći su Letonac Poržingis koji se oporavlja od povrede i Dominikanac Al Horford, a budućnost pripada svakako Simonsu i Dončiću kao i ovogodišnjem prvom piku Ajtonu koji je sa Bahama, ali kod talenata ne treba zaboraviti na Jokićevog saigrača Mareja i trenutno povređenog Finca Markanena. Mlađi Gasol još nije za staro gvožđe, a neki veterani ove godine igraju svoju najbolju sezonu poput Vučevića, Ibake i Galinarija, a napredovao je jako i Mirotić. Ne treba nikako zaboraviti Dragića, kao ni centre Kapelu, Adamsa, Nurkića, Kantera i Valančiunasa. Prostor za napredak ima tandem Minesote Vigins-Šarić, kao naravno i momci iz Sakramenta Bogdanović i Hild, uz starijeg Bjelicu. Još je jako zanimljiv sin od Sabonisa, Australijanac Ingles, i centar Toronta Siakam. I na kraju, vredni pomena su i Španac Rubio, Francuzi Furnije i Batum, Nemac Šroder, Bojan Bogdanović, Gortat, Turci Iljasova i Osman, a nadajmo se da će poput Bjelice i Teo i Boban napokon dobiti pravu šansu ove sezone. Dakle, uticaj stranaca je možda nikad veći u NBA ove sezone, nije to samo 10 imena.

Pseudoharms

pre 5 godina

Zaista sjajni kosarkasi. Koliko god ja voleo Jokica, po meni su Embiid i Giannis u svakom pogledu kompletniji igraci. Mislim, Joel je nezaustavljiva sila, pogledajte samo te brojke, trenutno najbolji strelac u ligi, Antetokounpo u ofanzivi takidje strasan, dosta je sazreo. Mislim da su, trenutno, ova dvojica ispred Nikole, ali takodje sam misljenja da, koliko god to nenormalno zvucalo, Jokic moze jos puni da napreduje, prevashodno u kretnji, narocito u defanzivi, a najvise na mentalnom planu, da jaca sebi samopouzdanje pred svaki mec. Sa osecajem za kosarku, kojim on raspolaze, Jokic moze biti najbolji Evropski kosarkas u NBA svih vremena.

Vudu

pre 5 godina

Janis po igri koja mu je dopustena trenutno najbolji, al kad bi sudije malo postovale pravila, nebi imao ni upola statistike. Taj decko u svakom prijemu lopte napravi korake. Svaki njegovo kucanje je iz 3-4 koraka, a i stajnu nogu redovno pomera na ocigled.

Trošarinac

pre 5 godina

trenutno, po formi, konstantnosti, uticaju na tim, rezultate tima, lične brojke....
1. janis
2. embid
3. više njih konkurišu za ovu poziciju, a Jokić koliko god ga volim, svakako nije izrazito top3. previše oscilira. da l je loša hemija u ekipi ili njegovoj glavi, ne znam, ali kad shvati da treba da se postavi na parketu kao ova dvojica u svakoj utakmici, onda može i do konkurencije za MVP!!!! da, da, za MVP, a trenutno ni u svom timu nije lider jer ili podigne ekipu ili je uništi.

веверица

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде.
јанис је за класу бољи.
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.

Uros_

pre 5 godina

@mnogo širi spisak

Najezim se kad vidim da neko ljude od po 28,29 godina naziva veteranima(Galinari,Vucevic,Ibaka) mada za Ibaku verujem da je stariji jer i izgleda :D

the answer

pre 5 godina

aj budite realni, Janis jeste dobar,i statiatika mu je ludacka, al isti taj janis nema sut, njega krase neverovatne fizikalije, gde dvokorakom u protivnika ide do kosa i zakucava..i ja bih uvek birao da gledam Embida ili Jokica, koji imaju raznovrsnu igru, nego Janisa,iako opet ponavljam ovaj ima ludacku statistiku.

TOP

pre 5 godina

Teško je klasifikovati igrače slične klase, pogotovo ako igraju na različitim pozicijama, zato bolje ih podeliti po grupama:

MVP A.Antetokounmpo GRE
TOP3 J.Embiid CAM , N.Jokić SRB
TOP5 R.Gobert FRA , K.A.Towns DOM
TOP10 K.Porzingis LAT , A.Horford DOM , B.Simmons AUS , M.Gasol ESP , J.Murray CAN
TOP15 L.Dončić SLO , D.Ayton BAH , N.Vučević MNE , N.Mirotić ESP , S.Adams NZL
TOP20 C.Capela SUI , D.Gallinari ITA , S.Ibaka ESP , J.Nurkić BIH , G.Dragić SLO
TOP35 J.Ingles AUS , E.Kanter TUR , D.Sabonis LIT, J.Valanciunas LIT, B.Bogdanović SRB , N.Bjelica SRB , D.Šarić CRO , P.Siakam CAM , B.Hield BAH , R.Rubio ESP , D.Schroder GER , E.Fournier FRA , N.Batum FRA , L.Markkanen FIN , A.Wiggins CAN

CarloNS

pre 5 godina

Napredbe statistike koje obuhvataju vise parametara kazu Jokic.
Prema sajtu nba math (TPA), Jokic ubedljivo prvi, ispred Karija.
Prema naprednoj (PIE) statistici Embid prvi, Jokic drugi.
Prema ispn-u (PER) Kari prvi, Durent drugi Jokic treci.

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

Ne znam samo ko je to mislio da su Klipersi jedna od najgorih ekipa..
Pa pogledajte im roster, prvi tim pristojan, a klupa možda najbolja u ligi. Bar po imenima, za sad i po igri.

el

pre 5 godina

Jedva cekam da se vrati Porza meni omiljeni igrač po stilu igre i po ponašanju na terenu.
(Aleksandar, 13. novembar 2018 11:38)

Porza... facepalm

Totti

pre 5 godina

Volim kako igra nas Nikola ali i to veliko ali ... Ne sme jedan fransizni igrac sebi da dopusti onakve tri utakmice sa 4-5 poena.On je decko previse lepo vaspitan pa ne uzima suteve i kad moze nego asistira. Kada mu primarni budu kosevi i skokovi a ne asistencije tek tada moze da udje u mozda prvih pet. Ovaj priprosti Meloun pokusava od njega da napravi pleja pa je niti plej niti centar.

jsx

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.
Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.
(GM, 13. novembar 2018 11:14) # Link komentara
Tacno, ali ne znam na koga bi se mogao primeniti kriterijum. Jedino za Doncica, ali on je ipak jos mlad za to ili Vucicevica mozda Bjelicu (mada su solidni trenutno), ali oni ni nisu pri vrhu liste. Milvoki je trenutno prvi na tabeli i svakako se nadaju finalu konferencija, Filadelfija ce isto biti medju najboljim timovima makar na Istoku. Denver mozda ne dodje bas do finala, ali je to zato sto ima jaku konkurenciju, sigurno su jaki koliko i pomenuta dva tima (mada ne bas toliko jaci koliko ljudi misle). A svakako je glupo praviti listu na sestini sezone.

frka panika

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.(Ilija Dukić, 13. novembar 2018 11:04)

HoopsHype ga je stavio na prvo mesto na osnovu naprednih statistika (advanced stats) koje pokazuju efikasnost i uticaj igrača na učinak celog tima...

BODIBOND

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде. 
јанис је за класу бољи. 
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.
(веверица, 13. novembar 2018 12:44)

Kog Gasola? Postoje dvojica.

Buraz

pre 5 godina

1. Janis
2/3. Embid/Jokic
4. Gobert
5. Mirotic
6. Mark Gasol
-----------Stavicu ovde crtu da se naznaci razlika u kvalitetu
7. Galinari
8. Serz Ibaka
9. Luka Doncic
10. Vucevic
11. Bjelica
12. Ben Simons

E sad ce neki reci da ovaj ima bolju statistiku itd, veoma bitan je celokupan uticaj na igru svojih ekipa, primera radi Vucevic ima brutalnu statistiku godinama, a Orlandu je od odlaska Howarda tesko smece. Bjelica se ovde procenjuje na osnovu premalog uzorka i verovatno ce izgledati statisticki losije kako MB3 (Marvin Bagley) bude sazrevao i uzimao mu minute. Doncic ima punu slobodu u losoj ekipi. Galinari je nabijac statistike i sa svojim povredama je veoma nezahvalan za svoju ekipu.
Stavio sam zaboravljenog Serza koji godinama igra na odlicnom nivou i predstavlja znacajan deo ekipa u ekipama kojima igra.
Mirotic juri Most Improved Player nagradu ovom sezonom, a izostavljanje Marka Gasola je kriminalno

BODIBOND

pre 5 godina

Nema Porzingisa, Nurkica, Gasola...? 

Inace, "stranci" su i kanadjani i australijanci...
(True Batman Fan, 13. novembar 2018 12:27)

Naravno da nema, kao sto nema ni Vestbruka, Batlera, Hardena, Irvinga, Grifina, Pol Pirsa, TJ Jeksona, Duranta, DeRozans, Novickog, Sabonisa juniora, Sefolose... Ne mogu igraci iz cele lige ds se nadju na ovom spisku. Mene cudi sto se Jokic nasao na tom spisku.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Janis od prošle sezone da,sada je svu svoju igru sveo na čistu fiziku,atleticizam.Na tom nivou bez ozbiljnih dodatka ishrani teško da može da pegla posle 30god.Jokić tu odmah posle njega.Dalje redom Embid,KAT,Simons od evropskih recimo još Porzingis ako bude onaj stari,Gober,Vučević,Furnier,Marej,Mark,Bogdan...

Иван

pre 5 godina

Јанис ће имати вероватно бољу каријеру у НБА. Међутим, његова игра је као скројена за америчку кошарку, где се форсира атлетика. Тај дечко не уме да шутира. Техника нула. Туга гледати, ако волиш неке техничко-тактичке замисли. Али ко воли силину, брзину, експлозивност, он ће уживати у Јанисовим продорима. У Европи би поставили зону и он би се закуцавао у одбране. У плеј-офу удариш тактику да га фаулираш сваки час, па нека погађа свако треће слободно бацање. Када га чува неко атлетски једнако моћан типа Ентони Дејвис, Грка нема нигде.

Дончић је млад, можда ће у будућности бити најбољи, тренутно то није.

Миротић је лимитиран. Сигурно није међу најбољима.

Ембид је комбинација снаге, безобразлука и протежираности. На преслабом Истоку, уз Симонса, Редика и Батлера неће бити ни трећи.

Симонс? Прошла је еуфорија из прве сезоне, прочитали су га, сада полако пада тамо где му је место.

Гобер је одбрана. Ништа више.

Бјелица није довољно агресиван. Али је страшно вредан. Он и Богдан, тек су почели.

Галинари је - Галинари. Као што је и Вучевић само Вучевић. Слично Миротићу, играч који не може више од овога што је пружао у неколико партија.

Јокић је на неки начин трагичар овде. Он је ту можда најбољи, у нападу свашта може, у одбрани - ко га није гледао ове сезоне, не зна - одличан, али џаба кад његов тренер не уме да то користи. Оно против Милвокија је било туга гледати.

Сабонисов син је занимљив. Видећемо колико далеко може да иде.

Mirko

pre 5 godina

Tim ne-amerikanaca bi već sad mogao da pobedi tim amera.
Ovamo bi bili Dončić/Šreder, Bogi, Simons, Janis/Mirotić i Embid/Jokić/Gober, ne zna se ko je bolji,
a tamo zna se, Kralj, Durent i ekipa. Bilo bi vrlo tesno.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.

streetworkout

pre 5 godina

koliko god voleli Jokica i navijali za denver i njega jer je Srbin,mislim da Nikola nije ni u top 5 najboljih stranaca u Nba,jednostavno pored zveri poput Janisa,Gobera,Embida tu Nikola nema sta da trazi,on ima mozak,pametno igra ali za Nba treba kucati,skakati za alle op...

jimmer

pre 5 godina

Realno Embid je najbolji stranac u ligi, jedini MVP kandidat medju ovom grupom. Jokic je dobar, ali nedovoljno agresivan u napadu, pogotovo kada je sut u pitanju. Morao bi da digne prosek na bar 22,23 poena po mecu da bi bio u konverzaciji. Druga prednost Embida su fizikalije i odbrana koju igra na elitnom nivou, dok je Jokic u najbolju ruku prosecan, a vrlo moguce i ispod proseka.

BODIBOND

pre 5 godina

Nema Porzingisa, Nurkica, Gasola...? 

Inace, "stranci" su i kanadjani i australijanci...
(True Batman Fan, 13. novembar 2018 12:27)

Naravno da nema, kao sto nema ni Vestbruka, Batlera, Hardena, Irvinga, Grifina, Pol Pirsa, TJ Jeksona, Duranta, DeRozans, Novickog, Sabonisa juniora, Sefolose... Ne mogu igraci iz cele lige ds se nadju na ovom spisku. Mene cudi sto se Jokic nasao na tom spisku.

lion

pre 5 godina

Ovo je toliko zlobno, neprofesionalno, tendenciozno, smijesno. Imati na listi Bjelicu, Mirotica, Doncica, koji je tek stigao, e nemati Nurkica, koji je trenutno top 8 centar u ligi, koji ima double-double prosjek 15.5/10.5 i koji je po PER ukupno 5 centar NBA. Sta reci a ne nasmijati se ironicno..

Hogar

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci.
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.

the answer

pre 5 godina

aj budite realni, Janis jeste dobar,i statiatika mu je ludacka, al isti taj janis nema sut, njega krase neverovatne fizikalije, gde dvokorakom u protivnika ide do kosa i zakucava..i ja bih uvek birao da gledam Embida ili Jokica, koji imaju raznovrsnu igru, nego Janisa,iako opet ponavljam ovaj ima ludacku statistiku.

teraj na ba portale

pre 5 godina

@mr melbourne ajde sjasi vise, nasao se iskompleksirani Bosanac da proziva Srbe, probajte bar u junirima da uzmete neku medalju pa se onda javi

Ilija Dukić

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.

BODIBOND

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде. 
јанис је за класу бољи. 
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.
(веверица, 13. novembar 2018 12:44)

Kog Gasola? Postoje dvojica.

genijalac

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. (Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11)
evo javio se i Srbomrzac. Nisu Srbi napravili ovu listu vec ameri, Jokic kako god okrenes uvijek ce biti top 3 zajedno sa gianisom i embidom. Pa ti gledaj.

ivo

pre 5 godina

U ovoj konkurenciji Janis Adetokumbo bez ikakve dileme, voleli mi to ili ne.
(Nenad, 13. novembar 2018 11:10) # Link komentara

Još samo da nauči da izvodi slobodna bacanja, pa će možda i biti najbolji!
Zadnja dva meča 5-11 i 0-5 slobodna!!! 31% !!! Pa to je gore od De andre Jordana i Dramonda iz najgorih dana!!!

GM

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.

Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.

petarczv

pre 5 godina

E cuj Jokic najbolji ha ha ha. Uvjek oplacem kad Srbi pokusavaju da budu realni ha ha. Pa ovdje jos ima ljudi koji misle da Srbija moze da dobije amere u kosarci. 
(Mr_Melbourne, 13. novembar 2018 11:11) 
Bosanac o košarci ahahahahahahahahahahahahhhahahahhahahahahah.
(Hogar, 13. novembar 2018 11:45)

Hahahahajaja bolje da ide da gleda bacanje kamena sa ramena...

A da znas da smo vec pobedjivali amere i to na njihovom terenu...

Buraz

pre 5 godina

1. Janis
2/3. Embid/Jokic
4. Gobert
5. Mirotic
6. Mark Gasol
-----------Stavicu ovde crtu da se naznaci razlika u kvalitetu
7. Galinari
8. Serz Ibaka
9. Luka Doncic
10. Vucevic
11. Bjelica
12. Ben Simons

E sad ce neki reci da ovaj ima bolju statistiku itd, veoma bitan je celokupan uticaj na igru svojih ekipa, primera radi Vucevic ima brutalnu statistiku godinama, a Orlandu je od odlaska Howarda tesko smece. Bjelica se ovde procenjuje na osnovu premalog uzorka i verovatno ce izgledati statisticki losije kako MB3 (Marvin Bagley) bude sazrevao i uzimao mu minute. Doncic ima punu slobodu u losoj ekipi. Galinari je nabijac statistike i sa svojim povredama je veoma nezahvalan za svoju ekipu.
Stavio sam zaboravljenog Serza koji godinama igra na odlicnom nivou i predstavlja znacajan deo ekipa u ekipama kojima igra.
Mirotic juri Most Improved Player nagradu ovom sezonom, a izostavljanje Marka Gasola je kriminalno

Ne bitan koment

pre 5 godina

Janis od prošle sezone da,sada je svu svoju igru sveo na čistu fiziku,atleticizam.Na tom nivou bez ozbiljnih dodatka ishrani teško da može da pegla posle 30god.Jokić tu odmah posle njega.Dalje redom Embid,KAT,Simons od evropskih recimo još Porzingis ako bude onaj stari,Gober,Vučević,Furnier,Marej,Mark,Bogdan...

Vladimir

pre 5 godina

Jokić nije ni u prvih 5... a Bjelica je pored Marka Gasola i Rubia koji ima 11p i 8as, pa cak i Parkera i Novickog koji igraju sa pola snage a bolje proseke imaju, stavljen po 'pravdi Boga' na listu. Dobro Teodosic i Bobi nisu stavljeni...

Ostin A

pre 5 godina

1. Stavili ste Bjelicu a niste Stevena Adamsa, Clint Capelu, Mark Gasola.. Pa čak i Karl Anthony Townsa, čovek igra za Dominikansku republiku.
2. Stavili ste Janisa na drugo mesto. Realno ide Janis pa 3 mesta prazno, pa Embid i Jokić.

CarloNS

pre 5 godina

Napredbe statistike koje obuhvataju vise parametara kazu Jokic.
Prema sajtu nba math (TPA), Jokic ubedljivo prvi, ispred Karija.
Prema naprednoj (PIE) statistici Embid prvi, Jokic drugi.
Prema ispn-u (PER) Kari prvi, Durent drugi Jokic treci.

darko

pre 5 godina

Zaboravili ste sjajnog Kamerunca iz Raptorsa - Pascal Siakam. Momak je vec par meceva prva violina tima iz Kanade pored Kandze, Lowryja i ekipe.

TOP

pre 5 godina

Teško je klasifikovati igrače slične klase, pogotovo ako igraju na različitim pozicijama, zato bolje ih podeliti po grupama:

MVP A.Antetokounmpo GRE
TOP3 J.Embiid CAM , N.Jokić SRB
TOP5 R.Gobert FRA , K.A.Towns DOM
TOP10 K.Porzingis LAT , A.Horford DOM , B.Simmons AUS , M.Gasol ESP , J.Murray CAN
TOP15 L.Dončić SLO , D.Ayton BAH , N.Vučević MNE , N.Mirotić ESP , S.Adams NZL
TOP20 C.Capela SUI , D.Gallinari ITA , S.Ibaka ESP , J.Nurkić BIH , G.Dragić SLO
TOP35 J.Ingles AUS , E.Kanter TUR , D.Sabonis LIT, J.Valanciunas LIT, B.Bogdanović SRB , N.Bjelica SRB , D.Šarić CRO , P.Siakam CAM , B.Hield BAH , R.Rubio ESP , D.Schroder GER , E.Fournier FRA , N.Batum FRA , L.Markkanen FIN , A.Wiggins CAN

Vudu

pre 5 godina

Janis po igri koja mu je dopustena trenutno najbolji, al kad bi sudije malo postovale pravila, nebi imao ni upola statistike. Taj decko u svakom prijemu lopte napravi korake. Svaki njegovo kucanje je iz 3-4 koraka, a i stajnu nogu redovno pomera na ocigled.

Danny

pre 5 godina

Koliko samo poznavalaca kosarke a niko ne zna ni da tapka loptu! Ali zato je bitno da znaju sta Jokic treba da popravi u igri i kako nije nikakav igrac!!!

Mirko

pre 5 godina

Tim ne-amerikanaca bi već sad mogao da pobedi tim amera.
Ovamo bi bili Dončić/Šreder, Bogi, Simons, Janis/Mirotić i Embid/Jokić/Gober, ne zna se ko je bolji,
a tamo zna se, Kralj, Durent i ekipa. Bilo bi vrlo tesno.

frka panika

pre 5 godina

Koliko god ja voleo Jokića, pitam se kako ste uspeli da ga stavite ispred Janisa?? Da ne objašnjavam zašto, to vide svi koji prate NBA.(Ilija Dukić, 13. novembar 2018 11:04)

HoopsHype ga je stavio na prvo mesto na osnovu naprednih statistika (advanced stats) koje pokazuju efikasnost i uticaj igrača na učinak celog tima...

веверица

pre 5 godina

јокић и ембид су ту негде.
јанис је за класу бољи.
миротић за класу лошији - у рангу вучевића, гасола исл.

Bosanac

pre 5 godina

Dobra lista uz jednu veliku zamjerku.....Bjelica ispred Nurkica koji ove sezone biljezi double-double ucinak ?? Ostalo ne bih mnogo dirao....

mnogo širi spisak

pre 5 godina

Po monstruoznim statistikama se izdvajaju Janis i Embid, ali ako se meri i ukupan uticaj na svoj tim i njegove rezultate, naš Jokić kao jedinstveni centar-plejmejker i Francuz Gober najbolji NBA defanzivac su odmah sa njima, a po FIBA je stranac i Tauns iz Minesote. Sledeći su Letonac Poržingis koji se oporavlja od povrede i Dominikanac Al Horford, a budućnost pripada svakako Simonsu i Dončiću kao i ovogodišnjem prvom piku Ajtonu koji je sa Bahama, ali kod talenata ne treba zaboraviti na Jokićevog saigrača Mareja i trenutno povređenog Finca Markanena. Mlađi Gasol još nije za staro gvožđe, a neki veterani ove godine igraju svoju najbolju sezonu poput Vučevića, Ibake i Galinarija, a napredovao je jako i Mirotić. Ne treba nikako zaboraviti Dragića, kao ni centre Kapelu, Adamsa, Nurkića, Kantera i Valančiunasa. Prostor za napredak ima tandem Minesote Vigins-Šarić, kao naravno i momci iz Sakramenta Bogdanović i Hild, uz starijeg Bjelicu. Još je jako zanimljiv sin od Sabonisa, Australijanac Ingles, i centar Toronta Siakam. I na kraju, vredni pomena su i Španac Rubio, Francuzi Furnije i Batum, Nemac Šroder, Bojan Bogdanović, Gortat, Turci Iljasova i Osman, a nadajmo se da će poput Bjelice i Teo i Boban napokon dobiti pravu šansu ove sezone. Dakle, uticaj stranaca je možda nikad veći u NBA ove sezone, nije to samo 10 imena.

Walt

pre 5 godina

Pitanje je koliko su Embid i Simons zaista stranci,Simonsu je otac amerikanac a i on i Embid su prošli američki koledž sistem i tamo su se afirmisali iako ne igraju za američku reprezentaciju.Ako posmatramo nabrojane sigurno da su Janis i Embid najbolji a Jokić negde uz njih.

Boris

pre 5 godina

45 glasova trenutnoza Bjelicu!!!
Dali moze neko od vas 45 da mi odgovoriti,da li vi verujete u to da je Bjelica bolji od svih ovih igraca?
Super je on igrac,zasluzeno na ovoj listi,ali da je bolji od svih ovih igraca ,e pa nije.

momcilo

pre 5 godina

Nikola Jokic radi protiv sebe. Treba vise da sutira i mora da ima prosek poena 20+ i skokova 10+. Ovde se gleda samo statistika. Uticaj na igru je nebitan, dodavanje do iznemoglosti nema smisla
to se ovde ne ceni.

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

Ne znam samo ko je to mislio da su Klipersi jedna od najgorih ekipa..
Pa pogledajte im roster, prvi tim pristojan, a klupa možda najbolja u ligi. Bar po imenima, za sad i po igri.

Pseudoharms

pre 5 godina

Zaista sjajni kosarkasi. Koliko god ja voleo Jokica, po meni su Embiid i Giannis u svakom pogledu kompletniji igraci. Mislim, Joel je nezaustavljiva sila, pogledajte samo te brojke, trenutno najbolji strelac u ligi, Antetokounpo u ofanzivi takidje strasan, dosta je sazreo. Mislim da su, trenutno, ova dvojica ispred Nikole, ali takodje sam misljenja da, koliko god to nenormalno zvucalo, Jokic moze jos puni da napreduje, prevashodno u kretnji, narocito u defanzivi, a najvise na mentalnom planu, da jaca sebi samopouzdanje pred svaki mec. Sa osecajem za kosarku, kojim on raspolaze, Jokic moze biti najbolji Evropski kosarkas u NBA svih vremena.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

A ova EX JUGA: Jokić, Dončić, Nurkić,Dragić, Šaric, Teodosić, 2 x Bogdanović, Bjelica, Hezonja, Marjanović, Mirotić, Vučević bi palila i žarila.

Иван

pre 5 godina

Јанис ће имати вероватно бољу каријеру у НБА. Међутим, његова игра је као скројена за америчку кошарку, где се форсира атлетика. Тај дечко не уме да шутира. Техника нула. Туга гледати, ако волиш неке техничко-тактичке замисли. Али ко воли силину, брзину, експлозивност, он ће уживати у Јанисовим продорима. У Европи би поставили зону и он би се закуцавао у одбране. У плеј-офу удариш тактику да га фаулираш сваки час, па нека погађа свако треће слободно бацање. Када га чува неко атлетски једнако моћан типа Ентони Дејвис, Грка нема нигде.

Дончић је млад, можда ће у будућности бити најбољи, тренутно то није.

Миротић је лимитиран. Сигурно није међу најбољима.

Ембид је комбинација снаге, безобразлука и протежираности. На преслабом Истоку, уз Симонса, Редика и Батлера неће бити ни трећи.

Симонс? Прошла је еуфорија из прве сезоне, прочитали су га, сада полако пада тамо где му је место.

Гобер је одбрана. Ништа више.

Бјелица није довољно агресиван. Али је страшно вредан. Он и Богдан, тек су почели.

Галинари је - Галинари. Као што је и Вучевић само Вучевић. Слично Миротићу, играч који не може више од овога што је пружао у неколико партија.

Јокић је на неки начин трагичар овде. Он је ту можда најбољи, у нападу свашта може, у одбрани - ко га није гледао ове сезоне, не зна - одличан, али џаба кад његов тренер не уме да то користи. Оно против Милвокија је било туга гледати.

Сабонисов син је занимљив. Видећемо колико далеко може да иде.

спортски уметник

pre 5 godina

Без дилеме Јанис, након њега Ембид, па онда Јокић, а ту је и Симонс

aco

pre 5 godina

@Mr_Melbourne
Јокић је сигурно међу 3 најбоља странца у НБА. САД су јаче од остатка света и то свако зна, али то не значи да се треба унапред предати. Изненађења се дешавају и спортски је се надати.

rs

pre 5 godina

janis i embid su najbolji,jokic kad se sredi u glavi i kad svaki mec bude igrao sa istom motivacijom kao i ova dvojica onda i on moze uci u konkurenciju
I veliki minus zato sto ste izostavili nurkica a on igra odlicno uz lilarda i mekoluma najvazniji igrac portlanda

Trošarinac

pre 5 godina

trenutno, po formi, konstantnosti, uticaju na tim, rezultate tima, lične brojke....
1. janis
2. embid
3. više njih konkurišu za ovu poziciju, a Jokić koliko god ga volim, svakako nije izrazito top3. previše oscilira. da l je loša hemija u ekipi ili njegovoj glavi, ne znam, ali kad shvati da treba da se postavi na parketu kao ova dvojica u svakoj utakmici, onda može i do konkurencije za MVP!!!! da, da, za MVP, a trenutno ni u svom timu nije lider jer ili podigne ekipu ili je uništi.

el

pre 5 godina

Jedva cekam da se vrati Porza meni omiljeni igrač po stilu igre i po ponašanju na terenu.
(Aleksandar, 13. novembar 2018 11:38)

Porza... facepalm

Ja

pre 5 godina

Janis je najdominantniji igrač po fizikalijama u celoj NBA ligi..ali mu je šut slab..za trojke ima najgori šut u celoj ligi ..8% ...Embid ako se ne povredi će verovatno biti prvi strelac lige..trenutno je drugi iz Karija ali verovatno će ga prestići brzo...Jokić u pola utakmicu ulazi kao da mu se nije ustajalo iz kreveta ..a onu drugu polovinu igra kao MVP lige.

jsx

pre 5 godina

Najbolji je onaj ko je glavni igrac u ekipi koja pretenduje na finale konferencije za pocetak, ako ne i za veliko finale.
Onaj cija ekipa sluzi da zabalja publiku i zna se da nikakve sanse nema u plejofu, taj je samo deo predstave.
(GM, 13. novembar 2018 11:14) # Link komentara
Tacno, ali ne znam na koga bi se mogao primeniti kriterijum. Jedino za Doncica, ali on je ipak jos mlad za to ili Vucicevica mozda Bjelicu (mada su solidni trenutno), ali oni ni nisu pri vrhu liste. Milvoki je trenutno prvi na tabeli i svakako se nadaju finalu konferencija, Filadelfija ce isto biti medju najboljim timovima makar na Istoku. Denver mozda ne dodje bas do finala, ali je to zato sto ima jaku konkurenciju, sigurno su jaki koliko i pomenuta dva tima (mada ne bas toliko jaci koliko ljudi misle). A svakako je glupo praviti listu na sestini sezone.

Totti

pre 5 godina

Volim kako igra nas Nikola ali i to veliko ali ... Ne sme jedan fransizni igrac sebi da dopusti onakve tri utakmice sa 4-5 poena.On je decko previse lepo vaspitan pa ne uzima suteve i kad moze nego asistira. Kada mu primarni budu kosevi i skokovi a ne asistencije tek tada moze da udje u mozda prvih pet. Ovaj priprosti Meloun pokusava od njega da napravi pleja pa je niti plej niti centar.

Uros_

pre 5 godina

@mnogo širi spisak

Najezim se kad vidim da neko ljude od po 28,29 godina naziva veteranima(Galinari,Vucevic,Ibaka) mada za Ibaku verujem da je stariji jer i izgleda :D

kouč

pre 5 godina

Zanimljivo da čak 7 (8) od 10 igrača sa liste igraju na pozicijama 4 i 5. Generalno je malo dominantnih visokih američkih košarkaša. Da nije povređen, i Porzingis bi bio na listi, a vredni pomena su svakako i visoki poput Mark Gasola, Markanena, Siakama, Šarića, Valančunasa, Kapele, Sabonisa, Adamsa, Nurkića. Pretežno su to igrači iz Evrope, a njih krasi visok košarkaški IQ koji očigledno najviše dolazi do izražaja u igri reketu, dok se evropski bekovi teže nose sa atletskim američkim frikovima na spoljnim pozicijama poput Vestbruka, Vola i sličnih.