Utorak, 13.11.2018.

07:58

Novak brani Federera: Zaslužuje kraljevski tretman!

Posle pobede nad Džonom Iznerom na ATP tur finalu u Londonu, Novak Đoković je izneo svoje mišljenje povodom optužbi Žilijena Benetoa na račun Rodžera Federera.

Izvor: Z.K.

Novak brani Federera: Zaslužuje kraljevski tretman! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Arno

pre 5 godina

Lako je shvatiti. Ako bi najbolji dobili večernje termine, onda niko ne bi došao na tenis u 14 časova. Neko od najboljih mora i na vrućini.

alopandur

pre 5 godina

Ma Srdjan prica ono sto Nole misli i svi srecni...
A sve vise pocinje da lici na konspiraciju da je neko ipak Noletu naredio da digne rucnu, da bi se "maestro" eto docepao 20-og...
Videcemo kada pocne klupko da se odvija, a pocece u nekom trenutku sigurno, i ko ja sta radio i ko je sta zasluzio...

Surovi

pre 5 godina

To sto se vi svi ovde lozite jer ste dokoni ili niste, ali vam je ovo izduvni ventil posle napornog posla i svakodnevnih problema nema veze sa realnoscu. Novak je lepo objasnio, a Izner mozda jos i bolje sa tom paralelom o golfu i Tageru Vudsu. Mozda je Novak i imao razloga da ga boli neka nepravda dok je bio u usponu i borio se za svaki turnir kategorije 500, ali to o cemu se vi ovde svadjate i kontrirate je na nivou predskolskog uzrasta, pocevsi od tog Jumka i ostale boranije kao taj Otan i slicni pa do isto tako nalozenih Novakovih navijaca(mada njih ipak vise razumem). Svakom sportu su potrebni heroji, industrija sporta to dobro razume, kao i sportisti koji su dobro upoznati sa stanjem na terenu. Proslo je vreme Peletovih "makazica" i drvenih reketa Roda Lejvera i Fred Perija. Oni su u ringu i znaju pravila, a vi ste samo paljevine sa najjeftinijim kartama ili jos cesce i bez njih.

game, set and...

pre 5 godina

Fed je u prethodne 3 godine odigrao, ako me secanje sluzi, ukupno 1 (JEDAN) mec van glavnog terena GS turnira, i to negde u 2 kolu - u isto vreme Nole, Nadal i ostala "boranija", inace bolje plasirana od njega vecinu vremena, igra po 2-3 meca na drugim terenima, a termini setaju, cas popodne, cas predvece, simptomaticno... i onda svi kazu "zasluzuje takav tretman"... zar postoji iko ko moze da pomisli da bilo ko zasluzuje takav vid favorizovanja... ah, naravno, Federerovi navijaci, znaci niko normalan...

evo jos jednog primera: igra se Lndon trenutno, Fedova grupa igra prva, Nole sa Zverevom sutra igra dnevni termin, iako igraju pobednici prvih meceva, naravno da su Cilic i Izner interesantniji za publiku, zar ne... i onda ce Nole, narocito ako i on i Fed prodju u SF, u petak igrati vecernji termin, jer ce tek u petak biti interesantniji od omlatina, da bi naravno bio sto bolje zagrejan za subotnji mec... jednostavno... i u petak ce ga pitati da li mu termini smetaju, sta ce odgovoriti??? reci cu vam kao i Beneto, kad odem u penziju...

kralj "umire", ziveo novi kralj... uzivajte...

2/2

game, set and...

pre 5 godina

sve sto je Beneto rekao stoji, i to bi rekao ama bas svaki igrac na turu, samo kad bi to bilo dobro za sport, zato...

Nadal je prosle godine nakon poraza na Vimbldonu rekao novinarima: "Doci cu i sledece godine, volim da igram na centralnom terenu", a izgubio je u 4 kolu svoj drugi mec na Terenu br.1, Nole je takodje igrao 4 od 5 meceva na istom terenu, a pogadjate ko je igrao na Centralnom svo vreme...

sarkazma ima u svim izjavama nakon Benetoove, pa jedan covek naprosto NE MOZE biti veci od sporta (Iznerovo - on je tenis), pa niko se Dzordanu nije sklanjao da zakuca...


bukvalno svaki GS turnir favorizuje Feda, bilo nepostavljanjem na pomocne terene, bilo terminom meceva, kako bi imao laksi put i vise odmora pred najvaznije meceve, tj. favorizovanje i u odnosu na Nadala i Noleta UVEK...

1/2

City Girl

pre 5 godina

Upravo zbog ovoga Noletova dosadasnja karijera ima jos veci znacaj. Bez jakih sponzora i bez ikakvh privilegija je dosao do samog vrha. Nisam od onih koji patoloski mrze Federera i ne poricem veliki talent, ali moram da se zapitam da li bi osvojio toliko slemova da nije bio privilegovan. Igranje po vrucini, prekinuti mecevi zbog kise, menjanje terena, sve to psihicki i fizicki iscrpi igraca.

Uf

pre 5 godina

Zoranaster
Ako je do titula i Federer ima 6. Sto se publike tice, oni su jasni, Federer. Ne samo u Australiji, vec svugde u svetu, osim u Srbiji, ovde ga patoloski obozavaju. Ipak turnir je prestao da postoji jer ovi sto ga obozavaju u komentarima nisu placali ulaznice. Vise ih je kostalo da organizuju turnir nego sto im se isplatilo. Zato Federer proda sve ulaznice i dobija udarne termine. Sve je jasno.

soviak

pre 5 godina

Kao prvo ova priča o TV pravima ne pije vodu. To može da važi samo za Australiju, jer taj "prime time" od 19:30 tamo pada u 10-11 prepodne u razvijenim evropskim zemljama ili još gore između 2-5 ujutru u Americi. Beneto je odlično primetio anomaliju i umesto da ga svi podrže, Novak nepotrebno staje na stranu organizatora i Federera, kao da će Novak nekad imati takav tretman, pa makar osvojio i 10 puta Australian Open. Totalna nebuloza i sramota da Federer igra 13 od 14 mečeva uveče u poslednje 2 godine.

Zoranaster

pre 5 godina

Francuz indirektno navlači na Novakovu stranu zbog Lacosta a onda Novak sebi puca u noge tako što brani Federera. Ako iko treba da ima povlašćen položaj na AO i zbog titula i zbog publike, to je Novak

Superbike

pre 5 godina

Naravno da zasluzuje jer jedan je King Federer. Prvi put da se slozim sa Djokovicevom izjavom.
(BODIBOND, 13. novembar 2018 13:01)

King upravo gleda tom Novaku u pozadinu po ATP listi !

Djido

pre 5 godina

... frustracije na Feđu... Feđa je u Čikagu... organizaciju Feđa vodi... odnos Novak-Feđa... (Mare, 13. novembar 2018 13:39)

Ko ti je taj Feđa, leba ti!? Neki Rus, šta li?

Superbike

pre 5 godina

Nije isto kad ti dolazi Eminem, i kad ti dođe Wiz Khalifa. Razumem Đokovića šta govori.
(Вукосав, 13. novembar 2018 14:15)

Eminem? Hahahaha, brate Vukosave gde nađe baš Eminem ?!

podmećem lavor

pre 5 godina

U svetu tenisa od privilegija i protekcije za Federera je gore samo dodvoravanje i poltronstvo Novaka Đokovića prema svima i svakome: publici, novinarima, bivšim i sadašnjim igračima...

hulk

pre 5 godina

Trziste je nemilosrdno, nema tu empatije. Isto kao i u fudbalu sto su skocile plate enormno, ali ne zato sto su danasnji fudbaleri bolji, nego je gledanost veca, a samim tim i sponzori su tu. Ko je pre 30 godina razmisljao u kom terminu treba da igra recimo Maradona utakmicu, da bi mogli da gledaju i Ameri i Evropljani i Kinezi istovremeno. Realno niko, zato su i primanja bila mnogo manja. Kia recimo sponzorise Australian opet mislim sigurno 15-20 godina i koliko je to samo njima pomoglo sto je turnir gledan, tako da naravno da ce igrati najpopularniji igraci u prime time-u. Nema to veze sa Federerom sto dokazuje da ga je Nike pustio niz vodu, jer oni tu vise ne vide interes, ne u smislu da im on ne donosi pare, naprotiv, nego jednostavno smatraju da mogu da uloze pare bolje, a realno doneo im je milijarde i milijarde prihoda i odjednom gotovo.

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

Nole je pametno uradio sto je manje, vise iskulirao oko ove izjave Benetoa i kao podrzao Federera, jer mu sada ne trebaju nikakve afere i prozivanja po medijama dok je na misiji da dostigne i prestigne Nadala i Federera.
Bice vremena po zavrsetku Noletove karijere da se obelodane stvari u vezi proteziranja Federera na GS turnirima i medijima, ali tada ce Nole biti GOAT i njegove reci ce imati najvecu tezinu.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Gledanost zavisi od kvaliteta i regularnosti.
Mnogi,pa i Novak,mešaju neke stvari.
Privilegije uništavaju smisao.
To važi za sve oblasti života.
Važi i za tenis.
Satnica,teren?Pa to je ključno u posebnim klimatskim uslovima.I ne samo klimatskim.

mlekadzija

pre 5 godina

Ne razumem Djokovica...tom logikom Federer bi morao da igra na svim turnirima gde se pojavi u najpovoljnijem terminu...a i da ima osiguran barem po jedan GS, 1000 i 500 godisnje. Bez ucesca i takmicenja, onako pocasno...

Helios

pre 5 godina

Maltene samo francuski teniseri deluju kao ličnosti i ponešto obrazovani. A kao i sa Simonom o nasilno jednakim Slam nagradama Novak podosta izdajnički nastupa, ovog puta prema Benetou. Posebno jer je sam Novak dugo godina bio žrtva ovog a još više “Fedal” efekta, naročito prokletih 2007,8,9… A najjače mu je ovo – jeste, u pravu su u stvari obe strane. Crnjak je u tome da to često jeste i tako, ali nekako mi Novakovo obitavanje u dijalektici i kontradikciji oduvek deluje sladunjavo i neuverljivo.
O samoj bizarnosti novca u tenisu sam pisao ovde godinama. I da se daje procentualno premalo igračima i da to čini nepravdu nasilno jednakih muških i ženskih nagrada još više pogubnim za tenis. Čim je baza sporta 50 njih koji zarađuju i 100 njih oko nule slabo će to biti. Odatle dolazi do nasilne “superiorizacije” pa ovi najbolji postaju božanstva – a na uštrb generalnog kvaliteta a time i ukupne zarade!
I tako eto bizarnosti, koju je vrlo lepo umotao Izner – sumanuta je istina ali JESTE ISTINA: svim ostalim top100 igračima se više isplati da super-zvezde totalno stalno dobijaju, nego da ih svako malo neko od njih pobedi . (Nebitno mogu li to ili ne) Mase vole heroje i njih hoće da gledaju, a tek super-heroje – ma njih nikad dosta! To ide do degutantnih fora kao ono kako su na AO preveslali Čilića ne bi li Federer uzeo 20i Slam. I Novak je već odavno sa ili istom ili od drugih boljom satnicom i sve tako. Trka 3 najbolja za 3 najbolja ikad je sada veći deo zarade celog ATP.

Aurora

pre 5 godina

Beneto je u pravu. Nema Federer povlastice sada, kad ima 20GS, vec oduvek. Novak govori da on privlaci publiku, sto je jasno, ali organizatori bas preteruju. naravno da je bilo logicno da Djokovic i monfis igraju udarni termin a ne Rodja i neki nepoznati igrac. Pa zar se Djokovic ne seca kako su ga na Vimldonu sutnuli na teren bez krova u danu u kojem je ceo dan kisa padala. I to posle 12. osvojene GS titule. On sad kao brani Federera a misli drugacije jer je na svojoj kozi osetio nepravdu. Bolje da je rekao da ne zeli to da komentarise nego sto je izneo notornu laz- da se ne slaze sa Benetoom.

Mare

pre 5 godina

Opet ljudi projektuju svoje frustracije na Feđu, jer im je on metafora za zli zapad koji mrzi nebeski narod. Feđa je u Čikagu otišao kod Novaka na njegovo humanitarno veče, pokazao mu kako i šta treba još da unapredi da bi mu humanitarna organizacija bila još uspešnija i bolja, čak je Novak otvoreno i pričao o tome, a svakako svoju organizaciju Feđa vodi i duže i ima više iskustva. Tako da Srbende mnogo mašite i učitavate u odnos Novak-Feđa, bolje idite na političke teme, pa tamo pričajte o nepravdi zlog zapada i da srbi ne treba da mu se klanjaju itd..

budva

pre 5 godina

Jasno je šta je Žilijen rekao, šta je to što mu smeta. Mislim da je sto posto u pravu. Zasluge su zasluge, ali ovde se iza zasluga krije samo novac, mešaju se babe i žabe.

Vukodav

pre 5 godina

To što je šestostruki šampion nema mnogo veze, jer onda bi i Novak imao poseban tretman.
Međutim, to što je najveća zvezda itekako ima veze, jer upravo njegovo učešće donosi gledanost i samim tim i zaradu.
Imali su prilike organizatori da vide kako im ide kad RF ispadne u drugom kolu a nagrade svakako treba isplatiti, oni su ljudi biznismeni, normalno da će uraditi sve što mogu da zarada bude veća.
Na kraju to ispadne u korist svih, zato se igrači i ne bune, kao što vidimo.

IL

pre 5 godina

Iskreno ne secam se da je Sampras, Agasi, Borg ili bilo ko favorizovan ili bio ovako privilegovan kao Federer danas. U eri u kojoj su oni igrali bili su takodje sampioni u ravni sa Federerom. Mozda Borg ne bi tako rano zavrsio karijeru da su ga mazili i pazili kako to rade danas sa Federerom.

leposava drakac

pre 5 godina

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)


to u lipoj vašoj se i doručak se kaže goblec a milokliz se kaže hrvat

očigledno

pre 5 godina

Ovom izjavom još jednim providnim pokušajem Novak nastoji da pridobije publiku za sebe,jer je očigledno da mu , iako to stalno demantuje ,teško pada što publika širom svijeta uglavnom navija za Fererera i što mu već 16 uzastopnih godina proglašava najomiljenijim teniserom.

CroFed

pre 5 godina

I Novak će imati možda i više od kraljevskog tretmana za 5,6 god. ako na kontu bude imao 20+ GS naslova... A Benneteau može produljiti karijeru u nadi da osvoji nešto... Možda neki challenger u Francuskoj npr. Omjer u finalima na ATP touru zavidnih 0-10

Brutus

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed? 
(Djido, 13. novembar 2018 09:03) 

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)

Znači Rođa pošćar, zemunac iz zemuna. I izgleda ko da nosi penzije, vreme je i za njegovu, oslabile ruke pred boljim.

zoran

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.
(Рајко Четник, 13. novembar 2018 08:54)

To jeste trenutna realnost, ali treba li reci Bravo nekome ko ispravno prepoznaje tu stvarnost, ili onome ko joj kriticki pristupa i daje svoj doprinos da tu realnost promeni?
Da li u sportu treba da bude fer-pleja, ili sve treba da se vrti od novca....jedino sto je ovo bitno, na stranu sva opravdavanja?

Olja

pre 5 godina

gemini@

I ja sam razmisljala o tome kao vi. Ako je stvarno godinama sve podesavano Federeru, onda postaje upitno i njegovo sportsko umijece i sve zaredom. Ostaje jedino sigurno da je to najbolji nacin da se sponzorima visestruko vrati ulozeni novac. Ovo me nekako podsjeca na neke druge sfere, naprimjer, kada odabranu glumicu ili manekenku forsiraju da postane zvijezda, a onda je okite novcem, koji je svakako samo komadic od onog koji njima ostaje. Mozda poredjenje, na prvu, nije odgovarajuce, ali ako razmislimo dublje, isto je to.

Dejan

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?
(Djido, 13. novembar 2018 09:03)

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!

GRM

pre 5 godina

Ne slazem se sa Novakom. Nole ovdje ocigledno podrzava sebe kao najboljeg trenutno. Ako si najbolji onda treba da budes najbolji a ne da budes najbolji uz razne beneficije. Pozdrav!

Straus

pre 5 godina

Federer igra u nocnim terminima jer televizije sirom svijeta najvise
prenose njegove meceve dok Benetoa ne prenosi ni francuska TV.
Ko prati tenis preko 'stream tv' zna o cemu pricam.

Ethan Hunt

pre 5 godina

Tenis je veliki biznis zadnjih 10-12 godina. Federer ima veliki broj navijača širom sveta, ali i mnogo jake sponzore koji bi da od istih i mužu još koliko mogu para maksimalno. Da li je to prodaja karata na AO ili privlačenje novih sponzora na Laver kupu, svejedno. Federer je lepak za mase muva i donekle je to i zaslužio. Problem je u tome što ponekad to ide na štetu drugih tenisera, ali i ja bih istrpeo par sati na +40C za nekoliko hiljada dolara ili stotina hiljada.

retko pametan

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

hahaha slatko sam se nasmejao sad.

Novak kao i Federer uostalom zna kolko je tesko biti tu gde jesu i smatram da je oduvek postojalo postovanje izmedju ove dvojice iako su mediji pokusali da prikazu drugacije

Nebitno

pre 5 godina

Tenis kao i drugi veoma posećeni sportovi su šou biznis ili moderan cirkus. Sve sto ostvaruje veći profit gura se u bolji termin. Šta je tu čudno

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

Kralj Federer je iznad malograđanštine: kafana, rakija, pečenje i "tri prsa' ovoga mi krs'a".

RW#0

pre 5 godina

Uuu al ga brani izjavom da je jedan od najboljih igraca u istoriji. To je uvreda za naseg Rogera koji ne samo da je najbolji vec je sinonom za beli sport tacnije veci od sporta.

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da zasluzuje najbolji tretman pa to je vidite i Djokovicu jasno.Sa svim tim terminima uvece Federer ne bi osvojio toliko da nije najbolji teniser jer neki i tad ne bi osvojili turnir.

b

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...
(ZLOBEX, 13. novembar 2018 09:01)
A Fedu Nike šutnuo pre nego što će ovakvi i slični skandali izaći u javnost, zanjući da se to mora desiti pre ili kasnije , jer jednostavno previše mu je nameštano da se pomeri sa broja 17 , da ne idemo dalje u prošlost!!!

Nenad

pre 5 godina

Pitam se pitam sta ce sada "mrzitelji Federera" da napisu, nakon Djokovicevog korektnog komentara. Novak je puno puta pokazao da je pravi dzentlmen i veoma korektan teniser (niko nije savrsen, pa ni Novak ali narocito nisu "savrseni" oni koji su ovde delili milion saveta Novaku a sada kada je on ponovo "u staroj formi" cute i ne pametuju o ishrani, Imazu, Jeleni, pravoslavnom drvenom krsticu...) a oni koji traze "dlaku u jajetu" cesto prate svaki Rodzerom korak, potez, intervju i "izvlace' nesto negativno...
Slazem se sa Iznerovom izjavom -velika "trojka" svetskog tenisa donela je znacajnu "korist" i mnogima koji su nize na ATP listi.

RUM

pre 5 godina

E ne znam, mislim da Federer nikad, ali nikad ne bi stao na stranu Djokovica u vezi ovoga... I ne slazem se sa Novakom i ne znam zbog cega ce mu ova izjava, Federer jeste velikan tenisa ali isto tako je i Novak, ok dobije povlasceni tretman s vremena na vrijeme Federer ali daaj desavalo se Novaka da zakucaju na turnir svaki dan da igra po najvecoj vrucini, a Federer uvece...kako je to fer ? To nikako nije posteno.... Ajde njih prvih 5, 6 da imaju tako neka povlascenja ali samo Federer.......

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da li je moguće da se nolomani ne slažu sa Nolom? Izgleda da je kod njih mržnja prema Kralju Federeru prevagnula u odnosu na Nolovo mišljenje.

Brka

pre 5 godina

Ništa jadnije od sportiste koji se stalno žali. Te nepravedno ovo, te nepravedno ono. Profesionalni sport je pre svega danas šou, novac i zarada za igrače koji, uzgred, odlično zarađuju. Trudbenici reketa i lopte zarađuju mnogo, mnogo više od naučnika, inžinjera, neurohirurga i ostali trudbenika knjige i stvarnog znanja i koji doprinose da je civilizacija razvijena. Danas je sport estrada, kao i politika, jer i jedno i drugo zapravo nije potrebno, ali postoji. Da bi cirkus radio to što oni rade mora biti zanimljivo onima koji plaćaju, a to su gledaoci - inače ništa ni od magije ni od posla, a ni od magle jer su im zarade svakako prenaduvane, naravno, toliko su se ljudi navikli da su kišne gliste sa ganglijama umesto nervnog sistema, da o opravdanosti više niko ne razmišlja...kao da sporta nije bilo pre ovih megazarada. Dotični teniser može da okači reket o klin aku mu se Federer, Novak i Nadal ne sviđaju ili da igra bolje i stabilnije od onoga što je pokazao do sada pa mu ni termin neće biti toliko bitan. No, daleko je teže podići sopstveni kvalitet i tako pobeđivati nego uniziti sistem i protivnike pa ih pobeđivati recimo totalno iscrpljene. Šta je onda pravedno. Pa, najpravednije je da teniski radnici (svi ispod tridesetog) sami procene da li ima smisla da i dalje gube vreme u tenisu ili da potroše vreme u dugogodišnjem učenju i postanu inžinjeri, naučnici, neurohirurzi i rade za daleko manje zarade...

Mastoor

pre 5 godina

Значи, Феки је заслужио да игра под затвореним кровом и са укљученом климом зато што је 6 пута освојио АО? Питање за оне који такво размишљање подржавају, колико је пута Новак који је играо меч на 100 степени целзијуса са Монфисом, освојио тај исто слем?

ZLOBEX

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...

kimiko

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)

gemini

pre 5 godina

Tokom godina Federer ne samo da ima povlascen tretman vec se sve radi kako bi on na kraju dobije svoj mec. Kao sto je izjavio direktor pariskog turnira da se uvek podloga podesavala da odgovara Federeru, pa u zadnjem AO finala zatvorili su krov bez da obaveste finalistu Cilica i sada kada u Londonu za njega je podloga nesto sporija on naravno kuka i place.

b

pre 5 godina

bot92, samo se setite šta je isti Federer pričao za mladog Đokovića (i koliko ste se tome radovali Jumko and co)kada je otprilike bio u Novakovim godinama.

Svakako se nadam da će korupcija čiji je korisnik odrđeni gospodin biti u potpunosti otkrivena a akteri završiti tamo gde treba -na sudu!!

Bravo Julian!

zumb

pre 5 godina

Da li bi Federer ovako rekao za Novaka Djokovica?Pitanje je sad?
(livin’ on a prayer, 13. novembar 2018 08:39)
Odgovor je - da. Nemojte da se palite. Ovi ljudi se bave poslom na kojem se druže preko 150 dana u godini. Rivalstvo postoji, ali kao što vidimo, njih dvojica su konačno imali otbiljan "bonding experience".

Draža

pre 5 godina

Zbog Federera i Nadala je tenis među top sportovima, setimo se ere pre njega a nakon Samprasa, kad se nije znalo ni ko je svetski broj. 1 u kom trenutku niti je ikoga bilo briga. Zbog Federera ostali teniseri zarađuju više novca. Zbog Federera je Novak Đoković to što jeste, jer da nema Federera koga bi bilo briga što je neki momak iz Srbije br. 1 u tenisu, ali kada je pobedio i pobeđuje Federera, to je senzacija.
Možete vi da mržite Rodžera, ali on je što reče Izner, čovek tenis.

Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Bravo Nole tako se to radi,kazes i sto ne mislis pridobijes zapadnu publiku mediji drugaciji odnos imaju prema tebi,svaka cast!Nadam se i nas narod da ce shvatiti kako svet funkcionise a ne da 3. dana raspravljamo o glupostima o nekom porazu Vucica u Parizu.To je sve deo politike i politickih odnosa takav je i sport kao manifestacija toga.Ne verujem da ce me mnogi razumeti sta sam hteo da kazem.

fednole

pre 5 godina

Ovo stalno pričam,svi kukaju da je Federer povlašten a ne razumiju da je to tako jer ga ljudi najviše vole gledati i naravno da onda neće igrati u 2h popodne kada pola potencijalne publike radi,odmara kod kuće i slično nego navečer kada je užitak doći na teren i pogledati dobar tenis.Novak je ranije tu bio malo zanemaren ali u zadnje vrijeme i on dobiva tu vrstu priznanja jer i kada je bio izvan top 20 igrao je na glavnim arenama i u udarnim terminima

Djido

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?

Mihael

pre 5 godina

Koliko god da ga ne volimo zbog rivalstva za NOvakaom, treba priznat da je sam zaslužan zato, da ga svi žele gledati i da igra u udarnim večernim terminima. Roger je mnogo znoja prolijo, da je tu gdje jeste ( najbolji u istoriji u tenisu sa 20gs). Pustimo sad naše vidjenje ( Novak ima bolji score protiv njega). On je renome, kad kažeš tenis odma se svi sete njega, čitav svet ga voli, svi sponzori hoče da rade sa njim. Svaki direktor turnira gleda da on igra čim duže, u najboljim terminima, čak i podlogu menjaju koja njemu odgovoara da bi došao na turnir jer jednostavno diže gledanost. Pogledajte jednog Murrya u prvom krugu pa onda Rogera. Ne možemo reči da je Endi Murry treča klasa igrača, nije, daleko od toga, ali nema renome. Igra po vručini, kao i Novak i ostali. Sve je to posao i ko se razumije u posao, radi tako da dobije najviše para. A mašina za pare je Rofer Federer

dok

pre 5 godina

I novak misli isto kao beneto kao i svi mi ali zamislite da to i kaže. ovako ispada veliki diplomata "jedno misli drugo kaže treće radi"

vrela mast !!!

pre 5 godina

Da bre kako da ne..Princezica treba da bude slobodna u prva 3 kola,malo je što sve mečeve igra u najboljim vremenskim uslovima i što podlogu terena prilagođavaju njemu

Toxic_PR

pre 5 godina

Nista sporno tu, top 3 moraju da imaju sta god zele, Grand Slemovi su za njih tu, novac, marketing, TV, pare da se pojave u turnire, itd itd, dok ne idu u penzijili ovi su pojam TENISA vec 15 godina.

milan

pre 5 godina

Нико не заслужује толике паре!Слабо су плаћени играчи око 100.места а Федерер је манекен и служи за рекламирање што није спорт.

Boki

pre 5 godina

Kao što lepota i pamet retko idu zajedno sličo se može reći i za fizičke i duhovne sposobnosti.Bog otac naš nas je stvorio sve isto i isto treba da budemo u svakoj prilici pa i na nekom sportskom terenu.Znači nema povlašćenih pa makar ko to bio .Ako se gleda sportski i fer ,ako ne ,onda nije loše kada naprimer neki autsajder preti da pobedi favorita dobije obavezu da na noge stavi tegove ,ili naglavu kacigu bez obzira na vrućinu.

kultur

pre 5 godina

Jasno je da Novak ispisuje istoriju sporta po sportskim rezultatima. Ali isto tako ne treba zaboraviti ove udžbenike o ponašanju, fer pleju, odnosu prema porodici i životu uopšte.

sale

pre 5 godina

I svi su u pravu. Beneto jer kaže da sa sportske strane nije fer jer se nekome olakšava da pobeđuje, a i Novak i Izner koji mu odgovaraju - pa šta, dobio si i ti više para. E sada, pravedno sportsko nadmetanje ili pare....

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Noletu je bolje da ništa ne komentariše.Priča je pokrenuta, iz potpuno opravdanih razloga, i neka se prozvani prvo oglase,a ne on.

ja

pre 5 godina

Ja tebi serdare, ti meni vojvodo... Sigurno to nije rekao jer voli Federera i ugleda se na njega, već zato što očekuje isti takav tretman. Čuj ti to "šestostruki osvajač AO" - isto kao da priča o sebi..

S-Mile

pre 5 godina

Onda bi igrači koji igraju protiv Mesija ili Ronalda trebali da igraju četvoronoške, jer bože moj, red je da ovakve veličine imaju prednost. Publika zbog njih dolazi.

Realni posmatrač

pre 5 godina

Čak i ako je tačno da želi svima da se dopadne ovo mu je najbolji pokušaj. Naklon do poda Novače! Tako se priča o protivnicima. Čitajte i učite Novakovi navijači.

nikola

pre 5 godina

A kako ti onda nemas povlascen tretman kao petostruki cini mi se pobednik ?.Lome te po najvecoj vrucini,najmanje pauze izmeddju meceva,a o Vimbldonu da ne govorim.On je poslednja osoba koju ti treba da branis,Beneto je rekao pravu istinu u lice toj primabalerini I naduvenku.

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Meni se čini da se uskoro sprema penzionisanje Federera, sav ovaj marketing i dešavanja govore tome u prilog. Neće on posle Wimbldona 2019 igrati, a do tada će se držati tenzija o penziji kako bi se iskoristio puni marketinški potencijal...

Рајко Четник

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.

Ima i normalnih ljudi, srećom

pre 5 godina

Ove izjave su samo još jedna potvrda da je tenis bio, jeste i biće gospodski sport. Jer ga igraju gospoda Izner, Đoković i još mnogi slični njima dvojici.

Gohan

pre 5 godina

"Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima."

Nijedan igrač ne sme da ima poseban tretman. Bio to Novak, Rafa, Rodžer, Beker, Sampras ili neko iz kruga 200-300. Svi treba da imaju apsolutno isti tretman pa neka pobedi najbolji.

milan

pre 5 godina

Новаку сада иде добро па мења став.Повлашћен третман није за спортисте и нема везе са спортом.То је политика а то не иде заједно.

dzigi

pre 5 godina

Ja tebi vojvodo, ti meni... - ali ovog puta su u pitanju istinski kraljevi i carevi.
Po završetku karijera, mislim da će Velika trojka otići bar jednom zajedno na neko pivo.

kimiko

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)

Djido

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?

fednole

pre 5 godina

Ovo stalno pričam,svi kukaju da je Federer povlašten a ne razumiju da je to tako jer ga ljudi najviše vole gledati i naravno da onda neće igrati u 2h popodne kada pola potencijalne publike radi,odmara kod kuće i slično nego navečer kada je užitak doći na teren i pogledati dobar tenis.Novak je ranije tu bio malo zanemaren ali u zadnje vrijeme i on dobiva tu vrstu priznanja jer i kada je bio izvan top 20 igrao je na glavnim arenama i u udarnim terminima

ZLOBEX

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...

gemini

pre 5 godina

Tokom godina Federer ne samo da ima povlascen tretman vec se sve radi kako bi on na kraju dobije svoj mec. Kao sto je izjavio direktor pariskog turnira da se uvek podloga podesavala da odgovara Federeru, pa u zadnjem AO finala zatvorili su krov bez da obaveste finalistu Cilica i sada kada u Londonu za njega je podloga nesto sporija on naravno kuka i place.

nikola

pre 5 godina

A kako ti onda nemas povlascen tretman kao petostruki cini mi se pobednik ?.Lome te po najvecoj vrucini,najmanje pauze izmeddju meceva,a o Vimbldonu da ne govorim.On je poslednja osoba koju ti treba da branis,Beneto je rekao pravu istinu u lice toj primabalerini I naduvenku.

Nenad

pre 5 godina

Pitam se pitam sta ce sada "mrzitelji Federera" da napisu, nakon Djokovicevog korektnog komentara. Novak je puno puta pokazao da je pravi dzentlmen i veoma korektan teniser (niko nije savrsen, pa ni Novak ali narocito nisu "savrseni" oni koji su ovde delili milion saveta Novaku a sada kada je on ponovo "u staroj formi" cute i ne pametuju o ishrani, Imazu, Jeleni, pravoslavnom drvenom krsticu...) a oni koji traze "dlaku u jajetu" cesto prate svaki Rodzerom korak, potez, intervju i "izvlace' nesto negativno...
Slazem se sa Iznerovom izjavom -velika "trojka" svetskog tenisa donela je znacajnu "korist" i mnogima koji su nize na ATP listi.

ja

pre 5 godina

Ja tebi serdare, ti meni vojvodo... Sigurno to nije rekao jer voli Federera i ugleda se na njega, već zato što očekuje isti takav tretman. Čuj ti to "šestostruki osvajač AO" - isto kao da priča o sebi..

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Meni se čini da se uskoro sprema penzionisanje Federera, sav ovaj marketing i dešavanja govore tome u prilog. Neće on posle Wimbldona 2019 igrati, a do tada će se držati tenzija o penziji kako bi se iskoristio puni marketinški potencijal...

Gohan

pre 5 godina

"Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima."

Nijedan igrač ne sme da ima poseban tretman. Bio to Novak, Rafa, Rodžer, Beker, Sampras ili neko iz kruga 200-300. Svi treba da imaju apsolutno isti tretman pa neka pobedi najbolji.

sale

pre 5 godina

I svi su u pravu. Beneto jer kaže da sa sportske strane nije fer jer se nekome olakšava da pobeđuje, a i Novak i Izner koji mu odgovaraju - pa šta, dobio si i ti više para. E sada, pravedno sportsko nadmetanje ili pare....

Рајко Четник

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.

milan

pre 5 godina

Новаку сада иде добро па мења став.Повлашћен третман није за спортисте и нема везе са спортом.То је политика а то не иде заједно.

Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Bravo Nole tako se to radi,kazes i sto ne mislis pridobijes zapadnu publiku mediji drugaciji odnos imaju prema tebi,svaka cast!Nadam se i nas narod da ce shvatiti kako svet funkcionise a ne da 3. dana raspravljamo o glupostima o nekom porazu Vucica u Parizu.To je sve deo politike i politickih odnosa takav je i sport kao manifestacija toga.Ne verujem da ce me mnogi razumeti sta sam hteo da kazem.

vrela mast !!!

pre 5 godina

Da bre kako da ne..Princezica treba da bude slobodna u prva 3 kola,malo je što sve mečeve igra u najboljim vremenskim uslovima i što podlogu terena prilagođavaju njemu

S-Mile

pre 5 godina

Onda bi igrači koji igraju protiv Mesija ili Ronalda trebali da igraju četvoronoške, jer bože moj, red je da ovakve veličine imaju prednost. Publika zbog njih dolazi.

Ima i normalnih ljudi, srećom

pre 5 godina

Ove izjave su samo još jedna potvrda da je tenis bio, jeste i biće gospodski sport. Jer ga igraju gospoda Izner, Đoković i još mnogi slični njima dvojici.

Realni posmatrač

pre 5 godina

Čak i ako je tačno da želi svima da se dopadne ovo mu je najbolji pokušaj. Naklon do poda Novače! Tako se priča o protivnicima. Čitajte i učite Novakovi navijači.

kultur

pre 5 godina

Jasno je da Novak ispisuje istoriju sporta po sportskim rezultatima. Ali isto tako ne treba zaboraviti ove udžbenike o ponašanju, fer pleju, odnosu prema porodici i životu uopšte.

dzigi

pre 5 godina

Ja tebi vojvodo, ti meni... - ali ovog puta su u pitanju istinski kraljevi i carevi.
Po završetku karijera, mislim da će Velika trojka otići bar jednom zajedno na neko pivo.

budva

pre 5 godina

Jasno je šta je Žilijen rekao, šta je to što mu smeta. Mislim da je sto posto u pravu. Zasluge su zasluge, ali ovde se iza zasluga krije samo novac, mešaju se babe i žabe.

IL

pre 5 godina

Iskreno ne secam se da je Sampras, Agasi, Borg ili bilo ko favorizovan ili bio ovako privilegovan kao Federer danas. U eri u kojoj su oni igrali bili su takodje sampioni u ravni sa Federerom. Mozda Borg ne bi tako rano zavrsio karijeru da su ga mazili i pazili kako to rade danas sa Federerom.

Toxic_PR

pre 5 godina

Nista sporno tu, top 3 moraju da imaju sta god zele, Grand Slemovi su za njih tu, novac, marketing, TV, pare da se pojave u turnire, itd itd, dok ne idu u penzijili ovi su pojam TENISA vec 15 godina.

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Noletu je bolje da ništa ne komentariše.Priča je pokrenuta, iz potpuno opravdanih razloga, i neka se prozvani prvo oglase,a ne on.

milan

pre 5 godina

Нико не заслужује толике паре!Слабо су плаћени играчи око 100.места а Федерер је манекен и служи за рекламирање што није спорт.

Olja

pre 5 godina

gemini@

I ja sam razmisljala o tome kao vi. Ako je stvarno godinama sve podesavano Federeru, onda postaje upitno i njegovo sportsko umijece i sve zaredom. Ostaje jedino sigurno da je to najbolji nacin da se sponzorima visestruko vrati ulozeni novac. Ovo me nekako podsjeca na neke druge sfere, naprimjer, kada odabranu glumicu ili manekenku forsiraju da postane zvijezda, a onda je okite novcem, koji je svakako samo komadic od onog koji njima ostaje. Mozda poredjenje, na prvu, nije odgovarajuce, ali ako razmislimo dublje, isto je to.

Straus

pre 5 godina

Federer igra u nocnim terminima jer televizije sirom svijeta najvise
prenose njegove meceve dok Benetoa ne prenosi ni francuska TV.
Ko prati tenis preko 'stream tv' zna o cemu pricam.

Aurora

pre 5 godina

Beneto je u pravu. Nema Federer povlastice sada, kad ima 20GS, vec oduvek. Novak govori da on privlaci publiku, sto je jasno, ali organizatori bas preteruju. naravno da je bilo logicno da Djokovic i monfis igraju udarni termin a ne Rodja i neki nepoznati igrac. Pa zar se Djokovic ne seca kako su ga na Vimldonu sutnuli na teren bez krova u danu u kojem je ceo dan kisa padala. I to posle 12. osvojene GS titule. On sad kao brani Federera a misli drugacije jer je na svojoj kozi osetio nepravdu. Bolje da je rekao da ne zeli to da komentarise nego sto je izneo notornu laz- da se ne slaze sa Benetoom.

retko pametan

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

hahaha slatko sam se nasmejao sad.

Novak kao i Federer uostalom zna kolko je tesko biti tu gde jesu i smatram da je oduvek postojalo postovanje izmedju ove dvojice iako su mediji pokusali da prikazu drugacije

Boki

pre 5 godina

Kao što lepota i pamet retko idu zajedno sličo se može reći i za fizičke i duhovne sposobnosti.Bog otac naš nas je stvorio sve isto i isto treba da budemo u svakoj prilici pa i na nekom sportskom terenu.Znači nema povlašćenih pa makar ko to bio .Ako se gleda sportski i fer ,ako ne ,onda nije loše kada naprimer neki autsajder preti da pobedi favorita dobije obavezu da na noge stavi tegove ,ili naglavu kacigu bez obzira na vrućinu.

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

Nole je pametno uradio sto je manje, vise iskulirao oko ove izjave Benetoa i kao podrzao Federera, jer mu sada ne trebaju nikakve afere i prozivanja po medijama dok je na misiji da dostigne i prestigne Nadala i Federera.
Bice vremena po zavrsetku Noletove karijere da se obelodane stvari u vezi proteziranja Federera na GS turnirima i medijima, ali tada ce Nole biti GOAT i njegove reci ce imati najvecu tezinu.

Draža

pre 5 godina

Zbog Federera i Nadala je tenis među top sportovima, setimo se ere pre njega a nakon Samprasa, kad se nije znalo ni ko je svetski broj. 1 u kom trenutku niti je ikoga bilo briga. Zbog Federera ostali teniseri zarađuju više novca. Zbog Federera je Novak Đoković to što jeste, jer da nema Federera koga bi bilo briga što je neki momak iz Srbije br. 1 u tenisu, ali kada je pobedio i pobeđuje Federera, to je senzacija.
Možete vi da mržite Rodžera, ali on je što reče Izner, čovek tenis.

Vukodav

pre 5 godina

To što je šestostruki šampion nema mnogo veze, jer onda bi i Novak imao poseban tretman.
Međutim, to što je najveća zvezda itekako ima veze, jer upravo njegovo učešće donosi gledanost i samim tim i zaradu.
Imali su prilike organizatori da vide kako im ide kad RF ispadne u drugom kolu a nagrade svakako treba isplatiti, oni su ljudi biznismeni, normalno da će uraditi sve što mogu da zarada bude veća.
Na kraju to ispadne u korist svih, zato se igrači i ne bune, kao što vidimo.

očigledno

pre 5 godina

Ovom izjavom još jednim providnim pokušajem Novak nastoji da pridobije publiku za sebe,jer je očigledno da mu , iako to stalno demantuje ,teško pada što publika širom svijeta uglavnom navija za Fererera i što mu već 16 uzastopnih godina proglašava najomiljenijim teniserom.

Mare

pre 5 godina

Opet ljudi projektuju svoje frustracije na Feđu, jer im je on metafora za zli zapad koji mrzi nebeski narod. Feđa je u Čikagu otišao kod Novaka na njegovo humanitarno veče, pokazao mu kako i šta treba još da unapredi da bi mu humanitarna organizacija bila još uspešnija i bolja, čak je Novak otvoreno i pričao o tome, a svakako svoju organizaciju Feđa vodi i duže i ima više iskustva. Tako da Srbende mnogo mašite i učitavate u odnos Novak-Feđa, bolje idite na političke teme, pa tamo pričajte o nepravdi zlog zapada i da srbi ne treba da mu se klanjaju itd..

leposava drakac

pre 5 godina

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)


to u lipoj vašoj se i doručak se kaže goblec a milokliz se kaže hrvat

Mastoor

pre 5 godina

Значи, Феки је заслужио да игра под затвореним кровом и са укљученом климом зато што је 6 пута освојио АО? Питање за оне који такво размишљање подржавају, колико је пута Новак који је играо меч на 100 степени целзијуса са Монфисом, освојио тај исто слем?

Superbike

pre 5 godina

Naravno da zasluzuje jer jedan je King Federer. Prvi put da se slozim sa Djokovicevom izjavom.
(BODIBOND, 13. novembar 2018 13:01)

King upravo gleda tom Novaku u pozadinu po ATP listi !

RUM

pre 5 godina

E ne znam, mislim da Federer nikad, ali nikad ne bi stao na stranu Djokovica u vezi ovoga... I ne slazem se sa Novakom i ne znam zbog cega ce mu ova izjava, Federer jeste velikan tenisa ali isto tako je i Novak, ok dobije povlasceni tretman s vremena na vrijeme Federer ali daaj desavalo se Novaka da zakucaju na turnir svaki dan da igra po najvecoj vrucini, a Federer uvece...kako je to fer ? To nikako nije posteno.... Ajde njih prvih 5, 6 da imaju tako neka povlascenja ali samo Federer.......

Ethan Hunt

pre 5 godina

Tenis je veliki biznis zadnjih 10-12 godina. Federer ima veliki broj navijača širom sveta, ali i mnogo jake sponzore koji bi da od istih i mužu još koliko mogu para maksimalno. Da li je to prodaja karata na AO ili privlačenje novih sponzora na Laver kupu, svejedno. Federer je lepak za mase muva i donekle je to i zaslužio. Problem je u tome što ponekad to ide na štetu drugih tenisera, ali i ja bih istrpeo par sati na +40C za nekoliko hiljada dolara ili stotina hiljada.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Gledanost zavisi od kvaliteta i regularnosti.
Mnogi,pa i Novak,mešaju neke stvari.
Privilegije uništavaju smisao.
To važi za sve oblasti života.
Važi i za tenis.
Satnica,teren?Pa to je ključno u posebnim klimatskim uslovima.I ne samo klimatskim.

Brka

pre 5 godina

Ništa jadnije od sportiste koji se stalno žali. Te nepravedno ovo, te nepravedno ono. Profesionalni sport je pre svega danas šou, novac i zarada za igrače koji, uzgred, odlično zarađuju. Trudbenici reketa i lopte zarađuju mnogo, mnogo više od naučnika, inžinjera, neurohirurga i ostali trudbenika knjige i stvarnog znanja i koji doprinose da je civilizacija razvijena. Danas je sport estrada, kao i politika, jer i jedno i drugo zapravo nije potrebno, ali postoji. Da bi cirkus radio to što oni rade mora biti zanimljivo onima koji plaćaju, a to su gledaoci - inače ništa ni od magije ni od posla, a ni od magle jer su im zarade svakako prenaduvane, naravno, toliko su se ljudi navikli da su kišne gliste sa ganglijama umesto nervnog sistema, da o opravdanosti više niko ne razmišlja...kao da sporta nije bilo pre ovih megazarada. Dotični teniser može da okači reket o klin aku mu se Federer, Novak i Nadal ne sviđaju ili da igra bolje i stabilnije od onoga što je pokazao do sada pa mu ni termin neće biti toliko bitan. No, daleko je teže podići sopstveni kvalitet i tako pobeđivati nego uniziti sistem i protivnike pa ih pobeđivati recimo totalno iscrpljene. Šta je onda pravedno. Pa, najpravednije je da teniski radnici (svi ispod tridesetog) sami procene da li ima smisla da i dalje gube vreme u tenisu ili da potroše vreme u dugogodišnjem učenju i postanu inžinjeri, naučnici, neurohirurzi i rade za daleko manje zarade...

podmećem lavor

pre 5 godina

U svetu tenisa od privilegija i protekcije za Federera je gore samo dodvoravanje i poltronstvo Novaka Đokovića prema svima i svakome: publici, novinarima, bivšim i sadašnjim igračima...

Djido

pre 5 godina

... frustracije na Feđu... Feđa je u Čikagu... organizaciju Feđa vodi... odnos Novak-Feđa... (Mare, 13. novembar 2018 13:39)

Ko ti je taj Feđa, leba ti!? Neki Rus, šta li?

mlekadzija

pre 5 godina

Ne razumem Djokovica...tom logikom Federer bi morao da igra na svim turnirima gde se pojavi u najpovoljnijem terminu...a i da ima osiguran barem po jedan GS, 1000 i 500 godisnje. Bez ucesca i takmicenja, onako pocasno...

Brutus

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed? 
(Djido, 13. novembar 2018 09:03) 

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)

Znači Rođa pošćar, zemunac iz zemuna. I izgleda ko da nosi penzije, vreme je i za njegovu, oslabile ruke pred boljim.

soviak

pre 5 godina

Kao prvo ova priča o TV pravima ne pije vodu. To može da važi samo za Australiju, jer taj "prime time" od 19:30 tamo pada u 10-11 prepodne u razvijenim evropskim zemljama ili još gore između 2-5 ujutru u Americi. Beneto je odlično primetio anomaliju i umesto da ga svi podrže, Novak nepotrebno staje na stranu organizatora i Federera, kao da će Novak nekad imati takav tretman, pa makar osvojio i 10 puta Australian Open. Totalna nebuloza i sramota da Federer igra 13 od 14 mečeva uveče u poslednje 2 godine.

Nebitno

pre 5 godina

Tenis kao i drugi veoma posećeni sportovi su šou biznis ili moderan cirkus. Sve sto ostvaruje veći profit gura se u bolji termin. Šta je tu čudno

GRM

pre 5 godina

Ne slazem se sa Novakom. Nole ovdje ocigledno podrzava sebe kao najboljeg trenutno. Ako si najbolji onda treba da budes najbolji a ne da budes najbolji uz razne beneficije. Pozdrav!

hulk

pre 5 godina

Trziste je nemilosrdno, nema tu empatije. Isto kao i u fudbalu sto su skocile plate enormno, ali ne zato sto su danasnji fudbaleri bolji, nego je gledanost veca, a samim tim i sponzori su tu. Ko je pre 30 godina razmisljao u kom terminu treba da igra recimo Maradona utakmicu, da bi mogli da gledaju i Ameri i Evropljani i Kinezi istovremeno. Realno niko, zato su i primanja bila mnogo manja. Kia recimo sponzorise Australian opet mislim sigurno 15-20 godina i koliko je to samo njima pomoglo sto je turnir gledan, tako da naravno da ce igrati najpopularniji igraci u prime time-u. Nema to veze sa Federerom sto dokazuje da ga je Nike pustio niz vodu, jer oni tu vise ne vide interes, ne u smislu da im on ne donosi pare, naprotiv, nego jednostavno smatraju da mogu da uloze pare bolje, a realno doneo im je milijarde i milijarde prihoda i odjednom gotovo.

Helios

pre 5 godina

Maltene samo francuski teniseri deluju kao ličnosti i ponešto obrazovani. A kao i sa Simonom o nasilno jednakim Slam nagradama Novak podosta izdajnički nastupa, ovog puta prema Benetou. Posebno jer je sam Novak dugo godina bio žrtva ovog a još više “Fedal” efekta, naročito prokletih 2007,8,9… A najjače mu je ovo – jeste, u pravu su u stvari obe strane. Crnjak je u tome da to često jeste i tako, ali nekako mi Novakovo obitavanje u dijalektici i kontradikciji oduvek deluje sladunjavo i neuverljivo.
O samoj bizarnosti novca u tenisu sam pisao ovde godinama. I da se daje procentualno premalo igračima i da to čini nepravdu nasilno jednakih muških i ženskih nagrada još više pogubnim za tenis. Čim je baza sporta 50 njih koji zarađuju i 100 njih oko nule slabo će to biti. Odatle dolazi do nasilne “superiorizacije” pa ovi najbolji postaju božanstva – a na uštrb generalnog kvaliteta a time i ukupne zarade!
I tako eto bizarnosti, koju je vrlo lepo umotao Izner – sumanuta je istina ali JESTE ISTINA: svim ostalim top100 igračima se više isplati da super-zvezde totalno stalno dobijaju, nego da ih svako malo neko od njih pobedi . (Nebitno mogu li to ili ne) Mase vole heroje i njih hoće da gledaju, a tek super-heroje – ma njih nikad dosta! To ide do degutantnih fora kao ono kako su na AO preveslali Čilića ne bi li Federer uzeo 20i Slam. I Novak je već odavno sa ili istom ili od drugih boljom satnicom i sve tako. Trka 3 najbolja za 3 najbolja ikad je sada veći deo zarade celog ATP.

zumb

pre 5 godina

Da li bi Federer ovako rekao za Novaka Djokovica?Pitanje je sad?
(livin’ on a prayer, 13. novembar 2018 08:39)
Odgovor je - da. Nemojte da se palite. Ovi ljudi se bave poslom na kojem se druže preko 150 dana u godini. Rivalstvo postoji, ali kao što vidimo, njih dvojica su konačno imali otbiljan "bonding experience".

zoran

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.
(Рајко Четник, 13. novembar 2018 08:54)

To jeste trenutna realnost, ali treba li reci Bravo nekome ko ispravno prepoznaje tu stvarnost, ili onome ko joj kriticki pristupa i daje svoj doprinos da tu realnost promeni?
Da li u sportu treba da bude fer-pleja, ili sve treba da se vrti od novca....jedino sto je ovo bitno, na stranu sva opravdavanja?

City Girl

pre 5 godina

Upravo zbog ovoga Noletova dosadasnja karijera ima jos veci znacaj. Bez jakih sponzora i bez ikakvh privilegija je dosao do samog vrha. Nisam od onih koji patoloski mrze Federera i ne poricem veliki talent, ali moram da se zapitam da li bi osvojio toliko slemova da nije bio privilegovan. Igranje po vrucini, prekinuti mecevi zbog kise, menjanje terena, sve to psihicki i fizicki iscrpi igraca.

b

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...
(ZLOBEX, 13. novembar 2018 09:01)
A Fedu Nike šutnuo pre nego što će ovakvi i slični skandali izaći u javnost, zanjući da se to mora desiti pre ili kasnije , jer jednostavno previše mu je nameštano da se pomeri sa broja 17 , da ne idemo dalje u prošlost!!!

Mihael

pre 5 godina

Koliko god da ga ne volimo zbog rivalstva za NOvakaom, treba priznat da je sam zaslužan zato, da ga svi žele gledati i da igra u udarnim večernim terminima. Roger je mnogo znoja prolijo, da je tu gdje jeste ( najbolji u istoriji u tenisu sa 20gs). Pustimo sad naše vidjenje ( Novak ima bolji score protiv njega). On je renome, kad kažeš tenis odma se svi sete njega, čitav svet ga voli, svi sponzori hoče da rade sa njim. Svaki direktor turnira gleda da on igra čim duže, u najboljim terminima, čak i podlogu menjaju koja njemu odgovoara da bi došao na turnir jer jednostavno diže gledanost. Pogledajte jednog Murrya u prvom krugu pa onda Rogera. Ne možemo reči da je Endi Murry treča klasa igrača, nije, daleko od toga, ali nema renome. Igra po vručini, kao i Novak i ostali. Sve je to posao i ko se razumije u posao, radi tako da dobije najviše para. A mašina za pare je Rofer Federer

dok

pre 5 godina

I novak misli isto kao beneto kao i svi mi ali zamislite da to i kaže. ovako ispada veliki diplomata "jedno misli drugo kaže treće radi"

Superbike

pre 5 godina

Nije isto kad ti dolazi Eminem, i kad ti dođe Wiz Khalifa. Razumem Đokovića šta govori.
(Вукосав, 13. novembar 2018 14:15)

Eminem? Hahahaha, brate Vukosave gde nađe baš Eminem ?!

Zoranaster

pre 5 godina

Francuz indirektno navlači na Novakovu stranu zbog Lacosta a onda Novak sebi puca u noge tako što brani Federera. Ako iko treba da ima povlašćen položaj na AO i zbog titula i zbog publike, to je Novak

RW#0

pre 5 godina

Uuu al ga brani izjavom da je jedan od najboljih igraca u istoriji. To je uvreda za naseg Rogera koji ne samo da je najbolji vec je sinonom za beli sport tacnije veci od sporta.

Uf

pre 5 godina

Zoranaster
Ako je do titula i Federer ima 6. Sto se publike tice, oni su jasni, Federer. Ne samo u Australiji, vec svugde u svetu, osim u Srbiji, ovde ga patoloski obozavaju. Ipak turnir je prestao da postoji jer ovi sto ga obozavaju u komentarima nisu placali ulaznice. Vise ih je kostalo da organizuju turnir nego sto im se isplatilo. Zato Federer proda sve ulaznice i dobija udarne termine. Sve je jasno.

game, set and...

pre 5 godina

sve sto je Beneto rekao stoji, i to bi rekao ama bas svaki igrac na turu, samo kad bi to bilo dobro za sport, zato...

Nadal je prosle godine nakon poraza na Vimbldonu rekao novinarima: "Doci cu i sledece godine, volim da igram na centralnom terenu", a izgubio je u 4 kolu svoj drugi mec na Terenu br.1, Nole je takodje igrao 4 od 5 meceva na istom terenu, a pogadjate ko je igrao na Centralnom svo vreme...

sarkazma ima u svim izjavama nakon Benetoove, pa jedan covek naprosto NE MOZE biti veci od sporta (Iznerovo - on je tenis), pa niko se Dzordanu nije sklanjao da zakuca...


bukvalno svaki GS turnir favorizuje Feda, bilo nepostavljanjem na pomocne terene, bilo terminom meceva, kako bi imao laksi put i vise odmora pred najvaznije meceve, tj. favorizovanje i u odnosu na Nadala i Noleta UVEK...

1/2

CroFed

pre 5 godina

I Novak će imati možda i više od kraljevskog tretmana za 5,6 god. ako na kontu bude imao 20+ GS naslova... A Benneteau može produljiti karijeru u nadi da osvoji nešto... Možda neki challenger u Francuskoj npr. Omjer u finalima na ATP touru zavidnih 0-10

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

Kralj Federer je iznad malograđanštine: kafana, rakija, pečenje i "tri prsa' ovoga mi krs'a".

b

pre 5 godina

bot92, samo se setite šta je isti Federer pričao za mladog Đokovića (i koliko ste se tome radovali Jumko and co)kada je otprilike bio u Novakovim godinama.

Svakako se nadam da će korupcija čiji je korisnik odrđeni gospodin biti u potpunosti otkrivena a akteri završiti tamo gde treba -na sudu!!

Bravo Julian!

Dejan

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?
(Djido, 13. novembar 2018 09:03)

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!

game, set and...

pre 5 godina

Fed je u prethodne 3 godine odigrao, ako me secanje sluzi, ukupno 1 (JEDAN) mec van glavnog terena GS turnira, i to negde u 2 kolu - u isto vreme Nole, Nadal i ostala "boranija", inace bolje plasirana od njega vecinu vremena, igra po 2-3 meca na drugim terenima, a termini setaju, cas popodne, cas predvece, simptomaticno... i onda svi kazu "zasluzuje takav tretman"... zar postoji iko ko moze da pomisli da bilo ko zasluzuje takav vid favorizovanja... ah, naravno, Federerovi navijaci, znaci niko normalan...

evo jos jednog primera: igra se Lndon trenutno, Fedova grupa igra prva, Nole sa Zverevom sutra igra dnevni termin, iako igraju pobednici prvih meceva, naravno da su Cilic i Izner interesantniji za publiku, zar ne... i onda ce Nole, narocito ako i on i Fed prodju u SF, u petak igrati vecernji termin, jer ce tek u petak biti interesantniji od omlatina, da bi naravno bio sto bolje zagrejan za subotnji mec... jednostavno... i u petak ce ga pitati da li mu termini smetaju, sta ce odgovoriti??? reci cu vam kao i Beneto, kad odem u penziju...

kralj "umire", ziveo novi kralj... uzivajte...

2/2

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da zasluzuje najbolji tretman pa to je vidite i Djokovicu jasno.Sa svim tim terminima uvece Federer ne bi osvojio toliko da nije najbolji teniser jer neki i tad ne bi osvojili turnir.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da li je moguće da se nolomani ne slažu sa Nolom? Izgleda da je kod njih mržnja prema Kralju Federeru prevagnula u odnosu na Nolovo mišljenje.

alopandur

pre 5 godina

Ma Srdjan prica ono sto Nole misli i svi srecni...
A sve vise pocinje da lici na konspiraciju da je neko ipak Noletu naredio da digne rucnu, da bi se "maestro" eto docepao 20-og...
Videcemo kada pocne klupko da se odvija, a pocece u nekom trenutku sigurno, i ko ja sta radio i ko je sta zasluzio...

Surovi

pre 5 godina

To sto se vi svi ovde lozite jer ste dokoni ili niste, ali vam je ovo izduvni ventil posle napornog posla i svakodnevnih problema nema veze sa realnoscu. Novak je lepo objasnio, a Izner mozda jos i bolje sa tom paralelom o golfu i Tageru Vudsu. Mozda je Novak i imao razloga da ga boli neka nepravda dok je bio u usponu i borio se za svaki turnir kategorije 500, ali to o cemu se vi ovde svadjate i kontrirate je na nivou predskolskog uzrasta, pocevsi od tog Jumka i ostale boranije kao taj Otan i slicni pa do isto tako nalozenih Novakovih navijaca(mada njih ipak vise razumem). Svakom sportu su potrebni heroji, industrija sporta to dobro razume, kao i sportisti koji su dobro upoznati sa stanjem na terenu. Proslo je vreme Peletovih "makazica" i drvenih reketa Roda Lejvera i Fred Perija. Oni su u ringu i znaju pravila, a vi ste samo paljevine sa najjeftinijim kartama ili jos cesce i bez njih.

Arno

pre 5 godina

Lako je shvatiti. Ako bi najbolji dobili večernje termine, onda niko ne bi došao na tenis u 14 časova. Neko od najboljih mora i na vrućini.

očigledno

pre 5 godina

Ovom izjavom još jednim providnim pokušajem Novak nastoji da pridobije publiku za sebe,jer je očigledno da mu , iako to stalno demantuje ,teško pada što publika širom svijeta uglavnom navija za Fererera i što mu već 16 uzastopnih godina proglašava najomiljenijim teniserom.

Djido

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?

RW#0

pre 5 godina

Uuu al ga brani izjavom da je jedan od najboljih igraca u istoriji. To je uvreda za naseg Rogera koji ne samo da je najbolji vec je sinonom za beli sport tacnije veci od sporta.

CroFed

pre 5 godina

I Novak će imati možda i više od kraljevskog tretmana za 5,6 god. ako na kontu bude imao 20+ GS naslova... A Benneteau može produljiti karijeru u nadi da osvoji nešto... Možda neki challenger u Francuskoj npr. Omjer u finalima na ATP touru zavidnih 0-10

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

Kralj Federer je iznad malograđanštine: kafana, rakija, pečenje i "tri prsa' ovoga mi krs'a".

ZLOBEX

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...

podmećem lavor

pre 5 godina

U svetu tenisa od privilegija i protekcije za Federera je gore samo dodvoravanje i poltronstvo Novaka Đokovića prema svima i svakome: publici, novinarima, bivšim i sadašnjim igračima...

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Noletu je bolje da ništa ne komentariše.Priča je pokrenuta, iz potpuno opravdanih razloga, i neka se prozvani prvo oglase,a ne on.

Dejan

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed?
(Djido, 13. novembar 2018 09:03)

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!

Gohan

pre 5 godina

"Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima."

Nijedan igrač ne sme da ima poseban tretman. Bio to Novak, Rafa, Rodžer, Beker, Sampras ili neko iz kruga 200-300. Svi treba da imaju apsolutno isti tretman pa neka pobedi najbolji.

milan

pre 5 godina

Нико не заслужује толике паре!Слабо су плаћени играчи око 100.места а Федерер је манекен и служи за рекламирање што није спорт.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da li je moguće da se nolomani ne slažu sa Nolom? Izgleda da je kod njih mržnja prema Kralju Federeru prevagnula u odnosu na Nolovo mišljenje.

GRM

pre 5 godina

Ne slazem se sa Novakom. Nole ovdje ocigledno podrzava sebe kao najboljeg trenutno. Ako si najbolji onda treba da budes najbolji a ne da budes najbolji uz razne beneficije. Pozdrav!

nikola

pre 5 godina

A kako ti onda nemas povlascen tretman kao petostruki cini mi se pobednik ?.Lome te po najvecoj vrucini,najmanje pauze izmeddju meceva,a o Vimbldonu da ne govorim.On je poslednja osoba koju ti treba da branis,Beneto je rekao pravu istinu u lice toj primabalerini I naduvenku.

vrela mast !!!

pre 5 godina

Da bre kako da ne..Princezica treba da bude slobodna u prva 3 kola,malo je što sve mečeve igra u najboljim vremenskim uslovima i što podlogu terena prilagođavaju njemu

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da zasluzuje najbolji tretman pa to je vidite i Djokovicu jasno.Sa svim tim terminima uvece Federer ne bi osvojio toliko da nije najbolji teniser jer neki i tad ne bi osvojili turnir.

gemini

pre 5 godina

Tokom godina Federer ne samo da ima povlascen tretman vec se sve radi kako bi on na kraju dobije svoj mec. Kao sto je izjavio direktor pariskog turnira da se uvek podloga podesavala da odgovara Federeru, pa u zadnjem AO finala zatvorili su krov bez da obaveste finalistu Cilica i sada kada u Londonu za njega je podloga nesto sporija on naravno kuka i place.

fednole

pre 5 godina

Ovo stalno pričam,svi kukaju da je Federer povlašten a ne razumiju da je to tako jer ga ljudi najviše vole gledati i naravno da onda neće igrati u 2h popodne kada pola potencijalne publike radi,odmara kod kuće i slično nego navečer kada je užitak doći na teren i pogledati dobar tenis.Novak je ranije tu bio malo zanemaren ali u zadnje vrijeme i on dobiva tu vrstu priznanja jer i kada je bio izvan top 20 igrao je na glavnim arenama i u udarnim terminima

Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Bravo Nole tako se to radi,kazes i sto ne mislis pridobijes zapadnu publiku mediji drugaciji odnos imaju prema tebi,svaka cast!Nadam se i nas narod da ce shvatiti kako svet funkcionise a ne da 3. dana raspravljamo o glupostima o nekom porazu Vucica u Parizu.To je sve deo politike i politickih odnosa takav je i sport kao manifestacija toga.Ne verujem da ce me mnogi razumeti sta sam hteo da kazem.

kimiko

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)

mlekadzija

pre 5 godina

Ne razumem Djokovica...tom logikom Federer bi morao da igra na svim turnirima gde se pojavi u najpovoljnijem terminu...a i da ima osiguran barem po jedan GS, 1000 i 500 godisnje. Bez ucesca i takmicenja, onako pocasno...

milan

pre 5 godina

Новаку сада иде добро па мења став.Повлашћен третман није за спортисте и нема везе са спортом.То је политика а то не иде заједно.

Nenad

pre 5 godina

Pitam se pitam sta ce sada "mrzitelji Federera" da napisu, nakon Djokovicevog korektnog komentara. Novak je puno puta pokazao da je pravi dzentlmen i veoma korektan teniser (niko nije savrsen, pa ni Novak ali narocito nisu "savrseni" oni koji su ovde delili milion saveta Novaku a sada kada je on ponovo "u staroj formi" cute i ne pametuju o ishrani, Imazu, Jeleni, pravoslavnom drvenom krsticu...) a oni koji traze "dlaku u jajetu" cesto prate svaki Rodzerom korak, potez, intervju i "izvlace' nesto negativno...
Slazem se sa Iznerovom izjavom -velika "trojka" svetskog tenisa donela je znacajnu "korist" i mnogima koji su nize na ATP listi.

Superbike

pre 5 godina

Naravno da zasluzuje jer jedan je King Federer. Prvi put da se slozim sa Djokovicevom izjavom.
(BODIBOND, 13. novembar 2018 13:01)

King upravo gleda tom Novaku u pozadinu po ATP listi !

Zoranaster

pre 5 godina

Francuz indirektno navlači na Novakovu stranu zbog Lacosta a onda Novak sebi puca u noge tako što brani Federera. Ako iko treba da ima povlašćen položaj na AO i zbog titula i zbog publike, to je Novak

S-Mile

pre 5 godina

Onda bi igrači koji igraju protiv Mesija ili Ronalda trebali da igraju četvoronoške, jer bože moj, red je da ovakve veličine imaju prednost. Publika zbog njih dolazi.

b

pre 5 godina

Ne palite se ljudi na izjave vrhunskih sportista koji imaju 10-milionske SPONZORSKE ugovore, jer iz njihovih usta ne govori srce i mozak, već ono što je precizno definisano u papirima koje je, recimo Nolo, potpisao sa Asiksom, La kostom...
(ZLOBEX, 13. novembar 2018 09:01)
A Fedu Nike šutnuo pre nego što će ovakvi i slični skandali izaći u javnost, zanjući da se to mora desiti pre ili kasnije , jer jednostavno previše mu je nameštano da se pomeri sa broja 17 , da ne idemo dalje u prošlost!!!

leposava drakac

pre 5 godina

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)


to u lipoj vašoj se i doručak se kaže goblec a milokliz se kaže hrvat

Mare

pre 5 godina

Opet ljudi projektuju svoje frustracije na Feđu, jer im je on metafora za zli zapad koji mrzi nebeski narod. Feđa je u Čikagu otišao kod Novaka na njegovo humanitarno veče, pokazao mu kako i šta treba još da unapredi da bi mu humanitarna organizacija bila još uspešnija i bolja, čak je Novak otvoreno i pričao o tome, a svakako svoju organizaciju Feđa vodi i duže i ima više iskustva. Tako da Srbende mnogo mašite i učitavate u odnos Novak-Feđa, bolje idite na političke teme, pa tamo pričajte o nepravdi zlog zapada i da srbi ne treba da mu se klanjaju itd..

Realni posmatrač

pre 5 godina

Čak i ako je tačno da želi svima da se dopadne ovo mu je najbolji pokušaj. Naklon do poda Novače! Tako se priča o protivnicima. Čitajte i učite Novakovi navijači.

ja

pre 5 godina

Ja tebi serdare, ti meni vojvodo... Sigurno to nije rekao jer voli Federera i ugleda se na njega, već zato što očekuje isti takav tretman. Čuj ti to "šestostruki osvajač AO" - isto kao da priča o sebi..

Рајко Четник

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.

Olja

pre 5 godina

gemini@

I ja sam razmisljala o tome kao vi. Ako je stvarno godinama sve podesavano Federeru, onda postaje upitno i njegovo sportsko umijece i sve zaredom. Ostaje jedino sigurno da je to najbolji nacin da se sponzorima visestruko vrati ulozeni novac. Ovo me nekako podsjeca na neke druge sfere, naprimjer, kada odabranu glumicu ili manekenku forsiraju da postane zvijezda, a onda je okite novcem, koji je svakako samo komadic od onog koji njima ostaje. Mozda poredjenje, na prvu, nije odgovarajuce, ali ako razmislimo dublje, isto je to.

Boki

pre 5 godina

Kao što lepota i pamet retko idu zajedno sličo se može reći i za fizičke i duhovne sposobnosti.Bog otac naš nas je stvorio sve isto i isto treba da budemo u svakoj prilici pa i na nekom sportskom terenu.Znači nema povlašćenih pa makar ko to bio .Ako se gleda sportski i fer ,ako ne ,onda nije loše kada naprimer neki autsajder preti da pobedi favorita dobije obavezu da na noge stavi tegove ,ili naglavu kacigu bez obzira na vrućinu.

IL

pre 5 godina

Iskreno ne secam se da je Sampras, Agasi, Borg ili bilo ko favorizovan ili bio ovako privilegovan kao Federer danas. U eri u kojoj su oni igrali bili su takodje sampioni u ravni sa Federerom. Mozda Borg ne bi tako rano zavrsio karijeru da su ga mazili i pazili kako to rade danas sa Federerom.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Gledanost zavisi od kvaliteta i regularnosti.
Mnogi,pa i Novak,mešaju neke stvari.
Privilegije uništavaju smisao.
To važi za sve oblasti života.
Važi i za tenis.
Satnica,teren?Pa to je ključno u posebnim klimatskim uslovima.I ne samo klimatskim.

Straus

pre 5 godina

Federer igra u nocnim terminima jer televizije sirom svijeta najvise
prenose njegove meceve dok Benetoa ne prenosi ni francuska TV.
Ko prati tenis preko 'stream tv' zna o cemu pricam.

Brutus

pre 5 godina

Ja navijam za Đokovića pa nikako ne mogu da zapamtim taj Rodžerov nadimak kako mu mnogi ovde tepaju. Zato molim da mi neko pomogne. Da li se pravilno kaže FedEx ili ExFed? 
(Djido, 13. novembar 2018 09:03) 

Ja navijam za Federera i pravilno se kaže FedEx!
(Dejan, 13. novembar 2018 10:48)

Znači Rođa pošćar, zemunac iz zemuna. I izgleda ko da nosi penzije, vreme je i za njegovu, oslabile ruke pred boljim.

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

Nole je pametno uradio sto je manje, vise iskulirao oko ove izjave Benetoa i kao podrzao Federera, jer mu sada ne trebaju nikakve afere i prozivanja po medijama dok je na misiji da dostigne i prestigne Nadala i Federera.
Bice vremena po zavrsetku Noletove karijere da se obelodane stvari u vezi proteziranja Federera na GS turnirima i medijima, ali tada ce Nole biti GOAT i njegove reci ce imati najvecu tezinu.

Draža

pre 5 godina

Zbog Federera i Nadala je tenis među top sportovima, setimo se ere pre njega a nakon Samprasa, kad se nije znalo ni ko je svetski broj. 1 u kom trenutku niti je ikoga bilo briga. Zbog Federera ostali teniseri zarađuju više novca. Zbog Federera je Novak Đoković to što jeste, jer da nema Federera koga bi bilo briga što je neki momak iz Srbije br. 1 u tenisu, ali kada je pobedio i pobeđuje Federera, to je senzacija.
Možete vi da mržite Rodžera, ali on je što reče Izner, čovek tenis.

Aurora

pre 5 godina

Beneto je u pravu. Nema Federer povlastice sada, kad ima 20GS, vec oduvek. Novak govori da on privlaci publiku, sto je jasno, ali organizatori bas preteruju. naravno da je bilo logicno da Djokovic i monfis igraju udarni termin a ne Rodja i neki nepoznati igrac. Pa zar se Djokovic ne seca kako su ga na Vimldonu sutnuli na teren bez krova u danu u kojem je ceo dan kisa padala. I to posle 12. osvojene GS titule. On sad kao brani Federera a misli drugacije jer je na svojoj kozi osetio nepravdu. Bolje da je rekao da ne zeli to da komentarise nego sto je izneo notornu laz- da se ne slaze sa Benetoom.

Ima i normalnih ljudi, srećom

pre 5 godina

Ove izjave su samo još jedna potvrda da je tenis bio, jeste i biće gospodski sport. Jer ga igraju gospoda Izner, Đoković i još mnogi slični njima dvojici.

budva

pre 5 godina

Jasno je šta je Žilijen rekao, šta je to što mu smeta. Mislim da je sto posto u pravu. Zasluge su zasluge, ali ovde se iza zasluga krije samo novac, mešaju se babe i žabe.

soviak

pre 5 godina

Kao prvo ova priča o TV pravima ne pije vodu. To može da važi samo za Australiju, jer taj "prime time" od 19:30 tamo pada u 10-11 prepodne u razvijenim evropskim zemljama ili još gore između 2-5 ujutru u Americi. Beneto je odlično primetio anomaliju i umesto da ga svi podrže, Novak nepotrebno staje na stranu organizatora i Federera, kao da će Novak nekad imati takav tretman, pa makar osvojio i 10 puta Australian Open. Totalna nebuloza i sramota da Federer igra 13 od 14 mečeva uveče u poslednje 2 godine.

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Meni se čini da se uskoro sprema penzionisanje Federera, sav ovaj marketing i dešavanja govore tome u prilog. Neće on posle Wimbldona 2019 igrati, a do tada će se držati tenzija o penziji kako bi se iskoristio puni marketinški potencijal...

sale

pre 5 godina

I svi su u pravu. Beneto jer kaže da sa sportske strane nije fer jer se nekome olakšava da pobeđuje, a i Novak i Izner koji mu odgovaraju - pa šta, dobio si i ti više para. E sada, pravedno sportsko nadmetanje ili pare....

Mihael

pre 5 godina

Koliko god da ga ne volimo zbog rivalstva za NOvakaom, treba priznat da je sam zaslužan zato, da ga svi žele gledati i da igra u udarnim večernim terminima. Roger je mnogo znoja prolijo, da je tu gdje jeste ( najbolji u istoriji u tenisu sa 20gs). Pustimo sad naše vidjenje ( Novak ima bolji score protiv njega). On je renome, kad kažeš tenis odma se svi sete njega, čitav svet ga voli, svi sponzori hoče da rade sa njim. Svaki direktor turnira gleda da on igra čim duže, u najboljim terminima, čak i podlogu menjaju koja njemu odgovoara da bi došao na turnir jer jednostavno diže gledanost. Pogledajte jednog Murrya u prvom krugu pa onda Rogera. Ne možemo reči da je Endi Murry treča klasa igrača, nije, daleko od toga, ali nema renome. Igra po vručini, kao i Novak i ostali. Sve je to posao i ko se razumije u posao, radi tako da dobije najviše para. A mašina za pare je Rofer Federer

dzigi

pre 5 godina

Ja tebi vojvodo, ti meni... - ali ovog puta su u pitanju istinski kraljevi i carevi.
Po završetku karijera, mislim da će Velika trojka otići bar jednom zajedno na neko pivo.

Toxic_PR

pre 5 godina

Nista sporno tu, top 3 moraju da imaju sta god zele, Grand Slemovi su za njih tu, novac, marketing, TV, pare da se pojave u turnire, itd itd, dok ne idu u penzijili ovi su pojam TENISA vec 15 godina.

b

pre 5 godina

bot92, samo se setite šta je isti Federer pričao za mladog Đokovića (i koliko ste se tome radovali Jumko and co)kada je otprilike bio u Novakovim godinama.

Svakako se nadam da će korupcija čiji je korisnik odrđeni gospodin biti u potpunosti otkrivena a akteri završiti tamo gde treba -na sudu!!

Bravo Julian!

Uf

pre 5 godina

Zoranaster
Ako je do titula i Federer ima 6. Sto se publike tice, oni su jasni, Federer. Ne samo u Australiji, vec svugde u svetu, osim u Srbiji, ovde ga patoloski obozavaju. Ipak turnir je prestao da postoji jer ovi sto ga obozavaju u komentarima nisu placali ulaznice. Vise ih je kostalo da organizuju turnir nego sto im se isplatilo. Zato Federer proda sve ulaznice i dobija udarne termine. Sve je jasno.

zumb

pre 5 godina

Da li bi Federer ovako rekao za Novaka Djokovica?Pitanje je sad?
(livin’ on a prayer, 13. novembar 2018 08:39)
Odgovor je - da. Nemojte da se palite. Ovi ljudi se bave poslom na kojem se druže preko 150 dana u godini. Rivalstvo postoji, ali kao što vidimo, njih dvojica su konačno imali otbiljan "bonding experience".

dok

pre 5 godina

I novak misli isto kao beneto kao i svi mi ali zamislite da to i kaže. ovako ispada veliki diplomata "jedno misli drugo kaže treće radi"

Mastoor

pre 5 godina

Значи, Феки је заслужио да игра под затвореним кровом и са укљученом климом зато што је 6 пута освојио АО? Питање за оне који такво размишљање подржавају, колико је пута Новак који је играо меч на 100 степени целзијуса са Монфисом, освојио тај исто слем?

retko pametan

pre 5 godina

Ma ovde mi se sve cini da su Rodja i Nole jedno vece zavrsili u kafani. Ima to, desava se tako to. Gledao ja u onom filmu Zikina dinastija :)
(kimiko, 13. novembar 2018 09:09)

hahaha slatko sam se nasmejao sad.

Novak kao i Federer uostalom zna kolko je tesko biti tu gde jesu i smatram da je oduvek postojalo postovanje izmedju ove dvojice iako su mediji pokusali da prikazu drugacije

Vukodav

pre 5 godina

To što je šestostruki šampion nema mnogo veze, jer onda bi i Novak imao poseban tretman.
Međutim, to što je najveća zvezda itekako ima veze, jer upravo njegovo učešće donosi gledanost i samim tim i zaradu.
Imali su prilike organizatori da vide kako im ide kad RF ispadne u drugom kolu a nagrade svakako treba isplatiti, oni su ljudi biznismeni, normalno da će uraditi sve što mogu da zarada bude veća.
Na kraju to ispadne u korist svih, zato se igrači i ne bune, kao što vidimo.

Helios

pre 5 godina

Maltene samo francuski teniseri deluju kao ličnosti i ponešto obrazovani. A kao i sa Simonom o nasilno jednakim Slam nagradama Novak podosta izdajnički nastupa, ovog puta prema Benetou. Posebno jer je sam Novak dugo godina bio žrtva ovog a još više “Fedal” efekta, naročito prokletih 2007,8,9… A najjače mu je ovo – jeste, u pravu su u stvari obe strane. Crnjak je u tome da to često jeste i tako, ali nekako mi Novakovo obitavanje u dijalektici i kontradikciji oduvek deluje sladunjavo i neuverljivo.
O samoj bizarnosti novca u tenisu sam pisao ovde godinama. I da se daje procentualno premalo igračima i da to čini nepravdu nasilno jednakih muških i ženskih nagrada još više pogubnim za tenis. Čim je baza sporta 50 njih koji zarađuju i 100 njih oko nule slabo će to biti. Odatle dolazi do nasilne “superiorizacije” pa ovi najbolji postaju božanstva – a na uštrb generalnog kvaliteta a time i ukupne zarade!
I tako eto bizarnosti, koju je vrlo lepo umotao Izner – sumanuta je istina ali JESTE ISTINA: svim ostalim top100 igračima se više isplati da super-zvezde totalno stalno dobijaju, nego da ih svako malo neko od njih pobedi . (Nebitno mogu li to ili ne) Mase vole heroje i njih hoće da gledaju, a tek super-heroje – ma njih nikad dosta! To ide do degutantnih fora kao ono kako su na AO preveslali Čilića ne bi li Federer uzeo 20i Slam. I Novak je već odavno sa ili istom ili od drugih boljom satnicom i sve tako. Trka 3 najbolja za 3 najbolja ikad je sada veći deo zarade celog ATP.

hulk

pre 5 godina

Trziste je nemilosrdno, nema tu empatije. Isto kao i u fudbalu sto su skocile plate enormno, ali ne zato sto su danasnji fudbaleri bolji, nego je gledanost veca, a samim tim i sponzori su tu. Ko je pre 30 godina razmisljao u kom terminu treba da igra recimo Maradona utakmicu, da bi mogli da gledaju i Ameri i Evropljani i Kinezi istovremeno. Realno niko, zato su i primanja bila mnogo manja. Kia recimo sponzorise Australian opet mislim sigurno 15-20 godina i koliko je to samo njima pomoglo sto je turnir gledan, tako da naravno da ce igrati najpopularniji igraci u prime time-u. Nema to veze sa Federerom sto dokazuje da ga je Nike pustio niz vodu, jer oni tu vise ne vide interes, ne u smislu da im on ne donosi pare, naprotiv, nego jednostavno smatraju da mogu da uloze pare bolje, a realno doneo im je milijarde i milijarde prihoda i odjednom gotovo.

Superbike

pre 5 godina

Nije isto kad ti dolazi Eminem, i kad ti dođe Wiz Khalifa. Razumem Đokovića šta govori.
(Вукосав, 13. novembar 2018 14:15)

Eminem? Hahahaha, brate Vukosave gde nađe baš Eminem ?!

Djido

pre 5 godina

... frustracije na Feđu... Feđa je u Čikagu... organizaciju Feđa vodi... odnos Novak-Feđa... (Mare, 13. novembar 2018 13:39)

Ko ti je taj Feđa, leba ti!? Neki Rus, šta li?

zoran

pre 5 godina

Браво Ноле, једноставно и јасно тенис је бизнис и ударни термини се дају Федереру да би домаћини турнира зарадили новац на улазницама.
Одавно професионални спорт не постоји претворио се у бизнис и новац.
(Рајко Четник, 13. novembar 2018 08:54)

To jeste trenutna realnost, ali treba li reci Bravo nekome ko ispravno prepoznaje tu stvarnost, ili onome ko joj kriticki pristupa i daje svoj doprinos da tu realnost promeni?
Da li u sportu treba da bude fer-pleja, ili sve treba da se vrti od novca....jedino sto je ovo bitno, na stranu sva opravdavanja?

City Girl

pre 5 godina

Upravo zbog ovoga Noletova dosadasnja karijera ima jos veci znacaj. Bez jakih sponzora i bez ikakvh privilegija je dosao do samog vrha. Nisam od onih koji patoloski mrze Federera i ne poricem veliki talent, ali moram da se zapitam da li bi osvojio toliko slemova da nije bio privilegovan. Igranje po vrucini, prekinuti mecevi zbog kise, menjanje terena, sve to psihicki i fizicki iscrpi igraca.

Brka

pre 5 godina

Ništa jadnije od sportiste koji se stalno žali. Te nepravedno ovo, te nepravedno ono. Profesionalni sport je pre svega danas šou, novac i zarada za igrače koji, uzgred, odlično zarađuju. Trudbenici reketa i lopte zarađuju mnogo, mnogo više od naučnika, inžinjera, neurohirurga i ostali trudbenika knjige i stvarnog znanja i koji doprinose da je civilizacija razvijena. Danas je sport estrada, kao i politika, jer i jedno i drugo zapravo nije potrebno, ali postoji. Da bi cirkus radio to što oni rade mora biti zanimljivo onima koji plaćaju, a to su gledaoci - inače ništa ni od magije ni od posla, a ni od magle jer su im zarade svakako prenaduvane, naravno, toliko su se ljudi navikli da su kišne gliste sa ganglijama umesto nervnog sistema, da o opravdanosti više niko ne razmišlja...kao da sporta nije bilo pre ovih megazarada. Dotični teniser može da okači reket o klin aku mu se Federer, Novak i Nadal ne sviđaju ili da igra bolje i stabilnije od onoga što je pokazao do sada pa mu ni termin neće biti toliko bitan. No, daleko je teže podići sopstveni kvalitet i tako pobeđivati nego uniziti sistem i protivnike pa ih pobeđivati recimo totalno iscrpljene. Šta je onda pravedno. Pa, najpravednije je da teniski radnici (svi ispod tridesetog) sami procene da li ima smisla da i dalje gube vreme u tenisu ili da potroše vreme u dugogodišnjem učenju i postanu inžinjeri, naučnici, neurohirurzi i rade za daleko manje zarade...

game, set and...

pre 5 godina

sve sto je Beneto rekao stoji, i to bi rekao ama bas svaki igrac na turu, samo kad bi to bilo dobro za sport, zato...

Nadal je prosle godine nakon poraza na Vimbldonu rekao novinarima: "Doci cu i sledece godine, volim da igram na centralnom terenu", a izgubio je u 4 kolu svoj drugi mec na Terenu br.1, Nole je takodje igrao 4 od 5 meceva na istom terenu, a pogadjate ko je igrao na Centralnom svo vreme...

sarkazma ima u svim izjavama nakon Benetoove, pa jedan covek naprosto NE MOZE biti veci od sporta (Iznerovo - on je tenis), pa niko se Dzordanu nije sklanjao da zakuca...


bukvalno svaki GS turnir favorizuje Feda, bilo nepostavljanjem na pomocne terene, bilo terminom meceva, kako bi imao laksi put i vise odmora pred najvaznije meceve, tj. favorizovanje i u odnosu na Nadala i Noleta UVEK...

1/2

Surovi

pre 5 godina

To sto se vi svi ovde lozite jer ste dokoni ili niste, ali vam je ovo izduvni ventil posle napornog posla i svakodnevnih problema nema veze sa realnoscu. Novak je lepo objasnio, a Izner mozda jos i bolje sa tom paralelom o golfu i Tageru Vudsu. Mozda je Novak i imao razloga da ga boli neka nepravda dok je bio u usponu i borio se za svaki turnir kategorije 500, ali to o cemu se vi ovde svadjate i kontrirate je na nivou predskolskog uzrasta, pocevsi od tog Jumka i ostale boranije kao taj Otan i slicni pa do isto tako nalozenih Novakovih navijaca(mada njih ipak vise razumem). Svakom sportu su potrebni heroji, industrija sporta to dobro razume, kao i sportisti koji su dobro upoznati sa stanjem na terenu. Proslo je vreme Peletovih "makazica" i drvenih reketa Roda Lejvera i Fred Perija. Oni su u ringu i znaju pravila, a vi ste samo paljevine sa najjeftinijim kartama ili jos cesce i bez njih.

kultur

pre 5 godina

Jasno je da Novak ispisuje istoriju sporta po sportskim rezultatima. Ali isto tako ne treba zaboraviti ove udžbenike o ponašanju, fer pleju, odnosu prema porodici i životu uopšte.

RUM

pre 5 godina

E ne znam, mislim da Federer nikad, ali nikad ne bi stao na stranu Djokovica u vezi ovoga... I ne slazem se sa Novakom i ne znam zbog cega ce mu ova izjava, Federer jeste velikan tenisa ali isto tako je i Novak, ok dobije povlasceni tretman s vremena na vrijeme Federer ali daaj desavalo se Novaka da zakucaju na turnir svaki dan da igra po najvecoj vrucini, a Federer uvece...kako je to fer ? To nikako nije posteno.... Ajde njih prvih 5, 6 da imaju tako neka povlascenja ali samo Federer.......

Nebitno

pre 5 godina

Tenis kao i drugi veoma posećeni sportovi su šou biznis ili moderan cirkus. Sve sto ostvaruje veći profit gura se u bolji termin. Šta je tu čudno

Ethan Hunt

pre 5 godina

Tenis je veliki biznis zadnjih 10-12 godina. Federer ima veliki broj navijača širom sveta, ali i mnogo jake sponzore koji bi da od istih i mužu još koliko mogu para maksimalno. Da li je to prodaja karata na AO ili privlačenje novih sponzora na Laver kupu, svejedno. Federer je lepak za mase muva i donekle je to i zaslužio. Problem je u tome što ponekad to ide na štetu drugih tenisera, ali i ja bih istrpeo par sati na +40C za nekoliko hiljada dolara ili stotina hiljada.

game, set and...

pre 5 godina

Fed je u prethodne 3 godine odigrao, ako me secanje sluzi, ukupno 1 (JEDAN) mec van glavnog terena GS turnira, i to negde u 2 kolu - u isto vreme Nole, Nadal i ostala "boranija", inace bolje plasirana od njega vecinu vremena, igra po 2-3 meca na drugim terenima, a termini setaju, cas popodne, cas predvece, simptomaticno... i onda svi kazu "zasluzuje takav tretman"... zar postoji iko ko moze da pomisli da bilo ko zasluzuje takav vid favorizovanja... ah, naravno, Federerovi navijaci, znaci niko normalan...

evo jos jednog primera: igra se Lndon trenutno, Fedova grupa igra prva, Nole sa Zverevom sutra igra dnevni termin, iako igraju pobednici prvih meceva, naravno da su Cilic i Izner interesantniji za publiku, zar ne... i onda ce Nole, narocito ako i on i Fed prodju u SF, u petak igrati vecernji termin, jer ce tek u petak biti interesantniji od omlatina, da bi naravno bio sto bolje zagrejan za subotnji mec... jednostavno... i u petak ce ga pitati da li mu termini smetaju, sta ce odgovoriti??? reci cu vam kao i Beneto, kad odem u penziju...

kralj "umire", ziveo novi kralj... uzivajte...

2/2

alopandur

pre 5 godina

Ma Srdjan prica ono sto Nole misli i svi srecni...
A sve vise pocinje da lici na konspiraciju da je neko ipak Noletu naredio da digne rucnu, da bi se "maestro" eto docepao 20-og...
Videcemo kada pocne klupko da se odvija, a pocece u nekom trenutku sigurno, i ko ja sta radio i ko je sta zasluzio...

Arno

pre 5 godina

Lako je shvatiti. Ako bi najbolji dobili večernje termine, onda niko ne bi došao na tenis u 14 časova. Neko od najboljih mora i na vrućini.