Subota, 10.11.2018.

09:00

Budućnost i Darušafaka – najgore ekipe u modernoj Evroligi?

Izvor: B92

Buduænost i Darušafaka – najgore ekipe u modernoj Evroligi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

moje ime

pre 5 godina

Mislim da se Evroliga konsolidovala.
Nekoliko je timova koje je sklopilo kockice i koji ce tek biti bolji.

Tu pre svega mislim na Armani, Bajern, Barselonu i Efes. Trazili su se nekoliko sezona i sa velikim budzetima nisu uspevali da dodju do prave igre, ali sada je druga prica.

Makabi je i dalje taj koji se trazi, ali ce kad, tad i oni to uspeti.

Tada ce TOP 8 zaista biti veoma tesko dostizan, a i sada je.
Za nekoliko sezona verujem da ce u ligi biti makar 12 veoma konkurentnih timova.

Kljucan napredak ce se dogoditi kada neko razdvoji veliku trojku. CSKA, Fener i Real.

Ali ne tako sto ce doci do pucanja nekog od ovih timova, nego tako sto ce neko napredovati u kvalitativnom smislu.

NBA je mnogo daleko i potrebno je mnogo vise para da bi Evropa postala konkurentnija.

kompleks se ne leci

pre 5 godina

Vau, kakav naslov.Po zelji navijaca Zvezde.Predsednik kk cz Covic nije smeo od predsednika lige Covica da bude sampion aba lige.

Milan

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)
Da navijas za Zvezdu, setio bi se da smo te seyone izgubili u Beogradu od Darusafake u prvom kolu, i to nas je i kostalo prolaza u top 8. A sad sam gledao prvih 7 kola te sezone, Darusafaka je startovala sa 5:2, a ne sa 0:7 kako ti kazes.

lolol

pre 5 godina

Kića, a znaš zašto je to tako? Nije problem nikakav da ste vi tamo došli,na terenu. Zbog 40 slobodnih bacanja. Zbog Aba sudija. Zbog ideje da Budućnost mora u Evroligu,a Zvezda ne sme.I ti stvarni mislis da Zvezdaši koji su pre toga svake sezone punili Arenu i Pionir navijajući pritiv Reala Barselone Olija ... sada mogu da navijaju za nekog zbog koga ne igraju Evroligu nepravedno?ne samo vama,celoj Aba ligi cilj je bio da se ne igra Evroliga u Beogradu. I ne bitno da li je to Budućnost ili Mornar ili Olimpija...ko god da je na taj način ušao u Evroligu(uz direktivu da Zvezda ne sme da osvoji Aba) navijali bi iz sveg srca protiv njih. Sada ćete reći dobili vas ljudi pet puta u toku sezone. Da ali nije li čudno to što je taj Alimpijević kojeg pljujete imao 11(i Real u Madridu) pobeda u Evroligi vrv jačoj od ove sada,dok Džikić ne može sada da se sastavi,i da se ne zabiravi polufinale Košarkaške Lige Srbije Fmp Partizan gde je Alimpijević ponovo nadmudrio Džikića. Pljujte čoveka koliko hoćete on je trenercina za Džikića to se vidi sada videlo se i u polufinalu kls videlo bi se u finalu aba da su sudije dozvolile. Eto zato vam zaista želim da imate nula pobeda i negativne skorove. Čisto da vidite kako to izgleda kada otmete i dođete negde nezasluženo,i da vam više nikada ne dođe ideja da igrate Evroligu.

marsovac

pre 5 godina

@mne
Nije bas tako.Zvezda je prosle godine prodala igrace za 2miliona,a godinu pre toga Kalinica samo za milion.Dodaj tome i prodate ulaznice pune arene itd.Kod vas je samo drzava u pitanju.

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
O čemu je ovde reč? O EL ili kako je neko pre 30 godina prolazio Bukurešt i Mehelen do titule KEŠ? Kakve poluistine?
Pa nije valjda da komentarišući EL dolaziš do 1992., a da je u eri EL vaš f4 slučajan pokazuju vaši rezultati za toliko učešća. Ja ne vidim šta sam pogrešio, imate preko 200 utakmica i nešto preko 60 pobeda, ako to nije kanta u EL ko je? Toliko busanje majstore a već se promenio format ja lično zaboravio vašu zadnju utakmicu. Vi nekad kad se vratite ako se uopšte vratite pa za vas kao vašar ovo. Da ti približim, trenutno ste tim čiji predsednik čeka Bartoumeua po WCima da moli za Cipiripi, jel jasnije šta ste i kakav status imate?
Možeš da zamišljaš nešto drugo al ovako stoje stvari u stvarnom životu, ne forumu, i oko EL.

aleksandar

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.  
Edukuj se malo pa da nastavimo... 
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)kad ste videli parket,stavljali ste šmirglu na djonove,da se ne klizate,istoričaru sa m.kalemegdana.

nba

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...
(Corleone, 10. novembar 2018 17:36)

Haha Moka veci od Kice i Praje.
Koji Pedja?
Pedja Stojakovic?
Doneo Zvezdi toliko titula broj im se ne zna.
Kica i Praja svako ko se razume 0,1% u kosarku su kosarkaski bogovi sa Olimpa,a takvih nema mnogo.
ps.Moka se davno javno odrekao Zvezde.

Grr

pre 5 godina

@@@ mohikanac, 10. novembar 2018 14:59)
Nadam se da znaš šta je sve Partizam osvojio a ne samo neki, kako ti kažeš, slučajni F4 na kome je izgubio obe utakmice na jednu loptu. Nažalost mnogi su upali u patern korišćenja poluistina, koji je postao modus operandi poslednjih godina kod nas. Uživaj u pobedi nad Liverpulom, Barijem,...,nije ti potrebno nipodaštavanje činjenica, koje ne mogu(možeš) da se promene.

Corleone

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...

nba

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš. 
Edukuj se malo pa da nastavimo...
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)

Kica i Praja su veci od svega sto ima veze sa Zvezdom i kosarkom.
Nemate ni jednog igraca koji bi mogao pertle da im vezuje.

marko992

pre 5 godina

mohikanac,
u pravu si da da nam je puno trebalo da dodjemo do f4.Sada lepo pogledaj sa kojim igracima smo tada igrali.Vi prvu sezonu posle totalne propasti skoro osvojiste titulu,trebali li pricati sa kojim igracima i kako ste dosli do para?Tu je sve bilo ok?

ggg

pre 5 godina

Nisu Buducnost i Darusafaka dno evrolige nego samo Buducnost. Svi znamo kako su prosle godine osvojili titulu(mvp Javor) i sada vidimo njihov realan kvalitet. Zvezda je prosle sezone, kada je bila najslabija godinama unazad, ostvarila 11 pobeda u mozemo reci istoj ili cak tezoj Evroligi nego ove sezone. Za Buducnost me ne bi cudilo da imaju manje od 5 pobeda ove sezone.

Toma

pre 5 godina

Evroliga kao projekat, nije uspela, to je definitivno. Iz godine u godinu, sve slabija. Sve sramniji odnos u poređenju sa nba, a trebala je da bude sve ravnopravnija. Nema više igrača koji bi bili makar rezerve u nba. Nedopustivo! Nije košarka tako mali sport u Evropi, da ne može da se napravi jaka profitabilna liga sa petnaestak klubova. Čuj, 30 hiljada evra za pobedu!? Da ne poveruješ...

Zvezdas

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)

Jeste ali je trener bio David Blat i glavni sponzor bila Dogus grupa koja je sada u Feneru

Džoni

pre 5 godina

Jedini klub koji trenutno ispunjava sve uslove za kvalitetno igranje EL na ovim prostorima je Zvezda, ali bez A licence i Zvezda je u znatno podređenom položaju u odnosu na timove da A licencom. Verujem da bi Čović mnogo ozbiljnije i moćnije napravio ekipu da ima sigurno učešće tri ili pet godina uz mnogo bolje i skuplje igrače gde bi se moglo konkurisati i za sam vrh EL. Ovako, pravljene su dobre ekipe ali se uvek balansiralo sa ulaganjem(mnogo manje nego ostale ekipe u EL) da se ne bi eventualnim kiksom u ABA previše izgubilo što se eto sticajem raznih okolnosti i desilo. Da imaš nekoliko godina sigurno mesto lakše bi se i planirala ulaganja i računalo bi se na redovne prihode koje ta EL nosi. Sve ove stalne članice za prioritet imaju EL a Zvezdi je sve ove godine prioritet morala da bude ABA, a teško je igrati to na dva fronta i davati sebe maksimalno i tamo i ovamo što je bilo evidentno.

nicky

pre 5 godina

@mne Niko ovde "ne slavi" poraze, već ukazujemo na to da ste u Evroligi zbog toga što je Zvezda to ispustila i poklonila a ne jer ste vi nešto Bog zna šta pokazali.Uz sudijsko iživljavanje opet ste bili bolji jer je bezobrazno koliko je Alimpijević sve bitno izgubio i sem Ročestija, sve promašio.Uz kriminalnu igru.Vi ste ove godine gori od prošle, u prvenstvu neubedljivi, u evropi nikakvi.Sem Zvezde i Partizana niko ovde nema taj renome i ne može iznaći i snage i sredstva da bude konkurentan sa najjačima.A pod dva, ko to kaže da nas niko u regionu ne voli? Pa svi živi navijate za naše večite rivale,preseljavate se da živite kod nas, izlazite i provodite se sa našim ljudima, slušate uglavnom našu muziku...Nemam potrebu niti želju da pratim vaše klubove i rezultate sem kad igrate sa našim.A vi ovde pratite sve jer...znate i sami zašto.

Ilija Dukić

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.
(sarajevo.ba, 10. novembar 2018 11:02)

Imaju pobedu protiv Budućnosti

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.
(Milos BG, 10. novembar 2018 14:19)

Naravno. Tomic je osvezenje za ekipu, ali s onim sto je imao, iz ove perspektive, Alimpijevic je cinio cuda. I trebalo je strpljenja i pored izgubljene ABA-e. Bata Mirkovic je sve objasnio. Grozan smo narod. Daj boze i da se i ovaj u Igokei primi. Canak je odlicno obavljao svoj posao sa potpuno novim timom i mladim igracima koje je upoznavao iz utakmice u utakmicu. Oscilacije su tada normalne, ali mi bismo sve i odmah. E onda dobijemo sipak.

Savatiye

pre 5 godina

@ ranko

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.
Edukuj se malo pa da nastavimo...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Ovo sto Grobari stavljaju PG ili Niksic u nick pa pisu komentare prepisane po instrukcijama sa GTR foruma je perfekcija.
(nista o nicemu, 10. novembar 2018 13:35)

A sta drugo i da rade, prijatelju...

NoName

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.
(ranko, 10. novembar 2018 15:17)

Kakav ti kompleks imaš to je za analizu. Na vest o Budućnosti, ti kao navijač Partizana dođeš i pišeš o Zvezdi. Doduše, i o čemu bi drugo pisao...

max

pre 5 godina

Ama ljudi, dosta vise sa tim glupostima “Alimpijevic imao 11 pobeda”.. pa proslogodisnji tim Zvezde je trebao da igra barem top8 po ime ima. Koga zavaravate? Jel znate koliko je tu EL iskusnih igraca bilo?

Rikt

pre 5 godina

Želim Budućnosti tačno onoliko pobeda u EL koliko je åotrebno da Bartomeu ne ukine i ovo jedno mesto koje ABA liga ima u EL. Toliko.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Sta da se radi, bice bolje sledece sezone. Vazan je kontinuitet.
(neko, 10. novembar 2018 14:55)

Ma da budete medju 4 u Jadranskoj. Za ostalo tu je Mastercard.

MOE32

pre 5 godina

Samo sto svi znamo kako je Buducnost osvojila ABA ligu prosle godine, tako da ne mozemo da kazemo da se tu zasluzeno nasla
(Mailman, 10. novembar 2018 11:19)

Covece, igrali ste protiv njih 5 puta koliko se secam, a izgubili 4 utakmice. Nije mi samo jasna jedna stvar.. Ako su sudije krive sto vi niste osvojili ABA ligu i nastavili takmicenje u EL, zasto je Alimpijevic otpusten?

ranko

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.

Smogovci

pre 5 godina

Loše je urađen p rok, jesu Džekson i Coti igrači sa EL iskustvom ali daleko je to za ove timove, drugi Clark pa iskreno bolji mi je D Nikolić, Craft blagi užas, Omić borac ali tanko to, kao beckup ok.
Bačen novac, bolje bi prošli samo sa jednim ili dva pojačanja dobra na postojeći roster iz prošle. Ajde Doelman ne ali Lendri je bio ok. Ima i Džikićeve krivice, mora nešto drugo da se igra, teško vide koš uopšte, deluju kao da siluju.
Otpustiti trenera i Cotija za početak i da proba da se napravi neka druga hemija.
Zvezda je odlično funkcionisala samo sa Đenkom od stranaca. Može bez ovih polovnjaka.

E

pre 5 godina

Vidim da se po nasim novinama spominje mogucnost da ABA dobije dva mesta u evroligi, realno mislim da je to glupost i pre se plasim da zbog ovakvih rezultata Buducnosti ABA izgubi i to jedno mesto

Звездин весник

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)  
(mne, 10. novembar 2018 11:28)  

Како могу да навијам за Будућност, када су јој навијачи такви какви јесу, нападну породицу (оца, мајку и дете) који су дошли да гледају утакмицу, певају убиј цигана итд. а и сви знамо како су дошли ту где јесу, у ЕЛ. Жешћи лоповлуком и са по 40 слободних бацања. Нема живе силе да ме натера да навијам за вас, док ви немате разлога да нас мрзите.

@ГИХТ

pre 5 godina

А када будућност мисл,већ једном, да неког победи .Однос победа и пораза ја 0:6 и последње место на табели?

EA7

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)
Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.
(era, 10. novembar 2018 12:20)
Partizan je zadnji put igrao EL kada su se mečevi igrali na svakih 14 dana! Ahahahahaha....

sryugos

pre 5 godina

(MT Vračar, 10. novembar 2018 12:38)

Nije bitno sto smo izgubili od njih tokom sezone. Poraz u prvoj utakmici serije u BG je bio zasluzen, to niko ne spori. Treca utakmica je bila cist bezobrazluk i navlacenje za Buducnost. Svi koji iole prate kosarku u regionu su znali da onaj ko dobije trecu utakmicu osvaja titulu. Ovi bi garantovano izgubili petu u BG. I uprkos ogromnom sudijskom navlacenju, opet se doslo do toga da Lesor odbojkom resi mec i nije uspeo.
A sto se tice Alimpijevica, znaj da je godinu dana ranije sa FMP izbacio Dzikica i partizan u polufinalu KLS. Tako da uopste nije njegova krivica sto mu igraci ne zele ni pogledati na kos i ispaljuju cigle od slobodnjaka, a i uz sve to, ovi osiguraju i sudije.

Milos BG

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.

slaviša šmigič

pre 5 godina

apsolutno ovde se vidi kakvo je sudjenje imala budučnost u aba ligi.znamo zašto su ulagali toliki novac sa strane budučnosti.u zadnjih 10 godina nije se desilo,da ekipa ne moze,da ubode ni ono što moze čorava koka.naravno,da su sudije u aba ligi pazljivo birane kako bi se desilo,da opet nebi igrao klub iz srbije jer je postalo frustrirajuče za slovence i hrvate .ponizavanje se nastavlja ali ni 1.utakmicu da dobiješ kuči sve govori o klubu i ljudima zaduzenim za sudjenje gde su sudije odradile posao u aba ligi.

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
Izvini šta imate? Pa vama je trebalo 10 uzastopnih učešća za jedan slučajni F4.
Već sam pisao Država Srbija preživela zulum od 2000-2007 za prvi top16. Išle su po 6 od 8 ekipe, kasnije 5 i najbolja 6. iz tri grupe, vi zna se uvek u 2 zadnje.
Strpano je brdo para, vagoni, Zepter vam uzeo grb i naterala ga Država da oprosti 4,3 mil evra te 2006. uz otpis i poreza.
Mašinerija u novinama pa Gebels bi pozavideo, hvalospevi za 2/14, normalno Trefal Sopot i tako nešto. Normalno pola Gradske Vlade u UO a bogami i ministri i predsednik Republike su bili tu.
Samo godinu kasnije morala i Republika Srpska da se isprsi. Dan danas u toj EL mislim da na tom uzorku(br utakmica) nema gora kanta.
A to neće nikad, pazi, vaterpolo je opomena da ne lajete mnogo, jer ako se desi gde ćete?
Liverpul ste jedva preživeli ovo teško da bi. Nego polako ne trči pred rudu, bićemo jednom, lakše je to.
Budućnost mi žao, promašili roster a trener je za FIBA LŠ, ništa lično ali to je domet, što se kaže "našla se vila gde nije bila". Mislim na trenera, tako da klub ispašta, odavno se ne igra hrkljuš tamo, nego davno ste bili pa ne znate.

opa

pre 5 godina

@mne
Ne nego ti razmisli koga podrzavas i za koga navijas. Za one koji se slade svemu losem sto se desi u CG, za one koje slave pozare u CG i prizivaju zemljotrese i ratove. Samo uzivaj i navijaj

Del Piero#10

pre 5 godina

Sve se više čini da će Zvezda imati više pobeda u fudbalskoj Ligi šampiona nego ova Budućnost u EL... Nijedan predstavnik ABA lige nikada nije delovao ovako uplašeno u Evroligi kao Budućnost. Imaju oni periode dobre igre, često drže egal so poslednje četvrtine i onda nastane raspad... Loša selekcija stranaca, ekipa deluje totalno pogubljeno u ključnim momentima. Partizan je ne tako davno sa tri stranca, od čega je jedan bio junior Veseli stigao do F4 Evrolige, bio na pragu finala... Ovi sa 5-6 stranaca ne mogu do jedne jedine pobede.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Prošlih sezona timovi poput Efesa , Armanija su bili na dnu tabele konstantno.Sada su, sa istim kvalitetom igre , u gornjem domu.

Grr

pre 5 godina

@@@ Grr jeste ali je imala I 8 vezanih pobeda sto vi ni za tri sezone necete imati
(mile1970, 10. novembar 2018 12:56)

Cela priča je ovde oko serije poraza. A serija od 8 vezanih pobeda je smešna u odnosu na ono što mi odavno imamo i što vi nikada nećete imati.

Xnodeh

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 

Pa cekaj, kontradiktoran si. Ovamo navijate za nas u svemu, puni vasi kafici, a ovamo da razmislimo zasto nas niko iz regiona ne voli?! Pa jel nas voli il nas ne voli? Ako navijate za nas znaci volite nas. A i logicno je to, voleti maticu u svakom smislu ako se razumemo

jasno i jasnije

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23) niko decko nije insistirao na Alimpijevicu,nego je jedini ostao! Radonjic razvlacio dva meseca hoce-nece, tomic mogao da ceka do 5.jula jer je imao ugovor,Obradovic u Krasnodaru bio nije hteo da prekine ugovor sto je i razumljivo.imas li bolju ideju sta posle njih trojice? Daj koliko je “genijalaca”

OGI-CG

pre 5 godina

Nele-jel ti veca plata sto se nasladjujes porazima buducnosti u EL.A ovamo bresa,ulm... i sam znas da Ce u Aprilu bit potpuno druga prica i da ce Milo dat koliko treba para da se opet uzme EL.Evo videces za koji dan ko potpisuje.Dan ili dva...

alrad

pre 5 godina

I da ostavim komentar vezan za sve zaludne grobare koji komentarišu Zvezdu i Budućnost, EL, jednom za svagda - Zvezda je zasluženo ušla u svoje dve prve godine posle pauze, na terenu zasluženo, koliko god se to vama ne sviđalo. Da, izgubljeno finale u Laktašima, ali pravila su promenjena, i finalista je išao u EL. A finalista je bila Zvezda. Pravila su promenjena i pre 2 godine, pa samo ide pobednik ABA lige, takva je situacija da sami ne pišemo pravila, zašto je tako to je druga priča. Sledeće godine Zvezda gubi od Cibone pošteno, ali Cibona otkazuje zbog svojih problema i najbolji tim ABA lige koji nema plasman ide u EL, to je bila Zvezda, to je zaslužila na terenu i zasluženo u toj situaciji otišla u EL. Zato, dosta navijačkih gluposti i prepucavanja, oba ta učešća su zaslužena.

nele

pre 5 godina

@mne
Mnogo je razloga zasto se nasladjujem porazima Buducnosti. Vas odnos prema Srbiji (Kosovo, NATO, SPC, jeziku, prema turistima is Srbije, proglasavate Srbiju okupatorom???) a I zbog nacina na koji ste dosli do EL (Javor). Mozes li iskreno da se pogledas u ogledalo I da kazes da niste imali veliku pomoc sudija u finalu ABA? Zbog navedenog bih voleo da zavrsite sa 0-30 iako ce te verovatno imati 3-4 pobede (corava koka)

Аrsa

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 
U regionu nas vole isto koliko i vas, nemoj da se zavaravaš.Meni je drago da nas u Crnoj Gori vole ostalo je nebitno. Navijamo i mi za Mornar, ubedljivo najgospodskiji crnogorski klub, ako me razumeš.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Frenky
Čuj samo država protiv vas. Ma i Evropa, CIA, KGB, DB, a tek vanzemaljci. Čudo je da uopšte igrate košarku i fudbal. Drugi sportovi nisu zanimljivi gore navedenim moćnicima pa tamo ne opstruišu moćni Partizan, odnosno JSD Partizan. A ove godine se i Budućnost drznula da radi protiv Partizana jer oni igraju EL a Partizan nije ni bio u poziciji da se bori za EL. Ma strašno. Jadan Partizan.

ja

pre 5 godina

Bravo bre crnogorci, bitno da ste partizanu i zvezdi oteli mesto. Jedino Srpske ekipe se nisu brukale u evroligi i pokazale su da je Srbija kolevka kosarke. Svi ostali napunpani i losi. Zivela Majka Srbija.

jasno i jasnije

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18) NIJESU rodjace,osim sto su upali naoruzani na veceru i napali igrace Zvezde i u sudijsku svlacionicu njih trojica.nemoj vi da nam pricate o postenju.vi ste se od predaka odrodili!

Metropola

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
(NoName, 10. novembar 2018 12:15)... to ste govorili i za Partizan u vreme kad je bio najjaci. I tada smo vas mi “krali”! Za klasu ste bili losiji pa opet ste vikali isto. Cak i onih godina kad ste imali veci budzet. A cinjenica da sada Srbija nema predstavnika u EL vasom zaslugom kao i onda kad smo mogli da imamo 2 predstavnika pa niste mogli vola da ubodete( da se povezem sa ovim sramnim tekstom)

duca

pre 5 godina

Za poraz Zvezde u finalu krivi su iskljucivo Alimpijevic i igraci. Kako seriju na 3 dobijene moze da odluci sudija??? Kriterijum je bio takav da ne odgovara preagresivnoj odbrani Zvezde i zbog toga je bilo dosta bacanja. Gledao sam celu seriju i zakljucak je da je Zvezda igrala nedopustivo lose a Buducnost je imala spremnu taktiku kojom se dobija Zvezda a koju je Dzile doktorirao

NoName

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18)

Dobro je, Grobaru, prepoznali smo te. Nego, hoćete li pobediti nekoga ili nećete. Ovde se o tome priča.

Mmi

pre 5 godina

Pogresili su u koncepciji tima, bolje da su kupili vrhunskog pleja nego sve ove strance. I gordic i ivanovic igraju za kos, a kad dirigenta nema svi lose sviraju...Jos im se povredio i ilic na cijem primeru se vidi neprincipijelnost "nasih" trenera. Decko je odavno morao igrati 20min po utakmici, osim po tome da ce igrati "kad to zasluzi na treningu, mlad je", sto je naravno jos jedna backup glupost koja se sve vise koristi. O razlicitom tretmanu kad je kredit u pitanju bolje da i ne govorim. Jedna mala ograda i mogucnost da se sezona ipak spasi stoji jedino u tome da se nekima zahvale i dovedu pleja, a to moze da se desi i onda ce se mnogo toga promeniti. Jer ipak kraj sezone se duze pamti od pocetka...

Spadalo

pre 5 godina

Posle prvih par kola nikome nije zanimljivo da gledaju utakmice Himki vs Buducnost vs Darusafaka vs Kanarija vs Makabi a zamislite posle 18. 23. ili 28. kola ili njihove medjusobne...
Los sistem ali je jasno da je pravljen kao uvertira i razigravanje za zavrsnu fazu najvecih timova. U starom sistemu nije bilo ovako opusteno, dve lose utakmice, poklope se drugi rezultati i favorit ostane bez zavrsnice.
Ovo je kao u zivotinjskom svetu, prirodna selekcija gde najjaci opstaju a ostali se gase, gase na velikoj sceni a ostaju 'veliki' na lokalnom nivou.
Ipak, istorija nas uci da nasa dva drustva u obe sekcije (fk i kk) kada odrade 2 do 3 sezone ozbiljnog rada u kontinuitetu, smanje kradju i ubodu sa pojacanjima ostvaruju zapazene rezultate (F4 i plejof u vise navrata kao i 'proleca' LE i grupa LŠ gde je Pfk delilo par minuta od treceg mesta a Czv ide ka tome).

Divos

pre 5 godina

Џиле је врстан стручњак, саставио је екипу према својој некој визији, но испоставило се да неки играчи нису тај квалитет, сигурно се и екипа могла боље укомпоновати. За сада то лоше изгледа.
Ваља бити поштен и нагласити да јеекипа Будућности тим са далеко најмањим буџетом у ЕЛ, нису у ситуацији да доведу доказани квалитет, те које доведу богатији клубови су заобишли, временом се окаже и из којих разлога.

Код Дачке је други проблем, и проблем који имају турски клубови. Они у њиховој лиги могу имати 6 странаца, истина у ЕЛ немато ограничење, и ту ако изузмемо Фенер где Жоц пажљиво бира нове аквизиције, узимају у правилу Амере. Који јесу доказани играчи, ту атлетицизам никад није проблем, али и играчи који робују статистици.
Код њих ће бити промена у саставу, но неће се нешто битно променити.

Е сад, ова сезона Бидућности би се могла лоше одразити на статус АБА лиге. Да изгуби и то једно место. Јер у реду за ЕЛ чекају богати немачки, руски и француски клубови.
Боранију посебно ако нема ни потребан квалитет нико не жели у елитном друштву. Да је макар посета као рецимо у случају Жалгириса, није ни то.

Срећом, биће проширења ЕЛ, прво на 18 а онда ка неком замишљеном формату од 24 тима. И ту би АБА, тренутно по квалитету по "Еурохупсу" 9.лига по јачини у Европи, надајмо се, могла на дужи период рачунати на једног представника.

Како год, на свима је да из ове сезоне извуку поуке.

iskreno

pre 5 godina

A realno šta su Darusafaka i Budućnost gori od Uniksa od pre dve sezone ljudi najneuigranija ekipa bili da im nije igrao najbolji poenter EL Keith Lengford ne bi nikog dobili.

marko992

pre 5 godina

Uzicanin,
o sastavu ne govoris?Skoro cela prva petorka nije igrala.Malo potpunije informacije treba da dajes ako vec nesto hoces da dokazes.

era

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)

Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.

Ivan

pre 5 godina

mne
Postovani, Buducnost je dobila Zvezdu u tom finalu na silu i otvorenom sudijskom kradjom!!! To je razlog zasto se svi raduju porazima vaseg kluba, jer srpski narod ima izreku za tako nesto: "oteto prokleto".
Sto se tice toga ko za koga navija, vi ste se svojom voljom opredelili da navijate za albance i sve druge, a protiv srba!!! A samim tim, na neki nacin, i protiv sebe!!! Mi srbi smo na vas gledali bez razlike kao potpuno isti narod, koliko ja poznajem istoriju nikad se o vas ogresili nismo. A od 2006-e ljudi koji se u vasoj drzavi izjasnjavaju kao srbi su gradjani drugog reda. Cinite sve da unistite bilo kakvu vezu sa Srbijom i srbima, i posle vam nije jasno zasto odavde dobijate ipak preslabu reakciju. Mnogo srba gleda na vas i dalje istim ocima kao pre, i to je nasa velicina, ali velikom broju ljudi je takodje jasno kakvu ste poziciju vi zauzeli prema nama. I tu bilo kakve ljubavi vise biti nece i ne sme. Onaj ko ti noz u ledja zabije brat ti biti ne moze!!!
Svako dobro vam zelim, i da nekoga i pobedite u EL.

?!?

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.
(Frenky, 10. novembar 2018 12:20)

Да си гледао финале АБА лиге, знао би да су звезду уништиле судије.

dragiša

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.

alrad

pre 5 godina

Budućnost uz pomoć sudija u EL, tako je kako je, ali Zvezda ih je morala dobiti. Međutim, EL je samlela, Zvezdu i od kraja februara taj tim je disao na škrge. 11 pobeda kad se pogleda jeste fenomenalno, ali je cena plaćena na drugoj strani. Zvezda je posle i KLS loše odigrala, tek dovoljno dobro da se osvoji titula. EL uzima ogromnu energiju i čak bi bilo bolje za Zvezdu da Budućnost što duže pokušava da nešto uradi u EL. Ono što je međutim vidljivo je da ove godine Budućnost ne igra ni blizu tako dobro kao prošle, tu leži problem, stranci koje su uzeli su promašaj, prošle godine su Gordić i Ivanović bili odlični, ove ih nigde nema. Prošle godine su tako lepo igrali i u EC, izgubili tek od Darušafake u četvrtfinalu, kad su ovi proigrali i poludeli. Velika škola u svakom slučaju, ali ne verujem za ovu godinu. Moja procena, 3-5 pobeda, što je loše, jako loše...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Tako izgleda kad se na silu uđe. Svaki dalji komentar je suvišan. 
(realno, 10. novembar 2018 11:23 
Kako je FMP ušao u evroligu?
(parodija, 10. novembar 2018 11:41)
Usao je u EK, ne u EL. Izgazio Alimpije neku boraniju u polufinalu.

Milan

pre 5 godina

@mne
Kada je cibona dobila u sred beograda crvenu zvezdu na F4 2014, igrači su ispraćeni aplauzom. Komentari su tokom leta priželjkivali da zvezda ipak igra euroligu, ali je bilo puno i onih da je šteta da ne igra cibona jer je učešće obezbedila tamo gde treba, na terenu. Da je budućnost sportski pobedila bez sudijske krađe, veruj da bi i mi navijali za vas u evropi. Problem je da vas uopšte nije sramota što su sudije u trećoj utakmici navukle čistih 15 poena ( imaš klip na YT) a opet ste zavisili od našeg poslednjeg šuta. U četvrtoj smo bili slabiji pa se manje navlačilo ali bi sudije odradile koliko je vama trebalo. Da li zaista misliš da je za košarku dobro da takav tim igra euroligu? Da li misliš da vam pomaže 43 slobodnih bacanja a u euroligi max 17? Samo želim da se izbrukate za sve pare zbog krađe i nepoštenja a nemam problem da čestitam boljem.

Wllaxy

pre 5 godina

Da li je Budućnost osvojila baš u potpunosti na terenu je u najmanju ruku upitno ali odgovor na to pitanje najbolje znaju Radović, Pukl & Co.

Mada ne sumnjam da bi sa 40+ slobodnih po meču, kako su ih pomenuti navikli imali bar jednu pobedu - nažalost po njih, no Radović & Pukl, no party...

santa justa

pre 5 godina

Dzikic i taktika! Elem dok je bio trener Krke imao je onog pleja Armsteda i igru 1 na 1, kad je bio u Partizanu plej Hečer pa opet 1 na 1. Sad u Buducnosti isto, samo sto svi igraju 1 na 1, pa cak i 1 na 5. Gordic, Ivanovic, Popovic, Dzekson, oba Klarka. Sve jasno!

Kova

pre 5 godina

Pustite ljude da treniraju i igraju na miru, doci ce i pobede. Meni smeta prica o budzetu, pa oni da su imali sredstava da dovedu 6 stranaca kalibra Reglend, Cirbes ili Perperoglu sad bi bili na 3/3. IpK se zna kod koga je kasa u regionu.

MT Vračar

pre 5 godina

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 10. novembar 2018 12:15)

Pa kako ste onda izgubili od njih 5 puta prošle sezone (ako se ne varam ukupan skor u međusobnim susretima je bio 5-1), da li su to sve bile sudijske krađe, i u Beogradu? Da se razumemo, i meni je krivo što Srbija nema predstavnika u EL, ali baš da su ušli na krađu, nisam tako siguran... imali ste očajnog trenera, ne zaboravi da vas je i ovako uništen Partizan dobio u finalu KRK-a sa Alimpijem, ili je i to bila krađa? I poraz je deo sporta, naučite to da prihvatite... mada džabe ja pričam Čovićevim pulenima, uvek su svi protiv vas, zavere, čak i kada ste dva puta igrali EL bez da ste osvojili učešće.

stefan prvovencani

pre 5 godina

@No name
pa ja sam i rekao da je pritisak na sudije bio ne vidjen i van terena, samo nisam ulazio u detaljnu analizu sudjenja ali se potpuno slazemo

Kića

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.

Dejan CZ

pre 5 godina

@parodija...fmp nije nikad igrao EL...ne cudi sto vas nema nigde kad ne znate ni koji klubovi gde nastupaju i koja evropska takmicenja sve postoje...

Grr

pre 5 godina

Neverovatno je kukanje navijača CZB što nisu uspeli da uđu u EL. Budućnost ih je pobeđivala celu sezonu i plasmanom ušla u EL za razliku od CZB koja je igrala EL i kad je nije izborila na terenu. I pored toga ne prestaju da izmišljaju, sudija, bacanja, faulovi,.....

Dušan

pre 5 godina

ljudi ne budite previše kritični.

Budućnost bi do sada garantovano imala tri pobede kod kuće, samo da su sudije sudile kako treba, po 40-45 bacanja po utakmici.

Metropola

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.
(Kića, 10. novembar 2018 12:13)... ma to je tako samo sa odredjenim “navijacima” cuvenog “DOKTORA” ! Secam se perioda kad ste dominirali, ja na svakoj utakmici Partizana, a Buducnost... izgubi samo da bi pobedu slavila u Podgorici! Tesko mi je to padalo ali su i vrapci znali da ste tada bili najjaci. Jedino sto smo mogli je da provociramo Danila Mitrovica :)) i to je to.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je Buducnosti isto bili poslednji ili deveti, kad znaju da plejof ne mogu igrati. Bila im je potrebna EL da bi privoleli neke strance i da bi lakse odbranili Jadran. A koliko god se Klarkovi i Dzekson raspadali, za Abu su dovoljni

ricoNi

pre 5 godina

uopšte nije vazno ko je najgori ... titula i play off ... i kk budućnost i zvezda u fudbalu su tržišno orijentisani ... prodaj - kupi .. prodaj se ko Čelzi ili inter ili MU ... lično meni je bilo ranije lepše ... pa dodje mala CZ pobedi veliki BAYERN ... ali ko sam ja da se pitam

NoName

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.

Pravnik

pre 5 godina

Iz ABA lige samo Zvezda i Partizan, niko vise. Pored kvalitetne kosarke tu je i zadovoljavajuci trziste koje se ogleda u broju navijaca.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Našla se vila u čem nije bila. Gordić i Ivanović su bili nosioci igre u ABA ligi. Da su sposobni da nose igru u Evroligi sigurno bi igrali u nekom jačem klubu u Evropi.
Gordić je ušao u 31 godinu i sem kratkog izleta kod Boše Tanjevića u Italiji, celu svoju karijeru je proveo u regionu.
Zaista ne stoji konstatacija da Budućnost ima odlične košarkaše. Za ABA ligu ok, za Evroligu ne.

Гиле

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23)
Kod nas ti je trener uvek kriv. Retko igrači i neko drugi. Ima krivice i ne iskustva Alempijevića, ali ima i drugih krivaca u razloga.

NoName

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?
(da razjasnimo, 10. novembar 2018 11:40)

Ne bih se složio oko Cedevite. Budućnost je i njih pokrala u polufinalu.

NoName

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL. 
(stefan prvovencani, 10. novembar 
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!
(parodija, 10. novembar 2018 11:40)

Momče, što se upada u svlačionicu tiče, postoji snimak. I postoji sudska presuda kojom se Predragu Daniloviću zabranjuje bilo kakav sportski angažman u trajanju od 6 meseci.

Frenky

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.

jasno i jasnije

pre 5 godina

Gordic (milion bacanja) Ivanovic (jedan dribling) Suad i Sead Sehovic,Zoran Nikolic,Danilo Nikolic, Milic Starovlah...to je vishe od pola tima. Da li zaista mislite da je kvalitet sto su ocuvali ovu ekipu na okupu? Pa koga oni mogu da dobiju? Zamislite ih tek u Moskvi,Istanbulu,Vitoriji,Barseloni...cirkus. Slavili dan kada su prevarili Zvezdu, sada ne znaju kako da izadju iz ovoga! A ima josh 24 epizode i na sve treba nalepiti 18+

Djenka

pre 5 godina

@mne Srbi i Crnogorci su jedan narod i tu ne sme biti podele. Druga je stvar sto ova Buducnost simbolizuje taj "novo-montenegrizam", negiranje svega srpskog, cak i malo ekstremnije varijante. Ti ekstremi su u Moraci tukli coveka sa detetom jer je navijao za Zvezdu. Kada se na to doda krajenje diskutabilno finale prosle godine i sve sto se oko njega desavalo, od preranog delegiranja sudija do ozbiljnih propusta u pojedinim mecevima dolazimo do ovoga, mozda si u pravu i jeste preterano ali ima nekog rezona.

NoName

pre 5 godina

ovaj tekst me podseca na plakanje sto zvezda ne igra evro ligu.
(Novi Sad, 10. novembar 2018 11:10)

Po čemu? Ovaj tekst je upravo suprotno tome. U trenutku kada ogromnoj većini postaje jasno na koji način je Budućnost dospela u EL, pojavljuje se tekst koji i dalje priča bajke o vanserijskim igračima Gordiću i Ivanoviću, kao i o na terenu zasluženom učešću Budućnosti u EL.

iks i oks

pre 5 godina

Dajem najjednostavniji moguci primer - Suad Sehovic vs Sergio Llul? Pa to ne ide u istu recenicu,a kamoli na parket u istoj utakmici!

stefan prvovencani

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.

pedja

pre 5 godina

nacin na koji su osvojili ABA ligu sigurno nije zasluzen. To znaju svi koji su gledali one dve utakmice u Podgorici. Ali sta da se radi, sta su sejali to su dobili. Zelim im 0/30 skor. Da bar na neki nacin udju u istoriju Euroleague i da smanje pritisak svim ostalim timovima iz ABA lige koji se budu kvalifikovali. Gore od ovog ne moze

mairondrake

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
(shoooook, 10. novembar 2018 11:03)


Pre ce biti da ga proklinju sto im je omogucio da se ovako blamiraju...Igraci takodje, ko ce potpisati igraca koji ne moze bukvalno nikog da pobedi....

heh

pre 5 godina

Nevezano za sve, ali samo pogledajte kako Čović svojim izjavama doprinosi neprijateljstvu među navijačima i koliko truje mozgove navijača Zvezde. Prvo je tako svojim izjavama toliko negativno uticao na rivalstvo Zvezde i Partizana (na svakoj vesti po 500 trolovskih komentara, i kod jednih i kod drugih) a sada se isto to dešava i sa rivalstvom Zvezde i Budućnosti (pogledajte samo komentare navijača Zvezde) a sve zbog Čovićevih izjava prošle godine o navodnoj krađi. Saberite se malo ili ćete se uskoro sa svima svađati.
I veliki pozdrav za gospodina Duška Vujoševića, kojeg sama tada optuživao da je kriv za stanje u našoj košarci.
Vidim da sam pogrešio.

ujesh

pre 5 godina

sta uradi crni alimpije,pa zbog tebe i buducnosti vrlo je moguce da sampiona aba lige sto ce biti zvezda to je jasno,da ne bude imala mesto u evroligi sledece godine

parodija

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.
(stefan prvovencani, 10. novembar
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!

bodibond

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Nismo mi pobegli od vas, nego vi od nas.

Јел Амнезија у питању ?

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mne, 10. novembar 2018 11:28)

Зар је заиста потребно да ти објашњавам зашто се овде слави пораз Будућности ?!
Стварно не знам одакле би почео причу, можда да почнем од политике па да дођем до спорта ?
Играте ту евро лигу преко намештеног финала АБА лиге, тј, отетог и како очекујеш да вас ико цени после тога ?!
О политици и вашој "љубави" према Србији сувишно је трошити речи !
Част изузецима, хвала Богу има их.

bata Ziva

pre 5 godina

Ne - nije problem da Koti Klark i Erl Klark zele uloge lidera! Oni upravo to nisu bili nigde! Koti Klark je klasican indijanac koji je trpao u VTB ligi.Erl Klark voli casicu i vev dva puta je “lelujao” na sastancima tima. Ovo je sve blam dvojice ljudi koji su ovo sastavljali.jednog koji sada placa,drugog koji je dovodio. I nije dobra stvar sto su ostali domaci igraci na okupu. Oni nisu taj nivo! Zna se kako su uzeli ABA a ovde nema milovanja i po 15 bacanja za Gordica i Ivanovica. Imaju vec sve teske povrede kolena,sto znaci da niti dobro radio fizio,niti imaju pojma u sta su usli. Ovo je realno,ali je za njih pakao da su tek usli u novembar a vec su se raspali!

da razjasnimo

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?

napredDjetici

pre 5 godina

Daleko je kraj sezone, popravice igru Buducnost, i opet ce osvojiti regionalnu ligu , sto je najvaznije. Ostali nek se tese, salju pakosne komentare i uzivaju u Evrokupu ;)

Мишо

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.

Clasic

pre 5 godina

Neko mora biti I najgori ovom slucaju je to nasa Buducnost,nije sramota ,Buducnost iako najgora do sada je bila konkurentna samo ih je.Real nadigrao ,ostalo je bilo dosta korektno..Volimo Buducnost janako I porazu I pobjedi. Idemo Plavi !!!!

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

@mailman
Vazno da je se zvezda zasluzeno nasla u Evroligi, jednom umesto Igokee, jednom umesto Cibone, pa je na krilima ta dva "zasluzena" ucesca napravila sve uspehe u protekle cetiri godine. Buducnost kao sampion ABA lige zasluzeno igra Evroligu, a svako ko misli drugacije onda ne treba da zvizdi himni EL jer je postala takmicenje za one koji imaju najvise novca. Nemojte sutra da zvizdite ni kada najbogatiji FK naprave svoju ligu jer klubovi sa ovih prostora sluze za gol razliku. Ovakvim komentarima gde blatite Buducnost dajete podrsku EL da postane zatvoreno takmicenje.

oberin martel

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shoooook, 10. novembar 2018 11:03)

Za Budućnost je zaista Sveti Alimpije. Da ga oslikaju na krovu Morače...

Brukaju ABA ligu

pre 5 godina

Videćete svi kako ima da se budućnost prošeta do titule EL za 14-15 godina kada sledeći put budu ponovo igrali! Spremaju se paklena pojačanja kakva planeta nikad nije videla!

rooney_utd

pre 5 godina

Buducnost je katastrofalna ove sezone, potpuno su omanuli sa pojacanjima, a ove sezone imaju znatno veci budzet. Earl Klark toliko solira da je to uzasno juce 6 ili 7 napada zaredom on sutira na kos i to sve iz nemogucih pozicija, Koti Klark jos gori taj tek ne moze nista da pogodi, jedino ko valja jeste Omic decko je odlican centar i Gordic zna dobro da odigra ovo ostalo zaista nije nivo Evrolige.

Destrukcija

pre 5 godina

Zbog Buducnosti u EL i to jedno mesto ima da bude oduzeto. Sa ovih prostora trenutno samo CZV i PAR mogu da igraju EL ravnopravno. S tim, da kvalitet moze da bude veci ili manji ali uvek nekoliko pobeda izvucemo zahvaljujući navijacima i atmosferi. A ekipe poput Buducnosti i Cedevite (Cibonu ne racunam jer su u totalnom haosu) zali boze para i svega ostalog.

low kick po noga

pre 5 godina

po meni je kriv dzikic. on ne umije da sklopi ovaj tim i da ih nauci da odrade neke akcije. kad je pocinjalo prvenstvo ko je pratio vidio je izgubljenu facu kotija klarka. lik nije znao sta treba da igra.

Hrkljus bojs

pre 5 godina

Ma ne , cekajte malo. Ipak je to najpotentniji napad evrope. Malo ih sad nesto nece ali sa 4 jeziva pojacanja bice to sve ok. Dok stignu samo Javor,Pukl,Petek i dobar plej i sve ce biti na nivou.

Milan

pre 5 godina

@kek

ali ne gubi na jednu loptu i nema se utisak da može nekog da pobedi. Njihov veliki uspeh je što su dobili Budućnost kući, objektivno bolji tim. Budućnost sad plaća ceh nerealnih očekivanja jer se nervoza uvlači u sve pore kluba. Plasman u euroligu je obezbedio puno kompaktniji sastav uz debelo navlačenje sudija, nešto što u ovoj ligi neće imati.

mne

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)

NoName

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Kakve veze ima čije su pare? Stvar je u tome što je Budućnost ušla u EL zahvaljujući nevidjenoj sudijskoj pomoći. Nevidjenoj. U 6 utakmica prošle sezone sudije NI JEDAN JEDINI PUT nisu pogledale snimak iako je klupa Zvezde to tražila barem dvadesetak puta. Da li ti misliš da je to slučajno? I isti trend se nastavlja i ove sezone. 43 slobodna bacanja je imala Budućnost protiv Zvezde prethodnu utakmicu. Protiv Cedevite npr onaj Kobs ili kako se već zove bodičekom izbacuje Fajea u publiku. To je faul zbog kog se ide u svlačionicu, isključujući, a Pukl nije svirao ni najobičniji faul. I ti dođeš ovde, namerno menjaš tezu i pričaš o parama.

Djenka

pre 5 godina

Polako sa zakljuccima, sto kaze nas dragi @ogicg sacekajte samo da dodju jos 4 igraca i plus centar. Salu na stranu, sve ovo deluje kao ozbiljan promasaj, ili je neko dovodio igrace bez dogovora sa Dzikicem ili on ne ume sa njima. Klarkovi unistavaju timski duh, pogotovo Erl deluje kao diletant, Dzekson poprilicno mlak, najbolje pojacanje Omic koji je dosao kao bonus pojacanje. Sve u svemu jako lose, ali to je vec njihova briga. Ne shvataju da neka velika imena nece tek tako da dodju u Podgoricu, dzabe pare, dzaba Milo ne ide bas tako.

BBRS

pre 5 godina

Loš sistem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dedamraz, 10. novembar 2018 11:03)

Сигурно, биће да је до система, иначе би се Будућност прошетала кроз ову ЕЛ !

Lars

pre 5 godina

Sad ce zbog ovog seoskog kluba ABA izgubiti mesto u Evroligi. Nema niko nista protiv Buducnosti u elitnom evropskom takmicenju ali imamo protiv najgoreg brukanja u istoriji Evrolige. Vi predstavljate jedan od jacih kosarkaskih regiona na planeti i nacin na koji to radite je za plakanje. Ogi, pa reci im da imaju jedan od najacih napadackih potencijala! ?

sarajevo.ba

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.

xyz

pre 5 godina

a Khimki i Maccabi? Koliko ja vidim na tablici, imaju 1 pobjedu više od Budućnosti, iako nemaju toliki minus u koš razlici. Ali njih niste ni spomenuli.

Osim toga, Budućnost je zasluženo tu zahvaljujući igrama prošle sezone. Sad im ne ide, što ne znači da ostale utakmice neće pobjeđivati. Osuđujete klubove na temelju nekoliko utakmica.

petarczv

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa toliko smo bolji...

Djenka

pre 5 godina

@bed of roses mislim da 0-30 nije realno koliko god da su losi. Sve ispod 5 pobeda u ovakvom sistemu je ravno katastrofi. Ono sto je lose je da ovakvim izdanjem kvare imidz ABA lige i to kada se lome kopla oko mesta. Na stranu navijacka ostrascenost, Zvezda i Partizan zaista jesu jedina 2 tima koja imaju sve potrebne kapacitete da igraju u ovakvom sistemu.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.

Hrkljus bojs

pre 5 godina

Ma ne , cekajte malo. Ipak je to najpotentniji napad evrope. Malo ih sad nesto nece ali sa 4 jeziva pojacanja bice to sve ok. Dok stignu samo Javor,Pukl,Petek i dobar plej i sve ce biti na nivou.

Destrukcija

pre 5 godina

Zbog Buducnosti u EL i to jedno mesto ima da bude oduzeto. Sa ovih prostora trenutno samo CZV i PAR mogu da igraju EL ravnopravno. S tim, da kvalitet moze da bude veci ili manji ali uvek nekoliko pobeda izvucemo zahvaljujući navijacima i atmosferi. A ekipe poput Buducnosti i Cedevite (Cibonu ne racunam jer su u totalnom haosu) zali boze para i svega ostalog.

NoName

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Kakve veze ima čije su pare? Stvar je u tome što je Budućnost ušla u EL zahvaljujući nevidjenoj sudijskoj pomoći. Nevidjenoj. U 6 utakmica prošle sezone sudije NI JEDAN JEDINI PUT nisu pogledale snimak iako je klupa Zvezde to tražila barem dvadesetak puta. Da li ti misliš da je to slučajno? I isti trend se nastavlja i ove sezone. 43 slobodna bacanja je imala Budućnost protiv Zvezde prethodnu utakmicu. Protiv Cedevite npr onaj Kobs ili kako se već zove bodičekom izbacuje Fajea u publiku. To je faul zbog kog se ide u svlačionicu, isključujući, a Pukl nije svirao ni najobičniji faul. I ti dođeš ovde, namerno menjaš tezu i pričaš o parama.

jasno i jasnije

pre 5 godina

Gordic (milion bacanja) Ivanovic (jedan dribling) Suad i Sead Sehovic,Zoran Nikolic,Danilo Nikolic, Milic Starovlah...to je vishe od pola tima. Da li zaista mislite da je kvalitet sto su ocuvali ovu ekipu na okupu? Pa koga oni mogu da dobiju? Zamislite ih tek u Moskvi,Istanbulu,Vitoriji,Barseloni...cirkus. Slavili dan kada su prevarili Zvezdu, sada ne znaju kako da izadju iz ovoga! A ima josh 24 epizode i na sve treba nalepiti 18+

bata Ziva

pre 5 godina

Ne - nije problem da Koti Klark i Erl Klark zele uloge lidera! Oni upravo to nisu bili nigde! Koti Klark je klasican indijanac koji je trpao u VTB ligi.Erl Klark voli casicu i vev dva puta je “lelujao” na sastancima tima. Ovo je sve blam dvojice ljudi koji su ovo sastavljali.jednog koji sada placa,drugog koji je dovodio. I nije dobra stvar sto su ostali domaci igraci na okupu. Oni nisu taj nivo! Zna se kako su uzeli ABA a ovde nema milovanja i po 15 bacanja za Gordica i Ivanovica. Imaju vec sve teske povrede kolena,sto znaci da niti dobro radio fizio,niti imaju pojma u sta su usli. Ovo je realno,ali je za njih pakao da su tek usli u novembar a vec su se raspali!

iks i oks

pre 5 godina

Dajem najjednostavniji moguci primer - Suad Sehovic vs Sergio Llul? Pa to ne ide u istu recenicu,a kamoli na parket u istoj utakmici!

ujesh

pre 5 godina

sta uradi crni alimpije,pa zbog tebe i buducnosti vrlo je moguce da sampiona aba lige sto ce biti zvezda to je jasno,da ne bude imala mesto u evroligi sledece godine

bodibond

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Nismo mi pobegli od vas, nego vi od nas.

Xnodeh

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 

Pa cekaj, kontradiktoran si. Ovamo navijate za nas u svemu, puni vasi kafici, a ovamo da razmislimo zasto nas niko iz regiona ne voli?! Pa jel nas voli il nas ne voli? Ako navijate za nas znaci volite nas. A i logicno je to, voleti maticu u svakom smislu ako se razumemo

Lars

pre 5 godina

Sad ce zbog ovog seoskog kluba ABA izgubiti mesto u Evroligi. Nema niko nista protiv Buducnosti u elitnom evropskom takmicenju ali imamo protiv najgoreg brukanja u istoriji Evrolige. Vi predstavljate jedan od jacih kosarkaskih regiona na planeti i nacin na koji to radite je za plakanje. Ogi, pa reci im da imaju jedan od najacih napadackih potencijala! ?

jasno i jasnije

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18) NIJESU rodjace,osim sto su upali naoruzani na veceru i napali igrace Zvezde i u sudijsku svlacionicu njih trojica.nemoj vi da nam pricate o postenju.vi ste se od predaka odrodili!

NoName

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.
(ranko, 10. novembar 2018 15:17)

Kakav ti kompleks imaš to je za analizu. Na vest o Budućnosti, ti kao navijač Partizana dođeš i pišeš o Zvezdi. Doduše, i o čemu bi drugo pisao...

stefan prvovencani

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.

pedja

pre 5 godina

nacin na koji su osvojili ABA ligu sigurno nije zasluzen. To znaju svi koji su gledali one dve utakmice u Podgorici. Ali sta da se radi, sta su sejali to su dobili. Zelim im 0/30 skor. Da bar na neki nacin udju u istoriju Euroleague i da smanje pritisak svim ostalim timovima iz ABA lige koji se budu kvalifikovali. Gore od ovog ne moze

Звездин весник

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)  
(mne, 10. novembar 2018 11:28)  

Како могу да навијам за Будућност, када су јој навијачи такви какви јесу, нападну породицу (оца, мајку и дете) који су дошли да гледају утакмицу, певају убиј цигана итд. а и сви знамо како су дошли ту где јесу, у ЕЛ. Жешћи лоповлуком и са по 40 слободних бацања. Нема живе силе да ме натера да навијам за вас, док ви немате разлога да нас мрзите.

NoName

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18)

Dobro je, Grobaru, prepoznali smo te. Nego, hoćete li pobediti nekoga ili nećete. Ovde se o tome priča.

nele

pre 5 godina

@mne
Mnogo je razloga zasto se nasladjujem porazima Buducnosti. Vas odnos prema Srbiji (Kosovo, NATO, SPC, jeziku, prema turistima is Srbije, proglasavate Srbiju okupatorom???) a I zbog nacina na koji ste dosli do EL (Javor). Mozes li iskreno da se pogledas u ogledalo I da kazes da niste imali veliku pomoc sudija u finalu ABA? Zbog navedenog bih voleo da zavrsite sa 0-30 iako ce te verovatno imati 3-4 pobede (corava koka)

Milan

pre 5 godina

@mne
Kada je cibona dobila u sred beograda crvenu zvezdu na F4 2014, igrači su ispraćeni aplauzom. Komentari su tokom leta priželjkivali da zvezda ipak igra euroligu, ali je bilo puno i onih da je šteta da ne igra cibona jer je učešće obezbedila tamo gde treba, na terenu. Da je budućnost sportski pobedila bez sudijske krađe, veruj da bi i mi navijali za vas u evropi. Problem je da vas uopšte nije sramota što su sudije u trećoj utakmici navukle čistih 15 poena ( imaš klip na YT) a opet ste zavisili od našeg poslednjeg šuta. U četvrtoj smo bili slabiji pa se manje navlačilo ali bi sudije odradile koliko je vama trebalo. Da li zaista misliš da je za košarku dobro da takav tim igra euroligu? Da li misliš da vam pomaže 43 slobodnih bacanja a u euroligi max 17? Samo želim da se izbrukate za sve pare zbog krađe i nepoštenja a nemam problem da čestitam boljem.

Ivan

pre 5 godina

mne
Postovani, Buducnost je dobila Zvezdu u tom finalu na silu i otvorenom sudijskom kradjom!!! To je razlog zasto se svi raduju porazima vaseg kluba, jer srpski narod ima izreku za tako nesto: "oteto prokleto".
Sto se tice toga ko za koga navija, vi ste se svojom voljom opredelili da navijate za albance i sve druge, a protiv srba!!! A samim tim, na neki nacin, i protiv sebe!!! Mi srbi smo na vas gledali bez razlike kao potpuno isti narod, koliko ja poznajem istoriju nikad se o vas ogresili nismo. A od 2006-e ljudi koji se u vasoj drzavi izjasnjavaju kao srbi su gradjani drugog reda. Cinite sve da unistite bilo kakvu vezu sa Srbijom i srbima, i posle vam nije jasno zasto odavde dobijate ipak preslabu reakciju. Mnogo srba gleda na vas i dalje istim ocima kao pre, i to je nasa velicina, ali velikom broju ljudi je takodje jasno kakvu ste poziciju vi zauzeli prema nama. I tu bilo kakve ljubavi vise biti nece i ne sme. Onaj ko ti noz u ledja zabije brat ti biti ne moze!!!
Svako dobro vam zelim, i da nekoga i pobedite u EL.

Аrsa

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 
U regionu nas vole isto koliko i vas, nemoj da se zavaravaš.Meni je drago da nas u Crnoj Gori vole ostalo je nebitno. Navijamo i mi za Mornar, ubedljivo najgospodskiji crnogorski klub, ako me razumeš.

Savatiye

pre 5 godina

@ ranko

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.
Edukuj se malo pa da nastavimo...

da razjasnimo

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?

Milos BG

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.

NoName

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL. 
(stefan prvovencani, 10. novembar 
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!
(parodija, 10. novembar 2018 11:40)

Momče, što se upada u svlačionicu tiče, postoji snimak. I postoji sudska presuda kojom se Predragu Daniloviću zabranjuje bilo kakav sportski angažman u trajanju od 6 meseci.

EA7

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)
Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.
(era, 10. novembar 2018 12:20)
Partizan je zadnji put igrao EL kada su se mečevi igrali na svakih 14 dana! Ahahahahaha....

Djenka

pre 5 godina

@bed of roses mislim da 0-30 nije realno koliko god da su losi. Sve ispod 5 pobeda u ovakvom sistemu je ravno katastrofi. Ono sto je lose je da ovakvim izdanjem kvare imidz ABA lige i to kada se lome kopla oko mesta. Na stranu navijacka ostrascenost, Zvezda i Partizan zaista jesu jedina 2 tima koja imaju sve potrebne kapacitete da igraju u ovakvom sistemu.

E

pre 5 godina

Vidim da se po nasim novinama spominje mogucnost da ABA dobije dva mesta u evroligi, realno mislim da je to glupost i pre se plasim da zbog ovakvih rezultata Buducnosti ABA izgubi i to jedno mesto

nicky

pre 5 godina

@mne Niko ovde "ne slavi" poraze, već ukazujemo na to da ste u Evroligi zbog toga što je Zvezda to ispustila i poklonila a ne jer ste vi nešto Bog zna šta pokazali.Uz sudijsko iživljavanje opet ste bili bolji jer je bezobrazno koliko je Alimpijević sve bitno izgubio i sem Ročestija, sve promašio.Uz kriminalnu igru.Vi ste ove godine gori od prošle, u prvenstvu neubedljivi, u evropi nikakvi.Sem Zvezde i Partizana niko ovde nema taj renome i ne može iznaći i snage i sredstva da bude konkurentan sa najjačima.A pod dva, ko to kaže da nas niko u regionu ne voli? Pa svi živi navijate za naše večite rivale,preseljavate se da živite kod nas, izlazite i provodite se sa našim ljudima, slušate uglavnom našu muziku...Nemam potrebu niti želju da pratim vaše klubove i rezultate sem kad igrate sa našim.A vi ovde pratite sve jer...znate i sami zašto.

NoName

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.

Djenka

pre 5 godina

Polako sa zakljuccima, sto kaze nas dragi @ogicg sacekajte samo da dodju jos 4 igraca i plus centar. Salu na stranu, sve ovo deluje kao ozbiljan promasaj, ili je neko dovodio igrace bez dogovora sa Dzikicem ili on ne ume sa njima. Klarkovi unistavaju timski duh, pogotovo Erl deluje kao diletant, Dzekson poprilicno mlak, najbolje pojacanje Omic koji je dosao kao bonus pojacanje. Sve u svemu jako lose, ali to je vec njihova briga. Ne shvataju da neka velika imena nece tek tako da dodju u Podgoricu, dzabe pare, dzaba Milo ne ide bas tako.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Ovo sto Grobari stavljaju PG ili Niksic u nick pa pisu komentare prepisane po instrukcijama sa GTR foruma je perfekcija.
(nista o nicemu, 10. novembar 2018 13:35)

A sta drugo i da rade, prijatelju...

Muta Gonzales

pre 5 godina

Našla se vila u čem nije bila. Gordić i Ivanović su bili nosioci igre u ABA ligi. Da su sposobni da nose igru u Evroligi sigurno bi igrali u nekom jačem klubu u Evropi.
Gordić je ušao u 31 godinu i sem kratkog izleta kod Boše Tanjevića u Italiji, celu svoju karijeru je proveo u regionu.
Zaista ne stoji konstatacija da Budućnost ima odlične košarkaše. Za ABA ligu ok, za Evroligu ne.

alrad

pre 5 godina

I da ostavim komentar vezan za sve zaludne grobare koji komentarišu Zvezdu i Budućnost, EL, jednom za svagda - Zvezda je zasluženo ušla u svoje dve prve godine posle pauze, na terenu zasluženo, koliko god se to vama ne sviđalo. Da, izgubljeno finale u Laktašima, ali pravila su promenjena, i finalista je išao u EL. A finalista je bila Zvezda. Pravila su promenjena i pre 2 godine, pa samo ide pobednik ABA lige, takva je situacija da sami ne pišemo pravila, zašto je tako to je druga priča. Sledeće godine Zvezda gubi od Cibone pošteno, ali Cibona otkazuje zbog svojih problema i najbolji tim ABA lige koji nema plasman ide u EL, to je bila Zvezda, to je zaslužila na terenu i zasluženo u toj situaciji otišla u EL. Zato, dosta navijačkih gluposti i prepucavanja, oba ta učešća su zaslužena.

Del Piero#10

pre 5 godina

Sve se više čini da će Zvezda imati više pobeda u fudbalskoj Ligi šampiona nego ova Budućnost u EL... Nijedan predstavnik ABA lige nikada nije delovao ovako uplašeno u Evroligi kao Budućnost. Imaju oni periode dobre igre, često drže egal so poslednje četvrtine i onda nastane raspad... Loša selekcija stranaca, ekipa deluje totalno pogubljeno u ključnim momentima. Partizan je ne tako davno sa tri stranca, od čega je jedan bio junior Veseli stigao do F4 Evrolige, bio na pragu finala... Ovi sa 5-6 stranaca ne mogu do jedne jedine pobede.

Zvezdas

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)

Jeste ali je trener bio David Blat i glavni sponzor bila Dogus grupa koja je sada u Feneru

Ilija Dukić

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.
(sarajevo.ba, 10. novembar 2018 11:02)

Imaju pobedu protiv Budućnosti

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
Izvini šta imate? Pa vama je trebalo 10 uzastopnih učešća za jedan slučajni F4.
Već sam pisao Država Srbija preživela zulum od 2000-2007 za prvi top16. Išle su po 6 od 8 ekipe, kasnije 5 i najbolja 6. iz tri grupe, vi zna se uvek u 2 zadnje.
Strpano je brdo para, vagoni, Zepter vam uzeo grb i naterala ga Država da oprosti 4,3 mil evra te 2006. uz otpis i poreza.
Mašinerija u novinama pa Gebels bi pozavideo, hvalospevi za 2/14, normalno Trefal Sopot i tako nešto. Normalno pola Gradske Vlade u UO a bogami i ministri i predsednik Republike su bili tu.
Samo godinu kasnije morala i Republika Srpska da se isprsi. Dan danas u toj EL mislim da na tom uzorku(br utakmica) nema gora kanta.
A to neće nikad, pazi, vaterpolo je opomena da ne lajete mnogo, jer ako se desi gde ćete?
Liverpul ste jedva preživeli ovo teško da bi. Nego polako ne trči pred rudu, bićemo jednom, lakše je to.
Budućnost mi žao, promašili roster a trener je za FIBA LŠ, ništa lično ali to je domet, što se kaže "našla se vila gde nije bila". Mislim na trenera, tako da klub ispašta, odavno se ne igra hrkljuš tamo, nego davno ste bili pa ne znate.

mne

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)

?!?

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.
(Frenky, 10. novembar 2018 12:20)

Да си гледао финале АБА лиге, знао би да су звезду уништиле судије.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Sta da se radi, bice bolje sledece sezone. Vazan je kontinuitet.
(neko, 10. novembar 2018 14:55)

Ma da budete medju 4 u Jadranskoj. Za ostalo tu je Mastercard.

Džoni

pre 5 godina

Jedini klub koji trenutno ispunjava sve uslove za kvalitetno igranje EL na ovim prostorima je Zvezda, ali bez A licence i Zvezda je u znatno podređenom položaju u odnosu na timove da A licencom. Verujem da bi Čović mnogo ozbiljnije i moćnije napravio ekipu da ima sigurno učešće tri ili pet godina uz mnogo bolje i skuplje igrače gde bi se moglo konkurisati i za sam vrh EL. Ovako, pravljene su dobre ekipe ali se uvek balansiralo sa ulaganjem(mnogo manje nego ostale ekipe u EL) da se ne bi eventualnim kiksom u ABA previše izgubilo što se eto sticajem raznih okolnosti i desilo. Da imaš nekoliko godina sigurno mesto lakše bi se i planirala ulaganja i računalo bi se na redovne prihode koje ta EL nosi. Sve ove stalne članice za prioritet imaju EL a Zvezdi je sve ove godine prioritet morala da bude ABA, a teško je igrati to na dva fronta i davati sebe maksimalno i tamo i ovamo što je bilo evidentno.

xyz

pre 5 godina

a Khimki i Maccabi? Koliko ja vidim na tablici, imaju 1 pobjedu više od Budućnosti, iako nemaju toliki minus u koš razlici. Ali njih niste ni spomenuli.

Osim toga, Budućnost je zasluženo tu zahvaljujući igrama prošle sezone. Sad im ne ide, što ne znači da ostale utakmice neće pobjeđivati. Osuđujete klubove na temelju nekoliko utakmica.

oberin martel

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shoooook, 10. novembar 2018 11:03)

Za Budućnost je zaista Sveti Alimpije. Da ga oslikaju na krovu Morače...

ggg

pre 5 godina

Nisu Buducnost i Darusafaka dno evrolige nego samo Buducnost. Svi znamo kako su prosle godine osvojili titulu(mvp Javor) i sada vidimo njihov realan kvalitet. Zvezda je prosle sezone, kada je bila najslabija godinama unazad, ostvarila 11 pobeda u mozemo reci istoj ili cak tezoj Evroligi nego ove sezone. Za Buducnost me ne bi cudilo da imaju manje od 5 pobeda ove sezone.

jasno i jasnije

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23) niko decko nije insistirao na Alimpijevicu,nego je jedini ostao! Radonjic razvlacio dva meseca hoce-nece, tomic mogao da ceka do 5.jula jer je imao ugovor,Obradovic u Krasnodaru bio nije hteo da prekine ugovor sto je i razumljivo.imas li bolju ideju sta posle njih trojice? Daj koliko je “genijalaca”

Rikt

pre 5 godina

Želim Budućnosti tačno onoliko pobeda u EL koliko je åotrebno da Bartomeu ne ukine i ovo jedno mesto koje ABA liga ima u EL. Toliko.

ja

pre 5 godina

Bravo bre crnogorci, bitno da ste partizanu i zvezdi oteli mesto. Jedino Srpske ekipe se nisu brukale u evroligi i pokazale su da je Srbija kolevka kosarke. Svi ostali napunpani i losi. Zivela Majka Srbija.

sryugos

pre 5 godina

(MT Vračar, 10. novembar 2018 12:38)

Nije bitno sto smo izgubili od njih tokom sezone. Poraz u prvoj utakmici serije u BG je bio zasluzen, to niko ne spori. Treca utakmica je bila cist bezobrazluk i navlacenje za Buducnost. Svi koji iole prate kosarku u regionu su znali da onaj ko dobije trecu utakmicu osvaja titulu. Ovi bi garantovano izgubili petu u BG. I uprkos ogromnom sudijskom navlacenju, opet se doslo do toga da Lesor odbojkom resi mec i nije uspeo.
A sto se tice Alimpijevica, znaj da je godinu dana ranije sa FMP izbacio Dzikica i partizan u polufinalu KLS. Tako da uopste nije njegova krivica sto mu igraci ne zele ni pogledati na kos i ispaljuju cigle od slobodnjaka, a i uz sve to, ovi osiguraju i sudije.

Kića

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.
(Milos BG, 10. novembar 2018 14:19)

Naravno. Tomic je osvezenje za ekipu, ali s onim sto je imao, iz ove perspektive, Alimpijevic je cinio cuda. I trebalo je strpljenja i pored izgubljene ABA-e. Bata Mirkovic je sve objasnio. Grozan smo narod. Daj boze i da se i ovaj u Igokei primi. Canak je odlicno obavljao svoj posao sa potpuno novim timom i mladim igracima koje je upoznavao iz utakmice u utakmicu. Oscilacije su tada normalne, ali mi bismo sve i odmah. E onda dobijemo sipak.

Dušan

pre 5 godina

ljudi ne budite previše kritični.

Budućnost bi do sada garantovano imala tri pobede kod kuće, samo da su sudije sudile kako treba, po 40-45 bacanja po utakmici.

slaviša šmigič

pre 5 godina

apsolutno ovde se vidi kakvo je sudjenje imala budučnost u aba ligi.znamo zašto su ulagali toliki novac sa strane budučnosti.u zadnjih 10 godina nije se desilo,da ekipa ne moze,da ubode ni ono što moze čorava koka.naravno,da su sudije u aba ligi pazljivo birane kako bi se desilo,da opet nebi igrao klub iz srbije jer je postalo frustrirajuče za slovence i hrvate .ponizavanje se nastavlja ali ni 1.utakmicu da dobiješ kuči sve govori o klubu i ljudima zaduzenim za sudjenje gde su sudije odradile posao u aba ligi.

Wllaxy

pre 5 godina

Da li je Budućnost osvojila baš u potpunosti na terenu je u najmanju ruku upitno ali odgovor na to pitanje najbolje znaju Radović, Pukl & Co.

Mada ne sumnjam da bi sa 40+ slobodnih po meču, kako su ih pomenuti navikli imali bar jednu pobedu - nažalost po njih, no Radović & Pukl, no party...

NoName

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?
(da razjasnimo, 10. novembar 2018 11:40)

Ne bih se složio oko Cedevite. Budućnost je i njih pokrala u polufinalu.

Pravnik

pre 5 godina

Iz ABA lige samo Zvezda i Partizan, niko vise. Pored kvalitetne kosarke tu je i zadovoljavajuci trziste koje se ogleda u broju navijaca.

rooney_utd

pre 5 godina

Buducnost je katastrofalna ove sezone, potpuno su omanuli sa pojacanjima, a ove sezone imaju znatno veci budzet. Earl Klark toliko solira da je to uzasno juce 6 ili 7 napada zaredom on sutira na kos i to sve iz nemogucih pozicija, Koti Klark jos gori taj tek ne moze nista da pogodi, jedino ko valja jeste Omic decko je odlican centar i Gordic zna dobro da odigra ovo ostalo zaista nije nivo Evrolige.

Јел Амнезија у питању ?

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mne, 10. novembar 2018 11:28)

Зар је заиста потребно да ти објашњавам зашто се овде слави пораз Будућности ?!
Стварно не знам одакле би почео причу, можда да почнем од политике па да дођем до спорта ?
Играте ту евро лигу преко намештеног финала АБА лиге, тј, отетог и како очекујеш да вас ико цени после тога ?!
О политици и вашој "љубави" према Србији сувишно је трошити речи !
Част изузецима, хвала Богу има их.

santa justa

pre 5 godina

Dzikic i taktika! Elem dok je bio trener Krke imao je onog pleja Armsteda i igru 1 na 1, kad je bio u Partizanu plej Hečer pa opet 1 na 1. Sad u Buducnosti isto, samo sto svi igraju 1 na 1, pa cak i 1 na 5. Gordic, Ivanovic, Popovic, Dzekson, oba Klarka. Sve jasno!

alrad

pre 5 godina

Budućnost uz pomoć sudija u EL, tako je kako je, ali Zvezda ih je morala dobiti. Međutim, EL je samlela, Zvezdu i od kraja februara taj tim je disao na škrge. 11 pobeda kad se pogleda jeste fenomenalno, ali je cena plaćena na drugoj strani. Zvezda je posle i KLS loše odigrala, tek dovoljno dobro da se osvoji titula. EL uzima ogromnu energiju i čak bi bilo bolje za Zvezdu da Budućnost što duže pokušava da nešto uradi u EL. Ono što je međutim vidljivo je da ove godine Budućnost ne igra ni blizu tako dobro kao prošle, tu leži problem, stranci koje su uzeli su promašaj, prošle godine su Gordić i Ivanović bili odlični, ove ih nigde nema. Prošle godine su tako lepo igrali i u EC, izgubili tek od Darušafake u četvrtfinalu, kad su ovi proigrali i poludeli. Velika škola u svakom slučaju, ali ne verujem za ovu godinu. Moja procena, 3-5 pobeda, što je loše, jako loše...

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Frenky
Čuj samo država protiv vas. Ma i Evropa, CIA, KGB, DB, a tek vanzemaljci. Čudo je da uopšte igrate košarku i fudbal. Drugi sportovi nisu zanimljivi gore navedenim moćnicima pa tamo ne opstruišu moćni Partizan, odnosno JSD Partizan. A ove godine se i Budućnost drznula da radi protiv Partizana jer oni igraju EL a Partizan nije ni bio u poziciji da se bori za EL. Ma strašno. Jadan Partizan.

ranko

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.

Smogovci

pre 5 godina

Loše je urađen p rok, jesu Džekson i Coti igrači sa EL iskustvom ali daleko je to za ove timove, drugi Clark pa iskreno bolji mi je D Nikolić, Craft blagi užas, Omić borac ali tanko to, kao beckup ok.
Bačen novac, bolje bi prošli samo sa jednim ili dva pojačanja dobra na postojeći roster iz prošle. Ajde Doelman ne ali Lendri je bio ok. Ima i Džikićeve krivice, mora nešto drugo da se igra, teško vide koš uopšte, deluju kao da siluju.
Otpustiti trenera i Cotija za početak i da proba da se napravi neka druga hemija.
Zvezda je odlično funkcionisala samo sa Đenkom od stranaca. Može bez ovih polovnjaka.

Toma

pre 5 godina

Evroliga kao projekat, nije uspela, to je definitivno. Iz godine u godinu, sve slabija. Sve sramniji odnos u poređenju sa nba, a trebala je da bude sve ravnopravnija. Nema više igrača koji bi bili makar rezerve u nba. Nedopustivo! Nije košarka tako mali sport u Evropi, da ne može da se napravi jaka profitabilna liga sa petnaestak klubova. Čuj, 30 hiljada evra za pobedu!? Da ne poveruješ...

lolol

pre 5 godina

Kića, a znaš zašto je to tako? Nije problem nikakav da ste vi tamo došli,na terenu. Zbog 40 slobodnih bacanja. Zbog Aba sudija. Zbog ideje da Budućnost mora u Evroligu,a Zvezda ne sme.I ti stvarni mislis da Zvezdaši koji su pre toga svake sezone punili Arenu i Pionir navijajući pritiv Reala Barselone Olija ... sada mogu da navijaju za nekog zbog koga ne igraju Evroligu nepravedno?ne samo vama,celoj Aba ligi cilj je bio da se ne igra Evroliga u Beogradu. I ne bitno da li je to Budućnost ili Mornar ili Olimpija...ko god da je na taj način ušao u Evroligu(uz direktivu da Zvezda ne sme da osvoji Aba) navijali bi iz sveg srca protiv njih. Sada ćete reći dobili vas ljudi pet puta u toku sezone. Da ali nije li čudno to što je taj Alimpijević kojeg pljujete imao 11(i Real u Madridu) pobeda u Evroligi vrv jačoj od ove sada,dok Džikić ne može sada da se sastavi,i da se ne zabiravi polufinale Košarkaške Lige Srbije Fmp Partizan gde je Alimpijević ponovo nadmudrio Džikića. Pljujte čoveka koliko hoćete on je trenercina za Džikića to se vidi sada videlo se i u polufinalu kls videlo bi se u finalu aba da su sudije dozvolile. Eto zato vam zaista želim da imate nula pobeda i negativne skorove. Čisto da vidite kako to izgleda kada otmete i dođete negde nezasluženo,i da vam više nikada ne dođe ideja da igrate Evroligu.

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

@mailman
Vazno da je se zvezda zasluzeno nasla u Evroligi, jednom umesto Igokee, jednom umesto Cibone, pa je na krilima ta dva "zasluzena" ucesca napravila sve uspehe u protekle cetiri godine. Buducnost kao sampion ABA lige zasluzeno igra Evroligu, a svako ko misli drugacije onda ne treba da zvizdi himni EL jer je postala takmicenje za one koji imaju najvise novca. Nemojte sutra da zvizdite ni kada najbogatiji FK naprave svoju ligu jer klubovi sa ovih prostora sluze za gol razliku. Ovakvim komentarima gde blatite Buducnost dajete podrsku EL da postane zatvoreno takmicenje.

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
O čemu je ovde reč? O EL ili kako je neko pre 30 godina prolazio Bukurešt i Mehelen do titule KEŠ? Kakve poluistine?
Pa nije valjda da komentarišući EL dolaziš do 1992., a da je u eri EL vaš f4 slučajan pokazuju vaši rezultati za toliko učešća. Ja ne vidim šta sam pogrešio, imate preko 200 utakmica i nešto preko 60 pobeda, ako to nije kanta u EL ko je? Toliko busanje majstore a već se promenio format ja lično zaboravio vašu zadnju utakmicu. Vi nekad kad se vratite ako se uopšte vratite pa za vas kao vašar ovo. Da ti približim, trenutno ste tim čiji predsednik čeka Bartoumeua po WCima da moli za Cipiripi, jel jasnije šta ste i kakav status imate?
Možeš da zamišljaš nešto drugo al ovako stoje stvari u stvarnom životu, ne forumu, i oko EL.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Tako izgleda kad se na silu uđe. Svaki dalji komentar je suvišan. 
(realno, 10. novembar 2018 11:23 
Kako je FMP ušao u evroligu?
(parodija, 10. novembar 2018 11:41)
Usao je u EK, ne u EL. Izgazio Alimpije neku boraniju u polufinalu.

dragiša

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Prošlih sezona timovi poput Efesa , Armanija su bili na dnu tabele konstantno.Sada su, sa istim kvalitetom igre , u gornjem domu.

Djenka

pre 5 godina

@mne Srbi i Crnogorci su jedan narod i tu ne sme biti podele. Druga je stvar sto ova Buducnost simbolizuje taj "novo-montenegrizam", negiranje svega srpskog, cak i malo ekstremnije varijante. Ti ekstremi su u Moraci tukli coveka sa detetom jer je navijao za Zvezdu. Kada se na to doda krajenje diskutabilno finale prosle godine i sve sto se oko njega desavalo, od preranog delegiranja sudija do ozbiljnih propusta u pojedinim mecevima dolazimo do ovoga, mozda si u pravu i jeste preterano ali ima nekog rezona.

era

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)

Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.

Milan

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)
Da navijas za Zvezdu, setio bi se da smo te seyone izgubili u Beogradu od Darusafake u prvom kolu, i to nas je i kostalo prolaza u top 8. A sad sam gledao prvih 7 kola te sezone, Darusafaka je startovala sa 5:2, a ne sa 0:7 kako ti kazes.

Spadalo

pre 5 godina

Posle prvih par kola nikome nije zanimljivo da gledaju utakmice Himki vs Buducnost vs Darusafaka vs Kanarija vs Makabi a zamislite posle 18. 23. ili 28. kola ili njihove medjusobne...
Los sistem ali je jasno da je pravljen kao uvertira i razigravanje za zavrsnu fazu najvecih timova. U starom sistemu nije bilo ovako opusteno, dve lose utakmice, poklope se drugi rezultati i favorit ostane bez zavrsnice.
Ovo je kao u zivotinjskom svetu, prirodna selekcija gde najjaci opstaju a ostali se gase, gase na velikoj sceni a ostaju 'veliki' na lokalnom nivou.
Ipak, istorija nas uci da nasa dva drustva u obe sekcije (fk i kk) kada odrade 2 do 3 sezone ozbiljnog rada u kontinuitetu, smanje kradju i ubodu sa pojacanjima ostvaruju zapazene rezultate (F4 i plejof u vise navrata kao i 'proleca' LE i grupa LŠ gde je Pfk delilo par minuta od treceg mesta a Czv ide ka tome).

nba

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš. 
Edukuj se malo pa da nastavimo...
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)

Kica i Praja su veci od svega sto ima veze sa Zvezdom i kosarkom.
Nemate ni jednog igraca koji bi mogao pertle da im vezuje.

Mmi

pre 5 godina

Pogresili su u koncepciji tima, bolje da su kupili vrhunskog pleja nego sve ove strance. I gordic i ivanovic igraju za kos, a kad dirigenta nema svi lose sviraju...Jos im se povredio i ilic na cijem primeru se vidi neprincipijelnost "nasih" trenera. Decko je odavno morao igrati 20min po utakmici, osim po tome da ce igrati "kad to zasluzi na treningu, mlad je", sto je naravno jos jedna backup glupost koja se sve vise koristi. O razlicitom tretmanu kad je kredit u pitanju bolje da i ne govorim. Jedna mala ograda i mogucnost da se sezona ipak spasi stoji jedino u tome da se nekima zahvale i dovedu pleja, a to moze da se desi i onda ce se mnogo toga promeniti. Jer ipak kraj sezone se duze pamti od pocetka...

MOE32

pre 5 godina

Samo sto svi znamo kako je Buducnost osvojila ABA ligu prosle godine, tako da ne mozemo da kazemo da se tu zasluzeno nasla
(Mailman, 10. novembar 2018 11:19)

Covece, igrali ste protiv njih 5 puta koliko se secam, a izgubili 4 utakmice. Nije mi samo jasna jedna stvar.. Ako su sudije krive sto vi niste osvojili ABA ligu i nastavili takmicenje u EL, zasto je Alimpijevic otpusten?

marsovac

pre 5 godina

@mne
Nije bas tako.Zvezda je prosle godine prodala igrace za 2miliona,a godinu pre toga Kalinica samo za milion.Dodaj tome i prodate ulaznice pune arene itd.Kod vas je samo drzava u pitanju.

NoName

pre 5 godina

ovaj tekst me podseca na plakanje sto zvezda ne igra evro ligu.
(Novi Sad, 10. novembar 2018 11:10)

Po čemu? Ovaj tekst je upravo suprotno tome. U trenutku kada ogromnoj većini postaje jasno na koji način je Budućnost dospela u EL, pojavljuje se tekst koji i dalje priča bajke o vanserijskim igračima Gordiću i Ivanoviću, kao i o na terenu zasluženom učešću Budućnosti u EL.

Brukaju ABA ligu

pre 5 godina

Videćete svi kako ima da se budućnost prošeta do titule EL za 14-15 godina kada sledeći put budu ponovo igrali! Spremaju se paklena pojačanja kakva planeta nikad nije videla!

Dejan CZ

pre 5 godina

@parodija...fmp nije nikad igrao EL...ne cudi sto vas nema nigde kad ne znate ni koji klubovi gde nastupaju i koja evropska takmicenja sve postoje...

Мишо

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.

napredDjetici

pre 5 godina

Daleko je kraj sezone, popravice igru Buducnost, i opet ce osvojiti regionalnu ligu , sto je najvaznije. Ostali nek se tese, salju pakosne komentare i uzivaju u Evrokupu ;)

MT Vračar

pre 5 godina

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 10. novembar 2018 12:15)

Pa kako ste onda izgubili od njih 5 puta prošle sezone (ako se ne varam ukupan skor u međusobnim susretima je bio 5-1), da li su to sve bile sudijske krađe, i u Beogradu? Da se razumemo, i meni je krivo što Srbija nema predstavnika u EL, ali baš da su ušli na krađu, nisam tako siguran... imali ste očajnog trenera, ne zaboravi da vas je i ovako uništen Partizan dobio u finalu KRK-a sa Alimpijem, ili je i to bila krađa? I poraz je deo sporta, naučite to da prihvatite... mada džabe ja pričam Čovićevim pulenima, uvek su svi protiv vas, zavere, čak i kada ste dva puta igrali EL bez da ste osvojili učešće.

aleksandar

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.  
Edukuj se malo pa da nastavimo... 
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)kad ste videli parket,stavljali ste šmirglu na djonove,da se ne klizate,istoričaru sa m.kalemegdana.

petarczv

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa toliko smo bolji...

parodija

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.
(stefan prvovencani, 10. novembar
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!

mairondrake

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
(shoooook, 10. novembar 2018 11:03)


Pre ce biti da ga proklinju sto im je omogucio da se ovako blamiraju...Igraci takodje, ko ce potpisati igraca koji ne moze bukvalno nikog da pobedi....

stefan prvovencani

pre 5 godina

@No name
pa ja sam i rekao da je pritisak na sudije bio ne vidjen i van terena, samo nisam ulazio u detaljnu analizu sudjenja ali se potpuno slazemo

Grr

pre 5 godina

@@@ mohikanac, 10. novembar 2018 14:59)
Nadam se da znaš šta je sve Partizam osvojio a ne samo neki, kako ti kažeš, slučajni F4 na kome je izgubio obe utakmice na jednu loptu. Nažalost mnogi su upali u patern korišćenja poluistina, koji je postao modus operandi poslednjih godina kod nas. Uživaj u pobedi nad Liverpulom, Barijem,...,nije ti potrebno nipodaštavanje činjenica, koje ne mogu(možeš) da se promene.

nba

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...
(Corleone, 10. novembar 2018 17:36)

Haha Moka veci od Kice i Praje.
Koji Pedja?
Pedja Stojakovic?
Doneo Zvezdi toliko titula broj im se ne zna.
Kica i Praja svako ko se razume 0,1% u kosarku su kosarkaski bogovi sa Olimpa,a takvih nema mnogo.
ps.Moka se davno javno odrekao Zvezde.

Clasic

pre 5 godina

Neko mora biti I najgori ovom slucaju je to nasa Buducnost,nije sramota ,Buducnost iako najgora do sada je bila konkurentna samo ih je.Real nadigrao ,ostalo je bilo dosta korektno..Volimo Buducnost janako I porazu I pobjedi. Idemo Plavi !!!!

@ГИХТ

pre 5 godina

А када будућност мисл,већ једном, да неког победи .Однос победа и пораза ја 0:6 и последње место на табели?

duca

pre 5 godina

Za poraz Zvezde u finalu krivi su iskljucivo Alimpijevic i igraci. Kako seriju na 3 dobijene moze da odluci sudija??? Kriterijum je bio takav da ne odgovara preagresivnoj odbrani Zvezde i zbog toga je bilo dosta bacanja. Gledao sam celu seriju i zakljucak je da je Zvezda igrala nedopustivo lose a Buducnost je imala spremnu taktiku kojom se dobija Zvezda a koju je Dzile doktorirao

BBRS

pre 5 godina

Loš sistem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dedamraz, 10. novembar 2018 11:03)

Сигурно, биће да је до система, иначе би се Будућност прошетала кроз ову ЕЛ !

Milan

pre 5 godina

@kek

ali ne gubi na jednu loptu i nema se utisak da može nekog da pobedi. Njihov veliki uspeh je što su dobili Budućnost kući, objektivno bolji tim. Budućnost sad plaća ceh nerealnih očekivanja jer se nervoza uvlači u sve pore kluba. Plasman u euroligu je obezbedio puno kompaktniji sastav uz debelo navlačenje sudija, nešto što u ovoj ligi neće imati.

Divos

pre 5 godina

Џиле је врстан стручњак, саставио је екипу према својој некој визији, но испоставило се да неки играчи нису тај квалитет, сигурно се и екипа могла боље укомпоновати. За сада то лоше изгледа.
Ваља бити поштен и нагласити да јеекипа Будућности тим са далеко најмањим буџетом у ЕЛ, нису у ситуацији да доведу доказани квалитет, те које доведу богатији клубови су заобишли, временом се окаже и из којих разлога.

Код Дачке је други проблем, и проблем који имају турски клубови. Они у њиховој лиги могу имати 6 странаца, истина у ЕЛ немато ограничење, и ту ако изузмемо Фенер где Жоц пажљиво бира нове аквизиције, узимају у правилу Амере. Који јесу доказани играчи, ту атлетицизам никад није проблем, али и играчи који робују статистици.
Код њих ће бити промена у саставу, но неће се нешто битно променити.

Е сад, ова сезона Бидућности би се могла лоше одразити на статус АБА лиге. Да изгуби и то једно место. Јер у реду за ЕЛ чекају богати немачки, руски и француски клубови.
Боранију посебно ако нема ни потребан квалитет нико не жели у елитном друштву. Да је макар посета као рецимо у случају Жалгириса, није ни то.

Срећом, биће проширења ЕЛ, прво на 18 а онда ка неком замишљеном формату од 24 тима. И ту би АБА, тренутно по квалитету по "Еурохупсу" 9.лига по јачини у Европи, надајмо се, могла на дужи период рачунати на једног представника.

Како год, на свима је да из ове сезоне извуку поуке.

Grr

pre 5 godina

Neverovatno je kukanje navijača CZB što nisu uspeli da uđu u EL. Budućnost ih je pobeđivala celu sezonu i plasmanom ušla u EL za razliku od CZB koja je igrala EL i kad je nije izborila na terenu. I pored toga ne prestaju da izmišljaju, sudija, bacanja, faulovi,.....

max

pre 5 godina

Ama ljudi, dosta vise sa tim glupostima “Alimpijevic imao 11 pobeda”.. pa proslogodisnji tim Zvezde je trebao da igra barem top8 po ime ima. Koga zavaravate? Jel znate koliko je tu EL iskusnih igraca bilo?

Metropola

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
(NoName, 10. novembar 2018 12:15)... to ste govorili i za Partizan u vreme kad je bio najjaci. I tada smo vas mi “krali”! Za klasu ste bili losiji pa opet ste vikali isto. Cak i onih godina kad ste imali veci budzet. A cinjenica da sada Srbija nema predstavnika u EL vasom zaslugom kao i onda kad smo mogli da imamo 2 predstavnika pa niste mogli vola da ubodete( da se povezem sa ovim sramnim tekstom)

Corleone

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...

marko992

pre 5 godina

mohikanac,
u pravu si da da nam je puno trebalo da dodjemo do f4.Sada lepo pogledaj sa kojim igracima smo tada igrali.Vi prvu sezonu posle totalne propasti skoro osvojiste titulu,trebali li pricati sa kojim igracima i kako ste dosli do para?Tu je sve bilo ok?

low kick po noga

pre 5 godina

po meni je kriv dzikic. on ne umije da sklopi ovaj tim i da ih nauci da odrade neke akcije. kad je pocinjalo prvenstvo ko je pratio vidio je izgubljenu facu kotija klarka. lik nije znao sta treba da igra.

heh

pre 5 godina

Nevezano za sve, ali samo pogledajte kako Čović svojim izjavama doprinosi neprijateljstvu među navijačima i koliko truje mozgove navijača Zvezde. Prvo je tako svojim izjavama toliko negativno uticao na rivalstvo Zvezde i Partizana (na svakoj vesti po 500 trolovskih komentara, i kod jednih i kod drugih) a sada se isto to dešava i sa rivalstvom Zvezde i Budućnosti (pogledajte samo komentare navijača Zvezde) a sve zbog Čovićevih izjava prošle godine o navodnoj krađi. Saberite se malo ili ćete se uskoro sa svima svađati.
I veliki pozdrav za gospodina Duška Vujoševića, kojeg sama tada optuživao da je kriv za stanje u našoj košarci.
Vidim da sam pogrešio.

Frenky

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.

Kova

pre 5 godina

Pustite ljude da treniraju i igraju na miru, doci ce i pobede. Meni smeta prica o budzetu, pa oni da su imali sredstava da dovedu 6 stranaca kalibra Reglend, Cirbes ili Perperoglu sad bi bili na 3/3. IpK se zna kod koga je kasa u regionu.

Гиле

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23)
Kod nas ti je trener uvek kriv. Retko igrači i neko drugi. Ima krivice i ne iskustva Alempijevića, ali ima i drugih krivaca u razloga.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je Buducnosti isto bili poslednji ili deveti, kad znaju da plejof ne mogu igrati. Bila im je potrebna EL da bi privoleli neke strance i da bi lakse odbranili Jadran. A koliko god se Klarkovi i Dzekson raspadali, za Abu su dovoljni

OGI-CG

pre 5 godina

Nele-jel ti veca plata sto se nasladjujes porazima buducnosti u EL.A ovamo bresa,ulm... i sam znas da Ce u Aprilu bit potpuno druga prica i da ce Milo dat koliko treba para da se opet uzme EL.Evo videces za koji dan ko potpisuje.Dan ili dva...

Grr

pre 5 godina

@@@ Grr jeste ali je imala I 8 vezanih pobeda sto vi ni za tri sezone necete imati
(mile1970, 10. novembar 2018 12:56)

Cela priča je ovde oko serije poraza. A serija od 8 vezanih pobeda je smešna u odnosu na ono što mi odavno imamo i što vi nikada nećete imati.

opa

pre 5 godina

@mne
Ne nego ti razmisli koga podrzavas i za koga navijas. Za one koji se slade svemu losem sto se desi u CG, za one koje slave pozare u CG i prizivaju zemljotrese i ratove. Samo uzivaj i navijaj

Metropola

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.
(Kića, 10. novembar 2018 12:13)... ma to je tako samo sa odredjenim “navijacima” cuvenog “DOKTORA” ! Secam se perioda kad ste dominirali, ja na svakoj utakmici Partizana, a Buducnost... izgubi samo da bi pobedu slavila u Podgorici! Tesko mi je to padalo ali su i vrapci znali da ste tada bili najjaci. Jedino sto smo mogli je da provociramo Danila Mitrovica :)) i to je to.

kompleks se ne leci

pre 5 godina

Vau, kakav naslov.Po zelji navijaca Zvezde.Predsednik kk cz Covic nije smeo od predsednika lige Covica da bude sampion aba lige.

ricoNi

pre 5 godina

uopšte nije vazno ko je najgori ... titula i play off ... i kk budućnost i zvezda u fudbalu su tržišno orijentisani ... prodaj - kupi .. prodaj se ko Čelzi ili inter ili MU ... lično meni je bilo ranije lepše ... pa dodje mala CZ pobedi veliki BAYERN ... ali ko sam ja da se pitam

iskreno

pre 5 godina

A realno šta su Darusafaka i Budućnost gori od Uniksa od pre dve sezone ljudi najneuigranija ekipa bili da im nije igrao najbolji poenter EL Keith Lengford ne bi nikog dobili.

moje ime

pre 5 godina

Mislim da se Evroliga konsolidovala.
Nekoliko je timova koje je sklopilo kockice i koji ce tek biti bolji.

Tu pre svega mislim na Armani, Bajern, Barselonu i Efes. Trazili su se nekoliko sezona i sa velikim budzetima nisu uspevali da dodju do prave igre, ali sada je druga prica.

Makabi je i dalje taj koji se trazi, ali ce kad, tad i oni to uspeti.

Tada ce TOP 8 zaista biti veoma tesko dostizan, a i sada je.
Za nekoliko sezona verujem da ce u ligi biti makar 12 veoma konkurentnih timova.

Kljucan napredak ce se dogoditi kada neko razdvoji veliku trojku. CSKA, Fener i Real.

Ali ne tako sto ce doci do pucanja nekog od ovih timova, nego tako sto ce neko napredovati u kvalitativnom smislu.

NBA je mnogo daleko i potrebno je mnogo vise para da bi Evropa postala konkurentnija.

marko992

pre 5 godina

Uzicanin,
o sastavu ne govoris?Skoro cela prva petorka nije igrala.Malo potpunije informacije treba da dajes ako vec nesto hoces da dokazes.

napredDjetici

pre 5 godina

Daleko je kraj sezone, popravice igru Buducnost, i opet ce osvojiti regionalnu ligu , sto je najvaznije. Ostali nek se tese, salju pakosne komentare i uzivaju u Evrokupu ;)

xyz

pre 5 godina

a Khimki i Maccabi? Koliko ja vidim na tablici, imaju 1 pobjedu više od Budućnosti, iako nemaju toliki minus u koš razlici. Ali njih niste ni spomenuli.

Osim toga, Budućnost je zasluženo tu zahvaljujući igrama prošle sezone. Sad im ne ide, što ne znači da ostale utakmice neće pobjeđivati. Osuđujete klubove na temelju nekoliko utakmica.

mne

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)

dragiša

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.

ranko

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.

max

pre 5 godina

Ama ljudi, dosta vise sa tim glupostima “Alimpijevic imao 11 pobeda”.. pa proslogodisnji tim Zvezde je trebao da igra barem top8 po ime ima. Koga zavaravate? Jel znate koliko je tu EL iskusnih igraca bilo?

Clasic

pre 5 godina

Neko mora biti I najgori ovom slucaju je to nasa Buducnost,nije sramota ,Buducnost iako najgora do sada je bila konkurentna samo ih je.Real nadigrao ,ostalo je bilo dosta korektno..Volimo Buducnost janako I porazu I pobjedi. Idemo Plavi !!!!

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

@mailman
Vazno da je se zvezda zasluzeno nasla u Evroligi, jednom umesto Igokee, jednom umesto Cibone, pa je na krilima ta dva "zasluzena" ucesca napravila sve uspehe u protekle cetiri godine. Buducnost kao sampion ABA lige zasluzeno igra Evroligu, a svako ko misli drugacije onda ne treba da zvizdi himni EL jer je postala takmicenje za one koji imaju najvise novca. Nemojte sutra da zvizdite ni kada najbogatiji FK naprave svoju ligu jer klubovi sa ovih prostora sluze za gol razliku. Ovakvim komentarima gde blatite Buducnost dajete podrsku EL da postane zatvoreno takmicenje.

aleksandar

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.  
Edukuj se malo pa da nastavimo... 
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)kad ste videli parket,stavljali ste šmirglu na djonove,da se ne klizate,istoričaru sa m.kalemegdana.

Мишо

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.

OGI-CG

pre 5 godina

Nele-jel ti veca plata sto se nasladjujes porazima buducnosti u EL.A ovamo bresa,ulm... i sam znas da Ce u Aprilu bit potpuno druga prica i da ce Milo dat koliko treba para da se opet uzme EL.Evo videces za koji dan ko potpisuje.Dan ili dva...

parodija

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.
(stefan prvovencani, 10. novembar
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!

nba

pre 5 godina

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš. 
Edukuj se malo pa da nastavimo...
(Savatiye, 10. novembar 2018 15:28)

Kica i Praja su veci od svega sto ima veze sa Zvezdom i kosarkom.
Nemate ni jednog igraca koji bi mogao pertle da im vezuje.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je Buducnosti isto bili poslednji ili deveti, kad znaju da plejof ne mogu igrati. Bila im je potrebna EL da bi privoleli neke strance i da bi lakse odbranili Jadran. A koliko god se Klarkovi i Dzekson raspadali, za Abu su dovoljni

Hrkljus bojs

pre 5 godina

Ma ne , cekajte malo. Ipak je to najpotentniji napad evrope. Malo ih sad nesto nece ali sa 4 jeziva pojacanja bice to sve ok. Dok stignu samo Javor,Pukl,Petek i dobar plej i sve ce biti na nivou.

NoName

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Kakve veze ima čije su pare? Stvar je u tome što je Budućnost ušla u EL zahvaljujući nevidjenoj sudijskoj pomoći. Nevidjenoj. U 6 utakmica prošle sezone sudije NI JEDAN JEDINI PUT nisu pogledale snimak iako je klupa Zvezde to tražila barem dvadesetak puta. Da li ti misliš da je to slučajno? I isti trend se nastavlja i ove sezone. 43 slobodna bacanja je imala Budućnost protiv Zvezde prethodnu utakmicu. Protiv Cedevite npr onaj Kobs ili kako se već zove bodičekom izbacuje Fajea u publiku. To je faul zbog kog se ide u svlačionicu, isključujući, a Pukl nije svirao ni najobičniji faul. I ti dođeš ovde, namerno menjaš tezu i pričaš o parama.

Grr

pre 5 godina

Neverovatno je kukanje navijača CZB što nisu uspeli da uđu u EL. Budućnost ih je pobeđivala celu sezonu i plasmanom ušla u EL za razliku od CZB koja je igrala EL i kad je nije izborila na terenu. I pored toga ne prestaju da izmišljaju, sudija, bacanja, faulovi,.....

duca

pre 5 godina

Za poraz Zvezde u finalu krivi su iskljucivo Alimpijevic i igraci. Kako seriju na 3 dobijene moze da odluci sudija??? Kriterijum je bio takav da ne odgovara preagresivnoj odbrani Zvezde i zbog toga je bilo dosta bacanja. Gledao sam celu seriju i zakljucak je da je Zvezda igrala nedopustivo lose a Buducnost je imala spremnu taktiku kojom se dobija Zvezda a koju je Dzile doktorirao

MT Vračar

pre 5 godina

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 10. novembar 2018 12:15)

Pa kako ste onda izgubili od njih 5 puta prošle sezone (ako se ne varam ukupan skor u međusobnim susretima je bio 5-1), da li su to sve bile sudijske krađe, i u Beogradu? Da se razumemo, i meni je krivo što Srbija nema predstavnika u EL, ali baš da su ušli na krađu, nisam tako siguran... imali ste očajnog trenera, ne zaboravi da vas je i ovako uništen Partizan dobio u finalu KRK-a sa Alimpijem, ili je i to bila krađa? I poraz je deo sporta, naučite to da prihvatite... mada džabe ja pričam Čovićevim pulenima, uvek su svi protiv vas, zavere, čak i kada ste dva puta igrali EL bez da ste osvojili učešće.

Frenky

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.

era

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)

Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.

Metropola

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.
(NoName, 10. novembar 2018 12:15)... to ste govorili i za Partizan u vreme kad je bio najjaci. I tada smo vas mi “krali”! Za klasu ste bili losiji pa opet ste vikali isto. Cak i onih godina kad ste imali veci budzet. A cinjenica da sada Srbija nema predstavnika u EL vasom zaslugom kao i onda kad smo mogli da imamo 2 predstavnika pa niste mogli vola da ubodete( da se povezem sa ovim sramnim tekstom)

heh

pre 5 godina

Nevezano za sve, ali samo pogledajte kako Čović svojim izjavama doprinosi neprijateljstvu među navijačima i koliko truje mozgove navijača Zvezde. Prvo je tako svojim izjavama toliko negativno uticao na rivalstvo Zvezde i Partizana (na svakoj vesti po 500 trolovskih komentara, i kod jednih i kod drugih) a sada se isto to dešava i sa rivalstvom Zvezde i Budućnosti (pogledajte samo komentare navijača Zvezde) a sve zbog Čovićevih izjava prošle godine o navodnoj krađi. Saberite se malo ili ćete se uskoro sa svima svađati.
I veliki pozdrav za gospodina Duška Vujoševića, kojeg sama tada optuživao da je kriv za stanje u našoj košarci.
Vidim da sam pogrešio.

MOE32

pre 5 godina

Samo sto svi znamo kako je Buducnost osvojila ABA ligu prosle godine, tako da ne mozemo da kazemo da se tu zasluzeno nasla
(Mailman, 10. novembar 2018 11:19)

Covece, igrali ste protiv njih 5 puta koliko se secam, a izgubili 4 utakmice. Nije mi samo jasna jedna stvar.. Ako su sudije krive sto vi niste osvojili ABA ligu i nastavili takmicenje u EL, zasto je Alimpijevic otpusten?

nba

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...
(Corleone, 10. novembar 2018 17:36)

Haha Moka veci od Kice i Praje.
Koji Pedja?
Pedja Stojakovic?
Doneo Zvezdi toliko titula broj im se ne zna.
Kica i Praja svako ko se razume 0,1% u kosarku su kosarkaski bogovi sa Olimpa,a takvih nema mnogo.
ps.Moka se davno javno odrekao Zvezde.

Kova

pre 5 godina

Pustite ljude da treniraju i igraju na miru, doci ce i pobede. Meni smeta prica o budzetu, pa oni da su imali sredstava da dovedu 6 stranaca kalibra Reglend, Cirbes ili Perperoglu sad bi bili na 3/3. IpK se zna kod koga je kasa u regionu.

alrad

pre 5 godina

I da ostavim komentar vezan za sve zaludne grobare koji komentarišu Zvezdu i Budućnost, EL, jednom za svagda - Zvezda je zasluženo ušla u svoje dve prve godine posle pauze, na terenu zasluženo, koliko god se to vama ne sviđalo. Da, izgubljeno finale u Laktašima, ali pravila su promenjena, i finalista je išao u EL. A finalista je bila Zvezda. Pravila su promenjena i pre 2 godine, pa samo ide pobednik ABA lige, takva je situacija da sami ne pišemo pravila, zašto je tako to je druga priča. Sledeće godine Zvezda gubi od Cibone pošteno, ali Cibona otkazuje zbog svojih problema i najbolji tim ABA lige koji nema plasman ide u EL, to je bila Zvezda, to je zaslužila na terenu i zasluženo u toj situaciji otišla u EL. Zato, dosta navijačkih gluposti i prepucavanja, oba ta učešća su zaslužena.

opa

pre 5 godina

@mne
Ne nego ti razmisli koga podrzavas i za koga navijas. Za one koji se slade svemu losem sto se desi u CG, za one koje slave pozare u CG i prizivaju zemljotrese i ratove. Samo uzivaj i navijaj

Destrukcija

pre 5 godina

Zbog Buducnosti u EL i to jedno mesto ima da bude oduzeto. Sa ovih prostora trenutno samo CZV i PAR mogu da igraju EL ravnopravno. S tim, da kvalitet moze da bude veci ili manji ali uvek nekoliko pobeda izvucemo zahvaljujući navijacima i atmosferi. A ekipe poput Buducnosti i Cedevite (Cibonu ne racunam jer su u totalnom haosu) zali boze para i svega ostalog.

NoName

pre 5 godina

Ovaj tekst je ocigledno inspirisan neprezaljenim porazima CZ od Buducnosti u prosloj sezoni i sluzi kao nabaceni volej iskompleksiranim navijacima tzv.KKCZ.Velicanje broja pobeda bez rezultatskog smisla u ligi od 30 meceva u sezoni sluzi samo za jacanje finansija klubova i lige.U takmicarskom smislu beznacajni.Zasto nije pobedjena Darusafaka kada je trebalo.To je takmicarsja utakmica,a ne na pocetku sezone dok velikani dremaju i traze formu,jer znaju da su u 8 ili 4 cim dodaju gas.Sport je biznis i neka vam ga Covicevci.Ali kosarka u Srbiji je religija i to zahvaljujuci Partizanu.A Buducnost placa ceh prevelikom respektu Dzikica prema americkim igracima.Cedevita sindrom ih razara i tesko da mogu da ponove osvajanje ABA lige pa i Radonju da dovedu za trenera.U EL ce valjda bar neku pobedu da izbore ako sacuvaju mir i svest da su nedorasli tom takmicenju.
(ranko, 10. novembar 2018 15:17)

Kakav ti kompleks imaš to je za analizu. Na vest o Budućnosti, ti kao navijač Partizana dođeš i pišeš o Zvezdi. Doduše, i o čemu bi drugo pisao...

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
Izvini šta imate? Pa vama je trebalo 10 uzastopnih učešća za jedan slučajni F4.
Već sam pisao Država Srbija preživela zulum od 2000-2007 za prvi top16. Išle su po 6 od 8 ekipe, kasnije 5 i najbolja 6. iz tri grupe, vi zna se uvek u 2 zadnje.
Strpano je brdo para, vagoni, Zepter vam uzeo grb i naterala ga Država da oprosti 4,3 mil evra te 2006. uz otpis i poreza.
Mašinerija u novinama pa Gebels bi pozavideo, hvalospevi za 2/14, normalno Trefal Sopot i tako nešto. Normalno pola Gradske Vlade u UO a bogami i ministri i predsednik Republike su bili tu.
Samo godinu kasnije morala i Republika Srpska da se isprsi. Dan danas u toj EL mislim da na tom uzorku(br utakmica) nema gora kanta.
A to neće nikad, pazi, vaterpolo je opomena da ne lajete mnogo, jer ako se desi gde ćete?
Liverpul ste jedva preživeli ovo teško da bi. Nego polako ne trči pred rudu, bićemo jednom, lakše je to.
Budućnost mi žao, promašili roster a trener je za FIBA LŠ, ništa lično ali to je domet, što se kaže "našla se vila gde nije bila". Mislim na trenera, tako da klub ispašta, odavno se ne igra hrkljuš tamo, nego davno ste bili pa ne znate.

Grr

pre 5 godina

@@@ Grr jeste ali je imala I 8 vezanih pobeda sto vi ni za tri sezone necete imati
(mile1970, 10. novembar 2018 12:56)

Cela priča je ovde oko serije poraza. A serija od 8 vezanih pobeda je smešna u odnosu na ono što mi odavno imamo i što vi nikada nećete imati.

Savatiye

pre 5 godina

@ ranko

Košarka je već bila popularna u Srbiji dok je Partizan imao na svom kontu NULA titula. Istorija ove igre u Srba je počela na M.Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda, koja je istu i proslavila i postavila temelje ove igre. Da znaš nešto, ne bi ovde prosipao pamet i brukao se tako što pišeš nešto o čemu pojma nemaš.
Edukuj se malo pa da nastavimo...

sarajevo.ba

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.

ujesh

pre 5 godina

sta uradi crni alimpije,pa zbog tebe i buducnosti vrlo je moguce da sampiona aba lige sto ce biti zvezda to je jasno,da ne bude imala mesto u evroligi sledece godine

?!?

pre 5 godina

E kad takve dve ekipe uniste onu nesrecnu Kk zvezdu Bgd, onda vam je jasno kakav je to propali projekat. Partizan uopste necu da komentarisem, jer je njima nametnuta sns uprava s ciljem da cute i ne talasaju mnogo. Isto kao u fudbalu.
(Frenky, 10. novembar 2018 12:20)

Да си гледао финале АБА лиге, знао би да су звезду уништиле судије.

NoName

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18)

Dobro je, Grobaru, prepoznali smo te. Nego, hoćete li pobediti nekoga ili nećete. Ovde se o tome priča.

Džoni

pre 5 godina

Jedini klub koji trenutno ispunjava sve uslove za kvalitetno igranje EL na ovim prostorima je Zvezda, ali bez A licence i Zvezda je u znatno podređenom položaju u odnosu na timove da A licencom. Verujem da bi Čović mnogo ozbiljnije i moćnije napravio ekipu da ima sigurno učešće tri ili pet godina uz mnogo bolje i skuplje igrače gde bi se moglo konkurisati i za sam vrh EL. Ovako, pravljene su dobre ekipe ali se uvek balansiralo sa ulaganjem(mnogo manje nego ostale ekipe u EL) da se ne bi eventualnim kiksom u ABA previše izgubilo što se eto sticajem raznih okolnosti i desilo. Da imaš nekoliko godina sigurno mesto lakše bi se i planirala ulaganja i računalo bi se na redovne prihode koje ta EL nosi. Sve ove stalne članice za prioritet imaju EL a Zvezdi je sve ove godine prioritet morala da bude ABA, a teško je igrati to na dva fronta i davati sebe maksimalno i tamo i ovamo što je bilo evidentno.

kompleks se ne leci

pre 5 godina

Vau, kakav naslov.Po zelji navijaca Zvezde.Predsednik kk cz Covic nije smeo od predsednika lige Covica da bude sampion aba lige.

marko992

pre 5 godina

mohikanac,
u pravu si da da nam je puno trebalo da dodjemo do f4.Sada lepo pogledaj sa kojim igracima smo tada igrali.Vi prvu sezonu posle totalne propasti skoro osvojiste titulu,trebali li pricati sa kojim igracima i kako ste dosli do para?Tu je sve bilo ok?

low kick po noga

pre 5 godina

po meni je kriv dzikic. on ne umije da sklopi ovaj tim i da ih nauci da odrade neke akcije. kad je pocinjalo prvenstvo ko je pratio vidio je izgubljenu facu kotija klarka. lik nije znao sta treba da igra.

pedja

pre 5 godina

nacin na koji su osvojili ABA ligu sigurno nije zasluzen. To znaju svi koji su gledali one dve utakmice u Podgorici. Ali sta da se radi, sta su sejali to su dobili. Zelim im 0/30 skor. Da bar na neki nacin udju u istoriju Euroleague i da smanje pritisak svim ostalim timovima iz ABA lige koji se budu kvalifikovali. Gore od ovog ne moze

bodibond

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
(mne, 10. novembar 2018 11:28)

Nismo mi pobegli od vas, nego vi od nas.

stefan prvovencani

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL.

jasno i jasnije

pre 5 godina

Loše je ali šta da radimo, Budućnost bar nikad nije prodala grb, nikad se nije ugasila i dala ime drugom klubu da bi obrisala dug, nikad njen trener nije govorio “nemoj da padate dole oće stoka da nas nabije 30 razlike” i “čim oni dadu koš vi skidate gaće”, nikad njeni bivši igrači nijesu nosili konstrukcije koševa iz kluba da naplate dug, nikad njen kapiten nije plakao zbog poraza, nikad njeni igrači nijesu bježali pa ih uprava jurila po aerodromu, nikad Budućnost navijači Makabija nijesu pitali “Who da F... are you”, nikad predsjednik Budućnosti nije prijetio da ekipa neće igrati, nikad kapiten Budućnosti nije ukrao pehar poslije izgubljenog finala, nikad navijači nijesu drmali koševe i zalivali protivnika mokraćom i pljuvali protivničkog trenera i tako dalje i tako dalje.
(dragiša, 10. novembar 2018 12:18) NIJESU rodjace,osim sto su upali naoruzani na veceru i napali igrace Zvezde i u sudijsku svlacionicu njih trojica.nemoj vi da nam pricate o postenju.vi ste se od predaka odrodili!

Grr

pre 5 godina

@@@ mohikanac, 10. novembar 2018 14:59)
Nadam se da znaš šta je sve Partizam osvojio a ne samo neki, kako ti kažeš, slučajni F4 na kome je izgubio obe utakmice na jednu loptu. Nažalost mnogi su upali u patern korišćenja poluistina, koji je postao modus operandi poslednjih godina kod nas. Uživaj u pobedi nad Liverpulom, Barijem,...,nije ti potrebno nipodaštavanje činjenica, koje ne mogu(možeš) da se promene.

bata Ziva

pre 5 godina

Ne - nije problem da Koti Klark i Erl Klark zele uloge lidera! Oni upravo to nisu bili nigde! Koti Klark je klasican indijanac koji je trpao u VTB ligi.Erl Klark voli casicu i vev dva puta je “lelujao” na sastancima tima. Ovo je sve blam dvojice ljudi koji su ovo sastavljali.jednog koji sada placa,drugog koji je dovodio. I nije dobra stvar sto su ostali domaci igraci na okupu. Oni nisu taj nivo! Zna se kako su uzeli ABA a ovde nema milovanja i po 15 bacanja za Gordica i Ivanovica. Imaju vec sve teske povrede kolena,sto znaci da niti dobro radio fizio,niti imaju pojma u sta su usli. Ovo je realno,ali je za njih pakao da su tek usli u novembar a vec su se raspali!

mohikanac

pre 5 godina

@Grr
O čemu je ovde reč? O EL ili kako je neko pre 30 godina prolazio Bukurešt i Mehelen do titule KEŠ? Kakve poluistine?
Pa nije valjda da komentarišući EL dolaziš do 1992., a da je u eri EL vaš f4 slučajan pokazuju vaši rezultati za toliko učešća. Ja ne vidim šta sam pogrešio, imate preko 200 utakmica i nešto preko 60 pobeda, ako to nije kanta u EL ko je? Toliko busanje majstore a već se promenio format ja lično zaboravio vašu zadnju utakmicu. Vi nekad kad se vratite ako se uopšte vratite pa za vas kao vašar ovo. Da ti približim, trenutno ste tim čiji predsednik čeka Bartoumeua po WCima da moli za Cipiripi, jel jasnije šta ste i kakav status imate?
Možeš da zamišljaš nešto drugo al ovako stoje stvari u stvarnom životu, ne forumu, i oko EL.

marko992

pre 5 godina

Uzicanin,
o sastavu ne govoris?Skoro cela prva petorka nije igrala.Malo potpunije informacije treba da dajes ako vec nesto hoces da dokazes.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Frenky
Čuj samo država protiv vas. Ma i Evropa, CIA, KGB, DB, a tek vanzemaljci. Čudo je da uopšte igrate košarku i fudbal. Drugi sportovi nisu zanimljivi gore navedenim moćnicima pa tamo ne opstruišu moćni Partizan, odnosno JSD Partizan. A ove godine se i Budućnost drznula da radi protiv Partizana jer oni igraju EL a Partizan nije ni bio u poziciji da se bori za EL. Ma strašno. Jadan Partizan.

ggg

pre 5 godina

Nisu Buducnost i Darusafaka dno evrolige nego samo Buducnost. Svi znamo kako su prosle godine osvojili titulu(mvp Javor) i sada vidimo njihov realan kvalitet. Zvezda je prosle sezone, kada je bila najslabija godinama unazad, ostvarila 11 pobeda u mozemo reci istoj ili cak tezoj Evroligi nego ove sezone. Za Buducnost me ne bi cudilo da imaju manje od 5 pobeda ove sezone.

nele

pre 5 godina

@mne
Mnogo je razloga zasto se nasladjujem porazima Buducnosti. Vas odnos prema Srbiji (Kosovo, NATO, SPC, jeziku, prema turistima is Srbije, proglasavate Srbiju okupatorom???) a I zbog nacina na koji ste dosli do EL (Javor). Mozes li iskreno da se pogledas u ogledalo I da kazes da niste imali veliku pomoc sudija u finalu ABA? Zbog navedenog bih voleo da zavrsite sa 0-30 iako ce te verovatno imati 3-4 pobede (corava koka)

EA7

pre 5 godina

Nije gora od Partizana koji je izgubio od CSKA 58 razlike.
(Uzicanin, 10. novembar 2018 11:25)
Onomad kad je igrao u Parizu dva produzetka na F4?
Misaona imenica za neke blavore.
Hvala Ciboni i Igokei na dva besplatna ucesca u EL.
(era, 10. novembar 2018 12:20)
Partizan je zadnji put igrao EL kada su se mečevi igrali na svakih 14 dana! Ahahahahaha....

Звездин весник

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)  
(mne, 10. novembar 2018 11:28)  

Како могу да навијам за Будућност, када су јој навијачи такви какви јесу, нападну породицу (оца, мајку и дете) који су дошли да гледају утакмицу, певају убиј цигана итд. а и сви знамо како су дошли ту где јесу, у ЕЛ. Жешћи лоповлуком и са по 40 слободних бацања. Нема живе силе да ме натера да навијам за вас, док ви немате разлога да нас мрзите.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Ovo sto Grobari stavljaju PG ili Niksic u nick pa pisu komentare prepisane po instrukcijama sa GTR foruma je perfekcija.
(nista o nicemu, 10. novembar 2018 13:35)

A sta drugo i da rade, prijatelju...

Metropola

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.
(Kića, 10. novembar 2018 12:13)... ma to je tako samo sa odredjenim “navijacima” cuvenog “DOKTORA” ! Secam se perioda kad ste dominirali, ja na svakoj utakmici Partizana, a Buducnost... izgubi samo da bi pobedu slavila u Podgorici! Tesko mi je to padalo ali su i vrapci znali da ste tada bili najjaci. Jedino sto smo mogli je da provociramo Danila Mitrovica :)) i to je to.

Corleone

pre 5 godina

@ nba - moka je veći od obojice zajedno. pedju neću da svojatam iako apsolutno imam pravo na to, u tom slučaju onda bezveze i pričati o velikim igračima...

da razjasnimo

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?

jasno i jasnije

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23) niko decko nije insistirao na Alimpijevicu,nego je jedini ostao! Radonjic razvlacio dva meseca hoce-nece, tomic mogao da ceka do 5.jula jer je imao ugovor,Obradovic u Krasnodaru bio nije hteo da prekine ugovor sto je i razumljivo.imas li bolju ideju sta posle njih trojice? Daj koliko je “genijalaca”

Xnodeh

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 

Pa cekaj, kontradiktoran si. Ovamo navijate za nas u svemu, puni vasi kafici, a ovamo da razmislimo zasto nas niko iz regiona ne voli?! Pa jel nas voli il nas ne voli? Ako navijate za nas znaci volite nas. A i logicno je to, voleti maticu u svakom smislu ako se razumemo

lolol

pre 5 godina

Kića, a znaš zašto je to tako? Nije problem nikakav da ste vi tamo došli,na terenu. Zbog 40 slobodnih bacanja. Zbog Aba sudija. Zbog ideje da Budućnost mora u Evroligu,a Zvezda ne sme.I ti stvarni mislis da Zvezdaši koji su pre toga svake sezone punili Arenu i Pionir navijajući pritiv Reala Barselone Olija ... sada mogu da navijaju za nekog zbog koga ne igraju Evroligu nepravedno?ne samo vama,celoj Aba ligi cilj je bio da se ne igra Evroliga u Beogradu. I ne bitno da li je to Budućnost ili Mornar ili Olimpija...ko god da je na taj način ušao u Evroligu(uz direktivu da Zvezda ne sme da osvoji Aba) navijali bi iz sveg srca protiv njih. Sada ćete reći dobili vas ljudi pet puta u toku sezone. Da ali nije li čudno to što je taj Alimpijević kojeg pljujete imao 11(i Real u Madridu) pobeda u Evroligi vrv jačoj od ove sada,dok Džikić ne može sada da se sastavi,i da se ne zabiravi polufinale Košarkaške Lige Srbije Fmp Partizan gde je Alimpijević ponovo nadmudrio Džikića. Pljujte čoveka koliko hoćete on je trenercina za Džikića to se vidi sada videlo se i u polufinalu kls videlo bi se u finalu aba da su sudije dozvolile. Eto zato vam zaista želim da imate nula pobeda i negativne skorove. Čisto da vidite kako to izgleda kada otmete i dođete negde nezasluženo,i da vam više nikada ne dođe ideja da igrate Evroligu.

Kića

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Mislim da razloge možeš naći u Milovom ponašanju. A to što kupujete stanove u Beogradu, hvala vam.

Lars

pre 5 godina

Sad ce zbog ovog seoskog kluba ABA izgubiti mesto u Evroligi. Nema niko nista protiv Buducnosti u elitnom evropskom takmicenju ali imamo protiv najgoreg brukanja u istoriji Evrolige. Vi predstavljate jedan od jacih kosarkaskih regiona na planeti i nacin na koji to radite je za plakanje. Ogi, pa reci im da imaju jedan od najacih napadackih potencijala! ?

jasno i jasnije

pre 5 godina

Gordic (milion bacanja) Ivanovic (jedan dribling) Suad i Sead Sehovic,Zoran Nikolic,Danilo Nikolic, Milic Starovlah...to je vishe od pola tima. Da li zaista mislite da je kvalitet sto su ocuvali ovu ekipu na okupu? Pa koga oni mogu da dobiju? Zamislite ih tek u Moskvi,Istanbulu,Vitoriji,Barseloni...cirkus. Slavili dan kada su prevarili Zvezdu, sada ne znaju kako da izadju iz ovoga! A ima josh 24 epizode i na sve treba nalepiti 18+

Divos

pre 5 godina

Џиле је врстан стручњак, саставио је екипу према својој некој визији, но испоставило се да неки играчи нису тај квалитет, сигурно се и екипа могла боље укомпоновати. За сада то лоше изгледа.
Ваља бити поштен и нагласити да јеекипа Будућности тим са далеко најмањим буџетом у ЕЛ, нису у ситуацији да доведу доказани квалитет, те које доведу богатији клубови су заобишли, временом се окаже и из којих разлога.

Код Дачке је други проблем, и проблем који имају турски клубови. Они у њиховој лиги могу имати 6 странаца, истина у ЕЛ немато ограничење, и ту ако изузмемо Фенер где Жоц пажљиво бира нове аквизиције, узимају у правилу Амере. Који јесу доказани играчи, ту атлетицизам никад није проблем, али и играчи који робују статистици.
Код њих ће бити промена у саставу, но неће се нешто битно променити.

Е сад, ова сезона Бидућности би се могла лоше одразити на статус АБА лиге. Да изгуби и то једно место. Јер у реду за ЕЛ чекају богати немачки, руски и француски клубови.
Боранију посебно ако нема ни потребан квалитет нико не жели у елитном друштву. Да је макар посета као рецимо у случају Жалгириса, није ни то.

Срећом, биће проширења ЕЛ, прво на 18 а онда ка неком замишљеном формату од 24 тима. И ту би АБА, тренутно по квалитету по "Еурохупсу" 9.лига по јачини у Европи, надајмо се, могла на дужи период рачунати на једног представника.

Како год, на свима је да из ове сезоне извуку поуке.

NoName

pre 5 godina

Komentar o igri i sastavu Buducnosti je potpuno tacan ali ja bih dodao i da vam se u zivotu sve vraca. Bez obzira sto je Lesor mogao da resi zicerom pobednika u cetvrtoj utakmici, rukovodstvu Buducnosti ne sluzi na cast sve ono sto se desavalo oko utakmica, od pretnji sudijama u svlacionici i ostalih poznatih stvari kojima se vrsi pritisak na nekog i zbog cega Covic nije u prvom momentu hteo da izvede ekipu za 5u utakmicu, pa se predomislio da ne bi Zvezda bila izbacena zauvek iz EL. To sto imate mnogo para i sto je projekat Buducnost u EL delimicno i politicki projekat crnogorske vlasti, ne znaci da ce te biti uspesni, morate imati i mnogo znanja za takav projekat. Buducnosti se sada sve vraca, jer karma je cudo ali to je njihov roblem. Nas problem moze biti sto Bud predstavlja ABA ligu i sto moze da se desi da nas Bartolomeu zbog loseg kvaliteta iskljuci iz buducih EL. 
(stefan prvovencani, 10. novembar 
Vi kada gubite uvek je neko drugi kriv. Svi ste zdravo za gotovo uzeli izjavu Čovića oko dogadjaja iz svlačionice. Pa zar istu priču nije pričao i kad je gubio od Partizana? Upad u svlačionice, gepekovanje i sl. Čović često koristi rec spin, a uglavnom on spinuje. Ista matrica godinama...Nema razloga da je menja, lakoverni ste, bar većina. Dok vi ukapirate da ste vi ono sto mislite da su drugi, proći će mnogo vremena, ako uopšte i ukapirate!
(parodija, 10. novembar 2018 11:40)

Momče, što se upada u svlačionicu tiče, postoji snimak. I postoji sudska presuda kojom se Predragu Daniloviću zabranjuje bilo kakav sportski angažman u trajanju od 6 meseci.

NoName

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa da nisu pokrali bilo bi +15 za Zvezdu. Oni su toliko loši da su uz svo sudijsko navlačenje jedva dobili Zvezdu. I to se sad vidi. Pojačani na svim pozicijama, čak i najboljim Zvezdinim igračem iz te finalne serije, oni ne mogu da pobede nikoga.

Milos BG

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.

NoName

pre 5 godina

ovaj tekst me podseca na plakanje sto zvezda ne igra evro ligu.
(Novi Sad, 10. novembar 2018 11:10)

Po čemu? Ovaj tekst je upravo suprotno tome. U trenutku kada ogromnoj većini postaje jasno na koji način je Budućnost dospela u EL, pojavljuje se tekst koji i dalje priča bajke o vanserijskim igračima Gordiću i Ivanoviću, kao i o na terenu zasluženom učešću Budućnosti u EL.

iskreno

pre 5 godina

A realno šta su Darusafaka i Budućnost gori od Uniksa od pre dve sezone ljudi najneuigranija ekipa bili da im nije igrao najbolji poenter EL Keith Lengford ne bi nikog dobili.

Dejan CZ

pre 5 godina

@parodija...fmp nije nikad igrao EL...ne cudi sto vas nema nigde kad ne znate ni koji klubovi gde nastupaju i koja evropska takmicenja sve postoje...

Toma

pre 5 godina

Evroliga kao projekat, nije uspela, to je definitivno. Iz godine u godinu, sve slabija. Sve sramniji odnos u poređenju sa nba, a trebala je da bude sve ravnopravnija. Nema više igrača koji bi bili makar rezerve u nba. Nedopustivo! Nije košarka tako mali sport u Evropi, da ne može da se napravi jaka profitabilna liga sa petnaestak klubova. Čuj, 30 hiljada evra za pobedu!? Da ne poveruješ...

Milan

pre 5 godina

@mne
Kada je cibona dobila u sred beograda crvenu zvezdu na F4 2014, igrači su ispraćeni aplauzom. Komentari su tokom leta priželjkivali da zvezda ipak igra euroligu, ali je bilo puno i onih da je šteta da ne igra cibona jer je učešće obezbedila tamo gde treba, na terenu. Da je budućnost sportski pobedila bez sudijske krađe, veruj da bi i mi navijali za vas u evropi. Problem je da vas uopšte nije sramota što su sudije u trećoj utakmici navukle čistih 15 poena ( imaš klip na YT) a opet ste zavisili od našeg poslednjeg šuta. U četvrtoj smo bili slabiji pa se manje navlačilo ali bi sudije odradile koliko je vama trebalo. Da li zaista misliš da je za košarku dobro da takav tim igra euroligu? Da li misliš da vam pomaže 43 slobodnih bacanja a u euroligi max 17? Samo želim da se izbrukate za sve pare zbog krađe i nepoštenja a nemam problem da čestitam boljem.

Ivan

pre 5 godina

mne
Postovani, Buducnost je dobila Zvezdu u tom finalu na silu i otvorenom sudijskom kradjom!!! To je razlog zasto se svi raduju porazima vaseg kluba, jer srpski narod ima izreku za tako nesto: "oteto prokleto".
Sto se tice toga ko za koga navija, vi ste se svojom voljom opredelili da navijate za albance i sve druge, a protiv srba!!! A samim tim, na neki nacin, i protiv sebe!!! Mi srbi smo na vas gledali bez razlike kao potpuno isti narod, koliko ja poznajem istoriju nikad se o vas ogresili nismo. A od 2006-e ljudi koji se u vasoj drzavi izjasnjavaju kao srbi su gradjani drugog reda. Cinite sve da unistite bilo kakvu vezu sa Srbijom i srbima, i posle vam nije jasno zasto odavde dobijate ipak preslabu reakciju. Mnogo srba gleda na vas i dalje istim ocima kao pre, i to je nasa velicina, ali velikom broju ljudi je takodje jasno kakvu ste poziciju vi zauzeli prema nama. I tu bilo kakve ljubavi vise biti nece i ne sme. Onaj ko ti noz u ledja zabije brat ti biti ne moze!!!
Svako dobro vam zelim, i da nekoga i pobedite u EL.

slaviša šmigič

pre 5 godina

apsolutno ovde se vidi kakvo je sudjenje imala budučnost u aba ligi.znamo zašto su ulagali toliki novac sa strane budučnosti.u zadnjih 10 godina nije se desilo,da ekipa ne moze,da ubode ni ono što moze čorava koka.naravno,da su sudije u aba ligi pazljivo birane kako bi se desilo,da opet nebi igrao klub iz srbije jer je postalo frustrirajuče za slovence i hrvate .ponizavanje se nastavlja ali ni 1.utakmicu da dobiješ kuči sve govori o klubu i ljudima zaduzenim za sudjenje gde su sudije odradile posao u aba ligi.

Del Piero#10

pre 5 godina

Sve se više čini da će Zvezda imati više pobeda u fudbalskoj Ligi šampiona nego ova Budućnost u EL... Nijedan predstavnik ABA lige nikada nije delovao ovako uplašeno u Evroligi kao Budućnost. Imaju oni periode dobre igre, često drže egal so poslednje četvrtine i onda nastane raspad... Loša selekcija stranaca, ekipa deluje totalno pogubljeno u ključnim momentima. Partizan je ne tako davno sa tri stranca, od čega je jedan bio junior Veseli stigao do F4 Evrolige, bio na pragu finala... Ovi sa 5-6 stranaca ne mogu do jedne jedine pobede.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Prošlih sezona timovi poput Efesa , Armanija su bili na dnu tabele konstantno.Sada su, sa istim kvalitetom igre , u gornjem domu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Alimpijevic, koga ovde mnogi pominju u negativnom kontekstu, je kao 31-godisnjak predvodio potpuno nov tim Crvene Zvezde do 11 pobeda u Evroligi prosle sezone. Izmedju ostalog pobedili smo u Madridu buduceg sampiona Evrope. U finalu ABA lige se dobro zna sta se desavalo, a ta 43 slobodna bacanja u samo jednoj utakmici su i najmanji problem pored svega ostalog. Buducnosti zelim da obore sve negativne rekorde, jer zaista nisu zasluzili da igraju Evroligu.
(Milos BG, 10. novembar 2018 14:19)

Naravno. Tomic je osvezenje za ekipu, ali s onim sto je imao, iz ove perspektive, Alimpijevic je cinio cuda. I trebalo je strpljenja i pored izgubljene ABA-e. Bata Mirkovic je sve objasnio. Grozan smo narod. Daj boze i da se i ovaj u Igokei primi. Canak je odlicno obavljao svoj posao sa potpuno novim timom i mladim igracima koje je upoznavao iz utakmice u utakmicu. Oscilacije su tada normalne, ali mi bismo sve i odmah. E onda dobijemo sipak.

Djenka

pre 5 godina

@bed of roses mislim da 0-30 nije realno koliko god da su losi. Sve ispod 5 pobeda u ovakvom sistemu je ravno katastrofi. Ono sto je lose je da ovakvim izdanjem kvare imidz ABA lige i to kada se lome kopla oko mesta. Na stranu navijacka ostrascenost, Zvezda i Partizan zaista jesu jedina 2 tima koja imaju sve potrebne kapacitete da igraju u ovakvom sistemu.

Гиле

pre 5 godina

Svi pominju Alimpijevića. A ko je doveo i uporno insistirao na Alimpijeviću?
(Pierre de Kuberten, 10. novembar 2018 11:23)
Kod nas ti je trener uvek kriv. Retko igrači i neko drugi. Ima krivice i ne iskustva Alempijevića, ali ima i drugih krivaca u razloga.

ricoNi

pre 5 godina

uopšte nije vazno ko je najgori ... titula i play off ... i kk budućnost i zvezda u fudbalu su tržišno orijentisani ... prodaj - kupi .. prodaj se ko Čelzi ili inter ili MU ... lično meni je bilo ranije lepše ... pa dodje mala CZ pobedi veliki BAYERN ... ali ko sam ja da se pitam

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Tako izgleda kad se na silu uđe. Svaki dalji komentar je suvišan. 
(realno, 10. novembar 2018 11:23 
Kako je FMP ušao u evroligu?
(parodija, 10. novembar 2018 11:41)
Usao je u EK, ne u EL. Izgazio Alimpije neku boraniju u polufinalu.

Wllaxy

pre 5 godina

Da li je Budućnost osvojila baš u potpunosti na terenu je u najmanju ruku upitno ali odgovor na to pitanje najbolje znaju Radović, Pukl & Co.

Mada ne sumnjam da bi sa 40+ slobodnih po meču, kako su ih pomenuti navikli imali bar jednu pobedu - nažalost po njih, no Radović & Pukl, no party...

Smogovci

pre 5 godina

Loše je urađen p rok, jesu Džekson i Coti igrači sa EL iskustvom ali daleko je to za ove timove, drugi Clark pa iskreno bolji mi je D Nikolić, Craft blagi užas, Omić borac ali tanko to, kao beckup ok.
Bačen novac, bolje bi prošli samo sa jednim ili dva pojačanja dobra na postojeći roster iz prošle. Ajde Doelman ne ali Lendri je bio ok. Ima i Džikićeve krivice, mora nešto drugo da se igra, teško vide koš uopšte, deluju kao da siluju.
Otpustiti trenera i Cotija za početak i da proba da se napravi neka druga hemija.
Zvezda je odlično funkcionisala samo sa Đenkom od stranaca. Može bez ovih polovnjaka.

marsovac

pre 5 godina

@mne
Nije bas tako.Zvezda je prosle godine prodala igrace za 2miliona,a godinu pre toga Kalinica samo za milion.Dodaj tome i prodate ulaznice pune arene itd.Kod vas je samo drzava u pitanju.

iks i oks

pre 5 godina

Dajem najjednostavniji moguci primer - Suad Sehovic vs Sergio Llul? Pa to ne ide u istu recenicu,a kamoli na parket u istoj utakmici!

oberin martel

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shoooook, 10. novembar 2018 11:03)

Za Budućnost je zaista Sveti Alimpije. Da ga oslikaju na krovu Morače...

Јел Амнезија у питању ?

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mne, 10. novembar 2018 11:28)

Зар је заиста потребно да ти објашњавам зашто се овде слави пораз Будућности ?!
Стварно не знам одакле би почео причу, можда да почнем од политике па да дођем до спорта ?
Играте ту евро лигу преко намештеног финала АБА лиге, тј, отетог и како очекујеш да вас ико цени после тога ?!
О политици и вашој "љубави" према Србији сувишно је трошити речи !
Част изузецима, хвала Богу има их.

Аrsa

pre 5 godina

Buducnost jeste ocajna ali sam htio nesto drugo da pokomentatisem. Redovno citam komentare na b92 i vidim da se u Srbiji slavi svaki poraz Buducnosti. Zbog cega? Jesu pare upumpane iz drzave ali isti slucaj je i sa Zvezdom. Zivim u Podgorici i kada Zvezda igra ligu sampiona kafici su puni i svi navijamo za Zvezdu, ne samo Delije nego i mi ostali jer nam je drago kada timovi iz regiona pobjedjuju. Isto vazi i kad igra Djokovic ili Srbija na velikim takmicenjima. Razmislite malo o tome prije nego sto pocnete da se zalite kako vas niko iz regionane voli, pozrdav :) 
(mne, 10. novembar 2018 11:28) 
U regionu nas vole isto koliko i vas, nemoj da se zavaravaš.Meni je drago da nas u Crnoj Gori vole ostalo je nebitno. Navijamo i mi za Mornar, ubedljivo najgospodskiji crnogorski klub, ako me razumeš.

sryugos

pre 5 godina

(MT Vračar, 10. novembar 2018 12:38)

Nije bitno sto smo izgubili od njih tokom sezone. Poraz u prvoj utakmici serije u BG je bio zasluzen, to niko ne spori. Treca utakmica je bila cist bezobrazluk i navlacenje za Buducnost. Svi koji iole prate kosarku u regionu su znali da onaj ko dobije trecu utakmicu osvaja titulu. Ovi bi garantovano izgubili petu u BG. I uprkos ogromnom sudijskom navlacenju, opet se doslo do toga da Lesor odbojkom resi mec i nije uspeo.
A sto se tice Alimpijevica, znaj da je godinu dana ranije sa FMP izbacio Dzikica i partizan u polufinalu KLS. Tako da uopste nije njegova krivica sto mu igraci ne zele ni pogledati na kos i ispaljuju cigle od slobodnjaka, a i uz sve to, ovi osiguraju i sudije.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Sta da se radi, bice bolje sledece sezone. Vazan je kontinuitet.
(neko, 10. novembar 2018 14:55)

Ma da budete medju 4 u Jadranskoj. Za ostalo tu je Mastercard.

nicky

pre 5 godina

@mne Niko ovde "ne slavi" poraze, već ukazujemo na to da ste u Evroligi zbog toga što je Zvezda to ispustila i poklonila a ne jer ste vi nešto Bog zna šta pokazali.Uz sudijsko iživljavanje opet ste bili bolji jer je bezobrazno koliko je Alimpijević sve bitno izgubio i sem Ročestija, sve promašio.Uz kriminalnu igru.Vi ste ove godine gori od prošle, u prvenstvu neubedljivi, u evropi nikakvi.Sem Zvezde i Partizana niko ovde nema taj renome i ne može iznaći i snage i sredstva da bude konkurentan sa najjačima.A pod dva, ko to kaže da nas niko u regionu ne voli? Pa svi živi navijate za naše večite rivale,preseljavate se da živite kod nas, izlazite i provodite se sa našim ljudima, slušate uglavnom našu muziku...Nemam potrebu niti želju da pratim vaše klubove i rezultate sem kad igrate sa našim.A vi ovde pratite sve jer...znate i sami zašto.

Zvezdas

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)

Jeste ali je trener bio David Blat i glavni sponzor bila Dogus grupa koja je sada u Feneru

Milan

pre 5 godina

@kek

ali ne gubi na jednu loptu i nema se utisak da može nekog da pobedi. Njihov veliki uspeh je što su dobili Budućnost kući, objektivno bolji tim. Budućnost sad plaća ceh nerealnih očekivanja jer se nervoza uvlači u sve pore kluba. Plasman u euroligu je obezbedio puno kompaktniji sastav uz debelo navlačenje sudija, nešto što u ovoj ligi neće imati.

Brukaju ABA ligu

pre 5 godina

Videćete svi kako ima da se budućnost prošeta do titule EL za 14-15 godina kada sledeći put budu ponovo igrali! Spremaju se paklena pojačanja kakva planeta nikad nije videla!

Dušan

pre 5 godina

ljudi ne budite previše kritični.

Budućnost bi do sada garantovano imala tri pobede kod kuće, samo da su sudije sudile kako treba, po 40-45 bacanja po utakmici.

ja

pre 5 godina

Bravo bre crnogorci, bitno da ste partizanu i zvezdi oteli mesto. Jedino Srpske ekipe se nisu brukale u evroligi i pokazale su da je Srbija kolevka kosarke. Svi ostali napunpani i losi. Zivela Majka Srbija.

Djenka

pre 5 godina

Polako sa zakljuccima, sto kaze nas dragi @ogicg sacekajte samo da dodju jos 4 igraca i plus centar. Salu na stranu, sve ovo deluje kao ozbiljan promasaj, ili je neko dovodio igrace bez dogovora sa Dzikicem ili on ne ume sa njima. Klarkovi unistavaju timski duh, pogotovo Erl deluje kao diletant, Dzekson poprilicno mlak, najbolje pojacanje Omic koji je dosao kao bonus pojacanje. Sve u svemu jako lose, ali to je vec njihova briga. Ne shvataju da neka velika imena nece tek tako da dodju u Podgoricu, dzabe pare, dzaba Milo ne ide bas tako.

petarczv

pre 5 godina

добро бре,ако су вас покрали у финалу,како то да сте имали шут за победу,дајте мало реалности.
(Мишо, 10. novembar 2018 11:30)

Pa toliko smo bolji...

Djenka

pre 5 godina

@mne Srbi i Crnogorci su jedan narod i tu ne sme biti podele. Druga je stvar sto ova Buducnost simbolizuje taj "novo-montenegrizam", negiranje svega srpskog, cak i malo ekstremnije varijante. Ti ekstremi su u Moraci tukli coveka sa detetom jer je navijao za Zvezdu. Kada se na to doda krajenje diskutabilno finale prosle godine i sve sto se oko njega desavalo, od preranog delegiranja sudija do ozbiljnih propusta u pojedinim mecevima dolazimo do ovoga, mozda si u pravu i jeste preterano ali ima nekog rezona.

mairondrake

pre 5 godina

Buducnost najgora ekipa u istoriji EL... Spomenik Alimpijevicu da dignu ispred Morace sto im je omogucio da igraju
(shoooook, 10. novembar 2018 11:03)


Pre ce biti da ga proklinju sto im je omogucio da se ovako blamiraju...Igraci takodje, ko ce potpisati igraca koji ne moze bukvalno nikog da pobedi....

NoName

pre 5 godina

Prosle godine zajednickim snagama Bud,Ced i “neki domaci” uz mesetarenje po ligi (delegiranje sudija za finale) srusili su Zvezdu koja je igrala bez dva clana startne petorke Antica i Dangubica. I opet ispala na jednu loptu i milion slobodnih bacanja. Sada je ono “trazili ste gledajte”. I ne zalim ih ni sekundu,ali ce im ovo blamiranje u EL baciti senku na “osvojenu” ABA ligu jer ce samo dokazati da su je oteli van terena. I da, ko je zastuonik BMW i RR za CG?
(da razjasnimo, 10. novembar 2018 11:40)

Ne bih se složio oko Cedevite. Budućnost je i njih pokrala u polufinalu.

stefan prvovencani

pre 5 godina

@No name
pa ja sam i rekao da je pritisak na sudije bio ne vidjen i van terena, samo nisam ulazio u detaljnu analizu sudjenja ali se potpuno slazemo

Pravnik

pre 5 godina

Iz ABA lige samo Zvezda i Partizan, niko vise. Pored kvalitetne kosarke tu je i zadovoljavajuci trziste koje se ogleda u broju navijaca.

santa justa

pre 5 godina

Dzikic i taktika! Elem dok je bio trener Krke imao je onog pleja Armsteda i igru 1 na 1, kad je bio u Partizanu plej Hečer pa opet 1 na 1. Sad u Buducnosti isto, samo sto svi igraju 1 na 1, pa cak i 1 na 5. Gordic, Ivanovic, Popovic, Dzekson, oba Klarka. Sve jasno!

Muta Gonzales

pre 5 godina

Našla se vila u čem nije bila. Gordić i Ivanović su bili nosioci igre u ABA ligi. Da su sposobni da nose igru u Evroligi sigurno bi igrali u nekom jačem klubu u Evropi.
Gordić je ušao u 31 godinu i sem kratkog izleta kod Boše Tanjevića u Italiji, celu svoju karijeru je proveo u regionu.
Zaista ne stoji konstatacija da Budućnost ima odlične košarkaše. Za ABA ligu ok, za Evroligu ne.

E

pre 5 godina

Vidim da se po nasim novinama spominje mogucnost da ABA dobije dva mesta u evroligi, realno mislim da je to glupost i pre se plasim da zbog ovakvih rezultata Buducnosti ABA izgubi i to jedno mesto

Ilija Dukić

pre 5 godina

Buducnost sigurno da jeste a Darusafaka koliko vidim ima pobjedu jednu i imat ce ih gatant preko 5-6 dok ce buducnost maximalno 3 imati, daj Boze i to.
(sarajevo.ba, 10. novembar 2018 11:02)

Imaju pobedu protiv Budućnosti

rooney_utd

pre 5 godina

Buducnost je katastrofalna ove sezone, potpuno su omanuli sa pojacanjima, a ove sezone imaju znatno veci budzet. Earl Klark toliko solira da je to uzasno juce 6 ili 7 napada zaredom on sutira na kos i to sve iz nemogucih pozicija, Koti Klark jos gori taj tek ne moze nista da pogodi, jedino ko valja jeste Omic decko je odlican centar i Gordic zna dobro da odigra ovo ostalo zaista nije nivo Evrolige.

Spadalo

pre 5 godina

Posle prvih par kola nikome nije zanimljivo da gledaju utakmice Himki vs Buducnost vs Darusafaka vs Kanarija vs Makabi a zamislite posle 18. 23. ili 28. kola ili njihove medjusobne...
Los sistem ali je jasno da je pravljen kao uvertira i razigravanje za zavrsnu fazu najvecih timova. U starom sistemu nije bilo ovako opusteno, dve lose utakmice, poklope se drugi rezultati i favorit ostane bez zavrsnice.
Ovo je kao u zivotinjskom svetu, prirodna selekcija gde najjaci opstaju a ostali se gase, gase na velikoj sceni a ostaju 'veliki' na lokalnom nivou.
Ipak, istorija nas uci da nasa dva drustva u obe sekcije (fk i kk) kada odrade 2 do 3 sezone ozbiljnog rada u kontinuitetu, smanje kradju i ubodu sa pojacanjima ostvaruju zapazene rezultate (F4 i plejof u vise navrata kao i 'proleca' LE i grupa LŠ gde je Pfk delilo par minuta od treceg mesta a Czv ide ka tome).

Rikt

pre 5 godina

Želim Budućnosti tačno onoliko pobeda u EL koliko je åotrebno da Bartomeu ne ukine i ovo jedno mesto koje ABA liga ima u EL. Toliko.

Milan

pre 5 godina

pre dve godine je darusafaka izbacila zvezdu za top 8, a imali su 7 izgubljenih utakmica u startu. Inace navijam za zvezdu
(hehe, 10. novembar 2018 16:15)
Da navijas za Zvezdu, setio bi se da smo te seyone izgubili u Beogradu od Darusafake u prvom kolu, i to nas je i kostalo prolaza u top 8. A sad sam gledao prvih 7 kola te sezone, Darusafaka je startovala sa 5:2, a ne sa 0:7 kako ti kazes.

BBRS

pre 5 godina

Loš sistem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dedamraz, 10. novembar 2018 11:03)

Сигурно, биће да је до система, иначе би се Будућност прошетала кроз ову ЕЛ !

alrad

pre 5 godina

Budućnost uz pomoć sudija u EL, tako je kako je, ali Zvezda ih je morala dobiti. Međutim, EL je samlela, Zvezdu i od kraja februara taj tim je disao na škrge. 11 pobeda kad se pogleda jeste fenomenalno, ali je cena plaćena na drugoj strani. Zvezda je posle i KLS loše odigrala, tek dovoljno dobro da se osvoji titula. EL uzima ogromnu energiju i čak bi bilo bolje za Zvezdu da Budućnost što duže pokušava da nešto uradi u EL. Ono što je međutim vidljivo je da ove godine Budućnost ne igra ni blizu tako dobro kao prošle, tu leži problem, stranci koje su uzeli su promašaj, prošle godine su Gordić i Ivanović bili odlični, ove ih nigde nema. Prošle godine su tako lepo igrali i u EC, izgubili tek od Darušafake u četvrtfinalu, kad su ovi proigrali i poludeli. Velika škola u svakom slučaju, ali ne verujem za ovu godinu. Moja procena, 3-5 pobeda, što je loše, jako loše...

Mmi

pre 5 godina

Pogresili su u koncepciji tima, bolje da su kupili vrhunskog pleja nego sve ove strance. I gordic i ivanovic igraju za kos, a kad dirigenta nema svi lose sviraju...Jos im se povredio i ilic na cijem primeru se vidi neprincipijelnost "nasih" trenera. Decko je odavno morao igrati 20min po utakmici, osim po tome da ce igrati "kad to zasluzi na treningu, mlad je", sto je naravno jos jedna backup glupost koja se sve vise koristi. O razlicitom tretmanu kad je kredit u pitanju bolje da i ne govorim. Jedna mala ograda i mogucnost da se sezona ipak spasi stoji jedino u tome da se nekima zahvale i dovedu pleja, a to moze da se desi i onda ce se mnogo toga promeniti. Jer ipak kraj sezone se duze pamti od pocetka...

@ГИХТ

pre 5 godina

А када будућност мисл,већ једном, да неког победи .Однос победа и пораза ја 0:6 и последње место на табели?

moje ime

pre 5 godina

Mislim da se Evroliga konsolidovala.
Nekoliko je timova koje je sklopilo kockice i koji ce tek biti bolji.

Tu pre svega mislim na Armani, Bajern, Barselonu i Efes. Trazili su se nekoliko sezona i sa velikim budzetima nisu uspevali da dodju do prave igre, ali sada je druga prica.

Makabi je i dalje taj koji se trazi, ali ce kad, tad i oni to uspeti.

Tada ce TOP 8 zaista biti veoma tesko dostizan, a i sada je.
Za nekoliko sezona verujem da ce u ligi biti makar 12 veoma konkurentnih timova.

Kljucan napredak ce se dogoditi kada neko razdvoji veliku trojku. CSKA, Fener i Real.

Ali ne tako sto ce doci do pucanja nekog od ovih timova, nego tako sto ce neko napredovati u kvalitativnom smislu.

NBA je mnogo daleko i potrebno je mnogo vise para da bi Evropa postala konkurentnija.