Petak, 09.11.2018.

19:40

Svaka čast Dinamu, ali otežava Srbiji put do Lige šampiona

Izvor: M.Ljubisavljeviæ

Svaka èast Dinamu, ali otežava Srbiji put do Lige šampiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Kad nenormalno postane normalno

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu?
(nemi posmatrač, 10. novembar 2018 09:55)

To je pitanje za policiju i pravosuđe. Kako je nestalo 50 miliona evra duga za dve godine, kako je nestalo 16 miliona evra duga košarkaškog kluba koji je ugašen....
Kada su devedestih godina braća Mandić pregovarala sa jednom nemačkom kompanijom oko sklapanja zajedničkog posla, na svečanoj večeri se Mandići pohvalili kako su sve to stekli za godinu dana. Nemac im na to odgovorio da je su njegovi preci stvarali njegovu kompaniju više od jednog veka. Naravno, nije potpisao ugovor.

A što se tiče priče o drugom predstavniku u LŠ, ne ložite se, gleda se prosek u poslednjih pet godina, a ne u jednoj sezoni. I ovde se traži kontinuitet, ne može preko noći.

to ti prolazi samo na indeksu

pre 5 godina

@"klasa" svi ti igraci su neko vrijeme i igrali za Dinamo pa nista, tako da tvoje sanjarenje i bahacenje nema nikakvu tezinu, i istina je da ste doprvaci, susjedi ste zemlji koja ove godine ima prvaka svijeta

steta

pre 5 godina

@dule ,ne brinii i mi se protivimo igrati regionalnu s vama, od vasih klubova tu su jedino Dinamo i Rijeka koji nesto vrijede zadnjih godina, Hajduk na moju zalost je rasulo, a Osijek treba jos par godina konstante

Beoman

pre 5 godina

@Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Polo, 10. novembar 2018 09:40)
Evro-ligu treba izbacit i igrati Samo Ligu Sampiona, liga pet da daje 16 klubova a uvesti intertoto kup od avgusta do zavrsetka septembra gde bi jos osam intertotovih prvaka isli u ligu sampiona. Liga sampiona sa 24 kluba je perfektno takmicenje u 4 grupe sa po sest klubova a prva cetiri u nokaut fazu 1/8 gde bi se trebalo uvesti F4! Inace taj isti dinamo bi u LS bio kanta za nabijanje gol razlika a CZ bi u ligi-evropa samljela sviju.

Dule

pre 5 godina

Još sam nešto zaboravio napomenuti. Nije uopće bit u 2 kluba u LP( nitko ni ne očekuje da će dopravak iz Hrvatske ili Srbije proći dva jaka protivnika iz liga petice i sličnih kroz best placed path, ali će imati lakši put do LU) Bit je što to donosi predstavnika više u Europi (što jednom više našem klubu pruža priliku da se pokaže u Europi, što pak donosi višestruku korist( finacijsku,razvoj igrača). 5 klubova u Europi je pola hrvatske lige što povećava i natjecateljsku dimenziju jer će se svi truditi imati što bolju momčad kako bi izborili Europu. Zbog svih tih i mnogih drugih razloga liga raste kvaliteom i postaje sve privlačnija investitorima, kao što su grupacije koje su ušle u Istru i Goricu kod nas.Kod nas bi se prije desilo da zbog besparice svake godine pola lige na kraju sezone za džabe ode prva 11-torica(ili više)zbog dugova,raskida ugovora,isteka ugovora itd. Stranci su skužili da kod nas za male pare(a ima kvalitenih mladih igrača na pretek) mogu igrat Europu i sa prodajom dvije na kraju sezone riješe financijsku konstukciju( naše budale uvijek naprave dugove i potpisuju igrače na jednu sezonu. To se ubrzano mijenja tako da sada osim Rudeša imamo sve stabilne prvoligaše i nikad zanimljiviju ligu gdje nigdje niko unaprijed ne može računati na bodove. Zbog svega toga nogomet je jedini sport u kojem se protivim Regionalnoj ligi.

Dule

pre 5 godina

Moram samo ispravit ove stručnjake koj su u biti samo površni pratitelji nogometa,a vidim takvih je većina. Nikakva 3 boda bonusa se ne dobiva za ulazak u LU, dobije se točno 0. Za ulazak u LP dobije se 4 boda. U LP i LU za pobjedu u skupini 2 boda ,remi 1 bod. Bonus za prolazak skupine u LP 5 bodova. Još Po 1 bod(i u LP i LE) za ulazak u četvrtfinale, polufinale i finale. To su svi bonusi, nije mi jasno zašto ljudi lupetaju ako nemaju pojma.

Malo letiš

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses)

Usporedjivati Zvezdu i Dinamo u toj tvojoj “ferrari ligi ili Ligi prvaka” je u najmanju ruku, smiješno. Dinamo zadnjih 20 godina 6 puta izborio Ligu prvaka, Zvezda od raspada Juge, jednom. Znamo i da je Zvezda bila jugoslavenski klub (iz drzave Jugoslavija), kada je osvojila titulu LP, a ne srpski.
P.S. Navijač Hajduka

Klasa

pre 5 godina

Kakvi crni Dinamo, Hajduk, Rijeka...Hrvati su u Realu, Barsi, Juventusu, Chelseaju, Liverpoolu, Interu...Moze li netko zamisliti sto bi Dinamo radio u Ligi prvaka sa igračima koje je prodao: Modrić, Kovacic, Kramaric, Pjaca, Brozovic, Mandzukic, Vida, Lovren, Ćorluka, itd itd. Ubili bi ljudi.
Ovako su “samo” doprvaci svijeta.. ;-)

Знаш ти ћирилицу, не бринем :-)

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece. 
(Milos, 10. novembar 2018 11:15) 

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...
(..., 10. novembar 2018 12:19)

А да ли знаш колико пролећа има Црвена Звезда?

...

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.
(Milos, 10. novembar 2018 11:15)

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...

stefan prvovencani

pre 5 godina

@Aa
To je ono kada ti je uvek neko drugi kriv. Uvek je neko protiv tebe, drzava, sudije....a da nije tako, e onda bi cudo bilo, a to sto Partizan ne moze u 10 utakmica da da vise od jednog gola, sto prosipa bodove po Surdulici, Subotici... to nema veze, opet je kriv neko drugi. To sto niko ne pita upravu gde su pare od uspesnih takmicenja u Evropi, to nema veze. Isto tako mislim i na Zvezdu. Posle ovoliko para iz LS videce se vec u naredne 2 godine da li ce Terza i ekipa deo para strpati u svoje dzepove ili ce iste iskoristiti da naprave jos bolju Zvezdu. Vise nema opravdanja da nemaju dobrog trenera, sportskog direktora itd. Lukic se kleo u Zvezdu, a zaduzio je za mandata za vise od 20 milona eura, slicno je sada i u Partizanu.

Milos

pre 5 godina

Mario, i posle 12 godina kad igramo grupnu fazu nekog takmicenja, odmah obezbedimo prolece. Ne cekamo 49 godina kao vi. Glupo je uopste porediti veliku Zvezdu sa malim Dinamom.

Milos

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.

Milos

pre 5 godina

Mario, 16 proleca u Evropi. Ej, 16 proleca..a vi jedno u 49 godina. Au koliko navijaca Dinama na nasem sajtu dolazi da slavi istorijsko prolece posle 49 godina.

burke

pre 5 godina

Ako se ovi najbolji odvoje, šta onda će neki "Salzburg" i klubovi sa ovih prostora igrati polufinale te LP koja ustvari nije jaka kao bilo koje prvenstvo lige petice... A mi ćemo se busati kako smo jaki... Pa ovi svaki tjedan imaju utakmice jačine Dinama, Zvezde,....u svome prvenstvu... Bzv... desiti će se da nam pola lige igra Europu ne zbog kvalitete nego kvantite natjecanja..

Гиле

pre 5 godina

@аа ама баш ниједан податак ти није тачан. Невероватно. Ево и Лука Јовић је из звездине школе. А звазда је објавила да је буџет ове године 20мил. Дуг и нешто није смањила ако си гледао званичне податке, исплатила је бивше играче којима је дуговала, али има још дугова тог типа. И звезда и партизан су прошле године узели лепе паре у Европи. Ове године звезда ће узети од ЛШ преко 20мил. А Партизан ће вероватно узети џип Вазури, као прекаљеном спортском раднику.

burke

pre 5 godina

Dinamo ove godine stvarno igra odličan nogomet, samo se to može vidjeti na ovoj zadnjoj utakmici gdje u 90 min ovi ne staju nego doslovno melju.. Ja ne znam i da dođe Milan da se ne bi dobro proveo, najviše bi volio Salzburg koji već 11g ispada od svih živih u play ofu(valjda neka blokada) a onda opet igraju odlično. Njih je i Rijeka izbacila, Zvezda, Dinamo, Celtic.... ma svi živi u te dvije utakmice oni kao da su izgubljeni a u stvari su jako dobar tim koji igra jako dobro... I zato bi volio njih u ovakvoj formi jer bi to bio praznik nogometa.. Zvezda je osvojila 4 boda za sada ali ako misli uloviti bar treće mjesto mora će još nekoga pobijediti Napoli vani, užasno teško gostovanje ako zabiju njima dati gol.. Jako teško, PSG doma možda i najgori protivnik za naše klubove su ti Francuzi... Tako da užasno teško pa čak i pobjeda ne znači prolaz zbog gol razlike u nekom krugu... Tu su svi ispred...
Zato kažem da Dinamo će još osvojiti koji bod, Zvezda jako teško.. Realno tako stvari stoje da zapravo našim klubovima je bolja EL nego LP zbog bodova što i pokazuje da je Zvezda još uvijek više bodova osvojila prošle godine nego ove kad joj dobro ide u LP.. Nema logike al je takav sustav bodovanja.. I zato još jednom hvala Young Boysima što im je sviran onaj penal tj sudiji...

Dejan CZ

pre 5 godina

Posve nebitan podatak jer se LS igra jos sledece godine...bogati klubovi prave svoju ligu a tada ce verovatnoni jedni i drugi imati mogucnost dva predstavnika jer ce LS popunjavati klubovi poput Trnave,Plzenja,Bate pa ce biti mogucnosti i za veci broj klubova ucesnika i sa ovih prostora...

Polo

pre 5 godina

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.

klackalica

pre 5 godina

Ne razumem čemu to gledanje, od strane B92, u tuđe dvorište?Jeste da smo imali zajedničku državu,ali to je prošlost. Svi znamo kako se raspala i zato treba zaboraviti i krenuti dalje. Nadam se da se moja Zvezda i ostali naši klubovi nikada neće sastati sa hrvatskim klubovim u evro takmičenjima, ali ako se i to desi ne treba praviti od toga senzaciju.

nemi posmatrač

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu? Pa šta ste do sada radili? Eto reče neko isečena struja ko zna šta još a vi za to vreme, mislim prvenstveno na Dinamo i Partizan šta imate sem učešća? Ne mogu za Dinamo tačno da kažem(stvarno ne pratim) ali Partizanova statistika je blago rečeno katastrofa, nekih 50 utakmica 6 pobede i 36 poraza ostalo x. Pa da li ima gore?
Čime se u stvari dičite? Dobili ste Liverpul? Prošli kvalifikacije 2 sezone od prvog kola? Zimovali u Evropi? Ne majstori nego ste imali neverovatne žrebove godinama i opet imate ništa.
Još luđe pita se neko kako je uopšte ušla? Ja ne znam koliko se vas seća Partizanovog ulaska i količine sreće protiv Đurgardena, otišlo se posle 1:1 i tamo 2:2, tek Njukastl, pa posle Anderleht.
Dinamu svaka čast na rezultatima bez obzira što je LE, Partizanu takođe svaka čast na njihovim rezultatima ma šta to značilo.
Da li nam treba 2.mesto u LŠ, normalno da treba. Nisu male pare, i nije samo prvi tim i omladinci su na svojoj pijaci. Iskreno zašto ne bi voleo i komšije da igraju? Bilo bi mnogo bolje. Jeste težak taj deo žreba ali nije nemoguće.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Mate,divna prica.. Devojcica je sve lepo rekla,puno pozdravi taj slatkis mali od Grobara iz Beograda.. Partizan je nesto posebno,to je ljubav,on se voli,svuda po bivsoj Jugi,Evropi,svetu.. Partizan je zaista nesto posebno,Partizan se voli!

Loki

pre 5 godina

kad se kaže da navijaš za hajduk zna se odakle si, a kad kažeš da navijaš za dinamo, zna se tko si.
(woah, 10. novembar 2018 06:55)

Mislim da se tako nešto odnosi i na Partizan i Crvenu Zvezdu. I nije to ništa loše, dapače..

Aa

pre 5 godina

Ajde bre ljudi ne glupirajte se. Kod nas fudbal zavisi od pomoći države. Trenutno je zvezda na državnim jaslama i zato je dobra . Tako je uvek bilo i biće . Zvezda smanjila za jednu sezonu 50 miliona evra duga. Pa jeste li vi toliko zaslepljeni . Ok i da su dobili sve ukupno tolike pare a nisu. Od čega su isplaćivali plate i premije igračima, svim zaposlenim, održavanje terena , tekuće troškove . Mislite li da su Marin, Ben, Boaci i ne znam ko sve još godišnje koštaju 100000 evra opa da za godinu danao sve vratiš. Jedino je Partizan ozbiljno zarađivao jer je imao omladinsku školu. Ali su u upravi sve to upropastili. Osim Grujića nema ama baš ni jednog igrača koji je iz zvezdine škole fudbala kao što nije bilo ni od dejana stankovića . Tako da ćutite i glasajte za njega jer dok je njega biće i para.

Dole Vucic!

pre 5 godina

Bravo as! Pravo u centar. Šteta što se masa ne osvesti, no za bolje i nisu/nismo. Facebook, realitiji, profesionalni sport za stado, potom doza straha na vestima kroz svetsku politiku, pa onda tako zastraseni da robuju multinacionalkama.

zvezdoprc

pre 5 godina

Ne otežava Srbiji, nego Zvezdi, jer se u Srbiji unapred zna ko će biti prvak. Zato ste i zabrinuti svi počev od predsednika pa nadalje.

Mate

pre 5 godina

Shvatite već jednom Partizan nije srpski klub.
(ja, 09. novembar 2018 19:53)

U pravu si. Partizan ide malo šire od toga. Neki dan idem s kćerkom na utakmicu Hajduka, i stanemo uz put na marendu. Kćerka u Hajdukovom dresu, i jedan stariji barba je pohvalio, kao, vidi cura, a vatreni navijač Hajduka. Kaže ona njemu, da Hajduk, Partizan i Inter.
Ama, kad nisam pao sa stolice. Odkud Partizan, ljubavi?
"Neznam, ali sviđa mi se"
Pa.. Nemam ništa protiv..

zurio sam puno

pre 5 godina

andrlecht ne igra dobro kao pre 5 pre 4 godine spartak Iz trnave ni oni nisu nesto jaki a fener nije mnogo lak da su u onoj grupi sa milanom mozda ne bi imali pobedu

Jax

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Jedno vreme sam i ja skakao... pre četrdesetak godina. To je i tad a i sad bila jedna posebna strast, ponos... (ne stavljati u isti koš iskrene navijače i narkomane, kriminalce, klošare koji su trenutno najprisutniji).

voja

pre 5 godina

Ma ljudi totalno je nevazno dali hrvati mi ili neko treci sa ovih prostora ima drugog predstavnika u ligi sampiona jer taj drugi jadnik ide u zreb sa 'ne prvacima' pa tako u drugom ili trecem kolu kvalifikacija zapadne npr. Borusija ili Manchester, Lazio itd...to drugo mesto sa sadasnjim nacinom kvalifikacija nema ama bas nikakvu tezinu...

srdan

pre 5 godina

zvezda - 5.7 mil od gasproma i telekoma
partizan - 800k od telekoma
svi ostali kad se skupe iz jsl - mozda 2 mil.
i onda isčuđavanje sto niko ne doda koji bod na nacionalni koeficijent? samo da podsetim da 2010 partizan je usao u LS praznog dresa, bez generalnog sponzora. tek onda, posto je po propozicijama takmicenja neko morao da se postavina dres, prisili su im Eps i to zabadava. sramota i za državu i za onoga koga je ta država postavika da vodi klub.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Nema šanse da Zvezda stigne Dinamo po keficijentu...zašto? Pa jednostavno zato što se Zvezda sada napuhala ili kako vi kažete "naduvala" ko žaba poslije JEDNE pobjede nad Liverpoolom, a za to nema nikakvog pokrića. Zvezda se ove godine ni sama ne zna kako našla u Ligi prvaka i sada je ko ćorava koka ubola jednu pobjedu...al nema tu igre, nema dopadljivog nogometa i zato uskoro ispada iz Europe. S druge strane Dinamo ove godine stvarno igra europski nogomet i reda pobjede...Da u pravu ste smiješno je poređenje Zvezde i Dinama, jer Dinamo konstantno igra europu i skuplja bodove, a Zvezda svakih desetak godina....Neki tu kažu Dinamova grupa je lagana...je toliko je lagana da bi Zvezda u njoj bila zadnja!

Mario

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan. 
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) 
Zato tvoj veliki klub 28 godina nije mogao ni prvo kolo da prođe.
Drugo tvom velikom klubu su isključivali struju, nije bilo tople vode da se igrači okupaju,a da ne pričamo koliko manje eura imate od kako ga ti nazivaš smiješni/mali klub....
sedi jedan uostalom vidi se po rangu tko je gdje.

Hajde da nam krene svima braco komunisti

pre 5 godina

Mnogo bi nam bolje islo ako bi se uspesan model drzavnog kapitalistickog socijalizma, koji se primenjuje na Crvenoj petokraci, primenio na sve nase klubove.
Imali bi klubove pune kesha, i ligu boli glava.
Dakle, samo preslikati taj uspesni model na sve i nema brige.

Sem

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) # Link komentara
Ja mislim da od tebe nema smesnijeg sto to izjavi pa ostade ziv!

Benkovac

pre 5 godina

Dinamo nikad laksu grupu nije imao.. Pogledajte gde se nalazi Fener, Trnava i Anderleht u svojim ligama.. Bice vam jasno.. Svaka cast na uspehu iz razloga sto ni Dinamo nema neki tim.. Ali je zato Bog u hrv ligi.. I drugo svi znamo da se niko ne moze porediti sa Zvezdom u fudbalu.. Bari i Tokio se nikom nikad vise nece ponoviti

nego šta??

pre 5 godina

Zašto mi uvek moramo da zavisimo od igre drugih, umesto da pratimo našu igru, i da postizanjem dobrih rezultata ostvarimo zasluženu poziciju.. bla bla bla bla...

ljovisna

pre 5 godina

Poredjenje Zvezde i nekakvog Dinama u evropskim kupovima je jednako smesno kao porediti rezultate u Evropi Zvezde i PartizanaSta je sve potrebno za velike uspehe u Evropi , mozete pogledati u filmu o Zvezdinoj evropskoj tituli u izjavi Vladimira Cvetkovica.Sistem, tim, trener, novac, dobri odnosi u evropskoj kuci fudbala i sreca.

P1

pre 5 godina

Ako Hrvati na kraju ove sezone budu 15. nece imati dva tima u kval. za LS sledece sezone, nego one posle sledece sezone. Tako se gledaju ligaski koeficijenti.

The UEFA ranking determines the number of teams competing in the season after the next, not in the first season after the publication of the ranking. Thus, the rankings at the end of the 2017–18 season determine the team allocation by association in the 2019–20 (not 2018–19) UEFA season; however, the actual teams that will be participating in the2019–20 UEFA season are determined at the end of the 2018–19 season when the individual association classifications and national cups are finalized.

Dex

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Generalno jeste, kao i porediti Liverpool i Fenerbahce. Medjutim, dominirati sa stoprocentnim ucinkom u grupi u kojoj su Fener, Anderlecht, pa i Spartak (bio je ravnopravan Zvezdi) je nesto daleko iznad proseka klubova iz Srbije i Hrvatske; maltene cudo. Svaka im cast, nemam nameru da icime umanjujem rezultat, makar jedan nas klub imao jos uspesniju sezonu ove godine.

matori

pre 5 godina

Poznata su osecanja koja Partizan gaji prema Dinamu, ali poredjenje Dinama sa Zvezdom koja je igrala 2finala(jedno doduse izgubila), ima 6 polufinala , je neozbiljno.

Dado

pre 5 godina

Sve to lepo zvuči, "dva tima iz Srbije u kvalifikacijama za Ligu Šampiona" ali realnost je mnogo surovija, pogotovu za tu ekipu, koja u kvalifikacije ide kao drugoplasirana. Ove godine, bila je jubilejna deseta sezona odkad postoji razdvojen sistem kvalifikacija odnosno "put šampiona" i "put lige", kako se naziva. Malo mi dosadno pa sam išao gledati, koliko timova iz liga koje su u aktuelnoj sezoni bile 13-a, 14-a i 15-a, je uspelo uči u Ligu Šampiona sa druge pozicije u svojoj ligi. Dakle gledao sam svaku sezonu 3 tima, ako imamo 10 sezona, to je 30 timova. Od tih 30 timova uspeh je 1 naspram 30! Da, samo je jedan tim uspeo uči i to ove godine Tadićev Ajax. Zašto? Pa zato jer su svi ti timovi, ako su uopšte stigli do play-off faze, tamo igrali sa četvrto plasiranim iz Španije, Engleske, Nemačke ili trečeplasiranim iz Italije, Francuske, dakle jasno je da se priča više manje završava. A to da je Ajax baš ove sezone tek prvi tim koji je uspeo uči u LŠ kao nešampion a da dolazi iz lige koja je tek 13-a, 14-a ili 15-a, po meni leži upravo u tome jer ove godine četiri najjače lige imaju po 4 zastupnika u LŠ direktno, pa tako oni odpadaju u kvalifikacijama. Dali je uspeh Ajaxa pravilo koje če važiti u budučnosti ili izuzetak, pokazat če budučnost.

Isto tako prosek potrebnih bodova da bi bio barem 15-a liga je negde izmedju 25-26 bodova, a Srbija je trenutno na 22,250. Kad bi se ponovile još dve sezone kao ova i prošla onda bi se moglo sanjati o drugom timu u LŠ.

ZG taraba

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13)

Bili su nekada jugoslavenski klubovi iz Beograda (naj)uspješniji.

Ako usporedjujemo klubove iz Hrvatske s klubovima iz Srbije (bez SR ispred) prvi su apsolutno uspjesniji i to daleko.

Drakče

pre 5 godina

Zvezda je sada zaradila solidan novac. Nadam se da sada neće rasprodati ekipu i sav zarađen novac spiskati na gomilu nepotrebnih "pojačanja" upitnog kvaliteta kao što to naši klubovi imaju običaj da urade (najbolji primer je KKCZ posle ulaska u final eight EL). Bolje bi im bilo da daju nove, veće ugovore trenutnim igračima i dovedu još par dobrih igrača na pozicije koje najviše škripe i tako postepeno graditi tim koji će biti dovoljno kvalitetan da bude stalni učesnik grupne faze LŠ (sve više od toga je još uvek u domwnu naučne fantastike).

Era

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.
(nista o nicemu, 9. novembar 2018 20:29)

Prosinečki?

vasa

pre 5 godina

Dinamo odlican u LE posle silnih ponora i neslavnog rekorda u LS, Zvezda odlicna na fobrom putu da se vrati u visoko drustvo.Kao da se on nekadasnje velike cetvorke izdvaja velika dvojka.

Milos

pre 5 godina

Komentar i ovaj sa sljake, cekajte, ajde budite makar malo realni iako ste grobari. Jel vas dvojica ne verujete da je Zvezda dobila od UEFA samo od ove sezone preko 25 miliona eur? Jel vas dvojica zaista ne verujete da je Zvezda u prethodnih 5 sezona prihodovala skoro 40 miliona eur od transfera? Da ih malo nabrojimo: Rajkovic 3.3, Grujic 6.5, Radonjic 7, Boaci 5.5, Pesic 4.5, Ristic 2.5, Racic 2.2, Ilici 5.5, Kanga 1...da ne nabrajam sad sve ostale poput Ibanjeza 1.4, Huga itd...Jel vi necete da shvatite te brojke ili hocete namerno da spinujete o nekakvim drzavnom oprostanju od 50 miliona?

Ivan

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?
(Komentar, 9. novembar 2018 21:01)

Zvezdin dug od 50 miliona je bio jos dok je bila zajednica SCG. Nije lepo lagati i kreirati lazno javno mnjenje. Klub isplacuje taj dug u ratama, I sada iznosi mozda desetak miliona evra. U ostalom klubovi sirom evrope neometano posluju sa dugovima od 300-400 miliona evra. Zasto ne bi Zvezda sa 10-15...

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...
(Del Piero#10, 09. novembar 2018 20:03)

Ne baš. Dinamo sa 4 pobede ima 8 bodova ove sezone, a Zvezda sa pobedom i neresenim ima 7. U LE se u grupi brani 3 boda, znači da se sve preko toga tek računa u koeficijent.

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

(Ivan, 09. novembar 2018 20:58)

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.

Иван Грозни

pre 5 godina

Лигама као што су српска или хрватска, повећање броја клубова на пет ништа неће добро донети, ма колико то сјајно звучало. Управо то се десило Румунима пре неколико сезона када је Стеауа ушла у 1/4 финала ЛЕ, као и још неким лигама. Проблем је у томе што "пети" клуб најчешће испадне у првом или другом колу квалификација за ЛЕ. Освојени бодови се уместо са четири, деле са пет клубова и коефицијент је мањи. За лигу као што је наша идеално би било (али на жалост није могуће) да дајемо два клуба у ЛШ и два у ЛЕ.

Stefan

pre 5 godina

O cemu mi ovde pricamo?
Samo 5% klubova je privatno, 95% klubova su filijale Zvezde ili Partizana (zavisi ko je na vlasti), infrastruktura 0, bezbednost na stadionima jako diskutabilna.
U Hrvatskoj sve isto jedino sto je Hajduk (sa istorijom koja je simbol suprotan od ideje hdz-a) unisten da bi Dinamo bio jak, dakle cela liga je Dinamova.
Bez jugoslovenske lige nema smisla pricati o nasem ili hrvatskom fudbalu.
Trenutni rezultat Zvezde je samo sjajan rad uprave, pogotci sa trenerom i igracima a ne rezultat super lige za razliku od Zvezde 1991. cije osvajanje kes-a je bio plod mnogo jake sfrj lige gde je Zvezda svako kolo igrala derbi pred punim stadionima.

Staridz

pre 5 godina

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.
(Samo je sljaka iznad nas.@@

Jao kako te bole Zvezdini uspesi pa ti ne znas gde bijes od muke. Ko je nama to oprostio 50 miliona duga?? Kakve lazi, sve smo mi to vratili postenim radom a rezultat je liga sampiona, koju vi nikad necete igrati. Da vam nije bilo Tola Karadzica i onih namestenih titula vi evropu ne bi videli, koliko su Tadic Dacic Karadzic upumpavali drzavnih para u jsd? A pritom na sve moguce nacine unistavali Zvezdu. Nasi ljudi u fss hahahahaha pa tebe mnogo boli ova pobeda nad Liverpulom, ceo fss je vas al i to vam dzaba, utakmice vase vec tri godine su namestene, cim je tesko na terenu protivniku se daje crveni kartoni, utakmice vase se igraju 120 minuta dok jsd ne da gol? Al evropa je merilo tu vas nema ni na mapi, a nece vas ni biti jos dugo dugo.

Марко

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana 
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47) 
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7
(DZG, 09. novembar 2018 20:56)

Титула првака Европе: 0

Milos

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.

Partizan 1917

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Hajduk je bivši klub,nikada neće biti ono što je bio.Dinamo je za njega danas institucija ali za to je kriva neovisnost Hrvatske i centralizacija vlasti.
A što se nas tiče ćeraćemo se još.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.  
(as, 09. novembar 2018 19:52)  

Takvim razmišljanjem onda ljudi ne treba ni da filmove, ni serije da gledaju, ni u pozorište da idu, ni sportom da se bave, jer zaboga, to je glupost.

Ljubitelj fudbala

pre 5 godina

(Amin CZ, 9. novembar 2018 20:25)

Cuj "mala bara mnogo krokodila", a od raspada bivse drzave u zadnjih skoro 30 godina samo su dva kluba osvajala titule (Zvezda i Partizan)
Obilic namjerno ne racunam jer svi znaju kako je taj umjetnoi mafijaski projekt dosao do naslova.
Znaci mala bara dva velika krokodila.

U Hrvatskoj istina postoji ta dominacija Dinama (kojoj odlaskom Mamica stize kraj, ovo je labudji pjev) ali tamo su 4 razlicita kluba osvajali titule, kroz par sezona eto i petog (Osijek)

Zivi bili pa vidili

Pero

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ne možemo svi da nosimo štikle kao ti...

Komentar

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?

@

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Ako nemaš barem 40 god znači da te Zvezda baš i nije razveselila. 30 god vas nema na nogometnoj mapi Europe. Moj Dinamo je igrao 12-13 puta u LP i LE. A mislim da je i Partizan bolji od vas. ahahahaaa

nista o nicemu

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.

Bristol city

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš. 
(as, 09. novembar 2018 19:52) 

Da li mi majmuni idemo na vesti o stvarima koje ti voliš i pišemo razne gluposti?

est

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?
(Partizan 1917, 09. novembar 2018 19:56)
samo.odgovoris na pitanje koliko ti vracas i stvar je resena

sah 88 objasnio

pre 5 godina

Crvena zvezda-Liverpul 2:0!!!!! ISAF Nole Delija od velikog uzbuđenja i velikog slavlja do jutarnjih sati ne može da nastupa na turnirima.(za one sa manjim iq koji ne kapiraju šalu,ne nastupaju zbog dešavanja u S.A.i novinara)
(sah 88,9.novembar 2018 16:51)

bane

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.

Hagiano

pre 5 godina

Нек ми наставимо овако, и плус још неко од наших клубова да игра Европу доћиће позиција 15. Битно је само да не дође до неких колективно лоших сезона за наше клубове, као пре 5 година.

Beeee

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Potpisujem!

Amin CZ

pre 5 godina

Što bi rekli Srbija mala bara mnogo krokodila, Hrvati nemaju taj problem. Tamo je Dinamo glavni frajer može mirno svake godine da bude prvi bez da ostali smeju da se nešto pitaju. I Hajduk su nabili negde u ćošak, a sad će Dinamo da mu omogući da igra kvalifikacije za LŠ!! Da bude prvak samo može da sanja. Ovde kod nas titule moraju da se dele nema šanse da se dozvoli da neko ima takvu dominaciju.
Pa kad imaš milion pokušaja kao Dinamo što bi rekli i ćorava koka ubode neko zrno....

Vule

pre 5 godina

treba malo pumpati pare u klubove kao što su Radnički i Voša tako da se napravi srpska velika četvorka pa za koju godinu i njih da očekujemo u ligi Evrope

beli real

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ok, vidimo da si pročitao 1984 od Orwella i sad si puno pametniji.

Delije Čikago

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.

DZG

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7

Zanimljivo

pre 5 godina

as
Jel ti kapiras da meni nije bitan sport nego Zvezda isto kao sto neko svoju zenu i decu,neko drogu,neko cigare tako ja volim Zvezdu(isto tako neko voli Partizan ili bilo koji drugi klub).

Ivan

pre 5 godina

I onda ovi sto su ispali u sezoni kupanja, navijaju protiv zvezde, a ne shvataju da zvezda igra i za njih. Cak i njihovi funkcioneri namestaju kladionicarske afere da se zvezda izbaci iz LS. Takva mrznja nije zabelezena.

Del Piero#10

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 09. novembar 2018 19:47) Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...

SUPERMAN

pre 5 godina

Kakva im je konkurencija u ligi dovoljno govori podatak da je Dinamo sad prvi a Lokomotiva inace njihova filijala druga,pa nije ni cudo sto svake godine igraju evropu kad su uvek sampioni,predprosle sezone kad je uzela Rijeka nisu se ni plasirali u Ligu evrope.

Partizan 1917

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?

Xnodeh

pre 5 godina

Sledece sezone se brisu bodovi od pre pet sezona, koja je nama bila katastrofalna. Pa tako lige poput Hrvatske, Ceske, Holandske, Svajcarske gube mnogo vise od nas sto ce se dodatno odraziti na tabelu koeficijenata vec sledeceg leta. Ako bi jos sledece sezone imali klub u LE ili LS koji bi doneo bodove mi bi bili na pragu top 15.Ako bi se slucajno pogodila dva kluba,mi bi bili unutra prakticno

as

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.

Xnodeh

pre 5 godina

Sledece sezone se brisu bodovi od pre pet sezona, koja je nama bila katastrofalna. Pa tako lige poput Hrvatske, Ceske, Holandske, Svajcarske gube mnogo vise od nas sto ce se dodatno odraziti na tabelu koeficijenata vec sledeceg leta. Ako bi jos sledece sezone imali klub u LE ili LS koji bi doneo bodove mi bi bili na pragu top 15.Ako bi se slucajno pogodila dva kluba,mi bi bili unutra prakticno

Del Piero#10

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 09. novembar 2018 19:47) Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...

Bristol city

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš. 
(as, 09. novembar 2018 19:52) 

Da li mi majmuni idemo na vesti o stvarima koje ti voliš i pišemo razne gluposti?

Beeee

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Potpisujem!

as

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.

Benkovac

pre 5 godina

Dinamo nikad laksu grupu nije imao.. Pogledajte gde se nalazi Fener, Trnava i Anderleht u svojim ligama.. Bice vam jasno.. Svaka cast na uspehu iz razloga sto ni Dinamo nema neki tim.. Ali je zato Bog u hrv ligi.. I drugo svi znamo da se niko ne moze porediti sa Zvezdom u fudbalu.. Bari i Tokio se nikom nikad vise nece ponoviti

Amin CZ

pre 5 godina

Što bi rekli Srbija mala bara mnogo krokodila, Hrvati nemaju taj problem. Tamo je Dinamo glavni frajer može mirno svake godine da bude prvi bez da ostali smeju da se nešto pitaju. I Hajduk su nabili negde u ćošak, a sad će Dinamo da mu omogući da igra kvalifikacije za LŠ!! Da bude prvak samo može da sanja. Ovde kod nas titule moraju da se dele nema šanse da se dozvoli da neko ima takvu dominaciju.
Pa kad imaš milion pokušaja kao Dinamo što bi rekli i ćorava koka ubode neko zrno....

Pero

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ne možemo svi da nosimo štikle kao ti...

nego šta??

pre 5 godina

Zašto mi uvek moramo da zavisimo od igre drugih, umesto da pratimo našu igru, i da postizanjem dobrih rezultata ostvarimo zasluženu poziciju.. bla bla bla bla...

Dado

pre 5 godina

Sve to lepo zvuči, "dva tima iz Srbije u kvalifikacijama za Ligu Šampiona" ali realnost je mnogo surovija, pogotovu za tu ekipu, koja u kvalifikacije ide kao drugoplasirana. Ove godine, bila je jubilejna deseta sezona odkad postoji razdvojen sistem kvalifikacija odnosno "put šampiona" i "put lige", kako se naziva. Malo mi dosadno pa sam išao gledati, koliko timova iz liga koje su u aktuelnoj sezoni bile 13-a, 14-a i 15-a, je uspelo uči u Ligu Šampiona sa druge pozicije u svojoj ligi. Dakle gledao sam svaku sezonu 3 tima, ako imamo 10 sezona, to je 30 timova. Od tih 30 timova uspeh je 1 naspram 30! Da, samo je jedan tim uspeo uči i to ove godine Tadićev Ajax. Zašto? Pa zato jer su svi ti timovi, ako su uopšte stigli do play-off faze, tamo igrali sa četvrto plasiranim iz Španije, Engleske, Nemačke ili trečeplasiranim iz Italije, Francuske, dakle jasno je da se priča više manje završava. A to da je Ajax baš ove sezone tek prvi tim koji je uspeo uči u LŠ kao nešampion a da dolazi iz lige koja je tek 13-a, 14-a ili 15-a, po meni leži upravo u tome jer ove godine četiri najjače lige imaju po 4 zastupnika u LŠ direktno, pa tako oni odpadaju u kvalifikacijama. Dali je uspeh Ajaxa pravilo koje če važiti u budučnosti ili izuzetak, pokazat če budučnost.

Isto tako prosek potrebnih bodova da bi bio barem 15-a liga je negde izmedju 25-26 bodova, a Srbija je trenutno na 22,250. Kad bi se ponovile još dve sezone kao ova i prošla onda bi se moglo sanjati o drugom timu u LŠ.

Partizan 1917

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?

Dex

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Generalno jeste, kao i porediti Liverpool i Fenerbahce. Medjutim, dominirati sa stoprocentnim ucinkom u grupi u kojoj su Fener, Anderlecht, pa i Spartak (bio je ravnopravan Zvezdi) je nesto daleko iznad proseka klubova iz Srbije i Hrvatske; maltene cudo. Svaka im cast, nemam nameru da icime umanjujem rezultat, makar jedan nas klub imao jos uspesniju sezonu ove godine.

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

(Ivan, 09. novembar 2018 20:58)

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.

Era

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.
(nista o nicemu, 9. novembar 2018 20:29)

Prosinečki?

ZG taraba

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13)

Bili su nekada jugoslavenski klubovi iz Beograda (naj)uspješniji.

Ako usporedjujemo klubove iz Hrvatske s klubovima iz Srbije (bez SR ispred) prvi su apsolutno uspjesniji i to daleko.

@

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Ako nemaš barem 40 god znači da te Zvezda baš i nije razveselila. 30 god vas nema na nogometnoj mapi Europe. Moj Dinamo je igrao 12-13 puta u LP i LE. A mislim da je i Partizan bolji od vas. ahahahaaa

Ivan

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?
(Komentar, 9. novembar 2018 21:01)

Zvezdin dug od 50 miliona je bio jos dok je bila zajednica SCG. Nije lepo lagati i kreirati lazno javno mnjenje. Klub isplacuje taj dug u ratama, I sada iznosi mozda desetak miliona evra. U ostalom klubovi sirom evrope neometano posluju sa dugovima od 300-400 miliona evra. Zasto ne bi Zvezda sa 10-15...

matori

pre 5 godina

Poznata su osecanja koja Partizan gaji prema Dinamu, ali poredjenje Dinama sa Zvezdom koja je igrala 2finala(jedno doduse izgubila), ima 6 polufinala , je neozbiljno.

Иван Грозни

pre 5 godina

Лигама као што су српска или хрватска, повећање броја клубова на пет ништа неће добро донети, ма колико то сјајно звучало. Управо то се десило Румунима пре неколико сезона када је Стеауа ушла у 1/4 финала ЛЕ, као и још неким лигама. Проблем је у томе што "пети" клуб најчешће испадне у првом или другом колу квалификација за ЛЕ. Освојени бодови се уместо са четири, деле са пет клубова и коефицијент је мањи. За лигу као што је наша идеално би било (али на жалост није могуће) да дајемо два клуба у ЛШ и два у ЛЕ.

Partizan 1917

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Hajduk je bivši klub,nikada neće biti ono što je bio.Dinamo je za njega danas institucija ali za to je kriva neovisnost Hrvatske i centralizacija vlasti.
A što se nas tiče ćeraćemo se još.

Ljubitelj fudbala

pre 5 godina

(Amin CZ, 9. novembar 2018 20:25)

Cuj "mala bara mnogo krokodila", a od raspada bivse drzave u zadnjih skoro 30 godina samo su dva kluba osvajala titule (Zvezda i Partizan)
Obilic namjerno ne racunam jer svi znaju kako je taj umjetnoi mafijaski projekt dosao do naslova.
Znaci mala bara dva velika krokodila.

U Hrvatskoj istina postoji ta dominacija Dinama (kojoj odlaskom Mamica stize kraj, ovo je labudji pjev) ali tamo su 4 razlicita kluba osvajali titule, kroz par sezona eto i petog (Osijek)

Zivi bili pa vidili

Drakče

pre 5 godina

Zvezda je sada zaradila solidan novac. Nadam se da sada neće rasprodati ekipu i sav zarađen novac spiskati na gomilu nepotrebnih "pojačanja" upitnog kvaliteta kao što to naši klubovi imaju običaj da urade (najbolji primer je KKCZ posle ulaska u final eight EL). Bolje bi im bilo da daju nove, veće ugovore trenutnim igračima i dovedu još par dobrih igrača na pozicije koje najviše škripe i tako postepeno graditi tim koji će biti dovoljno kvalitetan da bude stalni učesnik grupne faze LŠ (sve više od toga je još uvek u domwnu naučne fantastike).

Komentar

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?

Milos

pre 5 godina

Komentar i ovaj sa sljake, cekajte, ajde budite makar malo realni iako ste grobari. Jel vas dvojica ne verujete da je Zvezda dobila od UEFA samo od ove sezone preko 25 miliona eur? Jel vas dvojica zaista ne verujete da je Zvezda u prethodnih 5 sezona prihodovala skoro 40 miliona eur od transfera? Da ih malo nabrojimo: Rajkovic 3.3, Grujic 6.5, Radonjic 7, Boaci 5.5, Pesic 4.5, Ristic 2.5, Racic 2.2, Ilici 5.5, Kanga 1...da ne nabrajam sad sve ostale poput Ibanjeza 1.4, Huga itd...Jel vi necete da shvatite te brojke ili hocete namerno da spinujete o nekakvim drzavnom oprostanju od 50 miliona?

SUPERMAN

pre 5 godina

Kakva im je konkurencija u ligi dovoljno govori podatak da je Dinamo sad prvi a Lokomotiva inace njihova filijala druga,pa nije ni cudo sto svake godine igraju evropu kad su uvek sampioni,predprosle sezone kad je uzela Rijeka nisu se ni plasirali u Ligu evrope.

Stefan

pre 5 godina

O cemu mi ovde pricamo?
Samo 5% klubova je privatno, 95% klubova su filijale Zvezde ili Partizana (zavisi ko je na vlasti), infrastruktura 0, bezbednost na stadionima jako diskutabilna.
U Hrvatskoj sve isto jedino sto je Hajduk (sa istorijom koja je simbol suprotan od ideje hdz-a) unisten da bi Dinamo bio jak, dakle cela liga je Dinamova.
Bez jugoslovenske lige nema smisla pricati o nasem ili hrvatskom fudbalu.
Trenutni rezultat Zvezde je samo sjajan rad uprave, pogotci sa trenerom i igracima a ne rezultat super lige za razliku od Zvezde 1991. cije osvajanje kes-a je bio plod mnogo jake sfrj lige gde je Zvezda svako kolo igrala derbi pred punim stadionima.

vasa

pre 5 godina

Dinamo odlican u LE posle silnih ponora i neslavnog rekorda u LS, Zvezda odlicna na fobrom putu da se vrati u visoko drustvo.Kao da se on nekadasnje velike cetvorke izdvaja velika dvojka.

Vule

pre 5 godina

treba malo pumpati pare u klubove kao što su Radnički i Voša tako da se napravi srpska velika četvorka pa za koju godinu i njih da očekujemo u ligi Evrope

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...
(Del Piero#10, 09. novembar 2018 20:03)

Ne baš. Dinamo sa 4 pobede ima 8 bodova ove sezone, a Zvezda sa pobedom i neresenim ima 7. U LE se u grupi brani 3 boda, znači da se sve preko toga tek računa u koeficijent.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Nema šanse da Zvezda stigne Dinamo po keficijentu...zašto? Pa jednostavno zato što se Zvezda sada napuhala ili kako vi kažete "naduvala" ko žaba poslije JEDNE pobjede nad Liverpoolom, a za to nema nikakvog pokrića. Zvezda se ove godine ni sama ne zna kako našla u Ligi prvaka i sada je ko ćorava koka ubola jednu pobjedu...al nema tu igre, nema dopadljivog nogometa i zato uskoro ispada iz Europe. S druge strane Dinamo ove godine stvarno igra europski nogomet i reda pobjede...Da u pravu ste smiješno je poređenje Zvezde i Dinama, jer Dinamo konstantno igra europu i skuplja bodove, a Zvezda svakih desetak godina....Neki tu kažu Dinamova grupa je lagana...je toliko je lagana da bi Zvezda u njoj bila zadnja!

Staridz

pre 5 godina

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.
(Samo je sljaka iznad nas.@@

Jao kako te bole Zvezdini uspesi pa ti ne znas gde bijes od muke. Ko je nama to oprostio 50 miliona duga?? Kakve lazi, sve smo mi to vratili postenim radom a rezultat je liga sampiona, koju vi nikad necete igrati. Da vam nije bilo Tola Karadzica i onih namestenih titula vi evropu ne bi videli, koliko su Tadic Dacic Karadzic upumpavali drzavnih para u jsd? A pritom na sve moguce nacine unistavali Zvezdu. Nasi ljudi u fss hahahahaha pa tebe mnogo boli ova pobeda nad Liverpulom, ceo fss je vas al i to vam dzaba, utakmice vase vec tri godine su namestene, cim je tesko na terenu protivniku se daje crveni kartoni, utakmice vase se igraju 120 minuta dok jsd ne da gol? Al evropa je merilo tu vas nema ni na mapi, a nece vas ni biti jos dugo dugo.

Ivan

pre 5 godina

I onda ovi sto su ispali u sezoni kupanja, navijaju protiv zvezde, a ne shvataju da zvezda igra i za njih. Cak i njihovi funkcioneri namestaju kladionicarske afere da se zvezda izbaci iz LS. Takva mrznja nije zabelezena.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.  
(as, 09. novembar 2018 19:52)  

Takvim razmišljanjem onda ljudi ne treba ni da filmove, ni serije da gledaju, ni u pozorište da idu, ni sportom da se bave, jer zaboga, to je glupost.

Delije Čikago

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.

Марко

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana 
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47) 
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7
(DZG, 09. novembar 2018 20:56)

Титула првака Европе: 0

Aa

pre 5 godina

Ajde bre ljudi ne glupirajte se. Kod nas fudbal zavisi od pomoći države. Trenutno je zvezda na državnim jaslama i zato je dobra . Tako je uvek bilo i biće . Zvezda smanjila za jednu sezonu 50 miliona evra duga. Pa jeste li vi toliko zaslepljeni . Ok i da su dobili sve ukupno tolike pare a nisu. Od čega su isplaćivali plate i premije igračima, svim zaposlenim, održavanje terena , tekuće troškove . Mislite li da su Marin, Ben, Boaci i ne znam ko sve još godišnje koštaju 100000 evra opa da za godinu danao sve vratiš. Jedino je Partizan ozbiljno zarađivao jer je imao omladinsku školu. Ali su u upravi sve to upropastili. Osim Grujića nema ama baš ni jednog igrača koji je iz zvezdine škole fudbala kao što nije bilo ni od dejana stankovića . Tako da ćutite i glasajte za njega jer dok je njega biće i para.

P1

pre 5 godina

Ako Hrvati na kraju ove sezone budu 15. nece imati dva tima u kval. za LS sledece sezone, nego one posle sledece sezone. Tako se gledaju ligaski koeficijenti.

The UEFA ranking determines the number of teams competing in the season after the next, not in the first season after the publication of the ranking. Thus, the rankings at the end of the 2017–18 season determine the team allocation by association in the 2019–20 (not 2018–19) UEFA season; however, the actual teams that will be participating in the2019–20 UEFA season are determined at the end of the 2018–19 season when the individual association classifications and national cups are finalized.

DZG

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7

Mate

pre 5 godina

Shvatite već jednom Partizan nije srpski klub.
(ja, 09. novembar 2018 19:53)

U pravu si. Partizan ide malo šire od toga. Neki dan idem s kćerkom na utakmicu Hajduka, i stanemo uz put na marendu. Kćerka u Hajdukovom dresu, i jedan stariji barba je pohvalio, kao, vidi cura, a vatreni navijač Hajduka. Kaže ona njemu, da Hajduk, Partizan i Inter.
Ama, kad nisam pao sa stolice. Odkud Partizan, ljubavi?
"Neznam, ali sviđa mi se"
Pa.. Nemam ništa protiv..

ljovisna

pre 5 godina

Poredjenje Zvezde i nekakvog Dinama u evropskim kupovima je jednako smesno kao porediti rezultate u Evropi Zvezde i PartizanaSta je sve potrebno za velike uspehe u Evropi , mozete pogledati u filmu o Zvezdinoj evropskoj tituli u izjavi Vladimira Cvetkovica.Sistem, tim, trener, novac, dobri odnosi u evropskoj kuci fudbala i sreca.

est

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?
(Partizan 1917, 09. novembar 2018 19:56)
samo.odgovoris na pitanje koliko ti vracas i stvar je resena

beli real

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ok, vidimo da si pročitao 1984 od Orwella i sad si puno pametniji.

bane

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.

nista o nicemu

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.

Milos

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.

Malo letiš

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses)

Usporedjivati Zvezdu i Dinamo u toj tvojoj “ferrari ligi ili Ligi prvaka” je u najmanju ruku, smiješno. Dinamo zadnjih 20 godina 6 puta izborio Ligu prvaka, Zvezda od raspada Juge, jednom. Znamo i da je Zvezda bila jugoslavenski klub (iz drzave Jugoslavija), kada je osvojila titulu LP, a ne srpski.
P.S. Navijač Hajduka

Mario

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan. 
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) 
Zato tvoj veliki klub 28 godina nije mogao ni prvo kolo da prođe.
Drugo tvom velikom klubu su isključivali struju, nije bilo tople vode da se igrači okupaju,a da ne pričamo koliko manje eura imate od kako ga ti nazivaš smiješni/mali klub....
sedi jedan uostalom vidi se po rangu tko je gdje.

Sem

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) # Link komentara
Ja mislim da od tebe nema smesnijeg sto to izjavi pa ostade ziv!

zvezdoprc

pre 5 godina

Ne otežava Srbiji, nego Zvezdi, jer se u Srbiji unapred zna ko će biti prvak. Zato ste i zabrinuti svi počev od predsednika pa nadalje.

srdan

pre 5 godina

zvezda - 5.7 mil od gasproma i telekoma
partizan - 800k od telekoma
svi ostali kad se skupe iz jsl - mozda 2 mil.
i onda isčuđavanje sto niko ne doda koji bod na nacionalni koeficijent? samo da podsetim da 2010 partizan je usao u LS praznog dresa, bez generalnog sponzora. tek onda, posto je po propozicijama takmicenja neko morao da se postavina dres, prisili su im Eps i to zabadava. sramota i za državu i za onoga koga je ta država postavika da vodi klub.

Hajde da nam krene svima braco komunisti

pre 5 godina

Mnogo bi nam bolje islo ako bi se uspesan model drzavnog kapitalistickog socijalizma, koji se primenjuje na Crvenoj petokraci, primenio na sve nase klubove.
Imali bi klubove pune kesha, i ligu boli glava.
Dakle, samo preslikati taj uspesni model na sve i nema brige.

Jax

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Jedno vreme sam i ja skakao... pre četrdesetak godina. To je i tad a i sad bila jedna posebna strast, ponos... (ne stavljati u isti koš iskrene navijače i narkomane, kriminalce, klošare koji su trenutno najprisutniji).

Klasa

pre 5 godina

Kakvi crni Dinamo, Hajduk, Rijeka...Hrvati su u Realu, Barsi, Juventusu, Chelseaju, Liverpoolu, Interu...Moze li netko zamisliti sto bi Dinamo radio u Ligi prvaka sa igračima koje je prodao: Modrić, Kovacic, Kramaric, Pjaca, Brozovic, Mandzukic, Vida, Lovren, Ćorluka, itd itd. Ubili bi ljudi.
Ovako su “samo” doprvaci svijeta.. ;-)

klackalica

pre 5 godina

Ne razumem čemu to gledanje, od strane B92, u tuđe dvorište?Jeste da smo imali zajedničku državu,ali to je prošlost. Svi znamo kako se raspala i zato treba zaboraviti i krenuti dalje. Nadam se da se moja Zvezda i ostali naši klubovi nikada neće sastati sa hrvatskim klubovim u evro takmičenjima, ali ako se i to desi ne treba praviti od toga senzaciju.

voja

pre 5 godina

Ma ljudi totalno je nevazno dali hrvati mi ili neko treci sa ovih prostora ima drugog predstavnika u ligi sampiona jer taj drugi jadnik ide u zreb sa 'ne prvacima' pa tako u drugom ili trecem kolu kvalifikacija zapadne npr. Borusija ili Manchester, Lazio itd...to drugo mesto sa sadasnjim nacinom kvalifikacija nema ama bas nikakvu tezinu...

Hagiano

pre 5 godina

Нек ми наставимо овако, и плус још неко од наших клубова да игра Европу доћиће позиција 15. Битно је само да не дође до неких колективно лоших сезона за наше клубове, као пре 5 година.

Zanimljivo

pre 5 godina

as
Jel ti kapiras da meni nije bitan sport nego Zvezda isto kao sto neko svoju zenu i decu,neko drogu,neko cigare tako ja volim Zvezdu(isto tako neko voli Partizan ili bilo koji drugi klub).

Dole Vucic!

pre 5 godina

Bravo as! Pravo u centar. Šteta što se masa ne osvesti, no za bolje i nisu/nismo. Facebook, realitiji, profesionalni sport za stado, potom doza straha na vestima kroz svetsku politiku, pa onda tako zastraseni da robuju multinacionalkama.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Mate,divna prica.. Devojcica je sve lepo rekla,puno pozdravi taj slatkis mali od Grobara iz Beograda.. Partizan je nesto posebno,to je ljubav,on se voli,svuda po bivsoj Jugi,Evropi,svetu.. Partizan je zaista nesto posebno,Partizan se voli!

burke

pre 5 godina

Dinamo ove godine stvarno igra odličan nogomet, samo se to može vidjeti na ovoj zadnjoj utakmici gdje u 90 min ovi ne staju nego doslovno melju.. Ja ne znam i da dođe Milan da se ne bi dobro proveo, najviše bi volio Salzburg koji već 11g ispada od svih živih u play ofu(valjda neka blokada) a onda opet igraju odlično. Njih je i Rijeka izbacila, Zvezda, Dinamo, Celtic.... ma svi živi u te dvije utakmice oni kao da su izgubljeni a u stvari su jako dobar tim koji igra jako dobro... I zato bi volio njih u ovakvoj formi jer bi to bio praznik nogometa.. Zvezda je osvojila 4 boda za sada ali ako misli uloviti bar treće mjesto mora će još nekoga pobijediti Napoli vani, užasno teško gostovanje ako zabiju njima dati gol.. Jako teško, PSG doma možda i najgori protivnik za naše klubove su ti Francuzi... Tako da užasno teško pa čak i pobjeda ne znači prolaz zbog gol razlike u nekom krugu... Tu su svi ispred...
Zato kažem da Dinamo će još osvojiti koji bod, Zvezda jako teško.. Realno tako stvari stoje da zapravo našim klubovima je bolja EL nego LP zbog bodova što i pokazuje da je Zvezda još uvijek više bodova osvojila prošle godine nego ove kad joj dobro ide u LP.. Nema logike al je takav sustav bodovanja.. I zato još jednom hvala Young Boysima što im je sviran onaj penal tj sudiji...

Dule

pre 5 godina

Još sam nešto zaboravio napomenuti. Nije uopće bit u 2 kluba u LP( nitko ni ne očekuje da će dopravak iz Hrvatske ili Srbije proći dva jaka protivnika iz liga petice i sličnih kroz best placed path, ali će imati lakši put do LU) Bit je što to donosi predstavnika više u Europi (što jednom više našem klubu pruža priliku da se pokaže u Europi, što pak donosi višestruku korist( finacijsku,razvoj igrača). 5 klubova u Europi je pola hrvatske lige što povećava i natjecateljsku dimenziju jer će se svi truditi imati što bolju momčad kako bi izborili Europu. Zbog svih tih i mnogih drugih razloga liga raste kvaliteom i postaje sve privlačnija investitorima, kao što su grupacije koje su ušle u Istru i Goricu kod nas.Kod nas bi se prije desilo da zbog besparice svake godine pola lige na kraju sezone za džabe ode prva 11-torica(ili više)zbog dugova,raskida ugovora,isteka ugovora itd. Stranci su skužili da kod nas za male pare(a ima kvalitenih mladih igrača na pretek) mogu igrat Europu i sa prodajom dvije na kraju sezone riješe financijsku konstukciju( naše budale uvijek naprave dugove i potpisuju igrače na jednu sezonu. To se ubrzano mijenja tako da sada osim Rudeša imamo sve stabilne prvoligaše i nikad zanimljiviju ligu gdje nigdje niko unaprijed ne može računati na bodove. Zbog svega toga nogomet je jedini sport u kojem se protivim Regionalnoj ligi.

...

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.
(Milos, 10. novembar 2018 11:15)

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...

Знаш ти ћирилицу, не бринем :-)

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece. 
(Milos, 10. novembar 2018 11:15) 

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...
(..., 10. novembar 2018 12:19)

А да ли знаш колико пролећа има Црвена Звезда?

Milos

pre 5 godina

Mario, i posle 12 godina kad igramo grupnu fazu nekog takmicenja, odmah obezbedimo prolece. Ne cekamo 49 godina kao vi. Glupo je uopste porediti veliku Zvezdu sa malim Dinamom.

stefan prvovencani

pre 5 godina

@Aa
To je ono kada ti je uvek neko drugi kriv. Uvek je neko protiv tebe, drzava, sudije....a da nije tako, e onda bi cudo bilo, a to sto Partizan ne moze u 10 utakmica da da vise od jednog gola, sto prosipa bodove po Surdulici, Subotici... to nema veze, opet je kriv neko drugi. To sto niko ne pita upravu gde su pare od uspesnih takmicenja u Evropi, to nema veze. Isto tako mislim i na Zvezdu. Posle ovoliko para iz LS videce se vec u naredne 2 godine da li ce Terza i ekipa deo para strpati u svoje dzepove ili ce iste iskoristiti da naprave jos bolju Zvezdu. Vise nema opravdanja da nemaju dobrog trenera, sportskog direktora itd. Lukic se kleo u Zvezdu, a zaduzio je za mandata za vise od 20 milona eura, slicno je sada i u Partizanu.

Dule

pre 5 godina

Moram samo ispravit ove stručnjake koj su u biti samo površni pratitelji nogometa,a vidim takvih je većina. Nikakva 3 boda bonusa se ne dobiva za ulazak u LU, dobije se točno 0. Za ulazak u LP dobije se 4 boda. U LP i LU za pobjedu u skupini 2 boda ,remi 1 bod. Bonus za prolazak skupine u LP 5 bodova. Još Po 1 bod(i u LP i LE) za ulazak u četvrtfinale, polufinale i finale. To su svi bonusi, nije mi jasno zašto ljudi lupetaju ako nemaju pojma.

Dejan CZ

pre 5 godina

Posve nebitan podatak jer se LS igra jos sledece godine...bogati klubovi prave svoju ligu a tada ce verovatnoni jedni i drugi imati mogucnost dva predstavnika jer ce LS popunjavati klubovi poput Trnave,Plzenja,Bate pa ce biti mogucnosti i za veci broj klubova ucesnika i sa ovih prostora...

nemi posmatrač

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu? Pa šta ste do sada radili? Eto reče neko isečena struja ko zna šta još a vi za to vreme, mislim prvenstveno na Dinamo i Partizan šta imate sem učešća? Ne mogu za Dinamo tačno da kažem(stvarno ne pratim) ali Partizanova statistika je blago rečeno katastrofa, nekih 50 utakmica 6 pobede i 36 poraza ostalo x. Pa da li ima gore?
Čime se u stvari dičite? Dobili ste Liverpul? Prošli kvalifikacije 2 sezone od prvog kola? Zimovali u Evropi? Ne majstori nego ste imali neverovatne žrebove godinama i opet imate ništa.
Još luđe pita se neko kako je uopšte ušla? Ja ne znam koliko se vas seća Partizanovog ulaska i količine sreće protiv Đurgardena, otišlo se posle 1:1 i tamo 2:2, tek Njukastl, pa posle Anderleht.
Dinamu svaka čast na rezultatima bez obzira što je LE, Partizanu takođe svaka čast na njihovim rezultatima ma šta to značilo.
Da li nam treba 2.mesto u LŠ, normalno da treba. Nisu male pare, i nije samo prvi tim i omladinci su na svojoj pijaci. Iskreno zašto ne bi voleo i komšije da igraju? Bilo bi mnogo bolje. Jeste težak taj deo žreba ali nije nemoguće.

Гиле

pre 5 godina

@аа ама баш ниједан податак ти није тачан. Невероватно. Ево и Лука Јовић је из звездине школе. А звазда је објавила да је буџет ове године 20мил. Дуг и нешто није смањила ако си гледао званичне податке, исплатила је бивше играче којима је дуговала, али има још дугова тог типа. И звезда и партизан су прошле године узели лепе паре у Европи. Ове године звезда ће узети од ЛШ преко 20мил. А Партизан ће вероватно узети џип Вазури, као прекаљеном спортском раднику.

Milos

pre 5 godina

Mario, 16 proleca u Evropi. Ej, 16 proleca..a vi jedno u 49 godina. Au koliko navijaca Dinama na nasem sajtu dolazi da slavi istorijsko prolece posle 49 godina.

Loki

pre 5 godina

kad se kaže da navijaš za hajduk zna se odakle si, a kad kažeš da navijaš za dinamo, zna se tko si.
(woah, 10. novembar 2018 06:55)

Mislim da se tako nešto odnosi i na Partizan i Crvenu Zvezdu. I nije to ništa loše, dapače..

zurio sam puno

pre 5 godina

andrlecht ne igra dobro kao pre 5 pre 4 godine spartak Iz trnave ni oni nisu nesto jaki a fener nije mnogo lak da su u onoj grupi sa milanom mozda ne bi imali pobedu

sah 88 objasnio

pre 5 godina

Crvena zvezda-Liverpul 2:0!!!!! ISAF Nole Delija od velikog uzbuđenja i velikog slavlja do jutarnjih sati ne može da nastupa na turnirima.(za one sa manjim iq koji ne kapiraju šalu,ne nastupaju zbog dešavanja u S.A.i novinara)
(sah 88,9.novembar 2018 16:51)

Polo

pre 5 godina

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.

Milos

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.

burke

pre 5 godina

Ako se ovi najbolji odvoje, šta onda će neki "Salzburg" i klubovi sa ovih prostora igrati polufinale te LP koja ustvari nije jaka kao bilo koje prvenstvo lige petice... A mi ćemo se busati kako smo jaki... Pa ovi svaki tjedan imaju utakmice jačine Dinama, Zvezde,....u svome prvenstvu... Bzv... desiti će se da nam pola lige igra Europu ne zbog kvalitete nego kvantite natjecanja..

to ti prolazi samo na indeksu

pre 5 godina

@"klasa" svi ti igraci su neko vrijeme i igrali za Dinamo pa nista, tako da tvoje sanjarenje i bahacenje nema nikakvu tezinu, i istina je da ste doprvaci, susjedi ste zemlji koja ove godine ima prvaka svijeta

steta

pre 5 godina

@dule ,ne brinii i mi se protivimo igrati regionalnu s vama, od vasih klubova tu su jedino Dinamo i Rijeka koji nesto vrijede zadnjih godina, Hajduk na moju zalost je rasulo, a Osijek treba jos par godina konstante

Beoman

pre 5 godina

@Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Polo, 10. novembar 2018 09:40)
Evro-ligu treba izbacit i igrati Samo Ligu Sampiona, liga pet da daje 16 klubova a uvesti intertoto kup od avgusta do zavrsetka septembra gde bi jos osam intertotovih prvaka isli u ligu sampiona. Liga sampiona sa 24 kluba je perfektno takmicenje u 4 grupe sa po sest klubova a prva cetiri u nokaut fazu 1/8 gde bi se trebalo uvesti F4! Inace taj isti dinamo bi u LS bio kanta za nabijanje gol razlika a CZ bi u ligi-evropa samljela sviju.

Kad nenormalno postane normalno

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu?
(nemi posmatrač, 10. novembar 2018 09:55)

To je pitanje za policiju i pravosuđe. Kako je nestalo 50 miliona evra duga za dve godine, kako je nestalo 16 miliona evra duga košarkaškog kluba koji je ugašen....
Kada su devedestih godina braća Mandić pregovarala sa jednom nemačkom kompanijom oko sklapanja zajedničkog posla, na svečanoj večeri se Mandići pohvalili kako su sve to stekli za godinu dana. Nemac im na to odgovorio da je su njegovi preci stvarali njegovu kompaniju više od jednog veka. Naravno, nije potpisao ugovor.

A što se tiče priče o drugom predstavniku u LŠ, ne ložite se, gleda se prosek u poslednjih pet godina, a ne u jednoj sezoni. I ovde se traži kontinuitet, ne može preko noći.

as

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.

Beeee

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Potpisujem!

Partizan 1917

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?

Samo je sljaka iznad nas...

pre 5 godina

(Ivan, 09. novembar 2018 20:58)

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.

Benkovac

pre 5 godina

Dinamo nikad laksu grupu nije imao.. Pogledajte gde se nalazi Fener, Trnava i Anderleht u svojim ligama.. Bice vam jasno.. Svaka cast na uspehu iz razloga sto ni Dinamo nema neki tim.. Ali je zato Bog u hrv ligi.. I drugo svi znamo da se niko ne moze porediti sa Zvezdom u fudbalu.. Bari i Tokio se nikom nikad vise nece ponoviti

matori

pre 5 godina

Poznata su osecanja koja Partizan gaji prema Dinamu, ali poredjenje Dinama sa Zvezdom koja je igrala 2finala(jedno doduse izgubila), ima 6 polufinala , je neozbiljno.

@

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Ako nemaš barem 40 god znači da te Zvezda baš i nije razveselila. 30 god vas nema na nogometnoj mapi Europe. Moj Dinamo je igrao 12-13 puta u LP i LE. A mislim da je i Partizan bolji od vas. ahahahaaa

Komentar

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?

Milos

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.

Delije Čikago

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.

Era

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.
(nista o nicemu, 9. novembar 2018 20:29)

Prosinečki?

Amin CZ

pre 5 godina

Što bi rekli Srbija mala bara mnogo krokodila, Hrvati nemaju taj problem. Tamo je Dinamo glavni frajer može mirno svake godine da bude prvi bez da ostali smeju da se nešto pitaju. I Hajduk su nabili negde u ćošak, a sad će Dinamo da mu omogući da igra kvalifikacije za LŠ!! Da bude prvak samo može da sanja. Ovde kod nas titule moraju da se dele nema šanse da se dozvoli da neko ima takvu dominaciju.
Pa kad imaš milion pokušaja kao Dinamo što bi rekli i ćorava koka ubode neko zrno....

ljovisna

pre 5 godina

Poredjenje Zvezde i nekakvog Dinama u evropskim kupovima je jednako smesno kao porediti rezultate u Evropi Zvezde i PartizanaSta je sve potrebno za velike uspehe u Evropi , mozete pogledati u filmu o Zvezdinoj evropskoj tituli u izjavi Vladimira Cvetkovica.Sistem, tim, trener, novac, dobri odnosi u evropskoj kuci fudbala i sreca.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Nema šanse da Zvezda stigne Dinamo po keficijentu...zašto? Pa jednostavno zato što se Zvezda sada napuhala ili kako vi kažete "naduvala" ko žaba poslije JEDNE pobjede nad Liverpoolom, a za to nema nikakvog pokrića. Zvezda se ove godine ni sama ne zna kako našla u Ligi prvaka i sada je ko ćorava koka ubola jednu pobjedu...al nema tu igre, nema dopadljivog nogometa i zato uskoro ispada iz Europe. S druge strane Dinamo ove godine stvarno igra europski nogomet i reda pobjede...Da u pravu ste smiješno je poređenje Zvezde i Dinama, jer Dinamo konstantno igra europu i skuplja bodove, a Zvezda svakih desetak godina....Neki tu kažu Dinamova grupa je lagana...je toliko je lagana da bi Zvezda u njoj bila zadnja!

Ivan

pre 5 godina

Zvezda ima sistem? 5o miliona duga i državu da oprosti. Idemo iz početka. Ništa se nije dogodlo.
I onda posle nekoliko godina kreću priče o sistemu, menadžmentu, sposobnoj upravi.
Pitanje za Miloša - Da li zaists veruješ u svoje reči?
(Komentar, 9. novembar 2018 21:01)

Zvezdin dug od 50 miliona je bio jos dok je bila zajednica SCG. Nije lepo lagati i kreirati lazno javno mnjenje. Klub isplacuje taj dug u ratama, I sada iznosi mozda desetak miliona evra. U ostalom klubovi sirom evrope neometano posluju sa dugovima od 300-400 miliona evra. Zasto ne bi Zvezda sa 10-15...

ZG taraba

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13)

Bili su nekada jugoslavenski klubovi iz Beograda (naj)uspješniji.

Ako usporedjujemo klubove iz Hrvatske s klubovima iz Srbije (bez SR ispred) prvi su apsolutno uspjesniji i to daleko.

Staridz

pre 5 godina

Preko deset godina ste isli redovno na kupanje i navijali za svakoga protiv koga je igrao Partizan.A onda je stigao ON i ugurao milione i oprostio preko 54-i miliona duga,pokupovali sve sto se moze i ne moze...Kompletan FSS je iz zvezdane,pola timova iz ove jadne lige drzave Srbije se sklanja ‘stupovima SerBstva’...sudijska organizacija kompletno crveno-bela sa sve Mrakicem na celu.I vi nesto nekome pricate?Blato.
(Samo je sljaka iznad nas.@@

Jao kako te bole Zvezdini uspesi pa ti ne znas gde bijes od muke. Ko je nama to oprostio 50 miliona duga?? Kakve lazi, sve smo mi to vratili postenim radom a rezultat je liga sampiona, koju vi nikad necete igrati. Da vam nije bilo Tola Karadzica i onih namestenih titula vi evropu ne bi videli, koliko su Tadic Dacic Karadzic upumpavali drzavnih para u jsd? A pritom na sve moguce nacine unistavali Zvezdu. Nasi ljudi u fss hahahahaha pa tebe mnogo boli ova pobeda nad Liverpulom, ceo fss je vas al i to vam dzaba, utakmice vase vec tri godine su namestene, cim je tesko na terenu protivniku se daje crveni kartoni, utakmice vase se igraju 120 minuta dok jsd ne da gol? Al evropa je merilo tu vas nema ni na mapi, a nece vas ni biti jos dugo dugo.

Milos

pre 5 godina

Komentar i ovaj sa sljake, cekajte, ajde budite makar malo realni iako ste grobari. Jel vas dvojica ne verujete da je Zvezda dobila od UEFA samo od ove sezone preko 25 miliona eur? Jel vas dvojica zaista ne verujete da je Zvezda u prethodnih 5 sezona prihodovala skoro 40 miliona eur od transfera? Da ih malo nabrojimo: Rajkovic 3.3, Grujic 6.5, Radonjic 7, Boaci 5.5, Pesic 4.5, Ristic 2.5, Racic 2.2, Ilici 5.5, Kanga 1...da ne nabrajam sad sve ostale poput Ibanjeza 1.4, Huga itd...Jel vi necete da shvatite te brojke ili hocete namerno da spinujete o nekakvim drzavnom oprostanju od 50 miliona?

Bristol city

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš. 
(as, 09. novembar 2018 19:52) 

Da li mi majmuni idemo na vesti o stvarima koje ti voliš i pišemo razne gluposti?

nista o nicemu

pre 5 godina

@ja. Definiši mi šta je to srpski klub, molim te, prosvetli me.
(Drug, 09. novembar 2018 20:06)

Onaj kome predsednik nije Tudjman i kome NDHovci ne igraju u timu. Dakle Partizan to nije.

Aa

pre 5 godina

Ajde bre ljudi ne glupirajte se. Kod nas fudbal zavisi od pomoći države. Trenutno je zvezda na državnim jaslama i zato je dobra . Tako je uvek bilo i biće . Zvezda smanjila za jednu sezonu 50 miliona evra duga. Pa jeste li vi toliko zaslepljeni . Ok i da su dobili sve ukupno tolike pare a nisu. Od čega su isplaćivali plate i premije igračima, svim zaposlenim, održavanje terena , tekuće troškove . Mislite li da su Marin, Ben, Boaci i ne znam ko sve još godišnje koštaju 100000 evra opa da za godinu danao sve vratiš. Jedino je Partizan ozbiljno zarađivao jer je imao omladinsku školu. Ali su u upravi sve to upropastili. Osim Grujića nema ama baš ni jednog igrača koji je iz zvezdine škole fudbala kao što nije bilo ni od dejana stankovića . Tako da ćutite i glasajte za njega jer dok je njega biće i para.

zvezdoprc

pre 5 godina

Ne otežava Srbiji, nego Zvezdi, jer se u Srbiji unapred zna ko će biti prvak. Zato ste i zabrinuti svi počev od predsednika pa nadalje.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Mate,divna prica.. Devojcica je sve lepo rekla,puno pozdravi taj slatkis mali od Grobara iz Beograda.. Partizan je nesto posebno,to je ljubav,on se voli,svuda po bivsoj Jugi,Evropi,svetu.. Partizan je zaista nesto posebno,Partizan se voli!

Марко

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana 
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47) 
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7
(DZG, 09. novembar 2018 20:56)

Титула првака Европе: 0

vasa

pre 5 godina

Dinamo odlican u LE posle silnih ponora i neslavnog rekorda u LS, Zvezda odlicna na fobrom putu da se vrati u visoko drustvo.Kao da se on nekadasnje velike cetvorke izdvaja velika dvojka.

Ivan

pre 5 godina

I onda ovi sto su ispali u sezoni kupanja, navijaju protiv zvezde, a ne shvataju da zvezda igra i za njih. Cak i njihovi funkcioneri namestaju kladionicarske afere da se zvezda izbaci iz LS. Takva mrznja nije zabelezena.

Pero

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ne možemo svi da nosimo štikle kao ti...

Partizan 1917

pre 5 godina

Ma šta uradio dinamo nikada neće biti veći klub od Hajduka, kao što ni naš mali komšija nikada neće dosegnuti visine Crvene Zvezde.
(Delije Čikago, 09. novembar 2018 20:33)

Hajduk je bivši klub,nikada neće biti ono što je bio.Dinamo je za njega danas institucija ali za to je kriva neovisnost Hrvatske i centralizacija vlasti.
A što se nas tiče ćeraćemo se još.

Xnodeh

pre 5 godina

Sledece sezone se brisu bodovi od pre pet sezona, koja je nama bila katastrofalna. Pa tako lige poput Hrvatske, Ceske, Holandske, Svajcarske gube mnogo vise od nas sto ce se dodatno odraziti na tabelu koeficijenata vec sledeceg leta. Ako bi jos sledece sezone imali klub u LE ili LS koji bi doneo bodove mi bi bili na pragu top 15.Ako bi se slucajno pogodila dva kluba,mi bi bili unutra prakticno

Zanimljivo

pre 5 godina

as
Jel ti kapiras da meni nije bitan sport nego Zvezda isto kao sto neko svoju zenu i decu,neko drogu,neko cigare tako ja volim Zvezdu(isto tako neko voli Partizan ili bilo koji drugi klub).

Del Piero#10

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 09. novembar 2018 19:47) Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...

Milos

pre 5 godina

Mario, i posle 12 godina kad igramo grupnu fazu nekog takmicenja, odmah obezbedimo prolece. Ne cekamo 49 godina kao vi. Glupo je uopste porediti veliku Zvezdu sa malim Dinamom.

est

pre 5 godina

Zvezda ce vratiti stvari na svoje mesto.
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 09. novembar 2018 19:51)

Vratićete 15 nameštenih titula?
(Partizan 1917, 09. novembar 2018 19:56)
samo.odgovoris na pitanje koliko ti vracas i stvar je resena

DZG

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)
Znamo..igrali je samo 6 puta, LU samo 7

SUPERMAN

pre 5 godina

Kakva im je konkurencija u ligi dovoljno govori podatak da je Dinamo sad prvi a Lokomotiva inace njihova filijala druga,pa nije ni cudo sto svake godine igraju evropu kad su uvek sampioni,predprosle sezone kad je uzela Rijeka nisu se ni plasirali u Ligu evrope.

bane

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.

Stefan

pre 5 godina

O cemu mi ovde pricamo?
Samo 5% klubova je privatno, 95% klubova su filijale Zvezde ili Partizana (zavisi ko je na vlasti), infrastruktura 0, bezbednost na stadionima jako diskutabilna.
U Hrvatskoj sve isto jedino sto je Hajduk (sa istorijom koja je simbol suprotan od ideje hdz-a) unisten da bi Dinamo bio jak, dakle cela liga je Dinamova.
Bez jugoslovenske lige nema smisla pricati o nasem ili hrvatskom fudbalu.
Trenutni rezultat Zvezde je samo sjajan rad uprave, pogotci sa trenerom i igracima a ne rezultat super lige za razliku od Zvezde 1991. cije osvajanje kes-a je bio plod mnogo jake sfrj lige gde je Zvezda svako kolo igrala derbi pred punim stadionima.

Mario

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan. 
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) 
Zato tvoj veliki klub 28 godina nije mogao ni prvo kolo da prođe.
Drugo tvom velikom klubu su isključivali struju, nije bilo tople vode da se igrači okupaju,a da ne pričamo koliko manje eura imate od kako ga ti nazivaš smiješni/mali klub....
sedi jedan uostalom vidi se po rangu tko je gdje.

Mate

pre 5 godina

Shvatite već jednom Partizan nije srpski klub.
(ja, 09. novembar 2018 19:53)

U pravu si. Partizan ide malo šire od toga. Neki dan idem s kćerkom na utakmicu Hajduka, i stanemo uz put na marendu. Kćerka u Hajdukovom dresu, i jedan stariji barba je pohvalio, kao, vidi cura, a vatreni navijač Hajduka. Kaže ona njemu, da Hajduk, Partizan i Inter.
Ama, kad nisam pao sa stolice. Odkud Partizan, ljubavi?
"Neznam, ali sviđa mi se"
Pa.. Nemam ništa protiv..

Milos

pre 5 godina

Mario, 16 proleca u Evropi. Ej, 16 proleca..a vi jedno u 49 godina. Au koliko navijaca Dinama na nasem sajtu dolazi da slavi istorijsko prolece posle 49 godina.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.  
(as, 09. novembar 2018 19:52)  

Takvim razmišljanjem onda ljudi ne treba ni da filmove, ni serije da gledaju, ni u pozorište da idu, ni sportom da se bave, jer zaboga, to je glupost.

Dex

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses, 9. novembar 2018 19:47)

Generalno jeste, kao i porediti Liverpool i Fenerbahce. Medjutim, dominirati sa stoprocentnim ucinkom u grupi u kojoj su Fener, Anderlecht, pa i Spartak (bio je ravnopravan Zvezdi) je nesto daleko iznad proseka klubova iz Srbije i Hrvatske; maltene cudo. Svaka im cast, nemam nameru da icime umanjujem rezultat, makar jedan nas klub imao jos uspesniju sezonu ove godine.

Sem

pre 5 godina

Ako nam nesto otezava smesni/mali klub koji je posle 49 godina uspeo da obezbedi Evropsko prolece, onda smo propali nacisto. Velika Crvena Zvezda ima 16 proleca, cak i Partizan ima 6-7 ako se ne varam. Srpski klubski fudbal je miljama daleko od hrvatskog koji je stvarno smesan.
(Milos, 9. novembar 2018 21:13) # Link komentara
Ja mislim da od tebe nema smesnijeg sto to izjavi pa ostade ziv!

beli real

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Ok, vidimo da si pročitao 1984 od Orwella i sad si puno pametniji.

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ali ti bodovi se Dinamu računaju kao da ih je uzeo u LŠ...
(Del Piero#10, 09. novembar 2018 20:03)

Ne baš. Dinamo sa 4 pobede ima 8 bodova ove sezone, a Zvezda sa pobedom i neresenim ima 7. U LE se u grupi brani 3 boda, znači da se sve preko toga tek računa u koeficijent.

Milos

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.

Loki

pre 5 godina

kad se kaže da navijaš za hajduk zna se odakle si, a kad kažeš da navijaš za dinamo, zna se tko si.
(woah, 10. novembar 2018 06:55)

Mislim da se tako nešto odnosi i na Partizan i Crvenu Zvezdu. I nije to ništa loše, dapače..

Drakče

pre 5 godina

Zvezda je sada zaradila solidan novac. Nadam se da sada neće rasprodati ekipu i sav zarađen novac spiskati na gomilu nepotrebnih "pojačanja" upitnog kvaliteta kao što to naši klubovi imaju običaj da urade (najbolji primer je KKCZ posle ulaska u final eight EL). Bolje bi im bilo da daju nove, veće ugovore trenutnim igračima i dovedu još par dobrih igrača na pozicije koje najviše škripe i tako postepeno graditi tim koji će biti dovoljno kvalitetan da bude stalni učesnik grupne faze LŠ (sve više od toga je još uvek u domwnu naučne fantastike).

sah 88 objasnio

pre 5 godina

Crvena zvezda-Liverpul 2:0!!!!! ISAF Nole Delija od velikog uzbuđenja i velikog slavlja do jutarnjih sati ne može da nastupa na turnirima.(za one sa manjim iq koji ne kapiraju šalu,ne nastupaju zbog dešavanja u S.A.i novinara)
(sah 88,9.novembar 2018 16:51)

nego šta??

pre 5 godina

Zašto mi uvek moramo da zavisimo od igre drugih, umesto da pratimo našu igru, i da postizanjem dobrih rezultata ostvarimo zasluženu poziciju.. bla bla bla bla...

zurio sam puno

pre 5 godina

andrlecht ne igra dobro kao pre 5 pre 4 godine spartak Iz trnave ni oni nisu nesto jaki a fener nije mnogo lak da su u onoj grupi sa milanom mozda ne bi imali pobedu

Dole Vucic!

pre 5 godina

Bravo as! Pravo u centar. Šteta što se masa ne osvesti, no za bolje i nisu/nismo. Facebook, realitiji, profesionalni sport za stado, potom doza straha na vestima kroz svetsku politiku, pa onda tako zastraseni da robuju multinacionalkama.

Malo letiš

pre 5 godina

Upredjivati ligu Evrope sa ligom šampiona isto kao da uporedjujes traktor sa ferarijem....P.S navijač Partizana
(bed of roses)

Usporedjivati Zvezdu i Dinamo u toj tvojoj “ferrari ligi ili Ligi prvaka” je u najmanju ruku, smiješno. Dinamo zadnjih 20 godina 6 puta izborio Ligu prvaka, Zvezda od raspada Juge, jednom. Znamo i da je Zvezda bila jugoslavenski klub (iz drzave Jugoslavija), kada je osvojila titulu LP, a ne srpski.
P.S. Navijač Hajduka

srdan

pre 5 godina

zvezda - 5.7 mil od gasproma i telekoma
partizan - 800k od telekoma
svi ostali kad se skupe iz jsl - mozda 2 mil.
i onda isčuđavanje sto niko ne doda koji bod na nacionalni koeficijent? samo da podsetim da 2010 partizan je usao u LS praznog dresa, bez generalnog sponzora. tek onda, posto je po propozicijama takmicenja neko morao da se postavina dres, prisili su im Eps i to zabadava. sramota i za državu i za onoga koga je ta država postavika da vodi klub.

Vule

pre 5 godina

treba malo pumpati pare u klubove kao što su Radnički i Voša tako da se napravi srpska velika četvorka pa za koju godinu i njih da očekujemo u ligi Evrope

Ljubitelj fudbala

pre 5 godina

(Amin CZ, 9. novembar 2018 20:25)

Cuj "mala bara mnogo krokodila", a od raspada bivse drzave u zadnjih skoro 30 godina samo su dva kluba osvajala titule (Zvezda i Partizan)
Obilic namjerno ne racunam jer svi znaju kako je taj umjetnoi mafijaski projekt dosao do naslova.
Znaci mala bara dva velika krokodila.

U Hrvatskoj istina postoji ta dominacija Dinama (kojoj odlaskom Mamica stize kraj, ovo je labudji pjev) ali tamo su 4 razlicita kluba osvajali titule, kroz par sezona eto i petog (Osijek)

Zivi bili pa vidili

P1

pre 5 godina

Ako Hrvati na kraju ove sezone budu 15. nece imati dva tima u kval. za LS sledece sezone, nego one posle sledece sezone. Tako se gledaju ligaski koeficijenti.

The UEFA ranking determines the number of teams competing in the season after the next, not in the first season after the publication of the ranking. Thus, the rankings at the end of the 2017–18 season determine the team allocation by association in the 2019–20 (not 2018–19) UEFA season; however, the actual teams that will be participating in the2019–20 UEFA season are determined at the end of the 2018–19 season when the individual association classifications and national cups are finalized.

klackalica

pre 5 godina

Ne razumem čemu to gledanje, od strane B92, u tuđe dvorište?Jeste da smo imali zajedničku državu,ali to je prošlost. Svi znamo kako se raspala i zato treba zaboraviti i krenuti dalje. Nadam se da se moja Zvezda i ostali naši klubovi nikada neće sastati sa hrvatskim klubovim u evro takmičenjima, ali ako se i to desi ne treba praviti od toga senzaciju.

Klasa

pre 5 godina

Kakvi crni Dinamo, Hajduk, Rijeka...Hrvati su u Realu, Barsi, Juventusu, Chelseaju, Liverpoolu, Interu...Moze li netko zamisliti sto bi Dinamo radio u Ligi prvaka sa igračima koje je prodao: Modrić, Kovacic, Kramaric, Pjaca, Brozovic, Mandzukic, Vida, Lovren, Ćorluka, itd itd. Ubili bi ljudi.
Ovako su “samo” doprvaci svijeta.. ;-)

Иван Грозни

pre 5 godina

Лигама као што су српска или хрватска, повећање броја клубова на пет ништа неће добро донети, ма колико то сјајно звучало. Управо то се десило Румунима пре неколико сезона када је Стеауа ушла у 1/4 финала ЛЕ, као и још неким лигама. Проблем је у томе што "пети" клуб најчешће испадне у првом или другом колу квалификација за ЛЕ. Освојени бодови се уместо са четири, деле са пет клубова и коефицијент је мањи. За лигу као што је наша идеално би било (али на жалост није могуће) да дајемо два клуба у ЛШ и два у ЛЕ.

voja

pre 5 godina

Ma ljudi totalno je nevazno dali hrvati mi ili neko treci sa ovih prostora ima drugog predstavnika u ligi sampiona jer taj drugi jadnik ide u zreb sa 'ne prvacima' pa tako u drugom ili trecem kolu kvalifikacija zapadne npr. Borusija ili Manchester, Lazio itd...to drugo mesto sa sadasnjim nacinom kvalifikacija nema ama bas nikakvu tezinu...

Dejan CZ

pre 5 godina

Posve nebitan podatak jer se LS igra jos sledece godine...bogati klubovi prave svoju ligu a tada ce verovatnoni jedni i drugi imati mogucnost dva predstavnika jer ce LS popunjavati klubovi poput Trnave,Plzenja,Bate pa ce biti mogucnosti i za veci broj klubova ucesnika i sa ovih prostora...

Hagiano

pre 5 godina

Нек ми наставимо овако, и плус још неко од наших клубова да игра Европу доћиће позиција 15. Битно је само да не дође до неких колективно лоших сезона за наше клубове, као пре 5 година.

Знаш ти ћирилицу, не бринем :-)

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece. 
(Milos, 10. novembar 2018 11:15) 

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...
(..., 10. novembar 2018 12:19)

А да ли знаш колико пролећа има Црвена Звезда?

Beoman

pre 5 godina

@Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Polo, 10. novembar 2018 09:40)
Evro-ligu treba izbacit i igrati Samo Ligu Sampiona, liga pet da daje 16 klubova a uvesti intertoto kup od avgusta do zavrsetka septembra gde bi jos osam intertotovih prvaka isli u ligu sampiona. Liga sampiona sa 24 kluba je perfektno takmicenje u 4 grupe sa po sest klubova a prva cetiri u nokaut fazu 1/8 gde bi se trebalo uvesti F4! Inace taj isti dinamo bi u LS bio kanta za nabijanje gol razlika a CZ bi u ligi-evropa samljela sviju.

Dado

pre 5 godina

Sve to lepo zvuči, "dva tima iz Srbije u kvalifikacijama za Ligu Šampiona" ali realnost je mnogo surovija, pogotovu za tu ekipu, koja u kvalifikacije ide kao drugoplasirana. Ove godine, bila je jubilejna deseta sezona odkad postoji razdvojen sistem kvalifikacija odnosno "put šampiona" i "put lige", kako se naziva. Malo mi dosadno pa sam išao gledati, koliko timova iz liga koje su u aktuelnoj sezoni bile 13-a, 14-a i 15-a, je uspelo uči u Ligu Šampiona sa druge pozicije u svojoj ligi. Dakle gledao sam svaku sezonu 3 tima, ako imamo 10 sezona, to je 30 timova. Od tih 30 timova uspeh je 1 naspram 30! Da, samo je jedan tim uspeo uči i to ove godine Tadićev Ajax. Zašto? Pa zato jer su svi ti timovi, ako su uopšte stigli do play-off faze, tamo igrali sa četvrto plasiranim iz Španije, Engleske, Nemačke ili trečeplasiranim iz Italije, Francuske, dakle jasno je da se priča više manje završava. A to da je Ajax baš ove sezone tek prvi tim koji je uspeo uči u LŠ kao nešampion a da dolazi iz lige koja je tek 13-a, 14-a ili 15-a, po meni leži upravo u tome jer ove godine četiri najjače lige imaju po 4 zastupnika u LŠ direktno, pa tako oni odpadaju u kvalifikacijama. Dali je uspeh Ajaxa pravilo koje če važiti u budučnosti ili izuzetak, pokazat če budučnost.

Isto tako prosek potrebnih bodova da bi bio barem 15-a liga je negde izmedju 25-26 bodova, a Srbija je trenutno na 22,250. Kad bi se ponovile još dve sezone kao ova i prošla onda bi se moglo sanjati o drugom timu u LŠ.

burke

pre 5 godina

Ako se ovi najbolji odvoje, šta onda će neki "Salzburg" i klubovi sa ovih prostora igrati polufinale te LP koja ustvari nije jaka kao bilo koje prvenstvo lige petice... A mi ćemo se busati kako smo jaki... Pa ovi svaki tjedan imaju utakmice jačine Dinama, Zvezde,....u svome prvenstvu... Bzv... desiti će se da nam pola lige igra Europu ne zbog kvalitete nego kvantite natjecanja..

Dule

pre 5 godina

Još sam nešto zaboravio napomenuti. Nije uopće bit u 2 kluba u LP( nitko ni ne očekuje da će dopravak iz Hrvatske ili Srbije proći dva jaka protivnika iz liga petice i sličnih kroz best placed path, ali će imati lakši put do LU) Bit je što to donosi predstavnika više u Europi (što jednom više našem klubu pruža priliku da se pokaže u Europi, što pak donosi višestruku korist( finacijsku,razvoj igrača). 5 klubova u Europi je pola hrvatske lige što povećava i natjecateljsku dimenziju jer će se svi truditi imati što bolju momčad kako bi izborili Europu. Zbog svih tih i mnogih drugih razloga liga raste kvaliteom i postaje sve privlačnija investitorima, kao što su grupacije koje su ušle u Istru i Goricu kod nas.Kod nas bi se prije desilo da zbog besparice svake godine pola lige na kraju sezone za džabe ode prva 11-torica(ili više)zbog dugova,raskida ugovora,isteka ugovora itd. Stranci su skužili da kod nas za male pare(a ima kvalitenih mladih igrača na pretek) mogu igrat Europu i sa prodajom dvije na kraju sezone riješe financijsku konstukciju( naše budale uvijek naprave dugove i potpisuju igrače na jednu sezonu. To se ubrzano mijenja tako da sada osim Rudeša imamo sve stabilne prvoligaše i nikad zanimljiviju ligu gdje nigdje niko unaprijed ne može računati na bodove. Zbog svega toga nogomet je jedini sport u kojem se protivim Regionalnoj ligi.

Hajde da nam krene svima braco komunisti

pre 5 godina

Mnogo bi nam bolje islo ako bi se uspesan model drzavnog kapitalistickog socijalizma, koji se primenjuje na Crvenoj petokraci, primenio na sve nase klubove.
Imali bi klubove pune kesha, i ligu boli glava.
Dakle, samo preslikati taj uspesni model na sve i nema brige.

nemi posmatrač

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu? Pa šta ste do sada radili? Eto reče neko isečena struja ko zna šta još a vi za to vreme, mislim prvenstveno na Dinamo i Partizan šta imate sem učešća? Ne mogu za Dinamo tačno da kažem(stvarno ne pratim) ali Partizanova statistika je blago rečeno katastrofa, nekih 50 utakmica 6 pobede i 36 poraza ostalo x. Pa da li ima gore?
Čime se u stvari dičite? Dobili ste Liverpul? Prošli kvalifikacije 2 sezone od prvog kola? Zimovali u Evropi? Ne majstori nego ste imali neverovatne žrebove godinama i opet imate ništa.
Još luđe pita se neko kako je uopšte ušla? Ja ne znam koliko se vas seća Partizanovog ulaska i količine sreće protiv Đurgardena, otišlo se posle 1:1 i tamo 2:2, tek Njukastl, pa posle Anderleht.
Dinamu svaka čast na rezultatima bez obzira što je LE, Partizanu takođe svaka čast na njihovim rezultatima ma šta to značilo.
Da li nam treba 2.mesto u LŠ, normalno da treba. Nisu male pare, i nije samo prvi tim i omladinci su na svojoj pijaci. Iskreno zašto ne bi voleo i komšije da igraju? Bilo bi mnogo bolje. Jeste težak taj deo žreba ali nije nemoguće.

...

pre 5 godina

ZG taraba, pa kako su uspesnij HR klubovi kad imate 1 prolece u 49 godina? Pa samo prosle godine su i Zvezda i Partizan igrali prolece.
(Milos, 10. novembar 2018 11:15)

istina, dinamo ima 1 proljeće. ali hajduk ima 7 (četvrtfinale LŠ 1994), ima rijeka a ima čak i varteks iz varaždina (četvrtfinale kupa kupova 1998 godine)...

Jax

pre 5 godina

Sport je zabava za široke narodne mase. Samo ovce se lože na profesionalni sport. Ja ne pravim razliku od onih što gledaju zadrugu i ovih što skaču kao majmuni po stadionima. I jedni i drugi su ograničenog iq i sa njima možes manipulisati kako hoćeš.
(as, 09. novembar 2018 19:52)

Jedno vreme sam i ja skakao... pre četrdesetak godina. To je i tad a i sad bila jedna posebna strast, ponos... (ne stavljati u isti koš iskrene navijače i narkomane, kriminalce, klošare koji su trenutno najprisutniji).

to ti prolazi samo na indeksu

pre 5 godina

@"klasa" svi ti igraci su neko vrijeme i igrali za Dinamo pa nista, tako da tvoje sanjarenje i bahacenje nema nikakvu tezinu, i istina je da ste doprvaci, susjedi ste zemlji koja ove godine ima prvaka svijeta

Polo

pre 5 godina

Od 2000. do danas, u Superkupu Evrope je odnos pobeda 11:8 u korist prvaka Evrope. Nije baš neka značajna razlika, reklo bi se.
(bane, 09. novembar 2018 20:47)

Vise od pola tih klubova koji su osvojili LE i superkup su dosli iz grupne faze LS. Uostalom to je vise egzibicioni mec nego takmicenje. Vazan je, timovi igraju u najjacim sastavima ali ne mozes smatrati takmicenjem nesto u cemu ucestvuju dva kluba i igraju samo jedan mec. To je kazem samo jedna velicanstvena egzibicija kojom se obelezava pocetak sezone.

burke

pre 5 godina

Dinamo ove godine stvarno igra odličan nogomet, samo se to može vidjeti na ovoj zadnjoj utakmici gdje u 90 min ovi ne staju nego doslovno melju.. Ja ne znam i da dođe Milan da se ne bi dobro proveo, najviše bi volio Salzburg koji već 11g ispada od svih živih u play ofu(valjda neka blokada) a onda opet igraju odlično. Njih je i Rijeka izbacila, Zvezda, Dinamo, Celtic.... ma svi živi u te dvije utakmice oni kao da su izgubljeni a u stvari su jako dobar tim koji igra jako dobro... I zato bi volio njih u ovakvoj formi jer bi to bio praznik nogometa.. Zvezda je osvojila 4 boda za sada ali ako misli uloviti bar treće mjesto mora će još nekoga pobijediti Napoli vani, užasno teško gostovanje ako zabiju njima dati gol.. Jako teško, PSG doma možda i najgori protivnik za naše klubove su ti Francuzi... Tako da užasno teško pa čak i pobjeda ne znači prolaz zbog gol razlike u nekom krugu... Tu su svi ispred...
Zato kažem da Dinamo će još osvojiti koji bod, Zvezda jako teško.. Realno tako stvari stoje da zapravo našim klubovima je bolja EL nego LP zbog bodova što i pokazuje da je Zvezda još uvijek više bodova osvojila prošle godine nego ove kad joj dobro ide u LP.. Nema logike al je takav sustav bodovanja.. I zato još jednom hvala Young Boysima što im je sviran onaj penal tj sudiji...

stefan prvovencani

pre 5 godina

@Aa
To je ono kada ti je uvek neko drugi kriv. Uvek je neko protiv tebe, drzava, sudije....a da nije tako, e onda bi cudo bilo, a to sto Partizan ne moze u 10 utakmica da da vise od jednog gola, sto prosipa bodove po Surdulici, Subotici... to nema veze, opet je kriv neko drugi. To sto niko ne pita upravu gde su pare od uspesnih takmicenja u Evropi, to nema veze. Isto tako mislim i na Zvezdu. Posle ovoliko para iz LS videce se vec u naredne 2 godine da li ce Terza i ekipa deo para strpati u svoje dzepove ili ce iste iskoristiti da naprave jos bolju Zvezdu. Vise nema opravdanja da nemaju dobrog trenera, sportskog direktora itd. Lukic se kleo u Zvezdu, a zaduzio je za mandata za vise od 20 milona eura, slicno je sada i u Partizanu.

Dule

pre 5 godina

Moram samo ispravit ove stručnjake koj su u biti samo površni pratitelji nogometa,a vidim takvih je većina. Nikakva 3 boda bonusa se ne dobiva za ulazak u LU, dobije se točno 0. Za ulazak u LP dobije se 4 boda. U LP i LU za pobjedu u skupini 2 boda ,remi 1 bod. Bonus za prolazak skupine u LP 5 bodova. Još Po 1 bod(i u LP i LE) za ulazak u četvrtfinale, polufinale i finale. To su svi bonusi, nije mi jasno zašto ljudi lupetaju ako nemaju pojma.

steta

pre 5 godina

@dule ,ne brinii i mi se protivimo igrati regionalnu s vama, od vasih klubova tu su jedino Dinamo i Rijeka koji nesto vrijede zadnjih godina, Hajduk na moju zalost je rasulo, a Osijek treba jos par godina konstante

Гиле

pre 5 godina

@аа ама баш ниједан податак ти није тачан. Невероватно. Ево и Лука Јовић је из звездине школе. А звазда је објавила да је буџет ове године 20мил. Дуг и нешто није смањила ако си гледао званичне податке, исплатила је бивше играче којима је дуговала, али има још дугова тог типа. И звезда и партизан су прошле године узели лепе паре у Европи. Ове године звезда ће узети од ЛШ преко 20мил. А Партизан ће вероватно узети џип Вазури, као прекаљеном спортском раднику.

Kad nenormalno postane normalno

pre 5 godina

Stvarno ne vidim razloge za ovoliko omalovažavanje Zvezde. Ako je ovako kako pišete , te 28 god, te 1 pobeda ćorava koka, ... kako to da vas je sve skoro stigla i prestigla za 1 sezonu?
(nemi posmatrač, 10. novembar 2018 09:55)

To je pitanje za policiju i pravosuđe. Kako je nestalo 50 miliona evra duga za dve godine, kako je nestalo 16 miliona evra duga košarkaškog kluba koji je ugašen....
Kada su devedestih godina braća Mandić pregovarala sa jednom nemačkom kompanijom oko sklapanja zajedničkog posla, na svečanoj večeri se Mandići pohvalili kako su sve to stekli za godinu dana. Nemac im na to odgovorio da je su njegovi preci stvarali njegovu kompaniju više od jednog veka. Naravno, nije potpisao ugovor.

A što se tiče priče o drugom predstavniku u LŠ, ne ložite se, gleda se prosek u poslednjih pet godina, a ne u jednoj sezoni. I ovde se traži kontinuitet, ne može preko noći.