Nedelja, 14.10.2018.

19:20

Zatvorili su im deo tribine, oni još skandiraju "Kosovo, Srbija" VIDEO

Navijači Rumunije su u Beogradu u septembru skandirali "Kosovo je Srbija", a od toga nisu odustali ni u Bukureštu.

Izvor: MLJ

Zatvorili su im deo tribine, oni još skandiraju "Kosovo, Srbija" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

wiener

pre 5 godina

Kajverson, 15. oktobar 2018 08:46

postoje verovatno obe. ja sam za srbiju i crno more čuo od jednog rumuna.

no eto, srbi i te kako imaju prijatelje. za razliku od nekih.

Kajverson

pre 5 godina

Rumuni kažu da imaju samo tri brata, a to su: "Dunav, šuma i Srbin".....jedan kaze dva brata "Srbina i crno more "ti kazes tri brata .....dobro kako ide vise ta poslovica ....

Objektivan

pre 5 godina

Ovde je zanimljivo istaći da skandiraju samo najvatreniji navijači a da na kraju ceo stadion aplaudira. Znači ne podržavaju samo oni najekstremniji nego može se reći ceo narod.Naravno treba podsetiti da je Rumunija jedna od članica EU koja nije priznala kosovo.

bobo

pre 5 godina

@ante: Mi smo ratovali u Balkanskim ratovima i kasnije u prvom i drugim svetskim ratovima da sebe i druge oslobodimo a vi ste bili na strani neprijatelja i u prvom pa onda u drugom svetskom ratu.
Tako da to sve kaze o vama.

Kajverson

pre 5 godina

Jedine komšije koje nas kroz istoriju nisu napale i izdale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srđan, 15. oktobar 2018 01:22......
Vas napali ....odbijam vjerovati

Ахам ахам

pre 5 godina

Vi menjate bracu k'o da su FIFA slicice.
(Tomislav, 15. oktobar 2018 02:23)

А ви газде и господаре. Шта ћеш, усуд карактера...

Kajverson

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Z, 14. oktobar 2018 23:31) # Link.....
A možda nece sa vama da ulaze u ozbiljne stvari ,,,da ih ne izigrate

dini

pre 5 godina

Emoj jadni srbi Rumunci su "sila" i ce vas pomaze vama da srede status i odnose snama,sa ovakvim provokacije i vasu zrelu "diplomatiju'jos otezavate i udaljavate odnose snama,nikada nece da bude ono vi sto sanajate!

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Nisam nacionalista ali od sada cu uvek da navijam za Rumune u svim sportovima...
(nislija, 14. oktobar 2018 22:11)

Nisam the shvatio, od sada ces biti rumunski nacionalista ili?

Zoki

pre 5 godina

@Mr. Z - Potpuno si u pravu, daleko bi nam bilo pametnije da imamo autoput i brzu prugu prema Konstanci u Rumuniji, nego prema Tirani i Draču. Luka je veća nego sve luke na istopčnoj obali Jadrana, a imamo zajedničku granicu. Volim i Solun i Grke, ali nemamo zajedničku granicu. Što se tiče Albanije kojoj nije u strateškom interesu da joj Srbi kupe telefonskog operatera, preorao bi i ove puteve koje imamo.

Џони

pre 5 godina

@spaky

Безмало свака од земаља које су нас напале или том нападу припомогле те несрећне ’99-те је починила издају савеза или пријатељства са Србима у прошлости. Канађани су после Великог рата један свој планински венац назвали по Војводи Путнику, у Чикагу постоји споменик Дражи Михаиловићу, мноштво америчких породица се и данас са пријатношћу сећа савезништва са Србима у светским ратовима, нарочито у контексту спасавања америчких пилота. О Французима и о читавој институцији србољубља које су између два светска рата они установили у својој штампи, школама, историографији и народном памћењу да и не пишем. Чак и Немце, осим по Хитлеру, Вилхелму Другом или Шредеру, можемо да памтимо о по Макензеновом споменику нашим палим војницима, по Гетеу, Алберхту фон Клејстенбергу, браћи Грим... Мишљења сам да не постоје априорна непријатељства међу земљама, а тек никако међу народима. Тих ’90-их су сви диљем света (као и ми, Срби!) били робови неког самозаборава и деградације. Тој ери се данас, макар једва приметно, назире издисај. Отуд не треба злопамтити, и треба обнављати пријатељства, са неким будућим западним државницима који ће ваљда бити нормалнији. А народи су ту да ту љубав, несталу код својих политичара, држе живом и утврђују, као што су то учинили ови велики Румуни. Хвала им од мог српског срца!

Marko

pre 5 godina

Sa Rumunima treba nastaviti ekonomski i svaki drugi vid saradnje i to na najvisem nivou, jer je ovo za svako postovanje a i sto je najznacajnije oni nas nikad nisu napadali ili zabili noz u ledja kao pojedini...
Postovanje i hvala za Rumuniju!!!!!

Јабучило

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56)

Имаш ли имало поштовања или бар срама? А Косово јесте Србија, и без твог надимка.

Mr. Z

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.

ElHombre

pre 5 godina

Nije slucajno sto je u celoj istocnoj Evropi samo bila prvo Steua iz Bukuresta pa onda Zvezda sampion Evrope u fudbalu, Belodedic legenda igrao za oba kluba!

A danas pored toliko dobrog naroda imaju i jako lep stadion.
Nije ovaj svet za ovakve koji i na domacem terenu podrzavaju susednu zemlju, za njih je nebesko carstvo!

Washington

pre 5 godina

#washington stvarno verujes u ono sto si napisao? Pevaju "nema podele"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (darko, 14. oktobar 2018 21:58)

A sto ne izadju na ulice kao za vreme tadica? Ne da gazda.

darko

pre 5 godina

#washington vidi se koliko ti je bitno samo da nesto napises a to da li ima smisla tvom m. sklopu nije bitno. Navijaci vise nikada nece nasesti na ni jednu politicku ideju vec isključivo se drze svog misljenje. Na ulice izadjite vi tastatura-govornici koji niste promolili nos dalje od internet portala.

wolwerine

pre 5 godina

u mom mestu ima par rumuna koji vec duze rade ovde u srbiji.vole malo vise nekad da popiju ali nikad nikog nisu dirali i posteni su.posle ovog ih sve zovem kod mene na slavu za mesec dana.jedini pravi prijatelji naseg naroda

mali radojica

pre 5 godina

Spanky zaboravlja da je Rumunija poslednja i veoma nevoljno pristala na prelet NATO aviona. Zaboravljas onog hrabrog sefa stanice što je jednu NATO kompoziciju "maltretirao" čitav dan ne dajuci joj kao fol da nastavi dalje zbog nekakvih papira a ustvari znamo svi koji su razlozi bili a to je taj šef stanice skoro i ispričao na našoj tv. Zaboravljas i ti a i mnogi u Srbiju da je posle aprilskog sloma 41 jedan nas razarac ostao zarobljen u Crnomorskoj luci Constanca i kad su Nemci tražili da ih Rumuni interniraju ovi su to ladno odbili i sproveli naše mornare u obližnji hotel gde su o trošku Rumunske vlade proveli nekoliko godina.

cartman

pre 5 godina

@spaky Kao da je njih neko pitao nesto. Tamo su svaki dan bili protesti zbog toga i skupovi podrske Jugoslaviji. Imas mnogo dokumentaraca o tom vremenu.

Tata

pre 5 godina

Свуда у источној Европи, од Литваније и Пољске до Грчке и Кипра, се гласно скандира КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Само у Србији се то, по негде, шапуће.

Spaky

pre 5 godina

Vecina ovde pise kako smo prijatelji mi i oni , a zaboravljate da su ti isti Rumuni 1999-te ( pa i Bugari ali za njih me i ne cudi) dozvolili prelet NATO avionima iako nisu bili clanice NATO-a. A po Medjunarodnom pravu zemlja koja dozvoli koriscenje svog vazdusnog prostora,kopna ili mora , za izvodjenje agresije protiv neke druge zemlje-direktni je ucesnik u ratu. Ok , to je vreme proslo i treba graditi dobre odnose sa susedima ali im uvek , na fin nacin , treba reci da su te nesrecne '99-te godine bili ucesni rata....

Šturm

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu .  
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali 
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)

Samo smo vam vraćali dugove. Znate vi dobro, ali se pravite naivni.

serbia

pre 5 godina

Boravio vise puta poslom u Bukurestu. Prelep grad, i prijatan i veseo narod. Imaju veliko postovanje prema nama Srbima, bar u firmama gde sam boravio. Najvise ih je zanimao sukob sa NATO-om i otkud nam tolika hrabrost za takav rat? Lepo im objasnim da nikada nismo nikoga napali, a nas jesu: Vizantija, Osmansko carstvo, Austro/Ugari, Treci rajh, NATO, i uglavnom svi susedi. Jedino logicno resenje za ove nasrtaje je geografski polozaj i sto smo na neki nacin ratoborni i odani slobodi, sto je velikim carstvima ocigledno smetalo. Nadam se da ce se stati sa ovim jednom za sva vremena. Rumuni, HVALA JOS JEDNOM NA PODRSCI. Bog vas blagoslovio.

dzoni

pre 5 godina

Podatak iz drugog svetskog rata: Hitler je nudio Rumuniji da pripoji srpski deo banata, general Antonesku je odbio uz reci da ne zeli da urusava odnose sa Jugoslavijom! Veliko postovanje za Rumune!

Јабучило

pre 5 godina

@личанин 
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.
(веверица, 14. oktobar 2018 19:34)

Хм. Са Грцима дуго нисмо ратовали, али смо ратовали у време пре доласка Турака. Са Бошњацима смо ратовали деведесетих током грађанског рата. Делове Албаније смо окупирали у Првом светском рату. Са Црногорцима и Македонцима није било ни разлога, па ни времена (будући да су и једни и други званично признати тек комунистичким декретом 1946). Са Словенијом је ратовала СФРЈ, а не Србија. А у региону су и Турци.

marko

pre 5 godina

Evo sta moze srbina da usreci..skandiranje i piletina.
(Lala, 14. oktobar 2018 20:07)

А шта тебе чини срећним, сланина и кобасице?

Smiky

pre 5 godina

Citirao bih ovov prilikom reci Vladike Nikolaja Velimirovica koji u svojoj besedi kaze o rumunima:
" Sta ima srpski narod sa rumunima? Ima krvne veze ( misli na kralja Aleksandra Karadjordjevica i kraljicu Mariju), krunsko- dvorsko prijateljstvo kao sto znate, i jos nesto, dobrosusedstvo koje se pokazalo u ovom Drugom svetskom ratu, kada je pod raspecem krstom srpskim, samo Rumunija stajala kao Sveti Jovan Bogoslov. Dok svi su drugi susedi nasi, smejali se i streljali u nas.

Jedan divan narod koji licno puno postujem.

Bela vrana

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56) Sine otidji do Temisvara samo pa da vidis ko je za koga zapad.

догодине у Приштини

pre 5 godina

Има на државном нивоу да их све позовемо на Ђурђевдан у своја домаћинстaва и да се искрено дружимо. Па ко се толико за нас залаже без да им ми ишта нарочито узвраћамо. Румуни браћо, хвала вам од срца!

solunski_front

pre 5 godina

Pamtite kakvi su Rumuni prema nama,a ne ko kokoske da zaboravljate.

Nikad nismo ratovali.
Nikad nisu bili protiv nas.
Nisu priznali tkzv. Kosovo.
Uvek nas podrzavaju.
Pravoslavci su.

A pojedini onda nek podrzavaju i vole Hrvate,koji su skroz suprotno od Rumunskog naroda kada je Srbija u pitanju.

direwolf

pre 5 godina

Idite na sajt eupedia i pogledajte genetsku sliku balkanskih naroda. Interesantno je koliko Rumuni i Madjari imaju slicne gene sa nama a i Slovenima uopste.

darko

pre 5 godina

Koliko samo ima licemera na ovom portalu. Kada su Delije skandirale na svim mogucim i nemogucim utakmicama Kosovo je Srbija razapinjali ste ih na krst a sada kada to neko drugi uradi to je ok. Mnogo smo gadan narod

pedjica

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu . 
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)
Nije bitno sta je rekao vec ko je rekao. To saml govori o vama da ste to vi takvi.

Јабучило

pre 5 godina

Bravo braco. Kod nas ni Kosovari to ne skandiraju!
(zvizdoje, 14. oktobar 2018 20:23)

Али Косовци скандирају.

Хвала братском румунском народу.

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ušli u Nato i Eu, privreda raste, pa iz zezanja grupa skandira o Kosovu. Ajmo i mi kao oni u Nato i Eu, a skandiranje se podrazumeva.

bole

pre 5 godina

Prijateljstvo datira jako dugo,a nas kralj Aleksandar je ozenio Mariju cerku rumunskog kralja Ferdinanda.To je jos vise povezalo nasa dva naroda ...

Idno 1135

pre 5 godina

pre3 godine sedam u Budimesti na avion ryanair-a u pravcu Madrida a stjuard oko vrata nosi id kartu sa crveno-plavo-belim okovratnikom na kojem pise Srbija.Ja njemu odakle si brate a on meni na engleskom ja sam Rumun i mnogo volim Srbiju i srbe ..ganula me ova priča pa sam morao da podelim sa vama i svoje neposredno iskustvo

deki185

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!
(Citizen011, 14. oktobar 2018 19:42)

Nije tačno da ih mi gledamo sa visine.Mozda neko iz tvog okruzenja koji jos zivi u doba Čauseskog i Tita .Mi srbi iz Vojvodine uvek smo gledali rumune kao prijateljski narod.To se najbolje vidi u Banatu gde dva naroda zive decenijama i sa velikim postovanjem jedni prema drugima.

we are the champions

pre 5 godina

Moj rodjeni brat radi u Švedskoj kod Rumuna.Covek rodjen u Švedskoj.Zaposlio ga pre par godina.Kod mene brat jedini kada je skidao kandidate za posao nije ispunjavao uslov za posao posto nije znao dobro jezik.Od 50 njih samo jedan se primao.Zaposlio mog brata posle 10 dana.Srbin ga ne bi zaposlio.Kaze burazer da je fenomenalan covek.Inace znao je da je moj brat Srbin.Imao njegove podatke.Dobar i čestit narod!

Vuk

pre 5 godina

ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50) Jadni vi evo od silnog maltretiranja posle hiljadu godina imate nezavisnu državu,granice iscrtane u kako vi volite da kazete “Srboslaviji”.

MilanBgd

pre 5 godina

Naši najiskreniji i najverniji prijatelji koje potpuno zanemarujujemo čak i podcenjujemo.A Rumuni imaju jednu izreku: "Rumunija ima samo dva dobra suseda,samo dva prijatelja-Crno more i Srbiju".

ja

pre 5 godina

@ (Bicu Slobodan, 14. oktobar 2018 19:25)

Ne samo to, nego oni na nas gledaju kao na uzor. Kada razgovarate sa Rumunima, vidite koliko nam se oni dive, jer nas smatraju poslednjim hrabrim narodom na svetu - i to iz istog onog razloga zbog kog autošovinisti mrze sami sebe: jer smo se drznuli da budemo slobodni i nezavisni i zbog toga čak zaratili protiv čitavog sveta...

belgrado

pre 5 godina

Čitam ovdje:jedini narod od svih susjeda(komšija)s kojima nismo ratovali.Ne znam o kome to više govori,o komšijama ili o...?
(žungul, 14. oktobar 2018 19:57)

O komsijama, sto pitas?
Kad si najjaci,ovi manji hoce uvek da probaju :d

M4R3

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.
(fenomen, 14. oktobar 2018 19:36)

Komentar ti uopšte nije na mestu. Svaka reprezentacija, pa i Nemačka, USA i Francuska bi pored svog grba imali i naš. To nema nikakve veze sa odnosima zemalja, već pravilo UEFA/FIFA takmičenja.

stevanoti

pre 5 godina

Bavim se rentiranjem apartmana u jednoj agenciji, gde mi vecina gostiju dolazi iz Rumunije. Mogu vam reci da su to jedni od najboljih gostiju, veoma fini, nisu problematicni i sto je najvaznije mnogo nas vole. Pozdrav braco i hvala na svemu.

Citizen011

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!

Aleksandar

pre 5 godina

Rumuni su istinski prijatelji Srbije.Jedini koji nijednog trenutka nisu stali na stranu protiv Srbije.Ljudi koji su osetili da su potrebni Srbiji i u vreme najvecih nestasica i nevolja koje su nas snasle.Znaju i dan danas cene ono sto je Srbija iskazala kada se Rumunija borila protiv apsolutizma Causeskua.Cast narodu Rumunije.

веверица

pre 5 godina

@личанин
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.

konan

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.

delijaponacionalnosti

pre 5 godina

sportski su rumuni toliko ratoborni kao i mi uostalom,ne vole poraze. ali su zato mnogo veliki prijatelji Srbije i srba , RESPECT ROMANIA !!!!

fenomen

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.

Nenad

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.
(konan, 14. oktobar 2018 19:39)

Postoji film o tom divnom coveku.

Само кажем

pre 5 godina

Лијепо је захвалити се овдје а још љепше отићи на неки од њихових сајтова или на Јутјуб (преглед меча) гдје и они могу да прочитају наше коментаре захвалности.
Искрено језа ухвати када читав стадион у једној суседној земљи (чак и не говоримо исти језик),у гласу скандира Косово је Србија!Пружали су нам подршку многи али ово је ниво изнад свих...Хвала Румунији од срца,што због овога што због упорног одбијања признавања независности Косова иако су под великим притиском САД-а и Њемачке...

Citizen011

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!

konan

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.

we are the champions

pre 5 godina

Moj rodjeni brat radi u Švedskoj kod Rumuna.Covek rodjen u Švedskoj.Zaposlio ga pre par godina.Kod mene brat jedini kada je skidao kandidate za posao nije ispunjavao uslov za posao posto nije znao dobro jezik.Od 50 njih samo jedan se primao.Zaposlio mog brata posle 10 dana.Srbin ga ne bi zaposlio.Kaze burazer da je fenomenalan covek.Inace znao je da je moj brat Srbin.Imao njegove podatke.Dobar i čestit narod!

delijaponacionalnosti

pre 5 godina

sportski su rumuni toliko ratoborni kao i mi uostalom,ne vole poraze. ali su zato mnogo veliki prijatelji Srbije i srba , RESPECT ROMANIA !!!!

Само кажем

pre 5 godina

Лијепо је захвалити се овдје а још љепше отићи на неки од њихових сајтова или на Јутјуб (преглед меча) гдје и они могу да прочитају наше коментаре захвалности.
Искрено језа ухвати када читав стадион у једној суседној земљи (чак и не говоримо исти језик),у гласу скандира Косово је Србија!Пружали су нам подршку многи али ово је ниво изнад свих...Хвала Румунији од срца,што због овога што због упорног одбијања признавања независности Косова иако су под великим притиском САД-а и Њемачке...

stevanoti

pre 5 godina

Bavim se rentiranjem apartmana u jednoj agenciji, gde mi vecina gostiju dolazi iz Rumunije. Mogu vam reci da su to jedni od najboljih gostiju, veoma fini, nisu problematicni i sto je najvaznije mnogo nas vole. Pozdrav braco i hvala na svemu.

fenomen

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.

deki185

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!
(Citizen011, 14. oktobar 2018 19:42)

Nije tačno da ih mi gledamo sa visine.Mozda neko iz tvog okruzenja koji jos zivi u doba Čauseskog i Tita .Mi srbi iz Vojvodine uvek smo gledali rumune kao prijateljski narod.To se najbolje vidi u Banatu gde dva naroda zive decenijama i sa velikim postovanjem jedni prema drugima.

Nenad

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.
(konan, 14. oktobar 2018 19:39)

Postoji film o tom divnom coveku.

MilanBgd

pre 5 godina

Naši najiskreniji i najverniji prijatelji koje potpuno zanemarujujemo čak i podcenjujemo.A Rumuni imaju jednu izreku: "Rumunija ima samo dva dobra suseda,samo dva prijatelja-Crno more i Srbiju".

Idno 1135

pre 5 godina

pre3 godine sedam u Budimesti na avion ryanair-a u pravcu Madrida a stjuard oko vrata nosi id kartu sa crveno-plavo-belim okovratnikom na kojem pise Srbija.Ja njemu odakle si brate a on meni na engleskom ja sam Rumun i mnogo volim Srbiju i srbe ..ganula me ova priča pa sam morao da podelim sa vama i svoje neposredno iskustvo

dzoni

pre 5 godina

Podatak iz drugog svetskog rata: Hitler je nudio Rumuniji da pripoji srpski deo banata, general Antonesku je odbio uz reci da ne zeli da urusava odnose sa Jugoslavijom! Veliko postovanje za Rumune!

Aleksandar

pre 5 godina

Rumuni su istinski prijatelji Srbije.Jedini koji nijednog trenutka nisu stali na stranu protiv Srbije.Ljudi koji su osetili da su potrebni Srbiji i u vreme najvecih nestasica i nevolja koje su nas snasle.Znaju i dan danas cene ono sto je Srbija iskazala kada se Rumunija borila protiv apsolutizma Causeskua.Cast narodu Rumunije.

Tata

pre 5 godina

Свуда у источној Европи, од Литваније и Пољске до Грчке и Кипра, се гласно скандира КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Само у Србији се то, по негде, шапуће.

Mr. Z

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.

Smiky

pre 5 godina

Citirao bih ovov prilikom reci Vladike Nikolaja Velimirovica koji u svojoj besedi kaze o rumunima:
" Sta ima srpski narod sa rumunima? Ima krvne veze ( misli na kralja Aleksandra Karadjordjevica i kraljicu Mariju), krunsko- dvorsko prijateljstvo kao sto znate, i jos nesto, dobrosusedstvo koje se pokazalo u ovom Drugom svetskom ratu, kada je pod raspecem krstom srpskim, samo Rumunija stajala kao Sveti Jovan Bogoslov. Dok svi su drugi susedi nasi, smejali se i streljali u nas.

Jedan divan narod koji licno puno postujem.

bole

pre 5 godina

Prijateljstvo datira jako dugo,a nas kralj Aleksandar je ozenio Mariju cerku rumunskog kralja Ferdinanda.To je jos vise povezalo nasa dva naroda ...

solunski_front

pre 5 godina

Pamtite kakvi su Rumuni prema nama,a ne ko kokoske da zaboravljate.

Nikad nismo ratovali.
Nikad nisu bili protiv nas.
Nisu priznali tkzv. Kosovo.
Uvek nas podrzavaju.
Pravoslavci su.

A pojedini onda nek podrzavaju i vole Hrvate,koji su skroz suprotno od Rumunskog naroda kada je Srbija u pitanju.

serbia

pre 5 godina

Boravio vise puta poslom u Bukurestu. Prelep grad, i prijatan i veseo narod. Imaju veliko postovanje prema nama Srbima, bar u firmama gde sam boravio. Najvise ih je zanimao sukob sa NATO-om i otkud nam tolika hrabrost za takav rat? Lepo im objasnim da nikada nismo nikoga napali, a nas jesu: Vizantija, Osmansko carstvo, Austro/Ugari, Treci rajh, NATO, i uglavnom svi susedi. Jedino logicno resenje za ove nasrtaje je geografski polozaj i sto smo na neki nacin ratoborni i odani slobodi, sto je velikim carstvima ocigledno smetalo. Nadam se da ce se stati sa ovim jednom za sva vremena. Rumuni, HVALA JOS JEDNOM NA PODRSCI. Bog vas blagoslovio.

Šturm

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu .  
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali 
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)

Samo smo vam vraćali dugove. Znate vi dobro, ali se pravite naivni.

mali radojica

pre 5 godina

Spanky zaboravlja da je Rumunija poslednja i veoma nevoljno pristala na prelet NATO aviona. Zaboravljas onog hrabrog sefa stanice što je jednu NATO kompoziciju "maltretirao" čitav dan ne dajuci joj kao fol da nastavi dalje zbog nekakvih papira a ustvari znamo svi koji su razlozi bili a to je taj šef stanice skoro i ispričao na našoj tv. Zaboravljas i ti a i mnogi u Srbiju da je posle aprilskog sloma 41 jedan nas razarac ostao zarobljen u Crnomorskoj luci Constanca i kad su Nemci tražili da ih Rumuni interniraju ovi su to ladno odbili i sproveli naše mornare u obližnji hotel gde su o trošku Rumunske vlade proveli nekoliko godina.

Bela vrana

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56) Sine otidji do Temisvara samo pa da vidis ko je za koga zapad.

Јабучило

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56)

Имаш ли имало поштовања или бар срама? А Косово јесте Србија, и без твог надимка.

wolwerine

pre 5 godina

u mom mestu ima par rumuna koji vec duze rade ovde u srbiji.vole malo vise nekad da popiju ali nikad nikog nisu dirali i posteni su.posle ovog ih sve zovem kod mene na slavu za mesec dana.jedini pravi prijatelji naseg naroda

ja

pre 5 godina

@ (Bicu Slobodan, 14. oktobar 2018 19:25)

Ne samo to, nego oni na nas gledaju kao na uzor. Kada razgovarate sa Rumunima, vidite koliko nam se oni dive, jer nas smatraju poslednjim hrabrim narodom na svetu - i to iz istog onog razloga zbog kog autošovinisti mrze sami sebe: jer smo se drznuli da budemo slobodni i nezavisni i zbog toga čak zaratili protiv čitavog sveta...

ElHombre

pre 5 godina

Nije slucajno sto je u celoj istocnoj Evropi samo bila prvo Steua iz Bukuresta pa onda Zvezda sampion Evrope u fudbalu, Belodedic legenda igrao za oba kluba!

A danas pored toliko dobrog naroda imaju i jako lep stadion.
Nije ovaj svet za ovakve koji i na domacem terenu podrzavaju susednu zemlju, za njih je nebesko carstvo!

Vuk

pre 5 godina

ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50) Jadni vi evo od silnog maltretiranja posle hiljadu godina imate nezavisnu državu,granice iscrtane u kako vi volite da kazete “Srboslaviji”.

догодине у Приштини

pre 5 godina

Има на државном нивоу да их све позовемо на Ђурђевдан у своја домаћинстaва и да се искрено дружимо. Па ко се толико за нас залаже без да им ми ишта нарочито узвраћамо. Румуни браћо, хвала вам од срца!

marko

pre 5 godina

Evo sta moze srbina da usreci..skandiranje i piletina.
(Lala, 14. oktobar 2018 20:07)

А шта тебе чини срећним, сланина и кобасице?

Јабучило

pre 5 godina

Bravo braco. Kod nas ni Kosovari to ne skandiraju!
(zvizdoje, 14. oktobar 2018 20:23)

Али Косовци скандирају.

Хвала братском румунском народу.

M4R3

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.
(fenomen, 14. oktobar 2018 19:36)

Komentar ti uopšte nije na mestu. Svaka reprezentacija, pa i Nemačka, USA i Francuska bi pored svog grba imali i naš. To nema nikakve veze sa odnosima zemalja, već pravilo UEFA/FIFA takmičenja.

belgrado

pre 5 godina

Čitam ovdje:jedini narod od svih susjeda(komšija)s kojima nismo ratovali.Ne znam o kome to više govori,o komšijama ili o...?
(žungul, 14. oktobar 2018 19:57)

O komsijama, sto pitas?
Kad si najjaci,ovi manji hoce uvek da probaju :d

веверица

pre 5 godina

@личанин
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.

direwolf

pre 5 godina

Idite na sajt eupedia i pogledajte genetsku sliku balkanskih naroda. Interesantno je koliko Rumuni i Madjari imaju slicne gene sa nama a i Slovenima uopste.

Ахам ахам

pre 5 godina

Vi menjate bracu k'o da su FIFA slicice.
(Tomislav, 15. oktobar 2018 02:23)

А ви газде и господаре. Шта ћеш, усуд карактера...

pedjica

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu . 
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)
Nije bitno sta je rekao vec ko je rekao. To saml govori o vama da ste to vi takvi.

cartman

pre 5 godina

@spaky Kao da je njih neko pitao nesto. Tamo su svaki dan bili protesti zbog toga i skupovi podrske Jugoslaviji. Imas mnogo dokumentaraca o tom vremenu.

darko

pre 5 godina

Koliko samo ima licemera na ovom portalu. Kada su Delije skandirale na svim mogucim i nemogucim utakmicama Kosovo je Srbija razapinjali ste ih na krst a sada kada to neko drugi uradi to je ok. Mnogo smo gadan narod

Objektivan

pre 5 godina

Ovde je zanimljivo istaći da skandiraju samo najvatreniji navijači a da na kraju ceo stadion aplaudira. Znači ne podržavaju samo oni najekstremniji nego može se reći ceo narod.Naravno treba podsetiti da je Rumunija jedna od članica EU koja nije priznala kosovo.

bobo

pre 5 godina

@ante: Mi smo ratovali u Balkanskim ratovima i kasnije u prvom i drugim svetskim ratovima da sebe i druge oslobodimo a vi ste bili na strani neprijatelja i u prvom pa onda u drugom svetskom ratu.
Tako da to sve kaze o vama.

Zoki

pre 5 godina

@Mr. Z - Potpuno si u pravu, daleko bi nam bilo pametnije da imamo autoput i brzu prugu prema Konstanci u Rumuniji, nego prema Tirani i Draču. Luka je veća nego sve luke na istopčnoj obali Jadrana, a imamo zajedničku granicu. Volim i Solun i Grke, ali nemamo zajedničku granicu. Što se tiče Albanije kojoj nije u strateškom interesu da joj Srbi kupe telefonskog operatera, preorao bi i ove puteve koje imamo.

Џони

pre 5 godina

@spaky

Безмало свака од земаља које су нас напале или том нападу припомогле те несрећне ’99-те је починила издају савеза или пријатељства са Србима у прошлости. Канађани су после Великог рата један свој планински венац назвали по Војводи Путнику, у Чикагу постоји споменик Дражи Михаиловићу, мноштво америчких породица се и данас са пријатношћу сећа савезништва са Србима у светским ратовима, нарочито у контексту спасавања америчких пилота. О Французима и о читавој институцији србољубља које су између два светска рата они установили у својој штампи, школама, историографији и народном памћењу да и не пишем. Чак и Немце, осим по Хитлеру, Вилхелму Другом или Шредеру, можемо да памтимо о по Макензеновом споменику нашим палим војницима, по Гетеу, Алберхту фон Клејстенбергу, браћи Грим... Мишљења сам да не постоје априорна непријатељства међу земљама, а тек никако међу народима. Тих ’90-их су сви диљем света (као и ми, Срби!) били робови неког самозаборава и деградације. Тој ери се данас, макар једва приметно, назире издисај. Отуд не треба злопамтити, и треба обнављати пријатељства, са неким будућим западним државницима који ће ваљда бити нормалнији. А народи су ту да ту љубав, несталу код својих политичара, држе живом и утврђују, као што су то учинили ови велики Румуни. Хвала им од мог српског срца!

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ušli u Nato i Eu, privreda raste, pa iz zezanja grupa skandira o Kosovu. Ajmo i mi kao oni u Nato i Eu, a skandiranje se podrazumeva.

Marko

pre 5 godina

Sa Rumunima treba nastaviti ekonomski i svaki drugi vid saradnje i to na najvisem nivou, jer je ovo za svako postovanje a i sto je najznacajnije oni nas nikad nisu napadali ili zabili noz u ledja kao pojedini...
Postovanje i hvala za Rumuniju!!!!!

Јабучило

pre 5 godina

@личанин 
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.
(веверица, 14. oktobar 2018 19:34)

Хм. Са Грцима дуго нисмо ратовали, али смо ратовали у време пре доласка Турака. Са Бошњацима смо ратовали деведесетих током грађанског рата. Делове Албаније смо окупирали у Првом светском рату. Са Црногорцима и Македонцима није било ни разлога, па ни времена (будући да су и једни и други званично признати тек комунистичким декретом 1946). Са Словенијом је ратовала СФРЈ, а не Србија. А у региону су и Турци.

darko

pre 5 godina

#washington vidi se koliko ti je bitno samo da nesto napises a to da li ima smisla tvom m. sklopu nije bitno. Navijaci vise nikada nece nasesti na ni jednu politicku ideju vec isključivo se drze svog misljenje. Na ulice izadjite vi tastatura-govornici koji niste promolili nos dalje od internet portala.

Washington

pre 5 godina

#washington stvarno verujes u ono sto si napisao? Pevaju "nema podele"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (darko, 14. oktobar 2018 21:58)

A sto ne izadju na ulice kao za vreme tadica? Ne da gazda.

Kajverson

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Z, 14. oktobar 2018 23:31) # Link.....
A možda nece sa vama da ulaze u ozbiljne stvari ,,,da ih ne izigrate

Kajverson

pre 5 godina

Rumuni kažu da imaju samo tri brata, a to su: "Dunav, šuma i Srbin".....jedan kaze dva brata "Srbina i crno more "ti kazes tri brata .....dobro kako ide vise ta poslovica ....

Spaky

pre 5 godina

Vecina ovde pise kako smo prijatelji mi i oni , a zaboravljate da su ti isti Rumuni 1999-te ( pa i Bugari ali za njih me i ne cudi) dozvolili prelet NATO avionima iako nisu bili clanice NATO-a. A po Medjunarodnom pravu zemlja koja dozvoli koriscenje svog vazdusnog prostora,kopna ili mora , za izvodjenje agresije protiv neke druge zemlje-direktni je ucesnik u ratu. Ok , to je vreme proslo i treba graditi dobre odnose sa susedima ali im uvek , na fin nacin , treba reci da su te nesrecne '99-te godine bili ucesni rata....

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Nisam nacionalista ali od sada cu uvek da navijam za Rumune u svim sportovima...
(nislija, 14. oktobar 2018 22:11)

Nisam the shvatio, od sada ces biti rumunski nacionalista ili?

wiener

pre 5 godina

Kajverson, 15. oktobar 2018 08:46

postoje verovatno obe. ja sam za srbiju i crno more čuo od jednog rumuna.

no eto, srbi i te kako imaju prijatelje. za razliku od nekih.

Kajverson

pre 5 godina

Jedine komšije koje nas kroz istoriju nisu napale i izdale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srđan, 15. oktobar 2018 01:22......
Vas napali ....odbijam vjerovati

dini

pre 5 godina

Emoj jadni srbi Rumunci su "sila" i ce vas pomaze vama da srede status i odnose snama,sa ovakvim provokacije i vasu zrelu "diplomatiju'jos otezavate i udaljavate odnose snama,nikada nece da bude ono vi sto sanajate!

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ušli u Nato i Eu, privreda raste, pa iz zezanja grupa skandira o Kosovu. Ajmo i mi kao oni u Nato i Eu, a skandiranje se podrazumeva.

Spaky

pre 5 godina

Vecina ovde pise kako smo prijatelji mi i oni , a zaboravljate da su ti isti Rumuni 1999-te ( pa i Bugari ali za njih me i ne cudi) dozvolili prelet NATO avionima iako nisu bili clanice NATO-a. A po Medjunarodnom pravu zemlja koja dozvoli koriscenje svog vazdusnog prostora,kopna ili mora , za izvodjenje agresije protiv neke druge zemlje-direktni je ucesnik u ratu. Ok , to je vreme proslo i treba graditi dobre odnose sa susedima ali im uvek , na fin nacin , treba reci da su te nesrecne '99-te godine bili ucesni rata....

веверица

pre 5 godina

@личанин
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.

darko

pre 5 godina

Koliko samo ima licemera na ovom portalu. Kada su Delije skandirale na svim mogucim i nemogucim utakmicama Kosovo je Srbija razapinjali ste ih na krst a sada kada to neko drugi uradi to je ok. Mnogo smo gadan narod

Kajverson

pre 5 godina

Jedine komšije koje nas kroz istoriju nisu napale i izdale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srđan, 15. oktobar 2018 01:22......
Vas napali ....odbijam vjerovati

dini

pre 5 godina

Emoj jadni srbi Rumunci su "sila" i ce vas pomaze vama da srede status i odnose snama,sa ovakvim provokacije i vasu zrelu "diplomatiju'jos otezavate i udaljavate odnose snama,nikada nece da bude ono vi sto sanajate!

fenomen

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Nisam nacionalista ali od sada cu uvek da navijam za Rumune u svim sportovima...
(nislija, 14. oktobar 2018 22:11)

Nisam the shvatio, od sada ces biti rumunski nacionalista ili?

Kajverson

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Z, 14. oktobar 2018 23:31) # Link.....
A možda nece sa vama da ulaze u ozbiljne stvari ,,,da ih ne izigrate

M4R3

pre 5 godina

Suze mi podjoše kad sam na dresovima Rumuna video i srpski grb pored njihovog grba. E to su Vučiću prijatelji a ne oni tvoji ameri, švabe i francuzi.
(fenomen, 14. oktobar 2018 19:36)

Komentar ti uopšte nije na mestu. Svaka reprezentacija, pa i Nemačka, USA i Francuska bi pored svog grba imali i naš. To nema nikakve veze sa odnosima zemalja, već pravilo UEFA/FIFA takmičenja.

serbia

pre 5 godina

Boravio vise puta poslom u Bukurestu. Prelep grad, i prijatan i veseo narod. Imaju veliko postovanje prema nama Srbima, bar u firmama gde sam boravio. Najvise ih je zanimao sukob sa NATO-om i otkud nam tolika hrabrost za takav rat? Lepo im objasnim da nikada nismo nikoga napali, a nas jesu: Vizantija, Osmansko carstvo, Austro/Ugari, Treci rajh, NATO, i uglavnom svi susedi. Jedino logicno resenje za ove nasrtaje je geografski polozaj i sto smo na neki nacin ratoborni i odani slobodi, sto je velikim carstvima ocigledno smetalo. Nadam se da ce se stati sa ovim jednom za sva vremena. Rumuni, HVALA JOS JEDNOM NA PODRSCI. Bog vas blagoslovio.

ja

pre 5 godina

@ (Bicu Slobodan, 14. oktobar 2018 19:25)

Ne samo to, nego oni na nas gledaju kao na uzor. Kada razgovarate sa Rumunima, vidite koliko nam se oni dive, jer nas smatraju poslednjim hrabrim narodom na svetu - i to iz istog onog razloga zbog kog autošovinisti mrze sami sebe: jer smo se drznuli da budemo slobodni i nezavisni i zbog toga čak zaratili protiv čitavog sveta...

Јабучило

pre 5 godina

@личанин 
ајде што си одвалио, него што доби плусеве. једине нацијае са којима јесмо ратовали су бугарска, мађарска и хрватска. са бошњацима и албанцима је било међуетничких и верских сукоба, али никада званичног рата. са грцима, македонцима, црногорцима никада нисмо ратовали. дискутабилно је да ли се дешавања са словенијом могу звати рат. вероватно не.
(веверица, 14. oktobar 2018 19:34)

Хм. Са Грцима дуго нисмо ратовали, али смо ратовали у време пре доласка Турака. Са Бошњацима смо ратовали деведесетих током грађанског рата. Делове Албаније смо окупирали у Првом светском рату. Са Црногорцима и Македонцима није било ни разлога, па ни времена (будући да су и једни и други званично признати тек комунистичким декретом 1946). Са Словенијом је ратовала СФРЈ, а не Србија. А у региону су и Турци.

MilanBgd

pre 5 godina

Naši najiskreniji i najverniji prijatelji koje potpuno zanemarujujemo čak i podcenjujemo.A Rumuni imaju jednu izreku: "Rumunija ima samo dva dobra suseda,samo dva prijatelja-Crno more i Srbiju".

Vuk

pre 5 godina

ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50) Jadni vi evo od silnog maltretiranja posle hiljadu godina imate nezavisnu državu,granice iscrtane u kako vi volite da kazete “Srboslaviji”.

Јабучило

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56)

Имаш ли имало поштовања или бар срама? А Косово јесте Србија, и без твог надимка.

konan

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.

Citizen011

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!

stevanoti

pre 5 godina

Bavim se rentiranjem apartmana u jednoj agenciji, gde mi vecina gostiju dolazi iz Rumunije. Mogu vam reci da su to jedni od najboljih gostiju, veoma fini, nisu problematicni i sto je najvaznije mnogo nas vole. Pozdrav braco i hvala na svemu.

Šturm

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu .  
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali 
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)

Samo smo vam vraćali dugove. Znate vi dobro, ali se pravite naivni.

Mr. Z

pre 5 godina

Vucicu, Zorana, umesto sto gradite autostradu ka Pristini i ka Sarajevu - bolje bi bilo tri autoputa ka Rumuniji da napravimo, granice da otvorimo i radimo sa carskim ljudima koji nikada, ali nikada jednu jedinu losu stvar sa Srbima nisu imali. A preko 13 vekova zivimo zajedno. Sa Bugarima je takodje bilo bespotrebne zavade i krvi, a u sustini iste muke i isti mentalitet delimo svi. Ja bih sa tim narodima, kao i sa Grcima odrzavao najbliskije odnose bez obzira sta velike sile smestaju i trabrljaju.

Idno 1135

pre 5 godina

pre3 godine sedam u Budimesti na avion ryanair-a u pravcu Madrida a stjuard oko vrata nosi id kartu sa crveno-plavo-belim okovratnikom na kojem pise Srbija.Ja njemu odakle si brate a on meni na engleskom ja sam Rumun i mnogo volim Srbiju i srbe ..ganula me ova priča pa sam morao da podelim sa vama i svoje neposredno iskustvo

delijaponacionalnosti

pre 5 godina

sportski su rumuni toliko ratoborni kao i mi uostalom,ne vole poraze. ali su zato mnogo veliki prijatelji Srbije i srba , RESPECT ROMANIA !!!!

wolwerine

pre 5 godina

u mom mestu ima par rumuna koji vec duze rade ovde u srbiji.vole malo vise nekad da popiju ali nikad nikog nisu dirali i posteni su.posle ovog ih sve zovem kod mene na slavu za mesec dana.jedini pravi prijatelji naseg naroda

marko

pre 5 godina

Evo sta moze srbina da usreci..skandiranje i piletina.
(Lala, 14. oktobar 2018 20:07)

А шта тебе чини срећним, сланина и кобасице?

Kajverson

pre 5 godina

Rumuni kažu da imaju samo tri brata, a to su: "Dunav, šuma i Srbin".....jedan kaze dva brata "Srbina i crno more "ti kazes tri brata .....dobro kako ide vise ta poslovica ....

Само кажем

pre 5 godina

Лијепо је захвалити се овдје а још љепше отићи на неки од њихових сајтова или на Јутјуб (преглед меча) гдје и они могу да прочитају наше коментаре захвалности.
Искрено језа ухвати када читав стадион у једној суседној земљи (чак и не говоримо исти језик),у гласу скандира Косово је Србија!Пружали су нам подршку многи али ово је ниво изнад свих...Хвала Румунији од срца,што због овога што због упорног одбијања признавања независности Косова иако су под великим притиском САД-а и Њемачке...

we are the champions

pre 5 godina

Moj rodjeni brat radi u Švedskoj kod Rumuna.Covek rodjen u Švedskoj.Zaposlio ga pre par godina.Kod mene brat jedini kada je skidao kandidate za posao nije ispunjavao uslov za posao posto nije znao dobro jezik.Od 50 njih samo jedan se primao.Zaposlio mog brata posle 10 dana.Srbin ga ne bi zaposlio.Kaze burazer da je fenomenalan covek.Inace znao je da je moj brat Srbin.Imao njegove podatke.Dobar i čestit narod!

solunski_front

pre 5 godina

Pamtite kakvi su Rumuni prema nama,a ne ko kokoske da zaboravljate.

Nikad nismo ratovali.
Nikad nisu bili protiv nas.
Nisu priznali tkzv. Kosovo.
Uvek nas podrzavaju.
Pravoslavci su.

A pojedini onda nek podrzavaju i vole Hrvate,koji su skroz suprotno od Rumunskog naroda kada je Srbija u pitanju.

Tata

pre 5 godina

Свуда у источној Европи, од Литваније и Пољске до Грчке и Кипра, се гласно скандира КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Само у Србији се то, по негде, шапуће.

bole

pre 5 godina

Prijateljstvo datira jako dugo,a nas kralj Aleksandar je ozenio Mariju cerku rumunskog kralja Ferdinanda.To je jos vise povezalo nasa dva naroda ...

Јабучило

pre 5 godina

Bravo braco. Kod nas ni Kosovari to ne skandiraju!
(zvizdoje, 14. oktobar 2018 20:23)

Али Косовци скандирају.

Хвала братском румунском народу.

deki185

pre 5 godina

Upoznao sam jednog rumuna u americi kada sam bio na studijama, sada smo se obojica vratili u svoje zemlje...culi se danas vi ne mozete da verujete koliko oni imaju postovanje prema nama i kako nas gledaju, smatraju nas velikim prijateljima...dok mi njih cesto gledamo sa visine...nisu zasluzili, pravi su prijatelji!
(Citizen011, 14. oktobar 2018 19:42)

Nije tačno da ih mi gledamo sa visine.Mozda neko iz tvog okruzenja koji jos zivi u doba Čauseskog i Tita .Mi srbi iz Vojvodine uvek smo gledali rumune kao prijateljski narod.To se najbolje vidi u Banatu gde dva naroda zive decenijama i sa velikim postovanjem jedni prema drugima.

belgrado

pre 5 godina

Čitam ovdje:jedini narod od svih susjeda(komšija)s kojima nismo ratovali.Ne znam o kome to više govori,o komšijama ili o...?
(žungul, 14. oktobar 2018 19:57)

O komsijama, sto pitas?
Kad si najjaci,ovi manji hoce uvek da probaju :d

Smiky

pre 5 godina

Citirao bih ovov prilikom reci Vladike Nikolaja Velimirovica koji u svojoj besedi kaze o rumunima:
" Sta ima srpski narod sa rumunima? Ima krvne veze ( misli na kralja Aleksandra Karadjordjevica i kraljicu Mariju), krunsko- dvorsko prijateljstvo kao sto znate, i jos nesto, dobrosusedstvo koje se pokazalo u ovom Drugom svetskom ratu, kada je pod raspecem krstom srpskim, samo Rumunija stajala kao Sveti Jovan Bogoslov. Dok svi su drugi susedi nasi, smejali se i streljali u nas.

Jedan divan narod koji licno puno postujem.

pedjica

pre 5 godina

Jedina nacija sa kojom nismo ratovali u regionu . 
(Licanin, 14. oktobar 2018 19:23)sve ostale ste maltretirali
(ZgHrEu, 14. oktobar 2018 19:50)
Nije bitno sta je rekao vec ko je rekao. To saml govori o vama da ste to vi takvi.

догодине у Приштини

pre 5 godina

Има на државном нивоу да их све позовемо на Ђурђевдан у своја домаћинстaва и да се искрено дружимо. Па ко се толико за нас залаже без да им ми ишта нарочито узвраћамо. Румуни браћо, хвала вам од срца!

Aleksandar

pre 5 godina

Rumuni su istinski prijatelji Srbije.Jedini koji nijednog trenutka nisu stali na stranu protiv Srbije.Ljudi koji su osetili da su potrebni Srbiji i u vreme najvecih nestasica i nevolja koje su nas snasle.Znaju i dan danas cene ono sto je Srbija iskazala kada se Rumunija borila protiv apsolutizma Causeskua.Cast narodu Rumunije.

mali radojica

pre 5 godina

Spanky zaboravlja da je Rumunija poslednja i veoma nevoljno pristala na prelet NATO aviona. Zaboravljas onog hrabrog sefa stanice što je jednu NATO kompoziciju "maltretirao" čitav dan ne dajuci joj kao fol da nastavi dalje zbog nekakvih papira a ustvari znamo svi koji su razlozi bili a to je taj šef stanice skoro i ispričao na našoj tv. Zaboravljas i ti a i mnogi u Srbiju da je posle aprilskog sloma 41 jedan nas razarac ostao zarobljen u Crnomorskoj luci Constanca i kad su Nemci tražili da ih Rumuni interniraju ovi su to ladno odbili i sproveli naše mornare u obližnji hotel gde su o trošku Rumunske vlade proveli nekoliko godina.

Nenad

pre 5 godina

Postoji priča o onom železničaru koji je ceo Nato voz zaustavio u nekom Rumunskom mestu i nije im dozvolio dalje da idu zbog administracije.Bilo je to za vreme bombardovanja 1999. Hvala vam braćo Rumuni.
(konan, 14. oktobar 2018 19:39)

Postoji film o tom divnom coveku.

wiener

pre 5 godina

Kajverson, 15. oktobar 2018 08:46

postoje verovatno obe. ja sam za srbiju i crno more čuo od jednog rumuna.

no eto, srbi i te kako imaju prijatelje. za razliku od nekih.

direwolf

pre 5 godina

Idite na sajt eupedia i pogledajte genetsku sliku balkanskih naroda. Interesantno je koliko Rumuni i Madjari imaju slicne gene sa nama a i Slovenima uopste.

dzoni

pre 5 godina

Podatak iz drugog svetskog rata: Hitler je nudio Rumuniji da pripoji srpski deo banata, general Antonesku je odbio uz reci da ne zeli da urusava odnose sa Jugoslavijom! Veliko postovanje za Rumune!

Washington

pre 5 godina

#washington stvarno verujes u ono sto si napisao? Pevaju "nema podele"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (darko, 14. oktobar 2018 21:58)

A sto ne izadju na ulice kao za vreme tadica? Ne da gazda.

Objektivan

pre 5 godina

Ovde je zanimljivo istaći da skandiraju samo najvatreniji navijači a da na kraju ceo stadion aplaudira. Znači ne podržavaju samo oni najekstremniji nego može se reći ceo narod.Naravno treba podsetiti da je Rumunija jedna od članica EU koja nije priznala kosovo.

Ахам ахам

pre 5 godina

Vi menjate bracu k'o da su FIFA slicice.
(Tomislav, 15. oktobar 2018 02:23)

А ви газде и господаре. Шта ћеш, усуд карактера...

ElHombre

pre 5 godina

Nije slucajno sto je u celoj istocnoj Evropi samo bila prvo Steua iz Bukuresta pa onda Zvezda sampion Evrope u fudbalu, Belodedic legenda igrao za oba kluba!

A danas pored toliko dobrog naroda imaju i jako lep stadion.
Nije ovaj svet za ovakve koji i na domacem terenu podrzavaju susednu zemlju, za njih je nebesko carstvo!

bobo

pre 5 godina

@ante: Mi smo ratovali u Balkanskim ratovima i kasnije u prvom i drugim svetskim ratovima da sebe i druge oslobodimo a vi ste bili na strani neprijatelja i u prvom pa onda u drugom svetskom ratu.
Tako da to sve kaze o vama.

darko

pre 5 godina

#washington vidi se koliko ti je bitno samo da nesto napises a to da li ima smisla tvom m. sklopu nije bitno. Navijaci vise nikada nece nasesti na ni jednu politicku ideju vec isključivo se drze svog misljenje. Na ulice izadjite vi tastatura-govornici koji niste promolili nos dalje od internet portala.

Bela vrana

pre 5 godina

Srbija je za Rumuniju zapad! Zato nas i vole.
(Kosovo je Srbija, 14. oktobar 2018 20:56) Sine otidji do Temisvara samo pa da vidis ko je za koga zapad.

Marko

pre 5 godina

Sa Rumunima treba nastaviti ekonomski i svaki drugi vid saradnje i to na najvisem nivou, jer je ovo za svako postovanje a i sto je najznacajnije oni nas nikad nisu napadali ili zabili noz u ledja kao pojedini...
Postovanje i hvala za Rumuniju!!!!!

Zoki

pre 5 godina

@Mr. Z - Potpuno si u pravu, daleko bi nam bilo pametnije da imamo autoput i brzu prugu prema Konstanci u Rumuniji, nego prema Tirani i Draču. Luka je veća nego sve luke na istopčnoj obali Jadrana, a imamo zajedničku granicu. Volim i Solun i Grke, ali nemamo zajedničku granicu. Što se tiče Albanije kojoj nije u strateškom interesu da joj Srbi kupe telefonskog operatera, preorao bi i ove puteve koje imamo.

Џони

pre 5 godina

@spaky

Безмало свака од земаља које су нас напале или том нападу припомогле те несрећне ’99-те је починила издају савеза или пријатељства са Србима у прошлости. Канађани су после Великог рата један свој планински венац назвали по Војводи Путнику, у Чикагу постоји споменик Дражи Михаиловићу, мноштво америчких породица се и данас са пријатношћу сећа савезништва са Србима у светским ратовима, нарочито у контексту спасавања америчких пилота. О Французима и о читавој институцији србољубља које су између два светска рата они установили у својој штампи, школама, историографији и народном памћењу да и не пишем. Чак и Немце, осим по Хитлеру, Вилхелму Другом или Шредеру, можемо да памтимо о по Макензеновом споменику нашим палим војницима, по Гетеу, Алберхту фон Клејстенбергу, браћи Грим... Мишљења сам да не постоје априорна непријатељства међу земљама, а тек никако међу народима. Тих ’90-их су сви диљем света (као и ми, Срби!) били робови неког самозаборава и деградације. Тој ери се данас, макар једва приметно, назире издисај. Отуд не треба злопамтити, и треба обнављати пријатељства, са неким будућим западним државницима који ће ваљда бити нормалнији. А народи су ту да ту љубав, несталу код својих политичара, држе живом и утврђују, као што су то учинили ови велики Румуни. Хвала им од мог српског срца!

cartman

pre 5 godina

@spaky Kao da je njih neko pitao nesto. Tamo su svaki dan bili protesti zbog toga i skupovi podrske Jugoslaviji. Imas mnogo dokumentaraca o tom vremenu.