Ponedeljak, 24.09.2018.

11:34

SP: "Orlovi" sa Italijom i Poljskom u borbi za polufinale!

Odbojkaši Srbije u trećoj fazi Svetskog prvenstva igraće protiv Italije i Poljske, odlučeno je žrebom u Torinu.

Izvor: LN

SP: "Orlovi" sa Italijom i Poljskom u borbi za polufinale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Dabome

pre 5 godina

Ja i nisam rekao da smo namerno izgubili, ali evidentno je da nismo nešto ni zapeli...jedno je ući u meč sa jasnom namerom da se izgubi, a drugo je čuvati snagu i energiju i ne trošiti se previše.

mihic

pre 5 godina

Ne znam zbog čega mislite da je naša grupa lakša? Po meni je mnogo bolje da smo u grupi sa Brazilom i Rusijom jer su te dve ekipe pribliznije po jačini nego jedna Italija. Nemojte misliti da će u toj grupi biti više borbe nego u našoj. To što smo izgubili od Poljske ne znači da ne možemo opet izgubiti jer prvi meč je bio klasična ladovina, to nije bio meč sa žarom nikako.

Arja Stark

pre 5 godina

Mislim da mi i USA igramo najbolju odbojku na prvenstvu. A nešto mi se čini da će takvo i finale da bude. I proći će kao njihove odbojkašice u polufinalu u Riju.

Uh

pre 5 godina

Nenad
Ako ces realno Poljska nema ovde sta da trazi, Francuska je bolja. To sto su aktuelni sampioni ne znaci nista i ne odredjuje trenutni kvalitet. Nasi jesu medju 6 najboljih, pobedili su Francusku, Rusiju aktuelnog Evropskog prvaka i pobednike LN, sa USA igrali 5 setova. Koga su Poljaci pobedili do sad?

Saruman

pre 5 godina

Za sve ove što se brinu za naše igranje dan za danom i eventualno "štelovanje" između Italijana i Poljaka: ako odigramo na svom maksimumu i dobijemo obe utakmice ili jednu dobijemo, a u drugoj uzmemo dva seta, nema "štelovanja" koje može da nas ugrozi, a imali bismo dan odmora pred polufinale koje se igra u subotu. Ako dođemo u situaciju da zavisimo od drugih, onda kako bude. Lično mislim da će u ovoj drugoj grupi da bude 3x5 setova, tako da će ekipe koje odatle prođu imati veliki problem kako da "prežive" tempo odlučujućih utakmica koje se igraju dan za danom. U tom kontekstu, nama će mnogo značiti što je Nikola rotirao igrače sve vreme, čak i kad je nas to, navijački gledano, nerviralo, trebalo bi da nam je u rezervoaru ostalo malko više goriva, iako su i naši momci odigrali tri pakleno teške utakmice.

DovlAa

pre 5 godina

Koliko god da je jutros izgledalo da nam je pao idealan zreb sada kad je poznat raspored utakmica baca na sumnju da ce raditi protiv nas jer zadnje kolo poljaci i zabari mogu da biraju rezultat koji ih vodi dalje pa cak i poen kolicnik da utanace. Ubedjen sam da nam poljaci nece uzet preko jednog seta ali sada je od krucijalne vaznosti da mi italijanima zakinemo set,dva ako vec ne moze pobeda onda oni nece moc da kalkulisu jer ce bit vani, u koliko izgubimo 3:0 u velikom smo problemu.

Hagiano

pre 5 godina

Odlična grupa, lakše nije moglo. Italijani ceo šampionat igraju sa selekcijama koje nisu top klasa, sad ćemo da vidimo njihov kvalitet kad budu igrali sa Poljacima i nama...
Druga grupa ludilo, pazi kad se ne zna ko će proći dalje.
Potrebno je odigrati oba meča na vrhunskom nivou, a to smo pokazali da možemo, jer ukoliko se napravi krug od tri selekcije po pobedu i poraz, što nije isključeno, odlučivaće set pa poen količnik.
Mi smo juče kalkulisali i to se videlo, ali žabari što umeju da nameste čitav šampionat, to mogu još eventualno Brazilci i niko više. Italijani imaju ozbiljan tim, i deluju sigurno, ali su igrali sa mnogo slabijim protivnicima nego mi, zato se uzdam u naše igrače da ćemo ih opeglati kao u finalu 2011. Moramo da budemo spremni na domaćinsko sudjenje, koje je u odbojci svedeno na minimum zbog uvođenja čelendž sistema, ali opet može se desi. Odbojka je po tom pitanju najčistiji sport, uz šah ;) gde se svaki potez jasno vidi, sumnjive lopte možeš da proveriš 3 puta u setu i to je ono što nam daje određenju spokojnost da sudije neće navlačiti kao 90tih. Prijem servisa će biti ključna stavka u našoj igri, Italijani imaju ozbiljne servere i ukoliko budemo imali preko 60% idealnog prijema u velikoj smo prednosti. Poljaci su svoj raskoš pokazali juče, ali mi svoj nismo, tako da očekujem da bude 1-1 u pobedama na ovom turniru.
Polufinale nam je blizu i realno je. Sa druge strane priželjkivao bih USA u polufinalu a u finalu da se koljemo pa šta bude.

Mirko

pre 5 godina

Bolje je da imamo Poljake u grupi od kojih smo izgubili, a poznato je da je na takmičenju teško dvaput pobediti istog protivnika, i naravno da je nemoguća misija pobediti Amere, trenutno, sve u svemu smatram da je bolja grupa, ali naravno to ništa ne znači jer su po težini gotovo identične i biće mnogo teško. Ne kažem nemoguće, ali veoma teško da prođemo. No, videćemo, nadam se najboljem.

nenad

pre 5 godina

Objektivno, Srbija je prema trenutnom rejtingu najslabija među 6. Odakle to uverenje da cemo dobiti Poljake svetske prvake? Nemamo bolji tim. Ne znam da cenu temeljimo optimizam takve prirode. Da ne pominjem cinjenicu da treci dan Italijani igraju sa Poljacima i da ce, ako budu hteli, namestiti da budu prvi ili drugi u grupi. Oni to rade uvek bez ikakvih dilema. Kakve su nam sanse protiv jake Italije koja je domacin? Set je dobar ako ga uzmemo. To je moje misljenje, jer znam koliko su Italijani dobri.Plus sve ono sto ce raditi linijske sudije. Pobeda izgledao skoro kao nemoguca misija. OK selktor i igraci znaju kako Italijani igraju, ali i oni sve znaju o nama. Ostaje mec sa Poljacima. Oni su slabiji od Italije, ali ne i od nas. Ne znam, ali ulazak u polufinale bio bi realno podvig. Ocekujem rutinski poraz od Italije i 50:50 odsto sa Poljskom.

pera

pre 5 godina

U normalnoj situaciji jedna pobeda je sasvim dovoljna za polufinale. Nama nece biti dovoljna, to je sigurno kada pogledate raspored utakmica. Pametnome dosta. Dakle, brze nego sto sam ocekivao vratice nam se ko bumerang ono od sinoc.

borko

pre 5 godina

Nije moglo bolje,italija je namestila celo prvenstvo kako jos najbolje odgovara pa tako i ovu grupu a to je ispalo i dobro za nas
(Markos, 24. septembar 2018 13:08) # Link komentara

Narocito sto u poslednjem kolu igraju Italija i Poljska medjusobno. Jasno je zato da nam jedna pobeda nece biti dovoljna, jer ce onda svakako stvoriti krug idealan za obe reprezentacije.

Bora

pre 5 godina

Ovakav sistem takmicenja je u najmanju ruku cudan. Zamislite da je recimo mec Poljska-Srbija ima odlucujuci takmicarski znacaj za obe reprezentacije (da je na primer samo rezultat 3:2 za nekoga vodio obe ekipe dalje) - u tom slučaju bi ovo bila na neki način eliminaciona pobeda. Zatim, već u narednom meču se opet sastaju iste dve ekipe, pobeda je pitanje opstanka za obe ekipe, i pobednik jedino ide sigurno dalje. Na kraju, ukoliko poraženi ipak (pobedom protiv preostale reperezentacije u grupi) izbori plasman u polufinale, iste ekipe se mogu susresti i u finalu, sve to u samo 5 dana!

Mikii

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....
(Dabome, 24. septembar 2018 12:20)

Amerikanci su u kosarci poslali to pravilo dodjavola. Prva utakmica 4 razlike, druga 74. Uzgred, zanimljivo je kako se lagano u komentarima naglasava da su momci namerno izgubili od Poljske. Zar mi, Srbi, najposteniji narod na svetu, koji nikad ne kalkulise, koji uvek u svakom trenutku ima po koju pogrdnu rec za Spance i Italijane, da dozvoli sebi da udje u isti kos s doticnima? Dobijaju to Poljaci ponovo, zivi bili, pa videli. U inat.

znanje-imanje

pre 5 godina

1. Ovo najviše odgovara Italijanima, a pre svega zbog optimalnog rasporeda igranja prvi pa treći dan.
2. Ako neko ide sa italijanima i sabrat im je po muvarenju i skliskosti to je svakako Boričić
(2b - nikad mu neću oprostiti što je imao dokaz italijanskog dopinga kojim su nas dobili u finalu SP u Japanu pre 20 godina; umesto da progura naše zlato on je to iskoristio da se sliže sa njima; otada i kreće buljuk naših igrača i igračica u italijansku ligu, a sve preko magične kapije zvana reprezentacija...)
3. @Eh je svakako u pravu - Brazil već neko vreme nije tako dobar! Imaju iskusan i uigran sastav, jako dobri svakako, ali svakako nisu baš vrh. Naprotiv u stvari su tanki i na korektoru i na bloku, i servis manje-više... Ono što im je glavno oružje je to da su jako bezobrazni, pravi su ulični psi i na to hvataju kad bude stani-pani. Ali sada nisu teži od npr. Italije. Lično bi njih voleo u polufinalu ali mislim da će izvesno izgubiti obe.
4. Rusi su ceo SP najgori što mogu da budu - sve čekam da zaigraju, prosto imaju isuviše mnogo dobrih igrača...

Mi smo u dobrom položaju utoliko što je Aleksandar em u top formi em je čak dve utakmice odmarao. Takođe ceo tim je igrao - em niko nije izakan em svako može da uđe u igru. Polufinale je sada dosta realno. A bude li e tada će što igramo dve odmah biti i prednost.

slobodan

pre 5 godina

znaci konacno smo juce odigrali pametno i izgubili ... dva razloga na kraju se gleda.samo rezultat: porazom od.poljske automatski smo mog
li dobiti sve rivale osim rusa koji su mozda i najjaci . izbacili smo francuze koji su realno jaci i od nas i od poljske...bolje dakle nije moglo. sistem je inzvaredan samo jos da su pocetne grupe bile ujednacenije... i pored svega iz nase pocrtne grule tri ekipe su na f6....po ovom sistemu moras da igras cjelo prvenstvo na nivou.... da nijr mozda nasa greska sto su francuzi od holandije izgubili....sve druge reprezentacije osim nase su imale lakse protivnike . i sto bi mi zadnje kolo ginuli za druge a sebe da unistimo? ko bi to nama ucinio? sada zavisj sve od nas od poljaka smo sigurno jaci sa italijom ce biti borba.

артиљерац

pre 5 godina

Дрде-мрде калкулације.Финале:Русија-Србија.А Русе ће бијемо,то је ноооормално.

Tartaruga

pre 5 godina

"Utakmica Srbije i domaćina Italije biće odigrana u sredu od 21.15. Posle toga, "Orlovi" će u četvrtak igrati od 20.30 sa Poljskom. Poslednja utakmica grupe igraće se u četvrtak od 21.15 između Italije i Poljske."

Znaci Poljaci u cetvrtak u 20.30 s nama pa odmah u 21.15 s Italijom? Kidaju momci!!!

utzo

pre 5 godina

(bojankg, 24. septembar 2018 12:59)

Bojane, poenta i jeste da se utakmice nacine zanimljivijim i da ekipe grizu za svaki set tokom celog sampionata. Ekipa koja POBEDI sve utakmice, pa makar i sa 3:2, mora da bude prva na tabeli jer je pobedila SVE protivnike. Sve ostalo ne bi bilo fer, zar ne?

Inace mislim da je zreb fenomenalan. Poljsku moramo da dobijemo, sto ce uraditi i Italija, tako da smo relativno blizu polufinala. Opet, tamo necemo moci da naletimo na Italiju, koja je, po meni, favorit - sto zbog dobre ekipe, sto zbog domace publike.

Saruman

pre 5 godina

Sad se vidi koliko je jučerašnji poraz protiv Poljske imao smisla. Sa svakom od reprezentacija koje su ušle među šest, može da se igra, a u ovakvom sistemu, jedna pobeda vredna tri boda gotovo sigurno vodi u polufinale. Bićemo odmorni, sa Italijanima oduvek igramo lepe utakmice, u kojima uživaju i igrači i publika, Poljaci, iako su aktuelni prvaci, nisu bauk, a u drugoj grupi će sve tri utakmice biti "na nož", u 4 ili 5 setova. Za ove koji kažu da su Italijani slabiji od drugih ekipa, to prosto nije istina, ekipa sa Zverevom i Huantorenom nikako ne može da bude slaba, momci su zveri, ali i mi imamo čime da im pariramo.

nema medalje koja ce taman obraz osvetlati

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41)

1) treba da ih je sramota, to ostaje
2) Francuzi nam nikako ne leze jer su mozda... bolji?
3) ne bismo se umorili bespotrebno, ima dovoljno vremena do naredne utakmice, a i druga postava je trebalo da udje u vatru da se rezerve okale
4) navijam za Amere. oni sve gaze jer su jaki i nikakve kalkulacije ih ne zamimaju jer imaju osvajacki mentalitet koji nama ocajnicki nedostaje
5) zelim da muvatori Zabari i mi osvojimo 5. i 6. mesto.

UGLJESA

pre 5 godina

Bit ce tesko,italijani igraju kod kuce,mi igramo dan za danom bez odmora...pravilo da ista ekipa ne pobedjuje dva puta spada u gradske legende...jedino u sta verujem je maximalna borba nasih momaka,napred samo hrabro!

MiRa

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41

Francuzi nisu išli dalje. U drgoj grupi su SAD, Rusija i Brazil.

Hmmm

pre 5 godina

Oni sto su se juce bunili i pisali da nece gledati ni jedan mec vise, nadam se da sad citaju ovo. Kod njih je sve na silu i sve pobedi sad, a sutra kako bude. Ne moraju da gledaju, ali ce biti prvi koji ce biti ponosni sto su nasi prosli. Bice opet kalkulisanja. U drugoj grupi bice pakleno.

msbravomk

pre 5 godina

e sad zarad srpsko pluvanje spanski kosarkasa koi su kalkulirali da izbegne Usa zelim da Srbija izgubi ove dve utakmice i da zauzme nezadluzeno 6 mesto jer je imala i srece u pobedu nad Francija i nije ni trebalo da se plasira u ovaj krug

niks

pre 5 godina

Ala ovi zabari namestaju zreb, pa to je strasno, hahahaha. Izabrali nas i Poljake jer misle da su obe ekipe slabije od Brazila, Amerike i Rusije, sto objektivno i jeste tacno, tako da je i za nas zreb povoljan. Svakako je bolje da se koljemo protiv Italije i Poljske za polufinale nego protive Brazila, Amerike i Rusije, koje objektivno po kvalitetu zasluzuju prva tri mesta, a eto ima da se kolju za polufinale i jedna od njih 100% ostaje bez medalje. A nasa utakmica protiv Poljske ce biti potpuno drugacija od ove prethodne, u to sam siguran. Apsolutno mozemo da se plasiramo u polufinale.

Slobo

pre 5 godina

Vrlo losh raspored utakmica za nas. Igramo prvog dana sa Italijom, drugog dana sa Poljskom,a treceg dana se sastaju Italija Poljska koje mogu da kalkulisu. I ako izgubimo od Italije,vrlo je vazno da to ne bude sa 3:0.
Svaki osvojen set pa mozda i svaki ce biti presudan.

nemanja

pre 5 godina

Mislim da smo od Italije bolji,a Poljsku dobijamo,jer se ne secam da je neko nekoga 2 puta dobio na istom prvenstvu. To mora da si duplo bolji od druge ekipe da se to dogodi..mislim da je nama to poslo za rukom jednom ili dva puta u kosarci i vaterpolu...a nebrojano puta smo tako i izgubili dobijene meceve.

Eh

pre 5 godina

Vidim da mnogi misle da su Italijani losi, ali realno u ovom sastavu, jaci su od Brazila. Brazil i dalje nema prvu postavu primaca i to je problem, veliki teret je na Valasu i Lukasu. Daglas i Lipe nisu losi, ali Borhes i Lukareli su daleko bolji primaci, a i napadaci, ali povredjeni su. USA jaki. Rusi su nesto klimavi na ovom SP. Koliko su dominirali u zavrsnici LN, toliko ovde nisu ns svom nivou, ista ova ekipa. Na trenutke zablistaju, ali uglavnom igraju ispod proseka. Realno nasima je i 1 pobeda dovoljna za prolazak u 1/2 finale. Onda se ukrstaju 1 i 2. Sve u svemu, pametan potez juce, sada samo da to iskoriste. Jedino ko ce kalkulisati u nasoj grupi su Italijani, birace lakseg protivnika iz druge grupe.

MarcoPolo

pre 5 godina

Koji svinjac ovaj način takmičenja... Iz grupe u grupu. Samo da mi je da vidim lika koji je smislio ovako genijalan plan. Normalan nije sigurno.

По медаљу

pre 5 godina

Ма нисмо се квалификовали, кажу људи који коментаришу;даље иде Француска јер има више бодова;):)Лакша група, али било би јако лепо да и ми и пољаци одемо даље, а да жабари не прођу....Али само СРБИЈА ме занима, идемо момци!!!!!

Dabome

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....

bojankg

pre 5 godina

Ceo sistem je debilan (ovo nema veze sa našima jer su nas zadužili odavno šta god uradili ovde i ubuduće) - imate na primer sve pobede od 3:2 do sada (8 kola - 16 poena) a neko drugi 7 pobeda od 3:0 i jedan poraz od 3:0/3:1 odnosno 21 poen i na kraju vi ste prvi u grupi. Što se tiče žreba dosta dobar u smislu da je polufinale jako blizu. Druga grupa dosta jača gde su po meni Rusi i Ameri favoriti. Tek sad počinje ono glavno.

DovlAa

pre 5 godina

Idealan scenario za nas, mislim da ce poljaci tek sad osjetiti kako igramo kad smo motivisani, oni su juce dali maksimum a mi jedva cekali da zavrsi mec. Sto se tice Italije sem sto su domacini mislim da su po kvalitetu ispod sve 3 reprezentacije iz druge grupe, kakvo ce tek tamo kidanje da bude, po mom misljenju ako prodjemo u polufinale samo da se izbjegnu rusi, mislim da ce njihov kvalitet sad doc do izrazaja, kad bi mogao da biram rivala to bi bio Brazil, jaki su ali pokazali dosta mana do sad.

jov

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno.
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)

pacimirovic

pre 5 godina

Kao sto sam predpostavio, i ostavio sinoc u kometaru.
Savrsena grupa. Sa rusima nismo mogli biti u grupi ostali su se birali zrebom, a posto Italijani ne bi ponovo Ruse bio sam ubedjen da ce nas izabtati. tako da imamo realne sanse za Polufinale sto bi bio ogroman uspeh . Ajmook plava ceto ???

nz

pre 5 godina

Dobra nam je grupa, Poljska nas je dobila na našu opuštenost i njihovo moranje, dva puta uzastopno valjda ne mogu, Italija je dobra ali je slabija od Brazila i SAD. Samo jako i ozbiljno da naši uđu u oba meča i može da se izbori polufinale.

NeLePFC

pre 5 godina

U ovoj fazi takmicenja nema lakih protivnika,ali svakako je nasa grupa mnogo laksa od one druge. Brazil,Rusija,SAD...... :) Siguran sam da cemo se revansirati Poljacima za jucerasnji poraz,a mozemo i sa Italijanima da se nosimo,uprkos velikoj podrsci sa tribina.

mujo džeger

pre 5 godina

dobili smo što smo sanjali , lakše nije moglo, gledao sam direktno na fivb tv, boričić naređuje, talić mulja, presmješno za gledanje, ovima iz pve grupe ništa nije jasno šta im se zdogodilo, ameri i ruje uložili veto

Kg

pre 5 godina

Da li je iko sumnjao da ce Italija da "izvuce" Poljsku i Srbiju a slucajno izbegne SAD Rusiju i Brazil. Mi jesmo kalkulisali juce, isplatilo se Ali oni su neprevazidjeni. Svakako iako deluje suludo, jedino mi mozemo da se nosimo sa reprezentacijama druge grupe ako stignemo do polufinala. Po meni finale rusija Brazil, eventualno srbija brazil

kengur86

pre 5 godina

Bas smo imali srece sa zrebom. Ekipe kao sto su Italia i Poljska se mogu dobiti i mislim da mozemo da prodjemo u polufinale, jel ako i ne prodjemo i ne zasluzujemo medalju. Druga grupa je grupa smrti Rusia, USA i Brazil, ko tu ispadne bice ne manje kvalitetan, vec je imao manje srece...

BojanNS

pre 5 godina

Kako se bas potrefi da Italijani budu sa Poljacima i nama, a u drugoj Rusi, Brazilci i Amerikanci. Ala bih voleo da i Poljaci i mi zveknemo zabare.

kengur86

pre 5 godina

Bas smo imali srece sa zrebom. Ekipe kao sto su Italia i Poljska se mogu dobiti i mislim da mozemo da prodjemo u polufinale, jel ako i ne prodjemo i ne zasluzujemo medalju. Druga grupa je grupa smrti Rusia, USA i Brazil, ko tu ispadne bice ne manje kvalitetan, vec je imao manje srece...

MarcoPolo

pre 5 godina

Koji svinjac ovaj način takmičenja... Iz grupe u grupu. Samo da mi je da vidim lika koji je smislio ovako genijalan plan. Normalan nije sigurno.

BojanNS

pre 5 godina

Kako se bas potrefi da Italijani budu sa Poljacima i nama, a u drugoj Rusi, Brazilci i Amerikanci. Ala bih voleo da i Poljaci i mi zveknemo zabare.

jov

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno.
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)

DovlAa

pre 5 godina

Idealan scenario za nas, mislim da ce poljaci tek sad osjetiti kako igramo kad smo motivisani, oni su juce dali maksimum a mi jedva cekali da zavrsi mec. Sto se tice Italije sem sto su domacini mislim da su po kvalitetu ispod sve 3 reprezentacije iz druge grupe, kakvo ce tek tamo kidanje da bude, po mom misljenju ako prodjemo u polufinale samo da se izbjegnu rusi, mislim da ce njihov kvalitet sad doc do izrazaja, kad bi mogao da biram rivala to bi bio Brazil, jaki su ali pokazali dosta mana do sad.

Kg

pre 5 godina

Da li je iko sumnjao da ce Italija da "izvuce" Poljsku i Srbiju a slucajno izbegne SAD Rusiju i Brazil. Mi jesmo kalkulisali juce, isplatilo se Ali oni su neprevazidjeni. Svakako iako deluje suludo, jedino mi mozemo da se nosimo sa reprezentacijama druge grupe ako stignemo do polufinala. Po meni finale rusija Brazil, eventualno srbija brazil

nz

pre 5 godina

Dobra nam je grupa, Poljska nas je dobila na našu opuštenost i njihovo moranje, dva puta uzastopno valjda ne mogu, Italija je dobra ali je slabija od Brazila i SAD. Samo jako i ozbiljno da naši uđu u oba meča i može da se izbori polufinale.

NeLePFC

pre 5 godina

U ovoj fazi takmicenja nema lakih protivnika,ali svakako je nasa grupa mnogo laksa od one druge. Brazil,Rusija,SAD...... :) Siguran sam da cemo se revansirati Poljacima za jucerasnji poraz,a mozemo i sa Italijanima da se nosimo,uprkos velikoj podrsci sa tribina.

mujo džeger

pre 5 godina

dobili smo što smo sanjali , lakše nije moglo, gledao sam direktno na fivb tv, boričić naređuje, talić mulja, presmješno za gledanje, ovima iz pve grupe ništa nije jasno šta im se zdogodilo, ameri i ruje uložili veto

pacimirovic

pre 5 godina

Kao sto sam predpostavio, i ostavio sinoc u kometaru.
Savrsena grupa. Sa rusima nismo mogli biti u grupi ostali su se birali zrebom, a posto Italijani ne bi ponovo Ruse bio sam ubedjen da ce nas izabtati. tako da imamo realne sanse za Polufinale sto bi bio ogroman uspeh . Ajmook plava ceto ???

Dabome

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....

Eh

pre 5 godina

Vidim da mnogi misle da su Italijani losi, ali realno u ovom sastavu, jaci su od Brazila. Brazil i dalje nema prvu postavu primaca i to je problem, veliki teret je na Valasu i Lukasu. Daglas i Lipe nisu losi, ali Borhes i Lukareli su daleko bolji primaci, a i napadaci, ali povredjeni su. USA jaki. Rusi su nesto klimavi na ovom SP. Koliko su dominirali u zavrsnici LN, toliko ovde nisu ns svom nivou, ista ova ekipa. Na trenutke zablistaju, ali uglavnom igraju ispod proseka. Realno nasima je i 1 pobeda dovoljna za prolazak u 1/2 finale. Onda se ukrstaju 1 i 2. Sve u svemu, pametan potez juce, sada samo da to iskoriste. Jedino ko ce kalkulisati u nasoj grupi su Italijani, birace lakseg protivnika iz druge grupe.

Slobo

pre 5 godina

Vrlo losh raspored utakmica za nas. Igramo prvog dana sa Italijom, drugog dana sa Poljskom,a treceg dana se sastaju Italija Poljska koje mogu da kalkulisu. I ako izgubimo od Italije,vrlo je vazno da to ne bude sa 3:0.
Svaki osvojen set pa mozda i svaki ce biti presudan.

bojankg

pre 5 godina

Ceo sistem je debilan (ovo nema veze sa našima jer su nas zadužili odavno šta god uradili ovde i ubuduće) - imate na primer sve pobede od 3:2 do sada (8 kola - 16 poena) a neko drugi 7 pobeda od 3:0 i jedan poraz od 3:0/3:1 odnosno 21 poen i na kraju vi ste prvi u grupi. Što se tiče žreba dosta dobar u smislu da je polufinale jako blizu. Druga grupa dosta jača gde su po meni Rusi i Ameri favoriti. Tek sad počinje ono glavno.

Tartaruga

pre 5 godina

"Utakmica Srbije i domaćina Italije biće odigrana u sredu od 21.15. Posle toga, "Orlovi" će u četvrtak igrati od 20.30 sa Poljskom. Poslednja utakmica grupe igraće se u četvrtak od 21.15 između Italije i Poljske."

Znaci Poljaci u cetvrtak u 20.30 s nama pa odmah u 21.15 s Italijom? Kidaju momci!!!

Hmmm

pre 5 godina

Oni sto su se juce bunili i pisali da nece gledati ni jedan mec vise, nadam se da sad citaju ovo. Kod njih je sve na silu i sve pobedi sad, a sutra kako bude. Ne moraju da gledaju, ali ce biti prvi koji ce biti ponosni sto su nasi prosli. Bice opet kalkulisanja. U drugoj grupi bice pakleno.

Uh

pre 5 godina

Nenad
Ako ces realno Poljska nema ovde sta da trazi, Francuska je bolja. To sto su aktuelni sampioni ne znaci nista i ne odredjuje trenutni kvalitet. Nasi jesu medju 6 najboljih, pobedili su Francusku, Rusiju aktuelnog Evropskog prvaka i pobednike LN, sa USA igrali 5 setova. Koga su Poljaci pobedili do sad?

niks

pre 5 godina

Ala ovi zabari namestaju zreb, pa to je strasno, hahahaha. Izabrali nas i Poljake jer misle da su obe ekipe slabije od Brazila, Amerike i Rusije, sto objektivno i jeste tacno, tako da je i za nas zreb povoljan. Svakako je bolje da se koljemo protiv Italije i Poljske za polufinale nego protive Brazila, Amerike i Rusije, koje objektivno po kvalitetu zasluzuju prva tri mesta, a eto ima da se kolju za polufinale i jedna od njih 100% ostaje bez medalje. A nasa utakmica protiv Poljske ce biti potpuno drugacija od ove prethodne, u to sam siguran. Apsolutno mozemo da se plasiramo u polufinale.

Saruman

pre 5 godina

Za sve ove što se brinu za naše igranje dan za danom i eventualno "štelovanje" između Italijana i Poljaka: ako odigramo na svom maksimumu i dobijemo obe utakmice ili jednu dobijemo, a u drugoj uzmemo dva seta, nema "štelovanja" koje može da nas ugrozi, a imali bismo dan odmora pred polufinale koje se igra u subotu. Ako dođemo u situaciju da zavisimo od drugih, onda kako bude. Lično mislim da će u ovoj drugoj grupi da bude 3x5 setova, tako da će ekipe koje odatle prođu imati veliki problem kako da "prežive" tempo odlučujućih utakmica koje se igraju dan za danom. U tom kontekstu, nama će mnogo značiti što je Nikola rotirao igrače sve vreme, čak i kad je nas to, navijački gledano, nerviralo, trebalo bi da nam je u rezervoaru ostalo malko više goriva, iako su i naši momci odigrali tri pakleno teške utakmice.

Arja Stark

pre 5 godina

Mislim da mi i USA igramo najbolju odbojku na prvenstvu. A nešto mi se čini da će takvo i finale da bude. I proći će kao njihove odbojkašice u polufinalu u Riju.

UGLJESA

pre 5 godina

Bit ce tesko,italijani igraju kod kuce,mi igramo dan za danom bez odmora...pravilo da ista ekipa ne pobedjuje dva puta spada u gradske legende...jedino u sta verujem je maximalna borba nasih momaka,napred samo hrabro!

Bora

pre 5 godina

Ovakav sistem takmicenja je u najmanju ruku cudan. Zamislite da je recimo mec Poljska-Srbija ima odlucujuci takmicarski znacaj za obe reprezentacije (da je na primer samo rezultat 3:2 za nekoga vodio obe ekipe dalje) - u tom slučaju bi ovo bila na neki način eliminaciona pobeda. Zatim, već u narednom meču se opet sastaju iste dve ekipe, pobeda je pitanje opstanka za obe ekipe, i pobednik jedino ide sigurno dalje. Na kraju, ukoliko poraženi ipak (pobedom protiv preostale reperezentacije u grupi) izbori plasman u polufinale, iste ekipe se mogu susresti i u finalu, sve to u samo 5 dana!

slobodan

pre 5 godina

znaci konacno smo juce odigrali pametno i izgubili ... dva razloga na kraju se gleda.samo rezultat: porazom od.poljske automatski smo mog
li dobiti sve rivale osim rusa koji su mozda i najjaci . izbacili smo francuze koji su realno jaci i od nas i od poljske...bolje dakle nije moglo. sistem je inzvaredan samo jos da su pocetne grupe bile ujednacenije... i pored svega iz nase pocrtne grule tri ekipe su na f6....po ovom sistemu moras da igras cjelo prvenstvo na nivou.... da nijr mozda nasa greska sto su francuzi od holandije izgubili....sve druge reprezentacije osim nase su imale lakse protivnike . i sto bi mi zadnje kolo ginuli za druge a sebe da unistimo? ko bi to nama ucinio? sada zavisj sve od nas od poljaka smo sigurno jaci sa italijom ce biti borba.

DovlAa

pre 5 godina

Koliko god da je jutros izgledalo da nam je pao idealan zreb sada kad je poznat raspored utakmica baca na sumnju da ce raditi protiv nas jer zadnje kolo poljaci i zabari mogu da biraju rezultat koji ih vodi dalje pa cak i poen kolicnik da utanace. Ubedjen sam da nam poljaci nece uzet preko jednog seta ali sada je od krucijalne vaznosti da mi italijanima zakinemo set,dva ako vec ne moze pobeda onda oni nece moc da kalkulisu jer ce bit vani, u koliko izgubimo 3:0 u velikom smo problemu.

Saruman

pre 5 godina

Sad se vidi koliko je jučerašnji poraz protiv Poljske imao smisla. Sa svakom od reprezentacija koje su ušle među šest, može da se igra, a u ovakvom sistemu, jedna pobeda vredna tri boda gotovo sigurno vodi u polufinale. Bićemo odmorni, sa Italijanima oduvek igramo lepe utakmice, u kojima uživaju i igrači i publika, Poljaci, iako su aktuelni prvaci, nisu bauk, a u drugoj grupi će sve tri utakmice biti "na nož", u 4 ili 5 setova. Za ove koji kažu da su Italijani slabiji od drugih ekipa, to prosto nije istina, ekipa sa Zverevom i Huantorenom nikako ne može da bude slaba, momci su zveri, ali i mi imamo čime da im pariramo.

Hagiano

pre 5 godina

Odlična grupa, lakše nije moglo. Italijani ceo šampionat igraju sa selekcijama koje nisu top klasa, sad ćemo da vidimo njihov kvalitet kad budu igrali sa Poljacima i nama...
Druga grupa ludilo, pazi kad se ne zna ko će proći dalje.
Potrebno je odigrati oba meča na vrhunskom nivou, a to smo pokazali da možemo, jer ukoliko se napravi krug od tri selekcije po pobedu i poraz, što nije isključeno, odlučivaće set pa poen količnik.
Mi smo juče kalkulisali i to se videlo, ali žabari što umeju da nameste čitav šampionat, to mogu još eventualno Brazilci i niko više. Italijani imaju ozbiljan tim, i deluju sigurno, ali su igrali sa mnogo slabijim protivnicima nego mi, zato se uzdam u naše igrače da ćemo ih opeglati kao u finalu 2011. Moramo da budemo spremni na domaćinsko sudjenje, koje je u odbojci svedeno na minimum zbog uvođenja čelendž sistema, ali opet može se desi. Odbojka je po tom pitanju najčistiji sport, uz šah ;) gde se svaki potez jasno vidi, sumnjive lopte možeš da proveriš 3 puta u setu i to je ono što nam daje određenju spokojnost da sudije neće navlačiti kao 90tih. Prijem servisa će biti ključna stavka u našoj igri, Italijani imaju ozbiljne servere i ukoliko budemo imali preko 60% idealnog prijema u velikoj smo prednosti. Poljaci su svoj raskoš pokazali juče, ali mi svoj nismo, tako da očekujem da bude 1-1 u pobedama na ovom turniru.
Polufinale nam je blizu i realno je. Sa druge strane priželjkivao bih USA u polufinalu a u finalu da se koljemo pa šta bude.

borko

pre 5 godina

Nije moglo bolje,italija je namestila celo prvenstvo kako jos najbolje odgovara pa tako i ovu grupu a to je ispalo i dobro za nas
(Markos, 24. septembar 2018 13:08) # Link komentara

Narocito sto u poslednjem kolu igraju Italija i Poljska medjusobno. Jasno je zato da nam jedna pobeda nece biti dovoljna, jer ce onda svakako stvoriti krug idealan za obe reprezentacije.

По медаљу

pre 5 godina

Ма нисмо се квалификовали, кажу људи који коментаришу;даље иде Француска јер има више бодова;):)Лакша група, али било би јако лепо да и ми и пољаци одемо даље, а да жабари не прођу....Али само СРБИЈА ме занима, идемо момци!!!!!

артиљерац

pre 5 godina

Дрде-мрде калкулације.Финале:Русија-Србија.А Русе ће бијемо,то је ноооормално.

znanje-imanje

pre 5 godina

1. Ovo najviše odgovara Italijanima, a pre svega zbog optimalnog rasporeda igranja prvi pa treći dan.
2. Ako neko ide sa italijanima i sabrat im je po muvarenju i skliskosti to je svakako Boričić
(2b - nikad mu neću oprostiti što je imao dokaz italijanskog dopinga kojim su nas dobili u finalu SP u Japanu pre 20 godina; umesto da progura naše zlato on je to iskoristio da se sliže sa njima; otada i kreće buljuk naših igrača i igračica u italijansku ligu, a sve preko magične kapije zvana reprezentacija...)
3. @Eh je svakako u pravu - Brazil već neko vreme nije tako dobar! Imaju iskusan i uigran sastav, jako dobri svakako, ali svakako nisu baš vrh. Naprotiv u stvari su tanki i na korektoru i na bloku, i servis manje-više... Ono što im je glavno oružje je to da su jako bezobrazni, pravi su ulični psi i na to hvataju kad bude stani-pani. Ali sada nisu teži od npr. Italije. Lično bi njih voleo u polufinalu ali mislim da će izvesno izgubiti obe.
4. Rusi su ceo SP najgori što mogu da budu - sve čekam da zaigraju, prosto imaju isuviše mnogo dobrih igrača...

Mi smo u dobrom položaju utoliko što je Aleksandar em u top formi em je čak dve utakmice odmarao. Takođe ceo tim je igrao - em niko nije izakan em svako može da uđe u igru. Polufinale je sada dosta realno. A bude li e tada će što igramo dve odmah biti i prednost.

utzo

pre 5 godina

(bojankg, 24. septembar 2018 12:59)

Bojane, poenta i jeste da se utakmice nacine zanimljivijim i da ekipe grizu za svaki set tokom celog sampionata. Ekipa koja POBEDI sve utakmice, pa makar i sa 3:2, mora da bude prva na tabeli jer je pobedila SVE protivnike. Sve ostalo ne bi bilo fer, zar ne?

Inace mislim da je zreb fenomenalan. Poljsku moramo da dobijemo, sto ce uraditi i Italija, tako da smo relativno blizu polufinala. Opet, tamo necemo moci da naletimo na Italiju, koja je, po meni, favorit - sto zbog dobre ekipe, sto zbog domace publike.

nemanja

pre 5 godina

Mislim da smo od Italije bolji,a Poljsku dobijamo,jer se ne secam da je neko nekoga 2 puta dobio na istom prvenstvu. To mora da si duplo bolji od druge ekipe da se to dogodi..mislim da je nama to poslo za rukom jednom ili dva puta u kosarci i vaterpolu...a nebrojano puta smo tako i izgubili dobijene meceve.

nenad

pre 5 godina

Objektivno, Srbija je prema trenutnom rejtingu najslabija među 6. Odakle to uverenje da cemo dobiti Poljake svetske prvake? Nemamo bolji tim. Ne znam da cenu temeljimo optimizam takve prirode. Da ne pominjem cinjenicu da treci dan Italijani igraju sa Poljacima i da ce, ako budu hteli, namestiti da budu prvi ili drugi u grupi. Oni to rade uvek bez ikakvih dilema. Kakve su nam sanse protiv jake Italije koja je domacin? Set je dobar ako ga uzmemo. To je moje misljenje, jer znam koliko su Italijani dobri.Plus sve ono sto ce raditi linijske sudije. Pobeda izgledao skoro kao nemoguca misija. OK selktor i igraci znaju kako Italijani igraju, ali i oni sve znaju o nama. Ostaje mec sa Poljacima. Oni su slabiji od Italije, ali ne i od nas. Ne znam, ali ulazak u polufinale bio bi realno podvig. Ocekujem rutinski poraz od Italije i 50:50 odsto sa Poljskom.

MiRa

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41

Francuzi nisu išli dalje. U drgoj grupi su SAD, Rusija i Brazil.

pera

pre 5 godina

U normalnoj situaciji jedna pobeda je sasvim dovoljna za polufinale. Nama nece biti dovoljna, to je sigurno kada pogledate raspored utakmica. Pametnome dosta. Dakle, brze nego sto sam ocekivao vratice nam se ko bumerang ono od sinoc.

Dabome

pre 5 godina

Ja i nisam rekao da smo namerno izgubili, ali evidentno je da nismo nešto ni zapeli...jedno je ući u meč sa jasnom namerom da se izgubi, a drugo je čuvati snagu i energiju i ne trošiti se previše.

nema medalje koja ce taman obraz osvetlati

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41)

1) treba da ih je sramota, to ostaje
2) Francuzi nam nikako ne leze jer su mozda... bolji?
3) ne bismo se umorili bespotrebno, ima dovoljno vremena do naredne utakmice, a i druga postava je trebalo da udje u vatru da se rezerve okale
4) navijam za Amere. oni sve gaze jer su jaki i nikakve kalkulacije ih ne zamimaju jer imaju osvajacki mentalitet koji nama ocajnicki nedostaje
5) zelim da muvatori Zabari i mi osvojimo 5. i 6. mesto.

msbravomk

pre 5 godina

e sad zarad srpsko pluvanje spanski kosarkasa koi su kalkulirali da izbegne Usa zelim da Srbija izgubi ove dve utakmice i da zauzme nezadluzeno 6 mesto jer je imala i srece u pobedu nad Francija i nije ni trebalo da se plasira u ovaj krug

mihic

pre 5 godina

Ne znam zbog čega mislite da je naša grupa lakša? Po meni je mnogo bolje da smo u grupi sa Brazilom i Rusijom jer su te dve ekipe pribliznije po jačini nego jedna Italija. Nemojte misliti da će u toj grupi biti više borbe nego u našoj. To što smo izgubili od Poljske ne znači da ne možemo opet izgubiti jer prvi meč je bio klasična ladovina, to nije bio meč sa žarom nikako.

Mikii

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....
(Dabome, 24. septembar 2018 12:20)

Amerikanci su u kosarci poslali to pravilo dodjavola. Prva utakmica 4 razlike, druga 74. Uzgred, zanimljivo je kako se lagano u komentarima naglasava da su momci namerno izgubili od Poljske. Zar mi, Srbi, najposteniji narod na svetu, koji nikad ne kalkulise, koji uvek u svakom trenutku ima po koju pogrdnu rec za Spance i Italijane, da dozvoli sebi da udje u isti kos s doticnima? Dobijaju to Poljaci ponovo, zivi bili, pa videli. U inat.

Mirko

pre 5 godina

Bolje je da imamo Poljake u grupi od kojih smo izgubili, a poznato je da je na takmičenju teško dvaput pobediti istog protivnika, i naravno da je nemoguća misija pobediti Amere, trenutno, sve u svemu smatram da je bolja grupa, ali naravno to ništa ne znači jer su po težini gotovo identične i biće mnogo teško. Ne kažem nemoguće, ali veoma teško da prođemo. No, videćemo, nadam se najboljem.

msbravomk

pre 5 godina

e sad zarad srpsko pluvanje spanski kosarkasa koi su kalkulirali da izbegne Usa zelim da Srbija izgubi ove dve utakmice i da zauzme nezadluzeno 6 mesto jer je imala i srece u pobedu nad Francija i nije ni trebalo da se plasira u ovaj krug

MiRa

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41

Francuzi nisu išli dalje. U drgoj grupi su SAD, Rusija i Brazil.

nema medalje koja ce taman obraz osvetlati

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno. 
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)
(jov, 24. septembar 2018 11:41)

1) treba da ih je sramota, to ostaje
2) Francuzi nam nikako ne leze jer su mozda... bolji?
3) ne bismo se umorili bespotrebno, ima dovoljno vremena do naredne utakmice, a i druga postava je trebalo da udje u vatru da se rezerve okale
4) navijam za Amere. oni sve gaze jer su jaki i nikakve kalkulacije ih ne zamimaju jer imaju osvajacki mentalitet koji nama ocajnicki nedostaje
5) zelim da muvatori Zabari i mi osvojimo 5. i 6. mesto.

nenad

pre 5 godina

Objektivno, Srbija je prema trenutnom rejtingu najslabija među 6. Odakle to uverenje da cemo dobiti Poljake svetske prvake? Nemamo bolji tim. Ne znam da cenu temeljimo optimizam takve prirode. Da ne pominjem cinjenicu da treci dan Italijani igraju sa Poljacima i da ce, ako budu hteli, namestiti da budu prvi ili drugi u grupi. Oni to rade uvek bez ikakvih dilema. Kakve su nam sanse protiv jake Italije koja je domacin? Set je dobar ako ga uzmemo. To je moje misljenje, jer znam koliko su Italijani dobri.Plus sve ono sto ce raditi linijske sudije. Pobeda izgledao skoro kao nemoguca misija. OK selktor i igraci znaju kako Italijani igraju, ali i oni sve znaju o nama. Ostaje mec sa Poljacima. Oni su slabiji od Italije, ali ne i od nas. Ne znam, ali ulazak u polufinale bio bi realno podvig. Ocekujem rutinski poraz od Italije i 50:50 odsto sa Poljskom.

Mikii

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....
(Dabome, 24. septembar 2018 12:20)

Amerikanci su u kosarci poslali to pravilo dodjavola. Prva utakmica 4 razlike, druga 74. Uzgred, zanimljivo je kako se lagano u komentarima naglasava da su momci namerno izgubili od Poljske. Zar mi, Srbi, najposteniji narod na svetu, koji nikad ne kalkulise, koji uvek u svakom trenutku ima po koju pogrdnu rec za Spance i Italijane, da dozvoli sebi da udje u isti kos s doticnima? Dobijaju to Poljaci ponovo, zivi bili, pa videli. U inat.

bojankg

pre 5 godina

Ceo sistem je debilan (ovo nema veze sa našima jer su nas zadužili odavno šta god uradili ovde i ubuduće) - imate na primer sve pobede od 3:2 do sada (8 kola - 16 poena) a neko drugi 7 pobeda od 3:0 i jedan poraz od 3:0/3:1 odnosno 21 poen i na kraju vi ste prvi u grupi. Što se tiče žreba dosta dobar u smislu da je polufinale jako blizu. Druga grupa dosta jača gde su po meni Rusi i Ameri favoriti. Tek sad počinje ono glavno.

pera

pre 5 godina

U normalnoj situaciji jedna pobeda je sasvim dovoljna za polufinale. Nama nece biti dovoljna, to je sigurno kada pogledate raspored utakmica. Pametnome dosta. Dakle, brze nego sto sam ocekivao vratice nam se ko bumerang ono od sinoc.

jov

pre 5 godina

Ajde sad da čujem ove što su govorili da treba da je sramota naše što su onako igrali, dakle sad bismo bili u grupi sa Francuzima koji nam nikako ne leže, i sa domaćinom, plus bi se naši umorili bespotrebno.
Srećno momci, uz vas smo pa šta god da uradite :)

Dabome

pre 5 godina

Imajući u vidu da posotji nepisano pravilo da na jednom prvenstvu ne može dva puta da se izgubi od iste reprezentacije, dobro je što smo sinoć izgubili od Poljske. Ako pak izgubimo sada od Italijana (a Poljska i od nas i od Italije), možda se sa njima (sa Italijanima) sretnemo u finalu pa....
Iz druge grupe smatram da dalje tj u polufinale idu USA i Brazil..
SREĆNO MOMCI....

Mirko

pre 5 godina

Bolje je da imamo Poljake u grupi od kojih smo izgubili, a poznato je da je na takmičenju teško dvaput pobediti istog protivnika, i naravno da je nemoguća misija pobediti Amere, trenutno, sve u svemu smatram da je bolja grupa, ali naravno to ništa ne znači jer su po težini gotovo identične i biće mnogo teško. Ne kažem nemoguće, ali veoma teško da prođemo. No, videćemo, nadam se najboljem.

mihic

pre 5 godina

Ne znam zbog čega mislite da je naša grupa lakša? Po meni je mnogo bolje da smo u grupi sa Brazilom i Rusijom jer su te dve ekipe pribliznije po jačini nego jedna Italija. Nemojte misliti da će u toj grupi biti više borbe nego u našoj. To što smo izgubili od Poljske ne znači da ne možemo opet izgubiti jer prvi meč je bio klasična ladovina, to nije bio meč sa žarom nikako.

DovlAa

pre 5 godina

Koliko god da je jutros izgledalo da nam je pao idealan zreb sada kad je poznat raspored utakmica baca na sumnju da ce raditi protiv nas jer zadnje kolo poljaci i zabari mogu da biraju rezultat koji ih vodi dalje pa cak i poen kolicnik da utanace. Ubedjen sam da nam poljaci nece uzet preko jednog seta ali sada je od krucijalne vaznosti da mi italijanima zakinemo set,dva ako vec ne moze pobeda onda oni nece moc da kalkulisu jer ce bit vani, u koliko izgubimo 3:0 u velikom smo problemu.

MarcoPolo

pre 5 godina

Koji svinjac ovaj način takmičenja... Iz grupe u grupu. Samo da mi je da vidim lika koji je smislio ovako genijalan plan. Normalan nije sigurno.

Kg

pre 5 godina

Da li je iko sumnjao da ce Italija da "izvuce" Poljsku i Srbiju a slucajno izbegne SAD Rusiju i Brazil. Mi jesmo kalkulisali juce, isplatilo se Ali oni su neprevazidjeni. Svakako iako deluje suludo, jedino mi mozemo da se nosimo sa reprezentacijama druge grupe ako stignemo do polufinala. Po meni finale rusija Brazil, eventualno srbija brazil

BojanNS

pre 5 godina

Kako se bas potrefi da Italijani budu sa Poljacima i nama, a u drugoj Rusi, Brazilci i Amerikanci. Ala bih voleo da i Poljaci i mi zveknemo zabare.

mujo džeger

pre 5 godina

dobili smo što smo sanjali , lakše nije moglo, gledao sam direktno na fivb tv, boričić naređuje, talić mulja, presmješno za gledanje, ovima iz pve grupe ništa nije jasno šta im se zdogodilo, ameri i ruje uložili veto

kengur86

pre 5 godina

Bas smo imali srece sa zrebom. Ekipe kao sto su Italia i Poljska se mogu dobiti i mislim da mozemo da prodjemo u polufinale, jel ako i ne prodjemo i ne zasluzujemo medalju. Druga grupa je grupa smrti Rusia, USA i Brazil, ko tu ispadne bice ne manje kvalitetan, vec je imao manje srece...

Slobo

pre 5 godina

Vrlo losh raspored utakmica za nas. Igramo prvog dana sa Italijom, drugog dana sa Poljskom,a treceg dana se sastaju Italija Poljska koje mogu da kalkulisu. I ako izgubimo od Italije,vrlo je vazno da to ne bude sa 3:0.
Svaki osvojen set pa mozda i svaki ce biti presudan.

Arja Stark

pre 5 godina

Mislim da mi i USA igramo najbolju odbojku na prvenstvu. A nešto mi se čini da će takvo i finale da bude. I proći će kao njihove odbojkašice u polufinalu u Riju.

pacimirovic

pre 5 godina

Kao sto sam predpostavio, i ostavio sinoc u kometaru.
Savrsena grupa. Sa rusima nismo mogli biti u grupi ostali su se birali zrebom, a posto Italijani ne bi ponovo Ruse bio sam ubedjen da ce nas izabtati. tako da imamo realne sanse za Polufinale sto bi bio ogroman uspeh . Ajmook plava ceto ???

Eh

pre 5 godina

Vidim da mnogi misle da su Italijani losi, ali realno u ovom sastavu, jaci su od Brazila. Brazil i dalje nema prvu postavu primaca i to je problem, veliki teret je na Valasu i Lukasu. Daglas i Lipe nisu losi, ali Borhes i Lukareli su daleko bolji primaci, a i napadaci, ali povredjeni su. USA jaki. Rusi su nesto klimavi na ovom SP. Koliko su dominirali u zavrsnici LN, toliko ovde nisu ns svom nivou, ista ova ekipa. Na trenutke zablistaju, ali uglavnom igraju ispod proseka. Realno nasima je i 1 pobeda dovoljna za prolazak u 1/2 finale. Onda se ukrstaju 1 i 2. Sve u svemu, pametan potez juce, sada samo da to iskoriste. Jedino ko ce kalkulisati u nasoj grupi su Italijani, birace lakseg protivnika iz druge grupe.

Uh

pre 5 godina

Nenad
Ako ces realno Poljska nema ovde sta da trazi, Francuska je bolja. To sto su aktuelni sampioni ne znaci nista i ne odredjuje trenutni kvalitet. Nasi jesu medju 6 najboljih, pobedili su Francusku, Rusiju aktuelnog Evropskog prvaka i pobednike LN, sa USA igrali 5 setova. Koga su Poljaci pobedili do sad?

Saruman

pre 5 godina

Sad se vidi koliko je jučerašnji poraz protiv Poljske imao smisla. Sa svakom od reprezentacija koje su ušle među šest, može da se igra, a u ovakvom sistemu, jedna pobeda vredna tri boda gotovo sigurno vodi u polufinale. Bićemo odmorni, sa Italijanima oduvek igramo lepe utakmice, u kojima uživaju i igrači i publika, Poljaci, iako su aktuelni prvaci, nisu bauk, a u drugoj grupi će sve tri utakmice biti "na nož", u 4 ili 5 setova. Za ove koji kažu da su Italijani slabiji od drugih ekipa, to prosto nije istina, ekipa sa Zverevom i Huantorenom nikako ne može da bude slaba, momci su zveri, ali i mi imamo čime da im pariramo.

znanje-imanje

pre 5 godina

1. Ovo najviše odgovara Italijanima, a pre svega zbog optimalnog rasporeda igranja prvi pa treći dan.
2. Ako neko ide sa italijanima i sabrat im je po muvarenju i skliskosti to je svakako Boričić
(2b - nikad mu neću oprostiti što je imao dokaz italijanskog dopinga kojim su nas dobili u finalu SP u Japanu pre 20 godina; umesto da progura naše zlato on je to iskoristio da se sliže sa njima; otada i kreće buljuk naših igrača i igračica u italijansku ligu, a sve preko magične kapije zvana reprezentacija...)
3. @Eh je svakako u pravu - Brazil već neko vreme nije tako dobar! Imaju iskusan i uigran sastav, jako dobri svakako, ali svakako nisu baš vrh. Naprotiv u stvari su tanki i na korektoru i na bloku, i servis manje-više... Ono što im je glavno oružje je to da su jako bezobrazni, pravi su ulični psi i na to hvataju kad bude stani-pani. Ali sada nisu teži od npr. Italije. Lično bi njih voleo u polufinalu ali mislim da će izvesno izgubiti obe.
4. Rusi su ceo SP najgori što mogu da budu - sve čekam da zaigraju, prosto imaju isuviše mnogo dobrih igrača...

Mi smo u dobrom položaju utoliko što je Aleksandar em u top formi em je čak dve utakmice odmarao. Takođe ceo tim je igrao - em niko nije izakan em svako može da uđe u igru. Polufinale je sada dosta realno. A bude li e tada će što igramo dve odmah biti i prednost.

артиљерац

pre 5 godina

Дрде-мрде калкулације.Финале:Русија-Србија.А Русе ће бијемо,то је ноооормално.

Bora

pre 5 godina

Ovakav sistem takmicenja je u najmanju ruku cudan. Zamislite da je recimo mec Poljska-Srbija ima odlucujuci takmicarski znacaj za obe reprezentacije (da je na primer samo rezultat 3:2 za nekoga vodio obe ekipe dalje) - u tom slučaju bi ovo bila na neki način eliminaciona pobeda. Zatim, već u narednom meču se opet sastaju iste dve ekipe, pobeda je pitanje opstanka za obe ekipe, i pobednik jedino ide sigurno dalje. Na kraju, ukoliko poraženi ipak (pobedom protiv preostale reperezentacije u grupi) izbori plasman u polufinale, iste ekipe se mogu susresti i u finalu, sve to u samo 5 dana!

Saruman

pre 5 godina

Za sve ove što se brinu za naše igranje dan za danom i eventualno "štelovanje" između Italijana i Poljaka: ako odigramo na svom maksimumu i dobijemo obe utakmice ili jednu dobijemo, a u drugoj uzmemo dva seta, nema "štelovanja" koje može da nas ugrozi, a imali bismo dan odmora pred polufinale koje se igra u subotu. Ako dođemo u situaciju da zavisimo od drugih, onda kako bude. Lično mislim da će u ovoj drugoj grupi da bude 3x5 setova, tako da će ekipe koje odatle prođu imati veliki problem kako da "prežive" tempo odlučujućih utakmica koje se igraju dan za danom. U tom kontekstu, nama će mnogo značiti što je Nikola rotirao igrače sve vreme, čak i kad je nas to, navijački gledano, nerviralo, trebalo bi da nam je u rezervoaru ostalo malko više goriva, iako su i naši momci odigrali tri pakleno teške utakmice.

DovlAa

pre 5 godina

Idealan scenario za nas, mislim da ce poljaci tek sad osjetiti kako igramo kad smo motivisani, oni su juce dali maksimum a mi jedva cekali da zavrsi mec. Sto se tice Italije sem sto su domacini mislim da su po kvalitetu ispod sve 3 reprezentacije iz druge grupe, kakvo ce tek tamo kidanje da bude, po mom misljenju ako prodjemo u polufinale samo da se izbjegnu rusi, mislim da ce njihov kvalitet sad doc do izrazaja, kad bi mogao da biram rivala to bi bio Brazil, jaki su ali pokazali dosta mana do sad.

nz

pre 5 godina

Dobra nam je grupa, Poljska nas je dobila na našu opuštenost i njihovo moranje, dva puta uzastopno valjda ne mogu, Italija je dobra ali je slabija od Brazila i SAD. Samo jako i ozbiljno da naši uđu u oba meča i može da se izbori polufinale.

NeLePFC

pre 5 godina

U ovoj fazi takmicenja nema lakih protivnika,ali svakako je nasa grupa mnogo laksa od one druge. Brazil,Rusija,SAD...... :) Siguran sam da cemo se revansirati Poljacima za jucerasnji poraz,a mozemo i sa Italijanima da se nosimo,uprkos velikoj podrsci sa tribina.

nemanja

pre 5 godina

Mislim da smo od Italije bolji,a Poljsku dobijamo,jer se ne secam da je neko nekoga 2 puta dobio na istom prvenstvu. To mora da si duplo bolji od druge ekipe da se to dogodi..mislim da je nama to poslo za rukom jednom ili dva puta u kosarci i vaterpolu...a nebrojano puta smo tako i izgubili dobijene meceve.

niks

pre 5 godina

Ala ovi zabari namestaju zreb, pa to je strasno, hahahaha. Izabrali nas i Poljake jer misle da su obe ekipe slabije od Brazila, Amerike i Rusije, sto objektivno i jeste tacno, tako da je i za nas zreb povoljan. Svakako je bolje da se koljemo protiv Italije i Poljske za polufinale nego protive Brazila, Amerike i Rusije, koje objektivno po kvalitetu zasluzuju prva tri mesta, a eto ima da se kolju za polufinale i jedna od njih 100% ostaje bez medalje. A nasa utakmica protiv Poljske ce biti potpuno drugacija od ove prethodne, u to sam siguran. Apsolutno mozemo da se plasiramo u polufinale.

Hmmm

pre 5 godina

Oni sto su se juce bunili i pisali da nece gledati ni jedan mec vise, nadam se da sad citaju ovo. Kod njih je sve na silu i sve pobedi sad, a sutra kako bude. Ne moraju da gledaju, ali ce biti prvi koji ce biti ponosni sto su nasi prosli. Bice opet kalkulisanja. U drugoj grupi bice pakleno.

utzo

pre 5 godina

(bojankg, 24. septembar 2018 12:59)

Bojane, poenta i jeste da se utakmice nacine zanimljivijim i da ekipe grizu za svaki set tokom celog sampionata. Ekipa koja POBEDI sve utakmice, pa makar i sa 3:2, mora da bude prva na tabeli jer je pobedila SVE protivnike. Sve ostalo ne bi bilo fer, zar ne?

Inace mislim da je zreb fenomenalan. Poljsku moramo da dobijemo, sto ce uraditi i Italija, tako da smo relativno blizu polufinala. Opet, tamo necemo moci da naletimo na Italiju, koja je, po meni, favorit - sto zbog dobre ekipe, sto zbog domace publike.

Tartaruga

pre 5 godina

"Utakmica Srbije i domaćina Italije biće odigrana u sredu od 21.15. Posle toga, "Orlovi" će u četvrtak igrati od 20.30 sa Poljskom. Poslednja utakmica grupe igraće se u četvrtak od 21.15 između Italije i Poljske."

Znaci Poljaci u cetvrtak u 20.30 s nama pa odmah u 21.15 s Italijom? Kidaju momci!!!

slobodan

pre 5 godina

znaci konacno smo juce odigrali pametno i izgubili ... dva razloga na kraju se gleda.samo rezultat: porazom od.poljske automatski smo mog
li dobiti sve rivale osim rusa koji su mozda i najjaci . izbacili smo francuze koji su realno jaci i od nas i od poljske...bolje dakle nije moglo. sistem je inzvaredan samo jos da su pocetne grupe bile ujednacenije... i pored svega iz nase pocrtne grule tri ekipe su na f6....po ovom sistemu moras da igras cjelo prvenstvo na nivou.... da nijr mozda nasa greska sto su francuzi od holandije izgubili....sve druge reprezentacije osim nase su imale lakse protivnike . i sto bi mi zadnje kolo ginuli za druge a sebe da unistimo? ko bi to nama ucinio? sada zavisj sve od nas od poljaka smo sigurno jaci sa italijom ce biti borba.

borko

pre 5 godina

Nije moglo bolje,italija je namestila celo prvenstvo kako jos najbolje odgovara pa tako i ovu grupu a to je ispalo i dobro za nas
(Markos, 24. septembar 2018 13:08) # Link komentara

Narocito sto u poslednjem kolu igraju Italija i Poljska medjusobno. Jasno je zato da nam jedna pobeda nece biti dovoljna, jer ce onda svakako stvoriti krug idealan za obe reprezentacije.

Hagiano

pre 5 godina

Odlična grupa, lakše nije moglo. Italijani ceo šampionat igraju sa selekcijama koje nisu top klasa, sad ćemo da vidimo njihov kvalitet kad budu igrali sa Poljacima i nama...
Druga grupa ludilo, pazi kad se ne zna ko će proći dalje.
Potrebno je odigrati oba meča na vrhunskom nivou, a to smo pokazali da možemo, jer ukoliko se napravi krug od tri selekcije po pobedu i poraz, što nije isključeno, odlučivaće set pa poen količnik.
Mi smo juče kalkulisali i to se videlo, ali žabari što umeju da nameste čitav šampionat, to mogu još eventualno Brazilci i niko više. Italijani imaju ozbiljan tim, i deluju sigurno, ali su igrali sa mnogo slabijim protivnicima nego mi, zato se uzdam u naše igrače da ćemo ih opeglati kao u finalu 2011. Moramo da budemo spremni na domaćinsko sudjenje, koje je u odbojci svedeno na minimum zbog uvođenja čelendž sistema, ali opet može se desi. Odbojka je po tom pitanju najčistiji sport, uz šah ;) gde se svaki potez jasno vidi, sumnjive lopte možeš da proveriš 3 puta u setu i to je ono što nam daje određenju spokojnost da sudije neće navlačiti kao 90tih. Prijem servisa će biti ključna stavka u našoj igri, Italijani imaju ozbiljne servere i ukoliko budemo imali preko 60% idealnog prijema u velikoj smo prednosti. Poljaci su svoj raskoš pokazali juče, ali mi svoj nismo, tako da očekujem da bude 1-1 u pobedama na ovom turniru.
Polufinale nam je blizu i realno je. Sa druge strane priželjkivao bih USA u polufinalu a u finalu da se koljemo pa šta bude.

По медаљу

pre 5 godina

Ма нисмо се квалификовали, кажу људи који коментаришу;даље иде Француска јер има више бодова;):)Лакша група, али било би јако лепо да и ми и пољаци одемо даље, а да жабари не прођу....Али само СРБИЈА ме занима, идемо момци!!!!!

UGLJESA

pre 5 godina

Bit ce tesko,italijani igraju kod kuce,mi igramo dan za danom bez odmora...pravilo da ista ekipa ne pobedjuje dva puta spada u gradske legende...jedino u sta verujem je maximalna borba nasih momaka,napred samo hrabro!

Dabome

pre 5 godina

Ja i nisam rekao da smo namerno izgubili, ali evidentno je da nismo nešto ni zapeli...jedno je ući u meč sa jasnom namerom da se izgubi, a drugo je čuvati snagu i energiju i ne trošiti se previše.