Sreda, 05.09.2018.

09:00

Nikad jača ABA liga

Izvor: B92

Nikad jaèa ABA liga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Borkes

pre 5 godina

Clanak je odlican. Tek ga sad procitah. Gledao sam Partizana protiv Tenerifa i Saragose. Losi smo. Kad bi Jankovic dosao mogli bi se boriti za cetvrto mesto. To nam je maksimum u ABA. Samo da se ne osramotimo u EK.

Aleksa

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 8. septembar 2018 16:53)

Све што си написао је тачно. Али нити историја почиње ту где је ти бројиш нити се завршава ту где си је ти завршио. Ваша историја почиње од оснивања ФК, са Бобеком, Глазером, Матекалом и Брозовићем, а траје кроз 1:9 у ЕК и пар пута по -30 плус....

Да сам на твом месту, ја бих послушао свој савет.....

ПС
"не знам колико државних трофеја"? Шта ово треба да значи?

Sarajlija

pre 5 godina

Crvena Zvijezda je naosvajala titula kad mi drugi nismo ni znali sta je kosarka, ali KK Bosna je prvi klub sa balkana koja je pokorila Europu i pokazala jugoplastici, ciboni i pardizanu JSD kako se to radi, pa pokazali smo i FC Crvenoj Zvijezdi da se moze i ako si mali. Sad za sad Cedevita ima sanse da postane prvak Europe, dok vjeciti iz beograda mogu da se zadovoljavaju spetim mjestom u goomarskoj ljigi.

SrbEUin

pre 5 godina

(Jaran, 7. septembar 2018 20:31)

Ne daje se šansa nekome iz administrativnih razloga, i prema godinama, već ko koliko dobro igra i kakav je potecijal. Lepo napisah:
"Svi koji vrede mogu igrati u NBA, niko im ne brani".
Bogdan, Jokić, Dončić, Porzingis, ... pa čak i Musa, dobijali su šansu (i iskoristili je) jer vrede. Oni koji ne vrede uzaludno mogu dobijati šanse po KLS u i ABI ako NE VREDE.
Forsirani su i Zagor i sl. ali...

Rade

pre 5 godina

Mislim, da je Budučnost preslaba, da bilo šta napravi u EL, pritisak i raspored utakmica će učiniti svoje, pa neće biti konkurentni ni u ABA ligi, Cedevita ništa novo,po meni će biti borbe između Partizana i CZ. Zvezda sa iskustvom, a Partizan sa talentiranim klincima.

Rade

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.

Del Piero#10

pre 5 godina

Jača nego prošle sezone jeste, ali najjača ikad nikako nije. Seća li se neko ABA lige sa tri evroligaša, Partizanom koji konstantno bio u TOP 8 EL, Cibonom i Olimpijom, onda Hemofarmom i FMP-om koji su stizali i do polufinala ULEB kupa, pravom Zvezdom koja je igrala četvrtfinale istog, sa Budućnošću i Zadrom koje niko živi nije mogao da dobije u Morači i Jazinama... Ekipama poput Širokog koja je svakog od favorita mogla da dobije u Pecari... Sada imamo tri ekipe koje sa pristojnim sastavima u evropskim okvirims (Budućnost, Zvezdu i Cedevitu) i još tri prosečne ekipe u borbi za plej-of (Partizan, Mornar, Olimpija). Ako Partizan i Olimpija u narednim godinama nastave putem kojim su krenuli razviju svoje talentovane igrače, možda uskoro dobijemo pet kandidata u borbi za titulu i nešto nalik nekadašnjom ABA ili NLB ligi.. Videćemo kako će nas ekipe predstavljati u Evropi, ali daleko je to još od starog sjaja.

tito partija zvezdina armija

pre 5 godina

@Beoman Pati.Svi su bili konkurenti 1991/92. ,pa i Zvezda,RealCSKA...To sto Zvezda nije bila u prve tri ekipe bivse drzave je druga pesma.Isto je za svaki klub u Evropi.

djura

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.
(my way, 07. septembar 2018 23:11)

te price pricate od kada je krenula aba liga, ne vidim neki krah sa svetskim, olimpijskim pa i evropskim srebrom

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni za prvo mesto ce se boriti Cedevira Zvezda i Partizan a za 4-o Buducnost, Cibona, Mornar I Olimpija!
Prva ce biti ekipa koja kuci bude imala preko 75%pobeda
Posto na strani tesko ce u dugoj sezoni Partizan i Zvezda bas uzeti pobede u Zagrebu, Ljubljani i Baru a isto tako Cedevita i Buducnost
a sto se tice buducnosti cak mozda ove godine budu opet iznenadjenje ali negativno pa nebudu medju 4 ipak igranje evrolige i evrokupa nije isto!

ogicg

pre 5 godina

Na ovaj tim Buducnosti dodajte vrhunskog centra koji je pred potpisom i koji je najkvalitetniji igrac koji je do sad igrao na ovim prostorima.A pregovara se i sa odicnim bekom suterom.I to uskoro.Realno zvezda gora nego i prosle godine.Partizan isto.Cedevita po imenima odlicna al to je ekipa bukvalno bez navijaca.Buducnost izraziti favorit Aba lige.

my way

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.

sryugos

pre 5 godina

(Divos, 07. septembar 2018 16:54)

Ne tako davno? YUBA liga je liga iz 90-tih. To je davna proslost. Deca koja su rodjena posle bombi ili za vreme demokratije su punoletni gradjani. Zasto ne spomenes okolnosti u kosarci tada? Tada su igraci i talenti igrali po domacim timovima u okviru SRJ a danas beze u bolje placene drzave, timove i lige. Mnogo toga se promenilo za ovih 20 i kusur godina, samo sto smo mi narod koji ne priznaje promene.
ABA liga je jedini nacin da ovo podneblje drzi korak sa bogatim evropskim ligama. Daj Boze da se napravi i treca ABA liga i pogase sva ova smesna domaca takmicenja u bivsim republikama.

Beoman

pre 5 godina

@Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?
(KKP, 7. septembar 2018 21:00)
kako je partizan najtrofejniji kad su osvajali velike titule u losim konkurenciama gde su trofeji bili staklene vaze, aj nek osvoje sa jadransku kad se deli zlatni pehar. kad je osvojena evropska kruna u losoj konkurenciji i samo tad je trofej bio staklen i od plastike.
KK cibona i KK split su trofejniji, a kad je CZ osvajala titule partizan nie znao sta je kosarka.

KKP

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?

Pedja P

pre 5 godina

Cedevita je najveci gavorit za EL, a CZ, Bud i Olimpija za F4. Moj Partizan se jako pojacao u strucnom stabu sto je vrlo bitno za razvoj igraca i tima ukupno, tako da ga vidim kao favorita za sl.sezonu. Ne moze se preko noći. Inace ce ova sezona biti kvalitetnija i zanimljivija od nekoliko prethodnih.

Zvezdas

pre 5 godina

Duck Dodgers, 07. septemba


Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina

KKP

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
(Zinjak, 07. septembar 2018 15:54) mh,partizan solo 6 titula,a 'velika trojka' zajedno 4...u prevodu partizan je federer rafa i djokovic u jednom,a vi zajedno marej..

Duck Dodgers

pre 5 godina

Ех да и да кажем још нешто само они који не памте првих десет година АБА лиге могу да кажу како је ово никад јача АБА. Ово ће бити једна од најнеизвеснијих сезона, зато ја и говорим да ће Партизан многим фаворитима бити проблематичан ривал. Питају неки овде шта то има КК Партизан. Па рећи ћу вам да није све савршено, да неки људи у клубу нису најбољи у својој области, али да су бар ту људи који нешто знају о своме послу. Неки су ту да се огребу за плату и живот од Партизана, неки да направе одскочну даску за неке своје друге подухвате, али постоји и један део који зна шта ради. Не причам о председнику, он је само добар менаџер, причам о неким људима који су задужени за рад са млађим категоријама. Партизан поред свега лошег има и нешто добро, а то су потези у правом смеру, потези стратешки усмерени ка једном циљу. Биће много саплитања, много падова, много пропуштених шанси, грешака... али када себи задате циљ и структурално усмерите ваше радње и ресурсе ка њему, то увек води ка коначном више или мање повољном резултату. Мале промене уводе систем, и систем увек улази на мала врата. У КК Партизан покушавају да направе систем,вуку многе погрешне потезе, али праве и неке добре. Погрешни су више битни од добрих, јер из њих се учи. Оне су као лакмус папир, за функционисање система. Чанак није још дозрео за тренера, Минић мора бити ограничен само на скаутинг. Вучуровић и Лончар су два најбоља решења. Крџалић би могао бити... али ја њега нешто не миришем. О играчима нећу писати сада.

SrbEUin

pre 5 godina

(Kit Karson, 7. septembar 2018 18:07)

Davno prošla vremena poluamaterske košarke se NIKADA neće vratiti. Bogati klubovi će pokupovati najbolje igrače i igrati EL, nema tu nikakvog nacionalizma. U svojim rosterima skoro da niko nema domaće igrače. Kako zamišljaš da im konkurišemo bez adekvatnog budžeta?
Klubovi iz KLS da igraju EL, sa kojim igračima????? Na koje to klubove misliš: CZT, KKP, Hemofarm ili FMP? Ko bi dao mesto u EL klubu bez jakog rostera i medijskog pokrića? U ABA nema dovoljno novca za plaćanje vrhunskih igrača, a kako bi tek u KLS bilo? Jedino uz Makabizam (Žalgirizam) gde cela država stoji iza jednog kluba, što se nikada (na sreću) više neće desiti.
Sve srpske bolje košarkaše pokupovaše bogati klubovi.
Misliš da Zvezda ne bi prodala ni Nedovića, ni Kalinu, ni Jovića, ni Gudurića, ni Simona, ni Bobija ni Kuzmića ni Štimca ni Dangubu ni Luku, da je igrala samo KLS? I da bi svi oni ostali da igraju bez novca, kao što misliš da su u drugom klubu igra za … znamo već.
Verovatno smatraš da bi se stranci pokidali da dođu da iz ljubavi igraju u srpskim polupraznim halama bez ikakve medijske pokrivenosti.
Kako bi takav klub mogao u EL?

Mladim igračima nije mesto u EL. Vrlo teško i u ABA. Oni moraju na dokazivanje i razigravanje u KLS, ili ABA2, pa ako vrede, mogu u bilo koji EL klub, čak i NBA. Niko im ne brani.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezdas, 7. septembar 2018 20:13)
Немој да се љутиш, али сам се слатко насмејао на ово кошарка није забава за народ, па наравно да јесте... ово је све хлеба и игара у Србији. Жао ми је што је тако. Али погледај ваш КК ЦЗв па они су без икаквих резултата финансирани двадесет пет година од државе... Партизан би исто тако био финансиран да ниеј имао резултате. Кошарка и њено постојање у Србији, поготово у ова два клуба, нема никакве везе са успесима истих. НОвац ће доћи у оба кклуба јер политичари знају да морају то да чине. Људи у Србији живимо. Е сад неко ће искористити ту самонаметнуту обавезу државе, као у првих три године Човић у ЦЗв, и сада људи у Партизану да уради нешто позитивно, неко ће сурвати сам себе јурећи резултат.

Srbenda

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05) 
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...
(Duck Dodgers, 07. septemb

Kakav je to.potencijal? Zagorac koji.nije uspeo u NBa ni Spaniji, Pecarski, Trifunovic....

Markos

pre 5 godina

Nema sta da se raspitujem,gledao sam ja to sve,imam 30 godina nego me nerviraju te price,kao pre je bilo jace samo zato sto ne mozete da prihvatite da je dominaciji kraj

Duck Dodgers

pre 5 godina

Pa imate potencijal za borbu od 5. do 8.mesta
Kako ste vi najperspektivniji tim molim te objasni.
(Misa, 7. septembar 2018 18:52) Да ли ти стварно мислиш да ми Партизанови навијачи мислимо да Партизан може ове године до АБА наслова. Нада је нешшто нормално, ентузијазам који показује више од три хиљаде сезонских је ту, али ми нисмо неразумни. Потенцијал је ту да би био искоришћен, ево пошто си навијач ЦЗВ... рећи ћу ти о вашем неискоришћеном потенцијалу, који и неће бити искоришћен ни ове године. Симанић и Добрић су једини прави потенцијал у ЦЗв, који може мало и да чека... ови остали би морали да добију огромне минуте ове године, да би нешто од њих било... то се неће десити, јер је ваш госн председник изабрао да јури повратак у Евролигу. Следеће године вам одлази или пропада већина домаћих играча, јер странци и јесу ту због минута. У Партизану који нема терет освајања нило чега, шансу ће добити Пецарски, Аранитовић, и Вања који би био у положају ваших нада да нису у Партизану изабрали пут постепеног развоја. У Партизану ће сви млади више напредовати него у Звезди, јер ће морати да играју. За Загорца ћете морати да сачекате првих неколико утакмица и све ће вам се само касти. Наравно потенцијал и остваривање истог су као гладан човек и јабука на грани на другој страни реке, ситост има потенцијал да се оствари, али треба препливати реку. Ви сте сада у позицији Партизана из 2010. али сте изабрали исти као и ми тада, погрешан пут. Ко се последњи смеје...

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.
(Lannister, 07. septembar 2018 18:01)

Zapravo si u pravu... Još malo pa će i o Federeru kao i o kkp, samo u davno prošlom vremenu...

Kit Karson

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.
(chema, 07. septembar 2018 14:13)

Veoma pametno. Pa od jednog srpskog sigurnog predstavnika u EL, došli smo do 0 potencijalnih. Fenomenalno!!! Sjajno!

Mladi igrači nemaju pravo na grešku, KLS totalno marginalizovana.

google

pre 5 godina

Ahahahahhaha, Lazic na poziciji beka sutera tj dvojke! Vidim krenuli smo opasno ambiciozno u novu sezonu, cekajte samo rezultate u prvih dva meseca. Bice u novembru sta ste radili tokom leta u upravi, uzas :/

Lannister

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.

grof96

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Ako je tako, onda Novak, Rafa i Rodzer su manje uspesniji od Endija.

4k4.Dex

pre 5 godina

Vec par godina od kad su tu Cedevita i Buducnost je nikad jaca... jos ako se Parrizan vrati 4 egal ekipe. Trebalo bi da daju bar jos jedno mesto u EL realno.

alba greaca

pre 5 godina

@Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni. 
Voleo bih da je drugacije ali 
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone
(mufljuz, 07. septembar 2018 16:47)

Dragi moj "mufljuze", ti navijaš za Zvezdu koliko i ja za ove tvoje što neću ni ime da im pomenem i koji su poznati po tome što počinju komentare "navijam za Zvezdu" i "Zvezdaš sam".

Ali rukopis vas odaje, vi ste retke zverke - endemske.

Pa majku mu poljubim, zaar je toliko teško da se NAJ spoji, a NE odvoji… kada navijaš za Partizan? :-)

MOE32

pre 5 godina

Sta osvaja ?!
F7 ?!
3 bambija ?!
(Tito-partija- crno bela armija, 7. septembar 2018 14:50)

Sta ste vi osvojili prosle sezone? I jos nesto.. tvoj nik me uvek podseti na cuvenu utakmicu Zvezde i Dinama 1980.-e kada su navijaci razvili zajednicku zastavu na kojoj pise 'Druze Tito mi ti se kunemo'. Nemam ja nista protiv Jugoslavije, Tita, komunizma ali imam protiv vas koji ste najvece uspehe slavili upravo za vreme Jugoslavije a isto tako i Tita. Od raspada Jugoslavije, vi ste u Evropi niko i nista. Tako da, kad vec imas takav nik, zapitaj se da li se tako rugas Zvezdinoj istoriji.

dragan

pre 5 godina

Zvezda najjaca,pa Budućnost
Cedevita kao klub bez navijaca i tradicije mnogo im treba!
Partizan bi trebao biti i plej ofu ako Mornar opet ne iznenadi!

chox

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 

Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo?
(limenka, 07. septembar 2018 14:11)

Tvoja "Institucija" vec 5 godina nijednog jedinog igraca nije prodala , prvo se malo tu raspitaj odakle

I teško je i nije

pre 5 godina

Slobodan Jovanović iz Partizana je na pozajmici u sarajevskom Sparsu, a Mornar nije bio na F4 nego u plejofu lige.
Nebitno je da li je jača liga nego prije, trenutno jače i bolje u regionu ne postoji. Sve prije je istorija. Zanimljivo će biti jer je svaka liga i košarka zanimljiva. Nemam pojma ko bi mogao uzeti, mogu samo lupiti, pa eto onda dajem glas Zvezdi zbog zvučnosti trenutnog igračkog kadra i što mislim da će Budućnost biti vrlo potrošena, a Cedevita je... Cedevita. Ono što bilo kakvu prognozu sada čini neozbiljnom je popunjavanje i fluktuacija u svakoj ekipi u toku sezone, posebno pred njen kraj. Doleman je bio ključni čovjek u brejku u Pioniru, najvažnijoj utakmici sezone. Dakle, april je daleko.
Naš Partizan je imao dugoročno dobre poteze, od stručnog štaba (eh, sad, Čanak?), preko čuvanja dobre petorke od prošle godine (Novica, Vanja, Sani, Si i Gagić), pa do potpisivanja mladih igrača. Ovo je prva postvujoševićevska ekipa koja ima potrebnu količinu talenta da bi nekad bila šampionska (“ako su ruže, procvijetaće”), što ne znači da će biti, posebno ne ove sezone (kako bih samo volio da promašim u ovoj procjeni😂). Samo srce i pamet na teren, uz naporan rad, rezultat će doći kao realan produkt toga, taman bili prvi ili sedmi. Ili izmedju.
Ko god voli košarku, sigurno da jedva čeka i Kup, a kamoli ligu. Pa bilo u kući na kauču, u kafani sa društvom ili uživo u dvorani. Sezonska kupljena u julu, spreman sam! Kucaće srce moje...

jedan od mnogih

pre 5 godina

kad vidim igrace u ekipi Buducnosti pocnem da mislim da ce im pametnije biti da igraju ABA odmorni a da EL gube bez trzavica jer su tamo inace najslabija ekipa ubedljivo

sto se ABA lige tice nama bi najbolje bilo da prva cetiri mesta zauzmu CZV, FMP, Mega i Partizan...sto je naravno fantazija

Duck Dodgers

pre 5 godina

Partizan ce biti 7. ili 8. samo mi nije jasno kako je na slici u ovoj vesti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05)
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...

xxx

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda 1913, 7. septembar 2018 16:31). Druže Tito mi ti se kunemo, čuvena krilatica sa zvezdinog stadiona...

Jaran

pre 5 godina

Partizan bi trebao da se fokusira na razvoj ovih mladih igraca koji bi u narednoj sezoni mogli da postanu ozbiljiji faktori u ABA ligi. Svidja mi se plan koji je postavljen, samo sto bi trebali da promene trenera. Sezonska je spremna, cekamo 29.09!

dupli_kanntar

pre 5 godina

Niko ne moze da zabrani kako ce se zvati fmp
(jer nam se moze, 7. septembar 2018 17:18)

Srećom, ni tebi niko ne može da zabrani da plačeš.

Marijano Vajdara

pre 5 godina

Iako sam iz sveta fudbala,kosarku volim do granica ludila,al logicno,iz najace sam zemlje Srbije, Sto se tice Aba lige,Zvezda ce ovu sezonu odigrati fenomenalno,Uz sjajnog strucnjaka Tomica I sa igracima poput Reglanda I Cirbesa,a potom nashih Dobrica,Davidovca,Radanova,Ristica,Lazica I Simanica preostaje nam da uzivamo u kosarci,i jos kad krene Evrokup pa kad u Pionir dodju ekipe sa zapada,ima da izgube vec u svlacionici.

sryugos

pre 5 godina

Jeste da nikad jaca. Sto se tice zvezde sve u svemu nije lose odradjen prelazni rok.
1 - Regland, Beron, Covic
2 - Lazic, Nenadic
3 - Perperoglu, Dobric, Davidovac
4 - Faje, Simanic
5 - Cirbes, Odzo, Ristic
Posto je ovo 13, realno ce pauzirati Covic jer na pleju moze pomoci i Davidovac ili Simanic jer se Perperoglu moze popeti na 4. Keselj je isto tu ali kao i da nije.
Najveci upitnik mi je Faje, nadam se da je bar solidan skakac.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

A gde vam je mesto Rajko? Ni u vaterpolu vam tu nije mesto,a kamoli u kosarci.
(stoler, 07. septembar 2018 16:37)

Nije ni vama mesto u Srbiji pa eto...

Divos

pre 5 godina

Па добро, логично је да мало хвалимо лигу где играју српски клубови, како је ето јака, никад јача.
Реалност је другачија, и сурова. АБА лига константно слаби, основни разлог беспарица, али и све већа медијска запостављеност у већини земаља одакле долазе АБА лигаши, самим тим је све теже наћи спонзора.

Некада, не тако давно Јуба лига (српски клубови + 2 из ЦГ) беше у 5 у Европи.
АБА је по порталу "Еурохупс" у сезони 2017/18 била рангирана као 9, у Европи, иза АЦБ, БСЛ, ВТБ, немачке, италијанске, француске, грчке и израелске лиге а испред литванске. Можда баш и није реалан пасман (рецимо мислим да је ВТБ испред БСЛ), али АБА је ту баш по снази, 9.место, на жалост, све већи је размак лига испред у односу на АБА.

Било је неких назнака да би наредна сезона могла бити квалитетнија, Олимпија је најавила велика улагаша, Морнар исто тако, но то се и није остварило, и тешко је проценити да ли ће АБА лига бити јача него у прошлој сезони.
Ако би се равнали према прве 3 екипе (Цедевита, Будућност и Звезда) па делује то боље, доста боље, и Партизан је направио занимљиву селекцију од јефтиних играча, све остало је прилично сумњиво.

Видећемо на што ће личити нова сезона, надајмо се барем занимљивој лиги.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nemanja Gordić u crno vas zavio, a ja sam slavio, a ja sam slavio !
(PFC 1970, 07. septembar 2018 15:35)

Pozdravio te Smit... Nolan Smit!

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...

NebaCar

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 
Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo? 
(limenka, 7. septembar 2018 14:11) 

Jedino pametno kod tebe je "pametan telefon"

nemke

pre 5 godina

@(Black, 7. septembar 2018 16:45)

Ne unistava Zvezda nasu kosarku, vec los rad sa mladjim kategorijama... mi cemo tek to da osetimo kad se povuku neki od nosioca...

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

смена страже

pre 5 godina

"Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkašk".Ту у јесте проблем ,што српска кошарка која које увек стабилна подиже комшилук,а када се ради о фудбалу то не може.

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

Predrag

pre 5 godina

Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkaški , reprezentacije uzimaju najbolje medalje ,stalno su u vrhu Evrope . Ex Yu liga je rešenje za sve sportove .

SEnT

pre 5 godina

Kao zvezdas moram reci da mi se ovogodisnji roster dopada, i da ocekujem da daleko doguramo i u evrokupu, a i da vratimo pehar ABA lige. Treba priznati da su se i ostale ekipe na Jadranu pojacale, i da ce ovogodisnja liga biti jaka i neizvesna. Zvezda ima i kvaliteta i iskustva, ako nas zaobidju povrede moze to biti sezona iz snova. Fali tu jos jedan plej, ostalo je dosta dobro skockano. Kao lidere ekipe ocekujem Reglanda, Berona i jednog od centara. Dobric i Ristic bi mogli da imaju sezone karijere. Najveca bojazan je kako ce to uklopiti trener, koji ipak nema iskustva kao prvi trener, iako je dugo godina radio u Oly. Buducnost je dobra, ali je veliko pitanje kako ce oni izneti i Euroligu i Aba. Cedevita je takodje dovela dosta dobrih igraca, ali treba posloziti sve to u jednu homogenu ekipu, i to takodje zavisi dosta od trenera. Lako moze posle dva meseca da menjaju koncepciju. Partizan ima talentovanu i potentnu ekipu, ali je pitanje da li mogu ove sezone nesto da naprave, mozda bi ova ekipa tek narednih sezona mogla nesto vise, naravno ako ostanu. Ostale ekipe su solidne, i uglavnom zavise od stranaca. Videcemo da li je recimo Mornar opet uboo sa strancima. Sve u svemu ocekujem zanimljivu Aba ligu, i uspeh moje Zvezde i u Evrokupu, pa zasto ne reci cak i Evropski trofej!

mufljuz

pre 5 godina

Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni.
Voleo bih da je drugacije ali
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone

Podsetnik

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali?

Regland,
perperoglu,
faje,
beron ,
cirbe,
avodjobi,
ristić,
simanić ,
odzo?
(limenka, 7. septembar 2018 14:11)

Лесор у Уникахи, Звезда обезбедила финансијску позитиву од 650 хиљада евра

Evo ti naslov iz Zurnala,pa razmisli naredni put,pre nego napises.
A sad da vidimo koga ste vi prodali i za koje pare a doveli ste vec 10-tak igraca ili i oni igraju za kikiriki i semenke?

Nemanja

pre 5 godina

Ma kakva Zvezda i profesionalci sa iskustvom oni dovode iskljucivo igrace sa koledza koji igraju za manje pare dokaz za to su: Adam Morison, Sofo, Perperoglu, Kinzi, Rocesti, Feldin to su sve igraci sa koledza malo placeni kojima je Zvezda bila odskocna daska, zahtevam od redakcije da izmeni teks gde pise da Zvezda dovodi iskusne profesionalce...

ivan

pre 5 godina

Po mojoj proceni za 4-to mesto borice se Partizan,Mornar i Igokea
(skywalker-kze, 07. septembar 2018 14:11)

slazem se dodao bih olimpiju kao glavnog kandidata za to cetvrto mesto

Nikola

pre 5 godina

Jel moze neko da mi odgovari ako je upućen u tok price. Naime, govorile se da Olimpija, dobivsi novog sponzora Petrol dobavljaca goriva, dobija budzet od 2+ miliona evra i napada titulu. Sada mi to ne deluje tako, bar po igračkom kadru.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Ne znam dal će biti najjača, ali da će biti najskuplja (Makabi excluded), to se vidi. Prvi tim fmp-a i Cedevite imaju budzete oko 7 miliona, Futura oko 5,4 plus 1,5 za renoviranje Morače, Partizan oko 2,2 miliona. Ostali, dosta jeftiniji. Ono što je uvek aktuelno je da cena ne gatantuje kvalitet obavezno. Papir trpi sve.

sasa the red baron

pre 5 godina

ABA ABA:::::::

Nisam bas siguran u to da je ovo tako "izjednaceno" prvensvo ove godine...
Mislim da samo 2 ekipe su se dobro pojacale, onim sto su i zelele, dok su ostali birali ono sto su mogli....

Moja Zvezda izgleda duplo bolje nego prosle godine, a nije pocela sezona!
Imamo kompletnu ekipu, i ne ne treba nam jos jedan play, niti krilo!
Ali sama cinjenica da smo skupili ekipu, trenera, i postavili bar sto se mene tice, naj-jacu startnu petorku, i sve to pre pocetka sezona, govori da ce ova sezona biti jako ozbiljna...
Iskreno, za mene je ovo najbolji tim Zvezde jos od dolaska Covica, jer mozda je onaj Radonjicev tim bio bolji, ali on je pravljen 3 godine...
Ovaj tim CZ ma koliko se zalili na broj stranaca, je u stvari tim pravljen da domaci igraci preuzmu, i domaci trener se establira.
Tomic je bio prvi izbor i prosle godine, ali je on odbijo, i tako naivno i sebe i nas vratio u EC...
Mozda je ovo lekcija koja nam je bila potrebna, i mozda iz ovog iskoci njabolje Zvezda do sad...

Mislim da jedina prava konkurenicja za nas je Cedevita, jer uz svo moje postovanje za Buducnost, ja sam misljenja da je Buducnost onu proslu titulu ukrala, i da i saonim timom Zvezde od prosle godine, imali ogromne probleme, koje je mnoge resio sudija...

Sto se tice Cedevite, obavili su sjajan prelazni rok, ozbiljna ekipa, trener, uprava, i ovo moze biti njihova godina..

Ostali su daleko, KKP, Olimpija, Mornar, FMP, ce se boriti za 4 poziciju...

v_K_esspreso

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)
I ja se isto pitam kako je moguce da u fudbalu uvek pisete za zvedzu najtrofejniji srpski klub a onda u kosarci za partizan napisete ,,trofejni klub”... sto tu onda ne stavite ,,najtrofejniji”, ceo zivot neki dvostruki arsini.

Nebitno

pre 5 godina

Markos
Ljubi te brat, ajde malo se raspitaj pre nego sto se zaleces ovako i lupas. Mislim pre svega na period i pre dominacije partizana, kada su osvajali fmp, hemofarm, olimpija,... A to sto si ti ostrascen to je tvoj problem. Raspitaj se malo ko je igrao za sve te ekipe tih godina, ne samo u srbiji, vec u svim tim ekipama jadranske lige.

chema

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.

Bojler

pre 5 godina

E nadam se da će Cedevita da osvoji i da će Hrvati da imaju predstavnika u Evroligi a Srbija ne, samo da ovi sa vrha vide kako su uspeli da unište srpsku košarku.

gremlin

pre 5 godina

Imam godina da pamtim WINSTONYUBALIGU...tada se igrala domaća košarka ali NEKI SU NAS NATERALI U ABA...i sada mi je ABA domaća i volim da je gledam...ponekad i u Pioniru,ABA je svidelo se nekom ili ne realnost tržište sa 20 mil ljudi,tržište sa mnogo talenta za košarku i tržište gde se košarka voli!!!Po meni Cedevita favorit br 1 posle nje CZ(FMP)pa Buducnost...za 4 mesto Partizan,Mornar,Olimpija mozda iznenadi i Cibona,bice extra basketa jedva čekam...Edin i Kole su valjda odmorni a i ABA 2 ce biti daleko iznad KLS!!!

Dilejni

pre 5 godina

Aba liga ima svoju težinu i svoj kvalitet sve dok ima prohodnost u Evroligu. Mislim da je favorit Budućnost, zato jer imaju najboljeg trenera i na već postojeći tim dodali su nekoliko dobrih stranaca. Zvezda će vjerovatno čekati svoju šansu ovaj trener je mnogo ozbiljniji od Alimpijevića i igra odbranu. Partizan vreba iz sjenke iako objektivno zaostaje kvalitetom za ovima. Cedevita je cirkus vještački klub, džaba im i Lebrona da dovedu neće napraviti ništa.

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 5 godina

Zvezda vs Cedevita ina da bude haos.. Stvarno nikad jaca ABA liga i kvalitet igraca.. Buducnost tesko da ce da isprati sobzirom na EL.. Mornar ce biti ekipa koja ce da bude 4-ta.. Ostatak lige u rangu druge lige

Ајде@

pre 5 godina

Рекох прошле сезоне после финала, да ће пораз Звезде донети добро само...
Да је Звезда узела и тада титулу, ем би били приморани да још увек гледамо исти тим као и тада, а што је било за ужас, ем би други тимови из Аба још мање запињали са својим напретком.
Овако,имаћемо неколико јаких тимова, штавише мислим да ће Партизан многима конце помрсити, као и Морнар, а Звезда ће се током сезоне, као и Цедевита и Будућност још појачавати. Будућност нема тим за два јака фронта, Цедевита шлифа за највеће, а Звезда... Хе, хе, хе!!!

Milan

pre 5 godina

"Možda i najveća prednost Budućnosti je što je zadržala većinu igrača i njima samo dodala ovu četvorku (E. Klark, K. Klarl, Džekson, Kraft)"
Jel?
Trojica proslogodisnjih stranaca su otisli. Justin Doellman, Kyle Gibson i Kyle Landry.
Gordicu i Ivanovicu kada oduzmete gomile slobodnih bacanje ne ostane neka luda statistika. Ostale igrace, ne bih komentarisao.

akcidroni

pre 5 godina

Buducnost, Cedevita, Zvezda glavni favoriti, Partizan ovo leto radi odlican posao sa mladjim kategorijama i ne treba se zaletati niti po svaku cenu juriti da se uzme Aba jer to u ovom trenutku nije realno pored ove tri ekipe, ali stabilizacija kluba i ulazak na F4 bi bio odlican uspeh.

Creative mind

pre 5 godina

Raduje stabilizacija Partizana. Nije to trenutno sampionska ekipa ali Partizan na svim nivoima izgleda mnogo bolje i ozbiljnije. Ocekuju se igraci na dvojci i cetvorci tako da ce to biti zanimljivo da se isprati.

Kovalski

pre 5 godina

A o katastrofi od Baskonije od 37 razlike ni rec...?Da je kojim slucajem u pitanju Zvezda bilo bi vest pod oznakom hitno! Inace Zvezda,Buducnost,Cedevita i Mornar u plej-ofu.

Markos

pre 5 godina

Nebitno
Ocigledno imas potrebu da kazes kako je tvoj partizan osvajao kad je bilo najteze a ovo sad buranija od lige kad drugi osvajaju.Provaljen si

Nebitno

pre 5 godina

Reci da ce ova naredna sezona jadranske lige (ili aba lige kako god) biti najjace izdanje ovog takmicenja od njegovog nastanka je u najmanju ruku skandalozno. Ta prica moze da prodje kod klinaca. Pa ja se secam sezona u kojima bi ekipa bila miljima daleko od top 4 a ekipa puca od talenta, takva jedna ekipa bi lagano u danasnjoj konkurenciji izborila top 4. (npr. Slovan sa bracom Dragic, Zadar sa Gecevskim i legendarnim domaćim terenom u Jazinama,...). Nije uopste stvar nekog zala za starim vremenima vec je realno kvalitet lige dosta opao i padace jos. Dovodi se velika kolicina stranaca i to veoma upitnog kvaliteta. Sve u svemu prognoza za sledecu godinu je jasna, Buducnost favorit, moj Partizan bolje da ne komentarisem, tuga, samo ovi iz kluba misle da su se pomerili sa mrtve tačke. Ni Zvezda nije daleko, veliki broj istrosenih igrača, bukvalno prave iste greske od prosle godine. Sportski pozdrav!

pera

pre 5 godina

Po mom misljenju, bas slaba liga. Zapravo ima samo jedno ime poznato iz evropske kosarke a to je trener Cedevite.
Ocekujem da u skoroj buducnosti ABA bude razvojna liga gde ce se deca prodavati Zeljku ili u Baskoniju, Zalgiris i tako neke klubove za male pare. A i to je bolje nego da gledamo mediokritete, i cak, strance mediokritete.

chema

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.

gremlin

pre 5 godina

Imam godina da pamtim WINSTONYUBALIGU...tada se igrala domaća košarka ali NEKI SU NAS NATERALI U ABA...i sada mi je ABA domaća i volim da je gledam...ponekad i u Pioniru,ABA je svidelo se nekom ili ne realnost tržište sa 20 mil ljudi,tržište sa mnogo talenta za košarku i tržište gde se košarka voli!!!Po meni Cedevita favorit br 1 posle nje CZ(FMP)pa Buducnost...za 4 mesto Partizan,Mornar,Olimpija mozda iznenadi i Cibona,bice extra basketa jedva čekam...Edin i Kole su valjda odmorni a i ABA 2 ce biti daleko iznad KLS!!!

Lannister

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.

Podsetnik

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali?

Regland,
perperoglu,
faje,
beron ,
cirbe,
avodjobi,
ristić,
simanić ,
odzo?
(limenka, 7. septembar 2018 14:11)

Лесор у Уникахи, Звезда обезбедила финансијску позитиву од 650 хиљада евра

Evo ti naslov iz Zurnala,pa razmisli naredni put,pre nego napises.
A sad da vidimo koga ste vi prodali i za koje pare a doveli ste vec 10-tak igraca ili i oni igraju za kikiriki i semenke?

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 5 godina

Zvezda vs Cedevita ina da bude haos.. Stvarno nikad jaca ABA liga i kvalitet igraca.. Buducnost tesko da ce da isprati sobzirom na EL.. Mornar ce biti ekipa koja ce da bude 4-ta.. Ostatak lige u rangu druge lige

Kovalski

pre 5 godina

A o katastrofi od Baskonije od 37 razlike ni rec...?Da je kojim slucajem u pitanju Zvezda bilo bi vest pod oznakom hitno! Inace Zvezda,Buducnost,Cedevita i Mornar u plej-ofu.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nemanja Gordić u crno vas zavio, a ja sam slavio, a ja sam slavio !
(PFC 1970, 07. septembar 2018 15:35)

Pozdravio te Smit... Nolan Smit!

Nebitno

pre 5 godina

Reci da ce ova naredna sezona jadranske lige (ili aba lige kako god) biti najjace izdanje ovog takmicenja od njegovog nastanka je u najmanju ruku skandalozno. Ta prica moze da prodje kod klinaca. Pa ja se secam sezona u kojima bi ekipa bila miljima daleko od top 4 a ekipa puca od talenta, takva jedna ekipa bi lagano u danasnjoj konkurenciji izborila top 4. (npr. Slovan sa bracom Dragic, Zadar sa Gecevskim i legendarnim domaćim terenom u Jazinama,...). Nije uopste stvar nekog zala za starim vremenima vec je realno kvalitet lige dosta opao i padace jos. Dovodi se velika kolicina stranaca i to veoma upitnog kvaliteta. Sve u svemu prognoza za sledecu godinu je jasna, Buducnost favorit, moj Partizan bolje da ne komentarisem, tuga, samo ovi iz kluba misle da su se pomerili sa mrtve tačke. Ni Zvezda nije daleko, veliki broj istrosenih igrača, bukvalno prave iste greske od prosle godine. Sportski pozdrav!

akcidroni

pre 5 godina

Buducnost, Cedevita, Zvezda glavni favoriti, Partizan ovo leto radi odlican posao sa mladjim kategorijama i ne treba se zaletati niti po svaku cenu juriti da se uzme Aba jer to u ovom trenutku nije realno pored ove tri ekipe, ali stabilizacija kluba i ulazak na F4 bi bio odlican uspeh.

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

NebaCar

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 
Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo? 
(limenka, 7. septembar 2018 14:11) 

Jedino pametno kod tebe je "pametan telefon"

v_K_esspreso

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)
I ja se isto pitam kako je moguce da u fudbalu uvek pisete za zvedzu najtrofejniji srpski klub a onda u kosarci za partizan napisete ,,trofejni klub”... sto tu onda ne stavite ,,najtrofejniji”, ceo zivot neki dvostruki arsini.

Dilejni

pre 5 godina

Aba liga ima svoju težinu i svoj kvalitet sve dok ima prohodnost u Evroligu. Mislim da je favorit Budućnost, zato jer imaju najboljeg trenera i na već postojeći tim dodali su nekoliko dobrih stranaca. Zvezda će vjerovatno čekati svoju šansu ovaj trener je mnogo ozbiljniji od Alimpijevića i igra odbranu. Partizan vreba iz sjenke iako objektivno zaostaje kvalitetom za ovima. Cedevita je cirkus vještački klub, džaba im i Lebrona da dovedu neće napraviti ništa.

Milan

pre 5 godina

"Možda i najveća prednost Budućnosti je što je zadržala većinu igrača i njima samo dodala ovu četvorku (E. Klark, K. Klarl, Džekson, Kraft)"
Jel?
Trojica proslogodisnjih stranaca su otisli. Justin Doellman, Kyle Gibson i Kyle Landry.
Gordicu i Ivanovicu kada oduzmete gomile slobodnih bacanje ne ostane neka luda statistika. Ostale igrace, ne bih komentarisao.

KKP

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
(Zinjak, 07. septembar 2018 15:54) mh,partizan solo 6 titula,a 'velika trojka' zajedno 4...u prevodu partizan je federer rafa i djokovic u jednom,a vi zajedno marej..

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

Nikola

pre 5 godina

Jel moze neko da mi odgovari ako je upućen u tok price. Naime, govorile se da Olimpija, dobivsi novog sponzora Petrol dobavljaca goriva, dobija budzet od 2+ miliona evra i napada titulu. Sada mi to ne deluje tako, bar po igračkom kadru.

I teško je i nije

pre 5 godina

Slobodan Jovanović iz Partizana je na pozajmici u sarajevskom Sparsu, a Mornar nije bio na F4 nego u plejofu lige.
Nebitno je da li je jača liga nego prije, trenutno jače i bolje u regionu ne postoji. Sve prije je istorija. Zanimljivo će biti jer je svaka liga i košarka zanimljiva. Nemam pojma ko bi mogao uzeti, mogu samo lupiti, pa eto onda dajem glas Zvezdi zbog zvučnosti trenutnog igračkog kadra i što mislim da će Budućnost biti vrlo potrošena, a Cedevita je... Cedevita. Ono što bilo kakvu prognozu sada čini neozbiljnom je popunjavanje i fluktuacija u svakoj ekipi u toku sezone, posebno pred njen kraj. Doleman je bio ključni čovjek u brejku u Pioniru, najvažnijoj utakmici sezone. Dakle, april je daleko.
Naš Partizan je imao dugoročno dobre poteze, od stručnog štaba (eh, sad, Čanak?), preko čuvanja dobre petorke od prošle godine (Novica, Vanja, Sani, Si i Gagić), pa do potpisivanja mladih igrača. Ovo je prva postvujoševićevska ekipa koja ima potrebnu količinu talenta da bi nekad bila šampionska (“ako su ruže, procvijetaće”), što ne znači da će biti, posebno ne ove sezone (kako bih samo volio da promašim u ovoj procjeni😂). Samo srce i pamet na teren, uz naporan rad, rezultat će doći kao realan produkt toga, taman bili prvi ili sedmi. Ili izmedju.
Ko god voli košarku, sigurno da jedva čeka i Kup, a kamoli ligu. Pa bilo u kući na kauču, u kafani sa društvom ili uživo u dvorani. Sezonska kupljena u julu, spreman sam! Kucaće srce moje...

ivan

pre 5 godina

Po mojoj proceni za 4-to mesto borice se Partizan,Mornar i Igokea
(skywalker-kze, 07. septembar 2018 14:11)

slazem se dodao bih olimpiju kao glavnog kandidata za to cetvrto mesto

MOE32

pre 5 godina

Sta osvaja ?!
F7 ?!
3 bambija ?!
(Tito-partija- crno bela armija, 7. septembar 2018 14:50)

Sta ste vi osvojili prosle sezone? I jos nesto.. tvoj nik me uvek podseti na cuvenu utakmicu Zvezde i Dinama 1980.-e kada su navijaci razvili zajednicku zastavu na kojoj pise 'Druze Tito mi ti se kunemo'. Nemam ja nista protiv Jugoslavije, Tita, komunizma ali imam protiv vas koji ste najvece uspehe slavili upravo za vreme Jugoslavije a isto tako i Tita. Od raspada Jugoslavije, vi ste u Evropi niko i nista. Tako da, kad vec imas takav nik, zapitaj se da li se tako rugas Zvezdinoj istoriji.

sasa the red baron

pre 5 godina

ABA ABA:::::::

Nisam bas siguran u to da je ovo tako "izjednaceno" prvensvo ove godine...
Mislim da samo 2 ekipe su se dobro pojacale, onim sto su i zelele, dok su ostali birali ono sto su mogli....

Moja Zvezda izgleda duplo bolje nego prosle godine, a nije pocela sezona!
Imamo kompletnu ekipu, i ne ne treba nam jos jedan play, niti krilo!
Ali sama cinjenica da smo skupili ekipu, trenera, i postavili bar sto se mene tice, naj-jacu startnu petorku, i sve to pre pocetka sezona, govori da ce ova sezona biti jako ozbiljna...
Iskreno, za mene je ovo najbolji tim Zvezde jos od dolaska Covica, jer mozda je onaj Radonjicev tim bio bolji, ali on je pravljen 3 godine...
Ovaj tim CZ ma koliko se zalili na broj stranaca, je u stvari tim pravljen da domaci igraci preuzmu, i domaci trener se establira.
Tomic je bio prvi izbor i prosle godine, ali je on odbijo, i tako naivno i sebe i nas vratio u EC...
Mozda je ovo lekcija koja nam je bila potrebna, i mozda iz ovog iskoci njabolje Zvezda do sad...

Mislim da jedina prava konkurenicja za nas je Cedevita, jer uz svo moje postovanje za Buducnost, ja sam misljenja da je Buducnost onu proslu titulu ukrala, i da i saonim timom Zvezde od prosle godine, imali ogromne probleme, koje je mnoge resio sudija...

Sto se tice Cedevite, obavili su sjajan prelazni rok, ozbiljna ekipa, trener, uprava, i ovo moze biti njihova godina..

Ostali su daleko, KKP, Olimpija, Mornar, FMP, ce se boriti za 4 poziciju...

alba greaca

pre 5 godina

@Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni. 
Voleo bih da je drugacije ali 
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone
(mufljuz, 07. septembar 2018 16:47)

Dragi moj "mufljuze", ti navijaš za Zvezdu koliko i ja za ove tvoje što neću ni ime da im pomenem i koji su poznati po tome što počinju komentare "navijam za Zvezdu" i "Zvezdaš sam".

Ali rukopis vas odaje, vi ste retke zverke - endemske.

Pa majku mu poljubim, zaar je toliko teško da se NAJ spoji, a NE odvoji… kada navijaš za Partizan? :-)

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...

chox

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 

Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo?
(limenka, 07. septembar 2018 14:11)

Tvoja "Institucija" vec 5 godina nijednog jedinog igraca nije prodala , prvo se malo tu raspitaj odakle

Duck Dodgers

pre 5 godina

Pa imate potencijal za borbu od 5. do 8.mesta
Kako ste vi najperspektivniji tim molim te objasni.
(Misa, 7. septembar 2018 18:52) Да ли ти стварно мислиш да ми Партизанови навијачи мислимо да Партизан може ове године до АБА наслова. Нада је нешшто нормално, ентузијазам који показује више од три хиљаде сезонских је ту, али ми нисмо неразумни. Потенцијал је ту да би био искоришћен, ево пошто си навијач ЦЗВ... рећи ћу ти о вашем неискоришћеном потенцијалу, који и неће бити искоришћен ни ове године. Симанић и Добрић су једини прави потенцијал у ЦЗв, који може мало и да чека... ови остали би морали да добију огромне минуте ове године, да би нешто од њих било... то се неће десити, јер је ваш госн председник изабрао да јури повратак у Евролигу. Следеће године вам одлази или пропада већина домаћих играча, јер странци и јесу ту због минута. У Партизану који нема терет освајања нило чега, шансу ће добити Пецарски, Аранитовић, и Вања који би био у положају ваших нада да нису у Партизану изабрали пут постепеног развоја. У Партизану ће сви млади више напредовати него у Звезди, јер ће морати да играју. За Загорца ћете морати да сачекате првих неколико утакмица и све ће вам се само касти. Наравно потенцијал и остваривање истог су као гладан човек и јабука на грани на другој страни реке, ситост има потенцијал да се оствари, али треба препливати реку. Ви сте сада у позицији Партизана из 2010. али сте изабрали исти као и ми тада, погрешан пут. Ко се последњи смеје...

Ајде@

pre 5 godina

Рекох прошле сезоне после финала, да ће пораз Звезде донети добро само...
Да је Звезда узела и тада титулу, ем би били приморани да још увек гледамо исти тим као и тада, а што је било за ужас, ем би други тимови из Аба још мање запињали са својим напретком.
Овако,имаћемо неколико јаких тимова, штавише мислим да ће Партизан многима конце помрсити, као и Морнар, а Звезда ће се током сезоне, као и Цедевита и Будућност још појачавати. Будућност нема тим за два јака фронта, Цедевита шлифа за највеће, а Звезда... Хе, хе, хе!!!

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

A gde vam je mesto Rajko? Ni u vaterpolu vam tu nije mesto,a kamoli u kosarci.
(stoler, 07. septembar 2018 16:37)

Nije ni vama mesto u Srbiji pa eto...

Markos

pre 5 godina

Nebitno
Ocigledno imas potrebu da kazes kako je tvoj partizan osvajao kad je bilo najteze a ovo sad buranija od lige kad drugi osvajaju.Provaljen si

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.
(Lannister, 07. septembar 2018 18:01)

Zapravo si u pravu... Još malo pa će i o Federeru kao i o kkp, samo u davno prošlom vremenu...

Kit Karson

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.
(chema, 07. septembar 2018 14:13)

Veoma pametno. Pa od jednog srpskog sigurnog predstavnika u EL, došli smo do 0 potencijalnih. Fenomenalno!!! Sjajno!

Mladi igrači nemaju pravo na grešku, KLS totalno marginalizovana.

dupli_kanntar

pre 5 godina

Niko ne moze da zabrani kako ce se zvati fmp
(jer nam se moze, 7. septembar 2018 17:18)

Srećom, ni tebi niko ne može da zabrani da plačeš.

Bojler

pre 5 godina

E nadam se da će Cedevita da osvoji i da će Hrvati da imaju predstavnika u Evroligi a Srbija ne, samo da ovi sa vrha vide kako su uspeli da unište srpsku košarku.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Ne znam dal će biti najjača, ali da će biti najskuplja (Makabi excluded), to se vidi. Prvi tim fmp-a i Cedevite imaju budzete oko 7 miliona, Futura oko 5,4 plus 1,5 za renoviranje Morače, Partizan oko 2,2 miliona. Ostali, dosta jeftiniji. Ono što je uvek aktuelno je da cena ne gatantuje kvalitet obavezno. Papir trpi sve.

Marijano Vajdara

pre 5 godina

Iako sam iz sveta fudbala,kosarku volim do granica ludila,al logicno,iz najace sam zemlje Srbije, Sto se tice Aba lige,Zvezda ce ovu sezonu odigrati fenomenalno,Uz sjajnog strucnjaka Tomica I sa igracima poput Reglanda I Cirbesa,a potom nashih Dobrica,Davidovca,Radanova,Ristica,Lazica I Simanica preostaje nam da uzivamo u kosarci,i jos kad krene Evrokup pa kad u Pionir dodju ekipe sa zapada,ima da izgube vec u svlacionici.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Ех да и да кажем још нешто само они који не памте првих десет година АБА лиге могу да кажу како је ово никад јача АБА. Ово ће бити једна од најнеизвеснијих сезона, зато ја и говорим да ће Партизан многим фаворитима бити проблематичан ривал. Питају неки овде шта то има КК Партизан. Па рећи ћу вам да није све савршено, да неки људи у клубу нису најбољи у својој области, али да су бар ту људи који нешто знају о своме послу. Неки су ту да се огребу за плату и живот од Партизана, неки да направе одскочну даску за неке своје друге подухвате, али постоји и један део који зна шта ради. Не причам о председнику, он је само добар менаџер, причам о неким људима који су задужени за рад са млађим категоријама. Партизан поред свега лошег има и нешто добро, а то су потези у правом смеру, потези стратешки усмерени ка једном циљу. Биће много саплитања, много падова, много пропуштених шанси, грешака... али када себи задате циљ и структурално усмерите ваше радње и ресурсе ка њему, то увек води ка коначном више или мање повољном резултату. Мале промене уводе систем, и систем увек улази на мала врата. У КК Партизан покушавају да направе систем,вуку многе погрешне потезе, али праве и неке добре. Погрешни су више битни од добрих, јер из њих се учи. Оне су као лакмус папир, за функционисање система. Чанак није још дозрео за тренера, Минић мора бити ограничен само на скаутинг. Вучуровић и Лончар су два најбоља решења. Крџалић би могао бити... али ја њега нешто не миришем. О играчима нећу писати сада.

KKP

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?

Creative mind

pre 5 godina

Raduje stabilizacija Partizana. Nije to trenutno sampionska ekipa ali Partizan na svim nivoima izgleda mnogo bolje i ozbiljnije. Ocekuju se igraci na dvojci i cetvorci tako da ce to biti zanimljivo da se isprati.

Divos

pre 5 godina

Па добро, логично је да мало хвалимо лигу где играју српски клубови, како је ето јака, никад јача.
Реалност је другачија, и сурова. АБА лига константно слаби, основни разлог беспарица, али и све већа медијска запостављеност у већини земаља одакле долазе АБА лигаши, самим тим је све теже наћи спонзора.

Некада, не тако давно Јуба лига (српски клубови + 2 из ЦГ) беше у 5 у Европи.
АБА је по порталу "Еурохупс" у сезони 2017/18 била рангирана као 9, у Европи, иза АЦБ, БСЛ, ВТБ, немачке, италијанске, француске, грчке и израелске лиге а испред литванске. Можда баш и није реалан пасман (рецимо мислим да је ВТБ испред БСЛ), али АБА је ту баш по снази, 9.место, на жалост, све већи је размак лига испред у односу на АБА.

Било је неких назнака да би наредна сезона могла бити квалитетнија, Олимпија је најавила велика улагаша, Морнар исто тако, но то се и није остварило, и тешко је проценити да ли ће АБА лига бити јача него у прошлој сезони.
Ако би се равнали према прве 3 екипе (Цедевита, Будућност и Звезда) па делује то боље, доста боље, и Партизан је направио занимљиву селекцију од јефтиних играча, све остало је прилично сумњиво.

Видећемо на што ће личити нова сезона, надајмо се барем занимљивој лиги.

Predrag

pre 5 godina

Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkaški , reprezentacije uzimaju najbolje medalje ,stalno su u vrhu Evrope . Ex Yu liga je rešenje za sve sportove .

grof96

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Ako je tako, onda Novak, Rafa i Rodzer su manje uspesniji od Endija.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezdas, 7. septembar 2018 20:13)
Немој да се љутиш, али сам се слатко насмејао на ово кошарка није забава за народ, па наравно да јесте... ово је све хлеба и игара у Србији. Жао ми је што је тако. Али погледај ваш КК ЦЗв па они су без икаквих резултата финансирани двадесет пет година од државе... Партизан би исто тако био финансиран да ниеј имао резултате. Кошарка и њено постојање у Србији, поготово у ова два клуба, нема никакве везе са успесима истих. НОвац ће доћи у оба кклуба јер политичари знају да морају то да чине. Људи у Србији живимо. Е сад неко ће искористити ту самонаметнуту обавезу државе, као у првих три године Човић у ЦЗв, и сада људи у Партизану да уради нешто позитивно, неко ће сурвати сам себе јурећи резултат.

Del Piero#10

pre 5 godina

Jača nego prošle sezone jeste, ali najjača ikad nikako nije. Seća li se neko ABA lige sa tri evroligaša, Partizanom koji konstantno bio u TOP 8 EL, Cibonom i Olimpijom, onda Hemofarmom i FMP-om koji su stizali i do polufinala ULEB kupa, pravom Zvezdom koja je igrala četvrtfinale istog, sa Budućnošću i Zadrom koje niko živi nije mogao da dobije u Morači i Jazinama... Ekipama poput Širokog koja je svakog od favorita mogla da dobije u Pecari... Sada imamo tri ekipe koje sa pristojnim sastavima u evropskim okvirims (Budućnost, Zvezdu i Cedevitu) i još tri prosečne ekipe u borbi za plej-of (Partizan, Mornar, Olimpija). Ako Partizan i Olimpija u narednim godinama nastave putem kojim su krenuli razviju svoje talentovane igrače, možda uskoro dobijemo pet kandidata u borbi za titulu i nešto nalik nekadašnjom ABA ili NLB ligi.. Videćemo kako će nas ekipe predstavljati u Evropi, ali daleko je to još od starog sjaja.

Nebitno

pre 5 godina

Markos
Ljubi te brat, ajde malo se raspitaj pre nego sto se zaleces ovako i lupas. Mislim pre svega na period i pre dominacije partizana, kada su osvajali fmp, hemofarm, olimpija,... A to sto si ti ostrascen to je tvoj problem. Raspitaj se malo ko je igrao za sve te ekipe tih godina, ne samo u srbiji, vec u svim tim ekipama jadranske lige.

nemke

pre 5 godina

@(Black, 7. septembar 2018 16:45)

Ne unistava Zvezda nasu kosarku, vec los rad sa mladjim kategorijama... mi cemo tek to da osetimo kad se povuku neki od nosioca...

SEnT

pre 5 godina

Kao zvezdas moram reci da mi se ovogodisnji roster dopada, i da ocekujem da daleko doguramo i u evrokupu, a i da vratimo pehar ABA lige. Treba priznati da su se i ostale ekipe na Jadranu pojacale, i da ce ovogodisnja liga biti jaka i neizvesna. Zvezda ima i kvaliteta i iskustva, ako nas zaobidju povrede moze to biti sezona iz snova. Fali tu jos jedan plej, ostalo je dosta dobro skockano. Kao lidere ekipe ocekujem Reglanda, Berona i jednog od centara. Dobric i Ristic bi mogli da imaju sezone karijere. Najveca bojazan je kako ce to uklopiti trener, koji ipak nema iskustva kao prvi trener, iako je dugo godina radio u Oly. Buducnost je dobra, ali je veliko pitanje kako ce oni izneti i Euroligu i Aba. Cedevita je takodje dovela dosta dobrih igraca, ali treba posloziti sve to u jednu homogenu ekipu, i to takodje zavisi dosta od trenera. Lako moze posle dva meseca da menjaju koncepciju. Partizan ima talentovanu i potentnu ekipu, ali je pitanje da li mogu ove sezone nesto da naprave, mozda bi ova ekipa tek narednih sezona mogla nesto vise, naravno ako ostanu. Ostale ekipe su solidne, i uglavnom zavise od stranaca. Videcemo da li je recimo Mornar opet uboo sa strancima. Sve u svemu ocekujem zanimljivu Aba ligu, i uspeh moje Zvezde i u Evrokupu, pa zasto ne reci cak i Evropski trofej!

sryugos

pre 5 godina

Jeste da nikad jaca. Sto se tice zvezde sve u svemu nije lose odradjen prelazni rok.
1 - Regland, Beron, Covic
2 - Lazic, Nenadic
3 - Perperoglu, Dobric, Davidovac
4 - Faje, Simanic
5 - Cirbes, Odzo, Ristic
Posto je ovo 13, realno ce pauzirati Covic jer na pleju moze pomoci i Davidovac ili Simanic jer se Perperoglu moze popeti na 4. Keselj je isto tu ali kao i da nije.
Najveci upitnik mi je Faje, nadam se da je bar solidan skakac.

mufljuz

pre 5 godina

Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni.
Voleo bih da je drugacije ali
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone

4k4.Dex

pre 5 godina

Vec par godina od kad su tu Cedevita i Buducnost je nikad jaca... jos ako se Parrizan vrati 4 egal ekipe. Trebalo bi da daju bar jos jedno mesto u EL realno.

pera

pre 5 godina

Po mom misljenju, bas slaba liga. Zapravo ima samo jedno ime poznato iz evropske kosarke a to je trener Cedevite.
Ocekujem da u skoroj buducnosti ABA bude razvojna liga gde ce se deca prodavati Zeljku ili u Baskoniju, Zalgiris i tako neke klubove za male pare. A i to je bolje nego da gledamo mediokritete, i cak, strance mediokritete.

jedan od mnogih

pre 5 godina

kad vidim igrace u ekipi Buducnosti pocnem da mislim da ce im pametnije biti da igraju ABA odmorni a da EL gube bez trzavica jer su tamo inace najslabija ekipa ubedljivo

sto se ABA lige tice nama bi najbolje bilo da prva cetiri mesta zauzmu CZV, FMP, Mega i Partizan...sto je naravno fantazija

Nemanja

pre 5 godina

Ma kakva Zvezda i profesionalci sa iskustvom oni dovode iskljucivo igrace sa koledza koji igraju za manje pare dokaz za to su: Adam Morison, Sofo, Perperoglu, Kinzi, Rocesti, Feldin to su sve igraci sa koledza malo placeni kojima je Zvezda bila odskocna daska, zahtevam od redakcije da izmeni teks gde pise da Zvezda dovodi iskusne profesionalce...

xxx

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda 1913, 7. septembar 2018 16:31). Druže Tito mi ti se kunemo, čuvena krilatica sa zvezdinog stadiona...

смена страже

pre 5 godina

"Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkašk".Ту у јесте проблем ,што српска кошарка која које увек стабилна подиже комшилук,а када се ради о фудбалу то не може.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Partizan ce biti 7. ili 8. samo mi nije jasno kako je na slici u ovoj vesti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05)
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...

Pedja P

pre 5 godina

Cedevita je najveci gavorit za EL, a CZ, Bud i Olimpija za F4. Moj Partizan se jako pojacao u strucnom stabu sto je vrlo bitno za razvoj igraca i tima ukupno, tako da ga vidim kao favorita za sl.sezonu. Ne moze se preko noći. Inace ce ova sezona biti kvalitetnija i zanimljivija od nekoliko prethodnih.

sryugos

pre 5 godina

(Divos, 07. septembar 2018 16:54)

Ne tako davno? YUBA liga je liga iz 90-tih. To je davna proslost. Deca koja su rodjena posle bombi ili za vreme demokratije su punoletni gradjani. Zasto ne spomenes okolnosti u kosarci tada? Tada su igraci i talenti igrali po domacim timovima u okviru SRJ a danas beze u bolje placene drzave, timove i lige. Mnogo toga se promenilo za ovih 20 i kusur godina, samo sto smo mi narod koji ne priznaje promene.
ABA liga je jedini nacin da ovo podneblje drzi korak sa bogatim evropskim ligama. Daj Boze da se napravi i treca ABA liga i pogase sva ova smesna domaca takmicenja u bivsim republikama.

djura

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.
(my way, 07. septembar 2018 23:11)

te price pricate od kada je krenula aba liga, ne vidim neki krah sa svetskim, olimpijskim pa i evropskim srebrom

Srbenda

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05) 
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...
(Duck Dodgers, 07. septemb

Kakav je to.potencijal? Zagorac koji.nije uspeo u NBa ni Spaniji, Pecarski, Trifunovic....

Beoman

pre 5 godina

@Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?
(KKP, 7. septembar 2018 21:00)
kako je partizan najtrofejniji kad su osvajali velike titule u losim konkurenciama gde su trofeji bili staklene vaze, aj nek osvoje sa jadransku kad se deli zlatni pehar. kad je osvojena evropska kruna u losoj konkurenciji i samo tad je trofej bio staklen i od plastike.
KK cibona i KK split su trofejniji, a kad je CZ osvajala titule partizan nie znao sta je kosarka.

dragan

pre 5 godina

Zvezda najjaca,pa Budućnost
Cedevita kao klub bez navijaca i tradicije mnogo im treba!
Partizan bi trebao biti i plej ofu ako Mornar opet ne iznenadi!

my way

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.

ogicg

pre 5 godina

Na ovaj tim Buducnosti dodajte vrhunskog centra koji je pred potpisom i koji je najkvalitetniji igrac koji je do sad igrao na ovim prostorima.A pregovara se i sa odicnim bekom suterom.I to uskoro.Realno zvezda gora nego i prosle godine.Partizan isto.Cedevita po imenima odlicna al to je ekipa bukvalno bez navijaca.Buducnost izraziti favorit Aba lige.

Jaran

pre 5 godina

Partizan bi trebao da se fokusira na razvoj ovih mladih igraca koji bi u narednoj sezoni mogli da postanu ozbiljiji faktori u ABA ligi. Svidja mi se plan koji je postavljen, samo sto bi trebali da promene trenera. Sezonska je spremna, cekamo 29.09!

Markos

pre 5 godina

Nema sta da se raspitujem,gledao sam ja to sve,imam 30 godina nego me nerviraju te price,kao pre je bilo jace samo zato sto ne mozete da prihvatite da je dominaciji kraj

SrbEUin

pre 5 godina

(Kit Karson, 7. septembar 2018 18:07)

Davno prošla vremena poluamaterske košarke se NIKADA neće vratiti. Bogati klubovi će pokupovati najbolje igrače i igrati EL, nema tu nikakvog nacionalizma. U svojim rosterima skoro da niko nema domaće igrače. Kako zamišljaš da im konkurišemo bez adekvatnog budžeta?
Klubovi iz KLS da igraju EL, sa kojim igračima????? Na koje to klubove misliš: CZT, KKP, Hemofarm ili FMP? Ko bi dao mesto u EL klubu bez jakog rostera i medijskog pokrića? U ABA nema dovoljno novca za plaćanje vrhunskih igrača, a kako bi tek u KLS bilo? Jedino uz Makabizam (Žalgirizam) gde cela država stoji iza jednog kluba, što se nikada (na sreću) više neće desiti.
Sve srpske bolje košarkaše pokupovaše bogati klubovi.
Misliš da Zvezda ne bi prodala ni Nedovića, ni Kalinu, ni Jovića, ni Gudurića, ni Simona, ni Bobija ni Kuzmića ni Štimca ni Dangubu ni Luku, da je igrala samo KLS? I da bi svi oni ostali da igraju bez novca, kao što misliš da su u drugom klubu igra za … znamo već.
Verovatno smatraš da bi se stranci pokidali da dođu da iz ljubavi igraju u srpskim polupraznim halama bez ikakve medijske pokrivenosti.
Kako bi takav klub mogao u EL?

Mladim igračima nije mesto u EL. Vrlo teško i u ABA. Oni moraju na dokazivanje i razigravanje u KLS, ili ABA2, pa ako vrede, mogu u bilo koji EL klub, čak i NBA. Niko im ne brani.

google

pre 5 godina

Ahahahahhaha, Lazic na poziciji beka sutera tj dvojke! Vidim krenuli smo opasno ambiciozno u novu sezonu, cekajte samo rezultate u prvih dva meseca. Bice u novembru sta ste radili tokom leta u upravi, uzas :/

Sarajlija

pre 5 godina

Crvena Zvijezda je naosvajala titula kad mi drugi nismo ni znali sta je kosarka, ali KK Bosna je prvi klub sa balkana koja je pokorila Europu i pokazala jugoplastici, ciboni i pardizanu JSD kako se to radi, pa pokazali smo i FC Crvenoj Zvijezdi da se moze i ako si mali. Sad za sad Cedevita ima sanse da postane prvak Europe, dok vjeciti iz beograda mogu da se zadovoljavaju spetim mjestom u goomarskoj ljigi.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni za prvo mesto ce se boriti Cedevira Zvezda i Partizan a za 4-o Buducnost, Cibona, Mornar I Olimpija!
Prva ce biti ekipa koja kuci bude imala preko 75%pobeda
Posto na strani tesko ce u dugoj sezoni Partizan i Zvezda bas uzeti pobede u Zagrebu, Ljubljani i Baru a isto tako Cedevita i Buducnost
a sto se tice buducnosti cak mozda ove godine budu opet iznenadjenje ali negativno pa nebudu medju 4 ipak igranje evrolige i evrokupa nije isto!

Rade

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.

SrbEUin

pre 5 godina

(Jaran, 7. septembar 2018 20:31)

Ne daje se šansa nekome iz administrativnih razloga, i prema godinama, već ko koliko dobro igra i kakav je potecijal. Lepo napisah:
"Svi koji vrede mogu igrati u NBA, niko im ne brani".
Bogdan, Jokić, Dončić, Porzingis, ... pa čak i Musa, dobijali su šansu (i iskoristili je) jer vrede. Oni koji ne vrede uzaludno mogu dobijati šanse po KLS u i ABI ako NE VREDE.
Forsirani su i Zagor i sl. ali...

Rade

pre 5 godina

Mislim, da je Budučnost preslaba, da bilo šta napravi u EL, pritisak i raspored utakmica će učiniti svoje, pa neće biti konkurentni ni u ABA ligi, Cedevita ništa novo,po meni će biti borbe između Partizana i CZ. Zvezda sa iskustvom, a Partizan sa talentiranim klincima.

Aleksa

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 8. septembar 2018 16:53)

Све што си написао је тачно. Али нити историја почиње ту где је ти бројиш нити се завршава ту где си је ти завршио. Ваша историја почиње од оснивања ФК, са Бобеком, Глазером, Матекалом и Брозовићем, а траје кроз 1:9 у ЕК и пар пута по -30 плус....

Да сам на твом месту, ја бих послушао свој савет.....

ПС
"не знам колико државних трофеја"? Шта ово треба да значи?

Borkes

pre 5 godina

Clanak je odlican. Tek ga sad procitah. Gledao sam Partizana protiv Tenerifa i Saragose. Losi smo. Kad bi Jankovic dosao mogli bi se boriti za cetvrto mesto. To nam je maksimum u ABA. Samo da se ne osramotimo u EK.

tito partija zvezdina armija

pre 5 godina

@Beoman Pati.Svi su bili konkurenti 1991/92. ,pa i Zvezda,RealCSKA...To sto Zvezda nije bila u prve tri ekipe bivse drzave je druga pesma.Isto je za svaki klub u Evropi.

Zvezdas

pre 5 godina

Duck Dodgers, 07. septemba


Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina

Bojler

pre 5 godina

E nadam se da će Cedevita da osvoji i da će Hrvati da imaju predstavnika u Evroligi a Srbija ne, samo da ovi sa vrha vide kako su uspeli da unište srpsku košarku.

gremlin

pre 5 godina

Imam godina da pamtim WINSTONYUBALIGU...tada se igrala domaća košarka ali NEKI SU NAS NATERALI U ABA...i sada mi je ABA domaća i volim da je gledam...ponekad i u Pioniru,ABA je svidelo se nekom ili ne realnost tržište sa 20 mil ljudi,tržište sa mnogo talenta za košarku i tržište gde se košarka voli!!!Po meni Cedevita favorit br 1 posle nje CZ(FMP)pa Buducnost...za 4 mesto Partizan,Mornar,Olimpija mozda iznenadi i Cibona,bice extra basketa jedva čekam...Edin i Kole su valjda odmorni a i ABA 2 ce biti daleko iznad KLS!!!

pera

pre 5 godina

Po mom misljenju, bas slaba liga. Zapravo ima samo jedno ime poznato iz evropske kosarke a to je trener Cedevite.
Ocekujem da u skoroj buducnosti ABA bude razvojna liga gde ce se deca prodavati Zeljku ili u Baskoniju, Zalgiris i tako neke klubove za male pare. A i to je bolje nego da gledamo mediokritete, i cak, strance mediokritete.

Lannister

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.

Kovalski

pre 5 godina

A o katastrofi od Baskonije od 37 razlike ni rec...?Da je kojim slucajem u pitanju Zvezda bilo bi vest pod oznakom hitno! Inace Zvezda,Buducnost,Cedevita i Mornar u plej-ofu.

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 5 godina

Zvezda vs Cedevita ina da bude haos.. Stvarno nikad jaca ABA liga i kvalitet igraca.. Buducnost tesko da ce da isprati sobzirom na EL.. Mornar ce biti ekipa koja ce da bude 4-ta.. Ostatak lige u rangu druge lige

Nebitno

pre 5 godina

Reci da ce ova naredna sezona jadranske lige (ili aba lige kako god) biti najjace izdanje ovog takmicenja od njegovog nastanka je u najmanju ruku skandalozno. Ta prica moze da prodje kod klinaca. Pa ja se secam sezona u kojima bi ekipa bila miljima daleko od top 4 a ekipa puca od talenta, takva jedna ekipa bi lagano u danasnjoj konkurenciji izborila top 4. (npr. Slovan sa bracom Dragic, Zadar sa Gecevskim i legendarnim domaćim terenom u Jazinama,...). Nije uopste stvar nekog zala za starim vremenima vec je realno kvalitet lige dosta opao i padace jos. Dovodi se velika kolicina stranaca i to veoma upitnog kvaliteta. Sve u svemu prognoza za sledecu godinu je jasna, Buducnost favorit, moj Partizan bolje da ne komentarisem, tuga, samo ovi iz kluba misle da su se pomerili sa mrtve tačke. Ni Zvezda nije daleko, veliki broj istrosenih igrača, bukvalno prave iste greske od prosle godine. Sportski pozdrav!

Podsetnik

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali?

Regland,
perperoglu,
faje,
beron ,
cirbe,
avodjobi,
ristić,
simanić ,
odzo?
(limenka, 7. septembar 2018 14:11)

Лесор у Уникахи, Звезда обезбедила финансијску позитиву од 650 хиљада евра

Evo ti naslov iz Zurnala,pa razmisli naredni put,pre nego napises.
A sad da vidimo koga ste vi prodali i za koje pare a doveli ste vec 10-tak igraca ili i oni igraju za kikiriki i semenke?

Nemanja

pre 5 godina

Ma kakva Zvezda i profesionalci sa iskustvom oni dovode iskljucivo igrace sa koledza koji igraju za manje pare dokaz za to su: Adam Morison, Sofo, Perperoglu, Kinzi, Rocesti, Feldin to su sve igraci sa koledza malo placeni kojima je Zvezda bila odskocna daska, zahtevam od redakcije da izmeni teks gde pise da Zvezda dovodi iskusne profesionalce...

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Ne znam dal će biti najjača, ali da će biti najskuplja (Makabi excluded), to se vidi. Prvi tim fmp-a i Cedevite imaju budzete oko 7 miliona, Futura oko 5,4 plus 1,5 za renoviranje Morače, Partizan oko 2,2 miliona. Ostali, dosta jeftiniji. Ono što je uvek aktuelno je da cena ne gatantuje kvalitet obavezno. Papir trpi sve.

chema

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.

sasa the red baron

pre 5 godina

ABA ABA:::::::

Nisam bas siguran u to da je ovo tako "izjednaceno" prvensvo ove godine...
Mislim da samo 2 ekipe su se dobro pojacale, onim sto su i zelele, dok su ostali birali ono sto su mogli....

Moja Zvezda izgleda duplo bolje nego prosle godine, a nije pocela sezona!
Imamo kompletnu ekipu, i ne ne treba nam jos jedan play, niti krilo!
Ali sama cinjenica da smo skupili ekipu, trenera, i postavili bar sto se mene tice, naj-jacu startnu petorku, i sve to pre pocetka sezona, govori da ce ova sezona biti jako ozbiljna...
Iskreno, za mene je ovo najbolji tim Zvezde jos od dolaska Covica, jer mozda je onaj Radonjicev tim bio bolji, ali on je pravljen 3 godine...
Ovaj tim CZ ma koliko se zalili na broj stranaca, je u stvari tim pravljen da domaci igraci preuzmu, i domaci trener se establira.
Tomic je bio prvi izbor i prosle godine, ali je on odbijo, i tako naivno i sebe i nas vratio u EC...
Mozda je ovo lekcija koja nam je bila potrebna, i mozda iz ovog iskoci njabolje Zvezda do sad...

Mislim da jedina prava konkurenicja za nas je Cedevita, jer uz svo moje postovanje za Buducnost, ja sam misljenja da je Buducnost onu proslu titulu ukrala, i da i saonim timom Zvezde od prosle godine, imali ogromne probleme, koje je mnoge resio sudija...

Sto se tice Cedevite, obavili su sjajan prelazni rok, ozbiljna ekipa, trener, uprava, i ovo moze biti njihova godina..

Ostali su daleko, KKP, Olimpija, Mornar, FMP, ce se boriti za 4 poziciju...

v_K_esspreso

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)
I ja se isto pitam kako je moguce da u fudbalu uvek pisete za zvedzu najtrofejniji srpski klub a onda u kosarci za partizan napisete ,,trofejni klub”... sto tu onda ne stavite ,,najtrofejniji”, ceo zivot neki dvostruki arsini.

MOE32

pre 5 godina

Sta osvaja ?!
F7 ?!
3 bambija ?!
(Tito-partija- crno bela armija, 7. septembar 2018 14:50)

Sta ste vi osvojili prosle sezone? I jos nesto.. tvoj nik me uvek podseti na cuvenu utakmicu Zvezde i Dinama 1980.-e kada su navijaci razvili zajednicku zastavu na kojoj pise 'Druze Tito mi ti se kunemo'. Nemam ja nista protiv Jugoslavije, Tita, komunizma ali imam protiv vas koji ste najvece uspehe slavili upravo za vreme Jugoslavije a isto tako i Tita. Od raspada Jugoslavije, vi ste u Evropi niko i nista. Tako da, kad vec imas takav nik, zapitaj se da li se tako rugas Zvezdinoj istoriji.

ogicg

pre 5 godina

Na ovaj tim Buducnosti dodajte vrhunskog centra koji je pred potpisom i koji je najkvalitetniji igrac koji je do sad igrao na ovim prostorima.A pregovara se i sa odicnim bekom suterom.I to uskoro.Realno zvezda gora nego i prosle godine.Partizan isto.Cedevita po imenima odlicna al to je ekipa bukvalno bez navijaca.Buducnost izraziti favorit Aba lige.

Kit Karson

pre 5 godina

Najpametnija odluka je bila ta da se napravi regionalna liga, jer je to dosta uticalo na kvalitet takmičenja. Bilo bi lepo da to isto urade i sa fudbalom.
(chema, 07. septembar 2018 14:13)

Veoma pametno. Pa od jednog srpskog sigurnog predstavnika u EL, došli smo do 0 potencijalnih. Fenomenalno!!! Sjajno!

Mladi igrači nemaju pravo na grešku, KLS totalno marginalizovana.

Milan

pre 5 godina

"Možda i najveća prednost Budućnosti je što je zadržala većinu igrača i njima samo dodala ovu četvorku (E. Klark, K. Klarl, Džekson, Kraft)"
Jel?
Trojica proslogodisnjih stranaca su otisli. Justin Doellman, Kyle Gibson i Kyle Landry.
Gordicu i Ivanovicu kada oduzmete gomile slobodnih bacanje ne ostane neka luda statistika. Ostale igrace, ne bih komentarisao.

mufljuz

pre 5 godina

Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni.
Voleo bih da je drugacije ali
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone

xxx

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda 1913, 7. septembar 2018 16:31). Druže Tito mi ti se kunemo, čuvena krilatica sa zvezdinog stadiona...

Beoman

pre 5 godina

@Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?
(KKP, 7. septembar 2018 21:00)
kako je partizan najtrofejniji kad su osvajali velike titule u losim konkurenciama gde su trofeji bili staklene vaze, aj nek osvoje sa jadransku kad se deli zlatni pehar. kad je osvojena evropska kruna u losoj konkurenciji i samo tad je trofej bio staklen i od plastike.
KK cibona i KK split su trofejniji, a kad je CZ osvajala titule partizan nie znao sta je kosarka.

chox

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 

Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo?
(limenka, 07. septembar 2018 14:11)

Tvoja "Institucija" vec 5 godina nijednog jedinog igraca nije prodala , prvo se malo tu raspitaj odakle

google

pre 5 godina

Ahahahahhaha, Lazic na poziciji beka sutera tj dvojke! Vidim krenuli smo opasno ambiciozno u novu sezonu, cekajte samo rezultate u prvih dva meseca. Bice u novembru sta ste radili tokom leta u upravi, uzas :/

KKP

pre 5 godina

Ne razumem zasto ste partizan stavili na 4.mesto kad je ispred njih bio Mornar a isto je i sada jaci i kvalitetniji od njih.
(Objektivno, 07. septembar 2018 15:02)zato sto je partizan trofejniji od ostale boranije zajedno.eto zato.jel sad razumes?

Marijano Vajdara

pre 5 godina

Iako sam iz sveta fudbala,kosarku volim do granica ludila,al logicno,iz najace sam zemlje Srbije, Sto se tice Aba lige,Zvezda ce ovu sezonu odigrati fenomenalno,Uz sjajnog strucnjaka Tomica I sa igracima poput Reglanda I Cirbesa,a potom nashih Dobrica,Davidovca,Radanova,Ristica,Lazica I Simanica preostaje nam da uzivamo u kosarci,i jos kad krene Evrokup pa kad u Pionir dodju ekipe sa zapada,ima da izgube vec u svlacionici.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nemanja Gordić u crno vas zavio, a ja sam slavio, a ja sam slavio !
(PFC 1970, 07. septembar 2018 15:35)

Pozdravio te Smit... Nolan Smit!

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

A gde vam je mesto Rajko? Ni u vaterpolu vam tu nije mesto,a kamoli u kosarci.
(stoler, 07. septembar 2018 16:37)

Nije ni vama mesto u Srbiji pa eto...

grof96

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zinjak, 7. septembar 2018 15:54)

Ako je tako, onda Novak, Rafa i Rodzer su manje uspesniji od Endija.

alba greaca

pre 5 godina

@Ljudi, nepravedno stavljaju partizan u borbu za cetvrto mesto. Zvezdas sam ali videcete. Naj bolje su se pojacali,naj pametnije. Par stranaca i perspektivni mladi domaci igraci uz pre-iskusnog Novicu Velickovica. Mislim da ce ove legije stranaca poput Buducnosti, Cesevite i Zvezde debelo da podbace.Ne desavaju se cesto Dzenkinsi, Mileri i Kinsii. Vratila je zvezda Cirbesa ali nema Jovica ili bar da ga neko zameni. 
Voleo bih da je drugacije ali 
neverujem da ce zvezda do titule ove sezone
(mufljuz, 07. septembar 2018 16:47)

Dragi moj "mufljuze", ti navijaš za Zvezdu koliko i ja za ove tvoje što neću ni ime da im pomenem i koji su poznati po tome što počinju komentare "navijam za Zvezdu" i "Zvezdaš sam".

Ali rukopis vas odaje, vi ste retke zverke - endemske.

Pa majku mu poljubim, zaar je toliko teško da se NAJ spoji, a NE odvoji… kada navijaš za Partizan? :-)

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Zapravo, Partizan je kao Federer. Ubedljivo prvi po broju titula, a ostali se tripuju da su veći jer su trenutno bolji.
(Lannister, 07. septembar 2018 18:01)

Zapravo si u pravu... Još malo pa će i o Federeru kao i o kkp, samo u davno prošlom vremenu...

Creative mind

pre 5 godina

Raduje stabilizacija Partizana. Nije to trenutno sampionska ekipa ali Partizan na svim nivoima izgleda mnogo bolje i ozbiljnije. Ocekuju se igraci na dvojci i cetvorci tako da ce to biti zanimljivo da se isprati.

Markos

pre 5 godina

Nebitno
Ocigledno imas potrebu da kazes kako je tvoj partizan osvajao kad je bilo najteze a ovo sad buranija od lige kad drugi osvajaju.Provaljen si

Dilejni

pre 5 godina

Aba liga ima svoju težinu i svoj kvalitet sve dok ima prohodnost u Evroligu. Mislim da je favorit Budućnost, zato jer imaju najboljeg trenera i na već postojeći tim dodali su nekoliko dobrih stranaca. Zvezda će vjerovatno čekati svoju šansu ovaj trener je mnogo ozbiljniji od Alimpijevića i igra odbranu. Partizan vreba iz sjenke iako objektivno zaostaje kvalitetom za ovima. Cedevita je cirkus vještački klub, džaba im i Lebrona da dovedu neće napraviti ništa.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

I nikad srBskija Zvezda Idea: Regland, Faje, Perperoglu, Odzo, Beron, Omic, Cirbes...
(BODIBOND, 07.

Ali nikad jugoslovenska...

NebaCar

pre 5 godina

Odakle pare za novih 11 igrača kad ništa nisu prodali? 
Regland, 
perperoglu, 
faje, 
beron , 
cirbe, 
avodjobi, 
ristić, 
simanić , 
odzo? 
(limenka, 7. septembar 2018 14:11) 

Jedino pametno kod tebe je "pametan telefon"

Duck Dodgers

pre 5 godina

Partizan ce biti 7. ili 8. samo mi nije jasno kako je na slici u ovoj vesti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05)
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...

Srbenda

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Misa, 7. septembar 2018 17:05) 
Збиља? Па ништа онда, да ми не играмо уопште ту АБА лигу... осми? Мало реалности... Партизан има највећи потенцијал од свих екипа, али постоје три боље на папиру. Само нек прођу припреме, одгледај прву такмичарску и онда коментариши. Чак и ако изгубе од Цедевите, неће то бити лак меч за Хрвате. А ко се последњи смеје...
(Duck Dodgers, 07. septemb

Kakav je to.potencijal? Zagorac koji.nije uspeo u NBa ni Spaniji, Pecarski, Trifunovic....

Zvezdas

pre 5 godina

Duck Dodgers, 07. septemba


Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina

KKP

pre 5 godina

Partizan je ovde kao Endi Marej... tripuju se da su deo velike četvorke ali ustvari postoji samo velika trojka :).
(Zinjak, 07. septembar 2018 15:54) mh,partizan solo 6 titula,a 'velika trojka' zajedno 4...u prevodu partizan je federer rafa i djokovic u jednom,a vi zajedno marej..

Sarajlija

pre 5 godina

Crvena Zvijezda je naosvajala titula kad mi drugi nismo ni znali sta je kosarka, ali KK Bosna je prvi klub sa balkana koja je pokorila Europu i pokazala jugoplastici, ciboni i pardizanu JSD kako se to radi, pa pokazali smo i FC Crvenoj Zvijezdi da se moze i ako si mali. Sad za sad Cedevita ima sanse da postane prvak Europe, dok vjeciti iz beograda mogu da se zadovoljavaju spetim mjestom u goomarskoj ljigi.

dragan

pre 5 godina

Zvezda najjaca,pa Budućnost
Cedevita kao klub bez navijaca i tradicije mnogo im treba!
Partizan bi trebao biti i plej ofu ako Mornar opet ne iznenadi!

SEnT

pre 5 godina

Kao zvezdas moram reci da mi se ovogodisnji roster dopada, i da ocekujem da daleko doguramo i u evrokupu, a i da vratimo pehar ABA lige. Treba priznati da su se i ostale ekipe na Jadranu pojacale, i da ce ovogodisnja liga biti jaka i neizvesna. Zvezda ima i kvaliteta i iskustva, ako nas zaobidju povrede moze to biti sezona iz snova. Fali tu jos jedan plej, ostalo je dosta dobro skockano. Kao lidere ekipe ocekujem Reglanda, Berona i jednog od centara. Dobric i Ristic bi mogli da imaju sezone karijere. Najveca bojazan je kako ce to uklopiti trener, koji ipak nema iskustva kao prvi trener, iako je dugo godina radio u Oly. Buducnost je dobra, ali je veliko pitanje kako ce oni izneti i Euroligu i Aba. Cedevita je takodje dovela dosta dobrih igraca, ali treba posloziti sve to u jednu homogenu ekipu, i to takodje zavisi dosta od trenera. Lako moze posle dva meseca da menjaju koncepciju. Partizan ima talentovanu i potentnu ekipu, ali je pitanje da li mogu ove sezone nesto da naprave, mozda bi ova ekipa tek narednih sezona mogla nesto vise, naravno ako ostanu. Ostale ekipe su solidne, i uglavnom zavise od stranaca. Videcemo da li je recimo Mornar opet uboo sa strancima. Sve u svemu ocekujem zanimljivu Aba ligu, i uspeh moje Zvezde i u Evrokupu, pa zasto ne reci cak i Evropski trofej!

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

dupli_kanntar

pre 5 godina

Niko ne moze da zabrani kako ce se zvati fmp
(jer nam se moze, 7. septembar 2018 17:18)

Srećom, ni tebi niko ne može da zabrani da plačeš.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Ех да и да кажем још нешто само они који не памте првих десет година АБА лиге могу да кажу како је ово никад јача АБА. Ово ће бити једна од најнеизвеснијих сезона, зато ја и говорим да ће Партизан многим фаворитима бити проблематичан ривал. Питају неки овде шта то има КК Партизан. Па рећи ћу вам да није све савршено, да неки људи у клубу нису најбољи у својој области, али да су бар ту људи који нешто знају о своме послу. Неки су ту да се огребу за плату и живот од Партизана, неки да направе одскочну даску за неке своје друге подухвате, али постоји и један део који зна шта ради. Не причам о председнику, он је само добар менаџер, причам о неким људима који су задужени за рад са млађим категоријама. Партизан поред свега лошег има и нешто добро, а то су потези у правом смеру, потези стратешки усмерени ка једном циљу. Биће много саплитања, много падова, много пропуштених шанси, грешака... али када себи задате циљ и структурално усмерите ваше радње и ресурсе ка њему, то увек води ка коначном више или мање повољном резултату. Мале промене уводе систем, и систем увек улази на мала врата. У КК Партизан покушавају да направе систем,вуку многе погрешне потезе, али праве и неке добре. Погрешни су више битни од добрих, јер из њих се учи. Оне су као лакмус папир, за функционисање система. Чанак није још дозрео за тренера, Минић мора бити ограничен само на скаутинг. Вучуровић и Лончар су два најбоља решења. Крџалић би могао бити... али ја њега нешто не миришем. О играчима нећу писати сада.

my way

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.

Rade

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.

akcidroni

pre 5 godina

Buducnost, Cedevita, Zvezda glavni favoriti, Partizan ovo leto radi odlican posao sa mladjim kategorijama i ne treba se zaletati niti po svaku cenu juriti da se uzme Aba jer to u ovom trenutku nije realno pored ove tri ekipe, ali stabilizacija kluba i ulazak na F4 bi bio odlican uspeh.

Black

pre 5 godina

Nema šanse da Lazić i Ristić budu startna petorka Zvezde. To znate i vi sportski novinari ali ne smete da stavite pravu startnu petorku jer bi se videlo da nema ni jednog domaćeg igrača. Na žalost to je politika Zvezde. Tako se lagano uništava srpska košarka i to su činjenice. Ne vidim razlog da se to u javnosti zataškava. Ovo je realna projekcija prve petorke:

PG: Džo Regland
SG: Bili Beron
SF: Stratos Perperoglu
PF: Muhamed Faje
C: Majk Cirbes

Predrag

pre 5 godina

Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkaški , reprezentacije uzimaju najbolje medalje ,stalno su u vrhu Evrope . Ex Yu liga je rešenje za sve sportove .

Duck Dodgers

pre 5 godina

Pa imate potencijal za borbu od 5. do 8.mesta
Kako ste vi najperspektivniji tim molim te objasni.
(Misa, 7. septembar 2018 18:52) Да ли ти стварно мислиш да ми Партизанови навијачи мислимо да Партизан може ове године до АБА наслова. Нада је нешшто нормално, ентузијазам који показује више од три хиљаде сезонских је ту, али ми нисмо неразумни. Потенцијал је ту да би био искоришћен, ево пошто си навијач ЦЗВ... рећи ћу ти о вашем неискоришћеном потенцијалу, који и неће бити искоришћен ни ове године. Симанић и Добрић су једини прави потенцијал у ЦЗв, који може мало и да чека... ови остали би морали да добију огромне минуте ове године, да би нешто од њих било... то се неће десити, јер је ваш госн председник изабрао да јури повратак у Евролигу. Следеће године вам одлази или пропада већина домаћих играча, јер странци и јесу ту због минута. У Партизану који нема терет освајања нило чега, шансу ће добити Пецарски, Аранитовић, и Вања који би био у положају ваших нада да нису у Партизану изабрали пут постепеног развоја. У Партизану ће сви млади више напредовати него у Звезди, јер ће морати да играју. За Загорца ћете морати да сачекате првих неколико утакмица и све ће вам се само касти. Наравно потенцијал и остваривање истог су као гладан човек и јабука на грани на другој страни реке, ситост има потенцијал да се оствари, али треба препливати реку. Ви сте сада у позицији Партизана из 2010. али сте изабрали исти као и ми тада, погрешан пут. Ко се последњи смеје...

Ајде@

pre 5 godina

Рекох прошле сезоне после финала, да ће пораз Звезде донети добро само...
Да је Звезда узела и тада титулу, ем би били приморани да још увек гледамо исти тим као и тада, а што је било за ужас, ем би други тимови из Аба још мање запињали са својим напретком.
Овако,имаћемо неколико јаких тимова, штавише мислим да ће Партизан многима конце помрсити, као и Морнар, а Звезда ће се током сезоне, као и Цедевита и Будућност још појачавати. Будућност нема тим за два јака фронта, Цедевита шлифа за највеће, а Звезда... Хе, хе, хе!!!

sryugos

pre 5 godina

Jeste da nikad jaca. Sto se tice zvezde sve u svemu nije lose odradjen prelazni rok.
1 - Regland, Beron, Covic
2 - Lazic, Nenadic
3 - Perperoglu, Dobric, Davidovac
4 - Faje, Simanic
5 - Cirbes, Odzo, Ristic
Posto je ovo 13, realno ce pauzirati Covic jer na pleju moze pomoci i Davidovac ili Simanic jer se Perperoglu moze popeti na 4. Keselj je isto tu ali kao i da nije.
Najveci upitnik mi je Faje, nadam se da je bar solidan skakac.

Rade

pre 5 godina

Mislim, da je Budučnost preslaba, da bilo šta napravi u EL, pritisak i raspored utakmica će učiniti svoje, pa neće biti konkurentni ni u ABA ligi, Cedevita ništa novo,po meni će biti borbe između Partizana i CZ. Zvezda sa iskustvom, a Partizan sa talentiranim klincima.

ivan

pre 5 godina

Po mojoj proceni za 4-to mesto borice se Partizan,Mornar i Igokea
(skywalker-kze, 07. septembar 2018 14:11)

slazem se dodao bih olimpiju kao glavnog kandidata za to cetvrto mesto

смена страже

pre 5 godina

"Gde su oni što su bojkotovali ABA ligu i koji su pričali da je to loše ? Klubovi nikad jači ,ceo region raste košarkašk".Ту у јесте проблем ,што српска кошарка која које увек стабилна подиже комшилук,а када се ради о фудбалу то не може.

Jaran

pre 5 godina

Partizan bi trebao da se fokusira na razvoj ovih mladih igraca koji bi u narednoj sezoni mogli da postanu ozbiljiji faktori u ABA ligi. Svidja mi se plan koji je postavljen, samo sto bi trebali da promene trenera. Sezonska je spremna, cekamo 29.09!

Del Piero#10

pre 5 godina

Jača nego prošle sezone jeste, ali najjača ikad nikako nije. Seća li se neko ABA lige sa tri evroligaša, Partizanom koji konstantno bio u TOP 8 EL, Cibonom i Olimpijom, onda Hemofarmom i FMP-om koji su stizali i do polufinala ULEB kupa, pravom Zvezdom koja je igrala četvrtfinale istog, sa Budućnošću i Zadrom koje niko živi nije mogao da dobije u Morači i Jazinama... Ekipama poput Širokog koja je svakog od favorita mogla da dobije u Pecari... Sada imamo tri ekipe koje sa pristojnim sastavima u evropskim okvirims (Budućnost, Zvezdu i Cedevitu) i još tri prosečne ekipe u borbi za plej-of (Partizan, Mornar, Olimpija). Ako Partizan i Olimpija u narednim godinama nastave putem kojim su krenuli razviju svoje talentovane igrače, možda uskoro dobijemo pet kandidata u borbi za titulu i nešto nalik nekadašnjom ABA ili NLB ligi.. Videćemo kako će nas ekipe predstavljati u Evropi, ali daleko je to još od starog sjaja.

I teško je i nije

pre 5 godina

Slobodan Jovanović iz Partizana je na pozajmici u sarajevskom Sparsu, a Mornar nije bio na F4 nego u plejofu lige.
Nebitno je da li je jača liga nego prije, trenutno jače i bolje u regionu ne postoji. Sve prije je istorija. Zanimljivo će biti jer je svaka liga i košarka zanimljiva. Nemam pojma ko bi mogao uzeti, mogu samo lupiti, pa eto onda dajem glas Zvezdi zbog zvučnosti trenutnog igračkog kadra i što mislim da će Budućnost biti vrlo potrošena, a Cedevita je... Cedevita. Ono što bilo kakvu prognozu sada čini neozbiljnom je popunjavanje i fluktuacija u svakoj ekipi u toku sezone, posebno pred njen kraj. Doleman je bio ključni čovjek u brejku u Pioniru, najvažnijoj utakmici sezone. Dakle, april je daleko.
Naš Partizan je imao dugoročno dobre poteze, od stručnog štaba (eh, sad, Čanak?), preko čuvanja dobre petorke od prošle godine (Novica, Vanja, Sani, Si i Gagić), pa do potpisivanja mladih igrača. Ovo je prva postvujoševićevska ekipa koja ima potrebnu količinu talenta da bi nekad bila šampionska (“ako su ruže, procvijetaće”), što ne znači da će biti, posebno ne ove sezone (kako bih samo volio da promašim u ovoj procjeni😂). Samo srce i pamet na teren, uz naporan rad, rezultat će doći kao realan produkt toga, taman bili prvi ili sedmi. Ili izmedju.
Ko god voli košarku, sigurno da jedva čeka i Kup, a kamoli ligu. Pa bilo u kući na kauču, u kafani sa društvom ili uživo u dvorani. Sezonska kupljena u julu, spreman sam! Kucaće srce moje...

Divos

pre 5 godina

Па добро, логично је да мало хвалимо лигу где играју српски клубови, како је ето јака, никад јача.
Реалност је другачија, и сурова. АБА лига константно слаби, основни разлог беспарица, али и све већа медијска запостављеност у већини земаља одакле долазе АБА лигаши, самим тим је све теже наћи спонзора.

Некада, не тако давно Јуба лига (српски клубови + 2 из ЦГ) беше у 5 у Европи.
АБА је по порталу "Еурохупс" у сезони 2017/18 била рангирана као 9, у Европи, иза АЦБ, БСЛ, ВТБ, немачке, италијанске, француске, грчке и израелске лиге а испред литванске. Можда баш и није реалан пасман (рецимо мислим да је ВТБ испред БСЛ), али АБА је ту баш по снази, 9.место, на жалост, све већи је размак лига испред у односу на АБА.

Било је неких назнака да би наредна сезона могла бити квалитетнија, Олимпија је најавила велика улагаша, Морнар исто тако, но то се и није остварило, и тешко је проценити да ли ће АБА лига бити јача него у прошлој сезони.
Ако би се равнали према прве 3 екипе (Цедевита, Будућност и Звезда) па делује то боље, доста боље, и Партизан је направио занимљиву селекцију од јефтиних играча, све остало је прилично сумњиво.

Видећемо на што ће личити нова сезона, надајмо се барем занимљивој лиги.

Pedja P

pre 5 godina

Cedevita je najveci gavorit za EL, a CZ, Bud i Olimpija za F4. Moj Partizan se jako pojacao u strucnom stabu sto je vrlo bitno za razvoj igraca i tima ukupno, tako da ga vidim kao favorita za sl.sezonu. Ne moze se preko noći. Inace ce ova sezona biti kvalitetnija i zanimljivija od nekoliko prethodnih.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni za prvo mesto ce se boriti Cedevira Zvezda i Partizan a za 4-o Buducnost, Cibona, Mornar I Olimpija!
Prva ce biti ekipa koja kuci bude imala preko 75%pobeda
Posto na strani tesko ce u dugoj sezoni Partizan i Zvezda bas uzeti pobede u Zagrebu, Ljubljani i Baru a isto tako Cedevita i Buducnost
a sto se tice buducnosti cak mozda ove godine budu opet iznenadjenje ali negativno pa nebudu medju 4 ipak igranje evrolige i evrokupa nije isto!

jedan od mnogih

pre 5 godina

kad vidim igrace u ekipi Buducnosti pocnem da mislim da ce im pametnije biti da igraju ABA odmorni a da EL gube bez trzavica jer su tamo inace najslabija ekipa ubedljivo

sto se ABA lige tice nama bi najbolje bilo da prva cetiri mesta zauzmu CZV, FMP, Mega i Partizan...sto je naravno fantazija

sryugos

pre 5 godina

(Divos, 07. septembar 2018 16:54)

Ne tako davno? YUBA liga je liga iz 90-tih. To je davna proslost. Deca koja su rodjena posle bombi ili za vreme demokratije su punoletni gradjani. Zasto ne spomenes okolnosti u kosarci tada? Tada su igraci i talenti igrali po domacim timovima u okviru SRJ a danas beze u bolje placene drzave, timove i lige. Mnogo toga se promenilo za ovih 20 i kusur godina, samo sto smo mi narod koji ne priznaje promene.
ABA liga je jedini nacin da ovo podneblje drzi korak sa bogatim evropskim ligama. Daj Boze da se napravi i treca ABA liga i pogase sva ova smesna domaca takmicenja u bivsim republikama.

djura

pre 5 godina

Све је далеко мање битно од чињенице да све земље чији клубови учествују у АБА лиги имају своје јединствене националне лиге које сви играју од почетка осим Србије. Ако овако наставимо српска кошарка ће доживети поптуни крах у блиској будућности.
(my way, 07. septembar 2018 23:11)

te price pricate od kada je krenula aba liga, ne vidim neki krah sa svetskim, olimpijskim pa i evropskim srebrom

Duck Dodgers

pre 5 godina

Kosarka nije zabava za narod.Rezultat je vazan.Od mladjih igraca u bilo kom timu Evrope, NBA , VTB mogu dva igraca da prosperiraju. Ostatak samo iskusni igraci. ABA liga nije nasa liga Srbije gde pola tima i vise su igraci oko 20 godina
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezdas, 7. septembar 2018 20:13)
Немој да се љутиш, али сам се слатко насмејао на ово кошарка није забава за народ, па наравно да јесте... ово је све хлеба и игара у Србији. Жао ми је што је тако. Али погледај ваш КК ЦЗв па они су без икаквих резултата финансирани двадесет пет година од државе... Партизан би исто тако био финансиран да ниеј имао резултате. Кошарка и њено постојање у Србији, поготово у ова два клуба, нема никакве везе са успесима истих. НОвац ће доћи у оба кклуба јер политичари знају да морају то да чине. Људи у Србији живимо. Е сад неко ће искористити ту самонаметнуту обавезу државе, као у првих три године Човић у ЦЗв, и сада људи у Партизану да уради нешто позитивно, неко ће сурвати сам себе јурећи резултат.

tito partija zvezdina armija

pre 5 godina

@Beoman Pati.Svi su bili konkurenti 1991/92. ,pa i Zvezda,RealCSKA...To sto Zvezda nije bila u prve tri ekipe bivse drzave je druga pesma.Isto je za svaki klub u Evropi.

Nebitno

pre 5 godina

Markos
Ljubi te brat, ajde malo se raspitaj pre nego sto se zaleces ovako i lupas. Mislim pre svega na period i pre dominacije partizana, kada su osvajali fmp, hemofarm, olimpija,... A to sto si ti ostrascen to je tvoj problem. Raspitaj se malo ko je igrao za sve te ekipe tih godina, ne samo u srbiji, vec u svim tim ekipama jadranske lige.

4k4.Dex

pre 5 godina

Vec par godina od kad su tu Cedevita i Buducnost je nikad jaca... jos ako se Parrizan vrati 4 egal ekipe. Trebalo bi da daju bar jos jedno mesto u EL realno.

Markos

pre 5 godina

Nema sta da se raspitujem,gledao sam ja to sve,imam 30 godina nego me nerviraju te price,kao pre je bilo jace samo zato sto ne mozete da prihvatite da je dominaciji kraj

Nikola

pre 5 godina

Jel moze neko da mi odgovari ako je upućen u tok price. Naime, govorile se da Olimpija, dobivsi novog sponzora Petrol dobavljaca goriva, dobija budzet od 2+ miliona evra i napada titulu. Sada mi to ne deluje tako, bar po igračkom kadru.

nemke

pre 5 godina

@(Black, 7. septembar 2018 16:45)

Ne unistava Zvezda nasu kosarku, vec los rad sa mladjim kategorijama... mi cemo tek to da osetimo kad se povuku neki od nosioca...

SrbEUin

pre 5 godina

(Kit Karson, 7. septembar 2018 18:07)

Davno prošla vremena poluamaterske košarke se NIKADA neće vratiti. Bogati klubovi će pokupovati najbolje igrače i igrati EL, nema tu nikakvog nacionalizma. U svojim rosterima skoro da niko nema domaće igrače. Kako zamišljaš da im konkurišemo bez adekvatnog budžeta?
Klubovi iz KLS da igraju EL, sa kojim igračima????? Na koje to klubove misliš: CZT, KKP, Hemofarm ili FMP? Ko bi dao mesto u EL klubu bez jakog rostera i medijskog pokrića? U ABA nema dovoljno novca za plaćanje vrhunskih igrača, a kako bi tek u KLS bilo? Jedino uz Makabizam (Žalgirizam) gde cela država stoji iza jednog kluba, što se nikada (na sreću) više neće desiti.
Sve srpske bolje košarkaše pokupovaše bogati klubovi.
Misliš da Zvezda ne bi prodala ni Nedovića, ni Kalinu, ni Jovića, ni Gudurića, ni Simona, ni Bobija ni Kuzmića ni Štimca ni Dangubu ni Luku, da je igrala samo KLS? I da bi svi oni ostali da igraju bez novca, kao što misliš da su u drugom klubu igra za … znamo već.
Verovatno smatraš da bi se stranci pokidali da dođu da iz ljubavi igraju u srpskim polupraznim halama bez ikakve medijske pokrivenosti.
Kako bi takav klub mogao u EL?

Mladim igračima nije mesto u EL. Vrlo teško i u ABA. Oni moraju na dokazivanje i razigravanje u KLS, ili ABA2, pa ako vrede, mogu u bilo koji EL klub, čak i NBA. Niko im ne brani.

Aleksa

pre 5 godina

Beoman, jeste osvajali ste titule, od toga devet na šljaci, al titula je titula i nema veze kakva je konkurenca. Zato sinak ne zaboravi mi imamo šesticu u ABA ligi , duplo više od vas, ne znam koliko državnih trofeja, tri Radivoja Koraća i največi među najvećima kup Šampiona Evrope i još tri f4 i ne znam koliko f8, dok je vaš samo f9, zato psssst.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 8. septembar 2018 16:53)

Све што си написао је тачно. Али нити историја почиње ту где је ти бројиш нити се завршава ту где си је ти завршио. Ваша историја почиње од оснивања ФК, са Бобеком, Глазером, Матекалом и Брозовићем, а траје кроз 1:9 у ЕК и пар пута по -30 плус....

Да сам на твом месту, ја бих послушао свој савет.....

ПС
"не знам колико државних трофеја"? Шта ово треба да значи?

Borkes

pre 5 godina

Clanak je odlican. Tek ga sad procitah. Gledao sam Partizana protiv Tenerifa i Saragose. Losi smo. Kad bi Jankovic dosao mogli bi se boriti za cetvrto mesto. To nam je maksimum u ABA. Samo da se ne osramotimo u EK.

SrbEUin

pre 5 godina

(Jaran, 7. septembar 2018 20:31)

Ne daje se šansa nekome iz administrativnih razloga, i prema godinama, već ko koliko dobro igra i kakav je potecijal. Lepo napisah:
"Svi koji vrede mogu igrati u NBA, niko im ne brani".
Bogdan, Jokić, Dončić, Porzingis, ... pa čak i Musa, dobijali su šansu (i iskoristili je) jer vrede. Oni koji ne vrede uzaludno mogu dobijati šanse po KLS u i ABI ako NE VREDE.
Forsirani su i Zagor i sl. ali...