Utorak, 21.08.2018.

10:50

Dimitrov: Na Đokovićevom sam nivou

Bugarski teniser Grigor Dimitrov smatra da je dostigao nivo igre kojim može da parira Novaku Đokoviću.

Izvor: AK

Dimitrov: Na Ðokoviæevom sam nivou IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

Jelica

pre 5 godina

Nisi Grisa, nisi. Naprotiv, daleko si ti od Novaka.Najgore je lagati samog sebe, zato Grisa, reket u ruke i treniraj, treniraj treniraj

Pera

pre 5 godina

On je stvarno neverovatan sportista i super teniser. Ali bas na nivou Novaka, izvinite, ali to je naucna fantastika, nas Nole je ipak mnogo, mnogo, ... mnogo, mnogo bolji! Sto pokazuje svaki dan na terenu, sto pokazuju Noletovi rezultati i celokupni uspeh do sada. E sada, sport je u pitanju, nisu ni najbolji u svakom mecu najbolji, kako bi to dosadan sport bio da je to tako.

nisam ja, ja je

pre 5 godina

I ovom je prebivaliste Monako... Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci nece (NbgDeki, 21. avgust 2018 11:04)

Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci... Hrvati... i Svedjani (koji su se prvi i setili).

Ima pravo da veruje u sebe

pre 5 godina

@ "Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!"
(Realnost, 21. avgust 2018 17:45)

Ovaj, a i na stotine drugih slicnih "komentara" na odlican nacin pokazuje da MI ne umemo da se nosimo sa pobedama, pa gubimo razum kao i kad gubimo.

Losi smo gubitnici, a nevaspitani pobednici.

neko normalan

pre 5 godina

Čovek je samo rekao aspektu fizičkog i igračkom na nivou Novaka al' ne mentalnom a vi uporno se zafrkava te ili bolje rečeno primitivni u svojim postovima.

Milosav

pre 5 godina

Sinovac imas ti jos dosta corbe da kusas dok ne pridjes cak i blizu Djokovica. Imaj malo respekta za coveka koji je toliko osvojio i u tvojim godinama dominirao teniski svet. Sta si ti ono bese osvojio?

hm

pre 5 godina

Ja sam na visem nivou i talentu od federera,mrzelo me da treniram,falila kinta i nije bilo sanse naci sponzora u srbiji,onda krenuli i ratovi i ja batalio,ali bolji sam ,100%

BLuka

pre 5 godina

Elem...drzava Srbijaje omogucila da se ne placa porez za zaradu van granica Srbije,izbjegnuto je duplo oporezivanje tako da dzabe pricate jer niti Novak niti bilo koji gastarbajter ne placa porez u Srbiji na zaradjeno van granica Srbije.

Iks

pre 5 godina

E, moj Dimitrove, ovo ti nije trebalo. Šta uradi, čoveče? Drznuo si se da sebe uporediš sa Novakom Đokovićem (stojim dok pišem ovo ime i prezime). Znaš li ti ko je Đoković? To je najveći čovek svih vremena. Kakav Arhimed, kakav Gaus, Tesla, Da Vinči, Ajnštajn, Paster, Njutn i ostala boranija. Oni ni do kolena nisu Đokoviću. A ti, ni manje ni više, nego kažeš da si na njegovom nivou. Sad se spremi, na svaku vest o tebi biće 200+ komentara u kojima će te prave naše patriote naučiti pameti.

taki p.

pre 5 godina

Mnogi su mislili da su na nivou ove trojice,da im malo fali srece iskustva,pa su godinama gubili,jedino je Sten uspeo da se u trenucima "ludila" otkaci i odigra maksimalno rizicno za pobedu.Dimitrov kao i mnogi igraci iz njegove generacije, tesko se nose i sa malo slabijim igracima tipa Anderson,Cilic,Delpo,Nishi,realno tek GS se vidi ko je kakav igrac,on za 27 godina 2 polufinala,prolaze mu najbolje godine,tesko ce napraviti nesto veliko,ako mu je zadovoljstvo da dobije Novaka na nekom manje bitnom turniru onda je skroman igrac.

Realnost

pre 5 godina

@Stiven k Bio je na 70% ne zato sto mu je tolko bilo potrebno,vec zato sto je zapravo na 70 % i sto se provukao pored loseg Cilica,Dimitrova,Raonica,i jos loseg Federera,to ti je prava realnost.

gogi bre

pre 5 godina

Upravu je covek! Lepo stavi ciglu po ciglu. A Novak te ceka na zamku od 1000m visine i vec je poceo da gradi most prema tvojoj gajbi.

Piksel

pre 5 godina

Pa dobro realno prica `momak`, `ciglu po ciglu`, da bi dobio Djokovica potrebno mu je jos jednu stopratnicu da izgradi i eto ga.... Mozda nedje za desetak godina, kad Nole bude u penziji pa se odigra neki humanitarni mec...

Nexus

pre 5 godina

(borkes, 21. avgust 2018 11:25)

Ocito nas dvojica ne gledamo isti sport. Svaki teniser, bez obzira da li igra jednorucni ili dvorucni bekhend, kada odigrava bekhend slajs cini to jednom rukom. Tako da mi tvoja teorija nesto ne stima.

sudija

pre 5 godina

lovac na nol...@
Da li ti čoveće se informišeš, čitaš li nešto!?! Ili ti u životu jedina preokupacija to što mrziš?
Grigor Dimitrov već odavno živi i trenira u Monte Karlo, kao i većina tenisera (sportista).
I da vas podsetim, i ostale hejtere, Nole je donirao i uplaćivao milione dolara u Srbiju, što u vrtiće, zdravstvu i sl.

matori

pre 5 godina

@Za razliku od Nola, Dimitrov plaća porez svojoj zemlji! Zakon važi za sve!
(lovac na nolobotove, 21. avgust 2018 16:13)

Grigor je Novakov komšija, kao i Karolina....
tako da tvoje trolovanje ne stoji...

lovac na nolobotove

pre 5 godina

@sudija

Dimitrov živi u MK, ali plaća porez na imovinu u Bugarskoj. Za razliku od njega ovaj drugi i njegova familija ne plaćaju porez na imovinu u Srbiji, a imaju restorane, terene, vile!

Realnost

pre 5 godina

Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!

Bozidar

pre 5 godina

To sto Dimitrov ti mislis ako ste igrali "tesno" da si na njegovom nivou grdno se varas-jos jedna u nizu samo neozbiljna recenica i maštarenje.Djokovic ima konstantnost-to sto imas brzinu i juris za lopticom i ponekad pobliku zainteresujes ...to je smesno.Novak i njegov nivo su za tebe dimenzija X

Gluposti al ajde,hrabri se...

pre 5 godina

Malo je glupo reci da si na istom nivou , ti koji imas nula Gs i ne znam koliko turnira osvojenih , sa covekom koji ima 13 gs i aktuelni je osvajac Vimbldona i Mastersa u Sinsinatiju....
A pogotovo to ,da ti je "malo falilo"....to se tebi cini da je malo , da je stvarno tako malo ne bi ga dobio jednom u 9 meceva....

Aleks

pre 5 godina

Druže, ako misliš da si na Novakovom nivou iz vašeg meča od pre 7 dana, znaj da tada nisi bio na tom nivou već 1 ispod, a on je u finalu bio za 2 nivoa iznad tog, tako da si ti na žalost 3 nivoa ispod.
Pozdrav,

Radiša

pre 5 godina

Vidim ovde more zlobnih komentara na račun Dimitrova!? Zašto? Grigor tako misli, mozda je on blizu Novakovog nivoa zato što Novak nije na svom najboljem nivou. Uostalom prvi set je glatko dobio ali iskustvo Novaka Đokovića je presudilo. Pitanje da li ce Novak Đoković više ikad biti na nivou od pre dve-tri godine.I da se ne lažemo fali mu malo mišićne mase. Čak i za njegove standardne fali malo te snage u udarcima.

Алекса Мудринић

pre 5 godina

A, Федерера не спомиње. Увек му се улизивао па и сад са овим коментарима

dusan

pre 5 godina

Ne, nisi, nego mislis da jesi...Ali kad je mec u toku i kad serviras neki kljucni gem, tebi kao i drugima u glavi se ponavlja mantra "bolji je, bolji je, znao sam da je bolji" i bam: dupla greska, tras u aut, u mrezu...I da imas kvalitet kao Novak, nemas njegovu glavu paprikaru!

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa čovek nije ništa pogrešio... jeste on možda trenutno na novakovom nivou, ali je stvar u tome što je novak na nekih 70% svog pravog nivoa.

Невен

pre 5 godina

Обично сам бољи ал ситни детаљи превагну у његову корист... Еис? Е па док ти дотегнеш те детаље у том ће и време да качиш рекет о клин...

šetač

pre 5 godina

Imao si ga jer si igrao nestvarno prvi i početak drugog seta. Štos je što se takav nivo ne da održati sve vreme. Sledi mali pad a onda surova egzekucija majstora koji dobija i kad igra loše.

Гробарија

pre 5 godina

Тако је Димитров. Ма "пљунути" си Ђоковић, само ти не иде последњих 25.год. Е. свашта...

gao

pre 5 godina

Dominik Tim je pre par sezona pred meč protiv Novaka izjavio "Siguran sam da imam sve što je potrebno da pobedim",nakon meča izjava glasi "mislio sam da sam makar blizu Novakovog nivoa ali mi je on pokazao na kom sam nivou".Mislim da je bio RG i da je bilo laganih 3:0

Chisho

pre 5 godina

....i da...tačno je da je Dimitrov provalio neke ćale za Novaka kao npr. da je iskljucivo udarao nizak slajs kada je Novak napadao njegov backhend i Novak je često grijesio. Ali da je Novak bio na nivou rjesavao bi to elegantno. Grigor, dobar si ali ipak nedovoljno.

e bugarce, bugarce...

pre 5 godina

No1e koji je trenutno na 70% pobedio je 4 top 10 igraca u 3 dana (Dimitrov, Raonic, Cilic, Rodja). A kada No1e opet bude na 100% pobedjivat ce Dimitrova iz svlacionice, citajuci novine, sjedeci na WC-u!

Rekreativac

pre 5 godina

Moj sin od 10 god mi govori da već mnogo bolje igra stoni tenis nego ja, ali kada igra sa mnom onda je uvek tako nesrećan, pa uvek izgubi... :-D

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika izmedju Noleta, Federera i Rafe i ostalih je upravo u tom sampionskom genu, to se ne uci, s’ tim se radja. Slazem se sa Grigorom da u tehnickom smislu svi oni imaju taj vrhunski nivo, ali nemaju taj mentalni sklop, koji cini razliku. Prosto je neverovatno da se sva trojica nadju u istoj eri, sto je veliki hendikep za sve ostale. Jednom je Lendl rekao, da ne zive u ovoj eri, Berdrih, Tsonga, Nisikori i ostali iz prvih 10 imali bi po 5-6 GS minimum.

Rista

pre 5 godina

(Rista, 21. avgust 2018 10:51)Zadnji put ga dobio 2015. A toliko si pluseva dobio za neistinit komentar.
(cyborg, 21. avgust 2018 11:24)
Jeste na zavrsnon mastersu u grupi, posle peglanje u finalu.

srle

pre 5 godina

U tom mecu gde je Dimitrov poveo, videlo se da Novak ceka trenutak pada u njegovoj igri. Stvarno je Dimitrov krenuo zestoko u mec sa namerom da pobedi po svaku cenu. Cim je Novak upalio motore, Bugarin nije imao sanse. To je velika razlika u kvalitetu i iskustvu. Ne treba odmah davati sto posto, tenis nije trka na 100 metara, to je maraton, treba da dobijes dva ili tri seta za pobedu, ne znaci nista ako das sve za jedan set i posle ti ne ostane nista do kraja meca. Dimitrov odigra dobro na pocetku, ali zato pred kraj posustane, pored mentalnog aspekta i to je njegov problem. Treba da menja taktiku, nije svaki igrac isti, udarce ima, tu je i snaga, ima jos vremena i moze da osvoji nesto veliko ako se bude menjao. Novakov nivo tesko da ce dostici.

Митар Пфк

pre 5 godina

И ја сам на Рафином , увече кад склопим очи..онда се пробудим ;) Шалим се , истину збори григор ..На нивоу је Новака кад је имао 20 година..

Boki

pre 5 godina

Dobro je sto hrabri sebe,a sugurno zna da je razlika izmedju njega i Novaka u nijansama koje presudjuju.On to sto ima Novak on nema,niti ce ikada imati.

Mala

pre 5 godina

Sećam se kada je Novak izgubio od Federera, neki gren slem, 3:0 u setovima, a svaki set ušao u taj brek. Bio je na početku karijere, ali već 3. ili 4. I mislim se ja kako je moglo da bude i drugačije, da je mogao da ga dobije. Posle 2 godine, kada je Novak počeo da igra kao mašina, bilo mi je jasno da nije mogao TADA da ga pobedi.I bilo mi je jasno zašto nije mogao. Dimitrov, imaš ti mnogo da radiš da bi bio na Novakovom nivou. U glavi.

nesa

pre 5 godina

Jesu oni svi na istom nivou sitnice dele sampione od profesionalaca svi udaraju oni loptu samo glava je ono sto deli sampiona od ostalih!

Goksi

pre 5 godina

Dimitrov je ustvari na mnogo višem nivou od Noleta. Ozbiljan je teniser i stigne da se zabavlja i uživa u životu dok je još mlad. Uvek sa lepim ženama, za razliku od ovog našeg religioznog papučara.

Tihomir

pre 5 godina

Novakova mama treba da napise recept kako ona kuva pasulj , e taj recept Novak treba da deli ovakvim igračima . Treba jos mnogo pasulja da pojede ali skuvan po Dijaninom receptu :)

бт

pre 5 godina

Па то би било тачно када би Димитров губио само од Новака а све остале побеђивао. Пошто Димитров губи и од многих других играча треба напре да види зашто се то дешава па тек онда нека размишља о Новаку.

borkes

pre 5 godina

Nije ova Grigorova izjava daleko od pune istine. Iako nije pomenuo ništa konkretno mislim da govori o bekhend slajsu.
Novaku evidentno ne odgovaraju teniseri, oni vrhunski naravno, koji igraju jednoručni bekhend. Odnosno, bolje rečeno, ne odgovara mu bekhend slajs koji oni igraju. Tu prvenstveno mislim na Vavrinku koji je Novaka dostao puta pobedio u važnim susretima i Federera, mada kod njega taj bekend nije presudan jer on pravi dosta grešaka zato što neće (ne ume) da "odstupi" od osnovne linije. Skoro smo videli da su taj recept uspešno primenili Ćekinato , Cicipas i Dimitrov (mada je on izgubio meč).
Ja zaista ne znam zašto je slajs kod jednoručnih igrača mnogo kvalitetniji nego kod dvoručnih (mada bekend slajs igraju jednom rukom) ali to je zaista tako.
Taj slajs je po pravilu jako precizan, "bez snage" i Novaku je prilično teško da ga unedogled kvalitetno vraća u polje. Čim pošalje kraću loptu na bekhend sledi gromovita paralela ili izvlačenje na forhend.
I, što je karakteristično za Novaka, po pravilu ako u prvih nekoliko gemova taj slajs počne prebacivati po dijagonali onda se dugo ne odlučuje na promenu taktike.
Čim se odluči da odigra kvalitetnu paralelu, insajd-in pa i insajd -aut onda protivniku sužava manevarski prostor i mnogo lakše dobija takve mečeve.
Po meni Novak bi morao, od početka meča, bar na protivnikov servis, da izbegava razmenu po dijagonali i da, pa i po cenu greške, odmah počne "napadati" protivnikov slajs.
Idemo dalje.

Brka

pre 5 godina

"...Njegova igra u defanzivi je neveorvatna". Pa, Dimi još nisi ukapirao koliko si ovom tvojom rečenicom zapravo sve rekao. A kad shvatiš, znaćeš da igraš protiv zida ako taj zid samo želi da bude zid u tom meču. Novakov najveći problem su rana kola. Mislim da on tu ne nalazi dovoljno motivacije kao nekada, ne ulaže celog sebe, već po sistemu ako prođem, prođem. Teško je posle ovoliko godina i ovoliko uspeha zadržati najviši nivo motivacije. A tu, u ranim kolima dolaze petlići koji bi da izgore na terenu da ga savladaju...

kesi

pre 5 godina

Ha ha ha.Pusti snovi.I bolji od njega igraju tačno onoliko koliko Nole dozvoli-odnosno niko se ništa u meču ne pita.Sem kralja,razume se.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Dobri se secam tog meca pre par dana. Stvarno ga je Dimitrov imao. Dimitrov je igrao bas dobar tenis ceo prvi set. Odavno ga nisam takvog video. Jaki udarci, dobar servis, skoro da nije gresio. Mislim da je imao za ceo prvi set 3 greske. Medjutim, Novak sa par dobijenih poena u drugom setu potpuno izbacuje Dimitrova iz zone komfora i ubacuje mu takozvani crv, otprilike, "sada cu sve da ti vracam, ma koliko dobro pogadjao". I od tog momenta, igra Dimitrova se raspala. Nije mu prvi put da odjednom ima pomracenje. Sto se Novaka tice, neverovatan mentalni sklop za nase podneblje. Ima mogucnost da se resetuje nekako. Od grogiranog igraca postane ubica kada vidi da se ovaj preko puta mreze malo uplasio. Potpuno suprotno od naseg mentaliteta i po tome je mozda jedan od najvecih sportista svih vremena. Ceo ovaj turnir je vise odigrao sam sa sobom u glavi nego sto se mucio sa protivnicima. I ako je ta barijera sada probijena, mislim da se mozemo nadati da ce Novak narednih godinu dana imati mnogo, mnogo uspeha.

Dott

pre 5 godina

Dimitrov, nisi na Novakovom nivou, naravno govorim o Novakovom najvisem nivou, znas li zasto? Zato sto je Novakov najvisi nivo nadljudski.

A znam i zasto imas utisak da jesi i da si ga imao,
Novak nije bio na svom najvisem nivou u pocetku meca a ti jesi, jer imao si veliki motiv, sa druge strane je Novak.
Dok Novak, sta je radio on pitas li se? Pa pokusao je od starta da smiri igru, osetio je tvoj adrenalin i spremnost da izgines samo da mec dobijes. Jel trebao da udje u taj fajt sa tobom? Novaku je stalo da prodje dalje i sacuva sto vise snage i to je cinio sve dok nije morao da ukljuci sve motore, na sta si ga naterao i svaka cast tebi na tome, jer nije uspeo sa pola snage da te dobije.
Verujem da si ga gledao u finalu kad ne mora kalkulisati mnogo sa snagom, Rodzer je bio nemocan, da si ti sa Novakom bio u finalu, osetio bi Novakov pravi nivu, voleo bih tad da te cujem.

Jumko

pre 5 godina

Može li mi neko napisati koji je tačan broj Gs titula koje Djokovic treba da osvoji da bi došao na nivo GOATa Rodzera? Ja sam od onih 70% srpske populacije kojima matematika iz prvog razreda osnovne nije jača strana, pa bih molio za pomoć... Hvala prijatelji.

miodrag

pre 5 godina

Izvini Tuto, ne radi mi dobro ekran na kompjuteru pa ne mogu da vidim tacno naslov…..vidim da pise Na Novakovom sam....dalje se ne vidi....verovatno ima jos nesto, jos koja rec...ili...ma ne sigurno ima jos!

Aco

pre 5 godina

Ove nedelje je neprijatelj Srbije! Idemo dalje...
(Jumko, 21. avgust 2018 11:01)
Spavas li ti nekad ili cekas vesti o Novaku da izneses svoje misljenje.

Svemirska Policija

pre 5 godina

(Vaso, 21. avgust 2018 11:09)

Vickast si. A verujem i da ne umes da koristis Google.... jer da umes.... nadjes tamo svaku info, boticu-roboticu.

Elem, kad je Novak poceo da pobedjuje Federera, Federer je bio.mladji od Zvereva, i tad mu se i zavrsila sampionska karijera, a ti si tada jos imao prirodu i drustvo u skoli, ne secas se.

Ajd na bazen, nece raspust zauvek.

pa jovo nanovo

pre 5 godina

pa, bio si blizu ali za malo kobila ćorava.
konstantnost je ono što deli dobrog tenisera od novaka (ne zma kako da nazovem taj nivo). dimitrov može sledeći put da izgubi od nekog pacera vrlo lako i da se njegov 'zid cigala' raspadne...

Kraljevcanin

pre 5 godina

E moj Bugarine, znas li koliko je Nole dobio meceva na "ono nesto", najbolji mentalni sklop mozda u istoriji sporta. On te proceni na terenu, ako treba agresivnosti, bice agresivan, ako treba da te saceka na gresku, cekace te. Pitanje je da li ces ikada dostici to, cisto sumnjam, ali dobro, srecno u tome.

Filip

pre 5 godina

Niste ni procitali sta je rekao, komentarisete po naslovu. I da, top 10 igrac je apsoluno sposoban i ima kvalitet da dobije i Novaka i Rafu i sve, vise je pitanje glave, konstantnosti nego same igre

Vera

pre 5 godina

Nije zločin nadati se i vjerovati u sebe, zašto ne?Da Nole nije vjerovao u sebe ne bi postigao sve ovo što je postigao do sada!Samo neka Dimitrov požuri dok Nole i ostala trojica ne odu u penziju!

Torrente

pre 5 godina

Ti si na Novakovom nivou isto kao što je SMS odigrao SP za ocenu 8-8,5.

Obojici je skromnost jača strana.

Realno, Dimitrov ne bio bio u prva 3 taman da se Rođa, Novak i Nadal sutra povuku iz tenisa.

Kraljevcanin

pre 5 godina

E moj Bugarine, znas li koliko je Nole dobio meceva na "ono nesto", najbolji mentalni sklop mozda u istoriji sporta. On te proceni na terenu, ako treba agresivnosti, bice agresivan, ako treba da te saceka na gresku, cekace te. Pitanje je da li ces ikada dostici to, cisto sumnjam, ali dobro, srecno u tome.

Dott

pre 5 godina

Dimitrov, nisi na Novakovom nivou, naravno govorim o Novakovom najvisem nivou, znas li zasto? Zato sto je Novakov najvisi nivo nadljudski.

A znam i zasto imas utisak da jesi i da si ga imao,
Novak nije bio na svom najvisem nivou u pocetku meca a ti jesi, jer imao si veliki motiv, sa druge strane je Novak.
Dok Novak, sta je radio on pitas li se? Pa pokusao je od starta da smiri igru, osetio je tvoj adrenalin i spremnost da izgines samo da mec dobijes. Jel trebao da udje u taj fajt sa tobom? Novaku je stalo da prodje dalje i sacuva sto vise snage i to je cinio sve dok nije morao da ukljuci sve motore, na sta si ga naterao i svaka cast tebi na tome, jer nije uspeo sa pola snage da te dobije.
Verujem da si ga gledao u finalu kad ne mora kalkulisati mnogo sa snagom, Rodzer je bio nemocan, da si ti sa Novakom bio u finalu, osetio bi Novakov pravi nivu, voleo bih tad da te cujem.

бт

pre 5 godina

Па то би било тачно када би Димитров губио само од Новака а све остале побеђивао. Пошто Димитров губи и од многих других играча треба напре да види зашто се то дешава па тек онда нека размишља о Новаку.

Torrente

pre 5 godina

Ti si na Novakovom nivou isto kao što je SMS odigrao SP za ocenu 8-8,5.

Obojici je skromnost jača strana.

Realno, Dimitrov ne bio bio u prva 3 taman da se Rođa, Novak i Nadal sutra povuku iz tenisa.

Filip

pre 5 godina

Niste ni procitali sta je rekao, komentarisete po naslovu. I da, top 10 igrac je apsoluno sposoban i ima kvalitet da dobije i Novaka i Rafu i sve, vise je pitanje glave, konstantnosti nego same igre

Vera

pre 5 godina

Nije zločin nadati se i vjerovati u sebe, zašto ne?Da Nole nije vjerovao u sebe ne bi postigao sve ovo što je postigao do sada!Samo neka Dimitrov požuri dok Nole i ostala trojica ne odu u penziju!

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Dobri se secam tog meca pre par dana. Stvarno ga je Dimitrov imao. Dimitrov je igrao bas dobar tenis ceo prvi set. Odavno ga nisam takvog video. Jaki udarci, dobar servis, skoro da nije gresio. Mislim da je imao za ceo prvi set 3 greske. Medjutim, Novak sa par dobijenih poena u drugom setu potpuno izbacuje Dimitrova iz zone komfora i ubacuje mu takozvani crv, otprilike, "sada cu sve da ti vracam, ma koliko dobro pogadjao". I od tog momenta, igra Dimitrova se raspala. Nije mu prvi put da odjednom ima pomracenje. Sto se Novaka tice, neverovatan mentalni sklop za nase podneblje. Ima mogucnost da se resetuje nekako. Od grogiranog igraca postane ubica kada vidi da se ovaj preko puta mreze malo uplasio. Potpuno suprotno od naseg mentaliteta i po tome je mozda jedan od najvecih sportista svih vremena. Ceo ovaj turnir je vise odigrao sam sa sobom u glavi nego sto se mucio sa protivnicima. I ako je ta barijera sada probijena, mislim da se mozemo nadati da ce Novak narednih godinu dana imati mnogo, mnogo uspeha.

e bugarce, bugarce...

pre 5 godina

No1e koji je trenutno na 70% pobedio je 4 top 10 igraca u 3 dana (Dimitrov, Raonic, Cilic, Rodja). A kada No1e opet bude na 100% pobedjivat ce Dimitrova iz svlacionice, citajuci novine, sjedeci na WC-u!

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika izmedju Noleta, Federera i Rafe i ostalih je upravo u tom sampionskom genu, to se ne uci, s’ tim se radja. Slazem se sa Grigorom da u tehnickom smislu svi oni imaju taj vrhunski nivo, ali nemaju taj mentalni sklop, koji cini razliku. Prosto je neverovatno da se sva trojica nadju u istoj eri, sto je veliki hendikep za sve ostale. Jednom je Lendl rekao, da ne zive u ovoj eri, Berdrih, Tsonga, Nisikori i ostali iz prvih 10 imali bi po 5-6 GS minimum.

gao

pre 5 godina

Dominik Tim je pre par sezona pred meč protiv Novaka izjavio "Siguran sam da imam sve što je potrebno da pobedim",nakon meča izjava glasi "mislio sam da sam makar blizu Novakovog nivoa ali mi je on pokazao na kom sam nivou".Mislim da je bio RG i da je bilo laganih 3:0

Brka

pre 5 godina

"...Njegova igra u defanzivi je neveorvatna". Pa, Dimi još nisi ukapirao koliko si ovom tvojom rečenicom zapravo sve rekao. A kad shvatiš, znaćeš da igraš protiv zida ako taj zid samo želi da bude zid u tom meču. Novakov najveći problem su rana kola. Mislim da on tu ne nalazi dovoljno motivacije kao nekada, ne ulaže celog sebe, već po sistemu ako prođem, prođem. Teško je posle ovoliko godina i ovoliko uspeha zadržati najviši nivo motivacije. A tu, u ranim kolima dolaze petlići koji bi da izgore na terenu da ga savladaju...

srle

pre 5 godina

U tom mecu gde je Dimitrov poveo, videlo se da Novak ceka trenutak pada u njegovoj igri. Stvarno je Dimitrov krenuo zestoko u mec sa namerom da pobedi po svaku cenu. Cim je Novak upalio motore, Bugarin nije imao sanse. To je velika razlika u kvalitetu i iskustvu. Ne treba odmah davati sto posto, tenis nije trka na 100 metara, to je maraton, treba da dobijes dva ili tri seta za pobedu, ne znaci nista ako das sve za jedan set i posle ti ne ostane nista do kraja meca. Dimitrov odigra dobro na pocetku, ali zato pred kraj posustane, pored mentalnog aspekta i to je njegov problem. Treba da menja taktiku, nije svaki igrac isti, udarce ima, tu je i snaga, ima jos vremena i moze da osvoji nesto veliko ako se bude menjao. Novakov nivo tesko da ce dostici.

Mala

pre 5 godina

Sećam se kada je Novak izgubio od Federera, neki gren slem, 3:0 u setovima, a svaki set ušao u taj brek. Bio je na početku karijere, ali već 3. ili 4. I mislim se ja kako je moglo da bude i drugačije, da je mogao da ga dobije. Posle 2 godine, kada je Novak počeo da igra kao mašina, bilo mi je jasno da nije mogao TADA da ga pobedi.I bilo mi je jasno zašto nije mogao. Dimitrov, imaš ti mnogo da radiš da bi bio na Novakovom nivou. U glavi.

Митар Пфк

pre 5 godina

И ја сам на Рафином , увече кад склопим очи..онда се пробудим ;) Шалим се , истину збори григор ..На нивоу је Новака кад је имао 20 година..

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa čovek nije ništa pogrešio... jeste on možda trenutno na novakovom nivou, ali je stvar u tome što je novak na nekih 70% svog pravog nivoa.

Aco

pre 5 godina

Ove nedelje je neprijatelj Srbije! Idemo dalje...
(Jumko, 21. avgust 2018 11:01)
Spavas li ti nekad ili cekas vesti o Novaku da izneses svoje misljenje.

Svemirska Policija

pre 5 godina

(Vaso, 21. avgust 2018 11:09)

Vickast si. A verujem i da ne umes da koristis Google.... jer da umes.... nadjes tamo svaku info, boticu-roboticu.

Elem, kad je Novak poceo da pobedjuje Federera, Federer je bio.mladji od Zvereva, i tad mu se i zavrsila sampionska karijera, a ti si tada jos imao prirodu i drustvo u skoli, ne secas se.

Ajd na bazen, nece raspust zauvek.

šetač

pre 5 godina

Imao si ga jer si igrao nestvarno prvi i početak drugog seta. Štos je što se takav nivo ne da održati sve vreme. Sledi mali pad a onda surova egzekucija majstora koji dobija i kad igra loše.

Невен

pre 5 godina

Обично сам бољи ал ситни детаљи превагну у његову корист... Еис? Е па док ти дотегнеш те детаље у том ће и време да качиш рекет о клин...

dusan

pre 5 godina

Ne, nisi, nego mislis da jesi...Ali kad je mec u toku i kad serviras neki kljucni gem, tebi kao i drugima u glavi se ponavlja mantra "bolji je, bolji je, znao sam da je bolji" i bam: dupla greska, tras u aut, u mrezu...I da imas kvalitet kao Novak, nemas njegovu glavu paprikaru!

Гробарија

pre 5 godina

Тако је Димитров. Ма "пљунути" си Ђоковић, само ти не иде последњих 25.год. Е. свашта...

Rekreativac

pre 5 godina

Moj sin od 10 god mi govori da već mnogo bolje igra stoni tenis nego ja, ali kada igra sa mnom onda je uvek tako nesrećan, pa uvek izgubi... :-D

Алекса Мудринић

pre 5 godina

A, Федерера не спомиње. Увек му се улизивао па и сад са овим коментарима

Boki

pre 5 godina

Dobro je sto hrabri sebe,a sugurno zna da je razlika izmedju njega i Novaka u nijansama koje presudjuju.On to sto ima Novak on nema,niti ce ikada imati.

miodrag

pre 5 godina

Izvini Tuto, ne radi mi dobro ekran na kompjuteru pa ne mogu da vidim tacno naslov…..vidim da pise Na Novakovom sam....dalje se ne vidi....verovatno ima jos nesto, jos koja rec...ili...ma ne sigurno ima jos!

pa jovo nanovo

pre 5 godina

pa, bio si blizu ali za malo kobila ćorava.
konstantnost je ono što deli dobrog tenisera od novaka (ne zma kako da nazovem taj nivo). dimitrov može sledeći put da izgubi od nekog pacera vrlo lako i da se njegov 'zid cigala' raspadne...

Gluposti al ajde,hrabri se...

pre 5 godina

Malo je glupo reci da si na istom nivou , ti koji imas nula Gs i ne znam koliko turnira osvojenih , sa covekom koji ima 13 gs i aktuelni je osvajac Vimbldona i Mastersa u Sinsinatiju....
A pogotovo to ,da ti je "malo falilo"....to se tebi cini da je malo , da je stvarno tako malo ne bi ga dobio jednom u 9 meceva....

Chisho

pre 5 godina

....i da...tačno je da je Dimitrov provalio neke ćale za Novaka kao npr. da je iskljucivo udarao nizak slajs kada je Novak napadao njegov backhend i Novak je često grijesio. Ali da je Novak bio na nivou rjesavao bi to elegantno. Grigor, dobar si ali ipak nedovoljno.

hm

pre 5 godina

Ja sam na visem nivou i talentu od federera,mrzelo me da treniram,falila kinta i nije bilo sanse naci sponzora u srbiji,onda krenuli i ratovi i ja batalio,ali bolji sam ,100%

borkes

pre 5 godina

Nije ova Grigorova izjava daleko od pune istine. Iako nije pomenuo ništa konkretno mislim da govori o bekhend slajsu.
Novaku evidentno ne odgovaraju teniseri, oni vrhunski naravno, koji igraju jednoručni bekhend. Odnosno, bolje rečeno, ne odgovara mu bekhend slajs koji oni igraju. Tu prvenstveno mislim na Vavrinku koji je Novaka dostao puta pobedio u važnim susretima i Federera, mada kod njega taj bekend nije presudan jer on pravi dosta grešaka zato što neće (ne ume) da "odstupi" od osnovne linije. Skoro smo videli da su taj recept uspešno primenili Ćekinato , Cicipas i Dimitrov (mada je on izgubio meč).
Ja zaista ne znam zašto je slajs kod jednoručnih igrača mnogo kvalitetniji nego kod dvoručnih (mada bekend slajs igraju jednom rukom) ali to je zaista tako.
Taj slajs je po pravilu jako precizan, "bez snage" i Novaku je prilično teško da ga unedogled kvalitetno vraća u polje. Čim pošalje kraću loptu na bekhend sledi gromovita paralela ili izvlačenje na forhend.
I, što je karakteristično za Novaka, po pravilu ako u prvih nekoliko gemova taj slajs počne prebacivati po dijagonali onda se dugo ne odlučuje na promenu taktike.
Čim se odluči da odigra kvalitetnu paralelu, insajd-in pa i insajd -aut onda protivniku sužava manevarski prostor i mnogo lakše dobija takve mečeve.
Po meni Novak bi morao, od početka meča, bar na protivnikov servis, da izbegava razmenu po dijagonali i da, pa i po cenu greške, odmah počne "napadati" protivnikov slajs.
Idemo dalje.

kesi

pre 5 godina

Ha ha ha.Pusti snovi.I bolji od njega igraju tačno onoliko koliko Nole dozvoli-odnosno niko se ništa u meču ne pita.Sem kralja,razume se.

matori

pre 5 godina

@Za razliku od Nola, Dimitrov plaća porez svojoj zemlji! Zakon važi za sve!
(lovac na nolobotove, 21. avgust 2018 16:13)

Grigor je Novakov komšija, kao i Karolina....
tako da tvoje trolovanje ne stoji...

sudija

pre 5 godina

lovac na nol...@
Da li ti čoveće se informišeš, čitaš li nešto!?! Ili ti u životu jedina preokupacija to što mrziš?
Grigor Dimitrov već odavno živi i trenira u Monte Karlo, kao i većina tenisera (sportista).
I da vas podsetim, i ostale hejtere, Nole je donirao i uplaćivao milione dolara u Srbiju, što u vrtiće, zdravstvu i sl.

Tihomir

pre 5 godina

Novakova mama treba da napise recept kako ona kuva pasulj , e taj recept Novak treba da deli ovakvim igračima . Treba jos mnogo pasulja da pojede ali skuvan po Dijaninom receptu :)

Realnost

pre 5 godina

Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!

nesa

pre 5 godina

Jesu oni svi na istom nivou sitnice dele sampione od profesionalaca svi udaraju oni loptu samo glava je ono sto deli sampiona od ostalih!

Piksel

pre 5 godina

Pa dobro realno prica `momak`, `ciglu po ciglu`, da bi dobio Djokovica potrebno mu je jos jednu stopratnicu da izgradi i eto ga.... Mozda nedje za desetak godina, kad Nole bude u penziji pa se odigra neki humanitarni mec...

taki p.

pre 5 godina

Mnogi su mislili da su na nivou ove trojice,da im malo fali srece iskustva,pa su godinama gubili,jedino je Sten uspeo da se u trenucima "ludila" otkaci i odigra maksimalno rizicno za pobedu.Dimitrov kao i mnogi igraci iz njegove generacije, tesko se nose i sa malo slabijim igracima tipa Anderson,Cilic,Delpo,Nishi,realno tek GS se vidi ko je kakav igrac,on za 27 godina 2 polufinala,prolaze mu najbolje godine,tesko ce napraviti nesto veliko,ako mu je zadovoljstvo da dobije Novaka na nekom manje bitnom turniru onda je skroman igrac.

Goksi

pre 5 godina

Dimitrov je ustvari na mnogo višem nivou od Noleta. Ozbiljan je teniser i stigne da se zabavlja i uživa u životu dok je još mlad. Uvek sa lepim ženama, za razliku od ovog našeg religioznog papučara.

gogi bre

pre 5 godina

Upravu je covek! Lepo stavi ciglu po ciglu. A Novak te ceka na zamku od 1000m visine i vec je poceo da gradi most prema tvojoj gajbi.

Rista

pre 5 godina

(Rista, 21. avgust 2018 10:51)Zadnji put ga dobio 2015. A toliko si pluseva dobio za neistinit komentar.
(cyborg, 21. avgust 2018 11:24)
Jeste na zavrsnon mastersu u grupi, posle peglanje u finalu.

Aleks

pre 5 godina

Druže, ako misliš da si na Novakovom nivou iz vašeg meča od pre 7 dana, znaj da tada nisi bio na tom nivou već 1 ispod, a on je u finalu bio za 2 nivoa iznad tog, tako da si ti na žalost 3 nivoa ispod.
Pozdrav,

Bozidar

pre 5 godina

To sto Dimitrov ti mislis ako ste igrali "tesno" da si na njegovom nivou grdno se varas-jos jedna u nizu samo neozbiljna recenica i maštarenje.Djokovic ima konstantnost-to sto imas brzinu i juris za lopticom i ponekad pobliku zainteresujes ...to je smesno.Novak i njegov nivo su za tebe dimenzija X

Milosav

pre 5 godina

Sinovac imas ti jos dosta corbe da kusas dok ne pridjes cak i blizu Djokovica. Imaj malo respekta za coveka koji je toliko osvojio i u tvojim godinama dominirao teniski svet. Sta si ti ono bese osvojio?

BLuka

pre 5 godina

Elem...drzava Srbijaje omogucila da se ne placa porez za zaradu van granica Srbije,izbjegnuto je duplo oporezivanje tako da dzabe pricate jer niti Novak niti bilo koji gastarbajter ne placa porez u Srbiji na zaradjeno van granica Srbije.

Nexus

pre 5 godina

(borkes, 21. avgust 2018 11:25)

Ocito nas dvojica ne gledamo isti sport. Svaki teniser, bez obzira da li igra jednorucni ili dvorucni bekhend, kada odigrava bekhend slajs cini to jednom rukom. Tako da mi tvoja teorija nesto ne stima.

Ima pravo da veruje u sebe

pre 5 godina

@ "Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!"
(Realnost, 21. avgust 2018 17:45)

Ovaj, a i na stotine drugih slicnih "komentara" na odlican nacin pokazuje da MI ne umemo da se nosimo sa pobedama, pa gubimo razum kao i kad gubimo.

Losi smo gubitnici, a nevaspitani pobednici.

Iks

pre 5 godina

E, moj Dimitrove, ovo ti nije trebalo. Šta uradi, čoveče? Drznuo si se da sebe uporediš sa Novakom Đokovićem (stojim dok pišem ovo ime i prezime). Znaš li ti ko je Đoković? To je najveći čovek svih vremena. Kakav Arhimed, kakav Gaus, Tesla, Da Vinči, Ajnštajn, Paster, Njutn i ostala boranija. Oni ni do kolena nisu Đokoviću. A ti, ni manje ni više, nego kažeš da si na njegovom nivou. Sad se spremi, na svaku vest o tebi biće 200+ komentara u kojima će te prave naše patriote naučiti pameti.

nisam ja, ja je

pre 5 godina

I ovom je prebivaliste Monako... Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci nece (NbgDeki, 21. avgust 2018 11:04)

Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci... Hrvati... i Svedjani (koji su se prvi i setili).

Radiša

pre 5 godina

Vidim ovde more zlobnih komentara na račun Dimitrova!? Zašto? Grigor tako misli, mozda je on blizu Novakovog nivoa zato što Novak nije na svom najboljem nivou. Uostalom prvi set je glatko dobio ali iskustvo Novaka Đokovića je presudilo. Pitanje da li ce Novak Đoković više ikad biti na nivou od pre dve-tri godine.I da se ne lažemo fali mu malo mišićne mase. Čak i za njegove standardne fali malo te snage u udarcima.

Jumko

pre 5 godina

Može li mi neko napisati koji je tačan broj Gs titula koje Djokovic treba da osvoji da bi došao na nivo GOATa Rodzera? Ja sam od onih 70% srpske populacije kojima matematika iz prvog razreda osnovne nije jača strana, pa bih molio za pomoć... Hvala prijatelji.

Pera

pre 5 godina

On je stvarno neverovatan sportista i super teniser. Ali bas na nivou Novaka, izvinite, ali to je naucna fantastika, nas Nole je ipak mnogo, mnogo, ... mnogo, mnogo bolji! Sto pokazuje svaki dan na terenu, sto pokazuju Noletovi rezultati i celokupni uspeh do sada. E sada, sport je u pitanju, nisu ni najbolji u svakom mecu najbolji, kako bi to dosadan sport bio da je to tako.

lovac na nolobotove

pre 5 godina

@sudija

Dimitrov živi u MK, ali plaća porez na imovinu u Bugarskoj. Za razliku od njega ovaj drugi i njegova familija ne plaćaju porez na imovinu u Srbiji, a imaju restorane, terene, vile!

Realnost

pre 5 godina

@Stiven k Bio je na 70% ne zato sto mu je tolko bilo potrebno,vec zato sto je zapravo na 70 % i sto se provukao pored loseg Cilica,Dimitrova,Raonica,i jos loseg Federera,to ti je prava realnost.

neko normalan

pre 5 godina

Čovek je samo rekao aspektu fizičkog i igračkom na nivou Novaka al' ne mentalnom a vi uporno se zafrkava te ili bolje rečeno primitivni u svojim postovima.

Jelica

pre 5 godina

Nisi Grisa, nisi. Naprotiv, daleko si ti od Novaka.Najgore je lagati samog sebe, zato Grisa, reket u ruke i treniraj, treniraj treniraj

Goksi

pre 5 godina

Dimitrov je ustvari na mnogo višem nivou od Noleta. Ozbiljan je teniser i stigne da se zabavlja i uživa u životu dok je još mlad. Uvek sa lepim ženama, za razliku od ovog našeg religioznog papučara.

Jumko

pre 5 godina

Može li mi neko napisati koji je tačan broj Gs titula koje Djokovic treba da osvoji da bi došao na nivo GOATa Rodzera? Ja sam od onih 70% srpske populacije kojima matematika iz prvog razreda osnovne nije jača strana, pa bih molio za pomoć... Hvala prijatelji.

lovac na nolobotove

pre 5 godina

@sudija

Dimitrov živi u MK, ali plaća porez na imovinu u Bugarskoj. Za razliku od njega ovaj drugi i njegova familija ne plaćaju porez na imovinu u Srbiji, a imaju restorane, terene, vile!

Iks

pre 5 godina

E, moj Dimitrove, ovo ti nije trebalo. Šta uradi, čoveče? Drznuo si se da sebe uporediš sa Novakom Đokovićem (stojim dok pišem ovo ime i prezime). Znaš li ti ko je Đoković? To je najveći čovek svih vremena. Kakav Arhimed, kakav Gaus, Tesla, Da Vinči, Ajnštajn, Paster, Njutn i ostala boranija. Oni ni do kolena nisu Đokoviću. A ti, ni manje ni više, nego kažeš da si na njegovom nivou. Sad se spremi, na svaku vest o tebi biće 200+ komentara u kojima će te prave naše patriote naučiti pameti.

Realnost

pre 5 godina

@Stiven k Bio je na 70% ne zato sto mu je tolko bilo potrebno,vec zato sto je zapravo na 70 % i sto se provukao pored loseg Cilica,Dimitrova,Raonica,i jos loseg Federera,to ti je prava realnost.

Filip

pre 5 godina

Niste ni procitali sta je rekao, komentarisete po naslovu. I da, top 10 igrac je apsoluno sposoban i ima kvalitet da dobije i Novaka i Rafu i sve, vise je pitanje glave, konstantnosti nego same igre

Radiša

pre 5 godina

Vidim ovde more zlobnih komentara na račun Dimitrova!? Zašto? Grigor tako misli, mozda je on blizu Novakovog nivoa zato što Novak nije na svom najboljem nivou. Uostalom prvi set je glatko dobio ali iskustvo Novaka Đokovića je presudilo. Pitanje da li ce Novak Đoković više ikad biti na nivou od pre dve-tri godine.I da se ne lažemo fali mu malo mišićne mase. Čak i za njegove standardne fali malo te snage u udarcima.

Torrente

pre 5 godina

Ti si na Novakovom nivou isto kao što je SMS odigrao SP za ocenu 8-8,5.

Obojici je skromnost jača strana.

Realno, Dimitrov ne bio bio u prva 3 taman da se Rođa, Novak i Nadal sutra povuku iz tenisa.

BLuka

pre 5 godina

Elem...drzava Srbijaje omogucila da se ne placa porez za zaradu van granica Srbije,izbjegnuto je duplo oporezivanje tako da dzabe pricate jer niti Novak niti bilo koji gastarbajter ne placa porez u Srbiji na zaradjeno van granica Srbije.

Kraljevcanin

pre 5 godina

E moj Bugarine, znas li koliko je Nole dobio meceva na "ono nesto", najbolji mentalni sklop mozda u istoriji sporta. On te proceni na terenu, ako treba agresivnosti, bice agresivan, ako treba da te saceka na gresku, cekace te. Pitanje je da li ces ikada dostici to, cisto sumnjam, ali dobro, srecno u tome.

Ima pravo da veruje u sebe

pre 5 godina

@ "Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!"
(Realnost, 21. avgust 2018 17:45)

Ovaj, a i na stotine drugih slicnih "komentara" na odlican nacin pokazuje da MI ne umemo da se nosimo sa pobedama, pa gubimo razum kao i kad gubimo.

Losi smo gubitnici, a nevaspitani pobednici.

borkes

pre 5 godina

Nije ova Grigorova izjava daleko od pune istine. Iako nije pomenuo ništa konkretno mislim da govori o bekhend slajsu.
Novaku evidentno ne odgovaraju teniseri, oni vrhunski naravno, koji igraju jednoručni bekhend. Odnosno, bolje rečeno, ne odgovara mu bekhend slajs koji oni igraju. Tu prvenstveno mislim na Vavrinku koji je Novaka dostao puta pobedio u važnim susretima i Federera, mada kod njega taj bekend nije presudan jer on pravi dosta grešaka zato što neće (ne ume) da "odstupi" od osnovne linije. Skoro smo videli da su taj recept uspešno primenili Ćekinato , Cicipas i Dimitrov (mada je on izgubio meč).
Ja zaista ne znam zašto je slajs kod jednoručnih igrača mnogo kvalitetniji nego kod dvoručnih (mada bekend slajs igraju jednom rukom) ali to je zaista tako.
Taj slajs je po pravilu jako precizan, "bez snage" i Novaku je prilično teško da ga unedogled kvalitetno vraća u polje. Čim pošalje kraću loptu na bekhend sledi gromovita paralela ili izvlačenje na forhend.
I, što je karakteristično za Novaka, po pravilu ako u prvih nekoliko gemova taj slajs počne prebacivati po dijagonali onda se dugo ne odlučuje na promenu taktike.
Čim se odluči da odigra kvalitetnu paralelu, insajd-in pa i insajd -aut onda protivniku sužava manevarski prostor i mnogo lakše dobija takve mečeve.
Po meni Novak bi morao, od početka meča, bar na protivnikov servis, da izbegava razmenu po dijagonali i da, pa i po cenu greške, odmah počne "napadati" protivnikov slajs.
Idemo dalje.

Dott

pre 5 godina

Dimitrov, nisi na Novakovom nivou, naravno govorim o Novakovom najvisem nivou, znas li zasto? Zato sto je Novakov najvisi nivo nadljudski.

A znam i zasto imas utisak da jesi i da si ga imao,
Novak nije bio na svom najvisem nivou u pocetku meca a ti jesi, jer imao si veliki motiv, sa druge strane je Novak.
Dok Novak, sta je radio on pitas li se? Pa pokusao je od starta da smiri igru, osetio je tvoj adrenalin i spremnost da izgines samo da mec dobijes. Jel trebao da udje u taj fajt sa tobom? Novaku je stalo da prodje dalje i sacuva sto vise snage i to je cinio sve dok nije morao da ukljuci sve motore, na sta si ga naterao i svaka cast tebi na tome, jer nije uspeo sa pola snage da te dobije.
Verujem da si ga gledao u finalu kad ne mora kalkulisati mnogo sa snagom, Rodzer je bio nemocan, da si ti sa Novakom bio u finalu, osetio bi Novakov pravi nivu, voleo bih tad da te cujem.

neko normalan

pre 5 godina

Čovek je samo rekao aspektu fizičkog i igračkom na nivou Novaka al' ne mentalnom a vi uporno se zafrkava te ili bolje rečeno primitivni u svojim postovima.

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa čovek nije ništa pogrešio... jeste on možda trenutno na novakovom nivou, ali je stvar u tome što je novak na nekih 70% svog pravog nivoa.

e bugarce, bugarce...

pre 5 godina

No1e koji je trenutno na 70% pobedio je 4 top 10 igraca u 3 dana (Dimitrov, Raonic, Cilic, Rodja). A kada No1e opet bude na 100% pobedjivat ce Dimitrova iz svlacionice, citajuci novine, sjedeci na WC-u!

Митар Пфк

pre 5 godina

И ја сам на Рафином , увече кад склопим очи..онда се пробудим ;) Шалим се , истину збори григор ..На нивоу је Новака кад је имао 20 година..

Rista

pre 5 godina

(Rista, 21. avgust 2018 10:51)Zadnji put ga dobio 2015. A toliko si pluseva dobio za neistinit komentar.
(cyborg, 21. avgust 2018 11:24)
Jeste na zavrsnon mastersu u grupi, posle peglanje u finalu.

srle

pre 5 godina

U tom mecu gde je Dimitrov poveo, videlo se da Novak ceka trenutak pada u njegovoj igri. Stvarno je Dimitrov krenuo zestoko u mec sa namerom da pobedi po svaku cenu. Cim je Novak upalio motore, Bugarin nije imao sanse. To je velika razlika u kvalitetu i iskustvu. Ne treba odmah davati sto posto, tenis nije trka na 100 metara, to je maraton, treba da dobijes dva ili tri seta za pobedu, ne znaci nista ako das sve za jedan set i posle ti ne ostane nista do kraja meca. Dimitrov odigra dobro na pocetku, ali zato pred kraj posustane, pored mentalnog aspekta i to je njegov problem. Treba da menja taktiku, nije svaki igrac isti, udarce ima, tu je i snaga, ima jos vremena i moze da osvoji nesto veliko ako se bude menjao. Novakov nivo tesko da ce dostici.

Vera

pre 5 godina

Nije zločin nadati se i vjerovati u sebe, zašto ne?Da Nole nije vjerovao u sebe ne bi postigao sve ovo što je postigao do sada!Samo neka Dimitrov požuri dok Nole i ostala trojica ne odu u penziju!

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Dobri se secam tog meca pre par dana. Stvarno ga je Dimitrov imao. Dimitrov je igrao bas dobar tenis ceo prvi set. Odavno ga nisam takvog video. Jaki udarci, dobar servis, skoro da nije gresio. Mislim da je imao za ceo prvi set 3 greske. Medjutim, Novak sa par dobijenih poena u drugom setu potpuno izbacuje Dimitrova iz zone komfora i ubacuje mu takozvani crv, otprilike, "sada cu sve da ti vracam, ma koliko dobro pogadjao". I od tog momenta, igra Dimitrova se raspala. Nije mu prvi put da odjednom ima pomracenje. Sto se Novaka tice, neverovatan mentalni sklop za nase podneblje. Ima mogucnost da se resetuje nekako. Od grogiranog igraca postane ubica kada vidi da se ovaj preko puta mreze malo uplasio. Potpuno suprotno od naseg mentaliteta i po tome je mozda jedan od najvecih sportista svih vremena. Ceo ovaj turnir je vise odigrao sam sa sobom u glavi nego sto se mucio sa protivnicima. I ako je ta barijera sada probijena, mislim da se mozemo nadati da ce Novak narednih godinu dana imati mnogo, mnogo uspeha.

Svemirska Policija

pre 5 godina

(Vaso, 21. avgust 2018 11:09)

Vickast si. A verujem i da ne umes da koristis Google.... jer da umes.... nadjes tamo svaku info, boticu-roboticu.

Elem, kad je Novak poceo da pobedjuje Federera, Federer je bio.mladji od Zvereva, i tad mu se i zavrsila sampionska karijera, a ti si tada jos imao prirodu i drustvo u skoli, ne secas se.

Ajd na bazen, nece raspust zauvek.

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika izmedju Noleta, Federera i Rafe i ostalih je upravo u tom sampionskom genu, to se ne uci, s’ tim se radja. Slazem se sa Grigorom da u tehnickom smislu svi oni imaju taj vrhunski nivo, ali nemaju taj mentalni sklop, koji cini razliku. Prosto je neverovatno da se sva trojica nadju u istoj eri, sto je veliki hendikep za sve ostale. Jednom je Lendl rekao, da ne zive u ovoj eri, Berdrih, Tsonga, Nisikori i ostali iz prvih 10 imali bi po 5-6 GS minimum.

dusan

pre 5 godina

Ne, nisi, nego mislis da jesi...Ali kad je mec u toku i kad serviras neki kljucni gem, tebi kao i drugima u glavi se ponavlja mantra "bolji je, bolji je, znao sam da je bolji" i bam: dupla greska, tras u aut, u mrezu...I da imas kvalitet kao Novak, nemas njegovu glavu paprikaru!

gogi bre

pre 5 godina

Upravu je covek! Lepo stavi ciglu po ciglu. A Novak te ceka na zamku od 1000m visine i vec je poceo da gradi most prema tvojoj gajbi.

taki p.

pre 5 godina

Mnogi su mislili da su na nivou ove trojice,da im malo fali srece iskustva,pa su godinama gubili,jedino je Sten uspeo da se u trenucima "ludila" otkaci i odigra maksimalno rizicno za pobedu.Dimitrov kao i mnogi igraci iz njegove generacije, tesko se nose i sa malo slabijim igracima tipa Anderson,Cilic,Delpo,Nishi,realno tek GS se vidi ko je kakav igrac,on za 27 godina 2 polufinala,prolaze mu najbolje godine,tesko ce napraviti nesto veliko,ako mu je zadovoljstvo da dobije Novaka na nekom manje bitnom turniru onda je skroman igrac.

miodrag

pre 5 godina

Izvini Tuto, ne radi mi dobro ekran na kompjuteru pa ne mogu da vidim tacno naslov…..vidim da pise Na Novakovom sam....dalje se ne vidi....verovatno ima jos nesto, jos koja rec...ili...ma ne sigurno ima jos!

Boki

pre 5 godina

Dobro je sto hrabri sebe,a sugurno zna da je razlika izmedju njega i Novaka u nijansama koje presudjuju.On to sto ima Novak on nema,niti ce ikada imati.

gao

pre 5 godina

Dominik Tim je pre par sezona pred meč protiv Novaka izjavio "Siguran sam da imam sve što je potrebno da pobedim",nakon meča izjava glasi "mislio sam da sam makar blizu Novakovog nivoa ali mi je on pokazao na kom sam nivou".Mislim da je bio RG i da je bilo laganih 3:0

Гробарија

pre 5 godina

Тако је Димитров. Ма "пљунути" си Ђоковић, само ти не иде последњих 25.год. Е. свашта...

Aleks

pre 5 godina

Druže, ako misliš da si na Novakovom nivou iz vašeg meča od pre 7 dana, znaj da tada nisi bio na tom nivou već 1 ispod, a on je u finalu bio za 2 nivoa iznad tog, tako da si ti na žalost 3 nivoa ispod.
Pozdrav,

Realnost

pre 5 godina

Da Da,kako da ne,pa onda je Gulbis na nivou Dimitrova,a neki tamo Sasha Zverev je na nivou Gulbisa,a neki tamo Djuro iz pm. je na nivou M. Zvereva.Kakvom crnom nivou Djokovica,pa ni jedan jedini udarac decko nemas priblizan Djokovicevom!

pa jovo nanovo

pre 5 godina

pa, bio si blizu ali za malo kobila ćorava.
konstantnost je ono što deli dobrog tenisera od novaka (ne zma kako da nazovem taj nivo). dimitrov može sledeći put da izgubi od nekog pacera vrlo lako i da se njegov 'zid cigala' raspadne...

бт

pre 5 godina

Па то би било тачно када би Димитров губио само од Новака а све остале побеђивао. Пошто Димитров губи и од многих других играча треба напре да види зашто се то дешава па тек онда нека размишља о Новаку.

Brka

pre 5 godina

"...Njegova igra u defanzivi je neveorvatna". Pa, Dimi još nisi ukapirao koliko si ovom tvojom rečenicom zapravo sve rekao. A kad shvatiš, znaćeš da igraš protiv zida ako taj zid samo želi da bude zid u tom meču. Novakov najveći problem su rana kola. Mislim da on tu ne nalazi dovoljno motivacije kao nekada, ne ulaže celog sebe, već po sistemu ako prođem, prođem. Teško je posle ovoliko godina i ovoliko uspeha zadržati najviši nivo motivacije. A tu, u ranim kolima dolaze petlići koji bi da izgore na terenu da ga savladaju...

Aco

pre 5 godina

Ove nedelje je neprijatelj Srbije! Idemo dalje...
(Jumko, 21. avgust 2018 11:01)
Spavas li ti nekad ili cekas vesti o Novaku da izneses svoje misljenje.

Tihomir

pre 5 godina

Novakova mama treba da napise recept kako ona kuva pasulj , e taj recept Novak treba da deli ovakvim igračima . Treba jos mnogo pasulja da pojede ali skuvan po Dijaninom receptu :)

Chisho

pre 5 godina

....i da...tačno je da je Dimitrov provalio neke ćale za Novaka kao npr. da je iskljucivo udarao nizak slajs kada je Novak napadao njegov backhend i Novak je često grijesio. Ali da je Novak bio na nivou rjesavao bi to elegantno. Grigor, dobar si ali ipak nedovoljno.

Алекса Мудринић

pre 5 godina

A, Федерера не спомиње. Увек му се улизивао па и сад са овим коментарима

Gluposti al ajde,hrabri se...

pre 5 godina

Malo je glupo reci da si na istom nivou , ti koji imas nula Gs i ne znam koliko turnira osvojenih , sa covekom koji ima 13 gs i aktuelni je osvajac Vimbldona i Mastersa u Sinsinatiju....
A pogotovo to ,da ti je "malo falilo"....to se tebi cini da je malo , da je stvarno tako malo ne bi ga dobio jednom u 9 meceva....

matori

pre 5 godina

@Za razliku od Nola, Dimitrov plaća porez svojoj zemlji! Zakon važi za sve!
(lovac na nolobotove, 21. avgust 2018 16:13)

Grigor je Novakov komšija, kao i Karolina....
tako da tvoje trolovanje ne stoji...

Piksel

pre 5 godina

Pa dobro realno prica `momak`, `ciglu po ciglu`, da bi dobio Djokovica potrebno mu je jos jednu stopratnicu da izgradi i eto ga.... Mozda nedje za desetak godina, kad Nole bude u penziji pa se odigra neki humanitarni mec...

nesa

pre 5 godina

Jesu oni svi na istom nivou sitnice dele sampione od profesionalaca svi udaraju oni loptu samo glava je ono sto deli sampiona od ostalih!

kesi

pre 5 godina

Ha ha ha.Pusti snovi.I bolji od njega igraju tačno onoliko koliko Nole dozvoli-odnosno niko se ništa u meču ne pita.Sem kralja,razume se.

Mala

pre 5 godina

Sećam se kada je Novak izgubio od Federera, neki gren slem, 3:0 u setovima, a svaki set ušao u taj brek. Bio je na početku karijere, ali već 3. ili 4. I mislim se ja kako je moglo da bude i drugačije, da je mogao da ga dobije. Posle 2 godine, kada je Novak počeo da igra kao mašina, bilo mi je jasno da nije mogao TADA da ga pobedi.I bilo mi je jasno zašto nije mogao. Dimitrov, imaš ti mnogo da radiš da bi bio na Novakovom nivou. U glavi.

Rekreativac

pre 5 godina

Moj sin od 10 god mi govori da već mnogo bolje igra stoni tenis nego ja, ali kada igra sa mnom onda je uvek tako nesrećan, pa uvek izgubi... :-D

Bozidar

pre 5 godina

To sto Dimitrov ti mislis ako ste igrali "tesno" da si na njegovom nivou grdno se varas-jos jedna u nizu samo neozbiljna recenica i maštarenje.Djokovic ima konstantnost-to sto imas brzinu i juris za lopticom i ponekad pobliku zainteresujes ...to je smesno.Novak i njegov nivo su za tebe dimenzija X

sudija

pre 5 godina

lovac na nol...@
Da li ti čoveće se informišeš, čitaš li nešto!?! Ili ti u životu jedina preokupacija to što mrziš?
Grigor Dimitrov već odavno živi i trenira u Monte Karlo, kao i većina tenisera (sportista).
I da vas podsetim, i ostale hejtere, Nole je donirao i uplaćivao milione dolara u Srbiju, što u vrtiće, zdravstvu i sl.

Nexus

pre 5 godina

(borkes, 21. avgust 2018 11:25)

Ocito nas dvojica ne gledamo isti sport. Svaki teniser, bez obzira da li igra jednorucni ili dvorucni bekhend, kada odigrava bekhend slajs cini to jednom rukom. Tako da mi tvoja teorija nesto ne stima.

hm

pre 5 godina

Ja sam na visem nivou i talentu od federera,mrzelo me da treniram,falila kinta i nije bilo sanse naci sponzora u srbiji,onda krenuli i ratovi i ja batalio,ali bolji sam ,100%

Невен

pre 5 godina

Обично сам бољи ал ситни детаљи превагну у његову корист... Еис? Е па док ти дотегнеш те детаље у том ће и време да качиш рекет о клин...

šetač

pre 5 godina

Imao si ga jer si igrao nestvarno prvi i početak drugog seta. Štos je što se takav nivo ne da održati sve vreme. Sledi mali pad a onda surova egzekucija majstora koji dobija i kad igra loše.

Milosav

pre 5 godina

Sinovac imas ti jos dosta corbe da kusas dok ne pridjes cak i blizu Djokovica. Imaj malo respekta za coveka koji je toliko osvojio i u tvojim godinama dominirao teniski svet. Sta si ti ono bese osvojio?

nisam ja, ja je

pre 5 godina

I ovom je prebivaliste Monako... Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci nece (NbgDeki, 21. avgust 2018 11:04)

Samo Srbi, Bugari, Rumuni, Moldavci... Hrvati... i Svedjani (koji su se prvi i setili).

Pera

pre 5 godina

On je stvarno neverovatan sportista i super teniser. Ali bas na nivou Novaka, izvinite, ali to je naucna fantastika, nas Nole je ipak mnogo, mnogo, ... mnogo, mnogo bolji! Sto pokazuje svaki dan na terenu, sto pokazuju Noletovi rezultati i celokupni uspeh do sada. E sada, sport je u pitanju, nisu ni najbolji u svakom mecu najbolji, kako bi to dosadan sport bio da je to tako.

Jelica

pre 5 godina

Nisi Grisa, nisi. Naprotiv, daleko si ti od Novaka.Najgore je lagati samog sebe, zato Grisa, reket u ruke i treniraj, treniraj treniraj