Ponedeljak, 20.08.2018.

20:33

Osvojio je sve! A šta sada?

Izvor: B92

Osvojio je sve! A šta sada? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

257 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa

pre 5 godina

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.
(Markan, 21. avgust 2018 20:37)

Пише на гуглу да је Борис Бекер био тренер Новака Ђоковића а да је онда банкротирао и сад је спикер на некој локалној телевизији (Јуроспорт?)
А Штефи Граф знам и без гугла, то ти је жена од Андреа Агасија....једног од три најбоља православна играча свих времена.....

Плачи...

Milutin

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23)

Federer je igrao Rim 16 puta a Monte Karlo 13 puta, i nikad nije pobedio.
Nadal je igrao Majami 13 puta, Šangaj 8 puta a Pariz 6 puta i nikad nije pobedio.

Toliko o tome da Federer i Nadal "ni ne igraju" ove turnire, ili da im tobože "nije stalo" do njih.

dominus

pre 5 godina

Mirko Kojotovski

Rafa i Novak bi mogli, mada teško. Verovatno će igrati još 4-5 godina (ukoliko budu zdravi). A Federer, koliko je "lud", ne bi me čudilo da igra i u 50oj - a možda se povuče već sledeće sezone (u šta sumnjam).

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

Markan

pre 5 godina

@Dragan
Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

Hahahahahahah... Hahahahaha!!! Tipični Nolovski sindrom. Pre Noloa nije mnogo bre pratio tenis, pa su svi teniseri bili drugorazredni jer ovaj guru nikad nije čuo za njih. Zanimljivo je da je "drugorazred""-izam prekinut Nolovim ucescem :D

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.

LI

pre 5 godina

Možda je previše očekivati ovo, ali ako bi osvojio sva 4 gran slema i olimpijske igre 2020-e, što se zove Golden Slam i to je postigla samo Stefi Graf, onda bi mogao da ode i uživa kao najuspešniji teniser ikada. Usput bi veroveatno osvojio još neki Slem i Masters i verovatno i tu oborio sve rekorde.

sasa

pre 5 godina

Novak kada bi zavrsio karijeru sa 16-17 gs moglo bi se diskutovati u teniskim krugovima ko je najbolji svih vremena...da se Nadal pita sigurno je za njega Novak br 1...Federer imao tu srecu sto je veliki br gs osvojio pre nego sto su Nadal i Novak stasali..Nadal i da prestigne Rodzera po grend slem titulama sto je nekako i realno,nece po mnogima biti naj svih vremena zbog RG...

sasa

pre 5 godina

Novak Djokovic ce igrati tenis jos 2-3 god...trenutno je u naleti i moze da uzme 2-3 grend slema i onda pad forme i povlacenje...to je realnost...nije lud toliko da igra tenis do 38 god...to je vec pomalo bolest...Rodzerova deca vec rade tj zaposlila se a on jos uvek igra tenis...idi bre covece uzivaj..ovo je vec bolest...

Владимир

pre 5 godina

Шта сада? Па ништа, фокус и напад првенствено на слемове. Ако освоји још неки мастерс, ОК, али слемови пре свега.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Najviše bi voleo da Rocko Rafa i Nole igraju još 10 godina.Posle njih tenis će postati karling.Koliko će trofeja ko osvojiti je ne bitno.Ako budu trajali sa vremenom će sve biti dostižno a rekordi će padati i padati i padati i padati.....

unpluged111

pre 5 godina

kad Djokovic igra svoju igru, svojom glavom, krajnje je nebitno ko je na drugoj strani mreze, e to je majstor. svaka ti cast kralju! Idemo!!!

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

И да, освојио је све , али није највише. Голем заостатак. Много голем. Ето шта сад.

nevera

pre 5 godina

Ko zna npr. nemacki ili ima prevodioca, neka otvori Baz, Baslerzeitung i procita lepo komentare vezane za Novaka, ta realnost, cinjenice i postovanje vece od onog koje uziva od naseg izkompleksiranog i zlog naroda, sram vas bilo...

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

Ali Djokovic ima Golden Masters, a vi Rvati od tog finala sp u fudbalu imate srebrne kovanice, hahahahahaha hahahahaha. Pokrij se usima, da je Spanija posla Ruse, ne biste ni do polufinala stigli, dosli Francuzi i sa cetvrt snage vas urnisali

ajde

pre 5 godina

(veliki strumf, 20. avgust 2018 23:28)

Bio je i jedan RG turnir par godina pre osvojenog RG, kada je pred finale izjavio "Pobediću Nadala!" Ima to na ovom sajtu. Nije tada uspeo. Ne zameram mu što je imao silnu motivaciju, samo kažem, ovako, tebi, da ne bude baš uvek sve tako kako kaže.
Ja više slušam tj. gledam šta govori na terenu. Kada se smeje, kad igra bezvoljno, pa bolje sad nego na US Openu... :) Ili kad grize.
Što kaže autor teksta, a i ti, kad ima želju, može sve. Slažem se potpuno.

Pantagruel

pre 5 godina

Сада за почетак да освоји US Open, а потом да себи постави за нови задатак освајање сва 4 највећа турнира у једној истој календарској години (то до сада није успело ни њему, ни Федереру, ни Надалу) и нека то оствари у 2019. години. Тиме би изашао на цифру од 18. Иза тога, ако хоће и ако је њему лично битно, може да јури Федереров рекорд (плус евентуално и олимпијску златну медаљу коју једино нема), а ако неће, може да нас доконе коментаторе отера у три лепе и каже "Коме је мало ово што сам до сада освојио, нека узме рекет у руке, па нека проба све то да понови".

Xanax Nimani

pre 5 godina

Meni zaista nisu jasni ovi koji misle da je Novaku dovoljno da osvoji još "samo" 8 GS titula da bi prestigao Federera. Prvo, to bi značilo još minimum dve godine vrhunskog tenisa i osvajanja svakog(!) slema, bez izuzetka, iako je veća je šansa da nas pogodi asteroid nego da se to desi. Nema on više 23-4 godine, pa da je karijera tek pred njim. Drugo, zašto uporno šaljete Federera u penziju, nazivate ga dekicom, starkeljom, džemperkom, kako već sve ne, a ovamo čovek u 38. godini igra finala najvećih turnira? Zašto ste onda tako sigurni da neće osvojiti još koji? Ista vam je bila retorika dok je bio na 16 GS titula, pa eto, uzeo ih otad još 4.
Inventivni ste u smišljanju pogrdnih imena i omalovažavanju svakoga ko nije Nolo ili onih koji ne misle da je on najbolji svih vremena. Vrhunski je igrač i naravno da mi je drago kad pobedi, mada za mene lično on ne igra najlepši tenis. Nisu brojke sve. Ne kažem da nisu važne i da ne govore dosta, ali vi ga malo preteraste. U prethodne dve godine, dok Novaka praktično nije bilo na teniskoj sceni, 90% "stručnjaka" je izgubilo gotovo svako interesovanje za ovaj sport, i evo ih sad odjedared opet, nikli k'o gljive posle kiše. Ameri to zovu fair weather fans.

jovan

pre 5 godina

@ (aleks, 21. avgust 2018 00:51)

Previse idealizujes Djokovica i pravis od njega savrsenstvo. On je ipak samo covek i pravio je greske, kako u izboru ishrane i druzenju sa nekim Spancima tako i u otkazima koje je prosle godine dodelio celom timu. Gde ces veci dokaz od toga da je na kraju ponovo vratio Vajdu koji mu je dao ultimatum da mora jesti barem ribu i da mora raskrstiti sa Pepeom. Dakle za to "poremecenu publiku" od mene bi dobio jedno milion minusa. Glas naroda je uvek u pravu, a u ovom slucaju je ceo svet bio saglasan, pogotovo za Pepea. Uzmi malo citaj i strane vesti sa engleskim komentarima, valjda znas engleski sine?

Racunica

pre 5 godina

Vec su neki izracunali - nek jos jednom dobije Rolan Garos i Sinsinati, i moze se pohvaliti da je sve masterse dobio dvaput (vecinu i vise od toga)! Ustvari, Djokovic je davno mogao da ostvari ovaj cilj - zapinjao je na Rolan Garosu, iako je bar dva puta (pre osvajanja) bio na korak do cilja, i na baksuznom Sinsinatiju, gde je 5 puta gubio u finalu (triput od Federera).
Da bi se osvojio ovaj zlatni masters - ili kako se vec zove - dovoljno je zapravo da jedan teniser dominira jednu godinu, i osvoji sve redom! Tj. da igra kao sto je igrao Djokovic 2011-12 i 2014-2016. Nadal nije dobar na betonu, zato mu ovo izmice, Federeru su nekako izmakla dva turnira, sad je vrlo tesko da ih osvoji. Medjutim, ako se pojavi neki novi, brutalno dominantan teniser - zlatni masters se ustvari najbrze dobije, samo treba harati bar jednu godinu! Prestici Federera po broju gren-slemova - to je vec tesko dostizno i Djokovicu i Nadalu, a kakvi ce teniseri jos doci to ne mozemo znati.

Јабучило

pre 5 godina

Netkome Golden masters, a netkome finale Svjetskog prvenstva u nogometu.
(Ante, 20. avgust 2018 23:44)

Тако је. Неко је шампион, а неко допрвак.

OI su u rangu ATP250

pre 5 godina

@ "Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji."
(Aco, 20. avgust 2018 22:33)

Potpuno si u pravu, @Aco. Ko se jos seca da je SFRJ, ipak, imala singl-pobednicu na OI? Ne mogu ni ja da se setim njenog imena. Secam se samo da je to bilo negde oko 1980 i neke i da je bila iz Hrvatske.

Druga vazna stvar je da tenis na OI nije pod patronatom ni ATP, ni WTA. Dugo su OK i ATP i WTA vodili pregovore da se igracima/cama racunaju ATP/WTA bodovi za pobedu. Ipak, igraci/ce nisu zadovoljni kako je to reseno, pa smo na poslednjim igrama imali veliki br. odustajanja.

Mi ovde razgovaramo o ATP turu, a mnogi jednostavno lazu sebe da nije ono sto je vidljivo i OSVOJENO na TERENU.

NBG

pre 5 godina

a Olimpijada?
(bgd, 20. avgust 2018 23:07)
Naravno i OI za dve, a sledeće godine da odbrani Sinsi i uzme Roland Garos još jednom, pa će sve ozbiljne teniske titule imati bar po 2 komada..
Ako ne bude imao problema sa povredama, lako stiže Rođu sa brojem GSova.
Nabolji ikada, a i sa pozitivnim rezultatom sa zaista velikim šampionima poput Rođe i Nadala..
Motivacije ne manjka...
Idemooo

aleks

pre 5 godina

Meni je ipak glavni utisak da nijedan teniser u istoriji tenisa ili sporta nije imao ni blizu toliko poremecenu publiku kao Novak. Mislim da nikada ni u jednom sportu nije postojao sportista koji je sa svojim pristalicama imao toliko malo zajednicko. Svo to podcenjivanje njegovih suparnika, ta mrznja i omalovazavanje, nema veze sa njim i on tako ne razmislja, pa to uplitanje u njegov zivot, brak, ishranu, uspeh ili neuspeh.. njegov odnos prema ljudima, komsijama, svetu..i to na tako vulgaran nacin..ja mislim da se njemu zeludac okrece kada cita komentare, on je kao i jugoslavija, suvise dobar za nas.

MareNS

pre 5 godina

Da 500-ku prijavi za ovu i sledecu godinu Tokio, a ne Peking i da sve nauci o toj zemlji. Njega loze te stvari, ti sitni detalji i da se spremi maksimalno za OI2020. Naravno da iznajmi poseban smestaj van olimpijskog kompleksa i da dodje dve nedelje ranije. Zlato je 1/1 njegovo, bez obzira sto je Rodja Uniclo. Za gs se ne brinem. Toliko puta je bespotrebno gubio u finalima (najcesce na uso) da ce sve da mu se vrati, kao sto je i sada na Sinsiju imao srece. Tako da ako Federer igra +6 godina ja verujem da ce i Nole, tj. da ce igrati i OI2024 kada ce imati 37. godina kao Federer danas.

Dusan

pre 5 godina

Novakov cilj je najmanje da bude GOAT, a mozda cak i najveci sportista ikada. Da bi bio neprikosnoveni GOAT u tenisu, sto niko nece moci da ospori, mora da osvoji najvise GS titula i da bude najduze broj 1. Deluje da je malo verovatno da to uspe, ali ono u sta mozete biti potpuno sigurni je da on nece odustati od tog cilja. Osnovna osobina ovakvih sampiona je da nikada ne odustaju, a pogotovo onda kada je najteze i kada izgleda nemoguce. Plasim se da ce naredne 3-4 godine biti mracno doba tenisa, koje ce u istoriji biti upamceno kao "nuklearna era". Svako ko se nije na vreme sklonio bice surovo ozracen. Mozda je nepravedno da takva posast pogodi tako velike sampione kao sto su Rodzer i Rafa, i nevine klince poput ovog malog Zvereva, ali zivot je ponekad surov i nepravedan. Uostalom, Nole im nista nije uradio bez najave, sa tolikim iskustvom i znanjem su morali znati sta ih ceka i sami su odgovorni za svoju sudbinu.

Jack

pre 5 godina

Poznavajuci Novakovo razmisljanje znao sam da ce ponovo osvajati najvece turnire jos u Indijan Velsu ove godine.Jednostavno preterano je bio dobar 2god(svaki turnir finale).E sad da bi uzeo 20+ Grend Slema potrebne su jos dve 2019-2020 tu se igra 8 najvecih turnira realno moze da osvoji 6 i ako bude imao srece Olimpijsko zlato i posle olimpijade gospodo od mene je dosta vas Nole i reket o klin.Vec sada je jedan od najboljih ikada.Ja sam bio ubedjen i da ce se vratiti,a verujem i da je ovo moguce...Pozdrav

Bate jumko

pre 5 godina

(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 22:40)

...

spavate li mirno???

Nikada, ali nikada se ne može zaboraviti kako se Rođa nervirao u ovom finalu.. doduše, realno nije trebao do njega ni da stgne, povređeni Gofan je u polufinalu servirao kao devojka, pa mu je jedva uzeo set u tajbreku, nakon čega je predao..

Dragan

pre 5 godina

Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

nesa

pre 5 godina

Iskren da budem volim da gledam noleta i navijam ustajem da gledam rano itd iznervirao me je samo kad je poceo da filozofira kad je bio sa imasom.... nadao sam se da ce se vratiti kao i svi srbi al nisam ni sanjao da ce na tolika vrata da udje kao sto je usao sad je postao bukvalno legenda sporta ko je najbolji nije ni bitno realno ovo niko i nije uspeo niti ce u skorije vreme.... za nas je on najbolji mi boljeg nemamo!

Milan

pre 5 godina

Penzija, ajmo malo matematike:

Neka teniser na svakom trecem turniru GS + 1000 serije uzme samo drugo mesto u naredne 3 godine i nista drugo, izracunajte koliko je to para...

Vredi li igrati?
Sponzore i ostale prihode da ne racunamo.

Tako da RF na primer, nece u penziju do 40-te. Mozda ce izbegavati opsane tenisere da ne kavri H2H, ali ostalu boraniju ce da pegla na iskustvo samo tako.
Sto i nije lose za tenis, njegov stil treba proucavati na fakultetima, naravno, isto kao i Novakov, Nadalov, jer je svako od njih vrh vrha i jedni bez drugih ne bi imali tu vrednost.

dipl. ing

pre 5 godina

@lovac na nolobotove
Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih podguznih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
Ti imas zlato sa OI? Imas medalju neku? Ucesce?

western

pre 5 godina

Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
(dipl. ing, 20. avgust 2018 23:24)

Hahahaha pa on to već i radi. Vođa je njegov najveći navijač. Vo imja Vođe, Nola i srBsko - ruskog bratstva šta sve neću pročitati.

hm

pre 5 godina

Zato je on sportas, a mi nismo. Pravi sportas se nikada ne pita - a sta sada. On ostavi takve rekorde koji ce se tesko srusiti. Eto, neka pokusa sa vise godina od Feda biti na broju 1. Ima tu jos mnogo toga sto moze napraviti. Pobedio je matorog feda u nikada slabijoj konkurenciji i neka sada rusi rekorde.

Puna

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI!(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Evo i od mene pregršt prekrasnih voleja u gluteus maximus obicnog srpskog vola.

Džo

pre 5 godina

Do 2020. punom parom. Još min. 2 slama,nekoliko nedelja broj 1 i pre svega pozitivan skor sa onom dvojicom. A, ako se sve poklopi i zlato u Tokiju. Više nije moguće. On u proseku godišnje osvoji malo više od jednog slama. Tako da je nemoguce dostici Federera, a malo verovatno Nadala. Imao je svoju sansu da bude najveci. Nije uspeo da je iskoristi. To je to. Uzivajmo jos koju godinu i onda je kraj.

Aco

pre 5 godina

Prosto me sramota gde zivim i kakve komentare citam, mogu da zamislim sta bi Hrvati pisali da su Ivanisevic ili Cilic osvojili pola od ovoga sto je Novak, ili Bitanci da Marej ima ovakve rezultate.Stidite se.

igor jason

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da su svi komentari u fazonu, ajd još ovo, ajd još koji gs, ajd još samo olimpijadu nole... Ljudi odradio je sve, mentalni goat je... Sve ostalo je bonus...

Miodrag Canic

pre 5 godina

Ne postoji velika 4-ka u tenisu to su zavidni englezi izmislili i proturaju kao istinu ali uzalud.Sveto trojstvo danasnjeg tenisa Federer-Nadal-Djokovic nema dalje.

antiDebil

pre 5 godina

Brzo se po pocetku meca videlo da ce pobediti i ni u jednom trenutku, bi na kraj pameti mi nije bilo da nakon pobede moze da se desi nesto slicno kao sto se dogodilo nakon RG. Tesko ce se naci neko ko je uopste razmisljao o tome, a to se jasno vidi i po samom Djokovicu. Lako se mogu uporediti njegov govor tela nakon RG, gde izgleda kao da ne zna gde se nalazi i nakon ovog turnira koji je proslavio kao osvajanje bilo kog turnira i tacno se vidi da je koncentrisan na US open, kao sto se u Toronyu videlo da je bio koncentrisan na ovo juce.
Sada je u plus fazi i treba da nastavi da melje i da sto pre stigne do 1.mesta!

sasa jokic

pre 5 godina

Sa trenutnim samopouzdanjem, najverovatnije osvaja USO, a onda je realno da u naredne tri godine u proseku uzme po dva, pa i tri GS u jednoj.....i to je onda to, GOAT neprevazidjeni. Steta sto nema jacu ekipu menadzera oko sebe, mogao je na sponzorske ugovore bar jos 100 miliona da mlatne. Sto je bilo do njega, on je odradio, ali se nije dovoljno dobro naplatio, koliko god to cudno zvucalo.

NbgDeki

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Al si opasan druze...

veliki strumf

pre 5 godina

Možda ću biti neskroman, ali bih sigurno bolje napisao kroz šta sam ja prolazio svih ovih godina sa Novakom. Od prve pobede protiv Rodzera u finalu Mastersa u Kanadi (koju sam gledao u kladionici i uplatio poslednje pare na Noleta, iako je imao 4 poraza od Federera do tada, ali se videlo da je veoma blizu), preko gledanja polufinala AO na poslu sa kolegama (koji mi svake godine kažu da im toliko podignem pritisak da više neće gledati sa mnom :)), sve do sinocnjeg finala koji sam prilično mirno odgledao. Bar ne bih napisao da sam bio u školi u nedelju kad se igralo finale...
Kod Novaka je sve stvar motivacije. Naučite da slušate šta kaže: odmah ćete znati kako će proći na turniru. Sećam se intervjua pred AO 2011. 3 godine nije uzeo GS i tada je prvi put izjavio da je došao da osvoji GS! Bio je silno motivisan nakon osvajanja Salatare 2 meseca ranije. Nakon RG 2016. rekao je da mu tenis više nije prioritet i bukvalno se ugasio nakon toga. Privatni problemi sa bratom ali i teška povreda zgloba leve sake sa kojom je igrao na OI i izgubio od Delpa jer nije mogao da okrene zglob i igra bekhend kako može (to malo ljudi zna, info je iz prve ruke od obezbedjenja koje ga prati kad igra za Srbiju). Privatni problemi su sada reseni, Vajda i ekipa su opet tu, vratila se ona stara Jelena u boks, sa snažnim bodrenjem! Tu su i Noletove izjave da ide da osvoji U.S open i da mu je cilj da se do kraja godine vrati na prvo mesto! Tu su i najveća motivacija - deca! Nole će više od svega zeleti da ga i Tara vidi kako osvaja GS, a da Stefan poraste da može da isprati celo finale i da ZAPAMTI tu sliku u glavi (jer sada je premali i zaboraviće Vimbldon). Dakle, situacija je opet ona stara, a motiva je ba pretek. Zato sam siguran da Noleta čeka još nekoliko bericetnih godina!

Aleks

pre 5 godina

1. Olimpijsko ZLATO
2. Jos jedan Roland-Garros da bi bio jos jedanput bio prvi u istoriji sa po DVA Grand Slam-a
3. Da nas raduje jos dugi niz godina... kao na primer juce, divan dan posle Cinci pobede ;)

nikola

pre 5 godina

Velika četvorka? To je izmišljotina britanskih novinara kako bi Mareja uvukli medju najbolje. Dve godine na vrhunskom nivou nisu dovoljne da ga svrstaju sa Federerom, Novakom i Nadalom. Ako je to dovoljno onda imamo i veliku petorku sa Vavrinkom itd.

dragan

pre 5 godina

Dokazati svima da je GOAT. To nece uraditi samo sto ce imati najvise GS-ov, to ce biti usput, nego sto ce uraditi neke stvari od kojih ce svi pobadati.

fil bil

pre 5 godina

Kada se samo setim one euforije nakon osvojenog US Opena 2015 i 10-te Gren Slem titule.

"Za dve godine obara Rogerovih 17 GS"....."Novak osvaja 5-6 od narednih 8 GS"......"Federer je gotov, bolje mu je da ide u penziju"......"Novak 2018 osvaja 18-i GS i postaje GOAT".

3 godine kasnije, u medjuvremenu odigrano 11 GS, a rastojanje izmedju Rogera i Novaka isto kao i nakon US Opena 2015, citavih 7 GS.

Zato, polako ljudi sa tim prognozama, nikom nista nije zagarantovano. Ni Novaku da ce osvojiti naredna 3-4 GS, ni Federeru da ce na kraju karijere imati vise GS i od Nadala i od Novaka.

To su nevidjene 3 sampioncine, sa njma nema nikakvih pravila. Tako da Novak do kraja karijere moze ladno osvojiti jos 2-3 GS, a moze i 7-8.

Aj sad iskreno recite, ko je nakon sto je Federer sredinom leta 2016-te zavrsio sezonu, uopste verovao da ce jos osvojiti 3 GS, realno niko nije verovao u taj scenario. Kad ono Roger na naredna 4 GS na kojima je ucestovao, on ladno osvaja 3 komada.

Takodje Nadal je u ovogodisnjem polufinalu Wimbldona dokazao da je "zivotinja", tako da i on ladno moze da osvoji jos 5-6 GS.

Ja ipak verujem da ce do kraja karijera ove trojice tenisera, Novak osvojiti najvise GS. Fizicki je ocigledno fenomenalno pripremljen, motiva mu nenedostaje, najmladji je od sve trojice, tako da bi trebalo da osvoji jos mnogo GS titula.

T.

pre 5 godina

@spokoribi Trebalo bi da znas da za Svetog Savu ima dogadjaj u skoli, mozda je covek na to mislio :)
Mi smo uhvatili u zbornici na tv to finale, koja radost je bila u pitanju...

maksa Nis

pre 5 godina

@Mario Ti decko da preispitas sebe. Olimpijada je druga prica, nije to masters, igra se jednom u 4 godine. Novak je osvojio sve velike turnire moguce. Dubl se ne racuna, jer nije dubl igrac.Tako da, ne znam kojim bi argumentima mogli da osporite novakove uspehe.

Majakovski

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!
(Nemanja, 20. avgust 2018 21:37)

nema sta vise da izdrzi, ne mora...koji mi da podvucemo crtu...?? ovo sto je on uradio ne samo na poslednjem turniru nego i pre njega niko na svetu nije...daj necemo o tehnici i detaljima...

drvobradi

pre 5 godina

Koliko sam primetio, Novak već ima manjak motivacije. Najbolje igra ako su prekoputa Federer ili Nadal, najbolja 2 meča ove godine je protiv njih odigrao. Sa ostalima se muči, igra bezvoljno, kao da ga smaraju.
Usput, Rafa je zapravo prvi kandidat da preskoci Federera sa najvise osvojenih GS, covek ima 17, ne vidim da neko moze na sljaci da ga dobije u naredne 2-3 g, a moze lako da uzme bilo koji drugi slem. Uporan i jak kao bik.

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega ovaj me je covjek nebrojeno mnogo puta u zivotu obradovao svojim stavom i zeljom za dokazivanjem. Iako sam iz MNE osjecam ga svojim ! Veliki covjek i sportista i dobrocinitelj! Osjecam da i mi sa Balkana vrijedimo makar nesto i da nije sve tuzno i crno kao sto izgleda na prvi pogled!

Cvrle

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23) # Link komentara
Vidi se po tome koliko je Federer bio motivisan svaki put da zaustavi Novakove rekorde ;)

lal

pre 5 godina

za sve one koji pominju olimpijadu, imam jedno pitanje... da li je vrednije zlato na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu kada pricamo o fudbalu???
naravno da je nama bitna olimpijada, bitna je i djokovicu, ali je u teniskom svetu toliko beznacajna, da cak ne donosi ni poene...
nikolas masu je covek koji ima zlato na olimpijadi i u singlu i u dublu... i to sa istih olimpijskih igara... covek nikada nije igrao ni 1/4 finala nekog gs-a...
zlato u singlu nema ni federer, pa mu to niko ni ne pominje... a ako cemo da mesamo discipline onda su goat braca brajan... svaki pojedinacno ima preko 100 titula... imaju 16 i 17 gs-ova... plus 4 i 7 gs-ova u mesovitom dublu... i naravno obojica zlato sa olimpijade...

bojan

pre 5 godina

Alo, breeee..skinite mi se s vrata vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g, 20. avgust 2018 20:40)
Alo,breeee (seljacki nepismeno deranje),skini se ti nama s vrata tako sto ces prestati da pratis ovu vest i ti i tvoj jumko sa ostalom bratijom maj muna. Niko vas ne tera da citate niti je ovo licno vas sajt pa da mozete da dirigujete sta ce se pisati!!

sempervivum

pre 5 godina

Ма није готово, има Новак још циљева... Синсинати је чак најмање битан.
Ево следећа три циља:
1) Освојити још 2 слема и превазићи свог идола из детињства (Сампраса) и по том најцењенијем критеријуму (ГС) бити међу тројицом најбољих свих времена. Мислим да је реално могуће.
2) Освојити календарски слем у некој години (2019. или 2020-тој)... Да ли је могуће? Врло тешко, али треба покушати, то би било савршенство.
3) Освојити златну медаљу у Токију 2020 (за своју душу и за своју земљу). Тешко, али вредно труда.

jovan

pre 5 godina

@ Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Pa sta je smesno tu? Jeste rekao Federeru "one of the greatest to ever play the game". Federer je trenutno goat ali Djokovic je u top3 najvecih svih vremena plus ima pozitivan h2h sa dvojicom najvecih. Mislim da bi mogao ti u penziju polako, ne znam koga vise pokusavas da trolujes ovde, sebe?

Majakovski

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Милош, 20. avgust 2018 21:40)

ti smatrasas sebe za realnog coveka...??

Aco

pre 5 godina

Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji.

drpop83

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1433209#k27987508

Lovac na Nolobotove, objasnicu ti da ti bude kristalno jasno.

Druze, cak i da hoce ne moze da plati porez drzavi Srbiji jer se smatra u ovom slucaju rezidentom drzave Ohajo (Sinsinati). Treba da plati state tax (Ohajo, drzavni porez) i fed tax (USA, federalni porez). Posle nekog vremena moze da trazi povrat poreza (tax refund), imas posebnu formulu za to. Znaci nikako ne moze da plati porez drzavi Srbiji cak i da hoce jer drzava Srbija nema turnir u ATP kalendaru. Primer: Teniser odigra mec u Francuskoj, placa drzavi Francuskoj porez, teniser odigra mec u Japanu, placa drzavi Japanu porez itd.

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Novak je baš ekstreman lik tako da od njega ne vredi ocekivati prosečnost tipa u narednih tri cetri godine osvojice po jedan ili ni jedan grem slem ili po jedan dva mastersa da bi se drzao u top deset....nasuprot tome ja mislim da ce ili ponovo preuzeti potpuni primat i cepati po dva tri grem slema i 4-5 mastersa u sezoni (ako ga zdravlje i telo posluze) ili ce ako to ne uspe u narednoj godini prestati da igra za ozbiljne titule i potpuno se posvetiti porodici, deci, bogu, Pepeu Imazu i tim stvarima koje nemaju veze sa vrhunskim tenisom....nerealno je od Novaka ocekivati neki prosek tipa Del Potro, Čilić, Dimitrov i ta druga liga u tenisu...mislim da nece da prodaje ime sponzorima do 37-me....a da pri tom ne pravi top rezultate

Sasa

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena
(Marjan, 20. avgust 2018 21:32)

Pa brate posle Toronta napljuvaste Pepea jer se Novak spremao kod njega. Hicemo li ga sad pohvaliti zbog Novakove titule? Kod Pepea se pripremao i za Toronto i Sinsinati i Njujork. Ziveo Imaz !!!!! On je najzasluzniji za Novakov povratak. O mesu necu ni da pricam . I dalje ga ne jede ,a vidim da to sad niko ne pominje

Sasa

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Hahhahhahahahaha pa ti si ziv!!! Ovo ti komentar od pre Vimbldona? Hahhahhahahahaha prijatno i tebi , mada znam da ti nije.

baksooz

pre 5 godina

Nema igre "za dusu". On mora da ima cilj kako bi dalje grizao. Cilj je prestici Federera u broju GS Titula. Mozda nije realno, ali da li je pre 3-4 meseca bilo realno da ocekujemo da ce u 2018 osvojiti Vimbldon i Sinsinati?

abc

pre 5 godina

sta bi sa veganizmom? krajem karijere? kacenjem reketa o klin? Pepeom Imazom? gde nestadose svi oni strucnjaci za nutricionizam? strucnjaci za psihologiju? teniski eksperti?!

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

комша

pre 5 godina

Још злазо на ОИ и може да каже од мене доста. Каквог само савременика имамо, то је невероватно. Титан!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sad neka ide u penziju da vise ne zauzima mesto ovoj deci poput Chunga, Kirjosa, Zvereva, Cicipasa, Kacanova, Medvedeva pa i Rajana Harisona koji je sa 26 godina jos uvek mlad.

Miodrag

pre 5 godina

Zasto se toliko pominje OI? Nije pod ITF ili ATP, (polu)pozivni je turnir, ogranicen broj ucesnika po zemljama, nestandardan format, manje ucesnika.
Nama je bitan jer je to bila najveca sansa za neko zlato generalno, ali u zemljama gde se zanju zlata je potpuno nebitno. Drugima je "vazno" jer ga Novak nema.
Tako gledajuci Marej je vrhunski igrac, igrac najvecih dostignuca.

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega na svijetu ovaj me covjek toliko puta u zivotu obradovao i ispunio srecom da se to ne moze ni izbrojiti! Iako sam iz izCG tj MNE

Djordje NS

pre 5 godina

Već sada je G.O.A.T. ali ako želi motivaciju ima je na pretek:

- zlato na OI;
- još 8 GS titula;
- još jedan Roland Garros (da ima svaki GS osvojen minimum 2 puta);
- još jedan Sinsinati (da ima dva puta osvojen Golden masters - svih 9 mastersa minimum 2 puta);
- pojaviti se i osvojiti Hamburg da mu sutra zlobnici ne bi to spočitavali kao propust;
- povećati broj nedelja na prvom mestu ATP liste...

Djordje NS

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Bilo kako bilo ali tvog džemperka je derao gde i kako god je stigao i naterao ga da se pokloni kralju tenisa tako što mu je predao finalni meč pojavivši se u džemperu i objasnio da je suludo da igra meč koji nema šanse da dobije. Ima li veće kapitulacije jednog sportiste da ni ne pokuša jer je svestan da ga čeka gaženje i ima li većeg priznanja Novaku da je G.O.A.T. kad mu to prizna najveći u tenisu do tog momenta? I pored toga H2H 24:22 za Noleta. Prijatno veče i tebi.

Richie

pre 5 godina

Nole, međugalaktički imperator sporta, naročito tenisa, treba da bude šampion svih mastersa i GS ISTOVREMENO da bi vama, miševma, zapušio usta.
Ako i tada...
Živeo nam Novače!
Živela Srbija!

prijatno i tebi bilo

pre 5 godina

@Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Taman napises jedan komentar bez hahahahaaha, ja se obradujem onako najiskrenije, a onda vidim da ti sa stavljanjem zareza na pravo mesto bas ne ide od ruke?! :-(

Izgleda te je ono juce ozbiljno pogodilo, izbacilo iz komfora trecerazrednog hejtera - bas mi je zao - ali moram da te upozorim da sada svaki sledeci komentar dobija na tezini - izuzetno, izuzetno glup! :-)

Vlada

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
(THE FINAL CUT, 20. avgust 2018 20:45)

Upravo sam to zeleo da napisem, ali se ne bih zaustavio ovde. Treba mu jos najmanje jedan AO pa da na njemu bude kralj kao sto je Nadal u Parizu, ili Rodzer u Londonu. Dalje, trebalo bi da na kraju cele price ima najvise turnira Masters serije i stigne Rodzera u GS titulama. takdje je vrlo vazno i da mu se barem priblizi po duzini vremena provedenom na prvom mestu. I na kraju kao slag na tortu, da osvoji zlato na Olimpijadi.

Ova lista zelja je jako duga i vrlo verovatno je da se vecina njih nece dogoditi. Nole je i sada veliki ibice i ostace jedan od najvecih u eri kada su zajedno nastupala 3 najveca igraca ikada.

Sve najbolje, puno zdravlja i neka se barem nesto od svega pomenutog gore dogodi...

Igokea since 2007

pre 5 godina

Цонгина искрена уништио-си-ми-каријеру фаца на другој слици је победила.

Goran

pre 5 godina

Za mene je najneverovatnije da je taj Rodzers kup bio pre 11 godina. Novak je tada osvojio prvu masters titulu sa 20 godina, pobedio je velikog Rodzera koji je vec tada sa 26 godina osvojio gomilu grand slem titula i bio neprikosnoveni broj 1 svi su mislili da je to kraj jedne ere. Medjutim, problem je sto je sada posle 11 godina Rodzer sa 37 godina i dalje 2. na svetu a Novak 6. na svetu. Naravno, svi znamo da je to zbog povrede ali svaka cast Federeru sto je jos u vrhu 11 godina nakon tog poraza u finala mastersa od klinca od 20 godina.

Kanidja PG

pre 5 godina

A sad US open i lov na Nadala i 1mjesto.
Rafa brani titulu na US,Peking i finale Šangaja Novak ništa.
Poznato je kako Nole igra u ovom dijelu sezone kroz čitavu karijeru.
Idemo genije.

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Sto bi rekao moj šurak da su mi 2005godine Federer i Nadal igrali tenis u donjem dvorištu ne bih sišao da ih gledam....kao što ni danas u donjem dvorištu ne bih gledao reprezentaciju indije u kriketu....

gospodar vremena

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Bas tako, kako je i napisano!!! Sve, a ne najvise.... lijep pozdrav i bok!!!

sweswe

pre 5 godina

Nemam pojma, recimo da makar tog Samprasa stigne, hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 20. avgust 2018 20:40)

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Sto rece jedan pametan covek:
"Ko pameti nema, smehom je zamenjuje."

serb_alien

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Ma pusti, vidiš da je već udaren u glavu.

MM

pre 5 godina

Ne mora vise nista ni da osvoji pa ce opet biti medju najboljima ikad. Ali motiva itekako ima, da bude najbolji u istoriji:
-1 zavrsni masters, 2 godine na prvom mestu, i 7 GS da stigne Federera.
-3 mastersa i Olimpijske igre da stigne Nadala.
Ako pri tome osvoji jos jedan Roland Garos i Sinsinati, onda ce imati 2 golden Slema i golden Mastersa.

Qwerty

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.

bubi 90

pre 5 godina

Kakav tekst,pogotovo kad se vraca prica od pocetka,suze na oci,ni samo nismo svjesni kakvog sportistu imamo !! Ziv mi bio Nole kralji!!
Pozz iz Cg !

marko

pre 5 godina

Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Уф, па тужно је то враћање у реалност. Та реалност каже да се неко наосвајао свих могућих турнира и ми сада ћаскамо о вечности. А опет реалност је таква да неко некако и скоро нико не зна како освоји један ГС и онда славље данима траје уз тупсона, тужно зар не. Поздрав.

grandiozo

pre 5 godina

Ali najbolji komentar koji je dao teniski stručnjak je da koliko će Federer i Nadal u budučnosti osvojiti GS i Mastersa zavisi isključivo od Novaka,vrlo snažno iskreno i istinito

Милош

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.

Rodja

pre 5 godina

Svaka čast piscu...odavno lepše pretočene misli nisam pročitao...a opet zahvaljujući našem Noletu i ostaloj dvojici musketara koji su uspeli da pisca nadahnu.

Патас

pre 5 godina

Ма каква Олимпијада људи, шта причате? Гренд Слемови су најбитнији и највјероватније ће се на то и фокусирати. Данас кад се спомиње неки велики тенисер из прошлости обавезно се спомиње и број Гренд Слемова које је освојио. То су најбитнији и најјачи турнири чији се освајачи памте. УС Опен је следећи и то је сигурно Новаков приоритет уз Аустралију у наредних пола године.

Crva nije ni bilo

pre 5 godina

Evo da stavimo tačku na diskusiju o tome ko je najbolji svih vremena. Pazi ovako, Novak je najmanje 7 puta zaredom pobedjivao sve svoje rivale. Rafu u dve serije po 7, Marija, Vavrinku 7+7 = 14 zaredom, Congu, Berdiha, Ferera, Čilića 7+7, Monfilsa itd. Jedini koji je utekao toj surovoj sudbini je Federer, njega je Nole tukao najviše 3 puta zaredom. Iz toga sleduje da je Federer GOAT.

magnifico

pre 5 godina

Nemam strah da ce izgubiti motivaciju jer se nije mucio da se vrati radi osvajanja Sinsinatija. Daleko od toga. Uzima US open, ovo je druga mladost koju sam vidjao u proslosti medju sportistima.

Marjan

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena

Djoksa

pre 5 godina

Koje su bile Novakove najuspešnije i najberićetnije što se titula na GS-ovima tiče godine..? Predolimpijske. 2011 i 2015 su bile predolimpijske godine. Koja je sledeća 2019god..? Predolimpijska. Zaključke izvlačite sami. Bože daj mu samo zdravlja, za motiv se uopšte ne plašim. Dokle god igraju Federer i Nadal njemu motiva neće nestati.

ford

pre 5 godina

A voleo bih da cujem misljenje glavnog trola na portalu,Batka cara (to cara je namerno zato sto je on redakcijin trol,pa da se malo uslihtam da bi me objavili..? ),a moze i kralj rodzer I ini..Ajmo decaci,objasnite nam opet zasto Novak nije I nikad nece biti najbolji..!?
He,he,bravo Novace,svaka cast!!
Ja sam od onih koji misle da si resio da ih pokidas sve u narednih par godina,dok telo bude moglo da izdrzi napore I da uzmes slemova koliko je potrebno da budes najbolji svih vremena.
A ja sam ubedjen da mozes,I sve sam ubedjeniji u ono bitnije,a to je da hoces!!
Odvali ih SVE!!!

Katana

pre 5 godina

@(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)

A kakav to porez Novak duguje i gde?.Da li bi nas informisao, neuspesni lovce na neuhvatljivu pamet? :-))

Sto bi rekao Del Boj - kakav tup... :-))

F-dijagnoza

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Realno, ti se nalazis u Toponici.

Svetska Lada

pre 5 godina

Pa OI nisu teniski turnir, nema to zlato ni Federer.... ima neki dubl, niti je to jurii Federer niti Novak.... paceri se primaju a ni ne gledaju OI.

Niti nosi neki poseban prestiz.

Govorimo u svetu tenisa....

dule

pre 5 godina

Kako sta pa da napada grend slemove i ako bude uspeo da do olimpijade bude u formi da pokusa da osvoji zlato tesko ali moze da pokusa

Treba da pokusa da osvoji sve zivo da ne bi bilo ni sumnje da je najveci igrac tenisa svih vremena

Federer NEMA SANSE da osvoji vise ni jedan grend slem to je sada jasno mislim svima

Djokovic ako bude trenirao dobro moze da osvoji jos 4-5 grend slemova u sledece 2-3 godine plus ako se namesti da uzme olimpijadu uz medjusobne skorove sa Nadalom I Federerom nece biti uopste pitanje ko je najveci

Uz duzno postovanje za Federera on je na sljaci PROSECAN igrac

Nadal je na betonu i travi skoro pa PROSECAN IGRAC nije bas da ne zna ali nista specijalno nije

Djokovic je na svim podlogama VRHUNSKI IGRAC koji se bori za titulu ili osvaja turnir ali na svim podlogama

Drmoje

pre 5 godina

Na njegovom mestu meni ne bi bilo toliko vazno da osvojim sve masterse koliko bi mi bilo vazno da imam najvise osvojenih GS. To se nazalost nece desiti zbog Noletovih mentalnih gluposti u zadnje dve godine nego ajd', ako ne moze Federera da prestigne neka prestigne bar Samprasa i Nadala.

Jumko

pre 5 godina

Ko uspe da mi napiše tačan broj vesti o Djokovicu u poslednja 24 sata, dobija 6 bambija od mene! Mala pomoć, broj je veći od broja Rodzerovih Gs titula... A puno veći od broja Djokovicevih! Sretno.

Srki s

pre 5 godina

Osvojo Đoković, osvojio Nadal, osvojio Federer, osvojio Borg, osvojio Zverev, osvojio Lendl..... osvojio.... I šta? Ništa... Turniri će se igrati, danas, sutra, godinama, decenijama i ništa, neko će ih osvajati, neko neće, lopta će se udarati i prebacivati preko mreže tamo, ovamo, tamo, ovamo i šta sad? Pinge Ponge Pinge Ponge, To je samo igra, kao klikera, ili.... Između dve... vatre...

Sisoje

pre 5 godina

Je l' moze jedan vec stariji gospodin da nesto poruci, narocito svim "mrziteljima" Novaka Djokovica? Ako moze, onda hajde redom: (1) Novak je najuspesniji sportista koga je Srbija (pa cak i stara Jugoslavija) imala. (2) Po svom karakteru, Novak je jedan sasvim atipican Srbin: nikome ne zavidi, ne krivi nikog treceg za svoje neuspehe, neverovatno je uctiv i sarmantan. (3) Sve svoje uspehe duguje iskljucivo samome sebi, svom radu, talentu, izdrzljivosti i znanju, a ne vezama & vezicama. (4) Pri tome ne zaboravlja ni svoje ucitelje (npr Jelenu Gencic, koju sam nekad davno i licno poznavao i koja je bila ali PREDIVNA osoba); Marijana Vajdu; svoje roditelje, koji su u njegov tenis mnogo ulozili, i svoju suprugu i decu, koji su mu ocigledno veoma potrebni da bi bio potpuno ostvaren i imao svoju psihicku stabilnost. (5) I sta sada sledi dalje? Novak svoj tenis igra ZBOG SEBE, ima pravo i na zasicenost i na pad motivacije, a i na druge zivotne prioritete. Ali radi nas, njegovih navijaca koji uzivaju u njegovoj igri (kad mu ne ide pa podigne ritam, joj-joj-joj) jako bih voleo da nastavi da igra, radi na sebi i POBEDJUJE. Najveci srpski sportista svih vremena je za mene vec sada ali nadam se da najveci (za sebe) tek zeli da postane. A posto je vec toliko atipican Srbin - ocekujem da ce jos mnogo godina igrati, i pobedjivati. Drzim pesnice.

Zar ptica

pre 5 godina

Obrnuo igricu. Nema dalje.

Sad jos da osvoji jedno 30-40 mastersa od 250 kao Federer sto ih gomila, pa da ga prestigne u broju trofeja..... ha ha ha

Sada samo moze da poveca broj trofeja koje vec ima, a pitanje je koliko ce imati motiva da to juri.

No, videcemo

Ja

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
THE FINAL CUT@

Hahahaha koji si ti car covece, pa onda ce mu opet faliti koja titula za tirple golden masters :)) Gde ce ti dusa, tako moze da tera narednih 50 godina... Neka je on nama sada ziv i zdrav, kakvi double mastersi

slaviša šmigič

pre 5 godina

ja da sam novaka a nisam odma bi se penzioniro i igrao sa decom.reko bi sebi dosta osvojio sam sve što se osvojit moze.igrao bih jedino za zabavu i odrzavanja zdravlja i forme.nebitno što mi srbi hočemo nemoguče stvari,da juri federera zbog nekih kompleksa poput fed ima više slemova.nama nebi udovoljio nikako jer brzo sve zaboravljamo.

Nemanja

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!

I

pre 5 godina

Bravo. Ovo je jedan od najlepših tekstova na ovu temu koje sam pročitala. Hvala ti što si nas podsetio na sve uspehe i emocije koje nam je Novak izazivao godinama. Vrlo dobro se sećam i prvog mastersa i prvog gren slema, dočeka na Balkonu februara 2008. Sećam se vremena kada je svaka pobeda nad Federerom i Nadalom bila kao nacionalni praznik a sada ima pozitivan skor protiv obojice. Šta više da dodam osim da sam ponosna što smo sunarodnici i da sam presrećna što živim u eri Novaka Đokovića.

21 vek

pre 5 godina

Сада више грен слемова од РФ и у једној години сва 4 ГС заједно, а онда тренерска каријера стварања нових наследника и шампиона.

srle

pre 5 godina

Golden masters je izvanredno dostignuce. To je sada iza njega. Novak moze da pokusa, ima jos jednu sansu da osvoji dosta grend slemova u nizu, da prestigne Samprasa, Nadala i Federera. Moje misljenje je da se sada fokusira samo na grend slemove, a na mastersima sta uradi. Ovde vise nije vazno ni prvo mesto, ni nedelje provedene, samo je bitno da Novak nakupi sto vise GS trofeja. Sledece godine moze da uradi nesto nestvarno, osvoji Australiju bice 7 i opet prvi na tom turniru, ako osvoji Rolan Garos bice prvi igrac koji ima minimum dva od svakog grend slema. Veoma je vazno da Novak nastavi da igra kao sto je to radio na Vimbldonu i Sinsiju, ona je sve moguce samo nebo je granica.

reflektor

pre 5 godina

Moje misljenje kao bivseg sportisteva poznajuci rezultat i to nesto sto te tera dalje.Preokupacija na GS-ove i one masterse kojivmu "leze"!Ne mora da se cepa svaki masters.Naravno on najbolje sve zna,sve je prosao,uspon,pad,pa uspon,zna Novak najbolje!Video je da su RF i RN posle padova osvajali GS i to i on zna.Zapravo,da se nije pojavio Novak nas,njih dvojica koju izuzetno postujem bi imali po 25 Gs-ova i po 40 mastersa.Novak je sa slozenim kockicama u glavi jaci od ova dva velika sampiona,dokazao mnogo puta i zaista privilegija je imati takvog sportistu i posmatrati meceve i poredjenja sa RF i RN!Koja era tenisa!

Fei Li

pre 5 godina

Federerovih 20 će teško stići, mislim da je tu šansu propustio, ali mislim da bi mogao da stigne i prestigne Nadala od kojeg je i realno bolji igrač.
Tako da bi na kraju karijere mogao da bude drugi najveći posle Federera što bi bilo fantastično.

Ne zaboravimo da Novak sada ima punu 31 godinu, realno igra malo slabije u odnosu na svoj zenit što je i normalno, ali je konkurencija takva da može da bude prvi i uzme još jedno 4-5 GS u naredne 2 godine.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Upravo ovako sam I sam razmisljao I komentarisao. Samo da opet psihicki ne padne jer sad sve ali bas sve ima osvojeno. Kad se setim Garosa I perioda posle njega,kakvo mucenje,dve godine.....
Nadam se da sad nece stati,vec da ce jos jace nastaviti,da prestigne I to malo sto mu po statistici fali pa da svi rekordi budi njegovi.....
Novace sretno,samo jako I samo napred

the shining

pre 5 godina

Sad može da igra i za svoju dušu.Covek je osvojio u ovom sportu sve sto je moglo da se osvoji.Presao je igricu po nekoliko puta.Malo profesionalnih sportista je to u svom životu uspelo.Nego mene “sekira” Vilander.Ne čuje se ovi dana uopste.”Listo” sam i britanske portale(svi hvale Novakov uspeh),gledao i eurosport,..Ni rec,..Strasno!!!!

Gohan

pre 5 godina

Sada neka ganja slemove. Osvojiće on još po neki master to je sigurno ali glavna okupacija treba da mu budu slemovi.

Ima sve predispozicije da bude najveći, samo da osvoji još slemova.

Mario

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav

Jumko

pre 5 godina

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...

spokoribi

pre 5 godina

2008. je finale igrano na Svetog Savu, plus sto je bila nedelja, nije mogla profesorka iz skole da te pusti nikako, pamtim taj dan dobro, rodio mi se sin :)

the shining

pre 5 godina

Sad može da igra i za svoju dušu.Covek je osvojio u ovom sportu sve sto je moglo da se osvoji.Presao je igricu po nekoliko puta.Malo profesionalnih sportista je to u svom životu uspelo.Nego mene “sekira” Vilander.Ne čuje se ovi dana uopste.”Listo” sam i britanske portale(svi hvale Novakov uspeh),gledao i eurosport,..Ni rec,..Strasno!!!!

Ja

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
THE FINAL CUT@

Hahahaha koji si ti car covece, pa onda ce mu opet faliti koja titula za tirple golden masters :)) Gde ce ti dusa, tako moze da tera narednih 50 godina... Neka je on nama sada ziv i zdrav, kakvi double mastersi

Gohan

pre 5 godina

Sada neka ganja slemove. Osvojiće on još po neki master to je sigurno ali glavna okupacija treba da mu budu slemovi.

Ima sve predispozicije da bude najveći, samo da osvoji još slemova.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!

reflektor

pre 5 godina

Moje misljenje kao bivseg sportisteva poznajuci rezultat i to nesto sto te tera dalje.Preokupacija na GS-ove i one masterse kojivmu "leze"!Ne mora da se cepa svaki masters.Naravno on najbolje sve zna,sve je prosao,uspon,pad,pa uspon,zna Novak najbolje!Video je da su RF i RN posle padova osvajali GS i to i on zna.Zapravo,da se nije pojavio Novak nas,njih dvojica koju izuzetno postujem bi imali po 25 Gs-ova i po 40 mastersa.Novak je sa slozenim kockicama u glavi jaci od ova dva velika sampiona,dokazao mnogo puta i zaista privilegija je imati takvog sportistu i posmatrati meceve i poredjenja sa RF i RN!Koja era tenisa!

aleks

pre 5 godina

Meni je ipak glavni utisak da nijedan teniser u istoriji tenisa ili sporta nije imao ni blizu toliko poremecenu publiku kao Novak. Mislim da nikada ni u jednom sportu nije postojao sportista koji je sa svojim pristalicama imao toliko malo zajednicko. Svo to podcenjivanje njegovih suparnika, ta mrznja i omalovazavanje, nema veze sa njim i on tako ne razmislja, pa to uplitanje u njegov zivot, brak, ishranu, uspeh ili neuspeh.. njegov odnos prema ljudima, komsijama, svetu..i to na tako vulgaran nacin..ja mislim da se njemu zeludac okrece kada cita komentare, on je kao i jugoslavija, suvise dobar za nas.

Sisoje

pre 5 godina

Je l' moze jedan vec stariji gospodin da nesto poruci, narocito svim "mrziteljima" Novaka Djokovica? Ako moze, onda hajde redom: (1) Novak je najuspesniji sportista koga je Srbija (pa cak i stara Jugoslavija) imala. (2) Po svom karakteru, Novak je jedan sasvim atipican Srbin: nikome ne zavidi, ne krivi nikog treceg za svoje neuspehe, neverovatno je uctiv i sarmantan. (3) Sve svoje uspehe duguje iskljucivo samome sebi, svom radu, talentu, izdrzljivosti i znanju, a ne vezama & vezicama. (4) Pri tome ne zaboravlja ni svoje ucitelje (npr Jelenu Gencic, koju sam nekad davno i licno poznavao i koja je bila ali PREDIVNA osoba); Marijana Vajdu; svoje roditelje, koji su u njegov tenis mnogo ulozili, i svoju suprugu i decu, koji su mu ocigledno veoma potrebni da bi bio potpuno ostvaren i imao svoju psihicku stabilnost. (5) I sta sada sledi dalje? Novak svoj tenis igra ZBOG SEBE, ima pravo i na zasicenost i na pad motivacije, a i na druge zivotne prioritete. Ali radi nas, njegovih navijaca koji uzivaju u njegovoj igri (kad mu ne ide pa podigne ritam, joj-joj-joj) jako bih voleo da nastavi da igra, radi na sebi i POBEDJUJE. Najveci srpski sportista svih vremena je za mene vec sada ali nadam se da najveci (za sebe) tek zeli da postane. A posto je vec toliko atipican Srbin - ocekujem da ce jos mnogo godina igrati, i pobedjivati. Drzim pesnice.

spokoribi

pre 5 godina

2008. je finale igrano na Svetog Savu, plus sto je bila nedelja, nije mogla profesorka iz skole da te pusti nikako, pamtim taj dan dobro, rodio mi se sin :)

veliki strumf

pre 5 godina

Možda ću biti neskroman, ali bih sigurno bolje napisao kroz šta sam ja prolazio svih ovih godina sa Novakom. Od prve pobede protiv Rodzera u finalu Mastersa u Kanadi (koju sam gledao u kladionici i uplatio poslednje pare na Noleta, iako je imao 4 poraza od Federera do tada, ali se videlo da je veoma blizu), preko gledanja polufinala AO na poslu sa kolegama (koji mi svake godine kažu da im toliko podignem pritisak da više neće gledati sa mnom :)), sve do sinocnjeg finala koji sam prilično mirno odgledao. Bar ne bih napisao da sam bio u školi u nedelju kad se igralo finale...
Kod Novaka je sve stvar motivacije. Naučite da slušate šta kaže: odmah ćete znati kako će proći na turniru. Sećam se intervjua pred AO 2011. 3 godine nije uzeo GS i tada je prvi put izjavio da je došao da osvoji GS! Bio je silno motivisan nakon osvajanja Salatare 2 meseca ranije. Nakon RG 2016. rekao je da mu tenis više nije prioritet i bukvalno se ugasio nakon toga. Privatni problemi sa bratom ali i teška povreda zgloba leve sake sa kojom je igrao na OI i izgubio od Delpa jer nije mogao da okrene zglob i igra bekhend kako može (to malo ljudi zna, info je iz prve ruke od obezbedjenja koje ga prati kad igra za Srbiju). Privatni problemi su sada reseni, Vajda i ekipa su opet tu, vratila se ona stara Jelena u boks, sa snažnim bodrenjem! Tu su i Noletove izjave da ide da osvoji U.S open i da mu je cilj da se do kraja godine vrati na prvo mesto! Tu su i najveća motivacija - deca! Nole će više od svega zeleti da ga i Tara vidi kako osvaja GS, a da Stefan poraste da može da isprati celo finale i da ZAPAMTI tu sliku u glavi (jer sada je premali i zaboraviće Vimbldon). Dakle, situacija je opet ona stara, a motiva je ba pretek. Zato sam siguran da Noleta čeka još nekoliko bericetnih godina!

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Upravo ovako sam I sam razmisljao I komentarisao. Samo da opet psihicki ne padne jer sad sve ali bas sve ima osvojeno. Kad se setim Garosa I perioda posle njega,kakvo mucenje,dve godine.....
Nadam se da sad nece stati,vec da ce jos jace nastaviti,da prestigne I to malo sto mu po statistici fali pa da svi rekordi budi njegovi.....
Novace sretno,samo jako I samo napred

dule

pre 5 godina

Kako sta pa da napada grend slemove i ako bude uspeo da do olimpijade bude u formi da pokusa da osvoji zlato tesko ali moze da pokusa

Treba da pokusa da osvoji sve zivo da ne bi bilo ni sumnje da je najveci igrac tenisa svih vremena

Federer NEMA SANSE da osvoji vise ni jedan grend slem to je sada jasno mislim svima

Djokovic ako bude trenirao dobro moze da osvoji jos 4-5 grend slemova u sledece 2-3 godine plus ako se namesti da uzme olimpijadu uz medjusobne skorove sa Nadalom I Federerom nece biti uopste pitanje ko je najveci

Uz duzno postovanje za Federera on je na sljaci PROSECAN igrac

Nadal je na betonu i travi skoro pa PROSECAN IGRAC nije bas da ne zna ali nista specijalno nije

Djokovic je na svim podlogama VRHUNSKI IGRAC koji se bori za titulu ili osvaja turnir ali na svim podlogama

Nemanja

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!

Dragan

pre 5 godina

Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

Jack

pre 5 godina

Poznavajuci Novakovo razmisljanje znao sam da ce ponovo osvajati najvece turnire jos u Indijan Velsu ove godine.Jednostavno preterano je bio dobar 2god(svaki turnir finale).E sad da bi uzeo 20+ Grend Slema potrebne su jos dve 2019-2020 tu se igra 8 najvecih turnira realno moze da osvoji 6 i ako bude imao srece Olimpijsko zlato i posle olimpijade gospodo od mene je dosta vas Nole i reket o klin.Vec sada je jedan od najboljih ikada.Ja sam bio ubedjen i da ce se vratiti,a verujem i da je ovo moguce...Pozdrav

Aco

pre 5 godina

Prosto me sramota gde zivim i kakve komentare citam, mogu da zamislim sta bi Hrvati pisali da su Ivanisevic ili Cilic osvojili pola od ovoga sto je Novak, ili Bitanci da Marej ima ovakve rezultate.Stidite se.

grandiozo

pre 5 godina

Ali najbolji komentar koji je dao teniski stručnjak je da koliko će Federer i Nadal u budučnosti osvojiti GS i Mastersa zavisi isključivo od Novaka,vrlo snažno iskreno i istinito

Miodrag Canic

pre 5 godina

Ne postoji velika 4-ka u tenisu to su zavidni englezi izmislili i proturaju kao istinu ali uzalud.Sveto trojstvo danasnjeg tenisa Federer-Nadal-Djokovic nema dalje.

Dusan

pre 5 godina

Novakov cilj je najmanje da bude GOAT, a mozda cak i najveci sportista ikada. Da bi bio neprikosnoveni GOAT u tenisu, sto niko nece moci da ospori, mora da osvoji najvise GS titula i da bude najduze broj 1. Deluje da je malo verovatno da to uspe, ali ono u sta mozete biti potpuno sigurni je da on nece odustati od tog cilja. Osnovna osobina ovakvih sampiona je da nikada ne odustaju, a pogotovo onda kada je najteze i kada izgleda nemoguce. Plasim se da ce naredne 3-4 godine biti mracno doba tenisa, koje ce u istoriji biti upamceno kao "nuklearna era". Svako ko se nije na vreme sklonio bice surovo ozracen. Mozda je nepravedno da takva posast pogodi tako velike sampione kao sto su Rodzer i Rafa, i nevine klince poput ovog malog Zvereva, ali zivot je ponekad surov i nepravedan. Uostalom, Nole im nista nije uradio bez najave, sa tolikim iskustvom i znanjem su morali znati sta ih ceka i sami su odgovorni za svoju sudbinu.

nesa

pre 5 godina

Iskren da budem volim da gledam noleta i navijam ustajem da gledam rano itd iznervirao me je samo kad je poceo da filozofira kad je bio sa imasom.... nadao sam se da ce se vratiti kao i svi srbi al nisam ni sanjao da ce na tolika vrata da udje kao sto je usao sad je postao bukvalno legenda sporta ko je najbolji nije ni bitno realno ovo niko i nije uspeo niti ce u skorije vreme.... za nas je on najbolji mi boljeg nemamo!

Puna

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI!(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Evo i od mene pregršt prekrasnih voleja u gluteus maximus obicnog srpskog vola.

Bate jumko

pre 5 godina

(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 22:40)

...

spavate li mirno???

Nikada, ali nikada se ne može zaboraviti kako se Rođa nervirao u ovom finalu.. doduše, realno nije trebao do njega ni da stgne, povređeni Gofan je u polufinalu servirao kao devojka, pa mu je jedva uzeo set u tajbreku, nakon čega je predao..

dipl. ing

pre 5 godina

@lovac na nolobotove
Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih podguznih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
Ti imas zlato sa OI? Imas medalju neku? Ucesce?

ford

pre 5 godina

A voleo bih da cujem misljenje glavnog trola na portalu,Batka cara (to cara je namerno zato sto je on redakcijin trol,pa da se malo uslihtam da bi me objavili..? ),a moze i kralj rodzer I ini..Ajmo decaci,objasnite nam opet zasto Novak nije I nikad nece biti najbolji..!?
He,he,bravo Novace,svaka cast!!
Ja sam od onih koji misle da si resio da ih pokidas sve u narednih par godina,dok telo bude moglo da izdrzi napore I da uzmes slemova koliko je potrebno da budes najbolji svih vremena.
A ja sam ubedjen da mozes,I sve sam ubedjeniji u ono bitnije,a to je da hoces!!
Odvali ih SVE!!!

sasa jokic

pre 5 godina

Sa trenutnim samopouzdanjem, najverovatnije osvaja USO, a onda je realno da u naredne tri godine u proseku uzme po dva, pa i tri GS u jednoj.....i to je onda to, GOAT neprevazidjeni. Steta sto nema jacu ekipu menadzera oko sebe, mogao je na sponzorske ugovore bar jos 100 miliona da mlatne. Sto je bilo do njega, on je odradio, ali se nije dovoljno dobro naplatio, koliko god to cudno zvucalo.

nevera

pre 5 godina

Ko zna npr. nemacki ili ima prevodioca, neka otvori Baz, Baslerzeitung i procita lepo komentare vezane za Novaka, ta realnost, cinjenice i postovanje vece od onog koje uziva od naseg izkompleksiranog i zlog naroda, sram vas bilo...

Патас

pre 5 godina

Ма каква Олимпијада људи, шта причате? Гренд Слемови су најбитнији и највјероватније ће се на то и фокусирати. Данас кад се спомиње неки велики тенисер из прошлости обавезно се спомиње и број Гренд Слемова које је освојио. То су најбитнији и најјачи турнири чији се освајачи памте. УС Опен је следећи и то је сигурно Новаков приоритет уз Аустралију у наредних пола године.

fil bil

pre 5 godina

Kada se samo setim one euforije nakon osvojenog US Opena 2015 i 10-te Gren Slem titule.

"Za dve godine obara Rogerovih 17 GS"....."Novak osvaja 5-6 od narednih 8 GS"......"Federer je gotov, bolje mu je da ide u penziju"......"Novak 2018 osvaja 18-i GS i postaje GOAT".

3 godine kasnije, u medjuvremenu odigrano 11 GS, a rastojanje izmedju Rogera i Novaka isto kao i nakon US Opena 2015, citavih 7 GS.

Zato, polako ljudi sa tim prognozama, nikom nista nije zagarantovano. Ni Novaku da ce osvojiti naredna 3-4 GS, ni Federeru da ce na kraju karijere imati vise GS i od Nadala i od Novaka.

To su nevidjene 3 sampioncine, sa njma nema nikakvih pravila. Tako da Novak do kraja karijere moze ladno osvojiti jos 2-3 GS, a moze i 7-8.

Aj sad iskreno recite, ko je nakon sto je Federer sredinom leta 2016-te zavrsio sezonu, uopste verovao da ce jos osvojiti 3 GS, realno niko nije verovao u taj scenario. Kad ono Roger na naredna 4 GS na kojima je ucestovao, on ladno osvaja 3 komada.

Takodje Nadal je u ovogodisnjem polufinalu Wimbldona dokazao da je "zivotinja", tako da i on ladno moze da osvoji jos 5-6 GS.

Ja ipak verujem da ce do kraja karijera ove trojice tenisera, Novak osvojiti najvise GS. Fizicki je ocigledno fenomenalno pripremljen, motiva mu nenedostaje, najmladji je od sve trojice, tako da bi trebalo da osvoji jos mnogo GS titula.

Kanidja PG

pre 5 godina

A sad US open i lov na Nadala i 1mjesto.
Rafa brani titulu na US,Peking i finale Šangaja Novak ništa.
Poznato je kako Nole igra u ovom dijelu sezone kroz čitavu karijeru.
Idemo genije.

Crva nije ni bilo

pre 5 godina

Evo da stavimo tačku na diskusiju o tome ko je najbolji svih vremena. Pazi ovako, Novak je najmanje 7 puta zaredom pobedjivao sve svoje rivale. Rafu u dve serije po 7, Marija, Vavrinku 7+7 = 14 zaredom, Congu, Berdiha, Ferera, Čilića 7+7, Monfilsa itd. Jedini koji je utekao toj surovoj sudbini je Federer, njega je Nole tukao najviše 3 puta zaredom. Iz toga sleduje da je Federer GOAT.

OI su u rangu ATP250

pre 5 godina

@ "Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji."
(Aco, 20. avgust 2018 22:33)

Potpuno si u pravu, @Aco. Ko se jos seca da je SFRJ, ipak, imala singl-pobednicu na OI? Ne mogu ni ja da se setim njenog imena. Secam se samo da je to bilo negde oko 1980 i neke i da je bila iz Hrvatske.

Druga vazna stvar je da tenis na OI nije pod patronatom ni ATP, ni WTA. Dugo su OK i ATP i WTA vodili pregovore da se igracima/cama racunaju ATP/WTA bodovi za pobedu. Ipak, igraci/ce nisu zadovoljni kako je to reseno, pa smo na poslednjim igrama imali veliki br. odustajanja.

Mi ovde razgovaramo o ATP turu, a mnogi jednostavno lazu sebe da nije ono sto je vidljivo i OSVOJENO na TERENU.

Marjan

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena

Fei Li

pre 5 godina

Federerovih 20 će teško stići, mislim da je tu šansu propustio, ali mislim da bi mogao da stigne i prestigne Nadala od kojeg je i realno bolji igrač.
Tako da bi na kraju karijere mogao da bude drugi najveći posle Federera što bi bilo fantastično.

Ne zaboravimo da Novak sada ima punu 31 godinu, realno igra malo slabije u odnosu na svoj zenit što je i normalno, ali je konkurencija takva da može da bude prvi i uzme još jedno 4-5 GS u naredne 2 godine.

21 vek

pre 5 godina

Сада више грен слемова од РФ и у једној години сва 4 ГС заједно, а онда тренерска каријера стварања нових наследника и шампиона.

igor jason

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da su svi komentari u fazonu, ajd još ovo, ajd još koji gs, ajd još samo olimpijadu nole... Ljudi odradio je sve, mentalni goat je... Sve ostalo je bonus...

Pantagruel

pre 5 godina

Сада за почетак да освоји US Open, а потом да себи постави за нови задатак освајање сва 4 највећа турнира у једној истој календарској години (то до сада није успело ни њему, ни Федереру, ни Надалу) и нека то оствари у 2019. години. Тиме би изашао на цифру од 18. Иза тога, ако хоће и ако је њему лично битно, може да јури Федереров рекорд (плус евентуално и олимпијску златну медаљу коју једино нема), а ако неће, може да нас доконе коментаторе отера у три лепе и каже "Коме је мало ово што сам до сада освојио, нека узме рекет у руке, па нека проба све то да понови".

bubi 90

pre 5 godina

Kakav tekst,pogotovo kad se vraca prica od pocetka,suze na oci,ni samo nismo svjesni kakvog sportistu imamo !! Ziv mi bio Nole kralji!!
Pozz iz Cg !

Cvrle

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23) # Link komentara
Vidi se po tome koliko je Federer bio motivisan svaki put da zaustavi Novakove rekorde ;)

Milan

pre 5 godina

Penzija, ajmo malo matematike:

Neka teniser na svakom trecem turniru GS + 1000 serije uzme samo drugo mesto u naredne 3 godine i nista drugo, izracunajte koliko je to para...

Vredi li igrati?
Sponzore i ostale prihode da ne racunamo.

Tako da RF na primer, nece u penziju do 40-te. Mozda ce izbegavati opsane tenisere da ne kavri H2H, ali ostalu boraniju ce da pegla na iskustvo samo tako.
Sto i nije lose za tenis, njegov stil treba proucavati na fakultetima, naravno, isto kao i Novakov, Nadalov, jer je svako od njih vrh vrha i jedni bez drugih ne bi imali tu vrednost.

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

srle

pre 5 godina

Golden masters je izvanredno dostignuce. To je sada iza njega. Novak moze da pokusa, ima jos jednu sansu da osvoji dosta grend slemova u nizu, da prestigne Samprasa, Nadala i Federera. Moje misljenje je da se sada fokusira samo na grend slemove, a na mastersima sta uradi. Ovde vise nije vazno ni prvo mesto, ni nedelje provedene, samo je bitno da Novak nakupi sto vise GS trofeja. Sledece godine moze da uradi nesto nestvarno, osvoji Australiju bice 7 i opet prvi na tom turniru, ako osvoji Rolan Garos bice prvi igrac koji ima minimum dva od svakog grend slema. Veoma je vazno da Novak nastavi da igra kao sto je to radio na Vimbldonu i Sinsiju, ona je sve moguce samo nebo je granica.

antiDebil

pre 5 godina

Brzo se po pocetku meca videlo da ce pobediti i ni u jednom trenutku, bi na kraj pameti mi nije bilo da nakon pobede moze da se desi nesto slicno kao sto se dogodilo nakon RG. Tesko ce se naci neko ko je uopste razmisljao o tome, a to se jasno vidi i po samom Djokovicu. Lako se mogu uporediti njegov govor tela nakon RG, gde izgleda kao da ne zna gde se nalazi i nakon ovog turnira koji je proslavio kao osvajanje bilo kog turnira i tacno se vidi da je koncentrisan na US open, kao sto se u Toronyu videlo da je bio koncentrisan na ovo juce.
Sada je u plus fazi i treba da nastavi da melje i da sto pre stigne do 1.mesta!

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega ovaj me je covjek nebrojeno mnogo puta u zivotu obradovao svojim stavom i zeljom za dokazivanjem. Iako sam iz MNE osjecam ga svojim ! Veliki covjek i sportista i dobrocinitelj! Osjecam da i mi sa Balkana vrijedimo makar nesto i da nije sve tuzno i crno kao sto izgleda na prvi pogled!

Igokea since 2007

pre 5 godina

Цонгина искрена уништио-си-ми-каријеру фаца на другој слици је победила.

Richie

pre 5 godina

Nole, međugalaktički imperator sporta, naročito tenisa, treba da bude šampion svih mastersa i GS ISTOVREMENO da bi vama, miševma, zapušio usta.
Ako i tada...
Živeo nam Novače!
Živela Srbija!

NBG

pre 5 godina

a Olimpijada?
(bgd, 20. avgust 2018 23:07)
Naravno i OI za dve, a sledeće godine da odbrani Sinsi i uzme Roland Garos još jednom, pa će sve ozbiljne teniske titule imati bar po 2 komada..
Ako ne bude imao problema sa povredama, lako stiže Rođu sa brojem GSova.
Nabolji ikada, a i sa pozitivnim rezultatom sa zaista velikim šampionima poput Rođe i Nadala..
Motivacije ne manjka...
Idemooo

Милош

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.

baksooz

pre 5 godina

Nema igre "za dusu". On mora da ima cilj kako bi dalje grizao. Cilj je prestici Federera u broju GS Titula. Mozda nije realno, ali da li je pre 3-4 meseca bilo realno da ocekujemo da ce u 2018 osvojiti Vimbldon i Sinsinati?

nikola

pre 5 godina

Velika četvorka? To je izmišljotina britanskih novinara kako bi Mareja uvukli medju najbolje. Dve godine na vrhunskom nivou nisu dovoljne da ga svrstaju sa Federerom, Novakom i Nadalom. Ako je to dovoljno onda imamo i veliku petorku sa Vavrinkom itd.

Aleks

pre 5 godina

1. Olimpijsko ZLATO
2. Jos jedan Roland-Garros da bi bio jos jedanput bio prvi u istoriji sa po DVA Grand Slam-a
3. Da nas raduje jos dugi niz godina... kao na primer juce, divan dan posle Cinci pobede ;)

Drmoje

pre 5 godina

Na njegovom mestu meni ne bi bilo toliko vazno da osvojim sve masterse koliko bi mi bilo vazno da imam najvise osvojenih GS. To se nazalost nece desiti zbog Noletovih mentalnih gluposti u zadnje dve godine nego ajd', ako ne moze Federera da prestigne neka prestigne bar Samprasa i Nadala.

drpop83

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1433209#k27987508

Lovac na Nolobotove, objasnicu ti da ti bude kristalno jasno.

Druze, cak i da hoce ne moze da plati porez drzavi Srbiji jer se smatra u ovom slucaju rezidentom drzave Ohajo (Sinsinati). Treba da plati state tax (Ohajo, drzavni porez) i fed tax (USA, federalni porez). Posle nekog vremena moze da trazi povrat poreza (tax refund), imas posebnu formulu za to. Znaci nikako ne moze da plati porez drzavi Srbiji cak i da hoce jer drzava Srbija nema turnir u ATP kalendaru. Primer: Teniser odigra mec u Francuskoj, placa drzavi Francuskoj porez, teniser odigra mec u Japanu, placa drzavi Japanu porez itd.

MareNS

pre 5 godina

Da 500-ku prijavi za ovu i sledecu godinu Tokio, a ne Peking i da sve nauci o toj zemlji. Njega loze te stvari, ti sitni detalji i da se spremi maksimalno za OI2020. Naravno da iznajmi poseban smestaj van olimpijskog kompleksa i da dodje dve nedelje ranije. Zlato je 1/1 njegovo, bez obzira sto je Rodja Uniclo. Za gs se ne brinem. Toliko puta je bespotrebno gubio u finalima (najcesce na uso) da ce sve da mu se vrati, kao sto je i sada na Sinsiju imao srece. Tako da ako Federer igra +6 godina ja verujem da ce i Nole, tj. da ce igrati i OI2024 kada ce imati 37. godina kao Federer danas.

Јабучило

pre 5 godina

Netkome Golden masters, a netkome finale Svjetskog prvenstva u nogometu.
(Ante, 20. avgust 2018 23:44)

Тако је. Неко је шампион, а неко допрвак.

Djordje NS

pre 5 godina

Već sada je G.O.A.T. ali ako želi motivaciju ima je na pretek:

- zlato na OI;
- još 8 GS titula;
- još jedan Roland Garros (da ima svaki GS osvojen minimum 2 puta);
- još jedan Sinsinati (da ima dva puta osvojen Golden masters - svih 9 mastersa minimum 2 puta);
- pojaviti se i osvojiti Hamburg da mu sutra zlobnici ne bi to spočitavali kao propust;
- povećati broj nedelja na prvom mestu ATP liste...

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

Ali Djokovic ima Golden Masters, a vi Rvati od tog finala sp u fudbalu imate srebrne kovanice, hahahahahaha hahahahaha. Pokrij se usima, da je Spanija posla Ruse, ne biste ni do polufinala stigli, dosli Francuzi i sa cetvrt snage vas urnisali

Djordje NS

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Bilo kako bilo ali tvog džemperka je derao gde i kako god je stigao i naterao ga da se pokloni kralju tenisa tako što mu je predao finalni meč pojavivši se u džemperu i objasnio da je suludo da igra meč koji nema šanse da dobije. Ima li veće kapitulacije jednog sportiste da ni ne pokuša jer je svestan da ga čeka gaženje i ima li većeg priznanja Novaku da je G.O.A.T. kad mu to prizna najveći u tenisu do tog momenta? I pored toga H2H 24:22 za Noleta. Prijatno veče i tebi.

jovan

pre 5 godina

@ Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Pa sta je smesno tu? Jeste rekao Federeru "one of the greatest to ever play the game". Federer je trenutno goat ali Djokovic je u top3 najvecih svih vremena plus ima pozitivan h2h sa dvojicom najvecih. Mislim da bi mogao ti u penziju polako, ne znam koga vise pokusavas da trolujes ovde, sebe?

drvobradi

pre 5 godina

Koliko sam primetio, Novak već ima manjak motivacije. Najbolje igra ako su prekoputa Federer ili Nadal, najbolja 2 meča ove godine je protiv njih odigrao. Sa ostalima se muči, igra bezvoljno, kao da ga smaraju.
Usput, Rafa je zapravo prvi kandidat da preskoci Federera sa najvise osvojenih GS, covek ima 17, ne vidim da neko moze na sljaci da ga dobije u naredne 2-3 g, a moze lako da uzme bilo koji drugi slem. Uporan i jak kao bik.

Mario

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav

Rodja

pre 5 godina

Svaka čast piscu...odavno lepše pretočene misli nisam pročitao...a opet zahvaljujući našem Noletu i ostaloj dvojici musketara koji su uspeli da pisca nadahnu.

Aco

pre 5 godina

Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji.

unpluged111

pre 5 godina

kad Djokovic igra svoju igru, svojom glavom, krajnje je nebitno ko je na drugoj strani mreze, e to je majstor. svaka ti cast kralju! Idemo!!!

lal

pre 5 godina

za sve one koji pominju olimpijadu, imam jedno pitanje... da li je vrednije zlato na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu kada pricamo o fudbalu???
naravno da je nama bitna olimpijada, bitna je i djokovicu, ali je u teniskom svetu toliko beznacajna, da cak ne donosi ni poene...
nikolas masu je covek koji ima zlato na olimpijadi i u singlu i u dublu... i to sa istih olimpijskih igara... covek nikada nije igrao ni 1/4 finala nekog gs-a...
zlato u singlu nema ni federer, pa mu to niko ni ne pominje... a ako cemo da mesamo discipline onda su goat braca brajan... svaki pojedinacno ima preko 100 titula... imaju 16 i 17 gs-ova... plus 4 i 7 gs-ova u mesovitom dublu... i naravno obojica zlato sa olimpijade...

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega na svijetu ovaj me covjek toliko puta u zivotu obradovao i ispunio srecom da se to ne moze ni izbrojiti! Iako sam iz izCG tj MNE

sempervivum

pre 5 godina

Ма није готово, има Новак још циљева... Синсинати је чак најмање битан.
Ево следећа три циља:
1) Освојити још 2 слема и превазићи свог идола из детињства (Сампраса) и по том најцењенијем критеријуму (ГС) бити међу тројицом најбољих свих времена. Мислим да је реално могуће.
2) Освојити календарски слем у некој години (2019. или 2020-тој)... Да ли је могуће? Врло тешко, али треба покушати, то би било савршенство.
3) Освојити златну медаљу у Токију 2020 (за своју душу и за своју земљу). Тешко, али вредно труда.

dragan

pre 5 godina

Dokazati svima da je GOAT. To nece uraditi samo sto ce imati najvise GS-ov, to ce biti usput, nego sto ce uraditi neke stvari od kojih ce svi pobadati.

Sasa

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Hahhahhahahahaha pa ti si ziv!!! Ovo ti komentar od pre Vimbldona? Hahhahhahahahaha prijatno i tebi , mada znam da ti nije.

ajde

pre 5 godina

(veliki strumf, 20. avgust 2018 23:28)

Bio je i jedan RG turnir par godina pre osvojenog RG, kada je pred finale izjavio "Pobediću Nadala!" Ima to na ovom sajtu. Nije tada uspeo. Ne zameram mu što je imao silnu motivaciju, samo kažem, ovako, tebi, da ne bude baš uvek sve tako kako kaže.
Ja više slušam tj. gledam šta govori na terenu. Kada se smeje, kad igra bezvoljno, pa bolje sad nego na US Openu... :) Ili kad grize.
Što kaže autor teksta, a i ti, kad ima želju, može sve. Slažem se potpuno.

Qwerty

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.

sweswe

pre 5 godina

Nemam pojma, recimo da makar tog Samprasa stigne, hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 20. avgust 2018 20:40)

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Sto rece jedan pametan covek:
"Ko pameti nema, smehom je zamenjuje."

prijatno i tebi bilo

pre 5 godina

@Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Taman napises jedan komentar bez hahahahaaha, ja se obradujem onako najiskrenije, a onda vidim da ti sa stavljanjem zareza na pravo mesto bas ne ide od ruke?! :-(

Izgleda te je ono juce ozbiljno pogodilo, izbacilo iz komfora trecerazrednog hejtera - bas mi je zao - ali moram da te upozorim da sada svaki sledeci komentar dobija na tezini - izuzetno, izuzetno glup! :-)

abc

pre 5 godina

sta bi sa veganizmom? krajem karijere? kacenjem reketa o klin? Pepeom Imazom? gde nestadose svi oni strucnjaci za nutricionizam? strucnjaci za psihologiju? teniski eksperti?!

slaviša šmigič

pre 5 godina

ja da sam novaka a nisam odma bi se penzioniro i igrao sa decom.reko bi sebi dosta osvojio sam sve što se osvojit moze.igrao bih jedino za zabavu i odrzavanja zdravlja i forme.nebitno što mi srbi hočemo nemoguče stvari,da juri federera zbog nekih kompleksa poput fed ima više slemova.nama nebi udovoljio nikako jer brzo sve zaboravljamo.

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

I

pre 5 godina

Bravo. Ovo je jedan od najlepših tekstova na ovu temu koje sam pročitala. Hvala ti što si nas podsetio na sve uspehe i emocije koje nam je Novak izazivao godinama. Vrlo dobro se sećam i prvog mastersa i prvog gren slema, dočeka na Balkonu februara 2008. Sećam se vremena kada je svaka pobeda nad Federerom i Nadalom bila kao nacionalni praznik a sada ima pozitivan skor protiv obojice. Šta više da dodam osim da sam ponosna što smo sunarodnici i da sam presrećna što živim u eri Novaka Đokovića.

комша

pre 5 godina

Још злазо на ОИ и може да каже од мене доста. Каквог само савременика имамо, то је невероватно. Титан!

Jumko

pre 5 godina

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...

bojan

pre 5 godina

Alo, breeee..skinite mi se s vrata vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g, 20. avgust 2018 20:40)
Alo,breeee (seljacki nepismeno deranje),skini se ti nama s vrata tako sto ces prestati da pratis ovu vest i ti i tvoj jumko sa ostalom bratijom maj muna. Niko vas ne tera da citate niti je ovo licno vas sajt pa da mozete da dirigujete sta ce se pisati!!

Goran

pre 5 godina

Za mene je najneverovatnije da je taj Rodzers kup bio pre 11 godina. Novak je tada osvojio prvu masters titulu sa 20 godina, pobedio je velikog Rodzera koji je vec tada sa 26 godina osvojio gomilu grand slem titula i bio neprikosnoveni broj 1 svi su mislili da je to kraj jedne ere. Medjutim, problem je sto je sada posle 11 godina Rodzer sa 37 godina i dalje 2. na svetu a Novak 6. na svetu. Naravno, svi znamo da je to zbog povrede ali svaka cast Federeru sto je jos u vrhu 11 godina nakon tog poraza u finala mastersa od klinca od 20 godina.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Najviše bi voleo da Rocko Rafa i Nole igraju još 10 godina.Posle njih tenis će postati karling.Koliko će trofeja ko osvojiti je ne bitno.Ako budu trajali sa vremenom će sve biti dostižno a rekordi će padati i padati i padati i padati.....

Djoksa

pre 5 godina

Koje su bile Novakove najuspešnije i najberićetnije što se titula na GS-ovima tiče godine..? Predolimpijske. 2011 i 2015 su bile predolimpijske godine. Koja je sledeća 2019god..? Predolimpijska. Zaključke izvlačite sami. Bože daj mu samo zdravlja, za motiv se uopšte ne plašim. Dokle god igraju Federer i Nadal njemu motiva neće nestati.

hm

pre 5 godina

Zato je on sportas, a mi nismo. Pravi sportas se nikada ne pita - a sta sada. On ostavi takve rekorde koji ce se tesko srusiti. Eto, neka pokusa sa vise godina od Feda biti na broju 1. Ima tu jos mnogo toga sto moze napraviti. Pobedio je matorog feda u nikada slabijoj konkurenciji i neka sada rusi rekorde.

T.

pre 5 godina

@spokoribi Trebalo bi da znas da za Svetog Savu ima dogadjaj u skoli, mozda je covek na to mislio :)
Mi smo uhvatili u zbornici na tv to finale, koja radost je bila u pitanju...

Владимир

pre 5 godina

Шта сада? Па ништа, фокус и напад првенствено на слемове. Ако освоји још неки мастерс, ОК, али слемови пре свега.

F-dijagnoza

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Realno, ti se nalazis u Toponici.

gospodar vremena

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Bas tako, kako je i napisano!!! Sve, a ne najvise.... lijep pozdrav i bok!!!

Džo

pre 5 godina

Do 2020. punom parom. Još min. 2 slama,nekoliko nedelja broj 1 i pre svega pozitivan skor sa onom dvojicom. A, ako se sve poklopi i zlato u Tokiju. Više nije moguće. On u proseku godišnje osvoji malo više od jednog slama. Tako da je nemoguce dostici Federera, a malo verovatno Nadala. Imao je svoju sansu da bude najveci. Nije uspeo da je iskoristi. To je to. Uzivajmo jos koju godinu i onda je kraj.

Milutin

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23)

Federer je igrao Rim 16 puta a Monte Karlo 13 puta, i nikad nije pobedio.
Nadal je igrao Majami 13 puta, Šangaj 8 puta a Pariz 6 puta i nikad nije pobedio.

Toliko o tome da Federer i Nadal "ni ne igraju" ove turnire, ili da im tobože "nije stalo" do njih.

Miodrag

pre 5 godina

Zasto se toliko pominje OI? Nije pod ITF ili ATP, (polu)pozivni je turnir, ogranicen broj ucesnika po zemljama, nestandardan format, manje ucesnika.
Nama je bitan jer je to bila najveca sansa za neko zlato generalno, ali u zemljama gde se zanju zlata je potpuno nebitno. Drugima je "vazno" jer ga Novak nema.
Tako gledajuci Marej je vrhunski igrac, igrac najvecih dostignuca.

Majakovski

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!
(Nemanja, 20. avgust 2018 21:37)

nema sta vise da izdrzi, ne mora...koji mi da podvucemo crtu...?? ovo sto je on uradio ne samo na poslednjem turniru nego i pre njega niko na svetu nije...daj necemo o tehnici i detaljima...

serb_alien

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Ma pusti, vidiš da je već udaren u glavu.

maksa Nis

pre 5 godina

@Mario Ti decko da preispitas sebe. Olimpijada je druga prica, nije to masters, igra se jednom u 4 godine. Novak je osvojio sve velike turnire moguce. Dubl se ne racuna, jer nije dubl igrac.Tako da, ne znam kojim bi argumentima mogli da osporite novakove uspehe.

Vlada

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
(THE FINAL CUT, 20. avgust 2018 20:45)

Upravo sam to zeleo da napisem, ali se ne bih zaustavio ovde. Treba mu jos najmanje jedan AO pa da na njemu bude kralj kao sto je Nadal u Parizu, ili Rodzer u Londonu. Dalje, trebalo bi da na kraju cele price ima najvise turnira Masters serije i stigne Rodzera u GS titulama. takdje je vrlo vazno i da mu se barem priblizi po duzini vremena provedenom na prvom mestu. I na kraju kao slag na tortu, da osvoji zlato na Olimpijadi.

Ova lista zelja je jako duga i vrlo verovatno je da se vecina njih nece dogoditi. Nole je i sada veliki ibice i ostace jedan od najvecih u eri kada su zajedno nastupala 3 najveca igraca ikada.

Sve najbolje, puno zdravlja i neka se barem nesto od svega pomenutog gore dogodi...

Svetska Lada

pre 5 godina

Pa OI nisu teniski turnir, nema to zlato ni Federer.... ima neki dubl, niti je to jurii Federer niti Novak.... paceri se primaju a ni ne gledaju OI.

Niti nosi neki poseban prestiz.

Govorimo u svetu tenisa....

marko

pre 5 godina

Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Уф, па тужно је то враћање у реалност. Та реалност каже да се неко наосвајао свих могућих турнира и ми сада ћаскамо о вечности. А опет реалност је таква да неко некако и скоро нико не зна како освоји један ГС и онда славље данима траје уз тупсона, тужно зар не. Поздрав.

LI

pre 5 godina

Možda je previše očekivati ovo, ali ako bi osvojio sva 4 gran slema i olimpijske igre 2020-e, što se zove Golden Slam i to je postigla samo Stefi Graf, onda bi mogao da ode i uživa kao najuspešniji teniser ikada. Usput bi veroveatno osvojio još neki Slem i Masters i verovatno i tu oborio sve rekorde.

Majakovski

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Милош, 20. avgust 2018 21:40)

ti smatrasas sebe za realnog coveka...??

MM

pre 5 godina

Ne mora vise nista ni da osvoji pa ce opet biti medju najboljima ikad. Ali motiva itekako ima, da bude najbolji u istoriji:
-1 zavrsni masters, 2 godine na prvom mestu, i 7 GS da stigne Federera.
-3 mastersa i Olimpijske igre da stigne Nadala.
Ako pri tome osvoji jos jedan Roland Garos i Sinsinati, onda ce imati 2 golden Slema i golden Mastersa.

Xanax Nimani

pre 5 godina

Meni zaista nisu jasni ovi koji misle da je Novaku dovoljno da osvoji još "samo" 8 GS titula da bi prestigao Federera. Prvo, to bi značilo još minimum dve godine vrhunskog tenisa i osvajanja svakog(!) slema, bez izuzetka, iako je veća je šansa da nas pogodi asteroid nego da se to desi. Nema on više 23-4 godine, pa da je karijera tek pred njim. Drugo, zašto uporno šaljete Federera u penziju, nazivate ga dekicom, starkeljom, džemperkom, kako već sve ne, a ovamo čovek u 38. godini igra finala najvećih turnira? Zašto ste onda tako sigurni da neće osvojiti još koji? Ista vam je bila retorika dok je bio na 16 GS titula, pa eto, uzeo ih otad još 4.
Inventivni ste u smišljanju pogrdnih imena i omalovažavanju svakoga ko nije Nolo ili onih koji ne misle da je on najbolji svih vremena. Vrhunski je igrač i naravno da mi je drago kad pobedi, mada za mene lično on ne igra najlepši tenis. Nisu brojke sve. Ne kažem da nisu važne i da ne govore dosta, ali vi ga malo preteraste. U prethodne dve godine, dok Novaka praktično nije bilo na teniskoj sceni, 90% "stručnjaka" je izgubilo gotovo svako interesovanje za ovaj sport, i evo ih sad odjedared opet, nikli k'o gljive posle kiše. Ameri to zovu fair weather fans.

Katana

pre 5 godina

@(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)

A kakav to porez Novak duguje i gde?.Da li bi nas informisao, neuspesni lovce na neuhvatljivu pamet? :-))

Sto bi rekao Del Boj - kakav tup... :-))

NbgDeki

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Al si opasan druze...

jovan

pre 5 godina

@ (aleks, 21. avgust 2018 00:51)

Previse idealizujes Djokovica i pravis od njega savrsenstvo. On je ipak samo covek i pravio je greske, kako u izboru ishrane i druzenju sa nekim Spancima tako i u otkazima koje je prosle godine dodelio celom timu. Gde ces veci dokaz od toga da je na kraju ponovo vratio Vajdu koji mu je dao ultimatum da mora jesti barem ribu i da mora raskrstiti sa Pepeom. Dakle za to "poremecenu publiku" od mene bi dobio jedno milion minusa. Glas naroda je uvek u pravu, a u ovom slucaju je ceo svet bio saglasan, pogotovo za Pepea. Uzmi malo citaj i strane vesti sa engleskim komentarima, valjda znas engleski sine?

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Novak je baš ekstreman lik tako da od njega ne vredi ocekivati prosečnost tipa u narednih tri cetri godine osvojice po jedan ili ni jedan grem slem ili po jedan dva mastersa da bi se drzao u top deset....nasuprot tome ja mislim da ce ili ponovo preuzeti potpuni primat i cepati po dva tri grem slema i 4-5 mastersa u sezoni (ako ga zdravlje i telo posluze) ili ce ako to ne uspe u narednoj godini prestati da igra za ozbiljne titule i potpuno se posvetiti porodici, deci, bogu, Pepeu Imazu i tim stvarima koje nemaju veze sa vrhunskim tenisom....nerealno je od Novaka ocekivati neki prosek tipa Del Potro, Čilić, Dimitrov i ta druga liga u tenisu...mislim da nece da prodaje ime sponzorima do 37-me....a da pri tom ne pravi top rezultate

magnifico

pre 5 godina

Nemam strah da ce izgubiti motivaciju jer se nije mucio da se vrati radi osvajanja Sinsinatija. Daleko od toga. Uzima US open, ovo je druga mladost koju sam vidjao u proslosti medju sportistima.

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

И да, освојио је све , али није највише. Голем заостатак. Много голем. Ето шта сад.

dominus

pre 5 godina

Mirko Kojotovski

Rafa i Novak bi mogli, mada teško. Verovatno će igrati još 4-5 godina (ukoliko budu zdravi). A Federer, koliko je "lud", ne bi me čudilo da igra i u 50oj - a možda se povuče već sledeće sezone (u šta sumnjam).

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Sto bi rekao moj šurak da su mi 2005godine Federer i Nadal igrali tenis u donjem dvorištu ne bih sišao da ih gledam....kao što ni danas u donjem dvorištu ne bih gledao reprezentaciju indije u kriketu....

Sasa

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena
(Marjan, 20. avgust 2018 21:32)

Pa brate posle Toronta napljuvaste Pepea jer se Novak spremao kod njega. Hicemo li ga sad pohvaliti zbog Novakove titule? Kod Pepea se pripremao i za Toronto i Sinsinati i Njujork. Ziveo Imaz !!!!! On je najzasluzniji za Novakov povratak. O mesu necu ni da pricam . I dalje ga ne jede ,a vidim da to sad niko ne pominje

sasa

pre 5 godina

Novak kada bi zavrsio karijeru sa 16-17 gs moglo bi se diskutovati u teniskim krugovima ko je najbolji svih vremena...da se Nadal pita sigurno je za njega Novak br 1...Federer imao tu srecu sto je veliki br gs osvojio pre nego sto su Nadal i Novak stasali..Nadal i da prestigne Rodzera po grend slem titulama sto je nekako i realno,nece po mnogima biti naj svih vremena zbog RG...

western

pre 5 godina

Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
(dipl. ing, 20. avgust 2018 23:24)

Hahahaha pa on to već i radi. Vođa je njegov najveći navijač. Vo imja Vođe, Nola i srBsko - ruskog bratstva šta sve neću pročitati.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sad neka ide u penziju da vise ne zauzima mesto ovoj deci poput Chunga, Kirjosa, Zvereva, Cicipasa, Kacanova, Medvedeva pa i Rajana Harisona koji je sa 26 godina jos uvek mlad.

Racunica

pre 5 godina

Vec su neki izracunali - nek jos jednom dobije Rolan Garos i Sinsinati, i moze se pohvaliti da je sve masterse dobio dvaput (vecinu i vise od toga)! Ustvari, Djokovic je davno mogao da ostvari ovaj cilj - zapinjao je na Rolan Garosu, iako je bar dva puta (pre osvajanja) bio na korak do cilja, i na baksuznom Sinsinatiju, gde je 5 puta gubio u finalu (triput od Federera).
Da bi se osvojio ovaj zlatni masters - ili kako se vec zove - dovoljno je zapravo da jedan teniser dominira jednu godinu, i osvoji sve redom! Tj. da igra kao sto je igrao Djokovic 2011-12 i 2014-2016. Nadal nije dobar na betonu, zato mu ovo izmice, Federeru su nekako izmakla dva turnira, sad je vrlo tesko da ih osvoji. Medjutim, ako se pojavi neki novi, brutalno dominantan teniser - zlatni masters se ustvari najbrze dobije, samo treba harati bar jednu godinu! Prestici Federera po broju gren-slemova - to je vec tesko dostizno i Djokovicu i Nadalu, a kakvi ce teniseri jos doci to ne mozemo znati.

Zar ptica

pre 5 godina

Obrnuo igricu. Nema dalje.

Sad jos da osvoji jedno 30-40 mastersa od 250 kao Federer sto ih gomila, pa da ga prestigne u broju trofeja..... ha ha ha

Sada samo moze da poveca broj trofeja koje vec ima, a pitanje je koliko ce imati motiva da to juri.

No, videcemo

sasa

pre 5 godina

Novak Djokovic ce igrati tenis jos 2-3 god...trenutno je u naleti i moze da uzme 2-3 grend slema i onda pad forme i povlacenje...to je realnost...nije lud toliko da igra tenis do 38 god...to je vec pomalo bolest...Rodzerova deca vec rade tj zaposlila se a on jos uvek igra tenis...idi bre covece uzivaj..ovo je vec bolest...

Srki s

pre 5 godina

Osvojo Đoković, osvojio Nadal, osvojio Federer, osvojio Borg, osvojio Zverev, osvojio Lendl..... osvojio.... I šta? Ništa... Turniri će se igrati, danas, sutra, godinama, decenijama i ništa, neko će ih osvajati, neko neće, lopta će se udarati i prebacivati preko mreže tamo, ovamo, tamo, ovamo i šta sad? Pinge Ponge Pinge Ponge, To je samo igra, kao klikera, ili.... Između dve... vatre...

Jumko

pre 5 godina

Ko uspe da mi napiše tačan broj vesti o Djokovicu u poslednja 24 sata, dobija 6 bambija od mene! Mala pomoć, broj je veći od broja Rodzerovih Gs titula... A puno veći od broja Djokovicevih! Sretno.

Markan

pre 5 godina

@Dragan
Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

Hahahahahahah... Hahahahaha!!! Tipični Nolovski sindrom. Pre Noloa nije mnogo bre pratio tenis, pa su svi teniseri bili drugorazredni jer ovaj guru nikad nije čuo za njih. Zanimljivo je da je "drugorazred""-izam prekinut Nolovim ucescem :D

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

Aleksa

pre 5 godina

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.
(Markan, 21. avgust 2018 20:37)

Пише на гуглу да је Борис Бекер био тренер Новака Ђоковића а да је онда банкротирао и сад је спикер на некој локалној телевизији (Јуроспорт?)
А Штефи Граф знам и без гугла, то ти је жена од Андреа Агасија....једног од три најбоља православна играча свих времена.....

Плачи...

Mario

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav

Милош

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.

Qwerty

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.

Drmoje

pre 5 godina

Na njegovom mestu meni ne bi bilo toliko vazno da osvojim sve masterse koliko bi mi bilo vazno da imam najvise osvojenih GS. To se nazalost nece desiti zbog Noletovih mentalnih gluposti u zadnje dve godine nego ajd', ako ne moze Federera da prestigne neka prestigne bar Samprasa i Nadala.

hm

pre 5 godina

Zato je on sportas, a mi nismo. Pravi sportas se nikada ne pita - a sta sada. On ostavi takve rekorde koji ce se tesko srusiti. Eto, neka pokusa sa vise godina od Feda biti na broju 1. Ima tu jos mnogo toga sto moze napraviti. Pobedio je matorog feda u nikada slabijoj konkurenciji i neka sada rusi rekorde.

aleks

pre 5 godina

Meni je ipak glavni utisak da nijedan teniser u istoriji tenisa ili sporta nije imao ni blizu toliko poremecenu publiku kao Novak. Mislim da nikada ni u jednom sportu nije postojao sportista koji je sa svojim pristalicama imao toliko malo zajednicko. Svo to podcenjivanje njegovih suparnika, ta mrznja i omalovazavanje, nema veze sa njim i on tako ne razmislja, pa to uplitanje u njegov zivot, brak, ishranu, uspeh ili neuspeh.. njegov odnos prema ljudima, komsijama, svetu..i to na tako vulgaran nacin..ja mislim da se njemu zeludac okrece kada cita komentare, on je kao i jugoslavija, suvise dobar za nas.

gospodar vremena

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Bas tako, kako je i napisano!!! Sve, a ne najvise.... lijep pozdrav i bok!!!

western

pre 5 godina

Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
(dipl. ing, 20. avgust 2018 23:24)

Hahahaha pa on to već i radi. Vođa je njegov najveći navijač. Vo imja Vođe, Nola i srBsko - ruskog bratstva šta sve neću pročitati.

Jumko

pre 5 godina

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

И да, освојио је све , али није највише. Голем заостатак. Много голем. Ето шта сад.

Džo

pre 5 godina

Do 2020. punom parom. Još min. 2 slama,nekoliko nedelja broj 1 i pre svega pozitivan skor sa onom dvojicom. A, ako se sve poklopi i zlato u Tokiju. Više nije moguće. On u proseku godišnje osvoji malo više od jednog slama. Tako da je nemoguce dostici Federera, a malo verovatno Nadala. Imao je svoju sansu da bude najveci. Nije uspeo da je iskoristi. To je to. Uzivajmo jos koju godinu i onda je kraj.

NbgDeki

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Al si opasan druze...

slaviša šmigič

pre 5 godina

ja da sam novaka a nisam odma bi se penzioniro i igrao sa decom.reko bi sebi dosta osvojio sam sve što se osvojit moze.igrao bih jedino za zabavu i odrzavanja zdravlja i forme.nebitno što mi srbi hočemo nemoguče stvari,da juri federera zbog nekih kompleksa poput fed ima više slemova.nama nebi udovoljio nikako jer brzo sve zaboravljamo.

Crva nije ni bilo

pre 5 godina

Evo da stavimo tačku na diskusiju o tome ko je najbolji svih vremena. Pazi ovako, Novak je najmanje 7 puta zaredom pobedjivao sve svoje rivale. Rafu u dve serije po 7, Marija, Vavrinku 7+7 = 14 zaredom, Congu, Berdiha, Ferera, Čilića 7+7, Monfilsa itd. Jedini koji je utekao toj surovoj sudbini je Federer, njega je Nole tukao najviše 3 puta zaredom. Iz toga sleduje da je Federer GOAT.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sad neka ide u penziju da vise ne zauzima mesto ovoj deci poput Chunga, Kirjosa, Zvereva, Cicipasa, Kacanova, Medvedeva pa i Rajana Harisona koji je sa 26 godina jos uvek mlad.

dule

pre 5 godina

Kako sta pa da napada grend slemove i ako bude uspeo da do olimpijade bude u formi da pokusa da osvoji zlato tesko ali moze da pokusa

Treba da pokusa da osvoji sve zivo da ne bi bilo ni sumnje da je najveci igrac tenisa svih vremena

Federer NEMA SANSE da osvoji vise ni jedan grend slem to je sada jasno mislim svima

Djokovic ako bude trenirao dobro moze da osvoji jos 4-5 grend slemova u sledece 2-3 godine plus ako se namesti da uzme olimpijadu uz medjusobne skorove sa Nadalom I Federerom nece biti uopste pitanje ko je najveci

Uz duzno postovanje za Federera on je na sljaci PROSECAN igrac

Nadal je na betonu i travi skoro pa PROSECAN IGRAC nije bas da ne zna ali nista specijalno nije

Djokovic je na svim podlogama VRHUNSKI IGRAC koji se bori za titulu ili osvaja turnir ali na svim podlogama

Xanax Nimani

pre 5 godina

Meni zaista nisu jasni ovi koji misle da je Novaku dovoljno da osvoji još "samo" 8 GS titula da bi prestigao Federera. Prvo, to bi značilo još minimum dve godine vrhunskog tenisa i osvajanja svakog(!) slema, bez izuzetka, iako je veća je šansa da nas pogodi asteroid nego da se to desi. Nema on više 23-4 godine, pa da je karijera tek pred njim. Drugo, zašto uporno šaljete Federera u penziju, nazivate ga dekicom, starkeljom, džemperkom, kako već sve ne, a ovamo čovek u 38. godini igra finala najvećih turnira? Zašto ste onda tako sigurni da neće osvojiti još koji? Ista vam je bila retorika dok je bio na 16 GS titula, pa eto, uzeo ih otad još 4.
Inventivni ste u smišljanju pogrdnih imena i omalovažavanju svakoga ko nije Nolo ili onih koji ne misle da je on najbolji svih vremena. Vrhunski je igrač i naravno da mi je drago kad pobedi, mada za mene lično on ne igra najlepši tenis. Nisu brojke sve. Ne kažem da nisu važne i da ne govore dosta, ali vi ga malo preteraste. U prethodne dve godine, dok Novaka praktično nije bilo na teniskoj sceni, 90% "stručnjaka" je izgubilo gotovo svako interesovanje za ovaj sport, i evo ih sad odjedared opet, nikli k'o gljive posle kiše. Ameri to zovu fair weather fans.

Fei Li

pre 5 godina

Federerovih 20 će teško stići, mislim da je tu šansu propustio, ali mislim da bi mogao da stigne i prestigne Nadala od kojeg je i realno bolji igrač.
Tako da bi na kraju karijere mogao da bude drugi najveći posle Federera što bi bilo fantastično.

Ne zaboravimo da Novak sada ima punu 31 godinu, realno igra malo slabije u odnosu na svoj zenit što je i normalno, ali je konkurencija takva da može da bude prvi i uzme još jedno 4-5 GS u naredne 2 godine.

spokoribi

pre 5 godina

2008. je finale igrano na Svetog Savu, plus sto je bila nedelja, nije mogla profesorka iz skole da te pusti nikako, pamtim taj dan dobro, rodio mi se sin :)

Jumko

pre 5 godina

Ko uspe da mi napiše tačan broj vesti o Djokovicu u poslednja 24 sata, dobija 6 bambija od mene! Mala pomoć, broj je veći od broja Rodzerovih Gs titula... A puno veći od broja Djokovicevih! Sretno.

sasa jokic

pre 5 godina

Sa trenutnim samopouzdanjem, najverovatnije osvaja USO, a onda je realno da u naredne tri godine u proseku uzme po dva, pa i tri GS u jednoj.....i to je onda to, GOAT neprevazidjeni. Steta sto nema jacu ekipu menadzera oko sebe, mogao je na sponzorske ugovore bar jos 100 miliona da mlatne. Sto je bilo do njega, on je odradio, ali se nije dovoljno dobro naplatio, koliko god to cudno zvucalo.

Ja

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
THE FINAL CUT@

Hahahaha koji si ti car covece, pa onda ce mu opet faliti koja titula za tirple golden masters :)) Gde ce ti dusa, tako moze da tera narednih 50 godina... Neka je on nama sada ziv i zdrav, kakvi double mastersi

Sasa

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena
(Marjan, 20. avgust 2018 21:32)

Pa brate posle Toronta napljuvaste Pepea jer se Novak spremao kod njega. Hicemo li ga sad pohvaliti zbog Novakove titule? Kod Pepea se pripremao i za Toronto i Sinsinati i Njujork. Ziveo Imaz !!!!! On je najzasluzniji za Novakov povratak. O mesu necu ni da pricam . I dalje ga ne jede ,a vidim da to sad niko ne pominje

Racunica

pre 5 godina

Vec su neki izracunali - nek jos jednom dobije Rolan Garos i Sinsinati, i moze se pohvaliti da je sve masterse dobio dvaput (vecinu i vise od toga)! Ustvari, Djokovic je davno mogao da ostvari ovaj cilj - zapinjao je na Rolan Garosu, iako je bar dva puta (pre osvajanja) bio na korak do cilja, i na baksuznom Sinsinatiju, gde je 5 puta gubio u finalu (triput od Federera).
Da bi se osvojio ovaj zlatni masters - ili kako se vec zove - dovoljno je zapravo da jedan teniser dominira jednu godinu, i osvoji sve redom! Tj. da igra kao sto je igrao Djokovic 2011-12 i 2014-2016. Nadal nije dobar na betonu, zato mu ovo izmice, Federeru su nekako izmakla dva turnira, sad je vrlo tesko da ih osvoji. Medjutim, ako se pojavi neki novi, brutalno dominantan teniser - zlatni masters se ustvari najbrze dobije, samo treba harati bar jednu godinu! Prestici Federera po broju gren-slemova - to je vec tesko dostizno i Djokovicu i Nadalu, a kakvi ce teniseri jos doci to ne mozemo znati.

the shining

pre 5 godina

Sad može da igra i za svoju dušu.Covek je osvojio u ovom sportu sve sto je moglo da se osvoji.Presao je igricu po nekoliko puta.Malo profesionalnih sportista je to u svom životu uspelo.Nego mene “sekira” Vilander.Ne čuje se ovi dana uopste.”Listo” sam i britanske portale(svi hvale Novakov uspeh),gledao i eurosport,..Ni rec,..Strasno!!!!

Srki s

pre 5 godina

Osvojo Đoković, osvojio Nadal, osvojio Federer, osvojio Borg, osvojio Zverev, osvojio Lendl..... osvojio.... I šta? Ništa... Turniri će se igrati, danas, sutra, godinama, decenijama i ništa, neko će ih osvajati, neko neće, lopta će se udarati i prebacivati preko mreže tamo, ovamo, tamo, ovamo i šta sad? Pinge Ponge Pinge Ponge, To je samo igra, kao klikera, ili.... Između dve... vatre...

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!

Dragan

pre 5 godina

Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Upravo ovako sam I sam razmisljao I komentarisao. Samo da opet psihicki ne padne jer sad sve ali bas sve ima osvojeno. Kad se setim Garosa I perioda posle njega,kakvo mucenje,dve godine.....
Nadam se da sad nece stati,vec da ce jos jace nastaviti,da prestigne I to malo sto mu po statistici fali pa da svi rekordi budi njegovi.....
Novace sretno,samo jako I samo napred

Dusan

pre 5 godina

Novakov cilj je najmanje da bude GOAT, a mozda cak i najveci sportista ikada. Da bi bio neprikosnoveni GOAT u tenisu, sto niko nece moci da ospori, mora da osvoji najvise GS titula i da bude najduze broj 1. Deluje da je malo verovatno da to uspe, ali ono u sta mozete biti potpuno sigurni je da on nece odustati od tog cilja. Osnovna osobina ovakvih sampiona je da nikada ne odustaju, a pogotovo onda kada je najteze i kada izgleda nemoguce. Plasim se da ce naredne 3-4 godine biti mracno doba tenisa, koje ce u istoriji biti upamceno kao "nuklearna era". Svako ko se nije na vreme sklonio bice surovo ozracen. Mozda je nepravedno da takva posast pogodi tako velike sampione kao sto su Rodzer i Rafa, i nevine klince poput ovog malog Zvereva, ali zivot je ponekad surov i nepravedan. Uostalom, Nole im nista nije uradio bez najave, sa tolikim iskustvom i znanjem su morali znati sta ih ceka i sami su odgovorni za svoju sudbinu.

Jack

pre 5 godina

Poznavajuci Novakovo razmisljanje znao sam da ce ponovo osvajati najvece turnire jos u Indijan Velsu ove godine.Jednostavno preterano je bio dobar 2god(svaki turnir finale).E sad da bi uzeo 20+ Grend Slema potrebne su jos dve 2019-2020 tu se igra 8 najvecih turnira realno moze da osvoji 6 i ako bude imao srece Olimpijsko zlato i posle olimpijade gospodo od mene je dosta vas Nole i reket o klin.Vec sada je jedan od najboljih ikada.Ja sam bio ubedjen i da ce se vratiti,a verujem i da je ovo moguce...Pozdrav

Rodja

pre 5 godina

Svaka čast piscu...odavno lepše pretočene misli nisam pročitao...a opet zahvaljujući našem Noletu i ostaloj dvojici musketara koji su uspeli da pisca nadahnu.

Nemanja

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!

Miodrag Canic

pre 5 godina

Ne postoji velika 4-ka u tenisu to su zavidni englezi izmislili i proturaju kao istinu ali uzalud.Sveto trojstvo danasnjeg tenisa Federer-Nadal-Djokovic nema dalje.

drvobradi

pre 5 godina

Koliko sam primetio, Novak već ima manjak motivacije. Najbolje igra ako su prekoputa Federer ili Nadal, najbolja 2 meča ove godine je protiv njih odigrao. Sa ostalima se muči, igra bezvoljno, kao da ga smaraju.
Usput, Rafa je zapravo prvi kandidat da preskoci Federera sa najvise osvojenih GS, covek ima 17, ne vidim da neko moze na sljaci da ga dobije u naredne 2-3 g, a moze lako da uzme bilo koji drugi slem. Uporan i jak kao bik.

Aco

pre 5 godina

Prosto me sramota gde zivim i kakve komentare citam, mogu da zamislim sta bi Hrvati pisali da su Ivanisevic ili Cilic osvojili pola od ovoga sto je Novak, ili Bitanci da Marej ima ovakve rezultate.Stidite se.

sasa

pre 5 godina

Novak Djokovic ce igrati tenis jos 2-3 god...trenutno je u naleti i moze da uzme 2-3 grend slema i onda pad forme i povlacenje...to je realnost...nije lud toliko da igra tenis do 38 god...to je vec pomalo bolest...Rodzerova deca vec rade tj zaposlila se a on jos uvek igra tenis...idi bre covece uzivaj..ovo je vec bolest...

Gohan

pre 5 godina

Sada neka ganja slemove. Osvojiće on još po neki master to je sigurno ali glavna okupacija treba da mu budu slemovi.

Ima sve predispozicije da bude najveći, samo da osvoji još slemova.

reflektor

pre 5 godina

Moje misljenje kao bivseg sportisteva poznajuci rezultat i to nesto sto te tera dalje.Preokupacija na GS-ove i one masterse kojivmu "leze"!Ne mora da se cepa svaki masters.Naravno on najbolje sve zna,sve je prosao,uspon,pad,pa uspon,zna Novak najbolje!Video je da su RF i RN posle padova osvajali GS i to i on zna.Zapravo,da se nije pojavio Novak nas,njih dvojica koju izuzetno postujem bi imali po 25 Gs-ova i po 40 mastersa.Novak je sa slozenim kockicama u glavi jaci od ova dva velika sampiona,dokazao mnogo puta i zaista privilegija je imati takvog sportistu i posmatrati meceve i poredjenja sa RF i RN!Koja era tenisa!

Sisoje

pre 5 godina

Je l' moze jedan vec stariji gospodin da nesto poruci, narocito svim "mrziteljima" Novaka Djokovica? Ako moze, onda hajde redom: (1) Novak je najuspesniji sportista koga je Srbija (pa cak i stara Jugoslavija) imala. (2) Po svom karakteru, Novak je jedan sasvim atipican Srbin: nikome ne zavidi, ne krivi nikog treceg za svoje neuspehe, neverovatno je uctiv i sarmantan. (3) Sve svoje uspehe duguje iskljucivo samome sebi, svom radu, talentu, izdrzljivosti i znanju, a ne vezama & vezicama. (4) Pri tome ne zaboravlja ni svoje ucitelje (npr Jelenu Gencic, koju sam nekad davno i licno poznavao i koja je bila ali PREDIVNA osoba); Marijana Vajdu; svoje roditelje, koji su u njegov tenis mnogo ulozili, i svoju suprugu i decu, koji su mu ocigledno veoma potrebni da bi bio potpuno ostvaren i imao svoju psihicku stabilnost. (5) I sta sada sledi dalje? Novak svoj tenis igra ZBOG SEBE, ima pravo i na zasicenost i na pad motivacije, a i na druge zivotne prioritete. Ali radi nas, njegovih navijaca koji uzivaju u njegovoj igri (kad mu ne ide pa podigne ritam, joj-joj-joj) jako bih voleo da nastavi da igra, radi na sebi i POBEDJUJE. Najveci srpski sportista svih vremena je za mene vec sada ali nadam se da najveci (za sebe) tek zeli da postane. A posto je vec toliko atipican Srbin - ocekujem da ce jos mnogo godina igrati, i pobedjivati. Drzim pesnice.

Bate jumko

pre 5 godina

(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 22:40)

...

spavate li mirno???

Nikada, ali nikada se ne može zaboraviti kako se Rođa nervirao u ovom finalu.. doduše, realno nije trebao do njega ni da stgne, povređeni Gofan je u polufinalu servirao kao devojka, pa mu je jedva uzeo set u tajbreku, nakon čega je predao..

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

Markan

pre 5 godina

@Dragan
Novak Djokovic je jedini osvijio sve vazne turnire u organizaciji ATP Asocijacije, a to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters I Devis kup. ATP nema nikakvog uticaja sa organizacijom OI I tenisari za ucesce ne dobijaju nikakve ATP poene. Send toga tenis je olimpijski sport Tek od Seula 1988 God I do Pekinga 2008 na igrama su ucestvovali drugorazredni teniseri.

Hahahahahahah... Hahahahaha!!! Tipični Nolovski sindrom. Pre Noloa nije mnogo bre pratio tenis, pa su svi teniseri bili drugorazredni jer ovaj guru nikad nije čuo za njih. Zanimljivo je da je "drugorazred""-izam prekinut Nolovim ucescem :D

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

veliki strumf

pre 5 godina

Možda ću biti neskroman, ali bih sigurno bolje napisao kroz šta sam ja prolazio svih ovih godina sa Novakom. Od prve pobede protiv Rodzera u finalu Mastersa u Kanadi (koju sam gledao u kladionici i uplatio poslednje pare na Noleta, iako je imao 4 poraza od Federera do tada, ali se videlo da je veoma blizu), preko gledanja polufinala AO na poslu sa kolegama (koji mi svake godine kažu da im toliko podignem pritisak da više neće gledati sa mnom :)), sve do sinocnjeg finala koji sam prilično mirno odgledao. Bar ne bih napisao da sam bio u školi u nedelju kad se igralo finale...
Kod Novaka je sve stvar motivacije. Naučite da slušate šta kaže: odmah ćete znati kako će proći na turniru. Sećam se intervjua pred AO 2011. 3 godine nije uzeo GS i tada je prvi put izjavio da je došao da osvoji GS! Bio je silno motivisan nakon osvajanja Salatare 2 meseca ranije. Nakon RG 2016. rekao je da mu tenis više nije prioritet i bukvalno se ugasio nakon toga. Privatni problemi sa bratom ali i teška povreda zgloba leve sake sa kojom je igrao na OI i izgubio od Delpa jer nije mogao da okrene zglob i igra bekhend kako može (to malo ljudi zna, info je iz prve ruke od obezbedjenja koje ga prati kad igra za Srbiju). Privatni problemi su sada reseni, Vajda i ekipa su opet tu, vratila se ona stara Jelena u boks, sa snažnim bodrenjem! Tu su i Noletove izjave da ide da osvoji U.S open i da mu je cilj da se do kraja godine vrati na prvo mesto! Tu su i najveća motivacija - deca! Nole će više od svega zeleti da ga i Tara vidi kako osvaja GS, a da Stefan poraste da može da isprati celo finale i da ZAPAMTI tu sliku u glavi (jer sada je premali i zaboraviće Vimbldon). Dakle, situacija je opet ona stara, a motiva je ba pretek. Zato sam siguran da Noleta čeka još nekoliko bericetnih godina!

dipl. ing

pre 5 godina

@lovac na nolobotove
Kome da placa porez? Da finansira uhlebljenje stranackih podguznih poltrona? Za sta da placa porez? Gde?
Ti imas zlato sa OI? Imas medalju neku? Ucesce?

NBG

pre 5 godina

a Olimpijada?
(bgd, 20. avgust 2018 23:07)
Naravno i OI za dve, a sledeće godine da odbrani Sinsi i uzme Roland Garos još jednom, pa će sve ozbiljne teniske titule imati bar po 2 komada..
Ako ne bude imao problema sa povredama, lako stiže Rođu sa brojem GSova.
Nabolji ikada, a i sa pozitivnim rezultatom sa zaista velikim šampionima poput Rođe i Nadala..
Motivacije ne manjka...
Idemooo

nesa

pre 5 godina

Iskren da budem volim da gledam noleta i navijam ustajem da gledam rano itd iznervirao me je samo kad je poceo da filozofira kad je bio sa imasom.... nadao sam se da ce se vratiti kao i svi srbi al nisam ni sanjao da ce na tolika vrata da udje kao sto je usao sad je postao bukvalno legenda sporta ko je najbolji nije ni bitno realno ovo niko i nije uspeo niti ce u skorije vreme.... za nas je on najbolji mi boljeg nemamo!

grandiozo

pre 5 godina

Ali najbolji komentar koji je dao teniski stručnjak je da koliko će Federer i Nadal u budučnosti osvojiti GS i Mastersa zavisi isključivo od Novaka,vrlo snažno iskreno i istinito

Marjan

pre 5 godina

Samo da ministarstvo inostranih poslova digne optuznicu protiv Pepe Imaza za nesto tipa ratni zlocin ili genocid po Interpolovoj poternici,pa da ga ameri bar na kratko zaustave na granici.Dok se vidi ko sta,gde i kako eto ga Nole uze US Open posle nek ga puste u 3....samo da se ne vide pre US opena

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega na svijetu ovaj me covjek toliko puta u zivotu obradovao i ispunio srecom da se to ne moze ni izbrojiti! Iako sam iz izCG tj MNE

MareNS

pre 5 godina

Da 500-ku prijavi za ovu i sledecu godinu Tokio, a ne Peking i da sve nauci o toj zemlji. Njega loze te stvari, ti sitni detalji i da se spremi maksimalno za OI2020. Naravno da iznajmi poseban smestaj van olimpijskog kompleksa i da dodje dve nedelje ranije. Zlato je 1/1 njegovo, bez obzira sto je Rodja Uniclo. Za gs se ne brinem. Toliko puta je bespotrebno gubio u finalima (najcesce na uso) da ce sve da mu se vrati, kao sto je i sada na Sinsiju imao srece. Tako da ako Federer igra +6 godina ja verujem da ce i Nole, tj. da ce igrati i OI2024 kada ce imati 37. godina kao Federer danas.

21 vek

pre 5 godina

Сада више грен слемова од РФ и у једној години сва 4 ГС заједно, а онда тренерска каријера стварања нових наследника и шампиона.

bubi 90

pre 5 godina

Kakav tekst,pogotovo kad se vraca prica od pocetka,suze na oci,ni samo nismo svjesni kakvog sportistu imamo !! Ziv mi bio Nole kralji!!
Pozz iz Cg !

Kanidja PG

pre 5 godina

A sad US open i lov na Nadala i 1mjesto.
Rafa brani titulu na US,Peking i finale Šangaja Novak ništa.
Poznato je kako Nole igra u ovom dijelu sezone kroz čitavu karijeru.
Idemo genije.

ford

pre 5 godina

A voleo bih da cujem misljenje glavnog trola na portalu,Batka cara (to cara je namerno zato sto je on redakcijin trol,pa da se malo uslihtam da bi me objavili..? ),a moze i kralj rodzer I ini..Ajmo decaci,objasnite nam opet zasto Novak nije I nikad nece biti najbolji..!?
He,he,bravo Novace,svaka cast!!
Ja sam od onih koji misle da si resio da ih pokidas sve u narednih par godina,dok telo bude moglo da izdrzi napore I da uzmes slemova koliko je potrebno da budes najbolji svih vremena.
A ja sam ubedjen da mozes,I sve sam ubedjeniji u ono bitnije,a to je da hoces!!
Odvali ih SVE!!!

Goran

pre 5 godina

Za mene je najneverovatnije da je taj Rodzers kup bio pre 11 godina. Novak je tada osvojio prvu masters titulu sa 20 godina, pobedio je velikog Rodzera koji je vec tada sa 26 godina osvojio gomilu grand slem titula i bio neprikosnoveni broj 1 svi su mislili da je to kraj jedne ere. Medjutim, problem je sto je sada posle 11 godina Rodzer sa 37 godina i dalje 2. na svetu a Novak 6. na svetu. Naravno, svi znamo da je to zbog povrede ali svaka cast Federeru sto je jos u vrhu 11 godina nakon tog poraza u finala mastersa od klinca od 20 godina.

dragan

pre 5 godina

Dokazati svima da je GOAT. To nece uraditi samo sto ce imati najvise GS-ov, to ce biti usput, nego sto ce uraditi neke stvari od kojih ce svi pobadati.

fil bil

pre 5 godina

Kada se samo setim one euforije nakon osvojenog US Opena 2015 i 10-te Gren Slem titule.

"Za dve godine obara Rogerovih 17 GS"....."Novak osvaja 5-6 od narednih 8 GS"......"Federer je gotov, bolje mu je da ide u penziju"......"Novak 2018 osvaja 18-i GS i postaje GOAT".

3 godine kasnije, u medjuvremenu odigrano 11 GS, a rastojanje izmedju Rogera i Novaka isto kao i nakon US Opena 2015, citavih 7 GS.

Zato, polako ljudi sa tim prognozama, nikom nista nije zagarantovano. Ni Novaku da ce osvojiti naredna 3-4 GS, ni Federeru da ce na kraju karijere imati vise GS i od Nadala i od Novaka.

To su nevidjene 3 sampioncine, sa njma nema nikakvih pravila. Tako da Novak do kraja karijere moze ladno osvojiti jos 2-3 GS, a moze i 7-8.

Aj sad iskreno recite, ko je nakon sto je Federer sredinom leta 2016-te zavrsio sezonu, uopste verovao da ce jos osvojiti 3 GS, realno niko nije verovao u taj scenario. Kad ono Roger na naredna 4 GS na kojima je ucestovao, on ladno osvaja 3 komada.

Takodje Nadal je u ovogodisnjem polufinalu Wimbldona dokazao da je "zivotinja", tako da i on ladno moze da osvoji jos 5-6 GS.

Ja ipak verujem da ce do kraja karijera ove trojice tenisera, Novak osvojiti najvise GS. Fizicki je ocigledno fenomenalno pripremljen, motiva mu nenedostaje, najmladji je od sve trojice, tako da bi trebalo da osvoji jos mnogo GS titula.

OI su u rangu ATP250

pre 5 godina

@ "Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji."
(Aco, 20. avgust 2018 22:33)

Potpuno si u pravu, @Aco. Ko se jos seca da je SFRJ, ipak, imala singl-pobednicu na OI? Ne mogu ni ja da se setim njenog imena. Secam se samo da je to bilo negde oko 1980 i neke i da je bila iz Hrvatske.

Druga vazna stvar je da tenis na OI nije pod patronatom ni ATP, ni WTA. Dugo su OK i ATP i WTA vodili pregovore da se igracima/cama racunaju ATP/WTA bodovi za pobedu. Ipak, igraci/ce nisu zadovoljni kako je to reseno, pa smo na poslednjim igrama imali veliki br. odustajanja.

Mi ovde razgovaramo o ATP turu, a mnogi jednostavno lazu sebe da nije ono sto je vidljivo i OSVOJENO na TERENU.

nevera

pre 5 godina

Ko zna npr. nemacki ili ima prevodioca, neka otvori Baz, Baslerzeitung i procita lepo komentare vezane za Novaka, ta realnost, cinjenice i postovanje vece od onog koje uziva od naseg izkompleksiranog i zlog naroda, sram vas bilo...

abc

pre 5 godina

sta bi sa veganizmom? krajem karijere? kacenjem reketa o klin? Pepeom Imazom? gde nestadose svi oni strucnjaci za nutricionizam? strucnjaci za psihologiju? teniski eksperti?!

Djordje NS

pre 5 godina

Već sada je G.O.A.T. ali ako želi motivaciju ima je na pretek:

- zlato na OI;
- još 8 GS titula;
- još jedan Roland Garros (da ima svaki GS osvojen minimum 2 puta);
- još jedan Sinsinati (da ima dva puta osvojen Golden masters - svih 9 mastersa minimum 2 puta);
- pojaviti se i osvojiti Hamburg da mu sutra zlobnici ne bi to spočitavali kao propust;
- povećati broj nedelja na prvom mestu ATP liste...

Ranko Vucicevic

pre 5 godina

Tako mi svega ovaj me je covjek nebrojeno mnogo puta u zivotu obradovao svojim stavom i zeljom za dokazivanjem. Iako sam iz MNE osjecam ga svojim ! Veliki covjek i sportista i dobrocinitelj! Osjecam da i mi sa Balkana vrijedimo makar nesto i da nije sve tuzno i crno kao sto izgleda na prvi pogled!

Cvrle

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23) # Link komentara
Vidi se po tome koliko je Federer bio motivisan svaki put da zaustavi Novakove rekorde ;)

Aleks

pre 5 godina

1. Olimpijsko ZLATO
2. Jos jedan Roland-Garros da bi bio jos jedanput bio prvi u istoriji sa po DVA Grand Slam-a
3. Da nas raduje jos dugi niz godina... kao na primer juce, divan dan posle Cinci pobede ;)

igor jason

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da su svi komentari u fazonu, ajd još ovo, ajd još koji gs, ajd još samo olimpijadu nole... Ljudi odradio je sve, mentalni goat je... Sve ostalo je bonus...

Puna

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI!(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Evo i od mene pregršt prekrasnih voleja u gluteus maximus obicnog srpskog vola.

jovan

pre 5 godina

@ (aleks, 21. avgust 2018 00:51)

Previse idealizujes Djokovica i pravis od njega savrsenstvo. On je ipak samo covek i pravio je greske, kako u izboru ishrane i druzenju sa nekim Spancima tako i u otkazima koje je prosle godine dodelio celom timu. Gde ces veci dokaz od toga da je na kraju ponovo vratio Vajdu koji mu je dao ultimatum da mora jesti barem ribu i da mora raskrstiti sa Pepeom. Dakle za to "poremecenu publiku" od mene bi dobio jedno milion minusa. Glas naroda je uvek u pravu, a u ovom slucaju je ceo svet bio saglasan, pogotovo za Pepea. Uzmi malo citaj i strane vesti sa engleskim komentarima, valjda znas engleski sine?

nikola

pre 5 godina

Velika četvorka? To je izmišljotina britanskih novinara kako bi Mareja uvukli medju najbolje. Dve godine na vrhunskom nivou nisu dovoljne da ga svrstaju sa Federerom, Novakom i Nadalom. Ako je to dovoljno onda imamo i veliku petorku sa Vavrinkom itd.

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

Ali Djokovic ima Golden Masters, a vi Rvati od tog finala sp u fudbalu imate srebrne kovanice, hahahahahaha hahahahaha. Pokrij se usima, da je Spanija posla Ruse, ne biste ni do polufinala stigli, dosli Francuzi i sa cetvrt snage vas urnisali

unpluged111

pre 5 godina

kad Djokovic igra svoju igru, svojom glavom, krajnje je nebitno ko je na drugoj strani mreze, e to je majstor. svaka ti cast kralju! Idemo!!!

sweswe

pre 5 godina

Nemam pojma, recimo da makar tog Samprasa stigne, hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 20. avgust 2018 20:40)

Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Sto rece jedan pametan covek:
"Ko pameti nema, smehom je zamenjuje."

jovan

pre 5 godina

@ Ja sam danas čitajući komentare shvatio da je Djokovic juce oslovio Rodzera sa GOAT iz kurtoazije i jer je "fin i kulturan" momak... A ničim izazvana izjava! Ajde neka bude to razlog... Hahahahaha...
(Jumko, 20. avgust 2018 20:51)

Pa sta je smesno tu? Jeste rekao Federeru "one of the greatest to ever play the game". Federer je trenutno goat ali Djokovic je u top3 najvecih svih vremena plus ima pozitivan h2h sa dvojicom najvecih. Mislim da bi mogao ti u penziju polako, ne znam koga vise pokusavas da trolujes ovde, sebe?

baksooz

pre 5 godina

Nema igre "za dusu". On mora da ima cilj kako bi dalje grizao. Cilj je prestici Federera u broju GS Titula. Mozda nije realno, ali da li je pre 3-4 meseca bilo realno da ocekujemo da ce u 2018 osvojiti Vimbldon i Sinsinati?

Igokea since 2007

pre 5 godina

Цонгина искрена уништио-си-ми-каријеру фаца на другој слици је победила.

antiDebil

pre 5 godina

Brzo se po pocetku meca videlo da ce pobediti i ni u jednom trenutku, bi na kraj pameti mi nije bilo da nakon pobede moze da se desi nesto slicno kao sto se dogodilo nakon RG. Tesko ce se naci neko ko je uopste razmisljao o tome, a to se jasno vidi i po samom Djokovicu. Lako se mogu uporediti njegov govor tela nakon RG, gde izgleda kao da ne zna gde se nalazi i nakon ovog turnira koji je proslavio kao osvajanje bilo kog turnira i tacno se vidi da je koncentrisan na US open, kao sto se u Toronyu videlo da je bio koncentrisan na ovo juce.
Sada je u plus fazi i treba da nastavi da melje i da sto pre stigne do 1.mesta!

T.

pre 5 godina

@spokoribi Trebalo bi da znas da za Svetog Savu ima dogadjaj u skoli, mozda je covek na to mislio :)
Mi smo uhvatili u zbornici na tv to finale, koja radost je bila u pitanju...

Јабучило

pre 5 godina

Netkome Golden masters, a netkome finale Svjetskog prvenstva u nogometu.
(Ante, 20. avgust 2018 23:44)

Тако је. Неко је шампион, а неко допрвак.

ajde

pre 5 godina

(veliki strumf, 20. avgust 2018 23:28)

Bio je i jedan RG turnir par godina pre osvojenog RG, kada je pred finale izjavio "Pobediću Nadala!" Ima to na ovom sajtu. Nije tada uspeo. Ne zameram mu što je imao silnu motivaciju, samo kažem, ovako, tebi, da ne bude baš uvek sve tako kako kaže.
Ja više slušam tj. gledam šta govori na terenu. Kada se smeje, kad igra bezvoljno, pa bolje sad nego na US Openu... :) Ili kad grize.
Što kaže autor teksta, a i ti, kad ima želju, može sve. Slažem se potpuno.

Патас

pre 5 godina

Ма каква Олимпијада људи, шта причате? Гренд Слемови су најбитнији и највјероватније ће се на то и фокусирати. Данас кад се спомиње неки велики тенисер из прошлости обавезно се спомиње и број Гренд Слемова које је освојио. То су најбитнији и најјачи турнири чији се освајачи памте. УС Опен је следећи и то је сигурно Новаков приоритет уз Аустралију у наредних пола године.

F-dijagnoza

pre 5 godina

Prvo nije osvojio sve, posto mu fali nesto mnogo vaznije od svih masters 1000 tunira a to je OLIMPIJADA. SINGL, DUBL. Takodje, od svih tenisera u vrhu sada, Djokovic je najmanje odsustvovao sa svih turnira u odnosu na pomenute i to ubedljivo. Dakle najvise je igrao tenis. Tacno je da je mladji od Nadala godinu dana, ali Nadal je imao vise grend slemova od Djokovica sa 27 godina i imao je Olimpijadu. Dakle, ono sto bi mogao sada da uradi DJokovic je da vodi racuna da Federer ne osvoji 21 grend slem ili Nadal 18. To bi ovu dvojicu jos vise katapultiralo od naseg asa. A na kraju ce to mnogo biti vaznije od mastersa 1000 kojih ima opet najvise Nadal, kao i Olimpijade, grend slemovi, sto bi ste vi napisali SVE. Sto posle sve? Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Realno, ti se nalazis u Toponici.

serb_alien

pre 5 godina

Neko ko ne plaća porez i nema zlato sa OI! 
(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55) 

Imas samar od mene...
(InspektorKluzo, 20. avgust 2018 21:43)

Ma pusti, vidiš da je već udaren u glavu.

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Sto bi rekao moj šurak da su mi 2005godine Federer i Nadal igrali tenis u donjem dvorištu ne bih sišao da ih gledam....kao što ni danas u donjem dvorištu ne bih gledao reprezentaciju indije u kriketu....

Katana

pre 5 godina

@(lovac na nolobotove, 20. avgust 2018 20:55)

A kakav to porez Novak duguje i gde?.Da li bi nas informisao, neuspesni lovce na neuhvatljivu pamet? :-))

Sto bi rekao Del Boj - kakav tup... :-))

Vlada

pre 5 godina

Novaku fali jos 1 titula u Sinsinatiju da bi osvojio Double Golden Masters - svaki masters po 2 titule. Takodje, fali mu 1 titula na Rolan Garosu da bi svaki Gren Slem imao osvojen po 2 puta. Zamislite da sledeće godine osvoji RG i Sinsinati - svih 14 najvećih turnira bi osvojio minimum dvaput!!! Nezamislivo, a veoma moguće!
(THE FINAL CUT, 20. avgust 2018 20:45)

Upravo sam to zeleo da napisem, ali se ne bih zaustavio ovde. Treba mu jos najmanje jedan AO pa da na njemu bude kralj kao sto je Nadal u Parizu, ili Rodzer u Londonu. Dalje, trebalo bi da na kraju cele price ima najvise turnira Masters serije i stigne Rodzera u GS titulama. takdje je vrlo vazno i da mu se barem priblizi po duzini vremena provedenom na prvom mestu. I na kraju kao slag na tortu, da osvoji zlato na Olimpijadi.

Ova lista zelja je jako duga i vrlo verovatno je da se vecina njih nece dogoditi. Nole je i sada veliki ibice i ostace jedan od najvecih u eri kada su zajedno nastupala 3 najveca igraca ikada.

Sve najbolje, puno zdravlja i neka se barem nesto od svega pomenutog gore dogodi...

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Novak je baš ekstreman lik tako da od njega ne vredi ocekivati prosečnost tipa u narednih tri cetri godine osvojice po jedan ili ni jedan grem slem ili po jedan dva mastersa da bi se drzao u top deset....nasuprot tome ja mislim da ce ili ponovo preuzeti potpuni primat i cepati po dva tri grem slema i 4-5 mastersa u sezoni (ako ga zdravlje i telo posluze) ili ce ako to ne uspe u narednoj godini prestati da igra za ozbiljne titule i potpuno se posvetiti porodici, deci, bogu, Pepeu Imazu i tim stvarima koje nemaju veze sa vrhunskim tenisom....nerealno je od Novaka ocekivati neki prosek tipa Del Potro, Čilić, Dimitrov i ta druga liga u tenisu...mislim da nece da prodaje ime sponzorima do 37-me....a da pri tom ne pravi top rezultate

Majakovski

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Милош, 20. avgust 2018 21:40)

ti smatrasas sebe za realnog coveka...??

sempervivum

pre 5 godina

Ма није готово, има Новак још циљева... Синсинати је чак најмање битан.
Ево следећа три циља:
1) Освојити још 2 слема и превазићи свог идола из детињства (Сампраса) и по том најцењенијем критеријуму (ГС) бити међу тројицом најбољих свих времена. Мислим да је реално могуће.
2) Освојити календарски слем у некој години (2019. или 2020-тој)... Да ли је могуће? Врло тешко, али треба покушати, то би било савршенство.
3) Освојити златну медаљу у Токију 2020 (за своју душу и за своју земљу). Тешко, али вредно труда.

Djordje NS

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Bilo kako bilo ali tvog džemperka je derao gde i kako god je stigao i naterao ga da se pokloni kralju tenisa tako što mu je predao finalni meč pojavivši se u džemperu i objasnio da je suludo da igra meč koji nema šanse da dobije. Ima li veće kapitulacije jednog sportiste da ni ne pokuša jer je svestan da ga čeka gaženje i ima li većeg priznanja Novaku da je G.O.A.T. kad mu to prizna najveći u tenisu do tog momenta? I pored toga H2H 24:22 za Noleta. Prijatno veče i tebi.

prijatno i tebi bilo

pre 5 godina

@Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
(Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Taman napises jedan komentar bez hahahahaaha, ja se obradujem onako najiskrenije, a onda vidim da ti sa stavljanjem zareza na pravo mesto bas ne ide od ruke?! :-(

Izgleda te je ono juce ozbiljno pogodilo, izbacilo iz komfora trecerazrednog hejtera - bas mi je zao - ali moram da te upozorim da sada svaki sledeci komentar dobija na tezini - izuzetno, izuzetno glup! :-)

Richie

pre 5 godina

Nole, međugalaktički imperator sporta, naročito tenisa, treba da bude šampion svih mastersa i GS ISTOVREMENO da bi vama, miševma, zapušio usta.
Ako i tada...
Živeo nam Novače!
Živela Srbija!

комша

pre 5 godina

Још злазо на ОИ и може да каже од мене доста. Каквог само савременика имамо, то је невероватно. Титан!

Pantagruel

pre 5 godina

Сада за почетак да освоји US Open, а потом да себи постави за нови задатак освајање сва 4 највећа турнира у једној истој календарској години (то до сада није успело ни њему, ни Федереру, ни Надалу) и нека то оствари у 2019. години. Тиме би изашао на цифру од 18. Иза тога, ако хоће и ако је њему лично битно, може да јури Федереров рекорд (плус евентуално и олимпијску златну медаљу коју једино нема), а ако неће, може да нас доконе коментаторе отера у три лепе и каже "Коме је мало ово што сам до сада освојио, нека узме рекет у руке, па нека проба све то да понови".

sasa

pre 5 godina

Novak kada bi zavrsio karijeru sa 16-17 gs moglo bi se diskutovati u teniskim krugovima ko je najbolji svih vremena...da se Nadal pita sigurno je za njega Novak br 1...Federer imao tu srecu sto je veliki br gs osvojio pre nego sto su Nadal i Novak stasali..Nadal i da prestigne Rodzera po grend slem titulama sto je nekako i realno,nece po mnogima biti naj svih vremena zbog RG...

LI

pre 5 godina

Možda je previše očekivati ovo, ali ako bi osvojio sva 4 gran slema i olimpijske igre 2020-e, što se zove Golden Slam i to je postigla samo Stefi Graf, onda bi mogao da ode i uživa kao najuspešniji teniser ikada. Usput bi veroveatno osvojio još neki Slem i Masters i verovatno i tu oborio sve rekorde.

srle

pre 5 godina

Golden masters je izvanredno dostignuce. To je sada iza njega. Novak moze da pokusa, ima jos jednu sansu da osvoji dosta grend slemova u nizu, da prestigne Samprasa, Nadala i Federera. Moje misljenje je da se sada fokusira samo na grend slemove, a na mastersima sta uradi. Ovde vise nije vazno ni prvo mesto, ni nedelje provedene, samo je bitno da Novak nakupi sto vise GS trofeja. Sledece godine moze da uradi nesto nestvarno, osvoji Australiju bice 7 i opet prvi na tom turniru, ako osvoji Rolan Garos bice prvi igrac koji ima minimum dva od svakog grend slema. Veoma je vazno da Novak nastavi da igra kao sto je to radio na Vimbldonu i Sinsiju, ona je sve moguce samo nebo je granica.

MM

pre 5 godina

Ne mora vise nista ni da osvoji pa ce opet biti medju najboljima ikad. Ali motiva itekako ima, da bude najbolji u istoriji:
-1 zavrsni masters, 2 godine na prvom mestu, i 7 GS da stigne Federera.
-3 mastersa i Olimpijske igre da stigne Nadala.
Ako pri tome osvoji jos jedan Roland Garos i Sinsinati, onda ce imati 2 golden Slema i golden Mastersa.

Zar ptica

pre 5 godina

Obrnuo igricu. Nema dalje.

Sad jos da osvoji jedno 30-40 mastersa od 250 kao Federer sto ih gomila, pa da ga prestigne u broju trofeja..... ha ha ha

Sada samo moze da poveca broj trofeja koje vec ima, a pitanje je koliko ce imati motiva da to juri.

No, videcemo

Svetska Lada

pre 5 godina

Pa OI nisu teniski turnir, nema to zlato ni Federer.... ima neki dubl, niti je to jurii Federer niti Novak.... paceri se primaju a ni ne gledaju OI.

Niti nosi neki poseban prestiz.

Govorimo u svetu tenisa....

Djoksa

pre 5 godina

Koje su bile Novakove najuspešnije i najberićetnije što se titula na GS-ovima tiče godine..? Predolimpijske. 2011 i 2015 su bile predolimpijske godine. Koja je sledeća 2019god..? Predolimpijska. Zaključke izvlačite sami. Bože daj mu samo zdravlja, za motiv se uopšte ne plašim. Dokle god igraju Federer i Nadal njemu motiva neće nestati.

marko

pre 5 godina

Vratiti se u realnost i shvatiti gde se zaista ko nalazi. Pozdrav
(Mario, 20. avgust 2018 20:54)

Уф, па тужно је то враћање у реалност. Та реалност каже да се неко наосвајао свих могућих турнира и ми сада ћаскамо о вечности. А опет реалност је таква да неко некако и скоро нико не зна како освоји један ГС и онда славље данима траје уз тупсона, тужно зар не. Поздрав.

bojan

pre 5 godina

Alo, breeee..skinite mi se s vrata vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g, 20. avgust 2018 20:40)
Alo,breeee (seljacki nepismeno deranje),skini se ti nama s vrata tako sto ces prestati da pratis ovu vest i ti i tvoj jumko sa ostalom bratijom maj muna. Niko vas ne tera da citate niti je ovo licno vas sajt pa da mozete da dirigujete sta ce se pisati!!

Sole

pre 5 godina

Потпуно непотребно се дигла силна прашина поводом задњег успеха Новака Ђоковића. Успех јесте велик и нико до сада То није постигао, али треба бити умеренији у оценама. Он сигурно није најбиљи свих времена, могао би то да постане, али му фалу још не тако мали број титула. Треба уживати у ономе што је постигао.
(Милош, 20. avgust 2018 21:40)

Dokle god Federer i Nadal budi imali i jednu jedinu statistiku po kojoj su bolji od od Novaka , on neće biti najbolji svih vremena. A i ako se to ipak desi , i dalje neće biti najbolji , jer će se pričati da ne igra lepršav tenis , da ne povlači ćega sa elegancijom , da ne nosi džemper sa stilom... , jer to su stvari koje mora da ispunjava neko ko pretenduje na G.O.A.T. titulu

Aco

pre 5 godina

Osvojila Monica Puig zlatnu na OI, secali se neko nje.Kad dezurni zlobnici nemaju vise sta uhvate se za najnebitniji turnir u tenisu.Ako to nekada osvoji onda ce da se pitaju sto nije osvojio atp 250 u Antaliji.

Sasa

pre 5 godina

Ono najvažnije ako može... Još 8 Gs titula! A sreća, ceo svet osim Srbije, zna da ne može! Tako da... Prijatno veče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 20. avgust 2018 20:48)

Hahhahhahahahaha pa ti si ziv!!! Ovo ti komentar od pre Vimbldona? Hahhahhahahahaha prijatno i tebi , mada znam da ti nije.

drpop83

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1433209#k27987508

Lovac na Nolobotove, objasnicu ti da ti bude kristalno jasno.

Druze, cak i da hoce ne moze da plati porez drzavi Srbiji jer se smatra u ovom slucaju rezidentom drzave Ohajo (Sinsinati). Treba da plati state tax (Ohajo, drzavni porez) i fed tax (USA, federalni porez). Posle nekog vremena moze da trazi povrat poreza (tax refund), imas posebnu formulu za to. Znaci nikako ne moze da plati porez drzavi Srbiji cak i da hoce jer drzava Srbija nema turnir u ATP kalendaru. Primer: Teniser odigra mec u Francuskoj, placa drzavi Francuskoj porez, teniser odigra mec u Japanu, placa drzavi Japanu porez itd.

I

pre 5 godina

Bravo. Ovo je jedan od najlepših tekstova na ovu temu koje sam pročitala. Hvala ti što si nas podsetio na sve uspehe i emocije koje nam je Novak izazivao godinama. Vrlo dobro se sećam i prvog mastersa i prvog gren slema, dočeka na Balkonu februara 2008. Sećam se vremena kada je svaka pobeda nad Federerom i Nadalom bila kao nacionalni praznik a sada ima pozitivan skor protiv obojice. Šta više da dodam osim da sam ponosna što smo sunarodnici i da sam presrećna što živim u eri Novaka Đokovića.

magnifico

pre 5 godina

Nemam strah da ce izgubiti motivaciju jer se nije mucio da se vrati radi osvajanja Sinsinatija. Daleko od toga. Uzima US open, ovo je druga mladost koju sam vidjao u proslosti medju sportistima.

maksa Nis

pre 5 godina

@Mario Ti decko da preispitas sebe. Olimpijada je druga prica, nije to masters, igra se jednom u 4 godine. Novak je osvojio sve velike turnire moguce. Dubl se ne racuna, jer nije dubl igrac.Tako da, ne znam kojim bi argumentima mogli da osporite novakove uspehe.

Miodrag

pre 5 godina

Zasto se toliko pominje OI? Nije pod ITF ili ATP, (polu)pozivni je turnir, ogranicen broj ucesnika po zemljama, nestandardan format, manje ucesnika.
Nama je bitan jer je to bila najveca sansa za neko zlato generalno, ali u zemljama gde se zanju zlata je potpuno nebitno. Drugima je "vazno" jer ga Novak nema.
Tako gledajuci Marej je vrhunski igrac, igrac najvecih dostignuca.

lal

pre 5 godina

za sve one koji pominju olimpijadu, imam jedno pitanje... da li je vrednije zlato na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu kada pricamo o fudbalu???
naravno da je nama bitna olimpijada, bitna je i djokovicu, ali je u teniskom svetu toliko beznacajna, da cak ne donosi ni poene...
nikolas masu je covek koji ima zlato na olimpijadi i u singlu i u dublu... i to sa istih olimpijskih igara... covek nikada nije igrao ni 1/4 finala nekog gs-a...
zlato u singlu nema ni federer, pa mu to niko ni ne pominje... a ako cemo da mesamo discipline onda su goat braca brajan... svaki pojedinacno ima preko 100 titula... imaju 16 i 17 gs-ova... plus 4 i 7 gs-ova u mesovitom dublu... i naravno obojica zlato sa olimpijade...

Majakovski

pre 5 godina

Nole, kralju, izdrzi jos barem sledece dve sezone. Osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 i jos neki grand slam usput pa da podvucemo crtu!
(Nemanja, 20. avgust 2018 21:37)

nema sta vise da izdrzi, ne mora...koji mi da podvucemo crtu...?? ovo sto je on uradio ne samo na poslednjem turniru nego i pre njega niko na svetu nije...daj necemo o tehnici i detaljima...

Milan

pre 5 godina

Penzija, ajmo malo matematike:

Neka teniser na svakom trecem turniru GS + 1000 serije uzme samo drugo mesto u naredne 3 godine i nista drugo, izracunajte koliko je to para...

Vredi li igrati?
Sponzore i ostale prihode da ne racunamo.

Tako da RF na primer, nece u penziju do 40-te. Mozda ce izbegavati opsane tenisere da ne kavri H2H, ali ostalu boraniju ce da pegla na iskustvo samo tako.
Sto i nije lose za tenis, njegov stil treba proucavati na fakultetima, naravno, isto kao i Novakov, Nadalov, jer je svako od njih vrh vrha i jedni bez drugih ne bi imali tu vrednost.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Najviše bi voleo da Rocko Rafa i Nole igraju još 10 godina.Posle njih tenis će postati karling.Koliko će trofeja ko osvojiti je ne bitno.Ako budu trajali sa vremenom će sve biti dostižno a rekordi će padati i padati i padati i padati.....

Milutin

pre 5 godina

Od obicbog mastersa pravite trofej jaci od vimbldona. Koliko je ovaj zlatni masters bitan vidi se po tome sto federer ni ne igra rim i monte karlo, a nadal redovno preskace masterse na betonu. A kad vidim da se spominje ovaj "srpski inat" redovno zavrsavam citanje teksta.
(Qwerty, 20. avgust 2018 21:23)

Federer je igrao Rim 16 puta a Monte Karlo 13 puta, i nikad nije pobedio.
Nadal je igrao Majami 13 puta, Šangaj 8 puta a Pariz 6 puta i nikad nije pobedio.

Toliko o tome da Federer i Nadal "ni ne igraju" ove turnire, ili da im tobože "nije stalo" do njih.

Владимир

pre 5 godina

Шта сада? Па ништа, фокус и напад првенствено на слемове. Ако освоји још неки мастерс, ОК, али слемови пре свега.

dominus

pre 5 godina

Mirko Kojotovski

Rafa i Novak bi mogli, mada teško. Verovatno će igrati još 4-5 godina (ukoliko budu zdravi). A Federer, koliko je "lud", ne bi me čudilo da igra i u 50oj - a možda se povuče već sledeće sezone (u šta sumnjam).

Aleksa

pre 5 godina

Plačem!!!

Dečak, proguglaj malo tko je drugorazredni Boris Becker ili Steffi Graf.
(Markan, 21. avgust 2018 20:37)

Пише на гуглу да је Борис Бекер био тренер Новака Ђоковића а да је онда банкротирао и сад је спикер на некој локалној телевизији (Јуроспорт?)
А Штефи Граф знам и без гугла, то ти је жена од Андреа Агасија....једног од три најбоља православна играча свих времена.....

Плачи...