Ponedeljak, 20.08.2018.

08:50

Ko je najbolji teniser svih vremena? ANKETA

Živimo u zlatnoj eri tenisa u kojoj igraju trojica od sedmorice najtrofejnijih igrača svih vremena.

Izvor: AK

Ko je najbolji teniser svih vremena? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

337 Komentari

Sortiraj po:

Ante

pre 5 godina

Misljenja sam da Federera ( ni u kom slucaju ) ne treba porediti sa takvim velicinama kao sto su Nadal i Djokovic. Ne samo zbog medjusobnog skora.
Vecina grend slemova sto je Federer osvojio bilo je dok su ova dvojica bili premladi ili neki od njih povredjeni. Njegova je sreca sto se nisu u isto vreme borili. Misljenja sam da svajcarac ( pored Novaka i Rafe) ne bi osvojio ni 3 grend slema.MISLIM DA NIJE NA MESTU TAKVA ANKETA- . TREBA OTVORITI ANKETU - KO JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA - NOVAK ILI RAFA?

Ante

pre 5 godina

Dobra stvar za svu trojicu je sto nema mladjih koji mogu da im pariraju tako da jos neku godinu su favoriti za osvajanje grend slemova.
Svako postavlja neke svoje kriterijume da bi pravdao zbog cega je , njegov ' teniser najbolji.
Misljenja sam da se za koju godinu ( naravno ako sa novakovim zdravljem bude sve o.k ) nece uopste ama bas uopste postavljati pitanje- ko je najbolji u istoriji tenisa? 90 ODSTO TIH VASIH PARAMETARA CE BITI NA STRANI NOVAKA.

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

Dr

pre 5 godina

Ko je najbolji od ove trojice, realno će se znati kad sva trojica odu u penziju. Dok god su sva trojica još uvek aktivna, ima vremena da se skala pokrene na ovu ili onu stranu.

Milos

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem kako dobar deo vas u komentarima voli vise Federera i Nadala i proglasava da su mbogo bolji od novaka njih trojica su najbolji svih vremena to je cinjenica.Ja na primer stalno navijam za Novaka a mnogo vs S umesto da svom zemljaku pruzaju podrsku i navijaju za.njega oni govore sve u svasta

izbaci mi vise komentar

pre 5 godina

Djokovci kapiram da ste euforicni,samo me manite vasih teorija zavere,postoje brojevi,statistika koja je veoma relevantna,a ona zapravo govori da su Nadal i Federer dva najbolja igraca u istoriji tenisa,a vi uzivajte u h2h,sportski pozdrav i smanjite malo mastu.

yoo

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Makica

pre 5 godina

Nadal, Federed i Djokovic pisu istoriju tenisa. Ne znam kako iko odvaja njih trojicu i proglasava pobednika tj najboljeg.
Nadal apdolutno najbolji na sljaci (ovi dvojica ni prici mu), odlicne spinove, dobar forhend, igrac koji ostavlja srce na terenu.
Federer je igrao najbolji tenis dok se ova dvojica nisu pojavila. Ali svakako odlican igrac. Apsolutno najbolji na travi, igra gospodski tenis. Najbolji jednorucni behend. Odlican server, jednostavno elita tenisa.
I naravno nas Nole, za nas uvek najbolji. Kompletan igrac apsolutno. Ne zelim biti pristrasna pa necu previse o njemu svi sve znamo.
Ne znam kako poredite njih uopste.
Sva trojica su zive legende koje su ulepsale tenis i unele visoke kriterijume u ovoj igri.

00

pre 5 godina

@..... glasa se u Srbiji,jedino tu moze i da ga izglasaju,van nase zemlje zna se ko je najveci Nadal i Federer,normalno,postoji statistika,postoje brojevi.

captainiron

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

captainiron

pre 5 godina

Djokovci lakse malo,znam da ste euforicni,ali i dalje nista ne menja postoje dva najbolja u istoriji tenisa a to su Nadal i Federer,manite se vasih teorija zavere,postoje brojevi i statistika.a vi uzivajte u h2h.

izbaci vise

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Djido

pre 5 godina

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima! (Dott, 20. avgust 2018 10:17)

Imaš moje odobrenje da nastaviš rad na listi i rangiranje kako si predložio.

What

pre 5 godina

@Nikola Ali svakako i Nadal i Federer imaju vise gs od Djokovica,Nadal ima vise mastersa ima vise titula,ima zlatni slem i ima zlato sa ol,tako da je mnogo ispred Djokovica,ako dajes za pravo da svrstavas Djokovica sa Nadalom i Federerom,onda mozemo da svrstamo agasija,bjorna i samprasa sa djokovicem.

Prajm

pre 5 godina

@(zocko) Hahahahah mani me tvojih teorija,postoji statistika koja govori da su Nadal i Federer najbolji svih vremena,postoje brojevi koji su relevantni,a ti leci komplekse.

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Ajde da je obrnuto: Djokovic 20GS a Rođa 13.

Pa svi bi rekli kakvi mastersi. Gleda se GS. Mastersi su za decu. Itd...

Federer jos uvek.

ja

pre 5 godina

90% fudbalskog sveta ce reći pele maradona jedan pravi Ronaldo drugi ronaldo.. Tako i ovde svi ce reći nesto, niko neće biti u pravu, a svi će biti u pravu.

zocko

pre 5 godina

Federer je osvojio najvise trofeja u tenisu,ali najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena.

Komentator

pre 5 godina

Novak Đoković u najboljem izdanju je najbolje što je tenis do sada imao, odnosno bolji je od najboljeg izdanja Federera, Nadala, Samprasa i ostalih. Gledajući rezultate ostvarene u dosadašnjoj karijeri, nije najuspešniji jer ima igrača sa više trofeja, ali tu je već teško raditi poređenja jer nisu svi igrali u isto vreme, sa istom konkurencijom.

zocko

pre 5 godina

Federer je covjek sa najvise trofeja u tenisu. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena. Najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala I tacka.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.
(Goran, 20. avgust 2018 14:16) ha ha ha ko sve pise o tenisu . Kaze da Novak osvaja 1-2 gs godisnje a u cijeloj karijeri je osvojio 13, znas li ti koliko je to nemoguce? kad staris mozes samo manje da osvajas a ne vise.

Peđa

pre 5 godina

Tri su velika igrača u ovom trenutku. Moje mišljenje je sledeće. Federer jeste veliki, igra tenis kao balet itd itd ali je većinu svojih GS titula osvojio kada nije naleteo na nikoga iz tzv. "velike četvorke", sa druge strane Đoković je uvek morao da pobedi Nadala, Mareja ili Federera. Međusobni odnosi govore sledeće:

Đoković - Nadal -> 27:25
Đoković - Federer -> 24:22
Nadal - Federer -> 23:15

Mislim da neko ne može biti "najveći svih vremena" ako ima negativne skorove protiv svojih najveći rivala!

Autolakirer

pre 5 godina

Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 20

Opet decko pametujes.Za koju nedelju pocinje skola.Jesi li ikada u zivotu SUTAO loptu.A sta bi sa onim OPSAJD.
Hvataj se pametnije stvari u zivotu nego sto ti je zivot ceo dan na tastaturi

Nikola

pre 5 godina

Vrlo je diskutabilno reci ko je najbolji. Svako ima neke svoje rekorde, a ko moze tacno reci koji je najvazniji. Federer drzi rekord sa najvise nedelja na 1. mestu i najvise GS titula. Nadal verovatno nije najbolji ikad, ali je nesumnjivo najbolji igrac na sljaci, jer je vlasnik svih iole bitnijih rekorda. Nole je imao svoje momente i najbolju sezonu u istoriji, sa najvise bodova, u jednom trenutku je bio vlasnik svih GS, a sada je jedini osvajac svih mastersa, drugim recima najraznovrsniji igrac. Federer je imao srecu da igra pre Nadala i Noleta i da sakupi neke titule i nedelje na 1. mestu. Nadal i Nole ce igrati i posle Federera, ali ce imati jedan drugog za ozbiljnog protivnika. Tako da je tesko izmeriti.
U trci na 100m se zna da je to Bolt, u tenisu se ne zna.

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Najbolji SVIH VREMENA između No1e-ta, Rafe i Fedexa, će biti onaj koji bude najbolji, ALI TEK PO ZAVRŠETKU NJIHOVIH KARIJERA, odnosno kada "tada" saberemo i oduzmemo sve činioce koji se uzimaju kao merilo, ZATO JE DANAŠNJE POREĐENJE preRANO❗😄😄😄

NY

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji... 

najviše gs: Roger Federer 

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer 

Najvise mastera: Rafael Nadal 

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..
(Danijel, 20. avgust 2018 13:46)

4

Evo ja da ti kazem
Teniser koji je probio magicnu granicu od 16 hiljada poena, Teniser koji je prvi probio 100 miliona od turnirskih nagrada, teniser koji ima pozitivan medjusobni skor protiv dvojice najvecig konkurenata, Teniser koji ima zlatni GS ( cetiri GS turnira za redom) Teniser koji je imao.najveci broj polufinala za redom i sada ovo da je jedini koji je osvojio.sve pistojece masterse.Malo li je

boki

pre 5 godina

Pazite ovako godina 2006 ta ,ja prvi put cujem za Noleta koji se jelte probija medju 20 naj u tenisu,znam da je Boba bio tu negde oko 17 tog mesta ,tenis ko tenis pomislio sam to je to to mu je maksimum,nemamo istoriju tog sporta nije nesto ni popularan kod nas,medjutim samo 10 tak godina kasnije mi ne raspravljmo ovde o tome dalije on medju 10ak najboljih ili pet, nego ni manje ni vise nego naj bolji ikada ,neverovatno ali istinito...

Goran

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.

Timer

pre 5 godina

Gledao sam najtrofejnijeg ikada kako igra protiv Nadala i Novaka i nema te sile koja ce me ubediti da je bolji od njih dvojice.
A vi proglasite koga hocete, svejedno mi je.

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

Srx

pre 5 godina

Najbolji teniser svih vremena je RF (najlakše izvodi udarce u tenisu, ima najbolje moguće kretanje, njegov stil je savršen za igru, kao da je rođen samo zbog toga). Sa druge strane najbolji igrač tenisa je NĐ, ono što on radi konstantno godinama u ovakvoj postavci stvari, nije uradio niko nikada, a verovatno ni neće

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

no name

pre 5 godina

Ljudi da ja vama nesto kazem .Novak Djokovic je presao igricu.On je za Mene najbolji ikada ,i to je moje misljenje jer po meni najkompletniji teniser danasnjice .Sve je osvojio sto se moze osvojiti .Namjerno necu olimpijsku medalju komentarisati.Rafa Nadal i nas Novak ,to ce biti bitka titana za najboljeg tenisera SVIH VREMENA .Fedi svaka cast ,al ova dvojica su mladji i ludji definitivno od Federera .I sigurno ce se boriti za najprestiznije priznanje ATP .

Mr_Melbourne

pre 5 godina

10
MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.
(Marinko, 20. avgust 2018 12:08) Eto ti pises a pojma nemas o sportu. Tenis je individualni sport i tu se vidi ko je najbolji. U kosarci zavisis od ekipe u kojoj igras i skim igras. Dobio si 1 , sjedi

Zvezdas

pre 5 godina

Sada barem 99,9% onih koji su do pre samo par meseci svasta pisali o Novaku sada pisu hvalospeve
Takvi smo mi Srbi
Neuspeh se ne prasta a uspeh slavi

GradŽanin

pre 5 godina

Na zvanicnoj GOAT listi Federer je neprikosnoveno prvi. Ova vasa anketa nije nikakvo merilo.
(eagle, 20. avgust 2018 13:22)

Daj link zvaničnog sajta haha

sasa.r

pre 5 godina

Kažete da svako ima neki kriterijum po kojem je najbolji....ne đeco mpja to je laž, postoji samo jedan kriterijum ali ga vi ne priznajete jer vam ne odgovara.Znači TROFEJI od najvišeg turnira do najnižeg...i to je sve. Prvo GS,zatim mastersi i Atp 500,Npr da Nole ima 20gs a Federer 13,ko bi bio najbolji?Ove ankete su za neuke ljude.Federer 20, Nadal 17, Sampras 14 i Novak 13. Kada Novak osvoji 14 Gs titulu biće bolji od Samprasa jer ima više mastersa, koji su drugi po jačini turniri.

Danijel

pre 5 godina

Roger Federer:
20 grand slam titula 
27 mastersa 
6 zavrsnih turnira 
1 davis kup 
1 zlato u dublu na OI 
1 srebro u singlu na OI 
98 titula 
310 nedelja kao broj 1 
237 uzastopnih nedelja kao broj 1 
5 puta zavrsavao godinu kao broj 1 
3 godine osvajao po 3 grand slama 
10 uzastopnih finala na grand salmovima 
8 puta ESPY teniser godine

комша

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)
Спомињање H2H са Киријосом и Зверевим је комедија. Са њима је одиграо свега 3 меча. Два са Киријосом и један са Зверевим. Зна се ко су му главни конкуренти, али ти се правиш луд и спомињеш ову двојицу који му нису ни до колена.
Новак је најбољи из простог разлога јер је у ери са Федерером и Надалом остварио успехе какве они могу да сањају. Једини који је тренутно држао сва четири ГС у својим рукама, једини који је освојио све Мастерсе. Са главним конкурентима има бољи Н2Н скор. Једини са 6 мастерса у сезони итд. Ево ти листа његових успеха па види зашто је овај човек најбољи који је играо овај спорт. А још доста година ће да игра.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_career_achievements_by_Novak_Djokovic

stefan

pre 5 godina

imate goat listu. sve lepo pise. federer je tu prvi, zatim nadal pa onda djokovic. vrlo je mala razlika izmedju nadala i djokovica.. federer je trenutno nedostizan. ali ako djokovic bude igrao u 37 godina kao federer preskace ga. ne verujem da moze nadal iz razloga sto ce ga izdati telo, nece mu dozvoliti da igra jos mnogo.. jos 3 god max

Drca

pre 5 godina

Djokovic ,Nadal , Federer ... mnogo je ujednaceno medju njima i svako zasluzuje na svoj nacin...Tako da ta trojka ce bas ostati upecatljiva u istoriji tenisa na najvisoj lestvici , svi ostali 40 stepenika ispod..

Невен

pre 5 godina

Питање није ко је освојио највише Грен Слемова већ ко је најбољи тенисер... Ово прво сви знамо али нигде није званично написано да је тенисер са највећим бројем Грен Слемова и најбољи тенисер... Зато ово питање и јесте ствар анализе и размишљања... За мене лично нема дилеме да се борба води између Федерера, Ђоковића и Надала, част свим легендама али мислим да је спорт генерално подигнут на виши ниво и да стари асови не могу парирати данашњем времену... А између њих тројице... Они су се смењивали у вођствима, освојеним турнирима, али ја мислим да је чињеница да, осим овог периода Новакове повреде, од тренутка кад је стасао у великог тенисера, посебно ако се посматрају све подлоге, Ђоковић доминира над другом двојицом, причам и у времену млађег Федерера, а Надалово време је као и Новаково... Бројеви показују да је Ђоковић бољи у директним дуелима, и то је сад опет дошло до изражаја... Тако да... Одлични су Надал и Федерер али кад је Ноле с друге стране мреже... пораз је неминован...

Nenad

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)

A kad ih je to Federer kompletirao i ima li on zlato sa OI.Sto se tice h2h ovo su igraci sa kojima Federer ima negativan skor:Lucas Arnold Ker, Sergi Bruguera, Kenneth Carlsen, Francisco Clavet, Evgeny Donskoy, Thomas Enqvist, Markus Hantschk, Andriy Medvedev, Àlex Corretja, Gustavo Kuerten, Jan Siemerink, Franco Squillari, za vecinu nisi ni cuo, jesu li oni bolji od njega?

zon

pre 5 godina

Pa ovo i sami pomenuti teniseri javno govore... Rekli su to barem 100 puta. Jedan je Federer, a Djoko & Nadal su bez pogovora odmah iza njega. Svaki od njih pojedinacno ima neke segmente igre u kojima je bolji, ali sve ukupno kada se sagleda vrlo lako se vidi ko je naj svih vremena (za sada).

acomurija

pre 5 godina

Da se podvuce?
Djokovic nije "jedan od najboljih", vec APSOLUTNO NAJBOLJI teniser danasnjice, tj u njegovoj teniskoj karijeri.
Pozitivan MEDJUSOBNI SKOR sa nekakvim Federerom, i sa korektnim Nadalom - i sta treba jos?
Sve ostale umobolne uslove okacite macku o rep - medjusobni okrsaju su apsolutni dokaz, univezalno merilo, a ne licni ukusi!

san

pre 5 godina

2015-a je domimacija kakvu svet sporta nikad nije video, a verujem da nikad nece ni videti.
Ono je bila sezona blizu savrsenstva jednog tenisera.
Mozda ostaje mala zal sto tad nije uzeo barem jedan od dva mastersa(Kanada, Sinsinati), i to bi tek bilo ludilo, zamislite 7 mastersa u jednoj sezoni !!
16 500 na kraju sezone, pa ove recimo Nadal sad na prvom mestu ima 10 000, a tek treba braniti 2 000 sa US Opena.

I kako tenisera koji je tad tako izdominirao, da ga ne nazovete jednim od najboljih tenisera svih vremena !!

Danijel

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji...

najviše gs: Roger Federer

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer

Najvise mastera: Rafael Nadal

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..

nolefan

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Svidelo se to nama ili ne Rodzer.Ima 20 GS titula, 90 ostalih titula.Traje bezmalo 20 godina i ne namerava da se povuce.Ja sam Novakov navijac. Novak ne juri rekorde po svaku cenu

mujo džeger

pre 5 godina

triling nole,nadal,federer igrački jači od trilinga borg,mekenro,lendl, ali ovaj zadnji nekako novinarski jače zvuči, gledao sam svu šestoricu i čini mi se da kad se kaže tenis lendl je prva asocijacija

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

jojo

pre 5 godina

Sigurno je ukupno RF najuspešniji, za sad, ali kao najbolji teniser je Novak Đ. izdanje 2015. To je svakom objektivnom jasno. Ovo juče je bilo na nivou tog tenisa. I stvarno ne znam na šta će ličiti tenis kad njih 3 odu. Biće to tuga za celi sport.

Eidos

pre 5 godina

Koliko samo smarate sa ovakvim pitanjima.. Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Marinko

pre 5 godina

MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.

Zara

pre 5 godina

Vi sto pominjete OI.Znate li koliko se to vrednuje u tenisu, otprilike kao u fudbalu, dakle skoro nista, na bodovnoj listi donosi poene kao neki turnir iz serije 500.

bob

pre 5 godina

realno gledano najbolji je Nole a zasto. Zato sto ima bolji medjusobni skor i sa Federerom i sa Nadalom. znaci pobedjivao ih je vise puta nego oni njega.

Pada

pre 5 godina

@fortissimo...kod svakog igraca ima nesto sto nije uspeo da osvoji. Isto tako i za nekog levog igraca postoje neki rekordi. Po tome, je najbolji onaj cije rekorde ti priznajes, sta nije tacno.
Ja sam igrao tenis i apsolutno se gleda GS. Ti mozes da pricas da nije tako...ali to se tako gleda. Ako ti ne pase, osnuj svoju tenisku organizaciju pa onda uvodi ona pravila koja ce Djokovica da stave na 1.mesto.
Negativan skor sa RG je i zato jer je razlika nekoliko godina izmedju njih. Ne mozes to da usporedjujes. Ali sada kada vam to ne ide u prilog, vi elegantno taj deo preskocite. Ja nemam emociju prema niti jednom...nego tko bude imao vise GS na racunu, taj ce da bude najveci.
Ni Sampras nije imao sve rekorde, i vecinu je GS osvojio u Vimbeldonu, mozda imao i negativan skor protiv nekog igraca, pa je bio najveci do dolaska RG. Ti kao da ne pratis tenis pa ne znas po cemu se broji uspeh.
Ako osvojio 25 US Opena...taj ce da bude najveci...kao sto netko moze da lose igra u finalu, ali ako pobedi, on je osvojio takmicenje...sve ostalo je smesno.

Гиле

pre 5 godina

Свако прави свој критеријум. Али РФ, Новак и Сампрас немају олимпијске игре. Остали нису ни имали шансу да освоје.
Сампрас нема Ролан Гарос, јер није био играч за шљаку.
Рафа нема завршни турнир, и генерално у затвореном има проблем.
Само Новак има све мастерсе и 4 ГС у низу.
Али Новак има најмање ГС.
Новак је вероватно најкомолетнији, што говоре баш ти мастерси.
Федерер игра најлепши тенис.
Рафа највећи борац.
Тек кад ова тројица заврше каријере можемо причати о ГОАТ-у.
По мом мало предњачи Федерер, али за већ годину дана може бити другачије.

zzzzz

pre 5 godina

Ovo je predosadna priča. Nikada se neće sa sigurnošću reći ko je najbolji, jer to nije objektivna stvar. Jasno je da su Federer, Nadal i Đoković igrači sličnog kvaliteta, vrhunski igrači. I uvek će onaj ko navija za Federera reći da je osvojio najviše grend slemova, da je najduže bio prvi na listi; za Nadala će njegovi navijači reći da je bio najdominantniji na šljaci, da ima 11 Rolan Gaorsa, da ima najviše mastersa, da je bio dominantan u duelima sa Federerom; za Đokovića da ima sve grend slemove i masterse, da je osvojio sva četiri grend slema zaredom, da je imao najviše bodova u jednoj godini, da ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Sa druge strane, Federeru se može zameriti da je bio slabiji na šljaci i da nema Rim, Monte Karlo i zlato u singlu sa OI. Nadal je na drugim podlogama, osim šljake, ipak bio znatno slabiji. Đoković ima mnogo manje grend slemova od njih dvojice i nema zlato na OI. Dakle, svi ovi argumenti, kao i mnogi drugi, mogu da se vrte u beskonačnost, ali na kraju će svako ostati pri svome. I zato je postavljanje ovog pitanja prosto besmisleno. Svako će reći da je najbolji onaj ko se njemu sviđa i kraj priče.

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

Dragan Lo

pre 5 godina

Novak jer je svaki trofej uzeo u, istorijski gledano, najžešćoj konkurenciji. Federer je dominirao, pa je stigao Nadal, a zatim Nole. Od kada su sva trojica na vrhuncu, Nole je najuspešniji.

Fabijan Bartez

pre 5 godina

Djokovic sigurno nije, jer ima cak 7 GS manje od Rogera, zaostaje previse sto jest jest. Takodje verujem da se Novak nece zaustaviti na ovih 13 GS, i mislim da je sasvim realno da dobaci do nekih 18-19 GS.
Ako bi Roger karijeru zavrsio sa 20 GS, a Djokovic sa 18 ili 19, onda bi se Djokovic slobodno mogao nazvati GOAT-om.

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Realno najbolji su Federer, Novak i Nadal.. svaki ima nesto sto ga cini boljim od druge dvojice.. Ne bih mogao da kazem da je jedan apsolutno najbolji.. plus kad se uzmu u kalkulaciju neki teniseri iz proslog vremena, Agasi, Sampras itd.. tesko je odvojiti jednog i reci "on je najbolji" .. Djokovic definitivno u prva 3-5, sa realnom sansom da bude u prva 2.. jer je "raznovrsniji" teniser od Nadala .. ako se Djokovic primakne na 18 gs za mene ce biti br1 svih vremena, ima vise mastersa od Federera i pozitivan medjusobni skor, i manje "namjestenih" gs titula, plus sto je uzeo svoje gs-ove u periodu kada je u tenisu bila najteza moguca konkurencija, a i 2 gs-a je bukvalno poklonio Mareju..
Nadal I Novak su titule "krvavo" osvojili, pogotovo u medjusobnim duelima koji su bili "borba do smrti" dok Federer neke bas i nije..

wolwerine

pre 5 godina

najbolji teniser svih vremena bice neko od ove trojice.sampras ne moze biti nikako.i novak ce ga prestici po broju slemova sigurno.posle njih troje ne verujem da ce se skoro pojaviti neki teniser koji moze da ih stigne.a jos manje verujem da ce biti tri tenisera kao sada koja ce se takmiciti izmedju sebe ko ce vise osvojiti grend slemova

Dragana

pre 5 godina

@Darko Zašto bi neko bio bot samo zato što smatra da Novak nije najbolji u istoriji? Muka mi je više od priča kako svako ko uputi neku kritiku na Novakov račun, svako ko ga ne smatra nekim "polubožanstvom", svako ko kaže da ne voli njegov stil igre, svako ko voli druge naše sportiste i sportove više od njega, svako ko pohvali bilo kog drugog tenisera,svako kome Novak nije simpatičan, svako ko kaže da su Federer i Nadal bolji i uspešniji od njega itd. se proglašava za nekakvog komšiju, za ne patriotu, za bota...

sasa jokic

pre 5 godina

Samo najkompletniji igrac moze da komoletira sve. Tako ja gledam na stvari. GOAT je prolazna kategorija, jer se rekordi obaraju. Za sada je po broju GS Rodzer prvi, ali Nole jos nije rekao sve, videcemo.

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

Marsovac

pre 5 godina

"Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....
(Tenis, 20. avgust 2018 11:18)"
A kakva si ti to velicina pa nas ovako procenjujes? Sta si ti?

miodrag

pre 5 godina

Svi smo u Srbiji, osim necasnih izuzetaka, odusevljeni pobedom Novaka, posebno nad starcem Focom i posebno sto je osvojio turnir koji mu nedostaje.....ali ipak!

Јабучило

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!
(maradona, 20. avgust 2018 11:23)

Није. Још :)

ironican

pre 5 godina

Smatram da ceo svet mora da uvazi ovu nasu "objektivnu" anketu i prihvati da je Djokovic najbolji svih vremena:) Jer ako mi to tako smatramo, sta ima svet da se pita!

veliki strumf

pre 5 godina

Ova dilema će verovatno ostati večita, jer uvek se mogu naći “argumenti” za suprotnu tvrdnju. Trenutno neke brojke jesu na Federerovoj strani (broj GS i nedelja na prvom mestu), ali većina drugih brojki je na Noletovoj strani: jedini sva 4 GS držao istovremeno, jedini ima svih 9 Mastersa, ima najbolji medjusobni skor protiv svih najvećih rivala, koji su ujedno najveći teniseri svih vremena, na velikom uzorku, igra skoro podjednako dobro na sve 3 podloge, sto se ni za Rodzera ni za Rafu ne može reci... Ima još puno toga. Naravno, ako Nole dosegne 20 GS, oponenti će reci da Federer ima najviše nedelja na prvom mestu; ako ga Novak i tu sustigne - naći će neki novi argument (npr. da je eto Federer osvojio čak 7 Sinsinatija eheeej, a Nole samo 1). Za mene će Nole uvek biti najveći, jer je najbolji u svojoj eri, koja je najbolja era svih vremena.

nen-si

pre 5 godina

Ok Nole je nas i extra je i jedan je od najboljih
ali mislim kapa dole Federer osvojio je naj više granslem titula i to je to . uzgred koliko godina ima halo a on još osvaja i igra finala . tako da to je to ko je naj bolji za sada mislim da je jasno

Opt1mus

pre 5 godina

Neko dolje rece,broji se open era a ovi prije sto su igrali nista...Tako je..I treba tako..Ranije je osvajac Vimbldona sledece godine igrao samo finale kao branilac..Jel sad jasno zasto?

Laza

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena
(Meni je vise nego jasno, a vama?, 20. avgust 2018 10:45)

A sta si ocekivao da kaze, evo opet sam ga odrao i ponizio, naravno da ce veliki sportisti uvek da pohvale rivala.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Mediji prave od Rocka ono što nije.Ne može on da se poredi sa Noletom i Rafom.Dajte im šansu da igraju sa drugim servisom siguran sam da Roćko ne bi uzeo ni seta obojici.Rafa i Nole pobeđuju iako im servis služi više za početak meča. Sinoć Nole osvoji na svoj drugi servis skoro 90% a Roćko 38%.Da nema takav prvi servis bio bi prosečan igrač.
Nole i Rafa su ubedljivo ali ubedljivo najbolji teniseri koji su zakoračili na terene.
To svako vidi a i ne mora da se razumije u tenis.
Još ako bi dodali ludilo od deranja tzv.navijaca protiv Noleta onda bi se zaokružila slika.Igras sam protiv svih....
SPARTAAAAA

Dragan

pre 5 godina

Nisam ni pogledao clanak/poll nego direktno kliknuo na komentare. Nemojte to da radite... Naravno da navijam za Novaka,ali ljudi Roger jos igra,Rafael jos igra,Novak jos igra... Ima da se igra jos do GOAT-a

Filip

pre 5 godina

@nije sve u gren slemu: Moram da te ispravim i to kao Nadalov navijac. Federer je dobijao Rafu na sljaci(dva puta) i medjusobni skor je 23-15. Sto je svakako los skor protiv glavnog rivala ali ovo sto si ti naveo je bas netacno.

ludilo

pre 5 godina

Gde moze ovaj da bude najbolji??? Em stenje ko sarapova, em ima stav nekog rahiticnog... fed daleko kompletniji kao teniser i sportista uopste!!!

kole

pre 5 godina

Po broju trofeja i stilu igre Federer.. po medjusobnim duelima, Nole je isprangijao i Federera i Nadala, e sad ko kako vidi... Za mene konkretno je Nole nema rasprave.

Smuleco

pre 5 godina

Najkompletniji igrač, na svim podlogama, Novak. Velika je verovatnoća, da će postati, po broju pobeda na GS turnirima i Masters-ima , prvi svih vremena. Kako god, jedan je od najvećih tenisera ikada, već sada!:)

Meni ne treba anketa

pre 5 godina

Ako je Novak osvojio sve slemove i masterse i ima pozitivan skor u duelima sa ostalom dvojicom, meni je to dovoljno, ne kao srbendi nego kako realno jeste. Novak je osvajao trofeje u zlatnoj eri svajcarca i spanca, dok je svajcarac uglavnom osvajao dok je Novak pocinjao svoju karijeru. Stranu publike, sponzora i pritiska necu ni da pominjem. To je tek slag na torti. Novak nikada nece biti najbolji svih vremena jer nije miljenik sveta kao prva dvojica pa makar osvojio i 40 slemova. Da je kao Monika uzeo americko drzavljanstvo odavno bi bio GOAT ali je covek na mestu i zna da je najbolji, ne treba mu mats da to potvrdi.

Morača

pre 5 godina

Ako bi gledali ženski tenis, ko je najbolji svih vremena? Serena Vilijams ili Štefi Graf? Možda Monika Seleš koja je osvojila Rolan Garos sa 16,5 godina? Monika je imala 19,5 godina kada je mučki napadnuta. Do tada je osvojila 7 Grand slemova. Nijedna igračica to nije ostvarila sa dvadeset godina.

evolucija tenisa

pre 5 godina

...the ultimate strength of Djokovic’s game, one that has been virtually unmatched in the Open era: his ability to play and win on all surfaces—outdoor hard courts, indoor hard courts, and clay—without having to change his fundamental style at all. (There are no Masters events on grass, but he can obviously play pretty well on that, too.) Making those nine tournaments mandatory forced the men to become multi-surface players, and no one has adapted to that evolution the way Djokovic has.

Steve Tignor
urednik Tennis chanala

Toliko o tome.

fortissimo

pre 5 godina

Niko nikada do sada nije utvrdio na osnovu cega, koji su to principi, da bi neko bio najj svih vremena. Ako se racuna broj nedelja na prvom mestu ATP onda je jasno. Ako se racuna broj GS i tu je jasno. MEDJUTIM, sta cemo sa medjusobnim skorom sa dvojicom najvecih rivala Rafom i Novakom koji je negativan?? Jer pojavom ove dvojice Rodzer nije toliko dominatan kao pre njih. Sta cemo sa 4 vezana GS u nizu koji niko nije ostvario u poslednjih skoro pola veka a Novak je vlasnik tog rekorda, Rodzer nema taj rekord a to je veliki rekord? To niko nije uspeo u poslednjih 50tak godina! I na kraju Rodzer nije osvojio sve masters turnire iz serije 1000 a oni su odmah ispod GS po vaznosti a Novak je to uspeo sinoc i JEDINI je teniser u istoriji koji je ostvario taj rekord? To sto je Novak ostvario to su istorijski rekordi koje Rodzer NEMA. Prema tome, smesno je barem meni da neko kaze da je Rodzer najbolji svih vremena?? Uz sve to, i Rafa i Novak ce da igraju barem jos 4,5 godina a Rodzer ima 37 godina? Njemu se ozbiljno ljulja 20 GS prvo zbog Rafe koji ima 17? Lako moze da ostane na najduži broj nedelja na ATP i nista vise. Jer Rodzer vise nikada nece osvojiti GS, Zapamtite, to je nemoguce sa 37 godina.

marerakarera

pre 5 godina

Mislim da jeste tačno to da nema najboljeg igrača ikada već da dosta od ere zavisi. Ali ipak, mislim takođe da su neki uspesi zaista veliki i da može da se napravi argument za neke ljude.

Konkretno što se tiče Novaka, smatram da se previše potencira to što kaska za Federerom i Nadalom po broju GS. Majkl Džordan nije osvojio najviše trofeja već Bil Rasel sa 11 ali je univerzalno priznato da je Majkl najbolji jer je pobeđivao kad je liga bila na vrhuncu i jer je sklonio Lejkerse, Pistonse, itd.

Novak ima pozitivan skor sa 2 najbolja igrača po meni ikada, osvojio je svaki turnir koji je mogao, 4 GS odjednom, svrgao je i potpuno promenio koncepciju svetskog tenisa u roku od jedne godine (2011.) i imao je najbolju sezonu u istoriji sporta sa skorom od 64-2 u periodu manjem od 10 meseci. Nije najlepši teniser ni blizu ali je možda najkompletniji koji je ikad igrao i najefikasniji u velikim trenucima.

Veliko poštovanje dajem Federeru ili Nadalu ali kad uzmemo u obzir da je Nadal osvojio pola trofeja na Rolan Garosu, a Federer jeste dominirao objektivno u daleko slabijoj eri to ide Novaku na ruku. Kao što njima ide na ruku da su duže na vrhu i da nisu otpali s teniske mape kao Novak pre par meseci.

Sve u svemu oni su 3 najveća i sport će biti daleko siromašniji bez njih.

Nole u srcu

pre 5 godina

Malo da zabiberimo naprednom h2h statistikom.

Na grend slemovima 9:6 za Novaka. AO 3:1, FO 1:1, W 2:1 USO 3:3
4 od 6 Rođinih pobeda na GS-u do 2009-te, posle toga dobio čuveno polufinale Rolan Garosa 2011-te i manje čuveno polufinale Vimbldona 2012-te. Od tada mrka kapa za Roćka.
Ova dvojica su odigrala ukupno 19 finala, 13:6 za Novaka.
Jedino finale u istoriji odigrano u džemperima takođe dobio Nole.

Rodžerov h2h skor sa Nadalom možda i još žalosniji.
Džaba Rodžeru sva propaganda ovog sveta da je najbolji kada on intimno zna da nije. A svako bi to znao kada bi bio svestan ovih činjenica, bez obzira kolko si Bagdatisa i Filipusisa pobedio u karijeri.

Djoksa

pre 5 godina

Djokoviću na putu da sruši rekorde u broju GS-ova je najveći protivnik sam Novak Đoković.
Dok je Federeru i Nadalu bitan broj titula i mesto u istoriji Novaku je samo važno da bude bolji od njih dvojice. Neko bi mogao reći da je to isto ali, nije! Svaki put kad bi Nadal i Federer pravili duže pauze zbog povreda i kad bi Novak po svim svojim kvalitetima morao da iskoristi tu "rupu" obavezno bi se dešavao i Novakov pad u takmičarskoj formi. A onda bi se Nadal vraćao (čini mi se dva puta (2012,2014)!) preuzimao primat od Novaka da bi tek onda Novak počeo da pali motore i stiže i prestiže svog najvećeg konkurenta. Bez ikakvog vidljivog razloga njegov kvalitet tenisa je drastično opadao kad tu nisu bili njegovi najveći konkurenti. U svetlu toga moramo sagledati i ovaj njegov poslednji povratak. Posle osvajanja RG 2016 Novak je otvoreno rekao da je izgubio motiv. A zatim, posle nekoliko ne očekivanih poraza od tenisera iz mlađe garde, da se dešava prirodna smena generacija i da je vreme za neke druge mlađe tenisere da izađu na veliku scenu. Tek kad je dobio par šamara na tu izjavu (šest osvojenih GS od strane Rodžera i Rafe) tek onda je dobio ogromnu želju za povratkom. Bio spreman i da se odrekne sopstvenih životnih uverenja (protiv operacija i nekonzumiranje mesa) samo da ponovo dokaže da je bolji od njih. Mi Novakovi navijači moramo da navijamo da Rafa i Rodžer što duže još igraju. Jer Novakova motivacija za tenisom je najuže povezana sa njihovim prisustvom na turu.

maradona

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!

antiDebil

pre 5 godina

E našli ste Srbe da pitate ko je najbolji teniser....pa zna se ko je....
Inače za mene je Agasi.
(Liman, 20. avgust 2018 10:08)

Ti si izgleda iz Irana !

Dusan

pre 5 godina

Ljudi, ne moze se numericki odrediti ko je bolji u tenisu. RF nije slucajno ostao bez Rima i Monte Karla koji se igraju na sljaci. On te turnire nema jer nikada nije bio dovoljno dobar da ih osvoji pored Novaka, i pre svega Nadala. Zato ih nema. S druge strane Novak je bio dovoljno dobar da ih uzme vise puta i to u godinama kada je Rafa osvajao RG, tj. kada je bio na vrhuncu. Rafa nikada nije osvojio masters kup i to ne slucajno. On nikada nije osvojio nijedan turnir u dvorani zato sto loptica odskace nize i ne moze svojim levorukim forhendom da bombarduje u bekhende desnorukih protivnika. Zbog ovoga nema ni masters u Parizu. Sa trece strane, Novak je osvojio sve zato sto je najbolji.

abvgd

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Moze Federer da bude leprsav koliko hoce, to nije razlog njegovih titula, razlog je bas ono sto on zamera visokim teniserima - servis. Da Roger nije jedan od najboljih i najkonstantnijih servera svih vremena, mlatio bi ga ko stigne. Novak kao verovatno najgori server od svih igraca koji se smatraju "velikima" uspeva da ostvari ovakve rezultate, to pokazuje kakav je on stvarno teniser.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.

Marinko

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Rodzer nema zlato u singlu na OI, ima u dublu. Rafa ima jedno, Endi ima dva.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Botovi ce glasati da je Novak najbolji ali ne moze teniser koji ima tipa 50 titula i koji je tek juce kompletirao Masterse da bude najbolji, najbolji je King Federer uprkos sinocnom porazu, pa sta izgubio je i od Borne Corica sto ne bi i od nekog Novaka Djokovica? Federer ima 98 titula ali i olimpijsko zlato. Ono sto tenisera moze da ucini najboljim e broj trofeja.

Kimih

pre 5 godina

Djokovic bi sa 17-18 gs bio najveci, najbolji je bez dileme jer njegov najbolji tenis je nesto najbolje sto je tenis ikada imao, znaci ima sve masterse, bolji head to head protiv Nadala i Federera, vezao 4 slema, znaci jos nekoliko gs i bice GOAT

biće bolje

pre 5 godina

Suvise je rano za ovakvo pitanje, treba videti realno koliko ova trojca jos mogu, Federer je na zalasku, ali i dalje igra finala i pobeđuje na najvećim turnirima, ne trebaju mediji da opterećuju Novaka sa ovim pitanjem, čovek treba da uživa u tenisu i da izdrži koliko može, Novaku je put svakako najteži obzirom odakle dolazi i koliko je truda morao da uloži da bi bio tu gde jeste. Pa i sada kada igra na najvećim turnirima, veliki protivnik mu je publika, nažalost još uvek se nedovoljno ceni ovo što je postigao. Treba mu poželeti još puno uspeha i podržati do kraja, a verujem da će se približiti brojci od 20 slemova ili možda prebaciti, čovek je osvojio u tenisu sve što postoji, mislim ko je to još učinio.

Ante

pre 5 godina

Da se odmah razumijemo, navijam za Nolu oduvijek. Ali, realno, moja top lista

1. Sampras. Tu nema dileme.
2. Federer.
3. Novak Đoković
4-dalje-. Nadal, Borg,McEnroe, Agassi, itd, sve nebitno ko ispred koga.
Ali, prva trojica, to je taj raspored, tako večina svijeta gleda tu listu, ako se ne gleda navijački.
Sampras kad je bio u top formi, jednostavno je bio nepobjediv. Federer nijansu ispod, s time što je samo trajanje njegove top forme fenomen, i razlog zašto ga netko čak gura ispred Samprasa.
Nole je ipak, svaka čast Nadalu i ostalima, ipak jedini koji može stajati iza ove dvojice vanzemaljaca.
Nole se vrača, da se nije vratio, neko bi mu čak osporavao i to 3 mjesto, nepravedno...

Lale

pre 5 godina

U večini komentara ljudi uopče ne spominju Petea Samprasa..
Šta reći, koju posluku porati?
Jeste da je Nole Srbin, ali... Možda bi svi ti GOATi i uzeli Samprasu neki set danas.. ipak je čovek ostario.

Strucnjak

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
E moj bate... U doba tih koje si nabrojao Djokovic bi ima 2-3 GS. Jer sem Lendla, svi su osvajali iz prvih ukazanih prilika, kao mladici... Sa 26-7 mnogi se penzionisali.
A sampion si ako dodjes u prilici da nesto uzmes, ti to i uradis. A ne sve iz ko zna kojeg pokusaja... Rekordni niz, gubi od Rodzera na sljaci. Napokon savlada Nadala na RG, izgubi od Vavrinke u finalu. I evo Sinsinati, iz 13. puta.
Ere nisu za uporedjivanje, jer da jesu,danas bi svako bio bolji od onih iz proslosti. Ali nisu, u malo kojem sportu su bolji, iako su brojke im bolje. Brojke su bolje jer je isplativije gurati brojke pojedinaca. Donosi vecu lovu.

milos

pre 5 godina

djokovic se tek vratio, polako ima vremena...za nekih jedno 2 godine..msm 2 i po..pod pretpostavkom da ce se vratiti na prvo mesto pocetkom naredne godine...i ostaje mu dve godine da vlada, da stogne fererera po broju nedelje, i polako sa gs i to je to..bitni su sado us i zavrsni masters..

Tenis

pre 5 godina

Preporučujem (+28)Ne preporučujem (-5)
Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....

Dusan

pre 5 godina

Novak, Rafa, Rodzer... Mada skoro sve ELO liste koje odredjuju ko je GOAT stavljaju Rodzera ispred Rafe. Tesko je reci, Rafa jos igra, veliki je borac i verujem da ce prestici Rodzera, a moze da ugrozi i Novaka ako bude osvajao mnogo vise od njega u narednim godinama.

Boba

pre 5 godina

Glupo je pricati o tome jos uvek. To pitanje treba postaviti tek kad ova trojica zavrse karijere. Rodja ce verovatno mozda sledece godine da okonca dok Nadal i Djokovic imaju jos nekoliko godina ispred sebe i pitanje sta ce sve osvojiti, tako da mozda za 5 godina i prestignu Fedexa obojica.

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Sasko

pre 5 godina

Ne razunem pitanje. Zna se sta se broji i pocemu se odredjuje tko je najbolji a tko ne. To je broj grand slam turnira. E sad, to sto bi vi da nije tako, jer je vas igrac u pitanju...jako puno govori o vama. RF je najbolji dok netko ne osvoji vise grand slamova od njega.
Smesno je porediti njega u Djoku koji je dosta mladji od njega.

мики

pre 5 godina

Broj GS titula je merilo jer je neverovatno teško osvojiti jedan GS..Ko ima najviše taj je prvi pa tako dalje. Međusobni dueli takođe jesu merilo ali je značajnije merilo broj GS titula.

Srbija2

pre 5 godina

To je pitanje kao i koje je najbolje auto? Lako je napraviti dobro a skupo, treba da je dobro i da nije preskupo! Tako i Novak, šta je on sve morao proći da dodje do vrha, a ova dvojica sve su imali šta požele, zato je Novakov uspeh veći!

Darko

pre 5 godina

Ovo ce biti tema sa najvise orepucavanja ikada, 3,2,1 udriiiiiii
(pakao, 20. avgust 2018 09:29)

Zasto da se prepucavamo kada je ovo srpski sajt, svi smo za Novaka osim pojedinih botova.

Archie

pre 5 godina

Број освојених грен слем титула је једини објективан показатељ и одговор на питање ко је најбољи тенисер свих времена. Друга ствар је што је Федерер своје грен слем титуле освајао у слабијој конкуренцији у односу на Надала и Новака. Наравно, навијам за Новака и ово што нам он приређује је нестварно али треба бити реалан, све остало су субјективне оцене типа "шта би било кад би било".

bojca

pre 5 godina

Ne postoji najbolji svih vremena ali mislim da je era Federera zatim Nadala pa Novaka ,Mareja i Vavrinke era najboljeg tenisa svih vremena

Лепи Цане

pre 5 godina

Novak je sinoc na dodeli rekao da je Fed GOAT. Cemu onda ova vest?
(Pili, 20. avgust 2018 10:25)


Исто као што је рекао да га је Федерер "пустио" да победи. Као што се "захваљује" публици која му звижди. Или кад му тај исти Федерер "честита" на успеху. Некад треба "читати између редова" (подбадање, кутроазам, сарказам итд.).

dr. Roddick

pre 5 godina

Federer pobedio samoga sebe. Nije mu se igralo, osvojio je ovaj masters zilion puta, pa nema motivaciju.

A nas nole napokon docekao da Fed udje u 38.-u pa da uzme i ovaj masters.

Jos Hamburg pa je nas nole kompletirao sve ;)

ognjen

pre 5 godina

za sada glasalo 1552 poturica.Kako mozes biti srbin a navijati za svajcarca koji ne moze ocima da vidi Srbe. + nole jeste objektivno GOAT

marko

pre 5 godina

Bas me zanima kako bi objasnili noletu sednete sa njim i kazete mu rafa i federer su bolji od tebe... i on vas pita u kom sportu?? i vi mu kazete u tenisu... i on vas pita a jesmo li mi igrali tenis jedni protiv drugih?? I jesam li bolji od njih u tim mecevima... covek je igrao 40 puta protiv njih i bolji je ne mozete coveku koji je igrao istu eru i isti sport sa rivalima gledati masterse i te stvari to je za poredjenje igraca koji nisu igrali jedni protiv drugih... jednostavno je

w

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

ma svakoj majci je njezin sin najljepši

tačka

pre 5 godina

Federer goat a nikada nije osvojio Monte Karlo i Rim!?
Pa da je najbolji valjda bi to osvojio.

Nadal goat a nikada nije osvojio Masters osmorice najboljih, Majami i Pariz!?
Pa kad je najbolji što to nije osvojio?

Nole osvojio sve.
Game over!

Jumko

pre 5 godina

Hahahahaha, kako jedan osvojeni Masters sve manja! Pre pola godine smo na istom ovom mestu, koje je jedino na svetu nekada davno proglasavalo Djokovica za naj ikada, čitali kako je to Federer dok je osvajao svoj 20. Gs trofej. Svašta...

Dragana

pre 5 godina

Ima raznih kriterijuma za tako nešto ali ipak je Rodžer najbolji do sada. Ne mogu svi osvojeni Novakovi mastersi iz serije da budu vredniji od Rodžerovih 20 Grend slemova. Novak nije odigrao nijedan masters turnir na tri dobijena seta a nekad su se finala igrala na tri dobijena i jako je bilo teško osvojiti dva zaredom. Broj nedelja na prvom mestu takodje mnogo toga govori a znamo ko ih ima najviše. Na kraju krajeva, mislim da se preteruje sa tim pričama, tenis se i dalje igra,svako vreme ima svoje vrhunske igrače a verujem da će ih biti i u budućnosti. Ipak, Rodžerovih skoro 20 godina u samom vrhu su nešto čemu svi treba da odaju priznanje.

Иван

pre 5 godina

Мислим да је избор сведен на ова три имена: Ђоковић, Федерер, Надал. Сваки од њих има своје слабости и предности.

Федерер игра вероватно најлепше, број титула иде њему у прилог, то што игра на овом нивоу са 37 година је невероватно, најлакше осваја поене од све тројице. Са друге стране, он та лепота његове игре не најчешће је била небитна против Надала или Ђоковића (штавише, нестајала је тада), његов ниво игре под старе дане можда више говори о слабости других него о његовој снази, а број титула је добрим делом резултат чињенице да је Федерер имао неколико година пре него што су се појавили овај Рафа и Новак да нагомила слемове и недеље на челу АТП листе.

Ђоковић је све освојио, чешће је побеђивао Роџера и Рафу, тенисери често кажу да је њега најтеже победити јер има игру против свих, најкомплетнији је вероватно, суштински без мане. Притом се најтеже пробијао, истовремено је морао да докучи како играти против два велика играча с потпуно различитим стилом игре. Са друге стране, он нема изразити форте као Роџер који има сервис или Рафа који има топ-спин (па некад делује јалово), Новак нема ни убилачки инстинкт, па се лакше демотивише против слабијих, његова игра често делује као мучење.

Рафа је наизглед најчвршћи, има оружје у топ-спину, одличне волеје, наизглед је комплетан. Али губи од Новака, а у губио је и од остарелог Роџера. И од многих који "имају свој дан" (Новаку се то десило само са Чекинатом). Делује да он најмање контролише меч од све тројице.

kramer

pre 5 godina

Srbija je jedina zemlja u kojoj je pitanje GOAT-a upitno.
U tenisu.
Ma u svemu.
Planeta kaze Federer al Srbija misli Novak.
Planeta kaze Jordan al Srbija priča o Kobeu Kingu itd.
Planeta kaze Pele Maradona al Srbija kaze Zuba Messi Dinho ...
Planeta kaze Senna al Srbija kaze Schumacher.
Planeta kaze Petrovic al Srbija misli Peđa.
Planeta kaze Kukoč al Srbija kaze Bodiroga.
Realni ste nema šta.

kimiko

pre 5 godina

Za mene je onaj koji je u karijeri igrao najviše finala. Bez obzira da li je gubio ta finala ili dobio. Bez obzira da li je to masters, neki turnir iz serije 500 ili GS. Prihvatam da mnogi nece biti saglasni sa ovom mojom poentom, ali zanimljivo bi bilo pogledati tu statistiku ...

Pedja J7

pre 5 godina

FEDERER - lazni gospodin, ili gospodin samo na slici, usiljena kultura, totalno odsustvo empatije.
Tip, koji bi coveka koji umire na ulici kulturno zaobisao, verovatno ga i pozdravio uz isfoliran osmeh ljubaznosti, a ne bi mu nikad pomogao, on se ne saginje...
NOVAK GOAT!!!!!!!!!

Maro

pre 5 godina

Bio sam uvjeren da je federer al vise nisan tako siguran....cinjenica je da nole stvarno osvaja velike titule i da pobjedjuje najvece u finalima izuzev tsonge 2008 i murraya(rg) al on ima 31 titulu masters 13 grand slamova i sad sve masterse....Ako ce osvajati gs koji je najveci kriterij po svemu vidjevsi i kad bi igrao jos par godina vrlo vjerojatno ce skiniti rodju,pitanje je samo dal ce imati toliko snage u fedovim godinama.federer jos igra iducu sezonu i slijedi tezak pad na ljestvici tada slijedi oprostaj.

Igor

pre 5 godina

Sve su to vrhunski igrači,ali pogledajte konkurenciju 80-tih i 90-tih godina.Danas imamo samo tri velika igrača,a tada ih je bilo desetak.Zato je glupo to poređenje.Tako je u svakom sportu.Sportski pozdrav

Lampi

pre 5 godina

Posle svake Djokoviceve titule se postavi isto pitanje,ali je odgovor uvek isti-Roger Federer!!!Najvazniji u svetu tenisa su GS,mastersi jesu vazni,ali vise su za "domacu upotrebu"!!

Posetilac

pre 5 godina

Ako su rezultati merilo onda je trenutno Federer najbolji.Ako se razmišlja ko je najbolji teniser aktuelne ere tenisa onda je to Đoković jer je u više nego dovoljnom broju međusobnih mečeva bolji.Ali mislim da je za realnu procenu potrebno sačekati da završe svoje karijere pa tek onda sagledati učinjeno.Niko od nas ne zna koliko će igrati još Nadal i Đoković a dosta su mlađi od Federera.Možda ga prestignu, što im od srca želim.

Predo 2

pre 5 godina

"О укусима не вреди расправљати", али лакше је одговорити ко је најлошији од ове 8-орице. То је дефинитивно Џими Конорс, уз сво поштовање према њему.
Од преостале седморице, рекао бих да је Сампрас следећи, односно на месту број 6. Сви ће сад да скоче због 14 ГС, али он има само 11 Мастерса и играо је у најслабијој конкуренцији + што на шљаци нема никаквог успеха (1 полуфинале РГ чини ми се). На место број 6 ставио бих Лендла, уз услов да Надала рачунамо као "чистог", што лично мислим да није, јер није постојао тенисер са већим амплитудама у игри током године, а некако се увек намести да растура у сезони шљаке и евентуално траве, а да "падне", након летње паузе. По мени, број 5 је Надал, јер и поред огромих успеха и резултата, превелика је диспропорција између резултата на шљаци и осталих подлога, те између прве и друге половине године (нема ни један завршни мастерс, нема Шангај, нема Париз ...). На место број 4, ставио бих Борга, мада ми је он први велики играч којег сам гледао и тешка срца то радим. Да је наставио још 4-5 година у истом ритму, сигрно би био 1 или 2. На трећем месту ми је засад Новак, а надам се да ће се поправити ха-ха. На место број 2 ставио бих Федерера и то не треба посебно објашњавати и најзад, на првом месту би био Род Лејвер. Све, све ... али два годишња Грен-слема у размаку од 7 година и дан-данас делују застрашујуће.
То би отприлике било то, а увек се може наћи мана оваквом размишљању. Поздрав

Andrija

pre 5 godina

Federer ne može nikad biti najbolji teniser kad ima lošiji međusobni skor od Nadala i Novaka. Kako može biti najbolji teniser kad je od 2 najveća rivala u karijeri doživeo više poraza nego pobeda.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!

Novakov navijač

pre 5 godina

Po meni Federer je još uvek G.O.A.T.
Novak ima odlične šanse da mu tu titulu preotme,al morao bi da osvoji bar još 10 GS + Masters.Još je izglednije šanse imao pre 2 godine,ali ih je prokockao iz samo njemu znanih razloga.Kad bi danas obojica završili karijere (i Nadal) morao bih nažalost da konstatujem da je Federer G.O.A.T.

Лепи Цане

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica! 
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe! 
Djokovic ima sve masterse osvojene!I 
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala! 

Sad je valjda jasnije :)
(Realno, 20. avgust 2018 09:29)
Можда још и ово: достигао до највећег броја бодова на АТП листи — 16.950 (у том тренутку више него други и трећи на листи заједно).

pusa

pre 5 godina

Cuj ko, pa RF, e sad sto bi neki u Srbiji koji prate tenis od daleke 2011 hteli da to bude neko drugi je njihova interna stvar.
(Vlado, 20. avgust 2018 09:24)

Jedno pitanjce.
Ako je Federer najbolji, zašto nije osvojio sve?

Vanja

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!

end level boss

pre 5 godina

Novak je prešao igricu, sve nivoe. Game over!
Ona dvojca nisu još prešli sve. Ono jesu neke nivoe prešli ponovo više puta od Novaka, vole te nivoe ponovo da igraju, ali igricu nisu prešli. Novak jeste i to je to.

Don Kihot

pre 5 godina

Negde razumem zašto ova tema zaokuplja pažnju domaćih medija - laskavo je to što se naš teniser uopšte uključuje u izbor... Međutim, čini mi se da je besmisleno o tome raspravljati, jer ni Novak, ni Rodžer, ni Rafael još uvek nisu rekli sve u tenisu. Tako da, strpljenja dok svi oni ne podvuku crtu.

realno

pre 5 godina

Iskreno ne bi da bude da sam veliki fan Djokovica pa gledam subjektivno... jeste da je nas i jeste da nas je sve nervirao u predhodnih 2 god.. ali logicki gledano, ako veci ljudi kaze da su Federer i Nadal najbolji teniseri i da je ovo zlatna era tenisa... a onda dodje on koji u njihovim najboljim godina i piku karijere skine sa trona, pobedi u medjusobnim skorovima ima jedan od duzih pobednickih nizova... spoji 4GS ... ako jos nije verovatno na kraju karijere ce biti najbolji svih vremena, pod uslovom da opet ne skrene sa puta... drugo.. uzmimo Mareja kao primer.. dosao na 1 mesto samo zato sto njih trojica nisu igrali... e to je nerealno.. a skinuti sa trona u piku karijere i pobedjivati konstantno...GOAT ( ostali potencijalni kandidati su bas to potencijalni, svi su van zlatne ere, svi u vreme drugog tenisa bez ovakvog tempa bez tolike fizicke spreme svih ucesnika i sl...)

Strucnjak

pre 5 godina

A sad nije Cia/Bia i Nike kad Djokovic osvaja? I jos konstantno dobar zrijeb, iako mu losa pozicija na ljestvici.
Najbolji teniser svih vremena ne osvaja svaki trofej iz 4-5 puta.
Rodzer je svoje najvece uspjehe pravio iz prvog puta. Nadal isto.
Novaku je za sve trebalo mnogo sansi.
Rodzer i Nadal nisu napravili karijere nekim kilavcima poput Mareja i Vavrinke. Novak je. I to u svom prajmu.
A ima nesto i taj vizuelni utisak, zar ne?
Majkl Dzordan je najbolji ikad, iako ima uspjesnijih od njega, i s boljom statistikom. Jer je imao i estetiku u igri.

Nicky boy

pre 5 godina

Po broju osvojenih trofeja najuspešniji je Federer, ali je on imao i najdužu karijeru.

Međutim, Đoković je jedini osvojio sve moguće trofeje - Gren slem i Masterse. Osim toga, ima i bolji međusobni skor od Švajcarca.

Kada je reč o tome ko igra najlepši tenis za oko, ko se odlikuje elegancijom i lepršavom igrom, to je nesumnjivo Federer.

Ako pričamo o sirovoj snazi, tu je "BIK SA MAJORKE" - Rafael Nadal. Niko neće nadmašiti njega na šljaci.

Možda sam subjektivan, međutim imajući sve elemente u vidu, mislim da je najbolji svih vremena NOVAK ĐOKOVIĆ.

ngnnf

pre 5 godina

Људи реално тенис се променио,не може да се пореди са оним од пре можда 20 а камоли више година,једноставно је бољи.Када гледате сад оне мечеве пре као да гледате аматере у односу на данас.Зато ће овај трио увек бити најбољи јер су стварно невероватни!!! ЂОКОВИЋ ФЕДЕРЕР НАДАЛ!!!
НАЈБОЉИ И НАЈЈАЧИ!!!

...

pre 5 godina

Najbolji je onaj koji je osvojio sve. Da su Federer i Nadal najbolji ikada, valjda bi oni osvojili sve, a ne neko drugi. Nisu osvojili jer nisu najbolji. Tačka.

Meni je vise nego jasno, a vama?

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena.
Cemu polemike o tome ko je (za sada) najbolji?
Za par godina moze odo lako da se promeni. U stvari, mozda ne lako, ali moze, jer 21 GS je dostizno.

Space Invader

pre 5 godina

Federer sigurno. Razumem da ste presrećni zbog pobede Novaka i jedinog trofeja Mastersa koji mu je falio do sada, ali budimo objektivni. Na kraju krajeva gren slemovi su najvažniji trofeji i Federer ima 20 GM i Novak 13.

Moo

pre 5 godina

Rodzer je! Ne budimo ostrasceni i pristrasni. Novak ima vremena da ga skine sa trona ali trenutno je Rodzer. Ovo nije pitanje ko je trenutno bolji nego ko koliko GS ima i koliko je nedelja proveo na tronu.

CroFed

pre 5 godina

Zanimljivo koliko zasad malo glasova ima (po)najveći borac koji je kročio terenima Rafa Nadal, a momak također ima dovoljno argumenata. Uostalom ne sumnjam da vam je draži od Federera...

Siniša

pre 5 godina

Pa dobro malo smo ne objektivni, Novak je sigurno u prvih četiri ali po osvojenom i vremenu provedenom na prvom mestubna žalost Rodžer.

JanBibijan

pre 5 godina

Pod jedan, glupo je voditi ove razgovore pre nego što se sva trojica penzionišu. Drugo, glupo je voditi ove razgovore uopšte, jer se ne mogu porediti različite ere. Uživajte u tenisu.

Dusan

pre 5 godina

Statistika osvojenih titula govori da je Rodzer Federer verovarno najboji teniser svih vremena...ali ako bi uzeli i ostale parametre, a u tenisu je sve vazno ,medjusobni dueli pokazuju realno stanje da je Novak taj koji je najvise puta pobedio obojicu ,po trofejema najboljih, Feredera i Nadala ..onda bi Novak bio najbolji.Njihove karijere nisu jos zavrsene ..kaze nas narod, "Ceracemo se mi jos".?

antiDebil

pre 5 godina

Realno svi smo za Novaka ali objektivno Dzimi Dzambo Konors je obelezio istoriju tenisa u najjacoj konkurenciji a i kazu da je navijao za tim iz Zemunela. Tako da moj glas ide njemu a i smuvao je Kris Evert.

)

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...
(Nikola, 20. avgust 2018 09:13)

Šta da se broji? Novak osvojio sve, ovi nisu, Novak najbolji ćao...
Aj da brojimo, 27:25, 26:24...

bubasvaba

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

Pa s obzirom da Fed ima oko 30% glasova nije da nismo objektivni kao narod. Realno ce se nitka zs GOAT-a voditi izmedju Noleta i Feda, sto je meni posebno drago jer ih obojicu cenim. Nadal po meni ne moze biti goat, ok ima sve turnire gs, mnogo mastersa, ali covek 89% turnira osvojio na sljaci.

Ministar

pre 5 godina

Poštovanje novinarima B)" na pracenju tenisa, ali zaista ne vidim smisao ove ankete...Ko je od nas (cast izuzecima) kompetentan da glasa?

Dott

pre 5 godina

Evo kako bi mogli uspostaviti kriterijum bodovanja dostignuca tenisera:

Jedan bod za jednu nedelju na broju jedan i na osnovu toga, mozemo sve izbodovati, kako je u godini 52 nedelje, uzecemo kao merilo vrednosti za sve upravo tih 52 boda godisnje. U godini je 4 GS turnira, pa tako i oni vrede zbirno 52 boda. 52:4=13 znaci jedan GS vredi 13 bodova. Mastersa je 9, pa 52:9=5,777 pa nek bude 6 bodova dok zavrsni 9 bodova sto je vise za 50% koliko ga i atp vrednuje vise, mastersi 1000 dok zavesni je 1500 bodova. Pa bi bodovna lista izgledala ovako:

1. Broj nedelja na 1 mestu atp (1) bod
2. Grand Slem -----------------(13) bodova
3. Masters --------------------(6) bodova
4. Zavrsni masters ------------(9) bodova
5. Osvojeni svi GS turniri-----(52)boda
6 Osvojeni svi GS u nizu------(52) boda
7.Osvojeni svi mastersi--------(52)boda

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima!

Urke

pre 5 godina

Pit Sampras! Kad sadašnja generacija ode u penziju biće Novak Djoković ali Pit Sampras je bio genije i razlog zašto sam zavoleo ovaj sport i zašto imam posebnu emociju i kad prodjem samo pored nekog terena..

KoleCZ

pre 5 godina

N1OLE! Zasto? Zato sto je drzao sva 4 slema u isto vreme, zato sto ima gold masters, zato sto ima pozitivan skor sa nadalom i rodjom, zato sto pobedjuje na svim podlogama! Ovo su cinjenice

Radenko

pre 5 godina

Nole mora sa prestigne federera il u sedmicama il u gs titulama..jedno od to dvoje..deluje nestvarno al ja verujem da moze..kad to uradi bice najbolji svih vremena..a naravno ako to uradi prirodno je da ce osvojiti jos dosta mastersa i ostalih turnira..nadam se i olimpijadu..

Danice, idi kuvaj kafu!

pre 5 godina

@rtr: Čoveče, tvoj komentar, pa za malo da prolijem kafu po tastaturi, kućištu PC-a i novoj beloj košulji! A kod šefa sad moram na razgovor zbog glasnog smejanja u radno vreme... Da stvar bude jača, u 10:24 još uvek imaš nula minusa. Bravo care!

šetač

pre 5 godina

Kriterijum 1: Broj velikih titula i broj dana provedenih na prvom mestu. Rođa, Rafa, Nole. Ali ovaj kriterijum ima smisla kada završe karijere.

Kriterijum 2: Stil igre. Najefikasniji tenis igra Nole na svim podlogama. Rafa je praktično nepobediv na šljaci gde je Rođa u debelom zaostatku. Rođa igra najraznovrsniji i za publiku najatraktvniji tenis.

Meni je veliko zadovoljstvo da sam savremenik ove ere teniske ere, zlatne ere tenisa. Nikada pre a vrlo teško ni posle neće se u istoj eri naći tri igrača koji su jedne druge gurali napred i to traje evo desetak godina.

Vladimir

pre 5 godina

pozdrav...
Ne postoji bas najbolji najbolji..najkompletniji sportista..
Ako trazimo najboljeg znaci da je na mentalnom,fizickom,tehnickom i jos mnogo aspekta najbolji daleko iznad svih a takvih nisu postojali.
istaknuti pojedinci poput Samprasa,Federera,Noleta,Nadala.. ali ni za jednog ne mozes da kazes da je bas bas najbolji.Neku manu ili nedostatak u igri mora da ima jer je u pitanju ne savrsen covek.
moje misljenje,ne mora da znaci da sam u pravu.

Невен

pre 5 godina

Најлепши тенис икада, Федерер, али! С обзиром да га Ноле добија од деветнаесте године, и да боље стоји у победама... било би сулудо рећи да је Федерер бољи од Ђоковића... С друге стране, Федерер је своје име изградио пре Нолета и Надала, такорећи у смени генерација. Замислите да је почео кад и ова двојица, по односу победа и пораза с њима котирао би се мало боље од Мареја... самим тим ни тај број Грен Слемова не би био ни упола... На крају крајева, Федерер себи није смео дозволити, у најбољим играчким годинама, да му скалпове редовно скидају два дечака... Ипак је то био велики етар кад се градило то велико име...

Kalcokera

pre 5 godina

Ako se broje samo grend slemovi onda Federer,Rafa,Nole

Ako se broje svi trofeji onda je redosled Rafa,Nole Rodžer

I ako gledamo ko je sve osvojio i međusobne mečeve mediji sobom
Nole,Rafa,federer

Radovan VI

pre 5 godina

Prerano je za ovakvo svođenje računa, mislim da ćemo čuda tek gledati. Kalendarski slem i jos 10-15 mastersa ce Novak uzeti. Kad više ne bude upitno ko je najbolji ikada otići će tiho u legendu.
Bar se ja tome nadam i to želim i lično bih volio da na tom turniru na kom ce se izjednačiti sa Federerom po broju Grend slemova specijalni gost bude Monika Seleš.

Dobros-AV

pre 5 godina

Rodzer je godinama vladao kao niko do tada, a onda su dosli 'trkaci'. Vladao je i polse toga pomalo i ponekad, ali nikad kao pre toga, niti ce.
Ko je najbolji moze se reci tek onda kad ova trojka zavrsi svoje karijere, ali za sada su 20 GS Rodzera i broj nedelja na No1 ipak kajveci adut da mu dam glas. Naravno, voleo bi iznad svega da za par godina Nole predje cifru od 20 GS i da bude definitivno najbolji, jer ce onda i po broju nedelja na No1 biti najbolji ... ili ce da se odluci da igra samo GS-ove. Moze i to. Ipak je to najvaznii parametar.

Doktor

pre 5 godina

Nole ove i naredne dve godine ima da odigra još 9 GS i OI (masterse više i ne računam, tu je igricu prešao). Dakle, sve od njega zavisi. Ovu anketu sačuvajte za septembar 2020 pa onda pitajte. Što se Noleta tiče u njega ne sumnjam, još ove dve godine da odigra maksimalno, i sve će objasniti.

Aleksandar

pre 5 godina

Federer naravno, pa Nadal makar za sada. Federer ima više GM i više titula ukupno od Nadala i Đokovića. Međusobni skor Novaka sa Nadalom i Ferererom je treći ili četvrti kriterijum i sigurno ne prvi. Skripta manent. Titule manent.

EU

pre 5 godina

Federer se nakupio trofeja par godina pre nego što su Đoković i Nadal počeli da igraju, dok mu nije bilo konkurencije, posle Nadalovog proboja počeo je sve ređe da osvaja titule, a nakon što je Đoković shvatio da je alergičan na gluten i kad ga je izbacio iz ishrane, ni Nadal se nije mnogo pitao u tim godinama, tako da mislim da je besmisleno pričati da je najbolji onaj sa najviše trofeja, Federer jeste najtrofeniji, ali Đokovićev najbolji tenis je daleko ispred Federerovog i Nadalovog i s obzirom na razvoj sporta generalno i na tenisera od ranije. Zar ste ljudi zaboravili da je Đoković dominirao bez premca od 2011. do sredine 2016. i poraza na Olimpijadi i kasnije se saznalo da je tad i krenula povreda lakta, niko nije imao takvu dominaciju nad svetom tenisa ikada, a Đoković je to imao baš u vreme Federera i Nadala, pa ajde da kažemo i Mareja

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Milance

pre 5 godina

Novak je jedan od najboljih ali ima 3 igraca sa vise grand slamova (jedino merilo, pustite mastere koji su bitni ali nisu isto). Ako uspe da nakupi jos 7 mozemo pricati da li je najbolje, sada to nije.

Koza

pre 5 godina

Titule govore Federer ali moramo gledati kontekst. Federer je polovinu svojih slemova osvojio pre pojave Nadala i Djokovica. Dok su Djokovic i Nadal osvajali paralelno jedan protiv drugog ali i protiv Federera.

Djokovic ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Nadal ima ogromnu prednost u duelima protiv Federera. Tako da Federer ima negativan skor protiv Djokovica i Nadala. Djokovic je pak propustio par sansi da ima vise slemova kada je dopustio da mu Vavrinka i Cilic skinu titule u trenucima kada su Nadal i Federer bili povredjeni. Nadal je pak limitiran van sljake. Dakle vrlo tezak izbor. Konacan sud se moze dati kad se penzionisu. AKo Djokovic i Nadal osvoje jos 3-4 slemova vrlo lako moze da se desi da na kraju Federer zavrsi i kao treci.

Dynamic

pre 5 godina

Svako ima svoje adute i argumente a Novak i Rafa imaju još dobrih par godina pred sobom. Novak je uglavnom prešišao Samprasa iako ima jedan GS manje, do ove dvojice ima još malo.. Želim mu dogodine da odbrani Sinsinati i da uzme RG, imao bi tad sve trofeje osvojene najmanje dva puta. Uz Novak-slem, zlatni masters, najbolju godinu u istoriji tenisa imao bi šta da ponudi u ovoj priči.

RG

pre 5 godina

Cinjenica je da je Novak najkompletniji teniser svih vremena, samim tim za mene najbolji.
Na kraju karijere ce to i brojke pokazati.
Srecno Novace na USA openu.

Нисмо исти

pre 5 godina

Најбоље је да пустимо сву тројицу да заврше каријеру па да онда видимо ко је ГОАТ такође мислим да су Ноле Федерер и Надал дефинитивно 3 највећа

mix

pre 5 godina

@(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)
Na prvu loptu i pored toga sto sam Novakov fan,bio sam sklon razisljanju da je ipak Federer najbolji,ali kada se ovako argumentovano obrazlozi sa gomilom cinjenica,onda ipak vidim da sam se ogresio prema Novaku.
Svaka cast za analizu.

Stefan

pre 5 godina

Iskoristicu ovu temu da ovo napisem:

Sada se i definitivno pokazalo(posle ovakvih meceva na WB i sad u Cinc)da VELIKA 4 nikad nije ni postojala ,samo su to britanci nabijali..
Jednostavno na to da ona "jos postoji",svi bi vam se nasmijali..

Hejter

pre 5 godina

Kompleksna tema. Naravno, srce kaze Nole, ali hajde da pogledamo razumno. Za pocetak, mislim da osim Rodje, Noleta i Rafe nikog vise nema u konkurenciji. Uz duzno postovanje ostalima, ne mogu oni da se porede sa ovom trojicom aktivnih. E sad, Federer - malo je reci bog tenisa, umetnik na terenu, 20 grand slemova, vrhunski igrac u 37. godini, favorit publike. Nadal - sinonim za borbenost, najdominantniji teniser na svojoj omiljenoj podlozi svih vremena, najvise mastersa, 17 grand slemova, ubica Federera i , po meni najvaznije, covek koji je u eri dvojice najboljih svih vremena osvonio sve. Nole - ma necu nista ni da pricam, svi sve znaju. Po meni nije GOAT jos, ALI BICE!

Vlada

pre 5 godina

Ajde da sačekamo krajeve karijera tri najbolja tenisera ikada a to su Nadal, Federer i Djoković.
Npr. šta ako se Federer povuče posle US opena a Nole osvoji sve u narednih par godina???

silicijus acus robu

pre 5 godina

Anketa je za paljevine. Rodja je goat jer ima najvise GS titula. NE! Novak je goat jer ima zlatni slem i master i bolji skor od rodje i nadala. NE, Ne, neeee, ipak je to Nadal jer on je osvajao... Bla bla bla, ljudi, mediji kreiraju ko je najbolji. Mi znamo da su ova trojica top 3 i kraj price.

Davor

pre 5 godina

Ako su Djokovic,Nadal i Federer najbolji ikada a prvi ima bolji skor od druge dvojice pri cemu je ih tukao zadnjih godina nemilosrdno onda je prvi najbolji svih vremena.Iskreno kada je Djokovic spreman fizicki i psihicki niko ne moze da ga pobedi jednostavno kao da igras sa zidom na drugoj strani.

Ivan

pre 5 godina

Možete da pričate što god oćete ali sa 37 godina je došao do finala i da je neko drugi bio preko puta mreže on bi osvojio ovaj turnir jer i Nadala je u zadnje vrijeme dobijao dje god ga je vidio. Stvarno je klasa. Sinoć sam stekao utisak da je Novak iz poštovanja prema Federeru odigrao koliko je trebalo inače bi bilo 6:2 6:1

Zreb

pre 5 godina

Ne moze biti ni Djokovic. Nema 20 GS, nema najvise nedelja na broju 1, nema 5 titula na 3 razlicite podloge, nema srebro ili zlato u (dublu) na Oi itd. Najvazniji rekordi su kod Federera. Djokovic ima bolji skor, ali on pokazuje koliko je neko u formj, napraviti 39 neiznudjenih za sat i po je previse.

znanje-imanje

pre 5 godina

Teško je a egzaktno i nemoguće porediti Margaret Kort, Navratilovu, Graf ili Serenu Vilijams. Ako se tome doda i Seleš - koliko je postigla a koliko bi tek da nije napadnuta - postaje očita ona druga strana GOAT teme, ona neodredljiva pa i besmislena. To se može reći samo donekle, i pre sa ogradom "meni je najbolji čaj od nane" nego kao većina sa nekim besom.
U muškom tenisu unikatno je ovo sada. Ranije si i mogao da npr. kažeš nešto tipa "Rod Lejver je najbolji, a bio je presrečen... čak i pre Samprasa, najnepobediviji je bio Edberg a Borg je sam kriv što to nije..." itd. I da ostaneš na tome da svako vreme ima nekog svog neuporedivog. Mešutim ovaj kuršlus sa čak 3 istovremena najnaj igrača dosta to komplikuje. Iako pravim ljubiteljima a tek znalcima GOAT ostaje uvek tema za plebs a ne aristokratiju međusobna samerljivost se ovde još više nameće.
Ako se već nasilno mora birati onda je to jedva ispred ipak Federer. Novak mora još da poveća zaradu i titule pa i H2H da ne bude ni malo iza. (i tako kompenzuje Slam zaostatak) I njemu vreme izmiče i uzme li još i 2-3 slama birati GOAT opet neće biti moguće. A da on bude nesumnjivo hands down GOAT fali mu još 2 godine No. 1 i bar 5 GS i bar 10 M zarade ispred Rafe i Rodžera.

RuamaKursa

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom 
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!
(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)

Malo si ga preterao druze i preuredio stvari kako tebi odgovaraju. Fed ima negativan skor sa Rafom,ali taj skor je dosta drugaciji,jer si ocigledno zaboravio zadnje dve godine kad ga je Roger pobedjivao nekoliko puta u nizu. Redosled je drugaciji,jer brojke pokazuju drugacije. Jos uvek je on GOAT,zasto ? Upravo zbog grend slem titula,a to se najvise ceni i gleda. A Rafa odlicno igra i na tvrdoj podlozi,i ima nekoliko titula sa istih. Jeste kralj sljake i drzi rekord sa 11 osvojenih French opena !!!! To dostignuce ce retko ko da postigne u narednih 50 godina. Dakle Roger,Rafa,Nole(za sad),pa svi ostali...

Srdjan

pre 5 godina

Prema mom misljenju, tanka je linija izmedju Federera, Rafe i Novaka. Ali ako kazemo da je Federer najtrofejniji, Nadal najbolji sljakas, a Novak najkompletniji, ne bismo pogrijesili. Mozda je pogresno svrstati Rafu samo pod "najbolji sljakas" ali taj dio njegove karijere najvise izbija u 1. plan.

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

BojanR

pre 5 godina

Kada se okoncaju karijere trojice aktivnih tada mozemo pricati o tome. Federer ima najvise GS i jos malo vremena da nesto uradi. Nadal i Djokovic imaju manje titula ali opet i vise vremena da to poprave. Sve u svemu vreme ce pokazati.

Bg

pre 5 godina

Preuranjena anketa, tek kad zavrse aktivno igranje tenisa,
se o time moze pricati. Objektivno, ako ga posluzi zdravlje,
za narednih 4-5 godina, Novak ce biti ne najbolji, nego ubedljivo
najbolji u istoriji tenisa. Znaci, samo zdravlje da ga posluzi,
to je vise nego ostvarivo.

prle

pre 5 godina

Jel je sad jasno svima da je morao da
napravi malo dužu pauzu,da bi deda digao rejting tenisu, i da od winblodona kreće nova era tenisa sa novakom na čelu, mentalno je ponovo jak još da digne igru za 10,15% svi imaju da gube meč još u svlačionici

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

маб

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...

Milan

pre 5 godina

Rekao bih da je Nole najbolji, a Rodzer ubedljivo najveći. Realno sa svojih 20 GS titula i enormnom zaslugom za popularizaciju samog sporta on je svet za sebe.

VVA

pre 5 godina

Rano je glasati realno. Moje mišljenje je da Novaku treba još 3-4 GS i da provede još neko vreme kao prvi na ATP listi. Ne mora da pretekne Federera u oba smisla, ali MORA da održi pozitivan skor u duelima sa njim i Nadalom. Onda na kraju karijere možemo da uporedimo i da kažemo - Novak je najbolji!

srle

pre 5 godina

Osvojivsi masters u Sinsiju, mislim da je dilema otklonjena, Novak Djokovic. Osvojiti sve grend slemove i masterse, zavrsni masters 5 puta, ima Olimpijsku medalju, sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup... Svaka cast Nole majstore tenisa.

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

Budimir

pre 5 godina

Najbolji su njih trojica...zna se koji. A Nole Đoković zaslužuje jedan lep i upečatljiv spomenik, za života na najlepšem mestu njegovog rodnog grada, Beograda. I da...zakon da se izglasa...ko isti ošteti, oskrnavi na bilo koji način 40 godina robije, pa izvol'te.

nema ovde leba

pre 5 godina

Jednostavno covek je sve osvojio u zlatnoj open eri dok za razliku od njega Federer je masu turnira osvojio u eri Rodika,Hjuita i ostalih,tako da za mene dileme nema Novak je najveći

nije sve u gren slemu

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!

Realno

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica!
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe!
Djokovic ima sve masterse osvojene!I
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala!

Sad je valjda jasnije :)

Oxoxoposum

pre 5 godina

Najbolji teniser je igrač koji je pružio najbolji tenis u kontinuitetu, a to je Novak. Najveći borac je Nadal. Najuspešniji teniser je Federer.

Gohan

pre 5 godina

Zavisi šta se gleda. Svako ima nešto svoje što bi moglo da mu donese zvanje najvećeg.

Realno, Rodžer. Najviše slemova, najviše nedelja na prvom mestu, najviše titula. Senku bacaju negativni skor sa Novakom i pogotovo Rafom i to što je većinu titula osvojio kada su ova dvojica bili tinejdžeri.

Sa Novakovim Sinsinatijem jedna stvar je sigurna.

Rodžer, Rafael i Novak su tri najveća tenisera ikada.

Vladimir Putin etnicki vojvoda

pre 5 godina

sta ima da se neko pita ...odavno je to jasno a od sinoc i ovo malo botova sada moze na rehabilitaciju...a GS-ovi su kao kao 4 strane sveta i samo KRALJ moze da ima to odjednom

Milos

pre 5 godina

Iako je jako zanimljivo pitanje, mislim da ova trojica moraju da zavrse karijere da bi o tome moglo objektivnije da se prica. U januaru je delovalo da je Federer najblizi, medjutim vec sad je situacija dosta drugacija. Tesko je da budes najbolji svih vremena ako te najveci rival tuce u medjusobnom skoru sa skoro 10 pobeda razlike, a i drugi najveci rival je bolji. Takodje Nadal je osvojio i 17. GS, Djokovic 13ti , a dosta je manje istrosen od nadala pa mislim da su im sanse da stignu Rodzera slicne. Mislim da goat ne moze da bude samo jer je najvise vremena proveo na 1 mestu, jer je dobar deo tog vremena bio u periodu dok je tenis bio prilicno tanak s kvalitetom, pa je kao najvece rivale imao Safina, Hjuita, Rodika... Takodje jos jedna cinjenica, Nadal je Federera tukao kad je bio na vrhuncu i na travi i na betonu(Vimbldon 08, Australijan Open 2009) a suprotno se nikada nije desilo na RG, cak ni kad je Nadal bio u padu forme. Slicno vazi i za Djokovica, koji ga je isto tukao na svim podlogama, a usudio bih se da kazem da je na betonu i sljaci bolji od njega, jedino je pitanje trava. Znam da ce biti minusa od Federerovih fanova ali ovo su samo cinjenice, Nadal, a i Novak su ispred njega.

zex

pre 5 godina

Tesko pitanje, Federer ima najvise gs titula i to g stavlja na bro1.Neznam zasto uporno guraju tu pricu o GS titulama, postoje i Mastersi, postoje i drugi turniri.Postoji podatak da je Novak imao skoro 17000bodova vise od Fererera, Ndala i Mareja zajedno. Novak ima i bolji skor sto je veoma vazno.Nisu to dva meca nego 46 Kako god za nas Srbe Novak je najbolji i najkompletniji igrac na svetu.Za druge je Rodzer je ima 20GS titula.Ali sve u svemu tu su negde sva trojica na broju jedan.Nikada nije postojala bolja trojka i nemoze se reci da je Federer bolji od Novaka a i Nadal jer brojke pokazuju drugo.Steta je sto im je kraj karijere blizu.Dolazi vreme drvoseca od dva metra, obicne cepanke sa jakim servisom.Nije to tenis.

Nikola

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...

the shining

pre 5 godina

Pa medju ova 3(Djokovic,Nadal,Federer),treba tražiti najboljeg svih vremena.Njih 3 su mnogo dobrog doneti ovom sportu(popularizacija,marketing,gledanost).Ja bi voleo da Novak do kraja karijere prestigne Federera po grend slem titulama.Onda se uopste neće postavljati pitanje ko je najbolji svih vremena,...

kengur86

pre 5 godina

Po meni nemna najboljih tenisera sveta, vec najboljih u svojoj eri, a imali smo Roda Lejvera i Roja emersona u jednoj eri, pa onda Bjerna Borga, Dzimi Konorsa, Dzona Mekenroa, pa zatim Ivana Lendla, Borisa Bekera, Matsa Vilandera, pa zatim Andrea Agasija, Pita Samprasa i naravno Rodzera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Djokovica. Svi oni su bili sampioni u svoje vreme. Ako mozemo da kazemo po lepoti ko najbolje igra, moje licno misljenje je Federer, ko je igrao bez presedana Bjern Borg, ko je igrao talican tenis Rod Lejver, ko igra i danas i nikad ne odustaje Rafael Nadal, a ko je najbolji mentalni sklop Novak Djokovic. Ukusi su razliciti, ovo je moje misljenje, ali jedno je siguno, svi su oni bili vladari svojih vremena. Ne pocenjujem Federera i 20 gren slemova, svaka cas, a da se Borg nije i 25oj povukao, koliko bi on imao gren slemova, zapitaj te se? Mi mozemo da uzivamo trenutno u nestvarnoj trojki, koja obara seve velike rekorde.

realno

pre 5 godina

Jasno je da su Federer, Nadal i Djokovic tri najbolja tenisera ikada.
Federer ima najvise GS-a, najvise turnira osvojenih ukupno i najvise nedelja na prvom mestu.
Nadal je uspeo da osvoji RG 11 puta i ima za sada najvise osvojenih mastersa i olimpijski je sampion u singlu.
Djokovic je jedini osvojio sve masterse, jedini je vezao cetiri GS-a i drzi rekord po broju bodova na celu liste.
Dakle, koga ce ko izabrati za najboljeg od ove trojice cisto je stvar licne preferencije. Mnogo je vaznije da imamo privilegiju da gledamo asove kakvih tesko da ce ikada ponovo biti.

Gojko

pre 5 godina

Будимо реални, Федерер још увек води на листи најбољих (због грен слемова), али Новак има довољно времена да га стигне и престигне. Поставите ово питање за једно 5 година.

Kovalski

pre 5 godina

Zavisi iz kog ugla gledamo i koje parametre gledamo...po broju GS to je Federer...Ali ako gledamo medjusobne meceve,zlatni master,niz pobeda,broj poena na listi...dileme nema,Djokovic! Mislim da ce za 2-3 godine Novak i po broju GS biti najbolji...

Topalovic

pre 5 godina

Pricaju deda i unuk:
-Deda Feda, jesi ti bio najbolji teniseer na svetu?
-Jesam.
-Dakle ti si osvojio sve vazne turnire koji su se mogli osvojiti?
-Pa ne... Ima jedan koji je osvojio ali nije vazno. Hoces sladoled?
-Deda, deda bas si krme...

Realno

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica!
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe!
Djokovic ima sve masterse osvojene!I
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala!

Sad je valjda jasnije :)

kengur86

pre 5 godina

Po meni nemna najboljih tenisera sveta, vec najboljih u svojoj eri, a imali smo Roda Lejvera i Roja emersona u jednoj eri, pa onda Bjerna Borga, Dzimi Konorsa, Dzona Mekenroa, pa zatim Ivana Lendla, Borisa Bekera, Matsa Vilandera, pa zatim Andrea Agasija, Pita Samprasa i naravno Rodzera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Djokovica. Svi oni su bili sampioni u svoje vreme. Ako mozemo da kazemo po lepoti ko najbolje igra, moje licno misljenje je Federer, ko je igrao bez presedana Bjern Borg, ko je igrao talican tenis Rod Lejver, ko igra i danas i nikad ne odustaje Rafael Nadal, a ko je najbolji mentalni sklop Novak Djokovic. Ukusi su razliciti, ovo je moje misljenje, ali jedno je siguno, svi su oni bili vladari svojih vremena. Ne pocenjujem Federera i 20 gren slemova, svaka cas, a da se Borg nije i 25oj povukao, koliko bi on imao gren slemova, zapitaj te se? Mi mozemo da uzivamo trenutno u nestvarnoj trojki, koja obara seve velike rekorde.

srle

pre 5 godina

Osvojivsi masters u Sinsiju, mislim da je dilema otklonjena, Novak Djokovic. Osvojiti sve grend slemove i masterse, zavrsni masters 5 puta, ima Olimpijsku medalju, sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup... Svaka cast Nole majstore tenisa.

nije sve u gren slemu

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

Dynamic

pre 5 godina

Svako ima svoje adute i argumente a Novak i Rafa imaju još dobrih par godina pred sobom. Novak je uglavnom prešišao Samprasa iako ima jedan GS manje, do ove dvojice ima još malo.. Želim mu dogodine da odbrani Sinsinati i da uzme RG, imao bi tad sve trofeje osvojene najmanje dva puta. Uz Novak-slem, zlatni masters, najbolju godinu u istoriji tenisa imao bi šta da ponudi u ovoj priči.

prle

pre 5 godina

Jel je sad jasno svima da je morao da
napravi malo dužu pauzu,da bi deda digao rejting tenisu, i da od winblodona kreće nova era tenisa sa novakom na čelu, mentalno je ponovo jak još da digne igru za 10,15% svi imaju da gube meč još u svlačionici

silicijus acus robu

pre 5 godina

Anketa je za paljevine. Rodja je goat jer ima najvise GS titula. NE! Novak je goat jer ima zlatni slem i master i bolji skor od rodje i nadala. NE, Ne, neeee, ipak je to Nadal jer on je osvajao... Bla bla bla, ljudi, mediji kreiraju ko je najbolji. Mi znamo da su ova trojica top 3 i kraj price.

Hejter

pre 5 godina

Kompleksna tema. Naravno, srce kaze Nole, ali hajde da pogledamo razumno. Za pocetak, mislim da osim Rodje, Noleta i Rafe nikog vise nema u konkurenciji. Uz duzno postovanje ostalima, ne mogu oni da se porede sa ovom trojicom aktivnih. E sad, Federer - malo je reci bog tenisa, umetnik na terenu, 20 grand slemova, vrhunski igrac u 37. godini, favorit publike. Nadal - sinonim za borbenost, najdominantniji teniser na svojoj omiljenoj podlozi svih vremena, najvise mastersa, 17 grand slemova, ubica Federera i , po meni najvaznije, covek koji je u eri dvojice najboljih svih vremena osvonio sve. Nole - ma necu nista ni da pricam, svi sve znaju. Po meni nije GOAT jos, ALI BICE!

nema ovde leba

pre 5 godina

Jednostavno covek je sve osvojio u zlatnoj open eri dok za razliku od njega Federer je masu turnira osvojio u eri Rodika,Hjuita i ostalih,tako da za mene dileme nema Novak je najveći

Topalovic

pre 5 godina

Pricaju deda i unuk:
-Deda Feda, jesi ti bio najbolji teniseer na svetu?
-Jesam.
-Dakle ti si osvojio sve vazne turnire koji su se mogli osvojiti?
-Pa ne... Ima jedan koji je osvojio ali nije vazno. Hoces sladoled?
-Deda, deda bas si krme...

Vlada

pre 5 godina

Ajde da sačekamo krajeve karijera tri najbolja tenisera ikada a to su Nadal, Federer i Djoković.
Npr. šta ako se Federer povuče posle US opena a Nole osvoji sve u narednih par godina???

Ivan

pre 5 godina

Možete da pričate što god oćete ali sa 37 godina je došao do finala i da je neko drugi bio preko puta mreže on bi osvojio ovaj turnir jer i Nadala je u zadnje vrijeme dobijao dje god ga je vidio. Stvarno je klasa. Sinoć sam stekao utisak da je Novak iz poštovanja prema Federeru odigrao koliko je trebalo inače bi bilo 6:2 6:1

BojanR

pre 5 godina

Kada se okoncaju karijere trojice aktivnih tada mozemo pricati o tome. Federer ima najvise GS i jos malo vremena da nesto uradi. Nadal i Djokovic imaju manje titula ali opet i vise vremena da to poprave. Sve u svemu vreme ce pokazati.

Gojko

pre 5 godina

Будимо реални, Федерер још увек води на листи најбољих (због грен слемова), али Новак има довољно времена да га стигне и престигне. Поставите ово питање за једно 5 година.

Нисмо исти

pre 5 godina

Најбоље је да пустимо сву тројицу да заврше каријеру па да онда видимо ко је ГОАТ такође мислим да су Ноле Федерер и Надал дефинитивно 3 највећа

Peđa

pre 5 godina

Tri su velika igrača u ovom trenutku. Moje mišljenje je sledeće. Federer jeste veliki, igra tenis kao balet itd itd ali je većinu svojih GS titula osvojio kada nije naleteo na nikoga iz tzv. "velike četvorke", sa druge strane Đoković je uvek morao da pobedi Nadala, Mareja ili Federera. Međusobni odnosi govore sledeće:

Đoković - Nadal -> 27:25
Đoković - Federer -> 24:22
Nadal - Federer -> 23:15

Mislim da neko ne može biti "najveći svih vremena" ako ima negativne skorove protiv svojih najveći rivala!

Djoksa

pre 5 godina

Djokoviću na putu da sruši rekorde u broju GS-ova je najveći protivnik sam Novak Đoković.
Dok je Federeru i Nadalu bitan broj titula i mesto u istoriji Novaku je samo važno da bude bolji od njih dvojice. Neko bi mogao reći da je to isto ali, nije! Svaki put kad bi Nadal i Federer pravili duže pauze zbog povreda i kad bi Novak po svim svojim kvalitetima morao da iskoristi tu "rupu" obavezno bi se dešavao i Novakov pad u takmičarskoj formi. A onda bi se Nadal vraćao (čini mi se dva puta (2012,2014)!) preuzimao primat od Novaka da bi tek onda Novak počeo da pali motore i stiže i prestiže svog najvećeg konkurenta. Bez ikakvog vidljivog razloga njegov kvalitet tenisa je drastično opadao kad tu nisu bili njegovi najveći konkurenti. U svetlu toga moramo sagledati i ovaj njegov poslednji povratak. Posle osvajanja RG 2016 Novak je otvoreno rekao da je izgubio motiv. A zatim, posle nekoliko ne očekivanih poraza od tenisera iz mlađe garde, da se dešava prirodna smena generacija i da je vreme za neke druge mlađe tenisere da izađu na veliku scenu. Tek kad je dobio par šamara na tu izjavu (šest osvojenih GS od strane Rodžera i Rafe) tek onda je dobio ogromnu želju za povratkom. Bio spreman i da se odrekne sopstvenih životnih uverenja (protiv operacija i nekonzumiranje mesa) samo da ponovo dokaže da je bolji od njih. Mi Novakovi navijači moramo da navijamo da Rafa i Rodžer što duže još igraju. Jer Novakova motivacija za tenisom je najuže povezana sa njihovim prisustvom na turu.

Nenad

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)

A kad ih je to Federer kompletirao i ima li on zlato sa OI.Sto se tice h2h ovo su igraci sa kojima Federer ima negativan skor:Lucas Arnold Ker, Sergi Bruguera, Kenneth Carlsen, Francisco Clavet, Evgeny Donskoy, Thomas Enqvist, Markus Hantschk, Andriy Medvedev, Àlex Corretja, Gustavo Kuerten, Jan Siemerink, Franco Squillari, za vecinu nisi ni cuo, jesu li oni bolji od njega?

Opt1mus

pre 5 godina

Neko dolje rece,broji se open era a ovi prije sto su igrali nista...Tako je..I treba tako..Ranije je osvajac Vimbldona sledece godine igrao samo finale kao branilac..Jel sad jasno zasto?

realno

pre 5 godina

Jasno je da su Federer, Nadal i Djokovic tri najbolja tenisera ikada.
Federer ima najvise GS-a, najvise turnira osvojenih ukupno i najvise nedelja na prvom mestu.
Nadal je uspeo da osvoji RG 11 puta i ima za sada najvise osvojenih mastersa i olimpijski je sampion u singlu.
Djokovic je jedini osvojio sve masterse, jedini je vezao cetiri GS-a i drzi rekord po broju bodova na celu liste.
Dakle, koga ce ko izabrati za najboljeg od ove trojice cisto je stvar licne preferencije. Mnogo je vaznije da imamo privilegiju da gledamo asove kakvih tesko da ce ikada ponovo biti.

Milos

pre 5 godina

Iako je jako zanimljivo pitanje, mislim da ova trojica moraju da zavrse karijere da bi o tome moglo objektivnije da se prica. U januaru je delovalo da je Federer najblizi, medjutim vec sad je situacija dosta drugacija. Tesko je da budes najbolji svih vremena ako te najveci rival tuce u medjusobnom skoru sa skoro 10 pobeda razlike, a i drugi najveci rival je bolji. Takodje Nadal je osvojio i 17. GS, Djokovic 13ti , a dosta je manje istrosen od nadala pa mislim da su im sanse da stignu Rodzera slicne. Mislim da goat ne moze da bude samo jer je najvise vremena proveo na 1 mestu, jer je dobar deo tog vremena bio u periodu dok je tenis bio prilicno tanak s kvalitetom, pa je kao najvece rivale imao Safina, Hjuita, Rodika... Takodje jos jedna cinjenica, Nadal je Federera tukao kad je bio na vrhuncu i na travi i na betonu(Vimbldon 08, Australijan Open 2009) a suprotno se nikada nije desilo na RG, cak ni kad je Nadal bio u padu forme. Slicno vazi i za Djokovica, koji ga je isto tukao na svim podlogama, a usudio bih se da kazem da je na betonu i sljaci bolji od njega, jedino je pitanje trava. Znam da ce biti minusa od Federerovih fanova ali ovo su samo cinjenice, Nadal, a i Novak su ispred njega.

Nikola

pre 5 godina

Vrlo je diskutabilno reci ko je najbolji. Svako ima neke svoje rekorde, a ko moze tacno reci koji je najvazniji. Federer drzi rekord sa najvise nedelja na 1. mestu i najvise GS titula. Nadal verovatno nije najbolji ikad, ali je nesumnjivo najbolji igrac na sljaci, jer je vlasnik svih iole bitnijih rekorda. Nole je imao svoje momente i najbolju sezonu u istoriji, sa najvise bodova, u jednom trenutku je bio vlasnik svih GS, a sada je jedini osvajac svih mastersa, drugim recima najraznovrsniji igrac. Federer je imao srecu da igra pre Nadala i Noleta i da sakupi neke titule i nedelje na 1. mestu. Nadal i Nole ce igrati i posle Federera, ali ce imati jedan drugog za ozbiljnog protivnika. Tako da je tesko izmeriti.
U trci na 100m se zna da je to Bolt, u tenisu se ne zna.

NY

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji... 

najviše gs: Roger Federer 

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer 

Najvise mastera: Rafael Nadal 

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..
(Danijel, 20. avgust 2018 13:46)

4

Evo ja da ti kazem
Teniser koji je probio magicnu granicu od 16 hiljada poena, Teniser koji je prvi probio 100 miliona od turnirskih nagrada, teniser koji ima pozitivan medjusobni skor protiv dvojice najvecig konkurenata, Teniser koji ima zlatni GS ( cetiri GS turnira za redom) Teniser koji je imao.najveci broj polufinala za redom i sada ovo da je jedini koji je osvojio.sve pistojece masterse.Malo li je

tačka

pre 5 godina

Federer goat a nikada nije osvojio Monte Karlo i Rim!?
Pa da je najbolji valjda bi to osvojio.

Nadal goat a nikada nije osvojio Masters osmorice najboljih, Majami i Pariz!?
Pa kad je najbolji što to nije osvojio?

Nole osvojio sve.
Game over!

KoleCZ

pre 5 godina

N1OLE! Zasto? Zato sto je drzao sva 4 slema u isto vreme, zato sto ima gold masters, zato sto ima pozitivan skor sa nadalom i rodjom, zato sto pobedjuje na svim podlogama! Ovo su cinjenice

Stefan

pre 5 godina

Iskoristicu ovu temu da ovo napisem:

Sada se i definitivno pokazalo(posle ovakvih meceva na WB i sad u Cinc)da VELIKA 4 nikad nije ni postojala ,samo su to britanci nabijali..
Jednostavno na to da ona "jos postoji",svi bi vam se nasmijali..

Nole u srcu

pre 5 godina

Malo da zabiberimo naprednom h2h statistikom.

Na grend slemovima 9:6 za Novaka. AO 3:1, FO 1:1, W 2:1 USO 3:3
4 od 6 Rođinih pobeda na GS-u do 2009-te, posle toga dobio čuveno polufinale Rolan Garosa 2011-te i manje čuveno polufinale Vimbldona 2012-te. Od tada mrka kapa za Roćka.
Ova dvojica su odigrala ukupno 19 finala, 13:6 za Novaka.
Jedino finale u istoriji odigrano u džemperima takođe dobio Nole.

Rodžerov h2h skor sa Nadalom možda i još žalosniji.
Džaba Rodžeru sva propaganda ovog sveta da je najbolji kada on intimno zna da nije. A svako bi to znao kada bi bio svestan ovih činjenica, bez obzira kolko si Bagdatisa i Filipusisa pobedio u karijeri.

Timer

pre 5 godina

Gledao sam najtrofejnijeg ikada kako igra protiv Nadala i Novaka i nema te sile koja ce me ubediti da je bolji od njih dvojice.
A vi proglasite koga hocete, svejedno mi je.

Nicky boy

pre 5 godina

Po broju osvojenih trofeja najuspešniji je Federer, ali je on imao i najdužu karijeru.

Međutim, Đoković je jedini osvojio sve moguće trofeje - Gren slem i Masterse. Osim toga, ima i bolji međusobni skor od Švajcarca.

Kada je reč o tome ko igra najlepši tenis za oko, ko se odlikuje elegancijom i lepršavom igrom, to je nesumnjivo Federer.

Ako pričamo o sirovoj snazi, tu je "BIK SA MAJORKE" - Rafael Nadal. Niko neće nadmašiti njega na šljaci.

Možda sam subjektivan, međutim imajući sve elemente u vidu, mislim da je najbolji svih vremena NOVAK ĐOKOVIĆ.

Darko

pre 5 godina

Ovo ce biti tema sa najvise orepucavanja ikada, 3,2,1 udriiiiiii
(pakao, 20. avgust 2018 09:29)

Zasto da se prepucavamo kada je ovo srpski sajt, svi smo za Novaka osim pojedinih botova.

Laza

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena
(Meni je vise nego jasno, a vama?, 20. avgust 2018 10:45)

A sta si ocekivao da kaze, evo opet sam ga odrao i ponizio, naravno da ce veliki sportisti uvek da pohvale rivala.

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Najbolji SVIH VREMENA između No1e-ta, Rafe i Fedexa, će biti onaj koji bude najbolji, ALI TEK PO ZAVRŠETKU NJIHOVIH KARIJERA, odnosno kada "tada" saberemo i oduzmemo sve činioce koji se uzimaju kao merilo, ZATO JE DANAŠNJE POREĐENJE preRANO❗😄😄😄

Marinko

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Rodzer nema zlato u singlu na OI, ima u dublu. Rafa ima jedno, Endi ima dva.

Vanja

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!

Kimih

pre 5 godina

Djokovic bi sa 17-18 gs bio najveci, najbolji je bez dileme jer njegov najbolji tenis je nesto najbolje sto je tenis ikada imao, znaci ima sve masterse, bolji head to head protiv Nadala i Federera, vezao 4 slema, znaci jos nekoliko gs i bice GOAT

san

pre 5 godina

2015-a je domimacija kakvu svet sporta nikad nije video, a verujem da nikad nece ni videti.
Ono je bila sezona blizu savrsenstva jednog tenisera.
Mozda ostaje mala zal sto tad nije uzeo barem jedan od dva mastersa(Kanada, Sinsinati), i to bi tek bilo ludilo, zamislite 7 mastersa u jednoj sezoni !!
16 500 na kraju sezone, pa ove recimo Nadal sad na prvom mestu ima 10 000, a tek treba braniti 2 000 sa US Opena.

I kako tenisera koji je tad tako izdominirao, da ga ne nazovete jednim od najboljih tenisera svih vremena !!

Morača

pre 5 godina

Ako bi gledali ženski tenis, ko je najbolji svih vremena? Serena Vilijams ili Štefi Graf? Možda Monika Seleš koja je osvojila Rolan Garos sa 16,5 godina? Monika je imala 19,5 godina kada je mučki napadnuta. Do tada je osvojila 7 Grand slemova. Nijedna igračica to nije ostvarila sa dvadeset godina.

Gohan

pre 5 godina

Zavisi šta se gleda. Svako ima nešto svoje što bi moglo da mu donese zvanje najvećeg.

Realno, Rodžer. Najviše slemova, najviše nedelja na prvom mestu, najviše titula. Senku bacaju negativni skor sa Novakom i pogotovo Rafom i to što je većinu titula osvojio kada su ova dvojica bili tinejdžeri.

Sa Novakovim Sinsinatijem jedna stvar je sigurna.

Rodžer, Rafael i Novak su tri najveća tenisera ikada.

Koza

pre 5 godina

Titule govore Federer ali moramo gledati kontekst. Federer je polovinu svojih slemova osvojio pre pojave Nadala i Djokovica. Dok su Djokovic i Nadal osvajali paralelno jedan protiv drugog ali i protiv Federera.

Djokovic ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Nadal ima ogromnu prednost u duelima protiv Federera. Tako da Federer ima negativan skor protiv Djokovica i Nadala. Djokovic je pak propustio par sansi da ima vise slemova kada je dopustio da mu Vavrinka i Cilic skinu titule u trenucima kada su Nadal i Federer bili povredjeni. Nadal je pak limitiran van sljake. Dakle vrlo tezak izbor. Konacan sud se moze dati kad se penzionisu. AKo Djokovic i Nadal osvoje jos 3-4 slemova vrlo lako moze da se desi da na kraju Federer zavrsi i kao treci.

Meni ne treba anketa

pre 5 godina

Ako je Novak osvojio sve slemove i masterse i ima pozitivan skor u duelima sa ostalom dvojicom, meni je to dovoljno, ne kao srbendi nego kako realno jeste. Novak je osvajao trofeje u zlatnoj eri svajcarca i spanca, dok je svajcarac uglavnom osvajao dok je Novak pocinjao svoju karijeru. Stranu publike, sponzora i pritiska necu ni da pominjem. To je tek slag na torti. Novak nikada nece biti najbolji svih vremena jer nije miljenik sveta kao prva dvojica pa makar osvojio i 40 slemova. Da je kao Monika uzeo americko drzavljanstvo odavno bi bio GOAT ali je covek na mestu i zna da je najbolji, ne treba mu mats da to potvrdi.

EU

pre 5 godina

Federer se nakupio trofeja par godina pre nego što su Đoković i Nadal počeli da igraju, dok mu nije bilo konkurencije, posle Nadalovog proboja počeo je sve ređe da osvaja titule, a nakon što je Đoković shvatio da je alergičan na gluten i kad ga je izbacio iz ishrane, ni Nadal se nije mnogo pitao u tim godinama, tako da mislim da je besmisleno pričati da je najbolji onaj sa najviše trofeja, Federer jeste najtrofeniji, ali Đokovićev najbolji tenis je daleko ispred Federerovog i Nadalovog i s obzirom na razvoj sporta generalno i na tenisera od ranije. Zar ste ljudi zaboravili da je Đoković dominirao bez premca od 2011. do sredine 2016. i poraza na Olimpijadi i kasnije se saznalo da je tad i krenula povreda lakta, niko nije imao takvu dominaciju nad svetom tenisa ikada, a Đoković je to imao baš u vreme Federera i Nadala, pa ajde da kažemo i Mareja

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Mediji prave od Rocka ono što nije.Ne može on da se poredi sa Noletom i Rafom.Dajte im šansu da igraju sa drugim servisom siguran sam da Roćko ne bi uzeo ni seta obojici.Rafa i Nole pobeđuju iako im servis služi više za početak meča. Sinoć Nole osvoji na svoj drugi servis skoro 90% a Roćko 38%.Da nema takav prvi servis bio bi prosečan igrač.
Nole i Rafa su ubedljivo ali ubedljivo najbolji teniseri koji su zakoračili na terene.
To svako vidi a i ne mora da se razumije u tenis.
Još ako bi dodali ludilo od deranja tzv.navijaca protiv Noleta onda bi se zaokružila slika.Igras sam protiv svih....
SPARTAAAAA

Невен

pre 5 godina

Питање није ко је освојио највише Грен Слемова већ ко је најбољи тенисер... Ово прво сви знамо али нигде није званично написано да је тенисер са највећим бројем Грен Слемова и најбољи тенисер... Зато ово питање и јесте ствар анализе и размишљања... За мене лично нема дилеме да се борба води између Федерера, Ђоковића и Надала, част свим легендама али мислим да је спорт генерално подигнут на виши ниво и да стари асови не могу парирати данашњем времену... А између њих тројице... Они су се смењивали у вођствима, освојеним турнирима, али ја мислим да је чињеница да, осим овог периода Новакове повреде, од тренутка кад је стасао у великог тенисера, посебно ако се посматрају све подлоге, Ђоковић доминира над другом двојицом, причам и у времену млађег Федерера, а Надалово време је као и Новаково... Бројеви показују да је Ђоковић бољи у директним дуелима, и то је сад опет дошло до изражаја... Тако да... Одлични су Надал и Федерер али кад је Ноле с друге стране мреже... пораз је неминован...

boki

pre 5 godina

Pazite ovako godina 2006 ta ,ja prvi put cujem za Noleta koji se jelte probija medju 20 naj u tenisu,znam da je Boba bio tu negde oko 17 tog mesta ,tenis ko tenis pomislio sam to je to to mu je maksimum,nemamo istoriju tog sporta nije nesto ni popularan kod nas,medjutim samo 10 tak godina kasnije mi ne raspravljmo ovde o tome dalije on medju 10ak najboljih ili pet, nego ni manje ni vise nego naj bolji ikada ,neverovatno ali istinito...

Kovalski

pre 5 godina

Zavisi iz kog ugla gledamo i koje parametre gledamo...po broju GS to je Federer...Ali ako gledamo medjusobne meceve,zlatni master,niz pobeda,broj poena na listi...dileme nema,Djokovic! Mislim da ce za 2-3 godine Novak i po broju GS biti najbolji...

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

RG

pre 5 godina

Cinjenica je da je Novak najkompletniji teniser svih vremena, samim tim za mene najbolji.
Na kraju karijere ce to i brojke pokazati.
Srecno Novace na USA openu.

VVA

pre 5 godina

Rano je glasati realno. Moje mišljenje je da Novaku treba još 3-4 GS i da provede još neko vreme kao prvi na ATP listi. Ne mora da pretekne Federera u oba smisla, ali MORA da održi pozitivan skor u duelima sa njim i Nadalom. Onda na kraju karijere možemo da uporedimo i da kažemo - Novak je najbolji!

GradŽanin

pre 5 godina

Na zvanicnoj GOAT listi Federer je neprikosnoveno prvi. Ova vasa anketa nije nikakvo merilo.
(eagle, 20. avgust 2018 13:22)

Daj link zvaničnog sajta haha

zocko

pre 5 godina

Federer je osvojio najvise trofeja u tenisu,ali najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena.

Milan

pre 5 godina

Rekao bih da je Nole najbolji, a Rodzer ubedljivo najveći. Realno sa svojih 20 GS titula i enormnom zaslugom za popularizaciju samog sporta on je svet za sebe.

Davor

pre 5 godina

Ako su Djokovic,Nadal i Federer najbolji ikada a prvi ima bolji skor od druge dvojice pri cemu je ih tukao zadnjih godina nemilosrdno onda je prvi najbolji svih vremena.Iskreno kada je Djokovic spreman fizicki i psihicki niko ne moze da ga pobedi jednostavno kao da igras sa zidom na drugoj strani.

Srx

pre 5 godina

Najbolji teniser svih vremena je RF (najlakše izvodi udarce u tenisu, ima najbolje moguće kretanje, njegov stil je savršen za igru, kao da je rođen samo zbog toga). Sa druge strane najbolji igrač tenisa je NĐ, ono što on radi konstantno godinama u ovakvoj postavci stvari, nije uradio niko nikada, a verovatno ni neće

JanBibijan

pre 5 godina

Pod jedan, glupo je voditi ove razgovore pre nego što se sva trojica penzionišu. Drugo, glupo je voditi ove razgovore uopšte, jer se ne mogu porediti različite ere. Uživajte u tenisu.

the shining

pre 5 godina

Pa medju ova 3(Djokovic,Nadal,Federer),treba tražiti najboljeg svih vremena.Njih 3 su mnogo dobrog doneti ovom sportu(popularizacija,marketing,gledanost).Ja bi voleo da Novak do kraja karijere prestigne Federera po grend slem titulama.Onda se uopste neće postavljati pitanje ko je najbolji svih vremena,...

Oxoxoposum

pre 5 godina

Najbolji teniser je igrač koji je pružio najbolji tenis u kontinuitetu, a to je Novak. Najveći borac je Nadal. Najuspešniji teniser je Federer.

evolucija tenisa

pre 5 godina

...the ultimate strength of Djokovic’s game, one that has been virtually unmatched in the Open era: his ability to play and win on all surfaces—outdoor hard courts, indoor hard courts, and clay—without having to change his fundamental style at all. (There are no Masters events on grass, but he can obviously play pretty well on that, too.) Making those nine tournaments mandatory forced the men to become multi-surface players, and no one has adapted to that evolution the way Djokovic has.

Steve Tignor
urednik Tennis chanala

Toliko o tome.

Dusan

pre 5 godina

Ljudi, ne moze se numericki odrediti ko je bolji u tenisu. RF nije slucajno ostao bez Rima i Monte Karla koji se igraju na sljaci. On te turnire nema jer nikada nije bio dovoljno dobar da ih osvoji pored Novaka, i pre svega Nadala. Zato ih nema. S druge strane Novak je bio dovoljno dobar da ih uzme vise puta i to u godinama kada je Rafa osvajao RG, tj. kada je bio na vrhuncu. Rafa nikada nije osvojio masters kup i to ne slucajno. On nikada nije osvojio nijedan turnir u dvorani zato sto loptica odskace nize i ne moze svojim levorukim forhendom da bombarduje u bekhende desnorukih protivnika. Zbog ovoga nema ni masters u Parizu. Sa trece strane, Novak je osvojio sve zato sto je najbolji.

no name

pre 5 godina

Ljudi da ja vama nesto kazem .Novak Djokovic je presao igricu.On je za Mene najbolji ikada ,i to je moje misljenje jer po meni najkompletniji teniser danasnjice .Sve je osvojio sto se moze osvojiti .Namjerno necu olimpijsku medalju komentarisati.Rafa Nadal i nas Novak ,to ce biti bitka titana za najboljeg tenisera SVIH VREMENA .Fedi svaka cast ,al ova dvojica su mladji i ludji definitivno od Federera .I sigurno ce se boriti za najprestiznije priznanje ATP .

Zvezdas

pre 5 godina

Sada barem 99,9% onih koji su do pre samo par meseci svasta pisali o Novaku sada pisu hvalospeve
Takvi smo mi Srbi
Neuspeh se ne prasta a uspeh slavi

Smuleco

pre 5 godina

Najkompletniji igrač, na svim podlogama, Novak. Velika je verovatnoća, da će postati, po broju pobeda na GS turnirima i Masters-ima , prvi svih vremena. Kako god, jedan je od najvećih tenisera ikada, već sada!:)

Drca

pre 5 godina

Djokovic ,Nadal , Federer ... mnogo je ujednaceno medju njima i svako zasluzuje na svoj nacin...Tako da ta trojka ce bas ostati upecatljiva u istoriji tenisa na najvisoj lestvici , svi ostali 40 stepenika ispod..

Radenko

pre 5 godina

Nole mora sa prestigne federera il u sedmicama il u gs titulama..jedno od to dvoje..deluje nestvarno al ja verujem da moze..kad to uradi bice najbolji svih vremena..a naravno ako to uradi prirodno je da ce osvojiti jos dosta mastersa i ostalih turnira..nadam se i olimpijadu..

Goran

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.

zocko

pre 5 godina

Federer je covjek sa najvise trofeja u tenisu. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena. Najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala I tacka.

fortissimo

pre 5 godina

Niko nikada do sada nije utvrdio na osnovu cega, koji su to principi, da bi neko bio najj svih vremena. Ako se racuna broj nedelja na prvom mestu ATP onda je jasno. Ako se racuna broj GS i tu je jasno. MEDJUTIM, sta cemo sa medjusobnim skorom sa dvojicom najvecih rivala Rafom i Novakom koji je negativan?? Jer pojavom ove dvojice Rodzer nije toliko dominatan kao pre njih. Sta cemo sa 4 vezana GS u nizu koji niko nije ostvario u poslednjih skoro pola veka a Novak je vlasnik tog rekorda, Rodzer nema taj rekord a to je veliki rekord? To niko nije uspeo u poslednjih 50tak godina! I na kraju Rodzer nije osvojio sve masters turnire iz serije 1000 a oni su odmah ispod GS po vaznosti a Novak je to uspeo sinoc i JEDINI je teniser u istoriji koji je ostvario taj rekord? To sto je Novak ostvario to su istorijski rekordi koje Rodzer NEMA. Prema tome, smesno je barem meni da neko kaze da je Rodzer najbolji svih vremena?? Uz sve to, i Rafa i Novak ce da igraju barem jos 4,5 godina a Rodzer ima 37 godina? Njemu se ozbiljno ljulja 20 GS prvo zbog Rafe koji ima 17? Lako moze da ostane na najduži broj nedelja na ATP i nista vise. Jer Rodzer vise nikada nece osvojiti GS, Zapamtite, to je nemoguce sa 37 godina.

kole

pre 5 godina

Po broju trofeja i stilu igre Federer.. po medjusobnim duelima, Nole je isprangijao i Federera i Nadala, e sad ko kako vidi... Za mene konkretno je Nole nema rasprave.

stefan

pre 5 godina

imate goat listu. sve lepo pise. federer je tu prvi, zatim nadal pa onda djokovic. vrlo je mala razlika izmedju nadala i djokovica.. federer je trenutno nedostizan. ali ako djokovic bude igrao u 37 godina kao federer preskace ga. ne verujem da moze nadal iz razloga sto ce ga izdati telo, nece mu dozvoliti da igra jos mnogo.. jos 3 god max

комша

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)
Спомињање H2H са Киријосом и Зверевим је комедија. Са њима је одиграо свега 3 меча. Два са Киријосом и један са Зверевим. Зна се ко су му главни конкуренти, али ти се правиш луд и спомињеш ову двојицу који му нису ни до колена.
Новак је најбољи из простог разлога јер је у ери са Федерером и Надалом остварио успехе какве они могу да сањају. Једини који је тренутно држао сва четири ГС у својим рукама, једини који је освојио све Мастерсе. Са главним конкурентима има бољи Н2Н скор. Једини са 6 мастерса у сезони итд. Ево ти листа његових успеха па види зашто је овај човек најбољи који је играо овај спорт. А још доста година ће да игра.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_career_achievements_by_Novak_Djokovic

sasa.r

pre 5 godina

Kažete da svako ima neki kriterijum po kojem je najbolji....ne đeco mpja to je laž, postoji samo jedan kriterijum ali ga vi ne priznajete jer vam ne odgovara.Znači TROFEJI od najvišeg turnira do najnižeg...i to je sve. Prvo GS,zatim mastersi i Atp 500,Npr da Nole ima 20gs a Federer 13,ko bi bio najbolji?Ove ankete su za neuke ljude.Federer 20, Nadal 17, Sampras 14 i Novak 13. Kada Novak osvoji 14 Gs titulu biće bolji od Samprasa jer ima više mastersa, koji su drugi po jačini turniri.

ngnnf

pre 5 godina

Људи реално тенис се променио,не може да се пореди са оним од пре можда 20 а камоли више година,једноставно је бољи.Када гледате сад оне мечеве пре као да гледате аматере у односу на данас.Зато ће овај трио увек бити најбољи јер су стварно невероватни!!! ЂОКОВИЋ ФЕДЕРЕР НАДАЛ!!!
НАЈБОЉИ И НАЈЈАЧИ!!!

antiDebil

pre 5 godina

E našli ste Srbe da pitate ko je najbolji teniser....pa zna se ko je....
Inače za mene je Agasi.
(Liman, 20. avgust 2018 10:08)

Ti si izgleda iz Irana !

Danijel

pre 5 godina

Roger Federer:
20 grand slam titula 
27 mastersa 
6 zavrsnih turnira 
1 davis kup 
1 zlato u dublu na OI 
1 srebro u singlu na OI 
98 titula 
310 nedelja kao broj 1 
237 uzastopnih nedelja kao broj 1 
5 puta zavrsavao godinu kao broj 1 
3 godine osvajao po 3 grand slama 
10 uzastopnih finala na grand salmovima 
8 puta ESPY teniser godine

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

Иван

pre 5 godina

Мислим да је избор сведен на ова три имена: Ђоковић, Федерер, Надал. Сваки од њих има своје слабости и предности.

Федерер игра вероватно најлепше, број титула иде њему у прилог, то што игра на овом нивоу са 37 година је невероватно, најлакше осваја поене од све тројице. Са друге стране, он та лепота његове игре не најчешће је била небитна против Надала или Ђоковића (штавише, нестајала је тада), његов ниво игре под старе дане можда више говори о слабости других него о његовој снази, а број титула је добрим делом резултат чињенице да је Федерер имао неколико година пре него што су се појавили овај Рафа и Новак да нагомила слемове и недеље на челу АТП листе.

Ђоковић је све освојио, чешће је побеђивао Роџера и Рафу, тенисери често кажу да је њега најтеже победити јер има игру против свих, најкомплетнији је вероватно, суштински без мане. Притом се најтеже пробијао, истовремено је морао да докучи како играти против два велика играча с потпуно различитим стилом игре. Са друге стране, он нема изразити форте као Роџер који има сервис или Рафа који има топ-спин (па некад делује јалово), Новак нема ни убилачки инстинкт, па се лакше демотивише против слабијих, његова игра често делује као мучење.

Рафа је наизглед најчвршћи, има оружје у топ-спину, одличне волеје, наизглед је комплетан. Али губи од Новака, а у губио је и од остарелог Роџера. И од многих који "имају свој дан" (Новаку се то десило само са Чекинатом). Делује да он најмање контролише меч од све тројице.

Dragan

pre 5 godina

Nisam ni pogledao clanak/poll nego direktno kliknuo na komentare. Nemojte to da radite... Naravno da navijam za Novaka,ali ljudi Roger jos igra,Rafael jos igra,Novak jos igra... Ima da se igra jos do GOAT-a

šetač

pre 5 godina

Kriterijum 1: Broj velikih titula i broj dana provedenih na prvom mestu. Rođa, Rafa, Nole. Ali ovaj kriterijum ima smisla kada završe karijere.

Kriterijum 2: Stil igre. Najefikasniji tenis igra Nole na svim podlogama. Rafa je praktično nepobediv na šljaci gde je Rođa u debelom zaostatku. Rođa igra najraznovrsniji i za publiku najatraktvniji tenis.

Meni je veliko zadovoljstvo da sam savremenik ove ere teniske ere, zlatne ere tenisa. Nikada pre a vrlo teško ni posle neće se u istoj eri naći tri igrača koji su jedne druge gurali napred i to traje evo desetak godina.

acomurija

pre 5 godina

Da se podvuce?
Djokovic nije "jedan od najboljih", vec APSOLUTNO NAJBOLJI teniser danasnjice, tj u njegovoj teniskoj karijeri.
Pozitivan MEDJUSOBNI SKOR sa nekakvim Federerom, i sa korektnim Nadalom - i sta treba jos?
Sve ostale umobolne uslove okacite macku o rep - medjusobni okrsaju su apsolutni dokaz, univezalno merilo, a ne licni ukusi!

Vladimir Putin etnicki vojvoda

pre 5 godina

sta ima da se neko pita ...odavno je to jasno a od sinoc i ovo malo botova sada moze na rehabilitaciju...a GS-ovi su kao kao 4 strane sveta i samo KRALJ moze da ima to odjednom

end level boss

pre 5 godina

Novak je prešao igricu, sve nivoe. Game over!
Ona dvojca nisu još prešli sve. Ono jesu neke nivoe prešli ponovo više puta od Novaka, vole te nivoe ponovo da igraju, ali igricu nisu prešli. Novak jeste i to je to.

marko

pre 5 godina

Bas me zanima kako bi objasnili noletu sednete sa njim i kazete mu rafa i federer su bolji od tebe... i on vas pita u kom sportu?? i vi mu kazete u tenisu... i on vas pita a jesmo li mi igrali tenis jedni protiv drugih?? I jesam li bolji od njih u tim mecevima... covek je igrao 40 puta protiv njih i bolji je ne mozete coveku koji je igrao istu eru i isti sport sa rivalima gledati masterse i te stvari to je za poredjenje igraca koji nisu igrali jedni protiv drugih... jednostavno je

Eidos

pre 5 godina

Koliko samo smarate sa ovakvim pitanjima.. Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

abvgd

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Moze Federer da bude leprsav koliko hoce, to nije razlog njegovih titula, razlog je bas ono sto on zamera visokim teniserima - servis. Da Roger nije jedan od najboljih i najkonstantnijih servera svih vremena, mlatio bi ga ko stigne. Novak kao verovatno najgori server od svih igraca koji se smatraju "velikima" uspeva da ostvari ovakve rezultate, to pokazuje kakav je on stvarno teniser.

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

Autolakirer

pre 5 godina

Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 20

Opet decko pametujes.Za koju nedelju pocinje skola.Jesi li ikada u zivotu SUTAO loptu.A sta bi sa onim OPSAJD.
Hvataj se pametnije stvari u zivotu nego sto ti je zivot ceo dan na tastaturi

Makica

pre 5 godina

Nadal, Federed i Djokovic pisu istoriju tenisa. Ne znam kako iko odvaja njih trojicu i proglasava pobednika tj najboljeg.
Nadal apdolutno najbolji na sljaci (ovi dvojica ni prici mu), odlicne spinove, dobar forhend, igrac koji ostavlja srce na terenu.
Federer je igrao najbolji tenis dok se ova dvojica nisu pojavila. Ali svakako odlican igrac. Apsolutno najbolji na travi, igra gospodski tenis. Najbolji jednorucni behend. Odlican server, jednostavno elita tenisa.
I naravno nas Nole, za nas uvek najbolji. Kompletan igrac apsolutno. Ne zelim biti pristrasna pa necu previse o njemu svi sve znamo.
Ne znam kako poredite njih uopste.
Sva trojica su zive legende koje su ulepsale tenis i unele visoke kriterijume u ovoj igri.

Meni je vise nego jasno, a vama?

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena.
Cemu polemike o tome ko je (za sada) najbolji?
Za par godina moze odo lako da se promeni. U stvari, mozda ne lako, ali moze, jer 21 GS je dostizno.

biće bolje

pre 5 godina

Suvise je rano za ovakvo pitanje, treba videti realno koliko ova trojca jos mogu, Federer je na zalasku, ali i dalje igra finala i pobeđuje na najvećim turnirima, ne trebaju mediji da opterećuju Novaka sa ovim pitanjem, čovek treba da uživa u tenisu i da izdrži koliko može, Novaku je put svakako najteži obzirom odakle dolazi i koliko je truda morao da uloži da bi bio tu gde jeste. Pa i sada kada igra na najvećim turnirima, veliki protivnik mu je publika, nažalost još uvek se nedovoljno ceni ovo što je postigao. Treba mu poželeti još puno uspeha i podržati do kraja, a verujem da će se približiti brojci od 20 slemova ili možda prebaciti, čovek je osvojio u tenisu sve što postoji, mislim ko je to još učinio.

nen-si

pre 5 godina

Ok Nole je nas i extra je i jedan je od najboljih
ali mislim kapa dole Federer osvojio je naj više granslem titula i to je to . uzgred koliko godina ima halo a on još osvaja i igra finala . tako da to je to ko je naj bolji za sada mislim da je jasno

zzzzz

pre 5 godina

Ovo je predosadna priča. Nikada se neće sa sigurnošću reći ko je najbolji, jer to nije objektivna stvar. Jasno je da su Federer, Nadal i Đoković igrači sličnog kvaliteta, vrhunski igrači. I uvek će onaj ko navija za Federera reći da je osvojio najviše grend slemova, da je najduže bio prvi na listi; za Nadala će njegovi navijači reći da je bio najdominantniji na šljaci, da ima 11 Rolan Gaorsa, da ima najviše mastersa, da je bio dominantan u duelima sa Federerom; za Đokovića da ima sve grend slemove i masterse, da je osvojio sva četiri grend slema zaredom, da je imao najviše bodova u jednoj godini, da ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Sa druge strane, Federeru se može zameriti da je bio slabiji na šljaci i da nema Rim, Monte Karlo i zlato u singlu sa OI. Nadal je na drugim podlogama, osim šljake, ipak bio znatno slabiji. Đoković ima mnogo manje grend slemova od njih dvojice i nema zlato na OI. Dakle, svi ovi argumenti, kao i mnogi drugi, mogu da se vrte u beskonačnost, ali na kraju će svako ostati pri svome. I zato je postavljanje ovog pitanja prosto besmisleno. Svako će reći da je najbolji onaj ko se njemu sviđa i kraj priče.

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Realno najbolji su Federer, Novak i Nadal.. svaki ima nesto sto ga cini boljim od druge dvojice.. Ne bih mogao da kazem da je jedan apsolutno najbolji.. plus kad se uzmu u kalkulaciju neki teniseri iz proslog vremena, Agasi, Sampras itd.. tesko je odvojiti jednog i reci "on je najbolji" .. Djokovic definitivno u prva 3-5, sa realnom sansom da bude u prva 2.. jer je "raznovrsniji" teniser od Nadala .. ako se Djokovic primakne na 18 gs za mene ce biti br1 svih vremena, ima vise mastersa od Federera i pozitivan medjusobni skor, i manje "namjestenih" gs titula, plus sto je uzeo svoje gs-ove u periodu kada je u tenisu bila najteza moguca konkurencija, a i 2 gs-a je bukvalno poklonio Mareju..
Nadal I Novak su titule "krvavo" osvojili, pogotovo u medjusobnim duelima koji su bili "borba do smrti" dok Federer neke bas i nije..

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

Zreb

pre 5 godina

Ne moze biti ni Djokovic. Nema 20 GS, nema najvise nedelja na broju 1, nema 5 titula na 3 razlicite podloge, nema srebro ili zlato u (dublu) na Oi itd. Najvazniji rekordi su kod Federera. Djokovic ima bolji skor, ali on pokazuje koliko je neko u formj, napraviti 39 neiznudjenih za sat i po je previse.

Komentator

pre 5 godina

Novak Đoković u najboljem izdanju je najbolje što je tenis do sada imao, odnosno bolji je od najboljeg izdanja Federera, Nadala, Samprasa i ostalih. Gledajući rezultate ostvarene u dosadašnjoj karijeri, nije najuspešniji jer ima igrača sa više trofeja, ali tu je već teško raditi poređenja jer nisu svi igrali u isto vreme, sa istom konkurencijom.

Невен

pre 5 godina

Најлепши тенис икада, Федерер, али! С обзиром да га Ноле добија од деветнаесте године, и да боље стоји у победама... било би сулудо рећи да је Федерер бољи од Ђоковића... С друге стране, Федерер је своје име изградио пре Нолета и Надала, такорећи у смени генерација. Замислите да је почео кад и ова двојица, по односу победа и пораза с њима котирао би се мало боље од Мареја... самим тим ни тај број Грен Слемова не би био ни упола... На крају крајева, Федерер себи није смео дозволити, у најбољим играчким годинама, да му скалпове редовно скидају два дечака... Ипак је то био велики етар кад се градило то велико име...

pusa

pre 5 godina

Cuj ko, pa RF, e sad sto bi neki u Srbiji koji prate tenis od daleke 2011 hteli da to bude neko drugi je njihova interna stvar.
(Vlado, 20. avgust 2018 09:24)

Jedno pitanjce.
Ako je Federer najbolji, zašto nije osvojio sve?

Dusan

pre 5 godina

Statistika osvojenih titula govori da je Rodzer Federer verovarno najboji teniser svih vremena...ali ako bi uzeli i ostale parametre, a u tenisu je sve vazno ,medjusobni dueli pokazuju realno stanje da je Novak taj koji je najvise puta pobedio obojicu ,po trofejema najboljih, Feredera i Nadala ..onda bi Novak bio najbolji.Njihove karijere nisu jos zavrsene ..kaze nas narod, "Ceracemo se mi jos".?

realno

pre 5 godina

Iskreno ne bi da bude da sam veliki fan Djokovica pa gledam subjektivno... jeste da je nas i jeste da nas je sve nervirao u predhodnih 2 god.. ali logicki gledano, ako veci ljudi kaze da su Federer i Nadal najbolji teniseri i da je ovo zlatna era tenisa... a onda dodje on koji u njihovim najboljim godina i piku karijere skine sa trona, pobedi u medjusobnim skorovima ima jedan od duzih pobednickih nizova... spoji 4GS ... ako jos nije verovatno na kraju karijere ce biti najbolji svih vremena, pod uslovom da opet ne skrene sa puta... drugo.. uzmimo Mareja kao primer.. dosao na 1 mesto samo zato sto njih trojica nisu igrali... e to je nerealno.. a skinuti sa trona u piku karijere i pobedjivati konstantno...GOAT ( ostali potencijalni kandidati su bas to potencijalni, svi su van zlatne ere, svi u vreme drugog tenisa bez ovakvog tempa bez tolike fizicke spreme svih ucesnika i sl...)

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!

Лепи Цане

pre 5 godina

Novak je sinoc na dodeli rekao da je Fed GOAT. Cemu onda ova vest?
(Pili, 20. avgust 2018 10:25)


Исто као што је рекао да га је Федерер "пустио" да победи. Као што се "захваљује" публици која му звижди. Или кад му тај исти Федерер "честита" на успеху. Некад треба "читати између редова" (подбадање, кутроазам, сарказам итд.).

znanje-imanje

pre 5 godina

Teško je a egzaktno i nemoguće porediti Margaret Kort, Navratilovu, Graf ili Serenu Vilijams. Ako se tome doda i Seleš - koliko je postigla a koliko bi tek da nije napadnuta - postaje očita ona druga strana GOAT teme, ona neodredljiva pa i besmislena. To se može reći samo donekle, i pre sa ogradom "meni je najbolji čaj od nane" nego kao većina sa nekim besom.
U muškom tenisu unikatno je ovo sada. Ranije si i mogao da npr. kažeš nešto tipa "Rod Lejver je najbolji, a bio je presrečen... čak i pre Samprasa, najnepobediviji je bio Edberg a Borg je sam kriv što to nije..." itd. I da ostaneš na tome da svako vreme ima nekog svog neuporedivog. Mešutim ovaj kuršlus sa čak 3 istovremena najnaj igrača dosta to komplikuje. Iako pravim ljubiteljima a tek znalcima GOAT ostaje uvek tema za plebs a ne aristokratiju međusobna samerljivost se ovde još više nameće.
Ako se već nasilno mora birati onda je to jedva ispred ipak Federer. Novak mora još da poveća zaradu i titule pa i H2H da ne bude ni malo iza. (i tako kompenzuje Slam zaostatak) I njemu vreme izmiče i uzme li još i 2-3 slama birati GOAT opet neće biti moguće. A da on bude nesumnjivo hands down GOAT fali mu još 2 godine No. 1 i bar 5 GS i bar 10 M zarade ispred Rafe i Rodžera.

w

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

ma svakoj majci je njezin sin najljepši

Ministar

pre 5 godina

Poštovanje novinarima B)" na pracenju tenisa, ali zaista ne vidim smisao ove ankete...Ko je od nas (cast izuzecima) kompetentan da glasa?

Filip

pre 5 godina

@nije sve u gren slemu: Moram da te ispravim i to kao Nadalov navijac. Federer je dobijao Rafu na sljaci(dva puta) i medjusobni skor je 23-15. Sto je svakako los skor protiv glavnog rivala ali ovo sto si ti naveo je bas netacno.

Srbija2

pre 5 godina

To je pitanje kao i koje je najbolje auto? Lako je napraviti dobro a skupo, treba da je dobro i da nije preskupo! Tako i Novak, šta je on sve morao proći da dodje do vrha, a ova dvojica sve su imali šta požele, zato je Novakov uspeh veći!

Dr

pre 5 godina

Ko je najbolji od ove trojice, realno će se znati kad sva trojica odu u penziju. Dok god su sva trojica još uvek aktivna, ima vremena da se skala pokrene na ovu ili onu stranu.

Лепи Цане

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica! 
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe! 
Djokovic ima sve masterse osvojene!I 
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala! 

Sad je valjda jasnije :)
(Realno, 20. avgust 2018 09:29)
Можда још и ово: достигао до највећег броја бодова на АТП листи — 16.950 (у том тренутку више него други и трећи на листи заједно).

)

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...
(Nikola, 20. avgust 2018 09:13)

Šta da se broji? Novak osvojio sve, ovi nisu, Novak najbolji ćao...
Aj da brojimo, 27:25, 26:24...

ognjen

pre 5 godina

za sada glasalo 1552 poturica.Kako mozes biti srbin a navijati za svajcarca koji ne moze ocima da vidi Srbe. + nole jeste objektivno GOAT

Danijel

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji...

najviše gs: Roger Federer

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer

Najvise mastera: Rafael Nadal

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..

Bg

pre 5 godina

Preuranjena anketa, tek kad zavrse aktivno igranje tenisa,
se o time moze pricati. Objektivno, ako ga posluzi zdravlje,
za narednih 4-5 godina, Novak ce biti ne najbolji, nego ubedljivo
najbolji u istoriji tenisa. Znaci, samo zdravlje da ga posluzi,
to je vise nego ostvarivo.

Srdjan

pre 5 godina

Prema mom misljenju, tanka je linija izmedju Federera, Rafe i Novaka. Ali ako kazemo da je Federer najtrofejniji, Nadal najbolji sljakas, a Novak najkompletniji, ne bismo pogrijesili. Mozda je pogresno svrstati Rafu samo pod "najbolji sljakas" ali taj dio njegove karijere najvise izbija u 1. plan.

Pedja J7

pre 5 godina

FEDERER - lazni gospodin, ili gospodin samo na slici, usiljena kultura, totalno odsustvo empatije.
Tip, koji bi coveka koji umire na ulici kulturno zaobisao, verovatno ga i pozdravio uz isfoliran osmeh ljubaznosti, a ne bi mu nikad pomogao, on se ne saginje...
NOVAK GOAT!!!!!!!!!

Dobros-AV

pre 5 godina

Rodzer je godinama vladao kao niko do tada, a onda su dosli 'trkaci'. Vladao je i polse toga pomalo i ponekad, ali nikad kao pre toga, niti ce.
Ko je najbolji moze se reci tek onda kad ova trojka zavrsi svoje karijere, ali za sada su 20 GS Rodzera i broj nedelja na No1 ipak kajveci adut da mu dam glas. Naravno, voleo bi iznad svega da za par godina Nole predje cifru od 20 GS i da bude definitivno najbolji, jer ce onda i po broju nedelja na No1 biti najbolji ... ili ce da se odluci da igra samo GS-ove. Moze i to. Ipak je to najvaznii parametar.

Boba

pre 5 godina

Glupo je pricati o tome jos uvek. To pitanje treba postaviti tek kad ova trojica zavrse karijere. Rodja ce verovatno mozda sledece godine da okonca dok Nadal i Djokovic imaju jos nekoliko godina ispred sebe i pitanje sta ce sve osvojiti, tako da mozda za 5 godina i prestignu Fedexa obojica.

milos

pre 5 godina

djokovic se tek vratio, polako ima vremena...za nekih jedno 2 godine..msm 2 i po..pod pretpostavkom da ce se vratiti na prvo mesto pocetkom naredne godine...i ostaje mu dve godine da vlada, da stogne fererera po broju nedelje, i polako sa gs i to je to..bitni su sado us i zavrsni masters..

marerakarera

pre 5 godina

Mislim da jeste tačno to da nema najboljeg igrača ikada već da dosta od ere zavisi. Ali ipak, mislim takođe da su neki uspesi zaista veliki i da može da se napravi argument za neke ljude.

Konkretno što se tiče Novaka, smatram da se previše potencira to što kaska za Federerom i Nadalom po broju GS. Majkl Džordan nije osvojio najviše trofeja već Bil Rasel sa 11 ali je univerzalno priznato da je Majkl najbolji jer je pobeđivao kad je liga bila na vrhuncu i jer je sklonio Lejkerse, Pistonse, itd.

Novak ima pozitivan skor sa 2 najbolja igrača po meni ikada, osvojio je svaki turnir koji je mogao, 4 GS odjednom, svrgao je i potpuno promenio koncepciju svetskog tenisa u roku od jedne godine (2011.) i imao je najbolju sezonu u istoriji sporta sa skorom od 64-2 u periodu manjem od 10 meseci. Nije najlepši teniser ni blizu ali je možda najkompletniji koji je ikad igrao i najefikasniji u velikim trenucima.

Veliko poštovanje dajem Federeru ili Nadalu ali kad uzmemo u obzir da je Nadal osvojio pola trofeja na Rolan Garosu, a Federer jeste dominirao objektivno u daleko slabijoj eri to ide Novaku na ruku. Kao što njima ide na ruku da su duže na vrhu i da nisu otpali s teniske mape kao Novak pre par meseci.

Sve u svemu oni su 3 najveća i sport će biti daleko siromašniji bez njih.

wolwerine

pre 5 godina

najbolji teniser svih vremena bice neko od ove trojice.sampras ne moze biti nikako.i novak ce ga prestici po broju slemova sigurno.posle njih troje ne verujem da ce se skoro pojaviti neki teniser koji moze da ih stigne.a jos manje verujem da ce biti tri tenisera kao sada koja ce se takmiciti izmedju sebe ko ce vise osvojiti grend slemova

miodrag

pre 5 godina

Svi smo u Srbiji, osim necasnih izuzetaka, odusevljeni pobedom Novaka, posebno nad starcem Focom i posebno sto je osvojio turnir koji mu nedostaje.....ali ipak!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

10
MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.
(Marinko, 20. avgust 2018 12:08) Eto ti pises a pojma nemas o sportu. Tenis je individualni sport i tu se vidi ko je najbolji. U kosarci zavisis od ekipe u kojoj igras i skim igras. Dobio si 1 , sjedi

Dott

pre 5 godina

Evo kako bi mogli uspostaviti kriterijum bodovanja dostignuca tenisera:

Jedan bod za jednu nedelju na broju jedan i na osnovu toga, mozemo sve izbodovati, kako je u godini 52 nedelje, uzecemo kao merilo vrednosti za sve upravo tih 52 boda godisnje. U godini je 4 GS turnira, pa tako i oni vrede zbirno 52 boda. 52:4=13 znaci jedan GS vredi 13 bodova. Mastersa je 9, pa 52:9=5,777 pa nek bude 6 bodova dok zavrsni 9 bodova sto je vise za 50% koliko ga i atp vrednuje vise, mastersi 1000 dok zavesni je 1500 bodova. Pa bi bodovna lista izgledala ovako:

1. Broj nedelja na 1 mestu atp (1) bod
2. Grand Slem -----------------(13) bodova
3. Masters --------------------(6) bodova
4. Zavrsni masters ------------(9) bodova
5. Osvojeni svi GS turniri-----(52)boda
6 Osvojeni svi GS u nizu------(52) boda
7.Osvojeni svi mastersi--------(52)boda

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima!

Novakov navijač

pre 5 godina

Po meni Federer je još uvek G.O.A.T.
Novak ima odlične šanse da mu tu titulu preotme,al morao bi da osvoji bar još 10 GS + Masters.Još je izglednije šanse imao pre 2 godine,ali ih je prokockao iz samo njemu znanih razloga.Kad bi danas obojica završili karijere (i Nadal) morao bih nažalost da konstatujem da je Federer G.O.A.T.

veliki strumf

pre 5 godina

Ova dilema će verovatno ostati večita, jer uvek se mogu naći “argumenti” za suprotnu tvrdnju. Trenutno neke brojke jesu na Federerovoj strani (broj GS i nedelja na prvom mestu), ali većina drugih brojki je na Noletovoj strani: jedini sva 4 GS držao istovremeno, jedini ima svih 9 Mastersa, ima najbolji medjusobni skor protiv svih najvećih rivala, koji su ujedno najveći teniseri svih vremena, na velikom uzorku, igra skoro podjednako dobro na sve 3 podloge, sto se ni za Rodzera ni za Rafu ne može reci... Ima još puno toga. Naravno, ako Nole dosegne 20 GS, oponenti će reci da Federer ima najviše nedelja na prvom mestu; ako ga Novak i tu sustigne - naći će neki novi argument (npr. da je eto Federer osvojio čak 7 Sinsinatija eheeej, a Nole samo 1). Za mene će Nole uvek biti najveći, jer je najbolji u svojoj eri, koja je najbolja era svih vremena.

Fabijan Bartez

pre 5 godina

Djokovic sigurno nije, jer ima cak 7 GS manje od Rogera, zaostaje previse sto jest jest. Takodje verujem da se Novak nece zaustaviti na ovih 13 GS, i mislim da je sasvim realno da dobaci do nekih 18-19 GS.
Ako bi Roger karijeru zavrsio sa 20 GS, a Djokovic sa 18 ili 19, onda bi se Djokovic slobodno mogao nazvati GOAT-om.

Milos

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem kako dobar deo vas u komentarima voli vise Federera i Nadala i proglasava da su mbogo bolji od novaka njih trojica su najbolji svih vremena to je cinjenica.Ja na primer stalno navijam za Novaka a mnogo vs S umesto da svom zemljaku pruzaju podrsku i navijaju za.njega oni govore sve u svasta

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.
(Goran, 20. avgust 2018 14:16) ha ha ha ko sve pise o tenisu . Kaze da Novak osvaja 1-2 gs godisnje a u cijeloj karijeri je osvojio 13, znas li ti koliko je to nemoguce? kad staris mozes samo manje da osvajas a ne vise.

Andrija

pre 5 godina

Federer ne može nikad biti najbolji teniser kad ima lošiji međusobni skor od Nadala i Novaka. Kako može biti najbolji teniser kad je od 2 najveća rivala u karijeri doživeo više poraza nego pobeda.

Posetilac

pre 5 godina

Ako su rezultati merilo onda je trenutno Federer najbolji.Ako se razmišlja ko je najbolji teniser aktuelne ere tenisa onda je to Đoković jer je u više nego dovoljnom broju međusobnih mečeva bolji.Ali mislim da je za realnu procenu potrebno sačekati da završe svoje karijere pa tek onda sagledati učinjeno.Niko od nas ne zna koliko će igrati još Nadal i Đoković a dosta su mlađi od Federera.Možda ga prestignu, što im od srca želim.

Јабучило

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!
(maradona, 20. avgust 2018 11:23)

Није. Још :)

mix

pre 5 godina

@(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)
Na prvu loptu i pored toga sto sam Novakov fan,bio sam sklon razisljanju da je ipak Federer najbolji,ali kada se ovako argumentovano obrazlozi sa gomilom cinjenica,onda ipak vidim da sam se ogresio prema Novaku.
Svaka cast za analizu.

Radovan VI

pre 5 godina

Prerano je za ovakvo svođenje računa, mislim da ćemo čuda tek gledati. Kalendarski slem i jos 10-15 mastersa ce Novak uzeti. Kad više ne bude upitno ko je najbolji ikada otići će tiho u legendu.
Bar se ja tome nadam i to želim i lično bih volio da na tom turniru na kom ce se izjednačiti sa Federerom po broju Grend slemova specijalni gost bude Monika Seleš.

Doktor

pre 5 godina

Nole ove i naredne dve godine ima da odigra još 9 GS i OI (masterse više i ne računam, tu je igricu prešao). Dakle, sve od njega zavisi. Ovu anketu sačuvajte za septembar 2020 pa onda pitajte. Što se Noleta tiče u njega ne sumnjam, još ove dve godine da odigra maksimalno, i sve će objasniti.

Гиле

pre 5 godina

Свако прави свој критеријум. Али РФ, Новак и Сампрас немају олимпијске игре. Остали нису ни имали шансу да освоје.
Сампрас нема Ролан Гарос, јер није био играч за шљаку.
Рафа нема завршни турнир, и генерално у затвореном има проблем.
Само Новак има све мастерсе и 4 ГС у низу.
Али Новак има најмање ГС.
Новак је вероватно најкомолетнији, што говоре баш ти мастерси.
Федерер игра најлепши тенис.
Рафа највећи борац.
Тек кад ова тројица заврше каријере можемо причати о ГОАТ-у.
По мом мало предњачи Федерер, али за већ годину дана може бити другачије.

zex

pre 5 godina

Tesko pitanje, Federer ima najvise gs titula i to g stavlja na bro1.Neznam zasto uporno guraju tu pricu o GS titulama, postoje i Mastersi, postoje i drugi turniri.Postoji podatak da je Novak imao skoro 17000bodova vise od Fererera, Ndala i Mareja zajedno. Novak ima i bolji skor sto je veoma vazno.Nisu to dva meca nego 46 Kako god za nas Srbe Novak je najbolji i najkompletniji igrac na svetu.Za druge je Rodzer je ima 20GS titula.Ali sve u svemu tu su negde sva trojica na broju jedan.Nikada nije postojala bolja trojka i nemoze se reci da je Federer bolji od Novaka a i Nadal jer brojke pokazuju drugo.Steta je sto im je kraj karijere blizu.Dolazi vreme drvoseca od dva metra, obicne cepanke sa jakim servisom.Nije to tenis.

Kalcokera

pre 5 godina

Ako se broje samo grend slemovi onda Federer,Rafa,Nole

Ako se broje svi trofeji onda je redosled Rafa,Nole Rodžer

I ako gledamo ko je sve osvojio i međusobne mečeve mediji sobom
Nole,Rafa,federer

...

pre 5 godina

Najbolji je onaj koji je osvojio sve. Da su Federer i Nadal najbolji ikada, valjda bi oni osvojili sve, a ne neko drugi. Nisu osvojili jer nisu najbolji. Tačka.

Don Kihot

pre 5 godina

Negde razumem zašto ova tema zaokuplja pažnju domaćih medija - laskavo je to što se naš teniser uopšte uključuje u izbor... Međutim, čini mi se da je besmisleno o tome raspravljati, jer ni Novak, ni Rodžer, ni Rafael još uvek nisu rekli sve u tenisu. Tako da, strpljenja dok svi oni ne podvuku crtu.

Dragana

pre 5 godina

Ima raznih kriterijuma za tako nešto ali ipak je Rodžer najbolji do sada. Ne mogu svi osvojeni Novakovi mastersi iz serije da budu vredniji od Rodžerovih 20 Grend slemova. Novak nije odigrao nijedan masters turnir na tri dobijena seta a nekad su se finala igrala na tri dobijena i jako je bilo teško osvojiti dva zaredom. Broj nedelja na prvom mestu takodje mnogo toga govori a znamo ko ih ima najviše. Na kraju krajeva, mislim da se preteruje sa tim pričama, tenis se i dalje igra,svako vreme ima svoje vrhunske igrače a verujem da će ih biti i u budućnosti. Ipak, Rodžerovih skoro 20 godina u samom vrhu su nešto čemu svi treba da odaju priznanje.

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

мики

pre 5 godina

Broj GS titula je merilo jer je neverovatno teško osvojiti jedan GS..Ko ima najviše taj je prvi pa tako dalje. Međusobni dueli takođe jesu merilo ali je značajnije merilo broj GS titula.

Zara

pre 5 godina

Vi sto pominjete OI.Znate li koliko se to vrednuje u tenisu, otprilike kao u fudbalu, dakle skoro nista, na bodovnoj listi donosi poene kao neki turnir iz serije 500.

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

Igor

pre 5 godina

Sve su to vrhunski igrači,ali pogledajte konkurenciju 80-tih i 90-tih godina.Danas imamo samo tri velika igrača,a tada ih je bilo desetak.Zato je glupo to poređenje.Tako je u svakom sportu.Sportski pozdrav

Aleksandar

pre 5 godina

Federer naravno, pa Nadal makar za sada. Federer ima više GM i više titula ukupno od Nadala i Đokovića. Međusobni skor Novaka sa Nadalom i Ferererom je treći ili četvrti kriterijum i sigurno ne prvi. Skripta manent. Titule manent.

bojca

pre 5 godina

Ne postoji najbolji svih vremena ali mislim da je era Federera zatim Nadala pa Novaka ,Mareja i Vavrinke era najboljeg tenisa svih vremena

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Ajde da je obrnuto: Djokovic 20GS a Rođa 13.

Pa svi bi rekli kakvi mastersi. Gleda se GS. Mastersi su za decu. Itd...

Federer jos uvek.

izbaci mi vise komentar

pre 5 godina

Djokovci kapiram da ste euforicni,samo me manite vasih teorija zavere,postoje brojevi,statistika koja je veoma relevantna,a ona zapravo govori da su Nadal i Federer dva najbolja igraca u istoriji tenisa,a vi uzivajte u h2h,sportski pozdrav i smanjite malo mastu.

Budimir

pre 5 godina

Najbolji su njih trojica...zna se koji. A Nole Đoković zaslužuje jedan lep i upečatljiv spomenik, za života na najlepšem mestu njegovog rodnog grada, Beograda. I da...zakon da se izglasa...ko isti ošteti, oskrnavi na bilo koji način 40 godina robije, pa izvol'te.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.

Dragan Lo

pre 5 godina

Novak jer je svaki trofej uzeo u, istorijski gledano, najžešćoj konkurenciji. Federer je dominirao, pa je stigao Nadal, a zatim Nole. Od kada su sva trojica na vrhuncu, Nole je najuspešniji.

sasa jokic

pre 5 godina

Samo najkompletniji igrac moze da komoletira sve. Tako ja gledam na stvari. GOAT je prolazna kategorija, jer se rekordi obaraju. Za sada je po broju GS Rodzer prvi, ali Nole jos nije rekao sve, videcemo.

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

Maro

pre 5 godina

Bio sam uvjeren da je federer al vise nisan tako siguran....cinjenica je da nole stvarno osvaja velike titule i da pobjedjuje najvece u finalima izuzev tsonge 2008 i murraya(rg) al on ima 31 titulu masters 13 grand slamova i sad sve masterse....Ako ce osvajati gs koji je najveci kriterij po svemu vidjevsi i kad bi igrao jos par godina vrlo vjerojatno ce skiniti rodju,pitanje je samo dal ce imati toliko snage u fedovim godinama.federer jos igra iducu sezonu i slijedi tezak pad na ljestvici tada slijedi oprostaj.

Danice, idi kuvaj kafu!

pre 5 godina

@rtr: Čoveče, tvoj komentar, pa za malo da prolijem kafu po tastaturi, kućištu PC-a i novoj beloj košulji! A kod šefa sad moram na razgovor zbog glasnog smejanja u radno vreme... Da stvar bude jača, u 10:24 još uvek imaš nula minusa. Bravo care!

Siniša

pre 5 godina

Pa dobro malo smo ne objektivni, Novak je sigurno u prvih četiri ali po osvojenom i vremenu provedenom na prvom mestubna žalost Rodžer.

Ante

pre 5 godina

Da se odmah razumijemo, navijam za Nolu oduvijek. Ali, realno, moja top lista

1. Sampras. Tu nema dileme.
2. Federer.
3. Novak Đoković
4-dalje-. Nadal, Borg,McEnroe, Agassi, itd, sve nebitno ko ispred koga.
Ali, prva trojica, to je taj raspored, tako večina svijeta gleda tu listu, ako se ne gleda navijački.
Sampras kad je bio u top formi, jednostavno je bio nepobjediv. Federer nijansu ispod, s time što je samo trajanje njegove top forme fenomen, i razlog zašto ga netko čak gura ispred Samprasa.
Nole je ipak, svaka čast Nadalu i ostalima, ipak jedini koji može stajati iza ove dvojice vanzemaljaca.
Nole se vrača, da se nije vratio, neko bi mu čak osporavao i to 3 mjesto, nepravedno...

ironican

pre 5 godina

Smatram da ceo svet mora da uvazi ovu nasu "objektivnu" anketu i prihvati da je Djokovic najbolji svih vremena:) Jer ako mi to tako smatramo, sta ima svet da se pita!

zon

pre 5 godina

Pa ovo i sami pomenuti teniseri javno govore... Rekli su to barem 100 puta. Jedan je Federer, a Djoko & Nadal su bez pogovora odmah iza njega. Svaki od njih pojedinacno ima neke segmente igre u kojima je bolji, ali sve ukupno kada se sagleda vrlo lako se vidi ko je naj svih vremena (za sada).

ja

pre 5 godina

90% fudbalskog sveta ce reći pele maradona jedan pravi Ronaldo drugi ronaldo.. Tako i ovde svi ce reći nesto, niko neće biti u pravu, a svi će biti u pravu.

bubasvaba

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

Pa s obzirom da Fed ima oko 30% glasova nije da nismo objektivni kao narod. Realno ce se nitka zs GOAT-a voditi izmedju Noleta i Feda, sto je meni posebno drago jer ih obojicu cenim. Nadal po meni ne moze biti goat, ok ima sve turnire gs, mnogo mastersa, ali covek 89% turnira osvojio na sljaci.

maradona

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!

jojo

pre 5 godina

Sigurno je ukupno RF najuspešniji, za sad, ali kao najbolji teniser je Novak Đ. izdanje 2015. To je svakom objektivnom jasno. Ovo juče je bilo na nivou tog tenisa. I stvarno ne znam na šta će ličiti tenis kad njih 3 odu. Biće to tuga za celi sport.

captainiron

pre 5 godina

Djokovci lakse malo,znam da ste euforicni,ali i dalje nista ne menja postoje dva najbolja u istoriji tenisa a to su Nadal i Federer,manite se vasih teorija zavere,postoje brojevi i statistika.a vi uzivajte u h2h.

00

pre 5 godina

@..... glasa se u Srbiji,jedino tu moze i da ga izglasaju,van nase zemlje zna se ko je najveci Nadal i Federer,normalno,postoji statistika,postoje brojevi.

Nikola

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...

маб

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...

Sasko

pre 5 godina

Ne razunem pitanje. Zna se sta se broji i pocemu se odredjuje tko je najbolji a tko ne. To je broj grand slam turnira. E sad, to sto bi vi da nije tako, jer je vas igrac u pitanju...jako puno govori o vama. RF je najbolji dok netko ne osvoji vise grand slamova od njega.
Smesno je porediti njega u Djoku koji je dosta mladji od njega.

Marsovac

pre 5 godina

"Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....
(Tenis, 20. avgust 2018 11:18)"
A kakva si ti to velicina pa nas ovako procenjujes? Sta si ti?

nolefan

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Svidelo se to nama ili ne Rodzer.Ima 20 GS titula, 90 ostalih titula.Traje bezmalo 20 godina i ne namerava da se povuce.Ja sam Novakov navijac. Novak ne juri rekorde po svaku cenu

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

Tenis

pre 5 godina

Preporučujem (+28)Ne preporučujem (-5)
Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....

Lale

pre 5 godina

U večini komentara ljudi uopče ne spominju Petea Samprasa..
Šta reći, koju posluku porati?
Jeste da je Nole Srbin, ali... Možda bi svi ti GOATi i uzeli Samprasu neki set danas.. ipak je čovek ostario.

Moo

pre 5 godina

Rodzer je! Ne budimo ostrasceni i pristrasni. Novak ima vremena da ga skine sa trona ali trenutno je Rodzer. Ovo nije pitanje ko je trenutno bolji nego ko koliko GS ima i koliko je nedelja proveo na tronu.

Urke

pre 5 godina

Pit Sampras! Kad sadašnja generacija ode u penziju biće Novak Djoković ali Pit Sampras je bio genije i razlog zašto sam zavoleo ovaj sport i zašto imam posebnu emociju i kad prodjem samo pored nekog terena..

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Botovi ce glasati da je Novak najbolji ali ne moze teniser koji ima tipa 50 titula i koji je tek juce kompletirao Masterse da bude najbolji, najbolji je King Federer uprkos sinocnom porazu, pa sta izgubio je i od Borne Corica sto ne bi i od nekog Novaka Djokovica? Federer ima 98 titula ali i olimpijsko zlato. Ono sto tenisera moze da ucini najboljim e broj trofeja.

bob

pre 5 godina

realno gledano najbolji je Nole a zasto. Zato sto ima bolji medjusobni skor i sa Federerom i sa Nadalom. znaci pobedjivao ih je vise puta nego oni njega.

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

Djido

pre 5 godina

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima! (Dott, 20. avgust 2018 10:17)

Imaš moje odobrenje da nastaviš rad na listi i rangiranje kako si predložio.

izbaci vise

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

dr. Roddick

pre 5 godina

Federer pobedio samoga sebe. Nije mu se igralo, osvojio je ovaj masters zilion puta, pa nema motivaciju.

A nas nole napokon docekao da Fed udje u 38.-u pa da uzme i ovaj masters.

Jos Hamburg pa je nas nole kompletirao sve ;)

Dusan

pre 5 godina

Novak, Rafa, Rodzer... Mada skoro sve ELO liste koje odredjuju ko je GOAT stavljaju Rodzera ispred Rafe. Tesko je reci, Rafa jos igra, veliki je borac i verujem da ce prestici Rodzera, a moze da ugrozi i Novaka ako bude osvajao mnogo vise od njega u narednim godinama.

Dragana

pre 5 godina

@Darko Zašto bi neko bio bot samo zato što smatra da Novak nije najbolji u istoriji? Muka mi je više od priča kako svako ko uputi neku kritiku na Novakov račun, svako ko ga ne smatra nekim "polubožanstvom", svako ko kaže da ne voli njegov stil igre, svako ko voli druge naše sportiste i sportove više od njega, svako ko pohvali bilo kog drugog tenisera,svako kome Novak nije simpatičan, svako ko kaže da su Federer i Nadal bolji i uspešniji od njega itd. se proglašava za nekakvog komšiju, za ne patriotu, za bota...

Prajm

pre 5 godina

@(zocko) Hahahahah mani me tvojih teorija,postoji statistika koja govori da su Nadal i Federer najbolji svih vremena,postoje brojevi koji su relevantni,a ti leci komplekse.

Ante

pre 5 godina

Dobra stvar za svu trojicu je sto nema mladjih koji mogu da im pariraju tako da jos neku godinu su favoriti za osvajanje grend slemova.
Svako postavlja neke svoje kriterijume da bi pravdao zbog cega je , njegov ' teniser najbolji.
Misljenja sam da se za koju godinu ( naravno ako sa novakovim zdravljem bude sve o.k ) nece uopste ama bas uopste postavljati pitanje- ko je najbolji u istoriji tenisa? 90 ODSTO TIH VASIH PARAMETARA CE BITI NA STRANI NOVAKA.

RuamaKursa

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom 
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!
(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)

Malo si ga preterao druze i preuredio stvari kako tebi odgovaraju. Fed ima negativan skor sa Rafom,ali taj skor je dosta drugaciji,jer si ocigledno zaboravio zadnje dve godine kad ga je Roger pobedjivao nekoliko puta u nizu. Redosled je drugaciji,jer brojke pokazuju drugacije. Jos uvek je on GOAT,zasto ? Upravo zbog grend slem titula,a to se najvise ceni i gleda. A Rafa odlicno igra i na tvrdoj podlozi,i ima nekoliko titula sa istih. Jeste kralj sljake i drzi rekord sa 11 osvojenih French opena !!!! To dostignuce ce retko ko da postigne u narednih 50 godina. Dakle Roger,Rafa,Nole(za sad),pa svi ostali...

Vladimir

pre 5 godina

pozdrav...
Ne postoji bas najbolji najbolji..najkompletniji sportista..
Ako trazimo najboljeg znaci da je na mentalnom,fizickom,tehnickom i jos mnogo aspekta najbolji daleko iznad svih a takvih nisu postojali.
istaknuti pojedinci poput Samprasa,Federera,Noleta,Nadala.. ali ni za jednog ne mozes da kazes da je bas bas najbolji.Neku manu ili nedostatak u igri mora da ima jer je u pitanju ne savrsen covek.
moje misljenje,ne mora da znaci da sam u pravu.

Space Invader

pre 5 godina

Federer sigurno. Razumem da ste presrećni zbog pobede Novaka i jedinog trofeja Mastersa koji mu je falio do sada, ali budimo objektivni. Na kraju krajeva gren slemovi su najvažniji trofeji i Federer ima 20 GM i Novak 13.

Marinko

pre 5 godina

MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.

Pada

pre 5 godina

@fortissimo...kod svakog igraca ima nesto sto nije uspeo da osvoji. Isto tako i za nekog levog igraca postoje neki rekordi. Po tome, je najbolji onaj cije rekorde ti priznajes, sta nije tacno.
Ja sam igrao tenis i apsolutno se gleda GS. Ti mozes da pricas da nije tako...ali to se tako gleda. Ako ti ne pase, osnuj svoju tenisku organizaciju pa onda uvodi ona pravila koja ce Djokovica da stave na 1.mesto.
Negativan skor sa RG je i zato jer je razlika nekoliko godina izmedju njih. Ne mozes to da usporedjujes. Ali sada kada vam to ne ide u prilog, vi elegantno taj deo preskocite. Ja nemam emociju prema niti jednom...nego tko bude imao vise GS na racunu, taj ce da bude najveci.
Ni Sampras nije imao sve rekorde, i vecinu je GS osvojio u Vimbeldonu, mozda imao i negativan skor protiv nekog igraca, pa je bio najveci do dolaska RG. Ti kao da ne pratis tenis pa ne znas po cemu se broji uspeh.
Ako osvojio 25 US Opena...taj ce da bude najveci...kao sto netko moze da lose igra u finalu, ali ako pobedi, on je osvojio takmicenje...sve ostalo je smesno.

captainiron

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

Predo 2

pre 5 godina

"О укусима не вреди расправљати", али лакше је одговорити ко је најлошији од ове 8-орице. То је дефинитивно Џими Конорс, уз сво поштовање према њему.
Од преостале седморице, рекао бих да је Сампрас следећи, односно на месту број 6. Сви ће сад да скоче због 14 ГС, али он има само 11 Мастерса и играо је у најслабијој конкуренцији + што на шљаци нема никаквог успеха (1 полуфинале РГ чини ми се). На место број 6 ставио бих Лендла, уз услов да Надала рачунамо као "чистог", што лично мислим да није, јер није постојао тенисер са већим амплитудама у игри током године, а некако се увек намести да растура у сезони шљаке и евентуално траве, а да "падне", након летње паузе. По мени, број 5 је Надал, јер и поред огромих успеха и резултата, превелика је диспропорција између резултата на шљаци и осталих подлога, те између прве и друге половине године (нема ни један завршни мастерс, нема Шангај, нема Париз ...). На место број 4, ставио бих Борга, мада ми је он први велики играч којег сам гледао и тешка срца то радим. Да је наставио још 4-5 година у истом ритму, сигрно би био 1 или 2. На трећем месту ми је засад Новак, а надам се да ће се поправити ха-ха. На место број 2 ставио бих Федерера и то не треба посебно објашњавати и најзад, на првом месту би био Род Лејвер. Све, све ... али два годишња Грен-слема у размаку од 7 година и дан-данас делују застрашујуће.
То би отприлике било то, а увек се може наћи мана оваквом размишљању. Поздрав

ludilo

pre 5 godina

Gde moze ovaj da bude najbolji??? Em stenje ko sarapova, em ima stav nekog rahiticnog... fed daleko kompletniji kao teniser i sportista uopste!!!

What

pre 5 godina

@Nikola Ali svakako i Nadal i Federer imaju vise gs od Djokovica,Nadal ima vise mastersa ima vise titula,ima zlatni slem i ima zlato sa ol,tako da je mnogo ispred Djokovica,ako dajes za pravo da svrstavas Djokovica sa Nadalom i Federerom,onda mozemo da svrstamo agasija,bjorna i samprasa sa djokovicem.

yoo

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Ante

pre 5 godina

Misljenja sam da Federera ( ni u kom slucaju ) ne treba porediti sa takvim velicinama kao sto su Nadal i Djokovic. Ne samo zbog medjusobnog skora.
Vecina grend slemova sto je Federer osvojio bilo je dok su ova dvojica bili premladi ili neki od njih povredjeni. Njegova je sreca sto se nisu u isto vreme borili. Misljenja sam da svajcarac ( pored Novaka i Rafe) ne bi osvojio ni 3 grend slema.MISLIM DA NIJE NA MESTU TAKVA ANKETA- . TREBA OTVORITI ANKETU - KO JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA - NOVAK ILI RAFA?

Milance

pre 5 godina

Novak je jedan od najboljih ali ima 3 igraca sa vise grand slamova (jedino merilo, pustite mastere koji su bitni ali nisu isto). Ako uspe da nakupi jos 7 mozemo pricati da li je najbolje, sada to nije.

Archie

pre 5 godina

Број освојених грен слем титула је једини објективан показатељ и одговор на питање ко је најбољи тенисер свих времена. Друга ствар је што је Федерер своје грен слем титуле освајао у слабијој конкуренцији у односу на Надала и Новака. Наравно, навијам за Новака и ово што нам он приређује је нестварно али треба бити реалан, све остало су субјективне оцене типа "шта би било кад би било".

mujo džeger

pre 5 godina

triling nole,nadal,federer igrački jači od trilinga borg,mekenro,lendl, ali ovaj zadnji nekako novinarski jače zvuči, gledao sam svu šestoricu i čini mi se da kad se kaže tenis lendl je prva asocijacija

Lampi

pre 5 godina

Posle svake Djokoviceve titule se postavi isto pitanje,ali je odgovor uvek isti-Roger Federer!!!Najvazniji u svetu tenisa su GS,mastersi jesu vazni,ali vise su za "domacu upotrebu"!!

antiDebil

pre 5 godina

Realno svi smo za Novaka ali objektivno Dzimi Dzambo Konors je obelezio istoriju tenisa u najjacoj konkurenciji a i kazu da je navijao za tim iz Zemunela. Tako da moj glas ide njemu a i smuvao je Kris Evert.

Strucnjak

pre 5 godina

A sad nije Cia/Bia i Nike kad Djokovic osvaja? I jos konstantno dobar zrijeb, iako mu losa pozicija na ljestvici.
Najbolji teniser svih vremena ne osvaja svaki trofej iz 4-5 puta.
Rodzer je svoje najvece uspjehe pravio iz prvog puta. Nadal isto.
Novaku je za sve trebalo mnogo sansi.
Rodzer i Nadal nisu napravili karijere nekim kilavcima poput Mareja i Vavrinke. Novak je. I to u svom prajmu.
A ima nesto i taj vizuelni utisak, zar ne?
Majkl Dzordan je najbolji ikad, iako ima uspjesnijih od njega, i s boljom statistikom. Jer je imao i estetiku u igri.

Jumko

pre 5 godina

Hahahahaha, kako jedan osvojeni Masters sve manja! Pre pola godine smo na istom ovom mestu, koje je jedino na svetu nekada davno proglasavalo Djokovica za naj ikada, čitali kako je to Federer dok je osvajao svoj 20. Gs trofej. Svašta...

kramer

pre 5 godina

Srbija je jedina zemlja u kojoj je pitanje GOAT-a upitno.
U tenisu.
Ma u svemu.
Planeta kaze Federer al Srbija misli Novak.
Planeta kaze Jordan al Srbija priča o Kobeu Kingu itd.
Planeta kaze Pele Maradona al Srbija kaze Zuba Messi Dinho ...
Planeta kaze Senna al Srbija kaze Schumacher.
Planeta kaze Petrovic al Srbija misli Peđa.
Planeta kaze Kukoč al Srbija kaze Bodiroga.
Realni ste nema šta.

Strucnjak

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
E moj bate... U doba tih koje si nabrojao Djokovic bi ima 2-3 GS. Jer sem Lendla, svi su osvajali iz prvih ukazanih prilika, kao mladici... Sa 26-7 mnogi se penzionisali.
A sampion si ako dodjes u prilici da nesto uzmes, ti to i uradis. A ne sve iz ko zna kojeg pokusaja... Rekordni niz, gubi od Rodzera na sljaci. Napokon savlada Nadala na RG, izgubi od Vavrinke u finalu. I evo Sinsinati, iz 13. puta.
Ere nisu za uporedjivanje, jer da jesu,danas bi svako bio bolji od onih iz proslosti. Ali nisu, u malo kojem sportu su bolji, iako su brojke im bolje. Brojke su bolje jer je isplativije gurati brojke pojedinaca. Donosi vecu lovu.

kimiko

pre 5 godina

Za mene je onaj koji je u karijeri igrao najviše finala. Bez obzira da li je gubio ta finala ili dobio. Bez obzira da li je to masters, neki turnir iz serije 500 ili GS. Prihvatam da mnogi nece biti saglasni sa ovom mojom poentom, ali zanimljivo bi bilo pogledati tu statistiku ...

CroFed

pre 5 godina

Zanimljivo koliko zasad malo glasova ima (po)najveći borac koji je kročio terenima Rafa Nadal, a momak također ima dovoljno argumenata. Uostalom ne sumnjam da vam je draži od Federera...

Topalovic

pre 5 godina

Pricaju deda i unuk:
-Deda Feda, jesi ti bio najbolji teniseer na svetu?
-Jesam.
-Dakle ti si osvojio sve vazne turnire koji su se mogli osvojiti?
-Pa ne... Ima jedan koji je osvojio ali nije vazno. Hoces sladoled?
-Deda, deda bas si krme...

Realno

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica!
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe!
Djokovic ima sve masterse osvojene!I
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala!

Sad je valjda jasnije :)

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

Zreb

pre 5 godina

Ne moze biti ni Djokovic. Nema 20 GS, nema najvise nedelja na broju 1, nema 5 titula na 3 razlicite podloge, nema srebro ili zlato u (dublu) na Oi itd. Najvazniji rekordi su kod Federera. Djokovic ima bolji skor, ali on pokazuje koliko je neko u formj, napraviti 39 neiznudjenih za sat i po je previse.

Ante

pre 5 godina

Da se odmah razumijemo, navijam za Nolu oduvijek. Ali, realno, moja top lista

1. Sampras. Tu nema dileme.
2. Federer.
3. Novak Đoković
4-dalje-. Nadal, Borg,McEnroe, Agassi, itd, sve nebitno ko ispred koga.
Ali, prva trojica, to je taj raspored, tako večina svijeta gleda tu listu, ako se ne gleda navijački.
Sampras kad je bio u top formi, jednostavno je bio nepobjediv. Federer nijansu ispod, s time što je samo trajanje njegove top forme fenomen, i razlog zašto ga netko čak gura ispred Samprasa.
Nole je ipak, svaka čast Nadalu i ostalima, ipak jedini koji može stajati iza ove dvojice vanzemaljaca.
Nole se vrača, da se nije vratio, neko bi mu čak osporavao i to 3 mjesto, nepravedno...

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

srle

pre 5 godina

Osvojivsi masters u Sinsiju, mislim da je dilema otklonjena, Novak Djokovic. Osvojiti sve grend slemove i masterse, zavrsni masters 5 puta, ima Olimpijsku medalju, sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup... Svaka cast Nole majstore tenisa.

nen-si

pre 5 godina

Ok Nole je nas i extra je i jedan je od najboljih
ali mislim kapa dole Federer osvojio je naj više granslem titula i to je to . uzgred koliko godina ima halo a on još osvaja i igra finala . tako da to je to ko je naj bolji za sada mislim da je jasno

Danijel

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji...

najviše gs: Roger Federer

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer

Najvise mastera: Rafael Nadal

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.
(Goran, 20. avgust 2018 14:16) ha ha ha ko sve pise o tenisu . Kaze da Novak osvaja 1-2 gs godisnje a u cijeloj karijeri je osvojio 13, znas li ti koliko je to nemoguce? kad staris mozes samo manje da osvajas a ne vise.

maradona

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!

nije sve u gren slemu

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

...

pre 5 godina

ovde se ne postavlja pitanje vise ko ima najvise titula , jednostavno kad kazes Roger Federer sinonim je tenis ... najbolji igrac ikada ne moze biti Novak Djokovic ,kao i kad ih gledas Roger Federer je ta teniska silueta ne djokovic ne nadal ... to je isto kao u kosarci , ne moze James biti kosarkaska silueta elegancija jednostavnost , moze biti samo Jordan , inteligentnom coveku vrlo jasno , pristrasnost je druga stvar ...

Aleksandar

pre 5 godina

Federer naravno, pa Nadal makar za sada. Federer ima više GM i više titula ukupno od Nadala i Đokovića. Međusobni skor Novaka sa Nadalom i Ferererom je treći ili četvrti kriterijum i sigurno ne prvi. Skripta manent. Titule manent.

izbaci vise

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

sasa.r

pre 5 godina

Kažete da svako ima neki kriterijum po kojem je najbolji....ne đeco mpja to je laž, postoji samo jedan kriterijum ali ga vi ne priznajete jer vam ne odgovara.Znači TROFEJI od najvišeg turnira do najnižeg...i to je sve. Prvo GS,zatim mastersi i Atp 500,Npr da Nole ima 20gs a Federer 13,ko bi bio najbolji?Ove ankete su za neuke ljude.Federer 20, Nadal 17, Sampras 14 i Novak 13. Kada Novak osvoji 14 Gs titulu biće bolji od Samprasa jer ima više mastersa, koji su drugi po jačini turniri.

Danijel

pre 5 godina

Roger Federer:
20 grand slam titula 
27 mastersa 
6 zavrsnih turnira 
1 davis kup 
1 zlato u dublu na OI 
1 srebro u singlu na OI 
98 titula 
310 nedelja kao broj 1 
237 uzastopnih nedelja kao broj 1 
5 puta zavrsavao godinu kao broj 1 
3 godine osvajao po 3 grand slama 
10 uzastopnih finala na grand salmovima 
8 puta ESPY teniser godine

Tenis

pre 5 godina

Preporučujem (+28)Ne preporučujem (-5)
Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....

маб

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...

Strucnjak

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!
(Vanja, 20. avgust 2018 10:06)
E moj bate... U doba tih koje si nabrojao Djokovic bi ima 2-3 GS. Jer sem Lendla, svi su osvajali iz prvih ukazanih prilika, kao mladici... Sa 26-7 mnogi se penzionisali.
A sampion si ako dodjes u prilici da nesto uzmes, ti to i uradis. A ne sve iz ko zna kojeg pokusaja... Rekordni niz, gubi od Rodzera na sljaci. Napokon savlada Nadala na RG, izgubi od Vavrinke u finalu. I evo Sinsinati, iz 13. puta.
Ere nisu za uporedjivanje, jer da jesu,danas bi svako bio bolji od onih iz proslosti. Ali nisu, u malo kojem sportu su bolji, iako su brojke im bolje. Brojke su bolje jer je isplativije gurati brojke pojedinaca. Donosi vecu lovu.

00

pre 5 godina

@..... glasa se u Srbiji,jedino tu moze i da ga izglasaju,van nase zemlje zna se ko je najveci Nadal i Federer,normalno,postoji statistika,postoje brojevi.

dr. Roddick

pre 5 godina

Federer pobedio samoga sebe. Nije mu se igralo, osvojio je ovaj masters zilion puta, pa nema motivaciju.

A nas nole napokon docekao da Fed udje u 38.-u pa da uzme i ovaj masters.

Jos Hamburg pa je nas nole kompletirao sve ;)

Muamer

pre 5 godina

Pa zna se ko je GOAT, jedan jedini RAFA NADAL. RAFA je Mount Everest za ostalu boraniju, kakav Djokovic, treba on jos dosta pure pojesti, nije ni do koljena velikom Rafi

kramer

pre 5 godina

Srbija je jedina zemlja u kojoj je pitanje GOAT-a upitno.
U tenisu.
Ma u svemu.
Planeta kaze Federer al Srbija misli Novak.
Planeta kaze Jordan al Srbija priča o Kobeu Kingu itd.
Planeta kaze Pele Maradona al Srbija kaze Zuba Messi Dinho ...
Planeta kaze Senna al Srbija kaze Schumacher.
Planeta kaze Petrovic al Srbija misli Peđa.
Planeta kaze Kukoč al Srbija kaze Bodiroga.
Realni ste nema šta.

Strucnjak

pre 5 godina

A sad nije Cia/Bia i Nike kad Djokovic osvaja? I jos konstantno dobar zrijeb, iako mu losa pozicija na ljestvici.
Najbolji teniser svih vremena ne osvaja svaki trofej iz 4-5 puta.
Rodzer je svoje najvece uspjehe pravio iz prvog puta. Nadal isto.
Novaku je za sve trebalo mnogo sansi.
Rodzer i Nadal nisu napravili karijere nekim kilavcima poput Mareja i Vavrinke. Novak je. I to u svom prajmu.
A ima nesto i taj vizuelni utisak, zar ne?
Majkl Dzordan je najbolji ikad, iako ima uspjesnijih od njega, i s boljom statistikom. Jer je imao i estetiku u igri.

izbaci mi vise komentar

pre 5 godina

Djokovci kapiram da ste euforicni,samo me manite vasih teorija zavere,postoje brojevi,statistika koja je veoma relevantna,a ona zapravo govori da su Nadal i Federer dva najbolja igraca u istoriji tenisa,a vi uzivajte u h2h,sportski pozdrav i smanjite malo mastu.

zon

pre 5 godina

Pa ovo i sami pomenuti teniseri javno govore... Rekli su to barem 100 puta. Jedan je Federer, a Djoko & Nadal su bez pogovora odmah iza njega. Svaki od njih pojedinacno ima neke segmente igre u kojima je bolji, ali sve ukupno kada se sagleda vrlo lako se vidi ko je naj svih vremena (za sada).

Nikola

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.

kengur86

pre 5 godina

Po meni nemna najboljih tenisera sveta, vec najboljih u svojoj eri, a imali smo Roda Lejvera i Roja emersona u jednoj eri, pa onda Bjerna Borga, Dzimi Konorsa, Dzona Mekenroa, pa zatim Ivana Lendla, Borisa Bekera, Matsa Vilandera, pa zatim Andrea Agasija, Pita Samprasa i naravno Rodzera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Djokovica. Svi oni su bili sampioni u svoje vreme. Ako mozemo da kazemo po lepoti ko najbolje igra, moje licno misljenje je Federer, ko je igrao bez presedana Bjern Borg, ko je igrao talican tenis Rod Lejver, ko igra i danas i nikad ne odustaje Rafael Nadal, a ko je najbolji mentalni sklop Novak Djokovic. Ukusi su razliciti, ovo je moje misljenje, ali jedno je siguno, svi su oni bili vladari svojih vremena. Ne pocenjujem Federera i 20 gren slemova, svaka cas, a da se Borg nije i 25oj povukao, koliko bi on imao gren slemova, zapitaj te se? Mi mozemo da uzivamo trenutno u nestvarnoj trojki, koja obara seve velike rekorde.

captainiron

pre 5 godina

Djokovci lakse malo,znam da ste euforicni,ali i dalje nista ne menja postoje dva najbolja u istoriji tenisa a to su Nadal i Federer,manite se vasih teorija zavere,postoje brojevi i statistika.a vi uzivajte u h2h.

Lampi

pre 5 godina

Posle svake Djokoviceve titule se postavi isto pitanje,ali je odgovor uvek isti-Roger Federer!!!Najvazniji u svetu tenisa su GS,mastersi jesu vazni,ali vise su za "domacu upotrebu"!!

Urke

pre 5 godina

Pit Sampras! Kad sadašnja generacija ode u penziju biće Novak Djoković ali Pit Sampras je bio genije i razlog zašto sam zavoleo ovaj sport i zašto imam posebnu emociju i kad prodjem samo pored nekog terena..

nema ovde leba

pre 5 godina

Jednostavno covek je sve osvojio u zlatnoj open eri dok za razliku od njega Federer je masu turnira osvojio u eri Rodika,Hjuita i ostalih,tako da za mene dileme nema Novak je najveći

Moo

pre 5 godina

Rodzer je! Ne budimo ostrasceni i pristrasni. Novak ima vremena da ga skine sa trona ali trenutno je Rodzer. Ovo nije pitanje ko je trenutno bolji nego ko koliko GS ima i koliko je nedelja proveo na tronu.

Archie

pre 5 godina

Број освојених грен слем титула је једини објективан показатељ и одговор на питање ко је најбољи тенисер свих времена. Друга ствар је што је Федерер своје грен слем титуле освајао у слабијој конкуренцији у односу на Надала и Новака. Наравно, навијам за Новака и ово што нам он приређује је нестварно али треба бити реалан, све остало су субјективне оцене типа "шта би било кад би било".

prle

pre 5 godina

Jel je sad jasno svima da je morao da
napravi malo dužu pauzu,da bi deda digao rejting tenisu, i da od winblodona kreće nova era tenisa sa novakom na čelu, mentalno je ponovo jak još da digne igru za 10,15% svi imaju da gube meč još u svlačionici

Space Invader

pre 5 godina

Federer sigurno. Razumem da ste presrećni zbog pobede Novaka i jedinog trofeja Mastersa koji mu je falio do sada, ali budimo objektivni. Na kraju krajeva gren slemovi su najvažniji trofeji i Federer ima 20 GM i Novak 13.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Botovi ce glasati da je Novak najbolji ali ne moze teniser koji ima tipa 50 titula i koji je tek juce kompletirao Masterse da bude najbolji, najbolji je King Federer uprkos sinocnom porazu, pa sta izgubio je i od Borne Corica sto ne bi i od nekog Novaka Djokovica? Federer ima 98 titula ali i olimpijsko zlato. Ono sto tenisera moze da ucini najboljim e broj trofeja.

Peđa

pre 5 godina

Tri su velika igrača u ovom trenutku. Moje mišljenje je sledeće. Federer jeste veliki, igra tenis kao balet itd itd ali je većinu svojih GS titula osvojio kada nije naleteo na nikoga iz tzv. "velike četvorke", sa druge strane Đoković je uvek morao da pobedi Nadala, Mareja ili Federera. Međusobni odnosi govore sledeće:

Đoković - Nadal -> 27:25
Đoković - Federer -> 24:22
Nadal - Federer -> 23:15

Mislim da neko ne može biti "najveći svih vremena" ako ima negativne skorove protiv svojih najveći rivala!

What

pre 5 godina

@Nikola Ali svakako i Nadal i Federer imaju vise gs od Djokovica,Nadal ima vise mastersa ima vise titula,ima zlatni slem i ima zlato sa ol,tako da je mnogo ispred Djokovica,ako dajes za pravo da svrstavas Djokovica sa Nadalom i Federerom,onda mozemo da svrstamo agasija,bjorna i samprasa sa djokovicem.

Prajm

pre 5 godina

@(zocko) Hahahahah mani me tvojih teorija,postoji statistika koja govori da su Nadal i Federer najbolji svih vremena,postoje brojevi koji su relevantni,a ti leci komplekse.

znanje-imanje

pre 5 godina

Teško je a egzaktno i nemoguće porediti Margaret Kort, Navratilovu, Graf ili Serenu Vilijams. Ako se tome doda i Seleš - koliko je postigla a koliko bi tek da nije napadnuta - postaje očita ona druga strana GOAT teme, ona neodredljiva pa i besmislena. To se može reći samo donekle, i pre sa ogradom "meni je najbolji čaj od nane" nego kao većina sa nekim besom.
U muškom tenisu unikatno je ovo sada. Ranije si i mogao da npr. kažeš nešto tipa "Rod Lejver je najbolji, a bio je presrečen... čak i pre Samprasa, najnepobediviji je bio Edberg a Borg je sam kriv što to nije..." itd. I da ostaneš na tome da svako vreme ima nekog svog neuporedivog. Mešutim ovaj kuršlus sa čak 3 istovremena najnaj igrača dosta to komplikuje. Iako pravim ljubiteljima a tek znalcima GOAT ostaje uvek tema za plebs a ne aristokratiju međusobna samerljivost se ovde još više nameće.
Ako se već nasilno mora birati onda je to jedva ispred ipak Federer. Novak mora još da poveća zaradu i titule pa i H2H da ne bude ni malo iza. (i tako kompenzuje Slam zaostatak) I njemu vreme izmiče i uzme li još i 2-3 slama birati GOAT opet neće biti moguće. A da on bude nesumnjivo hands down GOAT fali mu još 2 godine No. 1 i bar 5 GS i bar 10 M zarade ispred Rafe i Rodžera.

Djoksa

pre 5 godina

Djokoviću na putu da sruši rekorde u broju GS-ova je najveći protivnik sam Novak Đoković.
Dok je Federeru i Nadalu bitan broj titula i mesto u istoriji Novaku je samo važno da bude bolji od njih dvojice. Neko bi mogao reći da je to isto ali, nije! Svaki put kad bi Nadal i Federer pravili duže pauze zbog povreda i kad bi Novak po svim svojim kvalitetima morao da iskoristi tu "rupu" obavezno bi se dešavao i Novakov pad u takmičarskoj formi. A onda bi se Nadal vraćao (čini mi se dva puta (2012,2014)!) preuzimao primat od Novaka da bi tek onda Novak počeo da pali motore i stiže i prestiže svog najvećeg konkurenta. Bez ikakvog vidljivog razloga njegov kvalitet tenisa je drastično opadao kad tu nisu bili njegovi najveći konkurenti. U svetlu toga moramo sagledati i ovaj njegov poslednji povratak. Posle osvajanja RG 2016 Novak je otvoreno rekao da je izgubio motiv. A zatim, posle nekoliko ne očekivanih poraza od tenisera iz mlađe garde, da se dešava prirodna smena generacija i da je vreme za neke druge mlađe tenisere da izađu na veliku scenu. Tek kad je dobio par šamara na tu izjavu (šest osvojenih GS od strane Rodžera i Rafe) tek onda je dobio ogromnu želju za povratkom. Bio spreman i da se odrekne sopstvenih životnih uverenja (protiv operacija i nekonzumiranje mesa) samo da ponovo dokaže da je bolji od njih. Mi Novakovi navijači moramo da navijamo da Rafa i Rodžer što duže još igraju. Jer Novakova motivacija za tenisom je najuže povezana sa njihovim prisustvom na turu.

ludilo

pre 5 godina

Gde moze ovaj da bude najbolji??? Em stenje ko sarapova, em ima stav nekog rahiticnog... fed daleko kompletniji kao teniser i sportista uopste!!!

NY

pre 5 godina

Po cemu Novak moze biti najbolji... 

najviše gs: Roger Federer 

najvise vremena na prvo mjesto: Roger Federer 

Najvise mastera: Rafael Nadal 

Novak za sad ne drzi niti jedan vazan rekord.. da li ce vudjecemo..
(Danijel, 20. avgust 2018 13:46)

4

Evo ja da ti kazem
Teniser koji je probio magicnu granicu od 16 hiljada poena, Teniser koji je prvi probio 100 miliona od turnirskih nagrada, teniser koji ima pozitivan medjusobni skor protiv dvojice najvecig konkurenata, Teniser koji ima zlatni GS ( cetiri GS turnira za redom) Teniser koji je imao.najveci broj polufinala za redom i sada ovo da je jedini koji je osvojio.sve pistojece masterse.Malo li je

yoo

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Mediji prave od Rocka ono što nije.Ne može on da se poredi sa Noletom i Rafom.Dajte im šansu da igraju sa drugim servisom siguran sam da Roćko ne bi uzeo ni seta obojici.Rafa i Nole pobeđuju iako im servis služi više za početak meča. Sinoć Nole osvoji na svoj drugi servis skoro 90% a Roćko 38%.Da nema takav prvi servis bio bi prosečan igrač.
Nole i Rafa su ubedljivo ali ubedljivo najbolji teniseri koji su zakoračili na terene.
To svako vidi a i ne mora da se razumije u tenis.
Još ako bi dodali ludilo od deranja tzv.navijaca protiv Noleta onda bi se zaokružila slika.Igras sam protiv svih....
SPARTAAAAA

mujo džeger

pre 5 godina

triling nole,nadal,federer igrački jači od trilinga borg,mekenro,lendl, ali ovaj zadnji nekako novinarski jače zvuči, gledao sam svu šestoricu i čini mi se da kad se kaže tenis lendl je prva asocijacija

Danijel

pre 5 godina

Dobro sto od kraja 2016 Nadal i Djokovic nisu se primakli Federeru..

Cak federer poboljsao skor poprilicno protiv Nadala..

A sad Federer ima 7 gs vise od Novaka a 2016 je imao 5 gs više....

Ne ocekujte od Nadala I Djokovica da igra koliko Federer jer nemaju taj stil... oni se bore za svaki poen i troše za svaki poen.
Nemaju servis.. tako da... bez polemike...

Novak je dalje od Rogera sad nego sto je bio krajm 2016

acomurija

pre 5 godina

Da se podvuce?
Djokovic nije "jedan od najboljih", vec APSOLUTNO NAJBOLJI teniser danasnjice, tj u njegovoj teniskoj karijeri.
Pozitivan MEDJUSOBNI SKOR sa nekakvim Federerom, i sa korektnim Nadalom - i sta treba jos?
Sve ostale umobolne uslove okacite macku o rep - medjusobni okrsaju su apsolutni dokaz, univezalno merilo, a ne licni ukusi!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

10
MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.
(Marinko, 20. avgust 2018 12:08) Eto ti pises a pojma nemas o sportu. Tenis je individualni sport i tu se vidi ko je najbolji. U kosarci zavisis od ekipe u kojoj igras i skim igras. Dobio si 1 , sjedi

captainiron

pre 5 godina

@..... Pa pogledaj kolko je Djokovic precenjen,glasa se u Srbiji,Djokovic moze samo ovde da bude izglasan kao najbolji,svakako je mnogo daleko iza Nadala i Federera dva najbolja igraca u istoriji tenisa.

Jumko

pre 5 godina

Hahahahaha, kako jedan osvojeni Masters sve manja! Pre pola godine smo na istom ovom mestu, koje je jedino na svetu nekada davno proglasavalo Djokovica za naj ikada, čitali kako je to Federer dok je osvajao svoj 20. Gs trofej. Svašta...

RuamaKursa

pre 5 godina

Dosta je ovo tesko pitanje! Realno moze da se nadju razlozi za svu trojicu(Novak,Rafa i Rodzer) uz duzno postovanje ostaloj gospodi nisu na tom 
nivou.. Cinjenica je da je Grand slam najznacajniji pokazatelj teniske karijere,ali imali su u NBA mnogi veliki igraci vise NBA titula i od Dzordana i od Brajanta i od Dzejmsa pa nisu u toj konkurenciji! 3 mesto- Nadal! Nekako mi igrac koji je toliko dominantan na jednoj podlozi ne moze biti najbolji na ssvih vremena.. kad kazete Sljaka prva pomisao Nadal! Veliki sampion! Mozda i najveci svih vremena ali po meni 3 mesto! Broj dva Federer! Najvise grend slemova i nedelja na ATP ali ima vec opasne “dokaze” koji ga teraju od broja 1! Nema najvise mastersa,nije ih sve ni osvojio ,NEGATIVAN skor sa dvojicom svojih najvecih rivala od kojih je jedan KATASTROFALAN ( sa Nadalom cini mi se 22-7) Nikad nije dobio Nadala na sljaci, Negativan skor u finalima Gs sa Dojokovicem i Nadalom... 7 osvojenoh gran slemaova a da se nije susreo u njima sa nad-djok-marej.. broj 1 DJOKOVIC .. osvojio SVE! 4 slema u nizu,najvise poena u istoriji Atp,najbolja godina u ustoriji tenisa,tukao nadala na sljaci vise od 3 puta (i na GARosu) poztivan skor sa svima! SVIH 13 gren slemova osvojio a da je igrao protiv nekog od velike cetvorke golden masters,Nole slem..!?! pitanje.. ako su Nadal i Federer dvojica najboljih u istoriji ,sta je onda covek koji je ovo uradio u njihovoj eri?!
(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)

Malo si ga preterao druze i preuredio stvari kako tebi odgovaraju. Fed ima negativan skor sa Rafom,ali taj skor je dosta drugaciji,jer si ocigledno zaboravio zadnje dve godine kad ga je Roger pobedjivao nekoliko puta u nizu. Redosled je drugaciji,jer brojke pokazuju drugacije. Jos uvek je on GOAT,zasto ? Upravo zbog grend slem titula,a to se najvise ceni i gleda. A Rafa odlicno igra i na tvrdoj podlozi,i ima nekoliko titula sa istih. Jeste kralj sljake i drzi rekord sa 11 osvojenih French opena !!!! To dostignuce ce retko ko da postigne u narednih 50 godina. Dakle Roger,Rafa,Nole(za sad),pa svi ostali...

Meni je vise nego jasno, a vama?

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena.
Cemu polemike o tome ko je (za sada) najbolji?
Za par godina moze odo lako da se promeni. U stvari, mozda ne lako, ali moze, jer 21 GS je dostizno.

Darko

pre 5 godina

Ovo ce biti tema sa najvise orepucavanja ikada, 3,2,1 udriiiiiii
(pakao, 20. avgust 2018 09:29)

Zasto da se prepucavamo kada je ovo srpski sajt, svi smo za Novaka osim pojedinih botova.

Milos

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem kako dobar deo vas u komentarima voli vise Federera i Nadala i proglasava da su mbogo bolji od novaka njih trojica su najbolji svih vremena to je cinjenica.Ja na primer stalno navijam za Novaka a mnogo vs S umesto da svom zemljaku pruzaju podrsku i navijaju za.njega oni govore sve u svasta

antiDebil

pre 5 godina

Realno svi smo za Novaka ali objektivno Dzimi Dzambo Konors je obelezio istoriju tenisa u najjacoj konkurenciji a i kazu da je navijao za tim iz Zemunela. Tako da moj glas ide njemu a i smuvao je Kris Evert.

Milance

pre 5 godina

Novak je jedan od najboljih ali ima 3 igraca sa vise grand slamova (jedino merilo, pustite mastere koji su bitni ali nisu isto). Ako uspe da nakupi jos 7 mozemo pricati da li je najbolje, sada to nije.

комша

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)
Спомињање H2H са Киријосом и Зверевим је комедија. Са њима је одиграо свега 3 меча. Два са Киријосом и један са Зверевим. Зна се ко су му главни конкуренти, али ти се правиш луд и спомињеш ову двојицу који му нису ни до колена.
Новак је најбољи из простог разлога јер је у ери са Федерером и Надалом остварио успехе какве они могу да сањају. Једини који је тренутно држао сва четири ГС у својим рукама, једини који је освојио све Мастерсе. Са главним конкурентима има бољи Н2Н скор. Једини са 6 мастерса у сезони итд. Ево ти листа његових успеха па види зашто је овај човек најбољи који је играо овај спорт. А још доста година ће да игра.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_career_achievements_by_Novak_Djokovic

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Ajde da je obrnuto: Djokovic 20GS a Rođa 13.

Pa svi bi rekli kakvi mastersi. Gleda se GS. Mastersi su za decu. Itd...

Federer jos uvek.

silicijus acus robu

pre 5 godina

Anketa je za paljevine. Rodja je goat jer ima najvise GS titula. NE! Novak je goat jer ima zlatni slem i master i bolji skor od rodje i nadala. NE, Ne, neeee, ipak je to Nadal jer on je osvajao... Bla bla bla, ljudi, mediji kreiraju ko je najbolji. Mi znamo da su ova trojica top 3 i kraj price.

Dragana

pre 5 godina

Ima raznih kriterijuma za tako nešto ali ipak je Rodžer najbolji do sada. Ne mogu svi osvojeni Novakovi mastersi iz serije da budu vredniji od Rodžerovih 20 Grend slemova. Novak nije odigrao nijedan masters turnir na tri dobijena seta a nekad su se finala igrala na tri dobijena i jako je bilo teško osvojiti dva zaredom. Broj nedelja na prvom mestu takodje mnogo toga govori a znamo ko ih ima najviše. Na kraju krajeva, mislim da se preteruje sa tim pričama, tenis se i dalje igra,svako vreme ima svoje vrhunske igrače a verujem da će ih biti i u budućnosti. Ipak, Rodžerovih skoro 20 godina u samom vrhu su nešto čemu svi treba da odaju priznanje.

tačka

pre 5 godina

Federer goat a nikada nije osvojio Monte Karlo i Rim!?
Pa da je najbolji valjda bi to osvojio.

Nadal goat a nikada nije osvojio Masters osmorice najboljih, Majami i Pariz!?
Pa kad je najbolji što to nije osvojio?

Nole osvojio sve.
Game over!

Sasko

pre 5 godina

Ne razunem pitanje. Zna se sta se broji i pocemu se odredjuje tko je najbolji a tko ne. To je broj grand slam turnira. E sad, to sto bi vi da nije tako, jer je vas igrac u pitanju...jako puno govori o vama. RF je najbolji dok netko ne osvoji vise grand slamova od njega.
Smesno je porediti njega u Djoku koji je dosta mladji od njega.

Dragana

pre 5 godina

@Darko Zašto bi neko bio bot samo zato što smatra da Novak nije najbolji u istoriji? Muka mi je više od priča kako svako ko uputi neku kritiku na Novakov račun, svako ko ga ne smatra nekim "polubožanstvom", svako ko kaže da ne voli njegov stil igre, svako ko voli druge naše sportiste i sportove više od njega, svako ko pohvali bilo kog drugog tenisera,svako kome Novak nije simpatičan, svako ko kaže da su Federer i Nadal bolji i uspešniji od njega itd. se proglašava za nekakvog komšiju, za ne patriotu, za bota...

Pada

pre 5 godina

@fortissimo...kod svakog igraca ima nesto sto nije uspeo da osvoji. Isto tako i za nekog levog igraca postoje neki rekordi. Po tome, je najbolji onaj cije rekorde ti priznajes, sta nije tacno.
Ja sam igrao tenis i apsolutno se gleda GS. Ti mozes da pricas da nije tako...ali to se tako gleda. Ako ti ne pase, osnuj svoju tenisku organizaciju pa onda uvodi ona pravila koja ce Djokovica da stave na 1.mesto.
Negativan skor sa RG je i zato jer je razlika nekoliko godina izmedju njih. Ne mozes to da usporedjujes. Ali sada kada vam to ne ide u prilog, vi elegantno taj deo preskocite. Ja nemam emociju prema niti jednom...nego tko bude imao vise GS na racunu, taj ce da bude najveci.
Ni Sampras nije imao sve rekorde, i vecinu je GS osvojio u Vimbeldonu, mozda imao i negativan skor protiv nekog igraca, pa je bio najveci do dolaska RG. Ti kao da ne pratis tenis pa ne znas po cemu se broji uspeh.
Ako osvojio 25 US Opena...taj ce da bude najveci...kao sto netko moze da lose igra u finalu, ali ako pobedi, on je osvojio takmicenje...sve ostalo je smesno.

Vladimir Putin etnicki vojvoda

pre 5 godina

sta ima da se neko pita ...odavno je to jasno a od sinoc i ovo malo botova sada moze na rehabilitaciju...a GS-ovi su kao kao 4 strane sveta i samo KRALJ moze da ima to odjednom

Nenad

pre 5 godina

Da pitam nesto ove nolobotove, kako to da vas Novak moze da bude najbolji kad nema olimpijsko zlato, kad gubi od KIRJOSA i mladjeg Zvereva u H2H duelima i kad je tek sinoc kompletirao masterse? Jel to znaci da do juce nije bio najbolji? Jedva cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ako uopste nadju neki adekvatan i pametan odgovor u sta bas i ne verujem.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:53)

A kad ih je to Federer kompletirao i ima li on zlato sa OI.Sto se tice h2h ovo su igraci sa kojima Federer ima negativan skor:Lucas Arnold Ker, Sergi Bruguera, Kenneth Carlsen, Francisco Clavet, Evgeny Donskoy, Thomas Enqvist, Markus Hantschk, Andriy Medvedev, Àlex Corretja, Gustavo Kuerten, Jan Siemerink, Franco Squillari, za vecinu nisi ni cuo, jesu li oni bolji od njega?

GradŽanin

pre 5 godina

Na zvanicnoj GOAT listi Federer je neprikosnoveno prvi. Ova vasa anketa nije nikakvo merilo.
(eagle, 20. avgust 2018 13:22)

Daj link zvaničnog sajta haha

no name

pre 5 godina

Ljudi da ja vama nesto kazem .Novak Djokovic je presao igricu.On je za Mene najbolji ikada ,i to je moje misljenje jer po meni najkompletniji teniser danasnjice .Sve je osvojio sto se moze osvojiti .Namjerno necu olimpijsku medalju komentarisati.Rafa Nadal i nas Novak ,to ce biti bitka titana za najboljeg tenisera SVIH VREMENA .Fedi svaka cast ,al ova dvojica su mladji i ludji definitivno od Federera .I sigurno ce se boriti za najprestiznije priznanje ATP .

Dynamic

pre 5 godina

Svako ima svoje adute i argumente a Novak i Rafa imaju još dobrih par godina pred sobom. Novak je uglavnom prešišao Samprasa iako ima jedan GS manje, do ove dvojice ima još malo.. Želim mu dogodine da odbrani Sinsinati i da uzme RG, imao bi tad sve trofeje osvojene najmanje dva puta. Uz Novak-slem, zlatni masters, najbolju godinu u istoriji tenisa imao bi šta da ponudi u ovoj priči.

Ivan

pre 5 godina

Možete da pričate što god oćete ali sa 37 godina je došao do finala i da je neko drugi bio preko puta mreže on bi osvojio ovaj turnir jer i Nadala je u zadnje vrijeme dobijao dje god ga je vidio. Stvarno je klasa. Sinoć sam stekao utisak da je Novak iz poštovanja prema Federeru odigrao koliko je trebalo inače bi bilo 6:2 6:1

Predo 2

pre 5 godina

"О укусима не вреди расправљати", али лакше је одговорити ко је најлошији од ове 8-орице. То је дефинитивно Џими Конорс, уз сво поштовање према њему.
Од преостале седморице, рекао бих да је Сампрас следећи, односно на месту број 6. Сви ће сад да скоче због 14 ГС, али он има само 11 Мастерса и играо је у најслабијој конкуренцији + што на шљаци нема никаквог успеха (1 полуфинале РГ чини ми се). На место број 6 ставио бих Лендла, уз услов да Надала рачунамо као "чистог", што лично мислим да није, јер није постојао тенисер са већим амплитудама у игри током године, а некако се увек намести да растура у сезони шљаке и евентуално траве, а да "падне", након летње паузе. По мени, број 5 је Надал, јер и поред огромих успеха и резултата, превелика је диспропорција између резултата на шљаци и осталих подлога, те између прве и друге половине године (нема ни један завршни мастерс, нема Шангај, нема Париз ...). На место број 4, ставио бих Борга, мада ми је он први велики играч којег сам гледао и тешка срца то радим. Да је наставио још 4-5 година у истом ритму, сигрно би био 1 или 2. На трећем месту ми је засад Новак, а надам се да ће се поправити ха-ха. На место број 2 ставио бих Федерера и то не треба посебно објашњавати и најзад, на првом месту би био Род Лејвер. Све, све ... али два годишња Грен-слема у размаку од 7 година и дан-данас делују застрашујуће.
То би отприлике било то, а увек се може наћи мана оваквом размишљању. Поздрав

Јабучило

pre 5 godina

novak nije osvojio zlato na OI! Jeste nas, jeste jedan od najboljih, ali trenutno nije najbolji svih vremena! brojke su tu! treba biti objektivan!
(maradona, 20. avgust 2018 11:23)

Није. Још :)

Невен

pre 5 godina

Питање није ко је освојио највише Грен Слемова већ ко је најбољи тенисер... Ово прво сви знамо али нигде није званично написано да је тенисер са највећим бројем Грен Слемова и најбољи тенисер... Зато ово питање и јесте ствар анализе и размишљања... За мене лично нема дилеме да се борба води између Федерера, Ђоковића и Надала, част свим легендама али мислим да је спорт генерално подигнут на виши ниво и да стари асови не могу парирати данашњем времену... А између њих тројице... Они су се смењивали у вођствима, освојеним турнирима, али ја мислим да је чињеница да, осим овог периода Новакове повреде, од тренутка кад је стасао у великог тенисера, посебно ако се посматрају све подлоге, Ђоковић доминира над другом двојицом, причам и у времену млађег Федерера, а Надалово време је као и Новаково... Бројеви показују да је Ђоковић бољи у директним дуелима, и то је сад опет дошло до изражаја... Тако да... Одлични су Надал и Федерер али кад је Ноле с друге стране мреже... пораз је неминован...

zocko

pre 5 godina

Federer je covjek sa najvise trofeja u tenisu. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena. Najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala I tacka.

Gojko

pre 5 godina

Будимо реални, Федерер још увек води на листи најбољих (због грен слемова), али Новак има довољно времена да га стигне и престигне. Поставите ово питање за једно 5 година.

kimiko

pre 5 godina

Za mene je onaj koji je u karijeri igrao najviše finala. Bez obzira da li je gubio ta finala ili dobio. Bez obzira da li je to masters, neki turnir iz serije 500 ili GS. Prihvatam da mnogi nece biti saglasni sa ovom mojom poentom, ali zanimljivo bi bilo pogledati tu statistiku ...

Marinko

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Rodzer nema zlato u singlu na OI, ima u dublu. Rafa ima jedno, Endi ima dva.

Opt1mus

pre 5 godina

Neko dolje rece,broji se open era a ovi prije sto su igrali nista...Tako je..I treba tako..Ranije je osvajac Vimbldona sledece godine igrao samo finale kao branilac..Jel sad jasno zasto?

Lale

pre 5 godina

U večini komentara ljudi uopče ne spominju Petea Samprasa..
Šta reći, koju posluku porati?
Jeste da je Nole Srbin, ali... Možda bi svi ti GOATi i uzeli Samprasu neki set danas.. ipak je čovek ostario.

Timer

pre 5 godina

Gledao sam najtrofejnijeg ikada kako igra protiv Nadala i Novaka i nema te sile koja ce me ubediti da je bolji od njih dvojice.
A vi proglasite koga hocete, svejedno mi je.

zocko

pre 5 godina

Federer je osvojio najvise trofeja u tenisu,ali najbolji Djokovic je bolji od najboljeg Federera I najboljeg Nadala. NOVAK THE GREAT je najbolji I najkompletniji teniser svih vremena.

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

Milos

pre 5 godina

Iako je jako zanimljivo pitanje, mislim da ova trojica moraju da zavrse karijere da bi o tome moglo objektivnije da se prica. U januaru je delovalo da je Federer najblizi, medjutim vec sad je situacija dosta drugacija. Tesko je da budes najbolji svih vremena ako te najveci rival tuce u medjusobnom skoru sa skoro 10 pobeda razlike, a i drugi najveci rival je bolji. Takodje Nadal je osvojio i 17. GS, Djokovic 13ti , a dosta je manje istrosen od nadala pa mislim da su im sanse da stignu Rodzera slicne. Mislim da goat ne moze da bude samo jer je najvise vremena proveo na 1 mestu, jer je dobar deo tog vremena bio u periodu dok je tenis bio prilicno tanak s kvalitetom, pa je kao najvece rivale imao Safina, Hjuita, Rodika... Takodje jos jedna cinjenica, Nadal je Federera tukao kad je bio na vrhuncu i na travi i na betonu(Vimbldon 08, Australijan Open 2009) a suprotno se nikada nije desilo na RG, cak ni kad je Nadal bio u padu forme. Slicno vazi i za Djokovica, koji ga je isto tukao na svim podlogama, a usudio bih se da kazem da je na betonu i sljaci bolji od njega, jedino je pitanje trava. Znam da ce biti minusa od Federerovih fanova ali ovo su samo cinjenice, Nadal, a i Novak su ispred njega.

san

pre 5 godina

2015-a je domimacija kakvu svet sporta nikad nije video, a verujem da nikad nece ni videti.
Ono je bila sezona blizu savrsenstva jednog tenisera.
Mozda ostaje mala zal sto tad nije uzeo barem jedan od dva mastersa(Kanada, Sinsinati), i to bi tek bilo ludilo, zamislite 7 mastersa u jednoj sezoni !!
16 500 na kraju sezone, pa ove recimo Nadal sad na prvom mestu ima 10 000, a tek treba braniti 2 000 sa US Opena.

I kako tenisera koji je tad tako izdominirao, da ga ne nazovete jednim od najboljih tenisera svih vremena !!

Zvezdas

pre 5 godina

Sada barem 99,9% onih koji su do pre samo par meseci svasta pisali o Novaku sada pisu hvalospeve
Takvi smo mi Srbi
Neuspeh se ne prasta a uspeh slavi

Koza

pre 5 godina

Titule govore Federer ali moramo gledati kontekst. Federer je polovinu svojih slemova osvojio pre pojave Nadala i Djokovica. Dok su Djokovic i Nadal osvajali paralelno jedan protiv drugog ali i protiv Federera.

Djokovic ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Nadal ima ogromnu prednost u duelima protiv Federera. Tako da Federer ima negativan skor protiv Djokovica i Nadala. Djokovic je pak propustio par sansi da ima vise slemova kada je dopustio da mu Vavrinka i Cilic skinu titule u trenucima kada su Nadal i Federer bili povredjeni. Nadal je pak limitiran van sljake. Dakle vrlo tezak izbor. Konacan sud se moze dati kad se penzionisu. AKo Djokovic i Nadal osvoje jos 3-4 slemova vrlo lako moze da se desi da na kraju Federer zavrsi i kao treci.

Hejter

pre 5 godina

Kompleksna tema. Naravno, srce kaze Nole, ali hajde da pogledamo razumno. Za pocetak, mislim da osim Rodje, Noleta i Rafe nikog vise nema u konkurenciji. Uz duzno postovanje ostalima, ne mogu oni da se porede sa ovom trojicom aktivnih. E sad, Federer - malo je reci bog tenisa, umetnik na terenu, 20 grand slemova, vrhunski igrac u 37. godini, favorit publike. Nadal - sinonim za borbenost, najdominantniji teniser na svojoj omiljenoj podlozi svih vremena, najvise mastersa, 17 grand slemova, ubica Federera i , po meni najvaznije, covek koji je u eri dvojice najboljih svih vremena osvonio sve. Nole - ma necu nista ni da pricam, svi sve znaju. Po meni nije GOAT jos, ALI BICE!

w

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

ma svakoj majci je njezin sin najljepši

Igor

pre 5 godina

Sve su to vrhunski igrači,ali pogledajte konkurenciju 80-tih i 90-tih godina.Danas imamo samo tri velika igrača,a tada ih je bilo desetak.Zato je glupo to poređenje.Tako je u svakom sportu.Sportski pozdrav

Novakov navijač

pre 5 godina

Po meni Federer je još uvek G.O.A.T.
Novak ima odlične šanse da mu tu titulu preotme,al morao bi da osvoji bar još 10 GS + Masters.Još je izglednije šanse imao pre 2 godine,ali ih je prokockao iz samo njemu znanih razloga.Kad bi danas obojica završili karijere (i Nadal) morao bih nažalost da konstatujem da je Federer G.O.A.T.

bojca

pre 5 godina

Ne postoji najbolji svih vremena ali mislim da je era Federera zatim Nadala pa Novaka ,Mareja i Vavrinke era najboljeg tenisa svih vremena

Nole u srcu

pre 5 godina

Malo da zabiberimo naprednom h2h statistikom.

Na grend slemovima 9:6 za Novaka. AO 3:1, FO 1:1, W 2:1 USO 3:3
4 od 6 Rođinih pobeda na GS-u do 2009-te, posle toga dobio čuveno polufinale Rolan Garosa 2011-te i manje čuveno polufinale Vimbldona 2012-te. Od tada mrka kapa za Roćka.
Ova dvojica su odigrala ukupno 19 finala, 13:6 za Novaka.
Jedino finale u istoriji odigrano u džemperima takođe dobio Nole.

Rodžerov h2h skor sa Nadalom možda i još žalosniji.
Džaba Rodžeru sva propaganda ovog sveta da je najbolji kada on intimno zna da nije. A svako bi to znao kada bi bio svestan ovih činjenica, bez obzira kolko si Bagdatisa i Filipusisa pobedio u karijeri.

Laza

pre 5 godina

Ko je najbolji? Pa sam Nole kaze sinoc da mu je drago da je osvojio ovaj turnir i to protiv NAJVECEG svih vremena ('The greatest of all times', kako rece). Imate ovaj video i ovde u jednoj od vesti. Covek sam kaze da je Rodja najbolji svih vremena
(Meni je vise nego jasno, a vama?, 20. avgust 2018 10:45)

A sta si ocekivao da kaze, evo opet sam ga odrao i ponizio, naravno da ce veliki sportisti uvek da pohvale rivala.

miodrag

pre 5 godina

Svi smo u Srbiji, osim necasnih izuzetaka, odusevljeni pobedom Novaka, posebno nad starcem Focom i posebno sto je osvojio turnir koji mu nedostaje.....ali ipak!

stefan

pre 5 godina

imate goat listu. sve lepo pise. federer je tu prvi, zatim nadal pa onda djokovic. vrlo je mala razlika izmedju nadala i djokovica.. federer je trenutno nedostizan. ali ako djokovic bude igrao u 37 godina kao federer preskace ga. ne verujem da moze nadal iz razloga sto ce ga izdati telo, nece mu dozvoliti da igra jos mnogo.. jos 3 god max

Goran

pre 5 godina

Kada svi odu u penziju moze se lako desiti da Federer bude tek treci. Federer je stariji od Rafe 5 godina a od Novaka 6 godina. Ako Rafa osvoji samo po jedan GS godisnje sledecih 5 godina, a Novak 1-2 slema godisnje sledecih 6 godina, Novak ce imati 9 vise a Rafa 5 vise i obojica ce bice ispred Federera. Ja licno mislim da Novaku veca opasnost preti od Nadala.

Srx

pre 5 godina

Najbolji teniser svih vremena je RF (najlakše izvodi udarce u tenisu, ima najbolje moguće kretanje, njegov stil je savršen za igru, kao da je rođen samo zbog toga). Sa druge strane najbolji igrač tenisa je NĐ, ono što on radi konstantno godinama u ovakvoj postavci stvari, nije uradio niko nikada, a verovatno ni neće

Nikola

pre 5 godina

Vrlo je diskutabilno reci ko je najbolji. Svako ima neke svoje rekorde, a ko moze tacno reci koji je najvazniji. Federer drzi rekord sa najvise nedelja na 1. mestu i najvise GS titula. Nadal verovatno nije najbolji ikad, ali je nesumnjivo najbolji igrac na sljaci, jer je vlasnik svih iole bitnijih rekorda. Nole je imao svoje momente i najbolju sezonu u istoriji, sa najvise bodova, u jednom trenutku je bio vlasnik svih GS, a sada je jedini osvajac svih mastersa, drugim recima najraznovrsniji igrac. Federer je imao srecu da igra pre Nadala i Noleta i da sakupi neke titule i nedelje na 1. mestu. Nadal i Nole ce igrati i posle Federera, ali ce imati jedan drugog za ozbiljnog protivnika. Tako da je tesko izmeriti.
U trci na 100m se zna da je to Bolt, u tenisu se ne zna.

Nicky boy

pre 5 godina

Po broju osvojenih trofeja najuspešniji je Federer, ali je on imao i najdužu karijeru.

Međutim, Đoković je jedini osvojio sve moguće trofeje - Gren slem i Masterse. Osim toga, ima i bolji međusobni skor od Švajcarca.

Kada je reč o tome ko igra najlepši tenis za oko, ko se odlikuje elegancijom i lepršavom igrom, to je nesumnjivo Federer.

Ako pričamo o sirovoj snazi, tu je "BIK SA MAJORKE" - Rafael Nadal. Niko neće nadmašiti njega na šljaci.

Možda sam subjektivan, međutim imajući sve elemente u vidu, mislim da je najbolji svih vremena NOVAK ĐOKOVIĆ.

Siniša

pre 5 godina

Pa dobro malo smo ne objektivni, Novak je sigurno u prvih četiri ali po osvojenom i vremenu provedenom na prvom mestubna žalost Rodžer.

KoleCZ

pre 5 godina

N1OLE! Zasto? Zato sto je drzao sva 4 slema u isto vreme, zato sto ima gold masters, zato sto ima pozitivan skor sa nadalom i rodjom, zato sto pobedjuje na svim podlogama! Ovo su cinjenice

ognjen

pre 5 godina

za sada glasalo 1552 poturica.Kako mozes biti srbin a navijati za svajcarca koji ne moze ocima da vidi Srbe. + nole jeste objektivno GOAT

Smuleco

pre 5 godina

Najkompletniji igrač, na svim podlogama, Novak. Velika je verovatnoća, da će postati, po broju pobeda na GS turnirima i Masters-ima , prvi svih vremena. Kako god, jedan je od najvećih tenisera ikada, već sada!:)

Kimih

pre 5 godina

Djokovic bi sa 17-18 gs bio najveci, najbolji je bez dileme jer njegov najbolji tenis je nesto najbolje sto je tenis ikada imao, znaci ima sve masterse, bolji head to head protiv Nadala i Federera, vezao 4 slema, znaci jos nekoliko gs i bice GOAT

Лепи Цане

pre 5 godina

Novak je sinoc na dodeli rekao da je Fed GOAT. Cemu onda ova vest?
(Pili, 20. avgust 2018 10:25)


Исто као што је рекао да га је Федерер "пустио" да победи. Као што се "захваљује" публици која му звижди. Или кад му тај исти Федерер "честита" на успеху. Некад треба "читати између редова" (подбадање, кутроазам, сарказам итд.).

Dusan

pre 5 godina

Novak, Rafa, Rodzer... Mada skoro sve ELO liste koje odredjuju ko je GOAT stavljaju Rodzera ispred Rafe. Tesko je reci, Rafa jos igra, veliki je borac i verujem da ce prestici Rodzera, a moze da ugrozi i Novaka ako bude osvajao mnogo vise od njega u narednim godinama.

abvgd

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Moze Federer da bude leprsav koliko hoce, to nije razlog njegovih titula, razlog je bas ono sto on zamera visokim teniserima - servis. Da Roger nije jedan od najboljih i najkonstantnijih servera svih vremena, mlatio bi ga ko stigne. Novak kao verovatno najgori server od svih igraca koji se smatraju "velikima" uspeva da ostvari ovakve rezultate, to pokazuje kakav je on stvarno teniser.

ironican

pre 5 godina

Smatram da ceo svet mora da uvazi ovu nasu "objektivnu" anketu i prihvati da je Djokovic najbolji svih vremena:) Jer ako mi to tako smatramo, sta ima svet da se pita!

bob

pre 5 godina

realno gledano najbolji je Nole a zasto. Zato sto ima bolji medjusobni skor i sa Federerom i sa Nadalom. znaci pobedjivao ih je vise puta nego oni njega.

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

Fabijan Bartez

pre 5 godina

Djokovic sigurno nije, jer ima cak 7 GS manje od Rogera, zaostaje previse sto jest jest. Takodje verujem da se Novak nece zaustaviti na ovih 13 GS, i mislim da je sasvim realno da dobaci do nekih 18-19 GS.
Ako bi Roger karijeru zavrsio sa 20 GS, a Djokovic sa 18 ili 19, onda bi se Djokovic slobodno mogao nazvati GOAT-om.

Autolakirer

pre 5 godina

Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 20

Opet decko pametujes.Za koju nedelju pocinje skola.Jesi li ikada u zivotu SUTAO loptu.A sta bi sa onim OPSAJD.
Hvataj se pametnije stvari u zivotu nego sto ti je zivot ceo dan na tastaturi

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Najbolji SVIH VREMENA između No1e-ta, Rafe i Fedexa, će biti onaj koji bude najbolji, ALI TEK PO ZAVRŠETKU NJIHOVIH KARIJERA, odnosno kada "tada" saberemo i oduzmemo sve činioce koji se uzimaju kao merilo, ZATO JE DANAŠNJE POREĐENJE preRANO❗😄😄😄

EU

pre 5 godina

Federer se nakupio trofeja par godina pre nego što su Đoković i Nadal počeli da igraju, dok mu nije bilo konkurencije, posle Nadalovog proboja počeo je sve ređe da osvaja titule, a nakon što je Đoković shvatio da je alergičan na gluten i kad ga je izbacio iz ishrane, ni Nadal se nije mnogo pitao u tim godinama, tako da mislim da je besmisleno pričati da je najbolji onaj sa najviše trofeja, Federer jeste najtrofeniji, ali Đokovićev najbolji tenis je daleko ispred Federerovog i Nadalovog i s obzirom na razvoj sporta generalno i na tenisera od ranije. Zar ste ljudi zaboravili da je Đoković dominirao bez premca od 2011. do sredine 2016. i poraza na Olimpijadi i kasnije se saznalo da je tad i krenula povreda lakta, niko nije imao takvu dominaciju nad svetom tenisa ikada, a Đoković je to imao baš u vreme Federera i Nadala, pa ajde da kažemo i Mareja

Pedja J7

pre 5 godina

FEDERER - lazni gospodin, ili gospodin samo na slici, usiljena kultura, totalno odsustvo empatije.
Tip, koji bi coveka koji umire na ulici kulturno zaobisao, verovatno ga i pozdravio uz isfoliran osmeh ljubaznosti, a ne bi mu nikad pomogao, on se ne saginje...
NOVAK GOAT!!!!!!!!!

end level boss

pre 5 godina

Novak je prešao igricu, sve nivoe. Game over!
Ona dvojca nisu još prešli sve. Ono jesu neke nivoe prešli ponovo više puta od Novaka, vole te nivoe ponovo da igraju, ali igricu nisu prešli. Novak jeste i to je to.

Meni ne treba anketa

pre 5 godina

Ako je Novak osvojio sve slemove i masterse i ima pozitivan skor u duelima sa ostalom dvojicom, meni je to dovoljno, ne kao srbendi nego kako realno jeste. Novak je osvajao trofeje u zlatnoj eri svajcarca i spanca, dok je svajcarac uglavnom osvajao dok je Novak pocinjao svoju karijeru. Stranu publike, sponzora i pritiska necu ni da pominjem. To je tek slag na torti. Novak nikada nece biti najbolji svih vremena jer nije miljenik sveta kao prva dvojica pa makar osvojio i 40 slemova. Da je kao Monika uzeo americko drzavljanstvo odavno bi bio GOAT ali je covek na mestu i zna da je najbolji, ne treba mu mats da to potvrdi.

milos

pre 5 godina

djokovic se tek vratio, polako ima vremena...za nekih jedno 2 godine..msm 2 i po..pod pretpostavkom da ce se vratiti na prvo mesto pocetkom naredne godine...i ostaje mu dve godine da vlada, da stogne fererera po broju nedelje, i polako sa gs i to je to..bitni su sado us i zavrsni masters..

Morača

pre 5 godina

Ako bi gledali ženski tenis, ko je najbolji svih vremena? Serena Vilijams ili Štefi Graf? Možda Monika Seleš koja je osvojila Rolan Garos sa 16,5 godina? Monika je imala 19,5 godina kada je mučki napadnuta. Do tada je osvojila 7 Grand slemova. Nijedna igračica to nije ostvarila sa dvadeset godina.

fortissimo

pre 5 godina

Niko nikada do sada nije utvrdio na osnovu cega, koji su to principi, da bi neko bio najj svih vremena. Ako se racuna broj nedelja na prvom mestu ATP onda je jasno. Ako se racuna broj GS i tu je jasno. MEDJUTIM, sta cemo sa medjusobnim skorom sa dvojicom najvecih rivala Rafom i Novakom koji je negativan?? Jer pojavom ove dvojice Rodzer nije toliko dominatan kao pre njih. Sta cemo sa 4 vezana GS u nizu koji niko nije ostvario u poslednjih skoro pola veka a Novak je vlasnik tog rekorda, Rodzer nema taj rekord a to je veliki rekord? To niko nije uspeo u poslednjih 50tak godina! I na kraju Rodzer nije osvojio sve masters turnire iz serije 1000 a oni su odmah ispod GS po vaznosti a Novak je to uspeo sinoc i JEDINI je teniser u istoriji koji je ostvario taj rekord? To sto je Novak ostvario to su istorijski rekordi koje Rodzer NEMA. Prema tome, smesno je barem meni da neko kaze da je Rodzer najbolji svih vremena?? Uz sve to, i Rafa i Novak ce da igraju barem jos 4,5 godina a Rodzer ima 37 godina? Njemu se ozbiljno ljulja 20 GS prvo zbog Rafe koji ima 17? Lako moze da ostane na najduži broj nedelja na ATP i nista vise. Jer Rodzer vise nikada nece osvojiti GS, Zapamtite, to je nemoguce sa 37 godina.

мики

pre 5 godina

Broj GS titula je merilo jer je neverovatno teško osvojiti jedan GS..Ko ima najviše taj je prvi pa tako dalje. Međusobni dueli takođe jesu merilo ali je značajnije merilo broj GS titula.

Ljiljana

pre 5 godina

Ne znam da li je najbolji sada, to ćemo znati kad završi karijeru, ali ono što znamo sada je da je Novak najkompletniji i najintiligentniji igrač na turu.

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Realno najbolji su Federer, Novak i Nadal.. svaki ima nesto sto ga cini boljim od druge dvojice.. Ne bih mogao da kazem da je jedan apsolutno najbolji.. plus kad se uzmu u kalkulaciju neki teniseri iz proslog vremena, Agasi, Sampras itd.. tesko je odvojiti jednog i reci "on je najbolji" .. Djokovic definitivno u prva 3-5, sa realnom sansom da bude u prva 2.. jer je "raznovrsniji" teniser od Nadala .. ako se Djokovic primakne na 18 gs za mene ce biti br1 svih vremena, ima vise mastersa od Federera i pozitivan medjusobni skor, i manje "namjestenih" gs titula, plus sto je uzeo svoje gs-ove u periodu kada je u tenisu bila najteza moguca konkurencija, a i 2 gs-a je bukvalno poklonio Mareju..
Nadal I Novak su titule "krvavo" osvojili, pogotovo u medjusobnim duelima koji su bili "borba do smrti" dok Federer neke bas i nije..

Milan

pre 5 godina

Rekao bih da je Nole najbolji, a Rodzer ubedljivo najveći. Realno sa svojih 20 GS titula i enormnom zaslugom za popularizaciju samog sporta on je svet za sebe.

boki

pre 5 godina

Laicki gledano..Federer (najvise GS-a, najduze #1 i sl)...

Ako se malo prostudiraju reultati onda definitivno Novak. Zlatni master, Zlatni slem, bolji medjusobni skor sa Federerom i Nadalom...

Nadam se da se Novak vraca u staru formu i da ce u narednih 2,3 godine da ga stigne i po GS-im

Davor

pre 5 godina

Ako su Djokovic,Nadal i Federer najbolji ikada a prvi ima bolji skor od druge dvojice pri cemu je ih tukao zadnjih godina nemilosrdno onda je prvi najbolji svih vremena.Iskreno kada je Djokovic spreman fizicki i psihicki niko ne moze da ga pobedi jednostavno kao da igras sa zidom na drugoj strani.

RG

pre 5 godina

Cinjenica je da je Novak najkompletniji teniser svih vremena, samim tim za mene najbolji.
Na kraju karijere ce to i brojke pokazati.
Srecno Novace na USA openu.

antiDebil

pre 5 godina

Роџер Федерер је последњи тенисер доба играча тениса који су уз јачину имали и лепршавост у игри... Од Надала и Ђоковића почиње доба ударачког тениса "удри јаче, мани јаче" ..... сервис и основна линија а све остало "ако баш мора",.... и то је то.... а укусима се не расправља већ свако ужива у оном шта му се свиђа...
(маб, 20. avgust 2018 09:17)

Djokovic je sinonim za ,,udri jace, mani jace'' a tako i izgleda kada ga pogledas, onako, sto se kaze, odvaljen od stene, he ehee eheeh...
Federer je NEUPOREDIVO blizi opisu ,,udri jace, mani jace'' nego Djokovic !

Vanja

pre 5 godina

Pored ove tri zveri (Djokovic, Nadal i Federer) ko se jos seca Samprasa,Agasija,Lendla,Konorsa...
Po mom misljenju Djokovic je najkompletniji igrac na svetu posto je jedini koji je vise puta na velikim turnirima pobedjivao i Nadala(fantasticnog sljakasa) i Federera (vrhunskog sampiona). Igrac koji ih je tukao na njihovim podlogama, na njihovim Slemovima i koji jedini ima pozitivan skor protiv njih. Vlasnik 4 slema(Konors to nije ostvario u eri Nadala i Federera) u isto vreme je ujedno i najbolji igrac svih vremena!!!!

Dott

pre 5 godina

Evo kako bi mogli uspostaviti kriterijum bodovanja dostignuca tenisera:

Jedan bod za jednu nedelju na broju jedan i na osnovu toga, mozemo sve izbodovati, kako je u godini 52 nedelje, uzecemo kao merilo vrednosti za sve upravo tih 52 boda godisnje. U godini je 4 GS turnira, pa tako i oni vrede zbirno 52 boda. 52:4=13 znaci jedan GS vredi 13 bodova. Mastersa je 9, pa 52:9=5,777 pa nek bude 6 bodova dok zavrsni 9 bodova sto je vise za 50% koliko ga i atp vrednuje vise, mastersi 1000 dok zavesni je 1500 bodova. Pa bi bodovna lista izgledala ovako:

1. Broj nedelja na 1 mestu atp (1) bod
2. Grand Slem -----------------(13) bodova
3. Masters --------------------(6) bodova
4. Zavrsni masters ------------(9) bodova
5. Osvojeni svi GS turniri-----(52)boda
6 Osvojeni svi GS u nizu------(52) boda
7.Osvojeni svi mastersi--------(52)boda

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima!

)

pre 5 godina

Da bi saznali ko je najbolji moramo brojati, ne može bez brojeva. To Novaku ne ide u prilog jer nema ni najviše slemova, ni najviše mastersa. Nema ni neki Gren slem na kojem je najuspešniji, kao Federer na W i Rafa na RG. Čak i na A O je manje uspešan od Rodžera, tako da... na žalost...
(Nikola, 20. avgust 2018 09:13)

Šta da se broji? Novak osvojio sve, ovi nisu, Novak najbolji ćao...
Aj da brojimo, 27:25, 26:24...

marko

pre 5 godina

Bas me zanima kako bi objasnili noletu sednete sa njim i kazete mu rafa i federer su bolji od tebe... i on vas pita u kom sportu?? i vi mu kazete u tenisu... i on vas pita a jesmo li mi igrali tenis jedni protiv drugih?? I jesam li bolji od njih u tim mecevima... covek je igrao 40 puta protiv njih i bolji je ne mozete coveku koji je igrao istu eru i isti sport sa rivalima gledati masterse i te stvari to je za poredjenje igraca koji nisu igrali jedni protiv drugih... jednostavno je

kole

pre 5 godina

Po broju trofeja i stilu igre Federer.. po medjusobnim duelima, Nole je isprangijao i Federera i Nadala, e sad ko kako vidi... Za mene konkretno je Nole nema rasprave.

Filip

pre 5 godina

@nije sve u gren slemu: Moram da te ispravim i to kao Nadalov navijac. Federer je dobijao Rafu na sljaci(dva puta) i medjusobni skor je 23-15. Sto je svakako los skor protiv glavnog rivala ali ovo sto si ti naveo je bas netacno.

Dusan

pre 5 godina

Ljudi, ne moze se numericki odrediti ko je bolji u tenisu. RF nije slucajno ostao bez Rima i Monte Karla koji se igraju na sljaci. On te turnire nema jer nikada nije bio dovoljno dobar da ih osvoji pored Novaka, i pre svega Nadala. Zato ih nema. S druge strane Novak je bio dovoljno dobar da ih uzme vise puta i to u godinama kada je Rafa osvajao RG, tj. kada je bio na vrhuncu. Rafa nikada nije osvojio masters kup i to ne slucajno. On nikada nije osvojio nijedan turnir u dvorani zato sto loptica odskace nize i ne moze svojim levorukim forhendom da bombarduje u bekhende desnorukih protivnika. Zbog ovoga nema ni masters u Parizu. Sa trece strane, Novak je osvojio sve zato sto je najbolji.

Srbija2

pre 5 godina

To je pitanje kao i koje je najbolje auto? Lako je napraviti dobro a skupo, treba da je dobro i da nije preskupo! Tako i Novak, šta je on sve morao proći da dodje do vrha, a ova dvojica sve su imali šta požele, zato je Novakov uspeh veći!

Marsovac

pre 5 godina

"Наравно да се не сећаш кад до Ђоковића ниси знао чему рекет служи. Пишеш “шљакаш” а везе немаш шта је разлика (осим из тв коментара). Као и већина вас опседутих Ђоковићем (а ту рачунам и контрабленте - федермаестро и баткосакратким) о тенису ништа не знате, али вам је Ђоковићева недељна доза успеха довољна да занемарите стомачину и бедан посао.....
Док је кошарка била опијум за масе, деца су бар проводила време играјући баскет....
(Tenis, 20. avgust 2018 11:18)"
A kakva si ti to velicina pa nas ovako procenjujes? Sta si ti?

veliki strumf

pre 5 godina

Ova dilema će verovatno ostati večita, jer uvek se mogu naći “argumenti” za suprotnu tvrdnju. Trenutno neke brojke jesu na Federerovoj strani (broj GS i nedelja na prvom mestu), ali većina drugih brojki je na Noletovoj strani: jedini sva 4 GS držao istovremeno, jedini ima svih 9 Mastersa, ima najbolji medjusobni skor protiv svih najvećih rivala, koji su ujedno najveći teniseri svih vremena, na velikom uzorku, igra skoro podjednako dobro na sve 3 podloge, sto se ni za Rodzera ni za Rafu ne može reci... Ima još puno toga. Naravno, ako Nole dosegne 20 GS, oponenti će reci da Federer ima najviše nedelja na prvom mestu; ako ga Novak i tu sustigne - naći će neki novi argument (npr. da je eto Federer osvojio čak 7 Sinsinatija eheeej, a Nole samo 1). Za mene će Nole uvek biti najveći, jer je najbolji u svojoj eri, koja je najbolja era svih vremena.

Kovalski

pre 5 godina

Zavisi iz kog ugla gledamo i koje parametre gledamo...po broju GS to je Federer...Ali ako gledamo medjusobne meceve,zlatni master,niz pobeda,broj poena na listi...dileme nema,Djokovic! Mislim da ce za 2-3 godine Novak i po broju GS biti najbolji...

realno

pre 5 godina

Jasno je da su Federer, Nadal i Djokovic tri najbolja tenisera ikada.
Federer ima najvise GS-a, najvise turnira osvojenih ukupno i najvise nedelja na prvom mestu.
Nadal je uspeo da osvoji RG 11 puta i ima za sada najvise osvojenih mastersa i olimpijski je sampion u singlu.
Djokovic je jedini osvojio sve masterse, jedini je vezao cetiri GS-a i drzi rekord po broju bodova na celu liste.
Dakle, koga ce ko izabrati za najboljeg od ove trojice cisto je stvar licne preferencije. Mnogo je vaznije da imamo privilegiju da gledamo asove kakvih tesko da ce ikada ponovo biti.

Gohan

pre 5 godina

Zavisi šta se gleda. Svako ima nešto svoje što bi moglo da mu donese zvanje najvećeg.

Realno, Rodžer. Najviše slemova, najviše nedelja na prvom mestu, najviše titula. Senku bacaju negativni skor sa Novakom i pogotovo Rafom i to što je većinu titula osvojio kada su ova dvojica bili tinejdžeri.

Sa Novakovim Sinsinatijem jedna stvar je sigurna.

Rodžer, Rafael i Novak su tri najveća tenisera ikada.

BojanR

pre 5 godina

Kada se okoncaju karijere trojice aktivnih tada mozemo pricati o tome. Federer ima najvise GS i jos malo vremena da nesto uradi. Nadal i Djokovic imaju manje titula ali opet i vise vremena da to poprave. Sve u svemu vreme ce pokazati.

Srdjan

pre 5 godina

Prema mom misljenju, tanka je linija izmedju Federera, Rafe i Novaka. Ali ako kazemo da je Federer najtrofejniji, Nadal najbolji sljakas, a Novak najkompletniji, ne bismo pogrijesili. Mozda je pogresno svrstati Rafu samo pod "najbolji sljakas" ali taj dio njegove karijere najvise izbija u 1. plan.

Andrija

pre 5 godina

Federer ne može nikad biti najbolji teniser kad ima lošiji međusobni skor od Nadala i Novaka. Kako može biti najbolji teniser kad je od 2 najveća rivala u karijeri doživeo više poraza nego pobeda.

CroFed

pre 5 godina

Zanimljivo koliko zasad malo glasova ima (po)najveći borac koji je kročio terenima Rafa Nadal, a momak također ima dovoljno argumenata. Uostalom ne sumnjam da vam je draži od Federera...

...

pre 5 godina

Najbolji je onaj koji je osvojio sve. Da su Federer i Nadal najbolji ikada, valjda bi oni osvojili sve, a ne neko drugi. Nisu osvojili jer nisu najbolji. Tačka.

Dobros-AV

pre 5 godina

Rodzer je godinama vladao kao niko do tada, a onda su dosli 'trkaci'. Vladao je i polse toga pomalo i ponekad, ali nikad kao pre toga, niti ce.
Ko je najbolji moze se reci tek onda kad ova trojka zavrsi svoje karijere, ali za sada su 20 GS Rodzera i broj nedelja na No1 ipak kajveci adut da mu dam glas. Naravno, voleo bi iznad svega da za par godina Nole predje cifru od 20 GS i da bude definitivno najbolji, jer ce onda i po broju nedelja na No1 biti najbolji ... ili ce da se odluci da igra samo GS-ove. Moze i to. Ipak je to najvaznii parametar.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!

šetač

pre 5 godina

Kriterijum 1: Broj velikih titula i broj dana provedenih na prvom mestu. Rođa, Rafa, Nole. Ali ovaj kriterijum ima smisla kada završe karijere.

Kriterijum 2: Stil igre. Najefikasniji tenis igra Nole na svim podlogama. Rafa je praktično nepobediv na šljaci gde je Rođa u debelom zaostatku. Rođa igra najraznovrsniji i za publiku najatraktvniji tenis.

Meni je veliko zadovoljstvo da sam savremenik ove ere teniske ere, zlatne ere tenisa. Nikada pre a vrlo teško ni posle neće se u istoj eri naći tri igrača koji su jedne druge gurali napred i to traje evo desetak godina.

Иван

pre 5 godina

Мислим да је избор сведен на ова три имена: Ђоковић, Федерер, Надал. Сваки од њих има своје слабости и предности.

Федерер игра вероватно најлепше, број титула иде њему у прилог, то што игра на овом нивоу са 37 година је невероватно, најлакше осваја поене од све тројице. Са друге стране, он та лепота његове игре не најчешће је била небитна против Надала или Ђоковића (штавише, нестајала је тада), његов ниво игре под старе дане можда више говори о слабости других него о његовој снази, а број титула је добрим делом резултат чињенице да је Федерер имао неколико година пре него што су се појавили овај Рафа и Новак да нагомила слемове и недеље на челу АТП листе.

Ђоковић је све освојио, чешће је побеђивао Роџера и Рафу, тенисери често кажу да је њега најтеже победити јер има игру против свих, најкомплетнији је вероватно, суштински без мане. Притом се најтеже пробијао, истовремено је морао да докучи како играти против два велика играча с потпуно различитим стилом игре. Са друге стране, он нема изразити форте као Роџер који има сервис или Рафа који има топ-спин (па некад делује јалово), Новак нема ни убилачки инстинкт, па се лакше демотивише против слабијих, његова игра често делује као мучење.

Рафа је наизглед најчвршћи, има оружје у топ-спину, одличне волеје, наизглед је комплетан. Али губи од Новака, а у губио је и од остарелог Роџера. И од многих који "имају свој дан" (Новаку се то десило само са Чекинатом). Делује да он најмање контролише меч од све тројице.

antiDebil

pre 5 godina

E našli ste Srbe da pitate ko je najbolji teniser....pa zna se ko je....
Inače za mene je Agasi.
(Liman, 20. avgust 2018 10:08)

Ti si izgleda iz Irana !

evolucija tenisa

pre 5 godina

...the ultimate strength of Djokovic’s game, one that has been virtually unmatched in the Open era: his ability to play and win on all surfaces—outdoor hard courts, indoor hard courts, and clay—without having to change his fundamental style at all. (There are no Masters events on grass, but he can obviously play pretty well on that, too.) Making those nine tournaments mandatory forced the men to become multi-surface players, and no one has adapted to that evolution the way Djokovic has.

Steve Tignor
urednik Tennis chanala

Toliko o tome.

biće bolje

pre 5 godina

Suvise je rano za ovakvo pitanje, treba videti realno koliko ova trojca jos mogu, Federer je na zalasku, ali i dalje igra finala i pobeđuje na najvećim turnirima, ne trebaju mediji da opterećuju Novaka sa ovim pitanjem, čovek treba da uživa u tenisu i da izdrži koliko može, Novaku je put svakako najteži obzirom odakle dolazi i koliko je truda morao da uloži da bi bio tu gde jeste. Pa i sada kada igra na najvećim turnirima, veliki protivnik mu je publika, nažalost još uvek se nedovoljno ceni ovo što je postigao. Treba mu poželeti još puno uspeha i podržati do kraja, a verujem da će se približiti brojci od 20 slemova ili možda prebaciti, čovek je osvojio u tenisu sve što postoji, mislim ko je to još učinio.

Dragan

pre 5 godina

Nisam ni pogledao clanak/poll nego direktno kliknuo na komentare. Nemojte to da radite... Naravno da navijam za Novaka,ali ljudi Roger jos igra,Rafael jos igra,Novak jos igra... Ima da se igra jos do GOAT-a

Zara

pre 5 godina

Vi sto pominjete OI.Znate li koliko se to vrednuje u tenisu, otprilike kao u fudbalu, dakle skoro nista, na bodovnoj listi donosi poene kao neki turnir iz serije 500.

boki

pre 5 godina

Pazite ovako godina 2006 ta ,ja prvi put cujem za Noleta koji se jelte probija medju 20 naj u tenisu,znam da je Boba bio tu negde oko 17 tog mesta ,tenis ko tenis pomislio sam to je to to mu je maksimum,nemamo istoriju tog sporta nije nesto ni popularan kod nas,medjutim samo 10 tak godina kasnije mi ne raspravljmo ovde o tome dalije on medju 10ak najboljih ili pet, nego ni manje ni vise nego naj bolji ikada ,neverovatno ali istinito...

Makica

pre 5 godina

Nadal, Federed i Djokovic pisu istoriju tenisa. Ne znam kako iko odvaja njih trojicu i proglasava pobednika tj najboljeg.
Nadal apdolutno najbolji na sljaci (ovi dvojica ni prici mu), odlicne spinove, dobar forhend, igrac koji ostavlja srce na terenu.
Federer je igrao najbolji tenis dok se ova dvojica nisu pojavila. Ali svakako odlican igrac. Apsolutno najbolji na travi, igra gospodski tenis. Najbolji jednorucni behend. Odlican server, jednostavno elita tenisa.
I naravno nas Nole, za nas uvek najbolji. Kompletan igrac apsolutno. Ne zelim biti pristrasna pa necu previse o njemu svi sve znamo.
Ne znam kako poredite njih uopste.
Sva trojica su zive legende koje su ulepsale tenis i unele visoke kriterijume u ovoj igri.

Dr

pre 5 godina

Ko je najbolji od ove trojice, realno će se znati kad sva trojica odu u penziju. Dok god su sva trojica još uvek aktivna, ima vremena da se skala pokrene na ovu ili onu stranu.

the shining

pre 5 godina

Pa medju ova 3(Djokovic,Nadal,Federer),treba tražiti najboljeg svih vremena.Njih 3 su mnogo dobrog doneti ovom sportu(popularizacija,marketing,gledanost).Ja bi voleo da Novak do kraja karijere prestigne Federera po grend slem titulama.Onda se uopste neće postavljati pitanje ko je najbolji svih vremena,...

Vlada

pre 5 godina

Ajde da sačekamo krajeve karijera tri najbolja tenisera ikada a to su Nadal, Federer i Djoković.
Npr. šta ako se Federer povuče posle US opena a Nole osvoji sve u narednih par godina???

Budimir

pre 5 godina

Najbolji su njih trojica...zna se koji. A Nole Đoković zaslužuje jedan lep i upečatljiv spomenik, za života na najlepšem mestu njegovog rodnog grada, Beograda. I da...zakon da se izglasa...ko isti ošteti, oskrnavi na bilo koji način 40 godina robije, pa izvol'te.

Dusan

pre 5 godina

Statistika osvojenih titula govori da je Rodzer Federer verovarno najboji teniser svih vremena...ali ako bi uzeli i ostale parametre, a u tenisu je sve vazno ,medjusobni dueli pokazuju realno stanje da je Novak taj koji je najvise puta pobedio obojicu ,po trofejema najboljih, Feredera i Nadala ..onda bi Novak bio najbolji.Njihove karijere nisu jos zavrsene ..kaze nas narod, "Ceracemo se mi jos".?

realno

pre 5 godina

Iskreno ne bi da bude da sam veliki fan Djokovica pa gledam subjektivno... jeste da je nas i jeste da nas je sve nervirao u predhodnih 2 god.. ali logicki gledano, ako veci ljudi kaze da su Federer i Nadal najbolji teniseri i da je ovo zlatna era tenisa... a onda dodje on koji u njihovim najboljim godina i piku karijere skine sa trona, pobedi u medjusobnim skorovima ima jedan od duzih pobednickih nizova... spoji 4GS ... ako jos nije verovatno na kraju karijere ce biti najbolji svih vremena, pod uslovom da opet ne skrene sa puta... drugo.. uzmimo Mareja kao primer.. dosao na 1 mesto samo zato sto njih trojica nisu igrali... e to je nerealno.. a skinuti sa trona u piku karijere i pobedjivati konstantno...GOAT ( ostali potencijalni kandidati su bas to potencijalni, svi su van zlatne ere, svi u vreme drugog tenisa bez ovakvog tempa bez tolike fizicke spreme svih ucesnika i sl...)

bubasvaba

pre 5 godina

Veliki sam Novakov fan, ali ovu anketu sprovoditi na Srpskom sajtu... Ne da nije objektivno, nego je gotovo besmisleno. :-)
(Keynes, 20. avgust 2018 09:19)

Pa s obzirom da Fed ima oko 30% glasova nije da nismo objektivni kao narod. Realno ce se nitka zs GOAT-a voditi izmedju Noleta i Feda, sto je meni posebno drago jer ih obojicu cenim. Nadal po meni ne moze biti goat, ok ima sve turnire gs, mnogo mastersa, ali covek 89% turnira osvojio na sljaci.

Vladimir

pre 5 godina

pozdrav...
Ne postoji bas najbolji najbolji..najkompletniji sportista..
Ako trazimo najboljeg znaci da je na mentalnom,fizickom,tehnickom i jos mnogo aspekta najbolji daleko iznad svih a takvih nisu postojali.
istaknuti pojedinci poput Samprasa,Federera,Noleta,Nadala.. ali ni za jednog ne mozes da kazes da je bas bas najbolji.Neku manu ili nedostatak u igri mora da ima jer je u pitanju ne savrsen covek.
moje misljenje,ne mora da znaci da sam u pravu.

Maro

pre 5 godina

Bio sam uvjeren da je federer al vise nisan tako siguran....cinjenica je da nole stvarno osvaja velike titule i da pobjedjuje najvece u finalima izuzev tsonge 2008 i murraya(rg) al on ima 31 titulu masters 13 grand slamova i sad sve masterse....Ako ce osvajati gs koji je najveci kriterij po svemu vidjevsi i kad bi igrao jos par godina vrlo vjerojatno ce skiniti rodju,pitanje je samo dal ce imati toliko snage u fedovim godinama.federer jos igra iducu sezonu i slijedi tezak pad na ljestvici tada slijedi oprostaj.

Лепи Цане

pre 5 godina

Tesko pitanje ali evo nekih cinjenica! 
Djokovic je imao sva cetiri velika turnira u isto vreme kod sebe! 
Djokovic ima sve masterse osvojene!I 
Ima bolji medjusobni skor i od Federera i od Nadala! 

Sad je valjda jasnije :)
(Realno, 20. avgust 2018 09:29)
Можда још и ово: достигао до највећег броја бодова на АТП листи — 16.950 (у том тренутку више него други и трећи на листи заједно).

pusa

pre 5 godina

Cuj ko, pa RF, e sad sto bi neki u Srbiji koji prate tenis od daleke 2011 hteli da to bude neko drugi je njihova interna stvar.
(Vlado, 20. avgust 2018 09:24)

Jedno pitanjce.
Ako je Federer najbolji, zašto nije osvojio sve?

Ministar

pre 5 godina

Poštovanje novinarima B)" na pracenju tenisa, ali zaista ne vidim smisao ove ankete...Ko je od nas (cast izuzecima) kompetentan da glasa?

JanBibijan

pre 5 godina

Pod jedan, glupo je voditi ove razgovore pre nego što se sva trojica penzionišu. Drugo, glupo je voditi ove razgovore uopšte, jer se ne mogu porediti različite ere. Uživajte u tenisu.

Boba

pre 5 godina

Glupo je pricati o tome jos uvek. To pitanje treba postaviti tek kad ova trojica zavrse karijere. Rodja ce verovatno mozda sledece godine da okonca dok Nadal i Djokovic imaju jos nekoliko godina ispred sebe i pitanje sta ce sve osvojiti, tako da mozda za 5 godina i prestignu Fedexa obojica.

marerakarera

pre 5 godina

Mislim da jeste tačno to da nema najboljeg igrača ikada već da dosta od ere zavisi. Ali ipak, mislim takođe da su neki uspesi zaista veliki i da može da se napravi argument za neke ljude.

Konkretno što se tiče Novaka, smatram da se previše potencira to što kaska za Federerom i Nadalom po broju GS. Majkl Džordan nije osvojio najviše trofeja već Bil Rasel sa 11 ali je univerzalno priznato da je Majkl najbolji jer je pobeđivao kad je liga bila na vrhuncu i jer je sklonio Lejkerse, Pistonse, itd.

Novak ima pozitivan skor sa 2 najbolja igrača po meni ikada, osvojio je svaki turnir koji je mogao, 4 GS odjednom, svrgao je i potpuno promenio koncepciju svetskog tenisa u roku od jedne godine (2011.) i imao je najbolju sezonu u istoriji sporta sa skorom od 64-2 u periodu manjem od 10 meseci. Nije najlepši teniser ni blizu ali je možda najkompletniji koji je ikad igrao i najefikasniji u velikim trenucima.

Veliko poštovanje dajem Federeru ili Nadalu ali kad uzmemo u obzir da je Nadal osvojio pola trofeja na Rolan Garosu, a Federer jeste dominirao objektivno u daleko slabijoj eri to ide Novaku na ruku. Kao što njima ide na ruku da su duže na vrhu i da nisu otpali s teniske mape kao Novak pre par meseci.

Sve u svemu oni su 3 najveća i sport će biti daleko siromašniji bez njih.

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Dragan Lo

pre 5 godina

Novak jer je svaki trofej uzeo u, istorijski gledano, najžešćoj konkurenciji. Federer je dominirao, pa je stigao Nadal, a zatim Nole. Od kada su sva trojica na vrhuncu, Nole je najuspešniji.

Marinko

pre 5 godina

MJ nema najvise titula u NBA, a ipak je za vecinu GOAT. Ako Novak do kraja karijere osvoji OI, jos jedan RG, i zavrsi sezonu jos par puta kao prvi igrac, to ce biti dovoljno za GOAT status. Moje skromno znanje i misljenje.

sasa jokic

pre 5 godina

Samo najkompletniji igrac moze da komoletira sve. Tako ja gledam na stvari. GOAT je prolazna kategorija, jer se rekordi obaraju. Za sada je po broju GS Rodzer prvi, ali Nole jos nije rekao sve, videcemo.

Eidos

pre 5 godina

Koliko samo smarate sa ovakvim pitanjima.. Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

Drca

pre 5 godina

Djokovic ,Nadal , Federer ... mnogo je ujednaceno medju njima i svako zasluzuje na svoj nacin...Tako da ta trojka ce bas ostati upecatljiva u istoriji tenisa na najvisoj lestvici , svi ostali 40 stepenika ispod..

Komentator

pre 5 godina

Novak Đoković u najboljem izdanju je najbolje što je tenis do sada imao, odnosno bolji je od najboljeg izdanja Federera, Nadala, Samprasa i ostalih. Gledajući rezultate ostvarene u dosadašnjoj karijeri, nije najuspešniji jer ima igrača sa više trofeja, ali tu je već teško raditi poređenja jer nisu svi igrali u isto vreme, sa istom konkurencijom.

VVA

pre 5 godina

Rano je glasati realno. Moje mišljenje je da Novaku treba još 3-4 GS i da provede još neko vreme kao prvi na ATP listi. Ne mora da pretekne Federera u oba smisla, ali MORA da održi pozitivan skor u duelima sa njim i Nadalom. Onda na kraju karijere možemo da uporedimo i da kažemo - Novak je najbolji!

Oxoxoposum

pre 5 godina

Najbolji teniser je igrač koji je pružio najbolji tenis u kontinuitetu, a to je Novak. Najveći borac je Nadal. Najuspešniji teniser je Federer.

Stefan

pre 5 godina

Iskoristicu ovu temu da ovo napisem:

Sada se i definitivno pokazalo(posle ovakvih meceva na WB i sad u Cinc)da VELIKA 4 nikad nije ni postojala ,samo su to britanci nabijali..
Jednostavno na to da ona "jos postoji",svi bi vam se nasmijali..

mix

pre 5 godina

@(nije sve u gren slemu, 20. avgust 2018 09:26)
Na prvu loptu i pored toga sto sam Novakov fan,bio sam sklon razisljanju da je ipak Federer najbolji,ali kada se ovako argumentovano obrazlozi sa gomilom cinjenica,onda ipak vidim da sam se ogresio prema Novaku.
Svaka cast za analizu.

Radenko

pre 5 godina

Nole mora sa prestigne federera il u sedmicama il u gs titulama..jedno od to dvoje..deluje nestvarno al ja verujem da moze..kad to uradi bice najbolji svih vremena..a naravno ako to uradi prirodno je da ce osvojiti jos dosta mastersa i ostalih turnira..nadam se i olimpijadu..

Невен

pre 5 godina

Најлепши тенис икада, Федерер, али! С обзиром да га Ноле добија од деветнаесте године, и да боље стоји у победама... било би сулудо рећи да је Федерер бољи од Ђоковића... С друге стране, Федерер је своје име изградио пре Нолета и Надала, такорећи у смени генерација. Замислите да је почео кад и ова двојица, по односу победа и пораза с њима котирао би се мало боље од Мареја... самим тим ни тај број Грен Слемова не би био ни упола... На крају крајева, Федерер себи није смео дозволити, у најбољим играчким годинама, да му скалпове редовно скидају два дечака... Ипак је то био велики етар кад се градило то велико име...

Radovan VI

pre 5 godina

Prerano je za ovakvo svođenje računa, mislim da ćemo čuda tek gledati. Kalendarski slem i jos 10-15 mastersa ce Novak uzeti. Kad više ne bude upitno ko je najbolji ikada otići će tiho u legendu.
Bar se ja tome nadam i to želim i lično bih volio da na tom turniru na kom ce se izjednačiti sa Federerom po broju Grend slemova specijalni gost bude Monika Seleš.

Doktor

pre 5 godina

Nole ove i naredne dve godine ima da odigra još 9 GS i OI (masterse više i ne računam, tu je igricu prešao). Dakle, sve od njega zavisi. Ovu anketu sačuvajte za septembar 2020 pa onda pitajte. Što se Noleta tiče u njega ne sumnjam, još ove dve godine da odigra maksimalno, i sve će objasniti.

Eidos

pre 5 godina

Postoji velika razlika u godina izmedju Novaka i Federera,dakle sacekajmo da obojica okoncaju karijere,sumirajmo bas sve i onda presudimo,a ne ovako dok su jos obojica aktivna. Federer trenutno ima najvise slemova,pobeda i titula,ali Novak ima sve osvojene mastere,sva cetiri slema je drzao,ima najduzi niz pobeda,neverovatan ucinak protiv RF i Nadala,i mladji je oko 6 godina,dakle ima odlicne sanse da ga prestigne u svemu,ali pustimo prvo da se to i dogodi,a do tada uzivajmo u njegovim pobedama i trofejima!

jojo

pre 5 godina

Sigurno je ukupno RF najuspešniji, za sad, ali kao najbolji teniser je Novak Đ. izdanje 2015. To je svakom objektivnom jasno. Ovo juče je bilo na nivou tog tenisa. I stvarno ne znam na šta će ličiti tenis kad njih 3 odu. Biće to tuga za celi sport.

Гиле

pre 5 godina

Свако прави свој критеријум. Али РФ, Новак и Сампрас немају олимпијске игре. Остали нису ни имали шансу да освоје.
Сампрас нема Ролан Гарос, јер није био играч за шљаку.
Рафа нема завршни турнир, и генерално у затвореном има проблем.
Само Новак има све мастерсе и 4 ГС у низу.
Али Новак има најмање ГС.
Новак је вероватно најкомолетнији, што говоре баш ти мастерси.
Федерер игра најлепши тенис.
Рафа највећи борац.
Тек кад ова тројица заврше каријере можемо причати о ГОАТ-у.
По мом мало предњачи Федерер, али за већ годину дана може бити другачије.

zzzzz

pre 5 godina

Ovo je predosadna priča. Nikada se neće sa sigurnošću reći ko je najbolji, jer to nije objektivna stvar. Jasno je da su Federer, Nadal i Đoković igrači sličnog kvaliteta, vrhunski igrači. I uvek će onaj ko navija za Federera reći da je osvojio najviše grend slemova, da je najduže bio prvi na listi; za Nadala će njegovi navijači reći da je bio najdominantniji na šljaci, da ima 11 Rolan Gaorsa, da ima najviše mastersa, da je bio dominantan u duelima sa Federerom; za Đokovića da ima sve grend slemove i masterse, da je osvojio sva četiri grend slema zaredom, da je imao najviše bodova u jednoj godini, da ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom. Sa druge strane, Federeru se može zameriti da je bio slabiji na šljaci i da nema Rim, Monte Karlo i zlato u singlu sa OI. Nadal je na drugim podlogama, osim šljake, ipak bio znatno slabiji. Đoković ima mnogo manje grend slemova od njih dvojice i nema zlato na OI. Dakle, svi ovi argumenti, kao i mnogi drugi, mogu da se vrte u beskonačnost, ali na kraju će svako ostati pri svome. I zato je postavljanje ovog pitanja prosto besmisleno. Svako će reći da je najbolji onaj ko se njemu sviđa i kraj priče.

wolwerine

pre 5 godina

najbolji teniser svih vremena bice neko od ove trojice.sampras ne moze biti nikako.i novak ce ga prestici po broju slemova sigurno.posle njih troje ne verujem da ce se skoro pojaviti neki teniser koji moze da ih stigne.a jos manje verujem da ce biti tri tenisera kao sada koja ce se takmiciti izmedju sebe ko ce vise osvojiti grend slemova

ja

pre 5 godina

90% fudbalskog sveta ce reći pele maradona jedan pravi Ronaldo drugi ronaldo.. Tako i ovde svi ce reći nesto, niko neće biti u pravu, a svi će biti u pravu.

Djido

pre 5 godina

Pa eto na osnovu ove ustanovljene bodovne liste, mozemo ih i rangirati, s tim da to nisam hteo da ucinim vec sada, vec zelim da sacekam vasu reakciju za eventualne izmene i dopune bodovne liste.
Pozdrav svima! (Dott, 20. avgust 2018 10:17)

Imaš moje odobrenje da nastaviš rad na listi i rangiranje kako si predložio.

Ante

pre 5 godina

Misljenja sam da Federera ( ni u kom slucaju ) ne treba porediti sa takvim velicinama kao sto su Nadal i Djokovic. Ne samo zbog medjusobnog skora.
Vecina grend slemova sto je Federer osvojio bilo je dok su ova dvojica bili premladi ili neki od njih povredjeni. Njegova je sreca sto se nisu u isto vreme borili. Misljenja sam da svajcarac ( pored Novaka i Rafe) ne bi osvojio ni 3 grend slema.MISLIM DA NIJE NA MESTU TAKVA ANKETA- . TREBA OTVORITI ANKETU - KO JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA - NOVAK ILI RAFA?

Нисмо исти

pre 5 godina

Најбоље је да пустимо сву тројицу да заврше каријеру па да онда видимо ко је ГОАТ такође мислим да су Ноле Федерер и Надал дефинитивно 3 највећа

zex

pre 5 godina

Tesko pitanje, Federer ima najvise gs titula i to g stavlja na bro1.Neznam zasto uporno guraju tu pricu o GS titulama, postoje i Mastersi, postoje i drugi turniri.Postoji podatak da je Novak imao skoro 17000bodova vise od Fererera, Ndala i Mareja zajedno. Novak ima i bolji skor sto je veoma vazno.Nisu to dva meca nego 46 Kako god za nas Srbe Novak je najbolji i najkompletniji igrac na svetu.Za druge je Rodzer je ima 20GS titula.Ali sve u svemu tu su negde sva trojica na broju jedan.Nikada nije postojala bolja trojka i nemoze se reci da je Federer bolji od Novaka a i Nadal jer brojke pokazuju drugo.Steta je sto im je kraj karijere blizu.Dolazi vreme drvoseca od dva metra, obicne cepanke sa jakim servisom.Nije to tenis.

Bg

pre 5 godina

Preuranjena anketa, tek kad zavrse aktivno igranje tenisa,
se o time moze pricati. Objektivno, ako ga posluzi zdravlje,
za narednih 4-5 godina, Novak ce biti ne najbolji, nego ubedljivo
najbolji u istoriji tenisa. Znaci, samo zdravlje da ga posluzi,
to je vise nego ostvarivo.

Posetilac

pre 5 godina

Ako su rezultati merilo onda je trenutno Federer najbolji.Ako se razmišlja ko je najbolji teniser aktuelne ere tenisa onda je to Đoković jer je u više nego dovoljnom broju međusobnih mečeva bolji.Ali mislim da je za realnu procenu potrebno sačekati da završe svoje karijere pa tek onda sagledati učinjeno.Niko od nas ne zna koliko će igrati još Nadal i Đoković a dosta su mlađi od Federera.Možda ga prestignu, što im od srca želim.

Kalcokera

pre 5 godina

Ako se broje samo grend slemovi onda Federer,Rafa,Nole

Ako se broje svi trofeji onda je redosled Rafa,Nole Rodžer

I ako gledamo ko je sve osvojio i međusobne mečeve mediji sobom
Nole,Rafa,federer

Don Kihot

pre 5 godina

Negde razumem zašto ova tema zaokuplja pažnju domaćih medija - laskavo je to što se naš teniser uopšte uključuje u izbor... Međutim, čini mi se da je besmisleno o tome raspravljati, jer ni Novak, ni Rodžer, ni Rafael još uvek nisu rekli sve u tenisu. Tako da, strpljenja dok svi oni ne podvuku crtu.

Danice, idi kuvaj kafu!

pre 5 godina

@rtr: Čoveče, tvoj komentar, pa za malo da prolijem kafu po tastaturi, kućištu PC-a i novoj beloj košulji! A kod šefa sad moram na razgovor zbog glasnog smejanja u radno vreme... Da stvar bude jača, u 10:24 još uvek imaš nula minusa. Bravo care!

ngnnf

pre 5 godina

Људи реално тенис се променио,не може да се пореди са оним од пре можда 20 а камоли више година,једноставно је бољи.Када гледате сад оне мечеве пре као да гледате аматере у односу на данас.Зато ће овај трио увек бити најбољи јер су стварно невероватни!!! ЂОКОВИЋ ФЕДЕРЕР НАДАЛ!!!
НАЈБОЉИ И НАЈЈАЧИ!!!

nolefan

pre 5 godina

Mora biti Rodzer. Bar je trenutno jos uvek tako. Ako bi se Nadal i Novak razgoropadili i u naredne 2 do 3 godine i osvojili 6-7 GS-a, onda bi moglo da se prica na tu temu. Takodje, Novak jedini medju njima nema zlato sa Olimpijade i tu mu malo beze ova dvojica. U svakom slucaju, Novak jeste medju prvih 5 igraca svih vremena i oborio je neke zaista impozantne rekorde. Ima Novak jos dosta da igra. Sigurno jos 2 godine, a mozda i 3. Ostavimo njemu da pokaze koliko mu je stalo da se bori sam sa sobom i postavlja sebi iz nedelje u nedelju najvise ciljeve. Sigurno je da ce u tome pomoci ovaj osvojeni Sinsinati i nadam se da ce sada u narednom periodu malo vise uzivati u samoj igri. Da mu je pao taj neki teret sa ledja...Svaka mu cast svakako. Veliki sampion!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pufne za frezenkovanje, 20. avgust 2018 10:43)

Svidelo se to nama ili ne Rodzer.Ima 20 GS titula, 90 ostalih titula.Traje bezmalo 20 godina i ne namerava da se povuce.Ja sam Novakov navijac. Novak ne juri rekorde po svaku cenu

Ante

pre 5 godina

Dobra stvar za svu trojicu je sto nema mladjih koji mogu da im pariraju tako da jos neku godinu su favoriti za osvajanje grend slemova.
Svako postavlja neke svoje kriterijume da bi pravdao zbog cega je , njegov ' teniser najbolji.
Misljenja sam da se za koju godinu ( naravno ako sa novakovim zdravljem bude sve o.k ) nece uopste ama bas uopste postavljati pitanje- ko je najbolji u istoriji tenisa? 90 ODSTO TIH VASIH PARAMETARA CE BITI NA STRANI NOVAKA.