Nedelja, 19.08.2018.

08:01

Federer zakazao meč sa Đokovićem večeras u 22 sata

U finalu Mastersa u Sinsinatiju igaće Novak Đoković i Rodžer Federer, jer je David Gofan predao meč Švajcarcu pri rezultatu 1:0 (7:6/3) i 1:1 u drugom setu.

Izvor: B92

Federer zakazao meè sa Ðokoviæem veèeras u 22 sata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

256 Komentari

Sortiraj po:

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
(jazz, 19. avgust 2018 14:15)

Nole, ti li si?

jд123

pre 5 godina

Ови што причају о ГОАТ-у. Рачуница је врло проста. Највише се рачунају Гренд Слемови. Зато је за сада први Федерер а други Надал. Нека Ноле освоји још два ГС-а и нема дилеме да је трећи. Иако се и сада може рећи да је бољи од Сампраса, јер је освојио све Гренд Слемове. Али онако, чисто да се отклоне све дилеме.

Нека освоји вечерас тај Синсинети, плус још два ГС-а и Олимпијске Игре до краја каријере и ја ћу бити задовољан. Освојио све што се освојити може.

eagle

pre 5 godina

Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.

eagle

pre 5 godina

Zvanicna goat lista koju priznaju svi relevantni teniski strucnjaci jasno pokazuje da je Federer GOAT, a Nole tek sesti. E sad to sto nolobotovi misle da ce falsifikovanjem cinjenica svog ljubimca unaprediti, grdno se varaju jer falsifikate svet ne priznaje.

činjenice

pre 5 godina

Samo pogledati zvaničnu GOAT listu i sve je jasno, barem onim pametnima. Nole prvi, Federer drugi. Federer bi imao još gori skor protiv cara Novaka jer je nabio razliku dok je klinac Novak imao 18, 19 godina. Čim je Nole napunio 21, 22 godine, Federer je otpevao svoje.To nije moje mišljenje, to su činjenice. Federer je izgubio dominaciju i prvo mesto u najboljim godinama (26) te 2008. u janaru kad nije odbranio AO (počistio ga klinac Novak sa 3:0), i kad nije odbranio Vimbldon. Do tada je protiv Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Filipusisa osvajao godinama po tri slema u sezoni, a od 2008. kada su Rafa i Nole malo porasli, napunili 21, 22 god. Federer odjednom osvaja jedan slem u tri godine, a to je period Federerovih najboljih teniskih godina (27, 28, 29). Ako je Federer najbolji ikada, kako to onda nije vladao i dominirao u najboljim godinama? Pa prosto, nije najbolji. Bolji su Rafa i Nole. Toliko o tome.

jazz

pre 5 godina

@Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.
(eagle, 19. avgust 2018 17:03)

Ne daj Bože nikome, da bude pametan kao ti.

Lik

pre 5 godina

Ko god je malo ozbiljnije pratio Novaka na Sinsiju, taj ZNA da ce ovaj demolirati Federera veceras.
Daj Boze da ne budu krompirici, bilo bi mnogo ruzno ipak.

king roger

pre 5 godina

(nekkoo, 19. avgust 2018 15:58)
A Federer kad je nabijao skor protiv golobradog tinejdžera Novaka, to se zaboravlja, ne računa je li? Poveo je u najboljim godinama sa 4:0 kada Novak nije ni 20 godina napunio. Sedam pobeda do Novakove 21 godine. Važan je skor. Valja spomenuti da ga je Nole i tad kao dete pobeđivao čak i na slemu, što je bila mislena imenica za Rodika, Hjuita, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka, Ljubičića, celu njegovu generacijsku konkurenciju pored koje je nabio slemove.
Bitan je skor na velikom uzorku u decenijskom periodu. Mnogo govori. Evo ti da igraš sa komšijom stoni tenis, i da si ga pobeđivao više nego on tebe (a igrali ste 50 puta), da li bi ikada priznao da je bolji od tebe, i da li bi sebi rekao da je to nebitno?
Inače da poput tebe naglasim, ja sam navijač Federera, ali moram biti realan.

hehe

pre 5 godina

Novak je pobedom u Vimbldonu i finalom u Sinsiju izbio na prvo mesto zvanične GOAT liste. Federer je drugi. Ako Federer pobedi danas, vraća prvo mesto, ako izgubi ostaje drugi.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Istorija se pise protiv najjacih. Novak je izutetno motivisan protiv Rodzera i Rafe. Verujem da ce danas upravo protiv velikog suparnika kompletirati masters titule.

car nole, roger samo king

pre 5 godina

(eagle, 19. avgust 2018 16:39)
Ne pravi se naivan. Nije isti uzorak od 50 odigranih mečeva i par njih. Pogledaj samo h2h Fed-Nole na slemu, zatim finala slema, finala ukupno. E tu su cifre još brutalnije. 3:1 finala slema za Novaka, 13:6 finala ukupno za Novaka (računam i džemper). Kada Cicipasi, Kirjosi i Rodici budu imali makar deset FINALA sa Novakom i tu budu imali bolji skor, e onda su bolji, jer u finale se ulazi u formi. Koga briga što su Novaka van forme pobedili jednom ili par puta neki napaljenci u 3. kolu. Ali nešto mi govori da si ti pametan i da znaš sve ovo, ali nećeš da priznaš. Svi znamo i zašto.

hehe

pre 5 godina

Najjači su mi ovi očajnici sa - Nole nema sve, nema OI ahaha...
Kao kad bi Ronaldu, Maradoni, Peleu rekli - ma nemaju sve, nemaju OI. Eno mali Mesi ima OI, i šta mu znači? Veliko NIŠTA! Šta bi Argentinci više voleli, da im Mesi donese “Boginju“ ili još jedno Olimp. zlato? Biti pobednik olimpijskog turnira u fudbalu i tenisu je utešna nagrada za brzi zaborav. Koga to zanima u fudbalu i tenisu? Nikoga. Eno neki Masu i Puig imaju zlato u singlu. Ko su ti, el zna neko?

eagle

pre 5 godina

Parametri koji se gledaju za goat listu su sledeci i to redom: broj GS titula, ukupan broj titula, broj nedelja na prvom mestu, broj zavrsnih mastersa, broj mastersa 1000, broj finala na GS turnirima, broj mastersa 500, olimpijske igre, Dejvis kup. U obzir se nikada nije uzimala statistika H2H, u prevodu medjusobni skor, inace su Rodik, Safin, Cipiripis, Zverev, Cung bolji od Novaka.

pusa

pre 5 godina

@Pusa, uzaludno lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.
(minja, 19. avgust 2018 16:03)

@minja, Uzaludno i ti lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.

igor

pre 5 godina

Ako ima pravde, Novak je zasluzio da veceras konacno, posle toliko finala, osvoji Sinsinati. Zasluzio je i zbog toga sto je u dva dana imao tri teska meca, dobijena u tri seta, posle velike borbe. S druge strane, Fedex se, kao i po obicaju, samo jednom malo oznojio protiv Vavrinke, koji je jos daleko od svoje prave forme. Osim toga je sve bio cirkus, pogotovu sinoc, gde je povredjeni Gofan, imao maltene egal sa Fedexom, i predao mec, cim se Fedexu oznojio jedan pazuh. Fedex ce biti mnogo odmorniji i stara lisica izjavljuje kako, mu je toboz drago sto se Novak vratio, i da juri 99 titulu, a ustvari ce dati sve od sebe da Novak ne ispise istoriju kao prvi teniser koji je uzeo sve razlicite titule serije 1000. Najgore bi bilo da Novak igra pod pritiskom moranja, jer ce sigurno igrati jos finala Sinsinatija, a u slucaju moranja ruka se steze i krecu greske. Treba da udje opusteno, jer se vratio u velikom stilu, osvojio Vimbldon, odigrao u ova tri dana, nestvarno dobro, uzeo ogroman broj bodova i do kraja godine ima samo da bere poene. Takav pristup ga vodi ka sigurnoj pobedi,jer je bolji i kvalitetniji, ali je lisac odmorniji, jer je odmarao noge u kadi celu sljaku i Toronto, a ovde malo zagrejao rucice. Zato Nole, veceras, opusteno, veliku ulog jeste u igri, ali nije smak sveta i ako izgubis, idi sa tim pristupom, ide US open, titule su tek pred tobom. Najvaznije je da si se vratio!! Srecno veceras ljudino!!!

minja

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.

larry

pre 5 godina

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.
(Zlatko, 19. avgust 2018 09:18)

U pravu si nema sta. Neka Novak pobedi pa neka igra i katastrofalno, de nas briga, na kraju se racunaju titule

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera?
(minja, 19. avgust 2018 15:04)
Djokovic 23-22 Federer.

savest

pre 5 godina

Federer je istorijski najuspesniji, igra najelegantniji tenis, ima dobar vizuelni imidz, ali najmanje postuje igrace (u odnosu na RN i NDj), i najmanje je produhovljen (ne religijski nego intelektualno). Nadal je najveci borac i radnik, najskromniji i cinimi se najvise postuje igrace. Djokovic, za kog navijam, je najsvestraniji i produhovljeniji (i inteligentniji). Inat koji poseduje donekle kompezuje manjak popularnosti koja ne proizilazi samo iz sklopa njegove licnosti nego i geografskog porekla. Pa sad ko sta voli, lep izbor potpuno razlicitih igraca.
p.s. Zlato na olimpijskim igrama, istorijski neprocenjivo u tenisu, odmah nakon dejvis kupa.

pusa

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.
(minja, 19. avgust 2018 15:14)

Evo ja upravo gledam zvaničnu GOAT listu i na njoj je Novak prvi. Federer je treći.

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera? 
(minja, 19. avgust 2018 15:04) 
Djokovic 23-22 Federer.
(THE FINAL CUT....

Dobio ga je sa DVE NULE kada je ovaj igrao u džemperu.

nekkoo

pre 5 godina

Izvinite, volimo svi Novaka ali budite malo objektivni. U Federerovom najgorem delu karijere (kraj 2013., 2015. sredina do pocetka 2016.) Novak i on su se sastali mnogo puta i tu je Novak nabijao medjusobni skor. Zamislite sada da su prosle godine (kad Novak nije mogao da stigne do njega uopste) odigrali toliko meceva kao na primer 2015.? Koji bi onda score bio? Mnogo je to nebitno ljudi...

1

pre 5 godina

@The final cut, 20>13 i 98>69
(minja, 19. avgust 2018 15:28)

37>31

Šest godina igranja više. Normalno da ima više titula.
Brojke se porede kada svi odu u penziju, ali treba imati mozga da se to shvati.

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju oni to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

Dada

pre 5 godina

Valjda Monte Karlo ceka Sinsinati.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:37)

Znači svako ko živi van Srbije automatski nije Srbin, jako zanimljiv način razmišljanja uistinu

jazz

pre 5 godina

@Idemo care do titule najboljeg svih vremena!!! Samo hrabro!!! Zelimo ti svu srecu!!! Pozdrav iz Istre!!!
(Alex, 19. avgust 2018 12:54)

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
Za one koji ne znaju, svi smo na svetu svijetu ili svitu samo dobri ili loši ljudi.
Da, možda zvuči patetično, ali je tako. Niko se ne rađa loš, jer se rodio kao Srbin ili Hrvat ili šta god.

Stiv

pre 5 godina

Moje mišljenje je da od svih tenisera je Novak najinteligentniji. Stetite se kako je Nadala u Londonu na onakvu igru pobedio. I na ovom turniru je pokazao da zna ono što ostali ne znaju, pogotovo sinoć kad je Čiliću objasnio da mora da se igra po njegovim uslovima. Tu i tamo svaki od protivnika dobije neko vreme da se pokaže ali za ceo meč zna se ko vodi priču.

Bulk

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu. 
(рајко, 19. avgust 2018 08:48) 

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04)

Načekaćeš se na to ;)

jazz

pre 5 godina

@Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

Ova tvoja ironija u pokušaju je zapravo jadna. Federerovi forhendi su i dalje umetnost.
Navijam za Novaka i ne sporim one koji navijaju za Federera, a govoriti za igrača koji je ušao u finale bilo kog mastersa da nije i dalje vrhunski igrač je besmislica. Svi koji obožavaju Novaka moraju poštovati Federera jer njegov tenis jeste umetnost. Novak i Nadal jesu gladijatori i genijalci. Ako je Federerova igra poezija Rafina i Novakova je teška industrija i Novak je naš najbolji sportista svih vremena i naravno želim mu da prestigne obojicu. Koliko je to realno videćemo.

prle

pre 5 godina

Penzija na vidiku 
(prle, 19. avgust 2018 13:57)čija ?....
(forester, 19. avgust 2018 14:36)
Šta čija,pa dedina, nole se vratio i još 5 godina ima da vlada

Dzeremaja

pre 5 godina

@ser S obzirom na to da je Federer Svajcarac, a vamos rec na spanskom govori dovoljno o tebi kao mizantropu, odnosno, o osobi koja nije nista ueadila u zivotu i zbog toga su mu svi drugi krivi i onda mrzi sve oko sebe.

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju fedtardi to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

milivoje

pre 5 godina

Ma, meni je žao ovog mladića, Gofena, koji izgara na terenu i igra i povređen. A oni navalili o Đokoviću i Federeru. Nije me briga ni za jednog od njih, ni starijeg ni mlađeg, nisam Srbin po zanimanju a za Švajcarca smatram da je za penziju.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak,odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Mogu da rade i nameštaju u korist Federera koliko hoće,Nole ima da ga zgazi večeras...

jazz

pre 5 godina

@Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.
(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Izbegavao? Novak? Nemoj pred ogledalo pući će od blama.
I da. Da se Novak izvini što se rodio posle Federera a, pa ovaj "mora" da igra da sačuva ime na GOAT listi?

Voša

pre 5 godina

Da je neko od na samo nesto uradio u svom životu koliko je Novak, priznao BiH Vaše komentare, ali kada tako mali ljudi pišu sa toliko mržnje govori koliko su mali. Bravo za Federera, ali ja sam iz Srbije pa mi Novak No1

hehe

pre 5 godina

Šta se bre ložite na ove hejtere Novaka. Taj svojevrsni fenomen je lako objašnjiv. Besmislena su čuđenja zbog tih komentara, omalovažavanja, ruganja, navijanja za Federera, Nadala, Dimitrova. Džonsona, svih koji igraju protiv Noleta, i čuđenje kako to Švajcarci, Španci itd sigurno ne rade svojima. Pa prosto je objašnjenje. Nikome u okruženju Švajcarske ili Španije ne smeta švajcarsko ili špansko, dok ovde na ovim prostorima ima mnogo onih kojima smeta sve što je srpsko, naročito ako je svetski uspešno i vredno. E to njih boli! Pa Bajaga im smeta, a tek Đoković. Shvatite da zato i dolaze ovde i tako pišu. Jer boooli! Da ih ne boli i da ih nije broga što tamo neki Srbin osvaja slemove, mlati goate, ne bi ni čitali ove vesti a kamoli komentarisali.
Zapamtite, dok god su ovde, pišu i mrze, patnja traje. Zato mi je drago da ih vidim u tolikom broju, jer uživam i znam da ih još uvek Novak boli. Njihovi komentari su najbolji dokaz. Prosto.

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

@ovde je rec o singlu,ne i dublu. Zlato ima i Nikolas Masu iz Cilea u singlu, Federer nema. Ako cemo da gledamo zlata i u dublu,onda je Federer daleko od koze tj goata

opozit

pre 5 godina

Jadan Feđa, ja ću da navijam za Feđu. Pa manje njemu treba da osvoji turnira da bi oborio rekord nego Noledu. Ale ale, ale aleeee idemo Feđa breee..

bari

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.
(Nex, 19. avgust 2018 13:08)
Lepo , a otac vaspitao sina da voli Federera i da se kladi i savetuje druge kako da se klade i zarade novac a kladionici

CroFed

pre 5 godina

@jedan stonoteniser Kako sad to da je Đokica "najgori tip igrača" za Rogera? Pa zašto onda ima 22 pobjede protiv njega a protiv također jednako defanzivno moćnog brzanca Nadala ima "samo" 15? U čemu je kvaka ha? Reći ću.. Novak ima slabiji volej, forhend, smeč, manje neugodni sevrvis po Federera i zato više odgovara Rogeru nego Rafa i zato je više puta pomeo Novaka s terena negoli Rafu. Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Obožavam ove što pišu Nolo, Đokica, i slična ruganja. Gde ćeš bolji dokaz koliko im Nole zagorčava život. I to evo već deceniju he he. Pazite jeste fraza, ali ZAISTA NJIMA NIJE LAKO.

minja

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.

Noletov navijač

pre 5 godina

Kakav naslov a sto nije Nole zakazao.Ali hocu da kazem da Rf je veliki folirant.Njegove izjave da se raduje sto se Nole vratio su krajnje cinicne.Jer secate se kad je Nole dominirao da je rekao da se svi igraci udruze protiv Noleta.Pa Nole treba, ako nista drugo,samo zbog svega sto mu je uradio ono sa stolicom i sl.da ima mnogo motiva da se potpuno skoncentrise i pobedi.A nije to vise onaj stari igrac,ma videlo se tokom celog turnira a kakve protivnike je imao
Mozda je kljuc u tome jer lako je sa takvima a ajde ti sa top 3 igraca.Nole napred i ritern u pertle i naduvenko samo skloni siske i namrgodi se.Idemo Nole sa 2;1

Dr

pre 5 godina

I da Nole ne pobedi primadonu večeras, opet je postigao mnogo. Meč bukvalno zavisi isključivo od njega, primadona se više ne pita tu, jedini je problem što Đoković ima te ćudljive epizode kad ga bukvalno boli uvo da li će svet da postoji sutra, a kamoli da li će osvojiti turnir. Bilo bi dobro da ga večeras to zaobiđe i onda plačljivko može samo da ide kući mirki na raport.

hihi

pre 5 godina

Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu
(CroFed, 19. avgust 2018 13:24)

Obožavam ovu vrstu kmečanja komšija ahaha!

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji IKADA:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 7gs
Novak GOAT 11gs

Nole, veceras saljes mitomana u penziju! Idemooooooo!

Nebojša

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Ne znam koju ti goat listu gledaš inače sve i da Lendl ima sve masterse mada meni taj podatak nije poznat nema sve grenslemmove i tu se priča završava Novak bi osvajanjem ovog turnira osvojio sve velike turnire koji su aktuelni a to niko nije uradio i na kraju samo Marej i Nadal imaju zlatnu medalju Federer i Wavrinka nemaju jer ovo je singl a ne dubl ne možeš njima računati medalju u dublu da je recimo Federer usvojio RG u dublu 2009 umesto u singlu niko nebi rekao da je kompletirao grenslem jer je dubl sasvim druga kategorija.

lal

pre 5 godina

@trast: evo bas je nole bio favorit, pa nije izbegao nadala ni na sljaci, ni na travi... a federer ne ucestvuje na sljaci vec 3 godine... toliko o tome...

wang

pre 5 godina

Za Federera pričaju već 10 godina da je deda. Šta, Novak je kao mlad teniser? Daj, nemojte, molim vas. U svakom slučaju, biće dobar tenis, a za ove bezobrazne: da, osvajanje svih mastersa jeste ogroman uspeh, Nadal i Federer teško da će to uspeti, Novak večeras ulazi u istoriju.

ElHombre

pre 5 godina

Djokovic Novak Srbin je minimalno top 3 na svakoj GOAT listi, ako su prva dva Federer i Nadal onda je naravno Djokovic odmah iza njih jer je u njihovo vreme dominirao skoro 5 godina i tu nema nista sto moze da mu poremeti to top 3 mesto na vecitoj listi.

Nex

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

Cudni ste u poslednje vreme

pre 5 godina

Nije Federer "zakazao" finalni mec, ako to vec tako zelite da kazete, vec Djokovic, Nole je bio prvi finalista. Vodite malo racuna kada pisete naslove...

Red machine

pre 5 godina

@minja,prvo nije Nolo,nego je Nole,a drugo,Ivan Lendl nije nikad osvojio Wimbldon,tako da ako Nole ovo osvoji,Lendl ce biti iza njega,a koga briga za olimpiadu.p

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.(рајко, 19. avgust 2018 08:48)Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04) Ali zato će Federer da igra bar još 10 godina - zar ne “Batko”?!

buva

pre 5 godina

Neko ce da sagori danas, a ja se nadam da ce to biti Rodzer. Novaku je kljucno da sto manje misli o ovoj tituli kao necemu sto ga izbegava, kao prilici koja se ne propusta, iako je sve to u neku ruku tacno. Pojednostaviti stvari (sto i sam Novak stalno prica) je kljuc. Dakle igra mec, finale, zeli titulu, izadje da igra najbolje sto ume. Igra igru. Rekao je lepo Aleks Ferguson mnogo puta “play the game, not the occasion“. Srecno Nole.

boris

pre 5 godina

Da tesko je bilo sta reci ..? Ocigledno je da Novak nije u nekoj posebnoj formi, ali i takav je u finalu....U nekih 30 sati dobijao je Dimitrova, Raonica, Cilica redno...istina tesko, ali ih je bas odradio na suvo iskustvo..tokom sva tri meca sticao se utisak da je losiji igrac na terenu , a opet se nekako videlo da ce svaki dobiti....i danas bi sa pravom rekao da je zbog onog sto se sa Noletom desava poslednje dve godine i istorije njega i RF na ovom turniru da je RF favorit....ali protiv ove mentalne gromade od Djokovica danas niko nije favorit pa ni Roger...kako god zavrsi Nole dolazi u NY apsolutno spreman

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.
(рајко, 19. avgust 2018 08:48)

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.

najveća bežanija ikada

pre 5 godina

(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Haha, aha jeste! Nikada Rodžer to nije radio. Samo je bežao sa šljake, i bežao u džemperu od Rafe i Novaka. Ona bežanija u džemperu i objašnjenje zašto neće da igra (njegove reči: “Nisam na dovoljnom nivou da bih pobedio Novaka“), je najveća bruka u istoriji sporta. Par dana posle čuvenog đžempera je igrao mečeve. Niko to pre njega nije, i nikada niko neće takvu sramotu ponoviti. Jadno, jadno, jadno...

јд123

pre 5 godina

Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.
(Petar, 19. avgust 2018 12:23)

Зато је нама како је а њима како њима. Само што то ситне душе не схватају. Ако буду у могућности да пређу границу, можда и схвате да аутошовинисте нико не поштује. Ја сам 90их у Немачкој, где сам одрастао, увек говорио да сам Србин. Тада је прво питање сваког Немца било "а шта си ти", јер до тада нису знали да у Југославији живи више народа. И поред медијске хајке на Србе био сам поштован, за разлику од једног лика, Београђана, који је на то питање одговорио "Југословен". Реакција Немаца је била исмејавање лика са речима "ха, ха, ха, ти си Србин, јер да си Хрват, то би и рекао".

NebaCar

pre 5 godina

Djokovic je za Federa najgori tip igraca koji postoji.FED nemoze da zavrsi poen u tri ,3-4 udarca sto drugima uglavnom radi
(jedan stonoteniser, 19. avgust 2018 12:01)

Nisi u pravu, za Federera je Nadal "nocna mora" , njegov stil mu najmanje odgovara sto i skor pokazuje, kao sto je Djokovic za Nadala.

antiDebil

pre 5 godina

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)

Federer je dosao samp sa jednim ciljem na ovaj turnir, da pokusa da spreci Djokovica da postane prvi teniser koji je osvojio sve, to je makar jasno kao dan!

Nadal

pre 5 godina

@antiDebil... Jel si cuo nekada za zlato na OI. Zato nepricaj da je sve osvojio. Nije Sinsinati i nema zlatnu medalju na Olimpijadi. Cao zurim

Trast

pre 5 godina

Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.

bzzz

pre 5 godina

Objektivno, Federer ce ga pobediti jer Djokovic nije jos uvek na tom nekom nivou gde moze da mu parira. Ali ocigledno je da se vraca i bice top za US open.
Ajmo Nole!

'bao vas Federer

pre 5 godina

Sinoc u itervjuu na tereu nakon SF osmeh od uha do uha kada je Goffin predao mec, dok se nije setio da ipak treba malo empatije da pokaze.
Kakav neverovatan lik.

Raff, ZG

pre 5 godina

Onaj pravi Novak nije dao da drugi vode igru. On je bio šef na terenu i protivnici nisu mogli izdržati njegov pritisak. Onu jučerašnju bojažljivu igru protiv Marina je bilo teško gledati kako mu Nole dozvoljava lake udarce iz sredine terena. To mu protiv Feđe neće proći. Idemo Nole, samo agresivno kao što si nekad igrao!

e

pre 5 godina

Čini mi se da je Novak sada na ovom turniru sve susrete dobio u 3 seta, i mislim da je to i planirao zbog US opena koji se igra u 3 dobijena. Na ovom turniru isprobao je sve varijante svoje igre a do US opena pokušaće da popravi slabosti kojih je i sam svesan.

Milko

pre 5 godina

Da sam znao da se zakazuje, zakazao bi ja sa Nolom jedan mec. Ne bi tako kasno udeset ali nedje oko pola 6, 6 .. cisto da vidim teniski dje sam.

Stefan

pre 5 godina

Sto zbog rezultata u dosadašnjoj karijeri na ovom turniru, što zbog činjenice da Novak nikada nije dobio Rodzera u Sinsinatiju, što zbog činjenice da se Novak dosta mučio i imao dosta oscilacija, a Federer ni jednom nije izgubio svoj servis u toku turnira, ipak blagu prednost dajem Federeru. E sad, činjenica je da Novaka ovakvi mečevi inspirišu i ne bi bio prvi put da upravo protiv Rodzera podigne naglo nivo igre i odigra najbolji meč na turniru. Nadam se još jednom spektaklu ove dvojice majstora i naravno, zlatnom mastersu

Petar

pre 5 godina

Novak je veliki sampion nekarakteristicnih svojstava za ExYu prostore (istrajava, smiren je, radi naporno i disciplinovano, govori 5-6 jezika i nije tupi sportista). Pored vrhunskih rezultata, koji su u svjetskim okvirima nevjerovatni, ovdje ima veliki broj hejtera ili ljudi koji se sprdaju. Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.

Marinko

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komarac, 19. avgust 2018 11:58)

Igrao je u Kanadi, ispao od Cicipasa, ali ko jos sve da pamti. Nego, vreme je da uzme dva seta u finalu Sinsinatija.

Vladimir

pre 5 godina

@ Nadal
Koliko je poznato ima osvojenu medalju na OI a sa ovim turnirom će imati osvojene sve jače turnire, GS i Masters 1000, što nikome nije uspelo od početka open ere. Eto koliki je to uspeh. Naravno ako ga osvoji. A čak ni Federer, ni Nadal, ni Sampras... nisu to uspeli

hronicar

pre 5 godina

ovdale e neki pisu da je ivan lendl kompletirao masterse 1000.medjutim neki su to porekli,doduse nepotpuno.

ivan lendl nikada nije osvojio STOKHOLM,INDIAN VELS i PARIZ koji su bili masters 1000 i u njegovo vreme.znaci,fale mu 3 mastersa.

sa druge strane djokovic ima sansu da protiv federera osvoji sinsinati i da u OVOM TRENUTKU ima sve osvojene masterse.medjutim,ako pogledamo istoriju masters 1000 turnira moze da se nadje da je djokovic igrao polufinale hamburga 2008-e u njegovoj poslednjoj masters 1000 sezoni i da je porazen od nadala sa 2-1 u setovima.tako da teoretski gledano djokovic veceras ima sansu da osvoji sve masters 1000 turnire,ali u praksi falice mu taj hamburg koji nije osvojio iako je imao priliku.to su cinjenice nazalost.

Urox

pre 5 godina

Идемо по осми Синсинати!
(Један је маестро, а то је Федерер, 19. avgust 2018 08:32) # Link komentara
Preporučujem (+40)Ne preporučujem (-244)
37 godina. Klasa. Niko nikada nije ovako igrao u tim godinama a ima vec 7 osvojenih Sinsinatija.
(fuuu, 19. avgust 2018 08:47) # Link komentara


Zivis u Srbiji i navijas protiv svog sunarodnika, idi na strane vesti pa komentarisi... Medjusobni dueli vodi Novak, Rodzer moze samo da izjednaci veceras ali teska prica... A Gs-lemovi... Nalbandian, Soderling, Bagdatis, Filipusis i na mastersima u kojem mu je jedno vreme najozbiljniji protivnik bio Ljubicic govori sve... Nole igra jedan prosecan turnir ali to bi trebalo da bude dovoljno da deda padne veceras

antiDebil

pre 5 godina

(Strucnjak, 19. avgust 2018 11:31)

Ako pasionirano pratis tenis od vremena Konorsa u tom slucaju nema ti da trazis rekorde bilo gde, ti bi sve to trebalo da znas, tako da ti je prica potpuno promasena a i ne pratis tenis toliko dugo!!!
Nego kako ti se za rekord cini postignuce,, osvojio je sve'', bitno ili nebitno da budes prvi igrac koji je osvojio sve?

Hibrenacija

pre 5 godina

jer moguce da je tri puta pobedio Noleta u Sinsinatiju ....Nisam to znao neka Nole da sve id sebe pa neka bude kako bude nadam se pozitivnom

Komarac

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...

dr. Roddick

pre 5 godina

@Grobar

"A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze"

HAHAHHAHAH.. Ako je mladi Nadal "drao" tadasnjeg Federera, zasto nas nole nije mogao?
Jednostavno je, nema kvalitet za njega, morao je da saceka da Fedex udje u 30+ godine, kada vecina tenisera napusta tenis, da bi ga cesce dobijao.

Zoki Marbelja

pre 5 godina

Biće teško, biće 2:0 za Nolana. Fedex još nije imao ozbiljniji isit U Sinsinatiju, (a tu ne računam meč protiv debelog Stena koji ima snage za najviše 2 seta). Nolo je eliminisao 3 bombardera za redom tako da iako ne igra u nekoj velikoj formi, Feđin servis neće biti teško ukrotiti posle par uvodnih gemova meča.
Šteta je samo što će ta toliko dugo priželjkivana titula u Sinsinatiju skupo koštati Monačanina sa srpskim pasošem i predviđam mu vrlo brzu eliminaciju na US Open-u, (naravno najviše zbog fizičkog i psihičkog zamora materjala).Nisam zlurad, samo posmatram stvari realno, jer ono krho telo još nije dovoljno ojačalo za najveće napore koji očekuju bivešeg No.1
P.S.a ko igra kladionicu neka slobodno uplati neku siću, jer je kvota na pobedu Đokovića pravi poklon za nas profesionalne sportske kockare.

Strucnjak

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!
(srle, 19. avgust 2018 09:17)
Vrijeme bi mu bilo. Koje mu je ovo finale Sinsija? I jos nesto... sjecate se onog niza sto trebao rekord da postane? Kako se zavrsio? Pobjedom Federera, ubjedljivom, i to na sljaci. Sljaci! Tako da ono... Sve je osvajao iz ko zna kojeg pokusaja. Vala i ovaj Sinsi, trebalao mu 4-5 finala.

Saša

pre 5 godina

Djoković je u boljoj formi od Federera, Federer ne iga na nivo na kojem je igrao zadnjih godinu i po dana dok je osvajao AO i Vimbldon, tako da mislim da je Djoković favorit, al videćemo u njihovim mečevima sve je moguće.

South Park

pre 5 godina

Ovi sto nesto pominju Lendla.Novak bi bio prvi teniser koji ima sve slemove i masterse.Dakle sve turnire iz serije 1000 i 2000 atp.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.
(Tajna sluzba, 19. avgust 2018 10:49)

I ja znam za jednu advokaticu koja bar par sati dnevmo, iz nekog razloga, koristi da na drustvenim mrezama pljuje Novaka, a usput i Srbiju.
Zam da radi za jednu onu organizaciju koja se kao bori za istinu, a dobijaju priznanja od trgovaca organima Tačija.
Jasno mi je da zvucim kao Vulin :)), ali verujte mi da sam totalna suprotnost toj "bratiji".

dubioza

pre 5 godina

Novak koliko nije igrao, to je jedino problem. Sad bi bilo idealno da se zapuse usta svim pokvarenim ljudima u svetu koji odbijaju da se poklone igracu koji ostavlja dubok trag u ovom sportu. U inat svim Vilanderima i Federerima, i naravno Englezima. Samo jako i neka je fortuna na tvojoj strani mrezice.

mix

pre 5 godina

Ovo je jedan mec u kome pobedjuje adrenalin i veca zelja.Kvalitet je podjednak,ono sto ima Nole,nema Federer i obrnuto.
Svakako spektakl u najavi.

Riječanin

pre 5 godina

Mora se priznati Rogeru da uspješno spriječava Novaka da osvoji Cinncinati i tako postane prvi igrač u povijesti koji je to ućinio ali se nadam da večeras ništa neće moći spriječiti Đokovića da postane besmrtan.

IgorBn

pre 5 godina

Ovi navijaci Federera su tipa,navijamo za spaniju i Barselonu u zato sto igraju najljepsi fudbal...sto ne pobjedjuje uvijek. Drugo, nikakvu prednost nema istorija na Sinsinatiju i posloga...Igrati ce kao i na svakom drugom turniru tvrde podloge. Prednost samo moze biti Novakova jer zaista zeli da osvoji ovaj turnir. Umor Djokovica i predaja Gofana nema nikakve veze za sam ishod meca. Ritern i servis Djokovica,tj servis Rogera biti ce presudan veceras kao sto neko rece prije.

Xm

pre 5 godina

Mozda ce moj komentar izazvati negodovanje (a nema veze sa vecerasnjim duelom) ali meni se cini da na Federeru mnogo bolje stoji Uniklo nego ma Djokovicu.

Strucnjak

pre 5 godina

Ajde Novače udji u istoriju. :)
(sj, 19. avgust 2018 08:23)
Koja istorija? Bice prvi koji je pobijedio starca?
Dajte, ne zezajte... Ja pasionirano pratim tenis jos od Dzimba, i jedine stvari sto pamtim od "istorije" je da je Dzimbo se nadobijao tih turnira najvise od svih, da najvise GS i najveci broj nedjelja na prvom mjestu ima Fedo, da je Nadal najuspjesniji igrac ikad na sljaci, da je Lejver dva puta osvajao sva 4 GS u godini i to je to.
Nesto ne vjerujem da bi mi, pogotovo ako sam stranac, znacilo nesto to sto neko ima osvojene sve masterse. Bar ne da za 10 godina se sjetim te "istorije".
Evo recimo sve spominjete neke Novakove rekorde i "istoriju", a ja sad evo ne znam napisati nijedan od tih rekorda. Morao bih da guglam. Samo mozda ni tako ne bih nasao, jer ne znam sta da trazim. Ima najveci broj mastersa ikad?

Nole mi te volimo

pre 5 godina

(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

E da naš Nole nije imao problema sa glutenom Federer ne bi danas imao 20 GS, možda kao Sampras. Nego naš Novak je sanirao povredu, Novak se oporavio fizički i mentalno i najbitnije Novak opet pobjeđuje.

'asan fefer

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!
ne zaokruzujte broj 1, 19. avgust 2018 09:45)

Sjetim se 2015. kad je Federer s peherom u ruci poručio Novaku da ne brine i da će kad tad osvojiti ovaj turnir. Tad su svi otpisali našeg Noleta pred US Open, međutim tad Novak osvoji svoj 10 GS. Pa ako će ovaj meč po već viđenom receptu donijeti 14 GS titulu... vamos Fejki!

javna čistoća

pre 5 godina

@Tajna sluzba
Hahaha, tako mali Perica zamišlja "hejtere". A Nolovi botovi, to sigurno nisu dokone domaćice, već objektivna gospoda iz sveta sporta.
Bolje ti spoji tajkunku i tu drugu. Taman da se zabave jedna drugom, a nas ovde ostave da na miru kujemo Đokicu u zvezde.

2:0

pre 5 godina

razmontiraće ga novak. biće nervoze na početku a onda gaženje kad obuče belu majicu. federer ne može samo na tehniku, ne kreće se ne trči a protiv novaka će to morati i tu mu je kraj.

DDF

pre 5 godina

Nikada necu razumeti,da neko ko je Srbin navija protiv Djokovica,takve osobe sigurno imaju probleme"licne prirode"same sa sobom.
Napred Nole,Srbija je uz tebe kao i uvek.

Životije

pre 5 godina

Upravo vidim kako Loknasti vadi iz naftalena svoje drago Demperce i mece ga na ofinger da mu bude spremno i namirisano za veceras. Jos da doda leptir masnicu i kosuljce ispod i da bude pravi frajer.

Marinko

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19)

A da ti posetis ATP sajt? Naslovna prica...

Slobo

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (0)

Lendl nema Indian Wells

PREPORUKA

pre 5 godina

Nole nazalost jos nije u punoj formi kao 2011 godine, kada je osvojio 5 Mastersa.
Ali upravo ovaj u Cincinatiju mu nedostaje u kolekciji, kako bi postao prvi teniser
u istoriji koji je osvojio svih 9 Mastersa. To bi bio ujedno i 31, a do kraja godine
mogao bi dostici Rafu koji ima 33.
S obzirom, da Nole nije u punoj formi, preporucio bi, da igra smireno, da se ne
nervira, da se koncentrise i fokusira na igru i da upotrebljava svoje najjace „oruzje“
protiv Federera. Samo takvom igrom uspet ce pobediti i osvojiti jedini Masters koji
mu nedostaje i time ulazi u istoriju tenisa.
Uz to mnogo srece NOLE!!!

bqki

pre 5 godina

Fed je igrao 2 cela meca u danu. Jedan u 20h drugi oko 2 posle ponoci. I to onaj maratonski protiv Stena. O kakvom namestanju pricate. 37 godina ima covek alooooo

ljupce

pre 5 godina

@kole

svaka cast ivanu lendlu na osvojena ukupno 22 mastersa,od cega je cak 11 razlicitih po cemu je zaista neprevazidjen.masters koji lendl ipak nikad nije osvojio je STOKHOLM koji je imao licencu u periodu 1970-80 pre lendla i u periodu 1984-94 kad je lendl bio najjaci i najdomonantniji teniser.dakle,lendl nije osvojio sve masterse iako ih je najvise razlicitih osvojio i to niko ne spori niti umanjuje.

Michael Myers

pre 5 godina

Ljudi polako. Hajde da vidimo brojke. Pogledajte statistiku Federera u poslednjih nekoliko meceva. On ima u rubrici “saved break poonts” 0/0. Dakle ladno niie dozvolio protivnicima nijedan jedini brejk poen. Uzeo mu je Stan set, ali tek kroz tiebreak. Nole do sada igra prilicno ispod svog nivoa, mada on na ovom mastersu nikad nije igrao dobar tenis. Realizacija brejk poena bice kljucna, ako uopste bude imao priliku. S druge strane sa njegovim servis gejmovima ako bude servirao kao u prethodna dva dana imace masu brejk poena da brani, a Federer je i tu nemilosrdan, svakako preko 50% realizacije. Dakle sve se vrti oko prva dva udarca servis-ritrern pa ko bude bolji. Ove razmene tamo-vamo, to je potpuno nebitan element danas, a pogotovo sto Federer nikada nije ni voleo da igra takav tenis, nego resavanje poena u prva 3 udarca. Srecno Nole, od tebe sve zavisi danas!

Lale gator

pre 5 godina

Zamisli da je "deda" masni pazarski cevap koji te primorava da ga pojedes. Uzmi svoju proteinsku plocicu i oderi "dedu" u dva seta sa po jajetom. Mozes ti to. Deda strepi, zna da mu se sprema penzija. Novace ucini mu uslugu i pomozi mu da donese pravu odluku. Uteraj mu strah u njegove matore kosti. Neka mu nikad vise ne padne na pamet da igra turnire, jer zna da mora ponovo da se susretne sa tobom. Nisi se mucio do sada, da bi izgubio u finalu. Sad je vreme da uzmes svoj Sinsinati. I nemoj vise da saljes ljubav i srce publici. To je na kraju svakog svog meca radio nizerazredni bokser Slavisa Popovic jos pre 25 godina.

Novakov navijac

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.

Slobo

pre 5 godina

Gledam Novaka od njegovog pocetka karijere, i tek sam sinoc shvatio, da nemam pojma i da nista ne znam o njegovoj igri.
Covek izgleda pogubljen na 1:5 u drugom setu, ne moze dobaciti lopticu do mreze, a onda pocne da igra tenis.

Za veceras Federer je na kladionicama blagi favorit 1.80 Novak 2.0
Problem je sto u svim dosadasnjim finalima na ovom turniru, Novak nije
uzeo ni jedan jedini set protiv Federera.

Sto se tice kompletiranja turnira iz masters grupe, u ovom formatu turniri se igraju od 2009 te, i ima ih ukupno 9. Do tada je postojao i masters turnir u Hamburgu sljaka (Maj), ali je 2008 izgubio licencu,pa je u grupu upao Shangaj kao turnir na brzoj podlozi (oktobar), a Madrid koji se do tada igrao u oktobru (tvrda podloga) presao je na sljaku (pocetak maja)

Ako Novak pobedi veceras,bice prvi teniser koji je osvojio sve turnire iz masters grupe.

Tajna sluzba

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.

mr

pre 5 godina

Tesko je bilo sta prognozirati za veceras. Bice to vise psihicka nego fizicka borba, uz vjerovatno pretjeranu zagrijanost Federera da sprijeci Djokovica da osvoji Sinsinati, a bas to ce ga mozda i kostati.

Stize pomoc

pre 5 godina

@STEVICA
Gde u inostranstvu?
Ako imas komputer ili iPad, imas dvije mogucnosti i to:
- preko Fromsport.com ili
- tenisuzivo.com
Zelim ti prijatan prenos zu pobedu naseg majstora Noleta.

matori

pre 5 godina

@(sasa.rs, 19. avgust 2018 09:07)

jesi li ti juče gledao meč?
ono što je radio u prva dva seta treba da zaboravi. ono što treba da radi je ono iz posljednjeg servis gema u drugom i ceo treći set. ceo drugi set do poslednjeg servis gema 1 viner... i onda u jednom gemu 5 udaraca kao iz topa.
zašto tako ne igra stalno, to je pitanje...
ali njegova izjava je: pad koncentracije. takođe je svestan da do toga ne sme da dođe ako želi titulu.
valjda će biti napaljen od starta do kraja meča i da se upiše i ovaj masters na konto.
Idemo !!!!

alfabet

pre 5 godina

Nisam gledao meč Federer-gofan, ali je sam pregled meča kasnije, gofan igra odlično nijedan znak povrede i onda e brate predajem ne mogu.

Srki s

pre 5 godina

Federer, Nadal i Đoković 15 godina isti. Kakva istorija? Biti najbolji u konkurenciju 3 igrača. Tenis, sport tri čoveka. Smešno, a, ko igra finale Usa opena ove godine i finale Australija i w i Rg 2019 od ove trojice ili će Federer prestati da igra pa ćemo narednih 2,3 godine gledati finala RN i NĐ? Tenis, smešno

Grobar

pre 5 godina

Da Federer ima isto godina kao nas nole, bilo bi 6-0 6-1 za Federera ! Ovako obojica imaju sanse
(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze ... Uvek se nalazi nesto da bi se nipodostavao Djokovic , ljudi uzivajte u tenisu , pogotovo sad u ovoj eri velike cetvorke gde je jedan od najboljih nas covek !!!!

Slobo

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kole, 19. avgust 2018 09:47) # Link komentara

Gospodine Kole, Lendl nikada nije osvojio Indian Wells, to je prvo.
Drugo , kada govorimo o teniseru koji je osvojio bas sve , Lendlu nedostaje i Wimbledon.

srle

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!

mrga

pre 5 godina

Ne kaže se "Federer zakazao meč sa Đokovićem". 
Pravilno je "Federer zakazao u meču sa Đokovićem".
(Djido, 19. avgust 2018 08:38)

Ne, nego Federer će zakazati itd

sasa.r

pre 5 godina

Ako bi mogao da se umješa ILUZIONISTA Koperfild i da samo za ove ostrašćene i bezobzirne ljude koji nipodištavaju sve druge tenisere i njihove uspjehe sem Novakovih, napravi paralelni virtuelni teniski meč u kojem Federer dobija sa 6-0, 6-0 , SMIJE SE, PODIŽE PEHAR, MAŠE NAPAĆENOJ SRBADIJI a da mi u STVARNOSTI, NORMALNI SRBI SE RADUJEMO POBJEDI NOVAKA I ZLATNOM MASTERSU.

Robert

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neđo Valderama, 19. avgust 2018 08:49)
----------

Ma džaba sve kad te na kraju, u finalu, dočeka bolji i odere te. Sećaš se US Opena 2016. godine, kada Novaku nisu pomogle ni 3 uzastopne predaje (bez odigravanja ili u toku meča) jer ga u finalu izuo mnogo bolji Vavrinka u tom trenutku. Ups! :D

Zlatko

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.
(larry, 19. avgust 2018 08:40)

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.

MasterMind

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči...
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48)

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?

Robert

pre 5 godina

Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust 2018 08:51)
Pa Roger igrao 2 cela meca, osminu i cetvrtfinale, u 6-7 sati ukupno. ?

parx

pre 5 godina

@Neđo Valderama, ma cela karijera mu je namestena. Znas ono kada izlgeda kao da je umetnik i izvodi neke poteze. To se 3-4 puta ponavlja dok se ne snimi kako treba. Inace slika uvek kasni po nekoliko minuta, kao u Zadruzi.

ne zaokruzujte broj 1

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!

Robert

pre 5 godina

Aj da vidimo ko je bolji!
(Mateja, 19. avgust 2018 08:42)

Uzalud, jer to ce vaziti samo ako Novak pobedi. Ako Fed pobedi, nece biti da je bolji vec je do Novaka koji je "odigrao ispod mogucnosti, bio anemican, neprepoznatljiv" itd.

Nebojša

pre 5 godina

Verujem da je došlo vreme za istoriju i epski duel. Biće dobar meč to sam siguran. Novak nije do sada pokazao konstantu ali ovo je finale i veliki ulog kao i Federer preko puta mreže. Ako ga bude služio prvi servis biće sve pod kontrolom jer mu je ritern dobar što je pokazao protiv jakih servera. Federer će pokušati da skrati poene i sigurno će imati dobar servis jer je to kod njega zaista konstantno. Ako ga Novak lobuje jednom jer će sigurno Federer ići na mrežu to bi ga vratilo nazad do kraja meča a tu je bolja šansa za Novaka. Napred Nole.

Један је маестро, а то је Федерер

pre 5 godina

Опет теорије завере и урлање ноломана. Прорадио страх када су се сетили финала Синсинатија 2009, 2012 и 2015 :)

sasa jokic

pre 5 godina

Sasa rs@ odakle ti podatak da je dosao na 1.7 kg od svoje tezine? Noletu fali 4 kg minimum da bi mogao da udara lopticu kao nekada. Sada igra na glavu, improvizacije, i zato ovako tesno prolazi, a nekada ih je cistio u dva. Njegov servis ima “brzinu” od 170/h u proseku, a to je za vrhunske igrace lako za vracanje, tako da igra bez prednosti svog servisa. Jednostavno danas mu je sve teze, jos uvek je medju najboljima, ali nije dominantan kao nekada. Tako da je i nama teze nego nekada, vise se nerviramo, ali tako je kako je, bitno da pobedjuje. Verujem da ce i veceras, i da ce napraviti golden masters! Nije ni Rodja sto je nekad bio.

eagle

pre 5 godina

Da su se sastajali u periodu od januara 2017. do januara 2018. Federer bi oduvao Noloa svaki put. Ali Nolo je srecnik koji se sastaje sa Federerom uvek kada je ovaj ili povredjen ili u padu forme. Ali Nolo je tek sesti igrac na GOAT listi. Slabo je to.

Sale

pre 5 godina

Ovo će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa. Navijamo za Novaka svakako a sve zavisi od njegovog prvog servisa.
Poštujem RF ali mislim da je preskočio Toronto i došao u Sinsi samo da bi sprečio našeg Noleta da uđe u istoriju kao prvi teniser sa SVIM osvojenim mastersima.
Neka večeras pobedi sport i viteštvo pre svega.
Pozdrav svim dobrim ljudima.

Pikac

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči... 
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48) 

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)
Jel? Pa sto nije igrao poslednje dve godine kad Noleta nije bilo?

Aleks

pre 5 godina

Nole mnogo lose igra ove nedelje, i sa tako losom igrom useo je da stigne do finala, sto samo govori kakva je on mentalna gromada. Ali za Rodju treba jos jedan level up...

Goran RS

pre 5 godina

Morao da preda po direktivi, da se Federer ne umori previse. Pa ko jos vodi u gemu, a pri tom sve vrijeme ima tijesan rezultat, pa preda mec?
Vidjecete, eto njega u punom sjaju na sledecem turniru. Kladionicarska mafija!

Srdjan

pre 5 godina

Do juce su pisali kako Najki namesta Federeru meceve, a sad kad mu sponzor nije Najki onda mu meceve namesta vrh ATP itd. Kako ste smesni, niste ni svesni. Umesto da se radujete sto cemo gledati jos jedan sjajan mec izmedju najboljih tenisera jer ih nece jos mnogo biti, vi mrzite i razmisljate o zaverama...

šetač

pre 5 godina

Novaj nikada nije osvojio Cincinati najviše zbog toga što je uvek davao prednost USO, GS turniru koji je neposredno posle ovog masters turnira. I nije mu se dalo. Recimo Mareju je predao finale te neverovatne 2011. godine da bi posle toga osvojio USO.

Kole

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!

sasa.rs

pre 5 godina

Novak Đoković sa Wimbldaona i iz Sinsinatija nije isti igrač.To svaki laik može da vidi.Nije problem u greškama, lošijim udarcima, namještanjima pri udarcu zbog brze podloge već jednostavno Novak NE UDARA LOPTICU VEĆ JE PREBACUJE.Sada ne možemo pričati o fizičkoj snazi jer je već na Wimbldonu pokazao da je ima- došao je do 1.7 kg od svoje optimalne težine i mišićne mase...o čemu se onda radi da djeluje toliko pasivno, defanzivno, anemično. Ne znam da li će ovakvom igrom pobjediti Federera-to bi bilo čudo nad čudima, ali od srca mu to želim.Međutim ,nadam se da će neki naš novinar smoći hrabrosti da ga pita ...NOVAČE ZAŠTO NE UDARAŠ JAKO LOPTICU KAO NA WIMBLDONU I ZBOG ČEGA IGRAČ OVAKO ZIHERAŠKI...ISKLJUČIVO NA GREŠKE PROTIVNIKA.Ako ga ovo ne pitaju, ili bar nesšto blaže, onda Novak može sa potpunim pravom da bude TAJANSTVEN, da bude NEDOREČEN, da bude NESHVATLJIV. Naše idolopoklonstvo UNIŠTAVA Novaka.I ZA KRAJ, da me ne napadnu ovi Nolevi botovi što se usuđujem da uopšte pominjem njegovo ime, I JA GA VOLIM DO NEBA, ALI I ON MORA DA ODGOVORI NA NEKA NAJLOGIČNIJA PITANJA.Novak bi npr- sa formom iz Wimbldona dobio ovog Čilića 6-2, 6-3 i to rutinski, dobio bi sadašnjeg Federera bez ikakve neizvjesnosti ali sa sadašnjom igrom je veliki autsajder.

max

pre 5 godina

Ne znam koliko covek ovde kod nas mora biti .. ne znam koju rec da upotrebim... lud, zloban, bolestan, pakostan, bolidan ili vec, pa da navija protiv Novaka.... 100 posto sam siguran da nema ni jednog svajcarca koji navja protiv Federera bez obzira ko je sa druge strane mreze (ok osim mozda Stena) ili spanca (bez obzira da li je iz Katalnoje, Andaluzije, Castilje...) koji navija protiv NAdala, i da jedva ceka i uziva da isti izgubi... sasvim je ok da kritikujemo Novaka, mozda cak i da po nekada preteramo u tome jer smo ljuti, razocarani, porusenih nada i zelja za pobedom i sl, ali da navijamo protiv njega, za mene je potpuno nenormalno i neprihvatljivo...

Marinko

pre 5 godina

Novak u pet finala Sinsinatija nije uzeo ni set, sto je necuveno. On i jos dva igraca u open eri imaju po pet poraza u finalima (Endi Aussie Open i Rafa Miami). Ponovo se namesta istorija, da protiv Rodzera uzme Zlatni Masters. Nadam se da je vreme.

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Kafir
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHA
Odavno nisam bio kod Ruže na bureku!

AHAHAHAHAHAHAAHAHAAAA
Ako ga bude tako smot'o, biće to meč štogod jer je ružin burek štogod!

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Zbog svih privilegija,foliranja i nadmenosti ovaj Mirkin muz mi je i postao ogavan.Videcemo ima li bar malo pravde da mu u njegovom "savrsenom" scenariju ostane bar jedan nesklad na koji nije mogao da utice.Nesklad koji se preziva Djokovic.

Mrkva

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.

Branko Potezica

pre 5 godina

Da se Rodja ne umori slucajno, trebace mu snage da pokusa da zaustavi Noleta veceras.

Bice veceras ono "Da se ne ljubimo" kad Nole kompletira sve masterse hehehe.

frost

pre 5 godina

Neće Roža u penziju dok ne pretekne Konorsa po osvojenim titulama, a ne treba mu puno za to, tako da ima dobru motivaciju, a sve je stariji, tako da se neće dati lako.. sve mi se čini..

Neđo Valderama

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.

Nikola 13

pre 5 godina

Federer je sve podredio ovom turniru. Ovde se oseća kao kod kuće i jedini je igrač koji je ovaj turnir osvajao 7 puta. Mislim da je posle silnih poraza došao trenutak da Novak osvoji ovaj turnir. Mislim da će Novak najbolji meč odigrati upravo u finalu. Ključ svega je u Novakovom prvom servisu i riternu. Servis ga je mučio ceo turnir, ali polako i to dolazi na svoje i mislim da će večeras biti onaj pravi. Samo hrabro do istorije !!!

abc

pre 5 godina

Pa, ako je Rodžer jedva uzeo set "ranjenom" Gofanu, možda je Novak dobio i lakšeg protivnika u finalu. Tim pre što je Gofan odigrao dosadašnji deo turnira na prilično visokom nivou.

larry

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.

VASKEZ

pre 5 godina

I još nešto, samo da se zna: Kraj 2007., RF-11 GS, RN-3 GS, NDJ-0 GS. Kraj 2010., RF-16 GS, RN-9GS, NDJ-1GS. I od tada pocinje era, Novaka Djokovica. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!

Nikola 13

pre 5 godina

Federer je sve podredio ovom turniru. Ovde se oseća kao kod kuće i jedini je igrač koji je ovaj turnir osvajao 7 puta. Mislim da je posle silnih poraza došao trenutak da Novak osvoji ovaj turnir. Mislim da će Novak najbolji meč odigrati upravo u finalu. Ključ svega je u Novakovom prvom servisu i riternu. Servis ga je mučio ceo turnir, ali polako i to dolazi na svoje i mislim da će večeras biti onaj pravi. Samo hrabro do istorije !!!

Neđo Valderama

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.

Mrkva

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.

VASKEZ

pre 5 godina

I još nešto, samo da se zna: Kraj 2007., RF-11 GS, RN-3 GS, NDJ-0 GS. Kraj 2010., RF-16 GS, RN-9GS, NDJ-1GS. I od tada pocinje era, Novaka Djokovica. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!

abc

pre 5 godina

Pa, ako je Rodžer jedva uzeo set "ranjenom" Gofanu, možda je Novak dobio i lakšeg protivnika u finalu. Tim pre što je Gofan odigrao dosadašnji deo turnira na prilično visokom nivou.

larry

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.

max

pre 5 godina

Ne znam koliko covek ovde kod nas mora biti .. ne znam koju rec da upotrebim... lud, zloban, bolestan, pakostan, bolidan ili vec, pa da navija protiv Novaka.... 100 posto sam siguran da nema ni jednog svajcarca koji navja protiv Federera bez obzira ko je sa druge strane mreze (ok osim mozda Stena) ili spanca (bez obzira da li je iz Katalnoje, Andaluzije, Castilje...) koji navija protiv NAdala, i da jedva ceka i uziva da isti izgubi... sasvim je ok da kritikujemo Novaka, mozda cak i da po nekada preteramo u tome jer smo ljuti, razocarani, porusenih nada i zelja za pobedom i sl, ali da navijamo protiv njega, za mene je potpuno nenormalno i neprihvatljivo...

Slobo

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kole, 19. avgust 2018 09:47) # Link komentara

Gospodine Kole, Lendl nikada nije osvojio Indian Wells, to je prvo.
Drugo , kada govorimo o teniseru koji je osvojio bas sve , Lendlu nedostaje i Wimbledon.

Zlatko

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.
(larry, 19. avgust 2018 08:40)

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.

Tajna sluzba

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.

Aleks

pre 5 godina

Nole mnogo lose igra ove nedelje, i sa tako losom igrom useo je da stigne do finala, sto samo govori kakva je on mentalna gromada. Ali za Rodju treba jos jedan level up...

Goran RS

pre 5 godina

Morao da preda po direktivi, da se Federer ne umori previse. Pa ko jos vodi u gemu, a pri tom sve vrijeme ima tijesan rezultat, pa preda mec?
Vidjecete, eto njega u punom sjaju na sledecem turniru. Kladionicarska mafija!

Pikac

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči... 
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48) 

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)
Jel? Pa sto nije igrao poslednje dve godine kad Noleta nije bilo?

šetač

pre 5 godina

Novaj nikada nije osvojio Cincinati najviše zbog toga što je uvek davao prednost USO, GS turniru koji je neposredno posle ovog masters turnira. I nije mu se dalo. Recimo Mareju je predao finale te neverovatne 2011. godine da bi posle toga osvojio USO.

srle

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!

Slobo

pre 5 godina

Gledam Novaka od njegovog pocetka karijere, i tek sam sinoc shvatio, da nemam pojma i da nista ne znam o njegovoj igri.
Covek izgleda pogubljen na 1:5 u drugom setu, ne moze dobaciti lopticu do mreze, a onda pocne da igra tenis.

Za veceras Federer je na kladionicama blagi favorit 1.80 Novak 2.0
Problem je sto u svim dosadasnjim finalima na ovom turniru, Novak nije
uzeo ni jedan jedini set protiv Federera.

Sto se tice kompletiranja turnira iz masters grupe, u ovom formatu turniri se igraju od 2009 te, i ima ih ukupno 9. Do tada je postojao i masters turnir u Hamburgu sljaka (Maj), ali je 2008 izgubio licencu,pa je u grupu upao Shangaj kao turnir na brzoj podlozi (oktobar), a Madrid koji se do tada igrao u oktobru (tvrda podloga) presao je na sljaku (pocetak maja)

Ako Novak pobedi veceras,bice prvi teniser koji je osvojio sve turnire iz masters grupe.

Marinko

pre 5 godina

Novak u pet finala Sinsinatija nije uzeo ni set, sto je necuveno. On i jos dva igraca u open eri imaju po pet poraza u finalima (Endi Aussie Open i Rafa Miami). Ponovo se namesta istorija, da protiv Rodzera uzme Zlatni Masters. Nadam se da je vreme.

Slobo

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (0)

Lendl nema Indian Wells

Marinko

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19)

A da ti posetis ATP sajt? Naslovna prica...

Grobar

pre 5 godina

Da Federer ima isto godina kao nas nole, bilo bi 6-0 6-1 za Federera ! Ovako obojica imaju sanse
(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze ... Uvek se nalazi nesto da bi se nipodostavao Djokovic , ljudi uzivajte u tenisu , pogotovo sad u ovoj eri velike cetvorke gde je jedan od najboljih nas covek !!!!

sasa.rs

pre 5 godina

Novak Đoković sa Wimbldaona i iz Sinsinatija nije isti igrač.To svaki laik može da vidi.Nije problem u greškama, lošijim udarcima, namještanjima pri udarcu zbog brze podloge već jednostavno Novak NE UDARA LOPTICU VEĆ JE PREBACUJE.Sada ne možemo pričati o fizičkoj snazi jer je već na Wimbldonu pokazao da je ima- došao je do 1.7 kg od svoje optimalne težine i mišićne mase...o čemu se onda radi da djeluje toliko pasivno, defanzivno, anemično. Ne znam da li će ovakvom igrom pobjediti Federera-to bi bilo čudo nad čudima, ali od srca mu to želim.Međutim ,nadam se da će neki naš novinar smoći hrabrosti da ga pita ...NOVAČE ZAŠTO NE UDARAŠ JAKO LOPTICU KAO NA WIMBLDONU I ZBOG ČEGA IGRAČ OVAKO ZIHERAŠKI...ISKLJUČIVO NA GREŠKE PROTIVNIKA.Ako ga ovo ne pitaju, ili bar nesšto blaže, onda Novak može sa potpunim pravom da bude TAJANSTVEN, da bude NEDOREČEN, da bude NESHVATLJIV. Naše idolopoklonstvo UNIŠTAVA Novaka.I ZA KRAJ, da me ne napadnu ovi Nolevi botovi što se usuđujem da uopšte pominjem njegovo ime, I JA GA VOLIM DO NEBA, ALI I ON MORA DA ODGOVORI NA NEKA NAJLOGIČNIJA PITANJA.Novak bi npr- sa formom iz Wimbldona dobio ovog Čilića 6-2, 6-3 i to rutinski, dobio bi sadašnjeg Federera bez ikakve neizvjesnosti ali sa sadašnjom igrom je veliki autsajder.

PREPORUKA

pre 5 godina

Nole nazalost jos nije u punoj formi kao 2011 godine, kada je osvojio 5 Mastersa.
Ali upravo ovaj u Cincinatiju mu nedostaje u kolekciji, kako bi postao prvi teniser
u istoriji koji je osvojio svih 9 Mastersa. To bi bio ujedno i 31, a do kraja godine
mogao bi dostici Rafu koji ima 33.
S obzirom, da Nole nije u punoj formi, preporucio bi, da igra smireno, da se ne
nervira, da se koncentrise i fokusira na igru i da upotrebljava svoje najjace „oruzje“
protiv Federera. Samo takvom igrom uspet ce pobediti i osvojiti jedini Masters koji
mu nedostaje i time ulazi u istoriju tenisa.
Uz to mnogo srece NOLE!!!

sasa jokic

pre 5 godina

Sasa rs@ odakle ti podatak da je dosao na 1.7 kg od svoje tezine? Noletu fali 4 kg minimum da bi mogao da udara lopticu kao nekada. Sada igra na glavu, improvizacije, i zato ovako tesno prolazi, a nekada ih je cistio u dva. Njegov servis ima “brzinu” od 170/h u proseku, a to je za vrhunske igrace lako za vracanje, tako da igra bez prednosti svog servisa. Jednostavno danas mu je sve teze, jos uvek je medju najboljima, ali nije dominantan kao nekada. Tako da je i nama teze nego nekada, vise se nerviramo, ali tako je kako je, bitno da pobedjuje. Verujem da ce i veceras, i da ce napraviti golden masters! Nije ni Rodja sto je nekad bio.

Petar

pre 5 godina

Novak je veliki sampion nekarakteristicnih svojstava za ExYu prostore (istrajava, smiren je, radi naporno i disciplinovano, govori 5-6 jezika i nije tupi sportista). Pored vrhunskih rezultata, koji su u svjetskim okvirima nevjerovatni, ovdje ima veliki broj hejtera ili ljudi koji se sprdaju. Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.

alfabet

pre 5 godina

Nisam gledao meč Federer-gofan, ali je sam pregled meča kasnije, gofan igra odlično nijedan znak povrede i onda e brate predajem ne mogu.

Srdjan

pre 5 godina

Do juce su pisali kako Najki namesta Federeru meceve, a sad kad mu sponzor nije Najki onda mu meceve namesta vrh ATP itd. Kako ste smesni, niste ni svesni. Umesto da se radujete sto cemo gledati jos jedan sjajan mec izmedju najboljih tenisera jer ih nece jos mnogo biti, vi mrzite i razmisljate o zaverama...

ne zaokruzujte broj 1

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!

Michael Myers

pre 5 godina

Ljudi polako. Hajde da vidimo brojke. Pogledajte statistiku Federera u poslednjih nekoliko meceva. On ima u rubrici “saved break poonts” 0/0. Dakle ladno niie dozvolio protivnicima nijedan jedini brejk poen. Uzeo mu je Stan set, ali tek kroz tiebreak. Nole do sada igra prilicno ispod svog nivoa, mada on na ovom mastersu nikad nije igrao dobar tenis. Realizacija brejk poena bice kljucna, ako uopste bude imao priliku. S druge strane sa njegovim servis gejmovima ako bude servirao kao u prethodna dva dana imace masu brejk poena da brani, a Federer je i tu nemilosrdan, svakako preko 50% realizacije. Dakle sve se vrti oko prva dva udarca servis-ritrern pa ko bude bolji. Ove razmene tamo-vamo, to je potpuno nebitan element danas, a pogotovo sto Federer nikada nije ni voleo da igra takav tenis, nego resavanje poena u prva 3 udarca. Srecno Nole, od tebe sve zavisi danas!

Branko Potezica

pre 5 godina

Da se Rodja ne umori slucajno, trebace mu snage da pokusa da zaustavi Noleta veceras.

Bice veceras ono "Da se ne ljubimo" kad Nole kompletira sve masterse hehehe.

Lale gator

pre 5 godina

Zamisli da je "deda" masni pazarski cevap koji te primorava da ga pojedes. Uzmi svoju proteinsku plocicu i oderi "dedu" u dva seta sa po jajetom. Mozes ti to. Deda strepi, zna da mu se sprema penzija. Novace ucini mu uslugu i pomozi mu da donese pravu odluku. Uteraj mu strah u njegove matore kosti. Neka mu nikad vise ne padne na pamet da igra turnire, jer zna da mora ponovo da se susretne sa tobom. Nisi se mucio do sada, da bi izgubio u finalu. Sad je vreme da uzmes svoj Sinsinati. I nemoj vise da saljes ljubav i srce publici. To je na kraju svakog svog meca radio nizerazredni bokser Slavisa Popovic jos pre 25 godina.

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju fedtardi to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

South Park

pre 5 godina

Ovi sto nesto pominju Lendla.Novak bi bio prvi teniser koji ima sve slemove i masterse.Dakle sve turnire iz serije 1000 i 2000 atp.

hehe

pre 5 godina

Šta se bre ložite na ove hejtere Novaka. Taj svojevrsni fenomen je lako objašnjiv. Besmislena su čuđenja zbog tih komentara, omalovažavanja, ruganja, navijanja za Federera, Nadala, Dimitrova. Džonsona, svih koji igraju protiv Noleta, i čuđenje kako to Švajcarci, Španci itd sigurno ne rade svojima. Pa prosto je objašnjenje. Nikome u okruženju Švajcarske ili Španije ne smeta švajcarsko ili špansko, dok ovde na ovim prostorima ima mnogo onih kojima smeta sve što je srpsko, naročito ako je svetski uspešno i vredno. E to njih boli! Pa Bajaga im smeta, a tek Đoković. Shvatite da zato i dolaze ovde i tako pišu. Jer boooli! Da ih ne boli i da ih nije broga što tamo neki Srbin osvaja slemove, mlati goate, ne bi ni čitali ove vesti a kamoli komentarisali.
Zapamtite, dok god su ovde, pišu i mrze, patnja traje. Zato mi je drago da ih vidim u tolikom broju, jer uživam i znam da ih još uvek Novak boli. Njihovi komentari su najbolji dokaz. Prosto.

Komarac

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...

mr

pre 5 godina

Tesko je bilo sta prognozirati za veceras. Bice to vise psihicka nego fizicka borba, uz vjerovatno pretjeranu zagrijanost Federera da sprijeci Djokovica da osvoji Sinsinati, a bas to ce ga mozda i kostati.

mix

pre 5 godina

Ovo je jedan mec u kome pobedjuje adrenalin i veca zelja.Kvalitet je podjednak,ono sto ima Nole,nema Federer i obrnuto.
Svakako spektakl u najavi.

Nebojša

pre 5 godina

Verujem da je došlo vreme za istoriju i epski duel. Biće dobar meč to sam siguran. Novak nije do sada pokazao konstantu ali ovo je finale i veliki ulog kao i Federer preko puta mreže. Ako ga bude služio prvi servis biće sve pod kontrolom jer mu je ritern dobar što je pokazao protiv jakih servera. Federer će pokušati da skrati poene i sigurno će imati dobar servis jer je to kod njega zaista konstantno. Ako ga Novak lobuje jednom jer će sigurno Federer ići na mrežu to bi ga vratilo nazad do kraja meča a tu je bolja šansa za Novaka. Napred Nole.

Urox

pre 5 godina

Идемо по осми Синсинати!
(Један је маестро, а то је Федерер, 19. avgust 2018 08:32) # Link komentara
Preporučujem (+40)Ne preporučujem (-244)
37 godina. Klasa. Niko nikada nije ovako igrao u tim godinama a ima vec 7 osvojenih Sinsinatija.
(fuuu, 19. avgust 2018 08:47) # Link komentara


Zivis u Srbiji i navijas protiv svog sunarodnika, idi na strane vesti pa komentarisi... Medjusobni dueli vodi Novak, Rodzer moze samo da izjednaci veceras ali teska prica... A Gs-lemovi... Nalbandian, Soderling, Bagdatis, Filipusis i na mastersima u kojem mu je jedno vreme najozbiljniji protivnik bio Ljubicic govori sve... Nole igra jedan prosecan turnir ali to bi trebalo da bude dovoljno da deda padne veceras

'bao vas Federer

pre 5 godina

Sinoc u itervjuu na tereu nakon SF osmeh od uha do uha kada je Goffin predao mec, dok se nije setio da ipak treba malo empatije da pokaze.
Kakav neverovatan lik.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Zbog svih privilegija,foliranja i nadmenosti ovaj Mirkin muz mi je i postao ogavan.Videcemo ima li bar malo pravde da mu u njegovom "savrsenom" scenariju ostane bar jedan nesklad na koji nije mogao da utice.Nesklad koji se preziva Djokovic.

ljupce

pre 5 godina

@kole

svaka cast ivanu lendlu na osvojena ukupno 22 mastersa,od cega je cak 11 razlicitih po cemu je zaista neprevazidjen.masters koji lendl ipak nikad nije osvojio je STOKHOLM koji je imao licencu u periodu 1970-80 pre lendla i u periodu 1984-94 kad je lendl bio najjaci i najdomonantniji teniser.dakle,lendl nije osvojio sve masterse iako ih je najvise razlicitih osvojio i to niko ne spori niti umanjuje.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji IKADA:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 7gs
Novak GOAT 11gs

Nole, veceras saljes mitomana u penziju! Idemooooooo!

Dada

pre 5 godina

Valjda Monte Karlo ceka Sinsinati.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:37)

Znači svako ko živi van Srbije automatski nije Srbin, jako zanimljiv način razmišljanja uistinu

jazz

pre 5 godina

@Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

Ova tvoja ironija u pokušaju je zapravo jadna. Federerovi forhendi su i dalje umetnost.
Navijam za Novaka i ne sporim one koji navijaju za Federera, a govoriti za igrača koji je ušao u finale bilo kog mastersa da nije i dalje vrhunski igrač je besmislica. Svi koji obožavaju Novaka moraju poštovati Federera jer njegov tenis jeste umetnost. Novak i Nadal jesu gladijatori i genijalci. Ako je Federerova igra poezija Rafina i Novakova je teška industrija i Novak je naš najbolji sportista svih vremena i naravno želim mu da prestigne obojicu. Koliko je to realno videćemo.

Robert

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neđo Valderama, 19. avgust 2018 08:49)
----------

Ma džaba sve kad te na kraju, u finalu, dočeka bolji i odere te. Sećaš se US Opena 2016. godine, kada Novaku nisu pomogle ni 3 uzastopne predaje (bez odigravanja ili u toku meča) jer ga u finalu izuo mnogo bolji Vavrinka u tom trenutku. Ups! :D

antiDebil

pre 5 godina

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)

Federer je dosao samp sa jednim ciljem na ovaj turnir, da pokusa da spreci Djokovica da postane prvi teniser koji je osvojio sve, to je makar jasno kao dan!

frost

pre 5 godina

Neće Roža u penziju dok ne pretekne Konorsa po osvojenim titulama, a ne treba mu puno za to, tako da ima dobru motivaciju, a sve je stariji, tako da se neće dati lako.. sve mi se čini..

boris

pre 5 godina

Da tesko je bilo sta reci ..? Ocigledno je da Novak nije u nekoj posebnoj formi, ali i takav je u finalu....U nekih 30 sati dobijao je Dimitrova, Raonica, Cilica redno...istina tesko, ali ih je bas odradio na suvo iskustvo..tokom sva tri meca sticao se utisak da je losiji igrac na terenu , a opet se nekako videlo da ce svaki dobiti....i danas bi sa pravom rekao da je zbog onog sto se sa Noletom desava poslednje dve godine i istorije njega i RF na ovom turniru da je RF favorit....ali protiv ove mentalne gromade od Djokovica danas niko nije favorit pa ni Roger...kako god zavrsi Nole dolazi u NY apsolutno spreman

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.
(Tajna sluzba, 19. avgust 2018 10:49)

I ja znam za jednu advokaticu koja bar par sati dnevmo, iz nekog razloga, koristi da na drustvenim mrezama pljuje Novaka, a usput i Srbiju.
Zam da radi za jednu onu organizaciju koja se kao bori za istinu, a dobijaju priznanja od trgovaca organima Tačija.
Jasno mi je da zvucim kao Vulin :)), ali verujte mi da sam totalna suprotnost toj "bratiji".

Dr

pre 5 godina

I da Nole ne pobedi primadonu večeras, opet je postigao mnogo. Meč bukvalno zavisi isključivo od njega, primadona se više ne pita tu, jedini je problem što Đoković ima te ćudljive epizode kad ga bukvalno boli uvo da li će svet da postoji sutra, a kamoli da li će osvojiti turnir. Bilo bi dobro da ga večeras to zaobiđe i onda plačljivko može samo da ide kući mirki na raport.

Cudni ste u poslednje vreme

pre 5 godina

Nije Federer "zakazao" finalni mec, ako to vec tako zelite da kazete, vec Djokovic, Nole je bio prvi finalista. Vodite malo racuna kada pisete naslove...

MasterMind

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči...
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48)

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?

IgorBn

pre 5 godina

Ovi navijaci Federera su tipa,navijamo za spaniju i Barselonu u zato sto igraju najljepsi fudbal...sto ne pobjedjuje uvijek. Drugo, nikakvu prednost nema istorija na Sinsinatiju i posloga...Igrati ce kao i na svakom drugom turniru tvrde podloge. Prednost samo moze biti Novakova jer zaista zeli da osvoji ovaj turnir. Umor Djokovica i predaja Gofana nema nikakve veze za sam ishod meca. Ritern i servis Djokovica,tj servis Rogera biti ce presudan veceras kao sto neko rece prije.

Sale

pre 5 godina

Ovo će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa. Navijamo za Novaka svakako a sve zavisi od njegovog prvog servisa.
Poštujem RF ali mislim da je preskočio Toronto i došao u Sinsi samo da bi sprečio našeg Noleta da uđe u istoriju kao prvi teniser sa SVIM osvojenim mastersima.
Neka večeras pobedi sport i viteštvo pre svega.
Pozdrav svim dobrim ljudima.

DDF

pre 5 godina

Nikada necu razumeti,da neko ko je Srbin navija protiv Djokovica,takve osobe sigurno imaju probleme"licne prirode"same sa sobom.
Napred Nole,Srbija je uz tebe kao i uvek.

Riječanin

pre 5 godina

Mora se priznati Rogeru da uspješno spriječava Novaka da osvoji Cinncinati i tako postane prvi igrač u povijesti koji je to ućinio ali se nadam da večeras ništa neće moći spriječiti Đokovića da postane besmrtan.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak,odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Mogu da rade i nameštaju u korist Federera koliko hoće,Nole ima da ga zgazi večeras...

bqki

pre 5 godina

Fed je igrao 2 cela meca u danu. Jedan u 20h drugi oko 2 posle ponoci. I to onaj maratonski protiv Stena. O kakvom namestanju pricate. 37 godina ima covek alooooo

hihi

pre 5 godina

Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu
(CroFed, 19. avgust 2018 13:24)

Obožavam ovu vrstu kmečanja komšija ahaha!

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Obožavam ove što pišu Nolo, Đokica, i slična ruganja. Gde ćeš bolji dokaz koliko im Nole zagorčava život. I to evo već deceniju he he. Pazite jeste fraza, ali ZAISTA NJIMA NIJE LAKO.

Robert

pre 5 godina

Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust 2018 08:51)
Pa Roger igrao 2 cela meca, osminu i cetvrtfinale, u 6-7 sati ukupno. ?

parx

pre 5 godina

@Neđo Valderama, ma cela karijera mu je namestena. Znas ono kada izlgeda kao da je umetnik i izvodi neke poteze. To se 3-4 puta ponavlja dok se ne snimi kako treba. Inace slika uvek kasni po nekoliko minuta, kao u Zadruzi.

Stefan

pre 5 godina

Sto zbog rezultata u dosadašnjoj karijeri na ovom turniru, što zbog činjenice da Novak nikada nije dobio Rodzera u Sinsinatiju, što zbog činjenice da se Novak dosta mučio i imao dosta oscilacija, a Federer ni jednom nije izgubio svoj servis u toku turnira, ipak blagu prednost dajem Federeru. E sad, činjenica je da Novaka ovakvi mečevi inspirišu i ne bi bio prvi put da upravo protiv Rodzera podigne naglo nivo igre i odigra najbolji meč na turniru. Nadam se još jednom spektaklu ove dvojice majstora i naravno, zlatnom mastersu

ElHombre

pre 5 godina

Djokovic Novak Srbin je minimalno top 3 na svakoj GOAT listi, ako su prva dva Federer i Nadal onda je naravno Djokovic odmah iza njih jer je u njihovo vreme dominirao skoro 5 godina i tu nema nista sto moze da mu poremeti to top 3 mesto na vecitoj listi.

matori

pre 5 godina

@(sasa.rs, 19. avgust 2018 09:07)

jesi li ti juče gledao meč?
ono što je radio u prva dva seta treba da zaboravi. ono što treba da radi je ono iz posljednjeg servis gema u drugom i ceo treći set. ceo drugi set do poslednjeg servis gema 1 viner... i onda u jednom gemu 5 udaraca kao iz topa.
zašto tako ne igra stalno, to je pitanje...
ali njegova izjava je: pad koncentracije. takođe je svestan da do toga ne sme da dođe ako želi titulu.
valjda će biti napaljen od starta do kraja meča i da se upiše i ovaj masters na konto.
Idemo !!!!

najveća bežanija ikada

pre 5 godina

(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Haha, aha jeste! Nikada Rodžer to nije radio. Samo je bežao sa šljake, i bežao u džemperu od Rafe i Novaka. Ona bežanija u džemperu i objašnjenje zašto neće da igra (njegove reči: “Nisam na dovoljnom nivou da bih pobedio Novaka“), je najveća bruka u istoriji sporta. Par dana posle čuvenog đžempera je igrao mečeve. Niko to pre njega nije, i nikada niko neće takvu sramotu ponoviti. Jadno, jadno, jadno...

pusa

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.
(minja, 19. avgust 2018 15:14)

Evo ja upravo gledam zvaničnu GOAT listu i na njoj je Novak prvi. Federer je treći.

Robert

pre 5 godina

Aj da vidimo ko je bolji!
(Mateja, 19. avgust 2018 08:42)

Uzalud, jer to ce vaziti samo ako Novak pobedi. Ako Fed pobedi, nece biti da je bolji vec je do Novaka koji je "odigrao ispod mogucnosti, bio anemican, neprepoznatljiv" itd.

Milko

pre 5 godina

Da sam znao da se zakazuje, zakazao bi ja sa Nolom jedan mec. Ne bi tako kasno udeset ali nedje oko pola 6, 6 .. cisto da vidim teniski dje sam.

Stiv

pre 5 godina

Moje mišljenje je da od svih tenisera je Novak najinteligentniji. Stetite se kako je Nadala u Londonu na onakvu igru pobedio. I na ovom turniru je pokazao da zna ono što ostali ne znaju, pogotovo sinoć kad je Čiliću objasnio da mora da se igra po njegovim uslovima. Tu i tamo svaki od protivnika dobije neko vreme da se pokaže ali za ceo meč zna se ko vodi priču.

Stize pomoc

pre 5 godina

@STEVICA
Gde u inostranstvu?
Ako imas komputer ili iPad, imas dvije mogucnosti i to:
- preko Fromsport.com ili
- tenisuzivo.com
Zelim ti prijatan prenos zu pobedu naseg majstora Noleta.

Red machine

pre 5 godina

@minja,prvo nije Nolo,nego je Nole,a drugo,Ivan Lendl nije nikad osvojio Wimbldon,tako da ako Nole ovo osvoji,Lendl ce biti iza njega,a koga briga za olimpiadu.p

buva

pre 5 godina

Neko ce da sagori danas, a ja se nadam da ce to biti Rodzer. Novaku je kljucno da sto manje misli o ovoj tituli kao necemu sto ga izbegava, kao prilici koja se ne propusta, iako je sve to u neku ruku tacno. Pojednostaviti stvari (sto i sam Novak stalno prica) je kljuc. Dakle igra mec, finale, zeli titulu, izadje da igra najbolje sto ume. Igra igru. Rekao je lepo Aleks Ferguson mnogo puta “play the game, not the occasion“. Srecno Nole.

јд123

pre 5 godina

Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.
(Petar, 19. avgust 2018 12:23)

Зато је нама како је а њима како њима. Само што то ситне душе не схватају. Ако буду у могућности да пређу границу, можда и схвате да аутошовинисте нико не поштује. Ја сам 90их у Немачкој, где сам одрастао, увек говорио да сам Србин. Тада је прво питање сваког Немца било "а шта си ти", јер до тада нису знали да у Југославији живи више народа. И поред медијске хајке на Србе био сам поштован, за разлику од једног лика, Београђана, који је на то питање одговорио "Југословен". Реакција Немаца је била исмејавање лика са речима "ха, ха, ха, ти си Србин, јер да си Хрват, то би и рекао".

igor

pre 5 godina

Ako ima pravde, Novak je zasluzio da veceras konacno, posle toliko finala, osvoji Sinsinati. Zasluzio je i zbog toga sto je u dva dana imao tri teska meca, dobijena u tri seta, posle velike borbe. S druge strane, Fedex se, kao i po obicaju, samo jednom malo oznojio protiv Vavrinke, koji je jos daleko od svoje prave forme. Osim toga je sve bio cirkus, pogotovu sinoc, gde je povredjeni Gofan, imao maltene egal sa Fedexom, i predao mec, cim se Fedexu oznojio jedan pazuh. Fedex ce biti mnogo odmorniji i stara lisica izjavljuje kako, mu je toboz drago sto se Novak vratio, i da juri 99 titulu, a ustvari ce dati sve od sebe da Novak ne ispise istoriju kao prvi teniser koji je uzeo sve razlicite titule serije 1000. Najgore bi bilo da Novak igra pod pritiskom moranja, jer ce sigurno igrati jos finala Sinsinatija, a u slucaju moranja ruka se steze i krecu greske. Treba da udje opusteno, jer se vratio u velikom stilu, osvojio Vimbldon, odigrao u ova tri dana, nestvarno dobro, uzeo ogroman broj bodova i do kraja godine ima samo da bere poene. Takav pristup ga vodi ka sigurnoj pobedi,jer je bolji i kvalitetniji, ali je lisac odmorniji, jer je odmarao noge u kadi celu sljaku i Toronto, a ovde malo zagrejao rucice. Zato Nole, veceras, opusteno, veliku ulog jeste u igri, ali nije smak sveta i ako izgubis, idi sa tim pristupom, ide US open, titule su tek pred tobom. Najvaznije je da si se vratio!! Srecno veceras ljudino!!!

'asan fefer

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!
ne zaokruzujte broj 1, 19. avgust 2018 09:45)

Sjetim se 2015. kad je Federer s peherom u ruci poručio Novaku da ne brine i da će kad tad osvojiti ovaj turnir. Tad su svi otpisali našeg Noleta pred US Open, međutim tad Novak osvoji svoj 10 GS. Pa ako će ovaj meč po već viđenom receptu donijeti 14 GS titulu... vamos Fejki!

eagle

pre 5 godina

Da su se sastajali u periodu od januara 2017. do januara 2018. Federer bi oduvao Noloa svaki put. Ali Nolo je srecnik koji se sastaje sa Federerom uvek kada je ovaj ili povredjen ili u padu forme. Ali Nolo je tek sesti igrac na GOAT listi. Slabo je to.

Saša

pre 5 godina

Djoković je u boljoj formi od Federera, Federer ne iga na nivo na kojem je igrao zadnjih godinu i po dana dok je osvajao AO i Vimbldon, tako da mislim da je Djoković favorit, al videćemo u njihovim mečevima sve je moguće.

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera? 
(minja, 19. avgust 2018 15:04) 
Djokovic 23-22 Federer.
(THE FINAL CUT....

Dobio ga je sa DVE NULE kada je ovaj igrao u džemperu.

Један је маестро, а то је Федерер

pre 5 godina

Опет теорије завере и урлање ноломана. Прорадио страх када су се сетили финала Синсинатија 2009, 2012 и 2015 :)

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju oni to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

Kole

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!

Marinko

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komarac, 19. avgust 2018 11:58)

Igrao je u Kanadi, ispao od Cicipasa, ali ko jos sve da pamti. Nego, vreme je da uzme dva seta u finalu Sinsinatija.

2:0

pre 5 godina

razmontiraće ga novak. biće nervoze na početku a onda gaženje kad obuče belu majicu. federer ne može samo na tehniku, ne kreće se ne trči a protiv novaka će to morati i tu mu je kraj.

Nole mi te volimo

pre 5 godina

(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

E da naš Nole nije imao problema sa glutenom Federer ne bi danas imao 20 GS, možda kao Sampras. Nego naš Novak je sanirao povredu, Novak se oporavio fizički i mentalno i najbitnije Novak opet pobjeđuje.

NebaCar

pre 5 godina

Djokovic je za Federa najgori tip igraca koji postoji.FED nemoze da zavrsi poen u tri ,3-4 udarca sto drugima uglavnom radi
(jedan stonoteniser, 19. avgust 2018 12:01)

Nisi u pravu, za Federera je Nadal "nocna mora" , njegov stil mu najmanje odgovara sto i skor pokazuje, kao sto je Djokovic za Nadala.

Voša

pre 5 godina

Da je neko od na samo nesto uradio u svom životu koliko je Novak, priznao BiH Vaše komentare, ali kada tako mali ljudi pišu sa toliko mržnje govori koliko su mali. Bravo za Federera, ali ja sam iz Srbije pa mi Novak No1

jazz

pre 5 godina

@Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.
(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Izbegavao? Novak? Nemoj pred ogledalo pući će od blama.
I da. Da se Novak izvini što se rodio posle Federera a, pa ovaj "mora" da igra da sačuva ime na GOAT listi?

sasa.r

pre 5 godina

Ako bi mogao da se umješa ILUZIONISTA Koperfild i da samo za ove ostrašćene i bezobzirne ljude koji nipodištavaju sve druge tenisere i njihove uspjehe sem Novakovih, napravi paralelni virtuelni teniski meč u kojem Federer dobija sa 6-0, 6-0 , SMIJE SE, PODIŽE PEHAR, MAŠE NAPAĆENOJ SRBADIJI a da mi u STVARNOSTI, NORMALNI SRBI SE RADUJEMO POBJEDI NOVAKA I ZLATNOM MASTERSU.

jazz

pre 5 godina

@Idemo care do titule najboljeg svih vremena!!! Samo hrabro!!! Zelimo ti svu srecu!!! Pozdrav iz Istre!!!
(Alex, 19. avgust 2018 12:54)

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
Za one koji ne znaju, svi smo na svetu svijetu ili svitu samo dobri ili loši ljudi.
Da, možda zvuči patetično, ali je tako. Niko se ne rađa loš, jer se rodio kao Srbin ili Hrvat ili šta god.

prle

pre 5 godina

Penzija na vidiku 
(prle, 19. avgust 2018 13:57)čija ?....
(forester, 19. avgust 2018 14:36)
Šta čija,pa dedina, nole se vratio i još 5 godina ima da vlada

mrga

pre 5 godina

Ne kaže se "Federer zakazao meč sa Đokovićem". 
Pravilno je "Federer zakazao u meču sa Đokovićem".
(Djido, 19. avgust 2018 08:38)

Ne, nego Federer će zakazati itd

e

pre 5 godina

Čini mi se da je Novak sada na ovom turniru sve susrete dobio u 3 seta, i mislim da je to i planirao zbog US opena koji se igra u 3 dobijena. Na ovom turniru isprobao je sve varijante svoje igre a do US opena pokušaće da popravi slabosti kojih je i sam svesan.

Nebojša

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Ne znam koju ti goat listu gledaš inače sve i da Lendl ima sve masterse mada meni taj podatak nije poznat nema sve grenslemmove i tu se priča završava Novak bi osvajanjem ovog turnira osvojio sve velike turnire koji su aktuelni a to niko nije uradio i na kraju samo Marej i Nadal imaju zlatnu medalju Federer i Wavrinka nemaju jer ovo je singl a ne dubl ne možeš njima računati medalju u dublu da je recimo Federer usvojio RG u dublu 2009 umesto u singlu niko nebi rekao da je kompletirao grenslem jer je dubl sasvim druga kategorija.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera?
(minja, 19. avgust 2018 15:04)
Djokovic 23-22 Federer.

Životije

pre 5 godina

Upravo vidim kako Loknasti vadi iz naftalena svoje drago Demperce i mece ga na ofinger da mu bude spremno i namirisano za veceras. Jos da doda leptir masnicu i kosuljce ispod i da bude pravi frajer.

Bulk

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu. 
(рајко, 19. avgust 2018 08:48) 

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04)

Načekaćeš se na to ;)

1

pre 5 godina

@The final cut, 20>13 i 98>69
(minja, 19. avgust 2018 15:28)

37>31

Šest godina igranja više. Normalno da ima više titula.
Brojke se porede kada svi odu u penziju, ali treba imati mozga da se to shvati.

Strucnjak

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!
(srle, 19. avgust 2018 09:17)
Vrijeme bi mu bilo. Koje mu je ovo finale Sinsija? I jos nesto... sjecate se onog niza sto trebao rekord da postane? Kako se zavrsio? Pobjedom Federera, ubjedljivom, i to na sljaci. Sljaci! Tako da ono... Sve je osvajao iz ko zna kojeg pokusaja. Vala i ovaj Sinsi, trebalao mu 4-5 finala.

činjenice

pre 5 godina

Samo pogledati zvaničnu GOAT listu i sve je jasno, barem onim pametnima. Nole prvi, Federer drugi. Federer bi imao još gori skor protiv cara Novaka jer je nabio razliku dok je klinac Novak imao 18, 19 godina. Čim je Nole napunio 21, 22 godine, Federer je otpevao svoje.To nije moje mišljenje, to su činjenice. Federer je izgubio dominaciju i prvo mesto u najboljim godinama (26) te 2008. u janaru kad nije odbranio AO (počistio ga klinac Novak sa 3:0), i kad nije odbranio Vimbldon. Do tada je protiv Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Filipusisa osvajao godinama po tri slema u sezoni, a od 2008. kada su Rafa i Nole malo porasli, napunili 21, 22 god. Federer odjednom osvaja jedan slem u tri godine, a to je period Federerovih najboljih teniskih godina (27, 28, 29). Ako je Federer najbolji ikada, kako to onda nije vladao i dominirao u najboljim godinama? Pa prosto, nije najbolji. Bolji su Rafa i Nole. Toliko o tome.

dubioza

pre 5 godina

Novak koliko nije igrao, to je jedino problem. Sad bi bilo idealno da se zapuse usta svim pokvarenim ljudima u svetu koji odbijaju da se poklone igracu koji ostavlja dubok trag u ovom sportu. U inat svim Vilanderima i Federerima, i naravno Englezima. Samo jako i neka je fortuna na tvojoj strani mrezice.

Vladimir

pre 5 godina

@ Nadal
Koliko je poznato ima osvojenu medalju na OI a sa ovim turnirom će imati osvojene sve jače turnire, GS i Masters 1000, što nikome nije uspelo od početka open ere. Eto koliki je to uspeh. Naravno ako ga osvoji. A čak ni Federer, ni Nadal, ni Sampras... nisu to uspeli

larry

pre 5 godina

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.
(Zlatko, 19. avgust 2018 09:18)

U pravu si nema sta. Neka Novak pobedi pa neka igra i katastrofalno, de nas briga, na kraju se racunaju titule

car nole, roger samo king

pre 5 godina

(eagle, 19. avgust 2018 16:39)
Ne pravi se naivan. Nije isti uzorak od 50 odigranih mečeva i par njih. Pogledaj samo h2h Fed-Nole na slemu, zatim finala slema, finala ukupno. E tu su cifre još brutalnije. 3:1 finala slema za Novaka, 13:6 finala ukupno za Novaka (računam i džemper). Kada Cicipasi, Kirjosi i Rodici budu imali makar deset FINALA sa Novakom i tu budu imali bolji skor, e onda su bolji, jer u finale se ulazi u formi. Koga briga što su Novaka van forme pobedili jednom ili par puta neki napaljenci u 3. kolu. Ali nešto mi govori da si ti pametan i da znaš sve ovo, ali nećeš da priznaš. Svi znamo i zašto.

Noletov navijač

pre 5 godina

Kakav naslov a sto nije Nole zakazao.Ali hocu da kazem da Rf je veliki folirant.Njegove izjave da se raduje sto se Nole vratio su krajnje cinicne.Jer secate se kad je Nole dominirao da je rekao da se svi igraci udruze protiv Noleta.Pa Nole treba, ako nista drugo,samo zbog svega sto mu je uradio ono sa stolicom i sl.da ima mnogo motiva da se potpuno skoncentrise i pobedi.A nije to vise onaj stari igrac,ma videlo se tokom celog turnira a kakve protivnike je imao
Mozda je kljuc u tome jer lako je sa takvima a ajde ti sa top 3 igraca.Nole napred i ritern u pertle i naduvenko samo skloni siske i namrgodi se.Idemo Nole sa 2;1

Raff, ZG

pre 5 godina

Onaj pravi Novak nije dao da drugi vode igru. On je bio šef na terenu i protivnici nisu mogli izdržati njegov pritisak. Onu jučerašnju bojažljivu igru protiv Marina je bilo teško gledati kako mu Nole dozvoljava lake udarce iz sredine terena. To mu protiv Feđe neće proći. Idemo Nole, samo agresivno kao što si nekad igrao!

Novakov navijac

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.

wang

pre 5 godina

Za Federera pričaju već 10 godina da je deda. Šta, Novak je kao mlad teniser? Daj, nemojte, molim vas. U svakom slučaju, biće dobar tenis, a za ove bezobrazne: da, osvajanje svih mastersa jeste ogroman uspeh, Nadal i Federer teško da će to uspeti, Novak večeras ulazi u istoriju.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.(рајко, 19. avgust 2018 08:48)Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04) Ali zato će Federer da igra bar još 10 godina - zar ne “Batko”?!

jazz

pre 5 godina

@Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.
(eagle, 19. avgust 2018 17:03)

Ne daj Bože nikome, da bude pametan kao ti.

Hibrenacija

pre 5 godina

jer moguce da je tri puta pobedio Noleta u Sinsinatiju ....Nisam to znao neka Nole da sve id sebe pa neka bude kako bude nadam se pozitivnom

Lik

pre 5 godina

Ko god je malo ozbiljnije pratio Novaka na Sinsiju, taj ZNA da ce ovaj demolirati Federera veceras.
Daj Boze da ne budu krompirici, bilo bi mnogo ruzno ipak.

hehe

pre 5 godina

Najjači su mi ovi očajnici sa - Nole nema sve, nema OI ahaha...
Kao kad bi Ronaldu, Maradoni, Peleu rekli - ma nemaju sve, nemaju OI. Eno mali Mesi ima OI, i šta mu znači? Veliko NIŠTA! Šta bi Argentinci više voleli, da im Mesi donese “Boginju“ ili još jedno Olimp. zlato? Biti pobednik olimpijskog turnira u fudbalu i tenisu je utešna nagrada za brzi zaborav. Koga to zanima u fudbalu i tenisu? Nikoga. Eno neki Masu i Puig imaju zlato u singlu. Ko su ti, el zna neko?

antiDebil

pre 5 godina

(Strucnjak, 19. avgust 2018 11:31)

Ako pasionirano pratis tenis od vremena Konorsa u tom slucaju nema ti da trazis rekorde bilo gde, ti bi sve to trebalo da znas, tako da ti je prica potpuno promasena a i ne pratis tenis toliko dugo!!!
Nego kako ti se za rekord cini postignuce,, osvojio je sve'', bitno ili nebitno da budes prvi igrac koji je osvojio sve?

lal

pre 5 godina

@trast: evo bas je nole bio favorit, pa nije izbegao nadala ni na sljaci, ni na travi... a federer ne ucestvuje na sljaci vec 3 godine... toliko o tome...

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

@ovde je rec o singlu,ne i dublu. Zlato ima i Nikolas Masu iz Cilea u singlu, Federer nema. Ako cemo da gledamo zlata i u dublu,onda je Federer daleko od koze tj goata

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Istorija se pise protiv najjacih. Novak je izutetno motivisan protiv Rodzera i Rafe. Verujem da ce danas upravo protiv velikog suparnika kompletirati masters titule.

Nex

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

Xm

pre 5 godina

Mozda ce moj komentar izazvati negodovanje (a nema veze sa vecerasnjim duelom) ali meni se cini da na Federeru mnogo bolje stoji Uniklo nego ma Djokovicu.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Grobar

"A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze"

HAHAHHAHAH.. Ako je mladi Nadal "drao" tadasnjeg Federera, zasto nas nole nije mogao?
Jednostavno je, nema kvalitet za njega, morao je da saceka da Fedex udje u 30+ godine, kada vecina tenisera napusta tenis, da bi ga cesce dobijao.

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Kafir
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHA
Odavno nisam bio kod Ruže na bureku!

AHAHAHAHAHAHAAHAHAAAA
Ako ga bude tako smot'o, biće to meč štogod jer je ružin burek štogod!

Srki s

pre 5 godina

Federer, Nadal i Đoković 15 godina isti. Kakva istorija? Biti najbolji u konkurenciju 3 igrača. Tenis, sport tri čoveka. Smešno, a, ko igra finale Usa opena ove godine i finale Australija i w i Rg 2019 od ove trojice ili će Federer prestati da igra pa ćemo narednih 2,3 godine gledati finala RN i NĐ? Tenis, smešno

Strucnjak

pre 5 godina

Ajde Novače udji u istoriju. :)
(sj, 19. avgust 2018 08:23)
Koja istorija? Bice prvi koji je pobijedio starca?
Dajte, ne zezajte... Ja pasionirano pratim tenis jos od Dzimba, i jedine stvari sto pamtim od "istorije" je da je Dzimbo se nadobijao tih turnira najvise od svih, da najvise GS i najveci broj nedjelja na prvom mjestu ima Fedo, da je Nadal najuspjesniji igrac ikad na sljaci, da je Lejver dva puta osvajao sva 4 GS u godini i to je to.
Nesto ne vjerujem da bi mi, pogotovo ako sam stranac, znacilo nesto to sto neko ima osvojene sve masterse. Bar ne da za 10 godina se sjetim te "istorije".
Evo recimo sve spominjete neke Novakove rekorde i "istoriju", a ja sad evo ne znam napisati nijedan od tih rekorda. Morao bih da guglam. Samo mozda ni tako ne bih nasao, jer ne znam sta da trazim. Ima najveci broj mastersa ikad?

Trast

pre 5 godina

Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.

CroFed

pre 5 godina

@jedan stonoteniser Kako sad to da je Đokica "najgori tip igrača" za Rogera? Pa zašto onda ima 22 pobjede protiv njega a protiv također jednako defanzivno moćnog brzanca Nadala ima "samo" 15? U čemu je kvaka ha? Reći ću.. Novak ima slabiji volej, forhend, smeč, manje neugodni sevrvis po Federera i zato više odgovara Rogeru nego Rafa i zato je više puta pomeo Novaka s terena negoli Rafu. Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu

jд123

pre 5 godina

Ови што причају о ГОАТ-у. Рачуница је врло проста. Највише се рачунају Гренд Слемови. Зато је за сада први Федерер а други Надал. Нека Ноле освоји још два ГС-а и нема дилеме да је трећи. Иако се и сада може рећи да је бољи од Сампраса, јер је освојио све Гренд Слемове. Али онако, чисто да се отклоне све дилеме.

Нека освоји вечерас тај Синсинети, плус још два ГС-а и Олимпијске Игре до краја каријере и ја ћу бити задовољан. Освојио све што се освојити може.

Nadal

pre 5 godina

@antiDebil... Jel si cuo nekada za zlato na OI. Zato nepricaj da je sve osvojio. Nije Sinsinati i nema zlatnu medalju na Olimpijadi. Cao zurim

bzzz

pre 5 godina

Objektivno, Federer ce ga pobediti jer Djokovic nije jos uvek na tom nekom nivou gde moze da mu parira. Ali ocigledno je da se vraca i bice top za US open.
Ajmo Nole!

minja

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.

Dzeremaja

pre 5 godina

@ser S obzirom na to da je Federer Svajcarac, a vamos rec na spanskom govori dovoljno o tebi kao mizantropu, odnosno, o osobi koja nije nista ueadila u zivotu i zbog toga su mu svi drugi krivi i onda mrzi sve oko sebe.

minja

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.

savest

pre 5 godina

Federer je istorijski najuspesniji, igra najelegantniji tenis, ima dobar vizuelni imidz, ali najmanje postuje igrace (u odnosu na RN i NDj), i najmanje je produhovljen (ne religijski nego intelektualno). Nadal je najveci borac i radnik, najskromniji i cinimi se najvise postuje igrace. Djokovic, za kog navijam, je najsvestraniji i produhovljeniji (i inteligentniji). Inat koji poseduje donekle kompezuje manjak popularnosti koja ne proizilazi samo iz sklopa njegove licnosti nego i geografskog porekla. Pa sad ko sta voli, lep izbor potpuno razlicitih igraca.
p.s. Zlato na olimpijskim igrama, istorijski neprocenjivo u tenisu, odmah nakon dejvis kupa.

king roger

pre 5 godina

(nekkoo, 19. avgust 2018 15:58)
A Federer kad je nabijao skor protiv golobradog tinejdžera Novaka, to se zaboravlja, ne računa je li? Poveo je u najboljim godinama sa 4:0 kada Novak nije ni 20 godina napunio. Sedam pobeda do Novakove 21 godine. Važan je skor. Valja spomenuti da ga je Nole i tad kao dete pobeđivao čak i na slemu, što je bila mislena imenica za Rodika, Hjuita, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka, Ljubičića, celu njegovu generacijsku konkurenciju pored koje je nabio slemove.
Bitan je skor na velikom uzorku u decenijskom periodu. Mnogo govori. Evo ti da igraš sa komšijom stoni tenis, i da si ga pobeđivao više nego on tebe (a igrali ste 50 puta), da li bi ikada priznao da je bolji od tebe, i da li bi sebi rekao da je to nebitno?
Inače da poput tebe naglasim, ja sam navijač Federera, ali moram biti realan.

Zoki Marbelja

pre 5 godina

Biće teško, biće 2:0 za Nolana. Fedex još nije imao ozbiljniji isit U Sinsinatiju, (a tu ne računam meč protiv debelog Stena koji ima snage za najviše 2 seta). Nolo je eliminisao 3 bombardera za redom tako da iako ne igra u nekoj velikoj formi, Feđin servis neće biti teško ukrotiti posle par uvodnih gemova meča.
Šteta je samo što će ta toliko dugo priželjkivana titula u Sinsinatiju skupo koštati Monačanina sa srpskim pasošem i predviđam mu vrlo brzu eliminaciju na US Open-u, (naravno najviše zbog fizičkog i psihičkog zamora materjala).Nisam zlurad, samo posmatram stvari realno, jer ono krho telo još nije dovoljno ojačalo za najveće napore koji očekuju bivešeg No.1
P.S.a ko igra kladionicu neka slobodno uplati neku siću, jer je kvota na pobedu Đokovića pravi poklon za nas profesionalne sportske kockare.

hehe

pre 5 godina

Novak je pobedom u Vimbldonu i finalom u Sinsiju izbio na prvo mesto zvanične GOAT liste. Federer je drugi. Ako Federer pobedi danas, vraća prvo mesto, ako izgubi ostaje drugi.

hronicar

pre 5 godina

ovdale e neki pisu da je ivan lendl kompletirao masterse 1000.medjutim neki su to porekli,doduse nepotpuno.

ivan lendl nikada nije osvojio STOKHOLM,INDIAN VELS i PARIZ koji su bili masters 1000 i u njegovo vreme.znaci,fale mu 3 mastersa.

sa druge strane djokovic ima sansu da protiv federera osvoji sinsinati i da u OVOM TRENUTKU ima sve osvojene masterse.medjutim,ako pogledamo istoriju masters 1000 turnira moze da se nadje da je djokovic igrao polufinale hamburga 2008-e u njegovoj poslednjoj masters 1000 sezoni i da je porazen od nadala sa 2-1 u setovima.tako da teoretski gledano djokovic veceras ima sansu da osvoji sve masters 1000 turnire,ali u praksi falice mu taj hamburg koji nije osvojio iako je imao priliku.to su cinjenice nazalost.

nekkoo

pre 5 godina

Izvinite, volimo svi Novaka ali budite malo objektivni. U Federerovom najgorem delu karijere (kraj 2013., 2015. sredina do pocetka 2016.) Novak i on su se sastali mnogo puta i tu je Novak nabijao medjusobni skor. Zamislite sada da su prosle godine (kad Novak nije mogao da stigne do njega uopste) odigrali toliko meceva kao na primer 2015.? Koji bi onda score bio? Mnogo je to nebitno ljudi...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.
(рајко, 19. avgust 2018 08:48)

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.

eagle

pre 5 godina

Parametri koji se gledaju za goat listu su sledeci i to redom: broj GS titula, ukupan broj titula, broj nedelja na prvom mestu, broj zavrsnih mastersa, broj mastersa 1000, broj finala na GS turnirima, broj mastersa 500, olimpijske igre, Dejvis kup. U obzir se nikada nije uzimala statistika H2H, u prevodu medjusobni skor, inace su Rodik, Safin, Cipiripis, Zverev, Cung bolji od Novaka.

bari

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.
(Nex, 19. avgust 2018 13:08)
Lepo , a otac vaspitao sina da voli Federera i da se kladi i savetuje druge kako da se klade i zarade novac a kladionici

milivoje

pre 5 godina

Ma, meni je žao ovog mladića, Gofena, koji izgara na terenu i igra i povređen. A oni navalili o Đokoviću i Federeru. Nije me briga ni za jednog od njih, ni starijeg ni mlađeg, nisam Srbin po zanimanju a za Švajcarca smatram da je za penziju.

eagle

pre 5 godina

Zvanicna goat lista koju priznaju svi relevantni teniski strucnjaci jasno pokazuje da je Federer GOAT, a Nole tek sesti. E sad to sto nolobotovi misle da ce falsifikovanjem cinjenica svog ljubimca unaprediti, grdno se varaju jer falsifikate svet ne priznaje.

opozit

pre 5 godina

Jadan Feđa, ja ću da navijam za Feđu. Pa manje njemu treba da osvoji turnira da bi oborio rekord nego Noledu. Ale ale, ale aleeee idemo Feđa breee..

javna čistoća

pre 5 godina

@Tajna sluzba
Hahaha, tako mali Perica zamišlja "hejtere". A Nolovi botovi, to sigurno nisu dokone domaćice, već objektivna gospoda iz sveta sporta.
Bolje ti spoji tajkunku i tu drugu. Taman da se zabave jedna drugom, a nas ovde ostave da na miru kujemo Đokicu u zvezde.

eagle

pre 5 godina

Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.

pusa

pre 5 godina

@Pusa, uzaludno lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.
(minja, 19. avgust 2018 16:03)

@minja, Uzaludno i ti lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
(jazz, 19. avgust 2018 14:15)

Nole, ti li si?

Neđo Valderama

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.

Kole

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!

eagle

pre 5 godina

Da su se sastajali u periodu od januara 2017. do januara 2018. Federer bi oduvao Noloa svaki put. Ali Nolo je srecnik koji se sastaje sa Federerom uvek kada je ovaj ili povredjen ili u padu forme. Ali Nolo je tek sesti igrac na GOAT listi. Slabo je to.

Mrkva

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.

sasa.rs

pre 5 godina

Novak Đoković sa Wimbldaona i iz Sinsinatija nije isti igrač.To svaki laik može da vidi.Nije problem u greškama, lošijim udarcima, namještanjima pri udarcu zbog brze podloge već jednostavno Novak NE UDARA LOPTICU VEĆ JE PREBACUJE.Sada ne možemo pričati o fizičkoj snazi jer je već na Wimbldonu pokazao da je ima- došao je do 1.7 kg od svoje optimalne težine i mišićne mase...o čemu se onda radi da djeluje toliko pasivno, defanzivno, anemično. Ne znam da li će ovakvom igrom pobjediti Federera-to bi bilo čudo nad čudima, ali od srca mu to želim.Međutim ,nadam se da će neki naš novinar smoći hrabrosti da ga pita ...NOVAČE ZAŠTO NE UDARAŠ JAKO LOPTICU KAO NA WIMBLDONU I ZBOG ČEGA IGRAČ OVAKO ZIHERAŠKI...ISKLJUČIVO NA GREŠKE PROTIVNIKA.Ako ga ovo ne pitaju, ili bar nesšto blaže, onda Novak može sa potpunim pravom da bude TAJANSTVEN, da bude NEDOREČEN, da bude NESHVATLJIV. Naše idolopoklonstvo UNIŠTAVA Novaka.I ZA KRAJ, da me ne napadnu ovi Nolevi botovi što se usuđujem da uopšte pominjem njegovo ime, I JA GA VOLIM DO NEBA, ALI I ON MORA DA ODGOVORI NA NEKA NAJLOGIČNIJA PITANJA.Novak bi npr- sa formom iz Wimbldona dobio ovog Čilića 6-2, 6-3 i to rutinski, dobio bi sadašnjeg Federera bez ikakve neizvjesnosti ali sa sadašnjom igrom je veliki autsajder.

Strucnjak

pre 5 godina

Ajde Novače udji u istoriju. :)
(sj, 19. avgust 2018 08:23)
Koja istorija? Bice prvi koji je pobijedio starca?
Dajte, ne zezajte... Ja pasionirano pratim tenis jos od Dzimba, i jedine stvari sto pamtim od "istorije" je da je Dzimbo se nadobijao tih turnira najvise od svih, da najvise GS i najveci broj nedjelja na prvom mjestu ima Fedo, da je Nadal najuspjesniji igrac ikad na sljaci, da je Lejver dva puta osvajao sva 4 GS u godini i to je to.
Nesto ne vjerujem da bi mi, pogotovo ako sam stranac, znacilo nesto to sto neko ima osvojene sve masterse. Bar ne da za 10 godina se sjetim te "istorije".
Evo recimo sve spominjete neke Novakove rekorde i "istoriju", a ja sad evo ne znam napisati nijedan od tih rekorda. Morao bih da guglam. Samo mozda ni tako ne bih nasao, jer ne znam sta da trazim. Ima najveci broj mastersa ikad?

Robert

pre 5 godina

Kakve su ovo namestaljke u vrhu tenisa. Sve ali sve rade na korist Federera. Čitav turnir je igrao u večernjim terminima a u polufinalu Gofan preda meč kako bi odmorili Federera. Bilo bi zanimljivo pogledati koliko puta je Federer u poslednjih 8 godina imao ovakve povlastice i namestanja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neđo Valderama, 19. avgust 2018 08:49)
----------

Ma džaba sve kad te na kraju, u finalu, dočeka bolji i odere te. Sećaš se US Opena 2016. godine, kada Novaku nisu pomogle ni 3 uzastopne predaje (bez odigravanja ili u toku meča) jer ga u finalu izuo mnogo bolji Vavrinka u tom trenutku. Ups! :D

MasterMind

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči...
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48)

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?

minja

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.

Један је маестро, а то је Федерер

pre 5 godina

Опет теорије завере и урлање ноломана. Прорадио страх када су се сетили финала Синсинатија 2009, 2012 и 2015 :)

Trast

pre 5 godina

Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.

Novakov navijac

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.

Goran RS

pre 5 godina

Morao da preda po direktivi, da se Federer ne umori previse. Pa ko jos vodi u gemu, a pri tom sve vrijeme ima tijesan rezultat, pa preda mec?
Vidjecete, eto njega u punom sjaju na sledecem turniru. Kladionicarska mafija!

Srki s

pre 5 godina

Federer, Nadal i Đoković 15 godina isti. Kakva istorija? Biti najbolji u konkurenciju 3 igrača. Tenis, sport tri čoveka. Smešno, a, ko igra finale Usa opena ove godine i finale Australija i w i Rg 2019 od ove trojice ili će Federer prestati da igra pa ćemo narednih 2,3 godine gledati finala RN i NĐ? Tenis, smešno

Strucnjak

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!
(srle, 19. avgust 2018 09:17)
Vrijeme bi mu bilo. Koje mu je ovo finale Sinsija? I jos nesto... sjecate se onog niza sto trebao rekord da postane? Kako se zavrsio? Pobjedom Federera, ubjedljivom, i to na sljaci. Sljaci! Tako da ono... Sve je osvajao iz ko zna kojeg pokusaja. Vala i ovaj Sinsi, trebalao mu 4-5 finala.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Grobar

"A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze"

HAHAHHAHAH.. Ako je mladi Nadal "drao" tadasnjeg Federera, zasto nas nole nije mogao?
Jednostavno je, nema kvalitet za njega, morao je da saceka da Fedex udje u 30+ godine, kada vecina tenisera napusta tenis, da bi ga cesce dobijao.

CroFed

pre 5 godina

@jedan stonoteniser Kako sad to da je Đokica "najgori tip igrača" za Rogera? Pa zašto onda ima 22 pobjede protiv njega a protiv također jednako defanzivno moćnog brzanca Nadala ima "samo" 15? U čemu je kvaka ha? Reći ću.. Novak ima slabiji volej, forhend, smeč, manje neugodni sevrvis po Federera i zato više odgovara Rogeru nego Rafa i zato je više puta pomeo Novaka s terena negoli Rafu. Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu

VASKEZ

pre 5 godina

I još nešto, samo da se zna: Kraj 2007., RF-11 GS, RN-3 GS, NDJ-0 GS. Kraj 2010., RF-16 GS, RN-9GS, NDJ-1GS. I od tada pocinje era, Novaka Djokovica. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.
(рајко, 19. avgust 2018 08:48)

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.

Nadal

pre 5 godina

@antiDebil... Jel si cuo nekada za zlato na OI. Zato nepricaj da je sve osvojio. Nije Sinsinati i nema zlatnu medalju na Olimpijadi. Cao zurim

ne zaokruzujte broj 1

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!

bzzz

pre 5 godina

Objektivno, Federer ce ga pobediti jer Djokovic nije jos uvek na tom nekom nivou gde moze da mu parira. Ali ocigledno je da se vraca i bice top za US open.
Ajmo Nole!

max

pre 5 godina

Ne znam koliko covek ovde kod nas mora biti .. ne znam koju rec da upotrebim... lud, zloban, bolestan, pakostan, bolidan ili vec, pa da navija protiv Novaka.... 100 posto sam siguran da nema ni jednog svajcarca koji navja protiv Federera bez obzira ko je sa druge strane mreze (ok osim mozda Stena) ili spanca (bez obzira da li je iz Katalnoje, Andaluzije, Castilje...) koji navija protiv NAdala, i da jedva ceka i uziva da isti izgubi... sasvim je ok da kritikujemo Novaka, mozda cak i da po nekada preteramo u tome jer smo ljuti, razocarani, porusenih nada i zelja za pobedom i sl, ali da navijamo protiv njega, za mene je potpuno nenormalno i neprihvatljivo...

Nikola 13

pre 5 godina

Federer je sve podredio ovom turniru. Ovde se oseća kao kod kuće i jedini je igrač koji je ovaj turnir osvajao 7 puta. Mislim da je posle silnih poraza došao trenutak da Novak osvoji ovaj turnir. Mislim da će Novak najbolji meč odigrati upravo u finalu. Ključ svega je u Novakovom prvom servisu i riternu. Servis ga je mučio ceo turnir, ali polako i to dolazi na svoje i mislim da će večeras biti onaj pravi. Samo hrabro do istorije !!!

hronicar

pre 5 godina

ovdale e neki pisu da je ivan lendl kompletirao masterse 1000.medjutim neki su to porekli,doduse nepotpuno.

ivan lendl nikada nije osvojio STOKHOLM,INDIAN VELS i PARIZ koji su bili masters 1000 i u njegovo vreme.znaci,fale mu 3 mastersa.

sa druge strane djokovic ima sansu da protiv federera osvoji sinsinati i da u OVOM TRENUTKU ima sve osvojene masterse.medjutim,ako pogledamo istoriju masters 1000 turnira moze da se nadje da je djokovic igrao polufinale hamburga 2008-e u njegovoj poslednjoj masters 1000 sezoni i da je porazen od nadala sa 2-1 u setovima.tako da teoretski gledano djokovic veceras ima sansu da osvoji sve masters 1000 turnire,ali u praksi falice mu taj hamburg koji nije osvojio iako je imao priliku.to su cinjenice nazalost.

eagle

pre 5 godina

Zvanicna goat lista koju priznaju svi relevantni teniski strucnjaci jasno pokazuje da je Federer GOAT, a Nole tek sesti. E sad to sto nolobotovi misle da ce falsifikovanjem cinjenica svog ljubimca unaprediti, grdno se varaju jer falsifikate svet ne priznaje.

mrga

pre 5 godina

Ne kaže se "Federer zakazao meč sa Đokovićem". 
Pravilno je "Federer zakazao u meču sa Đokovićem".
(Djido, 19. avgust 2018 08:38)

Ne, nego Federer će zakazati itd

minja

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Zbog svih privilegija,foliranja i nadmenosti ovaj Mirkin muz mi je i postao ogavan.Videcemo ima li bar malo pravde da mu u njegovom "savrsenom" scenariju ostane bar jedan nesklad na koji nije mogao da utice.Nesklad koji se preziva Djokovic.

bqki

pre 5 godina

Fed je igrao 2 cela meca u danu. Jedan u 20h drugi oko 2 posle ponoci. I to onaj maratonski protiv Stena. O kakvom namestanju pricate. 37 godina ima covek alooooo

Lale gator

pre 5 godina

Zamisli da je "deda" masni pazarski cevap koji te primorava da ga pojedes. Uzmi svoju proteinsku plocicu i oderi "dedu" u dva seta sa po jajetom. Mozes ti to. Deda strepi, zna da mu se sprema penzija. Novace ucini mu uslugu i pomozi mu da donese pravu odluku. Uteraj mu strah u njegove matore kosti. Neka mu nikad vise ne padne na pamet da igra turnire, jer zna da mora ponovo da se susretne sa tobom. Nisi se mucio do sada, da bi izgubio u finalu. Sad je vreme da uzmes svoj Sinsinati. I nemoj vise da saljes ljubav i srce publici. To je na kraju svakog svog meca radio nizerazredni bokser Slavisa Popovic jos pre 25 godina.

Tajna sluzba

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.

Robert

pre 5 godina

Aj da vidimo ko je bolji!
(Mateja, 19. avgust 2018 08:42)

Uzalud, jer to ce vaziti samo ako Novak pobedi. Ako Fed pobedi, nece biti da je bolji vec je do Novaka koji je "odigrao ispod mogucnosti, bio anemican, neprepoznatljiv" itd.

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Kafir
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHA
Odavno nisam bio kod Ruže na bureku!

AHAHAHAHAHAHAAHAHAAAA
Ako ga bude tako smot'o, biće to meč štogod jer je ružin burek štogod!

Pikac

pre 5 godina

Duel čoveka koji je došao da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i čoveka koji je došao da ga u tome spreči... 
(Plavi269, 19. avgust 2018 08:48) 

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)
Jel? Pa sto nije igrao poslednje dve godine kad Noleta nije bilo?

nekkoo

pre 5 godina

Izvinite, volimo svi Novaka ali budite malo objektivni. U Federerovom najgorem delu karijere (kraj 2013., 2015. sredina do pocetka 2016.) Novak i on su se sastali mnogo puta i tu je Novak nabijao medjusobni skor. Zamislite sada da su prosle godine (kad Novak nije mogao da stigne do njega uopste) odigrali toliko meceva kao na primer 2015.? Koji bi onda score bio? Mnogo je to nebitno ljudi...

alfabet

pre 5 godina

Nisam gledao meč Federer-gofan, ali je sam pregled meča kasnije, gofan igra odlično nijedan znak povrede i onda e brate predajem ne mogu.

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju fedtardi to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

antiDebil

pre 5 godina

Koliko ste dosadni sa ovim više... To nije tačno, i to svako realan zna. Sinsi je Federerov turnir, tu svaki put igra, kakvo crno spriječavanje?
(MasterMind, 19. avgust 2018 09:06)

Federer je dosao samp sa jednim ciljem na ovaj turnir, da pokusa da spreci Djokovica da postane prvi teniser koji je osvojio sve, to je makar jasno kao dan!

Zoki Marbelja

pre 5 godina

Biće teško, biće 2:0 za Nolana. Fedex još nije imao ozbiljniji isit U Sinsinatiju, (a tu ne računam meč protiv debelog Stena koji ima snage za najviše 2 seta). Nolo je eliminisao 3 bombardera za redom tako da iako ne igra u nekoj velikoj formi, Feđin servis neće biti teško ukrotiti posle par uvodnih gemova meča.
Šteta je samo što će ta toliko dugo priželjkivana titula u Sinsinatiju skupo koštati Monačanina sa srpskim pasošem i predviđam mu vrlo brzu eliminaciju na US Open-u, (naravno najviše zbog fizičkog i psihičkog zamora materjala).Nisam zlurad, samo posmatram stvari realno, jer ono krho telo još nije dovoljno ojačalo za najveće napore koji očekuju bivešeg No.1
P.S.a ko igra kladionicu neka slobodno uplati neku siću, jer je kvota na pobedu Đokovića pravi poklon za nas profesionalne sportske kockare.

abc

pre 5 godina

Pa, ako je Rodžer jedva uzeo set "ranjenom" Gofanu, možda je Novak dobio i lakšeg protivnika u finalu. Tim pre što je Gofan odigrao dosadašnji deo turnira na prilično visokom nivou.

eagle

pre 5 godina

Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.

larry

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.

Branko Potezica

pre 5 godina

Da se Rodja ne umori slucajno, trebace mu snage da pokusa da zaustavi Noleta veceras.

Bice veceras ono "Da se ne ljubimo" kad Nole kompletira sve masterse hehehe.

milivoje

pre 5 godina

Ma, meni je žao ovog mladića, Gofena, koji izgara na terenu i igra i povređen. A oni navalili o Đokoviću i Federeru. Nije me briga ni za jednog od njih, ni starijeg ni mlađeg, nisam Srbin po zanimanju a za Švajcarca smatram da je za penziju.

Srdjan

pre 5 godina

Do juce su pisali kako Najki namesta Federeru meceve, a sad kad mu sponzor nije Najki onda mu meceve namesta vrh ATP itd. Kako ste smesni, niste ni svesni. Umesto da se radujete sto cemo gledati jos jedan sjajan mec izmedju najboljih tenisera jer ih nece jos mnogo biti, vi mrzite i razmisljate o zaverama...

javna čistoća

pre 5 godina

@Tajna sluzba
Hahaha, tako mali Perica zamišlja "hejtere". A Nolovi botovi, to sigurno nisu dokone domaćice, već objektivna gospoda iz sveta sporta.
Bolje ti spoji tajkunku i tu drugu. Taman da se zabave jedna drugom, a nas ovde ostave da na miru kujemo Đokicu u zvezde.

srle

pre 5 godina

Ovaj mec ima skoro znacaj osvajanja grend slema. Novak se bori za osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje, Federer juri osmi trofej. Novak ima jednu pobedu vise od Federera 23–22. Na mecevima masters kategorije Novak Federer 9–9. Veceras Novak pobedjuje Federera, Novak uzima Golden masters!

PREPORUKA

pre 5 godina

Nole nazalost jos nije u punoj formi kao 2011 godine, kada je osvojio 5 Mastersa.
Ali upravo ovaj u Cincinatiju mu nedostaje u kolekciji, kako bi postao prvi teniser
u istoriji koji je osvojio svih 9 Mastersa. To bi bio ujedno i 31, a do kraja godine
mogao bi dostici Rafu koji ima 33.
S obzirom, da Nole nije u punoj formi, preporucio bi, da igra smireno, da se ne
nervira, da se koncentrise i fokusira na igru i da upotrebljava svoje najjace „oruzje“
protiv Federera. Samo takvom igrom uspet ce pobediti i osvojiti jedini Masters koji
mu nedostaje i time ulazi u istoriju tenisa.
Uz to mnogo srece NOLE!!!

Zlatko

pre 5 godina

S jedne strane Gofan bi bio laksi protivnik (mozda) i to bi bilo bolje sobzirom da se radi o Sinsinatiju (Federer zna kako se osvaja a Novak ne). Sa druge strane nece biti lose viditi gde je Novak u odnosu na Federera u ovom trenutku. I naravno potencijalna pobeda ce biti sladja! Al najpre da navijamo za dobar tenis.
(larry, 19. avgust 2018 08:40)

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.

Urox

pre 5 godina

Идемо по осми Синсинати!
(Један је маестро, а то је Федерер, 19. avgust 2018 08:32) # Link komentara
Preporučujem (+40)Ne preporučujem (-244)
37 godina. Klasa. Niko nikada nije ovako igrao u tim godinama a ima vec 7 osvojenih Sinsinatija.
(fuuu, 19. avgust 2018 08:47) # Link komentara


Zivis u Srbiji i navijas protiv svog sunarodnika, idi na strane vesti pa komentarisi... Medjusobni dueli vodi Novak, Rodzer moze samo da izjednaci veceras ali teska prica... A Gs-lemovi... Nalbandian, Soderling, Bagdatis, Filipusis i na mastersima u kojem mu je jedno vreme najozbiljniji protivnik bio Ljubicic govori sve... Nole igra jedan prosecan turnir ali to bi trebalo da bude dovoljno da deda padne veceras

opozit

pre 5 godina

Jadan Feđa, ja ću da navijam za Feđu. Pa manje njemu treba da osvoji turnira da bi oborio rekord nego Noledu. Ale ale, ale aleeee idemo Feđa breee..

Slobo

pre 5 godina

Gledam Novaka od njegovog pocetka karijere, i tek sam sinoc shvatio, da nemam pojma i da nista ne znam o njegovoj igri.
Covek izgleda pogubljen na 1:5 u drugom setu, ne moze dobaciti lopticu do mreze, a onda pocne da igra tenis.

Za veceras Federer je na kladionicama blagi favorit 1.80 Novak 2.0
Problem je sto u svim dosadasnjim finalima na ovom turniru, Novak nije
uzeo ni jedan jedini set protiv Federera.

Sto se tice kompletiranja turnira iz masters grupe, u ovom formatu turniri se igraju od 2009 te, i ima ih ukupno 9. Do tada je postojao i masters turnir u Hamburgu sljaka (Maj), ali je 2008 izgubio licencu,pa je u grupu upao Shangaj kao turnir na brzoj podlozi (oktobar), a Madrid koji se do tada igrao u oktobru (tvrda podloga) presao je na sljaku (pocetak maja)

Ako Novak pobedi veceras,bice prvi teniser koji je osvojio sve turnire iz masters grupe.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji IKADA:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 7gs
Novak GOAT 11gs

Nole, veceras saljes mitomana u penziju! Idemooooooo!

Dr

pre 5 godina

I da Nole ne pobedi primadonu večeras, opet je postigao mnogo. Meč bukvalno zavisi isključivo od njega, primadona se više ne pita tu, jedini je problem što Đoković ima te ćudljive epizode kad ga bukvalno boli uvo da li će svet da postoji sutra, a kamoli da li će osvojiti turnir. Bilo bi dobro da ga večeras to zaobiđe i onda plačljivko može samo da ide kući mirki na raport.

Noletov navijač

pre 5 godina

Kakav naslov a sto nije Nole zakazao.Ali hocu da kazem da Rf je veliki folirant.Njegove izjave da se raduje sto se Nole vratio su krajnje cinicne.Jer secate se kad je Nole dominirao da je rekao da se svi igraci udruze protiv Noleta.Pa Nole treba, ako nista drugo,samo zbog svega sto mu je uradio ono sa stolicom i sl.da ima mnogo motiva da se potpuno skoncentrise i pobedi.A nije to vise onaj stari igrac,ma videlo se tokom celog turnira a kakve protivnike je imao
Mozda je kljuc u tome jer lako je sa takvima a ajde ti sa top 3 igraca.Nole napred i ritern u pertle i naduvenko samo skloni siske i namrgodi se.Idemo Nole sa 2;1

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak,odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Mogu da rade i nameštaju u korist Federera koliko hoće,Nole ima da ga zgazi večeras...

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera?
(minja, 19. avgust 2018 15:04)
Djokovic 23-22 Federer.

Sale

pre 5 godina

Ovo će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa. Navijamo za Novaka svakako a sve zavisi od njegovog prvog servisa.
Poštujem RF ali mislim da je preskočio Toronto i došao u Sinsi samo da bi sprečio našeg Noleta da uđe u istoriju kao prvi teniser sa SVIM osvojenim mastersima.
Neka večeras pobedi sport i viteštvo pre svega.
Pozdrav svim dobrim ljudima.

Marinko

pre 5 godina

Novak u pet finala Sinsinatija nije uzeo ni set, sto je necuveno. On i jos dva igraca u open eri imaju po pet poraza u finalima (Endi Aussie Open i Rafa Miami). Ponovo se namesta istorija, da protiv Rodzera uzme Zlatni Masters. Nadam se da je vreme.

antiDebil

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Sesti jedino moze da bude na nekoj fedtard goat listi, a posto tu listu sastavljaju oni to znaci da je ona potpuno nebitna.
Nolo ako veceras osvoji trofej protiv lika od 37.godina ulazi u istoriju i postaje prvi igrac koji je osvojio SVE, a lik od 37.godina ostaje u suzama zbog toga sto on to nikada nece uraditi. Ako Nolo veceras izgubi, ostaje mu jos nekoliko pokusaja da osvoji SVE a liku od 37.godina i u tom slucaju ostaju suze, posto on vise nema nikakvih sansi da bude taj koji je osvojio SVE !!!

Slobo

pre 5 godina

Gospodo patriJote sve masterse je pre 30 godina kompletirao Ivan Lendl. Tako da to sto vi predstavljate kao epohalno dostignuce ( moguce ) vec je davno ostvareno. Federer je tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kole, 19. avgust 2018 09:47) # Link komentara

Gospodine Kole, Lendl nikada nije osvojio Indian Wells, to je prvo.
Drugo , kada govorimo o teniseru koji je osvojio bas sve , Lendlu nedostaje i Wimbledon.

Nole mi te volimo

pre 5 godina

(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

E da naš Nole nije imao problema sa glutenom Federer ne bi danas imao 20 GS, možda kao Sampras. Nego naš Novak je sanirao povredu, Novak se oporavio fizički i mentalno i najbitnije Novak opet pobjeđuje.

parx

pre 5 godina

@Neđo Valderama, ma cela karijera mu je namestena. Znas ono kada izlgeda kao da je umetnik i izvodi neke poteze. To se 3-4 puta ponavlja dok se ne snimi kako treba. Inace slika uvek kasni po nekoliko minuta, kao u Zadruzi.

Grobar

pre 5 godina

Da Federer ima isto godina kao nas nole, bilo bi 6-0 6-1 za Federera ! Ovako obojica imaju sanse
(dr. Roddick, 19. avgust 2018 10:12)

A to sto je Federer kad je imao 26-27 drao mladog Djokovica to nema veze ... Uvek se nalazi nesto da bi se nipodostavao Djokovic , ljudi uzivajte u tenisu , pogotovo sad u ovoj eri velike cetvorke gde je jedan od najboljih nas covek !!!!

Životije

pre 5 godina

Upravo vidim kako Loknasti vadi iz naftalena svoje drago Demperce i mece ga na ofinger da mu bude spremno i namirisano za veceras. Jos da doda leptir masnicu i kosuljce ispod i da bude pravi frajer.

sasa.r

pre 5 godina

Ako bi mogao da se umješa ILUZIONISTA Koperfild i da samo za ove ostrašćene i bezobzirne ljude koji nipodištavaju sve druge tenisere i njihove uspjehe sem Novakovih, napravi paralelni virtuelni teniski meč u kojem Federer dobija sa 6-0, 6-0 , SMIJE SE, PODIŽE PEHAR, MAŠE NAPAĆENOJ SRBADIJI a da mi u STVARNOSTI, NORMALNI SRBI SE RADUJEMO POBJEDI NOVAKA I ZLATNOM MASTERSU.

'bao vas Federer

pre 5 godina

Sinoc u itervjuu na tereu nakon SF osmeh od uha do uha kada je Goffin predao mec, dok se nije setio da ipak treba malo empatije da pokaze.
Kakav neverovatan lik.

frost

pre 5 godina

Neće Roža u penziju dok ne pretekne Konorsa po osvojenim titulama, a ne treba mu puno za to, tako da ima dobru motivaciju, a sve je stariji, tako da se neće dati lako.. sve mi se čini..

sasa jokic

pre 5 godina

Sasa rs@ odakle ti podatak da je dosao na 1.7 kg od svoje tezine? Noletu fali 4 kg minimum da bi mogao da udara lopticu kao nekada. Sada igra na glavu, improvizacije, i zato ovako tesno prolazi, a nekada ih je cistio u dva. Njegov servis ima “brzinu” od 170/h u proseku, a to je za vrhunske igrace lako za vracanje, tako da igra bez prednosti svog servisa. Jednostavno danas mu je sve teze, jos uvek je medju najboljima, ali nije dominantan kao nekada. Tako da je i nama teze nego nekada, vise se nerviramo, ali tako je kako je, bitno da pobedjuje. Verujem da ce i veceras, i da ce napraviti golden masters! Nije ni Rodja sto je nekad bio.

Michael Myers

pre 5 godina

Ljudi polako. Hajde da vidimo brojke. Pogledajte statistiku Federera u poslednjih nekoliko meceva. On ima u rubrici “saved break poonts” 0/0. Dakle ladno niie dozvolio protivnicima nijedan jedini brejk poen. Uzeo mu je Stan set, ali tek kroz tiebreak. Nole do sada igra prilicno ispod svog nivoa, mada on na ovom mastersu nikad nije igrao dobar tenis. Realizacija brejk poena bice kljucna, ako uopste bude imao priliku. S druge strane sa njegovim servis gejmovima ako bude servirao kao u prethodna dva dana imace masu brejk poena da brani, a Federer je i tu nemilosrdan, svakako preko 50% realizacije. Dakle sve se vrti oko prva dva udarca servis-ritrern pa ko bude bolji. Ove razmene tamo-vamo, to je potpuno nebitan element danas, a pogotovo sto Federer nikada nije ni voleo da igra takav tenis, nego resavanje poena u prva 3 udarca. Srecno Nole, od tebe sve zavisi danas!

hehe

pre 5 godina

Šta se bre ložite na ove hejtere Novaka. Taj svojevrsni fenomen je lako objašnjiv. Besmislena su čuđenja zbog tih komentara, omalovažavanja, ruganja, navijanja za Federera, Nadala, Dimitrova. Džonsona, svih koji igraju protiv Noleta, i čuđenje kako to Švajcarci, Španci itd sigurno ne rade svojima. Pa prosto je objašnjenje. Nikome u okruženju Švajcarske ili Španije ne smeta švajcarsko ili špansko, dok ovde na ovim prostorima ima mnogo onih kojima smeta sve što je srpsko, naročito ako je svetski uspešno i vredno. E to njih boli! Pa Bajaga im smeta, a tek Đoković. Shvatite da zato i dolaze ovde i tako pišu. Jer boooli! Da ih ne boli i da ih nije broga što tamo neki Srbin osvaja slemove, mlati goate, ne bi ni čitali ove vesti a kamoli komentarisali.
Zapamtite, dok god su ovde, pišu i mrze, patnja traje. Zato mi je drago da ih vidim u tolikom broju, jer uživam i znam da ih još uvek Novak boli. Njihovi komentari su najbolji dokaz. Prosto.

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Obožavam ove što pišu Nolo, Đokica, i slična ruganja. Gde ćeš bolji dokaz koliko im Nole zagorčava život. I to evo već deceniju he he. Pazite jeste fraza, ali ZAISTA NJIMA NIJE LAKO.

jazz

pre 5 godina

@Две године је Ноле избегавао Роџера и Рафе на свим турнирима на које је учествовао. Роџер то никада није урадио када је Новак био у врхинској форми. И данас Новак је у бољој форми од Роџера и фаворит је пред меч. Али велики Роџер и у пуној 37 години игра финале једног Мастерса... освојио је довољно да буде највечи свих времена, све што освоји до краја кариере је само један плус више.
(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Izbegavao? Novak? Nemoj pred ogledalo pući će od blama.
I da. Da se Novak izvini što se rodio posle Federera a, pa ovaj "mora" da igra da sačuva ime na GOAT listi?

savest

pre 5 godina

Federer je istorijski najuspesniji, igra najelegantniji tenis, ima dobar vizuelni imidz, ali najmanje postuje igrace (u odnosu na RN i NDj), i najmanje je produhovljen (ne religijski nego intelektualno). Nadal je najveci borac i radnik, najskromniji i cinimi se najvise postuje igrace. Djokovic, za kog navijam, je najsvestraniji i produhovljeniji (i inteligentniji). Inat koji poseduje donekle kompezuje manjak popularnosti koja ne proizilazi samo iz sklopa njegove licnosti nego i geografskog porekla. Pa sad ko sta voli, lep izbor potpuno razlicitih igraca.
p.s. Zlato na olimpijskim igrama, istorijski neprocenjivo u tenisu, odmah nakon dejvis kupa.

činjenice

pre 5 godina

Samo pogledati zvaničnu GOAT listu i sve je jasno, barem onim pametnima. Nole prvi, Federer drugi. Federer bi imao još gori skor protiv cara Novaka jer je nabio razliku dok je klinac Novak imao 18, 19 godina. Čim je Nole napunio 21, 22 godine, Federer je otpevao svoje.To nije moje mišljenje, to su činjenice. Federer je izgubio dominaciju i prvo mesto u najboljim godinama (26) te 2008. u janaru kad nije odbranio AO (počistio ga klinac Novak sa 3:0), i kad nije odbranio Vimbldon. Do tada je protiv Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Filipusisa osvajao godinama po tri slema u sezoni, a od 2008. kada su Rafa i Nole malo porasli, napunili 21, 22 god. Federer odjednom osvaja jedan slem u tri godine, a to je period Federerovih najboljih teniskih godina (27, 28, 29). Ako je Federer najbolji ikada, kako to onda nije vladao i dominirao u najboljim godinama? Pa prosto, nije najbolji. Bolji su Rafa i Nole. Toliko o tome.

šetač

pre 5 godina

Novaj nikada nije osvojio Cincinati najviše zbog toga što je uvek davao prednost USO, GS turniru koji je neposredno posle ovog masters turnira. I nije mu se dalo. Recimo Mareju je predao finale te neverovatne 2011. godine da bi posle toga osvojio USO.

Robert

pre 5 godina

Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega. 
Nameštaljka nameštaljki. 
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust 2018 08:51)
Pa Roger igrao 2 cela meca, osminu i cetvrtfinale, u 6-7 sati ukupno. ?

Xm

pre 5 godina

Mozda ce moj komentar izazvati negodovanje (a nema veze sa vecerasnjim duelom) ali meni se cini da na Federeru mnogo bolje stoji Uniklo nego ma Djokovicu.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Licno znam dvoje hejtera, koji su ovde redovno protiv Nola i za Federera. Obe su zene. Jedna je tajkunka, praznog zivota, preferira sve antisrpsko i ruzna od pakosti,a druga je bez dana radnog staza,bez zivota, na grbaci bolesnih roditelja. To su vam te batko i fedeks.
(Tajna sluzba, 19. avgust 2018 10:49)

I ja znam za jednu advokaticu koja bar par sati dnevmo, iz nekog razloga, koristi da na drustvenim mrezama pljuje Novaka, a usput i Srbiju.
Zam da radi za jednu onu organizaciju koja se kao bori za istinu, a dobijaju priznanja od trgovaca organima Tačija.
Jasno mi je da zvucim kao Vulin :)), ali verujte mi da sam totalna suprotnost toj "bratiji".

јд123

pre 5 godina

Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.
(Petar, 19. avgust 2018 12:23)

Зато је нама како је а њима како њима. Само што то ситне душе не схватају. Ако буду у могућности да пређу границу, можда и схвате да аутошовинисте нико не поштује. Ја сам 90их у Немачкој, где сам одрастао, увек говорио да сам Србин. Тада је прво питање сваког Немца било "а шта си ти", јер до тада нису знали да у Југославији живи више народа. И поред медијске хајке на Србе био сам поштован, за разлику од једног лика, Београђана, који је на то питање одговорио "Југословен". Реакција Немаца је била исмејавање лика са речима "ха, ха, ха, ти си Србин, јер да си Хрват, то би и рекао".

Nex

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

prle

pre 5 godina

Penzija na vidiku 
(prle, 19. avgust 2018 13:57)čija ?....
(forester, 19. avgust 2018 14:36)
Šta čija,pa dedina, nole se vratio i još 5 godina ima da vlada

igor

pre 5 godina

Ako ima pravde, Novak je zasluzio da veceras konacno, posle toliko finala, osvoji Sinsinati. Zasluzio je i zbog toga sto je u dva dana imao tri teska meca, dobijena u tri seta, posle velike borbe. S druge strane, Fedex se, kao i po obicaju, samo jednom malo oznojio protiv Vavrinke, koji je jos daleko od svoje prave forme. Osim toga je sve bio cirkus, pogotovu sinoc, gde je povredjeni Gofan, imao maltene egal sa Fedexom, i predao mec, cim se Fedexu oznojio jedan pazuh. Fedex ce biti mnogo odmorniji i stara lisica izjavljuje kako, mu je toboz drago sto se Novak vratio, i da juri 99 titulu, a ustvari ce dati sve od sebe da Novak ne ispise istoriju kao prvi teniser koji je uzeo sve razlicite titule serije 1000. Najgore bi bilo da Novak igra pod pritiskom moranja, jer ce sigurno igrati jos finala Sinsinatija, a u slucaju moranja ruka se steze i krecu greske. Treba da udje opusteno, jer se vratio u velikom stilu, osvojio Vimbldon, odigrao u ova tri dana, nestvarno dobro, uzeo ogroman broj bodova i do kraja godine ima samo da bere poene. Takav pristup ga vodi ka sigurnoj pobedi,jer je bolji i kvalitetniji, ali je lisac odmorniji, jer je odmarao noge u kadi celu sljaku i Toronto, a ovde malo zagrejao rucice. Zato Nole, veceras, opusteno, veliku ulog jeste u igri, ali nije smak sveta i ako izgubis, idi sa tim pristupom, ide US open, titule su tek pred tobom. Najvaznije je da si se vratio!! Srecno veceras ljudino!!!

nole car mlatio federerka preko dvajs puta a on kao goat ahahaa

pre 5 godina

Federer je Noloa 2012. u Sinsinatiju prvi set za 18 minuta demolirao sa krompiricem. Kada je Nolo dobio sa krompiricem Federera? 
(minja, 19. avgust 2018 15:04) 
Djokovic 23-22 Federer.
(THE FINAL CUT....

Dobio ga je sa DVE NULE kada je ovaj igrao u džemperu.

pusa

pre 5 godina

Na zvaničnoj GOAT listi, Nolo će ako pobedi veceras napredovati za jedno mesto i postati peti. Ako izgubi a hoće, ostaje na šestom mestu. Slabo je to zaista za nekoga ko je pred penzijom.
(minja, 19. avgust 2018 15:14)

Evo ja upravo gledam zvaničnu GOAT listu i na njoj je Novak prvi. Federer je treći.

'asan fefer

pre 5 godina

Neko mu je dao lovu da preda meč. Novak nije osvojio ovaj turnir, a s druge strane Federer. Šta ćeš više da se umlati lova, a Novak igrao 2,5 meča u 24 sata i ajde da se matori Federer odmori pred finale gde će sva publika navijati za njega.
Nameštaljka nameštaljki.
Da ima kosmičke pravde Novak bi trebao da ga zgazi i sad i na US Openu.
(Mrkva, 19. avgust

Ajmo teorije zavere!
ne zaokruzujte broj 1, 19. avgust 2018 09:45)

Sjetim se 2015. kad je Federer s peherom u ruci poručio Novaku da ne brine i da će kad tad osvojiti ovaj turnir. Tad su svi otpisali našeg Noleta pred US Open, međutim tad Novak osvoji svoj 10 GS. Pa ako će ovaj meč po već viđenom receptu donijeti 14 GS titulu... vamos Fejki!

jazz

pre 5 godina

@Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.

Ova tvoja ironija u pokušaju je zapravo jadna. Federerovi forhendi su i dalje umetnost.
Navijam za Novaka i ne sporim one koji navijaju za Federera, a govoriti za igrača koji je ušao u finale bilo kog mastersa da nije i dalje vrhunski igrač je besmislica. Svi koji obožavaju Novaka moraju poštovati Federera jer njegov tenis jeste umetnost. Novak i Nadal jesu gladijatori i genijalci. Ako je Federerova igra poezija Rafina i Novakova je teška industrija i Novak je naš najbolji sportista svih vremena i naravno želim mu da prestigne obojicu. Koliko je to realno videćemo.

eagle

pre 5 godina

Parametri koji se gledaju za goat listu su sledeci i to redom: broj GS titula, ukupan broj titula, broj nedelja na prvom mestu, broj zavrsnih mastersa, broj mastersa 1000, broj finala na GS turnirima, broj mastersa 500, olimpijske igre, Dejvis kup. U obzir se nikada nije uzimala statistika H2H, u prevodu medjusobni skor, inace su Rodik, Safin, Cipiripis, Zverev, Cung bolji od Novaka.

Aleks

pre 5 godina

Nole mnogo lose igra ove nedelje, i sa tako losom igrom useo je da stigne do finala, sto samo govori kakva je on mentalna gromada. Ali za Rodju treba jos jedan level up...

Nebojša

pre 5 godina

Verujem da je došlo vreme za istoriju i epski duel. Biće dobar meč to sam siguran. Novak nije do sada pokazao konstantu ali ovo je finale i veliki ulog kao i Federer preko puta mreže. Ako ga bude služio prvi servis biće sve pod kontrolom jer mu je ritern dobar što je pokazao protiv jakih servera. Federer će pokušati da skrati poene i sigurno će imati dobar servis jer je to kod njega zaista konstantno. Ako ga Novak lobuje jednom jer će sigurno Federer ići na mrežu to bi ga vratilo nazad do kraja meča a tu je bolja šansa za Novaka. Napred Nole.

Slobo

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (0)

Lendl nema Indian Wells

Saša

pre 5 godina

Djoković je u boljoj formi od Federera, Federer ne iga na nivo na kojem je igrao zadnjih godinu i po dana dok je osvajao AO i Vimbldon, tako da mislim da je Djoković favorit, al videćemo u njihovim mečevima sve je moguće.

IgorBn

pre 5 godina

Ovi navijaci Federera su tipa,navijamo za spaniju i Barselonu u zato sto igraju najljepsi fudbal...sto ne pobjedjuje uvijek. Drugo, nikakvu prednost nema istorija na Sinsinatiju i posloga...Igrati ce kao i na svakom drugom turniru tvrde podloge. Prednost samo moze biti Novakova jer zaista zeli da osvoji ovaj turnir. Umor Djokovica i predaja Gofana nema nikakve veze za sam ishod meca. Ritern i servis Djokovica,tj servis Rogera biti ce presudan veceras kao sto neko rece prije.

antiDebil

pre 5 godina

(Strucnjak, 19. avgust 2018 11:31)

Ako pasionirano pratis tenis od vremena Konorsa u tom slucaju nema ti da trazis rekorde bilo gde, ti bi sve to trebalo da znas, tako da ti je prica potpuno promasena a i ne pratis tenis toliko dugo!!!
Nego kako ti se za rekord cini postignuce,, osvojio je sve'', bitno ili nebitno da budes prvi igrac koji je osvojio sve?

Petar

pre 5 godina

Novak je veliki sampion nekarakteristicnih svojstava za ExYu prostore (istrajava, smiren je, radi naporno i disciplinovano, govori 5-6 jezika i nije tupi sportista). Pored vrhunskih rezultata, koji su u svjetskim okvirima nevjerovatni, ovdje ima veliki broj hejtera ili ljudi koji se sprdaju. Kao sto neko rece, to u Italiji, Svajcarskoj, Njemackoj necete naci - takav nivo cinizma, nepostovanja i netrpeljivosti prema mladom, izuzetnom covjeku koji na fenomenalan nacin reprezentuje svoju zemlju. To je sramotno i jadno pa cak i kad se radi o nekom pokusaju da ispadnu interesantni ili pametni - ti komentatori su u stvari samo jadni.

hihi

pre 5 godina

Od te 23 Novakove pobjede nekih 10-ak je doslovce bilo zbog jednog ili dva s(p)retna poena koji su otišli na Đokovićevu stranu
(CroFed, 19. avgust 2018 13:24)

Obožavam ovu vrstu kmečanja komšija ahaha!

mr

pre 5 godina

Tesko je bilo sta prognozirati za veceras. Bice to vise psihicka nego fizicka borba, uz vjerovatno pretjeranu zagrijanost Federera da sprijeci Djokovica da osvoji Sinsinati, a bas to ce ga mozda i kostati.

2:0

pre 5 godina

razmontiraće ga novak. biće nervoze na početku a onda gaženje kad obuče belu majicu. federer ne može samo na tehniku, ne kreće se ne trči a protiv novaka će to morati i tu mu je kraj.

NebaCar

pre 5 godina

Djokovic je za Federa najgori tip igraca koji postoji.FED nemoze da zavrsi poen u tri ,3-4 udarca sto drugima uglavnom radi
(jedan stonoteniser, 19. avgust 2018 12:01)

Nisi u pravu, za Federera je Nadal "nocna mora" , njegov stil mu najmanje odgovara sto i skor pokazuje, kao sto je Djokovic za Nadala.

e

pre 5 godina

Čini mi se da je Novak sada na ovom turniru sve susrete dobio u 3 seta, i mislim da je to i planirao zbog US opena koji se igra u 3 dobijena. Na ovom turniru isprobao je sve varijante svoje igre a do US opena pokušaće da popravi slabosti kojih je i sam svesan.

najveća bežanija ikada

pre 5 godina

(Trast, 19. avgust 2018 12:49)

Haha, aha jeste! Nikada Rodžer to nije radio. Samo je bežao sa šljake, i bežao u džemperu od Rafe i Novaka. Ona bežanija u džemperu i objašnjenje zašto neće da igra (njegove reči: “Nisam na dovoljnom nivou da bih pobedio Novaka“), je najveća bruka u istoriji sporta. Par dana posle čuvenog đžempera je igrao mečeve. Niko to pre njega nije, i nikada niko neće takvu sramotu ponoviti. Jadno, jadno, jadno...

hehe

pre 5 godina

Novak je pobedom u Vimbldonu i finalom u Sinsiju izbio na prvo mesto zvanične GOAT liste. Federer je drugi. Ako Federer pobedi danas, vraća prvo mesto, ako izgubi ostaje drugi.

Stize pomoc

pre 5 godina

@STEVICA
Gde u inostranstvu?
Ako imas komputer ili iPad, imas dvije mogucnosti i to:
- preko Fromsport.com ili
- tenisuzivo.com
Zelim ti prijatan prenos zu pobedu naseg majstora Noleta.

South Park

pre 5 godina

Ovi sto nesto pominju Lendla.Novak bi bio prvi teniser koji ima sve slemove i masterse.Dakle sve turnire iz serije 1000 i 2000 atp.

bari

pre 5 godina

Pozdrav svima.Kao veliki Rogerov navijac,smatram da on ne moze uzeti vise od par gemova vcr.Gledacu sa ocem,koji Novaka voli vise od mene (lol),ali posle onakvog tenisa sinoc,ali i na celom turniru,Federer nema sanse.On je toliko spor,van fokusa,cak vise i lepotu u igri nema.Nema vise vinera,bekend udara kao lopatom,bas amaterski tenis,u poredjenju sa mecom Cilic-Djokovic.Moja preporuka je stavite pare na djokovica,i uzmete neku kintu,mada verov nije neka kvota.Ako neko zna kolika je,neka napise.
(Nex, 19. avgust 2018 13:08)
Lepo , a otac vaspitao sina da voli Federera i da se kladi i savetuje druge kako da se klade i zarade novac a kladionici

pusa

pre 5 godina

@Pusa, uzaludno lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.
(minja, 19. avgust 2018 16:03)

@minja, Uzaludno i ti lažeš jer laž ne menja činjenicu na zvaničnoj GOAT listi. Pusica.

Lik

pre 5 godina

Ko god je malo ozbiljnije pratio Novaka na Sinsiju, taj ZNA da ce ovaj demolirati Federera veceras.
Daj Boze da ne budu krompirici, bilo bi mnogo ruzno ipak.

ljupce

pre 5 godina

@kole

svaka cast ivanu lendlu na osvojena ukupno 22 mastersa,od cega je cak 11 razlicitih po cemu je zaista neprevazidjen.masters koji lendl ipak nikad nije osvojio je STOKHOLM koji je imao licencu u periodu 1970-80 pre lendla i u periodu 1984-94 kad je lendl bio najjaci i najdomonantniji teniser.dakle,lendl nije osvojio sve masterse iako ih je najvise razlicitih osvojio i to niko ne spori niti umanjuje.

DDF

pre 5 godina

Nikada necu razumeti,da neko ko je Srbin navija protiv Djokovica,takve osobe sigurno imaju probleme"licne prirode"same sa sobom.
Napred Nole,Srbija je uz tebe kao i uvek.

Raff, ZG

pre 5 godina

Onaj pravi Novak nije dao da drugi vode igru. On je bio šef na terenu i protivnici nisu mogli izdržati njegov pritisak. Onu jučerašnju bojažljivu igru protiv Marina je bilo teško gledati kako mu Nole dozvoljava lake udarce iz sredine terena. To mu protiv Feđe neće proći. Idemo Nole, samo agresivno kao što si nekad igrao!

boris

pre 5 godina

Da tesko je bilo sta reci ..? Ocigledno je da Novak nije u nekoj posebnoj formi, ali i takav je u finalu....U nekih 30 sati dobijao je Dimitrova, Raonica, Cilica redno...istina tesko, ali ih je bas odradio na suvo iskustvo..tokom sva tri meca sticao se utisak da je losiji igrac na terenu , a opet se nekako videlo da ce svaki dobiti....i danas bi sa pravom rekao da je zbog onog sto se sa Noletom desava poslednje dve godine i istorije njega i RF na ovom turniru da je RF favorit....ali protiv ove mentalne gromade od Djokovica danas niko nije favorit pa ni Roger...kako god zavrsi Nole dolazi u NY apsolutno spreman

1

pre 5 godina

@The final cut, 20>13 i 98>69
(minja, 19. avgust 2018 15:28)

37>31

Šest godina igranja više. Normalno da ima više titula.
Brojke se porede kada svi odu u penziju, ali treba imati mozga da se to shvati.

king roger

pre 5 godina

(nekkoo, 19. avgust 2018 15:58)
A Federer kad je nabijao skor protiv golobradog tinejdžera Novaka, to se zaboravlja, ne računa je li? Poveo je u najboljim godinama sa 4:0 kada Novak nije ni 20 godina napunio. Sedam pobeda do Novakove 21 godine. Važan je skor. Valja spomenuti da ga je Nole i tad kao dete pobeđivao čak i na slemu, što je bila mislena imenica za Rodika, Hjuita, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka, Ljubičića, celu njegovu generacijsku konkurenciju pored koje je nabio slemove.
Bitan je skor na velikom uzorku u decenijskom periodu. Mnogo govori. Evo ti da igraš sa komšijom stoni tenis, i da si ga pobeđivao više nego on tebe (a igrali ste 50 puta), da li bi ikada priznao da je bolji od tebe, i da li bi sebi rekao da je to nebitno?
Inače da poput tebe naglasim, ja sam navijač Federera, ali moram biti realan.

Marinko

pre 5 godina

@slobo... Ne moze Novak biti prvi teniser koji je osvojio svih 9 Mastersa ako je Lendl u svoje vreme osvojio Masters seriju od 9 turnira. Sada to sto su se promenili domacini turnira nije kriv Ivan Lendl a ni Novak sto nema Hamburg. Vreme se ne moze vracati u nazad... Dakle Novak moze da stigne Lendla ali ne i da bude jedini sa svih 9 mastersa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novakov navijac, 19. avgust 2018 10:19)

A da ti posetis ATP sajt? Naslovna prica...

dubioza

pre 5 godina

Novak koliko nije igrao, to je jedino problem. Sad bi bilo idealno da se zapuse usta svim pokvarenim ljudima u svetu koji odbijaju da se poklone igracu koji ostavlja dubok trag u ovom sportu. U inat svim Vilanderima i Federerima, i naravno Englezima. Samo jako i neka je fortuna na tvojoj strani mrezice.

Komarac

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...

Hibrenacija

pre 5 godina

jer moguce da je tri puta pobedio Noleta u Sinsinatiju ....Nisam to znao neka Nole da sve id sebe pa neka bude kako bude nadam se pozitivnom

Milko

pre 5 godina

Da sam znao da se zakazuje, zakazao bi ja sa Nolom jedan mec. Ne bi tako kasno udeset ali nedje oko pola 6, 6 .. cisto da vidim teniski dje sam.

buva

pre 5 godina

Neko ce da sagori danas, a ja se nadam da ce to biti Rodzer. Novaku je kljucno da sto manje misli o ovoj tituli kao necemu sto ga izbegava, kao prilici koja se ne propusta, iako je sve to u neku ruku tacno. Pojednostaviti stvari (sto i sam Novak stalno prica) je kljuc. Dakle igra mec, finale, zeli titulu, izadje da igra najbolje sto ume. Igra igru. Rekao je lepo Aleks Ferguson mnogo puta “play the game, not the occasion“. Srecno Nole.

Stiv

pre 5 godina

Moje mišljenje je da od svih tenisera je Novak najinteligentniji. Stetite se kako je Nadala u Londonu na onakvu igru pobedio. I na ovom turniru je pokazao da zna ono što ostali ne znaju, pogotovo sinoć kad je Čiliću objasnio da mora da se igra po njegovim uslovima. Tu i tamo svaki od protivnika dobije neko vreme da se pokaže ali za ceo meč zna se ko vodi priču.

Dada

pre 5 godina

Valjda Monte Karlo ceka Sinsinati.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:37)

Znači svako ko živi van Srbije automatski nije Srbin, jako zanimljiv način razmišljanja uistinu

matori

pre 5 godina

@(sasa.rs, 19. avgust 2018 09:07)

jesi li ti juče gledao meč?
ono što je radio u prva dva seta treba da zaboravi. ono što treba da radi je ono iz posljednjeg servis gema u drugom i ceo treći set. ceo drugi set do poslednjeg servis gema 1 viner... i onda u jednom gemu 5 udaraca kao iz topa.
zašto tako ne igra stalno, to je pitanje...
ali njegova izjava je: pad koncentracije. takođe je svestan da do toga ne sme da dođe ako želi titulu.
valjda će biti napaljen od starta do kraja meča i da se upiše i ovaj masters na konto.
Idemo !!!!

Riječanin

pre 5 godina

Mora se priznati Rogeru da uspješno spriječava Novaka da osvoji Cinncinati i tako postane prvi igrač u povijesti koji je to ućinio ali se nadam da večeras ništa neće moći spriječiti Đokovića da postane besmrtan.

Marinko

pre 5 godina

Људи, шта год да се вечерас деси ( а било би лепо да се ОНО деси ) имајмо на уму да нам се Новак вратио. Од Квинса је све почело и играо је сва финала на којима је учествовао. Квинс, Вибмлдон, Синси... а до пре пар месеци смо се радовали да уопште победи неко јако име. Уживајмо опет у свим чарима које нам ови мајстори приређују...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komarac, 19. avgust 2018 11:58)

Igrao je u Kanadi, ispao od Cicipasa, ali ko jos sve da pamti. Nego, vreme je da uzme dva seta u finalu Sinsinatija.

Vladimir

pre 5 godina

@ Nadal
Koliko je poznato ima osvojenu medalju na OI a sa ovim turnirom će imati osvojene sve jače turnire, GS i Masters 1000, što nikome nije uspelo od početka open ere. Eto koliki je to uspeh. Naravno ako ga osvoji. A čak ni Federer, ni Nadal, ni Sampras... nisu to uspeli

Stefan

pre 5 godina

Sto zbog rezultata u dosadašnjoj karijeri na ovom turniru, što zbog činjenice da Novak nikada nije dobio Rodzera u Sinsinatiju, što zbog činjenice da se Novak dosta mučio i imao dosta oscilacija, a Federer ni jednom nije izgubio svoj servis u toku turnira, ipak blagu prednost dajem Federeru. E sad, činjenica je da Novaka ovakvi mečevi inspirišu i ne bi bio prvi put da upravo protiv Rodzera podigne naglo nivo igre i odigra najbolji meč na turniru. Nadam se još jednom spektaklu ove dvojice majstora i naravno, zlatnom mastersu

hehe

pre 5 godina

Najjači su mi ovi očajnici sa - Nole nema sve, nema OI ahaha...
Kao kad bi Ronaldu, Maradoni, Peleu rekli - ma nemaju sve, nemaju OI. Eno mali Mesi ima OI, i šta mu znači? Veliko NIŠTA! Šta bi Argentinci više voleli, da im Mesi donese “Boginju“ ili još jedno Olimp. zlato? Biti pobednik olimpijskog turnira u fudbalu i tenisu je utešna nagrada za brzi zaborav. Koga to zanima u fudbalu i tenisu? Nikoga. Eno neki Masu i Puig imaju zlato u singlu. Ko su ti, el zna neko?

jд123

pre 5 godina

Ови што причају о ГОАТ-у. Рачуница је врло проста. Највише се рачунају Гренд Слемови. Зато је за сада први Федерер а други Надал. Нека Ноле освоји још два ГС-а и нема дилеме да је трећи. Иако се и сада може рећи да је бољи од Сампраса, јер је освојио све Гренд Слемове. Али онако, чисто да се отклоне све дилеме.

Нека освоји вечерас тај Синсинети, плус још два ГС-а и Олимпијске Игре до краја каријере и ја ћу бити задовољан. Освојио све што се освојити може.

Cudni ste u poslednje vreme

pre 5 godina

Nije Federer "zakazao" finalni mec, ako to vec tako zelite da kazete, vec Djokovic, Nole je bio prvi finalista. Vodite malo racuna kada pisete naslove...

wang

pre 5 godina

Za Federera pričaju već 10 godina da je deda. Šta, Novak je kao mlad teniser? Daj, nemojte, molim vas. U svakom slučaju, biće dobar tenis, a za ove bezobrazne: da, osvajanje svih mastersa jeste ogroman uspeh, Nadal i Federer teško da će to uspeti, Novak večeras ulazi u istoriju.

Voša

pre 5 godina

Da je neko od na samo nesto uradio u svom životu koliko je Novak, priznao BiH Vaše komentare, ali kada tako mali ljudi pišu sa toliko mržnje govori koliko su mali. Bravo za Federera, ali ja sam iz Srbije pa mi Novak No1

ElHombre

pre 5 godina

Djokovic Novak Srbin je minimalno top 3 na svakoj GOAT listi, ako su prva dva Federer i Nadal onda je naravno Djokovic odmah iza njih jer je u njihovo vreme dominirao skoro 5 godina i tu nema nista sto moze da mu poremeti to top 3 mesto na vecitoj listi.

turski konjanici iz Zeleznika

pre 5 godina

@ovde je rec o singlu,ne i dublu. Zlato ima i Nikolas Masu iz Cilea u singlu, Federer nema. Ako cemo da gledamo zlata i u dublu,onda je Federer daleko od koze tj goata

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Istorija se pise protiv najjacih. Novak je izutetno motivisan protiv Rodzera i Rafe. Verujem da ce danas upravo protiv velikog suparnika kompletirati masters titule.

car nole, roger samo king

pre 5 godina

(eagle, 19. avgust 2018 16:39)
Ne pravi se naivan. Nije isti uzorak od 50 odigranih mečeva i par njih. Pogledaj samo h2h Fed-Nole na slemu, zatim finala slema, finala ukupno. E tu su cifre još brutalnije. 3:1 finala slema za Novaka, 13:6 finala ukupno za Novaka (računam i džemper). Kada Cicipasi, Kirjosi i Rodici budu imali makar deset FINALA sa Novakom i tu budu imali bolji skor, e onda su bolji, jer u finale se ulazi u formi. Koga briga što su Novaka van forme pobedili jednom ili par puta neki napaljenci u 3. kolu. Ali nešto mi govori da si ti pametan i da znaš sve ovo, ali nećeš da priznaš. Svi znamo i zašto.

jazz

pre 5 godina

@Samo gledati zvanicnu GOAT listu i sve je jasno pametnim ljudima. Novak je Federera cesce dobijao kada je ovaj bio povredjen i presao 33 godine, a Novak je Federera izbegavao celu 2017, kraj 2016 i pola 2018 kada je Federer bio u boljoj formi nego danas. Dobar je Novak ali tek sesti na goat listi, ok je to uspeh.
(eagle, 19. avgust 2018 17:03)

Ne daj Bože nikome, da bude pametan kao ti.

lal

pre 5 godina

@trast: evo bas je nole bio favorit, pa nije izbegao nadala ni na sljaci, ni na travi... a federer ne ucestvuje na sljaci vec 3 godine... toliko o tome...

Red machine

pre 5 godina

@minja,prvo nije Nolo,nego je Nole,a drugo,Ivan Lendl nije nikad osvojio Wimbldon,tako da ako Nole ovo osvoji,Lendl ce biti iza njega,a koga briga za olimpiadu.p

jazz

pre 5 godina

@Idemo care do titule najboljeg svih vremena!!! Samo hrabro!!! Zelimo ti svu srecu!!! Pozdrav iz Istre!!!
(Alex, 19. avgust 2018 12:54)

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
Za one koji ne znaju, svi smo na svetu svijetu ili svitu samo dobri ili loši ljudi.
Da, možda zvuči patetično, ali je tako. Niko se ne rađa loš, jer se rodio kao Srbin ili Hrvat ili šta god.

Dzeremaja

pre 5 godina

@ser S obzirom na to da je Federer Svajcarac, a vamos rec na spanskom govori dovoljno o tebi kao mizantropu, odnosno, o osobi koja nije nista ueadila u zivotu i zbog toga su mu svi drugi krivi i onda mrzi sve oko sebe.

larry

pre 5 godina

Prvo sam i sam pomislio da je Gofan lakši protivnik, a onda vidiš da to baš i nije tako. U tom meču, Novak bi bio apsolutni favorit, stvorio bi se toliki pritisak tipa sad il' nikad da bi to bio mač sa dve oštrice. Ovako, Federer je favorit i Novak može opuštenije da odigra. A što se tiče onog "da navijamo za dobar tenis", ja bih pre da navijam za Novaka i njegovu pobedu pa makar meč bio proglašen za najružniji u istoriji. Ako Novak ovo dobije, postaje prvi sa svim Mastersima a to nije trenutak za umiranje u lepoti.
(Zlatko, 19. avgust 2018 09:18)

U pravu si nema sta. Neka Novak pobedi pa neka igra i katastrofalno, de nas briga, na kraju se racunaju titule

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu.(рајко, 19. avgust 2018 08:48)Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04) Ali zato će Federer da igra bar još 10 godina - zar ne “Batko”?!

Bulk

pre 5 godina

Ajmo Nole osvoji i ovaj turnir i obrnuo si igricu. 
(рајко, 19. avgust 2018 08:48) 

Taman onda da (konacno) zavrsi karijeru.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 13:04)

Načekaćeš se na to ;)

mix

pre 5 godina

Ovo je jedan mec u kome pobedjuje adrenalin i veca zelja.Kvalitet je podjednak,ono sto ima Nole,nema Federer i obrnuto.
Svakako spektakl u najavi.

Nebojša

pre 5 godina

Nolo je tek šesti igrač na GOAT listi, veoma skromno, i tu će i ostati. Čak petorica su ispred njega. Nolo čak i da osvoji večeras protiv čoveka u 37.godini ne ulazi u istoriju jer je Ivan Lendl osvojio sve masters turnire. I na kraju, Nolo nema zlatnu olimpijsku medalju što Federer, Marej, Wawrinka i Nadal imaju.
(minja, 19. avgust 2018 13:19)

Ne znam koju ti goat listu gledaš inače sve i da Lendl ima sve masterse mada meni taj podatak nije poznat nema sve grenslemmove i tu se priča završava Novak bi osvajanjem ovog turnira osvojio sve velike turnire koji su aktuelni a to niko nije uradio i na kraju samo Marej i Nadal imaju zlatnu medalju Federer i Wavrinka nemaju jer ovo je singl a ne dubl ne možeš njima računati medalju u dublu da je recimo Federer usvojio RG u dublu 2009 umesto u singlu niko nebi rekao da je kompletirao grenslem jer je dubl sasvim druga kategorija.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ne znam ko ste, a nije ni važno. Nije važno da li ste Hrvati Srbi Albanci Bošnjaci Islanđani ili šta god. Hvala vam na podršci.
(jazz, 19. avgust 2018 14:15)

Nole, ti li si?