Četvrtak, 16.08.2018.

16:10

Đoković: Čuo sam šta je Federer pričao i nisam za to...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, izrazio je suprotan stav u odnosu na Rodžera Federera i poručio da bi skratio mečeve na Gren slemovima na dva seta.

Izvor: PT

Ðokoviæ: Èuo sam šta je Federer prièao i nisam za to... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

-_-)

pre 5 godina

@(Marko, 16. avgust 2018 23:56)

Marko spinujes sa svojom verzijom konspiracije kroz dezinformaciju.

Dzemperko je igrao u 19 ATP finala na 3 dobijena seta i od toga dobio 8. Od zavrsnih ATP turnira igrao je 4 na 3 dobijena seta i dobio 3.

To je bilans finala na 3 dobijena seta bez GS finala a ne tvoja izmisljena cifra od 28.

tocka

pre 5 godina

Pa naravno da bi Federer voleo da su sto duzi mecevi, ako moze i 7 osvojenih setova. Da se i tamo oko osnovne linije uvedu delovi sa zivim blatom, a onaj deo pred mrezicom izmesa sa uljem i korama od banana.
E onda niko nece oboriti njegove rekorde.

Marko

pre 5 godina

Za sve ljubitelje tenisa od 2011 i 2015 godine koji pisu glupoti o teorijama zavere Federer je u karijeri igrao u 28 finala raznih ATP turinira koji su se igrali na 5 setova. Da niko ne bude zbunjen u tih 28 mecefva nisu uracunati mecevi sa GS koji se i dan danas igraju u 5 setova.

munze

pre 5 godina

@cek-cek
pa kada je rekao da oni koji manje igraju treba da budu manje plaćeni to je bilo strašno, pa eto sada samo traži da igra manje za iste novce, što je apsolutno ravnopravno, zar ne?

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.
(dule, 16. avgust 2018 18:06)
Srpski as je obrazložio i da nove generacije nemaju želju da igraju predugačke mečeve.

"Nova generacija, "milenijalci", nemaju veliku pažnju i žele da se brzo događaju stvari. Isto tako, zbog igrača i da bismo privukli publiku mislim da bi mečevi trebalo da budu kraći i dinamičniji", kaže Novak.
Samo malo bolje procitaj sledeci put.Mada i nije velika razlika,cak bi i vece razocarenje bilo da je mislio samo na publiku,jer je nekoliko tenisera,a milionski auditorijum prati tenis.

Kikinda

pre 5 godina

Ako jedan igrač povede na 2:0 u setovima, onda bih ja završio. Ako je 2:1, onda bi trebalo na 3 dobijena. Po meni. I to i na mastersima u polufinalama i finalama.

Zwš

pre 5 godina

Navijam za atraktivne poene i tenisko umeće. Previše smo videli brutalno iscrpljujućih mečeva od 5 sati gde se izgubi suština i previše zavisi od fizikalije. U pravu je Novak.Možda najbolje da i Mi i GS budu na dva a finala na 3.. Ili obavezan tie breaker odmah posle 2:2 u setovima. Poenta je humanizovati igru i sačuvati lepotu igre plus poštedeti zdravlje igrača.

Nislija u tudjini

pre 5 godina

my 2 cents...
Federer navodi vodu na svoju vodenicu. Dva dobjena bez tiebreak u poslednjem bi bilo sasvim dovoljno cak i za grand slam. Malo sportova zahteva od igraca da bude vise sati u toku jednog meca na nogama. Takodje mislim da za prosecnog ne mazohistickog gleadoca je tih nekoliko sati i vise nego sto treba

Nidzoni

pre 5 godina

Sramotna izjava Đokovića, kapa dole Federeru. Celu ISTORIJU tenisa se Gren Slemovi igraju na tri dobijena i ti bi to da menjaš???
Čoveče, ako ti se ne igra tenis ne moraš ni da igraš.

Vuk

pre 5 godina

Nek ostane ovako kako je i sad i to je to. Posle ce neko pricati sta bi bilo da su teniseri koji ce se tek pojaviti igrali na 3 dobijena seta i nece biti merodavno. A za zavrsni masters cista glupost.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Grend Slemovi MORAJU da se igraju na 3 dobijena - jer se upravo po tome i razlikuju od ostalih turnira. Teži za igru, veće nagrade, više poena. 4 najveća turnira. A iskreno ne vidim poentu da se finale mastersa igra na 3 dobijena. Tako je bilo pre i od 2006 (nisam siguran) se ne igra vise tako. Teniski kalendar je ionako prenatrpan i pretezak, jos ga otezati bi bilo loše za tenis.

Dragana

pre 5 godina

Mastersi 1000 bi mogli na tri dobijena seta da se igraju makar u finalu. Grend Slemovi nikako ne bi smeli da se igraju na dva dobijena. Na šta bi to ličilo? Moglo bi da se desi da se finale Vimbldona recimo završi za manje od sat vremena igre. To bi potpuno degradiralo ovaj sport, nijedan meč na Grend Slemovima ne bi trebalo da se igra na dva dobijena seta. Tolike kritike upućene Federeru u komentarima na ovu vest a Novakova izjava je gora od njegove. Federerova izjava bar ima nekog smisla.

Gancedra

pre 5 godina

Trebalo bi kao i svaki drugi normalan sport da bude vremenski ograničen. Igra se dva sata pa ko više setova osvoji taj je i pobedio. Za nas gledaoce je lepo kad se uvališ u fotelju i gledaš tenis po 3 i više sati, ali opet ni to nije dobro kad si u frci i imaš puno drugih obaveza. Vremensko ograničenje bi bilo pravedno jer bi tako svaki igrač isto vremana proveo na terenu i ne bi bilo odlaganja mečeva zbog nekih koji igraju i nikako da završe.

bivsi teniser

pre 5 godina

Ne slazem se s Djokovicem za gren slemove, ali ja bih recimo uveo par (4-5) turnira godisnje koji bi se igrali na jedan set, mislim da bi to bilo ludilo za gledanje i da bi malo olaksalo put mladim teniserima. Mislim da bi mecevi bili interesantniji jer bi teniseri morali da budu maksimalno koncentrisani od starta i tako bi se smanjio "prazan hod", odnosno delovi meca manje interesantni publici (recimo od 0:0 do 3:3 u drugom setu)

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Koliko je ovo providnooooo..Pa Roćko bi kad bi mogao da se svi turniri igraju i u 5 dobijenih setova...Koliko je ovo podmuklo.To bi značilo da nikad niko ne bi stigao.ni do 10 GSova a da ne govorim o mastersima.Koliko bi bili igrači vukli povrede i tako ispadali iz ritma.Da ne govorimo o pripremama a tek da neka igra potraje po 4 i više sata...Tesko da bi iko vezao dva GSa.Auuuuuuu brate al je ovo klizeći sa dve noge...
Ako ćemo realno onda bi više podržao Noleta ali recimo da se polufinala i finala igraju u 3 dobijena seta.To bi bilo mnogo interesantno za gledaoce i za medije.
Danas se prave klipovi od 60sec.jer niko nema vremena za više pa tako i sport.
Treba ga ubrzati da privlači mladu publiku jer inače budućnost je crna ali bukvalno

ček-ček

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????

dule

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.

lune

pre 5 godina

Čitao sam najnovije istraživanje koje kaže da su žene fizicki izdržljivije od muškaraca, tako da bih ja ženama povećao na tri a muškarcima smanjio na dva seta.

Вељко

pre 5 godina

Novak ponovo u kontra ritmu.
Izjavljuje da bi trebalo da se skrate mečevi,učini igra dinamičnijom,ali pauza imeđu dva poena-no limit?
Po meni jedino kod 40:40,da se ne igra na razliku i naravno bilo gde da se igra i u 5.setu tiebreak(mada bi i tu možda moglo da se razmisli o meč tiebreaku/set do 10 poena/).
Kome nije dovoljno 25 sekundi za odmor između dva poena,neka pređe na šah!

crush

pre 5 godina

Da skrate na dva dobivena seta možda bi i na naš Čilić osvojio još koji GS hahaha čovjek je rekorder po izgubljenim mečevima u kojima je vodio 2-0 ?

Aki Ajo

pre 5 godina

Različita mišljenja, pogledi na istu stvar, ideje i predlozi nisu i ne treba da budu predmet svađe i netrpeljivosti. Treba da naučimo da slobodno iznosimo svoje stavove i da ih branimo argumentima a ne velikim slovima u komentarima ili povišenim tonom u razgovoru.

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.
(stručnjak fotelja, 16. avgust 2018 17:27)

Више зараде. То увек можеш да видиш овде када изабереш тенисера:
https://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles

Стоти је Иља Ивашка који је до сада у 2018 зарадио 270.739 $. Само зарада од турнира се приказује.

jsjfflfl

pre 5 godina

Ne dao Bog...mastersi na tri? To bi dovelo do toga da teniseri do tridesete postanu invalidi. Ali zato GS moraju na tri dobijena...najbolji mecevi u istoriji te igre su bas takvi, a koga mrzi da gleda, neg gleda skijanje i spust ili skakanje u vodu. Mnogi mecevi su upravo proglasavani epskim spektaklima bas zbog toga sto su igrani u pet setova, poput finala AO 2012, Vimbldona 2007/2008/2014, mnoga polufinala na USO izmedju Federera i Novaka, polufinale RG kad se Nole upecao u mrezu do ovog poslednjeg polufinala Vimbldona. To je od najsvezijih, da ne pricam o starim legendama i njihovim bitkama. Nole, ovde si promasio i pu pu, daleko bilo.

bljak

pre 5 godina

Federer hoce da onemoguci drugima da ga stignu... i ovako i nije imao neku konkurenciju da bi stigao tu gde jeste.
(Sandra, 16. avgust 2018 17:03)

Kako da onemoguci? Pa neko mora da osvoji turnir. Ako to ne budu mogli Novak ili Rafa, koji su mu bliski po brojkama, bice neko od mladunaca koji imaju preko 10 godina ispred sebe da stignu sve to...

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????
(ček-ček, 16. avgust 2018 18:40)

хаххахахха

Mihael

pre 5 godina

Federer trazi duze meceve na kraju svoje kariere, sto nije to trazijo na pocetku? Nego kao uvjek sebican i egoista,misli samo na sebe i opterecn je sa tim da ostane najbolji u istoriji. Kao lroduzite sad pa da nikad niko ne srusi njegove GS jer bi svaki igrac crko prije 30 godine.

Nebojša

pre 5 godina

Ja iskreno ne bih ništa dirao kada su grenslemovi u pitanju jeste da potraje poneki meč ali ipak je bolje u tri dobijena seta a da se igra u dva onaj čuveni meč sa us opena bi Novak izgubio od Federera posle 2-0 za Švajcarca.

Oliver

pre 5 godina

Ne slazem se ni sa jednim ni sa drugim. Bilo bi katastrofalno da se mastersi igraju na 3 seta,a jos gore da se grend slemovi igraju na 2. Nije muski tenis zenski tenis. Ovako je idealno-imate 9 mastersa,jedan zavrsni turnir i 4 grend slema i svako moze da bira prema podlozi,duzini meceva,zemlji domacinu itd. Tenis je skoro pa idealna igra i ne treba olako menjati pravila.

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Ja sam malo cinik pa mislim da sve sto RF radi je iz nekog licnog interesa; ovde je eto on na zalasku karijere pa je za to da svi nakon njega igraju generalno duze meceve, sto bi znacilo da niko nikad ne bi mogao da se priblizi nekom od njegovih rekorda. Novak mozda malo preteruje, ali ima tu i istine - mladje generacije generalno ne zanima nesto sto je monotono i sto moze u nedogled da traje

Dott

pre 5 godina

Razlika u razmisljanju i poimanju stvari izmedju Rodzera i Novaka je u tome, sto Novak razmislja u pravcu interesa sta bi vecini odgovaralo, dok Rodzer razmislja o licnim interesima i onome sta i kako njemu odgovara trenutno.
Tako sad ova Rodzerova prica o povecanju broja setova, treba da nam kaze da se on dobro oseca i da ne razmislja o tome da ga mozda vec kondiciono pritiskaju godine i da njegov regenerativni libido, jos uvek nema opadajucu amplitudu.

Egoisticni Rodzeru, ti zaista ne terenu jos uvek ne pokazujes znacajne tragove pozutele krstenice, jesi li sad zadovoljan?
E sad prestani ici na stetu svih zarad pothranjivanja svog ega.

Majakovski

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

Pa dobro povecanje, smanjenje Federer je los covek..

drvobradi

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

U pravu je Djokovic sto se tice paznje kod mladjih ljudi.

Serije su npr. preuzele primat nad filmovima bas zbog duzine trajanja. Evo ja ne gledam duge meceve cele nikad. Jednostavno mi je dosadno da 3-4 sata sedim pred TV-om.

Samo bi i trebalo smanjiti nagrade na turnirima i spoznorske ugovore srazmenrno skracenju vremena provedenog na terenu.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@www, u pravu si, mea culpa. Nepotrebna diskusija, teško da će se bilo šta drastično menjati. Tenis i živi od spektakla bez kraja, ko može izdržaće.

QA

pre 5 godina

Federer je u pravu. To je profi sport na najvisem nivou. Nije isto drzati koncentraciju i nivo 2, 3 ili 4 seta. Ono sto on trazi je da se vise postuje dobra procena, planiranje, prioriteti, savrsena tehnika i adaptacija stila. Sramota je to sto osudjujemo coveka zato sto se Djokovic ne slaze sa njim. Ja navijam za Djokovica i uradio je dosta, ali kada se prica o tehnici i pameti Federer i on nisu na istom nivou. Federer i Djokovic su dva sveta jedan igra bez emocija i to ga cini jakim a drugi igra na emocije i tako pobedjuje.
P.S. Tuzno je i sto ovde ima 2 STADA za i protiv Djokovica a misljenja i pameti ni za leka!!!

DNK

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

A ako pogledas realno stanje, ova sugestija se vise odnosi na sve ostale igrace, nego na njega...jer ce u penziju otici za najvise godinu dana.
A sa ovakvim pravilom, tj sa ovakvim tempom, rezultat ce biti mnogo umorniji finalisti, samim tim i manje sanse za kontinuiranim osvajanjem turnira...tj GS-ova :)
Dakle, na prvu loptu mnogo fer izjava...ali licno mislim da je u pitanju proracunata kalkulacija.

stručnjak fotelja

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..

kaokakao

pre 5 godina

Da, milenijalci bi Rat i mir na tri stranice, tenis na jedan gem i na kraju im je opet sve dosadno, pa se popnu na neku zgradu da prave selfi, kao jedno od najvecih dostignuca milenijalaca.

Gentleman

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

Razmisli još jednom, ja bih baš rekao suprotno! Sve da se i usvoji tako nešto trebaće minimum godinu i po, ili 2,5 da stupi na snagu. A Federeru tada neće previše biti bitno, zar ne? Jer tada neće biti previše konkurentan.

Ali imaće za posledicu mnogo veće trošenje igrača, odnosno manju verovatnoću da neko toliko dugo traje i dostigne Federerove rekorde. Pogotovo bi se to odrazilo na tada već vremešne najbliže njegove rivale Noleta i Rafu.

Dakle, Federer se u stvari brine za svoje rekorde i zalaže za ono što njemu odgovara, a izgleda kao sportsmen koji se zalaže za ono što odgovara mlađima u odnosu na njega...

Uvek proračunat, to mu je i omogućilo da ovoliko traje i pokupi sve trofeje. Kao teniser ima moje ogromno poštovanje, ali kao čovek... nije ni blizu Novaku i Nadalu...

Montenegringo

pre 5 godina

Koliko je Federer proracunat i pokvaren covek, vidi se iz ove izjave.
(PAJA, 16. avgust 2018 17:21)Po cemu je pokvaren, pa valjda kao teniser ima pravo da kaze svoje misljenje!!!

zeleni zub

pre 5 godina

Ok, Novak ima oprecan stav, njegovo pravo, ali ne da mu se da preskoci petparacko prosipanje pameti, cuj, milenianci imaju manjak paznje...uvredi celu next gen iz mesta

aaaaa

pre 5 godina

Po meni obojica imaju pravo ali zavisno od situacije, npr. ako se igra mec kao nadal-nole na vimbldonu ja mislim da svako ko voli da gleda tenis ne bi imao problem I tri dana da ih gleda I tu federer ima pravo jer takvi mecevi treba da traju, ali ako je npr. mec kao anderson-izner onda bi nole bio apsolutno u pravu jer takvi mecevi prosto izgube smisao posle dva seta I nemaju nikakvu dopadljivost za gledanje

Vertigo

pre 5 godina

Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Samo prvih desetak zarađuju velike novce. Svi ispod moraju opasno da love sponzore da budu u plusu. A velika većina su u stvari u gubitku... A za sve su pravila ista. Tenis je veoma skup sport...

jovan

pre 5 godina

@ Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Cekaj brate nisu teniseri jedini koji zaradjuju milione. Sta je sa fudbalerima i kosarkasima npr? Dobro jeste to drugi tip i kontakt sport ali utakmice traju sveukupno oko 2 sata maksimim. Zasto teniseri da igraju 5 sati, pa i ja se smorih gledajuci ceo dan jedan mec nekada a kamoli publika na tribinama. Idi pa sedi u stolici 5,6 sati i reci jel ti prija.

Ja sam inace vise za to da ostane 5 setova na GS i mozda cak i na mastersima, ali da se u setu igra tajbrejk na 3-3 ili 4-4 umesto na 6-6 sto je pravilo staro vise od sto godina. Srecom je 70ih godina uveden tajbrejk a pre toga se svaki set igrao na razliku sto je nekada bio pravi smehotres.

Novak je ovde apsolutno upravu sa idejom da se skrate mecevi, mada bih ja samo skratio broj gemova umesto broj setova.

Sub013

pre 5 godina

U ek sam na tvojo strani ali daj Novace ne pekmezi se vise, sto ne na jedan dobijen set i na 3 dobijena gema u setu, pa da mozete i nespremni da igrate? Moze i tako ali da cena karte bude 100 kinte a nagradni fond na najvecim turnirima par hiljada evra. Hocete milione a da se ne oznojite, glupo je realno, pogotovo kad pogledamo ostale spotrove i koji je taj nivo fizicke pripremljenosti na kome mora da bude recimo jedan prosecan profesionalni fudbaler.

www

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

jel ti umeš da citaš, to traži tvoj Nole

out!

pre 5 godina

mastersi su i bili na 3 dobijena seta. dakle isti kao i slemovi. zato su i smanjeni na 2 da bi se razlikovali od njih a i zbog zanimljivosti i garantovanog dolaska zvezda. iovako je ekstremo naporan sport i mnogi bi smanjili broj učestvovanja na mastersima zbog povreda i iscrljenosti. mislim da federer ovo priča više kao neku taktiku prenosa fokusa na druge, on iovako očito igra samo slemove. ova priča nije fer nimalo od strane federera.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.

smesno

pre 5 godina

Zato treba da iizgubis i Sinsinati i US. Hajde da se odmah igra drugi set. Odvalio si najvecu nebulozu u karijeri decace, svaka cast za sportski duh ili kako vec, koji si onda vrhunski atleta ili sta vec.

cvele

pre 5 godina

@Aca

Tacno tako. Federer ima 38 godina, poceo je da igra 5 turnira godisnje, preskace sve zivo jer smatra da se bez razloga umara jureci bodove (sada dodje potpuno odmoran i juri titule), a blizu je i penzija, pa bi da hteo da u njoj duze uziva u mecevima koje bude zeleo da odgleda iz fotelje....
Djokovic je naravno preumoran (kao i Nadal) i voleo bi da manje vremena provede na terenu i da moze da igra sto vise turnira i zadrzi bolje sanse da ostane zdrav.

Robin Hud

pre 5 godina

Federer je ove godine preskočio sezonu na šljaci da bi sačuvao i noge i snagu za turnire na podlogama na kojima igra bolje. A sad navija da mečevi traju duže u završnicama mastersa. Gde je tu logika? On polako odlazi sa glavne scene i budućnost tenisa treba da ostavi onima koji dolaze posle njega, momcima od dvadesetak i kusur godina.

mikloš LIzard

pre 5 godina

ja sam za to da se na grand slemovima (mislim sem us open)5 set igra taj brejk a ne na gem razliku.ljudi moji svedoci smo mnogo meceva gde se u petom setu igralo do besvesti.ionako je vec opterecenje nenormalno u tako zgusnutom atp kalendaru.zato i dolazi do tolikih povreda.

niste realni

pre 5 godina

Ne priča Novak o vama koji gledate mečeve u 5 setova na TV-u,a za to vreme radite još milion drugih stvari i na kraju ste stvarno odgledali svega 2 seta.Čovek priča o ljudima na stadionima koji skupo plate karte da bi sedeli u mestu 5 sati.I u pravu je 100 posto.

mrš bre

pre 5 godina

feđa samo troluje. zašto ovo nije zagovarao kad je bio na vrhuncu karijere nego sada kad igra samo slemove, pred kraj karijere. verovatno hoće kosku da uvali naslednicima da se iscrpe toliko da niko ne može da ga stigne u slemovima. inače se mastersi odskora igraju u 2 dobijena seta, bili su u 3.

miodrag

pre 5 godina

Prvi put, ali prvi put....nisam saglasan sa tobom vec sa Starcem Focom od 37 ljeta....njegov pristup je spartanski, gladijatorski, sportski sa 37 godina a tvoj je....ali da ne duzim tebi je crni mag uzeo sve pa I spartanski duh

Washington

pre 5 godina

Djokovic ostario pa bi malo da olaksa sebi zavrsnicu, mudro :)

Inace kontam da sponzori odlucuju. Sto im je duze reklama na tv-u to bolje.

Marko

pre 5 godina

@Edin

Tacno jesu se nekada igrali svi, ali u neka bas davna vremena. Ne secam se koje god je promenjeno da se samo finale igra na 3 seta, a onda je i to promenjeno 2007 god i skraceno na dva dobijena. Osnovna razlika izmedju tog i ovog vremena je ta sto masters turniri nisu bili obavezni. Danas od 9 koliko ih ima top 100 igraci su u obavezi da igraju 7 ukoliko nisu povredjeni naravno. Drugo ukupan broj turnira kako masters-a tako i svih ostalih je daleko veci i sezona je daleko duza. Tako da iako je Novak malo preterao sa skracenjem meceva na GS, ima mnogo vise smisla od ovoga sto prica Federer. Znas kao on ima 37 god a oce duze meceve.., super, a gde je Rodja na Frech Open-u? Gde je 3 meseca sezone na sljaci? I Toronto je ove god preskocio. Lako je tako pricati, preskocis pola sezone i aj kao igramo duze meceve, aj ti prijatelju za pocetak odigraj makar 90% turnira u godini pa onda lepo bacaj ideje koje ce da vaze za sve tenisere osim za tebe. Aj malo objektivno da probamo da sagledamo stvari iz vise uglova.

jsx

pre 5 godina

Mislim da je prenaporno i mastersi da se igraju u tri seta. Nije stvar u nehumanosti (sto je neko rekao, placeni su), nego mislim da bi bile krace karijere i manje kvalitetni mecev.
E sad, za gs-ove... Verovatno je poznavaocima zanimljivije u tri seta, ali tenis postoji zahvaljujuci publici u kojoj nisu sve poznavaoci i iskreni ljubitelji. Logicno je zeleti da privuces novu publiku (mada treba paziti da ne izgubis i staru bez priliva nove). Ja npr. retko gledam gs-ove jer volim tenis, ali mi nije sport br. 1 i kad vec izgubim odredjeni broj sati u toku dana ne vih da bude 5 na tenis. Opet, volim da postoje neki legendarni mecevi (kao onaj AO Novak-Nadal i onaj Vimbldon Nadal-Federer), ali treba istraziti sta ko misli.
Jedino ne mogu da zamislim da je ikome zanimljivo bez tajbrejka u petom setu.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Ako se ne varam i ako me secanje dobro složi , Federer se do pre neku godinu sa Hjuitom zalagao da set traje 4 gema maksimim... da bi se mečevi skratili...jer mu je to odgovaralo...a sada kada ima 38 i kada je svestan do možda više nijedan GS neće osvojiti možda ni masters...on najedared trazi da se igra u 3 dobijena....pa da neka se drugi muče ...neka mi niko ne skine rekorde...veoma ružno sa njegove strane...ni on sam više ne zna za šta se zalaže...

srle

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.

Нисмо исти

pre 5 godina

Мечеви на 3 добијена сета су дефинитивно интересантнији за свакога ко прати тенис...

KumNijeDugme

pre 5 godina

Federer to posmatra na duže staze...ranije su se igrali Mastersi i turniri od 500 u tri dobijena seta...zato iz tog doba i nema puno igraca sa osvojenim GS , koliko ima danas....svi su bili iscrpljeni i izmučeni od igranja...sa Rodjinim predlogom nikad niko ne bi mogao da ga skine sa trona...on će u penziju a predlaže nešto sto ni sam više ne može da izdrži...

srećan

pre 5 godina

Valjda se i sponzori nešto pitaju. Malo ružno zvuči "nove generacije", nemaju strpljenja, bla... Nole ne igraju za dzabe, već uzimaju ozbiljnu lovu. Kakva je to priča 2 seta na gs? Gluplje ništa odavno čuo nisam, i da je ovo izjavio Kirjos nekako bih mogao svariti. Ne FILOZOFIRAJ Novače IGRAJ tenis.

Nata

pre 5 godina

Kao sto je Nadal rekao niko ne pamti meceve koji se zavrsavaju u 2 seta. Australian open Nadal-Djokovic 2012 ili Wimbldon Nadal-Federer 2008 ljudi ce pricati godinama. Zao mi je ovo da kazem ali koliko vec pratim tenis ja tesko mogu da se setim nekog dobrog grand slem finala u zenskoj konkurenciji o kome ljudi pricaju i dan danas a kamoli mastersa. Novak je bio par puta u situaciji gde je gubio 2:0 i pobedio, to se pamti. Ono sto treba da se razmotri je taj 5ti set da li da se igra na tie break ili nesto drugo. Ne slazem se ni sa Federeom da se uvedu setovi na zavrsnici mastersa. Grand slemovi su specijalni iz tih razloga.

-_-)

pre 5 godina

Dzemperko uskoro ide u penziju posle pola svojih turnira osvojenih na dva dobijena seta.

Odlicno bi za njega bilo da teniseri koji ostaju posle njega budu sto izmoreniji i sto vise povredjeni i da niko od njih ne bude dominantan i osvoji sto vise titula.

Karijerista prefrigani bio i ostao kao i njegova vojska dzemperasa.

chao

pre 5 godina

Po mom mišljenju bi trebalo vratiti finala mastersa na 3 dobijena seta i naravno ostavio bih slemove kao sto jesu ali bih ukinuo djus u gemu(kao u odbojci kad je ukinuta promena) i peti set bi se igrao u formatu TB kao u dublovima.
To bi dovoljno ubrzalo igru a opet bi ostalo dovoljno draži dinamike i gladijatorske borbe.

InternazionaleBP

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.
(srle, 16. avgust 2018 16:14)

Federer je predlozio da se sama ZAVRSNICA igra na tri seta, a ne celi turnir. Inace, cisto informativno, nekad su se Mastersi igrali na tri dobijena seta, ali tad nije bio Novak aktuelan, pa, cenim da nisi ni pratio tenis cim nisi upoznat sa tim.

A, notorno glup predlog je i da se GS igraju na dva dobijena seta, ubilo bi draz, osporilo bih uspeh potencijalnih GS osvajaca na dva dobijena seta i sam GS bi izgubio na znacaj, tako da prica iracionalno Novak.

hm

pre 5 godina

Pa nisu niti oni nista bolji od tih milenijalaca. I sto se zenskog i sto se muskog tenisa tice. Najbolje da igraju na jedan dobijeni set, pa tko dobije.

Vilenjaci

pre 5 godina

Kakvi milenijalci... prvo su im masterse 1000 smanjili na dva sad i gren slemove. Nema potrebe, pre bi trebalo uvesti za 5 set taj brejk.

mlekadzija

pre 5 godina

Skracivanje na dve dobijena seta na GS nije dobro. Publika za nekad skupo placene ulaznice voli da gleda sto duze dobar tenis, a treba i zaraditi ogromne pare (milionce ili vise sa USO)...

daMirda

pre 5 godina

Federerov pristup je ovde vrlo jasan. On za godinu dve ide u penziju kako god. Ukoliko se bude igralo sve u 3 seta, to ce trenutne "starije" igrace (Nadala, Djokovica, Vavrinku) poslati u prevremenu penziju, jer nece moci da se nose sa mladjim igracima.

Aca

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!

NbgDeki

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

Za to o cemu pises se zalaze Nolo

Нисмо исти

pre 5 godina

Мечеви на 3 добијена сета су дефинитивно интересантнији за свакога ко прати тенис...

Vilenjaci

pre 5 godina

Kakvi milenijalci... prvo su im masterse 1000 smanjili na dva sad i gren slemove. Nema potrebe, pre bi trebalo uvesti za 5 set taj brejk.

miodrag

pre 5 godina

Prvi put, ali prvi put....nisam saglasan sa tobom vec sa Starcem Focom od 37 ljeta....njegov pristup je spartanski, gladijatorski, sportski sa 37 godina a tvoj je....ali da ne duzim tebi je crni mag uzeo sve pa I spartanski duh

Aca

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!

srle

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.

Gentleman

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

Razmisli još jednom, ja bih baš rekao suprotno! Sve da se i usvoji tako nešto trebaće minimum godinu i po, ili 2,5 da stupi na snagu. A Federeru tada neće previše biti bitno, zar ne? Jer tada neće biti previše konkurentan.

Ali imaće za posledicu mnogo veće trošenje igrača, odnosno manju verovatnoću da neko toliko dugo traje i dostigne Federerove rekorde. Pogotovo bi se to odrazilo na tada već vremešne najbliže njegove rivale Noleta i Rafu.

Dakle, Federer se u stvari brine za svoje rekorde i zalaže za ono što njemu odgovara, a izgleda kao sportsmen koji se zalaže za ono što odgovara mlađima u odnosu na njega...

Uvek proračunat, to mu je i omogućilo da ovoliko traje i pokupi sve trofeje. Kao teniser ima moje ogromno poštovanje, ali kao čovek... nije ni blizu Novaku i Nadalu...

kaokakao

pre 5 godina

Da, milenijalci bi Rat i mir na tri stranice, tenis na jedan gem i na kraju im je opet sve dosadno, pa se popnu na neku zgradu da prave selfi, kao jedno od najvecih dostignuca milenijalaca.

Oliver

pre 5 godina

Ne slazem se ni sa jednim ni sa drugim. Bilo bi katastrofalno da se mastersi igraju na 3 seta,a jos gore da se grend slemovi igraju na 2. Nije muski tenis zenski tenis. Ovako je idealno-imate 9 mastersa,jedan zavrsni turnir i 4 grend slema i svako moze da bira prema podlozi,duzini meceva,zemlji domacinu itd. Tenis je skoro pa idealna igra i ne treba olako menjati pravila.

www

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

jel ti umeš da citaš, to traži tvoj Nole

Montenegringo

pre 5 godina

Koliko je Federer proracunat i pokvaren covek, vidi se iz ove izjave.
(PAJA, 16. avgust 2018 17:21)Po cemu je pokvaren, pa valjda kao teniser ima pravo da kaze svoje misljenje!!!

Nidzoni

pre 5 godina

Sramotna izjava Đokovića, kapa dole Federeru. Celu ISTORIJU tenisa se Gren Slemovi igraju na tri dobijena i ti bi to da menjaš???
Čoveče, ako ti se ne igra tenis ne moraš ni da igraš.

Dragana

pre 5 godina

Mastersi 1000 bi mogli na tri dobijena seta da se igraju makar u finalu. Grend Slemovi nikako ne bi smeli da se igraju na dva dobijena. Na šta bi to ličilo? Moglo bi da se desi da se finale Vimbldona recimo završi za manje od sat vremena igre. To bi potpuno degradiralo ovaj sport, nijedan meč na Grend Slemovima ne bi trebalo da se igra na dva dobijena seta. Tolike kritike upućene Federeru u komentarima na ovu vest a Novakova izjava je gora od njegove. Federerova izjava bar ima nekog smisla.

InternazionaleBP

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.
(srle, 16. avgust 2018 16:14)

Federer je predlozio da se sama ZAVRSNICA igra na tri seta, a ne celi turnir. Inace, cisto informativno, nekad su se Mastersi igrali na tri dobijena seta, ali tad nije bio Novak aktuelan, pa, cenim da nisi ni pratio tenis cim nisi upoznat sa tim.

A, notorno glup predlog je i da se GS igraju na dva dobijena seta, ubilo bi draz, osporilo bih uspeh potencijalnih GS osvajaca na dva dobijena seta i sam GS bi izgubio na znacaj, tako da prica iracionalno Novak.

hm

pre 5 godina

Pa nisu niti oni nista bolji od tih milenijalaca. I sto se zenskog i sto se muskog tenisa tice. Najbolje da igraju na jedan dobijeni set, pa tko dobije.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Grend Slemovi MORAJU da se igraju na 3 dobijena - jer se upravo po tome i razlikuju od ostalih turnira. Teži za igru, veće nagrade, više poena. 4 najveća turnira. A iskreno ne vidim poentu da se finale mastersa igra na 3 dobijena. Tako je bilo pre i od 2006 (nisam siguran) se ne igra vise tako. Teniski kalendar je ionako prenatrpan i pretezak, jos ga otezati bi bilo loše za tenis.

DNK

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

A ako pogledas realno stanje, ova sugestija se vise odnosi na sve ostale igrace, nego na njega...jer ce u penziju otici za najvise godinu dana.
A sa ovakvim pravilom, tj sa ovakvim tempom, rezultat ce biti mnogo umorniji finalisti, samim tim i manje sanse za kontinuiranim osvajanjem turnira...tj GS-ova :)
Dakle, na prvu loptu mnogo fer izjava...ali licno mislim da je u pitanju proracunata kalkulacija.

chao

pre 5 godina

Po mom mišljenju bi trebalo vratiti finala mastersa na 3 dobijena seta i naravno ostavio bih slemove kao sto jesu ali bih ukinuo djus u gemu(kao u odbojci kad je ukinuta promena) i peti set bi se igrao u formatu TB kao u dublovima.
To bi dovoljno ubrzalo igru a opet bi ostalo dovoljno draži dinamike i gladijatorske borbe.

NbgDeki

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

Za to o cemu pises se zalaze Nolo

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.

mlekadzija

pre 5 godina

Skracivanje na dve dobijena seta na GS nije dobro. Publika za nekad skupo placene ulaznice voli da gleda sto duze dobar tenis, a treba i zaraditi ogromne pare (milionce ili vise sa USO)...

Nata

pre 5 godina

Kao sto je Nadal rekao niko ne pamti meceve koji se zavrsavaju u 2 seta. Australian open Nadal-Djokovic 2012 ili Wimbldon Nadal-Federer 2008 ljudi ce pricati godinama. Zao mi je ovo da kazem ali koliko vec pratim tenis ja tesko mogu da se setim nekog dobrog grand slem finala u zenskoj konkurenciji o kome ljudi pricaju i dan danas a kamoli mastersa. Novak je bio par puta u situaciji gde je gubio 2:0 i pobedio, to se pamti. Ono sto treba da se razmotri je taj 5ti set da li da se igra na tie break ili nesto drugo. Ne slazem se ni sa Federeom da se uvedu setovi na zavrsnici mastersa. Grand slemovi su specijalni iz tih razloga.

-_-)

pre 5 godina

Dzemperko uskoro ide u penziju posle pola svojih turnira osvojenih na dva dobijena seta.

Odlicno bi za njega bilo da teniseri koji ostaju posle njega budu sto izmoreniji i sto vise povredjeni i da niko od njih ne bude dominantan i osvoji sto vise titula.

Karijerista prefrigani bio i ostao kao i njegova vojska dzemperasa.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Federer to posmatra na duže staze...ranije su se igrali Mastersi i turniri od 500 u tri dobijena seta...zato iz tog doba i nema puno igraca sa osvojenim GS , koliko ima danas....svi su bili iscrpljeni i izmučeni od igranja...sa Rodjinim predlogom nikad niko ne bi mogao da ga skine sa trona...on će u penziju a predlaže nešto sto ni sam više ne može da izdrži...

zeleni zub

pre 5 godina

Ok, Novak ima oprecan stav, njegovo pravo, ali ne da mu se da preskoci petparacko prosipanje pameti, cuj, milenianci imaju manjak paznje...uvredi celu next gen iz mesta

crush

pre 5 godina

Da skrate na dva dobivena seta možda bi i na naš Čilić osvojio još koji GS hahaha čovjek je rekorder po izgubljenim mečevima u kojima je vodio 2-0 ?

KumNijeDugme

pre 5 godina

Ako se ne varam i ako me secanje dobro složi , Federer se do pre neku godinu sa Hjuitom zalagao da set traje 4 gema maksimim... da bi se mečevi skratili...jer mu je to odgovaralo...a sada kada ima 38 i kada je svestan do možda više nijedan GS neće osvojiti možda ni masters...on najedared trazi da se igra u 3 dobijena....pa da neka se drugi muče ...neka mi niko ne skine rekorde...veoma ružno sa njegove strane...ni on sam više ne zna za šta se zalaže...

cvele

pre 5 godina

@Aca

Tacno tako. Federer ima 38 godina, poceo je da igra 5 turnira godisnje, preskace sve zivo jer smatra da se bez razloga umara jureci bodove (sada dodje potpuno odmoran i juri titule), a blizu je i penzija, pa bi da hteo da u njoj duze uziva u mecevima koje bude zeleo da odgleda iz fotelje....
Djokovic je naravno preumoran (kao i Nadal) i voleo bi da manje vremena provede na terenu i da moze da igra sto vise turnira i zadrzi bolje sanse da ostane zdrav.

drvobradi

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

Nebojša

pre 5 godina

Ja iskreno ne bih ništa dirao kada su grenslemovi u pitanju jeste da potraje poneki meč ali ipak je bolje u tri dobijena seta a da se igra u dva onaj čuveni meč sa us opena bi Novak izgubio od Federera posle 2-0 za Švajcarca.

srećan

pre 5 godina

Valjda se i sponzori nešto pitaju. Malo ružno zvuči "nove generacije", nemaju strpljenja, bla... Nole ne igraju za dzabe, već uzimaju ozbiljnu lovu. Kakva je to priča 2 seta na gs? Gluplje ništa odavno čuo nisam, i da je ovo izjavio Kirjos nekako bih mogao svariti. Ne FILOZOFIRAJ Novače IGRAJ tenis.

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..

Aki Ajo

pre 5 godina

Različita mišljenja, pogledi na istu stvar, ideje i predlozi nisu i ne treba da budu predmet svađe i netrpeljivosti. Treba da naučimo da slobodno iznosimo svoje stavove i da ih branimo argumentima a ne velikim slovima u komentarima ili povišenim tonom u razgovoru.

Вељко

pre 5 godina

Novak ponovo u kontra ritmu.
Izjavljuje da bi trebalo da se skrate mečevi,učini igra dinamičnijom,ali pauza imeđu dva poena-no limit?
Po meni jedino kod 40:40,da se ne igra na razliku i naravno bilo gde da se igra i u 5.setu tiebreak(mada bi i tu možda moglo da se razmisli o meč tiebreaku/set do 10 poena/).
Kome nije dovoljno 25 sekundi za odmor između dva poena,neka pređe na šah!

Nazalost Srbin

pre 5 godina

U pravu je Djokovic sto se tice paznje kod mladjih ljudi.

Serije su npr. preuzele primat nad filmovima bas zbog duzine trajanja. Evo ja ne gledam duge meceve cele nikad. Jednostavno mi je dosadno da 3-4 sata sedim pred TV-om.

Samo bi i trebalo smanjiti nagrade na turnirima i spoznorske ugovore srazmenrno skracenju vremena provedenog na terenu.

Vuk

pre 5 godina

Nek ostane ovako kako je i sad i to je to. Posle ce neko pricati sta bi bilo da su teniseri koji ce se tek pojaviti igrali na 3 dobijena seta i nece biti merodavno. A za zavrsni masters cista glupost.

Dott

pre 5 godina

Razlika u razmisljanju i poimanju stvari izmedju Rodzera i Novaka je u tome, sto Novak razmislja u pravcu interesa sta bi vecini odgovaralo, dok Rodzer razmislja o licnim interesima i onome sta i kako njemu odgovara trenutno.
Tako sad ova Rodzerova prica o povecanju broja setova, treba da nam kaze da se on dobro oseca i da ne razmislja o tome da ga mozda vec kondiciono pritiskaju godine i da njegov regenerativni libido, jos uvek nema opadajucu amplitudu.

Egoisticni Rodzeru, ti zaista ne terenu jos uvek ne pokazujes znacajne tragove pozutele krstenice, jesi li sad zadovoljan?
E sad prestani ici na stetu svih zarad pothranjivanja svog ega.

niste realni

pre 5 godina

Ne priča Novak o vama koji gledate mečeve u 5 setova na TV-u,a za to vreme radite još milion drugih stvari i na kraju ste stvarno odgledali svega 2 seta.Čovek priča o ljudima na stadionima koji skupo plate karte da bi sedeli u mestu 5 sati.I u pravu je 100 posto.

mikloš LIzard

pre 5 godina

ja sam za to da se na grand slemovima (mislim sem us open)5 set igra taj brejk a ne na gem razliku.ljudi moji svedoci smo mnogo meceva gde se u petom setu igralo do besvesti.ionako je vec opterecenje nenormalno u tako zgusnutom atp kalendaru.zato i dolazi do tolikih povreda.

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Ja sam malo cinik pa mislim da sve sto RF radi je iz nekog licnog interesa; ovde je eto on na zalasku karijere pa je za to da svi nakon njega igraju generalno duze meceve, sto bi znacilo da niko nikad ne bi mogao da se priblizi nekom od njegovih rekorda. Novak mozda malo preteruje, ali ima tu i istine - mladje generacije generalno ne zanima nesto sto je monotono i sto moze u nedogled da traje

ček-ček

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????

Marko

pre 5 godina

Za sve ljubitelje tenisa od 2011 i 2015 godine koji pisu glupoti o teorijama zavere Federer je u karijeri igrao u 28 finala raznih ATP turinira koji su se igrali na 5 setova. Da niko ne bude zbunjen u tih 28 mecefva nisu uracunati mecevi sa GS koji se i dan danas igraju u 5 setova.

Marko

pre 5 godina

@Edin

Tacno jesu se nekada igrali svi, ali u neka bas davna vremena. Ne secam se koje god je promenjeno da se samo finale igra na 3 seta, a onda je i to promenjeno 2007 god i skraceno na dva dobijena. Osnovna razlika izmedju tog i ovog vremena je ta sto masters turniri nisu bili obavezni. Danas od 9 koliko ih ima top 100 igraci su u obavezi da igraju 7 ukoliko nisu povredjeni naravno. Drugo ukupan broj turnira kako masters-a tako i svih ostalih je daleko veci i sezona je daleko duza. Tako da iako je Novak malo preterao sa skracenjem meceva na GS, ima mnogo vise smisla od ovoga sto prica Federer. Znas kao on ima 37 god a oce duze meceve.., super, a gde je Rodja na Frech Open-u? Gde je 3 meseca sezone na sljaci? I Toronto je ove god preskocio. Lako je tako pricati, preskocis pola sezone i aj kao igramo duze meceve, aj ti prijatelju za pocetak odigraj makar 90% turnira u godini pa onda lepo bacaj ideje koje ce da vaze za sve tenisere osim za tebe. Aj malo objektivno da probamo da sagledamo stvari iz vise uglova.

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????
(ček-ček, 16. avgust 2018 18:40)

хаххахахха

Sub013

pre 5 godina

U ek sam na tvojo strani ali daj Novace ne pekmezi se vise, sto ne na jedan dobijen set i na 3 dobijena gema u setu, pa da mozete i nespremni da igrate? Moze i tako ali da cena karte bude 100 kinte a nagradni fond na najvecim turnirima par hiljada evra. Hocete milione a da se ne oznojite, glupo je realno, pogotovo kad pogledamo ostale spotrove i koji je taj nivo fizicke pripremljenosti na kome mora da bude recimo jedan prosecan profesionalni fudbaler.

mrš bre

pre 5 godina

feđa samo troluje. zašto ovo nije zagovarao kad je bio na vrhuncu karijere nego sada kad igra samo slemove, pred kraj karijere. verovatno hoće kosku da uvali naslednicima da se iscrpe toliko da niko ne može da ga stigne u slemovima. inače se mastersi odskora igraju u 2 dobijena seta, bili su u 3.

QA

pre 5 godina

Federer je u pravu. To je profi sport na najvisem nivou. Nije isto drzati koncentraciju i nivo 2, 3 ili 4 seta. Ono sto on trazi je da se vise postuje dobra procena, planiranje, prioriteti, savrsena tehnika i adaptacija stila. Sramota je to sto osudjujemo coveka zato sto se Djokovic ne slaze sa njim. Ja navijam za Djokovica i uradio je dosta, ali kada se prica o tehnici i pameti Federer i on nisu na istom nivou. Federer i Djokovic su dva sveta jedan igra bez emocija i to ga cini jakim a drugi igra na emocije i tako pobedjuje.
P.S. Tuzno je i sto ovde ima 2 STADA za i protiv Djokovica a misljenja i pameti ni za leka!!!

daMirda

pre 5 godina

Federerov pristup je ovde vrlo jasan. On za godinu dve ide u penziju kako god. Ukoliko se bude igralo sve u 3 seta, to ce trenutne "starije" igrace (Nadala, Djokovica, Vavrinku) poslati u prevremenu penziju, jer nece moci da se nose sa mladjim igracima.

lune

pre 5 godina

Čitao sam najnovije istraživanje koje kaže da su žene fizicki izdržljivije od muškaraca, tako da bih ja ženama povećao na tri a muškarcima smanjio na dva seta.

smesno

pre 5 godina

Zato treba da iizgubis i Sinsinati i US. Hajde da se odmah igra drugi set. Odvalio si najvecu nebulozu u karijeri decace, svaka cast za sportski duh ili kako vec, koji si onda vrhunski atleta ili sta vec.

bljak

pre 5 godina

Federer hoce da onemoguci drugima da ga stignu... i ovako i nije imao neku konkurenciju da bi stigao tu gde jeste.
(Sandra, 16. avgust 2018 17:03)

Kako da onemoguci? Pa neko mora da osvoji turnir. Ako to ne budu mogli Novak ili Rafa, koji su mu bliski po brojkama, bice neko od mladunaca koji imaju preko 10 godina ispred sebe da stignu sve to...

jsjfflfl

pre 5 godina

Ne dao Bog...mastersi na tri? To bi dovelo do toga da teniseri do tridesete postanu invalidi. Ali zato GS moraju na tri dobijena...najbolji mecevi u istoriji te igre su bas takvi, a koga mrzi da gleda, neg gleda skijanje i spust ili skakanje u vodu. Mnogi mecevi su upravo proglasavani epskim spektaklima bas zbog toga sto su igrani u pet setova, poput finala AO 2012, Vimbldona 2007/2008/2014, mnoga polufinala na USO izmedju Federera i Novaka, polufinale RG kad se Nole upecao u mrezu do ovog poslednjeg polufinala Vimbldona. To je od najsvezijih, da ne pricam o starim legendama i njihovim bitkama. Nole, ovde si promasio i pu pu, daleko bilo.

Washington

pre 5 godina

Djokovic ostario pa bi malo da olaksa sebi zavrsnicu, mudro :)

Inace kontam da sponzori odlucuju. Sto im je duze reklama na tv-u to bolje.

out!

pre 5 godina

mastersi su i bili na 3 dobijena seta. dakle isti kao i slemovi. zato su i smanjeni na 2 da bi se razlikovali od njih a i zbog zanimljivosti i garantovanog dolaska zvezda. iovako je ekstremo naporan sport i mnogi bi smanjili broj učestvovanja na mastersima zbog povreda i iscrljenosti. mislim da federer ovo priča više kao neku taktiku prenosa fokusa na druge, on iovako očito igra samo slemove. ova priča nije fer nimalo od strane federera.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@www, u pravu si, mea culpa. Nepotrebna diskusija, teško da će se bilo šta drastično menjati. Tenis i živi od spektakla bez kraja, ko može izdržaće.

stručnjak fotelja

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.

aaaaa

pre 5 godina

Po meni obojica imaju pravo ali zavisno od situacije, npr. ako se igra mec kao nadal-nole na vimbldonu ja mislim da svako ko voli da gleda tenis ne bi imao problem I tri dana da ih gleda I tu federer ima pravo jer takvi mecevi treba da traju, ali ako je npr. mec kao anderson-izner onda bi nole bio apsolutno u pravu jer takvi mecevi prosto izgube smisao posle dva seta I nemaju nikakvu dopadljivost za gledanje

Nislija u tudjini

pre 5 godina

my 2 cents...
Federer navodi vodu na svoju vodenicu. Dva dobjena bez tiebreak u poslednjem bi bilo sasvim dovoljno cak i za grand slam. Malo sportova zahteva od igraca da bude vise sati u toku jednog meca na nogama. Takodje mislim da za prosecnog ne mazohistickog gleadoca je tih nekoliko sati i vise nego sto treba

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Koliko je ovo providnooooo..Pa Roćko bi kad bi mogao da se svi turniri igraju i u 5 dobijenih setova...Koliko je ovo podmuklo.To bi značilo da nikad niko ne bi stigao.ni do 10 GSova a da ne govorim o mastersima.Koliko bi bili igrači vukli povrede i tako ispadali iz ritma.Da ne govorimo o pripremama a tek da neka igra potraje po 4 i više sata...Tesko da bi iko vezao dva GSa.Auuuuuuu brate al je ovo klizeći sa dve noge...
Ako ćemo realno onda bi više podržao Noleta ali recimo da se polufinala i finala igraju u 3 dobijena seta.To bi bilo mnogo interesantno za gledaoce i za medije.
Danas se prave klipovi od 60sec.jer niko nema vremena za više pa tako i sport.
Treba ga ubrzati da privlači mladu publiku jer inače budućnost je crna ali bukvalno

jsx

pre 5 godina

Mislim da je prenaporno i mastersi da se igraju u tri seta. Nije stvar u nehumanosti (sto je neko rekao, placeni su), nego mislim da bi bile krace karijere i manje kvalitetni mecev.
E sad, za gs-ove... Verovatno je poznavaocima zanimljivije u tri seta, ali tenis postoji zahvaljujuci publici u kojoj nisu sve poznavaoci i iskreni ljubitelji. Logicno je zeleti da privuces novu publiku (mada treba paziti da ne izgubis i staru bez priliva nove). Ja npr. retko gledam gs-ove jer volim tenis, ali mi nije sport br. 1 i kad vec izgubim odredjeni broj sati u toku dana ne vih da bude 5 na tenis. Opet, volim da postoje neki legendarni mecevi (kao onaj AO Novak-Nadal i onaj Vimbldon Nadal-Federer), ali treba istraziti sta ko misli.
Jedino ne mogu da zamislim da je ikome zanimljivo bez tajbrejka u petom setu.

Mihael

pre 5 godina

Federer trazi duze meceve na kraju svoje kariere, sto nije to trazijo na pocetku? Nego kao uvjek sebican i egoista,misli samo na sebe i opterecn je sa tim da ostane najbolji u istoriji. Kao lroduzite sad pa da nikad niko ne srusi njegove GS jer bi svaki igrac crko prije 30 godine.

jovan

pre 5 godina

@ Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Cekaj brate nisu teniseri jedini koji zaradjuju milione. Sta je sa fudbalerima i kosarkasima npr? Dobro jeste to drugi tip i kontakt sport ali utakmice traju sveukupno oko 2 sata maksimim. Zasto teniseri da igraju 5 sati, pa i ja se smorih gledajuci ceo dan jedan mec nekada a kamoli publika na tribinama. Idi pa sedi u stolici 5,6 sati i reci jel ti prija.

Ja sam inace vise za to da ostane 5 setova na GS i mozda cak i na mastersima, ali da se u setu igra tajbrejk na 3-3 ili 4-4 umesto na 6-6 sto je pravilo staro vise od sto godina. Srecom je 70ih godina uveden tajbrejk a pre toga se svaki set igrao na razliku sto je nekada bio pravi smehotres.

Novak je ovde apsolutno upravu sa idejom da se skrate mecevi, mada bih ja samo skratio broj gemova umesto broj setova.

dule

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.

bivsi teniser

pre 5 godina

Ne slazem se s Djokovicem za gren slemove, ali ja bih recimo uveo par (4-5) turnira godisnje koji bi se igrali na jedan set, mislim da bi to bilo ludilo za gledanje i da bi malo olaksalo put mladim teniserima. Mislim da bi mecevi bili interesantniji jer bi teniseri morali da budu maksimalno koncentrisani od starta i tako bi se smanjio "prazan hod", odnosno delovi meca manje interesantni publici (recimo od 0:0 do 3:3 u drugom setu)

Majakovski

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

Pa dobro povecanje, smanjenje Federer je los covek..

Vertigo

pre 5 godina

Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Samo prvih desetak zarađuju velike novce. Svi ispod moraju opasno da love sponzore da budu u plusu. A velika većina su u stvari u gubitku... A za sve su pravila ista. Tenis je veoma skup sport...

Robin Hud

pre 5 godina

Federer je ove godine preskočio sezonu na šljaci da bi sačuvao i noge i snagu za turnire na podlogama na kojima igra bolje. A sad navija da mečevi traju duže u završnicama mastersa. Gde je tu logika? On polako odlazi sa glavne scene i budućnost tenisa treba da ostavi onima koji dolaze posle njega, momcima od dvadesetak i kusur godina.

Zwš

pre 5 godina

Navijam za atraktivne poene i tenisko umeće. Previše smo videli brutalno iscrpljujućih mečeva od 5 sati gde se izgubi suština i previše zavisi od fizikalije. U pravu je Novak.Možda najbolje da i Mi i GS budu na dva a finala na 3.. Ili obavezan tie breaker odmah posle 2:2 u setovima. Poenta je humanizovati igru i sačuvati lepotu igre plus poštedeti zdravlje igrača.

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.
(dule, 16. avgust 2018 18:06)
Srpski as je obrazložio i da nove generacije nemaju želju da igraju predugačke mečeve.

"Nova generacija, "milenijalci", nemaju veliku pažnju i žele da se brzo događaju stvari. Isto tako, zbog igrača i da bismo privukli publiku mislim da bi mečevi trebalo da budu kraći i dinamičniji", kaže Novak.
Samo malo bolje procitaj sledeci put.Mada i nije velika razlika,cak bi i vece razocarenje bilo da je mislio samo na publiku,jer je nekoliko tenisera,a milionski auditorijum prati tenis.

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.
(stručnjak fotelja, 16. avgust 2018 17:27)

Више зараде. То увек можеш да видиш овде када изабереш тенисера:
https://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles

Стоти је Иља Ивашка који је до сада у 2018 зарадио 270.739 $. Само зарада од турнира се приказује.

Kikinda

pre 5 godina

Ako jedan igrač povede na 2:0 u setovima, onda bih ja završio. Ako je 2:1, onda bi trebalo na 3 dobijena. Po meni. I to i na mastersima u polufinalama i finalama.

munze

pre 5 godina

@cek-cek
pa kada je rekao da oni koji manje igraju treba da budu manje plaćeni to je bilo strašno, pa eto sada samo traži da igra manje za iste novce, što je apsolutno ravnopravno, zar ne?

-_-)

pre 5 godina

@(Marko, 16. avgust 2018 23:56)

Marko spinujes sa svojom verzijom konspiracije kroz dezinformaciju.

Dzemperko je igrao u 19 ATP finala na 3 dobijena seta i od toga dobio 8. Od zavrsnih ATP turnira igrao je 4 na 3 dobijena seta i dobio 3.

To je bilans finala na 3 dobijena seta bez GS finala a ne tvoja izmisljena cifra od 28.

Gancedra

pre 5 godina

Trebalo bi kao i svaki drugi normalan sport da bude vremenski ograničen. Igra se dva sata pa ko više setova osvoji taj je i pobedio. Za nas gledaoce je lepo kad se uvališ u fotelju i gledaš tenis po 3 i više sati, ali opet ni to nije dobro kad si u frci i imaš puno drugih obaveza. Vremensko ograničenje bi bilo pravedno jer bi tako svaki igrač isto vremana proveo na terenu i ne bi bilo odlaganja mečeva zbog nekih koji igraju i nikako da završe.

tocka

pre 5 godina

Pa naravno da bi Federer voleo da su sto duzi mecevi, ako moze i 7 osvojenih setova. Da se i tamo oko osnovne linije uvedu delovi sa zivim blatom, a onaj deo pred mrezicom izmesa sa uljem i korama od banana.
E onda niko nece oboriti njegove rekorde.

srle

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.

Aca

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!

miodrag

pre 5 godina

Prvi put, ali prvi put....nisam saglasan sa tobom vec sa Starcem Focom od 37 ljeta....njegov pristup je spartanski, gladijatorski, sportski sa 37 godina a tvoj je....ali da ne duzim tebi je crni mag uzeo sve pa I spartanski duh

Gentleman

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

Razmisli još jednom, ja bih baš rekao suprotno! Sve da se i usvoji tako nešto trebaće minimum godinu i po, ili 2,5 da stupi na snagu. A Federeru tada neće previše biti bitno, zar ne? Jer tada neće biti previše konkurentan.

Ali imaće za posledicu mnogo veće trošenje igrača, odnosno manju verovatnoću da neko toliko dugo traje i dostigne Federerove rekorde. Pogotovo bi se to odrazilo na tada već vremešne najbliže njegove rivale Noleta i Rafu.

Dakle, Federer se u stvari brine za svoje rekorde i zalaže za ono što njemu odgovara, a izgleda kao sportsmen koji se zalaže za ono što odgovara mlađima u odnosu na njega...

Uvek proračunat, to mu je i omogućilo da ovoliko traje i pokupi sve trofeje. Kao teniser ima moje ogromno poštovanje, ali kao čovek... nije ni blizu Novaku i Nadalu...

Нисмо исти

pre 5 godina

Мечеви на 3 добијена сета су дефинитивно интересантнији за свакога ко прати тенис...

Nidzoni

pre 5 godina

Sramotna izjava Đokovića, kapa dole Federeru. Celu ISTORIJU tenisa se Gren Slemovi igraju na tri dobijena i ti bi to da menjaš???
Čoveče, ako ti se ne igra tenis ne moraš ni da igraš.

-_-)

pre 5 godina

Dzemperko uskoro ide u penziju posle pola svojih turnira osvojenih na dva dobijena seta.

Odlicno bi za njega bilo da teniseri koji ostaju posle njega budu sto izmoreniji i sto vise povredjeni i da niko od njih ne bude dominantan i osvoji sto vise titula.

Karijerista prefrigani bio i ostao kao i njegova vojska dzemperasa.

niste realni

pre 5 godina

Ne priča Novak o vama koji gledate mečeve u 5 setova na TV-u,a za to vreme radite još milion drugih stvari i na kraju ste stvarno odgledali svega 2 seta.Čovek priča o ljudima na stadionima koji skupo plate karte da bi sedeli u mestu 5 sati.I u pravu je 100 posto.

Dott

pre 5 godina

Razlika u razmisljanju i poimanju stvari izmedju Rodzera i Novaka je u tome, sto Novak razmislja u pravcu interesa sta bi vecini odgovaralo, dok Rodzer razmislja o licnim interesima i onome sta i kako njemu odgovara trenutno.
Tako sad ova Rodzerova prica o povecanju broja setova, treba da nam kaze da se on dobro oseca i da ne razmislja o tome da ga mozda vec kondiciono pritiskaju godine i da njegov regenerativni libido, jos uvek nema opadajucu amplitudu.

Egoisticni Rodzeru, ti zaista ne terenu jos uvek ne pokazujes znacajne tragove pozutele krstenice, jesi li sad zadovoljan?
E sad prestani ici na stetu svih zarad pothranjivanja svog ega.

smesno

pre 5 godina

Zato treba da iizgubis i Sinsinati i US. Hajde da se odmah igra drugi set. Odvalio si najvecu nebulozu u karijeri decace, svaka cast za sportski duh ili kako vec, koji si onda vrhunski atleta ili sta vec.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Koliko je ovo providnooooo..Pa Roćko bi kad bi mogao da se svi turniri igraju i u 5 dobijenih setova...Koliko je ovo podmuklo.To bi značilo da nikad niko ne bi stigao.ni do 10 GSova a da ne govorim o mastersima.Koliko bi bili igrači vukli povrede i tako ispadali iz ritma.Da ne govorimo o pripremama a tek da neka igra potraje po 4 i više sata...Tesko da bi iko vezao dva GSa.Auuuuuuu brate al je ovo klizeći sa dve noge...
Ako ćemo realno onda bi više podržao Noleta ali recimo da se polufinala i finala igraju u 3 dobijena seta.To bi bilo mnogo interesantno za gledaoce i za medije.
Danas se prave klipovi od 60sec.jer niko nema vremena za više pa tako i sport.
Treba ga ubrzati da privlači mladu publiku jer inače budućnost je crna ali bukvalno

KumNijeDugme

pre 5 godina

Ako se ne varam i ako me secanje dobro složi , Federer se do pre neku godinu sa Hjuitom zalagao da set traje 4 gema maksimim... da bi se mečevi skratili...jer mu je to odgovaralo...a sada kada ima 38 i kada je svestan do možda više nijedan GS neće osvojiti možda ni masters...on najedared trazi da se igra u 3 dobijena....pa da neka se drugi muče ...neka mi niko ne skine rekorde...veoma ružno sa njegove strane...ni on sam više ne zna za šta se zalaže...

Montenegringo

pre 5 godina

Koliko je Federer proracunat i pokvaren covek, vidi se iz ove izjave.
(PAJA, 16. avgust 2018 17:21)Po cemu je pokvaren, pa valjda kao teniser ima pravo da kaze svoje misljenje!!!

ček-ček

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????

daMirda

pre 5 godina

Federerov pristup je ovde vrlo jasan. On za godinu dve ide u penziju kako god. Ukoliko se bude igralo sve u 3 seta, to ce trenutne "starije" igrace (Nadala, Djokovica, Vavrinku) poslati u prevremenu penziju, jer nece moci da se nose sa mladjim igracima.

Mihael

pre 5 godina

Federer trazi duze meceve na kraju svoje kariere, sto nije to trazijo na pocetku? Nego kao uvjek sebican i egoista,misli samo na sebe i opterecn je sa tim da ostane najbolji u istoriji. Kao lroduzite sad pa da nikad niko ne srusi njegove GS jer bi svaki igrac crko prije 30 godine.

bivsi teniser

pre 5 godina

Ne slazem se s Djokovicem za gren slemove, ali ja bih recimo uveo par (4-5) turnira godisnje koji bi se igrali na jedan set, mislim da bi to bilo ludilo za gledanje i da bi malo olaksalo put mladim teniserima. Mislim da bi mecevi bili interesantniji jer bi teniseri morali da budu maksimalno koncentrisani od starta i tako bi se smanjio "prazan hod", odnosno delovi meca manje interesantni publici (recimo od 0:0 do 3:3 u drugom setu)

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Ja sam malo cinik pa mislim da sve sto RF radi je iz nekog licnog interesa; ovde je eto on na zalasku karijere pa je za to da svi nakon njega igraju generalno duze meceve, sto bi znacilo da niko nikad ne bi mogao da se priblizi nekom od njegovih rekorda. Novak mozda malo preteruje, ali ima tu i istine - mladje generacije generalno ne zanima nesto sto je monotono i sto moze u nedogled da traje

KumNijeDugme

pre 5 godina

Federer to posmatra na duže staze...ranije su se igrali Mastersi i turniri od 500 u tri dobijena seta...zato iz tog doba i nema puno igraca sa osvojenim GS , koliko ima danas....svi su bili iscrpljeni i izmučeni od igranja...sa Rodjinim predlogom nikad niko ne bi mogao da ga skine sa trona...on će u penziju a predlaže nešto sto ni sam više ne može da izdrži...

Robin Hud

pre 5 godina

Federer je ove godine preskočio sezonu na šljaci da bi sačuvao i noge i snagu za turnire na podlogama na kojima igra bolje. A sad navija da mečevi traju duže u završnicama mastersa. Gde je tu logika? On polako odlazi sa glavne scene i budućnost tenisa treba da ostavi onima koji dolaze posle njega, momcima od dvadesetak i kusur godina.

Gancedra

pre 5 godina

Trebalo bi kao i svaki drugi normalan sport da bude vremenski ograničen. Igra se dva sata pa ko više setova osvoji taj je i pobedio. Za nas gledaoce je lepo kad se uvališ u fotelju i gledaš tenis po 3 i više sati, ali opet ni to nije dobro kad si u frci i imaš puno drugih obaveza. Vremensko ograničenje bi bilo pravedno jer bi tako svaki igrač isto vremana proveo na terenu i ne bi bilo odlaganja mečeva zbog nekih koji igraju i nikako da završe.

Kikinda

pre 5 godina

Ako jedan igrač povede na 2:0 u setovima, onda bih ja završio. Ako je 2:1, onda bi trebalo na 3 dobijena. Po meni. I to i na mastersima u polufinalama i finalama.

hm

pre 5 godina

Pa nisu niti oni nista bolji od tih milenijalaca. I sto se zenskog i sto se muskog tenisa tice. Najbolje da igraju na jedan dobijeni set, pa tko dobije.

mrš bre

pre 5 godina

feđa samo troluje. zašto ovo nije zagovarao kad je bio na vrhuncu karijere nego sada kad igra samo slemove, pred kraj karijere. verovatno hoće kosku da uvali naslednicima da se iscrpe toliko da niko ne može da ga stigne u slemovima. inače se mastersi odskora igraju u 2 dobijena seta, bili su u 3.

jovan

pre 5 godina

@ Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Cekaj brate nisu teniseri jedini koji zaradjuju milione. Sta je sa fudbalerima i kosarkasima npr? Dobro jeste to drugi tip i kontakt sport ali utakmice traju sveukupno oko 2 sata maksimim. Zasto teniseri da igraju 5 sati, pa i ja se smorih gledajuci ceo dan jedan mec nekada a kamoli publika na tribinama. Idi pa sedi u stolici 5,6 sati i reci jel ti prija.

Ja sam inace vise za to da ostane 5 setova na GS i mozda cak i na mastersima, ali da se u setu igra tajbrejk na 3-3 ili 4-4 umesto na 6-6 sto je pravilo staro vise od sto godina. Srecom je 70ih godina uveden tajbrejk a pre toga se svaki set igrao na razliku sto je nekada bio pravi smehotres.

Novak je ovde apsolutno upravu sa idejom da se skrate mecevi, mada bih ja samo skratio broj gemova umesto broj setova.

DNK

pre 5 godina

Federer ima 38 godina i trazi duze meceve. Pa ima li veceg fer pleja i sportskog poteza od ovoga njegovog poteza. Covek govori u interesu mladih igraca i publike. Kapa dole majstore!
(Aca, 16. avgust 2018 16:21)

A ako pogledas realno stanje, ova sugestija se vise odnosi na sve ostale igrace, nego na njega...jer ce u penziju otici za najvise godinu dana.
A sa ovakvim pravilom, tj sa ovakvim tempom, rezultat ce biti mnogo umorniji finalisti, samim tim i manje sanse za kontinuiranim osvajanjem turnira...tj GS-ova :)
Dakle, na prvu loptu mnogo fer izjava...ali licno mislim da je u pitanju proracunata kalkulacija.

QA

pre 5 godina

Federer je u pravu. To je profi sport na najvisem nivou. Nije isto drzati koncentraciju i nivo 2, 3 ili 4 seta. Ono sto on trazi je da se vise postuje dobra procena, planiranje, prioriteti, savrsena tehnika i adaptacija stila. Sramota je to sto osudjujemo coveka zato sto se Djokovic ne slaze sa njim. Ja navijam za Djokovica i uradio je dosta, ali kada se prica o tehnici i pameti Federer i on nisu na istom nivou. Federer i Djokovic su dva sveta jedan igra bez emocija i to ga cini jakim a drugi igra na emocije i tako pobedjuje.
P.S. Tuzno je i sto ovde ima 2 STADA za i protiv Djokovica a misljenja i pameti ni za leka!!!

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

Ma ne bre Djoksa, treba da se zalažeš da TI čekaš u finalu protivnika koji bi igrao 7 mečeva u 5 dobijenih setova, a da pri tom svaki naslov (koji bi izlazio svakih 3 minuta) imao obavezu da glasi ISCRPLJENI DJOKOVIĆ to i to....
A da se sav nagradni fond (uključujući i ženski), slije isključivo na tvoj račun...
Može????
(ček-ček, 16. avgust 2018 18:40)

хаххахахха

Zwš

pre 5 godina

Navijam za atraktivne poene i tenisko umeće. Previše smo videli brutalno iscrpljujućih mečeva od 5 sati gde se izgubi suština i previše zavisi od fizikalije. U pravu je Novak.Možda najbolje da i Mi i GS budu na dva a finala na 3.. Ili obavezan tie breaker odmah posle 2:2 u setovima. Poenta je humanizovati igru i sačuvati lepotu igre plus poštedeti zdravlje igrača.

out!

pre 5 godina

mastersi su i bili na 3 dobijena seta. dakle isti kao i slemovi. zato su i smanjeni na 2 da bi se razlikovali od njih a i zbog zanimljivosti i garantovanog dolaska zvezda. iovako je ekstremo naporan sport i mnogi bi smanjili broj učestvovanja na mastersima zbog povreda i iscrljenosti. mislim da federer ovo priča više kao neku taktiku prenosa fokusa na druge, on iovako očito igra samo slemove. ova priča nije fer nimalo od strane federera.

cvele

pre 5 godina

@Aca

Tacno tako. Federer ima 38 godina, poceo je da igra 5 turnira godisnje, preskace sve zivo jer smatra da se bez razloga umara jureci bodove (sada dodje potpuno odmoran i juri titule), a blizu je i penzija, pa bi da hteo da u njoj duze uziva u mecevima koje bude zeleo da odgleda iz fotelje....
Djokovic je naravno preumoran (kao i Nadal) i voleo bi da manje vremena provede na terenu i da moze da igra sto vise turnira i zadrzi bolje sanse da ostane zdrav.

zeleni zub

pre 5 godina

Ok, Novak ima oprecan stav, njegovo pravo, ali ne da mu se da preskoci petparacko prosipanje pameti, cuj, milenianci imaju manjak paznje...uvredi celu next gen iz mesta

Nislija u tudjini

pre 5 godina

my 2 cents...
Federer navodi vodu na svoju vodenicu. Dva dobjena bez tiebreak u poslednjem bi bilo sasvim dovoljno cak i za grand slam. Malo sportova zahteva od igraca da bude vise sati u toku jednog meca na nogama. Takodje mislim da za prosecnog ne mazohistickog gleadoca je tih nekoliko sati i vise nego sto treba

Marko

pre 5 godina

@Edin

Tacno jesu se nekada igrali svi, ali u neka bas davna vremena. Ne secam se koje god je promenjeno da se samo finale igra na 3 seta, a onda je i to promenjeno 2007 god i skraceno na dva dobijena. Osnovna razlika izmedju tog i ovog vremena je ta sto masters turniri nisu bili obavezni. Danas od 9 koliko ih ima top 100 igraci su u obavezi da igraju 7 ukoliko nisu povredjeni naravno. Drugo ukupan broj turnira kako masters-a tako i svih ostalih je daleko veci i sezona je daleko duza. Tako da iako je Novak malo preterao sa skracenjem meceva na GS, ima mnogo vise smisla od ovoga sto prica Federer. Znas kao on ima 37 god a oce duze meceve.., super, a gde je Rodja na Frech Open-u? Gde je 3 meseca sezone na sljaci? I Toronto je ove god preskocio. Lako je tako pricati, preskocis pola sezone i aj kao igramo duze meceve, aj ti prijatelju za pocetak odigraj makar 90% turnira u godini pa onda lepo bacaj ideje koje ce da vaze za sve tenisere osim za tebe. Aj malo objektivno da probamo da sagledamo stvari iz vise uglova.

Majakovski

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

Pa dobro povecanje, smanjenje Federer je los covek..

Vertigo

pre 5 godina

Ako se zaradjuju milioni, onda ima da se teren polije znojem. Ni kod babe nema dzabe.
(ja, 16. avgust 2018 16:15)

Samo prvih desetak zarađuju velike novce. Svi ispod moraju opasno da love sponzore da budu u plusu. A velika većina su u stvari u gubitku... A za sve su pravila ista. Tenis je veoma skup sport...

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..

Nazalost Srbin

pre 5 godina

U pravu je Djokovic sto se tice paznje kod mladjih ljudi.

Serije su npr. preuzele primat nad filmovima bas zbog duzine trajanja. Evo ja ne gledam duge meceve cele nikad. Jednostavno mi je dosadno da 3-4 sata sedim pred TV-om.

Samo bi i trebalo smanjiti nagrade na turnirima i spoznorske ugovore srazmenrno skracenju vremena provedenog na terenu.

tocka

pre 5 godina

Pa naravno da bi Federer voleo da su sto duzi mecevi, ako moze i 7 osvojenih setova. Da se i tamo oko osnovne linije uvedu delovi sa zivim blatom, a onaj deo pred mrezicom izmesa sa uljem i korama od banana.
E onda niko nece oboriti njegove rekorde.

www

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

jel ti umeš da citaš, to traži tvoj Nole

InternazionaleBP

pre 5 godina

Federer je omatoreo, nekad ne zna sta da kaze. Cuj da se na mastersima igra na tri dobijena seta, pa prvi bi na nosilima bio iznet sa terena upravo Federer. Sezona je predugacka, napori su preveliki i nema potrebe produzavati meceve. Nole svaka cast, uvek ispravan stav i pre svega realan.
(srle, 16. avgust 2018 16:14)

Federer je predlozio da se sama ZAVRSNICA igra na tri seta, a ne celi turnir. Inace, cisto informativno, nekad su se Mastersi igrali na tri dobijena seta, ali tad nije bio Novak aktuelan, pa, cenim da nisi ni pratio tenis cim nisi upoznat sa tim.

A, notorno glup predlog je i da se GS igraju na dva dobijena seta, ubilo bi draz, osporilo bih uspeh potencijalnih GS osvajaca na dva dobijena seta i sam GS bi izgubio na znacaj, tako da prica iracionalno Novak.

Vilenjaci

pre 5 godina

Kakvi milenijalci... prvo su im masterse 1000 smanjili na dva sad i gren slemove. Nema potrebe, pre bi trebalo uvesti za 5 set taj brejk.

jsx

pre 5 godina

Mislim da je prenaporno i mastersi da se igraju u tri seta. Nije stvar u nehumanosti (sto je neko rekao, placeni su), nego mislim da bi bile krace karijere i manje kvalitetni mecev.
E sad, za gs-ove... Verovatno je poznavaocima zanimljivije u tri seta, ali tenis postoji zahvaljujuci publici u kojoj nisu sve poznavaoci i iskreni ljubitelji. Logicno je zeleti da privuces novu publiku (mada treba paziti da ne izgubis i staru bez priliva nove). Ja npr. retko gledam gs-ove jer volim tenis, ali mi nije sport br. 1 i kad vec izgubim odredjeni broj sati u toku dana ne vih da bude 5 na tenis. Opet, volim da postoje neki legendarni mecevi (kao onaj AO Novak-Nadal i onaj Vimbldon Nadal-Federer), ali treba istraziti sta ko misli.
Jedino ne mogu da zamislim da je ikome zanimljivo bez tajbrejka u petom setu.

Вељко

pre 5 godina

Novak ponovo u kontra ritmu.
Izjavljuje da bi trebalo da se skrate mečevi,učini igra dinamičnijom,ali pauza imeđu dva poena-no limit?
Po meni jedino kod 40:40,da se ne igra na razliku i naravno bilo gde da se igra i u 5.setu tiebreak(mada bi i tu možda moglo da se razmisli o meč tiebreaku/set do 10 poena/).
Kome nije dovoljno 25 sekundi za odmor između dva poena,neka pređe na šah!

lune

pre 5 godina

Čitao sam najnovije istraživanje koje kaže da su žene fizicki izdržljivije od muškaraca, tako da bih ja ženama povećao na tri a muškarcima smanjio na dva seta.

Washington

pre 5 godina

Djokovic ostario pa bi malo da olaksa sebi zavrsnicu, mudro :)

Inace kontam da sponzori odlucuju. Sto im je duze reklama na tv-u to bolje.

Sub013

pre 5 godina

U ek sam na tvojo strani ali daj Novace ne pekmezi se vise, sto ne na jedan dobijen set i na 3 dobijena gema u setu, pa da mozete i nespremni da igrate? Moze i tako ali da cena karte bude 100 kinte a nagradni fond na najvecim turnirima par hiljada evra. Hocete milione a da se ne oznojite, glupo je realno, pogotovo kad pogledamo ostale spotrove i koji je taj nivo fizicke pripremljenosti na kome mora da bude recimo jedan prosecan profesionalni fudbaler.

drvobradi

pre 5 godina

Za sve koji prate tenis odnedavno, Federer predlaze da se ponovo igra kao sto se igralo do 2007 cini mi se.
@jako i do samog kraja
Analogija ti nije dobra, posto Federer ne trazi smanjenje vec povecanje.

dule

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.

srećan

pre 5 godina

Valjda se i sponzori nešto pitaju. Malo ružno zvuči "nove generacije", nemaju strpljenja, bla... Nole ne igraju za dzabe, već uzimaju ozbiljnu lovu. Kakva je to priča 2 seta na gs? Gluplje ništa odavno čuo nisam, i da je ovo izjavio Kirjos nekako bih mogao svariti. Ne FILOZOFIRAJ Novače IGRAJ tenis.

bljak

pre 5 godina

Federer hoce da onemoguci drugima da ga stignu... i ovako i nije imao neku konkurenciju da bi stigao tu gde jeste.
(Sandra, 16. avgust 2018 17:03)

Kako da onemoguci? Pa neko mora da osvoji turnir. Ako to ne budu mogli Novak ili Rafa, koji su mu bliski po brojkama, bice neko od mladunaca koji imaju preko 10 godina ispred sebe da stignu sve to...

Oliver

pre 5 godina

Ne slazem se ni sa jednim ni sa drugim. Bilo bi katastrofalno da se mastersi igraju na 3 seta,a jos gore da se grend slemovi igraju na 2. Nije muski tenis zenski tenis. Ovako je idealno-imate 9 mastersa,jedan zavrsni turnir i 4 grend slema i svako moze da bira prema podlozi,duzini meceva,zemlji domacinu itd. Tenis je skoro pa idealna igra i ne treba olako menjati pravila.

aaaaa

pre 5 godina

Po meni obojica imaju pravo ali zavisno od situacije, npr. ako se igra mec kao nadal-nole na vimbldonu ja mislim da svako ko voli da gleda tenis ne bi imao problem I tri dana da ih gleda I tu federer ima pravo jer takvi mecevi treba da traju, ali ako je npr. mec kao anderson-izner onda bi nole bio apsolutno u pravu jer takvi mecevi prosto izgube smisao posle dva seta I nemaju nikakvu dopadljivost za gledanje

kaokakao

pre 5 godina

Da, milenijalci bi Rat i mir na tri stranice, tenis na jedan gem i na kraju im je opet sve dosadno, pa se popnu na neku zgradu da prave selfi, kao jedno od najvecih dostignuca milenijalaca.

Vuk

pre 5 godina

Nek ostane ovako kako je i sad i to je to. Posle ce neko pricati sta bi bilo da su teniseri koji ce se tek pojaviti igrali na 3 dobijena seta i nece biti merodavno. A za zavrsni masters cista glupost.

-_-)

pre 5 godina

@(Marko, 16. avgust 2018 23:56)

Marko spinujes sa svojom verzijom konspiracije kroz dezinformaciju.

Dzemperko je igrao u 19 ATP finala na 3 dobijena seta i od toga dobio 8. Od zavrsnih ATP turnira igrao je 4 na 3 dobijena seta i dobio 3.

To je bilans finala na 3 dobijena seta bez GS finala a ne tvoja izmisljena cifra od 28.

NbgDeki

pre 5 godina

Rođin predlog je isti kao kad bi Džordan tražio od NBA u svojoj 38oj da igraju samo na jedan koš, i to 20 minuta. Dinamičnije je. Igraj majstore i do 50-e, samo napred ali onako kako pravila zapovedaju. Ipak nisi veći od igre.
(jako i do samog kraja, 16. avgust 2018 16:22)

Za to o cemu pises se zalaze Nolo

Један је маестро - Федерер

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.
(stručnjak fotelja, 16. avgust 2018 17:27)

Више зараде. То увек можеш да видиш овде када изабереш тенисера:
https://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles

Стоти је Иља Ивашка који је до сада у 2018 зарадио 270.739 $. Само зарада од турнира се приказује.

jsjfflfl

pre 5 godina

Ne dao Bog...mastersi na tri? To bi dovelo do toga da teniseri do tridesete postanu invalidi. Ali zato GS moraju na tri dobijena...najbolji mecevi u istoriji te igre su bas takvi, a koga mrzi da gleda, neg gleda skijanje i spust ili skakanje u vodu. Mnogi mecevi su upravo proglasavani epskim spektaklima bas zbog toga sto su igrani u pet setova, poput finala AO 2012, Vimbldona 2007/2008/2014, mnoga polufinala na USO izmedju Federera i Novaka, polufinale RG kad se Nole upecao u mrezu do ovog poslednjeg polufinala Vimbldona. To je od najsvezijih, da ne pricam o starim legendama i njihovim bitkama. Nole, ovde si promasio i pu pu, daleko bilo.

Marko

pre 5 godina

Za sve ljubitelje tenisa od 2011 i 2015 godine koji pisu glupoti o teorijama zavere Federer je u karijeri igrao u 28 finala raznih ATP turinira koji su se igrali na 5 setova. Da niko ne bude zbunjen u tih 28 mecefva nisu uracunati mecevi sa GS koji se i dan danas igraju u 5 setova.

chao

pre 5 godina

Po mom mišljenju bi trebalo vratiti finala mastersa na 3 dobijena seta i naravno ostavio bih slemove kao sto jesu ali bih ukinuo djus u gemu(kao u odbojci kad je ukinuta promena) i peti set bi se igrao u formatu TB kao u dublovima.
To bi dovoljno ubrzalo igru a opet bi ostalo dovoljno draži dinamike i gladijatorske borbe.

stručnjak fotelja

pre 5 godina

stoti teniser (rangiran na atp) godišnje zaradi oko 150k dolara plus oko 60k od sponzora. na (putne) troškove mu ode 36k dolara godišnje.

gledajte na slemovima pre početka meča (kad ide ona statistika igrača) piše koliko su zaradili od turnira predhodne godine.

crush

pre 5 godina

Da skrate na dva dobivena seta možda bi i na naš Čilić osvojio još koji GS hahaha čovjek je rekorder po izgubljenim mečevima u kojima je vodio 2-0 ?

Dragana

pre 5 godina

Mastersi 1000 bi mogli na tri dobijena seta da se igraju makar u finalu. Grend Slemovi nikako ne bi smeli da se igraju na dva dobijena. Na šta bi to ličilo? Moglo bi da se desi da se finale Vimbldona recimo završi za manje od sat vremena igre. To bi potpuno degradiralo ovaj sport, nijedan meč na Grend Slemovima ne bi trebalo da se igra na dva dobijena seta. Tolike kritike upućene Federeru u komentarima na ovu vest a Novakova izjava je gora od njegove. Federerova izjava bar ima nekog smisla.

mikloš LIzard

pre 5 godina

ja sam za to da se na grand slemovima (mislim sem us open)5 set igra taj brejk a ne na gem razliku.ljudi moji svedoci smo mnogo meceva gde se u petom setu igralo do besvesti.ionako je vec opterecenje nenormalno u tako zgusnutom atp kalendaru.zato i dolazi do tolikih povreda.

munze

pre 5 godina

@cek-cek
pa kada je rekao da oni koji manje igraju treba da budu manje plaćeni to je bilo strašno, pa eto sada samo traži da igra manje za iste novce, što je apsolutno ravnopravno, zar ne?

j

pre 5 godina

Ne razumem.Prvo se zalio da nagradni fond treba da se poveca(??)a sada zeli da se igra na ukupno dva dobijena seta,navodeci razloge da "melnijalci"nemaju dovoljno paznje i da zele da se brzo dogadjaju stvari i pored toga sto dobijaju ogroman novac(?) Tenis treba da se prilagodjava klincima poput Zvereva,Kokinakisa,Tomica,Kirijosa?
Sta Novak prica..
(j, 16. avgust 2018 17:03)

Mislio je na publiku, ne na igrače.
(dule, 16. avgust 2018 18:06)
Srpski as je obrazložio i da nove generacije nemaju želju da igraju predugačke mečeve.

"Nova generacija, "milenijalci", nemaju veliku pažnju i žele da se brzo događaju stvari. Isto tako, zbog igrača i da bismo privukli publiku mislim da bi mečevi trebalo da budu kraći i dinamičniji", kaže Novak.
Samo malo bolje procitaj sledeci put.Mada i nije velika razlika,cak bi i vece razocarenje bilo da je mislio samo na publiku,jer je nekoliko tenisera,a milionski auditorijum prati tenis.

Nata

pre 5 godina

Kao sto je Nadal rekao niko ne pamti meceve koji se zavrsavaju u 2 seta. Australian open Nadal-Djokovic 2012 ili Wimbldon Nadal-Federer 2008 ljudi ce pricati godinama. Zao mi je ovo da kazem ali koliko vec pratim tenis ja tesko mogu da se setim nekog dobrog grand slem finala u zenskoj konkurenciji o kome ljudi pricaju i dan danas a kamoli mastersa. Novak je bio par puta u situaciji gde je gubio 2:0 i pobedio, to se pamti. Ono sto treba da se razmotri je taj 5ti set da li da se igra na tie break ili nesto drugo. Ne slazem se ni sa Federeom da se uvedu setovi na zavrsnici mastersa. Grand slemovi su specijalni iz tih razloga.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Grend Slemovi MORAJU da se igraju na 3 dobijena - jer se upravo po tome i razlikuju od ostalih turnira. Teži za igru, veće nagrade, više poena. 4 najveća turnira. A iskreno ne vidim poentu da se finale mastersa igra na 3 dobijena. Tako je bilo pre i od 2006 (nisam siguran) se ne igra vise tako. Teniski kalendar je ionako prenatrpan i pretezak, jos ga otezati bi bilo loše za tenis.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@www, u pravu si, mea culpa. Nepotrebna diskusija, teško da će se bilo šta drastično menjati. Tenis i živi od spektakla bez kraja, ko može izdržaće.

Nebojša

pre 5 godina

Ja iskreno ne bih ništa dirao kada su grenslemovi u pitanju jeste da potraje poneki meč ali ipak je bolje u tri dobijena seta a da se igra u dva onaj čuveni meč sa us opena bi Novak izgubio od Federera posle 2-0 za Švajcarca.

Aki Ajo

pre 5 godina

Različita mišljenja, pogledi na istu stvar, ideje i predlozi nisu i ne treba da budu predmet svađe i netrpeljivosti. Treba da naučimo da slobodno iznosimo svoje stavove i da ih branimo argumentima a ne velikim slovima u komentarima ili povišenim tonom u razgovoru.

mlekadzija

pre 5 godina

Skracivanje na dve dobijena seta na GS nije dobro. Publika za nekad skupo placene ulaznice voli da gleda sto duze dobar tenis, a treba i zaraditi ogromne pare (milionce ili vise sa USO)...