Ponedeljak, 30.07.2018.

11:00

Nova zvezda je rođena

Izvor: B92

Nova zvezda je roðena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

111

pre 5 godina

(Niki, 30. jul 2018 18:00) # Link komentara
Preporučujem (+22)Ne preporučujem (-1)
ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 30. jul 2018 17:39)


Ceo tvoj komentar je besmislen a objasnicu ti zasto. Nije ona devojka, ona je devojcica! Da li si shvatio?

Жеља

pre 5 godina

Алекс Кореча је један од најбољих тренера већ дуго времена и сарадник Еуроспорта!

reflektor

pre 5 godina

Vidi ga ovaj,uzela 200000 dolara..Da,a koliko je do sada ulozeno u sve i jos mora da se ulaze(treneri,treninzi,putovanja,oprema..) do prvog velikog ili nekoliko uzastopnih manjih uspeha sto ce finansijski da stabilizuje ovo!Bravo mala,nastavi da ne citas komentare i vesti.Sta pisu ljudi,smuci se coveku da napise komentar.

Milan

pre 5 godina

@Bya-Bya

Isto to su pisali kada je Ana Ivanović igrala finale juniorskog vimbldona a Šarapova osvojila seniorski. Pa tek kad je izgubila finale od Katarine Bondarenko, pa kako je Mihaela Krajiček prva juniorka sveta sa 14...
Ko se danas seća Bondarenko i Krajiček? Najteži korak u karijeri je prelazak iz juniorskog na seniorski nivo, tamo je pala i Jorović i mnogi drugi talenti, zato je ovaj turnir toliko važan . Tako bolje ćuti, ko se iole razume u tenis vidi koliko talenta ima ova devojka, samo sreće i zdravlja da joj poželimo.

kris

pre 5 godina

Mislim da ovo pretjerivanje nema nikakvog smisla.Svaka njoj čast na uspjehu,ali i druge su osvajale i veće titule sa 17 godina,pa niko nije padao u nesvijest.Iako sam zvezdaš,obožavao sam joj oca kad je igrao za reprezentaciju i vani,isto tako navijam i za Olgu,ali ovakvim hvalospjevima joj se ne čini usluga.Ovaj turnir ne spada u sam vrh ni po kvalitetu,ni po značaju,niti je pobjedila Serenu,Halep ili Šarapovu,da bi se proglašavala zvijezdom.Za zvijezdu treba još mnogo,mnogo znoja,rada,vremena,pa i sreće i nadam se da će jednom to i postati,jer ima potencijala,a ovim što je odbila da se pojavi na balkonu je pokazala da je na pravom putu i da zdravo i pozitivno razmišlja i da ne lebdi u sujeti.Na tome joj iskreno čestitam više nego na tituli u Moskvi.

boki

pre 5 godina

LJudi se zaludjuju...mala je uzela 200000 dolara za 10 sati tenisa i to sa 17 leta,sto mi necemo zaraditi u zivotu....i kao voli se tenis,sipak bi sportisti ga voleli da nisu ti novci u pitanju,pozdrav

Fljerond Jashari

pre 5 godina

drži se španskih mentora i nauči se da ih slušaš i poštuješ uspeh ti je tada 80% zagarantovan; a ovih 20% je stvar sreće...

zocko

pre 5 godina

Vrijedna, pametna, skromna ,talentovana, sa izuzetnim fizickim predispozicijama ova prelijepa djevojcice je ako bude zdravlja i srece buduca velika sampionka.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ona nije zvezda, ona je Partizan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bagg, 30. jul 2018 11:42)

Sacuvaj komplekse za sebe i ne zagadjuj vesti o ovom divnom i super talentovanom detetu koje ce tek da zablista.

bik

pre 5 godina

moje misljenje je da ova mala Danilovic nece ostaviti veliki trag u tenisu!
(jazAbdin, 30. jul 2018 16:54)

Da li možete da obrazložite? Ali želim detaljnu analizu.

Nebojša

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Sarapova osvoji sa 17 grenslem i ukupno dodje do pet trofeja a piše ti u ovom tekstu kako je Federer tek sa 19 uzeo prvi trofej koji nije bio grenslem a sada ih ima 20 pa ti vidi ne moraš biti maliciozan možeš se radovati ili preskočiti vest.

zex

pre 5 godina

ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece

Nick

pre 5 godina

Svaka cast Olgi na pobedi, ali hajde da budemo realni, niko kao Serena Williams, koja ce u narednim godinama nastaviti da gazi! Zamislite da je Venus najavila da jedva ceka Olimpijadu 2020 :D Sestre Williams ne planiraju u penziju :D

Dusan

pre 5 godina

Jaoooooo jadna Olga od pritiska koji ce joj nametnuti tekstovi u srpskim medijima i komentari citalaca na iste. Ogroman pritisak postoji zbog neceg sasvim drugog, a to je slava, uspeh, novac, sponzori ... i ocekivanja koje ona ima sama od sebe da bi sve to postigla, a ne od nasih komentara. Dakle, nema potrebe da obuzdavate komentatore ovde i stitite Olgu od istih, ona je dovoljno jaka da se nosi s tim. Po mom misljenju, najvazniji faktor za Olgin uspeh ce biti njena sposobnost da deluje pod stvarnim pritiskom i povrede, za koje se nadam da ce je zaobici. Napred Olga!

nem' preCednika

pre 5 godina

(Žena, 30. jul 2018 15:54)

slazem se sa vama ali ne potpuno, ko vas tera da citate komentare, procitate vest i izadje, nego radoznalo zensko :)

Poznavalac

pre 5 godina

Za JD i ostale koji se "razumeju" u u jezik: nepismeni ste! Inače, svaka čast Olhćgi Danilović i još više uspeha u budućnosti!

Žena

pre 5 godina

Eh, blago nišćima duhom (u ovom slučaju samozvanim muškarčinama).
Sa kakvom lakoćom oni kritikuju jednu sedamnaestogodišnjakinju, da li zato što je Srpkinja ili što je devojka (žena) koja, po njima, nema prava da veruje u budućnost, u mnoge pobede, u uspeh u koji je uložila svoje detinjstvo.
Stvarno mi je muka kad čitam, godinama (i za Anu i za Jelenu) niske, muške ljubomorne komentare.
No, upitajte se zašto je ženama mnogo teže da uspeju u sportu recimo.
Ne samo da ih svakog meseca "drmaju" hormono, no moraju i da čitaju i slušaju komentare glupih, nesposobnih, neostvarenih muškaraca.
Bravo mala, želim ti svu sreću među srpskim i ostalim balkanskim muškarcima, a trebaće ti lepotice.

ja

pre 5 godina

Dobra je:)..ali polako..dug je put pred njom.
(Smuleco, 30. jul 2018 11:26)

Svako putovanje pocinje prvim korakom.

Ona je upravo napravila taj korak. Sad treba da nastavi.

drzimo fige

pre 5 godina

Treba pustiti Olgu da sazri postepeni i bez cimanja od strane javnosti i bez nekih preterivanja od strane medija . Olga je dobar materijal i sve je u njenim rukama, od nje zavisi . Ali ne treba preterivati , ne zaboravite , Monika Seles je sa 15 godina osvojila svoj prvi turnir i to Hjuston a u finalu je dobila veliku Kris Evert . Sa 16 godina je osvojila Rolan Garos (3 u nizu) a sa 19 godina imala je 8 grend slema . Dakle ne treba trositi reci na Moniku Seles ali poucna je poredjenje . Zato lakse sa izlivima hvalospeva i slicno jer to stvara pritisak . Vreme ce pokazati i nadam se da nece sagoreti .

Pantagruel

pre 5 godina

Има ту много добрих фактора који су се преклопили. Таленат се добија рођењем, а однос према раду се учи васпитањем. Она има од кога и да наследи јаку генетику, а и да научи како човек мора дисциплином и вежбом да повећава своје капацитете и надвлада слабости, да би постигао врхунске резултате у било ком послу за који се определи. Додатна добра ствар је што је захваљујући заради оца из играчких дана и са те стране била обезбеђена. Нису могли да је уцењују спонзори и менаџери. Сви знамо да неки професионални спортисти који нису имали такву врсту сигурности велики део каријере проведу у фактичком ропству, јер им менаџери годинама узимају огромне проценте од зараде, на име онога што су уложили у њих на почетку. Због свега тога сам оптимиста. Уживаћу гледајући њен даљи развој.

Tihomir

pre 5 godina

@Nikola Đukić

Odličan tekst! Profesionalan, analitičan, bez patetike i preterivanja. Zadrži ovaj tekst, Nikola, u privatnoj arhivi i "izvuci" ga za pet godina!

Nisam stručnjak za tenis, iako ga gledam od nastanka Margaret Kort, Bili Džin King, Kris Evert, Martine Navratilove..., pa do danas! O Olgi Danilović sam dao samo jedan kratak komentar pre skoro dve godine. Sve ide u tom pravcu. Ako je posluži zdravlje i posvećenost tenisu o kojoj Olga govori, kroz pet godina pročitaćete Nikolin članak o prvoj na WTA-listi! Možda i pre.

Želim Olgi Danilović da "traje" koliko i navedene teniserke, Štefi Graf i neverovatne sestre Vilijams!

Srdjan

pre 5 godina

Da se neko bavi brejk densom, sambom ili necim drugim bio bi los predstavnik srpstva jer eto mora se plesati uzicko i tako predstavljati Srbija ali zato sportiste mogu da se bave stranim sportovima - sveti Djokovic moze igrati engleski tenis, niko ne trazi teniserima da se bave nekim srpskim sportom, da se stvori sport koji je nas vec glat ide sve sto zele patriJote...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Znas, i Rojston Drente je svojevremeno proglasen za igraca turnira za mlade fudbalere, smatrali ga najperspektivnijim levim bekom sveta i uporedjivali sa Robertom Karlosom, kupio ga Real Madrid, a sada vec godinama igra u nizerazrednim ekipama. Jedan uspeh sa 17 ti ne znaci nista, ako ne nastavis da ih redjas i kasnije.

jд123

pre 5 godina

Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.
(bot na kvadrat, 30. jul 2018 13:10)

Шта нам то треба да каже? И Бекер је са 17 година освојио Вимблдон за разлику од Новака, па види ко сада има колико титула. Увек је важило правило, које и данас важи - најуспешнији постају најупорнији а не најталентованији. Јанко Типсаревић је био успешнији као јуниор а Боба Живојиновић велики таленат, али ни Јанко, углавном због повреда и не тако велике упорности, ни Боба због лењости нису имали каријере какве су могли имати због талента.

made in Balkan

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?
(јд123, 30. jul 2018 13:24)

Nisi cuo nikada za fabriku Srbijanka Valjevo?

lolek i bolek

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 30. jul 2018 12:57)

Slican se slicnom raduje, a mrtva trka ko je bistriji.

јд123

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?

kaokakao

pre 5 godina

Jedini problem je sto danas u zenskom tenisu nema izrazitih favorita kao nekad, tipa kad su igrale Enan, sestre Vilijams, Klajsters, Sarapova itd... Dok danas Muguruza osvoji neki turnir a onda ispari pola godine, pa se pojavi neki anonimus, pa ispari.. Sve zenske teniserke su mi kao po nekom kalupu. Imas osjecaj da im nije do zivota a ne do tenisa. Daj boze da ova mala nesto napravi, ali ako pomisli da je ljepotica, kao sto je nasa Jelena Jankovic umislila, a Ana Ivanovic i bila, mrka kapa. Mada Jankovicka je bila dobra igracica, al glava joj je smetala da danas imas jedno 3-4 gren slem titule.

Bg

pre 5 godina

Polako ljudi, nemojmo se zaletati. Pustite devojku da se na miru razvija, bez pritisaka i prevelikih ocekivanja javnosti. Glavno je da ima potencijala i da je po svemu sudeci posvecena tenisu. A za ostalo videcemo, za par godina ce se znati.

sir oliver

pre 5 godina

@jd123, opet jedan pametniji od vuka, dositeja, domanovica i nusica! poslusaj pesmu " odakle si, sele?", pa ce ti biti mozda malo jasnije!!! samo napred olga, budi svoja, pusti ove geograficare i istoricare!

korisno

pre 5 godina

samo da je ne odvuku na balkon...taj politički angažman joj sa 17 najmanje treba, i da automatski 50% navijača krene da navija protiv nje...što bi rekli - drži se olga tenisa i polako...a politički je zato što je tata poznat, i treba da posluži u svrhe vladajuće bande...da nije to tako, pozvali bi malu krunićevu, a i novaka, koji su barem isto tako zaslužili...

Zeljko

pre 5 godina

Malo mi idu na nerve kompleksasi koji spominju Sarapovu koja je osvojila Vimbldon 2004-te,mnogi su mislili da ce da osvoji jos 15 nakon toga,ali ne ide to bas tako. Tesko da ce vise tinejdzerke osvajati 4 najveca,mada,mislim da ovo mala Olga moze kad bude 19 I to bas Vimbldon. Kad je Djokovic igrao sa Grozanom bas mec na Vimbldonu sa 19 god ,tad sam spoznao I bio siguran da gledam buduceg broja 1. Danilovic ce da postane poboljsana verzija Kvitove. Dakle,prognoza moja je da osvaja prvu Gran titulu izmedju 19 og I 20 og rodjendana.Do kraja godine ulazi medju 100 a do kraja sledece godine u 30.Zenski tenis je takav da 20tak igracica moze da osvaja 4 velika,Olgi se I sa te strane otvara proctor. Ziveli!

bot na kvadrat

pre 5 godina

Zasto se n vestima o Djokovicu pustaju heterski komentari partizanovih botova,a ovde nije dozvoljena kritika Olge Danilovic,p.s. Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.

Petar

pre 5 godina

Ajde ostavite devojku na miru! I vi sto kazete da nije nista posebno i vi sto pravite pricu od svega. Njen uspeh je ogroman, Olga je fokusirana na tenis i twk je pocela. Prestanite da pravite pritisak

Ganci

pre 5 godina

panterima krivo hahaaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 30. jul 2018 12:26) # Link komentara

Covece, koji si ti saban!

le saux

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (miško, 30. jul 2018 12:50)

Olga je osvojila WTA titulu sa 17 godina, Ivanović sa 18 godina (2005.) a Janković sa 19 godina. Za seleševu i šarapovu me mrzelo da tražim.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Al ga preuvelicavateeee.....ili cale plaća objave!?Ima ina još da se dobro najede proje slanine pogače. ..Težak je put jednog profi sportiste.To je igra bez granica samo za pojedine.

Izgazi ih Nole :-)

pre 5 godina

Levoruka kao Nadal, forhend lici na Rafin a trener spanac, hocemo li to gledati i imati prvi put naseg ženskog Rafu kako dominira tenisom??? Čini mi se da je mala borac i pit bul kao Nadal, dosta na njega podseca!!!

Uip

pre 5 godina

Simona Halep, odavno jedna od najboljih igracica sveta je tek pre 3 meseca osvojila GS a otkad je u vrhu a vi vec prognozirate najvece turnire. Primirite ljudi, treba vremena i vremena, znamo kako je Ana igrala posle najvece osvojene titule.

miško

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.

miško

pre 5 godina

Uporedjivati Olgu i Jelenu pa i Anu stvarno nema smisla.Sačekajmo da bude prvi reket sveta pa onda.Ovim samo omalovate usteh svetskih br.1.

South Park

pre 5 godina

Olga hoce od svakog svog udarca da bude viner i zbog toga je uzivanje gledati je.Nadam se da u buducnosti nece imati neke trenere koje ce joj menjati stil i savetovati da je bitno prebaciti i cekati greske protivnika.

nesubjektivna

pre 5 godina

"Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil"

To u tenisu, verujem, nije uvek moguće, posebno kada ne postoji veća dominacija u odnosu na protivnika (protivnicu). Nekad se ta "ujednačenost", vidi i po tesnom rezultatu, i greške protivnika mogu da znače veliku razliku.
Neki je porede sa Federerom, a Federerova "taktika" je, kažu, i da analizira način igre i greške protivnika i da svoju igru prilagodi tome (nadje rešenja za te neke jače strane protivnika, igra na njegove slabije strane)...

Mislim, rano je još za poredjenje sa Federerom i igračima tog ranga. Vreme će pokazati...

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Zenski tenis je poslednjih par godina postao uzasno monoton. Solidno nekvalitetni mecevi na zavrsnicama velikih turnira su postali velika ucestalost. Secam se ere Stefi Graf, Monike Seles, Martine Navratilove, Lindzi Devenport, Zastin Enan, Martine Hingis. Malo kasnije sestara Vilijams (jos igraju naravno, ali u znatno slabijoj konkurenciji). To je bio bas kvalitetan tenis sa sjajnim razmenama i mentalno jakim i stabilnim igracicama. Danas je retko videti mec sa vise od 5 prebacivanja u zenskom tenisu. Igracice sa dobrim servisom su u ogromnoj prednosti, ali su bas retke i nisu konstantne. Tu je velika sansa za Olgu. Ima sjajan forhend, mada joj ni dvorucni bekend nije los. Servis joj ima snagu i treba joj mnogo vezbe da bi stvorila sigurnost u taj udarac. Mlada je i moze da radi na motorici tj kretnji kao sto pise u tekstu. Savijanje u kolenima, prilaz mrezi, namestanje na udarce. I najvaznije je da se posveti samo tenisu u narednih par godina. Mlada je, ima ogroman potencijal i moze da postigne stvarno mnogo, ali je narednih par godina najvaznije u celoj njenoj karijeri. Do 20e godine, uz pravilan razvoj moze da postane stvarno velika igracica. Veliki sampion. Samo napred Olga!

aleksandar

pre 5 godina

svaka cast osim radosti za sebe i svoje roditelje donela si i naam svima u srbiji radost koja nam je bas potrebna hvala ti i smo tako nastavi!

Predo

pre 5 godina

Da se radi o nekom drugom, rekao bih da su ove pohvale kontraproduktivne, ali ovde ima ko da je spusti na zemlju, a i tenis je specifičan sport, ima mnogo turnira, nemate jedno svetsko prvenstvo u par godina, pa ako promašite, morate opet čekati par godina. Opet, nisam za doček nekoga, ko je osvojio "obični" WTA turnir. Niko nije dočekivao Ivanović, Janković, Troickog, Tipsarevića, pa ni Novaka, kada su osvajali prve WTA i ATP turnire, ali hajde, ovo je u sklopu dočeka vaterpolista. Malo je tu i na ime Saše Danilovića. Ali, to nije tema. Verovatno će imati dobru, možda i veliku karijeru, ako je zdravlje posluži. Otac joj može obezbediti najbolje trenere i uslove sad, mada je i ovaj turnir velika finansijska inekcija, koja je vratila deo ulaganja. Jedno četvrtfinale ili polufinale GS već vodi u pozitivu, a onda je lakše. I motivi odmah rastu.

kosta

pre 5 godina

divno, sada pamet u glavu, poraditi na mentalnom delu i kao sto procitah dobar komentar, eto nama sledecih 10 godina "nerviranja". dete moje, ziva i zdrava ti nama bila!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Lepo je sto ste je uporedili sa King Federerom, najboljim teniserom svih vremena, i Olga poput Federera ima taj gen pobednika i sampiona i zato ce da napravi sjajnu karijeru. Samo napred.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Samo polako, posebnu draz ima to sto ce, nadam se kao top 5 teniserki sveta kasnije, moci da prica kako je prvu titulu osvojila kao lucky loser. Korak po korak, Sarapova je uzela Vimbldon sa 17, pa je opet kasnije stala, samo pametno i uspeh je tu.

Мило

pre 5 godina

Сећам се када се појавио феноменални Надал,мислио сам да је вансеријски,страхобални играч,сада имам исти осећај за нашу Олгу.

ajde

pre 5 godina

Vrlo napadački igra.
Imala je na jednom turniru više vinera iz riterna nego mlitava (ali uporna) Jelena Janković skoro u čitavoj karijeri.
Udarci Olge su jaki, kao udarci Ane Ivanović, Šarapove... Naravno još je mlada, ali voleo bih da bude staloženija psihički, kao Marija, a ne kao Ana, da zadrži brejk i melje, uz veru u sebe i manje nerviranja.

Sve najbolje, od srca, zemljakinjo. Već si više postigla nego svi mi. Idemo zajedno sa tobom do trona. Samo polako. Srećno!

aha

pre 5 godina

Fizičke predispozicije kraljevske, kada fizički sazri, sa glavom ovog podneblja, biće jednostavno nešto što tenis davno nije video - moderni fajter koji raznosi protivnice. Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil, ona ga ima i kada sazri biće još zakucavanja preko SVIH SABONISA OVOG SVETA. Za sve koji se ne sećaju tog događaja podsećanje - protiv najtežih, u najtežem trenutku, preko najboljeg na svetu - BAAAM, s tim da će to ovo divno dete raditi, nadam se puno češće na radost svih nas.

aha

pre 5 godina

Fizičke predispozicije kraljevske, kada fizički sazri, sa glavom ovog podneblja, biće jednostavno nešto što tenis davno nije video - moderni fajter koji raznosi protivnice. Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil, ona ga ima i kada sazri biće još zakucavanja preko SVIH SABONISA OVOG SVETA. Za sve koji se ne sećaju tog događaja podsećanje - protiv najtežih, u najtežem trenutku, preko najboljeg na svetu - BAAAM, s tim da će to ovo divno dete raditi, nadam se puno češće na radost svih nas.

ajde

pre 5 godina

Vrlo napadački igra.
Imala je na jednom turniru više vinera iz riterna nego mlitava (ali uporna) Jelena Janković skoro u čitavoj karijeri.
Udarci Olge su jaki, kao udarci Ane Ivanović, Šarapove... Naravno još je mlada, ali voleo bih da bude staloženija psihički, kao Marija, a ne kao Ana, da zadrži brejk i melje, uz veru u sebe i manje nerviranja.

Sve najbolje, od srca, zemljakinjo. Već si više postigla nego svi mi. Idemo zajedno sa tobom do trona. Samo polako. Srećno!

sef strucnog staba

pre 5 godina

Samo polako, posebnu draz ima to sto ce, nadam se kao top 5 teniserki sveta kasnije, moci da prica kako je prvu titulu osvojila kao lucky loser. Korak po korak, Sarapova je uzela Vimbldon sa 17, pa je opet kasnije stala, samo pametno i uspeh je tu.

Мило

pre 5 godina

Сећам се када се појавио феноменални Надал,мислио сам да је вансеријски,страхобални играч,сада имам исти осећај за нашу Олгу.

miško

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.

Uip

pre 5 godina

Simona Halep, odavno jedna od najboljih igracica sveta je tek pre 3 meseca osvojila GS a otkad je u vrhu a vi vec prognozirate najvece turnire. Primirite ljudi, treba vremena i vremena, znamo kako je Ana igrala posle najvece osvojene titule.

Izgazi ih Nole :-)

pre 5 godina

Levoruka kao Nadal, forhend lici na Rafin a trener spanac, hocemo li to gledati i imati prvi put naseg ženskog Rafu kako dominira tenisom??? Čini mi se da je mala borac i pit bul kao Nadal, dosta na njega podseca!!!

Predo

pre 5 godina

Da se radi o nekom drugom, rekao bih da su ove pohvale kontraproduktivne, ali ovde ima ko da je spusti na zemlju, a i tenis je specifičan sport, ima mnogo turnira, nemate jedno svetsko prvenstvo u par godina, pa ako promašite, morate opet čekati par godina. Opet, nisam za doček nekoga, ko je osvojio "obični" WTA turnir. Niko nije dočekivao Ivanović, Janković, Troickog, Tipsarevića, pa ni Novaka, kada su osvajali prve WTA i ATP turnire, ali hajde, ovo je u sklopu dočeka vaterpolista. Malo je tu i na ime Saše Danilovića. Ali, to nije tema. Verovatno će imati dobru, možda i veliku karijeru, ako je zdravlje posluži. Otac joj može obezbediti najbolje trenere i uslove sad, mada je i ovaj turnir velika finansijska inekcija, koja je vratila deo ulaganja. Jedno četvrtfinale ili polufinale GS već vodi u pozitivu, a onda je lakše. I motivi odmah rastu.

drzimo fige

pre 5 godina

Treba pustiti Olgu da sazri postepeni i bez cimanja od strane javnosti i bez nekih preterivanja od strane medija . Olga je dobar materijal i sve je u njenim rukama, od nje zavisi . Ali ne treba preterivati , ne zaboravite , Monika Seles je sa 15 godina osvojila svoj prvi turnir i to Hjuston a u finalu je dobila veliku Kris Evert . Sa 16 godina je osvojila Rolan Garos (3 u nizu) a sa 19 godina imala je 8 grend slema . Dakle ne treba trositi reci na Moniku Seles ali poucna je poredjenje . Zato lakse sa izlivima hvalospeva i slicno jer to stvara pritisak . Vreme ce pokazati i nadam se da nece sagoreti .

jд123

pre 5 godina

Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.
(bot na kvadrat, 30. jul 2018 13:10)

Шта нам то треба да каже? И Бекер је са 17 година освојио Вимблдон за разлику од Новака, па види ко сада има колико титула. Увек је важило правило, које и данас важи - најуспешнији постају најупорнији а не најталентованији. Јанко Типсаревић је био успешнији као јуниор а Боба Живојиновић велики таленат, али ни Јанко, углавном због повреда и не тако велике упорности, ни Боба због лењости нису имали каријере какве су могли имати због талента.

Žena

pre 5 godina

Eh, blago nišćima duhom (u ovom slučaju samozvanim muškarčinama).
Sa kakvom lakoćom oni kritikuju jednu sedamnaestogodišnjakinju, da li zato što je Srpkinja ili što je devojka (žena) koja, po njima, nema prava da veruje u budućnost, u mnoge pobede, u uspeh u koji je uložila svoje detinjstvo.
Stvarno mi je muka kad čitam, godinama (i za Anu i za Jelenu) niske, muške ljubomorne komentare.
No, upitajte se zašto je ženama mnogo teže da uspeju u sportu recimo.
Ne samo da ih svakog meseca "drmaju" hormono, no moraju i da čitaju i slušaju komentare glupih, nesposobnih, neostvarenih muškaraca.
Bravo mala, želim ti svu sreću među srpskim i ostalim balkanskim muškarcima, a trebaće ti lepotice.

јд123

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?

Petar

pre 5 godina

Ajde ostavite devojku na miru! I vi sto kazete da nije nista posebno i vi sto pravite pricu od svega. Njen uspeh je ogroman, Olga je fokusirana na tenis i twk je pocela. Prestanite da pravite pritisak

miško

pre 5 godina

Uporedjivati Olgu i Jelenu pa i Anu stvarno nema smisla.Sačekajmo da bude prvi reket sveta pa onda.Ovim samo omalovate usteh svetskih br.1.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Zenski tenis je poslednjih par godina postao uzasno monoton. Solidno nekvalitetni mecevi na zavrsnicama velikih turnira su postali velika ucestalost. Secam se ere Stefi Graf, Monike Seles, Martine Navratilove, Lindzi Devenport, Zastin Enan, Martine Hingis. Malo kasnije sestara Vilijams (jos igraju naravno, ali u znatno slabijoj konkurenciji). To je bio bas kvalitetan tenis sa sjajnim razmenama i mentalno jakim i stabilnim igracicama. Danas je retko videti mec sa vise od 5 prebacivanja u zenskom tenisu. Igracice sa dobrim servisom su u ogromnoj prednosti, ali su bas retke i nisu konstantne. Tu je velika sansa za Olgu. Ima sjajan forhend, mada joj ni dvorucni bekend nije los. Servis joj ima snagu i treba joj mnogo vezbe da bi stvorila sigurnost u taj udarac. Mlada je i moze da radi na motorici tj kretnji kao sto pise u tekstu. Savijanje u kolenima, prilaz mrezi, namestanje na udarce. I najvaznije je da se posveti samo tenisu u narednih par godina. Mlada je, ima ogroman potencijal i moze da postigne stvarno mnogo, ali je narednih par godina najvaznije u celoj njenoj karijeri. Do 20e godine, uz pravilan razvoj moze da postane stvarno velika igracica. Veliki sampion. Samo napred Olga!

South Park

pre 5 godina

Olga hoce od svakog svog udarca da bude viner i zbog toga je uzivanje gledati je.Nadam se da u buducnosti nece imati neke trenere koje ce joj menjati stil i savetovati da je bitno prebaciti i cekati greske protivnika.

made in Balkan

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?
(јд123, 30. jul 2018 13:24)

Nisi cuo nikada za fabriku Srbijanka Valjevo?

Bg

pre 5 godina

Polako ljudi, nemojmo se zaletati. Pustite devojku da se na miru razvija, bez pritisaka i prevelikih ocekivanja javnosti. Glavno je da ima potencijala i da je po svemu sudeci posvecena tenisu. A za ostalo videcemo, za par godina ce se znati.

Tihomir

pre 5 godina

@Nikola Đukić

Odličan tekst! Profesionalan, analitičan, bez patetike i preterivanja. Zadrži ovaj tekst, Nikola, u privatnoj arhivi i "izvuci" ga za pet godina!

Nisam stručnjak za tenis, iako ga gledam od nastanka Margaret Kort, Bili Džin King, Kris Evert, Martine Navratilove..., pa do danas! O Olgi Danilović sam dao samo jedan kratak komentar pre skoro dve godine. Sve ide u tom pravcu. Ako je posluži zdravlje i posvećenost tenisu o kojoj Olga govori, kroz pet godina pročitaćete Nikolin članak o prvoj na WTA-listi! Možda i pre.

Želim Olgi Danilović da "traje" koliko i navedene teniserke, Štefi Graf i neverovatne sestre Vilijams!

Pantagruel

pre 5 godina

Има ту много добрих фактора који су се преклопили. Таленат се добија рођењем, а однос према раду се учи васпитањем. Она има од кога и да наследи јаку генетику, а и да научи како човек мора дисциплином и вежбом да повећава своје капацитете и надвлада слабости, да би постигао врхунске резултате у било ком послу за који се определи. Додатна добра ствар је што је захваљујући заради оца из играчких дана и са те стране била обезбеђена. Нису могли да је уцењују спонзори и менаџери. Сви знамо да неки професионални спортисти који нису имали такву врсту сигурности велики део каријере проведу у фактичком ропству, јер им менаџери годинама узимају огромне проценте од зараде, на име онога што су уложили у њих на почетку. Због свега тога сам оптимиста. Уживаћу гледајући њен даљи развој.

ja

pre 5 godina

Dobra je:)..ali polako..dug je put pred njom.
(Smuleco, 30. jul 2018 11:26)

Svako putovanje pocinje prvim korakom.

Ona je upravo napravila taj korak. Sad treba da nastavi.

kosta

pre 5 godina

divno, sada pamet u glavu, poraditi na mentalnom delu i kao sto procitah dobar komentar, eto nama sledecih 10 godina "nerviranja". dete moje, ziva i zdrava ti nama bila!

Nebojša

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Sarapova osvoji sa 17 grenslem i ukupno dodje do pet trofeja a piše ti u ovom tekstu kako je Federer tek sa 19 uzeo prvi trofej koji nije bio grenslem a sada ih ima 20 pa ti vidi ne moraš biti maliciozan možeš se radovati ili preskočiti vest.

kaokakao

pre 5 godina

Jedini problem je sto danas u zenskom tenisu nema izrazitih favorita kao nekad, tipa kad su igrale Enan, sestre Vilijams, Klajsters, Sarapova itd... Dok danas Muguruza osvoji neki turnir a onda ispari pola godine, pa se pojavi neki anonimus, pa ispari.. Sve zenske teniserke su mi kao po nekom kalupu. Imas osjecaj da im nije do zivota a ne do tenisa. Daj boze da ova mala nesto napravi, ali ako pomisli da je ljepotica, kao sto je nasa Jelena Jankovic umislila, a Ana Ivanovic i bila, mrka kapa. Mada Jankovicka je bila dobra igracica, al glava joj je smetala da danas imas jedno 3-4 gren slem titule.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Znas, i Rojston Drente je svojevremeno proglasen za igraca turnira za mlade fudbalere, smatrali ga najperspektivnijim levim bekom sveta i uporedjivali sa Robertom Karlosom, kupio ga Real Madrid, a sada vec godinama igra u nizerazrednim ekipama. Jedan uspeh sa 17 ti ne znaci nista, ako ne nastavis da ih redjas i kasnije.

aleksandar

pre 5 godina

svaka cast osim radosti za sebe i svoje roditelje donela si i naam svima u srbiji radost koja nam je bas potrebna hvala ti i smo tako nastavi!

nesubjektivna

pre 5 godina

"Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil"

To u tenisu, verujem, nije uvek moguće, posebno kada ne postoji veća dominacija u odnosu na protivnika (protivnicu). Nekad se ta "ujednačenost", vidi i po tesnom rezultatu, i greške protivnika mogu da znače veliku razliku.
Neki je porede sa Federerom, a Federerova "taktika" je, kažu, i da analizira način igre i greške protivnika i da svoju igru prilagodi tome (nadje rešenja za te neke jače strane protivnika, igra na njegove slabije strane)...

Mislim, rano je još za poredjenje sa Federerom i igračima tog ranga. Vreme će pokazati...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Al ga preuvelicavateeee.....ili cale plaća objave!?Ima ina još da se dobro najede proje slanine pogače. ..Težak je put jednog profi sportiste.To je igra bez granica samo za pojedine.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ona nije zvezda, ona je Partizan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bagg, 30. jul 2018 11:42)

Sacuvaj komplekse za sebe i ne zagadjuj vesti o ovom divnom i super talentovanom detetu koje ce tek da zablista.

lolek i bolek

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 30. jul 2018 12:57)

Slican se slicnom raduje, a mrtva trka ko je bistriji.

bik

pre 5 godina

moje misljenje je da ova mala Danilovic nece ostaviti veliki trag u tenisu!
(jazAbdin, 30. jul 2018 16:54)

Da li možete da obrazložite? Ali želim detaljnu analizu.

zocko

pre 5 godina

Vrijedna, pametna, skromna ,talentovana, sa izuzetnim fizickim predispozicijama ova prelijepa djevojcice je ako bude zdravlja i srece buduca velika sampionka.

Ganci

pre 5 godina

panterima krivo hahaaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 30. jul 2018 12:26) # Link komentara

Covece, koji si ti saban!

bot na kvadrat

pre 5 godina

Zasto se n vestima o Djokovicu pustaju heterski komentari partizanovih botova,a ovde nije dozvoljena kritika Olge Danilovic,p.s. Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.

Milan

pre 5 godina

@Bya-Bya

Isto to su pisali kada je Ana Ivanović igrala finale juniorskog vimbldona a Šarapova osvojila seniorski. Pa tek kad je izgubila finale od Katarine Bondarenko, pa kako je Mihaela Krajiček prva juniorka sveta sa 14...
Ko se danas seća Bondarenko i Krajiček? Najteži korak u karijeri je prelazak iz juniorskog na seniorski nivo, tamo je pala i Jorović i mnogi drugi talenti, zato je ovaj turnir toliko važan . Tako bolje ćuti, ko se iole razume u tenis vidi koliko talenta ima ova devojka, samo sreće i zdravlja da joj poželimo.

Zeljko

pre 5 godina

Malo mi idu na nerve kompleksasi koji spominju Sarapovu koja je osvojila Vimbldon 2004-te,mnogi su mislili da ce da osvoji jos 15 nakon toga,ali ne ide to bas tako. Tesko da ce vise tinejdzerke osvajati 4 najveca,mada,mislim da ovo mala Olga moze kad bude 19 I to bas Vimbldon. Kad je Djokovic igrao sa Grozanom bas mec na Vimbldonu sa 19 god ,tad sam spoznao I bio siguran da gledam buduceg broja 1. Danilovic ce da postane poboljsana verzija Kvitove. Dakle,prognoza moja je da osvaja prvu Gran titulu izmedju 19 og I 20 og rodjendana.Do kraja godine ulazi medju 100 a do kraja sledece godine u 30.Zenski tenis je takav da 20tak igracica moze da osvaja 4 velika,Olgi se I sa te strane otvara proctor. Ziveli!

korisno

pre 5 godina

samo da je ne odvuku na balkon...taj politički angažman joj sa 17 najmanje treba, i da automatski 50% navijača krene da navija protiv nje...što bi rekli - drži se olga tenisa i polako...a politički je zato što je tata poznat, i treba da posluži u svrhe vladajuće bande...da nije to tako, pozvali bi malu krunićevu, a i novaka, koji su barem isto tako zaslužili...

Dusan

pre 5 godina

Jaoooooo jadna Olga od pritiska koji ce joj nametnuti tekstovi u srpskim medijima i komentari citalaca na iste. Ogroman pritisak postoji zbog neceg sasvim drugog, a to je slava, uspeh, novac, sponzori ... i ocekivanja koje ona ima sama od sebe da bi sve to postigla, a ne od nasih komentara. Dakle, nema potrebe da obuzdavate komentatore ovde i stitite Olgu od istih, ona je dovoljno jaka da se nosi s tim. Po mom misljenju, najvazniji faktor za Olgin uspeh ce biti njena sposobnost da deluje pod stvarnim pritiskom i povrede, za koje se nadam da ce je zaobici. Napred Olga!

Poznavalac

pre 5 godina

Za JD i ostale koji se "razumeju" u u jezik: nepismeni ste! Inače, svaka čast Olhćgi Danilović i još više uspeha u budućnosti!

kris

pre 5 godina

Mislim da ovo pretjerivanje nema nikakvog smisla.Svaka njoj čast na uspjehu,ali i druge su osvajale i veće titule sa 17 godina,pa niko nije padao u nesvijest.Iako sam zvezdaš,obožavao sam joj oca kad je igrao za reprezentaciju i vani,isto tako navijam i za Olgu,ali ovakvim hvalospjevima joj se ne čini usluga.Ovaj turnir ne spada u sam vrh ni po kvalitetu,ni po značaju,niti je pobjedila Serenu,Halep ili Šarapovu,da bi se proglašavala zvijezdom.Za zvijezdu treba još mnogo,mnogo znoja,rada,vremena,pa i sreće i nadam se da će jednom to i postati,jer ima potencijala,a ovim što je odbila da se pojavi na balkonu je pokazala da je na pravom putu i da zdravo i pozitivno razmišlja i da ne lebdi u sujeti.Na tome joj iskreno čestitam više nego na tituli u Moskvi.

nem' preCednika

pre 5 godina

(Žena, 30. jul 2018 15:54)

slazem se sa vama ali ne potpuno, ko vas tera da citate komentare, procitate vest i izadje, nego radoznalo zensko :)

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Lepo je sto ste je uporedili sa King Federerom, najboljim teniserom svih vremena, i Olga poput Federera ima taj gen pobednika i sampiona i zato ce da napravi sjajnu karijeru. Samo napred.

sir oliver

pre 5 godina

@jd123, opet jedan pametniji od vuka, dositeja, domanovica i nusica! poslusaj pesmu " odakle si, sele?", pa ce ti biti mozda malo jasnije!!! samo napred olga, budi svoja, pusti ove geograficare i istoricare!

zex

pre 5 godina

ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece

Srdjan

pre 5 godina

Da se neko bavi brejk densom, sambom ili necim drugim bio bi los predstavnik srpstva jer eto mora se plesati uzicko i tako predstavljati Srbija ali zato sportiste mogu da se bave stranim sportovima - sveti Djokovic moze igrati engleski tenis, niko ne trazi teniserima da se bave nekim srpskim sportom, da se stvori sport koji je nas vec glat ide sve sto zele patriJote...

Fljerond Jashari

pre 5 godina

drži se španskih mentora i nauči se da ih slušaš i poštuješ uspeh ti je tada 80% zagarantovan; a ovih 20% je stvar sreće...

le saux

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (miško, 30. jul 2018 12:50)

Olga je osvojila WTA titulu sa 17 godina, Ivanović sa 18 godina (2005.) a Janković sa 19 godina. Za seleševu i šarapovu me mrzelo da tražim.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.

boki

pre 5 godina

LJudi se zaludjuju...mala je uzela 200000 dolara za 10 sati tenisa i to sa 17 leta,sto mi necemo zaraditi u zivotu....i kao voli se tenis,sipak bi sportisti ga voleli da nisu ti novci u pitanju,pozdrav

reflektor

pre 5 godina

Vidi ga ovaj,uzela 200000 dolara..Da,a koliko je do sada ulozeno u sve i jos mora da se ulaze(treneri,treninzi,putovanja,oprema..) do prvog velikog ili nekoliko uzastopnih manjih uspeha sto ce finansijski da stabilizuje ovo!Bravo mala,nastavi da ne citas komentare i vesti.Sta pisu ljudi,smuci se coveku da napise komentar.

Nick

pre 5 godina

Svaka cast Olgi na pobedi, ali hajde da budemo realni, niko kao Serena Williams, koja ce u narednim godinama nastaviti da gazi! Zamislite da je Venus najavila da jedva ceka Olimpijadu 2020 :D Sestre Williams ne planiraju u penziju :D

Жеља

pre 5 godina

Алекс Кореча је један од најбољих тренера већ дуго времена и сарадник Еуроспорта!

111

pre 5 godina

(Niki, 30. jul 2018 18:00) # Link komentara
Preporučujem (+22)Ne preporučujem (-1)
ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 30. jul 2018 17:39)


Ceo tvoj komentar je besmislen a objasnicu ti zasto. Nije ona devojka, ona je devojcica! Da li si shvatio?

miško

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.

јд123

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?

bot na kvadrat

pre 5 godina

Zasto se n vestima o Djokovicu pustaju heterski komentari partizanovih botova,a ovde nije dozvoljena kritika Olge Danilovic,p.s. Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.

zex

pre 5 godina

ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece

Srdjan

pre 5 godina

Da se neko bavi brejk densom, sambom ili necim drugim bio bi los predstavnik srpstva jer eto mora se plesati uzicko i tako predstavljati Srbija ali zato sportiste mogu da se bave stranim sportovima - sveti Djokovic moze igrati engleski tenis, niko ne trazi teniserima da se bave nekim srpskim sportom, da se stvori sport koji je nas vec glat ide sve sto zele patriJote...

boki

pre 5 godina

LJudi se zaludjuju...mala je uzela 200000 dolara za 10 sati tenisa i to sa 17 leta,sto mi necemo zaraditi u zivotu....i kao voli se tenis,sipak bi sportisti ga voleli da nisu ti novci u pitanju,pozdrav

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Al ga preuvelicavateeee.....ili cale plaća objave!?Ima ina još da se dobro najede proje slanine pogače. ..Težak je put jednog profi sportiste.To je igra bez granica samo za pojedine.

aha

pre 5 godina

Fizičke predispozicije kraljevske, kada fizički sazri, sa glavom ovog podneblja, biće jednostavno nešto što tenis davno nije video - moderni fajter koji raznosi protivnice. Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil, ona ga ima i kada sazri biće još zakucavanja preko SVIH SABONISA OVOG SVETA. Za sve koji se ne sećaju tog događaja podsećanje - protiv najtežih, u najtežem trenutku, preko najboljeg na svetu - BAAAM, s tim da će to ovo divno dete raditi, nadam se puno češće na radost svih nas.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Lepo je sto ste je uporedili sa King Federerom, najboljim teniserom svih vremena, i Olga poput Federera ima taj gen pobednika i sampiona i zato ce da napravi sjajnu karijeru. Samo napred.

ajde

pre 5 godina

Vrlo napadački igra.
Imala je na jednom turniru više vinera iz riterna nego mlitava (ali uporna) Jelena Janković skoro u čitavoj karijeri.
Udarci Olge su jaki, kao udarci Ane Ivanović, Šarapove... Naravno još je mlada, ali voleo bih da bude staloženija psihički, kao Marija, a ne kao Ana, da zadrži brejk i melje, uz veru u sebe i manje nerviranja.

Sve najbolje, od srca, zemljakinjo. Već si više postigla nego svi mi. Idemo zajedno sa tobom do trona. Samo polako. Srećno!

Žena

pre 5 godina

Eh, blago nišćima duhom (u ovom slučaju samozvanim muškarčinama).
Sa kakvom lakoćom oni kritikuju jednu sedamnaestogodišnjakinju, da li zato što je Srpkinja ili što je devojka (žena) koja, po njima, nema prava da veruje u budućnost, u mnoge pobede, u uspeh u koji je uložila svoje detinjstvo.
Stvarno mi je muka kad čitam, godinama (i za Anu i za Jelenu) niske, muške ljubomorne komentare.
No, upitajte se zašto je ženama mnogo teže da uspeju u sportu recimo.
Ne samo da ih svakog meseca "drmaju" hormono, no moraju i da čitaju i slušaju komentare glupih, nesposobnih, neostvarenih muškaraca.
Bravo mala, želim ti svu sreću među srpskim i ostalim balkanskim muškarcima, a trebaće ti lepotice.

Nick

pre 5 godina

Svaka cast Olgi na pobedi, ali hajde da budemo realni, niko kao Serena Williams, koja ce u narednim godinama nastaviti da gazi! Zamislite da je Venus najavila da jedva ceka Olimpijadu 2020 :D Sestre Williams ne planiraju u penziju :D

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.

le saux

pre 5 godina

Seleš,Jeca,Ana,Šarapova su bile uspešnije u njenim godinama.Još nije ništa značajno uradila.Tovarite joj teško breme.Jeste talentovana,obećava mnogo ali put do zvezda je jako težak.Otac,Sabonis,Partizan sa ovim uspehom, nemaju baš nikakve veze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (miško, 30. jul 2018 12:50)

Olga je osvojila WTA titulu sa 17 godina, Ivanović sa 18 godina (2005.) a Janković sa 19 godina. Za seleševu i šarapovu me mrzelo da tražim.

made in Balkan

pre 5 godina

vaka cast Srbijanko samo jako
(Milovan46, 30. jul 2018 11:19)

Ти си изгледа неки Анте Хрватијанац. Или си можда ипак Милован Црногоријанац? Молим те одговори шта си Хрватијанац или Црногоријанац или пак Хрваћанин?
(јд123, 30. jul 2018 13:24)

Nisi cuo nikada za fabriku Srbijanka Valjevo?

Poznavalac

pre 5 godina

Za JD i ostale koji se "razumeju" u u jezik: nepismeni ste! Inače, svaka čast Olhćgi Danilović i još više uspeha u budućnosti!

Мило

pre 5 godina

Сећам се када се појавио феноменални Надал,мислио сам да је вансеријски,страхобални играч,сада имам исти осећај за нашу Олгу.

kaokakao

pre 5 godina

Jedini problem je sto danas u zenskom tenisu nema izrazitih favorita kao nekad, tipa kad su igrale Enan, sestre Vilijams, Klajsters, Sarapova itd... Dok danas Muguruza osvoji neki turnir a onda ispari pola godine, pa se pojavi neki anonimus, pa ispari.. Sve zenske teniserke su mi kao po nekom kalupu. Imas osjecaj da im nije do zivota a ne do tenisa. Daj boze da ova mala nesto napravi, ali ako pomisli da je ljepotica, kao sto je nasa Jelena Jankovic umislila, a Ana Ivanovic i bila, mrka kapa. Mada Jankovicka je bila dobra igracica, al glava joj je smetala da danas imas jedno 3-4 gren slem titule.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Znas, i Rojston Drente je svojevremeno proglasen za igraca turnira za mlade fudbalere, smatrali ga najperspektivnijim levim bekom sveta i uporedjivali sa Robertom Karlosom, kupio ga Real Madrid, a sada vec godinama igra u nizerazrednim ekipama. Jedan uspeh sa 17 ti ne znaci nista, ako ne nastavis da ih redjas i kasnije.

Izgazi ih Nole :-)

pre 5 godina

Levoruka kao Nadal, forhend lici na Rafin a trener spanac, hocemo li to gledati i imati prvi put naseg ženskog Rafu kako dominira tenisom??? Čini mi se da je mala borac i pit bul kao Nadal, dosta na njega podseca!!!

Ganci

pre 5 godina

panterima krivo hahaaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 30. jul 2018 12:26) # Link komentara

Covece, koji si ti saban!

korisno

pre 5 godina

samo da je ne odvuku na balkon...taj politički angažman joj sa 17 najmanje treba, i da automatski 50% navijača krene da navija protiv nje...što bi rekli - drži se olga tenisa i polako...a politički je zato što je tata poznat, i treba da posluži u svrhe vladajuće bande...da nije to tako, pozvali bi malu krunićevu, a i novaka, koji su barem isto tako zaslužili...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Samo polako, posebnu draz ima to sto ce, nadam se kao top 5 teniserki sveta kasnije, moci da prica kako je prvu titulu osvojila kao lucky loser. Korak po korak, Sarapova je uzela Vimbldon sa 17, pa je opet kasnije stala, samo pametno i uspeh je tu.

South Park

pre 5 godina

Olga hoce od svakog svog udarca da bude viner i zbog toga je uzivanje gledati je.Nadam se da u buducnosti nece imati neke trenere koje ce joj menjati stil i savetovati da je bitno prebaciti i cekati greske protivnika.

lolek i bolek

pre 5 godina

UDRI FMP OLGA
(dostojevski, 30. jul 2018 12:27)

Zahvaljujemo se na glasu.

panterima krivo hahaaha
(dostojevski, 30. jul 2018 12:26)

Haha care.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 30. jul 2018 12:57)

Slican se slicnom raduje, a mrtva trka ko je bistriji.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ona nije zvezda, ona je Partizan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bagg, 30. jul 2018 11:42)

Sacuvaj komplekse za sebe i ne zagadjuj vesti o ovom divnom i super talentovanom detetu koje ce tek da zablista.

kris

pre 5 godina

Mislim da ovo pretjerivanje nema nikakvog smisla.Svaka njoj čast na uspjehu,ali i druge su osvajale i veće titule sa 17 godina,pa niko nije padao u nesvijest.Iako sam zvezdaš,obožavao sam joj oca kad je igrao za reprezentaciju i vani,isto tako navijam i za Olgu,ali ovakvim hvalospjevima joj se ne čini usluga.Ovaj turnir ne spada u sam vrh ni po kvalitetu,ni po značaju,niti je pobjedila Serenu,Halep ili Šarapovu,da bi se proglašavala zvijezdom.Za zvijezdu treba još mnogo,mnogo znoja,rada,vremena,pa i sreće i nadam se da će jednom to i postati,jer ima potencijala,a ovim što je odbila da se pojavi na balkonu je pokazala da je na pravom putu i da zdravo i pozitivno razmišlja i da ne lebdi u sujeti.Na tome joj iskreno čestitam više nego na tituli u Moskvi.

aleksandar

pre 5 godina

svaka cast osim radosti za sebe i svoje roditelje donela si i naam svima u srbiji radost koja nam je bas potrebna hvala ti i smo tako nastavi!

Predo

pre 5 godina

Da se radi o nekom drugom, rekao bih da su ove pohvale kontraproduktivne, ali ovde ima ko da je spusti na zemlju, a i tenis je specifičan sport, ima mnogo turnira, nemate jedno svetsko prvenstvo u par godina, pa ako promašite, morate opet čekati par godina. Opet, nisam za doček nekoga, ko je osvojio "obični" WTA turnir. Niko nije dočekivao Ivanović, Janković, Troickog, Tipsarevića, pa ni Novaka, kada su osvajali prve WTA i ATP turnire, ali hajde, ovo je u sklopu dočeka vaterpolista. Malo je tu i na ime Saše Danilovića. Ali, to nije tema. Verovatno će imati dobru, možda i veliku karijeru, ako je zdravlje posluži. Otac joj može obezbediti najbolje trenere i uslove sad, mada je i ovaj turnir velika finansijska inekcija, koja je vratila deo ulaganja. Jedno četvrtfinale ili polufinale GS već vodi u pozitivu, a onda je lakše. I motivi odmah rastu.

nesubjektivna

pre 5 godina

"Stil igre da ona pravi poene, a ne čeka greške je jedini ispravni stil"

To u tenisu, verujem, nije uvek moguće, posebno kada ne postoji veća dominacija u odnosu na protivnika (protivnicu). Nekad se ta "ujednačenost", vidi i po tesnom rezultatu, i greške protivnika mogu da znače veliku razliku.
Neki je porede sa Federerom, a Federerova "taktika" je, kažu, i da analizira način igre i greške protivnika i da svoju igru prilagodi tome (nadje rešenja za te neke jače strane protivnika, igra na njegove slabije strane)...

Mislim, rano je još za poredjenje sa Federerom i igračima tog ranga. Vreme će pokazati...

miško

pre 5 godina

Uporedjivati Olgu i Jelenu pa i Anu stvarno nema smisla.Sačekajmo da bude prvi reket sveta pa onda.Ovim samo omalovate usteh svetskih br.1.

drzimo fige

pre 5 godina

Treba pustiti Olgu da sazri postepeni i bez cimanja od strane javnosti i bez nekih preterivanja od strane medija . Olga je dobar materijal i sve je u njenim rukama, od nje zavisi . Ali ne treba preterivati , ne zaboravite , Monika Seles je sa 15 godina osvojila svoj prvi turnir i to Hjuston a u finalu je dobila veliku Kris Evert . Sa 16 godina je osvojila Rolan Garos (3 u nizu) a sa 19 godina imala je 8 grend slema . Dakle ne treba trositi reci na Moniku Seles ali poucna je poredjenje . Zato lakse sa izlivima hvalospeva i slicno jer to stvara pritisak . Vreme ce pokazati i nadam se da nece sagoreti .

ja

pre 5 godina

Dobra je:)..ali polako..dug je put pred njom.
(Smuleco, 30. jul 2018 11:26)

Svako putovanje pocinje prvim korakom.

Ona je upravo napravila taj korak. Sad treba da nastavi.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Zenski tenis je poslednjih par godina postao uzasno monoton. Solidno nekvalitetni mecevi na zavrsnicama velikih turnira su postali velika ucestalost. Secam se ere Stefi Graf, Monike Seles, Martine Navratilove, Lindzi Devenport, Zastin Enan, Martine Hingis. Malo kasnije sestara Vilijams (jos igraju naravno, ali u znatno slabijoj konkurenciji). To je bio bas kvalitetan tenis sa sjajnim razmenama i mentalno jakim i stabilnim igracicama. Danas je retko videti mec sa vise od 5 prebacivanja u zenskom tenisu. Igracice sa dobrim servisom su u ogromnoj prednosti, ali su bas retke i nisu konstantne. Tu je velika sansa za Olgu. Ima sjajan forhend, mada joj ni dvorucni bekend nije los. Servis joj ima snagu i treba joj mnogo vezbe da bi stvorila sigurnost u taj udarac. Mlada je i moze da radi na motorici tj kretnji kao sto pise u tekstu. Savijanje u kolenima, prilaz mrezi, namestanje na udarce. I najvaznije je da se posveti samo tenisu u narednih par godina. Mlada je, ima ogroman potencijal i moze da postigne stvarno mnogo, ali je narednih par godina najvaznije u celoj njenoj karijeri. Do 20e godine, uz pravilan razvoj moze da postane stvarno velika igracica. Veliki sampion. Samo napred Olga!

Petar

pre 5 godina

Ajde ostavite devojku na miru! I vi sto kazete da nije nista posebno i vi sto pravite pricu od svega. Njen uspeh je ogroman, Olga je fokusirana na tenis i twk je pocela. Prestanite da pravite pritisak

Pantagruel

pre 5 godina

Има ту много добрих фактора који су се преклопили. Таленат се добија рођењем, а однос према раду се учи васпитањем. Она има од кога и да наследи јаку генетику, а и да научи како човек мора дисциплином и вежбом да повећава своје капацитете и надвлада слабости, да би постигао врхунске резултате у било ком послу за који се определи. Додатна добра ствар је што је захваљујући заради оца из играчких дана и са те стране била обезбеђена. Нису могли да је уцењују спонзори и менаџери. Сви знамо да неки професионални спортисти који нису имали такву врсту сигурности велики део каријере проведу у фактичком ропству, јер им менаџери годинама узимају огромне проценте од зараде, на име онога што су уложили у њих на почетку. Због свега тога сам оптимиста. Уживаћу гледајући њен даљи развој.

jд123

pre 5 godina

Sarapova bolja u njenim godinama,Serena GOAT.
(bot na kvadrat, 30. jul 2018 13:10)

Шта нам то треба да каже? И Бекер је са 17 година освојио Вимблдон за разлику од Новака, па види ко сада има колико титула. Увек је важило правило, које и данас важи - најуспешнији постају најупорнији а не најталентованији. Јанко Типсаревић је био успешнији као јуниор а Боба Живојиновић велики таленат, али ни Јанко, углавном због повреда и не тако велике упорности, ни Боба због лењости нису имали каријере какве су могли имати због талента.

nem' preCednika

pre 5 godina

(Žena, 30. jul 2018 15:54)

slazem se sa vama ali ne potpuno, ko vas tera da citate komentare, procitate vest i izadje, nego radoznalo zensko :)

Uip

pre 5 godina

Simona Halep, odavno jedna od najboljih igracica sveta je tek pre 3 meseca osvojila GS a otkad je u vrhu a vi vec prognozirate najvece turnire. Primirite ljudi, treba vremena i vremena, znamo kako je Ana igrala posle najvece osvojene titule.

sir oliver

pre 5 godina

@jd123, opet jedan pametniji od vuka, dositeja, domanovica i nusica! poslusaj pesmu " odakle si, sele?", pa ce ti biti mozda malo jasnije!!! samo napred olga, budi svoja, pusti ove geograficare i istoricare!

kosta

pre 5 godina

divno, sada pamet u glavu, poraditi na mentalnom delu i kao sto procitah dobar komentar, eto nama sledecih 10 godina "nerviranja". dete moje, ziva i zdrava ti nama bila!

Bg

pre 5 godina

Polako ljudi, nemojmo se zaletati. Pustite devojku da se na miru razvija, bez pritisaka i prevelikih ocekivanja javnosti. Glavno je da ima potencijala i da je po svemu sudeci posvecena tenisu. A za ostalo videcemo, za par godina ce se znati.

Zeljko

pre 5 godina

Malo mi idu na nerve kompleksasi koji spominju Sarapovu koja je osvojila Vimbldon 2004-te,mnogi su mislili da ce da osvoji jos 15 nakon toga,ali ne ide to bas tako. Tesko da ce vise tinejdzerke osvajati 4 najveca,mada,mislim da ovo mala Olga moze kad bude 19 I to bas Vimbldon. Kad je Djokovic igrao sa Grozanom bas mec na Vimbldonu sa 19 god ,tad sam spoznao I bio siguran da gledam buduceg broja 1. Danilovic ce da postane poboljsana verzija Kvitove. Dakle,prognoza moja je da osvaja prvu Gran titulu izmedju 19 og I 20 og rodjendana.Do kraja godine ulazi medju 100 a do kraja sledece godine u 30.Zenski tenis je takav da 20tak igracica moze da osvaja 4 velika,Olgi se I sa te strane otvara proctor. Ziveli!

Tihomir

pre 5 godina

@Nikola Đukić

Odličan tekst! Profesionalan, analitičan, bez patetike i preterivanja. Zadrži ovaj tekst, Nikola, u privatnoj arhivi i "izvuci" ga za pet godina!

Nisam stručnjak za tenis, iako ga gledam od nastanka Margaret Kort, Bili Džin King, Kris Evert, Martine Navratilove..., pa do danas! O Olgi Danilović sam dao samo jedan kratak komentar pre skoro dve godine. Sve ide u tom pravcu. Ako je posluži zdravlje i posvećenost tenisu o kojoj Olga govori, kroz pet godina pročitaćete Nikolin članak o prvoj na WTA-listi! Možda i pre.

Želim Olgi Danilović da "traje" koliko i navedene teniserke, Štefi Graf i neverovatne sestre Vilijams!

111

pre 5 godina

(Niki, 30. jul 2018 18:00) # Link komentara
Preporučujem (+22)Ne preporučujem (-1)
ajmo malo da oladimo. Istu ovu pricu pricali smo kad je Jeremic nekim klinkama podelio diplomatske pasose a mi se primili da smo teniska nacija. Ponekad smo naivni
ko mala deca. Devojka je
osvojila neki turnir (kako se ono zvase) i mi siznuli od srece
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 30. jul 2018 17:39)


Ceo tvoj komentar je besmislen a objasnicu ti zasto. Nije ona devojka, ona je devojcica! Da li si shvatio?

bik

pre 5 godina

moje misljenje je da ova mala Danilovic nece ostaviti veliki trag u tenisu!
(jazAbdin, 30. jul 2018 16:54)

Da li možete da obrazložite? Ali želim detaljnu analizu.

Nebojša

pre 5 godina

Šarapova je sa 17 osvojila Vimbldon, a ova ATP 250 turnir, i vi od toga pravite famu.
(Bya-Bya, 30. jul 2018 12:46)

Sarapova osvoji sa 17 grenslem i ukupno dodje do pet trofeja a piše ti u ovom tekstu kako je Federer tek sa 19 uzeo prvi trofej koji nije bio grenslem a sada ih ima 20 pa ti vidi ne moraš biti maliciozan možeš se radovati ili preskočiti vest.

Fljerond Jashari

pre 5 godina

drži se španskih mentora i nauči se da ih slušaš i poštuješ uspeh ti je tada 80% zagarantovan; a ovih 20% je stvar sreće...

Dusan

pre 5 godina

Jaoooooo jadna Olga od pritiska koji ce joj nametnuti tekstovi u srpskim medijima i komentari citalaca na iste. Ogroman pritisak postoji zbog neceg sasvim drugog, a to je slava, uspeh, novac, sponzori ... i ocekivanja koje ona ima sama od sebe da bi sve to postigla, a ne od nasih komentara. Dakle, nema potrebe da obuzdavate komentatore ovde i stitite Olgu od istih, ona je dovoljno jaka da se nosi s tim. Po mom misljenju, najvazniji faktor za Olgin uspeh ce biti njena sposobnost da deluje pod stvarnim pritiskom i povrede, za koje se nadam da ce je zaobici. Napred Olga!

reflektor

pre 5 godina

Vidi ga ovaj,uzela 200000 dolara..Da,a koliko je do sada ulozeno u sve i jos mora da se ulaze(treneri,treninzi,putovanja,oprema..) do prvog velikog ili nekoliko uzastopnih manjih uspeha sto ce finansijski da stabilizuje ovo!Bravo mala,nastavi da ne citas komentare i vesti.Sta pisu ljudi,smuci se coveku da napise komentar.

zocko

pre 5 godina

Vrijedna, pametna, skromna ,talentovana, sa izuzetnim fizickim predispozicijama ova prelijepa djevojcice je ako bude zdravlja i srece buduca velika sampionka.

Milan

pre 5 godina

@Bya-Bya

Isto to su pisali kada je Ana Ivanović igrala finale juniorskog vimbldona a Šarapova osvojila seniorski. Pa tek kad je izgubila finale od Katarine Bondarenko, pa kako je Mihaela Krajiček prva juniorka sveta sa 14...
Ko se danas seća Bondarenko i Krajiček? Najteži korak u karijeri je prelazak iz juniorskog na seniorski nivo, tamo je pala i Jorović i mnogi drugi talenti, zato je ovaj turnir toliko važan . Tako bolje ćuti, ko se iole razume u tenis vidi koliko talenta ima ova devojka, samo sreće i zdravlja da joj poželimo.

Жеља

pre 5 godina

Алекс Кореча је један од најбољих тренера већ дуго времена и сарадник Еуроспорта!