Ponedeljak, 23.07.2018.

14:16

Vajda: Zahtevao sam od Novaka da završi sa Imasom i ponovo jede ribu

Marjan Vajda otkriva da je jedna od uslova da se vrati timu Novaka Đokovića bio da srpski teniser raskrsti sa Pepeom Imasom.

Izvor: LN

Vajda: Zahtevao sam od Novaka da završi sa Imasom i ponovo jede ribu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

428 Komentari

Sortiraj po:

skaut

pre 5 godina

Noletu je, siguran sam, drago i zbog toga sto je shvatio da ga svi oni milioni Srba sto su ga kritikovali sto ne jede meso i sto se ne resi Pepea ustvari iskreno vole.

Vuk

pre 5 godina

Danas je ta veganska ishrana moda i to je u redu za neke ljude, ali za nekoga ko se izlaze stresu, bilo fizickom ili mentalnom to je opasno, jer telo i mozak pod stresom zahteva proteine i masnoce. I sami veganci znaju da moraju da uzimaju neke suplemente kao sto je vitamin B jer ne mogu dovoljno da ga dobiju od biljne hrane. Ako je Nole bas u tolikoj moralno-filozofskoj dilemi mogao je da skokne na Tibet do Dalaj Lame za savet. I Dalaj Lama je poceo da jede meso na savet doktora.

dominus

pre 5 godina

Znalac

Verujem da si se sam ispovraćao čitajući sopstveni komentar. Nema većeg otrova za organizam nego umakati hleb u masti sa roštilja, odnosno praseta sa ražnja.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Svaka cast Vajdi da je uspeo... i svaka cast Novaku da je prihvatio savete i pomoc Vajde. Kad se jednom uvalis u sektu, tesko je iz nje izaci...

Mislim da mu je Vajda bukvalno spasio zivot, ma koliko to drasticno zvucalo!

Simeon

pre 5 godina

Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.
(nele, 24. jul 2018 13:51)
Sad sam sve čuo. Ovo je biser kao kad bi rekao da je jedenje fizička aktivnost, pa što više jedeš, više i smršaš.

Znalac

pre 5 godina

Novak treba da jede dosta pasulja, sira i domace hrane. Najbolje je da se jede krompir peceni, sir, meso ispod saca, beli luk za izdrzljivost i pasulj prebranac. Kakve biljke i povrce. To nam naturaju iz Evropske unije zbog politicke korektnosti prema zivotinjama i prodaje GMO biljki od Mosnata. Nista nema lepse nego kada curi mast od pecenog praseta i kada se peceni hleb umace u to ili kad se jede jagnjeca glava. Novak da jede prasetinu i bice najbolji ponovo. Kakav brokoli. To je za luzere i budale.

петар

pre 5 godina

(dominus, 24. jul 2018 17:11)

Тачно је да постоји само један Бог и ми смо за Њега сви исти али Он није исти за све нас јер га ми различито исповедамо и верујемо. Будизам није религија, може се више рећи да је филозофија. Али ни православље није религија. Оно је начин живота у пуноћи. Оно се неистражује, оно се живи. Све тако рећи религије имају сличности и за многе се може рећи да су повезане али када се дотакнемо суштине, наилазимо на непремостиве разлике. И у исламу има доста тога што га повезује са православљем али далеко од тога да верујемо у истог Бога. Јер Сами Господ је рекао "ко не верује у Сина, не верује ни у Онога који Га посла". и "ко не верује да је Христос Син Божији, нема живота у њему". Дух не познаје границе и дише где хоће али има доста духова. Тамо где су други духови, нема места за Духа Светог јер Он не жели на силу да се намеће, а Он је једини Дух којега треба примати.. Зато у Писму и пише "испитујте духове" и још се каже "само Духом Светим може неко рећи Христос је Син Божији" Не постоје модерне црквене догме. Црква је догме установила једном за свагда на светим васељнским саборима и тога се држи и неодступа од њих кроз векове. Зато су католици и отпали од православља.
Када човек почне да искрено живи православље, тек онда увиђа и осећа суштинске разлике са свима другима. Онда он долази до познања истине.

dominus

pre 5 godina

петар

Петре, postoji samo jedan Bog i isti je za sva živa bića na ovome svetu. Svaki čovek bira put sopstvene spoznaje (samim tim i Boga) i kroz život uči dok je živ. Kažeš: "ne može biti i pravoslavan i budista" - slobodan duh ne poznaje granice. Budizam predstavlja mnogo više od obične religijske dogme. Tvrdiš da pravoslavlje nema veze sa budizmom? Pa istraži izvorno pravoslavlje, proširi vidike izvan modernih crkvenih dogmi. Iznenadićeš se kada shvatiš koliko su povezani.

Milo

pre 5 godina

Oduvek je jeo ribu i nije prestajao.Nije jeo svinjetinu i drugo meso puno hormona i slicnog.A slabi rezultati su usledeli posle emocionalnog zastoja sto se i meni desavalo u zivotu samo ja ne igram za milione nego za 300 evra pa niko ne zna.Dugo je na sceni i premor plus povreda je nemunovno da zakaze.Ja bi poludeo.On se vratio i pobedio na vimbldonu,zar je malo?Kao igrac je stabilan i nista mu ne manjka,samo fokus na igru i kraj price.Ovo sa guruima i glupostima dodje kao slag na malogradjansku tortu!Al ima mnogo dusebriznika koji uredili svoje zivote pa zele da mu pomognu!

Milojko

pre 5 godina

@Mirko
Budizam stvorio najsavrsenije borilacke vestine???

Ajd razumem da si odrastao na filmovima Brus Lija, ali to je bilo pre 30-40 godina.
Baci pogled malko na UFC i MMA takmicenja, ono sto je izmisljeno u poslednjih 20-ak godina i sto zaista radi, a ne zaludne istocnjacke filozofije i beskorisne vise koreografske no borilacke tehnike. Dzaba im i sto su ih razvijali hiljadu godina kad su smesne u poredjenju sa savremenim tehnikama razvijenim zahvaljujuci poznavanju fizike i morfologije ljudskog tela, a ne praznoverju.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Laknulo slaninarima. Bilo malo frke nakon dranja Nadala u polufinalu. U jednoj ruci brokoli, u drugoj batak, i gledas finale. A Nole melje Andersona... Jos kad zvaknu onu travu na kraju... Pa priznajte koliko vas je doslo u iskusenje da zavrljaci batak? Hvala, Vajda, legendo Matijevica! I, sada bez sale, hvala sto se trudis da izbavis Novaka iz one srceparajuce sekte. Srecno, majstore!!!

петар

pre 5 godina

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.
(dominus, 24. jul 2018 14:31)

Питање је било шта има лоше у будизму по питању њега. Дакле лоше је то што сам навео. Нема везе што то није религија. Не може се у исто време бити и будиста и православан. Ко прима тај источњачки дух, одбацује дух православља. Не може се служити и Богу и мамону. Иначе православље нема ама баш никакве везе са будизмом. Осим што будизам гаји неке сличности по питању моралних ствари али далеко је то једно од другог.

dominus

pre 5 godina

петар

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.

TurboNator

pre 5 godina

Ajde objavite ovo molim vas, za sve 'poreske obveznike' ovde...

https://www.quora.com/How-does-taxation-work-for-tennis-players-who-win-tournaments-in-different-countries

Isecak:

"In the UK, the tax laws for appearance fees and prize money are similar to the US – you pay tax on whatever you make whilst in the UK (which can normally be deducted from your taxable income in your country of residence). So when tennis stars play in tournaments in the UK, they pay 45% tax on appearance fees and winnings. But it’s not really a big deal as it’s practiced around the world."

петар

pre 5 godina

(nele, 24. jul 2018 13:51)

Не постоје православне секте. Постоје секте које погрешно тумаче православље.

CATAPA

pre 5 godina

U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede.
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom.
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.

Razmislite malo

pre 5 godina

Kako nas trolaju susjedi sa tim porezom, to je strašno. Ubiše se naši ljudi od objašnjavanja a ovi sa druge strane se smejulje.
Mnogo smo naivan narod.

Jovan

pre 5 godina

@ U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede. 
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom. 
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.
(CATAPA, 24. jul 2018 13:08)

Misicna masa donosi povrede? Pa ona te strucnjace stiti od povreda ligamenata i kosti i daje fleksibilnost telu i vece ubrzanje svih pokreta nogu i ruku. Ne govori Vajda o tome da Novak postane Hulk, nego da vrati osnovnu zdravu misicnu masu koju je IZGUBIO. Cak i vise misica nego sto je optimalno ne moze da steti kao manjak. Evo Nadal ti je najbolji primer, jedan od najmisicavijih igraca kroz celu karijeru. Sta mu fali? Nista, osim sto ima urodjeni problem sa kostima stopala koji mu pravi probleme i na kolenima.

Sto se tice Mareja on je imao problem sa zglobovoma celu karijeru, to je genetika. On je oduvek imao steznike na clancima npr, a i uvek je hodao nekako cudno zbog cega smo mislili da folira i fa se vuce, a posle "podivlja" u poenu i stize sve redom. Ispostavilo se da ga je to i kostalo na kraju. Sigurno da je trpeo bolove ali ih je ignorisao. To sa kukovoma je problem njegove izdrzljivosti tela tj. genetike, a ne opste misicne mase. Da je bio slabiji prosao bi dosta gore i pitanje je dal bi se ikada oporavio, a evo ga sad se polako vraca na betonu.

nele

pre 5 godina

Ovde uopste nije prica o Budizmu kao religiji vec o Pepe-ovom negativnom uticaju. Njegov uticaj je nedvosmisleno los. Ali to nema veze sa Budizmom. Imate dosta i pravoslavnih sekti sa drugacijim tumacenjem Pravoslavlja i sigurno da ni one ne bi bile dobre za Novaka. Kao ni sto nista losiji sportista ne bi bio da je bilo koje druge (ne-ekstremne) vere.
Vajda je pricao o ishrani. Svima, osim Novaku, je bilo jasno da njegovo telo nema energije. Zao mi je vegetarijanci, vi se nalazite da je eto Novak sad dobar kada je vegetarijanac i da je problem bio u veganstvu. Ignorisete cinjenicu da je Vajda takodje izjavio da bi bilo jos bolje da Novak ubaci i druge oblike mesa.
Jeste bolje nego sto je bilo, ali je realno na svojih 40-50%. Na ruku mu ide cinjenica da je konkurencija u tenisu nikad slabija. A realno, sa ovakvom igrom ne bi nikada uzeo ni jedan GS da su Rafa i Rodzer pa i Marej na vrhuncu. Kao sto niko drugi ne bi GS video zadnjih par godina da se nije glupirao.
Povreda koju vuce je takodje posledica ishrane. Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.

dule

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Poražavajuće je što ti ne znaš o čemu pričaš. Ni jedni ni drugi NE JEDU MESO, s tim što vegani ne koriste ni mleko ni jaja niti bilo kakve proizvode prilikom kojih su patile životinje (kozmetički proizvodi koji se testiraju na životinjema, ...).

Ono što ti izgleda smatraš za vegetarijanstvo je religijski post (barem kod pravoslavaca, za ostale religije stvarno ne znam) ali jednostavno kad neko jede ribu on NIJE vegetarijanac.

Jovan

pre 5 godina

@ Pepe Imas je naplatnom spisku Rožera Federera.Ubačen element da destabilizuje Novaka...
(Miki, 23. jul 2018 14:27)

To je moja majka govorila 2 godine :) Zapamtila valjda neku izjavu rodje iz 2015e gde je za Novaka rekao "svi mi moramo da nadjemo neki nacin kako da ga poremetimo na terenu". Vrlo moguce da ima neke istine tu.

?

pre 5 godina

(Laza, 24. jul 2018 11:17)

Лазо, Новак је пријављен у Монаку, тамо му је пребивалиште и тамо плаћа порез, порез на новчану награду са турнира плаћа у земљи где се игра турнир. У Србији може да плати порез на имовину која је на његовом имену или на пословање фирме. А на све остало не. Тј ако је од спонзора зарадио 100 милиона, нема пореза у Србији на то. Нек заради милијарду, мени је драго, не треба ми његов порез, он даје много више, док неки који се зову "политичари" узимају на бога не мисле. Питајте њих одакле!!!

N.Pazar

pre 5 godina

Bog te blagoslovio
(Sasa M, 23. jul 2018 14:18)
Šalom Alkum kako bi Isus govorio ili ti Sellam Alejkum na Arapskom;)
Ne moze da skodi i Sellam Alejkum svim ljudima dobre volje:)

TurboNator

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 24. jul 2018 10:04)

Ajde objasni nam molim te - kako je netacno? Mislis treba da plati porez dva puta - tamo gde zaradi i u Srbiji? Sve normalne zemlje imaju sporazume 'protiv' duplog oporezivanja prihoda... mozda u Srbiji takvih sporazuma nema?

Ako nema - jos jedan razlog da ne zivi u Srbiji (inace bolje bi mu bilo u BG nego u Monaku...), i jos jedan dokaz da Srbija nije bas normalna zemlja... na zalost.

TurboNator

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Mislim, sta reci posle ovako 'edukovanog' komentara o tome sta , i kao slag na tortu odnos + - = 70:16 trenutno... tuga i zalost.

Laza

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Komentarišeš nešto o čemu izgleda nemaš pojma! Emicije ophrvale razum?

nista o nicemu

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.

петар

pre 5 godina

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.
(wlado, 24. jul 2018 07:56)

Православље јесте љубав али не транспарентна и наметљива. Православље не шири љубав, оно је даје.

Tanja Petrovic

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.

insajder

pre 5 godina

Hajde ne "palite" se. Pepe Imaz je i dalje član "familije", samo što više nema pristup Novaku kada je u pitanju tenis; dakle, nema ga na trenizima, nije prisutan kada se raspravlja o taktici pred meč, na fizičkim pripremama, kao i na samim mečevima. Nadamo se da će njegovo odsustvo biti trajno, inače ponoviće se ono što se sa Novakom ranije dešavalo.
On je, priča se, bitan kohezivni element u nekim drugim stvarima, ali to je neka druga tema.

cica misica

pre 5 godina

Nije džaba Sampras bio to što jeste. Mogao je sam celo prase da podrlja.
(Građanin, 23. jul 2018 19:51)
Pa kad suga svi zvali Sam-praseeeee! :)))

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Za ove trolove ,ako vam smeta Novak nemojte dolaziti na ovaj sajt .Pozdrav svim Novakovim navijacima !
@(no name, 24. jul 2018 08:23)

Trolovi?
Da li je ovo portal www.novak.com ili mozda B92?
Ovde 95% ljudi ustvari navija za Novaka samo su mu dali prevelik zadatak da bude najbolji svih vremena i oficijelno tj najveci broj GS.

Mikhail Tal

pre 5 godina

Ovi komentari su suvo zlato. Ismejao sam se za celu godinu. Pozdrav svim duhovitim ljudima. Krunisali ste ove divne Vajdine reči. Samo da Novak nastavi da dere.

Građanin

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...
(Damir, 23. jul 2018 21:15)

Brate Damire Srbine dodjite sedi s nama ima i za tebe mesta ovde.

Onaj Gari

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

A zasto si ti onda vecito nezadovoljan, frustriran i agresivan u sopstvenim komentarima? Ne samo na ovom portalu. Na ovom si jos i fin, posto ti onakve komentare kao na drugim portalima nece objaviti. A ja sam ih se sit iscitao. Kakve si sve ljudima nepristojne reci izgovorio, to je strasno.

петар

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

то што га одвлачи од своје вере, својих корена и Јединог Истинитог Бога.

Mikhail Tal

pre 5 godina

A sada tek možemo da vidimo koje je Novak čudovište od tenisera kada je sa bobicama, brokolijem i ringlovima protiv Rafe na šljaci izvukao gubitak od 7:6, 6:3. Legenda.

Maja

pre 5 godina

Dr se pise samo po nasem "pravopisu" bez tacke i MALIM slovom. U celom svetu se doktorat visoko ceni. Postoji razlika da li ima tacka ili ne posle Dr. Raspitajte se malo !!!

wlado

pre 5 godina

@Gluposti poput meditacije, širenje ljubavi i ostalo lebdenje je paganizam i treba ga iskoreniti!
Bravo Nole, sad samo napred
(Lopito, 23. jul 2018 15:13)

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Imam utisak da Marijan Vajda, na neki način, Novaku Djokoviću donosi sve ono što su mu neki drugi, boraveći u njegovom timu ili, samo njegovoj loži, oduzimali. Jedno vreme sam sticao iutisak kao da je neko "isisao" život iz ovog našeg predivnog čoveka, koji je krpeći kraj sa krajem preko trnja i neverovatnih muka, uspeo da se domogne nevidjenih visina. Teniski teren nije mesto za gurue, nije mesto za slanje poljubaca, već mučilište na kome se ili propada ili pobedjuje i stiče slava. O novcu da i ne govorimo. Onaj ko nema izuzetno jaku želju da protivnika sa one strane teniskog terena, rezultatski uništi, da ga pregazi i pobedi na bilo kom sportskom takmičenju nema šta da traži a, posebno u tenisu koji je jako iscrpljujući i agresivan sport.

G-dja

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)
Ovaj Vas komentar samo potvrdjuje da Vi niste odrasli.

Masha

pre 5 godina

Na niz super komentara, svi smo naravno odusevljeni, da se doda da Novak nije u budizmu od pepea... Ko je gledao njega na rtsu kao mladica on je vec tada pricao o meditacijji, jogi itd. Dakle, nije pepe njemu isprao mozak, on je u tome dugo. Ali, Vazno je da mu neko kao sto je sad vajda ne dozvoli da tenis pocne da dozivljava sa tom filozofijom, jer energija cveca i mira ne ide sa zeljom da se drugi nadigra i pobedi. U tom smislu, druzenje sa pepeom je odmagalo, a posvecenost treninzima bez filozofiranja pomoglo. Vajda zapravo govori ono sto su mnogi zdravorazumski ljudi ovda pisali mesecima, ali razumem da je noletu bilo tesko da se otrgne. U tom smsilu, ovi sto pisu o krstu itd nista ne razumeju noleta, on Boga dozivljava mnogo kompleksnije nego sto je usko gledanje sa strane samo jedne religije.
E sad, posto je ta faza nadamo se iza, idemo dalje. Ali mi ne bismo bili to sto smo jesmo da sad ne vidimo odmah niz pehara i GSmova... Polako ljudi, nije vazno da sve pobedjuje, nego sto se vratio tenisu kao sportskom nadmetanju.

sneza

pre 5 godina

Porez na zarade se placa u Drzavi u kojoj je zaradjen, a ne u kojoj teniser zivi. Porez na imovinu se placa u Drzavi u kojoj osoba piseduje tu imovinu. Znaci, Novak ne moze da placa porez na zarade Srbiji vec samo onim Drzavama u kojima je i zaradio novac. A kao sto znate, sve sto ima u Srbiji je prijavljeno i porez se placa. Sada gradi i kucu u Srbiji, pa ce dodatno i platiti porez. Pre nego sto pljujete, zasto se ne raspitate kako se placa porez i za sta. Pozdrav

Јабучило

pre 5 godina

Ovas,mladi sir(tj.neslani-so je problem) jaja...to je hrana gladijatora...'Ajd da ne izmišljamo rupu na saksiji
(Igor, 23. jul 2018 21:06)

Нису им редовно давали месо, млеко и јаја, већ понекад. Јели су јевтину храну. Калцијум су добијали из мрвљених животињских костију.

Mirko

pre 5 godina

(Marlone, 23. jul 2018 22:43)

Pa nije baš precizno to što si napisao, jer je budizam stvorio najsavršenije borilačke veštine koje itekako odražavaju sposobnost za borbu. Stvar je više u Imasovom nekom tumačenju, koje god da je ono bilo i čije god da je bilo.
Imas i nije bio trener u klasičnom smislu, ne znam da je iko nešto osvojio sa njim kao trenerom.
Ali jeste istina da je Novaka u to neko vreme kočila neka upasivizirana verzija filozofije Pepea Imasa.
Jer, u sportu ti treba mir, da bi mogao hladne glave da reaguješ u najtežim iskušenjima, ali ti treba u sposobnost za takmičenje i borbu. U nekim vidovima budizma se ta dva vrlo uspešno pomiruju i izvlači se maksimum.

Maca

pre 5 godina

Bojim se da je Vajda pogresio sto je izneo ovo u javnost. Nece biti pravo Novaku. Sve je jos rovito, mozda ovo pokvari njihov odnos. Nadam se da ipak nece.

miki

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)

Ja mislim da problem sa egom imas ti i jos 95% komentatora ovde!

Miloš

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Novak treba da plaća porez tamo gde živi, jer tako mora, a Srbiji nije baš mnogo toga dužan (da ne kažem da je situacija zapravo obrnuta). Budimo srećni što je iz meni nejasnih razloga odbio neke druge države koje su htele da ozbiljno pomognu njegovu karijeru pre mnogo godina, pa i dalje stoji ono SRB pored njegovog imena. Bez ikakve naše zasluge.

Prvo se vi zapitajte da li svaki put tražite i dobijete fiskalni račun i da li ne biste platili neki porez kada bi vam se ukazala prilika da to potpuno legalno uradite.

ja

pre 5 godina

@ (pasulj snagu daje, 23. jul 2018 17:41)

Apsolutno! Samo što bi trebalo da pojede kazan pasulja da dobije istu količinu proteina kao iz jedne konzerve tunjevine...

jovan

pre 5 godina

Gde su sad Srbi mesozderi????? U rupama do prvog Noletovog poraza. A onda ce opet kako slabo jede......
(Sasa, 14. jul 2018 17:07)
Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-16)

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu.
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)
Preporučujem (+1506) Ne preporučujem (-62)

gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna?
(Suk, 14. jul 2018 17:32)
Preporučujem (+259) Ne preporučujem (-13)

gde su sad oni nutricionisti
(milos_bg, 14. jul 2018 20:07)
Preporučujem (+177) Ne preporučujem (-27)

Evo nas strucnjaci tu smo i dalje. I, sta cemo sad? Ipak logika na nivou zlatne ribice nije bila u pravu. Kakvu vam je samo samarcinu svima Vajda udario, kao i ovima sto su vam podelili pluseve. Ima vas, ima vas podosta strucnjaka naravno. Nas "kriticara" sa druge strane je ipak dosta manje i u tome je draz ove vesti i ove male "pobede" utoliko veca. I Vajda je, eto, srecom bio kriticar, a da je bio kao VI, Novak verovatno vise nikad GS titulu ne bi video.

Karlo

pre 5 godina

To sam mogao i ja da mu kazem.
Nije morao da daje milione Vajdi.
Bas se ovajduo o Djokicu.
Salim se naravno, ovog smo Novaka cekali i znao sam da ce to da se desi ako Vajda umesa svoje prste...

unafree

pre 5 godina

Novaku sve najbolje! Ali Imas je lažni alibi a ishrana - proverite dnevni meni gladijatora. Svakako, tenis koji smo videli u polufinalu sa Nadalom je nešto što davno nismo imali priliku da vidimo. To je bio meč!

Marlone

pre 5 godina

Meni se cini da je vise do filozofije, nego do hrane. Budizam umiruje covjeka, nece od njega praviti nekog ratnika, a tenisu trebaju osobe koje imaju dobrim dijelom takmicarske i pomalo agresivne osobine, zelju za pobjedom, a ne umirivanje ili potpuno brisanje te zelje.

Hrabri krojac

pre 5 godina

Pa eto, ispade da su oni koji "nisu nista postigli u zivotu" i nemaju pravo da kritikuju jednog Djokovica bili sve vreme u pravu. Jel moze sad neko od onih idolopoklonika koji ne kapiraju sta znaci dobronamerna kritika da napise neko izvinjenje ovde?

Tarabić sa Ibra

pre 5 godina

I dalje mislim da je Pepe Imaz došao po nečijoj instrukciji, nagovoru, planu ili kako god. Cilj je bio jasan - zaustaviti Novaka u naletu. Mozda grešim, ali ne bih rekao.

Damir

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...

innbecilo

pre 5 godina

Časni Krst i Sveta Gora dok je nosio i posećivao VLADAO JE svetom. Od kako je došao neki pepica Novak je od SVAKAKVIH gubio. Na kraju mogao je izgubiti i sebe. Zato Vajdi da spomenik digne.

Jovana

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Spanija.... Svajvarska.... Srbija... Oh, wait!

Mačkučkarka

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

zvezdarac

pre 5 godina

@darko
Nista, osim što nije za sportiste. Kad završe karijeru, super, ali do tada je sport upravo kontra filozofija od religije kakva je budizam.

milosnish

pre 5 godina

Neće se srbija obogatiti od Noletovog poreza, veće pare su dizali i dižu političari, o tome brinite sunarodnici, dosadni ste sa tim porezom

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

Dragan

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je taj Imas ? Cime je on zasluzio da bude u Noletovoj lozi a kamoli da ga trenira ? Novak koliko god da je pametan i uspesan pokazao je da i takvi ponekad grese. Nadam se da je sve to iza njega i da ce opet dominirati. Ne ocekujem dominaciju ove godine ali se nadam svakako da redovno stize do 1/2 finala i finala i naravno da dodje i jos koja titula.

Komarac

pre 5 godina

Толико бих волео да овог човека некако... изненадимо, дочекамо, угостимо, покажемо колико смо му захвални... колико овај човек делује доброћудно...

vegerila

pre 5 godina

ne možeš srbadiji objasniti da meso, mleko i jaja ne valjaju za jelo pa da si Bog! Epidemija teških bolesti gastrointestinalnog trakta i srca, međutim neće da čuju da se odreknu nezdravog mesa, prljavih smrdljivih jaja i mleka koje kod dece izaziva alergije.

Nebojša

pre 5 godina

Šteta za izgubljene 2. godine... Ovako bi imao 24 Gs titule, iako je teoretski mogao samo 21. Lol
(Jumko, 23. jul 2018 18:06)

Zapravo loša ti matematika 2016 je uzeo dva pa ako mu teoretski dodamo dva iz te sezone plus četiri iz 2017 i Australian open iz 2018 plus Wimbldon koji je uzeo imao pre par dana imao bi 20 ne 21 :)

Orwell Vegan

pre 5 godina

Nikola Tesla, Leonardo daVinci, Ilon Mask i ostali veliki vegani nisu presli na ribu kada im nije islo u zivotu. Sto se tice misicne mase, danas ima mnogo vrhunskih sportista, pa i dizaca tegova kojima ne smeta veganska ishrana, stavise. Takodje, veganska ishrana ne moze da stvori apsolutno nikakve mentalne probleme, a to je Djokovicu bio problem. Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.

Dott

pre 5 godina

Moram priznati da mi sve ove godine Vajdin ucinak u Novakovim rezultatima nije delovao narocito, jer citao sam njegove izjave s pocetka njihove saradnje, kad se Vajda isčudjavao prevelikim ambicijama i planovima Novaka koje mu je iznosio.
Naravno, Novak je Vajdi te 2006te govorio da zeli postati broj jedan i Vimbldonski pehar, na sve to Vajda je izrazavao nevericu, jednostavno nije u Novaku video bas toliki potencijal. Te godine Novak je tek usao u prvih 100 i koliko se secam godinu je zavrsio kao 16ti na atp, sto je svakako bio meteorski napredak, za samo jednu godinu.
Pa evo i sada Vajda iznosi da opet nije verovao da će se Novak tako brzo vratiti. Biće da je Novak optimista dok je vajda pesimista i ispada da je upravo spoj tih suprotnosti pun pogodak za Novaka, kao da mu je to dodatni motiv za dokazivanjem Vajdi.
Kada je Vajdi otkazao saradnju, pomislih da je to bila neminovnost, s obzirom na Novakov karakter, kojim je srusio barijeru nuznog odnosa trener-igrac i sam Novak je neretko izjavljivao da mu je Vajda kao clan porodice, pomislih, pa kako se dogodilo da je gotovo clana porodice udaljio od sebe?
Velika bliskost sa trenerom cesto nije dobra, jer je u tom slucaju tesko zadrzati potrebnu disciplinu i striktno postovanje zadatih obaveza, o kojima ne treba razmisljati da li su nuzne, već ih bezuslovno ispunjavati, ako zelite biti vrhunski u onome cime se bavite.
Nihov odnos se ocigledno resetovao, Novak nikad Vajdu nije gledao na nacin kao na slici u prilogu.

svasta

pre 5 godina

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.
(Lorimer, 23. jul 2018 16:06)

Apsolutno netacno, cinjenica da je cenio neke stvari u budizmu ne znaci da je napustio pravoslavlje. Biti u jednoj religiji ne znaci nemati interesovanja i postovanje za druge religije

Motorbreath

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

Brate, nadji mi vegana koji ce Rafu na nadtrci u 5 setova na sljaci i ja cu go da se kupam na terazijskoj cesmi i da vicem - volim veganstvo.

Drugo, ti bilderi su mozda vegani, ali ko zna kakve suplemente uzimaju.

Trece, postali ste naporni sa tom veganstvom propagandom, shvatili smo, aman vise.

MiRa

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

On plaća porez tamo gde živi.

markoc

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu. 
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30) 

ti se samo tesi i veruj da su oni vegani i da nisu korisrili i da ne koriste razno razne stereoide...

Građanin

pre 5 godina

Znao sam... nema mesa nema trofeja. Ne sećam se da su njegova žena ili Maja Volk ili taj šaman Imas bili broj 1 u tenisu pa da na njih treba da se ugleda.
Ma nema bato od sporta ništa ako ne unosiš proteine i ne jedeš meso jer odatle snaga dolazi.

Bećarac

pre 5 godina

Zanimljivo, Novak vegetarijanac /od avgusta 2015/ VS najrivali – ljubitelji mesa:

Novak: 4 GS (sa Vimb), 6 MS, Završni MS (+ 4 manje tit).
Nadal: 3 GS, 5 MS (+ 6 manjih tit)
Federer: 3 GS, 4 MS (+ 5 manjih tit)

Mali akcionar

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Aj paljba!

anica

pre 5 godina

(vegerila, 23. jul 2018 19:06)
Smrdljiva jaja? Bruko i sramoto, sta ces zdravije od jaja mleka i mesa, nijedna krajnost nije dobra naravno...niko ne kaze da treba da jedes deset jaja dnevno, ali dva na oko pa sopska salata, pa bareno jaje uz prsutu, pa meso dinstano, piletina...riba sa rostilja, litar hladnog mleka kad si zedan...nece ti biti nista veruj mi! Novak je prof sportista, mora da unosi sve u organizam sto je vazno...moja baka i deda su odrasli i duboku starost doziveli zbog kajmaka sira, ustipaka, pasulja, suvih rebara, varenike...sram te bilo! Bolesti hronicne nece od kvalitetne hrane vec od ne uzimanja varjace i manjka rada.

rade

pre 5 godina

A sto da placa porez SRBIJI?? Da Vujin kupije stanove. Da se gradi Beograd Na Vodi za TAJKUNE?? Sinisa Mali da kupi jos 48 stanova?? Vucicev brat da otvori jos 17 firmi.

NM

pre 5 godina

"a smejali su se svi Dr.Miroljubu Petroviću kad je nazvao Pepa blejačem!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (parižanin, 23. jul 2018 14:45)

Francuz, nazivao je on i Novaka svakakvim imenima, a i dr se piše bez tačke...

Ica

pre 5 godina

Vajda, hvala ti u ime svih nas koji volimo Novaka i dobar tenis. Ti si nas brat. Ako te ne slusa, slobodno mu lupi neku cusku, pa za uvo, da slusa bre. Salu na stranu, vi zajedno ste pobednicki tim. Oboma zelim svaku srecu i uspeh u daljem radu.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Orwell Vegan
ne znam za da Vincija, Tesla je bio vegetarijanac (ne vegan) i to u drugoj polovini zivota, a Musk cepa sve redom :-) malo je koketirao sa vegetarijanstvom i to je sve, vegan sigurno nije

MiRa

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda? 
(darko, 23. jul 2018 14:57)" 

Pa dokazao je šta je loše, kako reče posle 13 nedelja pade Wimbldon

markoc

pre 5 godina

Nole , mogao bi umesto sto saljes srca, da se prekrstis...ponekad ... kao nekad...
(sonja, 23. jul 2018 19:14)

zbog da bi kvazi vernici i patrijote padali u nesvest na to !?

киза Д

pre 5 godina

Риба,је месо...Вајда је тражио ...а сад шта још једе није битно...битно је да се више ребра не виде...

dragutin

pre 5 godina

Novakova ishrana je vec bila tema njegovog velikok skoka za vreme Cetojevica, kada mu je izbacio gluten I radio na njegovoj psihi. To sto je Novak presao u vegetarijance I sto je vodio racuna sta jede, napravilo je od njgea ovo sto jeste. Da je jeo kao sto jede 99% Srba, ili, kako m nnogi kazu, vesalice, prasetine I ostale budalastine ne bi bio ni stoti na svetu, uiz svu njegovu volju I talenat. Njegova ishrana je na granici savrsenstva, male promene, tipa unos ribe I drugih proteina mogu mu dodati jos 5% snage, sto mnogo znaci u samom svetskom vrhu. Po meni je greska sto se razisao sa Cetojevicem, svaka cast Vajdi, ali njegov bum 2011te I najbolji tenis mozda u istoriji svih teniskih turnira, igrao je upravo te godine kada ga je oko ishrane I filozofije savetovao Cetojevic. Bilo kako bilo, samo neka nastavi ovako, svi ekordi su njegovi I svakim novim osvojenim peharom dodaje se po jedno zlatno slovo u kuci velikana istorije beluga sporta.

HanSolo

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)

Prvo nauči se gde se plaća porez na zaradu pa onda "pametuj"..

CarloNS

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30)

1. Vo je uštrojeni bik, tako da ne verujem da bi se Novaku dopalo poređenje
2. Vo ima dva želuca, a čovek samo jedan

Goran

pre 5 godina

Cim je poceo da se svadja sa sudijama i da baca reket znao sam da je raskrstio sa Imazom i da se vraca na vrh. Tenis ne moze da se igra kao sah.

Milan

pre 5 godina

Odrastao čovek i može da preživi sa biljnom ishranom, ali za iole zdravlja neka jede makar sir.

Na žalost, ima ozbiljnih neobrazovanih ekstremista koji čak i deci ne daju meso i masti.

Prave filozofiju od nečega što je abeceda medicine.

Stefan

pre 5 godina

E, 'ajmo sada vi, koji ste iza Vimbldona bili stava "haha, a šta sad kažu kritičari njegovog životnog stila?" - šta SAD VI kažete? Vratio meso (riba je meso!) u ishranu, podigao mišićnu masu, oterao onog "ljubav i mir" psiha i - krenuo da se vraća u staru formu! A šta je bila naša kritika? Pa zamislite, baš to što nema snage, pošto je izgubio mišićnu masu usled izbacivanja mesa iz ishrane! A i to što je počeo da se bavi tenisom kao da je budistička filozofija. A nije! Sad potpuno istu stvar otvoreno kaže čovek koji ga je vodio pravo do vrha, a sad mu ponovo pomaže da se vrati. Čudno? Ne. Neke stvari su egzaktne. Znači - sedi dole, 1.

anonimni

pre 5 godina

@Kanidja PG

Pretpostavljam da bi Novak ipak menjao te GS i Masterse za brata. A da je vrač zloupotrebio svoje zasluge, jeste, ali to je sad manje važno. Kad tad dođe i negativna reklama, a to obično bude opasnije od bilo kakve pozitivne reklame

Mesar

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."

Marijane, svaka ti je zlata vredna! 👏👏👏

Dr. House

pre 5 godina

Dobro , ovo smo znali. Ono što je bitno da je Novak prihvatio sugestije , da mu ponovo veruje i sluša.
Ne znam da li je iko obratio pažnju šta je novak u stvari izgovarao kad se drao prema boksu u polufinalu posle neiskorišćenih šansi za brejk lopte ( katastrofalni riterni na drugi servis Nadala) pri rezultatu 7:6.
" Vajdaaaaaaaa, Vajdaaaaa ! Kaži nešto. Šta da radiiim, gde grešim! "

Vajda gleda u kameru i pokazuje rukama da se približi osnovnoj liniji , posramljen što zbog kamere što zbog Novakovog urlanja. Kriza pri servisu na 7:7 i Novak nastavlja komunikaciju iz prsdhodnog gema.
" Pričaj, pričaj sa mnom čoveče! "
To je pokazatelj da još nije povratio psihičku stabilnosti samopuzdanje , ali i NEOPHODNOG POVERENJA U VAJDU I ISKRENOJ ŽELJI NOVAKA DA MU POMOGNE da bude onaj stari/novi.

Lanister

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...(Stefan, 23. jul 2018 15:14

Nisam znao da se srpstvo meri placenim porezom. Eto blago nama ti si uložio milione u Srbiju veliki Srbine.

1.Smarate sa porezom
2. Nećete vi sto brinete za porez, dati Srbiji novca, koliko je Djokovic uplatio novca Srbiji, za još 100 godina.

anica

pre 5 godina

Kao sto rece komentar dole ovo je samar svima koji su sumnjali u iskrenost Noletovih fanova kada su mu ukazivali na greske. Samar svima koji su cutali a mislili suprotno, koji su imali dve pprie pa se uklapali kako odgovara.
Jasno kao dan odavno sta je bio problem... ne ponovilo se...da nikad vise ne dozvoli da mu drugi namecu stavove, da bude svoj kao sto je i ranije bio. Zao mi je zbog godina procerdanih kada je mogao da se zacementira na vecnoj listi, ali nikad nije kasno za pocetak, na greskama se uci. Ovaj covek je samim vracanjem kod Noleta pokazao kakav je, neka mu Bog da zdravlja i snage da jos dugo budu u vrhu. Veoma, veoma me je obradovala ova vest...mnogo sam srecna.

Marsovac

pre 5 godina

"Vegetarijanci ne jedu ribu.
(vegetarijanac, 23. jul 2018 15:52)

Ni vegani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 23. jul 2018 18:26)"
Makrobioticari jedu

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Он је вероватно једини човек који га је могао и успео извући из странпутице којом је кренуо са оним самозваним гуруом...

vendeta

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)


Nadam se da ćeš nas jednom sedmično "apdejtovati" za koga navijaš, i zašto. Svima nama, i naravno samom Novaku Đokoviću je jako, jako bitno za koga ti navijaš.

Odbegli bot

pre 5 godina

Хвала Вајди, али морате знати да је до нове сарадње дошло после новакове молбе предЦеднику Вучићу за савет.

dip ing gradjevine

pre 5 godina

Pametnjakovic
to za misice je uredu hajde ti sada bratac sa svojim misicima trci onoliko koliko novak pretrci za jedan mec u promenljivom ritmu moze bez reketa i nemoras da zamanjujes rukama i za dva dana opet to isto i tako dok se turnir nr zavrsi mislim da neces uspeti ili ti mi na gradjevini se uvek sprdamo sa bilderima koliko ce izdrzati i uvek ga uvalimo nekom keramicaru kao pomocnog radnika i znas koliko trajete dva dana i nema vas vise drugo je mlatiti tegove ispred ogledala i pumpati misice sa stereoidima i vestackim proteinima iz konzerve i baviti se vrhunskim tenisom nekazem da netreba volja i upornost za tvoj sport kojim se bavis ali lose ti je uporedjenje

bocko

pre 5 godina

Quinte, i ja vise volim i da igram i da gledam kosarku vise od tenisa,ali nisi pojasnio kako je kosarka teza od tenisa,ili bilo kog individualnog sporta?U kosarci ako ne ide Teu krenuce Bogdanu,ako Raduljici nije dan mozda je Jokicu itd.U tenisu je igrac prepusten samom sebi,tj.od njegovih ,dobrih ili losih odluka sve zavisi.

pasulj snagu daje

pre 5 godina

Ispravnost Novakove biljne ishrane vidi se upravo u tome i da je uz unos toksina iz ribe, i upale koje ona izaziva uspeo da osvoji Vimbldon.

Naravno, kada bi jednom počeo da se hrani zaista veganski unoseći proteine pre svega iz biljnih izvora - mahunarki pasulja i sočiva - vratio bi se na vrh svetskog tenisa.

Buca Krtalic

pre 5 godina

Sve je ovo super ali samo kad bi prestao posle zavrsetka meca da salje srca publici to bi bilo fantasticno. Mene je sramota kad pocne ono da radi. Ima i drugih nacina da se zahvalite i pozdravite publiku.

Ivan

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Sta pasos? Daj tri komada!

Guliver

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."
Sve rečeno!

Sanja

pre 5 godina

Svi se bave Novakovom ishranom,sve zabrinuti a kakva se hrana sluzi po bolnicama,porodilistima po Srbiji,zanima li to nekog kao tema,sta jedu deca ovih sto se bave Novakom,sigurno sve zdravo,cips,brza hrana i gazirano to se ovde ne jede?

vladek

pre 5 godina

"Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac"

Ne može biti vegetarijanac ako jede meso ribe. On je sada PESKETERIJANAC.. a to je po meni najbolji vid ishrane. Inače, tako se hrani i jedno drevno budističko pleme koje živi pored mora. I ne moraš da jedeš lešine inteligentnih, samosvesnih sisara.. tako da je WIN WIN situacija..

Razmislite malo

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Uhvatili ste se za taj porez kao da ce vama doci te pare...

Lorimer

pre 5 godina

Ko god upozna malo bolje pravoslavlje nikada mu nece pasti na pamet da postane budista.
(trucko, 23. jul 2018 15:21)

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.

Stari čačanin

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

E moj pametni trolčiću, pa u Monaku se ni ne plaća porez.

Zika

pre 5 godina

Opet o placanju poreza. Covek je za ovu zemlju ucionio vise nego sto ce milion pljuvaca uciniti za ceo zivot. Pogledajte se u ogledalo i za pocetak ne bacajte djubre na ulicu.

Laki (je malo nervozan)

pre 5 godina

A Vajda i dalje fura kačket Uniqlo. 
Daj bre Nole pokloni mu jedan sa krokodillm nemoj da si stipsa
(Caw, 23. jul 2018 14:52)

A fura i Bekera pored sebe!?
Novak je možda i stipsa a ti ...

prcko

pre 5 godina

sama cinjenica da je novak pao na ezotericne fore pepea imasa takvim intenzitetom pokazuje samo jedno, da je novak psihicki veoma nestabilna osoba. a mozda bismo svi bili nestabilni kakda bi imali toliko novaca kao on, nije ni to lako

milos

pre 5 godina

Zbilja,gde su oni sto su kritikovali nas sto smo pricali da je pepe imaz unistio novaka?Nema ih.Promenili nikove i sad kazu isto sto i mi.

VladaNS

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dina, 23. jul 2018 15:01)

Meso je meso, pa i riba. Drugo, Vajda očigledno sugeriše da bi bilo još bolje da jede meso. Složićemo se ipak da je veganstvo očigledno neprirodno za čoveka i da ga sprečava da daje svoj maksimum ne samo u tenisu, nego u bilo kojoj grani života. Važno je biti samo umeren u svemu.

dbbp

pre 5 godina

Koliko zapravo navijaci dobro poznaju Novaka, i ne samo njegovi, nego i drugi su govorili da Novak nije onaj pravi sa Pepeom i da prica gluposti...sve smo znali od pocetka. Trebao je samo da cita komentare.

Bio je premrsav i lupetao o ljubavi, ali mislim da je jos malo ostalo u njemu tog Pepeovog otrova i da je na sjajnom putu da se ocisti i vrati.

Hvala Vajda. A i on ce ti biti zahvalan, samo dok postane svesta da si ga izvukao iz rupe i mracnih sila.

Nemam nista od toga sto Novak pobedjuje, ali mi je draze da najbolji bude Srbin.

IGOR

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Porez u Srbiji placa za firmu koja mu je ovde registrovana, a sav porez na novac od osvojenih turnira placa u onoj zemlji u kojoj je igrao i taj novac zaradio. A to gde ce da zivi je njegova licna stvar, jer mu se MOZE.

Dina

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Gde su sada oni znalci sto pricaju o godinama i padu forme? Kad je osvojio Vimblndon opet su se javili da kazu "kako oni znaju"...i da to nema veze sa ishranom i Pepeom? Gde su sada svi ti poznavaoci sporta koji kazu da covek moze da pretrci 20km na brokoliju? Gde ste famozni "znalci" kojima su se smucile kritike na racun ishrane i grljenja drveca? Gde ste?

Arni Seknusem

pre 5 godina

Vajda objasnio suštinu. Proteini iz mesa su ključni za mišićnu masu. Kad bi Nole Teletinu malo jeo bilo bi još više snage. Ali samo napred i Vajdi jednog dana dići spomenik u Beogradu za zasluge oko najboljeg sportiste Srbije svih vremena..

Pametnjaković

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.

svet

pre 5 godina

Dok citam, setih se filma o Thoru koji je bijo bog i zbog ljubavi prema zemaljskom bicu, se odreko svoje bogovske snage da dokaze ljubav :). Sreca pa ga sila i neprijatelj natero da se vrati onome sta jeste i krenuo ponovo da bude ono kakav je. Zemaljska ljubav je ostala i krenula da ga razume. Kako ce de se zavrsi sve skupa, ostaje da se vidi u nekom od nastavka price ;). Nole neka bude ono sta je, a ostali ili ce ga razumeti ili nezasluzuju njegovu paznju i to sta je.

John

pre 5 godina

Jesmo lepo govorili...
A posle Vimbldona bilo kao "Novak pokazao kritičarima". Jok more. Kritičari pokazali njemu da su sve vreme bili u pravu.
Sreća ovaj Vajda normalan čovek i zna znanje.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Steta za propale dve godine...
Bilans osvojenih titula bi bio mnogo drugaciji...
Ovako...pa sada neka vija koliko god moze,a vreme ce pokazati koliko je to

srednji brat

pre 5 godina

Nije Pepe Imaz sam dosao, doveo ga je Marko srednji brat Novaka. Nazalost Marko je psihicki vrlo labilna osoba. Ne bi Imaz bez Marka imao ulaz kod Novaka.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

Oterao je Vajda Imaza kao Gandalf Grimu i Novak je kao Teoden svoj mač osetio ponovo svoj reket
(basko, 23. jul 2018 15:13)
Daj nama malo :)

Sch4One

pre 5 godina

Новак треба да те слави као и целокупна Србија што си спасао каријеру ГОАТА ! Још кад би вратио Бекера и владаће вала минимум још 5-6 год. Хвала ти Вајда !

gruzanin

pre 5 godina

I opet : Marjane, Srbine, Srbija je uz tebe! Svi znsmo koloko su Slovaci dobri ljudi, i njihova nacionalna zajednica, u Srbiji je najlojalnija nacionalna zajednica. Secano se i pobune Slovaka u Kragujevcu, za sta dadose zivote, i to ne kad je bilo lako, vec kad je bilo najteze. Hvala sto Novaku, a i svim Srbima, pomazes, i sto si progovorio o problemima. Ljubav svih nas ka Jovaku je jaca od svih problema. PS Novace trece dete, molim!

Neko ko voli No1Eta

pre 5 godina

@
Imasa je poslao glavom i bradom licno Federer da unisti naseg Noleta ali ga je brat Vajda provalio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (teorija zavere, 23. jul 2018 15:02
Apsolutno se slazem sa Vama! Hiljadu % ste u pravu.
Secam se kad je No1E 2015 SVE pobedjivao, kada mu je Rođa pobegao u šarenom džemperu da je izjavio " Moramo se SVI na turu potruditi kako da zaustavimo Novaka"
Svaki komentar je suvišan.
Nadam se da će No1E uz Vajdu uspeti da nadoknadi propušteno , a propustio je bar 5-6 GS od tada a RF i Nadal su dobili po 3.
Napred No1E u nove POBEDE!!!!1

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Zaista pametan i umeren čovek, volim ljude koji ne pričaju mnogo, ali kažu puno! Ako se ovako nastavi ni 20 gren slemova nisu daleko!

ja pa ja

pre 5 godina

Hvala ti Vajda...filizofija u tenisu,vazi..opasan manipulator onaj spanac,kao sirimo ljubav u tenisu ha ha ..badalastina kao sto smo svi i mislili.uzmi reket ,unisti protivnika na terenu i vidis kako onda ljubav sa trofejom ide ,jos jednom hvala Vajda

biće bolje

pre 5 godina

Ako je tekst istinit, da jedan takav vrhunski sportista se odrekne ishrane koja je jako bitna za vrhunski sport, i da krene da se bavi budizmom. Na mentalnom planu nešto ne štima kod Novaka, može biti posledica velikog stresa i nedostatak motiva, ali ako je sve svesno radio protiv sebe a želeo uspeh onda čovek mora da se zabrine.

Ivana

pre 5 godina

Sada je peskatarijanac, jer jede ribu i oorske poldove ali ne i meso drugih životinja. Najzdravija opcija. Drago mi je što popustio i očeo da jede svašta.e

hm

pre 5 godina

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa.
(drmr, 23. jul 2018 14:38)

Samo ribu ? Nije sva riba samo riba. Ima ribe koja je jaca hrana i od prasetine. Recimo losos je uzasno kvalitetna namirnica. Pa i odrezak tune. Jesu to skupe namirnice, ali nema Nole problema sa parama.

Abarth

pre 5 godina

Sa ovim textom mozemo staviti tacku na to ko je i na koji nacin "pomogao" Novaku da dve godine bude u offu. Empatija prema svom bratu i zelja da mu pomogne na neki nacin dovela je do toga da mu je brat preporucio svog gurua. Svedoci smo da, sa takvim nacinom zivota i razmisljanja se ne mozes baviti profi sportom, ma koji god on bio, pogotovo ne individualnim kao sto je tenis. Toliko.

Mia

pre 5 godina

Dušebrižnici, bilo bi lepo da tako istrajno tražite porez i od tajkuna, od političara, od onog što ima 24 stana, od onog što mu tetka šalje džeparac, od pevača... Spisak bez kraja. Novak od Srbije nije dobio ništa, ni uslove, ni posao, ni pomoć. Novak ne koristi naše puteve, naše zdravstvo, školstvo. Novak ne živi ovde. Zašto bi plaćao porez ovde? Humanitarni rad je sasvim dovoljan.

vegetarijanac

pre 5 godina

Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vp, 23. jul 2018 15:07)

Vegetarijanci ne jedu ribu.

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

anica

pre 5 godina

Mi smo generalno narod koji misli srcem, ali nismo kenkavi, imamo tu "crtu" po kojoj se prepoznajemo i isto/slicno razmisljamo, prosto smo takvog kova...mnogo sam ljudi upoznala, tokom skolovanja, posla, uopste...dobri smo ljudi! Zato i volimo Novaka i mislimo mu dobro!

Vera

pre 5 godina

Nadam se da je s Pepeom završio za sva vremena, stvarno šteta za proteklo vrijeme koje je izgubio s njegovom filozofijom.Jedini guru koji je Novaku potreban zove se Marian Vajda!Sretno obojici, ne znam koji mi je draži!

Boca

pre 5 godina

Pitanje je ko je uopšte dovodio Imasa u Novakovo okruženje ? Nije se taj “slučajno” pojavio tu. Novinari, očekujemo pravo istražno novinarstvo i odgovore.

Tatum

pre 5 godina

Komentari na ovoj vesti zapravo govore o tome koliko svi mi obožavamo Novaka i koliko mu želimo dobro. Ne dozvolite da vam "komšijski" komentari na istom jeziku i nekolicina isfrustriranih pojedinaca koji pišu pod različitim imenima poljuljaju to uverenje. Nole, najveći si!

Александар

pre 5 godina

Дакле, на питање, након Вимблдона - Где сте сада сви ви који сте га критиковали, да одговорим, да смо ту и да смо ипак били апсолутно у праву, сви ми сасвим добронамерни критичари Нолета, који смо указивали управо на поменуте сегменте о којима Вајда овде говори.

Komarac

pre 5 godina

@Игоре ти си стварно не баш толико паметан када дајеш себи за право и одвајаш времена да одговораш овако неком безвредном лику. Баш си чудан

deda Stanoje

pre 5 godina

Одлично, али је то само пола посл. Мора још и ону шмизлу да испрти и исплати јер је она за све и крива!!!

петар

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.
(boki, 23. jul 2018 14:26)

Наравно да је спорно. Ако се окрене Буди, тачно је, оде у филозофирање али ако се врати православљу, онда даје целога себе да буде најбољи у ономе у чему је призван.

onako

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

Ništa, samo je previše "pasivan" i miroljubiv za rezultate na vrhunskom nivou takmičenja. Ovo je nešto što je nama govorio profesor filozofije u gimnaziji pre 30 godina!

DRAGAN

pre 5 godina

Vajda svaka ti cast, kada si
ubedio Novaka da se resi
onog ptevaranta i
zalizanka Pepea.On je bio
narucen da unisti karijeru
Novaka.Sto puta sam rekao,
dok sjedi onaj spanac u boksu, Novak nece nista
osvojiti.On je Noletu pamet
okrenuo na drugu stranu.
Ne mogu da vjerujem da je
Novak nasjeo na ovu
prevaru.Ali svaka cast Vajdi
kada je uspeo ubjediti
Novaka da se rjesi ovog
sektasa.Sada vidimo i
Jelenu cesto u boksu, a
ovaj prizor na Wimbledonu
kada je dosao mali Stefan
dace novu snagu Novaku
da bije svoje protivnike kao
ranije.Ovo je Novak cekao
i za ovo zivi i igra tenis.
Licno mislim da ce ovo
dati Novaku veliki povod za
nove trofeje i rekorde koje
treba da obori.Sve u svemu,
lepo je i od Novaka sto je
vratio pobednicki tim.Ne bi
bilo lose kada bi se i Beker
vratio, to bih bila puna
kombinacija za uspeh naseg sampiona.
Idemo legendo, da uzivamo
jos koju godinu u tvojim
majstorijama na koje si nas
navikao.Nikada necu
zaboraviti dve velike godine
u dominaciji svetskim
sportom i vladavinom u tenisu, a to je 2011 i 2015.
Bilo bi dobro da nam opet
tako nesto priredis.Sretno
i neka te sreca prati u
zivotu, bez ijedne povrede.
Neka si ti nama ziv i zdrav
zajedno sa svojom porodicom.Pozdrav veliki iz
Arizone, za sampiona
Wimbledona.Idemo NOLE..

Quint

pre 5 godina

Na stranu sve, jedan od nasih njblljih sportista iqkada, ne najbolji, jer mnogo je teze biti vanserijski kosarkas nego teniser. Mada je Nole mozda nas najveci brend. Ali decko je akroz skrenuo sa tim fazonima ishrane, ljubavi, guruima. Haos totalni, nadam se da ce se vratiti. Bravo Vajda.

fortissimo

pre 5 godina

Dobro je da je Novak izasao iz tog crnog perioda gde nije znao sta radi, gde se nalazi i gde je tonuo sve nize. Steta je sto je u tom periodu izgubio mnogo jer je svima jasno sta je sve mogao da osvoji. Ali bilo kako bilo sada je zver tu i zbog jednog razloga, znam da ce sve na turu da pomete. To je njegov sin Stefan. Kao otac i veliki igrac ima zelju da ga njegov sin gleda dok pobedjuje i osvaja turnire. To je Novakov najveci motiv i mentalna snaga. On zeli da ga njegov sin upamti na terenu kao velikog pobednika a ne kao gubitnika. You Tube i uzivo trenuci ne mogu da se porede. Mali Stefan ce se secati pobeda svog oca i siguran sam da ce i u buduce biti prisutan na turnirima. Na Wimbledonu nije mogao zbog zakona o godinama dece koja mogu da prisustvuju, ne znam kako je na ostalim turnirima ali za par godina ce sigurno biti u boksu i Novak nece dopustiti da gleda oca kako gubi mečeve? To ne bi ni jedan otac dopustio. Zato je Stefan Novakov najveci motiv i to se videlo na ceremoniji na Wimbledonu... U pravu je Novakova majka, oni ne znaju sta ih ceka, ili se secaju kada su mozgali kako pobediti Novaka?

Pera

pre 5 godina

Bravo za Vajdu, e sad jos da nam jednog dana (mozda kad ode u pravu penziju) Nole objasni zasto je sve to radio. Nije on lud, naprotiv, al nesto je bilo u njemu sto ga je guralo na tu stranu.

UDBA

pre 5 godina

Da smo neka drugacija i neka normalnija drzava pa da su neki pripadnici neke drzavne sluzbe neku noc u ime nekog svog gradjanina nekog sporta poslali par nekih svojih pripadnika ne neki razgovor sa nekim Pepe Imasom i resili problem ocas posla.

Stefan

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

Pepe i amor

pre 5 godina

Eto Marijan Vajda je upravo u ovom intervjuu potvrdio ono što mi ovde pišemo već skoro dve godine. Potvrdio je decidirano kategorički da je Novak jednostavno morao da se odrekne Pepea Imasa i sve ono što taj čovek predstavlja i da je morao da počne da unosi neki vid životinjske hrane da bi uneo one proteine koji su mu jednostavno NEOPHODNI za jedan tako naporan sport kakav je tenis naravno. Još ima "ostataka" delovanja Pepea Imasa u vidu onih deljenja srca nakon pobeda što će NADAM SE vremenom takođe nestati iz Novakovih navika, pa da zaista bude to u potpunosti opet onaj stari Novak posvećen isključivo tenisu i uspehu na terenu, a ne filozofijama i meditacijama punim "mira, ljubavi" i sličnih zamajavanja. Dobrodošao nazad Nole i veliko hvala Marijanu Vajdi koji te je najzad uspeo probuditi iz tog sna u kog su te uvaljivali oni koji tvojoj profesionalnoj karijeri nisu mislili dobro. Bravo Marijane Vajda majstore.

Imay

pre 5 godina

Sve, ali sve, od reči do reči - potpisujem!!! Da sam imao priliku negde da kažem isto bi mu to rekao. Ovde smo se mlatili po komentarima, pa da li imamo pravo na takvo mišljenje, pa da li volimo Novaka, bla, bla... Ja obožavam Novaka, ali samo kao sportistu, a njegov privatni život me malo ili uopšte ne zanima dok god ne utiče na njegovu igru.

Caw

pre 5 godina

Šteta što je prekinuo saradnju sa Vajdom i imao ovi "prazninu" i mnogo oscilacija u poslednjih godinu i nešto.
Da je nastavio sigurno bi uzeo još 3-4 gs i iskreno mislim čak i penzionisao Federera a još više utukao Nadala i falilo bi mu još malo da bude apsolutno najbolji svih vremena.
Ovako će biti jako teško da prestigne Federera po broju gs titula i ako je bolji igrač od njega.
Srećno Nole!

ring of fire

pre 5 godina

To Marjane ,kapa dole.
Pa nisnmo mi svi slepi bili ,to je bilo ocigledno da je Pepe ostao unistio bi ga skroz ne samo kao igraca nego i ljudski.
Mozda su u pravu oni koji su govorili da je Pepe svesno podmetnut od nekog ili nekih.

karlito

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Novak je i dalje vegeterijanac... Ako znas sta znaci to? Mislim da treba neko govece da ubaci s'vremena na vreme ,al moze i riba da vrsi posao :)

rale

pre 5 godina

Apelujem na naše vlasti da Vajdi daju pasoš Srbije i proglase ga počasnim gradjaninom naše zemlje. Ako ga je dobila manekenka Lima, pa Vajda ga sigurno stostruko više zaslužuje. Dačiću, reagujte!

nik

pre 5 godina

Boze kako su to svi videli samo ne Novak.Ne verujem u gatke I slicno ali kao da je Neko tog Spanca poturio da ga omandjija.Pratio ga je kao zombi

sima

pre 5 godina

Морам да кажем да сам пријатно изненађен! Хм, Вајда изашао из своје, самопројектоване сенке, и рече! Лепо. Ово је први пут да говори о себи, и..чак својим условима рада са Новаком! Само да не претера..-)) Да је Пепе..на одсуству, је више него добра васт..а и "рибе" ..-)

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Mozda da jedan bulevar u Beogradu dobije ime Marina Vajde?

U tim filozofijama o energiji ima samo to sto ovaj covek voli Novaka kao svog sina i zeli mu najbolje.

Zoran

pre 5 godina

Jadni Novak nema znanja, pa je uleteo u mocavaru i umalo da se udavi. Imaz je smesan tip i svakako , isto tako, bez ikakvog znanja u praksi.

Novace ti si profesionalni sportista. Svaki mech je mali rat. Vidis, da ti objasnim nesto, ratnici pripadaju kasti koja se zove Kshatrije (sve to iz Indije dolazi. Da si zaista imao potrebno znanje uvideo bi da ljudi te kaste jedu sve shto im se ponudi. Meso svakako, jer su zaduzeni za rat...Odbranu domovine i slichne radnje. Oni koji meso ne jedu pripadaju kasti Bramana. To su , slobodno receno, filozofi, predavaci, prenosioci tradicije, svestenici. No, to je logicno, jer njihova fizicka aktivnost je neuporedivo manja no jednom ratniku (u ovom slucaju sportisti).
Niti jedna vrsta hrane te ne cini duhovnijom osobom. To je zabluda surovih pocetnika.
Svako dobro i pamet u glavu.

P.S No, licno mislim da je prica oko Imaza mnogo dublja. Tu ima nesto sto je Novaka psihicki izjedalo. Svakako da Vajda o tome rec nece reci.

igor

pre 5 godina

Ispada da je vecina ljudi koja je dobronamerno kritikovala Novaka, u pogledu Pepea i ishrane, bila u pravu. Morao je konacno da se oslobodi Imaza, koga, hvala Bogu takodje nema vise u Novakovom boksu. Hvala puno Vajdi, dobro je da je konacno njega poslusao, i jos malo da ojaca i moze da nastavi tamo gde je stao pre dve godine.U pravu je Vajda,tenis je za borce, a ne filozofe. Jako je dobro i da mu sin raste i da se posvetio njemu, a uskoro i cerci, sto ce ga dodatno motivisati, a ne da oseca krivicu i bakce se bratovim neuspehom koji ima dovoljno godina i novca da se posveti sebi i vodi svoj zivot i pusti Novaka na miru. Srecno Nole dalje i samo slusaj Vajdu, nastavi sa ribom, malo jos ojacaj i titule su tu, one ti i pripadaju!!!

Zuba

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Ma spomenik treba da mu se podigne. I ulica pride ako treba.

Srba Frankfurt

pre 5 godina

Tako je Vajdo SRBENDOOOOO!

Samo polako, to je pravi pristup u vraćanju Nola u libelu Srbstva.

Prvo ga teraj da jede ribu, pa masno šaranče, pa sarmica, pa janjetina i do Božića ima naš Nole debelog Budu da stavi na mangalo zajedno sa Federerom i Nadalom!

Корто

pre 5 godina

Мислим да је немогуће бити веган и физички надмашити Рафу у 5 сетова по сунцу. И мислим да мир & љубав филозофија може само да штети у професионалном спорту.

Хвала Вајди!

Сале. Вр.

pre 5 godina

Неједном сам у коментарима рекао, мада ни модератори нису увек пуштали исте, да код Нолета није била проблем само каријера, већ и сам живот, нешто најдрагоценије што нам је Бог дао.
Да је наставио са оним тзв. гуруом... Тако они раде - позивају се на љубав, а по православљу, доћи до љубави је најтеже, јер прво треба себе сагледати и своје грехове и полако се ка врху успињати. Код ових гуруа је обрнуто, од врха ка доле се иде.
Треба поставити питање како је тај човек уопште дошао до Нолета и верујем да ту нису чисте ствари. Верујем чак и у заверу неких служби.
Ако се Новак не дао Бог опет врати код гуруа, са њиме је готово. Ретко, врло ретко се враћају људи који се два пута окрену од Бога.
Ово вам је и доказ да ли Господ постоји! Наивно је сматрати како сами можемо да се истргнемо од злога - ту су нам пријатељи, родбина, ми сами, наша воља и поуздање у Бога драгог.
Ово је и порука за све који падну у очај, да ништа није константно, да свака мука прође, али да треба стрпљења и трпљења. А кад се из ње изађе, онда смо јачи но икад.
Сходно томе, Ноле ће тек чини ми се да прави хаос у тенису. И не би било чудо да опет споји 4 ГС, штавише тај низ продужи за још који. А онда да лепо оде у пензију, прода ову причу за неки филм, а за коју годину и нека се кандидује за председника Србије...

The pilot

pre 5 godina

Ma bravo Vajda legendo! Ti si nešto najbolje što se Novaku desilo tokom dosadašnje karijere! Samo napred da zajedno ispišete istoriju tenusa!

Рејџ Агенст

pre 5 godina

Треба одликовати Вајду, не би Новак видео ни финале без ове "метле".

drmr

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa. S tim sto je pre bio na veganskoj ishrani. A sto se tice Pepe-a, moje licno misljenje je da njega ni Novak ne moze da svari, ali da je bio primoran na to da bi pomogao najblizem clanu porodice (znate svi ko je to) koji je u ozbiljnoj depresiji. I ako mislite da se turniri i generalno uspeh u sportu beleze jeduci pljeskavice i slabine, budite ubedjeni da je to jeo da ne bi bio nikad ni u top 10, a kamoli belezio ovakve rezultate. Ali piletina, biftek povremeno, riba... to je obavezno

Ahtung

pre 5 godina

Ljudi, ne preterujte i ne izvlačite iz konteksta. Čovek je samo rekao da je bilo previše ljudi oko Noleta, koji nisu imali direktne veze sa treninzima i sportom uopšte, ne samo Pepe. Nije samo Pepe "kriv" nego je cela atmosfera oko Noleta bila slabije orijentisana ka takmičarskom sportu. Pojačao je treninge i proteine u ishrani, što je sasvim uobičajeno posle povrede, kad mišići oslabe i oslabi ritam vežbanja. Čim je uskočio u kolosek, eto ti starog Noleta. Pa, ceo život igra tenis, nije mogao za nekoliko meseci da ga zaboravi.

burazer

pre 5 godina

Tako je, Marijane, svaka cast! Reket i kasiku u ruke pa udri - ipak je tenis prvenstveno sport, ne nacin zivota i filozofija... Onog nesrecnog gurua Spanca treba Nadalu ili Federeru uvaliti, mozda i Kirjosu :-)

Sonic Youth

pre 5 godina

Jos da vrati Borisa pa da stara ekipa cepa sve redom u narednih nekoliko godina. Svaka cast Vajdi i Noletu sto ga sledi. Krece nova dominacija.

Hadži-Vasiljević

pre 5 godina

Veliki čovek, prijatelj Novaka Đokovića i cele Srbije, rasterao je zle duhe koji su se sjatili oko našeg najboljeg sportiste. Kolonijalnom zapadu smeta da u "belom" aristokratskom sportu najbolji bude Srbin, Sloven, čovek iz istočne Evrope. Novak Đoković (i Marjan Vajda) ruše im koncepciju o sebi kao eliti i nama koji ne zaslužuju bolje od bede i siromaštva. BRAVO VAJDA!

Sabre

pre 5 godina

"Hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu. On je teniser i to mora da mu bude prioritet".

Ali tacno sam znao da je ovo. Vajda, LEGENDO, BREEE... spomenik da ti pravimo.

Langus

pre 5 godina

Sad bi mi trebali, kao ono Amerikanci, da tuzimo Noleta sto nas nije slusao (sigurno je procitao bar par komentara)! Mozda je i lakat bio delimicno kriv, ali ne toliko da bi poceo da gubi telesnu masu i da posle prvog seta izgubi snagu.

Gladan covek, logicno da se ljulja na terenu i ne moze nista da uradi kao kad je jeo.

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast. Oteriti onog je bio preduslov svega ostalog. Izgleda i da Jeca zeli da Nole pobedjuje, a ako ona to zeli, on ce da pobedjuje. (Mozda joj je Mirka dobacila nesto zajedljivo. Pokazalo se da je dobra u motivisanju Fedkovih protivinika.)

Нарциса Зец

pre 5 godina

Srbi spomenik da podignemo Vajdi!

Šalu na stranu, samo potvrđuje da je za bilo kakav uspeh u životu potreban zdravorazumski pristup

Darko

pre 5 godina

Jednostavan, čvrst, tačan, istinit. Dame i gospodo, gospodin Marjan Vajda. Jedini pravi trener Novaka Đokovića, jednog od najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.

boki

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.

Недељко Стефановић

pre 5 godina

21. маја 2018. је објављена вест да жели да проба колегиницину кухињу и да воли све што нема глутена, млека и шећера. Тада ми је било јасно да се вратио на месо и говорио сам то колегама. Можда сам и овде написао да нје почео да једе месо. Потврдило се да сам био у праву.

Sale

pre 5 godina

Novaku vec 2 godine svaki strucnjak i navijac govore isto - da se otarasi Pepea. Nadam se da ga nece vratiti, valjda je i sam shvatio sa ovom titulom!

Oliver Nedeljkovic

pre 5 godina

Ispostavilo je se da smo svi mi koji smo komentarisali da je glavni uzrok ogromnog pada bio Imaz, ishrana, otpuštanje kompletnog tima, bili u pravu. Nole je krenuo stranputicom zbog pogrešnih ljudi, izgubio je dve godine ali se nadamo da je to daleko iza njega i da mozemo da ocekujemo jos najmanje 2-3 vrhunske Novakove sezone.

Jaran

pre 5 godina

Oliver Nedeljkovic
Pa naravno da smo bilo u pravu. Ali problem su stvorili oni koji su stvorili pricu da mi sve to pisemo jer mrzimo Novaka. Covece, da neko meni blizak unistava svoj zivot losim odlukama upravo bih mu pristupio kao i u komentarima o Novaku.

Nije i dalje na "onom" nivou, treba mu dati jos malo vremena i bice spreman da dominira na svim podlogama.

?

pre 5 godina

Чак и нама лаицима је било јасно, да докле год је секташ уз Новака, неће освојити ништа. Такође и да му ке исхрана лоша. Наше тело је тако конципирано да му требају протеини из меса, било животињског било рибљег. И још једна ствар, поново је вратио крст око врата уместо амајлије. Не кажем да је то главни узрок промене али делује. Вера, не само у свевишњег већ у себе, докле год верујете у себе, ви сте скоро непобедиви. Напред Новаче и напред Вајда!

Ivan

pre 5 godina

I tako je Vajda porazio najveceg srpskog neprijatelja u modernoj istoriji spanskog konkvistadora Pepe Imaza, u bici koja je odigrala kod Monaka 2018. godine.

Dane

pre 5 godina

Shvatio čovek odmah u čemu je stvar. Novak ako ima tri čiste, skontaće da mu grljenje drveća nije mnogo uspeha donelo, i raskrstiće zasvagda sa kojekakvim guruima.
Ne kažem da će ponovo vladati tenisom kao što je to radio pre neku godinu, ali igraće kvalitetno.

srle

pre 5 godina

Novaka su nervirali mediji na početku povratka jer su ga konstantno pitali jedno te isto, a on je uvek bio iskren sa njima. Neki tabloidi su 'vadili' njegove reči iz konteksta, ali on je to sve prebrodio. Utišao je sve kritičare, a sada mogu o njemu da pišu samo lepe vesti.

Dobra vest, to znači da Novaka više nije briga šta drugi misle i šta mediji pišu. Vajda je jedini koji treba da vodi Novakovu karijeru, do kraja, a ne da se mešaju drugi sa strane, pogotovo ne raznorazni „guru majstori“ i „reiki učitelji“.

absolutezero

pre 5 godina

Kad sam posle finala Vimbldona pisao da u boksu više nema mračnog lika koji mu ispija energiju i da je to zasluga Vajde, nisu mi objavili komentar. Ostavio sam desetinu komentara u zadnjih dve godine da je glavni problem Imas i njegova sekta. Ovo je u neku ruku za mene moralna satisfakcija.

papaja

pre 5 godina

Fenomen Novaka prezivljava cela nacija. Vidi se koliko ga navijaci poznaju i sve prezivljavaju sa njim, ispostavilo se sada da su u pravu!

Guru out, proteini in.

ja

pre 5 godina

Sjajno! Jednostavno je vecina ljudi bila u pravu. Napolje sa glupim filozofijama i guruima, jak i naporan trening sa instiktom ubice i hrana da proteinima. Riba je super.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Вајда је ту као психолог. Растерао је све те крвопије и мишеве што су били окачили на Новака. Искрено се надам да је и Марко склоњен на дистанцу јер је он довео Имаза. Новак је жртвовао каријеру да би Марка вадио из депресије.

Neymar JR zvezda padalica

pre 5 godina

i dalje smatram da je neko od najvecih Noletovih rivala "podmetnuo" Pepe Imasa jer je verovatno to bio jedino macin da ga zaustave

Prle

pre 5 godina

Eto Novace, trazio si pomoc i resenje na sve strane a ona je bila pored tebe. Ispostavilo se da jesmo bili u pravu i da smo te dobro savetovali a ti ubuduce razumi da nije svaka kritika zlonamerna, na protiv!

MaironDrake

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.

ac72

pre 5 godina

I šta sada reći za Imasa? Na kraju krajeva Novak je bio taj koji odlučuje, ali za štetu koju je napravio neko bi trebalo da mu ispostavi račun.

fantom

pre 5 godina

Bravo Vajda, ovo bi svako normalan podržao. Najbolji potez u dosadašnjoj karijeri Novak je uradio kad je vratio Vajdu i kondicionog trenera Griča. Sve je jasno, bez Vajde nema vajde.

majstor

pre 5 godina

Tako je Vajda...to je prava filozofija...i da nije osvojio...i da je izgubio od Nadala isto bih rekao jer se video drugaciji Novak, stari/novi Novak. "Imas filozofije" u penziji....sada rad, red i disciplina bato, a posle igranja...filozofija do mile volje.

ATG

pre 5 godina

Znaci ipak smo bili u pravu mi koji smo govorili da treba da jede i da otera gura. Drago mi je sto je vratio Vajdu I sto je ovaj uspeo da otera gura. Sad mozemo opet da uzivamo u Novaku.

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

pa znaci ipak su net komentatorit I dusebriznici bili u pravu - problem su bili Pepe I ishrana .. sad onaj komentar o vesalicama I punjenim pljeskama mu se vratio ko nekad on riterne sto je vracao, figurativno pravo u zube

Kopam i vadim bitkoin!

pre 5 godina

Marjane da te zdravlje dugo dugo sluzi tebe i tvoju familiju. Bravo majstor i hvala ti sto si mi ulepsao naredne dane i mesece.

Sabre

pre 5 godina

"Hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu. On je teniser i to mora da mu bude prioritet".

Ali tacno sam znao da je ovo. Vajda, LEGENDO, BREEE... spomenik da ti pravimo.

MaironDrake

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.

IGOR

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Porez u Srbiji placa za firmu koja mu je ovde registrovana, a sav porez na novac od osvojenih turnira placa u onoj zemlji u kojoj je igrao i taj novac zaradio. A to gde ce da zivi je njegova licna stvar, jer mu se MOZE.

Oliver Nedeljkovic

pre 5 godina

Ispostavilo je se da smo svi mi koji smo komentarisali da je glavni uzrok ogromnog pada bio Imaz, ishrana, otpuštanje kompletnog tima, bili u pravu. Nole je krenuo stranputicom zbog pogrešnih ljudi, izgubio je dve godine ali se nadamo da je to daleko iza njega i da mozemo da ocekujemo jos najmanje 2-3 vrhunske Novakove sezone.

The pilot

pre 5 godina

Ma bravo Vajda legendo! Ti si nešto najbolje što se Novaku desilo tokom dosadašnje karijere! Samo napred da zajedno ispišete istoriju tenusa!

onako

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

Ništa, samo je previše "pasivan" i miroljubiv za rezultate na vrhunskom nivou takmičenja. Ovo je nešto što je nama govorio profesor filozofije u gimnaziji pre 30 godina!

Sale

pre 5 godina

Novaku vec 2 godine svaki strucnjak i navijac govore isto - da se otarasi Pepea. Nadam se da ga nece vratiti, valjda je i sam shvatio sa ovom titulom!

Arni Seknusem

pre 5 godina

Vajda objasnio suštinu. Proteini iz mesa su ključni za mišićnu masu. Kad bi Nole Teletinu malo jeo bilo bi još više snage. Ali samo napred i Vajdi jednog dana dići spomenik u Beogradu za zasluge oko najboljeg sportiste Srbije svih vremena..

papaja

pre 5 godina

Fenomen Novaka prezivljava cela nacija. Vidi se koliko ga navijaci poznaju i sve prezivljavaju sa njim, ispostavilo se sada da su u pravu!

Guru out, proteini in.

ATG

pre 5 godina

Znaci ipak smo bili u pravu mi koji smo govorili da treba da jede i da otera gura. Drago mi je sto je vratio Vajdu I sto je ovaj uspeo da otera gura. Sad mozemo opet da uzivamo u Novaku.

fantom

pre 5 godina

Bravo Vajda, ovo bi svako normalan podržao. Najbolji potez u dosadašnjoj karijeri Novak je uradio kad je vratio Vajdu i kondicionog trenera Griča. Sve je jasno, bez Vajde nema vajde.

hm

pre 5 godina

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa.
(drmr, 23. jul 2018 14:38)

Samo ribu ? Nije sva riba samo riba. Ima ribe koja je jaca hrana i od prasetine. Recimo losos je uzasno kvalitetna namirnica. Pa i odrezak tune. Jesu to skupe namirnice, ali nema Nole problema sa parama.

nik

pre 5 godina

Boze kako su to svi videli samo ne Novak.Ne verujem u gatke I slicno ali kao da je Neko tog Spanca poturio da ga omandjija.Pratio ga je kao zombi

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

pa znaci ipak su net komentatorit I dusebriznici bili u pravu - problem su bili Pepe I ishrana .. sad onaj komentar o vesalicama I punjenim pljeskama mu se vratio ko nekad on riterne sto je vracao, figurativno pravo u zube

burazer

pre 5 godina

Tako je, Marijane, svaka cast! Reket i kasiku u ruke pa udri - ipak je tenis prvenstveno sport, ne nacin zivota i filozofija... Onog nesrecnog gurua Spanca treba Nadalu ili Federeru uvaliti, mozda i Kirjosu :-)

Komarac

pre 5 godina

Толико бих волео да овог човека некако... изненадимо, дочекамо, угостимо, покажемо колико смо му захвални... колико овај човек делује доброћудно...

Motorbreath

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

Brate, nadji mi vegana koji ce Rafu na nadtrci u 5 setova na sljaci i ja cu go da se kupam na terazijskoj cesmi i da vicem - volim veganstvo.

Drugo, ti bilderi su mozda vegani, ali ko zna kakve suplemente uzimaju.

Trece, postali ste naporni sa tom veganstvom propagandom, shvatili smo, aman vise.

MiRa

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda? 
(darko, 23. jul 2018 14:57)" 

Pa dokazao je šta je loše, kako reče posle 13 nedelja pade Wimbldon

rade

pre 5 godina

A sto da placa porez SRBIJI?? Da Vujin kupije stanove. Da se gradi Beograd Na Vodi za TAJKUNE?? Sinisa Mali da kupi jos 48 stanova?? Vucicev brat da otvori jos 17 firmi.

Mali akcionar

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Aj paljba!

VladaNS

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dina, 23. jul 2018 15:01)

Meso je meso, pa i riba. Drugo, Vajda očigledno sugeriše da bi bilo još bolje da jede meso. Složićemo se ipak da je veganstvo očigledno neprirodno za čoveka i da ga sprečava da daje svoj maksimum ne samo u tenisu, nego u bilo kojoj grani života. Važno je biti samo umeren u svemu.

markoc

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu. 
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30) 

ti se samo tesi i veruj da su oni vegani i da nisu korisrili i da ne koriste razno razne stereoide...

boki

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.

Ivan

pre 5 godina

I tako je Vajda porazio najveceg srpskog neprijatelja u modernoj istoriji spanskog konkvistadora Pepe Imaza, u bici koja je odigrala kod Monaka 2018. godine.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Вајда је ту као психолог. Растерао је све те крвопије и мишеве што су били окачили на Новака. Искрено се надам да је и Марко склоњен на дистанцу јер је он довео Имаза. Новак је жртвовао каријеру да би Марка вадио из депресије.

Neko ko voli No1Eta

pre 5 godina

@
Imasa je poslao glavom i bradom licno Federer da unisti naseg Noleta ali ga je brat Vajda provalio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (teorija zavere, 23. jul 2018 15:02
Apsolutno se slazem sa Vama! Hiljadu % ste u pravu.
Secam se kad je No1E 2015 SVE pobedjivao, kada mu je Rođa pobegao u šarenom džemperu da je izjavio " Moramo se SVI na turu potruditi kako da zaustavimo Novaka"
Svaki komentar je suvišan.
Nadam se da će No1E uz Vajdu uspeti da nadoknadi propušteno , a propustio je bar 5-6 GS od tada a RF i Nadal su dobili po 3.
Napred No1E u nove POBEDE!!!!1

MiRa

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

On plaća porez tamo gde živi.

rale

pre 5 godina

Apelujem na naše vlasti da Vajdi daju pasoš Srbije i proglase ga počasnim gradjaninom naše zemlje. Ako ga je dobila manekenka Lima, pa Vajda ga sigurno stostruko više zaslužuje. Dačiću, reagujte!

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast. Oteriti onog je bio preduslov svega ostalog. Izgleda i da Jeca zeli da Nole pobedjuje, a ako ona to zeli, on ce da pobedjuje. (Mozda joj je Mirka dobacila nesto zajedljivo. Pokazalo se da je dobra u motivisanju Fedkovih protivinika.)

dbbp

pre 5 godina

Koliko zapravo navijaci dobro poznaju Novaka, i ne samo njegovi, nego i drugi su govorili da Novak nije onaj pravi sa Pepeom i da prica gluposti...sve smo znali od pocetka. Trebao je samo da cita komentare.

Bio je premrsav i lupetao o ljubavi, ali mislim da je jos malo ostalo u njemu tog Pepeovog otrova i da je na sjajnom putu da se ocisti i vrati.

Hvala Vajda. A i on ce ti biti zahvalan, samo dok postane svesta da si ga izvukao iz rupe i mracnih sila.

Nemam nista od toga sto Novak pobedjuje, ali mi je draze da najbolji bude Srbin.

svasta

pre 5 godina

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.
(Lorimer, 23. jul 2018 16:06)

Apsolutno netacno, cinjenica da je cenio neke stvari u budizmu ne znaci da je napustio pravoslavlje. Biti u jednoj religiji ne znaci nemati interesovanja i postovanje za druge religije

John

pre 5 godina

Jesmo lepo govorili...
A posle Vimbldona bilo kao "Novak pokazao kritičarima". Jok more. Kritičari pokazali njemu da su sve vreme bili u pravu.
Sreća ovaj Vajda normalan čovek i zna znanje.

Mesar

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."

Marijane, svaka ti je zlata vredna! 👏👏👏

Ica

pre 5 godina

Vajda, hvala ti u ime svih nas koji volimo Novaka i dobar tenis. Ti si nas brat. Ako te ne slusa, slobodno mu lupi neku cusku, pa za uvo, da slusa bre. Salu na stranu, vi zajedno ste pobednicki tim. Oboma zelim svaku srecu i uspeh u daljem radu.

fortissimo

pre 5 godina

Dobro je da je Novak izasao iz tog crnog perioda gde nije znao sta radi, gde se nalazi i gde je tonuo sve nize. Steta je sto je u tom periodu izgubio mnogo jer je svima jasno sta je sve mogao da osvoji. Ali bilo kako bilo sada je zver tu i zbog jednog razloga, znam da ce sve na turu da pomete. To je njegov sin Stefan. Kao otac i veliki igrac ima zelju da ga njegov sin gleda dok pobedjuje i osvaja turnire. To je Novakov najveci motiv i mentalna snaga. On zeli da ga njegov sin upamti na terenu kao velikog pobednika a ne kao gubitnika. You Tube i uzivo trenuci ne mogu da se porede. Mali Stefan ce se secati pobeda svog oca i siguran sam da ce i u buduce biti prisutan na turnirima. Na Wimbledonu nije mogao zbog zakona o godinama dece koja mogu da prisustvuju, ne znam kako je na ostalim turnirima ali za par godina ce sigurno biti u boksu i Novak nece dopustiti da gleda oca kako gubi mečeve? To ne bi ni jedan otac dopustio. Zato je Stefan Novakov najveci motiv i to se videlo na ceremoniji na Wimbledonu... U pravu je Novakova majka, oni ne znaju sta ih ceka, ili se secaju kada su mozgali kako pobediti Novaka?

Građanin

pre 5 godina

Znao sam... nema mesa nema trofeja. Ne sećam se da su njegova žena ili Maja Volk ili taj šaman Imas bili broj 1 u tenisu pa da na njih treba da se ugleda.
Ma nema bato od sporta ništa ako ne unosiš proteine i ne jedeš meso jer odatle snaga dolazi.

Abarth

pre 5 godina

Sa ovim textom mozemo staviti tacku na to ko je i na koji nacin "pomogao" Novaku da dve godine bude u offu. Empatija prema svom bratu i zelja da mu pomogne na neki nacin dovela je do toga da mu je brat preporucio svog gurua. Svedoci smo da, sa takvim nacinom zivota i razmisljanja se ne mozes baviti profi sportom, ma koji god on bio, pogotovo ne individualnim kao sto je tenis. Toliko.

prcko

pre 5 godina

sama cinjenica da je novak pao na ezotericne fore pepea imasa takvim intenzitetom pokazuje samo jedno, da je novak psihicki veoma nestabilna osoba. a mozda bismo svi bili nestabilni kakda bi imali toliko novaca kao on, nije ni to lako

absolutezero

pre 5 godina

Kad sam posle finala Vimbldona pisao da u boksu više nema mračnog lika koji mu ispija energiju i da je to zasluga Vajde, nisu mi objavili komentar. Ostavio sam desetinu komentara u zadnjih dve godine da je glavni problem Imas i njegova sekta. Ovo je u neku ruku za mene moralna satisfakcija.

Vera

pre 5 godina

Nadam se da je s Pepeom završio za sva vremena, stvarno šteta za proteklo vrijeme koje je izgubio s njegovom filozofijom.Jedini guru koji je Novaku potreban zove se Marian Vajda!Sretno obojici, ne znam koji mi je draži!

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Gde su sada oni znalci sto pricaju o godinama i padu forme? Kad je osvojio Vimblndon opet su se javili da kazu "kako oni znaju"...i da to nema veze sa ishranom i Pepeom? Gde su sada svi ti poznavaoci sporta koji kazu da covek moze da pretrci 20km na brokoliju? Gde ste famozni "znalci" kojima su se smucile kritike na racun ishrane i grljenja drveca? Gde ste?

Odbegli bot

pre 5 godina

Хвала Вајди, али морате знати да је до нове сарадње дошло после новакове молбе предЦеднику Вучићу за савет.

Guliver

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."
Sve rečeno!

Darko

pre 5 godina

Jednostavan, čvrst, tačan, istinit. Dame i gospodo, gospodin Marjan Vajda. Jedini pravi trener Novaka Đokovića, jednog od najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.

Корто

pre 5 godina

Мислим да је немогуће бити веган и физички надмашити Рафу у 5 сетова по сунцу. И мислим да мир & љубав филозофија може само да штети у професионалном спорту.

Хвала Вајди!

Boca

pre 5 godina

Pitanje je ko je uopšte dovodio Imasa u Novakovo okruženje ? Nije se taj “slučajno” pojavio tu. Novinari, očekujemo pravo istražno novinarstvo i odgovore.

Buca Krtalic

pre 5 godina

Sve je ovo super ali samo kad bi prestao posle zavrsetka meca da salje srca publici to bi bilo fantasticno. Mene je sramota kad pocne ono da radi. Ima i drugih nacina da se zahvalite i pozdravite publiku.

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Он је вероватно једини човек који га је могао и успео извући из странпутице којом је кренуо са оним самозваним гуруом...

Kopam i vadim bitkoin!

pre 5 godina

Marjane da te zdravlje dugo dugo sluzi tebe i tvoju familiju. Bravo majstor i hvala ti sto si mi ulepsao naredne dane i mesece.

Ivana

pre 5 godina

Sada je peskatarijanac, jer jede ribu i oorske poldove ali ne i meso drugih životinja. Najzdravija opcija. Drago mi je što popustio i očeo da jede svašta.e

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Steta za propale dve godine...
Bilans osvojenih titula bi bio mnogo drugaciji...
Ovako...pa sada neka vija koliko god moze,a vreme ce pokazati koliko je to

Prle

pre 5 godina

Eto Novace, trazio si pomoc i resenje na sve strane a ona je bila pored tebe. Ispostavilo se da jesmo bili u pravu i da smo te dobro savetovali a ti ubuduce razumi da nije svaka kritika zlonamerna, na protiv!

anica

pre 5 godina

(vegerila, 23. jul 2018 19:06)
Smrdljiva jaja? Bruko i sramoto, sta ces zdravije od jaja mleka i mesa, nijedna krajnost nije dobra naravno...niko ne kaze da treba da jedes deset jaja dnevno, ali dva na oko pa sopska salata, pa bareno jaje uz prsutu, pa meso dinstano, piletina...riba sa rostilja, litar hladnog mleka kad si zedan...nece ti biti nista veruj mi! Novak je prof sportista, mora da unosi sve u organizam sto je vazno...moja baka i deda su odrasli i duboku starost doziveli zbog kajmaka sira, ustipaka, pasulja, suvih rebara, varenike...sram te bilo! Bolesti hronicne nece od kvalitetne hrane vec od ne uzimanja varjace i manjka rada.

Ivan

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Sta pasos? Daj tri komada!

Hadži-Vasiljević

pre 5 godina

Veliki čovek, prijatelj Novaka Đokovića i cele Srbije, rasterao je zle duhe koji su se sjatili oko našeg najboljeg sportiste. Kolonijalnom zapadu smeta da u "belom" aristokratskom sportu najbolji bude Srbin, Sloven, čovek iz istočne Evrope. Novak Đoković (i Marjan Vajda) ruše im koncepciju o sebi kao eliti i nama koji ne zaslužuju bolje od bede i siromaštva. BRAVO VAJDA!

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Zaista pametan i umeren čovek, volim ljude koji ne pričaju mnogo, ali kažu puno! Ako se ovako nastavi ni 20 gren slemova nisu daleko!

Mia

pre 5 godina

Dušebrižnici, bilo bi lepo da tako istrajno tražite porez i od tajkuna, od političara, od onog što ima 24 stana, od onog što mu tetka šalje džeparac, od pevača... Spisak bez kraja. Novak od Srbije nije dobio ništa, ni uslove, ni posao, ni pomoć. Novak ne koristi naše puteve, naše zdravstvo, školstvo. Novak ne živi ovde. Zašto bi plaćao porez ovde? Humanitarni rad je sasvim dovoljan.

Zoran

pre 5 godina

Jadni Novak nema znanja, pa je uleteo u mocavaru i umalo da se udavi. Imaz je smesan tip i svakako , isto tako, bez ikakvog znanja u praksi.

Novace ti si profesionalni sportista. Svaki mech je mali rat. Vidis, da ti objasnim nesto, ratnici pripadaju kasti koja se zove Kshatrije (sve to iz Indije dolazi. Da si zaista imao potrebno znanje uvideo bi da ljudi te kaste jedu sve shto im se ponudi. Meso svakako, jer su zaduzeni za rat...Odbranu domovine i slichne radnje. Oni koji meso ne jedu pripadaju kasti Bramana. To su , slobodno receno, filozofi, predavaci, prenosioci tradicije, svestenici. No, to je logicno, jer njihova fizicka aktivnost je neuporedivo manja no jednom ratniku (u ovom slucaju sportisti).
Niti jedna vrsta hrane te ne cini duhovnijom osobom. To je zabluda surovih pocetnika.
Svako dobro i pamet u glavu.

P.S No, licno mislim da je prica oko Imaza mnogo dublja. Tu ima nesto sto je Novaka psihicki izjedalo. Svakako da Vajda o tome rec nece reci.

NM

pre 5 godina

"a smejali su se svi Dr.Miroljubu Petroviću kad je nazvao Pepa blejačem!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (parižanin, 23. jul 2018 14:45)

Francuz, nazivao je on i Novaka svakakvim imenima, a i dr se piše bez tačke...

ja pa ja

pre 5 godina

Hvala ti Vajda...filizofija u tenisu,vazi..opasan manipulator onaj spanac,kao sirimo ljubav u tenisu ha ha ..badalastina kao sto smo svi i mislili.uzmi reket ,unisti protivnika na terenu i vidis kako onda ljubav sa trofejom ide ,jos jednom hvala Vajda

Ahtung

pre 5 godina

Ljudi, ne preterujte i ne izvlačite iz konteksta. Čovek je samo rekao da je bilo previše ljudi oko Noleta, koji nisu imali direktne veze sa treninzima i sportom uopšte, ne samo Pepe. Nije samo Pepe "kriv" nego je cela atmosfera oko Noleta bila slabije orijentisana ka takmičarskom sportu. Pojačao je treninge i proteine u ishrani, što je sasvim uobičajeno posle povrede, kad mišići oslabe i oslabi ritam vežbanja. Čim je uskočio u kolosek, eto ti starog Noleta. Pa, ceo život igra tenis, nije mogao za nekoliko meseci da ga zaboravi.

Goran

pre 5 godina

Cim je poceo da se svadja sa sudijama i da baca reket znao sam da je raskrstio sa Imazom i da se vraca na vrh. Tenis ne moze da se igra kao sah.

markoc

pre 5 godina

Nole , mogao bi umesto sto saljes srca, da se prekrstis...ponekad ... kao nekad...
(sonja, 23. jul 2018 19:14)

zbog da bi kvazi vernici i patrijote padali u nesvest na to !?

DRAGAN

pre 5 godina

Vajda svaka ti cast, kada si
ubedio Novaka da se resi
onog ptevaranta i
zalizanka Pepea.On je bio
narucen da unisti karijeru
Novaka.Sto puta sam rekao,
dok sjedi onaj spanac u boksu, Novak nece nista
osvojiti.On je Noletu pamet
okrenuo na drugu stranu.
Ne mogu da vjerujem da je
Novak nasjeo na ovu
prevaru.Ali svaka cast Vajdi
kada je uspeo ubjediti
Novaka da se rjesi ovog
sektasa.Sada vidimo i
Jelenu cesto u boksu, a
ovaj prizor na Wimbledonu
kada je dosao mali Stefan
dace novu snagu Novaku
da bije svoje protivnike kao
ranije.Ovo je Novak cekao
i za ovo zivi i igra tenis.
Licno mislim da ce ovo
dati Novaku veliki povod za
nove trofeje i rekorde koje
treba da obori.Sve u svemu,
lepo je i od Novaka sto je
vratio pobednicki tim.Ne bi
bilo lose kada bi se i Beker
vratio, to bih bila puna
kombinacija za uspeh naseg sampiona.
Idemo legendo, da uzivamo
jos koju godinu u tvojim
majstorijama na koje si nas
navikao.Nikada necu
zaboraviti dve velike godine
u dominaciji svetskim
sportom i vladavinom u tenisu, a to je 2011 i 2015.
Bilo bi dobro da nam opet
tako nesto priredis.Sretno
i neka te sreca prati u
zivotu, bez ijedne povrede.
Neka si ti nama ziv i zdrav
zajedno sa svojom porodicom.Pozdrav veliki iz
Arizone, za sampiona
Wimbledona.Idemo NOLE..

vendeta

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)


Nadam se da ćeš nas jednom sedmično "apdejtovati" za koga navijaš, i zašto. Svima nama, i naravno samom Novaku Đokoviću je jako, jako bitno za koga ti navijaš.

biće bolje

pre 5 godina

Ako je tekst istinit, da jedan takav vrhunski sportista se odrekne ishrane koja je jako bitna za vrhunski sport, i da krene da se bavi budizmom. Na mentalnom planu nešto ne štima kod Novaka, može biti posledica velikog stresa i nedostatak motiva, ali ako je sve svesno radio protiv sebe a želeo uspeh onda čovek mora da se zabrine.

Рејџ Агенст

pre 5 godina

Треба одликовати Вајду, не би Новак видео ни финале без ове "метле".

igor

pre 5 godina

Ispada da je vecina ljudi koja je dobronamerno kritikovala Novaka, u pogledu Pepea i ishrane, bila u pravu. Morao je konacno da se oslobodi Imaza, koga, hvala Bogu takodje nema vise u Novakovom boksu. Hvala puno Vajdi, dobro je da je konacno njega poslusao, i jos malo da ojaca i moze da nastavi tamo gde je stao pre dve godine.U pravu je Vajda,tenis je za borce, a ne filozofe. Jako je dobro i da mu sin raste i da se posvetio njemu, a uskoro i cerci, sto ce ga dodatno motivisati, a ne da oseca krivicu i bakce se bratovim neuspehom koji ima dovoljno godina i novca da se posveti sebi i vodi svoj zivot i pusti Novaka na miru. Srecno Nole dalje i samo slusaj Vajdu, nastavi sa ribom, malo jos ojacaj i titule su tu, one ti i pripadaju!!!

петар

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.
(boki, 23. jul 2018 14:26)

Наравно да је спорно. Ако се окрене Буди, тачно је, оде у филозофирање али ако се врати православљу, онда даје целога себе да буде најбољи у ономе у чему је призван.

Hrabri krojac

pre 5 godina

Pa eto, ispade da su oni koji "nisu nista postigli u zivotu" i nemaju pravo da kritikuju jednog Djokovica bili sve vreme u pravu. Jel moze sad neko od onih idolopoklonika koji ne kapiraju sta znaci dobronamerna kritika da napise neko izvinjenje ovde?

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Mozda da jedan bulevar u Beogradu dobije ime Marina Vajde?

U tim filozofijama o energiji ima samo to sto ovaj covek voli Novaka kao svog sina i zeli mu najbolje.

Sch4One

pre 5 godina

Новак треба да те слави као и целокупна Србија што си спасао каријеру ГОАТА ! Још кад би вратио Бекера и владаће вала минимум још 5-6 год. Хвала ти Вајда !

UDBA

pre 5 godina

Da smo neka drugacija i neka normalnija drzava pa da su neki pripadnici neke drzavne sluzbe neku noc u ime nekog svog gradjanina nekog sporta poslali par nekih svojih pripadnika ne neki razgovor sa nekim Pepe Imasom i resili problem ocas posla.

Zika

pre 5 godina

Opet o placanju poreza. Covek je za ovu zemlju ucionio vise nego sto ce milion pljuvaca uciniti za ceo zivot. Pogledajte se u ogledalo i za pocetak ne bacajte djubre na ulicu.

Tarabić sa Ibra

pre 5 godina

I dalje mislim da je Pepe Imaz došao po nečijoj instrukciji, nagovoru, planu ili kako god. Cilj je bio jasan - zaustaviti Novaka u naletu. Mozda grešim, ali ne bih rekao.

?

pre 5 godina

Чак и нама лаицима је било јасно, да докле год је секташ уз Новака, неће освојити ништа. Такође и да му ке исхрана лоша. Наше тело је тако конципирано да му требају протеини из меса, било животињског било рибљег. И још једна ствар, поново је вратио крст око врата уместо амајлије. Не кажем да је то главни узрок промене али делује. Вера, не само у свевишњег већ у себе, докле год верујете у себе, ви сте скоро непобедиви. Напред Новаче и напред Вајда!

Imay

pre 5 godina

Sve, ali sve, od reči do reči - potpisujem!!! Da sam imao priliku negde da kažem isto bi mu to rekao. Ovde smo se mlatili po komentarima, pa da li imamo pravo na takvo mišljenje, pa da li volimo Novaka, bla, bla... Ja obožavam Novaka, ali samo kao sportistu, a njegov privatni život me malo ili uopšte ne zanima dok god ne utiče na njegovu igru.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Orwell Vegan
ne znam za da Vincija, Tesla je bio vegetarijanac (ne vegan) i to u drugoj polovini zivota, a Musk cepa sve redom :-) malo je koketirao sa vegetarijanstvom i to je sve, vegan sigurno nije

Dr. House

pre 5 godina

Dobro , ovo smo znali. Ono što je bitno da je Novak prihvatio sugestije , da mu ponovo veruje i sluša.
Ne znam da li je iko obratio pažnju šta je novak u stvari izgovarao kad se drao prema boksu u polufinalu posle neiskorišćenih šansi za brejk lopte ( katastrofalni riterni na drugi servis Nadala) pri rezultatu 7:6.
" Vajdaaaaaaaa, Vajdaaaaa ! Kaži nešto. Šta da radiiim, gde grešim! "

Vajda gleda u kameru i pokazuje rukama da se približi osnovnoj liniji , posramljen što zbog kamere što zbog Novakovog urlanja. Kriza pri servisu na 7:7 i Novak nastavlja komunikaciju iz prsdhodnog gema.
" Pričaj, pričaj sa mnom čoveče! "
To je pokazatelj da još nije povratio psihičku stabilnosti samopuzdanje , ali i NEOPHODNOG POVERENJA U VAJDU I ISKRENOJ ŽELJI NOVAKA DA MU POMOGNE da bude onaj stari/novi.

CarloNS

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30)

1. Vo je uštrojeni bik, tako da ne verujem da bi se Novaku dopalo poređenje
2. Vo ima dva želuca, a čovek samo jedan

Marlone

pre 5 godina

Meni se cini da je vise do filozofije, nego do hrane. Budizam umiruje covjeka, nece od njega praviti nekog ratnika, a tenisu trebaju osobe koje imaju dobrim dijelom takmicarske i pomalo agresivne osobine, zelju za pobjedom, a ne umirivanje ili potpuno brisanje te zelje.

Сале. Вр.

pre 5 godina

Неједном сам у коментарима рекао, мада ни модератори нису увек пуштали исте, да код Нолета није била проблем само каријера, већ и сам живот, нешто најдрагоценије што нам је Бог дао.
Да је наставио са оним тзв. гуруом... Тако они раде - позивају се на љубав, а по православљу, доћи до љубави је најтеже, јер прво треба себе сагледати и своје грехове и полако се ка врху успињати. Код ових гуруа је обрнуто, од врха ка доле се иде.
Треба поставити питање како је тај човек уопште дошао до Нолета и верујем да ту нису чисте ствари. Верујем чак и у заверу неких служби.
Ако се Новак не дао Бог опет врати код гуруа, са њиме је готово. Ретко, врло ретко се враћају људи који се два пута окрену од Бога.
Ово вам је и доказ да ли Господ постоји! Наивно је сматрати како сами можемо да се истргнемо од злога - ту су нам пријатељи, родбина, ми сами, наша воља и поуздање у Бога драгог.
Ово је и порука за све који падну у очај, да ништа није константно, да свака мука прође, али да треба стрпљења и трпљења. А кад се из ње изађе, онда смо јачи но икад.
Сходно томе, Ноле ће тек чини ми се да прави хаос у тенису. И не би било чудо да опет споји 4 ГС, штавише тај низ продужи за још који. А онда да лепо оде у пензију, прода ову причу за неки филм, а за коју годину и нека се кандидује за председника Србије...

anica

pre 5 godina

Kao sto rece komentar dole ovo je samar svima koji su sumnjali u iskrenost Noletovih fanova kada su mu ukazivali na greske. Samar svima koji su cutali a mislili suprotno, koji su imali dve pprie pa se uklapali kako odgovara.
Jasno kao dan odavno sta je bio problem... ne ponovilo se...da nikad vise ne dozvoli da mu drugi namecu stavove, da bude svoj kao sto je i ranije bio. Zao mi je zbog godina procerdanih kada je mogao da se zacementira na vecnoj listi, ali nikad nije kasno za pocetak, na greskama se uci. Ovaj covek je samim vracanjem kod Noleta pokazao kakav je, neka mu Bog da zdravlja i snage da jos dugo budu u vrhu. Veoma, veoma me je obradovala ova vest...mnogo sam srecna.

Milan

pre 5 godina

Odrastao čovek i može da preživi sa biljnom ishranom, ali za iole zdravlja neka jede makar sir.

Na žalost, ima ozbiljnih neobrazovanih ekstremista koji čak i deci ne daju meso i masti.

Prave filozofiju od nečega što je abeceda medicine.

Нарциса Зец

pre 5 godina

Srbi spomenik da podignemo Vajdi!

Šalu na stranu, samo potvrđuje da je za bilo kakav uspeh u životu potreban zdravorazumski pristup

Caw

pre 5 godina

Šteta što je prekinuo saradnju sa Vajdom i imao ovi "prazninu" i mnogo oscilacija u poslednjih godinu i nešto.
Da je nastavio sigurno bi uzeo još 3-4 gs i iskreno mislim čak i penzionisao Federera a još više utukao Nadala i falilo bi mu još malo da bude apsolutno najbolji svih vremena.
Ovako će biti jako teško da prestigne Federera po broju gs titula i ako je bolji igrač od njega.
Srećno Nole!

Razmislite malo

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Uhvatili ste se za taj porez kao da ce vama doci te pare...

Lanister

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...(Stefan, 23. jul 2018 15:14

Nisam znao da se srpstvo meri placenim porezom. Eto blago nama ti si uložio milione u Srbiju veliki Srbine.

1.Smarate sa porezom
2. Nećete vi sto brinete za porez, dati Srbiji novca, koliko je Djokovic uplatio novca Srbiji, za još 100 godina.

sima

pre 5 godina

Морам да кажем да сам пријатно изненађен! Хм, Вајда изашао из своје, самопројектоване сенке, и рече! Лепо. Ово је први пут да говори о себи, и..чак својим условима рада са Новаком! Само да не претера..-)) Да је Пепе..на одсуству, је више него добра васт..а и "рибе" ..-)

Jaran

pre 5 godina

Oliver Nedeljkovic
Pa naravno da smo bilo u pravu. Ali problem su stvorili oni koji su stvorili pricu da mi sve to pisemo jer mrzimo Novaka. Covece, da neko meni blizak unistava svoj zivot losim odlukama upravo bih mu pristupio kao i u komentarima o Novaku.

Nije i dalje na "onom" nivou, treba mu dati jos malo vremena i bice spreman da dominira na svim podlogama.

ring of fire

pre 5 godina

To Marjane ,kapa dole.
Pa nisnmo mi svi slepi bili ,to je bilo ocigledno da je Pepe ostao unistio bi ga skroz ne samo kao igraca nego i ljudski.
Mozda su u pravu oni koji su govorili da je Pepe svesno podmetnut od nekog ili nekih.

Dane

pre 5 godina

Shvatio čovek odmah u čemu je stvar. Novak ako ima tri čiste, skontaće da mu grljenje drveća nije mnogo uspeha donelo, i raskrstiće zasvagda sa kojekakvim guruima.
Ne kažem da će ponovo vladati tenisom kao što je to radio pre neku godinu, ali igraće kvalitetno.

Stari čačanin

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

E moj pametni trolčiću, pa u Monaku se ni ne plaća porez.

Stefan

pre 5 godina

E, 'ajmo sada vi, koji ste iza Vimbldona bili stava "haha, a šta sad kažu kritičari njegovog životnog stila?" - šta SAD VI kažete? Vratio meso (riba je meso!) u ishranu, podigao mišićnu masu, oterao onog "ljubav i mir" psiha i - krenuo da se vraća u staru formu! A šta je bila naša kritika? Pa zamislite, baš to što nema snage, pošto je izgubio mišićnu masu usled izbacivanja mesa iz ishrane! A i to što je počeo da se bavi tenisom kao da je budistička filozofija. A nije! Sad potpuno istu stvar otvoreno kaže čovek koji ga je vodio pravo do vrha, a sad mu ponovo pomaže da se vrati. Čudno? Ne. Neke stvari su egzaktne. Znači - sedi dole, 1.

HanSolo

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)

Prvo nauči se gde se plaća porez na zaradu pa onda "pametuj"..

innbecilo

pre 5 godina

Časni Krst i Sveta Gora dok je nosio i posećivao VLADAO JE svetom. Od kako je došao neki pepica Novak je od SVAKAKVIH gubio. Na kraju mogao je izgubiti i sebe. Zato Vajdi da spomenik digne.

bocko

pre 5 godina

Quinte, i ja vise volim i da igram i da gledam kosarku vise od tenisa,ali nisi pojasnio kako je kosarka teza od tenisa,ili bilo kog individualnog sporta?U kosarci ako ne ide Teu krenuce Bogdanu,ako Raduljici nije dan mozda je Jokicu itd.U tenisu je igrac prepusten samom sebi,tj.od njegovih ,dobrih ili losih odluka sve zavisi.

ja

pre 5 godina

Sjajno! Jednostavno je vecina ljudi bila u pravu. Napolje sa glupim filozofijama i guruima, jak i naporan trening sa instiktom ubice i hrana da proteinima. Riba je super.

Neymar JR zvezda padalica

pre 5 godina

i dalje smatram da je neko od najvecih Noletovih rivala "podmetnuo" Pepe Imasa jer je verovatno to bio jedino macin da ga zaustave

srednji brat

pre 5 godina

Nije Pepe Imaz sam dosao, doveo ga je Marko srednji brat Novaka. Nazalost Marko je psihicki vrlo labilna osoba. Ne bi Imaz bez Marka imao ulaz kod Novaka.

Laki (je malo nervozan)

pre 5 godina

A Vajda i dalje fura kačket Uniqlo. 
Daj bre Nole pokloni mu jedan sa krokodillm nemoj da si stipsa
(Caw, 23. jul 2018 14:52)

A fura i Bekera pored sebe!?
Novak je možda i stipsa a ti ...

Zuba

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Ma spomenik treba da mu se podigne. I ulica pride ako treba.

milosnish

pre 5 godina

Neće se srbija obogatiti od Noletovog poreza, veće pare su dizali i dižu političari, o tome brinite sunarodnici, dosadni ste sa tim porezom

majstor

pre 5 godina

Tako je Vajda...to je prava filozofija...i da nije osvojio...i da je izgubio od Nadala isto bih rekao jer se video drugaciji Novak, stari/novi Novak. "Imas filozofije" u penziji....sada rad, red i disciplina bato, a posle igranja...filozofija do mile volje.

srle

pre 5 godina

Novaka su nervirali mediji na početku povratka jer su ga konstantno pitali jedno te isto, a on je uvek bio iskren sa njima. Neki tabloidi su 'vadili' njegove reči iz konteksta, ali on je to sve prebrodio. Utišao je sve kritičare, a sada mogu o njemu da pišu samo lepe vesti.

Dobra vest, to znači da Novaka više nije briga šta drugi misle i šta mediji pišu. Vajda je jedini koji treba da vodi Novakovu karijeru, do kraja, a ne da se mešaju drugi sa strane, pogotovo ne raznorazni „guru majstori“ i „reiki učitelji“.

Dott

pre 5 godina

Moram priznati da mi sve ove godine Vajdin ucinak u Novakovim rezultatima nije delovao narocito, jer citao sam njegove izjave s pocetka njihove saradnje, kad se Vajda isčudjavao prevelikim ambicijama i planovima Novaka koje mu je iznosio.
Naravno, Novak je Vajdi te 2006te govorio da zeli postati broj jedan i Vimbldonski pehar, na sve to Vajda je izrazavao nevericu, jednostavno nije u Novaku video bas toliki potencijal. Te godine Novak je tek usao u prvih 100 i koliko se secam godinu je zavrsio kao 16ti na atp, sto je svakako bio meteorski napredak, za samo jednu godinu.
Pa evo i sada Vajda iznosi da opet nije verovao da će se Novak tako brzo vratiti. Biće da je Novak optimista dok je vajda pesimista i ispada da je upravo spoj tih suprotnosti pun pogodak za Novaka, kao da mu je to dodatni motiv za dokazivanjem Vajdi.
Kada je Vajdi otkazao saradnju, pomislih da je to bila neminovnost, s obzirom na Novakov karakter, kojim je srusio barijeru nuznog odnosa trener-igrac i sam Novak je neretko izjavljivao da mu je Vajda kao clan porodice, pomislih, pa kako se dogodilo da je gotovo clana porodice udaljio od sebe?
Velika bliskost sa trenerom cesto nije dobra, jer je u tom slucaju tesko zadrzati potrebnu disciplinu i striktno postovanje zadatih obaveza, o kojima ne treba razmisljati da li su nuzne, već ih bezuslovno ispunjavati, ako zelite biti vrhunski u onome cime se bavite.
Nihov odnos se ocigledno resetovao, Novak nikad Vajdu nije gledao na nacin kao na slici u prilogu.

Pepe i amor

pre 5 godina

Eto Marijan Vajda je upravo u ovom intervjuu potvrdio ono što mi ovde pišemo već skoro dve godine. Potvrdio je decidirano kategorički da je Novak jednostavno morao da se odrekne Pepea Imasa i sve ono što taj čovek predstavlja i da je morao da počne da unosi neki vid životinjske hrane da bi uneo one proteine koji su mu jednostavno NEOPHODNI za jedan tako naporan sport kakav je tenis naravno. Još ima "ostataka" delovanja Pepea Imasa u vidu onih deljenja srca nakon pobeda što će NADAM SE vremenom takođe nestati iz Novakovih navika, pa da zaista bude to u potpunosti opet onaj stari Novak posvećen isključivo tenisu i uspehu na terenu, a ne filozofijama i meditacijama punim "mira, ljubavi" i sličnih zamajavanja. Dobrodošao nazad Nole i veliko hvala Marijanu Vajdi koji te je najzad uspeo probuditi iz tog sna u kog su te uvaljivali oni koji tvojoj profesionalnoj karijeri nisu mislili dobro. Bravo Marijane Vajda majstore.

Dragan

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je taj Imas ? Cime je on zasluzio da bude u Noletovoj lozi a kamoli da ga trenira ? Novak koliko god da je pametan i uspesan pokazao je da i takvi ponekad grese. Nadam se da je sve to iza njega i da ce opet dominirati. Ne ocekujem dominaciju ove godine ali se nadam svakako da redovno stize do 1/2 finala i finala i naravno da dodje i jos koja titula.

Dina

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!

Sonic Youth

pre 5 godina

Jos da vrati Borisa pa da stara ekipa cepa sve redom u narednih nekoliko godina. Svaka cast Vajdi i Noletu sto ga sledi. Krece nova dominacija.

drmr

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa. S tim sto je pre bio na veganskoj ishrani. A sto se tice Pepe-a, moje licno misljenje je da njega ni Novak ne moze da svari, ali da je bio primoran na to da bi pomogao najblizem clanu porodice (znate svi ko je to) koji je u ozbiljnoj depresiji. I ako mislite da se turniri i generalno uspeh u sportu beleze jeduci pljeskavice i slabine, budite ubedjeni da je to jeo da ne bi bio nikad ni u top 10, a kamoli belezio ovakve rezultate. Ali piletina, biftek povremeno, riba... to je obavezno

Langus

pre 5 godina

Sad bi mi trebali, kao ono Amerikanci, da tuzimo Noleta sto nas nije slusao (sigurno je procitao bar par komentara)! Mozda je i lakat bio delimicno kriv, ali ne toliko da bi poceo da gubi telesnu masu i da posle prvog seta izgubi snagu.

Gladan covek, logicno da se ljulja na terenu i ne moze nista da uradi kao kad je jeo.

Nebojša

pre 5 godina

Šteta za izgubljene 2. godine... Ovako bi imao 24 Gs titule, iako je teoretski mogao samo 21. Lol
(Jumko, 23. jul 2018 18:06)

Zapravo loša ti matematika 2016 je uzeo dva pa ako mu teoretski dodamo dva iz te sezone plus četiri iz 2017 i Australian open iz 2018 plus Wimbldon koji je uzeo imao pre par dana imao bi 20 ne 21 :)

киза Д

pre 5 godina

Риба,је месо...Вајда је тражио ...а сад шта још једе није битно...битно је да се више ребра не виде...

Stefan

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...

ac72

pre 5 godina

I šta sada reći za Imasa? Na kraju krajeva Novak je bio taj koji odlučuje, ali za štetu koju je napravio neko bi trebalo da mu ispostavi račun.

dip ing gradjevine

pre 5 godina

Pametnjakovic
to za misice je uredu hajde ti sada bratac sa svojim misicima trci onoliko koliko novak pretrci za jedan mec u promenljivom ritmu moze bez reketa i nemoras da zamanjujes rukama i za dva dana opet to isto i tako dok se turnir nr zavrsi mislim da neces uspeti ili ti mi na gradjevini se uvek sprdamo sa bilderima koliko ce izdrzati i uvek ga uvalimo nekom keramicaru kao pomocnog radnika i znas koliko trajete dva dana i nema vas vise drugo je mlatiti tegove ispred ogledala i pumpati misice sa stereoidima i vestackim proteinima iz konzerve i baviti se vrhunskim tenisom nekazem da netreba volja i upornost za tvoj sport kojim se bavis ali lose ti je uporedjenje

Tatum

pre 5 godina

Komentari na ovoj vesti zapravo govore o tome koliko svi mi obožavamo Novaka i koliko mu želimo dobro. Ne dozvolite da vam "komšijski" komentari na istom jeziku i nekolicina isfrustriranih pojedinaca koji pišu pod različitim imenima poljuljaju to uverenje. Nole, najveći si!

Jovana

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.

deda Stanoje

pre 5 godina

Одлично, али је то само пола посл. Мора још и ону шмизлу да испрти и исплати јер је она за све и крива!!!

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

Sanja

pre 5 godina

Svi se bave Novakovom ishranom,sve zabrinuti a kakva se hrana sluzi po bolnicama,porodilistima po Srbiji,zanima li to nekog kao tema,sta jedu deca ovih sto se bave Novakom,sigurno sve zdravo,cips,brza hrana i gazirano to se ovde ne jede?

dragutin

pre 5 godina

Novakova ishrana je vec bila tema njegovog velikok skoka za vreme Cetojevica, kada mu je izbacio gluten I radio na njegovoj psihi. To sto je Novak presao u vegetarijance I sto je vodio racuna sta jede, napravilo je od njgea ovo sto jeste. Da je jeo kao sto jede 99% Srba, ili, kako m nnogi kazu, vesalice, prasetine I ostale budalastine ne bi bio ni stoti na svetu, uiz svu njegovu volju I talenat. Njegova ishrana je na granici savrsenstva, male promene, tipa unos ribe I drugih proteina mogu mu dodati jos 5% snage, sto mnogo znaci u samom svetskom vrhu. Po meni je greska sto se razisao sa Cetojevicem, svaka cast Vajdi, ali njegov bum 2011te I najbolji tenis mozda u istoriji svih teniskih turnira, igrao je upravo te godine kada ga je oko ishrane I filozofije savetovao Cetojevic. Bilo kako bilo, samo neka nastavi ovako, svi ekordi su njegovi I svakim novim osvojenim peharom dodaje se po jedno zlatno slovo u kuci velikana istorije beluga sporta.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

Oterao je Vajda Imaza kao Gandalf Grimu i Novak je kao Teoden svoj mač osetio ponovo svoj reket
(basko, 23. jul 2018 15:13)
Daj nama malo :)

Onaj Gari

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

A zasto si ti onda vecito nezadovoljan, frustriran i agresivan u sopstvenim komentarima? Ne samo na ovom portalu. Na ovom si jos i fin, posto ti onakve komentare kao na drugim portalima nece objaviti. A ja sam ih se sit iscitao. Kakve si sve ljudima nepristojne reci izgovorio, to je strasno.

Srba Frankfurt

pre 5 godina

Tako je Vajdo SRBENDOOOOO!

Samo polako, to je pravi pristup u vraćanju Nola u libelu Srbstva.

Prvo ga teraj da jede ribu, pa masno šaranče, pa sarmica, pa janjetina i do Božića ima naš Nole debelog Budu da stavi na mangalo zajedno sa Federerom i Nadalom!

cica misica

pre 5 godina

Nije džaba Sampras bio to što jeste. Mogao je sam celo prase da podrlja.
(Građanin, 23. jul 2018 19:51)
Pa kad suga svi zvali Sam-praseeeee! :)))

gruzanin

pre 5 godina

I opet : Marjane, Srbine, Srbija je uz tebe! Svi znsmo koloko su Slovaci dobri ljudi, i njihova nacionalna zajednica, u Srbiji je najlojalnija nacionalna zajednica. Secano se i pobune Slovaka u Kragujevcu, za sta dadose zivote, i to ne kad je bilo lako, vec kad je bilo najteze. Hvala sto Novaku, a i svim Srbima, pomazes, i sto si progovorio o problemima. Ljubav svih nas ka Jovaku je jaca od svih problema. PS Novace trece dete, molim!

Александар

pre 5 godina

Дакле, на питање, након Вимблдона - Где сте сада сви ви који сте га критиковали, да одговорим, да смо ту и да смо ипак били апсолутно у праву, сви ми сасвим добронамерни критичари Нолета, који смо указивали управо на поменуте сегменте о којима Вајда овде говори.

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

anonimni

pre 5 godina

@Kanidja PG

Pretpostavljam da bi Novak ipak menjao te GS i Masterse za brata. A da je vrač zloupotrebio svoje zasluge, jeste, ali to je sad manje važno. Kad tad dođe i negativna reklama, a to obično bude opasnije od bilo kakve pozitivne reklame

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

Marsovac

pre 5 godina

"Vegetarijanci ne jedu ribu.
(vegetarijanac, 23. jul 2018 15:52)

Ni vegani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 23. jul 2018 18:26)"
Makrobioticari jedu

Недељко Стефановић

pre 5 godina

21. маја 2018. је објављена вест да жели да проба колегиницину кухињу и да воли све што нема глутена, млека и шећера. Тада ми је било јасно да се вратио на месо и говорио сам то колегама. Можда сам и овде написао да нје почео да једе месо. Потврдило се да сам био у праву.

петар

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

то што га одвлачи од своје вере, својих корена и Јединог Истинитог Бога.

Mačkučkarka

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Imam utisak da Marijan Vajda, na neki način, Novaku Djokoviću donosi sve ono što su mu neki drugi, boraveći u njegovom timu ili, samo njegovoj loži, oduzimali. Jedno vreme sam sticao iutisak kao da je neko "isisao" život iz ovog našeg predivnog čoveka, koji je krpeći kraj sa krajem preko trnja i neverovatnih muka, uspeo da se domogne nevidjenih visina. Teniski teren nije mesto za gurue, nije mesto za slanje poljubaca, već mučilište na kome se ili propada ili pobedjuje i stiče slava. O novcu da i ne govorimo. Onaj ko nema izuzetno jaku želju da protivnika sa one strane teniskog terena, rezultatski uništi, da ga pregazi i pobedi na bilo kom sportskom takmičenju nema šta da traži a, posebno u tenisu koji je jako iscrpljujući i agresivan sport.

Damir

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...

Građanin

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...
(Damir, 23. jul 2018 21:15)

Brate Damire Srbine dodjite sedi s nama ima i za tebe mesta ovde.

milos

pre 5 godina

Zbilja,gde su oni sto su kritikovali nas sto smo pricali da je pepe imaz unistio novaka?Nema ih.Promenili nikove i sad kazu isto sto i mi.

Pera

pre 5 godina

Bravo za Vajdu, e sad jos da nam jednog dana (mozda kad ode u pravu penziju) Nole objasni zasto je sve to radio. Nije on lud, naprotiv, al nesto je bilo u njemu sto ga je guralo na tu stranu.

karlito

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Novak je i dalje vegeterijanac... Ako znas sta znaci to? Mislim da treba neko govece da ubaci s'vremena na vreme ,al moze i riba da vrsi posao :)

Quint

pre 5 godina

Na stranu sve, jedan od nasih njblljih sportista iqkada, ne najbolji, jer mnogo je teze biti vanserijski kosarkas nego teniser. Mada je Nole mozda nas najveci brend. Ali decko je akroz skrenuo sa tim fazonima ishrane, ljubavi, guruima. Haos totalni, nadam se da ce se vratiti. Bravo Vajda.

sneza

pre 5 godina

Porez na zarade se placa u Drzavi u kojoj je zaradjen, a ne u kojoj teniser zivi. Porez na imovinu se placa u Drzavi u kojoj osoba piseduje tu imovinu. Znaci, Novak ne moze da placa porez na zarade Srbiji vec samo onim Drzavama u kojima je i zaradio novac. A kao sto znate, sve sto ima u Srbiji je prijavljeno i porez se placa. Sada gradi i kucu u Srbiji, pa ce dodatno i platiti porez. Pre nego sto pljujete, zasto se ne raspitate kako se placa porez i za sta. Pozdrav

insajder

pre 5 godina

Hajde ne "palite" se. Pepe Imaz je i dalje član "familije", samo što više nema pristup Novaku kada je u pitanju tenis; dakle, nema ga na trenizima, nije prisutan kada se raspravlja o taktici pred meč, na fizičkim pripremama, kao i na samim mečevima. Nadamo se da će njegovo odsustvo biti trajno, inače ponoviće se ono što se sa Novakom ranije dešavalo.
On je, priča se, bitan kohezivni element u nekim drugim stvarima, ali to je neka druga tema.

Mikhail Tal

pre 5 godina

Ovi komentari su suvo zlato. Ismejao sam se za celu godinu. Pozdrav svim duhovitim ljudima. Krunisali ste ove divne Vajdine reči. Samo da Novak nastavi da dere.

anica

pre 5 godina

Mi smo generalno narod koji misli srcem, ali nismo kenkavi, imamo tu "crtu" po kojoj se prepoznajemo i isto/slicno razmisljamo, prosto smo takvog kova...mnogo sam ljudi upoznala, tokom skolovanja, posla, uopste...dobri smo ljudi! Zato i volimo Novaka i mislimo mu dobro!

zvezdarac

pre 5 godina

@darko
Nista, osim što nije za sportiste. Kad završe karijeru, super, ali do tada je sport upravo kontra filozofija od religije kakva je budizam.

Mikhail Tal

pre 5 godina

A sada tek možemo da vidimo koje je Novak čudovište od tenisera kada je sa bobicama, brokolijem i ringlovima protiv Rafe na šljaci izvukao gubitak od 7:6, 6:3. Legenda.

Tanja Petrovic

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.

Lorimer

pre 5 godina

Ko god upozna malo bolje pravoslavlje nikada mu nece pasti na pamet da postane budista.
(trucko, 23. jul 2018 15:21)

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.

vegerila

pre 5 godina

ne možeš srbadiji objasniti da meso, mleko i jaja ne valjaju za jelo pa da si Bog! Epidemija teških bolesti gastrointestinalnog trakta i srca, međutim neće da čuju da se odreknu nezdravog mesa, prljavih smrdljivih jaja i mleka koje kod dece izaziva alergije.

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

?

pre 5 godina

(Laza, 24. jul 2018 11:17)

Лазо, Новак је пријављен у Монаку, тамо му је пребивалиште и тамо плаћа порез, порез на новчану награду са турнира плаћа у земљи где се игра турнир. У Србији може да плати порез на имовину која је на његовом имену или на пословање фирме. А на све остало не. Тј ако је од спонзора зарадио 100 милиона, нема пореза у Србији на то. Нек заради милијарду, мени је драго, не треба ми његов порез, он даје много више, док неки који се зову "политичари" узимају на бога не мисле. Питајте њих одакле!!!

jovan

pre 5 godina

Gde su sad Srbi mesozderi????? U rupama do prvog Noletovog poraza. A onda ce opet kako slabo jede......
(Sasa, 14. jul 2018 17:07)
Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-16)

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu.
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)
Preporučujem (+1506) Ne preporučujem (-62)

gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna?
(Suk, 14. jul 2018 17:32)
Preporučujem (+259) Ne preporučujem (-13)

gde su sad oni nutricionisti
(milos_bg, 14. jul 2018 20:07)
Preporučujem (+177) Ne preporučujem (-27)

Evo nas strucnjaci tu smo i dalje. I, sta cemo sad? Ipak logika na nivou zlatne ribice nije bila u pravu. Kakvu vam je samo samarcinu svima Vajda udario, kao i ovima sto su vam podelili pluseve. Ima vas, ima vas podosta strucnjaka naravno. Nas "kriticara" sa druge strane je ipak dosta manje i u tome je draz ove vesti i ove male "pobede" utoliko veca. I Vajda je, eto, srecom bio kriticar, a da je bio kao VI, Novak verovatno vise nikad GS titulu ne bi video.

Masha

pre 5 godina

Na niz super komentara, svi smo naravno odusevljeni, da se doda da Novak nije u budizmu od pepea... Ko je gledao njega na rtsu kao mladica on je vec tada pricao o meditacijji, jogi itd. Dakle, nije pepe njemu isprao mozak, on je u tome dugo. Ali, Vazno je da mu neko kao sto je sad vajda ne dozvoli da tenis pocne da dozivljava sa tom filozofijom, jer energija cveca i mira ne ide sa zeljom da se drugi nadigra i pobedi. U tom smislu, druzenje sa pepeom je odmagalo, a posvecenost treninzima bez filozofiranja pomoglo. Vajda zapravo govori ono sto su mnogi zdravorazumski ljudi ovda pisali mesecima, ali razumem da je noletu bilo tesko da se otrgne. U tom smsilu, ovi sto pisu o krstu itd nista ne razumeju noleta, on Boga dozivljava mnogo kompleksnije nego sto je usko gledanje sa strane samo jedne religije.
E sad, posto je ta faza nadamo se iza, idemo dalje. Ali mi ne bismo bili to sto smo jesmo da sad ne vidimo odmah niz pehara i GSmova... Polako ljudi, nije vazno da sve pobedjuje, nego sto se vratio tenisu kao sportskom nadmetanju.

Maca

pre 5 godina

Bojim se da je Vajda pogresio sto je izneo ovo u javnost. Nece biti pravo Novaku. Sve je jos rovito, mozda ovo pokvari njihov odnos. Nadam se da ipak nece.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Laknulo slaninarima. Bilo malo frke nakon dranja Nadala u polufinalu. U jednoj ruci brokoli, u drugoj batak, i gledas finale. A Nole melje Andersona... Jos kad zvaknu onu travu na kraju... Pa priznajte koliko vas je doslo u iskusenje da zavrljaci batak? Hvala, Vajda, legendo Matijevica! I, sada bez sale, hvala sto se trudis da izbavis Novaka iz one srceparajuce sekte. Srecno, majstore!!!

Miloš

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Novak treba da plaća porez tamo gde živi, jer tako mora, a Srbiji nije baš mnogo toga dužan (da ne kažem da je situacija zapravo obrnuta). Budimo srećni što je iz meni nejasnih razloga odbio neke druge države koje su htele da ozbiljno pomognu njegovu karijeru pre mnogo godina, pa i dalje stoji ono SRB pored njegovog imena. Bez ikakve naše zasluge.

Prvo se vi zapitajte da li svaki put tražite i dobijete fiskalni račun i da li ne biste platili neki porez kada bi vam se ukazala prilika da to potpuno legalno uradite.

петар

pre 5 godina

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.
(wlado, 24. jul 2018 07:56)

Православље јесте љубав али не транспарентна и наметљива. Православље не шири љубав, оно је даје.

pasulj snagu daje

pre 5 godina

Ispravnost Novakove biljne ishrane vidi se upravo u tome i da je uz unos toksina iz ribe, i upale koje ona izaziva uspeo da osvoji Vimbldon.

Naravno, kada bi jednom počeo da se hrani zaista veganski unoseći proteine pre svega iz biljnih izvora - mahunarki pasulja i sočiva - vratio bi se na vrh svetskog tenisa.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Spanija.... Svajvarska.... Srbija... Oh, wait!

wlado

pre 5 godina

@Gluposti poput meditacije, širenje ljubavi i ostalo lebdenje je paganizam i treba ga iskoreniti!
Bravo Nole, sad samo napred
(Lopito, 23. jul 2018 15:13)

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.

G-dja

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)
Ovaj Vas komentar samo potvrdjuje da Vi niste odrasli.

vladek

pre 5 godina

"Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac"

Ne može biti vegetarijanac ako jede meso ribe. On je sada PESKETERIJANAC.. a to je po meni najbolji vid ishrane. Inače, tako se hrani i jedno drevno budističko pleme koje živi pored mora. I ne moraš da jedeš lešine inteligentnih, samosvesnih sisara.. tako da je WIN WIN situacija..

Jovan

pre 5 godina

@ Pepe Imas je naplatnom spisku Rožera Federera.Ubačen element da destabilizuje Novaka...
(Miki, 23. jul 2018 14:27)

To je moja majka govorila 2 godine :) Zapamtila valjda neku izjavu rodje iz 2015e gde je za Novaka rekao "svi mi moramo da nadjemo neki nacin kako da ga poremetimo na terenu". Vrlo moguce da ima neke istine tu.

vegetarijanac

pre 5 godina

Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vp, 23. jul 2018 15:07)

Vegetarijanci ne jedu ribu.

miki

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)

Ja mislim da problem sa egom imas ti i jos 95% komentatora ovde!

svet

pre 5 godina

Dok citam, setih se filma o Thoru koji je bijo bog i zbog ljubavi prema zemaljskom bicu, se odreko svoje bogovske snage da dokaze ljubav :). Sreca pa ga sila i neprijatelj natero da se vrati onome sta jeste i krenuo ponovo da bude ono kakav je. Zemaljska ljubav je ostala i krenula da ga razume. Kako ce de se zavrsi sve skupa, ostaje da se vidi u nekom od nastavka price ;). Nole neka bude ono sta je, a ostali ili ce ga razumeti ili nezasluzuju njegovu paznju i to sta je.

Orwell Vegan

pre 5 godina

Nikola Tesla, Leonardo daVinci, Ilon Mask i ostali veliki vegani nisu presli na ribu kada im nije islo u zivotu. Sto se tice misicne mase, danas ima mnogo vrhunskih sportista, pa i dizaca tegova kojima ne smeta veganska ishrana, stavise. Takodje, veganska ishrana ne moze da stvori apsolutno nikakve mentalne probleme, a to je Djokovicu bio problem. Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.

nele

pre 5 godina

Ovde uopste nije prica o Budizmu kao religiji vec o Pepe-ovom negativnom uticaju. Njegov uticaj je nedvosmisleno los. Ali to nema veze sa Budizmom. Imate dosta i pravoslavnih sekti sa drugacijim tumacenjem Pravoslavlja i sigurno da ni one ne bi bile dobre za Novaka. Kao ni sto nista losiji sportista ne bi bio da je bilo koje druge (ne-ekstremne) vere.
Vajda je pricao o ishrani. Svima, osim Novaku, je bilo jasno da njegovo telo nema energije. Zao mi je vegetarijanci, vi se nalazite da je eto Novak sad dobar kada je vegetarijanac i da je problem bio u veganstvu. Ignorisete cinjenicu da je Vajda takodje izjavio da bi bilo jos bolje da Novak ubaci i druge oblike mesa.
Jeste bolje nego sto je bilo, ali je realno na svojih 40-50%. Na ruku mu ide cinjenica da je konkurencija u tenisu nikad slabija. A realno, sa ovakvom igrom ne bi nikada uzeo ni jedan GS da su Rafa i Rodzer pa i Marej na vrhuncu. Kao sto niko drugi ne bi GS video zadnjih par godina da se nije glupirao.
Povreda koju vuce je takodje posledica ishrane. Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.

ja

pre 5 godina

@ (pasulj snagu daje, 23. jul 2018 17:41)

Apsolutno! Samo što bi trebalo da pojede kazan pasulja da dobije istu količinu proteina kao iz jedne konzerve tunjevine...

Jovan

pre 5 godina

@ U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede. 
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom. 
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.
(CATAPA, 24. jul 2018 13:08)

Misicna masa donosi povrede? Pa ona te strucnjace stiti od povreda ligamenata i kosti i daje fleksibilnost telu i vece ubrzanje svih pokreta nogu i ruku. Ne govori Vajda o tome da Novak postane Hulk, nego da vrati osnovnu zdravu misicnu masu koju je IZGUBIO. Cak i vise misica nego sto je optimalno ne moze da steti kao manjak. Evo Nadal ti je najbolji primer, jedan od najmisicavijih igraca kroz celu karijeru. Sta mu fali? Nista, osim sto ima urodjeni problem sa kostima stopala koji mu pravi probleme i na kolenima.

Sto se tice Mareja on je imao problem sa zglobovoma celu karijeru, to je genetika. On je oduvek imao steznike na clancima npr, a i uvek je hodao nekako cudno zbog cega smo mislili da folira i fa se vuce, a posle "podivlja" u poenu i stize sve redom. Ispostavilo se da ga je to i kostalo na kraju. Sigurno da je trpeo bolove ali ih je ignorisao. To sa kukovoma je problem njegove izdrzljivosti tela tj. genetike, a ne opste misicne mase. Da je bio slabiji prosao bi dosta gore i pitanje je dal bi se ikada oporavio, a evo ga sad se polako vraca na betonu.

Mirko

pre 5 godina

(Marlone, 23. jul 2018 22:43)

Pa nije baš precizno to što si napisao, jer je budizam stvorio najsavršenije borilačke veštine koje itekako odražavaju sposobnost za borbu. Stvar je više u Imasovom nekom tumačenju, koje god da je ono bilo i čije god da je bilo.
Imas i nije bio trener u klasičnom smislu, ne znam da je iko nešto osvojio sa njim kao trenerom.
Ali jeste istina da je Novaka u to neko vreme kočila neka upasivizirana verzija filozofije Pepea Imasa.
Jer, u sportu ti treba mir, da bi mogao hladne glave da reaguješ u najtežim iskušenjima, ali ti treba u sposobnost za takmičenje i borbu. U nekim vidovima budizma se ta dva vrlo uspešno pomiruju i izvlači se maksimum.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Za ove trolove ,ako vam smeta Novak nemojte dolaziti na ovaj sajt .Pozdrav svim Novakovim navijacima !
@(no name, 24. jul 2018 08:23)

Trolovi?
Da li je ovo portal www.novak.com ili mozda B92?
Ovde 95% ljudi ustvari navija za Novaka samo su mu dali prevelik zadatak da bude najbolji svih vremena i oficijelno tj najveci broj GS.

Milojko

pre 5 godina

@Mirko
Budizam stvorio najsavrsenije borilacke vestine???

Ajd razumem da si odrastao na filmovima Brus Lija, ali to je bilo pre 30-40 godina.
Baci pogled malko na UFC i MMA takmicenja, ono sto je izmisljeno u poslednjih 20-ak godina i sto zaista radi, a ne zaludne istocnjacke filozofije i beskorisne vise koreografske no borilacke tehnike. Dzaba im i sto su ih razvijali hiljadu godina kad su smesne u poredjenju sa savremenim tehnikama razvijenim zahvaljujuci poznavanju fizike i morfologije ljudskog tela, a ne praznoverju.

Milo

pre 5 godina

Oduvek je jeo ribu i nije prestajao.Nije jeo svinjetinu i drugo meso puno hormona i slicnog.A slabi rezultati su usledeli posle emocionalnog zastoja sto se i meni desavalo u zivotu samo ja ne igram za milione nego za 300 evra pa niko ne zna.Dugo je na sceni i premor plus povreda je nemunovno da zakaze.Ja bi poludeo.On se vratio i pobedio na vimbldonu,zar je malo?Kao igrac je stabilan i nista mu ne manjka,samo fokus na igru i kraj price.Ovo sa guruima i glupostima dodje kao slag na malogradjansku tortu!Al ima mnogo dusebriznika koji uredili svoje zivote pa zele da mu pomognu!

unafree

pre 5 godina

Novaku sve najbolje! Ali Imas je lažni alibi a ishrana - proverite dnevni meni gladijatora. Svakako, tenis koji smo videli u polufinalu sa Nadalom je nešto što davno nismo imali priliku da vidimo. To je bio meč!

TurboNator

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 24. jul 2018 10:04)

Ajde objasni nam molim te - kako je netacno? Mislis treba da plati porez dva puta - tamo gde zaradi i u Srbiji? Sve normalne zemlje imaju sporazume 'protiv' duplog oporezivanja prihoda... mozda u Srbiji takvih sporazuma nema?

Ako nema - jos jedan razlog da ne zivi u Srbiji (inace bolje bi mu bilo u BG nego u Monaku...), i jos jedan dokaz da Srbija nije bas normalna zemlja... na zalost.

Bećarac

pre 5 godina

Zanimljivo, Novak vegetarijanac /od avgusta 2015/ VS najrivali – ljubitelji mesa:

Novak: 4 GS (sa Vimb), 6 MS, Završni MS (+ 4 manje tit).
Nadal: 3 GS, 5 MS (+ 6 manjih tit)
Federer: 3 GS, 4 MS (+ 5 manjih tit)

Karlo

pre 5 godina

To sam mogao i ja da mu kazem.
Nije morao da daje milione Vajdi.
Bas se ovajduo o Djokicu.
Salim se naravno, ovog smo Novaka cekali i znao sam da ce to da se desi ako Vajda umesa svoje prste...

Slovenija, EU

pre 5 godina

Svaka cast Vajdi da je uspeo... i svaka cast Novaku da je prihvatio savete i pomoc Vajde. Kad se jednom uvalis u sektu, tesko je iz nje izaci...

Mislim da mu je Vajda bukvalno spasio zivot, ma koliko to drasticno zvucalo!

N.Pazar

pre 5 godina

Bog te blagoslovio
(Sasa M, 23. jul 2018 14:18)
Šalom Alkum kako bi Isus govorio ili ti Sellam Alejkum na Arapskom;)
Ne moze da skodi i Sellam Alejkum svim ljudima dobre volje:)

dule

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Poražavajuće je što ti ne znaš o čemu pričaš. Ni jedni ni drugi NE JEDU MESO, s tim što vegani ne koriste ni mleko ni jaja niti bilo kakve proizvode prilikom kojih su patile životinje (kozmetički proizvodi koji se testiraju na životinjema, ...).

Ono što ti izgleda smatraš za vegetarijanstvo je religijski post (barem kod pravoslavaca, za ostale religije stvarno ne znam) ali jednostavno kad neko jede ribu on NIJE vegetarijanac.

петар

pre 5 godina

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.
(dominus, 24. jul 2018 14:31)

Питање је било шта има лоше у будизму по питању њега. Дакле лоше је то што сам навео. Нема везе што то није религија. Не може се у исто време бити и будиста и православан. Ко прима тај источњачки дух, одбацује дух православља. Не може се служити и Богу и мамону. Иначе православље нема ама баш никакве везе са будизмом. Осим што будизам гаји неке сличности по питању моралних ствари али далеко је то једно од другог.

Komarac

pre 5 godina

@Игоре ти си стварно не баш толико паметан када дајеш себи за право и одвајаш времена да одговораш овако неком безвредном лику. Баш си чудан

dominus

pre 5 godina

петар

Петре, postoji samo jedan Bog i isti je za sva živa bića na ovome svetu. Svaki čovek bira put sopstvene spoznaje (samim tim i Boga) i kroz život uči dok je živ. Kažeš: "ne može biti i pravoslavan i budista" - slobodan duh ne poznaje granice. Budizam predstavlja mnogo više od obične religijske dogme. Tvrdiš da pravoslavlje nema veze sa budizmom? Pa istraži izvorno pravoslavlje, proširi vidike izvan modernih crkvenih dogmi. Iznenadićeš se kada shvatiš koliko su povezani.

Јабучило

pre 5 godina

Ovas,mladi sir(tj.neslani-so je problem) jaja...to je hrana gladijatora...'Ajd da ne izmišljamo rupu na saksiji
(Igor, 23. jul 2018 21:06)

Нису им редовно давали месо, млеко и јаја, већ понекад. Јели су јевтину храну. Калцијум су добијали из мрвљених животињских костију.

Maja

pre 5 godina

Dr se pise samo po nasem "pravopisu" bez tacke i MALIM slovom. U celom svetu se doktorat visoko ceni. Postoji razlika da li ima tacka ili ne posle Dr. Raspitajte se malo !!!

Razmislite malo

pre 5 godina

Kako nas trolaju susjedi sa tim porezom, to je strašno. Ubiše se naši ljudi od objašnjavanja a ovi sa druge strane se smejulje.
Mnogo smo naivan narod.

Pametnjaković

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.

TurboNator

pre 5 godina

Ajde objavite ovo molim vas, za sve 'poreske obveznike' ovde...

https://www.quora.com/How-does-taxation-work-for-tennis-players-who-win-tournaments-in-different-countries

Isecak:

"In the UK, the tax laws for appearance fees and prize money are similar to the US – you pay tax on whatever you make whilst in the UK (which can normally be deducted from your taxable income in your country of residence). So when tennis stars play in tournaments in the UK, they pay 45% tax on appearance fees and winnings. But it’s not really a big deal as it’s practiced around the world."

TurboNator

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Mislim, sta reci posle ovako 'edukovanog' komentara o tome sta , i kao slag na tortu odnos + - = 70:16 trenutno... tuga i zalost.

петар

pre 5 godina

(dominus, 24. jul 2018 17:11)

Тачно је да постоји само један Бог и ми смо за Њега сви исти али Он није исти за све нас јер га ми различито исповедамо и верујемо. Будизам није религија, може се више рећи да је филозофија. Али ни православље није религија. Оно је начин живота у пуноћи. Оно се неистражује, оно се живи. Све тако рећи религије имају сличности и за многе се може рећи да су повезане али када се дотакнемо суштине, наилазимо на непремостиве разлике. И у исламу има доста тога што га повезује са православљем али далеко од тога да верујемо у истог Бога. Јер Сами Господ је рекао "ко не верује у Сина, не верује ни у Онога који Га посла". и "ко не верује да је Христос Син Божији, нема живота у њему". Дух не познаје границе и дише где хоће али има доста духова. Тамо где су други духови, нема места за Духа Светог јер Он не жели на силу да се намеће, а Он је једини Дух којега треба примати.. Зато у Писму и пише "испитујте духове" и још се каже "само Духом Светим може неко рећи Христос је Син Божији" Не постоје модерне црквене догме. Црква је догме установила једном за свагда на светим васељнским саборима и тога се држи и неодступа од њих кроз векове. Зато су католици и отпали од православља.
Када човек почне да искрено живи православље, тек онда увиђа и осећа суштинске разлике са свима другима. Онда он долази до познања истине.

Vuk

pre 5 godina

Danas je ta veganska ishrana moda i to je u redu za neke ljude, ali za nekoga ko se izlaze stresu, bilo fizickom ili mentalnom to je opasno, jer telo i mozak pod stresom zahteva proteine i masnoce. I sami veganci znaju da moraju da uzimaju neke suplemente kao sto je vitamin B jer ne mogu dovoljno da ga dobiju od biljne hrane. Ako je Nole bas u tolikoj moralno-filozofskoj dilemi mogao je da skokne na Tibet do Dalaj Lame za savet. I Dalaj Lama je poceo da jede meso na savet doktora.

петар

pre 5 godina

(nele, 24. jul 2018 13:51)

Не постоје православне секте. Постоје секте које погрешно тумаче православље.

dominus

pre 5 godina

петар

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.

Znalac

pre 5 godina

Novak treba da jede dosta pasulja, sira i domace hrane. Najbolje je da se jede krompir peceni, sir, meso ispod saca, beli luk za izdrzljivost i pasulj prebranac. Kakve biljke i povrce. To nam naturaju iz Evropske unije zbog politicke korektnosti prema zivotinjama i prodaje GMO biljki od Mosnata. Nista nema lepse nego kada curi mast od pecenog praseta i kada se peceni hleb umace u to ili kad se jede jagnjeca glava. Novak da jede prasetinu i bice najbolji ponovo. Kakav brokoli. To je za luzere i budale.

Laza

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Komentarišeš nešto o čemu izgleda nemaš pojma! Emicije ophrvale razum?

CATAPA

pre 5 godina

U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede.
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom.
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.

skaut

pre 5 godina

Noletu je, siguran sam, drago i zbog toga sto je shvatio da ga svi oni milioni Srba sto su ga kritikovali sto ne jede meso i sto se ne resi Pepea ustvari iskreno vole.

Simeon

pre 5 godina

Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.
(nele, 24. jul 2018 13:51)
Sad sam sve čuo. Ovo je biser kao kad bi rekao da je jedenje fizička aktivnost, pa što više jedeš, više i smršaš.

dominus

pre 5 godina

Znalac

Verujem da si se sam ispovraćao čitajući sopstveni komentar. Nema većeg otrova za organizam nego umakati hleb u masti sa roštilja, odnosno praseta sa ražnja.

Stefan

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...

pasulj snagu daje

pre 5 godina

Ispravnost Novakove biljne ishrane vidi se upravo u tome i da je uz unos toksina iz ribe, i upale koje ona izaziva uspeo da osvoji Vimbldon.

Naravno, kada bi jednom počeo da se hrani zaista veganski unoseći proteine pre svega iz biljnih izvora - mahunarki pasulja i sočiva - vratio bi se na vrh svetskog tenisa.

vegerila

pre 5 godina

ne možeš srbadiji objasniti da meso, mleko i jaja ne valjaju za jelo pa da si Bog! Epidemija teških bolesti gastrointestinalnog trakta i srca, međutim neće da čuju da se odreknu nezdravog mesa, prljavih smrdljivih jaja i mleka koje kod dece izaziva alergije.

Orwell Vegan

pre 5 godina

Nikola Tesla, Leonardo daVinci, Ilon Mask i ostali veliki vegani nisu presli na ribu kada im nije islo u zivotu. Sto se tice misicne mase, danas ima mnogo vrhunskih sportista, pa i dizaca tegova kojima ne smeta veganska ishrana, stavise. Takodje, veganska ishrana ne moze da stvori apsolutno nikakve mentalne probleme, a to je Djokovicu bio problem. Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.

петар

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.
(boki, 23. jul 2018 14:26)

Наравно да је спорно. Ако се окрене Буди, тачно је, оде у филозофирање али ако се врати православљу, онда даје целога себе да буде најбољи у ономе у чему је призван.

prcko

pre 5 godina

sama cinjenica da je novak pao na ezotericne fore pepea imasa takvim intenzitetom pokazuje samo jedno, da je novak psihicki veoma nestabilna osoba. a mozda bismo svi bili nestabilni kakda bi imali toliko novaca kao on, nije ni to lako

deda Stanoje

pre 5 godina

Одлично, али је то само пола посл. Мора још и ону шмизлу да испрти и исплати јер је она за све и крива!!!

IGOR

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Porez u Srbiji placa za firmu koja mu je ovde registrovana, a sav porez na novac od osvojenih turnira placa u onoj zemlji u kojoj je igrao i taj novac zaradio. A to gde ce da zivi je njegova licna stvar, jer mu se MOZE.

Pametnjaković

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.

Damir

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...

MaironDrake

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.

Quint

pre 5 godina

Na stranu sve, jedan od nasih njblljih sportista iqkada, ne najbolji, jer mnogo je teze biti vanserijski kosarkas nego teniser. Mada je Nole mozda nas najveci brend. Ali decko je akroz skrenuo sa tim fazonima ishrane, ljubavi, guruima. Haos totalni, nadam se da ce se vratiti. Bravo Vajda.

MiRa

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

On plaća porez tamo gde živi.

Lorimer

pre 5 godina

Ko god upozna malo bolje pravoslavlje nikada mu nece pasti na pamet da postane budista.
(trucko, 23. jul 2018 15:21)

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.

Mali akcionar

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Aj paljba!

Dina

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!

boki

pre 5 godina

Naravno, nije tu sporno ove gluposti "vrati se pravoslavlju, vrati krst" i budalaštine, jednostavno je, sport je po samoj svoj biti takmičenje, nadmetanje ko je bolji, spremniji, jači, mudriji. Tu nema mjesta za filozofiranje i neki ravnodušni stav.

markoc

pre 5 godina

Nole , mogao bi umesto sto saljes srca, da se prekrstis...ponekad ... kao nekad...
(sonja, 23. jul 2018 19:14)

zbog da bi kvazi vernici i patrijote padali u nesvest na to !?

Jovana

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.

Bećarac

pre 5 godina

Zanimljivo, Novak vegetarijanac /od avgusta 2015/ VS najrivali – ljubitelji mesa:

Novak: 4 GS (sa Vimb), 6 MS, Završni MS (+ 4 manje tit).
Nadal: 3 GS, 5 MS (+ 6 manjih tit)
Federer: 3 GS, 4 MS (+ 5 manjih tit)

Сале. Вр.

pre 5 godina

Неједном сам у коментарима рекао, мада ни модератори нису увек пуштали исте, да код Нолета није била проблем само каријера, већ и сам живот, нешто најдрагоценије што нам је Бог дао.
Да је наставио са оним тзв. гуруом... Тако они раде - позивају се на љубав, а по православљу, доћи до љубави је најтеже, јер прво треба себе сагледати и своје грехове и полако се ка врху успињати. Код ових гуруа је обрнуто, од врха ка доле се иде.
Треба поставити питање како је тај човек уопште дошао до Нолета и верујем да ту нису чисте ствари. Верујем чак и у заверу неких служби.
Ако се Новак не дао Бог опет врати код гуруа, са њиме је готово. Ретко, врло ретко се враћају људи који се два пута окрену од Бога.
Ово вам је и доказ да ли Господ постоји! Наивно је сматрати како сами можемо да се истргнемо од злога - ту су нам пријатељи, родбина, ми сами, наша воља и поуздање у Бога драгог.
Ово је и порука за све који падну у очај, да ништа није константно, да свака мука прође, али да треба стрпљења и трпљења. А кад се из ње изађе, онда смо јачи но икад.
Сходно томе, Ноле ће тек чини ми се да прави хаос у тенису. И не би било чудо да опет споји 4 ГС, штавише тај низ продужи за још који. А онда да лепо оде у пензију, прода ову причу за неки филм, а за коју годину и нека се кандидује за председника Србије...

drmr

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa. S tim sto je pre bio na veganskoj ishrani. A sto se tice Pepe-a, moje licno misljenje je da njega ni Novak ne moze da svari, ali da je bio primoran na to da bi pomogao najblizem clanu porodice (znate svi ko je to) koji je u ozbiljnoj depresiji. I ako mislite da se turniri i generalno uspeh u sportu beleze jeduci pljeskavice i slabine, budite ubedjeni da je to jeo da ne bi bio nikad ni u top 10, a kamoli belezio ovakve rezultate. Ali piletina, biftek povremeno, riba... to je obavezno

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Spanija.... Svajvarska.... Srbija... Oh, wait!

Arni Seknusem

pre 5 godina

Vajda objasnio suštinu. Proteini iz mesa su ključni za mišićnu masu. Kad bi Nole Teletinu malo jeo bilo bi još više snage. Ali samo napred i Vajdi jednog dana dići spomenik u Beogradu za zasluge oko najboljeg sportiste Srbije svih vremena..

UDBA

pre 5 godina

Da smo neka drugacija i neka normalnija drzava pa da su neki pripadnici neke drzavne sluzbe neku noc u ime nekog svog gradjanina nekog sporta poslali par nekih svojih pripadnika ne neki razgovor sa nekim Pepe Imasom i resili problem ocas posla.

Neko ko voli No1Eta

pre 5 godina

@
Imasa je poslao glavom i bradom licno Federer da unisti naseg Noleta ali ga je brat Vajda provalio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (teorija zavere, 23. jul 2018 15:02
Apsolutno se slazem sa Vama! Hiljadu % ste u pravu.
Secam se kad je No1E 2015 SVE pobedjivao, kada mu je Rođa pobegao u šarenom džemperu da je izjavio " Moramo se SVI na turu potruditi kako da zaustavimo Novaka"
Svaki komentar je suvišan.
Nadam se da će No1E uz Vajdu uspeti da nadoknadi propušteno , a propustio je bar 5-6 GS od tada a RF i Nadal su dobili po 3.
Napred No1E u nove POBEDE!!!!1

петар

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

то што га одвлачи од своје вере, својих корена и Јединог Истинитог Бога.

vladek

pre 5 godina

"Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac"

Ne može biti vegetarijanac ako jede meso ribe. On je sada PESKETERIJANAC.. a to je po meni najbolji vid ishrane. Inače, tako se hrani i jedno drevno budističko pleme koje živi pored mora. I ne moraš da jedeš lešine inteligentnih, samosvesnih sisara.. tako da je WIN WIN situacija..

nista o nicemu

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.

VladaNS

pre 5 godina

Da rezimiramo, Nole ipak nije morao da se vrati mesistu, da bi pobedjivao! Dovoljna je samo riba. Jeste Imas bio greska i manjak proteina, ali ipak preteraste sa prasicima, slanininom i cvarcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dina, 23. jul 2018 15:01)

Meso je meso, pa i riba. Drugo, Vajda očigledno sugeriše da bi bilo još bolje da jede meso. Složićemo se ipak da je veganstvo očigledno neprirodno za čoveka i da ga sprečava da daje svoj maksimum ne samo u tenisu, nego u bilo kojoj grani života. Važno je biti samo umeren u svemu.

Milo

pre 5 godina

Oduvek je jeo ribu i nije prestajao.Nije jeo svinjetinu i drugo meso puno hormona i slicnog.A slabi rezultati su usledeli posle emocionalnog zastoja sto se i meni desavalo u zivotu samo ja ne igram za milione nego za 300 evra pa niko ne zna.Dugo je na sceni i premor plus povreda je nemunovno da zakaze.Ja bi poludeo.On se vratio i pobedio na vimbldonu,zar je malo?Kao igrac je stabilan i nista mu ne manjka,samo fokus na igru i kraj price.Ovo sa guruima i glupostima dodje kao slag na malogradjansku tortu!Al ima mnogo dusebriznika koji uredili svoje zivote pa zele da mu pomognu!

Oliver Nedeljkovic

pre 5 godina

Ispostavilo je se da smo svi mi koji smo komentarisali da je glavni uzrok ogromnog pada bio Imaz, ishrana, otpuštanje kompletnog tima, bili u pravu. Nole je krenuo stranputicom zbog pogrešnih ljudi, izgubio je dve godine ali se nadamo da je to daleko iza njega i da mozemo da ocekujemo jos najmanje 2-3 vrhunske Novakove sezone.

karlito

pre 5 godina

Kakav samar za sve one koji su pisali kako je Nole dominirao sa vegeterijanskom ishranom 2015….Kakav samar za sve one koji su pisali da je Imaz pozitivno uticao na Novaka i da nema veze sa neuspesima…Kakav samar za one koji su uzeli Novaku zajedno sa samanom jedno 3-4 GS titule.
(MaironDrake, 23. jul 2018 14:29)

Novak je i dalje vegeterijanac... Ako znas sta znaci to? Mislim da treba neko govece da ubaci s'vremena na vreme ,al moze i riba da vrsi posao :)

innbecilo

pre 5 godina

Časni Krst i Sveta Gora dok je nosio i posećivao VLADAO JE svetom. Od kako je došao neki pepica Novak je od SVAKAKVIH gubio. Na kraju mogao je izgubiti i sebe. Zato Vajdi da spomenik digne.

anica

pre 5 godina

(vegerila, 23. jul 2018 19:06)
Smrdljiva jaja? Bruko i sramoto, sta ces zdravije od jaja mleka i mesa, nijedna krajnost nije dobra naravno...niko ne kaze da treba da jedes deset jaja dnevno, ali dva na oko pa sopska salata, pa bareno jaje uz prsutu, pa meso dinstano, piletina...riba sa rostilja, litar hladnog mleka kad si zedan...nece ti biti nista veruj mi! Novak je prof sportista, mora da unosi sve u organizam sto je vazno...moja baka i deda su odrasli i duboku starost doziveli zbog kajmaka sira, ustipaka, pasulja, suvih rebara, varenike...sram te bilo! Bolesti hronicne nece od kvalitetne hrane vec od ne uzimanja varjace i manjka rada.

Odbegli bot

pre 5 godina

Хвала Вајди, али морате знати да је до нове сарадње дошло после новакове молбе предЦеднику Вучићу за савет.

dragutin

pre 5 godina

Novakova ishrana je vec bila tema njegovog velikok skoka za vreme Cetojevica, kada mu je izbacio gluten I radio na njegovoj psihi. To sto je Novak presao u vegetarijance I sto je vodio racuna sta jede, napravilo je od njgea ovo sto jeste. Da je jeo kao sto jede 99% Srba, ili, kako m nnogi kazu, vesalice, prasetine I ostale budalastine ne bi bio ni stoti na svetu, uiz svu njegovu volju I talenat. Njegova ishrana je na granici savrsenstva, male promene, tipa unos ribe I drugih proteina mogu mu dodati jos 5% snage, sto mnogo znaci u samom svetskom vrhu. Po meni je greska sto se razisao sa Cetojevicem, svaka cast Vajdi, ali njegov bum 2011te I najbolji tenis mozda u istoriji svih teniskih turnira, igrao je upravo te godine kada ga je oko ishrane I filozofije savetovao Cetojevic. Bilo kako bilo, samo neka nastavi ovako, svi ekordi su njegovi I svakim novim osvojenim peharom dodaje se po jedno zlatno slovo u kuci velikana istorije beluga sporta.

Tarabić sa Ibra

pre 5 godina

I dalje mislim da je Pepe Imaz došao po nečijoj instrukciji, nagovoru, planu ili kako god. Cilj je bio jasan - zaustaviti Novaka u naletu. Mozda grešim, ali ne bih rekao.

Buca Krtalic

pre 5 godina

Sve je ovo super ali samo kad bi prestao posle zavrsetka meca da salje srca publici to bi bilo fantasticno. Mene je sramota kad pocne ono da radi. Ima i drugih nacina da se zahvalite i pozdravite publiku.

nik

pre 5 godina

Boze kako su to svi videli samo ne Novak.Ne verujem u gatke I slicno ali kao da je Neko tog Spanca poturio da ga omandjija.Pratio ga je kao zombi

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

pa znaci ipak su net komentatorit I dusebriznici bili u pravu - problem su bili Pepe I ishrana .. sad onaj komentar o vesalicama I punjenim pljeskama mu se vratio ko nekad on riterne sto je vracao, figurativno pravo u zube

dbbp

pre 5 godina

Koliko zapravo navijaci dobro poznaju Novaka, i ne samo njegovi, nego i drugi su govorili da Novak nije onaj pravi sa Pepeom i da prica gluposti...sve smo znali od pocetka. Trebao je samo da cita komentare.

Bio je premrsav i lupetao o ljubavi, ali mislim da je jos malo ostalo u njemu tog Pepeovog otrova i da je na sjajnom putu da se ocisti i vrati.

Hvala Vajda. A i on ce ti biti zahvalan, samo dok postane svesta da si ga izvukao iz rupe i mracnih sila.

Nemam nista od toga sto Novak pobedjuje, ali mi je draze da najbolji bude Srbin.

ATG

pre 5 godina

Znaci ipak smo bili u pravu mi koji smo govorili da treba da jede i da otera gura. Drago mi je sto je vratio Vajdu I sto je ovaj uspeo da otera gura. Sad mozemo opet da uzivamo u Novaku.

MiRa

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda? 
(darko, 23. jul 2018 14:57)" 

Pa dokazao je šta je loše, kako reče posle 13 nedelja pade Wimbldon

Sanja

pre 5 godina

Svi se bave Novakovom ishranom,sve zabrinuti a kakva se hrana sluzi po bolnicama,porodilistima po Srbiji,zanima li to nekog kao tema,sta jedu deca ovih sto se bave Novakom,sigurno sve zdravo,cips,brza hrana i gazirano to se ovde ne jede?

rade

pre 5 godina

A sto da placa porez SRBIJI?? Da Vujin kupije stanove. Da se gradi Beograd Na Vodi za TAJKUNE?? Sinisa Mali da kupi jos 48 stanova?? Vucicev brat da otvori jos 17 firmi.

onako

pre 5 godina

"A sta ima lose u Budizmu,gospodine Vajda?
(darko, 23. jul 2018 14:57)"

Ništa, samo je previše "pasivan" i miroljubiv za rezultate na vrhunskom nivou takmičenja. Ovo je nešto što je nama govorio profesor filozofije u gimnaziji pre 30 godina!

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Gde su sada oni znalci sto pricaju o godinama i padu forme? Kad je osvojio Vimblndon opet su se javili da kazu "kako oni znaju"...i da to nema veze sa ishranom i Pepeom? Gde su sada svi ti poznavaoci sporta koji kazu da covek moze da pretrci 20km na brokoliju? Gde ste famozni "znalci" kojima su se smucile kritike na racun ishrane i grljenja drveca? Gde ste?

Komarac

pre 5 godina

Толико бих волео да овог човека некако... изненадимо, дочекамо, угостимо, покажемо колико смо му захвални... колико овај човек делује доброћудно...

Građanin

pre 5 godina

Znao sam... nema mesa nema trofeja. Ne sećam se da su njegova žena ili Maja Volk ili taj šaman Imas bili broj 1 u tenisu pa da na njih treba da se ugleda.
Ma nema bato od sporta ništa ako ne unosiš proteine i ne jedeš meso jer odatle snaga dolazi.

Laza

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Komentarišeš nešto o čemu izgleda nemaš pojma! Emicije ophrvale razum?

markoc

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu. 
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30) 

ti se samo tesi i veruj da su oni vegani i da nisu korisrili i da ne koriste razno razne stereoide...

Hrabri krojac

pre 5 godina

Pa eto, ispade da su oni koji "nisu nista postigli u zivotu" i nemaju pravo da kritikuju jednog Djokovica bili sve vreme u pravu. Jel moze sad neko od onih idolopoklonika koji ne kapiraju sta znaci dobronamerna kritika da napise neko izvinjenje ovde?

biće bolje

pre 5 godina

Ako je tekst istinit, da jedan takav vrhunski sportista se odrekne ishrane koja je jako bitna za vrhunski sport, i da krene da se bavi budizmom. Na mentalnom planu nešto ne štima kod Novaka, može biti posledica velikog stresa i nedostatak motiva, ali ako je sve svesno radio protiv sebe a želeo uspeh onda čovek mora da se zabrine.

hm

pre 5 godina

Pa jel ti citas vest? On je ovaj Vimbldon osvojio bas vehetarijanskom ishranom, jeo je samo ribu od mesa.
(drmr, 23. jul 2018 14:38)

Samo ribu ? Nije sva riba samo riba. Ima ribe koja je jaca hrana i od prasetine. Recimo losos je uzasno kvalitetna namirnica. Pa i odrezak tune. Jesu to skupe namirnice, ali nema Nole problema sa parama.

NM

pre 5 godina

"a smejali su se svi Dr.Miroljubu Petroviću kad je nazvao Pepa blejačem!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (parižanin, 23. jul 2018 14:45)

Francuz, nazivao je on i Novaka svakakvim imenima, a i dr se piše bez tačke...

wlado

pre 5 godina

@Gluposti poput meditacije, širenje ljubavi i ostalo lebdenje je paganizam i treba ga iskoreniti!
Bravo Nole, sad samo napred
(Lopito, 23. jul 2018 15:13)

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.

Srba Frankfurt

pre 5 godina

Tako je Vajdo SRBENDOOOOO!

Samo polako, to je pravi pristup u vraćanju Nola u libelu Srbstva.

Prvo ga teraj da jede ribu, pa masno šaranče, pa sarmica, pa janjetina i do Božića ima naš Nole debelog Budu da stavi na mangalo zajedno sa Federerom i Nadalom!

Ahtung

pre 5 godina

Ljudi, ne preterujte i ne izvlačite iz konteksta. Čovek je samo rekao da je bilo previše ljudi oko Noleta, koji nisu imali direktne veze sa treninzima i sportom uopšte, ne samo Pepe. Nije samo Pepe "kriv" nego je cela atmosfera oko Noleta bila slabije orijentisana ka takmičarskom sportu. Pojačao je treninge i proteine u ishrani, što je sasvim uobičajeno posle povrede, kad mišići oslabe i oslabi ritam vežbanja. Čim je uskočio u kolosek, eto ti starog Noleta. Pa, ceo život igra tenis, nije mogao za nekoliko meseci da ga zaboravi.

Sch4One

pre 5 godina

Новак треба да те слави као и целокупна Србија што си спасао каријеру ГОАТА ! Још кад би вратио Бекера и владаће вала минимум још 5-6 год. Хвала ти Вајда !

fortissimo

pre 5 godina

Dobro je da je Novak izasao iz tog crnog perioda gde nije znao sta radi, gde se nalazi i gde je tonuo sve nize. Steta je sto je u tom periodu izgubio mnogo jer je svima jasno sta je sve mogao da osvoji. Ali bilo kako bilo sada je zver tu i zbog jednog razloga, znam da ce sve na turu da pomete. To je njegov sin Stefan. Kao otac i veliki igrac ima zelju da ga njegov sin gleda dok pobedjuje i osvaja turnire. To je Novakov najveci motiv i mentalna snaga. On zeli da ga njegov sin upamti na terenu kao velikog pobednika a ne kao gubitnika. You Tube i uzivo trenuci ne mogu da se porede. Mali Stefan ce se secati pobeda svog oca i siguran sam da ce i u buduce biti prisutan na turnirima. Na Wimbledonu nije mogao zbog zakona o godinama dece koja mogu da prisustvuju, ne znam kako je na ostalim turnirima ali za par godina ce sigurno biti u boksu i Novak nece dopustiti da gleda oca kako gubi mečeve? To ne bi ni jedan otac dopustio. Zato je Stefan Novakov najveci motiv i to se videlo na ceremoniji na Wimbledonu... U pravu je Novakova majka, oni ne znaju sta ih ceka, ili se secaju kada su mozgali kako pobediti Novaka?

Dott

pre 5 godina

Moram priznati da mi sve ove godine Vajdin ucinak u Novakovim rezultatima nije delovao narocito, jer citao sam njegove izjave s pocetka njihove saradnje, kad se Vajda isčudjavao prevelikim ambicijama i planovima Novaka koje mu je iznosio.
Naravno, Novak je Vajdi te 2006te govorio da zeli postati broj jedan i Vimbldonski pehar, na sve to Vajda je izrazavao nevericu, jednostavno nije u Novaku video bas toliki potencijal. Te godine Novak je tek usao u prvih 100 i koliko se secam godinu je zavrsio kao 16ti na atp, sto je svakako bio meteorski napredak, za samo jednu godinu.
Pa evo i sada Vajda iznosi da opet nije verovao da će se Novak tako brzo vratiti. Biće da je Novak optimista dok je vajda pesimista i ispada da je upravo spoj tih suprotnosti pun pogodak za Novaka, kao da mu je to dodatni motiv za dokazivanjem Vajdi.
Kada je Vajdi otkazao saradnju, pomislih da je to bila neminovnost, s obzirom na Novakov karakter, kojim je srusio barijeru nuznog odnosa trener-igrac i sam Novak je neretko izjavljivao da mu je Vajda kao clan porodice, pomislih, pa kako se dogodilo da je gotovo clana porodice udaljio od sebe?
Velika bliskost sa trenerom cesto nije dobra, jer je u tom slucaju tesko zadrzati potrebnu disciplinu i striktno postovanje zadatih obaveza, o kojima ne treba razmisljati da li su nuzne, već ih bezuslovno ispunjavati, ako zelite biti vrhunski u onome cime se bavite.
Nihov odnos se ocigledno resetovao, Novak nikad Vajdu nije gledao na nacin kao na slici u prilogu.

dominus

pre 5 godina

петар

Петре, postoji samo jedan Bog i isti je za sva živa bića na ovome svetu. Svaki čovek bira put sopstvene spoznaje (samim tim i Boga) i kroz život uči dok je živ. Kažeš: "ne može biti i pravoslavan i budista" - slobodan duh ne poznaje granice. Budizam predstavlja mnogo više od obične religijske dogme. Tvrdiš da pravoslavlje nema veze sa budizmom? Pa istraži izvorno pravoslavlje, proširi vidike izvan modernih crkvenih dogmi. Iznenadićeš se kada shvatiš koliko su povezani.

Недељко Стефановић

pre 5 godina

21. маја 2018. је објављена вест да жели да проба колегиницину кухињу и да воли све што нема глутена, млека и шећера. Тада ми је било јасно да се вратио на месо и говорио сам то колегама. Можда сам и овде написао да нје почео да једе месо. Потврдило се да сам био у праву.

DRAGAN

pre 5 godina

Vajda svaka ti cast, kada si
ubedio Novaka da se resi
onog ptevaranta i
zalizanka Pepea.On je bio
narucen da unisti karijeru
Novaka.Sto puta sam rekao,
dok sjedi onaj spanac u boksu, Novak nece nista
osvojiti.On je Noletu pamet
okrenuo na drugu stranu.
Ne mogu da vjerujem da je
Novak nasjeo na ovu
prevaru.Ali svaka cast Vajdi
kada je uspeo ubjediti
Novaka da se rjesi ovog
sektasa.Sada vidimo i
Jelenu cesto u boksu, a
ovaj prizor na Wimbledonu
kada je dosao mali Stefan
dace novu snagu Novaku
da bije svoje protivnike kao
ranije.Ovo je Novak cekao
i za ovo zivi i igra tenis.
Licno mislim da ce ovo
dati Novaku veliki povod za
nove trofeje i rekorde koje
treba da obori.Sve u svemu,
lepo je i od Novaka sto je
vratio pobednicki tim.Ne bi
bilo lose kada bi se i Beker
vratio, to bih bila puna
kombinacija za uspeh naseg sampiona.
Idemo legendo, da uzivamo
jos koju godinu u tvojim
majstorijama na koje si nas
navikao.Nikada necu
zaboraviti dve velike godine
u dominaciji svetskim
sportom i vladavinom u tenisu, a to je 2011 i 2015.
Bilo bi dobro da nam opet
tako nesto priredis.Sretno
i neka te sreca prati u
zivotu, bez ijedne povrede.
Neka si ti nama ziv i zdrav
zajedno sa svojom porodicom.Pozdrav veliki iz
Arizone, za sampiona
Wimbledona.Idemo NOLE..

Sabre

pre 5 godina

"Hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu. On je teniser i to mora da mu bude prioritet".

Ali tacno sam znao da je ovo. Vajda, LEGENDO, BREEE... spomenik da ti pravimo.

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast. Oteriti onog je bio preduslov svega ostalog. Izgleda i da Jeca zeli da Nole pobedjuje, a ako ona to zeli, on ce da pobedjuje. (Mozda joj je Mirka dobacila nesto zajedljivo. Pokazalo se da je dobra u motivisanju Fedkovih protivinika.)

Ivan

pre 5 godina

I tako je Vajda porazio najveceg srpskog neprijatelja u modernoj istoriji spanskog konkvistadora Pepe Imaza, u bici koja je odigrala kod Monaka 2018. godine.

Nebojša

pre 5 godina

Šteta za izgubljene 2. godine... Ovako bi imao 24 Gs titule, iako je teoretski mogao samo 21. Lol
(Jumko, 23. jul 2018 18:06)

Zapravo loša ti matematika 2016 je uzeo dva pa ako mu teoretski dodamo dva iz te sezone plus četiri iz 2017 i Australian open iz 2018 plus Wimbldon koji je uzeo imao pre par dana imao bi 20 ne 21 :)

Marlone

pre 5 godina

Meni se cini da je vise do filozofije, nego do hrane. Budizam umiruje covjeka, nece od njega praviti nekog ratnika, a tenisu trebaju osobe koje imaju dobrim dijelom takmicarske i pomalo agresivne osobine, zelju za pobjedom, a ne umirivanje ili potpuno brisanje te zelje.

G-dja

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)
Ovaj Vas komentar samo potvrdjuje da Vi niste odrasli.

CATAPA

pre 5 godina

U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede.
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom.
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.

?

pre 5 godina

Чак и нама лаицима је било јасно, да докле год је секташ уз Новака, неће освојити ништа. Такође и да му ке исхрана лоша. Наше тело је тако конципирано да му требају протеини из меса, било животињског било рибљег. И још једна ствар, поново је вратио крст око врата уместо амајлије. Не кажем да је то главни узрок промене али делује. Вера, не само у свевишњег већ у себе, докле год верујете у себе, ви сте скоро непобедиви. Напред Новаче и напред Вајда!

HanSolo

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)

Prvo nauči se gde se plaća porez na zaradu pa onda "pametuj"..

svasta

pre 5 godina

Tesla je bio sin pravoslavnog sveštenika pa se u jednom trenutku ipak okrenuo budizmu.
(Lorimer, 23. jul 2018 16:06)

Apsolutno netacno, cinjenica da je cenio neke stvari u budizmu ne znaci da je napustio pravoslavlje. Biti u jednoj religiji ne znaci nemati interesovanja i postovanje za druge religije

Mačkučkarka

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.

петар

pre 5 godina

dakle, sirenje ljubavi je paganizam, a susta suprotnost tome je pravoslavlje. ok.
(wlado, 24. jul 2018 07:56)

Православље јесте љубав али не транспарентна и наметљива. Православље не шири љубав, оно је даје.

Neymar JR zvezda padalica

pre 5 godina

i dalje smatram da je neko od najvecih Noletovih rivala "podmetnuo" Pepe Imasa jer je verovatno to bio jedino macin da ga zaustave

absolutezero

pre 5 godina

Kad sam posle finala Vimbldona pisao da u boksu više nema mračnog lika koji mu ispija energiju i da je to zasluga Vajde, nisu mi objavili komentar. Ostavio sam desetinu komentara u zadnjih dve godine da je glavni problem Imas i njegova sekta. Ovo je u neku ruku za mene moralna satisfakcija.

Sonic Youth

pre 5 godina

Jos da vrati Borisa pa da stara ekipa cepa sve redom u narednih nekoliko godina. Svaka cast Vajdi i Noletu sto ga sledi. Krece nova dominacija.

Razmislite malo

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)
Uhvatili ste se za taj porez kao da ce vama doci te pare...

vendeta

pre 5 godina

Dok ne plati porez u Srbiji navijam za Voznjacki jer sam tako u mogucnosti.
(Pumpam, pumpam, zasto sam stao, dobar, los, zao, 23. jul 2018 17:45)


Nadam se da ćeš nas jednom sedmično "apdejtovati" za koga navijaš, i zašto. Svima nama, i naravno samom Novaku Đokoviću je jako, jako bitno za koga ti navijaš.

петар

pre 5 godina

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.
(dominus, 24. jul 2018 14:31)

Питање је било шта има лоше у будизму по питању њега. Дакле лоше је то што сам навео. Нема везе што то није религија. Не може се у исто време бити и будиста и православан. Ко прима тај источњачки дух, одбацује дух православља. Не може се служити и Богу и мамону. Иначе православље нема ама баш никакве везе са будизмом. Осим што будизам гаји неке сличности по питању моралних ствари али далеко је то једно од другог.

The pilot

pre 5 godina

Ma bravo Vajda legendo! Ti si nešto najbolje što se Novaku desilo tokom dosadašnje karijere! Samo napred da zajedno ispišete istoriju tenusa!

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Mozda da jedan bulevar u Beogradu dobije ime Marina Vajde?

U tim filozofijama o energiji ima samo to sto ovaj covek voli Novaka kao svog sina i zeli mu najbolje.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Steta za propale dve godine...
Bilans osvojenih titula bi bio mnogo drugaciji...
Ovako...pa sada neka vija koliko god moze,a vreme ce pokazati koliko je to

anica

pre 5 godina

Mi smo generalno narod koji misli srcem, ali nismo kenkavi, imamo tu "crtu" po kojoj se prepoznajemo i isto/slicno razmisljamo, prosto smo takvog kova...mnogo sam ljudi upoznala, tokom skolovanja, posla, uopste...dobri smo ljudi! Zato i volimo Novaka i mislimo mu dobro!

Hadži-Vasiljević

pre 5 godina

Veliki čovek, prijatelj Novaka Đokovića i cele Srbije, rasterao je zle duhe koji su se sjatili oko našeg najboljeg sportiste. Kolonijalnom zapadu smeta da u "belom" aristokratskom sportu najbolji bude Srbin, Sloven, čovek iz istočne Evrope. Novak Đoković (i Marjan Vajda) ruše im koncepciju o sebi kao eliti i nama koji ne zaslužuju bolje od bede i siromaštva. BRAVO VAJDA!

Zoran

pre 5 godina

Jadni Novak nema znanja, pa je uleteo u mocavaru i umalo da se udavi. Imaz je smesan tip i svakako , isto tako, bez ikakvog znanja u praksi.

Novace ti si profesionalni sportista. Svaki mech je mali rat. Vidis, da ti objasnim nesto, ratnici pripadaju kasti koja se zove Kshatrije (sve to iz Indije dolazi. Da si zaista imao potrebno znanje uvideo bi da ljudi te kaste jedu sve shto im se ponudi. Meso svakako, jer su zaduzeni za rat...Odbranu domovine i slichne radnje. Oni koji meso ne jedu pripadaju kasti Bramana. To su , slobodno receno, filozofi, predavaci, prenosioci tradicije, svestenici. No, to je logicno, jer njihova fizicka aktivnost je neuporedivo manja no jednom ratniku (u ovom slucaju sportisti).
Niti jedna vrsta hrane te ne cini duhovnijom osobom. To je zabluda surovih pocetnika.
Svako dobro i pamet u glavu.

P.S No, licno mislim da je prica oko Imaza mnogo dublja. Tu ima nesto sto je Novaka psihicki izjedalo. Svakako da Vajda o tome rec nece reci.

Ivana

pre 5 godina

Sada je peskatarijanac, jer jede ribu i oorske poldove ali ne i meso drugih životinja. Najzdravija opcija. Drago mi je što popustio i očeo da jede svašta.e

Motorbreath

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

Brate, nadji mi vegana koji ce Rafu na nadtrci u 5 setova na sljaci i ja cu go da se kupam na terazijskoj cesmi i da vicem - volim veganstvo.

Drugo, ti bilderi su mozda vegani, ali ko zna kakve suplemente uzimaju.

Trece, postali ste naporni sa tom veganstvom propagandom, shvatili smo, aman vise.

Milojko

pre 5 godina

@Mirko
Budizam stvorio najsavrsenije borilacke vestine???

Ajd razumem da si odrastao na filmovima Brus Lija, ali to je bilo pre 30-40 godina.
Baci pogled malko na UFC i MMA takmicenja, ono sto je izmisljeno u poslednjih 20-ak godina i sto zaista radi, a ne zaludne istocnjacke filozofije i beskorisne vise koreografske no borilacke tehnike. Dzaba im i sto su ih razvijali hiljadu godina kad su smesne u poredjenju sa savremenim tehnikama razvijenim zahvaljujuci poznavanju fizike i morfologije ljudskog tela, a ne praznoverju.

петар

pre 5 godina

(dominus, 24. jul 2018 17:11)

Тачно је да постоји само један Бог и ми смо за Њега сви исти али Он није исти за све нас јер га ми различито исповедамо и верујемо. Будизам није религија, може се више рећи да је филозофија. Али ни православље није религија. Оно је начин живота у пуноћи. Оно се неистражује, оно се живи. Све тако рећи религије имају сличности и за многе се може рећи да су повезане али када се дотакнемо суштине, наилазимо на непремостиве разлике. И у исламу има доста тога што га повезује са православљем али далеко од тога да верујемо у истог Бога. Јер Сами Господ је рекао "ко не верује у Сина, не верује ни у Онога који Га посла". и "ко не верује да је Христос Син Божији, нема живота у њему". Дух не познаје границе и дише где хоће али има доста духова. Тамо где су други духови, нема места за Духа Светог јер Он не жели на силу да се намеће, а Он је једини Дух којега треба примати.. Зато у Писму и пише "испитујте духове" и још се каже "само Духом Светим може неко рећи Христос је Син Божији" Не постоје модерне црквене догме. Црква је догме установила једном за свагда на светим васељнским саборима и тога се држи и неодступа од њих кроз векове. Зато су католици и отпали од православља.
Када човек почне да искрено живи православље, тек онда увиђа и осећа суштинске разлике са свима другима. Онда он долази до познања истине.

nele

pre 5 godina

Ovde uopste nije prica o Budizmu kao religiji vec o Pepe-ovom negativnom uticaju. Njegov uticaj je nedvosmisleno los. Ali to nema veze sa Budizmom. Imate dosta i pravoslavnih sekti sa drugacijim tumacenjem Pravoslavlja i sigurno da ni one ne bi bile dobre za Novaka. Kao ni sto nista losiji sportista ne bi bio da je bilo koje druge (ne-ekstremne) vere.
Vajda je pricao o ishrani. Svima, osim Novaku, je bilo jasno da njegovo telo nema energije. Zao mi je vegetarijanci, vi se nalazite da je eto Novak sad dobar kada je vegetarijanac i da je problem bio u veganstvu. Ignorisete cinjenicu da je Vajda takodje izjavio da bi bilo jos bolje da Novak ubaci i druge oblike mesa.
Jeste bolje nego sto je bilo, ali je realno na svojih 40-50%. Na ruku mu ide cinjenica da je konkurencija u tenisu nikad slabija. A realno, sa ovakvom igrom ne bi nikada uzeo ni jedan GS da su Rafa i Rodzer pa i Marej na vrhuncu. Kao sto niko drugi ne bi GS video zadnjih par godina da se nije glupirao.
Povreda koju vuce je takodje posledica ishrane. Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.

Boca

pre 5 godina

Pitanje je ko je uopšte dovodio Imasa u Novakovo okruženje ? Nije se taj “slučajno” pojavio tu. Novinari, očekujemo pravo istražno novinarstvo i odgovore.

Laki (je malo nervozan)

pre 5 godina

A Vajda i dalje fura kačket Uniqlo. 
Daj bre Nole pokloni mu jedan sa krokodillm nemoj da si stipsa
(Caw, 23. jul 2018 14:52)

A fura i Bekera pored sebe!?
Novak je možda i stipsa a ti ...

Lanister

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...(Stefan, 23. jul 2018 15:14

Nisam znao da se srpstvo meri placenim porezom. Eto blago nama ti si uložio milione u Srbiju veliki Srbine.

1.Smarate sa porezom
2. Nećete vi sto brinete za porez, dati Srbiji novca, koliko je Djokovic uplatio novca Srbiji, za još 100 godina.

CarloNS

pre 5 godina

Ja sam vegan i imam više mišićne mase. Vidite na internetu bodi bildere koji izgledaju ko volovi jer su vegani. Mislim da je ovo greška, sve što je Novak trebalo da uradi je da poveća volumen obroka, kao što vo radi. Pogledajte film Džejmsa Kamerona "The Game Changers" o bilderima i atletičarima koji su vegani, pokazuje da su oni zapravo mnogo bolji u svakom pogledu od onih koji nisu.
(Pametnjaković, 23. jul 2018 15:30)

1. Vo je uštrojeni bik, tako da ne verujem da bi se Novaku dopalo poređenje
2. Vo ima dva želuca, a čovek samo jedan

miki

pre 5 godina

Ja mislim da je Novakov problem njegov ego. Umislio je da je Tesla pa je poceo da eksperimentiše sa vegetarijanstvom i budizmom, ali neko treba da mu javi da on nije Tesla. Sveukupno, deluje kao da jos uvek nije odrastao.
(Jovana, 23. jul 2018 20:27)

Ja mislim da problem sa egom imas ti i jos 95% komentatora ovde!

dominus

pre 5 godina

петар

Zanimljivo. Budizam nije religija i nema veze sa paganizmom. Pravoslavlje vuče korene iz Budizma.
Ovde nije problem Budizam već Novak. On kao takav je podložan raznim uticajima koji mogu biti pozitivni ili negativni. U njegovom slučaju to se prepliće. Otud cela ova zbrka ili šta već da je.

papaja

pre 5 godina

Fenomen Novaka prezivljava cela nacija. Vidi se koliko ga navijaci poznaju i sve prezivljavaju sa njim, ispostavilo se sada da su u pravu!

Guru out, proteini in.

Zuba

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Ma spomenik treba da mu se podigne. I ulica pride ako treba.

Vera

pre 5 godina

Nadam se da je s Pepeom završio za sva vremena, stvarno šteta za proteklo vrijeme koje je izgubio s njegovom filozofijom.Jedini guru koji je Novaku potreban zove se Marian Vajda!Sretno obojici, ne znam koji mi je draži!

Zika

pre 5 godina

Opet o placanju poreza. Covek je za ovu zemlju ucionio vise nego sto ce milion pljuvaca uciniti za ceo zivot. Pogledajte se u ogledalo i za pocetak ne bacajte djubre na ulicu.

Dragan

pre 5 godina

Mene samo zanima ko je taj Imas ? Cime je on zasluzio da bude u Noletovoj lozi a kamoli da ga trenira ? Novak koliko god da je pametan i uspesan pokazao je da i takvi ponekad grese. Nadam se da je sve to iza njega i da ce opet dominirati. Ne ocekujem dominaciju ove godine ali se nadam svakako da redovno stize do 1/2 finala i finala i naravno da dodje i jos koja titula.

Znalac

pre 5 godina

Novak treba da jede dosta pasulja, sira i domace hrane. Najbolje je da se jede krompir peceni, sir, meso ispod saca, beli luk za izdrzljivost i pasulj prebranac. Kakve biljke i povrce. To nam naturaju iz Evropske unije zbog politicke korektnosti prema zivotinjama i prodaje GMO biljki od Mosnata. Nista nema lepse nego kada curi mast od pecenog praseta i kada se peceni hleb umace u to ili kad se jede jagnjeca glava. Novak da jede prasetinu i bice najbolji ponovo. Kakav brokoli. To je za luzere i budale.

Prle

pre 5 godina

Eto Novace, trazio si pomoc i resenje na sve strane a ona je bila pored tebe. Ispostavilo se da jesmo bili u pravu i da smo te dobro savetovali a ti ubuduce razumi da nije svaka kritika zlonamerna, na protiv!

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

dip ing gradjevine

pre 5 godina

Pametnjakovic
to za misice je uredu hajde ti sada bratac sa svojim misicima trci onoliko koliko novak pretrci za jedan mec u promenljivom ritmu moze bez reketa i nemoras da zamanjujes rukama i za dva dana opet to isto i tako dok se turnir nr zavrsi mislim da neces uspeti ili ti mi na gradjevini se uvek sprdamo sa bilderima koliko ce izdrzati i uvek ga uvalimo nekom keramicaru kao pomocnog radnika i znas koliko trajete dva dana i nema vas vise drugo je mlatiti tegove ispred ogledala i pumpati misice sa stereoidima i vestackim proteinima iz konzerve i baviti se vrhunskim tenisom nekazem da netreba volja i upornost za tvoj sport kojim se bavis ali lose ti je uporedjenje

Dr. House

pre 5 godina

Dobro , ovo smo znali. Ono što je bitno da je Novak prihvatio sugestije , da mu ponovo veruje i sluša.
Ne znam da li je iko obratio pažnju šta je novak u stvari izgovarao kad se drao prema boksu u polufinalu posle neiskorišćenih šansi za brejk lopte ( katastrofalni riterni na drugi servis Nadala) pri rezultatu 7:6.
" Vajdaaaaaaaa, Vajdaaaaa ! Kaži nešto. Šta da radiiim, gde grešim! "

Vajda gleda u kameru i pokazuje rukama da se približi osnovnoj liniji , posramljen što zbog kamere što zbog Novakovog urlanja. Kriza pri servisu na 7:7 i Novak nastavlja komunikaciju iz prsdhodnog gema.
" Pričaj, pričaj sa mnom čoveče! "
To je pokazatelj da još nije povratio psihičku stabilnosti samopuzdanje , ali i NEOPHODNOG POVERENJA U VAJDU I ISKRENOJ ŽELJI NOVAKA DA MU POMOGNE da bude onaj stari/novi.

Ica

pre 5 godina

Vajda, hvala ti u ime svih nas koji volimo Novaka i dobar tenis. Ti si nas brat. Ako te ne slusa, slobodno mu lupi neku cusku, pa za uvo, da slusa bre. Salu na stranu, vi zajedno ste pobednicki tim. Oboma zelim svaku srecu i uspeh u daljem radu.

milosnish

pre 5 godina

Neće se srbija obogatiti od Noletovog poreza, veće pare su dizali i dižu političari, o tome brinite sunarodnici, dosadni ste sa tim porezom

Tanja Petrovic

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.

John

pre 5 godina

Jesmo lepo govorili...
A posle Vimbldona bilo kao "Novak pokazao kritičarima". Jok more. Kritičari pokazali njemu da su sve vreme bili u pravu.
Sreća ovaj Vajda normalan čovek i zna znanje.

svet

pre 5 godina

Dok citam, setih se filma o Thoru koji je bijo bog i zbog ljubavi prema zemaljskom bicu, se odreko svoje bogovske snage da dokaze ljubav :). Sreca pa ga sila i neprijatelj natero da se vrati onome sta jeste i krenuo ponovo da bude ono kakav je. Zemaljska ljubav je ostala i krenula da ga razume. Kako ce de se zavrsi sve skupa, ostaje da se vidi u nekom od nastavka price ;). Nole neka bude ono sta je, a ostali ili ce ga razumeti ili nezasluzuju njegovu paznju i to sta je.

gruzanin

pre 5 godina

I opet : Marjane, Srbine, Srbija je uz tebe! Svi znsmo koloko su Slovaci dobri ljudi, i njihova nacionalna zajednica, u Srbiji je najlojalnija nacionalna zajednica. Secano se i pobune Slovaka u Kragujevcu, za sta dadose zivote, i to ne kad je bilo lako, vec kad je bilo najteze. Hvala sto Novaku, a i svim Srbima, pomazes, i sto si progovorio o problemima. Ljubav svih nas ka Jovaku je jaca od svih problema. PS Novace trece dete, molim!

Stefan

pre 5 godina

E, 'ajmo sada vi, koji ste iza Vimbldona bili stava "haha, a šta sad kažu kritičari njegovog životnog stila?" - šta SAD VI kažete? Vratio meso (riba je meso!) u ishranu, podigao mišićnu masu, oterao onog "ljubav i mir" psiha i - krenuo da se vraća u staru formu! A šta je bila naša kritika? Pa zamislite, baš to što nema snage, pošto je izgubio mišićnu masu usled izbacivanja mesa iz ishrane! A i to što je počeo da se bavi tenisom kao da je budistička filozofija. A nije! Sad potpuno istu stvar otvoreno kaže čovek koji ga je vodio pravo do vrha, a sad mu ponovo pomaže da se vrati. Čudno? Ne. Neke stvari su egzaktne. Znači - sedi dole, 1.

anica

pre 5 godina

Kao sto rece komentar dole ovo je samar svima koji su sumnjali u iskrenost Noletovih fanova kada su mu ukazivali na greske. Samar svima koji su cutali a mislili suprotno, koji su imali dve pprie pa se uklapali kako odgovara.
Jasno kao dan odavno sta je bio problem... ne ponovilo se...da nikad vise ne dozvoli da mu drugi namecu stavove, da bude svoj kao sto je i ranije bio. Zao mi je zbog godina procerdanih kada je mogao da se zacementira na vecnoj listi, ali nikad nije kasno za pocetak, na greskama se uci. Ovaj covek je samim vracanjem kod Noleta pokazao kakav je, neka mu Bog da zdravlja i snage da jos dugo budu u vrhu. Veoma, veoma me je obradovala ova vest...mnogo sam srecna.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Orwell Vegan
ne znam za da Vincija, Tesla je bio vegetarijanac (ne vegan) i to u drugoj polovini zivota, a Musk cepa sve redom :-) malo je koketirao sa vegetarijanstvom i to je sve, vegan sigurno nije

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Laknulo slaninarima. Bilo malo frke nakon dranja Nadala u polufinalu. U jednoj ruci brokoli, u drugoj batak, i gledas finale. A Nole melje Andersona... Jos kad zvaknu onu travu na kraju... Pa priznajte koliko vas je doslo u iskusenje da zavrljaci batak? Hvala, Vajda, legendo Matijevica! I, sada bez sale, hvala sto se trudis da izbavis Novaka iz one srceparajuce sekte. Srecno, majstore!!!

burazer

pre 5 godina

Tako je, Marijane, svaka cast! Reket i kasiku u ruke pa udri - ipak je tenis prvenstveno sport, ne nacin zivota i filozofija... Onog nesrecnog gurua Spanca treba Nadalu ili Federeru uvaliti, mozda i Kirjosu :-)

Caw

pre 5 godina

Šteta što je prekinuo saradnju sa Vajdom i imao ovi "prazninu" i mnogo oscilacija u poslednjih godinu i nešto.
Da je nastavio sigurno bi uzeo još 3-4 gs i iskreno mislim čak i penzionisao Federera a još više utukao Nadala i falilo bi mu još malo da bude apsolutno najbolji svih vremena.
Ovako će biti jako teško da prestigne Federera po broju gs titula i ako je bolji igrač od njega.
Srećno Nole!

ja pa ja

pre 5 godina

Hvala ti Vajda...filizofija u tenisu,vazi..opasan manipulator onaj spanac,kao sirimo ljubav u tenisu ha ha ..badalastina kao sto smo svi i mislili.uzmi reket ,unisti protivnika na terenu i vidis kako onda ljubav sa trofejom ide ,jos jednom hvala Vajda

Pepe i amor

pre 5 godina

Eto Marijan Vajda je upravo u ovom intervjuu potvrdio ono što mi ovde pišemo već skoro dve godine. Potvrdio je decidirano kategorički da je Novak jednostavno morao da se odrekne Pepea Imasa i sve ono što taj čovek predstavlja i da je morao da počne da unosi neki vid životinjske hrane da bi uneo one proteine koji su mu jednostavno NEOPHODNI za jedan tako naporan sport kakav je tenis naravno. Još ima "ostataka" delovanja Pepea Imasa u vidu onih deljenja srca nakon pobeda što će NADAM SE vremenom takođe nestati iz Novakovih navika, pa da zaista bude to u potpunosti opet onaj stari Novak posvećen isključivo tenisu i uspehu na terenu, a ne filozofijama i meditacijama punim "mira, ljubavi" i sličnih zamajavanja. Dobrodošao nazad Nole i veliko hvala Marijanu Vajdi koji te je najzad uspeo probuditi iz tog sna u kog su te uvaljivali oni koji tvojoj profesionalnoj karijeri nisu mislili dobro. Bravo Marijane Vajda majstore.

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Он је вероватно једини човек који га је могао и успео извући из странпутице којом је кренуо са оним самозваним гуруом...

Maja

pre 5 godina

Dr se pise samo po nasem "pravopisu" bez tacke i MALIM slovom. U celom svetu se doktorat visoko ceni. Postoji razlika da li ima tacka ili ne posle Dr. Raspitajte se malo !!!

Građanin

pre 5 godina

Đoković je Đoković! Jedan jedini, a vi ste srbistanci koji niste dostojni da budete njegovi savremenici, a kamo li da ista o njemu komentarišete...
(Damir, 23. jul 2018 21:15)

Brate Damire Srbine dodjite sedi s nama ima i za tebe mesta ovde.

insajder

pre 5 godina

Hajde ne "palite" se. Pepe Imaz je i dalje član "familije", samo što više nema pristup Novaku kada je u pitanju tenis; dakle, nema ga na trenizima, nije prisutan kada se raspravlja o taktici pred meč, na fizičkim pripremama, kao i na samim mečevima. Nadamo se da će njegovo odsustvo biti trajno, inače ponoviće se ono što se sa Novakom ranije dešavalo.
On je, priča se, bitan kohezivni element u nekim drugim stvarima, ali to je neka druga tema.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Za ove trolove ,ako vam smeta Novak nemojte dolaziti na ovaj sajt .Pozdrav svim Novakovim navijacima !
@(no name, 24. jul 2018 08:23)

Trolovi?
Da li je ovo portal www.novak.com ili mozda B92?
Ovde 95% ljudi ustvari navija za Novaka samo su mu dali prevelik zadatak da bude najbolji svih vremena i oficijelno tj najveci broj GS.

Sale

pre 5 godina

Novaku vec 2 godine svaki strucnjak i navijac govore isto - da se otarasi Pepea. Nadam se da ga nece vratiti, valjda je i sam shvatio sa ovom titulom!

fantom

pre 5 godina

Bravo Vajda, ovo bi svako normalan podržao. Najbolji potez u dosadašnjoj karijeri Novak je uradio kad je vratio Vajdu i kondicionog trenera Griča. Sve je jasno, bez Vajde nema vajde.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Вајда је ту као психолог. Растерао је све те крвопије и мишеве што су били окачили на Новака. Искрено се надам да је и Марко склоњен на дистанцу јер је он довео Имаза. Новак је жртвовао каријеру да би Марка вадио из депресије.

sima

pre 5 godina

Морам да кажем да сам пријатно изненађен! Хм, Вајда изашао из своје, самопројектоване сенке, и рече! Лепо. Ово је први пут да говори о себи, и..чак својим условима рада са Новаком! Само да не претера..-)) Да је Пепе..на одсуству, је више него добра васт..а и "рибе" ..-)

Корто

pre 5 godina

Мислим да је немогуће бити веган и физички надмашити Рафу у 5 сетова по сунцу. И мислим да мир & љубав филозофија може само да штети у професионалном спорту.

Хвала Вајди!

Imay

pre 5 godina

Sve, ali sve, od reči do reči - potpisujem!!! Da sam imao priliku negde da kažem isto bi mu to rekao. Ovde smo se mlatili po komentarima, pa da li imamo pravo na takvo mišljenje, pa da li volimo Novaka, bla, bla... Ja obožavam Novaka, ali samo kao sportistu, a njegov privatni život me malo ili uopšte ne zanima dok god ne utiče na njegovu igru.

Stari čačanin

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

E moj pametni trolčiću, pa u Monaku se ni ne plaća porez.

Goran

pre 5 godina

Cim je poceo da se svadja sa sudijama i da baca reket znao sam da je raskrstio sa Imazom i da se vraca na vrh. Tenis ne moze da se igra kao sah.

Milan

pre 5 godina

Odrastao čovek i može da preživi sa biljnom ishranom, ali za iole zdravlja neka jede makar sir.

Na žalost, ima ozbiljnih neobrazovanih ekstremista koji čak i deci ne daju meso i masti.

Prave filozofiju od nečega što je abeceda medicine.

drvobradi

pre 5 godina

Koji god je bio problem, nećemo ga nikad saznati. Tako i treba. Ovo je priča da nahrani ego navijača. Jedino pozitivno je sto nećemo skoro gledati Pepea u boksu.

sneza

pre 5 godina

Porez na zarade se placa u Drzavi u kojoj je zaradjen, a ne u kojoj teniser zivi. Porez na imovinu se placa u Drzavi u kojoj osoba piseduje tu imovinu. Znaci, Novak ne moze da placa porez na zarade Srbiji vec samo onim Drzavama u kojima je i zaradio novac. A kao sto znate, sve sto ima u Srbiji je prijavljeno i porez se placa. Sada gradi i kucu u Srbiji, pa ce dodatno i platiti porez. Pre nego sto pljujete, zasto se ne raspitate kako se placa porez i za sta. Pozdrav

cica misica

pre 5 godina

Nije džaba Sampras bio to što jeste. Mogao je sam celo prase da podrlja.
(Građanin, 23. jul 2018 19:51)
Pa kad suga svi zvali Sam-praseeeee! :)))

петар

pre 5 godina

(nele, 24. jul 2018 13:51)

Не постоје православне секте. Постоје секте које погрешно тумаче православље.

srle

pre 5 godina

Novaka su nervirali mediji na početku povratka jer su ga konstantno pitali jedno te isto, a on je uvek bio iskren sa njima. Neki tabloidi su 'vadili' njegove reči iz konteksta, ali on je to sve prebrodio. Utišao je sve kritičare, a sada mogu o njemu da pišu samo lepe vesti.

Dobra vest, to znači da Novaka više nije briga šta drugi misle i šta mediji pišu. Vajda je jedini koji treba da vodi Novakovu karijeru, do kraja, a ne da se mešaju drugi sa strane, pogotovo ne raznorazni „guru majstori“ i „reiki učitelji“.

Jaran

pre 5 godina

Oliver Nedeljkovic
Pa naravno da smo bilo u pravu. Ali problem su stvorili oni koji su stvorili pricu da mi sve to pisemo jer mrzimo Novaka. Covece, da neko meni blizak unistava svoj zivot losim odlukama upravo bih mu pristupio kao i u komentarima o Novaku.

Nije i dalje na "onom" nivou, treba mu dati jos malo vremena i bice spreman da dominira na svim podlogama.

Abarth

pre 5 godina

Sa ovim textom mozemo staviti tacku na to ko je i na koji nacin "pomogao" Novaku da dve godine bude u offu. Empatija prema svom bratu i zelja da mu pomogne na neki nacin dovela je do toga da mu je brat preporucio svog gurua. Svedoci smo da, sa takvim nacinom zivota i razmisljanja se ne mozes baviti profi sportom, ma koji god on bio, pogotovo ne individualnim kao sto je tenis. Toliko.

antiDebil

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Ma sve je to u redu, nego ko si ti, to je ovde jedina misterija ?

bocko

pre 5 godina

Quinte, i ja vise volim i da igram i da gledam kosarku vise od tenisa,ali nisi pojasnio kako je kosarka teza od tenisa,ili bilo kog individualnog sporta?U kosarci ako ne ide Teu krenuce Bogdanu,ako Raduljici nije dan mozda je Jokicu itd.U tenisu je igrac prepusten samom sebi,tj.od njegovih ,dobrih ili losih odluka sve zavisi.

Darko

pre 5 godina

Jednostavan, čvrst, tačan, istinit. Dame i gospodo, gospodin Marjan Vajda. Jedini pravi trener Novaka Đokovića, jednog od najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.

Рејџ Агенст

pre 5 godina

Треба одликовати Вајду, не би Новак видео ни финале без ове "метле".

rale

pre 5 godina

Apelujem na naše vlasti da Vajdi daju pasoš Srbije i proglase ga počasnim gradjaninom naše zemlje. Ako ga je dobila manekenka Lima, pa Vajda ga sigurno stostruko više zaslužuje. Dačiću, reagujte!

Langus

pre 5 godina

Sad bi mi trebali, kao ono Amerikanci, da tuzimo Noleta sto nas nije slusao (sigurno je procitao bar par komentara)! Mozda je i lakat bio delimicno kriv, ali ne toliko da bi poceo da gubi telesnu masu i da posle prvog seta izgubi snagu.

Gladan covek, logicno da se ljulja na terenu i ne moze nista da uradi kao kad je jeo.

Александар

pre 5 godina

Дакле, на питање, након Вимблдона - Где сте сада сви ви који сте га критиковали, да одговорим, да смо ту и да смо ипак били апсолутно у праву, сви ми сасвим добронамерни критичари Нолета, који смо указивали управо на поменуте сегменте о којима Вајда овде говори.

vegetarijanac

pre 5 godina

Nole je bio vegan, sada je vegetarijanac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vp, 23. jul 2018 15:07)

Vegetarijanci ne jedu ribu.

Ivan

pre 5 godina

Vajdi pasoš odma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 23. jul 2018 14:22)

Sta pasos? Daj tri komada!

киза Д

pre 5 godina

Риба,је месо...Вајда је тражио ...а сад шта још једе није битно...битно је да се више ребра не виде...

anonimni

pre 5 godina

@Kanidja PG

Pretpostavljam da bi Novak ipak menjao te GS i Masterse za brata. A da je vrač zloupotrebio svoje zasluge, jeste, ali to je sad manje važno. Kad tad dođe i negativna reklama, a to obično bude opasnije od bilo kakve pozitivne reklame

Mesar

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."

Marijane, svaka ti je zlata vredna! 👏👏👏

TurboNator

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Mislim, sta reci posle ovako 'edukovanog' komentara o tome sta , i kao slag na tortu odnos + - = 70:16 trenutno... tuga i zalost.

dule

pre 5 godina

Poražavajuće je to što komentar @MarionDrake ima toliko pozitivnih ocena. Preko 2000 ljudi očigledno ni ne zna šta komentariše. Vegan i vegetarijanac nije isto, jer potonji jedu ribu, morske plodove, kao i mlečne proizvode, jaja. Tako da je 2015 Novak ipak na vegetarijanskoj ishrani dominirao, a potom počeo da primenjuje vegansku ishranu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mačkučkarka, 23. jul 2018 20:03)

Poražavajuće je što ti ne znaš o čemu pričaš. Ni jedni ni drugi NE JEDU MESO, s tim što vegani ne koriste ni mleko ni jaja niti bilo kakve proizvode prilikom kojih su patile životinje (kozmetički proizvodi koji se testiraju na životinjema, ...).

Ono što ti izgleda smatraš za vegetarijanstvo je religijski post (barem kod pravoslavaca, za ostale religije stvarno ne znam) ali jednostavno kad neko jede ribu on NIJE vegetarijanac.

dominus

pre 5 godina

Znalac

Verujem da si se sam ispovraćao čitajući sopstveni komentar. Nema većeg otrova za organizam nego umakati hleb u masti sa roštilja, odnosno praseta sa ražnja.

ring of fire

pre 5 godina

To Marjane ,kapa dole.
Pa nisnmo mi svi slepi bili ,to je bilo ocigledno da je Pepe ostao unistio bi ga skroz ne samo kao igraca nego i ljudski.
Mozda su u pravu oni koji su govorili da je Pepe svesno podmetnut od nekog ili nekih.

ja

pre 5 godina

Sjajno! Jednostavno je vecina ljudi bila u pravu. Napolje sa glupim filozofijama i guruima, jak i naporan trening sa instiktom ubice i hrana da proteinima. Riba je super.

Dane

pre 5 godina

Shvatio čovek odmah u čemu je stvar. Novak ako ima tri čiste, skontaće da mu grljenje drveća nije mnogo uspeha donelo, i raskrstiće zasvagda sa kojekakvim guruima.
Ne kažem da će ponovo vladati tenisom kao što je to radio pre neku godinu, ali igraće kvalitetno.

milos

pre 5 godina

Zbilja,gde su oni sto su kritikovali nas sto smo pricali da je pepe imaz unistio novaka?Nema ih.Promenili nikove i sad kazu isto sto i mi.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

Oterao je Vajda Imaza kao Gandalf Grimu i Novak je kao Teoden svoj mač osetio ponovo svoj reket
(basko, 23. jul 2018 15:13)
Daj nama malo :)

unafree

pre 5 godina

Novaku sve najbolje! Ali Imas je lažni alibi a ishrana - proverite dnevni meni gladijatora. Svakako, tenis koji smo videli u polufinalu sa Nadalom je nešto što davno nismo imali priliku da vidimo. To je bio meč!

Karlo

pre 5 godina

To sam mogao i ja da mu kazem.
Nije morao da daje milione Vajdi.
Bas se ovajduo o Djokicu.
Salim se naravno, ovog smo Novaka cekali i znao sam da ce to da se desi ako Vajda umesa svoje prste...

Maca

pre 5 godina

Bojim se da je Vajda pogresio sto je izneo ovo u javnost. Nece biti pravo Novaku. Sve je jos rovito, mozda ovo pokvari njihov odnos. Nadam se da ipak nece.

ja

pre 5 godina

@ (pasulj snagu daje, 23. jul 2018 17:41)

Apsolutno! Samo što bi trebalo da pojede kazan pasulja da dobije istu količinu proteina kao iz jedne konzerve tunjevine...

Masha

pre 5 godina

Na niz super komentara, svi smo naravno odusevljeni, da se doda da Novak nije u budizmu od pepea... Ko je gledao njega na rtsu kao mladica on je vec tada pricao o meditacijji, jogi itd. Dakle, nije pepe njemu isprao mozak, on je u tome dugo. Ali, Vazno je da mu neko kao sto je sad vajda ne dozvoli da tenis pocne da dozivljava sa tom filozofijom, jer energija cveca i mira ne ide sa zeljom da se drugi nadigra i pobedi. U tom smislu, druzenje sa pepeom je odmagalo, a posvecenost treninzima bez filozofiranja pomoglo. Vajda zapravo govori ono sto su mnogi zdravorazumski ljudi ovda pisali mesecima, ali razumem da je noletu bilo tesko da se otrgne. U tom smsilu, ovi sto pisu o krstu itd nista ne razumeju noleta, on Boga dozivljava mnogo kompleksnije nego sto je usko gledanje sa strane samo jedne religije.
E sad, posto je ta faza nadamo se iza, idemo dalje. Ali mi ne bismo bili to sto smo jesmo da sad ne vidimo odmah niz pehara i GSmova... Polako ljudi, nije vazno da sve pobedjuje, nego sto se vratio tenisu kao sportskom nadmetanju.

Mikhail Tal

pre 5 godina

Ovi komentari su suvo zlato. Ismejao sam se za celu godinu. Pozdrav svim duhovitim ljudima. Krunisali ste ove divne Vajdine reči. Samo da Novak nastavi da dere.

Mikhail Tal

pre 5 godina

A sada tek možemo da vidimo koje je Novak čudovište od tenisera kada je sa bobicama, brokolijem i ringlovima protiv Rafe na šljaci izvukao gubitak od 7:6, 6:3. Legenda.

ac72

pre 5 godina

I šta sada reći za Imasa? Na kraju krajeva Novak je bio taj koji odlučuje, ali za štetu koju je napravio neko bi trebalo da mu ispostavi račun.

majstor

pre 5 godina

Tako je Vajda...to je prava filozofija...i da nije osvojio...i da je izgubio od Nadala isto bih rekao jer se video drugaciji Novak, stari/novi Novak. "Imas filozofije" u penziji....sada rad, red i disciplina bato, a posle igranja...filozofija do mile volje.

Kopam i vadim bitkoin!

pre 5 godina

Marjane da te zdravlje dugo dugo sluzi tebe i tvoju familiju. Bravo majstor i hvala ti sto si mi ulepsao naredne dane i mesece.

Pokušaj objektivnog

pre 5 godina

Zaista pametan i umeren čovek, volim ljude koji ne pričaju mnogo, ali kažu puno! Ako se ovako nastavi ni 20 gren slemova nisu daleko!

Tatum

pre 5 godina

Komentari na ovoj vesti zapravo govore o tome koliko svi mi obožavamo Novaka i koliko mu želimo dobro. Ne dozvolite da vam "komšijski" komentari na istom jeziku i nekolicina isfrustriranih pojedinaca koji pišu pod različitim imenima poljuljaju to uverenje. Nole, najveći si!

Guliver

pre 5 godina

"Kada vidite dobrog protivnika na drugoj strani mreže morate se koncentrisati kako da ga najbolje izbacite iz ritma i gde da pošaljete lopticu, a ne da razmišljate o Budi."
Sve rečeno!

zvezdarac

pre 5 godina

@darko
Nista, osim što nije za sportiste. Kad završe karijeru, super, ali do tada je sport upravo kontra filozofija od religije kakva je budizam.

jovan

pre 5 godina

Gde su sad Srbi mesozderi????? U rupama do prvog Noletovog poraza. A onda ce opet kako slabo jede......
(Sasa, 14. jul 2018 17:07)
Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-16)

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu.
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)
Preporučujem (+1506) Ne preporučujem (-62)

gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna?
(Suk, 14. jul 2018 17:32)
Preporučujem (+259) Ne preporučujem (-13)

gde su sad oni nutricionisti
(milos_bg, 14. jul 2018 20:07)
Preporučujem (+177) Ne preporučujem (-27)

Evo nas strucnjaci tu smo i dalje. I, sta cemo sad? Ipak logika na nivou zlatne ribice nije bila u pravu. Kakvu vam je samo samarcinu svima Vajda udario, kao i ovima sto su vam podelili pluseve. Ima vas, ima vas podosta strucnjaka naravno. Nas "kriticara" sa druge strane je ipak dosta manje i u tome je draz ove vesti i ove male "pobede" utoliko veca. I Vajda je, eto, srecom bio kriticar, a da je bio kao VI, Novak verovatno vise nikad GS titulu ne bi video.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Imam utisak da Marijan Vajda, na neki način, Novaku Djokoviću donosi sve ono što su mu neki drugi, boraveći u njegovom timu ili, samo njegovoj loži, oduzimali. Jedno vreme sam sticao iutisak kao da je neko "isisao" život iz ovog našeg predivnog čoveka, koji je krpeći kraj sa krajem preko trnja i neverovatnih muka, uspeo da se domogne nevidjenih visina. Teniski teren nije mesto za gurue, nije mesto za slanje poljubaca, već mučilište na kome se ili propada ili pobedjuje i stiče slava. O novcu da i ne govorimo. Onaj ko nema izuzetno jaku želju da protivnika sa one strane teniskog terena, rezultatski uništi, da ga pregazi i pobedi na bilo kom sportskom takmičenju nema šta da traži a, posebno u tenisu koji je jako iscrpljujući i agresivan sport.

Jovan

pre 5 godina

@ Pepe Imas je naplatnom spisku Rožera Federera.Ubačen element da destabilizuje Novaka...
(Miki, 23. jul 2018 14:27)

To je moja majka govorila 2 godine :) Zapamtila valjda neku izjavu rodje iz 2015e gde je za Novaka rekao "svi mi moramo da nadjemo neki nacin kako da ga poremetimo na terenu". Vrlo moguce da ima neke istine tu.

igor

pre 5 godina

Ispada da je vecina ljudi koja je dobronamerno kritikovala Novaka, u pogledu Pepea i ishrane, bila u pravu. Morao je konacno da se oslobodi Imaza, koga, hvala Bogu takodje nema vise u Novakovom boksu. Hvala puno Vajdi, dobro je da je konacno njega poslusao, i jos malo da ojaca i moze da nastavi tamo gde je stao pre dve godine.U pravu je Vajda,tenis je za borce, a ne filozofe. Jako je dobro i da mu sin raste i da se posvetio njemu, a uskoro i cerci, sto ce ga dodatno motivisati, a ne da oseca krivicu i bakce se bratovim neuspehom koji ima dovoljno godina i novca da se posveti sebi i vodi svoj zivot i pusti Novaka na miru. Srecno Nole dalje i samo slusaj Vajdu, nastavi sa ribom, malo jos ojacaj i titule su tu, one ti i pripadaju!!!

srednji brat

pre 5 godina

Nije Pepe Imaz sam dosao, doveo ga je Marko srednji brat Novaka. Nazalost Marko je psihicki vrlo labilna osoba. Ne bi Imaz bez Marka imao ulaz kod Novaka.

Pera

pre 5 godina

Bravo za Vajdu, e sad jos da nam jednog dana (mozda kad ode u pravu penziju) Nole objasni zasto je sve to radio. Nije on lud, naprotiv, al nesto je bilo u njemu sto ga je guralo na tu stranu.

Marsovac

pre 5 godina

"Vegetarijanci ne jedu ribu.
(vegetarijanac, 23. jul 2018 15:52)

Ni vegani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 23. jul 2018 18:26)"
Makrobioticari jedu

Mirko

pre 5 godina

(Marlone, 23. jul 2018 22:43)

Pa nije baš precizno to što si napisao, jer je budizam stvorio najsavršenije borilačke veštine koje itekako odražavaju sposobnost za borbu. Stvar je više u Imasovom nekom tumačenju, koje god da je ono bilo i čije god da je bilo.
Imas i nije bio trener u klasičnom smislu, ne znam da je iko nešto osvojio sa njim kao trenerom.
Ali jeste istina da je Novaka u to neko vreme kočila neka upasivizirana verzija filozofije Pepea Imasa.
Jer, u sportu ti treba mir, da bi mogao hladne glave da reaguješ u najtežim iskušenjima, ali ti treba u sposobnost za takmičenje i borbu. U nekim vidovima budizma se ta dva vrlo uspešno pomiruju i izvlači se maksimum.

Onaj Gari

pre 5 godina

Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana.
(Orwell Vegan, 23. jul 2018 19:02)

A zasto si ti onda vecito nezadovoljan, frustriran i agresivan u sopstvenim komentarima? Ne samo na ovom portalu. Na ovom si jos i fin, posto ti onakve komentare kao na drugim portalima nece objaviti. A ja sam ih se sit iscitao. Kakve si sve ljudima nepristojne reci izgovorio, to je strasno.

TurboNator

pre 5 godina

Dosta vise s tim porezom. Porez se placa u zemlji gde se zaradi. Dakle od Vimbldona porez placa V.Britaniji. Srbiji moze da plati samo na neku kucu ako je vlasnik.
(Tanja Petrovic, 24. jul 2018 09:23)

Netacno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 24. jul 2018 10:04)

Ajde objasni nam molim te - kako je netacno? Mislis treba da plati porez dva puta - tamo gde zaradi i u Srbiji? Sve normalne zemlje imaju sporazume 'protiv' duplog oporezivanja prihoda... mozda u Srbiji takvih sporazuma nema?

Ako nema - jos jedan razlog da ne zivi u Srbiji (inace bolje bi mu bilo u BG nego u Monaku...), i jos jedan dokaz da Srbija nije bas normalna zemlja... na zalost.

Vuk

pre 5 godina

Danas je ta veganska ishrana moda i to je u redu za neke ljude, ali za nekoga ko se izlaze stresu, bilo fizickom ili mentalnom to je opasno, jer telo i mozak pod stresom zahteva proteine i masnoce. I sami veganci znaju da moraju da uzimaju neke suplemente kao sto je vitamin B jer ne mogu dovoljno da ga dobiju od biljne hrane. Ako je Nole bas u tolikoj moralno-filozofskoj dilemi mogao je da skokne na Tibet do Dalaj Lame za savet. I Dalaj Lama je poceo da jede meso na savet doktora.

Нарциса Зец

pre 5 godina

Srbi spomenik da podignemo Vajdi!

Šalu na stranu, samo potvrđuje da je za bilo kakav uspeh u životu potreban zdravorazumski pristup

Mia

pre 5 godina

Dušebrižnici, bilo bi lepo da tako istrajno tražite porez i od tajkuna, od političara, od onog što ima 24 stana, od onog što mu tetka šalje džeparac, od pevača... Spisak bez kraja. Novak od Srbije nije dobio ništa, ni uslove, ni posao, ni pomoć. Novak ne koristi naše puteve, naše zdravstvo, školstvo. Novak ne živi ovde. Zašto bi plaćao porez ovde? Humanitarni rad je sasvim dovoljan.

Miloš

pre 5 godina

Plaćaj porez u Srbiji! Do tada si za mene strani teniser srpskog porekla. Rafa plaća u Španiji, Rodžer u Švajcarskoj, Đoković u Kneževini Monako...
(Stefan, 23. jul 2018 15:14)

Novak treba da plaća porez tamo gde živi, jer tako mora, a Srbiji nije baš mnogo toga dužan (da ne kažem da je situacija zapravo obrnuta). Budimo srećni što je iz meni nejasnih razloga odbio neke druge države koje su htele da ozbiljno pomognu njegovu karijeru pre mnogo godina, pa i dalje stoji ono SRB pored njegovog imena. Bez ikakve naše zasluge.

Prvo se vi zapitajte da li svaki put tražite i dobijete fiskalni račun i da li ne biste platili neki porez kada bi vam se ukazala prilika da to potpuno legalno uradite.

Јабучило

pre 5 godina

Ovas,mladi sir(tj.neslani-so je problem) jaja...to je hrana gladijatora...'Ajd da ne izmišljamo rupu na saksiji
(Igor, 23. jul 2018 21:06)

Нису им редовно давали месо, млеко и јаја, већ понекад. Јели су јевтину храну. Калцијум су добијали из мрвљених животињских костију.

N.Pazar

pre 5 godina

Bog te blagoslovio
(Sasa M, 23. jul 2018 14:18)
Šalom Alkum kako bi Isus govorio ili ti Sellam Alejkum na Arapskom;)
Ne moze da skodi i Sellam Alejkum svim ljudima dobre volje:)

TurboNator

pre 5 godina

Ajde objavite ovo molim vas, za sve 'poreske obveznike' ovde...

https://www.quora.com/How-does-taxation-work-for-tennis-players-who-win-tournaments-in-different-countries

Isecak:

"In the UK, the tax laws for appearance fees and prize money are similar to the US – you pay tax on whatever you make whilst in the UK (which can normally be deducted from your taxable income in your country of residence). So when tennis stars play in tournaments in the UK, they pay 45% tax on appearance fees and winnings. But it’s not really a big deal as it’s practiced around the world."

?

pre 5 godina

(Laza, 24. jul 2018 11:17)

Лазо, Новак је пријављен у Монаку, тамо му је пребивалиште и тамо плаћа порез, порез на новчану награду са турнира плаћа у земљи где се игра турнир. У Србији може да плати порез на имовину која је на његовом имену или на пословање фирме. А на све остало не. Тј ако је од спонзора зарадио 100 милиона, нема пореза у Србији на то. Нек заради милијарду, мени је драго, не треба ми његов порез, он даје много више, док неки који се зову "политичари" узимају на бога не мисле. Питајте њих одакле!!!

Komarac

pre 5 godina

@Игоре ти си стварно не баш толико паметан када дајеш себи за право и одвајаш времена да одговораш овако неком безвредном лику. Баш си чудан

Razmislite malo

pre 5 godina

Kako nas trolaju susjedi sa tim porezom, to je strašno. Ubiše se naši ljudi od objašnjavanja a ovi sa druge strane se smejulje.
Mnogo smo naivan narod.

Jovan

pre 5 godina

@ U pravu je Vajda, nije tenis nekakva visoka filozofija: povećanje mišićne mase (za tu kategoriju igrača) donosi pobede, ali i povrede. Novaku verovatno nije toliko stalo do pobeda koliko bi da izbegne povrede. 
Imate primer Mareja koji je pre povreda izgledao kao Hulk i pobeđivao sve redom. 
Navijači lako nađu novog miljenika, a i treneri.
(CATAPA, 24. jul 2018 13:08)

Misicna masa donosi povrede? Pa ona te strucnjace stiti od povreda ligamenata i kosti i daje fleksibilnost telu i vece ubrzanje svih pokreta nogu i ruku. Ne govori Vajda o tome da Novak postane Hulk, nego da vrati osnovnu zdravu misicnu masu koju je IZGUBIO. Cak i vise misica nego sto je optimalno ne moze da steti kao manjak. Evo Nadal ti je najbolji primer, jedan od najmisicavijih igraca kroz celu karijeru. Sta mu fali? Nista, osim sto ima urodjeni problem sa kostima stopala koji mu pravi probleme i na kolenima.

Sto se tice Mareja on je imao problem sa zglobovoma celu karijeru, to je genetika. On je oduvek imao steznike na clancima npr, a i uvek je hodao nekako cudno zbog cega smo mislili da folira i fa se vuce, a posle "podivlja" u poenu i stize sve redom. Ispostavilo se da ga je to i kostalo na kraju. Sigurno da je trpeo bolove ali ih je ignorisao. To sa kukovoma je problem njegove izdrzljivosti tela tj. genetike, a ne opste misicne mase. Da je bio slabiji prosao bi dosta gore i pitanje je dal bi se ikada oporavio, a evo ga sad se polako vraca na betonu.

Simeon

pre 5 godina

Ligamenti su vise izlozeni usled nedostatka misicne mase.
(nele, 24. jul 2018 13:51)
Sad sam sve čuo. Ovo je biser kao kad bi rekao da je jedenje fizička aktivnost, pa što više jedeš, više i smršaš.

skaut

pre 5 godina

Noletu je, siguran sam, drago i zbog toga sto je shvatio da ga svi oni milioni Srba sto su ga kritikovali sto ne jede meso i sto se ne resi Pepea ustvari iskreno vole.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Svaka cast Vajdi da je uspeo... i svaka cast Novaku da je prihvatio savete i pomoc Vajde. Kad se jednom uvalis u sektu, tesko je iz nje izaci...

Mislim da mu je Vajda bukvalno spasio zivot, ma koliko to drasticno zvucalo!