Nedelja, 22.07.2018.

14:55

Fetel kiksom karijere prepustio Hamiltonu prvo mesto!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za VNNemačke u Hokenhajmu i preuzeo prvo mesto u generanom plasmanu od Sebastijana Fetela.

Izvor: B92

Fetel kiksom karijere prepustio Hamiltonu prvo mesto! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

ŠTA DA RADI FETEL?

pre 5 godina

@Ajzea
Jašta, sa slabijim. Ako je taj Meklaren iz 2008-09 bio tako dobar što Kovalainen nije pobeđivao sa njim? Štaviše retko je i do podijuma dolazio. A da, njegov bolid je bio duplo slabiji, sabotirali ga da bi Luis ispao puno bolji. Glupostima ferraiijevihh navijača nikad kraja.

Ajzeja

pre 5 godina

Jedini vozac koji ima po bar jednu pobedu u svakoj sezoni je hamilton dakle i sa jakim i slabijim bolidom.
(hammw09, 22. jul 2018 23:13)
Slabijim bolidom......Ahahaha......ahahah!!!

aleksandar

pre 5 godina

po cemu mercedes ima bolji bolid od ferarija,ima vecu max.brzinu na pravcu,ferari je bolji na kocenjima,red bul posebno,treba da smo srecni sto imamo nekoliko trkaca u letecem cirkusu,luis fetel,kimi,max,pa i rikardo,luisu je tim uzeo titulu i pomogao sofercini rozbergu da je uzme,luis je ludacki vozio i imao nebrojeno odustajanja kad je baton ni kriv ni duzan uzeo titulu,luis propusta botasa prosle sezone krug pre kraja kad je video da ne moze da stigne skuderiju,koji je to vozac u f1 uradio tako nesto,fetel je vrhunski trkac,steta za f1 zbog kiksa.go Lewis

sah 88

pre 5 godina

Oko 150 komentara na vest o F1, nekl stotina lajkova, a na vest i moto GP desetak komentara i nekoliko desetina lajkova?! I onda nas ubeđuju šta je popularnije?! U svetu još veća razlika.

Junuz

pre 5 godina

Preterujete sa Hamiltonom i tome kako je on u svakoj sezoni pobedio. Tamo negde 2009, je u prvom delu sezone bio ocajno los. Tada na scenu stupaju Meklarenovi inzinjeri i prave novi bolid sa kojim se moglo pobedjivati. Dotle se Hamilton borio za najvise za 8-9 pozicije (jednom 4-ti), a na "svom" Silverstonu je zavrsio 16-ti! Sve je do bolida. A sto se toga tice Hamilton je bio i ostao Srecko Sreckovic. Bez sumnje najsrecniji vozac F1 ikada, sve mu ide na ruku, svaka okolnost, svaki razvoj dogadjaja.

Joe

pre 5 godina

@ ASD

Hamilton pobjedjuje kroz citavu F1 karijeru, najlošija sezona mu je bila 2013 kada je ostvario samo 1 pobjedu.
I u godinama dominacije Browna i Red Bulla uspijevao je da pobijedi 2-4 puta u sezoni.
Covjek uvijek ide na pobjedu, ta zelja za pobjedom ga je kostala "poraza" od Buttona. Dok je vidljivo brzi Hamilton pokušavao da izvuce nemoguće iz inferiornog McLarena i pobjedjuje sto je rezultiralo brojnim odustajanjima, ziheraš Button je vrijedno skupljao bodove i na kraju sezone ih imao vise od timskog kolege Hamiltona.

Junuz

pre 5 godina

A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.
(EUFORIJA, 22. jul 2018 20:33)

Fetel je rekao "Brzi sam, treba da idem napred". I bio je brzi, odmah je napravio nekoliko sekundi razlike. Pa naravno kada je imao svezije gume, logicna odluka vidjena i kod vecih i kod manjih timova mnogo puta. Tesko bi se to moglo i nazvati timskom naredbom. Botasu je zabranjeno da se trka sa Hamiltonom.

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Pa kada čačkaš evo ti pitanje, kada je Hamilton sa inferiornijim bolidom pobeđivao? Počeši se malo po glavi, pogledaj dobro istoriju formule 1 pa ćeš se iznenaditi. Pogledaj opet neke druge šampione sveta sa kakvim kantama od bolida su pobeđivali, recimo hint Alonso 2012 u Ferrariju, Šumaher 1996 u Ferariju, Sena u Meklarenu 1993, Fetel u Toro Rosou, Baton u Baru čini mi se 2007 (iako ga ja smatram slučajnim šampionom zahvaljujući geniju kao što je Ros Bron i duplom difuzoru).

cartmanx

pre 5 godina

Ja jednostavno nikad nisam mogao da navijam za Ferari baš zato što su uvek imali vozača 1 i 2, za razliku od npr. Mclarena, Red Bula, pa i Mercedesa - Nico-Hamilton..Danas jeste pustio gas Botas, ali nije bilo uvek tako, ko duže prati F1 zna o čemu pišem, a da ne pišem o sezonama kada su se Senna i Prost "klali" u McLaren-u, pa i Fetel u Red Bulu sa Veberom, i niko ne spori umeće Fetela, ali ono što već dugo pišem, a na šta je doduše malo teže a i sam pristao) Kimi je možda danas i imao pobedu u rukama, međutim "fenomenalna" taktika je doprinela da niko od dvojice ne bude 1. Kimi zahvaljajući, već mnogo puta zahvaljujući startegiji, Fetel zahvaljujući svojo grešci...i prosto mi je žao, posebno ove sezone da gledam Kimija kao vodonošu!! Ono što je Hamilton uradio u onakvim uslovima kapa dole, da mogao je do 2. mesta da nije bilo timske naredbe, ali se bar nije slupao, i opet bi sve bilo manje više isto i psole trke. Na kraju Hamilton ume da iznervira izjavama poput one da ga je Kimi naemrno udario a onda se izvini i kaže da mu je izjava glupa, ili Kimi koji kaže da je na pršloj trci pogrešio i to je to..kada će te to čuti od Fetela!? P.S.Slažem se da je Le Cler potencijal, ali ne baš toliki koliko ga mediji veličaju.pozdrav svim ljubiteljima F1!!

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Ko je rekao da se nerviram. Evo upravo je objavljeno da je "primadona" opomenuta zbog očiglednog prekršaja prilikom ulaska u boks za koje su u prošlosti kazne bile prođi kroz boks u toku trke ili dodavanje 10 sekundi na kraju trke. Gde će Mercedes kazniti usred Nemačke, a još je tu bio i Diter Zeče. Dakle nemam razloga da se nerviram jer se sve vuče da šampion bude Hamilton, uz svesrdnu pomoć kao Ferarija, Red Bula i ostalih.

reflektor

pre 5 godina

U pravu je ovaj sto napisa da pod pritiskom Hamilton vozi dobro.Dodao bih i po kisi kad su vec takvi uslovi.Ima i on mane ali svaku priliku,svaki bod zna da iskoristi i napadne i izvuce plus.Jedini koji je pod pritiskom jaci i koji vozi sad u timu koji nema teorije da se takmici sa najboljima je Alonso.Kakav je to vozac!Jednostavno,svako ima svoj kvalitet,po meni Rikardo je odlican,najbolje kocenje,najstalozeniji je u situacijama ali ga poterase maleri..

EUFORIJA

pre 5 godina

ASD, po tebi ispada da Hamilton osvaja titule zahvaljujući sudijama,ferariju, red bulu, ostalima... Sve, samo ne njegovom vozackom umecu! Fetel je sam kriv za kiks,mada mislim da bi ga Luis prestigao i da ovaj nije kiksnuo. Ovo je dokaz da Luis pod pritiskom najbolje vozi za razliku od drugih.A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.

KiMi

pre 5 godina

Kada je Fetel 'obisao' Kimija, odem ti ja na podnevni odmor jer kontam da je to to.. nakon 15 min. vrnem se iz radoznalosti kad ono niđe Sebastijana sina a Gari prvi.. kataStrofa!

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Hamilton je upravo završio razgovor sa stjuardima i svaki čas se očekuje da li će biti kažnjen ili ne.Možda bude kazna od 5 sekundi a možda ništa.Videćemo.

Lalos

pre 5 godina

Komentari da je F1 glupost i dosada mi idu na nerve, pa ni ja ne gledam fudbal i ne se...m po njemu. Nemojte gledati ako vam se ne svidja. Trka je bila odlična, Fetel ne bi pustio Hamiltona jer ima mnogo iskustva. Malo se zakuvalo.

Goran

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.
Arhiteča

Upravo tako ... to je zapravo i bio ključni razlog velike greške,jer je Fetel bio svestan da mu se Hamilton veoma brzo približava, i da su performanse Luisovog bolida mnogo bolje od njegovog u tom trenutku, i da neće moći da ga zadrži ...Realno gledano Fetel jednostavno nije morao toliko riskantno da vozi, i da forsira bolid preko granica na kišnoj i vlažnoj stazi ,bolje bi mu sto puta bilo da je samo odvezao trku do kraja i uzeo bodove, jer u najgorem slučaju bi bio treći ili četvrti... međutim on se prosto "inatio" što se kaže, i nikako nije hteo da se preda ,pa je na sve moguće načine probao da izvuče maksimum iz bolida kako bi se suprostavio u tom momentu apsolutno nadmoćnijem mercedesu, ta nerealna želja ili bolje rečeno inat mu se na kraju žestoko obio o glavu.... Apsolutno nezrelo razmišljanje od strane Fetela ,jednog iskusnog vozača šampionskog kova, koji je u ovakvoj situaciji postupio kao neki tinejdžer željan prepucavanja i dokazivanja ,trebao je samo da izveze trku do kraja i uzme bodove , a ne da umesto toga forsira bez potrebe i na kraju ostane bez ičega...Mislim da će biti nakon trke dosta kritika na njegov račun zbog nerezonskih poteza kojima je upropastio kako sebe tako i svoj tim !

Nathan

pre 5 godina

Hamilton doktor 40 preticanja imao covek na poslednje dve trke. Najbolji u istoriji F1. Posebno mi je drago zbog Ferarija jer su uvek bili iritantni, na kvarno stalno nesto kao i danas pustanje Kimija. Ljudi koji navijaju za Ferari, Lejkerse ranije, GSW, Real, Juve, Barsu su osobe bez morala.

Arhiteča

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.

aj sad

pre 5 godina

Ne razumem fazon Srba svi su za Kimija...a Kimi nije pobedio vec 2 godine nijednu trku!
(Benny Hill, 22. jul 2018 17:50)
kakve veze ima sto nije pobedio, nije ni Alonso zbog meklarena a navijam i za njega posle kimija.

Masinac

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ajde idi gledaj u Sunce, za bolje i nisi.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)

Jeste, kad se ti raduješ što je Raikonen udario Hamiltona prošlu trku to je sasvim u redu a ovo sad ti ne valja.

ernesto che

pre 5 godina

@beni hil

Odgovor je prost, to sto ne razumes dovoljno govori. Imas one ljude koji kad jednom steknu simpatije prema nekom, traju ceo zivot a imas ove sto menjaju boje kako dune vetar.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.
(Junuz, 22. jul 2018 17:26)

Doživeh da moram da citiram Miroljuba Petrovića: "Bato, opsedaju te demoni"

TERETANA BLEJA

pre 5 godina

Jao kako sam se potresao. NOT!
Ne pratim ovu formulu još od bergera i mensela. Totalno imam preča posla nego da blenem u kola koja idu u krug. Kako vam ne dosadi? Ja odem sa gomilom riba u grad mojim ferarijem i to je život, a ne da gledam formulu.

asd

pre 5 godina

Humska BG@ Treba da te je sramota za ovaj komentar! Kao prvo bilo je sramotno ponašanje vozača u početku trke koji su bili ispred Hamiltona jer su ga propuštali. Ako ti to u svojoj ostrašćenosti i zaljubljenosti u Hamiltona nisi video onda pravac kod oftamologa. Fetel zaslužuje sve kritike za ovo što je uradio ali ovaj potez Mercedesa je legalan ali licemeran. Zašto? Da li se sećaš "primadone" prošle godine u Bahreinu kada je timu poručio kako je brži od Botasa i da ga propusti i ako ne pretekne da će vratiti poziciju. Da li je vratio poziciju? Nije a Mercedesu su puna usta kako su vozači jednaki. Danas se videlo da nisu! Samo mi nemoj spominjati Mađarsku prošle godine jer je i to bilo licemerno od Hamiltona jer nije imalo nikakav uticaj. Ako probaš da uporediš sa naredbom iz boksa Ferarija Kimiju, to ni blizu nije bilo isto i da su radnije to uradili Fetel bi verovatno pobedio. Pitaš se kako nije isto? Koliko su bile stare Kimiju gume u donosu na Fetela kada je stigla naredba iz boksa i koliko su bile stare gume Botasa i Hamiltona kada je stigla naredba iz boksa? Inače tvoja primadona se sramno ponela stavljajući veto da Rozberg bude voditelj na podijumu. Šta sada kažeš, a kao se praviš realan u ocenama trke. Sada si se konačno razotkrio i da znaš treba biti ponizan u pobedi, ponosan u porazu jer nikada ne znaš šta donosi budućnost. Dobronameran savet i pozdrav.

Rosberg

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ma veliki si mangup.Nadam se samo da ćeš ceh platiti ti a ne neko nedužan.

markoc

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем? 
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте. 
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе. 
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.
(Хумска БГ, 22. jul 2018 17:43)

Jeste pustio feteva po naredjenju ali koliko se secam i botas je dobio sugestiju da zadrzi poziciju kada su kod drugog pokusaja preticanja videli da je brzi od hamiltona, to si zgodno zaboravio... a onda botas cuva poziciju, usporava kimija i hamilton kao pravi veliku razliku na starim gumam i ispada "heroj" za tebe i slicne. nema sumnje da je hamilton odlican vozac ali fetel je bolji po meni a kimi i ako je na zalasku karijere je car kakav hamilton nikada nece biti makar imao i 20 titula. a to gluposti kao dosao sa 14 mesta, pa sta, koliko ima jak motor uopste to nije neki podvig. a isto si tako zaboravio i da su kimija skoro izgurali sa staze vozaci koji zaostaju ceo krug i to je jedini razlog zbog kojeg je botas zavrsio ispred inace nikada ne bi obisao kimija.

mirko

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...
(Rosberg, 22. jul 2018 18:09)
šta je logično da nemci slave ispadanje nemca a slave pobedu britanca. vise se navija za vozača nego tim

cone

pre 5 godina

Koliko neki ljudi lupetaju. Pa normalno je da će Ferari koji nije uzeo titulu 11 godina da favorizuje Fetela.Kimi nije isti vozač kao što je nekad bio.Pritom mercedes je vise puta favorizovao vozace. Ne kazem da treba tako,ali ako jedan tim to uradi,urafiće svi.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

U beskrajno dosadnoj f1 moze da se nesto desi samo ako kiša padne!
(Totti, 22. jul 2018 16:32)

Kako bre sad beskrajno dosadna? Pa pre samo dve nedelje to je bio najuzbudljiviji sport.Au da, navijaš za Fetela, baš mi te je žao.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.
(Darth Vader, 22. jul 2018 17:31)

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.

Darth Vader

pre 5 godina

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.
(Privredni rast Srbije 0,77%, 22. jul 2018 18:09

Koliko znam sve ov se odnosi na pravilo bezbednosti ulaska i izlaska iz pitlejna. Kolko znam da pise u pravilima da je zabranjeno secenje linija a ovo je bilo secenje i te kako. Ako su vec u proslosti bili kaznjavani zbog toga ne vidim razlog zasto ne i sada? Sta da je neko naisao sa leve strane? A sve se u poslednje vreme svodi na tu bezbednost. Kako bilo ovo ce Carli morati da objasni zasto ne kazna

Pera Pisar

pre 5 godina

Žalosno je da Hamilton nije kažnjen, nisam fan Fetela, igrao sam na kladži da će Ferštapen biti na podijumu i ovako umesto u +, ode u - 5 000,a iz aviona se videlo da je prešao preko svih mogućih linija, čak i vozio po travi (???) lik krenuo u boks, pa se predomislio, jer i Botas kad je išao drugi put gume mu nisu bile spremne, svakako bi pukao 10 sekundi, generalno "suđenje" u svakom sportu je na katastrofalnoj razini i sa "Var"-om i upotrebom savremene tehnologije i bez nje, a šta tek reči na onu timsku naredbu Mercedesa Botasu "drži svoju poziciju", a bio je brži od Hamiltona, nije čudo što je F1 izgubio bitku protiv MotoGP-ja

oneperson

pre 5 godina

Nikad gori vozac nije pobedio. Fetela svi volimo njega niko zato sto je neznalica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 22. jul 2018 16:55)

Uh kakav komentar! Prva ja ne volim Vettela i nemoj da generalizujes. Zasto nikad gori vozac? Jer je Vettel sam izleteo, niko ga nije gurnuo sa staze? Smesno. Nisam verovala da ce mecka pobediti sada, ali lepo je videti turbulencije u sampionatu. Mada poslednji uzbudljivi sampionat bio je 2010-e, onako sampionat dostojan ovog sporta. S druge strane, stoji cinjenica da je Hamilton vozac koji je zasticeniji od ostalih. Gde mu je kazna? Ali, ta kazna bi mu oduzela nekih 12-ak poena, ali ne i cinjenicu da je sada vodeci. Mnogi kritikuju da Bottas vecito pusta Hamiltona (tj. da zadrzi poziciju) ali isto radi i Ferrari sa Raikkonenom i Vettelom uz jednu razliku. Bottas je barem uspeo da obezbedi poneku pobedu u timu.

NKV Konjušar

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Velika, velika greska Fetela moze da ga kosta titule! Za svetu "kravu" F1 nema kazni, moze da radi sta hoce?
Nije vise ni formula ko sto je bila nekad.Ovi slabiji bolidi sa losijim vozacima samo statiraju na stazi, cekajuci da vide Luisa ili Kimija u retrovizoru i odma sklanjanje.Svela se trka na borbu dva tima i cetiri vozaca, ostali kao da ne postoje.

Darth Vader

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.

reflektor

pre 5 godina

Doktorski je vozio.Kao i Botas,Kimi odlican.A Fetel katastrofa greska,ocajno.Zamislite 20 bodova vodite ili 17 da kasnite iza Hamiltona.Sta li je njemu sad u glavi?!A Hamilton moze ovom pobedom da preokrene i razvali do kraja,kao i Mecka.Kisa napravi ludnicu od trke,obozavam.Nebitno ko pobedi ali napravi dar mar :) Vrh sezona je ova,bice klinc do kraja ,trebalo bi

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.

Хумска БГ

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем?
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте.
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе.
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.

sah 88

pre 5 godina

@NECA zato što kada kreneš ne smeš da gaziš preko onih debelig belih linija sa steana, strogo zabranjeno, a kamoli ti da ih presečeš i vratiš se na stazu. Otkada gledam svi su za to dobijali kazne, čak i Šumaher.

Wonta

pre 5 godina

Ok krenes u box pa ti kazu ne, pa opet da, pa opet ne, I tako ti fino preseces krivinu I fino izadjes sa trkacke staze ali nema vezee pa ti si vozac Mercedesa pa ti se moze. Stvarno komicno. Da nije bilo tog cirkusa realno I u potpunosti zasluzeno bi bilo da Hamilton dobije ali ovako......
Da su sport I sportska pravila odlucivala osvojio bi Kimi ili Botas ali ovako kada sve odlucuje drugo.....

Metropola

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018 16:50)... Zil Bjanki je poginuo 2014 u Japanu jer je udario u bager koji izvlaci vozila sa staze, ako vec komentarises o F1 malo znanja nije na odmet!

seki

pre 5 godina

Ovo samo ugoreli navijaci fetela mogu da kazu da 170 000gledaoca navijaju za njega i ferari čovek ispade iz trke vecina puklike poce da slavi nemoze nemac vise da voli fetela nego mercedes.

Grande Šumi je bio BOG OTAC za dotične i za kišu i za suvo, sneg, odrone, zemljotrese itd...

pre 5 godina

Prost i Hakinen po kiši? :)))))) A izostavio si glavnog BAJU za kišu?

King roger

pre 5 godina

Neverovatna sreca ali i mnogo bolji mercedesov bolid.sa ovim ferari bolidom ne moze se pobediti.Ili proklizava ili gume ne valjaju.Mnogo je bolje mercedes organizovan.mnogo bolji tim.Nije sve do vozaca.I sad mi nije jasno zasto je Fetel izleteo veoma cudna situacija.

devlinjo

pre 5 godina

Verovatno sam ovde zalutao, ali imam potrebu da kažem nešto. Kao neko ko je aktivno pratio f1 od 94. do 08. neko ko je vatreni obozavalac Šumahera i najzad neko ko je gledao iskljucivo prenose na hrt, zbog toga što su znali šta pričaju i kako pricaju za vreme trke i pre i posle trke u studiju f1, mogu da kazem da je tehnologija (kirs drs automatski prenos) unistila draž trka i mogu da pobede prosecni vozači u najboljim bolidima. Dzeson Baton lično.

Nikola 13

pre 5 godina

Sve razumem..neko voli Fetela, neko Hamiltona. Ali, reći da je Hamilton imao više sreće od početka sezone...pa to je suludo. Čovek svaku drugu trku ima problema sa bolidom. Vozio je maestralno danad. 42 kruga na jednom setu sa 9 obilaženja. Svaka mu čast. Fetel je veliki vozač i veliki šampion, ali trenutno se sve vrti oko Hamiltona i Mercedesa. Ako Mercedes bude stabilan do kraja sezone titula ide njima.

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.

Alex Pb

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)

maš inž u peMziji

pre 5 godina

Deco, morate shvatiti da, ako ne naprave kardinalne greške, malo zavisi od vozača. Oni su tako probrani da su vrrrlo približnih kvaliteta.
Što se tiče bolida tu niko ne može da parira Mercedesu.
Novac je u pitanju. A Mercedes ga ima isto koliko i svo ostali u F1 cirkusu - zajedno.
Za one manje bistre: na istraživanje (prototipove) niko ne može da odvoji novca koliko može Mercedes.
(Pitanje je da li to uvek čini tj želi).

Zivim medju njima...

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.
(sah 88, 22. jul 2018 16:09)

Nikada ti neces razumeti nemacki mentalitet. Nemci navijaju za Nemce, ljude, a ne za motore.

Metropola

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti
(dr gonzo, 22. jul 2018 16:50)... kad je na tim gumama bio brzi? Covek ni jednom nije bio brzi od Botasa Kimija i Fetela. Pri tom ne kazem da je ne zasluzeno samo me nerviraju ovakvi komentari u stilu fudbalskih navijaca.

NECA

pre 5 godina

Samo ako moze Neko of poznavaoca prilika u F1 da mi pojasni zasto bi Hamilton trebao da dobije kaznu kako to ovde mnogi pomonju ili zasto me bi trebao da dobije kako ga drugi brane!? Samo ozbiljni komentatori molim. pozdrav.

Milos

pre 5 godina

Ume li neko da obrazlozi ,Ali pametno zasto Hamilton nije kaznjen zbog nepropisnog ulazenja ili izlazenj is pit stopa?
(Kosava, 22. jul 2018 17:04) # Link komentara

Nije prekrsio pravila, zato sto nije obavio pit stop. Da je presao sa sva cetiri tocka, i nastavio u boks, dobio bi kaznu.

dr gonzo

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)

Darth Vader

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018

Zil Bjanki u Japanu nakon cega je posle visemesecne kome preminuo.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

U ovoj trci se videla razlika između dobrog vozača i vrhunskog kakav je Hamilton,baš zato što po kiši vozi kao Sena nekada Luis je uz njega,Prosta i Hakinena najbolji u istoriji.Šteta što je Fetel ispao jer bi do kraja trke gledali kako ih Hamilton sve zaobilazi i pobeđuje.Jednostavno u ovakvim vremenskim uslovima Hamilton je nepobediv.

Milivoje

pre 5 godina

Nikada, ali bas nikada necu razumeti srpsku ljubav prema Sumaheru, Vetelu...Aktuelno "navijam" za Hamiltona. Ipak, jedina je konkurencija Nemcu. Uvek sam protiv Nemaca, "ne znam" zasto?

ernesto che

pre 5 godina

Kao sto govorim 3 god, kimi nije drugi vozac i nikad ne bi ni prihvatio to ali svojim losim pocecima sezona dovodi do toga da je prosto suludo i ludacki da se bori protiv fetela, ova trka je dokaz, 15 krugova niko nema m..a da mu kaze da treba da se skloni iako zaostaje 40-tak bodova. Kimi je institucija. A sta tek reci na intervjuu posle kvalifikacija, gde je posle fetela i botasa dosao kimi, huk i vrisak sa tribina, neprocenljivo.

Pablo

pre 5 godina

Sinovi moji, ja sam ovo prestao da gledam još pre 2-3 godine, kad sam video da je sve do bolida. A video sam kad je upravo ovaj Fetel dominirao nad Alonsom, a nije pola Hamiltona a ne Fernanda Alonsa.

Strašno koliko je sport propao.

Stef

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.
(ernesto che, 22. jul 2018 16:28)

Nije forsirao, mogao si da vidiš da razlika pada, jednostavno je napravio u¿asnu grešku na kočenju, suviše kasno za onakve uslove i mokru stazu. Korekcija u samoj krivini ga je koštala. Videlo se da bi došlo do okretanja, zadnji kraj ga izdao. Možda bi mogao da nastavi trku da se samo okrenuo, ovako je poljubio ogradu.. Neočekivano loše je odreagovao, to je sve.

Msc@Stefan

pre 5 godina

Vozac dana po meni je Kimi, dajte mu agregat i bateriju kao Fetelovu, pod, sve sto su menjali i uz ovakav pristup i Hamilton i Fetel mogu da se pozdrave sa titulom, nadoknadio bi Kimi lagano. Klasa sa njih.

HARIS

pre 5 godina

Fetelovi navijaci suze rone.. hahahahahahhahaha.. ljudi, nije on TA KLASA.. Luis je rame uz rame Sumiju, Prostu, Seni..
(mnogo je kume, 22. jul 2018 16:35)

Kako je onda u Red Bulu sa Renoovim agregatom osvojio 4 titule?

HARIS

pre 5 godina

Luis drzi casove
(Bg, 22. jul 2018 16:33)

A taj cas se zove sklanjalica drugih vozaca i Fetelov incident. Jos ne mogu da vjerujem ko moze da navija za Hamiltona?! Iskompleksirani englez, pokazao pravo lice u Silverstonu!

sah 88

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.

ernesto che

pre 5 godina

@stef

Neznam dal smo gledali istu trku ali njegova prednost je porasla na 9.5 sekunde u odnosu na kimija, koji se borio s botasom i guzvom.

cecc

pre 5 godina

cim nema kimija da slupa hamija lagano se pobjedjuje.. bravo Hami !!! vettel prevara od vozaca.. lako je biti prvi i voziti cim malo zagusti odmah 2 greske.

sah 88

pre 5 godina

Kimi care, Kimi kralju hvala ti što si se kao veliki šampion i čovek sklonio Fetelu koji se bori za titulu i tih 7 bodova nam je u toj borbi neophodno.

osmiputnik

pre 5 godina

Da su pustili kimija da ostane prvi sad bi ferari uzeo prvu i drugu poziciju.. Umesto toga naprave najvecu gresku od kada pratim formulu 1... Favorizuju fetela u ferariju mesto da puste kimija.. SRAMOTA

ernesto che

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.

dr gonzo

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti

impeRAtor

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?

sah 88

pre 5 godina

Ako bude sreće posle ovako odličnog starta Fetel bi trebalo rutinski da pobedi, a smeši nam se duplo postolje. Iako navijam za Fetela i Kimija preko deceniju, odavno mi se neko nije svideo kao Lekler. Veliki potencijal, nadam se da će preći u Ferrari kada Kimi ne bude želeo više da vozi.

Metropola

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018 16:50)... Zil Bjanki je poginuo 2014 u Japanu jer je udario u bager koji izvlaci vozila sa staze, ako vec komentarises o F1 malo znanja nije na odmet!

sah 88

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.

ernesto che

pre 5 godina

Kao sto govorim 3 god, kimi nije drugi vozac i nikad ne bi ni prihvatio to ali svojim losim pocecima sezona dovodi do toga da je prosto suludo i ludacki da se bori protiv fetela, ova trka je dokaz, 15 krugova niko nema m..a da mu kaze da treba da se skloni iako zaostaje 40-tak bodova. Kimi je institucija. A sta tek reci na intervjuu posle kvalifikacija, gde je posle fetela i botasa dosao kimi, huk i vrisak sa tribina, neprocenljivo.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ma veliki si mangup.Nadam se samo da ćeš ceh platiti ti a ne neko nedužan.

osmiputnik

pre 5 godina

Da su pustili kimija da ostane prvi sad bi ferari uzeo prvu i drugu poziciju.. Umesto toga naprave najvecu gresku od kada pratim formulu 1... Favorizuju fetela u ferariju mesto da puste kimija.. SRAMOTA

Masinac

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ajde idi gledaj u Sunce, za bolje i nisi.

Stef

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.
(ernesto che, 22. jul 2018 16:28)

Nije forsirao, mogao si da vidiš da razlika pada, jednostavno je napravio u¿asnu grešku na kočenju, suviše kasno za onakve uslove i mokru stazu. Korekcija u samoj krivini ga je koštala. Videlo se da bi došlo do okretanja, zadnji kraj ga izdao. Možda bi mogao da nastavi trku da se samo okrenuo, ovako je poljubio ogradu.. Neočekivano loše je odreagovao, to je sve.

Nikola 13

pre 5 godina

Sve razumem..neko voli Fetela, neko Hamiltona. Ali, reći da je Hamilton imao više sreće od početka sezone...pa to je suludo. Čovek svaku drugu trku ima problema sa bolidom. Vozio je maestralno danad. 42 kruga na jednom setu sa 9 obilaženja. Svaka mu čast. Fetel je veliki vozač i veliki šampion, ali trenutno se sve vrti oko Hamiltona i Mercedesa. Ako Mercedes bude stabilan do kraja sezone titula ide njima.

Pablo

pre 5 godina

Sinovi moji, ja sam ovo prestao da gledam još pre 2-3 godine, kad sam video da je sve do bolida. A video sam kad je upravo ovaj Fetel dominirao nad Alonsom, a nije pola Hamiltona a ne Fernanda Alonsa.

Strašno koliko je sport propao.

HARIS

pre 5 godina

Luis drzi casove
(Bg, 22. jul 2018 16:33)

A taj cas se zove sklanjalica drugih vozaca i Fetelov incident. Jos ne mogu da vjerujem ko moze da navija za Hamiltona?! Iskompleksirani englez, pokazao pravo lice u Silverstonu!

Darth Vader

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018

Zil Bjanki u Japanu nakon cega je posle visemesecne kome preminuo.

dr gonzo

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti

aj sad

pre 5 godina

Ne razumem fazon Srba svi su za Kimija...a Kimi nije pobedio vec 2 godine nijednu trku!
(Benny Hill, 22. jul 2018 17:50)
kakve veze ima sto nije pobedio, nije ni Alonso zbog meklarena a navijam i za njega posle kimija.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

U ovoj trci se videla razlika između dobrog vozača i vrhunskog kakav je Hamilton,baš zato što po kiši vozi kao Sena nekada Luis je uz njega,Prosta i Hakinena najbolji u istoriji.Šteta što je Fetel ispao jer bi do kraja trke gledali kako ih Hamilton sve zaobilazi i pobeđuje.Jednostavno u ovakvim vremenskim uslovima Hamilton je nepobediv.

Хумска БГ

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем?
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте.
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе.
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.

HARIS

pre 5 godina

Fetelovi navijaci suze rone.. hahahahahahhahaha.. ljudi, nije on TA KLASA.. Luis je rame uz rame Sumiju, Prostu, Seni..
(mnogo je kume, 22. jul 2018 16:35)

Kako je onda u Red Bulu sa Renoovim agregatom osvojio 4 titule?

Zivim medju njima...

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.
(sah 88, 22. jul 2018 16:09)

Nikada ti neces razumeti nemacki mentalitet. Nemci navijaju za Nemce, ljude, a ne za motore.

Arhiteča

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.

dr gonzo

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)

Nathan

pre 5 godina

Hamilton doktor 40 preticanja imao covek na poslednje dve trke. Najbolji u istoriji F1. Posebno mi je drago zbog Ferarija jer su uvek bili iritantni, na kvarno stalno nesto kao i danas pustanje Kimija. Ljudi koji navijaju za Ferari, Lejkerse ranije, GSW, Real, Juve, Barsu su osobe bez morala.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

U beskrajno dosadnoj f1 moze da se nesto desi samo ako kiša padne!
(Totti, 22. jul 2018 16:32)

Kako bre sad beskrajno dosadna? Pa pre samo dve nedelje to je bio najuzbudljiviji sport.Au da, navijaš za Fetela, baš mi te je žao.

cecc

pre 5 godina

cim nema kimija da slupa hamija lagano se pobjedjuje.. bravo Hami !!! vettel prevara od vozaca.. lako je biti prvi i voziti cim malo zagusti odmah 2 greske.

Msc@Stefan

pre 5 godina

Vozac dana po meni je Kimi, dajte mu agregat i bateriju kao Fetelovu, pod, sve sto su menjali i uz ovakav pristup i Hamilton i Fetel mogu da se pozdrave sa titulom, nadoknadio bi Kimi lagano. Klasa sa njih.

sah 88

pre 5 godina

Ako bude sreće posle ovako odličnog starta Fetel bi trebalo rutinski da pobedi, a smeši nam se duplo postolje. Iako navijam za Fetela i Kimija preko deceniju, odavno mi se neko nije svideo kao Lekler. Veliki potencijal, nadam se da će preći u Ferrari kada Kimi ne bude želeo više da vozi.

Milivoje

pre 5 godina

Nikada, ali bas nikada necu razumeti srpsku ljubav prema Sumaheru, Vetelu...Aktuelno "navijam" za Hamiltona. Ipak, jedina je konkurencija Nemcu. Uvek sam protiv Nemaca, "ne znam" zasto?

Alex Pb

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)

Grande Šumi je bio BOG OTAC za dotične i za kišu i za suvo, sneg, odrone, zemljotrese itd...

pre 5 godina

Prost i Hakinen po kiši? :)))))) A izostavio si glavnog BAJU za kišu?

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)

Jeste, kad se ti raduješ što je Raikonen udario Hamiltona prošlu trku to je sasvim u redu a ovo sad ti ne valja.

EUFORIJA

pre 5 godina

ASD, po tebi ispada da Hamilton osvaja titule zahvaljujući sudijama,ferariju, red bulu, ostalima... Sve, samo ne njegovom vozackom umecu! Fetel je sam kriv za kiks,mada mislim da bi ga Luis prestigao i da ovaj nije kiksnuo. Ovo je dokaz da Luis pod pritiskom najbolje vozi za razliku od drugih.A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.

Darth Vader

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.

markoc

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем? 
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте. 
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе. 
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.
(Хумска БГ, 22. jul 2018 17:43)

Jeste pustio feteva po naredjenju ali koliko se secam i botas je dobio sugestiju da zadrzi poziciju kada su kod drugog pokusaja preticanja videli da je brzi od hamiltona, to si zgodno zaboravio... a onda botas cuva poziciju, usporava kimija i hamilton kao pravi veliku razliku na starim gumam i ispada "heroj" za tebe i slicne. nema sumnje da je hamilton odlican vozac ali fetel je bolji po meni a kimi i ako je na zalasku karijere je car kakav hamilton nikada nece biti makar imao i 20 titula. a to gluposti kao dosao sa 14 mesta, pa sta, koliko ima jak motor uopste to nije neki podvig. a isto si tako zaboravio i da su kimija skoro izgurali sa staze vozaci koji zaostaju ceo krug i to je jedini razlog zbog kojeg je botas zavrsio ispred inace nikada ne bi obisao kimija.

ernesto che

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.

NECA

pre 5 godina

Samo ako moze Neko of poznavaoca prilika u F1 da mi pojasni zasto bi Hamilton trebao da dobije kaznu kako to ovde mnogi pomonju ili zasto me bi trebao da dobije kako ga drugi brane!? Samo ozbiljni komentatori molim. pozdrav.

oneperson

pre 5 godina

Nikad gori vozac nije pobedio. Fetela svi volimo njega niko zato sto je neznalica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 22. jul 2018 16:55)

Uh kakav komentar! Prva ja ne volim Vettela i nemoj da generalizujes. Zasto nikad gori vozac? Jer je Vettel sam izleteo, niko ga nije gurnuo sa staze? Smesno. Nisam verovala da ce mecka pobediti sada, ali lepo je videti turbulencije u sampionatu. Mada poslednji uzbudljivi sampionat bio je 2010-e, onako sampionat dostojan ovog sporta. S druge strane, stoji cinjenica da je Hamilton vozac koji je zasticeniji od ostalih. Gde mu je kazna? Ali, ta kazna bi mu oduzela nekih 12-ak poena, ali ne i cinjenicu da je sada vodeci. Mnogi kritikuju da Bottas vecito pusta Hamiltona (tj. da zadrzi poziciju) ali isto radi i Ferrari sa Raikkonenom i Vettelom uz jednu razliku. Bottas je barem uspeo da obezbedi poneku pobedu u timu.

reflektor

pre 5 godina

Doktorski je vozio.Kao i Botas,Kimi odlican.A Fetel katastrofa greska,ocajno.Zamislite 20 bodova vodite ili 17 da kasnite iza Hamiltona.Sta li je njemu sad u glavi?!A Hamilton moze ovom pobedom da preokrene i razvali do kraja,kao i Mecka.Kisa napravi ludnicu od trke,obozavam.Nebitno ko pobedi ali napravi dar mar :) Vrh sezona je ova,bice klinc do kraja ,trebalo bi

devlinjo

pre 5 godina

Verovatno sam ovde zalutao, ali imam potrebu da kažem nešto. Kao neko ko je aktivno pratio f1 od 94. do 08. neko ko je vatreni obozavalac Šumahera i najzad neko ko je gledao iskljucivo prenose na hrt, zbog toga što su znali šta pričaju i kako pricaju za vreme trke i pre i posle trke u studiju f1, mogu da kazem da je tehnologija (kirs drs automatski prenos) unistila draž trka i mogu da pobede prosecni vozači u najboljim bolidima. Dzeson Baton lično.

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.

maš inž u peMziji

pre 5 godina

Deco, morate shvatiti da, ako ne naprave kardinalne greške, malo zavisi od vozača. Oni su tako probrani da su vrrrlo približnih kvaliteta.
Što se tiče bolida tu niko ne može da parira Mercedesu.
Novac je u pitanju. A Mercedes ga ima isto koliko i svo ostali u F1 cirkusu - zajedno.
Za one manje bistre: na istraživanje (prototipove) niko ne može da odvoji novca koliko može Mercedes.
(Pitanje je da li to uvek čini tj želi).

Lalos

pre 5 godina

Komentari da je F1 glupost i dosada mi idu na nerve, pa ni ja ne gledam fudbal i ne se...m po njemu. Nemojte gledati ako vam se ne svidja. Trka je bila odlična, Fetel ne bi pustio Hamiltona jer ima mnogo iskustva. Malo se zakuvalo.

reflektor

pre 5 godina

U pravu je ovaj sto napisa da pod pritiskom Hamilton vozi dobro.Dodao bih i po kisi kad su vec takvi uslovi.Ima i on mane ali svaku priliku,svaki bod zna da iskoristi i napadne i izvuce plus.Jedini koji je pod pritiskom jaci i koji vozi sad u timu koji nema teorije da se takmici sa najboljima je Alonso.Kakav je to vozac!Jednostavno,svako ima svoj kvalitet,po meni Rikardo je odlican,najbolje kocenje,najstalozeniji je u situacijama ali ga poterase maleri..

sah 88

pre 5 godina

@NECA zato što kada kreneš ne smeš da gaziš preko onih debelig belih linija sa steana, strogo zabranjeno, a kamoli ti da ih presečeš i vratiš se na stazu. Otkada gledam svi su za to dobijali kazne, čak i Šumaher.

Goran

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.
Arhiteča

Upravo tako ... to je zapravo i bio ključni razlog velike greške,jer je Fetel bio svestan da mu se Hamilton veoma brzo približava, i da su performanse Luisovog bolida mnogo bolje od njegovog u tom trenutku, i da neće moći da ga zadrži ...Realno gledano Fetel jednostavno nije morao toliko riskantno da vozi, i da forsira bolid preko granica na kišnoj i vlažnoj stazi ,bolje bi mu sto puta bilo da je samo odvezao trku do kraja i uzeo bodove, jer u najgorem slučaju bi bio treći ili četvrti... međutim on se prosto "inatio" što se kaže, i nikako nije hteo da se preda ,pa je na sve moguće načine probao da izvuče maksimum iz bolida kako bi se suprostavio u tom momentu apsolutno nadmoćnijem mercedesu, ta nerealna želja ili bolje rečeno inat mu se na kraju žestoko obio o glavu.... Apsolutno nezrelo razmišljanje od strane Fetela ,jednog iskusnog vozača šampionskog kova, koji je u ovakvoj situaciji postupio kao neki tinejdžer željan prepucavanja i dokazivanja ,trebao je samo da izveze trku do kraja i uzme bodove , a ne da umesto toga forsira bez potrebe i na kraju ostane bez ičega...Mislim da će biti nakon trke dosta kritika na njegov račun zbog nerezonskih poteza kojima je upropastio kako sebe tako i svoj tim !

Milos

pre 5 godina

Ume li neko da obrazlozi ,Ali pametno zasto Hamilton nije kaznjen zbog nepropisnog ulazenja ili izlazenj is pit stopa?
(Kosava, 22. jul 2018 17:04) # Link komentara

Nije prekrsio pravila, zato sto nije obavio pit stop. Da je presao sa sva cetiri tocka, i nastavio u boks, dobio bi kaznu.

Rosberg

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...

cone

pre 5 godina

Koliko neki ljudi lupetaju. Pa normalno je da će Ferari koji nije uzeo titulu 11 godina da favorizuje Fetela.Kimi nije isti vozač kao što je nekad bio.Pritom mercedes je vise puta favorizovao vozace. Ne kazem da treba tako,ali ako jedan tim to uradi,urafiće svi.

KiMi

pre 5 godina

Kada je Fetel 'obisao' Kimija, odem ti ja na podnevni odmor jer kontam da je to to.. nakon 15 min. vrnem se iz radoznalosti kad ono niđe Sebastijana sina a Gari prvi.. kataStrofa!

cartmanx

pre 5 godina

Ja jednostavno nikad nisam mogao da navijam za Ferari baš zato što su uvek imali vozača 1 i 2, za razliku od npr. Mclarena, Red Bula, pa i Mercedesa - Nico-Hamilton..Danas jeste pustio gas Botas, ali nije bilo uvek tako, ko duže prati F1 zna o čemu pišem, a da ne pišem o sezonama kada su se Senna i Prost "klali" u McLaren-u, pa i Fetel u Red Bulu sa Veberom, i niko ne spori umeće Fetela, ali ono što već dugo pišem, a na šta je doduše malo teže a i sam pristao) Kimi je možda danas i imao pobedu u rukama, međutim "fenomenalna" taktika je doprinela da niko od dvojice ne bude 1. Kimi zahvaljajući, već mnogo puta zahvaljujući startegiji, Fetel zahvaljujući svojo grešci...i prosto mi je žao, posebno ove sezone da gledam Kimija kao vodonošu!! Ono što je Hamilton uradio u onakvim uslovima kapa dole, da mogao je do 2. mesta da nije bilo timske naredbe, ali se bar nije slupao, i opet bi sve bilo manje više isto i psole trke. Na kraju Hamilton ume da iznervira izjavama poput one da ga je Kimi naemrno udario a onda se izvini i kaže da mu je izjava glupa, ili Kimi koji kaže da je na pršloj trci pogrešio i to je to..kada će te to čuti od Fetela!? P.S.Slažem se da je Le Cler potencijal, ali ne baš toliki koliko ga mediji veličaju.pozdrav svim ljubiteljima F1!!

Wonta

pre 5 godina

Ok krenes u box pa ti kazu ne, pa opet da, pa opet ne, I tako ti fino preseces krivinu I fino izadjes sa trkacke staze ali nema vezee pa ti si vozac Mercedesa pa ti se moze. Stvarno komicno. Da nije bilo tog cirkusa realno I u potpunosti zasluzeno bi bilo da Hamilton dobije ali ovako......
Da su sport I sportska pravila odlucivala osvojio bi Kimi ili Botas ali ovako kada sve odlucuje drugo.....

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Velika, velika greska Fetela moze da ga kosta titule! Za svetu "kravu" F1 nema kazni, moze da radi sta hoce?
Nije vise ni formula ko sto je bila nekad.Ovi slabiji bolidi sa losijim vozacima samo statiraju na stazi, cekajuci da vide Luisa ili Kimija u retrovizoru i odma sklanjanje.Svela se trka na borbu dva tima i cetiri vozaca, ostali kao da ne postoje.

ernesto che

pre 5 godina

@beni hil

Odgovor je prost, to sto ne razumes dovoljno govori. Imas one ljude koji kad jednom steknu simpatije prema nekom, traju ceo zivot a imas ove sto menjaju boje kako dune vetar.

Pera Pisar

pre 5 godina

Žalosno je da Hamilton nije kažnjen, nisam fan Fetela, igrao sam na kladži da će Ferštapen biti na podijumu i ovako umesto u +, ode u - 5 000,a iz aviona se videlo da je prešao preko svih mogućih linija, čak i vozio po travi (???) lik krenuo u boks, pa se predomislio, jer i Botas kad je išao drugi put gume mu nisu bile spremne, svakako bi pukao 10 sekundi, generalno "suđenje" u svakom sportu je na katastrofalnoj razini i sa "Var"-om i upotrebom savremene tehnologije i bez nje, a šta tek reči na onu timsku naredbu Mercedesa Botasu "drži svoju poziciju", a bio je brži od Hamiltona, nije čudo što je F1 izgubio bitku protiv MotoGP-ja

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.

seki

pre 5 godina

Ovo samo ugoreli navijaci fetela mogu da kazu da 170 000gledaoca navijaju za njega i ferari čovek ispade iz trke vecina puklike poce da slavi nemoze nemac vise da voli fetela nego mercedes.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.
(Junuz, 22. jul 2018 17:26)

Doživeh da moram da citiram Miroljuba Petrovića: "Bato, opsedaju te demoni"

Joe

pre 5 godina

@ ASD

Hamilton pobjedjuje kroz citavu F1 karijeru, najlošija sezona mu je bila 2013 kada je ostvario samo 1 pobjedu.
I u godinama dominacije Browna i Red Bulla uspijevao je da pobijedi 2-4 puta u sezoni.
Covjek uvijek ide na pobjedu, ta zelja za pobjedom ga je kostala "poraza" od Buttona. Dok je vidljivo brzi Hamilton pokušavao da izvuce nemoguće iz inferiornog McLarena i pobjedjuje sto je rezultiralo brojnim odustajanjima, ziheraš Button je vrijedno skupljao bodove i na kraju sezone ih imao vise od timskog kolege Hamiltona.

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Ko je rekao da se nerviram. Evo upravo je objavljeno da je "primadona" opomenuta zbog očiglednog prekršaja prilikom ulaska u boks za koje su u prošlosti kazne bile prođi kroz boks u toku trke ili dodavanje 10 sekundi na kraju trke. Gde će Mercedes kazniti usred Nemačke, a još je tu bio i Diter Zeče. Dakle nemam razloga da se nerviram jer se sve vuče da šampion bude Hamilton, uz svesrdnu pomoć kao Ferarija, Red Bula i ostalih.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.
(Darth Vader, 22. jul 2018 17:31)

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.

sah 88

pre 5 godina

Kimi care, Kimi kralju hvala ti što si se kao veliki šampion i čovek sklonio Fetelu koji se bori za titulu i tih 7 bodova nam je u toj borbi neophodno.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Hamilton je upravo završio razgovor sa stjuardima i svaki čas se očekuje da li će biti kažnjen ili ne.Možda bude kazna od 5 sekundi a možda ništa.Videćemo.

mirko

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...
(Rosberg, 22. jul 2018 18:09)
šta je logično da nemci slave ispadanje nemca a slave pobedu britanca. vise se navija za vozača nego tim

impeRAtor

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?

ernesto che

pre 5 godina

@stef

Neznam dal smo gledali istu trku ali njegova prednost je porasla na 9.5 sekunde u odnosu na kimija, koji se borio s botasom i guzvom.

Metropola

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti
(dr gonzo, 22. jul 2018 16:50)... kad je na tim gumama bio brzi? Covek ni jednom nije bio brzi od Botasa Kimija i Fetela. Pri tom ne kazem da je ne zasluzeno samo me nerviraju ovakvi komentari u stilu fudbalskih navijaca.

asd

pre 5 godina

Humska BG@ Treba da te je sramota za ovaj komentar! Kao prvo bilo je sramotno ponašanje vozača u početku trke koji su bili ispred Hamiltona jer su ga propuštali. Ako ti to u svojoj ostrašćenosti i zaljubljenosti u Hamiltona nisi video onda pravac kod oftamologa. Fetel zaslužuje sve kritike za ovo što je uradio ali ovaj potez Mercedesa je legalan ali licemeran. Zašto? Da li se sećaš "primadone" prošle godine u Bahreinu kada je timu poručio kako je brži od Botasa i da ga propusti i ako ne pretekne da će vratiti poziciju. Da li je vratio poziciju? Nije a Mercedesu su puna usta kako su vozači jednaki. Danas se videlo da nisu! Samo mi nemoj spominjati Mađarsku prošle godine jer je i to bilo licemerno od Hamiltona jer nije imalo nikakav uticaj. Ako probaš da uporediš sa naredbom iz boksa Ferarija Kimiju, to ni blizu nije bilo isto i da su radnije to uradili Fetel bi verovatno pobedio. Pitaš se kako nije isto? Koliko su bile stare Kimiju gume u donosu na Fetela kada je stigla naredba iz boksa i koliko su bile stare gume Botasa i Hamiltona kada je stigla naredba iz boksa? Inače tvoja primadona se sramno ponela stavljajući veto da Rozberg bude voditelj na podijumu. Šta sada kažeš, a kao se praviš realan u ocenama trke. Sada si se konačno razotkrio i da znaš treba biti ponizan u pobedi, ponosan u porazu jer nikada ne znaš šta donosi budućnost. Dobronameran savet i pozdrav.

Darth Vader

pre 5 godina

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.
(Privredni rast Srbije 0,77%, 22. jul 2018 18:09

Koliko znam sve ov se odnosi na pravilo bezbednosti ulaska i izlaska iz pitlejna. Kolko znam da pise u pravilima da je zabranjeno secenje linija a ovo je bilo secenje i te kako. Ako su vec u proslosti bili kaznjavani zbog toga ne vidim razlog zasto ne i sada? Sta da je neko naisao sa leve strane? A sve se u poslednje vreme svodi na tu bezbednost. Kako bilo ovo ce Carli morati da objasni zasto ne kazna

ŠTA DA RADI FETEL?

pre 5 godina

@Ajzea
Jašta, sa slabijim. Ako je taj Meklaren iz 2008-09 bio tako dobar što Kovalainen nije pobeđivao sa njim? Štaviše retko je i do podijuma dolazio. A da, njegov bolid je bio duplo slabiji, sabotirali ga da bi Luis ispao puno bolji. Glupostima ferraiijevihh navijača nikad kraja.

King roger

pre 5 godina

Neverovatna sreca ali i mnogo bolji mercedesov bolid.sa ovim ferari bolidom ne moze se pobediti.Ili proklizava ili gume ne valjaju.Mnogo je bolje mercedes organizovan.mnogo bolji tim.Nije sve do vozaca.I sad mi nije jasno zasto je Fetel izleteo veoma cudna situacija.

aleksandar

pre 5 godina

po cemu mercedes ima bolji bolid od ferarija,ima vecu max.brzinu na pravcu,ferari je bolji na kocenjima,red bul posebno,treba da smo srecni sto imamo nekoliko trkaca u letecem cirkusu,luis fetel,kimi,max,pa i rikardo,luisu je tim uzeo titulu i pomogao sofercini rozbergu da je uzme,luis je ludacki vozio i imao nebrojeno odustajanja kad je baton ni kriv ni duzan uzeo titulu,luis propusta botasa prosle sezone krug pre kraja kad je video da ne moze da stigne skuderiju,koji je to vozac u f1 uradio tako nesto,fetel je vrhunski trkac,steta za f1 zbog kiksa.go Lewis

Junuz

pre 5 godina

A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.
(EUFORIJA, 22. jul 2018 20:33)

Fetel je rekao "Brzi sam, treba da idem napred". I bio je brzi, odmah je napravio nekoliko sekundi razlike. Pa naravno kada je imao svezije gume, logicna odluka vidjena i kod vecih i kod manjih timova mnogo puta. Tesko bi se to moglo i nazvati timskom naredbom. Botasu je zabranjeno da se trka sa Hamiltonom.

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Pa kada čačkaš evo ti pitanje, kada je Hamilton sa inferiornijim bolidom pobeđivao? Počeši se malo po glavi, pogledaj dobro istoriju formule 1 pa ćeš se iznenaditi. Pogledaj opet neke druge šampione sveta sa kakvim kantama od bolida su pobeđivali, recimo hint Alonso 2012 u Ferrariju, Šumaher 1996 u Ferariju, Sena u Meklarenu 1993, Fetel u Toro Rosou, Baton u Baru čini mi se 2007 (iako ga ja smatram slučajnim šampionom zahvaljujući geniju kao što je Ros Bron i duplom difuzoru).

NKV Konjušar

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.

sah 88

pre 5 godina

Oko 150 komentara na vest o F1, nekl stotina lajkova, a na vest i moto GP desetak komentara i nekoliko desetina lajkova?! I onda nas ubeđuju šta je popularnije?! U svetu još veća razlika.

Ajzeja

pre 5 godina

Jedini vozac koji ima po bar jednu pobedu u svakoj sezoni je hamilton dakle i sa jakim i slabijim bolidom.
(hammw09, 22. jul 2018 23:13)
Slabijim bolidom......Ahahaha......ahahah!!!

TERETANA BLEJA

pre 5 godina

Jao kako sam se potresao. NOT!
Ne pratim ovu formulu još od bergera i mensela. Totalno imam preča posla nego da blenem u kola koja idu u krug. Kako vam ne dosadi? Ja odem sa gomilom riba u grad mojim ferarijem i to je život, a ne da gledam formulu.

Junuz

pre 5 godina

Preterujete sa Hamiltonom i tome kako je on u svakoj sezoni pobedio. Tamo negde 2009, je u prvom delu sezone bio ocajno los. Tada na scenu stupaju Meklarenovi inzinjeri i prave novi bolid sa kojim se moglo pobedjivati. Dotle se Hamilton borio za najvise za 8-9 pozicije (jednom 4-ti), a na "svom" Silverstonu je zavrsio 16-ti! Sve je do bolida. A sto se toga tice Hamilton je bio i ostao Srecko Sreckovic. Bez sumnje najsrecniji vozac F1 ikada, sve mu ide na ruku, svaka okolnost, svaki razvoj dogadjaja.

NKV Konjušar

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.

HARIS

pre 5 godina

Luis drzi casove
(Bg, 22. jul 2018 16:33)

A taj cas se zove sklanjalica drugih vozaca i Fetelov incident. Jos ne mogu da vjerujem ko moze da navija za Hamiltona?! Iskompleksirani englez, pokazao pravo lice u Silverstonu!

TERETANA BLEJA

pre 5 godina

Jao kako sam se potresao. NOT!
Ne pratim ovu formulu još od bergera i mensela. Totalno imam preča posla nego da blenem u kola koja idu u krug. Kako vam ne dosadi? Ja odem sa gomilom riba u grad mojim ferarijem i to je život, a ne da gledam formulu.

Nathan

pre 5 godina

Hamilton doktor 40 preticanja imao covek na poslednje dve trke. Najbolji u istoriji F1. Posebno mi je drago zbog Ferarija jer su uvek bili iritantni, na kvarno stalno nesto kao i danas pustanje Kimija. Ljudi koji navijaju za Ferari, Lejkerse ranije, GSW, Real, Juve, Barsu su osobe bez morala.

Хумска БГ

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем?
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте.
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе.
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.

Msc@Stefan

pre 5 godina

Vozac dana po meni je Kimi, dajte mu agregat i bateriju kao Fetelovu, pod, sve sto su menjali i uz ovakav pristup i Hamilton i Fetel mogu da se pozdrave sa titulom, nadoknadio bi Kimi lagano. Klasa sa njih.

Milivoje

pre 5 godina

Nikada, ali bas nikada necu razumeti srpsku ljubav prema Sumaheru, Vetelu...Aktuelno "navijam" za Hamiltona. Ipak, jedina je konkurencija Nemcu. Uvek sam protiv Nemaca, "ne znam" zasto?

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.

Wonta

pre 5 godina

Ok krenes u box pa ti kazu ne, pa opet da, pa opet ne, I tako ti fino preseces krivinu I fino izadjes sa trkacke staze ali nema vezee pa ti si vozac Mercedesa pa ti se moze. Stvarno komicno. Da nije bilo tog cirkusa realno I u potpunosti zasluzeno bi bilo da Hamilton dobije ali ovako......
Da su sport I sportska pravila odlucivala osvojio bi Kimi ili Botas ali ovako kada sve odlucuje drugo.....

cecc

pre 5 godina

cim nema kimija da slupa hamija lagano se pobjedjuje.. bravo Hami !!! vettel prevara od vozaca.. lako je biti prvi i voziti cim malo zagusti odmah 2 greske.

asd

pre 5 godina

Humska BG@ Treba da te je sramota za ovaj komentar! Kao prvo bilo je sramotno ponašanje vozača u početku trke koji su bili ispred Hamiltona jer su ga propuštali. Ako ti to u svojoj ostrašćenosti i zaljubljenosti u Hamiltona nisi video onda pravac kod oftamologa. Fetel zaslužuje sve kritike za ovo što je uradio ali ovaj potez Mercedesa je legalan ali licemeran. Zašto? Da li se sećaš "primadone" prošle godine u Bahreinu kada je timu poručio kako je brži od Botasa i da ga propusti i ako ne pretekne da će vratiti poziciju. Da li je vratio poziciju? Nije a Mercedesu su puna usta kako su vozači jednaki. Danas se videlo da nisu! Samo mi nemoj spominjati Mađarsku prošle godine jer je i to bilo licemerno od Hamiltona jer nije imalo nikakav uticaj. Ako probaš da uporediš sa naredbom iz boksa Ferarija Kimiju, to ni blizu nije bilo isto i da su radnije to uradili Fetel bi verovatno pobedio. Pitaš se kako nije isto? Koliko su bile stare Kimiju gume u donosu na Fetela kada je stigla naredba iz boksa i koliko su bile stare gume Botasa i Hamiltona kada je stigla naredba iz boksa? Inače tvoja primadona se sramno ponela stavljajući veto da Rozberg bude voditelj na podijumu. Šta sada kažeš, a kao se praviš realan u ocenama trke. Sada si se konačno razotkrio i da znaš treba biti ponizan u pobedi, ponosan u porazu jer nikada ne znaš šta donosi budućnost. Dobronameran savet i pozdrav.

impeRAtor

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Velika, velika greska Fetela moze da ga kosta titule! Za svetu "kravu" F1 nema kazni, moze da radi sta hoce?
Nije vise ni formula ko sto je bila nekad.Ovi slabiji bolidi sa losijim vozacima samo statiraju na stazi, cekajuci da vide Luisa ili Kimija u retrovizoru i odma sklanjanje.Svela se trka na borbu dva tima i cetiri vozaca, ostali kao da ne postoje.

sah 88

pre 5 godina

Kimi care, Kimi kralju hvala ti što si se kao veliki šampion i čovek sklonio Fetelu koji se bori za titulu i tih 7 bodova nam je u toj borbi neophodno.

dr gonzo

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti

Metropola

pre 5 godina

zar nije i ferari porucio kimiju istu stvar drugacije upakovano..44 je tata..vozio je sampionski i po suvom i po mokrom..na jednom setu mekih guma 44 kruga i bio na istim brzi od ferarija ..i na kraju pobeda..da li ista vise treba dodati...ovo je bila doktorska disertacija iz vozenja broja 44! fetel je odlican vozac ali nije kalibar luisa! nikad nije bio i nece biti
(dr gonzo, 22. jul 2018 16:50)... kad je na tim gumama bio brzi? Covek ni jednom nije bio brzi od Botasa Kimija i Fetela. Pri tom ne kazem da je ne zasluzeno samo me nerviraju ovakvi komentari u stilu fudbalskih navijaca.

markoc

pre 5 godina

Сад бих ваљда требао да ликујем? 
Не, не морам.Довољно вам је тешко.И нека вам је.Заслужили сте. 
Да ли се радујем? О, да.Још како.Имам и разлога.Јер неко са 14.места дође до победе, неко са пол-позиције тестира заштитну ограду поред стазе, при том га колега пропусти.Неко на гумама за суво вози по мокрој стази као да је сува и постави рекорд стазе у финишу трке.На мокрој стази, са гумама за суво.Док некоме ни пол-позиција ни помоћ колеге нису довољни, па шта је још требало да се деси? Можда је требало да сачека да га Луис претекне па да га удари отпозади и избаци из трке, та варијанта му је проверена, прошла му је већ неколико пута.Па се онда запитам је ли ово КАРМА? Карма за „Тооо Кими царе, драго ми је што си га ударио“, „Ово је карма за казну из Аустрије“...Карма за карму, хехехе. 
У том смислу, саветовао бих вам мало мање „Хумска БГ је много острашћен, дечко ти си заљубљен у Хамилтона, немаш појма о Ф1“... Јер се после тога обично деси овако нешто, по правилу.Формула 1 није само спорт и навијање.Ту се уче животне лекције.И то бесплатна предавања.Наравно ко је паметан да нешто научи.Ту се учи магија љубави и штетност мржње.Прича вам то човек који је релативно млад, али веома искусан.Који је велики и у победи и у поразу.За разлику од вас који сте мали у оба случаја.Али, ваш проблем.Не бих вас више задржавао.Пакујем се за Хунгароринг.
А сад наставите са „Колико је одвратан овај Хамилтон, само има среће“, „Хумска БГ немаш појма са животом“ пошто другачије не умете.
(Хумска БГ, 22. jul 2018 17:43)

Jeste pustio feteva po naredjenju ali koliko se secam i botas je dobio sugestiju da zadrzi poziciju kada su kod drugog pokusaja preticanja videli da je brzi od hamiltona, to si zgodno zaboravio... a onda botas cuva poziciju, usporava kimija i hamilton kao pravi veliku razliku na starim gumam i ispada "heroj" za tebe i slicne. nema sumnje da je hamilton odlican vozac ali fetel je bolji po meni a kimi i ako je na zalasku karijere je car kakav hamilton nikada nece biti makar imao i 20 titula. a to gluposti kao dosao sa 14 mesta, pa sta, koliko ima jak motor uopste to nije neki podvig. a isto si tako zaboravio i da su kimija skoro izgurali sa staze vozaci koji zaostaju ceo krug i to je jedini razlog zbog kojeg je botas zavrsio ispred inace nikada ne bi obisao kimija.

HARIS

pre 5 godina

Fetelovi navijaci suze rone.. hahahahahahhahaha.. ljudi, nije on TA KLASA.. Luis je rame uz rame Sumiju, Prostu, Seni..
(mnogo je kume, 22. jul 2018 16:35)

Kako je onda u Red Bulu sa Renoovim agregatom osvojio 4 titule?

Pera Pisar

pre 5 godina

Žalosno je da Hamilton nije kažnjen, nisam fan Fetela, igrao sam na kladži da će Ferštapen biti na podijumu i ovako umesto u +, ode u - 5 000,a iz aviona se videlo da je prešao preko svih mogućih linija, čak i vozio po travi (???) lik krenuo u boks, pa se predomislio, jer i Botas kad je išao drugi put gume mu nisu bile spremne, svakako bi pukao 10 sekundi, generalno "suđenje" u svakom sportu je na katastrofalnoj razini i sa "Var"-om i upotrebom savremene tehnologije i bez nje, a šta tek reči na onu timsku naredbu Mercedesa Botasu "drži svoju poziciju", a bio je brži od Hamiltona, nije čudo što je F1 izgubio bitku protiv MotoGP-ja

sah 88

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Ko je rekao da se nerviram. Evo upravo je objavljeno da je "primadona" opomenuta zbog očiglednog prekršaja prilikom ulaska u boks za koje su u prošlosti kazne bile prođi kroz boks u toku trke ili dodavanje 10 sekundi na kraju trke. Gde će Mercedes kazniti usred Nemačke, a još je tu bio i Diter Zeče. Dakle nemam razloga da se nerviram jer se sve vuče da šampion bude Hamilton, uz svesrdnu pomoć kao Ferarija, Red Bula i ostalih.

Pablo

pre 5 godina

Sinovi moji, ja sam ovo prestao da gledam još pre 2-3 godine, kad sam video da je sve do bolida. A video sam kad je upravo ovaj Fetel dominirao nad Alonsom, a nije pola Hamiltona a ne Fernanda Alonsa.

Strašno koliko je sport propao.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

U ovoj trci se videla razlika između dobrog vozača i vrhunskog kakav je Hamilton,baš zato što po kiši vozi kao Sena nekada Luis je uz njega,Prosta i Hakinena najbolji u istoriji.Šteta što je Fetel ispao jer bi do kraja trke gledali kako ih Hamilton sve zaobilazi i pobeđuje.Jednostavno u ovakvim vremenskim uslovima Hamilton je nepobediv.

mirko

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...
(Rosberg, 22. jul 2018 18:09)
šta je logično da nemci slave ispadanje nemca a slave pobedu britanca. vise se navija za vozača nego tim

Junuz

pre 5 godina

A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.
(EUFORIJA, 22. jul 2018 20:33)

Fetel je rekao "Brzi sam, treba da idem napred". I bio je brzi, odmah je napravio nekoliko sekundi razlike. Pa naravno kada je imao svezije gume, logicna odluka vidjena i kod vecih i kod manjih timova mnogo puta. Tesko bi se to moglo i nazvati timskom naredbom. Botasu je zabranjeno da se trka sa Hamiltonom.

sah 88

pre 5 godina

Ako bude sreće posle ovako odličnog starta Fetel bi trebalo rutinski da pobedi, a smeši nam se duplo postolje. Iako navijam za Fetela i Kimija preko deceniju, odavno mi se neko nije svideo kao Lekler. Veliki potencijal, nadam se da će preći u Ferrari kada Kimi ne bude želeo više da vozi.

Grande Šumi je bio BOG OTAC za dotične i za kišu i za suvo, sneg, odrone, zemljotrese itd...

pre 5 godina

Prost i Hakinen po kiši? :)))))) A izostavio si glavnog BAJU za kišu?

King roger

pre 5 godina

Neverovatna sreca ali i mnogo bolji mercedesov bolid.sa ovim ferari bolidom ne moze se pobediti.Ili proklizava ili gume ne valjaju.Mnogo je bolje mercedes organizovan.mnogo bolji tim.Nije sve do vozaca.I sad mi nije jasno zasto je Fetel izleteo veoma cudna situacija.

Milos

pre 5 godina

Ume li neko da obrazlozi ,Ali pametno zasto Hamilton nije kaznjen zbog nepropisnog ulazenja ili izlazenj is pit stopa?
(Kosava, 22. jul 2018 17:04) # Link komentara

Nije prekrsio pravila, zato sto nije obavio pit stop. Da je presao sa sva cetiri tocka, i nastavio u boks, dobio bi kaznu.

Arhiteča

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.

asd

pre 5 godina

EUFORIJA@ Pa kada čačkaš evo ti pitanje, kada je Hamilton sa inferiornijim bolidom pobeđivao? Počeši se malo po glavi, pogledaj dobro istoriju formule 1 pa ćeš se iznenaditi. Pogledaj opet neke druge šampione sveta sa kakvim kantama od bolida su pobeđivali, recimo hint Alonso 2012 u Ferrariju, Šumaher 1996 u Ferariju, Sena u Meklarenu 1993, Fetel u Toro Rosou, Baton u Baru čini mi se 2007 (iako ga ja smatram slučajnim šampionom zahvaljujući geniju kao što je Ros Bron i duplom difuzoru).

devlinjo

pre 5 godina

Verovatno sam ovde zalutao, ali imam potrebu da kažem nešto. Kao neko ko je aktivno pratio f1 od 94. do 08. neko ko je vatreni obozavalac Šumahera i najzad neko ko je gledao iskljucivo prenose na hrt, zbog toga što su znali šta pričaju i kako pricaju za vreme trke i pre i posle trke u studiju f1, mogu da kazem da je tehnologija (kirs drs automatski prenos) unistila draž trka i mogu da pobede prosecni vozači u najboljim bolidima. Dzeson Baton lično.

Darth Vader

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.

ernesto che

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.

Junuz

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.

sah 88

pre 5 godina

@NECA zato što kada kreneš ne smeš da gaziš preko onih debelig belih linija sa steana, strogo zabranjeno, a kamoli ti da ih presečeš i vratiš se na stazu. Otkada gledam svi su za to dobijali kazne, čak i Šumaher.

maš inž u peMziji

pre 5 godina

Deco, morate shvatiti da, ako ne naprave kardinalne greške, malo zavisi od vozača. Oni su tako probrani da su vrrrlo približnih kvaliteta.
Što se tiče bolida tu niko ne može da parira Mercedesu.
Novac je u pitanju. A Mercedes ga ima isto koliko i svo ostali u F1 cirkusu - zajedno.
Za one manje bistre: na istraživanje (prototipove) niko ne može da odvoji novca koliko može Mercedes.
(Pitanje je da li to uvek čini tj želi).

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

U beskrajno dosadnoj f1 moze da se nesto desi samo ako kiša padne!
(Totti, 22. jul 2018 16:32)

Kako bre sad beskrajno dosadna? Pa pre samo dve nedelje to je bio najuzbudljiviji sport.Au da, navijaš za Fetela, baš mi te je žao.

dr gonzo

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)

Nikola 13

pre 5 godina

Sve razumem..neko voli Fetela, neko Hamiltona. Ali, reći da je Hamilton imao više sreće od početka sezone...pa to je suludo. Čovek svaku drugu trku ima problema sa bolidom. Vozio je maestralno danad. 42 kruga na jednom setu sa 9 obilaženja. Svaka mu čast. Fetel je veliki vozač i veliki šampion, ali trenutno se sve vrti oko Hamiltona i Mercedesa. Ako Mercedes bude stabilan do kraja sezone titula ide njima.

ernesto che

pre 5 godina

Kao sto govorim 3 god, kimi nije drugi vozac i nikad ne bi ni prihvatio to ali svojim losim pocecima sezona dovodi do toga da je prosto suludo i ludacki da se bori protiv fetela, ova trka je dokaz, 15 krugova niko nema m..a da mu kaze da treba da se skloni iako zaostaje 40-tak bodova. Kimi je institucija. A sta tek reci na intervjuu posle kvalifikacija, gde je posle fetela i botasa dosao kimi, huk i vrisak sa tribina, neprocenljivo.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)

Jeste, kad se ti raduješ što je Raikonen udario Hamiltona prošlu trku to je sasvim u redu a ovo sad ti ne valja.

Darth Vader

pre 5 godina

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.
(Privredni rast Srbije 0,77%, 22. jul 2018 18:09

Koliko znam sve ov se odnosi na pravilo bezbednosti ulaska i izlaska iz pitlejna. Kolko znam da pise u pravilima da je zabranjeno secenje linija a ovo je bilo secenje i te kako. Ako su vec u proslosti bili kaznjavani zbog toga ne vidim razlog zasto ne i sada? Sta da je neko naisao sa leve strane? A sve se u poslednje vreme svodi na tu bezbednost. Kako bilo ovo ce Carli morati da objasni zasto ne kazna

Goran

pre 5 godina

Hamilton bi ga pobedio i da Fetel nije izleteo, u trenutku izletanja ga je šio 3-4 sekunde po krugu, dakle, bilo bi samo pitanje trenutka kad bi ga obišao.
Arhiteča

Upravo tako ... to je zapravo i bio ključni razlog velike greške,jer je Fetel bio svestan da mu se Hamilton veoma brzo približava, i da su performanse Luisovog bolida mnogo bolje od njegovog u tom trenutku, i da neće moći da ga zadrži ...Realno gledano Fetel jednostavno nije morao toliko riskantno da vozi, i da forsira bolid preko granica na kišnoj i vlažnoj stazi ,bolje bi mu sto puta bilo da je samo odvezao trku do kraja i uzeo bodove, jer u najgorem slučaju bi bio treći ili četvrti... međutim on se prosto "inatio" što se kaže, i nikako nije hteo da se preda ,pa je na sve moguće načine probao da izvuče maksimum iz bolida kako bi se suprostavio u tom momentu apsolutno nadmoćnijem mercedesu, ta nerealna želja ili bolje rečeno inat mu se na kraju žestoko obio o glavu.... Apsolutno nezrelo razmišljanje od strane Fetela ,jednog iskusnog vozača šampionskog kova, koji je u ovakvoj situaciji postupio kao neki tinejdžer željan prepucavanja i dokazivanja ,trebao je samo da izveze trku do kraja i uzme bodove , a ne da umesto toga forsira bez potrebe i na kraju ostane bez ičega...Mislim da će biti nakon trke dosta kritika na njegov račun zbog nerezonskih poteza kojima je upropastio kako sebe tako i svoj tim !

KiMi

pre 5 godina

Kada je Fetel 'obisao' Kimija, odem ti ja na podnevni odmor jer kontam da je to to.. nakon 15 min. vrnem se iz radoznalosti kad ono niđe Sebastijana sina a Gari prvi.. kataStrofa!

Junuz

pre 5 godina

Preterujete sa Hamiltonom i tome kako je on u svakoj sezoni pobedio. Tamo negde 2009, je u prvom delu sezone bio ocajno los. Tada na scenu stupaju Meklarenovi inzinjeri i prave novi bolid sa kojim se moglo pobedjivati. Dotle se Hamilton borio za najvise za 8-9 pozicije (jednom 4-ti), a na "svom" Silverstonu je zavrsio 16-ti! Sve je do bolida. A sto se toga tice Hamilton je bio i ostao Srecko Sreckovic. Bez sumnje najsrecniji vozac F1 ikada, sve mu ide na ruku, svaka okolnost, svaki razvoj dogadjaja.

seki

pre 5 godina

Ovo samo ugoreli navijaci fetela mogu da kazu da 170 000gledaoca navijaju za njega i ferari čovek ispade iz trke vecina puklike poce da slavi nemoze nemac vise da voli fetela nego mercedes.

EUFORIJA

pre 5 godina

ASD, po tebi ispada da Hamilton osvaja titule zahvaljujući sudijama,ferariju, red bulu, ostalima... Sve, samo ne njegovom vozackom umecu! Fetel je sam kriv za kiks,mada mislim da bi ga Luis prestigao i da ovaj nije kiksnuo. Ovo je dokaz da Luis pod pritiskom najbolje vozi za razliku od drugih.A,"primadona","placljivko",videli smo kako Fetel trazi od svog boksa da ga Raikonen pripusti, a zatim kako se placljivim glasom izvinjava svom timu na gresci.

Ajzeja

pre 5 godina

Jedini vozac koji ima po bar jednu pobedu u svakoj sezoni je hamilton dakle i sa jakim i slabijim bolidom.
(hammw09, 22. jul 2018 23:13)
Slabijim bolidom......Ahahaha......ahahah!!!

oneperson

pre 5 godina

Nikad gori vozac nije pobedio. Fetela svi volimo njega niko zato sto je neznalica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 22. jul 2018 16:55)

Uh kakav komentar! Prva ja ne volim Vettela i nemoj da generalizujes. Zasto nikad gori vozac? Jer je Vettel sam izleteo, niko ga nije gurnuo sa staze? Smesno. Nisam verovala da ce mecka pobediti sada, ali lepo je videti turbulencije u sampionatu. Mada poslednji uzbudljivi sampionat bio je 2010-e, onako sampionat dostojan ovog sporta. S druge strane, stoji cinjenica da je Hamilton vozac koji je zasticeniji od ostalih. Gde mu je kazna? Ali, ta kazna bi mu oduzela nekih 12-ak poena, ali ne i cinjenicu da je sada vodeci. Mnogi kritikuju da Bottas vecito pusta Hamiltona (tj. da zadrzi poziciju) ali isto radi i Ferrari sa Raikkonenom i Vettelom uz jednu razliku. Bottas je barem uspeo da obezbedi poneku pobedu u timu.

ernesto che

pre 5 godina

@stef

Neznam dal smo gledali istu trku ali njegova prednost je porasla na 9.5 sekunde u odnosu na kimija, koji se borio s botasom i guzvom.

Alex Pb

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)

osmiputnik

pre 5 godina

Da su pustili kimija da ostane prvi sad bi ferari uzeo prvu i drugu poziciju.. Umesto toga naprave najvecu gresku od kada pratim formulu 1... Favorizuju fetela u ferariju mesto da puste kimija.. SRAMOTA

Zivim medju njima...

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko ovo prati evo na stazi danas “samo” 170 000 gledalaca. I velika većina Nemaca navija za Ferrari i Fetela protiv svog nacionalnog ponosa Mercedesa.
(sah 88, 22. jul 2018 16:09)

Nikada ti neces razumeti nemacki mentalitet. Nemci navijaju za Nemce, ljude, a ne za motore.

cone

pre 5 godina

Koliko neki ljudi lupetaju. Pa normalno je da će Ferari koji nije uzeo titulu 11 godina da favorizuje Fetela.Kimi nije isti vozač kao što je nekad bio.Pritom mercedes je vise puta favorizovao vozace. Ne kazem da treba tako,ali ako jedan tim to uradi,urafiće svi.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Hamilton je upravo završio razgovor sa stjuardima i svaki čas se očekuje da li će biti kažnjen ili ne.Možda bude kazna od 5 sekundi a možda ništa.Videćemo.

Stef

pre 5 godina

Fetel imao 10 sek prednosti, a on forsira, a i ljudi iz boksa su trebali da mu jave da nema potrebe da "gura", sada kimi stupa na scenu.
(ernesto che, 22. jul 2018 16:28)

Nije forsirao, mogao si da vidiš da razlika pada, jednostavno je napravio u¿asnu grešku na kočenju, suviše kasno za onakve uslove i mokru stazu. Korekcija u samoj krivini ga je koštala. Videlo se da bi došlo do okretanja, zadnji kraj ga izdao. Možda bi mogao da nastavi trku da se samo okrenuo, ovako je poljubio ogradu.. Neočekivano loše je odreagovao, to je sve.

NECA

pre 5 godina

Samo ako moze Neko of poznavaoca prilika u F1 da mi pojasni zasto bi Hamilton trebao da dobije kaznu kako to ovde mnogi pomonju ili zasto me bi trebao da dobije kako ga drugi brane!? Samo ozbiljni komentatori molim. pozdrav.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

@kosava..hamilton nije usao u pit..nije cak ni stigao do znaka gde je ogranicenje brzine..usao je na put za pit ali je izasao opet na stazu..sto se tice direkcije trke to se tretiralo kao izletanje sa staze a to nije kaznjivo zar ne;)
(dr gonzo, 22. jul 2018 17:12)

Gresis. Ne sme da se vrati ako je sa sva 4 na stazi za pitlaine. Masa je za to dobio kaznu u Brazilu 2013, Vettel u Madjarskoj 2010, Kimi u Baku 2016....svi po 5 sekundi.
(Darth Vader, 22. jul 2018 17:31)

Kimi na Nirburgringu 2007. nije dobio kaznu za to, isto je bila kišna trka.Fetel je u mađarskoj 2010 dobio kaznu iz drugih razloga.

aj sad

pre 5 godina

Ne razumem fazon Srba svi su za Kimija...a Kimi nije pobedio vec 2 godine nijednu trku!
(Benny Hill, 22. jul 2018 17:50)
kakve veze ima sto nije pobedio, nije ni Alonso zbog meklarena a navijam i za njega posle kimija.

Rosberg

pre 5 godina

Katastrofa! A navijaci slave Fetelov incident, to je bruka.
(HARIS, 22. jul 2018 16:26)
Slave navijaci Red Bulla, Mercedesa, logično...

aleksandar

pre 5 godina

po cemu mercedes ima bolji bolid od ferarija,ima vecu max.brzinu na pravcu,ferari je bolji na kocenjima,red bul posebno,treba da smo srecni sto imamo nekoliko trkaca u letecem cirkusu,luis fetel,kimi,max,pa i rikardo,luisu je tim uzeo titulu i pomogao sofercini rozbergu da je uzme,luis je ludacki vozio i imao nebrojeno odustajanja kad je baton ni kriv ni duzan uzeo titulu,luis propusta botasa prosle sezone krug pre kraja kad je video da ne moze da stigne skuderiju,koji je to vozac u f1 uradio tako nesto,fetel je vrhunski trkac,steta za f1 zbog kiksa.go Lewis

ernesto che

pre 5 godina

@beni hil

Odgovor je prost, to sto ne razumes dovoljno govori. Imas one ljude koji kad jednom steknu simpatije prema nekom, traju ceo zivot a imas ove sto menjaju boje kako dune vetar.

Masinac

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ajde idi gledaj u Sunce, za bolje i nisi.

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Da li postoji dosadniji sport od ovoga? Ta ubrzanja i top speed postiže moj Bmw M3 iz 2006. , a ono što ja radim na ulicama grada Beograda mogu da sanjaju Hamilton i Fetel zajedno.
(NKV Konjušar, 22. jul 2018 17:19)

Ma veliki si mangup.Nadam se samo da ćeš ceh platiti ti a ne neko nedužan.

Lalos

pre 5 godina

Komentari da je F1 glupost i dosada mi idu na nerve, pa ni ja ne gledam fudbal i ne se...m po njemu. Nemojte gledati ako vam se ne svidja. Trka je bila odlična, Fetel ne bi pustio Hamiltona jer ima mnogo iskustva. Malo se zakuvalo.

reflektor

pre 5 godina

Doktorski je vozio.Kao i Botas,Kimi odlican.A Fetel katastrofa greska,ocajno.Zamislite 20 bodova vodite ili 17 da kasnite iza Hamiltona.Sta li je njemu sad u glavi?!A Hamilton moze ovom pobedom da preokrene i razvali do kraja,kao i Mecka.Kisa napravi ludnicu od trke,obozavam.Nebitno ko pobedi ali napravi dar mar :) Vrh sezona je ova,bice klinc do kraja ,trebalo bi

Privredni rast Srbije 0,77%

pre 5 godina

Kakvim se to mracnim silama sluzi Hamilton kada se sve uvek okrene njemu na dobro? Uvek, ali uvek se dogadja isto. Cak i kad odustane, kao u Austriji, Vetelu se ne da pobeda. U Silverstonu, sejfti kar mu pomaze za drugo mesto. Da ne redjam dalje, ovde nisu cista posla. Ovo prevazilazi sve statisticke greske, nesto ovde ne stima.
(Junuz, 22. jul 2018 17:04)
Crna magija, vudu magija...ko zna sta je. :-)
(Alex Pb, 22. jul 2018 17:09)

Zezas se sa opasnim stvarima koje ne poznajes.
(Junuz, 22. jul 2018 17:26)

Doživeh da moram da citiram Miroljuba Petrovića: "Bato, opsedaju te demoni"

Joe

pre 5 godina

@ ASD

Hamilton pobjedjuje kroz citavu F1 karijeru, najlošija sezona mu je bila 2013 kada je ostvario samo 1 pobjedu.
I u godinama dominacije Browna i Red Bulla uspijevao je da pobijedi 2-4 puta u sezoni.
Covjek uvijek ide na pobjedu, ta zelja za pobjedom ga je kostala "poraza" od Buttona. Dok je vidljivo brzi Hamilton pokušavao da izvuce nemoguće iz inferiornog McLarena i pobjedjuje sto je rezultiralo brojnim odustajanjima, ziheraš Button je vrijedno skupljao bodove i na kraju sezone ih imao vise od timskog kolege Hamiltona.

Metropola

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018 16:50)... Zil Bjanki je poginuo 2014 u Japanu jer je udario u bager koji izvlaci vozila sa staze, ako vec komentarises o F1 malo znanja nije na odmet!

reflektor

pre 5 godina

U pravu je ovaj sto napisa da pod pritiskom Hamilton vozi dobro.Dodao bih i po kisi kad su vec takvi uslovi.Ima i on mane ali svaku priliku,svaki bod zna da iskoristi i napadne i izvuce plus.Jedini koji je pod pritiskom jaci i koji vozi sad u timu koji nema teorije da se takmici sa najboljima je Alonso.Kakav je to vozac!Jednostavno,svako ima svoj kvalitet,po meni Rikardo je odlican,najbolje kocenje,najstalozeniji je u situacijama ali ga poterase maleri..

sah 88

pre 5 godina

Oko 150 komentara na vest o F1, nekl stotina lajkova, a na vest i moto GP desetak komentara i nekoliko desetina lajkova?! I onda nas ubeđuju šta je popularnije?! U svetu još veća razlika.

ŠTA DA RADI FETEL?

pre 5 godina

@Ajzea
Jašta, sa slabijim. Ako je taj Meklaren iz 2008-09 bio tako dobar što Kovalainen nije pobeđivao sa njim? Štaviše retko je i do podijuma dolazio. A da, njegov bolid je bio duplo slabiji, sabotirali ga da bi Luis ispao puno bolji. Glupostima ferraiijevihh navijača nikad kraja.

cartmanx

pre 5 godina

Ja jednostavno nikad nisam mogao da navijam za Ferari baš zato što su uvek imali vozača 1 i 2, za razliku od npr. Mclarena, Red Bula, pa i Mercedesa - Nico-Hamilton..Danas jeste pustio gas Botas, ali nije bilo uvek tako, ko duže prati F1 zna o čemu pišem, a da ne pišem o sezonama kada su se Senna i Prost "klali" u McLaren-u, pa i Fetel u Red Bulu sa Veberom, i niko ne spori umeće Fetela, ali ono što već dugo pišem, a na šta je doduše malo teže a i sam pristao) Kimi je možda danas i imao pobedu u rukama, međutim "fenomenalna" taktika je doprinela da niko od dvojice ne bude 1. Kimi zahvaljajući, već mnogo puta zahvaljujući startegiji, Fetel zahvaljujući svojo grešci...i prosto mi je žao, posebno ove sezone da gledam Kimija kao vodonošu!! Ono što je Hamilton uradio u onakvim uslovima kapa dole, da mogao je do 2. mesta da nije bilo timske naredbe, ali se bar nije slupao, i opet bi sve bilo manje više isto i psole trke. Na kraju Hamilton ume da iznervira izjavama poput one da ga je Kimi naemrno udario a onda se izvini i kaže da mu je izjava glupa, ili Kimi koji kaže da je na pršloj trci pogrešio i to je to..kada će te to čuti od Fetela!? P.S.Slažem se da je Le Cler potencijal, ali ne baš toliki koliko ga mediji veličaju.pozdrav svim ljubiteljima F1!!

Darth Vader

pre 5 godina

Jaki su to vozaci kad ne znaju da voze po ovome sto su neki nazvali kisa. Koliko je F1 nekad bila bolja i zanimljivija. Sta ce im safety car 10 krugova nakon izletanja? Sta je problem da se odvija trka dok se 20m od staze uklanja bolid? Kada se desilo da je neko povredjen, da se desio neki incident u toj situaciji?
(impeRAtor, 22. jul 2018

Zil Bjanki u Japanu nakon cega je posle visemesecne kome preminuo.