Subota, 26.05.2018.

17:00

Tripleta – Kris Frum osvojio Điro d’Italiju!

Kristofer Frum, biciklista ekipa Skaj, pobednik je generalnog plasmana 101. izdanja Đira d'Italije.

Izvor: P. Tadiæ

Tripleta – Kris Frum osvojio Ðiro d’Italiju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Dylan Dog

pre 5 godina

Zao mi je Dumolana. Pokusao je cini mu se tri puta da pobegne Frumu ali nije uspeo. Mozda je krivica i u tome sto vozi u slabijem timu i nema podrsku, u Astani bi imao mnogo vise uspeha.
Cestitke Frumu, ono u petak je verovatno njegova najbolja trka u zivotu.

cone

pre 5 godina

Ovaj sport nije isti bez El Pistolera.On kad je bio pozitivan na dopingu oduzeli su mu titule i pauzirao je, a Fruma niko ne dira.

Djenka

pre 5 godina

@Srdjanbg definitivno najveca trka od početka godine :) mozda je bila jedna od najuzbudljivih, sto je uvek specijalitet Djira a bilo je svakako i uzbudljivijih, recimo Nibalijev trijumf 2016e. Tur je ipak veca trka, prestiznija, glamuroznija, uglavnom se svi tempiraju za nju. Ovogodisnji Djiro sto se imena tice i nije obecavao nista sem dvoboja Fruma i Dumulana, ranije je uglavnom bila mnogo neizvesnija borba. Ocekujem i nadam se nikad jacem Turu, Port, Landa, Nibali, Kintana, Barde, Adam Jejts, borbeni Dan Martin verovarno i Dumulan, to je krem biciklizma, ima da prsti, plus borba za zelenu i tackastu, jednostavno to ostale trke nemaju.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 23:27) Video si iz priloženog koliko su svi ti koje si nabrojao daleko iza ove dvojice! Bez ljutnje ali su trenutno Frum i Domulan prva liga biciklizma a Djiro najteži i najzahtevniji tur gde favoriti u etapama gube i po 30-45 minuta!

mile majstor

pre 5 godina

@Srdjanbg: po tvojim komentarima se vidi da ne znas bas mnogo o grand turovima koliko ti to mislis. Sutra Dumolin moze da uzme ruzicastu majicu samo ako se Froome toliko polomi da ne moze sjesti opet na bicikl i zavrsiti etapu.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 20:39) Ovo je prijatelju bila najveća trka poslednjih 30 godina, na Turu verovatno neće ni učestvovati dvojica najboljih Frum i Domulan

Djenka

pre 5 godina

Antipaticni ali veliki vozac Frum. Da li uzima doping ili ne, pitanje je da li cemo saznati ikad, ali je trenutno bez premca. Ne volim ga ni najmanje, ali za sve ove koji su se kleli u Djiro i prozivali ga kako ne moze nikad da ga osvoji evo jakog demanta. Jednostavno nije imao konkurenciju, samo Dumulan koji ipak nije uspeo. Jejts kao sto se ocekivalo nije izdrzao, Aru daleko od ozbiljne forme , Pino takodje nije izdrzao. Osvezenje je Karapaz. Sada sledi Tur, definitivno najveca trka. Svim srcem uz Movistar koji ima trio fantastiko za ovu godinu i ako sada ne osvoje definitivno nece nikad.

cz

pre 5 godina

Ko je juce gledao etapu mogao je da vidi da je Frum na prvom brdu kad je napao napravio razliku oko 50sec, a sve ostalo je uzeo na spustu, ostala 2 brda su isli maltene isto, tako da nista spektakularno nije uradio, isli su 1 na 1, Pino i ostali nisi drzali nikakav tempo, nije Frum pobegao od pelatona pa da se kaze kako je isao protiv svih ... Za sutra ovi sto pominju napad, prakticno je nemoguce da pojedinac pobegne od cele grupe i dodje na cilj sam, na ravnom, na vise od 10 sec razlike

Lutka

pre 5 godina

Posle Armstronga, tim Sky je najprljaviji tim u biciklizmu. Prvo Vigins a onda i Frum su, jedva živi od astme ali eto pobeđuju. Frum prevarant! Ne može da se sastavi 20 dana a onda bum. Za nekoliko godina će doći kod neke engleske Opre i kroz plač priznati doping.

kralj

pre 5 godina

patty@Apsolutno si u pravu,Frum je dosao nespreman prema ranijim informacijama,pokidati onako u prosloj brdskoj etapi je jako tesko,covek vozi kao ne moze da se umori i to nikome nije cudno.Frum je pod istragom za doping,godinama koristi zabranjene tablete zbog bolesti,na nekim britanskim forumima likuju sto vuku za nos svetsku anti doping komisiju.

Gorande

pre 5 godina

Pratim bicilkizam ,20-25god.i neznam ni jednog mog druga ko voli Fruma,ili nekog ko prati biciklizam,antipatican je i verovatno koristi doping.

Siniša brejnstormer!

pre 5 godina

Sjajan, sjajan Điro! Ko nije gledao jučerašnju etapu propustio je nešto o čemu će se pričati godinama. Frum je praktično vozio hronometar zadnjih 80km i na svakom usponu, a bilo ih je tri, je imao najbolje vreme. Koliko je jučerašnja etapa bila teška i sa kojim je tempom vozio Frum govori to da je Simon Jeits pukao na toj etapi, a bio je vodeći u generalnom, a danas Tibo Pino, a bio je treći. Frum je došao na Điro gotovo nespreman sa ciljem da tempira formu za treću nedelju i rizik se isplatio. Ne zaboravite da je juče bila druga etapna pobeda Fruma na ovogodišnjem Điru.

Stevan

pre 5 godina

Mislim da su ove priče o dopingu bez veze. Svi su dopingovani, neko manje a neko više. Mislim kada bi stvarno skinuli sve koji su dopingovani verovatno ne bi bilo nikog ko se plasirao na turu... Trenutno tim Skaj ima najveći budžet i najjaču logistiku što im omogućava (Frumu) da preciznije doziraju doping da se ne otkrije. Ne odmaže ni to što Britanci kontrolišu UCI iz veliki uticaj u WADA. Dodate ovo na činjenicu da je Frum najbolji biciklista današnjice i dobijate situaciju da ima sva tri velika tura u isto vreme.

Hut

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.
(Zemun, 26. maj 2018 17:57)

Cekajte ljudi,nije da se previse razumem, ali zar nije moguce da covek npr. padne u toj poslednjoj etapi? I sta onda? Proglasavati nekoga pobednikom pre zvanicnog kraja trke,apsolutno nema logike.Bar meni.

Dorćolac

pre 5 godina

Svi smo gledali Frumovo izdanje. Ako je čist, onda svaka čast. Međutim, nešto o impresiji stilova vozača i o komentatoru Eurosporta: nije mi jasno kako Pozovivo uopšte može da vozi tako uspešno sa tako krivim nogama, pogotovu sa desnom?! Čak ni Frum se ne ističe lepim stilom kao naprimer Tibo Pino ili mladi Karapas iz Ekvadora koji ima i fenomenalne skokove pred finiš na brdima. Mislim da će u budućnosti biti veliki šampion. Komentator Eurosporta na srpskom jeziku-Radomir Pavlović- u ranijim trkama me malo nervirao što stalno ponavlja istu rečenicu dva do tri puta! Međutim to je preraslo u njegov lični imidž koji je uz uzvrsno poznavanje ovog sporta postalo veoma dopadljivo.I još da pomenem Toma Dumulana (za koga sam navijao) koji ima najbolji stil onda kad je on najneophodniji, na solo startovima ili ti hronometru.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Zemun, 26. maj 2018 17:57) Pošto smo prvi put videli i beg budućeg osvajača Djira od 80 kilometara ne znam zašto najbolji hronometraš današnjice ne bi pokušao sa begom na ravnoj stazi....da i to vidimo po prvi put

patty

pre 5 godina

Meni uopste nije jasno sta trazi na Djiru biciklista koji je pod istragom u vezi dopinga.Pratim biciklizam 10ak godina i uvek je bilo da kada se to desi takmicar ne zapocinje trku.Ili to ima veze sa tim sto je Frum englez?Bice ba kraju epilog da ce mu oduzeti titulu sa Tura a mozda i ovu.Inace ga ne volim jer je nemoguce da je toliko dominantan bwz pomoci lekica.Vreme ce pokazati svoje

Sarene pilule za lilule

pre 5 godina

Svaka cast za Fruma , blizu je da postane najbolji biciklista svih vremena !!!
(chox, 26. maj 2018 17:24)

Bio je ti jedno vreme i Amstrong... Aj sacekamo da vreme kaze svoje!

aco rs

pre 5 godina

Odlican giro,zaista uzitak je bio gledati ove majstore,Frum dizao formu uzeo etape koje su mu odgovarale,i naravno cjeli tim je radio za njega.

Zemun

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.

BeKo

pre 5 godina

Juče je sam krenuo na 80 km. pre cilja i ostvario prednost preko 3 min.Nije baš da pratim biciklizam ali nisam dugo čuo da neki od glavnih favorita ostvari takav beg sa tolikom razlikom za preuzimanje u ovom slučaju Maglia Rose.
Ako je "čisto" sve čestitke.

pera

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...
Doping je uzeo previše maha

Zemun

pre 5 godina

Prošle godine poslednja etapa bila je hronometar, pa je zato pobedio Dumulan. Ove godine 21. etapa u Rimu je potpuno ravna, što znači da neće biti promene u generalnom plasmanu. Pozdrav.

Kokos

pre 5 godina

Jedan je Froome! Čovek je jednostavno mašina, zajedno sa timom. Pokazao je da je za klasu iznad i kada nema najbolje vozače iz Sky-a pored sebe. Zaslužena TRIPLETA! ???

cz

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...Doping je uzeo previše maha
(pera, 26. maj 2018 17:12)

2012. Hesidal je bio na cini mi se vise od 6min zaostatka, pa je u predposlednjoj etapi otisao u slican beg i osvojio Djiro, Slek na Turu uradio slicno, samo sto ga je Kadel Evans dobio posle na hronometru, tako da se ovo desava .. Inace da Frum i Dumolan voze hronometar 80km na ovakvoj stazi, Frum bi ga oduvao za jedno 10min, samo je na spustu uzeo oko 2 i po minuta juce

Srdjanbg

pre 5 godina

Domulan je prošle godine osvojio Djiro u poslednjoj etapi tako da ne znam zašto proglašavate pobednika a trka još nije gotova? Djiro nije Tur, tamo je pravilo da poslednja etapa bude revijalna.

pera

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...
Doping je uzeo previše maha

BeKo

pre 5 godina

Juče je sam krenuo na 80 km. pre cilja i ostvario prednost preko 3 min.Nije baš da pratim biciklizam ali nisam dugo čuo da neki od glavnih favorita ostvari takav beg sa tolikom razlikom za preuzimanje u ovom slučaju Maglia Rose.
Ako je "čisto" sve čestitke.

Sarene pilule za lilule

pre 5 godina

Svaka cast za Fruma , blizu je da postane najbolji biciklista svih vremena !!!
(chox, 26. maj 2018 17:24)

Bio je ti jedno vreme i Amstrong... Aj sacekamo da vreme kaze svoje!

Zemun

pre 5 godina

Prošle godine poslednja etapa bila je hronometar, pa je zato pobedio Dumulan. Ove godine 21. etapa u Rimu je potpuno ravna, što znači da neće biti promene u generalnom plasmanu. Pozdrav.

patty

pre 5 godina

Meni uopste nije jasno sta trazi na Djiru biciklista koji je pod istragom u vezi dopinga.Pratim biciklizam 10ak godina i uvek je bilo da kada se to desi takmicar ne zapocinje trku.Ili to ima veze sa tim sto je Frum englez?Bice ba kraju epilog da ce mu oduzeti titulu sa Tura a mozda i ovu.Inace ga ne volim jer je nemoguce da je toliko dominantan bwz pomoci lekica.Vreme ce pokazati svoje

Dorćolac

pre 5 godina

Svi smo gledali Frumovo izdanje. Ako je čist, onda svaka čast. Međutim, nešto o impresiji stilova vozača i o komentatoru Eurosporta: nije mi jasno kako Pozovivo uopšte može da vozi tako uspešno sa tako krivim nogama, pogotovu sa desnom?! Čak ni Frum se ne ističe lepim stilom kao naprimer Tibo Pino ili mladi Karapas iz Ekvadora koji ima i fenomenalne skokove pred finiš na brdima. Mislim da će u budućnosti biti veliki šampion. Komentator Eurosporta na srpskom jeziku-Radomir Pavlović- u ranijim trkama me malo nervirao što stalno ponavlja istu rečenicu dva do tri puta! Međutim to je preraslo u njegov lični imidž koji je uz uzvrsno poznavanje ovog sporta postalo veoma dopadljivo.I još da pomenem Toma Dumulana (za koga sam navijao) koji ima najbolji stil onda kad je on najneophodniji, na solo startovima ili ti hronometru.

Lutka

pre 5 godina

Posle Armstronga, tim Sky je najprljaviji tim u biciklizmu. Prvo Vigins a onda i Frum su, jedva živi od astme ali eto pobeđuju. Frum prevarant! Ne može da se sastavi 20 dana a onda bum. Za nekoliko godina će doći kod neke engleske Opre i kroz plač priznati doping.

Zemun

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.

Gorande

pre 5 godina

Pratim bicilkizam ,20-25god.i neznam ni jednog mog druga ko voli Fruma,ili nekog ko prati biciklizam,antipatican je i verovatno koristi doping.

Srdjanbg

pre 5 godina

Domulan je prošle godine osvojio Djiro u poslednjoj etapi tako da ne znam zašto proglašavate pobednika a trka još nije gotova? Djiro nije Tur, tamo je pravilo da poslednja etapa bude revijalna.

aco rs

pre 5 godina

Odlican giro,zaista uzitak je bio gledati ove majstore,Frum dizao formu uzeo etape koje su mu odgovarale,i naravno cjeli tim je radio za njega.

kralj

pre 5 godina

patty@Apsolutno si u pravu,Frum je dosao nespreman prema ranijim informacijama,pokidati onako u prosloj brdskoj etapi je jako tesko,covek vozi kao ne moze da se umori i to nikome nije cudno.Frum je pod istragom za doping,godinama koristi zabranjene tablete zbog bolesti,na nekim britanskim forumima likuju sto vuku za nos svetsku anti doping komisiju.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Zemun, 26. maj 2018 17:57) Pošto smo prvi put videli i beg budućeg osvajača Djira od 80 kilometara ne znam zašto najbolji hronometraš današnjice ne bi pokušao sa begom na ravnoj stazi....da i to vidimo po prvi put

Djenka

pre 5 godina

Antipaticni ali veliki vozac Frum. Da li uzima doping ili ne, pitanje je da li cemo saznati ikad, ali je trenutno bez premca. Ne volim ga ni najmanje, ali za sve ove koji su se kleli u Djiro i prozivali ga kako ne moze nikad da ga osvoji evo jakog demanta. Jednostavno nije imao konkurenciju, samo Dumulan koji ipak nije uspeo. Jejts kao sto se ocekivalo nije izdrzao, Aru daleko od ozbiljne forme , Pino takodje nije izdrzao. Osvezenje je Karapaz. Sada sledi Tur, definitivno najveca trka. Svim srcem uz Movistar koji ima trio fantastiko za ovu godinu i ako sada ne osvoje definitivno nece nikad.

cz

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...Doping je uzeo previše maha
(pera, 26. maj 2018 17:12)

2012. Hesidal je bio na cini mi se vise od 6min zaostatka, pa je u predposlednjoj etapi otisao u slican beg i osvojio Djiro, Slek na Turu uradio slicno, samo sto ga je Kadel Evans dobio posle na hronometru, tako da se ovo desava .. Inace da Frum i Dumolan voze hronometar 80km na ovakvoj stazi, Frum bi ga oduvao za jedno 10min, samo je na spustu uzeo oko 2 i po minuta juce

Stevan

pre 5 godina

Mislim da su ove priče o dopingu bez veze. Svi su dopingovani, neko manje a neko više. Mislim kada bi stvarno skinuli sve koji su dopingovani verovatno ne bi bilo nikog ko se plasirao na turu... Trenutno tim Skaj ima najveći budžet i najjaču logistiku što im omogućava (Frumu) da preciznije doziraju doping da se ne otkrije. Ne odmaže ni to što Britanci kontrolišu UCI iz veliki uticaj u WADA. Dodate ovo na činjenicu da je Frum najbolji biciklista današnjice i dobijate situaciju da ima sva tri velika tura u isto vreme.

Siniša brejnstormer!

pre 5 godina

Sjajan, sjajan Điro! Ko nije gledao jučerašnju etapu propustio je nešto o čemu će se pričati godinama. Frum je praktično vozio hronometar zadnjih 80km i na svakom usponu, a bilo ih je tri, je imao najbolje vreme. Koliko je jučerašnja etapa bila teška i sa kojim je tempom vozio Frum govori to da je Simon Jeits pukao na toj etapi, a bio je vodeći u generalnom, a danas Tibo Pino, a bio je treći. Frum je došao na Điro gotovo nespreman sa ciljem da tempira formu za treću nedelju i rizik se isplatio. Ne zaboravite da je juče bila druga etapna pobeda Fruma na ovogodišnjem Điru.

Kokos

pre 5 godina

Jedan je Froome! Čovek je jednostavno mašina, zajedno sa timom. Pokazao je da je za klasu iznad i kada nema najbolje vozače iz Sky-a pored sebe. Zaslužena TRIPLETA! ???

Hut

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.
(Zemun, 26. maj 2018 17:57)

Cekajte ljudi,nije da se previse razumem, ali zar nije moguce da covek npr. padne u toj poslednjoj etapi? I sta onda? Proglasavati nekoga pobednikom pre zvanicnog kraja trke,apsolutno nema logike.Bar meni.

Djenka

pre 5 godina

@Srdjanbg definitivno najveca trka od početka godine :) mozda je bila jedna od najuzbudljivih, sto je uvek specijalitet Djira a bilo je svakako i uzbudljivijih, recimo Nibalijev trijumf 2016e. Tur je ipak veca trka, prestiznija, glamuroznija, uglavnom se svi tempiraju za nju. Ovogodisnji Djiro sto se imena tice i nije obecavao nista sem dvoboja Fruma i Dumulana, ranije je uglavnom bila mnogo neizvesnija borba. Ocekujem i nadam se nikad jacem Turu, Port, Landa, Nibali, Kintana, Barde, Adam Jejts, borbeni Dan Martin verovarno i Dumulan, to je krem biciklizma, ima da prsti, plus borba za zelenu i tackastu, jednostavno to ostale trke nemaju.

mile majstor

pre 5 godina

@Srdjanbg: po tvojim komentarima se vidi da ne znas bas mnogo o grand turovima koliko ti to mislis. Sutra Dumolin moze da uzme ruzicastu majicu samo ako se Froome toliko polomi da ne moze sjesti opet na bicikl i zavrsiti etapu.

cz

pre 5 godina

Ko je juce gledao etapu mogao je da vidi da je Frum na prvom brdu kad je napao napravio razliku oko 50sec, a sve ostalo je uzeo na spustu, ostala 2 brda su isli maltene isto, tako da nista spektakularno nije uradio, isli su 1 na 1, Pino i ostali nisi drzali nikakav tempo, nije Frum pobegao od pelatona pa da se kaze kako je isao protiv svih ... Za sutra ovi sto pominju napad, prakticno je nemoguce da pojedinac pobegne od cele grupe i dodje na cilj sam, na ravnom, na vise od 10 sec razlike

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 23:27) Video si iz priloženog koliko su svi ti koje si nabrojao daleko iza ove dvojice! Bez ljutnje ali su trenutno Frum i Domulan prva liga biciklizma a Djiro najteži i najzahtevniji tur gde favoriti u etapama gube i po 30-45 minuta!

cone

pre 5 godina

Ovaj sport nije isti bez El Pistolera.On kad je bio pozitivan na dopingu oduzeli su mu titule i pauzirao je, a Fruma niko ne dira.

Dylan Dog

pre 5 godina

Zao mi je Dumolana. Pokusao je cini mu se tri puta da pobegne Frumu ali nije uspeo. Mozda je krivica i u tome sto vozi u slabijem timu i nema podrsku, u Astani bi imao mnogo vise uspeha.
Cestitke Frumu, ono u petak je verovatno njegova najbolja trka u zivotu.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 20:39) Ovo je prijatelju bila najveća trka poslednjih 30 godina, na Turu verovatno neće ni učestvovati dvojica najboljih Frum i Domulan

Kokos

pre 5 godina

Jedan je Froome! Čovek je jednostavno mašina, zajedno sa timom. Pokazao je da je za klasu iznad i kada nema najbolje vozače iz Sky-a pored sebe. Zaslužena TRIPLETA! ???

Srdjanbg

pre 5 godina

Domulan je prošle godine osvojio Djiro u poslednjoj etapi tako da ne znam zašto proglašavate pobednika a trka još nije gotova? Djiro nije Tur, tamo je pravilo da poslednja etapa bude revijalna.

cz

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...Doping je uzeo previše maha
(pera, 26. maj 2018 17:12)

2012. Hesidal je bio na cini mi se vise od 6min zaostatka, pa je u predposlednjoj etapi otisao u slican beg i osvojio Djiro, Slek na Turu uradio slicno, samo sto ga je Kadel Evans dobio posle na hronometru, tako da se ovo desava .. Inace da Frum i Dumolan voze hronometar 80km na ovakvoj stazi, Frum bi ga oduvao za jedno 10min, samo je na spustu uzeo oko 2 i po minuta juce

aco rs

pre 5 godina

Odlican giro,zaista uzitak je bio gledati ove majstore,Frum dizao formu uzeo etape koje su mu odgovarale,i naravno cjeli tim je radio za njega.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Zemun, 26. maj 2018 17:57) Pošto smo prvi put videli i beg budućeg osvajača Djira od 80 kilometara ne znam zašto najbolji hronometraš današnjice ne bi pokušao sa begom na ravnoj stazi....da i to vidimo po prvi put

Hut

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.
(Zemun, 26. maj 2018 17:57)

Cekajte ljudi,nije da se previse razumem, ali zar nije moguce da covek npr. padne u toj poslednjoj etapi? I sta onda? Proglasavati nekoga pobednikom pre zvanicnog kraja trke,apsolutno nema logike.Bar meni.

Gorande

pre 5 godina

Pratim bicilkizam ,20-25god.i neznam ni jednog mog druga ko voli Fruma,ili nekog ko prati biciklizam,antipatican je i verovatno koristi doping.

pera

pre 5 godina

Čovek ne može da se sastavi ceo điro, jedva je pratio prve dve nedelje. Otišao na preko 4 minuta zaostatka i gle čuda eksplodira u zadnje dve brdske etape. Mora da je imao zdravstvenih problema pare je morao da uzme lekić za astmu...
Doping je uzeo previše maha

cz

pre 5 godina

Ko je juce gledao etapu mogao je da vidi da je Frum na prvom brdu kad je napao napravio razliku oko 50sec, a sve ostalo je uzeo na spustu, ostala 2 brda su isli maltene isto, tako da nista spektakularno nije uradio, isli su 1 na 1, Pino i ostali nisi drzali nikakav tempo, nije Frum pobegao od pelatona pa da se kaze kako je isao protiv svih ... Za sutra ovi sto pominju napad, prakticno je nemoguce da pojedinac pobegne od cele grupe i dodje na cilj sam, na ravnom, na vise od 10 sec razlike

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 20:39) Ovo je prijatelju bila najveća trka poslednjih 30 godina, na Turu verovatno neće ni učestvovati dvojica najboljih Frum i Domulan

Siniša brejnstormer!

pre 5 godina

Sjajan, sjajan Điro! Ko nije gledao jučerašnju etapu propustio je nešto o čemu će se pričati godinama. Frum je praktično vozio hronometar zadnjih 80km i na svakom usponu, a bilo ih je tri, je imao najbolje vreme. Koliko je jučerašnja etapa bila teška i sa kojim je tempom vozio Frum govori to da je Simon Jeits pukao na toj etapi, a bio je vodeći u generalnom, a danas Tibo Pino, a bio je treći. Frum je došao na Điro gotovo nespreman sa ciljem da tempira formu za treću nedelju i rizik se isplatio. Ne zaboravite da je juče bila druga etapna pobeda Fruma na ovogodišnjem Điru.

Stevan

pre 5 godina

Mislim da su ove priče o dopingu bez veze. Svi su dopingovani, neko manje a neko više. Mislim kada bi stvarno skinuli sve koji su dopingovani verovatno ne bi bilo nikog ko se plasirao na turu... Trenutno tim Skaj ima najveći budžet i najjaču logistiku što im omogućava (Frumu) da preciznije doziraju doping da se ne otkrije. Ne odmaže ni to što Britanci kontrolišu UCI iz veliki uticaj u WADA. Dodate ovo na činjenicu da je Frum najbolji biciklista današnjice i dobijate situaciju da ima sva tri velika tura u isto vreme.

patty

pre 5 godina

Meni uopste nije jasno sta trazi na Djiru biciklista koji je pod istragom u vezi dopinga.Pratim biciklizam 10ak godina i uvek je bilo da kada se to desi takmicar ne zapocinje trku.Ili to ima veze sa tim sto je Frum englez?Bice ba kraju epilog da ce mu oduzeti titulu sa Tura a mozda i ovu.Inace ga ne volim jer je nemoguce da je toliko dominantan bwz pomoci lekica.Vreme ce pokazati svoje

Lutka

pre 5 godina

Posle Armstronga, tim Sky je najprljaviji tim u biciklizmu. Prvo Vigins a onda i Frum su, jedva živi od astme ali eto pobeđuju. Frum prevarant! Ne može da se sastavi 20 dana a onda bum. Za nekoliko godina će doći kod neke engleske Opre i kroz plač priznati doping.

Zemun

pre 5 godina

Prošle godine poslednja etapa bila je hronometar, pa je zato pobedio Dumulan. Ove godine 21. etapa u Rimu je potpuno ravna, što znači da neće biti promene u generalnom plasmanu. Pozdrav.

BeKo

pre 5 godina

Juče je sam krenuo na 80 km. pre cilja i ostvario prednost preko 3 min.Nije baš da pratim biciklizam ali nisam dugo čuo da neki od glavnih favorita ostvari takav beg sa tolikom razlikom za preuzimanje u ovom slučaju Maglia Rose.
Ako je "čisto" sve čestitke.

kralj

pre 5 godina

patty@Apsolutno si u pravu,Frum je dosao nespreman prema ranijim informacijama,pokidati onako u prosloj brdskoj etapi je jako tesko,covek vozi kao ne moze da se umori i to nikome nije cudno.Frum je pod istragom za doping,godinama koristi zabranjene tablete zbog bolesti,na nekim britanskim forumima likuju sto vuku za nos svetsku anti doping komisiju.

Srdjanbg

pre 5 godina

(Djenka, 26. maj 2018 23:27) Video si iz priloženog koliko su svi ti koje si nabrojao daleko iza ove dvojice! Bez ljutnje ali su trenutno Frum i Domulan prva liga biciklizma a Djiro najteži i najzahtevniji tur gde favoriti u etapama gube i po 30-45 minuta!

cone

pre 5 godina

Ovaj sport nije isti bez El Pistolera.On kad je bio pozitivan na dopingu oduzeli su mu titule i pauzirao je, a Fruma niko ne dira.

Sarene pilule za lilule

pre 5 godina

Svaka cast za Fruma , blizu je da postane najbolji biciklista svih vremena !!!
(chox, 26. maj 2018 17:24)

Bio je ti jedno vreme i Amstrong... Aj sacekamo da vreme kaze svoje!

Zemun

pre 5 godina

(Srdjanbg, 26. maj 2018 17:37) Ako malo znaš o biciklizmu onda ne bi pričao ovako. Poslednjeg dana do promene u generalnom plasmanu može da dođe jedino ako je hronometar ili brdska etapa. Pošto je hronometar retko poslednji, a brdska etapa gotovo nikada, onda sve bude poznato u 20. etapi. Ako možeš da nađeš jedan primer u kojem je na RAVNOJ, poslednjoj, etapi nekog Grand tura došlo do promene jer je drugoplasirani uspeo da nadoknadi 40 ili više sekundi ja ću lepo priznati da su u pravu i to je to.

mile majstor

pre 5 godina

@Srdjanbg: po tvojim komentarima se vidi da ne znas bas mnogo o grand turovima koliko ti to mislis. Sutra Dumolin moze da uzme ruzicastu majicu samo ako se Froome toliko polomi da ne moze sjesti opet na bicikl i zavrsiti etapu.

Djenka

pre 5 godina

@Srdjanbg definitivno najveca trka od početka godine :) mozda je bila jedna od najuzbudljivih, sto je uvek specijalitet Djira a bilo je svakako i uzbudljivijih, recimo Nibalijev trijumf 2016e. Tur je ipak veca trka, prestiznija, glamuroznija, uglavnom se svi tempiraju za nju. Ovogodisnji Djiro sto se imena tice i nije obecavao nista sem dvoboja Fruma i Dumulana, ranije je uglavnom bila mnogo neizvesnija borba. Ocekujem i nadam se nikad jacem Turu, Port, Landa, Nibali, Kintana, Barde, Adam Jejts, borbeni Dan Martin verovarno i Dumulan, to je krem biciklizma, ima da prsti, plus borba za zelenu i tackastu, jednostavno to ostale trke nemaju.

Dorćolac

pre 5 godina

Svi smo gledali Frumovo izdanje. Ako je čist, onda svaka čast. Međutim, nešto o impresiji stilova vozača i o komentatoru Eurosporta: nije mi jasno kako Pozovivo uopšte može da vozi tako uspešno sa tako krivim nogama, pogotovu sa desnom?! Čak ni Frum se ne ističe lepim stilom kao naprimer Tibo Pino ili mladi Karapas iz Ekvadora koji ima i fenomenalne skokove pred finiš na brdima. Mislim da će u budućnosti biti veliki šampion. Komentator Eurosporta na srpskom jeziku-Radomir Pavlović- u ranijim trkama me malo nervirao što stalno ponavlja istu rečenicu dva do tri puta! Međutim to je preraslo u njegov lični imidž koji je uz uzvrsno poznavanje ovog sporta postalo veoma dopadljivo.I još da pomenem Toma Dumulana (za koga sam navijao) koji ima najbolji stil onda kad je on najneophodniji, na solo startovima ili ti hronometru.

Djenka

pre 5 godina

Antipaticni ali veliki vozac Frum. Da li uzima doping ili ne, pitanje je da li cemo saznati ikad, ali je trenutno bez premca. Ne volim ga ni najmanje, ali za sve ove koji su se kleli u Djiro i prozivali ga kako ne moze nikad da ga osvoji evo jakog demanta. Jednostavno nije imao konkurenciju, samo Dumulan koji ipak nije uspeo. Jejts kao sto se ocekivalo nije izdrzao, Aru daleko od ozbiljne forme , Pino takodje nije izdrzao. Osvezenje je Karapaz. Sada sledi Tur, definitivno najveca trka. Svim srcem uz Movistar koji ima trio fantastiko za ovu godinu i ako sada ne osvoje definitivno nece nikad.

Dylan Dog

pre 5 godina

Zao mi je Dumolana. Pokusao je cini mu se tri puta da pobegne Frumu ali nije uspeo. Mozda je krivica i u tome sto vozi u slabijem timu i nema podrsku, u Astani bi imao mnogo vise uspeha.
Cestitke Frumu, ono u petak je verovatno njegova najbolja trka u zivotu.