Subota, 26.05.2018.

08:15

'Kralj' ne dâ tron – nadrealni Lebron za 7. meč u Masačusetsu!

Klivlend Kavalirsi savladali su Boston Seltikse u šestom meču finala Istoka i izjednačili u seriji na 3:3 u pobedama – 109:99.

Izvor:

'Kralj' ne dâ tron – nadrealni Lebron za 7. meè u Masaèusetsu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 5 godina

i Jordan i Le Bron su nevjerovatni igraci ali je samo Le Bron igrac ekipa. On je bez dileme najkompletniji igrac u istoriji kosarke.Jordan je bio mnogo elegantniji , ljepsi i prema tome (kao da je maneken) izreklamirana sportska licnost koja je promijenila industriju sporta ali je Le Bron ( i pored ocitih estetskih nedostataka) najkompletniji i najdominantniji igrac u istoriji.

Boris

pre 5 godina

Evo ga i nas drugar NastyB. Posle sinoćneg suđenja i navlačenja za Boston ne može više da gura standardne komentare o teorijama zavere, sad se okrenuo poređenjima igrača koje su pobeđivali Jordan ili Lebron i to uzimajaći u obzir kod Lebrona samo ovogodišnji plejof, a kod Jordana celu karijeru. Svaka čast stvarno!

neso

pre 5 godina

LeBron igra sve bolje, u zrelim je godinama, kao Jordan u drugoj turi od 3 osvojene titule, s'tim što King verovatno neće osvojiti ni jednu više. Hoću da navedem jednu suštinsku razliku između njih dvojice: Jordana su uglavnom udvajali kako ga vide, dok kralja ne udvajaju ni kad ima preko 50% šut iz igre. Činjenica je da Klivlend nije favorit, ali opet činjenica je da taj isti Klivlend ima šutere i da bi kralj trebao da pravi razliku, a tim to da iskoristi. Međutim, nije baš tako. Boston je realno slabiji, bez ove dvojice, ali je izgurao sedmu. Neko pomenu da se u Jordanovo doba igrala druga odbrana, što je tačno, ali opet većina timova ne udvaja kralja ni onda kad krene u prodor, kao San Antonio u finalu pre par godina. Druga činjenica je da večina odbrambenih igrača koja je čuvala dotičnog, komentarisala da kad odrade odbranu na njemu, mogu samo da se ponadaju/pomole da će da promaši. Kralj zadnje dve godine podseća na Jordana kad su ga mučili Pistonsi. Međutim dok bar jednom ne pokaže da može da igra protiv Lenarda, (OK ako ovaj uopšte zaigra), i ako bude toliko dominantan da ga odmah udvajaju, biće realno bolji od Jordana. Iz ove perspektive, to ne sluti da je moguće.

NastyB

pre 5 godina

Svaka čast LeBronu, doveo je u finale tim protiv Indijane koja ima jednog krštenog igrača (oladipo), Toronta u kom bi Lauri i DeRozan bili davno superstarovi da imaju dve čuke u glavi i Bostona (svaka njima čast) koji igra bez dva najbolja igrača (Irving i Hejvard), dva solidna rolpleja (Larkin i Tajs), predvođeni Horfordom, jednim rukijem i jednim sofmorom. To je ogroman uspeh velikog "kinga", jer je Džordan nekada osvajao istok protiv neznalica kakve su Barkli, Bird, Pariš, Rodman, Dumars, Ajzeja Tomas, Juing i drugi dunsteri ove igre. I sve uz pomoć čudesnog sofmora Pipena i giganata košarke kao što su Kartrajt, Hodžson, Pakson i Perdju.

Njam Njam

pre 5 godina

Ja ne sporim sta je JAmes postigao ali ta statistika je kao bikini pokazuje dosta toga ali sakrije najbitnije jednostavno problem je sto je JAmes rodjen u pogresnom vremenu jednostavno nema konkurenciju nema ko da mu parira jak je kao stena i to stoji ali nije sve u misicima ima nesto i u mozgu pa pogledaj samo sta je Bodiroga uradio Carmelo Anthoneyu i opet kao najbolji igrac evrope nije otisao u NBA covek se pokazao kosarkaskim znajem a ne misicima...Danas se igra na snagu ne na intelekt sto kaze jedan komentator ovde u forumu pogledaj samo klupu ekipa 90'setih koji je to set igraca koji je danas NE MOZE da se poredi jednostavno....

duledudule

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW
(satelit, 26. maj 2018 13:43)
Isto tako ne znaju ni da izgube na domacem parketu...Klasicna domacica od ekipe

Memfis

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.
(day, 26. maj 2018 13:30)

Durent je prošle godine napravio ozbiljan iskorak u odnosu na prethodni deo karijere (bez ikakvog straha je urnisao Kavse, mada ga je Lenard razbijao u prvoj utakmici WCF do pojave Zaze). Na poslednje 2 utakmice (najbitnije u sezoni) se vratio na staro i kao takav ne može biti bolji od Lebrona

Bojan

pre 5 godina

(delboj, 26. maj 2018 15:20)
gori od Kartvrajta, Greg Ostertag.
ali ajd ispocetka. ne znam po cemu su Magic i Worthy bili na vrhuncu 91, obojica su svoj maksimum dostigli 86-88 i tad su bili u padu.
Dan Majerle, Kevin Johnson, Jeff Hornacek, Starks... dobri role playeri, ali nista znacajnije, takvih i dalje imas na svakom cosku. Narocito Shawn Kemp i Mason

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

"Man only does his job." Nisam sumnjao da će Lebron olako predat seriju jer to je velika šampiončina koja se uvek jako do samog kraja bori. Zasluženo majstorica al'Boston je pokazao da je klasnična domaćica koja ume da igra "zapaljeno" pred svojom publikom da me ne bi iznenadilo još veće prštenja u sedmoj tekmi koja može puno donet za obe ekipe. Statistika kao bikini potpuno nebitna šta su bili u prošlosti Džordan,Russel,Stokton,Magic Johnson i drugi..Uživajmo u sadašnjem NBA i sjajnom kralju Lebronu koji posle Kobi najjači igrač koji više koristi snagu al'pored svega to je izuzetno inteligentan. Dokazano kroz hiljadu mečeva dosada.

nista o nicemu

pre 5 godina

24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana
(Heheheh, 26. maj 2018 12:16)

PER rejting ne osvaja titule, osvaja kad imas ono izmedju nogu.

ides

pre 5 godina

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!
(Lbj versus mj, 26. maj 2018 11:47)

Upravo tako dečkić.Na kraju ih je uzeo 6, duplo više od ovog tvog trokoraka.

delboj

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Mnogo toga nije tacno ovdje. Cikago je bio medju najgorim timovima lige kad je Dzordan dosao. Naravno da nije mogao osvojiti nista prvih sedam godina kad su tada bile dvije dinastije na sceni, Boston i Lejkersi. Prvo, Lejkerse je 91' dobio sa Medzikom u sve najboljem kosarkaskom izdanju Medzika. Pipen je bio sjajan igrac, ali je u tom vremenu Vorti bio bolji igrac i bio prednost Lejkersa na poziciji 3.
Barkli i jos ko u Finiksu? Mozda Kevin Dzonson, Den Majerle - jedan od najboljih sutera lige ikada i najduza klupa kvalitetnih igraca... Geri Pejton i jos ko? Mozda Son Kemp... Meluon i Stokton u najboljim godinama plus Hornasek, Kari, Moris... A da ne pricamo o zvijezdama koje je dobijao do finala na Istoku koji je tada bio jaca konkurencija, Od Juinga, Starksa, Mejsona, Dok Riversa u Njujorku, preko istih losih momaka u Detroitu, Tomasa, Dumarsa, Rodmana... dalje Indijane i Klivlenda sa Milerom, Dejvisom, Doertihem, Prajsom, do Orlanda sa Sejkilom i Peni Hardevejem. Da ne pricam da je klupa svim tim timovima bila bolja nego Cikagu. Cikago od 96', vec kad su stigli Kukoc, Rodman, Harper i Ker je bio drim tim. A prve tri godine - najgori tim lige ako izuzmes Dzordana i Pipena. Gori od ovoga Klivlenda. Kad se samo sjetim Kartlajta - ubjedljivo najgori centar lige je bio.

Bojan

pre 5 godina

(Njam Njam, 26. maj 2018 11:31)
e ovo je tipican MJ mitoman komentar.
Taj detroit je primao vise poena po mecu nego ovaj Boston, u toj ligi se davalo vise poena po mecu, nego danasnjoj.
Igranje grube odbrane nije isto sto i igranje kvalitetne odbrane. Odgledaj Hjuston protiv GSWa od juce i videces kako CP igra odlicnu odbranu bez da je ijednom bio grub.


i naravno, kad nabrajamo MJ konkurenciju stavimo sve kosarkase koji su igrali u toh 15ak godina, na koji je nacin Karim bio Majklov rival? A Garnet, pa i ONil su vise Lebronovi rivali nego Majklovi. A Divac i Petrovic nisu ni blizu tog nivoa.
Kreni istom logikom Lebronove rivale, Kobi, KD, RW, Harden, Kari, Novicki, Kidd, Vejd i Bosh (delom), sad i Kajri, Kris Pol, Dejvis, Dankan, Parker, Garnet, Pirs...
zar je ova lista imena manje impresivna od one koje si ti naveo

Bojan

pre 5 godina

(nista o nicemu, 26. maj 2018 12:26)
jeste
pokazatelj slabe ere, i jedni i drugi matori :)

salu na stranu, ali meni je period od 94 do 07 najdosadniji petiod u NBA. Od prve Majkove penzije pa do ozivljavanja rivalstva Boston Lejkersi. Ne kazem nuzno da se igrala losa kosarka, ali ubitacno dosadna, sem mozda Sakramenta, nije postojala zanimljiva ekipa.

akron

pre 5 godina

Stvarno steta za takvu igracinu da je potracio citavu karijeru igrajuci za ispodprosecni Klivlend! Da nije toliko vezan za Ohajo do sada bi vec sigurno imao 5-6 titula, umesto "samo" 3.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron je u ovom plej ofu imao najviše 40+ mečeva još od Majkl Džordana i 1989.godine!

Inače, kada su u pitanju sedmi odlučujući mečevi, Lebron ima prosek od 35 poena uz 49% šuta iz igre što je najviše u NBA istoriji.

Uživajte dok možete. Ovakav igrač se neće skoro pojaviti na parketu.

day

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.

satelit

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW

Hell

pre 5 godina

@ M V P aka JeRemija, 26. maj 2018 10:06

Ja se uopste ne ljutim ali me nervira kada lik na svakoj vesti kopira jedan te isti komentar koji je pritom uzasno netacan. Ja tvrdim da je Le bron jako dominantan,silan,ali najbolji u storiji pa to je smesna tvrdnja. Koji stil on ima?? Napucan do zla boga,juri kao tenk,ramenima razgrce i to je to. Kritikujete Dzordana nije osvojio titulu od 84-91,a kada je Le bron osvojio prvu? Zaboravljate da je vasem idolu ovo 14 ili 15 sezona u Nba i sta je uradio,osvojio 3 titule zahvaljujuci saigracima i vi kazete da je GOAT,smesno

Lemi

pre 5 godina

Pa koliko se to igra tih utakmica? Nikad kraja.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. maj 2018 11:18)
Ko prvi do 21 ili na dva razlike ako bude 20:20

hmm

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12) 

Ahahahaahahhahaah...pa ti 'ladno imaš sačuvan ovaj komentar i svaki put kad igra Klivlend ti ovo postaviš...
Ahahahaha,mukica :)

Kukaj bato,MJ je car ove igre...

mate

pre 5 godina

Dobiva tim , ne 1 igrac... ljudi se izugivaju sa lebronovim rekordom u finalu- a isti ti ljudi relativiziraju da je bez pippena jordan u prvom kolu 3 puta izletio (1-9)..

zbrdvic

pre 5 godina

dosadni ste vise sa poredjenjima da li je MJ bokji od Lebrona..... i kosarka se kao npr i tenis promenio dolaskom modernijeg vremena...... kao sto bi sada Nadal i Djokovic najboljoj formi oduvali tenisere iz 80tih 90tih sa 6-0 6-0 (McEnroe to jednom prilikom izjavio da bi u svojim najboljim danima mozda izvukao gem po setu kod Noleta), tako bi ove fizicki azdaje danas pojele one iz proslosti,..... Decko igra kosarku zivota, pustite ga da uziva, i gledajte, ako vam se ne svidja, onda VHS kasete u plejere pa gledajte MJ...... e da, i kad smo vec kod toga, Magic je po meni daleko bolji igrac , korisniji da ne pricam, od MJ...... jednom prilikm Jabbar bio povredjene, kaze Pat Magicu, veceras ces morati da igras centra...... covek odigrao centra, 20 i kusur skokova, i 35 poena....... MJ najbolji? smesno, zaista..... toliko od mene..... pozdrav svima

Zz

pre 5 godina

Vidi ove Džordanovce što se javljaju, ajde malo gledajte Džordana pošto niste ni jednu do sad utakmicu odgledali, a pustite malo ljude da gledaju današnju košarku i trenutno najboljeg igrača na svetu a uz vašeg pulena i Kobija sigurno najbolji ikada,malo manje hejta ljudi.Pozdrav

kevin gar

pre 5 godina

boston koja razlika kuci I u gostima...sinoc mlako igrali kad ih hil od 35 I korver 37 lagano prolaze...jef grin isto extra odigrao da ima slobodu malo vecu uvek bi onako igrao.lebrona sluziio sut sto ce tesko ponovit u sledecoj ...tako da se nadam da boston zadrzava domaci teren I ide dalje

Ivan

pre 5 godina

Uh ljudi moji koliko je Lebron moćan igrač! Čoveče, pravi košarkaški predator je, bukvalno sam redom demontira sve svoje protivnike nadrealnim partijama koje pruža iz dana u dan, iz noći u noć! Sam nosi svoju ekipu u preteškim plej-of mečevima protiv izuzetno moćnih protivnika! Znate li koliko je samo teško postići 20 ili 30 poena na jednoj NBA plej of utakmici, a kamo li 40, a ovaj čovek je već SEDMI put u ovogodišnjem plej-ofu sinoć postigao preko 40 poena! NADREALNO! Ma kapa dole majstore! Sada u Masačusetsu Boston će probati da ga kako zna i kako ume spusti ispod 40 jer bez toga neće proći u veliko NBA finale to je sigurno, a sa druge strane moćni Lebron će opet dati sve od sebe da odvede sebe i svoj Klivlend u novo finale i neće me nimalo iznenaditi da opet bude izrešetao koš Bostona sa preko 40 poena! Sa ovim moćnim Lebronom Klivlend ima velike šanse za novo finale! Biće teška I tvrda sedma utakmica u Masačusetsu ali mislim da Klivlend zbog moćnog Lebrona ide u novo NBA finale!

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

nista o nicemu

pre 5 godina

Covek je vanzemaljac. Pobediti fantasticnu ekipu Bostona je stvarno tesko a on mora sam jer nema s kim. Svaka mu cast.
(Oliver Kosta, 26. maj 2018 11:12)

Nije bas fantasticna, vise je osakacena povredama.

Heheheh

pre 5 godina

1. Michael Jordan* 27.91
2. LeBron James 27.68
3. Shaquille O'Neal* 26.43
4. David Robinson* 26.18
5. Wilt Chamberlain* 26.13
6. Chris Paul 25.64
7. Bob Pettit* 25.35
8. Kevin Durant 25.30
9. Neil Johnston* 24.69
10. Charles Barkley* 24.63
11. Kareem Abdul-Jabbar* 24.58
12. Tim Duncan 24.22
13. Magic Johnson* 24.11
14. Russell Westbrook 23.93
15. Dwyane Wade 23.91
16. Karl Malone* 23.90
17. Stephen Curry 23.79
18. James Harden 23.68
19. Hakeem Olajuwon* 23.59
20. Julius Erving* 23.58
21. Larry Bird* 23.50
22. Oscar Robertson* 23.17
23. Yao Ming* 23.02
24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana

moj protiv tvog

pre 5 godina

Koliko je mucno citati ova plitka prepucavanja isfrustriranih luzera. Sve mora biti u znaku mrznje i omalovazavanja: "ti si truba jer je moj juank bolji od tvog", "glupane, ne razumes se u kosarku", "NBA je dopingovani cirkus", MJ protiv LBJ, istok protiv zapada, pare protiv mladosti...

Prava istina je da vi niste razumeli ni smisao igre ako ovako razmisljate. Zato publika tamo vice "defens" a ne "sudija p.d.ru" ili "j...cemo vam majku"

Bolje ni ne gledajte NBA umisljajuci kako nesto 'razumete' ili 'znate' - hepek i cize-blize je za vas i vas mentalitet

Lbj versus mj

pre 5 godina

bron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!

hh

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..
(sveznalac, 26. maj 2018 09:15)

Malo manje lozenja nije na odmet, previse potcenjujete Boston. Kao da vec nisu igrali jednu majstoricu i glatko dobili tu utakmicu.

AK47

pre 5 godina

ovi sto pisu da je Lebron i Klivlend zasluzio finale varaju se, Indijana je trebala da bude na njihovom mestu da ih nisu onako brutalno pokrali za one poene Oladipa, a ako neko zasluzuje finale onda je to Boston bez dva glavna igraca igraju na ovom nivou i plust njihova kosarkaska tradicija, ali obzirom da se NBA kosarka svela na cistu zaradu zna se ko ce u finale

Hehe LeKing

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aca86, 26. maj 2018 08:28)

Majsotre, na ovoj utakmici je imao bolji šut za tri nego za dva poena!

LeKing vs MJ

pre 5 godina

(VR 46, 26. maj 2018 08:39)

Kazes kako nisi gledao MJ i onda krenes da pricas kako je LBJ bolji. Na osnovu cega?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 26. maj 2018 09:44)


***
Najbolji je za njeg, kao što je najbolji igrač za tvoju i reltivno moju generaciju MJ al tipa još stariji ljudi će reći da je Bird, Magic ili Kareem da su najbolji i da sve posle njih ne valja više...

Njam Njam

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Upravo u tvom komentaru se i nalazi razlog zasto je Jordan najbolji svih vremena pogledaj samo spisak igraca protiv kojih je igrao tokom karijere (Karl Malone John Stokton Charels Barkli Clyde Drexler Hakeem Olajuwon Kareem Abdul Jabbar Magic Johnson Lary Bird Patrick Ewing Dikembe Mutombo Reggie Miller Gary Payton Grant Hill Denis Rodman Kevin Garnet Alonzo Morning Shakil O'Niel Vlade Divac Drazen Petrovic i mnogi mnogi drugi manje poznati ali vrhunski igraci a protiv koga je igrao James u danasnjem NBA gde skoro nema ni odbrane gde nije nista cudno da se da i po 120 poena po utakmici pa samo da je odigrao polu sezonu protiv tima Detroita 80'setih dobio bi frakturu lobanje polomljene obe ruke i operisano jedno koleno

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Ostavite se Jordana u svim vestima o Klivlendu, leba vam! To što mi matoriji volimo više Jordana ima osnovu u toj gracioznosti koja neće biti prevaziđena kad su u pitanju vrhunski sportisti. Međutim, ima u tome i onoga "žal za mladost". Jednostavno, nismo više mladi kao što smo bili u vreme Jordana, a gladiator je lakše impresionirati. Ja više volim sebe iz 90ih,pa verovatno zato i Jordana volim najviše, ali James je košarkaški Šapić-ne možeš mu ništa, pa nek ne izgleda lepo. Nije svaki sportista puma, ima i uspešnih medveda.

Stevan

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Slabo si ti gledao NBA u to vreme kao i većina ljudi ovde. Ali Džordan na vrhuncu je sigurno najbolji igrač ikada, vrhunski i u napadu i u odbrani. Jeste igrao sa Pipenom ali je i Džejms igrao sa Vejdom koji je sličan ako ne i bolji igrač od Pipena. Sve u svemu Džejms već sada verovatno ima najveću karijeru od svih košarkaša (možda je Džabar ispred njega). Ali ako gledamo ko je bio bolji na vrhuncu, tu je Džordan neprikosnoven šta je radio od 89 do 93.

smejurija

pre 5 godina

onaj prvi poen Lebrona na ulaz ja gledam reko tri koraka sta je ovo nisam dobro video inace bi sudije svirale, vratim unazad pogledam opet covek opusteno pravi tri koraka na ulaz i polaze loptu i svi se prave ludi :)

Risse

pre 5 godina

Kakve dve trojke Lebrona na dva minuta pre kraja, kad su jos uvek Seltiksi mogli da stignu prednost...neverovatno, ubedljivo najbolji kosarkas danasnjice

Slobodan

pre 5 godina

Lebron ce otici u istoriju kao drugi najbolji igrac svih vremena, a zasto nije bolji i od Majkla je zasluzan i danasnji NBA. Inace ovo Harden i ekipa mladjih "zvezda" poput Vestbruka moze samo da sanja. Trojke se u play off-u sutiraju 5/7 a ne 0/11...

Banjaluka

pre 5 godina

Gledam sam naravno utakmicu, i nije stvar u tome sto je Lebron dao 40+ poena, nego to sto covjek iz svake pozicije moze dati poen, i sto jednostavno nije sa ove planete. A oni njegovi balvani, a posebno Smit koji nista nije mogao pogoditi, pa to je bilo muka za gledati. Sam covjek vuce cijeli tim. Mislim da ce Boston proci koliko god Lebron bio sila ne moze sam i da napada i brani kos. Zaista igrac kakav se ne vidja cesto, tvrdim da osim Majkla niko nije igrao kosarku na ovom nivou.

e

pre 5 godina

Koliko su dobri ovi klinvi meni je to veca neverica nego Lebronove partije .Rozir je do pre godinu ipo viso izmedju rszvojne lige i Nba ,Braunu druga godina ima samo 21 i Tejtum ruki od 21 godine i da igraju ovako zaista neverovatno .Ljudi igrsju bez dva najboljy igrac ,plus jos Larkina i Tajsa koji su bili u rotaciji .Nadam ye spekzaklu na jrdnu loptu u sedmoj utakmici i navijam za Boston .

NBA

pre 5 godina

MJ je bio umjetnik na terenu, 10x prvi strijelac lige (LBJ 1x) i 10x u prvom odbrambenom timu lige (LBJ 5x), a o odnosu finala i titula je suvisno govoriti. Samo ono sto je Majkl uradio u posljednjem minutu 6. utakmice protiv Jute '98. godine, vrijedi više od jedne cijele karijere nekog dobrog NBA igraca.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Hell
Šta se odmah ljutiš na druge forumaše, neće se nebo otvoriti ako jednom pohvališ Lebrona u komentarima...
@Dacha
Potpuno se slažem da bi Klej Tompson odlično legao ekipi Kavsa. ESPN je objavio da je onomad Klivlend ponudio trejd Kajri Irving za Tompsona ali da su Voriorsi to glatko odbili. To samo pokazuje koliko je GS moćna ekipa, kada im ne treba jedan Irving!
Da li iko zna kada počinje finalna serija?
Taj podatak ne mogu da iskopam na netu...Ako Klivlend prođe u finale, Lebronu će trebati minimum 5 dana odmora kako bi koliko toliko došao sebi, inače će kolabirati na parketu.

JPR24

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)
(True Batman Fan, 26. maj 2018 09:44)
Ne mora da znaci. Boston igra bolje kuci. A Lebron je previse sam, Hill je pratio sinoc, a treba ovakvu partiju da pruzi ponovo za dva dana, nije to bas lako pa ni njemu, koliko god bio dobar, uz barem minimalnu podrsku saigraca. Ali sigurno ce pokusati da da maksimum, nema sumnje. A i Boston treba da izdrzi pritisak kuci. Bice interesantno, napeto, vatreno, prava odlucujuca utakmica.

Jezekilj

pre 5 godina

Najveći stadijum hejtanja LeBrona je da navijaš za njega da uđe u finale konferencije da bi onda izgubio Veliko finale pa da možeš da kažeš kako Džordan nije nikada gubio u finalima!!

Vjerujem da se pojedini na ovom forumu osjećaju tačno tako.

duledudule

pre 5 godina

Prednost u 7 tekmi dajem Bostonu.Podvig mislim 11 0 u plej ofu kod kuce bez Kajrija i Hejvorda i bez Larkina u rotaciji..Lebron ne moze da vuce sam uz ocajnog tj kriminalnog Dzej Ar Smita.Ostali toplo hladno...Sto se tice price ko je najbolji ikada ja imam srece da sam sa svojih 38god gledao i Jordana i LeBrona i Kobea i mnogo drugih igraca...Uzivajte u ovoj lepoj igri mojne se pravite pametni...

tocka

pre 5 godina

Prošle godine, dan posle finala koje su izgubili, James LeBron u teretani radi kao manijak. U sebi mislim, ovaj nije normalan, sa onim GSW misli da se nadmeće, u ekipi nema jednog normalnog igrača (Irving već najavio odlazak). Šta god da je, svaka mu čast. Živi dokaz da se teški rad isplati i da talenat bez rada ne vredi ništa. Evo ga igra četrdeset minuta, a igraće i sledeću utakmicu četrdeset u istom ritmu, jer je spreman.
Potpuno je rastavio Seltikse, oni su od timske igre prešli na individualna zabijanja pod koš pa šta prodje, totalna panika. Trenutno Klivlend igra mnogo lepšu košarku.

ides

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

bozza

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

druze, ne gubi vreme, u NBA te sa 20p po utakmici ceka bar 20 mil po sezoni. Digni kredit, kupi hemiju, izrokaj se i pravac u NBA da zivis kao bog

Rajko

pre 5 godina

James je neverovatan, koliko je on spreman to je nestvarno...Covek iskreno koleno u cetvrtoj cetvrtini na plus sedam za Kavse, pao mu Nens junior i iskreno mu koleno nesto kao sto je Paculija povredio Karija, ovaj zbog te povrede pauzirao vise od mesec dana, Labron znajuci da ako izadje gube utakmicu, hramljuci nastavlja poslednjih par minuta i dobijaju za majstoricu! Covek kao da je od titanijuma napravljen, trenutno fizicki najspremniji sportista sveta sa 33 god.!!!

JPR24

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Jel imas jos koju tonu gluposti da napises ili si zavrsio ?

Doljo

pre 5 godina

6/6 naspram 3/5,sta reci vise.
(Njegovo visocanstvo, 26. maj 2018 09:37)
Ne umijes ni napisati kako valja a ostavljas komentare?
Sta si ti napisao za Lebrona? 3 od 5?
Ili si mislio 3 osvojena a 5 izgubljenih?
Onda je to prvo napisano 6 osvojenih a 6 izgubljenih.

miki

pre 5 godina

7ma utakmica u play offu sa + 40 poena sigurno najdominantnijeg kosarkasa svih vremena, sta vise reci.
Ali ne znam kako da objasnim ponasanje jednog JR Smitha, koji svojim prisustvom sve protivnicke ekipe cini jacim, sa kojim Cavsi imaju igraca manje na terenu,koji se ponasa kao da je izasao ispred zgrade da sa svoju dusu sutne par lopti, koje skoro redovno masi.
Kriticniji od njega mi je samo Tyuronn Lou koji mu uopste dozvoljava da igra( jos 1 petorka), pa Clarkson je za njega izmislio kosarku.

Dušman

pre 5 godina

Čovek poobarao sve moguće rekorde ljubimca kompanije Nike, a ovde se još raspravlja ko će na kraju karijere biti GOAT ove igre.
Može biti samo jedan, a to je Beast From the East, tj. Kralj iz Akrona.
Klivlend je apsolutni favorit u sedmoj tekmi jer će Kevin Lav biti potpuno odmoran za odlučujući susret, a mladi tim Bostona sigurno neće odigrati ovoliko rasterećeno kada bude pod ogromnim pritiskom eliminacije.
Let's Go Cavs, idemo do titule!

True Batman Fan

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)

Downtown

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.
(Blue Moon 937, 26. maj 2018 08:28)
Sve ti govori podatak da je u celoj seriji bilo 0 (NULA) promena prednosti u cetvrtoj cetvrtini i samo jedna promena prednosti u drugom poluvremenu

Nathan

pre 5 godina

Ko pobedi u majstorici je definitivno najgori finalista u poslednjih 20 godina. Necu da kazem u istoriji jer nisam pratio ali i to je vrlo moguce. Mozda je samo ona Filadelfija sa Ajversonom slabija.

Pogan

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

Ma da, tako to ide. Ubrizgas hemiju u krvotok i automatski si u top sportistima na svetu. Sta cekas onda?

mairondrake

pre 5 godina

Govoriti da je Brajant bolji od LeBrona je elementarno nepoznavanje kosarke.

Kobi jeste moj omiljeni igrac, ali ne mozemo preko ociglednog.

Izmedju Dzordana I LeBrona odlucuju nijanse.

LBJ

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.

Dacha

pre 5 godina

Nije Love los igrac,daleko od toga,ali jednostavno se ne uklapa u ovakvu koncepciju ekipe,tvrdim da ode u neki drugi tim i da se igra bazira na njemu da bi dominirao kao svojevremeno u Minesoti. Klivlendu trebaju suteri koji istovremeno ginu u odbrani i centar koji ce da stiti obruc i skuplja skokove,sve ostalo ce Lebron sam da radi,Irving se tu savrseno uklapao,nije neki odbrambeni igrac ali je dobar i u sutu i driblingu i prodoru i Lebron je trebao sve da ucini da ostanu zajedno ali jednostavno ego mu to nije dozvolio. Ako trazimo nekog drugog igraca koji bi se uklopio u tu koncepciju ja smatram da je to Thompson iz GSW-a,mozda nema dribling i prodor kao Irving ali je zato mnogo bolji suter i u odbrani. Pod kosem kad bi mogao da biram All Star igraca to bi definitivno bio Antoni Davis (ko ne bi njega birao) ali kao neka ne preskupa opcija bi uzeo Capelu iz Hjustona. Sto se GSW-a tice nekako su smanjili protok lopte koja ih je krasila i krenuli su suvise da soliraju potovo Durent,izgleda da je i kod njih proradila sujeta i smatram da ako tako nastave da ce da izgube seriju i da im sledi mini remont ekipe,tu Thompson prvi bi mogao da povuce nogu jer za njegove kvalitete je suvise skrajnut u napadu plus da bi svi ostali zajedno morace da se odrekne velikog novca a nisam bas siguran da je spreman na to, sto u neku ruku moze da bude dobro za celokupnu ligu jer kad oni igraju kao sto znaju jednostavno nemaju pravog protivnika. U Bostonu bi najvise voleo da vidim Antoni Dejvisa,kakav bi to onda tim bio,uff...

sveznalac

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..

barnabi

pre 5 godina

Za ove koji misle da ce Boston dobiti utakmicu broj 7 jer su 10-0 kuci u plejofu, treba da znate da je Lebron najbolji u istoriji NBA lige u eliminacionim utakmicama po proseku peona,skokova, asistencija itd.
Mozda je mogao malo i da odmara u Bostonu ranije, ali u 7-oj utakmici krenuce jako od starta.
Ne bih se ja kladio na Boston i ako je Stivens sjajan trener i ima plan i strategiju.
Al kako kaze Majk Tajson 'svako ima plan dok ne dobije po njusci'.

bozza

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.
(Montoya, 26. maj 2018 09:03)

to samo dokazuje da su Cavsi ekipa puna preplacenih igraca koja se slepuje LBJu, a ne da su najbolja. Tristan, JR, Hill, Love... svako od njih ima 15-20m po sezoni, njihov ucinak nije ni blizu njihovih ugovora. Jedno je kad LBJ zapne u odlucujucim utakmicama pa pogura ekipu dalje, sasvim drugo kad zapinje na svakoj utakmici i kao magarac nosi celu ekipu. Ako i prodje do finala, tamo nema apsolutno nikakve sanse, jer ce kolabirati na terenu

Dragan

pre 5 godina

nathan
Veze nemas a kazes da pratis 20 godina i spominjes Filadelfiju.
Ta Filadelfija sa Ajversonon je igrala sjanu kosarku i uopste nisu imali los tima, jer ti i ne znas ko je igrao tu. Izgleda ne znas za Klivlend iz 2007-me i Orlando iz 2009-te. I opet, veze nemas ako ti je Boston slaba ekipa za finale.

Туп туп

pre 5 godina

Дуго нисам читао у коментарима да ли је бољи Леброн или Џордан. Стално спомињу како је Кораћ дао више кошева од Пит Маравића.

gunner

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.

Montoya

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.

the answer

pre 5 godina

ma daj,koliki trud ni za sta, kad.ostali nesposobni,sreca pa se Lav povredio,bar da ga ne gledam vise..nek pusti Nensa,nzm sto ne daju sansu Zizicu,da uspore malo igru,umrece lebron...kazem,covek je nerealan,klac trojke,ulaz uz faul,ali kolko ce moci..

Stanislav

pre 5 godina

Lebrona deli 5 pobeda od toga da postane najbolji u istoriji... sa ovom ekipom amatera oko sebe pa to je podvig koji se ne može ponoviti!

TheDream

pre 5 godina

Razlika izmedju Lebrona i svih danasnjih zvezda i proslih sem par izuzetaka (Mj i Wilt), je ta da on deluje zastrasujuce na protivnika ima loptu. Samom pojavom i gabaritom vec uliva dozu strahopostovanja, a kada protivnicki igraci znaju da on moze sve sa loptom... prodor, pas, dribling, asistencija, levo, desno, fejd avej, step bek.. i uz sve to je danas bio maksimalno motivisan. Ne volim ga, ne mrzim ga, covek je prosto zaprepascujuci kosarkas. U nba live ili sada 2k kada pravis idealnog igraca, najblize tome bi bio Lebron i po tome je jedinstven, i zbog toga smesten u vrh aleje nba velikana...

antiDebil

pre 5 godina

Ovaj lik je definitivno protracio karijeru u najnesposobnijoj i najgubitnickijoj ekipi u celoj nba ligi, velika steta...
Trebao je jos po isteku ruki ugovora da predje u neku normalniju ekipu !

stoske

pre 5 godina

James umoran, Moris ga sacuvao ... toliko o tome.. Ne svidja mi se samo sto ga nije odmarao bar po minut po cetvrtinama ali morao je da igra, nije bilo Love-a
Ocekujem sad laganu pobedu u gostima, psiha je nanjihovoj strani

ale

pre 5 godina

idemo lebrone dotuci ih 7 meč u njihovoj dvorani,za finale sa hjustonom, to je moja prognoza.čovek ubica,kakvi harden i ostali bakrači...

Divos

pre 5 godina

Некако је било слутити, серија Кливлена и Бостона оде у седми меч.

Бостон је одиграо своју утакмицу, са 7 играча у ротацији, сви дају допринос, једна колективна игра. У том систему чак и Бејнс који никад у поенима неће имати неки учинак, даје свој допринос, наравно у рвању у рекету.
И добро су, и поред пораза, одиграли ову утакмицу, искочили су Розије и Браун, а занимљиво да су скоро све поене постигли њихови млади играчи (год. 94-98), назире се некако нова генерација који ће вратити Бостону она времена славе из 1960их и 1980их

На другој страни Тајрон Лу се држи философије оног "што је учио коња да даноноћно ринта и да не једе", Леброна је држао у игри без предаха, 46 минута, овај је наравно вратио луђачком партијом, 46 поена, 11 скокова, 9 асистенција (9 од 16 ???), у историји плеј-офа се још није догодило да играч који иде 40+ има већину асистенције свог тима. Лудило брате.
Не вјерујем да ће Леброн у наредна два дана бити у стању потрефити врата.
Остали тако, можда поменути Хил, номинално плеја (плеј са просеком 2-3 асистенције кроз читаву каријеру, и има овогодишњи уговор 20 мил.$.
Лав и Тејтум су имали у 5.минути судар главама, није било намере, Лав је лоше прошао, није се враћао у меч. Не дјелује безазлено, видећемо хоће ли се вратити за меч одлуке.

Сада нас чека седми меч. Моје симпатије су наравно на страни Бостона, и због приступа и због младих играча, али стара НБА пословица каже, никад не отписујте Леброна

VR 46

pre 5 godina

Nisam bio u prilici da gledam Džordana,pa je samim tim ovaj čovek za mene broj 1 isto kao i leo u fudbalu.A siguran sam da svi koji dižu Džordana u nebesa rade to zbog ovakvih partija KINGA,jednostavno vas plaši i ugrožava vaše visočanstvo a to je i sam Majkl osetio pa je poceo s pricom kako je Brajant jedini koji može da ga dobije i sl.Ako vas plaši onda ne morate da ga pljujete i tražite mane.Ovo što radi ,,čovek" se mora poštovati!

Šune Mađija

pre 5 godina

Kao navijaču Seltiksa savršeno mi je jasno da 99% ljudi ne želi da ih vidi u finalu. Ima više razloga, a verovatno je najveći taj što je Klivlend marketinški mnogo privlačniji od Bostona i nikome se ne bi isplatilo da Boston ode u finale. U sedmoj utakmici je sve moguće, a ako na žalost Klivlend ode u finale sve bih dao da popiju metlu.

Aca86

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.

Deus

pre 5 godina

Ne zelim da ulazim u smaranje da li je bolji on ili Lebron, ali da je zver realno zverina je od igraca. Toliko dobri procenti suta, a veliki broj poena (za razliku od npr. Westbruka koji jedno 40 puta sutira i da 50 poena i kao WOW ON JE MNOGO DOBAR IGRAC, jok, dobar je igrac ali je i silovatelj i individualan igrac a nazalost po njega kosarka je timski sport) kao i skokovi, ukradene lopte, stv. je najbolji igrac na svetu, tu nema govora, barem sad trenutno naravno, jer realno lik bez icega, ali nijednog saigraca bukvalno izvuce ekipu da igra finale, samo po sebi to je impozantno zar ne? Dali on, da li Jordan, da li Bill Russel, da li Magic Johnson, itd. ma nije bitno uopste ljudi ko je najbolji, bitno je da mi gledamo zivu legendu ovog sporta i uzivamo u njegovim igrama. I ja sam pobornik da je Jordan najbolji igrac ikada ali pogledajmo realno, covek je imao Pipena za koga je znao da ce biti na nivou svako vece bar 16-18 poena i dobra odbrana a Lebron trenutno ima Kevina Lava koji je i dalje u fazonu MORAM SE POTRUDITI DA POVEDEM OVU EKIPU ZNAM BICE TESKO ALI SPREMAN SAM ZA IZAZOV i onda izadje i da 10 poena i to jedva, tako da ono, zasluzuje divljenje covek da li ga Vi voleli ili ne kao personu, kao igrac je nesto neverovatno i samo neka cepa do 40 godine barem na ovom nivou :))) Pozz za sve prave ljubitelje kosarke i NBA a ne LEBRON JE BOLJI OD JORDANA JESTE JA VIDO SINOC klince ^^

niki

pre 5 godina

najbolji igrach svih vremena!! nema tu eleganciju Kobija i Dzordana ali covek je masina, snazniji je od njih duplo, pametnije igra dosta, uzima daleko vise rezonskih suteva i samim tim mnogo bolje procente ima, dosta manje siluje, bolje razigrava i pri tom vuce ceo tim, sa ovakvim raspalim Klivlendom dogurati ovoliko je nemoguce!! i pri tom 15-ta sezona i covek nije kalirao ni u jednom segmentu igre, cak sta vise sve bolji i bolji je u odnosu na pocetak karijere!! neverovatan sportista, mozda i najveci sportista ikada..

Blue Moon 937

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.

B.R.N.P.

pre 5 godina

A šta više reć za ovog čoveka, ne samo igrački već u svakom smislu. Lik prekucao igricu na hard petnaesti put već. Loše je porediti ga sa bilo kim, LeBron je prosto liga izdan svih, a kao da je tek sad u prajmu. Neverovatno kakve partije pruža čovek, ko je gleda video je. Iskreno, mnogo volim Boston, al mnogo volim i ovog čoveka, ne znam sto iskreno, al voleo bih da on dobije u sedmoj tekmi, Boston će se naosvajati ekipno sigurno, al ovaj čovek je zaslužio još par trofeja, sto, ako rakete udju u finale, ima lepe šanse.

Цветак зановетак

pre 5 godina

Мени је овај Леброн исти као Меси. Просто нису са ове планете, али увек се нађу статистичари да гурају у први план неке Дјуренте, Вестбруке и Хардене..

ccc

pre 5 godina

@VR 46
Decko, ti i tebi slicni ste razlog zbog kojeg mnogi ne postuju LBJ-a!
Nisi gledao Dzordana, znas da ga ogromna vecina kosarkasa i kosarkaskih strucnjaka i navijaca smatra najboljim u istoriji, a opet se ti nasao kompetentan da pricas o njemu negativno? Cuti i postuju najveceg, kad vec trazis da ljudi postuju tvog favorita.

DukiNS

pre 5 godina

Lebron odlican , Boston pomalo smusen u nekim situacijama. Green dosta bolji , Korver odradio svoje, Klarkson i Hil doneli neke brze poene, dovoljno sa ovakvom monstruoznom partijom Lebrona, za pobedu. Da li ce uspeti to da ponove za dva dana , videcemo, bice gusto.

nbalive

pre 5 godina

Nevjerovatno šta čovjek mora da radi da bi došao do pobjede,s kakvim saigračima igra,da nema Lebrona bili bi u rangu Netsa,ili Pxoenixa
Kevin Love apsolutno beskoristan igrač

Bulbasaur

pre 5 godina

Da se za najkorisnijeg igrača računa cela sezona, i regularni deo i plej-of, Lebron bi svake godine bio MVP.

A i čovek je Vulverin. Povredi nogu i izleči je u roku od deset sekundi.

Boston je san za kladioničare u ovoj seriji. Kući sigurna pobeda. U gostima siguran poraz. Mada se može isto reći i za Kavse.

Sedma utakmica će biti sjajna. Ako Kavsi žele u finale, Lebron mora da ponovi ovu partiju, plus i ostali moraju da pridodaju uspehu. Ali Boston je već dokazao da su ozbiljan tim kući. Ima da pršti na sve strane.

Ne znam za koga da navijam. Voleo bih da Kavsi idu dalje jer je Lebron više nego zaslužio finale. Sam je vukao ovaj krš od ekipe tokom cele sezone. Ali s druge strane voleo bih i Boston jer imaju mlad tim, talentovan, timsku igru, odličnog trenera i ostvarili su ovakav uspeh bez dve prve zvezde. Šta god da urade ove sezone, pred njima je svetla budućnost.

PS. Na ovaj dan, pre 25 godina, gospodin Čarls Barkli je postao MVP lige. :)

LesMiserables

pre 5 godina

Чекамо petarczv да нам објасни како Џејмс "н'уме" :)
Шалу на страну, брутална партија!
Мораће Пера добро да се потруди да нађе мане у Броновој игри.

Pera Pisar

pre 5 godina

Pre dva dana "vidno umoran i iscrpljen", a dva dana potom 46 minuta na parketu, 46 poena, 11 skokova i 9 asistencija...i neki će opet reći lik je na anaboličkim androgenim steroidima, pa između ostalog, gubi i kosu zbog toga, a drugi će konstatovati da je GOAT i da i sam Majkl Džordan gubi primat u odnosu na njega, a realno gledano treća opcija...i ne postoji !!!

Aca86

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.

Bulbasaur

pre 5 godina

Da se za najkorisnijeg igrača računa cela sezona, i regularni deo i plej-of, Lebron bi svake godine bio MVP.

A i čovek je Vulverin. Povredi nogu i izleči je u roku od deset sekundi.

Boston je san za kladioničare u ovoj seriji. Kući sigurna pobeda. U gostima siguran poraz. Mada se može isto reći i za Kavse.

Sedma utakmica će biti sjajna. Ako Kavsi žele u finale, Lebron mora da ponovi ovu partiju, plus i ostali moraju da pridodaju uspehu. Ali Boston je već dokazao da su ozbiljan tim kući. Ima da pršti na sve strane.

Ne znam za koga da navijam. Voleo bih da Kavsi idu dalje jer je Lebron više nego zaslužio finale. Sam je vukao ovaj krš od ekipe tokom cele sezone. Ali s druge strane voleo bih i Boston jer imaju mlad tim, talentovan, timsku igru, odličnog trenera i ostvarili su ovakav uspeh bez dve prve zvezde. Šta god da urade ove sezone, pred njima je svetla budućnost.

PS. Na ovaj dan, pre 25 godina, gospodin Čarls Barkli je postao MVP lige. :)

bozza

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

druze, ne gubi vreme, u NBA te sa 20p po utakmici ceka bar 20 mil po sezoni. Digni kredit, kupi hemiju, izrokaj se i pravac u NBA da zivis kao bog

Blue Moon 937

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Ostavite se Jordana u svim vestima o Klivlendu, leba vam! To što mi matoriji volimo više Jordana ima osnovu u toj gracioznosti koja neće biti prevaziđena kad su u pitanju vrhunski sportisti. Međutim, ima u tome i onoga "žal za mladost". Jednostavno, nismo više mladi kao što smo bili u vreme Jordana, a gladiator je lakše impresionirati. Ja više volim sebe iz 90ih,pa verovatno zato i Jordana volim najviše, ali James je košarkaški Šapić-ne možeš mu ništa, pa nek ne izgleda lepo. Nije svaki sportista puma, ima i uspešnih medveda.

Divos

pre 5 godina

Некако је било слутити, серија Кливлена и Бостона оде у седми меч.

Бостон је одиграо своју утакмицу, са 7 играча у ротацији, сви дају допринос, једна колективна игра. У том систему чак и Бејнс који никад у поенима неће имати неки учинак, даје свој допринос, наравно у рвању у рекету.
И добро су, и поред пораза, одиграли ову утакмицу, искочили су Розије и Браун, а занимљиво да су скоро све поене постигли њихови млади играчи (год. 94-98), назире се некако нова генерација који ће вратити Бостону она времена славе из 1960их и 1980их

На другој страни Тајрон Лу се држи философије оног "што је учио коња да даноноћно ринта и да не једе", Леброна је држао у игри без предаха, 46 минута, овај је наравно вратио луђачком партијом, 46 поена, 11 скокова, 9 асистенција (9 од 16 ???), у историји плеј-офа се још није догодило да играч који иде 40+ има већину асистенције свог тима. Лудило брате.
Не вјерујем да ће Леброн у наредна два дана бити у стању потрефити врата.
Остали тако, можда поменути Хил, номинално плеја (плеј са просеком 2-3 асистенције кроз читаву каријеру, и има овогодишњи уговор 20 мил.$.
Лав и Тејтум су имали у 5.минути судар главама, није било намере, Лав је лоше прошао, није се враћао у меч. Не дјелује безазлено, видећемо хоће ли се вратити за меч одлуке.

Сада нас чека седми меч. Моје симпатије су наравно на страни Бостона, и због приступа и због младих играча, али стара НБА пословица каже, никад не отписујте Леброна

Цветак зановетак

pre 5 godina

Мени је овај Леброн исти као Меси. Просто нису са ове планете, али увек се нађу статистичари да гурају у први план неке Дјуренте, Вестбруке и Хардене..

niki

pre 5 godina

najbolji igrach svih vremena!! nema tu eleganciju Kobija i Dzordana ali covek je masina, snazniji je od njih duplo, pametnije igra dosta, uzima daleko vise rezonskih suteva i samim tim mnogo bolje procente ima, dosta manje siluje, bolje razigrava i pri tom vuce ceo tim, sa ovakvim raspalim Klivlendom dogurati ovoliko je nemoguce!! i pri tom 15-ta sezona i covek nije kalirao ni u jednom segmentu igre, cak sta vise sve bolji i bolji je u odnosu na pocetak karijere!! neverovatan sportista, mozda i najveci sportista ikada..

True Batman Fan

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)

mairondrake

pre 5 godina

Govoriti da je Brajant bolji od LeBrona je elementarno nepoznavanje kosarke.

Kobi jeste moj omiljeni igrac, ali ne mozemo preko ociglednog.

Izmedju Dzordana I LeBrona odlucuju nijanse.

Deus

pre 5 godina

Ne zelim da ulazim u smaranje da li je bolji on ili Lebron, ali da je zver realno zverina je od igraca. Toliko dobri procenti suta, a veliki broj poena (za razliku od npr. Westbruka koji jedno 40 puta sutira i da 50 poena i kao WOW ON JE MNOGO DOBAR IGRAC, jok, dobar je igrac ali je i silovatelj i individualan igrac a nazalost po njega kosarka je timski sport) kao i skokovi, ukradene lopte, stv. je najbolji igrac na svetu, tu nema govora, barem sad trenutno naravno, jer realno lik bez icega, ali nijednog saigraca bukvalno izvuce ekipu da igra finale, samo po sebi to je impozantno zar ne? Dali on, da li Jordan, da li Bill Russel, da li Magic Johnson, itd. ma nije bitno uopste ljudi ko je najbolji, bitno je da mi gledamo zivu legendu ovog sporta i uzivamo u njegovim igrama. I ja sam pobornik da je Jordan najbolji igrac ikada ali pogledajmo realno, covek je imao Pipena za koga je znao da ce biti na nivou svako vece bar 16-18 poena i dobra odbrana a Lebron trenutno ima Kevina Lava koji je i dalje u fazonu MORAM SE POTRUDITI DA POVEDEM OVU EKIPU ZNAM BICE TESKO ALI SPREMAN SAM ZA IZAZOV i onda izadje i da 10 poena i to jedva, tako da ono, zasluzuje divljenje covek da li ga Vi voleli ili ne kao personu, kao igrac je nesto neverovatno i samo neka cepa do 40 godine barem na ovom nivou :))) Pozz za sve prave ljubitelje kosarke i NBA a ne LEBRON JE BOLJI OD JORDANA JESTE JA VIDO SINOC klince ^^

Banjaluka

pre 5 godina

Gledam sam naravno utakmicu, i nije stvar u tome sto je Lebron dao 40+ poena, nego to sto covjek iz svake pozicije moze dati poen, i sto jednostavno nije sa ove planete. A oni njegovi balvani, a posebno Smit koji nista nije mogao pogoditi, pa to je bilo muka za gledati. Sam covjek vuce cijeli tim. Mislim da ce Boston proci koliko god Lebron bio sila ne moze sam i da napada i brani kos. Zaista igrac kakav se ne vidja cesto, tvrdim da osim Majkla niko nije igrao kosarku na ovom nivou.

B.R.N.P.

pre 5 godina

A šta više reć za ovog čoveka, ne samo igrački već u svakom smislu. Lik prekucao igricu na hard petnaesti put već. Loše je porediti ga sa bilo kim, LeBron je prosto liga izdan svih, a kao da je tek sad u prajmu. Neverovatno kakve partije pruža čovek, ko je gleda video je. Iskreno, mnogo volim Boston, al mnogo volim i ovog čoveka, ne znam sto iskreno, al voleo bih da on dobije u sedmoj tekmi, Boston će se naosvajati ekipno sigurno, al ovaj čovek je zaslužio još par trofeja, sto, ako rakete udju u finale, ima lepe šanse.

JPR24

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Jel imas jos koju tonu gluposti da napises ili si zavrsio ?

Slobodan

pre 5 godina

Lebron ce otici u istoriju kao drugi najbolji igrac svih vremena, a zasto nije bolji i od Majkla je zasluzan i danasnji NBA. Inace ovo Harden i ekipa mladjih "zvezda" poput Vestbruka moze samo da sanja. Trojke se u play off-u sutiraju 5/7 a ne 0/11...

Stanislav

pre 5 godina

Lebrona deli 5 pobeda od toga da postane najbolji u istoriji... sa ovom ekipom amatera oko sebe pa to je podvig koji se ne može ponoviti!

Risse

pre 5 godina

Kakve dve trojke Lebrona na dva minuta pre kraja, kad su jos uvek Seltiksi mogli da stignu prednost...neverovatno, ubedljivo najbolji kosarkas danasnjice

tocka

pre 5 godina

Prošle godine, dan posle finala koje su izgubili, James LeBron u teretani radi kao manijak. U sebi mislim, ovaj nije normalan, sa onim GSW misli da se nadmeće, u ekipi nema jednog normalnog igrača (Irving već najavio odlazak). Šta god da je, svaka mu čast. Živi dokaz da se teški rad isplati i da talenat bez rada ne vredi ništa. Evo ga igra četrdeset minuta, a igraće i sledeću utakmicu četrdeset u istom ritmu, jer je spreman.
Potpuno je rastavio Seltikse, oni su od timske igre prešli na individualna zabijanja pod koš pa šta prodje, totalna panika. Trenutno Klivlend igra mnogo lepšu košarku.

antiDebil

pre 5 godina

Ovaj lik je definitivno protracio karijeru u najnesposobnijoj i najgubitnickijoj ekipi u celoj nba ligi, velika steta...
Trebao je jos po isteku ruki ugovora da predje u neku normalniju ekipu !

Pogan

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

Ma da, tako to ide. Ubrizgas hemiju u krvotok i automatski si u top sportistima na svetu. Sta cekas onda?

VR 46

pre 5 godina

Nisam bio u prilici da gledam Džordana,pa je samim tim ovaj čovek za mene broj 1 isto kao i leo u fudbalu.A siguran sam da svi koji dižu Džordana u nebesa rade to zbog ovakvih partija KINGA,jednostavno vas plaši i ugrožava vaše visočanstvo a to je i sam Majkl osetio pa je poceo s pricom kako je Brajant jedini koji može da ga dobije i sl.Ako vas plaši onda ne morate da ga pljujete i tražite mane.Ovo što radi ,,čovek" se mora poštovati!

Hehe LeKing

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aca86, 26. maj 2018 08:28)

Majsotre, na ovoj utakmici je imao bolji šut za tri nego za dva poena!

TheDream

pre 5 godina

Razlika izmedju Lebrona i svih danasnjih zvezda i proslih sem par izuzetaka (Mj i Wilt), je ta da on deluje zastrasujuce na protivnika ima loptu. Samom pojavom i gabaritom vec uliva dozu strahopostovanja, a kada protivnicki igraci znaju da on moze sve sa loptom... prodor, pas, dribling, asistencija, levo, desno, fejd avej, step bek.. i uz sve to je danas bio maksimalno motivisan. Ne volim ga, ne mrzim ga, covek je prosto zaprepascujuci kosarkas. U nba live ili sada 2k kada pravis idealnog igraca, najblize tome bi bio Lebron i po tome je jedinstven, i zbog toga smesten u vrh aleje nba velikana...

Jezekilj

pre 5 godina

Najveći stadijum hejtanja LeBrona je da navijaš za njega da uđe u finale konferencije da bi onda izgubio Veliko finale pa da možeš da kažeš kako Džordan nije nikada gubio u finalima!!

Vjerujem da se pojedini na ovom forumu osjećaju tačno tako.

Rajko

pre 5 godina

James je neverovatan, koliko je on spreman to je nestvarno...Covek iskreno koleno u cetvrtoj cetvrtini na plus sedam za Kavse, pao mu Nens junior i iskreno mu koleno nesto kao sto je Paculija povredio Karija, ovaj zbog te povrede pauzirao vise od mesec dana, Labron znajuci da ako izadje gube utakmicu, hramljuci nastavlja poslednjih par minuta i dobijaju za majstoricu! Covek kao da je od titanijuma napravljen, trenutno fizicki najspremniji sportista sveta sa 33 god.!!!

hh

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..
(sveznalac, 26. maj 2018 09:15)

Malo manje lozenja nije na odmet, previse potcenjujete Boston. Kao da vec nisu igrali jednu majstoricu i glatko dobili tu utakmicu.

barnabi

pre 5 godina

Za ove koji misle da ce Boston dobiti utakmicu broj 7 jer su 10-0 kuci u plejofu, treba da znate da je Lebron najbolji u istoriji NBA lige u eliminacionim utakmicama po proseku peona,skokova, asistencija itd.
Mozda je mogao malo i da odmara u Bostonu ranije, ali u 7-oj utakmici krenuce jako od starta.
Ne bih se ja kladio na Boston i ako je Stivens sjajan trener i ima plan i strategiju.
Al kako kaze Majk Tajson 'svako ima plan dok ne dobije po njusci'.

LBJ

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.

ides

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

ale

pre 5 godina

idemo lebrone dotuci ih 7 meč u njihovoj dvorani,za finale sa hjustonom, to je moja prognoza.čovek ubica,kakvi harden i ostali bakrači...

Туп туп

pre 5 godina

Дуго нисам читао у коментарима да ли је бољи Леброн или Џордан. Стално спомињу како је Кораћ дао више кошева од Пит Маравића.

duledudule

pre 5 godina

Prednost u 7 tekmi dajem Bostonu.Podvig mislim 11 0 u plej ofu kod kuce bez Kajrija i Hejvorda i bez Larkina u rotaciji..Lebron ne moze da vuce sam uz ocajnog tj kriminalnog Dzej Ar Smita.Ostali toplo hladno...Sto se tice price ko je najbolji ikada ja imam srece da sam sa svojih 38god gledao i Jordana i LeBrona i Kobea i mnogo drugih igraca...Uzivajte u ovoj lepoj igri mojne se pravite pametni...

JPR24

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)
(True Batman Fan, 26. maj 2018 09:44)
Ne mora da znaci. Boston igra bolje kuci. A Lebron je previse sam, Hill je pratio sinoc, a treba ovakvu partiju da pruzi ponovo za dva dana, nije to bas lako pa ni njemu, koliko god bio dobar, uz barem minimalnu podrsku saigraca. Ali sigurno ce pokusati da da maksimum, nema sumnje. A i Boston treba da izdrzi pritisak kuci. Bice interesantno, napeto, vatreno, prava odlucujuca utakmica.

DukiNS

pre 5 godina

Lebron odlican , Boston pomalo smusen u nekim situacijama. Green dosta bolji , Korver odradio svoje, Klarkson i Hil doneli neke brze poene, dovoljno sa ovakvom monstruoznom partijom Lebrona, za pobedu. Da li ce uspeti to da ponove za dva dana , videcemo, bice gusto.

Doljo

pre 5 godina

6/6 naspram 3/5,sta reci vise.
(Njegovo visocanstvo, 26. maj 2018 09:37)
Ne umijes ni napisati kako valja a ostavljas komentare?
Sta si ti napisao za Lebrona? 3 od 5?
Ili si mislio 3 osvojena a 5 izgubljenih?
Onda je to prvo napisano 6 osvojenih a 6 izgubljenih.

miki

pre 5 godina

7ma utakmica u play offu sa + 40 poena sigurno najdominantnijeg kosarkasa svih vremena, sta vise reci.
Ali ne znam kako da objasnim ponasanje jednog JR Smitha, koji svojim prisustvom sve protivnicke ekipe cini jacim, sa kojim Cavsi imaju igraca manje na terenu,koji se ponasa kao da je izasao ispred zgrade da sa svoju dusu sutne par lopti, koje skoro redovno masi.
Kriticniji od njega mi je samo Tyuronn Lou koji mu uopste dozvoljava da igra( jos 1 petorka), pa Clarkson je za njega izmislio kosarku.

LesMiserables

pre 5 godina

Чекамо petarczv да нам објасни како Џејмс "н'уме" :)
Шалу на страну, брутална партија!
Мораће Пера добро да се потруди да нађе мане у Броновој игри.

NBA

pre 5 godina

MJ je bio umjetnik na terenu, 10x prvi strijelac lige (LBJ 1x) i 10x u prvom odbrambenom timu lige (LBJ 5x), a o odnosu finala i titula je suvisno govoriti. Samo ono sto je Majkl uradio u posljednjem minutu 6. utakmice protiv Jute '98. godine, vrijedi više od jedne cijele karijere nekog dobrog NBA igraca.

bozza

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.
(Montoya, 26. maj 2018 09:03)

to samo dokazuje da su Cavsi ekipa puna preplacenih igraca koja se slepuje LBJu, a ne da su najbolja. Tristan, JR, Hill, Love... svako od njih ima 15-20m po sezoni, njihov ucinak nije ni blizu njihovih ugovora. Jedno je kad LBJ zapne u odlucujucim utakmicama pa pogura ekipu dalje, sasvim drugo kad zapinje na svakoj utakmici i kao magarac nosi celu ekipu. Ako i prodje do finala, tamo nema apsolutno nikakve sanse, jer ce kolabirati na terenu

ccc

pre 5 godina

@VR 46
Decko, ti i tebi slicni ste razlog zbog kojeg mnogi ne postuju LBJ-a!
Nisi gledao Dzordana, znas da ga ogromna vecina kosarkasa i kosarkaskih strucnjaka i navijaca smatra najboljim u istoriji, a opet se ti nasao kompetentan da pricas o njemu negativno? Cuti i postuju najveceg, kad vec trazis da ljudi postuju tvog favorita.

gunner

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.

the answer

pre 5 godina

ma daj,koliki trud ni za sta, kad.ostali nesposobni,sreca pa se Lav povredio,bar da ga ne gledam vise..nek pusti Nensa,nzm sto ne daju sansu Zizicu,da uspore malo igru,umrece lebron...kazem,covek je nerealan,klac trojke,ulaz uz faul,ali kolko ce moci..

nbalive

pre 5 godina

Nevjerovatno šta čovjek mora da radi da bi došao do pobjede,s kakvim saigračima igra,da nema Lebrona bili bi u rangu Netsa,ili Pxoenixa
Kevin Love apsolutno beskoristan igrač

stoske

pre 5 godina

James umoran, Moris ga sacuvao ... toliko o tome.. Ne svidja mi se samo sto ga nije odmarao bar po minut po cetvrtinama ali morao je da igra, nije bilo Love-a
Ocekujem sad laganu pobedu u gostima, psiha je nanjihovoj strani

sveznalac

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..

Dacha

pre 5 godina

Nije Love los igrac,daleko od toga,ali jednostavno se ne uklapa u ovakvu koncepciju ekipe,tvrdim da ode u neki drugi tim i da se igra bazira na njemu da bi dominirao kao svojevremeno u Minesoti. Klivlendu trebaju suteri koji istovremeno ginu u odbrani i centar koji ce da stiti obruc i skuplja skokove,sve ostalo ce Lebron sam da radi,Irving se tu savrseno uklapao,nije neki odbrambeni igrac ali je dobar i u sutu i driblingu i prodoru i Lebron je trebao sve da ucini da ostanu zajedno ali jednostavno ego mu to nije dozvolio. Ako trazimo nekog drugog igraca koji bi se uklopio u tu koncepciju ja smatram da je to Thompson iz GSW-a,mozda nema dribling i prodor kao Irving ali je zato mnogo bolji suter i u odbrani. Pod kosem kad bi mogao da biram All Star igraca to bi definitivno bio Antoni Davis (ko ne bi njega birao) ali kao neka ne preskupa opcija bi uzeo Capelu iz Hjustona. Sto se GSW-a tice nekako su smanjili protok lopte koja ih je krasila i krenuli su suvise da soliraju potovo Durent,izgleda da je i kod njih proradila sujeta i smatram da ako tako nastave da ce da izgube seriju i da im sledi mini remont ekipe,tu Thompson prvi bi mogao da povuce nogu jer za njegove kvalitete je suvise skrajnut u napadu plus da bi svi ostali zajedno morace da se odrekne velikog novca a nisam bas siguran da je spreman na to, sto u neku ruku moze da bude dobro za celokupnu ligu jer kad oni igraju kao sto znaju jednostavno nemaju pravog protivnika. U Bostonu bi najvise voleo da vidim Antoni Dejvisa,kakav bi to onda tim bio,uff...

e

pre 5 godina

Koliko su dobri ovi klinvi meni je to veca neverica nego Lebronove partije .Rozir je do pre godinu ipo viso izmedju rszvojne lige i Nba ,Braunu druga godina ima samo 21 i Tejtum ruki od 21 godine i da igraju ovako zaista neverovatno .Ljudi igrsju bez dva najboljy igrac ,plus jos Larkina i Tajsa koji su bili u rotaciji .Nadam ye spekzaklu na jrdnu loptu u sedmoj utakmici i navijam za Boston .

Dragan

pre 5 godina

nathan
Veze nemas a kazes da pratis 20 godina i spominjes Filadelfiju.
Ta Filadelfija sa Ajversonon je igrala sjanu kosarku i uopste nisu imali los tima, jer ti i ne znas ko je igrao tu. Izgleda ne znas za Klivlend iz 2007-me i Orlando iz 2009-te. I opet, veze nemas ako ti je Boston slaba ekipa za finale.

Downtown

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.
(Blue Moon 937, 26. maj 2018 08:28)
Sve ti govori podatak da je u celoj seriji bilo 0 (NULA) promena prednosti u cetvrtoj cetvrtini i samo jedna promena prednosti u drugom poluvremenu

Pera Pisar

pre 5 godina

Pre dva dana "vidno umoran i iscrpljen", a dva dana potom 46 minuta na parketu, 46 poena, 11 skokova i 9 asistencija...i neki će opet reći lik je na anaboličkim androgenim steroidima, pa između ostalog, gubi i kosu zbog toga, a drugi će konstatovati da je GOAT i da i sam Majkl Džordan gubi primat u odnosu na njega, a realno gledano treća opcija...i ne postoji !!!

Dušman

pre 5 godina

Čovek poobarao sve moguće rekorde ljubimca kompanije Nike, a ovde se još raspravlja ko će na kraju karijere biti GOAT ove igre.
Može biti samo jedan, a to je Beast From the East, tj. Kralj iz Akrona.
Klivlend je apsolutni favorit u sedmoj tekmi jer će Kevin Lav biti potpuno odmoran za odlučujući susret, a mladi tim Bostona sigurno neće odigrati ovoliko rasterećeno kada bude pod ogromnim pritiskom eliminacije.
Let's Go Cavs, idemo do titule!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron je u ovom plej ofu imao najviše 40+ mečeva još od Majkl Džordana i 1989.godine!

Inače, kada su u pitanju sedmi odlučujući mečevi, Lebron ima prosek od 35 poena uz 49% šuta iz igre što je najviše u NBA istoriji.

Uživajte dok možete. Ovakav igrač se neće skoro pojaviti na parketu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Hell
Šta se odmah ljutiš na druge forumaše, neće se nebo otvoriti ako jednom pohvališ Lebrona u komentarima...
@Dacha
Potpuno se slažem da bi Klej Tompson odlično legao ekipi Kavsa. ESPN je objavio da je onomad Klivlend ponudio trejd Kajri Irving za Tompsona ali da su Voriorsi to glatko odbili. To samo pokazuje koliko je GS moćna ekipa, kada im ne treba jedan Irving!
Da li iko zna kada počinje finalna serija?
Taj podatak ne mogu da iskopam na netu...Ako Klivlend prođe u finale, Lebronu će trebati minimum 5 dana odmora kako bi koliko toliko došao sebi, inače će kolabirati na parketu.

moj protiv tvog

pre 5 godina

Koliko je mucno citati ova plitka prepucavanja isfrustriranih luzera. Sve mora biti u znaku mrznje i omalovazavanja: "ti si truba jer je moj juank bolji od tvog", "glupane, ne razumes se u kosarku", "NBA je dopingovani cirkus", MJ protiv LBJ, istok protiv zapada, pare protiv mladosti...

Prava istina je da vi niste razumeli ni smisao igre ako ovako razmisljate. Zato publika tamo vice "defens" a ne "sudija p.d.ru" ili "j...cemo vam majku"

Bolje ni ne gledajte NBA umisljajuci kako nesto 'razumete' ili 'znate' - hepek i cize-blize je za vas i vas mentalitet

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

mate

pre 5 godina

Dobiva tim , ne 1 igrac... ljudi se izugivaju sa lebronovim rekordom u finalu- a isti ti ljudi relativiziraju da je bez pippena jordan u prvom kolu 3 puta izletio (1-9)..

Šune Mađija

pre 5 godina

Kao navijaču Seltiksa savršeno mi je jasno da 99% ljudi ne želi da ih vidi u finalu. Ima više razloga, a verovatno je najveći taj što je Klivlend marketinški mnogo privlačniji od Bostona i nikome se ne bi isplatilo da Boston ode u finale. U sedmoj utakmici je sve moguće, a ako na žalost Klivlend ode u finale sve bih dao da popiju metlu.

delboj

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Mnogo toga nije tacno ovdje. Cikago je bio medju najgorim timovima lige kad je Dzordan dosao. Naravno da nije mogao osvojiti nista prvih sedam godina kad su tada bile dvije dinastije na sceni, Boston i Lejkersi. Prvo, Lejkerse je 91' dobio sa Medzikom u sve najboljem kosarkaskom izdanju Medzika. Pipen je bio sjajan igrac, ali je u tom vremenu Vorti bio bolji igrac i bio prednost Lejkersa na poziciji 3.
Barkli i jos ko u Finiksu? Mozda Kevin Dzonson, Den Majerle - jedan od najboljih sutera lige ikada i najduza klupa kvalitetnih igraca... Geri Pejton i jos ko? Mozda Son Kemp... Meluon i Stokton u najboljim godinama plus Hornasek, Kari, Moris... A da ne pricamo o zvijezdama koje je dobijao do finala na Istoku koji je tada bio jaca konkurencija, Od Juinga, Starksa, Mejsona, Dok Riversa u Njujorku, preko istih losih momaka u Detroitu, Tomasa, Dumarsa, Rodmana... dalje Indijane i Klivlenda sa Milerom, Dejvisom, Doertihem, Prajsom, do Orlanda sa Sejkilom i Peni Hardevejem. Da ne pricam da je klupa svim tim timovima bila bolja nego Cikagu. Cikago od 96', vec kad su stigli Kukoc, Rodman, Harper i Ker je bio drim tim. A prve tri godine - najgori tim lige ako izuzmes Dzordana i Pipena. Gori od ovoga Klivlenda. Kad se samo sjetim Kartlajta - ubjedljivo najgori centar lige je bio.

Montoya

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.

hmm

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12) 

Ahahahaahahhahaah...pa ti 'ladno imaš sačuvan ovaj komentar i svaki put kad igra Klivlend ti ovo postaviš...
Ahahahaha,mukica :)

Kukaj bato,MJ je car ove igre...

nista o nicemu

pre 5 godina

Covek je vanzemaljac. Pobediti fantasticnu ekipu Bostona je stvarno tesko a on mora sam jer nema s kim. Svaka mu cast.
(Oliver Kosta, 26. maj 2018 11:12)

Nije bas fantasticna, vise je osakacena povredama.

Ivan

pre 5 godina

Uh ljudi moji koliko je Lebron moćan igrač! Čoveče, pravi košarkaški predator je, bukvalno sam redom demontira sve svoje protivnike nadrealnim partijama koje pruža iz dana u dan, iz noći u noć! Sam nosi svoju ekipu u preteškim plej-of mečevima protiv izuzetno moćnih protivnika! Znate li koliko je samo teško postići 20 ili 30 poena na jednoj NBA plej of utakmici, a kamo li 40, a ovaj čovek je već SEDMI put u ovogodišnjem plej-ofu sinoć postigao preko 40 poena! NADREALNO! Ma kapa dole majstore! Sada u Masačusetsu Boston će probati da ga kako zna i kako ume spusti ispod 40 jer bez toga neće proći u veliko NBA finale to je sigurno, a sa druge strane moćni Lebron će opet dati sve od sebe da odvede sebe i svoj Klivlend u novo finale i neće me nimalo iznenaditi da opet bude izrešetao koš Bostona sa preko 40 poena! Sa ovim moćnim Lebronom Klivlend ima velike šanse za novo finale! Biće teška I tvrda sedma utakmica u Masačusetsu ali mislim da Klivlend zbog moćnog Lebrona ide u novo NBA finale!

akron

pre 5 godina

Stvarno steta za takvu igracinu da je potracio citavu karijeru igrajuci za ispodprosecni Klivlend! Da nije toliko vezan za Ohajo do sada bi vec sigurno imao 5-6 titula, umesto "samo" 3.

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

"Man only does his job." Nisam sumnjao da će Lebron olako predat seriju jer to je velika šampiončina koja se uvek jako do samog kraja bori. Zasluženo majstorica al'Boston je pokazao da je klasnična domaćica koja ume da igra "zapaljeno" pred svojom publikom da me ne bi iznenadilo još veće prštenja u sedmoj tekmi koja može puno donet za obe ekipe. Statistika kao bikini potpuno nebitna šta su bili u prošlosti Džordan,Russel,Stokton,Magic Johnson i drugi..Uživajmo u sadašnjem NBA i sjajnom kralju Lebronu koji posle Kobi najjači igrač koji više koristi snagu al'pored svega to je izuzetno inteligentan. Dokazano kroz hiljadu mečeva dosada.

Nathan

pre 5 godina

Ko pobedi u majstorici je definitivno najgori finalista u poslednjih 20 godina. Necu da kazem u istoriji jer nisam pratio ali i to je vrlo moguce. Mozda je samo ona Filadelfija sa Ajversonom slabija.

Bojan

pre 5 godina

(Njam Njam, 26. maj 2018 11:31)
e ovo je tipican MJ mitoman komentar.
Taj detroit je primao vise poena po mecu nego ovaj Boston, u toj ligi se davalo vise poena po mecu, nego danasnjoj.
Igranje grube odbrane nije isto sto i igranje kvalitetne odbrane. Odgledaj Hjuston protiv GSWa od juce i videces kako CP igra odlicnu odbranu bez da je ijednom bio grub.


i naravno, kad nabrajamo MJ konkurenciju stavimo sve kosarkase koji su igrali u toh 15ak godina, na koji je nacin Karim bio Majklov rival? A Garnet, pa i ONil su vise Lebronovi rivali nego Majklovi. A Divac i Petrovic nisu ni blizu tog nivoa.
Kreni istom logikom Lebronove rivale, Kobi, KD, RW, Harden, Kari, Novicki, Kidd, Vejd i Bosh (delom), sad i Kajri, Kris Pol, Dejvis, Dankan, Parker, Garnet, Pirs...
zar je ova lista imena manje impresivna od one koje si ti naveo

smejurija

pre 5 godina

onaj prvi poen Lebrona na ulaz ja gledam reko tri koraka sta je ovo nisam dobro video inace bi sudije svirale, vratim unazad pogledam opet covek opusteno pravi tri koraka na ulaz i polaze loptu i svi se prave ludi :)

duledudule

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW
(satelit, 26. maj 2018 13:43)
Isto tako ne znaju ni da izgube na domacem parketu...Klasicna domacica od ekipe

Zz

pre 5 godina

Vidi ove Džordanovce što se javljaju, ajde malo gledajte Džordana pošto niste ni jednu do sad utakmicu odgledali, a pustite malo ljude da gledaju današnju košarku i trenutno najboljeg igrača na svetu a uz vašeg pulena i Kobija sigurno najbolji ikada,malo manje hejta ljudi.Pozdrav

Lemi

pre 5 godina

Pa koliko se to igra tih utakmica? Nikad kraja.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. maj 2018 11:18)
Ko prvi do 21 ili na dva razlike ako bude 20:20

Heheheh

pre 5 godina

1. Michael Jordan* 27.91
2. LeBron James 27.68
3. Shaquille O'Neal* 26.43
4. David Robinson* 26.18
5. Wilt Chamberlain* 26.13
6. Chris Paul 25.64
7. Bob Pettit* 25.35
8. Kevin Durant 25.30
9. Neil Johnston* 24.69
10. Charles Barkley* 24.63
11. Kareem Abdul-Jabbar* 24.58
12. Tim Duncan 24.22
13. Magic Johnson* 24.11
14. Russell Westbrook 23.93
15. Dwyane Wade 23.91
16. Karl Malone* 23.90
17. Stephen Curry 23.79
18. James Harden 23.68
19. Hakeem Olajuwon* 23.59
20. Julius Erving* 23.58
21. Larry Bird* 23.50
22. Oscar Robertson* 23.17
23. Yao Ming* 23.02
24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana

ides

pre 5 godina

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!
(Lbj versus mj, 26. maj 2018 11:47)

Upravo tako dečkić.Na kraju ih je uzeo 6, duplo više od ovog tvog trokoraka.

Goran

pre 5 godina

i Jordan i Le Bron su nevjerovatni igraci ali je samo Le Bron igrac ekipa. On je bez dileme najkompletniji igrac u istoriji kosarke.Jordan je bio mnogo elegantniji , ljepsi i prema tome (kao da je maneken) izreklamirana sportska licnost koja je promijenila industriju sporta ali je Le Bron ( i pored ocitih estetskih nedostataka) najkompletniji i najdominantniji igrac u istoriji.

Bojan

pre 5 godina

(nista o nicemu, 26. maj 2018 12:26)
jeste
pokazatelj slabe ere, i jedni i drugi matori :)

salu na stranu, ali meni je period od 94 do 07 najdosadniji petiod u NBA. Od prve Majkove penzije pa do ozivljavanja rivalstva Boston Lejkersi. Ne kazem nuzno da se igrala losa kosarka, ali ubitacno dosadna, sem mozda Sakramenta, nije postojala zanimljiva ekipa.

LeKing vs MJ

pre 5 godina

(VR 46, 26. maj 2018 08:39)

Kazes kako nisi gledao MJ i onda krenes da pricas kako je LBJ bolji. Na osnovu cega?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 26. maj 2018 09:44)


***
Najbolji je za njeg, kao što je najbolji igrač za tvoju i reltivno moju generaciju MJ al tipa još stariji ljudi će reći da je Bird, Magic ili Kareem da su najbolji i da sve posle njih ne valja više...

Memfis

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.
(day, 26. maj 2018 13:30)

Durent je prošle godine napravio ozbiljan iskorak u odnosu na prethodni deo karijere (bez ikakvog straha je urnisao Kavse, mada ga je Lenard razbijao u prvoj utakmici WCF do pojave Zaze). Na poslednje 2 utakmice (najbitnije u sezoni) se vratio na staro i kao takav ne može biti bolji od Lebrona

Njam Njam

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Upravo u tvom komentaru se i nalazi razlog zasto je Jordan najbolji svih vremena pogledaj samo spisak igraca protiv kojih je igrao tokom karijere (Karl Malone John Stokton Charels Barkli Clyde Drexler Hakeem Olajuwon Kareem Abdul Jabbar Magic Johnson Lary Bird Patrick Ewing Dikembe Mutombo Reggie Miller Gary Payton Grant Hill Denis Rodman Kevin Garnet Alonzo Morning Shakil O'Niel Vlade Divac Drazen Petrovic i mnogi mnogi drugi manje poznati ali vrhunski igraci a protiv koga je igrao James u danasnjem NBA gde skoro nema ni odbrane gde nije nista cudno da se da i po 120 poena po utakmici pa samo da je odigrao polu sezonu protiv tima Detroita 80'setih dobio bi frakturu lobanje polomljene obe ruke i operisano jedno koleno

Boris

pre 5 godina

Evo ga i nas drugar NastyB. Posle sinoćneg suđenja i navlačenja za Boston ne može više da gura standardne komentare o teorijama zavere, sad se okrenuo poređenjima igrača koje su pobeđivali Jordan ili Lebron i to uzimajaći u obzir kod Lebrona samo ovogodišnji plejof, a kod Jordana celu karijeru. Svaka čast stvarno!

Stevan

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Slabo si ti gledao NBA u to vreme kao i većina ljudi ovde. Ali Džordan na vrhuncu je sigurno najbolji igrač ikada, vrhunski i u napadu i u odbrani. Jeste igrao sa Pipenom ali je i Džejms igrao sa Vejdom koji je sličan ako ne i bolji igrač od Pipena. Sve u svemu Džejms već sada verovatno ima najveću karijeru od svih košarkaša (možda je Džabar ispred njega). Ali ako gledamo ko je bio bolji na vrhuncu, tu je Džordan neprikosnoven šta je radio od 89 do 93.

Hell

pre 5 godina

@ M V P aka JeRemija, 26. maj 2018 10:06

Ja se uopste ne ljutim ali me nervira kada lik na svakoj vesti kopira jedan te isti komentar koji je pritom uzasno netacan. Ja tvrdim da je Le bron jako dominantan,silan,ali najbolji u storiji pa to je smesna tvrdnja. Koji stil on ima?? Napucan do zla boga,juri kao tenk,ramenima razgrce i to je to. Kritikujete Dzordana nije osvojio titulu od 84-91,a kada je Le bron osvojio prvu? Zaboravljate da je vasem idolu ovo 14 ili 15 sezona u Nba i sta je uradio,osvojio 3 titule zahvaljujuci saigracima i vi kazete da je GOAT,smesno

Lbj versus mj

pre 5 godina

bron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!

satelit

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW

nista o nicemu

pre 5 godina

24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana
(Heheheh, 26. maj 2018 12:16)

PER rejting ne osvaja titule, osvaja kad imas ono izmedju nogu.

zbrdvic

pre 5 godina

dosadni ste vise sa poredjenjima da li je MJ bokji od Lebrona..... i kosarka se kao npr i tenis promenio dolaskom modernijeg vremena...... kao sto bi sada Nadal i Djokovic najboljoj formi oduvali tenisere iz 80tih 90tih sa 6-0 6-0 (McEnroe to jednom prilikom izjavio da bi u svojim najboljim danima mozda izvukao gem po setu kod Noleta), tako bi ove fizicki azdaje danas pojele one iz proslosti,..... Decko igra kosarku zivota, pustite ga da uziva, i gledajte, ako vam se ne svidja, onda VHS kasete u plejere pa gledajte MJ...... e da, i kad smo vec kod toga, Magic je po meni daleko bolji igrac , korisniji da ne pricam, od MJ...... jednom prilikm Jabbar bio povredjene, kaze Pat Magicu, veceras ces morati da igras centra...... covek odigrao centra, 20 i kusur skokova, i 35 poena....... MJ najbolji? smesno, zaista..... toliko od mene..... pozdrav svima

Bojan

pre 5 godina

(delboj, 26. maj 2018 15:20)
gori od Kartvrajta, Greg Ostertag.
ali ajd ispocetka. ne znam po cemu su Magic i Worthy bili na vrhuncu 91, obojica su svoj maksimum dostigli 86-88 i tad su bili u padu.
Dan Majerle, Kevin Johnson, Jeff Hornacek, Starks... dobri role playeri, ali nista znacajnije, takvih i dalje imas na svakom cosku. Narocito Shawn Kemp i Mason

NastyB

pre 5 godina

Svaka čast LeBronu, doveo je u finale tim protiv Indijane koja ima jednog krštenog igrača (oladipo), Toronta u kom bi Lauri i DeRozan bili davno superstarovi da imaju dve čuke u glavi i Bostona (svaka njima čast) koji igra bez dva najbolja igrača (Irving i Hejvard), dva solidna rolpleja (Larkin i Tajs), predvođeni Horfordom, jednim rukijem i jednim sofmorom. To je ogroman uspeh velikog "kinga", jer je Džordan nekada osvajao istok protiv neznalica kakve su Barkli, Bird, Pariš, Rodman, Dumars, Ajzeja Tomas, Juing i drugi dunsteri ove igre. I sve uz pomoć čudesnog sofmora Pipena i giganata košarke kao što su Kartrajt, Hodžson, Pakson i Perdju.

neso

pre 5 godina

LeBron igra sve bolje, u zrelim je godinama, kao Jordan u drugoj turi od 3 osvojene titule, s'tim što King verovatno neće osvojiti ni jednu više. Hoću da navedem jednu suštinsku razliku između njih dvojice: Jordana su uglavnom udvajali kako ga vide, dok kralja ne udvajaju ni kad ima preko 50% šut iz igre. Činjenica je da Klivlend nije favorit, ali opet činjenica je da taj isti Klivlend ima šutere i da bi kralj trebao da pravi razliku, a tim to da iskoristi. Međutim, nije baš tako. Boston je realno slabiji, bez ove dvojice, ali je izgurao sedmu. Neko pomenu da se u Jordanovo doba igrala druga odbrana, što je tačno, ali opet većina timova ne udvaja kralja ni onda kad krene u prodor, kao San Antonio u finalu pre par godina. Druga činjenica je da večina odbrambenih igrača koja je čuvala dotičnog, komentarisala da kad odrade odbranu na njemu, mogu samo da se ponadaju/pomole da će da promaši. Kralj zadnje dve godine podseća na Jordana kad su ga mučili Pistonsi. Međutim dok bar jednom ne pokaže da može da igra protiv Lenarda, (OK ako ovaj uopšte zaigra), i ako bude toliko dominantan da ga odmah udvajaju, biće realno bolji od Jordana. Iz ove perspektive, to ne sluti da je moguće.

AK47

pre 5 godina

ovi sto pisu da je Lebron i Klivlend zasluzio finale varaju se, Indijana je trebala da bude na njihovom mestu da ih nisu onako brutalno pokrali za one poene Oladipa, a ako neko zasluzuje finale onda je to Boston bez dva glavna igraca igraju na ovom nivou i plust njihova kosarkaska tradicija, ali obzirom da se NBA kosarka svela na cistu zaradu zna se ko ce u finale

Njam Njam

pre 5 godina

Ja ne sporim sta je JAmes postigao ali ta statistika je kao bikini pokazuje dosta toga ali sakrije najbitnije jednostavno problem je sto je JAmes rodjen u pogresnom vremenu jednostavno nema konkurenciju nema ko da mu parira jak je kao stena i to stoji ali nije sve u misicima ima nesto i u mozgu pa pogledaj samo sta je Bodiroga uradio Carmelo Anthoneyu i opet kao najbolji igrac evrope nije otisao u NBA covek se pokazao kosarkaskim znajem a ne misicima...Danas se igra na snagu ne na intelekt sto kaze jedan komentator ovde u forumu pogledaj samo klupu ekipa 90'setih koji je to set igraca koji je danas NE MOZE da se poredi jednostavno....

day

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.

kevin gar

pre 5 godina

boston koja razlika kuci I u gostima...sinoc mlako igrali kad ih hil od 35 I korver 37 lagano prolaze...jef grin isto extra odigrao da ima slobodu malo vecu uvek bi onako igrao.lebrona sluziio sut sto ce tesko ponovit u sledecoj ...tako da se nadam da boston zadrzava domaci teren I ide dalje

LBJ

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.

VR 46

pre 5 godina

Nisam bio u prilici da gledam Džordana,pa je samim tim ovaj čovek za mene broj 1 isto kao i leo u fudbalu.A siguran sam da svi koji dižu Džordana u nebesa rade to zbog ovakvih partija KINGA,jednostavno vas plaši i ugrožava vaše visočanstvo a to je i sam Majkl osetio pa je poceo s pricom kako je Brajant jedini koji može da ga dobije i sl.Ako vas plaši onda ne morate da ga pljujete i tražite mane.Ovo što radi ,,čovek" se mora poštovati!

niki

pre 5 godina

najbolji igrach svih vremena!! nema tu eleganciju Kobija i Dzordana ali covek je masina, snazniji je od njih duplo, pametnije igra dosta, uzima daleko vise rezonskih suteva i samim tim mnogo bolje procente ima, dosta manje siluje, bolje razigrava i pri tom vuce ceo tim, sa ovakvim raspalim Klivlendom dogurati ovoliko je nemoguce!! i pri tom 15-ta sezona i covek nije kalirao ni u jednom segmentu igre, cak sta vise sve bolji i bolji je u odnosu na pocetak karijere!! neverovatan sportista, mozda i najveci sportista ikada..

gunner

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.

Цветак зановетак

pre 5 godina

Мени је овај Леброн исти као Меси. Просто нису са ове планете, али увек се нађу статистичари да гурају у први план неке Дјуренте, Вестбруке и Хардене..

Nathan

pre 5 godina

Ko pobedi u majstorici je definitivno najgori finalista u poslednjih 20 godina. Necu da kazem u istoriji jer nisam pratio ali i to je vrlo moguce. Mozda je samo ona Filadelfija sa Ajversonom slabija.

NBA

pre 5 godina

MJ je bio umjetnik na terenu, 10x prvi strijelac lige (LBJ 1x) i 10x u prvom odbrambenom timu lige (LBJ 5x), a o odnosu finala i titula je suvisno govoriti. Samo ono sto je Majkl uradio u posljednjem minutu 6. utakmice protiv Jute '98. godine, vrijedi više od jedne cijele karijere nekog dobrog NBA igraca.

Dušman

pre 5 godina

Čovek poobarao sve moguće rekorde ljubimca kompanije Nike, a ovde se još raspravlja ko će na kraju karijere biti GOAT ove igre.
Može biti samo jedan, a to je Beast From the East, tj. Kralj iz Akrona.
Klivlend je apsolutni favorit u sedmoj tekmi jer će Kevin Lav biti potpuno odmoran za odlučujući susret, a mladi tim Bostona sigurno neće odigrati ovoliko rasterećeno kada bude pod ogromnim pritiskom eliminacije.
Let's Go Cavs, idemo do titule!

mairondrake

pre 5 godina

Govoriti da je Brajant bolji od LeBrona je elementarno nepoznavanje kosarke.

Kobi jeste moj omiljeni igrac, ali ne mozemo preko ociglednog.

Izmedju Dzordana I LeBrona odlucuju nijanse.

Šune Mađija

pre 5 godina

Kao navijaču Seltiksa savršeno mi je jasno da 99% ljudi ne želi da ih vidi u finalu. Ima više razloga, a verovatno je najveći taj što je Klivlend marketinški mnogo privlačniji od Bostona i nikome se ne bi isplatilo da Boston ode u finale. U sedmoj utakmici je sve moguće, a ako na žalost Klivlend ode u finale sve bih dao da popiju metlu.

ides

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

ale

pre 5 godina

idemo lebrone dotuci ih 7 meč u njihovoj dvorani,za finale sa hjustonom, to je moja prognoza.čovek ubica,kakvi harden i ostali bakrači...

Aca86

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.

antiDebil

pre 5 godina

Ovaj lik je definitivno protracio karijeru u najnesposobnijoj i najgubitnickijoj ekipi u celoj nba ligi, velika steta...
Trebao je jos po isteku ruki ugovora da predje u neku normalniju ekipu !

Montoya

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.

JPR24

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Jel imas jos koju tonu gluposti da napises ili si zavrsio ?

Njam Njam

pre 5 godina

Ja ne sporim sta je JAmes postigao ali ta statistika je kao bikini pokazuje dosta toga ali sakrije najbitnije jednostavno problem je sto je JAmes rodjen u pogresnom vremenu jednostavno nema konkurenciju nema ko da mu parira jak je kao stena i to stoji ali nije sve u misicima ima nesto i u mozgu pa pogledaj samo sta je Bodiroga uradio Carmelo Anthoneyu i opet kao najbolji igrac evrope nije otisao u NBA covek se pokazao kosarkaskim znajem a ne misicima...Danas se igra na snagu ne na intelekt sto kaze jedan komentator ovde u forumu pogledaj samo klupu ekipa 90'setih koji je to set igraca koji je danas NE MOZE da se poredi jednostavno....

Deus

pre 5 godina

Ne zelim da ulazim u smaranje da li je bolji on ili Lebron, ali da je zver realno zverina je od igraca. Toliko dobri procenti suta, a veliki broj poena (za razliku od npr. Westbruka koji jedno 40 puta sutira i da 50 poena i kao WOW ON JE MNOGO DOBAR IGRAC, jok, dobar je igrac ali je i silovatelj i individualan igrac a nazalost po njega kosarka je timski sport) kao i skokovi, ukradene lopte, stv. je najbolji igrac na svetu, tu nema govora, barem sad trenutno naravno, jer realno lik bez icega, ali nijednog saigraca bukvalno izvuce ekipu da igra finale, samo po sebi to je impozantno zar ne? Dali on, da li Jordan, da li Bill Russel, da li Magic Johnson, itd. ma nije bitno uopste ljudi ko je najbolji, bitno je da mi gledamo zivu legendu ovog sporta i uzivamo u njegovim igrama. I ja sam pobornik da je Jordan najbolji igrac ikada ali pogledajmo realno, covek je imao Pipena za koga je znao da ce biti na nivou svako vece bar 16-18 poena i dobra odbrana a Lebron trenutno ima Kevina Lava koji je i dalje u fazonu MORAM SE POTRUDITI DA POVEDEM OVU EKIPU ZNAM BICE TESKO ALI SPREMAN SAM ZA IZAZOV i onda izadje i da 10 poena i to jedva, tako da ono, zasluzuje divljenje covek da li ga Vi voleli ili ne kao personu, kao igrac je nesto neverovatno i samo neka cepa do 40 godine barem na ovom nivou :))) Pozz za sve prave ljubitelje kosarke i NBA a ne LEBRON JE BOLJI OD JORDANA JESTE JA VIDO SINOC klince ^^

B.R.N.P.

pre 5 godina

A šta više reć za ovog čoveka, ne samo igrački već u svakom smislu. Lik prekucao igricu na hard petnaesti put već. Loše je porediti ga sa bilo kim, LeBron je prosto liga izdan svih, a kao da je tek sad u prajmu. Neverovatno kakve partije pruža čovek, ko je gleda video je. Iskreno, mnogo volim Boston, al mnogo volim i ovog čoveka, ne znam sto iskreno, al voleo bih da on dobije u sedmoj tekmi, Boston će se naosvajati ekipno sigurno, al ovaj čovek je zaslužio još par trofeja, sto, ako rakete udju u finale, ima lepe šanse.

sveznalac

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..

stoske

pre 5 godina

James umoran, Moris ga sacuvao ... toliko o tome.. Ne svidja mi se samo sto ga nije odmarao bar po minut po cetvrtinama ali morao je da igra, nije bilo Love-a
Ocekujem sad laganu pobedu u gostima, psiha je nanjihovoj strani

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

NastyB

pre 5 godina

Svaka čast LeBronu, doveo je u finale tim protiv Indijane koja ima jednog krštenog igrača (oladipo), Toronta u kom bi Lauri i DeRozan bili davno superstarovi da imaju dve čuke u glavi i Bostona (svaka njima čast) koji igra bez dva najbolja igrača (Irving i Hejvard), dva solidna rolpleja (Larkin i Tajs), predvođeni Horfordom, jednim rukijem i jednim sofmorom. To je ogroman uspeh velikog "kinga", jer je Džordan nekada osvajao istok protiv neznalica kakve su Barkli, Bird, Pariš, Rodman, Dumars, Ajzeja Tomas, Juing i drugi dunsteri ove igre. I sve uz pomoć čudesnog sofmora Pipena i giganata košarke kao što su Kartrajt, Hodžson, Pakson i Perdju.

Divos

pre 5 godina

Некако је било слутити, серија Кливлена и Бостона оде у седми меч.

Бостон је одиграо своју утакмицу, са 7 играча у ротацији, сви дају допринос, једна колективна игра. У том систему чак и Бејнс који никад у поенима неће имати неки учинак, даје свој допринос, наравно у рвању у рекету.
И добро су, и поред пораза, одиграли ову утакмицу, искочили су Розије и Браун, а занимљиво да су скоро све поене постигли њихови млади играчи (год. 94-98), назире се некако нова генерација који ће вратити Бостону она времена славе из 1960их и 1980их

На другој страни Тајрон Лу се држи философије оног "што је учио коња да даноноћно ринта и да не једе", Леброна је држао у игри без предаха, 46 минута, овај је наравно вратио луђачком партијом, 46 поена, 11 скокова, 9 асистенција (9 од 16 ???), у историји плеј-офа се још није догодило да играч који иде 40+ има већину асистенције свог тима. Лудило брате.
Не вјерујем да ће Леброн у наредна два дана бити у стању потрефити врата.
Остали тако, можда поменути Хил, номинално плеја (плеј са просеком 2-3 асистенције кроз читаву каријеру, и има овогодишњи уговор 20 мил.$.
Лав и Тејтум су имали у 5.минути судар главама, није било намере, Лав је лоше прошао, није се враћао у меч. Не дјелује безазлено, видећемо хоће ли се вратити за меч одлуке.

Сада нас чека седми меч. Моје симпатије су наравно на страни Бостона, и због приступа и због младих играча, али стара НБА пословица каже, никад не отписујте Леброна

Stanislav

pre 5 godina

Lebrona deli 5 pobeda od toga da postane najbolji u istoriji... sa ovom ekipom amatera oko sebe pa to je podvig koji se ne može ponoviti!

hh

pre 5 godina

Kliveland favorit u 7. James ce igrati 45-46 min i bice nova 43+ partija a ako ga ispostuje neko od saigraca,bice to lagana pobeda za Cavse..
(sveznalac, 26. maj 2018 09:15)

Malo manje lozenja nije na odmet, previse potcenjujete Boston. Kao da vec nisu igrali jednu majstoricu i glatko dobili tu utakmicu.

Pera Pisar

pre 5 godina

Pre dva dana "vidno umoran i iscrpljen", a dva dana potom 46 minuta na parketu, 46 poena, 11 skokova i 9 asistencija...i neki će opet reći lik je na anaboličkim androgenim steroidima, pa između ostalog, gubi i kosu zbog toga, a drugi će konstatovati da je GOAT i da i sam Majkl Džordan gubi primat u odnosu na njega, a realno gledano treća opcija...i ne postoji !!!

ccc

pre 5 godina

@VR 46
Decko, ti i tebi slicni ste razlog zbog kojeg mnogi ne postuju LBJ-a!
Nisi gledao Dzordana, znas da ga ogromna vecina kosarkasa i kosarkaskih strucnjaka i navijaca smatra najboljim u istoriji, a opet se ti nasao kompetentan da pricas o njemu negativno? Cuti i postuju najveceg, kad vec trazis da ljudi postuju tvog favorita.

Hell

pre 5 godina

@ M V P aka JeRemija, 26. maj 2018 10:06

Ja se uopste ne ljutim ali me nervira kada lik na svakoj vesti kopira jedan te isti komentar koji je pritom uzasno netacan. Ja tvrdim da je Le bron jako dominantan,silan,ali najbolji u storiji pa to je smesna tvrdnja. Koji stil on ima?? Napucan do zla boga,juri kao tenk,ramenima razgrce i to je to. Kritikujete Dzordana nije osvojio titulu od 84-91,a kada je Le bron osvojio prvu? Zaboravljate da je vasem idolu ovo 14 ili 15 sezona u Nba i sta je uradio,osvojio 3 titule zahvaljujuci saigracima i vi kazete da je GOAT,smesno

AK47

pre 5 godina

ovi sto pisu da je Lebron i Klivlend zasluzio finale varaju se, Indijana je trebala da bude na njihovom mestu da ih nisu onako brutalno pokrali za one poene Oladipa, a ako neko zasluzuje finale onda je to Boston bez dva glavna igraca igraju na ovom nivou i plust njihova kosarkaska tradicija, ali obzirom da se NBA kosarka svela na cistu zaradu zna se ko ce u finale

Bulbasaur

pre 5 godina

Da se za najkorisnijeg igrača računa cela sezona, i regularni deo i plej-of, Lebron bi svake godine bio MVP.

A i čovek je Vulverin. Povredi nogu i izleči je u roku od deset sekundi.

Boston je san za kladioničare u ovoj seriji. Kući sigurna pobeda. U gostima siguran poraz. Mada se može isto reći i za Kavse.

Sedma utakmica će biti sjajna. Ako Kavsi žele u finale, Lebron mora da ponovi ovu partiju, plus i ostali moraju da pridodaju uspehu. Ali Boston je već dokazao da su ozbiljan tim kući. Ima da pršti na sve strane.

Ne znam za koga da navijam. Voleo bih da Kavsi idu dalje jer je Lebron više nego zaslužio finale. Sam je vukao ovaj krš od ekipe tokom cele sezone. Ali s druge strane voleo bih i Boston jer imaju mlad tim, talentovan, timsku igru, odličnog trenera i ostvarili su ovakav uspeh bez dve prve zvezde. Šta god da urade ove sezone, pred njima je svetla budućnost.

PS. Na ovaj dan, pre 25 godina, gospodin Čarls Barkli je postao MVP lige. :)

LesMiserables

pre 5 godina

Чекамо petarczv да нам објасни како Џејмс "н'уме" :)
Шалу на страну, брутална партија!
Мораће Пера добро да се потруди да нађе мане у Броновој игри.

barnabi

pre 5 godina

Za ove koji misle da ce Boston dobiti utakmicu broj 7 jer su 10-0 kuci u plejofu, treba da znate da je Lebron najbolji u istoriji NBA lige u eliminacionim utakmicama po proseku peona,skokova, asistencija itd.
Mozda je mogao malo i da odmara u Bostonu ranije, ali u 7-oj utakmici krenuce jako od starta.
Ne bih se ja kladio na Boston i ako je Stivens sjajan trener i ima plan i strategiju.
Al kako kaze Majk Tajson 'svako ima plan dok ne dobije po njusci'.

Zz

pre 5 godina

Vidi ove Džordanovce što se javljaju, ajde malo gledajte Džordana pošto niste ni jednu do sad utakmicu odgledali, a pustite malo ljude da gledaju današnju košarku i trenutno najboljeg igrača na svetu a uz vašeg pulena i Kobija sigurno najbolji ikada,malo manje hejta ljudi.Pozdrav

nista o nicemu

pre 5 godina

24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana
(Heheheh, 26. maj 2018 12:16)

PER rejting ne osvaja titule, osvaja kad imas ono izmedju nogu.

neso

pre 5 godina

LeBron igra sve bolje, u zrelim je godinama, kao Jordan u drugoj turi od 3 osvojene titule, s'tim što King verovatno neće osvojiti ni jednu više. Hoću da navedem jednu suštinsku razliku između njih dvojice: Jordana su uglavnom udvajali kako ga vide, dok kralja ne udvajaju ni kad ima preko 50% šut iz igre. Činjenica je da Klivlend nije favorit, ali opet činjenica je da taj isti Klivlend ima šutere i da bi kralj trebao da pravi razliku, a tim to da iskoristi. Međutim, nije baš tako. Boston je realno slabiji, bez ove dvojice, ali je izgurao sedmu. Neko pomenu da se u Jordanovo doba igrala druga odbrana, što je tačno, ali opet većina timova ne udvaja kralja ni onda kad krene u prodor, kao San Antonio u finalu pre par godina. Druga činjenica je da večina odbrambenih igrača koja je čuvala dotičnog, komentarisala da kad odrade odbranu na njemu, mogu samo da se ponadaju/pomole da će da promaši. Kralj zadnje dve godine podseća na Jordana kad su ga mučili Pistonsi. Međutim dok bar jednom ne pokaže da može da igra protiv Lenarda, (OK ako ovaj uopšte zaigra), i ako bude toliko dominantan da ga odmah udvajaju, biće realno bolji od Jordana. Iz ove perspektive, to ne sluti da je moguće.

TheDream

pre 5 godina

Razlika izmedju Lebrona i svih danasnjih zvezda i proslih sem par izuzetaka (Mj i Wilt), je ta da on deluje zastrasujuce na protivnika ima loptu. Samom pojavom i gabaritom vec uliva dozu strahopostovanja, a kada protivnicki igraci znaju da on moze sve sa loptom... prodor, pas, dribling, asistencija, levo, desno, fejd avej, step bek.. i uz sve to je danas bio maksimalno motivisan. Ne volim ga, ne mrzim ga, covek je prosto zaprepascujuci kosarkas. U nba live ili sada 2k kada pravis idealnog igraca, najblize tome bi bio Lebron i po tome je jedinstven, i zbog toga smesten u vrh aleje nba velikana...

Banjaluka

pre 5 godina

Gledam sam naravno utakmicu, i nije stvar u tome sto je Lebron dao 40+ poena, nego to sto covjek iz svake pozicije moze dati poen, i sto jednostavno nije sa ove planete. A oni njegovi balvani, a posebno Smit koji nista nije mogao pogoditi, pa to je bilo muka za gledati. Sam covjek vuce cijeli tim. Mislim da ce Boston proci koliko god Lebron bio sila ne moze sam i da napada i brani kos. Zaista igrac kakav se ne vidja cesto, tvrdim da osim Majkla niko nije igrao kosarku na ovom nivou.

tocka

pre 5 godina

Prošle godine, dan posle finala koje su izgubili, James LeBron u teretani radi kao manijak. U sebi mislim, ovaj nije normalan, sa onim GSW misli da se nadmeće, u ekipi nema jednog normalnog igrača (Irving već najavio odlazak). Šta god da je, svaka mu čast. Živi dokaz da se teški rad isplati i da talenat bez rada ne vredi ništa. Evo ga igra četrdeset minuta, a igraće i sledeću utakmicu četrdeset u istom ritmu, jer je spreman.
Potpuno je rastavio Seltikse, oni su od timske igre prešli na individualna zabijanja pod koš pa šta prodje, totalna panika. Trenutno Klivlend igra mnogo lepšu košarku.

ides

pre 5 godina

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!
(Lbj versus mj, 26. maj 2018 11:47)

Upravo tako dečkić.Na kraju ih je uzeo 6, duplo više od ovog tvog trokoraka.

miki

pre 5 godina

7ma utakmica u play offu sa + 40 poena sigurno najdominantnijeg kosarkasa svih vremena, sta vise reci.
Ali ne znam kako da objasnim ponasanje jednog JR Smitha, koji svojim prisustvom sve protivnicke ekipe cini jacim, sa kojim Cavsi imaju igraca manje na terenu,koji se ponasa kao da je izasao ispred zgrade da sa svoju dusu sutne par lopti, koje skoro redovno masi.
Kriticniji od njega mi je samo Tyuronn Lou koji mu uopste dozvoljava da igra( jos 1 petorka), pa Clarkson je za njega izmislio kosarku.

the answer

pre 5 godina

ma daj,koliki trud ni za sta, kad.ostali nesposobni,sreca pa se Lav povredio,bar da ga ne gledam vise..nek pusti Nensa,nzm sto ne daju sansu Zizicu,da uspore malo igru,umrece lebron...kazem,covek je nerealan,klac trojke,ulaz uz faul,ali kolko ce moci..

Jezekilj

pre 5 godina

Najveći stadijum hejtanja LeBrona je da navijaš za njega da uđe u finale konferencije da bi onda izgubio Veliko finale pa da možeš da kažeš kako Džordan nije nikada gubio u finalima!!

Vjerujem da se pojedini na ovom forumu osjećaju tačno tako.

Slobodan

pre 5 godina

Lebron ce otici u istoriju kao drugi najbolji igrac svih vremena, a zasto nije bolji i od Majkla je zasluzan i danasnji NBA. Inace ovo Harden i ekipa mladjih "zvezda" poput Vestbruka moze samo da sanja. Trojke se u play off-u sutiraju 5/7 a ne 0/11...

Ivan

pre 5 godina

Uh ljudi moji koliko je Lebron moćan igrač! Čoveče, pravi košarkaški predator je, bukvalno sam redom demontira sve svoje protivnike nadrealnim partijama koje pruža iz dana u dan, iz noći u noć! Sam nosi svoju ekipu u preteškim plej-of mečevima protiv izuzetno moćnih protivnika! Znate li koliko je samo teško postići 20 ili 30 poena na jednoj NBA plej of utakmici, a kamo li 40, a ovaj čovek je već SEDMI put u ovogodišnjem plej-ofu sinoć postigao preko 40 poena! NADREALNO! Ma kapa dole majstore! Sada u Masačusetsu Boston će probati da ga kako zna i kako ume spusti ispod 40 jer bez toga neće proći u veliko NBA finale to je sigurno, a sa druge strane moćni Lebron će opet dati sve od sebe da odvede sebe i svoj Klivlend u novo finale i neće me nimalo iznenaditi da opet bude izrešetao koš Bostona sa preko 40 poena! Sa ovim moćnim Lebronom Klivlend ima velike šanse za novo finale! Biće teška I tvrda sedma utakmica u Masačusetsu ali mislim da Klivlend zbog moćnog Lebrona ide u novo NBA finale!

Njam Njam

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Upravo u tvom komentaru se i nalazi razlog zasto je Jordan najbolji svih vremena pogledaj samo spisak igraca protiv kojih je igrao tokom karijere (Karl Malone John Stokton Charels Barkli Clyde Drexler Hakeem Olajuwon Kareem Abdul Jabbar Magic Johnson Lary Bird Patrick Ewing Dikembe Mutombo Reggie Miller Gary Payton Grant Hill Denis Rodman Kevin Garnet Alonzo Morning Shakil O'Niel Vlade Divac Drazen Petrovic i mnogi mnogi drugi manje poznati ali vrhunski igraci a protiv koga je igrao James u danasnjem NBA gde skoro nema ni odbrane gde nije nista cudno da se da i po 120 poena po utakmici pa samo da je odigrao polu sezonu protiv tima Detroita 80'setih dobio bi frakturu lobanje polomljene obe ruke i operisano jedno koleno

Dragan

pre 5 godina

nathan
Veze nemas a kazes da pratis 20 godina i spominjes Filadelfiju.
Ta Filadelfija sa Ajversonon je igrala sjanu kosarku i uopste nisu imali los tima, jer ti i ne znas ko je igrao tu. Izgleda ne znas za Klivlend iz 2007-me i Orlando iz 2009-te. I opet, veze nemas ako ti je Boston slaba ekipa za finale.

True Batman Fan

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)

bozza

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

druze, ne gubi vreme, u NBA te sa 20p po utakmici ceka bar 20 mil po sezoni. Digni kredit, kupi hemiju, izrokaj se i pravac u NBA da zivis kao bog

smejurija

pre 5 godina

onaj prvi poen Lebrona na ulaz ja gledam reko tri koraka sta je ovo nisam dobro video inace bi sudije svirale, vratim unazad pogledam opet covek opusteno pravi tri koraka na ulaz i polaze loptu i svi se prave ludi :)

Bojan

pre 5 godina

(nista o nicemu, 26. maj 2018 12:26)
jeste
pokazatelj slabe ere, i jedni i drugi matori :)

salu na stranu, ali meni je period od 94 do 07 najdosadniji petiod u NBA. Od prve Majkove penzije pa do ozivljavanja rivalstva Boston Lejkersi. Ne kazem nuzno da se igrala losa kosarka, ali ubitacno dosadna, sem mozda Sakramenta, nije postojala zanimljiva ekipa.

Blue Moon 937

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.

nbalive

pre 5 godina

Nevjerovatno šta čovjek mora da radi da bi došao do pobjede,s kakvim saigračima igra,da nema Lebrona bili bi u rangu Netsa,ili Pxoenixa
Kevin Love apsolutno beskoristan igrač

e

pre 5 godina

Koliko su dobri ovi klinvi meni je to veca neverica nego Lebronove partije .Rozir je do pre godinu ipo viso izmedju rszvojne lige i Nba ,Braunu druga godina ima samo 21 i Tejtum ruki od 21 godine i da igraju ovako zaista neverovatno .Ljudi igrsju bez dva najboljy igrac ,plus jos Larkina i Tajsa koji su bili u rotaciji .Nadam ye spekzaklu na jrdnu loptu u sedmoj utakmici i navijam za Boston .

Lbj versus mj

pre 5 godina

bron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula.
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Pa lebron je u svojih prvih 7 sezona odigrao jedno finale, a u kojem je počišćen 4-0. Jordan kad je osvojio prvi prsten time nije potvrdio da je najbolji igrač ikada jer je taj status već i stekao ranije. Taj prvi naslov je samo došao u smislu ''kralj je dobio svoju krunu''.

Ma kako da ne status najboljeg igrača ikada je odmah dobio bez ijedne osvojene titule... verovatno još u školskim danima!!!

Heheheh

pre 5 godina

1. Michael Jordan* 27.91
2. LeBron James 27.68
3. Shaquille O'Neal* 26.43
4. David Robinson* 26.18
5. Wilt Chamberlain* 26.13
6. Chris Paul 25.64
7. Bob Pettit* 25.35
8. Kevin Durant 25.30
9. Neil Johnston* 24.69
10. Charles Barkley* 24.63
11. Kareem Abdul-Jabbar* 24.58
12. Tim Duncan 24.22
13. Magic Johnson* 24.11
14. Russell Westbrook 23.93
15. Dwyane Wade 23.91
16. Karl Malone* 23.90
17. Stephen Curry 23.79
18. James Harden 23.68
19. Hakeem Olajuwon* 23.59
20. Julius Erving* 23.58
21. Larry Bird* 23.50
22. Oscar Robertson* 23.17
23. Yao Ming* 23.02
24. Kobe Bryant 22.9

Ne kažem da je ova lista PER ratinga na nivou celih karijera svih vremena realna... al svi koji veličaju black mambu... evo ga upravo na dnu na čak 24. poziciji dok je Lebron drugi sa malom razlikom iza jordana

Dacha

pre 5 godina

Nije Love los igrac,daleko od toga,ali jednostavno se ne uklapa u ovakvu koncepciju ekipe,tvrdim da ode u neki drugi tim i da se igra bazira na njemu da bi dominirao kao svojevremeno u Minesoti. Klivlendu trebaju suteri koji istovremeno ginu u odbrani i centar koji ce da stiti obruc i skuplja skokove,sve ostalo ce Lebron sam da radi,Irving se tu savrseno uklapao,nije neki odbrambeni igrac ali je dobar i u sutu i driblingu i prodoru i Lebron je trebao sve da ucini da ostanu zajedno ali jednostavno ego mu to nije dozvolio. Ako trazimo nekog drugog igraca koji bi se uklopio u tu koncepciju ja smatram da je to Thompson iz GSW-a,mozda nema dribling i prodor kao Irving ali je zato mnogo bolji suter i u odbrani. Pod kosem kad bi mogao da biram All Star igraca to bi definitivno bio Antoni Davis (ko ne bi njega birao) ali kao neka ne preskupa opcija bi uzeo Capelu iz Hjustona. Sto se GSW-a tice nekako su smanjili protok lopte koja ih je krasila i krenuli su suvise da soliraju potovo Durent,izgleda da je i kod njih proradila sujeta i smatram da ako tako nastave da ce da izgube seriju i da im sledi mini remont ekipe,tu Thompson prvi bi mogao da povuce nogu jer za njegove kvalitete je suvise skrajnut u napadu plus da bi svi ostali zajedno morace da se odrekne velikog novca a nisam bas siguran da je spreman na to, sto u neku ruku moze da bude dobro za celokupnu ligu jer kad oni igraju kao sto znaju jednostavno nemaju pravog protivnika. U Bostonu bi najvise voleo da vidim Antoni Dejvisa,kakav bi to onda tim bio,uff...

nista o nicemu

pre 5 godina

Covek je vanzemaljac. Pobediti fantasticnu ekipu Bostona je stvarno tesko a on mora sam jer nema s kim. Svaka mu cast.
(Oliver Kosta, 26. maj 2018 11:12)

Nije bas fantasticna, vise je osakacena povredama.

hmm

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12) 

Ahahahaahahhahaah...pa ti 'ladno imaš sačuvan ovaj komentar i svaki put kad igra Klivlend ti ovo postaviš...
Ahahahaha,mukica :)

Kukaj bato,MJ je car ove igre...

bozza

pre 5 godina

Bravo za LeBrona , vidim da mnogi ovde komentarisu da je Klivlend losa I gubitnicka ekipa, ali je isti taj Klivlend ove god ekipa sa najvecim budzetom u celoj NBA,137 mil na plate , dok je Boston 15. sa sve Irvingom I Hejvordom koji ne igraju.
(Montoya, 26. maj 2018 09:03)

to samo dokazuje da su Cavsi ekipa puna preplacenih igraca koja se slepuje LBJu, a ne da su najbolja. Tristan, JR, Hill, Love... svako od njih ima 15-20m po sezoni, njihov ucinak nije ni blizu njihovih ugovora. Jedno je kad LBJ zapne u odlucujucim utakmicama pa pogura ekipu dalje, sasvim drugo kad zapinje na svakoj utakmici i kao magarac nosi celu ekipu. Ako i prodje do finala, tamo nema apsolutno nikakve sanse, jer ce kolabirati na terenu

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Ostavite se Jordana u svim vestima o Klivlendu, leba vam! To što mi matoriji volimo više Jordana ima osnovu u toj gracioznosti koja neće biti prevaziđena kad su u pitanju vrhunski sportisti. Međutim, ima u tome i onoga "žal za mladost". Jednostavno, nismo više mladi kao što smo bili u vreme Jordana, a gladiator je lakše impresionirati. Ja više volim sebe iz 90ih,pa verovatno zato i Jordana volim najviše, ali James je košarkaški Šapić-ne možeš mu ništa, pa nek ne izgleda lepo. Nije svaki sportista puma, ima i uspešnih medveda.

Stevan

pre 5 godina

Lebron najbolji igrač ikad!Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina. Jordan je do dolaska Pipena 87-e samo jednom bio u drugoj rundi plejofa. Kad su se povredama onesposobili Bird, Medzik i Thomas, Jordan, okružen šuterima sa svih strana, i uz pomoć Pipena, jednog od 50 najboljih igrača svih vremena, i kasnije Rodmana, najboljeg defanzivca tog vremena dolazi do titula. 
(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Slabo si ti gledao NBA u to vreme kao i većina ljudi ovde. Ali Džordan na vrhuncu je sigurno najbolji igrač ikada, vrhunski i u napadu i u odbrani. Jeste igrao sa Pipenom ali je i Džejms igrao sa Vejdom koji je sličan ako ne i bolji igrač od Pipena. Sve u svemu Džejms već sada verovatno ima najveću karijeru od svih košarkaša (možda je Džabar ispred njega). Ali ako gledamo ko je bio bolji na vrhuncu, tu je Džordan neprikosnoven šta je radio od 89 do 93.

mate

pre 5 godina

Dobiva tim , ne 1 igrac... ljudi se izugivaju sa lebronovim rekordom u finalu- a isti ti ljudi relativiziraju da je bez pippena jordan u prvom kolu 3 puta izletio (1-9)..

delboj

pre 5 godina

(LBJ, 26. maj 2018 09:12)

Mnogo toga nije tacno ovdje. Cikago je bio medju najgorim timovima lige kad je Dzordan dosao. Naravno da nije mogao osvojiti nista prvih sedam godina kad su tada bile dvije dinastije na sceni, Boston i Lejkersi. Prvo, Lejkerse je 91' dobio sa Medzikom u sve najboljem kosarkaskom izdanju Medzika. Pipen je bio sjajan igrac, ali je u tom vremenu Vorti bio bolji igrac i bio prednost Lejkersa na poziciji 3.
Barkli i jos ko u Finiksu? Mozda Kevin Dzonson, Den Majerle - jedan od najboljih sutera lige ikada i najduza klupa kvalitetnih igraca... Geri Pejton i jos ko? Mozda Son Kemp... Meluon i Stokton u najboljim godinama plus Hornasek, Kari, Moris... A da ne pricamo o zvijezdama koje je dobijao do finala na Istoku koji je tada bio jaca konkurencija, Od Juinga, Starksa, Mejsona, Dok Riversa u Njujorku, preko istih losih momaka u Detroitu, Tomasa, Dumarsa, Rodmana... dalje Indijane i Klivlenda sa Milerom, Dejvisom, Doertihem, Prajsom, do Orlanda sa Sejkilom i Peni Hardevejem. Da ne pricam da je klupa svim tim timovima bila bolja nego Cikagu. Cikago od 96', vec kad su stigli Kukoc, Rodman, Harper i Ker je bio drim tim. A prve tri godine - najgori tim lige ako izuzmes Dzordana i Pipena. Gori od ovoga Klivlenda. Kad se samo sjetim Kartlajta - ubjedljivo najgori centar lige je bio.

Goran

pre 5 godina

i Jordan i Le Bron su nevjerovatni igraci ali je samo Le Bron igrac ekipa. On je bez dileme najkompletniji igrac u istoriji kosarke.Jordan je bio mnogo elegantniji , ljepsi i prema tome (kao da je maneken) izreklamirana sportska licnost koja je promijenila industriju sporta ali je Le Bron ( i pored ocitih estetskih nedostataka) najkompletniji i najdominantniji igrac u istoriji.

Pogan

pre 5 godina

Sa tolikom kolicinom steroida i hemije i ja amater bih im ubacivao bar po 20 poena svaki put. Vestackog coveka kao sto je Dzejms nisam jos video.
(gunner, 26. maj 2018 09:07)

Ma da, tako to ide. Ubrizgas hemiju u krvotok i automatski si u top sportistima na svetu. Sta cekas onda?

kevin gar

pre 5 godina

boston koja razlika kuci I u gostima...sinoc mlako igrali kad ih hil od 35 I korver 37 lagano prolaze...jef grin isto extra odigrao da ima slobodu malo vecu uvek bi onako igrao.lebrona sluziio sut sto ce tesko ponovit u sledecoj ...tako da se nadam da boston zadrzava domaci teren I ide dalje

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Hell
Šta se odmah ljutiš na druge forumaše, neće se nebo otvoriti ako jednom pohvališ Lebrona u komentarima...
@Dacha
Potpuno se slažem da bi Klej Tompson odlično legao ekipi Kavsa. ESPN je objavio da je onomad Klivlend ponudio trejd Kajri Irving za Tompsona ali da su Voriorsi to glatko odbili. To samo pokazuje koliko je GS moćna ekipa, kada im ne treba jedan Irving!
Da li iko zna kada počinje finalna serija?
Taj podatak ne mogu da iskopam na netu...Ako Klivlend prođe u finale, Lebronu će trebati minimum 5 dana odmora kako bi koliko toliko došao sebi, inače će kolabirati na parketu.

Hehe LeKing

pre 5 godina

Meni je I dalje fascinantno da Boston sa ovim igracima uopste ima 3:3 u finalu konferencije. Dva glavna igraca povredjena, vidje mladi igraci I Horford, a povredjeni I Tajs I Larkin ako se ne varam. Lebron po obicaju 40 poena, vecinu na ulaz pa su I procenti odlicni. Nema sta, da je toliko snazan a okretan I sa takvim pregledom igre ne pamtim igraca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aca86, 26. maj 2018 08:28)

Majsotre, na ovoj utakmici je imao bolji šut za tri nego za dva poena!

zbrdvic

pre 5 godina

dosadni ste vise sa poredjenjima da li je MJ bokji od Lebrona..... i kosarka se kao npr i tenis promenio dolaskom modernijeg vremena...... kao sto bi sada Nadal i Djokovic najboljoj formi oduvali tenisere iz 80tih 90tih sa 6-0 6-0 (McEnroe to jednom prilikom izjavio da bi u svojim najboljim danima mozda izvukao gem po setu kod Noleta), tako bi ove fizicki azdaje danas pojele one iz proslosti,..... Decko igra kosarku zivota, pustite ga da uziva, i gledajte, ako vam se ne svidja, onda VHS kasete u plejere pa gledajte MJ...... e da, i kad smo vec kod toga, Magic je po meni daleko bolji igrac , korisniji da ne pricam, od MJ...... jednom prilikm Jabbar bio povredjene, kaze Pat Magicu, veceras ces morati da igras centra...... covek odigrao centra, 20 i kusur skokova, i 35 poena....... MJ najbolji? smesno, zaista..... toliko od mene..... pozdrav svima

Bojan

pre 5 godina

(delboj, 26. maj 2018 15:20)
gori od Kartvrajta, Greg Ostertag.
ali ajd ispocetka. ne znam po cemu su Magic i Worthy bili na vrhuncu 91, obojica su svoj maksimum dostigli 86-88 i tad su bili u padu.
Dan Majerle, Kevin Johnson, Jeff Hornacek, Starks... dobri role playeri, ali nista znacajnije, takvih i dalje imas na svakom cosku. Narocito Shawn Kemp i Mason

Туп туп

pre 5 godina

Дуго нисам читао у коментарима да ли је бољи Леброн или Џордан. Стално спомињу како је Кораћ дао више кошева од Пит Маравића.

Risse

pre 5 godina

Kakve dve trojke Lebrona na dva minuta pre kraja, kad su jos uvek Seltiksi mogli da stignu prednost...neverovatno, ubedljivo najbolji kosarkas danasnjice

day

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.

akron

pre 5 godina

Stvarno steta za takvu igracinu da je potracio citavu karijeru igrajuci za ispodprosecni Klivlend! Da nije toliko vezan za Ohajo do sada bi vec sigurno imao 5-6 titula, umesto "samo" 3.

Bojan

pre 5 godina

(Njam Njam, 26. maj 2018 11:31)
e ovo je tipican MJ mitoman komentar.
Taj detroit je primao vise poena po mecu nego ovaj Boston, u toj ligi se davalo vise poena po mecu, nego danasnjoj.
Igranje grube odbrane nije isto sto i igranje kvalitetne odbrane. Odgledaj Hjuston protiv GSWa od juce i videces kako CP igra odlicnu odbranu bez da je ijednom bio grub.


i naravno, kad nabrajamo MJ konkurenciju stavimo sve kosarkase koji su igrali u toh 15ak godina, na koji je nacin Karim bio Majklov rival? A Garnet, pa i ONil su vise Lebronovi rivali nego Majklovi. A Divac i Petrovic nisu ni blizu tog nivoa.
Kreni istom logikom Lebronove rivale, Kobi, KD, RW, Harden, Kari, Novicki, Kidd, Vejd i Bosh (delom), sad i Kajri, Kris Pol, Dejvis, Dankan, Parker, Garnet, Pirs...
zar je ova lista imena manje impresivna od one koje si ti naveo

Rajko

pre 5 godina

James je neverovatan, koliko je on spreman to je nestvarno...Covek iskreno koleno u cetvrtoj cetvrtini na plus sedam za Kavse, pao mu Nens junior i iskreno mu koleno nesto kao sto je Paculija povredio Karija, ovaj zbog te povrede pauzirao vise od mesec dana, Labron znajuci da ako izadje gube utakmicu, hramljuci nastavlja poslednjih par minuta i dobijaju za majstoricu! Covek kao da je od titanijuma napravljen, trenutno fizicki najspremniji sportista sveta sa 33 god.!!!

moj protiv tvog

pre 5 godina

Koliko je mucno citati ova plitka prepucavanja isfrustriranih luzera. Sve mora biti u znaku mrznje i omalovazavanja: "ti si truba jer je moj juank bolji od tvog", "glupane, ne razumes se u kosarku", "NBA je dopingovani cirkus", MJ protiv LBJ, istok protiv zapada, pare protiv mladosti...

Prava istina je da vi niste razumeli ni smisao igre ako ovako razmisljate. Zato publika tamo vice "defens" a ne "sudija p.d.ru" ili "j...cemo vam majku"

Bolje ni ne gledajte NBA umisljajuci kako nesto 'razumete' ili 'znate' - hepek i cize-blize je za vas i vas mentalitet

Doljo

pre 5 godina

6/6 naspram 3/5,sta reci vise.
(Njegovo visocanstvo, 26. maj 2018 09:37)
Ne umijes ni napisati kako valja a ostavljas komentare?
Sta si ti napisao za Lebrona? 3 od 5?
Ili si mislio 3 osvojena a 5 izgubljenih?
Onda je to prvo napisano 6 osvojenih a 6 izgubljenih.

duledudule

pre 5 godina

Prednost u 7 tekmi dajem Bostonu.Podvig mislim 11 0 u plej ofu kod kuce bez Kajrija i Hejvorda i bez Larkina u rotaciji..Lebron ne moze da vuce sam uz ocajnog tj kriminalnog Dzej Ar Smita.Ostali toplo hladno...Sto se tice price ko je najbolji ikada ja imam srece da sam sa svojih 38god gledao i Jordana i LeBrona i Kobea i mnogo drugih igraca...Uzivajte u ovoj lepoj igri mojne se pravite pametni...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron je u ovom plej ofu imao najviše 40+ mečeva još od Majkl Džordana i 1989.godine!

Inače, kada su u pitanju sedmi odlučujući mečevi, Lebron ima prosek od 35 poena uz 49% šuta iz igre što je najviše u NBA istoriji.

Uživajte dok možete. Ovakav igrač se neće skoro pojaviti na parketu.

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

"Man only does his job." Nisam sumnjao da će Lebron olako predat seriju jer to je velika šampiončina koja se uvek jako do samog kraja bori. Zasluženo majstorica al'Boston je pokazao da je klasnična domaćica koja ume da igra "zapaljeno" pred svojom publikom da me ne bi iznenadilo još veće prštenja u sedmoj tekmi koja može puno donet za obe ekipe. Statistika kao bikini potpuno nebitna šta su bili u prošlosti Džordan,Russel,Stokton,Magic Johnson i drugi..Uživajmo u sadašnjem NBA i sjajnom kralju Lebronu koji posle Kobi najjači igrač koji više koristi snagu al'pored svega to je izuzetno inteligentan. Dokazano kroz hiljadu mečeva dosada.

LeKing vs MJ

pre 5 godina

(VR 46, 26. maj 2018 08:39)

Kazes kako nisi gledao MJ i onda krenes da pricas kako je LBJ bolji. Na osnovu cega?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ilija Dukić, 26. maj 2018 09:44)


***
Najbolji je za njeg, kao što je najbolji igrač za tvoju i reltivno moju generaciju MJ al tipa još stariji ljudi će reći da je Bird, Magic ili Kareem da su najbolji i da sve posle njih ne valja više...

satelit

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW

DukiNS

pre 5 godina

Lebron odlican , Boston pomalo smusen u nekim situacijama. Green dosta bolji , Korver odradio svoje, Klarkson i Hil doneli neke brze poene, dovoljno sa ovakvom monstruoznom partijom Lebrona, za pobedu. Da li ce uspeti to da ponove za dva dana , videcemo, bice gusto.

duledudule

pre 5 godina

Kroz celu seriju sam uz Boston,ali vise nisam... Oni jednostavno ne znaju da dobiju u gostima. 76 su slucajno dobili onu jednu i u eventualnom finalu nemaju sanse.. bolje gledati Lebrona kako izgara protiv Hjustona ili GSW
(satelit, 26. maj 2018 13:43)
Isto tako ne znaju ni da izgube na domacem parketu...Klasicna domacica od ekipe

Memfis

pre 5 godina

Upitao bih kolegu @Memfis da li i dalje tvrdi da je Ducan't bolji od Lebrona? Petarfmp je jos na infuziji, njega da ne pitam nista.
(day, 26. maj 2018 13:30)

Durent je prošle godine napravio ozbiljan iskorak u odnosu na prethodni deo karijere (bez ikakvog straha je urnisao Kavse, mada ga je Lenard razbijao u prvoj utakmici WCF do pojave Zaze). Na poslednje 2 utakmice (najbitnije u sezoni) se vratio na staro i kao takav ne može biti bolji od Lebrona

Boris

pre 5 godina

Evo ga i nas drugar NastyB. Posle sinoćneg suđenja i navlačenja za Boston ne može više da gura standardne komentare o teorijama zavere, sad se okrenuo poređenjima igrača koje su pobeđivali Jordan ili Lebron i to uzimajaći u obzir kod Lebrona samo ovogodišnji plejof, a kod Jordana celu karijeru. Svaka čast stvarno!

Downtown

pre 5 godina

46 minuta 46 poena, još jednom je potvrđeno da Klivlend može da pobedi Boston samo ako LBJ ima 40+ partiju. Zanimljivo 6 utakmica je odigrano nijedna nije bila ni blizu neke neizvesne završnice.
(Blue Moon 937, 26. maj 2018 08:28)
Sve ti govori podatak da je u celoj seriji bilo 0 (NULA) promena prednosti u cetvrtoj cetvrtini i samo jedna promena prednosti u drugom poluvremenu

JPR24

pre 5 godina

Ne volim Lebrona i voleo bih da Boston prodje u finale ali mislim da ce to da se desi samo ako lancima vezu ovu zivotinju... (bez ikakvih rasistickih aluzija :)
(True Batman Fan, 26. maj 2018 09:44)
Ne mora da znaci. Boston igra bolje kuci. A Lebron je previse sam, Hill je pratio sinoc, a treba ovakvu partiju da pruzi ponovo za dva dana, nije to bas lako pa ni njemu, koliko god bio dobar, uz barem minimalnu podrsku saigraca. Ali sigurno ce pokusati da da maksimum, nema sumnje. A i Boston treba da izdrzi pritisak kuci. Bice interesantno, napeto, vatreno, prava odlucujuca utakmica.

Lemi

pre 5 godina

Pa koliko se to igra tih utakmica? Nikad kraja.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. maj 2018 11:18)
Ko prvi do 21 ili na dva razlike ako bude 20:20