Petak, 25.05.2018.

13:29

Otac s Partizanom osvojio Istanbul – sin velika nada Reala

Mario Nakić, rođeni Beograđanin koji nastupa za mlađe kategorije Real Madrida, debitovao je za prvi tim "Kraljevskog kluba" u poslednjem kolu ACB lige.

Izvor: B92

Otac s Partizanom osvojio Istanbul – sin velika nada Reala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Pera Pisar

pre 5 godina

@Jaran

Proste su to stvari, bila je privilegija odrasti u gradu od 70 000 stanovnika koji je u ex YU važio za "grad košarke" i u kojoj je prvak skoro automatski "postajao" prvak Evrope, nemaš predstave kako su ti igrači Zadra bili normalni i pristupačni likovi, Pahlić vidi nas 5-oricu kako igramo "picigin" na plaži u Boriku, priđe kulturno i pita "mogu li ja igrati sa vama", a 2 meseca pre toga sa Zadrom je osvojio titulu dobivši Cibonu u Zagrebu, a on čuvao Dražena, taj je "davio" Dražena još od juniorskih dana, 2 meseca posle igrao je KEŠ protiv npr. Žalgirisa sa Sabonisom, Kurtinaitisom i Homičusom...dva dana posle pobede Zadra protiv Cibone idem u školu i ispred sebe vidim Antu Matulovića sa ženom i detetom, potapšem ga po ramenu i kažem "bravo, majstore", sledećih 5 godina mi se čovek javljao svaki put kad me vidi u gradu...Veljko Petranović je sa nama razmenjivao slikice "košarkaši i timovi"...Ivica Obad nas je jednom kao sumanut jurio kad smo mu iz zezanja na ulici skandirali ono čuveno "Obadeee,Obadeee"...a stari mi je, poreklom,iz sela odakle su i Arijan Komazec i Vladimir Milić, taj je bio atletičar i bacač kugle i otac Marko Milić, bivšeg NBA igrač Finiks Sansa...na 10 kilometara od tog sela je i Zaton, selo odakle je Luka Modrić, a van toga što je u fudbalu Zadar igrao u ex Yu treću ligu kao i sada u HNL-u, ima još dva igrača u reprezentaciji Hrvatske Subašića i Vrsaljka i "dao" je i legendarnog Dadu Pršu...odnosno Miladina...za grad od 70 000, malo li je ???

milke

pre 5 godina

Posto Pera pisar insistira da je Rada Modric Hrvatica, dozvoljavam da je vencanjem promenila veru, ali do tada je sigurno bila SRPKINJA.

Pera Pisar

pre 5 godina

@ milke

Dragi Milke, nisi pogrešio da Radojka živi blizu stadiona NK Zadar, u naselju "Stanovi"...niti da je radila u Obrovcu u fabrici trikotaže "Trio" kao krojačica, a živela u selu Zaton obrovački, odakle su Modrići, niti da joj je muž Stipe, a Lukin otac, radio u Zemuniku kao avio-mehaničar, a pre toga isto u tom "Triu" u Obrovcu, da sem Luke ima još dve kćerke, ali jesi da je Hrvatica...i ćale i keva su mi radili u Obrovcu, iako smo živeli u Zadru i keva je kod nje išla da joj šije i prepravlja garderobu, bila joj je krojačica...znam ženu i sećam se Luke kad je bio "mulac" od 2 godine

Cupo Felaini

pre 5 godina

Pogledajte mu FB profil i sve ce vam biti jasno koga je izabrao.
Decko je igrao za mladje kategorije Srbije, objavljuje slike Djokovica, Braduljice, Daloa (ocito je veliki navijac Partizana) itd.
Samo ako nasi u savezu budu pametni, nema sanse da igra za bilo koju drugu reprezentaciju...
Spanci ce ga sigurno sebi prisvajati takodje...

Vasa

pre 5 godina

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 25. maj 2018 17:48)

Ako nisi znao postoje i Srbi drugih veroispovesti...
Jedino se u fašizmu izjednačuju vera i nacija!!!

milke

pre 5 godina

Zao mi je sto mu moram odgovoriti, ali Pera pisar ne govori istinu, a sujeta mu ne dozvoljava da prizna gresku. Inace moja sestra i Rada se znaju iz Obrovca, a sada su obe u Zadru i svidjalo se tebi ili ne Rada, tako je zovu, je Srpkinja. Mozda sam samo pogresio kad sam napisao sve trake, ali vecinu traka je mnogo traka je sasa moja sestra koja stanuje blizu zadarskog stadiona. Pozdrav za peru.

Milan

pre 5 godina

Mario je veliki talenat i voleo bih da igra za Srbiju. Ako odabere drugačije svejedno mu želim sreću osim kada bude igrao protiv nas.
Ivu Nakića ponajviše pamtim po šutu za tri poena i po hrabrosti da pored puno većih zvezda preuzme odgovornost u završnici ako zatreba. Naravno i po izuzetnoj korektnosti i izbegavanju bilo kakvog uplitanja u ludilo rata u hrvatskoj.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Citajuci ove konentare pada mi napamet jedna ideja (spoznaja)... pa najbolji sportasi su iz mesovitih brakova...

I jos nesto - svi oni igraju za reprezentacije za koje osecaju da jim pripadaju... a brojaci krvnih sudova se mozete fino obrisati ispod nosa... eto

dijenek

pre 5 godina

Ivo Nakić je primer igrača koji nije bio vodja u ekipi, neko ko redovno ubacuje 15 ili 20 poena, ali zato tako važan igrač u petorci, igrač sa stilom i šmeker....
Očigledno je donosio dobre odluke u karijeri ( Cibona, Partizan...)!
Ako je Mario Nakić povukao na oca, a izgleda da jeste, ne sumnjam da će napraviti pravi izbor i napraviti vrhunsku karijeru!
Za sve ono što je njegov otac uradio za Partizan i sa Partizanom, želim mu dobro zdravlje i mekanu ruku....!!!

bmiles

pre 5 godina

Prekinite vise sa tim,gde ce i za koga igrati neko rodjen na ovim prostorima.Izgleda da jos zivimo u kamenom dobu,a ne u 21. veku!Najvaznije je kako se covek oseca i ciji je drzavljanin.Te podele na plemenske zajednice su nas dovele do ovde!Unistili smo primernu drzavu (mada svi sa svih strana novokomponovanih drzava se trude da to ospore)!Stoji cinjenica da smo sportska nacija pa kamo lepe srece da smo ostali zajedno ko bi nam parirao u vazduhu,na zemlji ili u vodi!Bivsa JUga je to imala a meni je pre svega najvise zao mladih sportista pogotovo iz mesanih brakova sto se suocavaju sa ovakvim stvarima!Pogledajte samo ekipne sportove vecinu Evropskih zemalja,ko sve igra i brani boje tih drzava pa ce vam se odgovor naci sam!Jedino je nama vazno odakle si a ne kakav si!?

Pera Pisar

pre 5 godina

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.
(marko)

...mi smo jako dobro znali ko je ko i čak iz kog sela u okolini Zadra vuče koje prezime poreklo...tipična i autentična zadarska prezimena Hrvata su Modrić, Vrsaljko, Ušljebrka, Karamarko, Šoša, Korlat, Krolo...a tipična i autentična zadarska prezimena Srba su Pršo, Urukalo, Komazec, Nadoveza, Pupovac, Subašić, Baljak, Vujasinović...Cijuk nije "zadarsko" prezime, niti je iz Dalmacije, već su to Srbi iz Like, kao što ni Bogdanović nije bilo tipično zadarsko hrvatsko prezime, već prezime hercegovačkih Hrvata...zato nam je bilo "van logike"

Pera Pisar

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke)


...niste u pravu Radojka je Hrvatica, a i čudi me da je Vaša "rodjena sestra Luki sašila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu"...sa obzirom da je Radojka upravo po zanimanju krojačica i dan danas šije žena po Zadru za "svoju dušu"

www

pre 5 godina

Za Peru pisara. 
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke, 25. maj 2018 16:57)

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..

maki

pre 5 godina

Ako oseća Srbiju kao svoju domovinu treba da igra za nas. U svim sportovima imali smo i imamo mnogo asova, koji nisu srpske nacionalnosti, a sa ponosom su nosili našu zastavu i donosili nam jedinu radost u teškim vremenima. Bilo je tu Hrvata, Bosnjaka(Muslimana), Albanaca, Madjara i ostalih nacionalnosti. To je sasvim normalna stvar. Ja lično ne bih zamerio da ti sjajni ljudi igraju za svoje matice. Da smo normalni svi mi u regionu, ne bi se ni spominjalo ko je šta.

Reservoir dog

pre 5 godina

Najveći broj pametnjakovića koji komentarišu nisu ni videli kako Mario igra, važno im je da li neko navija za Zvezdu ili Partizan, i za koga će Hrvat (ili polu Hrvat, nebitno) rođen i odrastao u Zemunu odabrati da igra.
OK ovo poslednje je i meni važno, u smislu da bih voleo da odabere da zaigra za Srbiju.
Gledao sam nekoliko utalmica na F8 juniorske EL, i igrač koji mi se ubedljivo najviše svideo, da ne kažem jedini koji mi je izgledao kao da već može da zaigra seniorsku košarku je bio upravo Mario Nakić.
Sve najbolje mu želim, a odabraće kako on bude mislio da je najpametnije. Otac mu je veliki šmeker, a to što je Hrvat i Partizanova legenda, meni Srbinu i Zvezdašu ni najmanje ne smeta. Ponavljam, daj Bože da Mario odabere Srbiju, deluje mi kao igrač nivoa Bogdanovog talenta, ako ne i većeg. I za ove lenje, a "pametne" da im otkrijem- Mario je, logično, Partizanovac.

marko

pre 5 godina

...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat...
(Pera pisar)

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.

Mojca

pre 5 godina

Male vezare, i dalje ne znate da za reprezentaciju mogu da igraju svi koji su državljani države Srbije. Rođenjem stiče se državljanstvo, Nakić je rođen u Beogradu, nebitno je odakle mu je baba. Ni to ne znate. Ko vas bije po ušima da se razbacujete nacijama i nacionalizmom?

Nikola Nis

pre 5 godina

Momak je veliki talenat, voleo bih da igra za Srbiju. Bolje se radi sa mladima nego kod Hrvata. Susedi, bacite pogled na Mariov instagram, prepun je slika našeg Bogdanovića i Teodosića, Đorđevića i Đokovića. Pozdrav...

Zigzag

pre 5 godina

Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)haahahahahahhahahahaahahhahahahahahahahahahahahaha

milke

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

Realno mi je da igra za Srbiju, ali koju god da izabere zemlju veliki je talenat i mogao bi da bude bitan šraf u reprezentaciji.

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 15:16) # Link komentara
Dobro me podseti i on i on da da papaaaaaaaaa hahahahahaaaaaa.

Milan

pre 5 godina

Ajmo sad dežurne patriJote, da li sme Hrvat da igra za Srbiju? Isto tako, šta biste rekli kad bi odlučio da zaigra za Hrvatsku, na šta ima pravo, baš kao i što je npr. Stojaković zaigrao za nas?

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Malo jos uvek nisam gledaoo a nadam see ga nas savez nece propustiti nikako, takodje ne znam koga je Dino odabraoo nadam se Srbiju !

nebitno

pre 5 godina

Ljudi, on je brat Filipa Živojinovića (verenik Aleksandre Prijović i Brenin pastorak), naravno da će igrati za Srbiju, šta je sa vama?

Pera Pisar

pre 5 godina

@ zatucanostjeboles

...nemojmo preterivati Luki Modriću se keva zove Radojka, ali je Hrvatica i kod Hrvatica je to često ime u Dalmatinskoj zagori, Bojan Bogdanović je Hrvat iz Hercegovine i kod Hrvata je to često prezime...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat, ali žalosno je da su ovo teme, današnji klinci ne znaju koje legende su bili tadašnji igrači u ex YU ligi...jednom mi je na letovanju u Zadru bio drug iz Beograda koji je bio zaluđenik za košarku, kada nem je "u moru" prišao tada plej Zadra Darko Pahlić i pitao "momci, mogu li ja sa vama igrati picigin"...a i tada je bio poznat kao neko ko je u onoj ligi najbolje znao da čuva Dražena Petrovića i nikad neću zaboraviti facu ovog druga koji je navijao za Zvezdu, ali i bio veliki Draženov fan kad je pogledao Pahlića i pitao ga..."aaa, kako izgleda to, šta sam hteo da kažem, kako izgleda to...čuvati Dražena Petrovića ???"

Pantergani, nasmejani, samo o srbstvu

pre 5 godina

Mario Nakić, rođen je u Beogradu, ima državljanstvo Srbije, a vi neznalice opet o tome da li Hrvat može da igra za Srbiju. Može svako ko je državljanin naše zemlje. Ne davite nas više nacijama, i babama iz Čačka.

A.B.

pre 5 godina

@F16 - Kako? Tako sto se rodio u Srbiji, tu poceo da se bavi sportom i pocela da mu se dize cuna? Zar nije to i normalno, umesto da kao hrvati dovodimo Dzastina Hamiltona?

Kakve gluposti

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Kakvo lupetanje ... navijam za Partizan ali “era Gurivuca” je najsjajnija u istoriji...Sp , Ep...puno vrhunskih igraca...i bar mi nikad nismo pravili problem ko je odakle...ne verujem da su ti uopste i pustili komentar

F16

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47) 
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.

Милош

pre 5 godina

Ja kao Srbin nacionalista nemam nista protiv da decko igra za nas ako Srbiju dozivljava kao svoju zemlju. Moze i Bosnjak, Albanac ko god oseca Srbiju kao svoju zemlju. A ako je ne?dozivljava opet Boze moj zao mi je stvarno i neka decko napravi lepu karijeru i uzme mnogo para i trofeja.

NikolaKGKGKG

pre 5 godina

Majka mu je Zorica, prva žena Bobe Živojinovića. Filip Živojinović mu je polubrat. Dečko je naš, sa Hrvatskom nema puno dodirnih tačaka.

miletrans

pre 5 godina

Da li se još neko seća kakav ulaz i polaganje je imao njegov otac Ivo? Ono "na vrhovima prastiju"? Izgledalo je kao da jedva dodiruje loptu, a nije bilo šanse da popije bananu.

robot

pre 5 godina

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.
(Ivan, 25. maj 2018 14:35)

Milicic legenda srpske kosarke??? Po cemu je on to legenda?
Covek je propali talenat sa promajom u glavi. Jedina stvar koju mnogo postujem kod njega je humanitarni rad

Aleksandra

pre 5 godina

Prodogy CZ Slazem se sa Vama.Radanova su doveli da igra u KLS i to na potpuno nebitnim utakmicama dobija priliku da igra.Aleksi Milko i Lesor nisu ni do kolena.Izjava da se nije dovoljno trudio na trenizima meni je potpuno smesna i sumnjiva.

kole

pre 5 godina

On je hrvat i ima smisla da za tu drzavu i igra. Kod nas bi tesko imao mesta pored svih talenata.
(Miki, 25. maj 2018 14:37)

Mi imamo Dilana Enisa

robot

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju... 

a nadam se, da neće... 

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.
(Slovenija, EU, 25. maj 2018 14:53)

Radoncic je rekao da ce igrati za Crnu Goru

brm

pre 5 godina

Kako je lepo skinuo fintu koju je Bodiroga često koristio. Uđe u protivnika, napravi fintu šuta i iskoristi ne-pivot nogu da se provuče na drugu stranu i dobio prostor za lagan šut ili polaganje. To koristi i na postu, i prilikom ulaza a kod finte šuta sa poludistance. Iskreno, ne sećam se da sam video od Bodiroge igrača koji je toliko često koristio tu finu.

Aleksandra

pre 5 godina

Ove sto hejtuju ovo dete na nacionalnoj osnovi neka je sramota.Rec o decaku koji je rodjen posle gradjanskog rata.Uostalom mali nema nijednu sliku sa kosarkasima Hrvatske nego sa Teom.

Aleksis Sanco Panco

pre 5 godina

Imam, na žalost informacije, od dobro obaveštenih izvora da za Srbiju najverovatnije neće nastupati, tj. gotovo sigurno. Najrealnije opcije su Nemačka, Španija i Hrvatska.

Eto

pre 5 godina

Ne bih se začudio da svi oni koji "progone" Dončića što ne igra za Srbiju, progone i Marija ako bude igrao za zemlju porekla oca.
Principe generalno nemamo, samo da je nešto nama u korist; mislim da je sasvim normalno da Nakić igra za Srbiju, kao što je i normalno da Dončić igra za Sloveniju. Nastupaju države, a ne narodi - samim tim, nacionalno poreklo i porodična tradicija je nešto periferno u nastupu za reprezentaciju države u kojoj si rođen.

Imenjak

pre 5 godina

@Nenad Ako je "pikanje" loptice tako jednostavno pikaj i ti. Pa cu stati iza tebe i ovako pricati sa nekim trecim koji bude ljubomoran na tvoj talenat. A da,nemas talenat,inace ne bi ni bio ljubomoran. Pozz

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovo je srpska verzija Darija Sarica,sto se tice roditelja i zemlje gde je rodjen.. Pratite razvoj situacije,mozda nesto i zakljucite
(satelit)

Mali rođen u Srbiji od oca Hrvata i majke Srpkinje...Šarić rođen u Hrvatskoj od majke Srpkinje, takođe, ali da bi ta paralela bila tačna potrebno je da je Šarićev stari Hrvat, a nije...Predrag Šarić bivši košarkaš Šibenke je Srbin...član one čuvene generacije Šibenke u kojoj je počeo karijeru Dražen Petrović...Ljubojević, Đurić, Marelja, Jarić (otac Marka Jarića), Macura, na klupi Vlado Đurović...6 od 6 sve Srbi i Dražen po ocu...inače tačno je da je Ivo Nakić ostao u Partizanu i posle početka rata i kad se vratio, napokon, u Zagreb, svi su ga ignorisali, sve dok on nije pukao i rekao: "Šta vi hoćete od mene, ja sam Hrvat, bre !!!"

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@where, Što su tako? Zato što vole kafanu, narodnu i prelo i tebi to odma izaziva alergiju? Šta li su tvoji đedovi voleli, pitam se? Sve sama gospoština i elita. Demokratija, tolerancija, suživot i jednakost. Al` samo za svoju “kastu”.

karma

pre 5 godina

@Where is my sendvič

Au brate moj preterujes! U nasoj reprezentaciji su igrali i madjari i albanci i goranci i rusini i svi su se osecali kao Srbi i bili prihvaceni od strane igraca i navijaca. Ne znam cemu ta glupa razmisljanja.

Mrsimud

pre 5 godina

Za Hrvatsku neće igrati sigurno, ima slike i objave sa našim sportistima, to se tamo ne oprašta, ali meni je realnije da zaigra za Španiju...

Rio

pre 5 godina

Samo bice igracina, to nema sumnje. Gledao sam ga sad u Beogradu, ima tu ozbiljnog materijala za velikog asa. Vazno je da je vec dobio sansu u prvom timu Reala, iako je dve godine mladji od Luke Doncica.

metero

pre 5 godina

Da majka ima bar malo patriotizma kao Dončićeva majka,igrao bi za nas.Ovako,mrka kapa.Igraće za njih,iako sa njima osim porekla oca,nema nikakve dodirne tačke.

prvi covek kluba

pre 5 godina

karma...jel to neka sala ili?zar nismo skoro imali slucaj gde Ljajica ne pozivaju jer nece da peva himnu koja je samo za pravoslavne Srbe?zar nismo imali ove sezone da navijaci fmp-a ne dolaze da podrze svoj klub jer musliman igra za fmp a pritom decko igra za Sloveniju?da li nasi politicari svaki mesec(dacic,vulin,seselj) pricaju sve najgore o hrvatima,bosnjacima?jel trebao Teletovic da predje u Partizan kada je dzamija u centru Beograda zapaljena?ko je zapalio?da je tako kao sto ti pricas,tj da nismo nacionalisti/fasisti koji su od 90-ih na ovamo svu reputaciju normalnog naroda unistili,igrali bi i Mustafi i Saciri i Arnautovic i Ibrahimovic i ko zna ko sve jos za Srbiju.Ovako tesko.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju...

a nadam se, da neće...

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.

Ivan

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
 (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.

Luka

pre 5 godina

Njemu je ćale ostao u Partizanu kad je krenuo rat, pričao je kako posle u Ciboni niko sa njim nije pričao u svlačionici 3 meseca, mališa sada ima mnogo lakši izbor.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@sendvič, Taj Miličić radi nešto jako korisno i veliko za ovu zemlju. Pomaže sve ljude, decu, komšije, zapošljava i nikog ne osuđuje i ne etiketira. Srbiji treba 2 miliona Miličića i bili bi čudo. Od takvih “urbanih” ostanu samo statusi, tvitovi i ispijeni kokteli.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Krivo mi je kad vidim da jedan Real moze sebi da dozvoli taj luksuz da daje sansu mladim igracima a moja Zvezda forsira neke polovnjake od kojih nijedan nece postati vrhunski igrac dok najtalentovaniji greju klupu 2 god.Nama da su dali Doncica mi bi ga upropastili.

Luka

pre 5 godina

Njemu je ćale ostao u Partizanu kad je krenuo rat, pričao je kako posle u Ciboni niko sa njim nije pričao u svlačionici 3 meseca, mališa sada ima mnogo lakši izbor.

Pantergani, nasmejani, samo o srbstvu

pre 5 godina

Mario Nakić, rođen je u Beogradu, ima državljanstvo Srbije, a vi neznalice opet o tome da li Hrvat može da igra za Srbiju. Može svako ko je državljanin naše zemlje. Ne davite nas više nacijama, i babama iz Čačka.

Mrsimud

pre 5 godina

Za Hrvatsku neće igrati sigurno, ima slike i objave sa našim sportistima, to se tamo ne oprašta, ali meni je realnije da zaigra za Španiju...

karma

pre 5 godina

@Where is my sendvič

Au brate moj preterujes! U nasoj reprezentaciji su igrali i madjari i albanci i goranci i rusini i svi su se osecali kao Srbi i bili prihvaceni od strane igraca i navijaca. Ne znam cemu ta glupa razmisljanja.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@sendvič, Taj Miličić radi nešto jako korisno i veliko za ovu zemlju. Pomaže sve ljude, decu, komšije, zapošljava i nikog ne osuđuje i ne etiketira. Srbiji treba 2 miliona Miličića i bili bi čudo. Od takvih “urbanih” ostanu samo statusi, tvitovi i ispijeni kokteli.

Милош

pre 5 godina

Ja kao Srbin nacionalista nemam nista protiv da decko igra za nas ako Srbiju dozivljava kao svoju zemlju. Moze i Bosnjak, Albanac ko god oseca Srbiju kao svoju zemlju. A ako je ne?dozivljava opet Boze moj zao mi je stvarno i neka decko napravi lepu karijeru i uzme mnogo para i trofeja.

Aleksandra

pre 5 godina

Ove sto hejtuju ovo dete na nacionalnoj osnovi neka je sramota.Rec o decaku koji je rodjen posle gradjanskog rata.Uostalom mali nema nijednu sliku sa kosarkasima Hrvatske nego sa Teom.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovo je srpska verzija Darija Sarica,sto se tice roditelja i zemlje gde je rodjen.. Pratite razvoj situacije,mozda nesto i zakljucite
(satelit)

Mali rođen u Srbiji od oca Hrvata i majke Srpkinje...Šarić rođen u Hrvatskoj od majke Srpkinje, takođe, ali da bi ta paralela bila tačna potrebno je da je Šarićev stari Hrvat, a nije...Predrag Šarić bivši košarkaš Šibenke je Srbin...član one čuvene generacije Šibenke u kojoj je počeo karijeru Dražen Petrović...Ljubojević, Đurić, Marelja, Jarić (otac Marka Jarića), Macura, na klupi Vlado Đurović...6 od 6 sve Srbi i Dražen po ocu...inače tačno je da je Ivo Nakić ostao u Partizanu i posle početka rata i kad se vratio, napokon, u Zagreb, svi su ga ignorisali, sve dok on nije pukao i rekao: "Šta vi hoćete od mene, ja sam Hrvat, bre !!!"

Reservoir dog

pre 5 godina

Najveći broj pametnjakovića koji komentarišu nisu ni videli kako Mario igra, važno im je da li neko navija za Zvezdu ili Partizan, i za koga će Hrvat (ili polu Hrvat, nebitno) rođen i odrastao u Zemunu odabrati da igra.
OK ovo poslednje je i meni važno, u smislu da bih voleo da odabere da zaigra za Srbiju.
Gledao sam nekoliko utalmica na F8 juniorske EL, i igrač koji mi se ubedljivo najviše svideo, da ne kažem jedini koji mi je izgledao kao da već može da zaigra seniorsku košarku je bio upravo Mario Nakić.
Sve najbolje mu želim, a odabraće kako on bude mislio da je najpametnije. Otac mu je veliki šmeker, a to što je Hrvat i Partizanova legenda, meni Srbinu i Zvezdašu ni najmanje ne smeta. Ponavljam, daj Bože da Mario odabere Srbiju, deluje mi kao igrač nivoa Bogdanovog talenta, ako ne i većeg. I za ove lenje, a "pametne" da im otkrijem- Mario je, logično, Partizanovac.

robot

pre 5 godina

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.
(Ivan, 25. maj 2018 14:35)

Milicic legenda srpske kosarke??? Po cemu je on to legenda?
Covek je propali talenat sa promajom u glavi. Jedina stvar koju mnogo postujem kod njega je humanitarni rad

NikolaKGKGKG

pre 5 godina

Majka mu je Zorica, prva žena Bobe Živojinovića. Filip Živojinović mu je polubrat. Dečko je naš, sa Hrvatskom nema puno dodirnih tačaka.

Mojca

pre 5 godina

Male vezare, i dalje ne znate da za reprezentaciju mogu da igraju svi koji su državljani države Srbije. Rođenjem stiče se državljanstvo, Nakić je rođen u Beogradu, nebitno je odakle mu je baba. Ni to ne znate. Ko vas bije po ušima da se razbacujete nacijama i nacionalizmom?

kole

pre 5 godina

On je hrvat i ima smisla da za tu drzavu i igra. Kod nas bi tesko imao mesta pored svih talenata.
(Miki, 25. maj 2018 14:37)

Mi imamo Dilana Enisa

ProdigyCZ

pre 5 godina

Krivo mi je kad vidim da jedan Real moze sebi da dozvoli taj luksuz da daje sansu mladim igracima a moja Zvezda forsira neke polovnjake od kojih nijedan nece postati vrhunski igrac dok najtalentovaniji greju klupu 2 god.Nama da su dali Doncica mi bi ga upropastili.

Pera Pisar

pre 5 godina

@ zatucanostjeboles

...nemojmo preterivati Luki Modriću se keva zove Radojka, ali je Hrvatica i kod Hrvatica je to često ime u Dalmatinskoj zagori, Bojan Bogdanović je Hrvat iz Hercegovine i kod Hrvata je to često prezime...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat, ali žalosno je da su ovo teme, današnji klinci ne znaju koje legende su bili tadašnji igrači u ex YU ligi...jednom mi je na letovanju u Zadru bio drug iz Beograda koji je bio zaluđenik za košarku, kada nem je "u moru" prišao tada plej Zadra Darko Pahlić i pitao "momci, mogu li ja sa vama igrati picigin"...a i tada je bio poznat kao neko ko je u onoj ligi najbolje znao da čuva Dražena Petrovića i nikad neću zaboraviti facu ovog druga koji je navijao za Zvezdu, ali i bio veliki Draženov fan kad je pogledao Pahlića i pitao ga..."aaa, kako izgleda to, šta sam hteo da kažem, kako izgleda to...čuvati Dražena Petrovića ???"

milke

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.

miletrans

pre 5 godina

Da li se još neko seća kakav ulaz i polaganje je imao njegov otac Ivo? Ono "na vrhovima prastiju"? Izgledalo je kao da jedva dodiruje loptu, a nije bilo šanse da popije bananu.

prvi covek kluba

pre 5 godina

karma...jel to neka sala ili?zar nismo skoro imali slucaj gde Ljajica ne pozivaju jer nece da peva himnu koja je samo za pravoslavne Srbe?zar nismo imali ove sezone da navijaci fmp-a ne dolaze da podrze svoj klub jer musliman igra za fmp a pritom decko igra za Sloveniju?da li nasi politicari svaki mesec(dacic,vulin,seselj) pricaju sve najgore o hrvatima,bosnjacima?jel trebao Teletovic da predje u Partizan kada je dzamija u centru Beograda zapaljena?ko je zapalio?da je tako kao sto ti pricas,tj da nismo nacionalisti/fasisti koji su od 90-ih na ovamo svu reputaciju normalnog naroda unistili,igrali bi i Mustafi i Saciri i Arnautovic i Ibrahimovic i ko zna ko sve jos za Srbiju.Ovako tesko.

maki

pre 5 godina

Ako oseća Srbiju kao svoju domovinu treba da igra za nas. U svim sportovima imali smo i imamo mnogo asova, koji nisu srpske nacionalnosti, a sa ponosom su nosili našu zastavu i donosili nam jedinu radost u teškim vremenima. Bilo je tu Hrvata, Bosnjaka(Muslimana), Albanaca, Madjara i ostalih nacionalnosti. To je sasvim normalna stvar. Ja lično ne bih zamerio da ti sjajni ljudi igraju za svoje matice. Da smo normalni svi mi u regionu, ne bi se ni spominjalo ko je šta.

Nikola Nis

pre 5 godina

Momak je veliki talenat, voleo bih da igra za Srbiju. Bolje se radi sa mladima nego kod Hrvata. Susedi, bacite pogled na Mariov instagram, prepun je slika našeg Bogdanovića i Teodosića, Đorđevića i Đokovića. Pozdrav...

dijenek

pre 5 godina

Ivo Nakić je primer igrača koji nije bio vodja u ekipi, neko ko redovno ubacuje 15 ili 20 poena, ali zato tako važan igrač u petorci, igrač sa stilom i šmeker....
Očigledno je donosio dobre odluke u karijeri ( Cibona, Partizan...)!
Ako je Mario Nakić povukao na oca, a izgleda da jeste, ne sumnjam da će napraviti pravi izbor i napraviti vrhunsku karijeru!
Za sve ono što je njegov otac uradio za Partizan i sa Partizanom, želim mu dobro zdravlje i mekanu ruku....!!!

Ivan

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
 (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.

Eto

pre 5 godina

Ne bih se začudio da svi oni koji "progone" Dončića što ne igra za Srbiju, progone i Marija ako bude igrao za zemlju porekla oca.
Principe generalno nemamo, samo da je nešto nama u korist; mislim da je sasvim normalno da Nakić igra za Srbiju, kao što je i normalno da Dončić igra za Sloveniju. Nastupaju države, a ne narodi - samim tim, nacionalno poreklo i porodična tradicija je nešto periferno u nastupu za reprezentaciju države u kojoj si rođen.

Kakve gluposti

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Kakvo lupetanje ... navijam za Partizan ali “era Gurivuca” je najsjajnija u istoriji...Sp , Ep...puno vrhunskih igraca...i bar mi nikad nismo pravili problem ko je odakle...ne verujem da su ti uopste i pustili komentar

Milan

pre 5 godina

Mario je veliki talenat i voleo bih da igra za Srbiju. Ako odabere drugačije svejedno mu želim sreću osim kada bude igrao protiv nas.
Ivu Nakića ponajviše pamtim po šutu za tri poena i po hrabrosti da pored puno većih zvezda preuzme odgovornost u završnici ako zatreba. Naravno i po izuzetnoj korektnosti i izbegavanju bilo kakvog uplitanja u ludilo rata u hrvatskoj.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

Realno mi je da igra za Srbiju, ali koju god da izabere zemlju veliki je talenat i mogao bi da bude bitan šraf u reprezentaciji.

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@where, Što su tako? Zato što vole kafanu, narodnu i prelo i tebi to odma izaziva alergiju? Šta li su tvoji đedovi voleli, pitam se? Sve sama gospoština i elita. Demokratija, tolerancija, suživot i jednakost. Al` samo za svoju “kastu”.

nebitno

pre 5 godina

Ljudi, on je brat Filipa Živojinovića (verenik Aleksandre Prijović i Brenin pastorak), naravno da će igrati za Srbiju, šta je sa vama?

Cupo Felaini

pre 5 godina

Pogledajte mu FB profil i sve ce vam biti jasno koga je izabrao.
Decko je igrao za mladje kategorije Srbije, objavljuje slike Djokovica, Braduljice, Daloa (ocito je veliki navijac Partizana) itd.
Samo ako nasi u savezu budu pametni, nema sanse da igra za bilo koju drugu reprezentaciju...
Spanci ce ga sigurno sebi prisvajati takodje...

brm

pre 5 godina

Kako je lepo skinuo fintu koju je Bodiroga često koristio. Uđe u protivnika, napravi fintu šuta i iskoristi ne-pivot nogu da se provuče na drugu stranu i dobio prostor za lagan šut ili polaganje. To koristi i na postu, i prilikom ulaza a kod finte šuta sa poludistance. Iskreno, ne sećam se da sam video od Bodiroge igrača koji je toliko često koristio tu finu.

Rio

pre 5 godina

Samo bice igracina, to nema sumnje. Gledao sam ga sad u Beogradu, ima tu ozbiljnog materijala za velikog asa. Vazno je da je vec dobio sansu u prvom timu Reala, iako je dve godine mladji od Luke Doncica.

A.B.

pre 5 godina

@F16 - Kako? Tako sto se rodio u Srbiji, tu poceo da se bavi sportom i pocela da mu se dize cuna? Zar nije to i normalno, umesto da kao hrvati dovodimo Dzastina Hamiltona?

Vasa

pre 5 godina

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 25. maj 2018 17:48)

Ako nisi znao postoje i Srbi drugih veroispovesti...
Jedino se u fašizmu izjednačuju vera i nacija!!!

Aleksandra

pre 5 godina

Prodogy CZ Slazem se sa Vama.Radanova su doveli da igra u KLS i to na potpuno nebitnim utakmicama dobija priliku da igra.Aleksi Milko i Lesor nisu ni do kolena.Izjava da se nije dovoljno trudio na trenizima meni je potpuno smesna i sumnjiva.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Citajuci ove konentare pada mi napamet jedna ideja (spoznaja)... pa najbolji sportasi su iz mesovitih brakova...

I jos nesto - svi oni igraju za reprezentacije za koje osecaju da jim pripadaju... a brojaci krvnih sudova se mozete fino obrisati ispod nosa... eto

robot

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju... 

a nadam se, da neće... 

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.
(Slovenija, EU, 25. maj 2018 14:53)

Radoncic je rekao da ce igrati za Crnu Goru

Zigzag

pre 5 godina

Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)haahahahahahhahahahaahahhahahahahahahahahahahahaha

marko

pre 5 godina

...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat...
(Pera pisar)

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.

metero

pre 5 godina

Da majka ima bar malo patriotizma kao Dončićeva majka,igrao bi za nas.Ovako,mrka kapa.Igraće za njih,iako sa njima osim porekla oca,nema nikakve dodirne tačke.

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 15:16) # Link komentara
Dobro me podseti i on i on da da papaaaaaaaaa hahahahahaaaaaa.

F16

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47) 
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Malo jos uvek nisam gledaoo a nadam see ga nas savez nece propustiti nikako, takodje ne znam koga je Dino odabraoo nadam se Srbiju !

Imenjak

pre 5 godina

@Nenad Ako je "pikanje" loptice tako jednostavno pikaj i ti. Pa cu stati iza tebe i ovako pricati sa nekim trecim koji bude ljubomoran na tvoj talenat. A da,nemas talenat,inace ne bi ni bio ljubomoran. Pozz

Milan

pre 5 godina

Ajmo sad dežurne patriJote, da li sme Hrvat da igra za Srbiju? Isto tako, šta biste rekli kad bi odlučio da zaigra za Hrvatsku, na šta ima pravo, baš kao i što je npr. Stojaković zaigrao za nas?

Pera Pisar

pre 5 godina

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.
(marko)

...mi smo jako dobro znali ko je ko i čak iz kog sela u okolini Zadra vuče koje prezime poreklo...tipična i autentična zadarska prezimena Hrvata su Modrić, Vrsaljko, Ušljebrka, Karamarko, Šoša, Korlat, Krolo...a tipična i autentična zadarska prezimena Srba su Pršo, Urukalo, Komazec, Nadoveza, Pupovac, Subašić, Baljak, Vujasinović...Cijuk nije "zadarsko" prezime, niti je iz Dalmacije, već su to Srbi iz Like, kao što ni Bogdanović nije bilo tipično zadarsko hrvatsko prezime, već prezime hercegovačkih Hrvata...zato nam je bilo "van logike"

Slovenija, EU

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju...

a nadam se, da neće...

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.

milke

pre 5 godina

Zao mi je sto mu moram odgovoriti, ali Pera pisar ne govori istinu, a sujeta mu ne dozvoljava da prizna gresku. Inace moja sestra i Rada se znaju iz Obrovca, a sada su obe u Zadru i svidjalo se tebi ili ne Rada, tako je zovu, je Srpkinja. Mozda sam samo pogresio kad sam napisao sve trake, ali vecinu traka je mnogo traka je sasa moja sestra koja stanuje blizu zadarskog stadiona. Pozdrav za peru.

bmiles

pre 5 godina

Prekinite vise sa tim,gde ce i za koga igrati neko rodjen na ovim prostorima.Izgleda da jos zivimo u kamenom dobu,a ne u 21. veku!Najvaznije je kako se covek oseca i ciji je drzavljanin.Te podele na plemenske zajednice su nas dovele do ovde!Unistili smo primernu drzavu (mada svi sa svih strana novokomponovanih drzava se trude da to ospore)!Stoji cinjenica da smo sportska nacija pa kamo lepe srece da smo ostali zajedno ko bi nam parirao u vazduhu,na zemlji ili u vodi!Bivsa JUga je to imala a meni je pre svega najvise zao mladih sportista pogotovo iz mesanih brakova sto se suocavaju sa ovakvim stvarima!Pogledajte samo ekipne sportove vecinu Evropskih zemalja,ko sve igra i brani boje tih drzava pa ce vam se odgovor naci sam!Jedino je nama vazno odakle si a ne kakav si!?

Aleksis Sanco Panco

pre 5 godina

Imam, na žalost informacije, od dobro obaveštenih izvora da za Srbiju najverovatnije neće nastupati, tj. gotovo sigurno. Najrealnije opcije su Nemačka, Španija i Hrvatska.

Pera Pisar

pre 5 godina

@Jaran

Proste su to stvari, bila je privilegija odrasti u gradu od 70 000 stanovnika koji je u ex YU važio za "grad košarke" i u kojoj je prvak skoro automatski "postajao" prvak Evrope, nemaš predstave kako su ti igrači Zadra bili normalni i pristupačni likovi, Pahlić vidi nas 5-oricu kako igramo "picigin" na plaži u Boriku, priđe kulturno i pita "mogu li ja igrati sa vama", a 2 meseca pre toga sa Zadrom je osvojio titulu dobivši Cibonu u Zagrebu, a on čuvao Dražena, taj je "davio" Dražena još od juniorskih dana, 2 meseca posle igrao je KEŠ protiv npr. Žalgirisa sa Sabonisom, Kurtinaitisom i Homičusom...dva dana posle pobede Zadra protiv Cibone idem u školu i ispred sebe vidim Antu Matulovića sa ženom i detetom, potapšem ga po ramenu i kažem "bravo, majstore", sledećih 5 godina mi se čovek javljao svaki put kad me vidi u gradu...Veljko Petranović je sa nama razmenjivao slikice "košarkaši i timovi"...Ivica Obad nas je jednom kao sumanut jurio kad smo mu iz zezanja na ulici skandirali ono čuveno "Obadeee,Obadeee"...a stari mi je, poreklom,iz sela odakle su i Arijan Komazec i Vladimir Milić, taj je bio atletičar i bacač kugle i otac Marko Milić, bivšeg NBA igrač Finiks Sansa...na 10 kilometara od tog sela je i Zaton, selo odakle je Luka Modrić, a van toga što je u fudbalu Zadar igrao u ex Yu treću ligu kao i sada u HNL-u, ima još dva igrača u reprezentaciji Hrvatske Subašića i Vrsaljka i "dao" je i legendarnog Dadu Pršu...odnosno Miladina...za grad od 70 000, malo li je ???

milke

pre 5 godina

Posto Pera pisar insistira da je Rada Modric Hrvatica, dozvoljavam da je vencanjem promenila veru, ali do tada je sigurno bila SRPKINJA.

Pera Pisar

pre 5 godina

@ milke

Dragi Milke, nisi pogrešio da Radojka živi blizu stadiona NK Zadar, u naselju "Stanovi"...niti da je radila u Obrovcu u fabrici trikotaže "Trio" kao krojačica, a živela u selu Zaton obrovački, odakle su Modrići, niti da joj je muž Stipe, a Lukin otac, radio u Zemuniku kao avio-mehaničar, a pre toga isto u tom "Triu" u Obrovcu, da sem Luke ima još dve kćerke, ali jesi da je Hrvatica...i ćale i keva su mi radili u Obrovcu, iako smo živeli u Zadru i keva je kod nje išla da joj šije i prepravlja garderobu, bila joj je krojačica...znam ženu i sećam se Luke kad je bio "mulac" od 2 godine

www

pre 5 godina

Za Peru pisara. 
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke, 25. maj 2018 16:57)

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..

Pera Pisar

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke)


...niste u pravu Radojka je Hrvatica, a i čudi me da je Vaša "rodjena sestra Luki sašila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu"...sa obzirom da je Radojka upravo po zanimanju krojačica i dan danas šije žena po Zadru za "svoju dušu"

Ivan

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
 (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.

Aleksis Sanco Panco

pre 5 godina

Imam, na žalost informacije, od dobro obaveštenih izvora da za Srbiju najverovatnije neće nastupati, tj. gotovo sigurno. Najrealnije opcije su Nemačka, Španija i Hrvatska.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@sendvič, Taj Miličić radi nešto jako korisno i veliko za ovu zemlju. Pomaže sve ljude, decu, komšije, zapošljava i nikog ne osuđuje i ne etiketira. Srbiji treba 2 miliona Miličića i bili bi čudo. Od takvih “urbanih” ostanu samo statusi, tvitovi i ispijeni kokteli.

prvi covek kluba

pre 5 godina

karma...jel to neka sala ili?zar nismo skoro imali slucaj gde Ljajica ne pozivaju jer nece da peva himnu koja je samo za pravoslavne Srbe?zar nismo imali ove sezone da navijaci fmp-a ne dolaze da podrze svoj klub jer musliman igra za fmp a pritom decko igra za Sloveniju?da li nasi politicari svaki mesec(dacic,vulin,seselj) pricaju sve najgore o hrvatima,bosnjacima?jel trebao Teletovic da predje u Partizan kada je dzamija u centru Beograda zapaljena?ko je zapalio?da je tako kao sto ti pricas,tj da nismo nacionalisti/fasisti koji su od 90-ih na ovamo svu reputaciju normalnog naroda unistili,igrali bi i Mustafi i Saciri i Arnautovic i Ibrahimovic i ko zna ko sve jos za Srbiju.Ovako tesko.

Zigzag

pre 5 godina

Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)haahahahahahhahahahaahahhahahahahahahahahahahahaha

Milan

pre 5 godina

Ajmo sad dežurne patriJote, da li sme Hrvat da igra za Srbiju? Isto tako, šta biste rekli kad bi odlučio da zaigra za Hrvatsku, na šta ima pravo, baš kao i što je npr. Stojaković zaigrao za nas?

metero

pre 5 godina

Da majka ima bar malo patriotizma kao Dončićeva majka,igrao bi za nas.Ovako,mrka kapa.Igraće za njih,iako sa njima osim porekla oca,nema nikakve dodirne tačke.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@where, Što su tako? Zato što vole kafanu, narodnu i prelo i tebi to odma izaziva alergiju? Šta li su tvoji đedovi voleli, pitam se? Sve sama gospoština i elita. Demokratija, tolerancija, suživot i jednakost. Al` samo za svoju “kastu”.

F16

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47) 
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?

Mrsimud

pre 5 godina

Za Hrvatsku neće igrati sigurno, ima slike i objave sa našim sportistima, to se tamo ne oprašta, ali meni je realnije da zaigra za Španiju...

karma

pre 5 godina

@Where is my sendvič

Au brate moj preterujes! U nasoj reprezentaciji su igrali i madjari i albanci i goranci i rusini i svi su se osecali kao Srbi i bili prihvaceni od strane igraca i navijaca. Ne znam cemu ta glupa razmisljanja.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju...

a nadam se, da neće...

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.

Pera Pisar

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke)


...niste u pravu Radojka je Hrvatica, a i čudi me da je Vaša "rodjena sestra Luki sašila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu"...sa obzirom da je Radojka upravo po zanimanju krojačica i dan danas šije žena po Zadru za "svoju dušu"

Pera Pisar

pre 5 godina

@ zatucanostjeboles

...nemojmo preterivati Luki Modriću se keva zove Radojka, ali je Hrvatica i kod Hrvatica je to često ime u Dalmatinskoj zagori, Bojan Bogdanović je Hrvat iz Hercegovine i kod Hrvata je to često prezime...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat, ali žalosno je da su ovo teme, današnji klinci ne znaju koje legende su bili tadašnji igrači u ex YU ligi...jednom mi je na letovanju u Zadru bio drug iz Beograda koji je bio zaluđenik za košarku, kada nem je "u moru" prišao tada plej Zadra Darko Pahlić i pitao "momci, mogu li ja sa vama igrati picigin"...a i tada je bio poznat kao neko ko je u onoj ligi najbolje znao da čuva Dražena Petrovića i nikad neću zaboraviti facu ovog druga koji je navijao za Zvezdu, ali i bio veliki Draženov fan kad je pogledao Pahlića i pitao ga..."aaa, kako izgleda to, šta sam hteo da kažem, kako izgleda to...čuvati Dražena Petrovića ???"

robot

pre 5 godina

Ne znam na koga se odnosi to "za nas", ali ako imas takvo misljenje o legendama srpske kosarke kakve su Gurovic i Milicic, za tebe sigurno ne bi igrao.
(Ivan, 25. maj 2018 14:35)

Milicic legenda srpske kosarke??? Po cemu je on to legenda?
Covek je propali talenat sa promajom u glavi. Jedina stvar koju mnogo postujem kod njega je humanitarni rad

www

pre 5 godina

Za Peru pisara. 
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.
(milke, 25. maj 2018 16:57)

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.

Kakve gluposti

pre 5 godina

Da bi igrao za nas mora da se oseca dobrodoslo,hvala bogu era Gurovica Milicica i sl. je iza nas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Where is my sendvič, 25. maj 2018 14:23)

Kakvo lupetanje ... navijam za Partizan ali “era Gurivuca” je najsjajnija u istoriji...Sp , Ep...puno vrhunskih igraca...i bar mi nikad nismo pravili problem ko je odakle...ne verujem da su ti uopste i pustili komentar

Eto

pre 5 godina

Ne bih se začudio da svi oni koji "progone" Dončića što ne igra za Srbiju, progone i Marija ako bude igrao za zemlju porekla oca.
Principe generalno nemamo, samo da je nešto nama u korist; mislim da je sasvim normalno da Nakić igra za Srbiju, kao što je i normalno da Dončić igra za Sloveniju. Nastupaju države, a ne narodi - samim tim, nacionalno poreklo i porodična tradicija je nešto periferno u nastupu za reprezentaciju države u kojoj si rođen.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovo je srpska verzija Darija Sarica,sto se tice roditelja i zemlje gde je rodjen.. Pratite razvoj situacije,mozda nesto i zakljucite
(satelit)

Mali rođen u Srbiji od oca Hrvata i majke Srpkinje...Šarić rođen u Hrvatskoj od majke Srpkinje, takođe, ali da bi ta paralela bila tačna potrebno je da je Šarićev stari Hrvat, a nije...Predrag Šarić bivši košarkaš Šibenke je Srbin...član one čuvene generacije Šibenke u kojoj je počeo karijeru Dražen Petrović...Ljubojević, Đurić, Marelja, Jarić (otac Marka Jarića), Macura, na klupi Vlado Đurović...6 od 6 sve Srbi i Dražen po ocu...inače tačno je da je Ivo Nakić ostao u Partizanu i posle početka rata i kad se vratio, napokon, u Zagreb, svi su ga ignorisali, sve dok on nije pukao i rekao: "Šta vi hoćete od mene, ja sam Hrvat, bre !!!"

nebitno

pre 5 godina

Ljudi, on je brat Filipa Živojinovića (verenik Aleksandre Prijović i Brenin pastorak), naravno da će igrati za Srbiju, šta je sa vama?

NikolaKGKGKG

pre 5 godina

Majka mu je Zorica, prva žena Bobe Živojinovića. Filip Živojinović mu je polubrat. Dečko je naš, sa Hrvatskom nema puno dodirnih tačaka.

marko

pre 5 godina

...kao klinac sam igrom slučaja živeo u Zadru i jedna od jačih fora nam je bila što su dva lika bila najbolji prijatelji, a jedan se zvao Boris Cijuk, a drugi Zoran Bogdanović i "van logike" ovaj Cijuk je bio Srbin, a Bogdanović Hrvat...
(Pera pisar)

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.

zatucanostjebolest

pre 5 godina

Jedino tako možete imat svjetsku klasu.. npr. Nole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 14:47)
Dražen Petrović,Dario Šarić,Bojan Bogdanović,Danijel Subašić,Boško Balaban,Miladin Pršo,Marko Popović,Goran Ivanišević,Luka Modrić(pola),Robi Prosinečki(pola),Nikola Kalinić,Josip Radošević,Leon Radošević,onaj Mitrović što igra u Bešiktašu itd...,ma ima toga još nemogu se setiti.
(zatucanostjebolest, 25. maj 2018 15:09)

a papa Franjo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 25. maj 2018 15:16) # Link komentara
Dobro me podseti i on i on da da papaaaaaaaaa hahahahahaaaaaa.

milke

pre 5 godina

Za Peru pisara.
Znas Pero ja obozavam sveznalice, ali sveznalice obicno barataju sa neistinama. Reci cu ti samo jedno: Majka Luke Modrica je cista srpkinja, a moja rodjena sestra je Luki sasila sve one trake na glavi kojima pridrzava svoju dugu kosu.Inace moja sestra i njegova majka Rada se znaju vec cetrdesetak godina i ona svakako bolje od tebe zna da li je Rada Srpkinja ili nije. Pozdrav i informisi se bolje.

Aleksandra

pre 5 godina

Ove sto hejtuju ovo dete na nacionalnoj osnovi neka je sramota.Rec o decaku koji je rodjen posle gradjanskog rata.Uostalom mali nema nijednu sliku sa kosarkasima Hrvatske nego sa Teom.

Imenjak

pre 5 godina

@Nenad Ako je "pikanje" loptice tako jednostavno pikaj i ti. Pa cu stati iza tebe i ovako pricati sa nekim trecim koji bude ljubomoran na tvoj talenat. A da,nemas talenat,inace ne bi ni bio ljubomoran. Pozz

kole

pre 5 godina

On je hrvat i ima smisla da za tu drzavu i igra. Kod nas bi tesko imao mesta pored svih talenata.
(Miki, 25. maj 2018 14:37)

Mi imamo Dilana Enisa

Luka

pre 5 godina

Njemu je ćale ostao u Partizanu kad je krenuo rat, pričao je kako posle u Ciboni niko sa njim nije pričao u svlačionici 3 meseca, mališa sada ima mnogo lakši izbor.

Pantergani, nasmejani, samo o srbstvu

pre 5 godina

Mario Nakić, rođen je u Beogradu, ima državljanstvo Srbije, a vi neznalice opet o tome da li Hrvat može da igra za Srbiju. Može svako ko je državljanin naše zemlje. Ne davite nas više nacijama, i babama iz Čačka.

Pera Pisar

pre 5 godina

Па да познајеш мало историју и да си питао неког из тог Задра, онда би сазнао да то и те како има логике. А мали ће играти тамо где му неко са утицајем буде рекао.
(marko)

...mi smo jako dobro znali ko je ko i čak iz kog sela u okolini Zadra vuče koje prezime poreklo...tipična i autentična zadarska prezimena Hrvata su Modrić, Vrsaljko, Ušljebrka, Karamarko, Šoša, Korlat, Krolo...a tipična i autentična zadarska prezimena Srba su Pršo, Urukalo, Komazec, Nadoveza, Pupovac, Subašić, Baljak, Vujasinović...Cijuk nije "zadarsko" prezime, niti je iz Dalmacije, već su to Srbi iz Like, kao što ni Bogdanović nije bilo tipično zadarsko hrvatsko prezime, već prezime hercegovačkih Hrvata...zato nam je bilo "van logike"

bmiles

pre 5 godina

Prekinite vise sa tim,gde ce i za koga igrati neko rodjen na ovim prostorima.Izgleda da jos zivimo u kamenom dobu,a ne u 21. veku!Najvaznije je kako se covek oseca i ciji je drzavljanin.Te podele na plemenske zajednice su nas dovele do ovde!Unistili smo primernu drzavu (mada svi sa svih strana novokomponovanih drzava se trude da to ospore)!Stoji cinjenica da smo sportska nacija pa kamo lepe srece da smo ostali zajedno ko bi nam parirao u vazduhu,na zemlji ili u vodi!Bivsa JUga je to imala a meni je pre svega najvise zao mladih sportista pogotovo iz mesanih brakova sto se suocavaju sa ovakvim stvarima!Pogledajte samo ekipne sportove vecinu Evropskih zemalja,ko sve igra i brani boje tih drzava pa ce vam se odgovor naci sam!Jedino je nama vazno odakle si a ne kakav si!?

Slovenija, EU

pre 5 godina

Citajuci ove konentare pada mi napamet jedna ideja (spoznaja)... pa najbolji sportasi su iz mesovitih brakova...

I jos nesto - svi oni igraju za reprezentacije za koje osecaju da jim pripadaju... a brojaci krvnih sudova se mozete fino obrisati ispod nosa... eto

ProdigyCZ

pre 5 godina

Krivo mi je kad vidim da jedan Real moze sebi da dozvoli taj luksuz da daje sansu mladim igracima a moja Zvezda forsira neke polovnjake od kojih nijedan nece postati vrhunski igrac dok najtalentovaniji greju klupu 2 god.Nama da su dali Doncica mi bi ga upropastili.

A.B.

pre 5 godina

@F16 - Kako? Tako sto se rodio u Srbiji, tu poceo da se bavi sportom i pocela da mu se dize cuna? Zar nije to i normalno, umesto da kao hrvati dovodimo Dzastina Hamiltona?

milke

pre 5 godina

Zao mi je sto mu moram odgovoriti, ali Pera pisar ne govori istinu, a sujeta mu ne dozvoljava da prizna gresku. Inace moja sestra i Rada se znaju iz Obrovca, a sada su obe u Zadru i svidjalo se tebi ili ne Rada, tako je zovu, je Srpkinja. Mozda sam samo pogresio kad sam napisao sve trake, ali vecinu traka je mnogo traka je sasa moja sestra koja stanuje blizu zadarskog stadiona. Pozdrav za peru.

Vasa

pre 5 godina

Moja tetka je Radina krsna kuma i ona kaže da je Rada rimokatolkinja, a tvoju sestru je ucila da šiva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 25. maj 2018 17:48)

Ako nisi znao postoje i Srbi drugih veroispovesti...
Jedino se u fašizmu izjednačuju vera i nacija!!!

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Malo jos uvek nisam gledaoo a nadam see ga nas savez nece propustiti nikako, takodje ne znam koga je Dino odabraoo nadam se Srbiju !

Милош

pre 5 godina

Ja kao Srbin nacionalista nemam nista protiv da decko igra za nas ako Srbiju dozivljava kao svoju zemlju. Moze i Bosnjak, Albanac ko god oseca Srbiju kao svoju zemlju. A ako je ne?dozivljava opet Boze moj zao mi je stvarno i neka decko napravi lepu karijeru i uzme mnogo para i trofeja.

miletrans

pre 5 godina

Da li se još neko seća kakav ulaz i polaganje je imao njegov otac Ivo? Ono "na vrhovima prastiju"? Izgledalo je kao da jedva dodiruje loptu, a nije bilo šanse da popije bananu.

Pera Pisar

pre 5 godina

@ milke

Dragi Milke, nisi pogrešio da Radojka živi blizu stadiona NK Zadar, u naselju "Stanovi"...niti da je radila u Obrovcu u fabrici trikotaže "Trio" kao krojačica, a živela u selu Zaton obrovački, odakle su Modrići, niti da joj je muž Stipe, a Lukin otac, radio u Zemuniku kao avio-mehaničar, a pre toga isto u tom "Triu" u Obrovcu, da sem Luke ima još dve kćerke, ali jesi da je Hrvatica...i ćale i keva su mi radili u Obrovcu, iako smo živeli u Zadru i keva je kod nje išla da joj šije i prepravlja garderobu, bila joj je krojačica...znam ženu i sećam se Luke kad je bio "mulac" od 2 godine

Rio

pre 5 godina

Samo bice igracina, to nema sumnje. Gledao sam ga sad u Beogradu, ima tu ozbiljnog materijala za velikog asa. Vazno je da je vec dobio sansu u prvom timu Reala, iako je dve godine mladji od Luke Doncica.

robot

pre 5 godina

Ako je pametan igraće za Srbiju... 

a nadam se, da neće... 

I još nešto - mislim, da Španiju neće odabrati, jer ima ionako previše naturaliziranih španaca a igrati može samo jedam, pa bi bilo pitanje da li bi dobio pravu priliku (slučaj Mirotić - Ibaka)... I sličnoj situaciji je i Radončić.
(Slovenija, EU, 25. maj 2018 14:53)

Radoncic je rekao da ce igrati za Crnu Goru

Aleksandra

pre 5 godina

Prodogy CZ Slazem se sa Vama.Radanova su doveli da igra u KLS i to na potpuno nebitnim utakmicama dobija priliku da igra.Aleksi Milko i Lesor nisu ni do kolena.Izjava da se nije dovoljno trudio na trenizima meni je potpuno smesna i sumnjiva.

Mojca

pre 5 godina

Male vezare, i dalje ne znate da za reprezentaciju mogu da igraju svi koji su državljani države Srbije. Rođenjem stiče se državljanstvo, Nakić je rođen u Beogradu, nebitno je odakle mu je baba. Ni to ne znate. Ko vas bije po ušima da se razbacujete nacijama i nacionalizmom?

milke

pre 5 godina

Posto Pera pisar insistira da je Rada Modric Hrvatica, dozvoljavam da je vencanjem promenila veru, ali do tada je sigurno bila SRPKINJA.

brm

pre 5 godina

Kako je lepo skinuo fintu koju je Bodiroga često koristio. Uđe u protivnika, napravi fintu šuta i iskoristi ne-pivot nogu da se provuče na drugu stranu i dobio prostor za lagan šut ili polaganje. To koristi i na postu, i prilikom ulaza a kod finte šuta sa poludistance. Iskreno, ne sećam se da sam video od Bodiroge igrača koji je toliko često koristio tu finu.

Reservoir dog

pre 5 godina

Najveći broj pametnjakovića koji komentarišu nisu ni videli kako Mario igra, važno im je da li neko navija za Zvezdu ili Partizan, i za koga će Hrvat (ili polu Hrvat, nebitno) rođen i odrastao u Zemunu odabrati da igra.
OK ovo poslednje je i meni važno, u smislu da bih voleo da odabere da zaigra za Srbiju.
Gledao sam nekoliko utalmica na F8 juniorske EL, i igrač koji mi se ubedljivo najviše svideo, da ne kažem jedini koji mi je izgledao kao da već može da zaigra seniorsku košarku je bio upravo Mario Nakić.
Sve najbolje mu želim, a odabraće kako on bude mislio da je najpametnije. Otac mu je veliki šmeker, a to što je Hrvat i Partizanova legenda, meni Srbinu i Zvezdašu ni najmanje ne smeta. Ponavljam, daj Bože da Mario odabere Srbiju, deluje mi kao igrač nivoa Bogdanovog talenta, ako ne i većeg. I za ove lenje, a "pametne" da im otkrijem- Mario je, logično, Partizanovac.

Nikola Nis

pre 5 godina

Momak je veliki talenat, voleo bih da igra za Srbiju. Bolje se radi sa mladima nego kod Hrvata. Susedi, bacite pogled na Mariov instagram, prepun je slika našeg Bogdanovića i Teodosića, Đorđevića i Đokovića. Pozdrav...

Cupo Felaini

pre 5 godina

Pogledajte mu FB profil i sve ce vam biti jasno koga je izabrao.
Decko je igrao za mladje kategorije Srbije, objavljuje slike Djokovica, Braduljice, Daloa (ocito je veliki navijac Partizana) itd.
Samo ako nasi u savezu budu pametni, nema sanse da igra za bilo koju drugu reprezentaciju...
Spanci ce ga sigurno sebi prisvajati takodje...

Pera Pisar

pre 5 godina

@Jaran

Proste su to stvari, bila je privilegija odrasti u gradu od 70 000 stanovnika koji je u ex YU važio za "grad košarke" i u kojoj je prvak skoro automatski "postajao" prvak Evrope, nemaš predstave kako su ti igrači Zadra bili normalni i pristupačni likovi, Pahlić vidi nas 5-oricu kako igramo "picigin" na plaži u Boriku, priđe kulturno i pita "mogu li ja igrati sa vama", a 2 meseca pre toga sa Zadrom je osvojio titulu dobivši Cibonu u Zagrebu, a on čuvao Dražena, taj je "davio" Dražena još od juniorskih dana, 2 meseca posle igrao je KEŠ protiv npr. Žalgirisa sa Sabonisom, Kurtinaitisom i Homičusom...dva dana posle pobede Zadra protiv Cibone idem u školu i ispred sebe vidim Antu Matulovića sa ženom i detetom, potapšem ga po ramenu i kažem "bravo, majstore", sledećih 5 godina mi se čovek javljao svaki put kad me vidi u gradu...Veljko Petranović je sa nama razmenjivao slikice "košarkaši i timovi"...Ivica Obad nas je jednom kao sumanut jurio kad smo mu iz zezanja na ulici skandirali ono čuveno "Obadeee,Obadeee"...a stari mi je, poreklom,iz sela odakle su i Arijan Komazec i Vladimir Milić, taj je bio atletičar i bacač kugle i otac Marko Milić, bivšeg NBA igrač Finiks Sansa...na 10 kilometara od tog sela je i Zaton, selo odakle je Luka Modrić, a van toga što je u fudbalu Zadar igrao u ex Yu treću ligu kao i sada u HNL-u, ima još dva igrača u reprezentaciji Hrvatske Subašića i Vrsaljka i "dao" je i legendarnog Dadu Pršu...odnosno Miladina...za grad od 70 000, malo li je ???

maki

pre 5 godina

Ako oseća Srbiju kao svoju domovinu treba da igra za nas. U svim sportovima imali smo i imamo mnogo asova, koji nisu srpske nacionalnosti, a sa ponosom su nosili našu zastavu i donosili nam jedinu radost u teškim vremenima. Bilo je tu Hrvata, Bosnjaka(Muslimana), Albanaca, Madjara i ostalih nacionalnosti. To je sasvim normalna stvar. Ja lično ne bih zamerio da ti sjajni ljudi igraju za svoje matice. Da smo normalni svi mi u regionu, ne bi se ni spominjalo ko je šta.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

Realno mi je da igra za Srbiju, ali koju god da izabere zemlju veliki je talenat i mogao bi da bude bitan šraf u reprezentaciji.

Milan

pre 5 godina

Mario je veliki talenat i voleo bih da igra za Srbiju. Ako odabere drugačije svejedno mu želim sreću osim kada bude igrao protiv nas.
Ivu Nakića ponajviše pamtim po šutu za tri poena i po hrabrosti da pored puno većih zvezda preuzme odgovornost u završnici ako zatreba. Naravno i po izuzetnoj korektnosti i izbegavanju bilo kakvog uplitanja u ludilo rata u hrvatskoj.

dijenek

pre 5 godina

Ivo Nakić je primer igrača koji nije bio vodja u ekipi, neko ko redovno ubacuje 15 ili 20 poena, ali zato tako važan igrač u petorci, igrač sa stilom i šmeker....
Očigledno je donosio dobre odluke u karijeri ( Cibona, Partizan...)!
Ako je Mario Nakić povukao na oca, a izgleda da jeste, ne sumnjam da će napraviti pravi izbor i napraviti vrhunsku karijeru!
Za sve ono što je njegov otac uradio za Partizan i sa Partizanom, želim mu dobro zdravlje i mekanu ruku....!!!