Ponedeljak, 21.05.2018.

08:45

Voriorsi demolirali Rokitse – 41 razlike u finalu konferencije!

Golden Stejt Voriorsi poveli su u finalnoj seriji Zapada NBA plej-ofa protiv Hjuston Rokitsa deklasiravši rivala u trećem meču 126:85.

Izvor: B92

Voriorsi demolirali Rokitse – 41 razlike u finalu konferencije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

djura

pre 5 godina

el ima neka vest o nba a da srbende ne spominju dzordana i dzejmsa u vesti gde se ne pominju? ps popravite vise autorizaciju jer moram 5 puta da idem na posalji i da reloadujem stranicu da bi mi izbacilo da nisam robot

Sasa

pre 5 godina

Nemoćne Rokitse je u Kaliforniji predvodio Harden sa 20 poena uz devet asistencija, dok je Kris Pol dodao 13 poena uz deset skokova. Ovaj tandem zajedno je pogodio samo 12 od 32 šuta iz igre.

CIGLANA! Od trideset i dva suta su pogodili 12. Hjuston De Opeka Ciglic.

LBJ

pre 5 godina

@ vetar u ledja

e, James je najbolji asistent bio u svakom timu u kom je igrao, i posle on kao ne koristi mnogo mozak dok igra. James je u stanju tim da pobedi asistencijama, ne mora preko 30 poena da postigne, kao sinoć npr. Nemaš ti pojma o košarci.

Pera

pre 5 godina

Sve do ove nestvarne generacije GSW najnadmoćnija košarka koju sam ikada video bila je igra reprezentacije Jugoslavije pod vođstvom Dušana Ivkovića 1989-91. (EP u u Zagrebu '89. i Rimu '91. i SP u Buenos Ajresu '90.). Ta reprezentacija nije doživela ni jedan poraz na ova tri takmičenja, a pobeđvala je prosečno sa 20 i više razlike. Tajna te reprezentacije bili su neverovatno brzi centri, mladi Divac i Rađa, koje su pratili čuda od krila Kukoč i Paspalj, kao i nestvarna bekovska linija (Đorđević-D.Petrović-Danilović-Perasović).
GSW je nešto toliko neverovatno da nema sa čim ni da se poredi. Bilo je strašnih NBA timova i pre, ali ni jedan nije igrao bez centra, kao GSW. Njihova treća četvrtina... Samo je Ivkovićeva Jugoslavija imala takvu igru u transu, prosto je mlela svakog protivnika. Međutim igra GSW izgleda kao ova Jugoslavija na kvadrat, to je naprosto neverovatno.
Teško mi je da poverujem da postoji neko ko voli košarku, a ne voli sadašnji GSW. To nije pitanje navijanja, to je pitanje činjenica i čiste lepote. Ovde neki pišu kako NBA više nije zanimljiva, jer je GSW prejak... Kakva budalaština! To što igra GSW prevazilazi sve što je košarka uopšte mogla da bude do njih. GSW nije prejak - GSW ima igru sa kojom nema poređenja, takvu igru niko nikada nije igrao pre njih. Utisak njihove nadmoći i dolazi od toga što je to što oni rade neuporedivo.
I daj bože da ovaj GSW potraje što duže, da nekako zarazi i ostale timove, pa da i ta igra nastavi da živi.

pribil

pre 5 godina

barnabi@ Procitaj sta si rekao. Da je od 2007- 2011 zahvaljujuci povredama Vejd bio slabiji nego ranije, a ja kazem 2009, 2010 prva petorka, 2011 all star mvp. Pa sad vidi da li si u pravu u svojim tvrdnjama.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@LBJ
Da, NBA liga je 90-ih bas bila slaba... Summjiva je Dordanova misicna masa (igraca koji je podjednako koristio mozak i fiziku) a Lebronova (igraca koji vec 10+ godina igra 90% na fiziku) nije. Dzordanov najbolji saigrac je bio Pipen i nije menjao klub d abi uzeo titulu nego je strpljivo cekao a Lebron ide od kluba do kluba i igra sa slabim igracima, sve suvi marginalci...

Lebron supreme

pre 5 godina

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!

Powerslave

pre 5 godina

Dve stvari su ostavile utisak na mene.
Kad god je GSWu bio potreban koš Durent bi se stvorio niotkud i ubacio 3-4-5 koševa za redom i onda ponovo nestao, kao da igra sa 20% snage, kad zatreba ubaci u treću brzinu, zatrpa i onda ponovo kulira sve dok ponovo ne zatreba.

Kari, kad je konačno pronašao svoj šut... svaki napad ide na Hardena da pravi budalu od njega. Osveta za to što su on i Pol redovno svaki napad išli preko Karija jer su računali da je rovit, a i najslabiji defanzivac u celoj startnoj postavi GSWa (što i jeste).

Sam rezultat i nije toliko realan jer su klupe odigrale dobar deo 4/4. Kad su u jednom trenutku Pačulija i MekGi bili zajedno na parketu u postavi... :D

Olstar

pre 5 godina

@Beogradjanin
Ne verujem da ce posle njih biti najslabiji period. Tauns, embid, jokic, simons, buker,heris, micel, tejtum, kuzma pa cak i markanen. Sve ce to biti odlicni igraci. Irving i dejvis su dosta mladi igrace jos 10 godina. Jednostavno nba nikad nece biti toliko los kao 2000-tih.

CJC

pre 5 godina

milan

Zanimljivo je kako si nabrojao sve te igračine koje je Brajant vodio do prstena a npr si izostavio tamo neke levatine Gasola, Artesta, Odoma, Bajnama.
Kao kad bih ja sad napisao, LbJ osvojio 2016 sa Delavedovom, Džefersonom, Šampertom...mislim, kome pričaš ti te gluposti, misliš da ti jedini imaš net i da si jedini gledao NBA 2000-tih?

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Mlatko

pre 5 godina

Kobe nije bolji ni od Curry-ja. To se vidi iz aviona.
(LBJ, 21. maj 2018 10:25)
Lebron nije bolji ni od Kobija. To se vidi iz spejs satla.

barnabi

pre 5 godina

@pribil
hahahahaha koji si ti kralj!
Niti sam rekao da Vejd nije osvojio 2006, pa se tako nisam 'preracunao' ni prvi put, a drugi put nisam rekao da je bio los, ali jednostavno nije bio isti igrac kao kad je 2006 bio MVP finala i postizao po 40 poena.
Znaci ti ne mozes direktno da me citiras i opovrgnes, nego ides naokolo slobodno interpretirajuci. Znaci niti sam rekao da nije osvojio 2006, niti da nije bio clan petorke 2010, vec da Majami nije mogao da predje prvu rundu plejofa 4 godine ida se Vejd u medjuvremenu operisao, a jedne sezone su i tankovali, dok GSW sa 73-9 i dva uzastopna finala i titulom cini Durentov prelazak vecim disblanasom snaga u NBA

barnabi

pre 5 godina

@pribil
Znam ja da je Vejd osvojio titulu 2006, ko to uopste negira, nego jel ti znas kolko je on imao operacija od 2007 do 2011, i sta je Majami radio te 4 godine?
Ja lepo napisah 4 godine pre nego sta je dosao Lebron, Majami nije mogao da prodje prvu rundu plejofa, cak su jedne sezone bili najgori tim lige.
Sta sam se to preracunao? Sve je istina. Uopste nisam negirao da je Vejd sa Sekom, Morningom i Pejtonom osvoio titulu te 2006 odine, ali se odmah sledece povredio i opersiao, stalno vukao neke povrede. To vise nije bio isti igrac kao ni Rouz u sledecim sezonama

Jim Beam

pre 5 godina

@barnabi
Prvo, da bi Durent došao u GSW, morali su da odu Barns koji je već par godina na rubu all-stara i danas je najbolji igrač Dalasa i Bogut koji je pre povrede koja ga je zadesila bio sasvim solidan centar i u top5 defanzivnih svakako. Dolazak Durenta ih nije mnogo podigao koliko se priča i nema smisla pričati o veštački pravljenju tima. Sve što imaju u ekipi su ili izvukli na draftu ili su trejdovali i pustili svoje da se napravi prostor za njih. Druga je stvar što je selekcija urađena besprekorno, ali na tome im ne možeš zameriti.

Drugo, uklopiti bilo koja tri all-star igrača šutera (Karija, Kleja i Durenta u ovom slučaju) u jedan tim je izuzetno teško. Treba podeliti minute, šuteve i kontrolisati ego. Oni su to uspeli zato što je svako žrtvovao po malo, Klej je morao da popravi odbranu, Kari da žrtvuje MVP titulu, a Durent titulu prvog strelca lige. Da ne pričamo o Drejmondu koliko je podređen timu. Ako mislite da im je lako, primera sličnih ekipa je na desetine pa ništa nisu uradili (od Galaktikosa u fudbalu, preko Lejkers ekipe sa Šekom, Kobije, Pejtonom i Melounom i Hjustonove sa Hakimom, Barklijem i Drakslerom). Tako da, uživajte dok možete u ovoj košarci jer je milina gledati taj protok lopte, takve šutere na jednom mestu i tako brzu košarku.

CJC

pre 5 godina

Nemam ja Sta da mislim o NBA 2000-2010, dovoljno je pogledati rezultate USA na OI i SP tada i sve ce vam biti jasno. Da ne pricam o tome sa je CSKA tamo 2009-2010 redom šamarao Minesotu, Kliperse, Toronto u pred sezoni, neke čak veoma ubedljivo.
Razmislite samo da li bi tadašnji Brajant i Lejkersi u današnjoj NBA dosli i do plej ofa kakva je konkurencija, da ne pricam o finalu nekom.

e moj druze...

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.
(Blizanac, 21. maj 2018 14:13)
Sta sam upravo procitao??!!! Maaalkice bolje??? Dankan,Garnet,Rasheed Wallalce, Shaq (ne zameri ako sam zaboarvio nekoga) su tebi maaalkice bolji od ovih danas??? Pa Shaq bi ovima dao 70 poena po utakmici covece!!! Ko su danas zvezde NBA timova?? Realno je da ima 3-4 igraca koji se izdvajaju a ovo ostalo u90-im recimo,pa sve do 2006, ne bi moglo ni da sedi na klupi. Koga ces da uporedis sa nabrojanima? Drejmonda? ma daaaaj...
Kad je jedan James Harden kandidat za MVP titulu to sve govori o jacini lige...

Sabre

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.
(tocka, 21. maj 2018 14:50)

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ e moj druze

Malo je pogresio. Najslabiji period je negde od 2005 do 2010. Od ne vise tako dobre igre Detroita, ostarelog Seka, pa sve do pravljena Miami. Opet je imala srece Nba pored Jemsa se pojavili ovako jaki Wariorsi. Sta posle njih sledi za par godina, novi najslabiji period.

Mladen

pre 5 godina

Hjuston je divljacka ekipa i svako ko zna nesto je 100% bio siguran da njihov skor u regularnoj sezoni nista ne znaci. Divljacka kosarka gde ne igras odbranu i samo sutiras za 3 sto pre moze da prodje u neobaveznoj sezoni od 82 utakmice ali kad igras za titulu protiv najboljih igra se zesce i tu nema prolaza. DAntoni je prevara od trenera bio i ostao.

tocka

pre 5 godina

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.
(Sabre, 21. maj 2018 15:00)
Ma da, kako da ne. Ako Boston uopste i prodje Klivlend. Volim i ja Boston i super je sto su underdogs, ali taj Boston bi igrao 0:4 sa GSW. Drugo bi bilo da su Hejvord i Irving tu, to je drugo.
Hjuston bar ima napad i moze da im uzme jednu ili dve utakmice, ali Boston nema tu sta da trazi sa svojom jakom odbranom kada treba da brani zveri na svim pozicijama. Oni se sad nose sa Klivlendom koji ima jednog LeBrona, ali ne mogu da pokriju citav teren kada GSW krene da sipa ko Staljinove orgulje.

Doljo

pre 5 godina

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.
(fantom, 21. maj 2018 14:09)
Durent je tako branio i Rasa. Prekidao ga kad je on htio da brani sebe pa po novinarima.
Naredne godine je presao u GSW da se Rasu nije ni javio.
Durent tako brani druge i izigrava dobricu, a onda izvale da ima nekoliko profila sa kojih svasta cini. I jos mnogo toga, i jos mnogo toga sto ce tek biti izvaljeno. Durent je kao muz koji nosi cvijece zeni kad dolazi kuci.

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze
Ok nabrojao si mi 4 igraca i svi su vrhunski nema sta mozda i dzermejn moze da prodje kao veliki igrac. Evo ti sad idu ovi danasnji Dejvis Kazins i porzingis su stvarno vrhunski igraci, a uopste necu da pominjem taunsa, jokica i embida iako su vec sad majstori nek prodje vreme. I nema razloga da pljujes i ja kazem da su 2000tih visoki igraci bili bolji. Ali su zato danas plejmejkeri bolji nego bilo kada mislim na zadnje 2-3 godine mislim kad nabrajas prvih 5 lilarda i vola niko ni ne spominje i onda ti je sve jasno. A sto se tice Hardena sta da ti kazem ne mora igrac da bude fizikalac i da lomi obruce da bibio mvp. Ne znam ustvari koji su tvoji kriterijumi...

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.

javale mcgee

pre 5 godina

@dex
Naveo si igrace koji trenutno igraju u Golden Stateu i igrace koje su Cavsi draftovali i samo dvojica trenutno igraju tu tako da ti je poredjenje u najmanju ruku smesno.
Trenutni roster Clevelanda im 4 igraca biranih u prvih 10, LBJ, Love, Tristan i Jeff Green, GSW ih ima trojicu ali to sto si ti napisao je samo trenutna NBA glupost da se bira najveci potencijal pa je Draymond Green pao na 34. poziciju iako je igrao 2 NCAA final foura, svezi primeri toga su Donovan Mitchell i Kyle Kuzma, na ovom draftu ce to biti Donte DiVincenzo, nemaju 19, imaju 21. godinu i zbog toga im pada vrednost na draftu a to su igraci koji mogu odma da uskoce i doprinesu ekipi.
Zasto je Klay pao na 11. mesto i zasto su ispred njega izabrani pazi sad : Derrick Williams, Kanter, Tristan Thompson, Jonas Valanciunas, Vesely, Biyombo, Brandon Knight, Kemba i Fredette mi nikad u zivotu nece biti jasno, isto mi nece biti jasno kako je Minnesota na draftu 2009. uzela 2 pleja pre Curryja.

tocka

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.

barnabi

pre 5 godina

Posto me neki pominju u komentarima da vam odgovorim.
Durentov prelazak je takav udarac za ligu da bi to bilo isto kao kad bi posle Cikagove sezone od 72-10, Karl Meloun presao u Bulse, pa Cikago sledece sezone pocisti Jutu sa 40 plus razlike i 4-0, i 16-0 u plejofu.
Dzordan i Pipen su ipak morali da igraju 7 utakmica sa Indijanom i Njujorkom, a pre toga ih je izbacio Detroit u 7. Bilo je i u finalima neizvesnosti jer je Dzordan morao da resava u poslednjim minutima ili sekundama u 6 utakmica.
Lebron je igrao u Majamiju posle Vejdove operacije, i Vejd 4 godine pre toga nije mogao da predje prvu rundu plejofa a jedne sezone su tankovali i bili najgori tim lige. Sa Lebronom igrali su 7 utakmica sa Bostonom, 7 sa Indijanom i Spursima, 2 finala dobili 2 izgubili.
Sa druge strane, GSW melje sve pred sobom, osvaja titulu, obara rekorde, svi glavni igraci u najboljim godinama, i Durent bas tada u najboljim godinama predje kod njih da bi oni jaki zapad pocistili sa 12-0, a u finalu lagano 4-1, i sada glavnog konkurenta melju 41 razlika kad se uozbilje.
Ovaj sto pominje Rouza, Ajzeu i Vejda, sva trojica imali operacije, koje nisu dobro prosle pa ce morati ponovo pod noz, tako da ne budi licemer, a Vejd razmislja i da batali kosarku.
Ja imam osecaj kad bi neko prsilio GSW da igraju na zivot i smrt svaki posed, da bi mogli da dobiju i po 50, 60 razlike. Prosle godine su bili bez poraza na jakom zapadu u plejofu, a ove godine kao gube po jednu

fantom

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Лепи Цане из Тексаса, 21. maj 2018 09:29) # Link komentara

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.

Milan Kosanovic

pre 5 godina

O ovome sam pisao na pocetku sezone. Valjda je sada svima jasno koliko je izdajnik ubio NBA scojim prelaskom u GSW. Jednostavno ne postoji nikakva neizvesnost u takmicenju, a to onda nije sport. Na kraju ce sledece sezone GSW postati bukvalno omrazena ekipa jer ce i sledece sezone uzeti prsten sa ovim sastavom. Nemojte da se zavaravate za Boston ili neku drugu ekipu. Njima nedostaje jos mnogo utakmica da bi bili sampioni iako im to zelim od sveg srca.

Maki

pre 5 godina

Baš su ih ugazili. Meni je najleppši potez kad Livingston prenosi loptu preko celog terena,fenomenalnim driblingom šalje Hardena po burek i poentira. Ne potcenjujem nijednu ekipu, ali Golden Stejt je sila. Sve ekipe imaju fenomenalne igrače, ali teško ko im može parirati u seriji.Videćemo da li Hjuston ima odgovor na ovo gaženje. Pretpostavljam da će četvrta utakmica biti neizvesnija.

milan

pre 5 godina

brajant je ekpipu sacinjenu od
luka voltona kris mima smush parkera derika fisera tada rovitog odoma i kvomi brauma uvodio u plej of. NA ZAPADNOJ KONFERRNCIJI pored zivog dankana i sparsa novickog stiva nesa krisa pola. istina gubio redovno u prvoj rundi ali je znojio ekipe. lbj. je igrom slucaja gubio od gore pomenutih, a nije bio golden stejt. imteresuje me koloko bi kukali da su saigraci i to ne jednu sezonu vec najbolje igracke godine potrosene kao brajant sa ekipom.

ivan78bg

pre 5 godina

@Kangrga,barnabi
Kmeeeeee.
Nemojte da gledate ako vam je dosadno.Uostalom da pratite NBA znali bi ste da GS jos nije ni blizu da dominira kao neke ekipe u istoriji.Moguce da ce ih stici ali jos nisu ni blizu.
Takodje ljudi su gradili svoj tim godinama.
Poredjenje sa evropskom kosarkom je blago receno smesna.Prvih 16 ekipa NBA bi demolirala evrospke smapione bar sa 50 razlike svaku utakmicu ako bi zeleli da igraju ozbiljno

alobre

pre 5 godina

Ljudi to sto su Voriorsi uradili nije nesto sto im drugi GM-ovi/ekipe zameraju, naprotiv to je nesto o cemu sanjaju da sklope takav tim od svojih draft pickova i uzmu nekog dobrog FA-a, a GSW ne samo da je to uspeo nego je uspeo bez tankovanja i jurenja prvih pikova. Presli su igricu u svakom smislu.

e moj druze...

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

Sta ti rece...cccc...i ostade ziv....Pa sampion 2004 Detroit bi ove danasnje "igracine" drzao ispod 80 poena po utakmici! Sto se tice Brajanta...mozda nije imao jakih timova u finalima(mada se i to ne slazem sa tobom) ali je put do finala bio 10 puta tezi nego danas....Portland,Sakramento,San Antonio,Minesota...Kladim se da bi ti timovi razbucali ove danasnje jer za razliku od danas,tada se igrala i odbrana...

Иван

pre 5 godina

Спарси су на мућку створили велики тим, и то око Робинсона 2 пута: прво кад су две године колико је још након драфта морао да остане у војсци искористили да напуне тим високим пиковима, а онда и када су фолирали његову повреду дуже него што је заиста био повређен и танковали сезону да доведу Данкана. Остало је историја.

Лејкерси су на мућку дошли до Брајанта на драфту, који је требало да заврши у Шарлоту. Редовно користе свој медијски статус да привуку играче, па су и Шека довукли из Орланда лако. Ето шампионског тима.

Вориорси су у правом тренутку искористили промену система селери кепа. Ето шампиона.

У НБА се ретко када 100% поштено долазило до династија, тако да је сувишно ту моралисати. Али је некад барем било занимљиво гледати те мечеве. Да Бостон има Кајрија (и Хејворда) не бисмо видели ниједну занимљиву утакмицу у плеј-офу. Сама чињеница да Селтикси побеђују без најбољих, на систем, показује колико су доминантни на Истоку и колико ни ту заправо није неизвесно.

Лига ће морати да реши тај проблем, јер ће бити све мање интересовања шта год да покаже бикини-статистика. Ја нисам жалио толико због Јокића што Денвер није ушао ове сезоне у плеј-оф, већ због тога што се лига одлучила да протежира погрешне, незанимљиве и ограничене екипе типа Минесота, док би Нагетси можда били освежење у завршници НБА. Одлучили су се за краткорочан мали профит, уместо дугорочног великог. Мислим да Силвер нема праву визију будућности НБА, а ни они који су га довели на ту позицију.

Cyber Kooryber

pre 5 godina

dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala.
(the answer, 21. maj 2018 10:28)

Klasično razmišljanje zabludelog Lebronovca. Iguodala je ko zna kakvim čudom bio MVP, a šta o tome misle govori i ovo - https://www.washingtonpost.com/news/fancy-stats/wp/2015/06/17/andre-iguodala-is-worst-nba-finals-mvp-in-last-30-years/?noredirect=on&utm_term=.7bc8fa7306ad . I sad je on u 34. godini neka ala od igrača, jer je bio MVP finala pre tri godine, a kad je "steroid-pumped" igrao sa 3x šampionom, 12x all-star igračem, 2x vodećim strelcem lige Vejdom sa 35 i Derikom Rouzom (kojeg, gle čuda, Minesota želi da zadrži) to su sve bili teški krševi. Naravno kad od "nadopingovanog" nisu mogli da imaju loptu, osim kad im "steroid man" to dozvoli, baš kao i ovi mučenici sad.

paramore

pre 5 godina

Gledati Karija kako igra je kosarkaska pesma. Kad zaigra na svom nivou sve izgleda nadrealno. ono kao gledas i to se desava i super je a opet ti je tesko da poverujes da je sve to istina. Zvucacu glupavo ali ima nesto Bozansko u njegovoj igri, prosto nemam drugo objasnjenje.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.
(aaaaa, 21. maj 2018 11:37)

Nisi vala ni tu tacku morao staviti na par rijeci pred kraj, kad si vec dotle dosao. Stavi negdje zapetu covjece, necitljivo je

The Worm

pre 5 godina

@CJC to ti govori koliko je Istok bio los 1998-2010 ali ne i zapad,Bryant je izbacio 24 ekipe sa 50+ pobeda,najvise u istoriji! Desavalo se sa deveta ekipa sa zapada ima bolji skor od trece ili cetvrte na istoku! Bryant bi samo imao vece brojke danas jer je sve podredjeno statistici i ofanzivi,uostalom to nije ni pitanje on je do skoro igrao,bio je vrh i u 34toj dok nije pokidao tetive! Bas sam pogledao skoro Skajlsovih 30,Kidovih 25 i Medzikovih 24 asistencija na utakmici i nijedna nije bila na nacin kako se danas pisu mnoge asistencije,tako sto igrac ide u dribling ili na ulaz i postize kos! Sto se tice teme Bulls vs Gsw svako ko misli da je Kley bolji od Kukoca taj prati samo statistiku a kosarku ne zna. Kukoc nije imao prostora u Bullsima ali on je imao sve plus 211cm,savrseno znaci i niko ne bi mogao da ga brani i bio bi mnogo vise iskoriscen. Naravno da bi Rodman mogao da brani svakoga,covek je cuvao Shaqa,Duncana,Melouna a kamoli greena ili kleya,on je bio doktor za Mind game a ne za nokaute i lako bi mogao da isprovicira greena da bude izbacen iz igre i ne samo njega,Pippen i Jordan vrhunski defanzivci kao i Harper,Pipena na prodor i ulaz ne bi branio niko a Jordan bi imao jos vise prostora sad kad je reket siri. Ne zaboravite da je i deda Jordan imao 25ppg u proseku protiv zone i handchekinga pre nego sto je povredio koleno i otisao na operaciju. A verujem da bi Lejkersi i prajm Spursi imali odgovor.

bBb

pre 5 godina

@Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

A sada, lepo, pročešljaj Zapadnu koneferenciju, pa se vrati ovde...

Milan

pre 5 godina

@the answer Tacno je da GS ima 2 sigurno HOF igraca - Kari i Durant, Tompson, vrlo verovatno, a imaju i Grina, koji je vise neka vrsta Rodmana koji je dosta korisniji u napadu, po meni i jedan i drugi strasno korisni igraci koji su neophodni svakom sampionskom timu. Ali ne umanjuj vrednost Klivlenda. Tu je i Lav koji je all star, i vrlo verovatno i on budici HOF. Prosle 3 godine je tu bio i Irving koji je sigurno buduci HOF, ima tu i drugih korisnih igraca. Previse se potcenjuje Korver, JR Smit je ove godine los, ali je prethodnih znao da bude odlican. I da, Irvinga nema ove godine, pa je zato i pitanje da li ce proci u finale, ili ce ispasti od ekipe u kojoj su glavni igraci rukiji i sofmori.

Memfis

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. maj 2018 11:41)

Odakle si ti liče doleteo, pratim NBA relativno intenzivno 10ak godina, a i pre toga kad god se ukaže neki prenos na B9* i OBN, i sad mi ti držiš predavanje da je GS mnogo bolji od Reala!? I da meč Real-Fener je bio 5 puta zanimljiviji od sinoćnjeg meča GS-Hjuston iako mnogo manje pratim EL.

reflektor

pre 5 godina

Pola komentara ostrascenih ili nepoznavalaca NBA prilika,itd.Aman svaki put se spominju Lebron,Dzordan,Cikago,Brajant,Barkli,Vestbruk,San Antonio..aman,a utakmica ova.Nebitno i da je bilo koja druga.Otisli ljudi u out ovde pa pisu tek da nesto pisu,ne svi cast!Sto se meca tice i serije uopste,jasno je valjda da je GS u stanju da izgubi 20,pa sledecu da izuje CETRDESET tog istog protivnika.Pomirite sa sa tim da su sila,da imaju TIM,sut,odbranu,napad,SVE.I to bez klasicne petice veci deo meca.Takav sistem i ako stane Kleja i KD,Kari melje,i obrnuto.Gledajte malo sire pojam NBA i kosarke i kako i sta rade GSW.Tri od cetiri igraca su tu od pocetka,a KD je dosao da stavi slag na tortu.Bravo i svaka cast.Iguodala i Grin rade stvari(skokovi,rampe,odbrana jaca) a ova trojica pune kao besni.Ko da ih pobedi na 4?Kojim sistemom,kako?Po meni TOP 5 generacija svih vremena sa potencijalom i kapacitetom da bude TOP1-3!

aaaaa

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.

vlada

pre 5 godina

@dex

Milicic 2. pik

Razmisli o tome. To ko je koji pik nema veze sa mozgom.

Bitno je da je Igi dosao kao vrhunski igrac, Livingston kao odlican za klupu, Durant kao superstar. Od ovih u Clevelandu se nijedan nije pokazao kao vrhunski,pa cak ni dobar. Kakav Bennet, Thompson i ostali.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@kangrga - vrati neki snimak i pogledaj spomenuti CHI...Pippen radi posao koji u GSW niko ne radi, ne vidis ga a na kraju ogromne cifre, Rodman bi ako nista nokautirao nekoga i uterao strah ostalima, a MJ ako ne bi imao vise od prosecnih 30ppg onda bi pojacao odbranu da invalidise jednog od sutera u GSW....i eto ti pobednika...CHI je bio i jedna od najboljih odbrambenih ekipa pored toliko dobrih igraca u napadu. Ovde najverovatnije dobija GSW jer ima neverovatne igrace, iako ja navijam za HOU

jsx

pre 5 godina

Pitaju ljudi kojih 5 all star igraca: Kari, Durent, Tompson,Grin i naravno Zaza Paculija. Verovatno misli na Iguadalu, ali preterivanje je podmladjivati ga i smatrati i dalje all starom kao sto to ljidi rade npr. sa Melom, Rouzom (s tim sto je Igi bolki od njih) pa u neku ruku i sa Vejdom i Bosom. Ovo sa 4 hall of famera je tek neozbiljno, samo su Kari i Durent tog kalibra. E sad, i dalje su paklena ekipa, jedna od jacih u istoriji, ali pitanje je da li ce ostaviti takvog traga kao Bulsi, Sparsi. Za sad treba da prestignu Lebronov Majami, sto doduse verujem da hoce.

dex

pre 5 godina

Razmislite o ovome:
Golden State:
Stef Kari - 7. Pik
Klej Tompson - 14. Pik
Drejmond Grin -34 pIK
Andre iguadala - 9. Pik
Harison Barns 7 Pik
Kevin Durant - 2. Pik

Klivlend:
LeBron Dzejms: 1. Pik
Kajri irving 1. Pik
Antoni Benet 1. Pik
Endrju Vigings 1. Pik
Tristan Tompson 4.Pik
Dion Walters 4. Pik

Sad nastavite da pljujete Golden State. Pozdrav.

cheers

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.

asdf

pre 5 godina

Kakvo gazenje...Nervira me samo sto se dugo nije vidjela neka plej of serija gdje je svaka utakmica na jednu -dvije lopte.
(sofrimak, 21. maj 2018 08:38)

Duel Bostona i Filadelfije je bio na jednu-dve lopte

Memfis

pre 5 godina

Svaki meč sve gori. Pogledao sam (nažalost) prvo poluvreme, jedno 15 ishitrenih šuteva je upućeno, kao da su se takmičili ko će gori napad da odigra. Hjuston je uspeo da promaši i 5,6 zicera pa su dvocifrenom razlikom gubili na poluvremenu iako Kari bazen nije mogao da pogodi, a i Durent je promašivao više nego inače. Kris Pol je u prvom delu igrao ispod nivoa Jana Veselog protiv Reala koliko god to delovalo nemoguće. Baš nezanimljivi mečevi se igraju, mislim da će liga imati ogromnih problema u skorijoj budućnosti. Boston dobije 20 pa Klivlend 30. Hjuston dobije 25, pa GSW 40. Negledljivo.

akros

pre 5 godina

Ali kada Kari uđe u seriju i publika padne u trans, kao da je samo snoviđenje došlo sa neba.. posle protivnici padaju kao olovni vojnici/ to se zaista retko viđa.

Kangrga

pre 5 godina

@HARIS
Naravno da postoji salary cap a zašto Golden Stejt nije probio tu granicu je već drugo pitanje. Tamo osim Karija niko nije plaćen koliko realno vredi tako da ima tu svačega...Tompson, Grin i Durent igraju za duplo manje nego što bi u bilo kom drugom timu dobili.
@petarczv
Zanš ti vrlo dobro kojih 5 all star igrača ima GS, od toga su Kari, Grin, Tompson i Durent u apsolutno najboljim igračkim godinama i svi na vrhuncu karijere! Ovako jak tim nikada nije postojao! Čak i Džordanov Čikago bi izgubio od njih bez većih problema ili neko stvarno misli da bi Pipen i Rodman uštopovali Karija, Grina, Tompsona i Iguadalu?! Računam da bi se borili MJ i KD...

mare

pre 5 godina

Mnogo lako prave serije GSW. Za 2 minuta 10: 0 kao ništa. Onda u 3/ 4 Kari dao 18pts sa nekim nerealnim trojkama sa parkinga i tu je bio kraj za Hjuston. Sa druge strane Hjuston je promašio previše zicera i gubili su lopte...spustili su ih na 85 pts i nema tu šta da se priča. Ne znam kako rakete mogu da urade nešto. Jedino da sledeću odigraju 130% a GSW da odigraju očajno ali kolike su šanse da se to desi...radi se o brutalnom timu možda jednom od boljih u istoriji košarke.

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 21. maj 2018 09:51) # Link komentara


Durent, Kari, Klej i Green.

Navijač

pre 5 godina

Ovaj plejof bi morao da bude prelomna tacka u daljem razvoju NBA lige. Cirkus, nista vise od toga! Jesu tu najbolji igraci na svetu ali ovo vise nije kosarka. Sve se pretvorilo u individualnu statistiku. I da bude sedma utakmica opet ne bi bilo zanimljivo.

HARIS

pre 5 godina

Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

U NBA postoji nesto sto se zove 'salary cap', tako da ove igrace koje si nabrojao nikada ne bi mogli da vidimo zajedno, osim ako se svi ne odluce da igraju za sicu, to bi bila druga stvar. GS nije probio tu granicu sa platama, pa da pises tako nesto. Imas na yt video gdje se govori o napredovanju GS-a, sta i kako su planirali i napravili od 2009. do danas. Mozda ce za koju god Fila dominirati ligom, nikad se ne zna.

Vasic

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeri smo ta ko u mo gucnosti, 21. maj 2018 09:44)

Nije to stvar promene misljenja druze, nego promene ljudi koji ostavljaju komentare. Oni koji su do juce ostavljali komentare kako je Houston opasna ekipa, nakon ovog meca ne dolaze da komentarisu, ali su zato nagrnuli ovi simpatizeri GSW. Ali videces komentare ako u narednom mecu Houson dobije. To su ti sve mahom klinci koji misle da se sve bitno i veliko na ovom svetu dogodilo bas u tom periodu od 15-ak godina u kojem su oni ziveli. Nista pre njih niti ce icega biti posle njih. Svako malo imamo prilike da cujemo “najbolji u istoriji”, “najbolji ikada”, “ovo niko nije uradio”- sta dalje da pricamo? Svako ko se malo istakne u necemu odmah je najbolji ikada. iPhone i Nike AirMax generacije misle da je zemljina kugla krenula da se okrece tek kad su se oni rodili. I onda kako da razgovaras o kosarci sa nekim ko LeBrona poredi sa Jordanom, a diskutabilno je da li je covek i od Bryant-a bolji. Ili sa ljudima koji tvrde da je Steph Curry najbolji ikada? 🤷♂🙄

samba

pre 5 godina

Hjuston je ekipa bez sampionskog mentaliteta, koja uglavnom zavisi od suta. Kada ih stane sut oni gube olako. Sa druge strane su mocni GSW protiv kojih se mora igrati odbrana punih 48min. Oni nisu nepobedivi, jer sutere je najlakse cuvati, ali nijedna ekipa u danasnjem NBA ne igra dobru odbranu. Sve su to postale napadacke ekipe sa osrednjom ili slabom defanzivom (Hjuston), dok su Spursi ostali bez jakog reketa sto ih je oduvek krasilo, samim tim pati odbrana.
Sve se svodi ko ce koga da nadskoci, pretrci, umesto ko ce koga da zaustavi.
Tako Durant ne pokusava zaustaviti Lebrona, ili ovaj njega, vec ko ce vise poena da postigne i ko se bolje snadje u toj jurnjavi pobedjuje.
Raniji igraci su znali pogadjati kada je tesko ili se utakmica lomi, igrali su pod pritiskom, dok toga danas nema i u finalu konferencije jedna ekipa pobedjuje drugu 40p razlike, a proslu je izgubila 30p. Znaci, nema borbe, istrajnosti, vec se predaju i padaju cim malo pocnu gubiti.

the answer

pre 5 godina

@petarczv
dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala. Grin,Durent,Kari i Tompson,sila od ekipe,dzba tebi sto pokusavas ds vec sad se pripremis da ismejes Lebrona ako izgubi u finalu, tog Lebrona koji vuce ekipu u 33oj, bez IJEDNOG saigraca na nivou gore pomenutih, Lebrona koji je od Klivlenda napravio fransizu za koju je svako cuo,i koja bez njega ne bi ni videla plej of. dzaba ti sve, pravi poznavaoci kosarke su realni i svesni jacine Voriorsa i truda Lebrona.

CJC

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.

Pera

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca

Kari
Tompson
Durent
Grin
Paculija

barnabi

pre 5 godina

I kome je interesatno da se sastanu 2 najbolja time i jedan dobije 41 razlike?
Bez Durenta, GSW bi bio veliki favorit ali bi bila neka neizvesnost u finalu konfrecije i velikom finalu.Imali bi 'samo' Karija, Tompsona, Grina i Igudalu koji su oborili rekord sa 73-9, a pre toga osvojili titulu.
Ovako, ovo je najljigaviji potez u istoriji sporta. Sada treba da se foliraju i eto izgube po jednu utakmicu, inace ako igraju 100% svaku bila bi metla u svakoj rundi plejofa sa po 20, 30 ili 40 razlike.
Zasto Hjuston nema sanse? Durent je mnogo bolji od Hardena, Kari od Pola, Tompson od Arize, a Grin i Igudala od Takera i Kapele. Ne secam se ovakve dominacije u bilo kom sportu, i ovoliko narusenog balansa, jedino da Lebron predje u GSW pa da povracamo kolektivno, mada su i ovako krunisani pre nego sto je sezona pocela

Kangrga

pre 5 godina

@barnabi
Bravo za komentar! Sada će da se jave Lebronovi hejteri i objasne ti da je Golden Stejt strpljivo gradio ekipu a eto doveli su "samo" Iguadalu i nekog igračića po imenu Durent...
Dobro si napisao da bi jedina ljigavija situacija od Durantulinog dolaska u ionako najjači tim na svetu bila ta da Lebron pređe u Voriorse pa da onda na miru svi batalimo sa gledanjem košarke. Ne mogu da verujem da ima likova koji opravdavaju taj Durentov potez i još pišu bajke ovde da eto kako su svi divni u Voriorsima pa su se posvetili višem cilju - tituli. Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!

tebric burazengija

pre 5 godina

Gsw je bez premca najzdravija kosarkaska institucija u nba-u, u kojoj su individualne uloge potpuno podredjene klupskom uspehu.
Ako se pazljivo obrati paznja, jasno se vidi koliko je dolazak KD-a pored Karija zapravo uticao da je individualno postao manja zvezda u odnosu na Oklahomu. Lebron, Harden, Vestbruk su apsolutno preuzeli primat, oni su nosioci u svakom smislu, o njima se govori u neverovatnim brojkama. O KD-u vec manje nego ranije. S druge strane, njegov dolazak u gsw je automatski uticao da i Kari kao verovatno najveci superstar uz Lebrona napravi takodje korak ‘unazad’. Podredio se timu, dosao do maltene sekundarne uloge naspram KD-a i prihvatio to onako kako bi svaka fransiza samo mogla da pozeli. A o kakvom se igracu samo radi! Sad dolazimo do Kleja. Covek koji bi u 80% timova bio prva zvezda ostaje u senci pomenute dvojice, prakticno mnogo manje interesantan medijima i javnosti nego mnogo njih koji ne mogu ni u ludilu da mu pariraju. A komandant odbrane? Sta cemo sa njim? Pa Igudala? Livingston?
Stvar je u tome sto gsw ima misiju koja se ne tice najvecih individualnih tragova, naprotiv, vec neceg sto svaki ljubitelj bilo kog timskog sporta mora da postuje i ceni. Zbog toga su i najzdraviji i tu su gde jesu. Zbog toga je ovaj tim veci i od Lebrona, pa bio on najveci igrac danasnjice ili ne..
Za razliku od njega, kao i Hardena i Vestbruka - Durent, Kari, Klej i Grin nisu samo igraci s imenom na ledjima, vec su GSW. I to je ta fundamentalna razlika.

Mladen

pre 5 godina

Najbolji pokazatelj šta očekuje ekipe koje misle da mogu da igraju sa njima,tj koje se ponesu posle pobede ...
Ovo su vanzemaljci,što je najgore mogu bolje. 4 : 2 u najboljem slučaju po Hjuston,ove sa Istoka čeka još surovija kazna...

petarczv

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca?

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.

Alex

pre 5 godina

Po meni je Kari najbolji kosarkas svih vremena. Najbolji je suter, brz kao munja, neverovatno vest sa loptom i nista ne radi na silu. Ovo sto on radi nikad nije vidjeno. Promenio je kosarku.

Vladimir

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija
Dečko pa ako negde kruži lopta u napadu to je svakako kod GSW. Timska igra za razliku od Hjustona i Klivlenda gde jedan, maksimalno 2 igrača drže loptu kod sebe 10-15 sekundi. Dok se igra timski nema šanse da ovakve ekipe izgube. Čim počne solo igra i ispucavanje dobiješ poraz od 40 razlike. Jak je GSW mada treba očekivati odgovor Hjustona jer ne verujem da će se tako lako predati.

bla bla

pre 5 godina

@barnabi
A kome je onda zanimljiva bilo koja jaca liga u kosarci i fudbalu gde imas 2 tima koji osvajaju decenijama?
Kad je cikago dominirao, niko nije povracao...

NNN

pre 5 godina

Ovo je problem sa brzim šuterskim ekipama, kad jedne krene da druge ne - onda bude ovakvo gaženje.
Nikada se više neće ponoviti serija kao npr. finale '94. Hjuston - Njujork kada su svih 7 utakmica bile na jedan-dva poseda.

Pera Pisar

pre 5 godina

Svaka čast GSW-u, stvorili su ekipu od pika br 7, 11, 34...i bez obzira na Durenta, opet igraju timsku košarku i npr.Kari se je bez sujete podredio "ovom što juri prsten"...razumem i današnju omladinu koja prati NBA što ne daju na GSW, odrastaju sa njima, i kažu "imamo privilegiju da gledamo takav tim" i mi smo u naše vreme velikom većinom navijali za Džordana i Bulse, iako su i oni imali dominantan tim i Pipena, Rodmana, Kukoča...ali taj Čikago je imao konkurenciju U Juti sa Stoktonom i Melounom, Hjustonu, Feniksu...Olajdžuvonu, Barkliju, ovom, onom...10 ekipa je imalo minimalno 2 velika igrača, Čikago je finalne serije dobijao i sa 4-1, ali u neizvesnim završnicama...sam GSW je bio među najgorim franšizama sa Timom Hardvejom seniorom, Litrej Sprivelom i Krisom Malinom...ovo danas je smešno, treće utakmice finala Istoka i Zapada, rezultati +30 i +42...opao je rapidno kvalitet lige i mora nešto da se menja da se uvede neka ravnoteža, izgubiće NBA 100% na popularnosti, koga ovo zanima...pa jedan Jasikevičijus sa koledža Merilend nije pre 15-ak godina prošao draft,a danas se iz Evrope draftuju Micić, Timoti-Luvavu, Bender, Bolden i Lesor, koji je "rupa" i u Zvezdi

JPR24

pre 5 godina

Ovi bre resetovali Hjuston ! Ocekivao sam mnogo vise od ove serije.. Ali kad u trecoj utakmici jedna ekipa demolira drugu sa +41... Nema tu nikakvog zara i borbe kao sto je bilo u PO. Jeste GSW monstruzno dobra ekipa, ali sto je mnogo, mnogo je.

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno... 
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse. 
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.
(M V P aka JeRemija, 21. maj 2018 08:48)

Jedino nije jaci od miamia sa lebronom, boshom, wadeom, alenom, batieom, milerom...

Лепи Цане из Тексаса

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.

biciklo nije moje.....uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Harden i Paul 12/32 iz igre, pa `de ste posli rodjaci!?

GSW se naprzio da osveti razbijanje od 20 razlike iz G2, Stef namestio ruku, malo zategli u odbrani i, barem po meni, malo domacinskog sudjenja u nekim momentima gde se dozvoljavala grublja igra...i eto ti rekord u razlici 41...sluti li to 4-1

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno...
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse.
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.

Divos

pre 5 godina

Одиграли су надахнуто, добили су у овом мечу оно што дуго, дуго чекају, Карија, оног правог Карија, Дурент ће читав плеј-оф одиграти на свом нивоу, Томпсон ће дати свој допрнос, Грин и Игудала ће радити оно што се од њих тражи.

И овај меч су одиграли са ниском поставом, са 4 спољна и без центра (и МекГи и Пачулиа су добили пар минута у 4/4 када је меч већ увелико био одчучен), једна игра по рукопису "ратника", добар проток лопте, брза транзиција, сви шицају, ужитак је гледање, једна рапсодија кошарке.

Хјустон се држао некако до полувремена, мучили су се (а да су се мучили, говори да им је до тада Капела био први стрелац), али нису пуно заостајали, а онда почетком 3/4 за минут "ратници" праве 10-0, и то би било то.

Голден Стејт је повео у серији, све боље у плеј-офу изгледају и имају психолошку предност.

Видећемо да ли ракете могу да се врате у овој серији. Овакав пораз у првом мечу може помоћи екипи да се ментално мобилише, набрије за слиједеће (а код противника зна доћи до менталне блокаде), но у трећем је већ друга ситуација.

Мислим да ће наредни меч одлучити победника у серији. Наравно, Голден Стејт је у великој предности.

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
(NastyB, 17. maj 2018 08:52)

Ovo sam napisao posle pobede Raketa u prošlom meču. Znao sam da će Hjuston imati problema u Ouklendu, ali ovakvo peglanje nisam očekivao. U potpunosti su se "osvetili" za prethodni poraz. Verujem da će i sledeću dobiti GSW, a petu, u Hjustonu MOŽDA otkinu još jednu pobedu, pa da se u Orakl areni proslavi ulazak u finale.

tebric burazengija

pre 5 godina

Gsw je bez premca najzdravija kosarkaska institucija u nba-u, u kojoj su individualne uloge potpuno podredjene klupskom uspehu.
Ako se pazljivo obrati paznja, jasno se vidi koliko je dolazak KD-a pored Karija zapravo uticao da je individualno postao manja zvezda u odnosu na Oklahomu. Lebron, Harden, Vestbruk su apsolutno preuzeli primat, oni su nosioci u svakom smislu, o njima se govori u neverovatnim brojkama. O KD-u vec manje nego ranije. S druge strane, njegov dolazak u gsw je automatski uticao da i Kari kao verovatno najveci superstar uz Lebrona napravi takodje korak ‘unazad’. Podredio se timu, dosao do maltene sekundarne uloge naspram KD-a i prihvatio to onako kako bi svaka fransiza samo mogla da pozeli. A o kakvom se igracu samo radi! Sad dolazimo do Kleja. Covek koji bi u 80% timova bio prva zvezda ostaje u senci pomenute dvojice, prakticno mnogo manje interesantan medijima i javnosti nego mnogo njih koji ne mogu ni u ludilu da mu pariraju. A komandant odbrane? Sta cemo sa njim? Pa Igudala? Livingston?
Stvar je u tome sto gsw ima misiju koja se ne tice najvecih individualnih tragova, naprotiv, vec neceg sto svaki ljubitelj bilo kog timskog sporta mora da postuje i ceni. Zbog toga su i najzdraviji i tu su gde jesu. Zbog toga je ovaj tim veci i od Lebrona, pa bio on najveci igrac danasnjice ili ne..
Za razliku od njega, kao i Hardena i Vestbruka - Durent, Kari, Klej i Grin nisu samo igraci s imenom na ledjima, vec su GSW. I to je ta fundamentalna razlika.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno...
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse.
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.

dex

pre 5 godina

Razmislite o ovome:
Golden State:
Stef Kari - 7. Pik
Klej Tompson - 14. Pik
Drejmond Grin -34 pIK
Andre iguadala - 9. Pik
Harison Barns 7 Pik
Kevin Durant - 2. Pik

Klivlend:
LeBron Dzejms: 1. Pik
Kajri irving 1. Pik
Antoni Benet 1. Pik
Endrju Vigings 1. Pik
Tristan Tompson 4.Pik
Dion Walters 4. Pik

Sad nastavite da pljujete Golden State. Pozdrav.

NNN

pre 5 godina

Ovo je problem sa brzim šuterskim ekipama, kad jedne krene da druge ne - onda bude ovakvo gaženje.
Nikada se više neće ponoviti serija kao npr. finale '94. Hjuston - Njujork kada su svih 7 utakmica bile na jedan-dva poseda.

Mladen

pre 5 godina

Najbolji pokazatelj šta očekuje ekipe koje misle da mogu da igraju sa njima,tj koje se ponesu posle pobede ...
Ovo su vanzemaljci,što je najgore mogu bolje. 4 : 2 u najboljem slučaju po Hjuston,ove sa Istoka čeka još surovija kazna...

Pera Pisar

pre 5 godina

Svaka čast GSW-u, stvorili su ekipu od pika br 7, 11, 34...i bez obzira na Durenta, opet igraju timsku košarku i npr.Kari se je bez sujete podredio "ovom što juri prsten"...razumem i današnju omladinu koja prati NBA što ne daju na GSW, odrastaju sa njima, i kažu "imamo privilegiju da gledamo takav tim" i mi smo u naše vreme velikom većinom navijali za Džordana i Bulse, iako su i oni imali dominantan tim i Pipena, Rodmana, Kukoča...ali taj Čikago je imao konkurenciju U Juti sa Stoktonom i Melounom, Hjustonu, Feniksu...Olajdžuvonu, Barkliju, ovom, onom...10 ekipa je imalo minimalno 2 velika igrača, Čikago je finalne serije dobijao i sa 4-1, ali u neizvesnim završnicama...sam GSW je bio među najgorim franšizama sa Timom Hardvejom seniorom, Litrej Sprivelom i Krisom Malinom...ovo danas je smešno, treće utakmice finala Istoka i Zapada, rezultati +30 i +42...opao je rapidno kvalitet lige i mora nešto da se menja da se uvede neka ravnoteža, izgubiće NBA 100% na popularnosti, koga ovo zanima...pa jedan Jasikevičijus sa koledža Merilend nije pre 15-ak godina prošao draft,a danas se iz Evrope draftuju Micić, Timoti-Luvavu, Bender, Bolden i Lesor, koji je "rupa" i u Zvezdi

JPR24

pre 5 godina

Ovi bre resetovali Hjuston ! Ocekivao sam mnogo vise od ove serije.. Ali kad u trecoj utakmici jedna ekipa demolira drugu sa +41... Nema tu nikakvog zara i borbe kao sto je bilo u PO. Jeste GSW monstruzno dobra ekipa, ali sto je mnogo, mnogo je.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.
(aaaaa, 21. maj 2018 11:37)

Nisi vala ni tu tacku morao staviti na par rijeci pred kraj, kad si vec dotle dosao. Stavi negdje zapetu covjece, necitljivo je

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
(NastyB, 17. maj 2018 08:52)

Ovo sam napisao posle pobede Raketa u prošlom meču. Znao sam da će Hjuston imati problema u Ouklendu, ali ovakvo peglanje nisam očekivao. U potpunosti su se "osvetili" za prethodni poraz. Verujem da će i sledeću dobiti GSW, a petu, u Hjustonu MOŽDA otkinu još jednu pobedu, pa da se u Orakl areni proslavi ulazak u finale.

Divos

pre 5 godina

Одиграли су надахнуто, добили су у овом мечу оно што дуго, дуго чекају, Карија, оног правог Карија, Дурент ће читав плеј-оф одиграти на свом нивоу, Томпсон ће дати свој допрнос, Грин и Игудала ће радити оно што се од њих тражи.

И овај меч су одиграли са ниском поставом, са 4 спољна и без центра (и МекГи и Пачулиа су добили пар минута у 4/4 када је меч већ увелико био одчучен), једна игра по рукопису "ратника", добар проток лопте, брза транзиција, сви шицају, ужитак је гледање, једна рапсодија кошарке.

Хјустон се држао некако до полувремена, мучили су се (а да су се мучили, говори да им је до тада Капела био први стрелац), али нису пуно заостајали, а онда почетком 3/4 за минут "ратници" праве 10-0, и то би било то.

Голден Стејт је повео у серији, све боље у плеј-офу изгледају и имају психолошку предност.

Видећемо да ли ракете могу да се врате у овој серији. Овакав пораз у првом мечу може помоћи екипи да се ментално мобилише, набрије за слиједеће (а код противника зна доћи до менталне блокаде), но у трећем је већ друга ситуација.

Мислим да ће наредни меч одлучити победника у серији. Наравно, Голден Стејт је у великој предности.

Vasic

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeri smo ta ko u mo gucnosti, 21. maj 2018 09:44)

Nije to stvar promene misljenja druze, nego promene ljudi koji ostavljaju komentare. Oni koji su do juce ostavljali komentare kako je Houston opasna ekipa, nakon ovog meca ne dolaze da komentarisu, ali su zato nagrnuli ovi simpatizeri GSW. Ali videces komentare ako u narednom mecu Houson dobije. To su ti sve mahom klinci koji misle da se sve bitno i veliko na ovom svetu dogodilo bas u tom periodu od 15-ak godina u kojem su oni ziveli. Nista pre njih niti ce icega biti posle njih. Svako malo imamo prilike da cujemo “najbolji u istoriji”, “najbolji ikada”, “ovo niko nije uradio”- sta dalje da pricamo? Svako ko se malo istakne u necemu odmah je najbolji ikada. iPhone i Nike AirMax generacije misle da je zemljina kugla krenula da se okrece tek kad su se oni rodili. I onda kako da razgovaras o kosarci sa nekim ko LeBrona poredi sa Jordanom, a diskutabilno je da li je covek i od Bryant-a bolji. Ili sa ljudima koji tvrde da je Steph Curry najbolji ikada? 🤷♂🙄

alobre

pre 5 godina

Ljudi to sto su Voriorsi uradili nije nesto sto im drugi GM-ovi/ekipe zameraju, naprotiv to je nesto o cemu sanjaju da sklope takav tim od svojih draft pickova i uzmu nekog dobrog FA-a, a GSW ne samo da je to uspeo nego je uspeo bez tankovanja i jurenja prvih pikova. Presli su igricu u svakom smislu.

HARIS

pre 5 godina

Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

U NBA postoji nesto sto se zove 'salary cap', tako da ove igrace koje si nabrojao nikada ne bi mogli da vidimo zajedno, osim ako se svi ne odluce da igraju za sicu, to bi bila druga stvar. GS nije probio tu granicu sa platama, pa da pises tako nesto. Imas na yt video gdje se govori o napredovanju GS-a, sta i kako su planirali i napravili od 2009. do danas. Mozda ce za koju god Fila dominirati ligom, nikad se ne zna.

biciklo nije moje.....uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Harden i Paul 12/32 iz igre, pa `de ste posli rodjaci!?

GSW se naprzio da osveti razbijanje od 20 razlike iz G2, Stef namestio ruku, malo zategli u odbrani i, barem po meni, malo domacinskog sudjenja u nekim momentima gde se dozvoljavala grublja igra...i eto ti rekord u razlici 41...sluti li to 4-1

Vladimir

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija
Dečko pa ako negde kruži lopta u napadu to je svakako kod GSW. Timska igra za razliku od Hjustona i Klivlenda gde jedan, maksimalno 2 igrača drže loptu kod sebe 10-15 sekundi. Dok se igra timski nema šanse da ovakve ekipe izgube. Čim počne solo igra i ispucavanje dobiješ poraz od 40 razlike. Jak je GSW mada treba očekivati odgovor Hjustona jer ne verujem da će se tako lako predati.

paramore

pre 5 godina

Gledati Karija kako igra je kosarkaska pesma. Kad zaigra na svom nivou sve izgleda nadrealno. ono kao gledas i to se desava i super je a opet ti je tesko da poverujes da je sve to istina. Zvucacu glupavo ali ima nesto Bozansko u njegovoj igri, prosto nemam drugo objasnjenje.

asdf

pre 5 godina

Kakvo gazenje...Nervira me samo sto se dugo nije vidjela neka plej of serija gdje je svaka utakmica na jednu -dvije lopte.
(sofrimak, 21. maj 2018 08:38)

Duel Bostona i Filadelfije je bio na jednu-dve lopte

ivan78bg

pre 5 godina

@Kangrga,barnabi
Kmeeeeee.
Nemojte da gledate ako vam je dosadno.Uostalom da pratite NBA znali bi ste da GS jos nije ni blizu da dominira kao neke ekipe u istoriji.Moguce da ce ih stici ali jos nisu ni blizu.
Takodje ljudi su gradili svoj tim godinama.
Poredjenje sa evropskom kosarkom je blago receno smesna.Prvih 16 ekipa NBA bi demolirala evrospke smapione bar sa 50 razlike svaku utakmicu ako bi zeleli da igraju ozbiljno

Maki

pre 5 godina

Baš su ih ugazili. Meni je najleppši potez kad Livingston prenosi loptu preko celog terena,fenomenalnim driblingom šalje Hardena po burek i poentira. Ne potcenjujem nijednu ekipu, ali Golden Stejt je sila. Sve ekipe imaju fenomenalne igrače, ali teško ko im može parirati u seriji.Videćemo da li Hjuston ima odgovor na ovo gaženje. Pretpostavljam da će četvrta utakmica biti neizvesnija.

cheers

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.

Jim Beam

pre 5 godina

@barnabi
Prvo, da bi Durent došao u GSW, morali su da odu Barns koji je već par godina na rubu all-stara i danas je najbolji igrač Dalasa i Bogut koji je pre povrede koja ga je zadesila bio sasvim solidan centar i u top5 defanzivnih svakako. Dolazak Durenta ih nije mnogo podigao koliko se priča i nema smisla pričati o veštački pravljenju tima. Sve što imaju u ekipi su ili izvukli na draftu ili su trejdovali i pustili svoje da se napravi prostor za njih. Druga je stvar što je selekcija urađena besprekorno, ali na tome im ne možeš zameriti.

Drugo, uklopiti bilo koja tri all-star igrača šutera (Karija, Kleja i Durenta u ovom slučaju) u jedan tim je izuzetno teško. Treba podeliti minute, šuteve i kontrolisati ego. Oni su to uspeli zato što je svako žrtvovao po malo, Klej je morao da popravi odbranu, Kari da žrtvuje MVP titulu, a Durent titulu prvog strelca lige. Da ne pričamo o Drejmondu koliko je podređen timu. Ako mislite da im je lako, primera sličnih ekipa je na desetine pa ništa nisu uradili (od Galaktikosa u fudbalu, preko Lejkers ekipe sa Šekom, Kobije, Pejtonom i Melounom i Hjustonove sa Hakimom, Barklijem i Drakslerom). Tako da, uživajte dok možete u ovoj košarci jer je milina gledati taj protok lopte, takve šutere na jednom mestu i tako brzu košarku.

bla bla

pre 5 godina

@barnabi
A kome je onda zanimljiva bilo koja jaca liga u kosarci i fudbalu gde imas 2 tima koji osvajaju decenijama?
Kad je cikago dominirao, niko nije povracao...

akros

pre 5 godina

Ali kada Kari uđe u seriju i publika padne u trans, kao da je samo snoviđenje došlo sa neba.. posle protivnici padaju kao olovni vojnici/ to se zaista retko viđa.

barnabi

pre 5 godina

I kome je interesatno da se sastanu 2 najbolja time i jedan dobije 41 razlike?
Bez Durenta, GSW bi bio veliki favorit ali bi bila neka neizvesnost u finalu konfrecije i velikom finalu.Imali bi 'samo' Karija, Tompsona, Grina i Igudalu koji su oborili rekord sa 73-9, a pre toga osvojili titulu.
Ovako, ovo je najljigaviji potez u istoriji sporta. Sada treba da se foliraju i eto izgube po jednu utakmicu, inace ako igraju 100% svaku bila bi metla u svakoj rundi plejofa sa po 20, 30 ili 40 razlike.
Zasto Hjuston nema sanse? Durent je mnogo bolji od Hardena, Kari od Pola, Tompson od Arize, a Grin i Igudala od Takera i Kapele. Ne secam se ovakve dominacije u bilo kom sportu, i ovoliko narusenog balansa, jedino da Lebron predje u GSW pa da povracamo kolektivno, mada su i ovako krunisani pre nego sto je sezona pocela

reflektor

pre 5 godina

Pola komentara ostrascenih ili nepoznavalaca NBA prilika,itd.Aman svaki put se spominju Lebron,Dzordan,Cikago,Brajant,Barkli,Vestbruk,San Antonio..aman,a utakmica ova.Nebitno i da je bilo koja druga.Otisli ljudi u out ovde pa pisu tek da nesto pisu,ne svi cast!Sto se meca tice i serije uopste,jasno je valjda da je GS u stanju da izgubi 20,pa sledecu da izuje CETRDESET tog istog protivnika.Pomirite sa sa tim da su sila,da imaju TIM,sut,odbranu,napad,SVE.I to bez klasicne petice veci deo meca.Takav sistem i ako stane Kleja i KD,Kari melje,i obrnuto.Gledajte malo sire pojam NBA i kosarke i kako i sta rade GSW.Tri od cetiri igraca su tu od pocetka,a KD je dosao da stavi slag na tortu.Bravo i svaka cast.Iguodala i Grin rade stvari(skokovi,rampe,odbrana jaca) a ova trojica pune kao besni.Ko da ih pobedi na 4?Kojim sistemom,kako?Po meni TOP 5 generacija svih vremena sa potencijalom i kapacitetom da bude TOP1-3!

e moj druze...

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

Sta ti rece...cccc...i ostade ziv....Pa sampion 2004 Detroit bi ove danasnje "igracine" drzao ispod 80 poena po utakmici! Sto se tice Brajanta...mozda nije imao jakih timova u finalima(mada se i to ne slazem sa tobom) ali je put do finala bio 10 puta tezi nego danas....Portland,Sakramento,San Antonio,Minesota...Kladim se da bi ti timovi razbucali ove danasnje jer za razliku od danas,tada se igrala i odbrana...

mare

pre 5 godina

Mnogo lako prave serije GSW. Za 2 minuta 10: 0 kao ništa. Onda u 3/ 4 Kari dao 18pts sa nekim nerealnim trojkama sa parkinga i tu je bio kraj za Hjuston. Sa druge strane Hjuston je promašio previše zicera i gubili su lopte...spustili su ih na 85 pts i nema tu šta da se priča. Ne znam kako rakete mogu da urade nešto. Jedino da sledeću odigraju 130% a GSW da odigraju očajno ali kolike su šanse da se to desi...radi se o brutalnom timu možda jednom od boljih u istoriji košarke.

fantom

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Лепи Цане из Тексаса, 21. maj 2018 09:29) # Link komentara

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.

petarczv

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca?

samba

pre 5 godina

Hjuston je ekipa bez sampionskog mentaliteta, koja uglavnom zavisi od suta. Kada ih stane sut oni gube olako. Sa druge strane su mocni GSW protiv kojih se mora igrati odbrana punih 48min. Oni nisu nepobedivi, jer sutere je najlakse cuvati, ali nijedna ekipa u danasnjem NBA ne igra dobru odbranu. Sve su to postale napadacke ekipe sa osrednjom ili slabom defanzivom (Hjuston), dok su Spursi ostali bez jakog reketa sto ih je oduvek krasilo, samim tim pati odbrana.
Sve se svodi ko ce koga da nadskoci, pretrci, umesto ko ce koga da zaustavi.
Tako Durant ne pokusava zaustaviti Lebrona, ili ovaj njega, vec ko ce vise poena da postigne i ko se bolje snadje u toj jurnjavi pobedjuje.
Raniji igraci su znali pogadjati kada je tesko ili se utakmica lomi, igrali su pod pritiskom, dok toga danas nema i u finalu konferencije jedna ekipa pobedjuje drugu 40p razlike, a proslu je izgubila 30p. Znaci, nema borbe, istrajnosti, vec se predaju i padaju cim malo pocnu gubiti.

Alex

pre 5 godina

Po meni je Kari najbolji kosarkas svih vremena. Najbolji je suter, brz kao munja, neverovatno vest sa loptom i nista ne radi na silu. Ovo sto on radi nikad nije vidjeno. Promenio je kosarku.

jsx

pre 5 godina

Pitaju ljudi kojih 5 all star igraca: Kari, Durent, Tompson,Grin i naravno Zaza Paculija. Verovatno misli na Iguadalu, ali preterivanje je podmladjivati ga i smatrati i dalje all starom kao sto to ljidi rade npr. sa Melom, Rouzom (s tim sto je Igi bolki od njih) pa u neku ruku i sa Vejdom i Bosom. Ovo sa 4 hall of famera je tek neozbiljno, samo su Kari i Durent tog kalibra. E sad, i dalje su paklena ekipa, jedna od jacih u istoriji, ali pitanje je da li ce ostaviti takvog traga kao Bulsi, Sparsi. Za sad treba da prestignu Lebronov Majami, sto doduse verujem da hoce.

Иван

pre 5 godina

Спарси су на мућку створили велики тим, и то око Робинсона 2 пута: прво кад су две године колико је још након драфта морао да остане у војсци искористили да напуне тим високим пиковима, а онда и када су фолирали његову повреду дуже него што је заиста био повређен и танковали сезону да доведу Данкана. Остало је историја.

Лејкерси су на мућку дошли до Брајанта на драфту, који је требало да заврши у Шарлоту. Редовно користе свој медијски статус да привуку играче, па су и Шека довукли из Орланда лако. Ето шампионског тима.

Вориорси су у правом тренутку искористили промену система селери кепа. Ето шампиона.

У НБА се ретко када 100% поштено долазило до династија, тако да је сувишно ту моралисати. Али је некад барем било занимљиво гледати те мечеве. Да Бостон има Кајрија (и Хејворда) не бисмо видели ниједну занимљиву утакмицу у плеј-офу. Сама чињеница да Селтикси побеђују без најбољих, на систем, показује колико су доминантни на Истоку и колико ни ту заправо није неизвесно.

Лига ће морати да реши тај проблем, јер ће бити све мање интересовања шта год да покаже бикини-статистика. Ја нисам жалио толико због Јокића што Денвер није ушао ове сезоне у плеј-оф, већ због тога што се лига одлучила да протежира погрешне, незанимљиве и ограничене екипе типа Минесота, док би Нагетси можда били освежење у завршници НБА. Одлучили су се за краткорочан мали профит, уместо дугорочног великог. Мислим да Силвер нема праву визију будућности НБА, а ни они који су га довели на ту позицију.

Cyber Kooryber

pre 5 godina

dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala.
(the answer, 21. maj 2018 10:28)

Klasično razmišljanje zabludelog Lebronovca. Iguodala je ko zna kakvim čudom bio MVP, a šta o tome misle govori i ovo - https://www.washingtonpost.com/news/fancy-stats/wp/2015/06/17/andre-iguodala-is-worst-nba-finals-mvp-in-last-30-years/?noredirect=on&utm_term=.7bc8fa7306ad . I sad je on u 34. godini neka ala od igrača, jer je bio MVP finala pre tri godine, a kad je "steroid-pumped" igrao sa 3x šampionom, 12x all-star igračem, 2x vodećim strelcem lige Vejdom sa 35 i Derikom Rouzom (kojeg, gle čuda, Minesota želi da zadrži) to su sve bili teški krševi. Naravno kad od "nadopingovanog" nisu mogli da imaju loptu, osim kad im "steroid man" to dozvoli, baš kao i ovi mučenici sad.

Pera

pre 5 godina

Sve do ove nestvarne generacije GSW najnadmoćnija košarka koju sam ikada video bila je igra reprezentacije Jugoslavije pod vođstvom Dušana Ivkovića 1989-91. (EP u u Zagrebu '89. i Rimu '91. i SP u Buenos Ajresu '90.). Ta reprezentacija nije doživela ni jedan poraz na ova tri takmičenja, a pobeđvala je prosečno sa 20 i više razlike. Tajna te reprezentacije bili su neverovatno brzi centri, mladi Divac i Rađa, koje su pratili čuda od krila Kukoč i Paspalj, kao i nestvarna bekovska linija (Đorđević-D.Petrović-Danilović-Perasović).
GSW je nešto toliko neverovatno da nema sa čim ni da se poredi. Bilo je strašnih NBA timova i pre, ali ni jedan nije igrao bez centra, kao GSW. Njihova treća četvrtina... Samo je Ivkovićeva Jugoslavija imala takvu igru u transu, prosto je mlela svakog protivnika. Međutim igra GSW izgleda kao ova Jugoslavija na kvadrat, to je naprosto neverovatno.
Teško mi je da poverujem da postoji neko ko voli košarku, a ne voli sadašnji GSW. To nije pitanje navijanja, to je pitanje činjenica i čiste lepote. Ovde neki pišu kako NBA više nije zanimljiva, jer je GSW prejak... Kakva budalaština! To što igra GSW prevazilazi sve što je košarka uopšte mogla da bude do njih. GSW nije prejak - GSW ima igru sa kojom nema poređenja, takvu igru niko nikada nije igrao pre njih. Utisak njihove nadmoći i dolazi od toga što je to što oni rade neuporedivo.
I daj bože da ovaj GSW potraje što duže, da nekako zarazi i ostale timove, pa da i ta igra nastavi da živi.

the answer

pre 5 godina

@petarczv
dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala. Grin,Durent,Kari i Tompson,sila od ekipe,dzba tebi sto pokusavas ds vec sad se pripremis da ismejes Lebrona ako izgubi u finalu, tog Lebrona koji vuce ekipu u 33oj, bez IJEDNOG saigraca na nivou gore pomenutih, Lebrona koji je od Klivlenda napravio fransizu za koju je svako cuo,i koja bez njega ne bi ni videla plej of. dzaba ti sve, pravi poznavaoci kosarke su realni i svesni jacine Voriorsa i truda Lebrona.

bBb

pre 5 godina

@Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

A sada, lepo, pročešljaj Zapadnu koneferenciju, pa se vrati ovde...

barnabi

pre 5 godina

Posto me neki pominju u komentarima da vam odgovorim.
Durentov prelazak je takav udarac za ligu da bi to bilo isto kao kad bi posle Cikagove sezone od 72-10, Karl Meloun presao u Bulse, pa Cikago sledece sezone pocisti Jutu sa 40 plus razlike i 4-0, i 16-0 u plejofu.
Dzordan i Pipen su ipak morali da igraju 7 utakmica sa Indijanom i Njujorkom, a pre toga ih je izbacio Detroit u 7. Bilo je i u finalima neizvesnosti jer je Dzordan morao da resava u poslednjim minutima ili sekundama u 6 utakmica.
Lebron je igrao u Majamiju posle Vejdove operacije, i Vejd 4 godine pre toga nije mogao da predje prvu rundu plejofa a jedne sezone su tankovali i bili najgori tim lige. Sa Lebronom igrali su 7 utakmica sa Bostonom, 7 sa Indijanom i Spursima, 2 finala dobili 2 izgubili.
Sa druge strane, GSW melje sve pred sobom, osvaja titulu, obara rekorde, svi glavni igraci u najboljim godinama, i Durent bas tada u najboljim godinama predje kod njih da bi oni jaki zapad pocistili sa 12-0, a u finalu lagano 4-1, i sada glavnog konkurenta melju 41 razlika kad se uozbilje.
Ovaj sto pominje Rouza, Ajzeu i Vejda, sva trojica imali operacije, koje nisu dobro prosle pa ce morati ponovo pod noz, tako da ne budi licemer, a Vejd razmislja i da batali kosarku.
Ja imam osecaj kad bi neko prsilio GSW da igraju na zivot i smrt svaki posed, da bi mogli da dobiju i po 50, 60 razlike. Prosle godine su bili bez poraza na jakom zapadu u plejofu, a ove godine kao gube po jednu

Powerslave

pre 5 godina

Dve stvari su ostavile utisak na mene.
Kad god je GSWu bio potreban koš Durent bi se stvorio niotkud i ubacio 3-4-5 koševa za redom i onda ponovo nestao, kao da igra sa 20% snage, kad zatreba ubaci u treću brzinu, zatrpa i onda ponovo kulira sve dok ponovo ne zatreba.

Kari, kad je konačno pronašao svoj šut... svaki napad ide na Hardena da pravi budalu od njega. Osveta za to što su on i Pol redovno svaki napad išli preko Karija jer su računali da je rovit, a i najslabiji defanzivac u celoj startnoj postavi GSWa (što i jeste).

Sam rezultat i nije toliko realan jer su klupe odigrale dobar deo 4/4. Kad su u jednom trenutku Pačulija i MekGi bili zajedno na parketu u postavi... :D

The Worm

pre 5 godina

@CJC to ti govori koliko je Istok bio los 1998-2010 ali ne i zapad,Bryant je izbacio 24 ekipe sa 50+ pobeda,najvise u istoriji! Desavalo se sa deveta ekipa sa zapada ima bolji skor od trece ili cetvrte na istoku! Bryant bi samo imao vece brojke danas jer je sve podredjeno statistici i ofanzivi,uostalom to nije ni pitanje on je do skoro igrao,bio je vrh i u 34toj dok nije pokidao tetive! Bas sam pogledao skoro Skajlsovih 30,Kidovih 25 i Medzikovih 24 asistencija na utakmici i nijedna nije bila na nacin kako se danas pisu mnoge asistencije,tako sto igrac ide u dribling ili na ulaz i postize kos! Sto se tice teme Bulls vs Gsw svako ko misli da je Kley bolji od Kukoca taj prati samo statistiku a kosarku ne zna. Kukoc nije imao prostora u Bullsima ali on je imao sve plus 211cm,savrseno znaci i niko ne bi mogao da ga brani i bio bi mnogo vise iskoriscen. Naravno da bi Rodman mogao da brani svakoga,covek je cuvao Shaqa,Duncana,Melouna a kamoli greena ili kleya,on je bio doktor za Mind game a ne za nokaute i lako bi mogao da isprovicira greena da bude izbacen iz igre i ne samo njega,Pippen i Jordan vrhunski defanzivci kao i Harper,Pipena na prodor i ulaz ne bi branio niko a Jordan bi imao jos vise prostora sad kad je reket siri. Ne zaboravite da je i deda Jordan imao 25ppg u proseku protiv zone i handchekinga pre nego sto je povredio koleno i otisao na operaciju. A verujem da bi Lejkersi i prajm Spursi imali odgovor.

tocka

pre 5 godina

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.
(Sabre, 21. maj 2018 15:00)
Ma da, kako da ne. Ako Boston uopste i prodje Klivlend. Volim i ja Boston i super je sto su underdogs, ali taj Boston bi igrao 0:4 sa GSW. Drugo bi bilo da su Hejvord i Irving tu, to je drugo.
Hjuston bar ima napad i moze da im uzme jednu ili dve utakmice, ali Boston nema tu sta da trazi sa svojom jakom odbranom kada treba da brani zveri na svim pozicijama. Oni se sad nose sa Klivlendom koji ima jednog LeBrona, ali ne mogu da pokriju citav teren kada GSW krene da sipa ko Staljinove orgulje.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@kangrga - vrati neki snimak i pogledaj spomenuti CHI...Pippen radi posao koji u GSW niko ne radi, ne vidis ga a na kraju ogromne cifre, Rodman bi ako nista nokautirao nekoga i uterao strah ostalima, a MJ ako ne bi imao vise od prosecnih 30ppg onda bi pojacao odbranu da invalidise jednog od sutera u GSW....i eto ti pobednika...CHI je bio i jedna od najboljih odbrambenih ekipa pored toliko dobrih igraca u napadu. Ovde najverovatnije dobija GSW jer ima neverovatne igrace, iako ja navijam za HOU

CJC

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.

Memfis

pre 5 godina

Svaki meč sve gori. Pogledao sam (nažalost) prvo poluvreme, jedno 15 ishitrenih šuteva je upućeno, kao da su se takmičili ko će gori napad da odigra. Hjuston je uspeo da promaši i 5,6 zicera pa su dvocifrenom razlikom gubili na poluvremenu iako Kari bazen nije mogao da pogodi, a i Durent je promašivao više nego inače. Kris Pol je u prvom delu igrao ispod nivoa Jana Veselog protiv Reala koliko god to delovalo nemoguće. Baš nezanimljivi mečevi se igraju, mislim da će liga imati ogromnih problema u skorijoj budućnosti. Boston dobije 20 pa Klivlend 30. Hjuston dobije 25, pa GSW 40. Negledljivo.

milan

pre 5 godina

brajant je ekpipu sacinjenu od
luka voltona kris mima smush parkera derika fisera tada rovitog odoma i kvomi brauma uvodio u plej of. NA ZAPADNOJ KONFERRNCIJI pored zivog dankana i sparsa novickog stiva nesa krisa pola. istina gubio redovno u prvoj rundi ali je znojio ekipe. lbj. je igrom slucaja gubio od gore pomenutih, a nije bio golden stejt. imteresuje me koloko bi kukali da su saigraci i to ne jednu sezonu vec najbolje igracke godine potrosene kao brajant sa ekipom.

javale mcgee

pre 5 godina

@dex
Naveo si igrace koji trenutno igraju u Golden Stateu i igrace koje su Cavsi draftovali i samo dvojica trenutno igraju tu tako da ti je poredjenje u najmanju ruku smesno.
Trenutni roster Clevelanda im 4 igraca biranih u prvih 10, LBJ, Love, Tristan i Jeff Green, GSW ih ima trojicu ali to sto si ti napisao je samo trenutna NBA glupost da se bira najveci potencijal pa je Draymond Green pao na 34. poziciju iako je igrao 2 NCAA final foura, svezi primeri toga su Donovan Mitchell i Kyle Kuzma, na ovom draftu ce to biti Donte DiVincenzo, nemaju 19, imaju 21. godinu i zbog toga im pada vrednost na draftu a to su igraci koji mogu odma da uskoce i doprinesu ekipi.
Zasto je Klay pao na 11. mesto i zasto su ispred njega izabrani pazi sad : Derrick Williams, Kanter, Tristan Thompson, Jonas Valanciunas, Vesely, Biyombo, Brandon Knight, Kemba i Fredette mi nikad u zivotu nece biti jasno, isto mi nece biti jasno kako je Minnesota na draftu 2009. uzela 2 pleja pre Curryja.

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno... 
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse. 
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.
(M V P aka JeRemija, 21. maj 2018 08:48)

Jedino nije jaci od miamia sa lebronom, boshom, wadeom, alenom, batieom, milerom...

Beogradjanin

pre 5 godina

@ e moj druze

Malo je pogresio. Najslabiji period je negde od 2005 do 2010. Od ne vise tako dobre igre Detroita, ostarelog Seka, pa sve do pravljena Miami. Opet je imala srece Nba pored Jemsa se pojavili ovako jaki Wariorsi. Sta posle njih sledi za par godina, novi najslabiji period.

Kangrga

pre 5 godina

@barnabi
Bravo za komentar! Sada će da se jave Lebronovi hejteri i objasne ti da je Golden Stejt strpljivo gradio ekipu a eto doveli su "samo" Iguadalu i nekog igračića po imenu Durent...
Dobro si napisao da bi jedina ljigavija situacija od Durantulinog dolaska u ionako najjači tim na svetu bila ta da Lebron pređe u Voriorse pa da onda na miru svi batalimo sa gledanjem košarke. Ne mogu da verujem da ima likova koji opravdavaju taj Durentov potez i još pišu bajke ovde da eto kako su svi divni u Voriorsima pa su se posvetili višem cilju - tituli. Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!

Mladen

pre 5 godina

Hjuston je divljacka ekipa i svako ko zna nesto je 100% bio siguran da njihov skor u regularnoj sezoni nista ne znaci. Divljacka kosarka gde ne igras odbranu i samo sutiras za 3 sto pre moze da prodje u neobaveznoj sezoni od 82 utakmice ali kad igras za titulu protiv najboljih igra se zesce i tu nema prolaza. DAntoni je prevara od trenera bio i ostao.

Olstar

pre 5 godina

@Beogradjanin
Ne verujem da ce posle njih biti najslabiji period. Tauns, embid, jokic, simons, buker,heris, micel, tejtum, kuzma pa cak i markanen. Sve ce to biti odlicni igraci. Irving i dejvis su dosta mladi igrace jos 10 godina. Jednostavno nba nikad nece biti toliko los kao 2000-tih.

Milan

pre 5 godina

@the answer Tacno je da GS ima 2 sigurno HOF igraca - Kari i Durant, Tompson, vrlo verovatno, a imaju i Grina, koji je vise neka vrsta Rodmana koji je dosta korisniji u napadu, po meni i jedan i drugi strasno korisni igraci koji su neophodni svakom sampionskom timu. Ali ne umanjuj vrednost Klivlenda. Tu je i Lav koji je all star, i vrlo verovatno i on budici HOF. Prosle 3 godine je tu bio i Irving koji je sigurno buduci HOF, ima tu i drugih korisnih igraca. Previse se potcenjuje Korver, JR Smit je ove godine los, ali je prethodnih znao da bude odlican. I da, Irvinga nema ove godine, pa je zato i pitanje da li ce proci u finale, ili ce ispasti od ekipe u kojoj su glavni igraci rukiji i sofmori.

Navijač

pre 5 godina

Ovaj plejof bi morao da bude prelomna tacka u daljem razvoju NBA lige. Cirkus, nista vise od toga! Jesu tu najbolji igraci na svetu ali ovo vise nije kosarka. Sve se pretvorilo u individualnu statistiku. I da bude sedma utakmica opet ne bi bilo zanimljivo.

Pera

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca

Kari
Tompson
Durent
Grin
Paculija

e moj druze...

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.
(Blizanac, 21. maj 2018 14:13)
Sta sam upravo procitao??!!! Maaalkice bolje??? Dankan,Garnet,Rasheed Wallalce, Shaq (ne zameri ako sam zaboarvio nekoga) su tebi maaalkice bolji od ovih danas??? Pa Shaq bi ovima dao 70 poena po utakmici covece!!! Ko su danas zvezde NBA timova?? Realno je da ima 3-4 igraca koji se izdvajaju a ovo ostalo u90-im recimo,pa sve do 2006, ne bi moglo ni da sedi na klupi. Koga ces da uporedis sa nabrojanima? Drejmonda? ma daaaaj...
Kad je jedan James Harden kandidat za MVP titulu to sve govori o jacini lige...

Mlatko

pre 5 godina

Kobe nije bolji ni od Curry-ja. To se vidi iz aviona.
(LBJ, 21. maj 2018 10:25)
Lebron nije bolji ni od Kobija. To se vidi iz spejs satla.

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze
Ok nabrojao si mi 4 igraca i svi su vrhunski nema sta mozda i dzermejn moze da prodje kao veliki igrac. Evo ti sad idu ovi danasnji Dejvis Kazins i porzingis su stvarno vrhunski igraci, a uopste necu da pominjem taunsa, jokica i embida iako su vec sad majstori nek prodje vreme. I nema razloga da pljujes i ja kazem da su 2000tih visoki igraci bili bolji. Ali su zato danas plejmejkeri bolji nego bilo kada mislim na zadnje 2-3 godine mislim kad nabrajas prvih 5 lilarda i vola niko ni ne spominje i onda ti je sve jasno. A sto se tice Hardena sta da ti kazem ne mora igrac da bude fizikalac i da lomi obruce da bibio mvp. Ne znam ustvari koji su tvoji kriterijumi...

CJC

pre 5 godina

milan

Zanimljivo je kako si nabrojao sve te igračine koje je Brajant vodio do prstena a npr si izostavio tamo neke levatine Gasola, Artesta, Odoma, Bajnama.
Kao kad bih ja sad napisao, LbJ osvojio 2016 sa Delavedovom, Džefersonom, Šampertom...mislim, kome pričaš ti te gluposti, misliš da ti jedini imaš net i da si jedini gledao NBA 2000-tih?

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.

Lebron supreme

pre 5 godina

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@LBJ
Da, NBA liga je 90-ih bas bila slaba... Summjiva je Dordanova misicna masa (igraca koji je podjednako koristio mozak i fiziku) a Lebronova (igraca koji vec 10+ godina igra 90% na fiziku) nije. Dzordanov najbolji saigrac je bio Pipen i nije menjao klub d abi uzeo titulu nego je strpljivo cekao a Lebron ide od kluba do kluba i igra sa slabim igracima, sve suvi marginalci...

Sabre

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.
(tocka, 21. maj 2018 14:50)

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 21. maj 2018 09:51) # Link komentara


Durent, Kari, Klej i Green.

aaaaa

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.

Kangrga

pre 5 godina

@HARIS
Naravno da postoji salary cap a zašto Golden Stejt nije probio tu granicu je već drugo pitanje. Tamo osim Karija niko nije plaćen koliko realno vredi tako da ima tu svačega...Tompson, Grin i Durent igraju za duplo manje nego što bi u bilo kom drugom timu dobili.
@petarczv
Zanš ti vrlo dobro kojih 5 all star igrača ima GS, od toga su Kari, Grin, Tompson i Durent u apsolutno najboljim igračkim godinama i svi na vrhuncu karijere! Ovako jak tim nikada nije postojao! Čak i Džordanov Čikago bi izgubio od njih bez većih problema ili neko stvarno misli da bi Pipen i Rodman uštopovali Karija, Grina, Tompsona i Iguadalu?! Računam da bi se borili MJ i KD...

tocka

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.

barnabi

pre 5 godina

@pribil
hahahahaha koji si ti kralj!
Niti sam rekao da Vejd nije osvojio 2006, pa se tako nisam 'preracunao' ni prvi put, a drugi put nisam rekao da je bio los, ali jednostavno nije bio isti igrac kao kad je 2006 bio MVP finala i postizao po 40 poena.
Znaci ti ne mozes direktno da me citiras i opovrgnes, nego ides naokolo slobodno interpretirajuci. Znaci niti sam rekao da nije osvojio 2006, niti da nije bio clan petorke 2010, vec da Majami nije mogao da predje prvu rundu plejofa 4 godine ida se Vejd u medjuvremenu operisao, a jedne sezone su i tankovali, dok GSW sa 73-9 i dva uzastopna finala i titulom cini Durentov prelazak vecim disblanasom snaga u NBA

CJC

pre 5 godina

Nemam ja Sta da mislim o NBA 2000-2010, dovoljno je pogledati rezultate USA na OI i SP tada i sve ce vam biti jasno. Da ne pricam o tome sa je CSKA tamo 2009-2010 redom šamarao Minesotu, Kliperse, Toronto u pred sezoni, neke čak veoma ubedljivo.
Razmislite samo da li bi tadašnji Brajant i Lejkersi u današnjoj NBA dosli i do plej ofa kakva je konkurencija, da ne pricam o finalu nekom.

Memfis

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. maj 2018 11:41)

Odakle si ti liče doleteo, pratim NBA relativno intenzivno 10ak godina, a i pre toga kad god se ukaže neki prenos na B9* i OBN, i sad mi ti držiš predavanje da je GS mnogo bolji od Reala!? I da meč Real-Fener je bio 5 puta zanimljiviji od sinoćnjeg meča GS-Hjuston iako mnogo manje pratim EL.

Doljo

pre 5 godina

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.
(fantom, 21. maj 2018 14:09)
Durent je tako branio i Rasa. Prekidao ga kad je on htio da brani sebe pa po novinarima.
Naredne godine je presao u GSW da se Rasu nije ni javio.
Durent tako brani druge i izigrava dobricu, a onda izvale da ima nekoliko profila sa kojih svasta cini. I jos mnogo toga, i jos mnogo toga sto ce tek biti izvaljeno. Durent je kao muz koji nosi cvijece zeni kad dolazi kuci.

barnabi

pre 5 godina

@pribil
Znam ja da je Vejd osvojio titulu 2006, ko to uopste negira, nego jel ti znas kolko je on imao operacija od 2007 do 2011, i sta je Majami radio te 4 godine?
Ja lepo napisah 4 godine pre nego sta je dosao Lebron, Majami nije mogao da prodje prvu rundu plejofa, cak su jedne sezone bili najgori tim lige.
Sta sam se to preracunao? Sve je istina. Uopste nisam negirao da je Vejd sa Sekom, Morningom i Pejtonom osvoio titulu te 2006 odine, ali se odmah sledece povredio i opersiao, stalno vukao neke povrede. To vise nije bio isti igrac kao ni Rouz u sledecim sezonama

Sasa

pre 5 godina

Nemoćne Rokitse je u Kaliforniji predvodio Harden sa 20 poena uz devet asistencija, dok je Kris Pol dodao 13 poena uz deset skokova. Ovaj tandem zajedno je pogodio samo 12 od 32 šuta iz igre.

CIGLANA! Od trideset i dva suta su pogodili 12. Hjuston De Opeka Ciglic.

pribil

pre 5 godina

barnabi@ Procitaj sta si rekao. Da je od 2007- 2011 zahvaljujuci povredama Vejd bio slabiji nego ranije, a ja kazem 2009, 2010 prva petorka, 2011 all star mvp. Pa sad vidi da li si u pravu u svojim tvrdnjama.

Лепи Цане из Тексаса

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.

LBJ

pre 5 godina

@ vetar u ledja

e, James je najbolji asistent bio u svakom timu u kom je igrao, i posle on kao ne koristi mnogo mozak dok igra. James je u stanju tim da pobedi asistencijama, ne mora preko 30 poena da postigne, kao sinoć npr. Nemaš ti pojma o košarci.

vlada

pre 5 godina

@dex

Milicic 2. pik

Razmisli o tome. To ko je koji pik nema veze sa mozgom.

Bitno je da je Igi dosao kao vrhunski igrac, Livingston kao odlican za klupu, Durant kao superstar. Od ovih u Clevelandu se nijedan nije pokazao kao vrhunski,pa cak ni dobar. Kakav Bennet, Thompson i ostali.

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Milan Kosanovic

pre 5 godina

O ovome sam pisao na pocetku sezone. Valjda je sada svima jasno koliko je izdajnik ubio NBA scojim prelaskom u GSW. Jednostavno ne postoji nikakva neizvesnost u takmicenju, a to onda nije sport. Na kraju ce sledece sezone GSW postati bukvalno omrazena ekipa jer ce i sledece sezone uzeti prsten sa ovim sastavom. Nemojte da se zavaravate za Boston ili neku drugu ekipu. Njima nedostaje jos mnogo utakmica da bi bili sampioni iako im to zelim od sveg srca.

djura

pre 5 godina

el ima neka vest o nba a da srbende ne spominju dzordana i dzejmsa u vesti gde se ne pominju? ps popravite vise autorizaciju jer moram 5 puta da idem na posalji i da reloadujem stranicu da bi mi izbacilo da nisam robot

Лепи Цане из Тексаса

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.

barnabi

pre 5 godina

I kome je interesatno da se sastanu 2 najbolja time i jedan dobije 41 razlike?
Bez Durenta, GSW bi bio veliki favorit ali bi bila neka neizvesnost u finalu konfrecije i velikom finalu.Imali bi 'samo' Karija, Tompsona, Grina i Igudalu koji su oborili rekord sa 73-9, a pre toga osvojili titulu.
Ovako, ovo je najljigaviji potez u istoriji sporta. Sada treba da se foliraju i eto izgube po jednu utakmicu, inace ako igraju 100% svaku bila bi metla u svakoj rundi plejofa sa po 20, 30 ili 40 razlike.
Zasto Hjuston nema sanse? Durent je mnogo bolji od Hardena, Kari od Pola, Tompson od Arize, a Grin i Igudala od Takera i Kapele. Ne secam se ovakve dominacije u bilo kom sportu, i ovoliko narusenog balansa, jedino da Lebron predje u GSW pa da povracamo kolektivno, mada su i ovako krunisani pre nego sto je sezona pocela

Kangrga

pre 5 godina

@barnabi
Bravo za komentar! Sada će da se jave Lebronovi hejteri i objasne ti da je Golden Stejt strpljivo gradio ekipu a eto doveli su "samo" Iguadalu i nekog igračića po imenu Durent...
Dobro si napisao da bi jedina ljigavija situacija od Durantulinog dolaska u ionako najjači tim na svetu bila ta da Lebron pređe u Voriorse pa da onda na miru svi batalimo sa gledanjem košarke. Ne mogu da verujem da ima likova koji opravdavaju taj Durentov potez i još pišu bajke ovde da eto kako su svi divni u Voriorsima pa su se posvetili višem cilju - tituli. Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!

Alex

pre 5 godina

Po meni je Kari najbolji kosarkas svih vremena. Najbolji je suter, brz kao munja, neverovatno vest sa loptom i nista ne radi na silu. Ovo sto on radi nikad nije vidjeno. Promenio je kosarku.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno...
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse.
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.

petarczv

pre 5 godina

Ovaj Golden Stejt je jači od Čikaga iz 90-ih, to je većini ljudi jasno... 
Napisah pre par dana posle izjednačenja u ovoj seriji da sada sledi deranje ali nisam očekivao baš 41 razlike. I sledeći meč ide bar 30 razlike za Voriorse. 
Smešne su mi samo konstatacije kako u Golden Stejtu samo kruži lopta a valjda Hjuston i Klivlend samo "siluju"...Eto sinoć su Voriorsi imali samo jednu asistenciju više od Rokitsa. Stvar je u tome što ljudi imaju 3 najbolja šutera lige u ekipi! Tu nema pomoći. Može jedan dan da im naiđe loš ali 4 puta ih niko ne može pobediti.
(M V P aka JeRemija, 21. maj 2018 08:48)

Jedino nije jaci od miamia sa lebronom, boshom, wadeom, alenom, batieom, milerom...

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću i povećanjem glave. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu.

Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Kangrga

pre 5 godina

@HARIS
Naravno da postoji salary cap a zašto Golden Stejt nije probio tu granicu je već drugo pitanje. Tamo osim Karija niko nije plaćen koliko realno vredi tako da ima tu svačega...Tompson, Grin i Durent igraju za duplo manje nego što bi u bilo kom drugom timu dobili.
@petarczv
Zanš ti vrlo dobro kojih 5 all star igrača ima GS, od toga su Kari, Grin, Tompson i Durent u apsolutno najboljim igračkim godinama i svi na vrhuncu karijere! Ovako jak tim nikada nije postojao! Čak i Džordanov Čikago bi izgubio od njih bez većih problema ili neko stvarno misli da bi Pipen i Rodman uštopovali Karija, Grina, Tompsona i Iguadalu?! Računam da bi se borili MJ i KD...

CJC

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.

Doljo

pre 5 godina

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.
(fantom, 21. maj 2018 14:09)
Durent je tako branio i Rasa. Prekidao ga kad je on htio da brani sebe pa po novinarima.
Naredne godine je presao u GSW da se Rasu nije ni javio.
Durent tako brani druge i izigrava dobricu, a onda izvale da ima nekoliko profila sa kojih svasta cini. I jos mnogo toga, i jos mnogo toga sto ce tek biti izvaljeno. Durent je kao muz koji nosi cvijece zeni kad dolazi kuci.

petarczv

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca?

vlada

pre 5 godina

@dex

Milicic 2. pik

Razmisli o tome. To ko je koji pik nema veze sa mozgom.

Bitno je da je Igi dosao kao vrhunski igrac, Livingston kao odlican za klupu, Durant kao superstar. Od ovih u Clevelandu se nijedan nije pokazao kao vrhunski,pa cak ni dobar. Kakav Bennet, Thompson i ostali.

Memfis

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. maj 2018 11:41)

Odakle si ti liče doleteo, pratim NBA relativno intenzivno 10ak godina, a i pre toga kad god se ukaže neki prenos na B9* i OBN, i sad mi ti držiš predavanje da je GS mnogo bolji od Reala!? I da meč Real-Fener je bio 5 puta zanimljiviji od sinoćnjeg meča GS-Hjuston iako mnogo manje pratim EL.

Milan Kosanovic

pre 5 godina

O ovome sam pisao na pocetku sezone. Valjda je sada svima jasno koliko je izdajnik ubio NBA scojim prelaskom u GSW. Jednostavno ne postoji nikakva neizvesnost u takmicenju, a to onda nije sport. Na kraju ce sledece sezone GSW postati bukvalno omrazena ekipa jer ce i sledece sezone uzeti prsten sa ovim sastavom. Nemojte da se zavaravate za Boston ili neku drugu ekipu. Njima nedostaje jos mnogo utakmica da bi bili sampioni iako im to zelim od sveg srca.

Navijač

pre 5 godina

Ovaj plejof bi morao da bude prelomna tacka u daljem razvoju NBA lige. Cirkus, nista vise od toga! Jesu tu najbolji igraci na svetu ali ovo vise nije kosarka. Sve se pretvorilo u individualnu statistiku. I da bude sedma utakmica opet ne bi bilo zanimljivo.

the answer

pre 5 godina

@petarczv
dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala. Grin,Durent,Kari i Tompson,sila od ekipe,dzba tebi sto pokusavas ds vec sad se pripremis da ismejes Lebrona ako izgubi u finalu, tog Lebrona koji vuce ekipu u 33oj, bez IJEDNOG saigraca na nivou gore pomenutih, Lebrona koji je od Klivlenda napravio fransizu za koju je svako cuo,i koja bez njega ne bi ni videla plej of. dzaba ti sve, pravi poznavaoci kosarke su realni i svesni jacine Voriorsa i truda Lebrona.

tebric burazengija

pre 5 godina

Gsw je bez premca najzdravija kosarkaska institucija u nba-u, u kojoj su individualne uloge potpuno podredjene klupskom uspehu.
Ako se pazljivo obrati paznja, jasno se vidi koliko je dolazak KD-a pored Karija zapravo uticao da je individualno postao manja zvezda u odnosu na Oklahomu. Lebron, Harden, Vestbruk su apsolutno preuzeli primat, oni su nosioci u svakom smislu, o njima se govori u neverovatnim brojkama. O KD-u vec manje nego ranije. S druge strane, njegov dolazak u gsw je automatski uticao da i Kari kao verovatno najveci superstar uz Lebrona napravi takodje korak ‘unazad’. Podredio se timu, dosao do maltene sekundarne uloge naspram KD-a i prihvatio to onako kako bi svaka fransiza samo mogla da pozeli. A o kakvom se igracu samo radi! Sad dolazimo do Kleja. Covek koji bi u 80% timova bio prva zvezda ostaje u senci pomenute dvojice, prakticno mnogo manje interesantan medijima i javnosti nego mnogo njih koji ne mogu ni u ludilu da mu pariraju. A komandant odbrane? Sta cemo sa njim? Pa Igudala? Livingston?
Stvar je u tome sto gsw ima misiju koja se ne tice najvecih individualnih tragova, naprotiv, vec neceg sto svaki ljubitelj bilo kog timskog sporta mora da postuje i ceni. Zbog toga su i najzdraviji i tu su gde jesu. Zbog toga je ovaj tim veci i od Lebrona, pa bio on najveci igrac danasnjice ili ne..
Za razliku od njega, kao i Hardena i Vestbruka - Durent, Kari, Klej i Grin nisu samo igraci s imenom na ledjima, vec su GSW. I to je ta fundamentalna razlika.

Memfis

pre 5 godina

Svaki meč sve gori. Pogledao sam (nažalost) prvo poluvreme, jedno 15 ishitrenih šuteva je upućeno, kao da su se takmičili ko će gori napad da odigra. Hjuston je uspeo da promaši i 5,6 zicera pa su dvocifrenom razlikom gubili na poluvremenu iako Kari bazen nije mogao da pogodi, a i Durent je promašivao više nego inače. Kris Pol je u prvom delu igrao ispod nivoa Jana Veselog protiv Reala koliko god to delovalo nemoguće. Baš nezanimljivi mečevi se igraju, mislim da će liga imati ogromnih problema u skorijoj budućnosti. Boston dobije 20 pa Klivlend 30. Hjuston dobije 25, pa GSW 40. Negledljivo.

Lebron supreme

pre 5 godina

najveća prevara u istoriji NBA lige Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, bio je spor. Uzeo je previše para kada više nije bio nizašta kao igrač i tako upropastio franšizu Lejkersa.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!

Pera

pre 5 godina

Alo rođaci, pa taj GS ima 5 all star igrača- 4 buduća hall of fame-ra i to su svi na vrhuncu karijere! Tako jak tim nikada nije postojao. Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

Izvini a koja su to 5 all starr igraca

Kari
Tompson
Durent
Grin
Paculija

Pera Pisar

pre 5 godina

Svaka čast GSW-u, stvorili su ekipu od pika br 7, 11, 34...i bez obzira na Durenta, opet igraju timsku košarku i npr.Kari se je bez sujete podredio "ovom što juri prsten"...razumem i današnju omladinu koja prati NBA što ne daju na GSW, odrastaju sa njima, i kažu "imamo privilegiju da gledamo takav tim" i mi smo u naše vreme velikom većinom navijali za Džordana i Bulse, iako su i oni imali dominantan tim i Pipena, Rodmana, Kukoča...ali taj Čikago je imao konkurenciju U Juti sa Stoktonom i Melounom, Hjustonu, Feniksu...Olajdžuvonu, Barkliju, ovom, onom...10 ekipa je imalo minimalno 2 velika igrača, Čikago je finalne serije dobijao i sa 4-1, ali u neizvesnim završnicama...sam GSW je bio među najgorim franšizama sa Timom Hardvejom seniorom, Litrej Sprivelom i Krisom Malinom...ovo danas je smešno, treće utakmice finala Istoka i Zapada, rezultati +30 i +42...opao je rapidno kvalitet lige i mora nešto da se menja da se uvede neka ravnoteža, izgubiće NBA 100% na popularnosti, koga ovo zanima...pa jedan Jasikevičijus sa koledža Merilend nije pre 15-ak godina prošao draft,a danas se iz Evrope draftuju Micić, Timoti-Luvavu, Bender, Bolden i Lesor, koji je "rupa" i u Zvezdi

NastyB

pre 5 godina

U prvoj utakmici GS je imao 3 izgubljene lopte u čitavom prvom poluvremenu, u ovoj su to uspeli za prva 2-3 minuta. Kari i Tompson nevidljivi, puno grešaka i promašaja, nigde ni trunke želje, kao da nisu ni bili na utakmici. Durant uobičajeno fenomenalan, ali nije mogao sam. Sa druge strane „uštopovan“ Brada, ali Gordon i Taker razbili trojkama, dok je Pol sjajno delio lopte i nezadrživo išao na ulaze.
Po mom laičkom mišljenju, ne verujem da će Hjuston ovako „hteti trojke“ i u sledećim utakmicama, možda još jednom, čime bi otkinuli dve pobede, ali će se u San Francisku svakako opet „probuditi“ Kari i Tompson, pa i njihova prepoznatljiva igra, te će Hjuston verovatno biti u problemu.
O tome koliko igrači GS nisu „bili u utakmici“ možda najbolje opisuje onaj jedan lagani ulaz Džeralda Grina na zakucavanje kada nijedan od petorice „Ratnika“ nije ni pokušao da ga omete. Ili to što je Tompson šutirao svega 11 puta (prvi koš dao pred kraj druge četvrtine, ako se ne varam). A sa druge strane ne verujem da će ponovo Gordon šutirati 6-9 trojke, a Taker 5-6.
(NastyB, 17. maj 2018 08:52)

Ovo sam napisao posle pobede Raketa u prošlom meču. Znao sam da će Hjuston imati problema u Ouklendu, ali ovakvo peglanje nisam očekivao. U potpunosti su se "osvetili" za prethodni poraz. Verujem da će i sledeću dobiti GSW, a petu, u Hjustonu MOŽDA otkinu još jednu pobedu, pa da se u Orakl areni proslavi ulazak u finale.

CJC

pre 5 godina

Nemam ja Sta da mislim o NBA 2000-2010, dovoljno je pogledati rezultate USA na OI i SP tada i sve ce vam biti jasno. Da ne pricam o tome sa je CSKA tamo 2009-2010 redom šamarao Minesotu, Kliperse, Toronto u pred sezoni, neke čak veoma ubedljivo.
Razmislite samo da li bi tadašnji Brajant i Lejkersi u današnjoj NBA dosli i do plej ofa kakva je konkurencija, da ne pricam o finalu nekom.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@kangrga - vrati neki snimak i pogledaj spomenuti CHI...Pippen radi posao koji u GSW niko ne radi, ne vidis ga a na kraju ogromne cifre, Rodman bi ako nista nokautirao nekoga i uterao strah ostalima, a MJ ako ne bi imao vise od prosecnih 30ppg onda bi pojacao odbranu da invalidise jednog od sutera u GSW....i eto ti pobednika...CHI je bio i jedna od najboljih odbrambenih ekipa pored toliko dobrih igraca u napadu. Ovde najverovatnije dobija GSW jer ima neverovatne igrace, iako ja navijam za HOU

aaaaa

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.

barnabi

pre 5 godina

Posto me neki pominju u komentarima da vam odgovorim.
Durentov prelazak je takav udarac za ligu da bi to bilo isto kao kad bi posle Cikagove sezone od 72-10, Karl Meloun presao u Bulse, pa Cikago sledece sezone pocisti Jutu sa 40 plus razlike i 4-0, i 16-0 u plejofu.
Dzordan i Pipen su ipak morali da igraju 7 utakmica sa Indijanom i Njujorkom, a pre toga ih je izbacio Detroit u 7. Bilo je i u finalima neizvesnosti jer je Dzordan morao da resava u poslednjim minutima ili sekundama u 6 utakmica.
Lebron je igrao u Majamiju posle Vejdove operacije, i Vejd 4 godine pre toga nije mogao da predje prvu rundu plejofa a jedne sezone su tankovali i bili najgori tim lige. Sa Lebronom igrali su 7 utakmica sa Bostonom, 7 sa Indijanom i Spursima, 2 finala dobili 2 izgubili.
Sa druge strane, GSW melje sve pred sobom, osvaja titulu, obara rekorde, svi glavni igraci u najboljim godinama, i Durent bas tada u najboljim godinama predje kod njih da bi oni jaki zapad pocistili sa 12-0, a u finalu lagano 4-1, i sada glavnog konkurenta melju 41 razlika kad se uozbilje.
Ovaj sto pominje Rouza, Ajzeu i Vejda, sva trojica imali operacije, koje nisu dobro prosle pa ce morati ponovo pod noz, tako da ne budi licemer, a Vejd razmislja i da batali kosarku.
Ja imam osecaj kad bi neko prsilio GSW da igraju na zivot i smrt svaki posed, da bi mogli da dobiju i po 50, 60 razlike. Prosle godine su bili bez poraza na jakom zapadu u plejofu, a ove godine kao gube po jednu

e moj druze...

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.
(Blizanac, 21. maj 2018 14:13)
Sta sam upravo procitao??!!! Maaalkice bolje??? Dankan,Garnet,Rasheed Wallalce, Shaq (ne zameri ako sam zaboarvio nekoga) su tebi maaalkice bolji od ovih danas??? Pa Shaq bi ovima dao 70 poena po utakmici covece!!! Ko su danas zvezde NBA timova?? Realno je da ima 3-4 igraca koji se izdvajaju a ovo ostalo u90-im recimo,pa sve do 2006, ne bi moglo ni da sedi na klupi. Koga ces da uporedis sa nabrojanima? Drejmonda? ma daaaaj...
Kad je jedan James Harden kandidat za MVP titulu to sve govori o jacini lige...

dex

pre 5 godina

Razmislite o ovome:
Golden State:
Stef Kari - 7. Pik
Klej Tompson - 14. Pik
Drejmond Grin -34 pIK
Andre iguadala - 9. Pik
Harison Barns 7 Pik
Kevin Durant - 2. Pik

Klivlend:
LeBron Dzejms: 1. Pik
Kajri irving 1. Pik
Antoni Benet 1. Pik
Endrju Vigings 1. Pik
Tristan Tompson 4.Pik
Dion Walters 4. Pik

Sad nastavite da pljujete Golden State. Pozdrav.

e moj druze...

pre 5 godina

Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

Sta ti rece...cccc...i ostade ziv....Pa sampion 2004 Detroit bi ove danasnje "igracine" drzao ispod 80 poena po utakmici! Sto se tice Brajanta...mozda nije imao jakih timova u finalima(mada se i to ne slazem sa tobom) ali je put do finala bio 10 puta tezi nego danas....Portland,Sakramento,San Antonio,Minesota...Kladim se da bi ti timovi razbucali ove danasnje jer za razliku od danas,tada se igrala i odbrana...

Mlatko

pre 5 godina

Kobe nije bolji ni od Curry-ja. To se vidi iz aviona.
(LBJ, 21. maj 2018 10:25)
Lebron nije bolji ni od Kobija. To se vidi iz spejs satla.

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze

Moj druze realno je da je od 2000 do 2010. Nba bio ubedljivo najslabiji eventualno su 4ke i 5ce bile maaalkice bolje nego danas. Od 2012 do 2018 gledamo neuporedivo bolju kosarku nego tad.

barnabi

pre 5 godina

@pribil
hahahahaha koji si ti kralj!
Niti sam rekao da Vejd nije osvojio 2006, pa se tako nisam 'preracunao' ni prvi put, a drugi put nisam rekao da je bio los, ali jednostavno nije bio isti igrac kao kad je 2006 bio MVP finala i postizao po 40 poena.
Znaci ti ne mozes direktno da me citiras i opovrgnes, nego ides naokolo slobodno interpretirajuci. Znaci niti sam rekao da nije osvojio 2006, niti da nije bio clan petorke 2010, vec da Majami nije mogao da predje prvu rundu plejofa 4 godine ida se Vejd u medjuvremenu operisao, a jedne sezone su i tankovali, dok GSW sa 73-9 i dva uzastopna finala i titulom cini Durentov prelazak vecim disblanasom snaga u NBA

Cyber Kooryber

pre 5 godina

dzaba pokusavas da ,,oslabis,, Voriorse, cinjenica je da imaju 4all star igraca i Iguadalu koji je toliko los igrac da je bio MVP finala.
(the answer, 21. maj 2018 10:28)

Klasično razmišljanje zabludelog Lebronovca. Iguodala je ko zna kakvim čudom bio MVP, a šta o tome misle govori i ovo - https://www.washingtonpost.com/news/fancy-stats/wp/2015/06/17/andre-iguodala-is-worst-nba-finals-mvp-in-last-30-years/?noredirect=on&utm_term=.7bc8fa7306ad . I sad je on u 34. godini neka ala od igrača, jer je bio MVP finala pre tri godine, a kad je "steroid-pumped" igrao sa 3x šampionom, 12x all-star igračem, 2x vodećim strelcem lige Vejdom sa 35 i Derikom Rouzom (kojeg, gle čuda, Minesota želi da zadrži) to su sve bili teški krševi. Naravno kad od "nadopingovanog" nisu mogli da imaju loptu, osim kad im "steroid man" to dozvoli, baš kao i ovi mučenici sad.

barnabi

pre 5 godina

@pribil
Znam ja da je Vejd osvojio titulu 2006, ko to uopste negira, nego jel ti znas kolko je on imao operacija od 2007 do 2011, i sta je Majami radio te 4 godine?
Ja lepo napisah 4 godine pre nego sta je dosao Lebron, Majami nije mogao da prodje prvu rundu plejofa, cak su jedne sezone bili najgori tim lige.
Sta sam se to preracunao? Sve je istina. Uopste nisam negirao da je Vejd sa Sekom, Morningom i Pejtonom osvoio titulu te 2006 odine, ali se odmah sledece povredio i opersiao, stalno vukao neke povrede. To vise nije bio isti igrac kao ni Rouz u sledecim sezonama

HARIS

pre 5 godina

Tačno treba sad u Hjuston da dođu Lenard, Obrva, Lebron i Kazins pa neke ige počnu!
(Kangrga, 21. maj 2018 09:38)

U NBA postoji nesto sto se zove 'salary cap', tako da ove igrace koje si nabrojao nikada ne bi mogli da vidimo zajedno, osim ako se svi ne odluce da igraju za sicu, to bi bila druga stvar. GS nije probio tu granicu sa platama, pa da pises tako nesto. Imas na yt video gdje se govori o napredovanju GS-a, sta i kako su planirali i napravili od 2009. do danas. Mozda ce za koju god Fila dominirati ligom, nikad se ne zna.

samba

pre 5 godina

Hjuston je ekipa bez sampionskog mentaliteta, koja uglavnom zavisi od suta. Kada ih stane sut oni gube olako. Sa druge strane su mocni GSW protiv kojih se mora igrati odbrana punih 48min. Oni nisu nepobedivi, jer sutere je najlakse cuvati, ali nijedna ekipa u danasnjem NBA ne igra dobru odbranu. Sve su to postale napadacke ekipe sa osrednjom ili slabom defanzivom (Hjuston), dok su Spursi ostali bez jakog reketa sto ih je oduvek krasilo, samim tim pati odbrana.
Sve se svodi ko ce koga da nadskoci, pretrci, umesto ko ce koga da zaustavi.
Tako Durant ne pokusava zaustaviti Lebrona, ili ovaj njega, vec ko ce vise poena da postigne i ko se bolje snadje u toj jurnjavi pobedjuje.
Raniji igraci su znali pogadjati kada je tesko ili se utakmica lomi, igrali su pod pritiskom, dok toga danas nema i u finalu konferencije jedna ekipa pobedjuje drugu 40p razlike, a proslu je izgubila 30p. Znaci, nema borbe, istrajnosti, vec se predaju i padaju cim malo pocnu gubiti.

milan

pre 5 godina

brajant je ekpipu sacinjenu od
luka voltona kris mima smush parkera derika fisera tada rovitog odoma i kvomi brauma uvodio u plej of. NA ZAPADNOJ KONFERRNCIJI pored zivog dankana i sparsa novickog stiva nesa krisa pola. istina gubio redovno u prvoj rundi ali je znojio ekipe. lbj. je igrom slucaja gubio od gore pomenutih, a nije bio golden stejt. imteresuje me koloko bi kukali da su saigraci i to ne jednu sezonu vec najbolje igracke godine potrosene kao brajant sa ekipom.

Vasic

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeri smo ta ko u mo gucnosti, 21. maj 2018 09:44)

Nije to stvar promene misljenja druze, nego promene ljudi koji ostavljaju komentare. Oni koji su do juce ostavljali komentare kako je Houston opasna ekipa, nakon ovog meca ne dolaze da komentarisu, ali su zato nagrnuli ovi simpatizeri GSW. Ali videces komentare ako u narednom mecu Houson dobije. To su ti sve mahom klinci koji misle da se sve bitno i veliko na ovom svetu dogodilo bas u tom periodu od 15-ak godina u kojem su oni ziveli. Nista pre njih niti ce icega biti posle njih. Svako malo imamo prilike da cujemo “najbolji u istoriji”, “najbolji ikada”, “ovo niko nije uradio”- sta dalje da pricamo? Svako ko se malo istakne u necemu odmah je najbolji ikada. iPhone i Nike AirMax generacije misle da je zemljina kugla krenula da se okrece tek kad su se oni rodili. I onda kako da razgovaras o kosarci sa nekim ko LeBrona poredi sa Jordanom, a diskutabilno je da li je covek i od Bryant-a bolji. Ili sa ljudima koji tvrde da je Steph Curry najbolji ikada? 🤷♂🙄

cheers

pre 5 godina

Memfis, a gledljiva ti je kosarka u Evropi sa besomucnom odbranom i 50.. 60 poena za cijelu utakmicu? Samo razmisli sa koliko bi razlike GS dobio Reala... ali da su ozbiljni citavu utakmicu.. pa makar sa 50.

Иван

pre 5 godina

Спарси су на мућку створили велики тим, и то око Робинсона 2 пута: прво кад су две године колико је још након драфта морао да остане у војсци искористили да напуне тим високим пиковима, а онда и када су фолирали његову повреду дуже него што је заиста био повређен и танковали сезону да доведу Данкана. Остало је историја.

Лејкерси су на мућку дошли до Брајанта на драфту, који је требало да заврши у Шарлоту. Редовно користе свој медијски статус да привуку играче, па су и Шека довукли из Орланда лако. Ето шампионског тима.

Вориорси су у правом тренутку искористили промену система селери кепа. Ето шампиона.

У НБА се ретко када 100% поштено долазило до династија, тако да је сувишно ту моралисати. Али је некад барем било занимљиво гледати те мечеве. Да Бостон има Кајрија (и Хејворда) не бисмо видели ниједну занимљиву утакмицу у плеј-офу. Сама чињеница да Селтикси побеђују без најбољих, на систем, показује колико су доминантни на Истоку и колико ни ту заправо није неизвесно.

Лига ће морати да реши тај проблем, јер ће бити све мање интересовања шта год да покаже бикини-статистика. Ја нисам жалио толико због Јокића што Денвер није ушао ове сезоне у плеј-оф, већ због тога што се лига одлучила да протежира погрешне, незанимљиве и ограничене екипе типа Минесота, док би Нагетси можда били освежење у завршници НБА. Одлучили су се за краткорочан мали профит, уместо дугорочног великог. Мислим да Силвер нема праву визију будућности НБА, а ни они који су га довели на ту позицију.

tocka

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.

bBb

pre 5 godina

@Apropo Brajanta...covek je stvarno bio igrač, nema šta...ali, treba reci da je on sve titule osvojio u najslabijoj eri u NBA ikada. NBA 1998-2010 je najslabija era, kakvi su tu sve timovi dolazili do finala, od AI i File, preko LbJ i Kavsa 2007 do vrhunca i Orlanda 2009. Nisam siguran da li bi bio dominantan danas kao tada.
Stvarno je bio siromašan NBA tada, mada se igrala vise takmicarska košarka ali kvalitet ni blizu današnjem ili tokom 90-tih.
(CJC, 21. maj 2018 10:47)

A sada, lepo, pročešljaj Zapadnu koneferenciju, pa se vrati ovde...

Divos

pre 5 godina

Одиграли су надахнуто, добили су у овом мечу оно што дуго, дуго чекају, Карија, оног правог Карија, Дурент ће читав плеј-оф одиграти на свом нивоу, Томпсон ће дати свој допрнос, Грин и Игудала ће радити оно што се од њих тражи.

И овај меч су одиграли са ниском поставом, са 4 спољна и без центра (и МекГи и Пачулиа су добили пар минута у 4/4 када је меч већ увелико био одчучен), једна игра по рукопису "ратника", добар проток лопте, брза транзиција, сви шицају, ужитак је гледање, једна рапсодија кошарке.

Хјустон се држао некако до полувремена, мучили су се (а да су се мучили, говори да им је до тада Капела био први стрелац), али нису пуно заостајали, а онда почетком 3/4 за минут "ратници" праве 10-0, и то би било то.

Голден Стејт је повео у серији, све боље у плеј-офу изгледају и имају психолошку предност.

Видећемо да ли ракете могу да се врате у овој серији. Овакав пораз у првом мечу може помоћи екипи да се ментално мобилише, набрије за слиједеће (а код противника зна доћи до менталне блокаде), но у трећем је већ друга ситуација.

Мислим да ће наредни меч одлучити победника у серији. Наравно, Голден Стејт је у великој предности.

Mladen

pre 5 godina

Najbolji pokazatelj šta očekuje ekipe koje misle da mogu da igraju sa njima,tj koje se ponesu posle pobede ...
Ovo su vanzemaljci,što je najgore mogu bolje. 4 : 2 u najboljem slučaju po Hjuston,ove sa Istoka čeka još surovija kazna...

The Worm

pre 5 godina

@CJC to ti govori koliko je Istok bio los 1998-2010 ali ne i zapad,Bryant je izbacio 24 ekipe sa 50+ pobeda,najvise u istoriji! Desavalo se sa deveta ekipa sa zapada ima bolji skor od trece ili cetvrte na istoku! Bryant bi samo imao vece brojke danas jer je sve podredjeno statistici i ofanzivi,uostalom to nije ni pitanje on je do skoro igrao,bio je vrh i u 34toj dok nije pokidao tetive! Bas sam pogledao skoro Skajlsovih 30,Kidovih 25 i Medzikovih 24 asistencija na utakmici i nijedna nije bila na nacin kako se danas pisu mnoge asistencije,tako sto igrac ide u dribling ili na ulaz i postize kos! Sto se tice teme Bulls vs Gsw svako ko misli da je Kley bolji od Kukoca taj prati samo statistiku a kosarku ne zna. Kukoc nije imao prostora u Bullsima ali on je imao sve plus 211cm,savrseno znaci i niko ne bi mogao da ga brani i bio bi mnogo vise iskoriscen. Naravno da bi Rodman mogao da brani svakoga,covek je cuvao Shaqa,Duncana,Melouna a kamoli greena ili kleya,on je bio doktor za Mind game a ne za nokaute i lako bi mogao da isprovicira greena da bude izbacen iz igre i ne samo njega,Pippen i Jordan vrhunski defanzivci kao i Harper,Pipena na prodor i ulaz ne bi branio niko a Jordan bi imao jos vise prostora sad kad je reket siri. Ne zaboravite da je i deda Jordan imao 25ppg u proseku protiv zone i handchekinga pre nego sto je povredio koleno i otisao na operaciju. A verujem da bi Lejkersi i prajm Spursi imali odgovor.

Mladen

pre 5 godina

Hjuston je divljacka ekipa i svako ko zna nesto je 100% bio siguran da njihov skor u regularnoj sezoni nista ne znaci. Divljacka kosarka gde ne igras odbranu i samo sutiras za 3 sto pre moze da prodje u neobaveznoj sezoni od 82 utakmice ali kad igras za titulu protiv najboljih igra se zesce i tu nema prolaza. DAntoni je prevara od trenera bio i ostao.

Sabre

pre 5 godina

Ako cemo realno, ovo je finale pre finala. I zaista je razocarajuce da Hjuston, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone, ovako bude unisten od strane GSW. To znaci da je GSW toliko bolji od svih, da uopste nije ni zanimljivo gledati ovaj playoff. Hjuston bi mogao da parira kada bi na krilu imao nekog kao Paul George ili Kawhi Leonard, kao cetvorku recimo Gordona ili Porzingisa, a centar Jokic ili Kazins... e onda bi mogli da se nose sa GSW, a Kapela i ostala boranija da ulaze sa klupe. Ceo GSW je napravljen od superstarova, a i zamene su stravicne. Mislim da cemo sledece godine gledati ili raspad GSW, ili pravljenje takve superekipe koja ce moci da im parira.
(tocka, 21. maj 2018 14:50)

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@LBJ
Da, NBA liga je 90-ih bas bila slaba... Summjiva je Dordanova misicna masa (igraca koji je podjednako koristio mozak i fiziku) a Lebronova (igraca koji vec 10+ godina igra 90% na fiziku) nije. Dzordanov najbolji saigrac je bio Pipen i nije menjao klub d abi uzeo titulu nego je strpljivo cekao a Lebron ide od kluba do kluba i igra sa slabim igracima, sve suvi marginalci...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 5 godina

Ovde se komentari menjaju kako vetar duva... Do juce bilo Hjuston je opasna ekipa, ide ovo u 7 utakmica, sada pa GSW najjaca ekipa u istoriji kosarke Hjuston ne dobija ni jednu do kraja, na drugoj strani izhubi Klivlend Lebron nema pojma, prevara od igraca, Boston osvaja, dobiju Kavsi Lebron najbolji igrac u istoriji sporta, Boston nema sanse, u finalu ce Lebron sam dobiti i GSW i Hjuston itd.

jsx

pre 5 godina

Pitaju ljudi kojih 5 all star igraca: Kari, Durent, Tompson,Grin i naravno Zaza Paculija. Verovatno misli na Iguadalu, ali preterivanje je podmladjivati ga i smatrati i dalje all starom kao sto to ljidi rade npr. sa Melom, Rouzom (s tim sto je Igi bolki od njih) pa u neku ruku i sa Vejdom i Bosom. Ovo sa 4 hall of famera je tek neozbiljno, samo su Kari i Durent tog kalibra. E sad, i dalje su paklena ekipa, jedna od jacih u istoriji, ali pitanje je da li ce ostaviti takvog traga kao Bulsi, Sparsi. Za sad treba da prestignu Lebronov Majami, sto doduse verujem da hoce.

Milan

pre 5 godina

@the answer Tacno je da GS ima 2 sigurno HOF igraca - Kari i Durant, Tompson, vrlo verovatno, a imaju i Grina, koji je vise neka vrsta Rodmana koji je dosta korisniji u napadu, po meni i jedan i drugi strasno korisni igraci koji su neophodni svakom sampionskom timu. Ali ne umanjuj vrednost Klivlenda. Tu je i Lav koji je all star, i vrlo verovatno i on budici HOF. Prosle 3 godine je tu bio i Irving koji je sigurno buduci HOF, ima tu i drugih korisnih igraca. Previse se potcenjuje Korver, JR Smit je ove godine los, ali je prethodnih znao da bude odlican. I da, Irvinga nema ove godine, pa je zato i pitanje da li ce proci u finale, ili ce ispasti od ekipe u kojoj su glavni igraci rukiji i sofmori.

reflektor

pre 5 godina

Pola komentara ostrascenih ili nepoznavalaca NBA prilika,itd.Aman svaki put se spominju Lebron,Dzordan,Cikago,Brajant,Barkli,Vestbruk,San Antonio..aman,a utakmica ova.Nebitno i da je bilo koja druga.Otisli ljudi u out ovde pa pisu tek da nesto pisu,ne svi cast!Sto se meca tice i serije uopste,jasno je valjda da je GS u stanju da izgubi 20,pa sledecu da izuje CETRDESET tog istog protivnika.Pomirite sa sa tim da su sila,da imaju TIM,sut,odbranu,napad,SVE.I to bez klasicne petice veci deo meca.Takav sistem i ako stane Kleja i KD,Kari melje,i obrnuto.Gledajte malo sire pojam NBA i kosarke i kako i sta rade GSW.Tri od cetiri igraca su tu od pocetka,a KD je dosao da stavi slag na tortu.Bravo i svaka cast.Iguodala i Grin rade stvari(skokovi,rampe,odbrana jaca) a ova trojica pune kao besni.Ko da ih pobedi na 4?Kojim sistemom,kako?Po meni TOP 5 generacija svih vremena sa potencijalom i kapacitetom da bude TOP1-3!

fantom

pre 5 godina

Вориорси су намерно јурили разлику да би оборили рекорд. Искористили лош дан противника. Наредни меч ће изгубити. Хјустон добија серију 4:2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Лепи Цане из Тексаса, 21. maj 2018 09:29) # Link komentara

Voriorsi su jedna neverovatna ekipa, nisu sebični, igraju kao tim. Oduševilo me kako je Durent branio Mekgija kad su ga ismevali, ne možeš zaraditi poštovanje samo igračkim kvalitetom, moraš imati i ljudske kvalitete. Šta je trebao Durent da uradi, da ostane u Oklahomi i završava plej of u prvoj rundi, dok Vestbruk nabija statistiku? Golden Stejt je pre svega veliki kao tim, kad dodaš tome individualne kvalitete, dobiješ 41 poen razlike.

LBJ

pre 5 godina

@ vetar u ledja

e, James je najbolji asistent bio u svakom timu u kom je igrao, i posle on kao ne koristi mnogo mozak dok igra. James je u stanju tim da pobedi asistencijama, ne mora preko 30 poena da postigne, kao sinoć npr. Nemaš ti pojma o košarci.

NNN

pre 5 godina

Ovo je problem sa brzim šuterskim ekipama, kad jedne krene da druge ne - onda bude ovakvo gaženje.
Nikada se više neće ponoviti serija kao npr. finale '94. Hjuston - Njujork kada su svih 7 utakmica bile na jedan-dva poseda.

Vladimir

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija
Dečko pa ako negde kruži lopta u napadu to je svakako kod GSW. Timska igra za razliku od Hjustona i Klivlenda gde jedan, maksimalno 2 igrača drže loptu kod sebe 10-15 sekundi. Dok se igra timski nema šanse da ovakve ekipe izgube. Čim počne solo igra i ispucavanje dobiješ poraz od 40 razlike. Jak je GSW mada treba očekivati odgovor Hjustona jer ne verujem da će se tako lako predati.

bla bla

pre 5 godina

@barnabi
A kome je onda zanimljiva bilo koja jaca liga u kosarci i fudbalu gde imas 2 tima koji osvajaju decenijama?
Kad je cikago dominirao, niko nije povracao...

tocka

pre 5 godina

Sam si sebi upao u usta sad. Nije ovo nikakvo finale pre finala, ovaj Hjuston je divljacka ekipa koju kad zaustavis organizovanom odbranom moze da se slika. A guess who takodje igra takvu odbranu - Boston. Sve i kad bi ovi likovi prosli u finale, tipujem da bi ih Boston dobio, a svakako ce biti pristojni protivnici GSW-u ako King James ne odluci da opet udje u supermen moud i radi nemoguce.
(Sabre, 21. maj 2018 15:00)
Ma da, kako da ne. Ako Boston uopste i prodje Klivlend. Volim i ja Boston i super je sto su underdogs, ali taj Boston bi igrao 0:4 sa GSW. Drugo bi bilo da su Hejvord i Irving tu, to je drugo.
Hjuston bar ima napad i moze da im uzme jednu ili dve utakmice, ali Boston nema tu sta da trazi sa svojom jakom odbranom kada treba da brani zveri na svim pozicijama. Oni se sad nose sa Klivlendom koji ima jednog LeBrona, ali ne mogu da pokriju citav teren kada GSW krene da sipa ko Staljinove orgulje.

Pera

pre 5 godina

Sve do ove nestvarne generacije GSW najnadmoćnija košarka koju sam ikada video bila je igra reprezentacije Jugoslavije pod vođstvom Dušana Ivkovića 1989-91. (EP u u Zagrebu '89. i Rimu '91. i SP u Buenos Ajresu '90.). Ta reprezentacija nije doživela ni jedan poraz na ova tri takmičenja, a pobeđvala je prosečno sa 20 i više razlike. Tajna te reprezentacije bili su neverovatno brzi centri, mladi Divac i Rađa, koje su pratili čuda od krila Kukoč i Paspalj, kao i nestvarna bekovska linija (Đorđević-D.Petrović-Danilović-Perasović).
GSW je nešto toliko neverovatno da nema sa čim ni da se poredi. Bilo je strašnih NBA timova i pre, ali ni jedan nije igrao bez centra, kao GSW. Njihova treća četvrtina... Samo je Ivkovićeva Jugoslavija imala takvu igru u transu, prosto je mlela svakog protivnika. Međutim igra GSW izgleda kao ova Jugoslavija na kvadrat, to je naprosto neverovatno.
Teško mi je da poverujem da postoji neko ko voli košarku, a ne voli sadašnji GSW. To nije pitanje navijanja, to je pitanje činjenica i čiste lepote. Ovde neki pišu kako NBA više nije zanimljiva, jer je GSW prejak... Kakva budalaština! To što igra GSW prevazilazi sve što je košarka uopšte mogla da bude do njih. GSW nije prejak - GSW ima igru sa kojom nema poređenja, takvu igru niko nikada nije igrao pre njih. Utisak njihove nadmoći i dolazi od toga što je to što oni rade neuporedivo.
I daj bože da ovaj GSW potraje što duže, da nekako zarazi i ostale timove, pa da i ta igra nastavi da živi.

biciklo nije moje.....uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Harden i Paul 12/32 iz igre, pa `de ste posli rodjaci!?

GSW se naprzio da osveti razbijanje od 20 razlike iz G2, Stef namestio ruku, malo zategli u odbrani i, barem po meni, malo domacinskog sudjenja u nekim momentima gde se dozvoljavala grublja igra...i eto ti rekord u razlici 41...sluti li to 4-1

paramore

pre 5 godina

Gledati Karija kako igra je kosarkaska pesma. Kad zaigra na svom nivou sve izgleda nadrealno. ono kao gledas i to se desava i super je a opet ti je tesko da poverujes da je sve to istina. Zvucacu glupavo ali ima nesto Bozansko u njegovoj igri, prosto nemam drugo objasnjenje.

JPR24

pre 5 godina

Ovi bre resetovali Hjuston ! Ocekivao sam mnogo vise od ove serije.. Ali kad u trecoj utakmici jedna ekipa demolira drugu sa +41... Nema tu nikakvog zara i borbe kao sto je bilo u PO. Jeste GSW monstruzno dobra ekipa, ali sto je mnogo, mnogo je.

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 21. maj 2018 09:51) # Link komentara


Durent, Kari, Klej i Green.

ivan78bg

pre 5 godina

@Kangrga,barnabi
Kmeeeeee.
Nemojte da gledate ako vam je dosadno.Uostalom da pratite NBA znali bi ste da GS jos nije ni blizu da dominira kao neke ekipe u istoriji.Moguce da ce ih stici ali jos nisu ni blizu.
Takodje ljudi su gradili svoj tim godinama.
Poredjenje sa evropskom kosarkom je blago receno smesna.Prvih 16 ekipa NBA bi demolirala evrospke smapione bar sa 50 razlike svaku utakmicu ako bi zeleli da igraju ozbiljno

Jim Beam

pre 5 godina

@barnabi
Prvo, da bi Durent došao u GSW, morali su da odu Barns koji je već par godina na rubu all-stara i danas je najbolji igrač Dalasa i Bogut koji je pre povrede koja ga je zadesila bio sasvim solidan centar i u top5 defanzivnih svakako. Dolazak Durenta ih nije mnogo podigao koliko se priča i nema smisla pričati o veštački pravljenju tima. Sve što imaju u ekipi su ili izvukli na draftu ili su trejdovali i pustili svoje da se napravi prostor za njih. Druga je stvar što je selekcija urađena besprekorno, ali na tome im ne možeš zameriti.

Drugo, uklopiti bilo koja tri all-star igrača šutera (Karija, Kleja i Durenta u ovom slučaju) u jedan tim je izuzetno teško. Treba podeliti minute, šuteve i kontrolisati ego. Oni su to uspeli zato što je svako žrtvovao po malo, Klej je morao da popravi odbranu, Kari da žrtvuje MVP titulu, a Durent titulu prvog strelca lige. Da ne pričamo o Drejmondu koliko je podređen timu. Ako mislite da im je lako, primera sličnih ekipa je na desetine pa ništa nisu uradili (od Galaktikosa u fudbalu, preko Lejkers ekipe sa Šekom, Kobije, Pejtonom i Melounom i Hjustonove sa Hakimom, Barklijem i Drakslerom). Tako da, uživajte dok možete u ovoj košarci jer je milina gledati taj protok lopte, takve šutere na jednom mestu i tako brzu košarku.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ e moj druze

Malo je pogresio. Najslabiji period je negde od 2005 do 2010. Od ne vise tako dobre igre Detroita, ostarelog Seka, pa sve do pravljena Miami. Opet je imala srece Nba pored Jemsa se pojavili ovako jaki Wariorsi. Sta posle njih sledi za par godina, novi najslabiji period.

CJC

pre 5 godina

milan

Zanimljivo je kako si nabrojao sve te igračine koje je Brajant vodio do prstena a npr si izostavio tamo neke levatine Gasola, Artesta, Odoma, Bajnama.
Kao kad bih ja sad napisao, LbJ osvojio 2016 sa Delavedovom, Džefersonom, Šampertom...mislim, kome pričaš ti te gluposti, misliš da ti jedini imaš net i da si jedini gledao NBA 2000-tih?

Blizanac

pre 5 godina

@e moj druze
Ok nabrojao si mi 4 igraca i svi su vrhunski nema sta mozda i dzermejn moze da prodje kao veliki igrac. Evo ti sad idu ovi danasnji Dejvis Kazins i porzingis su stvarno vrhunski igraci, a uopste necu da pominjem taunsa, jokica i embida iako su vec sad majstori nek prodje vreme. I nema razloga da pljujes i ja kazem da su 2000tih visoki igraci bili bolji. Ali su zato danas plejmejkeri bolji nego bilo kada mislim na zadnje 2-3 godine mislim kad nabrajas prvih 5 lilarda i vola niko ni ne spominje i onda ti je sve jasno. A sto se tice Hardena sta da ti kazem ne mora igrac da bude fizikalac i da lomi obruce da bibio mvp. Ne znam ustvari koji su tvoji kriterijumi...

Olstar

pre 5 godina

@Beogradjanin
Ne verujem da ce posle njih biti najslabiji period. Tauns, embid, jokic, simons, buker,heris, micel, tejtum, kuzma pa cak i markanen. Sve ce to biti odlicni igraci. Irving i dejvis su dosta mladi igrace jos 10 godina. Jednostavno nba nikad nece biti toliko los kao 2000-tih.

akros

pre 5 godina

Ali kada Kari uđe u seriju i publika padne u trans, kao da je samo snoviđenje došlo sa neba.. posle protivnici padaju kao olovni vojnici/ to se zaista retko viđa.

alobre

pre 5 godina

Ljudi to sto su Voriorsi uradili nije nesto sto im drugi GM-ovi/ekipe zameraju, naprotiv to je nesto o cemu sanjaju da sklope takav tim od svojih draft pickova i uzmu nekog dobrog FA-a, a GSW ne samo da je to uspeo nego je uspeo bez tankovanja i jurenja prvih pikova. Presli su igricu u svakom smislu.

javale mcgee

pre 5 godina

@dex
Naveo si igrace koji trenutno igraju u Golden Stateu i igrace koje su Cavsi draftovali i samo dvojica trenutno igraju tu tako da ti je poredjenje u najmanju ruku smesno.
Trenutni roster Clevelanda im 4 igraca biranih u prvih 10, LBJ, Love, Tristan i Jeff Green, GSW ih ima trojicu ali to sto si ti napisao je samo trenutna NBA glupost da se bira najveci potencijal pa je Draymond Green pao na 34. poziciju iako je igrao 2 NCAA final foura, svezi primeri toga su Donovan Mitchell i Kyle Kuzma, na ovom draftu ce to biti Donte DiVincenzo, nemaju 19, imaju 21. godinu i zbog toga im pada vrednost na draftu a to su igraci koji mogu odma da uskoce i doprinesu ekipi.
Zasto je Klay pao na 11. mesto i zasto su ispred njega izabrani pazi sad : Derrick Williams, Kanter, Tristan Thompson, Jonas Valanciunas, Vesely, Biyombo, Brandon Knight, Kemba i Fredette mi nikad u zivotu nece biti jasno, isto mi nece biti jasno kako je Minnesota na draftu 2009. uzela 2 pleja pre Curryja.

Sasa

pre 5 godina

Nemoćne Rokitse je u Kaliforniji predvodio Harden sa 20 poena uz devet asistencija, dok je Kris Pol dodao 13 poena uz deset skokova. Ovaj tandem zajedno je pogodio samo 12 od 32 šuta iz igre.

CIGLANA! Od trideset i dva suta su pogodili 12. Hjuston De Opeka Ciglic.

mare

pre 5 godina

Mnogo lako prave serije GSW. Za 2 minuta 10: 0 kao ništa. Onda u 3/ 4 Kari dao 18pts sa nekim nerealnim trojkama sa parkinga i tu je bio kraj za Hjuston. Sa druge strane Hjuston je promašio previše zicera i gubili su lopte...spustili su ih na 85 pts i nema tu šta da se priča. Ne znam kako rakete mogu da urade nešto. Jedino da sledeću odigraju 130% a GSW da odigraju očajno ali kolike su šanse da se to desi...radi se o brutalnom timu možda jednom od boljih u istoriji košarke.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

kako pobediti ove monstrume igrali su lose citavo poluvreme I opet su rastavili najbolju ekipu iz regularnog dela sezone durent ne moze da se cuva nikako jedan na jedan on mora da se cuva ko lebron ali ako njega krenu da pritiskaju I jure u njihovoj "death lineup" ce svi ostali da ih oduce od kosarke kari moze da digne sa skoro pola grin je dobar u reketu igudala zavisno od dana moze da pogodi skoro svaki sut tomson isto tako samo mnogo bolje I vise od igudale livingston je sa poludistance ubica jang je ko jr smit ako bi se realno gledalo I na kraju luni I bel su meni delovali kao da popunjavaju roster ali juce su igrali odlicno odbranu posebno luni bel s vremena na vreme napravi neku glupost ali generalno je solidan igrac nista gori njih dvojica nisu od tomsona iz klivlenda sve u svemu koliko god mocno da izgledaju meni postaju dosadni jer prosto protiv njih nema tesnih I zanimljivih utakmica od kako je durent dosao izgubili su 4 utakmice u plejofu I svaka od njih je bila nebitna I na strani prosto nba mora da uradi nesto po pitanju njih jer se oni pretvaraju u Boston iz 60-tih znam da su draftovali pametno I da su se vecinski sami stvorili ali oni sa durentom to vec prosto nije fer I njihova trenutna dominacija je potpuno ocekivana od svih koji su ikada gledali nba sto bi rekao da je problem za ligu I proizvod koji ona daje nama jer ako im ovakav hjuston nista ne moze koja druga ekipa moze realno I da udje u seriju optimisticna po pitanju svojih sansi. prosto nije zanimljivo kada se zna sve u napred.
(aaaaa, 21. maj 2018 11:37)

Nisi vala ni tu tacku morao staviti na par rijeci pred kraj, kad si vec dotle dosao. Stavi negdje zapetu covjece, necitljivo je

pribil

pre 5 godina

barnabi@ Procitaj sta si rekao. Da je od 2007- 2011 zahvaljujuci povredama Vejd bio slabiji nego ranije, a ja kazem 2009, 2010 prva petorka, 2011 all star mvp. Pa sad vidi da li si u pravu u svojim tvrdnjama.

asdf

pre 5 godina

Kakvo gazenje...Nervira me samo sto se dugo nije vidjela neka plej of serija gdje je svaka utakmica na jednu -dvije lopte.
(sofrimak, 21. maj 2018 08:38)

Duel Bostona i Filadelfije je bio na jednu-dve lopte

Maki

pre 5 godina

Baš su ih ugazili. Meni je najleppši potez kad Livingston prenosi loptu preko celog terena,fenomenalnim driblingom šalje Hardena po burek i poentira. Ne potcenjujem nijednu ekipu, ali Golden Stejt je sila. Sve ekipe imaju fenomenalne igrače, ali teško ko im može parirati u seriji.Videćemo da li Hjuston ima odgovor na ovo gaženje. Pretpostavljam da će četvrta utakmica biti neizvesnija.

Powerslave

pre 5 godina

Dve stvari su ostavile utisak na mene.
Kad god je GSWu bio potreban koš Durent bi se stvorio niotkud i ubacio 3-4-5 koševa za redom i onda ponovo nestao, kao da igra sa 20% snage, kad zatreba ubaci u treću brzinu, zatrpa i onda ponovo kulira sve dok ponovo ne zatreba.

Kari, kad je konačno pronašao svoj šut... svaki napad ide na Hardena da pravi budalu od njega. Osveta za to što su on i Pol redovno svaki napad išli preko Karija jer su računali da je rovit, a i najslabiji defanzivac u celoj startnoj postavi GSWa (što i jeste).

Sam rezultat i nije toliko realan jer su klupe odigrale dobar deo 4/4. Kad su u jednom trenutku Pačulija i MekGi bili zajedno na parketu u postavi... :D

djura

pre 5 godina

el ima neka vest o nba a da srbende ne spominju dzordana i dzejmsa u vesti gde se ne pominju? ps popravite vise autorizaciju jer moram 5 puta da idem na posalji i da reloadujem stranicu da bi mi izbacilo da nisam robot