Utorak, 24.04.2018.

13:00

ARSENal

Izvor: SARA MILIÆEVIÆ

ARSENal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

my way

pre 5 godina

Венгер би направио сјајну ствар са неким мањим, тачније нормалним клубом који нема баснословни буџет. Мислим да то сада свима треба да покаже. Није он за ову спрдњу и гађање са стотинама милиона за неког играча. Амбиције Арсенала и његових навијача су управо такве, што је потпуно легитимно. Имају новац (није мала заслуга ни Венгера за то) и желе титуле и Премијер лиге и Лиге Шампиона. Да нисам навијач сиромашног клуба из Србије, већ Арсенала можда бих и ја тако размишљао. Овако ми је Венгерово схватање фудбала много ближе и желим му да са неким здравим, "мањим" клубом направи велике ствари.

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 18:03)


Pa i ja pričam o Arsenalu naravno, tema ovog posta je veliki Arsen Venger i njegova era u Arsenalu koja je trajala četvrt veka i tokom koje je taj tim pod njegovom palicom napravio izuzetne rezultate, postao prepoznatljiv i stekao sopstveni imidž u fudbalskom svetu kojeg nije nimalo lako izgraditi. Rezultati Arsena Vengera u Arsenalu su odlični, upravo zato sam pomenuo Liverpul koji je dominirao 80-tih i Mančester Junajted koji je dominirao 90-tih i početkom 2000-tih, potom i Čelsija koji je postao dominantan, pa potom i Mančester Sitija, i u toj stravično jakoj konkurenciji gospodin Arsen Venger je uspeo da od Arsenala kluba sa ograničenim budžetom stvori tim koji je bio konkurentan tim velikanima i nosio se sa njima.

A za ovih nekoliko poslednjih sezona i nekih malo lošijih rezltata Arsenala nemoj kriviti Vengera on je uradio onoliko koliko je mogao, i oopet je tu u vrhu i pored trenutno klimavog rostera, opet je tu, opet se bori za Evropu u vrhu PL a i u LE je u polufinalu i imaće šanse da se nosi sa Atletikom i ode u finale. To je sve samo ne mali uspeh sa ovim trenutnim rosterom igrača.

Prema tome Vengerova era u Arsenalu ostaće upamćena za sva vremena kao nešto sjajno, kao nešto što je veoma ostavilo jak jak pečat u savremenom fudbalu.

netko

pre 5 godina

nisam ja napisao nista pogresno.

lepo pise, da je arsenal imao istoriju i pre njega.
ja pricam o arsenalu a ne liverpulu.
isto tako, sto se trenera tice. george graham je osvojio 2 titule, evropski kup, i nekoliko fa cupova za 7 godina u arsenalu dok wenger za 22 ima 1 titulu i koji fa cup vise.

svaka cest matorom, i hvala mu za nepobedive al ga nemojmo dizati u nebesa.
narocito ne za ono sto je zadnjih 5-6 god uradio za arsenal.
upropastio je sve ono dobro sto je uradio na pocetku.

ne znam kome ce sad prodati igrace za masne pare.
za iwobija,wilsira,mustafija,dzaku,cejmersa,koselnog,elnenija nece dobiti ni toliko para da jednog top igraca kupe, a ne da nadju zamene za sve ove krsine sto mu cine pola tima.. eto gde je dovela arsenal wegnerova tvrdoglavost i poslovanje.

Zvezda

pre 5 godina

Bilo bi lepo da osvoji Ligu Evrope. Igrao je utakmice protiv dva najveca Srpska kluba. Protiv Zvezde u godini kada osvaja svoj poslednji pehar u Arsenalu.

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 16:23)

Napisao si se besmislica. U svim velikim klubovima postoje ere uspešnosti po kojima se oni najbolje i prepoznaju u svetu, po kojima se i meri njihov uspeh i veličina. Jedna od tih slavnih era je i era Arsena Vengera u Arsenalu naravno. Pre njegovog dolaska tim je bio, kako da kažem, iako sa slavnim imenom i tradicijom naravno, ali u dubokoj senci Liverpula koji je redom osvajao Premijer Lige jednu za drugom od šale tih godina i bio i u Evropi veoma uspešan. Od dolaska Arsena Vengera u Arsenal taj tim postaje prepoznatljiv po svojoj filozofiji igranja modernog fudbala, po stilu, i po konstantnosti. Redovno je svih ovih godina bio u vrhu engleskog, evropskog i svetskog fudbala, te 3 Premijer Lige koje je osvojio su izuzetno vredne, jedna je i bez poraza, što će biti teško dostižan rekord, ima i FA Kupova puno osvojenih, u Ligi Šampiona je igrao veliko finale sa Barselonom i igrao još bezbroj četvrtfinala i poneko polufinale Lige Šampiona, proizveo je mnogo asova u njegovom klubu baš zahvaljujući njegovom kadrovskom politikom od koje nije odstupao. Sve to, a i još mnogo toga, čini Arsena Vengera trenerskom veličinom a njegov Arsenal slavnim klubom, isto je i sa Mančester Junajtedom i erom Aleksa Fergusona u tom klubu, s tim što je taj klub pored te slavne ere imao i još jednu slavnu eru velikog Mata Bezbija naravno, i još sa jednom razlikom što je Mančester Junajted naravno mnogo bogatiji i moćniji klub od Arsenala pa su mu i rezultati veći.

IQ 149

pre 5 godina

Ovako se radi u ozbiljnim klubovima. Dok u nasoj zemlji, Djukic ce biti oteran, iako je klubu zaradio prilicno lep novac. Razumem zar za titulama, ali opet - finansijska konsolidacija je mnogo vaznija od toga. To je meni tuzno. Ali sta da kazemo kada se klubovi u Srbiji vode od strane huligana i kriminalaca.

Ivan

pre 5 godina

Šta reći, četvrt veka sjajnog fudbala Arsenala, asova svetskog kalibra koji su igrali za taj slavni londonski klub, prelepih golova, pasova, egzibicija, majstorija, četvrt veka slave Arsenala, iza svega toga stoji samo jedan čovek Asen Venger naravno, alfa i omega Arsenala, čovek sa vizijom koju je sprovodio svih četvrt veka u delo i doneo mnogo radosti svim navijačima Arswenala ali i ostalim ljubiteljima fudbala. Neko će reći da je moglo i više trofeja da se osvoji za tih četvrt veka a zaboravlja činjenicu sa kojim se sve grdosijama i trenerskim i finansijskim nosio gospodin Arsen Venger u toku svih tih 25 velikih sezona. Nosio sa sa velikim ser Aleksom Fergusonom i njegovim prebogatim i premoćnim Mančester Junajtedom, nosio se sa Žozeom Murinjom i njegovim prebogatim Čelsijem kojeg tek što je u tim vremenima kupio ruski oligarh Roman Abramovič naravno, nosio se potom i sa moćnom finansijskom imperijom prebogatih Arapa koji su od prosečnog tima Mančester Sitija ofgromnim ulaganjem napravili moćan tim, sa svim tim se Arsen Venger nosio za sve ove godine i ostvario i pored toga veoma veoma velike uspehe, osvojio nekoliko Premijer Liga od kojih jednu BEZ PORAZA što će ostati teško oboriv rekord, nekoliko FA Kupova i Liga Kupova, igrao i veliko finale Lige Šampiona sa Barselonom i konstantno bio u vrhu engleskog i svetskog fudbala, redovno igrao godinama Ligu Šampiona i sve to plus sa ograničenim budžetom. Jedan jedini veliki gospodin Arsen Venger trenerska veličina definitivno.

netko

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.
(ljupce, 24. april 2018 14:36)

da je arsen nastavio da trenira nagoju i slicne klubove nikad se ne bi ovako procuo.

arsenal postoji od 1886 i nikad nije ispao iz lige. od 13 trofeja prvaka engleske wenger osvojio 3. gde je ostalih 10? titulu u evropi (jedinu) isto nije on osvojio. gledajuci vreme u arsenalu sto je proveo, ima uspesnijih trenera tog kluba od njega.
svaka mu cast za prvih deset godina u klubu, al je vreme da ode.
svaka sezona mu je gora od prosle.tim mu je mantalno slab pa moze od iole jaceg kluba da se osramoti i popije petardu.

nit je arsenal postao arsenal zbog wengera nit bi wenger postao to sto jeste bez arsenala. ovo sa njim se samo sve dobro poklopilo kao i mancesteru sa fergusonom (kao da mancester pre fergusona nije nista osvajao).

bice arsenal ponovo jak bez wengnera isto tako kao sto je i bio pre njega.

Ja

pre 5 godina

ARSENal igra jako atraktivan fudbal,uzivancija ih je gledati pa makar gubili ili pobedjivali! Jednostavno uvek bude golova a to je i draz ove igre. Budite iskreni i recite da li je utakmica bez golova zanimljiva? Samo ofanziva, napadanje po cenu i da primis gol ali uvek ides na gol vise. Publika zadovoljna, igraci napadaju a ne kao neki bunker i idemo na bod pa ako damo gol onda slavlje kao da je NG.

srbijasine

pre 5 godina

86 – rekord po broju mečeva u Ligi šampiona kao trener, a da nikada nije osvojio to takmičenje.
Trebao je da ode jos pre 10 godina, ali Arsenalovi navijaci se zadovoljavaju FA kupom, tesko onom ko nasledi ovaj klub, bice situacija ko sa Liverpulom i Manchesterom.

mozda

pre 5 godina

@cimba matombe evo ti najskoriji primer izjava Alexa Songa moja najveca greska je prelazak u Barselomu iz Arsenala zasto menjati dom gde ste srecni gde trener i navijaci veruju u vas

Novak

pre 5 godina

Najviše mu zameram baš prelako odricanje i bukvalno teranje iz kluba nekih vrlo bitnih igrača(poslednji primer je ŽIRU).Loši rezultati su počeli da se nižu onog trenutka kada je počeo da kopira druge trenere i izgubio svoj prepoznatljiv stil.Ipak kada se sve podvuče hvala za nezaboravne 22 godine!

mne

pre 5 godina

Sjajan tekst. Navijam za Arsenal od 2002. god, bice mnooogo neobično bez Vengera sledece sezone, ostace najveci u istoriji Arsenala. Ali istovremeno se radujem novom početku i nadam se uzbudljivom periodu za Arsenal :)

octavian

pre 5 godina

Dakle,covek je veliki trener sa dobrom fudbalskom filozofijom,gajio je prepoznatljiv napadacki fudbal,i patentirao ga u Premier ligi uz Alexa,najzasluzniji je za brend Premier lige.Onog trenutka kad je pocela izgradnja stadiona,krenuli su
problemi,jer se osetilo na budzetu za igrace. Maximum je izvlacio sa trzista, Mustafi je bio skoro standardan stoper Nemacke,Koscelni Frqncuske,to je krem fudbala.Ali su u Arsenalu podbacili.U zenitu je prodavao Hleba,Aleks Songa,pa i Fabregasa,Adebajora,i sl..i izvlacio respektabilan novac,za igrace koji su se u potonjim klubovima izgubili.Kolasinac je bio najbolji bek bundesa,pa je rupa u Arsenalu..mislim da su u tom slucaju igraci vise odgovorni,on svoju filozofiju nije menjao,I ostajao je konkurentan zadnjih par godina,uz najmanji budzet,od velikih za transfere.Rezultati su trpeli,i ovo sve je posledica toga.A imamo i manijake iz Sitija,koji ispadnu od Vigana u Fa,plus ls..ulozena milijarda.Potrebno je vise faktora za uspeh,Venger je svoje pokazao,i dokazao..dzentlmen bio,i ostao Djaci,naklon pred profesorom.Arsenal zauvek.Izvinjavam se svima zbog poduzeg teksta.

ljupce

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.22 sezone i 17 trofeja?skoro svake sezone je osvojio trofej.ljudi ne shvataju koliko je to dostignuce kad imate onakvu konkurenciju u engleskoj.JEDAN,JEDINI I NEPOBEDIVI ARSEN VENGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

woah

pre 5 godina

@Petar

Nisam to nigde pročitao, ali uporno, bez pauze, pratim Arsenal preko 20 godina i čini mi se da, ukoliko igrač to želi, ni od kuda nije bilo lakše otići u drugi klub, nego iz Arsenala. Čini mi se da je Vengerova filozofija takva da ne želi nezadovoljne igrače u ekipi. Ako želiš da ideš, idi i ne vraćaj se (čini mi se da je Fabregas pokušao da se vrati, ali da ga je Venger odbio). Znači, od prosečnog igrača od tebe napravim takvog da te žele Barsa, Real, UTD, Siti i ti, u momentu kada si najbolji i najpotrebniji, želiš da odeš? Pa idi onda! Bolje nego da mi sediš na klupi i mrziš ceo svet. Drugo, svaki klub bi mnogo teže izgurao izgradnju stadiona i u takvim periodima nema mnogo prostora za kupovinu skupih igrača. Mnogo ga više ima za prodaju svojih, a Venger je sa onim što ima, uz problem što su mu godinama leđa okretali najbolji igrači, uspevao da izvuče LŠ i samim tim više utakmica za navijače i više novca za klub, pa samim tim i ubrza i finansijski oporavak. Poslednjih nekoliko godina se videlo da Arsenal više ne mora da prodaje najbolje i da samo treba da se napravi dobar, stabilan tim. Ali navijači više nisu želeli da čekaju, niti da veruju. Želeli su Vengerovu glavu, napravivši od njega da je kriv za jedno, a ne zaslužan za nešto drugo. Njegova situacija se odrazila na atmosferu u timu, a tu se pojavio i slučaj Sančez, opet neko ko je umislio da je veći i od Vengera i od Arsenala, pa onda i par igrača koji nisu mogli da se uklope i to je to - kraj!

tonyto

pre 5 godina

Kakvo bre remek delo!? Covek nema pojma!!!
Osvojio je titulu kad je doso na gotovo i vec imao tim,sve posle toga teska bruka i sramota. Dovodi neke klince i posle ih prodaje bez da ista urade u Arsenalu. Sa tolikim budzetom bi i Limeni osvojio neki trofej !!!

dumpster diving championship

pre 5 godina

Covek koji je preporodio Engleski fudbal, koji je preporodio Arsenal. Covek im je bukvalno samostalno izgradio stadion, to niko nikad u istoriji fudbala nije uspeo, a ni nece u buducnosti! Otuda su i ti losiji rezultati protekle decenije. Mada osvojiti FA Kup tri puta od poslednja cetiri je rezultat za respekt sa limitiranim budzetom i igracima.

Pogledajte listu od 20 najzaduzenijih fudbalskih klubova u Evropi. Na toj listi necete naci Arsenal, cak i pored izgradjenog velelepnog stadiona. To malo ko zna da ceni u danasnje vreme. Dok drugi trose besomucno, cede arape za pare, Venger je odrzao klasu i duh Engleskog fudbala zivim.

Hvala mu na svemu od coveka koji je verni pratilac Arsenala od odlaska Brusa i njegovog dolaska 1996. godine! Kada je nas fudbal otisao u kanal i tamo i ostao do danas, Arsenal i Arsen Venger su mi vratili veru u tu igru! Na tome cu mu biti vecito zahvalan!

Dejan

pre 5 godina

A ja čitam u norveskim novinama da Arsen Venger za naslednika želi bas Dragana Stojkovića. Jos su se norvezani do detalja potrudili da opisu Piksija. A ako se ne varam u ovom tekstu nista o tome. Sramota.

Mastermind

pre 5 godina

Jednostavno sinonim za Arsenal. On je učinio tobdžije onim što jesu danas. I ono što je rekao, više ih cijene u svijetu, nego na Ostrvu.. Kakav je to tim bio s' početka novog milenijuma i ranije devedesetih, kakve su to trke bile sa Mančesterom, nadmudrivanja sa SAF-om, 2004. never forgotten... Fergi i on - 2 najveća menadžera u PL ikada, i bojim se da to niko nikada neće moći promjeniti... Mnogi su govorili Wenger out, ali kada se to stvarno desilo, to jest, bilo jasno da ide, onda su i hejteri nisu ostali ravnodušni.. Ostaje utisak da je ipak otjeran, bilo bi lijepo da je odradio još sledeću godinu ugovora i onda se povukao.. Mada, ako je ovako bilo suđeno, nek je sa srećom. Od velikog navijača Junajtrda, puni respekt imam za Profesora. A ko njega ne poštuje, onda ne poštuje i fudbal... Hvala vam za sve, nadam se da ostajete u Londonu!

Petar

pre 5 godina

Covek je stvorio Arsenal ali ga isto i “unistio” time sto je prodavao najvece zvezde a umesto njih dovodio mlade ‘wonderkide’ a u zadnje vreme je spao toliko nizko da cak ni wonderkide nije dovodio nego neke Koselnije, Mustafije, Dzake i slicne poluigrace kojima je domet klub koji se bori za 5.mesto a ne za titulu

kimi

pre 5 godina

I pored svega sto se desavalo prethodnih par godina i moje zelje za promenom, moja prva reakcija na objavu je bila tuga. To samo po sebi govori koliko je ipak poseban i veliki, i koliko se nama navijacima urezao u srce

Cimbe Natombe

pre 5 godina

Koliko dugo i zbog čega su pod njim mnogi fudbaleri želeli da odu? Pod kojim pretnjama je Venger popustio i pustio ih u Barselonu ili Inter, ili još gore u direktne rivale za titulu? Mnogo je tu velikih igrača bilo i izvisilo pre Ozila i Sančeza. Ali ajde da se pridružim eliti, o fudbalskim pokojnicima sve najlepše. Nedostajaće mi njegov osmeh nakon prolaska u osminu finala nekog kupa. Bez njega derbiji neće biti tako smešni.

kimi

pre 5 godina

I pored svega sto se desavalo prethodnih par godina i moje zelje za promenom, moja prva reakcija na objavu je bila tuga. To samo po sebi govori koliko je ipak poseban i veliki, i koliko se nama navijacima urezao u srce

Mastermind

pre 5 godina

Jednostavno sinonim za Arsenal. On je učinio tobdžije onim što jesu danas. I ono što je rekao, više ih cijene u svijetu, nego na Ostrvu.. Kakav je to tim bio s' početka novog milenijuma i ranije devedesetih, kakve su to trke bile sa Mančesterom, nadmudrivanja sa SAF-om, 2004. never forgotten... Fergi i on - 2 najveća menadžera u PL ikada, i bojim se da to niko nikada neće moći promjeniti... Mnogi su govorili Wenger out, ali kada se to stvarno desilo, to jest, bilo jasno da ide, onda su i hejteri nisu ostali ravnodušni.. Ostaje utisak da je ipak otjeran, bilo bi lijepo da je odradio još sledeću godinu ugovora i onda se povukao.. Mada, ako je ovako bilo suđeno, nek je sa srećom. Od velikog navijača Junajtrda, puni respekt imam za Profesora. A ko njega ne poštuje, onda ne poštuje i fudbal... Hvala vam za sve, nadam se da ostajete u Londonu!

dumpster diving championship

pre 5 godina

Covek koji je preporodio Engleski fudbal, koji je preporodio Arsenal. Covek im je bukvalno samostalno izgradio stadion, to niko nikad u istoriji fudbala nije uspeo, a ni nece u buducnosti! Otuda su i ti losiji rezultati protekle decenije. Mada osvojiti FA Kup tri puta od poslednja cetiri je rezultat za respekt sa limitiranim budzetom i igracima.

Pogledajte listu od 20 najzaduzenijih fudbalskih klubova u Evropi. Na toj listi necete naci Arsenal, cak i pored izgradjenog velelepnog stadiona. To malo ko zna da ceni u danasnje vreme. Dok drugi trose besomucno, cede arape za pare, Venger je odrzao klasu i duh Engleskog fudbala zivim.

Hvala mu na svemu od coveka koji je verni pratilac Arsenala od odlaska Brusa i njegovog dolaska 1996. godine! Kada je nas fudbal otisao u kanal i tamo i ostao do danas, Arsenal i Arsen Venger su mi vratili veru u tu igru! Na tome cu mu biti vecito zahvalan!

woah

pre 5 godina

@Petar

Nisam to nigde pročitao, ali uporno, bez pauze, pratim Arsenal preko 20 godina i čini mi se da, ukoliko igrač to želi, ni od kuda nije bilo lakše otići u drugi klub, nego iz Arsenala. Čini mi se da je Vengerova filozofija takva da ne želi nezadovoljne igrače u ekipi. Ako želiš da ideš, idi i ne vraćaj se (čini mi se da je Fabregas pokušao da se vrati, ali da ga je Venger odbio). Znači, od prosečnog igrača od tebe napravim takvog da te žele Barsa, Real, UTD, Siti i ti, u momentu kada si najbolji i najpotrebniji, želiš da odeš? Pa idi onda! Bolje nego da mi sediš na klupi i mrziš ceo svet. Drugo, svaki klub bi mnogo teže izgurao izgradnju stadiona i u takvim periodima nema mnogo prostora za kupovinu skupih igrača. Mnogo ga više ima za prodaju svojih, a Venger je sa onim što ima, uz problem što su mu godinama leđa okretali najbolji igrači, uspevao da izvuče LŠ i samim tim više utakmica za navijače i više novca za klub, pa samim tim i ubrza i finansijski oporavak. Poslednjih nekoliko godina se videlo da Arsenal više ne mora da prodaje najbolje i da samo treba da se napravi dobar, stabilan tim. Ali navijači više nisu želeli da čekaju, niti da veruju. Želeli su Vengerovu glavu, napravivši od njega da je kriv za jedno, a ne zaslužan za nešto drugo. Njegova situacija se odrazila na atmosferu u timu, a tu se pojavio i slučaj Sančez, opet neko ko je umislio da je veći i od Vengera i od Arsenala, pa onda i par igrača koji nisu mogli da se uklope i to je to - kraj!

octavian

pre 5 godina

Dakle,covek je veliki trener sa dobrom fudbalskom filozofijom,gajio je prepoznatljiv napadacki fudbal,i patentirao ga u Premier ligi uz Alexa,najzasluzniji je za brend Premier lige.Onog trenutka kad je pocela izgradnja stadiona,krenuli su
problemi,jer se osetilo na budzetu za igrace. Maximum je izvlacio sa trzista, Mustafi je bio skoro standardan stoper Nemacke,Koscelni Frqncuske,to je krem fudbala.Ali su u Arsenalu podbacili.U zenitu je prodavao Hleba,Aleks Songa,pa i Fabregasa,Adebajora,i sl..i izvlacio respektabilan novac,za igrace koji su se u potonjim klubovima izgubili.Kolasinac je bio najbolji bek bundesa,pa je rupa u Arsenalu..mislim da su u tom slucaju igraci vise odgovorni,on svoju filozofiju nije menjao,I ostajao je konkurentan zadnjih par godina,uz najmanji budzet,od velikih za transfere.Rezultati su trpeli,i ovo sve je posledica toga.A imamo i manijake iz Sitija,koji ispadnu od Vigana u Fa,plus ls..ulozena milijarda.Potrebno je vise faktora za uspeh,Venger je svoje pokazao,i dokazao..dzentlmen bio,i ostao Djaci,naklon pred profesorom.Arsenal zauvek.Izvinjavam se svima zbog poduzeg teksta.

ljupce

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.22 sezone i 17 trofeja?skoro svake sezone je osvojio trofej.ljudi ne shvataju koliko je to dostignuce kad imate onakvu konkurenciju u engleskoj.JEDAN,JEDINI I NEPOBEDIVI ARSEN VENGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Petar

pre 5 godina

Covek je stvorio Arsenal ali ga isto i “unistio” time sto je prodavao najvece zvezde a umesto njih dovodio mlade ‘wonderkide’ a u zadnje vreme je spao toliko nizko da cak ni wonderkide nije dovodio nego neke Koselnije, Mustafije, Dzake i slicne poluigrace kojima je domet klub koji se bori za 5.mesto a ne za titulu

Dejan

pre 5 godina

A ja čitam u norveskim novinama da Arsen Venger za naslednika želi bas Dragana Stojkovića. Jos su se norvezani do detalja potrudili da opisu Piksija. A ako se ne varam u ovom tekstu nista o tome. Sramota.

Ja

pre 5 godina

ARSENal igra jako atraktivan fudbal,uzivancija ih je gledati pa makar gubili ili pobedjivali! Jednostavno uvek bude golova a to je i draz ove igre. Budite iskreni i recite da li je utakmica bez golova zanimljiva? Samo ofanziva, napadanje po cenu i da primis gol ali uvek ides na gol vise. Publika zadovoljna, igraci napadaju a ne kao neki bunker i idemo na bod pa ako damo gol onda slavlje kao da je NG.

Novak

pre 5 godina

Najviše mu zameram baš prelako odricanje i bukvalno teranje iz kluba nekih vrlo bitnih igrača(poslednji primer je ŽIRU).Loši rezultati su počeli da se nižu onog trenutka kada je počeo da kopira druge trenere i izgubio svoj prepoznatljiv stil.Ipak kada se sve podvuče hvala za nezaboravne 22 godine!

my way

pre 5 godina

Венгер би направио сјајну ствар са неким мањим, тачније нормалним клубом који нема баснословни буџет. Мислим да то сада свима треба да покаже. Није он за ову спрдњу и гађање са стотинама милиона за неког играча. Амбиције Арсенала и његових навијача су управо такве, што је потпуно легитимно. Имају новац (није мала заслуга ни Венгера за то) и желе титуле и Премијер лиге и Лиге Шампиона. Да нисам навијач сиромашног клуба из Србије, већ Арсенала можда бих и ја тако размишљао. Овако ми је Венгерово схватање фудбала много ближе и желим му да са неким здравим, "мањим" клубом направи велике ствари.

mne

pre 5 godina

Sjajan tekst. Navijam za Arsenal od 2002. god, bice mnooogo neobično bez Vengera sledece sezone, ostace najveci u istoriji Arsenala. Ali istovremeno se radujem novom početku i nadam se uzbudljivom periodu za Arsenal :)

mozda

pre 5 godina

@cimba matombe evo ti najskoriji primer izjava Alexa Songa moja najveca greska je prelazak u Barselomu iz Arsenala zasto menjati dom gde ste srecni gde trener i navijaci veruju u vas

IQ 149

pre 5 godina

Ovako se radi u ozbiljnim klubovima. Dok u nasoj zemlji, Djukic ce biti oteran, iako je klubu zaradio prilicno lep novac. Razumem zar za titulama, ali opet - finansijska konsolidacija je mnogo vaznija od toga. To je meni tuzno. Ali sta da kazemo kada se klubovi u Srbiji vode od strane huligana i kriminalaca.

Ivan

pre 5 godina

Šta reći, četvrt veka sjajnog fudbala Arsenala, asova svetskog kalibra koji su igrali za taj slavni londonski klub, prelepih golova, pasova, egzibicija, majstorija, četvrt veka slave Arsenala, iza svega toga stoji samo jedan čovek Asen Venger naravno, alfa i omega Arsenala, čovek sa vizijom koju je sprovodio svih četvrt veka u delo i doneo mnogo radosti svim navijačima Arswenala ali i ostalim ljubiteljima fudbala. Neko će reći da je moglo i više trofeja da se osvoji za tih četvrt veka a zaboravlja činjenicu sa kojim se sve grdosijama i trenerskim i finansijskim nosio gospodin Arsen Venger u toku svih tih 25 velikih sezona. Nosio sa sa velikim ser Aleksom Fergusonom i njegovim prebogatim i premoćnim Mančester Junajtedom, nosio se sa Žozeom Murinjom i njegovim prebogatim Čelsijem kojeg tek što je u tim vremenima kupio ruski oligarh Roman Abramovič naravno, nosio se potom i sa moćnom finansijskom imperijom prebogatih Arapa koji su od prosečnog tima Mančester Sitija ofgromnim ulaganjem napravili moćan tim, sa svim tim se Arsen Venger nosio za sve ove godine i ostvario i pored toga veoma veoma velike uspehe, osvojio nekoliko Premijer Liga od kojih jednu BEZ PORAZA što će ostati teško oboriv rekord, nekoliko FA Kupova i Liga Kupova, igrao i veliko finale Lige Šampiona sa Barselonom i konstantno bio u vrhu engleskog i svetskog fudbala, redovno igrao godinama Ligu Šampiona i sve to plus sa ograničenim budžetom. Jedan jedini veliki gospodin Arsen Venger trenerska veličina definitivno.

netko

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.
(ljupce, 24. april 2018 14:36)

da je arsen nastavio da trenira nagoju i slicne klubove nikad se ne bi ovako procuo.

arsenal postoji od 1886 i nikad nije ispao iz lige. od 13 trofeja prvaka engleske wenger osvojio 3. gde je ostalih 10? titulu u evropi (jedinu) isto nije on osvojio. gledajuci vreme u arsenalu sto je proveo, ima uspesnijih trenera tog kluba od njega.
svaka mu cast za prvih deset godina u klubu, al je vreme da ode.
svaka sezona mu je gora od prosle.tim mu je mantalno slab pa moze od iole jaceg kluba da se osramoti i popije petardu.

nit je arsenal postao arsenal zbog wengera nit bi wenger postao to sto jeste bez arsenala. ovo sa njim se samo sve dobro poklopilo kao i mancesteru sa fergusonom (kao da mancester pre fergusona nije nista osvajao).

bice arsenal ponovo jak bez wengnera isto tako kao sto je i bio pre njega.

Cimbe Natombe

pre 5 godina

Koliko dugo i zbog čega su pod njim mnogi fudbaleri želeli da odu? Pod kojim pretnjama je Venger popustio i pustio ih u Barselonu ili Inter, ili još gore u direktne rivale za titulu? Mnogo je tu velikih igrača bilo i izvisilo pre Ozila i Sančeza. Ali ajde da se pridružim eliti, o fudbalskim pokojnicima sve najlepše. Nedostajaće mi njegov osmeh nakon prolaska u osminu finala nekog kupa. Bez njega derbiji neće biti tako smešni.

Zvezda

pre 5 godina

Bilo bi lepo da osvoji Ligu Evrope. Igrao je utakmice protiv dva najveca Srpska kluba. Protiv Zvezde u godini kada osvaja svoj poslednji pehar u Arsenalu.

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 18:03)


Pa i ja pričam o Arsenalu naravno, tema ovog posta je veliki Arsen Venger i njegova era u Arsenalu koja je trajala četvrt veka i tokom koje je taj tim pod njegovom palicom napravio izuzetne rezultate, postao prepoznatljiv i stekao sopstveni imidž u fudbalskom svetu kojeg nije nimalo lako izgraditi. Rezultati Arsena Vengera u Arsenalu su odlični, upravo zato sam pomenuo Liverpul koji je dominirao 80-tih i Mančester Junajted koji je dominirao 90-tih i početkom 2000-tih, potom i Čelsija koji je postao dominantan, pa potom i Mančester Sitija, i u toj stravično jakoj konkurenciji gospodin Arsen Venger je uspeo da od Arsenala kluba sa ograničenim budžetom stvori tim koji je bio konkurentan tim velikanima i nosio se sa njima.

A za ovih nekoliko poslednjih sezona i nekih malo lošijih rezltata Arsenala nemoj kriviti Vengera on je uradio onoliko koliko je mogao, i oopet je tu u vrhu i pored trenutno klimavog rostera, opet je tu, opet se bori za Evropu u vrhu PL a i u LE je u polufinalu i imaće šanse da se nosi sa Atletikom i ode u finale. To je sve samo ne mali uspeh sa ovim trenutnim rosterom igrača.

Prema tome Vengerova era u Arsenalu ostaće upamćena za sva vremena kao nešto sjajno, kao nešto što je veoma ostavilo jak jak pečat u savremenom fudbalu.

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 16:23)

Napisao si se besmislica. U svim velikim klubovima postoje ere uspešnosti po kojima se oni najbolje i prepoznaju u svetu, po kojima se i meri njihov uspeh i veličina. Jedna od tih slavnih era je i era Arsena Vengera u Arsenalu naravno. Pre njegovog dolaska tim je bio, kako da kažem, iako sa slavnim imenom i tradicijom naravno, ali u dubokoj senci Liverpula koji je redom osvajao Premijer Lige jednu za drugom od šale tih godina i bio i u Evropi veoma uspešan. Od dolaska Arsena Vengera u Arsenal taj tim postaje prepoznatljiv po svojoj filozofiji igranja modernog fudbala, po stilu, i po konstantnosti. Redovno je svih ovih godina bio u vrhu engleskog, evropskog i svetskog fudbala, te 3 Premijer Lige koje je osvojio su izuzetno vredne, jedna je i bez poraza, što će biti teško dostižan rekord, ima i FA Kupova puno osvojenih, u Ligi Šampiona je igrao veliko finale sa Barselonom i igrao još bezbroj četvrtfinala i poneko polufinale Lige Šampiona, proizveo je mnogo asova u njegovom klubu baš zahvaljujući njegovom kadrovskom politikom od koje nije odstupao. Sve to, a i još mnogo toga, čini Arsena Vengera trenerskom veličinom a njegov Arsenal slavnim klubom, isto je i sa Mančester Junajtedom i erom Aleksa Fergusona u tom klubu, s tim što je taj klub pored te slavne ere imao i još jednu slavnu eru velikog Mata Bezbija naravno, i još sa jednom razlikom što je Mančester Junajted naravno mnogo bogatiji i moćniji klub od Arsenala pa su mu i rezultati veći.

tonyto

pre 5 godina

Kakvo bre remek delo!? Covek nema pojma!!!
Osvojio je titulu kad je doso na gotovo i vec imao tim,sve posle toga teska bruka i sramota. Dovodi neke klince i posle ih prodaje bez da ista urade u Arsenalu. Sa tolikim budzetom bi i Limeni osvojio neki trofej !!!

srbijasine

pre 5 godina

86 – rekord po broju mečeva u Ligi šampiona kao trener, a da nikada nije osvojio to takmičenje.
Trebao je da ode jos pre 10 godina, ali Arsenalovi navijaci se zadovoljavaju FA kupom, tesko onom ko nasledi ovaj klub, bice situacija ko sa Liverpulom i Manchesterom.

netko

pre 5 godina

nisam ja napisao nista pogresno.

lepo pise, da je arsenal imao istoriju i pre njega.
ja pricam o arsenalu a ne liverpulu.
isto tako, sto se trenera tice. george graham je osvojio 2 titule, evropski kup, i nekoliko fa cupova za 7 godina u arsenalu dok wenger za 22 ima 1 titulu i koji fa cup vise.

svaka cest matorom, i hvala mu za nepobedive al ga nemojmo dizati u nebesa.
narocito ne za ono sto je zadnjih 5-6 god uradio za arsenal.
upropastio je sve ono dobro sto je uradio na pocetku.

ne znam kome ce sad prodati igrace za masne pare.
za iwobija,wilsira,mustafija,dzaku,cejmersa,koselnog,elnenija nece dobiti ni toliko para da jednog top igraca kupe, a ne da nadju zamene za sve ove krsine sto mu cine pola tima.. eto gde je dovela arsenal wegnerova tvrdoglavost i poslovanje.

Cimbe Natombe

pre 5 godina

Koliko dugo i zbog čega su pod njim mnogi fudbaleri želeli da odu? Pod kojim pretnjama je Venger popustio i pustio ih u Barselonu ili Inter, ili još gore u direktne rivale za titulu? Mnogo je tu velikih igrača bilo i izvisilo pre Ozila i Sančeza. Ali ajde da se pridružim eliti, o fudbalskim pokojnicima sve najlepše. Nedostajaće mi njegov osmeh nakon prolaska u osminu finala nekog kupa. Bez njega derbiji neće biti tako smešni.

tonyto

pre 5 godina

Kakvo bre remek delo!? Covek nema pojma!!!
Osvojio je titulu kad je doso na gotovo i vec imao tim,sve posle toga teska bruka i sramota. Dovodi neke klince i posle ih prodaje bez da ista urade u Arsenalu. Sa tolikim budzetom bi i Limeni osvojio neki trofej !!!

Petar

pre 5 godina

Covek je stvorio Arsenal ali ga isto i “unistio” time sto je prodavao najvece zvezde a umesto njih dovodio mlade ‘wonderkide’ a u zadnje vreme je spao toliko nizko da cak ni wonderkide nije dovodio nego neke Koselnije, Mustafije, Dzake i slicne poluigrace kojima je domet klub koji se bori za 5.mesto a ne za titulu

srbijasine

pre 5 godina

86 – rekord po broju mečeva u Ligi šampiona kao trener, a da nikada nije osvojio to takmičenje.
Trebao je da ode jos pre 10 godina, ali Arsenalovi navijaci se zadovoljavaju FA kupom, tesko onom ko nasledi ovaj klub, bice situacija ko sa Liverpulom i Manchesterom.

netko

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.
(ljupce, 24. april 2018 14:36)

da je arsen nastavio da trenira nagoju i slicne klubove nikad se ne bi ovako procuo.

arsenal postoji od 1886 i nikad nije ispao iz lige. od 13 trofeja prvaka engleske wenger osvojio 3. gde je ostalih 10? titulu u evropi (jedinu) isto nije on osvojio. gledajuci vreme u arsenalu sto je proveo, ima uspesnijih trenera tog kluba od njega.
svaka mu cast za prvih deset godina u klubu, al je vreme da ode.
svaka sezona mu je gora od prosle.tim mu je mantalno slab pa moze od iole jaceg kluba da se osramoti i popije petardu.

nit je arsenal postao arsenal zbog wengera nit bi wenger postao to sto jeste bez arsenala. ovo sa njim se samo sve dobro poklopilo kao i mancesteru sa fergusonom (kao da mancester pre fergusona nije nista osvajao).

bice arsenal ponovo jak bez wengnera isto tako kao sto je i bio pre njega.

Dejan

pre 5 godina

A ja čitam u norveskim novinama da Arsen Venger za naslednika želi bas Dragana Stojkovića. Jos su se norvezani do detalja potrudili da opisu Piksija. A ako se ne varam u ovom tekstu nista o tome. Sramota.

kimi

pre 5 godina

I pored svega sto se desavalo prethodnih par godina i moje zelje za promenom, moja prva reakcija na objavu je bila tuga. To samo po sebi govori koliko je ipak poseban i veliki, i koliko se nama navijacima urezao u srce

Novak

pre 5 godina

Najviše mu zameram baš prelako odricanje i bukvalno teranje iz kluba nekih vrlo bitnih igrača(poslednji primer je ŽIRU).Loši rezultati su počeli da se nižu onog trenutka kada je počeo da kopira druge trenere i izgubio svoj prepoznatljiv stil.Ipak kada se sve podvuče hvala za nezaboravne 22 godine!

netko

pre 5 godina

nisam ja napisao nista pogresno.

lepo pise, da je arsenal imao istoriju i pre njega.
ja pricam o arsenalu a ne liverpulu.
isto tako, sto se trenera tice. george graham je osvojio 2 titule, evropski kup, i nekoliko fa cupova za 7 godina u arsenalu dok wenger za 22 ima 1 titulu i koji fa cup vise.

svaka cest matorom, i hvala mu za nepobedive al ga nemojmo dizati u nebesa.
narocito ne za ono sto je zadnjih 5-6 god uradio za arsenal.
upropastio je sve ono dobro sto je uradio na pocetku.

ne znam kome ce sad prodati igrace za masne pare.
za iwobija,wilsira,mustafija,dzaku,cejmersa,koselnog,elnenija nece dobiti ni toliko para da jednog top igraca kupe, a ne da nadju zamene za sve ove krsine sto mu cine pola tima.. eto gde je dovela arsenal wegnerova tvrdoglavost i poslovanje.

mne

pre 5 godina

Sjajan tekst. Navijam za Arsenal od 2002. god, bice mnooogo neobično bez Vengera sledece sezone, ostace najveci u istoriji Arsenala. Ali istovremeno se radujem novom početku i nadam se uzbudljivom periodu za Arsenal :)

Mastermind

pre 5 godina

Jednostavno sinonim za Arsenal. On je učinio tobdžije onim što jesu danas. I ono što je rekao, više ih cijene u svijetu, nego na Ostrvu.. Kakav je to tim bio s' početka novog milenijuma i ranije devedesetih, kakve su to trke bile sa Mančesterom, nadmudrivanja sa SAF-om, 2004. never forgotten... Fergi i on - 2 najveća menadžera u PL ikada, i bojim se da to niko nikada neće moći promjeniti... Mnogi su govorili Wenger out, ali kada se to stvarno desilo, to jest, bilo jasno da ide, onda su i hejteri nisu ostali ravnodušni.. Ostaje utisak da je ipak otjeran, bilo bi lijepo da je odradio još sledeću godinu ugovora i onda se povukao.. Mada, ako je ovako bilo suđeno, nek je sa srećom. Od velikog navijača Junajtrda, puni respekt imam za Profesora. A ko njega ne poštuje, onda ne poštuje i fudbal... Hvala vam za sve, nadam se da ostajete u Londonu!

ljupce

pre 5 godina

arsenal je postao veliki zahvaljujuci upravo arsenu vengeru,nikako suprotno.22 sezone i 17 trofeja?skoro svake sezone je osvojio trofej.ljudi ne shvataju koliko je to dostignuce kad imate onakvu konkurenciju u engleskoj.JEDAN,JEDINI I NEPOBEDIVI ARSEN VENGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dumpster diving championship

pre 5 godina

Covek koji je preporodio Engleski fudbal, koji je preporodio Arsenal. Covek im je bukvalno samostalno izgradio stadion, to niko nikad u istoriji fudbala nije uspeo, a ni nece u buducnosti! Otuda su i ti losiji rezultati protekle decenije. Mada osvojiti FA Kup tri puta od poslednja cetiri je rezultat za respekt sa limitiranim budzetom i igracima.

Pogledajte listu od 20 najzaduzenijih fudbalskih klubova u Evropi. Na toj listi necete naci Arsenal, cak i pored izgradjenog velelepnog stadiona. To malo ko zna da ceni u danasnje vreme. Dok drugi trose besomucno, cede arape za pare, Venger je odrzao klasu i duh Engleskog fudbala zivim.

Hvala mu na svemu od coveka koji je verni pratilac Arsenala od odlaska Brusa i njegovog dolaska 1996. godine! Kada je nas fudbal otisao u kanal i tamo i ostao do danas, Arsenal i Arsen Venger su mi vratili veru u tu igru! Na tome cu mu biti vecito zahvalan!

IQ 149

pre 5 godina

Ovako se radi u ozbiljnim klubovima. Dok u nasoj zemlji, Djukic ce biti oteran, iako je klubu zaradio prilicno lep novac. Razumem zar za titulama, ali opet - finansijska konsolidacija je mnogo vaznija od toga. To je meni tuzno. Ali sta da kazemo kada se klubovi u Srbiji vode od strane huligana i kriminalaca.

woah

pre 5 godina

@Petar

Nisam to nigde pročitao, ali uporno, bez pauze, pratim Arsenal preko 20 godina i čini mi se da, ukoliko igrač to želi, ni od kuda nije bilo lakše otići u drugi klub, nego iz Arsenala. Čini mi se da je Vengerova filozofija takva da ne želi nezadovoljne igrače u ekipi. Ako želiš da ideš, idi i ne vraćaj se (čini mi se da je Fabregas pokušao da se vrati, ali da ga je Venger odbio). Znači, od prosečnog igrača od tebe napravim takvog da te žele Barsa, Real, UTD, Siti i ti, u momentu kada si najbolji i najpotrebniji, želiš da odeš? Pa idi onda! Bolje nego da mi sediš na klupi i mrziš ceo svet. Drugo, svaki klub bi mnogo teže izgurao izgradnju stadiona i u takvim periodima nema mnogo prostora za kupovinu skupih igrača. Mnogo ga više ima za prodaju svojih, a Venger je sa onim što ima, uz problem što su mu godinama leđa okretali najbolji igrači, uspevao da izvuče LŠ i samim tim više utakmica za navijače i više novca za klub, pa samim tim i ubrza i finansijski oporavak. Poslednjih nekoliko godina se videlo da Arsenal više ne mora da prodaje najbolje i da samo treba da se napravi dobar, stabilan tim. Ali navijači više nisu želeli da čekaju, niti da veruju. Želeli su Vengerovu glavu, napravivši od njega da je kriv za jedno, a ne zaslužan za nešto drugo. Njegova situacija se odrazila na atmosferu u timu, a tu se pojavio i slučaj Sančez, opet neko ko je umislio da je veći i od Vengera i od Arsenala, pa onda i par igrača koji nisu mogli da se uklope i to je to - kraj!

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 16:23)

Napisao si se besmislica. U svim velikim klubovima postoje ere uspešnosti po kojima se oni najbolje i prepoznaju u svetu, po kojima se i meri njihov uspeh i veličina. Jedna od tih slavnih era je i era Arsena Vengera u Arsenalu naravno. Pre njegovog dolaska tim je bio, kako da kažem, iako sa slavnim imenom i tradicijom naravno, ali u dubokoj senci Liverpula koji je redom osvajao Premijer Lige jednu za drugom od šale tih godina i bio i u Evropi veoma uspešan. Od dolaska Arsena Vengera u Arsenal taj tim postaje prepoznatljiv po svojoj filozofiji igranja modernog fudbala, po stilu, i po konstantnosti. Redovno je svih ovih godina bio u vrhu engleskog, evropskog i svetskog fudbala, te 3 Premijer Lige koje je osvojio su izuzetno vredne, jedna je i bez poraza, što će biti teško dostižan rekord, ima i FA Kupova puno osvojenih, u Ligi Šampiona je igrao veliko finale sa Barselonom i igrao još bezbroj četvrtfinala i poneko polufinale Lige Šampiona, proizveo je mnogo asova u njegovom klubu baš zahvaljujući njegovom kadrovskom politikom od koje nije odstupao. Sve to, a i još mnogo toga, čini Arsena Vengera trenerskom veličinom a njegov Arsenal slavnim klubom, isto je i sa Mančester Junajtedom i erom Aleksa Fergusona u tom klubu, s tim što je taj klub pored te slavne ere imao i još jednu slavnu eru velikog Mata Bezbija naravno, i još sa jednom razlikom što je Mančester Junajted naravno mnogo bogatiji i moćniji klub od Arsenala pa su mu i rezultati veći.

octavian

pre 5 godina

Dakle,covek je veliki trener sa dobrom fudbalskom filozofijom,gajio je prepoznatljiv napadacki fudbal,i patentirao ga u Premier ligi uz Alexa,najzasluzniji je za brend Premier lige.Onog trenutka kad je pocela izgradnja stadiona,krenuli su
problemi,jer se osetilo na budzetu za igrace. Maximum je izvlacio sa trzista, Mustafi je bio skoro standardan stoper Nemacke,Koscelni Frqncuske,to je krem fudbala.Ali su u Arsenalu podbacili.U zenitu je prodavao Hleba,Aleks Songa,pa i Fabregasa,Adebajora,i sl..i izvlacio respektabilan novac,za igrace koji su se u potonjim klubovima izgubili.Kolasinac je bio najbolji bek bundesa,pa je rupa u Arsenalu..mislim da su u tom slucaju igraci vise odgovorni,on svoju filozofiju nije menjao,I ostajao je konkurentan zadnjih par godina,uz najmanji budzet,od velikih za transfere.Rezultati su trpeli,i ovo sve je posledica toga.A imamo i manijake iz Sitija,koji ispadnu od Vigana u Fa,plus ls..ulozena milijarda.Potrebno je vise faktora za uspeh,Venger je svoje pokazao,i dokazao..dzentlmen bio,i ostao Djaci,naklon pred profesorom.Arsenal zauvek.Izvinjavam se svima zbog poduzeg teksta.

Ja

pre 5 godina

ARSENal igra jako atraktivan fudbal,uzivancija ih je gledati pa makar gubili ili pobedjivali! Jednostavno uvek bude golova a to je i draz ove igre. Budite iskreni i recite da li je utakmica bez golova zanimljiva? Samo ofanziva, napadanje po cenu i da primis gol ali uvek ides na gol vise. Publika zadovoljna, igraci napadaju a ne kao neki bunker i idemo na bod pa ako damo gol onda slavlje kao da je NG.

Ivan

pre 5 godina

Šta reći, četvrt veka sjajnog fudbala Arsenala, asova svetskog kalibra koji su igrali za taj slavni londonski klub, prelepih golova, pasova, egzibicija, majstorija, četvrt veka slave Arsenala, iza svega toga stoji samo jedan čovek Asen Venger naravno, alfa i omega Arsenala, čovek sa vizijom koju je sprovodio svih četvrt veka u delo i doneo mnogo radosti svim navijačima Arswenala ali i ostalim ljubiteljima fudbala. Neko će reći da je moglo i više trofeja da se osvoji za tih četvrt veka a zaboravlja činjenicu sa kojim se sve grdosijama i trenerskim i finansijskim nosio gospodin Arsen Venger u toku svih tih 25 velikih sezona. Nosio sa sa velikim ser Aleksom Fergusonom i njegovim prebogatim i premoćnim Mančester Junajtedom, nosio se sa Žozeom Murinjom i njegovim prebogatim Čelsijem kojeg tek što je u tim vremenima kupio ruski oligarh Roman Abramovič naravno, nosio se potom i sa moćnom finansijskom imperijom prebogatih Arapa koji su od prosečnog tima Mančester Sitija ofgromnim ulaganjem napravili moćan tim, sa svim tim se Arsen Venger nosio za sve ove godine i ostvario i pored toga veoma veoma velike uspehe, osvojio nekoliko Premijer Liga od kojih jednu BEZ PORAZA što će ostati teško oboriv rekord, nekoliko FA Kupova i Liga Kupova, igrao i veliko finale Lige Šampiona sa Barselonom i konstantno bio u vrhu engleskog i svetskog fudbala, redovno igrao godinama Ligu Šampiona i sve to plus sa ograničenim budžetom. Jedan jedini veliki gospodin Arsen Venger trenerska veličina definitivno.

Zvezda

pre 5 godina

Bilo bi lepo da osvoji Ligu Evrope. Igrao je utakmice protiv dva najveca Srpska kluba. Protiv Zvezde u godini kada osvaja svoj poslednji pehar u Arsenalu.

mozda

pre 5 godina

@cimba matombe evo ti najskoriji primer izjava Alexa Songa moja najveca greska je prelazak u Barselomu iz Arsenala zasto menjati dom gde ste srecni gde trener i navijaci veruju u vas

Ivan

pre 5 godina

(netko, 24. april 2018 18:03)


Pa i ja pričam o Arsenalu naravno, tema ovog posta je veliki Arsen Venger i njegova era u Arsenalu koja je trajala četvrt veka i tokom koje je taj tim pod njegovom palicom napravio izuzetne rezultate, postao prepoznatljiv i stekao sopstveni imidž u fudbalskom svetu kojeg nije nimalo lako izgraditi. Rezultati Arsena Vengera u Arsenalu su odlični, upravo zato sam pomenuo Liverpul koji je dominirao 80-tih i Mančester Junajted koji je dominirao 90-tih i početkom 2000-tih, potom i Čelsija koji je postao dominantan, pa potom i Mančester Sitija, i u toj stravično jakoj konkurenciji gospodin Arsen Venger je uspeo da od Arsenala kluba sa ograničenim budžetom stvori tim koji je bio konkurentan tim velikanima i nosio se sa njima.

A za ovih nekoliko poslednjih sezona i nekih malo lošijih rezltata Arsenala nemoj kriviti Vengera on je uradio onoliko koliko je mogao, i oopet je tu u vrhu i pored trenutno klimavog rostera, opet je tu, opet se bori za Evropu u vrhu PL a i u LE je u polufinalu i imaće šanse da se nosi sa Atletikom i ode u finale. To je sve samo ne mali uspeh sa ovim trenutnim rosterom igrača.

Prema tome Vengerova era u Arsenalu ostaće upamćena za sva vremena kao nešto sjajno, kao nešto što je veoma ostavilo jak jak pečat u savremenom fudbalu.

my way

pre 5 godina

Венгер би направио сјајну ствар са неким мањим, тачније нормалним клубом који нема баснословни буџет. Мислим да то сада свима треба да покаже. Није он за ову спрдњу и гађање са стотинама милиона за неког играча. Амбиције Арсенала и његових навијача су управо такве, што је потпуно легитимно. Имају новац (није мала заслуга ни Венгера за то) и желе титуле и Премијер лиге и Лиге Шампиона. Да нисам навијач сиромашног клуба из Србије, већ Арсенала можда бих и ја тако размишљао. Овако ми је Венгерово схватање фудбала много ближе и желим му да са неким здравим, "мањим" клубом направи велике ствари.