Nedelja, 22.04.2018.

16:45

Nadal titulom u Monte Karlu oborio Novakov rekord

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je rekordnu 11. titulu na mastersu u Monte Karlu, pošto je u finalu turnira pobedio Keija Nišikorija iz Japana, 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Nadal titulom u Monte Karlu oborio Novakov rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

jovana

pre 6 godina

Potpuno se slazem. Ferderer je na svakoj podlozi uvijek dolazio do zavrsnica turnira i nikada nije bjezao, ma u kakvoj formi da je bio.

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.
(brufen_od_400, 22. april 2018 19:29)

Posmatrač

pre 6 godina

Svi drugi teniseri ponekad mogu da bljesnu protiv Rafe na šljaci al'nikad neće moć merit nit bit konstatni na zemljastoj podlozi sezonama. Uostalom šljaka više zahtevnija u fizičkom smislu uz poštovanje drugim podlogama. Za finale nema šta komentarisat jasno da je Rafa opravdao ulogu favorita da Keji ukoliko je imao šanse da uradi to je bilo na početku meča nakon toga više nije bilo nikakve šanse ni nade da se nešto promeni.

Sve čestitke na trofeju!

Djido

pre 6 godina

... Molim vas da me razumete... (Gastarbajter, 22. april 2018 23:50)

A zašto bi te razumeli? Što si ličan, što si se primio? Ja ne mogu da te razumem.

Bobi B.

pre 6 godina

Pa dobro bre hejteri kako mozete da osporavate Noletove uspehe kada je svojevremeno tukao bas velicinu kao sto je Nadal.Nole se pojavio na teniskoj sceni kada su u zenitu bili Nadal,Federer i ostale velicine koje je on vise puta pobedjivao u raznim finalima.Malo li je?Pa i ako je mozda njegova dominacija prosla to se jednostavno ne sme zaboravjti a kamoli podcenjivati i sprdati se.Koliko ste vi osvojili vezanih ili bilo kakvih gren slemova u zivotu?Ostavite coveka i naseg najboljeg sportistu ikada na miru.

realno

pre 6 godina

Samo na sljaci i osvaja titule. Celu karijeru ih osvaja na jednoj podlozi.
Od tih trideset i nesto titula, bar 25 je bilo na sljaci.
Da nije te sljake niko nikada ne bi ni cuo za ovog.

Nebo.Der

pre 6 godina

Tz. velika četvorka je osvojila 101 turnir iz masters 1000 serije! Kada je odlazila prethodna generacija Samras, Agasi, Čeng i Kurijer...pričalo se da se takav rivalitet neće ponoviti. Onda se desila ova generacija koja je svim, ali svim ostalim vrhunskim teniserima ostavila po 1-2 turnira godišnje. Uživajte dok možete, pošto legende polako odlaze.

Milan

pre 6 godina

Novak je povezao najvise turnira masters serije, drzao 4 GS, pri tome pobedjivao najraznovrsnije tenisere na svim podlogama u dugom vremenskom periodu. To je izuzetno tesko ostvariti. Govori o njegovoj tehnici. Federer cak kad je uzeo RG nije mogao da poveze 4 GS iako je na tim, drugim podlogama, majstor. To govori koliko je to psihicki i fizicki i na kraju tehnicki tesko. Mozda bi rekli da je to splet okolnosti ali Novak je ne samo uzeo 4 GS vec i gomilu mastersa istovremeno u tom periodu. Veliko je to praznjenje. Posle toga Novak je stao. U svakom slucaju vrlo tesko da ce neko to sto je on uradio ponoviti.

powerfresh

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-) 
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 20:37)

Znači, ako sam dobro razumeo, ti meni hoćeš da kažeš da bi naslov "nadal oborio nolov rekord" imao smisla kad je nadal stigao noloa po broju mastersa, odnosno, kad su imali isti broj mastersa? Unapred zahvalan na pojašnjenju :-)

pre 6 godina

Griješiš, majstore! Čovjek je kompletan tenisač, ali je na zemlji Bog tenisa pa se sve mjeri prema njegovim postignućima na toj podlozi. To bi bilo kao da Hrvaticu Janicu Kostelić, koja se mučila u veleslalomu, proglasiš nekompletnom. A žena na jednoj Olimpijadi osvojila tri zlatne i srebrnu medalju. I gle čuda, zlato je zaslužila i u veleslalomu. Iako u toj disciplini nije ostvarila nijednu pobjedu u dotadašnjoj karijeri, a i u nastavku se mučila. Inače, Rafa nema završni turnir jer se ne igra na zemljanoj podlozi i svi znaju da na brzim ima boljih od Nadala. I valjda čovjeka treba cijeniti kako igra u najtežim uvjetima jer tada pobjeđuju samo najbolji!

--

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam. (dabome, 22. april 2018 21:09)

botovi

pre 6 godina

Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 22. april 2018 23:17)
Ti si troll (definicija trolovanja je odvlacenje od sustine teme) Tema je rekord Masters titula.Sa Samprasom nikakve veze nema, covek ima 11 titula iz ove kategorije
10 godina trolujes ovaj sajt , da je trolovanje makar potkrepljeno poznavanjem igre koju komentarises, pa i da budes nekome zanimljiv.
Postujem igru i igrace , nemam izrazitog favorita od kada se moj omiljeni igrac povukao iz tenisa. Ali prezirem trolove ciji si ti jedan od predvodnika.

Gastarbajter

pre 6 godina

Novak nikada nije osvojio 4 GS u kalendarskoj godini. Nego 4 povezana. Shvatite to nije isto. Molim vas da me razumete. 2 razlicite stvari.

novica

pre 6 godina

(botovi 92 su samo botovi) Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.

Persona

pre 6 godina

U svom stilu Rafa igra i proslavlja pobedu poput na ovoj slici. Kapa dole za velikog borac u istoriji odnosno na zemljinoj podloži..

Filip

pre 6 godina

Dabome A RF i Djokovic nisu nekompletni sa jednim RG i to jedva? Rafin minus jeste indoor, ali je indoor sezona vrlo nebitna osim zavrsnog mastersa.

botovi92 su samo botovi

pre 6 godina

heheheh, novica, tetak cuveni hejteri se opet dohvatili tastature.

@novice Sampras ima 11 turrnira Masters kategorije za tvoju informaciju posto tenis slabo pratis. Tema su rekordi po osvojenim Masters tirulama.
Nadal upravo prestigao Djokovica , fokusiraj se na temu

dabome

pre 6 godina

(hehe) A gde je tu Sampras? Uporno gurate Noleta na mesto Samprasa?! 
Kakav, bre Nole, kakvi bakrači!
(novica, 22. april 2018 22:29)

“Bakrač“ Novak je član exkluzivnog kluba osmorice u istoriji koji u vitrinama imaju pehare sva 4 gren slema (Nole čak i sva 4 u isto vreme, o čemu Rafa i Fed još uvek samo sanjaju). Sampras tu ne pripada. Sampras je jednodimenzionalni servis volej teniser koji na šljaci nema nikakve rezultate. Jedno jedino mizerno polufinale Garosa i to je to. Ne može on u istu rečenicu sa Novakom, Rafom i Federerom. Ali džabe je vama trolovima to objašnjavati.

novica

pre 6 godina

(burke) Izvini, ali nisi u pravu, jer Rafa je znatno duže od Đokovića i Federera bio van terena zbog povreda raznih. Evo i sada je počeo da igra posle ozbiljne pauze, oporavio se i opet dere sve na šljaci. On je jedini aktivni teniser koji ozbiljno može da ugrozi već vremešnog Rodžera, Uz sva uvažavanja Đokovića, mislim da on više ne može da stigne ni Samprasa, a Nadal i Rodžer su zaista nedostižni. Proš'o voz odavno.

novica

pre 6 godina

Ako ostane zdrav i ne povredi se, osvaja redom Madrid, Rim, Rolan Garos, u stvari sve do Vimbldona. On je suvereni kralj šljake, ne može niko ni vodu da mu donese.

...ostalima promaja tisućljetnja između ušiju duva...

pre 6 godina

(!!, 22. april 2018 20:47)

Eh kad bi još tisućljetnje kulture i ovi autošovinisti bez trunke svesti imali spoznaju o tom stanju dominacije... kad bi znali šta to znači, a kamo li to osetili i iskusili neposredno :(. Život je surov, nekome je majka, a nekome je tisućljetnja kultura.

Pričaš u vetar druže, mi koji to znamo - znamo...

burke

pre 6 godina

Novak je jednostavno pre kratko trajao, dok ovih dvojca Rafa i Fedex su konstanta i kad su pali oni su se digli. Tu je razlika između njih i zato su ova dva najveći ikada. Ok za masterse ali uvijek će se prvo gledati GSlemovi. A tu su nedodirljivi.

dabome

pre 6 godina

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam.

Goran

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno
(jel tako milogorac ?, 22. april 2018 17:06)

Auuu braco srbi i crnogorci cime se mi bavimo....Nas samo potop moze spasiti od samih sebe....

Ljubitelj sporta

pre 6 godina

Na betonu su povrede češće na travi nije baš tako dok na šljaci uvek upija teren ukoliko vlažnost velika da prosto može samo loš odskok loptice da bude.

Mala stručna analiza !

Za današnje finale jedno reći da je bio apsolutno dominantan Rafa po ko zna koji put svima objasnio šta ih čeka do kraja prolećne sezone na šljaci.

Biće "berbe" trofeja zaključno sa RG.

Keju svaka čast na povratku terenu jer dugo ga nije bilo. Jeste izgubio danas finale al'nema razlog za očajanje napredovaće na atp listi posle ovoga sasvim sigurno.

Štaviše uvek je bio dobar na šljaci al'mu fali taj sklop šampionskog mentaliteta tj glava nekako je tu baš tanak zbog čega je izgubio četri finala po dva puta na šljaci i betonu od Novaka i Nadala.

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)

Tetak

pre 6 godina

Mislim da ce jos vise pobeci jer idu Madrid i Rim i ako se ne trgne do tad Nole da pokusa da ga zaustavi, ode Nadal na 33 mastersa.
(Vuk, 22. april 2018 17:28) 

Svako cetvrt finale za Novaka ce biti fantastican uspeh. Koje crno "trzanje",pa njega se vise niko ziv ne plasi a on se plasi svakoga. Momak je mentalno u ozbiljnim problemima, koje pokusava da zataska nekakvim misterioznim povredama za koje naravno niko ne sme da zna. Ovo sa Vajdom mu je ocajnicki pokusaj i ako i to ne prodje, penzija je neminovana.

da

pre 6 godina

Ponoviti,čovek je dopingovan,pitaj Saleta Djordjevica moze li protiv amera koji su totalno dopingovani
primer,bukvalno najzahtevniji individualni sport,biciklizam,tur de frans,amrstrong dominirao,svi treniraju a lik kao da vozi igricu,na kraju uhvacen,tako da polako
Nadal 32 godine, Federer 37 i oni dominiraju fizickom spremom u sportu gde je kondicija osnov,pa rad,pa talenat
Samo ko nije trenirao,ko je bot,ko je placen da brani zapadni lobi,ko je fan ove dvojice reci ce da nije tako
Sportski pozdrav i fer plej

hihi

pre 6 godina

Ček, ček trolovi, kako sada ovo veliki rekord, veličanstveni Rafa bla bla itd, a dok je Novak godinama držao taj rekord, bilo je nebitna statistika? Vašim smešnim kompleksima nema kraja hi hi...

...

pre 6 godina

Da se razumemo, volim Rafu, poštujem ga, fer teniser, vrhunski šampion, dobar čovek, ali uvek će mi biti sumljivo da od toliko silnih povreda, toliko brojnih višemesečnih pauza, toliko propuštenih turnira, nikada u karijeri nije preskočio ni jedan turnir na šljaci!? Sada će botovi dušebrižnici odmah da trče da me ispravljaju i sete se onog jednog Garosa koji je Rafa napustio posle trećeg kola, ali nije ga preskočio. Ako to nije čudno, sumnjivo, ne znam šta je. Treba baš biti navijački subjektivan i ostrašćen pa to smisleno objasniti. Još ako se setimo reči strikana Tonija, da je teško igrati turnir za koji unapred znate da ga ne možete osvojiti, mislim da je jasno o čemu se radi. Rafa prosto kada nije u top formi, sklon je da pravi pauze i izbegava turnire na betonu i travi pravdajući se raznim povredama, a onda kada dođe red na šljaku, te povrede volšebno nestanu, i uvek igra vezanih 5 turnira na šljaci. Znamo svi koliko Rafi igra zavisi od samopouzdanja. Federer sada isto to radi, i tamo gde zna da nema šanse za titule, preskače to. Jedino je Novak celu karijeru sve i svuda igrao, bio u formi ili ne, beton, šljaku, travu, dvoranu, sve, izlazio na megdan uvek Rafi na šljaci, Federeru na travi, borio se. Ne kažem da ova dvojca nešto loše rade, sve je to legitimno, ali činjenice su činjenice, negirao ih neko koliko hoće, pisao šta hoće, činjenica je da je Rafa propustio milion turnira u karijeri, ali ni jedan na šljaci. A sada botine, čekam vaše besne odgovore i nebulozna objašnjenja, da se slatko ismejem he he.

hajde!

pre 6 godina

moma@
Iz ovdasnje zabokrecine se izdvojilo toliko divnih, kreativnih, pametnih mladih ljudi, da komercijalizovani, poluobrazovani sportista zaista nije prvi izbor. Ili mora biti, zbog bogatstva i povremene bahatosti? Uostalom, ako je " 'ajde " umesto "hajde" kriterijum za razlikovanje, utoliko bolje.

pedja

pre 6 godina

@mačak
Mačka se upravo vratila i osvojila Monte Karlo po 11.ti put...
Pre bi se reklo da miševi kolo vode kada na turu nema Rafe i Rodje...čim se oni vrate ovi se razbeže...

!!

pre 6 godina

Ali zato Novakov rekord od 6 mastersa u sezoni plus Završni masters, NIKO NIKADA NEĆE OBORITI!
Dominaciju 2015. i 16975 poena, NIKO NIKADA NEĆE PONOVITI!

mm

pre 6 godina

Kako to mislite Novakov rekord ako su do sada imali isti broj mastersa????? Imate neverovatnu želju da u tekstu, pa čak i u naslovu jednog velikog uspeha, jednog čoveka, sportiste i tenisera spomenete Novaka. Zašto, čemu, šta on ima sa uspehom Nadala da obori rekord od 10 trofeja na jednom i 30 ukupnih??? Ako ste BAŠ hteli da spomenete Novakovih 30 onda ste trebali i da podvučete da dele to 1.mesto...da su imali isti broj osvojenih mastersa do sada.

Mili Marbella

pre 6 godina

Kao što rekoh, Novak nikad više neće igrati finale GS, niti će osvojiti Masters, možda neki turnir serije 250 i ako bude imao sreće možda neki iz serije 500. Drugim rečima (novi) rekordi zavise isključivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.

moma

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hajde!, 22. april 2018 19:31)
Novak je nebitan, bitno da se privuku takvi kao sto si ti da se pale.90% komentatora sustinski boli uvo i za tenis i za federera i nadala, cilj da se nas momak koji se po necemu izdvojio iz zabokrecine ovdasnje valja po njoj makar i virituelno. No znate vi to" hajde" inace bi bilo "ajde"

brufen_od_400

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji
(maconii, 22. april 2018 18:06)

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi za pobedu, Nisikori mu nije dorastao danas...P.S. Pa zar najbolji svih vremena nema i najvise osvojenih mastersa???? Nema??? Nemoguce???

NN

pre 6 godina

Nadal jeste najbolji igrac na sljaci svih vremena ali za mene je Nole i dalje najbolji i najkompletniji igrac masters turnira. Jeste ga trenutno pretekao Nadal po broju mastersa ali vecina turnira koje je osvojio su bila na sljaci.

hajde!

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?

powerfresh

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 16:50)

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)

sakupljac minusa

pre 6 godina

Posto se Maters turniri igraju ili na sljaci ili na betonu. Zar nije malo glupo reci da je Rafa osvojio uglavnom Masterse na sljaci? Pa kolko je Rodzer ili Novak od svojih Mastersa osvojio na betonu? Verovatno je 3/4 uzeo na sljaci. Al verujem da je takva situacija i sa ovom dvojicom.

momo

pre 6 godina

Auuuu nolobotovi pa šta bi ovo? Biće izgleda velikih računa za struju, aparati puno troše. Živeo sport, živeo gospodin Rožer!
(Elmer, 22. april 2018 18:26)

Nisam neki nolov veliki fan, ali kakve veze ima Rodžer sa ovom vešću?

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Četvrti poraz Keja!

Nišikori nikad neće osvojit masters dok god budu vodili glavnu reč najbolji kao što je Nadal bio danas. Jeste da je bio dugo povredjen da se vraća al" šampionsku glavu on nema da uzme bilo kakav najveći turnir. Za ostalo kapa dole ! Japanci su davno bez nekog svog u muškom singlu ali mogu bit ponosni što imaju bar jednog ozbiljnog tenisera iz Azijiske zemlje da dolazi.

Rafa je jak kao bik na zemlji.

Demonstrira.

Nikad se neće pojavit takav čovek koji će se približit ili oborit rekord jer još se nije rodio takav čovek i teniser da bude u stanju uradi. Svaka čast za nov trofej uz sigurnost da će on do kraja oborit rekord sopstven sasvim sigurno jer ima dobrih četri godine za to na ovom mastersu. Još jednom čestitke i svaka čast.

789

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 22. april 2018 17:25)

Objasni mi povezanost između vesti i tvog komentara, molim te.

maconii

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji

Ziveo dobar tenis

pre 6 godina

Ne znam zasto je potrebno da kada god se prica o Novaku, Rafi ili Fedu, dobar deo komentatora ima potrebu da, u zavisnosti koga preferira, ovu drugu dvojicu stavi u drugi plan. Jedno je ukus, neko vise voli kako igra Fed, neko kako igra Rafa. Matematika je surova, ona najbolje objasnjava koliko su ova tri tenisera dominantna poslednje decenije, pa i duze. Za nekoliko godina, daj boze da to bude sto kasnije, svodice se definitivni bilansi, ali jedno je sigurno, sva trojica su fantasticni igraci.

Sumrak

pre 6 godina

@maconii

Federer nije kompletan igrac????
Vecu glupost dugo nisam procitao.
Pored toga sto ima osvojen RG ima jos i 4 finala i to tebi nije kompletan igrac.
Prvo, spominjati federera mada clanak nema veze sa njim pokazuje samo koliko te je frustrirao a verovatno i dalje to cini...
Drugo, federer ima 4 mastersa manje od djokovica ali zato 8 GS vise ali to ti verovatno nije nikakav parametar ko je bolji...

Ivan

pre 6 godina

Ima neceg dobrog u svemu ovome sto Nole ne moze da stigne do Nadala na turnirima. Ima jos uvek dobrano pozitivan skor sa njim koji bi sigurno bio pokvaren na sljaci u ovim trenucima kada Nadal igra kao masina, a Djokovic i dalje nije dovoljno spreman.

sasa jokic

pre 6 godina

Prevazisao ga je Nike (bio) i na sljaci, ali.....mislim da ce da ga dobija jos dosta puta, samo da udje u ritam. Kao sto Rafa rece vise puta, kad Nole igra svoj vrhunski tenis, nepobediv je. U svakom slucaju svaka cast za jedanaestu titulu!

делија нс

pre 6 godina

Ко зна када ће се поново појавити овако доминантан играч на шљаци (16 ГС + 31 мастерс, од тога преко 90% на шљаци - импресивно).

tennis

pre 6 godina

Neverovatan sportista.
Koliko želi pobedu i još uvek unaprediti svoju igru, oslikava njegov gest posle pobede nad Dimitrovim, kada je još na terenu kuckao na mobilni poruku svom timu, da rezerviraju teren, da može trenirati udarac, kojim nije u odigranom duelu bio zadovoljan.
Sa ovakvim pristupom i čeličnom disciplinom se dolazi do pobeda i obaranjem rekorda.

zile

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!

Ivan

pre 6 godina

Šampiončina Rafael Nadal kralj šljake i veliki borac je i danas još jednom potvrdio koliko je dominantan na šljaci i koliki je šampion. Osvojio je svoj 11. Masters u Monte Karlu!

Ove nedelje u Monte Karlu Rafael Nadal je opet demonstrirao tenis za udžbenike po ko zna koji put, profesorski je odigrao čitav ovaj turnir, nije davao protivnicima apsolutno ni promil šansi u svim mečevima, pojačavao igru onda kada je to bilo potrebno i onda rutinski privodio setove i mečeve kraju. 11 titula na jednom Mastersu to je jedno veliko i VRHUNSKO DOSTIGNUĆE koje je NEDOSTIŽNO za sve ostale tenisere i u budućnosti!

BRAVO RAFA ŠAMPIONČINO!

Nadalista

pre 6 godina

Rafa, zasluzuje sve sto osvoji, kakav je to radoholicar, uz Ferera najvredniji teniser na turu! Juce je posle konferencije, zakazao gteren 45 minuta da ispravi lose segmente igre!!Nadal je ako, je bilo sumnje kao 2016., sada resen da osvoji SVE na sljaci!! Novaku svaka cast, i Rogeru ali da se Rafa nije povredjivao 2009 i 2016. , ne bi osvojili titule na Pariskoj sljaci!! Rafa koraca sigurno ka novim rekordima, Novakov je srusen , jos da preokrene medjusobni skor, i svaki Nolobotovski krik ce biti sladji :) .Znam da pece.... :) :)

Pepe i amor

pre 6 godina

Naravno prestigao je Rafa danas Noleta po broju osvojenih Mastersa, bilo je samo potanje trenutka kada će to uraditi, već poodavno Nole nije ni blizu osvajanja nekog Mastersa i ovo je logičan sled događaja! Mislim da Nole jednostavno mora da i iz ovog turnira u Monte Karlu ove godine i Rafine velike dominacije jednostavno mora da izvuče pouku, da od Rafe uči na koji se način ponaša jedan ozbiljan teniski šampion! Bravo Rafa majstoreee!

bushbaby

pre 6 godina

Rafi svaka cast, ali sto ga ovaj nas komentator udaviii... spominjao je i cukunbabe bivsih igraca, i sta sve ne. Statistika posle svakog poena: ovim je povecao forhend vinere na 36% u prvom gemu drugog seta, sto se nije desilo od turnira u Albukerkiju 1956... Pa covece, pogledaj malo komentatore na drugim televizijama, i u inostranstvu i svuda.

jel tako milogorac ?

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno

JoLe

pre 6 godina

Crvene prašine samo jedan kralj je pravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Updown, 22. april 2018 16:48)
Rafa sprema se za servis uvek u svom fazonu.. :D

mackica

pre 6 godina

Bilo bi divno za nekoliko godina podvući crtu: Nadal kralj šljake, Federer kralj tenisa, Novak bi mogao da objedini sve masterse i ima jedan kompletan slem-kralj mastersa. Dovoljno i impresivno za istoriju u jednoj eri tenisa.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Nole je proslost, sto pre to shvatimo bice nam lakse. Razlika izmedju njega i top tenisera danas je ogromna u svakom pogledu ali fizickom pre svega. Tesko ga je i pogledati onako neuhranjenog iznurenog.

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.

fantom

pre 6 godina

Neverovatan rezultat, svaka čast Rafa Nadalu. Definitivno njegov omiljeni turnir. To što je prestigao Novaka po broju titula je sada manje važno. Najvažnije da Novak osvoji taj Sinsinati i onda može da se povuče komotno.

Mare

pre 6 godina

Svaka cast, ogroman sampion u svakom smislu, 31 masters a neki teniseri za celu karijeru osvoje tek jedva jedan ako uspeju uopste i taj jedan.

stef007

pre 6 godina

Covjek je Brutalan!!
Mnogi ljudi ne shvataju sta znaci osvojiti ovoliko titula na jednoj podlozi, koliko je to godina Dominacije
"11" u -MC kako je krenulo ima da osvoji sve zivo, jer iskreno, ne vidim ko moze da ga zaustavi.
Da ne preterujem, ali do kraja karijere 15 moze osvojiti glat, nevjerovatno je to kretanje na ovoj podlozi, i koliko je tesko osvojit poen protiv njega, a kamoli set.
Cim dodje sezona sljake on je svoj na svome, slicno je i s Federerom kad dodje period njegov, s kojom lakocom sve to rade.
Pa Nadal i Federer prosle godine nikad lakse do titule na RG odnosno Wimb treba uzivati i gledati dok igraju.
Ja bih volio da vidim Novaka u najboljem izdanju do RG.. a msm da ce biti spreman. Vidjelo se koliko mu malo nedostaje, malo vise snage da izgura taj 3i set.Povratak Vajde ce mu pomoci na pshickom planu, siguran sam da ce i Djokovic vratiti samo je pitanje vremena..
Jedno je sigurno fenomenalan tenis nece izostati.

Baxi

pre 6 godina

Gledas li ovo, Djokovicu???
Naravno da gledas ovu dominaciju, inace ne bi bezao svaki put pre meca s njim ne bi li ocuvao h2h za sta se jedino i hvatas.

Gospod1n

pre 6 godina

Svaka čast Nadalu i njegovom timu za dostignuće. Veliki respekt prema njemu imam. On je veliki šampion i borac želim mu sve najbolje u životu. Nikada se više neće roditi kralj šljake i niko neće oboriti njegov rekord po trofejima na šljaci. Poštujem nadala ali Naravno volim Novaka i želimo svi mi da se što pre vrati na stare staze. Nadalu je bilo potrebno godinu ipo da predje novakov rekord kada nije bilo ni Endija ni Novaka biće velika borba velike trojke za prvo mesto po broju mastersa.
RN 31
NĐ 30
RF 27

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Niko nije dominirao na jednoj podlozi kao Rafa na sljaci. Niko nije dominirao na jednom Mastersu kao Rafa u Monte Karlu. Niko nije dominirao na jednom Grend Slemu kao Rafa na Rolan Garosu. Sljaka=Nadal.

jel tako milogorac ?

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno

делија нс

pre 6 godina

Ко зна када ће се поново појавити овако доминантан играч на шљаци (16 ГС + 31 мастерс, од тога преко 90% на шљаци - импресивно).

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Niko nije dominirao na jednoj podlozi kao Rafa na sljaci. Niko nije dominirao na jednom Mastersu kao Rafa u Monte Karlu. Niko nije dominirao na jednom Grend Slemu kao Rafa na Rolan Garosu. Sljaka=Nadal.

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.

789

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 22. april 2018 17:25)

Objasni mi povezanost između vesti i tvog komentara, molim te.

Ivan

pre 6 godina

Šampiončina Rafael Nadal kralj šljake i veliki borac je i danas još jednom potvrdio koliko je dominantan na šljaci i koliki je šampion. Osvojio je svoj 11. Masters u Monte Karlu!

Ove nedelje u Monte Karlu Rafael Nadal je opet demonstrirao tenis za udžbenike po ko zna koji put, profesorski je odigrao čitav ovaj turnir, nije davao protivnicima apsolutno ni promil šansi u svim mečevima, pojačavao igru onda kada je to bilo potrebno i onda rutinski privodio setove i mečeve kraju. 11 titula na jednom Mastersu to je jedno veliko i VRHUNSKO DOSTIGNUĆE koje je NEDOSTIŽNO za sve ostale tenisere i u budućnosti!

BRAVO RAFA ŠAMPIONČINO!

tennis

pre 6 godina

Neverovatan sportista.
Koliko želi pobedu i još uvek unaprediti svoju igru, oslikava njegov gest posle pobede nad Dimitrovim, kada je još na terenu kuckao na mobilni poruku svom timu, da rezerviraju teren, da može trenirati udarac, kojim nije u odigranom duelu bio zadovoljan.
Sa ovakvim pristupom i čeličnom disciplinom se dolazi do pobeda i obaranjem rekorda.

bushbaby

pre 6 godina

Rafi svaka cast, ali sto ga ovaj nas komentator udaviii... spominjao je i cukunbabe bivsih igraca, i sta sve ne. Statistika posle svakog poena: ovim je povecao forhend vinere na 36% u prvom gemu drugog seta, sto se nije desilo od turnira u Albukerkiju 1956... Pa covece, pogledaj malo komentatore na drugim televizijama, i u inostranstvu i svuda.

Mare

pre 6 godina

Svaka cast, ogroman sampion u svakom smislu, 31 masters a neki teniseri za celu karijeru osvoje tek jedva jedan ako uspeju uopste i taj jedan.

!!

pre 6 godina

Ali zato Novakov rekord od 6 mastersa u sezoni plus Završni masters, NIKO NIKADA NEĆE OBORITI!
Dominaciju 2015. i 16975 poena, NIKO NIKADA NEĆE PONOVITI!

Baxi

pre 6 godina

Gledas li ovo, Djokovicu???
Naravno da gledas ovu dominaciju, inace ne bi bezao svaki put pre meca s njim ne bi li ocuvao h2h za sta se jedino i hvatas.

Pepe i amor

pre 6 godina

Naravno prestigao je Rafa danas Noleta po broju osvojenih Mastersa, bilo je samo potanje trenutka kada će to uraditi, već poodavno Nole nije ni blizu osvajanja nekog Mastersa i ovo je logičan sled događaja! Mislim da Nole jednostavno mora da i iz ovog turnira u Monte Karlu ove godine i Rafine velike dominacije jednostavno mora da izvuče pouku, da od Rafe uči na koji se način ponaša jedan ozbiljan teniski šampion! Bravo Rafa majstoreee!

Gastarbajter

pre 6 godina

Novak nikada nije osvojio 4 GS u kalendarskoj godini. Nego 4 povezana. Shvatite to nije isto. Molim vas da me razumete. 2 razlicite stvari.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Nole je proslost, sto pre to shvatimo bice nam lakse. Razlika izmedju njega i top tenisera danas je ogromna u svakom pogledu ali fizickom pre svega. Tesko ga je i pogledati onako neuhranjenog iznurenog.

stef007

pre 6 godina

Covjek je Brutalan!!
Mnogi ljudi ne shvataju sta znaci osvojiti ovoliko titula na jednoj podlozi, koliko je to godina Dominacije
"11" u -MC kako je krenulo ima da osvoji sve zivo, jer iskreno, ne vidim ko moze da ga zaustavi.
Da ne preterujem, ali do kraja karijere 15 moze osvojiti glat, nevjerovatno je to kretanje na ovoj podlozi, i koliko je tesko osvojit poen protiv njega, a kamoli set.
Cim dodje sezona sljake on je svoj na svome, slicno je i s Federerom kad dodje period njegov, s kojom lakocom sve to rade.
Pa Nadal i Federer prosle godine nikad lakse do titule na RG odnosno Wimb treba uzivati i gledati dok igraju.
Ja bih volio da vidim Novaka u najboljem izdanju do RG.. a msm da ce biti spreman. Vidjelo se koliko mu malo nedostaje, malo vise snage da izgura taj 3i set.Povratak Vajde ce mu pomoci na pshickom planu, siguran sam da ce i Djokovic vratiti samo je pitanje vremena..
Jedno je sigurno fenomenalan tenis nece izostati.

Tetak

pre 6 godina

Mislim da ce jos vise pobeci jer idu Madrid i Rim i ako se ne trgne do tad Nole da pokusa da ga zaustavi, ode Nadal na 33 mastersa.
(Vuk, 22. april 2018 17:28) 

Svako cetvrt finale za Novaka ce biti fantastican uspeh. Koje crno "trzanje",pa njega se vise niko ziv ne plasi a on se plasi svakoga. Momak je mentalno u ozbiljnim problemima, koje pokusava da zataska nekakvim misterioznim povredama za koje naravno niko ne sme da zna. Ovo sa Vajdom mu je ocajnicki pokusaj i ako i to ne prodje, penzija je neminovana.

Nadalista

pre 6 godina

Rafa, zasluzuje sve sto osvoji, kakav je to radoholicar, uz Ferera najvredniji teniser na turu! Juce je posle konferencije, zakazao gteren 45 minuta da ispravi lose segmente igre!!Nadal je ako, je bilo sumnje kao 2016., sada resen da osvoji SVE na sljaci!! Novaku svaka cast, i Rogeru ali da se Rafa nije povredjivao 2009 i 2016. , ne bi osvojili titule na Pariskoj sljaci!! Rafa koraca sigurno ka novim rekordima, Novakov je srusen , jos da preokrene medjusobni skor, i svaki Nolobotovski krik ce biti sladji :) .Znam da pece.... :) :)

Sumrak

pre 6 godina

@maconii

Federer nije kompletan igrac????
Vecu glupost dugo nisam procitao.
Pored toga sto ima osvojen RG ima jos i 4 finala i to tebi nije kompletan igrac.
Prvo, spominjati federera mada clanak nema veze sa njim pokazuje samo koliko te je frustrirao a verovatno i dalje to cini...
Drugo, federer ima 4 mastersa manje od djokovica ali zato 8 GS vise ali to ti verovatno nije nikakav parametar ko je bolji...

Persona

pre 6 godina

U svom stilu Rafa igra i proslavlja pobedu poput na ovoj slici. Kapa dole za velikog borac u istoriji odnosno na zemljinoj podloži..

...

pre 6 godina

Da se razumemo, volim Rafu, poštujem ga, fer teniser, vrhunski šampion, dobar čovek, ali uvek će mi biti sumljivo da od toliko silnih povreda, toliko brojnih višemesečnih pauza, toliko propuštenih turnira, nikada u karijeri nije preskočio ni jedan turnir na šljaci!? Sada će botovi dušebrižnici odmah da trče da me ispravljaju i sete se onog jednog Garosa koji je Rafa napustio posle trećeg kola, ali nije ga preskočio. Ako to nije čudno, sumnjivo, ne znam šta je. Treba baš biti navijački subjektivan i ostrašćen pa to smisleno objasniti. Još ako se setimo reči strikana Tonija, da je teško igrati turnir za koji unapred znate da ga ne možete osvojiti, mislim da je jasno o čemu se radi. Rafa prosto kada nije u top formi, sklon je da pravi pauze i izbegava turnire na betonu i travi pravdajući se raznim povredama, a onda kada dođe red na šljaku, te povrede volšebno nestanu, i uvek igra vezanih 5 turnira na šljaci. Znamo svi koliko Rafi igra zavisi od samopouzdanja. Federer sada isto to radi, i tamo gde zna da nema šanse za titule, preskače to. Jedino je Novak celu karijeru sve i svuda igrao, bio u formi ili ne, beton, šljaku, travu, dvoranu, sve, izlazio na megdan uvek Rafi na šljaci, Federeru na travi, borio se. Ne kažem da ova dvojca nešto loše rade, sve je to legitimno, ali činjenice su činjenice, negirao ih neko koliko hoće, pisao šta hoće, činjenica je da je Rafa propustio milion turnira u karijeri, ali ni jedan na šljaci. A sada botine, čekam vaše besne odgovore i nebulozna objašnjenja, da se slatko ismejem he he.

novica

pre 6 godina

(burke) Izvini, ali nisi u pravu, jer Rafa je znatno duže od Đokovića i Federera bio van terena zbog povreda raznih. Evo i sada je počeo da igra posle ozbiljne pauze, oporavio se i opet dere sve na šljaci. On je jedini aktivni teniser koji ozbiljno može da ugrozi već vremešnog Rodžera, Uz sva uvažavanja Đokovića, mislim da on više ne može da stigne ni Samprasa, a Nadal i Rodžer su zaista nedostižni. Proš'o voz odavno.

novica

pre 6 godina

Ako ostane zdrav i ne povredi se, osvaja redom Madrid, Rim, Rolan Garos, u stvari sve do Vimbldona. On je suvereni kralj šljake, ne može niko ni vodu da mu donese.

burke

pre 6 godina

Novak je jednostavno pre kratko trajao, dok ovih dvojca Rafa i Fedex su konstanta i kad su pali oni su se digli. Tu je razlika između njih i zato su ova dva najveći ikada. Ok za masterse ali uvijek će se prvo gledati GSlemovi. A tu su nedodirljivi.

mm

pre 6 godina

Kako to mislite Novakov rekord ako su do sada imali isti broj mastersa????? Imate neverovatnu želju da u tekstu, pa čak i u naslovu jednog velikog uspeha, jednog čoveka, sportiste i tenisera spomenete Novaka. Zašto, čemu, šta on ima sa uspehom Nadala da obori rekord od 10 trofeja na jednom i 30 ukupnih??? Ako ste BAŠ hteli da spomenete Novakovih 30 onda ste trebali i da podvučete da dele to 1.mesto...da su imali isti broj osvojenih mastersa do sada.

maconii

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji

Goran

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno
(jel tako milogorac ?, 22. april 2018 17:06)

Auuu braco srbi i crnogorci cime se mi bavimo....Nas samo potop moze spasiti od samih sebe....

Ziveo dobar tenis

pre 6 godina

Ne znam zasto je potrebno da kada god se prica o Novaku, Rafi ili Fedu, dobar deo komentatora ima potrebu da, u zavisnosti koga preferira, ovu drugu dvojicu stavi u drugi plan. Jedno je ukus, neko vise voli kako igra Fed, neko kako igra Rafa. Matematika je surova, ona najbolje objasnjava koliko su ova tri tenisera dominantna poslednje decenije, pa i duze. Za nekoliko godina, daj boze da to bude sto kasnije, svodice se definitivni bilansi, ali jedno je sigurno, sva trojica su fantasticni igraci.

dabome

pre 6 godina

(hehe) A gde je tu Sampras? Uporno gurate Noleta na mesto Samprasa?! 
Kakav, bre Nole, kakvi bakrači!
(novica, 22. april 2018 22:29)

“Bakrač“ Novak je član exkluzivnog kluba osmorice u istoriji koji u vitrinama imaju pehare sva 4 gren slema (Nole čak i sva 4 u isto vreme, o čemu Rafa i Fed još uvek samo sanjaju). Sampras tu ne pripada. Sampras je jednodimenzionalni servis volej teniser koji na šljaci nema nikakve rezultate. Jedno jedino mizerno polufinale Garosa i to je to. Ne može on u istu rečenicu sa Novakom, Rafom i Federerom. Ali džabe je vama trolovima to objašnjavati.

dabome

pre 6 godina

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam.

mackica

pre 6 godina

Bilo bi divno za nekoliko godina podvući crtu: Nadal kralj šljake, Federer kralj tenisa, Novak bi mogao da objedini sve masterse i ima jedan kompletan slem-kralj mastersa. Dovoljno i impresivno za istoriju u jednoj eri tenisa.

hihi

pre 6 godina

Ček, ček trolovi, kako sada ovo veliki rekord, veličanstveni Rafa bla bla itd, a dok je Novak godinama držao taj rekord, bilo je nebitna statistika? Vašim smešnim kompleksima nema kraja hi hi...

Mili Marbella

pre 6 godina

Kao što rekoh, Novak nikad više neće igrati finale GS, niti će osvojiti Masters, možda neki turnir serije 250 i ako bude imao sreće možda neki iz serije 500. Drugim rečima (novi) rekordi zavise isključivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.

pedja

pre 6 godina

@mačak
Mačka se upravo vratila i osvojila Monte Karlo po 11.ti put...
Pre bi se reklo da miševi kolo vode kada na turu nema Rafe i Rodje...čim se oni vrate ovi se razbeže...

Gospod1n

pre 6 godina

Svaka čast Nadalu i njegovom timu za dostignuće. Veliki respekt prema njemu imam. On je veliki šampion i borac želim mu sve najbolje u životu. Nikada se više neće roditi kralj šljake i niko neće oboriti njegov rekord po trofejima na šljaci. Poštujem nadala ali Naravno volim Novaka i želimo svi mi da se što pre vrati na stare staze. Nadalu je bilo potrebno godinu ipo da predje novakov rekord kada nije bilo ni Endija ni Novaka biće velika borba velike trojke za prvo mesto po broju mastersa.
RN 31
NĐ 30
RF 27

NN

pre 6 godina

Nadal jeste najbolji igrac na sljaci svih vremena ali za mene je Nole i dalje najbolji i najkompletniji igrac masters turnira. Jeste ga trenutno pretekao Nadal po broju mastersa ali vecina turnira koje je osvojio su bila na sljaci.

powerfresh

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 16:50)

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)

fantom

pre 6 godina

Neverovatan rezultat, svaka čast Rafa Nadalu. Definitivno njegov omiljeni turnir. To što je prestigao Novaka po broju titula je sada manje važno. Najvažnije da Novak osvoji taj Sinsinati i onda može da se povuče komotno.

momo

pre 6 godina

Auuuu nolobotovi pa šta bi ovo? Biće izgleda velikih računa za struju, aparati puno troše. Živeo sport, živeo gospodin Rožer!
(Elmer, 22. april 2018 18:26)

Nisam neki nolov veliki fan, ali kakve veze ima Rodžer sa ovom vešću?

JoLe

pre 6 godina

Crvene prašine samo jedan kralj je pravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Updown, 22. april 2018 16:48)
Rafa sprema se za servis uvek u svom fazonu.. :D

Ivan

pre 6 godina

Ima neceg dobrog u svemu ovome sto Nole ne moze da stigne do Nadala na turnirima. Ima jos uvek dobrano pozitivan skor sa njim koji bi sigurno bio pokvaren na sljaci u ovim trenucima kada Nadal igra kao masina, a Djokovic i dalje nije dovoljno spreman.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Četvrti poraz Keja!

Nišikori nikad neće osvojit masters dok god budu vodili glavnu reč najbolji kao što je Nadal bio danas. Jeste da je bio dugo povredjen da se vraća al" šampionsku glavu on nema da uzme bilo kakav najveći turnir. Za ostalo kapa dole ! Japanci su davno bez nekog svog u muškom singlu ali mogu bit ponosni što imaju bar jednog ozbiljnog tenisera iz Azijiske zemlje da dolazi.

Rafa je jak kao bik na zemlji.

Demonstrira.

Nikad se neće pojavit takav čovek koji će se približit ili oborit rekord jer još se nije rodio takav čovek i teniser da bude u stanju uradi. Svaka čast za nov trofej uz sigurnost da će on do kraja oborit rekord sopstven sasvim sigurno jer ima dobrih četri godine za to na ovom mastersu. Još jednom čestitke i svaka čast.

novica

pre 6 godina

(botovi 92 su samo botovi) Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.

hajde!

pre 6 godina

moma@
Iz ovdasnje zabokrecine se izdvojilo toliko divnih, kreativnih, pametnih mladih ljudi, da komercijalizovani, poluobrazovani sportista zaista nije prvi izbor. Ili mora biti, zbog bogatstva i povremene bahatosti? Uostalom, ako je " 'ajde " umesto "hajde" kriterijum za razlikovanje, utoliko bolje.

Filip

pre 6 godina

Dabome A RF i Djokovic nisu nekompletni sa jednim RG i to jedva? Rafin minus jeste indoor, ali je indoor sezona vrlo nebitna osim zavrsnog mastersa.

brufen_od_400

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji
(maconii, 22. april 2018 18:06)

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi za pobedu, Nisikori mu nije dorastao danas...P.S. Pa zar najbolji svih vremena nema i najvise osvojenih mastersa???? Nema??? Nemoguce???

Nebo.Der

pre 6 godina

Tz. velika četvorka je osvojila 101 turnir iz masters 1000 serije! Kada je odlazila prethodna generacija Samras, Agasi, Čeng i Kurijer...pričalo se da se takav rivalitet neće ponoviti. Onda se desila ova generacija koja je svim, ali svim ostalim vrhunskim teniserima ostavila po 1-2 turnira godišnje. Uživajte dok možete, pošto legende polako odlaze.

sasa jokic

pre 6 godina

Prevazisao ga je Nike (bio) i na sljaci, ali.....mislim da ce da ga dobija jos dosta puta, samo da udje u ritam. Kao sto Rafa rece vise puta, kad Nole igra svoj vrhunski tenis, nepobediv je. U svakom slucaju svaka cast za jedanaestu titulu!

zile

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!

sakupljac minusa

pre 6 godina

Posto se Maters turniri igraju ili na sljaci ili na betonu. Zar nije malo glupo reci da je Rafa osvojio uglavnom Masterse na sljaci? Pa kolko je Rodzer ili Novak od svojih Mastersa osvojio na betonu? Verovatno je 3/4 uzeo na sljaci. Al verujem da je takva situacija i sa ovom dvojicom.

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)

da

pre 6 godina

Ponoviti,čovek je dopingovan,pitaj Saleta Djordjevica moze li protiv amera koji su totalno dopingovani
primer,bukvalno najzahtevniji individualni sport,biciklizam,tur de frans,amrstrong dominirao,svi treniraju a lik kao da vozi igricu,na kraju uhvacen,tako da polako
Nadal 32 godine, Federer 37 i oni dominiraju fizickom spremom u sportu gde je kondicija osnov,pa rad,pa talenat
Samo ko nije trenirao,ko je bot,ko je placen da brani zapadni lobi,ko je fan ove dvojice reci ce da nije tako
Sportski pozdrav i fer plej

hajde!

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?

botovi92 su samo botovi

pre 6 godina

heheheh, novica, tetak cuveni hejteri se opet dohvatili tastature.

@novice Sampras ima 11 turrnira Masters kategorije za tvoju informaciju posto tenis slabo pratis. Tema su rekordi po osvojenim Masters tirulama.
Nadal upravo prestigao Djokovica , fokusiraj se na temu

moma

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hajde!, 22. april 2018 19:31)
Novak je nebitan, bitno da se privuku takvi kao sto si ti da se pale.90% komentatora sustinski boli uvo i za tenis i za federera i nadala, cilj da se nas momak koji se po necemu izdvojio iz zabokrecine ovdasnje valja po njoj makar i virituelno. No znate vi to" hajde" inace bi bilo "ajde"

Bobi B.

pre 6 godina

Pa dobro bre hejteri kako mozete da osporavate Noletove uspehe kada je svojevremeno tukao bas velicinu kao sto je Nadal.Nole se pojavio na teniskoj sceni kada su u zenitu bili Nadal,Federer i ostale velicine koje je on vise puta pobedjivao u raznim finalima.Malo li je?Pa i ako je mozda njegova dominacija prosla to se jednostavno ne sme zaboravjti a kamoli podcenjivati i sprdati se.Koliko ste vi osvojili vezanih ili bilo kakvih gren slemova u zivotu?Ostavite coveka i naseg najboljeg sportistu ikada na miru.

...ostalima promaja tisućljetnja između ušiju duva...

pre 6 godina

(!!, 22. april 2018 20:47)

Eh kad bi još tisućljetnje kulture i ovi autošovinisti bez trunke svesti imali spoznaju o tom stanju dominacije... kad bi znali šta to znači, a kamo li to osetili i iskusili neposredno :(. Život je surov, nekome je majka, a nekome je tisućljetnja kultura.

Pričaš u vetar druže, mi koji to znamo - znamo...

Posmatrač

pre 6 godina

Svi drugi teniseri ponekad mogu da bljesnu protiv Rafe na šljaci al'nikad neće moć merit nit bit konstatni na zemljastoj podlozi sezonama. Uostalom šljaka više zahtevnija u fizičkom smislu uz poštovanje drugim podlogama. Za finale nema šta komentarisat jasno da je Rafa opravdao ulogu favorita da Keji ukoliko je imao šanse da uradi to je bilo na početku meča nakon toga više nije bilo nikakve šanse ni nade da se nešto promeni.

Sve čestitke na trofeju!

Ljubitelj sporta

pre 6 godina

Na betonu su povrede češće na travi nije baš tako dok na šljaci uvek upija teren ukoliko vlažnost velika da prosto može samo loš odskok loptice da bude.

Mala stručna analiza !

Za današnje finale jedno reći da je bio apsolutno dominantan Rafa po ko zna koji put svima objasnio šta ih čeka do kraja prolećne sezone na šljaci.

Biće "berbe" trofeja zaključno sa RG.

Keju svaka čast na povratku terenu jer dugo ga nije bilo. Jeste izgubio danas finale al'nema razlog za očajanje napredovaće na atp listi posle ovoga sasvim sigurno.

Štaviše uvek je bio dobar na šljaci al'mu fali taj sklop šampionskog mentaliteta tj glava nekako je tu baš tanak zbog čega je izgubio četri finala po dva puta na šljaci i betonu od Novaka i Nadala.

Milan

pre 6 godina

Novak je povezao najvise turnira masters serije, drzao 4 GS, pri tome pobedjivao najraznovrsnije tenisere na svim podlogama u dugom vremenskom periodu. To je izuzetno tesko ostvariti. Govori o njegovoj tehnici. Federer cak kad je uzeo RG nije mogao da poveze 4 GS iako je na tim, drugim podlogama, majstor. To govori koliko je to psihicki i fizicki i na kraju tehnicki tesko. Mozda bi rekli da je to splet okolnosti ali Novak je ne samo uzeo 4 GS vec i gomilu mastersa istovremeno u tom periodu. Veliko je to praznjenje. Posle toga Novak je stao. U svakom slucaju vrlo tesko da ce neko to sto je on uradio ponoviti.

powerfresh

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-) 
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 20:37)

Znači, ako sam dobro razumeo, ti meni hoćeš da kažeš da bi naslov "nadal oborio nolov rekord" imao smisla kad je nadal stigao noloa po broju mastersa, odnosno, kad su imali isti broj mastersa? Unapred zahvalan na pojašnjenju :-)

realno

pre 6 godina

Samo na sljaci i osvaja titule. Celu karijeru ih osvaja na jednoj podlozi.
Od tih trideset i nesto titula, bar 25 je bilo na sljaci.
Da nije te sljake niko nikada ne bi ni cuo za ovog.

pre 6 godina

Griješiš, majstore! Čovjek je kompletan tenisač, ali je na zemlji Bog tenisa pa se sve mjeri prema njegovim postignućima na toj podlozi. To bi bilo kao da Hrvaticu Janicu Kostelić, koja se mučila u veleslalomu, proglasiš nekompletnom. A žena na jednoj Olimpijadi osvojila tri zlatne i srebrnu medalju. I gle čuda, zlato je zaslužila i u veleslalomu. Iako u toj disciplini nije ostvarila nijednu pobjedu u dotadašnjoj karijeri, a i u nastavku se mučila. Inače, Rafa nema završni turnir jer se ne igra na zemljanoj podlozi i svi znaju da na brzim ima boljih od Nadala. I valjda čovjeka treba cijeniti kako igra u najtežim uvjetima jer tada pobjeđuju samo najbolji!

--

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam. (dabome, 22. april 2018 21:09)

Djido

pre 6 godina

... Molim vas da me razumete... (Gastarbajter, 22. april 2018 23:50)

A zašto bi te razumeli? Što si ličan, što si se primio? Ja ne mogu da te razumem.

jovana

pre 6 godina

Potpuno se slazem. Ferderer je na svakoj podlozi uvijek dolazio do zavrsnica turnira i nikada nije bjezao, ma u kakvoj formi da je bio.

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.
(brufen_od_400, 22. april 2018 19:29)

botovi

pre 6 godina

Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 22. april 2018 23:17)
Ti si troll (definicija trolovanja je odvlacenje od sustine teme) Tema je rekord Masters titula.Sa Samprasom nikakve veze nema, covek ima 11 titula iz ove kategorije
10 godina trolujes ovaj sajt , da je trolovanje makar potkrepljeno poznavanjem igre koju komentarises, pa i da budes nekome zanimljiv.
Postujem igru i igrace , nemam izrazitog favorita od kada se moj omiljeni igrac povukao iz tenisa. Ali prezirem trolove ciji si ti jedan od predvodnika.

zile

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!

!!

pre 6 godina

Ali zato Novakov rekord od 6 mastersa u sezoni plus Završni masters, NIKO NIKADA NEĆE OBORITI!
Dominaciju 2015. i 16975 poena, NIKO NIKADA NEĆE PONOVITI!

da

pre 6 godina

Ponoviti,čovek je dopingovan,pitaj Saleta Djordjevica moze li protiv amera koji su totalno dopingovani
primer,bukvalno najzahtevniji individualni sport,biciklizam,tur de frans,amrstrong dominirao,svi treniraju a lik kao da vozi igricu,na kraju uhvacen,tako da polako
Nadal 32 godine, Federer 37 i oni dominiraju fizickom spremom u sportu gde je kondicija osnov,pa rad,pa talenat
Samo ko nije trenirao,ko je bot,ko je placen da brani zapadni lobi,ko je fan ove dvojice reci ce da nije tako
Sportski pozdrav i fer plej

dabome

pre 6 godina

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam.

...

pre 6 godina

Da se razumemo, volim Rafu, poštujem ga, fer teniser, vrhunski šampion, dobar čovek, ali uvek će mi biti sumljivo da od toliko silnih povreda, toliko brojnih višemesečnih pauza, toliko propuštenih turnira, nikada u karijeri nije preskočio ni jedan turnir na šljaci!? Sada će botovi dušebrižnici odmah da trče da me ispravljaju i sete se onog jednog Garosa koji je Rafa napustio posle trećeg kola, ali nije ga preskočio. Ako to nije čudno, sumnjivo, ne znam šta je. Treba baš biti navijački subjektivan i ostrašćen pa to smisleno objasniti. Još ako se setimo reči strikana Tonija, da je teško igrati turnir za koji unapred znate da ga ne možete osvojiti, mislim da je jasno o čemu se radi. Rafa prosto kada nije u top formi, sklon je da pravi pauze i izbegava turnire na betonu i travi pravdajući se raznim povredama, a onda kada dođe red na šljaku, te povrede volšebno nestanu, i uvek igra vezanih 5 turnira na šljaci. Znamo svi koliko Rafi igra zavisi od samopouzdanja. Federer sada isto to radi, i tamo gde zna da nema šanse za titule, preskače to. Jedino je Novak celu karijeru sve i svuda igrao, bio u formi ili ne, beton, šljaku, travu, dvoranu, sve, izlazio na megdan uvek Rafi na šljaci, Federeru na travi, borio se. Ne kažem da ova dvojca nešto loše rade, sve je to legitimno, ali činjenice su činjenice, negirao ih neko koliko hoće, pisao šta hoće, činjenica je da je Rafa propustio milion turnira u karijeri, ali ni jedan na šljaci. A sada botine, čekam vaše besne odgovore i nebulozna objašnjenja, da se slatko ismejem he he.

NN

pre 6 godina

Nadal jeste najbolji igrac na sljaci svih vremena ali za mene je Nole i dalje najbolji i najkompletniji igrac masters turnira. Jeste ga trenutno pretekao Nadal po broju mastersa ali vecina turnira koje je osvojio su bila na sljaci.

dabome

pre 6 godina

(hehe) A gde je tu Sampras? Uporno gurate Noleta na mesto Samprasa?! 
Kakav, bre Nole, kakvi bakrači!
(novica, 22. april 2018 22:29)

“Bakrač“ Novak je član exkluzivnog kluba osmorice u istoriji koji u vitrinama imaju pehare sva 4 gren slema (Nole čak i sva 4 u isto vreme, o čemu Rafa i Fed još uvek samo sanjaju). Sampras tu ne pripada. Sampras je jednodimenzionalni servis volej teniser koji na šljaci nema nikakve rezultate. Jedno jedino mizerno polufinale Garosa i to je to. Ne može on u istu rečenicu sa Novakom, Rafom i Federerom. Ali džabe je vama trolovima to objašnjavati.

Mili Marbella

pre 6 godina

Kao što rekoh, Novak nikad više neće igrati finale GS, niti će osvojiti Masters, možda neki turnir serije 250 i ako bude imao sreće možda neki iz serije 500. Drugim rečima (novi) rekordi zavise isključivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.

Nadalista

pre 6 godina

Rafa, zasluzuje sve sto osvoji, kakav je to radoholicar, uz Ferera najvredniji teniser na turu! Juce je posle konferencije, zakazao gteren 45 minuta da ispravi lose segmente igre!!Nadal je ako, je bilo sumnje kao 2016., sada resen da osvoji SVE na sljaci!! Novaku svaka cast, i Rogeru ali da se Rafa nije povredjivao 2009 i 2016. , ne bi osvojili titule na Pariskoj sljaci!! Rafa koraca sigurno ka novim rekordima, Novakov je srusen , jos da preokrene medjusobni skor, i svaki Nolobotovski krik ce biti sladji :) .Znam da pece.... :) :)

hihi

pre 6 godina

Ček, ček trolovi, kako sada ovo veliki rekord, veličanstveni Rafa bla bla itd, a dok je Novak godinama držao taj rekord, bilo je nebitna statistika? Vašim smešnim kompleksima nema kraja hi hi...

jel tako milogorac ?

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.

Baxi

pre 6 godina

Gledas li ovo, Djokovicu???
Naravno da gledas ovu dominaciju, inace ne bi bezao svaki put pre meca s njim ne bi li ocuvao h2h za sta se jedino i hvatas.

Gastarbajter

pre 6 godina

Novak nikada nije osvojio 4 GS u kalendarskoj godini. Nego 4 povezana. Shvatite to nije isto. Molim vas da me razumete. 2 razlicite stvari.

sasa jokic

pre 6 godina

Prevazisao ga je Nike (bio) i na sljaci, ali.....mislim da ce da ga dobija jos dosta puta, samo da udje u ritam. Kao sto Rafa rece vise puta, kad Nole igra svoj vrhunski tenis, nepobediv je. U svakom slucaju svaka cast za jedanaestu titulu!

realno

pre 6 godina

Samo na sljaci i osvaja titule. Celu karijeru ih osvaja na jednoj podlozi.
Od tih trideset i nesto titula, bar 25 je bilo na sljaci.
Da nije te sljake niko nikada ne bi ni cuo za ovog.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Nole je proslost, sto pre to shvatimo bice nam lakse. Razlika izmedju njega i top tenisera danas je ogromna u svakom pogledu ali fizickom pre svega. Tesko ga je i pogledati onako neuhranjenog iznurenog.

powerfresh

pre 6 godina

Nije oborio novakov nego svoj rekord! Zasto imate tu potrebu da u svemu petljate djokovica i onda se posle cudimo sto ga ljudi ne vole. Cestitke rafi, pravi je gladijator.
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 16:50)

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi za pobedu, Nisikori mu nije dorastao danas...P.S. Pa zar najbolji svih vremena nema i najvise osvojenih mastersa???? Nema??? Nemoguce???

maconii

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji

Ivan

pre 6 godina

Ima neceg dobrog u svemu ovome sto Nole ne moze da stigne do Nadala na turnirima. Ima jos uvek dobrano pozitivan skor sa njim koji bi sigurno bio pokvaren na sljaci u ovim trenucima kada Nadal igra kao masina, a Djokovic i dalje nije dovoljno spreman.

brufen_od_400

pre 6 godina

federer ima najvise slemova,ali na sljaci ga nema nigde...da nije nadal one godine ispao od soderlinga federer ne bi osvojio rolan garos...a i sada iskusno izbegava tu podlogu..prema tome on nije kompletan igrac sto se toga tice kao rafa i nole...31 osvojen masters,najverovatnije i rolan garos sto ce nadalu biti 17 grem slem titula...igra u vrhunskoj formi,ne oseca bolove kao ranije kako sam kaze..ovo je njegova godina i on ce biti najbolji igrac svih vremena...a pri tome,u medjusobnom skoru sa federerom je mozda cak i duplo bolji
(maconii, 22. april 2018 18:06)

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.

mackica

pre 6 godina

Bilo bi divno za nekoliko godina podvući crtu: Nadal kralj šljake, Federer kralj tenisa, Novak bi mogao da objedini sve masterse i ima jedan kompletan slem-kralj mastersa. Dovoljno i impresivno za istoriju u jednoj eri tenisa.

jovana

pre 6 godina

Potpuno se slazem. Ferderer je na svakoj podlozi uvijek dolazio do zavrsnica turnira i nikada nije bjezao, ma u kakvoj formi da je bio.

Kao što Nadal sada iskusno izbegava Federera na travi i betonu i kao što ga je "izbegavao" (nije baš toliko dolazio do završnica turnira na travi i betonu) od 2004-2008.godine dok je Federer redovno dolazio do završnica turnira na šljaci i gubio od Nadala koji je samo na šljaci bolji igrač od Federera.
(brufen_od_400, 22. april 2018 19:29)

fantom

pre 6 godina

Neverovatan rezultat, svaka čast Rafa Nadalu. Definitivno njegov omiljeni turnir. To što je prestigao Novaka po broju titula je sada manje važno. Najvažnije da Novak osvoji taj Sinsinati i onda može da se povuče komotno.

tasmanijska djavolica

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-)
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)

mm

pre 6 godina

Kako to mislite Novakov rekord ako su do sada imali isti broj mastersa????? Imate neverovatnu želju da u tekstu, pa čak i u naslovu jednog velikog uspeha, jednog čoveka, sportiste i tenisera spomenete Novaka. Zašto, čemu, šta on ima sa uspehom Nadala da obori rekord od 10 trofeja na jednom i 30 ukupnih??? Ako ste BAŠ hteli da spomenete Novakovih 30 onda ste trebali i da podvučete da dele to 1.mesto...da su imali isti broj osvojenih mastersa do sada.

pedja

pre 6 godina

@mačak
Mačka se upravo vratila i osvojila Monte Karlo po 11.ti put...
Pre bi se reklo da miševi kolo vode kada na turu nema Rafe i Rodje...čim se oni vrate ovi se razbeže...

novica

pre 6 godina

(botovi 92 su samo botovi) Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.

Tetak

pre 6 godina

Mislim da ce jos vise pobeci jer idu Madrid i Rim i ako se ne trgne do tad Nole da pokusa da ga zaustavi, ode Nadal na 33 mastersa.
(Vuk, 22. april 2018 17:28) 

Svako cetvrt finale za Novaka ce biti fantastican uspeh. Koje crno "trzanje",pa njega se vise niko ziv ne plasi a on se plasi svakoga. Momak je mentalno u ozbiljnim problemima, koje pokusava da zataska nekakvim misterioznim povredama za koje naravno niko ne sme da zna. Ovo sa Vajdom mu je ocajnicki pokusaj i ako i to ne prodje, penzija je neminovana.

burke

pre 6 godina

Novak je jednostavno pre kratko trajao, dok ovih dvojca Rafa i Fedex su konstanta i kad su pali oni su se digli. Tu je razlika između njih i zato su ova dva najveći ikada. Ok za masterse ali uvijek će se prvo gledati GSlemovi. A tu su nedodirljivi.

novica

pre 6 godina

(burke) Izvini, ali nisi u pravu, jer Rafa je znatno duže od Đokovića i Federera bio van terena zbog povreda raznih. Evo i sada je počeo da igra posle ozbiljne pauze, oporavio se i opet dere sve na šljaci. On je jedini aktivni teniser koji ozbiljno može da ugrozi već vremešnog Rodžera, Uz sva uvažavanja Đokovića, mislim da on više ne može da stigne ni Samprasa, a Nadal i Rodžer su zaista nedostižni. Proš'o voz odavno.

789

pre 6 godina

Sve to stoji al stoji i da je trazio stolicu da odmori malo posle mece kad ga Nole satrao u finalu australien opena da covek nije mogo da stane na noge lagane!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 22. april 2018 17:25)

Objasni mi povezanost između vesti i tvog komentara, molim te.

moma

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hajde!, 22. april 2018 19:31)
Novak je nebitan, bitno da se privuku takvi kao sto si ti da se pale.90% komentatora sustinski boli uvo i za tenis i za federera i nadala, cilj da se nas momak koji se po necemu izdvojio iz zabokrecine ovdasnje valja po njoj makar i virituelno. No znate vi to" hajde" inace bi bilo "ajde"

Milan

pre 6 godina

Novak je povezao najvise turnira masters serije, drzao 4 GS, pri tome pobedjivao najraznovrsnije tenisere na svim podlogama u dugom vremenskom periodu. To je izuzetno tesko ostvariti. Govori o njegovoj tehnici. Federer cak kad je uzeo RG nije mogao da poveze 4 GS iako je na tim, drugim podlogama, majstor. To govori koliko je to psihicki i fizicki i na kraju tehnicki tesko. Mozda bi rekli da je to splet okolnosti ali Novak je ne samo uzeo 4 GS vec i gomilu mastersa istovremeno u tom periodu. Veliko je to praznjenje. Posle toga Novak je stao. U svakom slucaju vrlo tesko da ce neko to sto je on uradio ponoviti.

Bobi B.

pre 6 godina

Pa dobro bre hejteri kako mozete da osporavate Noletove uspehe kada je svojevremeno tukao bas velicinu kao sto je Nadal.Nole se pojavio na teniskoj sceni kada su u zenitu bili Nadal,Federer i ostale velicine koje je on vise puta pobedjivao u raznim finalima.Malo li je?Pa i ako je mozda njegova dominacija prosla to se jednostavno ne sme zaboravjti a kamoli podcenjivati i sprdati se.Koliko ste vi osvojili vezanih ili bilo kakvih gren slemova u zivotu?Ostavite coveka i naseg najboljeg sportistu ikada na miru.

Filip

pre 6 godina

Dabome A RF i Djokovic nisu nekompletni sa jednim RG i to jedva? Rafin minus jeste indoor, ali je indoor sezona vrlo nebitna osim zavrsnog mastersa.

Sumrak

pre 6 godina

@maconii

Federer nije kompletan igrac????
Vecu glupost dugo nisam procitao.
Pored toga sto ima osvojen RG ima jos i 4 finala i to tebi nije kompletan igrac.
Prvo, spominjati federera mada clanak nema veze sa njim pokazuje samo koliko te je frustrirao a verovatno i dalje to cini...
Drugo, federer ima 4 mastersa manje od djokovica ali zato 8 GS vise ali to ti verovatno nije nikakav parametar ko je bolji...

JoLe

pre 6 godina

Crvene prašine samo jedan kralj je pravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Updown, 22. april 2018 16:48)
Rafa sprema se za servis uvek u svom fazonu.. :D

novica

pre 6 godina

Ako ostane zdrav i ne povredi se, osvaja redom Madrid, Rim, Rolan Garos, u stvari sve do Vimbldona. On je suvereni kralj šljake, ne može niko ni vodu da mu donese.

pre 6 godina

Griješiš, majstore! Čovjek je kompletan tenisač, ali je na zemlji Bog tenisa pa se sve mjeri prema njegovim postignućima na toj podlozi. To bi bilo kao da Hrvaticu Janicu Kostelić, koja se mučila u veleslalomu, proglasiš nekompletnom. A žena na jednoj Olimpijadi osvojila tri zlatne i srebrnu medalju. I gle čuda, zlato je zaslužila i u veleslalomu. Iako u toj disciplini nije ostvarila nijednu pobjedu u dotadašnjoj karijeri, a i u nastavku se mučila. Inače, Rafa nema završni turnir jer se ne igra na zemljanoj podlozi i svi znaju da na brzim ima boljih od Nadala. I valjda čovjeka treba cijeniti kako igra u najtežim uvjetima jer tada pobjeđuju samo najbolji!

--

Navijam za Rafu ali moram priznati da je nekompletan teniser. Na šljaci je bog bogova, ali na travi i na hardu je prečesto gubio u prvim kolima od no 100+ amatera, kao ni jedan velikan pre njega. Mislim da Rafa ubedljivo najviše od svih legendi u istoriji ima tih poraza od tenisera van 100 na listi. Da ne spominjem da za celu karijeru ima jednu jedinu indoor titulu, što je katastrofalna statistika. U dvorani, gde su uslovi za igru idealni, nema vetra, idealna temperatura, vlažnost itd, dominiraju vrhunski tehničari Nole i Rodžer, Rafa ne postoji, jer nema igru za dvoranu, nije kompletan kao Nole i Federer. Tužna je činjenica da su svi velikani u istoriji osvajali više puta finalni masters osmorice najboljih, svi osim Rafe. To dovoljno govori ovo o čemu pričam. (dabome, 22. april 2018 21:09)

делија нс

pre 6 godina

Ко зна када ће се поново појавити овако доминантан играч на шљаци (16 ГС + 31 мастерс, од тога преко 90% на шљаци - импресивно).

...ostalima promaja tisućljetnja između ušiju duva...

pre 6 godina

(!!, 22. april 2018 20:47)

Eh kad bi još tisućljetnje kulture i ovi autošovinisti bez trunke svesti imali spoznaju o tom stanju dominacije... kad bi znali šta to znači, a kamo li to osetili i iskusili neposredno :(. Život je surov, nekome je majka, a nekome je tisućljetnja kultura.

Pričaš u vetar druže, mi koji to znamo - znamo...

stef007

pre 6 godina

Covjek je Brutalan!!
Mnogi ljudi ne shvataju sta znaci osvojiti ovoliko titula na jednoj podlozi, koliko je to godina Dominacije
"11" u -MC kako je krenulo ima da osvoji sve zivo, jer iskreno, ne vidim ko moze da ga zaustavi.
Da ne preterujem, ali do kraja karijere 15 moze osvojiti glat, nevjerovatno je to kretanje na ovoj podlozi, i koliko je tesko osvojit poen protiv njega, a kamoli set.
Cim dodje sezona sljake on je svoj na svome, slicno je i s Federerom kad dodje period njegov, s kojom lakocom sve to rade.
Pa Nadal i Federer prosle godine nikad lakse do titule na RG odnosno Wimb treba uzivati i gledati dok igraju.
Ja bih volio da vidim Novaka u najboljem izdanju do RG.. a msm da ce biti spreman. Vidjelo se koliko mu malo nedostaje, malo vise snage da izgura taj 3i set.Povratak Vajde ce mu pomoci na pshickom planu, siguran sam da ce i Djokovic vratiti samo je pitanje vremena..
Jedno je sigurno fenomenalan tenis nece izostati.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Četvrti poraz Keja!

Nišikori nikad neće osvojit masters dok god budu vodili glavnu reč najbolji kao što je Nadal bio danas. Jeste da je bio dugo povredjen da se vraća al" šampionsku glavu on nema da uzme bilo kakav najveći turnir. Za ostalo kapa dole ! Japanci su davno bez nekog svog u muškom singlu ali mogu bit ponosni što imaju bar jednog ozbiljnog tenisera iz Azijiske zemlje da dolazi.

Rafa je jak kao bik na zemlji.

Demonstrira.

Nikad se neće pojavit takav čovek koji će se približit ili oborit rekord jer još se nije rodio takav čovek i teniser da bude u stanju uradi. Svaka čast za nov trofej uz sigurnost da će on do kraja oborit rekord sopstven sasvim sigurno jer ima dobrih četri godine za to na ovom mastersu. Još jednom čestitke i svaka čast.

Pepe i amor

pre 6 godina

Naravno prestigao je Rafa danas Noleta po broju osvojenih Mastersa, bilo je samo potanje trenutka kada će to uraditi, već poodavno Nole nije ni blizu osvajanja nekog Mastersa i ovo je logičan sled događaja! Mislim da Nole jednostavno mora da i iz ovog turnira u Monte Karlu ove godine i Rafine velike dominacije jednostavno mora da izvuče pouku, da od Rafe uči na koji se način ponaša jedan ozbiljan teniski šampion! Bravo Rafa majstoreee!

botovi92 su samo botovi

pre 6 godina

heheheh, novica, tetak cuveni hejteri se opet dohvatili tastature.

@novice Sampras ima 11 turrnira Masters kategorije za tvoju informaciju posto tenis slabo pratis. Tema su rekordi po osvojenim Masters tirulama.
Nadal upravo prestigao Djokovica , fokusiraj se na temu

Ivan

pre 6 godina

Šampiončina Rafael Nadal kralj šljake i veliki borac je i danas još jednom potvrdio koliko je dominantan na šljaci i koliki je šampion. Osvojio je svoj 11. Masters u Monte Karlu!

Ove nedelje u Monte Karlu Rafael Nadal je opet demonstrirao tenis za udžbenike po ko zna koji put, profesorski je odigrao čitav ovaj turnir, nije davao protivnicima apsolutno ni promil šansi u svim mečevima, pojačavao igru onda kada je to bilo potrebno i onda rutinski privodio setove i mečeve kraju. 11 titula na jednom Mastersu to je jedno veliko i VRHUNSKO DOSTIGNUĆE koje je NEDOSTIŽNO za sve ostale tenisere i u budućnosti!

BRAVO RAFA ŠAMPIONČINO!

momo

pre 6 godina

Auuuu nolobotovi pa šta bi ovo? Biće izgleda velikih računa za struju, aparati puno troše. Živeo sport, živeo gospodin Rožer!
(Elmer, 22. april 2018 18:26)

Nisam neki nolov veliki fan, ali kakve veze ima Rodžer sa ovom vešću?

hajde!

pre 6 godina

moma@
Iz ovdasnje zabokrecine se izdvojilo toliko divnih, kreativnih, pametnih mladih ljudi, da komercijalizovani, poluobrazovani sportista zaista nije prvi izbor. Ili mora biti, zbog bogatstva i povremene bahatosti? Uostalom, ako je " 'ajde " umesto "hajde" kriterijum za razlikovanje, utoliko bolje.

Gospod1n

pre 6 godina

Svaka čast Nadalu i njegovom timu za dostignuće. Veliki respekt prema njemu imam. On je veliki šampion i borac želim mu sve najbolje u životu. Nikada se više neće roditi kralj šljake i niko neće oboriti njegov rekord po trofejima na šljaci. Poštujem nadala ali Naravno volim Novaka i želimo svi mi da se što pre vrati na stare staze. Nadalu je bilo potrebno godinu ipo da predje novakov rekord kada nije bilo ni Endija ni Novaka biće velika borba velike trojke za prvo mesto po broju mastersa.
RN 31
NĐ 30
RF 27

hajde!

pre 6 godina

Mogao je, eventualno, da obori svoj i Novakov rekord. Ili je, mozda, vazno i to sto mu je ovo 11. titula u Monte Karlu? Ili je u svetu tenisa vazno samo ono sto se moze, ma kako nategnuto, povezati sa Novakom?

Goran

pre 6 godina

Bitno da su nam komsije zadovoljne sto Djokovic vise ne drzi rekord , a to sto bg na pjenu od mora tvoji sunarodnjaci takvog sportistu nece nikad imati nije ni bitno hahahaha ili ajmo to ovako gledati : Djokovic je osvojio 30 Mastersa vise nego svi vasi tenseri zajedno
(jel tako milogorac ?, 22. april 2018 17:06)

Auuu braco srbi i crnogorci cime se mi bavimo....Nas samo potop moze spasiti od samih sebe....

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Niko nije dominirao na jednoj podlozi kao Rafa na sljaci. Niko nije dominirao na jednom Mastersu kao Rafa u Monte Karlu. Niko nije dominirao na jednom Grend Slemu kao Rafa na Rolan Garosu. Sljaka=Nadal.

bushbaby

pre 6 godina

Rafi svaka cast, ali sto ga ovaj nas komentator udaviii... spominjao je i cukunbabe bivsih igraca, i sta sve ne. Statistika posle svakog poena: ovim je povecao forhend vinere na 36% u prvom gemu drugog seta, sto se nije desilo od turnira u Albukerkiju 1956... Pa covece, pogledaj malo komentatore na drugim televizijama, i u inostranstvu i svuda.

tennis

pre 6 godina

Neverovatan sportista.
Koliko želi pobedu i još uvek unaprediti svoju igru, oslikava njegov gest posle pobede nad Dimitrovim, kada je još na terenu kuckao na mobilni poruku svom timu, da rezerviraju teren, da može trenirati udarac, kojim nije u odigranom duelu bio zadovoljan.
Sa ovakvim pristupom i čeličnom disciplinom se dolazi do pobeda i obaranjem rekorda.

Ljubitelj sporta

pre 6 godina

Na betonu su povrede češće na travi nije baš tako dok na šljaci uvek upija teren ukoliko vlažnost velika da prosto može samo loš odskok loptice da bude.

Mala stručna analiza !

Za današnje finale jedno reći da je bio apsolutno dominantan Rafa po ko zna koji put svima objasnio šta ih čeka do kraja prolećne sezone na šljaci.

Biće "berbe" trofeja zaključno sa RG.

Keju svaka čast na povratku terenu jer dugo ga nije bilo. Jeste izgubio danas finale al'nema razlog za očajanje napredovaće na atp listi posle ovoga sasvim sigurno.

Štaviše uvek je bio dobar na šljaci al'mu fali taj sklop šampionskog mentaliteta tj glava nekako je tu baš tanak zbog čega je izgubio četri finala po dva puta na šljaci i betonu od Novaka i Nadala.

sakupljac minusa

pre 6 godina

Posto se Maters turniri igraju ili na sljaci ili na betonu. Zar nije malo glupo reci da je Rafa osvojio uglavnom Masterse na sljaci? Pa kolko je Rodzer ili Novak od svojih Mastersa osvojio na betonu? Verovatno je 3/4 uzeo na sljaci. Al verujem da je takva situacija i sa ovom dvojicom.

Persona

pre 6 godina

U svom stilu Rafa igra i proslavlja pobedu poput na ovoj slici. Kapa dole za velikog borac u istoriji odnosno na zemljinoj podloži..

Ziveo dobar tenis

pre 6 godina

Ne znam zasto je potrebno da kada god se prica o Novaku, Rafi ili Fedu, dobar deo komentatora ima potrebu da, u zavisnosti koga preferira, ovu drugu dvojicu stavi u drugi plan. Jedno je ukus, neko vise voli kako igra Fed, neko kako igra Rafa. Matematika je surova, ona najbolje objasnjava koliko su ova tri tenisera dominantna poslednje decenije, pa i duze. Za nekoliko godina, daj boze da to bude sto kasnije, svodice se definitivni bilansi, ali jedno je sigurno, sva trojica su fantasticni igraci.

botovi

pre 6 godina

Od danas ti neće biti adut ni mastersi, a ja sam govorio o GS turnirima koji su jedino pravi dokazi o vrednosti igrača. Pošto si samozvani ekspert za tenis, valjda znaš da Sampras ima dva GS-a više od Đokovića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 22. april 2018 23:17)
Ti si troll (definicija trolovanja je odvlacenje od sustine teme) Tema je rekord Masters titula.Sa Samprasom nikakve veze nema, covek ima 11 titula iz ove kategorije
10 godina trolujes ovaj sajt , da je trolovanje makar potkrepljeno poznavanjem igre koju komentarises, pa i da budes nekome zanimljiv.
Postujem igru i igrace , nemam izrazitog favorita od kada se moj omiljeni igrac povukao iz tenisa. Ali prezirem trolove ciji si ti jedan od predvodnika.

Djido

pre 6 godina

... Molim vas da me razumete... (Gastarbajter, 22. april 2018 23:50)

A zašto bi te razumeli? Što si ličan, što si se primio? Ja ne mogu da te razumem.

powerfresh

pre 6 godina

Nije kao da veličam Noloa, ali u svetu sporta kad neko prvi postavi rekord - to je njegov rekord, ostali ga obaraju. Nema potrebe da vam hejt pomućuje um i logiku :-) 
(powerfresh, 22. april 2018 19:06) nadal je oborio rekord u masters turnirima, ima 31, kad je novak imao 30 nadal ga je stigao i tad je ovaj naslov mogao imati smisla, danas ne. Ulljuci malo um i logiku;)
(tasmanijska djavolica, 22. april 2018 20:37)

Znači, ako sam dobro razumeo, ti meni hoćeš da kažeš da bi naslov "nadal oborio nolov rekord" imao smisla kad je nadal stigao noloa po broju mastersa, odnosno, kad su imali isti broj mastersa? Unapred zahvalan na pojašnjenju :-)

Mare

pre 6 godina

Svaka cast, ogroman sampion u svakom smislu, 31 masters a neki teniseri za celu karijeru osvoje tek jedva jedan ako uspeju uopste i taj jedan.

Nebo.Der

pre 6 godina

Tz. velika četvorka je osvojila 101 turnir iz masters 1000 serije! Kada je odlazila prethodna generacija Samras, Agasi, Čeng i Kurijer...pričalo se da se takav rivalitet neće ponoviti. Onda se desila ova generacija koja je svim, ali svim ostalim vrhunskim teniserima ostavila po 1-2 turnira godišnje. Uživajte dok možete, pošto legende polako odlaze.

Posmatrač

pre 6 godina

Svi drugi teniseri ponekad mogu da bljesnu protiv Rafe na šljaci al'nikad neće moć merit nit bit konstatni na zemljastoj podlozi sezonama. Uostalom šljaka više zahtevnija u fizičkom smislu uz poštovanje drugim podlogama. Za finale nema šta komentarisat jasno da je Rafa opravdao ulogu favorita da Keji ukoliko je imao šanse da uradi to je bilo na početku meča nakon toga više nije bilo nikakve šanse ni nade da se nešto promeni.

Sve čestitke na trofeju!