Nedelja, 22.04.2018.

08:00

Dejvis sa 47 i Holidej sa 41p "počistili" Portland

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa prvi su izborili drugu rundu plej-ofa NBA lige, tačnije polufinale Zapadne konferencije.

Izvor: AK

Dejvis sa 47 i Holidej sa 41p "poèistili" Portland IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Malo

pre 6 godina

Sam zakasnio al maestralna taktika trenera Pelikansa .Svesno je zrtvovao Mirotica ,staveci ga da cuva Nurkica ,a Dejvis odmoran radio sta je hteo .Za Liarda ne postoji izgovor umoran i tako dalje .Ovo je sasvim druga kosarka od regularnog dela .Pre bih rekao da je Holidej pokazao toj strasnoj bekovskoj liniji Portlanda kako treba da igra pravi superstar .

Tilo

pre 6 godina

Svi rekordi NBA lige padaju u narednih 10 godina. Nacin igre se promenio, odbrane se ne igraju kao pre, niti se napadi grade 15-20 sekundi. 130:120 vise nije "auuu koliko poena". Pre samo 10-ak godina davalo se prosecno 195 poena po utakmici u ligaskom delu, sada 215. Za asistenciju se racuna bukvalno sve. Vise je i skokova zbog vise promasaja. Skoro svi ce igrati do 40 godina jer je i medicina napredovala. Dakle padaju svi rekordi lagano...

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.
(Batko)

Top 5 najboljih... Kad pubertetlija u skoli ne nauci sta je pleonazam.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Voleo bih da Dejvis isporuči 50-piece Grinu u nekom od predstojećih duela GSW-NOP. Ako je sa nekim Drejmond imao problema da ga brani, onda je to "Obrva", redovno ga razbija u međusobnim duelima. Mislim da će ofanzivno isparirati Goldenu, ali koliko mogu da ih zadrže na drugoj strani terena, to moramo videti. Verovatno će Stef biti ta prevaga i njegovih 25-30 poena po meču. Durent će isporučiti svoje, dok za Kleja tipujem da će imati "toplo-hladno" seriju. Prednost ide i klupi GSW. Ako "Pelikani" budu na odbrambenom nivou kao protiv Portlanda (Holidej, Rondo i Dejvis), malo uspore nekog iz "Velike trojke", gledaćemo zanimljive i neizvesne mečeve, kakve svi priželjkujemo : )

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30
(Dragan Borca, 22. april 2018 10:51)
Druze, ti si sad tek poceo da pratis kosarku, pricekaj mall, nauci prvo pravila, istoriju, ko kome odgovara...
Evo da ti ja pojasnim zasto je Lilard imao skromne ucinke.
Zato sto je Portland ekipa od jedne zvijezde a naisli su na ekipu koja je odlucila da pazi tu jednu zvijezdu a drugi sto daju.
To je lako u PO sprovesti jer je dozvoljena prljavija igra.
Tako da Lilard, igracina i dokazano jedan od igraca sa najvecim cojones u ligi, nije mogao da da bez 20p po mecu.
Ti i Jokic, sto bi bilo kad bi bilo.
Lilard je sinoc dao 19p a Jokic 0.
Lilard je oko 180 a Jokic oko 208.
Ali mislim da i jedan i drugi bi bili nikakvi ako se protivnicki treneri odluce za to da njih zaustave.
S tim sto bi Lilard bio nikakav sa 20p a Joka nikalav sa 8p.
p.s. Sto mislis zasto je Mekalum dao sinoc 38p? Pa za njega nema taktike. Jedan covjek da ga pazi, taj ako treba neka udvoji i Lilarda... Zato je Durant bio onako goropadan u finalu. Nema dovoljno igraca da se udvoje 4 superstara.
Nauci pravila, taktike...

jojo

pre 6 godina

Nurko previše zavisi od kvalitetne spoljne linije. Centar starog kova, snaga bez i malo tehnike. Sam je truba, pojma nema da izgradi svoj poen ili asist pored ozbiljnijeg čuvara. Nizak košarkaški IQ, čak i za centra. Ali jeste jako dobar u odbrani. AD je kompletna četvorka i petica, nešto čemu Jokić treba da stremi, samo što tu brzinu i fizikaliju nikad neće imati. Mora mozak to da nadoknadi.

znam da znam

pre 6 godina

@grdoje
Ladno si poredio ovaj tim Filadelfije sa onim timom Detroita, stvarno ne vidim tu veliku slicnost...
Bilaps-Simons, slicnosti bez
Hamilton-Redik, Hamilton bio drive igrac a Redik spot up suter
Prins-Kovington, tu ima neke slicnosti, s tim sto je Prins bio vise defanzivno orijentisan
Rasid Valas-Saric , bukvalno jedina slicnost ova dva igraca je sto obojica sutaju trojke
Ben Valas-Embid, bukvalno jedina slicnost je sto obojica su zver u odbrani, a u napadu druga prica skroz
Vrlo malo slicnosti izmedju ove File i onog Detroita, to je moje skromno misljenje

DisordeR

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.
(samba, 22. april 2018 11:08)

Bice cupavo sa Raketama (ako i jedni i drugi dodju do finala zapada a ne vidim zasto ne bi).

znam da znam

pre 6 godina

@Mitchel
hvala za objasnjenje, ali Nurkic je sinoc dao kos Miroticu skoro svaki put kad su mu je spustili, Dejvis ga je preuzeo kad je Portland prisao na -2 u posednjoj cetvrtini. Dva napada , prvi mu izbije lopti, drugi napad ga zalepi.
Vise mi se cini da su cuvali Dejvisa za napad...

bundes

pre 6 godina

@Grdoje Lepo da je neko pomenuo to u vezi sa Simonsom, jer je nestvarno zrela reakcija u pravoj PO utakmici punoj naboja i tenzije. Ne slazem se u potpunosti za ovo na relaciji slicnosti Det-Phi, iz razloga sto je titula 2004 osvojena sa sest igraca u rotaciji (realna rotacija) i sa verovatno jednom od tri najbolje odbrane ikada vidjenom. Embiid mnogo lici na Wallaca u odbrani, dok je u napadu novi Bugi (meni tako deluje), ali Saric i Rip? Obozavam Sarica(verovatno najbolji Euro igrac u NBA iza Jokica) ali ne smemo da ga poredimo sa Ripom jos uvek (moje misljenje).

Aca

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.(marepp, 22. april 2018 09:02)Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...
(petarczv, 22. april 2018 09:39)
Pratim NBA od kraja '80ih i igrača sa takvim fizikalijama jos nisam gledao. Meni je veće iznenađenje kad ne postigne 40+ poena.

the answer

pre 6 godina

@petarczv

auu druze kolko si ti bolestan,opet prozivas lebrona,govori se o Entoni Dejvisu,Dru Holideju,sjajnim pelikanima, ti se opet dotices lebrona..definitvno ali definitvno si psihickki jako nestabilan.

Grdoje

pre 6 godina

PHI definitivno ekipa kakvu sam cekao posle DET sa dva Valasa, Prinsom, Bilapsom i Hamiltonom. Preslikano osim sto se ceka plej, pa Simons krpi sve rupe. Embid i Simons zakljucavaju reket u odbrani, Saric imitira Rasida, Redik Hamiltona itd, itd..
Elem, odusevio me Simons sa kontrolom emocija kad su probali da ga isprovociraju.
PHI sazreva, videcemo u nastavku kako ce sve izneti ali sampionski gen je tu.
Juta je zbila redove, navijaci su podsetili na sebe iz serija sa CHI od vremena Velikog. Pored onoliko decibela, nema sanse da izgube kod kuce.

samba

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.

knockdown

pre 6 godina

Da Cousins nije povredjen Pelicansi bi bili konkurenti za titulu.Njegovom povredom ostali igraci su dobili slobodu (Davis, Holiday, Rondo, Moore) i to su savrseno iskoristili.U odbrani bi bili mnogo jaki retko ko bi im davao lake poene iz reketa a i Holiday i Rondo dobro brane sut za tri.Ovako nije nemoguce, ali opet tesko do titule.Posle ove serije sigurno su dobili jednog fana.

Mitchell

pre 6 godina

@znam da znam Mirotic je cuvao Nurkica da bi mogli da neutralisu Lilarda i njegovu p&r igru,koja mu je medju najboljima u ligi. Zato svaki put kad je dosao u blok Nurkic, Mirotic i Holiday su udvajali DL da bi se on sto pre oslobodi lopte i doda Nurkicu na koga je onda izlazio AD i ostavljao samog Aminua koji je relativno slab suter i moze najmanje stete da im napravi. AD igra savrsenu pomoc sa strane i njegova velicina dolazi do izrazaja kad je pod kosem a ne na perimetru kako bi bilo da je on inicajlno cuvao nurkica.. jako nepovoljan matchup za Portland, jer bez p&r igre na kojoj im se zasniva napad nesu imali sta da traze.. Nije DL los i kukavica vec jednostavno dobra taktika NO i predobra odbrana 1v1 Holidaya koji se nije odvajao od njega, sto je rezultiralo da u prve tri utakmice DL suta 2/18 kad ga direktno cuva Holiday. Nije sve tako jednostavno kao sto se cini na prvu loptu. Pozdrav!

nix

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast. 
(nix, 22. april 2018 08:19) 
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.
(Walter, 22. april 2018 09:37

E Waltere brate dobro je, nije lose kao sto ti kazes, idemo na svadbu sa svatovima pa se spremam cirkamo wiskey.. Pozdrav i za loncice...

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nurkara, najbolji centar lige???! Zver ,beast ?!?! Smešan igrač
(Ja, 22. april 2018 09:39)

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.

scholes

pre 6 godina

Holidej za sada utisak PO, ne samo zbog poenterskog učinka već i što je Lilarda stavio u džep. Očekivao sam mnogo više od Demiana, izgleda da sam se mnogo ogrešio o njega.
Inače Portland je sinoćnim porazom produžio niz na 10 uzastopnih poraza u PO.

Memfis

pre 6 godina

E baš mi je drago za metlu zbog onog duduka Melburna. Mesecima lupeta kako Portland ima najbolji backcourt tandem, kako zajedno sa Nurkićem (koji je navodno najbolji defanzivac na poziciji 5) predstavljaju jako ozbiljan tim od koga će svi da se tresu u plejofu, dok je Jokić igrač za regularni deo itd. Neću više da nabrajam, bukvalno sam osetio kako gubim inteligenciju dok njegove "misli" ispisujem (kao da sam gledao parove 10 minuta). A i Pelikani su mi najdraža ekipa u plejofu, Mirotić je mnogo dobar lik, Dejvis je igračina, tako da samo napred, sa istom taktikom udvajanja (Durenta) u sledećoj rundi.

Luka

pre 6 godina

Majstorska odbrana i taktika. Holidej spakovao u džep Lilarda. Entoni Dejvis je sjajan zaštitnik obruča i defanzivac, ne znam što prozivate Nurkića, nije imao šansu. A sinoće igrao sasvim dobro. Rondo je mađioničar. Kazins jeste dobar ali je defanzivno nula, pa se od njegove povrede Pelikani dobro "snalaze" na obe strane parketa. Mislim da će Dejvisove brojke protiv GS-a biti za istoriju.

Gde ja živim

pre 6 godina

(The n, 22. april 2018 09:11)

Koji deo u "ZA NJEGA SKROMNIH 19 POENA" ti nije objektivan? Inače meni jedan od omiljenijih igrača, ali u ovoj seriji je potpuno podbacio. NOP kako je delovao u jednom periodu pogubljen je sjajan, Dejvis monstruozan, videćemo koliko mogu.

Dragan Borca

pre 6 godina

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak
(maconii, 22. april 2018 09:53)

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30

bundes

pre 6 godina

PO NOP! Ko bi to ocekivao bez Bugija? Rondo magija uvek bio! Covek sa verovatno najvecim kosarkaskim IQ u NBA, njegova citanja i odbrane i napada su za mene nestvarna, uvek zna sta ce se deseti u narednih nekoliko sekundi akcije. Jrue? Svi su znali da je opasan u oba pravca, ali ovo niko nije ocekivao, a za Davisa stvarno ne treba nista pisati niti se iznenadjivati njegovim partijama. Sto kaze moj drug, Davis je cudo koje se radja jednom u 20-30 godina. Mada iskreno ja mislim da je klupa NOP donela prevagu u ovom duelu (ko bi rekao, jer su im izmene do skoro bili igraci iz G-league), jer POR realno ima najgori roster od svih 16 timova u PO (moje misljenje) ako izuzmemo trojicu glavnih igraca. Pod klupa ne mislim direktno na igrace od 7-11 mesta u timu , vec igrace koji nemaju uloge kao vodeca tri igraca u oba tima.

mickey ward

pre 6 godina

Zaista sjajno Pelikansi su prosli dalje ocekivano predvodjeni Davisom,ali moram da napomenem Ronda koji igra i razigrava sve zaista je brutalan,molim ove sto pisu ne znalice sto ne prate i sto prozivaju bugija kako pelikani igraju bolje otkad se povredio,neverovatan spin pa covek je sam vukao prvi deo sezone kad je AD bio povredjen,pogotovo kad su bili zajedno na terenu sjajno su izgledali bili su visoko kotirani na zapadu ,jedno je sigurno da se bugi nije povredio Pelikani ne bi strepeli za play off do zadnjih par utakmica,zaista verujem da je Bugi spreman da bi imali neke sasnse protiv Voriorsa ovako ne znam bice tesko 4-2 za Voriorse.

Walter

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast.
(nix, 22. april 2018 08:19)
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.

marepp

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.

pa_stvarnoo___

pre 6 godina

#the n
procitaj tekst lijepo. Pise ZA NJEGA skromnih. i u cemu je tu problem? Covjek nas je navikao na 25+ i na 30+ utakmice. I 19p jeste skromno za takvog igraca. Nije lose. Ali skromno, definitivno jeste.

maconii

pre 6 godina

Lilard skromnih 19 poena.. da je neko od nasih dao 19, pisali bi kako je odlican ucinak, bla, bla bla.. toliko o objektivnosti novinara
(The n, 22. april 2018 09:11)

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak

ozymandias

pre 6 godina

Nije ovo NOP potpuno bez Cousinsa, jer je Cousins bio glavni igrač do povrede, odmorio je Davisa koji sada može da kida. Plus pun pogodak sa preporodjenim Mirotićem, Holliday koji je allstar kalibar i više nema privatnih problema, Rondo zna kako se igraju PO utakmice. Videli smo ove sezone koliko su povrede desetkovale najbolje timove, POR je bio jedna od retkih ekipa koja nije imala povredjene glavne igrače, ali isti ti igrači su se zamorili i dobili metlu.
U polufinalu verovatno će na GSW koji će imati Curryja od pola serije. Obrva je velika prednost NOP jer ne mogu da ga zaustave Zaza i McGee, Durant će biti matchovan sa Hollidayem/Mirotićem a obojica su sjajni defanzivci, najveća prednost GSW će naravno biti Curry kad se vrati, Pelikani će otkinuti najmanje dve pobede, ali do finala tesko.
Utah ne posustaje, Rubio, Mitchel, Ingels svaku utakmicu prebace 20p, Gobert kida ispod koša, igraju kao mašina. Oklahoma ima supertim sa četiri zvezde (3 1/2) ali sa isto toliko solera. I pored toga što je beskoristan za tim Carmelo mi je omiljeni igrač, top 20 statistika svih vremena a nikad ništa nije napravio. Navijam za Oklahomu.
Wolfsi neće dalje od ove pobede, Bjelica moze slobodno na obuje borosane pošto se neće naigrati do kraja sezone. 76rsi se muče sa žilavim MIA ali prolaze, velika prednost su im iskusni i jeftini Belineli i Ilyasova.

petarczv

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.
(marepp, 22. april 2018 09:02)

Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...

petarczv

pre 6 godina

Kako igraju pelikansi svaka cast. Tacno se zna sta ko radi i to je to. Davis mvp playoffa! A sta reci za dru holideja!!! Kako igra u oba pravca fantasticno. E tako se igra u play off modu njih dvojica uz kakav procenat suta mogo bi leflop da nauci kako se vodi ekipa i playoffu. Rondo se konacno uklopio u jednu ekipu i to cini mi se savrseno. Dejvis mu odgovara jer moze da isprati sve njegove lude pasove a onaj od sinoc iza ledja bez gledanja kad je izbacio dvojicu igraca portlanda je remek delo. Zanimljivo ce biti na zapadu. Utah fantasticno izbalansirana ekipa na putu da sa rookijem kao glavnim igracem izbaci tripl dabl westbrooka i ostale zvezdice oklahome. Kazete lebron nema sa kim da igra?! A sa kim igra utah? Riki rubio, gober, english, crauder koga im je lebron poslao jedini igrac koji ke igrao odbranu njemu nije valjao...

Don Serdjo

pre 6 godina

...uzivanje je gledati Dejvisa, sigurno najbolji centar danasnjice...takodje, Holidaj se sprda sa cuvarima, brutalan igrac...svaka cast, drago mi je zbog Pelikansa i te napacene savezne drzave...

Maki

pre 6 godina

Lepo reče jedan komentator. Tempiranje forme je presudilo Portlandu. Oni su krenuli negde oko polovine sezone da kidaju i kao da su umorni ušli u plejof. To ne umanjuje fantastičnu igru Nju Orleansa. Obrva je fenomenalan. A i ostali. Mirotić im je takodje legao kao budali šamar. Sa ovakvom igrom biće ozbiljan rival Golden stejtu, pa ne bi bilo čudo ni neka senzacija.

dzhoni

pre 6 godina

Bosnian Beast je imao 18 poena, 11 skokova, 3 kradje , 2 bloka i 2 asistencije pozz.
(You do, 22. april 2018 09:05)

A AD mu ubacio 47 poena i ponovo je kucao preko njega, pozzz

drmr

pre 6 godina

Mislim da niko na svetu nije verovao da Pelikansi i ako dobiju Portland u seriji, da to moze biti u manje od 6 ili 7 utakmica.

Espn analiticari uvek pre serije daju prognoze, nijedan nije uopste prognozirao da ce Pelikansi proci dalje, a kamoli ovo rasturanje.

Melo

pre 6 godina

Ovu metlu mislim da nije niko očekivao. Samo se bojim da ne stanu protiv GSW-a. Dajte neki otpor da gledamo sto više utakmica, mani se ovih metli :)

znam da znam

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga je Mirotic cuvao Nurkica sinoc ceo mec(kad ocigledno nije mogao da ga cuva), Dejvis ga je preuzeo par puta, i momentalno ga je zatvorio... Mirotic dosta izmoren, u napadu nije ni pokusavao nista, rvao se sa Nurkicem ceo mec, koji je dosta jaci od njega. S druge strane Dejvis u napadu oducio Nurkica, a bogami i Holidej Lilarda... Ne znam sta se desilo sa Lilardom ovu seriju.... Alfaruk Aminu je bio drugi najbolji igrac Portlanda u ovoj seriji, posle Mekaluma.

JPR24

pre 6 godina

Rekoh onomad metla na vidiku, ljudi se naljutili... Inače, Lilard je totalno podbacio u PO, sinoc McCallum, Aminu i Nurkic su drzali ekipu koliko toliko, ali dzaba, sa sruge strane fenomenalni Dejvis, Jrue sipao, Rondo delio, a Lilard u kanalu. Inace, Minesota, napokon da se Tauns malo probudi.

AloBre

pre 6 godina

Totalno neocekivan rezultat, ja sam mislio da Portland ovo dobija tipa 4-2,4-3. Dok se jos vodila borba za plejoff mislio sam da je NO najgora ekipa i da nemaju sta da traze u PO. Dzru kao da je dosao sa druge planet, Dejvis standardno odlican. Od kad se Bugi povredio, definitivno su se preporodili. Izgleda da Bugi osim licne statistike, ne donosi mnogo toga timu. Svaka cast Pelikanima.
Sto se tice Portlanda, izgleda da forma bila skandalozno tempirana, imali su cini mi se preko 10 pobeda u nizu pred kraj sezone i kao da su se zasitili, jos naleteli na ekipu koja je u usponu forme i to je to. Mnogi ce kritikovati Lilarda, da se nije video u ovoj seriji, sto je tacno, ali ne smemo da zaboravimo da je on mnogo puta sam nosio ovu ekipu u PO. Setimo se one trojke protiv Hjustona za pobedu u seriji. Cinjenica je da Portland, od kad je on tu, nije imao ekipu koja moze da konkurise za finale zapada, a kamoli za titulu. Kad smo vec kod Lilarda, moram da primetim kao da je i kod njega doslo do nekog zasicenja, i dalje je glavni igrac ali nije to to.
Sto se tice serije OKC - UTAH, mislim da je Juta kompletnija ekipa i mislim da ce proci dalje. OKC je i dalje skup individualaca, predvodjenja najvecim individualcem.

drmr

pre 6 godina

Mislim da niko na svetu nije verovao da Pelikansi i ako dobiju Portland u seriji, da to moze biti u manje od 6 ili 7 utakmica.

Espn analiticari uvek pre serije daju prognoze, nijedan nije uopste prognozirao da ce Pelikansi proci dalje, a kamoli ovo rasturanje.

Melo

pre 6 godina

Ovu metlu mislim da nije niko očekivao. Samo se bojim da ne stanu protiv GSW-a. Dajte neki otpor da gledamo sto više utakmica, mani se ovih metli :)

AloBre

pre 6 godina

Totalno neocekivan rezultat, ja sam mislio da Portland ovo dobija tipa 4-2,4-3. Dok se jos vodila borba za plejoff mislio sam da je NO najgora ekipa i da nemaju sta da traze u PO. Dzru kao da je dosao sa druge planet, Dejvis standardno odlican. Od kad se Bugi povredio, definitivno su se preporodili. Izgleda da Bugi osim licne statistike, ne donosi mnogo toga timu. Svaka cast Pelikanima.
Sto se tice Portlanda, izgleda da forma bila skandalozno tempirana, imali su cini mi se preko 10 pobeda u nizu pred kraj sezone i kao da su se zasitili, jos naleteli na ekipu koja je u usponu forme i to je to. Mnogi ce kritikovati Lilarda, da se nije video u ovoj seriji, sto je tacno, ali ne smemo da zaboravimo da je on mnogo puta sam nosio ovu ekipu u PO. Setimo se one trojke protiv Hjustona za pobedu u seriji. Cinjenica je da Portland, od kad je on tu, nije imao ekipu koja moze da konkurise za finale zapada, a kamoli za titulu. Kad smo vec kod Lilarda, moram da primetim kao da je i kod njega doslo do nekog zasicenja, i dalje je glavni igrac ali nije to to.
Sto se tice serije OKC - UTAH, mislim da je Juta kompletnija ekipa i mislim da ce proci dalje. OKC je i dalje skup individualaca, predvodjenja najvecim individualcem.

maconii

pre 6 godina

Lilard skromnih 19 poena.. da je neko od nasih dao 19, pisali bi kako je odlican ucinak, bla, bla bla.. toliko o objektivnosti novinara
(The n, 22. april 2018 09:11)

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak

dzhoni

pre 6 godina

Bosnian Beast je imao 18 poena, 11 skokova, 3 kradje , 2 bloka i 2 asistencije pozz.
(You do, 22. april 2018 09:05)

A AD mu ubacio 47 poena i ponovo je kucao preko njega, pozzz

marepp

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.

znam da znam

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga je Mirotic cuvao Nurkica sinoc ceo mec(kad ocigledno nije mogao da ga cuva), Dejvis ga je preuzeo par puta, i momentalno ga je zatvorio... Mirotic dosta izmoren, u napadu nije ni pokusavao nista, rvao se sa Nurkicem ceo mec, koji je dosta jaci od njega. S druge strane Dejvis u napadu oducio Nurkica, a bogami i Holidej Lilarda... Ne znam sta se desilo sa Lilardom ovu seriju.... Alfaruk Aminu je bio drugi najbolji igrac Portlanda u ovoj seriji, posle Mekaluma.

Maki

pre 6 godina

Lepo reče jedan komentator. Tempiranje forme je presudilo Portlandu. Oni su krenuli negde oko polovine sezone da kidaju i kao da su umorni ušli u plejof. To ne umanjuje fantastičnu igru Nju Orleansa. Obrva je fenomenalan. A i ostali. Mirotić im je takodje legao kao budali šamar. Sa ovakvom igrom biće ozbiljan rival Golden stejtu, pa ne bi bilo čudo ni neka senzacija.

Mitchell

pre 6 godina

@znam da znam Mirotic je cuvao Nurkica da bi mogli da neutralisu Lilarda i njegovu p&r igru,koja mu je medju najboljima u ligi. Zato svaki put kad je dosao u blok Nurkic, Mirotic i Holiday su udvajali DL da bi se on sto pre oslobodi lopte i doda Nurkicu na koga je onda izlazio AD i ostavljao samog Aminua koji je relativno slab suter i moze najmanje stete da im napravi. AD igra savrsenu pomoc sa strane i njegova velicina dolazi do izrazaja kad je pod kosem a ne na perimetru kako bi bilo da je on inicajlno cuvao nurkica.. jako nepovoljan matchup za Portland, jer bez p&r igre na kojoj im se zasniva napad nesu imali sta da traze.. Nije DL los i kukavica vec jednostavno dobra taktika NO i predobra odbrana 1v1 Holidaya koji se nije odvajao od njega, sto je rezultiralo da u prve tri utakmice DL suta 2/18 kad ga direktno cuva Holiday. Nije sve tako jednostavno kao sto se cini na prvu loptu. Pozdrav!

ozymandias

pre 6 godina

Nije ovo NOP potpuno bez Cousinsa, jer je Cousins bio glavni igrač do povrede, odmorio je Davisa koji sada može da kida. Plus pun pogodak sa preporodjenim Mirotićem, Holliday koji je allstar kalibar i više nema privatnih problema, Rondo zna kako se igraju PO utakmice. Videli smo ove sezone koliko su povrede desetkovale najbolje timove, POR je bio jedna od retkih ekipa koja nije imala povredjene glavne igrače, ali isti ti igrači su se zamorili i dobili metlu.
U polufinalu verovatno će na GSW koji će imati Curryja od pola serije. Obrva je velika prednost NOP jer ne mogu da ga zaustave Zaza i McGee, Durant će biti matchovan sa Hollidayem/Mirotićem a obojica su sjajni defanzivci, najveća prednost GSW će naravno biti Curry kad se vrati, Pelikani će otkinuti najmanje dve pobede, ali do finala tesko.
Utah ne posustaje, Rubio, Mitchel, Ingels svaku utakmicu prebace 20p, Gobert kida ispod koša, igraju kao mašina. Oklahoma ima supertim sa četiri zvezde (3 1/2) ali sa isto toliko solera. I pored toga što je beskoristan za tim Carmelo mi je omiljeni igrač, top 20 statistika svih vremena a nikad ništa nije napravio. Navijam za Oklahomu.
Wolfsi neće dalje od ove pobede, Bjelica moze slobodno na obuje borosane pošto se neće naigrati do kraja sezone. 76rsi se muče sa žilavim MIA ali prolaze, velika prednost su im iskusni i jeftini Belineli i Ilyasova.

Don Serdjo

pre 6 godina

...uzivanje je gledati Dejvisa, sigurno najbolji centar danasnjice...takodje, Holidaj se sprda sa cuvarima, brutalan igrac...svaka cast, drago mi je zbog Pelikansa i te napacene savezne drzave...

petarczv

pre 6 godina

Kako igraju pelikansi svaka cast. Tacno se zna sta ko radi i to je to. Davis mvp playoffa! A sta reci za dru holideja!!! Kako igra u oba pravca fantasticno. E tako se igra u play off modu njih dvojica uz kakav procenat suta mogo bi leflop da nauci kako se vodi ekipa i playoffu. Rondo se konacno uklopio u jednu ekipu i to cini mi se savrseno. Dejvis mu odgovara jer moze da isprati sve njegove lude pasove a onaj od sinoc iza ledja bez gledanja kad je izbacio dvojicu igraca portlanda je remek delo. Zanimljivo ce biti na zapadu. Utah fantasticno izbalansirana ekipa na putu da sa rookijem kao glavnim igracem izbaci tripl dabl westbrooka i ostale zvezdice oklahome. Kazete lebron nema sa kim da igra?! A sa kim igra utah? Riki rubio, gober, english, crauder koga im je lebron poslao jedini igrac koji ke igrao odbranu njemu nije valjao...

JPR24

pre 6 godina

Rekoh onomad metla na vidiku, ljudi se naljutili... Inače, Lilard je totalno podbacio u PO, sinoc McCallum, Aminu i Nurkic su drzali ekipu koliko toliko, ali dzaba, sa sruge strane fenomenalni Dejvis, Jrue sipao, Rondo delio, a Lilard u kanalu. Inace, Minesota, napokon da se Tauns malo probudi.

mickey ward

pre 6 godina

Zaista sjajno Pelikansi su prosli dalje ocekivano predvodjeni Davisom,ali moram da napomenem Ronda koji igra i razigrava sve zaista je brutalan,molim ove sto pisu ne znalice sto ne prate i sto prozivaju bugija kako pelikani igraju bolje otkad se povredio,neverovatan spin pa covek je sam vukao prvi deo sezone kad je AD bio povredjen,pogotovo kad su bili zajedno na terenu sjajno su izgledali bili su visoko kotirani na zapadu ,jedno je sigurno da se bugi nije povredio Pelikani ne bi strepeli za play off do zadnjih par utakmica,zaista verujem da je Bugi spreman da bi imali neke sasnse protiv Voriorsa ovako ne znam bice tesko 4-2 za Voriorse.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Voleo bih da Dejvis isporuči 50-piece Grinu u nekom od predstojećih duela GSW-NOP. Ako je sa nekim Drejmond imao problema da ga brani, onda je to "Obrva", redovno ga razbija u međusobnim duelima. Mislim da će ofanzivno isparirati Goldenu, ali koliko mogu da ih zadrže na drugoj strani terena, to moramo videti. Verovatno će Stef biti ta prevaga i njegovih 25-30 poena po meču. Durent će isporučiti svoje, dok za Kleja tipujem da će imati "toplo-hladno" seriju. Prednost ide i klupi GSW. Ako "Pelikani" budu na odbrambenom nivou kao protiv Portlanda (Holidej, Rondo i Dejvis), malo uspore nekog iz "Velike trojke", gledaćemo zanimljive i neizvesne mečeve, kakve svi priželjkujemo : )

Gde ja živim

pre 6 godina

(The n, 22. april 2018 09:11)

Koji deo u "ZA NJEGA SKROMNIH 19 POENA" ti nije objektivan? Inače meni jedan od omiljenijih igrača, ali u ovoj seriji je potpuno podbacio. NOP kako je delovao u jednom periodu pogubljen je sjajan, Dejvis monstruozan, videćemo koliko mogu.

pa_stvarnoo___

pre 6 godina

#the n
procitaj tekst lijepo. Pise ZA NJEGA skromnih. i u cemu je tu problem? Covjek nas je navikao na 25+ i na 30+ utakmice. I 19p jeste skromno za takvog igraca. Nije lose. Ali skromno, definitivno jeste.

Memfis

pre 6 godina

E baš mi je drago za metlu zbog onog duduka Melburna. Mesecima lupeta kako Portland ima najbolji backcourt tandem, kako zajedno sa Nurkićem (koji je navodno najbolji defanzivac na poziciji 5) predstavljaju jako ozbiljan tim od koga će svi da se tresu u plejofu, dok je Jokić igrač za regularni deo itd. Neću više da nabrajam, bukvalno sam osetio kako gubim inteligenciju dok njegove "misli" ispisujem (kao da sam gledao parove 10 minuta). A i Pelikani su mi najdraža ekipa u plejofu, Mirotić je mnogo dobar lik, Dejvis je igračina, tako da samo napred, sa istom taktikom udvajanja (Durenta) u sledećoj rundi.

znam da znam

pre 6 godina

@grdoje
Ladno si poredio ovaj tim Filadelfije sa onim timom Detroita, stvarno ne vidim tu veliku slicnost...
Bilaps-Simons, slicnosti bez
Hamilton-Redik, Hamilton bio drive igrac a Redik spot up suter
Prins-Kovington, tu ima neke slicnosti, s tim sto je Prins bio vise defanzivno orijentisan
Rasid Valas-Saric , bukvalno jedina slicnost ova dva igraca je sto obojica sutaju trojke
Ben Valas-Embid, bukvalno jedina slicnost je sto obojica su zver u odbrani, a u napadu druga prica skroz
Vrlo malo slicnosti izmedju ove File i onog Detroita, to je moje skromno misljenje

knockdown

pre 6 godina

Da Cousins nije povredjen Pelicansi bi bili konkurenti za titulu.Njegovom povredom ostali igraci su dobili slobodu (Davis, Holiday, Rondo, Moore) i to su savrseno iskoristili.U odbrani bi bili mnogo jaki retko ko bi im davao lake poene iz reketa a i Holiday i Rondo dobro brane sut za tri.Ovako nije nemoguce, ali opet tesko do titule.Posle ove serije sigurno su dobili jednog fana.

jojo

pre 6 godina

Nurko previše zavisi od kvalitetne spoljne linije. Centar starog kova, snaga bez i malo tehnike. Sam je truba, pojma nema da izgradi svoj poen ili asist pored ozbiljnijeg čuvara. Nizak košarkaški IQ, čak i za centra. Ali jeste jako dobar u odbrani. AD je kompletna četvorka i petica, nešto čemu Jokić treba da stremi, samo što tu brzinu i fizikaliju nikad neće imati. Mora mozak to da nadoknadi.

Aca

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.(marepp, 22. april 2018 09:02)Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...
(petarczv, 22. april 2018 09:39)
Pratim NBA od kraja '80ih i igrača sa takvim fizikalijama jos nisam gledao. Meni je veće iznenađenje kad ne postigne 40+ poena.

the answer

pre 6 godina

@petarczv

auu druze kolko si ti bolestan,opet prozivas lebrona,govori se o Entoni Dejvisu,Dru Holideju,sjajnim pelikanima, ti se opet dotices lebrona..definitvno ali definitvno si psihickki jako nestabilan.

Walter

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast.
(nix, 22. april 2018 08:19)
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.

znam da znam

pre 6 godina

@Mitchel
hvala za objasnjenje, ali Nurkic je sinoc dao kos Miroticu skoro svaki put kad su mu je spustili, Dejvis ga je preuzeo kad je Portland prisao na -2 u posednjoj cetvrtini. Dva napada , prvi mu izbije lopti, drugi napad ga zalepi.
Vise mi se cini da su cuvali Dejvisa za napad...

scholes

pre 6 godina

Holidej za sada utisak PO, ne samo zbog poenterskog učinka već i što je Lilarda stavio u džep. Očekivao sam mnogo više od Demiana, izgleda da sam se mnogo ogrešio o njega.
Inače Portland je sinoćnim porazom produžio niz na 10 uzastopnih poraza u PO.

Luka

pre 6 godina

Majstorska odbrana i taktika. Holidej spakovao u džep Lilarda. Entoni Dejvis je sjajan zaštitnik obruča i defanzivac, ne znam što prozivate Nurkića, nije imao šansu. A sinoće igrao sasvim dobro. Rondo je mađioničar. Kazins jeste dobar ali je defanzivno nula, pa se od njegove povrede Pelikani dobro "snalaze" na obe strane parketa. Mislim da će Dejvisove brojke protiv GS-a biti za istoriju.

nix

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast. 
(nix, 22. april 2018 08:19) 
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.
(Walter, 22. april 2018 09:37

E Waltere brate dobro je, nije lose kao sto ti kazes, idemo na svadbu sa svatovima pa se spremam cirkamo wiskey.. Pozdrav i za loncice...

samba

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.

petarczv

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.
(marepp, 22. april 2018 09:02)

Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...

bundes

pre 6 godina

PO NOP! Ko bi to ocekivao bez Bugija? Rondo magija uvek bio! Covek sa verovatno najvecim kosarkaskim IQ u NBA, njegova citanja i odbrane i napada su za mene nestvarna, uvek zna sta ce se deseti u narednih nekoliko sekundi akcije. Jrue? Svi su znali da je opasan u oba pravca, ali ovo niko nije ocekivao, a za Davisa stvarno ne treba nista pisati niti se iznenadjivati njegovim partijama. Sto kaze moj drug, Davis je cudo koje se radja jednom u 20-30 godina. Mada iskreno ja mislim da je klupa NOP donela prevagu u ovom duelu (ko bi rekao, jer su im izmene do skoro bili igraci iz G-league), jer POR realno ima najgori roster od svih 16 timova u PO (moje misljenje) ako izuzmemo trojicu glavnih igraca. Pod klupa ne mislim direktno na igrace od 7-11 mesta u timu , vec igrace koji nemaju uloge kao vodeca tri igraca u oba tima.

Grdoje

pre 6 godina

PHI definitivno ekipa kakvu sam cekao posle DET sa dva Valasa, Prinsom, Bilapsom i Hamiltonom. Preslikano osim sto se ceka plej, pa Simons krpi sve rupe. Embid i Simons zakljucavaju reket u odbrani, Saric imitira Rasida, Redik Hamiltona itd, itd..
Elem, odusevio me Simons sa kontrolom emocija kad su probali da ga isprovociraju.
PHI sazreva, videcemo u nastavku kako ce sve izneti ali sampionski gen je tu.
Juta je zbila redove, navijaci su podsetili na sebe iz serija sa CHI od vremena Velikog. Pored onoliko decibela, nema sanse da izgube kod kuce.

bundes

pre 6 godina

@Grdoje Lepo da je neko pomenuo to u vezi sa Simonsom, jer je nestvarno zrela reakcija u pravoj PO utakmici punoj naboja i tenzije. Ne slazem se u potpunosti za ovo na relaciji slicnosti Det-Phi, iz razloga sto je titula 2004 osvojena sa sest igraca u rotaciji (realna rotacija) i sa verovatno jednom od tri najbolje odbrane ikada vidjenom. Embiid mnogo lici na Wallaca u odbrani, dok je u napadu novi Bugi (meni tako deluje), ali Saric i Rip? Obozavam Sarica(verovatno najbolji Euro igrac u NBA iza Jokica) ali ne smemo da ga poredimo sa Ripom jos uvek (moje misljenje).

Dragan Borca

pre 6 godina

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak
(maconii, 22. april 2018 09:53)

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30
(Dragan Borca, 22. april 2018 10:51)
Druze, ti si sad tek poceo da pratis kosarku, pricekaj mall, nauci prvo pravila, istoriju, ko kome odgovara...
Evo da ti ja pojasnim zasto je Lilard imao skromne ucinke.
Zato sto je Portland ekipa od jedne zvijezde a naisli su na ekipu koja je odlucila da pazi tu jednu zvijezdu a drugi sto daju.
To je lako u PO sprovesti jer je dozvoljena prljavija igra.
Tako da Lilard, igracina i dokazano jedan od igraca sa najvecim cojones u ligi, nije mogao da da bez 20p po mecu.
Ti i Jokic, sto bi bilo kad bi bilo.
Lilard je sinoc dao 19p a Jokic 0.
Lilard je oko 180 a Jokic oko 208.
Ali mislim da i jedan i drugi bi bili nikakvi ako se protivnicki treneri odluce za to da njih zaustave.
S tim sto bi Lilard bio nikakav sa 20p a Joka nikalav sa 8p.
p.s. Sto mislis zasto je Mekalum dao sinoc 38p? Pa za njega nema taktike. Jedan covjek da ga pazi, taj ako treba neka udvoji i Lilarda... Zato je Durant bio onako goropadan u finalu. Nema dovoljno igraca da se udvoje 4 superstara.
Nauci pravila, taktike...

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.
(Batko)

Top 5 najboljih... Kad pubertetlija u skoli ne nauci sta je pleonazam.

DisordeR

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.
(samba, 22. april 2018 11:08)

Bice cupavo sa Raketama (ako i jedni i drugi dodju do finala zapada a ne vidim zasto ne bi).

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nurkara, najbolji centar lige???! Zver ,beast ?!?! Smešan igrač
(Ja, 22. april 2018 09:39)

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.

Tilo

pre 6 godina

Svi rekordi NBA lige padaju u narednih 10 godina. Nacin igre se promenio, odbrane se ne igraju kao pre, niti se napadi grade 15-20 sekundi. 130:120 vise nije "auuu koliko poena". Pre samo 10-ak godina davalo se prosecno 195 poena po utakmici u ligaskom delu, sada 215. Za asistenciju se racuna bukvalno sve. Vise je i skokova zbog vise promasaja. Skoro svi ce igrati do 40 godina jer je i medicina napredovala. Dakle padaju svi rekordi lagano...

Malo

pre 6 godina

Sam zakasnio al maestralna taktika trenera Pelikansa .Svesno je zrtvovao Mirotica ,staveci ga da cuva Nurkica ,a Dejvis odmoran radio sta je hteo .Za Liarda ne postoji izgovor umoran i tako dalje .Ovo je sasvim druga kosarka od regularnog dela .Pre bih rekao da je Holidej pokazao toj strasnoj bekovskoj liniji Portlanda kako treba da igra pravi superstar .

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nurkara, najbolji centar lige???! Zver ,beast ?!?! Smešan igrač
(Ja, 22. april 2018 09:39)

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.

Walter

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast.
(nix, 22. april 2018 08:19)
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30
(Dragan Borca, 22. april 2018 10:51)
Druze, ti si sad tek poceo da pratis kosarku, pricekaj mall, nauci prvo pravila, istoriju, ko kome odgovara...
Evo da ti ja pojasnim zasto je Lilard imao skromne ucinke.
Zato sto je Portland ekipa od jedne zvijezde a naisli su na ekipu koja je odlucila da pazi tu jednu zvijezdu a drugi sto daju.
To je lako u PO sprovesti jer je dozvoljena prljavija igra.
Tako da Lilard, igracina i dokazano jedan od igraca sa najvecim cojones u ligi, nije mogao da da bez 20p po mecu.
Ti i Jokic, sto bi bilo kad bi bilo.
Lilard je sinoc dao 19p a Jokic 0.
Lilard je oko 180 a Jokic oko 208.
Ali mislim da i jedan i drugi bi bili nikakvi ako se protivnicki treneri odluce za to da njih zaustave.
S tim sto bi Lilard bio nikakav sa 20p a Joka nikalav sa 8p.
p.s. Sto mislis zasto je Mekalum dao sinoc 38p? Pa za njega nema taktike. Jedan covjek da ga pazi, taj ako treba neka udvoji i Lilarda... Zato je Durant bio onako goropadan u finalu. Nema dovoljno igraca da se udvoje 4 superstara.
Nauci pravila, taktike...

petarczv

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.
(marepp, 22. april 2018 09:02)

Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...

ozymandias

pre 6 godina

Nije ovo NOP potpuno bez Cousinsa, jer je Cousins bio glavni igrač do povrede, odmorio je Davisa koji sada može da kida. Plus pun pogodak sa preporodjenim Mirotićem, Holliday koji je allstar kalibar i više nema privatnih problema, Rondo zna kako se igraju PO utakmice. Videli smo ove sezone koliko su povrede desetkovale najbolje timove, POR je bio jedna od retkih ekipa koja nije imala povredjene glavne igrače, ali isti ti igrači su se zamorili i dobili metlu.
U polufinalu verovatno će na GSW koji će imati Curryja od pola serije. Obrva je velika prednost NOP jer ne mogu da ga zaustave Zaza i McGee, Durant će biti matchovan sa Hollidayem/Mirotićem a obojica su sjajni defanzivci, najveća prednost GSW će naravno biti Curry kad se vrati, Pelikani će otkinuti najmanje dve pobede, ali do finala tesko.
Utah ne posustaje, Rubio, Mitchel, Ingels svaku utakmicu prebace 20p, Gobert kida ispod koša, igraju kao mašina. Oklahoma ima supertim sa četiri zvezde (3 1/2) ali sa isto toliko solera. I pored toga što je beskoristan za tim Carmelo mi je omiljeni igrač, top 20 statistika svih vremena a nikad ništa nije napravio. Navijam za Oklahomu.
Wolfsi neće dalje od ove pobede, Bjelica moze slobodno na obuje borosane pošto se neće naigrati do kraja sezone. 76rsi se muče sa žilavim MIA ali prolaze, velika prednost su im iskusni i jeftini Belineli i Ilyasova.

AloBre

pre 6 godina

Totalno neocekivan rezultat, ja sam mislio da Portland ovo dobija tipa 4-2,4-3. Dok se jos vodila borba za plejoff mislio sam da je NO najgora ekipa i da nemaju sta da traze u PO. Dzru kao da je dosao sa druge planet, Dejvis standardno odlican. Od kad se Bugi povredio, definitivno su se preporodili. Izgleda da Bugi osim licne statistike, ne donosi mnogo toga timu. Svaka cast Pelikanima.
Sto se tice Portlanda, izgleda da forma bila skandalozno tempirana, imali su cini mi se preko 10 pobeda u nizu pred kraj sezone i kao da su se zasitili, jos naleteli na ekipu koja je u usponu forme i to je to. Mnogi ce kritikovati Lilarda, da se nije video u ovoj seriji, sto je tacno, ali ne smemo da zaboravimo da je on mnogo puta sam nosio ovu ekipu u PO. Setimo se one trojke protiv Hjustona za pobedu u seriji. Cinjenica je da Portland, od kad je on tu, nije imao ekipu koja moze da konkurise za finale zapada, a kamoli za titulu. Kad smo vec kod Lilarda, moram da primetim kao da je i kod njega doslo do nekog zasicenja, i dalje je glavni igrac ali nije to to.
Sto se tice serije OKC - UTAH, mislim da je Juta kompletnija ekipa i mislim da ce proci dalje. OKC je i dalje skup individualaca, predvodjenja najvecim individualcem.

Dragan Borca

pre 6 godina

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak
(maconii, 22. april 2018 09:53)

Ne blamiraj se, postajete neki kao Amerikanci crnci, koji zesce potcenjuju bele igrace. Lilard se zesce izblamirao u ove 4 utakmice i jos jednom pokazao da je precenjen igrac. Nije on nikakav superstar sa ovakvom igrom, a Jokic je vec sada bolji od njega. Idi na ESPN pa pogledaj kako su rangirali Jokica na 16. mesto u ligi, a Lilarda na 18. mesto, ljudi za razliku od vas neznalica i crnaca vrlo dobro znaju stanje stvari. http://www.espn.com/nba/story/_/page/nbarank1130/nbarank-players-11-30

petarczv

pre 6 godina

Kako igraju pelikansi svaka cast. Tacno se zna sta ko radi i to je to. Davis mvp playoffa! A sta reci za dru holideja!!! Kako igra u oba pravca fantasticno. E tako se igra u play off modu njih dvojica uz kakav procenat suta mogo bi leflop da nauci kako se vodi ekipa i playoffu. Rondo se konacno uklopio u jednu ekipu i to cini mi se savrseno. Dejvis mu odgovara jer moze da isprati sve njegove lude pasove a onaj od sinoc iza ledja bez gledanja kad je izbacio dvojicu igraca portlanda je remek delo. Zanimljivo ce biti na zapadu. Utah fantasticno izbalansirana ekipa na putu da sa rookijem kao glavnim igracem izbaci tripl dabl westbrooka i ostale zvezdice oklahome. Kazete lebron nema sa kim da igra?! A sa kim igra utah? Riki rubio, gober, english, crauder koga im je lebron poslao jedini igrac koji ke igrao odbranu njemu nije valjao...

nix

pre 6 godina

Hahah gde su sad bosanski lonci da nam kazu ko je bosnian beast. 
(nix, 22. april 2018 08:19) 
A gde si ti sokole? Kako je tebi probuditi se svako jutro? Pun jada i bede treba celi dan izdržati.
(Walter, 22. april 2018 09:37

E Waltere brate dobro je, nije lose kao sto ti kazes, idemo na svadbu sa svatovima pa se spremam cirkamo wiskey.. Pozdrav i za loncice...

mickey ward

pre 6 godina

Zaista sjajno Pelikansi su prosli dalje ocekivano predvodjeni Davisom,ali moram da napomenem Ronda koji igra i razigrava sve zaista je brutalan,molim ove sto pisu ne znalice sto ne prate i sto prozivaju bugija kako pelikani igraju bolje otkad se povredio,neverovatan spin pa covek je sam vukao prvi deo sezone kad je AD bio povredjen,pogotovo kad su bili zajedno na terenu sjajno su izgledali bili su visoko kotirani na zapadu ,jedno je sigurno da se bugi nije povredio Pelikani ne bi strepeli za play off do zadnjih par utakmica,zaista verujem da je Bugi spreman da bi imali neke sasnse protiv Voriorsa ovako ne znam bice tesko 4-2 za Voriorse.

the answer

pre 6 godina

@petarczv

auu druze kolko si ti bolestan,opet prozivas lebrona,govori se o Entoni Dejvisu,Dru Holideju,sjajnim pelikanima, ti se opet dotices lebrona..definitvno ali definitvno si psihickki jako nestabilan.

drmr

pre 6 godina

Mislim da niko na svetu nije verovao da Pelikansi i ako dobiju Portland u seriji, da to moze biti u manje od 6 ili 7 utakmica.

Espn analiticari uvek pre serije daju prognoze, nijedan nije uopste prognozirao da ce Pelikansi proci dalje, a kamoli ovo rasturanje.

znam da znam

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga je Mirotic cuvao Nurkica sinoc ceo mec(kad ocigledno nije mogao da ga cuva), Dejvis ga je preuzeo par puta, i momentalno ga je zatvorio... Mirotic dosta izmoren, u napadu nije ni pokusavao nista, rvao se sa Nurkicem ceo mec, koji je dosta jaci od njega. S druge strane Dejvis u napadu oducio Nurkica, a bogami i Holidej Lilarda... Ne znam sta se desilo sa Lilardom ovu seriju.... Alfaruk Aminu je bio drugi najbolji igrac Portlanda u ovoj seriji, posle Mekaluma.

dzhoni

pre 6 godina

Bosnian Beast je imao 18 poena, 11 skokova, 3 kradje , 2 bloka i 2 asistencije pozz.
(You do, 22. april 2018 09:05)

A AD mu ubacio 47 poena i ponovo je kucao preko njega, pozzz

Melo

pre 6 godina

Ovu metlu mislim da nije niko očekivao. Samo se bojim da ne stanu protiv GSW-a. Dajte neki otpor da gledamo sto više utakmica, mani se ovih metli :)

knockdown

pre 6 godina

Da Cousins nije povredjen Pelicansi bi bili konkurenti za titulu.Njegovom povredom ostali igraci su dobili slobodu (Davis, Holiday, Rondo, Moore) i to su savrseno iskoristili.U odbrani bi bili mnogo jaki retko ko bi im davao lake poene iz reketa a i Holiday i Rondo dobro brane sut za tri.Ovako nije nemoguce, ali opet tesko do titule.Posle ove serije sigurno su dobili jednog fana.

Grdoje

pre 6 godina

PHI definitivno ekipa kakvu sam cekao posle DET sa dva Valasa, Prinsom, Bilapsom i Hamiltonom. Preslikano osim sto se ceka plej, pa Simons krpi sve rupe. Embid i Simons zakljucavaju reket u odbrani, Saric imitira Rasida, Redik Hamiltona itd, itd..
Elem, odusevio me Simons sa kontrolom emocija kad su probali da ga isprovociraju.
PHI sazreva, videcemo u nastavku kako ce sve izneti ali sampionski gen je tu.
Juta je zbila redove, navijaci su podsetili na sebe iz serija sa CHI od vremena Velikog. Pored onoliko decibela, nema sanse da izgube kod kuce.

maconii

pre 6 godina

Lilard skromnih 19 poena.. da je neko od nasih dao 19, pisali bi kako je odlican ucinak, bla, bla bla.. toliko o objektivnosti novinara
(The n, 22. april 2018 09:11)

ne moze nijedan nas igrac da se poredi sa lilardom...lilard je super star,fantastican igrac tako da 19 poena je zaista skroman ucinak

samba

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.

jojo

pre 6 godina

Nurko previše zavisi od kvalitetne spoljne linije. Centar starog kova, snaga bez i malo tehnike. Sam je truba, pojma nema da izgradi svoj poen ili asist pored ozbiljnijeg čuvara. Nizak košarkaški IQ, čak i za centra. Ali jeste jako dobar u odbrani. AD je kompletna četvorka i petica, nešto čemu Jokić treba da stremi, samo što tu brzinu i fizikaliju nikad neće imati. Mora mozak to da nadoknadi.

Memfis

pre 6 godina

E baš mi je drago za metlu zbog onog duduka Melburna. Mesecima lupeta kako Portland ima najbolji backcourt tandem, kako zajedno sa Nurkićem (koji je navodno najbolji defanzivac na poziciji 5) predstavljaju jako ozbiljan tim od koga će svi da se tresu u plejofu, dok je Jokić igrač za regularni deo itd. Neću više da nabrajam, bukvalno sam osetio kako gubim inteligenciju dok njegove "misli" ispisujem (kao da sam gledao parove 10 minuta). A i Pelikani su mi najdraža ekipa u plejofu, Mirotić je mnogo dobar lik, Dejvis je igračina, tako da samo napred, sa istom taktikom udvajanja (Durenta) u sledećoj rundi.

JPR24

pre 6 godina

Rekoh onomad metla na vidiku, ljudi se naljutili... Inače, Lilard je totalno podbacio u PO, sinoc McCallum, Aminu i Nurkic su drzali ekipu koliko toliko, ali dzaba, sa sruge strane fenomenalni Dejvis, Jrue sipao, Rondo delio, a Lilard u kanalu. Inace, Minesota, napokon da se Tauns malo probudi.

marepp

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.

Maki

pre 6 godina

Lepo reče jedan komentator. Tempiranje forme je presudilo Portlandu. Oni su krenuli negde oko polovine sezone da kidaju i kao da su umorni ušli u plejof. To ne umanjuje fantastičnu igru Nju Orleansa. Obrva je fenomenalan. A i ostali. Mirotić im je takodje legao kao budali šamar. Sa ovakvom igrom biće ozbiljan rival Golden stejtu, pa ne bi bilo čudo ni neka senzacija.

Luka

pre 6 godina

Majstorska odbrana i taktika. Holidej spakovao u džep Lilarda. Entoni Dejvis je sjajan zaštitnik obruča i defanzivac, ne znam što prozivate Nurkića, nije imao šansu. A sinoće igrao sasvim dobro. Rondo je mađioničar. Kazins jeste dobar ali je defanzivno nula, pa se od njegove povrede Pelikani dobro "snalaze" na obe strane parketa. Mislim da će Dejvisove brojke protiv GS-a biti za istoriju.

Don Serdjo

pre 6 godina

...uzivanje je gledati Dejvisa, sigurno najbolji centar danasnjice...takodje, Holidaj se sprda sa cuvarima, brutalan igrac...svaka cast, drago mi je zbog Pelikansa i te napacene savezne drzave...

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Voleo bih da Dejvis isporuči 50-piece Grinu u nekom od predstojećih duela GSW-NOP. Ako je sa nekim Drejmond imao problema da ga brani, onda je to "Obrva", redovno ga razbija u međusobnim duelima. Mislim da će ofanzivno isparirati Goldenu, ali koliko mogu da ih zadrže na drugoj strani terena, to moramo videti. Verovatno će Stef biti ta prevaga i njegovih 25-30 poena po meču. Durent će isporučiti svoje, dok za Kleja tipujem da će imati "toplo-hladno" seriju. Prednost ide i klupi GSW. Ako "Pelikani" budu na odbrambenom nivou kao protiv Portlanda (Holidej, Rondo i Dejvis), malo uspore nekog iz "Velike trojke", gledaćemo zanimljive i neizvesne mečeve, kakve svi priželjkujemo : )

znam da znam

pre 6 godina

@Mitchel
hvala za objasnjenje, ali Nurkic je sinoc dao kos Miroticu skoro svaki put kad su mu je spustili, Dejvis ga je preuzeo kad je Portland prisao na -2 u posednjoj cetvrtini. Dva napada , prvi mu izbije lopti, drugi napad ga zalepi.
Vise mi se cini da su cuvali Dejvisa za napad...

pa_stvarnoo___

pre 6 godina

#the n
procitaj tekst lijepo. Pise ZA NJEGA skromnih. i u cemu je tu problem? Covjek nas je navikao na 25+ i na 30+ utakmice. I 19p jeste skromno za takvog igraca. Nije lose. Ali skromno, definitivno jeste.

bundes

pre 6 godina

PO NOP! Ko bi to ocekivao bez Bugija? Rondo magija uvek bio! Covek sa verovatno najvecim kosarkaskim IQ u NBA, njegova citanja i odbrane i napada su za mene nestvarna, uvek zna sta ce se deseti u narednih nekoliko sekundi akcije. Jrue? Svi su znali da je opasan u oba pravca, ali ovo niko nije ocekivao, a za Davisa stvarno ne treba nista pisati niti se iznenadjivati njegovim partijama. Sto kaze moj drug, Davis je cudo koje se radja jednom u 20-30 godina. Mada iskreno ja mislim da je klupa NOP donela prevagu u ovom duelu (ko bi rekao, jer su im izmene do skoro bili igraci iz G-league), jer POR realno ima najgori roster od svih 16 timova u PO (moje misljenje) ako izuzmemo trojicu glavnih igraca. Pod klupa ne mislim direktno na igrace od 7-11 mesta u timu , vec igrace koji nemaju uloge kao vodeca tri igraca u oba tima.

Aca

pre 6 godina

AD je ubedljivo najbolji visoki igrac na svetu, bio sam ubedjen da zajedno sa Bugijem nemaju nikakve sanse ali bez Bugija funkcionisu fenomenalno.(marepp, 22. april 2018 09:02)Nije najbolji visoki igrac vec najbolji igrac uopste...
(petarczv, 22. april 2018 09:39)
Pratim NBA od kraja '80ih i igrača sa takvim fizikalijama jos nisam gledao. Meni je veće iznenađenje kad ne postigne 40+ poena.

Mitchell

pre 6 godina

@znam da znam Mirotic je cuvao Nurkica da bi mogli da neutralisu Lilarda i njegovu p&r igru,koja mu je medju najboljima u ligi. Zato svaki put kad je dosao u blok Nurkic, Mirotic i Holiday su udvajali DL da bi se on sto pre oslobodi lopte i doda Nurkicu na koga je onda izlazio AD i ostavljao samog Aminua koji je relativno slab suter i moze najmanje stete da im napravi. AD igra savrsenu pomoc sa strane i njegova velicina dolazi do izrazaja kad je pod kosem a ne na perimetru kako bi bilo da je on inicajlno cuvao nurkica.. jako nepovoljan matchup za Portland, jer bez p&r igre na kojoj im se zasniva napad nesu imali sta da traze.. Nije DL los i kukavica vec jednostavno dobra taktika NO i predobra odbrana 1v1 Holidaya koji se nije odvajao od njega, sto je rezultiralo da u prve tri utakmice DL suta 2/18 kad ga direktno cuva Holiday. Nije sve tako jednostavno kao sto se cini na prvu loptu. Pozdrav!

bundes

pre 6 godina

@Grdoje Lepo da je neko pomenuo to u vezi sa Simonsom, jer je nestvarno zrela reakcija u pravoj PO utakmici punoj naboja i tenzije. Ne slazem se u potpunosti za ovo na relaciji slicnosti Det-Phi, iz razloga sto je titula 2004 osvojena sa sest igraca u rotaciji (realna rotacija) i sa verovatno jednom od tri najbolje odbrane ikada vidjenom. Embiid mnogo lici na Wallaca u odbrani, dok je u napadu novi Bugi (meni tako deluje), ali Saric i Rip? Obozavam Sarica(verovatno najbolji Euro igrac u NBA iza Jokica) ali ne smemo da ga poredimo sa Ripom jos uvek (moje misljenje).

scholes

pre 6 godina

Holidej za sada utisak PO, ne samo zbog poenterskog učinka već i što je Lilarda stavio u džep. Očekivao sam mnogo više od Demiana, izgleda da sam se mnogo ogrešio o njega.
Inače Portland je sinoćnim porazom produžio niz na 10 uzastopnih poraza u PO.

DisordeR

pre 6 godina

U redu je da sutiras manje od 30%, izgubis 8 lopti, dokazes po ko zna koji put da si nabijac statistike i zabavljac, ali da te od kosarke oduci Riki Rubio, e to je previse.

Ne vidim da iko moze prici GSW. Sve ispod 20p razlike u finalu dozivecu kao neuspeh ratnika.
(samba, 22. april 2018 11:08)

Bice cupavo sa Raketama (ako i jedni i drugi dodju do finala zapada a ne vidim zasto ne bi).

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Nurkic ti je smesan igrac? Sta onda reci za Jokica? Nurki je 3 klase bolji igrac od Jokare, i spada u Top 5 najboljih centara lige, i to posle Vestruka, Hardena, Grifina i Durantule.
(Batko)

Top 5 najboljih... Kad pubertetlija u skoli ne nauci sta je pleonazam.

Tilo

pre 6 godina

Svi rekordi NBA lige padaju u narednih 10 godina. Nacin igre se promenio, odbrane se ne igraju kao pre, niti se napadi grade 15-20 sekundi. 130:120 vise nije "auuu koliko poena". Pre samo 10-ak godina davalo se prosecno 195 poena po utakmici u ligaskom delu, sada 215. Za asistenciju se racuna bukvalno sve. Vise je i skokova zbog vise promasaja. Skoro svi ce igrati do 40 godina jer je i medicina napredovala. Dakle padaju svi rekordi lagano...

Gde ja živim

pre 6 godina

(The n, 22. april 2018 09:11)

Koji deo u "ZA NJEGA SKROMNIH 19 POENA" ti nije objektivan? Inače meni jedan od omiljenijih igrača, ali u ovoj seriji je potpuno podbacio. NOP kako je delovao u jednom periodu pogubljen je sjajan, Dejvis monstruozan, videćemo koliko mogu.

znam da znam

pre 6 godina

@grdoje
Ladno si poredio ovaj tim Filadelfije sa onim timom Detroita, stvarno ne vidim tu veliku slicnost...
Bilaps-Simons, slicnosti bez
Hamilton-Redik, Hamilton bio drive igrac a Redik spot up suter
Prins-Kovington, tu ima neke slicnosti, s tim sto je Prins bio vise defanzivno orijentisan
Rasid Valas-Saric , bukvalno jedina slicnost ova dva igraca je sto obojica sutaju trojke
Ben Valas-Embid, bukvalno jedina slicnost je sto obojica su zver u odbrani, a u napadu druga prica skroz
Vrlo malo slicnosti izmedju ove File i onog Detroita, to je moje skromno misljenje

Malo

pre 6 godina

Sam zakasnio al maestralna taktika trenera Pelikansa .Svesno je zrtvovao Mirotica ,staveci ga da cuva Nurkica ,a Dejvis odmoran radio sta je hteo .Za Liarda ne postoji izgovor umoran i tako dalje .Ovo je sasvim druga kosarka od regularnog dela .Pre bih rekao da je Holidej pokazao toj strasnoj bekovskoj liniji Portlanda kako treba da igra pravi superstar .