Subota, 21.04.2018.

14:39

Stošić možda ostane bez nagrade na Beogradskom maratonu

Kristijan Stošić, prvi srpski pobednik BG maratona od kada se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara, mogao bi da ostane bez nagrade od 3.000 evra.

Izvor: B92

Stošiæ možda ostane bez nagrade na Beogradskom maratonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

A.

pre 5 godina

Nije bilo Kenijaca da 'povuku' ostale trkače.

Inače, na sajtu BG maraton piše da je za prvo mesto potrebno da vreme bude do 2:24:59. Postoji i 5 bonusa na nagradu za prvo mesto, ko istrči 'za manje od 2:12' pa sve do 'za manje od 2:08'.

Takmičenje se održava po pravilima ASS i IAAF.

Pobednik u 2017. je istrčao maraton za 2:21:12, a u 2016. za 2:23:58.
(za minut je izbegao "odlučivanje organizatora").
Naši maratonci su tih godina pretrčali za 2:37 ili više.

ASS: Pravila za Pojedinačno prvenstvo Srbije u maratonu : vremensko ograničenje za maraton 4:30 (uz vremensku kontrolu - rampu na 35 km od 3:45)

SNS SEKTA

pre 5 godina

Ovi naprednjaci upropastise sve cega su se dotakli.I onaj preletac sa izmisljenom funkcijom gradski menadzer Vesic cega se dotakao UPROPASTIO JE.Bio je u KK Crvena zvezda upropastio je ,bio je posle u FK Cz upropastio je.

Kole

pre 5 godina

Ranije je nagrada za pobednika maratona bila 10.000 evra, pa ste time mogli da privučete kvalitetne takmičare iz sveta i dobre rezultate. Ovi smanjuju sva moguca davanja, od penzija, plata, dnevnica, nagrada. Samo njima ništa ne smanjuju, jer mora da bude za rasvetu i jelku od 100.000 evra.

mrmlj

pre 5 godina

@(Batko pamcenje mu kratko, 21. april 2018 18:40) ti na julskih i avgustovskih 40 stepeni neces osetiti ni priblizno kako je danas bilo onima koji su trcali na 26. to ti odgovorno tvrdim, kao neko ko je bg polumaraton trcao 10 puta, iako ne i ove godine.

Bule

pre 5 godina

Koja glupost!
Valjda se za prvog u maratonu obavezno dodeljuje nagrada bez obzira na rezultat!!
U maratonu nije bilo pet ili 6 učesnika da bi se uvela ovakva mera kao prevencija nameštaljke ili ne znam čega(ili u kom drugom cilju?)...
Maraton je maraton i pobedniku obavezno sleduje nagrada - podrazumevajuće!
Nečuveno :(

Marija

pre 5 godina

NY, London, Berlin, Tokyo, Paris su u nedelju. To nisi trcala.Mozda Uzice, Podgorica
(Momak bez devojke, 21. april 2018 19:50)

Baš nigde nisam pomenula dan održavanja, pricala sam o navodnom masovnom odustajanju ljudi. Trcim vec 20 godina i od trka koje ste naveli ucestvovala sam na Pariskom i Berlinskom maratonu, a dalji spisak ide u nedogled. Istina je da se u vecini gradova trke odrzavaju nedeljom, takodje npr na Malti se saobracaj ne zaustavlja duz cele trase, a isto tako neke trke pocinju i zavrsavaju se ranije. BG maraton se nekada trcao nedeljom, pa ni to nije odgovaralo. Uvek ce neko biti nezadovoljan.

goran

pre 5 godina

Ja sam ga istrcao ne znam vise po koji put. Trcao sam i druge maratone ili polumaratone. Trka treba da bude nedeljom i treba da bude sto vise rekreativaca (cilj je da se sport popularise) ali apsolutno treba napraviti budzet prilagodjen nama i pozvati neke iole bolje trkace. Naravno srpske fore tipa da zavrnu pobednika za lovu su neprihvatljive. Ne mozemo da imamo budzet Londona ili NYC ali ako platimo neku glupu jelku 80 k onda mozemo da platimo vise od 3 k za pobednika. Sa sportske strane maraton je jadan, sa strane masovnosti je okay. Prosto je lepa atmosfera, cool je dogadjaj.

Takodje termin postaje sve problematicniji jer se klima menja i danas nije bilo lako trcati da 25 stepeni kada ti na Novom Beogradu sunce manje vise bije u glavu non stop.

bos

pre 5 godina

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.
(Tehnika, 21. april 2018 19:57)
------------------------------------------------------

Mislim da ste vi napisali zapravo nesto nije tacno. Na svim maratonskim trkama u poslednjih (barem) 10 godina merenje vremena radi Tag Heuer, ne Seiko. Za ostale maratone ne znam, ali Boston definitivno ima cip (zove se "bibtag"), a ne vidim zasto ostale trke ne bi imale.

Za glavnu trku u Bostonu, kao i u Njujorku, moras da imas kvalifikaciono vreme. U Berlinu, broj je ogranicen, i postoji lutrija (znam, probao, i nisam odabran poslednje dve godine).

Tehnika

pre 5 godina

@ Miskec

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.

Gradjanin

pre 5 godina

Miskec

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali

U fudbalu je rešenje

pre 5 godina

A možda da vi taj maraton organizujete samo za amatere...čovek trčao skoro tri sata na "vašem" takmičenju, stigao prvi, ali neee..to nema veze, ako hoćeš nagradu ima bre da pretrčiš za sat!

Miskec

pre 5 godina

(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)
Trideset godina trcim polumaraton u Beogradu, nisam preskocio ni jedan, nemojte meni pisati o tome. Tema o kojoj je pisao dipl. ing. nije subota ili nedelja, vec uopste, cemu blokada zbog rekreativaca? Trcao sam i neke polumaratone u svetu, niko se vise odavno ne hvali brojem, vec ucesnickom medaljom koja se dobija na cilju, a da bi je ucesnik dobio, cip koji je ugradjen u startni broj mora da se poklopi sa kompjuterskom evidencijom koja je na svakih pet kilometara i na taj nacin se eliminisu prevaranti, na cilju se otkuca ucesnicki broj i ako je evidentiran na svim stanicama dobija medalju bez problema. Problem je sto je pojedinim gradovima, kao sto je Njujork u pitanju nemoguce dobiti ucesnicki broj, jer su ograniceni i godinama rezervisani unapred. Slazem se da je nedelja pogodniji dan za tu manifestaciju i da treba pomeriti, ali to je vec neka druga prica!

Marija

pre 5 godina

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali
(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)

Ne znam odakle Vam to da u svetskim gradovima ljudi odustaju posle starta? Tolike sam trke napolju istrcala i to apsolutno nije tacno! A da se hvalis da si ucestvovao realno mozes samo sa medaljom, ako ti se ne trci a imas broj, neces izlaziti iz kuce ni za tih 200m.

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar. Tuzno.

Miskec

pre 5 godina

"Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga vise ne priznaje i niko ne dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?
(dipl. ing, 21. april 2018 17:08)"
Kada neko pocne recenicu sa 'znaci', jasno je da od dipl. ing.u stvarnosti nema nista!
Zamislite Njujork,London, Berlin, Pariz, megagradovi u kojima zivi desetak miliona stanovnika i kako oni izgledaju kada se u vreme ulicnih maratona blokiraju? Tamo ih stanovnici s radoscu docekuju, shvataju to kao promociju svog grada, drzave, zdravog zivota, sporta uopste. Da li stvarno mislite da su desetine hiljada trkaca u tim gradovima svi aktivni sportisti? Nemojte mesati probleme kompanije Beogradski maraton sa promocijom grada. Pokusajte kao, navodni, intelektualac da razmiljate sire i dalje od svog sebicnog vidjenja zivota u gradu, ukoliko u gradu uopste zivite!?

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ljudi, mnogo je vruce bilo..
(Vetar u ledja..., 21. april 2018 18:29)

Cuj bilo mnogo vruce a temperatura bila 26 stepeni, pa kako ce onda biti u julu i avgustu ako je danas bilo vruce?

hehe

pre 5 godina

Lazni maraton, bez licence i bez nagrada , onaj stari beogradski pravi maraton postao je kros takmicenje kakvo organizuju osnovne skole obicno u prolece.

"bups"

pre 5 godina

Covjek je sjajan atleta, dugo vremena trci i pobedjuje na planinskim maratonima. Nagradu pobednik zasluzuje bez obzira na vreme, konkurencija i organizacija su nazalost daleko od ozbiljnog nivoa.

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

Dajte coveku nagradu, 3 000 je samo po sebi preniska nagrada. Ionako ste poznati po tome da pobednike ne isplacujete, zato i nije bilo Kenijaca ili Etiopljana na stazi (u maratonu). Bg maraton je po meni super stvar, bilo je na stazi danas dosta rekreativaca iz drugih drzava. Oni sem placanja za ucesce placaju i smestaj ovde i svakako jos ponesto.

dusan

pre 5 godina

Cim je nas, odmah bi da ga zavrnu za nagradu, a strancima po obicaju bi dali 10 soma po glavi samo da se pojave.
(Pljackajmo domace!, 21. april 2018 17:52)

Toliko nema logike to sto si rekao da je strasno...Naravno da ce da se plati dolazak vrhunskog atleticara koji trci pola sata brze maraton od danasnjeg pobednickog vremena...Turniri i atletski mitizi bilo gde u svetu, placaju vrhunske sportiste da se pojave i da promovisu turnir

mrmlj

pre 5 godina

@(dipl. ing, 21. april 2018 17:08) druze, u celom svetu se ovakve manifestacije poput bg maratona bas zbog rekreativaca i odrzavaju. ili mislis da u berlinu maraton trci 45000 a polumaraton 30000 vrhunskih atleta? izgleda da vise ni diploma inzenjera nije garancija inteligencije.

djolek

pre 5 godina

EA je jos prosle godine oduzela licencu i skinula sa svog kalendara Beogradski maraton zbog nagomilanih dugova koji sezu godinama unazad.Ako bi se gledalo po propozicijama i uslovima organizatora BG maratona sa kojima su se takmicari saglasili samim cinom potpisivanja ugovora Stosic nece dobiti novcanu nagradu za prvo mesto jer nije ispunio uslove koji su predvidjeni za to.Formalno-pravno sve je tu cisto.Na organizatoru i njegovoj 'dobroj volji' je da odluci da li ce mu tu nagradu isplatiti.Verujem da ce to i uraditi jer bi u suprotnom to jos vise srozalo ionako losu situaciju oko BG maratona i verovatno zapecatilo njegovu dalju sudbinu.Ocekivano bi bilo da firma "Beogradski maraton doo" ode u stecaj i da se osnuje nova firma sa svezim kapitalom i bez dugova koja bi preuzela organizaciju BG maratona.Ali pitanje je da li ce EA dati licencu toj novoj firmi jer oni tvrdokorno stoje na strani sportista i sve dok se zaostali dugovi ne isplate BG maraton,ma pod kojim imenom,se nece naci na kalendaru svetskih maratona.Cisto onako...

Mika Alas

pre 5 godina

Nagrade su zaista skromne, a i da nisu popularizacija slabo ide

sa "kaznjavanjem" pobednika.

Za nekog iz zapadne evrope to je kao za nas 200 e

Dusan

pre 5 godina

S obzirom na malu nagradu i slab nivo ( vidite da su samo nasi na postolju), trebalo bi ukinuti normu za nagradu, jer onda nikad nece biti dodeljena nagrada ovim nasim maratoncima

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar.

Tragikomedija

pre 5 godina

Ostavili maraton van međunarodnog kalendara , trkače bez nagrada , grad blokirali satima. Umesto nedeljom, kao svuda u normalnom svetu, organizuju ga subotom.

mladost

pre 5 godina

Hoce vrhunske rezultate a glavna nagrada 3000 eura. Ozbiljniji trkaci ne pomisljaju vise da dodju u Beograd, jedino anonimni maratonci, poluprofesionalci sa nasih prostora.

clr

pre 5 godina

Problem sa brzim afrikancima nije taj sto je njima 3000 eur mala nagrada,nego sto proslogodisnje nagrade nisu isplacene pa vi vidite kuda sve ovo vodi..

dipl. ing

pre 5 godina

Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga cise ne priznaje i nikone dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?

........

pre 5 godina

Kristijan Stosic je prosle godine bio cetvrti sa osam minuta brzim rezultatom od ove godine kada je pobedio (prosle godine 2:37, sada 2:45)...Sa ovim rezultatom bi prosle godine bio deveti, a pobednik maratona prosle godine ima 24 minuta brze vreme (Stefen Katam 2:21)...Sa ovim vremenom (2:45), Stosic bi prosle godine bio treci u konkureciji zena (Olivera Jevtic 2:38, Teodora Simovic 2:41) ...Ovo cisto da se ima uvid u to koliko je slaba trka bila ove godine...

too low

pre 5 godina

Ako mu ne daju pare,iduci maraton da se bojkotuje. Pa nek im bude lepa reklama pred svetom. Sramota. Decko je istrcao i pobedio.
Sto rece jedan,nek se oni skinu pa nek istrce

realno

pre 5 godina

Covek je nagradu ZASLUZIO. I svaka mu cast na pobedi. Ali, kakav je to maraton, gde ni prvoplasirani ne zabelezi vreme u okviru predvidjenog?

Zvezdas

pre 5 godina

Bg maraton je izguio licencu sveskih maratona jer nisu isplacivali nagrade.I ovom nece isplatiti jer nemaju lovu..Niko od ozbiljnijih marotonaca nije hteo da dodje da trci za 3 hiljade. Rekord bg maratona je 2,11 sata.Cak je i Olivera Jeftic trcala brze pre neku godinu
Sto se nisam prijavio

bbb

pre 5 godina

Bilo bi bezveze ne dati mu nagradu za prvo mesto. Samo vidimo da je Beogradski maraton propao, cim je rezultat trke pobednika najgori od pocetka istog maratona krajem 80 tih godina. Mislim da grad ne bi trebalo da baca vise novca na ovu manifestaciju.

Pismen

pre 5 godina

Sramota. Da je stranac ne bi se ni diskutovalo.
(Srba, 21. april 2018 15:42)

Ajde nemoj da nam srbujes, citaj malo pa ces naci da Beogradski maraton ima visegodisnja dugovanja prema stranim pobednicima BG Maratona, i da je samo zbog toga izgubio licencu.

andjelka

pre 5 godina

Zbog ovog Stošića i njegovih kompanjona maratonaca danas je pola Beograda bilo u haosu. Ako je neki sportista mogao je da trči i pored reke, a ne da se ceo centar zatvori zbog njega i njegovih kompanjona.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

3000 evra nagrada za prvo mesto?! Hahaha. Pa,se jos i na "dodjem ti". Ja za te pare ne da ne bih trcao 42 km,nego ni kolima. Vise ljudi zarade po kvizovima i na tomboli. Smehoteka od nagrade.

Mare

pre 5 godina

Ako postoje propozicije, one moraju da se poštuju, a ne da svet daje svoje tumačenje zasnovano na svom shvatanju morala.

Ovi što su do ovde dogurali BG maraton da se na njemu trči preko 2:45 da se trajno udalje od njega.

Vidan

pre 5 godina

Sramota organizatori!
Sramota za smesnu malu nagradu (jedva avionsku kartu da pokrije). Gde su sponzori,gde su vrhunski trkaci?
Sramota organizatori!

Bg

pre 5 godina

Katastrofa od konkurencije. Maraton je prosle godine izgubio licencu i sada niko od iole kvalitetnijih trkaca nece da dodje. Posle Fontane,Jelke ,Jarbola ovo je logican nastavak...

nije valjda

pre 5 godina

Da li je moguće da se tako nešto desi. Niko nije kriv što se neko brži nije prijavio. A ovimšto o tome treba da odluče neka obuju patike pa istrče brže.

Aca

pre 5 godina

Kako niko nije kriv što se niko br¿i i kvalitetniji nije prijavio? Da li vi sugradjani, braćo, sestre znate da je Beogradski maraton izbačen sa svetske i evropske mape maratona zbog neisplaćenih nagrada pobednicima??? O tome niko ni reč nije prozborio!!! Direktni krivci su organizatori i vlast! E tako, pa se vi sada čudite, ¿ivite u konstantnom neznanju i u¿ivajte!

K.G.

pre 5 godina

Covek zaslužuje nagradu jer je pobedio. Drugo zaslužuje još jednu nagradu od 5000 € jer je prvi srbin koji je pobedio na Beogradskom maratonu.


P.S.
Beogradski maraton istrčan a beogradjani još ne dobise gradonacelnika. Izgleda da je izbor gradonacelnika najduži i najtezi maraton u svetu.

Sir Oliver

pre 5 godina

Pa neće dobiti pare svakako. Zato i nema vrhunskih takmičara na ovom maratonu više a i nema Maratona u zvaničnom IAAF kalendaru jer Beograd ni prethodnim pobednicima nije isplatio nagrade

Radovan

pre 5 godina

Ala ste se pretrgli od nagrade. Ja sa vama ni pivo ne bih popio za tih 3 000 eura. Da li vas je sramota ako uopšte znate šta je stid.

reciklaza i motanje kablova

pre 5 godina

Ne bi me cudilo da mu traze da on plati "organizatorima"!!!!???
covek je pobedio-- taman da je trcao 10 sati!!!! dajte mu novac!!!!

dr

pre 5 godina

Cuj slabo vreme. Neka istrce ti sto su odredili nagradu pa neka vide. Ionako su se stisli kao da se radi o pljuvanju u dalj, posebno za polumaraton, sramota. Te jadne pare neka okace na jelku od 80.000.

ikac klisa

pre 5 godina

Prvi put cujem da se nagrada za prvo mesto uslovljava i prolaznoscu?! Ili dajes nagradu za prvo mesto ili ne dajes. Cuj "nije istracao brzo ko busman". Bruka za mizernih 3000 evra.

Gile

pre 5 godina

Хоћемо ли вечерас слушати најбоље организован маратон у последњих 200 година?

Aleks

pre 5 godina

Hahahaha, 3000€ nagrade na beogradskom maratonu. Onda nije ni čudno što niko od afrikanaca ne dolazi da trči. Lokalne, seoske trke u EU imaju od 5000€ na gore.

mile rizik

pre 5 godina

To je taj napredni maraton. Oni bi i nakovanj pokvarili. Otkad su oni došli čak ni Afrikanci ispod proseka ne žele da učestvuju. Smehotresno.

nikola

pre 5 godina

kakav je ovo maraton bez stranaca, bez afrikanaca? Jel to taj veliki beogradski maraton, je li Dejane Nikolicu? Nekad je maraton bio maraton, a sada je trka zadovoljstva!

Dosije Ш

pre 5 godina

Beogradski maraton je besmislena manifestacija koja život u gradu sa inače užasnim saobraćajem učini jos gorim. Napravite metro, pa se igrajte maratona.

BDP

pre 5 godina

gluposti, dajte dečku pare! umesto da takoreći subvencionisete nase maratonce da se jos vise trude da osvajaju BG maraton vi im oduzimate i ono što su osvojili!

bravo, Vranjanac!

MarcoPolo

pre 5 godina

kakve veze ima koji je vremenom prošao čovek je pobedio. POBEDIO.
I nije u redu da ne dobije ono što zaslužuje.. dajte čoveku nagradu.

peca

pre 5 godina

Kako je BG maraton izgubio međunarodnu licencu i tako postao jedno zabavno-sportsko takmičenje, onda je red da se snize kriterijumi i čoveku isplati nagrada.

brm

pre 5 godina

Ovi što se pitaju zašto nema Kenijaca, i generalno stranaca uopšte...BG maraton je prošle god. izgubio licencu međunarodne atletske federacije jer duguje novac za nagrade takmičarima od prethodnih godina pa više nije ni na jednom zvaničnom kalendaru. Koji god da je sport u pitanju, u Srbiji je sasvim normalno da se nekome duguje mesecima i godinama zarađen novac...pa, ne samo u sportu.

Samo od prijava rekreativaca maraton prihoduje preko 60 hiljada evra. Još pare od sponzora i podrške ministarstva i grada Beograda...da se čovek zapita gde sav taj novac nestane. Svi koji rade oko staze su volonteri, oni nisu trošak.

Cxe

pre 5 godina

U jednu ruku zasluzuje nagradu jer nije kriv sto je sa tako slabim rezultatom osvojio prvo mesto. Bio je najbolji medju slabom konkurencijom.

Ali opet, u drugu ruku, ne zasluzuje tu nagradu, zato sto mu je vreme jako sporo, pola sata daleko od rekorda.

Ayatollah

pre 5 godina

I prethodni pobednici su takođe ostajali bez nagrada, doduše ne zbog rezultata, već zbog srpskog shvatanja biznisa i obaveza. Zbog toga je maraton i ostao bez licence.

eccles

pre 5 godina

nemam nista protiv da beogradski maraton trce rekreativci, naprotiv, ali treba primetiti trend opadanja interesovanja svetski poznatih takmicara i razmisliti o tome.

a da uskrate pobedniku ZASLUZENU nagradu bi bila strasna sramota, ali me ne bi uopste iznenadilo, imajuci u vidu KO organizuje ovaj dogadjaj.

reciklaza i motanje kablova

pre 5 godina

Ne bi me cudilo da mu traze da on plati "organizatorima"!!!!???
covek je pobedio-- taman da je trcao 10 sati!!!! dajte mu novac!!!!

Aleks

pre 5 godina

Hahahaha, 3000€ nagrade na beogradskom maratonu. Onda nije ni čudno što niko od afrikanaca ne dolazi da trči. Lokalne, seoske trke u EU imaju od 5000€ na gore.

mile rizik

pre 5 godina

To je taj napredni maraton. Oni bi i nakovanj pokvarili. Otkad su oni došli čak ni Afrikanci ispod proseka ne žele da učestvuju. Smehotresno.

Bg

pre 5 godina

Katastrofa od konkurencije. Maraton je prosle godine izgubio licencu i sada niko od iole kvalitetnijih trkaca nece da dodje. Posle Fontane,Jelke ,Jarbola ovo je logican nastavak...

BDP

pre 5 godina

gluposti, dajte dečku pare! umesto da takoreći subvencionisete nase maratonce da se jos vise trude da osvajaju BG maraton vi im oduzimate i ono što su osvojili!

bravo, Vranjanac!

nikola

pre 5 godina

kakav je ovo maraton bez stranaca, bez afrikanaca? Jel to taj veliki beogradski maraton, je li Dejane Nikolicu? Nekad je maraton bio maraton, a sada je trka zadovoljstva!

ikac klisa

pre 5 godina

Prvi put cujem da se nagrada za prvo mesto uslovljava i prolaznoscu?! Ili dajes nagradu za prvo mesto ili ne dajes. Cuj "nije istracao brzo ko busman". Bruka za mizernih 3000 evra.

Radovan

pre 5 godina

Ala ste se pretrgli od nagrade. Ja sa vama ni pivo ne bih popio za tih 3 000 eura. Da li vas je sramota ako uopšte znate šta je stid.

nije valjda

pre 5 godina

Da li je moguće da se tako nešto desi. Niko nije kriv što se neko brži nije prijavio. A ovimšto o tome treba da odluče neka obuju patike pa istrče brže.

eccles

pre 5 godina

nemam nista protiv da beogradski maraton trce rekreativci, naprotiv, ali treba primetiti trend opadanja interesovanja svetski poznatih takmicara i razmisliti o tome.

a da uskrate pobedniku ZASLUZENU nagradu bi bila strasna sramota, ali me ne bi uopste iznenadilo, imajuci u vidu KO organizuje ovaj dogadjaj.

brm

pre 5 godina

Ovi što se pitaju zašto nema Kenijaca, i generalno stranaca uopšte...BG maraton je prošle god. izgubio licencu međunarodne atletske federacije jer duguje novac za nagrade takmičarima od prethodnih godina pa više nije ni na jednom zvaničnom kalendaru. Koji god da je sport u pitanju, u Srbiji je sasvim normalno da se nekome duguje mesecima i godinama zarađen novac...pa, ne samo u sportu.

Samo od prijava rekreativaca maraton prihoduje preko 60 hiljada evra. Još pare od sponzora i podrške ministarstva i grada Beograda...da se čovek zapita gde sav taj novac nestane. Svi koji rade oko staze su volonteri, oni nisu trošak.

dr

pre 5 godina

Cuj slabo vreme. Neka istrce ti sto su odredili nagradu pa neka vide. Ionako su se stisli kao da se radi o pljuvanju u dalj, posebno za polumaraton, sramota. Te jadne pare neka okace na jelku od 80.000.

Aca

pre 5 godina

Kako niko nije kriv što se niko br¿i i kvalitetniji nije prijavio? Da li vi sugradjani, braćo, sestre znate da je Beogradski maraton izbačen sa svetske i evropske mape maratona zbog neisplaćenih nagrada pobednicima??? O tome niko ni reč nije prozborio!!! Direktni krivci su organizatori i vlast! E tako, pa se vi sada čudite, ¿ivite u konstantnom neznanju i u¿ivajte!

MarcoPolo

pre 5 godina

kakve veze ima koji je vremenom prošao čovek je pobedio. POBEDIO.
I nije u redu da ne dobije ono što zaslužuje.. dajte čoveku nagradu.

clr

pre 5 godina

Problem sa brzim afrikancima nije taj sto je njima 3000 eur mala nagrada,nego sto proslogodisnje nagrade nisu isplacene pa vi vidite kuda sve ovo vodi..

Gile

pre 5 godina

Хоћемо ли вечерас слушати најбоље организован маратон у последњих 200 година?

Sir Oliver

pre 5 godina

Pa neće dobiti pare svakako. Zato i nema vrhunskih takmičara na ovom maratonu više a i nema Maratona u zvaničnom IAAF kalendaru jer Beograd ni prethodnim pobednicima nije isplatio nagrade

djolek

pre 5 godina

EA je jos prosle godine oduzela licencu i skinula sa svog kalendara Beogradski maraton zbog nagomilanih dugova koji sezu godinama unazad.Ako bi se gledalo po propozicijama i uslovima organizatora BG maratona sa kojima su se takmicari saglasili samim cinom potpisivanja ugovora Stosic nece dobiti novcanu nagradu za prvo mesto jer nije ispunio uslove koji su predvidjeni za to.Formalno-pravno sve je tu cisto.Na organizatoru i njegovoj 'dobroj volji' je da odluci da li ce mu tu nagradu isplatiti.Verujem da ce to i uraditi jer bi u suprotnom to jos vise srozalo ionako losu situaciju oko BG maratona i verovatno zapecatilo njegovu dalju sudbinu.Ocekivano bi bilo da firma "Beogradski maraton doo" ode u stecaj i da se osnuje nova firma sa svezim kapitalom i bez dugova koja bi preuzela organizaciju BG maratona.Ali pitanje je da li ce EA dati licencu toj novoj firmi jer oni tvrdokorno stoje na strani sportista i sve dok se zaostali dugovi ne isplate BG maraton,ma pod kojim imenom,se nece naci na kalendaru svetskih maratona.Cisto onako...

Vidan

pre 5 godina

Sramota organizatori!
Sramota za smesnu malu nagradu (jedva avionsku kartu da pokrije). Gde su sponzori,gde su vrhunski trkaci?
Sramota organizatori!

K.G.

pre 5 godina

Covek zaslužuje nagradu jer je pobedio. Drugo zaslužuje još jednu nagradu od 5000 € jer je prvi srbin koji je pobedio na Beogradskom maratonu.


P.S.
Beogradski maraton istrčan a beogradjani još ne dobise gradonacelnika. Izgleda da je izbor gradonacelnika najduži i najtezi maraton u svetu.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

3000 evra nagrada za prvo mesto?! Hahaha. Pa,se jos i na "dodjem ti". Ja za te pare ne da ne bih trcao 42 km,nego ni kolima. Vise ljudi zarade po kvizovima i na tomboli. Smehoteka od nagrade.

Ayatollah

pre 5 godina

I prethodni pobednici su takođe ostajali bez nagrada, doduše ne zbog rezultata, već zbog srpskog shvatanja biznisa i obaveza. Zbog toga je maraton i ostao bez licence.

too low

pre 5 godina

Ako mu ne daju pare,iduci maraton da se bojkotuje. Pa nek im bude lepa reklama pred svetom. Sramota. Decko je istrcao i pobedio.
Sto rece jedan,nek se oni skinu pa nek istrce

Zvezdas

pre 5 godina

Bg maraton je izguio licencu sveskih maratona jer nisu isplacivali nagrade.I ovom nece isplatiti jer nemaju lovu..Niko od ozbiljnijih marotonaca nije hteo da dodje da trci za 3 hiljade. Rekord bg maratona je 2,11 sata.Cak je i Olivera Jeftic trcala brze pre neku godinu
Sto se nisam prijavio

Pismen

pre 5 godina

Sramota. Da je stranac ne bi se ni diskutovalo.
(Srba, 21. april 2018 15:42)

Ajde nemoj da nam srbujes, citaj malo pa ces naci da Beogradski maraton ima visegodisnja dugovanja prema stranim pobednicima BG Maratona, i da je samo zbog toga izgubio licencu.

peca

pre 5 godina

Kako je BG maraton izgubio međunarodnu licencu i tako postao jedno zabavno-sportsko takmičenje, onda je red da se snize kriterijumi i čoveku isplati nagrada.

dipl. ing

pre 5 godina

Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga cise ne priznaje i nikone dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?

Tragikomedija

pre 5 godina

Ostavili maraton van međunarodnog kalendara , trkače bez nagrada , grad blokirali satima. Umesto nedeljom, kao svuda u normalnom svetu, organizuju ga subotom.

mladost

pre 5 godina

Hoce vrhunske rezultate a glavna nagrada 3000 eura. Ozbiljniji trkaci ne pomisljaju vise da dodju u Beograd, jedino anonimni maratonci, poluprofesionalci sa nasih prostora.

Dosije Ш

pre 5 godina

Beogradski maraton je besmislena manifestacija koja život u gradu sa inače užasnim saobraćajem učini jos gorim. Napravite metro, pa se igrajte maratona.

bbb

pre 5 godina

Bilo bi bezveze ne dati mu nagradu za prvo mesto. Samo vidimo da je Beogradski maraton propao, cim je rezultat trke pobednika najgori od pocetka istog maratona krajem 80 tih godina. Mislim da grad ne bi trebalo da baca vise novca na ovu manifestaciju.

hehe

pre 5 godina

Lazni maraton, bez licence i bez nagrada , onaj stari beogradski pravi maraton postao je kros takmicenje kakvo organizuju osnovne skole obicno u prolece.

realno

pre 5 godina

Covek je nagradu ZASLUZIO. I svaka mu cast na pobedi. Ali, kakav je to maraton, gde ni prvoplasirani ne zabelezi vreme u okviru predvidjenog?

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar. Tuzno.

........

pre 5 godina

Kristijan Stosic je prosle godine bio cetvrti sa osam minuta brzim rezultatom od ove godine kada je pobedio (prosle godine 2:37, sada 2:45)...Sa ovim rezultatom bi prosle godine bio deveti, a pobednik maratona prosle godine ima 24 minuta brze vreme (Stefen Katam 2:21)...Sa ovim vremenom (2:45), Stosic bi prosle godine bio treci u konkureciji zena (Olivera Jevtic 2:38, Teodora Simovic 2:41) ...Ovo cisto da se ima uvid u to koliko je slaba trka bila ove godine...

"bups"

pre 5 godina

Covjek je sjajan atleta, dugo vremena trci i pobedjuje na planinskim maratonima. Nagradu pobednik zasluzuje bez obzira na vreme, konkurencija i organizacija su nazalost daleko od ozbiljnog nivoa.

Mare

pre 5 godina

Ako postoje propozicije, one moraju da se poštuju, a ne da svet daje svoje tumačenje zasnovano na svom shvatanju morala.

Ovi što su do ovde dogurali BG maraton da se na njemu trči preko 2:45 da se trajno udalje od njega.

mrmlj

pre 5 godina

@(dipl. ing, 21. april 2018 17:08) druze, u celom svetu se ovakve manifestacije poput bg maratona bas zbog rekreativaca i odrzavaju. ili mislis da u berlinu maraton trci 45000 a polumaraton 30000 vrhunskih atleta? izgleda da vise ni diploma inzenjera nije garancija inteligencije.

Mika Alas

pre 5 godina

Nagrade su zaista skromne, a i da nisu popularizacija slabo ide

sa "kaznjavanjem" pobednika.

Za nekog iz zapadne evrope to je kao za nas 200 e

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

Dajte coveku nagradu, 3 000 je samo po sebi preniska nagrada. Ionako ste poznati po tome da pobednike ne isplacujete, zato i nije bilo Kenijaca ili Etiopljana na stazi (u maratonu). Bg maraton je po meni super stvar, bilo je na stazi danas dosta rekreativaca iz drugih drzava. Oni sem placanja za ucesce placaju i smestaj ovde i svakako jos ponesto.

U fudbalu je rešenje

pre 5 godina

A možda da vi taj maraton organizujete samo za amatere...čovek trčao skoro tri sata na "vašem" takmičenju, stigao prvi, ali neee..to nema veze, ako hoćeš nagradu ima bre da pretrčiš za sat!

goran

pre 5 godina

Ja sam ga istrcao ne znam vise po koji put. Trcao sam i druge maratone ili polumaratone. Trka treba da bude nedeljom i treba da bude sto vise rekreativaca (cilj je da se sport popularise) ali apsolutno treba napraviti budzet prilagodjen nama i pozvati neke iole bolje trkace. Naravno srpske fore tipa da zavrnu pobednika za lovu su neprihvatljive. Ne mozemo da imamo budzet Londona ili NYC ali ako platimo neku glupu jelku 80 k onda mozemo da platimo vise od 3 k za pobednika. Sa sportske strane maraton je jadan, sa strane masovnosti je okay. Prosto je lepa atmosfera, cool je dogadjaj.

Takodje termin postaje sve problematicniji jer se klima menja i danas nije bilo lako trcati da 25 stepeni kada ti na Novom Beogradu sunce manje vise bije u glavu non stop.

Dusan

pre 5 godina

S obzirom na malu nagradu i slab nivo ( vidite da su samo nasi na postolju), trebalo bi ukinuti normu za nagradu, jer onda nikad nece biti dodeljena nagrada ovim nasim maratoncima

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar.

Miskec

pre 5 godina

(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)
Trideset godina trcim polumaraton u Beogradu, nisam preskocio ni jedan, nemojte meni pisati o tome. Tema o kojoj je pisao dipl. ing. nije subota ili nedelja, vec uopste, cemu blokada zbog rekreativaca? Trcao sam i neke polumaratone u svetu, niko se vise odavno ne hvali brojem, vec ucesnickom medaljom koja se dobija na cilju, a da bi je ucesnik dobio, cip koji je ugradjen u startni broj mora da se poklopi sa kompjuterskom evidencijom koja je na svakih pet kilometara i na taj nacin se eliminisu prevaranti, na cilju se otkuca ucesnicki broj i ako je evidentiran na svim stanicama dobija medalju bez problema. Problem je sto je pojedinim gradovima, kao sto je Njujork u pitanju nemoguce dobiti ucesnicki broj, jer su ograniceni i godinama rezervisani unapred. Slazem se da je nedelja pogodniji dan za tu manifestaciju i da treba pomeriti, ali to je vec neka druga prica!

Miskec

pre 5 godina

"Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga vise ne priznaje i niko ne dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?
(dipl. ing, 21. april 2018 17:08)"
Kada neko pocne recenicu sa 'znaci', jasno je da od dipl. ing.u stvarnosti nema nista!
Zamislite Njujork,London, Berlin, Pariz, megagradovi u kojima zivi desetak miliona stanovnika i kako oni izgledaju kada se u vreme ulicnih maratona blokiraju? Tamo ih stanovnici s radoscu docekuju, shvataju to kao promociju svog grada, drzave, zdravog zivota, sporta uopste. Da li stvarno mislite da su desetine hiljada trkaca u tim gradovima svi aktivni sportisti? Nemojte mesati probleme kompanije Beogradski maraton sa promocijom grada. Pokusajte kao, navodni, intelektualac da razmiljate sire i dalje od svog sebicnog vidjenja zivota u gradu, ukoliko u gradu uopste zivite!?

Bule

pre 5 godina

Koja glupost!
Valjda se za prvog u maratonu obavezno dodeljuje nagrada bez obzira na rezultat!!
U maratonu nije bilo pet ili 6 učesnika da bi se uvela ovakva mera kao prevencija nameštaljke ili ne znam čega(ili u kom drugom cilju?)...
Maraton je maraton i pobedniku obavezno sleduje nagrada - podrazumevajuće!
Nečuveno :(

andjelka

pre 5 godina

Zbog ovog Stošića i njegovih kompanjona maratonaca danas je pola Beograda bilo u haosu. Ako je neki sportista mogao je da trči i pored reke, a ne da se ceo centar zatvori zbog njega i njegovih kompanjona.

Kole

pre 5 godina

Ranije je nagrada za pobednika maratona bila 10.000 evra, pa ste time mogli da privučete kvalitetne takmičare iz sveta i dobre rezultate. Ovi smanjuju sva moguca davanja, od penzija, plata, dnevnica, nagrada. Samo njima ništa ne smanjuju, jer mora da bude za rasvetu i jelku od 100.000 evra.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ljudi, mnogo je vruce bilo..
(Vetar u ledja..., 21. april 2018 18:29)

Cuj bilo mnogo vruce a temperatura bila 26 stepeni, pa kako ce onda biti u julu i avgustu ako je danas bilo vruce?

Gradjanin

pre 5 godina

Miskec

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali

bos

pre 5 godina

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.
(Tehnika, 21. april 2018 19:57)
------------------------------------------------------

Mislim da ste vi napisali zapravo nesto nije tacno. Na svim maratonskim trkama u poslednjih (barem) 10 godina merenje vremena radi Tag Heuer, ne Seiko. Za ostale maratone ne znam, ali Boston definitivno ima cip (zove se "bibtag"), a ne vidim zasto ostale trke ne bi imale.

Za glavnu trku u Bostonu, kao i u Njujorku, moras da imas kvalifikaciono vreme. U Berlinu, broj je ogranicen, i postoji lutrija (znam, probao, i nisam odabran poslednje dve godine).

dusan

pre 5 godina

Cim je nas, odmah bi da ga zavrnu za nagradu, a strancima po obicaju bi dali 10 soma po glavi samo da se pojave.
(Pljackajmo domace!, 21. april 2018 17:52)

Toliko nema logike to sto si rekao da je strasno...Naravno da ce da se plati dolazak vrhunskog atleticara koji trci pola sata brze maraton od danasnjeg pobednickog vremena...Turniri i atletski mitizi bilo gde u svetu, placaju vrhunske sportiste da se pojave i da promovisu turnir

Marija

pre 5 godina

NY, London, Berlin, Tokyo, Paris su u nedelju. To nisi trcala.Mozda Uzice, Podgorica
(Momak bez devojke, 21. april 2018 19:50)

Baš nigde nisam pomenula dan održavanja, pricala sam o navodnom masovnom odustajanju ljudi. Trcim vec 20 godina i od trka koje ste naveli ucestvovala sam na Pariskom i Berlinskom maratonu, a dalji spisak ide u nedogled. Istina je da se u vecini gradova trke odrzavaju nedeljom, takodje npr na Malti se saobracaj ne zaustavlja duz cele trase, a isto tako neke trke pocinju i zavrsavaju se ranije. BG maraton se nekada trcao nedeljom, pa ni to nije odgovaralo. Uvek ce neko biti nezadovoljan.

Marija

pre 5 godina

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali
(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)

Ne znam odakle Vam to da u svetskim gradovima ljudi odustaju posle starta? Tolike sam trke napolju istrcala i to apsolutno nije tacno! A da se hvalis da si ucestvovao realno mozes samo sa medaljom, ako ti se ne trci a imas broj, neces izlaziti iz kuce ni za tih 200m.

SNS SEKTA

pre 5 godina

Ovi naprednjaci upropastise sve cega su se dotakli.I onaj preletac sa izmisljenom funkcijom gradski menadzer Vesic cega se dotakao UPROPASTIO JE.Bio je u KK Crvena zvezda upropastio je ,bio je posle u FK Cz upropastio je.

mrmlj

pre 5 godina

@(Batko pamcenje mu kratko, 21. april 2018 18:40) ti na julskih i avgustovskih 40 stepeni neces osetiti ni priblizno kako je danas bilo onima koji su trcali na 26. to ti odgovorno tvrdim, kao neko ko je bg polumaraton trcao 10 puta, iako ne i ove godine.

Cxe

pre 5 godina

U jednu ruku zasluzuje nagradu jer nije kriv sto je sa tako slabim rezultatom osvojio prvo mesto. Bio je najbolji medju slabom konkurencijom.

Ali opet, u drugu ruku, ne zasluzuje tu nagradu, zato sto mu je vreme jako sporo, pola sata daleko od rekorda.

Tehnika

pre 5 godina

@ Miskec

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.

A.

pre 5 godina

Nije bilo Kenijaca da 'povuku' ostale trkače.

Inače, na sajtu BG maraton piše da je za prvo mesto potrebno da vreme bude do 2:24:59. Postoji i 5 bonusa na nagradu za prvo mesto, ko istrči 'za manje od 2:12' pa sve do 'za manje od 2:08'.

Takmičenje se održava po pravilima ASS i IAAF.

Pobednik u 2017. je istrčao maraton za 2:21:12, a u 2016. za 2:23:58.
(za minut je izbegao "odlučivanje organizatora").
Naši maratonci su tih godina pretrčali za 2:37 ili više.

ASS: Pravila za Pojedinačno prvenstvo Srbije u maratonu : vremensko ograničenje za maraton 4:30 (uz vremensku kontrolu - rampu na 35 km od 3:45)

andjelka

pre 5 godina

Zbog ovog Stošića i njegovih kompanjona maratonaca danas je pola Beograda bilo u haosu. Ako je neki sportista mogao je da trči i pored reke, a ne da se ceo centar zatvori zbog njega i njegovih kompanjona.

Cxe

pre 5 godina

U jednu ruku zasluzuje nagradu jer nije kriv sto je sa tako slabim rezultatom osvojio prvo mesto. Bio je najbolji medju slabom konkurencijom.

Ali opet, u drugu ruku, ne zasluzuje tu nagradu, zato sto mu je vreme jako sporo, pola sata daleko od rekorda.

Miskec

pre 5 godina

"Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga vise ne priznaje i niko ne dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?
(dipl. ing, 21. april 2018 17:08)"
Kada neko pocne recenicu sa 'znaci', jasno je da od dipl. ing.u stvarnosti nema nista!
Zamislite Njujork,London, Berlin, Pariz, megagradovi u kojima zivi desetak miliona stanovnika i kako oni izgledaju kada se u vreme ulicnih maratona blokiraju? Tamo ih stanovnici s radoscu docekuju, shvataju to kao promociju svog grada, drzave, zdravog zivota, sporta uopste. Da li stvarno mislite da su desetine hiljada trkaca u tim gradovima svi aktivni sportisti? Nemojte mesati probleme kompanije Beogradski maraton sa promocijom grada. Pokusajte kao, navodni, intelektualac da razmiljate sire i dalje od svog sebicnog vidjenja zivota u gradu, ukoliko u gradu uopste zivite!?

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ljudi, mnogo je vruce bilo..
(Vetar u ledja..., 21. april 2018 18:29)

Cuj bilo mnogo vruce a temperatura bila 26 stepeni, pa kako ce onda biti u julu i avgustu ako je danas bilo vruce?

dusan

pre 5 godina

Cim je nas, odmah bi da ga zavrnu za nagradu, a strancima po obicaju bi dali 10 soma po glavi samo da se pojave.
(Pljackajmo domace!, 21. april 2018 17:52)

Toliko nema logike to sto si rekao da je strasno...Naravno da ce da se plati dolazak vrhunskog atleticara koji trci pola sata brze maraton od danasnjeg pobednickog vremena...Turniri i atletski mitizi bilo gde u svetu, placaju vrhunske sportiste da se pojave i da promovisu turnir

Dosije Ш

pre 5 godina

Beogradski maraton je besmislena manifestacija koja život u gradu sa inače užasnim saobraćajem učini jos gorim. Napravite metro, pa se igrajte maratona.

dipl. ing

pre 5 godina

Znaci ovo i nije maraton, nije u kalendaru, niko ga cise ne priznaje i nikone dolazi. Zbog cega se onda radi setanja rekreativaca i pesaka zatvara ceo grad?

mrmlj

pre 5 godina

@(dipl. ing, 21. april 2018 17:08) druze, u celom svetu se ovakve manifestacije poput bg maratona bas zbog rekreativaca i odrzavaju. ili mislis da u berlinu maraton trci 45000 a polumaraton 30000 vrhunskih atleta? izgleda da vise ni diploma inzenjera nije garancija inteligencije.

Gradjanin

pre 5 godina

Miskec

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali

Tehnika

pre 5 godina

@ Miskec

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

3000 evra nagrada za prvo mesto?! Hahaha. Pa,se jos i na "dodjem ti". Ja za te pare ne da ne bih trcao 42 km,nego ni kolima. Vise ljudi zarade po kvizovima i na tomboli. Smehoteka od nagrade.

Marija

pre 5 godina

U tim gradovima maraton je u nedelju. Subota je za nekog radni dan a pola grada blokirano.Zaustavlja se saobracaj kada prolazi rekreativac koji hoce da zavrsi mararaton. U svetskim gradovima desetine hiljada koji se prijave pojave se na startu trce par stotina metara i odustanu ali zadrze broj da bi se hvalili da su ucestvovali. Danas je bila gomila koji nikakav broj nisu imali
(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)

Ne znam odakle Vam to da u svetskim gradovima ljudi odustaju posle starta? Tolike sam trke napolju istrcala i to apsolutno nije tacno! A da se hvalis da si ucestvovao realno mozes samo sa medaljom, ako ti se ne trci a imas broj, neces izlaziti iz kuce ni za tih 200m.

Aleks

pre 5 godina

Hahahaha, 3000€ nagrade na beogradskom maratonu. Onda nije ni čudno što niko od afrikanaca ne dolazi da trči. Lokalne, seoske trke u EU imaju od 5000€ na gore.

mile rizik

pre 5 godina

To je taj napredni maraton. Oni bi i nakovanj pokvarili. Otkad su oni došli čak ni Afrikanci ispod proseka ne žele da učestvuju. Smehotresno.

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar. Tuzno.

Mare

pre 5 godina

Ako postoje propozicije, one moraju da se poštuju, a ne da svet daje svoje tumačenje zasnovano na svom shvatanju morala.

Ovi što su do ovde dogurali BG maraton da se na njemu trči preko 2:45 da se trajno udalje od njega.

Bg

pre 5 godina

Katastrofa od konkurencije. Maraton je prosle godine izgubio licencu i sada niko od iole kvalitetnijih trkaca nece da dodje. Posle Fontane,Jelke ,Jarbola ovo je logican nastavak...

reciklaza i motanje kablova

pre 5 godina

Ne bi me cudilo da mu traze da on plati "organizatorima"!!!!???
covek je pobedio-- taman da je trcao 10 sati!!!! dajte mu novac!!!!

bbb

pre 5 godina

Bilo bi bezveze ne dati mu nagradu za prvo mesto. Samo vidimo da je Beogradski maraton propao, cim je rezultat trke pobednika najgori od pocetka istog maratona krajem 80 tih godina. Mislim da grad ne bi trebalo da baca vise novca na ovu manifestaciju.

Pismen

pre 5 godina

Sramota. Da je stranac ne bi se ni diskutovalo.
(Srba, 21. april 2018 15:42)

Ajde nemoj da nam srbujes, citaj malo pa ces naci da Beogradski maraton ima visegodisnja dugovanja prema stranim pobednicima BG Maratona, i da je samo zbog toga izgubio licencu.

........

pre 5 godina

Kristijan Stosic je prosle godine bio cetvrti sa osam minuta brzim rezultatom od ove godine kada je pobedio (prosle godine 2:37, sada 2:45)...Sa ovim rezultatom bi prosle godine bio deveti, a pobednik maratona prosle godine ima 24 minuta brze vreme (Stefen Katam 2:21)...Sa ovim vremenom (2:45), Stosic bi prosle godine bio treci u konkureciji zena (Olivera Jevtic 2:38, Teodora Simovic 2:41) ...Ovo cisto da se ima uvid u to koliko je slaba trka bila ove godine...

nije valjda

pre 5 godina

Da li je moguće da se tako nešto desi. Niko nije kriv što se neko brži nije prijavio. A ovimšto o tome treba da odluče neka obuju patike pa istrče brže.

too low

pre 5 godina

Ako mu ne daju pare,iduci maraton da se bojkotuje. Pa nek im bude lepa reklama pred svetom. Sramota. Decko je istrcao i pobedio.
Sto rece jedan,nek se oni skinu pa nek istrce

dr

pre 5 godina

Maraton je sjajna stvar jer podize svest o vaznosti bavljenja sportom, narocito trcanjem jer je to blagodet i za telo i za psihu, ALI...Svugde u svetu se odrzava nedeljom i time ne remeti normalan zivot onih koji moraju da rade. Cak bi moglo da se razmisli i o promeni trase, da se izbegnu uzbrdice i nizbrdice, dakle da se trci na Novom Bgd. Svugde se isplacuju nagrade pobednicima sto kod nas godinama nije slucaj i zbog toga smo izgubili licencu. Umesto da se organizatori kazne i postave novi sposobni ljudi, isplate dugovanja i maraton vrati na svetsku mapu oni su od istog napravili vasar.

ikac klisa

pre 5 godina

Prvi put cujem da se nagrada za prvo mesto uslovljava i prolaznoscu?! Ili dajes nagradu za prvo mesto ili ne dajes. Cuj "nije istracao brzo ko busman". Bruka za mizernih 3000 evra.

Mika Alas

pre 5 godina

Nagrade su zaista skromne, a i da nisu popularizacija slabo ide

sa "kaznjavanjem" pobednika.

Za nekog iz zapadne evrope to je kao za nas 200 e

BDP

pre 5 godina

gluposti, dajte dečku pare! umesto da takoreći subvencionisete nase maratonce da se jos vise trude da osvajaju BG maraton vi im oduzimate i ono što su osvojili!

bravo, Vranjanac!

Zvezdas

pre 5 godina

Bg maraton je izguio licencu sveskih maratona jer nisu isplacivali nagrade.I ovom nece isplatiti jer nemaju lovu..Niko od ozbiljnijih marotonaca nije hteo da dodje da trci za 3 hiljade. Rekord bg maratona je 2,11 sata.Cak je i Olivera Jeftic trcala brze pre neku godinu
Sto se nisam prijavio

Tragikomedija

pre 5 godina

Ostavili maraton van međunarodnog kalendara , trkače bez nagrada , grad blokirali satima. Umesto nedeljom, kao svuda u normalnom svetu, organizuju ga subotom.

nikola

pre 5 godina

kakav je ovo maraton bez stranaca, bez afrikanaca? Jel to taj veliki beogradski maraton, je li Dejane Nikolicu? Nekad je maraton bio maraton, a sada je trka zadovoljstva!

hehe

pre 5 godina

Lazni maraton, bez licence i bez nagrada , onaj stari beogradski pravi maraton postao je kros takmicenje kakvo organizuju osnovne skole obicno u prolece.

"bups"

pre 5 godina

Covjek je sjajan atleta, dugo vremena trci i pobedjuje na planinskim maratonima. Nagradu pobednik zasluzuje bez obzira na vreme, konkurencija i organizacija su nazalost daleko od ozbiljnog nivoa.

U fudbalu je rešenje

pre 5 godina

A možda da vi taj maraton organizujete samo za amatere...čovek trčao skoro tri sata na "vašem" takmičenju, stigao prvi, ali neee..to nema veze, ako hoćeš nagradu ima bre da pretrčiš za sat!

eccles

pre 5 godina

nemam nista protiv da beogradski maraton trce rekreativci, naprotiv, ali treba primetiti trend opadanja interesovanja svetski poznatih takmicara i razmisliti o tome.

a da uskrate pobedniku ZASLUZENU nagradu bi bila strasna sramota, ali me ne bi uopste iznenadilo, imajuci u vidu KO organizuje ovaj dogadjaj.

MarcoPolo

pre 5 godina

kakve veze ima koji je vremenom prošao čovek je pobedio. POBEDIO.
I nije u redu da ne dobije ono što zaslužuje.. dajte čoveku nagradu.

dr

pre 5 godina

Cuj slabo vreme. Neka istrce ti sto su odredili nagradu pa neka vide. Ionako su se stisli kao da se radi o pljuvanju u dalj, posebno za polumaraton, sramota. Te jadne pare neka okace na jelku od 80.000.

K.G.

pre 5 godina

Covek zaslužuje nagradu jer je pobedio. Drugo zaslužuje još jednu nagradu od 5000 € jer je prvi srbin koji je pobedio na Beogradskom maratonu.


P.S.
Beogradski maraton istrčan a beogradjani još ne dobise gradonacelnika. Izgleda da je izbor gradonacelnika najduži i najtezi maraton u svetu.

realno

pre 5 godina

Covek je nagradu ZASLUZIO. I svaka mu cast na pobedi. Ali, kakav je to maraton, gde ni prvoplasirani ne zabelezi vreme u okviru predvidjenog?

clr

pre 5 godina

Problem sa brzim afrikancima nije taj sto je njima 3000 eur mala nagrada,nego sto proslogodisnje nagrade nisu isplacene pa vi vidite kuda sve ovo vodi..

Radovan

pre 5 godina

Ala ste se pretrgli od nagrade. Ja sa vama ni pivo ne bih popio za tih 3 000 eura. Da li vas je sramota ako uopšte znate šta je stid.

Vidan

pre 5 godina

Sramota organizatori!
Sramota za smesnu malu nagradu (jedva avionsku kartu da pokrije). Gde su sponzori,gde su vrhunski trkaci?
Sramota organizatori!

Marija

pre 5 godina

NY, London, Berlin, Tokyo, Paris su u nedelju. To nisi trcala.Mozda Uzice, Podgorica
(Momak bez devojke, 21. april 2018 19:50)

Baš nigde nisam pomenula dan održavanja, pricala sam o navodnom masovnom odustajanju ljudi. Trcim vec 20 godina i od trka koje ste naveli ucestvovala sam na Pariskom i Berlinskom maratonu, a dalji spisak ide u nedogled. Istina je da se u vecini gradova trke odrzavaju nedeljom, takodje npr na Malti se saobracaj ne zaustavlja duz cele trase, a isto tako neke trke pocinju i zavrsavaju se ranije. BG maraton se nekada trcao nedeljom, pa ni to nije odgovaralo. Uvek ce neko biti nezadovoljan.

mrmlj

pre 5 godina

@(Batko pamcenje mu kratko, 21. april 2018 18:40) ti na julskih i avgustovskih 40 stepeni neces osetiti ni priblizno kako je danas bilo onima koji su trcali na 26. to ti odgovorno tvrdim, kao neko ko je bg polumaraton trcao 10 puta, iako ne i ove godine.

Ayatollah

pre 5 godina

I prethodni pobednici su takođe ostajali bez nagrada, doduše ne zbog rezultata, već zbog srpskog shvatanja biznisa i obaveza. Zbog toga je maraton i ostao bez licence.

djolek

pre 5 godina

EA je jos prosle godine oduzela licencu i skinula sa svog kalendara Beogradski maraton zbog nagomilanih dugova koji sezu godinama unazad.Ako bi se gledalo po propozicijama i uslovima organizatora BG maratona sa kojima su se takmicari saglasili samim cinom potpisivanja ugovora Stosic nece dobiti novcanu nagradu za prvo mesto jer nije ispunio uslove koji su predvidjeni za to.Formalno-pravno sve je tu cisto.Na organizatoru i njegovoj 'dobroj volji' je da odluci da li ce mu tu nagradu isplatiti.Verujem da ce to i uraditi jer bi u suprotnom to jos vise srozalo ionako losu situaciju oko BG maratona i verovatno zapecatilo njegovu dalju sudbinu.Ocekivano bi bilo da firma "Beogradski maraton doo" ode u stecaj i da se osnuje nova firma sa svezim kapitalom i bez dugova koja bi preuzela organizaciju BG maratona.Ali pitanje je da li ce EA dati licencu toj novoj firmi jer oni tvrdokorno stoje na strani sportista i sve dok se zaostali dugovi ne isplate BG maraton,ma pod kojim imenom,se nece naci na kalendaru svetskih maratona.Cisto onako...

Dusan

pre 5 godina

S obzirom na malu nagradu i slab nivo ( vidite da su samo nasi na postolju), trebalo bi ukinuti normu za nagradu, jer onda nikad nece biti dodeljena nagrada ovim nasim maratoncima

mladost

pre 5 godina

Hoce vrhunske rezultate a glavna nagrada 3000 eura. Ozbiljniji trkaci ne pomisljaju vise da dodju u Beograd, jedino anonimni maratonci, poluprofesionalci sa nasih prostora.

goran

pre 5 godina

Ja sam ga istrcao ne znam vise po koji put. Trcao sam i druge maratone ili polumaratone. Trka treba da bude nedeljom i treba da bude sto vise rekreativaca (cilj je da se sport popularise) ali apsolutno treba napraviti budzet prilagodjen nama i pozvati neke iole bolje trkace. Naravno srpske fore tipa da zavrnu pobednika za lovu su neprihvatljive. Ne mozemo da imamo budzet Londona ili NYC ali ako platimo neku glupu jelku 80 k onda mozemo da platimo vise od 3 k za pobednika. Sa sportske strane maraton je jadan, sa strane masovnosti je okay. Prosto je lepa atmosfera, cool je dogadjaj.

Takodje termin postaje sve problematicniji jer se klima menja i danas nije bilo lako trcati da 25 stepeni kada ti na Novom Beogradu sunce manje vise bije u glavu non stop.

Bule

pre 5 godina

Koja glupost!
Valjda se za prvog u maratonu obavezno dodeljuje nagrada bez obzira na rezultat!!
U maratonu nije bilo pet ili 6 učesnika da bi se uvela ovakva mera kao prevencija nameštaljke ili ne znam čega(ili u kom drugom cilju?)...
Maraton je maraton i pobedniku obavezno sleduje nagrada - podrazumevajuće!
Nečuveno :(

peca

pre 5 godina

Kako je BG maraton izgubio međunarodnu licencu i tako postao jedno zabavno-sportsko takmičenje, onda je red da se snize kriterijumi i čoveku isplati nagrada.

Gile

pre 5 godina

Хоћемо ли вечерас слушати најбоље организован маратон у последњих 200 година?

Aca

pre 5 godina

Kako niko nije kriv što se niko br¿i i kvalitetniji nije prijavio? Da li vi sugradjani, braćo, sestre znate da je Beogradski maraton izbačen sa svetske i evropske mape maratona zbog neisplaćenih nagrada pobednicima??? O tome niko ni reč nije prozborio!!! Direktni krivci su organizatori i vlast! E tako, pa se vi sada čudite, ¿ivite u konstantnom neznanju i u¿ivajte!

Miskec

pre 5 godina

(Gradjanin, 21. april 2018 19:02)
Trideset godina trcim polumaraton u Beogradu, nisam preskocio ni jedan, nemojte meni pisati o tome. Tema o kojoj je pisao dipl. ing. nije subota ili nedelja, vec uopste, cemu blokada zbog rekreativaca? Trcao sam i neke polumaratone u svetu, niko se vise odavno ne hvali brojem, vec ucesnickom medaljom koja se dobija na cilju, a da bi je ucesnik dobio, cip koji je ugradjen u startni broj mora da se poklopi sa kompjuterskom evidencijom koja je na svakih pet kilometara i na taj nacin se eliminisu prevaranti, na cilju se otkuca ucesnicki broj i ako je evidentiran na svim stanicama dobija medalju bez problema. Problem je sto je pojedinim gradovima, kao sto je Njujork u pitanju nemoguce dobiti ucesnicki broj, jer su ograniceni i godinama rezervisani unapred. Slazem se da je nedelja pogodniji dan za tu manifestaciju i da treba pomeriti, ali to je vec neka druga prica!

Kole

pre 5 godina

Ranije je nagrada za pobednika maratona bila 10.000 evra, pa ste time mogli da privučete kvalitetne takmičare iz sveta i dobre rezultate. Ovi smanjuju sva moguca davanja, od penzija, plata, dnevnica, nagrada. Samo njima ništa ne smanjuju, jer mora da bude za rasvetu i jelku od 100.000 evra.

SNS SEKTA

pre 5 godina

Ovi naprednjaci upropastise sve cega su se dotakli.I onaj preletac sa izmisljenom funkcijom gradski menadzer Vesic cega se dotakao UPROPASTIO JE.Bio je u KK Crvena zvezda upropastio je ,bio je posle u FK Cz upropastio je.

Sir Oliver

pre 5 godina

Pa neće dobiti pare svakako. Zato i nema vrhunskih takmičara na ovom maratonu više a i nema Maratona u zvaničnom IAAF kalendaru jer Beograd ni prethodnim pobednicima nije isplatio nagrade

brm

pre 5 godina

Ovi što se pitaju zašto nema Kenijaca, i generalno stranaca uopšte...BG maraton je prošle god. izgubio licencu međunarodne atletske federacije jer duguje novac za nagrade takmičarima od prethodnih godina pa više nije ni na jednom zvaničnom kalendaru. Koji god da je sport u pitanju, u Srbiji je sasvim normalno da se nekome duguje mesecima i godinama zarađen novac...pa, ne samo u sportu.

Samo od prijava rekreativaca maraton prihoduje preko 60 hiljada evra. Još pare od sponzora i podrške ministarstva i grada Beograda...da se čovek zapita gde sav taj novac nestane. Svi koji rade oko staze su volonteri, oni nisu trošak.

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

Dajte coveku nagradu, 3 000 je samo po sebi preniska nagrada. Ionako ste poznati po tome da pobednike ne isplacujete, zato i nije bilo Kenijaca ili Etiopljana na stazi (u maratonu). Bg maraton je po meni super stvar, bilo je na stazi danas dosta rekreativaca iz drugih drzava. Oni sem placanja za ucesce placaju i smestaj ovde i svakako jos ponesto.

bos

pre 5 godina

Napisao si nesto sto nije tacno
Osam godina sam bio Tehnical support merenja vremena za Seiko u Londonu, Berlinu, Parizu, Bostonu.i ne samo na maratonu vec i na pliivanju, atletici.Nikakav cip u broju nema. NY ima ogranicen broj.ucesnika. U ostalim gradovima nije slucaj.
(Tehnika, 21. april 2018 19:57)
------------------------------------------------------

Mislim da ste vi napisali zapravo nesto nije tacno. Na svim maratonskim trkama u poslednjih (barem) 10 godina merenje vremena radi Tag Heuer, ne Seiko. Za ostale maratone ne znam, ali Boston definitivno ima cip (zove se "bibtag"), a ne vidim zasto ostale trke ne bi imale.

Za glavnu trku u Bostonu, kao i u Njujorku, moras da imas kvalifikaciono vreme. U Berlinu, broj je ogranicen, i postoji lutrija (znam, probao, i nisam odabran poslednje dve godine).

A.

pre 5 godina

Nije bilo Kenijaca da 'povuku' ostale trkače.

Inače, na sajtu BG maraton piše da je za prvo mesto potrebno da vreme bude do 2:24:59. Postoji i 5 bonusa na nagradu za prvo mesto, ko istrči 'za manje od 2:12' pa sve do 'za manje od 2:08'.

Takmičenje se održava po pravilima ASS i IAAF.

Pobednik u 2017. je istrčao maraton za 2:21:12, a u 2016. za 2:23:58.
(za minut je izbegao "odlučivanje organizatora").
Naši maratonci su tih godina pretrčali za 2:37 ili više.

ASS: Pravila za Pojedinačno prvenstvo Srbije u maratonu : vremensko ograničenje za maraton 4:30 (uz vremensku kontrolu - rampu na 35 km od 3:45)