Četvrtak, 19.04.2018.

18:39

Vajda ostaje sa Đokovićem do kraja Rolan Garosa!

Slovački trener Marjan Vajda ostaće sa Novakom Đokovićem najmanje do kraja sezone na šljaci, potvrdio je srpski teniser.

Izvor: B92

Vajda ostaje sa Ðokoviæem do kraja Rolan Garosa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

nebitan

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..JEDE RIBU I JAJA,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga
(maconii

Maconi riba je najbogatija proteinimma. ali kod Novaka je problem u glavi.
Vajda se vratio ali do kraja RG??? Odustao Agasi,(Stepaneka da ne racunamo)
Vajda ce biti prisutan do RG, Bekera nema, pitanje je ko bi od renomiranih
trenera prihvatio saradnju sa Novakom. Novak je zavrsio karijeru ali mu to
niko jos nije rekao.

Milan

pre 5 godina

Pa svako ko gleda Đokovića vidi da igra slabo i nesigurno, a nema potrebe da je stručnjak za tenis.Bez fizičke i psihičke kondicije,samo se sapliće,stenje,suh,iscrpljen i vidi se da igra usiljeno.Šta se sa njim dešava,ne znam,ali stičem utisak da je zaboravio da igra tenis i to ne liči na onoga Đokovića. Možda bi bilo najpametnije da prestane da igra i da prestane da muči i sebe i nas koji smo uvek za njega navijali.Nije ništa strašno,sve bude i prođe kao u životu i doći će neki novi klinci.Čini mi se da Đoković precenjuje svoje sposobnosti i tužno ga je gledati kako se muči i čudno se ponaša na terenu kao da je ošamućen.Novakova mlaka igra nervira i jeste li videli da on nema snage i sa dve ruke često igra,pa poštenije je da prestane da muči i sebe i nas koji smo za njega navijali.

stevan

pre 5 godina

Uz duzno postovanje za realne komentare od Branislava i jos nekih namece se utisak da ovde komentarise sve naucnik do naucnika, gde se svako razume u sve i zna sta je Novaku ciniti.Prvo ne shvataju da Novak nije igrao kako zna i ume skoro godinu dana,da je imao operaciju,da je trazio najbolje resenje sa trenerima,a to podrazumeva da se moraju navici jedno na drugo u razmisljanjima i gledanju na neke probleme(podjite od sebe i svojih pokusaja ako ih imate)kojih ima.Iako nije u dobroj kondiciji(neko rece tek 40% snage)ne moze da se ne vidi klasa (i to kakva)Pa on je odigrao tri meca sa momcima 100 %punih snage,samo pogledajte rezultat ako niste gledali meceve.I ako zelite biti posteni verujem da cete biti realniji u ocenama i komentarima

no name

pre 5 godina

,Novak je svjestan i kroz redove priznao da je trebao ranije rijesi problem s laktom,kako je i sam i tvrdio da vuce povredu odsvno jos od 2016,e sad je problem u tome sto on ne voli operacije ali je bio primoran da se operise.Budite sigurni da povrede nije bilo da bi mozda cak i uzeo Vimbldon 2017 ,posle toga vjerovatno se dogadjaju neki novi problemi ,sto se sada vide posljedice.Sto se tice ishrane njegove u to ne zelim da ulazim.On je veliki borac i izuzetno intelegentna osoba on zna sta radi i siguran sam da ce naci pravi put dopovrata ,A Marjan Vajda je tu .

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

Danko

pre 5 godina

Federer je u peziju ispratio Agasija, Samprasa, Ivaniševića, i to uz dominaciju, sad ispraća svoju generaciju Lopeza, Ferera, koji nisu imali šanse protiv njega, sad je u boljem fizičkom stanju od Rafe, Novaka i Endija i za vreme njihovog zenita karijere je osvojio najviše turnira. Neverovatno je da je stigao podelit lekcije i Čungu, Zverevu, Kačanovu koji su se rodili kad je on već igrao ozbiljan tenis. GOAT!!!

ups...

pre 5 godina

muka mi je od ovih "dusebriznih" komentara ovih sto su do juce velicali Novaka a sad ga pljuju, a oni za autobusom kad potrce se zadisu!! Shvatite da ne moze posle pauze i onoliko sezona na onako visokom nivou odmah da se vrati u top formu i igra finala sa momcima koji treniraju po 8h dnevno!! Koliko je Nadalu trebalo posle "operacije kolena" ?! Licno mislim da ni do RG nece podici formu na zavidan nivo, ali do US Open-a mislim da ce biti jako blizu onog "starog" Novaka! Jednostavno kao i za sve u zivotu,posle duze pauze treba vremena i truda za dostizanje prethodnih rezultata!

Mihael

pre 5 godina

On meni ovaj turnir uopšte nije bio loš kad se uzme u obzir da je u godini dana odigro par mečeva. Normalno je, da ako igraš više mečeva bolje igraš, više snage imaš, kondicije i sve što ide uz to. Njemu se je videlo da mu fali samo još fizičke spreme odnosno mečeva, da može da igra 3 seta sa istom snagom. Sa Timom je verovatno to presudilo. Tim igra vrhunsko, jako agresivno, dobar servis, meč je bio na visokom nivou. Sve u svemu sam zadovoljan, još par turnira da odigra i bit če jako jako dobar za 2 meseca. Na us openu bi morao da se več pokaže u u svom svetlu ako ne bude nikakvih zdravstvenih problema

BOSS

pre 5 godina

A citate li analizu Veljkovica,odigrao bolje u Monte Karlu nego dva turnira prije???
Evo ja sam uzeo reket u ruke 5 puta,odigrao bi takodje bolje nego Nole na prethodna dva turnira...

hmmmm

pre 5 godina

Ove sto tvrde da je Federer osvajao sve dok nije bilo Rafe i Novaka, pa samim tim ne moze biti najbolji, treba ostaviti u tom uverenju. Oni imaju neku drugu paralelnu stvarnost, koja im pomaze da prezive i lakse savladaju stvarnost, doterujuci istu onako kako njima odgovara. Zato, jeste, tako je sve sto kazete. Nemoj da se budite, moze biti opasno.

Харуна Бабангида

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.
(novica, 19. april 2018 23:37)

Прочитај свој коментар и сети се кога је Новак победио у последњем мечу пре Тима.

zainteresovani

pre 5 godina

Daje izjave kao da nikada nije igrao tenis, pocetnik koji svakim danom "sve vise napreduje"??? E, dokle je doslo...
(sta je radio predhodnih 20 godina? Izjava kao iz 2005 npr.)

cartmanx

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!
(Laki2, 19. april 2018 18:58)

Za Novaka se slažem a za ovog drugog na koga aludiraš, ne, pa zar i ovde botovanje aman.

Pablo

pre 5 godina

@novica Videćemo. Nema potrebe bilo šta da pišem. Razlika u klasi je očigledna.

Kažu ljudi i tim je bio nespreman. Znate li vi šta znači i mentalno i psihički nespreman do skoro čovek,čovek koji se ponašao kao da mora da igra, da posle mesec dana odjednom klikne, vrati neke stare ljude i odigra odlično za svoju kondiciju.

Prvo za pola godine neće morati da skraćuje poene, drugo povratiće se totalno.

On narednih 5 godina da uzima po jedan slem prestiže Samprasa i uzdiže se još više.

Znajući kakav je kad mu krene top forma i kako je slaba konkurencija, može ako se vrati da uzme 5-8,9 slemova u zavisnosti od konkurencije i povratka.

Pre si imao Ferera, Vavrinku, Congu, Monfisa, Verdaska koji je bio opasan, Ferera, Nalbandiana, Soderlinga, Baghdatisa itd itd mnogo opasnih igraca, pa i Tipsa i Viktor kad ti naidju u formi bude nezgodno.

Sad, sad je smesno.

brufen

pre 5 godina

PAZNJA...ovako,svi koji komentarisete Novaka trebali bi da znate nesto pre svega toga.Nakon visegodisnjeg igranja tenisa na viskom nivou dolazi do velikog fizickog trosenja,pored toga i emotivnog ako osvajate sve.ako se secate i federer i nadal su imali te duze pauze posle kojih su se vratili.sada je dosao red za to na novaka i mareja.fizicki je nemoguce a ne bi bilo normalno da neko igra 20 godina vrhunski bez povreda i pauza,tako da ne znam sta vam je ovde cudno.meceve koje je igrao u medjuvremenu i koje je gubio,shvatite,nije bio oporavljen i spreman za njih vec je morao da ih igra zbog sponzora.

kakotnjak

pre 5 godina

Svakom normalnom coveku je jasno kad gleda Novaka da je karijera gotova, njemu nije problem samo da se on vrati, nego su mu problem mladi igraci koji igraju bez zamora, sa takvima ce sada tesko da se nosi u tri dobijena seta pogotovo!!! Zelim da se vrati ali iskreno mislim da je to tesko moguce..

Zuma

pre 5 godina

Nemaš snage čoveče to si i dalje ti ali jedi i to jacaj Nole kondicija nabaci mišičnu masu i niko ti ništa neće moći mnogo si mršav

Pablo

pre 5 godina

@Mladen Federer je najveći svih vremena, ali je gori teniser i od Nadala i od Djokovica. Ne možeš biti najbolji ali najveći da, la da imaš negativan skor sa njima.

Osvojio je najviše kada ova dvojica nisu postojala.

Inače, Roger je ovim poslednjim slemovima pljunuo na svoju tezu da je u vreme Nolo i Nadal ere omatorio, jer je čim su obojica bili istovremeno odsutni brže bolje uzeo još koji slem.

E sad Djoković i Nadal su igrali paklene mečeve i glupo je da ga Nadal odmoran nespremnog na sporoj šljaci odere. Ima taj luksuz da se dokazao i da želi slemove sada.

novica

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.

City Girl

pre 5 godina

Одлично, али ако жели да се врати на врх потребан му је озбиљан тим који ће са њим бити најмање у наредних годину дана.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Vidno je da se Nole vraća u svoju prepoznaljivu formu. U Monte Karlu je odigrao mnogo mnogo bolje nego na prethodnim turnirima ove godine, i rekao bih da je u Mone Karlu odigrao najbolje ove sezone, i time najavio još bolje partije u nastavku sezne na šljaci. Vidna je borbenost i želja kod Noleta da se vrati u staru formu i veoma veoma mu je mudra odluka da nastavi saradnju sa Marijanom Vajdom u nastavku sezone, a odluka da igra na nekom od sledećih turnira iz serije 500 mu je veoma mudra ili u Barseloni ili u Budimpešti i da tamo nastavi sa brušenjem forme za ono glavno, za Rolan Garos gde očekujem da Nole bude na izuzetno visokom nivou. Danas protiv Dominika Tima je na momente u prvom setu bila sjajna igra Noleta u trenucima kada se od 2:5 vratio na 5:5 i kasnije uzeo taj set u taj-brejku. A bilo je i onih Noletovih sjajnih fenomenalnih riterna u prvom setu koji su podsetili na dane kada je Nole bio ubedljivo najbolji riterner bez rešenja kod svojih protivnika. Ali Dominik Tim je u ovom trenutku bolje fizički pripremljen i isključivo zbog toga je pobedio i prošao dalje preokrenuvši rezultat. Kada bude podigao kondiciju na još veći nivo, a hoće ubeđen sam, onda će Nole biti još bolji u nastavku sezone i ubeđen sam da će uspeti u tome, vidna je želja i motivacija kod njega. A onda ni titule nisu daleko, naprotiv.

maconii

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..jede ribu i jaja,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga

Kolja

pre 5 godina

E sada je Nole na pravom putu.Vratio se Vajda,na tribinama Dijana i stric,samo još da se vrati Grič,da ga pripremi jedno 3 meseca i eto opet dominacije.Nema vise gurua. Dozvao se momak u zadnji čas.Ajmooo majstore!

zex

pre 5 godina

Tesko je vratiti se na vrh iz prostog razloga a to je zreb, rano je Tim pao Novaku, daleko je tim od vrhunskog igraca ali Novaka je servis izdao danas.Igra nije bila losa, cesto je podsecao na starog Noleta ali dosta neiznudjenih gresaka i to je to.steta za poraz, trebaju mu pobede, treba mu samopouzdznje a to se stice pobedama.Mislim da se niko nikada nece ponoviti dominaciju kao sto je on imao.Razmislite malo o tome,pogledajte na netu.Novak je pobedjivao redom, redovno je osvajao titule, uvek je igrao finala, desavao se po neki kiks ali Novak je mnogo izdominiro.Sada ovo deluje kao raspustena banda.Jedan je za sljaku,drugi za beton,treci za travu, ovaj nece da igra onaj hoce.napravio se veliki jaz izmedju prvog i desetog na atp listi.Sve je ovo cudno.Voleo bih da Novak osvoji jos neki turnir ali nece mu biti lako.

Nisam Srbenda (pripadnik rumunske manjine)

pre 5 godina

Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo, 19. april 2018 20:39)
Da ti odgovorim iako nisam ni Srbenda niti volim nešto preterano da Srbujem.
Veliki sam Novakov navijač koji se raduje svakoj njegovoj pobedi.
Ne nerviram se uopšte kada vidim da posle svake pobede šalje srce na sve četiri strane sveta. To što se ne nerviram, ne znači da mi ne smeta. A smeta mi iz prostog razloga što smatram da bi osvajao daleko više turnira kada bi se odrekao tog, po meni, bezveznog rituala.
Ne sporim da je Amor&Paz za nekog dobra stvar. Samo sumnjam da će Novaku pomoći da bude u samom vrhu.

Ivan

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
(bobo, 19. april 2018 20:39)

Ma kakve veze ima narod srpski sa Novakovim deljenjem srca publici??? Po čemu je zbog tog Novakovog gesta narod srpski "smejurija"??? Po tome što smo jasno prepoznali tu njegovu ružnu naviku i pišemo o tome na portalima?? Neće biti!! Mi pišemo o toj Novakovoj ružnoj navici ne jer se "nerviramo" onako kako tvrdiš nego jer jednostavno vidimo koliki je to treš i kič koji mu nepotrebno oduzima i fokus na prave stvari i ogromnu mentalnu energiju koju bi mogao mnogo bolje iskorostiti. A što se recimo mene lično tiče slobodno neka Novak nastavi da deli srca širom sve letiri strane sveta, niti se nerviram zbog toga niti mi tako što uopšte pada na pamet. Njegova stvar. Ali tim srcima se trofeji ne osvajaju već nečim drugim.

Mladen

pre 5 godina

@Pablo

Aha znaci sad je okej kada Novak ne zeli da se susrece sa Nadalom, posto je u losoj formi. To je razlika vidis, Federer je uvek igrao protiv njih i isao do kraja, ma koliko losije igrao. Sad pravite opravdanja za Novaka, dok pljujete po Nadalu i Federeru kada se to desi par puta.

Pablo

pre 5 godina

Pametan poraz danas, odigrao je prvi set da vidi koliko moze i pola drugog, posle samo pojedinacne poene. Nije hteo da pobedi. Znao sam to jos pre meca.

Sto bi kvario krvavo zaradjen skor sa Nadalom i dizao njemu samopouzdanje.

Znam da cete svi sad da mislite kako nema logike ali zapravo ima. Ubedjen sam da zeli prvi put oci u oci sa njim da igra na RG dok digne kondiciju.

Iako delujem optimisticki, Novak je klasa, vidim da je glavu vratio, jos telo i nije ni RG ove godine daleko.

Kad je on za mesec dana ovoliko napredovao...

бт

pre 5 godina

Једини истински показатељ да ће се вратити на врх биће ако престане да шаље срца публици после победе.

Branislav

pre 5 godina

Kao neko ko je 6 godina trenirao tenis mislim da sam dosta relevantan da napisem nesto o danasnjem mecu i o prosle dve godine Novakovog pada.Kao prvo danasnji mec je itekako dobra smernica za Novaka i cak je dobro da je izgubio mec,jer da je dobio to bi pokrilo nedostatke,a ima ih.Sigurno je da Novaku treba vremena,ali ne bas puno.Njemu treba jedan dobar fizicki dril,naravno ne moze to na brzinu,ali najvise mu fale mecevi kakvog je danas imao,takvim mecevima se dobija i kondicija.Ima vas puno koji pisete o snazi Novakovih udaraca.Evo ovako,ako igrac loptice vraca dok su u silaznoj putanji ona nema neku jacinu kako god je jako udarite,a ako teniser hvata lopticu u penjanju ona je samim tim dovoljno jaka da je isti takav udarac jos ojaca,a to je ono sto Novak trenutno ne moze da radi u kontinuitetu jer nije dovoljno spreman.Kada svoju fizicku spremu popravi,kada bude pravovremeno na lopticama,to ce izgledati sasvim drugacije.I to nema nikakve veze sa ishranom...Danasnji mec je pokazao da on jos uvek zna da igra,dok je mogao bilo je poena fenomenalnih,ali mu jos treba i meceva i kondicije.A kada to sve bude kako treba plasice se svi Novaka,pa on je i ovakav bio blizu toga da pobedi po meni ubedljivo drugog igraca sljake.Veujem i znam da ce do RG biti onaj pravi,stari dobri Novak!!

1a

pre 5 godina

kondiciono se spremiti i to je to...on tenis nije zaboravio da igra a zna se kako kondicija utice na samopouzdanje.Moze i koji cevap ali 5% vise manje u jacine udaraca nije presudno.Nadam se da nije bio previse u "drustvu" Sarapove pa sad placa ceh.

bobo

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Vajda je tu da donese stabilnost i mir u Novakovoj glavi, pre svega. Ono sto Novaku sada takodje treba je, po mom misljenju, dobar kondicioni trener. Ne bi bilo lose da vrati i starog. Na momente je podsetio na stare dane, ali se vidi da jos nema snage.

burke

pre 5 godina

Problem je što on nije odradio vrhunske pripreme, a bez toga on će imati snage za odigrati 2-3 meča na turniru. Ne može tu ni Vajda nešto bitno promijeniti, jednostavno njemu će nestajati snage sve što turnir dalje bude išao. Znanje nije u pitanju ali će faliti snage.

Elmer

pre 5 godina

Bice to Ok, ima napretka, ne moze iz “bunara” preko noci.
(sasa jokic, 19. april 2018 19:14)

GS i Mastersa nema već dve godine. Izgleda da se ta tamna noć nešto odužila?

Zivojin

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.
(Sinisa90, 19. april 2018 19:20)

Pa bre, Tim danas nije nesto griz'o protiv Nola. Igrao je normalno, na momente je bio cak i ocajan. Problem je sto Nola ne moze duze od jednog sata da stoji na nogama. Za takve probleme nisu krivi protivnici koji "grizu"protiv njega, niti je za resenje takvog problema zaduzen Vajda.Takve probleme resava kondicioni trener koga Noloaux mora da slusa. da radi sto mu se kaze, da ne pametuje previse. Ali kako da ne pametujes kad imas 200 miliona dolara na racunu...a jos si Srbin po poreklu.

DC Forever

pre 5 godina

Po meni jos bolja vest je da ce igrati sledece nedelje. To niko ne komentarise a cini mi se da je to nagovestaj da, mozda, zeli povratak na sam vrh...

Ivan

pre 5 godina

Kaže Nole da je imao svoje šanse protiv Tima danas i da ih nije iskoristio! Ne znam koga laže s tim, sebe ili javnost! Protiv Tima je samo u prvom setu koliko toliko mogao da se nosi, kasnije uopšte nije bio konkurentan i Tim je rutinski dobio drugi i treći set, rezultati ta dva seta dovoljno govore o tome! Mi koji smo gledali ceo meč videli smo tu brutalnu dominaciju Tima u drugom i trećem setu, ni promil šanse za pobedu u meču Noletu nije Tim ostavio! Udarao je jako, kretao se furiozno, imao čvrstinu, bio samouveren, jednostavno bio na dva, tri nivoa ispred Noleta i Nole mora to da shvati što pre, da ne bi sebe obmanjivao da ovim pristupom može da bude konkurentan top ten igračima danas! Malim padom koncentracije Tima je Nole uspeo da izvuče prvi set, ali sve ostalo bila je Austrijančeva rutina, onog istog Austrijanca kojeg je nekada on rutinski dobijao, recimo na Rolan Garosu 2016.godine kada ga je demolirao u polufinalu, međutim, to više nije slučaj, sada je Austrijanac za dve klase bolji od njega, mora to da shvati i krene sa naposrnim radom da bi dostigao potreban nivo, sa ovim sadašnjim nivoom igre nije konkurentan top ten igračima, štaviše može da se desi i da ispadne iz top dvadeset uskoro!

Borsi

pre 5 godina

Sada samo rad,rad i rad i bit će za Pariz spreman !! Lakat je izdržao napore !! To je za sada najbitnije ! Inaće sa Rafom u sledećoj rundi igrati je prerano !! Novak se vraća !!!!!!!!!

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sve je to lepo,svi mi volimo Vajdu,ali meni ovo i dalje deluje neozbiljno,ne govorim o igri.Krenuo je sa Vajdom prosle godine,nije islo,sad ponovo,ok,ali opet se ne zna da li je za stalno,opet se licitira neki vremenski period,stalno neko trazenje...

milutin

pre 5 godina

Bravo za Novaka, bravo za Marjana.Oni čine jednu tenisku cjelinu.
Ohrabruje činjenica da će opet zajedno na tirnire.
Mislim da oni dopunjuju jedan drugog, I u uspjesima,i u neuspjesima. Važno je da se razumiju i lako dogovaraju.
To je formula uspjeha.
U svakom poslu je tako ili bar približno.

Aлександар

pre 5 godina

Ноле знатно је боље. Немаш ти проблем са тениским знањем, само се ментално врати плус кондиција и бићеш опет онај стари. Не може и неће моћи то у недоглед, али ти то сигурно можеш у годинама у којим јеси.

Sinisa90

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 19. april 2018 18:55)

Dečko, Nole igra za $, ne igra za tebe i srpstvo.

Pepe i amor

pre 5 godina

Jeste, vidno je da se vraća, igrao je bolje u Monte Karlu u odnosu na Indijan Vels i Majami to je jasno, ali je daleko od one stare forme! Srca koja deli posle pobeda su i dalje u prvom planu a ne njegova igra! Kada to shvati i eliminiše tu ružnu naviku te počne da se ponaša onako kako to rade i svi ostali teniseri na ATP Turu onda će i rezultati stići, dotle deliće srca u prvom, eventualno drugom kolu i onda će slediti porazi! Neće srcima osvajati titule, mora to da shvati, već predanim i napornim radom, treninzima, zalaganjem!

Vladan

pre 5 godina

Vest da će Vajda ostati je odlična. Međutim, da bi se Novak vratio na stazu uspeha neophodno je ozbiljno poraditi na kondiciji i, na prvom mestu, potpuno se odreći filozofije Pepe Imaza i raznih gurua koji se trenutno nalaze u Novakovom okruženju. Da je Novak Đoković opet postao onaj stari fajter koji je u stanju da obriše patos sa Federerom pred 30 hiljada njegovih navijača na US Openu, znaćemo kada pobede bude proslavljao sa uzdignutom pesnicom umesto što šalje srca publici

Jovan

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.

Laki2

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!

Laki2

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!

Branislav

pre 5 godina

Kao neko ko je 6 godina trenirao tenis mislim da sam dosta relevantan da napisem nesto o danasnjem mecu i o prosle dve godine Novakovog pada.Kao prvo danasnji mec je itekako dobra smernica za Novaka i cak je dobro da je izgubio mec,jer da je dobio to bi pokrilo nedostatke,a ima ih.Sigurno je da Novaku treba vremena,ali ne bas puno.Njemu treba jedan dobar fizicki dril,naravno ne moze to na brzinu,ali najvise mu fale mecevi kakvog je danas imao,takvim mecevima se dobija i kondicija.Ima vas puno koji pisete o snazi Novakovih udaraca.Evo ovako,ako igrac loptice vraca dok su u silaznoj putanji ona nema neku jacinu kako god je jako udarite,a ako teniser hvata lopticu u penjanju ona je samim tim dovoljno jaka da je isti takav udarac jos ojaca,a to je ono sto Novak trenutno ne moze da radi u kontinuitetu jer nije dovoljno spreman.Kada svoju fizicku spremu popravi,kada bude pravovremeno na lopticama,to ce izgledati sasvim drugacije.I to nema nikakve veze sa ishranom...Danasnji mec je pokazao da on jos uvek zna da igra,dok je mogao bilo je poena fenomenalnih,ali mu jos treba i meceva i kondicije.A kada to sve bude kako treba plasice se svi Novaka,pa on je i ovakav bio blizu toga da pobedi po meni ubedljivo drugog igraca sljake.Veujem i znam da ce do RG biti onaj pravi,stari dobri Novak!!

Jovan

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.

DC Forever

pre 5 godina

Po meni jos bolja vest je da ce igrati sledece nedelje. To niko ne komentarise a cini mi se da je to nagovestaj da, mozda, zeli povratak na sam vrh...

Borsi

pre 5 godina

Sada samo rad,rad i rad i bit će za Pariz spreman !! Lakat je izdržao napore !! To je za sada najbitnije ! Inaće sa Rafom u sledećoj rundi igrati je prerano !! Novak se vraća !!!!!!!!!

Vladan

pre 5 godina

Vest da će Vajda ostati je odlična. Međutim, da bi se Novak vratio na stazu uspeha neophodno je ozbiljno poraditi na kondiciji i, na prvom mestu, potpuno se odreći filozofije Pepe Imaza i raznih gurua koji se trenutno nalaze u Novakovom okruženju. Da je Novak Đoković opet postao onaj stari fajter koji je u stanju da obriše patos sa Federerom pred 30 hiljada njegovih navijača na US Openu, znaćemo kada pobede bude proslavljao sa uzdignutom pesnicom umesto što šalje srca publici

Aлександар

pre 5 godina

Ноле знатно је боље. Немаш ти проблем са тениским знањем, само се ментално врати плус кондиција и бићеш опет онај стари. Не може и неће моћи то у недоглед, али ти то сигурно можеш у годинама у којим јеси.

Pablo

pre 5 godina

Pametan poraz danas, odigrao je prvi set da vidi koliko moze i pola drugog, posle samo pojedinacne poene. Nije hteo da pobedi. Znao sam to jos pre meca.

Sto bi kvario krvavo zaradjen skor sa Nadalom i dizao njemu samopouzdanje.

Znam da cete svi sad da mislite kako nema logike ali zapravo ima. Ubedjen sam da zeli prvi put oci u oci sa njim da igra na RG dok digne kondiciju.

Iako delujem optimisticki, Novak je klasa, vidim da je glavu vratio, jos telo i nije ni RG ove godine daleko.

Kad je on za mesec dana ovoliko napredovao...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Vajda je tu da donese stabilnost i mir u Novakovoj glavi, pre svega. Ono sto Novaku sada takodje treba je, po mom misljenju, dobar kondicioni trener. Ne bi bilo lose da vrati i starog. Na momente je podsetio na stare dane, ali se vidi da jos nema snage.

Zivojin

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.
(Sinisa90, 19. april 2018 19:20)

Pa bre, Tim danas nije nesto griz'o protiv Nola. Igrao je normalno, na momente je bio cak i ocajan. Problem je sto Nola ne moze duze od jednog sata da stoji na nogama. Za takve probleme nisu krivi protivnici koji "grizu"protiv njega, niti je za resenje takvog problema zaduzen Vajda.Takve probleme resava kondicioni trener koga Noloaux mora da slusa. da radi sto mu se kaze, da ne pametuje previse. Ali kako da ne pametujes kad imas 200 miliona dolara na racunu...a jos si Srbin po poreklu.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Vidno je da se Nole vraća u svoju prepoznaljivu formu. U Monte Karlu je odigrao mnogo mnogo bolje nego na prethodnim turnirima ove godine, i rekao bih da je u Mone Karlu odigrao najbolje ove sezone, i time najavio još bolje partije u nastavku sezne na šljaci. Vidna je borbenost i želja kod Noleta da se vrati u staru formu i veoma veoma mu je mudra odluka da nastavi saradnju sa Marijanom Vajdom u nastavku sezone, a odluka da igra na nekom od sledećih turnira iz serije 500 mu je veoma mudra ili u Barseloni ili u Budimpešti i da tamo nastavi sa brušenjem forme za ono glavno, za Rolan Garos gde očekujem da Nole bude na izuzetno visokom nivou. Danas protiv Dominika Tima je na momente u prvom setu bila sjajna igra Noleta u trenucima kada se od 2:5 vratio na 5:5 i kasnije uzeo taj set u taj-brejku. A bilo je i onih Noletovih sjajnih fenomenalnih riterna u prvom setu koji su podsetili na dane kada je Nole bio ubedljivo najbolji riterner bez rešenja kod svojih protivnika. Ali Dominik Tim je u ovom trenutku bolje fizički pripremljen i isključivo zbog toga je pobedio i prošao dalje preokrenuvši rezultat. Kada bude podigao kondiciju na još veći nivo, a hoće ubeđen sam, onda će Nole biti još bolji u nastavku sezone i ubeđen sam da će uspeti u tome, vidna je želja i motivacija kod njega. A onda ni titule nisu daleko, naprotiv.

Nisam Srbenda (pripadnik rumunske manjine)

pre 5 godina

Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo, 19. april 2018 20:39)
Da ti odgovorim iako nisam ni Srbenda niti volim nešto preterano da Srbujem.
Veliki sam Novakov navijač koji se raduje svakoj njegovoj pobedi.
Ne nerviram se uopšte kada vidim da posle svake pobede šalje srce na sve četiri strane sveta. To što se ne nerviram, ne znači da mi ne smeta. A smeta mi iz prostog razloga što smatram da bi osvajao daleko više turnira kada bi se odrekao tog, po meni, bezveznog rituala.
Ne sporim da je Amor&Paz za nekog dobra stvar. Samo sumnjam da će Novaku pomoći da bude u samom vrhu.

milutin

pre 5 godina

Bravo za Novaka, bravo za Marjana.Oni čine jednu tenisku cjelinu.
Ohrabruje činjenica da će opet zajedno na tirnire.
Mislim da oni dopunjuju jedan drugog, I u uspjesima,i u neuspjesima. Važno je da se razumiju i lako dogovaraju.
To je formula uspjeha.
U svakom poslu je tako ili bar približno.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 19. april 2018 18:55)

Dečko, Nole igra za $, ne igra za tebe i srpstvo.

Kolja

pre 5 godina

E sada je Nole na pravom putu.Vratio se Vajda,na tribinama Dijana i stric,samo još da se vrati Grič,da ga pripremi jedno 3 meseca i eto opet dominacije.Nema vise gurua. Dozvao se momak u zadnji čas.Ajmooo majstore!

zex

pre 5 godina

Tesko je vratiti se na vrh iz prostog razloga a to je zreb, rano je Tim pao Novaku, daleko je tim od vrhunskog igraca ali Novaka je servis izdao danas.Igra nije bila losa, cesto je podsecao na starog Noleta ali dosta neiznudjenih gresaka i to je to.steta za poraz, trebaju mu pobede, treba mu samopouzdznje a to se stice pobedama.Mislim da se niko nikada nece ponoviti dominaciju kao sto je on imao.Razmislite malo o tome,pogledajte na netu.Novak je pobedjivao redom, redovno je osvajao titule, uvek je igrao finala, desavao se po neki kiks ali Novak je mnogo izdominiro.Sada ovo deluje kao raspustena banda.Jedan je za sljaku,drugi za beton,treci za travu, ovaj nece da igra onaj hoce.napravio se veliki jaz izmedju prvog i desetog na atp listi.Sve je ovo cudno.Voleo bih da Novak osvoji jos neki turnir ali nece mu biti lako.

Sinisa90

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.

Pepe i amor

pre 5 godina

Jeste, vidno je da se vraća, igrao je bolje u Monte Karlu u odnosu na Indijan Vels i Majami to je jasno, ali je daleko od one stare forme! Srca koja deli posle pobeda su i dalje u prvom planu a ne njegova igra! Kada to shvati i eliminiše tu ružnu naviku te počne da se ponaša onako kako to rade i svi ostali teniseri na ATP Turu onda će i rezultati stići, dotle deliće srca u prvom, eventualno drugom kolu i onda će slediti porazi! Neće srcima osvajati titule, mora to da shvati, već predanim i napornim radom, treninzima, zalaganjem!

Ivan

pre 5 godina

Kaže Nole da je imao svoje šanse protiv Tima danas i da ih nije iskoristio! Ne znam koga laže s tim, sebe ili javnost! Protiv Tima je samo u prvom setu koliko toliko mogao da se nosi, kasnije uopšte nije bio konkurentan i Tim je rutinski dobio drugi i treći set, rezultati ta dva seta dovoljno govore o tome! Mi koji smo gledali ceo meč videli smo tu brutalnu dominaciju Tima u drugom i trećem setu, ni promil šanse za pobedu u meču Noletu nije Tim ostavio! Udarao je jako, kretao se furiozno, imao čvrstinu, bio samouveren, jednostavno bio na dva, tri nivoa ispred Noleta i Nole mora to da shvati što pre, da ne bi sebe obmanjivao da ovim pristupom može da bude konkurentan top ten igračima danas! Malim padom koncentracije Tima je Nole uspeo da izvuče prvi set, ali sve ostalo bila je Austrijančeva rutina, onog istog Austrijanca kojeg je nekada on rutinski dobijao, recimo na Rolan Garosu 2016.godine kada ga je demolirao u polufinalu, međutim, to više nije slučaj, sada je Austrijanac za dve klase bolji od njega, mora to da shvati i krene sa naposrnim radom da bi dostigao potreban nivo, sa ovim sadašnjim nivoom igre nije konkurentan top ten igračima, štaviše može da se desi i da ispadne iz top dvadeset uskoro!

burke

pre 5 godina

Problem je što on nije odradio vrhunske pripreme, a bez toga on će imati snage za odigrati 2-3 meča na turniru. Ne može tu ni Vajda nešto bitno promijeniti, jednostavno njemu će nestajati snage sve što turnir dalje bude išao. Znanje nije u pitanju ali će faliti snage.

бт

pre 5 godina

Једини истински показатељ да ће се вратити на врх биће ако престане да шаље срца публици после победе.

Ivan

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
(bobo, 19. april 2018 20:39)

Ma kakve veze ima narod srpski sa Novakovim deljenjem srca publici??? Po čemu je zbog tog Novakovog gesta narod srpski "smejurija"??? Po tome što smo jasno prepoznali tu njegovu ružnu naviku i pišemo o tome na portalima?? Neće biti!! Mi pišemo o toj Novakovoj ružnoj navici ne jer se "nerviramo" onako kako tvrdiš nego jer jednostavno vidimo koliki je to treš i kič koji mu nepotrebno oduzima i fokus na prave stvari i ogromnu mentalnu energiju koju bi mogao mnogo bolje iskorostiti. A što se recimo mene lično tiče slobodno neka Novak nastavi da deli srca širom sve letiri strane sveta, niti se nerviram zbog toga niti mi tako što uopšte pada na pamet. Njegova stvar. Ali tim srcima se trofeji ne osvajaju već nečim drugim.

City Girl

pre 5 godina

Одлично, али ако жели да се врати на врх потребан му је озбиљан тим који ће са њим бити најмање у наредних годину дана.

Pablo

pre 5 godina

@Mladen Federer je najveći svih vremena, ali je gori teniser i od Nadala i od Djokovica. Ne možeš biti najbolji ali najveći da, la da imaš negativan skor sa njima.

Osvojio je najviše kada ova dvojica nisu postojala.

Inače, Roger je ovim poslednjim slemovima pljunuo na svoju tezu da je u vreme Nolo i Nadal ere omatorio, jer je čim su obojica bili istovremeno odsutni brže bolje uzeo još koji slem.

E sad Djoković i Nadal su igrali paklene mečeve i glupo je da ga Nadal odmoran nespremnog na sporoj šljaci odere. Ima taj luksuz da se dokazao i da želi slemove sada.

bobo

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.

1a

pre 5 godina

kondiciono se spremiti i to je to...on tenis nije zaboravio da igra a zna se kako kondicija utice na samopouzdanje.Moze i koji cevap ali 5% vise manje u jacine udaraca nije presudno.Nadam se da nije bio previse u "drustvu" Sarapove pa sad placa ceh.

novica

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.

Danko

pre 5 godina

Federer je u peziju ispratio Agasija, Samprasa, Ivaniševića, i to uz dominaciju, sad ispraća svoju generaciju Lopeza, Ferera, koji nisu imali šanse protiv njega, sad je u boljem fizičkom stanju od Rafe, Novaka i Endija i za vreme njihovog zenita karijere je osvojio najviše turnira. Neverovatno je da je stigao podelit lekcije i Čungu, Zverevu, Kačanovu koji su se rodili kad je on već igrao ozbiljan tenis. GOAT!!!

maconii

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..jede ribu i jaja,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga

Elmer

pre 5 godina

Bice to Ok, ima napretka, ne moze iz “bunara” preko noci.
(sasa jokic, 19. april 2018 19:14)

GS i Mastersa nema već dve godine. Izgleda da se ta tamna noć nešto odužila?

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sve je to lepo,svi mi volimo Vajdu,ali meni ovo i dalje deluje neozbiljno,ne govorim o igri.Krenuo je sa Vajdom prosle godine,nije islo,sad ponovo,ok,ali opet se ne zna da li je za stalno,opet se licitira neki vremenski period,stalno neko trazenje...

Mladen

pre 5 godina

@Pablo

Aha znaci sad je okej kada Novak ne zeli da se susrece sa Nadalom, posto je u losoj formi. To je razlika vidis, Federer je uvek igrao protiv njih i isao do kraja, ma koliko losije igrao. Sad pravite opravdanja za Novaka, dok pljujete po Nadalu i Federeru kada se to desi par puta.

Харуна Бабангида

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.
(novica, 19. april 2018 23:37)

Прочитај свој коментар и сети се кога је Новак победио у последњем мечу пре Тима.

Mihael

pre 5 godina

On meni ovaj turnir uopšte nije bio loš kad se uzme u obzir da je u godini dana odigro par mečeva. Normalno je, da ako igraš više mečeva bolje igraš, više snage imaš, kondicije i sve što ide uz to. Njemu se je videlo da mu fali samo još fizičke spreme odnosno mečeva, da može da igra 3 seta sa istom snagom. Sa Timom je verovatno to presudilo. Tim igra vrhunsko, jako agresivno, dobar servis, meč je bio na visokom nivou. Sve u svemu sam zadovoljan, još par turnira da odigra i bit če jako jako dobar za 2 meseca. Na us openu bi morao da se več pokaže u u svom svetlu ako ne bude nikakvih zdravstvenih problema

hmmmm

pre 5 godina

Ove sto tvrde da je Federer osvajao sve dok nije bilo Rafe i Novaka, pa samim tim ne moze biti najbolji, treba ostaviti u tom uverenju. Oni imaju neku drugu paralelnu stvarnost, koja im pomaze da prezive i lakse savladaju stvarnost, doterujuci istu onako kako njima odgovara. Zato, jeste, tako je sve sto kazete. Nemoj da se budite, moze biti opasno.

ups...

pre 5 godina

muka mi je od ovih "dusebriznih" komentara ovih sto su do juce velicali Novaka a sad ga pljuju, a oni za autobusom kad potrce se zadisu!! Shvatite da ne moze posle pauze i onoliko sezona na onako visokom nivou odmah da se vrati u top formu i igra finala sa momcima koji treniraju po 8h dnevno!! Koliko je Nadalu trebalo posle "operacije kolena" ?! Licno mislim da ni do RG nece podici formu na zavidan nivo, ali do US Open-a mislim da ce biti jako blizu onog "starog" Novaka! Jednostavno kao i za sve u zivotu,posle duze pauze treba vremena i truda za dostizanje prethodnih rezultata!

brufen

pre 5 godina

PAZNJA...ovako,svi koji komentarisete Novaka trebali bi da znate nesto pre svega toga.Nakon visegodisnjeg igranja tenisa na viskom nivou dolazi do velikog fizickog trosenja,pored toga i emotivnog ako osvajate sve.ako se secate i federer i nadal su imali te duze pauze posle kojih su se vratili.sada je dosao red za to na novaka i mareja.fizicki je nemoguce a ne bi bilo normalno da neko igra 20 godina vrhunski bez povreda i pauza,tako da ne znam sta vam je ovde cudno.meceve koje je igrao u medjuvremenu i koje je gubio,shvatite,nije bio oporavljen i spreman za njih vec je morao da ih igra zbog sponzora.

no name

pre 5 godina

,Novak je svjestan i kroz redove priznao da je trebao ranije rijesi problem s laktom,kako je i sam i tvrdio da vuce povredu odsvno jos od 2016,e sad je problem u tome sto on ne voli operacije ali je bio primoran da se operise.Budite sigurni da povrede nije bilo da bi mozda cak i uzeo Vimbldon 2017 ,posle toga vjerovatno se dogadjaju neki novi problemi ,sto se sada vide posljedice.Sto se tice ishrane njegove u to ne zelim da ulazim.On je veliki borac i izuzetno intelegentna osoba on zna sta radi i siguran sam da ce naci pravi put dopovrata ,A Marjan Vajda je tu .

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

Pablo

pre 5 godina

@novica Videćemo. Nema potrebe bilo šta da pišem. Razlika u klasi je očigledna.

Kažu ljudi i tim je bio nespreman. Znate li vi šta znači i mentalno i psihički nespreman do skoro čovek,čovek koji se ponašao kao da mora da igra, da posle mesec dana odjednom klikne, vrati neke stare ljude i odigra odlično za svoju kondiciju.

Prvo za pola godine neće morati da skraćuje poene, drugo povratiće se totalno.

On narednih 5 godina da uzima po jedan slem prestiže Samprasa i uzdiže se još više.

Znajući kakav je kad mu krene top forma i kako je slaba konkurencija, može ako se vrati da uzme 5-8,9 slemova u zavisnosti od konkurencije i povratka.

Pre si imao Ferera, Vavrinku, Congu, Monfisa, Verdaska koji je bio opasan, Ferera, Nalbandiana, Soderlinga, Baghdatisa itd itd mnogo opasnih igraca, pa i Tipsa i Viktor kad ti naidju u formi bude nezgodno.

Sad, sad je smesno.

cartmanx

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!
(Laki2, 19. april 2018 18:58)

Za Novaka se slažem a za ovog drugog na koga aludiraš, ne, pa zar i ovde botovanje aman.

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

Zuma

pre 5 godina

Nemaš snage čoveče to si i dalje ti ali jedi i to jacaj Nole kondicija nabaci mišičnu masu i niko ti ništa neće moći mnogo si mršav

kakotnjak

pre 5 godina

Svakom normalnom coveku je jasno kad gleda Novaka da je karijera gotova, njemu nije problem samo da se on vrati, nego su mu problem mladi igraci koji igraju bez zamora, sa takvima ce sada tesko da se nosi u tri dobijena seta pogotovo!!! Zelim da se vrati ali iskreno mislim da je to tesko moguce..

zainteresovani

pre 5 godina

Daje izjave kao da nikada nije igrao tenis, pocetnik koji svakim danom "sve vise napreduje"??? E, dokle je doslo...
(sta je radio predhodnih 20 godina? Izjava kao iz 2005 npr.)

stevan

pre 5 godina

Uz duzno postovanje za realne komentare od Branislava i jos nekih namece se utisak da ovde komentarise sve naucnik do naucnika, gde se svako razume u sve i zna sta je Novaku ciniti.Prvo ne shvataju da Novak nije igrao kako zna i ume skoro godinu dana,da je imao operaciju,da je trazio najbolje resenje sa trenerima,a to podrazumeva da se moraju navici jedno na drugo u razmisljanjima i gledanju na neke probleme(podjite od sebe i svojih pokusaja ako ih imate)kojih ima.Iako nije u dobroj kondiciji(neko rece tek 40% snage)ne moze da se ne vidi klasa (i to kakva)Pa on je odigrao tri meca sa momcima 100 %punih snage,samo pogledajte rezultat ako niste gledali meceve.I ako zelite biti posteni verujem da cete biti realniji u ocenama i komentarima

BOSS

pre 5 godina

A citate li analizu Veljkovica,odigrao bolje u Monte Karlu nego dva turnira prije???
Evo ja sam uzeo reket u ruke 5 puta,odigrao bi takodje bolje nego Nole na prethodna dva turnira...

Milan

pre 5 godina

Pa svako ko gleda Đokovića vidi da igra slabo i nesigurno, a nema potrebe da je stručnjak za tenis.Bez fizičke i psihičke kondicije,samo se sapliće,stenje,suh,iscrpljen i vidi se da igra usiljeno.Šta se sa njim dešava,ne znam,ali stičem utisak da je zaboravio da igra tenis i to ne liči na onoga Đokovića. Možda bi bilo najpametnije da prestane da igra i da prestane da muči i sebe i nas koji smo uvek za njega navijali.Nije ništa strašno,sve bude i prođe kao u životu i doći će neki novi klinci.Čini mi se da Đoković precenjuje svoje sposobnosti i tužno ga je gledati kako se muči i čudno se ponaša na terenu kao da je ošamućen.Novakova mlaka igra nervira i jeste li videli da on nema snage i sa dve ruke često igra,pa poštenije je da prestane da muči i sebe i nas koji smo za njega navijali.

nebitan

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..JEDE RIBU I JAJA,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga
(maconii

Maconi riba je najbogatija proteinimma. ali kod Novaka je problem u glavi.
Vajda se vratio ali do kraja RG??? Odustao Agasi,(Stepaneka da ne racunamo)
Vajda ce biti prisutan do RG, Bekera nema, pitanje je ko bi od renomiranih
trenera prihvatio saradnju sa Novakom. Novak je zavrsio karijeru ali mu to
niko jos nije rekao.

novica

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.

Mladen

pre 5 godina

@Pablo

Aha znaci sad je okej kada Novak ne zeli da se susrece sa Nadalom, posto je u losoj formi. To je razlika vidis, Federer je uvek igrao protiv njih i isao do kraja, ma koliko losije igrao. Sad pravite opravdanja za Novaka, dok pljujete po Nadalu i Federeru kada se to desi par puta.

Ivan

pre 5 godina

Kaže Nole da je imao svoje šanse protiv Tima danas i da ih nije iskoristio! Ne znam koga laže s tim, sebe ili javnost! Protiv Tima je samo u prvom setu koliko toliko mogao da se nosi, kasnije uopšte nije bio konkurentan i Tim je rutinski dobio drugi i treći set, rezultati ta dva seta dovoljno govore o tome! Mi koji smo gledali ceo meč videli smo tu brutalnu dominaciju Tima u drugom i trećem setu, ni promil šanse za pobedu u meču Noletu nije Tim ostavio! Udarao je jako, kretao se furiozno, imao čvrstinu, bio samouveren, jednostavno bio na dva, tri nivoa ispred Noleta i Nole mora to da shvati što pre, da ne bi sebe obmanjivao da ovim pristupom može da bude konkurentan top ten igračima danas! Malim padom koncentracije Tima je Nole uspeo da izvuče prvi set, ali sve ostalo bila je Austrijančeva rutina, onog istog Austrijanca kojeg je nekada on rutinski dobijao, recimo na Rolan Garosu 2016.godine kada ga je demolirao u polufinalu, međutim, to više nije slučaj, sada je Austrijanac za dve klase bolji od njega, mora to da shvati i krene sa naposrnim radom da bi dostigao potreban nivo, sa ovim sadašnjim nivoom igre nije konkurentan top ten igračima, štaviše može da se desi i da ispadne iz top dvadeset uskoro!

Elmer

pre 5 godina

Bice to Ok, ima napretka, ne moze iz “bunara” preko noci.
(sasa jokic, 19. april 2018 19:14)

GS i Mastersa nema već dve godine. Izgleda da se ta tamna noć nešto odužila?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 19. april 2018 18:55)

Dečko, Nole igra za $, ne igra za tebe i srpstvo.

Jovan

pre 5 godina

Ajmo Nole sa Vajdom do novih titula. Pokazi ovim mrziteljima svega srpskog, iako i sami pripadaju tom rodu nazalost, ko je najbolji na svetu.

Zivojin

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.
(Sinisa90, 19. april 2018 19:20)

Pa bre, Tim danas nije nesto griz'o protiv Nola. Igrao je normalno, na momente je bio cak i ocajan. Problem je sto Nola ne moze duze od jednog sata da stoji na nogama. Za takve probleme nisu krivi protivnici koji "grizu"protiv njega, niti je za resenje takvog problema zaduzen Vajda.Takve probleme resava kondicioni trener koga Noloaux mora da slusa. da radi sto mu se kaze, da ne pametuje previse. Ali kako da ne pametujes kad imas 200 miliona dolara na racunu...a jos si Srbin po poreklu.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sve je to lepo,svi mi volimo Vajdu,ali meni ovo i dalje deluje neozbiljno,ne govorim o igri.Krenuo je sa Vajdom prosle godine,nije islo,sad ponovo,ok,ali opet se ne zna da li je za stalno,opet se licitira neki vremenski period,stalno neko trazenje...

Pablo

pre 5 godina

Pametan poraz danas, odigrao je prvi set da vidi koliko moze i pola drugog, posle samo pojedinacne poene. Nije hteo da pobedi. Znao sam to jos pre meca.

Sto bi kvario krvavo zaradjen skor sa Nadalom i dizao njemu samopouzdanje.

Znam da cete svi sad da mislite kako nema logike ali zapravo ima. Ubedjen sam da zeli prvi put oci u oci sa njim da igra na RG dok digne kondiciju.

Iako delujem optimisticki, Novak je klasa, vidim da je glavu vratio, jos telo i nije ni RG ove godine daleko.

Kad je on za mesec dana ovoliko napredovao...

бт

pre 5 godina

Једини истински показатељ да ће се вратити на врх биће ако престане да шаље срца публици после победе.

bobo

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.

maconii

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..jede ribu i jaja,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga

Pablo

pre 5 godina

@Mladen Federer je najveći svih vremena, ali je gori teniser i od Nadala i od Djokovica. Ne možeš biti najbolji ali najveći da, la da imaš negativan skor sa njima.

Osvojio je najviše kada ova dvojica nisu postojala.

Inače, Roger je ovim poslednjim slemovima pljunuo na svoju tezu da je u vreme Nolo i Nadal ere omatorio, jer je čim su obojica bili istovremeno odsutni brže bolje uzeo još koji slem.

E sad Djoković i Nadal su igrali paklene mečeve i glupo je da ga Nadal odmoran nespremnog na sporoj šljaci odere. Ima taj luksuz da se dokazao i da želi slemove sada.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Vidno je da se Nole vraća u svoju prepoznaljivu formu. U Monte Karlu je odigrao mnogo mnogo bolje nego na prethodnim turnirima ove godine, i rekao bih da je u Mone Karlu odigrao najbolje ove sezone, i time najavio još bolje partije u nastavku sezne na šljaci. Vidna je borbenost i želja kod Noleta da se vrati u staru formu i veoma veoma mu je mudra odluka da nastavi saradnju sa Marijanom Vajdom u nastavku sezone, a odluka da igra na nekom od sledećih turnira iz serije 500 mu je veoma mudra ili u Barseloni ili u Budimpešti i da tamo nastavi sa brušenjem forme za ono glavno, za Rolan Garos gde očekujem da Nole bude na izuzetno visokom nivou. Danas protiv Dominika Tima je na momente u prvom setu bila sjajna igra Noleta u trenucima kada se od 2:5 vratio na 5:5 i kasnije uzeo taj set u taj-brejku. A bilo je i onih Noletovih sjajnih fenomenalnih riterna u prvom setu koji su podsetili na dane kada je Nole bio ubedljivo najbolji riterner bez rešenja kod svojih protivnika. Ali Dominik Tim je u ovom trenutku bolje fizički pripremljen i isključivo zbog toga je pobedio i prošao dalje preokrenuvši rezultat. Kada bude podigao kondiciju na još veći nivo, a hoće ubeđen sam, onda će Nole biti još bolji u nastavku sezone i ubeđen sam da će uspeti u tome, vidna je želja i motivacija kod njega. A onda ni titule nisu daleko, naprotiv.

BOSS

pre 5 godina

A citate li analizu Veljkovica,odigrao bolje u Monte Karlu nego dva turnira prije???
Evo ja sam uzeo reket u ruke 5 puta,odigrao bi takodje bolje nego Nole na prethodna dva turnira...

Vladan

pre 5 godina

Vest da će Vajda ostati je odlična. Međutim, da bi se Novak vratio na stazu uspeha neophodno je ozbiljno poraditi na kondiciji i, na prvom mestu, potpuno se odreći filozofije Pepe Imaza i raznih gurua koji se trenutno nalaze u Novakovom okruženju. Da je Novak Đoković opet postao onaj stari fajter koji je u stanju da obriše patos sa Federerom pred 30 hiljada njegovih navijača na US Openu, znaćemo kada pobede bude proslavljao sa uzdignutom pesnicom umesto što šalje srca publici

zex

pre 5 godina

Tesko je vratiti se na vrh iz prostog razloga a to je zreb, rano je Tim pao Novaku, daleko je tim od vrhunskog igraca ali Novaka je servis izdao danas.Igra nije bila losa, cesto je podsecao na starog Noleta ali dosta neiznudjenih gresaka i to je to.steta za poraz, trebaju mu pobede, treba mu samopouzdznje a to se stice pobedama.Mislim da se niko nikada nece ponoviti dominaciju kao sto je on imao.Razmislite malo o tome,pogledajte na netu.Novak je pobedjivao redom, redovno je osvajao titule, uvek je igrao finala, desavao se po neki kiks ali Novak je mnogo izdominiro.Sada ovo deluje kao raspustena banda.Jedan je za sljaku,drugi za beton,treci za travu, ovaj nece da igra onaj hoce.napravio se veliki jaz izmedju prvog i desetog na atp listi.Sve je ovo cudno.Voleo bih da Novak osvoji jos neki turnir ali nece mu biti lako.

DC Forever

pre 5 godina

Po meni jos bolja vest je da ce igrati sledece nedelje. To niko ne komentarise a cini mi se da je to nagovestaj da, mozda, zeli povratak na sam vrh...

Branislav

pre 5 godina

Kao neko ko je 6 godina trenirao tenis mislim da sam dosta relevantan da napisem nesto o danasnjem mecu i o prosle dve godine Novakovog pada.Kao prvo danasnji mec je itekako dobra smernica za Novaka i cak je dobro da je izgubio mec,jer da je dobio to bi pokrilo nedostatke,a ima ih.Sigurno je da Novaku treba vremena,ali ne bas puno.Njemu treba jedan dobar fizicki dril,naravno ne moze to na brzinu,ali najvise mu fale mecevi kakvog je danas imao,takvim mecevima se dobija i kondicija.Ima vas puno koji pisete o snazi Novakovih udaraca.Evo ovako,ako igrac loptice vraca dok su u silaznoj putanji ona nema neku jacinu kako god je jako udarite,a ako teniser hvata lopticu u penjanju ona je samim tim dovoljno jaka da je isti takav udarac jos ojaca,a to je ono sto Novak trenutno ne moze da radi u kontinuitetu jer nije dovoljno spreman.Kada svoju fizicku spremu popravi,kada bude pravovremeno na lopticama,to ce izgledati sasvim drugacije.I to nema nikakve veze sa ishranom...Danasnji mec je pokazao da on jos uvek zna da igra,dok je mogao bilo je poena fenomenalnih,ali mu jos treba i meceva i kondicije.A kada to sve bude kako treba plasice se svi Novaka,pa on je i ovakav bio blizu toga da pobedi po meni ubedljivo drugog igraca sljake.Veujem i znam da ce do RG biti onaj pravi,stari dobri Novak!!

zainteresovani

pre 5 godina

Daje izjave kao da nikada nije igrao tenis, pocetnik koji svakim danom "sve vise napreduje"??? E, dokle je doslo...
(sta je radio predhodnih 20 godina? Izjava kao iz 2005 npr.)

Borsi

pre 5 godina

Sada samo rad,rad i rad i bit će za Pariz spreman !! Lakat je izdržao napore !! To je za sada najbitnije ! Inaće sa Rafom u sledećoj rundi igrati je prerano !! Novak se vraća !!!!!!!!!

kakotnjak

pre 5 godina

Svakom normalnom coveku je jasno kad gleda Novaka da je karijera gotova, njemu nije problem samo da se on vrati, nego su mu problem mladi igraci koji igraju bez zamora, sa takvima ce sada tesko da se nosi u tri dobijena seta pogotovo!!! Zelim da se vrati ali iskreno mislim da je to tesko moguce..

Pepe i amor

pre 5 godina

Jeste, vidno je da se vraća, igrao je bolje u Monte Karlu u odnosu na Indijan Vels i Majami to je jasno, ali je daleko od one stare forme! Srca koja deli posle pobeda su i dalje u prvom planu a ne njegova igra! Kada to shvati i eliminiše tu ružnu naviku te počne da se ponaša onako kako to rade i svi ostali teniseri na ATP Turu onda će i rezultati stići, dotle deliće srca u prvom, eventualno drugom kolu i onda će slediti porazi! Neće srcima osvajati titule, mora to da shvati, već predanim i napornim radom, treninzima, zalaganjem!

Kolja

pre 5 godina

E sada je Nole na pravom putu.Vratio se Vajda,na tribinama Dijana i stric,samo još da se vrati Grič,da ga pripremi jedno 3 meseca i eto opet dominacije.Nema vise gurua. Dozvao se momak u zadnji čas.Ajmooo majstore!

Danko

pre 5 godina

Federer je u peziju ispratio Agasija, Samprasa, Ivaniševića, i to uz dominaciju, sad ispraća svoju generaciju Lopeza, Ferera, koji nisu imali šanse protiv njega, sad je u boljem fizičkom stanju od Rafe, Novaka i Endija i za vreme njihovog zenita karijere je osvojio najviše turnira. Neverovatno je da je stigao podelit lekcije i Čungu, Zverevu, Kačanovu koji su se rodili kad je on već igrao ozbiljan tenis. GOAT!!!

Sinisa90

pre 5 godina

Novak je toliko bio dominantan na Atp Turu,da i dalje svi teniseri kad ga vide preko puta mreze grizu svim silama da ga dobiju...Zaista Novaku nece biti ni malo lako da se vrati.

hmmmm

pre 5 godina

Ove sto tvrde da je Federer osvajao sve dok nije bilo Rafe i Novaka, pa samim tim ne moze biti najbolji, treba ostaviti u tom uverenju. Oni imaju neku drugu paralelnu stvarnost, koja im pomaze da prezive i lakse savladaju stvarnost, doterujuci istu onako kako njima odgovara. Zato, jeste, tako je sve sto kazete. Nemoj da se budite, moze biti opasno.

no name

pre 5 godina

,Novak je svjestan i kroz redove priznao da je trebao ranije rijesi problem s laktom,kako je i sam i tvrdio da vuce povredu odsvno jos od 2016,e sad je problem u tome sto on ne voli operacije ali je bio primoran da se operise.Budite sigurni da povrede nije bilo da bi mozda cak i uzeo Vimbldon 2017 ,posle toga vjerovatno se dogadjaju neki novi problemi ,sto se sada vide posljedice.Sto se tice ishrane njegove u to ne zelim da ulazim.On je veliki borac i izuzetno intelegentna osoba on zna sta radi i siguran sam da ce naci pravi put dopovrata ,A Marjan Vajda je tu .

Laki2

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!

milutin

pre 5 godina

Bravo za Novaka, bravo za Marjana.Oni čine jednu tenisku cjelinu.
Ohrabruje činjenica da će opet zajedno na tirnire.
Mislim da oni dopunjuju jedan drugog, I u uspjesima,i u neuspjesima. Važno je da se razumiju i lako dogovaraju.
To je formula uspjeha.
U svakom poslu je tako ili bar približno.

ups...

pre 5 godina

muka mi je od ovih "dusebriznih" komentara ovih sto su do juce velicali Novaka a sad ga pljuju, a oni za autobusom kad potrce se zadisu!! Shvatite da ne moze posle pauze i onoliko sezona na onako visokom nivou odmah da se vrati u top formu i igra finala sa momcima koji treniraju po 8h dnevno!! Koliko je Nadalu trebalo posle "operacije kolena" ?! Licno mislim da ni do RG nece podici formu na zavidan nivo, ali do US Open-a mislim da ce biti jako blizu onog "starog" Novaka! Jednostavno kao i za sve u zivotu,posle duze pauze treba vremena i truda za dostizanje prethodnih rezultata!

Aлександар

pre 5 godina

Ноле знатно је боље. Немаш ти проблем са тениским знањем, само се ментално врати плус кондиција и бићеш опет онај стари. Не може и неће моћи то у недоглед, али ти то сигурно можеш у годинама у којим јеси.

1a

pre 5 godina

kondiciono se spremiti i to je to...on tenis nije zaboravio da igra a zna se kako kondicija utice na samopouzdanje.Moze i koji cevap ali 5% vise manje u jacine udaraca nije presudno.Nadam se da nije bio previse u "drustvu" Sarapove pa sad placa ceh.

Nisam Srbenda (pripadnik rumunske manjine)

pre 5 godina

Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo, 19. april 2018 20:39)
Da ti odgovorim iako nisam ni Srbenda niti volim nešto preterano da Srbujem.
Veliki sam Novakov navijač koji se raduje svakoj njegovoj pobedi.
Ne nerviram se uopšte kada vidim da posle svake pobede šalje srce na sve četiri strane sveta. To što se ne nerviram, ne znači da mi ne smeta. A smeta mi iz prostog razloga što smatram da bi osvajao daleko više turnira kada bi se odrekao tog, po meni, bezveznog rituala.
Ne sporim da je Amor&Paz za nekog dobra stvar. Samo sumnjam da će Novaku pomoći da bude u samom vrhu.

Ivan

pre 5 godina

Smejurija od naroda. Predlazu Novaku da se pothitno odrekn e amor@paz filozofije i da krene da delje da bi Srbende mogle da se busaju u grudi kakvog tenisera imamo- nema mu ravnog na kugli zemaljskoj a on Srbin ko i mi. Srbenda ne shvata da je amor@paz nesto sto je novak prihvatio kao nacin zivota i da to oni ne mogu da promene. Gledacete deljenje srca publici do kraja Noletove karijere, pa ce biti nerviranja na pretek.
(bobo, 19. april 2018 20:39)

Ma kakve veze ima narod srpski sa Novakovim deljenjem srca publici??? Po čemu je zbog tog Novakovog gesta narod srpski "smejurija"??? Po tome što smo jasno prepoznali tu njegovu ružnu naviku i pišemo o tome na portalima?? Neće biti!! Mi pišemo o toj Novakovoj ružnoj navici ne jer se "nerviramo" onako kako tvrdiš nego jer jednostavno vidimo koliki je to treš i kič koji mu nepotrebno oduzima i fokus na prave stvari i ogromnu mentalnu energiju koju bi mogao mnogo bolje iskorostiti. A što se recimo mene lično tiče slobodno neka Novak nastavi da deli srca širom sve letiri strane sveta, niti se nerviram zbog toga niti mi tako što uopšte pada na pamet. Njegova stvar. Ali tim srcima se trofeji ne osvajaju već nečim drugim.

brufen

pre 5 godina

PAZNJA...ovako,svi koji komentarisete Novaka trebali bi da znate nesto pre svega toga.Nakon visegodisnjeg igranja tenisa na viskom nivou dolazi do velikog fizickog trosenja,pored toga i emotivnog ako osvajate sve.ako se secate i federer i nadal su imali te duze pauze posle kojih su se vratili.sada je dosao red za to na novaka i mareja.fizicki je nemoguce a ne bi bilo normalno da neko igra 20 godina vrhunski bez povreda i pauza,tako da ne znam sta vam je ovde cudno.meceve koje je igrao u medjuvremenu i koje je gubio,shvatite,nije bio oporavljen i spreman za njih vec je morao da ih igra zbog sponzora.

Pablo

pre 5 godina

@novica Videćemo. Nema potrebe bilo šta da pišem. Razlika u klasi je očigledna.

Kažu ljudi i tim je bio nespreman. Znate li vi šta znači i mentalno i psihički nespreman do skoro čovek,čovek koji se ponašao kao da mora da igra, da posle mesec dana odjednom klikne, vrati neke stare ljude i odigra odlično za svoju kondiciju.

Prvo za pola godine neće morati da skraćuje poene, drugo povratiće se totalno.

On narednih 5 godina da uzima po jedan slem prestiže Samprasa i uzdiže se još više.

Znajući kakav je kad mu krene top forma i kako je slaba konkurencija, može ako se vrati da uzme 5-8,9 slemova u zavisnosti od konkurencije i povratka.

Pre si imao Ferera, Vavrinku, Congu, Monfisa, Verdaska koji je bio opasan, Ferera, Nalbandiana, Soderlinga, Baghdatisa itd itd mnogo opasnih igraca, pa i Tipsa i Viktor kad ti naidju u formi bude nezgodno.

Sad, sad je smesno.

Харуна Бабангида

pre 5 godina

(Branislav) Uz sva uvažavanja tvog znanja o tenisu, mislim da si potpuno u krivu. Samo ću ti reći Kirios, A. Zverev, Šapovalov, Tim, Čorić... Te momke Novak više nikad neće moći da pobedi, jer je zbog svog stila toliko istrošen da tu povratka nema. Nisu ovde problem Nadal, Marej, Federer i još neki iz starije generacije, već novi mladi i spremni igrači s kojima Novak jednostavno ne može da se nosi.
(novica, 19. april 2018 23:37)

Прочитај свој коментар и сети се кога је Новак победио у последњем мечу пре Тима.

Milan

pre 5 godina

Pa svako ko gleda Đokovića vidi da igra slabo i nesigurno, a nema potrebe da je stručnjak za tenis.Bez fizičke i psihičke kondicije,samo se sapliće,stenje,suh,iscrpljen i vidi se da igra usiljeno.Šta se sa njim dešava,ne znam,ali stičem utisak da je zaboravio da igra tenis i to ne liči na onoga Đokovića. Možda bi bilo najpametnije da prestane da igra i da prestane da muči i sebe i nas koji smo uvek za njega navijali.Nije ništa strašno,sve bude i prođe kao u životu i doći će neki novi klinci.Čini mi se da Đoković precenjuje svoje sposobnosti i tužno ga je gledati kako se muči i čudno se ponaša na terenu kao da je ošamućen.Novakova mlaka igra nervira i jeste li videli da on nema snage i sa dve ruke često igra,pa poštenije je da prestane da muči i sebe i nas koji smo za njega navijali.

burke

pre 5 godina

Problem je što on nije odradio vrhunske pripreme, a bez toga on će imati snage za odigrati 2-3 meča na turniru. Ne može tu ni Vajda nešto bitno promijeniti, jednostavno njemu će nestajati snage sve što turnir dalje bude išao. Znanje nije u pitanju ali će faliti snage.

Zuma

pre 5 godina

Nemaš snage čoveče to si i dalje ti ali jedi i to jacaj Nole kondicija nabaci mišičnu masu i niko ti ništa neće moći mnogo si mršav

Mihael

pre 5 godina

On meni ovaj turnir uopšte nije bio loš kad se uzme u obzir da je u godini dana odigro par mečeva. Normalno je, da ako igraš više mečeva bolje igraš, više snage imaš, kondicije i sve što ide uz to. Njemu se je videlo da mu fali samo još fizičke spreme odnosno mečeva, da može da igra 3 seta sa istom snagom. Sa Timom je verovatno to presudilo. Tim igra vrhunsko, jako agresivno, dobar servis, meč je bio na visokom nivou. Sve u svemu sam zadovoljan, još par turnira da odigra i bit če jako jako dobar za 2 meseca. Na us openu bi morao da se več pokaže u u svom svetlu ako ne bude nikakvih zdravstvenih problema

1Beogradjanin

pre 5 godina

Vajda je tu da donese stabilnost i mir u Novakovoj glavi, pre svega. Ono sto Novaku sada takodje treba je, po mom misljenju, dobar kondicioni trener. Ne bi bilo lose da vrati i starog. Na momente je podsetio na stare dane, ali se vidi da jos nema snage.

City Girl

pre 5 godina

Одлично, али ако жели да се врати на врх потребан му је озбиљан тим који ће са њим бити најмање у наредних годину дана.

cartmanx

pre 5 godina

To je stav koji svi treba da imamo. Borba do kraja. Na žalost, mi smo kao društvo u dubokoj depresiji, pa se i emocije kreću od totalnog obožavanja do neobuzdane mržnje. Zato to jedan deo ne razumije. Novak je čovek, koji je primer nekoga ko je do uspeha došao napornim radom uz ogromna odricanja i bez ikakve podrške i razumevanja društva, prvo na početku karijere, a evo i sad, kad ga većina gazi i blati, dok prolazi kroz težak period. Nema uspeha na prečac. Zato samo napred i srećno na ponovnom putu do vrha!
(Laki2, 19. april 2018 18:58)

Za Novaka se slažem a za ovog drugog na koga aludiraš, ne, pa zar i ovde botovanje aman.

stevan

pre 5 godina

Uz duzno postovanje za realne komentare od Branislava i jos nekih namece se utisak da ovde komentarise sve naucnik do naucnika, gde se svako razume u sve i zna sta je Novaku ciniti.Prvo ne shvataju da Novak nije igrao kako zna i ume skoro godinu dana,da je imao operaciju,da je trazio najbolje resenje sa trenerima,a to podrazumeva da se moraju navici jedno na drugo u razmisljanjima i gledanju na neke probleme(podjite od sebe i svojih pokusaja ako ih imate)kojih ima.Iako nije u dobroj kondiciji(neko rece tek 40% snage)ne moze da se ne vidi klasa (i to kakva)Pa on je odigrao tri meca sa momcima 100 %punih snage,samo pogledajte rezultat ako niste gledali meceve.I ako zelite biti posteni verujem da cete biti realniji u ocenama i komentarima

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

nikola

pre 5 godina

Ovaj turnir je pokazao da može još da se takmiči ali, na žalost, bez one početne prednosti nad svakim, kao nekad. A da li će se zadovoljiti s tim?

nebitan

pre 5 godina

on ima igru,ali nema kondicije i snage...a to je najvaznije...a tenis je sa tog aspekta mnogo naporan i zahtevan sport...kondiciju ce nabaciti...rekao je da nije vegan..JEDE RIBU I JAJA,ali tu nema dovoljno proteina koliko je potrebno njemu za njegove napore i potrosnju..mora jesti sir ,odredjene vrste mesa...ne moze bez toga
(maconii

Maconi riba je najbogatija proteinimma. ali kod Novaka je problem u glavi.
Vajda se vratio ali do kraja RG??? Odustao Agasi,(Stepaneka da ne racunamo)
Vajda ce biti prisutan do RG, Bekera nema, pitanje je ko bi od renomiranih
trenera prihvatio saradnju sa Novakom. Novak je zavrsio karijeru ali mu to
niko jos nije rekao.