Nedelja, 15.04.2018.

18:54

Noćna mora Old Traforda – Matić "asistirao", Rodriges krunisao Siti!

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona šokirali su Mančester junajted minimalnom pobedom nad Old Trafordu.

Izvor: AK

Noæna mora Old Traforda – Matiæ "asistirao", Rodriges krunisao Siti! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Daleko manje od svih je prodavao, imas podatke pa nadji. Plus prodavali su matorce za male pare. Oni su vec imali skoro kicmu tima i vec vrhunske igrace. Jednostavno je nemoguce da ovo Pep radi ako nema dobar budzet. Ne ume drugacije da trenira, sto je okej, to ne sporim. Samo ne mogu da citam razne price kako je najbolji trener, neki trenerski mag i ostalo. Meni su to gluposti... Svaki iole dobar trener sa ovakvim budzetom ce napraviti timcinu. Evo Klop cim je dobio Van Dajka, druga prica, drugi tim. Zamisli samo da on moze uloziti toliko love. Pa njemu je cak Kutinjo otisao u sred sezone. Zamisli da Pepu ode De Brujne... Zasluzeno su osvojili titulu, ali bez para nista ne bi uradio, kao sto je bilo prosle sezone.

eufrat

pre 6 godina

@kako da ne
Pa Gvardiola je doveo Nolita, a Unal je talentovani klinac od 20 god, dosao u Siti sa 15-16 god. Po meni je Pep verovatno najbolji trener danasnjice ali ne moze se poreci da ima nadrealan budzet u poredjenju sa drugim timovima u PL, jedino je Junajted mozda blizu. Pa covek u istoj sezoni dovede 2 desna beka, Vokera za 50+ i Danila za 30m. Ono sto se moze reci za njega je da ne dovodi gotove zvezde vec razvija supertalente. U poslednje 2 sezone u PL:
Siti potrosio 476m funti, prodao igrace za 118m
Junajted potrosio 314m funti, prodao igrace za 53m
Liverpul potrosio 223m funti, prodao igrace za 229m
Totenhem potrosio 185m funti, prodao igrace za 139m
Celsi potrosio 351m funti, prodao igrace za 278m
Arsenal potrosio 203m funti, prodao igrace za 119m
Podaci o patama nisu toliko dostupni ali jedino Junajted odskace.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Tuzni Junajted. Pobede najbolji i neprikosnoveni City i onda izgube od poslednjeplasiranog WBA. Sta reci sem tuga,cemer i jad. Bio nekada jedan slavni Junajted....
To je sve.

kako da ne

pre 6 godina

@Mladen
Prodavao je i Siti, nije da nije. Iheanacho je npr prodat za oko 30 miliona. Pa Bony za 15-tak, onaj Enes Unal za 15-tak( ko zna kako), pa za manje od 10 miliona i Kolarov i Nasri(konacno), Fernando itd. Klop se nije stedeo vec nije mogao da dovede Van Dajka, a imao je dogovor sa njim i čekali su momenat kada moze da dodje jer nije hteo da daje manje para na druge štopere koji su daleko manjeg kvaliteta od Van Dajka. To je razlog zašto nije brzo spucao 80 i kusur miliona. Gvardiola ne bi trosio da ne mora, znaci ja nisam navijac Sitija samo gledajmo realno. Svi troše po potrebi, rekao sam Real npr nije puno trosio zadnja 2 prelazna roka, eeee sada vec vide da imaju potrebu za novim igracima i videcete trosenje Reala ovog leta. Barsa isto godinama nije trosila, pa je pocela jer je morala. Gvardiola je morao da ocisti Siti od raznih tipa Bakari Sanja(trenutno bez kluba), Fernando, taj Enes koji ko zna kako je zavrsio u Sitiju, Navas, Zabaleta, Nolito, Bony itd. Da si imao te sve igrace, da dodjes i da ti kazu ‘osvoji titulu’, sta bi rekao? Nemoguće. Trebaju mi novi igrači. Vlasnici hoce sve brzo, para imaju i eto novih igraca i eto i titule. Pogledajte da su i ranije trosili kod raznih trenera pa jedva uzeli 2 titule u zadnjih 7-8 godina. Ko je taj uopste koji je doveo ovog Enesa? Ili Navasa? Opet kazem, svi troše dosta i ko prodje prvi kroz cilj, svaka mu čast. Siti je prosao prvi i svaka im cast. Videcemo sledece sezone.

Mladen

pre 6 godina

@Liverpool FC

Nije tuzan dan za fudbal, vec je to realnost. Koliko para toliko muzike, tako je svuda. Ovde mnogi od Pepa prave nekog madjionicara, a on je okej trener sa perfektnim igracima. Ls nece videti jikad sa ovakvom igrom, jer on ne ume odbranu da igra. Svaka ozbiljna ekipa koja ce ga napasti, napunice im mrezu. Ako njegova tika taka ne prodje, to bi bilo to, nista drugo ne ume. Isti taj Klop ga redovno ubija u pojam sa njegovim presinogom i daje mu golove iz kontre lagano. Svaka cast za titulu, osvojili su je zasluzeno, ali nikakva magija ili nesto drugo. Uostalom drugi treneri u Sitiju su osvajali titule a da su mnogo manje trosili, pa nikome nista.

facts

pre 6 godina

-M. Siti (osnovan 1880. godine) je osvojio samo 2 titule prvaka lige u prvih 131 godinu (1937 i 1968), a 3 ligaske titule u zadnjih 6 godina (2012, 2014 i 2018)!
-Gvardiola je osvojio 7. titulu prvaka lige u 9 sezona kao trener (nije osvojio u 2011/12 i u 2016/17).
-Gvardiola je 1. Spanski trener koji je osvojio titulu prvaka Engleske!
-M. Siti je osvojio titulu prvaka Engleske, 5 kola pre kraja, time izjednacivsi rekord M. Junajteda (1908 i 2001) i Evertona (1985) koji su takodje osvojili titulu 5 kola pre kraja.
-Gvardiola je osvojio 23. titulu u 516 meceva i to kao trener Barse (14 titula), Bajerna (7) i M. Sitija (2).
U proseku osvaja 1 titulu na svaka 22.4 meca!
-Gvardiola je postao 3. trener koji je bio prvak u Engleskoj i u bar 2 od preostale 4 najjace lige Evrope (u Pepovom slucaju to su Spanija i Nemacka), nakon Ancelotija (Italija, Engleska i Nemacka) i Murinja (Engleska, Italija i Spanija).
-Treneri sa najvise zvanicnih titula u istoriji Evropskog fudbala:
49 Ferguson (Skotska)
32 Lucesku (Rumunija)
29 Valerij Lobanovski (SSSR/Ukrajina)
26 Dzok Stejn (Skotska)
25 Hicfeld (Nemacka) i Murinjo (Portugal)
23 GVARDIOLA (SPANIJA).

Pozdrav!

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Imas dve vrste trosenja, Pep ce svaki prelazni rok imati 250 na raspolaganju. Klop se stekao godinu i po dana, da bi mogao trositi za prave igrace. Liverpul je prodao da bi kupovao, dok Pep nista nije prodao i u onakav tim dodao 500 miliona. O cemu mi ovde pricamo? Liverpul ako promasi pojacanje, onda ne moze da ga zameni tako lako. Pep je bacao pare sve dok nije ubo golmana. Nista on od ovoga ne bi uradio da nema budzet, to je dokazao vise puta. Ima jednu igru koja uspeva ako imas najbolje igrace. Svaka cast za to, ali nemojte praviti nekog maga od njega, molim vas sve. LS nece vise videti upravo zbog toga sto zna da igra samo jedan fudbal.

televizor

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (room 1408, 15. april 2018 19:54)

Slažem se za prvi deo, stvarno ja evo i dalje ne mogu da poverujem da je mančester utd 2. na tabeli...
ali priajtelju Matić je prošle sezone odigrao odličnu sezonu i osvojio titulu sa Čelsijem (bez Murinja na klupi)????

kako da ne

pre 6 godina

@lorenzo
O kojim parama mi pričamo? Liverpul nema budzet? Totenhem nema? Imaju i oni, Totenhem je druga priča, jesu trošili ali ne kao City naravno jer oni imaju dugogodisnji sistem koji žele da unapredjuju, eto ne žure. Liverpul je platio najskuplje jednog defanzivca, Van Dajk je kupljen za preko 80 miliona eura plus bonusi, Salah je placen 42 + 8 bonusi. To nije trošenje? Nije trošenje kad jedan Junajted dovede Sančeza i daje mu platu od preko 430.000 nedeljno i potroše prošlog leta 150 miliona, ali je trošenje Sitija od 180 miliona ‘izivljavanje’, pritom Sančezova plata je duplo veća nego npr najplaceniji u Liverpulu. Onda gde je Pogba sa 300.000 nedeljno, De Hea i Lukaku sa po 200 i kusur hiljada. Sve su to ogromne pare koje i drugi trose, nije sve samo transfer. U tih 180-190 miliona troska za transfer Siti jeste dosta potrosio, ali pazite jedan od njih je Mendi koji nema ni 90.000 nedeljno, pa Bernardo Silva sa oko 130 hiljada nedeljno. Stons sa 100.000 nedeljno. Pa Siti mesecno plati 4 svoja nova pojacanja koliko mesecno Junajted daje samo Sančezu. O čemu mi pričamo? Jedino ko ne trosi puno svakako je Totenhem. Ni plate igraca nisu prevelike, transferi isto. Verujem da Totenhem nije igrao na Vembliju imao bi bolju poziciju na tabeli. Sledece sezone ocekujem jos vise od njih. Trosi ko mora, Gvardiola je morao mnogo toga da menja pogotovo sto njegovi vlasnici zele sve i brzo. Zato i trosi. Trosila je i Barsa jer je morala, mora da se dovede klasa. Real npr nije puno jer ima sastavljen tim, ali morace ovog leta i videcete kako ce sve pucati. Shvatite trose svi, a onaj ko na kraju osvoji, svaka mu cast. Pozdrav svima

Liverpool FC

pre 6 godina

razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. april 2018 21:48)

"...rapidno stasa hibridna klasa..." :-P

I tako vec osam sezona...

đura krojač

pre 6 godina

Čestitke Građanima. U novoj sezoni, biće još bolji, naročito u odbrani. Golova daju dovoljno. Neće oni nikad sa Pepom imati najboljeg strelca sezone, a opet su ubedljivo najefikasniji, verovatno sa preko 100 golova samo u PL.Mnogo strelaca, mnogo asistencija i neće biti glavobolje zbog izostanaka.
Žao mi je igrača Junajteda. Karijere im propadaju, zbog meni potpuno nerazumljive politike kluba. Davati klovnu tolike pare za brukanje slavne institucije je van granica razuma.
Evo, da ne pominjem PL trenere, šta bi na primer Hajnkes napravio sa ovim igračima? Uzeo bi Ligu šampiona bez problema(a ne znači da i ovako neće).
Do kraja, navijam da Kristal Palas ostane, zbog sjajne lokalne atmosfere na stadionu.
Pozdrav fudbalu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Tuzan dan za fudbal,Siti je sampion.
(Liverpool FC, 15. april 2018 21:10)


razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)

Donn

pre 6 godina

Sancez je doveden samo da ga Siti ne bi doveo zato su mu i ponudili te nenormalne uslove, e sad je fora sto se Sancez ni po cemu ne uklapa u Murinjov sistem, cjelu polusezonu je daleko ispod prosjeka vidi se da nije to to

hronicar

pre 6 godina

verovatno navijaci junajteda koji ovde pisu nemaju vise od 15 godina tako da niko od njih nece ili ne zna za jednu jako vaznu cinjenicu.junajted kao klub i ferguson kao njegov trener su u poslednjih 20+ godina stvorili ime u evropi sa jednom grupom igraca koja je pomikla bukvalno u klubu.bekam,braca nevil,niki bat,skols,gigs to je sest fudbalera plus robi sevidz koji jedini je otpusten kao nedovoljno talentovan.to su bili igraci koji su nosili igru na terenu i samo su dopunjavani s vremena na vreme.sad kad tih igraca vise nema,mora se ceo tim kupovati i skupo placati,a to ne pije vodu,bar ne kod junajteda.politika kupuj skupo ih kosta trofeja otkako fergusona i "dece mancestera" nema na terenu.to samo corav ne vidi.arsenal isto vodi pogresnu politiku godinama zbog cega i ne znaju za trofeje,ponekad slucajno osvoje nesto.liverpul jos uvek ne baca pare,oslanja se na neku tradiciju i ime sto ga isto kosta trofeja,ali ne odustaju.2005-e su nagradjeni u ligi sampiona i veliku sansu imaju da budu ponovo nagradjeni.nemojte se cuditi ako tako i bude,a junajted ce jos dugo da oseca posledice ove njihove transfer politike,ovo je tek pocetak.koliko su bili dominantni toliko ih sad ceka posta.krug mora da se zatvori,a polako se i zatvara.

Mladen

pre 6 godina

@madnes

Uz duzno postovanje, nije se nasalio vec ima najbolji tim na ostrvu. Lik je osvojio titulu u Engleskoj, pa sta? Nije zbog toga doveden, vec da ih priblizi LS. Dosao je u Siti, koji je bio u vrhu, ekipa za prva dva mesta. Ulozio preko 500 miliona i sad se on kao nasalio sa nekim. Video sam kako se salio protiv Klopa u LS, Klop mu je nocna mora, mislim da ga sanja konstantno. Pobedjuje ga redovno sa mnogo losijom ekipom. Klop da ulozi 500 milki, prosetao bise bilo gde, u LS i u ligi. Mogu da mu cestitam, ali necu od njega praviti nekog maga kad on to nije...

lorenzo

pre 6 godina

@madnes trebao mu budžet veći od nekih država da se prošeta...a glavno za šta je doveden? LŠ? što se tu nije sprdao i prošetao? mislim da su ove sezone Klop, Murinjo pa i Poketino na neki način pokazali kako se može igrati protiv Citija...e sad zamisli da su Klop i Poketino imali budžet kao Gvardiola...završio bi Pep sezonu kao i prošle godine sa 0 trofeja...Mesi, Čavi, Iniesta i Pujol su njega učinili trenerom

masterS

pre 6 godina

uzas. over sezone nisu prikazali cak I potencijalni napredak u igri. natrpao je igrace sancez, mata, lukaku, rasford, marsijal. samo mi nije jasno zasto je doveo sanceza. trebalo je da maksimalno forsira marsijala I rasforda da napreduju, ovako dva ozbiljna talenta sede na klupi I gube vreme. I zasto je luk sou nepozeljan, nije mu dao sansu uopste da se vrati u formu ovako mu krila igraju bekove. kada igra Jang beka ozbiljno duva promaja u odbrani.

madnes

pre 6 godina

Po ko zna koji put ga Gvardiola pocistio :) U Spanij sa la masijom, razbio Murinhove druge galaktikose, najskuplji tim tog vremena, super zvezde poput Ronalda,Kake,Ramosa,Alonsa,Ozila,Di marija,Iguaina,Benzeme itd...petarda pukla,pa i LS trasiro preko Murinha, onaj legendarni Mesijev slalom za finale na Bernabeu nikad necemo zaboravit :) Pa onda dosao u Englesku ,na njegov teren i pocistio pod s njim i gore :) Jedva ga dobio Murinho ,i to bez dva najbolja igraca Aguera i De brujna ,City ih bukvalno razbio prvo poluvremn i samo puka sreca i sudija donesu pobedu unitedu ,pirovu naranvo :) Mnogo bolji medjusobni skor, vise trofeja iako 10 godina manje staza, neponovljivi gospodin, harizmatik,perfekcionista, stvoritelj najbolje ekipe svih vremena,one kultne barse ,dame i gospodo,novi vladar ostrva,nasalio se sa ligom kao niko pre, Pep Gvardiiola :) Mozete muski i sportski cestitat,a mozete biti i oni drugi,znamo koji..:)

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Одиграно за кладионице. Велике паре су вечерас узете за овај меч. Није ушло у "кец", а ни у "3+". Цити је ионако шампион невезано за овај меч. Јунајтед је ионако вицешампион, а Вест Бром је ионако друголигаш. Па, зашто не зезнути кладионичаре широм свијета...

sramota koliko smo nazadovali...

pre 6 godina

Lepo je videti leprsavu igru smorinjomancestera xoxo vredi li sada Pogba,Matic,Sancez, itd...Raspad sistema,da nisu imali toliko srece na nekim utakmicama bili bi 6-ti sto su i zasluzili....

room 1408

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...

The_Clash

pre 6 godina

Bar jedno 4 il 5 generacija znam koje su na papiru imale mnogo bolju ekipu, zvezdu do zvezde, strasne timove , od Arsenala,preko Chelsija pa do Uniteda, ali niko nikad nije izdominirao kao oni.Niko nikad nije bio prvak Engleske 15 aprila ! Mozemo mi omalovazavat ovog coveka do sutra, ali priznali ili ne, zna znanje i kapa mu dole. Ko zna sta bi se desilo i protiv LFC da je sudjenje bilo imalo pravednije u obe utakmice. Kapa dole i cestitke "gradjanima" na tituli od vernog navijaca Leeds Uniteda !

Kol

pre 6 godina

Posto je ocigledno da ove sezone "Specijalni" nece dobiti otkaz ako sledece sezone ne zimskoj pauzi ne bude ne prvom mestu momentalno treba da dobije otkaz, sto je mnogo mnogo je imao je dovoljno vremena da sklopi tim koji je hteo a on je uspeo da ispadne iz LS i da izgubi titulu 5 kola pre kraja!

The KING(visionary)

pre 6 godina

Zoze Murinjo i Mancester Junajted najveci gubitnici sezone,da se razumemo ljudi koliko su ulozili novca ove i predhodne sezone morali su da se bore sa Sitijem za titulu sto se kaze do poslednjeg kola....Junajted ce tek sledece sezone da dozivi novi fijasko pod Murinjom prvo Celzi se vraca sledece sezone opet ce birti fokusirani na titulu,Siti ce biti favorit tu si Liverpul i Totenhem ja ne znam kao ovi iz Junajteda misle da Murinjo moze da potuce ove 4.ekipe....

Gajetano

pre 6 godina

Cestitke Sitiju za titulu, apsolutno su je zasluzili, cak i previse...
Ali kakva glupa situacija za Gvardiolu i njegov tim, da u sredini aprila nemaju vise nikakav sportski cilj, moze slobodno ceo prvi tim da raspusti, a on da se do mile volje posveti golfu. Ostaje im samo da jure glupave statisticke rekorde Premijer lige tipa najvise bodova, najvise golova i ostale budalastine. A to se Pepu vec dogadjalo sa Bajernom, jednostavno covek o fudbalu zna sve osim da tempira formu. Od februara je jedini pravi cilj i prioritet bila Liga sampiona, sa onakvim timom i ONAKVOM IGROM finale je trebalo biti minimum.

Sto se tice ovog meca, smesno je bilo gledati kako u prvom poluvremenu Mata, Matic, Pogba i Herera guse jedni druge. A u drugom je ulaskom Lingarda postalo jos gore. Tuga jedna, da prethodne nedelje bozjim providjenjem Junajted odlozi slavlje Sitija, a danas im predaju titulu tako sto izgube mec od poslednjih ocajnika.

Pozdrav,

Donn

pre 6 godina

Samo ostaje zal sto nece oboriti sve moguce rekorde premier lige, zadnjih 5 utakmica ce vjerovatno igrati s igracima koji mogu ispuniti normu od 10 utakmica da dobiju medalju tako da ce vjerovatno negdje kiksnuti, mada sve su protivnici iz donjeg dela tabele.

marko

pre 6 godina

Ne gledajuci ovu utakmicu, ZOZE MURINJO JE ZASLUZIO DA DOBIJE OTKAZ. Igraci koji igraju u Manchesteru prosto moraju rutinski da dobijaju ove utakmice sto bi i radili da imaju drugog trenera, ovako ovi igraci deluju kao da su iz bristol sitija.

Mastermind

pre 6 godina

Nije džabe rekao Pep - odo da igram golf. Ne no će gledati ovu lakrdiju od ekipe i trenera... P.S. Fanovi WBA- a pjevaju We are winning away, how shit must you be, we are winning away... No comment... Dno dna, Dno dna, Dno dna...

Mastermind

pre 6 godina

Nije džabe rekao Pep - odo da igram golf. Ne no će gledati ovu lakrdiju od ekipe i trenera... P.S. Fanovi WBA- a pjevaju We are winning away, how shit must you be, we are winning away... No comment... Dno dna, Dno dna, Dno dna...

marko

pre 6 godina

Ne gledajuci ovu utakmicu, ZOZE MURINJO JE ZASLUZIO DA DOBIJE OTKAZ. Igraci koji igraju u Manchesteru prosto moraju rutinski da dobijaju ove utakmice sto bi i radili da imaju drugog trenera, ovako ovi igraci deluju kao da su iz bristol sitija.

Gajetano

pre 6 godina

Cestitke Sitiju za titulu, apsolutno su je zasluzili, cak i previse...
Ali kakva glupa situacija za Gvardiolu i njegov tim, da u sredini aprila nemaju vise nikakav sportski cilj, moze slobodno ceo prvi tim da raspusti, a on da se do mile volje posveti golfu. Ostaje im samo da jure glupave statisticke rekorde Premijer lige tipa najvise bodova, najvise golova i ostale budalastine. A to se Pepu vec dogadjalo sa Bajernom, jednostavno covek o fudbalu zna sve osim da tempira formu. Od februara je jedini pravi cilj i prioritet bila Liga sampiona, sa onakvim timom i ONAKVOM IGROM finale je trebalo biti minimum.

Sto se tice ovog meca, smesno je bilo gledati kako u prvom poluvremenu Mata, Matic, Pogba i Herera guse jedni druge. A u drugom je ulaskom Lingarda postalo jos gore. Tuga jedna, da prethodne nedelje bozjim providjenjem Junajted odlozi slavlje Sitija, a danas im predaju titulu tako sto izgube mec od poslednjih ocajnika.

Pozdrav,

Donn

pre 6 godina

Sancez je doveden samo da ga Siti ne bi doveo zato su mu i ponudili te nenormalne uslove, e sad je fora sto se Sancez ni po cemu ne uklapa u Murinjov sistem, cjelu polusezonu je daleko ispod prosjeka vidi se da nije to to

The KING(visionary)

pre 6 godina

Zoze Murinjo i Mancester Junajted najveci gubitnici sezone,da se razumemo ljudi koliko su ulozili novca ove i predhodne sezone morali su da se bore sa Sitijem za titulu sto se kaze do poslednjeg kola....Junajted ce tek sledece sezone da dozivi novi fijasko pod Murinjom prvo Celzi se vraca sledece sezone opet ce birti fokusirani na titulu,Siti ce biti favorit tu si Liverpul i Totenhem ja ne znam kao ovi iz Junajteda misle da Murinjo moze da potuce ove 4.ekipe....

neutralni felsh

pre 6 godina

Tuzan dan za fudbal,Siti je sampion.
(Liverpool FC, 15. april 2018 21:10)


razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)

The_Clash

pre 6 godina

Bar jedno 4 il 5 generacija znam koje su na papiru imale mnogo bolju ekipu, zvezdu do zvezde, strasne timove , od Arsenala,preko Chelsija pa do Uniteda, ali niko nikad nije izdominirao kao oni.Niko nikad nije bio prvak Engleske 15 aprila ! Mozemo mi omalovazavat ovog coveka do sutra, ali priznali ili ne, zna znanje i kapa mu dole. Ko zna sta bi se desilo i protiv LFC da je sudjenje bilo imalo pravednije u obe utakmice. Kapa dole i cestitke "gradjanima" na tituli od vernog navijaca Leeds Uniteda !

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Одиграно за кладионице. Велике паре су вечерас узете за овај меч. Није ушло у "кец", а ни у "3+". Цити је ионако шампион невезано за овај меч. Јунајтед је ионако вицешампион, а Вест Бром је ионако друголигаш. Па, зашто не зезнути кладионичаре широм свијета...

room 1408

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...

Kol

pre 6 godina

Posto je ocigledno da ove sezone "Specijalni" nece dobiti otkaz ako sledece sezone ne zimskoj pauzi ne bude ne prvom mestu momentalno treba da dobije otkaz, sto je mnogo mnogo je imao je dovoljno vremena da sklopi tim koji je hteo a on je uspeo da ispadne iz LS i da izgubi titulu 5 kola pre kraja!

sramota koliko smo nazadovali...

pre 6 godina

Lepo je videti leprsavu igru smorinjomancestera xoxo vredi li sada Pogba,Matic,Sancez, itd...Raspad sistema,da nisu imali toliko srece na nekim utakmicama bili bi 6-ti sto su i zasluzili....

madnes

pre 6 godina

Po ko zna koji put ga Gvardiola pocistio :) U Spanij sa la masijom, razbio Murinhove druge galaktikose, najskuplji tim tog vremena, super zvezde poput Ronalda,Kake,Ramosa,Alonsa,Ozila,Di marija,Iguaina,Benzeme itd...petarda pukla,pa i LS trasiro preko Murinha, onaj legendarni Mesijev slalom za finale na Bernabeu nikad necemo zaboravit :) Pa onda dosao u Englesku ,na njegov teren i pocistio pod s njim i gore :) Jedva ga dobio Murinho ,i to bez dva najbolja igraca Aguera i De brujna ,City ih bukvalno razbio prvo poluvremn i samo puka sreca i sudija donesu pobedu unitedu ,pirovu naranvo :) Mnogo bolji medjusobni skor, vise trofeja iako 10 godina manje staza, neponovljivi gospodin, harizmatik,perfekcionista, stvoritelj najbolje ekipe svih vremena,one kultne barse ,dame i gospodo,novi vladar ostrva,nasalio se sa ligom kao niko pre, Pep Gvardiiola :) Mozete muski i sportski cestitat,a mozete biti i oni drugi,znamo koji..:)

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Imas dve vrste trosenja, Pep ce svaki prelazni rok imati 250 na raspolaganju. Klop se stekao godinu i po dana, da bi mogao trositi za prave igrace. Liverpul je prodao da bi kupovao, dok Pep nista nije prodao i u onakav tim dodao 500 miliona. O cemu mi ovde pricamo? Liverpul ako promasi pojacanje, onda ne moze da ga zameni tako lako. Pep je bacao pare sve dok nije ubo golmana. Nista on od ovoga ne bi uradio da nema budzet, to je dokazao vise puta. Ima jednu igru koja uspeva ako imas najbolje igrace. Svaka cast za to, ali nemojte praviti nekog maga od njega, molim vas sve. LS nece vise videti upravo zbog toga sto zna da igra samo jedan fudbal.

televizor

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (room 1408, 15. april 2018 19:54)

Slažem se za prvi deo, stvarno ja evo i dalje ne mogu da poverujem da je mančester utd 2. na tabeli...
ali priajtelju Matić je prošle sezone odigrao odličnu sezonu i osvojio titulu sa Čelsijem (bez Murinja na klupi)????

kako da ne

pre 6 godina

@lorenzo
O kojim parama mi pričamo? Liverpul nema budzet? Totenhem nema? Imaju i oni, Totenhem je druga priča, jesu trošili ali ne kao City naravno jer oni imaju dugogodisnji sistem koji žele da unapredjuju, eto ne žure. Liverpul je platio najskuplje jednog defanzivca, Van Dajk je kupljen za preko 80 miliona eura plus bonusi, Salah je placen 42 + 8 bonusi. To nije trošenje? Nije trošenje kad jedan Junajted dovede Sančeza i daje mu platu od preko 430.000 nedeljno i potroše prošlog leta 150 miliona, ali je trošenje Sitija od 180 miliona ‘izivljavanje’, pritom Sančezova plata je duplo veća nego npr najplaceniji u Liverpulu. Onda gde je Pogba sa 300.000 nedeljno, De Hea i Lukaku sa po 200 i kusur hiljada. Sve su to ogromne pare koje i drugi trose, nije sve samo transfer. U tih 180-190 miliona troska za transfer Siti jeste dosta potrosio, ali pazite jedan od njih je Mendi koji nema ni 90.000 nedeljno, pa Bernardo Silva sa oko 130 hiljada nedeljno. Stons sa 100.000 nedeljno. Pa Siti mesecno plati 4 svoja nova pojacanja koliko mesecno Junajted daje samo Sančezu. O čemu mi pričamo? Jedino ko ne trosi puno svakako je Totenhem. Ni plate igraca nisu prevelike, transferi isto. Verujem da Totenhem nije igrao na Vembliju imao bi bolju poziciju na tabeli. Sledece sezone ocekujem jos vise od njih. Trosi ko mora, Gvardiola je morao mnogo toga da menja pogotovo sto njegovi vlasnici zele sve i brzo. Zato i trosi. Trosila je i Barsa jer je morala, mora da se dovede klasa. Real npr nije puno jer ima sastavljen tim, ali morace ovog leta i videcete kako ce sve pucati. Shvatite trose svi, a onaj ko na kraju osvoji, svaka mu cast. Pozdrav svima

hronicar

pre 6 godina

verovatno navijaci junajteda koji ovde pisu nemaju vise od 15 godina tako da niko od njih nece ili ne zna za jednu jako vaznu cinjenicu.junajted kao klub i ferguson kao njegov trener su u poslednjih 20+ godina stvorili ime u evropi sa jednom grupom igraca koja je pomikla bukvalno u klubu.bekam,braca nevil,niki bat,skols,gigs to je sest fudbalera plus robi sevidz koji jedini je otpusten kao nedovoljno talentovan.to su bili igraci koji su nosili igru na terenu i samo su dopunjavani s vremena na vreme.sad kad tih igraca vise nema,mora se ceo tim kupovati i skupo placati,a to ne pije vodu,bar ne kod junajteda.politika kupuj skupo ih kosta trofeja otkako fergusona i "dece mancestera" nema na terenu.to samo corav ne vidi.arsenal isto vodi pogresnu politiku godinama zbog cega i ne znaju za trofeje,ponekad slucajno osvoje nesto.liverpul jos uvek ne baca pare,oslanja se na neku tradiciju i ime sto ga isto kosta trofeja,ali ne odustaju.2005-e su nagradjeni u ligi sampiona i veliku sansu imaju da budu ponovo nagradjeni.nemojte se cuditi ako tako i bude,a junajted ce jos dugo da oseca posledice ove njihove transfer politike,ovo je tek pocetak.koliko su bili dominantni toliko ih sad ceka posta.krug mora da se zatvori,a polako se i zatvara.

facts

pre 6 godina

-M. Siti (osnovan 1880. godine) je osvojio samo 2 titule prvaka lige u prvih 131 godinu (1937 i 1968), a 3 ligaske titule u zadnjih 6 godina (2012, 2014 i 2018)!
-Gvardiola je osvojio 7. titulu prvaka lige u 9 sezona kao trener (nije osvojio u 2011/12 i u 2016/17).
-Gvardiola je 1. Spanski trener koji je osvojio titulu prvaka Engleske!
-M. Siti je osvojio titulu prvaka Engleske, 5 kola pre kraja, time izjednacivsi rekord M. Junajteda (1908 i 2001) i Evertona (1985) koji su takodje osvojili titulu 5 kola pre kraja.
-Gvardiola je osvojio 23. titulu u 516 meceva i to kao trener Barse (14 titula), Bajerna (7) i M. Sitija (2).
U proseku osvaja 1 titulu na svaka 22.4 meca!
-Gvardiola je postao 3. trener koji je bio prvak u Engleskoj i u bar 2 od preostale 4 najjace lige Evrope (u Pepovom slucaju to su Spanija i Nemacka), nakon Ancelotija (Italija, Engleska i Nemacka) i Murinja (Engleska, Italija i Spanija).
-Treneri sa najvise zvanicnih titula u istoriji Evropskog fudbala:
49 Ferguson (Skotska)
32 Lucesku (Rumunija)
29 Valerij Lobanovski (SSSR/Ukrajina)
26 Dzok Stejn (Skotska)
25 Hicfeld (Nemacka) i Murinjo (Portugal)
23 GVARDIOLA (SPANIJA).

Pozdrav!

masterS

pre 6 godina

uzas. over sezone nisu prikazali cak I potencijalni napredak u igri. natrpao je igrace sancez, mata, lukaku, rasford, marsijal. samo mi nije jasno zasto je doveo sanceza. trebalo je da maksimalno forsira marsijala I rasforda da napreduju, ovako dva ozbiljna talenta sede na klupi I gube vreme. I zasto je luk sou nepozeljan, nije mu dao sansu uopste da se vrati u formu ovako mu krila igraju bekove. kada igra Jang beka ozbiljno duva promaja u odbrani.

Donn

pre 6 godina

Samo ostaje zal sto nece oboriti sve moguce rekorde premier lige, zadnjih 5 utakmica ce vjerovatno igrati s igracima koji mogu ispuniti normu od 10 utakmica da dobiju medalju tako da ce vjerovatno negdje kiksnuti, mada sve su protivnici iz donjeg dela tabele.

Mladen

pre 6 godina

@madnes

Uz duzno postovanje, nije se nasalio vec ima najbolji tim na ostrvu. Lik je osvojio titulu u Engleskoj, pa sta? Nije zbog toga doveden, vec da ih priblizi LS. Dosao je u Siti, koji je bio u vrhu, ekipa za prva dva mesta. Ulozio preko 500 miliona i sad se on kao nasalio sa nekim. Video sam kako se salio protiv Klopa u LS, Klop mu je nocna mora, mislim da ga sanja konstantno. Pobedjuje ga redovno sa mnogo losijom ekipom. Klop da ulozi 500 milki, prosetao bise bilo gde, u LS i u ligi. Mogu da mu cestitam, ali necu od njega praviti nekog maga kad on to nije...

đura krojač

pre 6 godina

Čestitke Građanima. U novoj sezoni, biće još bolji, naročito u odbrani. Golova daju dovoljno. Neće oni nikad sa Pepom imati najboljeg strelca sezone, a opet su ubedljivo najefikasniji, verovatno sa preko 100 golova samo u PL.Mnogo strelaca, mnogo asistencija i neće biti glavobolje zbog izostanaka.
Žao mi je igrača Junajteda. Karijere im propadaju, zbog meni potpuno nerazumljive politike kluba. Davati klovnu tolike pare za brukanje slavne institucije je van granica razuma.
Evo, da ne pominjem PL trenere, šta bi na primer Hajnkes napravio sa ovim igračima? Uzeo bi Ligu šampiona bez problema(a ne znači da i ovako neće).
Do kraja, navijam da Kristal Palas ostane, zbog sjajne lokalne atmosfere na stadionu.
Pozdrav fudbalu.

lorenzo

pre 6 godina

@madnes trebao mu budžet veći od nekih država da se prošeta...a glavno za šta je doveden? LŠ? što se tu nije sprdao i prošetao? mislim da su ove sezone Klop, Murinjo pa i Poketino na neki način pokazali kako se može igrati protiv Citija...e sad zamisli da su Klop i Poketino imali budžet kao Gvardiola...završio bi Pep sezonu kao i prošle godine sa 0 trofeja...Mesi, Čavi, Iniesta i Pujol su njega učinili trenerom

Mladen

pre 6 godina

@Liverpool FC

Nije tuzan dan za fudbal, vec je to realnost. Koliko para toliko muzike, tako je svuda. Ovde mnogi od Pepa prave nekog madjionicara, a on je okej trener sa perfektnim igracima. Ls nece videti jikad sa ovakvom igrom, jer on ne ume odbranu da igra. Svaka ozbiljna ekipa koja ce ga napasti, napunice im mrezu. Ako njegova tika taka ne prodje, to bi bilo to, nista drugo ne ume. Isti taj Klop ga redovno ubija u pojam sa njegovim presinogom i daje mu golove iz kontre lagano. Svaka cast za titulu, osvojili su je zasluzeno, ali nikakva magija ili nesto drugo. Uostalom drugi treneri u Sitiju su osvajali titule a da su mnogo manje trosili, pa nikome nista.

eufrat

pre 6 godina

@kako da ne
Pa Gvardiola je doveo Nolita, a Unal je talentovani klinac od 20 god, dosao u Siti sa 15-16 god. Po meni je Pep verovatno najbolji trener danasnjice ali ne moze se poreci da ima nadrealan budzet u poredjenju sa drugim timovima u PL, jedino je Junajted mozda blizu. Pa covek u istoj sezoni dovede 2 desna beka, Vokera za 50+ i Danila za 30m. Ono sto se moze reci za njega je da ne dovodi gotove zvezde vec razvija supertalente. U poslednje 2 sezone u PL:
Siti potrosio 476m funti, prodao igrace za 118m
Junajted potrosio 314m funti, prodao igrace za 53m
Liverpul potrosio 223m funti, prodao igrace za 229m
Totenhem potrosio 185m funti, prodao igrace za 139m
Celsi potrosio 351m funti, prodao igrace za 278m
Arsenal potrosio 203m funti, prodao igrace za 119m
Podaci o patama nisu toliko dostupni ali jedino Junajted odskace.

kako da ne

pre 6 godina

@Mladen
Prodavao je i Siti, nije da nije. Iheanacho je npr prodat za oko 30 miliona. Pa Bony za 15-tak, onaj Enes Unal za 15-tak( ko zna kako), pa za manje od 10 miliona i Kolarov i Nasri(konacno), Fernando itd. Klop se nije stedeo vec nije mogao da dovede Van Dajka, a imao je dogovor sa njim i čekali su momenat kada moze da dodje jer nije hteo da daje manje para na druge štopere koji su daleko manjeg kvaliteta od Van Dajka. To je razlog zašto nije brzo spucao 80 i kusur miliona. Gvardiola ne bi trosio da ne mora, znaci ja nisam navijac Sitija samo gledajmo realno. Svi troše po potrebi, rekao sam Real npr nije puno trosio zadnja 2 prelazna roka, eeee sada vec vide da imaju potrebu za novim igracima i videcete trosenje Reala ovog leta. Barsa isto godinama nije trosila, pa je pocela jer je morala. Gvardiola je morao da ocisti Siti od raznih tipa Bakari Sanja(trenutno bez kluba), Fernando, taj Enes koji ko zna kako je zavrsio u Sitiju, Navas, Zabaleta, Nolito, Bony itd. Da si imao te sve igrace, da dodjes i da ti kazu ‘osvoji titulu’, sta bi rekao? Nemoguće. Trebaju mi novi igrači. Vlasnici hoce sve brzo, para imaju i eto novih igraca i eto i titule. Pogledajte da su i ranije trosili kod raznih trenera pa jedva uzeli 2 titule u zadnjih 7-8 godina. Ko je taj uopste koji je doveo ovog Enesa? Ili Navasa? Opet kazem, svi troše dosta i ko prodje prvi kroz cilj, svaka mu čast. Siti je prosao prvi i svaka im cast. Videcemo sledece sezone.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Tuzni Junajted. Pobede najbolji i neprikosnoveni City i onda izgube od poslednjeplasiranog WBA. Sta reci sem tuga,cemer i jad. Bio nekada jedan slavni Junajted....
To je sve.

Liverpool FC

pre 6 godina

razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. april 2018 21:48)

"...rapidno stasa hibridna klasa..." :-P

I tako vec osam sezona...

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Daleko manje od svih je prodavao, imas podatke pa nadji. Plus prodavali su matorce za male pare. Oni su vec imali skoro kicmu tima i vec vrhunske igrace. Jednostavno je nemoguce da ovo Pep radi ako nema dobar budzet. Ne ume drugacije da trenira, sto je okej, to ne sporim. Samo ne mogu da citam razne price kako je najbolji trener, neki trenerski mag i ostalo. Meni su to gluposti... Svaki iole dobar trener sa ovakvim budzetom ce napraviti timcinu. Evo Klop cim je dobio Van Dajka, druga prica, drugi tim. Zamisli samo da on moze uloziti toliko love. Pa njemu je cak Kutinjo otisao u sred sezone. Zamisli da Pepu ode De Brujne... Zasluzeno su osvojili titulu, ali bez para nista ne bi uradio, kao sto je bilo prosle sezone.

The_Clash

pre 6 godina

Bar jedno 4 il 5 generacija znam koje su na papiru imale mnogo bolju ekipu, zvezdu do zvezde, strasne timove , od Arsenala,preko Chelsija pa do Uniteda, ali niko nikad nije izdominirao kao oni.Niko nikad nije bio prvak Engleske 15 aprila ! Mozemo mi omalovazavat ovog coveka do sutra, ali priznali ili ne, zna znanje i kapa mu dole. Ko zna sta bi se desilo i protiv LFC da je sudjenje bilo imalo pravednije u obe utakmice. Kapa dole i cestitke "gradjanima" na tituli od vernog navijaca Leeds Uniteda !

madnes

pre 6 godina

Po ko zna koji put ga Gvardiola pocistio :) U Spanij sa la masijom, razbio Murinhove druge galaktikose, najskuplji tim tog vremena, super zvezde poput Ronalda,Kake,Ramosa,Alonsa,Ozila,Di marija,Iguaina,Benzeme itd...petarda pukla,pa i LS trasiro preko Murinha, onaj legendarni Mesijev slalom za finale na Bernabeu nikad necemo zaboravit :) Pa onda dosao u Englesku ,na njegov teren i pocistio pod s njim i gore :) Jedva ga dobio Murinho ,i to bez dva najbolja igraca Aguera i De brujna ,City ih bukvalno razbio prvo poluvremn i samo puka sreca i sudija donesu pobedu unitedu ,pirovu naranvo :) Mnogo bolji medjusobni skor, vise trofeja iako 10 godina manje staza, neponovljivi gospodin, harizmatik,perfekcionista, stvoritelj najbolje ekipe svih vremena,one kultne barse ,dame i gospodo,novi vladar ostrva,nasalio se sa ligom kao niko pre, Pep Gvardiiola :) Mozete muski i sportski cestitat,a mozete biti i oni drugi,znamo koji..:)

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Одиграно за кладионице. Велике паре су вечерас узете за овај меч. Није ушло у "кец", а ни у "3+". Цити је ионако шампион невезано за овај меч. Јунајтед је ионако вицешампион, а Вест Бром је ионако друголигаш. Па, зашто не зезнути кладионичаре широм свијета...

Mladen

pre 6 godina

@madnes

Uz duzno postovanje, nije se nasalio vec ima najbolji tim na ostrvu. Lik je osvojio titulu u Engleskoj, pa sta? Nije zbog toga doveden, vec da ih priblizi LS. Dosao je u Siti, koji je bio u vrhu, ekipa za prva dva mesta. Ulozio preko 500 miliona i sad se on kao nasalio sa nekim. Video sam kako se salio protiv Klopa u LS, Klop mu je nocna mora, mislim da ga sanja konstantno. Pobedjuje ga redovno sa mnogo losijom ekipom. Klop da ulozi 500 milki, prosetao bise bilo gde, u LS i u ligi. Mogu da mu cestitam, ali necu od njega praviti nekog maga kad on to nije...

lorenzo

pre 6 godina

@madnes trebao mu budžet veći od nekih država da se prošeta...a glavno za šta je doveden? LŠ? što se tu nije sprdao i prošetao? mislim da su ove sezone Klop, Murinjo pa i Poketino na neki način pokazali kako se može igrati protiv Citija...e sad zamisli da su Klop i Poketino imali budžet kao Gvardiola...završio bi Pep sezonu kao i prošle godine sa 0 trofeja...Mesi, Čavi, Iniesta i Pujol su njega učinili trenerom

room 1408

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...

hronicar

pre 6 godina

verovatno navijaci junajteda koji ovde pisu nemaju vise od 15 godina tako da niko od njih nece ili ne zna za jednu jako vaznu cinjenicu.junajted kao klub i ferguson kao njegov trener su u poslednjih 20+ godina stvorili ime u evropi sa jednom grupom igraca koja je pomikla bukvalno u klubu.bekam,braca nevil,niki bat,skols,gigs to je sest fudbalera plus robi sevidz koji jedini je otpusten kao nedovoljno talentovan.to su bili igraci koji su nosili igru na terenu i samo su dopunjavani s vremena na vreme.sad kad tih igraca vise nema,mora se ceo tim kupovati i skupo placati,a to ne pije vodu,bar ne kod junajteda.politika kupuj skupo ih kosta trofeja otkako fergusona i "dece mancestera" nema na terenu.to samo corav ne vidi.arsenal isto vodi pogresnu politiku godinama zbog cega i ne znaju za trofeje,ponekad slucajno osvoje nesto.liverpul jos uvek ne baca pare,oslanja se na neku tradiciju i ime sto ga isto kosta trofeja,ali ne odustaju.2005-e su nagradjeni u ligi sampiona i veliku sansu imaju da budu ponovo nagradjeni.nemojte se cuditi ako tako i bude,a junajted ce jos dugo da oseca posledice ove njihove transfer politike,ovo je tek pocetak.koliko su bili dominantni toliko ih sad ceka posta.krug mora da se zatvori,a polako se i zatvara.

Mastermind

pre 6 godina

Nije džabe rekao Pep - odo da igram golf. Ne no će gledati ovu lakrdiju od ekipe i trenera... P.S. Fanovi WBA- a pjevaju We are winning away, how shit must you be, we are winning away... No comment... Dno dna, Dno dna, Dno dna...

The KING(visionary)

pre 6 godina

Zoze Murinjo i Mancester Junajted najveci gubitnici sezone,da se razumemo ljudi koliko su ulozili novca ove i predhodne sezone morali su da se bore sa Sitijem za titulu sto se kaze do poslednjeg kola....Junajted ce tek sledece sezone da dozivi novi fijasko pod Murinjom prvo Celzi se vraca sledece sezone opet ce birti fokusirani na titulu,Siti ce biti favorit tu si Liverpul i Totenhem ja ne znam kao ovi iz Junajteda misle da Murinjo moze da potuce ove 4.ekipe....

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Imas dve vrste trosenja, Pep ce svaki prelazni rok imati 250 na raspolaganju. Klop se stekao godinu i po dana, da bi mogao trositi za prave igrace. Liverpul je prodao da bi kupovao, dok Pep nista nije prodao i u onakav tim dodao 500 miliona. O cemu mi ovde pricamo? Liverpul ako promasi pojacanje, onda ne moze da ga zameni tako lako. Pep je bacao pare sve dok nije ubo golmana. Nista on od ovoga ne bi uradio da nema budzet, to je dokazao vise puta. Ima jednu igru koja uspeva ako imas najbolje igrace. Svaka cast za to, ali nemojte praviti nekog maga od njega, molim vas sve. LS nece vise videti upravo zbog toga sto zna da igra samo jedan fudbal.

marko

pre 6 godina

Ne gledajuci ovu utakmicu, ZOZE MURINJO JE ZASLUZIO DA DOBIJE OTKAZ. Igraci koji igraju u Manchesteru prosto moraju rutinski da dobijaju ove utakmice sto bi i radili da imaju drugog trenera, ovako ovi igraci deluju kao da su iz bristol sitija.

Gajetano

pre 6 godina

Cestitke Sitiju za titulu, apsolutno su je zasluzili, cak i previse...
Ali kakva glupa situacija za Gvardiolu i njegov tim, da u sredini aprila nemaju vise nikakav sportski cilj, moze slobodno ceo prvi tim da raspusti, a on da se do mile volje posveti golfu. Ostaje im samo da jure glupave statisticke rekorde Premijer lige tipa najvise bodova, najvise golova i ostale budalastine. A to se Pepu vec dogadjalo sa Bajernom, jednostavno covek o fudbalu zna sve osim da tempira formu. Od februara je jedini pravi cilj i prioritet bila Liga sampiona, sa onakvim timom i ONAKVOM IGROM finale je trebalo biti minimum.

Sto se tice ovog meca, smesno je bilo gledati kako u prvom poluvremenu Mata, Matic, Pogba i Herera guse jedni druge. A u drugom je ulaskom Lingarda postalo jos gore. Tuga jedna, da prethodne nedelje bozjim providjenjem Junajted odlozi slavlje Sitija, a danas im predaju titulu tako sto izgube mec od poslednjih ocajnika.

Pozdrav,

facts

pre 6 godina

-M. Siti (osnovan 1880. godine) je osvojio samo 2 titule prvaka lige u prvih 131 godinu (1937 i 1968), a 3 ligaske titule u zadnjih 6 godina (2012, 2014 i 2018)!
-Gvardiola je osvojio 7. titulu prvaka lige u 9 sezona kao trener (nije osvojio u 2011/12 i u 2016/17).
-Gvardiola je 1. Spanski trener koji je osvojio titulu prvaka Engleske!
-M. Siti je osvojio titulu prvaka Engleske, 5 kola pre kraja, time izjednacivsi rekord M. Junajteda (1908 i 2001) i Evertona (1985) koji su takodje osvojili titulu 5 kola pre kraja.
-Gvardiola je osvojio 23. titulu u 516 meceva i to kao trener Barse (14 titula), Bajerna (7) i M. Sitija (2).
U proseku osvaja 1 titulu na svaka 22.4 meca!
-Gvardiola je postao 3. trener koji je bio prvak u Engleskoj i u bar 2 od preostale 4 najjace lige Evrope (u Pepovom slucaju to su Spanija i Nemacka), nakon Ancelotija (Italija, Engleska i Nemacka) i Murinja (Engleska, Italija i Spanija).
-Treneri sa najvise zvanicnih titula u istoriji Evropskog fudbala:
49 Ferguson (Skotska)
32 Lucesku (Rumunija)
29 Valerij Lobanovski (SSSR/Ukrajina)
26 Dzok Stejn (Skotska)
25 Hicfeld (Nemacka) i Murinjo (Portugal)
23 GVARDIOLA (SPANIJA).

Pozdrav!

kako da ne

pre 6 godina

@lorenzo
O kojim parama mi pričamo? Liverpul nema budzet? Totenhem nema? Imaju i oni, Totenhem je druga priča, jesu trošili ali ne kao City naravno jer oni imaju dugogodisnji sistem koji žele da unapredjuju, eto ne žure. Liverpul je platio najskuplje jednog defanzivca, Van Dajk je kupljen za preko 80 miliona eura plus bonusi, Salah je placen 42 + 8 bonusi. To nije trošenje? Nije trošenje kad jedan Junajted dovede Sančeza i daje mu platu od preko 430.000 nedeljno i potroše prošlog leta 150 miliona, ali je trošenje Sitija od 180 miliona ‘izivljavanje’, pritom Sančezova plata je duplo veća nego npr najplaceniji u Liverpulu. Onda gde je Pogba sa 300.000 nedeljno, De Hea i Lukaku sa po 200 i kusur hiljada. Sve su to ogromne pare koje i drugi trose, nije sve samo transfer. U tih 180-190 miliona troska za transfer Siti jeste dosta potrosio, ali pazite jedan od njih je Mendi koji nema ni 90.000 nedeljno, pa Bernardo Silva sa oko 130 hiljada nedeljno. Stons sa 100.000 nedeljno. Pa Siti mesecno plati 4 svoja nova pojacanja koliko mesecno Junajted daje samo Sančezu. O čemu mi pričamo? Jedino ko ne trosi puno svakako je Totenhem. Ni plate igraca nisu prevelike, transferi isto. Verujem da Totenhem nije igrao na Vembliju imao bi bolju poziciju na tabeli. Sledece sezone ocekujem jos vise od njih. Trosi ko mora, Gvardiola je morao mnogo toga da menja pogotovo sto njegovi vlasnici zele sve i brzo. Zato i trosi. Trosila je i Barsa jer je morala, mora da se dovede klasa. Real npr nije puno jer ima sastavljen tim, ali morace ovog leta i videcete kako ce sve pucati. Shvatite trose svi, a onaj ko na kraju osvoji, svaka mu cast. Pozdrav svima

kako da ne

pre 6 godina

@Mladen
Prodavao je i Siti, nije da nije. Iheanacho je npr prodat za oko 30 miliona. Pa Bony za 15-tak, onaj Enes Unal za 15-tak( ko zna kako), pa za manje od 10 miliona i Kolarov i Nasri(konacno), Fernando itd. Klop se nije stedeo vec nije mogao da dovede Van Dajka, a imao je dogovor sa njim i čekali su momenat kada moze da dodje jer nije hteo da daje manje para na druge štopere koji su daleko manjeg kvaliteta od Van Dajka. To je razlog zašto nije brzo spucao 80 i kusur miliona. Gvardiola ne bi trosio da ne mora, znaci ja nisam navijac Sitija samo gledajmo realno. Svi troše po potrebi, rekao sam Real npr nije puno trosio zadnja 2 prelazna roka, eeee sada vec vide da imaju potrebu za novim igracima i videcete trosenje Reala ovog leta. Barsa isto godinama nije trosila, pa je pocela jer je morala. Gvardiola je morao da ocisti Siti od raznih tipa Bakari Sanja(trenutno bez kluba), Fernando, taj Enes koji ko zna kako je zavrsio u Sitiju, Navas, Zabaleta, Nolito, Bony itd. Da si imao te sve igrace, da dodjes i da ti kazu ‘osvoji titulu’, sta bi rekao? Nemoguće. Trebaju mi novi igrači. Vlasnici hoce sve brzo, para imaju i eto novih igraca i eto i titule. Pogledajte da su i ranije trosili kod raznih trenera pa jedva uzeli 2 titule u zadnjih 7-8 godina. Ko je taj uopste koji je doveo ovog Enesa? Ili Navasa? Opet kazem, svi troše dosta i ko prodje prvi kroz cilj, svaka mu čast. Siti je prosao prvi i svaka im cast. Videcemo sledece sezone.

neutralni felsh

pre 6 godina

Tuzan dan za fudbal,Siti je sampion.
(Liverpool FC, 15. april 2018 21:10)


razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)

sramota koliko smo nazadovali...

pre 6 godina

Lepo je videti leprsavu igru smorinjomancestera xoxo vredi li sada Pogba,Matic,Sancez, itd...Raspad sistema,da nisu imali toliko srece na nekim utakmicama bili bi 6-ti sto su i zasluzili....

Mladen

pre 6 godina

@Liverpool FC

Nije tuzan dan za fudbal, vec je to realnost. Koliko para toliko muzike, tako je svuda. Ovde mnogi od Pepa prave nekog madjionicara, a on je okej trener sa perfektnim igracima. Ls nece videti jikad sa ovakvom igrom, jer on ne ume odbranu da igra. Svaka ozbiljna ekipa koja ce ga napasti, napunice im mrezu. Ako njegova tika taka ne prodje, to bi bilo to, nista drugo ne ume. Isti taj Klop ga redovno ubija u pojam sa njegovim presinogom i daje mu golove iz kontre lagano. Svaka cast za titulu, osvojili su je zasluzeno, ali nikakva magija ili nesto drugo. Uostalom drugi treneri u Sitiju su osvajali titule a da su mnogo manje trosili, pa nikome nista.

Donn

pre 6 godina

Samo ostaje zal sto nece oboriti sve moguce rekorde premier lige, zadnjih 5 utakmica ce vjerovatno igrati s igracima koji mogu ispuniti normu od 10 utakmica da dobiju medalju tako da ce vjerovatno negdje kiksnuti, mada sve su protivnici iz donjeg dela tabele.

masterS

pre 6 godina

uzas. over sezone nisu prikazali cak I potencijalni napredak u igri. natrpao je igrace sancez, mata, lukaku, rasford, marsijal. samo mi nije jasno zasto je doveo sanceza. trebalo je da maksimalno forsira marsijala I rasforda da napreduju, ovako dva ozbiljna talenta sede na klupi I gube vreme. I zasto je luk sou nepozeljan, nije mu dao sansu uopste da se vrati u formu ovako mu krila igraju bekove. kada igra Jang beka ozbiljno duva promaja u odbrani.

Liverpool FC

pre 6 godina

razvedri se, sve to se znalo jos zimus a slutilo jos jesenas - imao si vremena da se psihicki pripremis :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. april 2018 21:48)

"...rapidno stasa hibridna klasa..." :-P

I tako vec osam sezona...

đura krojač

pre 6 godina

Čestitke Građanima. U novoj sezoni, biće još bolji, naročito u odbrani. Golova daju dovoljno. Neće oni nikad sa Pepom imati najboljeg strelca sezone, a opet su ubedljivo najefikasniji, verovatno sa preko 100 golova samo u PL.Mnogo strelaca, mnogo asistencija i neće biti glavobolje zbog izostanaka.
Žao mi je igrača Junajteda. Karijere im propadaju, zbog meni potpuno nerazumljive politike kluba. Davati klovnu tolike pare za brukanje slavne institucije je van granica razuma.
Evo, da ne pominjem PL trenere, šta bi na primer Hajnkes napravio sa ovim igračima? Uzeo bi Ligu šampiona bez problema(a ne znači da i ovako neće).
Do kraja, navijam da Kristal Palas ostane, zbog sjajne lokalne atmosfere na stadionu.
Pozdrav fudbalu.

televizor

pre 6 godina

Ne znam kojom magijom je ovaj Man.united na 2 mestu na tabeli ove sezone.Po igri trebao bi da bude realno 16 na tabeli.I posle ce mi neko reci da u savremenom fudbalu trener nije 70% ekipe,...Sa ovakvim igracima sto ima United Klop bi se prosetao kroz prvenstvo,..Izgleda da Matic moze samo kod Murinja da igra sto se tice top klubova,...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (room 1408, 15. april 2018 19:54)

Slažem se za prvi deo, stvarno ja evo i dalje ne mogu da poverujem da je mančester utd 2. na tabeli...
ali priajtelju Matić je prošle sezone odigrao odličnu sezonu i osvojio titulu sa Čelsijem (bez Murinja na klupi)????

Mladen

pre 6 godina

@kako da ne

Daleko manje od svih je prodavao, imas podatke pa nadji. Plus prodavali su matorce za male pare. Oni su vec imali skoro kicmu tima i vec vrhunske igrace. Jednostavno je nemoguce da ovo Pep radi ako nema dobar budzet. Ne ume drugacije da trenira, sto je okej, to ne sporim. Samo ne mogu da citam razne price kako je najbolji trener, neki trenerski mag i ostalo. Meni su to gluposti... Svaki iole dobar trener sa ovakvim budzetom ce napraviti timcinu. Evo Klop cim je dobio Van Dajka, druga prica, drugi tim. Zamisli samo da on moze uloziti toliko love. Pa njemu je cak Kutinjo otisao u sred sezone. Zamisli da Pepu ode De Brujne... Zasluzeno su osvojili titulu, ali bez para nista ne bi uradio, kao sto je bilo prosle sezone.

Kol

pre 6 godina

Posto je ocigledno da ove sezone "Specijalni" nece dobiti otkaz ako sledece sezone ne zimskoj pauzi ne bude ne prvom mestu momentalno treba da dobije otkaz, sto je mnogo mnogo je imao je dovoljno vremena da sklopi tim koji je hteo a on je uspeo da ispadne iz LS i da izgubi titulu 5 kola pre kraja!

eufrat

pre 6 godina

@kako da ne
Pa Gvardiola je doveo Nolita, a Unal je talentovani klinac od 20 god, dosao u Siti sa 15-16 god. Po meni je Pep verovatno najbolji trener danasnjice ali ne moze se poreci da ima nadrealan budzet u poredjenju sa drugim timovima u PL, jedino je Junajted mozda blizu. Pa covek u istoj sezoni dovede 2 desna beka, Vokera za 50+ i Danila za 30m. Ono sto se moze reci za njega je da ne dovodi gotove zvezde vec razvija supertalente. U poslednje 2 sezone u PL:
Siti potrosio 476m funti, prodao igrace za 118m
Junajted potrosio 314m funti, prodao igrace za 53m
Liverpul potrosio 223m funti, prodao igrace za 229m
Totenhem potrosio 185m funti, prodao igrace za 139m
Celsi potrosio 351m funti, prodao igrace za 278m
Arsenal potrosio 203m funti, prodao igrace za 119m
Podaci o patama nisu toliko dostupni ali jedino Junajted odskace.

Donn

pre 6 godina

Sancez je doveden samo da ga Siti ne bi doveo zato su mu i ponudili te nenormalne uslove, e sad je fora sto se Sancez ni po cemu ne uklapa u Murinjov sistem, cjelu polusezonu je daleko ispod prosjeka vidi se da nije to to

Oliver Kosta

pre 6 godina

Tuzni Junajted. Pobede najbolji i neprikosnoveni City i onda izgube od poslednjeplasiranog WBA. Sta reci sem tuga,cemer i jad. Bio nekada jedan slavni Junajted....
To je sve.