Subota, 14.04.2018.

10:24

Jokić je superstar, Bogdanović MVP, Teo je morao ranije

Izvor: B92

Jokiæ je superstar, Bogdanoviæ MVP, Teo je morao ranije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

drax

pre 6 godina

Teodosic je pomalo razocarao da je malo mladji Ostin Rivers i Lu Vilijams bi mu dodavali peskir sa klupe ovo sada nije sjajno.Ostali jos imaju vremena da se dokazu i odrade nesto.Bjelica bi trebao da promeni sredinu Minesota nije ekipa za njega.

Raci

pre 6 godina

Jokara 10, zasto ovako visoko, ofanzivno nema sta pricati...Defanzivno kao i svaki Evropljanin...medjutim strasno se popravio u 2018, zapravno je on bio najmanji problem u odbrani, ostali su bofl...
Medjutim ako se pogleda njegov uticaj na igru tima, tu je u vrhu NBA, sa LBJ i jos ponekim, sto je bez presedana.

Bobi, 10, koliko je minuta igrao, bio je odlican, x puta za 10 minuta 10 p i 10 sk, malo li je, nema nikog u NBA sa takvom brutalnom statistikom. E sad sto mu ne daju da igra, ko zna?

Bogdan dobar, Teo moze bolje a Bjelica nazalost nikad nece dobiti zeljene minute, al dobro vreme ce reci.

Powerslave

pre 6 godina

Za Jokaru se nema šta pričati, sve je prilično jasno, on govori dovoljno za sebe.
Da se razumemo, nije superstar niti će ikad biti, nije ni all star, ali to mu se smeši vrlo brzo. Ako u prvom delu sezone bude igrao kao u drugom delu ove (a i prošle) možda onda već sledeće godine.

Bogdan za prvu sezonu (a pritom gotovo bez odmora) može se reći sasvim ok učinak. Za njega se ne brinem uopšte. Imaće on sasvim ok karijeru u NBA.

Teo... realno, podbacio, očekivalo se ipak više.
Ok, bilo je tu i različitih faktora, povrede, značajno promenjen tim usred sezone (Grifin je tu bio više od "običnog" all star igrača), ekipa odjednom nije znala ni da li tankuje ili ne, njegova uloga u timu možda i nije bila toliko plejmejkerska kao u Evropi, ali opet... nekako se čini da je morao više. On definitivno jeste morao ranije u NBA.

Bjelica je pokazao da može da igra na sasvim zadovoljavajućem nivou, ali on jednostavno mora da ide iz Minesote ako želi da igra više od 15 minuta po utakmici, a to zaslužuje. Donekle se plašim da se Beli možda i zadovoljio ovom ulogom koju trenutno ima jer deluje mi kao miran, povučen lik koji je trenutno stanje prihvatio takvo kakvo jeste.

Bobi... o njemu ni ne vredi pisati, premalo igra da bi se mogao ostaviti komentar. Možda ne bi mogao da igra po 20+ minuta na svakoj utakmici kao što mu se ovde redovno "dodeljuje", moguće je da bi brzo počeo da se povređuje, ali svakako može više od 5 minuta u trenucima kad je sve već rešeno.

Jokara

pre 6 godina

Dobar je Jokić... odličan. Mislim da bi mogao biti među 30-50 tak najboljih evropskih igraca svih vremena što je strašna stvar. Bravo Jokara

wayne

pre 6 godina

Teodosićje klasa za sebe, i kad ne utiče na svoj skor on utiče na igru, nažalost vuče povredu još od finala Evrolige. Zato nije igrao na Evropsko, mislim da će ga svi "Srbi" pljuvati kad ne bude igrao ni na Svetsko zarad toga da bi oporavio povredu i dočekao MNOGO spremniji sledeću sezonu kad se ujedno vrate i Galinari sa svoji sigurnih 20+ poena po utakmici i Beverli koji je možda i najjači odbrambeni igrač u NBA. Samo da Dok Rivers ostane u Klipersima.

@don tom

pre 6 godina

@ dom tom
Kad Teo igra klipersi imaju skor 29-16. Imao je 37% za 3 a morao je da se privikava na dalju liniju za 3. A baš zbog toga što je toliko igrao u evropi, morao je da se privikne i na fizikalije protivnika, plus je imao problem sa tom tetivom koju je i pokidao na kraju cele sezone. Sve to u ekipi koja je faktički bila nova ( jer je Kris Pol otiš’o ), i plus koja se preokrenula naopačke posle Grifin-trejda. Ako si ti očekivao više, onda ja ne znam šta da ti kažem.

Toni Bandera

pre 6 godina

Sve ste u pravu, Jokara pokido, ovaj uradio ovo, onaj ono...
Činjenica je da se nisu svi isto snašli, ali daleko važnija činjenica je da, bez obzira na njihove učinke z NBA klubovima, svi do jednog su pokazali da u reprezentaciji Srbije svaki od njih može da da ključan doprinos u pobedi nad Amerikancima u finalu svetskog ili olimpijade, što je za mene kao ljubitelja košarke ultimativni cilj.

Nemanja

pre 6 godina

(Svetski Mega Car, 14. april 2018 13:53)

Jokić bi mogao da ima i prosek od 25 poena da juri statistiku kao neki drugi. On čovek gleda šta je najbolje za ceo tim. U mnogim situacijama odustaje od šuta kako bi asistirao saigračima. Prvo gleda ekipu pa tek onda sebe. Teško je takvog naći. Nema nekog ludog divljanja kad pogodi iz teške pozicije. Retko ko je korisniji igrač od njega trenutno.

don tom

pre 6 godina

@maklar
Teodosić pokidao ? Šta si ti gledao ?
Dolaziš u NBA kao najbolji igrač Evrope poznat po tome što imaš zlo asistencije (generalno asistencije) i onda u NBA-u ne možeš da imaš više od 5 gdje se sve gleda kao asistencija manje više. Od svih naših (osim Jokića) jedino je Bogdan dobro odigrao sezonu. Ostali su klasicni epizodisti.

kosarkausrcu

pre 6 godina

Boban da ima minute bio bi ofanzivno jedan od boljih centara ako ne i najbolji jer je u napadu sa visinom i jacinom nezuastavljiv,kada god dobije priliku i poigrava se.
Da je startni centar i da ima minute imao bi sigurno 20 poena po meču i 10 skokova.
PRAVDA ZA BOBANA!!!

mirceta

pre 6 godina

Tragicar sa $150 miliona hahahaha


PS. Za Joku i Denver - Kazu u USA nemaju vremena za takozvani "ostaje zal za pobedom" - vec gledaju siru sliku - vec se oni svi spremaju za sledecu sezonu. Mozda i bolje sto nisu ove godine u plaloff-u koliko sada imaju vremena i prostora da eksplodiraju sledece sezone.

maklar

pre 6 godina

Moram da priznam da sam na pocetku sezone sumnjao u to kako ce Teo da se snadje u NBA, mislim, on je carobnjak, ali tamo su bekovi nestvarno brzi i skocni, a on je pokidao. Pricaju tamo kako je Lu Vilijams nosio Kliperse, sto je donekle tacno, ali Klipersi su potpuno drugacija ekipa ( bar dvaput bolja ) kad Teo igra i kad ne igra. Valjda ce ta tetiva da sraste kako treba i nadam se da ce sledece godine da bude zdrav, a onda veselje.
Bjelica je imao mnogo problema sa povredama, ali mislim da je ( pogotovo kad je Batler bio povredjen ) pokazao da mu je mesto u NBA. Igrao je odlicnu, pametnu odbranu, pucao trojke, ulazio, razigravao, iskreno, posle Bobija, on je imao najmanje srece (sve siledzije oko njega, ludak na klupi, napolju non stop 'ladno, povrede... Pa vreme je da mu se okrene sad kad postaje slobodan agent.
Bobi ima tu nesrecu da se rodio bar jedno 5-10 godina prekasno, napravio bi cudo.
Bogdan mislim da najvise trenira od svih nasih, i to mu se isplacuje, a realno je kroz celu karijeru do sad imao najvise pomoci i najvise srece, i bio je dobar, bas dobar...

MaironDrake

pre 6 godina

1 Teodosic, Jovic
2 Bogdan, Nedovic ( mogu i na 1),Guduric (Milosavljevic)
3 Kalinic, Lucic (mogu i na 4)
4 Bjelica, Macvan
5 Jokic, Marjanovic, Milutinov (Raduljica)


Slatke muke selektora. Po meni imamo sigurnih 10 ako ne bude povreda.

Guduric i Milosavljevic ce se boriti za mesto, kao i Milutinov sa Raduljom, ako bude hteo Milutinov...

Ofkurs

pre 6 godina

Lepo je i čini da se osecamo ponosno što imamo bukvalno prvu petorku u NBA.Samo napred legende i sledece sezone.Nadam se da će kolonija da se uveća tipujem na Milutinova kao i da će Nedović da se oproba opet a ima tu jos par kandidata...U svakom slučaju do SP 2019 da imamo opet NBA reprezentaciju.

tocka

pre 6 godina

Da je ozbiljno startovao sezonu imao bi i bolje statistike, a mozda bi usli i u playoff. Problem je što je na početku sezone imao neke partije da nijednom nije šutnuo na koš i da se durio baš onako nezrelo klinački. Onda je bio period kada ga je stavljao na četvorku što njemu ne odgovara niti za realizaciju, ni za odbranu. E tek posle polovine sezone se sve poslagalo i krenuo je da razvaljuje.
Što se tiče ostalih solidno. Realno je tu Marjanović najveći talenat kada se pogleda učinak u ekipi u odnosu na minutažu. Čovek bi stvarno mogao da napuni 30 poena za 30 minuta kada bi bilo volje trenera i kada bi imao snage da trči.
Bogdan na momente briljira, a nekad teški flop, ali ok prva je sezona. Bjelica solidan igrač, ali ništa posebno, a ni ne daju mu da se nešto pokaže. Teo, da nije bilo one povrede bilo bi mnogo bolje. I opet kada je dobio na samopouzdanju i krenulo da ulazi, opet povreda.
Sad će biti zanimljiv playoff. Svakako najzanimljivija utakmica su Rakete protiv Ratnika. Ja navijam za Rakete, jer su mi Ratnici dojadili.

Иван

pre 6 godina

Теодосић је по мени ипак разочарао. Јесте прва сезона, јесте био повређен, али је генерално био преспор за НБА. Јокић је исто спораћ, међутим брзином размишљања и реаговања он испада ефикасан, док Тео не показује никакву предност над супарницима. Нема продор, шут га није служио, она његова пик игра није била нарочито ефикасна, показало се да играч типа Лу Вилијамс (код нас би му пандан био Недовић) много више погодује НБА центрима. Поготово ми је криво што није "кликнуо" са Бобијем.

Бјелица је показао на моменте енергију. Следеће сезоне ће готово сигурно играти у другој екипи, видећемо онда колико може. Њему превише себични Вулфси никако не одговарају.

Боби је за сада велика мистерија, и то ће вероватно остати до краја НБА каријере. И он ће можда мењати средину, макар у јануару. Па ипак, он је уз Јокића и можда једног билског дана Богдана једини наш играч који је условно речено неодбрањив, кој има поене у рукама (уз праве саиграче, наравно).

Богдан је показао да ће имати запажену каријеру у Америци. Следеће сезоне биће још бољи, и било би добро да Кингси постану такође озбиљнији тим.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Jokic ima prosek od 19 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Au covece, to su sjajne brojke, dabl dabl prosek. Bolji prosek je od Ex SFRJ igraca imao je samo Pedja Stojakovic ako se ne varam (23 poena u jednoj sezoni). Na putu je da postane najbolji kosarkas svih vremena sa Balkana u i Ex SFRJ. Sad ce neko od vas da mi pametuje i prica o Drazenu Petrovicu, Dino Radji, Goranu Dragicu, Bodirogi itd, a Jokic je vec sada sve njih nadmasio. Drazen imao samo jednu dobru NBA sezonu i odma se dize u zvezde, a Jokic ce da ima najmanje 10 odlicnih sezona. Za sada mogu sa njim da se porede samo Stojakovic i Kukoc, ali sam siguran da ce Jokic i njih da nadmasi. Sto se Bogdana tice, odlicna ruki sezona, prosek od 12 poena. Dokazao je da je zasluzeno najplaceniji ruki u istoriji NBA. Teodosic prosek od 10 poena, sasvim solidno, ne znam sta ste ocekivali od njega, previse kasno je otisao u NBA. Ne ide se u NBA sa 30 godina.

Pera

pre 6 godina

Nadam se da su svi igrači Denvera konačno prihvatili da je Jokic najvažniji i najbolji igrač tima, da im igra zavisi najviše od njega.. a pored toga da je to i on sam prihvatio!!!
Ako je tako, nadam se da će Nikola sledeće sezone izaći na 20-22p/11s/6-7a prosek!!! Mislim da će i njemu biti motiv da opravda svaki dolar ugovora koji će dobiti..

Tralalala

pre 6 godina

Pošto pitanje nije jasno definisano na NBA sezonu, nego sezonu generalno dao sam mu ocenu 6. Nije ušao u PO, bez uspeha sa nacionalnim timom, sve ukupno dve 0. Na individualnom planu je bio dobar, ali košarka nije ibdividualni sport, već timski.

некле

pre 6 godina

Јока је суперстар, биће хал оф фејм, најбољи европски и ванамерички кошаркаш икада, то је сад већ свима јасно.
Е сад за најбољег белца свих времена, питање је, ту је Лери Бирд, али мого би Јокић да прескочи и легендарног Бирда.
Бирд је међу 10 најбољих играча икада, а мого би и Јока да заврши у том друштву, јер шта дечко ради са 23 године то је нестварно.
И коначно смо, после дуго времена, добили једну мега звезду у лику Јокића.
Нисмо га имали још од Стојаковића.
И Јока је већ сада друштво, Ђорђевића, Бодироге, Дивца, Даниловића и Стојкаовића, значи 6 наша кошаркашка мегазвезда од осамостаљења.
Ови остали наши Тео, Богдан, Бјелица, само солидни играчи , али ни до ножног чланка овој шесторици, само солидни играчи, никакве звезде.
Оног тренутка кад смо престали да производимо мегазвезде престали смо да и освајамо злата.
Те приче тим, ово, оно, то не може да донесе злата, и људи морају да схвате да ако опет оћемо злата у кошарци и осталим спортовима, морамо да производимо мегазвезде као некада!
Мегазвезде доносе злата а не тим.
Не могу Тео, Богдан и Бјелица да доносе злата, просто.

Akuzativ.Čovek.Od.Reči

pre 6 godina

Ova petorka sa slike pojačana evroligaškom klasom je tim koji će igrati finale SP-a, ako nas naravno povrede zaobiđu što je skoro pa nemoguće.

Akuzativ.Čovek.Od.Reči

pre 6 godina

Ova petorka sa slike pojačana evroligaškom klasom je tim koji će igrati finale SP-a, ako nas naravno povrede zaobiđu što je skoro pa nemoguće.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Jokic ima prosek od 19 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Au covece, to su sjajne brojke, dabl dabl prosek. Bolji prosek je od Ex SFRJ igraca imao je samo Pedja Stojakovic ako se ne varam (23 poena u jednoj sezoni). Na putu je da postane najbolji kosarkas svih vremena sa Balkana u i Ex SFRJ. Sad ce neko od vas da mi pametuje i prica o Drazenu Petrovicu, Dino Radji, Goranu Dragicu, Bodirogi itd, a Jokic je vec sada sve njih nadmasio. Drazen imao samo jednu dobru NBA sezonu i odma se dize u zvezde, a Jokic ce da ima najmanje 10 odlicnih sezona. Za sada mogu sa njim da se porede samo Stojakovic i Kukoc, ali sam siguran da ce Jokic i njih da nadmasi. Sto se Bogdana tice, odlicna ruki sezona, prosek od 12 poena. Dokazao je da je zasluzeno najplaceniji ruki u istoriji NBA. Teodosic prosek od 10 poena, sasvim solidno, ne znam sta ste ocekivali od njega, previse kasno je otisao u NBA. Ne ide se u NBA sa 30 godina.

Иван

pre 6 godina

Теодосић је по мени ипак разочарао. Јесте прва сезона, јесте био повређен, али је генерално био преспор за НБА. Јокић је исто спораћ, међутим брзином размишљања и реаговања он испада ефикасан, док Тео не показује никакву предност над супарницима. Нема продор, шут га није служио, она његова пик игра није била нарочито ефикасна, показало се да играч типа Лу Вилијамс (код нас би му пандан био Недовић) много више погодује НБА центрима. Поготово ми је криво што није "кликнуо" са Бобијем.

Бјелица је показао на моменте енергију. Следеће сезоне ће готово сигурно играти у другој екипи, видећемо онда колико може. Њему превише себични Вулфси никако не одговарају.

Боби је за сада велика мистерија, и то ће вероватно остати до краја НБА каријере. И он ће можда мењати средину, макар у јануару. Па ипак, он је уз Јокића и можда једног билског дана Богдана једини наш играч који је условно речено неодбрањив, кој има поене у рукама (уз праве саиграче, наравно).

Богдан је показао да ће имати запажену каријеру у Америци. Следеће сезоне биће још бољи, и било би добро да Кингси постану такође озбиљнији тим.

MaironDrake

pre 6 godina

1 Teodosic, Jovic
2 Bogdan, Nedovic ( mogu i na 1),Guduric (Milosavljevic)
3 Kalinic, Lucic (mogu i na 4)
4 Bjelica, Macvan
5 Jokic, Marjanovic, Milutinov (Raduljica)


Slatke muke selektora. Po meni imamo sigurnih 10 ako ne bude povreda.

Guduric i Milosavljevic ce se boriti za mesto, kao i Milutinov sa Raduljom, ako bude hteo Milutinov...

Nemanja

pre 6 godina

(Svetski Mega Car, 14. april 2018 13:53)

Jokić bi mogao da ima i prosek od 25 poena da juri statistiku kao neki drugi. On čovek gleda šta je najbolje za ceo tim. U mnogim situacijama odustaje od šuta kako bi asistirao saigračima. Prvo gleda ekipu pa tek onda sebe. Teško je takvog naći. Nema nekog ludog divljanja kad pogodi iz teške pozicije. Retko ko je korisniji igrač od njega trenutno.

mirceta

pre 6 godina

Tragicar sa $150 miliona hahahaha


PS. Za Joku i Denver - Kazu u USA nemaju vremena za takozvani "ostaje zal za pobedom" - vec gledaju siru sliku - vec se oni svi spremaju za sledecu sezonu. Mozda i bolje sto nisu ove godine u plaloff-u koliko sada imaju vremena i prostora da eksplodiraju sledece sezone.

don tom

pre 6 godina

@maklar
Teodosić pokidao ? Šta si ti gledao ?
Dolaziš u NBA kao najbolji igrač Evrope poznat po tome što imaš zlo asistencije (generalno asistencije) i onda u NBA-u ne možeš da imaš više od 5 gdje se sve gleda kao asistencija manje više. Od svih naših (osim Jokića) jedino je Bogdan dobro odigrao sezonu. Ostali su klasicni epizodisti.

некле

pre 6 godina

Јока је суперстар, биће хал оф фејм, најбољи европски и ванамерички кошаркаш икада, то је сад већ свима јасно.
Е сад за најбољег белца свих времена, питање је, ту је Лери Бирд, али мого би Јокић да прескочи и легендарног Бирда.
Бирд је међу 10 најбољих играча икада, а мого би и Јока да заврши у том друштву, јер шта дечко ради са 23 године то је нестварно.
И коначно смо, после дуго времена, добили једну мега звезду у лику Јокића.
Нисмо га имали још од Стојаковића.
И Јока је већ сада друштво, Ђорђевића, Бодироге, Дивца, Даниловића и Стојкаовића, значи 6 наша кошаркашка мегазвезда од осамостаљења.
Ови остали наши Тео, Богдан, Бјелица, само солидни играчи , али ни до ножног чланка овој шесторици, само солидни играчи, никакве звезде.
Оног тренутка кад смо престали да производимо мегазвезде престали смо да и освајамо злата.
Те приче тим, ово, оно, то не може да донесе злата, и људи морају да схвате да ако опет оћемо злата у кошарци и осталим спортовима, морамо да производимо мегазвезде као некада!
Мегазвезде доносе злата а не тим.
Не могу Тео, Богдан и Бјелица да доносе злата, просто.

Pera

pre 6 godina

Nadam se da su svi igrači Denvera konačno prihvatili da je Jokic najvažniji i najbolji igrač tima, da im igra zavisi najviše od njega.. a pored toga da je to i on sam prihvatio!!!
Ako je tako, nadam se da će Nikola sledeće sezone izaći na 20-22p/11s/6-7a prosek!!! Mislim da će i njemu biti motiv da opravda svaki dolar ugovora koji će dobiti..

tocka

pre 6 godina

Da je ozbiljno startovao sezonu imao bi i bolje statistike, a mozda bi usli i u playoff. Problem je što je na početku sezone imao neke partije da nijednom nije šutnuo na koš i da se durio baš onako nezrelo klinački. Onda je bio period kada ga je stavljao na četvorku što njemu ne odgovara niti za realizaciju, ni za odbranu. E tek posle polovine sezone se sve poslagalo i krenuo je da razvaljuje.
Što se tiče ostalih solidno. Realno je tu Marjanović najveći talenat kada se pogleda učinak u ekipi u odnosu na minutažu. Čovek bi stvarno mogao da napuni 30 poena za 30 minuta kada bi bilo volje trenera i kada bi imao snage da trči.
Bogdan na momente briljira, a nekad teški flop, ali ok prva je sezona. Bjelica solidan igrač, ali ništa posebno, a ni ne daju mu da se nešto pokaže. Teo, da nije bilo one povrede bilo bi mnogo bolje. I opet kada je dobio na samopouzdanju i krenulo da ulazi, opet povreda.
Sad će biti zanimljiv playoff. Svakako najzanimljivija utakmica su Rakete protiv Ratnika. Ja navijam za Rakete, jer su mi Ratnici dojadili.

Ofkurs

pre 6 godina

Lepo je i čini da se osecamo ponosno što imamo bukvalno prvu petorku u NBA.Samo napred legende i sledece sezone.Nadam se da će kolonija da se uveća tipujem na Milutinova kao i da će Nedović da se oproba opet a ima tu jos par kandidata...U svakom slučaju do SP 2019 da imamo opet NBA reprezentaciju.

Toni Bandera

pre 6 godina

Sve ste u pravu, Jokara pokido, ovaj uradio ovo, onaj ono...
Činjenica je da se nisu svi isto snašli, ali daleko važnija činjenica je da, bez obzira na njihove učinke z NBA klubovima, svi do jednog su pokazali da u reprezentaciji Srbije svaki od njih može da da ključan doprinos u pobedi nad Amerikancima u finalu svetskog ili olimpijade, što je za mene kao ljubitelja košarke ultimativni cilj.

maklar

pre 6 godina

Moram da priznam da sam na pocetku sezone sumnjao u to kako ce Teo da se snadje u NBA, mislim, on je carobnjak, ali tamo su bekovi nestvarno brzi i skocni, a on je pokidao. Pricaju tamo kako je Lu Vilijams nosio Kliperse, sto je donekle tacno, ali Klipersi su potpuno drugacija ekipa ( bar dvaput bolja ) kad Teo igra i kad ne igra. Valjda ce ta tetiva da sraste kako treba i nadam se da ce sledece godine da bude zdrav, a onda veselje.
Bjelica je imao mnogo problema sa povredama, ali mislim da je ( pogotovo kad je Batler bio povredjen ) pokazao da mu je mesto u NBA. Igrao je odlicnu, pametnu odbranu, pucao trojke, ulazio, razigravao, iskreno, posle Bobija, on je imao najmanje srece (sve siledzije oko njega, ludak na klupi, napolju non stop 'ladno, povrede... Pa vreme je da mu se okrene sad kad postaje slobodan agent.
Bobi ima tu nesrecu da se rodio bar jedno 5-10 godina prekasno, napravio bi cudo.
Bogdan mislim da najvise trenira od svih nasih, i to mu se isplacuje, a realno je kroz celu karijeru do sad imao najvise pomoci i najvise srece, i bio je dobar, bas dobar...

kosarkausrcu

pre 6 godina

Boban da ima minute bio bi ofanzivno jedan od boljih centara ako ne i najbolji jer je u napadu sa visinom i jacinom nezuastavljiv,kada god dobije priliku i poigrava se.
Da je startni centar i da ima minute imao bi sigurno 20 poena po meču i 10 skokova.
PRAVDA ZA BOBANA!!!

@don tom

pre 6 godina

@ dom tom
Kad Teo igra klipersi imaju skor 29-16. Imao je 37% za 3 a morao je da se privikava na dalju liniju za 3. A baš zbog toga što je toliko igrao u evropi, morao je da se privikne i na fizikalije protivnika, plus je imao problem sa tom tetivom koju je i pokidao na kraju cele sezone. Sve to u ekipi koja je faktički bila nova ( jer je Kris Pol otiš’o ), i plus koja se preokrenula naopačke posle Grifin-trejda. Ako si ti očekivao više, onda ja ne znam šta da ti kažem.

Tralalala

pre 6 godina

Pošto pitanje nije jasno definisano na NBA sezonu, nego sezonu generalno dao sam mu ocenu 6. Nije ušao u PO, bez uspeha sa nacionalnim timom, sve ukupno dve 0. Na individualnom planu je bio dobar, ali košarka nije ibdividualni sport, već timski.

Jokara

pre 6 godina

Dobar je Jokić... odličan. Mislim da bi mogao biti među 30-50 tak najboljih evropskih igraca svih vremena što je strašna stvar. Bravo Jokara

wayne

pre 6 godina

Teodosićje klasa za sebe, i kad ne utiče na svoj skor on utiče na igru, nažalost vuče povredu još od finala Evrolige. Zato nije igrao na Evropsko, mislim da će ga svi "Srbi" pljuvati kad ne bude igrao ni na Svetsko zarad toga da bi oporavio povredu i dočekao MNOGO spremniji sledeću sezonu kad se ujedno vrate i Galinari sa svoji sigurnih 20+ poena po utakmici i Beverli koji je možda i najjači odbrambeni igrač u NBA. Samo da Dok Rivers ostane u Klipersima.

Powerslave

pre 6 godina

Za Jokaru se nema šta pričati, sve je prilično jasno, on govori dovoljno za sebe.
Da se razumemo, nije superstar niti će ikad biti, nije ni all star, ali to mu se smeši vrlo brzo. Ako u prvom delu sezone bude igrao kao u drugom delu ove (a i prošle) možda onda već sledeće godine.

Bogdan za prvu sezonu (a pritom gotovo bez odmora) može se reći sasvim ok učinak. Za njega se ne brinem uopšte. Imaće on sasvim ok karijeru u NBA.

Teo... realno, podbacio, očekivalo se ipak više.
Ok, bilo je tu i različitih faktora, povrede, značajno promenjen tim usred sezone (Grifin je tu bio više od "običnog" all star igrača), ekipa odjednom nije znala ni da li tankuje ili ne, njegova uloga u timu možda i nije bila toliko plejmejkerska kao u Evropi, ali opet... nekako se čini da je morao više. On definitivno jeste morao ranije u NBA.

Bjelica je pokazao da može da igra na sasvim zadovoljavajućem nivou, ali on jednostavno mora da ide iz Minesote ako želi da igra više od 15 minuta po utakmici, a to zaslužuje. Donekle se plašim da se Beli možda i zadovoljio ovom ulogom koju trenutno ima jer deluje mi kao miran, povučen lik koji je trenutno stanje prihvatio takvo kakvo jeste.

Bobi... o njemu ni ne vredi pisati, premalo igra da bi se mogao ostaviti komentar. Možda ne bi mogao da igra po 20+ minuta na svakoj utakmici kao što mu se ovde redovno "dodeljuje", moguće je da bi brzo počeo da se povređuje, ali svakako može više od 5 minuta u trenucima kad je sve već rešeno.

Raci

pre 6 godina

Jokara 10, zasto ovako visoko, ofanzivno nema sta pricati...Defanzivno kao i svaki Evropljanin...medjutim strasno se popravio u 2018, zapravno je on bio najmanji problem u odbrani, ostali su bofl...
Medjutim ako se pogleda njegov uticaj na igru tima, tu je u vrhu NBA, sa LBJ i jos ponekim, sto je bez presedana.

Bobi, 10, koliko je minuta igrao, bio je odlican, x puta za 10 minuta 10 p i 10 sk, malo li je, nema nikog u NBA sa takvom brutalnom statistikom. E sad sto mu ne daju da igra, ko zna?

Bogdan dobar, Teo moze bolje a Bjelica nazalost nikad nece dobiti zeljene minute, al dobro vreme ce reci.

drax

pre 6 godina

Teodosic je pomalo razocarao da je malo mladji Ostin Rivers i Lu Vilijams bi mu dodavali peskir sa klupe ovo sada nije sjajno.Ostali jos imaju vremena da se dokazu i odrade nesto.Bjelica bi trebao da promeni sredinu Minesota nije ekipa za njega.

некле

pre 6 godina

Јока је суперстар, биће хал оф фејм, најбољи европски и ванамерички кошаркаш икада, то је сад већ свима јасно.
Е сад за најбољег белца свих времена, питање је, ту је Лери Бирд, али мого би Јокић да прескочи и легендарног Бирда.
Бирд је међу 10 најбољих играча икада, а мого би и Јока да заврши у том друштву, јер шта дечко ради са 23 године то је нестварно.
И коначно смо, после дуго времена, добили једну мега звезду у лику Јокића.
Нисмо га имали још од Стојаковића.
И Јока је већ сада друштво, Ђорђевића, Бодироге, Дивца, Даниловића и Стојкаовића, значи 6 наша кошаркашка мегазвезда од осамостаљења.
Ови остали наши Тео, Богдан, Бјелица, само солидни играчи , али ни до ножног чланка овој шесторици, само солидни играчи, никакве звезде.
Оног тренутка кад смо престали да производимо мегазвезде престали смо да и освајамо злата.
Те приче тим, ово, оно, то не може да донесе злата, и људи морају да схвате да ако опет оћемо злата у кошарци и осталим спортовима, морамо да производимо мегазвезде као некада!
Мегазвезде доносе злата а не тим.
Не могу Тео, Богдан и Бјелица да доносе злата, просто.

Tralalala

pre 6 godina

Pošto pitanje nije jasno definisano na NBA sezonu, nego sezonu generalno dao sam mu ocenu 6. Nije ušao u PO, bez uspeha sa nacionalnim timom, sve ukupno dve 0. Na individualnom planu je bio dobar, ali košarka nije ibdividualni sport, već timski.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Jokic ima prosek od 19 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Au covece, to su sjajne brojke, dabl dabl prosek. Bolji prosek je od Ex SFRJ igraca imao je samo Pedja Stojakovic ako se ne varam (23 poena u jednoj sezoni). Na putu je da postane najbolji kosarkas svih vremena sa Balkana u i Ex SFRJ. Sad ce neko od vas da mi pametuje i prica o Drazenu Petrovicu, Dino Radji, Goranu Dragicu, Bodirogi itd, a Jokic je vec sada sve njih nadmasio. Drazen imao samo jednu dobru NBA sezonu i odma se dize u zvezde, a Jokic ce da ima najmanje 10 odlicnih sezona. Za sada mogu sa njim da se porede samo Stojakovic i Kukoc, ali sam siguran da ce Jokic i njih da nadmasi. Sto se Bogdana tice, odlicna ruki sezona, prosek od 12 poena. Dokazao je da je zasluzeno najplaceniji ruki u istoriji NBA. Teodosic prosek od 10 poena, sasvim solidno, ne znam sta ste ocekivali od njega, previse kasno je otisao u NBA. Ne ide se u NBA sa 30 godina.

Jokara

pre 6 godina

Dobar je Jokić... odličan. Mislim da bi mogao biti među 30-50 tak najboljih evropskih igraca svih vremena što je strašna stvar. Bravo Jokara

Иван

pre 6 godina

Теодосић је по мени ипак разочарао. Јесте прва сезона, јесте био повређен, али је генерално био преспор за НБА. Јокић је исто спораћ, међутим брзином размишљања и реаговања он испада ефикасан, док Тео не показује никакву предност над супарницима. Нема продор, шут га није служио, она његова пик игра није била нарочито ефикасна, показало се да играч типа Лу Вилијамс (код нас би му пандан био Недовић) много више погодује НБА центрима. Поготово ми је криво што није "кликнуо" са Бобијем.

Бјелица је показао на моменте енергију. Следеће сезоне ће готово сигурно играти у другој екипи, видећемо онда колико може. Њему превише себични Вулфси никако не одговарају.

Боби је за сада велика мистерија, и то ће вероватно остати до краја НБА каријере. И он ће можда мењати средину, макар у јануару. Па ипак, он је уз Јокића и можда једног билског дана Богдана једини наш играч који је условно речено неодбрањив, кој има поене у рукама (уз праве саиграче, наравно).

Богдан је показао да ће имати запажену каријеру у Америци. Следеће сезоне биће још бољи, и било би добро да Кингси постану такође озбиљнији тим.

Akuzativ.Čovek.Od.Reči

pre 6 godina

Ova petorka sa slike pojačana evroligaškom klasom je tim koji će igrati finale SP-a, ako nas naravno povrede zaobiđu što je skoro pa nemoguće.

tocka

pre 6 godina

Da je ozbiljno startovao sezonu imao bi i bolje statistike, a mozda bi usli i u playoff. Problem je što je na početku sezone imao neke partije da nijednom nije šutnuo na koš i da se durio baš onako nezrelo klinački. Onda je bio period kada ga je stavljao na četvorku što njemu ne odgovara niti za realizaciju, ni za odbranu. E tek posle polovine sezone se sve poslagalo i krenuo je da razvaljuje.
Što se tiče ostalih solidno. Realno je tu Marjanović najveći talenat kada se pogleda učinak u ekipi u odnosu na minutažu. Čovek bi stvarno mogao da napuni 30 poena za 30 minuta kada bi bilo volje trenera i kada bi imao snage da trči.
Bogdan na momente briljira, a nekad teški flop, ali ok prva je sezona. Bjelica solidan igrač, ali ništa posebno, a ni ne daju mu da se nešto pokaže. Teo, da nije bilo one povrede bilo bi mnogo bolje. I opet kada je dobio na samopouzdanju i krenulo da ulazi, opet povreda.
Sad će biti zanimljiv playoff. Svakako najzanimljivija utakmica su Rakete protiv Ratnika. Ja navijam za Rakete, jer su mi Ratnici dojadili.

maklar

pre 6 godina

Moram da priznam da sam na pocetku sezone sumnjao u to kako ce Teo da se snadje u NBA, mislim, on je carobnjak, ali tamo su bekovi nestvarno brzi i skocni, a on je pokidao. Pricaju tamo kako je Lu Vilijams nosio Kliperse, sto je donekle tacno, ali Klipersi su potpuno drugacija ekipa ( bar dvaput bolja ) kad Teo igra i kad ne igra. Valjda ce ta tetiva da sraste kako treba i nadam se da ce sledece godine da bude zdrav, a onda veselje.
Bjelica je imao mnogo problema sa povredama, ali mislim da je ( pogotovo kad je Batler bio povredjen ) pokazao da mu je mesto u NBA. Igrao je odlicnu, pametnu odbranu, pucao trojke, ulazio, razigravao, iskreno, posle Bobija, on je imao najmanje srece (sve siledzije oko njega, ludak na klupi, napolju non stop 'ladno, povrede... Pa vreme je da mu se okrene sad kad postaje slobodan agent.
Bobi ima tu nesrecu da se rodio bar jedno 5-10 godina prekasno, napravio bi cudo.
Bogdan mislim da najvise trenira od svih nasih, i to mu se isplacuje, a realno je kroz celu karijeru do sad imao najvise pomoci i najvise srece, i bio je dobar, bas dobar...

don tom

pre 6 godina

@maklar
Teodosić pokidao ? Šta si ti gledao ?
Dolaziš u NBA kao najbolji igrač Evrope poznat po tome što imaš zlo asistencije (generalno asistencije) i onda u NBA-u ne možeš da imaš više od 5 gdje se sve gleda kao asistencija manje više. Od svih naših (osim Jokića) jedino je Bogdan dobro odigrao sezonu. Ostali su klasicni epizodisti.

Powerslave

pre 6 godina

Za Jokaru se nema šta pričati, sve je prilično jasno, on govori dovoljno za sebe.
Da se razumemo, nije superstar niti će ikad biti, nije ni all star, ali to mu se smeši vrlo brzo. Ako u prvom delu sezone bude igrao kao u drugom delu ove (a i prošle) možda onda već sledeće godine.

Bogdan za prvu sezonu (a pritom gotovo bez odmora) može se reći sasvim ok učinak. Za njega se ne brinem uopšte. Imaće on sasvim ok karijeru u NBA.

Teo... realno, podbacio, očekivalo se ipak više.
Ok, bilo je tu i različitih faktora, povrede, značajno promenjen tim usred sezone (Grifin je tu bio više od "običnog" all star igrača), ekipa odjednom nije znala ni da li tankuje ili ne, njegova uloga u timu možda i nije bila toliko plejmejkerska kao u Evropi, ali opet... nekako se čini da je morao više. On definitivno jeste morao ranije u NBA.

Bjelica je pokazao da može da igra na sasvim zadovoljavajućem nivou, ali on jednostavno mora da ide iz Minesote ako želi da igra više od 15 minuta po utakmici, a to zaslužuje. Donekle se plašim da se Beli možda i zadovoljio ovom ulogom koju trenutno ima jer deluje mi kao miran, povučen lik koji je trenutno stanje prihvatio takvo kakvo jeste.

Bobi... o njemu ni ne vredi pisati, premalo igra da bi se mogao ostaviti komentar. Možda ne bi mogao da igra po 20+ minuta na svakoj utakmici kao što mu se ovde redovno "dodeljuje", moguće je da bi brzo počeo da se povređuje, ali svakako može više od 5 minuta u trenucima kad je sve već rešeno.

Pera

pre 6 godina

Nadam se da su svi igrači Denvera konačno prihvatili da je Jokic najvažniji i najbolji igrač tima, da im igra zavisi najviše od njega.. a pored toga da je to i on sam prihvatio!!!
Ako je tako, nadam se da će Nikola sledeće sezone izaći na 20-22p/11s/6-7a prosek!!! Mislim da će i njemu biti motiv da opravda svaki dolar ugovora koji će dobiti..

MaironDrake

pre 6 godina

1 Teodosic, Jovic
2 Bogdan, Nedovic ( mogu i na 1),Guduric (Milosavljevic)
3 Kalinic, Lucic (mogu i na 4)
4 Bjelica, Macvan
5 Jokic, Marjanovic, Milutinov (Raduljica)


Slatke muke selektora. Po meni imamo sigurnih 10 ako ne bude povreda.

Guduric i Milosavljevic ce se boriti za mesto, kao i Milutinov sa Raduljom, ako bude hteo Milutinov...

kosarkausrcu

pre 6 godina

Boban da ima minute bio bi ofanzivno jedan od boljih centara ako ne i najbolji jer je u napadu sa visinom i jacinom nezuastavljiv,kada god dobije priliku i poigrava se.
Da je startni centar i da ima minute imao bi sigurno 20 poena po meču i 10 skokova.
PRAVDA ZA BOBANA!!!

mirceta

pre 6 godina

Tragicar sa $150 miliona hahahaha


PS. Za Joku i Denver - Kazu u USA nemaju vremena za takozvani "ostaje zal za pobedom" - vec gledaju siru sliku - vec se oni svi spremaju za sledecu sezonu. Mozda i bolje sto nisu ove godine u plaloff-u koliko sada imaju vremena i prostora da eksplodiraju sledece sezone.

Toni Bandera

pre 6 godina

Sve ste u pravu, Jokara pokido, ovaj uradio ovo, onaj ono...
Činjenica je da se nisu svi isto snašli, ali daleko važnija činjenica je da, bez obzira na njihove učinke z NBA klubovima, svi do jednog su pokazali da u reprezentaciji Srbije svaki od njih može da da ključan doprinos u pobedi nad Amerikancima u finalu svetskog ili olimpijade, što je za mene kao ljubitelja košarke ultimativni cilj.

Ofkurs

pre 6 godina

Lepo je i čini da se osecamo ponosno što imamo bukvalno prvu petorku u NBA.Samo napred legende i sledece sezone.Nadam se da će kolonija da se uveća tipujem na Milutinova kao i da će Nedović da se oproba opet a ima tu jos par kandidata...U svakom slučaju do SP 2019 da imamo opet NBA reprezentaciju.

Nemanja

pre 6 godina

(Svetski Mega Car, 14. april 2018 13:53)

Jokić bi mogao da ima i prosek od 25 poena da juri statistiku kao neki drugi. On čovek gleda šta je najbolje za ceo tim. U mnogim situacijama odustaje od šuta kako bi asistirao saigračima. Prvo gleda ekipu pa tek onda sebe. Teško je takvog naći. Nema nekog ludog divljanja kad pogodi iz teške pozicije. Retko ko je korisniji igrač od njega trenutno.

wayne

pre 6 godina

Teodosićje klasa za sebe, i kad ne utiče na svoj skor on utiče na igru, nažalost vuče povredu još od finala Evrolige. Zato nije igrao na Evropsko, mislim da će ga svi "Srbi" pljuvati kad ne bude igrao ni na Svetsko zarad toga da bi oporavio povredu i dočekao MNOGO spremniji sledeću sezonu kad se ujedno vrate i Galinari sa svoji sigurnih 20+ poena po utakmici i Beverli koji je možda i najjači odbrambeni igrač u NBA. Samo da Dok Rivers ostane u Klipersima.

@don tom

pre 6 godina

@ dom tom
Kad Teo igra klipersi imaju skor 29-16. Imao je 37% za 3 a morao je da se privikava na dalju liniju za 3. A baš zbog toga što je toliko igrao u evropi, morao je da se privikne i na fizikalije protivnika, plus je imao problem sa tom tetivom koju je i pokidao na kraju cele sezone. Sve to u ekipi koja je faktički bila nova ( jer je Kris Pol otiš’o ), i plus koja se preokrenula naopačke posle Grifin-trejda. Ako si ti očekivao više, onda ja ne znam šta da ti kažem.

Raci

pre 6 godina

Jokara 10, zasto ovako visoko, ofanzivno nema sta pricati...Defanzivno kao i svaki Evropljanin...medjutim strasno se popravio u 2018, zapravno je on bio najmanji problem u odbrani, ostali su bofl...
Medjutim ako se pogleda njegov uticaj na igru tima, tu je u vrhu NBA, sa LBJ i jos ponekim, sto je bez presedana.

Bobi, 10, koliko je minuta igrao, bio je odlican, x puta za 10 minuta 10 p i 10 sk, malo li je, nema nikog u NBA sa takvom brutalnom statistikom. E sad sto mu ne daju da igra, ko zna?

Bogdan dobar, Teo moze bolje a Bjelica nazalost nikad nece dobiti zeljene minute, al dobro vreme ce reci.

drax

pre 6 godina

Teodosic je pomalo razocarao da je malo mladji Ostin Rivers i Lu Vilijams bi mu dodavali peskir sa klupe ovo sada nije sjajno.Ostali jos imaju vremena da se dokazu i odrade nesto.Bjelica bi trebao da promeni sredinu Minesota nije ekipa za njega.