Ponedeljak, 02.04.2018.

08:15

Jokić 35p u 'ludoj' završnici s Baksima, Nagetsi nadomak plej-ofa

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih partija sezone u pobedi njegovih Denver Nagetsa nad Milvoki Baksima, 128:125 posle produžetka.

Izvor: MLJ

Jokiæ 35p u 'ludoj' završnici s Baksima, Nagetsi nadomak plej-ofa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Ti si naveo ukupnu statistiku Novickog za skoro 20 godina karijere i da Jokic ne moze da se poredi sa njim jer logicno nema te brojke,a posto je Jokic tek trecu sezonu on bi dakle morao imati,lupio sam 300/200 prosek po mecu da bi mogao da se poredi po toj logici.Niko ne misli ovde da je Jokic bolji nego sto je Novicki ikada bio vec je na dobrom putu ako ovako nastavi da bude bolji od njega,jedino poredjenje jeste sa trecom sezonom Novickog i tu su vecina parametara na strani Jokica.Slicna stvar je i sa Doncicem koga porede sa Drazenom i ostalim nasim velikanima,niko ne tvrdi da je bolji od njih vec da ima preduslove da to postane jer oni nisu bili taj nivo sa 18 koliko danas ima Doncic.I dokle vise sa prizivanjem "bolje proslosti",konstantno potcenjujemo gotovo sve velikane danasnjice od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Vestbruka umesto da uzivamo u njihovim majstorijama dok su na vrhuncu

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

@bg leprikoni
To se je odnosilo na one bisere sto kazu da je Jokic najbolji evropljanin ikada sto je igro u Nba!Skrolaj malo dole jedan cak odgovorno tvrdi da je bolji od Nowitzkog!!!Da se razumjemo momak igra dobru sezonu i sve to ok,ali za mene je vrijedjanje zdrave pameti kad neko nakon par sezona odvaljiva takve gluposti i Jokica usporedjuje sa takvim legendama kao Nowitzki,Kukoc,Sabonis!Po cemu molicu lijepo?Broj poena,skokova sta???Da nije osvojio prsten mozda,a mi ostali neznamo za to?

ivan78bg

pre 6 godina

@baron
Ako ne gledas onda napamet komentarises?Ili si mazohista pa volis da gledas ucenje i pritom imas toliki visak slobodnog vremena.
Nikola je poboljsao igru u odbrani ove sezone i to dosta.Uostalom to pokazuje napredna statistika.Nije vrhunski odbrandbeni igrac ali nije vise ni rupa u odbrani.Za losu odbranu denvera su daleko vise krivi bekovi.Ali ti se odlicno razumes u kosarku pa to i valjda sa vidis?Sa druge strane Jokic je napadacka masina u vrhu NBA po vise parametra.I to u samom vrhu okruzen sa top 10 igraca NBA.Problem Denvera je sto ima odlicnog trenera ali odlicnog defanzivnog trenera a treba i odlican ofanzivni trener.Denver ima napad koji je samo iza GS i Hjustona.Sa offanzivnim trenerom moguce da bi iali najbolji napad u NBA!

milos

pre 6 godina

mislio sam da ce to biti jos jedna u nizu izgubljenih utakmica koje su bile vec dobijene,posle onakve druge cetvrtine,neverovatan pad u nastavku,ajde reko da odgledam do kraja i gle cuda,svaka cast mareju,nije bilo lako pogoditi tri bacanja pod pritiskom,pogotovo sto nije u predhodnim utakmicama bio na nivou,i opet u produzetku drama na 1 min do kraja 7 za denver i skoro da ih stignu,bizli masi dva penala i baksi stizu na poen pa ponovo bizli,a cela klupa milvokija se odusevila,pa nije to plamli da opet promasi,i zadnji napad parker se namesta da kao bizli napravi faul pri sutu za tri,covek samo digo ruke,a on nesto mase glavom kao da je bio faul,e sad da li ce se geri vratiti i batler za minesotu tu se lomi denver sve ima u svojim rukama,ako dobiju sve mogu i do 6 mesta,ali sa njima se nikad ne zna,pozdrav

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Znaci tom logikom Jokic bi trebao imati prosek 300 poena i 200 skokova po utakmici da bi mogao u rang sa Novickim

Matori61

pre 6 godina

Kada na Vikipediji otvorite stranicu Denver Nagetsa na engleskom, za poslednji period koristi se izraz Nikola Jokic era. Dakle, stavlja se u istu ravan sa Mutombom, Ajversonom ili Karmelom. Kao ĉoveka koji skoro pola veka prati košarku mene to ispunjava ponosom.Posle Divca i Peje to je naša treċa velika zvezda u NBA i to u njegovoj tek treċoj sezoni. Ako ga posluži zdravlje samo nebo je granica.

Smiljka lkjubavi moja jedina :D

pre 6 godina

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lala iz Banata, 2. apr

Ak oje Jokic samo usvojio sistem, zasto ga drugi evropljani tako lako ne usvajaju? :) eee ne ide to tek tako. BAJO moj sto bi rekli. :D

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

31000 poena,11000 skokova,1000 Blokova,1000 ukradenih lopti,preko 1500 ubacenih trojki,i neko ima obraza staviti njega (Nowitzkog) i Jokica u istu recenicu ...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...

I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.

A imaju oko za produzeni korak nekih amera.

Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.

ko je dao trojku za produzetke? Joka?

Jax Teller

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.A imaju oko za produzeni korak nekih amera.Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.ko je dao trojku za produzetke? Joka?
(BG na pjenu od mora, 02. april 2018 17:13)

hahahhahahahahha

fargo

pre 6 godina

Iskreno,bilo bi me sramota da sam igrac ili navijac Denvera posle onakve kradje,desi se da sudije pogrese i odluce pobednika,ali ono je bila kradja kakva se ni na nasim terenima ne vidja.Velika sramota za celu Nba ligu.

T-Gear

pre 6 godina

Meloun je jedan od najgorih trenera u NBA trenutno... Do kraja produžetka je ostalo negde oko 25 sekundi. Denver vodi 5 poena prednosti i Meloun se odlučuje da pojača odbranu uvođenjem Bizlija i Krega umesto Jokića i Mareja. Naravno u takvim momentima protivnik pokušava sve osim mirnog i pozicionog napada, košarkaši Milvokija se zaleću ka košu i postižu ga bez ikakvog otpora Denverovih košarkaša. Tek onda nastaje totalni haos i konfuzija i lopta dolazi u ruke neiskusnom Bizliju koji je naravno odmah fauliran. Iz njegovog unezverenog pogleda se jasno video strah i nesigurnost. Posle prvog promašenog bacanja, Meloun uvodi Nikolu. Posle drugog promašenog bacanja u veoma kratkom roku Milvoki postiže koš ponovo bez velikog otpora košarkaša Denvera i onda po meni dolazi do velike greške broj 2 trenera Melouna. Umesto da Bizli koji je još uvek bio u igri otrči i izvede loptu ispod koša zaleće se Nikola Jokić onako po default-u i samim tim eliminiše sebe kao odličnog izvođača slobodnih bacanja. Valjda je trener debelo plaćen da u takvim situacijama razmišlja umesto igrača? Naravno odličnom odbranom košarkaši Milvokija su ponovo blokirali sve osim Bizlija i lopta ponovo stiže do njega i ponovo ga šalju na slobodna bacanja. Sva sreća pa je oba puta bio precizan a u sledećem napadu je odigrao FENOMENALNU odbranu na Džabari Parkeru na šutu za 3 poena i Denver nekako dobija meč.... Trener Meloun je pravi majstor da izgubi dobijen meč i da zakomplikuje pozitivan momentum svoje ekipe.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Kakva partija Nikole... 
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom? 
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni.. 
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru... 
Mislim da gledamo u buduceg MVP... 

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom. 
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice. 
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA. 
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi. 
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.
(baron, 02. april 2018 16:05)

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.

ulica sezam

pre 6 godina

@penny hardaway
Gde ti vidis megalomaniju,narocito ti ne pije vodu poredjenje sa Djokovicem,kada je Novak dominirao nazivali su ga najvecim Srbinom posle Tesle,danas kada Jokic dominira pola komentatora mu lovi greske od igre u odbrani pa nadalje,da ne govorimo da za razliku od Novaka o Jokicu nema drugih vesti osim iz domena kosarke,niko ne zna kako mu izgkeda otac,braca,devojka...A od Divca je vec bolji,u trecoj sezoni je lider svoje ekipe sto Divac nikad nije bio,ima vise tripl-dablova nego Divac za celu karijeru i jos mnogo toga,mi zapravo jos uvek dovoljno nismo ni svesni njegovih igara i sta on znaci u najvecem cirkusu

baron

pre 6 godina

Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom.
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice.
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA.
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi.
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.

NIGGOR

pre 6 godina

Od četiri "srpske" ekipe tri igraju dobro, na žalost u PO ide samo jedna. To će vrv biti Minesota, mada oni baš posustaju bez Batlera, bili su dugo 3. na zapadu, sad su jednu pobedu ispred 9. Bjelica dobio minute koje ovdašnji navijači veruju da ih zaslužuje (od kako se onomad pošibao i ispao faca) ali je i dalje samo igrač zadatka koji svoj talenat ne koristi u potpunosti. LAC mi je žao ako ne odu u plejof jer su i pored problema sa povredama (Beverli, Galinari celu sezonu, a Grifin, Dzordan, Teo, Rivers dobar deo sezone) i pored lošeg starta došli do igre i imali jedan veoma dobar period sredinom sezone, čak ove godine će imati više pobeda nego predhodne sa Polom i Grifinom kad su takodje bili deveti. Teo jako dobar, sa uticajem i na igru i na igrače, šteta za njegovu rovitost koja ide sa godinama, po meni odlična njegova sezona, a bila bi i bolja da nije bio povredjen. Marjanović i dalje misterija, za 12 min napravi dabl-dabl, onda ga nema pet utakmica. Denver je bio zreo za PO, odradili su dobra pojačanja, izbacili nekoliko odlicnih mladih igrača, lako su preko 50% ali ove sezone previše ekipa tankuje, pa je potreban i bolji prosek. Jokić najbolja sezona, na ovom pregledu se vidi koliko je dobar, bez kompleksa trpa najbolje NBA igrače, problem je sto je nekompatibilan sa drugim visokim igračima, a sam ispod koša u odbrani je blaga promaja. SAC ima dve mlade zvezde Hilda i Foksa koji mogu za koju godinu biti Allstar, Bogdan izborio mesto u starterima, igra jako dobro, a ova pauza od pola godine će mu koristiti da se još popravi. Očekujem da ce na početku 18/19 sezone biti najspremniji igrač Sacramenta. Ako urade dobar posao, naredne sezone Sac može i do 40-50%

Mare

pre 6 godina

Sta je naredni kriterijum nakon medjusobnog skora, sta se gleda? Npr. ako pobjede Minesotu obe, medjusobni skor bi bio 2-2!? Hvala
(Batanga, 02. april 2018 14:39)
Two-Team Tiebreaker:
1. Better record in head-to-head games
2. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
3. Higher winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Higher winning percentage in conference games
5. Higher winning percentage against playoff teams in own conference
6. Higher winning percentage against playoff teams in opposite conference
7. Higher point differential between points scored and points allowed
Three-Team Tiebreaker:
1. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
2. Best head-to-head winning percentage among all teams tied
3. Highest winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Highest winning percentage in conference games
5. Highest winning percentage against playoff teams in own conference
6. Highest point differential between points scored and points allowed

Prevedeno : Denveru savrseno odgovara da "juri" NO Pelikans jer nisu u istoj diviziji i imaju 2:1 i u slucaju jednakog broja pobeda/poraza bili bi ispred njih. Problem je taj sto se Denver nalazi u po meni najjacoj NorthWest diviziji sa Portlandom, OKC, Juta, Minesota, i tu je Denver poslednji. Ako bi Denver bio izjednacen s MIN ili Jutom tj sa 2:2 u medjusobnim koji s Jutom vec ima, tj ako bi imao i 2:2 sa MIN, verovatno bilo bi ultrazanimljivo - Juta ima 7pobeda i 8 poraza u tim medjusobnim duelima sa svim ekipama iz te divizije(!!), MIN 9-5 i Denver 7-6, ALI Juta jos igra i to poslednju utakmicu sa Portlandom, MIN imaju 2 sa Denverom, a Denver ima 3 - te 2 sa MIN + Portland. Svakako MIN ima najbolju poziciju ako bude izjednacen sa nekom ekipom.

NBAfan2018

pre 6 godina

Plamli, Barton i Farid su višak za sledeću sezonu. Njih uz možda neke pikove za Luku Dončića bi bilo idealno za Denver. Pored njih Denver može da prosledi neki lošiji pik za Nikolu Milutinova jer bi on bio idealna zamena za Jokića, a nema taj autoritet ni kvalitet kao Nurkić. Tako bi Jokić imao domaću pomoć, Milsapa i još nekoliko dobrih igrača da prave odličan tim. To bi bila moja ideja za Denver da za nekih tri četiri sezone uđu u trku za titulu.

penny hardaway

pre 6 godina

Mislim da nas narod ima problem sa megalomanijom. Jednostavno, citam komentare i ne verujem koliko preterujemo. Jokic najbolji evropljanin ikada, sada vec bolji od Divca, Novickog. Oni jedva pobedili Milvoki bez centra, ekipa koja nema centra, uz ogromnu i presudnu pomoc sudija, a Jokic igracina. Ma dajte ljudi, ovo postaje ko sa Novakom, postaju navijaci neki sto su do juce pratili balet i spanske sapunice.
Jokic je odigrao odlicno, ali protiv Zellera, decka koji je antitalenat za kosarku. Ne umanjuje to Jokicevu dobru utakmicu, ali mora se biti donekle realan.

Stara kuka

pre 6 godina

Ko su ovi ljudi što su ljubomorni na Jokića
(Falcao, 2. april 2018 09:43)

KOMSIJE!
(NeSaa, 2. april 2018 10:59)

Ma nemoguce :)

hihihi

pre 6 godina

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је 
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.
(мики, 02. april 2018 14:08)

vidi ovog fosila

мики

pre 6 godina

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 02. april 2018 12:29)

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.

Radovan Osamnaesti

pre 6 godina

Stvarno mislim da je Jokić već sad jedan od najboljih, a verovatno će da bude i najbolji Evropljanin u NBA ikad - ako računamo Janisa, onda će da budu tu negde - samo što je Janis više fizikalije. Mislim da će da pretkne Dirka po brojkama ako bude igrao sličan broj sezona. Kukoča po titulama sigurno neće - ali to nije jedino merilo naravno. Elem, meni ova utakmica deluje kao nameštena za kladionice - mislim na lajv klađenje pre svega. Ovoliki preokreti se dešavaju, ali ne baš toliko često. Mislim da je Milvoki malo oštećen od strane sudija, a možda je to i samo predstava zbog nameštanja. Možda sam i teoretičar zavere trenutno, al mi je čudno da Vašington gubi od raspalog Čikaga. Ekipe na Istoku od 6. do 8. mesta gledaju da ne budu šeste jer to znači da idu odmah na Klivlend (sa Filom imaju 2:1 međusobno i još jedan meč treba da odigraju). Videćemo kako će da se razvija situacija, ali mislim da će Majami, pošto su iskusna ekipa, zaboići Klivlend bar u prvom kolu, a da će ipak Vašington da završi kao šesti. Biće interesatno gledati kako vizardsi, hit i baksi gube od kojekakvih Orlanda, Atlante i Njujorka. A Jokić ne znam šta će s Denverom - samo je Meloun nikakav trener. Svaka čast za to što je pronašao Nikolu i dao mu šansu, ali lik je možda bolji za nekog skauta. Što neko reče, onaj Alimpije je za njega Greg lično.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum. 
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne. 
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.
(Ivan NS, 02. april 2018 10:56)

Sinak, oni su na pobedu pred plej-of.
Da li je tim nula ili ne...oni su na pobedu pred plej-of.
Plej-of videti neće...oni su na pobedu pred plej-of.
Jokićeva partija ništa ne vredi...oni su na pobedu pred plej-of.
Realno je da su oni na pobedu pred plej-of, a tvoj komentar može da ima vezu samo sa tvojim mišljenjem, a sa realnošću nikako.
Pozdrav.

мики

pre 6 godina

Mislim da gledamo u buduceg MVP...
(sasa the red baron, 02. april 2018 11:43)

Никола је већ на нивоу МВП-а, али екипа мора да се поправи да би то званично и био.

Mare

pre 6 godina

samo da pitam ako se denver izjednaci sa pelikanima u pobedama ko ima bolji skor to mi je promaklo
(bart simpson, 02. april 2018 12:23)

Vodi Denver 2:1, Denver je NW divizija, Pelikans SW, tako da su odigrali svoje medjusobne meceve.. i gledao bi se medjusobni skor, i Denver bio tada bio 8, a NO deveti.

oki doki

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ 
(veljko, 02. april 2018 11:45) 

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme.. 
(Đuka, 2. april 2018 12:29) 

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..

dida

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na nbahd . net (sastavljeno :) )

Steamroller

pre 6 godina

Odgledao sam citav mec jutros i mogu da kazem da je ovo bio jedan od najuzbudljivijih meceva koje sam odgledao u zivotu, a odgledao sam ih poprilicno. Prosto je neverovatno sta je pre svega Milvoki sebi dopustio da izgubi, 18 razlike na 7 min. do kraja, 7 razlike pred poslednji minut i 3 poena razlike i posed na 5 sekundi do kraja i sve to imn nije bilo dovoljno da privedu mec kraju. Jokic fenomenalan sinoc, pogotovo u odlucujucim trenucima. Sto se plej ofa tice, Denver ima pristojne sanse da ga izbori, sada su samo jednu pobedu iza Nju Orlensa koji je u blagom padu forme, imaju 4 poraza za redom, a obe ekipe imaju jos po 5 utakmica do kraja. Denver do kraja docekuje Indijanu pa Minesotu, onda gostuje Klipersima, pa docekuje Portland i u poslednjem mecu gostuju Minesoti. Sto se Pelikansa tice oni docekuju Memfis pa gostuju Finiksu, onda gostuju Golden Stejtu pa Klipersima i u poslednjem kolu docekuju San Antonio. Tako da se moze reci da Pelikansi imaju malo laksi raspored pre svega zbog naredne dve utakmice, tako da ako se tu okliznu a Denver dobije naredne dve na svom parketu, Nagetsi ce imati realne sanse za PO. Inace Denveru iz ovih pet meceva treba jedna pobeda vise od Nju Orleansa jer imaju bolji medjusobni skor, tako da ako obe ekipe budu imale isti skor na kraju sezone, Denver ce biti u prednosti.

antiDebil

pre 6 godina

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..
(oki doki, 2. april 2018 13:18)

Aha, aha, aha, da, da...a na osnovu cega si to zakljucio ? Valjda shvatas da tamo pedantno sve zapisuju i beleze, pa prevedi to sto kazes u brojeve ?
Drugo sta mi nije jasno, objasni mi da li ti to poredis danasnji trenutak sa celom jednom decenijom ?

Teo asistirao, Bogdan pogadjao

pre 6 godina

Mozete da napravite analizu za preostale utakmice Denvera(5). Sta je potrebno da se desi da Denver prestigne nekog od konkurenata(Minesota, Pelikansi, Oklahoma). Bila bi zanimljiva analiza, posebno zato sto Denver igra dve utakmice sa Minesotom...a i sve ostale su sa plej of ekipama.

Smdrg

pre 6 godina

Pobede Oklahomu i Milvoki, a pre toga ih razbije Memfis... :D Samo cvrsto do play offa Nikola i ekipo, mi smo uz vas :) pogledali bismo jos koju utakmicu ! :)

Vladimir

pre 6 godina

@Joe

Pošto voliš da pametuješ jedna informacija za tebe, i za ostale, košarka je TIMSKI sport. Neće tim pobediti zahvaljujući pojedincu, može on biti Džordan lično, ako nema pomoć saigrača. A svaka čast Jokiću na igrama u poslednje vreme. Vidi se da želi plej of. Samo neka nastavi. Uz dosta sreće i znanja Denver može do doigravanja.

box

pre 6 godina

@Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra

Nikola ne moze da popravi skocnost jer mu je tavka motorika i struktura tela ali skocnost mu nije ni potrebna. Zadivljujuce je okretan i hitar u pivotu i ofanzivni rad nogu mu je savrsen. Covek ima neverovatan osecaj i lucidnost i to je njegova prednost, preveliki atleticizam bi ga usporio u razvoju jer mu taj "slowmotion" dopusta da vidi igru bolje, to je nesto sto ima i Milos, brz na zemlji i kad obilazi coveka u piku a usporen na koraku toliko da moze da vidi i anticipira kako se igraci oko njega krecu.

Aca

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aco, 2. april 2018 10:14)

Ma da, to može baš svako ko igra košarku kao Nikola Jokić, a takvih je malo

akros

pre 6 godina

Nije Janis usporio, nego je isključen sa utakmice. Jokara je vrhunski pao pri kontaktu i iznudio faul napadu, a Janis na protestu oko faula zaradio i tehničku, a zatim i isključenje. Izgleda da je najlakše zaraditi isključenje u NBA.

rep srpska

pre 6 godina

kakav nadomak playoffa bice uzasno tesko da se dokopaju 8 mjesta tezak raspored imaju za razliku od pelicansa bice cudo ako udju u playoff

antiDebil

pre 6 godina

Janis je zver od igrača, ali Nikola ga lagano spakovao u džep...Jokić postaje Eminem košarke
(dare slovenac, 2. april 2018 11:51)

U poslednje 4 utakmice protiv ove ekipe Jokiceve brojke su nenormalne, recimo 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija i njegova ekipa je dobila sva 4 meca, 3 pre ovog rutinski.
Individualni je najbolji beli strelac lige, najbolji beli skakac i drugi najbolji asistent, generalno najkvalitetniji belac u Nba i to poprilicno ispred drugoplasiranog. Sta god ko o njemu mislio on je vec sada medju 3 najbolja centra lige, Embid, On i na trecem mestu Kazins ili Tauns, ne znam. Jokic je postao bolji igrac od Taunsa !

Đuka

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..

Goran

pre 6 godina

Decko svaka cast. Steta sto ona trojka trojka za pobedu nije usla....Nek' ti Bog da zdravlja. I da te cekamo sa zlatom ispred skupstine. Sportski pozdav.

antiDebil

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 2. april 2018 12:29)

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?

Djorgo

pre 6 godina

Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra u NBA.

manga

pre 6 godina

Tuga je da ljudi pljuju covjeka koji je zabio 35 poena, kao nema odbranu bla bla, a da mu je odbrana top i da ne ubaci 5 poena bacali bi hejt zato sto nije zabio 20 koseva..

petarczv

pre 6 godina

Jedna od najzanimljivijih i trenerski najlosije vodjenih utakmica koju sam gledao u zivotu! Onaj trener malone je takav amater to moje oci nisu gledale. Alimpijevic je za njega greg popovic licno.

Jokic je bukvalno sam dobio ovu utakmicu. Osim sto je ofanzivno izdominirao uspeo je da iznudi sesti faul i tehnicku gresku greek freeka i da prakticno izgubljemu utakmicu preokrene. 1:06 do kraja denver je imao - 8 a jokic je imao cak sut za pobedu koji je zamalo usao. Sta god da se desi jokic mora van ove ekipe jer imaju ocajan menadzment... Trener je dno kao i GM. Barton katastrofa u najbitnijem napadu na utakmici za totalni preokret on se zalece sto na sat sam u pun reket milvokijevih igraca i dobija bananu trener ne reaguje. Kada se milvoki u trecoj cetvrtini odlepljovao razlika raste li raste melone me zove timeout jokic i marej mu na klupi a igra mi tori krejg i lajls koji samo prave greske...
Izvinjavam se na nabacanim informacijama sad sam se probudio gledao utakmicu do kasno u noc.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Neverovatno je kako nezgrapno deluje Jokic u odnosu na ove ostale momke na terenu i opet im uvali 30+ poena. Svaka mu cast! Skoro svaki ulazak u dribling mi deluje kao da ce da mu ispadne ili pobegne lopta, a on je nekako dohvati i sprovede u kos ili podeli asistenciju. Definitivno jako inteligentan momak za kosarku. Snalazi se bas dobro u sistemu Denvera i mislim da ne bi bilo dobro da prelazi u neku drugu ekipu. Ako mu ponude dobar ugovor za naredne sezone, definitivno bi trebao da ostane i uz par pojacanja da postanu solidna playoff ekipa.

veljko

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ

gogo

pre 6 godina

Pa svi bismo mi sto podrzavamo Denver da on ode u plej-of mada ce tamo realno, i ako se to desi, da prodje ko bos po trnju. U svakom slucaju sta god da se desi, cinjenica je da ce sigurno da zavrse sa pozitivnim skorom sto se nije desilo od 2013.te, da ekipa napreduje i da se igra solidan basket. Imali su stvarno dosta muke s povredama i to najgori moguci scenario: ne da se jedan igrac skroz polomi za celu sezonu vec prakticno skoro svaki bitan igrac na 7 do 45 utakmica (Jokic, Haris, Cendler i Milsap). U takvim uslovima moras da prilagodjavas ekipu i tu je Denver odradio jako dobar posao po mom misljenju. Cinjenica je da im odbrana nije najjace oruzje ali kao sto sam vec rekao na ovom forumu, tri kljucna igraca su 23 godine ili manje, pred njima je 8 do 10 godina prajm tajma, tu ce tek da ojacaju i da podignu odbranu. A tehniku i taktiku u napadu niko ne moze da te nauci u tim godinama, a Denver ima veliki potencijal tu. Da ima samo neko da pokupi ovog Farida, za recimo neku pristojnu trojku ili cak dvojku koja moze da igra trojku. Bogu plakati kako su promasili Micela iz Juta, trejdovali momka na pravdi Boga. Jest da je Lajls koristan radnik, ali mogao je objektivno tu Farid da odradi posao, motivisan je, mogao je 10-15 minuta da drzi tempo. A roster bi im bio mnogo zdraviji. Da zakljucimo, kako je los posao uprava odradila letos, sklapajuci neuravnotezen roster, to sto je Denver u poziciji za plej-of je vec na neki nacin cudo. Bogu hvala pa je Nidza tu!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ санђак - Поени Јокића на задњих 10 утакмица БЕЗ ПРОДУЖЕТАКА : 15, 23, 17, 26 , 21, 25 , 14 , 29, 21, 32... Да набрајам даље? Јел видиш колико се брукаш и колико ниси у праву?! 👎👎👎

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.

JPR24

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.
(Batko pamcenje mu kratko, 02. april 2018 11:38)
Dobar ti nick, a pamcenje slabo i to vrlo slabo. Kad si ti u stanju da pobrkas Jamal Murray i Dejounte Murray, onda to sve govori o tvom poznavanju NBA. Inace taj Murray iz Sparsa je jos u Sparsima.

petarczv

pre 6 godina

Mada realno faul nad marejem za tri nije postojao kada su sudije gledale snimak teri ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa njim ali nije odluka po pravilu mogla da se menja vec su gledali koliko sekundi je bilo do kraja kad je faul "napravljen" Dosta srece ali pored onakvog uzasnog trenera sreca im je preko potrebna...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔

sasa the red baron

pre 6 godina

CUDOVISTE:::
'
Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

fergi

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 2. april 2018 10:45)

Bas tako. 6 sekundi do kraja i u napadu Milsapu lopta ipada u aut? Napad Milvokija bez uspeha i u poslednjim sekundama Marej fauliran za 3, sudije gledaju snimak i slobodna bacanja. On pogadja sva tri i produzeci. I Milsap i Marej pa i Jokic, u 3/4 nisu igrali dobro, puno su promasivali u sutu. Milvoki je pogadjao i igrao dobro i imali su 18 kosa prednosti. I onda pocinje preokret, Denver smanjuje razliku. Nisam procitao da je neko pomenuo da je Janis zaradio iskljucenje, tehnickom. Ostao je na 18 poena . U tom trenutku Nikola je imao 17 koseva. U produzecima Denver stize na +7 trojkom Nikole i nekako ocuvaju prednost i pobedu. Realno, teska i cudna utakmica.

Ivan NS

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 2. april 2018 11:10) #

Hoću, obećavam.

Walter

pre 6 godina

Denver sa ovakvim utakmicama nece stici nigde,juce su ih samo glupost Milvokija i sudije spasile poraza.Opet pokazuju da mogu da igraju samo ove utakmice u visokom ritmu fakticki bez odbrane.

Mare

pre 6 godina

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.
(Centarfor, 02. april 2018 10:05)

Mislis repriza reprize reprize x X reprize

raci

pre 6 godina

Jokara pokido kao i obicno...Trenutno me najvise zanima doigravanje. kljucno je da pobede protiv Minesote u oba duela, mada Pelikansi imaju 4 poraza u nizu, mozda svima pomognu za ulazak u PO. Mislim da Juta prolazi, u opakoj su formi i gaze...
Denver ima sanse...

Aleks

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))

Ivan NS

pre 6 godina

@Ivan Ns
Sjaši od naših sportista,"Srbine".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (arghh, 2. april 2018 09:27)

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum.
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne.
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.

Centarfor

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.

aco

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.

dzhoni

pre 6 godina

Jokica svaki mec igra produzetke i lako je dat vise koseva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 2. april 2018 10:03)

uz ivana ns mozda i najmanje inteligentna osoba koja pise komentare ovde...

darko04

pre 6 godina

Kako ukradena pobeda Denvera :) Milvoki je tacno Denver Istoka,Nikola odlican opet,u top je formi opet,samo nek nastavi do kraja sezone

Mare

pre 6 godina

Ufff bas mi je drago kad su ovako borbeni i "na muci se poznaju junaci".., ali Baksi su im uvek bile musterije, a mislio sam da ce biti mnogo lakse, sad jos im i ne igra Cendler, polomljen mu nos bese + nezamenljivi Heris, tako da je ustvari ovo sjajno. Gledao sam negde do pola utakmice kada su vodili 9 razlike i ja mislio sad ce to oni lagano, kad ono.. i vec je pravilo postalo da oni mogu da imaju i 20 razlike, to se kod njih istopi za cas, ali dobro treba neverovatna mentalna snaga, jos onda i veca, ne posustati i ne udustati, svaka im cast! Tada je Kreg lupao banane, svi ostali bili solidni i ja rekoh ma laganica...ajd necemo za dalje, Indijana je veoma tezak protivnik, dobro je da su Nagetsi domacini i sto su i ovi igrali utakmicu juce, ali mogli su Klipersi to da jace odigraju..OKC se sastavila, ok, Sparsi odrali nezainteresovan Hjuston, i dalje bih ja da ispadne odvratna Minesota,i kako ih je lepo odrala Juta...videcemo. Pelikansi najblizi, ali sve je na Denveru, imaju teske utakmice. Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?

CJ

pre 6 godina

Sprema se Marej da baca ona slobodna bacanja na kraju, samo jedno ako omaši sezona je gotova za njih...a Barton u reketu ćaska sa protivničkim igračem, smeška se lik.

tocka

pre 6 godina

Mogu pobediti Pejserse. Prošli put ih je Oladipo rastavio na proste činioce, ali sad je tu Milsap i biće mu teže tako prolaziti kroz odbranu.
Minesota im baš ne leži, ali tu svašta može da se desi.

Joe

pre 6 godina

@ Sto stolica

Nurkić i jest pravi centar, jedan od najboljih cuvara obruca u ligi. Najbolji je Gobert kojem se ovdje jedan kosarkasni znalac smije jer misli da se kosarka igra samo u jednom pravcu i za triple doublove.
Da je to tako Carmelo Anthony i R. Westbrook bi imali po 5 prstena.

milansm

pre 6 godina

Da je bas nadomak,msm da bas i nije...,jer jedino pobedu vise od NUGGETSa ima NOP i TIMBERWOLFSi,a po dve JAZZ,OCT,SPURSi...,mnogo srece ce trebati NUGGETSma da se plasiraju u PO,jer imaju tezak raspored,do duse igraju msm 3 ili 4 utakmice na svom terenu...

NNN

pre 6 godina

Bravo za Jokića i Denver, konačno su pokazali malo više pobedničkog mentaliteta, a imaju i dobre navijače, plavuša ispod koša vrišti za sve pare!

Dragan Feliks

pre 6 godina

Moraju da dobiju obe protiv Minesote i bar dve od tri preostale ( Indijana, Klipersi, Portland ). Sve ostalo je gotovo nemoguća misija, jer Pelikansi jesu u padu forme ali imaju najlakši raspored( Memfis, Feniks, Golden stejt, Klipersi i San Antonio ), pa čak i da izgube dve imaće skor 46-36 pa bi u tom slučaju Denver opet morao da dobije minimum 4 od 5. A Minesota pored Denvera dva puta igra i sa Memfisom i Lejkersima i realno je gotovo nemoguće da izgube obe. Ipak Jokić odličan u finišu sezone i tek sada se vidi visoka cena poraza protiv daleko slabijih rivala.

Neko iz Banata

pre 6 godina

@Nikola
Nisu to toliko oscilacije nego razlika u klasi tj. kvalitetu igraca koji ulaze sa klupe,a pri tom broj suteva i napada ne moze da se poredi(oko 100 suteva naspram 60 u Evropi),tako da je razlika od 15 najgora za cuvanje sto je Denver potvrdio ove sezone sa autsajderima.Nema Jokica na terenu nema ni organizovanog napada vec iskljucivo soliranje Mareja i Bartona ,pa je razlika u pobedi i porazu stvar srece(da li ce Plamli odigrati vrhunsku odbranu,a ovaj dvojac pogoditi ono sto najcesce promase),a ne kvaliteta.Sto je narocito vidljivo otkad Haris je povredjen, Galinari je za Bartona Dzordan licno,sa Milsapom nisu dobili ono sto su ocekivali zbog objektivnih razloga(iako je klasa cak i u ovim godinama),jedina sansa za PO su 2 pobede protiv Minesote,inace vise srece dogodine.

svemirko

pre 6 godina

@rade nije sve u poenima, nadam se da si gledao denver utah utakmicu sa pocetka sezone, rudi je te jokiceve cifre duplo utisao, denver izgubio naravno :)

Nenad

pre 6 godina

ovo je strasno kako je odigrao...ulazi,asistencije sutevi za dva sutevi za tri...prosto se vidi da je u neverovatnoj kondiciji jer leti po terenu. Bravo Jokara

JPR24

pre 6 godina

nece uci u plejof jer imaju mnogo teze utakmice od pelikana
(pacino al, 02. april 2018 08:10)

Pelikani koji su u seriji od 4 poraza i koji treba da igraju sa GSW i SAS do kraja ?

leandro

pre 6 godina

Pogledati rezultate po cetvrtinama i odmah se zna da je rec o ludom mecu. Mislim da ni sam Denver ne zna kako su uspeli da uzvuku OT. Jokic odlican, malo je nestao u trecoj kad su ih baksi urnisali. Tori Kreg, mnogo simpatican igrac. Mnogo korisnih stvari radi i pametno igra. Pobedili su jer su se Marej, Jokic i Milsap pred kraj dogovorili da Bartonu ne daju loptu. Marej u seriji, ide ga, ne mogu mu nista 4 napada zaredom, i dotrcava do njega da mu da loptu, u trenutku kad ovaj krece izolaciju da igra. Marej ga nije ni pogledao. Ajde pali.

JPR24

pre 6 godina

Loše igra odbranu, da vidite sts radi Dario Saric!
(Mihajlovic, 02. april 2018 08:11)
Videli smo letos. Čak ga ni ćaća nije mog’o naći...

JPR24

pre 6 godina

Luda tekma. Svaka cast za povratak u zadnjoj deonici. Jokic odlican. Marej pametno igrao. Milsap napokon da veze dobre partije. Sad sledi Indijana, tu da dobiju, i na jedan poraz od Minesote bi dosli. A posle Indijane upravo sledi Minesota, tu ce biti krljana i prebijanja ;) Doduse i zadnja u sezoni im je protiv Minesote, pa ako dobiju Indijanu, te dve protiv Minesote bi mogle da odluce, s obzirom da su prve dve izgubili od Minesote, nema tu ionako previse kalkulacija. A i Nju Orleans je u bunaru.. Imaju stvari u svojim rukama, pa sad sta bude.

Sto stolica

pre 6 godina

Hahahaha, da vidite sto Lil... pardon, Nurkic vodi svoju ekipu. Al to je pravi centar, skace, igra ledjima...daje 10 poe... igra odbranu! Vidi ove ekipe, ne moram gledati utakmicu 110 poena prime i izg...pobede?

Kića

pre 6 godina

Au ljudi kakva utakmica.. Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut.. Milvokiju ostaje 4 sekunde, međutim Marej preseca loptu prilikom izvođenja, naskače za tri poena, maši, ali biva tom prilikom fauliran. Pogađa sva 3 bacanja.. nerešeno.. Ostalo još 2,5 sekunde da Milvoki možda pogodi za pobedu. Izvode loptu sa Denverove polovine posle tajm-auta, ali jedan njihov igrač (ne znam koji) nakon prijema lopte gazi aut liniju. I na kraju ostaje 2 sekunde da Denver pogodi za pobedu, šutira Jokić iz okreta za 3, igrači na klupi Milvoki se bukvalno zamrzli.. Ipak, lopta ostaje na obruču. . U produžetku Denver dominirao, vrlo brzo otišao na +7 posle Jokićeve trojke koja se tada činila kao ključna. Međutim.. Milvoki smanjuje na 3 razlike na par sekundi do kraja. Lopta nakon izvođenja ide u ruke mlađanome Bizliju i fauliraju ga. Bizli maši oba bacanja, a Milvoki ide po lagana 2 poena.. Nakon toga, +1 za Denver, Jokić izvodi aut i umesto da doda Mareju, ono lopta opet ide Bizliju, svi u šoku, sigurni da će opet da omaši. Kad ono, on pogodi oba (mislim da je Jokić tad najviše laknulo). Poslednji napad, +3 za Denver, Parker pokušava da iznudi faul prilikom šuta za 3 poena, ali sudija ništa ne svira. Ostao 1 sekund do kraja, Jokić izvodi aut, baca loptu preko celog terena za Milsapa, vreme ističe i Denver pobeđuje.

веверица

pre 6 godina

@Kića
који си ти краљ и коментар ти је најјачи :)
ако и даље постоје коментатори за радио преносе, могу одма дати дају посао

stevan

pre 6 godina

Steta za Dzabari Parkera sto je imao toliko problema sa povredama. Strasan igrac. Pre cetiri godine je bio drugi pik na draftu, iza Viginsa koji je bio prvi, a ispred Embida koji je bio treci. PS. i Jokara je bio na tom draftu (41. pik) ali je dosao godinu kasnije, pa je bio u ruki klasi sa KATom i Porzingisom

Kanidja

pre 6 godina

Denver šou,zadnji minut regularno plus produžeci,ne gleda se često.Nikola u top formi privodi sezonu kraju ili plej ofu.Večeras stiže Indijana.Po svemu je u vrhu lige 31 strijelac,9 skakač i 15 asistent.To nema niko od centara.Dejvis,Embid,Tauns,Oldridž daju više poena ali svi zajedno imaju koliko Nikola prosječno asistencija.Konačno je probio da ima 18p u prosjeku.Za tri god u nba u 223meča ima prosjek 14,9p ,9,2s i 4,4a što je odlično.A bice samo bolji zenit mu je sledece 4-5sezone.Odbrana baš loša,samo nocas 3 blokade.Doktor košarke,bravo Jokicu.

rade

pre 6 godina

Za one strucnjake koji se dive Capeli i Goberu ... Njih dvojica zajedno 16p 1as ,Jokic 35p 5 as ... a mozete i Sarica da pridodate sa njegove poslednje utakmice sa 6p ,to je ukupno 22p :)

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je momčino samo trpaj. Sjajna utakmica, a sad da vidimo da li Nuggets-i imaju šta je potrebno da ulete u PO. Baš zanimljivo.

Pohvala i za Bokija, odličan je bio.

Milan

pre 6 godina

Jokić je nakon ovog meča prebacio 18 poena u proseku. Da je igrao sa ovom željom i motivacijom od početka, imao bi laganih 20+ poena u proseku. Izgleda da je moralo da zagusti do kraja da bi shvatio da mora da šutira dvadesetak puta po utakmici, što redovno radi u poslednje vreme, uz sjajne procente. Očekujem još bolje njegove partije ako udju u plej of, takav je tip izgleda, čovek inspiracije.

Milan

pre 6 godina

Odlična stvar za Nagetse je što će povratkom Herisa samo dodatno dobiti na kvalitetu, obzirom da su na bekovskim pozicijama generalno najtanji. Nikola je zaista sjajan, može se reći da sam vuče svoju ekipu ka plej ofu, najstandardniji je, ostali se smenjuju. Nešto razmišljam, kako bi im savršeno legao Dzabari Parker. Nadam se da su povrede iza njega, sjajan je košarkaš.

Nikola

pre 6 godina

Kakve oscilacije obe ekipe.Milvoki ima +15,pa onda Denver okrene i oni vode +15,pa Milvoki opet okrene na +18,pa Denver to stigne i prestigne i pobedi.Sve u jednom mecu.Prosto neverovatno.U Evropi kad stignes jednom prednost od 15 razlike i pobedis bukvalno je cudo,a ne 3-4 puta da pravis serije od 30+poena prednosti kako jedni tako i drugi

zizu

pre 6 godina

Eno svi NBA "strucnjaci" kazu Jokic je flopping???A da mu je slomio clanak ili jos nesto gore nista ne bi rekli.Glupi amerikanci..veciti gubitnici. Bravo Jokara!

Kića

pre 6 godina

Au ljudi kakva utakmica.. Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut.. Milvokiju ostaje 4 sekunde, međutim Marej preseca loptu prilikom izvođenja, naskače za tri poena, maši, ali biva tom prilikom fauliran. Pogađa sva 3 bacanja.. nerešeno.. Ostalo još 2,5 sekunde da Milvoki možda pogodi za pobedu. Izvode loptu sa Denverove polovine posle tajm-auta, ali jedan njihov igrač (ne znam koji) nakon prijema lopte gazi aut liniju. I na kraju ostaje 2 sekunde da Denver pogodi za pobedu, šutira Jokić iz okreta za 3, igrači na klupi Milvoki se bukvalno zamrzli.. Ipak, lopta ostaje na obruču. . U produžetku Denver dominirao, vrlo brzo otišao na +7 posle Jokićeve trojke koja se tada činila kao ključna. Međutim.. Milvoki smanjuje na 3 razlike na par sekundi do kraja. Lopta nakon izvođenja ide u ruke mlađanome Bizliju i fauliraju ga. Bizli maši oba bacanja, a Milvoki ide po lagana 2 poena.. Nakon toga, +1 za Denver, Jokić izvodi aut i umesto da doda Mareju, ono lopta opet ide Bizliju, svi u šoku, sigurni da će opet da omaši. Kad ono, on pogodi oba (mislim da je Jokić tad najviše laknulo). Poslednji napad, +3 za Denver, Parker pokušava da iznudi faul prilikom šuta za 3 poena, ali sudija ništa ne svira. Ostao 1 sekund do kraja, Jokić izvodi aut, baca loptu preko celog terena za Milsapa, vreme ističe i Denver pobeđuje.

JPR24

pre 6 godina

Loše igra odbranu, da vidite sts radi Dario Saric!
(Mihajlovic, 02. april 2018 08:11)
Videli smo letos. Čak ga ni ćaća nije mog’o naći...

Nenad

pre 6 godina

ovo je strasno kako je odigrao...ulazi,asistencije sutevi za dva sutevi za tri...prosto se vidi da je u neverovatnoj kondiciji jer leti po terenu. Bravo Jokara

leandro

pre 6 godina

Pogledati rezultate po cetvrtinama i odmah se zna da je rec o ludom mecu. Mislim da ni sam Denver ne zna kako su uspeli da uzvuku OT. Jokic odlican, malo je nestao u trecoj kad su ih baksi urnisali. Tori Kreg, mnogo simpatican igrac. Mnogo korisnih stvari radi i pametno igra. Pobedili su jer su se Marej, Jokic i Milsap pred kraj dogovorili da Bartonu ne daju loptu. Marej u seriji, ide ga, ne mogu mu nista 4 napada zaredom, i dotrcava do njega da mu da loptu, u trenutku kad ovaj krece izolaciju da igra. Marej ga nije ni pogledao. Ajde pali.

Milan

pre 6 godina

Jokić je nakon ovog meča prebacio 18 poena u proseku. Da je igrao sa ovom željom i motivacijom od početka, imao bi laganih 20+ poena u proseku. Izgleda da je moralo da zagusti do kraja da bi shvatio da mora da šutira dvadesetak puta po utakmici, što redovno radi u poslednje vreme, uz sjajne procente. Očekujem još bolje njegove partije ako udju u plej of, takav je tip izgleda, čovek inspiracije.

Kanidja

pre 6 godina

Denver šou,zadnji minut regularno plus produžeci,ne gleda se često.Nikola u top formi privodi sezonu kraju ili plej ofu.Večeras stiže Indijana.Po svemu je u vrhu lige 31 strijelac,9 skakač i 15 asistent.To nema niko od centara.Dejvis,Embid,Tauns,Oldridž daju više poena ali svi zajedno imaju koliko Nikola prosječno asistencija.Konačno je probio da ima 18p u prosjeku.Za tri god u nba u 223meča ima prosjek 14,9p ,9,2s i 4,4a što je odlično.A bice samo bolji zenit mu je sledece 4-5sezone.Odbrana baš loša,samo nocas 3 blokade.Doktor košarke,bravo Jokicu.

JPR24

pre 6 godina

nece uci u plejof jer imaju mnogo teze utakmice od pelikana
(pacino al, 02. april 2018 08:10)

Pelikani koji su u seriji od 4 poraza i koji treba da igraju sa GSW i SAS do kraja ?

dzhoni

pre 6 godina

Jokica svaki mec igra produzetke i lako je dat vise koseva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 2. april 2018 10:03)

uz ivana ns mozda i najmanje inteligentna osoba koja pise komentare ovde...

Milan

pre 6 godina

Odlična stvar za Nagetse je što će povratkom Herisa samo dodatno dobiti na kvalitetu, obzirom da su na bekovskim pozicijama generalno najtanji. Nikola je zaista sjajan, može se reći da sam vuče svoju ekipu ka plej ofu, najstandardniji je, ostali se smenjuju. Nešto razmišljam, kako bi im savršeno legao Dzabari Parker. Nadam se da su povrede iza njega, sjajan je košarkaš.

stevan

pre 6 godina

Steta za Dzabari Parkera sto je imao toliko problema sa povredama. Strasan igrac. Pre cetiri godine je bio drugi pik na draftu, iza Viginsa koji je bio prvi, a ispred Embida koji je bio treci. PS. i Jokara je bio na tom draftu (41. pik) ali je dosao godinu kasnije, pa je bio u ruki klasi sa KATom i Porzingisom

CJ

pre 6 godina

Sprema se Marej da baca ona slobodna bacanja na kraju, samo jedno ako omaši sezona je gotova za njih...a Barton u reketu ćaska sa protivničkim igračem, smeška se lik.

NNN

pre 6 godina

Bravo za Jokića i Denver, konačno su pokazali malo više pobedničkog mentaliteta, a imaju i dobre navijače, plavuša ispod koša vrišti za sve pare!

manga

pre 6 godina

Tuga je da ljudi pljuju covjeka koji je zabio 35 poena, kao nema odbranu bla bla, a da mu je odbrana top i da ne ubaci 5 poena bacali bi hejt zato sto nije zabio 20 koseva..

Nikola

pre 6 godina

Kakve oscilacije obe ekipe.Milvoki ima +15,pa onda Denver okrene i oni vode +15,pa Milvoki opet okrene na +18,pa Denver to stigne i prestigne i pobedi.Sve u jednom mecu.Prosto neverovatno.U Evropi kad stignes jednom prednost od 15 razlike i pobedis bukvalno je cudo,a ne 3-4 puta da pravis serije od 30+poena prednosti kako jedni tako i drugi

JPR24

pre 6 godina

Luda tekma. Svaka cast za povratak u zadnjoj deonici. Jokic odlican. Marej pametno igrao. Milsap napokon da veze dobre partije. Sad sledi Indijana, tu da dobiju, i na jedan poraz od Minesote bi dosli. A posle Indijane upravo sledi Minesota, tu ce biti krljana i prebijanja ;) Doduse i zadnja u sezoni im je protiv Minesote, pa ako dobiju Indijanu, te dve protiv Minesote bi mogle da odluce, s obzirom da su prve dve izgubili od Minesote, nema tu ionako previse kalkulacija. A i Nju Orleans je u bunaru.. Imaju stvari u svojim rukama, pa sad sta bude.

rade

pre 6 godina

Za one strucnjake koji se dive Capeli i Goberu ... Njih dvojica zajedno 16p 1as ,Jokic 35p 5 as ... a mozete i Sarica da pridodate sa njegove poslednje utakmice sa 6p ,to je ukupno 22p :)

tocka

pre 6 godina

Mogu pobediti Pejserse. Prošli put ih je Oladipo rastavio na proste činioce, ali sad je tu Milsap i biće mu teže tako prolaziti kroz odbranu.
Minesota im baš ne leži, ali tu svašta može da se desi.

zizu

pre 6 godina

Eno svi NBA "strucnjaci" kazu Jokic je flopping???A da mu je slomio clanak ili jos nesto gore nista ne bi rekli.Glupi amerikanci..veciti gubitnici. Bravo Jokara!

веверица

pre 6 godina

@Kića
који си ти краљ и коментар ти је најјачи :)
ако и даље постоје коментатори за радио преносе, могу одма дати дају посао

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je momčino samo trpaj. Sjajna utakmica, a sad da vidimo da li Nuggets-i imaju šta je potrebno da ulete u PO. Baš zanimljivo.

Pohvala i za Bokija, odličan je bio.

JPR24

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.
(Batko pamcenje mu kratko, 02. april 2018 11:38)
Dobar ti nick, a pamcenje slabo i to vrlo slabo. Kad si ti u stanju da pobrkas Jamal Murray i Dejounte Murray, onda to sve govori o tvom poznavanju NBA. Inace taj Murray iz Sparsa je jos u Sparsima.

Neko iz Banata

pre 6 godina

@Nikola
Nisu to toliko oscilacije nego razlika u klasi tj. kvalitetu igraca koji ulaze sa klupe,a pri tom broj suteva i napada ne moze da se poredi(oko 100 suteva naspram 60 u Evropi),tako da je razlika od 15 najgora za cuvanje sto je Denver potvrdio ove sezone sa autsajderima.Nema Jokica na terenu nema ni organizovanog napada vec iskljucivo soliranje Mareja i Bartona ,pa je razlika u pobedi i porazu stvar srece(da li ce Plamli odigrati vrhunsku odbranu,a ovaj dvojac pogoditi ono sto najcesce promase),a ne kvaliteta.Sto je narocito vidljivo otkad Haris je povredjen, Galinari je za Bartona Dzordan licno,sa Milsapom nisu dobili ono sto su ocekivali zbog objektivnih razloga(iako je klasa cak i u ovim godinama),jedina sansa za PO su 2 pobede protiv Minesote,inace vise srece dogodine.

Centarfor

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.

Aleks

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))

raci

pre 6 godina

Jokara pokido kao i obicno...Trenutno me najvise zanima doigravanje. kljucno je da pobede protiv Minesote u oba duela, mada Pelikansi imaju 4 poraza u nizu, mozda svima pomognu za ulazak u PO. Mislim da Juta prolazi, u opakoj su formi i gaze...
Denver ima sanse...

Dragan Feliks

pre 6 godina

Moraju da dobiju obe protiv Minesote i bar dve od tri preostale ( Indijana, Klipersi, Portland ). Sve ostalo je gotovo nemoguća misija, jer Pelikansi jesu u padu forme ali imaju najlakši raspored( Memfis, Feniks, Golden stejt, Klipersi i San Antonio ), pa čak i da izgube dve imaće skor 46-36 pa bi u tom slučaju Denver opet morao da dobije minimum 4 od 5. A Minesota pored Denvera dva puta igra i sa Memfisom i Lejkersima i realno je gotovo nemoguće da izgube obe. Ipak Jokić odličan u finišu sezone i tek sada se vidi visoka cena poraza protiv daleko slabijih rivala.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Neverovatno je kako nezgrapno deluje Jokic u odnosu na ove ostale momke na terenu i opet im uvali 30+ poena. Svaka mu cast! Skoro svaki ulazak u dribling mi deluje kao da ce da mu ispadne ili pobegne lopta, a on je nekako dohvati i sprovede u kos ili podeli asistenciju. Definitivno jako inteligentan momak za kosarku. Snalazi se bas dobro u sistemu Denvera i mislim da ne bi bilo dobro da prelazi u neku drugu ekipu. Ako mu ponude dobar ugovor za naredne sezone, definitivno bi trebao da ostane i uz par pojacanja da postanu solidna playoff ekipa.

darko04

pre 6 godina

Kako ukradena pobeda Denvera :) Milvoki je tacno Denver Istoka,Nikola odlican opet,u top je formi opet,samo nek nastavi do kraja sezone

box

pre 6 godina

@Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra

Nikola ne moze da popravi skocnost jer mu je tavka motorika i struktura tela ali skocnost mu nije ni potrebna. Zadivljujuce je okretan i hitar u pivotu i ofanzivni rad nogu mu je savrsen. Covek ima neverovatan osecaj i lucidnost i to je njegova prednost, preveliki atleticizam bi ga usporio u razvoju jer mu taj "slowmotion" dopusta da vidi igru bolje, to je nesto sto ima i Milos, brz na zemlji i kad obilazi coveka u piku a usporen na koraku toliko da moze da vidi i anticipira kako se igraci oko njega krecu.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ санђак - Поени Јокића на задњих 10 утакмица БЕЗ ПРОДУЖЕТАКА : 15, 23, 17, 26 , 21, 25 , 14 , 29, 21, 32... Да набрајам даље? Јел видиш колико се брукаш и колико ниси у праву?! 👎👎👎

sasa the red baron

pre 6 godina

CUDOVISTE:::
'
Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

antiDebil

pre 6 godina

Janis je zver od igrača, ali Nikola ga lagano spakovao u džep...Jokić postaje Eminem košarke
(dare slovenac, 2. april 2018 11:51)

U poslednje 4 utakmice protiv ove ekipe Jokiceve brojke su nenormalne, recimo 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija i njegova ekipa je dobila sva 4 meca, 3 pre ovog rutinski.
Individualni je najbolji beli strelac lige, najbolji beli skakac i drugi najbolji asistent, generalno najkvalitetniji belac u Nba i to poprilicno ispred drugoplasiranog. Sta god ko o njemu mislio on je vec sada medju 3 najbolja centra lige, Embid, On i na trecem mestu Kazins ili Tauns, ne znam. Jokic je postao bolji igrac od Taunsa !

Aca

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aco, 2. april 2018 10:14)

Ma da, to može baš svako ko igra košarku kao Nikola Jokić, a takvih je malo

Goran

pre 6 godina

Decko svaka cast. Steta sto ona trojka trojka za pobedu nije usla....Nek' ti Bog da zdravlja. I da te cekamo sa zlatom ispred skupstine. Sportski pozdav.

petarczv

pre 6 godina

Jedna od najzanimljivijih i trenerski najlosije vodjenih utakmica koju sam gledao u zivotu! Onaj trener malone je takav amater to moje oci nisu gledale. Alimpijevic je za njega greg popovic licno.

Jokic je bukvalno sam dobio ovu utakmicu. Osim sto je ofanzivno izdominirao uspeo je da iznudi sesti faul i tehnicku gresku greek freeka i da prakticno izgubljemu utakmicu preokrene. 1:06 do kraja denver je imao - 8 a jokic je imao cak sut za pobedu koji je zamalo usao. Sta god da se desi jokic mora van ove ekipe jer imaju ocajan menadzment... Trener je dno kao i GM. Barton katastrofa u najbitnijem napadu na utakmici za totalni preokret on se zalece sto na sat sam u pun reket milvokijevih igraca i dobija bananu trener ne reaguje. Kada se milvoki u trecoj cetvrtini odlepljovao razlika raste li raste melone me zove timeout jokic i marej mu na klupi a igra mi tori krejg i lajls koji samo prave greske...
Izvinjavam se na nabacanim informacijama sad sam se probudio gledao utakmicu do kasno u noc.

gogo

pre 6 godina

Pa svi bismo mi sto podrzavamo Denver da on ode u plej-of mada ce tamo realno, i ako se to desi, da prodje ko bos po trnju. U svakom slucaju sta god da se desi, cinjenica je da ce sigurno da zavrse sa pozitivnim skorom sto se nije desilo od 2013.te, da ekipa napreduje i da se igra solidan basket. Imali su stvarno dosta muke s povredama i to najgori moguci scenario: ne da se jedan igrac skroz polomi za celu sezonu vec prakticno skoro svaki bitan igrac na 7 do 45 utakmica (Jokic, Haris, Cendler i Milsap). U takvim uslovima moras da prilagodjavas ekipu i tu je Denver odradio jako dobar posao po mom misljenju. Cinjenica je da im odbrana nije najjace oruzje ali kao sto sam vec rekao na ovom forumu, tri kljucna igraca su 23 godine ili manje, pred njima je 8 do 10 godina prajm tajma, tu ce tek da ojacaju i da podignu odbranu. A tehniku i taktiku u napadu niko ne moze da te nauci u tim godinama, a Denver ima veliki potencijal tu. Da ima samo neko da pokupi ovog Farida, za recimo neku pristojnu trojku ili cak dvojku koja moze da igra trojku. Bogu plakati kako su promasili Micela iz Juta, trejdovali momka na pravdi Boga. Jest da je Lajls koristan radnik, ali mogao je objektivno tu Farid da odradi posao, motivisan je, mogao je 10-15 minuta da drzi tempo. A roster bi im bio mnogo zdraviji. Da zakljucimo, kako je los posao uprava odradila letos, sklapajuci neuravnotezen roster, to sto je Denver u poziciji za plej-of je vec na neki nacin cudo. Bogu hvala pa je Nidza tu!

veljko

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ

Mare

pre 6 godina

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.
(Centarfor, 02. april 2018 10:05)

Mislis repriza reprize reprize x X reprize

ulica sezam

pre 6 godina

@penny hardaway
Gde ti vidis megalomaniju,narocito ti ne pije vodu poredjenje sa Djokovicem,kada je Novak dominirao nazivali su ga najvecim Srbinom posle Tesle,danas kada Jokic dominira pola komentatora mu lovi greske od igre u odbrani pa nadalje,da ne govorimo da za razliku od Novaka o Jokicu nema drugih vesti osim iz domena kosarke,niko ne zna kako mu izgkeda otac,braca,devojka...A od Divca je vec bolji,u trecoj sezoni je lider svoje ekipe sto Divac nikad nije bio,ima vise tripl-dablova nego Divac za celu karijeru i jos mnogo toga,mi zapravo jos uvek dovoljno nismo ni svesni njegovih igara i sta on znaci u najvecem cirkusu

Mare

pre 6 godina

samo da pitam ako se denver izjednaci sa pelikanima u pobedama ko ima bolji skor to mi je promaklo
(bart simpson, 02. april 2018 12:23)

Vodi Denver 2:1, Denver je NW divizija, Pelikans SW, tako da su odigrali svoje medjusobne meceve.. i gledao bi se medjusobni skor, i Denver bio tada bio 8, a NO deveti.

aco

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum. 
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne. 
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.
(Ivan NS, 02. april 2018 10:56)

Sinak, oni su na pobedu pred plej-of.
Da li je tim nula ili ne...oni su na pobedu pred plej-of.
Plej-of videti neće...oni su na pobedu pred plej-of.
Jokićeva partija ništa ne vredi...oni su na pobedu pred plej-of.
Realno je da su oni na pobedu pred plej-of, a tvoj komentar može da ima vezu samo sa tvojim mišljenjem, a sa realnošću nikako.
Pozdrav.

Smdrg

pre 6 godina

Pobede Oklahomu i Milvoki, a pre toga ih razbije Memfis... :D Samo cvrsto do play offa Nikola i ekipo, mi smo uz vas :) pogledali bismo jos koju utakmicu ! :)

Matori61

pre 6 godina

Kada na Vikipediji otvorite stranicu Denver Nagetsa na engleskom, za poslednji period koristi se izraz Nikola Jokic era. Dakle, stavlja se u istu ravan sa Mutombom, Ajversonom ili Karmelom. Kao ĉoveka koji skoro pola veka prati košarku mene to ispunjava ponosom.Posle Divca i Peje to je naša treċa velika zvezda u NBA i to u njegovoj tek treċoj sezoni. Ako ga posluži zdravlje samo nebo je granica.

Mare

pre 6 godina

Ufff bas mi je drago kad su ovako borbeni i "na muci se poznaju junaci".., ali Baksi su im uvek bile musterije, a mislio sam da ce biti mnogo lakse, sad jos im i ne igra Cendler, polomljen mu nos bese + nezamenljivi Heris, tako da je ustvari ovo sjajno. Gledao sam negde do pola utakmice kada su vodili 9 razlike i ja mislio sad ce to oni lagano, kad ono.. i vec je pravilo postalo da oni mogu da imaju i 20 razlike, to se kod njih istopi za cas, ali dobro treba neverovatna mentalna snaga, jos onda i veca, ne posustati i ne udustati, svaka im cast! Tada je Kreg lupao banane, svi ostali bili solidni i ja rekoh ma laganica...ajd necemo za dalje, Indijana je veoma tezak protivnik, dobro je da su Nagetsi domacini i sto su i ovi igrali utakmicu juce, ali mogli su Klipersi to da jace odigraju..OKC se sastavila, ok, Sparsi odrali nezainteresovan Hjuston, i dalje bih ja da ispadne odvratna Minesota,i kako ih je lepo odrala Juta...videcemo. Pelikansi najblizi, ali sve je na Denveru, imaju teske utakmice. Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?

akros

pre 6 godina

Nije Janis usporio, nego je isključen sa utakmice. Jokara je vrhunski pao pri kontaktu i iznudio faul napadu, a Janis na protestu oko faula zaradio i tehničku, a zatim i isključenje. Izgleda da je najlakše zaraditi isključenje u NBA.

мики

pre 6 godina

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 02. april 2018 12:29)

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.

T-Gear

pre 6 godina

Meloun je jedan od najgorih trenera u NBA trenutno... Do kraja produžetka je ostalo negde oko 25 sekundi. Denver vodi 5 poena prednosti i Meloun se odlučuje da pojača odbranu uvođenjem Bizlija i Krega umesto Jokića i Mareja. Naravno u takvim momentima protivnik pokušava sve osim mirnog i pozicionog napada, košarkaši Milvokija se zaleću ka košu i postižu ga bez ikakvog otpora Denverovih košarkaša. Tek onda nastaje totalni haos i konfuzija i lopta dolazi u ruke neiskusnom Bizliju koji je naravno odmah fauliran. Iz njegovog unezverenog pogleda se jasno video strah i nesigurnost. Posle prvog promašenog bacanja, Meloun uvodi Nikolu. Posle drugog promašenog bacanja u veoma kratkom roku Milvoki postiže koš ponovo bez velikog otpora košarkaša Denvera i onda po meni dolazi do velike greške broj 2 trenera Melouna. Umesto da Bizli koji je još uvek bio u igri otrči i izvede loptu ispod koša zaleće se Nikola Jokić onako po default-u i samim tim eliminiše sebe kao odličnog izvođača slobodnih bacanja. Valjda je trener debelo plaćen da u takvim situacijama razmišlja umesto igrača? Naravno odličnom odbranom košarkaši Milvokija su ponovo blokirali sve osim Bizlija i lopta ponovo stiže do njega i ponovo ga šalju na slobodna bacanja. Sva sreća pa je oba puta bio precizan a u sledećem napadu je odigrao FENOMENALNU odbranu na Džabari Parkeru na šutu za 3 poena i Denver nekako dobija meč.... Trener Meloun je pravi majstor da izgubi dobijen meč i da zakomplikuje pozitivan momentum svoje ekipe.

Djorgo

pre 6 godina

Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra u NBA.

milansm

pre 6 godina

Da je bas nadomak,msm da bas i nije...,jer jedino pobedu vise od NUGGETSa ima NOP i TIMBERWOLFSi,a po dve JAZZ,OCT,SPURSi...,mnogo srece ce trebati NUGGETSma da se plasiraju u PO,jer imaju tezak raspored,do duse igraju msm 3 ili 4 utakmice na svom terenu...

Walter

pre 6 godina

Denver sa ovakvim utakmicama nece stici nigde,juce su ih samo glupost Milvokija i sudije spasile poraza.Opet pokazuju da mogu da igraju samo ove utakmice u visokom ritmu fakticki bez odbrane.

Steamroller

pre 6 godina

Odgledao sam citav mec jutros i mogu da kazem da je ovo bio jedan od najuzbudljivijih meceva koje sam odgledao u zivotu, a odgledao sam ih poprilicno. Prosto je neverovatno sta je pre svega Milvoki sebi dopustio da izgubi, 18 razlike na 7 min. do kraja, 7 razlike pred poslednji minut i 3 poena razlike i posed na 5 sekundi do kraja i sve to imn nije bilo dovoljno da privedu mec kraju. Jokic fenomenalan sinoc, pogotovo u odlucujucim trenucima. Sto se plej ofa tice, Denver ima pristojne sanse da ga izbori, sada su samo jednu pobedu iza Nju Orlensa koji je u blagom padu forme, imaju 4 poraza za redom, a obe ekipe imaju jos po 5 utakmica do kraja. Denver do kraja docekuje Indijanu pa Minesotu, onda gostuje Klipersima, pa docekuje Portland i u poslednjem mecu gostuju Minesoti. Sto se Pelikansa tice oni docekuju Memfis pa gostuju Finiksu, onda gostuju Golden Stejtu pa Klipersima i u poslednjem kolu docekuju San Antonio. Tako da se moze reci da Pelikansi imaju malo laksi raspored pre svega zbog naredne dve utakmice, tako da ako se tu okliznu a Denver dobije naredne dve na svom parketu, Nagetsi ce imati realne sanse za PO. Inace Denveru iz ovih pet meceva treba jedna pobeda vise od Nju Orleansa jer imaju bolji medjusobni skor, tako da ako obe ekipe budu imale isti skor na kraju sezone, Denver ce biti u prednosti.

fergi

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 2. april 2018 10:45)

Bas tako. 6 sekundi do kraja i u napadu Milsapu lopta ipada u aut? Napad Milvokija bez uspeha i u poslednjim sekundama Marej fauliran za 3, sudije gledaju snimak i slobodna bacanja. On pogadja sva tri i produzeci. I Milsap i Marej pa i Jokic, u 3/4 nisu igrali dobro, puno su promasivali u sutu. Milvoki je pogadjao i igrao dobro i imali su 18 kosa prednosti. I onda pocinje preokret, Denver smanjuje razliku. Nisam procitao da je neko pomenuo da je Janis zaradio iskljucenje, tehnickom. Ostao je na 18 poena . U tom trenutku Nikola je imao 17 koseva. U produzecima Denver stize na +7 trojkom Nikole i nekako ocuvaju prednost i pobedu. Realno, teska i cudna utakmica.

Teo asistirao, Bogdan pogadjao

pre 6 godina

Mozete da napravite analizu za preostale utakmice Denvera(5). Sta je potrebno da se desi da Denver prestigne nekog od konkurenata(Minesota, Pelikansi, Oklahoma). Bila bi zanimljiva analiza, posebno zato sto Denver igra dve utakmice sa Minesotom...a i sve ostale su sa plej of ekipama.

Sto stolica

pre 6 godina

Hahahaha, da vidite sto Lil... pardon, Nurkic vodi svoju ekipu. Al to je pravi centar, skace, igra ledjima...daje 10 poe... igra odbranu! Vidi ove ekipe, ne moram gledati utakmicu 110 poena prime i izg...pobede?

Joe

pre 6 godina

@ Sto stolica

Nurkić i jest pravi centar, jedan od najboljih cuvara obruca u ligi. Najbolji je Gobert kojem se ovdje jedan kosarkasni znalac smije jer misli da se kosarka igra samo u jednom pravcu i za triple doublove.
Da je to tako Carmelo Anthony i R. Westbrook bi imali po 5 prstena.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔

Stara kuka

pre 6 godina

Ko su ovi ljudi što su ljubomorni na Jokića
(Falcao, 2. april 2018 09:43)

KOMSIJE!
(NeSaa, 2. april 2018 10:59)

Ma nemoguce :)

antiDebil

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 2. april 2018 12:29)

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?

rep srpska

pre 6 godina

kakav nadomak playoffa bice uzasno tesko da se dokopaju 8 mjesta tezak raspored imaju za razliku od pelicansa bice cudo ako udju u playoff

Vladimir

pre 6 godina

@Joe

Pošto voliš da pametuješ jedna informacija za tebe, i za ostale, košarka je TIMSKI sport. Neće tim pobediti zahvaljujući pojedincu, može on biti Džordan lično, ako nema pomoć saigrača. A svaka čast Jokiću na igrama u poslednje vreme. Vidi se da želi plej of. Samo neka nastavi. Uz dosta sreće i znanja Denver može do doigravanja.

dida

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na nbahd . net (sastavljeno :) )

Ivan NS

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 2. april 2018 11:10) #

Hoću, obećavam.

petarczv

pre 6 godina

Mada realno faul nad marejem za tri nije postojao kada su sudije gledale snimak teri ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa njim ali nije odluka po pravilu mogla da se menja vec su gledali koliko sekundi je bilo do kraja kad je faul "napravljen" Dosta srece ali pored onakvog uzasnog trenera sreca im je preko potrebna...

Mare

pre 6 godina

Sta je naredni kriterijum nakon medjusobnog skora, sta se gleda? Npr. ako pobjede Minesotu obe, medjusobni skor bi bio 2-2!? Hvala
(Batanga, 02. april 2018 14:39)
Two-Team Tiebreaker:
1. Better record in head-to-head games
2. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
3. Higher winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Higher winning percentage in conference games
5. Higher winning percentage against playoff teams in own conference
6. Higher winning percentage against playoff teams in opposite conference
7. Higher point differential between points scored and points allowed
Three-Team Tiebreaker:
1. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
2. Best head-to-head winning percentage among all teams tied
3. Highest winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Highest winning percentage in conference games
5. Highest winning percentage against playoff teams in own conference
6. Highest point differential between points scored and points allowed

Prevedeno : Denveru savrseno odgovara da "juri" NO Pelikans jer nisu u istoj diviziji i imaju 2:1 i u slucaju jednakog broja pobeda/poraza bili bi ispred njih. Problem je taj sto se Denver nalazi u po meni najjacoj NorthWest diviziji sa Portlandom, OKC, Juta, Minesota, i tu je Denver poslednji. Ako bi Denver bio izjednacen s MIN ili Jutom tj sa 2:2 u medjusobnim koji s Jutom vec ima, tj ako bi imao i 2:2 sa MIN, verovatno bilo bi ultrazanimljivo - Juta ima 7pobeda i 8 poraza u tim medjusobnim duelima sa svim ekipama iz te divizije(!!), MIN 9-5 i Denver 7-6, ALI Juta jos igra i to poslednju utakmicu sa Portlandom, MIN imaju 2 sa Denverom, a Denver ima 3 - te 2 sa MIN + Portland. Svakako MIN ima najbolju poziciju ako bude izjednacen sa nekom ekipom.

oki doki

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ 
(veljko, 02. april 2018 11:45) 

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme.. 
(Đuka, 2. april 2018 12:29) 

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..

Radovan Osamnaesti

pre 6 godina

Stvarno mislim da je Jokić već sad jedan od najboljih, a verovatno će da bude i najbolji Evropljanin u NBA ikad - ako računamo Janisa, onda će da budu tu negde - samo što je Janis više fizikalije. Mislim da će da pretkne Dirka po brojkama ako bude igrao sličan broj sezona. Kukoča po titulama sigurno neće - ali to nije jedino merilo naravno. Elem, meni ova utakmica deluje kao nameštena za kladionice - mislim na lajv klađenje pre svega. Ovoliki preokreti se dešavaju, ali ne baš toliko često. Mislim da je Milvoki malo oštećen od strane sudija, a možda je to i samo predstava zbog nameštanja. Možda sam i teoretičar zavere trenutno, al mi je čudno da Vašington gubi od raspalog Čikaga. Ekipe na Istoku od 6. do 8. mesta gledaju da ne budu šeste jer to znači da idu odmah na Klivlend (sa Filom imaju 2:1 međusobno i još jedan meč treba da odigraju). Videćemo kako će da se razvija situacija, ali mislim da će Majami, pošto su iskusna ekipa, zaboići Klivlend bar u prvom kolu, a da će ipak Vašington da završi kao šesti. Biće interesatno gledati kako vizardsi, hit i baksi gube od kojekakvih Orlanda, Atlante i Njujorka. A Jokić ne znam šta će s Denverom - samo je Meloun nikakav trener. Svaka čast za to što je pronašao Nikolu i dao mu šansu, ali lik je možda bolji za nekog skauta. Što neko reče, onaj Alimpije je za njega Greg lično.

мики

pre 6 godina

Mislim da gledamo u buduceg MVP...
(sasa the red baron, 02. april 2018 11:43)

Никола је већ на нивоу МВП-а, али екипа мора да се поправи да би то званично и био.

Jax Teller

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.A imaju oko za produzeni korak nekih amera.Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.ko je dao trojku za produzetke? Joka?
(BG na pjenu od mora, 02. april 2018 17:13)

hahahhahahahahha

hihihi

pre 6 godina

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је 
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.
(мики, 02. april 2018 14:08)

vidi ovog fosila

Lala iz Banata

pre 6 godina

Kakva partija Nikole... 
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom? 
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni.. 
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru... 
Mislim da gledamo u buduceg MVP... 

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom. 
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice. 
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA. 
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi. 
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.
(baron, 02. april 2018 16:05)

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Ti si naveo ukupnu statistiku Novickog za skoro 20 godina karijere i da Jokic ne moze da se poredi sa njim jer logicno nema te brojke,a posto je Jokic tek trecu sezonu on bi dakle morao imati,lupio sam 300/200 prosek po mecu da bi mogao da se poredi po toj logici.Niko ne misli ovde da je Jokic bolji nego sto je Novicki ikada bio vec je na dobrom putu ako ovako nastavi da bude bolji od njega,jedino poredjenje jeste sa trecom sezonom Novickog i tu su vecina parametara na strani Jokica.Slicna stvar je i sa Doncicem koga porede sa Drazenom i ostalim nasim velikanima,niko ne tvrdi da je bolji od njih vec da ima preduslove da to postane jer oni nisu bili taj nivo sa 18 koliko danas ima Doncic.I dokle vise sa prizivanjem "bolje proslosti",konstantno potcenjujemo gotovo sve velikane danasnjice od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Vestbruka umesto da uzivamo u njihovim majstorijama dok su na vrhuncu

antiDebil

pre 6 godina

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..
(oki doki, 2. april 2018 13:18)

Aha, aha, aha, da, da...a na osnovu cega si to zakljucio ? Valjda shvatas da tamo pedantno sve zapisuju i beleze, pa prevedi to sto kazes u brojeve ?
Drugo sta mi nije jasno, objasni mi da li ti to poredis danasnji trenutak sa celom jednom decenijom ?

NBAfan2018

pre 6 godina

Plamli, Barton i Farid su višak za sledeću sezonu. Njih uz možda neke pikove za Luku Dončića bi bilo idealno za Denver. Pored njih Denver može da prosledi neki lošiji pik za Nikolu Milutinova jer bi on bio idealna zamena za Jokića, a nema taj autoritet ni kvalitet kao Nurkić. Tako bi Jokić imao domaću pomoć, Milsapa i još nekoliko dobrih igrača da prave odličan tim. To bi bila moja ideja za Denver da za nekih tri četiri sezone uđu u trku za titulu.

NIGGOR

pre 6 godina

Od četiri "srpske" ekipe tri igraju dobro, na žalost u PO ide samo jedna. To će vrv biti Minesota, mada oni baš posustaju bez Batlera, bili su dugo 3. na zapadu, sad su jednu pobedu ispred 9. Bjelica dobio minute koje ovdašnji navijači veruju da ih zaslužuje (od kako se onomad pošibao i ispao faca) ali je i dalje samo igrač zadatka koji svoj talenat ne koristi u potpunosti. LAC mi je žao ako ne odu u plejof jer su i pored problema sa povredama (Beverli, Galinari celu sezonu, a Grifin, Dzordan, Teo, Rivers dobar deo sezone) i pored lošeg starta došli do igre i imali jedan veoma dobar period sredinom sezone, čak ove godine će imati više pobeda nego predhodne sa Polom i Grifinom kad su takodje bili deveti. Teo jako dobar, sa uticajem i na igru i na igrače, šteta za njegovu rovitost koja ide sa godinama, po meni odlična njegova sezona, a bila bi i bolja da nije bio povredjen. Marjanović i dalje misterija, za 12 min napravi dabl-dabl, onda ga nema pet utakmica. Denver je bio zreo za PO, odradili su dobra pojačanja, izbacili nekoliko odlicnih mladih igrača, lako su preko 50% ali ove sezone previše ekipa tankuje, pa je potreban i bolji prosek. Jokić najbolja sezona, na ovom pregledu se vidi koliko je dobar, bez kompleksa trpa najbolje NBA igrače, problem je sto je nekompatibilan sa drugim visokim igračima, a sam ispod koša u odbrani je blaga promaja. SAC ima dve mlade zvezde Hilda i Foksa koji mogu za koju godinu biti Allstar, Bogdan izborio mesto u starterima, igra jako dobro, a ova pauza od pola godine će mu koristiti da se još popravi. Očekujem da ce na početku 18/19 sezone biti najspremniji igrač Sacramenta. Ako urade dobar posao, naredne sezone Sac može i do 40-50%

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

31000 poena,11000 skokova,1000 Blokova,1000 ukradenih lopti,preko 1500 ubacenih trojki,i neko ima obraza staviti njega (Nowitzkog) i Jokica u istu recenicu ...

penny hardaway

pre 6 godina

Mislim da nas narod ima problem sa megalomanijom. Jednostavno, citam komentare i ne verujem koliko preterujemo. Jokic najbolji evropljanin ikada, sada vec bolji od Divca, Novickog. Oni jedva pobedili Milvoki bez centra, ekipa koja nema centra, uz ogromnu i presudnu pomoc sudija, a Jokic igracina. Ma dajte ljudi, ovo postaje ko sa Novakom, postaju navijaci neki sto su do juce pratili balet i spanske sapunice.
Jokic je odigrao odlicno, ali protiv Zellera, decka koji je antitalenat za kosarku. Ne umanjuje to Jokicevu dobru utakmicu, ali mora se biti donekle realan.

Smiljka lkjubavi moja jedina :D

pre 6 godina

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lala iz Banata, 2. apr

Ak oje Jokic samo usvojio sistem, zasto ga drugi evropljani tako lako ne usvajaju? :) eee ne ide to tek tako. BAJO moj sto bi rekli. :D

svemirko

pre 6 godina

@rade nije sve u poenima, nadam se da si gledao denver utah utakmicu sa pocetka sezone, rudi je te jokiceve cifre duplo utisao, denver izgubio naravno :)

Đuka

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..

milos

pre 6 godina

mislio sam da ce to biti jos jedna u nizu izgubljenih utakmica koje su bile vec dobijene,posle onakve druge cetvrtine,neverovatan pad u nastavku,ajde reko da odgledam do kraja i gle cuda,svaka cast mareju,nije bilo lako pogoditi tri bacanja pod pritiskom,pogotovo sto nije u predhodnim utakmicama bio na nivou,i opet u produzetku drama na 1 min do kraja 7 za denver i skoro da ih stignu,bizli masi dva penala i baksi stizu na poen pa ponovo bizli,a cela klupa milvokija se odusevila,pa nije to plamli da opet promasi,i zadnji napad parker se namesta da kao bizli napravi faul pri sutu za tri,covek samo digo ruke,a on nesto mase glavom kao da je bio faul,e sad da li ce se geri vratiti i batler za minesotu tu se lomi denver sve ima u svojim rukama,ako dobiju sve mogu i do 6 mesta,ali sa njima se nikad ne zna,pozdrav

Ivan NS

pre 6 godina

@Ivan Ns
Sjaši od naših sportista,"Srbine".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (arghh, 2. april 2018 09:27)

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum.
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne.
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.

ivan78bg

pre 6 godina

@baron
Ako ne gledas onda napamet komentarises?Ili si mazohista pa volis da gledas ucenje i pritom imas toliki visak slobodnog vremena.
Nikola je poboljsao igru u odbrani ove sezone i to dosta.Uostalom to pokazuje napredna statistika.Nije vrhunski odbrandbeni igrac ali nije vise ni rupa u odbrani.Za losu odbranu denvera su daleko vise krivi bekovi.Ali ti se odlicno razumes u kosarku pa to i valjda sa vidis?Sa druge strane Jokic je napadacka masina u vrhu NBA po vise parametra.I to u samom vrhu okruzen sa top 10 igraca NBA.Problem Denvera je sto ima odlicnog trenera ali odlicnog defanzivnog trenera a treba i odlican ofanzivni trener.Denver ima napad koji je samo iza GS i Hjustona.Sa offanzivnim trenerom moguce da bi iali najbolji napad u NBA!

baron

pre 6 godina

Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom.
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice.
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA.
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi.
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

@bg leprikoni
To se je odnosilo na one bisere sto kazu da je Jokic najbolji evropljanin ikada sto je igro u Nba!Skrolaj malo dole jedan cak odgovorno tvrdi da je bolji od Nowitzkog!!!Da se razumjemo momak igra dobru sezonu i sve to ok,ali za mene je vrijedjanje zdrave pameti kad neko nakon par sezona odvaljiva takve gluposti i Jokica usporedjuje sa takvim legendama kao Nowitzki,Kukoc,Sabonis!Po cemu molicu lijepo?Broj poena,skokova sta???Da nije osvojio prsten mozda,a mi ostali neznamo za to?

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Znaci tom logikom Jokic bi trebao imati prosek 300 poena i 200 skokova po utakmici da bi mogao u rang sa Novickim

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...

I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.

A imaju oko za produzeni korak nekih amera.

Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.

ko je dao trojku za produzetke? Joka?

fargo

pre 6 godina

Iskreno,bilo bi me sramota da sam igrac ili navijac Denvera posle onakve kradje,desi se da sudije pogrese i odluce pobednika,ali ono je bila kradja kakva se ni na nasim terenima ne vidja.Velika sramota za celu Nba ligu.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.

Ivan NS

pre 6 godina

@Ivan Ns
Sjaši od naših sportista,"Srbine".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (arghh, 2. april 2018 09:27)

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum.
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne.
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.

hihihi

pre 6 godina

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је 
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.
(мики, 02. april 2018 14:08)

vidi ovog fosila

Sto stolica

pre 6 godina

Hahahaha, da vidite sto Lil... pardon, Nurkic vodi svoju ekipu. Al to je pravi centar, skace, igra ledjima...daje 10 poe... igra odbranu! Vidi ove ekipe, ne moram gledati utakmicu 110 poena prime i izg...pobede?

Joe

pre 6 godina

@ Sto stolica

Nurkić i jest pravi centar, jedan od najboljih cuvara obruca u ligi. Najbolji je Gobert kojem se ovdje jedan kosarkasni znalac smije jer misli da se kosarka igra samo u jednom pravcu i za triple doublove.
Da je to tako Carmelo Anthony i R. Westbrook bi imali po 5 prstena.

aco

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.

baron

pre 6 godina

Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom.
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice.
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA.
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi.
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.

Đuka

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..

penny hardaway

pre 6 godina

Mislim da nas narod ima problem sa megalomanijom. Jednostavno, citam komentare i ne verujem koliko preterujemo. Jokic najbolji evropljanin ikada, sada vec bolji od Divca, Novickog. Oni jedva pobedili Milvoki bez centra, ekipa koja nema centra, uz ogromnu i presudnu pomoc sudija, a Jokic igracina. Ma dajte ljudi, ovo postaje ko sa Novakom, postaju navijaci neki sto su do juce pratili balet i spanske sapunice.
Jokic je odigrao odlicno, ali protiv Zellera, decka koji je antitalenat za kosarku. Ne umanjuje to Jokicevu dobru utakmicu, ali mora se biti donekle realan.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...

I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.

A imaju oko za produzeni korak nekih amera.

Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.

ko je dao trojku za produzetke? Joka?

oki doki

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ 
(veljko, 02. april 2018 11:45) 

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme.. 
(Đuka, 2. april 2018 12:29) 

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..

Radovan Osamnaesti

pre 6 godina

Stvarno mislim da je Jokić već sad jedan od najboljih, a verovatno će da bude i najbolji Evropljanin u NBA ikad - ako računamo Janisa, onda će da budu tu negde - samo što je Janis više fizikalije. Mislim da će da pretkne Dirka po brojkama ako bude igrao sličan broj sezona. Kukoča po titulama sigurno neće - ali to nije jedino merilo naravno. Elem, meni ova utakmica deluje kao nameštena za kladionice - mislim na lajv klađenje pre svega. Ovoliki preokreti se dešavaju, ali ne baš toliko često. Mislim da je Milvoki malo oštećen od strane sudija, a možda je to i samo predstava zbog nameštanja. Možda sam i teoretičar zavere trenutno, al mi je čudno da Vašington gubi od raspalog Čikaga. Ekipe na Istoku od 6. do 8. mesta gledaju da ne budu šeste jer to znači da idu odmah na Klivlend (sa Filom imaju 2:1 međusobno i još jedan meč treba da odigraju). Videćemo kako će da se razvija situacija, ali mislim da će Majami, pošto su iskusna ekipa, zaboići Klivlend bar u prvom kolu, a da će ipak Vašington da završi kao šesti. Biće interesatno gledati kako vizardsi, hit i baksi gube od kojekakvih Orlanda, Atlante i Njujorka. A Jokić ne znam šta će s Denverom - samo je Meloun nikakav trener. Svaka čast za to što je pronašao Nikolu i dao mu šansu, ali lik je možda bolji za nekog skauta. Što neko reče, onaj Alimpije je za njega Greg lično.

fargo

pre 6 godina

Iskreno,bilo bi me sramota da sam igrac ili navijac Denvera posle onakve kradje,desi se da sudije pogrese i odluce pobednika,ali ono je bila kradja kakva se ni na nasim terenima ne vidja.Velika sramota za celu Nba ligu.

svemirko

pre 6 godina

@rade nije sve u poenima, nadam se da si gledao denver utah utakmicu sa pocetka sezone, rudi je te jokiceve cifre duplo utisao, denver izgubio naravno :)

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

31000 poena,11000 skokova,1000 Blokova,1000 ukradenih lopti,preko 1500 ubacenih trojki,i neko ima obraza staviti njega (Nowitzkog) i Jokica u istu recenicu ...

Kića

pre 6 godina

Au ljudi kakva utakmica.. Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut.. Milvokiju ostaje 4 sekunde, međutim Marej preseca loptu prilikom izvođenja, naskače za tri poena, maši, ali biva tom prilikom fauliran. Pogađa sva 3 bacanja.. nerešeno.. Ostalo još 2,5 sekunde da Milvoki možda pogodi za pobedu. Izvode loptu sa Denverove polovine posle tajm-auta, ali jedan njihov igrač (ne znam koji) nakon prijema lopte gazi aut liniju. I na kraju ostaje 2 sekunde da Denver pogodi za pobedu, šutira Jokić iz okreta za 3, igrači na klupi Milvoki se bukvalno zamrzli.. Ipak, lopta ostaje na obruču. . U produžetku Denver dominirao, vrlo brzo otišao na +7 posle Jokićeve trojke koja se tada činila kao ključna. Međutim.. Milvoki smanjuje na 3 razlike na par sekundi do kraja. Lopta nakon izvođenja ide u ruke mlađanome Bizliju i fauliraju ga. Bizli maši oba bacanja, a Milvoki ide po lagana 2 poena.. Nakon toga, +1 za Denver, Jokić izvodi aut i umesto da doda Mareju, ono lopta opet ide Bizliju, svi u šoku, sigurni da će opet da omaši. Kad ono, on pogodi oba (mislim da je Jokić tad najviše laknulo). Poslednji napad, +3 za Denver, Parker pokušava da iznudi faul prilikom šuta za 3 poena, ali sudija ništa ne svira. Ostao 1 sekund do kraja, Jokić izvodi aut, baca loptu preko celog terena za Milsapa, vreme ističe i Denver pobeđuje.

petarczv

pre 6 godina

Mada realno faul nad marejem za tri nije postojao kada su sudije gledale snimak teri ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa njim ali nije odluka po pravilu mogla da se menja vec su gledali koliko sekundi je bilo do kraja kad je faul "napravljen" Dosta srece ali pored onakvog uzasnog trenera sreca im je preko potrebna...

мики

pre 6 godina

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 02. april 2018 12:29)

Јокић је већ сада најбољи српски кошаркаш свих времена. није најтрофејнији, и вероватно никада неће бити, али је
апсолутно најкомплетнији и најдоминантнији већ у овом радном периоду. да предупредим глупе коментаре, гледао сам све великане Српске кошарке од Кораћа до Бодироге, као и ове новије.

antiDebil

pre 6 godina

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?
(antiDebil, 02. april 2018 12:59)

Devedesetih, zlatno doba NBA lige, kada su se igrale najjače obrane.. NBA liga bila je na vrhuncu.. Obrane su se igrale na granici dozovoljenog te su se često mogli vidjeti rukometni prekršaji..U današnjoj NBA ligi igrači su maksimalno zaštićeni od težih kontakta..
(oki doki, 2. april 2018 13:18)

Aha, aha, aha, da, da...a na osnovu cega si to zakljucio ? Valjda shvatas da tamo pedantno sve zapisuju i beleze, pa prevedi to sto kazes u brojeve ?
Drugo sta mi nije jasno, objasni mi da li ti to poredis danasnji trenutak sa celom jednom decenijom ?

мики

pre 6 godina

Mislim da gledamo u buduceg MVP...
(sasa the red baron, 02. april 2018 11:43)

Никола је већ на нивоу МВП-а, али екипа мора да се поправи да би то званично и био.

zizu

pre 6 godina

Eno svi NBA "strucnjaci" kazu Jokic je flopping???A da mu je slomio clanak ili jos nesto gore nista ne bi rekli.Glupi amerikanci..veciti gubitnici. Bravo Jokara!

rade

pre 6 godina

Za one strucnjake koji se dive Capeli i Goberu ... Njih dvojica zajedno 16p 1as ,Jokic 35p 5 as ... a mozete i Sarica da pridodate sa njegove poslednje utakmice sa 6p ,to je ukupno 22p :)

Walter

pre 6 godina

Denver sa ovakvim utakmicama nece stici nigde,juce su ih samo glupost Milvokija i sudije spasile poraza.Opet pokazuju da mogu da igraju samo ove utakmice u visokom ritmu fakticki bez odbrane.

veljko

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ

NBAfan2018

pre 6 godina

Plamli, Barton i Farid su višak za sledeću sezonu. Njih uz možda neke pikove za Luku Dončića bi bilo idealno za Denver. Pored njih Denver može da prosledi neki lošiji pik za Nikolu Milutinova jer bi on bio idealna zamena za Jokića, a nema taj autoritet ni kvalitet kao Nurkić. Tako bi Jokić imao domaću pomoć, Milsapa i još nekoliko dobrih igrača da prave odličan tim. To bi bila moja ideja za Denver da za nekih tri četiri sezone uđu u trku za titulu.

Kanidja

pre 6 godina

Denver šou,zadnji minut regularno plus produžeci,ne gleda se često.Nikola u top formi privodi sezonu kraju ili plej ofu.Večeras stiže Indijana.Po svemu je u vrhu lige 31 strijelac,9 skakač i 15 asistent.To nema niko od centara.Dejvis,Embid,Tauns,Oldridž daju više poena ali svi zajedno imaju koliko Nikola prosječno asistencija.Konačno je probio da ima 18p u prosjeku.Za tri god u nba u 223meča ima prosjek 14,9p ,9,2s i 4,4a što je odlično.A bice samo bolji zenit mu je sledece 4-5sezone.Odbrana baš loša,samo nocas 3 blokade.Doktor košarke,bravo Jokicu.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Moraju da dobiju obe protiv Minesote i bar dve od tri preostale ( Indijana, Klipersi, Portland ). Sve ostalo je gotovo nemoguća misija, jer Pelikansi jesu u padu forme ali imaju najlakši raspored( Memfis, Feniks, Golden stejt, Klipersi i San Antonio ), pa čak i da izgube dve imaće skor 46-36 pa bi u tom slučaju Denver opet morao da dobije minimum 4 od 5. A Minesota pored Denvera dva puta igra i sa Memfisom i Lejkersima i realno je gotovo nemoguće da izgube obe. Ipak Jokić odličan u finišu sezone i tek sada se vidi visoka cena poraza protiv daleko slabijih rivala.

antiDebil

pre 6 godina

Kaki Dražen, Divac, Rađa, Kukoč, Stojaković.... Najveći budući košarkaš sa ovih prostora je upravo tu.... Veliki JOKIĆĆĆĆĆĆĆĆ
(veljko, 02. april 2018 11:45)

mali pitaj tatu kakva se odbrana igrala u njihovo vreme..
(Đuka, 2. april 2018 12:29)

Kaka se odbrana igrala u to vreme, daj ti nam objasni, mozda mu tata nije pratio sport, bas bih voleo da cujem to objasnjenje ?

JPR24

pre 6 godina

nece uci u plejof jer imaju mnogo teze utakmice od pelikana
(pacino al, 02. april 2018 08:10)

Pelikani koji su u seriji od 4 poraza i koji treba da igraju sa GSW i SAS do kraja ?

petarczv

pre 6 godina

Jedna od najzanimljivijih i trenerski najlosije vodjenih utakmica koju sam gledao u zivotu! Onaj trener malone je takav amater to moje oci nisu gledale. Alimpijevic je za njega greg popovic licno.

Jokic je bukvalno sam dobio ovu utakmicu. Osim sto je ofanzivno izdominirao uspeo je da iznudi sesti faul i tehnicku gresku greek freeka i da prakticno izgubljemu utakmicu preokrene. 1:06 do kraja denver je imao - 8 a jokic je imao cak sut za pobedu koji je zamalo usao. Sta god da se desi jokic mora van ove ekipe jer imaju ocajan menadzment... Trener je dno kao i GM. Barton katastrofa u najbitnijem napadu na utakmici za totalni preokret on se zalece sto na sat sam u pun reket milvokijevih igraca i dobija bananu trener ne reaguje. Kada se milvoki u trecoj cetvrtini odlepljovao razlika raste li raste melone me zove timeout jokic i marej mu na klupi a igra mi tori krejg i lajls koji samo prave greske...
Izvinjavam se na nabacanim informacijama sad sam se probudio gledao utakmicu do kasno u noc.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Rečnik ti je baš prikladan, ali za nickname koji koristiš. Nikako za ovaj forum. 
Mogu da komentarišem kako i koga god hoću, dokle god se pridržavam jasnih pravila koja su propisana zakonom, svidelo se to tebi ili ne. 
I opet ponavljam, ovakva partija Jokića ništa ne vredi, kada je Denver nula od tima. Plej of videti neće. To ne znači da mrzim Jokića, ili da sam kvazi Srbin, već je tako realno. Pozdrav.
(Ivan NS, 02. april 2018 10:56)

Sinak, oni su na pobedu pred plej-of.
Da li je tim nula ili ne...oni su na pobedu pred plej-of.
Plej-of videti neće...oni su na pobedu pred plej-of.
Jokićeva partija ništa ne vredi...oni su na pobedu pred plej-of.
Realno je da su oni na pobedu pred plej-of, a tvoj komentar može da ima vezu samo sa tvojim mišljenjem, a sa realnošću nikako.
Pozdrav.

Jax Teller

pre 6 godina

Jokic bar pet puta tokom meca napravi korake, asistencije kad radi...I cudo jedno, ovdje niko to ne primjecuje.A imaju oko za produzeni korak nekih amera.Inace... Baksi su ih peglali dok nije Antetukombo morao vani. Posle su ovi stigli.ko je dao trojku za produzetke? Joka?
(BG na pjenu od mora, 02. april 2018 17:13)

hahahhahahahahha

milansm

pre 6 godina

Da je bas nadomak,msm da bas i nije...,jer jedino pobedu vise od NUGGETSa ima NOP i TIMBERWOLFSi,a po dve JAZZ,OCT,SPURSi...,mnogo srece ce trebati NUGGETSma da se plasiraju u PO,jer imaju tezak raspored,do duse igraju msm 3 ili 4 utakmice na svom terenu...

JPR24

pre 6 godina

Loše igra odbranu, da vidite sts radi Dario Saric!
(Mihajlovic, 02. april 2018 08:11)
Videli smo letos. Čak ga ni ćaća nije mog’o naći...

Milan

pre 6 godina

Jokić je nakon ovog meča prebacio 18 poena u proseku. Da je igrao sa ovom željom i motivacijom od početka, imao bi laganih 20+ poena u proseku. Izgleda da je moralo da zagusti do kraja da bi shvatio da mora da šutira dvadesetak puta po utakmici, što redovno radi u poslednje vreme, uz sjajne procente. Očekujem još bolje njegove partije ako udju u plej of, takav je tip izgleda, čovek inspiracije.

Smiljka lkjubavi moja jedina :D

pre 6 godina

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lala iz Banata, 2. apr

Ak oje Jokic samo usvojio sistem, zasto ga drugi evropljani tako lako ne usvajaju? :) eee ne ide to tek tako. BAJO moj sto bi rekli. :D

JPR24

pre 6 godina

Ovaj Dzamal Marej je i u San Antoniju bio dobar, samo steta sto decko nema toliku paznju kao ovaj Jokic koji je prosecan igrac a koji samo ove sezone igra dobro. Svaki igrac nekad bljesne i ima svojih 5 minuta.
(Batko pamcenje mu kratko, 02. april 2018 11:38)
Dobar ti nick, a pamcenje slabo i to vrlo slabo. Kad si ti u stanju da pobrkas Jamal Murray i Dejounte Murray, onda to sve govori o tvom poznavanju NBA. Inace taj Murray iz Sparsa je jos u Sparsima.

antiDebil

pre 6 godina

Janis je zver od igrača, ali Nikola ga lagano spakovao u džep...Jokić postaje Eminem košarke
(dare slovenac, 2. april 2018 11:51)

U poslednje 4 utakmice protiv ove ekipe Jokiceve brojke su nenormalne, recimo 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija i njegova ekipa je dobila sva 4 meca, 3 pre ovog rutinski.
Individualni je najbolji beli strelac lige, najbolji beli skakac i drugi najbolji asistent, generalno najkvalitetniji belac u Nba i to poprilicno ispred drugoplasiranog. Sta god ko o njemu mislio on je vec sada medju 3 najbolja centra lige, Embid, On i na trecem mestu Kazins ili Tauns, ne znam. Jokic je postao bolji igrac od Taunsa !

NIGGOR

pre 6 godina

Od četiri "srpske" ekipe tri igraju dobro, na žalost u PO ide samo jedna. To će vrv biti Minesota, mada oni baš posustaju bez Batlera, bili su dugo 3. na zapadu, sad su jednu pobedu ispred 9. Bjelica dobio minute koje ovdašnji navijači veruju da ih zaslužuje (od kako se onomad pošibao i ispao faca) ali je i dalje samo igrač zadatka koji svoj talenat ne koristi u potpunosti. LAC mi je žao ako ne odu u plejof jer su i pored problema sa povredama (Beverli, Galinari celu sezonu, a Grifin, Dzordan, Teo, Rivers dobar deo sezone) i pored lošeg starta došli do igre i imali jedan veoma dobar period sredinom sezone, čak ove godine će imati više pobeda nego predhodne sa Polom i Grifinom kad su takodje bili deveti. Teo jako dobar, sa uticajem i na igru i na igrače, šteta za njegovu rovitost koja ide sa godinama, po meni odlična njegova sezona, a bila bi i bolja da nije bio povredjen. Marjanović i dalje misterija, za 12 min napravi dabl-dabl, onda ga nema pet utakmica. Denver je bio zreo za PO, odradili su dobra pojačanja, izbacili nekoliko odlicnih mladih igrača, lako su preko 50% ali ove sezone previše ekipa tankuje, pa je potreban i bolji prosek. Jokić najbolja sezona, na ovom pregledu se vidi koliko je dobar, bez kompleksa trpa najbolje NBA igrače, problem je sto je nekompatibilan sa drugim visokim igračima, a sam ispod koša u odbrani je blaga promaja. SAC ima dve mlade zvezde Hilda i Foksa koji mogu za koju godinu biti Allstar, Bogdan izborio mesto u starterima, igra jako dobro, a ova pauza od pola godine će mu koristiti da se još popravi. Očekujem da ce na početku 18/19 sezone biti najspremniji igrač Sacramenta. Ako urade dobar posao, naredne sezone Sac može i do 40-50%

Alisa u zemlji cudesa

pre 6 godina

@bg leprikoni
To se je odnosilo na one bisere sto kazu da je Jokic najbolji evropljanin ikada sto je igro u Nba!Skrolaj malo dole jedan cak odgovorno tvrdi da je bolji od Nowitzkog!!!Da se razumjemo momak igra dobru sezonu i sve to ok,ali za mene je vrijedjanje zdrave pameti kad neko nakon par sezona odvaljiva takve gluposti i Jokica usporedjuje sa takvim legendama kao Nowitzki,Kukoc,Sabonis!Po cemu molicu lijepo?Broj poena,skokova sta???Da nije osvojio prsten mozda,a mi ostali neznamo za to?

leandro

pre 6 godina

Pogledati rezultate po cetvrtinama i odmah se zna da je rec o ludom mecu. Mislim da ni sam Denver ne zna kako su uspeli da uzvuku OT. Jokic odlican, malo je nestao u trecoj kad su ih baksi urnisali. Tori Kreg, mnogo simpatican igrac. Mnogo korisnih stvari radi i pametno igra. Pobedili su jer su se Marej, Jokic i Milsap pred kraj dogovorili da Bartonu ne daju loptu. Marej u seriji, ide ga, ne mogu mu nista 4 napada zaredom, i dotrcava do njega da mu da loptu, u trenutku kad ovaj krece izolaciju da igra. Marej ga nije ni pogledao. Ajde pali.

Milan

pre 6 godina

Odlična stvar za Nagetse je što će povratkom Herisa samo dodatno dobiti na kvalitetu, obzirom da su na bekovskim pozicijama generalno najtanji. Nikola je zaista sjajan, može se reći da sam vuče svoju ekipu ka plej ofu, najstandardniji je, ostali se smenjuju. Nešto razmišljam, kako bi im savršeno legao Dzabari Parker. Nadam se da su povrede iza njega, sjajan je košarkaš.

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je momčino samo trpaj. Sjajna utakmica, a sad da vidimo da li Nuggets-i imaju šta je potrebno da ulete u PO. Baš zanimljivo.

Pohvala i za Bokija, odličan je bio.

ulica sezam

pre 6 godina

@penny hardaway
Gde ti vidis megalomaniju,narocito ti ne pije vodu poredjenje sa Djokovicem,kada je Novak dominirao nazivali su ga najvecim Srbinom posle Tesle,danas kada Jokic dominira pola komentatora mu lovi greske od igre u odbrani pa nadalje,da ne govorimo da za razliku od Novaka o Jokicu nema drugih vesti osim iz domena kosarke,niko ne zna kako mu izgkeda otac,braca,devojka...A od Divca je vec bolji,u trecoj sezoni je lider svoje ekipe sto Divac nikad nije bio,ima vise tripl-dablova nego Divac za celu karijeru i jos mnogo toga,mi zapravo jos uvek dovoljno nismo ni svesni njegovih igara i sta on znaci u najvecem cirkusu

CJ

pre 6 godina

Sprema se Marej da baca ona slobodna bacanja na kraju, samo jedno ako omaši sezona je gotova za njih...a Barton u reketu ćaska sa protivničkim igračem, smeška se lik.

Centarfor

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ санђак - Поени Јокића на задњих 10 утакмица БЕЗ ПРОДУЖЕТАКА : 15, 23, 17, 26 , 21, 25 , 14 , 29, 21, 32... Да набрајам даље? Јел видиш колико се брукаш и колико ниси у праву?! 👎👎👎

gogo

pre 6 godina

Pa svi bismo mi sto podrzavamo Denver da on ode u plej-of mada ce tamo realno, i ako se to desi, da prodje ko bos po trnju. U svakom slucaju sta god da se desi, cinjenica je da ce sigurno da zavrse sa pozitivnim skorom sto se nije desilo od 2013.te, da ekipa napreduje i da se igra solidan basket. Imali su stvarno dosta muke s povredama i to najgori moguci scenario: ne da se jedan igrac skroz polomi za celu sezonu vec prakticno skoro svaki bitan igrac na 7 do 45 utakmica (Jokic, Haris, Cendler i Milsap). U takvim uslovima moras da prilagodjavas ekipu i tu je Denver odradio jako dobar posao po mom misljenju. Cinjenica je da im odbrana nije najjace oruzje ali kao sto sam vec rekao na ovom forumu, tri kljucna igraca su 23 godine ili manje, pred njima je 8 do 10 godina prajm tajma, tu ce tek da ojacaju i da podignu odbranu. A tehniku i taktiku u napadu niko ne moze da te nauci u tim godinama, a Denver ima veliki potencijal tu. Da ima samo neko da pokupi ovog Farida, za recimo neku pristojnu trojku ili cak dvojku koja moze da igra trojku. Bogu plakati kako su promasili Micela iz Juta, trejdovali momka na pravdi Boga. Jest da je Lajls koristan radnik, ali mogao je objektivno tu Farid da odradi posao, motivisan je, mogao je 10-15 minuta da drzi tempo. A roster bi im bio mnogo zdraviji. Da zakljucimo, kako je los posao uprava odradila letos, sklapajuci neuravnotezen roster, to sto je Denver u poziciji za plej-of je vec na neki nacin cudo. Bogu hvala pa je Nidza tu!

sasa the red baron

pre 6 godina

CUDOVISTE:::
'
Kakva partija Nikole...
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom?
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni..
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru...
Mislim da gledamo u buduceg MVP...

akros

pre 6 godina

Nije Janis usporio, nego je isključen sa utakmice. Jokara je vrhunski pao pri kontaktu i iznudio faul napadu, a Janis na protestu oko faula zaradio i tehničku, a zatim i isključenje. Izgleda da je najlakše zaraditi isključenje u NBA.

box

pre 6 godina

@Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra

Nikola ne moze da popravi skocnost jer mu je tavka motorika i struktura tela ali skocnost mu nije ni potrebna. Zadivljujuce je okretan i hitar u pivotu i ofanzivni rad nogu mu je savrsen. Covek ima neverovatan osecaj i lucidnost i to je njegova prednost, preveliki atleticizam bi ga usporio u razvoju jer mu taj "slowmotion" dopusta da vidi igru bolje, to je nesto sto ima i Milos, brz na zemlji i kad obilazi coveka u piku a usporen na koraku toliko da moze da vidi i anticipira kako se igraci oko njega krecu.

rep srpska

pre 6 godina

kakav nadomak playoffa bice uzasno tesko da se dokopaju 8 mjesta tezak raspored imaju za razliku od pelicansa bice cudo ako udju u playoff

Nenad

pre 6 godina

ovo je strasno kako je odigrao...ulazi,asistencije sutevi za dva sutevi za tri...prosto se vidi da je u neverovatnoj kondiciji jer leti po terenu. Bravo Jokara

stevan

pre 6 godina

Steta za Dzabari Parkera sto je imao toliko problema sa povredama. Strasan igrac. Pre cetiri godine je bio drugi pik na draftu, iza Viginsa koji je bio prvi, a ispred Embida koji je bio treci. PS. i Jokara je bio na tom draftu (41. pik) ali je dosao godinu kasnije, pa je bio u ruki klasi sa KATom i Porzingisom

raci

pre 6 godina

Jokara pokido kao i obicno...Trenutno me najvise zanima doigravanje. kljucno je da pobede protiv Minesote u oba duela, mada Pelikansi imaju 4 poraza u nizu, mozda svima pomognu za ulazak u PO. Mislim da Juta prolazi, u opakoj su formi i gaze...
Denver ima sanse...

manga

pre 6 godina

Tuga je da ljudi pljuju covjeka koji je zabio 35 poena, kao nema odbranu bla bla, a da mu je odbrana top i da ne ubaci 5 poena bacali bi hejt zato sto nije zabio 20 koseva..

Aca

pre 6 godina

@Sandzak
Лако је дати 35 поена за 43 мин, и 13 скокова. То практично свако може. Просек од 18 поена, 10 скокова и 6 асистенција је исто због честих продужетака.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aco, 2. april 2018 10:14)

Ma da, to može baš svako ko igra košarku kao Nikola Jokić, a takvih je malo

Lala iz Banata

pre 6 godina

Kakva partija Nikole... 
Ovaj covek ne prestaje , i ako je ikad postojao Evropski igrac sa ovakvim standardom? 
Njegov sut za 3 je 40%, (bolji od Bogdana), a u proseku ima 6 asistencija(bolji od Milosa), sa 10 skokova i 18 poena ... Gotovo svi njegovi brojevi od prosle godine su nadmaseni.. 
NIkola igra kao da je 3 igraca u jednom, odavno da nisam video igraca sa takvom kosarkaskom inteligencijom i osecajem za igru... 
Mislim da gledamo u buduceg MVP... 

Ni ja odavno nisam video igraca da igra goru odbranu. Ja prosto ne mogu da gledam Jokica kada ga lako prolaze i bekovi i polupismeni centri. Ne razumem sta znaci to da pustis protivnickog igraca da postigne lagan kos jer nisi u stanju da se odvojis 2mm od parketa, a onda na drugoj strani dominiras nad Zellerom. 
Slazem se da je Jokic odlican igrac u napadu, ali se mora uzeti u obzir cinjenica da igra u nikada goroj NBA, bar sto se visokih igraca tice. 
Jednostavno uz Nikolu, Kazinsa koji su neka srednja klasa posto ih uporedjujem sa velikanima ove igre, ostali su sramota za NBA. 
Imate recimo Vucevica kojeg na EP unisti Rasko Katic. Sta tu ima dalje da se prica. Cela igra se svela na besumicno sutiranje trojki, naklonjen i sablonski sudijski kriterijum i gomilu gresaka u koracima, pa tako NBA vise lici na rukomet nego na kosarku. U Evropi se igra prava kosarka, ali igraju je poluamateri, tako da ni tamo nema mnogo sta da se vidi. 
Vise volim da pogledam dobar basket nego jednu NBA tekmu.
(baron, 02. april 2018 16:05)

Možda grešim, ali, čini mi se da je Nikola samo usvojio NBA sistem igre.
Ako bi odigrao odbranu, ne samo on, već I ostali "kako treba", retko koja utakmica bi išla preko 60-70 poena po timu...a ameri hoće zabavu, atrakcije, ne zanima ih odbrana. Uostalom za to I plaćaju.

JPR24

pre 6 godina

Luda tekma. Svaka cast za povratak u zadnjoj deonici. Jokic odlican. Marej pametno igrao. Milsap napokon da veze dobre partije. Sad sledi Indijana, tu da dobiju, i na jedan poraz od Minesote bi dosli. A posle Indijane upravo sledi Minesota, tu ce biti krljana i prebijanja ;) Doduse i zadnja u sezoni im je protiv Minesote, pa ako dobiju Indijanu, te dve protiv Minesote bi mogle da odluce, s obzirom da su prve dve izgubili od Minesote, nema tu ionako previse kalkulacija. A i Nju Orleans je u bunaru.. Imaju stvari u svojim rukama, pa sad sta bude.

веверица

pre 6 godina

@Kića
који си ти краљ и коментар ти је најјачи :)
ако и даље постоје коментатори за радио преносе, могу одма дати дају посао

dzhoni

pre 6 godina

Jokica svaki mec igra produzetke i lako je dat vise koseva..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 2. april 2018 10:03)

uz ivana ns mozda i najmanje inteligentna osoba koja pise komentare ovde...

darko04

pre 6 godina

Kako ukradena pobeda Denvera :) Milvoki je tacno Denver Istoka,Nikola odlican opet,u top je formi opet,samo nek nastavi do kraja sezone

Goran

pre 6 godina

Decko svaka cast. Steta sto ona trojka trojka za pobedu nije usla....Nek' ti Bog da zdravlja. I da te cekamo sa zlatom ispred skupstine. Sportski pozdav.

Smdrg

pre 6 godina

Pobede Oklahomu i Milvoki, a pre toga ih razbije Memfis... :D Samo cvrsto do play offa Nikola i ekipo, mi smo uz vas :) pogledali bismo jos koju utakmicu ! :)

Nikola

pre 6 godina

Kakve oscilacije obe ekipe.Milvoki ima +15,pa onda Denver okrene i oni vode +15,pa Milvoki opet okrene na +18,pa Denver to stigne i prestigne i pobedi.Sve u jednom mecu.Prosto neverovatno.U Evropi kad stignes jednom prednost od 15 razlike i pobedis bukvalno je cudo,a ne 3-4 puta da pravis serije od 30+poena prednosti kako jedni tako i drugi

Neko iz Banata

pre 6 godina

@Nikola
Nisu to toliko oscilacije nego razlika u klasi tj. kvalitetu igraca koji ulaze sa klupe,a pri tom broj suteva i napada ne moze da se poredi(oko 100 suteva naspram 60 u Evropi),tako da je razlika od 15 najgora za cuvanje sto je Denver potvrdio ove sezone sa autsajderima.Nema Jokica na terenu nema ni organizovanog napada vec iskljucivo soliranje Mareja i Bartona ,pa je razlika u pobedi i porazu stvar srece(da li ce Plamli odigrati vrhunsku odbranu,a ovaj dvojac pogoditi ono sto najcesce promase),a ne kvaliteta.Sto je narocito vidljivo otkad Haris je povredjen, Galinari je za Bartona Dzordan licno,sa Milsapom nisu dobili ono sto su ocekivali zbog objektivnih razloga(iako je klasa cak i u ovim godinama),jedina sansa za PO su 2 pobede protiv Minesote,inace vise srece dogodine.

Aleks

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))

Ivan NS

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 2. april 2018 11:10) #

Hoću, obećavam.

Steamroller

pre 6 godina

Odgledao sam citav mec jutros i mogu da kazem da je ovo bio jedan od najuzbudljivijih meceva koje sam odgledao u zivotu, a odgledao sam ih poprilicno. Prosto je neverovatno sta je pre svega Milvoki sebi dopustio da izgubi, 18 razlike na 7 min. do kraja, 7 razlike pred poslednji minut i 3 poena razlike i posed na 5 sekundi do kraja i sve to imn nije bilo dovoljno da privedu mec kraju. Jokic fenomenalan sinoc, pogotovo u odlucujucim trenucima. Sto se plej ofa tice, Denver ima pristojne sanse da ga izbori, sada su samo jednu pobedu iza Nju Orlensa koji je u blagom padu forme, imaju 4 poraza za redom, a obe ekipe imaju jos po 5 utakmica do kraja. Denver do kraja docekuje Indijanu pa Minesotu, onda gostuje Klipersima, pa docekuje Portland i u poslednjem mecu gostuju Minesoti. Sto se Pelikansa tice oni docekuju Memfis pa gostuju Finiksu, onda gostuju Golden Stejtu pa Klipersima i u poslednjem kolu docekuju San Antonio. Tako da se moze reci da Pelikansi imaju malo laksi raspored pre svega zbog naredne dve utakmice, tako da ako se tu okliznu a Denver dobije naredne dve na svom parketu, Nagetsi ce imati realne sanse za PO. Inace Denveru iz ovih pet meceva treba jedna pobeda vise od Nju Orleansa jer imaju bolji medjusobni skor, tako da ako obe ekipe budu imale isti skor na kraju sezone, Denver ce biti u prednosti.

dida

pre 6 godina

Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?
(Mare, 2. april 2018 09:38)

Ima na nbahd . net (sastavljeno :) )

Stara kuka

pre 6 godina

Ko su ovi ljudi što su ljubomorni na Jokića
(Falcao, 2. april 2018 09:43)

KOMSIJE!
(NeSaa, 2. april 2018 10:59)

Ma nemoguce :)

tocka

pre 6 godina

Mogu pobediti Pejserse. Prošli put ih je Oladipo rastavio na proste činioce, ali sad je tu Milsap i biće mu teže tako prolaziti kroz odbranu.
Minesota im baš ne leži, ali tu svašta može da se desi.

NNN

pre 6 godina

Bravo za Jokića i Denver, konačno su pokazali malo više pobedničkog mentaliteta, a imaju i dobre navijače, plavuša ispod koša vrišti za sve pare!

Mare

pre 6 godina

Ufff bas mi je drago kad su ovako borbeni i "na muci se poznaju junaci".., ali Baksi su im uvek bile musterije, a mislio sam da ce biti mnogo lakse, sad jos im i ne igra Cendler, polomljen mu nos bese + nezamenljivi Heris, tako da je ustvari ovo sjajno. Gledao sam negde do pola utakmice kada su vodili 9 razlike i ja mislio sad ce to oni lagano, kad ono.. i vec je pravilo postalo da oni mogu da imaju i 20 razlike, to se kod njih istopi za cas, ali dobro treba neverovatna mentalna snaga, jos onda i veca, ne posustati i ne udustati, svaka im cast! Tada je Kreg lupao banane, svi ostali bili solidni i ja rekoh ma laganica...ajd necemo za dalje, Indijana je veoma tezak protivnik, dobro je da su Nagetsi domacini i sto su i ovi igrali utakmicu juce, ali mogli su Klipersi to da jace odigraju..OKC se sastavila, ok, Sparsi odrali nezainteresovan Hjuston, i dalje bih ja da ispadne odvratna Minesota,i kako ih je lepo odrala Juta...videcemo. Pelikansi najblizi, ali sve je na Denveru, imaju teske utakmice. Da li neko zna gde moze da se odgleda repriza? Ja nadjem na sport-video org ua, to kucajte na gugl ima dosta snimaka, ali je pitanje da li ce biti ova, jel znate gde ima jos?

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Neverovatno je kako nezgrapno deluje Jokic u odnosu na ove ostale momke na terenu i opet im uvali 30+ poena. Svaka mu cast! Skoro svaki ulazak u dribling mi deluje kao da ce da mu ispadne ili pobegne lopta, a on je nekako dohvati i sprovede u kos ili podeli asistenciju. Definitivno jako inteligentan momak za kosarku. Snalazi se bas dobro u sistemu Denvera i mislim da ne bi bilo dobro da prelazi u neku drugu ekipu. Ako mu ponude dobar ugovor za naredne sezone, definitivno bi trebao da ostane i uz par pojacanja da postanu solidna playoff ekipa.

Djorgo

pre 6 godina

Momak igra genijalno, to je jasno. Pitanje je da li i koliko može da podigne skočnost, i igru u odbrani (ovde će verovatno pomoći iskustvo). Sa time bi verovatno bio medju 3 najbolja centra u NBA.

fergi

pre 6 godina

Na 7 minuta do kraja Milvoki je vodio 18 razlike, na oko minut do kraja vodili su 8 razlike.. a onda Denver uspeva da smanji na 3 razlike na 6 sekundi do kraja i još imaju napad za produžetak.. Loptu prima Milsap i ona mu ispada u aut..
(Kića, 02. april 2018 08:00)

Brate gledao sam celu tekmu i u ovom momentu gasim komp i idem da spavam... gledam statistiku, 5 sec. do kraja,Milsapu ispala lopta, napad za Milvoki, jos jedan izgubljen mec Denvera, odoh u krevet. Auh sta sam propustio :)))))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 2. april 2018 10:45)

Bas tako. 6 sekundi do kraja i u napadu Milsapu lopta ipada u aut? Napad Milvokija bez uspeha i u poslednjim sekundama Marej fauliran za 3, sudije gledaju snimak i slobodna bacanja. On pogadja sva tri i produzeci. I Milsap i Marej pa i Jokic, u 3/4 nisu igrali dobro, puno su promasivali u sutu. Milvoki je pogadjao i igrao dobro i imali su 18 kosa prednosti. I onda pocinje preokret, Denver smanjuje razliku. Nisam procitao da je neko pomenuo da je Janis zaradio iskljucenje, tehnickom. Ostao je na 18 poena . U tom trenutku Nikola je imao 17 koseva. U produzecima Denver stize na +7 trojkom Nikole i nekako ocuvaju prednost i pobedu. Realno, teska i cudna utakmica.

Teo asistirao, Bogdan pogadjao

pre 6 godina

Mozete da napravite analizu za preostale utakmice Denvera(5). Sta je potrebno da se desi da Denver prestigne nekog od konkurenata(Minesota, Pelikansi, Oklahoma). Bila bi zanimljiva analiza, posebno zato sto Denver igra dve utakmice sa Minesotom...a i sve ostale su sa plej of ekipama.

Mare

pre 6 godina

samo da pitam ako se denver izjednaci sa pelikanima u pobedama ko ima bolji skor to mi je promaklo
(bart simpson, 02. april 2018 12:23)

Vodi Denver 2:1, Denver je NW divizija, Pelikans SW, tako da su odigrali svoje medjusobne meceve.. i gledao bi se medjusobni skor, i Denver bio tada bio 8, a NO deveti.

Mare

pre 6 godina

Sta je naredni kriterijum nakon medjusobnog skora, sta se gleda? Npr. ako pobjede Minesotu obe, medjusobni skor bi bio 2-2!? Hvala
(Batanga, 02. april 2018 14:39)
Two-Team Tiebreaker:
1. Better record in head-to-head games
2. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
3. Higher winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Higher winning percentage in conference games
5. Higher winning percentage against playoff teams in own conference
6. Higher winning percentage against playoff teams in opposite conference
7. Higher point differential between points scored and points allowed
Three-Team Tiebreaker:
1. Division winner (this criterion is applied regardless of whether the tied teams are in the same division)
2. Best head-to-head winning percentage among all teams tied
3. Highest winning percentage within division (if teams are in the same division)
4. Highest winning percentage in conference games
5. Highest winning percentage against playoff teams in own conference
6. Highest point differential between points scored and points allowed

Prevedeno : Denveru savrseno odgovara da "juri" NO Pelikans jer nisu u istoj diviziji i imaju 2:1 i u slucaju jednakog broja pobeda/poraza bili bi ispred njih. Problem je taj sto se Denver nalazi u po meni najjacoj NorthWest diviziji sa Portlandom, OKC, Juta, Minesota, i tu je Denver poslednji. Ako bi Denver bio izjednacen s MIN ili Jutom tj sa 2:2 u medjusobnim koji s Jutom vec ima, tj ako bi imao i 2:2 sa MIN, verovatno bilo bi ultrazanimljivo - Juta ima 7pobeda i 8 poraza u tim medjusobnim duelima sa svim ekipama iz te divizije(!!), MIN 9-5 i Denver 7-6, ALI Juta jos igra i to poslednju utakmicu sa Portlandom, MIN imaju 2 sa Denverom, a Denver ima 3 - te 2 sa MIN + Portland. Svakako MIN ima najbolju poziciju ako bude izjednacen sa nekom ekipom.

T-Gear

pre 6 godina

Meloun je jedan od najgorih trenera u NBA trenutno... Do kraja produžetka je ostalo negde oko 25 sekundi. Denver vodi 5 poena prednosti i Meloun se odlučuje da pojača odbranu uvođenjem Bizlija i Krega umesto Jokića i Mareja. Naravno u takvim momentima protivnik pokušava sve osim mirnog i pozicionog napada, košarkaši Milvokija se zaleću ka košu i postižu ga bez ikakvog otpora Denverovih košarkaša. Tek onda nastaje totalni haos i konfuzija i lopta dolazi u ruke neiskusnom Bizliju koji je naravno odmah fauliran. Iz njegovog unezverenog pogleda se jasno video strah i nesigurnost. Posle prvog promašenog bacanja, Meloun uvodi Nikolu. Posle drugog promašenog bacanja u veoma kratkom roku Milvoki postiže koš ponovo bez velikog otpora košarkaša Denvera i onda po meni dolazi do velike greške broj 2 trenera Melouna. Umesto da Bizli koji je još uvek bio u igri otrči i izvede loptu ispod koša zaleće se Nikola Jokić onako po default-u i samim tim eliminiše sebe kao odličnog izvođača slobodnih bacanja. Valjda je trener debelo plaćen da u takvim situacijama razmišlja umesto igrača? Naravno odličnom odbranom košarkaši Milvokija su ponovo blokirali sve osim Bizlija i lopta ponovo stiže do njega i ponovo ga šalju na slobodna bacanja. Sva sreća pa je oba puta bio precizan a u sledećem napadu je odigrao FENOMENALNU odbranu na Džabari Parkeru na šutu za 3 poena i Denver nekako dobija meč.... Trener Meloun je pravi majstor da izgubi dobijen meč i da zakomplikuje pozitivan momentum svoje ekipe.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Znaci tom logikom Jokic bi trebao imati prosek 300 poena i 200 skokova po utakmici da bi mogao u rang sa Novickim

ivan78bg

pre 6 godina

@baron
Ako ne gledas onda napamet komentarises?Ili si mazohista pa volis da gledas ucenje i pritom imas toliki visak slobodnog vremena.
Nikola je poboljsao igru u odbrani ove sezone i to dosta.Uostalom to pokazuje napredna statistika.Nije vrhunski odbrandbeni igrac ali nije vise ni rupa u odbrani.Za losu odbranu denvera su daleko vise krivi bekovi.Ali ti se odlicno razumes u kosarku pa to i valjda sa vidis?Sa druge strane Jokic je napadacka masina u vrhu NBA po vise parametra.I to u samom vrhu okruzen sa top 10 igraca NBA.Problem Denvera je sto ima odlicnog trenera ali odlicnog defanzivnog trenera a treba i odlican ofanzivni trener.Denver ima napad koji je samo iza GS i Hjustona.Sa offanzivnim trenerom moguce da bi iali najbolji napad u NBA!

Vladimir

pre 6 godina

@Joe

Pošto voliš da pametuješ jedna informacija za tebe, i za ostale, košarka je TIMSKI sport. Neće tim pobediti zahvaljujući pojedincu, može on biti Džordan lično, ako nema pomoć saigrača. A svaka čast Jokiću na igrama u poslednje vreme. Vidi se da želi plej of. Samo neka nastavi. Uz dosta sreće i znanja Denver može do doigravanja.

Matori61

pre 6 godina

Kada na Vikipediji otvorite stranicu Denver Nagetsa na engleskom, za poslednji period koristi se izraz Nikola Jokic era. Dakle, stavlja se u istu ravan sa Mutombom, Ajversonom ili Karmelom. Kao ĉoveka koji skoro pola veka prati košarku mene to ispunjava ponosom.Posle Divca i Peje to je naša treċa velika zvezda u NBA i to u njegovoj tek treċoj sezoni. Ako ga posluži zdravlje samo nebo je granica.

Mare

pre 6 godina

Ima na RTS-u repriza "Montevideo bog te..."ako ti sta znaci.
(Centarfor, 02. april 2018 10:05)

Mislis repriza reprize reprize x X reprize

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ иван нс - А шта ако Денвер уђе у плеј-оф, хоћеш ли се барем овде јавно извинити? Ево и ја се придржавам правила... 🤔

milos

pre 6 godina

mislio sam da ce to biti jos jedna u nizu izgubljenih utakmica koje su bile vec dobijene,posle onakve druge cetvrtine,neverovatan pad u nastavku,ajde reko da odgledam do kraja i gle cuda,svaka cast mareju,nije bilo lako pogoditi tri bacanja pod pritiskom,pogotovo sto nije u predhodnim utakmicama bio na nivou,i opet u produzetku drama na 1 min do kraja 7 za denver i skoro da ih stignu,bizli masi dva penala i baksi stizu na poen pa ponovo bizli,a cela klupa milvokija se odusevila,pa nije to plamli da opet promasi,i zadnji napad parker se namesta da kao bizli napravi faul pri sutu za tri,covek samo digo ruke,a on nesto mase glavom kao da je bio faul,e sad da li ce se geri vratiti i batler za minesotu tu se lomi denver sve ima u svojim rukama,ako dobiju sve mogu i do 6 mesta,ali sa njima se nikad ne zna,pozdrav

bg leprikoni

pre 6 godina

@Alisa u zemlji cudesa
Ti si naveo ukupnu statistiku Novickog za skoro 20 godina karijere i da Jokic ne moze da se poredi sa njim jer logicno nema te brojke,a posto je Jokic tek trecu sezonu on bi dakle morao imati,lupio sam 300/200 prosek po mecu da bi mogao da se poredi po toj logici.Niko ne misli ovde da je Jokic bolji nego sto je Novicki ikada bio vec je na dobrom putu ako ovako nastavi da bude bolji od njega,jedino poredjenje jeste sa trecom sezonom Novickog i tu su vecina parametara na strani Jokica.Slicna stvar je i sa Doncicem koga porede sa Drazenom i ostalim nasim velikanima,niko ne tvrdi da je bolji od njih vec da ima preduslove da to postane jer oni nisu bili taj nivo sa 18 koliko danas ima Doncic.I dokle vise sa prizivanjem "bolje proslosti",konstantno potcenjujemo gotovo sve velikane danasnjice od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Vestbruka umesto da uzivamo u njihovim majstorijama dok su na vrhuncu