Petak, 23.03.2018.

19:15

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija!

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

372 Komentari

Sortiraj po:

Vita

pre 6 godina

SPORT I POLITIKA

Prvi evropski trofej za samostalnu Srbiju su osvojile rukometašice Naise, a na puta do trofeja su eliminisale kosovski Vlaznimi iz Đakovice. Taj protivnik je bio jedan od najslabijih u Čelendž kupu, a do četvrtog kola su došle zahvaljujući Rukometnom savezu Srbije. Kao I ovih dana, tako je I tada srpska vlast rekla da naši klubovi ne smeju da igraju protiv kosovskih. Kikinđani su prihvatili savet i zbog toga izbačeni iz Evrope. Sreća pa su ‘’neposlušne’’ Nišlijke izašle na crtu Vlaznimiju I lagano prošle dalje.
Istorija se ponavlja, pa tako sada devojčice sa Kosova I devojčice iz Srbije (totalno je nebitno za njih da li je ‘’Kosovo Srbija’’ ili ne) ne mogu da se igraju, jer neko misli da tako treba. Taj neko nije uložio ništa u razvoj srpskih reprezentativki, ni vreme, ni energiju , ni novac, a našao je za pravo da im ne dozvoli da se takmiče.
Doći će dan kada će I neko bitniji od očigledno nebitnih devojčica, voljom žreba na megdan kosovskim sportistima. Da li će država imati isti odnos prema vaterpolistima, košarkašima, odbojkašima, fudbalerima, Štepaneku, Španovićki…
Zar nije lakše izaći im na crtu I pobediti ili časno izgubiti?

Alexa

pre 6 godina

Azerbejdzan i Jermenija ne igraju zvanicne meceve zbog osetljive situacije. Ovo je provokacija EHF naravno. I trebalo je ranije da urade nesto . Da lobiraju, da se povuku pre turnira.... ovako smo sami sebe stavili u los polozaj, kao i uvek kasnimo....hej? Prihvatamo organizaciju turnira na kom ucestvuje kosovo???? Ne prihvatas organizaciju, i ne dozvoljavas EHF da nas zreba sa njima???? Ili smo potpuno nebitni, sebi prvo, naravno.

Sve ima cenu

pre 6 godina

Nikad Kosovo ne moze imati reprezentaciju, ni po cenu izvacivanja!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 23. mart 2018 22:42)
Kosovo ima ima reprezentacije u skoro svim sportovima, a nas izbacuju ako ne igramo sa njima. Jesi li zadovoljan?

hm

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.
(Pera, 23. mart 2018 19:43)

Jeste. Nema ih dva miliona, ali ni dvesta hiljada koliko je on napisao.

neutralni felsh

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje. 
(ranko, 23. mart 2018 22:27) 


odlican komentar! od-li-can!

Vladimir

pre 6 godina

РСС је морао бити корак испред овог проблема! Требали су препустити организацију овог турнира некој другој земљи на време, како не би до овога дошло. Огромна штета је направљена српском рукомету и нашим играчицама које ће остати без једног непроцењивог искуства. Целокупно руководсво РСС-а треба поднети оставку због овога. Оно што су Албанци урадили нама у квалификацијама за ЕП у фудбалу са дроном, сада смо урадили сами себи

Pedja

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.
(Alex, 23. mart 2018 22:26)
KiM je po ustavu nasa pokrajina pa mi nije jasno po kom to zakonu nije dozvoljeno da reprezentacija igra sa pokrajinom?! Ranije su i klubovi i reprezentacije igrale protiv pokrajina u mnogim sportovima. Drugo, igracemo mi sa njima u svim sportovima k'o bele lale, videcete da ce biti tako. Trece, naterace oni nas da organizujemo takve meceve visokog rizika kao sto se vec desavalo i muva nece smeti da se cuje.

Стеван

pre 6 godina

Коначно један прави потез државе везан за Косово као илегалну државу.
Али узалуд кад по коментарима и минусима видим да је овим данашњим јадним Србима битнија једна утакмица него нациионални понос. Нажалост изгубићемо Косово,одавно смо народ без националног осећаја и не заслужујемо државу. Много је мало правих Срба у овој земљи, ова генерација је потпуно изгубљена. Остаје нада да ће нова покољења вратити свој национални идентитет.

voodoo

pre 6 godina

Svaki potez bi trebao da ima rezultat u ovakvoj jednoj pre svega politickoj situaciji, u kojoj sport nema mnogo vaznosti ocigledno. Sa tog gledista rezultat i strateski znacaj poteza nase vlasti je relativno smesan, mi smo suspendovani, necemo igrati ni jedno takmicenje, Kosovo nije i najverovatnije ce ici na svetsko prvenstvo zbog manjka konkurencije sada. Nase odbijanje da igramo ne menja da smo prethodno dozvolili da se Kosovo udje u Ehf i tu sada nema nazad, vreme za takticke poteze je bilo pre tog ulaska, ovo sada je samo lupanje glavom o zid. To sto su pristali prvo na sve i da se organizuje ovde, nisu ni trazili da se iskljuci u zrebu mogucnost da budemo u istoj grupi, a mogli su i najverovatnije bi im izasli u susret, nego do poslednjeg momenta cekali i onda ministar policije procenjuje da je losa bezbednosna situacija prakticno dan pred je zaista providan i amaterski potez. Ocigledno je da nasoj vlasti sada potrebna dramatizacija situacije oko Kosova, nemaju bas vise tema za kampanju, pa se ponovo intezivira Kosovo, inace svi znamo da nikome nije u interesu da se status Kosova zaista i resi, tako da to i ne treba ocekivati u skorije vreme.

Mirni !

pre 6 godina

Želeo bih da, umesto komentara, doznam odgovore na sledeće :
Od kada se zna žreb takmičenje , kada je doneta odluka o domaćinstvu turnira , znaju li se protokoli kod organizovanja međunarodnh turnira ?
Mislim da bi odgovori pokazali mnogo toga a najviše to kako je politika odvojena od sporta !

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Zoran

Podelili ste nam lekcije o patriotizmu iz udobne udaljenosti mrske i zle zapadne Evrope ili jos odvratnije Amerike (moguce je da gresim). I jos kazete da ste zbog nas primitivaca (gruba generalizacija koja sluzi za diskvalifikaciju a ne znaci ama bas nista) napustili drzavu. Te lekcije bi imale tezinu da ste otisli da zivite na Kosovo, da na delu dokazete svoj patriotizam. Ovako, sem krupnih reci u Vasem komentaru nema vise nista. A toga bar ovde ima koliko hocete. Samo reci, nigde dela.
Utakmica je trebalo da se odigra jer zivot prolazi i ide ma koliko se mi trudili da ga zauzdamo. Neke devojcice su, zbog jeftinih politickih poena, uskracene da igraju utakmicu za koju su se spremale. Setite se kako je prosao Cavic kada je na postolju nosio majicu sa natpisom Kosovo je Srbija. Ostao je bez medalje zato sto je zadovoljio hir nekog cinovnika. Kako se drzava oduzila Cavicu verovatno svi znaju. Zabijanje glave u pesak niti ce resiti, niti popraviti poziciju Kosova a moze da donese da se zbog ovakvih odluka mnogi mladi odluce da napuste drzavu, prestanu da igraju za reprezentaciju ili se odluce za drugu (sto u rukometu i nije neka novost). Jer zasto bi bilo ko bio taoc politike koja sluzi za ubiranje jeftinih politickih poena s jedne strane, dok s druge Kosovo predstavlja izvor bogacenja za privilegovane pojedince. U svemu tome nema interesa Srbije, Srba i Srpskog naroda koji zivi na Kosovu. Zato je ova odluka licemerna i pokazuje svu nemoc drzave kada treba da se ponasa kao svaka organizovana i uredjena drzava. Za unutrasnje prilike ovo je predstava za desetku i jos jedno zamajavanje gradjana trivijalnim stvarima.

Mister No

pre 6 godina

"Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST
(Maximus, 23. mart 2018 22:07)"

Izlazim na glasanje redovno, glasam protiv vlasti. Ali realno, kakav je izbor u opoziciji? Ne zameram mnogo ovima sto ne izlaze.

Zoran

pre 6 godina

pratim ovu vest od kako je lansirana. dok nas nisu suspendovali svi su podrzali ovde u komentarima odluku vlade. Sada kad su nas suspendovali svi se pravite pametni. Tipicno za Srbe. A da je doslo do utakmice i nereda i da su se sukobili Srbi sa Srbima ( citaj-policija i navijaci) svi bi ste onda oeli po policiji i drzavi kako je doslo do toga i kako se tucemo zbog nepriznate drzave i otete pokrajine ikako ovo i kako ono. Sad vam odjednom ne smeta ni to da u sopstvenoj drzavi bez i jednog razloga protiv takozvane drzave kosovo igramo i bez publike i bez himne i bez zastave? pa da li je moguce da smo toliko jadan narod i toliko licemerni? pa nije ni cudo sto su nam oteli kosovo i sto sa nama ni jedna republika ukljucujuci i to kosovo nije moglo. bigu hvala napustio sam zemlji zbog takvih i nikada se u zivotu vratiti necu a vi primitivci razmisljajte i dalje ovako..to je tu jadnu srbiju i dovelo do ovakvog polozaja. da su dusan lazar a kasnije karadjordje i obrenovic i misic i stepanovic ovako razmisljali nas kao naroda nikad ne bi bi bilo ali vi sto ste ostali cete se potruditi da izgubimo i obraz i veru i drzavu. idite na kosovo i dajte albancima pogace i vodite ih turisticki kroz srbiju pogotovo kroz juznu da ih upoznate sta ce biti njihovo u narednih 100 godina.

Pedja

pre 6 godina

Ovo je dokaz da se kod nas vodi slepa politika. Sad cu dobiti gomilu minusa ali videcete, igracemo mi sa Kosovom u svim sportovima i to vec za koju godinu. Alternativa je da se izolujemo i da nas izbacuju sa svih takmicenja a to ipak mislim da necemo uraditi. Videcete, igracemo sa Kosovom u svim sportovima i to uz drzavna obelezija.

BGD

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
(srba, 23. mart 2018 19:32) Ja ne znam šta se čudiš, to su Dačić i Vučić potpisali u Briselu! Samo se sprovodi politika iz vrha države.

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.   
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)   


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu. 
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04) 
Верујете да је једна утакмица вреднија !?
(смена страже, 23. mart 2018 22:23)


prvo, ne radi se o jednoj utakmici nego o malo vise, jer smo suspendovani i diskvalifikovani.

Lanister

pre 6 godina

Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!
(miCa, 23. mart 2018 22:55)

Verovaatno si jos mlad pa ne znas, ali nazalost zivot jeste divlja suma u kome vladaju zakonu dzungle. Kada dodjes u odredjene godine shvatices da su u zivotu najbolje prosli oni "prepisivaci iz škol", bahati koji ne prezaju ni od cega. A na kada se gleda na globalnom nivou, po pravilu najbrutalnije i najratobornije nacije najbolje prolaze. Albanci i jesu uzeli Kosovo ponasanjem iz dzungle. Kako? Vecinska Eu je shvatila da postoje dva izbora nakon rata na Kosovu, prvi jeste da ne priznaju isto i privole Srbe i Albance na razgovore pod okriljem rezolucije 1244, ali su im Albanci jasno stavili do znanja da ce ratovati do istrebljenja ako ne dobiju svoje. Treba li EU decenijsi rat u na Balkanu? Ne. Druga opcija je priznati Kosovo i privoleti Srbe na razgovore. Racunalo se, s pravom, Srbi su ipak civilizovaniji, pristace na pregovore itd. I sta se desilo? Pricam o periodu nakon sto je Kosovo proglasilo nezavisnost. Toliko o tome koliko se danas isplati biti dobar i posten.

negde drugde

pre 6 godina

Zar nije moglo da se organizuje negde drugde da igraju ako im je toliko stalo. Ja licno nikad ne bih igrao za reprezentaciju kada bi ovako nesto doslo da se desi. Ali to po strani, znali su da to nece da se desi, zasto su prihvatili prvo a drugo zasto nisu imali opciju B.
Sve lici na isceniranu situaciju kako bi nas izbacili.
Koji sport je sledeci

alban

pre 6 godina

Rusofilija bolest najmilija

Svaka cast tebi covece, tako razmisjaju civilizovani ljudi a i pravi rodoljubi jedne zemlje. Tvoj komentar jedan od retkih koji zasluzuje sve pohvale.

dusan

pre 6 godina

Sudeci po vecini komentara, ova generacija nece vratiti Kosovo i nije u stanju...Doci ce neke bolje generacije kojima ce biti bitniji nacionalni ponos i dostojanstvo nego neko takmicenje po svaku cenu...

netko

pre 6 godina

i tako..

drzava koja je clanica Un i postoji vec puno puno godina je ostala bez ucesca na svetskom prvenstvu i jos ce ko zna koliko vremena biti suspendovana.
a druga drzava koju pola sveta ne priznaje ce nastaviti kvalifikacije i mozda i ucestvovati na prvenstvu.
usput mozemo da zaboravimo nakon ovoga na to da mi organizujemo nesto.

svaka cast kako su resili nasi ovo. stvarno necemo igrati sa kosovom, al necemo ni sa drugima.


ps.
ima jos reprezentacija koje su trebale igrati kod nas ovaj turnir.
sta cemo snjima? zamislite kad onom evrpoljaninu koji zivu u miru sad moras objasnjavati koji je kod nas cirkus i da je zbog politike uzalud doso u ovu nedodjiju. jos ako roditelji iztih drzava vide one navijace i ostalo nikad decu kod nas pustit vise nece.
samo pravimo sebi stetu stalno.

T

pre 6 godina

A šta smo se gurali da organizujemo turnir uopšte ako je moglo da se vidi da će biti problem? Sada nam je savez suspendovan, veliki uspeh, zaista.

ides

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.
(kruder, 23. mart 2018 19:48)

Miješaš lončiće dečko. RS nije član niti FIFA-a niti UEFA-a niti će to biti, pa tako nema mogučnost ni igrati međunarodne utakmice. Kosovo jest! UN je nebitan tu.

Aлександар

pre 6 godina

Зашто је само наша репрезентација суспендована? МУП је забранио све утакмице а савез је хтео да игра. Нико из нашег савеза није рекао да неће да игра утакмицу. Може да се одигра на неком неутралном терену. Зашто би поступак полиције био директно повезан с контра мером према неком спортском савезу?

Перица

pre 6 godina

А сада да видимо ко стоји иза нас... Неће се ово завршити само на овоме.

arbitraža

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?
(Mare, 23. mart 2018 20:25)

Državu imamo samo "na papiru" a i njega smo pogazili kad smo prihvatili organizaciju ovog turnira sa tzv.selekcijom Kosova! Čemu onda ova maskarada od strane policije? Izmanipulisane su mlade sportistkinje kao i ceo narod, uostalom! Po komentarima smo i dalje "podeljena" nacija, i dalje lutamo između razuma i emocija dok svet ode daleko ispred nas! Lično, ne podržavam ovaj potez od danas!

Nik

pre 6 godina

Sta vas sve ovo cudi i pali. EHF je bukvalno privatna asocijacija slicno i kao EL u kosarci. Priznaju sve i svakoga za pare, mozes da menjas reprezentacije kao gace itd itd. Glavnu rec vode ljudi koji su dali pare a ne savezi. Savezi cute i nemaju bas neku ulogu jer ako ovi ukinu pare nema vise ni rukometa. U vaterpolu je slicna situacija i sve konce drze Italijani i malo Spanci jer da nema njih i njihovih para vaterpolo bi se ugasio.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.
(ranko, 23. mart 2018 22:27)
Bravo legendo!!!

Maximus

pre 6 godina

Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST

bojan

pre 6 godina

Klasicna veza podzemlja i politicara.. politicari naredili svojim odanim voinicima da naprave protest i ovi to i uradili.. unesto da se sve ranije resilo.. steta za mlade devojke nisu one nista krive

miCa

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja(goran, 23. mart 2018 19:19)Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
(forest, 23. mart 2018 20:52)
Tvoj komentar je sustina naseg nestajanja kao naroda! Lako je preko tudjih ledja da se junacis, u ovom slucaju zaista neduznih devojcica. Ne damo KiM ali da ratuje vojska i narod koji nisam ja. Ajde da ukrademo ideju, projekat... i uzmemo sve zasluge, ajde da kritikujemo iz tople fotelje, na roditeljskoj grbaci jer ne moramo da se mucimo i radimo...
Mani se decko povrsne psihologije na nivou osnovca koga maltretiraju vrsnjaci, on im dopusta a oni nastavljaju. Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!

realno

pre 6 godina

... prihvatis se organizacije sa poznatim uslovima, onda odlucos da premestis dogadjaj na drugo mesto , i na kraju ga otkazes ... pa sam bi sebe nesposobnog suspendovao.

mrmlj

pre 6 godina

kao i uvek - jedni skupljaju jeftine politicke poene a drugi snose posledice. sram vas bilo pred tim devojcicama kojima ste uskratili mogucnost da se sportski bore i takmice! prvobitno nasim, a u istu sitaciju ste doveli i te devojcice sa kosova, iz norveske i slovacke (bese), mada njima samo privremeno.

смена страже

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.  
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)  


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04)
Верујете да је једна утакмица вреднија !?

ranko

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.

budale

pre 6 godina

Odlično ste pokazali preko leđa dece kako njihov trud i treninzi ne znače ništa a guzonje iz saveza će i dalje sedeti u svojim foteljama. A nemojte sutra da se čudite kad ta deca odu da igraju za nekog drugog ko ih neće ispaliti. Da li se to žrtvovanje isplatilo? Nije, sve ide dalje samo bez nas.

zvezdarac

pre 6 godina

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.
(zjaka, 23. mart 2018 20:53)

MUP je zabranio i ostale utakmice devojčica s Kosova tako da RSS i Srbija neće skoro videti neko takmičenje.

Bacvanin

pre 6 godina

Kladim se da nece biti nikakvih "potencijalnih sukoba" na utakmicama izmedju Kosova i drugih ucesnika ovog turnira, koji se odrzava u Srbiji.
Ljudi, ako prihvatamo da ne sprecavamo sportke utakmice Kosova, onda to vazi uvek i svugde, i u Srbiji i u inostranstvu. To podrazumeva da pihvatamo naziv drazava, njihove zastave kao i himne.
Nije niko primoravao Srbiju da podpise da nece sprecavati Kosovo da ucestvuje u sportskim dogadjima.

analiza

pre 6 godina

"Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet."
(Dušan)
Da imamo nekog pametnog na celu sporta,taj bi odustao od organizacije kvalifikacija cim se saznalo da postoji mogucnost da u Srbiji zaigra i Kosovo.Ali,nemamo.Zato je ovo DRUGI put da u zenskom RUKOMETU nasi timovi stradaju,prvi put je to bila ekipa pre par godina-kojoj su zabranili da igra sa kosovskom ekipom i naravno,ispale su.A posle toga muska ekipa Radnickog pobedila ekipu s Kosova i nikom nista.Dakle,u rukometu imamo na vlasti teske i nesposobne budale.


"staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu."
(neutralni felsh)
Samo da napomenem da je Jevrejima trebalo vise od hiljadu godina(skoro 2000)da se vrate u Izrael i Jerusalim.Oni i dan-danas imaju Zid placa,ostatke svoje proslosti,gde se mole.Dakle,nisu odustali od "kamenja".Zato su i zasluzili da se vrate nazad.

Alex

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.

Mića

pre 6 godina

Prava srpska Parada ponosa - udri glavom o zid po svaku cenu!
Hajde da nam nameste Kosovo u kvalifikacijama i u košarci, pa da kažemo zbogom instituciji srpskog sporta!

Pop

pre 6 godina

Dok mlade devojke imaju zabranu da igraju utakmicu u isto vreme pretsednik sedi i pregovara za istim stolom sa ratnim zlocincem Tacijem u Briselu.

Ramadan

pre 6 godina

Eh pa cuj sada Vucica kako se opravda ispred Mogerinija kao Ja sada bi potpisao ali vidis da 49 huligana nisu dali decu da igraju pa cak i su pevali pesmu za Kosovo.
* Cirkus...sramota.
Vratise kuci i kazi im NE NE I NE pristajemo na nista i tacka. Sta kukate 20 godina.
Niko ne moze na silu da te tera da potpises nesto ili priznati. Hoces Rusiju podrzi se Rusiju sta tu ima spora.
Ali hoce fondove od Evrope i te prestavlja kao uspeh vlade i ostao sjednu nogu u Moskvu a drugu u Brisel.
Pa nemoze to stalno...doslo kraj. Odlucite gde hocete ???

analiza

pre 6 godina

Mene samo zanima,da li bi MUP Srbije smatrao da treba da se odlozi mec izmedju reprezentacija Srb i Kosova,recimo,u fudbalu,za,recimo,kvalifikacije za Sv.prvenstvo ili Evr.prvenstvo?Ili bi smatrali da treba ipak da se igra?
Jeste li primetili da SAMO u tom rukometu nase devojke,pre svega,budu kaznjene(koliko se secam,i jedan nas zenski klub je tako eliminisan iz Evrope,pre nekoliko godina)?Sta rade nasi predstavnici u rukometu?!Zasto uopsta DOZVOLJAVAJU da budemo u istoj grupi kvalifikacija?Zar ne postoji neki legalni mehanizam u EHF da se izbegne takav scenario?

V. B.

pre 6 godina

Baš nas briga za Svetsko prvenstvo! Valjda je skuplja država od sportskih trofeja?! Ima naroda koji su spremni da trpe i sankcije i bombardovanja, a da ne predaju pedalj svoje zemlje ili pogaze svoje nacionalno dostojanstvo!

remax

pre 6 godina

Znači suspendovaće nam sve redom sportske saveze, samo kad nas žreb prvi put spoji sa Kosovom?
Ili možda neće, videćemo šta ćemo činiti od slučaja do slučaja.
Sramota, igraju se ljudi države.

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet. 
(Dušan, 23. mart 2018 19:21) 


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.

dd

pre 6 godina

@doki
A zašto se taj IHF tako igrao sa Srbijom? Zašto nije tzv. državu smestio u neku drugu kvalifikacionu grupu? A mogao je da je hteo da odvoji sport i politiku. A drugi par cipela je nesposobni Božidar Đurković i ostali bumbari iz RSS-a koji nisu reagovali na vreme. I što nisu podneli ostavke posle bruke na prvenstvu u HR. I mnogo čega drugog.

alienware

pre 6 godina

Pocelo je narode.Da objasnim,dobra rezia,sve unapred pripremljeno.Zato niko nije gladao protiv,ostali uzdrzani.Zatim se kad se izvukao zdreb,nista .Onda odjednom otkazano zbog volje naroda.Kao ono sa vozom,krivi Kosovari sto ce da napadnu voz .Isti sablon da narod krivi Kosovare,sejanje mrznje opet.

doktor

pre 6 godina

Da li narod zna sta hoce? Prethodnih dana samo ste pisali i govorili kako je sramota da se ta utakmica igra,kako drzava bi trebala da zabrani da se igra ta utakmica,kako nasa vlada,vucic,rss i ostali moraju sve uciniti da se ne odigra i onda kada to bude tako onda odjednom drugacije misljenje.. Znali ste svi od pocetka kakve posljedice mogu biti od zabranjivanja igranje utakmice.. Tako da saberite se i konacno skontajte sta vise zelite

kripto-kusur

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja. 
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19) 

Igrali rusi na OI u Koreji
(Srbenda iz Srbije, 23. mart 2018 20:23)


Nije dobro formulisao pitanje. pravo pitanje glasi da li bi i jedna država na svijetu, ne samo EU, igrala u SVOJOJ DRŽAVI bez svoje himne i nacionalnih obilježja? pogotovo sa "državom" koja je nastala nasilnom secesijom od te iste matične države u kojoj se utakmica igra.

tamo daleko

pre 6 godina

ovavkvo blamiranje gradjana zemlje srbistana je jedan od razloga sto ljudi odlaze.
ovim potezom su i ove devojke postali kandidati za odlazak. moze li im ko zameriti?

Nsn

pre 6 godina

Meni se cini da se sve ovo radi kako bi narod sam odustao od KiM...da nam se smuci vise i da priznanje shvatimo kao olaksanje...i onda ga priznamo i nista se ne promeni, necim drugim ce nam mazati oci...bice nam bolje kad mi budemo bolji.

sou program

pre 6 godina

Daj majke ti sta pricate.....RSS je sve znao sigurno i ranije pa zasto nije odmah ,kada je izvuceno Kosovo, prepustio organizaciju drugome i postedio nas ove sramote(sramota je sto su sve ove djevojke dosle da igraju a onda se ministar sjetio da otkaze). A ovo sto je EHF dozvolio da se Srbija i Kosovo sastanu u grupama je tek sramota, ali od njih se i ne ocekuje bolje.....

John

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.
(Marko NBG, 23. mart 2018 20:56)

Ne, ne, ne... Ja kažed "tako i treba" jer nisu uradili ovo što si rekao. A to nije isto kao samo reći "tako i treba".
U fudbalu je sređeno da ne igraju: Jermenija i Azerbejdžan, Rusija i Gruzija, Španija i Gibraltar. Mislim da su uspeli da se izbore da ne igrraju ni Srbija i Kosovo (čini mi se i u košarci).
Tako da najpre treba postaviti pitanje zašto rukometni savez nije učinio nešto po tom pitanju, ako već nisu mogli da spreče prijem Kosova?
Da li zato što su nesposobni ili zato što nam je tamo ugled, značaj i uticaj na nuli (ili u minusu)?
Drugo, ovo nije prva ovakva blamaža.Prvi put je bilo na klupskom nivou (i opet ženski rukomet) - naše (valjda iz Kikinde) trebalo da igraju sa Kosovarkama i savez zabranio. Kosovarke prošle bez borbe. U sledećem kolu izvuku opet naše (ne bi me čudilo da je neko namestio žreb da ih nauči pameti) i onda je savezu došlo 8 glavu (zna se odakle) i pustili su da se igra...

Doki

pre 6 godina

Mislim da se tako ne bi igrala ni deca u osnovnoj školi kao što se naši političari i Rukometni savez Srbije igra sa međunarodnim organizacijama za sport. Zašto je uopšte prihvaćeno učešće u takmičenju u ghrupi sa nepriznatom državom. Šta se htelo pkazati sa prihvatanjem takvog takmičenja sramota.

Gile

pre 6 godina

Ako. Mi smo najbolji u teranju inata.... na svoju štetu. Kosovo ce na kraju da se kvalifikuje, a mi ćemo ponosno da ih gledamo na TV.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srba, 23. mart 2018 20:45)

Ne bi ni zano da se ovo igra da nije doslo do problema , sad cemo svi da gledamo prvenstvo juniorki kosova i norveske , to jest jedno 3 milijarde ljudi na planeti posto je to za tebe izgleda najveci svecki sportcki dogadjaj. Ne lupaj molim te to ni roditelji te dece ne gledaju . Jedina greska je sto je uopste nas savez pristao da odrzi ovo takmicenje ,kada su vec znali ko ce biti ucesnik . Sada lepo taj ko je sve ovo organizovao da popije suspenziju i novcanu kaznu jer je on za sve kriv , i naravno zatvorska kazna zbog nepostovanja i krsenja ustava nase zemlje .

Goran

pre 6 godina

"Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (forest, 23. mart 2018 20:52) "

Je li, majke ti, a šta radimo prethodnih 28 godina? Klečimo, puzimo, kukamo, cvilimo, sistem vrednosti nam se srozao ispod prihvatljivog minimuma i teško da će se ikada opraviti. Do pre desetak godina smo se još i nadali nekoj smeni generacija, a onda smo shvatili da smo i mlade generacije zatrovali i da su od nas naučili samo ono najgore. Kosovo nije naše od 1999. godine, nemamo ama baš nikakve ingerencije na toj teritoriji, a čak i da ih imamo ingerencije - nemamo ni blagog pojma šta bismo s njima radili ... i ti još pričaš kako ne treba klečiti. To je kao iz vica sa prostitutkom, koja sa gađenjem odbija da peva posle odrađenog osnovnog posla.

"Ja da ti pevam?!?!?!?"

Bane

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.
(HARIS, 23. mart 2018 19:43)

O falim te Boze normalnog komentara nekog nepristrasnog.
Naravno da je EHF to trebao da uradi i naravno da je sve planski uradjeno jer su u toku intenzivni pritisci na Srbiju da prizna Kosovo....da ne duzim, 10 godina te tzv sile ne mogu da uguraju Kosovo u UN i sada se vec suska o njihovoj nemoci i porazu njihove diplomatije. Zato su nam seli na grbacu da nas slome do kraja godine i koriste i koristice svaku priliku da nas ponize, nateraju da recimo igranjem sa kosovom indirektno priznamo njih kao drzavu i sl. Pa sta mislite kako su isti dan pripremili odluku i saopstenje....sve je iscenirano i samo se cekalo da nam pokazu sta ce biti ako i na visem nivou ne priznamo Kosovo.

Djordje NS

pre 6 godina

E, sad devojke naše reprezentativke nemate više ni šta da čekate niti čemu da se nadate u ovoj zemlji apsurda nego pasoš u ruke i paljba odavde u bilo koju reprezentaciju koja vam ponudi angažman. Tako treba da bude dokle god budemo imali na vlasti one iste ljude što su uništili živote i mladost mojim generacijama a kao što vidimo na gomili primera ništa im nije problem da to isto učine i sa vašim. Ostanite jedino ako se zadovoljavate ovim njihovim objašnjenjima, sendvičima i paštetama sa likom svevišnjeg.

nesss

pre 6 godina

zar nije bilo bolje pobediti ih sa 30 gola razlike? Zar ćemo dozvoliti da, ubuduće, uvek kad treba da se igra sa kosovom budemo suspendovani i kažnjeni...i dokle?

Pop

pre 6 godina

Ta ista vlada Srbije je svojim pregovorima dozvolila da to Kosovo bude tu gde jeste,sad tu decu zamajavaju nesto. Zasto niste bojkotovali sva takmicenja u svim sportovimA gde nastupa Kosovo ako vec zelite da pokazete dostojanstvo. Nego sad trenutno vam ta situacija odgovara,ko vas ne zna..
Zalosno je to sto ti mladi ljudi nisu sigurno glasali za vas na izborima,kako u Srbiji tako i na Kosovu. Zato su oni ti koji su trebali da odluce da li ce da igraju ili ne. Pustite mlade ljude da zive,oni se sigurno ne mrze osim ako ne vide to i ne nauce od odraslih.

zjaka

pre 6 godina

"the remaining matches between Norway, Slovakia and Kosovo are expected to be played without any further issues.

The schedule of the remaining matches, without Serbia’s participation, remains unchanged for the three-day event."

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.

putujevropo

pre 6 godina

dok opozicija trlja ruke i likuje, vucic je vrv dobio jos jedno 50.000 glasova na republickom nivou... samo ostro i dostojanstveno... ne moze niko da nas ponizava... sto se mene tice nikada vise necu biti da udjemo u EU.. samo Rusija makar i korenje jeli.. nadam se da ce ovakvih biti preko 50% na nekom referendumu...

Марко

pre 6 godina

Није министар погрешио што је отказао овај турнир, погрешио је што није ставио катанац на РСС.

Bojan

pre 6 godina

Ova vlada prvo dozvoli ili prećutno toleriše učlanjenje Kosova u međunarodne sportske organizacije... a onda otkaže utakmicu sa Kosovom, zbog ćega našu decu izbace iz kvalifikacija.
Nesposobniju vlast nikada nismo imali.

SouthP

pre 6 godina

Au covece pa koga briga za sport pobogu? Neverovatno je koliko je politizovan toliko banalni cin modernizacije gladijatorskog. Cak ce i te devojcice verovatno osecati razocarenje iz nekog razloga kao da ne postoje bitnije, vrednije i zdravije stvari za baviti se u zivotu. Daleko od toga de se ne treba baviti sportom ali instrumentalizovati ga i koristiti kao oruzije u politicke ili(sivo) ekonomske svrhe je za svaku osudu! O maltretiranju i izivljavanju unad tom decom na treninzima necu ni da govorim. Izvanredno izopacen sistem vrednosti.

Zurkolomac

pre 6 godina

Puna podrska drzavi. Ovako postupati i u drugim zivotnim sferama i prema ostalim "prijateljima" Srbije. Dosta je bilo sa omalovazavanjem i ponizavanjem Srbije. Doci ce i nasih 5 minuta...

Alooo bree

pre 6 godina

Milošević tadić vučić dačić pa dokle više bre da zbog vaših gluposti i glume hrabri momaka koji odu na kosovo kada im dopuste da dodju pune nam glave i vraćaju u nazad sve više i više dokle bre alooo dokle

Bane17

pre 6 godina

Neka smo bar u tom malom domenu pokazali da nas niko neće ponižavati u sred naše zemlje! Žrtvovali su Srbi mnogo u svojoj istoriji al nisu dali na obraz i čast!

Stefan

pre 6 godina

Jadno je sto ovo neko posmatra kao bilo kakvu pobedu nase drzave, diplomatije.
Maskiranje stvarnosti neobrazovanom narodu i manipulacija istih trenutnom politickim vrhu ide jako dobro. Ali razumeti ljudi da ovo otkazivanje nema nikakvu tezinu
Navodno je pokazan cvrst stav i odbijanje nase vlade da se igra protiv tkzv. Kosova , a sa istima se pregovara u Briselu dugi niz godina. Sto tamo nemaju taj cvrst stav, sa kim se tako pregovara.

bmiles

pre 6 godina

Ovo vec postaje sarada!Svetskim i Evropskim organizacijama u sportu nije mesto da se donose politicke odluke (prvo bez obelezja zemalja,zastave, himne,videli smo to u slucaju Rusije na Zimskim Igrama),vec da unapredjuju sport!Ocigledno da su pale na ispitu kad su dopustile to!Jedino u nasem slucaju i dalje forsiraju bacajuci nas u blato i cosak sta god da uradimo!Vreme je da jasno kazemo da necemo igrati protiv drzave koja nije priznata od strane UN.Dvostrukim arsinima je vreme da se kaze NE.Znaju kakve smo naravi i to uveliko koriste a mi bi bar trebali da naucimo kako ih nadmudriti!Ovako prvo prihvatanjem igre bez obelezja,pa zbog sigurnosti preselenja u drugi grad,da na kraju nismo sigurni za bezbednost dajemo samo povodom da nas kazne sto su na kraju i ucinili!A devojke i mozda jedna generacija unistena zbog politickih igri kako to opravdati?Milion dolara pitanje,zar ne!?

London

pre 6 godina

Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.

idite na Kosovo.... u manastire ;)

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)

Aha, inace da smo igrali ovu utakmicu i manastiri i Kosovo bi bili nepovratno izgubljeni. Ovako ce da nam vrate ne samo manastire, nego i Kosovo, jos koliko sutra. Bravo! Odlicno si to povezao.

Dobar poznavalac materije

pre 6 godina

Ako neko misli da je žreb slučajno ispao ovakav, onda žalim slučaj.
Ali je očigledno da frikovi iz EHF bolje poznaju nas od nas samih.
Kao po starom, dobrom srpskom običaju, setili smo se da uradimo nešto 5 minuta kasnije, i sada naše devojke ispaštaju. Kosovo ovo dobija službenim rezultatom, verovatno se neće plasirati, ali će ih u PR dočekati kao nacionalne heroje. Pobedili su Srbiju u sred Srbije.
I šta sad. Botovi i one "patriote" što su se okupile ispred hale će da brane hrabru politiku našeg vrhovnog komandanta i dragog nam ministra, bez da se pitaju zašto je RSS glasao za prijem Kosova u EHF još pre nego što je Divac i OKS glasao za njih u MOK. E, pa evo vam, glasali ste da njihova deca igraju, lepo, ali, da li ste istovremeno glasali i da naša deca ne igraju?!

Srbenda iz Srbije

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja.
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19)

Igrali rusi na OI u Koreji

Komša

pre 6 godina

@Željko
Govori se o sportu,zato Divac (prvo).On je,protivno našim interesima glasao da ekipe Kosova mogu da se takmiče u međunarodnim takmičenjima.Mi tu odluku moramo da poštujemo ili da se pomirimo sa sankcijama (kao Grci zbog Makedonije) ali onaj ko odgovoran mora da odgovara.
Isto važi i za predstavnike RSS.
Znači ,bavimo se ovde posledicama,Stefanovićem, umesto lepo da izvedemo pred sud one iz RSS koji su odgovorni - da li je glasao protiv,bilo ko od njih da Kosovo postane član međunarodne rukometne federacije? Naš predstavnik je bio suzdržan! Nije branio interes Srbije.Šta bi uradio Španski predstavnik? Glasao bi protiv,branio interes Španije,makar izgubio.U protivnom bi prošao kao Pućdemon.
Bolje da odgovornost vežbamo na rukometu nego na važnim državnim pitanjima.Za primer.
Ovde su i huligani i ogorčeni građani i devojke rukometašice i Stefanović i rukometašice Kosova nebitni - bitni su sportski funkcioneri koji su donosili odluke i moraju da snose odgovornost.
I tako šalješ poruku - može svako da odluči na štetu Srbije i dovede nas u situaciju da moramo da pošrujemo nešto što je protiv našeg interesa ali posle će da odgovara.

Sram

pre 6 godina

Sve vas sram bilo. Zamislite kako se te jadne devojke osecaju. Spremale se da daju maksimum i mozda cak i odu na SP, a vi zbog vasih debilarija i nacionalnog ponosa ste im to onemogucili. Sram vas sve bilo.

Notorious

pre 6 godina

Kad je Kosovo primjeno u MOK,tu je Bio kraj...Posle stvari idu po automatizmu,prijem u sve sportske asocijacije I punopravno clanstvo.
Sto se Tice turnira,to je lakrdija!
Trebalo je ranije otkazati meceve kao organizator,na vreme prebaciti domacinstvo na drugog I gotovo.Utakmica se igra negde drugo bez himni I zastava,RSS ne pije suspenziju,devojke igraju I to je to!
Koreanci kroz sport sednu jedni s drugima,a ovamo sport pravi bruku.
Vaterpolo ministar out,ili da naredi MUPu da sprovede akciju Sablja 2.On se ne pita sa resorom koji pokriva,a pri tom obavestava javnost da ide za Sloveniju,sramno!

Marko NBG

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.Još angažovati svoju "vojsku"=navijače.Kao da SC u Kovilovu,livadi u nigde nije mogla da "odbrani" ona silna policija što je raspoređena uz pančevački...
Još će EHF da eliminiše sve selekcije.
Da nije tužno...
A veliki vođa AV potpisuje...

BeKo

pre 6 godina

Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.
(Otac koji je ratovao 99, 23. mart 2018 19:49)

"Mržnja se nikad ne smiruje mržnjom, već jedino njenim odsustvom. Ovo je večni zakon".

 Gotama Buda

Dare

pre 6 godina

Uu bas nas briga, treba sad uskratiti gostoprimstvo i Svedskoj, Norveskoj i Kosovu i kraj price.Sve im se bre udovoljava, i sad jos dodju da te ponizavaju.Nema vise, prekinuti sve pregovore, zamrznuti ovaj status, i nek stoji do boljih vremena.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Necu valjda da saljempoliciju da biju ljude po kovilovu ahahahaha. Pa ja zivim 8km od tog centra a da nije napravljen pupinov most ne bi imao pojma gde je. I malo ko iz BG zna. Da idu da prave problem gde igraju neka zenska deca. Da, da...Politicka odluka. Vucic je kriv za suspenziju.

Aleksandar

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato sto u Briselskom sporazumu koji je potpisao Dacic sa kolegom Vucicem pise da Srbija nece sprecavati da Kosovo pristupa medjunarodnim institucijama. Samo vi pljujte Divca, dok glavni krivci za to po treci put su izabrani.

niknok

pre 6 godina

Pa naravno da je trebalo da posaljes policiju da zastiti sportiste od huligana i kriminalaca. Bravo ministre! Sjajan uspeh! Zlatna medalja za glupost.

Kapetan Kuka

pre 6 godina

Bravo za potez Vlade Srbije.
Oportunisti, strasljivci, pod laznim plastom pragmatizma. Vi koji ste spremni na svaki oblik ustupka i predaje drzavne i tudje privatne svojine, samo da ne bi ugrozili sopstveni komfor i sebicluk. Da li vi shvatate da pitanje KiM nije samo pitanje istorije, tradicije, kulture i identiteta Srpskog naroda (sto bi vi sve dali za jedan dobar selfi na korumpiranom fb), nego da je to pre svega IMOVINSKO PITANJE drzave Srbije i njenih gradjana. Alo, bre, ne radi se o bilo kakvim ljudskim pravima Albanaca ili Srba (boli ona stvar vladare EU i za jedne i za druge), nego se radi o ogromnom materijalnom bogatstvu, rudnom, mineralnom, hidroloskom i geostrateskom, koje je zapadna vojska nezakonito otela da bi je predala u privatno vlssnistvo i korist bandita koji zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj funkcionera u SAD, NATO i sl. da bi se dokopali koncesija i krvavog profita (politicari-biznismeni, Olbrajt, Klark i drugi lopovi).
Da li ce Ukrajini namestiti da igra sa RF? Nece. Ukrajinu teraju da ni u snu ne ide na kompromis, nego da mora da silom vraca teritorije na kojima je narod referendumom odlucio da nece da zivi obespravljen u siromasnoj Ukr nego hoce da zivi ravnopravno u bogatijoj Rusiji.

Xman

pre 6 godina

Za sada nema botova. Cekaju tekst da im se izdiktira. Za koji minut komentarisanje ce biti besmisleno u moru komentara kratkoimenih botova.

iznogud011

pre 6 godina

Nije mi jasno kako u jednom sportu ne moze..u drugom moze...
Plivaci i plivacice sa Kosova nastupaju na mitinzima sirom Srbije. Deca se druze i takmice...

cheprtuljko i chevojchica

pre 6 godina

Nek nas suspenduju. Valjda vise vredi obraz i zemlja gde su ginuli preci od utakmice rukometa. Ta evropa je dno dna i da bog da nikad ne usli u to licemerno drustvo. Mi smo za njih otpad. Ja sam srecan sto su nas izbacili. To je prvi pametan potez Srelakovica kojeg inace ne podnosim bas nesto..

Edukacija

pre 6 godina

Neki ovde napadaju Divca. Godpodo, u pravilniku MOK nigde ne pise da zemlja koja se prima mora da bude clan UN.Ima pet zemalja medju kojima su Palestina, Americka Samoa koje su clanice MOK a nisu UN. Za prijem u MOK dovoljno je da su clanica pet svetskih sportskih saveza.EHF uz stonotenisku federaciju je medju prvima prihvatio Kosovo

djuro

pre 6 godina

@Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.
(London, 23. mart 2018 20:37)

Sigurno bolje i to , no da nose medalje Soroša i tvoje najdraže Sonje Biserko...

VS

pre 6 godina

Sta ce sve radi sa zamrzite biti ono sto jeste. Ne na otkazivanju, nego na odnosu prema onome sta se dogadja. Citajte sta pisete. Nece vam biti bolje ako KiM bude drzava, niti ce Srbi dole bolje zivjeti. Nece vas biti, a drugi koji jos imaju nesto postovanja prema vama, nece ga imati vise. Tesko je kada neko kaze za sebe da je to sto jeste dijagnoza.

Tera

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baron, 23. mart 2018 19:42)

Koja se opet ponavlaja sad sa sve podrskom dobrog dela naroda. Srbi narod koji rodjen da ga samaraju, dok on svoju glupost poistovecuje sa hrabroscu.

Mare

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?

Sikter

pre 6 godina

Nedužne devojčice Srbije i nedužne devojčice Kosova koje ni trunke nisu krive - ni jedne ni druge zbog političkih idijotizma obe strane, jedine plaćaju cenu. Sram vas bilo i jedne i druge. Pustite decu i sport i manite se ćorava posla... u skupštinama se glupirajte gde ste se i navikli... i u Beogradu i u Prištini.

PeruN

pre 6 godina

Pa nije ovaj turnir pao s marsa već je ugovoren prije koliko već mjeseci.Što su uopšte iz RSS inicirali da budu organizatori turnira ako su znali ishod žrijeba,ako pak nisu što nisu naknadno odustali od organizacije turnira?Kada je došlo do nezadovoljstva javnosti uslijedila je državna režija i "spontano" okupljanje profesionalnih navijača u službi države da bi nakon toga "patriotska vlast" poentirala zabranom i pričom da neće tući svoje ljude koje je i organizovala da se "spontano" okupe,a kolateralna šteta su ispale juniorke.

zukikg

pre 6 godina

Hahahhahahaha...I ako su nas izbacili...Kad se politika umesa i nas inat...ma sve mi mozemo i znamo....ahahhahahahahh...21.vek covece, a mi u 12. i dalje

sempervivum

pre 6 godina

Можда нисам пратио довољно ову тему, али ми никако није јасно како је могло доћи до следеће 2 ствари:
- да будемо у истој квалификационој групи,
- да се турнир (са тако састављеном групом) игра у Србији.
???!!!
Ту нешто смрди.
Ову спрдња је могла претходно да се спречи, али је неком изгледа била потребна оваква представа...

Vladimir

pre 6 godina

Mi večito radimo protiv sebe. Umesto da su odmah otkazali domaćinstvo turnira. I šta sad? Da li je moguće da toliko nesposobnih i glupih ljudi radi u RSS? Hoće li sada podneti svi do jednog otkaze zbog ovoga? Sve je moglo biti drugačije ali zašto ne bismo sami sebi kopali rupu. To je većina iz ove države doktorirala.

qwamo

pre 6 godina

@varda
Druže,kosovo su prvo prodali srbi koji su živeli dole, a sada žare i pale po srbiji, pa posle tvoj vođa. Ako se ne sećaš, mama Merkel je tražila da Tadić potpiše Kosovo, on je rekao: ja to ne mogu. Ona: ima ko može. I posle godinu ipo, došao je taj na vlast.

VardaPFK

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

A da ti ja uđem u kuću i kažem da je od sad moja, a ti igraj domine sa komšijom?

Milan

pre 6 godina

Eto im drzava sa zvezdicom pa nek se igraju. Sport se i igra zbog publike, a ne zbog svinjarija koje su umislili zapadnjaci. Sto se mene tice treba da se izadje iz rukometnih organizacija... kao i sa puta u EU.

qwamo

pre 6 godina

Sad nećemo igrati, za koji mesec dramaturg izlazi na jednu od njegovih konferencija i kaže da je Kosovo ipak samostalno jer su ga prodali strani plaćenici i domaći izdajnici, a tako je i Amerika odlučila. U istom govoru kaže da će plate i penzije biti povećane, jer nam je bdpatcm porastao u odnosu na somaliju za čitavih 1.00000009%,da su se stekli svi uslovi i da su srbiju rasprodali žuti. Narod u transu zbog plata i penzija, Kosovo su već zaboravili posle 2 minuta i ljube tv. Neki će i reći kako ih je briga za Kosovo, bitno je da sledi povećanje od 1000dn. A posle izbori i opet svu u krug. Pozdrav dobri ljudi

Goran

pre 6 godina

I ja sam bio protiv odrzavanja utakmice. E sada koja je skrivena poruka odluke EHF. Ovako ce proci i drzava Srbija u slucaju nepriznavanja Kosova. Vucic je preuzeo obavezu na sebe da prizna Kosovo i ocigledno je vrijeme isteklo. Svaka odluka suprotna pruzetim obavezama je automatska suspenzija.

harwy

pre 6 godina

Pa ako dobiješ organizaciju turnira za koju si se dobrovoljno prijavio, onda je red i običaj da ga organizuješ po svim pravilima: To znači bezbednost sudionika i publike, kompletan protokol (zastave, himne, itd). Ovo je vrlo loše za kompletan srpski sport i za buduće kandidovanje Srbije za domaćinstvo međunarodnih sportskih susreta.

NNN

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato što su to vučić i dačić potpisali Brisleskim sporazumom
(i uz to Divac nije bio na tom zasedanju MOK-a)!
Sledeće pitanje?

forest

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)

Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...

Dragana

pre 6 godina

Ovo nikako nije smelo da se desi. Savez je trebalo da otkaže organizaciju turnira kada su videli da nam je Kosovo u grupi. Mislim da bi bila manja šteta. Zašto uporno radimo sami protiv sebe? Nisu mi jasni ljudi koji podržavaju ovo otkazivanje. Zar treba sami sebe da eliminišemo iz svega? Da nas nema nigde kao u doba sankcija? Setite se OI u Barseloni i kako smo tamo učestvovali. Pominjete inat? Pa šta nam je taj inat dobro doneo? Shvatite da je Kosovo primljeno u sportske organizacije. Šta treba da radimo? Da bojkotujemo sva takmičenja? Da bojkotujemo Olimpijske igre? Da naši sede kod kuće a oni da se takmiče svuda? Kakvo je to dostojanstvo? Nikakvo. Time bi samo uništili naš sport. Nadam se da ovo nije početak toga.

Albanac sa Kosova

pre 6 godina

Ne sekirajte se ništa, dobri ljudi. Sad će Rusi i Kinezi da urgiraju i vrate nas na takmičenje. Proveren info !
(mr čović i dr terzić, 23. mart 2018 19:42)

:) CARE :D

Željko

pre 6 godina

Zašto krivite Divca? Pa zar nije u Briselu potpisano da Srbija neće ometati Kosovo u pristupu članstvu u međunarodnim organizacijama? Znate ko je to potpisao pa udarite na njega,
Lako je bilo potpisati, sada je problem kada to treba sprovesti. Mi smo kao diplomatsku pobedu predstavili što neće biti himne i zastave Kosova, pa makar ne bilo ni himne i zastave Srbije. I?
Himne i zastave Kosova će biti ali u Đeru u Mađarskoj, ali naše neće-nigde.
Ako ste stvarno principijelni, izađite izsvih organizacija u koje Kosovo uđe i prekinite diplomatske odnose sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Lako je bilo junačiti se na Crnoj Gori i Makedoniji. Pokušali smo se osvetiti u tzv. dešavanjima naroda, ali s,o u oba slučaja proplivali.
Kosovo je igralo kvalifikacije za SP u Rusiji pa što niste istupili? Bili su u geupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom i svitrala im himna.

asdf

pre 6 godina

@Bane, prijatelju pa mi smo sami sebe ponizili, ne smes da sviras sopstvenu himnu, i nesposoban si da obezbedis utakmicu. I ovo je potpuno ocekivan rezultat - zabranili smo da se odigra utakmica, normalno je potpuno da nas diskvalifikuju. To sto smo mi mentoli pa ne umemo nista da odradimo kako bog zapoveda, tu nam niko nije kriv sem nas samih. Zao mi jedino devojcica, ni krive ni duzne u celoj ovoj prici.

Sv Georgije

pre 6 godina

Podrzavam odluku drzave. Nazalost ispastaju djevojke,i to je uzasno,ali hoce da nas ponize maksimalno,Evropa i SAD.Mi jesmo mali i nikakvi,ali moramo se trgnuti negdje,nekako,bilo kako..

Savatiye

pre 6 godina

Još jedna briljantna pobeda naše patriotske vlasti.
Sreća pa ove mlade rukometašice nisu naše i ne bi dobile 30 golova razlike.
Ali ko može bolje od doktora znati šta je za nas bolje!
A mora se ispoštovati i stav ekipe koja je vrlo zaslužna za izborne pobede SNS-a. Vrh delija, grobara, firme, radovaca i ostalih..

kris

pre 6 godina

Samo naivni misle da je ovo slučajno. Sve je to planirano. Kao tobož danas se donose odluke o zabrani, juče o premještanju u Kovilovo. Pa kad su izvučene grupe? Kad je određeno domaćinstvo? Zar se susret sa Kosovom nije mogao mudrije i sa više diplomatije izbjeći? Naravno da jeste, ali ovako se pokazuje kao neka principijelnost i patriotizam. Srbin sam, živim van Srbije, ali me srce boli za Srbijom ko je vodi!

Key and Peele

pre 6 godina

sve u sluzbi duplih vesti, kako bi inali cime da pokriju onu gorcu.

pre neki dan pare za bebe, sutra ce informer da skarlice kako ne damo na obraz i cast, po cenu medalje. joj, zivote.

baron

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.

ccc

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Pa ovo je politički, smišljeni auto gol Srbije, da bi ti i tebi slični rekli AJ DA IH PRIZNAMO, da bi igrali sport.
Nemoj da se zezamo, ove navijače je moglo sprečiti. Pa šta ako se biju sa policijom? I to je deo posla.

Кики

pre 6 godina

.... шта су та деца крива? Суспендовати тог нашег “стручњака” који се прихватио организације такмичења знајући ко све долази .... типична политика ‘90, како и не би кад су на власти исти људи ...

nikol dž. femija

pre 6 godina

DIVNO. To su one price da Kosovo nije uslov svih uslova.

PAMETNO. TO SRBIJI NI NE TREBA.
SPORT I NIJE SPORT, ODAVNO.

DUCI SIMONOVIC je car za sva vremena.

Alooo bree

pre 6 godina

Sad nek vulin dačić vučić stefanović igraju žao mi je te dece što ispaštaju zbog naših političara koji pokušavaju evropi da glume kao što to rade nama to je evropa momci svoje gluposti prosipajte po srbiji

Blenta

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!

Millennium

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

I oni su napravili državu i etnički je očistili od nas.

peca

pre 6 godina

Još jedna naša velika pobeda,pa vi opet glasajte za iste. Dok nas jednom više ne bude. Umesto da su te iste naše devojčice pobedile sa 20 razlike i pokazale im klasu, opet se politika meša. Pa zar niste vi isti koji zabraniste utakmicu u koaliciji sa Tacijem i Haradinajem na Kosovu.

Deadpool KG

pre 6 godina

Lepo je to što se tiče nacionalnog interesa, ponosa i integriteta. Ali meni je žao devojčica koje su imale priliku da nose nacionalni dres i ostvare svoj san. Mislim da su deca i njihova prilika i sreća preči od ponosa.

Peace

pedja

pre 6 godina

Jedino ispravno je da RSS Srbije sad napusti EHF i da ugase reprezentaciju. Klubovi neka postoje kako bi neki naši igrači mogli da odu preko da zarade neki dinar i to je to...

Kg

pre 6 godina

E pa jel ce biti nekih ostavki sada? Od saveza do onih koji su dopustili ovu situaciju. Devojke sta da vam kazem,menjajte reprezentaciju ako mozete, Od srca vam zelim to!!!

Goran 023

pre 6 godina

Treba samo da ispoštujemo ono sta piše u Briselskom sporazumu - a za neupućene to je sa Srbije i Kosovo treba zajedno da idu ka člansku EU i da jedna drugu ne sprečavaju na tom putu. To je potpisano pre pet godine i treba da je poštuje sa obe strane. Lepo stoji potpis Dačić-Tači. Aferin!

ides

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!
(Ultras Crvena Zvezda, 23. mart 2018 19:24)

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!

Marko

pre 6 godina

A jel bi samo neko pogledao originalnu vest na EHF sajtu. Ko iole razume engleski, razumece da pise. EHF nas je kaznio zato sto se vrh drzave umesao u sportsku manifestaciju. A zna se kakav je stav svih svetskih organizacija, kada se politika mesa u sport. Znaci sve je jasno kao dan. I par pitanja.
1. Ko se nasao pametan da se kandiduje za turnir, a zna da Kosovo dolazi?
2. Ko je i sta je ministar policije koji uzme za pravo da otkaze utakmicu?
Ostala pitanja, suvisna...

Milan

pre 6 godina

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom, 23. mart 2018 19:40)
Probajte da se bavite vrhunskim sportom pa će te videti.I za to su potrebne godine i godine rada.

115

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !
(antiDebil, 23. mart 2018 19:28)

Potpišeš briselski sporazum gdje si se između ostalog obavezao da ćeš formirati zajednicu srpskih opština, i onda se desi da zajednice nema, niti će je biti. Mislim da je to mnogo veći problem od toga da li će neka Fljora igrati rukomet.

p.s. nađi mi jednog albanca koji kritikuje svoju vlast zbog nepoštovanja briselskog sporazuma.

svašta...

pre 6 godina

ljudi se i dalje listom čude zašto je Srbija uopšte pristala da organizuje turnir na kojem će igrati tzv. Kosovo. ako stvarno ne vidite da je to naređeno "odozgo", da bi se opipao puls za mnogo veće korake, onda deinstalirajte windowse, prodajte kompjutere i odjavite internet.

Dejan

pre 6 godina

Bilo nam je krivo kad su Hrvati slišli sa podijuma, Kad nismo otišli na olimpijadu u Barcelonu, kada nismo igrali Evropsko u fudbalu, tražili smo svaki put da se ne meša sport i politika, uz Ruse smo kad ih svi pljuju, a sad se ponašamo isto.
Ova Vlada je Albancima dala sve što ima treba da bi bili na korak do priznanja.
A sada izoluje sopstvenu decu iz propagandnih razloga.

počuča

pre 6 godina

hahahah pa ova EU je nasjsmešnija tvorevina na svetu. Pa kad se već sastali iz EHF-a i doneli odluku o diskvalifikaciji? Odnosno odluka doneta mnogo ranije.

ukrstenica25

pre 6 godina

sve vam smeta, kad su trebale da igraju, kad nisu, sad kad su suspendovane... bila bi zanimljiva ta utakmica bez navijaca.

Komša

pre 6 godina

Ovo mora da rezultira krivičnom prijavom protiv Vlade Divca jer je glasao za pravo učešća Kosova u međunarodnim takmičenjima.
Dalje,krivičnom prijavom protiv predstavnika RSS koji je bio suzdržan kada je dotvoljeno RSK da bude član asocijacije (federacije).Ukoliko to nisu samo njihovi lični stavovi onda krivične i protiv onih iz RSS i OKS koji su ih sa takvim stavom poslali na sednice međunarodnih sporskih organizacija.
Zarim krivična protiv svih članova RSS koji su odlučili da Srbija igra protiv dela svpje teritorije ,bez svoje himne i to pokušali da predstave kao diplomatsku pobedu.
Ako smo normalna država moramo da kaznimo o e koji su postupajući protivno Ustavu skrivili da dođemo u ovu situaciju a ne da se bavimo ovima koji su prerili prekidom i Stefanovićevom odlukom.
Idluku o duskvalifikaciji prihvatiti ali glavne krivce kazniti po našim zakonima.
Nadam se da postoji osnov za krivično gonjenje.

realan19991

pre 6 godina

Pa jel su Vucic i Dacic potpisali briselski sporazum gde se kaze da necemo zaustavljati Kosovo ka clanstvu u bilo kojoj organizaciji. A sad im kao branimo da igraju. Moramo prvo da znamo sta hocemo.

xxx

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Kosovo nije Srbija. Bolna istina za sve nas. Kad to prihvarimo, biće nam lakše, bolje i moći ćemo dalje. Ovako, samo smo u klinickoj depresiji.

analiticar_amater

pre 6 godina

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29) #

Ne nismo zbog inata dobili bombe nego zbog mnogo kompleksnijih stvari koje ti ocigledno nisi u stanju da razumes. Iz istog razloga ti verujes da je ona saka navijaca koji su inace i pod kontrolom ove vlasti, uzrok otkazivanja utakmice. Uostalom, porediti razloge bombardovanja i otkazivanje utakmice je zaista za posebnu analizu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.

Gde ja živim

pre 6 godina

I šta sad? Hoće neko nešto da kaže? Da se možda izvinite rukometašicama? Sram vas i nas bilo. Dokle će bre mladi koji nešto znaju da ispaštaju zbog notornih neznalica. Kosovo je trebalo rešavati još pre 100 godina, a ne danas. Svi su okolo pravili planove za budućnost samo se mi pravili blesavi. A sad se pravimo kao jaki i stabilni.

Devojke idite odavde. Ja sam čovek za ovu državu, nigde drugde ne bih voleo ili mogao da živim. Vi niste. Nema ovde života za normalne ljude. Da se ne ljubimo.

Иван Грозни

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

За све оне који коментаре почињу и завршавају са хммммммм.
Утакмица против селекције Каталоније одиграна је уз сагласност шпанског фудбалског савеза. Исто као што фудбалски савез БиХ треба да да сагласност за међународне утакмице селекције Републике Српске.

gremlin

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...

Millennium

pre 6 godina

Ovo je iznad sporta. Nikada i ni pod kakvim okolnostima ne igrati sa terorističkom tvorevinom nastalom na okupiranoj zemlji. Paradoksalno, trebali bi da se ugledamo na Albance kako se bore za svoj cilj.

lager

pre 6 godina

Jedino mi je krivo sportista, ali ovo je veće od sporta.
Doći će vreme, nadam se sve uskoro kada ce ovaj zli sistem koji dugo vlada svim strukturama a tako i sportom, bar imati manji uticaj. Narod ne treba da pada, probudice se kao mnogo puta kroz istoriju i odnedi mnoge pobede. Devojke, vece ste junakinje nego vecina političara.

Marc

pre 6 godina

Ispravna odluka. Zao mi je devojki koje nisu to zasluzile.

Sve zbog glupih poteza onih u foteljama. Nismo mi drzava, mi smo poligon za izivljavanje male grupe ljudi koji zbog sopstvenih interesa ne prezaju ni od cega. Za kratko vreme mnogi su naprasno diplomirali, doktorirali, bez dana staza u struci uzjahali vodece polozaje.

John

pre 6 godina

Ok, izbačeni smo.
Je l' izbačeno Kosovo? Nije.
Dakle, mi nećemo da igramo s njima i sad nećemo igrati ni sa kim, a oni su em hteli da igraju sa nama (mislim, ako su prihvatili ovde da dođu onda se to podrazumeva) i sad će igrati s kim hoće (možda i na završni turnir prođu).
I kad se podvuče crta, šta se dobija?
Šta su "naši" postigli?

Pitam se je l' neko uopšte i pitao devojke da li hoće da igraju?

Osim toga, da li bi iko (osim igračica, njihovih porodica i prijatelja i stručnog štaba) imao pojma da je ovo uopšte i trebalo da se igra da mediji ovo nisu rastrubili na sve strane i temperaturu podigli do usijjanja?

XXL

pre 6 godina

Sada smo ga utrnuli k'o rusi u atletici ima da nas diskvalifikuju iz svih sportskih takmičenja jer tamo neki 'doktor' ministar policije meša politiku u sport. Njegovo je bilo da obezbedi sigurnost pa da su padale i ćuskije, a ne da na 'Pink'-u tumači narodu politiku njegove stranke.

antiDebil

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !

Obican gradjanin

pre 6 godina

Pa nije valjda da je ovaj narod toliko glup, pa ne vidi da je ovo sve isplanirano i izrezirano.
Kao eto ako ne pristanemo, ne prihvatimo Kosovo (za sve) bicemo izolovani i na gubitku.
A zasto se je doslo u ovakvu situaciju, ko je normalan prihvatio da se igra turnir u Srbiji sa tzv. Kosovom. Sve je ovo jedna velika prestava zna se vec koga!

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)
Upravo tako, sport je preplaćen fizički rad. Ali lakše je naučiti pravila sporta, nego pravila u Fizici, matematici, hemiji. Zato je i toliko popularan, još od starog Rima i njihovih gladijatora.Da se novac uložen u sport uloži u zdravstvenu zaštitu ili infrastrukturu, svi bi imali koristi. Od sporta samo uzak krug ljudi koji se njime bavi.

Mirza NP

pre 6 godina

E moje komsije, a resenje je bilo da utakmicu organizujete u Novom Pazaru. Ovde bi reprezentacija Kosova bila docekana kako treba. Kako se Rasim nije setio da vam to predlozi, on je uvijek glas razuma?

Djuro

pre 6 godina

Da li je to onaj Nebojsa iz Beograda...ne znam sta da kazem...probam da napisem nesto, ali nema reci...muk, tisina, tuga, bol...mozda je cutanje najbolje...da li je moguce da smo dozvolili Nabpjsama iz Beograda da vode ovu zemlju...

Marko

pre 6 godina

Direktna odgovornost Vucica i Dacica. Na ovo su pristali Briselskim sporazumom. Neko ih polako pusta niz vodu. Bicu pored obale da im ne pruzim ruku.

BBB

pre 6 godina

RSS je sam sebi dao autogol a i drzava kada je RSS predlozio da se ovaj turnir igra u Srbiji a znali su da postoj sansa da i Kosovo ucestvuje I treba tako da nas kayne. Treba nas najuriti i drugih saveza na neko vreme, ako vlasti ponovo isto a navijaci poznati policiji budu povodom da se utakmice otkazu...

metla bre

pre 6 godina

Kakva smo mi to drzava kad nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj,i nemojte da nas lazete sa nekim pretnjama za neki moguci incident,niko nije lud ukljucujuci EHF.Zasto ne kazemo necemo priznati takmicenje iz politickih razloga gde ucestvuje (ne)priznata drzava ili sportska organizacija!?Ovako stradale su ni krive ni duzne nase mlade rukometasice!Ako smo sve ovo znali,a znali smo trebalo je odavno odreci se organizovanja tog takmicenja,prepustiti organizaciju nekom drugom i izbegnuti sve ovo sto se sada dogodilo!Sramota!

igor

pre 6 godina

zasto je sramna odluka to se dalo ocekivati ko je slina da se mesa u sport ko je digao carinu prema kosovu ko je sve potpisao pozivni broj za kosovo a sad se cude tek ce isplivati sta su sve potpisali sport i politika ne idu

Делија

pre 6 godina

Ок је и ово. Овде политика треба да се стави на страну и подржи сопствена земља до краја, не може се више преко свега прећи. Штета за девојке, али шта је ту је, ако је ово мешање политике у спорт а само стварање овакве ситуације није, нека им.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ми морамо да покажемо да имамо кичму чак и по цену овакве жртве ако хоћемо да нас поштују. Када си Амери својевремено бојкотовали олимпијске игре у Москви мислите ли да њихови спортисти нису желели да се такмиче али су били спремни да се жртвују ради више ствари. По мени девојке нису требале да пристану да играју чак и да забране није било. РСС треба да напусти ту организацију до даљњег.

maksa Nis

pre 6 godina

Kao prvo, nisu smeli da dozvole da budemo u istoj grupi. Kao drugo, nijedna normalna zemlja ne bi dozvolila da se odigra takav mec. Naravno, mi trpimo zbog takve odluke, ali moralo je tako da bude. Namestili su nas opasno, bukvalno su hteli da oprobaju teren. Da smo pristali da igramo, to bi bilo najvece ponizenje.

berisha iliri

pre 6 godina

Eto rekao sam da to nije dobro. Srbi tonete sve dublje. Vasi nama na kosova obecaju da ce sve biti u red, a u beograd kad dodju pregaze obecanje i pricaju drugu pricu. Oni nisu politicari. Vase devojke ostaju u beograd a nase idu dalje.

che

pre 6 godina

Dok god se predsednik druži sa Tačijem i priprema nas za priznanje Kosova i dok Srbi podržavaju vladu Haradinaja ne vidim ni jedan razlog da se ne odigra utaknimica. Žao mi je devojčica koje su jedini pravi gubitnici.

bob

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 23. mart 2018 19:32) # Link komentara zar zaista mislite da je divac imao toliku moc?pa zna se ko mu je naredio da bude uzdrzan!

ThoR

pre 6 godina

Bravo patriJote, sada cemo da procvetamo!
(Biki, 23. mart 2018 19:40)

Idi dole i objasni sve to onoj deci što idu oklopnim transporterom u školu. Sinko, po tebi ćemo procvetati kada priznamo Kosovo i rasprodamo sve što imamo? Bićemo najlepši cvet s druge strane bodljikave žice EU...

###@@@

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!
(Blenta, 23. mart 2018 19:37) # Link
Sram te bilo...a ti si inace vatreni navijac zenske juniorske reprezentacije???
Pa ovako da smo na vreme radili,bila bi druga prica sa nama kako ne kapiras to...BRAVO CIGANI,BRAVO GROBARI BRAVO FIRMO UJEDINITE SE VISE,VREME JE

LaleGator

pre 6 godina

Dakle to su te "patriote" zbog kojih svi mi ispadamo divljaci u svetu!

Ko ovde ima kontrolu, navijaci nad drzavom? izgleda!

Kada je to Kosovo proglasilo nezavisnost
ove velike patriote su lomile i palile Beograd i krali patike iz izloga!

analiticar_amater

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Ti stvarno mislis da je utakmica odlozena zbog navijaca? E upravo zbog ljudi kao sto si ti kojima je tako lako manipulisati i prodavati maglu Srbija se nalazi tu gde jeste.

Inace za svu ovu brljotinu odgovorna je nasa Vlada i EHF. Nije normalno da EHF u toj meri ucenjuje Srbiju i postavlja joj uslove koje ne moze da ispuni.

DS 1989

pre 6 godina

Јесте срећни добровољни даваоци туђе крви ? Избацисте девојчице без игре зарад ваше обести и иживљавања. Болесници...

ne lomite mi bagrenje

pre 6 godina

Ako ovako bude bilo sport mozemo i da ukinemo. Iskljucice nas sa svih takmicenja. Ja sam vise za to da igramo ali da svaki put kada se nadjemo na postolju na neki nacin opomenemo svet da nam je Kosovo i Metohija oteto. A to bi bila dodatna stimulacija da osvajamo medalje. Drugacije nece ni biti a nece ni ici.

Mare

pre 6 godina

Ako treba na svim nivoima i u svim oblastima biti suspendovan, neka bude, ali poslati jasnu i dostojanstvenu poruku... Kosovo i Metohija su Srbija! Zajedno vise nego ikad, bicemo jaci nego ikad! Zivela majka Srbija!

Kuun

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Hahahah, pa nije valjda da ostali nastavljaju da igraju te kvalifikacije u nasoj zemlji, samo bez nas?

stevan

pre 6 godina

Tuzno je da se devojcicama obe reprezentacije onemoguci da odigraju utakmicu. Zdrav razum je ovde porazem a deca uskracena da rade ono sto vole. Ko vama daje pravo da kometarisete kako treba istupiti iz sportskih oraganizacija a sami ne pipadate njima? Ostavite omladinu na miru , dosta ste nas upropascavali od 90-ih pa na dalje. Bruka i sramota , sram nas bilo

bobrock27

pre 6 godina

Zivela parola “Drzava nema snage da se izbori sa huliganima”. Normalnog coveka u ovoj zemlji zanima samo kako da ucini ovaj jadni zivot boljim, a ne Kosovo koje odavno nema nikakve dodirne tacke sa Srbijom (nazalost). Tuzno je sto se sport i mladi sportisti provlace kroz huliganske i jeftine dnevnopoliticke (nacionalisticke) gadosti.

pinoche

pre 6 godina

sta deca trpe? nece odigrati jednu utakmicu? a da li ste se nekad pitali sta su neka deca trpela na Kosovu? to vas ne zanima? ispravna odluka RSS ,a suspenzija je ocekivana,zasto ne? toliko je dece ubijeno na kosovu od strane UCK sa zapada nisu nikad stigle nikakve osude a kamoli suspenzije. p.s. hvala na cenzuri

Kaboom

pre 6 godina

Nek se dr Nebojša i ostala svita preseli u Prištinu i odatle dokazuje da je to neko kosovo njihovo.
Hitno uvesti zakon o slanju na Kosovo svakog ko izusti reči " kosovo je srbija"
Greota što devojke ispaštaju zbog političara i popova koji imaju svoju kosovsku crkvu na kalemegdanu opasanu džipovima

Liga Šampiona

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)
Deca trpe posledice njihovog iživljavanja 30 godina.

Marko

pre 6 godina

Sramota ali mi iovako ne znamo da igramo rukomet.
Zeleni stol serbija 0 kosovo 10
Patrioti gde ste, oni su stvorili drzavu i dosli u serbiju i pobedili.....

Lazar

pre 6 godina

Prihvatanje igranja svake utakmice sa “Kosovom” je nacionalni poraz i indirektno priznanje iste te “zemlje”, jer ako izadjes da se boris to znaci i da postujes protivnika u svakom smislu. To je pljuvanje u lice svim ljudima koji su dali zivot za Juznu srpaku pokrajinu i pljuvanje u lice sevi samima. A sve medjunarodne sportske institucije neka nas suspenduju slobodno, ako ce da im atraktivnija takmicenja budu sa “kosovom” nego sa Srbijom - nikakav problem nemamo mi sta da trazimo. Ja beskrajno volim sport ali ako ce neka EP i SP da nam budu bitnija od sopstvenog Ustava koji smo izglasali - e onda stvarno ne znam sta nam treba raditi kao naciji.

Wonder

pre 6 godina

Neka. Bravo svima! Koga briga vise za sve sto ce nam prikaciti. I ovo su namerno uradili. Svi pod suspenziju dobrovoljno da se stavimo. Dosta vise.

Slobodan

pre 6 godina

Jos par ovakvih "slucajnih" akcija, ima da organizujemo opstenarodno priznanje Kosova, sto je osnovni cilj Nebojse zvanog produzeni jezik.

Putničić

pre 6 godina

Mi se sve više udaljavamo od uređene EU voljom 25% glasača i ove politikantske grupe. Kada kažem EU mislim na zakone koje moramo da uvedemo, nezavisno sudstvo, sa minimalnom korupcijom, i da mogu da odem da radim daleko odavde.

Srpstvo

pre 6 godina

Neka... Ako treba u svim sportovima da budemo suspendovani, ali sa Kosovom i Metohijom nikad da ne zaigramo "medjunarodnu" utakmicu, apsolutno podrzavam! Srpstvo je ustalo!

napokon

pre 6 godina

Napokon smo pokazali da i mi imamo neku crvenu liniju ma kako ona smesna bila. Ovo je sasvim dobro sto nismo hteli da igramo sa ovima ali sada bi trebalo da se zabrani Kosovu da uopste odigra ijednu utakmicu u Srbiji. Jedina zamerka ide na rukometni savez srbije sto prilikom zrebanja za ove kvalifikacije nije zahtevao da se ne mozemo sresti sa Kosovom u njima i onda jos veci idiotluk organizovati te kvalifikacije kod nas. U svim sportovima postoje drzave koje uvek traze izuzece da igraju protiv nekih spornih drzava i to se uvek postuje. Samo mi izigravamo budale i pravimo se pametni. Zar je tesko bilo da trazimo da nas premeste u neku drugu kvalifikacionu grupu? Naravno da nije bilo tesko ali sve mi se cini da je sve ovo bilo tempirano da se desi bas ovako i to bas na danasnji dan. Nista nije slucajno i zato sva odgovornost pada na celnicima rukometnog saveza i drzave koje su dozvolile da se uospte i organizuje ovo ovde sa reprezentacijom Kosova. Znali su da ce biti sranja. Znaci sve je ovo bila predstava za narod bas sada. Inace draze mi je da smo ovo odbili da igramo nego da smo igrali. Kakve veze ima jedan sport sa nacionalnim ponosom i osecanjem sramote koje bi svi doziveli da se ovo igralo...Ali ajmo sada da nastavimo i dalje...sada nema predaje...prestanak dijaloga sa siptarima po svim pitanjima

prekoOkeanskeDelije

pre 6 godina

Šah - mat. Ne znam šta su mislili da će da se desi, ali su nas (ponovo) nasankali. Srbija možda nije banana zemlja ko što neko reče sa ponosom, ali polako postaje virtualna zemlja, baš onako kako mi smatramo Kosovo. Najgore od svega, najviše ispaštaju deca i to sportisti.

Marko Markovic

pre 6 godina

Deca i sport trpe. Medju juniorkama Srbije ima sjajnih igracica koje ce propustiti da zaigraju na svetsko juniorko prvenstvo, i tu sansu nikada vise dobiti nece. Zamislite kako se ta deca sada osecaju. Hvala Stefanovicu.A sa kojom zemljom pregovara Srbija u Briselu?? Ako ih ne priznamo zasto pregovaramo sa njima???

HARIS

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.

Pera

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.

Milan

pre 6 godina

I za ovo su krivi zuti i dosovski rezim. E da, a krivi su i za skorasnji debakl muske rukometne reprezentacije na EP. O tome ko je kriv za tucu onih navijaca Partizana iz Splita i navijaca iz Srbije necu ni da pricam. Zna se krivi su zuti i dosovski rezim. Krivi su oni i za to sto je Zvezda bez sansi za f4 Evrolige, sto je KK Partizan peti u ABA, krivi su za izumiranje belih nosoroga, globalno otopljavanje i jos mnogo toga...

insajder

pre 6 godina

Uff kako sam se potresao sto je zenska rukometna reprezentacija U20 izbacena sa kvalifikacija,evo tresem se ne znam sta cu od sebe.
Briga me za svaku vrstu sporta,a pogotovo me briga za rukomet.
Greska je uopste bila sto smo prihvatili da ucestvujemo u kvalifikacijama ili je trebalo jednostavno da se ne pojavimo na mecu,da bude registrovano sluzbenim rezultatom u korist ovih i to je to.
Bitniji je obraz od glupavog sporta.

qwamo

pre 6 godina

Potpisala gospoda iz vlade, a sad se prave ludi i kupuju poene kod birača i nezadovoljnih srba. Kosovo igra svuda i nemoj da se čudite. Pita me klinac šta je to Kosovo, a ja mu kažem: idi pitaj komšiju. Kaže mi: komša sa mercedesom, reko:njega. On je došao sa kosova. Pita me klinac: a što mi nemamo mercedesa?
Neću nikog da vređa, ali oni se ni ne cimaju oko kosova. Ja sam bio na tom kosovu 99te,nosim košmare, i odlično se sećam kako mi stari čiča kaže: Kosovo će prodati srbi. A oni koji ne mogu da ga prodaju, ostaće ovde, samnom.

Mex

pre 6 godina

Odnos Zapada prema Srbiji.
Večiti neprijatelj.
 (Voždon, 23. mart 2018 19:29)

Najveći neprijatelj Srba su glasači SPS-SRS-JUL ratno profiterske koalicije. Oni nas jašu već 30 godina a ti glasači pošto nemaju šta pametnije da rade u životu onda su spremni da jedu i korenje radi nekih ideala koji su im nametnuli njihovi idoli koji klepaju naše pare pa stoga se može i pročitati kako je bolje ne igrati sport i ne postojati nego da da se nešto radi sa Kosovom kojeg su oni pretvorili u državu.

srba

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Čekaj čekaj, znači ministar policije je zabranio utakmicu Srbije i Kosova ali će zato Kosovo ipak igrati u Srbiji protiv Norveške i Slovačke??? Ako je tako pa onda je ovo još gore nego da smo igrali sa njima...a Albanci su nam "poslali još jedan dron" veoma uspešno. Ako ja nisam pogrešno razumeo pa tek sad treba da se skupimo ali ispred ministarstva...

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Srbija ima snažnu i odgovornu vlast koja će uraditi sve kako bi građani Srbije bili zadovoljni.Nadam se da ćemo već na sledećem takmičenju ostaviti daleko veći trag od ovog.


U potpisu:Mina,Una,Tea,Leka,Nenad,Svetozar,Magdalena,Marija,Stojan,Darko,Maksimilijanka,Lara,Mea,Dunja...

Ultras Crvena Zvezda

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!

kruder

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.

Branislav

pre 6 godina

E politiko... ako je ovo pobeda,kao sto ovde neki pisu, onda su vas stvarno totalno zaglupeli ovi iz SNS-a! Mi kao drzava nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj! Nemamo snage da se obracunamo sa navijacima! Ali zato da srusimo preko noci tu smo mocni! E pobegli nam pravi ljudi iz zemlje,ostala samo sendvicarija...cast izuzetcima!

dragan

pre 6 godina

Kamo srece da je takav stav zauze sa svim sportovima. Pa neka svet bira, Srbiju ili Kosovo, koga ce gledati u medjunarodnom sportu. Ako bi izabrali Kosovo, e neka im, takav svet nam ne treba.

Paljuka

pre 6 godina

@nista ni o cemu predlazem da podnesemo zahtev svetskoj organizaciji sporta da ne mozemo da igramo sa kosovom nijedan sport, kao sto su to uradile Rusija-Ukrajina, Turska-Gruzija, Izreael-Palestina i resile problem.

Lajavi

pre 6 godina

Najsramotnije je što će tzv. Kosovo igrati preostale dve utakmice u Kovilovu pod svojim obeležjima i uz svoju himnu. Sramota za Rukometni savez, Ministarstvo sporta i državu u celini.

Данијел

pre 6 godina

Подршка за рукометни савез, а ви који би продали веру за вечеру угледајте се на Израел.

goblin

pre 6 godina

Briselski sporazum...Divac pristao...Vodja pristao......Mi smo pristali da igramo sa Kosovom,tj.da ne blokiramo jedni druge u sportu.Igrali bi i danas,ali se vodja preracunao i nije ocekivao ovakvu reakciju u javnosti.Proteklih dana je vodja počeo da ispituje teren u vezi priznanja Kosova.Mislim da mu drugari iz Vašingtona i Brisela nece biti najsrećniji.

Otac koji je ratovao 99

pre 6 godina

Hvala u ime deteta koje se odricalo svega da bi igralo za svoju zemlju a sad politika zeznula sve.
Videcete sledece godine ce se igrati normalno djabe se ku...mo a nakraju povijemo rep ko najgora djumara.
Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.

Dragan

pre 6 godina

Ovo je jos jedan pritisak u nizu. Namerno su Kosovo stavili u grupu u kojoj smo mi. Nismo smeli da dozvolimo blam poput ovoga, trebali smo im dati do znanja da nisu pozeljni, jednostavno da ne dolaze.

neutralni felsh

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način. 
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20) 

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)


kratko, jasno i istinito.

ej bre

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

Upravo tako. Tako je demokratska Hrvatska ostvarila svoje zamisli. Zasto da ne?

Referendum

pre 6 godina

Neka nas izbace iz svih sportskih takmicenja. Srbija ne sme ni na jedan nacin da prizna Kosovo a oni neka nastave da se izivljavaju.

Posmatrac

pre 6 godina

Zasto nas savez nije odbio domacinstvo, pa neka se igra na nekom drugom mestu.

Eto bilo Slovacka, Norveska. Zar niko ne razmislja unapred?

Referendum

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm... 
(gremlin, 23. mart 2018 19:24) 

Ima ih na Kosovu malo preko milion..tj oko 1.2 miliona. Po svim istrazivanjima.

BeKo

pre 6 godina

"Čovek mora biti dovoljno veliki da prizna svoje greške, dovoljno pametan da profitira iz njih i dovoljno snažan da ih ispravi".

John Maxwell

Naravno mi sve kontra:mali,glupi i slabi.

neutralni felsh

pre 6 godina

i treba! glumili su ministre sa patriotskim saopstenjima, glumatali goleme srbe, raspirivali tenzije... sad nek kusaju sta su kuvali, i oni i huligani koji su jedva docekali da im prave drustvo.
sto se tice kosova - ni manje teritorije ni vece bukagije i stete po nas u srbiji, oduvek. otplatili smo ga milion puta do sada, sa ogromnom kamatom.
zivim za dan kad ce da se bespovratno ocepi jer smo postali taoci sacice pobeglih kosovara koji prave halabuku gde stignu. odozdo pobegli a ovde se prave junaci.

yumir

pre 6 godina

pa vladu i premijera, istog tog Kosova koje ne priznajemo, je izglasala Srpska lista u parlamentu Kosova! i sad mi necemo da igramo sa njima?!

asa

pre 6 godina

E sinovi, pa naravno da nas gaze na svim poljima, gazili su nas i gazice. Mi im se nesto dodvoramo pa kao bice dobri prema nama. Vazi, bombardovanje se nastavlja sve do potpune kapitulacije. Rusi ne daju pare, Kinezi isto tako i sta raditi!?Jedino nas Bog moze spasiti i vera da ce se nesto promeniti.

Kuun

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Hahahah, pa nije valjda da ostali nastavljaju da igraju te kvalifikacije u nasoj zemlji, samo bez nas?

realan19991

pre 6 godina

Pa jel su Vucic i Dacic potpisali briselski sporazum gde se kaze da necemo zaustavljati Kosovo ka clanstvu u bilo kojoj organizaciji. A sad im kao branimo da igraju. Moramo prvo da znamo sta hocemo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.
(ranko, 23. mart 2018 22:27)
Bravo legendo!!!

Djuro

pre 6 godina

Da li je to onaj Nebojsa iz Beograda...ne znam sta da kazem...probam da napisem nesto, ali nema reci...muk, tisina, tuga, bol...mozda je cutanje najbolje...da li je moguce da smo dozvolili Nabpjsama iz Beograda da vode ovu zemlju...

qwamo

pre 6 godina

@varda
Druže,kosovo su prvo prodali srbi koji su živeli dole, a sada žare i pale po srbiji, pa posle tvoj vođa. Ako se ne sećaš, mama Merkel je tražila da Tadić potpiše Kosovo, on je rekao: ja to ne mogu. Ona: ima ko može. I posle godinu ipo, došao je taj na vlast.

srba

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!

Doki

pre 6 godina

Mislim da se tako ne bi igrala ni deca u osnovnoj školi kao što se naši političari i Rukometni savez Srbije igra sa međunarodnim organizacijama za sport. Zašto je uopšte prihvaćeno učešće u takmičenju u ghrupi sa nepriznatom državom. Šta se htelo pkazati sa prihvatanjem takvog takmičenja sramota.

Sikter

pre 6 godina

Nedužne devojčice Srbije i nedužne devojčice Kosova koje ni trunke nisu krive - ni jedne ni druge zbog političkih idijotizma obe strane, jedine plaćaju cenu. Sram vas bilo i jedne i druge. Pustite decu i sport i manite se ćorava posla... u skupštinama se glupirajte gde ste se i navikli... i u Beogradu i u Prištini.

antiDebil

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !

Marko

pre 6 godina

A jel bi samo neko pogledao originalnu vest na EHF sajtu. Ko iole razume engleski, razumece da pise. EHF nas je kaznio zato sto se vrh drzave umesao u sportsku manifestaciju. A zna se kakav je stav svih svetskih organizacija, kada se politika mesa u sport. Znaci sve je jasno kao dan. I par pitanja.
1. Ko se nasao pametan da se kandiduje za turnir, a zna da Kosovo dolazi?
2. Ko je i sta je ministar policije koji uzme za pravo da otkaze utakmicu?
Ostala pitanja, suvisna...

idite na Kosovo.... u manastire ;)

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)

Aha, inace da smo igrali ovu utakmicu i manastiri i Kosovo bi bili nepovratno izgubljeni. Ovako ce da nam vrate ne samo manastire, nego i Kosovo, jos koliko sutra. Bravo! Odlicno si to povezao.

ranko

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.

Blenta

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!

Bojan

pre 6 godina

Ova vlada prvo dozvoli ili prećutno toleriše učlanjenje Kosova u međunarodne sportske organizacije... a onda otkaže utakmicu sa Kosovom, zbog ćega našu decu izbace iz kvalifikacija.
Nesposobniju vlast nikada nismo imali.

sou program

pre 6 godina

Daj majke ti sta pricate.....RSS je sve znao sigurno i ranije pa zasto nije odmah ,kada je izvuceno Kosovo, prepustio organizaciju drugome i postedio nas ove sramote(sramota je sto su sve ove djevojke dosle da igraju a onda se ministar sjetio da otkaze). A ovo sto je EHF dozvolio da se Srbija i Kosovo sastanu u grupama je tek sramota, ali od njih se i ne ocekuje bolje.....

yumir

pre 6 godina

pa vladu i premijera, istog tog Kosova koje ne priznajemo, je izglasala Srpska lista u parlamentu Kosova! i sad mi necemo da igramo sa njima?!

pedja

pre 6 godina

Jedino ispravno je da RSS Srbije sad napusti EHF i da ugase reprezentaciju. Klubovi neka postoje kako bi neki naši igrači mogli da odu preko da zarade neki dinar i to je to...

arbitraža

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?
(Mare, 23. mart 2018 20:25)

Državu imamo samo "na papiru" a i njega smo pogazili kad smo prihvatili organizaciju ovog turnira sa tzv.selekcijom Kosova! Čemu onda ova maskarada od strane policije? Izmanipulisane su mlade sportistkinje kao i ceo narod, uostalom! Po komentarima smo i dalje "podeljena" nacija, i dalje lutamo između razuma i emocija dok svet ode daleko ispred nas! Lično, ne podržavam ovaj potez od danas!

Sram

pre 6 godina

Sve vas sram bilo. Zamislite kako se te jadne devojke osecaju. Spremale se da daju maksimum i mozda cak i odu na SP, a vi zbog vasih debilarija i nacionalnog ponosa ste im to onemogucili. Sram vas sve bilo.

zjaka

pre 6 godina

"the remaining matches between Norway, Slovakia and Kosovo are expected to be played without any further issues.

The schedule of the remaining matches, without Serbia’s participation, remains unchanged for the three-day event."

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.

budale

pre 6 godina

Odlično ste pokazali preko leđa dece kako njihov trud i treninzi ne znače ništa a guzonje iz saveza će i dalje sedeti u svojim foteljama. A nemojte sutra da se čudite kad ta deca odu da igraju za nekog drugog ko ih neće ispaliti. Da li se to žrtvovanje isplatilo? Nije, sve ide dalje samo bez nas.

Djordje NS

pre 6 godina

E, sad devojke naše reprezentativke nemate više ni šta da čekate niti čemu da se nadate u ovoj zemlji apsurda nego pasoš u ruke i paljba odavde u bilo koju reprezentaciju koja vam ponudi angažman. Tako treba da bude dokle god budemo imali na vlasti one iste ljude što su uništili živote i mladost mojim generacijama a kao što vidimo na gomili primera ništa im nije problem da to isto učine i sa vašim. Ostanite jedino ako se zadovoljavate ovim njihovim objašnjenjima, sendvičima i paštetama sa likom svevišnjeg.

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet. 
(Dušan, 23. mart 2018 19:21) 


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.

miCa

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja(goran, 23. mart 2018 19:19)Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
(forest, 23. mart 2018 20:52)
Tvoj komentar je sustina naseg nestajanja kao naroda! Lako je preko tudjih ledja da se junacis, u ovom slucaju zaista neduznih devojcica. Ne damo KiM ali da ratuje vojska i narod koji nisam ja. Ajde da ukrademo ideju, projekat... i uzmemo sve zasluge, ajde da kritikujemo iz tople fotelje, na roditeljskoj grbaci jer ne moramo da se mucimo i radimo...
Mani se decko povrsne psihologije na nivou osnovca koga maltretiraju vrsnjaci, on im dopusta a oni nastavljaju. Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!

Ultras Crvena Zvezda

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!

zvezdarac

pre 6 godina

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.
(zjaka, 23. mart 2018 20:53)

MUP je zabranio i ostale utakmice devojčica s Kosova tako da RSS i Srbija neće skoro videti neko takmičenje.

Marko NBG

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.Još angažovati svoju "vojsku"=navijače.Kao da SC u Kovilovu,livadi u nigde nije mogla da "odbrani" ona silna policija što je raspoređena uz pančevački...
Još će EHF da eliminiše sve selekcije.
Da nije tužno...
A veliki vođa AV potpisuje...

Alooo bree

pre 6 godina

Sad nek vulin dačić vučić stefanović igraju žao mi je te dece što ispaštaju zbog naših političara koji pokušavaju evropi da glume kao što to rade nama to je evropa momci svoje gluposti prosipajte po srbiji

Key and Peele

pre 6 godina

sve u sluzbi duplih vesti, kako bi inali cime da pokriju onu gorcu.

pre neki dan pare za bebe, sutra ce informer da skarlice kako ne damo na obraz i cast, po cenu medalje. joj, zivote.

stevan

pre 6 godina

Tuzno je da se devojcicama obe reprezentacije onemoguci da odigraju utakmicu. Zdrav razum je ovde porazem a deca uskracena da rade ono sto vole. Ko vama daje pravo da kometarisete kako treba istupiti iz sportskih oraganizacija a sami ne pipadate njima? Ostavite omladinu na miru , dosta ste nas upropascavali od 90-ih pa na dalje. Bruka i sramota , sram nas bilo

Liga Šampiona

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)
Deca trpe posledice njihovog iživljavanja 30 godina.

Marko

pre 6 godina

Direktna odgovornost Vucica i Dacica. Na ovo su pristali Briselskim sporazumom. Neko ih polako pusta niz vodu. Bicu pored obale da im ne pruzim ruku.

Deadpool KG

pre 6 godina

Lepo je to što se tiče nacionalnog interesa, ponosa i integriteta. Ali meni je žao devojčica koje su imale priliku da nose nacionalni dres i ostvare svoj san. Mislim da su deca i njihova prilika i sreća preči od ponosa.

Peace

John

pre 6 godina

Ok, izbačeni smo.
Je l' izbačeno Kosovo? Nije.
Dakle, mi nećemo da igramo s njima i sad nećemo igrati ni sa kim, a oni su em hteli da igraju sa nama (mislim, ako su prihvatili ovde da dođu onda se to podrazumeva) i sad će igrati s kim hoće (možda i na završni turnir prođu).
I kad se podvuče crta, šta se dobija?
Šta su "naši" postigli?

Pitam se je l' neko uopšte i pitao devojke da li hoće da igraju?

Osim toga, da li bi iko (osim igračica, njihovih porodica i prijatelja i stručnog štaba) imao pojma da je ovo uopšte i trebalo da se igra da mediji ovo nisu rastrubili na sve strane i temperaturu podigli do usijjanja?

Kg

pre 6 godina

E pa jel ce biti nekih ostavki sada? Od saveza do onih koji su dopustili ovu situaciju. Devojke sta da vam kazem,menjajte reprezentaciju ako mozete, Od srca vam zelim to!!!

realno

pre 6 godina

... prihvatis se organizacije sa poznatim uslovima, onda odlucos da premestis dogadjaj na drugo mesto , i na kraju ga otkazes ... pa sam bi sebe nesposobnog suspendovao.

Kaboom

pre 6 godina

Nek se dr Nebojša i ostala svita preseli u Prištinu i odatle dokazuje da je to neko kosovo njihovo.
Hitno uvesti zakon o slanju na Kosovo svakog ko izusti reči " kosovo je srbija"
Greota što devojke ispaštaju zbog političara i popova koji imaju svoju kosovsku crkvu na kalemegdanu opasanu džipovima

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Čekaj čekaj, znači ministar policije je zabranio utakmicu Srbije i Kosova ali će zato Kosovo ipak igrati u Srbiji protiv Norveške i Slovačke??? Ako je tako pa onda je ovo još gore nego da smo igrali sa njima...a Albanci su nam "poslali još jedan dron" veoma uspešno. Ako ja nisam pogrešno razumeo pa tek sad treba da se skupimo ali ispred ministarstva...

Maximus

pre 6 godina

Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST

qwamo

pre 6 godina

Sad nećemo igrati, za koji mesec dramaturg izlazi na jednu od njegovih konferencija i kaže da je Kosovo ipak samostalno jer su ga prodali strani plaćenici i domaći izdajnici, a tako je i Amerika odlučila. U istom govoru kaže da će plate i penzije biti povećane, jer nam je bdpatcm porastao u odnosu na somaliju za čitavih 1.00000009%,da su se stekli svi uslovi i da su srbiju rasprodali žuti. Narod u transu zbog plata i penzija, Kosovo su već zaboravili posle 2 minuta i ljube tv. Neki će i reći kako ih je briga za Kosovo, bitno je da sledi povećanje od 1000dn. A posle izbori i opet svu u krug. Pozdrav dobri ljudi

maksa Nis

pre 6 godina

Kao prvo, nisu smeli da dozvole da budemo u istoj grupi. Kao drugo, nijedna normalna zemlja ne bi dozvolila da se odigra takav mec. Naravno, mi trpimo zbog takve odluke, ali moralo je tako da bude. Namestili su nas opasno, bukvalno su hteli da oprobaju teren. Da smo pristali da igramo, to bi bilo najvece ponizenje.

Aleksandar

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato sto u Briselskom sporazumu koji je potpisao Dacic sa kolegom Vucicem pise da Srbija nece sprecavati da Kosovo pristupa medjunarodnim institucijama. Samo vi pljujte Divca, dok glavni krivci za to po treci put su izabrani.

prekoOkeanskeDelije

pre 6 godina

Šah - mat. Ne znam šta su mislili da će da se desi, ali su nas (ponovo) nasankali. Srbija možda nije banana zemlja ko što neko reče sa ponosom, ali polako postaje virtualna zemlja, baš onako kako mi smatramo Kosovo. Najgore od svega, najviše ispaštaju deca i to sportisti.

Кики

pre 6 godina

.... шта су та деца крива? Суспендовати тог нашег “стручњака” који се прихватио организације такмичења знајући ко све долази .... типична политика ‘90, како и не би кад су на власти исти људи ...

BeKo

pre 6 godina

"Čovek mora biti dovoljno veliki da prizna svoje greške, dovoljno pametan da profitira iz njih i dovoljno snažan da ih ispravi".

John Maxwell

Naravno mi sve kontra:mali,glupi i slabi.

Nik

pre 6 godina

Sta vas sve ovo cudi i pali. EHF je bukvalno privatna asocijacija slicno i kao EL u kosarci. Priznaju sve i svakoga za pare, mozes da menjas reprezentacije kao gace itd itd. Glavnu rec vode ljudi koji su dali pare a ne savezi. Savezi cute i nemaju bas neku ulogu jer ako ovi ukinu pare nema vise ni rukometa. U vaterpolu je slicna situacija i sve konce drze Italijani i malo Spanci jer da nema njih i njihovih para vaterpolo bi se ugasio.

Posmatrac

pre 6 godina

Zasto nas savez nije odbio domacinstvo, pa neka se igra na nekom drugom mestu.

Eto bilo Slovacka, Norveska. Zar niko ne razmislja unapred?

Marko Markovic

pre 6 godina

Deca i sport trpe. Medju juniorkama Srbije ima sjajnih igracica koje ce propustiti da zaigraju na svetsko juniorko prvenstvo, i tu sansu nikada vise dobiti nece. Zamislite kako se ta deca sada osecaju. Hvala Stefanovicu.A sa kojom zemljom pregovara Srbija u Briselu?? Ako ih ne priznamo zasto pregovaramo sa njima???

Pedja

pre 6 godina

Ovo je dokaz da se kod nas vodi slepa politika. Sad cu dobiti gomilu minusa ali videcete, igracemo mi sa Kosovom u svim sportovima i to vec za koju godinu. Alternativa je da se izolujemo i da nas izbacuju sa svih takmicenja a to ipak mislim da necemo uraditi. Videcete, igracemo sa Kosovom u svim sportovima i to uz drzavna obelezija.

pinoche

pre 6 godina

sta deca trpe? nece odigrati jednu utakmicu? a da li ste se nekad pitali sta su neka deca trpela na Kosovu? to vas ne zanima? ispravna odluka RSS ,a suspenzija je ocekivana,zasto ne? toliko je dece ubijeno na kosovu od strane UCK sa zapada nisu nikad stigle nikakve osude a kamoli suspenzije. p.s. hvala na cenzuri

Lazar

pre 6 godina

Prihvatanje igranja svake utakmice sa “Kosovom” je nacionalni poraz i indirektno priznanje iste te “zemlje”, jer ako izadjes da se boris to znaci i da postujes protivnika u svakom smislu. To je pljuvanje u lice svim ljudima koji su dali zivot za Juznu srpaku pokrajinu i pljuvanje u lice sevi samima. A sve medjunarodne sportske institucije neka nas suspenduju slobodno, ako ce da im atraktivnija takmicenja budu sa “kosovom” nego sa Srbijom - nikakav problem nemamo mi sta da trazimo. Ja beskrajno volim sport ali ako ce neka EP i SP da nam budu bitnija od sopstvenog Ustava koji smo izglasali - e onda stvarno ne znam sta nam treba raditi kao naciji.

Srpstvo

pre 6 godina

Neka... Ako treba u svim sportovima da budemo suspendovani, ali sa Kosovom i Metohijom nikad da ne zaigramo "medjunarodnu" utakmicu, apsolutno podrzavam! Srpstvo je ustalo!

qwamo

pre 6 godina

Potpisala gospoda iz vlade, a sad se prave ludi i kupuju poene kod birača i nezadovoljnih srba. Kosovo igra svuda i nemoj da se čudite. Pita me klinac šta je to Kosovo, a ja mu kažem: idi pitaj komšiju. Kaže mi: komša sa mercedesom, reko:njega. On je došao sa kosova. Pita me klinac: a što mi nemamo mercedesa?
Neću nikog da vređa, ali oni se ni ne cimaju oko kosova. Ja sam bio na tom kosovu 99te,nosim košmare, i odlično se sećam kako mi stari čiča kaže: Kosovo će prodati srbi. A oni koji ne mogu da ga prodaju, ostaće ovde, samnom.

forest

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)

Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...

Marc

pre 6 godina

Ispravna odluka. Zao mi je devojki koje nisu to zasluzile.

Sve zbog glupih poteza onih u foteljama. Nismo mi drzava, mi smo poligon za izivljavanje male grupe ljudi koji zbog sopstvenih interesa ne prezaju ni od cega. Za kratko vreme mnogi su naprasno diplomirali, doktorirali, bez dana staza u struci uzjahali vodece polozaje.

berisha iliri

pre 6 godina

Eto rekao sam da to nije dobro. Srbi tonete sve dublje. Vasi nama na kosova obecaju da ce sve biti u red, a u beograd kad dodju pregaze obecanje i pricaju drugu pricu. Oni nisu politicari. Vase devojke ostaju u beograd a nase idu dalje.

zukikg

pre 6 godina

Hahahhahahaha...I ako su nas izbacili...Kad se politika umesa i nas inat...ma sve mi mozemo i znamo....ahahhahahahahh...21.vek covece, a mi u 12. i dalje

London

pre 6 godina

Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.

metla bre

pre 6 godina

Kakva smo mi to drzava kad nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj,i nemojte da nas lazete sa nekim pretnjama za neki moguci incident,niko nije lud ukljucujuci EHF.Zasto ne kazemo necemo priznati takmicenje iz politickih razloga gde ucestvuje (ne)priznata drzava ili sportska organizacija!?Ovako stradale su ni krive ni duzne nase mlade rukometasice!Ako smo sve ovo znali,a znali smo trebalo je odavno odreci se organizovanja tog takmicenja,prepustiti organizaciju nekom drugom i izbegnuti sve ovo sto se sada dogodilo!Sramota!

napokon

pre 6 godina

Napokon smo pokazali da i mi imamo neku crvenu liniju ma kako ona smesna bila. Ovo je sasvim dobro sto nismo hteli da igramo sa ovima ali sada bi trebalo da se zabrani Kosovu da uopste odigra ijednu utakmicu u Srbiji. Jedina zamerka ide na rukometni savez srbije sto prilikom zrebanja za ove kvalifikacije nije zahtevao da se ne mozemo sresti sa Kosovom u njima i onda jos veci idiotluk organizovati te kvalifikacije kod nas. U svim sportovima postoje drzave koje uvek traze izuzece da igraju protiv nekih spornih drzava i to se uvek postuje. Samo mi izigravamo budale i pravimo se pametni. Zar je tesko bilo da trazimo da nas premeste u neku drugu kvalifikacionu grupu? Naravno da nije bilo tesko ali sve mi se cini da je sve ovo bilo tempirano da se desi bas ovako i to bas na danasnji dan. Nista nije slucajno i zato sva odgovornost pada na celnicima rukometnog saveza i drzave koje su dozvolile da se uospte i organizuje ovo ovde sa reprezentacijom Kosova. Znali su da ce biti sranja. Znaci sve je ovo bila predstava za narod bas sada. Inace draze mi je da smo ovo odbili da igramo nego da smo igrali. Kakve veze ima jedan sport sa nacionalnim ponosom i osecanjem sramote koje bi svi doziveli da se ovo igralo...Ali ajmo sada da nastavimo i dalje...sada nema predaje...prestanak dijaloga sa siptarima po svim pitanjima

Делија

pre 6 godina

Ок је и ово. Овде политика треба да се стави на страну и подржи сопствена земља до краја, не може се више преко свега прећи. Штета за девојке, али шта је ту је, ако је ово мешање политике у спорт а само стварање овакве ситуације није, нека им.

Tera

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baron, 23. mart 2018 19:42)

Koja se opet ponavlaja sad sa sve podrskom dobrog dela naroda. Srbi narod koji rodjen da ga samaraju, dok on svoju glupost poistovecuje sa hrabroscu.

Srbenda iz Srbije

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja.
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19)

Igrali rusi na OI u Koreji

niknok

pre 6 godina

Pa naravno da je trebalo da posaljes policiju da zastiti sportiste od huligana i kriminalaca. Bravo ministre! Sjajan uspeh! Zlatna medalja za glupost.

neutralni felsh

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način. 
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20) 

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)


kratko, jasno i istinito.

gremlin

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...

Dejan

pre 6 godina

Bilo nam je krivo kad su Hrvati slišli sa podijuma, Kad nismo otišli na olimpijadu u Barcelonu, kada nismo igrali Evropsko u fudbalu, tražili smo svaki put da se ne meša sport i politika, uz Ruse smo kad ih svi pljuju, a sad se ponašamo isto.
Ova Vlada je Albancima dala sve što ima treba da bi bili na korak do priznanja.
A sada izoluje sopstvenu decu iz propagandnih razloga.

Goran 023

pre 6 godina

Treba samo da ispoštujemo ono sta piše u Briselskom sporazumu - a za neupućene to je sa Srbije i Kosovo treba zajedno da idu ka člansku EU i da jedna drugu ne sprečavaju na tom putu. To je potpisano pre pet godine i treba da je poštuje sa obe strane. Lepo stoji potpis Dačić-Tači. Aferin!

dragan

pre 6 godina

Kamo srece da je takav stav zauze sa svim sportovima. Pa neka svet bira, Srbiju ili Kosovo, koga ce gledati u medjunarodnom sportu. Ako bi izabrali Kosovo, e neka im, takav svet nam ne treba.

harwy

pre 6 godina

Pa ako dobiješ organizaciju turnira za koju si se dobrovoljno prijavio, onda je red i običaj da ga organizuješ po svim pravilima: To znači bezbednost sudionika i publike, kompletan protokol (zastave, himne, itd). Ovo je vrlo loše za kompletan srpski sport i za buduće kandidovanje Srbije za domaćinstvo međunarodnih sportskih susreta.

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)
Upravo tako, sport je preplaćen fizički rad. Ali lakše je naučiti pravila sporta, nego pravila u Fizici, matematici, hemiji. Zato je i toliko popularan, još od starog Rima i njihovih gladijatora.Da se novac uložen u sport uloži u zdravstvenu zaštitu ili infrastrukturu, svi bi imali koristi. Od sporta samo uzak krug ljudi koji se njime bavi.

BGD

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
(srba, 23. mart 2018 19:32) Ja ne znam šta se čudiš, to su Dačić i Vučić potpisali u Briselu! Samo se sprovodi politika iz vrha države.

iznogud011

pre 6 godina

Nije mi jasno kako u jednom sportu ne moze..u drugom moze...
Plivaci i plivacice sa Kosova nastupaju na mitinzima sirom Srbije. Deca se druze i takmice...

analiza

pre 6 godina

"Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet."
(Dušan)
Da imamo nekog pametnog na celu sporta,taj bi odustao od organizacije kvalifikacija cim se saznalo da postoji mogucnost da u Srbiji zaigra i Kosovo.Ali,nemamo.Zato je ovo DRUGI put da u zenskom RUKOMETU nasi timovi stradaju,prvi put je to bila ekipa pre par godina-kojoj su zabranili da igra sa kosovskom ekipom i naravno,ispale su.A posle toga muska ekipa Radnickog pobedila ekipu s Kosova i nikom nista.Dakle,u rukometu imamo na vlasti teske i nesposobne budale.


"staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu."
(neutralni felsh)
Samo da napomenem da je Jevrejima trebalo vise od hiljadu godina(skoro 2000)da se vrate u Izrael i Jerusalim.Oni i dan-danas imaju Zid placa,ostatke svoje proslosti,gde se mole.Dakle,nisu odustali od "kamenja".Zato su i zasluzili da se vrate nazad.

djuro

pre 6 godina

@Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.
(London, 23. mart 2018 20:37)

Sigurno bolje i to , no da nose medalje Soroša i tvoje najdraže Sonje Biserko...

Pop

pre 6 godina

Dok mlade devojke imaju zabranu da igraju utakmicu u isto vreme pretsednik sedi i pregovara za istim stolom sa ratnim zlocincem Tacijem u Briselu.

VardaPFK

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

A da ti ja uđem u kuću i kažem da je od sad moja, a ti igraj domine sa komšijom?

neutralni felsh

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje. 
(ranko, 23. mart 2018 22:27) 


odlican komentar! od-li-can!

sempervivum

pre 6 godina

Можда нисам пратио довољно ову тему, али ми никако није јасно како је могло доћи до следеће 2 ствари:
- да будемо у истој квалификационој групи,
- да се турнир (са тако састављеном групом) игра у Србији.
???!!!
Ту нешто смрди.
Ову спрдња је могла претходно да се спречи, али је неком изгледа била потребна оваква представа...

mrmlj

pre 6 godina

kao i uvek - jedni skupljaju jeftine politicke poene a drugi snose posledice. sram vas bilo pred tim devojcicama kojima ste uskratili mogucnost da se sportski bore i takmice! prvobitno nasim, a u istu sitaciju ste doveli i te devojcice sa kosova, iz norveske i slovacke (bese), mada njima samo privremeno.

nikol dž. femija

pre 6 godina

DIVNO. To su one price da Kosovo nije uslov svih uslova.

PAMETNO. TO SRBIJI NI NE TREBA.
SPORT I NIJE SPORT, ODAVNO.

DUCI SIMONOVIC je car za sva vremena.

bobrock27

pre 6 godina

Zivela parola “Drzava nema snage da se izbori sa huliganima”. Normalnog coveka u ovoj zemlji zanima samo kako da ucini ovaj jadni zivot boljim, a ne Kosovo koje odavno nema nikakve dodirne tacke sa Srbijom (nazalost). Tuzno je sto se sport i mladi sportisti provlace kroz huliganske i jeftine dnevnopoliticke (nacionalisticke) gadosti.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Necu valjda da saljempoliciju da biju ljude po kovilovu ahahahaha. Pa ja zivim 8km od tog centra a da nije napravljen pupinov most ne bi imao pojma gde je. I malo ko iz BG zna. Da idu da prave problem gde igraju neka zenska deca. Da, da...Politicka odluka. Vucic je kriv za suspenziju.

ides

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!
(Ultras Crvena Zvezda, 23. mart 2018 19:24)

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!

Dragana

pre 6 godina

Ovo nikako nije smelo da se desi. Savez je trebalo da otkaže organizaciju turnira kada su videli da nam je Kosovo u grupi. Mislim da bi bila manja šteta. Zašto uporno radimo sami protiv sebe? Nisu mi jasni ljudi koji podržavaju ovo otkazivanje. Zar treba sami sebe da eliminišemo iz svega? Da nas nema nigde kao u doba sankcija? Setite se OI u Barseloni i kako smo tamo učestvovali. Pominjete inat? Pa šta nam je taj inat dobro doneo? Shvatite da je Kosovo primljeno u sportske organizacije. Šta treba da radimo? Da bojkotujemo sva takmičenja? Da bojkotujemo Olimpijske igre? Da naši sede kod kuće a oni da se takmiče svuda? Kakvo je to dostojanstvo? Nikakvo. Time bi samo uništili naš sport. Nadam se da ovo nije početak toga.

смена страже

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.  
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)  


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04)
Верујете да је једна утакмица вреднија !?

bojan

pre 6 godina

Klasicna veza podzemlja i politicara.. politicari naredili svojim odanim voinicima da naprave protest i ovi to i uradili.. unesto da se sve ranije resilo.. steta za mlade devojke nisu one nista krive

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Zoran

Podelili ste nam lekcije o patriotizmu iz udobne udaljenosti mrske i zle zapadne Evrope ili jos odvratnije Amerike (moguce je da gresim). I jos kazete da ste zbog nas primitivaca (gruba generalizacija koja sluzi za diskvalifikaciju a ne znaci ama bas nista) napustili drzavu. Te lekcije bi imale tezinu da ste otisli da zivite na Kosovo, da na delu dokazete svoj patriotizam. Ovako, sem krupnih reci u Vasem komentaru nema vise nista. A toga bar ovde ima koliko hocete. Samo reci, nigde dela.
Utakmica je trebalo da se odigra jer zivot prolazi i ide ma koliko se mi trudili da ga zauzdamo. Neke devojcice su, zbog jeftinih politickih poena, uskracene da igraju utakmicu za koju su se spremale. Setite se kako je prosao Cavic kada je na postolju nosio majicu sa natpisom Kosovo je Srbija. Ostao je bez medalje zato sto je zadovoljio hir nekog cinovnika. Kako se drzava oduzila Cavicu verovatno svi znaju. Zabijanje glave u pesak niti ce resiti, niti popraviti poziciju Kosova a moze da donese da se zbog ovakvih odluka mnogi mladi odluce da napuste drzavu, prestanu da igraju za reprezentaciju ili se odluce za drugu (sto u rukometu i nije neka novost). Jer zasto bi bilo ko bio taoc politike koja sluzi za ubiranje jeftinih politickih poena s jedne strane, dok s druge Kosovo predstavlja izvor bogacenja za privilegovane pojedince. U svemu tome nema interesa Srbije, Srba i Srpskog naroda koji zivi na Kosovu. Zato je ova odluka licemerna i pokazuje svu nemoc drzave kada treba da se ponasa kao svaka organizovana i uredjena drzava. Za unutrasnje prilike ovo je predstava za desetku i jos jedno zamajavanje gradjana trivijalnim stvarima.

analiticar_amater

pre 6 godina

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29) #

Ne nismo zbog inata dobili bombe nego zbog mnogo kompleksnijih stvari koje ti ocigledno nisi u stanju da razumes. Iz istog razloga ti verujes da je ona saka navijaca koji su inace i pod kontrolom ove vlasti, uzrok otkazivanja utakmice. Uostalom, porediti razloge bombardovanja i otkazivanje utakmice je zaista za posebnu analizu.

tamo daleko

pre 6 godina

ovavkvo blamiranje gradjana zemlje srbistana je jedan od razloga sto ljudi odlaze.
ovim potezom su i ove devojke postali kandidati za odlazak. moze li im ko zameriti?

Mirni !

pre 6 godina

Želeo bih da, umesto komentara, doznam odgovore na sledeće :
Od kada se zna žreb takmičenje , kada je doneta odluka o domaćinstvu turnira , znaju li se protokoli kod organizovanja međunarodnh turnira ?
Mislim da bi odgovori pokazali mnogo toga a najviše to kako je politika odvojena od sporta !

Vladimir

pre 6 godina

РСС је морао бити корак испред овог проблема! Требали су препустити организацију овог турнира некој другој земљи на време, како не би до овога дошло. Огромна штета је направљена српском рукомету и нашим играчицама које ће остати без једног непроцењивог искуства. Целокупно руководсво РСС-а треба поднети оставку због овога. Оно што су Албанци урадили нама у квалификацијама за ЕП у фудбалу са дроном, сада смо урадили сами себи

Mex

pre 6 godina

Odnos Zapada prema Srbiji.
Večiti neprijatelj.
 (Voždon, 23. mart 2018 19:29)

Najveći neprijatelj Srba su glasači SPS-SRS-JUL ratno profiterske koalicije. Oni nas jašu već 30 godina a ti glasači pošto nemaju šta pametnije da rade u životu onda su spremni da jedu i korenje radi nekih ideala koji su im nametnuli njihovi idoli koji klepaju naše pare pa stoga se može i pročitati kako je bolje ne igrati sport i ne postojati nego da da se nešto radi sa Kosovom kojeg su oni pretvorili u državu.

neutralni felsh

pre 6 godina

i treba! glumili su ministre sa patriotskim saopstenjima, glumatali goleme srbe, raspirivali tenzije... sad nek kusaju sta su kuvali, i oni i huligani koji su jedva docekali da im prave drustvo.
sto se tice kosova - ni manje teritorije ni vece bukagije i stete po nas u srbiji, oduvek. otplatili smo ga milion puta do sada, sa ogromnom kamatom.
zivim za dan kad ce da se bespovratno ocepi jer smo postali taoci sacice pobeglih kosovara koji prave halabuku gde stignu. odozdo pobegli a ovde se prave junaci.

che

pre 6 godina

Dok god se predsednik druži sa Tačijem i priprema nas za priznanje Kosova i dok Srbi podržavaju vladu Haradinaja ne vidim ni jedan razlog da se ne odigra utaknimica. Žao mi je devojčica koje su jedini pravi gubitnici.

xxx

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Kosovo nije Srbija. Bolna istina za sve nas. Kad to prihvarimo, biće nam lakše, bolje i moći ćemo dalje. Ovako, samo smo u klinickoj depresiji.

Savatiye

pre 6 godina

Još jedna briljantna pobeda naše patriotske vlasti.
Sreća pa ove mlade rukometašice nisu naše i ne bi dobile 30 golova razlike.
Ali ko može bolje od doktora znati šta je za nas bolje!
A mora se ispoštovati i stav ekipe koja je vrlo zaslužna za izborne pobede SNS-a. Vrh delija, grobara, firme, radovaca i ostalih..

Goran

pre 6 godina

I ja sam bio protiv odrzavanja utakmice. E sada koja je skrivena poruka odluke EHF. Ovako ce proci i drzava Srbija u slucaju nepriznavanja Kosova. Vucic je preuzeo obavezu na sebe da prizna Kosovo i ocigledno je vrijeme isteklo. Svaka odluka suprotna pruzetim obavezama je automatska suspenzija.

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.   
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)   


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu. 
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04) 
Верујете да је једна утакмица вреднија !?
(смена страже, 23. mart 2018 22:23)


prvo, ne radi se o jednoj utakmici nego o malo vise, jer smo suspendovani i diskvalifikovani.

peca

pre 6 godina

Još jedna naša velika pobeda,pa vi opet glasajte za iste. Dok nas jednom više ne bude. Umesto da su te iste naše devojčice pobedile sa 20 razlike i pokazale im klasu, opet se politika meša. Pa zar niste vi isti koji zabraniste utakmicu u koaliciji sa Tacijem i Haradinajem na Kosovu.

Pop

pre 6 godina

Ta ista vlada Srbije je svojim pregovorima dozvolila da to Kosovo bude tu gde jeste,sad tu decu zamajavaju nesto. Zasto niste bojkotovali sva takmicenja u svim sportovimA gde nastupa Kosovo ako vec zelite da pokazete dostojanstvo. Nego sad trenutno vam ta situacija odgovara,ko vas ne zna..
Zalosno je to sto ti mladi ljudi nisu sigurno glasali za vas na izborima,kako u Srbiji tako i na Kosovu. Zato su oni ti koji su trebali da odluce da li ce da igraju ili ne. Pustite mlade ljude da zive,oni se sigurno ne mrze osim ako ne vide to i ne nauce od odraslih.

Ramadan

pre 6 godina

Eh pa cuj sada Vucica kako se opravda ispred Mogerinija kao Ja sada bi potpisao ali vidis da 49 huligana nisu dali decu da igraju pa cak i su pevali pesmu za Kosovo.
* Cirkus...sramota.
Vratise kuci i kazi im NE NE I NE pristajemo na nista i tacka. Sta kukate 20 godina.
Niko ne moze na silu da te tera da potpises nesto ili priznati. Hoces Rusiju podrzi se Rusiju sta tu ima spora.
Ali hoce fondove od Evrope i te prestavlja kao uspeh vlade i ostao sjednu nogu u Moskvu a drugu u Brisel.
Pa nemoze to stalno...doslo kraj. Odlucite gde hocete ???

Goran

pre 6 godina

"Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (forest, 23. mart 2018 20:52) "

Je li, majke ti, a šta radimo prethodnih 28 godina? Klečimo, puzimo, kukamo, cvilimo, sistem vrednosti nam se srozao ispod prihvatljivog minimuma i teško da će se ikada opraviti. Do pre desetak godina smo se još i nadali nekoj smeni generacija, a onda smo shvatili da smo i mlade generacije zatrovali i da su od nas naučili samo ono najgore. Kosovo nije naše od 1999. godine, nemamo ama baš nikakve ingerencije na toj teritoriji, a čak i da ih imamo ingerencije - nemamo ni blagog pojma šta bismo s njima radili ... i ti još pričaš kako ne treba klečiti. To je kao iz vica sa prostitutkom, koja sa gađenjem odbija da peva posle odrađenog osnovnog posla.

"Ja da ti pevam?!?!?!?"

BeKo

pre 6 godina

Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.
(Otac koji je ratovao 99, 23. mart 2018 19:49)

"Mržnja se nikad ne smiruje mržnjom, već jedino njenim odsustvom. Ovo je večni zakon".

 Gotama Buda

kris

pre 6 godina

Samo naivni misle da je ovo slučajno. Sve je to planirano. Kao tobož danas se donose odluke o zabrani, juče o premještanju u Kovilovo. Pa kad su izvučene grupe? Kad je određeno domaćinstvo? Zar se susret sa Kosovom nije mogao mudrije i sa više diplomatije izbjeći? Naravno da jeste, ali ovako se pokazuje kao neka principijelnost i patriotizam. Srbin sam, živim van Srbije, ali me srce boli za Srbijom ko je vodi!

lager

pre 6 godina

Jedino mi je krivo sportista, ali ovo je veće od sporta.
Doći će vreme, nadam se sve uskoro kada ce ovaj zli sistem koji dugo vlada svim strukturama a tako i sportom, bar imati manji uticaj. Narod ne treba da pada, probudice se kao mnogo puta kroz istoriju i odnedi mnoge pobede. Devojke, vece ste junakinje nego vecina političara.

Xman

pre 6 godina

Za sada nema botova. Cekaju tekst da im se izdiktira. Za koji minut komentarisanje ce biti besmisleno u moru komentara kratkoimenih botova.

Albanac sa Kosova

pre 6 godina

Ne sekirajte se ništa, dobri ljudi. Sad će Rusi i Kinezi da urgiraju i vrate nas na takmičenje. Proveren info !
(mr čović i dr terzić, 23. mart 2018 19:42)

:) CARE :D

asdf

pre 6 godina

@Bane, prijatelju pa mi smo sami sebe ponizili, ne smes da sviras sopstvenu himnu, i nesposoban si da obezbedis utakmicu. I ovo je potpuno ocekivan rezultat - zabranili smo da se odigra utakmica, normalno je potpuno da nas diskvalifikuju. To sto smo mi mentoli pa ne umemo nista da odradimo kako bog zapoveda, tu nam niko nije kriv sem nas samih. Zao mi jedino devojcica, ni krive ni duzne u celoj ovoj prici.

ne lomite mi bagrenje

pre 6 godina

Ako ovako bude bilo sport mozemo i da ukinemo. Iskljucice nas sa svih takmicenja. Ja sam vise za to da igramo ali da svaki put kada se nadjemo na postolju na neki nacin opomenemo svet da nam je Kosovo i Metohija oteto. A to bi bila dodatna stimulacija da osvajamo medalje. Drugacije nece ni biti a nece ni ici.

Slobodan

pre 6 godina

Jos par ovakvih "slucajnih" akcija, ima da organizujemo opstenarodno priznanje Kosova, sto je osnovni cilj Nebojse zvanog produzeni jezik.

Mića

pre 6 godina

Prava srpska Parada ponosa - udri glavom o zid po svaku cenu!
Hajde da nam nameste Kosovo u kvalifikacijama i u košarci, pa da kažemo zbogom instituciji srpskog sporta!

alienware

pre 6 godina

Pocelo je narode.Da objasnim,dobra rezia,sve unapred pripremljeno.Zato niko nije gladao protiv,ostali uzdrzani.Zatim se kad se izvukao zdreb,nista .Onda odjednom otkazano zbog volje naroda.Kao ono sa vozom,krivi Kosovari sto ce da napadnu voz .Isti sablon da narod krivi Kosovare,sejanje mrznje opet.

PeruN

pre 6 godina

Pa nije ovaj turnir pao s marsa već je ugovoren prije koliko već mjeseci.Što su uopšte iz RSS inicirali da budu organizatori turnira ako su znali ishod žrijeba,ako pak nisu što nisu naknadno odustali od organizacije turnira?Kada je došlo do nezadovoljstva javnosti uslijedila je državna režija i "spontano" okupljanje profesionalnih navijača u službi države da bi nakon toga "patriotska vlast" poentirala zabranom i pričom da neće tući svoje ljude koje je i organizovala da se "spontano" okupe,a kolateralna šteta su ispale juniorke.

Bacvanin

pre 6 godina

Kladim se da nece biti nikakvih "potencijalnih sukoba" na utakmicama izmedju Kosova i drugih ucesnika ovog turnira, koji se odrzava u Srbiji.
Ljudi, ako prihvatamo da ne sprecavamo sportke utakmice Kosova, onda to vazi uvek i svugde, i u Srbiji i u inostranstvu. To podrazumeva da pihvatamo naziv drazava, njihove zastave kao i himne.
Nije niko primoravao Srbiju da podpise da nece sprecavati Kosovo da ucestvuje u sportskim dogadjima.

Иван Грозни

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

За све оне који коментаре почињу и завршавају са хммммммм.
Утакмица против селекције Каталоније одиграна је уз сагласност шпанског фудбалског савеза. Исто као што фудбалски савез БиХ треба да да сагласност за међународне утакмице селекције Републике Српске.

HARIS

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.

Stefan

pre 6 godina

Jadno je sto ovo neko posmatra kao bilo kakvu pobedu nase drzave, diplomatije.
Maskiranje stvarnosti neobrazovanom narodu i manipulacija istih trenutnom politickim vrhu ide jako dobro. Ali razumeti ljudi da ovo otkazivanje nema nikakvu tezinu
Navodno je pokazan cvrst stav i odbijanje nase vlade da se igra protiv tkzv. Kosova , a sa istima se pregovara u Briselu dugi niz godina. Sto tamo nemaju taj cvrst stav, sa kim se tako pregovara.

Marko

pre 6 godina

Sramota ali mi iovako ne znamo da igramo rukomet.
Zeleni stol serbija 0 kosovo 10
Patrioti gde ste, oni su stvorili drzavu i dosli u serbiju i pobedili.....

Željko

pre 6 godina

Zašto krivite Divca? Pa zar nije u Briselu potpisano da Srbija neće ometati Kosovo u pristupu članstvu u međunarodnim organizacijama? Znate ko je to potpisao pa udarite na njega,
Lako je bilo potpisati, sada je problem kada to treba sprovesti. Mi smo kao diplomatsku pobedu predstavili što neće biti himne i zastave Kosova, pa makar ne bilo ni himne i zastave Srbije. I?
Himne i zastave Kosova će biti ali u Đeru u Mađarskoj, ali naše neće-nigde.
Ako ste stvarno principijelni, izađite izsvih organizacija u koje Kosovo uđe i prekinite diplomatske odnose sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Lako je bilo junačiti se na Crnoj Gori i Makedoniji. Pokušali smo se osvetiti u tzv. dešavanjima naroda, ali s,o u oba slučaja proplivali.
Kosovo je igralo kvalifikacije za SP u Rusiji pa što niste istupili? Bili su u geupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom i svitrala im himna.

Pedja

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.
(Alex, 23. mart 2018 22:26)
KiM je po ustavu nasa pokrajina pa mi nije jasno po kom to zakonu nije dozvoljeno da reprezentacija igra sa pokrajinom?! Ranije su i klubovi i reprezentacije igrale protiv pokrajina u mnogim sportovima. Drugo, igracemo mi sa njima u svim sportovima k'o bele lale, videcete da ce biti tako. Trece, naterace oni nas da organizujemo takve meceve visokog rizika kao sto se vec desavalo i muva nece smeti da se cuje.

BBB

pre 6 godina

RSS je sam sebi dao autogol a i drzava kada je RSS predlozio da se ovaj turnir igra u Srbiji a znali su da postoj sansa da i Kosovo ucestvuje I treba tako da nas kayne. Treba nas najuriti i drugih saveza na neko vreme, ako vlasti ponovo isto a navijaci poznati policiji budu povodom da se utakmice otkazu...

Bane

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.
(HARIS, 23. mart 2018 19:43)

O falim te Boze normalnog komentara nekog nepristrasnog.
Naravno da je EHF to trebao da uradi i naravno da je sve planski uradjeno jer su u toku intenzivni pritisci na Srbiju da prizna Kosovo....da ne duzim, 10 godina te tzv sile ne mogu da uguraju Kosovo u UN i sada se vec suska o njihovoj nemoci i porazu njihove diplomatije. Zato su nam seli na grbacu da nas slome do kraja godine i koriste i koristice svaku priliku da nas ponize, nateraju da recimo igranjem sa kosovom indirektno priznamo njih kao drzavu i sl. Pa sta mislite kako su isti dan pripremili odluku i saopstenje....sve je iscenirano i samo se cekalo da nam pokazu sta ce biti ako i na visem nivou ne priznamo Kosovo.

LaleGator

pre 6 godina

Dakle to su te "patriote" zbog kojih svi mi ispadamo divljaci u svetu!

Ko ovde ima kontrolu, navijaci nad drzavom? izgleda!

Kada je to Kosovo proglasilo nezavisnost
ove velike patriote su lomile i palile Beograd i krali patike iz izloga!

doktor

pre 6 godina

Da li narod zna sta hoce? Prethodnih dana samo ste pisali i govorili kako je sramota da se ta utakmica igra,kako drzava bi trebala da zabrani da se igra ta utakmica,kako nasa vlada,vucic,rss i ostali moraju sve uciniti da se ne odigra i onda kada to bude tako onda odjednom drugacije misljenje.. Znali ste svi od pocetka kakve posljedice mogu biti od zabranjivanja igranje utakmice.. Tako da saberite se i konacno skontajte sta vise zelite

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Srbija ima snažnu i odgovornu vlast koja će uraditi sve kako bi građani Srbije bili zadovoljni.Nadam se da ćemo već na sledećem takmičenju ostaviti daleko veći trag od ovog.


U potpisu:Mina,Una,Tea,Leka,Nenad,Svetozar,Magdalena,Marija,Stojan,Darko,Maksimilijanka,Lara,Mea,Dunja...

NNN

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato što su to vučić i dačić potpisali Brisleskim sporazumom
(i uz to Divac nije bio na tom zasedanju MOK-a)!
Sledeće pitanje?

počuča

pre 6 godina

hahahah pa ova EU je nasjsmešnija tvorevina na svetu. Pa kad se već sastali iz EHF-a i doneli odluku o diskvalifikaciji? Odnosno odluka doneta mnogo ranije.

Mister No

pre 6 godina

"Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST
(Maximus, 23. mart 2018 22:07)"

Izlazim na glasanje redovno, glasam protiv vlasti. Ali realno, kakav je izbor u opoziciji? Ne zameram mnogo ovima sto ne izlaze.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ми морамо да покажемо да имамо кичму чак и по цену овакве жртве ако хоћемо да нас поштују. Када си Амери својевремено бојкотовали олимпијске игре у Москви мислите ли да њихови спортисти нису желели да се такмиче али су били спремни да се жртвују ради више ствари. По мени девојке нису требале да пристану да играју чак и да забране није било. РСС треба да напусти ту организацију до даљњег.

Dobar poznavalac materije

pre 6 godina

Ako neko misli da je žreb slučajno ispao ovakav, onda žalim slučaj.
Ali je očigledno da frikovi iz EHF bolje poznaju nas od nas samih.
Kao po starom, dobrom srpskom običaju, setili smo se da uradimo nešto 5 minuta kasnije, i sada naše devojke ispaštaju. Kosovo ovo dobija službenim rezultatom, verovatno se neće plasirati, ali će ih u PR dočekati kao nacionalne heroje. Pobedili su Srbiju u sred Srbije.
I šta sad. Botovi i one "patriote" što su se okupile ispred hale će da brane hrabru politiku našeg vrhovnog komandanta i dragog nam ministra, bez da se pitaju zašto je RSS glasao za prijem Kosova u EHF još pre nego što je Divac i OKS glasao za njih u MOK. E, pa evo vam, glasali ste da njihova deca igraju, lepo, ali, da li ste istovremeno glasali i da naša deca ne igraju?!

kripto-kusur

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja. 
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19) 

Igrali rusi na OI u Koreji
(Srbenda iz Srbije, 23. mart 2018 20:23)


Nije dobro formulisao pitanje. pravo pitanje glasi da li bi i jedna država na svijetu, ne samo EU, igrala u SVOJOJ DRŽAVI bez svoje himne i nacionalnih obilježja? pogotovo sa "državom" koja je nastala nasilnom secesijom od te iste matične države u kojoj se utakmica igra.

dd

pre 6 godina

@doki
A zašto se taj IHF tako igrao sa Srbijom? Zašto nije tzv. državu smestio u neku drugu kvalifikacionu grupu? A mogao je da je hteo da odvoji sport i politiku. A drugi par cipela je nesposobni Božidar Đurković i ostali bumbari iz RSS-a koji nisu reagovali na vreme. I što nisu podneli ostavke posle bruke na prvenstvu u HR. I mnogo čega drugog.

Putničić

pre 6 godina

Mi se sve više udaljavamo od uređene EU voljom 25% glasača i ove politikantske grupe. Kada kažem EU mislim na zakone koje moramo da uvedemo, nezavisno sudstvo, sa minimalnom korupcijom, i da mogu da odem da radim daleko odavde.

nesss

pre 6 godina

zar nije bilo bolje pobediti ih sa 30 gola razlike? Zar ćemo dozvoliti da, ubuduće, uvek kad treba da se igra sa kosovom budemo suspendovani i kažnjeni...i dokle?

cheprtuljko i chevojchica

pre 6 godina

Nek nas suspenduju. Valjda vise vredi obraz i zemlja gde su ginuli preci od utakmice rukometa. Ta evropa je dno dna i da bog da nikad ne usli u to licemerno drustvo. Mi smo za njih otpad. Ja sam srecan sto su nas izbacili. To je prvi pametan potez Srelakovica kojeg inace ne podnosim bas nesto..

Edukacija

pre 6 godina

Neki ovde napadaju Divca. Godpodo, u pravilniku MOK nigde ne pise da zemlja koja se prima mora da bude clan UN.Ima pet zemalja medju kojima su Palestina, Americka Samoa koje su clanice MOK a nisu UN. Za prijem u MOK dovoljno je da su clanica pet svetskih sportskih saveza.EHF uz stonotenisku federaciju je medju prvima prihvatio Kosovo

igor

pre 6 godina

zasto je sramna odluka to se dalo ocekivati ko je slina da se mesa u sport ko je digao carinu prema kosovu ko je sve potpisao pozivni broj za kosovo a sad se cude tek ce isplivati sta su sve potpisali sport i politika ne idu

Kapetan Kuka

pre 6 godina

Bravo za potez Vlade Srbije.
Oportunisti, strasljivci, pod laznim plastom pragmatizma. Vi koji ste spremni na svaki oblik ustupka i predaje drzavne i tudje privatne svojine, samo da ne bi ugrozili sopstveni komfor i sebicluk. Da li vi shvatate da pitanje KiM nije samo pitanje istorije, tradicije, kulture i identiteta Srpskog naroda (sto bi vi sve dali za jedan dobar selfi na korumpiranom fb), nego da je to pre svega IMOVINSKO PITANJE drzave Srbije i njenih gradjana. Alo, bre, ne radi se o bilo kakvim ljudskim pravima Albanaca ili Srba (boli ona stvar vladare EU i za jedne i za druge), nego se radi o ogromnom materijalnom bogatstvu, rudnom, mineralnom, hidroloskom i geostrateskom, koje je zapadna vojska nezakonito otela da bi je predala u privatno vlssnistvo i korist bandita koji zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj funkcionera u SAD, NATO i sl. da bi se dokopali koncesija i krvavog profita (politicari-biznismeni, Olbrajt, Klark i drugi lopovi).
Da li ce Ukrajini namestiti da igra sa RF? Nece. Ukrajinu teraju da ni u snu ne ide na kompromis, nego da mora da silom vraca teritorije na kojima je narod referendumom odlucio da nece da zivi obespravljen u siromasnoj Ukr nego hoce da zivi ravnopravno u bogatijoj Rusiji.

Pera

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.

Otac koji je ratovao 99

pre 6 godina

Hvala u ime deteta koje se odricalo svega da bi igralo za svoju zemlju a sad politika zeznula sve.
Videcete sledece godine ce se igrati normalno djabe se ku...mo a nakraju povijemo rep ko najgora djumara.
Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.

XXL

pre 6 godina

Sada smo ga utrnuli k'o rusi u atletici ima da nas diskvalifikuju iz svih sportskih takmičenja jer tamo neki 'doktor' ministar policije meša politiku u sport. Njegovo je bilo da obezbedi sigurnost pa da su padale i ćuskije, a ne da na 'Pink'-u tumači narodu politiku njegove stranke.

ccc

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Pa ovo je politički, smišljeni auto gol Srbije, da bi ti i tebi slični rekli AJ DA IH PRIZNAMO, da bi igrali sport.
Nemoj da se zezamo, ove navijače je moglo sprečiti. Pa šta ako se biju sa policijom? I to je deo posla.

remax

pre 6 godina

Znači suspendovaće nam sve redom sportske saveze, samo kad nas žreb prvi put spoji sa Kosovom?
Ili možda neće, videćemo šta ćemo činiti od slučaja do slučaja.
Sramota, igraju se ljudi države.

Gde ja živim

pre 6 godina

I šta sad? Hoće neko nešto da kaže? Da se možda izvinite rukometašicama? Sram vas i nas bilo. Dokle će bre mladi koji nešto znaju da ispaštaju zbog notornih neznalica. Kosovo je trebalo rešavati još pre 100 godina, a ne danas. Svi su okolo pravili planove za budućnost samo se mi pravili blesavi. A sad se pravimo kao jaki i stabilni.

Devojke idite odavde. Ja sam čovek za ovu državu, nigde drugde ne bih voleo ili mogao da živim. Vi niste. Nema ovde života za normalne ljude. Da se ne ljubimo.

insajder

pre 6 godina

Uff kako sam se potresao sto je zenska rukometna reprezentacija U20 izbacena sa kvalifikacija,evo tresem se ne znam sta cu od sebe.
Briga me za svaku vrstu sporta,a pogotovo me briga za rukomet.
Greska je uopste bila sto smo prihvatili da ucestvujemo u kvalifikacijama ili je trebalo jednostavno da se ne pojavimo na mecu,da bude registrovano sluzbenim rezultatom u korist ovih i to je to.
Bitniji je obraz od glupavog sporta.

Nsn

pre 6 godina

Meni se cini da se sve ovo radi kako bi narod sam odustao od KiM...da nam se smuci vise i da priznanje shvatimo kao olaksanje...i onda ga priznamo i nista se ne promeni, necim drugim ce nam mazati oci...bice nam bolje kad mi budemo bolji.

asa

pre 6 godina

E sinovi, pa naravno da nas gaze na svim poljima, gazili su nas i gazice. Mi im se nesto dodvoramo pa kao bice dobri prema nama. Vazi, bombardovanje se nastavlja sve do potpune kapitulacije. Rusi ne daju pare, Kinezi isto tako i sta raditi!?Jedino nas Bog moze spasiti i vera da ce se nesto promeniti.

Millennium

pre 6 godina

Ovo je iznad sporta. Nikada i ni pod kakvim okolnostima ne igrati sa terorističkom tvorevinom nastalom na okupiranoj zemlji. Paradoksalno, trebali bi da se ugledamo na Albance kako se bore za svoj cilj.

ej bre

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

Upravo tako. Tako je demokratska Hrvatska ostvarila svoje zamisli. Zasto da ne?

Alex

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.

Wonder

pre 6 godina

Neka. Bravo svima! Koga briga vise za sve sto ce nam prikaciti. I ovo su namerno uradili. Svi pod suspenziju dobrovoljno da se stavimo. Dosta vise.

DS 1989

pre 6 godina

Јесте срећни добровољни даваоци туђе крви ? Избацисте девојчице без игре зарад ваше обести и иживљавања. Болесници...

goblin

pre 6 godina

Briselski sporazum...Divac pristao...Vodja pristao......Mi smo pristali da igramo sa Kosovom,tj.da ne blokiramo jedni druge u sportu.Igrali bi i danas,ali se vodja preracunao i nije ocekivao ovakvu reakciju u javnosti.Proteklih dana je vodja počeo da ispituje teren u vezi priznanja Kosova.Mislim da mu drugari iz Vašingtona i Brisela nece biti najsrećniji.

Vladimir

pre 6 godina

Mi večito radimo protiv sebe. Umesto da su odmah otkazali domaćinstvo turnira. I šta sad? Da li je moguće da toliko nesposobnih i glupih ljudi radi u RSS? Hoće li sada podneti svi do jednog otkaze zbog ovoga? Sve je moglo biti drugačije ali zašto ne bismo sami sebi kopali rupu. To je većina iz ove države doktorirala.

Стеван

pre 6 godina

Коначно један прави потез државе везан за Косово као илегалну државу.
Али узалуд кад по коментарима и минусима видим да је овим данашњим јадним Србима битнија једна утакмица него нациионални понос. Нажалост изгубићемо Косово,одавно смо народ без националног осећаја и не заслужујемо државу. Много је мало правих Срба у овој земљи, ова генерација је потпуно изгубљена. Остаје нада да ће нова покољења вратити свој национални идентитет.

Milan

pre 6 godina

I za ovo su krivi zuti i dosovski rezim. E da, a krivi su i za skorasnji debakl muske rukometne reprezentacije na EP. O tome ko je kriv za tucu onih navijaca Partizana iz Splita i navijaca iz Srbije necu ni da pricam. Zna se krivi su zuti i dosovski rezim. Krivi su oni i za to sto je Zvezda bez sansi za f4 Evrolige, sto je KK Partizan peti u ABA, krivi su za izumiranje belih nosoroga, globalno otopljavanje i jos mnogo toga...

svašta...

pre 6 godina

ljudi se i dalje listom čude zašto je Srbija uopšte pristala da organizuje turnir na kojem će igrati tzv. Kosovo. ako stvarno ne vidite da je to naređeno "odozgo", da bi se opipao puls za mnogo veće korake, onda deinstalirajte windowse, prodajte kompjutere i odjavite internet.

ThoR

pre 6 godina

Bravo patriJote, sada cemo da procvetamo!
(Biki, 23. mart 2018 19:40)

Idi dole i objasni sve to onoj deci što idu oklopnim transporterom u školu. Sinko, po tebi ćemo procvetati kada priznamo Kosovo i rasprodamo sve što imamo? Bićemo najlepši cvet s druge strane bodljikave žice EU...

Milan

pre 6 godina

Eto im drzava sa zvezdicom pa nek se igraju. Sport se i igra zbog publike, a ne zbog svinjarija koje su umislili zapadnjaci. Sto se mene tice treba da se izadje iz rukometnih organizacija... kao i sa puta u EU.

voodoo

pre 6 godina

Svaki potez bi trebao da ima rezultat u ovakvoj jednoj pre svega politickoj situaciji, u kojoj sport nema mnogo vaznosti ocigledno. Sa tog gledista rezultat i strateski znacaj poteza nase vlasti je relativno smesan, mi smo suspendovani, necemo igrati ni jedno takmicenje, Kosovo nije i najverovatnije ce ici na svetsko prvenstvo zbog manjka konkurencije sada. Nase odbijanje da igramo ne menja da smo prethodno dozvolili da se Kosovo udje u Ehf i tu sada nema nazad, vreme za takticke poteze je bilo pre tog ulaska, ovo sada je samo lupanje glavom o zid. To sto su pristali prvo na sve i da se organizuje ovde, nisu ni trazili da se iskljuci u zrebu mogucnost da budemo u istoj grupi, a mogli su i najverovatnije bi im izasli u susret, nego do poslednjeg momenta cekali i onda ministar policije procenjuje da je losa bezbednosna situacija prakticno dan pred je zaista providan i amaterski potez. Ocigledno je da nasoj vlasti sada potrebna dramatizacija situacije oko Kosova, nemaju bas vise tema za kampanju, pa se ponovo intezivira Kosovo, inace svi znamo da nikome nije u interesu da se status Kosova zaista i resi, tako da to i ne treba ocekivati u skorije vreme.

Millennium

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

I oni su napravili državu i etnički je očistili od nas.

Notorious

pre 6 godina

Kad je Kosovo primjeno u MOK,tu je Bio kraj...Posle stvari idu po automatizmu,prijem u sve sportske asocijacije I punopravno clanstvo.
Sto se Tice turnira,to je lakrdija!
Trebalo je ranije otkazati meceve kao organizator,na vreme prebaciti domacinstvo na drugog I gotovo.Utakmica se igra negde drugo bez himni I zastava,RSS ne pije suspenziju,devojke igraju I to je to!
Koreanci kroz sport sednu jedni s drugima,a ovamo sport pravi bruku.
Vaterpolo ministar out,ili da naredi MUPu da sprovede akciju Sablja 2.On se ne pita sa resorom koji pokriva,a pri tom obavestava javnost da ide za Sloveniju,sramno!

Alooo bree

pre 6 godina

Milošević tadić vučić dačić pa dokle više bre da zbog vaših gluposti i glume hrabri momaka koji odu na kosovo kada im dopuste da dodju pune nam glave i vraćaju u nazad sve više i više dokle bre alooo dokle

Dare

pre 6 godina

Uu bas nas briga, treba sad uskratiti gostoprimstvo i Svedskoj, Norveskoj i Kosovu i kraj price.Sve im se bre udovoljava, i sad jos dodju da te ponizavaju.Nema vise, prekinuti sve pregovore, zamrznuti ovaj status, i nek stoji do boljih vremena.

baron

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.

Obican gradjanin

pre 6 godina

Pa nije valjda da je ovaj narod toliko glup, pa ne vidi da je ovo sve isplanirano i izrezirano.
Kao eto ako ne pristanemo, ne prihvatimo Kosovo (za sve) bicemo izolovani i na gubitku.
A zasto se je doslo u ovakvu situaciju, ko je normalan prihvatio da se igra turnir u Srbiji sa tzv. Kosovom. Sve je ovo jedna velika prestava zna se vec koga!

Sve ima cenu

pre 6 godina

Nikad Kosovo ne moze imati reprezentaciju, ni po cenu izvacivanja!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 23. mart 2018 22:42)
Kosovo ima ima reprezentacije u skoro svim sportovima, a nas izbacuju ako ne igramo sa njima. Jesi li zadovoljan?

analiticar_amater

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Ti stvarno mislis da je utakmica odlozena zbog navijaca? E upravo zbog ljudi kao sto si ti kojima je tako lako manipulisati i prodavati maglu Srbija se nalazi tu gde jeste.

Inace za svu ovu brljotinu odgovorna je nasa Vlada i EHF. Nije normalno da EHF u toj meri ucenjuje Srbiju i postavlja joj uslove koje ne moze da ispuni.

Mare

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?

Mirza NP

pre 6 godina

E moje komsije, a resenje je bilo da utakmicu organizujete u Novom Pazaru. Ovde bi reprezentacija Kosova bila docekana kako treba. Kako se Rasim nije setio da vam to predlozi, on je uvijek glas razuma?

115

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !
(antiDebil, 23. mart 2018 19:28)

Potpišeš briselski sporazum gdje si se između ostalog obavezao da ćeš formirati zajednicu srpskih opština, i onda se desi da zajednice nema, niti će je biti. Mislim da je to mnogo veći problem od toga da li će neka Fljora igrati rukomet.

p.s. nađi mi jednog albanca koji kritikuje svoju vlast zbog nepoštovanja briselskog sporazuma.

Branislav

pre 6 godina

E politiko... ako je ovo pobeda,kao sto ovde neki pisu, onda su vas stvarno totalno zaglupeli ovi iz SNS-a! Mi kao drzava nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj! Nemamo snage da se obracunamo sa navijacima! Ali zato da srusimo preko noci tu smo mocni! E pobegli nam pravi ljudi iz zemlje,ostala samo sendvicarija...cast izuzetcima!

Referendum

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm... 
(gremlin, 23. mart 2018 19:24) 

Ima ih na Kosovu malo preko milion..tj oko 1.2 miliona. Po svim istrazivanjima.

bob

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 23. mart 2018 19:32) # Link komentara zar zaista mislite da je divac imao toliku moc?pa zna se ko mu je naredio da bude uzdrzan!

SouthP

pre 6 godina

Au covece pa koga briga za sport pobogu? Neverovatno je koliko je politizovan toliko banalni cin modernizacije gladijatorskog. Cak ce i te devojcice verovatno osecati razocarenje iz nekog razloga kao da ne postoje bitnije, vrednije i zdravije stvari za baviti se u zivotu. Daleko od toga de se ne treba baviti sportom ali instrumentalizovati ga i koristiti kao oruzije u politicke ili(sivo) ekonomske svrhe je za svaku osudu! O maltretiranju i izivljavanju unad tom decom na treninzima necu ni da govorim. Izvanredno izopacen sistem vrednosti.

Komša

pre 6 godina

@Željko
Govori se o sportu,zato Divac (prvo).On je,protivno našim interesima glasao da ekipe Kosova mogu da se takmiče u međunarodnim takmičenjima.Mi tu odluku moramo da poštujemo ili da se pomirimo sa sankcijama (kao Grci zbog Makedonije) ali onaj ko odgovoran mora da odgovara.
Isto važi i za predstavnike RSS.
Znači ,bavimo se ovde posledicama,Stefanovićem, umesto lepo da izvedemo pred sud one iz RSS koji su odgovorni - da li je glasao protiv,bilo ko od njih da Kosovo postane član međunarodne rukometne federacije? Naš predstavnik je bio suzdržan! Nije branio interes Srbije.Šta bi uradio Španski predstavnik? Glasao bi protiv,branio interes Španije,makar izgubio.U protivnom bi prošao kao Pućdemon.
Bolje da odgovornost vežbamo na rukometu nego na važnim državnim pitanjima.Za primer.
Ovde su i huligani i ogorčeni građani i devojke rukometašice i Stefanović i rukometašice Kosova nebitni - bitni su sportski funkcioneri koji su donosili odluke i moraju da snose odgovornost.
I tako šalješ poruku - može svako da odluči na štetu Srbije i dovede nas u situaciju da moramo da pošrujemo nešto što je protiv našeg interesa ali posle će da odgovara.

Данијел

pre 6 godina

Подршка за рукометни савез, а ви који би продали веру за вечеру угледајте се на Израел.

Sv Georgije

pre 6 godina

Podrzavam odluku drzave. Nazalost ispastaju djevojke,i to je uzasno,ali hoce da nas ponize maksimalno,Evropa i SAD.Mi jesmo mali i nikakvi,ali moramo se trgnuti negdje,nekako,bilo kako..

bmiles

pre 6 godina

Ovo vec postaje sarada!Svetskim i Evropskim organizacijama u sportu nije mesto da se donose politicke odluke (prvo bez obelezja zemalja,zastave, himne,videli smo to u slucaju Rusije na Zimskim Igrama),vec da unapredjuju sport!Ocigledno da su pale na ispitu kad su dopustile to!Jedino u nasem slucaju i dalje forsiraju bacajuci nas u blato i cosak sta god da uradimo!Vreme je da jasno kazemo da necemo igrati protiv drzave koja nije priznata od strane UN.Dvostrukim arsinima je vreme da se kaze NE.Znaju kakve smo naravi i to uveliko koriste a mi bi bar trebali da naucimo kako ih nadmudriti!Ovako prvo prihvatanjem igre bez obelezja,pa zbog sigurnosti preselenja u drugi grad,da na kraju nismo sigurni za bezbednost dajemo samo povodom da nas kazne sto su na kraju i ucinili!A devojke i mozda jedna generacija unistena zbog politickih igri kako to opravdati?Milion dolara pitanje,zar ne!?

ides

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.
(kruder, 23. mart 2018 19:48)

Miješaš lončiće dečko. RS nije član niti FIFA-a niti UEFA-a niti će to biti, pa tako nema mogučnost ni igrati međunarodne utakmice. Kosovo jest! UN je nebitan tu.

Lajavi

pre 6 godina

Najsramotnije je što će tzv. Kosovo igrati preostale dve utakmice u Kovilovu pod svojim obeležjima i uz svoju himnu. Sramota za Rukometni savez, Ministarstvo sporta i državu u celini.

Lanister

pre 6 godina

Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!
(miCa, 23. mart 2018 22:55)

Verovaatno si jos mlad pa ne znas, ali nazalost zivot jeste divlja suma u kome vladaju zakonu dzungle. Kada dodjes u odredjene godine shvatices da su u zivotu najbolje prosli oni "prepisivaci iz škol", bahati koji ne prezaju ni od cega. A na kada se gleda na globalnom nivou, po pravilu najbrutalnije i najratobornije nacije najbolje prolaze. Albanci i jesu uzeli Kosovo ponasanjem iz dzungle. Kako? Vecinska Eu je shvatila da postoje dva izbora nakon rata na Kosovu, prvi jeste da ne priznaju isto i privole Srbe i Albance na razgovore pod okriljem rezolucije 1244, ali su im Albanci jasno stavili do znanja da ce ratovati do istrebljenja ako ne dobiju svoje. Treba li EU decenijsi rat u na Balkanu? Ne. Druga opcija je priznati Kosovo i privoleti Srbe na razgovore. Racunalo se, s pravom, Srbi su ipak civilizovaniji, pristace na pregovore itd. I sta se desilo? Pricam o periodu nakon sto je Kosovo proglasilo nezavisnost. Toliko o tome koliko se danas isplati biti dobar i posten.

Referendum

pre 6 godina

Neka nas izbace iz svih sportskih takmicenja. Srbija ne sme ni na jedan nacin da prizna Kosovo a oni neka nastave da se izivljavaju.

Milan

pre 6 godina

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom, 23. mart 2018 19:40)
Probajte da se bavite vrhunskim sportom pa će te videti.I za to su potrebne godine i godine rada.

analiza

pre 6 godina

Mene samo zanima,da li bi MUP Srbije smatrao da treba da se odlozi mec izmedju reprezentacija Srb i Kosova,recimo,u fudbalu,za,recimo,kvalifikacije za Sv.prvenstvo ili Evr.prvenstvo?Ili bi smatrali da treba ipak da se igra?
Jeste li primetili da SAMO u tom rukometu nase devojke,pre svega,budu kaznjene(koliko se secam,i jedan nas zenski klub je tako eliminisan iz Evrope,pre nekoliko godina)?Sta rade nasi predstavnici u rukometu?!Zasto uopsta DOZVOLJAVAJU da budemo u istoj grupi kvalifikacija?Zar ne postoji neki legalni mehanizam u EHF da se izbegne takav scenario?

V. B.

pre 6 godina

Baš nas briga za Svetsko prvenstvo! Valjda je skuplja država od sportskih trofeja?! Ima naroda koji su spremni da trpe i sankcije i bombardovanja, a da ne predaju pedalj svoje zemlje ili pogaze svoje nacionalno dostojanstvo!

John

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.
(Marko NBG, 23. mart 2018 20:56)

Ne, ne, ne... Ja kažed "tako i treba" jer nisu uradili ovo što si rekao. A to nije isto kao samo reći "tako i treba".
U fudbalu je sređeno da ne igraju: Jermenija i Azerbejdžan, Rusija i Gruzija, Španija i Gibraltar. Mislim da su uspeli da se izbore da ne igrraju ni Srbija i Kosovo (čini mi se i u košarci).
Tako da najpre treba postaviti pitanje zašto rukometni savez nije učinio nešto po tom pitanju, ako već nisu mogli da spreče prijem Kosova?
Da li zato što su nesposobni ili zato što nam je tamo ugled, značaj i uticaj na nuli (ili u minusu)?
Drugo, ovo nije prva ovakva blamaža.Prvi put je bilo na klupskom nivou (i opet ženski rukomet) - naše (valjda iz Kikinde) trebalo da igraju sa Kosovarkama i savez zabranio. Kosovarke prošle bez borbe. U sledećem kolu izvuku opet naše (ne bi me čudilo da je neko namestio žreb da ih nauči pameti) i onda je savezu došlo 8 glavu (zna se odakle) i pustili su da se igra...

Zurkolomac

pre 6 godina

Puna podrska drzavi. Ovako postupati i u drugim zivotnim sferama i prema ostalim "prijateljima" Srbije. Dosta je bilo sa omalovazavanjem i ponizavanjem Srbije. Doci ce i nasih 5 minuta...

Gile

pre 6 godina

Ako. Mi smo najbolji u teranju inata.... na svoju štetu. Kosovo ce na kraju da se kvalifikuje, a mi ćemo ponosno da ih gledamo na TV.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srba, 23. mart 2018 20:45)

Ne bi ni zano da se ovo igra da nije doslo do problema , sad cemo svi da gledamo prvenstvo juniorki kosova i norveske , to jest jedno 3 milijarde ljudi na planeti posto je to za tebe izgleda najveci svecki sportcki dogadjaj. Ne lupaj molim te to ni roditelji te dece ne gledaju . Jedina greska je sto je uopste nas savez pristao da odrzi ovo takmicenje ,kada su vec znali ko ce biti ucesnik . Sada lepo taj ko je sve ovo organizovao da popije suspenziju i novcanu kaznu jer je on za sve kriv , i naravno zatvorska kazna zbog nepostovanja i krsenja ustava nase zemlje .

Dragan

pre 6 godina

Ovo je jos jedan pritisak u nizu. Namerno su Kosovo stavili u grupu u kojoj smo mi. Nismo smeli da dozvolimo blam poput ovoga, trebali smo im dati do znanja da nisu pozeljni, jednostavno da ne dolaze.

T

pre 6 godina

A šta smo se gurali da organizujemo turnir uopšte ako je moglo da se vidi da će biti problem? Sada nam je savez suspendovan, veliki uspeh, zaista.

Zoran

pre 6 godina

pratim ovu vest od kako je lansirana. dok nas nisu suspendovali svi su podrzali ovde u komentarima odluku vlade. Sada kad su nas suspendovali svi se pravite pametni. Tipicno za Srbe. A da je doslo do utakmice i nereda i da su se sukobili Srbi sa Srbima ( citaj-policija i navijaci) svi bi ste onda oeli po policiji i drzavi kako je doslo do toga i kako se tucemo zbog nepriznate drzave i otete pokrajine ikako ovo i kako ono. Sad vam odjednom ne smeta ni to da u sopstvenoj drzavi bez i jednog razloga protiv takozvane drzave kosovo igramo i bez publike i bez himne i bez zastave? pa da li je moguce da smo toliko jadan narod i toliko licemerni? pa nije ni cudo sto su nam oteli kosovo i sto sa nama ni jedna republika ukljucujuci i to kosovo nije moglo. bigu hvala napustio sam zemlji zbog takvih i nikada se u zivotu vratiti necu a vi primitivci razmisljajte i dalje ovako..to je tu jadnu srbiju i dovelo do ovakvog polozaja. da su dusan lazar a kasnije karadjordje i obrenovic i misic i stepanovic ovako razmisljali nas kao naroda nikad ne bi bi bilo ali vi sto ste ostali cete se potruditi da izgubimo i obraz i veru i drzavu. idite na kosovo i dajte albancima pogace i vodite ih turisticki kroz srbiju pogotovo kroz juznu da ih upoznate sta ce biti njihovo u narednih 100 godina.

kruder

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.

Bane17

pre 6 godina

Neka smo bar u tom malom domenu pokazali da nas niko neće ponižavati u sred naše zemlje! Žrtvovali su Srbi mnogo u svojoj istoriji al nisu dali na obraz i čast!

alban

pre 6 godina

Rusofilija bolest najmilija

Svaka cast tebi covece, tako razmisjaju civilizovani ljudi a i pravi rodoljubi jedne zemlje. Tvoj komentar jedan od retkih koji zasluzuje sve pohvale.

netko

pre 6 godina

i tako..

drzava koja je clanica Un i postoji vec puno puno godina je ostala bez ucesca na svetskom prvenstvu i jos ce ko zna koliko vremena biti suspendovana.
a druga drzava koju pola sveta ne priznaje ce nastaviti kvalifikacije i mozda i ucestvovati na prvenstvu.
usput mozemo da zaboravimo nakon ovoga na to da mi organizujemo nesto.

svaka cast kako su resili nasi ovo. stvarno necemo igrati sa kosovom, al necemo ni sa drugima.


ps.
ima jos reprezentacija koje su trebale igrati kod nas ovaj turnir.
sta cemo snjima? zamislite kad onom evrpoljaninu koji zivu u miru sad moras objasnjavati koji je kod nas cirkus i da je zbog politike uzalud doso u ovu nedodjiju. jos ako roditelji iztih drzava vide one navijace i ostalo nikad decu kod nas pustit vise nece.
samo pravimo sebi stetu stalno.

hm

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.
(Pera, 23. mart 2018 19:43)

Jeste. Nema ih dva miliona, ali ni dvesta hiljada koliko je on napisao.

putujevropo

pre 6 godina

dok opozicija trlja ruke i likuje, vucic je vrv dobio jos jedno 50.000 glasova na republickom nivou... samo ostro i dostojanstveno... ne moze niko da nas ponizava... sto se mene tice nikada vise necu biti da udjemo u EU.. samo Rusija makar i korenje jeli.. nadam se da ce ovakvih biti preko 50% na nekom referendumu...

###@@@

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!
(Blenta, 23. mart 2018 19:37) # Link
Sram te bilo...a ti si inace vatreni navijac zenske juniorske reprezentacije???
Pa ovako da smo na vreme radili,bila bi druga prica sa nama kako ne kapiras to...BRAVO CIGANI,BRAVO GROBARI BRAVO FIRMO UJEDINITE SE VISE,VREME JE

Марко

pre 6 godina

Није министар погрешио што је отказао овај турнир, погрешио је што није ставио катанац на РСС.

Перица

pre 6 godina

А сада да видимо ко стоји иза нас... Неће се ово завршити само на овоме.

dusan

pre 6 godina

Sudeci po vecini komentara, ova generacija nece vratiti Kosovo i nije u stanju...Doci ce neke bolje generacije kojima ce biti bitniji nacionalni ponos i dostojanstvo nego neko takmicenje po svaku cenu...

Alexa

pre 6 godina

Azerbejdzan i Jermenija ne igraju zvanicne meceve zbog osetljive situacije. Ovo je provokacija EHF naravno. I trebalo je ranije da urade nesto . Da lobiraju, da se povuku pre turnira.... ovako smo sami sebe stavili u los polozaj, kao i uvek kasnimo....hej? Prihvatamo organizaciju turnira na kom ucestvuje kosovo???? Ne prihvatas organizaciju, i ne dozvoljavas EHF da nas zreba sa njima???? Ili smo potpuno nebitni, sebi prvo, naravno.

VS

pre 6 godina

Sta ce sve radi sa zamrzite biti ono sto jeste. Ne na otkazivanju, nego na odnosu prema onome sta se dogadja. Citajte sta pisete. Nece vam biti bolje ako KiM bude drzava, niti ce Srbi dole bolje zivjeti. Nece vas biti, a drugi koji jos imaju nesto postovanja prema vama, nece ga imati vise. Tesko je kada neko kaze za sebe da je to sto jeste dijagnoza.

Mare

pre 6 godina

Ako treba na svim nivoima i u svim oblastima biti suspendovan, neka bude, ali poslati jasnu i dostojanstvenu poruku... Kosovo i Metohija su Srbija! Zajedno vise nego ikad, bicemo jaci nego ikad! Zivela majka Srbija!

Paljuka

pre 6 godina

@nista ni o cemu predlazem da podnesemo zahtev svetskoj organizaciji sporta da ne mozemo da igramo sa kosovom nijedan sport, kao sto su to uradile Rusija-Ukrajina, Turska-Gruzija, Izreael-Palestina i resile problem.

Komša

pre 6 godina

Ovo mora da rezultira krivičnom prijavom protiv Vlade Divca jer je glasao za pravo učešća Kosova u međunarodnim takmičenjima.
Dalje,krivičnom prijavom protiv predstavnika RSS koji je bio suzdržan kada je dotvoljeno RSK da bude član asocijacije (federacije).Ukoliko to nisu samo njihovi lični stavovi onda krivične i protiv onih iz RSS i OKS koji su ih sa takvim stavom poslali na sednice međunarodnih sporskih organizacija.
Zarim krivična protiv svih članova RSS koji su odlučili da Srbija igra protiv dela svpje teritorije ,bez svoje himne i to pokušali da predstave kao diplomatsku pobedu.
Ako smo normalna država moramo da kaznimo o e koji su postupajući protivno Ustavu skrivili da dođemo u ovu situaciju a ne da se bavimo ovima koji su prerili prekidom i Stefanovićevom odlukom.
Idluku o duskvalifikaciji prihvatiti ali glavne krivce kazniti po našim zakonima.
Nadam se da postoji osnov za krivično gonjenje.

negde drugde

pre 6 godina

Zar nije moglo da se organizuje negde drugde da igraju ako im je toliko stalo. Ja licno nikad ne bih igrao za reprezentaciju kada bi ovako nesto doslo da se desi. Ali to po strani, znali su da to nece da se desi, zasto su prihvatili prvo a drugo zasto nisu imali opciju B.
Sve lici na isceniranu situaciju kako bi nas izbacili.
Koji sport je sledeci

Vita

pre 6 godina

SPORT I POLITIKA

Prvi evropski trofej za samostalnu Srbiju su osvojile rukometašice Naise, a na puta do trofeja su eliminisale kosovski Vlaznimi iz Đakovice. Taj protivnik je bio jedan od najslabijih u Čelendž kupu, a do četvrtog kola su došle zahvaljujući Rukometnom savezu Srbije. Kao I ovih dana, tako je I tada srpska vlast rekla da naši klubovi ne smeju da igraju protiv kosovskih. Kikinđani su prihvatili savet i zbog toga izbačeni iz Evrope. Sreća pa su ‘’neposlušne’’ Nišlijke izašle na crtu Vlaznimiju I lagano prošle dalje.
Istorija se ponavlja, pa tako sada devojčice sa Kosova I devojčice iz Srbije (totalno je nebitno za njih da li je ‘’Kosovo Srbija’’ ili ne) ne mogu da se igraju, jer neko misli da tako treba. Taj neko nije uložio ništa u razvoj srpskih reprezentativki, ni vreme, ni energiju , ni novac, a našao je za pravo da im ne dozvoli da se takmiče.
Doći će dan kada će I neko bitniji od očigledno nebitnih devojčica, voljom žreba na megdan kosovskim sportistima. Da li će država imati isti odnos prema vaterpolistima, košarkašima, odbojkašima, fudbalerima, Štepaneku, Španovićki…
Zar nije lakše izaći im na crtu I pobediti ili časno izgubiti?

ukrstenica25

pre 6 godina

sve vam smeta, kad su trebale da igraju, kad nisu, sad kad su suspendovane... bila bi zanimljiva ta utakmica bez navijaca.

Aлександар

pre 6 godina

Зашто је само наша репрезентација суспендована? МУП је забранио све утакмице а савез је хтео да игра. Нико из нашег савеза није рекао да неће да игра утакмицу. Може да се одигра на неком неутралном терену. Зашто би поступак полиције био директно повезан с контра мером према неком спортском савезу?

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet. 
(Dušan, 23. mart 2018 19:21) 


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.

Sikter

pre 6 godina

Nedužne devojčice Srbije i nedužne devojčice Kosova koje ni trunke nisu krive - ni jedne ni druge zbog političkih idijotizma obe strane, jedine plaćaju cenu. Sram vas bilo i jedne i druge. Pustite decu i sport i manite se ćorava posla... u skupštinama se glupirajte gde ste se i navikli... i u Beogradu i u Prištini.

Doki

pre 6 godina

Mislim da se tako ne bi igrala ni deca u osnovnoj školi kao što se naši političari i Rukometni savez Srbije igra sa međunarodnim organizacijama za sport. Zašto je uopšte prihvaćeno učešće u takmičenju u ghrupi sa nepriznatom državom. Šta se htelo pkazati sa prihvatanjem takvog takmičenja sramota.

nista o nicemu

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.

forest

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)

Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...

VardaPFK

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

A da ti ja uđem u kuću i kažem da je od sad moja, a ti igraj domine sa komšijom?

djuro

pre 6 godina

@Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.
(London, 23. mart 2018 20:37)

Sigurno bolje i to , no da nose medalje Soroša i tvoje najdraže Sonje Biserko...

sou program

pre 6 godina

Daj majke ti sta pricate.....RSS je sve znao sigurno i ranije pa zasto nije odmah ,kada je izvuceno Kosovo, prepustio organizaciju drugome i postedio nas ove sramote(sramota je sto su sve ove djevojke dosle da igraju a onda se ministar sjetio da otkaze). A ovo sto je EHF dozvolio da se Srbija i Kosovo sastanu u grupama je tek sramota, ali od njih se i ne ocekuje bolje.....

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.
(ranko, 23. mart 2018 22:27)
Bravo legendo!!!

Marko NBG

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.Još angažovati svoju "vojsku"=navijače.Kao da SC u Kovilovu,livadi u nigde nije mogla da "odbrani" ona silna policija što je raspoređena uz pančevački...
Još će EHF da eliminiše sve selekcije.
Da nije tužno...
A veliki vođa AV potpisuje...

pinoche

pre 6 godina

sta deca trpe? nece odigrati jednu utakmicu? a da li ste se nekad pitali sta su neka deca trpela na Kosovu? to vas ne zanima? ispravna odluka RSS ,a suspenzija je ocekivana,zasto ne? toliko je dece ubijeno na kosovu od strane UCK sa zapada nisu nikad stigle nikakve osude a kamoli suspenzije. p.s. hvala na cenzuri

Srpstvo

pre 6 godina

Neka... Ako treba u svim sportovima da budemo suspendovani, ali sa Kosovom i Metohijom nikad da ne zaigramo "medjunarodnu" utakmicu, apsolutno podrzavam! Srpstvo je ustalo!

Key and Peele

pre 6 godina

sve u sluzbi duplih vesti, kako bi inali cime da pokriju onu gorcu.

pre neki dan pare za bebe, sutra ce informer da skarlice kako ne damo na obraz i cast, po cenu medalje. joj, zivote.

zjaka

pre 6 godina

"the remaining matches between Norway, Slovakia and Kosovo are expected to be played without any further issues.

The schedule of the remaining matches, without Serbia’s participation, remains unchanged for the three-day event."

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.

qwamo

pre 6 godina

@varda
Druže,kosovo su prvo prodali srbi koji su živeli dole, a sada žare i pale po srbiji, pa posle tvoj vođa. Ako se ne sećaš, mama Merkel je tražila da Tadić potpiše Kosovo, on je rekao: ja to ne mogu. Ona: ima ko može. I posle godinu ipo, došao je taj na vlast.

Djordje NS

pre 6 godina

E, sad devojke naše reprezentativke nemate više ni šta da čekate niti čemu da se nadate u ovoj zemlji apsurda nego pasoš u ruke i paljba odavde u bilo koju reprezentaciju koja vam ponudi angažman. Tako treba da bude dokle god budemo imali na vlasti one iste ljude što su uništili živote i mladost mojim generacijama a kao što vidimo na gomili primera ništa im nije problem da to isto učine i sa vašim. Ostanite jedino ako se zadovoljavate ovim njihovim objašnjenjima, sendvičima i paštetama sa likom svevišnjeg.

Bojan

pre 6 godina

Ova vlada prvo dozvoli ili prećutno toleriše učlanjenje Kosova u međunarodne sportske organizacije... a onda otkaže utakmicu sa Kosovom, zbog ćega našu decu izbace iz kvalifikacija.
Nesposobniju vlast nikada nismo imali.

Nik

pre 6 godina

Sta vas sve ovo cudi i pali. EHF je bukvalno privatna asocijacija slicno i kao EL u kosarci. Priznaju sve i svakoga za pare, mozes da menjas reprezentacije kao gace itd itd. Glavnu rec vode ljudi koji su dali pare a ne savezi. Savezi cute i nemaju bas neku ulogu jer ako ovi ukinu pare nema vise ni rukometa. U vaterpolu je slicna situacija i sve konce drze Italijani i malo Spanci jer da nema njih i njihovih para vaterpolo bi se ugasio.

dragan

pre 6 godina

Kamo srece da je takav stav zauze sa svim sportovima. Pa neka svet bira, Srbiju ili Kosovo, koga ce gledati u medjunarodnom sportu. Ako bi izabrali Kosovo, e neka im, takav svet nam ne treba.

insajder

pre 6 godina

Uff kako sam se potresao sto je zenska rukometna reprezentacija U20 izbacena sa kvalifikacija,evo tresem se ne znam sta cu od sebe.
Briga me za svaku vrstu sporta,a pogotovo me briga za rukomet.
Greska je uopste bila sto smo prihvatili da ucestvujemo u kvalifikacijama ili je trebalo jednostavno da se ne pojavimo na mecu,da bude registrovano sluzbenim rezultatom u korist ovih i to je to.
Bitniji je obraz od glupavog sporta.

Zurkolomac

pre 6 godina

Puna podrska drzavi. Ovako postupati i u drugim zivotnim sferama i prema ostalim "prijateljima" Srbije. Dosta je bilo sa omalovazavanjem i ponizavanjem Srbije. Doci ce i nasih 5 minuta...

Komša

pre 6 godina

@Željko
Govori se o sportu,zato Divac (prvo).On je,protivno našim interesima glasao da ekipe Kosova mogu da se takmiče u međunarodnim takmičenjima.Mi tu odluku moramo da poštujemo ili da se pomirimo sa sankcijama (kao Grci zbog Makedonije) ali onaj ko odgovoran mora da odgovara.
Isto važi i za predstavnike RSS.
Znači ,bavimo se ovde posledicama,Stefanovićem, umesto lepo da izvedemo pred sud one iz RSS koji su odgovorni - da li je glasao protiv,bilo ko od njih da Kosovo postane član međunarodne rukometne federacije? Naš predstavnik je bio suzdržan! Nije branio interes Srbije.Šta bi uradio Španski predstavnik? Glasao bi protiv,branio interes Španije,makar izgubio.U protivnom bi prošao kao Pućdemon.
Bolje da odgovornost vežbamo na rukometu nego na važnim državnim pitanjima.Za primer.
Ovde su i huligani i ogorčeni građani i devojke rukometašice i Stefanović i rukometašice Kosova nebitni - bitni su sportski funkcioneri koji su donosili odluke i moraju da snose odgovornost.
I tako šalješ poruku - može svako da odluči na štetu Srbije i dovede nas u situaciju da moramo da pošrujemo nešto što je protiv našeg interesa ali posle će da odgovara.

Alex

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.

niknok

pre 6 godina

Pa naravno da je trebalo da posaljes policiju da zastiti sportiste od huligana i kriminalaca. Bravo ministre! Sjajan uspeh! Zlatna medalja za glupost.

Стеван

pre 6 godina

Коначно један прави потез државе везан за Косово као илегалну државу.
Али узалуд кад по коментарима и минусима видим да је овим данашњим јадним Србима битнија једна утакмица него нациионални понос. Нажалост изгубићемо Косово,одавно смо народ без националног осећаја и не заслужујемо државу. Много је мало правих Срба у овој земљи, ова генерација је потпуно изгубљена. Остаје нада да ће нова покољења вратити свој национални идентитет.

napokon

pre 6 godina

Napokon smo pokazali da i mi imamo neku crvenu liniju ma kako ona smesna bila. Ovo je sasvim dobro sto nismo hteli da igramo sa ovima ali sada bi trebalo da se zabrani Kosovu da uopste odigra ijednu utakmicu u Srbiji. Jedina zamerka ide na rukometni savez srbije sto prilikom zrebanja za ove kvalifikacije nije zahtevao da se ne mozemo sresti sa Kosovom u njima i onda jos veci idiotluk organizovati te kvalifikacije kod nas. U svim sportovima postoje drzave koje uvek traze izuzece da igraju protiv nekih spornih drzava i to se uvek postuje. Samo mi izigravamo budale i pravimo se pametni. Zar je tesko bilo da trazimo da nas premeste u neku drugu kvalifikacionu grupu? Naravno da nije bilo tesko ali sve mi se cini da je sve ovo bilo tempirano da se desi bas ovako i to bas na danasnji dan. Nista nije slucajno i zato sva odgovornost pada na celnicima rukometnog saveza i drzave koje su dozvolile da se uospte i organizuje ovo ovde sa reprezentacijom Kosova. Znali su da ce biti sranja. Znaci sve je ovo bila predstava za narod bas sada. Inace draze mi je da smo ovo odbili da igramo nego da smo igrali. Kakve veze ima jedan sport sa nacionalnim ponosom i osecanjem sramote koje bi svi doziveli da se ovo igralo...Ali ajmo sada da nastavimo i dalje...sada nema predaje...prestanak dijaloga sa siptarima po svim pitanjima

Делија

pre 6 godina

Ок је и ово. Овде политика треба да се стави на страну и подржи сопствена земља до краја, не може се више преко свега прећи. Штета за девојке, али шта је ту је, ако је ово мешање политике у спорт а само стварање овакве ситуације није, нека им.

miCa

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja(goran, 23. mart 2018 19:19)Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
(forest, 23. mart 2018 20:52)
Tvoj komentar je sustina naseg nestajanja kao naroda! Lako je preko tudjih ledja da se junacis, u ovom slucaju zaista neduznih devojcica. Ne damo KiM ali da ratuje vojska i narod koji nisam ja. Ajde da ukrademo ideju, projekat... i uzmemo sve zasluge, ajde da kritikujemo iz tople fotelje, na roditeljskoj grbaci jer ne moramo da se mucimo i radimo...
Mani se decko povrsne psihologije na nivou osnovca koga maltretiraju vrsnjaci, on im dopusta a oni nastavljaju. Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!

počuča

pre 6 godina

hahahah pa ova EU je nasjsmešnija tvorevina na svetu. Pa kad se već sastali iz EHF-a i doneli odluku o diskvalifikaciji? Odnosno odluka doneta mnogo ranije.

cheprtuljko i chevojchica

pre 6 godina

Nek nas suspenduju. Valjda vise vredi obraz i zemlja gde su ginuli preci od utakmice rukometa. Ta evropa je dno dna i da bog da nikad ne usli u to licemerno drustvo. Mi smo za njih otpad. Ja sam srecan sto su nas izbacili. To je prvi pametan potez Srelakovica kojeg inace ne podnosim bas nesto..

Ultras Crvena Zvezda

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!

Zoran

pre 6 godina

pratim ovu vest od kako je lansirana. dok nas nisu suspendovali svi su podrzali ovde u komentarima odluku vlade. Sada kad su nas suspendovali svi se pravite pametni. Tipicno za Srbe. A da je doslo do utakmice i nereda i da su se sukobili Srbi sa Srbima ( citaj-policija i navijaci) svi bi ste onda oeli po policiji i drzavi kako je doslo do toga i kako se tucemo zbog nepriznate drzave i otete pokrajine ikako ovo i kako ono. Sad vam odjednom ne smeta ni to da u sopstvenoj drzavi bez i jednog razloga protiv takozvane drzave kosovo igramo i bez publike i bez himne i bez zastave? pa da li je moguce da smo toliko jadan narod i toliko licemerni? pa nije ni cudo sto su nam oteli kosovo i sto sa nama ni jedna republika ukljucujuci i to kosovo nije moglo. bigu hvala napustio sam zemlji zbog takvih i nikada se u zivotu vratiti necu a vi primitivci razmisljajte i dalje ovako..to je tu jadnu srbiju i dovelo do ovakvog polozaja. da su dusan lazar a kasnije karadjordje i obrenovic i misic i stepanovic ovako razmisljali nas kao naroda nikad ne bi bi bilo ali vi sto ste ostali cete se potruditi da izgubimo i obraz i veru i drzavu. idite na kosovo i dajte albancima pogace i vodite ih turisticki kroz srbiju pogotovo kroz juznu da ih upoznate sta ce biti njihovo u narednih 100 godina.

Goran

pre 6 godina

I ja sam bio protiv odrzavanja utakmice. E sada koja je skrivena poruka odluke EHF. Ovako ce proci i drzava Srbija u slucaju nepriznavanja Kosova. Vucic je preuzeo obavezu na sebe da prizna Kosovo i ocigledno je vrijeme isteklo. Svaka odluka suprotna pruzetim obavezama je automatska suspenzija.

Pop

pre 6 godina

Ta ista vlada Srbije je svojim pregovorima dozvolila da to Kosovo bude tu gde jeste,sad tu decu zamajavaju nesto. Zasto niste bojkotovali sva takmicenja u svim sportovimA gde nastupa Kosovo ako vec zelite da pokazete dostojanstvo. Nego sad trenutno vam ta situacija odgovara,ko vas ne zna..
Zalosno je to sto ti mladi ljudi nisu sigurno glasali za vas na izborima,kako u Srbiji tako i na Kosovu. Zato su oni ti koji su trebali da odluce da li ce da igraju ili ne. Pustite mlade ljude da zive,oni se sigurno ne mrze osim ako ne vide to i ne nauce od odraslih.

Kapetan Kuka

pre 6 godina

Bravo za potez Vlade Srbije.
Oportunisti, strasljivci, pod laznim plastom pragmatizma. Vi koji ste spremni na svaki oblik ustupka i predaje drzavne i tudje privatne svojine, samo da ne bi ugrozili sopstveni komfor i sebicluk. Da li vi shvatate da pitanje KiM nije samo pitanje istorije, tradicije, kulture i identiteta Srpskog naroda (sto bi vi sve dali za jedan dobar selfi na korumpiranom fb), nego da je to pre svega IMOVINSKO PITANJE drzave Srbije i njenih gradjana. Alo, bre, ne radi se o bilo kakvim ljudskim pravima Albanaca ili Srba (boli ona stvar vladare EU i za jedne i za druge), nego se radi o ogromnom materijalnom bogatstvu, rudnom, mineralnom, hidroloskom i geostrateskom, koje je zapadna vojska nezakonito otela da bi je predala u privatno vlssnistvo i korist bandita koji zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj funkcionera u SAD, NATO i sl. da bi se dokopali koncesija i krvavog profita (politicari-biznismeni, Olbrajt, Klark i drugi lopovi).
Da li ce Ukrajini namestiti da igra sa RF? Nece. Ukrajinu teraju da ni u snu ne ide na kompromis, nego da mora da silom vraca teritorije na kojima je narod referendumom odlucio da nece da zivi obespravljen u siromasnoj Ukr nego hoce da zivi ravnopravno u bogatijoj Rusiji.

PeruN

pre 6 godina

Pa nije ovaj turnir pao s marsa već je ugovoren prije koliko već mjeseci.Što su uopšte iz RSS inicirali da budu organizatori turnira ako su znali ishod žrijeba,ako pak nisu što nisu naknadno odustali od organizacije turnira?Kada je došlo do nezadovoljstva javnosti uslijedila je državna režija i "spontano" okupljanje profesionalnih navijača u službi države da bi nakon toga "patriotska vlast" poentirala zabranom i pričom da neće tući svoje ljude koje je i organizovala da se "spontano" okupe,a kolateralna šteta su ispale juniorke.

realan19991

pre 6 godina

Pa jel su Vucic i Dacic potpisali briselski sporazum gde se kaze da necemo zaustavljati Kosovo ka clanstvu u bilo kojoj organizaciji. A sad im kao branimo da igraju. Moramo prvo da znamo sta hocemo.

maksa Nis

pre 6 godina

Kao prvo, nisu smeli da dozvole da budemo u istoj grupi. Kao drugo, nijedna normalna zemlja ne bi dozvolila da se odigra takav mec. Naravno, mi trpimo zbog takve odluke, ali moralo je tako da bude. Namestili su nas opasno, bukvalno su hteli da oprobaju teren. Da smo pristali da igramo, to bi bilo najvece ponizenje.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Necu valjda da saljempoliciju da biju ljude po kovilovu ahahahaha. Pa ja zivim 8km od tog centra a da nije napravljen pupinov most ne bi imao pojma gde je. I malo ko iz BG zna. Da idu da prave problem gde igraju neka zenska deca. Da, da...Politicka odluka. Vucic je kriv za suspenziju.

berisha iliri

pre 6 godina

Eto rekao sam da to nije dobro. Srbi tonete sve dublje. Vasi nama na kosova obecaju da ce sve biti u red, a u beograd kad dodju pregaze obecanje i pricaju drugu pricu. Oni nisu politicari. Vase devojke ostaju u beograd a nase idu dalje.

Notorious

pre 6 godina

Kad je Kosovo primjeno u MOK,tu je Bio kraj...Posle stvari idu po automatizmu,prijem u sve sportske asocijacije I punopravno clanstvo.
Sto se Tice turnira,to je lakrdija!
Trebalo je ranije otkazati meceve kao organizator,na vreme prebaciti domacinstvo na drugog I gotovo.Utakmica se igra negde drugo bez himni I zastava,RSS ne pije suspenziju,devojke igraju I to je to!
Koreanci kroz sport sednu jedni s drugima,a ovamo sport pravi bruku.
Vaterpolo ministar out,ili da naredi MUPu da sprovede akciju Sablja 2.On se ne pita sa resorom koji pokriva,a pri tom obavestava javnost da ide za Sloveniju,sramno!

Sram

pre 6 godina

Sve vas sram bilo. Zamislite kako se te jadne devojke osecaju. Spremale se da daju maksimum i mozda cak i odu na SP, a vi zbog vasih debilarija i nacionalnog ponosa ste im to onemogucili. Sram vas sve bilo.

Kuun

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Hahahah, pa nije valjda da ostali nastavljaju da igraju te kvalifikacije u nasoj zemlji, samo bez nas?

Xman

pre 6 godina

Za sada nema botova. Cekaju tekst da im se izdiktira. Za koji minut komentarisanje ce biti besmisleno u moru komentara kratkoimenih botova.

Aleksandar

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato sto u Briselskom sporazumu koji je potpisao Dacic sa kolegom Vucicem pise da Srbija nece sprecavati da Kosovo pristupa medjunarodnim institucijama. Samo vi pljujte Divca, dok glavni krivci za to po treci put su izabrani.

NNN

pre 6 godina

zasto je nas MOK,priznao kosovski...pitanje za Divca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (u ime boga,valja se droga, 23. mart 2018 19:20)

Zato što su to vučić i dačić potpisali Brisleskim sporazumom
(i uz to Divac nije bio na tom zasedanju MOK-a)!
Sledeće pitanje?

pedja

pre 6 godina

Jedino ispravno je da RSS Srbije sad napusti EHF i da ugase reprezentaciju. Klubovi neka postoje kako bi neki naši igrači mogli da odu preko da zarade neki dinar i to je to...

kris

pre 6 godina

Samo naivni misle da je ovo slučajno. Sve je to planirano. Kao tobož danas se donose odluke o zabrani, juče o premještanju u Kovilovo. Pa kad su izvučene grupe? Kad je određeno domaćinstvo? Zar se susret sa Kosovom nije mogao mudrije i sa više diplomatije izbjeći? Naravno da jeste, ali ovako se pokazuje kao neka principijelnost i patriotizam. Srbin sam, živim van Srbije, ali me srce boli za Srbijom ko je vodi!

putujevropo

pre 6 godina

dok opozicija trlja ruke i likuje, vucic je vrv dobio jos jedno 50.000 glasova na republickom nivou... samo ostro i dostojanstveno... ne moze niko da nas ponizava... sto se mene tice nikada vise necu biti da udjemo u EU.. samo Rusija makar i korenje jeli.. nadam se da ce ovakvih biti preko 50% na nekom referendumu...

Lazar

pre 6 godina

Prihvatanje igranja svake utakmice sa “Kosovom” je nacionalni poraz i indirektno priznanje iste te “zemlje”, jer ako izadjes da se boris to znaci i da postujes protivnika u svakom smislu. To je pljuvanje u lice svim ljudima koji su dali zivot za Juznu srpaku pokrajinu i pljuvanje u lice sevi samima. A sve medjunarodne sportske institucije neka nas suspenduju slobodno, ako ce da im atraktivnija takmicenja budu sa “kosovom” nego sa Srbijom - nikakav problem nemamo mi sta da trazimo. Ja beskrajno volim sport ali ako ce neka EP i SP da nam budu bitnija od sopstvenog Ustava koji smo izglasali - e onda stvarno ne znam sta nam treba raditi kao naciji.

Referendum

pre 6 godina

Neka nas izbace iz svih sportskih takmicenja. Srbija ne sme ni na jedan nacin da prizna Kosovo a oni neka nastave da se izivljavaju.

Bane17

pre 6 godina

Neka smo bar u tom malom domenu pokazali da nas niko neće ponižavati u sred naše zemlje! Žrtvovali su Srbi mnogo u svojoj istoriji al nisu dali na obraz i čast!

ranko

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje.

###@@@

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!
(Blenta, 23. mart 2018 19:37) # Link
Sram te bilo...a ti si inace vatreni navijac zenske juniorske reprezentacije???
Pa ovako da smo na vreme radili,bila bi druga prica sa nama kako ne kapiras to...BRAVO CIGANI,BRAVO GROBARI BRAVO FIRMO UJEDINITE SE VISE,VREME JE

смена страже

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.  
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)  


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu.
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04)
Верујете да је једна утакмица вреднија !?

ne lomite mi bagrenje

pre 6 godina

Ako ovako bude bilo sport mozemo i da ukinemo. Iskljucice nas sa svih takmicenja. Ja sam vise za to da igramo ali da svaki put kada se nadjemo na postolju na neki nacin opomenemo svet da nam je Kosovo i Metohija oteto. A to bi bila dodatna stimulacija da osvajamo medalje. Drugacije nece ni biti a nece ni ici.

Данијел

pre 6 godina

Подршка за рукометни савез, а ви који би продали веру за вечеру угледајте се на Израел.

Wonder

pre 6 godina

Neka. Bravo svima! Koga briga vise za sve sto ce nam prikaciti. I ovo su namerno uradili. Svi pod suspenziju dobrovoljno da se stavimo. Dosta vise.

nikol dž. femija

pre 6 godina

DIVNO. To su one price da Kosovo nije uslov svih uslova.

PAMETNO. TO SRBIJI NI NE TREBA.
SPORT I NIJE SPORT, ODAVNO.

DUCI SIMONOVIC je car za sva vremena.

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)
Upravo tako, sport je preplaćen fizički rad. Ali lakše je naučiti pravila sporta, nego pravila u Fizici, matematici, hemiji. Zato je i toliko popularan, još od starog Rima i njihovih gladijatora.Da se novac uložen u sport uloži u zdravstvenu zaštitu ili infrastrukturu, svi bi imali koristi. Od sporta samo uzak krug ljudi koji se njime bavi.

Sv Georgije

pre 6 godina

Podrzavam odluku drzave. Nazalost ispastaju djevojke,i to je uzasno,ali hoce da nas ponize maksimalno,Evropa i SAD.Mi jesmo mali i nikakvi,ali moramo se trgnuti negdje,nekako,bilo kako..

Deadpool KG

pre 6 godina

Lepo je to što se tiče nacionalnog interesa, ponosa i integriteta. Ali meni je žao devojčica koje su imale priliku da nose nacionalni dres i ostvare svoj san. Mislim da su deca i njihova prilika i sreća preči od ponosa.

Peace

stevan

pre 6 godina

Tuzno je da se devojcicama obe reprezentacije onemoguci da odigraju utakmicu. Zdrav razum je ovde porazem a deca uskracena da rade ono sto vole. Ko vama daje pravo da kometarisete kako treba istupiti iz sportskih oraganizacija a sami ne pipadate njima? Ostavite omladinu na miru , dosta ste nas upropascavali od 90-ih pa na dalje. Bruka i sramota , sram nas bilo

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ми морамо да покажемо да имамо кичму чак и по цену овакве жртве ако хоћемо да нас поштују. Када си Амери својевремено бојкотовали олимпијске игре у Москви мислите ли да њихови спортисти нису желели да се такмиче али су били спремни да се жртвују ради више ствари. По мени девојке нису требале да пристану да играју чак и да забране није било. РСС треба да напусти ту организацију до даљњег.

gremlin

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...

Milan

pre 6 godina

Eto im drzava sa zvezdicom pa nek se igraju. Sport se i igra zbog publike, a ne zbog svinjarija koje su umislili zapadnjaci. Sto se mene tice treba da se izadje iz rukometnih organizacija... kao i sa puta u EU.

analiza

pre 6 godina

"Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet."
(Dušan)
Da imamo nekog pametnog na celu sporta,taj bi odustao od organizacije kvalifikacija cim se saznalo da postoji mogucnost da u Srbiji zaigra i Kosovo.Ali,nemamo.Zato je ovo DRUGI put da u zenskom RUKOMETU nasi timovi stradaju,prvi put je to bila ekipa pre par godina-kojoj su zabranili da igra sa kosovskom ekipom i naravno,ispale su.A posle toga muska ekipa Radnickog pobedila ekipu s Kosova i nikom nista.Dakle,u rukometu imamo na vlasti teske i nesposobne budale.


"staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu."
(neutralni felsh)
Samo da napomenem da je Jevrejima trebalo vise od hiljadu godina(skoro 2000)da se vrate u Izrael i Jerusalim.Oni i dan-danas imaju Zid placa,ostatke svoje proslosti,gde se mole.Dakle,nisu odustali od "kamenja".Zato su i zasluzili da se vrate nazad.

dusan

pre 6 godina

Sudeci po vecini komentara, ova generacija nece vratiti Kosovo i nije u stanju...Doci ce neke bolje generacije kojima ce biti bitniji nacionalni ponos i dostojanstvo nego neko takmicenje po svaku cenu...

Djuro

pre 6 godina

Da li je to onaj Nebojsa iz Beograda...ne znam sta da kazem...probam da napisem nesto, ali nema reci...muk, tisina, tuga, bol...mozda je cutanje najbolje...da li je moguce da smo dozvolili Nabpjsama iz Beograda da vode ovu zemlju...

Dare

pre 6 godina

Uu bas nas briga, treba sad uskratiti gostoprimstvo i Svedskoj, Norveskoj i Kosovu i kraj price.Sve im se bre udovoljava, i sad jos dodju da te ponizavaju.Nema vise, prekinuti sve pregovore, zamrznuti ovaj status, i nek stoji do boljih vremena.

V. B.

pre 6 godina

Baš nas briga za Svetsko prvenstvo! Valjda je skuplja država od sportskih trofeja?! Ima naroda koji su spremni da trpe i sankcije i bombardovanja, a da ne predaju pedalj svoje zemlje ili pogaze svoje nacionalno dostojanstvo!

ThoR

pre 6 godina

Bravo patriJote, sada cemo da procvetamo!
(Biki, 23. mart 2018 19:40)

Idi dole i objasni sve to onoj deci što idu oklopnim transporterom u školu. Sinko, po tebi ćemo procvetati kada priznamo Kosovo i rasprodamo sve što imamo? Bićemo najlepši cvet s druge strane bodljikave žice EU...

Savatiye

pre 6 godina

Još jedna briljantna pobeda naše patriotske vlasti.
Sreća pa ove mlade rukometašice nisu naše i ne bi dobile 30 golova razlike.
Ali ko može bolje od doktora znati šta je za nas bolje!
A mora se ispoštovati i stav ekipe koja je vrlo zaslužna za izborne pobede SNS-a. Vrh delija, grobara, firme, radovaca i ostalih..

Blenta

pre 6 godina

Hvala Delije i ostale paravojne formacije vlasti! Dokazali ste svoje Srbstvo. Od sada cemo posecivati samo vase splavove, koristiti samo vase menjacnice i samo vas kokain i heroin jer je nasa narodna vlast iskorenila najvece od svih zala - marihuanu!

arbitraža

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?
(Mare, 23. mart 2018 20:25)

Državu imamo samo "na papiru" a i njega smo pogazili kad smo prihvatili organizaciju ovog turnira sa tzv.selekcijom Kosova! Čemu onda ova maskarada od strane policije? Izmanipulisane su mlade sportistkinje kao i ceo narod, uostalom! Po komentarima smo i dalje "podeljena" nacija, i dalje lutamo između razuma i emocija dok svet ode daleko ispred nas! Lično, ne podržavam ovaj potez od danas!

idite na Kosovo.... u manastire ;)

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)

Aha, inace da smo igrali ovu utakmicu i manastiri i Kosovo bi bili nepovratno izgubljeni. Ovako ce da nam vrate ne samo manastire, nego i Kosovo, jos koliko sutra. Bravo! Odlicno si to povezao.

Millennium

pre 6 godina

Ovo je iznad sporta. Nikada i ni pod kakvim okolnostima ne igrati sa terorističkom tvorevinom nastalom na okupiranoj zemlji. Paradoksalno, trebali bi da se ugledamo na Albance kako se bore za svoj cilj.

Pera

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.

Mare

pre 6 godina

Ako treba da biram da li cu da prekrsim Ustav svoje drzave i time pokazem da drzavu i nemam i izbacivanja sa rukometnog turnira..vi mi kazite,pametni ljudi, sta se tu bira?

budale

pre 6 godina

Odlično ste pokazali preko leđa dece kako njihov trud i treninzi ne znače ništa a guzonje iz saveza će i dalje sedeti u svojim foteljama. A nemojte sutra da se čudite kad ta deca odu da igraju za nekog drugog ko ih neće ispaliti. Da li se to žrtvovanje isplatilo? Nije, sve ide dalje samo bez nas.

Mare

pre 6 godina

Ako treba na svim nivoima i u svim oblastima biti suspendovan, neka bude, ali poslati jasnu i dostojanstvenu poruku... Kosovo i Metohija su Srbija! Zajedno vise nego ikad, bicemo jaci nego ikad! Zivela majka Srbija!

analiticar_amater

pre 6 godina

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29) #

Ne nismo zbog inata dobili bombe nego zbog mnogo kompleksnijih stvari koje ti ocigledno nisi u stanju da razumes. Iz istog razloga ti verujes da je ona saka navijaca koji su inace i pod kontrolom ove vlasti, uzrok otkazivanja utakmice. Uostalom, porediti razloge bombardovanja i otkazivanje utakmice je zaista za posebnu analizu.

John

pre 6 godina

Ok, izbačeni smo.
Je l' izbačeno Kosovo? Nije.
Dakle, mi nećemo da igramo s njima i sad nećemo igrati ni sa kim, a oni su em hteli da igraju sa nama (mislim, ako su prihvatili ovde da dođu onda se to podrazumeva) i sad će igrati s kim hoće (možda i na završni turnir prođu).
I kad se podvuče crta, šta se dobija?
Šta su "naši" postigli?

Pitam se je l' neko uopšte i pitao devojke da li hoće da igraju?

Osim toga, da li bi iko (osim igračica, njihovih porodica i prijatelja i stručnog štaba) imao pojma da je ovo uopšte i trebalo da se igra da mediji ovo nisu rastrubili na sve strane i temperaturu podigli do usijjanja?

asa

pre 6 godina

E sinovi, pa naravno da nas gaze na svim poljima, gazili su nas i gazice. Mi im se nesto dodvoramo pa kao bice dobri prema nama. Vazi, bombardovanje se nastavlja sve do potpune kapitulacije. Rusi ne daju pare, Kinezi isto tako i sta raditi!?Jedino nas Bog moze spasiti i vera da ce se nesto promeniti.

prekoOkeanskeDelije

pre 6 godina

Šah - mat. Ne znam šta su mislili da će da se desi, ali su nas (ponovo) nasankali. Srbija možda nije banana zemlja ko što neko reče sa ponosom, ali polako postaje virtualna zemlja, baš onako kako mi smatramo Kosovo. Najgore od svega, najviše ispaštaju deca i to sportisti.

Maximus

pre 6 godina

Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST

London

pre 6 godina

Ispravan potez! Uskoro Kosovo ponovo srpsko! Zlatnu medalju sa svetskog prvenstva devojčicama će da sa patrijarh. Biće i kepša i zlatnija od prave... ima cecu da ima s jedne strane, arkana i gurija s druge... i putina s treće.

Kaboom

pre 6 godina

Nek se dr Nebojša i ostala svita preseli u Prištinu i odatle dokazuje da je to neko kosovo njihovo.
Hitno uvesti zakon o slanju na Kosovo svakog ko izusti reči " kosovo je srbija"
Greota što devojke ispaštaju zbog političara i popova koji imaju svoju kosovsku crkvu na kalemegdanu opasanu džipovima

baron

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.

Alooo bree

pre 6 godina

Sad nek vulin dačić vučić stefanović igraju žao mi je te dece što ispaštaju zbog naših političara koji pokušavaju evropi da glume kao što to rade nama to je evropa momci svoje gluposti prosipajte po srbiji

ides

pre 6 godina

Hvala im , neke stvari nemaju cenu. I klikere da treba da igramo sa njima, neće se igrati!!
"Gospodo" iz saveza koji ste i napravili čitavu ovu papazjaniju, OSTAVKE!!!
(Ultras Crvena Zvezda, 23. mart 2018 19:24)

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!

neutralni felsh

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način. 
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20) 

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)


kratko, jasno i istinito.

lager

pre 6 godina

Jedino mi je krivo sportista, ali ovo je veće od sporta.
Doći će vreme, nadam se sve uskoro kada ce ovaj zli sistem koji dugo vlada svim strukturama a tako i sportom, bar imati manji uticaj. Narod ne treba da pada, probudice se kao mnogo puta kroz istoriju i odnedi mnoge pobede. Devojke, vece ste junakinje nego vecina političara.

Goran 023

pre 6 godina

Treba samo da ispoštujemo ono sta piše u Briselskom sporazumu - a za neupućene to je sa Srbije i Kosovo treba zajedno da idu ka člansku EU i da jedna drugu ne sprečavaju na tom putu. To je potpisano pre pet godine i treba da je poštuje sa obe strane. Lepo stoji potpis Dačić-Tači. Aferin!

Marko

pre 6 godina

Sramota ali mi iovako ne znamo da igramo rukomet.
Zeleni stol serbija 0 kosovo 10
Patrioti gde ste, oni su stvorili drzavu i dosli u serbiju i pobedili.....

srba

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!

Dragan

pre 6 godina

Ovo je jos jedan pritisak u nizu. Namerno su Kosovo stavili u grupu u kojoj smo mi. Nismo smeli da dozvolimo blam poput ovoga, trebali smo im dati do znanja da nisu pozeljni, jednostavno da ne dolaze.

Liga Šampiona

pre 6 godina

Pa vi otkazujte i dalje a deca neka trpe posledice vašeg iživljavanja
(goran, 23. mart 2018 19:19)
Deca trpe posledice njihovog iživljavanja 30 godina.

xxx

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Kosovo nije Srbija. Bolna istina za sve nas. Kad to prihvarimo, biće nam lakše, bolje i moći ćemo dalje. Ovako, samo smo u klinickoj depresiji.

Mirza NP

pre 6 godina

E moje komsije, a resenje je bilo da utakmicu organizujete u Novom Pazaru. Ovde bi reprezentacija Kosova bila docekana kako treba. Kako se Rasim nije setio da vam to predlozi, on je uvijek glas razuma?

tamo daleko

pre 6 godina

ovavkvo blamiranje gradjana zemlje srbistana je jedan od razloga sto ljudi odlaze.
ovim potezom su i ove devojke postali kandidati za odlazak. moze li im ko zameriti?

ej bre

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

Upravo tako. Tako je demokratska Hrvatska ostvarila svoje zamisli. Zasto da ne?

bmiles

pre 6 godina

Ovo vec postaje sarada!Svetskim i Evropskim organizacijama u sportu nije mesto da se donose politicke odluke (prvo bez obelezja zemalja,zastave, himne,videli smo to u slucaju Rusije na Zimskim Igrama),vec da unapredjuju sport!Ocigledno da su pale na ispitu kad su dopustile to!Jedino u nasem slucaju i dalje forsiraju bacajuci nas u blato i cosak sta god da uradimo!Vreme je da jasno kazemo da necemo igrati protiv drzave koja nije priznata od strane UN.Dvostrukim arsinima je vreme da se kaze NE.Znaju kakve smo naravi i to uveliko koriste a mi bi bar trebali da naucimo kako ih nadmudriti!Ovako prvo prihvatanjem igre bez obelezja,pa zbog sigurnosti preselenja u drugi grad,da na kraju nismo sigurni za bezbednost dajemo samo povodom da nas kazne sto su na kraju i ucinili!A devojke i mozda jedna generacija unistena zbog politickih igri kako to opravdati?Milion dolara pitanje,zar ne!?

Kg

pre 6 godina

E pa jel ce biti nekih ostavki sada? Od saveza do onih koji su dopustili ovu situaciju. Devojke sta da vam kazem,menjajte reprezentaciju ako mozete, Od srca vam zelim to!!!

Marc

pre 6 godina

Ispravna odluka. Zao mi je devojki koje nisu to zasluzile.

Sve zbog glupih poteza onih u foteljama. Nismo mi drzava, mi smo poligon za izivljavanje male grupe ljudi koji zbog sopstvenih interesa ne prezaju ni od cega. Za kratko vreme mnogi su naprasno diplomirali, doktorirali, bez dana staza u struci uzjahali vodece polozaje.

Tera

pre 6 godina

Idotski, ali hrabro, sa inatom. Moraju da shvate da ne smeju biti ponižavani, pa makar platili cenu na ovaj način.
(Son of Anarchy, 23. mart 2018 19:20)

Zbog inata smo dobili bombe 99te. A pre toga i sankcije.
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:29)

nismo mi dobili bombe zbog inata nego zbog glupe politike tadasnje vlasti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baron, 23. mart 2018 19:42)

Koja se opet ponavlaja sad sa sve podrskom dobrog dela naroda. Srbi narod koji rodjen da ga samaraju, dok on svoju glupost poistovecuje sa hrabroscu.

Komša

pre 6 godina

Ovo mora da rezultira krivičnom prijavom protiv Vlade Divca jer je glasao za pravo učešća Kosova u međunarodnim takmičenjima.
Dalje,krivičnom prijavom protiv predstavnika RSS koji je bio suzdržan kada je dotvoljeno RSK da bude član asocijacije (federacije).Ukoliko to nisu samo njihovi lični stavovi onda krivične i protiv onih iz RSS i OKS koji su ih sa takvim stavom poslali na sednice međunarodnih sporskih organizacija.
Zarim krivična protiv svih članova RSS koji su odlučili da Srbija igra protiv dela svpje teritorije ,bez svoje himne i to pokušali da predstave kao diplomatsku pobedu.
Ako smo normalna država moramo da kaznimo o e koji su postupajući protivno Ustavu skrivili da dođemo u ovu situaciju a ne da se bavimo ovima koji su prerili prekidom i Stefanovićevom odlukom.
Idluku o duskvalifikaciji prihvatiti ali glavne krivce kazniti po našim zakonima.
Nadam se da postoji osnov za krivično gonjenje.

Marko Markovic

pre 6 godina

Deca i sport trpe. Medju juniorkama Srbije ima sjajnih igracica koje ce propustiti da zaigraju na svetsko juniorko prvenstvo, i tu sansu nikada vise dobiti nece. Zamislite kako se ta deca sada osecaju. Hvala Stefanovicu.A sa kojom zemljom pregovara Srbija u Briselu?? Ako ih ne priznamo zasto pregovaramo sa njima???

Albanac sa Kosova

pre 6 godina

Ne sekirajte se ništa, dobri ljudi. Sad će Rusi i Kinezi da urgiraju i vrate nas na takmičenje. Proveren info !
(mr čović i dr terzić, 23. mart 2018 19:42)

:) CARE :D

Goran

pre 6 godina

"Ovaj komentar je samo dokaz da smo spremni da kleknemo samo da ne bismo popili kaznu. Sve dok tako budemo razmisljali silovace nas ko stigne...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (forest, 23. mart 2018 20:52) "

Je li, majke ti, a šta radimo prethodnih 28 godina? Klečimo, puzimo, kukamo, cvilimo, sistem vrednosti nam se srozao ispod prihvatljivog minimuma i teško da će se ikada opraviti. Do pre desetak godina smo se još i nadali nekoj smeni generacija, a onda smo shvatili da smo i mlade generacije zatrovali i da su od nas naučili samo ono najgore. Kosovo nije naše od 1999. godine, nemamo ama baš nikakve ingerencije na toj teritoriji, a čak i da ih imamo ingerencije - nemamo ni blagog pojma šta bismo s njima radili ... i ti još pričaš kako ne treba klečiti. To je kao iz vica sa prostitutkom, koja sa gađenjem odbija da peva posle odrađenog osnovnog posla.

"Ja da ti pevam?!?!?!?"

bobrock27

pre 6 godina

Zivela parola “Drzava nema snage da se izbori sa huliganima”. Normalnog coveka u ovoj zemlji zanima samo kako da ucini ovaj jadni zivot boljim, a ne Kosovo koje odavno nema nikakve dodirne tacke sa Srbijom (nazalost). Tuzno je sto se sport i mladi sportisti provlace kroz huliganske i jeftine dnevnopoliticke (nacionalisticke) gadosti.

Pa mi smo dosli njih da gledamo

pre 6 godina

Ovo je dokaz da Srbija ima snažnu i odgovornu vlast koja će uraditi sve kako bi građani Srbije bili zadovoljni.Nadam se da ćemo već na sledećem takmičenju ostaviti daleko veći trag od ovog.


U potpisu:Mina,Una,Tea,Leka,Nenad,Svetozar,Magdalena,Marija,Stojan,Darko,Maksimilijanka,Lara,Mea,Dunja...

Millennium

pre 6 godina

Tako vjerovatno i zamišljate Kosovo u sastavu Srbije. Bez njih!
(ides, 23. mart 2018 19:40)

I oni su napravili državu i etnički je očistili od nas.

zukikg

pre 6 godina

Hahahhahahaha...I ako su nas izbacili...Kad se politika umesa i nas inat...ma sve mi mozemo i znamo....ahahhahahahahh...21.vek covece, a mi u 12. i dalje

nesss

pre 6 godina

zar nije bilo bolje pobediti ih sa 30 gola razlike? Zar ćemo dozvoliti da, ubuduće, uvek kad treba da se igra sa kosovom budemo suspendovani i kažnjeni...i dokle?

kripto-kusur

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja. 
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19) 

Igrali rusi na OI u Koreji
(Srbenda iz Srbije, 23. mart 2018 20:23)


Nije dobro formulisao pitanje. pravo pitanje glasi da li bi i jedna država na svijetu, ne samo EU, igrala u SVOJOJ DRŽAVI bez svoje himne i nacionalnih obilježja? pogotovo sa "državom" koja je nastala nasilnom secesijom od te iste matične države u kojoj se utakmica igra.

Mister No

pre 6 godina

"Sto se bunite sada? Glasali ste zadnjih godina za demagogiju i sada cutite. Po komentarima vidim vise kriticara nego botova a kad dodju izbori kriticari ostanu kuci u svojim misijim rupama. PSSSSSSST
(Maximus, 23. mart 2018 22:07)"

Izlazim na glasanje redovno, glasam protiv vlasti. Ali realno, kakav je izbor u opoziciji? Ne zameram mnogo ovima sto ne izlaze.

Pedja

pre 6 godina

Ovo je dokaz da se kod nas vodi slepa politika. Sad cu dobiti gomilu minusa ali videcete, igracemo mi sa Kosovom u svim sportovima i to vec za koju godinu. Alternativa je da se izolujemo i da nas izbacuju sa svih takmicenja a to ipak mislim da necemo uraditi. Videcete, igracemo sa Kosovom u svim sportovima i to uz drzavna obelezija.

Pedja

pre 6 godina

Pa nije RSS zabranio igranje nego vlasti drzave, na osnovu zakona. Pred svakim normalnim sudom ova suspenzija pada u vodu. RSS je uradio sve sto treba i ne snosi krivicu. A i valjda je vaznije da se sacuvaju ljudske glave, ionako je profi sport namenjen zaglupljivanju i skretanju paznje sa bitnih stvari.
(Alex, 23. mart 2018 22:26)
KiM je po ustavu nasa pokrajina pa mi nije jasno po kom to zakonu nije dozvoljeno da reprezentacija igra sa pokrajinom?! Ranije su i klubovi i reprezentacije igrale protiv pokrajina u mnogim sportovima. Drugo, igracemo mi sa njima u svim sportovima k'o bele lale, videcete da ce biti tako. Trece, naterace oni nas da organizujemo takve meceve visokog rizika kao sto se vec desavalo i muva nece smeti da se cuje.

Кики

pre 6 godina

.... шта су та деца крива? Суспендовати тог нашег “стручњака” који се прихватио организације такмичења знајући ко све долази .... типична политика ‘90, како и не би кад су на власти исти људи ...

metla bre

pre 6 godina

Kakva smo mi to drzava kad nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj,i nemojte da nas lazete sa nekim pretnjama za neki moguci incident,niko nije lud ukljucujuci EHF.Zasto ne kazemo necemo priznati takmicenje iz politickih razloga gde ucestvuje (ne)priznata drzava ili sportska organizacija!?Ovako stradale su ni krive ni duzne nase mlade rukometasice!Ako smo sve ovo znali,a znali smo trebalo je odavno odreci se organizovanja tog takmicenja,prepustiti organizaciju nekom drugom i izbegnuti sve ovo sto se sada dogodilo!Sramota!

analiticar_amater

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Ti stvarno mislis da je utakmica odlozena zbog navijaca? E upravo zbog ljudi kao sto si ti kojima je tako lako manipulisati i prodavati maglu Srbija se nalazi tu gde jeste.

Inace za svu ovu brljotinu odgovorna je nasa Vlada i EHF. Nije normalno da EHF u toj meri ucenjuje Srbiju i postavlja joj uslove koje ne moze da ispuni.

kruder

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.

peca

pre 6 godina

Još jedna naša velika pobeda,pa vi opet glasajte za iste. Dok nas jednom više ne bude. Umesto da su te iste naše devojčice pobedile sa 20 razlike i pokazale im klasu, opet se politika meša. Pa zar niste vi isti koji zabraniste utakmicu u koaliciji sa Tacijem i Haradinajem na Kosovu.

SouthP

pre 6 godina

Au covece pa koga briga za sport pobogu? Neverovatno je koliko je politizovan toliko banalni cin modernizacije gladijatorskog. Cak ce i te devojcice verovatno osecati razocarenje iz nekog razloga kao da ne postoje bitnije, vrednije i zdravije stvari za baviti se u zivotu. Daleko od toga de se ne treba baviti sportom ali instrumentalizovati ga i koristiti kao oruzije u politicke ili(sivo) ekonomske svrhe je za svaku osudu! O maltretiranju i izivljavanju unad tom decom na treninzima necu ni da govorim. Izvanredno izopacen sistem vrednosti.

Марко

pre 6 godina

Није министар погрешио што је отказао овај турнир, погрешио је што није ставио катанац на РСС.

Aлександар

pre 6 godina

Зашто је само наша репрезентација суспендована? МУП је забранио све утакмице а савез је хтео да игра. Нико из нашег савеза није рекао да неће да игра утакмицу. Може да се одигра на неком неутралном терену. Зашто би поступак полиције био директно повезан с контра мером према неком спортском савезу?

Bane

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.
(HARIS, 23. mart 2018 19:43)

O falim te Boze normalnog komentara nekog nepristrasnog.
Naravno da je EHF to trebao da uradi i naravno da je sve planski uradjeno jer su u toku intenzivni pritisci na Srbiju da prizna Kosovo....da ne duzim, 10 godina te tzv sile ne mogu da uguraju Kosovo u UN i sada se vec suska o njihovoj nemoci i porazu njihove diplomatije. Zato su nam seli na grbacu da nas slome do kraja godine i koriste i koristice svaku priliku da nas ponize, nateraju da recimo igranjem sa kosovom indirektno priznamo njih kao drzavu i sl. Pa sta mislite kako su isti dan pripremili odluku i saopstenje....sve je iscenirano i samo se cekalo da nam pokazu sta ce biti ako i na visem nivou ne priznamo Kosovo.

BeKo

pre 6 godina

"Čovek mora biti dovoljno veliki da prizna svoje greške, dovoljno pametan da profitira iz njih i dovoljno snažan da ih ispravi".

John Maxwell

Naravno mi sve kontra:mali,glupi i slabi.

Dragana

pre 6 godina

Ovo nikako nije smelo da se desi. Savez je trebalo da otkaže organizaciju turnira kada su videli da nam je Kosovo u grupi. Mislim da bi bila manja šteta. Zašto uporno radimo sami protiv sebe? Nisu mi jasni ljudi koji podržavaju ovo otkazivanje. Zar treba sami sebe da eliminišemo iz svega? Da nas nema nigde kao u doba sankcija? Setite se OI u Barseloni i kako smo tamo učestvovali. Pominjete inat? Pa šta nam je taj inat dobro doneo? Shvatite da je Kosovo primljeno u sportske organizacije. Šta treba da radimo? Da bojkotujemo sva takmičenja? Da bojkotujemo Olimpijske igre? Da naši sede kod kuće a oni da se takmiče svuda? Kakvo je to dostojanstvo? Nikakvo. Time bi samo uništili naš sport. Nadam se da ovo nije početak toga.

Srbenda iz Srbije

pre 6 godina

Da vidim i jednu zemlju EU da igra neki meč bez himne, nacionalnih obeležja.
(MRMOT, 23. mart 2018 20:19)

Igrali rusi na OI u Koreji

antiDebil

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !

neutralni felsh

pre 6 godina

i treba! glumili su ministre sa patriotskim saopstenjima, glumatali goleme srbe, raspirivali tenzije... sad nek kusaju sta su kuvali, i oni i huligani koji su jedva docekali da im prave drustvo.
sto se tice kosova - ni manje teritorije ni vece bukagije i stete po nas u srbiji, oduvek. otplatili smo ga milion puta do sada, sa ogromnom kamatom.
zivim za dan kad ce da se bespovratno ocepi jer smo postali taoci sacice pobeglih kosovara koji prave halabuku gde stignu. odozdo pobegli a ovde se prave junaci.

Gile

pre 6 godina

Ako. Mi smo najbolji u teranju inata.... na svoju štetu. Kosovo ce na kraju da se kvalifikuje, a mi ćemo ponosno da ih gledamo na TV.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srba, 23. mart 2018 20:45)

Ne bi ni zano da se ovo igra da nije doslo do problema , sad cemo svi da gledamo prvenstvo juniorki kosova i norveske , to jest jedno 3 milijarde ljudi na planeti posto je to za tebe izgleda najveci svecki sportcki dogadjaj. Ne lupaj molim te to ni roditelji te dece ne gledaju . Jedina greska je sto je uopste nas savez pristao da odrzi ovo takmicenje ,kada su vec znali ko ce biti ucesnik . Sada lepo taj ko je sve ovo organizovao da popije suspenziju i novcanu kaznu jer je on za sve kriv , i naravno zatvorska kazna zbog nepostovanja i krsenja ustava nase zemlje .

negde drugde

pre 6 godina

Zar nije moglo da se organizuje negde drugde da igraju ako im je toliko stalo. Ja licno nikad ne bih igrao za reprezentaciju kada bi ovako nesto doslo da se desi. Ali to po strani, znali su da to nece da se desi, zasto su prihvatili prvo a drugo zasto nisu imali opciju B.
Sve lici na isceniranu situaciju kako bi nas izbacili.
Koji sport je sledeci

neutralni felsh

pre 6 godina

Da je trunke iskrenosti u politici koju zvanicno vodi ova drzava,devojcice sa Kosova bi stavili u turisticki autobus i provozali po Beogradu.Pa onda cuvena pogaca i so.Pa utakmica uz obe himne i zastave.Ovako isprepadana deca sa Kosova,nase devojcice izbacene iz takmicenja,huligani jaci od drzave,politicari lupetaju,ljudi iz sportskih saveza u strahu za pozicije nemaju pojma sta da rade u ovakvim situacijama, a svetina zaboravila Kumanovski sporazum,hladnjace,bombardovanje,paljenje ambasada.I onda hoce natalitet da povecaju novcem.Da li se tako normalizuju odnosi i da li se tako pomaze Srbima na Kosovu?Gde je Boza Maljkovic da ponovi poruku o ponasanju nasih sportista kada je takmicenje gde ucestvuju i predstavnici Kosova.Zar za penziju od 100000,00 svi sportisti cute i ne secaju se sebe u tim godinama kao ove devojcice danas.Sportisti cute,popovi diluju drogu,vojska takođe,a narod njima najvise veruje. 
(ranko, 23. mart 2018 22:27) 


odlican komentar! od-li-can!

Slobodan

pre 6 godina

Jos par ovakvih "slucajnih" akcija, ima da organizujemo opstenarodno priznanje Kosova, sto je osnovni cilj Nebojse zvanog produzeni jezik.

Referendum

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm... 
(gremlin, 23. mart 2018 19:24) 

Ima ih na Kosovu malo preko milion..tj oko 1.2 miliona. Po svim istrazivanjima.

mrmlj

pre 6 godina

kao i uvek - jedni skupljaju jeftine politicke poene a drugi snose posledice. sram vas bilo pred tim devojcicama kojima ste uskratili mogucnost da se sportski bore i takmice! prvobitno nasim, a u istu sitaciju ste doveli i te devojcice sa kosova, iz norveske i slovacke (bese), mada njima samo privremeno.

zvezdarac

pre 6 godina

U prevodu za polupismene: sve ostale utakmice će se igrati po najavljenom rasporedu, samo nas biti neće. A u budućnosti i bukvalno.
(zjaka, 23. mart 2018 20:53)

MUP je zabranio i ostale utakmice devojčica s Kosova tako da RSS i Srbija neće skoro videti neko takmičenje.

ides

pre 6 godina

Tako vam i treba kad sport mesate sa politikom
(Haris, 23. mart 2018 19:18)

Šta misliš Hare da ja i ti upriličimo jedan prijateljski susret na Koševu između reprezentacija Republike Srpske i recimo Bjelorusije? Šta fali, nek igraju djeca "lopte". Šta misliš šta bi se, i ko bi se sve tada umiješao? Prije nego što me "poklopiš" sa argumentom da RS nije država, a ti onda idi u UN, i traži da ti pokažu stolicu Kosova*.
(kruder, 23. mart 2018 19:48)

Miješaš lončiće dečko. RS nije član niti FIFA-a niti UEFA-a niti će to biti, pa tako nema mogučnost ni igrati međunarodne utakmice. Kosovo jest! UN je nebitan tu.

yumir

pre 6 godina

pa vladu i premijera, istog tog Kosova koje ne priznajemo, je izglasala Srpska lista u parlamentu Kosova! i sad mi necemo da igramo sa njima?!

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

"U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima."

Čekaj čekaj, znači ministar policije je zabranio utakmicu Srbije i Kosova ali će zato Kosovo ipak igrati u Srbiji protiv Norveške i Slovačke??? Ako je tako pa onda je ovo još gore nego da smo igrali sa njima...a Albanci su nam "poslali još jedan dron" veoma uspešno. Ako ja nisam pogrešno razumeo pa tek sad treba da se skupimo ali ispred ministarstva...

DS 1989

pre 6 godina

Јесте срећни добровољни даваоци туђе крви ? Избацисте девојчице без игре зарад ваше обести и иживљавања. Болесници...

115

pre 6 godina

Izdas Srbiju tako sto si potpisao briselski sporazum gde si se izmedju ostalog obavezao da neces sprecati sportske organizacije sa Kosova da ucestvuju u medjunarodnim takmicenjima i onda se desi ovo ludilo ? Kasno je usnice, izdaja je pocinjena !
(antiDebil, 23. mart 2018 19:28)

Potpišeš briselski sporazum gdje si se između ostalog obavezao da ćeš formirati zajednicu srpskih opština, i onda se desi da zajednice nema, niti će je biti. Mislim da je to mnogo veći problem od toga da li će neka Fljora igrati rukomet.

p.s. nađi mi jednog albanca koji kritikuje svoju vlast zbog nepoštovanja briselskog sporazuma.

alienware

pre 6 godina

Pocelo je narode.Da objasnim,dobra rezia,sve unapred pripremljeno.Zato niko nije gladao protiv,ostali uzdrzani.Zatim se kad se izvukao zdreb,nista .Onda odjednom otkazano zbog volje naroda.Kao ono sa vozom,krivi Kosovari sto ce da napadnu voz .Isti sablon da narod krivi Kosovare,sejanje mrznje opet.

BBB

pre 6 godina

RSS je sam sebi dao autogol a i drzava kada je RSS predlozio da se ovaj turnir igra u Srbiji a znali su da postoj sansa da i Kosovo ucestvuje I treba tako da nas kayne. Treba nas najuriti i drugih saveza na neko vreme, ako vlasti ponovo isto a navijaci poznati policiji budu povodom da se utakmice otkazu...

Otac koji je ratovao 99

pre 6 godina

Hvala u ime deteta koje se odricalo svega da bi igralo za svoju zemlju a sad politika zeznula sve.
Videcete sledece godine ce se igrati normalno djabe se ku...mo a nakraju povijemo rep ko najgora djumara.
Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.

Marko

pre 6 godina

Direktna odgovornost Vucica i Dacica. Na ovo su pristali Briselskim sporazumom. Neko ih polako pusta niz vodu. Bicu pored obale da im ne pruzim ruku.

HARIS

pre 6 godina

Nesto me ne zanima to izmedju vas i Kosova, ali mislim da su ovdje prvo pogrijesili u EHF-u sto nisu odvojili zrijeb vas i Kosova. Po mom misljenju, to bi bilo jedino normalno i pravo rijesenje da se izbjegne neka ovakva situacija. Ipak mislim da su znali sta ce i kako ce biti.

ccc

pre 6 godina

JESTE SRECNI JUNACI SAD????? Kakvo resenje predlazete? Da ne igramo nijedan sport?
(nista o nicemu, 23. mart 2018 19:18)

Pa ovo je politički, smišljeni auto gol Srbije, da bi ti i tebi slični rekli AJ DA IH PRIZNAMO, da bi igrali sport.
Nemoj da se zezamo, ove navijače je moglo sprečiti. Pa šta ako se biju sa policijom? I to je deo posla.

qwamo

pre 6 godina

Potpisala gospoda iz vlade, a sad se prave ludi i kupuju poene kod birača i nezadovoljnih srba. Kosovo igra svuda i nemoj da se čudite. Pita me klinac šta je to Kosovo, a ja mu kažem: idi pitaj komšiju. Kaže mi: komša sa mercedesom, reko:njega. On je došao sa kosova. Pita me klinac: a što mi nemamo mercedesa?
Neću nikog da vređa, ali oni se ni ne cimaju oko kosova. Ja sam bio na tom kosovu 99te,nosim košmare, i odlično se sećam kako mi stari čiča kaže: Kosovo će prodati srbi. A oni koji ne mogu da ga prodaju, ostaće ovde, samnom.

asdf

pre 6 godina

@Bane, prijatelju pa mi smo sami sebe ponizili, ne smes da sviras sopstvenu himnu, i nesposoban si da obezbedis utakmicu. I ovo je potpuno ocekivan rezultat - zabranili smo da se odigra utakmica, normalno je potpuno da nas diskvalifikuju. To sto smo mi mentoli pa ne umemo nista da odradimo kako bog zapoveda, tu nam niko nije kriv sem nas samih. Zao mi jedino devojcica, ni krive ni duzne u celoj ovoj prici.

bojan

pre 6 godina

Klasicna veza podzemlja i politicara.. politicari naredili svojim odanim voinicima da naprave protest i ovi to i uradili.. unesto da se sve ranije resilo.. steta za mlade devojke nisu one nista krive

Marko

pre 6 godina

A jel bi samo neko pogledao originalnu vest na EHF sajtu. Ko iole razume engleski, razumece da pise. EHF nas je kaznio zato sto se vrh drzave umesao u sportsku manifestaciju. A zna se kakav je stav svih svetskih organizacija, kada se politika mesa u sport. Znaci sve je jasno kao dan. I par pitanja.
1. Ko se nasao pametan da se kandiduje za turnir, a zna da Kosovo dolazi?
2. Ko je i sta je ministar policije koji uzme za pravo da otkaze utakmicu?
Ostala pitanja, suvisna...

Dejan

pre 6 godina

Bilo nam je krivo kad su Hrvati slišli sa podijuma, Kad nismo otišli na olimpijadu u Barcelonu, kada nismo igrali Evropsko u fudbalu, tražili smo svaki put da se ne meša sport i politika, uz Ruse smo kad ih svi pljuju, a sad se ponašamo isto.
Ova Vlada je Albancima dala sve što ima treba da bi bili na korak do priznanja.
A sada izoluje sopstvenu decu iz propagandnih razloga.

Dobar poznavalac materije

pre 6 godina

Ako neko misli da je žreb slučajno ispao ovakav, onda žalim slučaj.
Ali je očigledno da frikovi iz EHF bolje poznaju nas od nas samih.
Kao po starom, dobrom srpskom običaju, setili smo se da uradimo nešto 5 minuta kasnije, i sada naše devojke ispaštaju. Kosovo ovo dobija službenim rezultatom, verovatno se neće plasirati, ali će ih u PR dočekati kao nacionalne heroje. Pobedili su Srbiju u sred Srbije.
I šta sad. Botovi i one "patriote" što su se okupile ispred hale će da brane hrabru politiku našeg vrhovnog komandanta i dragog nam ministra, bez da se pitaju zašto je RSS glasao za prijem Kosova u EHF još pre nego što je Divac i OKS glasao za njih u MOK. E, pa evo vam, glasali ste da njihova deca igraju, lepo, ali, da li ste istovremeno glasali i da naša deca ne igraju?!

Pop

pre 6 godina

Dok mlade devojke imaju zabranu da igraju utakmicu u isto vreme pretsednik sedi i pregovara za istim stolom sa ratnim zlocincem Tacijem u Briselu.

dd

pre 6 godina

@doki
A zašto se taj IHF tako igrao sa Srbijom? Zašto nije tzv. državu smestio u neku drugu kvalifikacionu grupu? A mogao je da je hteo da odvoji sport i politiku. A drugi par cipela je nesposobni Božidar Đurković i ostali bumbari iz RSS-a koji nisu reagovali na vreme. I što nisu podneli ostavke posle bruke na prvenstvu u HR. I mnogo čega drugog.

doktor

pre 6 godina

Da li narod zna sta hoce? Prethodnih dana samo ste pisali i govorili kako je sramota da se ta utakmica igra,kako drzava bi trebala da zabrani da se igra ta utakmica,kako nasa vlada,vucic,rss i ostali moraju sve uciniti da se ne odigra i onda kada to bude tako onda odjednom drugacije misljenje.. Znali ste svi od pocetka kakve posljedice mogu biti od zabranjivanja igranje utakmice.. Tako da saberite se i konacno skontajte sta vise zelite

Bacvanin

pre 6 godina

Kladim se da nece biti nikakvih "potencijalnih sukoba" na utakmicama izmedju Kosova i drugih ucesnika ovog turnira, koji se odrzava u Srbiji.
Ljudi, ako prihvatamo da ne sprecavamo sportke utakmice Kosova, onda to vazi uvek i svugde, i u Srbiji i u inostranstvu. To podrazumeva da pihvatamo naziv drazava, njihove zastave kao i himne.
Nije niko primoravao Srbiju da podpise da nece sprecavati Kosovo da ucestvuje u sportskim dogadjima.

Alooo bree

pre 6 godina

Milošević tadić vučić dačić pa dokle više bre da zbog vaših gluposti i glume hrabri momaka koji odu na kosovo kada im dopuste da dodju pune nam glave i vraćaju u nazad sve više i više dokle bre alooo dokle

realno

pre 6 godina

... prihvatis se organizacije sa poznatim uslovima, onda odlucos da premestis dogadjaj na drugo mesto , i na kraju ga otkazes ... pa sam bi sebe nesposobnog suspendovao.

harwy

pre 6 godina

Pa ako dobiješ organizaciju turnira za koju si se dobrovoljno prijavio, onda je red i običaj da ga organizuješ po svim pravilima: To znači bezbednost sudionika i publike, kompletan protokol (zastave, himne, itd). Ovo je vrlo loše za kompletan srpski sport i za buduće kandidovanje Srbije za domaćinstvo međunarodnih sportskih susreta.

Mića

pre 6 godina

Prava srpska Parada ponosa - udri glavom o zid po svaku cenu!
Hajde da nam nameste Kosovo u kvalifikacijama i u košarci, pa da kažemo zbogom instituciji srpskog sporta!

Posmatrac

pre 6 godina

Zasto nas savez nije odbio domacinstvo, pa neka se igra na nekom drugom mestu.

Eto bilo Slovacka, Norveska. Zar niko ne razmislja unapred?

LaleGator

pre 6 godina

Dakle to su te "patriote" zbog kojih svi mi ispadamo divljaci u svetu!

Ko ovde ima kontrolu, navijaci nad drzavom? izgleda!

Kada je to Kosovo proglasilo nezavisnost
ove velike patriote su lomile i palile Beograd i krali patike iz izloga!

qwamo

pre 6 godina

Sad nećemo igrati, za koji mesec dramaturg izlazi na jednu od njegovih konferencija i kaže da je Kosovo ipak samostalno jer su ga prodali strani plaćenici i domaći izdajnici, a tako je i Amerika odlučila. U istom govoru kaže da će plate i penzije biti povećane, jer nam je bdpatcm porastao u odnosu na somaliju za čitavih 1.00000009%,da su se stekli svi uslovi i da su srbiju rasprodali žuti. Narod u transu zbog plata i penzija, Kosovo su već zaboravili posle 2 minuta i ljube tv. Neki će i reći kako ih je briga za Kosovo, bitno je da sledi povećanje od 1000dn. A posle izbori i opet svu u krug. Pozdrav dobri ljudi

Stefan

pre 6 godina

Jadno je sto ovo neko posmatra kao bilo kakvu pobedu nase drzave, diplomatije.
Maskiranje stvarnosti neobrazovanom narodu i manipulacija istih trenutnom politickim vrhu ide jako dobro. Ali razumeti ljudi da ovo otkazivanje nema nikakvu tezinu
Navodno je pokazan cvrst stav i odbijanje nase vlade da se igra protiv tkzv. Kosova , a sa istima se pregovara u Briselu dugi niz godina. Sto tamo nemaju taj cvrst stav, sa kim se tako pregovara.

Lanister

pre 6 godina

Nije zivot divlja suma u kome vladaju zakoni dzungle!
(miCa, 23. mart 2018 22:55)

Verovaatno si jos mlad pa ne znas, ali nazalost zivot jeste divlja suma u kome vladaju zakonu dzungle. Kada dodjes u odredjene godine shvatices da su u zivotu najbolje prosli oni "prepisivaci iz škol", bahati koji ne prezaju ni od cega. A na kada se gleda na globalnom nivou, po pravilu najbrutalnije i najratobornije nacije najbolje prolaze. Albanci i jesu uzeli Kosovo ponasanjem iz dzungle. Kako? Vecinska Eu je shvatila da postoje dva izbora nakon rata na Kosovu, prvi jeste da ne priznaju isto i privole Srbe i Albance na razgovore pod okriljem rezolucije 1244, ali su im Albanci jasno stavili do znanja da ce ratovati do istrebljenja ako ne dobiju svoje. Treba li EU decenijsi rat u na Balkanu? Ne. Druga opcija je priznati Kosovo i privoleti Srbe na razgovore. Racunalo se, s pravom, Srbi su ipak civilizovaniji, pristace na pregovore itd. I sta se desilo? Pricam o periodu nakon sto je Kosovo proglasilo nezavisnost. Toliko o tome koliko se danas isplati biti dobar i posten.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Zoran

Podelili ste nam lekcije o patriotizmu iz udobne udaljenosti mrske i zle zapadne Evrope ili jos odvratnije Amerike (moguce je da gresim). I jos kazete da ste zbog nas primitivaca (gruba generalizacija koja sluzi za diskvalifikaciju a ne znaci ama bas nista) napustili drzavu. Te lekcije bi imale tezinu da ste otisli da zivite na Kosovo, da na delu dokazete svoj patriotizam. Ovako, sem krupnih reci u Vasem komentaru nema vise nista. A toga bar ovde ima koliko hocete. Samo reci, nigde dela.
Utakmica je trebalo da se odigra jer zivot prolazi i ide ma koliko se mi trudili da ga zauzdamo. Neke devojcice su, zbog jeftinih politickih poena, uskracene da igraju utakmicu za koju su se spremale. Setite se kako je prosao Cavic kada je na postolju nosio majicu sa natpisom Kosovo je Srbija. Ostao je bez medalje zato sto je zadovoljio hir nekog cinovnika. Kako se drzava oduzila Cavicu verovatno svi znaju. Zabijanje glave u pesak niti ce resiti, niti popraviti poziciju Kosova a moze da donese da se zbog ovakvih odluka mnogi mladi odluce da napuste drzavu, prestanu da igraju za reprezentaciju ili se odluce za drugu (sto u rukometu i nije neka novost). Jer zasto bi bilo ko bio taoc politike koja sluzi za ubiranje jeftinih politickih poena s jedne strane, dok s druge Kosovo predstavlja izvor bogacenja za privilegovane pojedince. U svemu tome nema interesa Srbije, Srba i Srpskog naroda koji zivi na Kosovu. Zato je ova odluka licemerna i pokazuje svu nemoc drzave kada treba da se ponasa kao svaka organizovana i uredjena drzava. Za unutrasnje prilike ovo je predstava za desetku i jos jedno zamajavanje gradjana trivijalnim stvarima.

Иван Грозни

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

За све оне који коментаре почињу и завршавају са хммммммм.
Утакмица против селекције Каталоније одиграна је уз сагласност шпанског фудбалског савеза. Исто као што фудбалски савез БиХ треба да да сагласност за међународне утакмице селекције Републике Српске.

Milan

pre 6 godina

Nauka pokreće svet, a ne jurnjava za loptom, 23. mart 2018 19:40)
Probajte da se bavite vrhunskim sportom pa će te videti.I za to su potrebne godine i godine rada.

Mex

pre 6 godina

Odnos Zapada prema Srbiji.
Večiti neprijatelj.
 (Voždon, 23. mart 2018 19:29)

Najveći neprijatelj Srba su glasači SPS-SRS-JUL ratno profiterske koalicije. Oni nas jašu već 30 godina a ti glasači pošto nemaju šta pametnije da rade u životu onda su spremni da jedu i korenje radi nekih ideala koji su im nametnuli njihovi idoli koji klepaju naše pare pa stoga se može i pročitati kako je bolje ne igrati sport i ne postojati nego da da se nešto radi sa Kosovom kojeg su oni pretvorili u državu.

VS

pre 6 godina

Sta ce sve radi sa zamrzite biti ono sto jeste. Ne na otkazivanju, nego na odnosu prema onome sta se dogadja. Citajte sta pisete. Nece vam biti bolje ako KiM bude drzava, niti ce Srbi dole bolje zivjeti. Nece vas biti, a drugi koji jos imaju nesto postovanja prema vama, nece ga imati vise. Tesko je kada neko kaze za sebe da je to sto jeste dijagnoza.

sempervivum

pre 6 godina

Можда нисам пратио довољно ову тему, али ми никако није јасно како је могло доћи до следеће 2 ствари:
- да будемо у истој квалификационој групи,
- да се турнир (са тако састављеном групом) игра у Србији.
???!!!
Ту нешто смрди.
Ову спрдња је могла претходно да се спречи, али је неком изгледа била потребна оваква представа...

neutralni felsh

pre 6 godina

Uh al će da nas potresu. Nama je kosovo mnogo bitnije i svi manastiri na kosovu nego neki tamo rukomet.   
(Dušan, 23. mart 2018 19:21)   


staro naredjano kamenje treba da nam je najbitnije u zivotu. 
(neutralni felsh, 23. mart 2018 21:04) 
Верујете да је једна утакмица вреднија !?
(смена страже, 23. mart 2018 22:23)


prvo, ne radi se o jednoj utakmici nego o malo vise, jer smo suspendovani i diskvalifikovani.

Paljuka

pre 6 godina

@nista ni o cemu predlazem da podnesemo zahtev svetskoj organizaciji sporta da ne mozemo da igramo sa kosovom nijedan sport, kao sto su to uradile Rusija-Ukrajina, Turska-Gruzija, Izreael-Palestina i resile problem.

bob

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 23. mart 2018 19:32) # Link komentara zar zaista mislite da je divac imao toliku moc?pa zna se ko mu je naredio da bude uzdrzan!

iznogud011

pre 6 godina

Nije mi jasno kako u jednom sportu ne moze..u drugom moze...
Plivaci i plivacice sa Kosova nastupaju na mitinzima sirom Srbije. Deca se druze i takmice...

BeKo

pre 6 godina

Ako meni koje je bio 99 na kosovu u ratu nesmeta zasto ovi klincima koji su imali par godina smeta realnost.
(Otac koji je ratovao 99, 23. mart 2018 19:49)

"Mržnja se nikad ne smiruje mržnjom, već jedino njenim odsustvom. Ovo je večni zakon".

 Gotama Buda

Ramadan

pre 6 godina

Eh pa cuj sada Vucica kako se opravda ispred Mogerinija kao Ja sada bi potpisao ali vidis da 49 huligana nisu dali decu da igraju pa cak i su pevali pesmu za Kosovo.
* Cirkus...sramota.
Vratise kuci i kazi im NE NE I NE pristajemo na nista i tacka. Sta kukate 20 godina.
Niko ne moze na silu da te tera da potpises nesto ili priznati. Hoces Rusiju podrzi se Rusiju sta tu ima spora.
Ali hoce fondove od Evrope i te prestavlja kao uspeh vlade i ostao sjednu nogu u Moskvu a drugu u Brisel.
Pa nemoze to stalno...doslo kraj. Odlucite gde hocete ???

Putničić

pre 6 godina

Mi se sve više udaljavamo od uređene EU voljom 25% glasača i ove politikantske grupe. Kada kažem EU mislim na zakone koje moramo da uvedemo, nezavisno sudstvo, sa minimalnom korupcijom, i da mogu da odem da radim daleko odavde.

XXL

pre 6 godina

Sada smo ga utrnuli k'o rusi u atletici ima da nas diskvalifikuju iz svih sportskih takmičenja jer tamo neki 'doktor' ministar policije meša politiku u sport. Njegovo je bilo da obezbedi sigurnost pa da su padale i ćuskije, a ne da na 'Pink'-u tumači narodu politiku njegove stranke.

Lajavi

pre 6 godina

Najsramotnije je što će tzv. Kosovo igrati preostale dve utakmice u Kovilovu pod svojim obeležjima i uz svoju himnu. Sramota za Rukometni savez, Ministarstvo sporta i državu u celini.

Nsn

pre 6 godina

Meni se cini da se sve ovo radi kako bi narod sam odustao od KiM...da nam se smuci vise i da priznanje shvatimo kao olaksanje...i onda ga priznamo i nista se ne promeni, necim drugim ce nam mazati oci...bice nam bolje kad mi budemo bolji.

che

pre 6 godina

Dok god se predsednik druži sa Tačijem i priprema nas za priznanje Kosova i dok Srbi podržavaju vladu Haradinaja ne vidim ni jedan razlog da se ne odigra utaknimica. Žao mi je devojčica koje su jedini pravi gubitnici.

Gde ja živim

pre 6 godina

I šta sad? Hoće neko nešto da kaže? Da se možda izvinite rukometašicama? Sram vas i nas bilo. Dokle će bre mladi koji nešto znaju da ispaštaju zbog notornih neznalica. Kosovo je trebalo rešavati još pre 100 godina, a ne danas. Svi su okolo pravili planove za budućnost samo se mi pravili blesavi. A sad se pravimo kao jaki i stabilni.

Devojke idite odavde. Ja sam čovek za ovu državu, nigde drugde ne bih voleo ili mogao da živim. Vi niste. Nema ovde života za normalne ljude. Da se ne ljubimo.

Edukacija

pre 6 godina

Neki ovde napadaju Divca. Godpodo, u pravilniku MOK nigde ne pise da zemlja koja se prima mora da bude clan UN.Ima pet zemalja medju kojima su Palestina, Americka Samoa koje su clanice MOK a nisu UN. Za prijem u MOK dovoljno je da su clanica pet svetskih sportskih saveza.EHF uz stonotenisku federaciju je medju prvima prihvatio Kosovo

remax

pre 6 godina

Znači suspendovaće nam sve redom sportske saveze, samo kad nas žreb prvi put spoji sa Kosovom?
Ili možda neće, videćemo šta ćemo činiti od slučaja do slučaja.
Sramota, igraju se ljudi države.

ukrstenica25

pre 6 godina

sve vam smeta, kad su trebale da igraju, kad nisu, sad kad su suspendovane... bila bi zanimljiva ta utakmica bez navijaca.

Branislav

pre 6 godina

E politiko... ako je ovo pobeda,kao sto ovde neki pisu, onda su vas stvarno totalno zaglupeli ovi iz SNS-a! Mi kao drzava nemozemo da obezbedimo jedan sportski dogadjaj! Nemamo snage da se obracunamo sa navijacima! Ali zato da srusimo preko noci tu smo mocni! E pobegli nam pravi ljudi iz zemlje,ostala samo sendvicarija...cast izuzetcima!

Vladimir

pre 6 godina

Mi večito radimo protiv sebe. Umesto da su odmah otkazali domaćinstvo turnira. I šta sad? Da li je moguće da toliko nesposobnih i glupih ljudi radi u RSS? Hoće li sada podneti svi do jednog otkaze zbog ovoga? Sve je moglo biti drugačije ali zašto ne bismo sami sebi kopali rupu. To je većina iz ove države doktorirala.

John

pre 6 godina

Za sve ove koji kažu "tako i treba".
Trebalo je odmah odbiti da se igra u grupi sa njima,a ne još uzeti i organizaciju turnira,pa onda kad je prigustilo na drugoj strani,ovo koristiti za mazanje očiju.
(Marko NBG, 23. mart 2018 20:56)

Ne, ne, ne... Ja kažed "tako i treba" jer nisu uradili ovo što si rekao. A to nije isto kao samo reći "tako i treba".
U fudbalu je sređeno da ne igraju: Jermenija i Azerbejdžan, Rusija i Gruzija, Španija i Gibraltar. Mislim da su uspeli da se izbore da ne igrraju ni Srbija i Kosovo (čini mi se i u košarci).
Tako da najpre treba postaviti pitanje zašto rukometni savez nije učinio nešto po tom pitanju, ako već nisu mogli da spreče prijem Kosova?
Da li zato što su nesposobni ili zato što nam je tamo ugled, značaj i uticaj na nuli (ili u minusu)?
Drugo, ovo nije prva ovakva blamaža.Prvi put je bilo na klupskom nivou (i opet ženski rukomet) - naše (valjda iz Kikinde) trebalo da igraju sa Kosovarkama i savez zabranio. Kosovarke prošle bez borbe. U sledećem kolu izvuku opet naše (ne bi me čudilo da je neko namestio žreb da ih nauči pameti) i onda je savezu došlo 8 glavu (zna se odakle) i pustili su da se igra...

alban

pre 6 godina

Rusofilija bolest najmilija

Svaka cast tebi covece, tako razmisjaju civilizovani ljudi a i pravi rodoljubi jedne zemlje. Tvoj komentar jedan od retkih koji zasluzuje sve pohvale.

Vladimir

pre 6 godina

РСС је морао бити корак испред овог проблема! Требали су препустити организацију овог турнира некој другој земљи на време, како не би до овога дошло. Огромна штета је направљена српском рукомету и нашим играчицама које ће остати без једног непроцењивог искуства. Целокупно руководсво РСС-а треба поднети оставку због овога. Оно што су Албанци урадили нама у квалификацијама за ЕП у фудбалу са дроном, сада смо урадили сами себи

Obican gradjanin

pre 6 godina

Pa nije valjda da je ovaj narod toliko glup, pa ne vidi da je ovo sve isplanirano i izrezirano.
Kao eto ako ne pristanemo, ne prihvatimo Kosovo (za sve) bicemo izolovani i na gubitku.
A zasto se je doslo u ovakvu situaciju, ko je normalan prihvatio da se igra turnir u Srbiji sa tzv. Kosovom. Sve je ovo jedna velika prestava zna se vec koga!

goblin

pre 6 godina

Briselski sporazum...Divac pristao...Vodja pristao......Mi smo pristali da igramo sa Kosovom,tj.da ne blokiramo jedni druge u sportu.Igrali bi i danas,ali se vodja preracunao i nije ocekivao ovakvu reakciju u javnosti.Proteklih dana je vodja počeo da ispituje teren u vezi priznanja Kosova.Mislim da mu drugari iz Vašingtona i Brisela nece biti najsrećniji.

Željko

pre 6 godina

Zašto krivite Divca? Pa zar nije u Briselu potpisano da Srbija neće ometati Kosovo u pristupu članstvu u međunarodnim organizacijama? Znate ko je to potpisao pa udarite na njega,
Lako je bilo potpisati, sada je problem kada to treba sprovesti. Mi smo kao diplomatsku pobedu predstavili što neće biti himne i zastave Kosova, pa makar ne bilo ni himne i zastave Srbije. I?
Himne i zastave Kosova će biti ali u Đeru u Mađarskoj, ali naše neće-nigde.
Ako ste stvarno principijelni, izađite izsvih organizacija u koje Kosovo uđe i prekinite diplomatske odnose sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Lako je bilo junačiti se na Crnoj Gori i Makedoniji. Pokušali smo se osvetiti u tzv. dešavanjima naroda, ali s,o u oba slučaja proplivali.
Kosovo je igralo kvalifikacije za SP u Rusiji pa što niste istupili? Bili su u geupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom i svitrala im himna.

analiza

pre 6 godina

Mene samo zanima,da li bi MUP Srbije smatrao da treba da se odlozi mec izmedju reprezentacija Srb i Kosova,recimo,u fudbalu,za,recimo,kvalifikacije za Sv.prvenstvo ili Evr.prvenstvo?Ili bi smatrali da treba ipak da se igra?
Jeste li primetili da SAMO u tom rukometu nase devojke,pre svega,budu kaznjene(koliko se secam,i jedan nas zenski klub je tako eliminisan iz Evrope,pre nekoliko godina)?Sta rade nasi predstavnici u rukometu?!Zasto uopsta DOZVOLJAVAJU da budemo u istoj grupi kvalifikacija?Zar ne postoji neki legalni mehanizam u EHF da se izbegne takav scenario?

Перица

pre 6 godina

А сада да видимо ко стоји иза нас... Неће се ово завршити само на овоме.

igor

pre 6 godina

zasto je sramna odluka to se dalo ocekivati ko je slina da se mesa u sport ko je digao carinu prema kosovu ko je sve potpisao pozivni broj za kosovo a sad se cude tek ce isplivati sta su sve potpisali sport i politika ne idu

svašta...

pre 6 godina

ljudi se i dalje listom čude zašto je Srbija uopšte pristala da organizuje turnir na kojem će igrati tzv. Kosovo. ako stvarno ne vidite da je to naređeno "odozgo", da bi se opipao puls za mnogo veće korake, onda deinstalirajte windowse, prodajte kompjutere i odjavite internet.

Sve ima cenu

pre 6 godina

Nikad Kosovo ne moze imati reprezentaciju, ni po cenu izvacivanja!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 23. mart 2018 22:42)
Kosovo ima ima reprezentacije u skoro svim sportovima, a nas izbacuju ako ne igramo sa njima. Jesi li zadovoljan?

Milan

pre 6 godina

I za ovo su krivi zuti i dosovski rezim. E da, a krivi su i za skorasnji debakl muske rukometne reprezentacije na EP. O tome ko je kriv za tucu onih navijaca Partizana iz Splita i navijaca iz Srbije necu ni da pricam. Zna se krivi su zuti i dosovski rezim. Krivi su oni i za to sto je Zvezda bez sansi za f4 Evrolige, sto je KK Partizan peti u ABA, krivi su za izumiranje belih nosoroga, globalno otopljavanje i jos mnogo toga...

netko

pre 6 godina

i tako..

drzava koja je clanica Un i postoji vec puno puno godina je ostala bez ucesca na svetskom prvenstvu i jos ce ko zna koliko vremena biti suspendovana.
a druga drzava koju pola sveta ne priznaje ce nastaviti kvalifikacije i mozda i ucestvovati na prvenstvu.
usput mozemo da zaboravimo nakon ovoga na to da mi organizujemo nesto.

svaka cast kako su resili nasi ovo. stvarno necemo igrati sa kosovom, al necemo ni sa drugima.


ps.
ima jos reprezentacija koje su trebale igrati kod nas ovaj turnir.
sta cemo snjima? zamislite kad onom evrpoljaninu koji zivu u miru sad moras objasnjavati koji je kod nas cirkus i da je zbog politike uzalud doso u ovu nedodjiju. jos ako roditelji iztih drzava vide one navijace i ostalo nikad decu kod nas pustit vise nece.
samo pravimo sebi stetu stalno.

voodoo

pre 6 godina

Svaki potez bi trebao da ima rezultat u ovakvoj jednoj pre svega politickoj situaciji, u kojoj sport nema mnogo vaznosti ocigledno. Sa tog gledista rezultat i strateski znacaj poteza nase vlasti je relativno smesan, mi smo suspendovani, necemo igrati ni jedno takmicenje, Kosovo nije i najverovatnije ce ici na svetsko prvenstvo zbog manjka konkurencije sada. Nase odbijanje da igramo ne menja da smo prethodno dozvolili da se Kosovo udje u Ehf i tu sada nema nazad, vreme za takticke poteze je bilo pre tog ulaska, ovo sada je samo lupanje glavom o zid. To sto su pristali prvo na sve i da se organizuje ovde, nisu ni trazili da se iskljuci u zrebu mogucnost da budemo u istoj grupi, a mogli su i najverovatnije bi im izasli u susret, nego do poslednjeg momenta cekali i onda ministar policije procenjuje da je losa bezbednosna situacija prakticno dan pred je zaista providan i amaterski potez. Ocigledno je da nasoj vlasti sada potrebna dramatizacija situacije oko Kosova, nemaju bas vise tema za kampanju, pa se ponovo intezivira Kosovo, inace svi znamo da nikome nije u interesu da se status Kosova zaista i resi, tako da to i ne treba ocekivati u skorije vreme.

Alexa

pre 6 godina

Azerbejdzan i Jermenija ne igraju zvanicne meceve zbog osetljive situacije. Ovo je provokacija EHF naravno. I trebalo je ranije da urade nesto . Da lobiraju, da se povuku pre turnira.... ovako smo sami sebe stavili u los polozaj, kao i uvek kasnimo....hej? Prihvatamo organizaciju turnira na kom ucestvuje kosovo???? Ne prihvatas organizaciju, i ne dozvoljavas EHF da nas zreba sa njima???? Ili smo potpuno nebitni, sebi prvo, naravno.

BGD

pre 6 godina

divac bio uzdrzan pri prijemu kosova u mok i mi se nesto bunimo sada !?!?! a jos veca ironija gde su nam se svi smejali je na glasanju za prijem odbojkaskog saveza kosova kada je spanac digao ruku protiv a nas predstavnik golijanin ( sa malim g ) bio uzdrzan !!!!!!!
(srba, 23. mart 2018 19:32) Ja ne znam šta se čudiš, to su Dačić i Vučić potpisali u Briselu! Samo se sprovodi politika iz vrha države.

T

pre 6 godina

A šta smo se gurali da organizujemo turnir uopšte ako je moglo da se vidi da će biti problem? Sada nam je savez suspendovan, veliki uspeh, zaista.

Mirni !

pre 6 godina

Želeo bih da, umesto komentara, doznam odgovore na sledeće :
Od kada se zna žreb takmičenje , kada je doneta odluka o domaćinstvu turnira , znaju li se protokoli kod organizovanja međunarodnh turnira ?
Mislim da bi odgovori pokazali mnogo toga a najviše to kako je politika odvojena od sporta !

Vita

pre 6 godina

SPORT I POLITIKA

Prvi evropski trofej za samostalnu Srbiju su osvojile rukometašice Naise, a na puta do trofeja su eliminisale kosovski Vlaznimi iz Đakovice. Taj protivnik je bio jedan od najslabijih u Čelendž kupu, a do četvrtog kola su došle zahvaljujući Rukometnom savezu Srbije. Kao I ovih dana, tako je I tada srpska vlast rekla da naši klubovi ne smeju da igraju protiv kosovskih. Kikinđani su prihvatili savet i zbog toga izbačeni iz Evrope. Sreća pa su ‘’neposlušne’’ Nišlijke izašle na crtu Vlaznimiju I lagano prošle dalje.
Istorija se ponavlja, pa tako sada devojčice sa Kosova I devojčice iz Srbije (totalno je nebitno za njih da li je ‘’Kosovo Srbija’’ ili ne) ne mogu da se igraju, jer neko misli da tako treba. Taj neko nije uložio ništa u razvoj srpskih reprezentativki, ni vreme, ni energiju , ni novac, a našao je za pravo da im ne dozvoli da se takmiče.
Doći će dan kada će I neko bitniji od očigledno nebitnih devojčica, voljom žreba na megdan kosovskim sportistima. Da li će država imati isti odnos prema vaterpolistima, košarkašima, odbojkašima, fudbalerima, Štepaneku, Španovićki…
Zar nije lakše izaći im na crtu I pobediti ili časno izgubiti?

hm

pre 6 godina

Eto KOSOVO JE SRBIJA-iako PO BRISELSKOM SPORAZUMU NE SMEMO MEDJUSOBNO DA SE BLOKIRAMO U ORGANIZACIJAMA,ako je KIM Srbija jel 200000 Albanaca IMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA,ili je KIM SAMO TERITORIJA...p.s.Igrali sa Klementeom protiv KATALONIJE...hm...
(gremlin, 23. mart 2018 19:24)

NEMA IH DVA MILIONA.
(Pera, 23. mart 2018 19:43)

Jeste. Nema ih dva miliona, ali ni dvesta hiljada koliko je on napisao.