Četvrtak, 22.03.2018.

18:00

Jokić ispred Kazinsa – najbolji centar među slobodnim agentima

Nikola Jokić, košarkaš Denvera, rangiran je kao najbolji centar u NBA ligi koji će na leto postati verovatno ograničeno slobodan igrač.

Izvor: PT

Jokiæ ispred Kazinsa – najbolji centar meðu slobodnim agentima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Jasam

pre 6 godina

E cuj Dzordan najbolji sportista ikad pored Bolta zivog...
(Marko, 23. mart 2018 12:24)

Pored Michael Phelps-a zivog, oboica su bez ikakve sanse.

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.
(Koza)

Ovo moze da napise samo neko ko nikad nije odgledao nijednu NBA utakmicu pre 1995. Samo pogledaj kakve su se odbrane igrale tada i sta se sve tolerisalo. Znas kako bi se LeBron i Kobe proveli protiv Rodmana, Lejmbira i Mahorna u Detroitu? Brisali bi patos njima.

JPR24

pre 6 godina

petarczvevo jos 2 statisticka podatka za tebeLeBron James - 1569 trojkiMichael Jordan - 581 ahhahahabroj tripl dablovaLeBron - 71Jordan - 31
(jaa, 22. mart 2018 22:52)
A koliko godina je igrao Jordan ? Koliko LeBron, koji jos igra.

kako da ne

pre 6 godina

@Sir Djavo
Ko to kaze , baš si Dzordan? :D Iskreno, nije bas u redu tek tako resiti ko je najveci sportista uopste ikada. Imate tu i neprevazidjenog Muhamed Ali, Usein Bolt-a, mnogi stavljaju tu i Federera, Mihaela Sumahera, pa danas i Mesija...Obozavao sam Dzordana, kupovao njegov Bulls dres koji i dalje čuvam...Ali ne bih tek tako mogao da kazem ko je uopsteno najveci. Čak bih mozda ispred njega stavio Alija i Bolta. Za Alija se ljudi budili nocu i iako nokautira coveka za 5 minuta niko nije rekao ‘Eto ostao sam do 3, on zavrsio za 5 minuta’, vec svi bili srecni sto su ga gledali eto barem tih 5 minuta. Bio je i borac za prava, pravdu. Bolt? Čovek koji je opet digao na noge atletiku, trčanje. Ko i ne gleda to, njega je gledao. Svako zna za Bolta, svako je znao kada je Bolt trčao rekord uz osmeh u kameri. Što se teme tice, verujem da ce Jokicu dati max ugovor jer znaju da igraca poput njega nema trenutno, sto ne znaci da je najbolji na toj poziciji, vec sto se tice svestranosti. A, i dosta je podigao Denver. On je čovek pola tima cak i kada slabo igra. Poz

Istoricar

pre 6 godina

Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.
(Sir Djavo)

Kad se vec hvatas istorije, ne zaboravi da napomenes da je Majkl uzeo prvu titulu tek u 28. godini, nakon sto je Medzik dobio AIDS, Leri polomio kicmu (bukvalno), Bad Boys-i rastureni a Ajzeja (originalni) unistio zglob sake vezbajuci sut do iznemoglosti. Wilta necu ni da pominjem, on je kategorija za sebe.

PS. Za ostalo se slazem, Majkl je bolji od LeBrona, 1 na 1 i timski, i nije jurio titule sa drugim timovima, nego ih je doneo u Cikago. Takva su vremena bila, i Redzi je ostao u Indijani, iako je znao da su mu sanse za titulu minimalne. Danas je to malo drugacije.

Koza

pre 6 godina

Uporedjivanje statistike u razlicitim erama je smesno. Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.

Mirko

pre 6 godina

Ali lista je neverovatna, prvo što se na njoj nalaze zajedno LeBron, Durent, Kris Pol, Džordž, Melo, DeAndre Jordan, Kazins, i ostali, a drugo što je sa njima kao prvi centar Nikola Jokić.
Zar to nije fantastična stvar?

beogradski

pre 6 godina

(jaa, 22. mart 2018 22:52)

drugačija se košarka igrala u jordanovo vreme, manje se sutiralo za tri, odbrana se igrala tokom cele sezone, ne samo u PO, manje se davalo poena u proseku, bila je fizicki jaca kosarka tada, svaka utakmica se igrala na pobedu, nije se razmisljalo o rekordima, nego o pobedama i titulama.....btw, joran 5 prstena, lebron 3, od toga 2 sa ekipom koja ga je drala dok je bio u klivlendu, pa je pobegao kod njih da bi uzeo prsten, nesto kao durent i gsw

Sir Djavo

pre 6 godina

Evo još jedne statistike
Jordan 6/6
LeBron 6/3
Ove druge koračanje, flopovanje, priključivanje super-timovima tu ga Lebron šije a najsmješnije mi je od svega što je u izboru najboljeg igrača svih vremena Lebron izjavio Michael Jordan, Michael Jordan, Michael Jordan. Svi veliki igrači su izjavili da je Majkl najveći ikad od Magica do Šaka. Kobi koji je jedan od najboljih ikad je kopirao koga, skidao čije fore i fazone pa naravno Majkla. Možete se vi hvatati statistike koliko god želite ali najvažnija je na strani Majkla, o eleganciji, gracioznosti, imaginaciji tu porediti ga sa bilo kim je besmisleno a pogotovo sa Lebronom. Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.

enibio

pre 6 godina

Malo je smesno ovo rangiranje, kad je Zek Lavin 'najpozeljnija udavaca' medju bekovima. Minesota igra 10x bolje bez njega, a ni u Cikago se nije usrecio. Izes beka koji jedino zakucavanje ume da pogodi. Prosek sutra 40%, a to je i priblizno procenat zakucavanja u odnosu na suteve sa distance.

jaa

pre 6 godina

petarczv

evo jos 2 statisticka podatka za tebe

LeBron James - 1569 trojki
Michael Jordan - 581 ahhahaha

broj tripl dablova

LeBron - 71
Jordan - 31

jaa

pre 6 godina

@mornarpopaj

Pa Lebron svaku mec utrpa i Golden i sve ekipe s Westa.. Zadnja 3 finala sa Goldenom je imao 30+ poena po mecu... On moze svima datu 35 poena a ne samo losem istoku tako da ne pricaj gluposti molim te.

Boza

pre 6 godina

@a koje su boje te kantice i lopatice?

Tracy McGrady nije uzeo prsten, ako mislis na San Antonio, igrao je one godine kad su izgubili u 7 utakmica od Majamija (2013.), a sledece je San Antonio uzeo titulu.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..??
Cemu brojke? Mislim, zato ti i ja komentarisemo na B92, a skauti i menadzeri zaradjuju milione ;). Janis je 6.11(2.11m), a ima brzinu, tehniku i sut dvojke, a moze da igra cak i keca. Ako se ne povredi u buducnosti uzece bar jedan MVP, a verovatno nekoliko. Mislim, radi poredjenja, Kobi je 6.6(1.98m), pa sad ti vidi koja je to razlika u visini. Inace Kobija su vise puta pitali ko je najtezi igrac za cuvanje protiv koga je igrao u karijeri .. i dok svi ocekuju Dzordana, Ajversona, Kartera, itd. naravno da je u pitanju Tracy Mcgrady. Lik 6.9, a imao je i brzinu i sut i dribling, igrao dvojku btw, da se nije povredio, bio bi MVP bar jednom ... uzeo je doduse i prsten, ali te sezone je igrao mozda 10 utakmica zbog hronicne povrede koja ga je kasnije i udaljila od NBA vrha ..
@sasa the red baron

petarczv

pre 6 godina

Jedan statisticki podatak za lebronove fanove koji obozavaju statistiku.

Broj utakmica sa postignutih 40+ poena

Michael Jordan 173
Kobe Bryant 122
Lebron James 59 (vise odigranih utakmica)

Timmy

pre 6 godina

@ Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Ajde redom, Kukoc je imao malo slabije statistike od Jokica zato sto je igrao samo sa Jordanom i Pipenom i osvojio 3 prstena. Uz to je bio Svetski, Evropski i 3 puta prvak Evrolige kao glavni igrac Jugoplastike. Da je igrao u slabijoj ekipi imao bi itekako dobre brojke, a to pokazuje sezona kada je Jordan otisao kada je imao 19ppg. Sabonis je otisao u NBA sa 32 godine, i opet je imao sasvim fine stats. A dok je bio u Evropi bio je jedan od top 10 igraca na SVETU u tom trenutku. Mozes pogledati raznorazne izjave od Drexlera, Larry Birda, Bill Waltona itd koji su to govorili. A Sovjeti nisu smeli da idu u Ameriku tada zbog hladnog rata.

Kazes Dirk je imao savrsenu ekipu?? Pobedio je Miami big 3 u finalu sa Kidoom koji je tad imao 38god, Marionom u poznim godinama, PEdja nije ni ulazio u finalu, i to mu je bila poslednja sezona koju je jedva izvukao zbog povrede ledja, Terry je odigrao majstorski, a jedino je Chandler bio u dobrim godinama a njegov zenit je 12ppg i 10rpg. Uz to je Dirk jedini Evropljanin koji je bio MVP.

Gasol Svetski, Evropski prvak 3 puta, 2 srebra na olimpijadi, 2 NBA prstena...

Razumem ja da si pristrasan i da volis Jokica ali daj budi i ti malo realan.

c7-5

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...
(room 1408, 22. mart 2018 19:58)


Haha, ja volim Kingse zbog BB, ranije Divca i Pedje ali kada ce oni videti plej off?? Pa zato Jokic treba da ode u Kingse?? Haha..

Hmmm

pre 6 godina

Bravo za tekst, prvi put vidim sve free agente na gomili, zanimljivo ce biti sledeceg leta boga mi. Najzanimljivije ce biti videti sta ce Cleveland I Golden State da urade. A bogami I OKC ce imati prostora za rebuilding.

Sto se Jokica tice mislim da treba ostati u Denveru, ne razumem taj seljacki mentalitet "Denver je preslab, neka ide u neki jaci klub". U Denveru ocigledno ima dobar tretman od saigraca I trenera kao I uprave, nesmetano se razvija I primeticete postaje u neku ruku vodja tima. Takav tretman ne dobijaju cesto Evropljani u NBA-u, ko zna sta bi bilo u drugoj ekipi.

sasa the red baron

pre 6 godina

MILETA@

Posto si 20 godina u USA, drago mi je da si naucio da je zemlja okrugla... Jos 20 i ko zna gde ce ti kraj biti, a i zivot lepsi...

TIMMY@

Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..?? POgledajte na INDEX arting plus minus, Jokic je na plus 288, a Janis nije ni u top 50 igraca u NBA po tom indexu...

Zar mislite da je uzaludno sto su po tom indexu prva dva igraca Harden i Curry?
Pravi igraci UTICU na igru, cine svoje timove boljim...
Janis puni statistiku, i gubi....

usput , Jokic je 27 na tom indexu, ispred Paul Georga, Carmelo Antony, LaMarkus Aldrige, .....

Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Teksas

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Denver nije usao u plejof sa svom Jokicevom statistikom tako da to vise govori o ekipi kakva je. Joka je to iskoristio da nabudzi statistiki ali ako promeni ekipu moze i da se pozdravi sa tripl dablovima posto se to od njega nece traziti vise.

Drugo Amerikanci uopste ne kriju Jokica vec ga stavljaju ispred drugih igraca koji vuku svoje krs ekipe tipa Buker iz Sansa.

Branko Potezica

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.
(Aleks, 22. mart 2018 18:40)




Da rentiraju srpskog zeta Pola Dzordza na 2 godine 2x35 milki uz jos dobrog plejmekera mogu svasta da urade, i pod obavezno da angazuju asistenta za ODBRANU.

room 1408

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...

Moo

pre 6 godina

Treba juriti ovog PG13...moze svasta u napadu a covek hoce da izgine u odbrani. Krade, lupa banane, gura se. Jedan od retkih. I Kapela. Ta dvojica si zlata vredni. Danas je najteze u NBA naci likove koji znaju u napadu I hoce I umeju u odbrani.

Timmy

pre 6 godina

Obozavam Jokica, ali da li je moguce da lik kaze da on nije samo najbolji, nego UBEDLJIVO najbolji Evropljanin svih vremena. Pored zivog Dirka, Gasola i Greek Freaka... Pa i Pedje, Sabonisa, Parkera, Kukoca...

stormrider

pre 6 godina

@ Overrated

Ako mu ponude npr. 70 miliona nije stvar u tome da Jokic nece prihvatiti, vec da ako mu bilo koji klub ponudi vise on je njihov... O tome se radi, jer Denveru jedino maksimalan ugovor osigurava da Jokic ostane (u slucaju izjednacene ponude Denver ima prednost).

Schopenhauer iz Stajkovca

pre 6 godina

Uh sta bih ja uradio da sam na mestu menadzmenta Denvera, ali ja sam nebitan naravno kao i svi mi sto komentarisemo, ali pazi ovo. Stesao bih Jokica sledece leto jos par kila, i izdefinisao bih ga misicima, celo leto da radi na definiciji, lateralnim kretnjama i skocnosti. I na cetvorku, znam svi smo videli da je najbolji na centru, ali bolje ovako, ipak, za ozbiljne domete. Jokica kude za odbranu, a on je undersize petica, i uglavnom protiv sebe ima 5-6 i vise cm vislje centre, zato i ne moze puno nesto u odbrani. Ovako da su pametni da uvale nekako Milsapa, Bartona, Plamlija, Ferida, Bizlija za jednog solidnog centra i jednu solidnu univerzalnu trojku sa dobrom defanzivom. E onda bi bili jaki i u odbrani, Nidza bi bio rasterecen ako bi imali dobrog rim protektora, odbranu bi pojacali, a u napadu bi harao. Ali to samo ako bi dobio jos 10% na hitrini i lateralnim kretnjama. Ova NBA nema nesto puno mocnih cetvorki, mislim da je pozicija 4 najsiromasnija u NBA trenutno. Grifin, Milsap i jos par najbolji, ostale pozicije puno jace generalno. Previsoki su za Nikolu Embid, Tauns, Nurkic itd da bi mogao dobro da ih cuva. Ovako da se stese jos malko i ubrza za nijansu i na cetvorku. Denveru ofanziva sa Jokicem i Herisom, Marejem nije problem, moraju resiti problem slabije odbrane, ali kome uvaliti Milsapov ugovor astronomski, neverovatno da su tolike pare dali, dobar je Milsap ali on realno ne vredi ovako mator za 15-20 godisnje plafon, zestoko su ga pretplatili

Mileta

pre 6 godina

Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Haha, odakle ti ideja da uopste zele da kriju? Nije valjda da mislis zato sto je Srbin?

Kako bih ti objasnio, posto zivim ovde vec 20 godina, to njima nije bitno, a sada, ti i dalje veruj u sta hoces, pa i da je zemlja ravna, ako ti tako lepse u zivotu.

Aleks

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima... 
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Mmm Janis?

Back in Black

pre 6 godina

Mnogi bi da on ode u neki drugi klub,svi živi pljuju trenera Melouna ali taj trener je njemu pružio šansu i podršku kakvu retko koji evropski igrac dobija u NBA.

sasa the red baron

pre 6 godina

THE NJ::

Nikola polako postaje ne samo najbolji, vec ubdeljivo najbolji Evropski igrac svih vremena...
Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...

Aca86

pre 6 godina

@ pedja

ne moraju 146m., to je max ugovor koji mu mogu ponuditi, a mogu I manje. Ali ako on odbije manje I odigra sledecu sezonu za istu platu koju sada ima (oko 2m kao ruki, a oni uvek imaju malo jer tek treba da se dokazu) tada moze sa bilo kim da potpise, a sada imaju prednost u vidu izjednacavanka ponude I mogucnosti da ponude veci max ugovor. NBA ugovori su strogo regulisani za najvise I najnize iznose. Naravno, do ekipe I igraca je kakav ce ugovor potpisati ali Jokic veci od 146m za 5 god ne moze, za razliku od fudbala gde takva ogranicenja ne postoje a I u vecini drugih sportova. A kod drugih ekipa ne moze, cini mi se, veci od 110m za 4 god ili tako nesto. U svakom slucaju, Denver ima prednost kao ekipa koja mu je dala sansu.

oklagija

pre 6 godina

Ove godine valjda Denver ima prednost koja se ogleda u tome da mogu da izjednace ponudu bilo kog tima i da potpisu novi ugovor sa Jokicem. Ukoliko budu cekali sledecu godinu nece biti povlasceni i verocatno ga ne bi zadrzali, ja sam vise za takav scenario mada realno bas tesko da ce da ga ispuste iz ruke.

Sta uradi to Radime Reznice

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav

Powerslave

pre 6 godina

Primetio sam da Bleacher Report dosta ceni Jokića, mnogo više nego ljudi ovde.
Inače, Denver ne mora da da max ugovor, dovoljno je da samo izjednači bilo koju ponudu (a niko ne može da mu ponudi 146M kao Denver).

MornarPopaj

pre 6 godina

Samo da se otarase Plamlija nekako, pa nek igra za Denver. Ali nikad ne bih uzeo Lebrona ispred Duranta, ovaj istok je najslabiji u istoriji. Lebron puni 34. godine za pola godine, i vecinu utakmica odigra sa komicnim ekipama poput onog juce Cikaga, Atlante, Orlanda, Bruklina, pa cak i ekipe iz sredine kao Indijana ili Milvoki su ekipe koje na zapadu ne bi bile u 10. Tu negde sa Lejkersima. Lebronova obicna zakucavanja su exploatisu do besvesti, napucava statistiku na nikad slabijem istoku igra po 35-40 minuta i non stop lopta kod njega. Preteruju sa tim bodi bilderom, dok Durant moze da sune 15 koseva dok se okrenes. Harden, Durant, Dejvis, Kari, preshishali su bodi bildera, ali slab istok i silovanje po 40 minuta vecinu obmanjuje o trenutnim kvalitetima bodi bildera. Ova Indijana ili Milvoki bi devedesetih bili zadnji na tabeli, a ovaj Cikago ili Bruklin bi jedva Zvezdu dobili. Lebron je uz Kristijana Ronalda najveca prevara u istoriji modernog sporta, daleko da nisu vrhunski, ali ne bas toliko koliko su ih mediji izdigli i spletom odredjenih okolnosti..

Overrated

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Ako mu pred narednu 2018/19 sezonu ne ponude novi Ugovor, vec odigra tu (svoju poslednju) sezonu za 2 miliona (kolika mu je i sad plata) onda ce postati slobodan igrac i 2019/20 moze da bira klub i Denver ostaje bez Jokica (postoji sansa da i tada potpise za Denver, ali zasto bi to radio).
A ako mu ponude ove godine Ugovor (kao sto ce se i desiti 99% kako bi sprecili da one tamo sezone ode iz Denvera) onda je logicno da bude max ugovor od 146 mil $ da bi Jokic to prihvatio.. Mogu da mu ponude i 70 mil $ naprimer ali to Jokic nece prihvatiti.

Aleks

pre 6 godina

Da potpišu brata Jokaru i dovedu Kris Pola, otpuste još jedno 5 igrača da naprave salary cap i eto PO odgodine.
Da bi se borili za nešto više, morali bi da napazare još barem par vanrednih igrača...

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Sreca pa Denver nece u plej of,tako da ce Jokara imati dosta vremena za napredak,cuj napredak pa on je vec napredniji od ostalih.Cuvajte se gume jer ovo leto je presudno, mora da radi na telu da bi mogao narednih 10 da dominira u repstaciji.NIKOLA JOKIC NBAVOTE

Cica Draza

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav
(Sta uradi to Radime Reznice, 22. mart 2018 18:27)
Bleacher Report ima veci ugled od tebe. Sportski pozdrav. Jokic #1

Cica Draza

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav
(Sta uradi to Radime Reznice, 22. mart 2018 18:27)
Bleacher Report ima veci ugled od tebe. Sportski pozdrav. Jokic #1

Back in Black

pre 6 godina

Mnogi bi da on ode u neki drugi klub,svi živi pljuju trenera Melouna ali taj trener je njemu pružio šansu i podršku kakvu retko koji evropski igrac dobija u NBA.

sasa the red baron

pre 6 godina

THE NJ::

Nikola polako postaje ne samo najbolji, vec ubdeljivo najbolji Evropski igrac svih vremena...
Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...

Aleks

pre 6 godina

Da potpišu brata Jokaru i dovedu Kris Pola, otpuste još jedno 5 igrača da naprave salary cap i eto PO odgodine.
Da bi se borili za nešto više, morali bi da napazare još barem par vanrednih igrača...

Aca86

pre 6 godina

@ pedja

ne moraju 146m., to je max ugovor koji mu mogu ponuditi, a mogu I manje. Ali ako on odbije manje I odigra sledecu sezonu za istu platu koju sada ima (oko 2m kao ruki, a oni uvek imaju malo jer tek treba da se dokazu) tada moze sa bilo kim da potpise, a sada imaju prednost u vidu izjednacavanka ponude I mogucnosti da ponude veci max ugovor. NBA ugovori su strogo regulisani za najvise I najnize iznose. Naravno, do ekipe I igraca je kakav ce ugovor potpisati ali Jokic veci od 146m za 5 god ne moze, za razliku od fudbala gde takva ogranicenja ne postoje a I u vecini drugih sportova. A kod drugih ekipa ne moze, cini mi se, veci od 110m za 4 god ili tako nesto. U svakom slucaju, Denver ima prednost kao ekipa koja mu je dala sansu.

Mileta

pre 6 godina

Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Haha, odakle ti ideja da uopste zele da kriju? Nije valjda da mislis zato sto je Srbin?

Kako bih ti objasnio, posto zivim ovde vec 20 godina, to njima nije bitno, a sada, ti i dalje veruj u sta hoces, pa i da je zemlja ravna, ako ti tako lepse u zivotu.

Timmy

pre 6 godina

Obozavam Jokica, ali da li je moguce da lik kaze da on nije samo najbolji, nego UBEDLJIVO najbolji Evropljanin svih vremena. Pored zivog Dirka, Gasola i Greek Freaka... Pa i Pedje, Sabonisa, Parkera, Kukoca...

Sir Djavo

pre 6 godina

Evo još jedne statistike
Jordan 6/6
LeBron 6/3
Ove druge koračanje, flopovanje, priključivanje super-timovima tu ga Lebron šije a najsmješnije mi je od svega što je u izboru najboljeg igrača svih vremena Lebron izjavio Michael Jordan, Michael Jordan, Michael Jordan. Svi veliki igrači su izjavili da je Majkl najveći ikad od Magica do Šaka. Kobi koji je jedan od najboljih ikad je kopirao koga, skidao čije fore i fazone pa naravno Majkla. Možete se vi hvatati statistike koliko god želite ali najvažnija je na strani Majkla, o eleganciji, gracioznosti, imaginaciji tu porediti ga sa bilo kim je besmisleno a pogotovo sa Lebronom. Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.

Moo

pre 6 godina

Treba juriti ovog PG13...moze svasta u napadu a covek hoce da izgine u odbrani. Krade, lupa banane, gura se. Jedan od retkih. I Kapela. Ta dvojica si zlata vredni. Danas je najteze u NBA naci likove koji znaju u napadu I hoce I umeju u odbrani.

Powerslave

pre 6 godina

Primetio sam da Bleacher Report dosta ceni Jokića, mnogo više nego ljudi ovde.
Inače, Denver ne mora da da max ugovor, dovoljno je da samo izjednači bilo koju ponudu (a niko ne može da mu ponudi 146M kao Denver).

Aleks

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.

Hmmm

pre 6 godina

Bravo za tekst, prvi put vidim sve free agente na gomili, zanimljivo ce biti sledeceg leta boga mi. Najzanimljivije ce biti videti sta ce Cleveland I Golden State da urade. A bogami I OKC ce imati prostora za rebuilding.

Sto se Jokica tice mislim da treba ostati u Denveru, ne razumem taj seljacki mentalitet "Denver je preslab, neka ide u neki jaci klub". U Denveru ocigledno ima dobar tretman od saigraca I trenera kao I uprave, nesmetano se razvija I primeticete postaje u neku ruku vodja tima. Takav tretman ne dobijaju cesto Evropljani u NBA-u, ko zna sta bi bilo u drugoj ekipi.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima... 
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Mmm Janis?

Timmy

pre 6 godina

@ Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Ajde redom, Kukoc je imao malo slabije statistike od Jokica zato sto je igrao samo sa Jordanom i Pipenom i osvojio 3 prstena. Uz to je bio Svetski, Evropski i 3 puta prvak Evrolige kao glavni igrac Jugoplastike. Da je igrao u slabijoj ekipi imao bi itekako dobre brojke, a to pokazuje sezona kada je Jordan otisao kada je imao 19ppg. Sabonis je otisao u NBA sa 32 godine, i opet je imao sasvim fine stats. A dok je bio u Evropi bio je jedan od top 10 igraca na SVETU u tom trenutku. Mozes pogledati raznorazne izjave od Drexlera, Larry Birda, Bill Waltona itd koji su to govorili. A Sovjeti nisu smeli da idu u Ameriku tada zbog hladnog rata.

Kazes Dirk je imao savrsenu ekipu?? Pobedio je Miami big 3 u finalu sa Kidoom koji je tad imao 38god, Marionom u poznim godinama, PEdja nije ni ulazio u finalu, i to mu je bila poslednja sezona koju je jedva izvukao zbog povrede ledja, Terry je odigrao majstorski, a jedino je Chandler bio u dobrim godinama a njegov zenit je 12ppg i 10rpg. Uz to je Dirk jedini Evropljanin koji je bio MVP.

Gasol Svetski, Evropski prvak 3 puta, 2 srebra na olimpijadi, 2 NBA prstena...

Razumem ja da si pristrasan i da volis Jokica ali daj budi i ti malo realan.

MornarPopaj

pre 6 godina

Samo da se otarase Plamlija nekako, pa nek igra za Denver. Ali nikad ne bih uzeo Lebrona ispred Duranta, ovaj istok je najslabiji u istoriji. Lebron puni 34. godine za pola godine, i vecinu utakmica odigra sa komicnim ekipama poput onog juce Cikaga, Atlante, Orlanda, Bruklina, pa cak i ekipe iz sredine kao Indijana ili Milvoki su ekipe koje na zapadu ne bi bile u 10. Tu negde sa Lejkersima. Lebronova obicna zakucavanja su exploatisu do besvesti, napucava statistiku na nikad slabijem istoku igra po 35-40 minuta i non stop lopta kod njega. Preteruju sa tim bodi bilderom, dok Durant moze da sune 15 koseva dok se okrenes. Harden, Durant, Dejvis, Kari, preshishali su bodi bildera, ali slab istok i silovanje po 40 minuta vecinu obmanjuje o trenutnim kvalitetima bodi bildera. Ova Indijana ili Milvoki bi devedesetih bili zadnji na tabeli, a ovaj Cikago ili Bruklin bi jedva Zvezdu dobili. Lebron je uz Kristijana Ronalda najveca prevara u istoriji modernog sporta, daleko da nisu vrhunski, ali ne bas toliko koliko su ih mediji izdigli i spletom odredjenih okolnosti..

Branko Potezica

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.
(Aleks, 22. mart 2018 18:40)




Da rentiraju srpskog zeta Pola Dzordza na 2 godine 2x35 milki uz jos dobrog plejmekera mogu svasta da urade, i pod obavezno da angazuju asistenta za ODBRANU.

petarczv

pre 6 godina

Jedan statisticki podatak za lebronove fanove koji obozavaju statistiku.

Broj utakmica sa postignutih 40+ poena

Michael Jordan 173
Kobe Bryant 122
Lebron James 59 (vise odigranih utakmica)

c7-5

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...
(room 1408, 22. mart 2018 19:58)


Haha, ja volim Kingse zbog BB, ranije Divca i Pedje ali kada ce oni videti plej off?? Pa zato Jokic treba da ode u Kingse?? Haha..

stormrider

pre 6 godina

@ Overrated

Ako mu ponude npr. 70 miliona nije stvar u tome da Jokic nece prihvatiti, vec da ako mu bilo koji klub ponudi vise on je njihov... O tome se radi, jer Denveru jedino maksimalan ugovor osigurava da Jokic ostane (u slucaju izjednacene ponude Denver ima prednost).

enibio

pre 6 godina

Malo je smesno ovo rangiranje, kad je Zek Lavin 'najpozeljnija udavaca' medju bekovima. Minesota igra 10x bolje bez njega, a ni u Cikago se nije usrecio. Izes beka koji jedino zakucavanje ume da pogodi. Prosek sutra 40%, a to je i priblizno procenat zakucavanja u odnosu na suteve sa distance.

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Sreca pa Denver nece u plej of,tako da ce Jokara imati dosta vremena za napredak,cuj napredak pa on je vec napredniji od ostalih.Cuvajte se gume jer ovo leto je presudno, mora da radi na telu da bi mogao narednih 10 da dominira u repstaciji.NIKOLA JOKIC NBAVOTE

oklagija

pre 6 godina

Ove godine valjda Denver ima prednost koja se ogleda u tome da mogu da izjednace ponudu bilo kog tima i da potpisu novi ugovor sa Jokicem. Ukoliko budu cekali sledecu godinu nece biti povlasceni i verocatno ga ne bi zadrzali, ja sam vise za takav scenario mada realno bas tesko da ce da ga ispuste iz ruke.

Boza

pre 6 godina

@a koje su boje te kantice i lopatice?

Tracy McGrady nije uzeo prsten, ako mislis na San Antonio, igrao je one godine kad su izgubili u 7 utakmica od Majamija (2013.), a sledece je San Antonio uzeo titulu.

Overrated

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Ako mu pred narednu 2018/19 sezonu ne ponude novi Ugovor, vec odigra tu (svoju poslednju) sezonu za 2 miliona (kolika mu je i sad plata) onda ce postati slobodan igrac i 2019/20 moze da bira klub i Denver ostaje bez Jokica (postoji sansa da i tada potpise za Denver, ali zasto bi to radio).
A ako mu ponude ove godine Ugovor (kao sto ce se i desiti 99% kako bi sprecili da one tamo sezone ode iz Denvera) onda je logicno da bude max ugovor od 146 mil $ da bi Jokic to prihvatio.. Mogu da mu ponude i 70 mil $ naprimer ali to Jokic nece prihvatiti.

sasa the red baron

pre 6 godina

MILETA@

Posto si 20 godina u USA, drago mi je da si naucio da je zemlja okrugla... Jos 20 i ko zna gde ce ti kraj biti, a i zivot lepsi...

TIMMY@

Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..?? POgledajte na INDEX arting plus minus, Jokic je na plus 288, a Janis nije ni u top 50 igraca u NBA po tom indexu...

Zar mislite da je uzaludno sto su po tom indexu prva dva igraca Harden i Curry?
Pravi igraci UTICU na igru, cine svoje timove boljim...
Janis puni statistiku, i gubi....

usput , Jokic je 27 na tom indexu, ispred Paul Georga, Carmelo Antony, LaMarkus Aldrige, .....

Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Schopenhauer iz Stajkovca

pre 6 godina

Uh sta bih ja uradio da sam na mestu menadzmenta Denvera, ali ja sam nebitan naravno kao i svi mi sto komentarisemo, ali pazi ovo. Stesao bih Jokica sledece leto jos par kila, i izdefinisao bih ga misicima, celo leto da radi na definiciji, lateralnim kretnjama i skocnosti. I na cetvorku, znam svi smo videli da je najbolji na centru, ali bolje ovako, ipak, za ozbiljne domete. Jokica kude za odbranu, a on je undersize petica, i uglavnom protiv sebe ima 5-6 i vise cm vislje centre, zato i ne moze puno nesto u odbrani. Ovako da su pametni da uvale nekako Milsapa, Bartona, Plamlija, Ferida, Bizlija za jednog solidnog centra i jednu solidnu univerzalnu trojku sa dobrom defanzivom. E onda bi bili jaki i u odbrani, Nidza bi bio rasterecen ako bi imali dobrog rim protektora, odbranu bi pojacali, a u napadu bi harao. Ali to samo ako bi dobio jos 10% na hitrini i lateralnim kretnjama. Ova NBA nema nesto puno mocnih cetvorki, mislim da je pozicija 4 najsiromasnija u NBA trenutno. Grifin, Milsap i jos par najbolji, ostale pozicije puno jace generalno. Previsoki su za Nikolu Embid, Tauns, Nurkic itd da bi mogao dobro da ih cuva. Ovako da se stese jos malko i ubrza za nijansu i na cetvorku. Denveru ofanziva sa Jokicem i Herisom, Marejem nije problem, moraju resiti problem slabije odbrane, ali kome uvaliti Milsapov ugovor astronomski, neverovatno da su tolike pare dali, dobar je Milsap ali on realno ne vredi ovako mator za 15-20 godisnje plafon, zestoko su ga pretplatili

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..??
Cemu brojke? Mislim, zato ti i ja komentarisemo na B92, a skauti i menadzeri zaradjuju milione ;). Janis je 6.11(2.11m), a ima brzinu, tehniku i sut dvojke, a moze da igra cak i keca. Ako se ne povredi u buducnosti uzece bar jedan MVP, a verovatno nekoliko. Mislim, radi poredjenja, Kobi je 6.6(1.98m), pa sad ti vidi koja je to razlika u visini. Inace Kobija su vise puta pitali ko je najtezi igrac za cuvanje protiv koga je igrao u karijeri .. i dok svi ocekuju Dzordana, Ajversona, Kartera, itd. naravno da je u pitanju Tracy Mcgrady. Lik 6.9, a imao je i brzinu i sut i dribling, igrao dvojku btw, da se nije povredio, bio bi MVP bar jednom ... uzeo je doduse i prsten, ali te sezone je igrao mozda 10 utakmica zbog hronicne povrede koja ga je kasnije i udaljila od NBA vrha ..
@sasa the red baron

kako da ne

pre 6 godina

@Sir Djavo
Ko to kaze , baš si Dzordan? :D Iskreno, nije bas u redu tek tako resiti ko je najveci sportista uopste ikada. Imate tu i neprevazidjenog Muhamed Ali, Usein Bolt-a, mnogi stavljaju tu i Federera, Mihaela Sumahera, pa danas i Mesija...Obozavao sam Dzordana, kupovao njegov Bulls dres koji i dalje čuvam...Ali ne bih tek tako mogao da kazem ko je uopsteno najveci. Čak bih mozda ispred njega stavio Alija i Bolta. Za Alija se ljudi budili nocu i iako nokautira coveka za 5 minuta niko nije rekao ‘Eto ostao sam do 3, on zavrsio za 5 minuta’, vec svi bili srecni sto su ga gledali eto barem tih 5 minuta. Bio je i borac za prava, pravdu. Bolt? Čovek koji je opet digao na noge atletiku, trčanje. Ko i ne gleda to, njega je gledao. Svako zna za Bolta, svako je znao kada je Bolt trčao rekord uz osmeh u kameri. Što se teme tice, verujem da ce Jokicu dati max ugovor jer znaju da igraca poput njega nema trenutno, sto ne znaci da je najbolji na toj poziciji, vec sto se tice svestranosti. A, i dosta je podigao Denver. On je čovek pola tima cak i kada slabo igra. Poz

jaa

pre 6 godina

@mornarpopaj

Pa Lebron svaku mec utrpa i Golden i sve ekipe s Westa.. Zadnja 3 finala sa Goldenom je imao 30+ poena po mecu... On moze svima datu 35 poena a ne samo losem istoku tako da ne pricaj gluposti molim te.

jaa

pre 6 godina

petarczv

evo jos 2 statisticka podatka za tebe

LeBron James - 1569 trojki
Michael Jordan - 581 ahhahaha

broj tripl dablova

LeBron - 71
Jordan - 31

Sta uradi to Radime Reznice

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav

Mirko

pre 6 godina

Ali lista je neverovatna, prvo što se na njoj nalaze zajedno LeBron, Durent, Kris Pol, Džordž, Melo, DeAndre Jordan, Kazins, i ostali, a drugo što je sa njima kao prvi centar Nikola Jokić.
Zar to nije fantastična stvar?

Teksas

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Denver nije usao u plejof sa svom Jokicevom statistikom tako da to vise govori o ekipi kakva je. Joka je to iskoristio da nabudzi statistiki ali ako promeni ekipu moze i da se pozdravi sa tripl dablovima posto se to od njega nece traziti vise.

Drugo Amerikanci uopste ne kriju Jokica vec ga stavljaju ispred drugih igraca koji vuku svoje krs ekipe tipa Buker iz Sansa.

Istoricar

pre 6 godina

Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.
(Sir Djavo)

Kad se vec hvatas istorije, ne zaboravi da napomenes da je Majkl uzeo prvu titulu tek u 28. godini, nakon sto je Medzik dobio AIDS, Leri polomio kicmu (bukvalno), Bad Boys-i rastureni a Ajzeja (originalni) unistio zglob sake vezbajuci sut do iznemoglosti. Wilta necu ni da pominjem, on je kategorija za sebe.

PS. Za ostalo se slazem, Majkl je bolji od LeBrona, 1 na 1 i timski, i nije jurio titule sa drugim timovima, nego ih je doneo u Cikago. Takva su vremena bila, i Redzi je ostao u Indijani, iako je znao da su mu sanse za titulu minimalne. Danas je to malo drugacije.

room 1408

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...

beogradski

pre 6 godina

(jaa, 22. mart 2018 22:52)

drugačija se košarka igrala u jordanovo vreme, manje se sutiralo za tri, odbrana se igrala tokom cele sezone, ne samo u PO, manje se davalo poena u proseku, bila je fizicki jaca kosarka tada, svaka utakmica se igrala na pobedu, nije se razmisljalo o rekordima, nego o pobedama i titulama.....btw, joran 5 prstena, lebron 3, od toga 2 sa ekipom koja ga je drala dok je bio u klivlendu, pa je pobegao kod njih da bi uzeo prsten, nesto kao durent i gsw

JPR24

pre 6 godina

petarczvevo jos 2 statisticka podatka za tebeLeBron James - 1569 trojkiMichael Jordan - 581 ahhahahabroj tripl dablovaLeBron - 71Jordan - 31
(jaa, 22. mart 2018 22:52)
A koliko godina je igrao Jordan ? Koliko LeBron, koji jos igra.

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.
(Koza)

Ovo moze da napise samo neko ko nikad nije odgledao nijednu NBA utakmicu pre 1995. Samo pogledaj kakve su se odbrane igrale tada i sta se sve tolerisalo. Znas kako bi se LeBron i Kobe proveli protiv Rodmana, Lejmbira i Mahorna u Detroitu? Brisali bi patos njima.

Koza

pre 6 godina

Uporedjivanje statistike u razlicitim erama je smesno. Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.

Jasam

pre 6 godina

E cuj Dzordan najbolji sportista ikad pored Bolta zivog...
(Marko, 23. mart 2018 12:24)

Pored Michael Phelps-a zivog, oboica su bez ikakve sanse.

Sta uradi to Radime Reznice

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav

MornarPopaj

pre 6 godina

Samo da se otarase Plamlija nekako, pa nek igra za Denver. Ali nikad ne bih uzeo Lebrona ispred Duranta, ovaj istok je najslabiji u istoriji. Lebron puni 34. godine za pola godine, i vecinu utakmica odigra sa komicnim ekipama poput onog juce Cikaga, Atlante, Orlanda, Bruklina, pa cak i ekipe iz sredine kao Indijana ili Milvoki su ekipe koje na zapadu ne bi bile u 10. Tu negde sa Lejkersima. Lebronova obicna zakucavanja su exploatisu do besvesti, napucava statistiku na nikad slabijem istoku igra po 35-40 minuta i non stop lopta kod njega. Preteruju sa tim bodi bilderom, dok Durant moze da sune 15 koseva dok se okrenes. Harden, Durant, Dejvis, Kari, preshishali su bodi bildera, ali slab istok i silovanje po 40 minuta vecinu obmanjuje o trenutnim kvalitetima bodi bildera. Ova Indijana ili Milvoki bi devedesetih bili zadnji na tabeli, a ovaj Cikago ili Bruklin bi jedva Zvezdu dobili. Lebron je uz Kristijana Ronalda najveca prevara u istoriji modernog sporta, daleko da nisu vrhunski, ali ne bas toliko koliko su ih mediji izdigli i spletom odredjenih okolnosti..

room 1408

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Sreca pa Denver nece u plej of,tako da ce Jokara imati dosta vremena za napredak,cuj napredak pa on je vec napredniji od ostalih.Cuvajte se gume jer ovo leto je presudno, mora da radi na telu da bi mogao narednih 10 da dominira u repstaciji.NIKOLA JOKIC NBAVOTE

sasa the red baron

pre 6 godina

THE NJ::

Nikola polako postaje ne samo najbolji, vec ubdeljivo najbolji Evropski igrac svih vremena...
Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...

jaa

pre 6 godina

petarczv

evo jos 2 statisticka podatka za tebe

LeBron James - 1569 trojki
Michael Jordan - 581 ahhahaha

broj tripl dablova

LeBron - 71
Jordan - 31

Schopenhauer iz Stajkovca

pre 6 godina

Uh sta bih ja uradio da sam na mestu menadzmenta Denvera, ali ja sam nebitan naravno kao i svi mi sto komentarisemo, ali pazi ovo. Stesao bih Jokica sledece leto jos par kila, i izdefinisao bih ga misicima, celo leto da radi na definiciji, lateralnim kretnjama i skocnosti. I na cetvorku, znam svi smo videli da je najbolji na centru, ali bolje ovako, ipak, za ozbiljne domete. Jokica kude za odbranu, a on je undersize petica, i uglavnom protiv sebe ima 5-6 i vise cm vislje centre, zato i ne moze puno nesto u odbrani. Ovako da su pametni da uvale nekako Milsapa, Bartona, Plamlija, Ferida, Bizlija za jednog solidnog centra i jednu solidnu univerzalnu trojku sa dobrom defanzivom. E onda bi bili jaki i u odbrani, Nidza bi bio rasterecen ako bi imali dobrog rim protektora, odbranu bi pojacali, a u napadu bi harao. Ali to samo ako bi dobio jos 10% na hitrini i lateralnim kretnjama. Ova NBA nema nesto puno mocnih cetvorki, mislim da je pozicija 4 najsiromasnija u NBA trenutno. Grifin, Milsap i jos par najbolji, ostale pozicije puno jace generalno. Previsoki su za Nikolu Embid, Tauns, Nurkic itd da bi mogao dobro da ih cuva. Ovako da se stese jos malko i ubrza za nijansu i na cetvorku. Denveru ofanziva sa Jokicem i Herisom, Marejem nije problem, moraju resiti problem slabije odbrane, ali kome uvaliti Milsapov ugovor astronomski, neverovatno da su tolike pare dali, dobar je Milsap ali on realno ne vredi ovako mator za 15-20 godisnje plafon, zestoko su ga pretplatili

Teksas

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima...
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Denver nije usao u plejof sa svom Jokicevom statistikom tako da to vise govori o ekipi kakva je. Joka je to iskoristio da nabudzi statistiki ali ako promeni ekipu moze i da se pozdravi sa tripl dablovima posto se to od njega nece traziti vise.

Drugo Amerikanci uopste ne kriju Jokica vec ga stavljaju ispred drugih igraca koji vuku svoje krs ekipe tipa Buker iz Sansa.

Timmy

pre 6 godina

Obozavam Jokica, ali da li je moguce da lik kaze da on nije samo najbolji, nego UBEDLJIVO najbolji Evropljanin svih vremena. Pored zivog Dirka, Gasola i Greek Freaka... Pa i Pedje, Sabonisa, Parkera, Kukoca...

Cica Draza

pre 6 godina

Smesno kako se sajt reputacije poput Bleachera spusta na takav nivo, jednostavno Jokic nije bolji ni od jednog od ovih centara koji su iza njega. Lepo mu je Nurkic objasnio prosle sezone ko je glavni. Sportski pozdrav
(Sta uradi to Radime Reznice, 22. mart 2018 18:27)
Bleacher Report ima veci ugled od tebe. Sportski pozdrav. Jokic #1

Aleks

pre 6 godina

Da potpišu brata Jokaru i dovedu Kris Pola, otpuste još jedno 5 igrača da naprave salary cap i eto PO odgodine.
Da bi se borili za nešto više, morali bi da napazare još barem par vanrednih igrača...

jaa

pre 6 godina

@mornarpopaj

Pa Lebron svaku mec utrpa i Golden i sve ekipe s Westa.. Zadnja 3 finala sa Goldenom je imao 30+ poena po mecu... On moze svima datu 35 poena a ne samo losem istoku tako da ne pricaj gluposti molim te.

petarczv

pre 6 godina

Jedan statisticki podatak za lebronove fanove koji obozavaju statistiku.

Broj utakmica sa postignutih 40+ poena

Michael Jordan 173
Kobe Bryant 122
Lebron James 59 (vise odigranih utakmica)

Sir Djavo

pre 6 godina

Evo još jedne statistike
Jordan 6/6
LeBron 6/3
Ove druge koračanje, flopovanje, priključivanje super-timovima tu ga Lebron šije a najsmješnije mi je od svega što je u izboru najboljeg igrača svih vremena Lebron izjavio Michael Jordan, Michael Jordan, Michael Jordan. Svi veliki igrači su izjavili da je Majkl najveći ikad od Magica do Šaka. Kobi koji je jedan od najboljih ikad je kopirao koga, skidao čije fore i fazone pa naravno Majkla. Možete se vi hvatati statistike koliko god želite ali najvažnija je na strani Majkla, o eleganciji, gracioznosti, imaginaciji tu porediti ga sa bilo kim je besmisleno a pogotovo sa Lebronom. Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.

Mileta

pre 6 godina

Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Haha, odakle ti ideja da uopste zele da kriju? Nije valjda da mislis zato sto je Srbin?

Kako bih ti objasnio, posto zivim ovde vec 20 godina, to njima nije bitno, a sada, ti i dalje veruj u sta hoces, pa i da je zemlja ravna, ako ti tako lepse u zivotu.

sasa the red baron

pre 6 godina

MILETA@

Posto si 20 godina u USA, drago mi je da si naucio da je zemlja okrugla... Jos 20 i ko zna gde ce ti kraj biti, a i zivot lepsi...

TIMMY@

Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..?? POgledajte na INDEX arting plus minus, Jokic je na plus 288, a Janis nije ni u top 50 igraca u NBA po tom indexu...

Zar mislite da je uzaludno sto su po tom indexu prva dva igraca Harden i Curry?
Pravi igraci UTICU na igru, cine svoje timove boljim...
Janis puni statistiku, i gubi....

usput , Jokic je 27 na tom indexu, ispred Paul Georga, Carmelo Antony, LaMarkus Aldrige, .....

Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Powerslave

pre 6 godina

Primetio sam da Bleacher Report dosta ceni Jokića, mnogo više nego ljudi ovde.
Inače, Denver ne mora da da max ugovor, dovoljno je da samo izjednači bilo koju ponudu (a niko ne može da mu ponudi 146M kao Denver).

Back in Black

pre 6 godina

Mnogi bi da on ode u neki drugi klub,svi živi pljuju trenera Melouna ali taj trener je njemu pružio šansu i podršku kakvu retko koji evropski igrac dobija u NBA.

Overrated

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Ako mu pred narednu 2018/19 sezonu ne ponude novi Ugovor, vec odigra tu (svoju poslednju) sezonu za 2 miliona (kolika mu je i sad plata) onda ce postati slobodan igrac i 2019/20 moze da bira klub i Denver ostaje bez Jokica (postoji sansa da i tada potpise za Denver, ali zasto bi to radio).
A ako mu ponude ove godine Ugovor (kao sto ce se i desiti 99% kako bi sprecili da one tamo sezone ode iz Denvera) onda je logicno da bude max ugovor od 146 mil $ da bi Jokic to prihvatio.. Mogu da mu ponude i 70 mil $ naprimer ali to Jokic nece prihvatiti.

Timmy

pre 6 godina

@ Kakav crni Sabonis i Kukoc, uh, pa nisu ni blizu...
Dirku je trebalo 10 godina da uzme titulu, i imao je ekipu iz snova za to..I trenera... Po 10 miliona davali stojakovicu da udje na 15 minuta...
Malo razumevanja... ne bi bilo na odmet...

Ajde redom, Kukoc je imao malo slabije statistike od Jokica zato sto je igrao samo sa Jordanom i Pipenom i osvojio 3 prstena. Uz to je bio Svetski, Evropski i 3 puta prvak Evrolige kao glavni igrac Jugoplastike. Da je igrao u slabijoj ekipi imao bi itekako dobre brojke, a to pokazuje sezona kada je Jordan otisao kada je imao 19ppg. Sabonis je otisao u NBA sa 32 godine, i opet je imao sasvim fine stats. A dok je bio u Evropi bio je jedan od top 10 igraca na SVETU u tom trenutku. Mozes pogledati raznorazne izjave od Drexlera, Larry Birda, Bill Waltona itd koji su to govorili. A Sovjeti nisu smeli da idu u Ameriku tada zbog hladnog rata.

Kazes Dirk je imao savrsenu ekipu?? Pobedio je Miami big 3 u finalu sa Kidoom koji je tad imao 38god, Marionom u poznim godinama, PEdja nije ni ulazio u finalu, i to mu je bila poslednja sezona koju je jedva izvukao zbog povrede ledja, Terry je odigrao majstorski, a jedino je Chandler bio u dobrim godinama a njegov zenit je 12ppg i 10rpg. Uz to je Dirk jedini Evropljanin koji je bio MVP.

Gasol Svetski, Evropski prvak 3 puta, 2 srebra na olimpijadi, 2 NBA prstena...

Razumem ja da si pristrasan i da volis Jokica ali daj budi i ti malo realan.

Koza

pre 6 godina

Uporedjivanje statistike u razlicitim erama je smesno. Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Da neko vodi svoju ekipi u NBA sa najvise poena, skokova i asistencija, mislim da jedino Lebron to jos ima... 
Neverovatno, Jokic je tako dobar, da ni Ameri ne mogu vise da kriju...
(sasa the red baron, 22. mart 2018 18:26)

Mmm Janis?

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

A za Janisa, i tebi kao i VALJEVSVKOJ PODVALI@ mogu samo poruciti, Janis je super igrac, super moderan, skace trci, i ima kosakrki IQ od od minus 777...

Bucksi igraju ocajno, a mo koliko igrac igrao dobro, ako ne mozes uticati na svoju ekipu, cemu onda te brojke..??
Cemu brojke? Mislim, zato ti i ja komentarisemo na B92, a skauti i menadzeri zaradjuju milione ;). Janis je 6.11(2.11m), a ima brzinu, tehniku i sut dvojke, a moze da igra cak i keca. Ako se ne povredi u buducnosti uzece bar jedan MVP, a verovatno nekoliko. Mislim, radi poredjenja, Kobi je 6.6(1.98m), pa sad ti vidi koja je to razlika u visini. Inace Kobija su vise puta pitali ko je najtezi igrac za cuvanje protiv koga je igrao u karijeri .. i dok svi ocekuju Dzordana, Ajversona, Kartera, itd. naravno da je u pitanju Tracy Mcgrady. Lik 6.9, a imao je i brzinu i sut i dribling, igrao dvojku btw, da se nije povredio, bio bi MVP bar jednom ... uzeo je doduse i prsten, ali te sezone je igrao mozda 10 utakmica zbog hronicne povrede koja ga je kasnije i udaljila od NBA vrha ..
@sasa the red baron

Aca86

pre 6 godina

@ pedja

ne moraju 146m., to je max ugovor koji mu mogu ponuditi, a mogu I manje. Ali ako on odbije manje I odigra sledecu sezonu za istu platu koju sada ima (oko 2m kao ruki, a oni uvek imaju malo jer tek treba da se dokazu) tada moze sa bilo kim da potpise, a sada imaju prednost u vidu izjednacavanka ponude I mogucnosti da ponude veci max ugovor. NBA ugovori su strogo regulisani za najvise I najnize iznose. Naravno, do ekipe I igraca je kakav ce ugovor potpisati ali Jokic veci od 146m za 5 god ne moze, za razliku od fudbala gde takva ogranicenja ne postoje a I u vecini drugih sportova. A kod drugih ekipa ne moze, cini mi se, veci od 110m za 4 god ili tako nesto. U svakom slucaju, Denver ima prednost kao ekipa koja mu je dala sansu.

Aleks

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.

Moo

pre 6 godina

Treba juriti ovog PG13...moze svasta u napadu a covek hoce da izgine u odbrani. Krade, lupa banane, gura se. Jedan od retkih. I Kapela. Ta dvojica si zlata vredni. Danas je najteze u NBA naci likove koji znaju u napadu I hoce I umeju u odbrani.

c7-5

pre 6 godina

Mislim da on na leto ide iz Denvera.Verovatno u neki osrednji NBA klub tipa Finiks,Sakramento,..,jer realno Denver sa njim u ekipi neće videti plej of u narednim godinama,...
(room 1408, 22. mart 2018 19:58)


Haha, ja volim Kingse zbog BB, ranije Divca i Pedje ali kada ce oni videti plej off?? Pa zato Jokic treba da ode u Kingse?? Haha..

stormrider

pre 6 godina

@ Overrated

Ako mu ponude npr. 70 miliona nije stvar u tome da Jokic nece prihvatiti, vec da ako mu bilo koji klub ponudi vise on je njihov... O tome se radi, jer Denveru jedino maksimalan ugovor osigurava da Jokic ostane (u slucaju izjednacene ponude Denver ima prednost).

Hmmm

pre 6 godina

Bravo za tekst, prvi put vidim sve free agente na gomili, zanimljivo ce biti sledeceg leta boga mi. Najzanimljivije ce biti videti sta ce Cleveland I Golden State da urade. A bogami I OKC ce imati prostora za rebuilding.

Sto se Jokica tice mislim da treba ostati u Denveru, ne razumem taj seljacki mentalitet "Denver je preslab, neka ide u neki jaci klub". U Denveru ocigledno ima dobar tretman od saigraca I trenera kao I uprave, nesmetano se razvija I primeticete postaje u neku ruku vodja tima. Takav tretman ne dobijaju cesto Evropljani u NBA-u, ko zna sta bi bilo u drugoj ekipi.

oklagija

pre 6 godina

Ove godine valjda Denver ima prednost koja se ogleda u tome da mogu da izjednace ponudu bilo kog tima i da potpisu novi ugovor sa Jokicem. Ukoliko budu cekali sledecu godinu nece biti povlasceni i verocatno ga ne bi zadrzali, ja sam vise za takav scenario mada realno bas tesko da ce da ga ispuste iz ruke.

Branko Potezica

pre 6 godina

Ne kapiram bas ovo, ili 2 ili 146m ?! 2 ako ne diraju nista (stari ugovor) a ako produze mora 146m ? tnx
(Pedja, 22. mart 2018 18:27)

Lepo piše, 2 mogu da mu daju i da ostane još sezonu ali onda sledećeg leta postaje potpuno slobodan igrač.
Ovog leta biće "polu slobodan" što znači da Denver ima prednost i ako mu ponudi svih 146 ostaje sa njima. Ako mu ponude manje od toga, neka druga franšiza može da ponudi 146 i da ode kod njih.
Ima i treća opcija, da probaju da naprave "dogovor" sa njim, ponude mu manje, npr. 80, a da za ostalih 66 mogu da dovedu još nekog jakog igrača i pucaju i na nešto više od pukog plasmana u play off. U tom slučaju sve je na Nikoli. Mada on je više puta istakao da je zavoleo Denver i Kolorado, a imajući u vidu da je timski igrač pre svega, gotovo sam siguran da će ići na treću opciju.
Ako uopšte žele da ga zadrže.
(Aleks, 22. mart 2018 18:40)




Da rentiraju srpskog zeta Pola Dzordza na 2 godine 2x35 milki uz jos dobrog plejmekera mogu svasta da urade, i pod obavezno da angazuju asistenta za ODBRANU.

enibio

pre 6 godina

Malo je smesno ovo rangiranje, kad je Zek Lavin 'najpozeljnija udavaca' medju bekovima. Minesota igra 10x bolje bez njega, a ni u Cikago se nije usrecio. Izes beka koji jedino zakucavanje ume da pogodi. Prosek sutra 40%, a to je i priblizno procenat zakucavanja u odnosu na suteve sa distance.

JPR24

pre 6 godina

petarczvevo jos 2 statisticka podatka za tebeLeBron James - 1569 trojkiMichael Jordan - 581 ahhahahabroj tripl dablovaLeBron - 71Jordan - 31
(jaa, 22. mart 2018 22:52)
A koliko godina je igrao Jordan ? Koliko LeBron, koji jos igra.

Istoricar

pre 6 godina

Vjerovatno najveći sportisa ikada jer kada želite naglasiti veličinu kažete on je MJ toga i toga. Djeco ko je simbol broja 23 kao najvećeg u historiji sporta, da nije možda Lebron? Smirite hormone i steroide. Uživajte u košarci i zapamtite jedan je tata Majkl.
(Sir Djavo)

Kad se vec hvatas istorije, ne zaboravi da napomenes da je Majkl uzeo prvu titulu tek u 28. godini, nakon sto je Medzik dobio AIDS, Leri polomio kicmu (bukvalno), Bad Boys-i rastureni a Ajzeja (originalni) unistio zglob sake vezbajuci sut do iznemoglosti. Wilta necu ni da pominjem, on je kategorija za sebe.

PS. Za ostalo se slazem, Majkl je bolji od LeBrona, 1 na 1 i timski, i nije jurio titule sa drugim timovima, nego ih je doneo u Cikago. Takva su vremena bila, i Redzi je ostao u Indijani, iako je znao da su mu sanse za titulu minimalne. Danas je to malo drugacije.

Sto pises kad ti skodi?

pre 6 godina

Da LeBrona 1 na 1 cuvaju igraci koji su cuvali Jordana Lebron bi imao 40 poena prosecno. Jedini dobar defanzivac na Jordanu je bio Geri Pejton a on je bio za glavu nizi od Jordana. O Kobeu necu ni da pricam. Da su njega cuvali kao Jordan imao bi 45 u proseku.
(Koza)

Ovo moze da napise samo neko ko nikad nije odgledao nijednu NBA utakmicu pre 1995. Samo pogledaj kakve su se odbrane igrale tada i sta se sve tolerisalo. Znas kako bi se LeBron i Kobe proveli protiv Rodmana, Lejmbira i Mahorna u Detroitu? Brisali bi patos njima.

beogradski

pre 6 godina

(jaa, 22. mart 2018 22:52)

drugačija se košarka igrala u jordanovo vreme, manje se sutiralo za tri, odbrana se igrala tokom cele sezone, ne samo u PO, manje se davalo poena u proseku, bila je fizicki jaca kosarka tada, svaka utakmica se igrala na pobedu, nije se razmisljalo o rekordima, nego o pobedama i titulama.....btw, joran 5 prstena, lebron 3, od toga 2 sa ekipom koja ga je drala dok je bio u klivlendu, pa je pobegao kod njih da bi uzeo prsten, nesto kao durent i gsw

kako da ne

pre 6 godina

@Sir Djavo
Ko to kaze , baš si Dzordan? :D Iskreno, nije bas u redu tek tako resiti ko je najveci sportista uopste ikada. Imate tu i neprevazidjenog Muhamed Ali, Usein Bolt-a, mnogi stavljaju tu i Federera, Mihaela Sumahera, pa danas i Mesija...Obozavao sam Dzordana, kupovao njegov Bulls dres koji i dalje čuvam...Ali ne bih tek tako mogao da kazem ko je uopsteno najveci. Čak bih mozda ispred njega stavio Alija i Bolta. Za Alija se ljudi budili nocu i iako nokautira coveka za 5 minuta niko nije rekao ‘Eto ostao sam do 3, on zavrsio za 5 minuta’, vec svi bili srecni sto su ga gledali eto barem tih 5 minuta. Bio je i borac za prava, pravdu. Bolt? Čovek koji je opet digao na noge atletiku, trčanje. Ko i ne gleda to, njega je gledao. Svako zna za Bolta, svako je znao kada je Bolt trčao rekord uz osmeh u kameri. Što se teme tice, verujem da ce Jokicu dati max ugovor jer znaju da igraca poput njega nema trenutno, sto ne znaci da je najbolji na toj poziciji, vec sto se tice svestranosti. A, i dosta je podigao Denver. On je čovek pola tima cak i kada slabo igra. Poz

Boza

pre 6 godina

@a koje su boje te kantice i lopatice?

Tracy McGrady nije uzeo prsten, ako mislis na San Antonio, igrao je one godine kad su izgubili u 7 utakmica od Majamija (2013.), a sledece je San Antonio uzeo titulu.

Mirko

pre 6 godina

Ali lista je neverovatna, prvo što se na njoj nalaze zajedno LeBron, Durent, Kris Pol, Džordž, Melo, DeAndre Jordan, Kazins, i ostali, a drugo što je sa njima kao prvi centar Nikola Jokić.
Zar to nije fantastična stvar?

Jasam

pre 6 godina

E cuj Dzordan najbolji sportista ikad pored Bolta zivog...
(Marko, 23. mart 2018 12:24)

Pored Michael Phelps-a zivog, oboica su bez ikakve sanse.