Ponedeljak, 19.03.2018.

16:44

Krstajić: Kolarov kapiten umesto Baneta, Matić zamenik

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da Branislav Ivanović više neće biti kapiten tima i da tu ulogu preuzima Aleksandar Kolarov.

Izvor: B92

Krstajiæ: Kolarov kapiten umesto Baneta, Matiæ zamenik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

277 Komentari

Sortiraj po:

GLADIJATOR

pre 6 godina

Sve SPORE igrače (Ivanović, Kolarov, Mitrović 1, Mitrović 2, Ljajić, Tadić,...) ne treba ni pozivati na pripreme ,
jer na svetskom prvenstvu dalje idu timovi sa BRZIM igračima ,
koji imaju KONDICIJU da pretrče po 11 km, na TRI utakmice za 8 dana !!
Fudbal je postao gladijatorska igra za stotine miliona evra ,
a ne za reakreativce koji pretrče 7-8 km i posle piju pivo.

milens

pre 6 godina

secam se ne tako davno stotine komentara da se bane supendira iz reprezentacije, e sad se digla frka sto nije kapiten, kao jedini od 6.876.987. ovdasnjih ljudi, koji se naravno bolje razumeju u fudbal od krstajica, kazem da je to odluka selektora, njegov posao-njegova odluka, ende

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada su nam i lađe tonule. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da nas ubedi da će nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća.Bog nam pomogao na SP ali bojim se da će nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41)

Uz dužno poštovanje, ali kako ti znaš da nije? Poznaješ Krstajića lično, upoznat si sa odnosima u Savezu iz prve ruke? Ne razumem...Novozelanđani su napravili uspeh tako što se Savo Milošević izborio da se Paunu niko ne meša u sastav tima...Krstajić nije dugo ostao u "Đurinom" Partizanu iz sličnih razloga...ti Semberci znaju da zastupaju svoje JA, pri tom je Krstaja dugo vremena proveo u Nemačkoj....

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović je jedno od najvećih imena u istoriji našeg fudbala.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2004. u Nemačkoj.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2007. u Holandiji i to kao kapiten, predvodnik sjajne generacije selektora Miroslava Đukića.
Pobednik nad reprezentacijom Nemačke na Svetskom prvenstvu FIFA u Južnoj Africi 2010.

Profesor BG

pre 6 godina

Nije samo problem sto je ovo uradio selektor koji je pocetnik i koji ovakvim potezom, osim sto narusava "hemiju" među igracima, pre svega skrece paznju na sebe i vestacki gradi autoritet. Osnovni je problem sto je reprezentacija iskljucivo zahvaljujuci FSS uopste dosla u ovakvu situaciju da ima selektora pocetnika koji svakako ni iskustveno, niti strucno moze biti bilo kakav autoritet igracima. Veoma los potez koji nema racionalan smisao. Gde nema racionalnog, nema ni pozitivnog rezultata. Ostaje jedino nada da gresim i da ce ovo predstavljati ipak taj "izuzetak od pravila".

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ostvaren plasman na dva Svetska prvenstva, 2010. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Francuska, Rumunija i Austrija, 2018. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Vels, Republika Irska i Austrija.
Kapiten engleskog, evropskog i svetskog velikana Čelzija.
Osvajač Lige šampiona UEFA 2012. sa Čelzijem.
Osvajač Lige Evrope UEFA 2013. sa Čelzijem, strelac nezaboravnog gola u finalu protiv Benfike u poslednjem minutu drugog produžetka na Amsterdam Areni.
Roberto Manćini i multimilioneri iz Zenita iz Sankt Peterburga su mogli da biraju bilo kog igrača na svetu, a njihov izbor je bio Branislav Ivanović, koji je neprikosnoveni lider u njihovoj odbrani.

milanche

pre 6 godina

ako može neko ko je igrao fudbal da mi objasni u čemu je poenta sa tim fenomenom kapitenska traka ,jel prima veću platu ,jel osim što dogovara s sudijom čija je lopta i prima neki pehar ,jel ima još nešto ...što se diže tolka frka ko da je nešto bitno...

Volim i ja vas

pre 6 godina

Potpuno nepotreban, tesko shvatljiv i kontraproduktivan potez.
Ok, ako nije u startnih 11 ni ne moze da bude kapiten, a ako/kad igra treba da nosi traku.
Ne vidim nista pozitivno u ovoj odluci, i bojim se da ce to uticati negativno na atmosferu u ekipi. A samo nam jos to fali.

Laki

pre 6 godina

Ovo liči na priču sa DejanomPetkovićem Pećijem ovde Rambom,kada je bio najbolji igrač i golgeter u Brazilu a nije bio ni rezerva u reprezrntaciji. Ovo nije dobar potez može da utiče na loše raspoloženje i igru reprezentacije. Videće se u ove dve pripremne utakmice.

Deja vu

pre 6 godina

Evo pocelo je cirkus -smena kapitena/ Bane nije to zasluzio igrao je kada je bilo najteze kada smo bili na dnu borio se uvek davao 100 posto treba ga pustiti jos ove 5-6 utakmice racunajuci i SP - Izbor prijateljskih utakmica cirkus a i ne igramo u Srbiji pitanje zasto?? Videcemo gde igramo zadnju i sa kim? Pogledajte ozbiljnije reprezentacije ! O selektoru savezu - mozda nam se smesi repriza rukometa u hrvatskoj - verujem samo u nase fudbalere nadam se dace sve od sebe srecno

klokan

pre 6 godina

Stvaraju se sve pretpostavke da se opet izblamiramo na svetskom prvenstvu, a selektor menja kapitena!?
Selo gori, a baba se češlja.
Selektor početnik...opet se mešetari i lobira po savezu...

milan010

pre 6 godina

Navijam da izgubimo ubedljivo sve prijateljske i da nekako smene ovog "strucnjaka" Krstajica pre SP. Podrska za Baneta, nije ovo zasluzio.

Hesperus

pre 6 godina

Stojke za kapitena! Lozi se na reprezentaciju i stalno bodri ekipu! Vec ima sarenu traku oko gkave, pa bi sada kompletirao stajling za Rusiju. Legenda!

Black

pre 6 godina

Vi koji pricate pripreme sa dva africka tima kakve to ima veze sa kim se pripremamo pa jel se igra Svetsko prvenstvo sto moze da idu u knock out fazu i africki timovi nego samo omlazavate da bi nesto napisali...neigra se evropsko prvenstvo sa samo timova iz evrope a maroko je odlicna ekipa a da nepricamo za nigeriju koja je pre nekoliko meseca tukla argentiniju onda ajde da se merimo sa timom koji je tuko jednu argentiniju koja predstavlja mozda najbolju sredinu i napad momentalno na svetu

Costa rica dolazi rutinski samo da se neuplase nasih

U kvalifikacijama smo igrali 10 utakmica sa evropljanima dovoljno za jednu svajcarsku motiv mora da nam bude da pobedimu malu albaniju a to mozemo uz disciplinu i pas igrom malo presing na pocetkom i po bokovima visoke lopte veci smo od njih

Onda se igra treci mec protiv velikog brazila koji mora da se napadaju i ne sme da im se dozvoli da igraju nego odmah presing kao nemci kad su zgazili al mozda nam se i uklopi da igramo nereseno ili cak da izgubimo ako bi izbegli nemce u knock out fazi bolje protiv svedjana naprimer nego sa svabama

Pozdrav svim dobrim ljudima

fenix

pre 6 godina

prvo smena muslina. i postaviti za selektora trenera koji bije bio trener ni fk pekara-a. zatim ovo. kolarov je za sve osim za kapitena. iritantan kao covek. nestabilan. prznica. smeniti kapitena je neodgovorno. nema nista od rezultata u rusiji. maksimalno jedan bod u grupi.

Balkanski spijun

pre 6 godina

Kolarov je vec bio kapiten, do utakmice u Makedoniji I poraza koji nas je kostao plasmana u tim kvalifikacijama... trebao je da stavi traku Maticu I cao

metla bre

pre 6 godina

Auuuuh,koliko komentara bravo B92!Umete da pogodite sa vescu!Bode oci sto su odjednom vecina podrske bivsem a pljuvanje po sadasnjem kapitenu!Ko ce vama narode da udovolji?Toliko "kontrasa" jos nisam doziveo!Sad odjednom zal za Banetom a do juce ga isterivali iz reprezentacije!Sram vas bilo,more metla da radi i za vas!Svi bre selektori,doktori,eksperti, sacuvaj me Boze!?Lepo rece covek da su to interne stvari unutar ekipe.Baneta gledamo na slikama treninga,ne oglasava se,cuti,pa sto ste se vi onda zauzeli!Pustite ljude da rade i odlucuju kako oni hoce i znaju.Nase je da navijamo,upalimo TV gledamo,ili ga ugasimo i ne gledamo!Kao da ce te nesto promeniti svojim frustrirajucim komentarima,e bas svasta!Sto onda nisu vratili Muslina,imao je veliku podrsku u komentarima,i jos ga neki spominju!Autogol komentarima,a vi samo kuckajte minuse i pluseve,to vam je sad u modi!Zdravo nema vise a Bane vredno trenira,cak rame uz rame sa toboze "konkurentima" za parce trakice!Sve mi se cini da je i sadasnji kapiten blizu penzije,zar ne vidite!?

Ivan Rakovac

pre 6 godina

Ljudi nije problem u tome sto je ulosoj formi da mu se uzme traka... dok god igra u reprezenraciji on je kapiten,ako je u losoj formi nek je na klupi,oduzimanje trakake,a u timu je to je nepostovanje,ponizavanje.. Zamislite Sasi Ilicu da uzmu traku u Partizanu jer nije u formi... Mislim da je Bane zavrsio posle ovaoga sa reprezentacijom,a njegovo iskustvo je potrebno,bolje on nego Nastasic,Mitrovic,Vukovic i sl.

vlada....

pre 6 godina

Za nas definitivno nije Svetsko prvenstvo!!! kolarov kapiten (namerno malim slovima).Sramota!!! Kome on da bude kapiten?On kapiten reprezentacije?
Definitivno naš svaki odlazak na svetsko prvenstvo mora da bude obelezen takvim glupostima i skandaloznim odlukama da mi jednostavno ne zasluzujemo iole malo bolji rezultat???

Oliver Kosta

pre 6 godina

I dopada mi se i ne dopada mi se sve ovo. Banetovo je proslo i najbolje bi bilo da se Krstajic zahvalio njemu i Kolarovu. Ni ovo nije lose postoji zelja za promenom sto nam i jeste potrebno ali Kolarov kao kapiten je bezveze. Kolarov igra bezveze za reprezentaciju vec godinama a Bane je istrosen. To su dva igraca koje ne treba voditi a ako ih i povedemo da budu na klupi i da se posle Svetskog oproste ali sve mi izgleda da ce Kolarov da nas predvodi u sledecim kvalifikacijama sto je isto bezveze. Matic kapiten i podmladjivanje reprezentacije totalno. Bili smo prvaci sveta 2015. Neko je mozda zaboravio? I koliko igraca igra u reprezentaciji? Zivkovic,Maksimovic,Veljkovic...
I to vise greju klupu...

doOx

pre 6 godina

Treba da idem na SP u Rusiju, ali kada vidim sta se sve radi, poklonio bih karte nekom drugom... Upravo nam je tako i kako jeste u zivotu, bolje nismo ni zasluzili!! Pored nas samih, niko drugi nam i ne treba za neprijatelja.. P.s. ne bih razumeo odluku ni da je postavljen Matic za kapitena (svaka cast momku, vrlo dobar igrac). Bane nije ovo zasluzio!

Krle

pre 6 godina

Koja glupost covece uzmes Ivanovicu traku i das je Kolarovu ej Kolarovu,smensa odluka al u skladu sa nasim jadnim reprezentativnim fudbalom jadnici na terenu jadnici pored terena jadnici u foteljama.

Milioner

pre 6 godina

Mi smo takva drzava i pomirite se sa tom činjenicom. A ironija je sto polovina, ma vise od polovine komentatora ovde sto brani Baneta su pljuvali i pricali sve i svasta o njemu. Sad kao Bane je nas spasitelj jedini se borio za rep. I tvrdim ,da imam vremena, i da vracam komentare po nikovima bi nasao gnusne reci upucene Banetu od istih koji ga sad brane. Prevrtljiv je FSS, ali ni mi smrtnici nismo bolji. Jos jednom, samo hocu da kazem da smo kao nacija, drustvo i pojedinci jedne velike banane. I uopste nije bitno ko je kapiten, niti je ovo prvenstvo bitno. Uzimamo 4 boda i ne prolazimo. Optimistican sam.

Baba Stanojka

pre 6 godina

"Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao."

Znaci Bane je stao? Nisam znao za to.

Onda je ok dati traku Kolarovu.

slaviša šmigič

pre 6 godina

naredbe došle sa vrha fss ovde je krstajič samo lutka. nema svojeg ja poput muslina koji nije dozvoljavao da mu menađeri i tatini sinovi sastavljaju reprezentaciju.

Pera

pre 6 godina

Auu, ‘oce botovi malo da operu stvari, al’ ne ide...Nije ovo vise reprezentacija, vec grupa gradjana okupljena oko zajednickih interesa. Zao mi jedino momaka koji su igrali, trudili se, sanjali i dosegli mundijal. A ono...tuga. Zao mi i nas sto smo bodrili, radovali se, gledali i navijali, al’ dobro, naci cemo mi vec neki Paragvaj, Urugvaj ili Panamu da za njih navijamo...

djoksi

pre 6 godina

Uvek nam se obijalo o glavu to sto na prvenstvo vodimo igrace koji su ostvarili plaman. Uglavnom su bili iscedjeni, van forme ... U drugoj ili trecoj utakmici vise sansi su dobijali bolji u tom trenutku. E sad kad se Bane otpisuje opet mi je krivo. Prvenstveno sto mu je stavljeno do znaja kad se kaze da su svi ravnopravni i da pocinju iz pocetka on ispada malo manje ravnopravan. Moje srce kaze Bane je to ... Razum i nije na njegovoj strani. Moralo je to vise sa stilom i ne samo za njega

xxx-F1

pre 6 godina

E sad je DEFINITIVNO. Bane nece i ne moze odigrati jos 4 utakmice za reprezentaciju i postati igrac sa najvise odigranih utakmica. Nema vise mesta za njega na terenu. Velike su sanse da nece ni biti pozvan u prvi tim. Bez oprostaja i oprostajne utakmice. A nije to zasluzio. JEDINA NADA-RASPAD SISTEMA POSLE RUSIJE I POZIV NOVOG TRENERA.

lupez

pre 6 godina

Oprosti im Bane neznaju sta rade. Ok nece biti u prvih 11. A sta ako se novi kapiten i zamjenik npr povrijede i ni oni nebudu u prvih 11.

обс

pre 6 godina

Ивановић, то је сјајна фудбалска али људска каријера. Капитен по дефиницији. Искусан (помоћ млађима), ауторитет код судија (у Челсију доминирао годинама уз Дрогбу). Дакле, мора на светско првенство. Састав првог тима може бити овакав или онакав и зависи од : здравственог статуса, форме фудбалера, концепције тактике с расположивим играчким материјалом, противника... Онај ко није у стању да хомогенизује екипу, из ње да добије синергију и резултат не од 100 него од 130% тај не треба да улази у причу о Русији. Коларов је некредибилан фудбалер (не одговоран, нестабилан, непоуздан, бизарно мастилом ишаран), дакле, више деструктиван. Бане треба да буде капитен. Трајно. У одсуству, Душан Тадић (који је после повреде и личне жртве игром у репрезентацији и доприносом репрезентацији жртвовао своју играчку форму јер то је после повреде носа неки други играч). Уопште није тешко бити селектор. Треба само бити поштен и поштовати струку као и у животу.

RS

pre 6 godina

Velika podrska Banetu, coveku koji sigurno moze svakoga pa i ovog tzv selektora da pogleda u oci. Covek koji i kada je bio na vrhuncu slave uvek se odazivao i igrao srcem za Srbiju,ovu generaciju predvodio do mundijala u Rusiji i eto nisu mogli da ga ispostuju jer verujem da su ovo njegove poslednje utakmice za reprezentaciju. Samo bih se zapitao kakvi su to ljudi koji su tako olako prihvatili "odluku Krstajica" da oduzme traku kapitenu i da je njima,sramota velika bice to jedan veliki krah na SP ove reprezentacije.

markoni

pre 6 godina

e pa ljudi sad vi razmislite...da li je bolje da smo kao prvi u grupi i sa ekipom koja se borila u kvalifikacijama i u dobroj atmosferi sa muslinom koji je formirao tim koji nije leprsavo igrao,ali je bio prvi u grupi,otisli na mondijal...ili da ovako idemo sada kada se zbog jednog igraca poremetilo i promenilo sve

Cerebrum

pre 6 godina

Puna podrška Banetu! Nije ovo zaslužio. Ovu "gospodu" iz saveza i našeg preiskusnog selektora treba da bude sramota i da im služi na čast.

Lažni puritanci

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca
(marko, 19. mart 2018 21:10)

A možda tebe da uzmu za kapitena. Ti živiš u manastiru, redovno se moliš i pričešćuješ, svoj život živiš u skladu sa hrišćanskim vrednostima...

Sale

pre 6 godina

Krstajiću, ako imaš sina, zovi ga obavezno u reprezentaciju! Nema veze što ima 13 godina, sad ili nikad! Posle SP-a, nećeš biti selektor.

Sinisa

pre 6 godina

Prosto je zalosno ko sve komentarise i daje fudbalske opservacije,a vidim ima i onih tipa,Tosic i Veljkovic su u boljoj formi.Trebalo bi da shvatite Bane u najgoroj formi je klasa za nase ostale odbrambene igrace u najboljoj,to je prosto jasno kao dan.Bane,Kolarov,Matic,Sergej i mozda Zivkovic,su igraci visokog nivoa,ovo sve drugo je prosecni nivo svetskog fudbala,i kad neko napise da oni ne zasluzuju da igraju,taj se bas razume u fudbalsku igru.Inace o potezu da se sklanja covek koji je uvek uzdignutog cela izlazio pred narod,kad smo najgore prolazili,covek koji odise ljudkoscu i cascu,a postavlja neko drugi i to pred sam pocetak prvenstva,to moze samo neko ko ima zadnje namere.To je samo odraz drustva u kome zivimo,oni koji daju sve od sebe,ponasaju se ljudski i profesionalno,takvi ne prolaze...

Pojasnjenje

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.
(Blue Moon 814, 19. mart 2018 17:00)

Saopstio je. Srecno Krstajicu!

leBru

pre 6 godina

bane je s godinama postao mlitav,nekako providan,anemican...msm da je ovo logicna odluka,kolarov ima izrazitije karakterne osobine kapitena...a takodje je dugo tu kao i bane,u vrhu svetskog fudbala,ima ime i ugled,uziva postovanje u tom svetu.

Gligorije

pre 6 godina

Pravi potez!!!
Davno sam jos rekao da Bane nije za kapitena!!!Jednostavno nema tu zicu,suvise je fin i nenametljiv za tu ulogu...bravo za Krstajica!!!

maconii

pre 6 godina

ovo je sramota...kompletno sve je sramota vezano za nas fudbal...kolarov tek nije za kapitena,on nikad nije bio lider na terenu...trebao je matica da stavi ako vec menja..matic je pravi lider...prvo smo promenili selektora i postavljen je njegov pomocnik koji nikoga u zivotu nije trenirao i koji se ogradjuje od prethodnog selektora...cini mi se da je bane jos onda imao protiv sto se promenio muslin i da mu je zato oduzeta traka cime zele da ga skartiraju iz reprezentacije,a atmosfera u reprezentaciji je sigurno narusena kao i uvek pred neko veliko takmicenje zato sto se gledaju licni interesi i sujeta.

Da se razumemo

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim
(mladići borovi, devojke jele)

Da se razumemo, neko ko napise ovakvu glupost ocigledno nije sutnuo loptu ni na poljancetu. O pracenju vrhunskog fudbala da i ne govorim.

PS. A mogao bi i da se podesetis osnova srpskog jezika i pravopisa.

Djalma

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41) # Link komentara

Ti znas da odluka nije njegova ali neces da nam kazes cija je.
Svaka cast Krle, svaka cast jer Ivanoviceva forma je katastrofalna evo vec par godina. Po meni i ne zasluzuje poziv u reprezentaciji medjutim treba ga zvati jer je ucestvovao u kvalifikacijama. Takva je praksa mada...rizican je, rizican.

Bane

pre 6 godina

(nista o nicemu, 19. mart 2018)

Jeli buraz imaš li ti neki pik na tog Kežmana. Fudbalerčić je drugar je redovan igrač u jednom od 5 timova u Seriji A. Jer kontaš šta to znači kada si redovan igrač u nekom timu koji pretenduje da igra i Ligu Šampiona. Fudbalerčić je bio 3 najbolji igrač na Novom Zelandu. Da je "fudbalerčić" što ga ovi iz Lacija ne prodaju a eto nudili su i do 50 miliona za "fudbalerčića". Smešan si bre ko crtani film. Ili si tu zato što ti Kežman nešto gadno zgrešio pa si udario neki pik na čoveka. Fudbalečić uz Živkovića jedan od najpresektivnijih naših igrača. Ali treba slučati lika koji se zove ništa o niočemu jer fala bogu kompetentan. Videćemo kad na prvenstvu momak bude jedan od naših najboljih igrača ona pretposavljam da tebe i tvoje bisere sigurno nećemo čitati.

Bora

pre 6 godina

Nešto se kuva??? Da je sve ok, imali bi saopštenjeci Baneta... Ovako... Sami zaključite. Čovek iznese kfalifikacije, od poverenja je, odan državi... a, mi ga smenimo, odnosno oduzmemo traku... Ma daj...gde to ima? Da je bilo u dogovoru sa njim, trebao je i on biti na konferenciji... Bože nas sačuvaj...

nosferatu

pre 6 godina

I posle kazu atmosfera je odlicna...lazu breee, atmosfera je ocajna!! Ali mi smo tu tradicionalno odlicni...da pokvarimo sve sto je bilo dobro. I na kraju pozdrav za sve one koji su podrzali smenu Muslina...javite se neznalice posle svetskog prvenstva!!

marko

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca

steva

pre 6 godina

xaxa !! mi smo kraljevi , majke mi . kaze , "najvaznija nam je atmosfera u timu" , a smenjuje dugogOdisnjeg kapitena par meseci pred SP ? sta se ustvari desava ? nece voditi Baneta na SP , jel to ? jedino to bi bio realan razlog da se Banetu oduzme traka . cak ni to nije normalno , i moralo bi da se uradi ne drugaciji nacin .

123

pre 6 godina

Nevjerovatno je kako mi sami sebi podmećemo nogu, pred svako takmičenje(na koje se ionako jedva plasiramo) kreće da isplivava prljavi veš, dolazimo u situacije da na prvenstvu niko ni sa kim ne priča, stvaraju se klanovi, smjenjuju se selektori, čuda... Je li moguće da smo toliko jadni. Vjerovatno su velike pare u pitanju, jer to je Srbima vrlo bitno. Zato smo i dobri u košarci i vaterpolu.

Bane

pre 6 godina

(Vladimir, 19. mart 2018 17:01)

Koje Mladen Krstajić da nije možda trenutni selektor. Selektor koji bira ko će da mu bude kapten i zamenik. Bane se nije rodio sa trakom na ruci. Možeš misliti nije više kapiten. Pa veruj mi 100 puta bolje je za Baneta jer sad nemora da budu glavni krivac za loše igre ovih na terenu. Uvek je bio 100 puta je već bio stavljen na stub srama. Bolje je biti član kolektiva nego isturni krivac za sve loše što se dešava u ekipi.

debos

pre 6 godina

Ne mislite valjda da će Bane posle ovoga hteti da igra s ovim dripcima,u Rusiji ili bilo gde? On je častan čovek, koji je danas završio reprezentativnu karijeru, na način koji nije zaslužio.

crna ovca

pre 6 godina

Kupio sam karte za utakmicu sa Brazilom na nagovor brata, već počinjem da se kajem...
(lopas, 19. mart 2018 19:42)

Zašto?! Svi su izgledi da će to biti meč sa mnogo golova.

Skorpion

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?

joca

pre 6 godina

U trenutku kad sam je cuo zvucala je kao glupa prica ali posle ovog nista nije nemoguce.Odnosi se na to da Stankovic vrsi pritisak da Ivanovic ne ide na SP.Istina je negde izmedju.

ma daj

pre 6 godina

@bradina
Kazes Novozelandjani ?
Antonov , Zdjelar , Babic to je vec dosta . Sem Sergeja ostali sede po klupama uglavnom trecerazrednih klubova .
Niko ne igra . Ne razumem kada ce ako ne igraju sa 22, 23 ili 24 godine .
Kada ce da stasaju za SP 2026. ?
Cime se ljudi zanose .

petrovic sasa

pre 6 godina

ovi sto se najvise bune zbog promene kapitena su upravo najbolji primer za,kako se ne ponasati.oni su ustvari ogledalo onog konfliktnog dela naseg naroda kome je vaznije da su oni u pravu u nekoj diskusiji,nego opste dobro drustva.
uopste ne ulazim u to ,dali je odluka ispravna,ali mislim da je bane previse povucen i miran tip za kapitena.to sam oduvek govorio,a mislim i da je greska da obavezno najiskusniji igraci budu kapiteni.tako smo dosli u situaciju da jedan takav lider kakav je bio vidic,nikad ne bude kapiten.
setite se samo kako je klinsman 2006 pred samo SP sklonio kana sa gola i postavio lemana.2002 ih je kan maltene sam odveo u finale.takvog igraca skloniti sa gola pred SP u sopstvenoj zemlji.to je za srbe neshvatljivo.
meni se svidja sto je krstajic citavu karijeru igrao u nemackoj i verovatno prihvatio dosta njihove filozofije.to se vidi i po sastavu spiska gde je primetno dosta mladih igraca sto je tipicno za nemce,da uvek forsiraju nove mlade snage.
dakle,manje kukanja unapred,vise vere i bice kako bude.

Djoksa

pre 6 godina

Kolarov. Poznajući njegov temperament ovo znači ili da Ivanović ne igra na SP ili da je klan oko Kolarova postao previše jak. Ili oba. U svakom slučaju ako nisam bio optimista zbog selektora koji nema ni iskustva ni autoriteta, sad tek to nisam jer ovim su potvrđeni moji strahovi.

deki neki

pre 6 godina

Stanković je rekorder i bolesno ambiciozan da ga niko ne prestigne, a setite se kako je on Savu izgurao i ima meč više.Jadnik, a Krstajić najveći alkos u Bijeljini. Sramota i Bruka od tzv.selektroa. Glavna ispičutura u BN.

fuma

pre 6 godina

Kakve su ovo bolnicke trenerke? Sad i izgledaju kao sto igraju - kao penzioneri.
Uklopili su se u sveopste sivilo.
Bolje da su ostavili Umbro.

smogovci

pre 6 godina

@bradina
Bas si strucnjak kada ovde ucis ljude da je bod protiv Kostarike kao "kuca", uz postovanje iste , ako to Srbija ne dobije moze komotno kuci odmah .
Samo nemoj da mi repliciras sta su uradili na proslom SP i da danas svi igraju fudbal , molim te .

Robben

pre 6 godina

Krstajicu ne brini, kad pametnjakovici na sajtovima komentarisu negativno to je znak da ces napraviti nesto. Ovde ima dosta "vrsnih strucnjaka" koji jos zive od mamine i tatine plate ili penzije, bide se u 3 popodne i komentarisu po ceo dan.

Job Job

pre 6 godina

'ajde da sumiramo sta je sve uradjeno za vreme Kokezinog mandata od smene Muslina (protiv koje nemam nista protiv, jer je igra bila katastrofalna):
1. za selektora izabran covek bez dana radnog iskustva u toj struci, buduci da nisu nikog drugog mogli da nadju
2. izbor africkih ekipa za pripreme iako nemamo u grupi Afrikance
3. odbijanje da se odigra pripremna utakmica sa Argentinom koja bi svakako dobro dosla
4. jos uvek ne znamo kako ce da izgledaju dresovi jer se i to kao i sve ostalo radi u poslednjem trenutku
5. otimanje trake coveku koji toliko toga vec dao reprezentaciji i kojem je ovo poslednje SP
6. izbor igraca za reprezentaciju je i dalje nejasan, da li prednost ima onaj ko redovno igra ili onaj ko cesce greje klupu ili onaj koji ima dosta godina.
... i mnogo toga drugog upucuje da je FSS vrlo neozbiljna institucija, i svako ko se nada prolazu grupe pored veoma jake Svajcarske je naivan.

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ono kad daš traku čoveku koji je prodao i reprezentativni dres i Mihailovića na sred Maksimira...kad se setim samo te dijagonale...i to ti je kapiten ? Mlađo, majke ti...IDI BIDNI BEK!

Nebojsa

pre 6 godina

Ljudi ovo je Srbija i nemojte se cuditi bilo kakvim odlukama. Kad smo mogli da smenimo selektora koji nas odveo na SP , zato nebi smo smenili kapitena.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Duka Dusko, nije on dolazio kod njega u i na kafe, nego u bordel Kontakt. Vremena su neuralgična, budimo malo precizni.

starac Foča

pre 6 godina

Ružno je sve ovo. Kao da neko razdvaja narod i tera navijače od sopstvene reprezentacije. Ne pamtim (a pamtim dugo!) ovako ružnu situaciju! Sram bilo Krstajića, a žao mi igrača koji su, valjda, primorani na ovakva poniženja.

bokibgd

pre 6 godina

Mora covek da zaradi platu pa makar i ovakvim nebuloznim potezima.Cisto da ne bude toliko ocigledno da se nista ne pita i da sluzi samo kao ikebana na konferencijama za stampu.

Dragan

pre 6 godina

Kad su promenili selektora koji je odveo reprezentaciju na SP. onda je ovo maciji kasalj. Ovo ce nam drasticno poboljsati igru sigurno. Strasno, strasno.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dejan Stanković "rekorder" ne sme biti potisnut na večnoj listi. Krstajić je njegov potrčko. Onda politička podobnost...

Doberman_80'

pre 6 godina

Srbija do polufinala,videcete ljudi kako se igra fudbal. Najbitnija je hemija a ko je kapiten to je po strani,ovo je samo takticki da se razmrdaju igraci pred SP,logicno je da se udari na kapitena i coveka bez mrlje u karijeri,Bane je svestan da mu vreme prolazi ali i da je ovo za dobrobit ekipe. Bidite uvereni da cemo biti hit prvenstva a vas ljigavci sto pljujete cu pitati za komentar polovinom jula!

Wilfred

pre 6 godina

Koliko god da me je Bane izluđivao na nekim mečevima, ipak je čovek dugogodišnji kapiten i ovaj potez selektora je sulud i nepotreban. Srpska posla.

marlone

pre 6 godina

@pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 19. mart 2018 17:12)
To je strateški potez, jer očekuju da će u osminifinala igrati sa timom iz Afrike ili Azije, pa su sav fokus usmjerili na taj dio takmičenja.

pule

pre 6 godina

Neki đavo uđe u ove naše selektore ljude iz saveza pred veliko takmičenje. Kao da svi sednu za jedan sto i kažu: ajde sad da povučemo neki što gluplji potez. 2006. ustao je Ilija i rekao: znam, pozvaću svog sina koji neće ni igrati, ali biće to dovoljno da me cela nacija zamrzi. Ovi sad smenjuju kapitena koji je realno od svih igrača najviše zadužio reprezentaciju. Plus deluje kao pravi čovek sa pravim pristupom. Stavljaju Kolarova koji je dobar i iskusan igrač, ali kao predvodnik i uzor je dosta diskutabilan. Ali najgore od svega je što selektor neće da kaže zašto.

lone

pre 6 godina

Jao bre ljudi dajte malo pamet u glavu. Gde ste vi videli da kapiten sedi na klupi? Nigde...Ali ne, Srbima uvek neka teorija mora da pada na pamet. Ako neko pravi lošu atmosferu oko reprezentacije to ste vi sa svim ovim pljuvanjem. Računi se polažu na kraju, pa ćemo tada i videti ko je bio u pravu.

Kavric

pre 6 godina

Ono malo ekipe i ono malo igre i dobranog zalaganja unistili su menadzeri i kriminalci iz FSS jos Muslinovom smenom! Nije Muslin bio genije,da se razumemo,ali od neprimetnih igraca u Evropi(svaka cast Maticu) napravio je EKIPU koja se izborila za sampionat... Ovakvim potezima samo su je dokusurili!

Milos

pre 6 godina

Biti kapiten ne znaci samo najiskusniji ili najstariji, vec i najveci autoritet, smirenost na terenu u spornim situacijama, kliker za igru...Sve sto usijana glava Kolarov (citaj Sinisa Mihajlovic 2.0) nema.

Gospodin Pričalica

pre 6 godina

Branislav Ivanović neće reći reči za ovo što mu rade a godinama je najkorisniji igrač u reprezentaciji. Kolarovu svaka čast za ono u Albaniji, Matić je verovatno najbolji zadnji vezni igrač u Engleskoj, ali je Bane primer momka iz dobre kuće za primer drugima.Matić je još mlad za vođu na terenu ima i za njega vremena. Nemanja Vidić, Dejan Stanković i još nekoliko imena među kojima je i Bane za koje smatram da trebaju dobiti selektorsku stolicu u našoj reprezentaciji. Ovo je nadam se samo kratkotrajna odluka i da će već u Rusiji Bane predvoditi najboljih 11. naše reprezentacije.

bradina

pre 6 godina

Prvo da razgranicim:
a) nista znacajno i bitno se ne menja u timu, ko je kapiten,zna se ko drzi
konce igre u timu,
b) pomirimo se da je sam odlazak direktno reprezentacije direktnona SP
veliki uspeh,ne zanosimo se nekim novim "cudesima",vreme radi za njih i
za nas,
c) grupa nam je jaka,pa svaki osvojen bod bio bi ko kuca,ipak smo dosli iz 4
sesira,
d) ostavite se "selektovanja",imamo selektora,kakav takav je - nas
je,podrzimo ga i njegov izbor,(ionako niste voleli Muslina,bar po vecini
komentara),
e) navijajte,nervirajte se ako ne ide,zapamtite da smo ponovo na sceni,a kad
"Novozelandjani" stasaju za novi ciklus porasce nam ambicije,ipak su
bili najbolji na svetu.
f) zaboravite klupske nesuglasice,ovo je reprezentacija Srbije!

Na kraju sta god da urade bicu uz njih u porazu i pobedi!Napred "orlovi" sa stitom ili na njemu odigrajte srcano,hrabro pa sta bude!To je jedino sto za sada zelim od vas,bilo bi mi otuzno da vas nisam gledao na SP,ovako strepecu,radovati se ili tugovati, svejedno, ali cu vas bar gledati i bodriti uzivajuci!Toliko za sada a za kasnije ocekivanja ce mi biti veca jer ce mladim "orlovima" porasti krila,zar ne!?

vidim sve

pre 6 godina

Pa dobro je l' smo stvarno zaslužili toliko ponižavanja, kao strastveni zaljubljenici u fudbal, od naših miljenika takozvanih fudbalera i naših takozvanih stručnjaka?! Kako je sad moderno da se kaže vređate nam bre inteligenciju. Zašto se naglašava da je u ekipi sve u redu,vi mislite da smo mi neiskusni navijači?!

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa, da sačekamo i to.

12345567

pre 6 godina

Sad Bane treba da kaže hvala i dovidjenja reprezentaciji. Sigurno se "usijana glava " biti vodja na terenu. To nam je najvažnije. Kako je sve ovo pocemo, ne svidja mi se nista. Prvo, smena Muslina, pa ne ide. Mozda nije Ferguson, ali taj nas je covek odveo na mundijal. A neiskusni Krastajic..... Samo da se ne izblamiramo.

kobac

pre 6 godina

Ovo ima smisla jedino ako Bane neće igrati na SP. A tek bi to bilo besmisleno. Dakle, ovo ima smisla jedino ako je besmisleno. A pošto mi uvek težimo besmislu u svemu, ovo onda itekako ima smisla.

Daki

pre 6 godina

Sta vi ocekujete da Bane igra i sa 40 godina i ostane kapiten ?

Ljudi on ima 34 godina jos malo puni 35 , koja ozbiljna reprezentacija igra sa igracem preko 33 godina osim golmana ?

Ivanovic je bio dobar igrac ali doslo je i vreme da je i on ostario i da nemoze vise igrati na najbolji nivou !

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa hajde da sačekamo.

Reče čovek i ostade živ

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ako Matić ne zaslužuje,kao naš ubedljivo najbolji igrač sa statusom jednog od glavnih igrača u jednom od najboljih klubova na svetu,ko po tebi zaslužuje?! Ajde za Baneta i Kolarova bih i mogao da se složim,da je njihovo vreme prošlo u reprezentaciji ali Matić...

Mali od Bg

pre 6 godina

Sram vas bilo!!! Pa ko jos menja kapitena 2 meseca pred SP?! I to igracinu i vodju kakav je Bane?! I to da bi traku dobio neko kao sto je Kolarov?!

Realno

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anonimus, 19. mart 2018 18:09

Zemljače,batali se ti fudbala,ne ide ti od ruke njegovo praćenje,najblaže rečeno.Subotić ti je poluinvalid,nije igrao godinama a sad bi ga zvao zbog tri utakmice koje je spojio a čovek se sam zahvalio reprezentaciji kad je bio u najboljoj formi.Milenkovića nigde nije bilo čitave polusezone,ni minut nije odigrao jer je realno obično drvo od igrača a sad će možda imati priliku jer mu je kapiten umro i sticajem okolnosti igraće ali je daleko od bilo kog ozbiljnijeg,tj.reprezentativnog fudbala.Na tom mestu ima više od 10-15 boljih igrača od njega.Eto,jedino Jović bi dolazio u obzir ali ne kao treća opcija,već prva ili druga,uz Prijovića jer smo ubedljivo najtanji sa špicevima.On igra u zahtevnoj i vrlo jakoj ligi ali nije najstandarniji,mada često postiže golove ali s obzirom da ima samo 20 godina,može mu se pružiti šansa jer ika kvalitet.

Kurta

pre 6 godina

"Selektor reprezentacije Srbije kazao je da je Banatu Ivanoviću sad neposredno saopštio ovo i da se to reševa između njih dvojice."

Sjajna strategija.

Boris Banović

pre 6 godina

Bane Ivanović postaje igrač s najviše nastupa u reprezentaciji, a uzima mu kapitensku traku !? Bože, podrži ga , možda zna šta radi !?

my way

pre 6 godina

Тако то изгледа када се некоме као први тренерски посао да место селектора.

Exi

pre 6 godina

Bravo Krstajicu, prvi potez ti je fenomenalan, ako nastavis ovako mi bolje da ne idemo. I ti se lego na rudu, a mislio sam da si covek koji ima svoje ja i drzi se nekih principa, Aj u zdravlje...

vujaklija

pre 6 godina

Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.
(jako i do samog kraja, 19. mart 2018 17:18)

opštemestašenje

sta znaci ova rec?

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Menjamo selektora koji nas je odveo na prvenstvo sveta ... menjamo kapitena pred prvenstvo sveta ... daj da zamenimo i učestvovanje , zašto da zauzimamo mesto nekim ozbiljnim ekipama ? Zašto da se brukamo i tamo , u Rusiji , kada to dobro radimo i ovde kod nas ???

5. STAR

pre 6 godina

Bane je i dalje za prvu postavu a samim tim treba da ostane kapiten. Ko drugi da bude u prvoj umesto njega? Ima da se poplase ostali bez njega kad/ako bi tako igrali.
To nek se ostavi za naredni ciklus.
A kad je vec uradio to iskusni trener Krstajic onda je trebao Matic da bude kapiten, kao neko ko je nekoliko godina mladji. Kolarov je '85 a Bane '84. Besmisleno!

Goran

pre 6 godina

Ja mislim da je ovo skroz ok odluka.
Nije Bane za kapitena. Ipak za to (mesto kapitena ekipe) treba biti malo i drzak, i treba znati podići ekipu kada ne ide, a sve to Kolatov poseduje. Ivanović je dosta pasivan i na terenu, i na konferencijama.

Borky

pre 6 godina

U rep. je uvjek vazilo nepisano pravilo da onaj ko ima najvise nastupa za rep. je kapiten.Jedino logicno objasnjenje za ovo bi mi bilo da Krstajic zeli nekog malo agresivnijeg koji bi uticao na svlacionicu i koji voli malo da podvikne a u Romi je skoro Kolarov imao epizodu gdje se dobro pokazao,dok je Bane sa druge sttane dosta mirniji i povuceniji i ne djeluje kao neko ko ce uci sa saigracem u "sukob".O ovim drugim teorijama zavjere necu ni da razmisljam.

forest gamp

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
(djuro, 19. mart 2018 17:12)

Jer, da smo izabrali tim iz Juzne Amerike onda bismo sigurno lakse igrali sa Brazilcima. Brazil je bas iz tog razloga izabrao Nemce, jer su oni iz Evrope i imaju isti stil kao i mi i bolje ce se pripremiti za mec sa nama. Brate sta vi pisete...

Pera

pre 6 godina

@Nikola,odličan komentar.Nema se šta dodati.Duhoviti smo kao nacija,smejem se na komentar još uvek.Teško je saznanje kada znamo da imamo vrlina kao narod a da smo ovde gde jesmo,na dnu,počev od reprezentacije koja je ustvari cirkus,hoćete da se opkladimo da će
Bane i Matić na neki način bojkotovati reprezentaciju,mislim da genije Krstajić ovim potezom pokazuje koliko je dobar psiholog,strateg,analitičar,mister posebni.😀

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako ste se pitali zasto nikada necemo ici na SP bez neke afere, to je kad zarad Kezmana i njegovog fudbalercica otpustite GOSPODINA Slavoljuba Muslina onda mora ovako da zavrsi.

bmiles

pre 6 godina

OK razumeli sta kaze "prva strana" ali ja bih sad da se cuje i "druga" po onom iz Rimskog prava:"Audiatur et altera pars".( "da se cuje i druga strana!).
Pa da napravimo zakljucak.Po meni izgleda da je Bane Ivanovic svestan da mu "vreme odzvanja",ili se stvarno nesto krece u glavi selektora i njegovih savetnika da je vreme da se iskristalise prvih 11 gde sudeci po svemu nas "bivsi" kapiten nema mesta.Ove prijateljske utakmice dace odgovor,ali po svemu sudeci ocekujmo oprostaj Ivanovica od reprezentacije!To bi bilo moralno i casno za sve sto je Ivanovic igrajuci za reprezentaciju do sada ucinio!Kolarov jeste pravo resenje,najstariji je,postovan a pritom u zadovoljavajucoj formi sto se vidi kroz rezultate Rome.
Netreba sad vrsiti pritisak na nikog,novi kapiten je objasnio svojom sturom recenicom a mi kao narod uvek ce mo kopati iza brega da vidimo imali nesto sto mirise na "zaveru ili konspiraciju".Takvi smo i tesko se menjamo.Citajuci komentare u to su me uverili.Uvek smo u dilemi,podeli,razmisljanjima cak i kad se ovakve stvari desavaju koje su samo posledica neminovnog.Hvala,Ivanovicu, za sve.Nadam se da je on sam doneo ovakvu odluku,jednostavno jos jedan pravi potez "srcanog i nadasve" postenog igraca koga smo u protekloj deceniji imali, koji je igrao za svoje klubove ili reprezentaciju uvek 100% prema svojim mogucnostima.Ali,kao sto napisah na pocetku da cujemo i drugu stranu,pa da "zakopamo sekire"!

Vujo

pre 6 godina

Imam velike simpatije za Krstajica ali se duboko ne slazem da se Ivanovicu uzme traka. To mora biti nesto veliko iza brada. Kolarov je odlican igrac al nisam siguran da je pravi voda ni Matic takode dobili su bespotrebne crvene u proslosti.Ivanovic moze i na klupu al traka da ostane kod njega kad igra!Na kraju vodu treba traziti medu mladim igracima kad bude vreme Zivkovic, SMS, Milenkovic,Jovic ....

lazarlazar

pre 6 godina

Ko si ti Mladene Krstajicu odlucujes ko ce da bude kapiten??? Bane je nas najbolji igrac zadnjih 10 godina i primer dobrog i porodicnog coveka koji nema ni jedan jedni skandal u svojoj karijeri... definitivno kod nas ne moze bez skandala, ja ne znam ni za jedan jedini primer da se par meseci pred svetsko prvenstvo nekom oduzela kapitenska traka a da nije u pitanju neki skandal ili svadja u timu? Krstajicu idi peci rakiju za bolje i nisi... sram te bilo!!!

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@vujaklija, kolokvijalni izraz za učestalu i tvrdoglavu upotrebu opštih mesta. Nadam se da sam jasniji, svako dobro i sportski pozdrav.

troll level 100

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.
(Zarkovacki Grof, 19. mart 2018 17:12)
E Brazilu bas treba priprema za nas haha. Kao da je bitno s kim igramo pripreme kada ne prolazimo grupu 100%

Урош

pre 6 godina

Бане је увек био ту и излазио пред седмом силом када је било најтеже - порази од Естоније, Македоније, Данске, Грузије... Овај Мундијал је требао да буде круна његове богате каријере.

C.A.Tevez

pre 6 godina

U mojim ocima kao Partizanovca si pao u ocima Krstajicu. Kako te nije sramota i te tvoje nadredjene da oduzimas traku dugogodisnjem kapitenu i coveku za primer koji je svaku utakmicu odigrao istim intezitetom i zeljom kao za Celzi da igra? Pravda za Baniju! Uostalom sve mi je bilo jasno kad su oterali Slavoljuba, ti da si neki covek otisao bi i ti sa njim jer si mu bio desna ruka. Zelim ti 3.poraza u grupi i 0:10 gol razliku. Ma necu ni da vas gledam sad. Valjda cete ovi iz saveza i ti leteti negde carterom, pa da nas Bog pogleda.

Куј ово и читам

pre 6 godina

Бане ово није заслужио мен' се чини. И зашто је ово било толико важно?

NebaCar

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ti nisi zasluzio ni da ti puste nepismen komentar

Mladen, fan M.Kitića

pre 6 godina

Šta vi to ljudi radite?
Ccc... Krstajić iz čistog hira oduzeo traku kapitenu? Koji selektor reprezentacije to još radi? Tri meseca pred SP!
Iskreno, posle svega očekujem debakl u Rusiji.

Anonimus

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

Kolarov - najnekorisnji i najnegativniji igrac reprezentacije od njenog postanka. Arogantan, beskoristan i veliki kikser. Niko mu ne negira da zna da igra fudbal, ali u reprezentaciji samo pravi stetu.

BrO

pre 6 godina

Sama cinjenica da se kao na traci ponavljaju komentari I da se angazuju botovi za komentarisanje ove vesti me jaaaako plasi... Narode,otvaraj oci,ukljucuj mozak,ne veruj u sve sto procitas!

Andrea Djani

pre 6 godina

Ako je vec trebalo postaviti novog kapitena , to je trebalo da bude Matic . Tada bi svi tu vest pozdravili , a ovako je samo unet nemir u tim , ali kakve veze sa tim ima doktor Mladen .

Chicha

pre 6 godina

I eto sve jovo nanovo, deja vu. Od 1990 ovu reprezentaciju prati prokletstvo da kako se priblizava maj/jun mesec i veliko takmicenje atmosfera u timu, strucnom stabu i savezu nikad gora a navijaci nikad vise napaljeniji. I onda usledi bolno otreznjenje. Ivanovic ovo nije zasluzio cak i da je napravio neki neoprostiv prestup jer je hiljadu puta u zadnjih 8 godina kad su svi vrdali i bezali od odgovornosti jedini podmetao svoja ledja i saginjao glavu od sramote na konferencijama za novinare da brani cast nacionalnog dresa kad smo igrali najgore i kad god su nas prasili redom Estonija, Makedonija, Jermenija i slicni. Nazalost sve ovo me podseca na situaciju sa Vidicem pa i Suboticem donekle. Na ovakvim stvarima se tacno vidi ko je karakter od licnosti. A Krstajicu poruka da se ne igra sa ovakvim stvarima i da se uzme u pamet ako zeli da to lici na nesto u Rusiji a ne da bude rastimovana banda kao 2006 u Nemackoj u kojoj je i on ucestvovao i doprineo, za sada mu je jedina pozitivna stvar je to sto su konacno svi igraci koji bi trebali da budu na spisku tu i nema vise menadzerskih padobranaca kao pre a sve ostalo do sad sto je uradio bilo je veoma lose.

Steva_S.Pazova 78'

pre 6 godina

Ljudi dizacete Mladena Krstajica u zvezde posle svetskog prvenstva,zivi bili pa videli! Sve ovo se radi sa namerom i on to zna najbolje! Pozdrav

aco

pre 6 godina

Срамота је шта ради "селектор", односно онај из сенке што кроји списак. Ивановић ће оостати играл са највише одиграних утакмица за Србију икад, и то није довољно за капитенску траку.

Jack Sparrow

pre 6 godina

Prava odluka jer pitanje je da li ce Bane i igrati startnu,mozda zbog iskustva ali imamo stopere u boljoj formi-Veljkovic,Tosic takodje mislim sa bi bilo bolje i da je Matic dobio kapitensku ali verovatno bi to bila i uvreda prema Kolarovu tako da svaka cast na potezu i takodje svaka cast na dovodjenju Rastavca u strucni stab,pravi se dobra ekipa svuda.

yoyo

pre 6 godina

Ne dopada mi se ova odluka. Kolarov nije igrac koji ima liderske sposobnosti. Stavise, sklon je nonsalantnom ponasanju i padovima u igri i to moze negativno da utice na ostatak ekipe. Ok, ne mora da bude Bane, ali ovako nije ok.

bonba

pre 6 godina

Bane vise nije kapiten, ne razumem ?! Pa da li moze jednom bez ovih igara van terena? O cemu se radi bre ? Jel ne mozemo na jedno veliko takmicenje u fudbalu da odemo kao ljudi ? Ovo daje gorak ukus i ubacuje crv sumnje umesto da se radujemo mundijalu

zoka_mip

pre 6 godina

a kolk'o ste pljuvali Baneta po komentarima, a sad kao svi zgrozeni... ne znam ko je gori, ovi sto ovo rade ili moji koji to sve gledamo?!

bgcz

pre 6 godina

Krstajic od juce selektor i odmah neke odluke donosi a ustvari sve radi kako mu kazu. Reprezentacija nije klub pa da ti interno resavas nesto. Ovo je stvar nacije i javnost mora da zna pravi razlog. Nek retardirani kokeza izadje i neka kaze da je bane bodrio zvezdu u sapcu i da je odmah usledila kazna. Nek kaze da je Mazu postavio iz blata,sitnog kriminalca i muljatora da odmah tuzi klub. Bane nikad slovo porotiv navijaca nije rekao,vise je dao repki od kolarova,nikad nije bio ni u jednom skandalu za razliku od kolarova koji nije profil igraca za kapitena. Skandali,razvodi,vanbracna deca,splavovi,brojna opijanja i glupiranja i to sve nikako ne moze da bude primer mladjem igracu koji tek treba da stasa i igra za nas grb.

šip

pre 6 godina

Pretpostavljam da je to zato što neće biti u prvih 11 što je i opravdano, prosto je postao prespor da bi igrao štopera, a za beka još više, Šaćiri i Nejmar bi se prošetali pored njega bukvalno. Basta je trenutno bila opcija na desnom neku. U svakom slučaju, kapa dole što je uvek bio tu za reprezentaciju i što je uvek bio ljudina. Biće odličan motivator i podrška mlađim momcima u Rusiji.

Duka Dusko

pre 6 godina

Drugari šta vam nije jasno?Kolarov je stari Kokezin pulen,dolazio je redovno kod njega u caffe "Kontakt" godinama unazad...A zna se kako se Slaviša brine o svim ljudima koji su mu bliski.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.

Никола

pre 6 godina

Није толико битна капитенска трака, колико заступљеност СНС кадрова, селектора и играча. Не могу о именима, јер, не би ми објавили коментар. Ето, зато смо ту где јесмо. Величанствен поздрав за стручњаке који нису никада водили ни један клуб, који не играју ни у својим клубовима и некима који нису били ни собне старешине!

tex

pre 6 godina

Opet počele igrice pred neko veliko takmičenje!? Znao sam. Samo se čekalo da se vidi šta će biti ovog puta! Stariji čitaoci znaju o čemu pričam. E Srbijo...

Back in Black

pre 6 godina

Da se ne lazemo kada nekom ko je najiskusniji u timu i koji je bio kapiten za vreme kvalifikacija oduzimas traku i pricas kako kao nema nikakvih problema u timu i mala beba vidi da je to laž.Verovatno se Bane pobunio zbog Muslina ili je u pitanju nesto drugi ali da nema problema je laž.Sve ce to da izadje na videlo kada se ode u Rusiju i kada treba da se provede duže vreme zajedno na jednom mestu.

Vladimir

pre 6 godina

A ko je Mladen Krstajic da smenjuje i postavlja kapitena ekipe? Momak koji je sa trakom predvodio ekipu kroz kvalifikacije sada biva omalovazen. Dobro se zna koliko Bane voli ovu zemlju i koliko je dao za reprezentaciju, a sada mu ovako vracaju treneri bez imena i prezimena i to kada se zna da ce nakon SP u Rusiji zavrsiti reprezentativnu karijeru. Nadam se da ce fudbalska Srbija ustati protiv ovih desavanja i da ce smeti da iznese svoj sud.

Dragan

pre 6 godina

@Nikola "Jedan od najvecih profesionlaca koje sam vidio u igrackoj i trenerskoj karijeri,primjer za sve mlade igrace",rekao je Eusebio Di Francesco, trener Rome za Aleksandra Kolarova,ma sta zna on,pitajte vi one sto znaju sve o splavovima!

Komsija

pre 6 godina

Konacno pravi potez... hvala Krstajicu za ovo.
Zrelo je da se dogodi vec dve godine unazad... ali evo konacno dodje i to na red.

Hvala Ivanovicu za sve, svaka mu cast za karijeru ali ne moze reprezentacija da bude utesna ustanova. On ne da nije za prvu postavu... nego je sumnjiv i za klupu. Ali dobro... da ne budemo sad previse ostri.
Za kapitena nikad nije bio... da ne govorim zasto.

Nathan

pre 6 godina

Ne razumem odluku jer Bane ima liderske sposobnosti za razliku od Kolarova koji je poznat po splavovima i Matica koji je obican radnik na terenu i samo cuti i igra, nikad nije usao u raspravu sa sudijom i poslednji je koji bi trebalo da bude kapiten.

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Baš me zanima da čujem objašnjenje. Ovako su se samo po...li po Banetu i njegovom neverovatnom učinku u dresu reprezentacije. Osim ako sam Bane nije rekao da bi voleo da neko drugi bude vođa. Mada zašto bi to tražio ako je tolike turbulentne godine preživeo kao kapiten.

Вељко

pre 6 godina

Ovde mnogi komentarišu,a ne razumeju se u sportsku tematiku.
Kapiten je promenjen,jer verovatno doskorašnji(Ivanović)neće biti standardan u prvih 11.
Po meni je ispravno što je to urađeno sada,nego pred sam turnir.
Sa igračke strane,takođe smatram da je odluka ispravna.
Bane nije dobar na mestu štopera i ne znam da li je na tom mestu odigrao par utakmica u celoj karijeri,a za desnog spoljnjeg imamo bolja rešenja.
Ne pljujmo nikog unapred,sačekajmo pripremne utakmice i najvažnije završetak našeg učešća na svetskom prvenstvu za donošenje bilo kakvog suda....
Dotle je sve mlaćenje prazne slame.

Nizdis

pre 6 godina

Znaci odmah na okupljanju frka...cemo skidanje kapitenske trake sa igraca koji nije otisao u penziju? Da li toliko nemate mozga da ne razumete da ce to uneti razdor u ekipu?

Zarkovacki Grof

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.

Ene

pre 6 godina

Moze li me neko podsetiti kako je i zbog cega Krstajic selektor?!
Mislim, nemam nista protiv njega licno, nego samo koji kriteriji su uzeti u obzir?

Blue Moon 814

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.

Realno

pre 6 godina

Ne znam samo zbog cega se svi toliko cude? Krstajic je odabrao dva nasa trenutno najjaca igraca (tu je jos Milinkovic-Savic, ali on je jos premlad tjst. neiskusan za kapitena ili zamenika) koji ce sigurno biti u startnoj postavi, Ivanovic nije u nekoj formi i pitanje je da lli ce uopste biti u prvih 11. Ja bih licno samo zamenio ovu dvojicu, znaci Matic kapiten a Kolarov zamenik.

Dr Haus

pre 6 godina

Nije to slucajno...teraju Baneta u penziju,samo sam mislio da ce Grujic biti kapiten a Radonjic zamenik...jedini koji je podrzao Muslina je Bane...pametnom dosta...

LakiCZV

pre 6 godina

Pa oni sigurno misle kao gde ce kapiten da nam bude igrac Zenita, nego kapiten treba da bude igrac Rome ili Mancestera... Pravda za Baneta! Toliko toga dobrog je godinama radio za reprezentaciju i za Celzi i ovo da mu urade... Da se zna nemam niste protiv Kolarova i Matica, cak sta vise oni su mi jedni od drazih u reprezentaciji, ali stvarno nema smisla ovo... Sportski pozdrav! SRBIJA!!!

Nikola

pre 6 godina

Kolarov je odlican izbor jer ga mladji igraci mogu gledati kao nekog od koga mogu nauciti mnogo o tome kako se ponasati, pogotovo na splavovima.

kon

pre 6 godina

i selektora i kapitena smo promenili nakon uspesnih kvalifikacija.
Mi smo perfekcionisti, trazimo greske i u uspehu, sa ovako ozbiljnim pristupom ocekujem titulu svetskog prvaka

Prava ekipa

pre 6 godina

Uigrati sastav (4-1-4-1): Stojković - Kolarov, Nastasić, Maksimović, Ivanović - Matić - Tadić, Ljajić, SMS, Živković - Mitrović.

Nakon SP sve više gurati mlade bekove (levo: Ristić, Nastić, Filipović, Antonov ili Bogosavac, desno: Gajić, Petković ili Golubović) i eventualno golmana (Rajković, Vanja Milinković-Savić).

Na SP makar proći grupu, u Ligi Nacija izdominirati u našem rangu, pa napasti ozbiljan plasman na EP 2020. godine.

IvchaM

pre 6 godina

Niste ni počeli da se spremate za SP, a već ste uspeli da pravite atmosferu klanova i "situacija u svlačionici". Šta ćete tek u Rusiji da radite?

marko

pre 6 godina

Колико се сећам на задњој утакмици која нам је била битна за пролаз да не беше Банета који је повукао напад од старта из одбране и направио продор ми Русију не би ни видели. При томе је човек увек играо добро за репрезентацију, давао голове ко ниједан други одбрамбени играч на свету, дао више и од неких наших нападача, и сада када су готове квалификације узима му се трака. Селектор још апсолутно није показао, не знамо скоро ни да је жив, и сада када се огласио одмах ова глупост. Бане треба да буде капитен, а чак и да не почиње уткамице на светском првенству онда пред уткамицу поставити неког за капитена.

Istina

pre 6 godina

Ovo je suludo i potpuno nepotreban potez,degradacia Baneta kao igraca i coveka.On je sluzio kao primer borbenosti,profesionalnosti i igranja za reprezentaciju,dok je Kolarov cest gost splavova,komotnijeg zivota i igranja na ler u vecini utakmica,dok Maticu svaka cast.Ovim se verovatno zeli povlacenje Baneta iz reprezentacije,cim bude prestigao Stankovica po broju utakmica i ostavljanje mogucnosti da i njega neko prestigne uskoro,od onih koji se forsiraju,iako ne zasluzuju da igraju za reprezentaciju.Smeniti negog ko je visegodisnji kapiten,bez ikakvog i pravog razloga je cist debilizam.

max

pre 6 godina

To znači da Ivanović više nije u startnih 11,to je razlog zbog čega mu je oduzeta traka.Moje mišljenje je da kapiten treba da bude Matić.

djuro

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.

Sremac iz Inđije

pre 6 godina

Meni kao Sremcu svejedno. Moji su oba. Vojčan i Sremskomitrovčan. Otac, Ivanovića je kao igrač bio ljudina i štoper za primer. Imao sam čast da budem na terenu kraj njega.

Pozdrav ljubiteljima fudbala

Vitamin

pre 6 godina

Hm, to bih i ja uradio. Ili bih ga izbacio iz repke ili bih mu dao da bude kapiten jer psiholoski smatram da ce vise da trci i onda da bude super. Ovako osecam da ne igra 100%, a poseduje kvalitet. To je psihologija a on je takav karakter. Nadam se da je to pozadina... inace nece biti dobro

Džoni

pre 6 godina

Ovo je isto kao kada bi Saletu Iliću uzeli traku i dali je nekom ko je standardan u timu! Zna se ko je kapiten pa čak i kada ne ulazi u igru a zamenik neka nosi traku na terenu. Ovo su naša posla! Posle verovatnog debakla(kao i uvek) čitaćemo o svađama, sukobima, nedisciplini i sl.

ATG

pre 6 godina

Pa ako ne postoji problem zasto su menjali Ivanovica. On je bas dobar lik za razliku od ovog manekena. Znaci pred svako prvenstvo se moraju vuci neki potezi koji narusavaju atmosferu.

Youngster

pre 6 godina

Tako je Krle, od starta da vlada hijerarhija. Da se zna ko izvodi penale, ko levi a ko desni korner. Da se ne desi slucaj kao sa Nejmarom i Kavanijem. I zovi Jovica covece, decko je licno Falkao za ovu dvojicu.

mladići borovi, devojke jele

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim, ali, ako su već tu, zbog čega je to, kako je na konferenciji za medije kazao kokezin selektor - "normalna stvar"?

Aubameyang

pre 6 godina

Krstajic. Ja razumem da je njemu ovo zivotna sansa. Ali postoje neka moralna nacela i u nekom tamo utopijskom svetu on nikada ne bi prihvatio da bude treber jedne reprezentacije na SP. Zelim mu svu srecu na SP. ali je zaista neozbiljno da neko ovakav bude trener reprezentacije Srbije. Kakva nam je drzava takav nam je i savez.

Boj@n

pre 6 godina

Koliko ga god mnogi pljuvali Kolarov je ovo zaslužio, uvjek se borio i bio tu za reprezentaciju, covjek je velika srbenda, jos dugo necemo imati takvog lijevog beka. Matic ga zasluženo naslijedjuje. Vjerovatno Krstajic ne vidi Baneta u prvih 11,i to je na mjestu jer je prespor , po meni najbolja opcija Milenkovic.

Nikola

pre 6 godina

Kolarov je odlican izbor jer ga mladji igraci mogu gledati kao nekog od koga mogu nauciti mnogo o tome kako se ponasati, pogotovo na splavovima.

djuro

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.

Dr Haus

pre 6 godina

Nije to slucajno...teraju Baneta u penziju,samo sam mislio da ce Grujic biti kapiten a Radonjic zamenik...jedini koji je podrzao Muslina je Bane...pametnom dosta...

LakiCZV

pre 6 godina

Pa oni sigurno misle kao gde ce kapiten da nam bude igrac Zenita, nego kapiten treba da bude igrac Rome ili Mancestera... Pravda za Baneta! Toliko toga dobrog je godinama radio za reprezentaciju i za Celzi i ovo da mu urade... Da se zna nemam niste protiv Kolarova i Matica, cak sta vise oni su mi jedni od drazih u reprezentaciji, ali stvarno nema smisla ovo... Sportski pozdrav! SRBIJA!!!

Vladimir

pre 6 godina

A ko je Mladen Krstajic da smenjuje i postavlja kapitena ekipe? Momak koji je sa trakom predvodio ekipu kroz kvalifikacije sada biva omalovazen. Dobro se zna koliko Bane voli ovu zemlju i koliko je dao za reprezentaciju, a sada mu ovako vracaju treneri bez imena i prezimena i to kada se zna da ce nakon SP u Rusiji zavrsiti reprezentativnu karijeru. Nadam se da ce fudbalska Srbija ustati protiv ovih desavanja i da ce smeti da iznese svoj sud.

Blue Moon 814

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.

Back in Black

pre 6 godina

Da se ne lazemo kada nekom ko je najiskusniji u timu i koji je bio kapiten za vreme kvalifikacija oduzimas traku i pricas kako kao nema nikakvih problema u timu i mala beba vidi da je to laž.Verovatno se Bane pobunio zbog Muslina ili je u pitanju nesto drugi ali da nema problema je laž.Sve ce to da izadje na videlo kada se ode u Rusiju i kada treba da se provede duže vreme zajedno na jednom mestu.

ATG

pre 6 godina

Pa ako ne postoji problem zasto su menjali Ivanovica. On je bas dobar lik za razliku od ovog manekena. Znaci pred svako prvenstvo se moraju vuci neki potezi koji narusavaju atmosferu.

Ene

pre 6 godina

Moze li me neko podsetiti kako je i zbog cega Krstajic selektor?!
Mislim, nemam nista protiv njega licno, nego samo koji kriteriji su uzeti u obzir?

Aubameyang

pre 6 godina

Krstajic. Ja razumem da je njemu ovo zivotna sansa. Ali postoje neka moralna nacela i u nekom tamo utopijskom svetu on nikada ne bi prihvatio da bude treber jedne reprezentacije na SP. Zelim mu svu srecu na SP. ali je zaista neozbiljno da neko ovakav bude trener reprezentacije Srbije. Kakva nam je drzava takav nam je i savez.

Zarkovacki Grof

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.

marko

pre 6 godina

Колико се сећам на задњој утакмици која нам је била битна за пролаз да не беше Банета који је повукао напад од старта из одбране и направио продор ми Русију не би ни видели. При томе је човек увек играо добро за репрезентацију, давао голове ко ниједан други одбрамбени играч на свету, дао више и од неких наших нападача, и сада када су готове квалификације узима му се трака. Селектор још апсолутно није показао, не знамо скоро ни да је жив, и сада када се огласио одмах ова глупост. Бане треба да буде капитен, а чак и да не почиње уткамице на светском првенству онда пред уткамицу поставити неког за капитена.

Nizdis

pre 6 godina

Znaci odmah na okupljanju frka...cemo skidanje kapitenske trake sa igraca koji nije otisao u penziju? Da li toliko nemate mozga da ne razumete da ce to uneti razdor u ekipu?

IvchaM

pre 6 godina

Niste ni počeli da se spremate za SP, a već ste uspeli da pravite atmosferu klanova i "situacija u svlačionici". Šta ćete tek u Rusiji da radite?

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Baš me zanima da čujem objašnjenje. Ovako su se samo po...li po Banetu i njegovom neverovatnom učinku u dresu reprezentacije. Osim ako sam Bane nije rekao da bi voleo da neko drugi bude vođa. Mada zašto bi to tražio ako je tolike turbulentne godine preživeo kao kapiten.

Cerebrum

pre 6 godina

Puna podrška Banetu! Nije ovo zaslužio. Ovu "gospodu" iz saveza i našeg preiskusnog selektora treba da bude sramota i da im služi na čast.

tex

pre 6 godina

Opet počele igrice pred neko veliko takmičenje!? Znao sam. Samo se čekalo da se vidi šta će biti ovog puta! Stariji čitaoci znaju o čemu pričam. E Srbijo...

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Menjamo selektora koji nas je odveo na prvenstvo sveta ... menjamo kapitena pred prvenstvo sveta ... daj da zamenimo i učestvovanje , zašto da zauzimamo mesto nekim ozbiljnim ekipama ? Zašto da se brukamo i tamo , u Rusiji , kada to dobro radimo i ovde kod nas ???

aco

pre 6 godina

Срамота је шта ради "селектор", односно онај из сенке што кроји списак. Ивановић ће оостати играл са највише одиграних утакмица за Србију икад, и то није довољно за капитенску траку.

Kurta

pre 6 godina

"Selektor reprezentacije Srbije kazao je da je Banatu Ivanoviću sad neposredno saopštio ovo i da se to reševa između njih dvojice."

Sjajna strategija.

Урош

pre 6 godina

Бане је увек био ту и излазио пред седмом силом када је било најтеже - порази од Естоније, Македоније, Данске, Грузије... Овај Мундијал је требао да буде круна његове богате каријере.

обс

pre 6 godina

Ивановић, то је сјајна фудбалска али људска каријера. Капитен по дефиницији. Искусан (помоћ млађима), ауторитет код судија (у Челсију доминирао годинама уз Дрогбу). Дакле, мора на светско првенство. Састав првог тима може бити овакав или онакав и зависи од : здравственог статуса, форме фудбалера, концепције тактике с расположивим играчким материјалом, противника... Онај ко није у стању да хомогенизује екипу, из ње да добије синергију и резултат не од 100 него од 130% тај не треба да улази у причу о Русији. Коларов је некредибилан фудбалер (не одговоран, нестабилан, непоуздан, бизарно мастилом ишаран), дакле, више деструктиван. Бане треба да буде капитен. Трајно. У одсуству, Душан Тадић (који је после повреде и личне жртве игром у репрезентацији и доприносом репрезентацији жртвовао своју играчку форму јер то је после повреде носа неки други играч). Уопште није тешко бити селектор. Треба само бити поштен и поштовати струку као и у животу.

Milos

pre 6 godina

Biti kapiten ne znaci samo najiskusniji ili najstariji, vec i najveci autoritet, smirenost na terenu u spornim situacijama, kliker za igru...Sve sto usijana glava Kolarov (citaj Sinisa Mihajlovic 2.0) nema.

Exi

pre 6 godina

Bravo Krstajicu, prvi potez ti je fenomenalan, ako nastavis ovako mi bolje da ne idemo. I ti se lego na rudu, a mislio sam da si covek koji ima svoje ja i drzi se nekih principa, Aj u zdravlje...

Džoni

pre 6 godina

Ovo je isto kao kada bi Saletu Iliću uzeli traku i dali je nekom ko je standardan u timu! Zna se ko je kapiten pa čak i kada ne ulazi u igru a zamenik neka nosi traku na terenu. Ovo su naša posla! Posle verovatnog debakla(kao i uvek) čitaćemo o svađama, sukobima, nedisciplini i sl.

crna ovca

pre 6 godina

Kupio sam karte za utakmicu sa Brazilom na nagovor brata, već počinjem da se kajem...
(lopas, 19. mart 2018 19:42)

Zašto?! Svi su izgledi da će to biti meč sa mnogo golova.

Sale

pre 6 godina

Krstajiću, ako imaš sina, zovi ga obavezno u reprezentaciju! Nema veze što ima 13 godina, sad ili nikad! Posle SP-a, nećeš biti selektor.

Mladen, fan M.Kitića

pre 6 godina

Šta vi to ljudi radite?
Ccc... Krstajić iz čistog hira oduzeo traku kapitenu? Koji selektor reprezentacije to još radi? Tri meseca pred SP!
Iskreno, posle svega očekujem debakl u Rusiji.

lazarlazar

pre 6 godina

Ko si ti Mladene Krstajicu odlucujes ko ce da bude kapiten??? Bane je nas najbolji igrac zadnjih 10 godina i primer dobrog i porodicnog coveka koji nema ni jedan jedni skandal u svojoj karijeri... definitivno kod nas ne moze bez skandala, ja ne znam ni za jedan jedini primer da se par meseci pred svetsko prvenstvo nekom oduzela kapitenska traka a da nije u pitanju neki skandal ili svadja u timu? Krstajicu idi peci rakiju za bolje i nisi... sram te bilo!!!

NebaCar

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ti nisi zasluzio ni da ti puste nepismen komentar

Куј ово и читам

pre 6 godina

Бане ово није заслужио мен' се чини. И зашто је ово било толико важно?

Wilfred

pre 6 godina

Koliko god da me je Bane izluđivao na nekim mečevima, ipak je čovek dugogodišnji kapiten i ovaj potez selektora je sulud i nepotreban. Srpska posla.

Chicha

pre 6 godina

I eto sve jovo nanovo, deja vu. Od 1990 ovu reprezentaciju prati prokletstvo da kako se priblizava maj/jun mesec i veliko takmicenje atmosfera u timu, strucnom stabu i savezu nikad gora a navijaci nikad vise napaljeniji. I onda usledi bolno otreznjenje. Ivanovic ovo nije zasluzio cak i da je napravio neki neoprostiv prestup jer je hiljadu puta u zadnjih 8 godina kad su svi vrdali i bezali od odgovornosti jedini podmetao svoja ledja i saginjao glavu od sramote na konferencijama za novinare da brani cast nacionalnog dresa kad smo igrali najgore i kad god su nas prasili redom Estonija, Makedonija, Jermenija i slicni. Nazalost sve ovo me podseca na situaciju sa Vidicem pa i Suboticem donekle. Na ovakvim stvarima se tacno vidi ko je karakter od licnosti. A Krstajicu poruka da se ne igra sa ovakvim stvarima i da se uzme u pamet ako zeli da to lici na nesto u Rusiji a ne da bude rastimovana banda kao 2006 u Nemackoj u kojoj je i on ucestvovao i doprineo, za sada mu je jedina pozitivna stvar je to sto su konacno svi igraci koji bi trebali da budu na spisku tu i nema vise menadzerskih padobranaca kao pre a sve ostalo do sad sto je uradio bilo je veoma lose.

marlone

pre 6 godina

@pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 19. mart 2018 17:12)
To je strateški potez, jer očekuju da će u osminifinala igrati sa timom iz Afrike ili Azije, pa su sav fokus usmjerili na taj dio takmičenja.

kobac

pre 6 godina

Ovo ima smisla jedino ako Bane neće igrati na SP. A tek bi to bilo besmisleno. Dakle, ovo ima smisla jedino ako je besmisleno. A pošto mi uvek težimo besmislu u svemu, ovo onda itekako ima smisla.

Mali od Bg

pre 6 godina

Sram vas bilo!!! Pa ko jos menja kapitena 2 meseca pred SP?! I to igracinu i vodju kakav je Bane?! I to da bi traku dobio neko kao sto je Kolarov?!

Bora

pre 6 godina

Nešto se kuva??? Da je sve ok, imali bi saopštenjeci Baneta... Ovako... Sami zaključite. Čovek iznese kfalifikacije, od poverenja je, odan državi... a, mi ga smenimo, odnosno oduzmemo traku... Ma daj...gde to ima? Da je bilo u dogovoru sa njim, trebao je i on biti na konferenciji... Bože nas sačuvaj...

maconii

pre 6 godina

ovo je sramota...kompletno sve je sramota vezano za nas fudbal...kolarov tek nije za kapitena,on nikad nije bio lider na terenu...trebao je matica da stavi ako vec menja..matic je pravi lider...prvo smo promenili selektora i postavljen je njegov pomocnik koji nikoga u zivotu nije trenirao i koji se ogradjuje od prethodnog selektora...cini mi se da je bane jos onda imao protiv sto se promenio muslin i da mu je zato oduzeta traka cime zele da ga skartiraju iz reprezentacije,a atmosfera u reprezentaciji je sigurno narusena kao i uvek pred neko veliko takmicenje zato sto se gledaju licni interesi i sujeta.

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

Kolarov - najnekorisnji i najnegativniji igrac reprezentacije od njenog postanka. Arogantan, beskoristan i veliki kikser. Niko mu ne negira da zna da igra fudbal, ali u reprezentaciji samo pravi stetu.

Dragan

pre 6 godina

Kad su promenili selektora koji je odveo reprezentaciju na SP. onda je ovo maciji kasalj. Ovo ce nam drasticno poboljsati igru sigurno. Strasno, strasno.

Job Job

pre 6 godina

'ajde da sumiramo sta je sve uradjeno za vreme Kokezinog mandata od smene Muslina (protiv koje nemam nista protiv, jer je igra bila katastrofalna):
1. za selektora izabran covek bez dana radnog iskustva u toj struci, buduci da nisu nikog drugog mogli da nadju
2. izbor africkih ekipa za pripreme iako nemamo u grupi Afrikance
3. odbijanje da se odigra pripremna utakmica sa Argentinom koja bi svakako dobro dosla
4. jos uvek ne znamo kako ce da izgledaju dresovi jer se i to kao i sve ostalo radi u poslednjem trenutku
5. otimanje trake coveku koji toliko toga vec dao reprezentaciji i kojem je ovo poslednje SP
6. izbor igraca za reprezentaciju je i dalje nejasan, da li prednost ima onaj ko redovno igra ili onaj ko cesce greje klupu ili onaj koji ima dosta godina.
... i mnogo toga drugog upucuje da je FSS vrlo neozbiljna institucija, i svako ko se nada prolazu grupe pored veoma jake Svajcarske je naivan.

Sinisa

pre 6 godina

Prosto je zalosno ko sve komentarise i daje fudbalske opservacije,a vidim ima i onih tipa,Tosic i Veljkovic su u boljoj formi.Trebalo bi da shvatite Bane u najgoroj formi je klasa za nase ostale odbrambene igrace u najboljoj,to je prosto jasno kao dan.Bane,Kolarov,Matic,Sergej i mozda Zivkovic,su igraci visokog nivoa,ovo sve drugo je prosecni nivo svetskog fudbala,i kad neko napise da oni ne zasluzuju da igraju,taj se bas razume u fudbalsku igru.Inace o potezu da se sklanja covek koji je uvek uzdignutog cela izlazio pred narod,kad smo najgore prolazili,covek koji odise ljudkoscu i cascu,a postavlja neko drugi i to pred sam pocetak prvenstva,to moze samo neko ko ima zadnje namere.To je samo odraz drustva u kome zivimo,oni koji daju sve od sebe,ponasaju se ljudski i profesionalno,takvi ne prolaze...

marko

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca

bgcz

pre 6 godina

Krstajic od juce selektor i odmah neke odluke donosi a ustvari sve radi kako mu kazu. Reprezentacija nije klub pa da ti interno resavas nesto. Ovo je stvar nacije i javnost mora da zna pravi razlog. Nek retardirani kokeza izadje i neka kaze da je bane bodrio zvezdu u sapcu i da je odmah usledila kazna. Nek kaze da je Mazu postavio iz blata,sitnog kriminalca i muljatora da odmah tuzi klub. Bane nikad slovo porotiv navijaca nije rekao,vise je dao repki od kolarova,nikad nije bio ni u jednom skandalu za razliku od kolarova koji nije profil igraca za kapitena. Skandali,razvodi,vanbracna deca,splavovi,brojna opijanja i glupiranja i to sve nikako ne moze da bude primer mladjem igracu koji tek treba da stasa i igra za nas grb.

Kavric

pre 6 godina

Ono malo ekipe i ono malo igre i dobranog zalaganja unistili su menadzeri i kriminalci iz FSS jos Muslinovom smenom! Nije Muslin bio genije,da se razumemo,ali od neprimetnih igraca u Evropi(svaka cast Maticu) napravio je EKIPU koja se izborila za sampionat... Ovakvim potezima samo su je dokusurili!

Duka Dusko

pre 6 godina

Drugari šta vam nije jasno?Kolarov je stari Kokezin pulen,dolazio je redovno kod njega u caffe "Kontakt" godinama unazad...A zna se kako se Slaviša brine o svim ljudima koji su mu bliski.

xxx-F1

pre 6 godina

E sad je DEFINITIVNO. Bane nece i ne moze odigrati jos 4 utakmice za reprezentaciju i postati igrac sa najvise odigranih utakmica. Nema vise mesta za njega na terenu. Velike su sanse da nece ni biti pozvan u prvi tim. Bez oprostaja i oprostajne utakmice. A nije to zasluzio. JEDINA NADA-RASPAD SISTEMA POSLE RUSIJE I POZIV NOVOG TRENERA.

C.A.Tevez

pre 6 godina

U mojim ocima kao Partizanovca si pao u ocima Krstajicu. Kako te nije sramota i te tvoje nadredjene da oduzimas traku dugogodisnjem kapitenu i coveku za primer koji je svaku utakmicu odigrao istim intezitetom i zeljom kao za Celzi da igra? Pravda za Baniju! Uostalom sve mi je bilo jasno kad su oterali Slavoljuba, ti da si neki covek otisao bi i ti sa njim jer si mu bio desna ruka. Zelim ti 3.poraza u grupi i 0:10 gol razliku. Ma necu ni da vas gledam sad. Valjda cete ovi iz saveza i ti leteti negde carterom, pa da nas Bog pogleda.

Nebojsa

pre 6 godina

Ljudi ovo je Srbija i nemojte se cuditi bilo kakvim odlukama. Kad smo mogli da smenimo selektora koji nas odveo na SP , zato nebi smo smenili kapitena.

pule

pre 6 godina

Neki đavo uđe u ove naše selektore ljude iz saveza pred veliko takmičenje. Kao da svi sednu za jedan sto i kažu: ajde sad da povučemo neki što gluplji potez. 2006. ustao je Ilija i rekao: znam, pozvaću svog sina koji neće ni igrati, ali biće to dovoljno da me cela nacija zamrzi. Ovi sad smenjuju kapitena koji je realno od svih igrača najviše zadužio reprezentaciju. Plus deluje kao pravi čovek sa pravim pristupom. Stavljaju Kolarova koji je dobar i iskusan igrač, ali kao predvodnik i uzor je dosta diskutabilan. Ali najgore od svega je što selektor neće da kaže zašto.

Skorpion

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ono kad daš traku čoveku koji je prodao i reprezentativni dres i Mihailovića na sred Maksimira...kad se setim samo te dijagonale...i to ti je kapiten ? Mlađo, majke ti...IDI BIDNI BEK!

Istina

pre 6 godina

Ovo je suludo i potpuno nepotreban potez,degradacia Baneta kao igraca i coveka.On je sluzio kao primer borbenosti,profesionalnosti i igranja za reprezentaciju,dok je Kolarov cest gost splavova,komotnijeg zivota i igranja na ler u vecini utakmica,dok Maticu svaka cast.Ovim se verovatno zeli povlacenje Baneta iz reprezentacije,cim bude prestigao Stankovica po broju utakmica i ostavljanje mogucnosti da i njega neko prestigne uskoro,od onih koji se forsiraju,iako ne zasluzuju da igraju za reprezentaciju.Smeniti negog ko je visegodisnji kapiten,bez ikakvog i pravog razloga je cist debilizam.

troll level 100

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.
(Zarkovacki Grof, 19. mart 2018 17:12)
E Brazilu bas treba priprema za nas haha. Kao da je bitno s kim igramo pripreme kada ne prolazimo grupu 100%

djoksi

pre 6 godina

Uvek nam se obijalo o glavu to sto na prvenstvo vodimo igrace koji su ostvarili plaman. Uglavnom su bili iscedjeni, van forme ... U drugoj ili trecoj utakmici vise sansi su dobijali bolji u tom trenutku. E sad kad se Bane otpisuje opet mi je krivo. Prvenstveno sto mu je stavljeno do znaja kad se kaze da su svi ravnopravni i da pocinju iz pocetka on ispada malo manje ravnopravan. Moje srce kaze Bane je to ... Razum i nije na njegovoj strani. Moralo je to vise sa stilom i ne samo za njega

kon

pre 6 godina

i selektora i kapitena smo promenili nakon uspesnih kvalifikacija.
Mi smo perfekcionisti, trazimo greske i u uspehu, sa ovako ozbiljnim pristupom ocekujem titulu svetskog prvaka

Sremac iz Inđije

pre 6 godina

Meni kao Sremcu svejedno. Moji su oba. Vojčan i Sremskomitrovčan. Otac, Ivanovića je kao igrač bio ljudina i štoper za primer. Imao sam čast da budem na terenu kraj njega.

Pozdrav ljubiteljima fudbala

deki neki

pre 6 godina

Stanković je rekorder i bolesno ambiciozan da ga niko ne prestigne, a setite se kako je on Savu izgurao i ima meč više.Jadnik, a Krstajić najveći alkos u Bijeljini. Sramota i Bruka od tzv.selektroa. Glavna ispičutura u BN.

lupez

pre 6 godina

Oprosti im Bane neznaju sta rade. Ok nece biti u prvih 11. A sta ako se novi kapiten i zamjenik npr povrijede i ni oni nebudu u prvih 11.

Boris Banović

pre 6 godina

Bane Ivanović postaje igrač s najviše nastupa u reprezentaciji, a uzima mu kapitensku traku !? Bože, podrži ga , možda zna šta radi !?

šip

pre 6 godina

Pretpostavljam da je to zato što neće biti u prvih 11 što je i opravdano, prosto je postao prespor da bi igrao štopera, a za beka još više, Šaćiri i Nejmar bi se prošetali pored njega bukvalno. Basta je trenutno bila opcija na desnom neku. U svakom slučaju, kapa dole što je uvek bio tu za reprezentaciju i što je uvek bio ljudina. Biće odličan motivator i podrška mlađim momcima u Rusiji.

Pera

pre 6 godina

Auu, ‘oce botovi malo da operu stvari, al’ ne ide...Nije ovo vise reprezentacija, vec grupa gradjana okupljena oko zajednickih interesa. Zao mi jedino momaka koji su igrali, trudili se, sanjali i dosegli mundijal. A ono...tuga. Zao mi i nas sto smo bodrili, radovali se, gledali i navijali, al’ dobro, naci cemo mi vec neki Paragvaj, Urugvaj ili Panamu da za njih navijamo...

debos

pre 6 godina

Ne mislite valjda da će Bane posle ovoga hteti da igra s ovim dripcima,u Rusiji ili bilo gde? On je častan čovek, koji je danas završio reprezentativnu karijeru, na način koji nije zaslužio.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.

Reče čovek i ostade živ

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ako Matić ne zaslužuje,kao naš ubedljivo najbolji igrač sa statusom jednog od glavnih igrača u jednom od najboljih klubova na svetu,ko po tebi zaslužuje?! Ajde za Baneta i Kolarova bih i mogao da se složim,da je njihovo vreme prošlo u reprezentaciji ali Matić...

nosferatu

pre 6 godina

I posle kazu atmosfera je odlicna...lazu breee, atmosfera je ocajna!! Ali mi smo tu tradicionalno odlicni...da pokvarimo sve sto je bilo dobro. I na kraju pozdrav za sve one koji su podrzali smenu Muslina...javite se neznalice posle svetskog prvenstva!!

Никола

pre 6 godina

Није толико битна капитенска трака, колико заступљеност СНС кадрова, селектора и играча. Не могу о именима, јер, не би ми објавили коментар. Ето, зато смо ту где јесмо. Величанствен поздрав за стручњаке који нису никада водили ни један клуб, који не играју ни у својим клубовима и некима који нису били ни собне старешине!

bonba

pre 6 godina

Bane vise nije kapiten, ne razumem ?! Pa da li moze jednom bez ovih igara van terena? O cemu se radi bre ? Jel ne mozemo na jedno veliko takmicenje u fudbalu da odemo kao ljudi ? Ovo daje gorak ukus i ubacuje crv sumnje umesto da se radujemo mundijalu

max

pre 6 godina

To znači da Ivanović više nije u startnih 11,to je razlog zbog čega mu je oduzeta traka.Moje mišljenje je da kapiten treba da bude Matić.

Vujo

pre 6 godina

Imam velike simpatije za Krstajica ali se duboko ne slazem da se Ivanovicu uzme traka. To mora biti nesto veliko iza brada. Kolarov je odlican igrac al nisam siguran da je pravi voda ni Matic takode dobili su bespotrebne crvene u proslosti.Ivanovic moze i na klupu al traka da ostane kod njega kad igra!Na kraju vodu treba traziti medu mladim igracima kad bude vreme Zivkovic, SMS, Milenkovic,Jovic ....

Dragan

pre 6 godina

@Nikola "Jedan od najvecih profesionlaca koje sam vidio u igrackoj i trenerskoj karijeri,primjer za sve mlade igrace",rekao je Eusebio Di Francesco, trener Rome za Aleksandra Kolarova,ma sta zna on,pitajte vi one sto znaju sve o splavovima!

5. STAR

pre 6 godina

Bane je i dalje za prvu postavu a samim tim treba da ostane kapiten. Ko drugi da bude u prvoj umesto njega? Ima da se poplase ostali bez njega kad/ako bi tako igrali.
To nek se ostavi za naredni ciklus.
A kad je vec uradio to iskusni trener Krstajic onda je trebao Matic da bude kapiten, kao neko ko je nekoliko godina mladji. Kolarov je '85 a Bane '84. Besmisleno!

Andrea Djani

pre 6 godina

Ako je vec trebalo postaviti novog kapitena , to je trebalo da bude Matic . Tada bi svi tu vest pozdravili , a ovako je samo unet nemir u tim , ali kakve veze sa tim ima doktor Mladen .

mladići borovi, devojke jele

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim, ali, ako su već tu, zbog čega je to, kako je na konferenciji za medije kazao kokezin selektor - "normalna stvar"?

markoni

pre 6 godina

e pa ljudi sad vi razmislite...da li je bolje da smo kao prvi u grupi i sa ekipom koja se borila u kvalifikacijama i u dobroj atmosferi sa muslinom koji je formirao tim koji nije leprsavo igrao,ali je bio prvi u grupi,otisli na mondijal...ili da ovako idemo sada kada se zbog jednog igraca poremetilo i promenilo sve

yoyo

pre 6 godina

Ne dopada mi se ova odluka. Kolarov nije igrac koji ima liderske sposobnosti. Stavise, sklon je nonsalantnom ponasanju i padovima u igri i to moze negativno da utice na ostatak ekipe. Ok, ne mora da bude Bane, ali ovako nije ok.

123

pre 6 godina

Nevjerovatno je kako mi sami sebi podmećemo nogu, pred svako takmičenje(na koje se ionako jedva plasiramo) kreće da isplivava prljavi veš, dolazimo u situacije da na prvenstvu niko ni sa kim ne priča, stvaraju se klanovi, smjenjuju se selektori, čuda... Je li moguće da smo toliko jadni. Vjerovatno su velike pare u pitanju, jer to je Srbima vrlo bitno. Zato smo i dobri u košarci i vaterpolu.

Gospodin Pričalica

pre 6 godina

Branislav Ivanović neće reći reči za ovo što mu rade a godinama je najkorisniji igrač u reprezentaciji. Kolarovu svaka čast za ono u Albaniji, Matić je verovatno najbolji zadnji vezni igrač u Engleskoj, ali je Bane primer momka iz dobre kuće za primer drugima.Matić je još mlad za vođu na terenu ima i za njega vremena. Nemanja Vidić, Dejan Stanković i još nekoliko imena među kojima je i Bane za koje smatram da trebaju dobiti selektorsku stolicu u našoj reprezentaciji. Ovo je nadam se samo kratkotrajna odluka i da će već u Rusiji Bane predvoditi najboljih 11. naše reprezentacije.

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa hajde da sačekamo.

12345567

pre 6 godina

Sad Bane treba da kaže hvala i dovidjenja reprezentaciji. Sigurno se "usijana glava " biti vodja na terenu. To nam je najvažnije. Kako je sve ovo pocemo, ne svidja mi se nista. Prvo, smena Muslina, pa ne ide. Mozda nije Ferguson, ali taj nas je covek odveo na mundijal. A neiskusni Krastajic..... Samo da se ne izblamiramo.

Bane

pre 6 godina

(nista o nicemu, 19. mart 2018)

Jeli buraz imaš li ti neki pik na tog Kežmana. Fudbalerčić je drugar je redovan igrač u jednom od 5 timova u Seriji A. Jer kontaš šta to znači kada si redovan igrač u nekom timu koji pretenduje da igra i Ligu Šampiona. Fudbalerčić je bio 3 najbolji igrač na Novom Zelandu. Da je "fudbalerčić" što ga ovi iz Lacija ne prodaju a eto nudili su i do 50 miliona za "fudbalerčića". Smešan si bre ko crtani film. Ili si tu zato što ti Kežman nešto gadno zgrešio pa si udario neki pik na čoveka. Fudbalečić uz Živkovića jedan od najpresektivnijih naših igrača. Ali treba slučati lika koji se zove ništa o niočemu jer fala bogu kompetentan. Videćemo kad na prvenstvu momak bude jedan od naših najboljih igrača ona pretposavljam da tebe i tvoje bisere sigurno nećemo čitati.

starac Foča

pre 6 godina

Ružno je sve ovo. Kao da neko razdvaja narod i tera navijače od sopstvene reprezentacije. Ne pamtim (a pamtim dugo!) ovako ružnu situaciju! Sram bilo Krstajića, a žao mi igrača koji su, valjda, primorani na ovakva poniženja.

Jack Sparrow

pre 6 godina

Prava odluka jer pitanje je da li ce Bane i igrati startnu,mozda zbog iskustva ali imamo stopere u boljoj formi-Veljkovic,Tosic takodje mislim sa bi bilo bolje i da je Matic dobio kapitensku ali verovatno bi to bila i uvreda prema Kolarovu tako da svaka cast na potezu i takodje svaka cast na dovodjenju Rastavca u strucni stab,pravi se dobra ekipa svuda.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako ste se pitali zasto nikada necemo ici na SP bez neke afere, to je kad zarad Kezmana i njegovog fudbalercica otpustite GOSPODINA Slavoljuba Muslina onda mora ovako da zavrsi.

steva

pre 6 godina

xaxa !! mi smo kraljevi , majke mi . kaze , "najvaznija nam je atmosfera u timu" , a smenjuje dugogOdisnjeg kapitena par meseci pred SP ? sta se ustvari desava ? nece voditi Baneta na SP , jel to ? jedino to bi bio realan razlog da se Banetu oduzme traka . cak ni to nije normalno , i moralo bi da se uradi ne drugaciji nacin .

my way

pre 6 godina

Тако то изгледа када се некоме као први тренерски посао да место селектора.

ma daj

pre 6 godina

@bradina
Kazes Novozelandjani ?
Antonov , Zdjelar , Babic to je vec dosta . Sem Sergeja ostali sede po klupama uglavnom trecerazrednih klubova .
Niko ne igra . Ne razumem kada ce ako ne igraju sa 22, 23 ili 24 godine .
Kada ce da stasaju za SP 2026. ?
Cime se ljudi zanose .

bradina

pre 6 godina

Prvo da razgranicim:
a) nista znacajno i bitno se ne menja u timu, ko je kapiten,zna se ko drzi
konce igre u timu,
b) pomirimo se da je sam odlazak direktno reprezentacije direktnona SP
veliki uspeh,ne zanosimo se nekim novim "cudesima",vreme radi za njih i
za nas,
c) grupa nam je jaka,pa svaki osvojen bod bio bi ko kuca,ipak smo dosli iz 4
sesira,
d) ostavite se "selektovanja",imamo selektora,kakav takav je - nas
je,podrzimo ga i njegov izbor,(ionako niste voleli Muslina,bar po vecini
komentara),
e) navijajte,nervirajte se ako ne ide,zapamtite da smo ponovo na sceni,a kad
"Novozelandjani" stasaju za novi ciklus porasce nam ambicije,ipak su
bili najbolji na svetu.
f) zaboravite klupske nesuglasice,ovo je reprezentacija Srbije!

Na kraju sta god da urade bicu uz njih u porazu i pobedi!Napred "orlovi" sa stitom ili na njemu odigrajte srcano,hrabro pa sta bude!To je jedino sto za sada zelim od vas,bilo bi mi otuzno da vas nisam gledao na SP,ovako strepecu,radovati se ili tugovati, svejedno, ali cu vas bar gledati i bodriti uzivajuci!Toliko za sada a za kasnije ocekivanja ce mi biti veca jer ce mladim "orlovima" porasti krila,zar ne!?

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ostvaren plasman na dva Svetska prvenstva, 2010. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Francuska, Rumunija i Austrija, 2018. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Vels, Republika Irska i Austrija.
Kapiten engleskog, evropskog i svetskog velikana Čelzija.
Osvajač Lige šampiona UEFA 2012. sa Čelzijem.
Osvajač Lige Evrope UEFA 2013. sa Čelzijem, strelac nezaboravnog gola u finalu protiv Benfike u poslednjem minutu drugog produžetka na Amsterdam Areni.
Roberto Manćini i multimilioneri iz Zenita iz Sankt Peterburga su mogli da biraju bilo kog igrača na svetu, a njihov izbor je bio Branislav Ivanović, koji je neprikosnoveni lider u njihovoj odbrani.

Prava ekipa

pre 6 godina

Uigrati sastav (4-1-4-1): Stojković - Kolarov, Nastasić, Maksimović, Ivanović - Matić - Tadić, Ljajić, SMS, Živković - Mitrović.

Nakon SP sve više gurati mlade bekove (levo: Ristić, Nastić, Filipović, Antonov ili Bogosavac, desno: Gajić, Petković ili Golubović) i eventualno golmana (Rajković, Vanja Milinković-Savić).

Na SP makar proći grupu, u Ligi Nacija izdominirati u našem rangu, pa napasti ozbiljan plasman na EP 2020. godine.

Nathan

pre 6 godina

Ne razumem odluku jer Bane ima liderske sposobnosti za razliku od Kolarova koji je poznat po splavovima i Matica koji je obican radnik na terenu i samo cuti i igra, nikad nije usao u raspravu sa sudijom i poslednji je koji bi trebalo da bude kapiten.

Borky

pre 6 godina

U rep. je uvjek vazilo nepisano pravilo da onaj ko ima najvise nastupa za rep. je kapiten.Jedino logicno objasnjenje za ovo bi mi bilo da Krstajic zeli nekog malo agresivnijeg koji bi uticao na svlacionicu i koji voli malo da podvikne a u Romi je skoro Kolarov imao epizodu gdje se dobro pokazao,dok je Bane sa druge sttane dosta mirniji i povuceniji i ne djeluje kao neko ko ce uci sa saigracem u "sukob".O ovim drugim teorijama zavjere necu ni da razmisljam.

Anonimus

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.

Djoksa

pre 6 godina

Kolarov. Poznajući njegov temperament ovo znači ili da Ivanović ne igra na SP ili da je klan oko Kolarova postao previše jak. Ili oba. U svakom slučaju ako nisam bio optimista zbog selektora koji nema ni iskustva ni autoriteta, sad tek to nisam jer ovim su potvrđeni moji strahovi.

Boj@n

pre 6 godina

Koliko ga god mnogi pljuvali Kolarov je ovo zaslužio, uvjek se borio i bio tu za reprezentaciju, covjek je velika srbenda, jos dugo necemo imati takvog lijevog beka. Matic ga zasluženo naslijedjuje. Vjerovatno Krstajic ne vidi Baneta u prvih 11,i to je na mjestu jer je prespor , po meni najbolja opcija Milenkovic.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dejan Stanković "rekorder" ne sme biti potisnut na večnoj listi. Krstajić je njegov potrčko. Onda politička podobnost...

lone

pre 6 godina

Jao bre ljudi dajte malo pamet u glavu. Gde ste vi videli da kapiten sedi na klupi? Nigde...Ali ne, Srbima uvek neka teorija mora da pada na pamet. Ako neko pravi lošu atmosferu oko reprezentacije to ste vi sa svim ovim pljuvanjem. Računi se polažu na kraju, pa ćemo tada i videti ko je bio u pravu.

Volim i ja vas

pre 6 godina

Potpuno nepotreban, tesko shvatljiv i kontraproduktivan potez.
Ok, ako nije u startnih 11 ni ne moze da bude kapiten, a ako/kad igra treba da nosi traku.
Ne vidim nista pozitivno u ovoj odluci, i bojim se da ce to uticati negativno na atmosferu u ekipi. A samo nam jos to fali.

zoka_mip

pre 6 godina

a kolk'o ste pljuvali Baneta po komentarima, a sad kao svi zgrozeni... ne znam ko je gori, ovi sto ovo rade ili moji koji to sve gledamo?!

fuma

pre 6 godina

Kakve su ovo bolnicke trenerke? Sad i izgledaju kao sto igraju - kao penzioneri.
Uklopili su se u sveopste sivilo.
Bolje da su ostavili Umbro.

Komsija

pre 6 godina

Konacno pravi potez... hvala Krstajicu za ovo.
Zrelo je da se dogodi vec dve godine unazad... ali evo konacno dodje i to na red.

Hvala Ivanovicu za sve, svaka mu cast za karijeru ali ne moze reprezentacija da bude utesna ustanova. On ne da nije za prvu postavu... nego je sumnjiv i za klupu. Ali dobro... da ne budemo sad previse ostri.
Za kapitena nikad nije bio... da ne govorim zasto.

vujaklija

pre 6 godina

Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.
(jako i do samog kraja, 19. mart 2018 17:18)

opštemestašenje

sta znaci ova rec?

bokibgd

pre 6 godina

Mora covek da zaradi platu pa makar i ovakvim nebuloznim potezima.Cisto da ne bude toliko ocigledno da se nista ne pita i da sluzi samo kao ikebana na konferencijama za stampu.

Realno

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anonimus, 19. mart 2018 18:09

Zemljače,batali se ti fudbala,ne ide ti od ruke njegovo praćenje,najblaže rečeno.Subotić ti je poluinvalid,nije igrao godinama a sad bi ga zvao zbog tri utakmice koje je spojio a čovek se sam zahvalio reprezentaciji kad je bio u najboljoj formi.Milenkovića nigde nije bilo čitave polusezone,ni minut nije odigrao jer je realno obično drvo od igrača a sad će možda imati priliku jer mu je kapiten umro i sticajem okolnosti igraće ali je daleko od bilo kog ozbiljnijeg,tj.reprezentativnog fudbala.Na tom mestu ima više od 10-15 boljih igrača od njega.Eto,jedino Jović bi dolazio u obzir ali ne kao treća opcija,već prva ili druga,uz Prijovića jer smo ubedljivo najtanji sa špicevima.On igra u zahtevnoj i vrlo jakoj ligi ali nije najstandarniji,mada često postiže golove ali s obzirom da ima samo 20 godina,može mu se pružiti šansa jer ika kvalitet.

Steva_S.Pazova 78'

pre 6 godina

Ljudi dizacete Mladena Krstajica u zvezde posle svetskog prvenstva,zivi bili pa videli! Sve ovo se radi sa namerom i on to zna najbolje! Pozdrav

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada su nam i lađe tonule. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da nas ubedi da će nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća.Bog nam pomogao na SP ali bojim se da će nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

bmiles

pre 6 godina

OK razumeli sta kaze "prva strana" ali ja bih sad da se cuje i "druga" po onom iz Rimskog prava:"Audiatur et altera pars".( "da se cuje i druga strana!).
Pa da napravimo zakljucak.Po meni izgleda da je Bane Ivanovic svestan da mu "vreme odzvanja",ili se stvarno nesto krece u glavi selektora i njegovih savetnika da je vreme da se iskristalise prvih 11 gde sudeci po svemu nas "bivsi" kapiten nema mesta.Ove prijateljske utakmice dace odgovor,ali po svemu sudeci ocekujmo oprostaj Ivanovica od reprezentacije!To bi bilo moralno i casno za sve sto je Ivanovic igrajuci za reprezentaciju do sada ucinio!Kolarov jeste pravo resenje,najstariji je,postovan a pritom u zadovoljavajucoj formi sto se vidi kroz rezultate Rome.
Netreba sad vrsiti pritisak na nikog,novi kapiten je objasnio svojom sturom recenicom a mi kao narod uvek ce mo kopati iza brega da vidimo imali nesto sto mirise na "zaveru ili konspiraciju".Takvi smo i tesko se menjamo.Citajuci komentare u to su me uverili.Uvek smo u dilemi,podeli,razmisljanjima cak i kad se ovakve stvari desavaju koje su samo posledica neminovnog.Hvala,Ivanovicu, za sve.Nadam se da je on sam doneo ovakvu odluku,jednostavno jos jedan pravi potez "srcanog i nadasve" postenog igraca koga smo u protekloj deceniji imali, koji je igrao za svoje klubove ili reprezentaciju uvek 100% prema svojim mogucnostima.Ali,kao sto napisah na pocetku da cujemo i drugu stranu,pa da "zakopamo sekire"!

BrO

pre 6 godina

Sama cinjenica da se kao na traci ponavljaju komentari I da se angazuju botovi za komentarisanje ove vesti me jaaaako plasi... Narode,otvaraj oci,ukljucuj mozak,ne veruj u sve sto procitas!

Deja vu

pre 6 godina

Evo pocelo je cirkus -smena kapitena/ Bane nije to zasluzio igrao je kada je bilo najteze kada smo bili na dnu borio se uvek davao 100 posto treba ga pustiti jos ove 5-6 utakmice racunajuci i SP - Izbor prijateljskih utakmica cirkus a i ne igramo u Srbiji pitanje zasto?? Videcemo gde igramo zadnju i sa kim? Pogledajte ozbiljnije reprezentacije ! O selektoru savezu - mozda nam se smesi repriza rukometa u hrvatskoj - verujem samo u nase fudbalere nadam se dace sve od sebe srecno

vidim sve

pre 6 godina

Pa dobro je l' smo stvarno zaslužili toliko ponižavanja, kao strastveni zaljubljenici u fudbal, od naših miljenika takozvanih fudbalera i naših takozvanih stručnjaka?! Kako je sad moderno da se kaže vređate nam bre inteligenciju. Zašto se naglašava da je u ekipi sve u redu,vi mislite da smo mi neiskusni navijači?!

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa, da sačekamo i to.

Bane

pre 6 godina

(Vladimir, 19. mart 2018 17:01)

Koje Mladen Krstajić da nije možda trenutni selektor. Selektor koji bira ko će da mu bude kapten i zamenik. Bane se nije rodio sa trakom na ruci. Možeš misliti nije više kapiten. Pa veruj mi 100 puta bolje je za Baneta jer sad nemora da budu glavni krivac za loše igre ovih na terenu. Uvek je bio 100 puta je već bio stavljen na stub srama. Bolje je biti član kolektiva nego isturni krivac za sve loše što se dešava u ekipi.

Profesor BG

pre 6 godina

Nije samo problem sto je ovo uradio selektor koji je pocetnik i koji ovakvim potezom, osim sto narusava "hemiju" među igracima, pre svega skrece paznju na sebe i vestacki gradi autoritet. Osnovni je problem sto je reprezentacija iskljucivo zahvaljujuci FSS uopste dosla u ovakvu situaciju da ima selektora pocetnika koji svakako ni iskustveno, niti strucno moze biti bilo kakav autoritet igracima. Veoma los potez koji nema racionalan smisao. Gde nema racionalnog, nema ni pozitivnog rezultata. Ostaje jedino nada da gresim i da ce ovo predstavljati ipak taj "izuzetak od pravila".

fenix

pre 6 godina

prvo smena muslina. i postaviti za selektora trenera koji bije bio trener ni fk pekara-a. zatim ovo. kolarov je za sve osim za kapitena. iritantan kao covek. nestabilan. prznica. smeniti kapitena je neodgovorno. nema nista od rezultata u rusiji. maksimalno jedan bod u grupi.

Laki

pre 6 godina

Ovo liči na priču sa DejanomPetkovićem Pećijem ovde Rambom,kada je bio najbolji igrač i golgeter u Brazilu a nije bio ni rezerva u reprezrntaciji. Ovo nije dobar potez može da utiče na loše raspoloženje i igru reprezentacije. Videće se u ove dve pripremne utakmice.

klokan

pre 6 godina

Stvaraju se sve pretpostavke da se opet izblamiramo na svetskom prvenstvu, a selektor menja kapitena!?
Selo gori, a baba se češlja.
Selektor početnik...opet se mešetari i lobira po savezu...

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Duka Dusko, nije on dolazio kod njega u i na kafe, nego u bordel Kontakt. Vremena su neuralgična, budimo malo precizni.

petrovic sasa

pre 6 godina

ovi sto se najvise bune zbog promene kapitena su upravo najbolji primer za,kako se ne ponasati.oni su ustvari ogledalo onog konfliktnog dela naseg naroda kome je vaznije da su oni u pravu u nekoj diskusiji,nego opste dobro drustva.
uopste ne ulazim u to ,dali je odluka ispravna,ali mislim da je bane previse povucen i miran tip za kapitena.to sam oduvek govorio,a mislim i da je greska da obavezno najiskusniji igraci budu kapiteni.tako smo dosli u situaciju da jedan takav lider kakav je bio vidic,nikad ne bude kapiten.
setite se samo kako je klinsman 2006 pred samo SP sklonio kana sa gola i postavio lemana.2002 ih je kan maltene sam odveo u finale.takvog igraca skloniti sa gola pred SP u sopstvenoj zemlji.to je za srbe neshvatljivo.
meni se svidja sto je krstajic citavu karijeru igrao u nemackoj i verovatno prihvatio dosta njihove filozofije.to se vidi i po sastavu spiska gde je primetno dosta mladih igraca sto je tipicno za nemce,da uvek forsiraju nove mlade snage.
dakle,manje kukanja unapred,vise vere i bice kako bude.

Lažni puritanci

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca
(marko, 19. mart 2018 21:10)

A možda tebe da uzmu za kapitena. Ti živiš u manastiru, redovno se moliš i pričešćuješ, svoj život živiš u skladu sa hrišćanskim vrednostima...

Вељко

pre 6 godina

Ovde mnogi komentarišu,a ne razumeju se u sportsku tematiku.
Kapiten je promenjen,jer verovatno doskorašnji(Ivanović)neće biti standardan u prvih 11.
Po meni je ispravno što je to urađeno sada,nego pred sam turnir.
Sa igračke strane,takođe smatram da je odluka ispravna.
Bane nije dobar na mestu štopera i ne znam da li je na tom mestu odigrao par utakmica u celoj karijeri,a za desnog spoljnjeg imamo bolja rešenja.
Ne pljujmo nikog unapred,sačekajmo pripremne utakmice i najvažnije završetak našeg učešća na svetskom prvenstvu za donošenje bilo kakvog suda....
Dotle je sve mlaćenje prazne slame.

Gligorije

pre 6 godina

Pravi potez!!!
Davno sam jos rekao da Bane nije za kapitena!!!Jednostavno nema tu zicu,suvise je fin i nenametljiv za tu ulogu...bravo za Krstajica!!!

milan010

pre 6 godina

Navijam da izgubimo ubedljivo sve prijateljske i da nekako smene ovog "strucnjaka" Krstajica pre SP. Podrska za Baneta, nije ovo zasluzio.

Pera

pre 6 godina

@Nikola,odličan komentar.Nema se šta dodati.Duhoviti smo kao nacija,smejem se na komentar još uvek.Teško je saznanje kada znamo da imamo vrlina kao narod a da smo ovde gde jesmo,na dnu,počev od reprezentacije koja je ustvari cirkus,hoćete da se opkladimo da će
Bane i Matić na neki način bojkotovati reprezentaciju,mislim da genije Krstajić ovim potezom pokazuje koliko je dobar psiholog,strateg,analitičar,mister posebni.😀

joca

pre 6 godina

U trenutku kad sam je cuo zvucala je kao glupa prica ali posle ovog nista nije nemoguce.Odnosi se na to da Stankovic vrsi pritisak da Ivanovic ne ide na SP.Istina je negde izmedju.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović je jedno od najvećih imena u istoriji našeg fudbala.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2004. u Nemačkoj.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2007. u Holandiji i to kao kapiten, predvodnik sjajne generacije selektora Miroslava Đukića.
Pobednik nad reprezentacijom Nemačke na Svetskom prvenstvu FIFA u Južnoj Africi 2010.

Da se razumemo

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim
(mladići borovi, devojke jele)

Da se razumemo, neko ko napise ovakvu glupost ocigledno nije sutnuo loptu ni na poljancetu. O pracenju vrhunskog fudbala da i ne govorim.

PS. A mogao bi i da se podesetis osnova srpskog jezika i pravopisa.

Hesperus

pre 6 godina

Stojke za kapitena! Lozi se na reprezentaciju i stalno bodri ekipu! Vec ima sarenu traku oko gkave, pa bi sada kompletirao stajling za Rusiju. Legenda!

smogovci

pre 6 godina

@bradina
Bas si strucnjak kada ovde ucis ljude da je bod protiv Kostarike kao "kuca", uz postovanje iste , ako to Srbija ne dobije moze komotno kuci odmah .
Samo nemoj da mi repliciras sta su uradili na proslom SP i da danas svi igraju fudbal , molim te .

Daki

pre 6 godina

Sta vi ocekujete da Bane igra i sa 40 godina i ostane kapiten ?

Ljudi on ima 34 godina jos malo puni 35 , koja ozbiljna reprezentacija igra sa igracem preko 33 godina osim golmana ?

Ivanovic je bio dobar igrac ali doslo je i vreme da je i on ostario i da nemoze vise igrati na najbolji nivou !

RS

pre 6 godina

Velika podrska Banetu, coveku koji sigurno moze svakoga pa i ovog tzv selektora da pogleda u oci. Covek koji i kada je bio na vrhuncu slave uvek se odazivao i igrao srcem za Srbiju,ovu generaciju predvodio do mundijala u Rusiji i eto nisu mogli da ga ispostuju jer verujem da su ovo njegove poslednje utakmice za reprezentaciju. Samo bih se zapitao kakvi su to ljudi koji su tako olako prihvatili "odluku Krstajica" da oduzme traku kapitenu i da je njima,sramota velika bice to jedan veliki krah na SP ove reprezentacije.

Youngster

pre 6 godina

Tako je Krle, od starta da vlada hijerarhija. Da se zna ko izvodi penale, ko levi a ko desni korner. Da se ne desi slucaj kao sa Nejmarom i Kavanijem. I zovi Jovica covece, decko je licno Falkao za ovu dvojicu.

Robben

pre 6 godina

Krstajicu ne brini, kad pametnjakovici na sajtovima komentarisu negativno to je znak da ces napraviti nesto. Ovde ima dosta "vrsnih strucnjaka" koji jos zive od mamine i tatine plate ili penzije, bide se u 3 popodne i komentarisu po ceo dan.

Djalma

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41) # Link komentara

Ti znas da odluka nije njegova ali neces da nam kazes cija je.
Svaka cast Krle, svaka cast jer Ivanoviceva forma je katastrofalna evo vec par godina. Po meni i ne zasluzuje poziv u reprezentaciji medjutim treba ga zvati jer je ucestvovao u kvalifikacijama. Takva je praksa mada...rizican je, rizican.

vlada....

pre 6 godina

Za nas definitivno nije Svetsko prvenstvo!!! kolarov kapiten (namerno malim slovima).Sramota!!! Kome on da bude kapiten?On kapiten reprezentacije?
Definitivno naš svaki odlazak na svetsko prvenstvo mora da bude obelezen takvim glupostima i skandaloznim odlukama da mi jednostavno ne zasluzujemo iole malo bolji rezultat???

Ivan Rakovac

pre 6 godina

Ljudi nije problem u tome sto je ulosoj formi da mu se uzme traka... dok god igra u reprezenraciji on je kapiten,ako je u losoj formi nek je na klupi,oduzimanje trakake,a u timu je to je nepostovanje,ponizavanje.. Zamislite Sasi Ilicu da uzmu traku u Partizanu jer nije u formi... Mislim da je Bane zavrsio posle ovaoga sa reprezentacijom,a njegovo iskustvo je potrebno,bolje on nego Nastasic,Mitrovic,Vukovic i sl.

Goran

pre 6 godina

Ja mislim da je ovo skroz ok odluka.
Nije Bane za kapitena. Ipak za to (mesto kapitena ekipe) treba biti malo i drzak, i treba znati podići ekipu kada ne ide, a sve to Kolatov poseduje. Ivanović je dosta pasivan i na terenu, i na konferencijama.

Doberman_80'

pre 6 godina

Srbija do polufinala,videcete ljudi kako se igra fudbal. Najbitnija je hemija a ko je kapiten to je po strani,ovo je samo takticki da se razmrdaju igraci pred SP,logicno je da se udari na kapitena i coveka bez mrlje u karijeri,Bane je svestan da mu vreme prolazi ali i da je ovo za dobrobit ekipe. Bidite uvereni da cemo biti hit prvenstva a vas ljigavci sto pljujete cu pitati za komentar polovinom jula!

Pojasnjenje

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.
(Blue Moon 814, 19. mart 2018 17:00)

Saopstio je. Srecno Krstajicu!

Realno

pre 6 godina

Ne znam samo zbog cega se svi toliko cude? Krstajic je odabrao dva nasa trenutno najjaca igraca (tu je jos Milinkovic-Savic, ali on je jos premlad tjst. neiskusan za kapitena ili zamenika) koji ce sigurno biti u startnoj postavi, Ivanovic nije u nekoj formi i pitanje je da lli ce uopste biti u prvih 11. Ja bih licno samo zamenio ovu dvojicu, znaci Matic kapiten a Kolarov zamenik.

Krle

pre 6 godina

Koja glupost covece uzmes Ivanovicu traku i das je Kolarovu ej Kolarovu,smensa odluka al u skladu sa nasim jadnim reprezentativnim fudbalom jadnici na terenu jadnici pored terena jadnici u foteljama.

doOx

pre 6 godina

Treba da idem na SP u Rusiju, ali kada vidim sta se sve radi, poklonio bih karte nekom drugom... Upravo nam je tako i kako jeste u zivotu, bolje nismo ni zasluzili!! Pored nas samih, niko drugi nam i ne treba za neprijatelja.. P.s. ne bih razumeo odluku ni da je postavljen Matic za kapitena (svaka cast momku, vrlo dobar igrac). Bane nije ovo zasluzio!

Vitamin

pre 6 godina

Hm, to bih i ja uradio. Ili bih ga izbacio iz repke ili bih mu dao da bude kapiten jer psiholoski smatram da ce vise da trci i onda da bude super. Ovako osecam da ne igra 100%, a poseduje kvalitet. To je psihologija a on je takav karakter. Nadam se da je to pozadina... inace nece biti dobro

forest gamp

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
(djuro, 19. mart 2018 17:12)

Jer, da smo izabrali tim iz Juzne Amerike onda bismo sigurno lakse igrali sa Brazilcima. Brazil je bas iz tog razloga izabrao Nemce, jer su oni iz Evrope i imaju isti stil kao i mi i bolje ce se pripremiti za mec sa nama. Brate sta vi pisete...

leBru

pre 6 godina

bane je s godinama postao mlitav,nekako providan,anemican...msm da je ovo logicna odluka,kolarov ima izrazitije karakterne osobine kapitena...a takodje je dugo tu kao i bane,u vrhu svetskog fudbala,ima ime i ugled,uziva postovanje u tom svetu.

Milioner

pre 6 godina

Mi smo takva drzava i pomirite se sa tom činjenicom. A ironija je sto polovina, ma vise od polovine komentatora ovde sto brani Baneta su pljuvali i pricali sve i svasta o njemu. Sad kao Bane je nas spasitelj jedini se borio za rep. I tvrdim ,da imam vremena, i da vracam komentare po nikovima bi nasao gnusne reci upucene Banetu od istih koji ga sad brane. Prevrtljiv je FSS, ali ni mi smrtnici nismo bolji. Jos jednom, samo hocu da kazem da smo kao nacija, drustvo i pojedinci jedne velike banane. I uopste nije bitno ko je kapiten, niti je ovo prvenstvo bitno. Uzimamo 4 boda i ne prolazimo. Optimistican sam.

Oliver Kosta

pre 6 godina

I dopada mi se i ne dopada mi se sve ovo. Banetovo je proslo i najbolje bi bilo da se Krstajic zahvalio njemu i Kolarovu. Ni ovo nije lose postoji zelja za promenom sto nam i jeste potrebno ali Kolarov kao kapiten je bezveze. Kolarov igra bezveze za reprezentaciju vec godinama a Bane je istrosen. To su dva igraca koje ne treba voditi a ako ih i povedemo da budu na klupi i da se posle Svetskog oproste ali sve mi izgleda da ce Kolarov da nas predvodi u sledecim kvalifikacijama sto je isto bezveze. Matic kapiten i podmladjivanje reprezentacije totalno. Bili smo prvaci sveta 2015. Neko je mozda zaboravio? I koliko igraca igra u reprezentaciji? Zivkovic,Maksimovic,Veljkovic...
I to vise greju klupu...

milanche

pre 6 godina

ako može neko ko je igrao fudbal da mi objasni u čemu je poenta sa tim fenomenom kapitenska traka ,jel prima veću platu ,jel osim što dogovara s sudijom čija je lopta i prima neki pehar ,jel ima još nešto ...što se diže tolka frka ko da je nešto bitno...

Baba Stanojka

pre 6 godina

"Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao."

Znaci Bane je stao? Nisam znao za to.

Onda je ok dati traku Kolarovu.

Balkanski spijun

pre 6 godina

Kolarov je vec bio kapiten, do utakmice u Makedoniji I poraza koji nas je kostao plasmana u tim kvalifikacijama... trebao je da stavi traku Maticu I cao

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@vujaklija, kolokvijalni izraz za učestalu i tvrdoglavu upotrebu opštih mesta. Nadam se da sam jasniji, svako dobro i sportski pozdrav.

slaviša šmigič

pre 6 godina

naredbe došle sa vrha fss ovde je krstajič samo lutka. nema svojeg ja poput muslina koji nije dozvoljavao da mu menađeri i tatini sinovi sastavljaju reprezentaciju.

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41)

Uz dužno poštovanje, ali kako ti znaš da nije? Poznaješ Krstajića lično, upoznat si sa odnosima u Savezu iz prve ruke? Ne razumem...Novozelanđani su napravili uspeh tako što se Savo Milošević izborio da se Paunu niko ne meša u sastav tima...Krstajić nije dugo ostao u "Đurinom" Partizanu iz sličnih razloga...ti Semberci znaju da zastupaju svoje JA, pri tom je Krstaja dugo vremena proveo u Nemačkoj....

GLADIJATOR

pre 6 godina

Sve SPORE igrače (Ivanović, Kolarov, Mitrović 1, Mitrović 2, Ljajić, Tadić,...) ne treba ni pozivati na pripreme ,
jer na svetskom prvenstvu dalje idu timovi sa BRZIM igračima ,
koji imaju KONDICIJU da pretrče po 11 km, na TRI utakmice za 8 dana !!
Fudbal je postao gladijatorska igra za stotine miliona evra ,
a ne za reakreativce koji pretrče 7-8 km i posle piju pivo.

metla bre

pre 6 godina

Auuuuh,koliko komentara bravo B92!Umete da pogodite sa vescu!Bode oci sto su odjednom vecina podrske bivsem a pljuvanje po sadasnjem kapitenu!Ko ce vama narode da udovolji?Toliko "kontrasa" jos nisam doziveo!Sad odjednom zal za Banetom a do juce ga isterivali iz reprezentacije!Sram vas bilo,more metla da radi i za vas!Svi bre selektori,doktori,eksperti, sacuvaj me Boze!?Lepo rece covek da su to interne stvari unutar ekipe.Baneta gledamo na slikama treninga,ne oglasava se,cuti,pa sto ste se vi onda zauzeli!Pustite ljude da rade i odlucuju kako oni hoce i znaju.Nase je da navijamo,upalimo TV gledamo,ili ga ugasimo i ne gledamo!Kao da ce te nesto promeniti svojim frustrirajucim komentarima,e bas svasta!Sto onda nisu vratili Muslina,imao je veliku podrsku u komentarima,i jos ga neki spominju!Autogol komentarima,a vi samo kuckajte minuse i pluseve,to vam je sad u modi!Zdravo nema vise a Bane vredno trenira,cak rame uz rame sa toboze "konkurentima" za parce trakice!Sve mi se cini da je i sadasnji kapiten blizu penzije,zar ne vidite!?

Black

pre 6 godina

Vi koji pricate pripreme sa dva africka tima kakve to ima veze sa kim se pripremamo pa jel se igra Svetsko prvenstvo sto moze da idu u knock out fazu i africki timovi nego samo omlazavate da bi nesto napisali...neigra se evropsko prvenstvo sa samo timova iz evrope a maroko je odlicna ekipa a da nepricamo za nigeriju koja je pre nekoliko meseca tukla argentiniju onda ajde da se merimo sa timom koji je tuko jednu argentiniju koja predstavlja mozda najbolju sredinu i napad momentalno na svetu

Costa rica dolazi rutinski samo da se neuplase nasih

U kvalifikacijama smo igrali 10 utakmica sa evropljanima dovoljno za jednu svajcarsku motiv mora da nam bude da pobedimu malu albaniju a to mozemo uz disciplinu i pas igrom malo presing na pocetkom i po bokovima visoke lopte veci smo od njih

Onda se igra treci mec protiv velikog brazila koji mora da se napadaju i ne sme da im se dozvoli da igraju nego odmah presing kao nemci kad su zgazili al mozda nam se i uklopi da igramo nereseno ili cak da izgubimo ako bi izbegli nemce u knock out fazi bolje protiv svedjana naprimer nego sa svabama

Pozdrav svim dobrim ljudima

milens

pre 6 godina

secam se ne tako davno stotine komentara da se bane supendira iz reprezentacije, e sad se digla frka sto nije kapiten, kao jedini od 6.876.987. ovdasnjih ljudi, koji se naravno bolje razumeju u fudbal od krstajica, kazem da je to odluka selektora, njegov posao-njegova odluka, ende

Komsija

pre 6 godina

Konacno pravi potez... hvala Krstajicu za ovo.
Zrelo je da se dogodi vec dve godine unazad... ali evo konacno dodje i to na red.

Hvala Ivanovicu za sve, svaka mu cast za karijeru ali ne moze reprezentacija da bude utesna ustanova. On ne da nije za prvu postavu... nego je sumnjiv i za klupu. Ali dobro... da ne budemo sad previse ostri.
Za kapitena nikad nije bio... da ne govorim zasto.

Boj@n

pre 6 godina

Koliko ga god mnogi pljuvali Kolarov je ovo zaslužio, uvjek se borio i bio tu za reprezentaciju, covjek je velika srbenda, jos dugo necemo imati takvog lijevog beka. Matic ga zasluženo naslijedjuje. Vjerovatno Krstajic ne vidi Baneta u prvih 11,i to je na mjestu jer je prespor , po meni najbolja opcija Milenkovic.

Jack Sparrow

pre 6 godina

Prava odluka jer pitanje je da li ce Bane i igrati startnu,mozda zbog iskustva ali imamo stopere u boljoj formi-Veljkovic,Tosic takodje mislim sa bi bilo bolje i da je Matic dobio kapitensku ali verovatno bi to bila i uvreda prema Kolarovu tako da svaka cast na potezu i takodje svaka cast na dovodjenju Rastavca u strucni stab,pravi se dobra ekipa svuda.

Gligorije

pre 6 godina

Pravi potez!!!
Davno sam jos rekao da Bane nije za kapitena!!!Jednostavno nema tu zicu,suvise je fin i nenametljiv za tu ulogu...bravo za Krstajica!!!

Steva_S.Pazova 78'

pre 6 godina

Ljudi dizacete Mladena Krstajica u zvezde posle svetskog prvenstva,zivi bili pa videli! Sve ovo se radi sa namerom i on to zna najbolje! Pozdrav

Prava ekipa

pre 6 godina

Uigrati sastav (4-1-4-1): Stojković - Kolarov, Nastasić, Maksimović, Ivanović - Matić - Tadić, Ljajić, SMS, Živković - Mitrović.

Nakon SP sve više gurati mlade bekove (levo: Ristić, Nastić, Filipović, Antonov ili Bogosavac, desno: Gajić, Petković ili Golubović) i eventualno golmana (Rajković, Vanja Milinković-Savić).

Na SP makar proći grupu, u Ligi Nacija izdominirati u našem rangu, pa napasti ozbiljan plasman na EP 2020. godine.

Lažni puritanci

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca
(marko, 19. mart 2018 21:10)

A možda tebe da uzmu za kapitena. Ti živiš u manastiru, redovno se moliš i pričešćuješ, svoj život živiš u skladu sa hrišćanskim vrednostima...

leBru

pre 6 godina

bane je s godinama postao mlitav,nekako providan,anemican...msm da je ovo logicna odluka,kolarov ima izrazitije karakterne osobine kapitena...a takodje je dugo tu kao i bane,u vrhu svetskog fudbala,ima ime i ugled,uziva postovanje u tom svetu.

Djalma

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41) # Link komentara

Ti znas da odluka nije njegova ali neces da nam kazes cija je.
Svaka cast Krle, svaka cast jer Ivanoviceva forma je katastrofalna evo vec par godina. Po meni i ne zasluzuje poziv u reprezentaciji medjutim treba ga zvati jer je ucestvovao u kvalifikacijama. Takva je praksa mada...rizican je, rizican.

Dr Haus

pre 6 godina

Nije to slucajno...teraju Baneta u penziju,samo sam mislio da ce Grujic biti kapiten a Radonjic zamenik...jedini koji je podrzao Muslina je Bane...pametnom dosta...

Doberman_80'

pre 6 godina

Srbija do polufinala,videcete ljudi kako se igra fudbal. Najbitnija je hemija a ko je kapiten to je po strani,ovo je samo takticki da se razmrdaju igraci pred SP,logicno je da se udari na kapitena i coveka bez mrlje u karijeri,Bane je svestan da mu vreme prolazi ali i da je ovo za dobrobit ekipe. Bidite uvereni da cemo biti hit prvenstva a vas ljigavci sto pljujete cu pitati za komentar polovinom jula!

Pojasnjenje

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.
(Blue Moon 814, 19. mart 2018 17:00)

Saopstio je. Srecno Krstajicu!

bradina

pre 6 godina

Prvo da razgranicim:
a) nista znacajno i bitno se ne menja u timu, ko je kapiten,zna se ko drzi
konce igre u timu,
b) pomirimo se da je sam odlazak direktno reprezentacije direktnona SP
veliki uspeh,ne zanosimo se nekim novim "cudesima",vreme radi za njih i
za nas,
c) grupa nam je jaka,pa svaki osvojen bod bio bi ko kuca,ipak smo dosli iz 4
sesira,
d) ostavite se "selektovanja",imamo selektora,kakav takav je - nas
je,podrzimo ga i njegov izbor,(ionako niste voleli Muslina,bar po vecini
komentara),
e) navijajte,nervirajte se ako ne ide,zapamtite da smo ponovo na sceni,a kad
"Novozelandjani" stasaju za novi ciklus porasce nam ambicije,ipak su
bili najbolji na svetu.
f) zaboravite klupske nesuglasice,ovo je reprezentacija Srbije!

Na kraju sta god da urade bicu uz njih u porazu i pobedi!Napred "orlovi" sa stitom ili na njemu odigrajte srcano,hrabro pa sta bude!To je jedino sto za sada zelim od vas,bilo bi mi otuzno da vas nisam gledao na SP,ovako strepecu,radovati se ili tugovati, svejedno, ali cu vas bar gledati i bodriti uzivajuci!Toliko za sada a za kasnije ocekivanja ce mi biti veca jer ce mladim "orlovima" porasti krila,zar ne!?

Youngster

pre 6 godina

Tako je Krle, od starta da vlada hijerarhija. Da se zna ko izvodi penale, ko levi a ko desni korner. Da se ne desi slucaj kao sa Nejmarom i Kavanijem. I zovi Jovica covece, decko je licno Falkao za ovu dvojicu.

Nikola

pre 6 godina

Kolarov je odlican izbor jer ga mladji igraci mogu gledati kao nekog od koga mogu nauciti mnogo o tome kako se ponasati, pogotovo na splavovima.

Вељко

pre 6 godina

Ovde mnogi komentarišu,a ne razumeju se u sportsku tematiku.
Kapiten je promenjen,jer verovatno doskorašnji(Ivanović)neće biti standardan u prvih 11.
Po meni je ispravno što je to urađeno sada,nego pred sam turnir.
Sa igračke strane,takođe smatram da je odluka ispravna.
Bane nije dobar na mestu štopera i ne znam da li je na tom mestu odigrao par utakmica u celoj karijeri,a za desnog spoljnjeg imamo bolja rešenja.
Ne pljujmo nikog unapred,sačekajmo pripremne utakmice i najvažnije završetak našeg učešća na svetskom prvenstvu za donošenje bilo kakvog suda....
Dotle je sve mlaćenje prazne slame.

Dragan

pre 6 godina

@Nikola "Jedan od najvecih profesionlaca koje sam vidio u igrackoj i trenerskoj karijeri,primjer za sve mlade igrace",rekao je Eusebio Di Francesco, trener Rome za Aleksandra Kolarova,ma sta zna on,pitajte vi one sto znaju sve o splavovima!

Daki

pre 6 godina

Sta vi ocekujete da Bane igra i sa 40 godina i ostane kapiten ?

Ljudi on ima 34 godina jos malo puni 35 , koja ozbiljna reprezentacija igra sa igracem preko 33 godina osim golmana ?

Ivanovic je bio dobar igrac ali doslo je i vreme da je i on ostario i da nemoze vise igrati na najbolji nivou !

Goran

pre 6 godina

Ja mislim da je ovo skroz ok odluka.
Nije Bane za kapitena. Ipak za to (mesto kapitena ekipe) treba biti malo i drzak, i treba znati podići ekipu kada ne ide, a sve to Kolatov poseduje. Ivanović je dosta pasivan i na terenu, i na konferencijama.

šip

pre 6 godina

Pretpostavljam da je to zato što neće biti u prvih 11 što je i opravdano, prosto je postao prespor da bi igrao štopera, a za beka još više, Šaćiri i Nejmar bi se prošetali pored njega bukvalno. Basta je trenutno bila opcija na desnom neku. U svakom slučaju, kapa dole što je uvek bio tu za reprezentaciju i što je uvek bio ljudina. Biće odličan motivator i podrška mlađim momcima u Rusiji.

Robben

pre 6 godina

Krstajicu ne brini, kad pametnjakovici na sajtovima komentarisu negativno to je znak da ces napraviti nesto. Ovde ima dosta "vrsnih strucnjaka" koji jos zive od mamine i tatine plate ili penzije, bide se u 3 popodne i komentarisu po ceo dan.

lone

pre 6 godina

Jao bre ljudi dajte malo pamet u glavu. Gde ste vi videli da kapiten sedi na klupi? Nigde...Ali ne, Srbima uvek neka teorija mora da pada na pamet. Ako neko pravi lošu atmosferu oko reprezentacije to ste vi sa svim ovim pljuvanjem. Računi se polažu na kraju, pa ćemo tada i videti ko je bio u pravu.

forest gamp

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
(djuro, 19. mart 2018 17:12)

Jer, da smo izabrali tim iz Juzne Amerike onda bismo sigurno lakse igrali sa Brazilcima. Brazil je bas iz tog razloga izabrao Nemce, jer su oni iz Evrope i imaju isti stil kao i mi i bolje ce se pripremiti za mec sa nama. Brate sta vi pisete...

Vladimir

pre 6 godina

A ko je Mladen Krstajic da smenjuje i postavlja kapitena ekipe? Momak koji je sa trakom predvodio ekipu kroz kvalifikacije sada biva omalovazen. Dobro se zna koliko Bane voli ovu zemlju i koliko je dao za reprezentaciju, a sada mu ovako vracaju treneri bez imena i prezimena i to kada se zna da ce nakon SP u Rusiji zavrsiti reprezentativnu karijeru. Nadam se da ce fudbalska Srbija ustati protiv ovih desavanja i da ce smeti da iznese svoj sud.

bmiles

pre 6 godina

OK razumeli sta kaze "prva strana" ali ja bih sad da se cuje i "druga" po onom iz Rimskog prava:"Audiatur et altera pars".( "da se cuje i druga strana!).
Pa da napravimo zakljucak.Po meni izgleda da je Bane Ivanovic svestan da mu "vreme odzvanja",ili se stvarno nesto krece u glavi selektora i njegovih savetnika da je vreme da se iskristalise prvih 11 gde sudeci po svemu nas "bivsi" kapiten nema mesta.Ove prijateljske utakmice dace odgovor,ali po svemu sudeci ocekujmo oprostaj Ivanovica od reprezentacije!To bi bilo moralno i casno za sve sto je Ivanovic igrajuci za reprezentaciju do sada ucinio!Kolarov jeste pravo resenje,najstariji je,postovan a pritom u zadovoljavajucoj formi sto se vidi kroz rezultate Rome.
Netreba sad vrsiti pritisak na nikog,novi kapiten je objasnio svojom sturom recenicom a mi kao narod uvek ce mo kopati iza brega da vidimo imali nesto sto mirise na "zaveru ili konspiraciju".Takvi smo i tesko se menjamo.Citajuci komentare u to su me uverili.Uvek smo u dilemi,podeli,razmisljanjima cak i kad se ovakve stvari desavaju koje su samo posledica neminovnog.Hvala,Ivanovicu, za sve.Nadam se da je on sam doneo ovakvu odluku,jednostavno jos jedan pravi potez "srcanog i nadasve" postenog igraca koga smo u protekloj deceniji imali, koji je igrao za svoje klubove ili reprezentaciju uvek 100% prema svojim mogucnostima.Ali,kao sto napisah na pocetku da cujemo i drugu stranu,pa da "zakopamo sekire"!

deki neki

pre 6 godina

Stanković je rekorder i bolesno ambiciozan da ga niko ne prestigne, a setite se kako je on Savu izgurao i ima meč više.Jadnik, a Krstajić najveći alkos u Bijeljini. Sramota i Bruka od tzv.selektroa. Glavna ispičutura u BN.

joca

pre 6 godina

U trenutku kad sam je cuo zvucala je kao glupa prica ali posle ovog nista nije nemoguce.Odnosi se na to da Stankovic vrsi pritisak da Ivanovic ne ide na SP.Istina je negde izmedju.

LakiCZV

pre 6 godina

Pa oni sigurno misle kao gde ce kapiten da nam bude igrac Zenita, nego kapiten treba da bude igrac Rome ili Mancestera... Pravda za Baneta! Toliko toga dobrog je godinama radio za reprezentaciju i za Celzi i ovo da mu urade... Da se zna nemam niste protiv Kolarova i Matica, cak sta vise oni su mi jedni od drazih u reprezentaciji, ali stvarno nema smisla ovo... Sportski pozdrav! SRBIJA!!!

Realno

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Anonimus, 19. mart 2018 18:09

Zemljače,batali se ti fudbala,ne ide ti od ruke njegovo praćenje,najblaže rečeno.Subotić ti je poluinvalid,nije igrao godinama a sad bi ga zvao zbog tri utakmice koje je spojio a čovek se sam zahvalio reprezentaciji kad je bio u najboljoj formi.Milenkovića nigde nije bilo čitave polusezone,ni minut nije odigrao jer je realno obično drvo od igrača a sad će možda imati priliku jer mu je kapiten umro i sticajem okolnosti igraće ali je daleko od bilo kog ozbiljnijeg,tj.reprezentativnog fudbala.Na tom mestu ima više od 10-15 boljih igrača od njega.Eto,jedino Jović bi dolazio u obzir ali ne kao treća opcija,već prva ili druga,uz Prijovića jer smo ubedljivo najtanji sa špicevima.On igra u zahtevnoj i vrlo jakoj ligi ali nije najstandarniji,mada često postiže golove ali s obzirom da ima samo 20 godina,može mu se pružiti šansa jer ika kvalitet.

Realno

pre 6 godina

Ne znam samo zbog cega se svi toliko cude? Krstajic je odabrao dva nasa trenutno najjaca igraca (tu je jos Milinkovic-Savic, ali on je jos premlad tjst. neiskusan za kapitena ili zamenika) koji ce sigurno biti u startnoj postavi, Ivanovic nije u nekoj formi i pitanje je da lli ce uopste biti u prvih 11. Ja bih licno samo zamenio ovu dvojicu, znaci Matic kapiten a Kolarov zamenik.

petrovic sasa

pre 6 godina

ovi sto se najvise bune zbog promene kapitena su upravo najbolji primer za,kako se ne ponasati.oni su ustvari ogledalo onog konfliktnog dela naseg naroda kome je vaznije da su oni u pravu u nekoj diskusiji,nego opste dobro drustva.
uopste ne ulazim u to ,dali je odluka ispravna,ali mislim da je bane previse povucen i miran tip za kapitena.to sam oduvek govorio,a mislim i da je greska da obavezno najiskusniji igraci budu kapiteni.tako smo dosli u situaciju da jedan takav lider kakav je bio vidic,nikad ne bude kapiten.
setite se samo kako je klinsman 2006 pred samo SP sklonio kana sa gola i postavio lemana.2002 ih je kan maltene sam odveo u finale.takvog igraca skloniti sa gola pred SP u sopstvenoj zemlji.to je za srbe neshvatljivo.
meni se svidja sto je krstajic citavu karijeru igrao u nemackoj i verovatno prihvatio dosta njihove filozofije.to se vidi i po sastavu spiska gde je primetno dosta mladih igraca sto je tipicno za nemce,da uvek forsiraju nove mlade snage.
dakle,manje kukanja unapred,vise vere i bice kako bude.

Anonimus

pre 6 godina

Tri igraca moraju da imaju mesta na SP.

1. Subotic (Ako zeli uopste da se vrati i da opet zaigra za reprezentaciju) covek je preporodjen,zadnja tri kola je dao gol.

2. Luka Jovic
Ne kazem da treba da bude prvi izbor,ali kao treci napadac moze. Trebace nam sigurno,jos je u strasnoj formi u zadnje vreme.

3. Milenkovic
Ustalio se u startnoj postavi Fiorentine,pocinje svaku utakmicu i mislim da moze da nam znaci pozadi.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako ste se pitali zasto nikada necemo ici na SP bez neke afere, to je kad zarad Kezmana i njegovog fudbalercica otpustite GOSPODINA Slavoljuba Muslina onda mora ovako da zavrsi.

Vitamin

pre 6 godina

Hm, to bih i ja uradio. Ili bih ga izbacio iz repke ili bih mu dao da bude kapiten jer psiholoski smatram da ce vise da trci i onda da bude super. Ovako osecam da ne igra 100%, a poseduje kvalitet. To je psihologija a on je takav karakter. Nadam se da je to pozadina... inace nece biti dobro

mladići borovi, devojke jele

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim, ali, ako su već tu, zbog čega je to, kako je na konferenciji za medije kazao kokezin selektor - "normalna stvar"?

milanche

pre 6 godina

ako može neko ko je igrao fudbal da mi objasni u čemu je poenta sa tim fenomenom kapitenska traka ,jel prima veću platu ,jel osim što dogovara s sudijom čija je lopta i prima neki pehar ,jel ima još nešto ...što se diže tolka frka ko da je nešto bitno...

C.A.Tevez

pre 6 godina

U mojim ocima kao Partizanovca si pao u ocima Krstajicu. Kako te nije sramota i te tvoje nadredjene da oduzimas traku dugogodisnjem kapitenu i coveku za primer koji je svaku utakmicu odigrao istim intezitetom i zeljom kao za Celzi da igra? Pravda za Baniju! Uostalom sve mi je bilo jasno kad su oterali Slavoljuba, ti da si neki covek otisao bi i ti sa njim jer si mu bio desna ruka. Zelim ti 3.poraza u grupi i 0:10 gol razliku. Ma necu ni da vas gledam sad. Valjda cete ovi iz saveza i ti leteti negde carterom, pa da nas Bog pogleda.

Da se razumemo

pre 6 godina

da se razumemo, ni ivanović ni kolarov, što se mene tiče, ne zaslužuju poziv u državni tim
(mladići borovi, devojke jele)

Da se razumemo, neko ko napise ovakvu glupost ocigledno nije sutnuo loptu ni na poljancetu. O pracenju vrhunskog fudbala da i ne govorim.

PS. A mogao bi i da se podesetis osnova srpskog jezika i pravopisa.

Bane

pre 6 godina

(nista o nicemu, 19. mart 2018)

Jeli buraz imaš li ti neki pik na tog Kežmana. Fudbalerčić je drugar je redovan igrač u jednom od 5 timova u Seriji A. Jer kontaš šta to znači kada si redovan igrač u nekom timu koji pretenduje da igra i Ligu Šampiona. Fudbalerčić je bio 3 najbolji igrač na Novom Zelandu. Da je "fudbalerčić" što ga ovi iz Lacija ne prodaju a eto nudili su i do 50 miliona za "fudbalerčića". Smešan si bre ko crtani film. Ili si tu zato što ti Kežman nešto gadno zgrešio pa si udario neki pik na čoveka. Fudbalečić uz Živkovića jedan od najpresektivnijih naših igrača. Ali treba slučati lika koji se zove ništa o niočemu jer fala bogu kompetentan. Videćemo kad na prvenstvu momak bude jedan od naših najboljih igrača ona pretposavljam da tebe i tvoje bisere sigurno nećemo čitati.

Back in Black

pre 6 godina

Da se ne lazemo kada nekom ko je najiskusniji u timu i koji je bio kapiten za vreme kvalifikacija oduzimas traku i pricas kako kao nema nikakvih problema u timu i mala beba vidi da je to laž.Verovatno se Bane pobunio zbog Muslina ili je u pitanju nesto drugi ali da nema problema je laž.Sve ce to da izadje na videlo kada se ode u Rusiju i kada treba da se provede duže vreme zajedno na jednom mestu.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dejan Stanković "rekorder" ne sme biti potisnut na večnoj listi. Krstajić je njegov potrčko. Onda politička podobnost...

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

Kolarov - najnekorisnji i najnegativniji igrac reprezentacije od njenog postanka. Arogantan, beskoristan i veliki kikser. Niko mu ne negira da zna da igra fudbal, ali u reprezentaciji samo pravi stetu.

Kavric

pre 6 godina

Ono malo ekipe i ono malo igre i dobranog zalaganja unistili su menadzeri i kriminalci iz FSS jos Muslinovom smenom! Nije Muslin bio genije,da se razumemo,ali od neprimetnih igraca u Evropi(svaka cast Maticu) napravio je EKIPU koja se izborila za sampionat... Ovakvim potezima samo su je dokusurili!

djuro

pre 6 godina

pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.

lazarlazar

pre 6 godina

Ko si ti Mladene Krstajicu odlucujes ko ce da bude kapiten??? Bane je nas najbolji igrac zadnjih 10 godina i primer dobrog i porodicnog coveka koji nema ni jedan jedni skandal u svojoj karijeri... definitivno kod nas ne moze bez skandala, ja ne znam ni za jedan jedini primer da se par meseci pred svetsko prvenstvo nekom oduzela kapitenska traka a da nije u pitanju neki skandal ili svadja u timu? Krstajicu idi peci rakiju za bolje i nisi... sram te bilo!!!

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Baš me zanima da čujem objašnjenje. Ovako su se samo po...li po Banetu i njegovom neverovatnom učinku u dresu reprezentacije. Osim ako sam Bane nije rekao da bi voleo da neko drugi bude vođa. Mada zašto bi to tražio ako je tolike turbulentne godine preživeo kao kapiten.

12345567

pre 6 godina

Sad Bane treba da kaže hvala i dovidjenja reprezentaciji. Sigurno se "usijana glava " biti vodja na terenu. To nam je najvažnije. Kako je sve ovo pocemo, ne svidja mi se nista. Prvo, smena Muslina, pa ne ide. Mozda nije Ferguson, ali taj nas je covek odveo na mundijal. A neiskusni Krastajic..... Samo da se ne izblamiramo.

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?
(Skorpion, 19. mart 2018 20:41)

Uz dužno poštovanje, ali kako ti znaš da nije? Poznaješ Krstajića lično, upoznat si sa odnosima u Savezu iz prve ruke? Ne razumem...Novozelanđani su napravili uspeh tako što se Savo Milošević izborio da se Paunu niko ne meša u sastav tima...Krstajić nije dugo ostao u "Đurinom" Partizanu iz sličnih razloga...ti Semberci znaju da zastupaju svoje JA, pri tom je Krstaja dugo vremena proveo u Nemačkoj....

milens

pre 6 godina

secam se ne tako davno stotine komentara da se bane supendira iz reprezentacije, e sad se digla frka sto nije kapiten, kao jedini od 6.876.987. ovdasnjih ljudi, koji se naravno bolje razumeju u fudbal od krstajica, kazem da je to odluka selektora, njegov posao-njegova odluka, ende

Aubameyang

pre 6 godina

Krstajic. Ja razumem da je njemu ovo zivotna sansa. Ali postoje neka moralna nacela i u nekom tamo utopijskom svetu on nikada ne bi prihvatio da bude treber jedne reprezentacije na SP. Zelim mu svu srecu na SP. ali je zaista neozbiljno da neko ovakav bude trener reprezentacije Srbije. Kakva nam je drzava takav nam je i savez.

ATG

pre 6 godina

Pa ako ne postoji problem zasto su menjali Ivanovica. On je bas dobar lik za razliku od ovog manekena. Znaci pred svako prvenstvo se moraju vuci neki potezi koji narusavaju atmosferu.

Ene

pre 6 godina

Moze li me neko podsetiti kako je i zbog cega Krstajic selektor?!
Mislim, nemam nista protiv njega licno, nego samo koji kriteriji su uzeti u obzir?

aco

pre 6 godina

Срамота је шта ради "селектор", односно онај из сенке што кроји списак. Ивановић ће оостати играл са највише одиграних утакмица за Србију икад, и то није довољно за капитенску траку.

Black

pre 6 godina

Vi koji pricate pripreme sa dva africka tima kakve to ima veze sa kim se pripremamo pa jel se igra Svetsko prvenstvo sto moze da idu u knock out fazu i africki timovi nego samo omlazavate da bi nesto napisali...neigra se evropsko prvenstvo sa samo timova iz evrope a maroko je odlicna ekipa a da nepricamo za nigeriju koja je pre nekoliko meseca tukla argentiniju onda ajde da se merimo sa timom koji je tuko jednu argentiniju koja predstavlja mozda najbolju sredinu i napad momentalno na svetu

Costa rica dolazi rutinski samo da se neuplase nasih

U kvalifikacijama smo igrali 10 utakmica sa evropljanima dovoljno za jednu svajcarsku motiv mora da nam bude da pobedimu malu albaniju a to mozemo uz disciplinu i pas igrom malo presing na pocetkom i po bokovima visoke lopte veci smo od njih

Onda se igra treci mec protiv velikog brazila koji mora da se napadaju i ne sme da im se dozvoli da igraju nego odmah presing kao nemci kad su zgazili al mozda nam se i uklopi da igramo nereseno ili cak da izgubimo ako bi izbegli nemce u knock out fazi bolje protiv svedjana naprimer nego sa svabama

Pozdrav svim dobrim ljudima

Blue Moon 814

pre 6 godina

Šta bre interno, nije ovo tvoj privatan klub pa da kriješ za što je smenjen dugogodišnji kapiten, Vi predstavljate ovu zemlju i takve stvari mora da sa saopšte.

max

pre 6 godina

To znači da Ivanović više nije u startnih 11,to je razlog zbog čega mu je oduzeta traka.Moje mišljenje je da kapiten treba da bude Matić.

marko

pre 6 godina

Колико се сећам на задњој утакмици која нам је била битна за пролаз да не беше Банета који је повукао напад од старта из одбране и направио продор ми Русију не би ни видели. При томе је човек увек играо добро за репрезентацију, давао голове ко ниједан други одбрамбени играч на свету, дао више и од неких наших нападача, и сада када су готове квалификације узима му се трака. Селектор још апсолутно није показао, не знамо скоро ни да је жив, и сада када се огласио одмах ова глупост. Бане треба да буде капитен, а чак и да не почиње уткамице на светском првенству онда пред уткамицу поставити неког за капитена.

bgcz

pre 6 godina

Krstajic od juce selektor i odmah neke odluke donosi a ustvari sve radi kako mu kazu. Reprezentacija nije klub pa da ti interno resavas nesto. Ovo je stvar nacije i javnost mora da zna pravi razlog. Nek retardirani kokeza izadje i neka kaze da je bane bodrio zvezdu u sapcu i da je odmah usledila kazna. Nek kaze da je Mazu postavio iz blata,sitnog kriminalca i muljatora da odmah tuzi klub. Bane nikad slovo porotiv navijaca nije rekao,vise je dao repki od kolarova,nikad nije bio ni u jednom skandalu za razliku od kolarova koji nije profil igraca za kapitena. Skandali,razvodi,vanbracna deca,splavovi,brojna opijanja i glupiranja i to sve nikako ne moze da bude primer mladjem igracu koji tek treba da stasa i igra za nas grb.

NebaCar

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ti nisi zasluzio ni da ti puste nepismen komentar

обс

pre 6 godina

Ивановић, то је сјајна фудбалска али људска каријера. Капитен по дефиницији. Искусан (помоћ млађима), ауторитет код судија (у Челсију доминирао годинама уз Дрогбу). Дакле, мора на светско првенство. Састав првог тима може бити овакав или онакав и зависи од : здравственог статуса, форме фудбалера, концепције тактике с расположивим играчким материјалом, противника... Онај ко није у стању да хомогенизује екипу, из ње да добије синергију и резултат не од 100 него од 130% тај не треба да улази у причу о Русији. Коларов је некредибилан фудбалер (не одговоран, нестабилан, непоуздан, бизарно мастилом ишаран), дакле, више деструктиван. Бане треба да буде капитен. Трајно. У одсуству, Душан Тадић (који је после повреде и личне жртве игром у репрезентацији и доприносом репрезентацији жртвовао своју играчку форму јер то је после повреде носа неки други играч). Уопште није тешко бити селектор. Треба само бити поштен и поштовати струку као и у животу.

metla bre

pre 6 godina

Auuuuh,koliko komentara bravo B92!Umete da pogodite sa vescu!Bode oci sto su odjednom vecina podrske bivsem a pljuvanje po sadasnjem kapitenu!Ko ce vama narode da udovolji?Toliko "kontrasa" jos nisam doziveo!Sad odjednom zal za Banetom a do juce ga isterivali iz reprezentacije!Sram vas bilo,more metla da radi i za vas!Svi bre selektori,doktori,eksperti, sacuvaj me Boze!?Lepo rece covek da su to interne stvari unutar ekipe.Baneta gledamo na slikama treninga,ne oglasava se,cuti,pa sto ste se vi onda zauzeli!Pustite ljude da rade i odlucuju kako oni hoce i znaju.Nase je da navijamo,upalimo TV gledamo,ili ga ugasimo i ne gledamo!Kao da ce te nesto promeniti svojim frustrirajucim komentarima,e bas svasta!Sto onda nisu vratili Muslina,imao je veliku podrsku u komentarima,i jos ga neki spominju!Autogol komentarima,a vi samo kuckajte minuse i pluseve,to vam je sad u modi!Zdravo nema vise a Bane vredno trenira,cak rame uz rame sa toboze "konkurentima" za parce trakice!Sve mi se cini da je i sadasnji kapiten blizu penzije,zar ne vidite!?

Andrea Djani

pre 6 godina

Ako je vec trebalo postaviti novog kapitena , to je trebalo da bude Matic . Tada bi svi tu vest pozdravili , a ovako je samo unet nemir u tim , ali kakve veze sa tim ima doktor Mladen .

Wilfred

pre 6 godina

Koliko god da me je Bane izluđivao na nekim mečevima, ipak je čovek dugogodišnji kapiten i ovaj potez selektora je sulud i nepotreban. Srpska posla.

marko

pre 6 godina

Sto ne bismo za kapitena reprezentacije stavili coveka koji ima 3 zene i dva braka i dvoje dece iz tih zajednica i to su sve aktuelne zajednice covek stvarno kma dve zene samo je jedna oficijalna a druga je kao ljubavnica... pravi primer reprezentativca

Hesperus

pre 6 godina

Stojke za kapitena! Lozi se na reprezentaciju i stalno bodri ekipu! Vec ima sarenu traku oko gkave, pa bi sada kompletirao stajling za Rusiju. Legenda!

Zarkovacki Grof

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.

zoka_mip

pre 6 godina

a kolk'o ste pljuvali Baneta po komentarima, a sad kao svi zgrozeni... ne znam ko je gori, ovi sto ovo rade ili moji koji to sve gledamo?!

troll level 100

pre 6 godina

Cemu svrha pripremati se za Svetsko sa Africkim reprzentacijama a one nisu sa nama u grupi.Nema nikakvog plana.Brazilci igraju sa Hrvatima da se pripreme za nas.
(Zarkovacki Grof, 19. mart 2018 17:12)
E Brazilu bas treba priprema za nas haha. Kao da je bitno s kim igramo pripreme kada ne prolazimo grupu 100%

Mladen, fan M.Kitića

pre 6 godina

Šta vi to ljudi radite?
Ccc... Krstajić iz čistog hira oduzeo traku kapitenu? Koji selektor reprezentacije to još radi? Tri meseca pred SP!
Iskreno, posle svega očekujem debakl u Rusiji.

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Menjamo selektora koji nas je odveo na prvenstvo sveta ... menjamo kapitena pred prvenstvo sveta ... daj da zamenimo i učestvovanje , zašto da zauzimamo mesto nekim ozbiljnim ekipama ? Zašto da se brukamo i tamo , u Rusiji , kada to dobro radimo i ovde kod nas ???

lupez

pre 6 godina

Oprosti im Bane neznaju sta rade. Ok nece biti u prvih 11. A sta ako se novi kapiten i zamjenik npr povrijede i ni oni nebudu u prvih 11.

Džoni

pre 6 godina

Ovo je isto kao kada bi Saletu Iliću uzeli traku i dali je nekom ko je standardan u timu! Zna se ko je kapiten pa čak i kada ne ulazi u igru a zamenik neka nosi traku na terenu. Ovo su naša posla! Posle verovatnog debakla(kao i uvek) čitaćemo o svađama, sukobima, nedisciplini i sl.

Exi

pre 6 godina

Bravo Krstajicu, prvi potez ti je fenomenalan, ako nastavis ovako mi bolje da ne idemo. I ti se lego na rudu, a mislio sam da si covek koji ima svoje ja i drzi se nekih principa, Aj u zdravlje...

Bane

pre 6 godina

(Vladimir, 19. mart 2018 17:01)

Koje Mladen Krstajić da nije možda trenutni selektor. Selektor koji bira ko će da mu bude kapten i zamenik. Bane se nije rodio sa trakom na ruci. Možeš misliti nije više kapiten. Pa veruj mi 100 puta bolje je za Baneta jer sad nemora da budu glavni krivac za loše igre ovih na terenu. Uvek je bio 100 puta je već bio stavljen na stub srama. Bolje je biti član kolektiva nego isturni krivac za sve loše što se dešava u ekipi.

Bora

pre 6 godina

Nešto se kuva??? Da je sve ok, imali bi saopštenjeci Baneta... Ovako... Sami zaključite. Čovek iznese kfalifikacije, od poverenja je, odan državi... a, mi ga smenimo, odnosno oduzmemo traku... Ma daj...gde to ima? Da je bilo u dogovoru sa njim, trebao je i on biti na konferenciji... Bože nas sačuvaj...

xxx-F1

pre 6 godina

E sad je DEFINITIVNO. Bane nece i ne moze odigrati jos 4 utakmice za reprezentaciju i postati igrac sa najvise odigranih utakmica. Nema vise mesta za njega na terenu. Velike su sanse da nece ni biti pozvan u prvi tim. Bez oprostaja i oprostajne utakmice. A nije to zasluzio. JEDINA NADA-RASPAD SISTEMA POSLE RUSIJE I POZIV NOVOG TRENERA.

IvchaM

pre 6 godina

Niste ni počeli da se spremate za SP, a već ste uspeli da pravite atmosferu klanova i "situacija u svlačionici". Šta ćete tek u Rusiji da radite?

vujaklija

pre 6 godina

Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.
(jako i do samog kraja, 19. mart 2018 17:18)

opštemestašenje

sta znaci ova rec?

Borky

pre 6 godina

U rep. je uvjek vazilo nepisano pravilo da onaj ko ima najvise nastupa za rep. je kapiten.Jedino logicno objasnjenje za ovo bi mi bilo da Krstajic zeli nekog malo agresivnijeg koji bi uticao na svlacionicu i koji voli malo da podvikne a u Romi je skoro Kolarov imao epizodu gdje se dobro pokazao,dok je Bane sa druge sttane dosta mirniji i povuceniji i ne djeluje kao neko ko ce uci sa saigracem u "sukob".O ovim drugim teorijama zavjere necu ni da razmisljam.

Dragan

pre 6 godina

Kad su promenili selektora koji je odveo reprezentaciju na SP. onda je ovo maciji kasalj. Ovo ce nam drasticno poboljsati igru sigurno. Strasno, strasno.

Sale

pre 6 godina

Krstajiću, ako imaš sina, zovi ga obavezno u reprezentaciju! Nema veze što ima 13 godina, sad ili nikad! Posle SP-a, nećeš biti selektor.

markoni

pre 6 godina

e pa ljudi sad vi razmislite...da li je bolje da smo kao prvi u grupi i sa ekipom koja se borila u kvalifikacijama i u dobroj atmosferi sa muslinom koji je formirao tim koji nije leprsavo igrao,ali je bio prvi u grupi,otisli na mondijal...ili da ovako idemo sada kada se zbog jednog igraca poremetilo i promenilo sve

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Dr Haus Mala životna lekcija: Svaki ali svaki bogovetni put kada neko izgovori/napiše “pametnom dosta” znaj da taj priča bez ikakvih argumenata, priča radi priče, klasično opštemestašenje.

Куј ово и читам

pre 6 godina

Бане ово није заслужио мен' се чини. И зашто је ово било толико важно?

Chicha

pre 6 godina

I eto sve jovo nanovo, deja vu. Od 1990 ovu reprezentaciju prati prokletstvo da kako se priblizava maj/jun mesec i veliko takmicenje atmosfera u timu, strucnom stabu i savezu nikad gora a navijaci nikad vise napaljeniji. I onda usledi bolno otreznjenje. Ivanovic ovo nije zasluzio cak i da je napravio neki neoprostiv prestup jer je hiljadu puta u zadnjih 8 godina kad su svi vrdali i bezali od odgovornosti jedini podmetao svoja ledja i saginjao glavu od sramote na konferencijama za novinare da brani cast nacionalnog dresa kad smo igrali najgore i kad god su nas prasili redom Estonija, Makedonija, Jermenija i slicni. Nazalost sve ovo me podseca na situaciju sa Vidicem pa i Suboticem donekle. Na ovakvim stvarima se tacno vidi ko je karakter od licnosti. A Krstajicu poruka da se ne igra sa ovakvim stvarima i da se uzme u pamet ako zeli da to lici na nesto u Rusiji a ne da bude rastimovana banda kao 2006 u Nemackoj u kojoj je i on ucestvovao i doprineo, za sada mu je jedina pozitivna stvar je to sto su konacno svi igraci koji bi trebali da budu na spisku tu i nema vise menadzerskih padobranaca kao pre a sve ostalo do sad sto je uradio bilo je veoma lose.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@vujaklija, kolokvijalni izraz za učestalu i tvrdoglavu upotrebu opštih mesta. Nadam se da sam jasniji, svako dobro i sportski pozdrav.

Sinisa

pre 6 godina

Prosto je zalosno ko sve komentarise i daje fudbalske opservacije,a vidim ima i onih tipa,Tosic i Veljkovic su u boljoj formi.Trebalo bi da shvatite Bane u najgoroj formi je klasa za nase ostale odbrambene igrace u najboljoj,to je prosto jasno kao dan.Bane,Kolarov,Matic,Sergej i mozda Zivkovic,su igraci visokog nivoa,ovo sve drugo je prosecni nivo svetskog fudbala,i kad neko napise da oni ne zasluzuju da igraju,taj se bas razume u fudbalsku igru.Inace o potezu da se sklanja covek koji je uvek uzdignutog cela izlazio pred narod,kad smo najgore prolazili,covek koji odise ljudkoscu i cascu,a postavlja neko drugi i to pred sam pocetak prvenstva,to moze samo neko ko ima zadnje namere.To je samo odraz drustva u kome zivimo,oni koji daju sve od sebe,ponasaju se ljudski i profesionalno,takvi ne prolaze...

Pera

pre 6 godina

Auu, ‘oce botovi malo da operu stvari, al’ ne ide...Nije ovo vise reprezentacija, vec grupa gradjana okupljena oko zajednickih interesa. Zao mi jedino momaka koji su igrali, trudili se, sanjali i dosegli mundijal. A ono...tuga. Zao mi i nas sto smo bodrili, radovali se, gledali i navijali, al’ dobro, naci cemo mi vec neki Paragvaj, Urugvaj ili Panamu da za njih navijamo...

Cerebrum

pre 6 godina

Puna podrška Banetu! Nije ovo zaslužio. Ovu "gospodu" iz saveza i našeg preiskusnog selektora treba da bude sramota i da im služi na čast.

Laki

pre 6 godina

Ovo liči na priču sa DejanomPetkovićem Pećijem ovde Rambom,kada je bio najbolji igrač i golgeter u Brazilu a nije bio ni rezerva u reprezrntaciji. Ovo nije dobar potez može da utiče na loše raspoloženje i igru reprezentacije. Videće se u ove dve pripremne utakmice.

Nizdis

pre 6 godina

Znaci odmah na okupljanju frka...cemo skidanje kapitenske trake sa igraca koji nije otisao u penziju? Da li toliko nemate mozga da ne razumete da ce to uneti razdor u ekipu?

Урош

pre 6 godina

Бане је увек био ту и излазио пред седмом силом када је било најтеже - порази од Естоније, Македоније, Данске, Грузије... Овај Мундијал је требао да буде круна његове богате каријере.

KozaNostradaus

pre 6 godina

Ono kad daš traku čoveku koji je prodao i reprezentativni dres i Mihailovića na sred Maksimira...kad se setim samo te dijagonale...i to ti je kapiten ? Mlađo, majke ti...IDI BIDNI BEK!

Mali od Bg

pre 6 godina

Sram vas bilo!!! Pa ko jos menja kapitena 2 meseca pred SP?! I to igracinu i vodju kakav je Bane?! I to da bi traku dobio neko kao sto je Kolarov?!

Gospodin Pričalica

pre 6 godina

Branislav Ivanović neće reći reči za ovo što mu rade a godinama je najkorisniji igrač u reprezentaciji. Kolarovu svaka čast za ono u Albaniji, Matić je verovatno najbolji zadnji vezni igrač u Engleskoj, ali je Bane primer momka iz dobre kuće za primer drugima.Matić je još mlad za vođu na terenu ima i za njega vremena. Nemanja Vidić, Dejan Stanković i još nekoliko imena među kojima je i Bane za koje smatram da trebaju dobiti selektorsku stolicu u našoj reprezentaciji. Ovo je nadam se samo kratkotrajna odluka i da će već u Rusiji Bane predvoditi najboljih 11. naše reprezentacije.

smogovci

pre 6 godina

@bradina
Bas si strucnjak kada ovde ucis ljude da je bod protiv Kostarike kao "kuca", uz postovanje iste , ako to Srbija ne dobije moze komotno kuci odmah .
Samo nemoj da mi repliciras sta su uradili na proslom SP i da danas svi igraju fudbal , molim te .

debos

pre 6 godina

Ne mislite valjda da će Bane posle ovoga hteti da igra s ovim dripcima,u Rusiji ili bilo gde? On je častan čovek, koji je danas završio reprezentativnu karijeru, na način koji nije zaslužio.

nosferatu

pre 6 godina

I posle kazu atmosfera je odlicna...lazu breee, atmosfera je ocajna!! Ali mi smo tu tradicionalno odlicni...da pokvarimo sve sto je bilo dobro. I na kraju pozdrav za sve one koji su podrzali smenu Muslina...javite se neznalice posle svetskog prvenstva!!

fenix

pre 6 godina

prvo smena muslina. i postaviti za selektora trenera koji bije bio trener ni fk pekara-a. zatim ovo. kolarov je za sve osim za kapitena. iritantan kao covek. nestabilan. prznica. smeniti kapitena je neodgovorno. nema nista od rezultata u rusiji. maksimalno jedan bod u grupi.

milan010

pre 6 godina

Navijam da izgubimo ubedljivo sve prijateljske i da nekako smene ovog "strucnjaka" Krstajica pre SP. Podrska za Baneta, nije ovo zasluzio.

5. STAR

pre 6 godina

Bane je i dalje za prvu postavu a samim tim treba da ostane kapiten. Ko drugi da bude u prvoj umesto njega? Ima da se poplase ostali bez njega kad/ako bi tako igrali.
To nek se ostavi za naredni ciklus.
A kad je vec uradio to iskusni trener Krstajic onda je trebao Matic da bude kapiten, kao neko ko je nekoliko godina mladji. Kolarov je '85 a Bane '84. Besmisleno!

my way

pre 6 godina

Тако то изгледа када се некоме као први тренерски посао да место селектора.

Boris Banović

pre 6 godina

Bane Ivanović postaje igrač s najviše nastupa u reprezentaciji, a uzima mu kapitensku traku !? Bože, podrži ga , možda zna šta radi !?

Reče čovek i ostade živ

pre 6 godina

Bane , kolarom i Matic ne zasluzuju ni da budu u reprezentaciji.
(milan d, 19. mart 2018 18:17)

Ako Matić ne zaslužuje,kao naš ubedljivo najbolji igrač sa statusom jednog od glavnih igrača u jednom od najboljih klubova na svetu,ko po tebi zaslužuje?! Ajde za Baneta i Kolarova bih i mogao da se složim,da je njihovo vreme prošlo u reprezentaciji ali Matić...

Milos

pre 6 godina

Biti kapiten ne znaci samo najiskusniji ili najstariji, vec i najveci autoritet, smirenost na terenu u spornim situacijama, kliker za igru...Sve sto usijana glava Kolarov (citaj Sinisa Mihajlovic 2.0) nema.

pule

pre 6 godina

Neki đavo uđe u ove naše selektore ljude iz saveza pred veliko takmičenje. Kao da svi sednu za jedan sto i kažu: ajde sad da povučemo neki što gluplji potez. 2006. ustao je Ilija i rekao: znam, pozvaću svog sina koji neće ni igrati, ali biće to dovoljno da me cela nacija zamrzi. Ovi sad smenjuju kapitena koji je realno od svih igrača najviše zadužio reprezentaciju. Plus deluje kao pravi čovek sa pravim pristupom. Stavljaju Kolarova koji je dobar i iskusan igrač, ali kao predvodnik i uzor je dosta diskutabilan. Ali najgore od svega je što selektor neće da kaže zašto.

Djoksa

pre 6 godina

Kolarov. Poznajući njegov temperament ovo znači ili da Ivanović ne igra na SP ili da je klan oko Kolarova postao previše jak. Ili oba. U svakom slučaju ako nisam bio optimista zbog selektora koji nema ni iskustva ni autoriteta, sad tek to nisam jer ovim su potvrđeni moji strahovi.

ma daj

pre 6 godina

@bradina
Kazes Novozelandjani ?
Antonov , Zdjelar , Babic to je vec dosta . Sem Sergeja ostali sede po klupama uglavnom trecerazrednih klubova .
Niko ne igra . Ne razumem kada ce ako ne igraju sa 22, 23 ili 24 godine .
Kada ce da stasaju za SP 2026. ?
Cime se ljudi zanose .

Job Job

pre 6 godina

'ajde da sumiramo sta je sve uradjeno za vreme Kokezinog mandata od smene Muslina (protiv koje nemam nista protiv, jer je igra bila katastrofalna):
1. za selektora izabran covek bez dana radnog iskustva u toj struci, buduci da nisu nikog drugog mogli da nadju
2. izbor africkih ekipa za pripreme iako nemamo u grupi Afrikance
3. odbijanje da se odigra pripremna utakmica sa Argentinom koja bi svakako dobro dosla
4. jos uvek ne znamo kako ce da izgledaju dresovi jer se i to kao i sve ostalo radi u poslednjem trenutku
5. otimanje trake coveku koji toliko toga vec dao reprezentaciji i kojem je ovo poslednje SP
6. izbor igraca za reprezentaciju je i dalje nejasan, da li prednost ima onaj ko redovno igra ili onaj ko cesce greje klupu ili onaj koji ima dosta godina.
... i mnogo toga drugog upucuje da je FSS vrlo neozbiljna institucija, i svako ko se nada prolazu grupe pored veoma jake Svajcarske je naivan.

djoksi

pre 6 godina

Uvek nam se obijalo o glavu to sto na prvenstvo vodimo igrace koji su ostvarili plaman. Uglavnom su bili iscedjeni, van forme ... U drugoj ili trecoj utakmici vise sansi su dobijali bolji u tom trenutku. E sad kad se Bane otpisuje opet mi je krivo. Prvenstveno sto mu je stavljeno do znaja kad se kaze da su svi ravnopravni i da pocinju iz pocetka on ispada malo manje ravnopravan. Moje srce kaze Bane je to ... Razum i nije na njegovoj strani. Moralo je to vise sa stilom i ne samo za njega

slaviša šmigič

pre 6 godina

naredbe došle sa vrha fss ovde je krstajič samo lutka. nema svojeg ja poput muslina koji nije dozvoljavao da mu menađeri i tatini sinovi sastavljaju reprezentaciju.

vlada....

pre 6 godina

Za nas definitivno nije Svetsko prvenstvo!!! kolarov kapiten (namerno malim slovima).Sramota!!! Kome on da bude kapiten?On kapiten reprezentacije?
Definitivno naš svaki odlazak na svetsko prvenstvo mora da bude obelezen takvim glupostima i skandaloznim odlukama da mi jednostavno ne zasluzujemo iole malo bolji rezultat???

GLADIJATOR

pre 6 godina

Sve SPORE igrače (Ivanović, Kolarov, Mitrović 1, Mitrović 2, Ljajić, Tadić,...) ne treba ni pozivati na pripreme ,
jer na svetskom prvenstvu dalje idu timovi sa BRZIM igračima ,
koji imaju KONDICIJU da pretrče po 11 km, na TRI utakmice za 8 dana !!
Fudbal je postao gladijatorska igra za stotine miliona evra ,
a ne za reakreativce koji pretrče 7-8 km i posle piju pivo.

tex

pre 6 godina

Opet počele igrice pred neko veliko takmičenje!? Znao sam. Samo se čekalo da se vidi šta će biti ovog puta! Stariji čitaoci znaju o čemu pričam. E Srbijo...

kon

pre 6 godina

i selektora i kapitena smo promenili nakon uspesnih kvalifikacija.
Mi smo perfekcionisti, trazimo greske i u uspehu, sa ovako ozbiljnim pristupom ocekujem titulu svetskog prvaka

bonba

pre 6 godina

Bane vise nije kapiten, ne razumem ?! Pa da li moze jednom bez ovih igara van terena? O cemu se radi bre ? Jel ne mozemo na jedno veliko takmicenje u fudbalu da odemo kao ljudi ? Ovo daje gorak ukus i ubacuje crv sumnje umesto da se radujemo mundijalu

Никола

pre 6 godina

Није толико битна капитенска трака, колико заступљеност СНС кадрова, селектора и играча. Не могу о именима, јер, не би ми објавили коментар. Ето, зато смо ту где јесмо. Величанствен поздрав за стручњаке који нису никада водили ни један клуб, који не играју ни у својим клубовима и некима који нису били ни собне старешине!

kobac

pre 6 godina

Ovo ima smisla jedino ako Bane neće igrati na SP. A tek bi to bilo besmisleno. Dakle, ovo ima smisla jedino ako je besmisleno. A pošto mi uvek težimo besmislu u svemu, ovo onda itekako ima smisla.

starac Foča

pre 6 godina

Ružno je sve ovo. Kao da neko razdvaja narod i tera navijače od sopstvene reprezentacije. Ne pamtim (a pamtim dugo!) ovako ružnu situaciju! Sram bilo Krstajića, a žao mi igrača koji su, valjda, primorani na ovakva poniženja.

Skorpion

pre 6 godina

Podrska Krstajicu, dokaz da je covek samostalan i da ima svoje "ja".
(Robben, 19. mart 2018 19:53)

Ti si definitivno najnaivniji covek na ovom sajtu, zar je moguce da mislis da je ovo Krstajeviceva odluka ?

Volim i ja vas

pre 6 godina

Potpuno nepotreban, tesko shvatljiv i kontraproduktivan potez.
Ok, ako nije u startnih 11 ni ne moze da bude kapiten, a ako/kad igra treba da nosi traku.
Ne vidim nista pozitivno u ovoj odluci, i bojim se da ce to uticati negativno na atmosferu u ekipi. A samo nam jos to fali.

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada su nam i lađe tonule. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da nas ubedi da će nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća.Bog nam pomogao na SP ali bojim se da će nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

Sremac iz Inđije

pre 6 godina

Meni kao Sremcu svejedno. Moji su oba. Vojčan i Sremskomitrovčan. Otac, Ivanovića je kao igrač bio ljudina i štoper za primer. Imao sam čast da budem na terenu kraj njega.

Pozdrav ljubiteljima fudbala

Nathan

pre 6 godina

Ne razumem odluku jer Bane ima liderske sposobnosti za razliku od Kolarova koji je poznat po splavovima i Matica koji je obican radnik na terenu i samo cuti i igra, nikad nije usao u raspravu sa sudijom i poslednji je koji bi trebalo da bude kapiten.

Istina

pre 6 godina

Ovo je suludo i potpuno nepotreban potez,degradacia Baneta kao igraca i coveka.On je sluzio kao primer borbenosti,profesionalnosti i igranja za reprezentaciju,dok je Kolarov cest gost splavova,komotnijeg zivota i igranja na ler u vecini utakmica,dok Maticu svaka cast.Ovim se verovatno zeli povlacenje Baneta iz reprezentacije,cim bude prestigao Stankovica po broju utakmica i ostavljanje mogucnosti da i njega neko prestigne uskoro,od onih koji se forsiraju,iako ne zasluzuju da igraju za reprezentaciju.Smeniti negog ko je visegodisnji kapiten,bez ikakvog i pravog razloga je cist debilizam.

yoyo

pre 6 godina

Ne dopada mi se ova odluka. Kolarov nije igrac koji ima liderske sposobnosti. Stavise, sklon je nonsalantnom ponasanju i padovima u igri i to moze negativno da utice na ostatak ekipe. Ok, ne mora da bude Bane, ali ovako nije ok.

Vujo

pre 6 godina

Imam velike simpatije za Krstajica ali se duboko ne slazem da se Ivanovicu uzme traka. To mora biti nesto veliko iza brada. Kolarov je odlican igrac al nisam siguran da je pravi voda ni Matic takode dobili su bespotrebne crvene u proslosti.Ivanovic moze i na klupu al traka da ostane kod njega kad igra!Na kraju vodu treba traziti medu mladim igracima kad bude vreme Zivkovic, SMS, Milenkovic,Jovic ....

bokibgd

pre 6 godina

Mora covek da zaradi platu pa makar i ovakvim nebuloznim potezima.Cisto da ne bude toliko ocigledno da se nista ne pita i da sluzi samo kao ikebana na konferencijama za stampu.

Nebojsa

pre 6 godina

Ljudi ovo je Srbija i nemojte se cuditi bilo kakvim odlukama. Kad smo mogli da smenimo selektora koji nas odveo na SP , zato nebi smo smenili kapitena.

fuma

pre 6 godina

Kakve su ovo bolnicke trenerke? Sad i izgledaju kao sto igraju - kao penzioneri.
Uklopili su se u sveopste sivilo.
Bolje da su ostavili Umbro.

maconii

pre 6 godina

ovo je sramota...kompletno sve je sramota vezano za nas fudbal...kolarov tek nije za kapitena,on nikad nije bio lider na terenu...trebao je matica da stavi ako vec menja..matic je pravi lider...prvo smo promenili selektora i postavljen je njegov pomocnik koji nikoga u zivotu nije trenirao i koji se ogradjuje od prethodnog selektora...cini mi se da je bane jos onda imao protiv sto se promenio muslin i da mu je zato oduzeta traka cime zele da ga skartiraju iz reprezentacije,a atmosfera u reprezentaciji je sigurno narusena kao i uvek pred neko veliko takmicenje zato sto se gledaju licni interesi i sujeta.

Krle

pre 6 godina

Koja glupost covece uzmes Ivanovicu traku i das je Kolarovu ej Kolarovu,smensa odluka al u skladu sa nasim jadnim reprezentativnim fudbalom jadnici na terenu jadnici pored terena jadnici u foteljama.

Baba Stanojka

pre 6 godina

"Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao."

Znaci Bane je stao? Nisam znao za to.

Onda je ok dati traku Kolarovu.

Milioner

pre 6 godina

Mi smo takva drzava i pomirite se sa tom činjenicom. A ironija je sto polovina, ma vise od polovine komentatora ovde sto brani Baneta su pljuvali i pricali sve i svasta o njemu. Sad kao Bane je nas spasitelj jedini se borio za rep. I tvrdim ,da imam vremena, i da vracam komentare po nikovima bi nasao gnusne reci upucene Banetu od istih koji ga sad brane. Prevrtljiv je FSS, ali ni mi smrtnici nismo bolji. Jos jednom, samo hocu da kazem da smo kao nacija, drustvo i pojedinci jedne velike banane. I uopste nije bitno ko je kapiten, niti je ovo prvenstvo bitno. Uzimamo 4 boda i ne prolazimo. Optimistican sam.

doOx

pre 6 godina

Treba da idem na SP u Rusiju, ali kada vidim sta se sve radi, poklonio bih karte nekom drugom... Upravo nam je tako i kako jeste u zivotu, bolje nismo ni zasluzili!! Pored nas samih, niko drugi nam i ne treba za neprijatelja.. P.s. ne bih razumeo odluku ni da je postavljen Matic za kapitena (svaka cast momku, vrlo dobar igrac). Bane nije ovo zasluzio!

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović je jedno od najvećih imena u istoriji našeg fudbala.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2004. u Nemačkoj.
Finalista Evropskog šampionata UEFA 2007. u Holandiji i to kao kapiten, predvodnik sjajne generacije selektora Miroslava Đukića.
Pobednik nad reprezentacijom Nemačke na Svetskom prvenstvu FIFA u Južnoj Africi 2010.

Kurta

pre 6 godina

"Selektor reprezentacije Srbije kazao je da je Banatu Ivanoviću sad neposredno saopštio ovo i da se to reševa između njih dvojice."

Sjajna strategija.

Pera

pre 6 godina

@Nikola,odličan komentar.Nema se šta dodati.Duhoviti smo kao nacija,smejem se na komentar još uvek.Teško je saznanje kada znamo da imamo vrlina kao narod a da smo ovde gde jesmo,na dnu,počev od reprezentacije koja je ustvari cirkus,hoćete da se opkladimo da će
Bane i Matić na neki način bojkotovati reprezentaciju,mislim da genije Krstajić ovim potezom pokazuje koliko je dobar psiholog,strateg,analitičar,mister posebni.😀

BrO

pre 6 godina

Sama cinjenica da se kao na traci ponavljaju komentari I da se angazuju botovi za komentarisanje ove vesti me jaaaako plasi... Narode,otvaraj oci,ukljucuj mozak,ne veruj u sve sto procitas!

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa, da sačekamo i to.

steva

pre 6 godina

xaxa !! mi smo kraljevi , majke mi . kaze , "najvaznija nam je atmosfera u timu" , a smenjuje dugogOdisnjeg kapitena par meseci pred SP ? sta se ustvari desava ? nece voditi Baneta na SP , jel to ? jedino to bi bio realan razlog da se Banetu oduzme traka . cak ni to nije normalno , i moralo bi da se uradi ne drugaciji nacin .

123

pre 6 godina

Nevjerovatno je kako mi sami sebi podmećemo nogu, pred svako takmičenje(na koje se ionako jedva plasiramo) kreće da isplivava prljavi veš, dolazimo u situacije da na prvenstvu niko ni sa kim ne priča, stvaraju se klanovi, smjenjuju se selektori, čuda... Je li moguće da smo toliko jadni. Vjerovatno su velike pare u pitanju, jer to je Srbima vrlo bitno. Zato smo i dobri u košarci i vaterpolu.

RS

pre 6 godina

Velika podrska Banetu, coveku koji sigurno moze svakoga pa i ovog tzv selektora da pogleda u oci. Covek koji i kada je bio na vrhuncu slave uvek se odazivao i igrao srcem za Srbiju,ovu generaciju predvodio do mundijala u Rusiji i eto nisu mogli da ga ispostuju jer verujem da su ovo njegove poslednje utakmice za reprezentaciju. Samo bih se zapitao kakvi su to ljudi koji su tako olako prihvatili "odluku Krstajica" da oduzme traku kapitenu i da je njima,sramota velika bice to jedan veliki krah na SP ove reprezentacije.

Oliver Kosta

pre 6 godina

I dopada mi se i ne dopada mi se sve ovo. Banetovo je proslo i najbolje bi bilo da se Krstajic zahvalio njemu i Kolarovu. Ni ovo nije lose postoji zelja za promenom sto nam i jeste potrebno ali Kolarov kao kapiten je bezveze. Kolarov igra bezveze za reprezentaciju vec godinama a Bane je istrosen. To su dva igraca koje ne treba voditi a ako ih i povedemo da budu na klupi i da se posle Svetskog oproste ali sve mi izgleda da ce Kolarov da nas predvodi u sledecim kvalifikacijama sto je isto bezveze. Matic kapiten i podmladjivanje reprezentacije totalno. Bili smo prvaci sveta 2015. Neko je mozda zaboravio? I koliko igraca igra u reprezentaciji? Zivkovic,Maksimovic,Veljkovic...
I to vise greju klupu...

Ivan Rakovac

pre 6 godina

Ljudi nije problem u tome sto je ulosoj formi da mu se uzme traka... dok god igra u reprezenraciji on je kapiten,ako je u losoj formi nek je na klupi,oduzimanje trakake,a u timu je to je nepostovanje,ponizavanje.. Zamislite Sasi Ilicu da uzmu traku u Partizanu jer nije u formi... Mislim da je Bane zavrsio posle ovaoga sa reprezentacijom,a njegovo iskustvo je potrebno,bolje on nego Nastasic,Mitrovic,Vukovic i sl.

klokan

pre 6 godina

Stvaraju se sve pretpostavke da se opet izblamiramo na svetskom prvenstvu, a selektor menja kapitena!?
Selo gori, a baba se češlja.
Selektor početnik...opet se mešetari i lobira po savezu...

Deja vu

pre 6 godina

Evo pocelo je cirkus -smena kapitena/ Bane nije to zasluzio igrao je kada je bilo najteze kada smo bili na dnu borio se uvek davao 100 posto treba ga pustiti jos ove 5-6 utakmice racunajuci i SP - Izbor prijateljskih utakmica cirkus a i ne igramo u Srbiji pitanje zasto?? Videcemo gde igramo zadnju i sa kim? Pogledajte ozbiljnije reprezentacije ! O selektoru savezu - mozda nam se smesi repriza rukometa u hrvatskoj - verujem samo u nase fudbalere nadam se dace sve od sebe srecno

Profesor BG

pre 6 godina

Nije samo problem sto je ovo uradio selektor koji je pocetnik i koji ovakvim potezom, osim sto narusava "hemiju" među igracima, pre svega skrece paznju na sebe i vestacki gradi autoritet. Osnovni je problem sto je reprezentacija iskljucivo zahvaljujuci FSS uopste dosla u ovakvu situaciju da ima selektora pocetnika koji svakako ni iskustveno, niti strucno moze biti bilo kakav autoritet igracima. Veoma los potez koji nema racionalan smisao. Gde nema racionalnog, nema ni pozitivnog rezultata. Ostaje jedino nada da gresim i da ce ovo predstavljati ipak taj "izuzetak od pravila".

Duka Dusko

pre 6 godina

Drugari šta vam nije jasno?Kolarov je stari Kokezin pulen,dolazio je redovno kod njega u caffe "Kontakt" godinama unazad...A zna se kako se Slaviša brine o svim ljudima koji su mu bliski.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@Duka Dusko, nije on dolazio kod njega u i na kafe, nego u bordel Kontakt. Vremena su neuralgična, budimo malo precizni.

marlone

pre 6 godina

@pošto na SP igramo sa jednim timom iz Južne Amerike, jednim iz Srednje Amerike i jednim iz Evrope, najlogičnije je da pripremne utakmice igramo sa dva tima iz - Afrike. Uzevši u obzir da smo nedavno već imali pripremne utakmice sa dva tima iz Azije, ovo je najlogičniji potez našeg stručnog štaba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 19. mart 2018 17:12)
To je strateški potez, jer očekuju da će u osminifinala igrati sa timom iz Afrike ili Azije, pa su sav fokus usmjerili na taj dio takmičenja.

vidim sve

pre 6 godina

Pa dobro je l' smo stvarno zaslužili toliko ponižavanja, kao strastveni zaljubljenici u fudbal, od naših miljenika takozvanih fudbalera i naših takozvanih stručnjaka?! Kako je sad moderno da se kaže vređate nam bre inteligenciju. Zašto se naglašava da je u ekipi sve u redu,vi mislite da smo mi neiskusni navijači?!

Strojimir

pre 6 godina

Nema potrebe govoriti o tome koliko ovakva odluka pokazuje stepen inteligencije njenog autora, ko god da je on. Zajedno da smenom selektora , ovo sada čini već seriju nebuloza , koje pokazuju koliko neozbiljni ljudi vode i državu i FSS.

Kolarova kao kapitena stvarno ne bih posebno komentarisao.

U svakom slučaju, teren ne laže. Sve će se kristalno jasno videti za nekoliko meseci. Pa hajde da sačekamo.

crna ovca

pre 6 godina

Kupio sam karte za utakmicu sa Brazilom na nagovor brata, već počinjem da se kajem...
(lopas, 19. mart 2018 19:42)

Zašto?! Svi su izgledi da će to biti meč sa mnogo golova.

Balkanski spijun

pre 6 godina

Kolarov je vec bio kapiten, do utakmice u Makedoniji I poraza koji nas je kostao plasmana u tim kvalifikacijama... trebao je da stavi traku Maticu I cao

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ostvaren plasman na dva Svetska prvenstva, 2010. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Francuska, Rumunija i Austrija, 2018. smo otišli kao prvi u grupi u kojoj su bili Vels, Republika Irska i Austrija.
Kapiten engleskog, evropskog i svetskog velikana Čelzija.
Osvajač Lige šampiona UEFA 2012. sa Čelzijem.
Osvajač Lige Evrope UEFA 2013. sa Čelzijem, strelac nezaboravnog gola u finalu protiv Benfike u poslednjem minutu drugog produžetka na Amsterdam Areni.
Roberto Manćini i multimilioneri iz Zenita iz Sankt Peterburga su mogli da biraju bilo kog igrača na svetu, a njihov izbor je bio Branislav Ivanović, koji je neprikosnoveni lider u njihovoj odbrani.