Ponedeljak, 19.03.2018.

12:10

Ronaldova renesansa – opklada sa Modrićem je preokrenula sve

Kristijano Ronaldo dominira poslednjih nedelja, postigao je 17 golova u poslednjih mesec dana i razuverio sve da je počeo njegov pad.

Izvor: AK

Ronaldova renesansa – opklada sa Modriæem je preokrenula sve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Knele

pre 6 godina

Zlatnu kopacku osvaja Salah,a mozda i zlatnu loptu,lik je zverina,terorise protivnicke odbrane,on bi bio jedini afrikanac sa tom nagradom posle dugo vremena..

zeder

pre 6 godina

Ronaldo bar osvojio EP, mesi 100 godina da igra ne može ni Copa ameriku da osvoji, bije ih Čile gde stigne.
(kaniđa, 19. mart 2018 17:11)

Bolje i nikad da ne osvoji,nego kao Ronaldo neigranjem u finalu.

adem

pre 6 godina

voleo bih da mi iskreno odgovorite, da li vise volite da dobijete zlatnu loptu kao najbolji igrac godine, ili da klub osvoji ligu sampiona a vi ste bili clan tog kluba? ja licno, a verujem i svako normalan bi voleo da dobije zlatnu loptu. ipak to ostaje zapisano kao tvoja zasluga. toliko o tome da je klub ispred pojedinacne nagrade.

Jumko

pre 6 godina

Interesantan mi je samoprozvani nebeski narod... Za fudbalera koji je oborio toliko rekorda, koji dominira pored Mesija celu deceniju, komentarisu ga da nije ni medju 10 ikada, da je zuba Ronaldo pravi i daleko bolji, da je Mesi 3 koplja iznad itd, a npr Djokovica koji je bas daleko ispod Federera, proglasavaju boljim! Mirno samo, Djokovica sam pomenuo kao najjaci primer, a u isti kos moze i Miljkovic, Sterbik, Milanovic, koji se isto proglasavaju naj ikada u svojim bransama! Ne mogu ni da zamislim da je Ronaldo srbenda sta bi se ovde pisalo o njemu!? Hvala lepo i prijatan dan.

gevara

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sotir, 19. mart 2018 13:25)

Wow a jel vidis sta si napisao, pa on u CL ima golova koliko i Barcelona a vise od mnogih ekipa i to velikih. Samo za primer dao Bajernu prosle godine 5 komada u polufinale, Atleticu 3 gola u 1/4 finala jos Juventusu 2 gola u finale, da ne zaboravim jos protiv PSG 3 komada. Ja razumem da ga ne volis ali treba biti objektivan. I ja ne volim Messija ali on je sjajan igrac iako na SP goleve dao Nigeriji, Bosni i Iranu i bivsoj Jugoslaviji kad je vec bilo 5-1 a on usao sa klupe. Iako je izgubio 3 finala sa Argentinom to ne znaci da je sjajajn igrac jer da ne zaboravimo pricamo igracima koji su postavili takve rekorde da je tesko poverovati da ce neko rusiti te iste

Gratuit

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.
(BojanNS, 19. mart 2018 15:51)

Penaldo je jos gori, osvojio dve zlatne lopte Ramosovom zaslugom, i jednom kada nista nije osvojio ali je Blater produzio glasanje zato sto je penaldo igrao baraz.

hmm

pre 6 godina

(mj23, 19. mart 2018 13:45)

Po cemu je Ronaldo najbolji ikad u zabijanju golova? Ima barem 7-8 igraca koji imaju bolji prosek golova po utakmici od Ronalda, a i Messi je jedan od njih... Mesi je dao vise golova od njega od 2009 godine i u Primeri, i u svim takmicenjima zajedno, a ima i bolji prosek ako gledamo celu karijeru njih dvojice... Ronaldo je u svemu iza Mesija... Ti kazes kako je Ronaldo zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri, a neces da napises da je Ronaldo stariji 3 godine...

Nikola

pre 6 godina

I jedan i drugi su vrhunski igraci to je realnost nekom se svidja Ronaldo nekom Mesi i za obojicu ima argumenata ko je od njih bolji.Mesiju ne Bog dao talenat kakvav niko nije imao pre a ko zna i kad ce u buducnosti biti slican igrac a Ronaldo je sve svojim trudom i radom postigao i po meni je bolji golgeter nego Mesi zato bih uvek vise voleo Ronalda nego Mesija u svom timu.

x

pre 6 godina

@Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?
(Kaka, 19. mart 2018 14:00)
Ronaldo je samo dao 118 golova u MU i to racunajuci prijateljske tekme u sest godina. A u realu za 8,5 godina uvalio 443 gola. U engleskoj se igra grubly a ne nogomet, tu se lome noge, potresi mozga i umiranje uobicajeno.
Gje ces ba Mesija u taj hrkljus, pa mislis li ti da je mesi budala igrat u premier ligi trule kobile, on se igra nogometa i on daje zmijske il intelektualne golcine. Nemoj ba tako usporedjivat englesku ligu jer ta liga malo slabija od srbske i malo bolja od BiH, dok hrvatska liga joj bjezi kvalitetom al finansije i dopinzi uzdizu englesku ligu..

neutralni felsh

pre 6 godina

individualni rekordi su cudo koliko mogu da ne kazu nista. ovako je i mesi u onoj sezoni kad je jurio rekord gerda milera - oborio je rekord ali je klub sve u svemu osvojio krompir. ronaldo ima velike sanse da dobije ovu opkladu, ali real je u opasnosti da ne osvoji nista. jedina preostala opcija im je trnovitog put do finala LS... sa odbranom koja od girone prima tri gola.

CKM

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Damir, 19. mart 2018 15:26)

Jos jedan u nizu dokaza da je Mesi bolji. Imaju isto osvojenih LS,ali u domacem prvenstvu Mesi je mnogo bolji,i tu je razlika. Ne samo da je osvjio,evo vec 6-u titulu dok je Ronaldo u primeri,a Kristiano samo 2,vec je i mnogo puta upravo protiv Ronalda u direktnom okrsaju ponizio Real. KOliko samo kulitnih ponizavanja ,u dva navrata po 3-0 ,zatim 4-0,pa 5-0 ,pa 6-2 ,pa onaj direktni okrsaj u polufinalu LS kad je Mesi zabio onaj cudesni gol na Bernabeu ,slalom za pamcenje.Tu je jos nekoliko briljantnih simultanki kao onaj predzadnji prvenstveni klasiko kad je doneo pobedu u 90-oj za 3-2,polomio citavu odbranu Reala na toj utakmici. Ove sezone iako barca na papiru slabija,bez Nejmara,Dembelea citave sezone, 15 bodova prednosti,mnogo bolje rasporedi svoje golove Mesi,plus sto je i prvi asistent lige. Cesce je tu kad je najpotrebnije .Svaka cast Ronaldu na svemu,ali jednostavno nije nivo Mesija.

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Njegova kretnja je umetnost. Omogucuje mu prostor za savrseno postavljanje, kako u sesnaestercu, tako i van njega. Odnosno kod prijema za sut, dodavanje ili skok. Uvek je na lopti. Ima neverovatan odraz i igru glavom, igra sa obe noge podjednako, strahovito je brz. Kao da je uzalud sto su uvek u njegovoj blizini dva fudbalera. Na kraju se ispostavlja da jeste. Ferguson je bas o tome pricao, govoreci kako Ronaldo ima savrsenu kretnju koja mu omogucava lako postavljanje i egzekuciju. Strasan fudbaler i zao mi je sto ima vec 33 godine. Iako malo vise simpatisem Barselonu i Mesija, Ronaldo je uz Mesija fenomen. Neverovatno.

Amerikanac

pre 6 godina

Mesi je bio na pravom mestu u pravo vreme. Igra u Barseloni u eri kada imaju najbolji tim u istoriji kluba. Pritom su imali i najbolje veznjake, Cavija i Iniestu. Da je Ronaldo igrao sa takvim timom dao bih ne 400, nego 1000 golova. A Mesi kad je toliko igrac, neka malo ode u premijer ligu, jedno 4 sezone, pa cemo da vidimo koliko ce bude dobar tamo.

barca

pre 6 godina

(Igor, 19. mart 2018 13:52)
Druze, ne mogu da se slozim sa tobom.Pokusavas da budes "objektivan", za razliku od CR7 botova kojih je mnogo ovde, neces da kazes ko je bolji pa ih onda "izjednacis" kao vrhunske fudbalere?Postoji velika razlika izmedju njih. Ni ja ni ti nismo neki strucnjaci da diskutujemo o tome, ali kada cujes ljude koji razumeju ovu igru onda mozes da stvoris neku sliku. Jedino saigraci i treneri koji su vodili Ronalda i igrali sa njim mogu reci da je on bolji FUDBALER. Murinjo, Ferguson, Ramos..Ronaldo moze biti jedan od najboljih strelaca, ne napadaca, strelaca samo, egzekutora.Napadac je nesto drugo, ima vecu sirinu.Ne moze najbolji fudbaler stalno da zavisi od saigraca. Na kraju krajeva, Mesi je u konkurenciji sa Maradonom, Peleom..Ronaldo se nikada nije ni pominjao medju ovim velikaniima a po vama ispada da je rame uz rame ili cak bolji od Mesija? Sto znaci da je najbolji svih vremena? Pa, to je jedino on rekao, niko vise. Fudbalsko umece se itekako moze porediti a tu su miljama daleko jedan od drugog.
Najbolje bi bilo staviti ih u dva osrednja kluba. Pri dnu tabele.Tada bi se najbolje videla razlika izmedju njih.Tesko bi se borili za titulu ali Ronaldo se ne bi video,to je sigurno, dok bi Mesi i dalje driblao, razigravao, doduse neke amatere ali videlo bi se koliko doprinose igri.

zvoncekova_biljeznica

pre 6 godina

Da su Real i Barselona privligovani u mnogo cemu ,jesu,pa tako i u vezi tih zlatnih lopti koje su mnogo komercijalizovane u odnosu na pre, i s obrzirom da su ova dvojica rudnici zlata, forsiraju se neretko vise nego sto su zasluzili .Ali ruku na srce Ronalda porediti sa Mesijem mogu samo ostrasceni klinci,ili fudbalske neznalice.Mesi je drugi nivo za portugalca i nema tih argumenata koji ce dokazati suprotno.Razlika je bas ocigledna .Za Ronalda cak ne bih rekao da je extra strelac,jer ja ne pamtim da je i jedan igrac imao toliko lopti kao on.Pa on sutira po 15 puta na utakmici i zabiti 2 ili 3 komada iz toliko sansi i nije neka nauka i umece.Mogu samo zamisliti sta bi radili i koliko zabijali zuba,Anri ,Sevcenko,Batistuta iz najboljih dana kad bi imali ovakvu masineriju od tima iza sebe i toliko lopti.Sto je neko jednom rekao,oni su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola.Toliko od mene.

Damir

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!

bniko

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah
(Nikola, 19. mart 2018 14:33)

Ni ti be znas sta si napisao.

BojanNS

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.

Oseti razliku

pre 6 godina

Kristiano bi veća faca ispao da se kladio da će Real biti prvak La Lige ove sezone, a na da on bude najbolji strelac.
Mesiju su bitni timski trofeji, a Kristianu individualni.
U tome je razlika između njih dvoje.
Neko napisa da je Mesi juče dao 1. gol van 16 m.
Odakle se onda šutiraju slobodni udarci? Sa 11 m? Mesi je dao 6 golova van 16 m ove sezone što je najviše od svih fudbalera koji igraju u Španiji ove sezone.
Mesi je dao 60 golova van 16 m u Primeri, a Kristiano 42.
Toliko o tome.

Ja

pre 6 godina

Joj dobri su mi ovi sto pisu mesi se vraca po loptu. PA RONA SE UVEK VRACA kad je neki prekid ili korner za protuvnicki tim, ali to se izgleda ne racuna u tu mesi vs Ronaldo statistiku.
Smesni ste ko crtani

Kaka

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?

Nikola

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah

Nele

pre 6 godina

"Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...
THE FINAL CUT"
GOAT: El Fenómeno - Ronaldo Luis Nazario de Lima

Namešteno

pre 6 godina

U jednom trenutku ima dva ‘crvena’ igrača sa dvoje leve i desne strane a 6-7 koraka od gola su. Njegov igrač šutne u prostor ispred njih, Ronaldo she brzo dodje do lopte, ona dvojica ‘crvenih’ koji ga prate skoro uz rame ni ne pokušaju da dodirnu loptu, Ronaldu ima vremena čak da se namesti i šutne

Igor

pre 6 godina

Klinacka prepucavanja ko je bolji Mesi ili Ronaldo doslo mi preko glave.Nisu isti tip igraca i zato ne mogu da se porede.Messi igra nekog poluspica ili ofanzivnog vezistu,majstor je,tehnika mu je besprekorna,ima sut,dribling,asistenciju i zabija.Ronaldo je gol igrac,egzekutor,sa veoma dobrom tehnikom,dobrim udarcem sa distance,izvanredan u skoku i igrom glavom,brza prva tri koraka.Znaci obojca imaju pregrst kvaliteta i po neku manu,a ko je od njih dva bolji ne moze se reci jer niti igraju na istoj poziciji,niti im timovi igraju slican fudbal.A razlika je i u tome da je Mesi dobio talenat od boga dok je Ronaldo uspeo zbog svog odricanja,puno rada,discipline i sportskog zivota.Zato prestanite s uporedbama,nepristojno je umanjiti bilo kog od njih dvojce,radje uzivajte dok jos traju jer polako idu ka zalasku karijera.

Kokki

pre 6 godina

citat: "Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda."

Pročitaj koliko Ronaldo ima asistencija za Real. Ima ih preko 100. Taman da ni jedan gol nije dao, samo sa preko 100 asistencija bi legenda kluba...

Negativni

pre 6 godina

(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

A Mančester? To se ne računa? Praviš računicu kako ti odgovara. Fudbal se pre Ovreboa nije igrao? Otkad je 2009 polazna tačka za uporedjivanje a Ronaldo ima iza sebe još nekoliko vrhunskih sezona? Slažem se s tobom da je Mesi bolji igrač, ali ta tvoja matematika je smešna. Igrao je Mesi i pre 2009, pa što to ne uporedjuješ?

Zigzag

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno
(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)zato sto to od 11.mjeseca ne zavisi od njih,ovako su pokrenuli masinu taman pred zavrsincu lige prvaka...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...

Alfa muzjak

pre 6 godina

@Lara
Da,bas smo ljubomorni na "muskarca" koji placa surogat majkama da mu rode decu i skace u zagrljaj Badr Hariju! Evo crkosmo od ljubomore,hahahaha

email

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.
(RF, 19. mart 2018 12:22) od svoja 24 gola, Messi je prvi van 16m postigao juce protiv Bilbaa. Svaka mu cast, ali ispada da igra na poziciji zadnjeg veznog, a to nije tacno, on je napadac.

slatinjanin

pre 6 godina

Sta reci za Salaha onda kad igra sa poluekipom u odnosu na Real I Barsu i gazi. Sto se tice Mesija i Ronalda. Moje skromno misljenje da je Mesi otac fudbala i da glupo pricati i stavljati njegov rad u drugi plan. Kao on je talenat,a Ronaldo radnik. Obojica su krvavi radnici, s tim da je Mesi magija. Kljucni igrac UVEK kada se lomi.

ДрашкоРС

pre 6 godina

Tako je trka za "Trofej Pićići" postala otvorena.

Је ли само мени ово право смијешно! Хахахахаха!

Mikii

pre 6 godina

Penaldo? E kompleksašu jedan...
(Mastermind, 19. mart 2018 12:51)

Zamisli kompleksasa koji odaje priznanje igracu kojeg mrzi? Ne mozes? Ni ja ;)

Larra

pre 6 godina

Ne tempira on formu za LS posebno, voleo bi on da igra dobro tokom cele godine da moze.....ali ne moze.
Nego je LS takmicenje koje njemu odgovara,jer se igra brzo i zna da mu je to glavna prilika za induvidualne nagrade ( koje on najvise zeli ) .
U grupi je on mnogo slabiji,ali onda u nokaut fazi su brze utakmice, timovi se ipak manje poznaju nego u ligi i tu lezi njegova prilika.
Stane ispred gola i ceka lopte ( za koje je pobrinu Modric,Marselo i ostali ) i stigne da umulja gomilu nekih golova,sto glavom, kolenima, nogama... nekad se lopta odbije od njega ..ma cime stigne.
U ligi je vec druga prica i tu treba biti tokom citave sezone mnogo dobar da bi se osvojila liga.
Timovi se dobro poznaju i mnogo je teze iz utakmice u utakmicu odrzati nivo igre.
A koliko puta je RM osvojio ligu u zadnjih deset godina ?
To dovoljno govori o svemu .
Niko ne spori da je dobar golgeter, skok i igra glavom fantasticni,mozda je u tome samo Oliver Birof bio bolji,u sesnaest metara ume brzo da se snadje i to stoji,sto su sve odlike dobrog golgetera.
Potpuno objektivno,nepristrasno sta taj covek ima, osim sto zna da umulja gol i da li je to dovoljno da bude najbolji fudbaler ?
Nema teorijske sanse !

New Jersey

pre 6 godina

(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)
Cirkus i Klub koji ce odbraniti opet LS a Barselona da dostigne rekorde koje drzi Real Madrid,trebace im jedno sto god.

Dario

pre 6 godina

I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 19. mart 2018 12:42)

Pa upravo si sam dao krucijalnu razliku izmedju njih dvojice i razlog zasto je ocigledno u citavom svetu,fudbalsim krugovima,navijacima Mesi ipak smatran boljim,postovaniji je,vise mu dive.Dakle ako tim ne igra,nema lopti za Ronalda,nema ni njegovih golova.Dok Mesi ,ako igra "stuca" ,ne ide sve kako treba,itekako je spodoban ,osim sto zabija kao i Ronaldo,da organizuje igru,razigra saigrace,promeni ritam ,napravi visak kroz slalom ili sl. Mesi je toalni fudbal,Ronaldo samo golgeter.

Sotir

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mesi je najbolji igrac sveta, nije sto sam simpatizer Barse ali Mesi je mnogo stepenika iznad Penalda koji nikad ne bi onako prosao trojicu igraca Celsija kao King Messi u utorak.

Oliver

pre 6 godina

Gerd Miler je u sezoni 1971/72. postigao 40 golova na 34 utakmice.Tadasnja Bundesliga je bila najjaca u Evropi.Toliko o tome ko je najveci golgeter svih vremena - Miler Bombarder!

mj23

pre 6 godina

Kazu daje golove iz penala, a Messi izveo 15 penala manje, a 3 godine mlađi. Dakle cisti mit da puca penale, a Messi ne puca.

Kazu daje golove iz peterca, a zabio je u karijeri vise golova van 16-erca od Messia (ukljucijuci reprezentaciju i Man UTD). Jos jedan mit.

Kazu ne asistira, a najbolji asistent LP-a u povjesti.

Kazu ne zna zabiti gol iz slobodnog udarca, a zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri. Doduse Messi ima dosta bolji postotak, ali zato jer Ronaldo puca slobodnjake i sa 35-40 metara.

Osporavaju mu i osvojeno EP s Portugalom, iako je bio najbolji strijelac i asistent Portugala na EP-u, dok nije masakriran u finalu krvnickim startom. Garantiram da bi i finale odlucuo, da nije polomljen i udaljen 3 mjeseca s terena nakon tog starta.

Bolji je slabijom nogom od Messia, puno vise golova je dao lijevom (nek golove cak sa preko 20 metara slabijom nogom) nego Messi desnom. Bolji je glavom.

Ono u cemu je Messi bolji jest vizija, okretnost, dribling, tehnika. Sto i nije cudno kad se zna da je Ronaldo skoro 190 visok. Ne mozes ocekivati da ima promjenu smjera kao Messi.

Drugim rijecima, nogomet se igra za gol vise, a tu je Ronaldo najbolji ikad. U zabijanju golova.

Marko

pre 6 godina

Ronaldove asistencije su smesni pasovi sa 2 metra kad Modric i Benzema otvore teren najbolji primer zadnja utakmica, mani me tih prica i Suarez ima vise asistencija od Inieste da nije mozda bolji dodavac!? Oni su napadaci naravno da ce imati dosta asistencija kad su blizu golu celo vreme, ali ne mogu da naprave razliku sa svojim pasom kao Mesi, Iniesta, De Brujne...kad je Ronaldo na nekoj bitnoj utakmici imao asistenciju recite mi...na 30 utakmica protiv barse 1 asistencija to vam sve govori...

KD7

pre 6 godina

Neverovano dokle ide ta propaganda ,koliko je jaka pr masinerija tih spanskih giganata. Jedan Salah ove sezone kida u mnogo slabijoj ekipi,nista manje golova nije zabio od Ronalda ili Mesija, vuce taj LFC fenomenalno i o njemu nema ni izbliza toliko tekstova,vesti,velicanja,promovisanja itd. Jedan Kejn takodje igra fenomenalno u mnogo slabijoj ekipi od Reala i zabija kao i Ronaldo,ali ni on nije toliko cenjen.Pa i taj De brujne kida u Cityu realno ,ali ni o njemu se ne prica toliko. Moras biti igrac Reala ili Barselona da bi osvjio zlatnu loptu.Pogotovo tu mislim na glorifikovanje Ronalda koji zaista ,ali realno gledano pertle moze samo vezati Mesiju.Ne volim ja ni katalonce,ali Mesi igra fudbal, pravi je vodja tima,bez njega bi barselona budimo realni bila goli prosek. dok ovaj na zaslugama fenomenalnog tima koji je Real oformio zadnjih godina trpa ,a kad tim stane,nema ga.i jos ga klinci porede sa Maradonom ,Peleom,zubom,Zidanom. Svasta ! Bice velika nepravda ako i ove sezone Ronaldo se nadje u najuzem izboru za zlatnu loptu a ne osvoji npr nista. Salah je def zasluzio pre njega,ali i De brjune,Kejn jer igraju u mnogo slabijim ekipama a imaju iste brojke ako se vec hvatamo za njih.NIkako ne mogu zaboraviti one godine kad je Bayern uzeo sve i nisu dali zlatnu loptu ni Riberiju ni Robenu vec Ronaldu koji citavu godinu trpao spansku boraniju bez ijednog trofeja i ako ponove opet tako nesto,isfuracu se totalno.Salah i Mesi su najveci kandidati za zlatnu loptu!

messi no1

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...

Malboro

pre 6 godina

Dok je bio u onoj krizi pocetkom sezone moj 16 godisnji sin kaze gotov je,godine cine svoje... ja mu tada rekoh "stani,reci to u maju,kada bude trebalo on ce dati svoje" i tako i jeste.Fizicki je toliko dobro spreman da on moze igrati na ovom nivou jos bar tri sezone.

Idiot

pre 6 godina

Nije Modric i opklada , nego je to Zidan koji mu je tačno tempirao formu amu dogovoru sa njim za najpotrebnije, a to je sada u završnici LS !

kales

pre 6 godina

Tek kad se Ronaldo i Mesi penzionisu, i ostanemo samo sa raznim Nejmarima, Mbapeovima i drugim preplacenim klincima shvatice te kakvi ste debili bili sto ste non stop smarali da li je bolji Ronaldo ili Mesi. Razumem ja rivalstvo, to je i dobro za sport, al nekad preterujete bas.

RF

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.

Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.

billzz

pre 6 godina

(napadaj, 19. mart 2018 12:23)

Venger, Kapelo, Konte, Murinjo, Gvardiola, i jos mnogi drugi.. uskoro ce i Zidan kada bude prestao da trenira Real, a i Ferguson je to izjavio jer mu je bio trener u tom trenutku

RoadRunner

pre 6 godina

Najveca Ronaldova nesreca je sto igra u eri Lea Mesija. Trudi se da golovima nadoknadi sve ono ostalo sto Mesi ima ali to prolazi jedino kod navijace Reala.

dexter

pre 6 godina

Jel znate sta je najjace od svega ?Sto je i u toj suvoj ,plitkoj statistici za koju se hvataju kikijevci ,Mesi bolji od Ronalda :) Taj cudesni Mesi je najbolji plej sveta,vec par puta proglasen od strane uglednih casopisa i organizacija ,dakle igrac koji najbolje na svetu razigrava,vuce tim, asistira..I on pored svega toga,stigne zabijati kao i ROnaldo,ustvari vise od njega jer mu je prosek ukupno u karijeri bolji od Ronaldovog :) Dakle,neverovatno !! Uz sve to ,Ronaldo nekako jedva prati Mesija sa tim golovima iako je najveci potrosac loptu u zadnjih 30 godina ,a procenat uspesnosti ni medju 50 :) !! Dakle neverovatno !! Mesi vuce skoro bukvalno sam Barselonu. Bez Nejmara, njegova zamena Dembele tek poceo igrati,Iniesta naravno vise nije onaj stari, i vise je povredjen, Suarezu treba sve vise prilika da zabije i on vuce tu barsu ,igra simultanke protiv Reala,razbije ih po ko zna koji put :),zabije golcinu Atleticu, resi titulu,sam pobedi Chesela ..I rezultat svega je 15 bodova vise,finale kupa a barsa realno na papiru ima slabiji tim ,pre sezone Real bio mnogo veci favorit za sve trofeje . A Ronaldo ? Nigde ga nije bilo kad je ekipa bila u krizi,a sad kad su povratili formu Modric,Kros,Marselo itd,eto ga sa golovima :) Pametnom itekako dosta . Mesi je sa Paulinhom osvojio prvenstvo :) Bez njega reprezentacija ne moze zabiti gol godinu dana,ni na svetsko otici . Ronaldo najbolji ? da,da naravno :)

LuxdeLux

pre 6 godina

Svaka mu cast samo sto je Mesi mnogo više od brojeva i golova na papiru. Oduzmite Ronaldu golove ne bi bio zapazen u nasoj ligi, dok Mesi nebrojano puta najboji igrac na terenu bez gola i asistencije.

napadaj

pre 6 godina

Najveći!

Kad jedan Ser Aleks Ferguson kaže da je najbolji, onda je to to, ostali treneri i obični gledaoci fudbala ne mogu da daju valjan argument protiv toga.

male

pre 6 godina

Koliko negativnih komentara... Sta vam znaci da ga prozivate? Zamislite rodite se u siromastvu kao on, treninrate kao ludi, i iskljucivo samo pomocu svog rada stvorite milione i postanate diskutabilno najbolji igrac sveta, a pola tog istog sveta vas proziva? Ne morate da ga obozavate i smatrate najboljim fudbalerom, ja ga ni ne obozavam ni ne smatram najboljim, ali postujte ga. To je zasluzio.

Stefan

pre 6 godina

Doktor fudbala. Samo totalna neznalica je mogla da misli da je odsvirao svoje. Covek zadnjih godina tempira formu za ovaj deo sezone i to radi savrseno. Fascinantno je da ce ove godine imati bolji individualni ucinak nego prosle, koja je bila savrsena, i ako vec ulazi u godine kada te u fudbalu smatraju starim. I opet se nadje neko da ga osporava, kao on je "samo" golgeter i ne vraca se nazad ko Messi. Pa koliko igraca na svetu igra na istoj poziciji a koliko ih ima makar priblizne brojke? Mozda dva, tri... I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..
Umesto rasprave o tome ko je bolji, treba uzivati u predstavi... Jer jos malo traje, a buduci vrhunski igraci ce biti placip.... kao Nejmar.

Mikii

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.

jel ovo realno?

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno

Beograd

pre 6 godina

Ok opklada ali porediti Ronalda sa Mesijem je presmesno. Covek nije u vezi ne kreira sanse ne organizuje igru nije plejmeker kampuje u 16 metara i ceka da zatrese sa 5-6 metara. Ceo tim igra i pakuje njemu dok Mesi razigrava i igra za tim. I h tom segmentu je Mesi jaci od kako je ovaj dosao u Real. Ali zato Mesi ima trostruko vise titula u Primeri i u Kupu Kralja od 2009 pa ovamo. Ronaldo ima mrsave dve Primere za 9 godina provedenih u Madridu. To je mizerican broj za jednu deceniju a igrao je sa igracima svetske klase za sve to vreme.

Aubameyang

pre 6 godina

Igrac koga ubedljivo najvise ljudi osporavaju... A po meni trenutno najbolji igrac na svetu. Svi znamo da je imao suspenziju, da Real igra ocajno ove sezone u odnosu na proslu... A on je opet rame uz rame sa Mesijem koji je VANZEMALJAC. Mesi jeste skoro pa savrsen fudbaler, ali je i Ronaldo. Ronaldo je masina, pokazatelj koliko rad i disciplina znace u zivotu nas, obicnih smrtnika... Samo takvim radom i zalaganjem mi mozemo da postanemo besmrtni, kao sto ce Ronaldo i MEsi da budu, sigurno. Strasan igrac, jednostavno ima SVE! Dobro, nema sut iz slobodnjaka...

Stefan

pre 6 godina

(RF, 19. mart 2018 12:22)

Izgleda da vi i dalje ne kapirate da Ronaldo igra špica a ne veznog igrača kao Messi i Modrić na primer. Zar nije primarni zadatak špica da daje golove a posle toga dolaze asistencije i kreiranje šansi za saigrače ? Zašto Suarez ne kreira igru ? Pa i pored toga što igra špica Ronaldo je već nakupio 8-9 asistencija u svim takmičenjima. Za razliku od Mesija, Ronaldo u napadau uopšte nema pomoć, već mora sve sam. Šta rade Benzema, Bale i Vaskez ? Ovaj sa druge strane ima Dembelea i Suareza.

viktor

pre 6 godina

Cela poenta penaldove karijere opklade da ce dati golove, sto se nije kladio da ce osvojiti prvenstvo, s kim se on takmici da mi je znati, sa samim sobom, voleo bih da posto je vec prvenstvo reseno da ceo tim odigra za Mesija i tako baci na infuziju Ronalda i njegove botove.

Mastermind

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.
(Mikii, 19. mart 2018 12:26)


Penaldo? E kompleksašu jedan...

Wiht love from NP

pre 6 godina

Meni su ubedljivo najsmesniji ovi komentari da ne treb aporediti Messi-a sa Ronaldom i sta bi Messi radio da igra u napadu? Pa, sta bi Messi radio? STA? 0 golova glavom, nema tu snagu Ronalda, nema tu prodornost, tako da ne bi ni pola golova postizao koliko postize sad. Tacno je da se ne mogu porediti, ali na primer Ronaldo je bio bolji asistent i strelac od Messia u svim prethodnim sezonama Lige Sampiona, koje je najelitnije takmicenje i protiv timova protiv kojih je najteze asistirat i davat golove. Hajde onda vi sto ga nazivate Penaldom, idite u Barsu, Liverpool itd, i ne zivite vise od 25.000dinara mesecno, nego neka vam ta cifra bude na dnevnom nivou od 'tap inova' kao Ronaldu, ako je to tako lako? Hmmm, fudbalski strucnjaci...

Uros

pre 6 godina

1. Mohamed Salah (Liverpul) 28 golova
2. Lionel Mesi (Barselona) 24
3. Edinson Kavani (PSŽ) 24
4. Čiro Imobile (Lacio) 24
5. Hari Kejn (Totenhem) 24
6. Žonas (Benfika) 31
7. Robert Levandovski (Bajern) 23
8. Kristijano Ronaldo (Real M) 22
9. Mauro Ikardi (Inter) 22
10. Serhio Aguero (M. Siti) 21

Mesi je dao 25 a ne 24

Mikii

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.

RF

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.

Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.

napadaj

pre 6 godina

Najveći!

Kad jedan Ser Aleks Ferguson kaže da je najbolji, onda je to to, ostali treneri i obični gledaoci fudbala ne mogu da daju valjan argument protiv toga.

jel ovo realno?

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno

messi no1

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...

Malboro

pre 6 godina

Dok je bio u onoj krizi pocetkom sezone moj 16 godisnji sin kaze gotov je,godine cine svoje... ja mu tada rekoh "stani,reci to u maju,kada bude trebalo on ce dati svoje" i tako i jeste.Fizicki je toliko dobro spreman da on moze igrati na ovom nivou jos bar tri sezone.

Aubameyang

pre 6 godina

Igrac koga ubedljivo najvise ljudi osporavaju... A po meni trenutno najbolji igrac na svetu. Svi znamo da je imao suspenziju, da Real igra ocajno ove sezone u odnosu na proslu... A on je opet rame uz rame sa Mesijem koji je VANZEMALJAC. Mesi jeste skoro pa savrsen fudbaler, ali je i Ronaldo. Ronaldo je masina, pokazatelj koliko rad i disciplina znace u zivotu nas, obicnih smrtnika... Samo takvim radom i zalaganjem mi mozemo da postanemo besmrtni, kao sto ce Ronaldo i MEsi da budu, sigurno. Strasan igrac, jednostavno ima SVE! Dobro, nema sut iz slobodnjaka...

Uros

pre 6 godina

1. Mohamed Salah (Liverpul) 28 golova
2. Lionel Mesi (Barselona) 24
3. Edinson Kavani (PSŽ) 24
4. Čiro Imobile (Lacio) 24
5. Hari Kejn (Totenhem) 24
6. Žonas (Benfika) 31
7. Robert Levandovski (Bajern) 23
8. Kristijano Ronaldo (Real M) 22
9. Mauro Ikardi (Inter) 22
10. Serhio Aguero (M. Siti) 21

Mesi je dao 25 a ne 24

Stefan

pre 6 godina

Doktor fudbala. Samo totalna neznalica je mogla da misli da je odsvirao svoje. Covek zadnjih godina tempira formu za ovaj deo sezone i to radi savrseno. Fascinantno je da ce ove godine imati bolji individualni ucinak nego prosle, koja je bila savrsena, i ako vec ulazi u godine kada te u fudbalu smatraju starim. I opet se nadje neko da ga osporava, kao on je "samo" golgeter i ne vraca se nazad ko Messi. Pa koliko igraca na svetu igra na istoj poziciji a koliko ih ima makar priblizne brojke? Mozda dva, tri... I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..
Umesto rasprave o tome ko je bolji, treba uzivati u predstavi... Jer jos malo traje, a buduci vrhunski igraci ce biti placip.... kao Nejmar.

viktor

pre 6 godina

Cela poenta penaldove karijere opklade da ce dati golove, sto se nije kladio da ce osvojiti prvenstvo, s kim se on takmici da mi je znati, sa samim sobom, voleo bih da posto je vec prvenstvo reseno da ceo tim odigra za Mesija i tako baci na infuziju Ronalda i njegove botove.

RoadRunner

pre 6 godina

Najveca Ronaldova nesreca je sto igra u eri Lea Mesija. Trudi se da golovima nadoknadi sve ono ostalo sto Mesi ima ali to prolazi jedino kod navijace Reala.

Beograd

pre 6 godina

Ok opklada ali porediti Ronalda sa Mesijem je presmesno. Covek nije u vezi ne kreira sanse ne organizuje igru nije plejmeker kampuje u 16 metara i ceka da zatrese sa 5-6 metara. Ceo tim igra i pakuje njemu dok Mesi razigrava i igra za tim. I h tom segmentu je Mesi jaci od kako je ovaj dosao u Real. Ali zato Mesi ima trostruko vise titula u Primeri i u Kupu Kralja od 2009 pa ovamo. Ronaldo ima mrsave dve Primere za 9 godina provedenih u Madridu. To je mizerican broj za jednu deceniju a igrao je sa igracima svetske klase za sve to vreme.

kales

pre 6 godina

Tek kad se Ronaldo i Mesi penzionisu, i ostanemo samo sa raznim Nejmarima, Mbapeovima i drugim preplacenim klincima shvatice te kakvi ste debili bili sto ste non stop smarali da li je bolji Ronaldo ili Mesi. Razumem ja rivalstvo, to je i dobro za sport, al nekad preterujete bas.

male

pre 6 godina

Koliko negativnih komentara... Sta vam znaci da ga prozivate? Zamislite rodite se u siromastvu kao on, treninrate kao ludi, i iskljucivo samo pomocu svog rada stvorite milione i postanate diskutabilno najbolji igrac sveta, a pola tog istog sveta vas proziva? Ne morate da ga obozavate i smatrate najboljim fudbalerom, ja ga ni ne obozavam ni ne smatram najboljim, ali postujte ga. To je zasluzio.

email

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.
(RF, 19. mart 2018 12:22) od svoja 24 gola, Messi je prvi van 16m postigao juce protiv Bilbaa. Svaka mu cast, ali ispada da igra na poziciji zadnjeg veznog, a to nije tacno, on je napadac.

mj23

pre 6 godina

Kazu daje golove iz penala, a Messi izveo 15 penala manje, a 3 godine mlađi. Dakle cisti mit da puca penale, a Messi ne puca.

Kazu daje golove iz peterca, a zabio je u karijeri vise golova van 16-erca od Messia (ukljucijuci reprezentaciju i Man UTD). Jos jedan mit.

Kazu ne asistira, a najbolji asistent LP-a u povjesti.

Kazu ne zna zabiti gol iz slobodnog udarca, a zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri. Doduse Messi ima dosta bolji postotak, ali zato jer Ronaldo puca slobodnjake i sa 35-40 metara.

Osporavaju mu i osvojeno EP s Portugalom, iako je bio najbolji strijelac i asistent Portugala na EP-u, dok nije masakriran u finalu krvnickim startom. Garantiram da bi i finale odlucuo, da nije polomljen i udaljen 3 mjeseca s terena nakon tog starta.

Bolji je slabijom nogom od Messia, puno vise golova je dao lijevom (nek golove cak sa preko 20 metara slabijom nogom) nego Messi desnom. Bolji je glavom.

Ono u cemu je Messi bolji jest vizija, okretnost, dribling, tehnika. Sto i nije cudno kad se zna da je Ronaldo skoro 190 visok. Ne mozes ocekivati da ima promjenu smjera kao Messi.

Drugim rijecima, nogomet se igra za gol vise, a tu je Ronaldo najbolji ikad. U zabijanju golova.

Kaka

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?

Wiht love from NP

pre 6 godina

Meni su ubedljivo najsmesniji ovi komentari da ne treb aporediti Messi-a sa Ronaldom i sta bi Messi radio da igra u napadu? Pa, sta bi Messi radio? STA? 0 golova glavom, nema tu snagu Ronalda, nema tu prodornost, tako da ne bi ni pola golova postizao koliko postize sad. Tacno je da se ne mogu porediti, ali na primer Ronaldo je bio bolji asistent i strelac od Messia u svim prethodnim sezonama Lige Sampiona, koje je najelitnije takmicenje i protiv timova protiv kojih je najteze asistirat i davat golove. Hajde onda vi sto ga nazivate Penaldom, idite u Barsu, Liverpool itd, i ne zivite vise od 25.000dinara mesecno, nego neka vam ta cifra bude na dnevnom nivou od 'tap inova' kao Ronaldu, ako je to tako lako? Hmmm, fudbalski strucnjaci...

zvoncekova_biljeznica

pre 6 godina

Da su Real i Barselona privligovani u mnogo cemu ,jesu,pa tako i u vezi tih zlatnih lopti koje su mnogo komercijalizovane u odnosu na pre, i s obrzirom da su ova dvojica rudnici zlata, forsiraju se neretko vise nego sto su zasluzili .Ali ruku na srce Ronalda porediti sa Mesijem mogu samo ostrasceni klinci,ili fudbalske neznalice.Mesi je drugi nivo za portugalca i nema tih argumenata koji ce dokazati suprotno.Razlika je bas ocigledna .Za Ronalda cak ne bih rekao da je extra strelac,jer ja ne pamtim da je i jedan igrac imao toliko lopti kao on.Pa on sutira po 15 puta na utakmici i zabiti 2 ili 3 komada iz toliko sansi i nije neka nauka i umece.Mogu samo zamisliti sta bi radili i koliko zabijali zuba,Anri ,Sevcenko,Batistuta iz najboljih dana kad bi imali ovakvu masineriju od tima iza sebe i toliko lopti.Sto je neko jednom rekao,oni su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola.Toliko od mene.

Negativni

pre 6 godina

(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

A Mančester? To se ne računa? Praviš računicu kako ti odgovara. Fudbal se pre Ovreboa nije igrao? Otkad je 2009 polazna tačka za uporedjivanje a Ronaldo ima iza sebe još nekoliko vrhunskih sezona? Slažem se s tobom da je Mesi bolji igrač, ali ta tvoja matematika je smešna. Igrao je Mesi i pre 2009, pa što to ne uporedjuješ?

bniko

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah
(Nikola, 19. mart 2018 14:33)

Ni ti be znas sta si napisao.

Nele

pre 6 godina

"Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...
THE FINAL CUT"
GOAT: El Fenómeno - Ronaldo Luis Nazario de Lima

Damir

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!

Kokki

pre 6 godina

citat: "Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda."

Pročitaj koliko Ronaldo ima asistencija za Real. Ima ih preko 100. Taman da ni jedan gol nije dao, samo sa preko 100 asistencija bi legenda kluba...

Oseti razliku

pre 6 godina

Kristiano bi veća faca ispao da se kladio da će Real biti prvak La Lige ove sezone, a na da on bude najbolji strelac.
Mesiju su bitni timski trofeji, a Kristianu individualni.
U tome je razlika između njih dvoje.
Neko napisa da je Mesi juče dao 1. gol van 16 m.
Odakle se onda šutiraju slobodni udarci? Sa 11 m? Mesi je dao 6 golova van 16 m ove sezone što je najviše od svih fudbalera koji igraju u Španiji ove sezone.
Mesi je dao 60 golova van 16 m u Primeri, a Kristiano 42.
Toliko o tome.

Ja

pre 6 godina

Joj dobri su mi ovi sto pisu mesi se vraca po loptu. PA RONA SE UVEK VRACA kad je neki prekid ili korner za protuvnicki tim, ali to se izgleda ne racuna u tu mesi vs Ronaldo statistiku.
Smesni ste ko crtani

slatinjanin

pre 6 godina

Sta reci za Salaha onda kad igra sa poluekipom u odnosu na Real I Barsu i gazi. Sto se tice Mesija i Ronalda. Moje skromno misljenje da je Mesi otac fudbala i da glupo pricati i stavljati njegov rad u drugi plan. Kao on je talenat,a Ronaldo radnik. Obojica su krvavi radnici, s tim da je Mesi magija. Kljucni igrac UVEK kada se lomi.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mesi je najbolji igrac sveta, nije sto sam simpatizer Barse ali Mesi je mnogo stepenika iznad Penalda koji nikad ne bi onako prosao trojicu igraca Celsija kao King Messi u utorak.

dexter

pre 6 godina

Jel znate sta je najjace od svega ?Sto je i u toj suvoj ,plitkoj statistici za koju se hvataju kikijevci ,Mesi bolji od Ronalda :) Taj cudesni Mesi je najbolji plej sveta,vec par puta proglasen od strane uglednih casopisa i organizacija ,dakle igrac koji najbolje na svetu razigrava,vuce tim, asistira..I on pored svega toga,stigne zabijati kao i ROnaldo,ustvari vise od njega jer mu je prosek ukupno u karijeri bolji od Ronaldovog :) Dakle,neverovatno !! Uz sve to ,Ronaldo nekako jedva prati Mesija sa tim golovima iako je najveci potrosac loptu u zadnjih 30 godina ,a procenat uspesnosti ni medju 50 :) !! Dakle neverovatno !! Mesi vuce skoro bukvalno sam Barselonu. Bez Nejmara, njegova zamena Dembele tek poceo igrati,Iniesta naravno vise nije onaj stari, i vise je povredjen, Suarezu treba sve vise prilika da zabije i on vuce tu barsu ,igra simultanke protiv Reala,razbije ih po ko zna koji put :),zabije golcinu Atleticu, resi titulu,sam pobedi Chesela ..I rezultat svega je 15 bodova vise,finale kupa a barsa realno na papiru ima slabiji tim ,pre sezone Real bio mnogo veci favorit za sve trofeje . A Ronaldo ? Nigde ga nije bilo kad je ekipa bila u krizi,a sad kad su povratili formu Modric,Kros,Marselo itd,eto ga sa golovima :) Pametnom itekako dosta . Mesi je sa Paulinhom osvojio prvenstvo :) Bez njega reprezentacija ne moze zabiti gol godinu dana,ni na svetsko otici . Ronaldo najbolji ? da,da naravno :)

billzz

pre 6 godina

(napadaj, 19. mart 2018 12:23)

Venger, Kapelo, Konte, Murinjo, Gvardiola, i jos mnogi drugi.. uskoro ce i Zidan kada bude prestao da trenira Real, a i Ferguson je to izjavio jer mu je bio trener u tom trenutku

Igor

pre 6 godina

Klinacka prepucavanja ko je bolji Mesi ili Ronaldo doslo mi preko glave.Nisu isti tip igraca i zato ne mogu da se porede.Messi igra nekog poluspica ili ofanzivnog vezistu,majstor je,tehnika mu je besprekorna,ima sut,dribling,asistenciju i zabija.Ronaldo je gol igrac,egzekutor,sa veoma dobrom tehnikom,dobrim udarcem sa distance,izvanredan u skoku i igrom glavom,brza prva tri koraka.Znaci obojca imaju pregrst kvaliteta i po neku manu,a ko je od njih dva bolji ne moze se reci jer niti igraju na istoj poziciji,niti im timovi igraju slican fudbal.A razlika je i u tome da je Mesi dobio talenat od boga dok je Ronaldo uspeo zbog svog odricanja,puno rada,discipline i sportskog zivota.Zato prestanite s uporedbama,nepristojno je umanjiti bilo kog od njih dvojce,radje uzivajte dok jos traju jer polako idu ka zalasku karijera.

Marko

pre 6 godina

Ronaldove asistencije su smesni pasovi sa 2 metra kad Modric i Benzema otvore teren najbolji primer zadnja utakmica, mani me tih prica i Suarez ima vise asistencija od Inieste da nije mozda bolji dodavac!? Oni su napadaci naravno da ce imati dosta asistencija kad su blizu golu celo vreme, ali ne mogu da naprave razliku sa svojim pasom kao Mesi, Iniesta, De Brujne...kad je Ronaldo na nekoj bitnoj utakmici imao asistenciju recite mi...na 30 utakmica protiv barse 1 asistencija to vam sve govori...

Idiot

pre 6 godina

Nije Modric i opklada , nego je to Zidan koji mu je tačno tempirao formu amu dogovoru sa njim za najpotrebnije, a to je sada u završnici LS !

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...

KD7

pre 6 godina

Neverovano dokle ide ta propaganda ,koliko je jaka pr masinerija tih spanskih giganata. Jedan Salah ove sezone kida u mnogo slabijoj ekipi,nista manje golova nije zabio od Ronalda ili Mesija, vuce taj LFC fenomenalno i o njemu nema ni izbliza toliko tekstova,vesti,velicanja,promovisanja itd. Jedan Kejn takodje igra fenomenalno u mnogo slabijoj ekipi od Reala i zabija kao i Ronaldo,ali ni on nije toliko cenjen.Pa i taj De brujne kida u Cityu realno ,ali ni o njemu se ne prica toliko. Moras biti igrac Reala ili Barselona da bi osvjio zlatnu loptu.Pogotovo tu mislim na glorifikovanje Ronalda koji zaista ,ali realno gledano pertle moze samo vezati Mesiju.Ne volim ja ni katalonce,ali Mesi igra fudbal, pravi je vodja tima,bez njega bi barselona budimo realni bila goli prosek. dok ovaj na zaslugama fenomenalnog tima koji je Real oformio zadnjih godina trpa ,a kad tim stane,nema ga.i jos ga klinci porede sa Maradonom ,Peleom,zubom,Zidanom. Svasta ! Bice velika nepravda ako i ove sezone Ronaldo se nadje u najuzem izboru za zlatnu loptu a ne osvoji npr nista. Salah je def zasluzio pre njega,ali i De brjune,Kejn jer igraju u mnogo slabijim ekipama a imaju iste brojke ako se vec hvatamo za njih.NIkako ne mogu zaboraviti one godine kad je Bayern uzeo sve i nisu dali zlatnu loptu ni Riberiju ni Robenu vec Ronaldu koji citavu godinu trpao spansku boraniju bez ijednog trofeja i ako ponove opet tako nesto,isfuracu se totalno.Salah i Mesi su najveci kandidati za zlatnu loptu!

Dario

pre 6 godina

I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 19. mart 2018 12:42)

Pa upravo si sam dao krucijalnu razliku izmedju njih dvojice i razlog zasto je ocigledno u citavom svetu,fudbalsim krugovima,navijacima Mesi ipak smatran boljim,postovaniji je,vise mu dive.Dakle ako tim ne igra,nema lopti za Ronalda,nema ni njegovih golova.Dok Mesi ,ako igra "stuca" ,ne ide sve kako treba,itekako je spodoban ,osim sto zabija kao i Ronaldo,da organizuje igru,razigra saigrace,promeni ritam ,napravi visak kroz slalom ili sl. Mesi je toalni fudbal,Ronaldo samo golgeter.

Sotir

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!

ДрашкоРС

pre 6 godina

Tako je trka za "Trofej Pićići" postala otvorena.

Је ли само мени ово право смијешно! Хахахахаха!

Larra

pre 6 godina

Ne tempira on formu za LS posebno, voleo bi on da igra dobro tokom cele godine da moze.....ali ne moze.
Nego je LS takmicenje koje njemu odgovara,jer se igra brzo i zna da mu je to glavna prilika za induvidualne nagrade ( koje on najvise zeli ) .
U grupi je on mnogo slabiji,ali onda u nokaut fazi su brze utakmice, timovi se ipak manje poznaju nego u ligi i tu lezi njegova prilika.
Stane ispred gola i ceka lopte ( za koje je pobrinu Modric,Marselo i ostali ) i stigne da umulja gomilu nekih golova,sto glavom, kolenima, nogama... nekad se lopta odbije od njega ..ma cime stigne.
U ligi je vec druga prica i tu treba biti tokom citave sezone mnogo dobar da bi se osvojila liga.
Timovi se dobro poznaju i mnogo je teze iz utakmice u utakmicu odrzati nivo igre.
A koliko puta je RM osvojio ligu u zadnjih deset godina ?
To dovoljno govori o svemu .
Niko ne spori da je dobar golgeter, skok i igra glavom fantasticni,mozda je u tome samo Oliver Birof bio bolji,u sesnaest metara ume brzo da se snadje i to stoji,sto su sve odlike dobrog golgetera.
Potpuno objektivno,nepristrasno sta taj covek ima, osim sto zna da umulja gol i da li je to dovoljno da bude najbolji fudbaler ?
Nema teorijske sanse !

Jumko

pre 6 godina

Interesantan mi je samoprozvani nebeski narod... Za fudbalera koji je oborio toliko rekorda, koji dominira pored Mesija celu deceniju, komentarisu ga da nije ni medju 10 ikada, da je zuba Ronaldo pravi i daleko bolji, da je Mesi 3 koplja iznad itd, a npr Djokovica koji je bas daleko ispod Federera, proglasavaju boljim! Mirno samo, Djokovica sam pomenuo kao najjaci primer, a u isti kos moze i Miljkovic, Sterbik, Milanovic, koji se isto proglasavaju naj ikada u svojim bransama! Ne mogu ni da zamislim da je Ronaldo srbenda sta bi se ovde pisalo o njemu!? Hvala lepo i prijatan dan.

Mastermind

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.
(Mikii, 19. mart 2018 12:26)


Penaldo? E kompleksašu jedan...

Stefan

pre 6 godina

(RF, 19. mart 2018 12:22)

Izgleda da vi i dalje ne kapirate da Ronaldo igra špica a ne veznog igrača kao Messi i Modrić na primer. Zar nije primarni zadatak špica da daje golove a posle toga dolaze asistencije i kreiranje šansi za saigrače ? Zašto Suarez ne kreira igru ? Pa i pored toga što igra špica Ronaldo je već nakupio 8-9 asistencija u svim takmičenjima. Za razliku od Mesija, Ronaldo u napadau uopšte nema pomoć, već mora sve sam. Šta rade Benzema, Bale i Vaskez ? Ovaj sa druge strane ima Dembelea i Suareza.

LuxdeLux

pre 6 godina

Svaka mu cast samo sto je Mesi mnogo više od brojeva i golova na papiru. Oduzmite Ronaldu golove ne bi bio zapazen u nasoj ligi, dok Mesi nebrojano puta najboji igrac na terenu bez gola i asistencije.

Alfa muzjak

pre 6 godina

@Lara
Da,bas smo ljubomorni na "muskarca" koji placa surogat majkama da mu rode decu i skace u zagrljaj Badr Hariju! Evo crkosmo od ljubomore,hahahaha

neutralni felsh

pre 6 godina

individualni rekordi su cudo koliko mogu da ne kazu nista. ovako je i mesi u onoj sezoni kad je jurio rekord gerda milera - oborio je rekord ali je klub sve u svemu osvojio krompir. ronaldo ima velike sanse da dobije ovu opkladu, ali real je u opasnosti da ne osvoji nista. jedina preostala opcija im je trnovitog put do finala LS... sa odbranom koja od girone prima tri gola.

barca

pre 6 godina

(Igor, 19. mart 2018 13:52)
Druze, ne mogu da se slozim sa tobom.Pokusavas da budes "objektivan", za razliku od CR7 botova kojih je mnogo ovde, neces da kazes ko je bolji pa ih onda "izjednacis" kao vrhunske fudbalere?Postoji velika razlika izmedju njih. Ni ja ni ti nismo neki strucnjaci da diskutujemo o tome, ali kada cujes ljude koji razumeju ovu igru onda mozes da stvoris neku sliku. Jedino saigraci i treneri koji su vodili Ronalda i igrali sa njim mogu reci da je on bolji FUDBALER. Murinjo, Ferguson, Ramos..Ronaldo moze biti jedan od najboljih strelaca, ne napadaca, strelaca samo, egzekutora.Napadac je nesto drugo, ima vecu sirinu.Ne moze najbolji fudbaler stalno da zavisi od saigraca. Na kraju krajeva, Mesi je u konkurenciji sa Maradonom, Peleom..Ronaldo se nikada nije ni pominjao medju ovim velikaniima a po vama ispada da je rame uz rame ili cak bolji od Mesija? Sto znaci da je najbolji svih vremena? Pa, to je jedino on rekao, niko vise. Fudbalsko umece se itekako moze porediti a tu su miljama daleko jedan od drugog.
Najbolje bi bilo staviti ih u dva osrednja kluba. Pri dnu tabele.Tada bi se najbolje videla razlika izmedju njih.Tesko bi se borili za titulu ali Ronaldo se ne bi video,to je sigurno, dok bi Mesi i dalje driblao, razigravao, doduse neke amatere ali videlo bi se koliko doprinose igri.

CKM

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Damir, 19. mart 2018 15:26)

Jos jedan u nizu dokaza da je Mesi bolji. Imaju isto osvojenih LS,ali u domacem prvenstvu Mesi je mnogo bolji,i tu je razlika. Ne samo da je osvjio,evo vec 6-u titulu dok je Ronaldo u primeri,a Kristiano samo 2,vec je i mnogo puta upravo protiv Ronalda u direktnom okrsaju ponizio Real. KOliko samo kulitnih ponizavanja ,u dva navrata po 3-0 ,zatim 4-0,pa 5-0 ,pa 6-2 ,pa onaj direktni okrsaj u polufinalu LS kad je Mesi zabio onaj cudesni gol na Bernabeu ,slalom za pamcenje.Tu je jos nekoliko briljantnih simultanki kao onaj predzadnji prvenstveni klasiko kad je doneo pobedu u 90-oj za 3-2,polomio citavu odbranu Reala na toj utakmici. Ove sezone iako barca na papiru slabija,bez Nejmara,Dembelea citave sezone, 15 bodova prednosti,mnogo bolje rasporedi svoje golove Mesi,plus sto je i prvi asistent lige. Cesce je tu kad je najpotrebnije .Svaka cast Ronaldu na svemu,ali jednostavno nije nivo Mesija.

Oliver

pre 6 godina

Gerd Miler je u sezoni 1971/72. postigao 40 golova na 34 utakmice.Tadasnja Bundesliga je bila najjaca u Evropi.Toliko o tome ko je najveci golgeter svih vremena - Miler Bombarder!

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Njegova kretnja je umetnost. Omogucuje mu prostor za savrseno postavljanje, kako u sesnaestercu, tako i van njega. Odnosno kod prijema za sut, dodavanje ili skok. Uvek je na lopti. Ima neverovatan odraz i igru glavom, igra sa obe noge podjednako, strahovito je brz. Kao da je uzalud sto su uvek u njegovoj blizini dva fudbalera. Na kraju se ispostavlja da jeste. Ferguson je bas o tome pricao, govoreci kako Ronaldo ima savrsenu kretnju koja mu omogucava lako postavljanje i egzekuciju. Strasan fudbaler i zao mi je sto ima vec 33 godine. Iako malo vise simpatisem Barselonu i Mesija, Ronaldo je uz Mesija fenomen. Neverovatno.

Nikola

pre 6 godina

I jedan i drugi su vrhunski igraci to je realnost nekom se svidja Ronaldo nekom Mesi i za obojicu ima argumenata ko je od njih bolji.Mesiju ne Bog dao talenat kakvav niko nije imao pre a ko zna i kad ce u buducnosti biti slican igrac a Ronaldo je sve svojim trudom i radom postigao i po meni je bolji golgeter nego Mesi zato bih uvek vise voleo Ronalda nego Mesija u svom timu.

gevara

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sotir, 19. mart 2018 13:25)

Wow a jel vidis sta si napisao, pa on u CL ima golova koliko i Barcelona a vise od mnogih ekipa i to velikih. Samo za primer dao Bajernu prosle godine 5 komada u polufinale, Atleticu 3 gola u 1/4 finala jos Juventusu 2 gola u finale, da ne zaboravim jos protiv PSG 3 komada. Ja razumem da ga ne volis ali treba biti objektivan. I ja ne volim Messija ali on je sjajan igrac iako na SP goleve dao Nigeriji, Bosni i Iranu i bivsoj Jugoslaviji kad je vec bilo 5-1 a on usao sa klupe. Iako je izgubio 3 finala sa Argentinom to ne znaci da je sjajajn igrac jer da ne zaboravimo pricamo igracima koji su postavili takve rekorde da je tesko poverovati da ce neko rusiti te iste

Zigzag

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno
(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)zato sto to od 11.mjeseca ne zavisi od njih,ovako su pokrenuli masinu taman pred zavrsincu lige prvaka...

New Jersey

pre 6 godina

(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)
Cirkus i Klub koji ce odbraniti opet LS a Barselona da dostigne rekorde koje drzi Real Madrid,trebace im jedno sto god.

Namešteno

pre 6 godina

U jednom trenutku ima dva ‘crvena’ igrača sa dvoje leve i desne strane a 6-7 koraka od gola su. Njegov igrač šutne u prostor ispred njih, Ronaldo she brzo dodje do lopte, ona dvojica ‘crvenih’ koji ga prate skoro uz rame ni ne pokušaju da dodirnu loptu, Ronaldu ima vremena čak da se namesti i šutne

Knele

pre 6 godina

Zlatnu kopacku osvaja Salah,a mozda i zlatnu loptu,lik je zverina,terorise protivnicke odbrane,on bi bio jedini afrikanac sa tom nagradom posle dugo vremena..

BojanNS

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.

Gratuit

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.
(BojanNS, 19. mart 2018 15:51)

Penaldo je jos gori, osvojio dve zlatne lopte Ramosovom zaslugom, i jednom kada nista nije osvojio ali je Blater produzio glasanje zato sto je penaldo igrao baraz.

zeder

pre 6 godina

Ronaldo bar osvojio EP, mesi 100 godina da igra ne može ni Copa ameriku da osvoji, bije ih Čile gde stigne.
(kaniđa, 19. mart 2018 17:11)

Bolje i nikad da ne osvoji,nego kao Ronaldo neigranjem u finalu.

Nikola

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah

Amerikanac

pre 6 godina

Mesi je bio na pravom mestu u pravo vreme. Igra u Barseloni u eri kada imaju najbolji tim u istoriji kluba. Pritom su imali i najbolje veznjake, Cavija i Iniestu. Da je Ronaldo igrao sa takvim timom dao bih ne 400, nego 1000 golova. A Mesi kad je toliko igrac, neka malo ode u premijer ligu, jedno 4 sezone, pa cemo da vidimo koliko ce bude dobar tamo.

hmm

pre 6 godina

(mj23, 19. mart 2018 13:45)

Po cemu je Ronaldo najbolji ikad u zabijanju golova? Ima barem 7-8 igraca koji imaju bolji prosek golova po utakmici od Ronalda, a i Messi je jedan od njih... Mesi je dao vise golova od njega od 2009 godine i u Primeri, i u svim takmicenjima zajedno, a ima i bolji prosek ako gledamo celu karijeru njih dvojice... Ronaldo je u svemu iza Mesija... Ti kazes kako je Ronaldo zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri, a neces da napises da je Ronaldo stariji 3 godine...

Mikii

pre 6 godina

Penaldo? E kompleksašu jedan...
(Mastermind, 19. mart 2018 12:51)

Zamisli kompleksasa koji odaje priznanje igracu kojeg mrzi? Ne mozes? Ni ja ;)

adem

pre 6 godina

voleo bih da mi iskreno odgovorite, da li vise volite da dobijete zlatnu loptu kao najbolji igrac godine, ili da klub osvoji ligu sampiona a vi ste bili clan tog kluba? ja licno, a verujem i svako normalan bi voleo da dobije zlatnu loptu. ipak to ostaje zapisano kao tvoja zasluga. toliko o tome da je klub ispred pojedinacne nagrade.

x

pre 6 godina

@Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?
(Kaka, 19. mart 2018 14:00)
Ronaldo je samo dao 118 golova u MU i to racunajuci prijateljske tekme u sest godina. A u realu za 8,5 godina uvalio 443 gola. U engleskoj se igra grubly a ne nogomet, tu se lome noge, potresi mozga i umiranje uobicajeno.
Gje ces ba Mesija u taj hrkljus, pa mislis li ti da je mesi budala igrat u premier ligi trule kobile, on se igra nogometa i on daje zmijske il intelektualne golcine. Nemoj ba tako usporedjivat englesku ligu jer ta liga malo slabija od srbske i malo bolja od BiH, dok hrvatska liga joj bjezi kvalitetom al finansije i dopinzi uzdizu englesku ligu..

RF

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.

Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.

napadaj

pre 6 godina

Najveći!

Kad jedan Ser Aleks Ferguson kaže da je najbolji, onda je to to, ostali treneri i obični gledaoci fudbala ne mogu da daju valjan argument protiv toga.

Damir

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!

jel ovo realno?

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno

messi no1

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...

viktor

pre 6 godina

Cela poenta penaldove karijere opklade da ce dati golove, sto se nije kladio da ce osvojiti prvenstvo, s kim se on takmici da mi je znati, sa samim sobom, voleo bih da posto je vec prvenstvo reseno da ceo tim odigra za Mesija i tako baci na infuziju Ronalda i njegove botove.

RoadRunner

pre 6 godina

Najveca Ronaldova nesreca je sto igra u eri Lea Mesija. Trudi se da golovima nadoknadi sve ono ostalo sto Mesi ima ali to prolazi jedino kod navijace Reala.

Aubameyang

pre 6 godina

Igrac koga ubedljivo najvise ljudi osporavaju... A po meni trenutno najbolji igrac na svetu. Svi znamo da je imao suspenziju, da Real igra ocajno ove sezone u odnosu na proslu... A on je opet rame uz rame sa Mesijem koji je VANZEMALJAC. Mesi jeste skoro pa savrsen fudbaler, ali je i Ronaldo. Ronaldo je masina, pokazatelj koliko rad i disciplina znace u zivotu nas, obicnih smrtnika... Samo takvim radom i zalaganjem mi mozemo da postanemo besmrtni, kao sto ce Ronaldo i MEsi da budu, sigurno. Strasan igrac, jednostavno ima SVE! Dobro, nema sut iz slobodnjaka...

Beograd

pre 6 godina

Ok opklada ali porediti Ronalda sa Mesijem je presmesno. Covek nije u vezi ne kreira sanse ne organizuje igru nije plejmeker kampuje u 16 metara i ceka da zatrese sa 5-6 metara. Ceo tim igra i pakuje njemu dok Mesi razigrava i igra za tim. I h tom segmentu je Mesi jaci od kako je ovaj dosao u Real. Ali zato Mesi ima trostruko vise titula u Primeri i u Kupu Kralja od 2009 pa ovamo. Ronaldo ima mrsave dve Primere za 9 godina provedenih u Madridu. To je mizerican broj za jednu deceniju a igrao je sa igracima svetske klase za sve to vreme.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mesi je najbolji igrac sveta, nije sto sam simpatizer Barse ali Mesi je mnogo stepenika iznad Penalda koji nikad ne bi onako prosao trojicu igraca Celsija kao King Messi u utorak.

Sotir

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!

email

pre 6 godina

Portugalac je u novembru imao samo jedan gol u španskoj LaLigi, dok je njegov najveći konurent Lionel Mesi već postigao 12.Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda.
(RF, 19. mart 2018 12:22) od svoja 24 gola, Messi je prvi van 16m postigao juce protiv Bilbaa. Svaka mu cast, ali ispada da igra na poziciji zadnjeg veznog, a to nije tacno, on je napadac.

zvoncekova_biljeznica

pre 6 godina

Da su Real i Barselona privligovani u mnogo cemu ,jesu,pa tako i u vezi tih zlatnih lopti koje su mnogo komercijalizovane u odnosu na pre, i s obrzirom da su ova dvojica rudnici zlata, forsiraju se neretko vise nego sto su zasluzili .Ali ruku na srce Ronalda porediti sa Mesijem mogu samo ostrasceni klinci,ili fudbalske neznalice.Mesi je drugi nivo za portugalca i nema tih argumenata koji ce dokazati suprotno.Razlika je bas ocigledna .Za Ronalda cak ne bih rekao da je extra strelac,jer ja ne pamtim da je i jedan igrac imao toliko lopti kao on.Pa on sutira po 15 puta na utakmici i zabiti 2 ili 3 komada iz toliko sansi i nije neka nauka i umece.Mogu samo zamisliti sta bi radili i koliko zabijali zuba,Anri ,Sevcenko,Batistuta iz najboljih dana kad bi imali ovakvu masineriju od tima iza sebe i toliko lopti.Sto je neko jednom rekao,oni su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola.Toliko od mene.

mj23

pre 6 godina

Kazu daje golove iz penala, a Messi izveo 15 penala manje, a 3 godine mlađi. Dakle cisti mit da puca penale, a Messi ne puca.

Kazu daje golove iz peterca, a zabio je u karijeri vise golova van 16-erca od Messia (ukljucijuci reprezentaciju i Man UTD). Jos jedan mit.

Kazu ne asistira, a najbolji asistent LP-a u povjesti.

Kazu ne zna zabiti gol iz slobodnog udarca, a zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri. Doduse Messi ima dosta bolji postotak, ali zato jer Ronaldo puca slobodnjake i sa 35-40 metara.

Osporavaju mu i osvojeno EP s Portugalom, iako je bio najbolji strijelac i asistent Portugala na EP-u, dok nije masakriran u finalu krvnickim startom. Garantiram da bi i finale odlucuo, da nije polomljen i udaljen 3 mjeseca s terena nakon tog starta.

Bolji je slabijom nogom od Messia, puno vise golova je dao lijevom (nek golove cak sa preko 20 metara slabijom nogom) nego Messi desnom. Bolji je glavom.

Ono u cemu je Messi bolji jest vizija, okretnost, dribling, tehnika. Sto i nije cudno kad se zna da je Ronaldo skoro 190 visok. Ne mozes ocekivati da ima promjenu smjera kao Messi.

Drugim rijecima, nogomet se igra za gol vise, a tu je Ronaldo najbolji ikad. U zabijanju golova.

Larra

pre 6 godina

Ne tempira on formu za LS posebno, voleo bi on da igra dobro tokom cele godine da moze.....ali ne moze.
Nego je LS takmicenje koje njemu odgovara,jer se igra brzo i zna da mu je to glavna prilika za induvidualne nagrade ( koje on najvise zeli ) .
U grupi je on mnogo slabiji,ali onda u nokaut fazi su brze utakmice, timovi se ipak manje poznaju nego u ligi i tu lezi njegova prilika.
Stane ispred gola i ceka lopte ( za koje je pobrinu Modric,Marselo i ostali ) i stigne da umulja gomilu nekih golova,sto glavom, kolenima, nogama... nekad se lopta odbije od njega ..ma cime stigne.
U ligi je vec druga prica i tu treba biti tokom citave sezone mnogo dobar da bi se osvojila liga.
Timovi se dobro poznaju i mnogo je teze iz utakmice u utakmicu odrzati nivo igre.
A koliko puta je RM osvojio ligu u zadnjih deset godina ?
To dovoljno govori o svemu .
Niko ne spori da je dobar golgeter, skok i igra glavom fantasticni,mozda je u tome samo Oliver Birof bio bolji,u sesnaest metara ume brzo da se snadje i to stoji,sto su sve odlike dobrog golgetera.
Potpuno objektivno,nepristrasno sta taj covek ima, osim sto zna da umulja gol i da li je to dovoljno da bude najbolji fudbaler ?
Nema teorijske sanse !

zeder

pre 6 godina

Ronaldo bar osvojio EP, mesi 100 godina da igra ne može ni Copa ameriku da osvoji, bije ih Čile gde stigne.
(kaniđa, 19. mart 2018 17:11)

Bolje i nikad da ne osvoji,nego kao Ronaldo neigranjem u finalu.

Kaka

pre 6 godina

Od 2009 godine (od dolaska Ronalda u Real):

Messi ima 5 titula Primere, a Ronaldo 2

Messi ima 3 titule LŠ, a Ronaldo isto 3

Messi ima 4 osvojena kupa kralja, a Ronaldo 2

Messi ima 5 superkupa Španije, a Ronaldo 2

Messi ima 3 UEFA superkupa, a Ronaldo isto 3

Messi ima 3 svjetska klupska prvenstva, a Ronaldo isto 3

Messi ima 0 trofeja sa reprezentacijom, a Ronaldo 1

Messi ima 462 gola, a Ronaldo ima 439 golova

Messi ima 174 asistencije, a Ronaldo ima 118

Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?

Mikii

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...

Malboro

pre 6 godina

Dok je bio u onoj krizi pocetkom sezone moj 16 godisnji sin kaze gotov je,godine cine svoje... ja mu tada rekoh "stani,reci to u maju,kada bude trebalo on ce dati svoje" i tako i jeste.Fizicki je toliko dobro spreman da on moze igrati na ovom nivou jos bar tri sezone.

Idiot

pre 6 godina

Nije Modric i opklada , nego je to Zidan koji mu je tačno tempirao formu amu dogovoru sa njim za najpotrebnije, a to je sada u završnici LS !

Uros

pre 6 godina

1. Mohamed Salah (Liverpul) 28 golova
2. Lionel Mesi (Barselona) 24
3. Edinson Kavani (PSŽ) 24
4. Čiro Imobile (Lacio) 24
5. Hari Kejn (Totenhem) 24
6. Žonas (Benfika) 31
7. Robert Levandovski (Bajern) 23
8. Kristijano Ronaldo (Real M) 22
9. Mauro Ikardi (Inter) 22
10. Serhio Aguero (M. Siti) 21

Mesi je dao 25 a ne 24

dexter

pre 6 godina

Jel znate sta je najjace od svega ?Sto je i u toj suvoj ,plitkoj statistici za koju se hvataju kikijevci ,Mesi bolji od Ronalda :) Taj cudesni Mesi je najbolji plej sveta,vec par puta proglasen od strane uglednih casopisa i organizacija ,dakle igrac koji najbolje na svetu razigrava,vuce tim, asistira..I on pored svega toga,stigne zabijati kao i ROnaldo,ustvari vise od njega jer mu je prosek ukupno u karijeri bolji od Ronaldovog :) Dakle,neverovatno !! Uz sve to ,Ronaldo nekako jedva prati Mesija sa tim golovima iako je najveci potrosac loptu u zadnjih 30 godina ,a procenat uspesnosti ni medju 50 :) !! Dakle neverovatno !! Mesi vuce skoro bukvalno sam Barselonu. Bez Nejmara, njegova zamena Dembele tek poceo igrati,Iniesta naravno vise nije onaj stari, i vise je povredjen, Suarezu treba sve vise prilika da zabije i on vuce tu barsu ,igra simultanke protiv Reala,razbije ih po ko zna koji put :),zabije golcinu Atleticu, resi titulu,sam pobedi Chesela ..I rezultat svega je 15 bodova vise,finale kupa a barsa realno na papiru ima slabiji tim ,pre sezone Real bio mnogo veci favorit za sve trofeje . A Ronaldo ? Nigde ga nije bilo kad je ekipa bila u krizi,a sad kad su povratili formu Modric,Kros,Marselo itd,eto ga sa golovima :) Pametnom itekako dosta . Mesi je sa Paulinhom osvojio prvenstvo :) Bez njega reprezentacija ne moze zabiti gol godinu dana,ni na svetsko otici . Ronaldo najbolji ? da,da naravno :)

KD7

pre 6 godina

Neverovano dokle ide ta propaganda ,koliko je jaka pr masinerija tih spanskih giganata. Jedan Salah ove sezone kida u mnogo slabijoj ekipi,nista manje golova nije zabio od Ronalda ili Mesija, vuce taj LFC fenomenalno i o njemu nema ni izbliza toliko tekstova,vesti,velicanja,promovisanja itd. Jedan Kejn takodje igra fenomenalno u mnogo slabijoj ekipi od Reala i zabija kao i Ronaldo,ali ni on nije toliko cenjen.Pa i taj De brujne kida u Cityu realno ,ali ni o njemu se ne prica toliko. Moras biti igrac Reala ili Barselona da bi osvjio zlatnu loptu.Pogotovo tu mislim na glorifikovanje Ronalda koji zaista ,ali realno gledano pertle moze samo vezati Mesiju.Ne volim ja ni katalonce,ali Mesi igra fudbal, pravi je vodja tima,bez njega bi barselona budimo realni bila goli prosek. dok ovaj na zaslugama fenomenalnog tima koji je Real oformio zadnjih godina trpa ,a kad tim stane,nema ga.i jos ga klinci porede sa Maradonom ,Peleom,zubom,Zidanom. Svasta ! Bice velika nepravda ako i ove sezone Ronaldo se nadje u najuzem izboru za zlatnu loptu a ne osvoji npr nista. Salah je def zasluzio pre njega,ali i De brjune,Kejn jer igraju u mnogo slabijim ekipama a imaju iste brojke ako se vec hvatamo za njih.NIkako ne mogu zaboraviti one godine kad je Bayern uzeo sve i nisu dali zlatnu loptu ni Riberiju ni Robenu vec Ronaldu koji citavu godinu trpao spansku boraniju bez ijednog trofeja i ako ponove opet tako nesto,isfuracu se totalno.Salah i Mesi su najveci kandidati za zlatnu loptu!

Nikola

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah

Stefan

pre 6 godina

Doktor fudbala. Samo totalna neznalica je mogla da misli da je odsvirao svoje. Covek zadnjih godina tempira formu za ovaj deo sezone i to radi savrseno. Fascinantno je da ce ove godine imati bolji individualni ucinak nego prosle, koja je bila savrsena, i ako vec ulazi u godine kada te u fudbalu smatraju starim. I opet se nadje neko da ga osporava, kao on je "samo" golgeter i ne vraca se nazad ko Messi. Pa koliko igraca na svetu igra na istoj poziciji a koliko ih ima makar priblizne brojke? Mozda dva, tri... I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..
Umesto rasprave o tome ko je bolji, treba uzivati u predstavi... Jer jos malo traje, a buduci vrhunski igraci ce biti placip.... kao Nejmar.

Wiht love from NP

pre 6 godina

Meni su ubedljivo najsmesniji ovi komentari da ne treb aporediti Messi-a sa Ronaldom i sta bi Messi radio da igra u napadu? Pa, sta bi Messi radio? STA? 0 golova glavom, nema tu snagu Ronalda, nema tu prodornost, tako da ne bi ni pola golova postizao koliko postize sad. Tacno je da se ne mogu porediti, ali na primer Ronaldo je bio bolji asistent i strelac od Messia u svim prethodnim sezonama Lige Sampiona, koje je najelitnije takmicenje i protiv timova protiv kojih je najteze asistirat i davat golove. Hajde onda vi sto ga nazivate Penaldom, idite u Barsu, Liverpool itd, i ne zivite vise od 25.000dinara mesecno, nego neka vam ta cifra bude na dnevnom nivou od 'tap inova' kao Ronaldu, ako je to tako lako? Hmmm, fudbalski strucnjaci...

Oseti razliku

pre 6 godina

Kristiano bi veća faca ispao da se kladio da će Real biti prvak La Lige ove sezone, a na da on bude najbolji strelac.
Mesiju su bitni timski trofeji, a Kristianu individualni.
U tome je razlika između njih dvoje.
Neko napisa da je Mesi juče dao 1. gol van 16 m.
Odakle se onda šutiraju slobodni udarci? Sa 11 m? Mesi je dao 6 golova van 16 m ove sezone što je najviše od svih fudbalera koji igraju u Španiji ove sezone.
Mesi je dao 60 golova van 16 m u Primeri, a Kristiano 42.
Toliko o tome.

bniko

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu kad CR ne da gol kao da nije igrao, a lik otkad je dosao u Real ima preko 1 gola u proseku po utakmici ahhahahah
(Nikola, 19. mart 2018 14:33)

Ni ti be znas sta si napisao.

billzz

pre 6 godina

(napadaj, 19. mart 2018 12:23)

Venger, Kapelo, Konte, Murinjo, Gvardiola, i jos mnogi drugi.. uskoro ce i Zidan kada bude prestao da trenira Real, a i Ferguson je to izjavio jer mu je bio trener u tom trenutku

Namešteno

pre 6 godina

U jednom trenutku ima dva ‘crvena’ igrača sa dvoje leve i desne strane a 6-7 koraka od gola su. Njegov igrač šutne u prostor ispred njih, Ronaldo she brzo dodje do lopte, ona dvojica ‘crvenih’ koji ga prate skoro uz rame ni ne pokušaju da dodirnu loptu, Ronaldu ima vremena čak da se namesti i šutne

Oliver

pre 6 godina

Gerd Miler je u sezoni 1971/72. postigao 40 golova na 34 utakmice.Tadasnja Bundesliga je bila najjaca u Evropi.Toliko o tome ko je najveci golgeter svih vremena - Miler Bombarder!

Mikii

pre 6 godina

Penaldo? E kompleksašu jedan...
(Mastermind, 19. mart 2018 12:51)

Zamisli kompleksasa koji odaje priznanje igracu kojeg mrzi? Ne mozes? Ni ja ;)

Alfa muzjak

pre 6 godina

@Lara
Da,bas smo ljubomorni na "muskarca" koji placa surogat majkama da mu rode decu i skace u zagrljaj Badr Hariju! Evo crkosmo od ljubomore,hahahaha

Ja

pre 6 godina

Joj dobri su mi ovi sto pisu mesi se vraca po loptu. PA RONA SE UVEK VRACA kad je neki prekid ili korner za protuvnicki tim, ali to se izgleda ne racuna u tu mesi vs Ronaldo statistiku.
Smesni ste ko crtani

Stefan

pre 6 godina

(RF, 19. mart 2018 12:22)

Izgleda da vi i dalje ne kapirate da Ronaldo igra špica a ne veznog igrača kao Messi i Modrić na primer. Zar nije primarni zadatak špica da daje golove a posle toga dolaze asistencije i kreiranje šansi za saigrače ? Zašto Suarez ne kreira igru ? Pa i pored toga što igra špica Ronaldo je već nakupio 8-9 asistencija u svim takmičenjima. Za razliku od Mesija, Ronaldo u napadau uopšte nema pomoć, već mora sve sam. Šta rade Benzema, Bale i Vaskez ? Ovaj sa druge strane ima Dembelea i Suareza.

Dario

pre 6 godina

I da li je stvarno potrebno da se on vraca da iznese loptu i kreira igru, kad je najbolji skakac na svetu i svaki vazdusni duel je njegov a svaki iole dobar centarsut gol sansa? Razlika izmedju njega i Mesija je samo u tome koji vam je drazi..

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 19. mart 2018 12:42)

Pa upravo si sam dao krucijalnu razliku izmedju njih dvojice i razlog zasto je ocigledno u citavom svetu,fudbalsim krugovima,navijacima Mesi ipak smatran boljim,postovaniji je,vise mu dive.Dakle ako tim ne igra,nema lopti za Ronalda,nema ni njegovih golova.Dok Mesi ,ako igra "stuca" ,ne ide sve kako treba,itekako je spodoban ,osim sto zabija kao i Ronaldo,da organizuje igru,razigra saigrace,promeni ritam ,napravi visak kroz slalom ili sl. Mesi je toalni fudbal,Ronaldo samo golgeter.

Nele

pre 6 godina

"Svaka čast na statistici i datim golovima. E sad vidite kakav je Mesi tek u ovom sezoni kad pored golova, a ima ih vise od Ronalda, ina i vise asistencija, kreitanih sansi, tacnih dodavanja... Dva najbolja fudbalera i trenutno, i u zadnjih 10 godina, ali samo će jedan ostati upamcen kao najbolji svih vremena...
THE FINAL CUT"
GOAT: El Fenómeno - Ronaldo Luis Nazario de Lima

Mastermind

pre 6 godina

Koliko god ga ne gotivili, Penaldo je paklen igrac i ostace upamcen, koliko god nam to tesko padalo :) Fudbalski Nadal. Dve fizicke masine kakve se retko vidjaju.
(Mikii, 19. mart 2018 12:26)


Penaldo? E kompleksašu jedan...

Kokki

pre 6 godina

citat: "Zasto ne brojimo driblinge i kreirane sanse igracima? Zbog cega Mesija poredite sa Ronaldom u golovima kada je Mesi plej a Ronaldo klasican napadac, koliko bi golova Mesi dao da igra samo u napadu, davao bi mnogo vise ali bi ispastao tim, ali i pored takve Mesijeve pozicije na terenu on daje jednak broj golova a nekad i vise od Ronalda."

Pročitaj koliko Ronaldo ima asistencija za Real. Ima ih preko 100. Taman da ni jedan gol nije dao, samo sa preko 100 asistencija bi legenda kluba...

LuxdeLux

pre 6 godina

Svaka mu cast samo sto je Mesi mnogo više od brojeva i golova na papiru. Oduzmite Ronaldu golove ne bi bio zapazen u nasoj ligi, dok Mesi nebrojano puta najboji igrac na terenu bez gola i asistencije.

slatinjanin

pre 6 godina

Sta reci za Salaha onda kad igra sa poluekipom u odnosu na Real I Barsu i gazi. Sto se tice Mesija i Ronalda. Moje skromno misljenje da je Mesi otac fudbala i da glupo pricati i stavljati njegov rad u drugi plan. Kao on je talenat,a Ronaldo radnik. Obojica su krvavi radnici, s tim da je Mesi magija. Kljucni igrac UVEK kada se lomi.

hmm

pre 6 godina

(mj23, 19. mart 2018 13:45)

Po cemu je Ronaldo najbolji ikad u zabijanju golova? Ima barem 7-8 igraca koji imaju bolji prosek golova po utakmici od Ronalda, a i Messi je jedan od njih... Mesi je dao vise golova od njega od 2009 godine i u Primeri, i u svim takmicenjima zajedno, a ima i bolji prosek ako gledamo celu karijeru njih dvojice... Ronaldo je u svemu iza Mesija... Ti kazes kako je Ronaldo zabio vise golova iz slobodnih udaraca od Messia u karijeri, a neces da napises da je Ronaldo stariji 3 godine...

Amerikanac

pre 6 godina

Mesi je bio na pravom mestu u pravo vreme. Igra u Barseloni u eri kada imaju najbolji tim u istoriji kluba. Pritom su imali i najbolje veznjake, Cavija i Iniestu. Da je Ronaldo igrao sa takvim timom dao bih ne 400, nego 1000 golova. A Mesi kad je toliko igrac, neka malo ode u premijer ligu, jedno 4 sezone, pa cemo da vidimo koliko ce bude dobar tamo.

Gratuit

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.
(BojanNS, 19. mart 2018 15:51)

Penaldo je jos gori, osvojio dve zlatne lopte Ramosovom zaslugom, i jednom kada nista nije osvojio ali je Blater produzio glasanje zato sto je penaldo igrao baraz.

x

pre 6 godina

@Sami donesite zaključak ko je bolji...
(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

Sve dobro si naveo,ali propustio si najbitni zakljucak.
Ronaldo je harao po Premijer ligu dok Mesi nije osvojio jedno nista u Premijer ligu.
Zamisli Mesija da igra protiv klubove kao Stoke,Burnley,WBA,Huderfild Itd.
Jos mora doci u drugu zemlju drugi obicaji druga klima aklimatizacija igraca najmanje god.dana i jps puno puno druge stvari.
Lako je tebi u tvom selu da radis,seli se u drugu drzavu jos posao da te ceka,videces sine moje da dve god.najmanje ne bi dosao sebi.
Moj zakljuck je znan,a tvoj...?
(Kaka, 19. mart 2018 14:00)
Ronaldo je samo dao 118 golova u MU i to racunajuci prijateljske tekme u sest godina. A u realu za 8,5 godina uvalio 443 gola. U engleskoj se igra grubly a ne nogomet, tu se lome noge, potresi mozga i umiranje uobicajeno.
Gje ces ba Mesija u taj hrkljus, pa mislis li ti da je mesi budala igrat u premier ligi trule kobile, on se igra nogometa i on daje zmijske il intelektualne golcine. Nemoj ba tako usporedjivat englesku ligu jer ta liga malo slabija od srbske i malo bolja od BiH, dok hrvatska liga joj bjezi kvalitetom al finansije i dopinzi uzdizu englesku ligu..

adem

pre 6 godina

voleo bih da mi iskreno odgovorite, da li vise volite da dobijete zlatnu loptu kao najbolji igrac godine, ili da klub osvoji ligu sampiona a vi ste bili clan tog kluba? ja licno, a verujem i svako normalan bi voleo da dobije zlatnu loptu. ipak to ostaje zapisano kao tvoja zasluga. toliko o tome da je klub ispred pojedinacne nagrade.

New Jersey

pre 6 godina

(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)
Cirkus i Klub koji ce odbraniti opet LS a Barselona da dostigne rekorde koje drzi Real Madrid,trebace im jedno sto god.

Zigzag

pre 6 godina

Hahahahahahahahaha kakacvklovn i cirkus klub,oni se kladili da on postigne najvise golova a to sto ce prvenstvo zavrsiti sa 20 bodova manje od Barselone to nije toliko vazno
(jel ovo realno?, 19. mart 2018 12:29)zato sto to od 11.mjeseca ne zavisi od njih,ovako su pokrenuli masinu taman pred zavrsincu lige prvaka...

Jumko

pre 6 godina

Interesantan mi je samoprozvani nebeski narod... Za fudbalera koji je oborio toliko rekorda, koji dominira pored Mesija celu deceniju, komentarisu ga da nije ni medju 10 ikada, da je zuba Ronaldo pravi i daleko bolji, da je Mesi 3 koplja iznad itd, a npr Djokovica koji je bas daleko ispod Federera, proglasavaju boljim! Mirno samo, Djokovica sam pomenuo kao najjaci primer, a u isti kos moze i Miljkovic, Sterbik, Milanovic, koji se isto proglasavaju naj ikada u svojim bransama! Ne mogu ni da zamislim da je Ronaldo srbenda sta bi se ovde pisalo o njemu!? Hvala lepo i prijatan dan.

Marko

pre 6 godina

Ronaldove asistencije su smesni pasovi sa 2 metra kad Modric i Benzema otvore teren najbolji primer zadnja utakmica, mani me tih prica i Suarez ima vise asistencija od Inieste da nije mozda bolji dodavac!? Oni su napadaci naravno da ce imati dosta asistencija kad su blizu golu celo vreme, ali ne mogu da naprave razliku sa svojim pasom kao Mesi, Iniesta, De Brujne...kad je Ronaldo na nekoj bitnoj utakmici imao asistenciju recite mi...na 30 utakmica protiv barse 1 asistencija to vam sve govori...

Negativni

pre 6 godina

(messi no1, 19. mart 2018 12:37)

A Mančester? To se ne računa? Praviš računicu kako ti odgovara. Fudbal se pre Ovreboa nije igrao? Otkad je 2009 polazna tačka za uporedjivanje a Ronaldo ima iza sebe još nekoliko vrhunskih sezona? Slažem se s tobom da je Mesi bolji igrač, ali ta tvoja matematika je smešna. Igrao je Mesi i pre 2009, pa što to ne uporedjuješ?

gevara

pre 6 godina

Kojim ekipama je dao ove golove od nove godine? A da...one ekipe pri dnu tabele La lige...toliko. Juventus ce da ih razmontira u ligi sampiona!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sotir, 19. mart 2018 13:25)

Wow a jel vidis sta si napisao, pa on u CL ima golova koliko i Barcelona a vise od mnogih ekipa i to velikih. Samo za primer dao Bajernu prosle godine 5 komada u polufinale, Atleticu 3 gola u 1/4 finala jos Juventusu 2 gola u finale, da ne zaboravim jos protiv PSG 3 komada. Ja razumem da ga ne volis ali treba biti objektivan. I ja ne volim Messija ali on je sjajan igrac iako na SP goleve dao Nigeriji, Bosni i Iranu i bivsoj Jugoslaviji kad je vec bilo 5-1 a on usao sa klupe. Iako je izgubio 3 finala sa Argentinom to ne znaci da je sjajajn igrac jer da ne zaboravimo pricamo igracima koji su postavili takve rekorde da je tesko poverovati da ce neko rusiti te iste

Knele

pre 6 godina

Zlatnu kopacku osvaja Salah,a mozda i zlatnu loptu,lik je zverina,terorise protivnicke odbrane,on bi bio jedini afrikanac sa tom nagradom posle dugo vremena..

BojanNS

pre 6 godina

I Mesi ima jednu zlatnu loptu koju nije zasluzio. 2010. zlatnu loptu je trebao da osvoji Snajder jer je osvojio LS sa Interom i igrao finale SP sa Holandijom.

male

pre 6 godina

Koliko negativnih komentara... Sta vam znaci da ga prozivate? Zamislite rodite se u siromastvu kao on, treninrate kao ludi, i iskljucivo samo pomocu svog rada stvorite milione i postanate diskutabilno najbolji igrac sveta, a pola tog istog sveta vas proziva? Ne morate da ga obozavate i smatrate najboljim fudbalerom, ja ga ni ne obozavam ni ne smatram najboljim, ali postujte ga. To je zasluzio.

Igor

pre 6 godina

Klinacka prepucavanja ko je bolji Mesi ili Ronaldo doslo mi preko glave.Nisu isti tip igraca i zato ne mogu da se porede.Messi igra nekog poluspica ili ofanzivnog vezistu,majstor je,tehnika mu je besprekorna,ima sut,dribling,asistenciju i zabija.Ronaldo je gol igrac,egzekutor,sa veoma dobrom tehnikom,dobrim udarcem sa distance,izvanredan u skoku i igrom glavom,brza prva tri koraka.Znaci obojca imaju pregrst kvaliteta i po neku manu,a ko je od njih dva bolji ne moze se reci jer niti igraju na istoj poziciji,niti im timovi igraju slican fudbal.A razlika je i u tome da je Mesi dobio talenat od boga dok je Ronaldo uspeo zbog svog odricanja,puno rada,discipline i sportskog zivota.Zato prestanite s uporedbama,nepristojno je umanjiti bilo kog od njih dvojce,radje uzivajte dok jos traju jer polako idu ka zalasku karijera.

ДрашкоРС

pre 6 godina

Tako je trka za "Trofej Pićići" postala otvorena.

Је ли само мени ово право смијешно! Хахахахаха!

CKM

pre 6 godina

Dao 400 golova za Real u prvenstvu a deveta sezona osvojio samo dva prvenstva, jos jednom, najveca fudbalska prevara svih vremena-Kristijano Ronaldo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Damir, 19. mart 2018 15:26)

Jos jedan u nizu dokaza da je Mesi bolji. Imaju isto osvojenih LS,ali u domacem prvenstvu Mesi je mnogo bolji,i tu je razlika. Ne samo da je osvjio,evo vec 6-u titulu dok je Ronaldo u primeri,a Kristiano samo 2,vec je i mnogo puta upravo protiv Ronalda u direktnom okrsaju ponizio Real. KOliko samo kulitnih ponizavanja ,u dva navrata po 3-0 ,zatim 4-0,pa 5-0 ,pa 6-2 ,pa onaj direktni okrsaj u polufinalu LS kad je Mesi zabio onaj cudesni gol na Bernabeu ,slalom za pamcenje.Tu je jos nekoliko briljantnih simultanki kao onaj predzadnji prvenstveni klasiko kad je doneo pobedu u 90-oj za 3-2,polomio citavu odbranu Reala na toj utakmici. Ove sezone iako barca na papiru slabija,bez Nejmara,Dembelea citave sezone, 15 bodova prednosti,mnogo bolje rasporedi svoje golove Mesi,plus sto je i prvi asistent lige. Cesce je tu kad je najpotrebnije .Svaka cast Ronaldu na svemu,ali jednostavno nije nivo Mesija.

Nikola

pre 6 godina

I jedan i drugi su vrhunski igraci to je realnost nekom se svidja Ronaldo nekom Mesi i za obojicu ima argumenata ko je od njih bolji.Mesiju ne Bog dao talenat kakvav niko nije imao pre a ko zna i kad ce u buducnosti biti slican igrac a Ronaldo je sve svojim trudom i radom postigao i po meni je bolji golgeter nego Mesi zato bih uvek vise voleo Ronalda nego Mesija u svom timu.

barca

pre 6 godina

(Igor, 19. mart 2018 13:52)
Druze, ne mogu da se slozim sa tobom.Pokusavas da budes "objektivan", za razliku od CR7 botova kojih je mnogo ovde, neces da kazes ko je bolji pa ih onda "izjednacis" kao vrhunske fudbalere?Postoji velika razlika izmedju njih. Ni ja ni ti nismo neki strucnjaci da diskutujemo o tome, ali kada cujes ljude koji razumeju ovu igru onda mozes da stvoris neku sliku. Jedino saigraci i treneri koji su vodili Ronalda i igrali sa njim mogu reci da je on bolji FUDBALER. Murinjo, Ferguson, Ramos..Ronaldo moze biti jedan od najboljih strelaca, ne napadaca, strelaca samo, egzekutora.Napadac je nesto drugo, ima vecu sirinu.Ne moze najbolji fudbaler stalno da zavisi od saigraca. Na kraju krajeva, Mesi je u konkurenciji sa Maradonom, Peleom..Ronaldo se nikada nije ni pominjao medju ovim velikaniima a po vama ispada da je rame uz rame ili cak bolji od Mesija? Sto znaci da je najbolji svih vremena? Pa, to je jedino on rekao, niko vise. Fudbalsko umece se itekako moze porediti a tu su miljama daleko jedan od drugog.
Najbolje bi bilo staviti ih u dva osrednja kluba. Pri dnu tabele.Tada bi se najbolje videla razlika izmedju njih.Tesko bi se borili za titulu ali Ronaldo se ne bi video,to je sigurno, dok bi Mesi i dalje driblao, razigravao, doduse neke amatere ali videlo bi se koliko doprinose igri.

Za dzemper spremni!

pre 6 godina

Njegova kretnja je umetnost. Omogucuje mu prostor za savrseno postavljanje, kako u sesnaestercu, tako i van njega. Odnosno kod prijema za sut, dodavanje ili skok. Uvek je na lopti. Ima neverovatan odraz i igru glavom, igra sa obe noge podjednako, strahovito je brz. Kao da je uzalud sto su uvek u njegovoj blizini dva fudbalera. Na kraju se ispostavlja da jeste. Ferguson je bas o tome pricao, govoreci kako Ronaldo ima savrsenu kretnju koja mu omogucava lako postavljanje i egzekuciju. Strasan fudbaler i zao mi je sto ima vec 33 godine. Iako malo vise simpatisem Barselonu i Mesija, Ronaldo je uz Mesija fenomen. Neverovatno.

neutralni felsh

pre 6 godina

individualni rekordi su cudo koliko mogu da ne kazu nista. ovako je i mesi u onoj sezoni kad je jurio rekord gerda milera - oborio je rekord ali je klub sve u svemu osvojio krompir. ronaldo ima velike sanse da dobije ovu opkladu, ali real je u opasnosti da ne osvoji nista. jedina preostala opcija im je trnovitog put do finala LS... sa odbranom koja od girone prima tri gola.

kales

pre 6 godina

Tek kad se Ronaldo i Mesi penzionisu, i ostanemo samo sa raznim Nejmarima, Mbapeovima i drugim preplacenim klincima shvatice te kakvi ste debili bili sto ste non stop smarali da li je bolji Ronaldo ili Mesi. Razumem ja rivalstvo, to je i dobro za sport, al nekad preterujete bas.