Ponedeljak, 19.03.2018.

10:14

'Orlovi' u "Pumi", FSS predstavio gostujući dres (FOTO/VIDEO)

Fudbalski savez Srbije (FSS) zvanično je predstavio novog sponzora i gostujući dres koji će koristiti reprezentacija.

Izvor: B92

'Orlovi' u "Pumi", FSS predstavio gostujuæi dres (FOTO/VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

Keeteetza

pre 6 godina

Nema identiteta i kontinuiteta. Prvo su počeli jednostavo sa tri boje, dres-sorc-čarape, crven-plavi-bijeli, pa nakon toga krst preko prsa (tipa norveska, Skandinavija). Sada imamo trobojku preko prsa, boje pripadaju vecini slavenskih zemalja. Ali nema jedne stvari koja može bilo kojem strancu napraviti asocijaciju na Srbe i Srbiju, a da nas ne zamjeni sa Slovačkom, Slovenijom, itd...

Zar je toliko problem uloziti u neku jaku dizajner/marketinšku firmu, a ima ih mali milion, da nam pomogne i kreira identitet koji je poseban, prepoznatljiv, i samo nas. Grb nam je predivan. Zašto ne krenuti od njega i ostaviti profesionalcima da naprave posao ?

Ovo sve je od danas do sutra. Amaterski. Bez vizije i pogleda u budućnost.

Звонко Николић

pre 6 godina

Дресови су катастрофа, дизајн као рециклирани Пума дресови других репрезентација, без имало маште и стила, посебно ова бела варијанта на којој су морали бели боју на застави да уоквире жутом да би с уопште схватио да се ради о три боје на застави. Нећу ни да причам о томе да када нашу српску заставу "вертикализујеш" добијеш заставу француске, ако се не варам. се не би Где је двоглави орао на дресу? Где је грб државе за коју играју момци? Не играју они за ФСС него за Републику Србију....Тако ћемо на трибинама имати заставе Србије са двоглавим орловима а дресове као да играмо за неки другу државу... Дакле "седи 1"
Дрес репрезентације купујем када на грудима будем видео двоглавог белог орла

Zeljko 83

pre 6 godina

Zalosno da gledam reprezentaciju ...kao da igra Zvezda... nemam nista protiv Komsija...Ali Reprezetacija ipak treba da spaja celu drzavu ovako bas smo Dmde...Nasi Dresovi treba da budu kao Italijanski autenticni a ne da prihvatimo jeftine varijante.... nad

Vucina Crnogorac

pre 6 godina

Aj ne lupajte vise. Imate vrhunsku marku za dresove, puma. A crnogorska reprezentacija 10 godina nosi prslu legeu, i nas savez nema namjeru da mijenja garnituru.

brus bog dikinson

pre 6 godina

kako smaraju sa ovim plavim dresovima, ja bih iz inata stavio neku levu boju koje uopste nema na zastavi, sta fali italijanima i slovencima?

GoranNS

pre 6 godina

Plavi dres treba da bude rezervni svidelo se to nama ili ne druga boja na zastavi je teget plava,ovo je smesno grb fss kod ramena tri boje crvene i tri strafte po sredini umesto da su samo stavili zastavu napred.Prva garnitura podseca da smo mi neka druga drzava recimo Svajcarska,Albanija ili Crna Gora a ne Srbija posto je drecece crvena a ne u boji nase zastave,jedini komplet koji je bio realan za kvalifikacije u Juznu Afriku ovo ostalo zalosno,koliko su nam smesni dresovi toliko cemo i mi smesni ispasti u Rusiji po igri!

DisordeR

pre 6 godina

Zastava na ledjima ok, ali cemu ovo napred? Kao prvo boje nam ne idu sa leva na desno a i da nam idu, izgleda odvratno sa ovom duzinom. Fudbal nam lici na cirkus a sad imaju i pravu opremu za to :)

Snovi maloga revizioniste

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Koliko ste bili pobjednici, toliko je Jugoslavija vaša ideja, tako ćete i Ñjemačku izbaciti iz natjecanja

Oliver

pre 6 godina

Plava boja jeste lepa,ali asocira na zloglasnu komunisticku Jugoslaviju,koja je nanela veliko zlo srpskom narodu.Zato se moramo zauvek ratosiljati plave boje. Kraj price.

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.
(Mix, 19. mart 2018 13:44)

Uf, ima tu verovatno dvocifren broj razloga, ali kljucni su svakako prevelika ocekivanja i menjanje selektora na 15 meseci u proseku.

veliki strumf

pre 6 godina

Nista manje nisam ocekivao od Pume! Wooow! Sjajan dizajn, originalan, nikad ovakve dresove nisam video. Da li cu kupiti dres? Apsolutno. Sto se boja tice, mozemo da diskutujemo, ali boju odredjuje FSS. Ono sto je bilo do dizajnera odece - uradili su posao vrhunski.

Aleksa

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Licimur, 19. mart 2018 12:34)

"У страху су велике очи"...рече некад неки неко....
Дај молим те фејс од тог познаваоца историје, некад неког...

Bane

pre 6 godina

(Krle, 19. mart 2018 11:53)

Igramo na neutralnom terenu isključivo zbog zarade. Dobar deo repezentacija to radi. U ostalom da bi igrali kod kuće onda bi morao i da platiš protivnika plus njihov smeštaj. Drugo mi nismo baš slika i prilika pa da možemo da biramo s kim ćemo da igramo. Treće mart mesec je šta hoćeš odmah da igraš sa protivnicima iz grupe pa da završimo pripremne utakmice. Igraćemo sa protivnicima sličnim iz grupe najverovatnije u junu mesecu pred samo prvenstvo.

Pera

pre 6 godina

Ljudi komentarisu nesto bez toga da znaju kako funkcionisu ugovori izmedju reprezentacija firmi koje ih snabdevaju, plus ne znaju pravila fudbalskih saveza, a da ne pricamo o istoriji. Par stvari:
- Plavi dresovi jesu lepi ali ta drzava ne postoji vec 25 godina, ma sta mi mislili i zeleli
- Firma koja snabdeva fudbalske reprezentacije i timove ima slicne dresove (slican dizajn) za vecinu timova. Zato nasi dresovi lice na italiju i ostale klijente od Pume. Isto je i sa adidasom, nike, umbro i ostalima
- Crvena jeste predominantna boja na nasoj zastavi (prva odozgo) i zato nam je prva garnitura crvena. Druga garnitura mora da bude svetle/bele boje jer je to pravilo FIFA ako se ne varam. Koliko znam, postoji i treca garnitura i eto tu mozemo imati plave.
- Dizajn dresova se menja, po godinama, po stilu itd. Kragnice jesu bile lepe ali eto vise nisu. Ako hocete da menjate, postanite dizajneri, zavrsite skole pa aplicirajte u adidas/nike/puma...
- A ovi sto se zale da moraju da kupe, pa veliki stomaci... pa firme/savezi moraju da zarade, pa menjaju dresove jednom godisnje, mi tu ne mozemo nista. A i moramo da smrsamo majku mu...dosta ovih novih dresova su compression/tight, stoje lepo samo onima koji nemaju slauf...

Gde ja živim

pre 6 godina

Volim crvenu boju, dres nije loš samo malo upada u oči nejednakost boja, ali dobro. To nije mnogo ni bitno. Dresovi i boje ne igraju, već igrači. Najbolji dres je oznojen dres. Oni neka vide kako će to da ostvare.

Salle

pre 6 godina

@Sajns, viko te Djesi Pinkman
..aha...nešto se i nismo napobeđivali otkako smo odbacili plave dresove.Tradicija je tradicija,..a mi smo je odbacili.

Александар Ужички

pre 6 godina

Плави дресови су отишли у историју, заједно са Југославијом, Брозом и Милошевићем. Царско црвена је национална српска боја. Резервна гарнитура бела. О дизајну се може дискутовати, али распоред боја као на српској, а не на застави СФРЈ. Дакле: црвено- плаво- бела.

Vlado

pre 6 godina

Za ove sto kazu nema Jugoslavije, mozda nema ali ima stanova iz tog vremena u kojim zivite, stuje koje koristite, penzija koje su vasi roditelji zaradili u tom vremenu,fakultetskih diploma koje ste mozda dobili tako da ne srbujte bez pokrica.

Rajko

pre 6 godina

Dres je lep.Hocemo samo da umesto grba fudbalskog saveza na grudima bude drzavni grb.
Prva komplet garnitura mora da bude slozena kao sto je i trobojka.Znaci crveno,plavo,belo.Dres crveni sorc plavi i stucne bele.

Mix

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.

Sumadinac91

pre 6 godina

Vlado

Osim Srba je retko ko hteo tu državu zvanu Jugoslavija,ne znam čemu rasprava zadnjih 20 godina oko nečega sto je umrlo pre 40 godina sa Titom.
Inače su mi deda sa jedne i pradeda sa druge strane bili komunisti,tako da ne kažem da je to loša ideja generalno,ali je u praksi kao biti u braku sa ženom koja te mrzi iz dna duše.
PS dobar je dres,ali ne igra lepota dresa nego igrači.Doduše ovo je njihov maksimum po meni (plasman na Sp),sve preko je senzacija posebno pošto Brazil posle decenije i kusur liči makar malo na sebe,"Švajcarska" ima gomilu takmičenja iza sebe a Kostarika je izuzetno tvrda ekipa.

voda

pre 6 godina

Jos dodati plavu garnituru,i naravno promeniti grb fudbalskog saveza.
(Zoran LFC, 19. mart 2018 10:38)

Negde sam bio procitao da cemo od sledeceg ciklusa kvalifikacija imati novi grb I da ce ga Puma dizajnirati

Ivan

pre 6 godina

kakve veze ima Jugoslavija sa plavim dresovima? Pa nije samo ona pretplacena na te dresove.
Jel imamo na zastavi plavo?
- Imamo. 100 puta je lepse od crvenog koju nosi svaka druga reprezentacija.
Ako vam se ne svidja obrisite plavu, stavite samo crvenu na zastavu pa nek budemo kao Kina.

MadMikke

pre 6 godina

Posto je centrala Pume u blizini Nirnberga predlazem da se dizajnerima ovog dresa sudi upravo tamo. Prepraviti stari Italijanski template i uvaliti ga Srbiji kao 'originalni' dres je sramota..Da ne pricamo o 3 nijanse crvena..

Plavac

pre 6 godina

Ljubisa livac


Haha odrastao na Bjelinom Montevideu, moracu ti razbiti snove jer smo crveni u Urugvaju bili malo sutra. A plasman iz Italije 90 je za ove crvene nedostizan san.

Crvena je naša boja

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.

s t v

pre 6 godina

prelep. ne secam se da smo ikada imali lepsi.
(strselj, 19. mart 2018 10:33)

blagi užas..
(strudla, 19. mart 2018 10:32

Još se nije rodio ko je Srbinu ugodio.

Taj dres bih kupio

pre 6 godina

Nije los.

Ali, , da smo ozbiljni, uvek bi dres bio isti. A da smo pametni, dres bi bio prepoznatljiv.

Npr., imali bi plavi dres poput Sampdorije sa horizontalnom tankom trobojkom preko grudi.

Bio bi to najlepsi dres na svetu.

Grgur

pre 6 godina

@ bgd

Tako je, to je sustina. Zbog njih licimo na Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Svajcarsku, Dansku i na mnoge druge koje samo crveno i belo imaju u zastavi. U nasoj grupi na SP ce biti 3 ekipe sa crvenim dresovima. Uzas! Vratite nam plavu boju reprezentacije

hoho

pre 6 godina

Eh, samo kad bi prvi dresovi bili plavi, pa da na nesto i lice uz ovakvu, lepu, drugu garnituru dresova.
Ali verovatno ce opet biti dosadni tj. crveni...

Milan

pre 6 godina

Za mene koji sam odrastao navijajuci za "plave" i dan danas ne mogu da se naviknem na crvene i bele dresove.Vidim puno ih napisalo kako je dres super,prelep,a meni nista posebno.Ako je za vas prelep zbog te zastave na sredini onda ste veoma ili skromni ili ste netalentovani za modu.

Igor

pre 6 godina

Nije sjajno ali smo jos smo i dobro prosli. Pogledajte druge pumine bele dresove reprezentacija https://www.footyheadlines.com/2018/02/puma-2018-international-away-kits.html

Ljubisa livac

pre 6 godina

Izuzetno me smaraju Jugonostalgicari sa svojim "plavim" dresovima. Nema toga vise, kao sto nema ni Jugoslavije. Srbija je jos od Urugvaja igrala u crvenoj boji dresova, kao samostalna. Ako vam se gledaju plavi, VHS pa pustite Italiju 90'.

Grobx

pre 6 godina

Nisam se navikao na crvenu boju i nikad necu, ali me zbog kosarke boli srce ne toliko zbog fudbala. Em su nam uvalili crveni dres em je kineska marka sa buvljak, tuga.

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Ovima sto kuakju za plavu boju imaju nesto naucnici da poruce. Dokazano je u svim sportovima gde takmicari uzimaju uloge plavog i crvenog takmicara da crveni u vise slucajeva pobedjuje.

gradjanin

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena je naša boja, 19. mart 2018 12:25)

nema dalje posle ovoga komentara!sve je receno!napred Srbija!

Licimur

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!

Bane

pre 6 godina

(strudla, 19. mart 2018 10:32)

Jeli boga ti Italianima kao prestonici mode je bio dobar a tebi je blagi užaš. Doduše njihov je imao kragnu a ovaj nema ali dizajn je skoro pa identičan.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Не волим црвени дрес. Сувише репрезентација их има. Волео бих комбинацију као некад PSG. plavi dres, crvena широка пруга по дужини, плави шорц, црвене штуцне, бели бројеви.

Папи

pre 6 godina

Није лош, само ова линија по средини је требала да буде двобојна - црвена и плава. Дрес је већ бео тако да ми је бела сувишна.

Obelix

pre 6 godina

Lep dres, definitivno. Nesto mi govori da je dizajniran za Italiju, ali da su ga samo malo prefarbali u nase boje. Italijani su imali ovu foru sa zastavom po sredini dresa. Jos jednom lep dres i samo da nasi jos lepo i igraju i gde ces lepse.

xMADx

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje
(Jagodic.Kistanje., 19. mart 2018 11)

Bar citaj ako nista drugo!

Конзерва

pre 6 godina

Солидан дрес, мада је могло и боље. Опет несклад између црвене боје на дресу и црвене боје на грбу. Невероватно.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

Sliniša

pre 6 godina

O boze, moze li ruznije... pa cemu ta strafta po sred dresa u vidu "zastave"
Moze li to malo suptilnije i lepse, a ne ko flasa od zidarskog piva...

jovo todorovic

pre 6 godina

Nasa oprema treba da bude bela od dresa do carapa(beli orlovi).Retko koja reprezantacija ima belu opremu.U tom slucaju 90% utakmica bi igrali u istoj opremi i na taj nacin postali kolko tolko prepozntaljivi.

as

pre 6 godina

vrhunski dres, pun pogodak, samo nasi manekeni jos da se potrude,pa nek i ne prodjemo grupu,ali da vidimo neku borbu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realno, 19. mart 2018 11:10)

Bas tako!

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

Realno

pre 6 godina

Dres je bas lepo ispao, svidja mi se moderan kroj a ne kao predhodni sa onim ruznim i staromodnim kragnama. JA bih mozda umesto zastave pozadi, stavio samo 4 C. Steta samo sto ovaj beli dres nece biti nas glavni a jos veca steta bi bila da nam prva ganitura opet bude crvena, ne znam samo odakle im ta ideja, glumimo Albaniju, Belgiju, Crnu Goru???

Jagodic.Kistanje.

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje

Winning Eleven

pre 6 godina

Najlepsi dres je onaj iz 1998 sa tamno plavim sortsevima belim majicama sa plavom prugom po sredini dresa. U tom dresu smo npr. igrali sa Holandijom u 1/8 finala svetskog prvenstva. Kako bi bilo lepo da smo ponovo plavi - plavo beli. Eh uspomene... Da li je neko primetio da su se nasi sportisti i pored imena Jugoslavija i toga sto nisu pevali pesmu "Hej sloveni" borili sa vecim zarom nego sada??? Pogotovo fudbaleri? Kakvo je to bilo vreme, leto, preko dana igranje sa drustvom u naselju. Fudbal na soni kecu i prognoza rezultata za svetsko prvenstvo. Toplo leto, hladan sok od zove i navijanje za nase. :-)
Nije bilo podele oko navijaca. Mijat, Jokan, Piksi, Mihajlovic, Jugovic, Kovacevic, Milosevic, Djukic, Kralj...

Bora Šnajder

pre 6 godina

Kombinacija crveno i plavo je ružna. Pa još kad stave onu šerpa-plavu i zamućenu crvenu, užas. Jarkosvetla crvena i beli dresovi ide ili beli šortsevi i svetlo plavi dresovu i to ide.

Plavac

pre 6 godina

Hocemo plave dresove nazad, mi nismo Crna Gora, Makedonija, Albanija niti Turska vec Srbija pravni naslednik Jugoslavije koja je u plavim dresovima 30 na prvom mundijalu igrala polufinale kao prvi tim iz Evrope.

Zile

pre 6 godina

Sad citam komentare i shvatam koliko smo svi zajedno zeljni tog je****g uspeha reprezentacije... Pa da li im treba veca motivacija!? Kada bi usli u cevrtfinale, pa na doceku bi bilo dva miliona ljudi, ne mogu ni da zamislim kada bi uzeli medalju...

Flippa

pre 6 godina

Da li neko zna kada se mijenja GRB na dresu? Tj. grb Fudbalskog saveza Srbije? Da li je tender za idejna resenja i dalje otvoren ili je i to blizu zavrsetka? Predsjednik FSS-a je izjavio da ce Srbija na SP-u ici sa novim dresovima [evo to se zavrsilo], i sa potpuno novim, kako je rekao "fudbalskijim" grbom. Pa da li neko zna ista o tome?

b78

pre 6 godina

Ja vec odavno zamisljam nas pomocni dres kao drugi dres Intera sa krstom na grudima. Shvatam da se to nece svideti svima jer u Srbiji zive i ljudi druge veroispovesti ali iz ugla upadljivosti mislim da bi ovo bio sjajan potez i da bi najzad dobili jedan specifican i prepoznatljiv dres. Ovaj Pumin mi je lep ali ne postizemo efekat da kada ga vidis znas da je to Srbija i tu zaista skidam kapu Hrvatima gde sahovnicu ne mozes da promasis na kilometar :-)

Stara kuka

pre 6 godina

Dres je odlican.Lep i jednostavan,a Puma top marka.Ja ne znam sta neki stalno mrace.Uostalom sve ce biti lepo ako prodjemo grupu zar ne?

stevan

pre 6 godina

@bgd
- Ja jesam zvezdaš, ali meni je plavo uvek bilo sinonim za našu zemlju. Nije bitno tamnija ili svetlija verzija. Ako smo odlučili da igramo u crveno plavo belo varijanti, ajde da bude tako. Isto ako su toliko čekali da se zovemo beli orlovi, i onda su od svega toga odustali...ne vidim razlog zašto jedna garnitura ne bi bila plava.

Krle

pre 6 godina

Svaka normalna reprezentacija igra utakmicu u svojoj zemlji a mi igramo u Londonu i Torinu a da cak nismo ni gosti,jer igramo sa nenormalnim reprezentacijama kao sto smo i sami.I igramo dve utakmice sa afrikancima,a njih nemamo u grupi na SP.Van pameti.

Srbenda

pre 6 godina

Nisu mi jasni ljudi koji sve u vezi reprezentacije pljuju. Dres je veoma lep i moderan. Posle toliko naci ce mo se na smotri medju najboljima na svetu. Tim kakav je takav je nas je i drugi nemamo. Nase je da tih mesec dana prvenstva budemo uz njih svim srcem ostalo je na njima ne sumnjam da ce se boriti za nas. Nije vazno kakav je dres vec sta pretstavlja i koliko znaci onom ko ga nosi. SRBIJA!

ONO MATO PEJA

pre 6 godina

Za drugu kombinaciju ok ali za prvu "startnu" bi lepo bilo crvena majica, plavi sorts i bele stucne, sa vezom od zlatmnog konca nalik zastavi pod i za koju momci igraju. Zasto izbegavamo ono nase nacionalno (zastavu) kako komsije hrvati lepo sahovnicu preko celog dresa! A mi uzimamo sta nam se ponudi. Da li u ovoj zemlji ima bar jedan dizajner naprednig nivoa ili bez naprednog pa da nam lepo osmisli nesto...

bgd

pre 6 godina

Vratite nam PLAVI dres! 
Imamo i plavu boji na zastavi, ne razumem te "strucnjake" u FSS, iz kog razloga su zabranili plavu boju pobogu?
(C i n i k, 19. mart 2018 10:24)

Kokeza i Terza zabranili

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Marketinski tim Pume nije mislio na prosecne pivske stomacine potencijalnih kupaca. Jos kad se doda efekat okovratnika i slim fit body-ja. Haha zamislite vojsku nasih navijaca u Rusiji. Izgledacemo kao maskote Durex-a. Cekaj malo, kad bolje razmislim to nece ni biti problem jer nemamo love za nove dresove.
P.S. Bilo bi savrseno da imamo dresove koji izgledaju odlično. Npr, domaci dres, tamno tamno tamno crvena majica (trula visnja - bordo), sorc teget u kontrastu sa majicom (dakle bogato tamna teget nijansa) i carape naravno bele (prosto bele). Ljudi, ovaj dres bi kidao. A na rukavu tri linije prosivene onako bogatim zlatnim nijansama ali diskretno. Naravno sponzor Adidas.

dakiliz

pre 6 godina

A što mi volimo da sve skraćujemo u jeziku pa evo i sa nadimkom reprezentacije. Ja koliko se sećam pre desetak godina kad smo se osamostalili zvali smo se Beli orlovi čak i u albumu sa sličicama za Mundial 2010 piše tako. I moćnije zvuči a i originalnije pošto samo orlova ima još nekoliko rep. Ali novinari skrate naziv i narod to prihvati i brzo se uvreži kraća verzija.

Ima li nade?

pre 6 godina

Dres kao dres ok, ali ko je dozvolio da se menja grb. Grb mora biti obelezje drzave i reprezentacije. Fudbalske lopte su mogle da budu ispod grba recimo pet lopti ili cak 11 lopti oko polovine grba, ali grb Srbije mora ostati u originalu.

фешн гуру

pre 6 godina

Копија талијанског. Пих онако, волео бих да прва гарнитура буде у комбинацији црвене и плаве мада не верујем.

stevan

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.

Moral i nemoral

pre 6 godina

Prvi utisak kad sam tek video dres je trobojka koja me vise podsetila na rusku zastavu nego nasu. Grb je mogao da bude malo "blizi ka srcu". Inace dres je dobar. S obzirom da je gostujuci, nadam se da ce domacinski biti interestantniji.

bane sine

pre 6 godina

jednostavan, ali dobar.

jedina mana, prema mom misljenju, je to sto je prazan prostor koji ce biti popunjen brojevima igraca 'pogurao' grb saveza isuvise nagore.

panda

pre 6 godina

Ako budemo dobro kao što imamo dresove, eto nas do polufinala! Brutalno dobar dres, svaka čast za Pumu, osećam da će domaći dres biti još lepši.

Nikola MNE

pre 6 godina

Rezervni Adidasov dres reprezentacije SR Jugoslavije sa SP '98 u Francuskoj je ubjedljivo najljepsi ikad od svih sa ex Yu prostora.Poslije toga je ovaj srpski rezevrni isto bijeli i Umbrov i sad Pumin,ostali svi blagi uzas.

Vlado

pre 6 godina

Kakav ce tek biti crveni to necu ni da zamisljam, hocemo nazad plavu garnituru. Dres iz 98 pa i 2000 ostaje naucna fantastika za ove crvene i bele kopije Svajcarske i Danske.

bgd

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.
(stevan, 19. mart 2018 10:22)

Zvezdaši misle da treba i reprezentacija da nosi njihove dresove. Kad je Jugoslavija u Montvideu postala crvena, što ne bi i Srbija postala crveno bela.

Морамо мало и да хвалимо

pre 6 godina

Реално лепо изгледа, надам се да ће таква и игра бити. Нико не тражи чуда већ само борбу на терену,поштовање дреса и земље коју представљаш. А циљеви и ово је успех с обзиром на ситуацију у фудбалу и квалитету лиге.

stevan

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.

panda

pre 6 godina

Ako budemo dobro kao što imamo dresove, eto nas do polufinala! Brutalno dobar dres, svaka čast za Pumu, osećam da će domaći dres biti još lepši.

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Marketinski tim Pume nije mislio na prosecne pivske stomacine potencijalnih kupaca. Jos kad se doda efekat okovratnika i slim fit body-ja. Haha zamislite vojsku nasih navijaca u Rusiji. Izgledacemo kao maskote Durex-a. Cekaj malo, kad bolje razmislim to nece ni biti problem jer nemamo love za nove dresove.
P.S. Bilo bi savrseno da imamo dresove koji izgledaju odlično. Npr, domaci dres, tamno tamno tamno crvena majica (trula visnja - bordo), sorc teget u kontrastu sa majicom (dakle bogato tamna teget nijansa) i carape naravno bele (prosto bele). Ljudi, ovaj dres bi kidao. A na rukavu tri linije prosivene onako bogatim zlatnim nijansama ali diskretno. Naravno sponzor Adidas.

s t v

pre 6 godina

prelep. ne secam se da smo ikada imali lepsi.
(strselj, 19. mart 2018 10:33)

blagi užas..
(strudla, 19. mart 2018 10:32

Još se nije rodio ko je Srbinu ugodio.

Jagodic.Kistanje.

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje

gradjanin

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena je naša boja, 19. mart 2018 12:25)

nema dalje posle ovoga komentara!sve je receno!napred Srbija!

Crvena je naša boja

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.

Ivan

pre 6 godina

kakve veze ima Jugoslavija sa plavim dresovima? Pa nije samo ona pretplacena na te dresove.
Jel imamo na zastavi plavo?
- Imamo. 100 puta je lepse od crvenog koju nosi svaka druga reprezentacija.
Ako vam se ne svidja obrisite plavu, stavite samo crvenu na zastavu pa nek budemo kao Kina.

Александар Ужички

pre 6 godina

Плави дресови су отишли у историју, заједно са Југославијом, Брозом и Милошевићем. Царско црвена је национална српска боја. Резервна гарнитура бела. О дизајну се може дискутовати, али распоред боја као на српској, а не на застави СФРЈ. Дакле: црвено- плаво- бела.

Realno

pre 6 godina

Dres je bas lepo ispao, svidja mi se moderan kroj a ne kao predhodni sa onim ruznim i staromodnim kragnama. JA bih mozda umesto zastave pozadi, stavio samo 4 C. Steta samo sto ovaj beli dres nece biti nas glavni a jos veca steta bi bila da nam prva ganitura opet bude crvena, ne znam samo odakle im ta ideja, glumimo Albaniju, Belgiju, Crnu Goru???

Vlado

pre 6 godina

Za ove sto kazu nema Jugoslavije, mozda nema ali ima stanova iz tog vremena u kojim zivite, stuje koje koristite, penzija koje su vasi roditelji zaradili u tom vremenu,fakultetskih diploma koje ste mozda dobili tako da ne srbujte bez pokrica.

Taj dres bih kupio

pre 6 godina

Nije los.

Ali, , da smo ozbiljni, uvek bi dres bio isti. A da smo pametni, dres bi bio prepoznatljiv.

Npr., imali bi plavi dres poput Sampdorije sa horizontalnom tankom trobojkom preko grudi.

Bio bi to najlepsi dres na svetu.

Grobx

pre 6 godina

Nisam se navikao na crvenu boju i nikad necu, ali me zbog kosarke boli srce ne toliko zbog fudbala. Em su nam uvalili crveni dres em je kineska marka sa buvljak, tuga.

jovo todorovic

pre 6 godina

Nasa oprema treba da bude bela od dresa do carapa(beli orlovi).Retko koja reprezantacija ima belu opremu.U tom slucaju 90% utakmica bi igrali u istoj opremi i na taj nacin postali kolko tolko prepozntaljivi.

Ljubisa livac

pre 6 godina

Izuzetno me smaraju Jugonostalgicari sa svojim "plavim" dresovima. Nema toga vise, kao sto nema ni Jugoslavije. Srbija je jos od Urugvaja igrala u crvenoj boji dresova, kao samostalna. Ako vam se gledaju plavi, VHS pa pustite Italiju 90'.

Pera

pre 6 godina

Ljudi komentarisu nesto bez toga da znaju kako funkcionisu ugovori izmedju reprezentacija firmi koje ih snabdevaju, plus ne znaju pravila fudbalskih saveza, a da ne pricamo o istoriji. Par stvari:
- Plavi dresovi jesu lepi ali ta drzava ne postoji vec 25 godina, ma sta mi mislili i zeleli
- Firma koja snabdeva fudbalske reprezentacije i timove ima slicne dresove (slican dizajn) za vecinu timova. Zato nasi dresovi lice na italiju i ostale klijente od Pume. Isto je i sa adidasom, nike, umbro i ostalima
- Crvena jeste predominantna boja na nasoj zastavi (prva odozgo) i zato nam je prva garnitura crvena. Druga garnitura mora da bude svetle/bele boje jer je to pravilo FIFA ako se ne varam. Koliko znam, postoji i treca garnitura i eto tu mozemo imati plave.
- Dizajn dresova se menja, po godinama, po stilu itd. Kragnice jesu bile lepe ali eto vise nisu. Ako hocete da menjate, postanite dizajneri, zavrsite skole pa aplicirajte u adidas/nike/puma...
- A ovi sto se zale da moraju da kupe, pa veliki stomaci... pa firme/savezi moraju da zarade, pa menjaju dresove jednom godisnje, mi tu ne mozemo nista. A i moramo da smrsamo majku mu...dosta ovih novih dresova su compression/tight, stoje lepo samo onima koji nemaju slauf...

Морамо мало и да хвалимо

pre 6 godina

Реално лепо изгледа, надам се да ће таква и игра бити. Нико не тражи чуда већ само борбу на терену,поштовање дреса и земље коју представљаш. А циљеви и ово је успех с обзиром на ситуацију у фудбалу и квалитету лиге.

Rajko

pre 6 godina

Dres je lep.Hocemo samo da umesto grba fudbalskog saveza na grudima bude drzavni grb.
Prva komplet garnitura mora da bude slozena kao sto je i trobojka.Znaci crveno,plavo,belo.Dres crveni sorc plavi i stucne bele.

MadMikke

pre 6 godina

Posto je centrala Pume u blizini Nirnberga predlazem da se dizajnerima ovog dresa sudi upravo tamo. Prepraviti stari Italijanski template i uvaliti ga Srbiji kao 'originalni' dres je sramota..Da ne pricamo o 3 nijanse crvena..

Plavac

pre 6 godina

Ljubisa livac


Haha odrastao na Bjelinom Montevideu, moracu ti razbiti snove jer smo crveni u Urugvaju bili malo sutra. A plasman iz Italije 90 je za ove crvene nedostizan san.

фешн гуру

pre 6 godina

Копија талијанског. Пих онако, волео бих да прва гарнитура буде у комбинацији црвене и плаве мада не верујем.

Grgur

pre 6 godina

@ bgd

Tako je, to je sustina. Zbog njih licimo na Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Svajcarsku, Dansku i na mnoge druge koje samo crveno i belo imaju u zastavi. U nasoj grupi na SP ce biti 3 ekipe sa crvenim dresovima. Uzas! Vratite nam plavu boju reprezentacije

Licimur

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!

Gde ja živim

pre 6 godina

Volim crvenu boju, dres nije loš samo malo upada u oči nejednakost boja, ali dobro. To nije mnogo ni bitno. Dresovi i boje ne igraju, već igrači. Najbolji dres je oznojen dres. Oni neka vide kako će to da ostvare.

Krle

pre 6 godina

Svaka normalna reprezentacija igra utakmicu u svojoj zemlji a mi igramo u Londonu i Torinu a da cak nismo ni gosti,jer igramo sa nenormalnim reprezentacijama kao sto smo i sami.I igramo dve utakmice sa afrikancima,a njih nemamo u grupi na SP.Van pameti.

ONO MATO PEJA

pre 6 godina

Za drugu kombinaciju ok ali za prvu "startnu" bi lepo bilo crvena majica, plavi sorts i bele stucne, sa vezom od zlatmnog konca nalik zastavi pod i za koju momci igraju. Zasto izbegavamo ono nase nacionalno (zastavu) kako komsije hrvati lepo sahovnicu preko celog dresa! A mi uzimamo sta nam se ponudi. Da li u ovoj zemlji ima bar jedan dizajner naprednig nivoa ili bez naprednog pa da nam lepo osmisli nesto...

Vlado

pre 6 godina

Kakav ce tek biti crveni to necu ni da zamisljam, hocemo nazad plavu garnituru. Dres iz 98 pa i 2000 ostaje naucna fantastika za ove crvene i bele kopije Svajcarske i Danske.

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Ovima sto kuakju za plavu boju imaju nesto naucnici da poruce. Dokazano je u svim sportovima gde takmicari uzimaju uloge plavog i crvenog takmicara da crveni u vise slucajeva pobedjuje.

Winning Eleven

pre 6 godina

Najlepsi dres je onaj iz 1998 sa tamno plavim sortsevima belim majicama sa plavom prugom po sredini dresa. U tom dresu smo npr. igrali sa Holandijom u 1/8 finala svetskog prvenstva. Kako bi bilo lepo da smo ponovo plavi - plavo beli. Eh uspomene... Da li je neko primetio da su se nasi sportisti i pored imena Jugoslavija i toga sto nisu pevali pesmu "Hej sloveni" borili sa vecim zarom nego sada??? Pogotovo fudbaleri? Kakvo je to bilo vreme, leto, preko dana igranje sa drustvom u naselju. Fudbal na soni kecu i prognoza rezultata za svetsko prvenstvo. Toplo leto, hladan sok od zove i navijanje za nase. :-)
Nije bilo podele oko navijaca. Mijat, Jokan, Piksi, Mihajlovic, Jugovic, Kovacevic, Milosevic, Djukic, Kralj...

Nikola MNE

pre 6 godina

Rezervni Adidasov dres reprezentacije SR Jugoslavije sa SP '98 u Francuskoj je ubjedljivo najljepsi ikad od svih sa ex Yu prostora.Poslije toga je ovaj srpski rezevrni isto bijeli i Umbrov i sad Pumin,ostali svi blagi uzas.

Milan

pre 6 godina

Za mene koji sam odrastao navijajuci za "plave" i dan danas ne mogu da se naviknem na crvene i bele dresove.Vidim puno ih napisalo kako je dres super,prelep,a meni nista posebno.Ako je za vas prelep zbog te zastave na sredini onda ste veoma ili skromni ili ste netalentovani za modu.

Snovi maloga revizioniste

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Koliko ste bili pobjednici, toliko je Jugoslavija vaša ideja, tako ćete i Ñjemačku izbaciti iz natjecanja

hoho

pre 6 godina

Eh, samo kad bi prvi dresovi bili plavi, pa da na nesto i lice uz ovakvu, lepu, drugu garnituru dresova.
Ali verovatno ce opet biti dosadni tj. crveni...

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.
(Mix, 19. mart 2018 13:44)

Uf, ima tu verovatno dvocifren broj razloga, ali kljucni su svakako prevelika ocekivanja i menjanje selektora na 15 meseci u proseku.

Plavac

pre 6 godina

Hocemo plave dresove nazad, mi nismo Crna Gora, Makedonija, Albanija niti Turska vec Srbija pravni naslednik Jugoslavije koja je u plavim dresovima 30 na prvom mundijalu igrala polufinale kao prvi tim iz Evrope.

bgd

pre 6 godina

Vratite nam PLAVI dres! 
Imamo i plavu boji na zastavi, ne razumem te "strucnjake" u FSS, iz kog razloga su zabranili plavu boju pobogu?
(C i n i k, 19. mart 2018 10:24)

Kokeza i Terza zabranili

Oliver

pre 6 godina

Plava boja jeste lepa,ali asocira na zloglasnu komunisticku Jugoslaviju,koja je nanela veliko zlo srpskom narodu.Zato se moramo zauvek ratosiljati plave boje. Kraj price.

Bane

pre 6 godina

(strudla, 19. mart 2018 10:32)

Jeli boga ti Italianima kao prestonici mode je bio dobar a tebi je blagi užaš. Doduše njihov je imao kragnu a ovaj nema ali dizajn je skoro pa identičan.

voda

pre 6 godina

Jos dodati plavu garnituru,i naravno promeniti grb fudbalskog saveza.
(Zoran LFC, 19. mart 2018 10:38)

Negde sam bio procitao da cemo od sledeceg ciklusa kvalifikacija imati novi grb I da ce ga Puma dizajnirati

Папи

pre 6 godina

Није лош, само ова линија по средини је требала да буде двобојна - црвена и плава. Дрес је већ бео тако да ми је бела сувишна.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Не волим црвени дрес. Сувише репрезентација их има. Волео бих комбинацију као некад PSG. plavi dres, crvena широка пруга по дужини, плави шорц, црвене штуцне, бели бројеви.

stevan

pre 6 godina

@bgd
- Ja jesam zvezdaš, ali meni je plavo uvek bilo sinonim za našu zemlju. Nije bitno tamnija ili svetlija verzija. Ako smo odlučili da igramo u crveno plavo belo varijanti, ajde da bude tako. Isto ako su toliko čekali da se zovemo beli orlovi, i onda su od svega toga odustali...ne vidim razlog zašto jedna garnitura ne bi bila plava.

b78

pre 6 godina

Ja vec odavno zamisljam nas pomocni dres kao drugi dres Intera sa krstom na grudima. Shvatam da se to nece svideti svima jer u Srbiji zive i ljudi druge veroispovesti ali iz ugla upadljivosti mislim da bi ovo bio sjajan potez i da bi najzad dobili jedan specifican i prepoznatljiv dres. Ovaj Pumin mi je lep ali ne postizemo efekat da kada ga vidis znas da je to Srbija i tu zaista skidam kapu Hrvatima gde sahovnicu ne mozes da promasis na kilometar :-)

veliki strumf

pre 6 godina

Nista manje nisam ocekivao od Pume! Wooow! Sjajan dizajn, originalan, nikad ovakve dresove nisam video. Da li cu kupiti dres? Apsolutno. Sto se boja tice, mozemo da diskutujemo, ali boju odredjuje FSS. Ono sto je bilo do dizajnera odece - uradili su posao vrhunski.

Конзерва

pre 6 godina

Солидан дрес, мада је могло и боље. Опет несклад између црвене боје на дресу и црвене боје на грбу. Невероватно.

Aleksa

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Licimur, 19. mart 2018 12:34)

"У страху су велике очи"...рече некад неки неко....
Дај молим те фејс од тог познаваоца историје, некад неког...

Bora Šnajder

pre 6 godina

Kombinacija crveno i plavo je ružna. Pa još kad stave onu šerpa-plavu i zamućenu crvenu, užas. Jarkosvetla crvena i beli dresovi ide ili beli šortsevi i svetlo plavi dresovu i to ide.

Obelix

pre 6 godina

Lep dres, definitivno. Nesto mi govori da je dizajniran za Italiju, ali da su ga samo malo prefarbali u nase boje. Italijani su imali ovu foru sa zastavom po sredini dresa. Jos jednom lep dres i samo da nasi jos lepo i igraju i gde ces lepse.

Sumadinac91

pre 6 godina

Vlado

Osim Srba je retko ko hteo tu državu zvanu Jugoslavija,ne znam čemu rasprava zadnjih 20 godina oko nečega sto je umrlo pre 40 godina sa Titom.
Inače su mi deda sa jedne i pradeda sa druge strane bili komunisti,tako da ne kažem da je to loša ideja generalno,ali je u praksi kao biti u braku sa ženom koja te mrzi iz dna duše.
PS dobar je dres,ali ne igra lepota dresa nego igrači.Doduše ovo je njihov maksimum po meni (plasman na Sp),sve preko je senzacija posebno pošto Brazil posle decenije i kusur liči makar malo na sebe,"Švajcarska" ima gomilu takmičenja iza sebe a Kostarika je izuzetno tvrda ekipa.

Flippa

pre 6 godina

Da li neko zna kada se mijenja GRB na dresu? Tj. grb Fudbalskog saveza Srbije? Da li je tender za idejna resenja i dalje otvoren ili je i to blizu zavrsetka? Predsjednik FSS-a je izjavio da ce Srbija na SP-u ici sa novim dresovima [evo to se zavrsilo], i sa potpuno novim, kako je rekao "fudbalskijim" grbom. Pa da li neko zna ista o tome?

Igor

pre 6 godina

Nije sjajno ali smo jos smo i dobro prosli. Pogledajte druge pumine bele dresove reprezentacija https://www.footyheadlines.com/2018/02/puma-2018-international-away-kits.html

bane sine

pre 6 godina

jednostavan, ali dobar.

jedina mana, prema mom misljenju, je to sto je prazan prostor koji ce biti popunjen brojevima igraca 'pogurao' grb saveza isuvise nagore.

dakiliz

pre 6 godina

A što mi volimo da sve skraćujemo u jeziku pa evo i sa nadimkom reprezentacije. Ja koliko se sećam pre desetak godina kad smo se osamostalili zvali smo se Beli orlovi čak i u albumu sa sličicama za Mundial 2010 piše tako. I moćnije zvuči a i originalnije pošto samo orlova ima još nekoliko rep. Ali novinari skrate naziv i narod to prihvati i brzo se uvreži kraća verzija.

xMADx

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje
(Jagodic.Kistanje., 19. mart 2018 11)

Bar citaj ako nista drugo!

brus bog dikinson

pre 6 godina

kako smaraju sa ovim plavim dresovima, ja bih iz inata stavio neku levu boju koje uopste nema na zastavi, sta fali italijanima i slovencima?

Vucina Crnogorac

pre 6 godina

Aj ne lupajte vise. Imate vrhunsku marku za dresove, puma. A crnogorska reprezentacija 10 godina nosi prslu legeu, i nas savez nema namjeru da mijenja garnituru.

DisordeR

pre 6 godina

Zastava na ledjima ok, ali cemu ovo napred? Kao prvo boje nam ne idu sa leva na desno a i da nam idu, izgleda odvratno sa ovom duzinom. Fudbal nam lici na cirkus a sad imaju i pravu opremu za to :)

bgd

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.
(stevan, 19. mart 2018 10:22)

Zvezdaši misle da treba i reprezentacija da nosi njihove dresove. Kad je Jugoslavija u Montvideu postala crvena, što ne bi i Srbija postala crveno bela.

Sliniša

pre 6 godina

O boze, moze li ruznije... pa cemu ta strafta po sred dresa u vidu "zastave"
Moze li to malo suptilnije i lepse, a ne ko flasa od zidarskog piva...

Srbenda

pre 6 godina

Nisu mi jasni ljudi koji sve u vezi reprezentacije pljuju. Dres je veoma lep i moderan. Posle toliko naci ce mo se na smotri medju najboljima na svetu. Tim kakav je takav je nas je i drugi nemamo. Nase je da tih mesec dana prvenstva budemo uz njih svim srcem ostalo je na njima ne sumnjam da ce se boriti za nas. Nije vazno kakav je dres vec sta pretstavlja i koliko znaci onom ko ga nosi. SRBIJA!

Stara kuka

pre 6 godina

Dres je odlican.Lep i jednostavan,a Puma top marka.Ja ne znam sta neki stalno mrace.Uostalom sve ce biti lepo ako prodjemo grupu zar ne?

Zile

pre 6 godina

Sad citam komentare i shvatam koliko smo svi zajedno zeljni tog je****g uspeha reprezentacije... Pa da li im treba veca motivacija!? Kada bi usli u cevrtfinale, pa na doceku bi bilo dva miliona ljudi, ne mogu ni da zamislim kada bi uzeli medalju...

Ima li nade?

pre 6 godina

Dres kao dres ok, ali ko je dozvolio da se menja grb. Grb mora biti obelezje drzave i reprezentacije. Fudbalske lopte su mogle da budu ispod grba recimo pet lopti ili cak 11 lopti oko polovine grba, ali grb Srbije mora ostati u originalu.

Moral i nemoral

pre 6 godina

Prvi utisak kad sam tek video dres je trobojka koja me vise podsetila na rusku zastavu nego nasu. Grb je mogao da bude malo "blizi ka srcu". Inace dres je dobar. S obzirom da je gostujuci, nadam se da ce domacinski biti interestantniji.

Salle

pre 6 godina

@Sajns, viko te Djesi Pinkman
..aha...nešto se i nismo napobeđivali otkako smo odbacili plave dresove.Tradicija je tradicija,..a mi smo je odbacili.

Bane

pre 6 godina

(Krle, 19. mart 2018 11:53)

Igramo na neutralnom terenu isključivo zbog zarade. Dobar deo repezentacija to radi. U ostalom da bi igrali kod kuće onda bi morao i da platiš protivnika plus njihov smeštaj. Drugo mi nismo baš slika i prilika pa da možemo da biramo s kim ćemo da igramo. Treće mart mesec je šta hoćeš odmah da igraš sa protivnicima iz grupe pa da završimo pripremne utakmice. Igraćemo sa protivnicima sličnim iz grupe najverovatnije u junu mesecu pred samo prvenstvo.

Звонко Николић

pre 6 godina

Дресови су катастрофа, дизајн као рециклирани Пума дресови других репрезентација, без имало маште и стила, посебно ова бела варијанта на којој су морали бели боју на застави да уоквире жутом да би с уопште схватио да се ради о три боје на застави. Нећу ни да причам о томе да када нашу српску заставу "вертикализујеш" добијеш заставу француске, ако се не варам. се не би Где је двоглави орао на дресу? Где је грб државе за коју играју момци? Не играју они за ФСС него за Републику Србију....Тако ћемо на трибинама имати заставе Србије са двоглавим орловима а дресове као да играмо за неки другу државу... Дакле "седи 1"
Дрес репрезентације купујем када на грудима будем видео двоглавог белог орла

as

pre 6 godina

vrhunski dres, pun pogodak, samo nasi manekeni jos da se potrude,pa nek i ne prodjemo grupu,ali da vidimo neku borbu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realno, 19. mart 2018 11:10)

Bas tako!

Mix

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

GoranNS

pre 6 godina

Plavi dres treba da bude rezervni svidelo se to nama ili ne druga boja na zastavi je teget plava,ovo je smesno grb fss kod ramena tri boje crvene i tri strafte po sredini umesto da su samo stavili zastavu napred.Prva garnitura podseca da smo mi neka druga drzava recimo Svajcarska,Albanija ili Crna Gora a ne Srbija posto je drecece crvena a ne u boji nase zastave,jedini komplet koji je bio realan za kvalifikacije u Juznu Afriku ovo ostalo zalosno,koliko su nam smesni dresovi toliko cemo i mi smesni ispasti u Rusiji po igri!

Zeljko 83

pre 6 godina

Zalosno da gledam reprezentaciju ...kao da igra Zvezda... nemam nista protiv Komsija...Ali Reprezetacija ipak treba da spaja celu drzavu ovako bas smo Dmde...Nasi Dresovi treba da budu kao Italijanski autenticni a ne da prihvatimo jeftine varijante.... nad

Keeteetza

pre 6 godina

Nema identiteta i kontinuiteta. Prvo su počeli jednostavo sa tri boje, dres-sorc-čarape, crven-plavi-bijeli, pa nakon toga krst preko prsa (tipa norveska, Skandinavija). Sada imamo trobojku preko prsa, boje pripadaju vecini slavenskih zemalja. Ali nema jedne stvari koja može bilo kojem strancu napraviti asocijaciju na Srbe i Srbiju, a da nas ne zamjeni sa Slovačkom, Slovenijom, itd...

Zar je toliko problem uloziti u neku jaku dizajner/marketinšku firmu, a ima ih mali milion, da nam pomogne i kreira identitet koji je poseban, prepoznatljiv, i samo nas. Grb nam je predivan. Zašto ne krenuti od njega i ostaviti profesionalcima da naprave posao ?

Ovo sve je od danas do sutra. Amaterski. Bez vizije i pogleda u budućnost.

Licimur

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!

stevan

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.

bilajednomjednaliga

pre 6 godina

Marketinski tim Pume nije mislio na prosecne pivske stomacine potencijalnih kupaca. Jos kad se doda efekat okovratnika i slim fit body-ja. Haha zamislite vojsku nasih navijaca u Rusiji. Izgledacemo kao maskote Durex-a. Cekaj malo, kad bolje razmislim to nece ni biti problem jer nemamo love za nove dresove.
P.S. Bilo bi savrseno da imamo dresove koji izgledaju odlično. Npr, domaci dres, tamno tamno tamno crvena majica (trula visnja - bordo), sorc teget u kontrastu sa majicom (dakle bogato tamna teget nijansa) i carape naravno bele (prosto bele). Ljudi, ovaj dres bi kidao. A na rukavu tri linije prosivene onako bogatim zlatnim nijansama ali diskretno. Naravno sponzor Adidas.

Realno

pre 6 godina

Dres je bas lepo ispao, svidja mi se moderan kroj a ne kao predhodni sa onim ruznim i staromodnim kragnama. JA bih mozda umesto zastave pozadi, stavio samo 4 C. Steta samo sto ovaj beli dres nece biti nas glavni a jos veca steta bi bila da nam prva ganitura opet bude crvena, ne znam samo odakle im ta ideja, glumimo Albaniju, Belgiju, Crnu Goru???

Ljubisa livac

pre 6 godina

Izuzetno me smaraju Jugonostalgicari sa svojim "plavim" dresovima. Nema toga vise, kao sto nema ni Jugoslavije. Srbija je jos od Urugvaja igrala u crvenoj boji dresova, kao samostalna. Ako vam se gledaju plavi, VHS pa pustite Italiju 90'.

фешн гуру

pre 6 godina

Копија талијанског. Пих онако, волео бих да прва гарнитура буде у комбинацији црвене и плаве мада не верујем.

Grobx

pre 6 godina

Nisam se navikao na crvenu boju i nikad necu, ali me zbog kosarke boli srce ne toliko zbog fudbala. Em su nam uvalili crveni dres em je kineska marka sa buvljak, tuga.

Crvena je naša boja

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.

panda

pre 6 godina

Ako budemo dobro kao što imamo dresove, eto nas do polufinala! Brutalno dobar dres, svaka čast za Pumu, osećam da će domaći dres biti još lepši.

gradjanin

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena je naša boja, 19. mart 2018 12:25)

nema dalje posle ovoga komentara!sve je receno!napred Srbija!

Grgur

pre 6 godina

@ bgd

Tako je, to je sustina. Zbog njih licimo na Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Svajcarsku, Dansku i na mnoge druge koje samo crveno i belo imaju u zastavi. U nasoj grupi na SP ce biti 3 ekipe sa crvenim dresovima. Uzas! Vratite nam plavu boju reprezentacije

Vlado

pre 6 godina

Kakav ce tek biti crveni to necu ni da zamisljam, hocemo nazad plavu garnituru. Dres iz 98 pa i 2000 ostaje naucna fantastika za ove crvene i bele kopije Svajcarske i Danske.

Vlado

pre 6 godina

Za ove sto kazu nema Jugoslavije, mozda nema ali ima stanova iz tog vremena u kojim zivite, stuje koje koristite, penzija koje su vasi roditelji zaradili u tom vremenu,fakultetskih diploma koje ste mozda dobili tako da ne srbujte bez pokrica.

MadMikke

pre 6 godina

Posto je centrala Pume u blizini Nirnberga predlazem da se dizajnerima ovog dresa sudi upravo tamo. Prepraviti stari Italijanski template i uvaliti ga Srbiji kao 'originalni' dres je sramota..Da ne pricamo o 3 nijanse crvena..

Jagodic.Kistanje.

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje

Bora Šnajder

pre 6 godina

Kombinacija crveno i plavo je ružna. Pa još kad stave onu šerpa-plavu i zamućenu crvenu, užas. Jarkosvetla crvena i beli dresovi ide ili beli šortsevi i svetlo plavi dresovu i to ide.

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Ovima sto kuakju za plavu boju imaju nesto naucnici da poruce. Dokazano je u svim sportovima gde takmicari uzimaju uloge plavog i crvenog takmicara da crveni u vise slucajeva pobedjuje.

Ivan

pre 6 godina

kakve veze ima Jugoslavija sa plavim dresovima? Pa nije samo ona pretplacena na te dresove.
Jel imamo na zastavi plavo?
- Imamo. 100 puta je lepse od crvenog koju nosi svaka druga reprezentacija.
Ako vam se ne svidja obrisite plavu, stavite samo crvenu na zastavu pa nek budemo kao Kina.

Milan

pre 6 godina

Za mene koji sam odrastao navijajuci za "plave" i dan danas ne mogu da se naviknem na crvene i bele dresove.Vidim puno ih napisalo kako je dres super,prelep,a meni nista posebno.Ako je za vas prelep zbog te zastave na sredini onda ste veoma ili skromni ili ste netalentovani za modu.

Taj dres bih kupio

pre 6 godina

Nije los.

Ali, , da smo ozbiljni, uvek bi dres bio isti. A da smo pametni, dres bi bio prepoznatljiv.

Npr., imali bi plavi dres poput Sampdorije sa horizontalnom tankom trobojkom preko grudi.

Bio bi to najlepsi dres na svetu.

hoho

pre 6 godina

Eh, samo kad bi prvi dresovi bili plavi, pa da na nesto i lice uz ovakvu, lepu, drugu garnituru dresova.
Ali verovatno ce opet biti dosadni tj. crveni...

Папи

pre 6 godina

Није лош, само ова линија по средини је требала да буде двобојна - црвена и плава. Дрес је већ бео тако да ми је бела сувишна.

Plavac

pre 6 godina

Hocemo plave dresove nazad, mi nismo Crna Gora, Makedonija, Albanija niti Turska vec Srbija pravni naslednik Jugoslavije koja je u plavim dresovima 30 na prvom mundijalu igrala polufinale kao prvi tim iz Evrope.

Александар Ужички

pre 6 godina

Плави дресови су отишли у историју, заједно са Југославијом, Брозом и Милошевићем. Царско црвена је национална српска боја. Резервна гарнитура бела. О дизајну се може дискутовати, али распоред боја као на српској, а не на застави СФРЈ. Дакле: црвено- плаво- бела.

Winning Eleven

pre 6 godina

Najlepsi dres je onaj iz 1998 sa tamno plavim sortsevima belim majicama sa plavom prugom po sredini dresa. U tom dresu smo npr. igrali sa Holandijom u 1/8 finala svetskog prvenstva. Kako bi bilo lepo da smo ponovo plavi - plavo beli. Eh uspomene... Da li je neko primetio da su se nasi sportisti i pored imena Jugoslavija i toga sto nisu pevali pesmu "Hej sloveni" borili sa vecim zarom nego sada??? Pogotovo fudbaleri? Kakvo je to bilo vreme, leto, preko dana igranje sa drustvom u naselju. Fudbal na soni kecu i prognoza rezultata za svetsko prvenstvo. Toplo leto, hladan sok od zove i navijanje za nase. :-)
Nije bilo podele oko navijaca. Mijat, Jokan, Piksi, Mihajlovic, Jugovic, Kovacevic, Milosevic, Djukic, Kralj...

GoranNS

pre 6 godina

Plavi dres treba da bude rezervni svidelo se to nama ili ne druga boja na zastavi je teget plava,ovo je smesno grb fss kod ramena tri boje crvene i tri strafte po sredini umesto da su samo stavili zastavu napred.Prva garnitura podseca da smo mi neka druga drzava recimo Svajcarska,Albanija ili Crna Gora a ne Srbija posto je drecece crvena a ne u boji nase zastave,jedini komplet koji je bio realan za kvalifikacije u Juznu Afriku ovo ostalo zalosno,koliko su nam smesni dresovi toliko cemo i mi smesni ispasti u Rusiji po igri!

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

bgd

pre 6 godina

Opet isti fazon kao od 2006 godine. Ista crvena boja, jedino su ubacili zastavu u sredini. Zašto ne brojevi tamno plavi, zašto ne više plave boje na rukavi. Zašto recimo druga garnitura ne bi bila teget kao ona u Francuskoj 98 godine. Uopšte ne postoji kreativnosti niti malo. Imamo divnu zastavu, još sa 4 S bi mogli napraviti prepoznatljive dresove. Ovako ne znam jel u pitanju Rusija ili neka u nizu reprezentacija koje imaju crvene dresove.
(stevan, 19. mart 2018 10:22)

Zvezdaši misle da treba i reprezentacija da nosi njihove dresove. Kad je Jugoslavija u Montvideu postala crvena, što ne bi i Srbija postala crveno bela.

Oliver

pre 6 godina

Plava boja jeste lepa,ali asocira na zloglasnu komunisticku Jugoslaviju,koja je nanela veliko zlo srpskom narodu.Zato se moramo zauvek ratosiljati plave boje. Kraj price.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su naši najbolji dresovi: https://pbs.twimg.com/media/DXmGwhbXkAAk8AL.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGwfJXkAAUnht.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXmGpwvX0AAzT9-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXcKsjWWsAALZAU.jpg https://pbs.twimg.com/media/DXDCMN7WkAAfXgA.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JYnbW0AIzMYk.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JZARXcAACXnt.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1JHqAXkAA6_z2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT1IqluWkAIpVG2.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0Q_eFXcAASyT4.jpg https://pbs.twimg.com/media/DT0PJ3uXcAAEeSq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwJcS8XUAIZvWq.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BmW4AEdQNQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DTwI8BlXkAAeACC.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH0G9eXcAIuWkO.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH034_XcAAbZ-0.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH055fXUAAVL50.jpg https://pbs.twimg.com/media/DSH07tnX4AAMSqG.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB5KIWsAAFd0L.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB8WhX0AYaTaK.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRqB9sjX4AEzbjJ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCgH9aXcAEoF7-.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CgX4AAfw6i.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CnW4AA39yy.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCf4CpXUAAwEiQ.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvvXkAM-mZF.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpveWAAE4M7Q.jpg https://pbs.twimg.com/media/DRCfpvhXcAA-ehr.jpg
Umbro je najbolji.

DisordeR

pre 6 godina

Zastava na ledjima ok, ali cemu ovo napred? Kao prvo boje nam ne idu sa leva na desno a i da nam idu, izgleda odvratno sa ovom duzinom. Fudbal nam lici na cirkus a sad imaju i pravu opremu za to :)

Rajko

pre 6 godina

Dres je lep.Hocemo samo da umesto grba fudbalskog saveza na grudima bude drzavni grb.
Prva komplet garnitura mora da bude slozena kao sto je i trobojka.Znaci crveno,plavo,belo.Dres crveni sorc plavi i stucne bele.

Ima li nade?

pre 6 godina

Dres kao dres ok, ali ko je dozvolio da se menja grb. Grb mora biti obelezje drzave i reprezentacije. Fudbalske lopte su mogle da budu ispod grba recimo pet lopti ili cak 11 lopti oko polovine grba, ali grb Srbije mora ostati u originalu.

Sliniša

pre 6 godina

O boze, moze li ruznije... pa cemu ta strafta po sred dresa u vidu "zastave"
Moze li to malo suptilnije i lepse, a ne ko flasa od zidarskog piva...

Plavac

pre 6 godina

Ljubisa livac


Haha odrastao na Bjelinom Montevideu, moracu ti razbiti snove jer smo crveni u Urugvaju bili malo sutra. A plasman iz Italije 90 je za ove crvene nedostizan san.

Звонко Николић

pre 6 godina

Дресови су катастрофа, дизајн као рециклирани Пума дресови других репрезентација, без имало маште и стила, посебно ова бела варијанта на којој су морали бели боју на застави да уоквире жутом да би с уопште схватио да се ради о три боје на застави. Нећу ни да причам о томе да када нашу српску заставу "вертикализујеш" добијеш заставу француске, ако се не варам. се не би Где је двоглави орао на дресу? Где је грб државе за коју играју момци? Не играју они за ФСС него за Републику Србију....Тако ћемо на трибинама имати заставе Србије са двоглавим орловима а дресове као да играмо за неки другу државу... Дакле "седи 1"
Дрес репрезентације купујем када на грудима будем видео двоглавог белог орла

Bane

pre 6 godina

(strudla, 19. mart 2018 10:32)

Jeli boga ti Italianima kao prestonici mode je bio dobar a tebi je blagi užaš. Doduše njihov je imao kragnu a ovaj nema ali dizajn je skoro pa identičan.

Морамо мало и да хвалимо

pre 6 godina

Реално лепо изгледа, надам се да ће таква и игра бити. Нико не тражи чуда већ само борбу на терену,поштовање дреса и земље коју представљаш. А циљеви и ово је успех с обзиром на ситуацију у фудбалу и квалитету лиге.

bgd

pre 6 godina

Vratite nam PLAVI dres! 
Imamo i plavu boji na zastavi, ne razumem te "strucnjake" u FSS, iz kog razloga su zabranili plavu boju pobogu?
(C i n i k, 19. mart 2018 10:24)

Kokeza i Terza zabranili

stevan

pre 6 godina

@bgd
- Ja jesam zvezdaš, ali meni je plavo uvek bilo sinonim za našu zemlju. Nije bitno tamnija ili svetlija verzija. Ako smo odlučili da igramo u crveno plavo belo varijanti, ajde da bude tako. Isto ako su toliko čekali da se zovemo beli orlovi, i onda su od svega toga odustali...ne vidim razlog zašto jedna garnitura ne bi bila plava.

Snovi maloga revizioniste

pre 6 godina

Smarate više sa plavom bojom.Nema više Jugoslavije i da je sreće da je nikad nije ni bilo.Mi smo kao pobednici u prvom ratu umesto Velike Srbije stvorili jugoslaviju sami smo krivi za to i tačka.Dresovi su ok ipak je puma nemačka firma i tačka.Srećno orlovi pa da u projektovanoj osmini finala izbacimo nemce.
Koliko ste bili pobjednici, toliko je Jugoslavija vaša ideja, tako ćete i Ñjemačku izbaciti iz natjecanja

Zeljko 83

pre 6 godina

Zalosno da gledam reprezentaciju ...kao da igra Zvezda... nemam nista protiv Komsija...Ali Reprezetacija ipak treba da spaja celu drzavu ovako bas smo Dmde...Nasi Dresovi treba da budu kao Italijanski autenticni a ne da prihvatimo jeftine varijante.... nad

bane sine

pre 6 godina

jednostavan, ali dobar.

jedina mana, prema mom misljenju, je to sto je prazan prostor koji ce biti popunjen brojevima igraca 'pogurao' grb saveza isuvise nagore.

jovo todorovic

pre 6 godina

Nasa oprema treba da bude bela od dresa do carapa(beli orlovi).Retko koja reprezantacija ima belu opremu.U tom slucaju 90% utakmica bi igrali u istoj opremi i na taj nacin postali kolko tolko prepozntaljivi.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Не волим црвени дрес. Сувише репрезентација их има. Волео бих комбинацију као некад PSG. plavi dres, crvena широка пруга по дужини, плави шорц, црвене штуцне, бели бројеви.

Krle

pre 6 godina

Svaka normalna reprezentacija igra utakmicu u svojoj zemlji a mi igramo u Londonu i Torinu a da cak nismo ni gosti,jer igramo sa nenormalnim reprezentacijama kao sto smo i sami.I igramo dve utakmice sa afrikancima,a njih nemamo u grupi na SP.Van pameti.

voda

pre 6 godina

Jos dodati plavu garnituru,i naravno promeniti grb fudbalskog saveza.
(Zoran LFC, 19. mart 2018 10:38)

Negde sam bio procitao da cemo od sledeceg ciklusa kvalifikacija imati novi grb I da ce ga Puma dizajnirati

brus bog dikinson

pre 6 godina

kako smaraju sa ovim plavim dresovima, ja bih iz inata stavio neku levu boju koje uopste nema na zastavi, sta fali italijanima i slovencima?

Moral i nemoral

pre 6 godina

Prvi utisak kad sam tek video dres je trobojka koja me vise podsetila na rusku zastavu nego nasu. Grb je mogao da bude malo "blizi ka srcu". Inace dres je dobar. S obzirom da je gostujuci, nadam se da ce domacinski biti interestantniji.

Nikola MNE

pre 6 godina

Rezervni Adidasov dres reprezentacije SR Jugoslavije sa SP '98 u Francuskoj je ubjedljivo najljepsi ikad od svih sa ex Yu prostora.Poslije toga je ovaj srpski rezevrni isto bijeli i Umbrov i sad Pumin,ostali svi blagi uzas.

Pera

pre 6 godina

Ljudi komentarisu nesto bez toga da znaju kako funkcionisu ugovori izmedju reprezentacija firmi koje ih snabdevaju, plus ne znaju pravila fudbalskih saveza, a da ne pricamo o istoriji. Par stvari:
- Plavi dresovi jesu lepi ali ta drzava ne postoji vec 25 godina, ma sta mi mislili i zeleli
- Firma koja snabdeva fudbalske reprezentacije i timove ima slicne dresove (slican dizajn) za vecinu timova. Zato nasi dresovi lice na italiju i ostale klijente od Pume. Isto je i sa adidasom, nike, umbro i ostalima
- Crvena jeste predominantna boja na nasoj zastavi (prva odozgo) i zato nam je prva garnitura crvena. Druga garnitura mora da bude svetle/bele boje jer je to pravilo FIFA ako se ne varam. Koliko znam, postoji i treca garnitura i eto tu mozemo imati plave.
- Dizajn dresova se menja, po godinama, po stilu itd. Kragnice jesu bile lepe ali eto vise nisu. Ako hocete da menjate, postanite dizajneri, zavrsite skole pa aplicirajte u adidas/nike/puma...
- A ovi sto se zale da moraju da kupe, pa veliki stomaci... pa firme/savezi moraju da zarade, pa menjaju dresove jednom godisnje, mi tu ne mozemo nista. A i moramo da smrsamo majku mu...dosta ovih novih dresova su compression/tight, stoje lepo samo onima koji nemaju slauf...

Конзерва

pre 6 godina

Солидан дрес, мада је могло и боље. Опет несклад између црвене боје на дресу и црвене боје на грбу. Невероватно.

Gde ja živim

pre 6 godina

Volim crvenu boju, dres nije loš samo malo upada u oči nejednakost boja, ali dobro. To nije mnogo ni bitno. Dresovi i boje ne igraju, već igrači. Najbolji dres je oznojen dres. Oni neka vide kako će to da ostvare.

ONO MATO PEJA

pre 6 godina

Za drugu kombinaciju ok ali za prvu "startnu" bi lepo bilo crvena majica, plavi sorts i bele stucne, sa vezom od zlatmnog konca nalik zastavi pod i za koju momci igraju. Zasto izbegavamo ono nase nacionalno (zastavu) kako komsije hrvati lepo sahovnicu preko celog dresa! A mi uzimamo sta nam se ponudi. Da li u ovoj zemlji ima bar jedan dizajner naprednig nivoa ili bez naprednog pa da nam lepo osmisli nesto...

Igor

pre 6 godina

Nije sjajno ali smo jos smo i dobro prosli. Pogledajte druge pumine bele dresove reprezentacija https://www.footyheadlines.com/2018/02/puma-2018-international-away-kits.html

Sumadinac91

pre 6 godina

Vlado

Osim Srba je retko ko hteo tu državu zvanu Jugoslavija,ne znam čemu rasprava zadnjih 20 godina oko nečega sto je umrlo pre 40 godina sa Titom.
Inače su mi deda sa jedne i pradeda sa druge strane bili komunisti,tako da ne kažem da je to loša ideja generalno,ali je u praksi kao biti u braku sa ženom koja te mrzi iz dna duše.
PS dobar je dres,ali ne igra lepota dresa nego igrači.Doduše ovo je njihov maksimum po meni (plasman na Sp),sve preko je senzacija posebno pošto Brazil posle decenije i kusur liči makar malo na sebe,"Švajcarska" ima gomilu takmičenja iza sebe a Kostarika je izuzetno tvrda ekipa.

Salle

pre 6 godina

@Sajns, viko te Djesi Pinkman
..aha...nešto se i nismo napobeđivali otkako smo odbacili plave dresove.Tradicija je tradicija,..a mi smo je odbacili.

veliki strumf

pre 6 godina

Nista manje nisam ocekivao od Pume! Wooow! Sjajan dizajn, originalan, nikad ovakve dresove nisam video. Da li cu kupiti dres? Apsolutno. Sto se boja tice, mozemo da diskutujemo, ali boju odredjuje FSS. Ono sto je bilo do dizajnera odece - uradili su posao vrhunski.

Zile

pre 6 godina

Sad citam komentare i shvatam koliko smo svi zajedno zeljni tog je****g uspeha reprezentacije... Pa da li im treba veca motivacija!? Kada bi usli u cevrtfinale, pa na doceku bi bilo dva miliona ljudi, ne mogu ni da zamislim kada bi uzeli medalju...

b78

pre 6 godina

Ja vec odavno zamisljam nas pomocni dres kao drugi dres Intera sa krstom na grudima. Shvatam da se to nece svideti svima jer u Srbiji zive i ljudi druge veroispovesti ali iz ugla upadljivosti mislim da bi ovo bio sjajan potez i da bi najzad dobili jedan specifican i prepoznatljiv dres. Ovaj Pumin mi je lep ali ne postizemo efekat da kada ga vidis znas da je to Srbija i tu zaista skidam kapu Hrvatima gde sahovnicu ne mozes da promasis na kilometar :-)

Obelix

pre 6 godina

Lep dres, definitivno. Nesto mi govori da je dizajniran za Italiju, ali da su ga samo malo prefarbali u nase boje. Italijani su imali ovu foru sa zastavom po sredini dresa. Jos jednom lep dres i samo da nasi jos lepo i igraju i gde ces lepse.

dakiliz

pre 6 godina

A što mi volimo da sve skraćujemo u jeziku pa evo i sa nadimkom reprezentacije. Ja koliko se sećam pre desetak godina kad smo se osamostalili zvali smo se Beli orlovi čak i u albumu sa sličicama za Mundial 2010 piše tako. I moćnije zvuči a i originalnije pošto samo orlova ima još nekoliko rep. Ali novinari skrate naziv i narod to prihvati i brzo se uvreži kraća verzija.

Srbenda

pre 6 godina

Nisu mi jasni ljudi koji sve u vezi reprezentacije pljuju. Dres je veoma lep i moderan. Posle toliko naci ce mo se na smotri medju najboljima na svetu. Tim kakav je takav je nas je i drugi nemamo. Nase je da tih mesec dana prvenstva budemo uz njih svim srcem ostalo je na njima ne sumnjam da ce se boriti za nas. Nije vazno kakav je dres vec sta pretstavlja i koliko znaci onom ko ga nosi. SRBIJA!

Stara kuka

pre 6 godina

Dres je odlican.Lep i jednostavan,a Puma top marka.Ja ne znam sta neki stalno mrace.Uostalom sve ce biti lepo ako prodjemo grupu zar ne?

as

pre 6 godina

vrhunski dres, pun pogodak, samo nasi manekeni jos da se potrude,pa nek i ne prodjemo grupu,ali da vidimo neku borbu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realno, 19. mart 2018 11:10)

Bas tako!

Mix

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.

Aleksa

pre 6 godina

Pogledajte samo razliku crvene boje u grbu i na dresu. Lobi CZV je neverovatan. "Pomešaše se plave i zlatne srpske zastave sa crvenim i belim turskim barjacima" - reče nekad neki poznavalac istorije. Mislite o tome!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Licimur, 19. mart 2018 12:34)

"У страху су велике очи"...рече некад неки неко....
Дај молим те фејс од тог познаваоца историје, некад неког...

s t v

pre 6 godina

prelep. ne secam se da smo ikada imali lepsi.
(strselj, 19. mart 2018 10:33)

blagi užas..
(strudla, 19. mart 2018 10:32

Još se nije rodio ko je Srbinu ugodio.

Vucina Crnogorac

pre 6 godina

Aj ne lupajte vise. Imate vrhunsku marku za dresove, puma. A crnogorska reprezentacija 10 godina nosi prslu legeu, i nas savez nema namjeru da mijenja garnituru.

Keeteetza

pre 6 godina

Nema identiteta i kontinuiteta. Prvo su počeli jednostavo sa tri boje, dres-sorc-čarape, crven-plavi-bijeli, pa nakon toga krst preko prsa (tipa norveska, Skandinavija). Sada imamo trobojku preko prsa, boje pripadaju vecini slavenskih zemalja. Ali nema jedne stvari koja može bilo kojem strancu napraviti asocijaciju na Srbe i Srbiju, a da nas ne zamjeni sa Slovačkom, Slovenijom, itd...

Zar je toliko problem uloziti u neku jaku dizajner/marketinšku firmu, a ima ih mali milion, da nam pomogne i kreira identitet koji je poseban, prepoznatljiv, i samo nas. Grb nam je predivan. Zašto ne krenuti od njega i ostaviti profesionalcima da naprave posao ?

Ovo sve je od danas do sutra. Amaterski. Bez vizije i pogleda u budućnost.

Flippa

pre 6 godina

Da li neko zna kada se mijenja GRB na dresu? Tj. grb Fudbalskog saveza Srbije? Da li je tender za idejna resenja i dalje otvoren ili je i to blizu zavrsetka? Predsjednik FSS-a je izjavio da ce Srbija na SP-u ici sa novim dresovima [evo to se zavrsilo], i sa potpuno novim, kako je rekao "fudbalskijim" grbom. Pa da li neko zna ista o tome?

xMADx

pre 6 godina

Crvena majica plavi sorc i bele carape,to je nas dres....nosili jedne kvalifikacije i zaboravili....sad nekad u belim nekad u crvenim,nit znamo mi nit proizvodjaci koje su nase boje
(Jagodic.Kistanje., 19. mart 2018 11)

Bar citaj ako nista drugo!

Sajns, viko te Djesi Pinkman

pre 6 godina

Sajns, viko te Djesi Pinkman


Pa kako se onda ovi nasi klafifikuju prosecno svake 8 godine na veliko takmicenje gde se vrate kuci brzinom svetlosti. Ocigledno to ne radi u nasem slucaju.
(Mix, 19. mart 2018 13:44)

Uf, ima tu verovatno dvocifren broj razloga, ali kljucni su svakako prevelika ocekivanja i menjanje selektora na 15 meseci u proseku.

Bane

pre 6 godina

(Krle, 19. mart 2018 11:53)

Igramo na neutralnom terenu isključivo zbog zarade. Dobar deo repezentacija to radi. U ostalom da bi igrali kod kuće onda bi morao i da platiš protivnika plus njihov smeštaj. Drugo mi nismo baš slika i prilika pa da možemo da biramo s kim ćemo da igramo. Treće mart mesec je šta hoćeš odmah da igraš sa protivnicima iz grupe pa da završimo pripremne utakmice. Igraćemo sa protivnicima sličnim iz grupe najverovatnije u junu mesecu pred samo prvenstvo.