Četvrtak, 08.03.2018.

16:50

Woj bomb – Derik Rouz u Minesoti!

Nekadašnji MVP lige Derik Rouz karijeru će nastaviti u Minesoti sa kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Izvor: PT

Woj bomb – Derik Rouz u Minesoti! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 6 godina

uopste mi se ne dopada Tibodo...bio je def ekspert u bostonu...odigrao par ok sezona sa odlicnim cikagom ...i?
skroz je retro sa ovim potezom sa totalno demotivisanim igračem....
pritom....uopšte ne forsira klupu koja je odlicna....ma mislim ne dja mi se kao trener....

555

pre 6 godina

Mozda hoce da imaju nekog iskusnijeg igraca u odaustvu Batlera, koji ce cisto da doprineae stabilizaciu u kljucnim momentima utakmica, jerl ovi mladji igraju kao divljaci i realno ugrozena im je visoka pozicija za play off. Voleo bih da im je potez na mestu.

WillyWonka

pre 6 godina

Jako mi je drag ovaj čovjek, ali ne nadam se da će se nešto drastično poboljšati. Gotov je, može bljesnitu još par puta, ali generalno, igrač koji razmišlja o penziji nikad nije dobra opcija.

Ddrogba

pre 6 godina

Ja ga obozavam, al’ kakav Dzordan ste normalni... Bolji je od Westbrukove mvp sezone sigurica.. Koliko je meceva prelomio, dogurao do finala konf itd Ta brzina, skocnost... strasan igrac al’ kolena otisla

Nije

pre 6 godina

Bas Rouz toliko zaribao .Mozda ce Tibido moci da resi taj rebus .Pokazao je prosle sezone u Njujork a i ove u Klivlendu na pocetku ,da moze da bude itekako koristan ekipi. .

Objektivan fan

pre 6 godina

Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 8. mart 2018 17:11)

Rose iz MVP sezone
33.2% za 3 poena - 1.6 po utakmici iz 4.8 pokusaja
48.1% za 2 poena - 7.2 po utakmici iz 15 pokusaja
44.5% pogodjenih suteva- 8.8 po utakmici iz 19.8 pokusaja
7.7 asistencija po utakmici
4.1 skok po utakmici
3.4 izgubljene lopte po utakmici
85.8 sa linije penala - 5.9 pogadaka iz 6.9 pokusaja po mecu

Westbrook iz MVP sezone
42.5% iz igre - 10 po utakmici iz 24 pokusaja
34.3% za 3 - 2.5 po utakmici iz 7.2 pokusaja
45.9% za 2 - 7.7 po utakmici iz 16.8 pokusaja
84.5% sa linije penala
10 asistencija i 10 ukradenih lopti po utakmici.

Dakle, statisticki gledano, westbrook je imao bolju MVP sezonu, ali, mora se uzeti u obzir to da je Rose imao najvise ambicije sto se tice tima te sezone i igrao za tim, a Westbrook je kao sto smo svi videli, igrao za sebe i za rekord, samim tim, imao je bolju statistiku.
Bitno je i dokle je ciji tim stigao te sezone, tj, dokle je MVP uspeo da odvede svoj tim:
Cikago Bulsi- Finale konferencije protiv Majami Hita.
Oklahoma-Ispala u prvoj rundi plef ofa protiv Hjustona.

Sve u svemu, sam nacin igre koji je Rose tada prikazivao je neopisiv, onakva lakoca, ali ipak onakva eksplozivnost, nije vidjena u skorije vreme, dok to sa Russellom nije slucaj.

anti-reklamozder

pre 6 godina

sentimente na stranu,svi bi voleli DR da se vrati u izdanju iz 2011 .
ovako ovo je zacudujujuce los potez tibodoa... pored tiga,batlera I kraforda tu je I odlicni tajus dzouns koji je u indeksima korisnosti u prvih 10 ,rouz sad u svoj svojoj depresivno izmrcvarenoj karijeri treba da dodje I uzme mu minute zarad tacno cega? minesotina sezona je sigurno ponajbolja u poslednjih 5,10 godina ovo bi trebala da bude prva u nizu izuzetno uspesnih sa plej of nastupima. volim da vidim povratak izuzetnog igraca koliko I svako drugi ,ali ko prati rouza od prve povrede (izuzetno tezak povratak na teren,problemi na privatnom planu od optuzba za silovanje do neobjasnjivih odlazaka iz timova na nekoliko dana, konstantni problemi sa sponzorima itd) znaju da je covek psiholosko fizicka ruina I sem imena ,nije tu mnogo ostalo.
ocajan potez minesote

sportski pozdrav.

Vinetu

pre 6 godina

Trenutno jedan od najgorih plejmejkera u NBA. Apsolutno nikakvo pojacanje pogotovo na zapadu gde su stvarno strasne bekovske linije. Nazalost daleko je 2011. godina. Mada Minesota najdalje moze do polufinala konferencije sa Rouzom ili bez njega, nema nikakve razlike.

paradoks

pre 6 godina

Rouz je bio dobar, al one godine kad je uzeo MVP, realno nije je zasluzio. Dzejms je bio bolji. Nba je morala stvoriti nove zvijezde i eto ti njega. Bio je ubica i atraktivan, al te godine je imao 25 poena u prosjeku. On bolji ofanzivno od Dzordana? haha. Ma bolji od Vilta.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ide kod covjeka koji mu unistio karijeru.
Tako ce i Townsu. Towns igra vece prije jos pod povredom, pa 40min naredno vece.
Rose je drugu povredu dozivio u nebitnim momentima meca.

Buki

pre 6 godina

Zao mi ovoga decka prvo ga povrede unistile onda on odbije na pocetku ove sezone veci ugovor da bi otisao u Klivlend da igra za minimalac i da pokusa da osvoji prsten a oni ga trejduju u Jutu koja ga otpusti mislim da nije zasluzio ovakav tretman od Klivlenda ako je vec dosao da igra za minimalac drzi ga barem na klupi i ovako nisu nista dobili za njega posto ga je Juta otpustila surov je taj NBA i onda ovde dodju neki i pisu kako su igraci razmazeni.Pogledajte sto je Boston uradijo malom Tomasu od kandidata za MVP do rezerve u Lejkersima isto tako Ejvri Bredli prosle godine uz Tomasa glavni igrac a ove ga godine vec dva puta trejdovali ne zasluzuju takvi igraci takav tretman ja jesam neki simpatizer Bostona ali ovo sto radi Ejndz je po meni bezobrazno i unistava karijere igracima i smanjuje im sanse da zarade a oni ostavili srce na terenu a danas nema puno igraca u NBA koji igraju srcem kao Tomas i Bredli a oni im tako vratili a da ne govorim o Grifinu kako su ga Klipersi ispalili da nije produzijo ugovor sa njima sigurno ni na kraj pameti mu nije bilo da potpise za Detrojt a sad mora biti tamo na duze staze to zna da unisti igrace.

rrs

pre 6 godina

Prvo da se osisa, i obrije... Pa da malo povede racuna o zdravlju, jesu njegove povrede bile uzasne, i njegov potencijal su unistile, ali ovo je moderno doba nisu 80' ili 90' pa da je to neminovno kraj... Moze to da se sanira koliko toliko...

Snake

pre 6 godina

Ne znam koliko ce se Dzimi obradovati jer je, cini mi se, u Bulsima kritikovao zalaganje Rouza na trenizima i utakmicama.
Sto se Rouza tice,velika steta za onakav potencijal.Sto je neko vec napisao nikada necemo znati koje su mu bile granice.Ako "sredi" mozak moze jos uvek da odigra ozbiljnu kosarku.
Sve najbolje Derik

JPR24

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora
(candreva, 08. mart 2018 17:07)
Da bas zbog Nike... A vidi čuda, patike Adidas...

candreva

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora

SS

pre 6 godina

U ovom trenutku, jako potcenjen igrač, pošto je igrao na MVP nivou, pa svi to i dalje očekuju od njega. I dalje može dosta da ponudi, pogotovo kod Tibodoa, na čiji je sistem navikao... Tu mu je pola ekipe Čikaga, tako da nije mogao u bolju sredinu.

tetreb

pre 6 godina

ne sumnjam da je Woj prvi imao potvrdu ovoga, ali zar se nije odmah posle onog velikog trejda klivlenda u februaru pricalo da ce Rouz kod bivseg trenera u Minesotu posto Juta nije zainteresovana za njega?

coki

pre 6 godina

Aleksej...?Derik Rouz u istoj recenici sa Dzordanom?nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu?Rouz je imao par vrhunskih sezona,ima neverovatnu brzinu i skocnost,dribling,ali lik koji nema sut za tri a plej/bek je ne moze nikada da bude najbolji ofanzivac.Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.

palop

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
(krava muzara, 08. mart 2018 17:00)

Mozda da su dobili verziju iz 2011... Ovako sumnjam da su mnogo poboljsali ekipu.

Gilfoyle

pre 6 godina

Da samo nije bilo povreda, ko zna koje bi granice bile za D-Rosea. Ovako, nazalost, nikada necemo saznati. Ako imate vremena, pogledajte Derrick Rose-Fast Lane na yt. P.S. Osisaj se Rose, bices brzi i ponovo onaj stari. :-)

M V P

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, kakav Derik Rouz...
Dečko je završio karijeru još pre 6 godina, ovo trenutno je 5% nekadašnjeg D Rouza.
Još na to dodajte nejgovu konstantnu borbu sa depresijom i povredama...
Imao je jednu supersezonu i dve dobre i odmah ga ovde neki stavljaju u istu rečenicu sa Džordanom, koji je igrao 15 sezona, od toga 10 na brutalnom nivou.

Miki

pre 6 godina

Samo da bude zdrav i da igra 50% od nekada, bice fenomenalan.. Inace moj omiljeni igrac u nba-u. Zelim mu sve najbolje i da konacno osvoji prsten.

powerfresh

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.
(Aleksej, 08. mart 2018 17:01)

Zbog čega tačno je po tebi jedini koji je mogao ikada da stane u istu rečenici sa MJ u pogledu ofanzive?

Okram Idul

pre 6 godina

@krava muzara

Samo ako bude zdrav i bez povreda - i ako su mu resili psihicke probleme koje je dobio zbog tih povreda koje su mu upropastile karijeru. Voleo bih, mada mislim da se nikada nece vratiti ni blizu nivoa na kom je bio nekad.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
@krava muzara
Postoji razlog zasto su ga Dzezeri odmah otpustili, a to nije zato sto je previse dobar igrac za njih .. Nekad je bio odlican, danas je jednostavno los(povrede su ga unistile). Pitanje je da li ce uopste i uspeti da odigra nekoliko utakmica bez da se povredi.
Nije on prvi igrac kojeg su urnisale povrede .. bilo je i boljih, Penny Hardaway, Tracy McGrady, ...

Aleksej

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.

google

pre 6 godina

Ahahahahha, evo ih ponovo “strucnjaci” nasi, kao pred pocetak sezone kada su isto najavljivali i za Klivlend kako napaduju titulu. Dajte ljudi, kakav Rouz, koji Vejd, godina je 2018-ta! Jadna Minesota, koji raspad od uprave, prvo sumanuto preuranjeno spucaju maks ugovor na nesretnog Viginsa koji ne vredi ni pola tih para, a zatim se nakon povrede kralja Dzimija, vrate na proslogodisnji uzas od ekipe gde mucenog Bjelicu bace na trojku, a sada im stize “pojacanje”. Na ove disfunkcionalne fransize u kojima se ne zna nakon decenija sta ce i gde ce ne treba vise ni trositi vremena. Samo kralj Dzimi da pobegne nekako pre nego sto ga Tibs sa’rani minutazom.

M V P

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, kakav Derik Rouz...
Dečko je završio karijeru još pre 6 godina, ovo trenutno je 5% nekadašnjeg D Rouza.
Još na to dodajte nejgovu konstantnu borbu sa depresijom i povredama...
Imao je jednu supersezonu i dve dobre i odmah ga ovde neki stavljaju u istu rečenicu sa Džordanom, koji je igrao 15 sezona, od toga 10 na brutalnom nivou.

Gilfoyle

pre 6 godina

Da samo nije bilo povreda, ko zna koje bi granice bile za D-Rosea. Ovako, nazalost, nikada necemo saznati. Ako imate vremena, pogledajte Derrick Rose-Fast Lane na yt. P.S. Osisaj se Rose, bices brzi i ponovo onaj stari. :-)

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
@krava muzara
Postoji razlog zasto su ga Dzezeri odmah otpustili, a to nije zato sto je previse dobar igrac za njih .. Nekad je bio odlican, danas je jednostavno los(povrede su ga unistile). Pitanje je da li ce uopste i uspeti da odigra nekoliko utakmica bez da se povredi.
Nije on prvi igrac kojeg su urnisale povrede .. bilo je i boljih, Penny Hardaway, Tracy McGrady, ...

palop

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
(krava muzara, 08. mart 2018 17:00)

Mozda da su dobili verziju iz 2011... Ovako sumnjam da su mnogo poboljsali ekipu.

Okram Idul

pre 6 godina

@krava muzara

Samo ako bude zdrav i bez povreda - i ako su mu resili psihicke probleme koje je dobio zbog tih povreda koje su mu upropastile karijeru. Voleo bih, mada mislim da se nikada nece vratiti ni blizu nivoa na kom je bio nekad.

powerfresh

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.
(Aleksej, 08. mart 2018 17:01)

Zbog čega tačno je po tebi jedini koji je mogao ikada da stane u istu rečenici sa MJ u pogledu ofanzive?

Miki

pre 6 godina

Samo da bude zdrav i da igra 50% od nekada, bice fenomenalan.. Inace moj omiljeni igrac u nba-u. Zelim mu sve najbolje i da konacno osvoji prsten.

coki

pre 6 godina

Aleksej...?Derik Rouz u istoj recenici sa Dzordanom?nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu?Rouz je imao par vrhunskih sezona,ima neverovatnu brzinu i skocnost,dribling,ali lik koji nema sut za tri a plej/bek je ne moze nikada da bude najbolji ofanzivac.Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.

JPR24

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora
(candreva, 08. mart 2018 17:07)
Da bas zbog Nike... A vidi čuda, patike Adidas...

google

pre 6 godina

Ahahahahha, evo ih ponovo “strucnjaci” nasi, kao pred pocetak sezone kada su isto najavljivali i za Klivlend kako napaduju titulu. Dajte ljudi, kakav Rouz, koji Vejd, godina je 2018-ta! Jadna Minesota, koji raspad od uprave, prvo sumanuto preuranjeno spucaju maks ugovor na nesretnog Viginsa koji ne vredi ni pola tih para, a zatim se nakon povrede kralja Dzimija, vrate na proslogodisnji uzas od ekipe gde mucenog Bjelicu bace na trojku, a sada im stize “pojacanje”. Na ove disfunkcionalne fransize u kojima se ne zna nakon decenija sta ce i gde ce ne treba vise ni trositi vremena. Samo kralj Dzimi da pobegne nekako pre nego sto ga Tibs sa’rani minutazom.

Aleksej

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.

Snake

pre 6 godina

Ne znam koliko ce se Dzimi obradovati jer je, cini mi se, u Bulsima kritikovao zalaganje Rouza na trenizima i utakmicama.
Sto se Rouza tice,velika steta za onakav potencijal.Sto je neko vec napisao nikada necemo znati koje su mu bile granice.Ako "sredi" mozak moze jos uvek da odigra ozbiljnu kosarku.
Sve najbolje Derik

tetreb

pre 6 godina

ne sumnjam da je Woj prvi imao potvrdu ovoga, ali zar se nije odmah posle onog velikog trejda klivlenda u februaru pricalo da ce Rouz kod bivseg trenera u Minesotu posto Juta nije zainteresovana za njega?

Buki

pre 6 godina

Zao mi ovoga decka prvo ga povrede unistile onda on odbije na pocetku ove sezone veci ugovor da bi otisao u Klivlend da igra za minimalac i da pokusa da osvoji prsten a oni ga trejduju u Jutu koja ga otpusti mislim da nije zasluzio ovakav tretman od Klivlenda ako je vec dosao da igra za minimalac drzi ga barem na klupi i ovako nisu nista dobili za njega posto ga je Juta otpustila surov je taj NBA i onda ovde dodju neki i pisu kako su igraci razmazeni.Pogledajte sto je Boston uradijo malom Tomasu od kandidata za MVP do rezerve u Lejkersima isto tako Ejvri Bredli prosle godine uz Tomasa glavni igrac a ove ga godine vec dva puta trejdovali ne zasluzuju takvi igraci takav tretman ja jesam neki simpatizer Bostona ali ovo sto radi Ejndz je po meni bezobrazno i unistava karijere igracima i smanjuje im sanse da zarade a oni ostavili srce na terenu a danas nema puno igraca u NBA koji igraju srcem kao Tomas i Bredli a oni im tako vratili a da ne govorim o Grifinu kako su ga Klipersi ispalili da nije produzijo ugovor sa njima sigurno ni na kraj pameti mu nije bilo da potpise za Detrojt a sad mora biti tamo na duze staze to zna da unisti igrace.

SS

pre 6 godina

U ovom trenutku, jako potcenjen igrač, pošto je igrao na MVP nivou, pa svi to i dalje očekuju od njega. I dalje može dosta da ponudi, pogotovo kod Tibodoa, na čiji je sistem navikao... Tu mu je pola ekipe Čikaga, tako da nije mogao u bolju sredinu.

anti-reklamozder

pre 6 godina

sentimente na stranu,svi bi voleli DR da se vrati u izdanju iz 2011 .
ovako ovo je zacudujujuce los potez tibodoa... pored tiga,batlera I kraforda tu je I odlicni tajus dzouns koji je u indeksima korisnosti u prvih 10 ,rouz sad u svoj svojoj depresivno izmrcvarenoj karijeri treba da dodje I uzme mu minute zarad tacno cega? minesotina sezona je sigurno ponajbolja u poslednjih 5,10 godina ovo bi trebala da bude prva u nizu izuzetno uspesnih sa plej of nastupima. volim da vidim povratak izuzetnog igraca koliko I svako drugi ,ali ko prati rouza od prve povrede (izuzetno tezak povratak na teren,problemi na privatnom planu od optuzba za silovanje do neobjasnjivih odlazaka iz timova na nekoliko dana, konstantni problemi sa sponzorima itd) znaju da je covek psiholosko fizicka ruina I sem imena ,nije tu mnogo ostalo.
ocajan potez minesote

sportski pozdrav.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ide kod covjeka koji mu unistio karijeru.
Tako ce i Townsu. Towns igra vece prije jos pod povredom, pa 40min naredno vece.
Rose je drugu povredu dozivio u nebitnim momentima meca.

rrs

pre 6 godina

Prvo da se osisa, i obrije... Pa da malo povede racuna o zdravlju, jesu njegove povrede bile uzasne, i njegov potencijal su unistile, ali ovo je moderno doba nisu 80' ili 90' pa da je to neminovno kraj... Moze to da se sanira koliko toliko...

Vinetu

pre 6 godina

Trenutno jedan od najgorih plejmejkera u NBA. Apsolutno nikakvo pojacanje pogotovo na zapadu gde su stvarno strasne bekovske linije. Nazalost daleko je 2011. godina. Mada Minesota najdalje moze do polufinala konferencije sa Rouzom ili bez njega, nema nikakve razlike.

Objektivan fan

pre 6 godina

Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 8. mart 2018 17:11)

Rose iz MVP sezone
33.2% za 3 poena - 1.6 po utakmici iz 4.8 pokusaja
48.1% za 2 poena - 7.2 po utakmici iz 15 pokusaja
44.5% pogodjenih suteva- 8.8 po utakmici iz 19.8 pokusaja
7.7 asistencija po utakmici
4.1 skok po utakmici
3.4 izgubljene lopte po utakmici
85.8 sa linije penala - 5.9 pogadaka iz 6.9 pokusaja po mecu

Westbrook iz MVP sezone
42.5% iz igre - 10 po utakmici iz 24 pokusaja
34.3% za 3 - 2.5 po utakmici iz 7.2 pokusaja
45.9% za 2 - 7.7 po utakmici iz 16.8 pokusaja
84.5% sa linije penala
10 asistencija i 10 ukradenih lopti po utakmici.

Dakle, statisticki gledano, westbrook je imao bolju MVP sezonu, ali, mora se uzeti u obzir to da je Rose imao najvise ambicije sto se tice tima te sezone i igrao za tim, a Westbrook je kao sto smo svi videli, igrao za sebe i za rekord, samim tim, imao je bolju statistiku.
Bitno je i dokle je ciji tim stigao te sezone, tj, dokle je MVP uspeo da odvede svoj tim:
Cikago Bulsi- Finale konferencije protiv Majami Hita.
Oklahoma-Ispala u prvoj rundi plef ofa protiv Hjustona.

Sve u svemu, sam nacin igre koji je Rose tada prikazivao je neopisiv, onakva lakoca, ali ipak onakva eksplozivnost, nije vidjena u skorije vreme, dok to sa Russellom nije slucaj.

Nije

pre 6 godina

Bas Rouz toliko zaribao .Mozda ce Tibido moci da resi taj rebus .Pokazao je prosle sezone u Njujork a i ove u Klivlendu na pocetku ,da moze da bude itekako koristan ekipi. .

paradoks

pre 6 godina

Rouz je bio dobar, al one godine kad je uzeo MVP, realno nije je zasluzio. Dzejms je bio bolji. Nba je morala stvoriti nove zvijezde i eto ti njega. Bio je ubica i atraktivan, al te godine je imao 25 poena u prosjeku. On bolji ofanzivno od Dzordana? haha. Ma bolji od Vilta.

candreva

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora

555

pre 6 godina

Mozda hoce da imaju nekog iskusnijeg igraca u odaustvu Batlera, koji ce cisto da doprineae stabilizaciu u kljucnim momentima utakmica, jerl ovi mladji igraju kao divljaci i realno ugrozena im je visoka pozicija za play off. Voleo bih da im je potez na mestu.

robin hud

pre 6 godina

uopste mi se ne dopada Tibodo...bio je def ekspert u bostonu...odigrao par ok sezona sa odlicnim cikagom ...i?
skroz je retro sa ovim potezom sa totalno demotivisanim igračem....
pritom....uopšte ne forsira klupu koja je odlicna....ma mislim ne dja mi se kao trener....

Ddrogba

pre 6 godina

Ja ga obozavam, al’ kakav Dzordan ste normalni... Bolji je od Westbrukove mvp sezone sigurica.. Koliko je meceva prelomio, dogurao do finala konf itd Ta brzina, skocnost... strasan igrac al’ kolena otisla

WillyWonka

pre 6 godina

Jako mi je drag ovaj čovjek, ali ne nadam se da će se nešto drastično poboljšati. Gotov je, može bljesnitu još par puta, ali generalno, igrač koji razmišlja o penziji nikad nije dobra opcija.

Aleksej

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.

paradoks

pre 6 godina

Rouz je bio dobar, al one godine kad je uzeo MVP, realno nije je zasluzio. Dzejms je bio bolji. Nba je morala stvoriti nove zvijezde i eto ti njega. Bio je ubica i atraktivan, al te godine je imao 25 poena u prosjeku. On bolji ofanzivno od Dzordana? haha. Ma bolji od Vilta.

candreva

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora

M V P

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, kakav Derik Rouz...
Dečko je završio karijeru još pre 6 godina, ovo trenutno je 5% nekadašnjeg D Rouza.
Još na to dodajte nejgovu konstantnu borbu sa depresijom i povredama...
Imao je jednu supersezonu i dve dobre i odmah ga ovde neki stavljaju u istu rečenicu sa Džordanom, koji je igrao 15 sezona, od toga 10 na brutalnom nivou.

google

pre 6 godina

Ahahahahha, evo ih ponovo “strucnjaci” nasi, kao pred pocetak sezone kada su isto najavljivali i za Klivlend kako napaduju titulu. Dajte ljudi, kakav Rouz, koji Vejd, godina je 2018-ta! Jadna Minesota, koji raspad od uprave, prvo sumanuto preuranjeno spucaju maks ugovor na nesretnog Viginsa koji ne vredi ni pola tih para, a zatim se nakon povrede kralja Dzimija, vrate na proslogodisnji uzas od ekipe gde mucenog Bjelicu bace na trojku, a sada im stize “pojacanje”. Na ove disfunkcionalne fransize u kojima se ne zna nakon decenija sta ce i gde ce ne treba vise ni trositi vremena. Samo kralj Dzimi da pobegne nekako pre nego sto ga Tibs sa’rani minutazom.

coki

pre 6 godina

Aleksej...?Derik Rouz u istoj recenici sa Dzordanom?nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu?Rouz je imao par vrhunskih sezona,ima neverovatnu brzinu i skocnost,dribling,ali lik koji nema sut za tri a plej/bek je ne moze nikada da bude najbolji ofanzivac.Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.

Objektivan fan

pre 6 godina

Po cemu je on iz svoje najbolje sezone bolji od npr Vestbruka iz ove ili prosle sezone?a Vestbruk je skican igrac kao Rouz samo ima i solidan sut spolja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 8. mart 2018 17:11)

Rose iz MVP sezone
33.2% za 3 poena - 1.6 po utakmici iz 4.8 pokusaja
48.1% za 2 poena - 7.2 po utakmici iz 15 pokusaja
44.5% pogodjenih suteva- 8.8 po utakmici iz 19.8 pokusaja
7.7 asistencija po utakmici
4.1 skok po utakmici
3.4 izgubljene lopte po utakmici
85.8 sa linije penala - 5.9 pogadaka iz 6.9 pokusaja po mecu

Westbrook iz MVP sezone
42.5% iz igre - 10 po utakmici iz 24 pokusaja
34.3% za 3 - 2.5 po utakmici iz 7.2 pokusaja
45.9% za 2 - 7.7 po utakmici iz 16.8 pokusaja
84.5% sa linije penala
10 asistencija i 10 ukradenih lopti po utakmici.

Dakle, statisticki gledano, westbrook je imao bolju MVP sezonu, ali, mora se uzeti u obzir to da je Rose imao najvise ambicije sto se tice tima te sezone i igrao za tim, a Westbrook je kao sto smo svi videli, igrao za sebe i za rekord, samim tim, imao je bolju statistiku.
Bitno je i dokle je ciji tim stigao te sezone, tj, dokle je MVP uspeo da odvede svoj tim:
Cikago Bulsi- Finale konferencije protiv Majami Hita.
Oklahoma-Ispala u prvoj rundi plef ofa protiv Hjustona.

Sve u svemu, sam nacin igre koji je Rose tada prikazivao je neopisiv, onakva lakoca, ali ipak onakva eksplozivnost, nije vidjena u skorije vreme, dok to sa Russellom nije slucaj.

SS

pre 6 godina

U ovom trenutku, jako potcenjen igrač, pošto je igrao na MVP nivou, pa svi to i dalje očekuju od njega. I dalje može dosta da ponudi, pogotovo kod Tibodoa, na čiji je sistem navikao... Tu mu je pola ekipe Čikaga, tako da nije mogao u bolju sredinu.

Buki

pre 6 godina

Zao mi ovoga decka prvo ga povrede unistile onda on odbije na pocetku ove sezone veci ugovor da bi otisao u Klivlend da igra za minimalac i da pokusa da osvoji prsten a oni ga trejduju u Jutu koja ga otpusti mislim da nije zasluzio ovakav tretman od Klivlenda ako je vec dosao da igra za minimalac drzi ga barem na klupi i ovako nisu nista dobili za njega posto ga je Juta otpustila surov je taj NBA i onda ovde dodju neki i pisu kako su igraci razmazeni.Pogledajte sto je Boston uradijo malom Tomasu od kandidata za MVP do rezerve u Lejkersima isto tako Ejvri Bredli prosle godine uz Tomasa glavni igrac a ove ga godine vec dva puta trejdovali ne zasluzuju takvi igraci takav tretman ja jesam neki simpatizer Bostona ali ovo sto radi Ejndz je po meni bezobrazno i unistava karijere igracima i smanjuje im sanse da zarade a oni ostavili srce na terenu a danas nema puno igraca u NBA koji igraju srcem kao Tomas i Bredli a oni im tako vratili a da ne govorim o Grifinu kako su ga Klipersi ispalili da nije produzijo ugovor sa njima sigurno ni na kraj pameti mu nije bilo da potpise za Detrojt a sad mora biti tamo na duze staze to zna da unisti igrace.

rrs

pre 6 godina

Prvo da se osisa, i obrije... Pa da malo povede racuna o zdravlju, jesu njegove povrede bile uzasne, i njegov potencijal su unistile, ali ovo je moderno doba nisu 80' ili 90' pa da je to neminovno kraj... Moze to da se sanira koliko toliko...

palop

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
(krava muzara, 08. mart 2018 17:00)

Mozda da su dobili verziju iz 2011... Ovako sumnjam da su mnogo poboljsali ekipu.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ide kod covjeka koji mu unistio karijeru.
Tako ce i Townsu. Towns igra vece prije jos pod povredom, pa 40min naredno vece.
Rose je drugu povredu dozivio u nebitnim momentima meca.

Vinetu

pre 6 godina

Trenutno jedan od najgorih plejmejkera u NBA. Apsolutno nikakvo pojacanje pogotovo na zapadu gde su stvarno strasne bekovske linije. Nazalost daleko je 2011. godina. Mada Minesota najdalje moze do polufinala konferencije sa Rouzom ili bez njega, nema nikakve razlike.

Miki

pre 6 godina

Samo da bude zdrav i da igra 50% od nekada, bice fenomenalan.. Inace moj omiljeni igrac u nba-u. Zelim mu sve najbolje i da konacno osvoji prsten.

Gilfoyle

pre 6 godina

Da samo nije bilo povreda, ko zna koje bi granice bile za D-Rosea. Ovako, nazalost, nikada necemo saznati. Ako imate vremena, pogledajte Derrick Rose-Fast Lane na yt. P.S. Osisaj se Rose, bices brzi i ponovo onaj stari. :-)

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Kakvi srecnici ovi iz Minesote, pokupili su takvu igracinu bukvalno za dzak kikirikija.. Eto njih u borbi za prsten, sto da ne...
@krava muzara
Postoji razlog zasto su ga Dzezeri odmah otpustili, a to nije zato sto je previse dobar igrac za njih .. Nekad je bio odlican, danas je jednostavno los(povrede su ga unistile). Pitanje je da li ce uopste i uspeti da odigra nekoliko utakmica bez da se povredi.
Nije on prvi igrac kojeg su urnisale povrede .. bilo je i boljih, Penny Hardaway, Tracy McGrady, ...

Okram Idul

pre 6 godina

@krava muzara

Samo ako bude zdrav i bez povreda - i ako su mu resili psihicke probleme koje je dobio zbog tih povreda koje su mu upropastile karijeru. Voleo bih, mada mislim da se nikada nece vratiti ni blizu nivoa na kom je bio nekad.

JPR24

pre 6 godina

Bio igracina, jedan od najboljih dok ga nisu koljena izdala, da mu nije trenera sto ga je trenirao u Chicagu ne bi nigdje ni dobio ugovor a i vjerovatno igra samo zbog Nike ugovora
(candreva, 08. mart 2018 17:07)
Da bas zbog Nike... A vidi čuda, patike Adidas...

powerfresh

pre 6 godina

Ma kakva bomba nije to nekada najbolji ofanzivni igrac na svetu,jedini koji po meni s Dzordanom je mogao u istu recenicu da stane u pogledu ofanzive.
(Aleksej, 08. mart 2018 17:01)

Zbog čega tačno je po tebi jedini koji je mogao ikada da stane u istu rečenici sa MJ u pogledu ofanzive?

anti-reklamozder

pre 6 godina

sentimente na stranu,svi bi voleli DR da se vrati u izdanju iz 2011 .
ovako ovo je zacudujujuce los potez tibodoa... pored tiga,batlera I kraforda tu je I odlicni tajus dzouns koji je u indeksima korisnosti u prvih 10 ,rouz sad u svoj svojoj depresivno izmrcvarenoj karijeri treba da dodje I uzme mu minute zarad tacno cega? minesotina sezona je sigurno ponajbolja u poslednjih 5,10 godina ovo bi trebala da bude prva u nizu izuzetno uspesnih sa plej of nastupima. volim da vidim povratak izuzetnog igraca koliko I svako drugi ,ali ko prati rouza od prve povrede (izuzetno tezak povratak na teren,problemi na privatnom planu od optuzba za silovanje do neobjasnjivih odlazaka iz timova na nekoliko dana, konstantni problemi sa sponzorima itd) znaju da je covek psiholosko fizicka ruina I sem imena ,nije tu mnogo ostalo.
ocajan potez minesote

sportski pozdrav.

robin hud

pre 6 godina

uopste mi se ne dopada Tibodo...bio je def ekspert u bostonu...odigrao par ok sezona sa odlicnim cikagom ...i?
skroz je retro sa ovim potezom sa totalno demotivisanim igračem....
pritom....uopšte ne forsira klupu koja je odlicna....ma mislim ne dja mi se kao trener....

tetreb

pre 6 godina

ne sumnjam da je Woj prvi imao potvrdu ovoga, ali zar se nije odmah posle onog velikog trejda klivlenda u februaru pricalo da ce Rouz kod bivseg trenera u Minesotu posto Juta nije zainteresovana za njega?

Nije

pre 6 godina

Bas Rouz toliko zaribao .Mozda ce Tibido moci da resi taj rebus .Pokazao je prosle sezone u Njujork a i ove u Klivlendu na pocetku ,da moze da bude itekako koristan ekipi. .

Snake

pre 6 godina

Ne znam koliko ce se Dzimi obradovati jer je, cini mi se, u Bulsima kritikovao zalaganje Rouza na trenizima i utakmicama.
Sto se Rouza tice,velika steta za onakav potencijal.Sto je neko vec napisao nikada necemo znati koje su mu bile granice.Ako "sredi" mozak moze jos uvek da odigra ozbiljnu kosarku.
Sve najbolje Derik

Ddrogba

pre 6 godina

Ja ga obozavam, al’ kakav Dzordan ste normalni... Bolji je od Westbrukove mvp sezone sigurica.. Koliko je meceva prelomio, dogurao do finala konf itd Ta brzina, skocnost... strasan igrac al’ kolena otisla

WillyWonka

pre 6 godina

Jako mi je drag ovaj čovjek, ali ne nadam se da će se nešto drastično poboljšati. Gotov je, može bljesnitu još par puta, ali generalno, igrač koji razmišlja o penziji nikad nije dobra opcija.

555

pre 6 godina

Mozda hoce da imaju nekog iskusnijeg igraca u odaustvu Batlera, koji ce cisto da doprineae stabilizaciu u kljucnim momentima utakmica, jerl ovi mladji igraju kao divljaci i realno ugrozena im je visoka pozicija za play off. Voleo bih da im je potez na mestu.