Četvrtak, 25.03.2004.

13:21

Kukoč za B92: "Ne verujem da ću završiti karijeru u Evropi"

Izvor: Dejan Markoviæ, dopisnik B92

Kukoè za B92: "Ne verujem da æu završiti karijeru u Evropi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

krajisnik

pre 20 godina

KOLIKO JA ZNAM ANTONE DA NACIONALNOST IDE PO OCU A NE PO MAJKI PA STOGA JE I GORAN IVANISEVIC SRBIN I DRAZEN IA CO PETROVIC SRBIN I BAN JELACIC JE IMAO SRPKINJU MAJKU A OCA HRVATA PA JE HRVAT PO NACIONALNOSTI ZAR NE!!!!! RAPAJIC , PRSO , BALABAN , KOMAZEC I OSTALI DRZE RUKU NA SRCU JER MORAJU A PITAM JA TEBE KAVI BI BILI KOMENTARI U HRVATSKOJ POSLIJE RECIMO JEDNE NOGOMETNE UTAKMICE HRVATSKE DA RECIMO OVI POMENUTI NISU STAVILI RUKU NA SRCE !!!! PA LINCOVALI BI IH I POD PRITISKOM JAVNOSTI BARIC IH NEBI SMIO POZIVATI DA IGRAJU REPREZENTACIJU VISE!!! STVARNO STE HRVATI SMJESNI KADA SE HVALITE TIM TRECIM MJESTOM KAO DA STE OSVOJILI TITULU PRVAKA SVIJETA!!!! HAHAHA!!!! KADA VAS NEKI KLUB OSVOJI KUP SAMPIONA U NOGOMETU ILI TITULU KLUPSKOG PRVAKA KAO STO JE CRVENA ZVEZDA OSVOJILA ONDA MI SE JAVITE!!! PA I TO JE POVIJEST SRPSKOG NOGOMETA KAO STO JE I TO TRECE MJESTO POVIJEST HRVATSKOG NOGOMETA!!!!

Neecolad

pre 20 godina

Alo,bre,Antone,batali vise sa tim "Sta bi bilo kad bi bilo".Uostalom,ovo nije sajt na kome mozes da siris nacionalizam,pogotovo ne Hrvatski.Da ti objasnim samo,od 95-e smo mi zadrzali Jugoslaviju,ali su Jugoslaviju sacinjavale Srbija i Crna Gora.Prema tome,bolje nemoj ni da se izjasnjavas vise,jer potpuno beznacajno iznosis argumente.Ja sam ti rekao vec,Antone,da ides da lecis sujetu.Evo,preporucujem ti Igalo.Znas,to je u Crnoj Gori,tako da nema brige!Tamo su i iz mrtvih dizali ljude.Za tebe nece biti vecih problema.

hrvat

pre 20 godina

a jadnog li onda kineskog sporta ima ih milijarda i nista nula. ili sta bi reko na janicu. ona sama po sebi broji jednog stanovnika a ima 4 medalje sa olimpijade. sto je zasigurno bolje nego 4 medalje od 4 miliona hrvata. ima omjer 4 a mi imamo kolko 0.000.. neda mi se dijelit
fala bogu da se hvale, zasluzili su to(sta te toliko bode u oci)
isto kao sto se mi hvalimo sa nasim uspjesima

a ovo sta se tice grupiranja uspjeha. ti sve sto se dogoilo pod neko drzavom meces na jedan kup, al nekom se to nes vidja. nego sve sto je od neke krvi stavlja na neki kup, neko po rasi. neko ce jednog dana brojati kolko homici imaju medalju pa ce pocet tvrdit da su nadmocni, najljepsi i sta ti ja znam. reprezentacija bivse drazve je jaka po imenima, al nije to to. to ti je ko da u nekom nba timu imas hrpu megazvijezda, poklat ce se a uspjeha ni blizu. tako i sa bivsom jugom, al po drugom planu.

a dost antonstina(muka mi)
meni sta je bilo najdraze kod kukija jest iz njegove druge trece nba sezone, kad je skoro svaki drugi tjedan bio na nba action , sa nekim asistom, ili kosem iza table(al to se prizna po nekom glupom pravilu), tricom u zadnjoj sekundi, to mi je bio veci gust nego da ih zabije 20, rodman i kuki su bili skroz drukciji od pipena i jordana. cisto druga filozofija

anton

pre 20 godina

moj zadnji komentar, dosta je vise tog hvalisanja koliko je Jugoslavija osvojila medalja u kosarci, hvalite se kad neku osvoji Srbija. Hrvatska je sportsko cudo, za ilustraciju, sa cetiri miliona ljudi imati trecu ekipu na svijetu u nogometu, biti dva puta na svjetskom i dva na evropskom, imati najboljeg svjetskog skijasa i skijasicu, imati Gorana Ivanisevica, biti prvak svijeta u rukometu i jos na desetke vrhunskih rezultata. Kad Srbija jednog dana bude samostalna, onda cemo vidjeti njezine sportske rezultate.Sve mi se cini kao ono s Azerbejdanom u nogometu, ekipom koja jos igra krpenjacom.

anton

pre 20 godina

ma bravo genijalci, tek sa vasim epohalnim otkricima doznajem da je Drazen Petrovic pola Hrvat, pola Srbin i jos niz vrhunskih opservacija.Pa sto ima veze sto je pola Srbin, ako drzi ruku na srcu dok svira drzavna himna(oprostite ne znam koja himna svira dok igra Pedja, Divac...), ruku na srcu kad svira"Ljepa nasa" drzi i Srbin Miki Rapajic, i Arijan Komazec i jos puno istinskih sportasa pa ne vidim razloga da je u drugim okolnostima ne bi drzali Pedja Stojakovic i Dejan Bodiroga. Sto se malumnog zakljucka da su pojedine drzave bivse Juge jace zasebno, ekipa sa Drazenom, Kukocem, Radjom, Vrankovicem, Divcem, Stojakovicem, Dordevicem...bila mi se jedina kadra suprostaviti pravoj NBA momcadi, ova koju je dobila Jugoslavija je smijesna, tu bi dobila svaka jaca evropska ekipa. I na kraju, kosarka je pala na niske grane, cim u NBA mogu igrati primjerice Radmanovic, Drobnjak, Milicic, Rebraca, Planinic, Giricek i jos gomila igraca koja prije deset, petnaest godina ne bi mogla u prvu petorku jednog Reala, Barcelone, pa i Cibone.

Neecolad

pre 20 godina

Slazem se,Hrvat.Zamisli da se nismo odcepili.Pa hajde reci,da li bi nam bilo ravnih u bilo kom sportu.Uostalom,mi smo toliko izmesani da je genetski nemoguce dokazati da si ti 100% Hrvat,kao ni ja Srbin.Doduse,sigurno sam vise Turcin nego Hrvat.A ti Antone,da li znas da je Drazen bio polu-srbin?:-)

hrvat

pre 20 godina

ma taj cvitkovic je jos dobar, da cujes mutica kad prenosi skijanje, katastrofa od komentara. a znas kako ces ubiti antona u pojam tako da se vise nece pojavit ovdje sljedecih deset godina. drazen petrovic u sebi ima pola srpske krvi. i tako najveci hrvatski igrac svih vremena ja pola srbin. a evo sad sam i ja zaglibio u ta geneticka sranja. makar puno volim ove nase gene.

jedino sta mi je zao sta su vas izbacili sa prve olimpijade, ja nisam pobornik reprezentacije jugoslavije(trebali smo se tada medjusobno susreti), jer nikad nije imala svoje zajednistvo, mislim da smo zasebno jaci. vidi španjolce naprimjer, baski katalonci. nikad nisu imali predobre reprezentativne uspjehe.

pozdrav

Neecolad

pre 20 godina

Antone,da ne ponavljam ono sto sam napisao vec,samo nesto jos.
Da nije bilo krvavog rata,mozda bi Pedja i Bodiroga bili u Hrvatskoj,ali bi i dalje bili Srbi(u Hrvatskoj)!Uostalom,da nije bilo rata,ti i ja se danas ne bi predstavljali kao Hrvat i Srbin,vec kao Jugosloveni.I ako te toliko boli sto smo Svetski prvaci,a i bivsi Evropski(pogledaj koliko imamo titula od kada nam je dozvoljeno da igramo),onda izadji na sunce,idi na odmor i leci sujetu!

Toni#7

pre 20 godina

Ovo Antonovo veoma me je sve to podsjetilo na katastrofalno komentarisanje NBA utakmica (komentatora Slavka Cvitkovica). Kad slusate ovog gospodina, onda imate osjecaj da pola NBA lige cine Hrvati! Davio je pricom kako je zena Stocktona iz Hrvatske, kako je Stocktonova svastika/punica Hrvatica, kako je Rudi Tomjanovich veliki Hrvat, kako Kevin McHale bivsa zvijezda iz Bostona ima porjeklo u Hrvatskoj, ma koga to interesuje??? Bezveze! Da ironija bude veca, ispade (po Antonu) da je i Stojakovic Hrvat! Smjesno! Pa Antone dragi, ako se Srbin rodi primjerice u Kini, on ne moze biti Kinez! Cinjenica jeste da bi Divac i Stojakovic dali sve da imaju bar jedan od ona tri sampionska NBA prstena, ali je i cinjenica da je Stojakovic kvalitetom ili recimo i statistikom medju prvih 5 igraca lige. Kukoc je u najnovijem intervjuu za Vecernji list izjavio da ocekuje 3-4 vrlo dobre ponude za jos jednu NBA sezonu i prema njegovim najavama moze se desiti da odigra i iducu sezonu. To bi zaista bilo super za sve nas koji smo njegovi veliki fanovi. Meni se licno, nije ni gledala puno NBA kosarka kada je Air Jordan zavrsio karijeru. A Kukija pratim od Seula pa naovamo. Godine su ga stigle, kao i Divca, ali znanje i majstorstvo je jos uvjek tu. Tako i sam Kuki kaze "Znam vise, a mogu manje". A za igru Sacramenta je izjavio ovo "Meni se sviđa kako igra Sacramento. Oni nemaju tri akcije, ali su toliko voljni dodati jedan drugome. Driblaju samo razigravači. Voljni su napraviti kretnju, blok, da oslobode prostor za nekoga drugoga.". Kad bi Kuki dosao u Sacramento, vjerujem da bi i Divac ostao jos jednu sezonu, a i Stojakovic bi sigurno puno toga naucio uz Kukija, kao sto to cini pored Divca. Ja vjerujem u jos jednu NBA sezonu Kukija i nadam se da ce potpisati za neki dobar playoff tim i pokusati osvojiti jos jedan NBA prsten :) recimo zajedno sa Divcom i Pejom:)

anton

pre 20 godina

sto se tice komentara o Jugoslaviji kao svjetskom prvaku da to na evropskom kao nije pravo lice svjetskog prvaka...da li je pravo lice na svjetskom prvenstvu ona reprezentacija Amerike, za ilustraciju, treba je bar malo usporediti sa onim timom koji je u Barceloni igrao za zlatnu medalju sa Hrvatskom, svaka usporedba je na pocetku osudena na odmahivanje rukom.Inace, sto se tice Hrvatske kosarke, ona je propala kad je poginuo lider Drazen. Iako je malo nejasno da reprezrntacija koja u svojim redovima i bez Drazena ima u to vrijeme NBA igrace Kukoca, Radju, Vrankovica, Tabaka, Skelina pa vodece evropske Rimca, Komazeca, Mulaomerovica, Giriceka, Vujcica, najbolje evropske juniore Zemljica i Sesara koji su sad obojica propali, nije mogla ponekad bar biti druga u Evropi. To je sramota za te igrace i za njihove trenere.Naravno da nije bilo nesretnog rata, 99 posto bi u Hrvatskoj igrao Predrag Stojakovic, roden i odrastao u Hrvatskoj, dakle Hrvat, on je odlican igrac, ali ne u klasi jednog Jordana, Kobea, itd...a mozda bi u Hrvatskoj igrao i Bodiroga koji je kosarku naucio igrati u Hrvatskoj i koji ce uvijek istaknuti da je za njegov kosarkaski razvoj presudan Kresimir Cosic.Dakle, zakljucak je, za uspjeh reprezentativne jugokosarke svoj doprinos dali su i Hrvati.

Neecolad

pre 20 godina

Slozio bih se sa Antonom u vezi klupske kosarke,vase i nase,ali to je sve sa cime bih se slozio.Zasto se u Srbiji velica Divac,a kazes da je u NBA samo jedan od pedeset prosecnih centara?-Divac je tip igraca koji se ne eksponira snagom i prodorima u reketu kao vecina centara,ali je hiljadu puta dokazao da moze i tako.Uostalom,on ima 36 godina i dragoceno je da racionalno trosi svoju snagu u jednoj NBA sezoni gde se igra 82 utakmice,plus playoff.Za tako raspolaganje energijom i kontrolom treba biti barem inteligentan,a to je njegovo najace oruzje.Ako hoces da vidis kako Divac igra gde ostavlja celog sebe na parketu,npr.pogledaj utakmicu sa svetskog prvenstva protiv Amera u cetvrtfinalu 2002.Tu ces videti kako americki centri razbijaju licne greske,a ni poenima se nisu mogli pohvaliti.Medju njima mozes videti Ben Wallace-a,vazeceg najboljeg odbrambenog igraca lige,kako je bio bespomocan.Slozices se da Wallace nije bas u grupi od pedeset prosecnih centara.
Toliko o Divcu,a moram ti i zameriti za onu "Kantu za napucavanje".Predpostavljam da nisi hteo da vredjas.Da,kako to da smo kao Svetski prvaci dosli na Evropsko prvenstvo i bili kante za napucavanje?-Svi imaju prava na padove i oscilacije,pa i svetski prvaci.Uostalom,ceo svet zna da to nije pravo lice reprezentacije,i svako ce i ubuduce da ulazi u meceve sa SCG sa velikom dozom respekta.
A sto se tice Stojakovica,nasuprot,mislim da je on pravi timski igrac bez obzira sto postize i do pedeset poena.Ako nekom ide u timu,logicno je da on preuzima igru i oslanja ceo tim na sebe.Tako je u svim timskim sportovima.Tako Lakers-i i Spurs-i dolaze do titule,sto onda Sacramento sa Pedjom ne bi uzeo prsten.Mislim da ne postoji tim na kugli zemaljskoj koji ne bi pozeleo Stojakovica u svojoj ekipi.
A Kukoc i dalje samo misli na pare...

anton

pre 20 godina

nitko ne osporava vrijednost Divcu i Stojakovicu, to bi bilo suludo jer su u pitanju odlicni igraci, ali na neki nacin ipak limitirani, osim toga cinjenice su cinjenice, pitanje je koliko bi Pedja davao koseva u onoj ekipi sa Jordanom i bi li uopce bio sesti igrac, cisto sumnjam. Sto se tice Divca to je vec nekakva sportska tragedija, biti toliko u NBA a nista ne osvojiti, inace Divac se u Srbiji u kontekstu NBA preuvelicava, on je tamo samo jedan od pedesetak solidnih centara i nista vise. Sto se tice Stojakovica, on je lider ekipa koje nikad nista nije osvojila niti ce, nitko pametan ne bi zelio takvog lidera koji daje pedeset koseva a cija ekipa glatko gubi. Sto se tice cinjenice da je Jugoslavija prvak svijeta, cudno je da je netko prvak svijeta a nije Evrope da je na Evropskom bio kanta za napucavanje o tome isto valja razmisliti. Ako se netko sada pita a gdje je tu Hrvatska reprezentativna kosarka onda je cinjenica da je ona propala, pa cak i klupska koja je bolja od klupske srpske.Koga vise zanima nekakva kilava Cibona koja jedva prode drugi krug Evrolige i to o ovakovoj skromnoj konkurenciji kad su svi koji vrijede u NBA.U Hrvatskoj je hit nogomet, imamo dva svjetska i dva evropska, bili smo peti u Evropi i treci na svijetu, sad idemo u Portugal.Cibonu vise nitko ovdje ozbiljno ne shvaca. Sto se tice Kukoca to je genijalan igrac, jedina mana mu je sto pretjerano voli lovu. Postoji stos u Splitu, kako Kukoca natjerati da u odjeci skoci u more?Baci u more jedan dolar.Nazalost vecina sportasa je danas takva.

Hobbit Slayer

pre 20 godina

"Neki će doći ovde da sede na klupi 2-3 godine i onda im se neće svidet. Onaj koji voli igrati, vratiće se u Evropu igrati košarku. Onaj ko ne voli igrati ili svejedno mu je da li igra ili ne igra, možda mu je bolje da dodje ovde i da sedi da gleda utakmicu” Na koga li je mislio, majku mu :)))

Serbian Red Devil

pre 20 godina

Antone, ne preteruj!! Kukoc je svakako bio jedan od najvecih evropskih igracca, ali sa onim Dzzordanom i Pipenom, ja i ti bi osvojili ssampionski prsten!! Pet poena je pet poena, a 40 je 40, pa nemoj mi rechi da je mala stvar biti trechi strelac NBA lige. I ne zaboravi da je Kukocc ipak bio ssesti igracc Bulls-a, a da je Pedja trentuno najbolji igracc Kingsa. Slazem se sa tobom samo u jednom - Kukoccu zaista nije bilo lako da igra sa takvim egocentriccnim likovima kao ssto su to bili Michael i Scottie i sputava svoj talenat radi vissih ciljeva. Nije on bio jedini "vodonossa" u toj ekipi. Fakticcki, ceo tim je "riljao" za ovu dvojicu jer jedino su tako mogli osvojiti onih ssest titula. Isto tako nema sumnje da trenutno nemate igracca kao ssto je Stojakovich, kao ssto je evidentno da ti nije lako ssto smo prvaci sveta.
P.S. Ako ti je neka uteha, znaj da je Divac ne tako davno izjavio americckim medijima da je Kukocc bio najbolji igracc one YU ekipe koja je u Argentini postala prvak sveta. I jeste, stvarno je bio i ostao car.

ranko

pre 20 godina

kuki je vec legenda ali se nebi slozio sa antonom.ono sto fali kukiju i sto nikad nece imati za razliku od divca pa i pedje evropske i svetske medalje sa reprezentacijom
cak i kad yuge nije bilo zbog sankcija a on igrao za hrvatsku

Vjekan

pre 20 godina

Mogao je da igra svih 5 pozicija. Fantastican igrac. Sa njim i ostalim zvezdama kraja osamdesetih i pocetka devedesetih stara Juga je mogla da pobedi bilo koga. To je najjaca reprezentacija svih vremena koja je sa lakocom i velikom razlikom pobedjivala sve.
Kukoc je bio fantasticna karika tog lanca. Eh samo kada se setim.

anton

pre 20 godina

poslije Kresimira Cosica i Drazena Petrovica Toni Kukoc je najbolji hrvatski kosarkas svih vremena, sto vrijedi Stojakovicu i Divcu toliko dobrih igara u NBA kad nece nikad nista osvojiti, mozda bi im genijalni Toni mogao posuditi koji prsten. Svaka cast Toni, uspjet u onakvom timu, sa Pipenom na vratu, sa Jordanom protiv sebe, izdrzat sve to, to mogu samo veliki. Lako je biti lider nekakvih gubitasa, treba opstati u takvom timu, gledam Giriceka, ma koji Giricek i njegovih trideset koseva. Vrijedniji je Tonijevih pet u onom paklenom timu, gdje mnogi danas ne bi mogli ni omirisati parket, nego Stojakovicevih cetrdeset.

valhalla

pre 20 godina

Mozda i nije najbolji evropski kosarkas svih vremena. Mozda... Svakako je najveci.
Secam se trece utakmice finala plej ofa '91, kada je poslednji put igrao u Beogradu, tuzan, tuzan dan. Isao sam da ga pozdravim, vec se znalo da ide u Beneton, nezavisno od sveg haosa koji je usledio.
Eh, da je vise takvih sportista.

Dragana Francuski

pre 20 godina

Konacno da se nesto moze procitati i o nasim ex-yu zivim legendama!Mozda sam previse sentimentalna posto je Toni bio moj najveci idol u mladosti!!!Zelim ti sve najbolje i puno uspeha i na terenu i van njega!!!

selman

pre 20 godina

ja cu reci samo jedno: kukoc, divac i sabonis spadaju u grupu igraca koje bih nazvao doktorima kosarke. Mislim da je svaki dalji komentar suvisan.. pokazali su svijetu (citaj: americi) da se dobar (vrhunski, najbolji moguci) basket ne igra samo kod njih. -- zelim sve najbolje u ostatku karijere!

Fejs Milokvanac

pre 20 godina

Toni majstore,
ostani jos bar jednu sezonu u Bucks!
Imate nov tim,i svi ste OK.
Ti ne trebas ni da igras(vozaj onaj
bicikl) samo da si tu...

Zvezdas Fejs

PS. Al' si "ribao" Saleta,Vladu i Zareta,
redovno i u Begisu i u Splitu ;)

Zivijo majkane

mile

pre 20 godina

najtalentovaniji igrac koga je evropa ikad imala. Bilo je uzivanje gledati ga pre 15 godina i uzivanje je gledati ga danas. neverovatna je lakoca sa kojom resava situacije na terenu, beogradska publika ga je obozavala, obozava ga jos uvek. Toni majstore...

vlade&kuki the best

pre 20 godina

mene pogodili ovi komentari, svaka cast ljudi da konocnko mos nesto procitati bez uvreda,vlade i kukoc pokazse amerima da evropa nije slaba i da se kod nas igra kosarka, eh bi to milina bila vidjeti taj duel u finalu...

tihomir

pre 20 godina

steta sto novinar u predstavljanju ovog igraca nije spomenuo njegove prstenove, nesto sto ce tesko ikada itko sa ovih prostora imati. Inace, sto se tice NBA, danas svako drvo od dva metra ide u NBA, nekad je to bio san. Evropska kosarka time je potpuno unistena, gledam ove limitirane timove sta se bore sa evropsku krunu, pa gdje su oni strasni timovi Real, Barcelona, Makabi, Bjanko di Roma, Zalgiris... Dzonson, Mek Gi, Robinson, Drazen, Divac, Kukuc, Radja, Dordevic, Sabonis, Homicus...ovo sada je skroz smjesno. Ona Cibona, Split ili Partizan bi se jednostavno prosetao kroz ovu Evroligu.

Amir

pre 20 godina

Uvek ces biti jedan jedini, citao sam izvestaj iz utakmice kad ste igrali kod kuce protiv kingsa, a da niste bili ti i divac ta utakmica bi prosla nezapazena(jos jedna pobeda kingsa na istok), i time ste pokazali klincima kako se igra i posle 35 godina, uvek sam bio tvoj navijac, gde god si igrao, uzivao sam u tvojim igrama, i nikad ne mogu da zaboravim tvoju trojku preko o'nila, kad si osigurao produzetak a kasnije zajedno sa djordanom dobili ste utakmice, retko ko iz evrope moze da stigne ono sto si ti vec radio.
P.S. Jos te pratim, ali nema te mnogo po izvestajima na nba.com

Toni#7

pre 20 godina

Vozdra! Kuki, bio si i ostao legenda YU kosarke! Svjetski si igrac, to znaju i ptice na grani. Nije mi jasno kako te Terry Porter drzi na klupi, a u igru ubacuje neke "indijance"! Gledao sam utakmicu Milwaukee@Lakers i sudije su vas unistile! Steta da propustate 4.poziciju, jer ste vrlo jaki na domacem terenu. Ako ne budes trpao 15-ak koseva u playoffu, tanke su vam sanse. New Jersey vam bolje pase po stilu igranja, definitivno. Vrati se care u Chicago, jer tamo sigurno neces imati problema sa kosevima. SRETNO u playoffu. p.s. Volio bih vidjeti finale Sacramento vs Milwaukee i sjajni legendarni duel Divac-Kukoc !!!
Pozdrav iz Svedske

Toni#7

pre 20 godina

Vozdra! Kuki, bio si i ostao legenda YU kosarke! Svjetski si igrac, to znaju i ptice na grani. Nije mi jasno kako te Terry Porter drzi na klupi, a u igru ubacuje neke "indijance"! Gledao sam utakmicu Milwaukee@Lakers i sudije su vas unistile! Steta da propustate 4.poziciju, jer ste vrlo jaki na domacem terenu. Ako ne budes trpao 15-ak koseva u playoffu, tanke su vam sanse. New Jersey vam bolje pase po stilu igranja, definitivno. Vrati se care u Chicago, jer tamo sigurno neces imati problema sa kosevima. SRETNO u playoffu. p.s. Volio bih vidjeti finale Sacramento vs Milwaukee i sjajni legendarni duel Divac-Kukoc !!!
Pozdrav iz Svedske

Amir

pre 20 godina

Uvek ces biti jedan jedini, citao sam izvestaj iz utakmice kad ste igrali kod kuce protiv kingsa, a da niste bili ti i divac ta utakmica bi prosla nezapazena(jos jedna pobeda kingsa na istok), i time ste pokazali klincima kako se igra i posle 35 godina, uvek sam bio tvoj navijac, gde god si igrao, uzivao sam u tvojim igrama, i nikad ne mogu da zaboravim tvoju trojku preko o'nila, kad si osigurao produzetak a kasnije zajedno sa djordanom dobili ste utakmice, retko ko iz evrope moze da stigne ono sto si ti vec radio.
P.S. Jos te pratim, ali nema te mnogo po izvestajima na nba.com

tihomir

pre 20 godina

steta sto novinar u predstavljanju ovog igraca nije spomenuo njegove prstenove, nesto sto ce tesko ikada itko sa ovih prostora imati. Inace, sto se tice NBA, danas svako drvo od dva metra ide u NBA, nekad je to bio san. Evropska kosarka time je potpuno unistena, gledam ove limitirane timove sta se bore sa evropsku krunu, pa gdje su oni strasni timovi Real, Barcelona, Makabi, Bjanko di Roma, Zalgiris... Dzonson, Mek Gi, Robinson, Drazen, Divac, Kukuc, Radja, Dordevic, Sabonis, Homicus...ovo sada je skroz smjesno. Ona Cibona, Split ili Partizan bi se jednostavno prosetao kroz ovu Evroligu.

vlade&kuki the best

pre 20 godina

mene pogodili ovi komentari, svaka cast ljudi da konocnko mos nesto procitati bez uvreda,vlade i kukoc pokazse amerima da evropa nije slaba i da se kod nas igra kosarka, eh bi to milina bila vidjeti taj duel u finalu...

mile

pre 20 godina

najtalentovaniji igrac koga je evropa ikad imala. Bilo je uzivanje gledati ga pre 15 godina i uzivanje je gledati ga danas. neverovatna je lakoca sa kojom resava situacije na terenu, beogradska publika ga je obozavala, obozava ga jos uvek. Toni majstore...

selman

pre 20 godina

ja cu reci samo jedno: kukoc, divac i sabonis spadaju u grupu igraca koje bih nazvao doktorima kosarke. Mislim da je svaki dalji komentar suvisan.. pokazali su svijetu (citaj: americi) da se dobar (vrhunski, najbolji moguci) basket ne igra samo kod njih. -- zelim sve najbolje u ostatku karijere!

Fejs Milokvanac

pre 20 godina

Toni majstore,
ostani jos bar jednu sezonu u Bucks!
Imate nov tim,i svi ste OK.
Ti ne trebas ni da igras(vozaj onaj
bicikl) samo da si tu...

Zvezdas Fejs

PS. Al' si "ribao" Saleta,Vladu i Zareta,
redovno i u Begisu i u Splitu ;)

Zivijo majkane

valhalla

pre 20 godina

Mozda i nije najbolji evropski kosarkas svih vremena. Mozda... Svakako je najveci.
Secam se trece utakmice finala plej ofa '91, kada je poslednji put igrao u Beogradu, tuzan, tuzan dan. Isao sam da ga pozdravim, vec se znalo da ide u Beneton, nezavisno od sveg haosa koji je usledio.
Eh, da je vise takvih sportista.

Dragana Francuski

pre 20 godina

Konacno da se nesto moze procitati i o nasim ex-yu zivim legendama!Mozda sam previse sentimentalna posto je Toni bio moj najveci idol u mladosti!!!Zelim ti sve najbolje i puno uspeha i na terenu i van njega!!!

anton

pre 20 godina

poslije Kresimira Cosica i Drazena Petrovica Toni Kukoc je najbolji hrvatski kosarkas svih vremena, sto vrijedi Stojakovicu i Divcu toliko dobrih igara u NBA kad nece nikad nista osvojiti, mozda bi im genijalni Toni mogao posuditi koji prsten. Svaka cast Toni, uspjet u onakvom timu, sa Pipenom na vratu, sa Jordanom protiv sebe, izdrzat sve to, to mogu samo veliki. Lako je biti lider nekakvih gubitasa, treba opstati u takvom timu, gledam Giriceka, ma koji Giricek i njegovih trideset koseva. Vrijedniji je Tonijevih pet u onom paklenom timu, gdje mnogi danas ne bi mogli ni omirisati parket, nego Stojakovicevih cetrdeset.

Vjekan

pre 20 godina

Mogao je da igra svih 5 pozicija. Fantastican igrac. Sa njim i ostalim zvezdama kraja osamdesetih i pocetka devedesetih stara Juga je mogla da pobedi bilo koga. To je najjaca reprezentacija svih vremena koja je sa lakocom i velikom razlikom pobedjivala sve.
Kukoc je bio fantasticna karika tog lanca. Eh samo kada se setim.

ranko

pre 20 godina

kuki je vec legenda ali se nebi slozio sa antonom.ono sto fali kukiju i sto nikad nece imati za razliku od divca pa i pedje evropske i svetske medalje sa reprezentacijom
cak i kad yuge nije bilo zbog sankcija a on igrao za hrvatsku

Serbian Red Devil

pre 20 godina

Antone, ne preteruj!! Kukoc je svakako bio jedan od najvecih evropskih igracca, ali sa onim Dzzordanom i Pipenom, ja i ti bi osvojili ssampionski prsten!! Pet poena je pet poena, a 40 je 40, pa nemoj mi rechi da je mala stvar biti trechi strelac NBA lige. I ne zaboravi da je Kukocc ipak bio ssesti igracc Bulls-a, a da je Pedja trentuno najbolji igracc Kingsa. Slazem se sa tobom samo u jednom - Kukoccu zaista nije bilo lako da igra sa takvim egocentriccnim likovima kao ssto su to bili Michael i Scottie i sputava svoj talenat radi vissih ciljeva. Nije on bio jedini "vodonossa" u toj ekipi. Fakticcki, ceo tim je "riljao" za ovu dvojicu jer jedino su tako mogli osvojiti onih ssest titula. Isto tako nema sumnje da trenutno nemate igracca kao ssto je Stojakovich, kao ssto je evidentno da ti nije lako ssto smo prvaci sveta.
P.S. Ako ti je neka uteha, znaj da je Divac ne tako davno izjavio americckim medijima da je Kukocc bio najbolji igracc one YU ekipe koja je u Argentini postala prvak sveta. I jeste, stvarno je bio i ostao car.

Hobbit Slayer

pre 20 godina

"Neki će doći ovde da sede na klupi 2-3 godine i onda im se neće svidet. Onaj koji voli igrati, vratiće se u Evropu igrati košarku. Onaj ko ne voli igrati ili svejedno mu je da li igra ili ne igra, možda mu je bolje da dodje ovde i da sedi da gleda utakmicu” Na koga li je mislio, majku mu :)))

anton

pre 20 godina

nitko ne osporava vrijednost Divcu i Stojakovicu, to bi bilo suludo jer su u pitanju odlicni igraci, ali na neki nacin ipak limitirani, osim toga cinjenice su cinjenice, pitanje je koliko bi Pedja davao koseva u onoj ekipi sa Jordanom i bi li uopce bio sesti igrac, cisto sumnjam. Sto se tice Divca to je vec nekakva sportska tragedija, biti toliko u NBA a nista ne osvojiti, inace Divac se u Srbiji u kontekstu NBA preuvelicava, on je tamo samo jedan od pedesetak solidnih centara i nista vise. Sto se tice Stojakovica, on je lider ekipa koje nikad nista nije osvojila niti ce, nitko pametan ne bi zelio takvog lidera koji daje pedeset koseva a cija ekipa glatko gubi. Sto se tice cinjenice da je Jugoslavija prvak svijeta, cudno je da je netko prvak svijeta a nije Evrope da je na Evropskom bio kanta za napucavanje o tome isto valja razmisliti. Ako se netko sada pita a gdje je tu Hrvatska reprezentativna kosarka onda je cinjenica da je ona propala, pa cak i klupska koja je bolja od klupske srpske.Koga vise zanima nekakva kilava Cibona koja jedva prode drugi krug Evrolige i to o ovakovoj skromnoj konkurenciji kad su svi koji vrijede u NBA.U Hrvatskoj je hit nogomet, imamo dva svjetska i dva evropska, bili smo peti u Evropi i treci na svijetu, sad idemo u Portugal.Cibonu vise nitko ovdje ozbiljno ne shvaca. Sto se tice Kukoca to je genijalan igrac, jedina mana mu je sto pretjerano voli lovu. Postoji stos u Splitu, kako Kukoca natjerati da u odjeci skoci u more?Baci u more jedan dolar.Nazalost vecina sportasa je danas takva.

Neecolad

pre 20 godina

Slozio bih se sa Antonom u vezi klupske kosarke,vase i nase,ali to je sve sa cime bih se slozio.Zasto se u Srbiji velica Divac,a kazes da je u NBA samo jedan od pedeset prosecnih centara?-Divac je tip igraca koji se ne eksponira snagom i prodorima u reketu kao vecina centara,ali je hiljadu puta dokazao da moze i tako.Uostalom,on ima 36 godina i dragoceno je da racionalno trosi svoju snagu u jednoj NBA sezoni gde se igra 82 utakmice,plus playoff.Za tako raspolaganje energijom i kontrolom treba biti barem inteligentan,a to je njegovo najace oruzje.Ako hoces da vidis kako Divac igra gde ostavlja celog sebe na parketu,npr.pogledaj utakmicu sa svetskog prvenstva protiv Amera u cetvrtfinalu 2002.Tu ces videti kako americki centri razbijaju licne greske,a ni poenima se nisu mogli pohvaliti.Medju njima mozes videti Ben Wallace-a,vazeceg najboljeg odbrambenog igraca lige,kako je bio bespomocan.Slozices se da Wallace nije bas u grupi od pedeset prosecnih centara.
Toliko o Divcu,a moram ti i zameriti za onu "Kantu za napucavanje".Predpostavljam da nisi hteo da vredjas.Da,kako to da smo kao Svetski prvaci dosli na Evropsko prvenstvo i bili kante za napucavanje?-Svi imaju prava na padove i oscilacije,pa i svetski prvaci.Uostalom,ceo svet zna da to nije pravo lice reprezentacije,i svako ce i ubuduce da ulazi u meceve sa SCG sa velikom dozom respekta.
A sto se tice Stojakovica,nasuprot,mislim da je on pravi timski igrac bez obzira sto postize i do pedeset poena.Ako nekom ide u timu,logicno je da on preuzima igru i oslanja ceo tim na sebe.Tako je u svim timskim sportovima.Tako Lakers-i i Spurs-i dolaze do titule,sto onda Sacramento sa Pedjom ne bi uzeo prsten.Mislim da ne postoji tim na kugli zemaljskoj koji ne bi pozeleo Stojakovica u svojoj ekipi.
A Kukoc i dalje samo misli na pare...

anton

pre 20 godina

sto se tice komentara o Jugoslaviji kao svjetskom prvaku da to na evropskom kao nije pravo lice svjetskog prvaka...da li je pravo lice na svjetskom prvenstvu ona reprezentacija Amerike, za ilustraciju, treba je bar malo usporediti sa onim timom koji je u Barceloni igrao za zlatnu medalju sa Hrvatskom, svaka usporedba je na pocetku osudena na odmahivanje rukom.Inace, sto se tice Hrvatske kosarke, ona je propala kad je poginuo lider Drazen. Iako je malo nejasno da reprezrntacija koja u svojim redovima i bez Drazena ima u to vrijeme NBA igrace Kukoca, Radju, Vrankovica, Tabaka, Skelina pa vodece evropske Rimca, Komazeca, Mulaomerovica, Giriceka, Vujcica, najbolje evropske juniore Zemljica i Sesara koji su sad obojica propali, nije mogla ponekad bar biti druga u Evropi. To je sramota za te igrace i za njihove trenere.Naravno da nije bilo nesretnog rata, 99 posto bi u Hrvatskoj igrao Predrag Stojakovic, roden i odrastao u Hrvatskoj, dakle Hrvat, on je odlican igrac, ali ne u klasi jednog Jordana, Kobea, itd...a mozda bi u Hrvatskoj igrao i Bodiroga koji je kosarku naucio igrati u Hrvatskoj i koji ce uvijek istaknuti da je za njegov kosarkaski razvoj presudan Kresimir Cosic.Dakle, zakljucak je, za uspjeh reprezentativne jugokosarke svoj doprinos dali su i Hrvati.

Toni#7

pre 20 godina

Ovo Antonovo veoma me je sve to podsjetilo na katastrofalno komentarisanje NBA utakmica (komentatora Slavka Cvitkovica). Kad slusate ovog gospodina, onda imate osjecaj da pola NBA lige cine Hrvati! Davio je pricom kako je zena Stocktona iz Hrvatske, kako je Stocktonova svastika/punica Hrvatica, kako je Rudi Tomjanovich veliki Hrvat, kako Kevin McHale bivsa zvijezda iz Bostona ima porjeklo u Hrvatskoj, ma koga to interesuje??? Bezveze! Da ironija bude veca, ispade (po Antonu) da je i Stojakovic Hrvat! Smjesno! Pa Antone dragi, ako se Srbin rodi primjerice u Kini, on ne moze biti Kinez! Cinjenica jeste da bi Divac i Stojakovic dali sve da imaju bar jedan od ona tri sampionska NBA prstena, ali je i cinjenica da je Stojakovic kvalitetom ili recimo i statistikom medju prvih 5 igraca lige. Kukoc je u najnovijem intervjuu za Vecernji list izjavio da ocekuje 3-4 vrlo dobre ponude za jos jednu NBA sezonu i prema njegovim najavama moze se desiti da odigra i iducu sezonu. To bi zaista bilo super za sve nas koji smo njegovi veliki fanovi. Meni se licno, nije ni gledala puno NBA kosarka kada je Air Jordan zavrsio karijeru. A Kukija pratim od Seula pa naovamo. Godine su ga stigle, kao i Divca, ali znanje i majstorstvo je jos uvjek tu. Tako i sam Kuki kaze "Znam vise, a mogu manje". A za igru Sacramenta je izjavio ovo "Meni se sviđa kako igra Sacramento. Oni nemaju tri akcije, ali su toliko voljni dodati jedan drugome. Driblaju samo razigravači. Voljni su napraviti kretnju, blok, da oslobode prostor za nekoga drugoga.". Kad bi Kuki dosao u Sacramento, vjerujem da bi i Divac ostao jos jednu sezonu, a i Stojakovic bi sigurno puno toga naucio uz Kukija, kao sto to cini pored Divca. Ja vjerujem u jos jednu NBA sezonu Kukija i nadam se da ce potpisati za neki dobar playoff tim i pokusati osvojiti jos jedan NBA prsten :) recimo zajedno sa Divcom i Pejom:)

Neecolad

pre 20 godina

Antone,da ne ponavljam ono sto sam napisao vec,samo nesto jos.
Da nije bilo krvavog rata,mozda bi Pedja i Bodiroga bili u Hrvatskoj,ali bi i dalje bili Srbi(u Hrvatskoj)!Uostalom,da nije bilo rata,ti i ja se danas ne bi predstavljali kao Hrvat i Srbin,vec kao Jugosloveni.I ako te toliko boli sto smo Svetski prvaci,a i bivsi Evropski(pogledaj koliko imamo titula od kada nam je dozvoljeno da igramo),onda izadji na sunce,idi na odmor i leci sujetu!

hrvat

pre 20 godina

ma taj cvitkovic je jos dobar, da cujes mutica kad prenosi skijanje, katastrofa od komentara. a znas kako ces ubiti antona u pojam tako da se vise nece pojavit ovdje sljedecih deset godina. drazen petrovic u sebi ima pola srpske krvi. i tako najveci hrvatski igrac svih vremena ja pola srbin. a evo sad sam i ja zaglibio u ta geneticka sranja. makar puno volim ove nase gene.

jedino sta mi je zao sta su vas izbacili sa prve olimpijade, ja nisam pobornik reprezentacije jugoslavije(trebali smo se tada medjusobno susreti), jer nikad nije imala svoje zajednistvo, mislim da smo zasebno jaci. vidi španjolce naprimjer, baski katalonci. nikad nisu imali predobre reprezentativne uspjehe.

pozdrav

anton

pre 20 godina

ma bravo genijalci, tek sa vasim epohalnim otkricima doznajem da je Drazen Petrovic pola Hrvat, pola Srbin i jos niz vrhunskih opservacija.Pa sto ima veze sto je pola Srbin, ako drzi ruku na srcu dok svira drzavna himna(oprostite ne znam koja himna svira dok igra Pedja, Divac...), ruku na srcu kad svira"Ljepa nasa" drzi i Srbin Miki Rapajic, i Arijan Komazec i jos puno istinskih sportasa pa ne vidim razloga da je u drugim okolnostima ne bi drzali Pedja Stojakovic i Dejan Bodiroga. Sto se malumnog zakljucka da su pojedine drzave bivse Juge jace zasebno, ekipa sa Drazenom, Kukocem, Radjom, Vrankovicem, Divcem, Stojakovicem, Dordevicem...bila mi se jedina kadra suprostaviti pravoj NBA momcadi, ova koju je dobila Jugoslavija je smijesna, tu bi dobila svaka jaca evropska ekipa. I na kraju, kosarka je pala na niske grane, cim u NBA mogu igrati primjerice Radmanovic, Drobnjak, Milicic, Rebraca, Planinic, Giricek i jos gomila igraca koja prije deset, petnaest godina ne bi mogla u prvu petorku jednog Reala, Barcelone, pa i Cibone.

Neecolad

pre 20 godina

Slazem se,Hrvat.Zamisli da se nismo odcepili.Pa hajde reci,da li bi nam bilo ravnih u bilo kom sportu.Uostalom,mi smo toliko izmesani da je genetski nemoguce dokazati da si ti 100% Hrvat,kao ni ja Srbin.Doduse,sigurno sam vise Turcin nego Hrvat.A ti Antone,da li znas da je Drazen bio polu-srbin?:-)

anton

pre 20 godina

moj zadnji komentar, dosta je vise tog hvalisanja koliko je Jugoslavija osvojila medalja u kosarci, hvalite se kad neku osvoji Srbija. Hrvatska je sportsko cudo, za ilustraciju, sa cetiri miliona ljudi imati trecu ekipu na svijetu u nogometu, biti dva puta na svjetskom i dva na evropskom, imati najboljeg svjetskog skijasa i skijasicu, imati Gorana Ivanisevica, biti prvak svijeta u rukometu i jos na desetke vrhunskih rezultata. Kad Srbija jednog dana bude samostalna, onda cemo vidjeti njezine sportske rezultate.Sve mi se cini kao ono s Azerbejdanom u nogometu, ekipom koja jos igra krpenjacom.

hrvat

pre 20 godina

a jadnog li onda kineskog sporta ima ih milijarda i nista nula. ili sta bi reko na janicu. ona sama po sebi broji jednog stanovnika a ima 4 medalje sa olimpijade. sto je zasigurno bolje nego 4 medalje od 4 miliona hrvata. ima omjer 4 a mi imamo kolko 0.000.. neda mi se dijelit
fala bogu da se hvale, zasluzili su to(sta te toliko bode u oci)
isto kao sto se mi hvalimo sa nasim uspjesima

a ovo sta se tice grupiranja uspjeha. ti sve sto se dogoilo pod neko drzavom meces na jedan kup, al nekom se to nes vidja. nego sve sto je od neke krvi stavlja na neki kup, neko po rasi. neko ce jednog dana brojati kolko homici imaju medalju pa ce pocet tvrdit da su nadmocni, najljepsi i sta ti ja znam. reprezentacija bivse drazve je jaka po imenima, al nije to to. to ti je ko da u nekom nba timu imas hrpu megazvijezda, poklat ce se a uspjeha ni blizu. tako i sa bivsom jugom, al po drugom planu.

a dost antonstina(muka mi)
meni sta je bilo najdraze kod kukija jest iz njegove druge trece nba sezone, kad je skoro svaki drugi tjedan bio na nba action , sa nekim asistom, ili kosem iza table(al to se prizna po nekom glupom pravilu), tricom u zadnjoj sekundi, to mi je bio veci gust nego da ih zabije 20, rodman i kuki su bili skroz drukciji od pipena i jordana. cisto druga filozofija

Neecolad

pre 20 godina

Alo,bre,Antone,batali vise sa tim "Sta bi bilo kad bi bilo".Uostalom,ovo nije sajt na kome mozes da siris nacionalizam,pogotovo ne Hrvatski.Da ti objasnim samo,od 95-e smo mi zadrzali Jugoslaviju,ali su Jugoslaviju sacinjavale Srbija i Crna Gora.Prema tome,bolje nemoj ni da se izjasnjavas vise,jer potpuno beznacajno iznosis argumente.Ja sam ti rekao vec,Antone,da ides da lecis sujetu.Evo,preporucujem ti Igalo.Znas,to je u Crnoj Gori,tako da nema brige!Tamo su i iz mrtvih dizali ljude.Za tebe nece biti vecih problema.

krajisnik

pre 20 godina

KOLIKO JA ZNAM ANTONE DA NACIONALNOST IDE PO OCU A NE PO MAJKI PA STOGA JE I GORAN IVANISEVIC SRBIN I DRAZEN IA CO PETROVIC SRBIN I BAN JELACIC JE IMAO SRPKINJU MAJKU A OCA HRVATA PA JE HRVAT PO NACIONALNOSTI ZAR NE!!!!! RAPAJIC , PRSO , BALABAN , KOMAZEC I OSTALI DRZE RUKU NA SRCU JER MORAJU A PITAM JA TEBE KAVI BI BILI KOMENTARI U HRVATSKOJ POSLIJE RECIMO JEDNE NOGOMETNE UTAKMICE HRVATSKE DA RECIMO OVI POMENUTI NISU STAVILI RUKU NA SRCE !!!! PA LINCOVALI BI IH I POD PRITISKOM JAVNOSTI BARIC IH NEBI SMIO POZIVATI DA IGRAJU REPREZENTACIJU VISE!!! STVARNO STE HRVATI SMJESNI KADA SE HVALITE TIM TRECIM MJESTOM KAO DA STE OSVOJILI TITULU PRVAKA SVIJETA!!!! HAHAHA!!!! KADA VAS NEKI KLUB OSVOJI KUP SAMPIONA U NOGOMETU ILI TITULU KLUPSKOG PRVAKA KAO STO JE CRVENA ZVEZDA OSVOJILA ONDA MI SE JAVITE!!! PA I TO JE POVIJEST SRPSKOG NOGOMETA KAO STO JE I TO TRECE MJESTO POVIJEST HRVATSKOG NOGOMETA!!!!

Toni#7

pre 20 godina

Vozdra! Kuki, bio si i ostao legenda YU kosarke! Svjetski si igrac, to znaju i ptice na grani. Nije mi jasno kako te Terry Porter drzi na klupi, a u igru ubacuje neke "indijance"! Gledao sam utakmicu Milwaukee@Lakers i sudije su vas unistile! Steta da propustate 4.poziciju, jer ste vrlo jaki na domacem terenu. Ako ne budes trpao 15-ak koseva u playoffu, tanke su vam sanse. New Jersey vam bolje pase po stilu igranja, definitivno. Vrati se care u Chicago, jer tamo sigurno neces imati problema sa kosevima. SRETNO u playoffu. p.s. Volio bih vidjeti finale Sacramento vs Milwaukee i sjajni legendarni duel Divac-Kukoc !!!
Pozdrav iz Svedske

Amir

pre 20 godina

Uvek ces biti jedan jedini, citao sam izvestaj iz utakmice kad ste igrali kod kuce protiv kingsa, a da niste bili ti i divac ta utakmica bi prosla nezapazena(jos jedna pobeda kingsa na istok), i time ste pokazali klincima kako se igra i posle 35 godina, uvek sam bio tvoj navijac, gde god si igrao, uzivao sam u tvojim igrama, i nikad ne mogu da zaboravim tvoju trojku preko o'nila, kad si osigurao produzetak a kasnije zajedno sa djordanom dobili ste utakmice, retko ko iz evrope moze da stigne ono sto si ti vec radio.
P.S. Jos te pratim, ali nema te mnogo po izvestajima na nba.com

tihomir

pre 20 godina

steta sto novinar u predstavljanju ovog igraca nije spomenuo njegove prstenove, nesto sto ce tesko ikada itko sa ovih prostora imati. Inace, sto se tice NBA, danas svako drvo od dva metra ide u NBA, nekad je to bio san. Evropska kosarka time je potpuno unistena, gledam ove limitirane timove sta se bore sa evropsku krunu, pa gdje su oni strasni timovi Real, Barcelona, Makabi, Bjanko di Roma, Zalgiris... Dzonson, Mek Gi, Robinson, Drazen, Divac, Kukuc, Radja, Dordevic, Sabonis, Homicus...ovo sada je skroz smjesno. Ona Cibona, Split ili Partizan bi se jednostavno prosetao kroz ovu Evroligu.

vlade&kuki the best

pre 20 godina

mene pogodili ovi komentari, svaka cast ljudi da konocnko mos nesto procitati bez uvreda,vlade i kukoc pokazse amerima da evropa nije slaba i da se kod nas igra kosarka, eh bi to milina bila vidjeti taj duel u finalu...

mile

pre 20 godina

najtalentovaniji igrac koga je evropa ikad imala. Bilo je uzivanje gledati ga pre 15 godina i uzivanje je gledati ga danas. neverovatna je lakoca sa kojom resava situacije na terenu, beogradska publika ga je obozavala, obozava ga jos uvek. Toni majstore...

selman

pre 20 godina

ja cu reci samo jedno: kukoc, divac i sabonis spadaju u grupu igraca koje bih nazvao doktorima kosarke. Mislim da je svaki dalji komentar suvisan.. pokazali su svijetu (citaj: americi) da se dobar (vrhunski, najbolji moguci) basket ne igra samo kod njih. -- zelim sve najbolje u ostatku karijere!

Fejs Milokvanac

pre 20 godina

Toni majstore,
ostani jos bar jednu sezonu u Bucks!
Imate nov tim,i svi ste OK.
Ti ne trebas ni da igras(vozaj onaj
bicikl) samo da si tu...

Zvezdas Fejs

PS. Al' si "ribao" Saleta,Vladu i Zareta,
redovno i u Begisu i u Splitu ;)

Zivijo majkane

valhalla

pre 20 godina

Mozda i nije najbolji evropski kosarkas svih vremena. Mozda... Svakako je najveci.
Secam se trece utakmice finala plej ofa '91, kada je poslednji put igrao u Beogradu, tuzan, tuzan dan. Isao sam da ga pozdravim, vec se znalo da ide u Beneton, nezavisno od sveg haosa koji je usledio.
Eh, da je vise takvih sportista.

Dragana Francuski

pre 20 godina

Konacno da se nesto moze procitati i o nasim ex-yu zivim legendama!Mozda sam previse sentimentalna posto je Toni bio moj najveci idol u mladosti!!!Zelim ti sve najbolje i puno uspeha i na terenu i van njega!!!

anton

pre 20 godina

poslije Kresimira Cosica i Drazena Petrovica Toni Kukoc je najbolji hrvatski kosarkas svih vremena, sto vrijedi Stojakovicu i Divcu toliko dobrih igara u NBA kad nece nikad nista osvojiti, mozda bi im genijalni Toni mogao posuditi koji prsten. Svaka cast Toni, uspjet u onakvom timu, sa Pipenom na vratu, sa Jordanom protiv sebe, izdrzat sve to, to mogu samo veliki. Lako je biti lider nekakvih gubitasa, treba opstati u takvom timu, gledam Giriceka, ma koji Giricek i njegovih trideset koseva. Vrijedniji je Tonijevih pet u onom paklenom timu, gdje mnogi danas ne bi mogli ni omirisati parket, nego Stojakovicevih cetrdeset.

Vjekan

pre 20 godina

Mogao je da igra svih 5 pozicija. Fantastican igrac. Sa njim i ostalim zvezdama kraja osamdesetih i pocetka devedesetih stara Juga je mogla da pobedi bilo koga. To je najjaca reprezentacija svih vremena koja je sa lakocom i velikom razlikom pobedjivala sve.
Kukoc je bio fantasticna karika tog lanca. Eh samo kada se setim.

ranko

pre 20 godina

kuki je vec legenda ali se nebi slozio sa antonom.ono sto fali kukiju i sto nikad nece imati za razliku od divca pa i pedje evropske i svetske medalje sa reprezentacijom
cak i kad yuge nije bilo zbog sankcija a on igrao za hrvatsku

Serbian Red Devil

pre 20 godina

Antone, ne preteruj!! Kukoc je svakako bio jedan od najvecih evropskih igracca, ali sa onim Dzzordanom i Pipenom, ja i ti bi osvojili ssampionski prsten!! Pet poena je pet poena, a 40 je 40, pa nemoj mi rechi da je mala stvar biti trechi strelac NBA lige. I ne zaboravi da je Kukocc ipak bio ssesti igracc Bulls-a, a da je Pedja trentuno najbolji igracc Kingsa. Slazem se sa tobom samo u jednom - Kukoccu zaista nije bilo lako da igra sa takvim egocentriccnim likovima kao ssto su to bili Michael i Scottie i sputava svoj talenat radi vissih ciljeva. Nije on bio jedini "vodonossa" u toj ekipi. Fakticcki, ceo tim je "riljao" za ovu dvojicu jer jedino su tako mogli osvojiti onih ssest titula. Isto tako nema sumnje da trenutno nemate igracca kao ssto je Stojakovich, kao ssto je evidentno da ti nije lako ssto smo prvaci sveta.
P.S. Ako ti je neka uteha, znaj da je Divac ne tako davno izjavio americckim medijima da je Kukocc bio najbolji igracc one YU ekipe koja je u Argentini postala prvak sveta. I jeste, stvarno je bio i ostao car.

Hobbit Slayer

pre 20 godina

"Neki će doći ovde da sede na klupi 2-3 godine i onda im se neće svidet. Onaj koji voli igrati, vratiće se u Evropu igrati košarku. Onaj ko ne voli igrati ili svejedno mu je da li igra ili ne igra, možda mu je bolje da dodje ovde i da sedi da gleda utakmicu” Na koga li je mislio, majku mu :)))

anton

pre 20 godina

nitko ne osporava vrijednost Divcu i Stojakovicu, to bi bilo suludo jer su u pitanju odlicni igraci, ali na neki nacin ipak limitirani, osim toga cinjenice su cinjenice, pitanje je koliko bi Pedja davao koseva u onoj ekipi sa Jordanom i bi li uopce bio sesti igrac, cisto sumnjam. Sto se tice Divca to je vec nekakva sportska tragedija, biti toliko u NBA a nista ne osvojiti, inace Divac se u Srbiji u kontekstu NBA preuvelicava, on je tamo samo jedan od pedesetak solidnih centara i nista vise. Sto se tice Stojakovica, on je lider ekipa koje nikad nista nije osvojila niti ce, nitko pametan ne bi zelio takvog lidera koji daje pedeset koseva a cija ekipa glatko gubi. Sto se tice cinjenice da je Jugoslavija prvak svijeta, cudno je da je netko prvak svijeta a nije Evrope da je na Evropskom bio kanta za napucavanje o tome isto valja razmisliti. Ako se netko sada pita a gdje je tu Hrvatska reprezentativna kosarka onda je cinjenica da je ona propala, pa cak i klupska koja je bolja od klupske srpske.Koga vise zanima nekakva kilava Cibona koja jedva prode drugi krug Evrolige i to o ovakovoj skromnoj konkurenciji kad su svi koji vrijede u NBA.U Hrvatskoj je hit nogomet, imamo dva svjetska i dva evropska, bili smo peti u Evropi i treci na svijetu, sad idemo u Portugal.Cibonu vise nitko ovdje ozbiljno ne shvaca. Sto se tice Kukoca to je genijalan igrac, jedina mana mu je sto pretjerano voli lovu. Postoji stos u Splitu, kako Kukoca natjerati da u odjeci skoci u more?Baci u more jedan dolar.Nazalost vecina sportasa je danas takva.

Neecolad

pre 20 godina

Slozio bih se sa Antonom u vezi klupske kosarke,vase i nase,ali to je sve sa cime bih se slozio.Zasto se u Srbiji velica Divac,a kazes da je u NBA samo jedan od pedeset prosecnih centara?-Divac je tip igraca koji se ne eksponira snagom i prodorima u reketu kao vecina centara,ali je hiljadu puta dokazao da moze i tako.Uostalom,on ima 36 godina i dragoceno je da racionalno trosi svoju snagu u jednoj NBA sezoni gde se igra 82 utakmice,plus playoff.Za tako raspolaganje energijom i kontrolom treba biti barem inteligentan,a to je njegovo najace oruzje.Ako hoces da vidis kako Divac igra gde ostavlja celog sebe na parketu,npr.pogledaj utakmicu sa svetskog prvenstva protiv Amera u cetvrtfinalu 2002.Tu ces videti kako americki centri razbijaju licne greske,a ni poenima se nisu mogli pohvaliti.Medju njima mozes videti Ben Wallace-a,vazeceg najboljeg odbrambenog igraca lige,kako je bio bespomocan.Slozices se da Wallace nije bas u grupi od pedeset prosecnih centara.
Toliko o Divcu,a moram ti i zameriti za onu "Kantu za napucavanje".Predpostavljam da nisi hteo da vredjas.Da,kako to da smo kao Svetski prvaci dosli na Evropsko prvenstvo i bili kante za napucavanje?-Svi imaju prava na padove i oscilacije,pa i svetski prvaci.Uostalom,ceo svet zna da to nije pravo lice reprezentacije,i svako ce i ubuduce da ulazi u meceve sa SCG sa velikom dozom respekta.
A sto se tice Stojakovica,nasuprot,mislim da je on pravi timski igrac bez obzira sto postize i do pedeset poena.Ako nekom ide u timu,logicno je da on preuzima igru i oslanja ceo tim na sebe.Tako je u svim timskim sportovima.Tako Lakers-i i Spurs-i dolaze do titule,sto onda Sacramento sa Pedjom ne bi uzeo prsten.Mislim da ne postoji tim na kugli zemaljskoj koji ne bi pozeleo Stojakovica u svojoj ekipi.
A Kukoc i dalje samo misli na pare...

anton

pre 20 godina

sto se tice komentara o Jugoslaviji kao svjetskom prvaku da to na evropskom kao nije pravo lice svjetskog prvaka...da li je pravo lice na svjetskom prvenstvu ona reprezentacija Amerike, za ilustraciju, treba je bar malo usporediti sa onim timom koji je u Barceloni igrao za zlatnu medalju sa Hrvatskom, svaka usporedba je na pocetku osudena na odmahivanje rukom.Inace, sto se tice Hrvatske kosarke, ona je propala kad je poginuo lider Drazen. Iako je malo nejasno da reprezrntacija koja u svojim redovima i bez Drazena ima u to vrijeme NBA igrace Kukoca, Radju, Vrankovica, Tabaka, Skelina pa vodece evropske Rimca, Komazeca, Mulaomerovica, Giriceka, Vujcica, najbolje evropske juniore Zemljica i Sesara koji su sad obojica propali, nije mogla ponekad bar biti druga u Evropi. To je sramota za te igrace i za njihove trenere.Naravno da nije bilo nesretnog rata, 99 posto bi u Hrvatskoj igrao Predrag Stojakovic, roden i odrastao u Hrvatskoj, dakle Hrvat, on je odlican igrac, ali ne u klasi jednog Jordana, Kobea, itd...a mozda bi u Hrvatskoj igrao i Bodiroga koji je kosarku naucio igrati u Hrvatskoj i koji ce uvijek istaknuti da je za njegov kosarkaski razvoj presudan Kresimir Cosic.Dakle, zakljucak je, za uspjeh reprezentativne jugokosarke svoj doprinos dali su i Hrvati.

Toni#7

pre 20 godina

Ovo Antonovo veoma me je sve to podsjetilo na katastrofalno komentarisanje NBA utakmica (komentatora Slavka Cvitkovica). Kad slusate ovog gospodina, onda imate osjecaj da pola NBA lige cine Hrvati! Davio je pricom kako je zena Stocktona iz Hrvatske, kako je Stocktonova svastika/punica Hrvatica, kako je Rudi Tomjanovich veliki Hrvat, kako Kevin McHale bivsa zvijezda iz Bostona ima porjeklo u Hrvatskoj, ma koga to interesuje??? Bezveze! Da ironija bude veca, ispade (po Antonu) da je i Stojakovic Hrvat! Smjesno! Pa Antone dragi, ako se Srbin rodi primjerice u Kini, on ne moze biti Kinez! Cinjenica jeste da bi Divac i Stojakovic dali sve da imaju bar jedan od ona tri sampionska NBA prstena, ali je i cinjenica da je Stojakovic kvalitetom ili recimo i statistikom medju prvih 5 igraca lige. Kukoc je u najnovijem intervjuu za Vecernji list izjavio da ocekuje 3-4 vrlo dobre ponude za jos jednu NBA sezonu i prema njegovim najavama moze se desiti da odigra i iducu sezonu. To bi zaista bilo super za sve nas koji smo njegovi veliki fanovi. Meni se licno, nije ni gledala puno NBA kosarka kada je Air Jordan zavrsio karijeru. A Kukija pratim od Seula pa naovamo. Godine su ga stigle, kao i Divca, ali znanje i majstorstvo je jos uvjek tu. Tako i sam Kuki kaze "Znam vise, a mogu manje". A za igru Sacramenta je izjavio ovo "Meni se sviđa kako igra Sacramento. Oni nemaju tri akcije, ali su toliko voljni dodati jedan drugome. Driblaju samo razigravači. Voljni su napraviti kretnju, blok, da oslobode prostor za nekoga drugoga.". Kad bi Kuki dosao u Sacramento, vjerujem da bi i Divac ostao jos jednu sezonu, a i Stojakovic bi sigurno puno toga naucio uz Kukija, kao sto to cini pored Divca. Ja vjerujem u jos jednu NBA sezonu Kukija i nadam se da ce potpisati za neki dobar playoff tim i pokusati osvojiti jos jedan NBA prsten :) recimo zajedno sa Divcom i Pejom:)

Neecolad

pre 20 godina

Antone,da ne ponavljam ono sto sam napisao vec,samo nesto jos.
Da nije bilo krvavog rata,mozda bi Pedja i Bodiroga bili u Hrvatskoj,ali bi i dalje bili Srbi(u Hrvatskoj)!Uostalom,da nije bilo rata,ti i ja se danas ne bi predstavljali kao Hrvat i Srbin,vec kao Jugosloveni.I ako te toliko boli sto smo Svetski prvaci,a i bivsi Evropski(pogledaj koliko imamo titula od kada nam je dozvoljeno da igramo),onda izadji na sunce,idi na odmor i leci sujetu!

hrvat

pre 20 godina

ma taj cvitkovic je jos dobar, da cujes mutica kad prenosi skijanje, katastrofa od komentara. a znas kako ces ubiti antona u pojam tako da se vise nece pojavit ovdje sljedecih deset godina. drazen petrovic u sebi ima pola srpske krvi. i tako najveci hrvatski igrac svih vremena ja pola srbin. a evo sad sam i ja zaglibio u ta geneticka sranja. makar puno volim ove nase gene.

jedino sta mi je zao sta su vas izbacili sa prve olimpijade, ja nisam pobornik reprezentacije jugoslavije(trebali smo se tada medjusobno susreti), jer nikad nije imala svoje zajednistvo, mislim da smo zasebno jaci. vidi španjolce naprimjer, baski katalonci. nikad nisu imali predobre reprezentativne uspjehe.

pozdrav

anton

pre 20 godina

ma bravo genijalci, tek sa vasim epohalnim otkricima doznajem da je Drazen Petrovic pola Hrvat, pola Srbin i jos niz vrhunskih opservacija.Pa sto ima veze sto je pola Srbin, ako drzi ruku na srcu dok svira drzavna himna(oprostite ne znam koja himna svira dok igra Pedja, Divac...), ruku na srcu kad svira"Ljepa nasa" drzi i Srbin Miki Rapajic, i Arijan Komazec i jos puno istinskih sportasa pa ne vidim razloga da je u drugim okolnostima ne bi drzali Pedja Stojakovic i Dejan Bodiroga. Sto se malumnog zakljucka da su pojedine drzave bivse Juge jace zasebno, ekipa sa Drazenom, Kukocem, Radjom, Vrankovicem, Divcem, Stojakovicem, Dordevicem...bila mi se jedina kadra suprostaviti pravoj NBA momcadi, ova koju je dobila Jugoslavija je smijesna, tu bi dobila svaka jaca evropska ekipa. I na kraju, kosarka je pala na niske grane, cim u NBA mogu igrati primjerice Radmanovic, Drobnjak, Milicic, Rebraca, Planinic, Giricek i jos gomila igraca koja prije deset, petnaest godina ne bi mogla u prvu petorku jednog Reala, Barcelone, pa i Cibone.

Neecolad

pre 20 godina

Slazem se,Hrvat.Zamisli da se nismo odcepili.Pa hajde reci,da li bi nam bilo ravnih u bilo kom sportu.Uostalom,mi smo toliko izmesani da je genetski nemoguce dokazati da si ti 100% Hrvat,kao ni ja Srbin.Doduse,sigurno sam vise Turcin nego Hrvat.A ti Antone,da li znas da je Drazen bio polu-srbin?:-)

anton

pre 20 godina

moj zadnji komentar, dosta je vise tog hvalisanja koliko je Jugoslavija osvojila medalja u kosarci, hvalite se kad neku osvoji Srbija. Hrvatska je sportsko cudo, za ilustraciju, sa cetiri miliona ljudi imati trecu ekipu na svijetu u nogometu, biti dva puta na svjetskom i dva na evropskom, imati najboljeg svjetskog skijasa i skijasicu, imati Gorana Ivanisevica, biti prvak svijeta u rukometu i jos na desetke vrhunskih rezultata. Kad Srbija jednog dana bude samostalna, onda cemo vidjeti njezine sportske rezultate.Sve mi se cini kao ono s Azerbejdanom u nogometu, ekipom koja jos igra krpenjacom.

hrvat

pre 20 godina

a jadnog li onda kineskog sporta ima ih milijarda i nista nula. ili sta bi reko na janicu. ona sama po sebi broji jednog stanovnika a ima 4 medalje sa olimpijade. sto je zasigurno bolje nego 4 medalje od 4 miliona hrvata. ima omjer 4 a mi imamo kolko 0.000.. neda mi se dijelit
fala bogu da se hvale, zasluzili su to(sta te toliko bode u oci)
isto kao sto se mi hvalimo sa nasim uspjesima

a ovo sta se tice grupiranja uspjeha. ti sve sto se dogoilo pod neko drzavom meces na jedan kup, al nekom se to nes vidja. nego sve sto je od neke krvi stavlja na neki kup, neko po rasi. neko ce jednog dana brojati kolko homici imaju medalju pa ce pocet tvrdit da su nadmocni, najljepsi i sta ti ja znam. reprezentacija bivse drazve je jaka po imenima, al nije to to. to ti je ko da u nekom nba timu imas hrpu megazvijezda, poklat ce se a uspjeha ni blizu. tako i sa bivsom jugom, al po drugom planu.

a dost antonstina(muka mi)
meni sta je bilo najdraze kod kukija jest iz njegove druge trece nba sezone, kad je skoro svaki drugi tjedan bio na nba action , sa nekim asistom, ili kosem iza table(al to se prizna po nekom glupom pravilu), tricom u zadnjoj sekundi, to mi je bio veci gust nego da ih zabije 20, rodman i kuki su bili skroz drukciji od pipena i jordana. cisto druga filozofija

Neecolad

pre 20 godina

Alo,bre,Antone,batali vise sa tim "Sta bi bilo kad bi bilo".Uostalom,ovo nije sajt na kome mozes da siris nacionalizam,pogotovo ne Hrvatski.Da ti objasnim samo,od 95-e smo mi zadrzali Jugoslaviju,ali su Jugoslaviju sacinjavale Srbija i Crna Gora.Prema tome,bolje nemoj ni da se izjasnjavas vise,jer potpuno beznacajno iznosis argumente.Ja sam ti rekao vec,Antone,da ides da lecis sujetu.Evo,preporucujem ti Igalo.Znas,to je u Crnoj Gori,tako da nema brige!Tamo su i iz mrtvih dizali ljude.Za tebe nece biti vecih problema.

krajisnik

pre 20 godina

KOLIKO JA ZNAM ANTONE DA NACIONALNOST IDE PO OCU A NE PO MAJKI PA STOGA JE I GORAN IVANISEVIC SRBIN I DRAZEN IA CO PETROVIC SRBIN I BAN JELACIC JE IMAO SRPKINJU MAJKU A OCA HRVATA PA JE HRVAT PO NACIONALNOSTI ZAR NE!!!!! RAPAJIC , PRSO , BALABAN , KOMAZEC I OSTALI DRZE RUKU NA SRCU JER MORAJU A PITAM JA TEBE KAVI BI BILI KOMENTARI U HRVATSKOJ POSLIJE RECIMO JEDNE NOGOMETNE UTAKMICE HRVATSKE DA RECIMO OVI POMENUTI NISU STAVILI RUKU NA SRCE !!!! PA LINCOVALI BI IH I POD PRITISKOM JAVNOSTI BARIC IH NEBI SMIO POZIVATI DA IGRAJU REPREZENTACIJU VISE!!! STVARNO STE HRVATI SMJESNI KADA SE HVALITE TIM TRECIM MJESTOM KAO DA STE OSVOJILI TITULU PRVAKA SVIJETA!!!! HAHAHA!!!! KADA VAS NEKI KLUB OSVOJI KUP SAMPIONA U NOGOMETU ILI TITULU KLUPSKOG PRVAKA KAO STO JE CRVENA ZVEZDA OSVOJILA ONDA MI SE JAVITE!!! PA I TO JE POVIJEST SRPSKOG NOGOMETA KAO STO JE I TO TRECE MJESTO POVIJEST HRVATSKOG NOGOMETA!!!!