Četvrtak, 22.02.2018.

23:12

Haos na ulicama Bilbaa – tuča, krvoproliće i smrt policajca

Pre utakmice Atletik Bilbaa i moskovskog Spartaka došlo je do velikih sukoba navijača zbog čega je nastao haos u centru grada.

Izvor: B92

Haos na ulicama Bilbaa – tuèa, krvoproliæe i smrt policajca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

janpi

pre 6 godina

Treba se malo udje u problematiku sukoba odredjenih navijackih sukoba da bi se komentarisalo,a jos manje da se tako odoka osudjuju Rusi.
Cisto sumnjam da rusi imaju nesto protiv slobodarskog baskijskog naroda koji je kao i oni, mnogo propatio u svojoj istoriji.

antiDebil

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...
(zvezdana, 23. februar 2018 09:55)

Pravi huligani i oni koji su ustvari problem nose skupa odela, kravate, cipele, kozne tasne...ali tebi to ne vredi objasnjavati !!
Kada smo kod sporta, crvena zvezda je karcinom srpskog sporta i tu se nista nije promenilo !

neutralni felsh

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo
(mostarac, 23. februar 2018 07:19)


sram te bilo sta pricas.

Sale123

pre 6 godina

Vidi ovog u majici sa likom Tolstoja i pivom u ruci krenuo u tuču. Potpuno nova dimenzija huligana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shommy82, 23. februar 2018 00:55) # Link komentara

Da je sa likom Jesenjina slozio bih se sa tvojim komentarom, ali sa Tolstojem je sasvim ok(u njegovim divljim godinama), kao sto je i sam pisac izjavljivao da je u ratu ubijao ljude, pa i posle izazivao ljude na dvoboje ubijajuci ih i tako raskalaseno zivio desetak godina, da bi se posle potpuno promjenio i postao pacifista, humanista, vegeterijanac i protivnik svake drzave, tj. sistema! Malo biografiju jednog od najvecih pisaca u ruke i ima se svasta procitati!

zvezdana

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...

Da nije glupo, bilo bi gnusno

pre 6 godina

"Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa! "

Dragi ložaču na ratnike, čast, borbe i velika dela, ako stvarno misliš da onih sto kila mesa sa pivom u ruci, mržnjom (prema ne zna ni on čemu) u srcu i baš ničim u glavi ide putem Hemingveja i Tolstoja dok divlja gradovima Evrope (u Rusiji neka radi šta hoće, to su svakako Putinova deca) i treba da bude primer nekome, stvarno i iskreno te žalim. U Bilbau su se spremili za dolazak ovih divljaka tako što su rekli roditeljima da juče ne vode decu u školu blizu stadiona a mnoge lokale u centru nisu ni otvarali, kao da im dolazi kuga a ne fudbalski klub na utakmicu. Baš bi danas Hemingvej i Tolstoj bili istetovirani nabildovani kriminalci kojima su neki majstori utuvili u glavu da njihovo postojanje kao ima neku svrhu, pa treba da putuju iz Moskve u Bilbao da divljaju gradom u toj uzvišenoj misiji.

antiDebil

pre 6 godina

Rusi, poljaci, mi i tako te zemlje...
(Zile, 23. februar 2018 07:52)

A englezi i tako to ???
Tamo kada ginu na fudbalskim utakmicama ginu po 50+ njih...

kaokakao

pre 6 godina

Sad ce da krenu deuzrni moralisti, da pljuju po rusima, da brane civilizovanu Evropu. Mozda se oglasi i Tereza Mej, zgrazavajuci se, jer toga u Engleskoj nema, samo su rusi krivi za sve. Mozda da ih bombarduju? A bi oni rado, samo da smiju! Nisam rusofil, a i da jesam, nego mi je muka od ovih zapadnoljubaca! Zapadnjaci nas jasu oduvijek, a mi im se divimo kakvi su jahaci.

ognjen

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem ocima, gledamo li mi isti video? Osim rusofobije cinjenica nigde. Vidite li vi da atletikovi gadjaju ruse vatrometima, vidite li sioke u tuci, mislite da su ih rusi doneli iz moskve? Zaista verujete kako u evropi nema huliganizma i kako spanci nisu cekali ruse da ih napadnu? Youtube vam sam nudi snimke vezane za "mirne" navijace atletika. Za tucu je potrebno dvoje? A ne izvinjavam se, ovo su rusi, poslao ih putin da pokore spaniju i prikljuce je rusiji. Svaki vikend, ali bas svaki sirom engleske (rec huligan je ruskog poreka?) desavaju se masovne tuce o kojima ocigledno nemate pojama, ali volite da pominjete kako su se englezi resili huligana, e pa nisu gospodo, resili su samo uletanje na teren i televizije ne snimaju kada se desavaju incidenti kako ne bi huliganima davali medijsku paznju. Dakle pre pisanije malo edukovanja, pa onda trk na internet.

mostarac

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo

b k kablovi svetozarevo

pre 6 godina

prvo ako se nista nije desilo na stadionu uefa nece nista preduzeti i drugo svaka policija na svetu mora da zna da je u rusiji ili ti bivsem sssr tradicija da se a pogotovu sada organizuju tuce navijaca imate na ju tjubu koliko hocete snimaka i svi huligani imaju makar kraci kurs iz neke borilacke vestine da ne pisem da mnogi imaju ozbiljan visegodisnji kurs tako da sa njima nece lako izaci na kraj ni policija a ni ozbiljne huliganske grupe u evropi nekada je i kod nas bio obicaj da bi se mangupi kako su se onda zvali takvi momci sklonili sa ulice upucivani u bokserske klubove da se tamo izduvaju

Нанга Парбат

pre 6 godina

@Харис
Јеси тако коментарисао навијаче Келна у Лондону? "Није ово Трећи Рајх него цивилизована Европа?"

Neznalica

pre 6 godina

Da li se to meni čini ili su ovi neredi delo "bratske" navijačke grupe Delija? Kada se to zna, bar nas u Srbiji ova vest ne može nikako da iznenadi. Sve kriminalac do kriminalca.

Toni

pre 6 godina

Gostujući navijači su krivi 99%. U Baskiji skoro nikad nema sukoba, pa čak ni kad igraju "ljuti" neprijatelji (Real, Atletiko...) jer je to jedan neopisivo pitom i miran narod. Proveo sam tamo malo vremena, i ne znam da sam igdje sreo prijatniji narod.

Ratko

pre 6 godina

Imaju snimci gde se lepo vidi da Rusi njih oko 200 u korteu sa zastavama pevaju i šetaju ka stadionu. U jednom momentu ih domaći navijači napadaju sa bakljama, kamenjem i vatrometom. Kada su ostali bez tih baklji i vatrometa kreće opšta tuča na sve strane po trgu. Nije mi jasno kako policija nije obezbeđivala korteo gostujućih navijača! Nije to bilo njih 20-30 već dve stotine minimum! Veliki propust Španske policije. Srećom niko nije stradao ovde. Koliko sam pročitao policajac je umro od srčanog udara usled stresa ili čega već ali ne od nekih povreda u tuči i slično.

гокси

pre 6 godina

U rusiju pa pravite nerede,nije ovo gubernija ovo je CIVILIZOVANA EVROPA
(Haris, 22. februar 2018 23:44)
Сваки викенд се у тој "цивилизованој Европи" туку хулигани. Па у Бечу су пре две године прекинули градски дерби упадом у терен и масовном тучом. Ал добро, то русофоб не види.

dado

pre 6 godina

A nasi se loze na Ruse, navijaci Spartaka braca.. I kod nas i u Rusiji poostriti zakone za huliganstvo i svi mirniji osim sake negativaca.

nebojša

pre 6 godina

Pa jedino kod nas mediji svaljuju krivicu na domaće navijače koji su uvek i za sve krivi . Svugde u svetu svaljuju krivicu na pritivničke. Istinu tek treba utvrditi

Šta treba da nosi na majici, hitlera kao germani, ili napoleona...?

pre 6 godina

(aj bok, 22. februar 2018 23:41)

Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa!

To što ti imaš duh kilave janje skrivenog još dodatno iza lažnog moraliste i što imaš kratku pamet je jedno, to što se u svakoj plemenitoj disciplini(duhovnosti, umetnosti, ljubavi...) traži ratnički duh i po mogućstvi viteštvo to je nešto što ako ikad budeš hteo da naučiš moraćeš da razbiješ sve zidove zabluda iza kojih se kriješ i suočiš sa stvarnošću... koja je ništa durgo do borba!

Razlika je što neko tu borbu prihvata kao dar od Boga jednako kao i svaki drugi dar, a druge dve krajnosi toga su podmukla borba(izdaja, s leđa, kad si jači samo napadaš) ili kukavičluk odnosno stalno bežanje od iste u samobistveni komformizam.

Tako da raspitaj se prvo ko su bili Tolstoj, Hemingvej i mnogi drugi VELIKI umetnici-ratnici, i zašto su bili VELIKI... i vidi da nisu kao većina danas, inspiraciju tražili u besmislu koje čak ni avantrusitičko-adrenalinski štimung nema, već u SRŽI ŽIVOTA SIROVOG I NEPRERAĐENOG!

Danas idu kod marića i teše na gostovanja i to im je sav avanturizam i životno iskustvo, a drže se većim od Tosltoja, hemingveja i sličnih... a, ko smrt ne spozna, ko đavolje ne vidi, kako ljubav da oseti, kako za Boga da zna?!?!

gorango

pre 6 godina

Najgore je kad covek nema nista drugo nego primitivizam da dokaze sebi i drugima da postoji. Ti likovi samo zasluzuju debele batine od Spanske policije pa drugu turu od Ruske kad stignu kuci. Reci su suvisne.

Kol9Gol&Majt19Dvajt

pre 6 godina

Banda. Rusi, Turci, Albanci i jos po neki koji su to trebali da batale odavno (SFRJ).

Oni sto su divljali 80ih nemaju sta da dokazuju i smorilo ih vise, ovi sto su provalili tribinu padom gvozdene zavese i olabavljenim nadzorom dzamahirije nemaju meru a nikom vise nije zanimljivo.
Sami sebi su dovoljni, kao ovi nasi.

Mikii

pre 6 godina

Da ovi Rusi nisu nama nekakva braca, tj. da na ovom prostorima, kao i kod njih, ne vlada takvo misljenje, oni kad bi dosli u Beograd, izbio bi treci svetski rat

PeruN

pre 6 godina

Čist primjer kako idioti od huligana,prave štetu svom klubu za koji tobože navijaju.I oni kao i Zvezda omirisali evropsko proljeće poslije dugo godina,i eto šta im prirediše njihovi vjerni huligani,s obzirom da je izgubljen jedan život,nema sumnje da će kazna biti drastična.

???

pre 6 godina

Iz dna duse mrzim domaci fudbal zbog navijaca i nikad ga ne gledam.
Ovakve scene se mogu videti samo kod ruskih i srpskih ( balkanskih ) klubova,tj. njihovih navijaca.

Tugaa !!!
Spanci su u shoku !!!

Blackbeard

pre 6 godina

Jel ovom poštovaocu lika i dela Lava Nikolajeviča Tolstoja u desnoj ruci "Ana Karenjina"? ne vidi se najbolje od ovog policajca i njegovog pendreka...

EU

pre 6 godina

10 godina zabrana takmičenja u Evropi i vraćanje u 5. rang nacionalnog takmičenja, pa će se valjda čelnici kluba opametiti i raszerati "navijače" sa tribina

Blackbeard

pre 6 godina

Jel ovom poštovaocu lika i dela Lava Nikolajeviča Tolstoja u desnoj ruci "Ana Karenjina"? ne vidi se najbolje od ovog policajca i njegovog pendreka...

EU

pre 6 godina

10 godina zabrana takmičenja u Evropi i vraćanje u 5. rang nacionalnog takmičenja, pa će se valjda čelnici kluba opametiti i raszerati "navijače" sa tribina

гокси

pre 6 godina

U rusiju pa pravite nerede,nije ovo gubernija ovo je CIVILIZOVANA EVROPA
(Haris, 22. februar 2018 23:44)
Сваки викенд се у тој "цивилизованој Европи" туку хулигани. Па у Бечу су пре две године прекинули градски дерби упадом у терен и масовном тучом. Ал добро, то русофоб не види.

ognjen

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem ocima, gledamo li mi isti video? Osim rusofobije cinjenica nigde. Vidite li vi da atletikovi gadjaju ruse vatrometima, vidite li sioke u tuci, mislite da su ih rusi doneli iz moskve? Zaista verujete kako u evropi nema huliganizma i kako spanci nisu cekali ruse da ih napadnu? Youtube vam sam nudi snimke vezane za "mirne" navijace atletika. Za tucu je potrebno dvoje? A ne izvinjavam se, ovo su rusi, poslao ih putin da pokore spaniju i prikljuce je rusiji. Svaki vikend, ali bas svaki sirom engleske (rec huligan je ruskog poreka?) desavaju se masovne tuce o kojima ocigledno nemate pojama, ali volite da pominjete kako su se englezi resili huligana, e pa nisu gospodo, resili su samo uletanje na teren i televizije ne snimaju kada se desavaju incidenti kako ne bi huliganima davali medijsku paznju. Dakle pre pisanije malo edukovanja, pa onda trk na internet.

Ratko

pre 6 godina

Imaju snimci gde se lepo vidi da Rusi njih oko 200 u korteu sa zastavama pevaju i šetaju ka stadionu. U jednom momentu ih domaći navijači napadaju sa bakljama, kamenjem i vatrometom. Kada su ostali bez tih baklji i vatrometa kreće opšta tuča na sve strane po trgu. Nije mi jasno kako policija nije obezbeđivala korteo gostujućih navijača! Nije to bilo njih 20-30 već dve stotine minimum! Veliki propust Španske policije. Srećom niko nije stradao ovde. Koliko sam pročitao policajac je umro od srčanog udara usled stresa ili čega već ali ne od nekih povreda u tuči i slično.

kaokakao

pre 6 godina

Sad ce da krenu deuzrni moralisti, da pljuju po rusima, da brane civilizovanu Evropu. Mozda se oglasi i Tereza Mej, zgrazavajuci se, jer toga u Engleskoj nema, samo su rusi krivi za sve. Mozda da ih bombarduju? A bi oni rado, samo da smiju! Nisam rusofil, a i da jesam, nego mi je muka od ovih zapadnoljubaca! Zapadnjaci nas jasu oduvijek, a mi im se divimo kakvi su jahaci.

neutralni felsh

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo
(mostarac, 23. februar 2018 07:19)


sram te bilo sta pricas.

Нанга Парбат

pre 6 godina

@Харис
Јеси тако коментарисао навијаче Келна у Лондону? "Није ово Трећи Рајх него цивилизована Европа?"

Toni

pre 6 godina

Gostujući navijači su krivi 99%. U Baskiji skoro nikad nema sukoba, pa čak ni kad igraju "ljuti" neprijatelji (Real, Atletiko...) jer je to jedan neopisivo pitom i miran narod. Proveo sam tamo malo vremena, i ne znam da sam igdje sreo prijatniji narod.

antiDebil

pre 6 godina

Rusi, poljaci, mi i tako te zemlje...
(Zile, 23. februar 2018 07:52)

A englezi i tako to ???
Tamo kada ginu na fudbalskim utakmicama ginu po 50+ njih...

mostarac

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo

Da nije glupo, bilo bi gnusno

pre 6 godina

"Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa! "

Dragi ložaču na ratnike, čast, borbe i velika dela, ako stvarno misliš da onih sto kila mesa sa pivom u ruci, mržnjom (prema ne zna ni on čemu) u srcu i baš ničim u glavi ide putem Hemingveja i Tolstoja dok divlja gradovima Evrope (u Rusiji neka radi šta hoće, to su svakako Putinova deca) i treba da bude primer nekome, stvarno i iskreno te žalim. U Bilbau su se spremili za dolazak ovih divljaka tako što su rekli roditeljima da juče ne vode decu u školu blizu stadiona a mnoge lokale u centru nisu ni otvarali, kao da im dolazi kuga a ne fudbalski klub na utakmicu. Baš bi danas Hemingvej i Tolstoj bili istetovirani nabildovani kriminalci kojima su neki majstori utuvili u glavu da njihovo postojanje kao ima neku svrhu, pa treba da putuju iz Moskve u Bilbao da divljaju gradom u toj uzvišenoj misiji.

Sale123

pre 6 godina

Vidi ovog u majici sa likom Tolstoja i pivom u ruci krenuo u tuču. Potpuno nova dimenzija huligana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shommy82, 23. februar 2018 00:55) # Link komentara

Da je sa likom Jesenjina slozio bih se sa tvojim komentarom, ali sa Tolstojem je sasvim ok(u njegovim divljim godinama), kao sto je i sam pisac izjavljivao da je u ratu ubijao ljude, pa i posle izazivao ljude na dvoboje ubijajuci ih i tako raskalaseno zivio desetak godina, da bi se posle potpuno promjenio i postao pacifista, humanista, vegeterijanac i protivnik svake drzave, tj. sistema! Malo biografiju jednog od najvecih pisaca u ruke i ima se svasta procitati!

Neznalica

pre 6 godina

Da li se to meni čini ili su ovi neredi delo "bratske" navijačke grupe Delija? Kada se to zna, bar nas u Srbiji ova vest ne može nikako da iznenadi. Sve kriminalac do kriminalca.

Kol9Gol&Majt19Dvajt

pre 6 godina

Banda. Rusi, Turci, Albanci i jos po neki koji su to trebali da batale odavno (SFRJ).

Oni sto su divljali 80ih nemaju sta da dokazuju i smorilo ih vise, ovi sto su provalili tribinu padom gvozdene zavese i olabavljenim nadzorom dzamahirije nemaju meru a nikom vise nije zanimljivo.
Sami sebi su dovoljni, kao ovi nasi.

zvezdana

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...

Šta treba da nosi na majici, hitlera kao germani, ili napoleona...?

pre 6 godina

(aj bok, 22. februar 2018 23:41)

Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa!

To što ti imaš duh kilave janje skrivenog još dodatno iza lažnog moraliste i što imaš kratku pamet je jedno, to što se u svakoj plemenitoj disciplini(duhovnosti, umetnosti, ljubavi...) traži ratnički duh i po mogućstvi viteštvo to je nešto što ako ikad budeš hteo da naučiš moraćeš da razbiješ sve zidove zabluda iza kojih se kriješ i suočiš sa stvarnošću... koja je ništa durgo do borba!

Razlika je što neko tu borbu prihvata kao dar od Boga jednako kao i svaki drugi dar, a druge dve krajnosi toga su podmukla borba(izdaja, s leđa, kad si jači samo napadaš) ili kukavičluk odnosno stalno bežanje od iste u samobistveni komformizam.

Tako da raspitaj se prvo ko su bili Tolstoj, Hemingvej i mnogi drugi VELIKI umetnici-ratnici, i zašto su bili VELIKI... i vidi da nisu kao većina danas, inspiraciju tražili u besmislu koje čak ni avantrusitičko-adrenalinski štimung nema, već u SRŽI ŽIVOTA SIROVOG I NEPRERAĐENOG!

Danas idu kod marića i teše na gostovanja i to im je sav avanturizam i životno iskustvo, a drže se većim od Tosltoja, hemingveja i sličnih... a, ko smrt ne spozna, ko đavolje ne vidi, kako ljubav da oseti, kako za Boga da zna?!?!

???

pre 6 godina

Iz dna duse mrzim domaci fudbal zbog navijaca i nikad ga ne gledam.
Ovakve scene se mogu videti samo kod ruskih i srpskih ( balkanskih ) klubova,tj. njihovih navijaca.

Tugaa !!!
Spanci su u shoku !!!

dado

pre 6 godina

A nasi se loze na Ruse, navijaci Spartaka braca.. I kod nas i u Rusiji poostriti zakone za huliganstvo i svi mirniji osim sake negativaca.

Mikii

pre 6 godina

Da ovi Rusi nisu nama nekakva braca, tj. da na ovom prostorima, kao i kod njih, ne vlada takvo misljenje, oni kad bi dosli u Beograd, izbio bi treci svetski rat

PeruN

pre 6 godina

Čist primjer kako idioti od huligana,prave štetu svom klubu za koji tobože navijaju.I oni kao i Zvezda omirisali evropsko proljeće poslije dugo godina,i eto šta im prirediše njihovi vjerni huligani,s obzirom da je izgubljen jedan život,nema sumnje da će kazna biti drastična.

nebojša

pre 6 godina

Pa jedino kod nas mediji svaljuju krivicu na domaće navijače koji su uvek i za sve krivi . Svugde u svetu svaljuju krivicu na pritivničke. Istinu tek treba utvrditi

antiDebil

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...
(zvezdana, 23. februar 2018 09:55)

Pravi huligani i oni koji su ustvari problem nose skupa odela, kravate, cipele, kozne tasne...ali tebi to ne vredi objasnjavati !!
Kada smo kod sporta, crvena zvezda je karcinom srpskog sporta i tu se nista nije promenilo !

gorango

pre 6 godina

Najgore je kad covek nema nista drugo nego primitivizam da dokaze sebi i drugima da postoji. Ti likovi samo zasluzuju debele batine od Spanske policije pa drugu turu od Ruske kad stignu kuci. Reci su suvisne.

janpi

pre 6 godina

Treba se malo udje u problematiku sukoba odredjenih navijackih sukoba da bi se komentarisalo,a jos manje da se tako odoka osudjuju Rusi.
Cisto sumnjam da rusi imaju nesto protiv slobodarskog baskijskog naroda koji je kao i oni, mnogo propatio u svojoj istoriji.

b k kablovi svetozarevo

pre 6 godina

prvo ako se nista nije desilo na stadionu uefa nece nista preduzeti i drugo svaka policija na svetu mora da zna da je u rusiji ili ti bivsem sssr tradicija da se a pogotovu sada organizuju tuce navijaca imate na ju tjubu koliko hocete snimaka i svi huligani imaju makar kraci kurs iz neke borilacke vestine da ne pisem da mnogi imaju ozbiljan visegodisnji kurs tako da sa njima nece lako izaci na kraj ni policija a ni ozbiljne huliganske grupe u evropi nekada je i kod nas bio obicaj da bi se mangupi kako su se onda zvali takvi momci sklonili sa ulice upucivani u bokserske klubove da se tamo izduvaju

EU

pre 6 godina

10 godina zabrana takmičenja u Evropi i vraćanje u 5. rang nacionalnog takmičenja, pa će se valjda čelnici kluba opametiti i raszerati "navijače" sa tribina

kaokakao

pre 6 godina

Sad ce da krenu deuzrni moralisti, da pljuju po rusima, da brane civilizovanu Evropu. Mozda se oglasi i Tereza Mej, zgrazavajuci se, jer toga u Engleskoj nema, samo su rusi krivi za sve. Mozda da ih bombarduju? A bi oni rado, samo da smiju! Nisam rusofil, a i da jesam, nego mi je muka od ovih zapadnoljubaca! Zapadnjaci nas jasu oduvijek, a mi im se divimo kakvi su jahaci.

Blackbeard

pre 6 godina

Jel ovom poštovaocu lika i dela Lava Nikolajeviča Tolstoja u desnoj ruci "Ana Karenjina"? ne vidi se najbolje od ovog policajca i njegovog pendreka...

mostarac

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo

гокси

pre 6 godina

U rusiju pa pravite nerede,nije ovo gubernija ovo je CIVILIZOVANA EVROPA
(Haris, 22. februar 2018 23:44)
Сваки викенд се у тој "цивилизованој Европи" туку хулигани. Па у Бечу су пре две године прекинули градски дерби упадом у терен и масовном тучом. Ал добро, то русофоб не види.

Toni

pre 6 godina

Gostujući navijači su krivi 99%. U Baskiji skoro nikad nema sukoba, pa čak ni kad igraju "ljuti" neprijatelji (Real, Atletiko...) jer je to jedan neopisivo pitom i miran narod. Proveo sam tamo malo vremena, i ne znam da sam igdje sreo prijatniji narod.

antiDebil

pre 6 godina

Rusi, poljaci, mi i tako te zemlje...
(Zile, 23. februar 2018 07:52)

A englezi i tako to ???
Tamo kada ginu na fudbalskim utakmicama ginu po 50+ njih...

Šta treba da nosi na majici, hitlera kao germani, ili napoleona...?

pre 6 godina

(aj bok, 22. februar 2018 23:41)

Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa!

To što ti imaš duh kilave janje skrivenog još dodatno iza lažnog moraliste i što imaš kratku pamet je jedno, to što se u svakoj plemenitoj disciplini(duhovnosti, umetnosti, ljubavi...) traži ratnički duh i po mogućstvi viteštvo to je nešto što ako ikad budeš hteo da naučiš moraćeš da razbiješ sve zidove zabluda iza kojih se kriješ i suočiš sa stvarnošću... koja je ništa durgo do borba!

Razlika je što neko tu borbu prihvata kao dar od Boga jednako kao i svaki drugi dar, a druge dve krajnosi toga su podmukla borba(izdaja, s leđa, kad si jači samo napadaš) ili kukavičluk odnosno stalno bežanje od iste u samobistveni komformizam.

Tako da raspitaj se prvo ko su bili Tolstoj, Hemingvej i mnogi drugi VELIKI umetnici-ratnici, i zašto su bili VELIKI... i vidi da nisu kao većina danas, inspiraciju tražili u besmislu koje čak ni avantrusitičko-adrenalinski štimung nema, već u SRŽI ŽIVOTA SIROVOG I NEPRERAĐENOG!

Danas idu kod marića i teše na gostovanja i to im je sav avanturizam i životno iskustvo, a drže se većim od Tosltoja, hemingveja i sličnih... a, ko smrt ne spozna, ko đavolje ne vidi, kako ljubav da oseti, kako za Boga da zna?!?!

Kol9Gol&Majt19Dvajt

pre 6 godina

Banda. Rusi, Turci, Albanci i jos po neki koji su to trebali da batale odavno (SFRJ).

Oni sto su divljali 80ih nemaju sta da dokazuju i smorilo ih vise, ovi sto su provalili tribinu padom gvozdene zavese i olabavljenim nadzorom dzamahirije nemaju meru a nikom vise nije zanimljivo.
Sami sebi su dovoljni, kao ovi nasi.

???

pre 6 godina

Iz dna duse mrzim domaci fudbal zbog navijaca i nikad ga ne gledam.
Ovakve scene se mogu videti samo kod ruskih i srpskih ( balkanskih ) klubova,tj. njihovih navijaca.

Tugaa !!!
Spanci su u shoku !!!

ognjen

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem ocima, gledamo li mi isti video? Osim rusofobije cinjenica nigde. Vidite li vi da atletikovi gadjaju ruse vatrometima, vidite li sioke u tuci, mislite da su ih rusi doneli iz moskve? Zaista verujete kako u evropi nema huliganizma i kako spanci nisu cekali ruse da ih napadnu? Youtube vam sam nudi snimke vezane za "mirne" navijace atletika. Za tucu je potrebno dvoje? A ne izvinjavam se, ovo su rusi, poslao ih putin da pokore spaniju i prikljuce je rusiji. Svaki vikend, ali bas svaki sirom engleske (rec huligan je ruskog poreka?) desavaju se masovne tuce o kojima ocigledno nemate pojama, ali volite da pominjete kako su se englezi resili huligana, e pa nisu gospodo, resili su samo uletanje na teren i televizije ne snimaju kada se desavaju incidenti kako ne bi huliganima davali medijsku paznju. Dakle pre pisanije malo edukovanja, pa onda trk na internet.

Neznalica

pre 6 godina

Da li se to meni čini ili su ovi neredi delo "bratske" navijačke grupe Delija? Kada se to zna, bar nas u Srbiji ova vest ne može nikako da iznenadi. Sve kriminalac do kriminalca.

antiDebil

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...
(zvezdana, 23. februar 2018 09:55)

Pravi huligani i oni koji su ustvari problem nose skupa odela, kravate, cipele, kozne tasne...ali tebi to ne vredi objasnjavati !!
Kada smo kod sporta, crvena zvezda je karcinom srpskog sporta i tu se nista nije promenilo !

b k kablovi svetozarevo

pre 6 godina

prvo ako se nista nije desilo na stadionu uefa nece nista preduzeti i drugo svaka policija na svetu mora da zna da je u rusiji ili ti bivsem sssr tradicija da se a pogotovu sada organizuju tuce navijaca imate na ju tjubu koliko hocete snimaka i svi huligani imaju makar kraci kurs iz neke borilacke vestine da ne pisem da mnogi imaju ozbiljan visegodisnji kurs tako da sa njima nece lako izaci na kraj ni policija a ni ozbiljne huliganske grupe u evropi nekada je i kod nas bio obicaj da bi se mangupi kako su se onda zvali takvi momci sklonili sa ulice upucivani u bokserske klubove da se tamo izduvaju

dado

pre 6 godina

A nasi se loze na Ruse, navijaci Spartaka braca.. I kod nas i u Rusiji poostriti zakone za huliganstvo i svi mirniji osim sake negativaca.

neutralni felsh

pre 6 godina

pa ovaj brat umro od srcanog. pazi specijalac da umire od srcanog jer je morao potrcat sa full opremom. ja mislio rusi ga naboli. cista odgovornost glavnog u policiji i nicija drugo da im nespreman i bolestan covjek radi posao koji ne bi trebalo
(mostarac, 23. februar 2018 07:19)


sram te bilo sta pricas.

Ratko

pre 6 godina

Imaju snimci gde se lepo vidi da Rusi njih oko 200 u korteu sa zastavama pevaju i šetaju ka stadionu. U jednom momentu ih domaći navijači napadaju sa bakljama, kamenjem i vatrometom. Kada su ostali bez tih baklji i vatrometa kreće opšta tuča na sve strane po trgu. Nije mi jasno kako policija nije obezbeđivala korteo gostujućih navijača! Nije to bilo njih 20-30 već dve stotine minimum! Veliki propust Španske policije. Srećom niko nije stradao ovde. Koliko sam pročitao policajac je umro od srčanog udara usled stresa ili čega već ali ne od nekih povreda u tuči i slično.

Нанга Парбат

pre 6 godina

@Харис
Јеси тако коментарисао навијаче Келна у Лондону? "Није ово Трећи Рајх него цивилизована Европа?"

Da nije glupo, bilo bi gnusno

pre 6 godina

"Kada su Tolstoj, Hemingvej i sl. pisali svoja dela, ujedno su bili i po frontovima.

Doba zlatnih dela klasične književnosti... nastajale su kroz PERA, ratnika-poetičara, ne preko tastatura, pisaćih mašina kancelarijskih i sobnih miševa! "

Dragi ložaču na ratnike, čast, borbe i velika dela, ako stvarno misliš da onih sto kila mesa sa pivom u ruci, mržnjom (prema ne zna ni on čemu) u srcu i baš ničim u glavi ide putem Hemingveja i Tolstoja dok divlja gradovima Evrope (u Rusiji neka radi šta hoće, to su svakako Putinova deca) i treba da bude primer nekome, stvarno i iskreno te žalim. U Bilbau su se spremili za dolazak ovih divljaka tako što su rekli roditeljima da juče ne vode decu u školu blizu stadiona a mnoge lokale u centru nisu ni otvarali, kao da im dolazi kuga a ne fudbalski klub na utakmicu. Baš bi danas Hemingvej i Tolstoj bili istetovirani nabildovani kriminalci kojima su neki majstori utuvili u glavu da njihovo postojanje kao ima neku svrhu, pa treba da putuju iz Moskve u Bilbao da divljaju gradom u toj uzvišenoj misiji.

Mikii

pre 6 godina

Da ovi Rusi nisu nama nekakva braca, tj. da na ovom prostorima, kao i kod njih, ne vlada takvo misljenje, oni kad bi dosli u Beograd, izbio bi treci svetski rat

PeruN

pre 6 godina

Čist primjer kako idioti od huligana,prave štetu svom klubu za koji tobože navijaju.I oni kao i Zvezda omirisali evropsko proljeće poslije dugo godina,i eto šta im prirediše njihovi vjerni huligani,s obzirom da je izgubljen jedan život,nema sumnje da će kazna biti drastična.

gorango

pre 6 godina

Najgore je kad covek nema nista drugo nego primitivizam da dokaze sebi i drugima da postoji. Ti likovi samo zasluzuju debele batine od Spanske policije pa drugu turu od Ruske kad stignu kuci. Reci su suvisne.

zvezdana

pre 6 godina

@antiDebil... o objektivni dragi covece vidim preziveo si ono sinoc. Cak imas snage da branis i ''podobne huligane''... Dobar je Partizan bas dobar, odigrali ste atraktivno i leprsavo... Da te nesto naucim nema dobrih i losih huligana, njihovih i nasih, to je kancer sporta a ne svetski prvaci...

janpi

pre 6 godina

Treba se malo udje u problematiku sukoba odredjenih navijackih sukoba da bi se komentarisalo,a jos manje da se tako odoka osudjuju Rusi.
Cisto sumnjam da rusi imaju nesto protiv slobodarskog baskijskog naroda koji je kao i oni, mnogo propatio u svojoj istoriji.

nebojša

pre 6 godina

Pa jedino kod nas mediji svaljuju krivicu na domaće navijače koji su uvek i za sve krivi . Svugde u svetu svaljuju krivicu na pritivničke. Istinu tek treba utvrditi

Sale123

pre 6 godina

Vidi ovog u majici sa likom Tolstoja i pivom u ruci krenuo u tuču. Potpuno nova dimenzija huligana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Shommy82, 23. februar 2018 00:55) # Link komentara

Da je sa likom Jesenjina slozio bih se sa tvojim komentarom, ali sa Tolstojem je sasvim ok(u njegovim divljim godinama), kao sto je i sam pisac izjavljivao da je u ratu ubijao ljude, pa i posle izazivao ljude na dvoboje ubijajuci ih i tako raskalaseno zivio desetak godina, da bi se posle potpuno promjenio i postao pacifista, humanista, vegeterijanac i protivnik svake drzave, tj. sistema! Malo biografiju jednog od najvecih pisaca u ruke i ima se svasta procitati!