Mladen Krstajić: "Mnogi su potcenili Verder"

Fudbaleri Verdera nalaze se na korak od prve “duple krune” u istoriji kluba. Tim sa severa Nemačke ima veliku bodovnu prednostu odnosu na pratioce u bundesligi, a posle trijumfa u polufinalu kupa Verder je već rezervisao i mesto na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Za velike uspehe ove sezone zaslužan je i reprezentativac Srbije i Crne Gore Mladen Krstajić, koji će sledeće sezone igrati na novom stadionu u Gelzenkirhenu pošto je već potpisao ugovor sa Šalkeom. Prva tema kup. Iako su bili “već vidjeni” u finalu, igrači iz nemačke luke posle mnogo muka došli su do uspeha posle 120 minuta igre. O duploj kruni, uspesima Verdera, odlasku iz Bremena, Brazilcima u dresu Katara i šansama plavih u kvalifikacijama za SP Krstajić za B92 kaže:

Miloš Šaranović, Igor Vujičin
Pošaljite komentar
 1. "Za reprezentaciju jedne zemlje treba da igraju samo fudbaleri koji su u njoj rodjeni"

  Rece covek rodjen u Zenici (ko ne zna, Bosna i Hercegovina, op.a.) i osta ziv!
  (Realan do BOLA, 20. mart 2004 10:31)

  # Link komentara

 2. Ako je to uopšte bitno, Mladen Krstajić rođen je u Nikšiću (ko ne zna - Srbija i Crna Gora)...
  (Neko dobronameran, 20. mart 2004 16:07)

  # Link komentara

 3. Postoji nekoliko zemalja koje imaju veliki fond dobrih igraca(Francuska,Engleska,Argentina,Brazil,Holandija...). Na tim pozicijama ravnopravno konkurise po tri i vise igraca koji su istovremeno i vrhunski svetski. Svi oni naravno zele i smatraju da treba da igraju. Slazem se sa Mladjom da za neku reprezentaciju treba da igraju igraci iz te zemlje, ali treba imati u vidu cinjenicu koju sam malopre naveo. Po meni treba traziti sto pre resenja po tom pitanju,jer navedena pojava da igraci, u zelji da igraju na prvenstvima, menjaju reprezentacije je zastupljena vec par godina i dobija sve vece razmere.
  Moj predlog je za resenje je da takvim zemljama (koje bi ispunile predhodno jasno definisane kriterijume),bude dozvoljeno prijavljivanje dve reprezentacije za kvalifikacije,pa ako prodju obe ,neka igraju. Ovo naravno nije jedino resenje. Ima sigurno jos pametnih predloga,ali u svakom slucaju treba ih razmotriti.
  (filipovic djordje, 14. april 2004 14:52)

  # Link komentara