Utorak, 16.01.2018.

22:10

Prošli smo dalje – ovo su šanse za polufinale

Srbija je pobedila Island 29:26, a Šveđane će mnogi navijači "Orlova" slaviti kao braću.

Izvor: MLJ

Prošli smo dalje – ovo su šanse za polufinale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Nenad sm

pre 6 godina

A zasto ne hvala Hrvati ?
(miki, 17. januar 2018 09:16)

a zasto njima da kazemo hvala ??!! Pa jel si ti gledao utakmicu, oni su se toliko trudili da pobede Svedsku i da prenesu maksimalan broj bodova ali jednostavno oni su bili bolji. Mogu da kazem hvala na komentarima podrske protiv Islanda, ali rukometasi nisu namerno izgubili, naprotiv.

Tihomir

pre 6 godina

@B92

Dislektičari:

"Tako će Francuska i ŠVEDSKA imati NAJVEĆE šanse...",

"...nešto MANJE šansi će imati ŠVEDSKA i Norveška..."?!

MIKA

pre 6 godina

Mi trebamo reći Švedskoj:"Hvala"! A oni nama trebaju reći:"Hvala do neba"! Prvo za onakvih ispromašivanih 10+ zicera protiv njih, a drugo i još bitnije, jer smo pobedili Island, koji je njih razbio! Jer da nismo po pobedili Island, oni bi preneli 2 boda, a ne 4, sto je ogromna razlika!

veljko

pre 6 godina

sumanut koncept, gde ekipe nemaju motiv, igraci ce pre da se paze povrede u poslednje dve utakmice, nego da zapinju. ekipe poput belorusije i nas nemaju nikakvu sansu, ako izgube prvu sledecu. onda treba da odigraju dodatne dve utakmice, iako znaju da su ispali? koje su sanse da bilo koji covek, ma kako profi stav imao, odigra punim intenzitetom i zarom? bas losa organizacija. steta.

offtopic: rukomet je lep sport. ima dosta kontakta, ali je vestina ipak presudna. dinamican je i kod nas danas nije popularan zato sto je klupski doveden na niske grane. kao i mnogi drugi sportovi. drustvo i mediji forsiraju dva sporta, fudbal prevashodno, posle kosarku. tu je i tenis, dok nam novak jos igra. vaterpolo, odbojka, rukomet nisu adekvatno ispraceni. kao ni mnostvo individualnih sportova. u odbojci i vaterpolu jos imamo prave ljude na vrhu, pa imamo i rezultate, zahvaljujuci njima. u rukometu decenijama neki mulj, pa umesto da iskoristimo genetiku i solidne igrace, mi konstantno u kanalu. drzavama je zabranjeno da se mesaju u sportove, a nasi onda to cine na najgori nacin, forsiranjem sopstvenog kadra, zakulisnim radnjama, obecanjima i ucenama, kako gde. rezultat je da dolaze losi ljudi, u sferu koju ne razumeju, sa motivima koji nisu sportski.

Kokoko

pre 6 godina

Pobeda protiv Belorusije i mozda iznenadimo Norvesju. Protiv Francuske jako tesko da mozemo nesto. Na kraju ili 9 do 12 mesto sto je realan domet ili 5 do 8 mesto, sto bi bilo uspeh.

Najobjektivnije

pre 6 godina

Kakve bre šanse za polufinale sa onakvom igrom i bez ijednog prenešenog boda.Šanse ne postoje.Veliko pitanje je i za Hrvate da li imaju neke šanse,nakon sinoćneg poraza jer prenose samo dva boda a igraju i sa Francuskom.Moraće sve da dobiju,ali ni oni nisu ništa posebno,tako da ako sudije ne pomognu,teško da će nešto postići.

nista o nicemu

pre 6 godina

U kojoj sferi drustva smo medju 12 najboljih u Evropi? Bravo momci!
(Civijada, 16. januar 2018 22:29)

Nezaposlenost, korupcija, prirodni prirastaj? Oces jos?

jд123

pre 6 godina

Видим разних коментара, али нико да прокоментарише оно што ће по мени бити најинтересантније. Наше шансе за полуфинале су скоро никакве, интересантније је коментарисати какве су шансе Хрватске односно шта њима иде у прилог. За Хрвате би било најбоље да ми добијемо Французе и Норвежане.

Према томе Хрвати ће жустро навијати за Србију усред Загреба! Или ипак неће, јер су комплекси јачи од жеље да њихова репрезентација прође у полуфинале? ;)

Zoran Živančević

pre 6 godina

Imali smo sreću prošli smo dalje.Bili smo u najtežoj grupi,takozvanoj
grupi smrti.Znao sam to i pilikom žrebanja.Srećno u daljem nastavku
takmičenja.

dado

pre 6 godina

Glupo bodovanje, nasi su kao prosli dalje a i sa tri pobede (sto je prakticki nemoguce), male su sanse za prolaz dalje??? Pa kakva je svrha ovog igranja ako i sa pobedama ne mozes proci dalje. Stoji da mozda nije ok, da neko ko je cetvrti sa 3-4 poraza pobedi u cetvrtfinalu prvog iz druge grupe koji je imao sve pobede ali je imao los dan ali nije ni ovo

idemo dalje

pre 6 godina

Da su Islandjani znali da im treba bod za dalje verovatno bi nas dobili, ovako mislili da im je poraz do 4 razlike ravan pobedi... sta ti je psiha... Mada nisu ni nasi toliko losi kako to tvrde deuzrni pljuvaci. Sve najbolje u drugom krugu!

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Mozee se svasta desitii u ovoj grupi npr da Hrvati i mi tucemo svee do kraja i a Svedjani sve da izgube A Francuska samo Svedsku sto bi donelo rasplet
1.Hrvatska 8
2.Srbija 6
3.Francuska 6
4.Svedska 4
5.Norveska 4
6.Belorusija 2
Nama ja sad bitnoo da igrajuu opustenoo posto su vec bili otpisani i sad je sve moguce i inat i rasterecenost i sve !!
Realnoo Francuska nije vise toliko jaka mnogo je slabija nego sto je bila, i jedan kiks mozee mnogo da im pokvari planove pogotovo sto igraju sa nama pa sa Hrvatskom pa je sve moguce a i Hrvati ih cekaju da im uzvratee za sve ove godinee i kod igra kladionica treba da igra na Hrvatsku protiv Francuske posto Hrvati ovako losee do kraja turnira nece odigrati sigurno ! I konacnoo mislim da je vreme da Nenadic proradi kako treba a i nasa krilaa !
a sto see tice drugog dela zreba sve je moguce naj prijatnije iznenadjemje su Makedonci i Cesi(koji su dobili Dansku) a u grupi toj desu makedonci sve je moguce i da oni prodju sa maksimalnim brojem bodova a Slovenci moraju dobiti Crnogorce da bi prosli i onda ce i oni I Nemci moguce preneti samo po jedan bod! Dve ekipe sa proslog prvenstva koje su bile Sampion i Treci a iz tog kostura misim da su Spanci vidjeni polufunalisti!!
Ps sve je moguce do kraja navijajte i ne pljujtee !!!

Mika

pre 6 godina

Ja mislim da bas sada treba da igraju rastereceno. Problem je i bila neuigranost. Meni je bitno da vidim zar i borbu na terenu. Zato i ovi mladi obećavaju.

komadbudale

pre 6 godina

Kako god da bude, ja ovim momcima skidam kapu. Ne secam se kad smo na neke nase sportiste vise pljuvali, mada nam je to u krvi. Istina je, imamo loseg selektora, sistem nam je u rasulu, rukomet kao sport izgubljen odavno, svesni te cinjenice ipak su se takmicili, ucestovali i ja garantujem da je svaki od ovih momaka dao srce za reprezentaciju svestan sitacije u kojoj se nalazimo. Tako da upitajte se zasto prozivate sportiste pa makar oni to i zasluzili.

Zalog za budućnost

pre 6 godina

Iskoristiti naredne utakmice da veću minutažu dobiju igrači koji bi trebali da budu nosioci igre u godinama koje dolaze. Ne treba se opterećivati rezultatom i konačnim plasmanom već isprobavati neke taktičke varijante (npr. više forsirati krila, probati da odigramo i po koji brzi centar).

KRALJ

pre 6 godina

Mi sad treba demonstrativno da napustimo takmičenje jer nas mrzi digramo više i onda sa Slovenijom dobijemo nagradu žirija za izuzetnost, pa da pravimo doček kod skupštine za koju godinu, ne odmah jer to nije neka fora, a za koju godinu bi bilo dobro zezanje.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Moramo da dobijemo sve tri i plus da Norvezani, Belorusi i Francuzi npr dobiju i Svedjane i Hrvate. Tad prolazimo kao drugi u grupi sa 6 bodova. Francuzi bi imali 8 a Norvezani isto 6 ali poraz od nas :)))

JPR24

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!
(Bree, 16. januar 2018 22:35)
Upravo ima. Ako hoces do kraja moras biti najbolji ! Provuces se u prvoj rundi, kao na primer mi, ili Danska pre par godina, ali posle neme leka :moras sve da pobedis ako hoces do polufinala, kao Danci na primer, nasi bi to u nekoj drugoj dimenziji mozda...
A ne kao u kosarci gde su Spanci kalkulisali par puta i tako te fore.
Samo kad bi sudjenje napokon promenuli pa da nemaju toliki uticaj...

Mrki

pre 6 godina

Što bih voleo da ovo sve izgleda kao uigravanje košarkaša za svetsko zlato 2001. Počeli sa 2 poraza a onda do kraja pobednički. Verujemo!

kon

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
(S.T., 16. januar 2018 22:13)

takav sistem je do skoro bio i kosarci i u odbojci
slazem se da je los

STEVO

pre 6 godina

Sportski se nadati, ali sve osim 2 ubjedljiva poraza i jednog podnošljivog poraza će biti iznenađenje. Ovu utakmicu nismo mi pobjedili nego Island izgubio, ne patim kada su ovako loše odigrali. Da bi uopšte bili konkurentni neophodna je igra koju je pokazala večeras Švedska, inače ono je rukometna rapsodija kako u odbrani(snažno i pokretno)istovremeno i rastrčano sa učešćem sve šestorice u napadu, jednostavno su pregazili Hrvate. A mi to sa ovim profilom igrača jednostavno ne možemo odigrati, jer smo ponavljam, limitirani!

nasaposla

pre 6 godina

Ne zanosite se,nego ajde no bolje vazno je ucestvovati geslo neka bude aktuelno. Ceo zivot svoj od 50 godina,od kada znam za nas i mnoge sportove kolektivne uvek je bilo,ono,ovo,mi da pobedimo,ovi one druge,pa sa onim 3 gola razlike ili 10 kosa. Ne znam u kom sportu sem odbojci i kosarci ne uvek ni tu nije bilo stani pani i gledanja u pasulj i u druge.

Nеo

pre 6 godina

Видим критикује се систем такмичења где се само игра полуфинале...
Потпуно безразложно. Заправо, ово је најправеднији систем такмичења (с тим што би се могла извршити корекција да прваци новоформираних група иду директно у полуфинале, а другопласирани и трећепласирани разигравају за полуфинале).
На овај начин се спречава да се деси ситуација да се медаље може да домогне екипа која цело првенство одигра катастрофално и да у 1/4 финале уђе са 2 победе и 4 пораза, а онда је одигра утакмицу живота и у 1/4-финалу избаци екипу која је до тада првенство одиграла перфектно (6 победа, без пораза), а тада једноставно има лош дан.
Е, ово се често догађа у кошарци, одбојци, ватерполу...
Због тога је ово најправеднији систем (можда уз наведену корекцију), јер да би се нека екипа домогла медаље не може да то буде због једног блеска, већ мора показати континуитет добрих игара - од почетка до краја првенства.

Nenad

pre 6 godina

Biće još tri puta himna “Bože Pravde” u sred Hrvatske. Pa nek momci zapevaju u zagrljaju. Pa možda i dogodi se koje čudo ...pa ovi momci krenu u ludilo ...pogotovo ovi mladi koji su danas kidali. Pa da čujemo himnu do finala. Ovaj rukomet je čudo, videlo se danas. Uvjek sve zavisi kako drugi odigraju. A mi 3 pobjede, pa nek svaka bude „srecna“ kao danas.
Napred braćo....:)

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 6 godina

Ne pamtim zlatnu eru Metaloplastike i Jugosloenskog rukometa, ali sam gledao evropsko prvenstvo 1995 sa selektorom Vujevicem i ekipom sa Nedjom, Škrbicem, bracom Peruničić, Knezvicem, Jokićem....tad smo stvarno zadnji put igrali ozbiljan rukomet ....ne moze se ovako igrati rukomet nisam rukometni strucnjak, ali vidim da ne valja...ne igramo preko krila....ne igramo brzi centar....pivot nam je bezopasan potpuno....golman i kad odbrani nesto vrlo retko ne trcimo kontru....jedno besomucno ispucavanje bekova na silu pa sta bude...a kad nas procitaju da samo forsiramo bekove udvoje nas i izadju malo dublje i mi smo u konfuziji...nemamo plan B....jer nam bekovska linija nije na tom nivou da na cist kvalitet izvuce ekipu....ne volim da gledam kad vidim da smo bespomcni...nemamo duha...nema zara...da se borbenoscu nadoknadi ocigledan nedostatak kvaliteta....ako dobijemo Belorusiju sa mladim igracima bez Sesuma, Beljanskog i Nenadića i uspemo da budemo deveti treba da budemo srecni.....i da stvaramo novu mladu ekipu....za neke nove izazove

S.T.

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica

Win33

pre 6 godina

Bez odbrane u polufinale? salite se ili.?. haha dajmo Francuzima i ostalima po peceno prase i jagnje da ne bude opet 10-15 razlike, pa da se razilazimo ??

m

pre 6 godina

Koliko je ovo je glup sistem sa prenosenjem bodova, u kosarci su ga ugasili ali rukomet vode debili, ceo turnir se igra po grupama, nokaut faze prakticno nema bas glupo

Hell

pre 6 godina

Bolje da nisu prosli na ovakav nacin. Nemamo igru,sta cemo dalje. Da nece mozda pobediti Norvesku ili Francusku? Samo ce opet doziveti katastrofalne poraze i to je to,bolje da su se sad vratili da se vise ne brukaju

Nenad

pre 6 godina

Govorim ovo unapred ...dobijamo Norvezane, gubimo od francuske, i pobedjujemo Beloruse. I bićemo 6 na prvenstvu.

Sada napred i pokažite zube ...u zagrebu. Videlo se šta ovi mladi momci mogu!!!

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
@nele
Pazi, mi igracki i nemamo tim za polufinale .. ali to nije razlog da se ne takmicimo. Ako bi nekako uspeli da udjemo u prvih 8 - to bi bio odlican rezultat.

Hahahah

pre 6 godina

Dajtw ljudi mslo realnosti .Volim rukomet ,mi imamo generalno izuzetno kvalitetne igrace .Mi mozemo da igramo egal i sa tim Francuzima ,a mogli smo i sa Hrvatima ,jer imamo igrace za tako nesto .Medjutim nemamo ekipu ,totalno smo neorganizovani a Cvetkovic ipak nema taj kvalitet kao trener kao sto je imao kao igrac .

Kuki

pre 6 godina

Nova tabela:

1. Svedska 4 bod. +9
2. Francuska 4bod. +8
3. Hrvatska 2 bod. +6
4. Norveska 2 bod. +4
5. Belorusija 0 bod. - 12
6. Srbija 0 bod. - 15

Nazalost vrlo su male sanse nasih momaka za prolaz u polufinale.
Ali to je sport, zasto da ne, Treba igrati do kraja, ne treba gubiti nadu. Bili su otpisani od veceg dela javnosti i za drugi krug. Danska je dosla do titule bez bodova posle prvog kruga.

covek

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S.T., 16. januar 2018 22:13) # Link komentara

Kako nema? A zavrsni turnir Svetske lige u vaterpolu? Od 4 reprezentacije iz jedne grupe prolaze cak 4 reprezentacije.

BVB

pre 6 godina

Ma krenuti formirati tim za naredne cikluse. Kakvo zavaravanje da mozemo nesto, kad su ovi timovi usavrsili moderan rukomet, a mi jos ucimo (po ko zna koji put). Graditi tim polako, da se ne brukamo vise.

Realno

pre 6 godina

Ma nema šanse da prođemo dalje, mi smo jedva bili treći od 4 ekipe, a kamo li da budemo drugi od 6 ekipa... Bitno je da imamo nove utakmice zarad iskustva ekipe i promocije rukometa u našoj zemlji.

dačo

pre 6 godina

bicemo dobri za popravljanje gol razlike francuske i norveške a ubedljivo smo najlošiji tim od ovih 12.predstavice ovo kao uspjeh a sve loše pod tepih ide.a loše je sve od saveza,struke do igre na terenu.mislim da su i igrači razočarani što su prošli grupu.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Сад да је памети, пошто, као што смо видели, немамо екипу за висок пласман, пустити ове млађе да се кале у наредне три утакмице. Овај други круг може бити од користи за будућност, да се види колико могу Јовановић, Ђукић, Марсенић, Радивојевић, Илић, Обрадовић, Црноглавац, Вулић, пробати и голмана Иванишевића, пошто је Цупара, по мени, положио испит. Дати минуте Зеленовићу и Ђорђићу, полако их уклапати са тим момцима, као будућим вођама репрезентације. Опростити се од Шешума, Ненадића, Бељанског, Марковића, позвати за касније акције још два три млађа момка(Ракоција и још неки) и будућност може бити много боља од садашњости. Остаје проблем класичног средњег бека и селектора и то се ургентно мора решавати. Тако са, није све тако црно. Наредне три утакмице можда нису битне за садашњост и ово првенство, али могу бити врло битни за будућност. Не кукајте превише што ћете се секирати, можда се баш због тога будете радовали у будућности.

Gde ja živim

pre 6 godina

Nama za prolaz dalje trebaju 3 pobede i da se poklope još neki rezultati. Ajde, ono kao verujemo. Međutim mi čini mi se nismo dobili Francusku još od vremena Džeksona Ričardsona, a Norvešku u Poreču 2009. godine sa Jovicom na čelu i to jer je njima poslednja lopta koliko se ja sećam otišla u aut. Prekombinovali nešto inače bi garant bilo nerešeno. Ja bih samo molio da igraju bar malo srčano, a rezultat je potpuno u drugom planu. I što neko reče nek sa kali ova omladina da vidimo da li možemo nečemu da se nadamo za ubuduće.

Bree

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!

akots - obrni

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
(nele, 16. januar 2018 22:09)

ček, o sportu pričamo? kako god.. zvuči tako tužno... potraži pomoć liječnika..

Dragan

pre 6 godina

a ne mozemo iz tri razloga...prvi, veoma malo koristimo krila, drugi nemamo kontru uopste i trece, ako se nekim cudom i nadjemo u borbi za pf, tu su sudije. Ali najvaznija su ova prva 2 razloga. Mi nikako da modernizujemo nas rukomet, igramo ga isto ko sto smo igrali pre 30,35 godina a to je sada prevazidjena i spora igra.

anica

pre 6 godina

Sta ti je zivot, do sinoc ne znaju nista, najgori...idite kuci, pakujte kofere, nemamo krilo, nemamo golmana, bla bla bla...a sad nas pitate za dalje. Mnogo smo cudan narod, iako nismo losi, gubimo se nekad od zavisti...ono sto ce obeleziti ovaj sajt i rukometno prvenstvo nije po meni pobednik koji bude vec OMALOVAZAVANJE OVOG SPORTA, to govori koliko smo svesni svoje nesvesti, svasta sam procitala na ovom sajtu neverovatno mi je, slicna prica kao za vaterpolo, poznajem osobe koje treniraju rukomet, ali sta pricati kad 90 posto naseg naroda nije ljudski potrcalo ili odradilo kvalitetan trening za telo(ukljucujuci i mene).
Bravo momci, nikad se ne zna.

Сава

pre 6 godina

Годинама смо имали топ рукометаше и у задњих 10 година само једно сребро.
Неверованто.
Жао ми рукомета, и у том спорту смо требали да будемо сам врх као што смо у кошарци, одбојци и ватерполу.
А што нисмо и што смо толко лоши то је невероватно.
Чак смо имали боље рукометаше задњих година него одбојкаше или кошаркаше рецимо, па опет тамо медаље у рукомету ништа.
Туга.

today

pre 6 godina

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Belorusija i Srbija.
-Blago Svedskoj igrace sama protiv sebe u polufinalu

S.T.

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica

m

pre 6 godina

Koliko je ovo je glup sistem sa prenosenjem bodova, u kosarci su ga ugasili ali rukomet vode debili, ceo turnir se igra po grupama, nokaut faze prakticno nema bas glupo

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
@nele
Pazi, mi igracki i nemamo tim za polufinale .. ali to nije razlog da se ne takmicimo. Ako bi nekako uspeli da udjemo u prvih 8 - to bi bio odlican rezultat.

anica

pre 6 godina

Sta ti je zivot, do sinoc ne znaju nista, najgori...idite kuci, pakujte kofere, nemamo krilo, nemamo golmana, bla bla bla...a sad nas pitate za dalje. Mnogo smo cudan narod, iako nismo losi, gubimo se nekad od zavisti...ono sto ce obeleziti ovaj sajt i rukometno prvenstvo nije po meni pobednik koji bude vec OMALOVAZAVANJE OVOG SPORTA, to govori koliko smo svesni svoje nesvesti, svasta sam procitala na ovom sajtu neverovatno mi je, slicna prica kao za vaterpolo, poznajem osobe koje treniraju rukomet, ali sta pricati kad 90 posto naseg naroda nije ljudski potrcalo ili odradilo kvalitetan trening za telo(ukljucujuci i mene).
Bravo momci, nikad se ne zna.

Nеo

pre 6 godina

Видим критикује се систем такмичења где се само игра полуфинале...
Потпуно безразложно. Заправо, ово је најправеднији систем такмичења (с тим што би се могла извршити корекција да прваци новоформираних група иду директно у полуфинале, а другопласирани и трећепласирани разигравају за полуфинале).
На овај начин се спречава да се деси ситуација да се медаље може да домогне екипа која цело првенство одигра катастрофално и да у 1/4 финале уђе са 2 победе и 4 пораза, а онда је одигра утакмицу живота и у 1/4-финалу избаци екипу која је до тада првенство одиграла перфектно (6 победа, без пораза), а тада једноставно има лош дан.
Е, ово се често догађа у кошарци, одбојци, ватерполу...
Због тога је ово најправеднији систем (можда уз наведену корекцију), јер да би се нека екипа домогла медаље не може да то буде због једног блеска, већ мора показати континуитет добрих игара - од почетка до краја првенства.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Сад да је памети, пошто, као што смо видели, немамо екипу за висок пласман, пустити ове млађе да се кале у наредне три утакмице. Овај други круг може бити од користи за будућност, да се види колико могу Јовановић, Ђукић, Марсенић, Радивојевић, Илић, Обрадовић, Црноглавац, Вулић, пробати и голмана Иванишевића, пошто је Цупара, по мени, положио испит. Дати минуте Зеленовићу и Ђорђићу, полако их уклапати са тим момцима, као будућим вођама репрезентације. Опростити се од Шешума, Ненадића, Бељанског, Марковића, позвати за касније акције још два три млађа момка(Ракоција и још неки) и будућност може бити много боља од садашњости. Остаје проблем класичног средњег бека и селектора и то се ургентно мора решавати. Тако са, није све тако црно. Наредне три утакмице можда нису битне за садашњост и ово првенство, али могу бити врло битни за будућност. Не кукајте превише што ћете се секирати, можда се баш због тога будете радовали у будућности.

today

pre 6 godina

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Belorusija i Srbija.
-Blago Svedskoj igrace sama protiv sebe u polufinalu

Kuki

pre 6 godina

Nova tabela:

1. Svedska 4 bod. +9
2. Francuska 4bod. +8
3. Hrvatska 2 bod. +6
4. Norveska 2 bod. +4
5. Belorusija 0 bod. - 12
6. Srbija 0 bod. - 15

Nazalost vrlo su male sanse nasih momaka za prolaz u polufinale.
Ali to je sport, zasto da ne, Treba igrati do kraja, ne treba gubiti nadu. Bili su otpisani od veceg dela javnosti i za drugi krug. Danska je dosla do titule bez bodova posle prvog kruga.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Moramo da dobijemo sve tri i plus da Norvezani, Belorusi i Francuzi npr dobiju i Svedjane i Hrvate. Tad prolazimo kao drugi u grupi sa 6 bodova. Francuzi bi imali 8 a Norvezani isto 6 ali poraz od nas :)))

KRALJ

pre 6 godina

Mi sad treba demonstrativno da napustimo takmičenje jer nas mrzi digramo više i onda sa Slovenijom dobijemo nagradu žirija za izuzetnost, pa da pravimo doček kod skupštine za koju godinu, ne odmah jer to nije neka fora, a za koju godinu bi bilo dobro zezanje.

Win33

pre 6 godina

Bez odbrane u polufinale? salite se ili.?. haha dajmo Francuzima i ostalima po peceno prase i jagnje da ne bude opet 10-15 razlike, pa da se razilazimo ??

covek

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S.T., 16. januar 2018 22:13) # Link komentara

Kako nema? A zavrsni turnir Svetske lige u vaterpolu? Od 4 reprezentacije iz jedne grupe prolaze cak 4 reprezentacije.

Nenad

pre 6 godina

Biće još tri puta himna “Bože Pravde” u sred Hrvatske. Pa nek momci zapevaju u zagrljaju. Pa možda i dogodi se koje čudo ...pa ovi momci krenu u ludilo ...pogotovo ovi mladi koji su danas kidali. Pa da čujemo himnu do finala. Ovaj rukomet je čudo, videlo se danas. Uvjek sve zavisi kako drugi odigraju. A mi 3 pobjede, pa nek svaka bude „srecna“ kao danas.
Napred braćo....:)

Сава

pre 6 godina

Годинама смо имали топ рукометаше и у задњих 10 година само једно сребро.
Неверованто.
Жао ми рукомета, и у том спорту смо требали да будемо сам врх као што смо у кошарци, одбојци и ватерполу.
А што нисмо и што смо толко лоши то је невероватно.
Чак смо имали боље рукометаше задњих година него одбојкаше или кошаркаше рецимо, па опет тамо медаље у рукомету ништа.
Туга.

akots - obrni

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
(nele, 16. januar 2018 22:09)

ček, o sportu pričamo? kako god.. zvuči tako tužno... potraži pomoć liječnika..

Hell

pre 6 godina

Bolje da nisu prosli na ovakav nacin. Nemamo igru,sta cemo dalje. Da nece mozda pobediti Norvesku ili Francusku? Samo ce opet doziveti katastrofalne poraze i to je to,bolje da su se sad vratili da se vise ne brukaju

Mrki

pre 6 godina

Što bih voleo da ovo sve izgleda kao uigravanje košarkaša za svetsko zlato 2001. Počeli sa 2 poraza a onda do kraja pobednički. Verujemo!

BVB

pre 6 godina

Ma krenuti formirati tim za naredne cikluse. Kakvo zavaravanje da mozemo nesto, kad su ovi timovi usavrsili moderan rukomet, a mi jos ucimo (po ko zna koji put). Graditi tim polako, da se ne brukamo vise.

dačo

pre 6 godina

bicemo dobri za popravljanje gol razlike francuske i norveške a ubedljivo smo najlošiji tim od ovih 12.predstavice ovo kao uspjeh a sve loše pod tepih ide.a loše je sve od saveza,struke do igre na terenu.mislim da su i igrači razočarani što su prošli grupu.

Gde ja živim

pre 6 godina

Nama za prolaz dalje trebaju 3 pobede i da se poklope još neki rezultati. Ajde, ono kao verujemo. Međutim mi čini mi se nismo dobili Francusku još od vremena Džeksona Ričardsona, a Norvešku u Poreču 2009. godine sa Jovicom na čelu i to jer je njima poslednja lopta koliko se ja sećam otišla u aut. Prekombinovali nešto inače bi garant bilo nerešeno. Ja bih samo molio da igraju bar malo srčano, a rezultat je potpuno u drugom planu. I što neko reče nek sa kali ova omladina da vidimo da li možemo nečemu da se nadamo za ubuduće.

JPR24

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!
(Bree, 16. januar 2018 22:35)
Upravo ima. Ako hoces do kraja moras biti najbolji ! Provuces se u prvoj rundi, kao na primer mi, ili Danska pre par godina, ali posle neme leka :moras sve da pobedis ako hoces do polufinala, kao Danci na primer, nasi bi to u nekoj drugoj dimenziji mozda...
A ne kao u kosarci gde su Spanci kalkulisali par puta i tako te fore.
Samo kad bi sudjenje napokon promenuli pa da nemaju toliki uticaj...

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 6 godina

Ne pamtim zlatnu eru Metaloplastike i Jugosloenskog rukometa, ali sam gledao evropsko prvenstvo 1995 sa selektorom Vujevicem i ekipom sa Nedjom, Škrbicem, bracom Peruničić, Knezvicem, Jokićem....tad smo stvarno zadnji put igrali ozbiljan rukomet ....ne moze se ovako igrati rukomet nisam rukometni strucnjak, ali vidim da ne valja...ne igramo preko krila....ne igramo brzi centar....pivot nam je bezopasan potpuno....golman i kad odbrani nesto vrlo retko ne trcimo kontru....jedno besomucno ispucavanje bekova na silu pa sta bude...a kad nas procitaju da samo forsiramo bekove udvoje nas i izadju malo dublje i mi smo u konfuziji...nemamo plan B....jer nam bekovska linija nije na tom nivou da na cist kvalitet izvuce ekipu....ne volim da gledam kad vidim da smo bespomcni...nemamo duha...nema zara...da se borbenoscu nadoknadi ocigledan nedostatak kvaliteta....ako dobijemo Belorusiju sa mladim igracima bez Sesuma, Beljanskog i Nenadića i uspemo da budemo deveti treba da budemo srecni.....i da stvaramo novu mladu ekipu....za neke nove izazove

jд123

pre 6 godina

Видим разних коментара, али нико да прокоментарише оно што ће по мени бити најинтересантније. Наше шансе за полуфинале су скоро никакве, интересантније је коментарисати какве су шансе Хрватске односно шта њима иде у прилог. За Хрвате би било најбоље да ми добијемо Французе и Норвежане.

Према томе Хрвати ће жустро навијати за Србију усред Загреба! Или ипак неће, јер су комплекси јачи од жеље да њихова репрезентација прође у полуфинале? ;)

Bree

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!

Hahahah

pre 6 godina

Dajtw ljudi mslo realnosti .Volim rukomet ,mi imamo generalno izuzetno kvalitetne igrace .Mi mozemo da igramo egal i sa tim Francuzima ,a mogli smo i sa Hrvatima ,jer imamo igrace za tako nesto .Medjutim nemamo ekipu ,totalno smo neorganizovani a Cvetkovic ipak nema taj kvalitet kao trener kao sto je imao kao igrac .

Zoran Živančević

pre 6 godina

Imali smo sreću prošli smo dalje.Bili smo u najtežoj grupi,takozvanoj
grupi smrti.Znao sam to i pilikom žrebanja.Srećno u daljem nastavku
takmičenja.

STEVO

pre 6 godina

Sportski se nadati, ali sve osim 2 ubjedljiva poraza i jednog podnošljivog poraza će biti iznenađenje. Ovu utakmicu nismo mi pobjedili nego Island izgubio, ne patim kada su ovako loše odigrali. Da bi uopšte bili konkurentni neophodna je igra koju je pokazala večeras Švedska, inače ono je rukometna rapsodija kako u odbrani(snažno i pokretno)istovremeno i rastrčano sa učešćem sve šestorice u napadu, jednostavno su pregazili Hrvate. A mi to sa ovim profilom igrača jednostavno ne možemo odigrati, jer smo ponavljam, limitirani!

Realno

pre 6 godina

Ma nema šanse da prođemo dalje, mi smo jedva bili treći od 4 ekipe, a kamo li da budemo drugi od 6 ekipa... Bitno je da imamo nove utakmice zarad iskustva ekipe i promocije rukometa u našoj zemlji.

kon

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
(S.T., 16. januar 2018 22:13)

takav sistem je do skoro bio i kosarci i u odbojci
slazem se da je los

idemo dalje

pre 6 godina

Da su Islandjani znali da im treba bod za dalje verovatno bi nas dobili, ovako mislili da im je poraz do 4 razlike ravan pobedi... sta ti je psiha... Mada nisu ni nasi toliko losi kako to tvrde deuzrni pljuvaci. Sve najbolje u drugom krugu!

Dragan

pre 6 godina

a ne mozemo iz tri razloga...prvi, veoma malo koristimo krila, drugi nemamo kontru uopste i trece, ako se nekim cudom i nadjemo u borbi za pf, tu su sudije. Ali najvaznija su ova prva 2 razloga. Mi nikako da modernizujemo nas rukomet, igramo ga isto ko sto smo igrali pre 30,35 godina a to je sada prevazidjena i spora igra.

Nenad

pre 6 godina

Govorim ovo unapred ...dobijamo Norvezane, gubimo od francuske, i pobedjujemo Beloruse. I bićemo 6 na prvenstvu.

Sada napred i pokažite zube ...u zagrebu. Videlo se šta ovi mladi momci mogu!!!

komadbudale

pre 6 godina

Kako god da bude, ja ovim momcima skidam kapu. Ne secam se kad smo na neke nase sportiste vise pljuvali, mada nam je to u krvi. Istina je, imamo loseg selektora, sistem nam je u rasulu, rukomet kao sport izgubljen odavno, svesni te cinjenice ipak su se takmicili, ucestovali i ja garantujem da je svaki od ovih momaka dao srce za reprezentaciju svestan sitacije u kojoj se nalazimo. Tako da upitajte se zasto prozivate sportiste pa makar oni to i zasluzili.

nasaposla

pre 6 godina

Ne zanosite se,nego ajde no bolje vazno je ucestvovati geslo neka bude aktuelno. Ceo zivot svoj od 50 godina,od kada znam za nas i mnoge sportove kolektivne uvek je bilo,ono,ovo,mi da pobedimo,ovi one druge,pa sa onim 3 gola razlike ili 10 kosa. Ne znam u kom sportu sem odbojci i kosarci ne uvek ni tu nije bilo stani pani i gledanja u pasulj i u druge.

nista o nicemu

pre 6 godina

U kojoj sferi drustva smo medju 12 najboljih u Evropi? Bravo momci!
(Civijada, 16. januar 2018 22:29)

Nezaposlenost, korupcija, prirodni prirastaj? Oces jos?

Kokoko

pre 6 godina

Pobeda protiv Belorusije i mozda iznenadimo Norvesju. Protiv Francuske jako tesko da mozemo nesto. Na kraju ili 9 do 12 mesto sto je realan domet ili 5 do 8 mesto, sto bi bilo uspeh.

Mika

pre 6 godina

Ja mislim da bas sada treba da igraju rastereceno. Problem je i bila neuigranost. Meni je bitno da vidim zar i borbu na terenu. Zato i ovi mladi obećavaju.

MIKA

pre 6 godina

Mi trebamo reći Švedskoj:"Hvala"! A oni nama trebaju reći:"Hvala do neba"! Prvo za onakvih ispromašivanih 10+ zicera protiv njih, a drugo i još bitnije, jer smo pobedili Island, koji je njih razbio! Jer da nismo po pobedili Island, oni bi preneli 2 boda, a ne 4, sto je ogromna razlika!

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Mozee se svasta desitii u ovoj grupi npr da Hrvati i mi tucemo svee do kraja i a Svedjani sve da izgube A Francuska samo Svedsku sto bi donelo rasplet
1.Hrvatska 8
2.Srbija 6
3.Francuska 6
4.Svedska 4
5.Norveska 4
6.Belorusija 2
Nama ja sad bitnoo da igrajuu opustenoo posto su vec bili otpisani i sad je sve moguce i inat i rasterecenost i sve !!
Realnoo Francuska nije vise toliko jaka mnogo je slabija nego sto je bila, i jedan kiks mozee mnogo da im pokvari planove pogotovo sto igraju sa nama pa sa Hrvatskom pa je sve moguce a i Hrvati ih cekaju da im uzvratee za sve ove godinee i kod igra kladionica treba da igra na Hrvatsku protiv Francuske posto Hrvati ovako losee do kraja turnira nece odigrati sigurno ! I konacnoo mislim da je vreme da Nenadic proradi kako treba a i nasa krilaa !
a sto see tice drugog dela zreba sve je moguce naj prijatnije iznenadjemje su Makedonci i Cesi(koji su dobili Dansku) a u grupi toj desu makedonci sve je moguce i da oni prodju sa maksimalnim brojem bodova a Slovenci moraju dobiti Crnogorce da bi prosli i onda ce i oni I Nemci moguce preneti samo po jedan bod! Dve ekipe sa proslog prvenstva koje su bile Sampion i Treci a iz tog kostura misim da su Spanci vidjeni polufunalisti!!
Ps sve je moguce do kraja navijajte i ne pljujtee !!!

dado

pre 6 godina

Glupo bodovanje, nasi su kao prosli dalje a i sa tri pobede (sto je prakticki nemoguce), male su sanse za prolaz dalje??? Pa kakva je svrha ovog igranja ako i sa pobedama ne mozes proci dalje. Stoji da mozda nije ok, da neko ko je cetvrti sa 3-4 poraza pobedi u cetvrtfinalu prvog iz druge grupe koji je imao sve pobede ali je imao los dan ali nije ni ovo

Najobjektivnije

pre 6 godina

Kakve bre šanse za polufinale sa onakvom igrom i bez ijednog prenešenog boda.Šanse ne postoje.Veliko pitanje je i za Hrvate da li imaju neke šanse,nakon sinoćneg poraza jer prenose samo dva boda a igraju i sa Francuskom.Moraće sve da dobiju,ali ni oni nisu ništa posebno,tako da ako sudije ne pomognu,teško da će nešto postići.

Tihomir

pre 6 godina

@B92

Dislektičari:

"Tako će Francuska i ŠVEDSKA imati NAJVEĆE šanse...",

"...nešto MANJE šansi će imati ŠVEDSKA i Norveška..."?!

Zalog za budućnost

pre 6 godina

Iskoristiti naredne utakmice da veću minutažu dobiju igrači koji bi trebali da budu nosioci igre u godinama koje dolaze. Ne treba se opterećivati rezultatom i konačnim plasmanom već isprobavati neke taktičke varijante (npr. više forsirati krila, probati da odigramo i po koji brzi centar).

veljko

pre 6 godina

sumanut koncept, gde ekipe nemaju motiv, igraci ce pre da se paze povrede u poslednje dve utakmice, nego da zapinju. ekipe poput belorusije i nas nemaju nikakvu sansu, ako izgube prvu sledecu. onda treba da odigraju dodatne dve utakmice, iako znaju da su ispali? koje su sanse da bilo koji covek, ma kako profi stav imao, odigra punim intenzitetom i zarom? bas losa organizacija. steta.

offtopic: rukomet je lep sport. ima dosta kontakta, ali je vestina ipak presudna. dinamican je i kod nas danas nije popularan zato sto je klupski doveden na niske grane. kao i mnogi drugi sportovi. drustvo i mediji forsiraju dva sporta, fudbal prevashodno, posle kosarku. tu je i tenis, dok nam novak jos igra. vaterpolo, odbojka, rukomet nisu adekvatno ispraceni. kao ni mnostvo individualnih sportova. u odbojci i vaterpolu jos imamo prave ljude na vrhu, pa imamo i rezultate, zahvaljujuci njima. u rukometu decenijama neki mulj, pa umesto da iskoristimo genetiku i solidne igrace, mi konstantno u kanalu. drzavama je zabranjeno da se mesaju u sportove, a nasi onda to cine na najgori nacin, forsiranjem sopstvenog kadra, zakulisnim radnjama, obecanjima i ucenama, kako gde. rezultat je da dolaze losi ljudi, u sferu koju ne razumeju, sa motivima koji nisu sportski.

Nenad sm

pre 6 godina

A zasto ne hvala Hrvati ?
(miki, 17. januar 2018 09:16)

a zasto njima da kazemo hvala ??!! Pa jel si ti gledao utakmicu, oni su se toliko trudili da pobede Svedsku i da prenesu maksimalan broj bodova ali jednostavno oni su bili bolji. Mogu da kazem hvala na komentarima podrske protiv Islanda, ali rukometasi nisu namerno izgubili, naprotiv.

Hell

pre 6 godina

Bolje da nisu prosli na ovakav nacin. Nemamo igru,sta cemo dalje. Da nece mozda pobediti Norvesku ili Francusku? Samo ce opet doziveti katastrofalne poraze i to je to,bolje da su se sad vratili da se vise ne brukaju

Mrki

pre 6 godina

Što bih voleo da ovo sve izgleda kao uigravanje košarkaša za svetsko zlato 2001. Počeli sa 2 poraza a onda do kraja pobednički. Verujemo!

S.T.

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica

Bree

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!

akots - obrni

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
(nele, 16. januar 2018 22:09)

ček, o sportu pričamo? kako god.. zvuči tako tužno... potraži pomoć liječnika..

dačo

pre 6 godina

bicemo dobri za popravljanje gol razlike francuske i norveške a ubedljivo smo najlošiji tim od ovih 12.predstavice ovo kao uspjeh a sve loše pod tepih ide.a loše je sve od saveza,struke do igre na terenu.mislim da su i igrači razočarani što su prošli grupu.

Win33

pre 6 godina

Bez odbrane u polufinale? salite se ili.?. haha dajmo Francuzima i ostalima po peceno prase i jagnje da ne bude opet 10-15 razlike, pa da se razilazimo ??

STEVO

pre 6 godina

Sportski se nadati, ali sve osim 2 ubjedljiva poraza i jednog podnošljivog poraza će biti iznenađenje. Ovu utakmicu nismo mi pobjedili nego Island izgubio, ne patim kada su ovako loše odigrali. Da bi uopšte bili konkurentni neophodna je igra koju je pokazala večeras Švedska, inače ono je rukometna rapsodija kako u odbrani(snažno i pokretno)istovremeno i rastrčano sa učešćem sve šestorice u napadu, jednostavno su pregazili Hrvate. A mi to sa ovim profilom igrača jednostavno ne možemo odigrati, jer smo ponavljam, limitirani!

anica

pre 6 godina

Sta ti je zivot, do sinoc ne znaju nista, najgori...idite kuci, pakujte kofere, nemamo krilo, nemamo golmana, bla bla bla...a sad nas pitate za dalje. Mnogo smo cudan narod, iako nismo losi, gubimo se nekad od zavisti...ono sto ce obeleziti ovaj sajt i rukometno prvenstvo nije po meni pobednik koji bude vec OMALOVAZAVANJE OVOG SPORTA, to govori koliko smo svesni svoje nesvesti, svasta sam procitala na ovom sajtu neverovatno mi je, slicna prica kao za vaterpolo, poznajem osobe koje treniraju rukomet, ali sta pricati kad 90 posto naseg naroda nije ljudski potrcalo ili odradilo kvalitetan trening za telo(ukljucujuci i mene).
Bravo momci, nikad se ne zna.

dado

pre 6 godina

Glupo bodovanje, nasi su kao prosli dalje a i sa tri pobede (sto je prakticki nemoguce), male su sanse za prolaz dalje??? Pa kakva je svrha ovog igranja ako i sa pobedama ne mozes proci dalje. Stoji da mozda nije ok, da neko ko je cetvrti sa 3-4 poraza pobedi u cetvrtfinalu prvog iz druge grupe koji je imao sve pobede ali je imao los dan ali nije ni ovo

m

pre 6 godina

Koliko je ovo je glup sistem sa prenosenjem bodova, u kosarci su ga ugasili ali rukomet vode debili, ceo turnir se igra po grupama, nokaut faze prakticno nema bas glupo

kon

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
(S.T., 16. januar 2018 22:13)

takav sistem je do skoro bio i kosarci i u odbojci
slazem se da je los

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Mozee se svasta desitii u ovoj grupi npr da Hrvati i mi tucemo svee do kraja i a Svedjani sve da izgube A Francuska samo Svedsku sto bi donelo rasplet
1.Hrvatska 8
2.Srbija 6
3.Francuska 6
4.Svedska 4
5.Norveska 4
6.Belorusija 2
Nama ja sad bitnoo da igrajuu opustenoo posto su vec bili otpisani i sad je sve moguce i inat i rasterecenost i sve !!
Realnoo Francuska nije vise toliko jaka mnogo je slabija nego sto je bila, i jedan kiks mozee mnogo da im pokvari planove pogotovo sto igraju sa nama pa sa Hrvatskom pa je sve moguce a i Hrvati ih cekaju da im uzvratee za sve ove godinee i kod igra kladionica treba da igra na Hrvatsku protiv Francuske posto Hrvati ovako losee do kraja turnira nece odigrati sigurno ! I konacnoo mislim da je vreme da Nenadic proradi kako treba a i nasa krilaa !
a sto see tice drugog dela zreba sve je moguce naj prijatnije iznenadjemje su Makedonci i Cesi(koji su dobili Dansku) a u grupi toj desu makedonci sve je moguce i da oni prodju sa maksimalnim brojem bodova a Slovenci moraju dobiti Crnogorce da bi prosli i onda ce i oni I Nemci moguce preneti samo po jedan bod! Dve ekipe sa proslog prvenstva koje su bile Sampion i Treci a iz tog kostura misim da su Spanci vidjeni polufunalisti!!
Ps sve je moguce do kraja navijajte i ne pljujtee !!!

Nenad

pre 6 godina

Govorim ovo unapred ...dobijamo Norvezane, gubimo od francuske, i pobedjujemo Beloruse. I bićemo 6 na prvenstvu.

Sada napred i pokažite zube ...u zagrebu. Videlo se šta ovi mladi momci mogu!!!

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Nepotrebno produzenje agonije i ponovno kidanje ovo malo zivaca
@nele
Pazi, mi igracki i nemamo tim za polufinale .. ali to nije razlog da se ne takmicimo. Ako bi nekako uspeli da udjemo u prvih 8 - to bi bio odlican rezultat.

KRALJ

pre 6 godina

Mi sad treba demonstrativno da napustimo takmičenje jer nas mrzi digramo više i onda sa Slovenijom dobijemo nagradu žirija za izuzetnost, pa da pravimo doček kod skupštine za koju godinu, ne odmah jer to nije neka fora, a za koju godinu bi bilo dobro zezanje.

jд123

pre 6 godina

Видим разних коментара, али нико да прокоментарише оно што ће по мени бити најинтересантније. Наше шансе за полуфинале су скоро никакве, интересантније је коментарисати какве су шансе Хрватске односно шта њима иде у прилог. За Хрвате би било најбоље да ми добијемо Французе и Норвежане.

Према томе Хрвати ће жустро навијати за Србију усред Загреба! Или ипак неће, јер су комплекси јачи од жеље да њихова репрезентација прође у полуфинале? ;)

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Сад да је памети, пошто, као што смо видели, немамо екипу за висок пласман, пустити ове млађе да се кале у наредне три утакмице. Овај други круг може бити од користи за будућност, да се види колико могу Јовановић, Ђукић, Марсенић, Радивојевић, Илић, Обрадовић, Црноглавац, Вулић, пробати и голмана Иванишевића, пошто је Цупара, по мени, положио испит. Дати минуте Зеленовићу и Ђорђићу, полако их уклапати са тим момцима, као будућим вођама репрезентације. Опростити се од Шешума, Ненадића, Бељанског, Марковића, позвати за касније акције још два три млађа момка(Ракоција и још неки) и будућност може бити много боља од садашњости. Остаје проблем класичног средњег бека и селектора и то се ургентно мора решавати. Тако са, није све тако црно. Наредне три утакмице можда нису битне за садашњост и ово првенство, али могу бити врло битни за будућност. Не кукајте превише што ћете се секирати, можда се баш због тога будете радовали у будућности.

Сава

pre 6 godina

Годинама смо имали топ рукометаше и у задњих 10 година само једно сребро.
Неверованто.
Жао ми рукомета, и у том спорту смо требали да будемо сам врх као што смо у кошарци, одбојци и ватерполу.
А што нисмо и што смо толко лоши то је невероватно.
Чак смо имали боље рукометаше задњих година него одбојкаше или кошаркаше рецимо, па опет тамо медаље у рукомету ништа.
Туга.

Hahahah

pre 6 godina

Dajtw ljudi mslo realnosti .Volim rukomet ,mi imamo generalno izuzetno kvalitetne igrace .Mi mozemo da igramo egal i sa tim Francuzima ,a mogli smo i sa Hrvatima ,jer imamo igrace za tako nesto .Medjutim nemamo ekipu ,totalno smo neorganizovani a Cvetkovic ipak nema taj kvalitet kao trener kao sto je imao kao igrac .

Nеo

pre 6 godina

Видим критикује се систем такмичења где се само игра полуфинале...
Потпуно безразложно. Заправо, ово је најправеднији систем такмичења (с тим што би се могла извршити корекција да прваци новоформираних група иду директно у полуфинале, а другопласирани и трећепласирани разигравају за полуфинале).
На овај начин се спречава да се деси ситуација да се медаље може да домогне екипа која цело првенство одигра катастрофално и да у 1/4 финале уђе са 2 победе и 4 пораза, а онда је одигра утакмицу живота и у 1/4-финалу избаци екипу која је до тада првенство одиграла перфектно (6 победа, без пораза), а тада једноставно има лош дан.
Е, ово се често догађа у кошарци, одбојци, ватерполу...
Због тога је ово најправеднији систем (можда уз наведену корекцију), јер да би се нека екипа домогла медаље не може да то буде због једног блеска, већ мора показати континуитет добрих игара - од почетка до краја првенства.

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 6 godina

Ne pamtim zlatnu eru Metaloplastike i Jugosloenskog rukometa, ali sam gledao evropsko prvenstvo 1995 sa selektorom Vujevicem i ekipom sa Nedjom, Škrbicem, bracom Peruničić, Knezvicem, Jokićem....tad smo stvarno zadnji put igrali ozbiljan rukomet ....ne moze se ovako igrati rukomet nisam rukometni strucnjak, ali vidim da ne valja...ne igramo preko krila....ne igramo brzi centar....pivot nam je bezopasan potpuno....golman i kad odbrani nesto vrlo retko ne trcimo kontru....jedno besomucno ispucavanje bekova na silu pa sta bude...a kad nas procitaju da samo forsiramo bekove udvoje nas i izadju malo dublje i mi smo u konfuziji...nemamo plan B....jer nam bekovska linija nije na tom nivou da na cist kvalitet izvuce ekipu....ne volim da gledam kad vidim da smo bespomcni...nemamo duha...nema zara...da se borbenoscu nadoknadi ocigledan nedostatak kvaliteta....ako dobijemo Belorusiju sa mladim igracima bez Sesuma, Beljanskog i Nenadića i uspemo da budemo deveti treba da budemo srecni.....i da stvaramo novu mladu ekipu....za neke nove izazove

Kuki

pre 6 godina

Nova tabela:

1. Svedska 4 bod. +9
2. Francuska 4bod. +8
3. Hrvatska 2 bod. +6
4. Norveska 2 bod. +4
5. Belorusija 0 bod. - 12
6. Srbija 0 bod. - 15

Nazalost vrlo su male sanse nasih momaka za prolaz u polufinale.
Ali to je sport, zasto da ne, Treba igrati do kraja, ne treba gubiti nadu. Bili su otpisani od veceg dela javnosti i za drugi krug. Danska je dosla do titule bez bodova posle prvog kruga.

nasaposla

pre 6 godina

Ne zanosite se,nego ajde no bolje vazno je ucestvovati geslo neka bude aktuelno. Ceo zivot svoj od 50 godina,od kada znam za nas i mnoge sportove kolektivne uvek je bilo,ono,ovo,mi da pobedimo,ovi one druge,pa sa onim 3 gola razlike ili 10 kosa. Ne znam u kom sportu sem odbojci i kosarci ne uvek ni tu nije bilo stani pani i gledanja u pasulj i u druge.

idemo dalje

pre 6 godina

Da su Islandjani znali da im treba bod za dalje verovatno bi nas dobili, ovako mislili da im je poraz do 4 razlike ravan pobedi... sta ti je psiha... Mada nisu ni nasi toliko losi kako to tvrde deuzrni pljuvaci. Sve najbolje u drugom krugu!

today

pre 6 godina

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Belorusija i Srbija.
-Blago Svedskoj igrace sama protiv sebe u polufinalu

Nenad

pre 6 godina

Biće još tri puta himna “Bože Pravde” u sred Hrvatske. Pa nek momci zapevaju u zagrljaju. Pa možda i dogodi se koje čudo ...pa ovi momci krenu u ludilo ...pogotovo ovi mladi koji su danas kidali. Pa da čujemo himnu do finala. Ovaj rukomet je čudo, videlo se danas. Uvjek sve zavisi kako drugi odigraju. A mi 3 pobjede, pa nek svaka bude „srecna“ kao danas.
Napred braćo....:)

Realno

pre 6 godina

Ma nema šanse da prođemo dalje, mi smo jedva bili treći od 4 ekipe, a kamo li da budemo drugi od 6 ekipa... Bitno je da imamo nove utakmice zarad iskustva ekipe i promocije rukometa u našoj zemlji.

covek

pre 6 godina

Ne postoji gluplji sistem nego ovaj u rukometu. Prodju 3 ekipe, od kojih 3ca ne prenese nijedan bod a samo 2 idu u polufinale, fakticki 3ca ekipa je bez sansi. Mnogo logicnije bi bilo da se igra 1/4 finala, ovako je samo da se upotpuni broj utakmica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S.T., 16. januar 2018 22:13) # Link komentara

Kako nema? A zavrsni turnir Svetske lige u vaterpolu? Od 4 reprezentacije iz jedne grupe prolaze cak 4 reprezentacije.

komadbudale

pre 6 godina

Kako god da bude, ja ovim momcima skidam kapu. Ne secam se kad smo na neke nase sportiste vise pljuvali, mada nam je to u krvi. Istina je, imamo loseg selektora, sistem nam je u rasulu, rukomet kao sport izgubljen odavno, svesni te cinjenice ipak su se takmicili, ucestovali i ja garantujem da je svaki od ovih momaka dao srce za reprezentaciju svestan sitacije u kojoj se nalazimo. Tako da upitajte se zasto prozivate sportiste pa makar oni to i zasluzili.

BVB

pre 6 godina

Ma krenuti formirati tim za naredne cikluse. Kakvo zavaravanje da mozemo nesto, kad su ovi timovi usavrsili moderan rukomet, a mi jos ucimo (po ko zna koji put). Graditi tim polako, da se ne brukamo vise.

Gde ja živim

pre 6 godina

Nama za prolaz dalje trebaju 3 pobede i da se poklope još neki rezultati. Ajde, ono kao verujemo. Međutim mi čini mi se nismo dobili Francusku još od vremena Džeksona Ričardsona, a Norvešku u Poreču 2009. godine sa Jovicom na čelu i to jer je njima poslednja lopta koliko se ja sećam otišla u aut. Prekombinovali nešto inače bi garant bilo nerešeno. Ja bih samo molio da igraju bar malo srčano, a rezultat je potpuno u drugom planu. I što neko reče nek sa kali ova omladina da vidimo da li možemo nečemu da se nadamo za ubuduće.

JPR24

pre 6 godina

Kako glup sistem, pa ovo je neverovatno. Umesto da gledamo nokaut sistem od jedne utakmice, gde bi vecina utakmica bila na 2-3 poseda i bilo bi mnogo interesantnije, a ovo prenosenje bodova nema veze s vezom!
(Bree, 16. januar 2018 22:35)
Upravo ima. Ako hoces do kraja moras biti najbolji ! Provuces se u prvoj rundi, kao na primer mi, ili Danska pre par godina, ali posle neme leka :moras sve da pobedis ako hoces do polufinala, kao Danci na primer, nasi bi to u nekoj drugoj dimenziji mozda...
A ne kao u kosarci gde su Spanci kalkulisali par puta i tako te fore.
Samo kad bi sudjenje napokon promenuli pa da nemaju toliki uticaj...

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Moramo da dobijemo sve tri i plus da Norvezani, Belorusi i Francuzi npr dobiju i Svedjane i Hrvate. Tad prolazimo kao drugi u grupi sa 6 bodova. Francuzi bi imali 8 a Norvezani isto 6 ali poraz od nas :)))

Zalog za budućnost

pre 6 godina

Iskoristiti naredne utakmice da veću minutažu dobiju igrači koji bi trebali da budu nosioci igre u godinama koje dolaze. Ne treba se opterećivati rezultatom i konačnim plasmanom već isprobavati neke taktičke varijante (npr. više forsirati krila, probati da odigramo i po koji brzi centar).

nista o nicemu

pre 6 godina

U kojoj sferi drustva smo medju 12 najboljih u Evropi? Bravo momci!
(Civijada, 16. januar 2018 22:29)

Nezaposlenost, korupcija, prirodni prirastaj? Oces jos?

Najobjektivnije

pre 6 godina

Kakve bre šanse za polufinale sa onakvom igrom i bez ijednog prenešenog boda.Šanse ne postoje.Veliko pitanje je i za Hrvate da li imaju neke šanse,nakon sinoćneg poraza jer prenose samo dva boda a igraju i sa Francuskom.Moraće sve da dobiju,ali ni oni nisu ništa posebno,tako da ako sudije ne pomognu,teško da će nešto postići.

Dragan

pre 6 godina

a ne mozemo iz tri razloga...prvi, veoma malo koristimo krila, drugi nemamo kontru uopste i trece, ako se nekim cudom i nadjemo u borbi za pf, tu su sudije. Ali najvaznija su ova prva 2 razloga. Mi nikako da modernizujemo nas rukomet, igramo ga isto ko sto smo igrali pre 30,35 godina a to je sada prevazidjena i spora igra.

Kokoko

pre 6 godina

Pobeda protiv Belorusije i mozda iznenadimo Norvesju. Protiv Francuske jako tesko da mozemo nesto. Na kraju ili 9 do 12 mesto sto je realan domet ili 5 do 8 mesto, sto bi bilo uspeh.

veljko

pre 6 godina

sumanut koncept, gde ekipe nemaju motiv, igraci ce pre da se paze povrede u poslednje dve utakmice, nego da zapinju. ekipe poput belorusije i nas nemaju nikakvu sansu, ako izgube prvu sledecu. onda treba da odigraju dodatne dve utakmice, iako znaju da su ispali? koje su sanse da bilo koji covek, ma kako profi stav imao, odigra punim intenzitetom i zarom? bas losa organizacija. steta.

offtopic: rukomet je lep sport. ima dosta kontakta, ali je vestina ipak presudna. dinamican je i kod nas danas nije popularan zato sto je klupski doveden na niske grane. kao i mnogi drugi sportovi. drustvo i mediji forsiraju dva sporta, fudbal prevashodno, posle kosarku. tu je i tenis, dok nam novak jos igra. vaterpolo, odbojka, rukomet nisu adekvatno ispraceni. kao ni mnostvo individualnih sportova. u odbojci i vaterpolu jos imamo prave ljude na vrhu, pa imamo i rezultate, zahvaljujuci njima. u rukometu decenijama neki mulj, pa umesto da iskoristimo genetiku i solidne igrace, mi konstantno u kanalu. drzavama je zabranjeno da se mesaju u sportove, a nasi onda to cine na najgori nacin, forsiranjem sopstvenog kadra, zakulisnim radnjama, obecanjima i ucenama, kako gde. rezultat je da dolaze losi ljudi, u sferu koju ne razumeju, sa motivima koji nisu sportski.

MIKA

pre 6 godina

Mi trebamo reći Švedskoj:"Hvala"! A oni nama trebaju reći:"Hvala do neba"! Prvo za onakvih ispromašivanih 10+ zicera protiv njih, a drugo i još bitnije, jer smo pobedili Island, koji je njih razbio! Jer da nismo po pobedili Island, oni bi preneli 2 boda, a ne 4, sto je ogromna razlika!

Tihomir

pre 6 godina

@B92

Dislektičari:

"Tako će Francuska i ŠVEDSKA imati NAJVEĆE šanse...",

"...nešto MANJE šansi će imati ŠVEDSKA i Norveška..."?!

Nenad sm

pre 6 godina

A zasto ne hvala Hrvati ?
(miki, 17. januar 2018 09:16)

a zasto njima da kazemo hvala ??!! Pa jel si ti gledao utakmicu, oni su se toliko trudili da pobede Svedsku i da prenesu maksimalan broj bodova ali jednostavno oni su bili bolji. Mogu da kazem hvala na komentarima podrske protiv Islanda, ali rukometasi nisu namerno izgubili, naprotiv.

Mika

pre 6 godina

Ja mislim da bas sada treba da igraju rastereceno. Problem je i bila neuigranost. Meni je bitno da vidim zar i borbu na terenu. Zato i ovi mladi obećavaju.

Zoran Živančević

pre 6 godina

Imali smo sreću prošli smo dalje.Bili smo u najtežoj grupi,takozvanoj
grupi smrti.Znao sam to i pilikom žrebanja.Srećno u daljem nastavku
takmičenja.