Utorak, 16.01.2018.

13:32

EHF odbio žalbu Slovenije, prete napuštanjem EP!

Rukometni savez Slovenije (RZS) najavio je napuštanje Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, nakon što je EHF odbio žalbu na kontroverznu odluku sudija u drugom kolu.

Izvor: AK

EHF odbio žalbu Slovenije, prete napuštanjem EP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 6 godina

Ljudi jel shvatate vi da ne moze sedmerac da se dodeli zbog ometanja na centru, moze da se kazni igrac pojedinacno ali ne moze da se dodeli sedmerac, najobicnija kradja! Kao sto Vujovic rece, sta prvo kriju one video ekrane i da su oni 10 minuta cekali sa bubicama u usima da im ovi sa vrha odrede sta da presude.

sgo

pre 6 godina

nemacki igrac je loptu sa centra trebao dati drugom koji je trebao sutirati na gol, koliko ja znam. ne znam kako je moguce da golman doda loptu na centar i igrac odmah sutira na gol? Mislim da to niko nije primetio ovde

zoran

pre 6 godina

Čista krađa od sudija.Pogledajte malo bolje snimak i videćete da je vreme isteklo a Nemci nisu ni stigli do centra da izvedu sporni napad. Slovenci su apsolutno u pravu što se žale.

simo

pre 6 godina

Упутства за тумачење правила рукометне игре "занемаривање за даљину" у последњих 30 секунди меча указују на то да је дисквалификација (црвена карта) и, последично, седми метар, додјељена само ако мета није извршена или је онемогућена. Меч између Словеније и Њемачке је изводио извођач и лопта је напустила руку пре краја утакмице. У овом случају, дело се третира као непоштовање на удаљености од три метра и кажњава се као прогресивна казна, или директним искључењем на двије минуте и слободним бацањем за повређеног тима.

Petar

pre 6 godina

Pa sta sad? Izmisljaju ili su Slovenci uhvaceni? Ne moze i jedno i drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Markan, 16. januar 2018 17:36) # Link komentara

Ajde nauči pročitati nečiji komentar sa razumijevanjem. Nisu uhvaćeni i nije se saznalo za nečasni pokušaj tek nakon nakon arbitražne odluke pa da bi se Hrvati s pravom bunili nakon svega a Hrvati pokušavaju kao i ti sa 'Slovenci uhvaćeni" cijeli proces proglasiti kontaminiranim što je besmislica. Naime tamo je unutar procesa neko bio uhvaćen i to je izašlo na vidjelo tokom samog procesa i jasno je da od prevare nema ništa, znači nije bilo ništa od utjecaja na nekoga. Svi znamo da se nakon pokušaja one Slovenke odmah reagiralo i da je sve napravljeno da sud donese objektivnu i pravednu odluku. Oni su tada, na vrijeme, unutar procesa reagirali i počistili sve. Hrvati se prave glupi kao i ti. Pravite se kao da se nije reagiralo tokom procesa.

Dejan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.
(Milan, 16. januar 2018 16:14)
Potpuno si u pravu, ovo su jedina dva sporta gde sudije, ako žele, mogu DIREKTNO da utiču na rezultat. U ostalim sportovima mogu da "navlače" za neku ekipu, ali to nema toliko značajnog uticaja, kao kod rukometa i vaterpola.

Petar

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??
(pipo, 16. januar 2018 14:58)


Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.

Neno

pre 6 godina

Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.
(Petar, 16. januar 2018 17:02)
Besmislen ke tvoj komentar.Prvo si napisao sa mi Hrvati izmišljamo a potom da je Slovenka uhvacena kako dogovara sa sucima?I naravno sa smo izasli iz arbitraže, čuj pročišćeno.Zašto bi im vjerovali ponovno objasni molim te?

only fools and horses

pre 6 godina

E što mi je drago za Slovence. Nisam poznavalac rukometa, i ne mogu reći da li su pokradeni ili ne. Nisam ni gledao utakmicu. Ali znam da je nedavno u onom košarkaškom finalu bila velika krađa. Samo tad na njihovu korist a našu štetu. A na (ipak retke) primedbe iz Srbije, su se samo podsmevali i govorili da su Srbi loši gubitnici. Nije bitno što je sve moglo da se nabroji i dokaže, za razliku od ove konkretne situacije, gde sudije izgleda imaju pokriće u pravilima za svoju odluku.

leptirica

pre 6 godina

Ajmo ovako. Znači suci su sudili po pravilima i kazna koja je dosuđena na kraju je dio rukometnih pravila i na snazi je od 2015.g. Znači ne radi se o nečemu što je jučer izmišljeno samo da se pokradu Slovenci. Dal bi se Slovenci bunili da je situacija bila obrnuta i da je prekršaj suđen u njihovu korist? Mislim da nebi. Poanta je da je pravilo takvo i vrijedi za sve, ovim potezom Slovenci traže da to pravilo vrijedi za sve, samo ne za njih.

Slobodan

pre 6 godina

Pa sta se moglo i ocekivati od litvanskih sudija.
Stara sprega sa Njemcima i dalje traje.Uvjeren sam da za nikoga drugog
ne bi tako navlacili.

Anto

pre 6 godina

Mi i Sloveni se možemo buniti koliko hoćemo, ali su pravila prilično jasna:

Pravila igre 2010:

Tačka 8:10 c) ako u posljednjoj minuti utakmice, dok lopta nije u igri, igrač ili službena osoba
sprječava ili zadržava suparnika pri izvedbi bacanja kako bi ga onemogućila da
puca na vrata ili da dođe u očitu prigodu za pogodak; to se smatra vrlo grubim
nešportskim ponašanjem i odnosi se na bilo koji oblik ometanja (npr.
onemogućavanje kretanja, prekid dodavanja, ometanje primanja lopte,
neostavljanje lopte)


IZMJENE PRAVILA, PRIMJENJIVE OD 01.07.2016. GODINE

Prekršaji Pravila 8:10c (lopta van igre) kaznit će se diskvalifikacijom bez prijave i
dosuđivanjem sedmerca za protivničku ekipu.

Pravila na egleskom su jos jasnija!

nemanja

pre 6 godina

Vidim da ne pišu o tzv. pravilima. Aman pobogu ljudi, da li se slepo drzati pravila ili zdravog razuma i pravde? Sta su Nemci mogli za dve sekunde? Nista! A celu utakmicu su Slovenci potkradani, kao i u prvom kolu. Ovo je kap koja je prelila casu. Podrzavam napustanje.

Simke

pre 6 godina

Krađa ili nekrađa, uvek protiv ex yu! Tolika su vna ispali svi redom prema nama, da više ni ne trepnem kad im se neka "nepravda" desi...

ja sam ja

pre 6 godina

Nevezano za politiku, sada bi male zemlje trebale kolektivno da napuste i da ostanu 2-3 privilegovane reprezentacije, pa da vidimo koliko je zanimljivo to takmičenje i odustati od TV prenosa

Milan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.

Marko

pre 6 godina

Podrška Nemačkoj,pa.sami Slovenci znaju iz ličnog iskustva 1991 koliko su veliki borci za pravdu upravo Nemci upravo iz tog razloga ja nemam ni trunke dvoumljenja i pružam podršku Nemačkoj u nadi da će Slovenija biti još dodatno kažnjena.

VanjaLFC

pre 6 godina

Sve cisto.
Posle pazljivo pregledanog snimka sudije su donele potpuno ispravnu odluku. Pravila su cista. Iskljucenje i kazna sedmerac.
U nasoj zemlji se (bivsoj a i sadasnjoj) pravila oduvek interpretiraju onako kako sami zelimo.

djedmedjed

pre 6 godina

koliko su oni slovenski igraci na centru smetali Nijemca pri izvodjenju napada, o tom - po tom...Izvodi se centar na svakoj utakmici i to na svakakve nacine, tako da se sedmerac bas i nije morao suditi. Ali, ajde ; ako su pravila takva.
No da se razumijemo ; kradja je nastupila davno prije, a najkasnije kod +4 za Slovence. Tad su im suci iz samo njima znanih razloga istodobno iskljucili 2 igraca i tu su Nijemci dosli na -1. Statistika veli da su Nijemci zaradili 3 iskljucenja, a Slovenci 9 ! Dakle, skoro jedno cijelo poluvrijeme s igracem manje !!! Slovencima 4 sedmerca, Nijemcima 9 ! itd, itd...Ukratko receno ; ovo ulazi u top 10 sportskih kradja svih vremena. Nisam navijac Slovenije niti Slovenac, ali ovakva kradja se rijetko vidja...

Germany

pre 6 godina

To izgleda kao krađa onima koji ne znaju pravila. Ta pravila vrijede od 2015. Tako je Hrvatska dobila Argentinu 2016. Rezultat je bio izjednačen, u zadnjih 30 sekundi je napravljen prekršaj nad Hrvatom izvan kaznene zone. Da se nije radilo o zadnjih 30 sekundi kazna ne bi bila isključenje Argentinca i sedmerac za Hrvate. Isto pravilo zadnjih 30 s se i sad primijenilo. Slovenci nisu pokradeni. Sve je regularno.

rough

pre 6 godina

moje misljenje je da su se njemci prvobitno bunili oko situacije kod poslednjeg gola slovenaca tj da li je ili nije bio prestup...a onda kad su vidjeli da je tu sve cisto trazili neku drugu slamku spasa za njemce i nasli je...

shtajner

pre 6 godina

I situacija sa Ivanom Spanovic prosle godine je bila po pravilima. Tada su Srbi digli frku kako je pravilo glupo i kako ga treba zanemariti. Medjutim, sada ovde mnogi komentarisu kako je ovde sve po pravilima.
Izgleda da su pravila pametna ili glupa ne zato sto su pametna ili glupa, nego u zavisnosti od toga da li ne idu u korist Srbima ili nekim nacijama na koje su Srbi kivni.
Pritom mnogi dovode u vezu ovaj slucaj sa raznim drugim slucajevima (vidim da dominira kosarkaska utakmica sa Turskom 2010. godine), a te situacije nemaju nikakve veze jedna sa drugom (razliciti sportovi, razlicite okolnosti, prouzrokovane razlicitim situacijama). A opet je zanimljivo kako niko ne spominje Ivanu Spanovic. A tu je sve bilo po pravilima.

Dule

pre 6 godina

Tipično za Janeze. Nikada neće priznati svoje greške, uvek su svi drugi krivi za njihove poraze, gubitke, neuspehe. Živim u Sloveniji više od 30 godina, ne navijam za njih jer su mi se smučili baš sa tim svojim ponašanjem (sudije krive, kriv sneg na skijanju jer je jedna pahuljica pala previše, tabla ukrivo pa nisu mogli dati koš, mreža u golu iscepana pa vetar pirio i loptu odnelo u desno itd itd). Ne umeju da podnesu poraz. Uglavnom, nikada od njih pravi sportisti.

mihajlo

pre 6 godina

Utakmica je zavrsena bila. Odluku su sudije donele posle zavrsetka utakmice i promenile je na isistiranje menadjera nemacke reprezentacije. Onda kakav jim je to izgovor da se nemoze promeniti odluka sudije "u toku" utakmice!?

Vidovnjak Mile kontras

pre 6 godina

Bravo Slovenci . Ne bi oni ni za jednu stotinku precutali. Kada bi svi uzeli ono sto im pripada, mnogima ne bi bilo i nista. Deviza nije samo ucestvovati vec pobediti biti prvo. To tako treba.

Stara kuka

pre 6 godina

@cane od vas smo jaci 10x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado34, 16. januar 2018 14:26) #

Od Srbije jaci u rukometu? VAUUUU kakav podvig. Sta vam to vredi, kad ste mnooogoooo daleko od neke medalje, ma ni blizu. Ah da, srbomrscima je bitnije da budu samo bolji od Srbije a covek sve realno napisao, kulturno i odmereno. Cak sta vise, da CG ima buducnost.

Lepo kaze Barkli, sto se kacis s jacim od sebe?

pre 6 godina

Janezi ne kapiraju da im EHF nije bivsa domovina, pa ponovo prete napustanjem, samo kod Svaba ucene ne prolaze. Vrlo brzo ce ih postaviti na svoje mesto, tj. periferiju.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti uz Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

Gde ja živim

pre 6 godina

(vd, 16. januar 2018 13:54)

Ne sviđa mi se ta priča oko napuštanja prvenstva. To se naravno neće desiti, ali i kao ideja je glupo. Da je bilo svačega jeste, poslednju situaciju nisam video, ali tako se ne treba ponašati. Međutim, nije mi jasno ni ovo "srpskih uposlenika". Zar nismo apsolvirali da je Vujović Crnogorac ili to zavisi od situacije? A da je tvrdoglav i pomalo lud to stoji.

cane...

pre 6 godina

evo sanse za cg da prodje dalje :) drugacije ne bi sigurno... nisu djetici losi, imaju mlad tim i nekad nesto mozda i urade ali sad su takni bas...

alienvojvoda

pre 6 godina

Pratim sport dvadeset godina i gde god su Nemci tu nisu cista posla muvaju sa sudijama u fudbalu rukometu u svim sportovima i na sve moguce nacine pa to je vec ko zna koji put .Kad Nemci udzu u neki sport odmah se pocne sa muvanjem imaju novac i uticaj ,nikad ni jednoj drugoj reprezentaciji ne bi ovo ucinili posle zavrsetka utakmice nijednoj kao sto su Nemcima pomogli i to nije prvi put seti te se samo Svetskog prvenstva u Nemackoj kad su ponistili gol franzucima.

pipo

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??

miro split

pre 6 godina

@ Willi vonka
Prva zabilježena sudačka krađa u sportu na ovim prostorima je dvoboj regionalne lige između Muse Keseđije i Marka Kraljevica kad suci nisu isključili Marka Kraljevica na dvi minute jer je njegova trenerice Vila Ravijola postupila nesportski i odlučila veliki balkanski derbi.
Marko je posli za eurosport prizna da nije bilo sve pošteno ali da se pamte samo pobjede.
Posli su se Marko i njegov konj odali alkoholu od sramote.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška za Slovence iz Bosne na srbijanskom portalu. Ovo je bila krađa neviđena, nadam se da neko može stati u kraj mafijaškim sudijskim organizacijama u svim sportovima. Još pamtim krađu u košarci na EP 2005. kad je Španiji poklonjena pobjeda protiv Hrvatske. Onda pamtim krađu protiv Srbije u košarci, kad su Turci bili domaćini. Onda neviđena krađa protiv BiH u rukometu, kad je Austrija morala proći na EP... Ima toga koliko hoćete i uvijek ostete slabijeg. Zato se nadam da će Slovenija, koja uvijek zna šta radi, pokrenuti i riješiti ovaj spor u svoju korist.

Aleksandar

pre 6 godina

Ja zaista ne vidim u cemu je problem. Sudije su apsolutno postupile po PRAVILIMA,e sad-sto je taj pravilnik donet pre dve godine i sto verovatno jos nije primenjen to je druga prica..na snimku se lepo vidi kako 2-3 igraca Slovenije BLOKIRAJU rukometasa Nemacke da sutira na gol i to na manje od METAR udaljenosti..smesno je koliku su frku digli (i to BEZ razloga), a sta MI da kazemo za onu kosarkasku utakmicu Turska-Srbija i jos ko zna koliko situacija u kojima smo ZAISTA bili osteceni.. Slovencima sve najlepse u nastavku takmicenja

Dag Kristi

pre 6 godina

Pa i ovako bi morali kuci jer nemaju ni jednu pobedu.
(Heroj, 16. januar 2018 13:39)

Idu dalje sigurno,jer poslednje kolo igraju protiv Crne Gore,koja je u rangu Srbije,ili kanta za napucavanje.

vd

pre 6 godina

Skupo ce kostati Slovence ova tvrdoglavost Srpskih uposlenika u njihovom nacionalnom timu. Bilo je sta je bilo, ide se dalje. Nisu trebali dati povoda da sudije bilo sta sviraju, narocito ne u poslednjim sekundama.

Sabre

pre 6 godina

I treba da bojkotuju skroz. Nece nista postici ali makar ce malo podici prasine i dici svest o tome sta se radi da bi se Nemci gurali dalje. Sramota za rukomet.

Dag Kristi

pre 6 godina

Pa i ovako bi morali kuci jer nemaju ni jednu pobedu.
(Heroj, 16. januar 2018 13:39)

Idu dalje sigurno,jer poslednje kolo igraju protiv Crne Gore,koja je u rangu Srbije,ili kanta za napucavanje.

Sabre

pre 6 godina

I treba da bojkotuju skroz. Nece nista postici ali makar ce malo podici prasine i dici svest o tome sta se radi da bi se Nemci gurali dalje. Sramota za rukomet.

djedmedjed

pre 6 godina

koliko su oni slovenski igraci na centru smetali Nijemca pri izvodjenju napada, o tom - po tom...Izvodi se centar na svakoj utakmici i to na svakakve nacine, tako da se sedmerac bas i nije morao suditi. Ali, ajde ; ako su pravila takva.
No da se razumijemo ; kradja je nastupila davno prije, a najkasnije kod +4 za Slovence. Tad su im suci iz samo njima znanih razloga istodobno iskljucili 2 igraca i tu su Nijemci dosli na -1. Statistika veli da su Nijemci zaradili 3 iskljucenja, a Slovenci 9 ! Dakle, skoro jedno cijelo poluvrijeme s igracem manje !!! Slovencima 4 sedmerca, Nijemcima 9 ! itd, itd...Ukratko receno ; ovo ulazi u top 10 sportskih kradja svih vremena. Nisam navijac Slovenije niti Slovenac, ali ovakva kradja se rijetko vidja...

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška za Slovence iz Bosne na srbijanskom portalu. Ovo je bila krađa neviđena, nadam se da neko može stati u kraj mafijaškim sudijskim organizacijama u svim sportovima. Još pamtim krađu u košarci na EP 2005. kad je Španiji poklonjena pobjeda protiv Hrvatske. Onda pamtim krađu protiv Srbije u košarci, kad su Turci bili domaćini. Onda neviđena krađa protiv BiH u rukometu, kad je Austrija morala proći na EP... Ima toga koliko hoćete i uvijek ostete slabijeg. Zato se nadam da će Slovenija, koja uvijek zna šta radi, pokrenuti i riješiti ovaj spor u svoju korist.

mihajlo

pre 6 godina

Utakmica je zavrsena bila. Odluku su sudije donele posle zavrsetka utakmice i promenile je na isistiranje menadjera nemacke reprezentacije. Onda kakav jim je to izgovor da se nemoze promeniti odluka sudije "u toku" utakmice!?

Vidovnjak Mile kontras

pre 6 godina

Bravo Slovenci . Ne bi oni ni za jednu stotinku precutali. Kada bi svi uzeli ono sto im pripada, mnogima ne bi bilo i nista. Deviza nije samo ucestvovati vec pobediti biti prvo. To tako treba.

Lepo kaze Barkli, sto se kacis s jacim od sebe?

pre 6 godina

Janezi ne kapiraju da im EHF nije bivsa domovina, pa ponovo prete napustanjem, samo kod Svaba ucene ne prolaze. Vrlo brzo ce ih postaviti na svoje mesto, tj. periferiju.

Aleksandar

pre 6 godina

Ja zaista ne vidim u cemu je problem. Sudije su apsolutno postupile po PRAVILIMA,e sad-sto je taj pravilnik donet pre dve godine i sto verovatno jos nije primenjen to je druga prica..na snimku se lepo vidi kako 2-3 igraca Slovenije BLOKIRAJU rukometasa Nemacke da sutira na gol i to na manje od METAR udaljenosti..smesno je koliku su frku digli (i to BEZ razloga), a sta MI da kazemo za onu kosarkasku utakmicu Turska-Srbija i jos ko zna koliko situacija u kojima smo ZAISTA bili osteceni.. Slovencima sve najlepse u nastavku takmicenja

miro split

pre 6 godina

@ Willi vonka
Prva zabilježena sudačka krađa u sportu na ovim prostorima je dvoboj regionalne lige između Muse Keseđije i Marka Kraljevica kad suci nisu isključili Marka Kraljevica na dvi minute jer je njegova trenerice Vila Ravijola postupila nesportski i odlučila veliki balkanski derbi.
Marko je posli za eurosport prizna da nije bilo sve pošteno ali da se pamte samo pobjede.
Posli su se Marko i njegov konj odali alkoholu od sramote.

Dejan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.
(Milan, 16. januar 2018 16:14)
Potpuno si u pravu, ovo su jedina dva sporta gde sudije, ako žele, mogu DIREKTNO da utiču na rezultat. U ostalim sportovima mogu da "navlače" za neku ekipu, ali to nema toliko značajnog uticaja, kao kod rukometa i vaterpola.

cane...

pre 6 godina

evo sanse za cg da prodje dalje :) drugacije ne bi sigurno... nisu djetici losi, imaju mlad tim i nekad nesto mozda i urade ali sad su takni bas...

Dule

pre 6 godina

Tipično za Janeze. Nikada neće priznati svoje greške, uvek su svi drugi krivi za njihove poraze, gubitke, neuspehe. Živim u Sloveniji više od 30 godina, ne navijam za njih jer su mi se smučili baš sa tim svojim ponašanjem (sudije krive, kriv sneg na skijanju jer je jedna pahuljica pala previše, tabla ukrivo pa nisu mogli dati koš, mreža u golu iscepana pa vetar pirio i loptu odnelo u desno itd itd). Ne umeju da podnesu poraz. Uglavnom, nikada od njih pravi sportisti.

Germany

pre 6 godina

To izgleda kao krađa onima koji ne znaju pravila. Ta pravila vrijede od 2015. Tako je Hrvatska dobila Argentinu 2016. Rezultat je bio izjednačen, u zadnjih 30 sekundi je napravljen prekršaj nad Hrvatom izvan kaznene zone. Da se nije radilo o zadnjih 30 sekundi kazna ne bi bila isključenje Argentinca i sedmerac za Hrvate. Isto pravilo zadnjih 30 s se i sad primijenilo. Slovenci nisu pokradeni. Sve je regularno.

nemanja

pre 6 godina

Vidim da ne pišu o tzv. pravilima. Aman pobogu ljudi, da li se slepo drzati pravila ili zdravog razuma i pravde? Sta su Nemci mogli za dve sekunde? Nista! A celu utakmicu su Slovenci potkradani, kao i u prvom kolu. Ovo je kap koja je prelila casu. Podrzavam napustanje.

alienvojvoda

pre 6 godina

Pratim sport dvadeset godina i gde god su Nemci tu nisu cista posla muvaju sa sudijama u fudbalu rukometu u svim sportovima i na sve moguce nacine pa to je vec ko zna koji put .Kad Nemci udzu u neki sport odmah se pocne sa muvanjem imaju novac i uticaj ,nikad ni jednoj drugoj reprezentaciji ne bi ovo ucinili posle zavrsetka utakmice nijednoj kao sto su Nemcima pomogli i to nije prvi put seti te se samo Svetskog prvenstva u Nemackoj kad su ponistili gol franzucima.

rough

pre 6 godina

moje misljenje je da su se njemci prvobitno bunili oko situacije kod poslednjeg gola slovenaca tj da li je ili nije bio prestup...a onda kad su vidjeli da je tu sve cisto trazili neku drugu slamku spasa za njemce i nasli je...

pipo

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??

vd

pre 6 godina

Skupo ce kostati Slovence ova tvrdoglavost Srpskih uposlenika u njihovom nacionalnom timu. Bilo je sta je bilo, ide se dalje. Nisu trebali dati povoda da sudije bilo sta sviraju, narocito ne u poslednjim sekundama.

Milan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.

VanjaLFC

pre 6 godina

Sve cisto.
Posle pazljivo pregledanog snimka sudije su donele potpuno ispravnu odluku. Pravila su cista. Iskljucenje i kazna sedmerac.
U nasoj zemlji se (bivsoj a i sadasnjoj) pravila oduvek interpretiraju onako kako sami zelimo.

Stara kuka

pre 6 godina

@cane od vas smo jaci 10x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado34, 16. januar 2018 14:26) #

Od Srbije jaci u rukometu? VAUUUU kakav podvig. Sta vam to vredi, kad ste mnooogoooo daleko od neke medalje, ma ni blizu. Ah da, srbomrscima je bitnije da budu samo bolji od Srbije a covek sve realno napisao, kulturno i odmereno. Cak sta vise, da CG ima buducnost.

Gde ja živim

pre 6 godina

(vd, 16. januar 2018 13:54)

Ne sviđa mi se ta priča oko napuštanja prvenstva. To se naravno neće desiti, ali i kao ideja je glupo. Da je bilo svačega jeste, poslednju situaciju nisam video, ali tako se ne treba ponašati. Međutim, nije mi jasno ni ovo "srpskih uposlenika". Zar nismo apsolvirali da je Vujović Crnogorac ili to zavisi od situacije? A da je tvrdoglav i pomalo lud to stoji.

Marko

pre 6 godina

Podrška Nemačkoj,pa.sami Slovenci znaju iz ličnog iskustva 1991 koliko su veliki borci za pravdu upravo Nemci upravo iz tog razloga ja nemam ni trunke dvoumljenja i pružam podršku Nemačkoj u nadi da će Slovenija biti još dodatno kažnjena.

Slobodan

pre 6 godina

Pa sta se moglo i ocekivati od litvanskih sudija.
Stara sprega sa Njemcima i dalje traje.Uvjeren sam da za nikoga drugog
ne bi tako navlacili.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti uz Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

ja sam ja

pre 6 godina

Nevezano za politiku, sada bi male zemlje trebale kolektivno da napuste i da ostanu 2-3 privilegovane reprezentacije, pa da vidimo koliko je zanimljivo to takmičenje i odustati od TV prenosa

shtajner

pre 6 godina

I situacija sa Ivanom Spanovic prosle godine je bila po pravilima. Tada su Srbi digli frku kako je pravilo glupo i kako ga treba zanemariti. Medjutim, sada ovde mnogi komentarisu kako je ovde sve po pravilima.
Izgleda da su pravila pametna ili glupa ne zato sto su pametna ili glupa, nego u zavisnosti od toga da li ne idu u korist Srbima ili nekim nacijama na koje su Srbi kivni.
Pritom mnogi dovode u vezu ovaj slucaj sa raznim drugim slucajevima (vidim da dominira kosarkaska utakmica sa Turskom 2010. godine), a te situacije nemaju nikakve veze jedna sa drugom (razliciti sportovi, razlicite okolnosti, prouzrokovane razlicitim situacijama). A opet je zanimljivo kako niko ne spominje Ivanu Spanovic. A tu je sve bilo po pravilima.

only fools and horses

pre 6 godina

E što mi je drago za Slovence. Nisam poznavalac rukometa, i ne mogu reći da li su pokradeni ili ne. Nisam ni gledao utakmicu. Ali znam da je nedavno u onom košarkaškom finalu bila velika krađa. Samo tad na njihovu korist a našu štetu. A na (ipak retke) primedbe iz Srbije, su se samo podsmevali i govorili da su Srbi loši gubitnici. Nije bitno što je sve moglo da se nabroji i dokaže, za razliku od ove konkretne situacije, gde sudije izgleda imaju pokriće u pravilima za svoju odluku.

Anto

pre 6 godina

Mi i Sloveni se možemo buniti koliko hoćemo, ali su pravila prilično jasna:

Pravila igre 2010:

Tačka 8:10 c) ako u posljednjoj minuti utakmice, dok lopta nije u igri, igrač ili službena osoba
sprječava ili zadržava suparnika pri izvedbi bacanja kako bi ga onemogućila da
puca na vrata ili da dođe u očitu prigodu za pogodak; to se smatra vrlo grubim
nešportskim ponašanjem i odnosi se na bilo koji oblik ometanja (npr.
onemogućavanje kretanja, prekid dodavanja, ometanje primanja lopte,
neostavljanje lopte)


IZMJENE PRAVILA, PRIMJENJIVE OD 01.07.2016. GODINE

Prekršaji Pravila 8:10c (lopta van igre) kaznit će se diskvalifikacijom bez prijave i
dosuđivanjem sedmerca za protivničku ekipu.

Pravila na egleskom su jos jasnija!

Neno

pre 6 godina

Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.
(Petar, 16. januar 2018 17:02)
Besmislen ke tvoj komentar.Prvo si napisao sa mi Hrvati izmišljamo a potom da je Slovenka uhvacena kako dogovara sa sucima?I naravno sa smo izasli iz arbitraže, čuj pročišćeno.Zašto bi im vjerovali ponovno objasni molim te?

leptirica

pre 6 godina

Ajmo ovako. Znači suci su sudili po pravilima i kazna koja je dosuđena na kraju je dio rukometnih pravila i na snazi je od 2015.g. Znači ne radi se o nečemu što je jučer izmišljeno samo da se pokradu Slovenci. Dal bi se Slovenci bunili da je situacija bila obrnuta i da je prekršaj suđen u njihovu korist? Mislim da nebi. Poanta je da je pravilo takvo i vrijedi za sve, ovim potezom Slovenci traže da to pravilo vrijedi za sve, samo ne za njih.

Petar

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??
(pipo, 16. januar 2018 14:58)


Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.

Simke

pre 6 godina

Krađa ili nekrađa, uvek protiv ex yu! Tolika su vna ispali svi redom prema nama, da više ni ne trepnem kad im se neka "nepravda" desi...

simo

pre 6 godina

Упутства за тумачење правила рукометне игре "занемаривање за даљину" у последњих 30 секунди меча указују на то да је дисквалификација (црвена карта) и, последично, седми метар, додјељена само ако мета није извршена или је онемогућена. Меч између Словеније и Њемачке је изводио извођач и лопта је напустила руку пре краја утакмице. У овом случају, дело се третира као непоштовање на удаљености од три метра и кажњава се као прогресивна казна, или директним искључењем на двије минуте и слободним бацањем за повређеног тима.

Petar

pre 6 godina

Pa sta sad? Izmisljaju ili su Slovenci uhvaceni? Ne moze i jedno i drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Markan, 16. januar 2018 17:36) # Link komentara

Ajde nauči pročitati nečiji komentar sa razumijevanjem. Nisu uhvaćeni i nije se saznalo za nečasni pokušaj tek nakon nakon arbitražne odluke pa da bi se Hrvati s pravom bunili nakon svega a Hrvati pokušavaju kao i ti sa 'Slovenci uhvaćeni" cijeli proces proglasiti kontaminiranim što je besmislica. Naime tamo je unutar procesa neko bio uhvaćen i to je izašlo na vidjelo tokom samog procesa i jasno je da od prevare nema ništa, znači nije bilo ništa od utjecaja na nekoga. Svi znamo da se nakon pokušaja one Slovenke odmah reagiralo i da je sve napravljeno da sud donese objektivnu i pravednu odluku. Oni su tada, na vrijeme, unutar procesa reagirali i počistili sve. Hrvati se prave glupi kao i ti. Pravite se kao da se nije reagiralo tokom procesa.

zoran

pre 6 godina

Čista krađa od sudija.Pogledajte malo bolje snimak i videćete da je vreme isteklo a Nemci nisu ni stigli do centra da izvedu sporni napad. Slovenci su apsolutno u pravu što se žale.

sgo

pre 6 godina

nemacki igrac je loptu sa centra trebao dati drugom koji je trebao sutirati na gol, koliko ja znam. ne znam kako je moguce da golman doda loptu na centar i igrac odmah sutira na gol? Mislim da to niko nije primetio ovde

marko

pre 6 godina

Ljudi jel shvatate vi da ne moze sedmerac da se dodeli zbog ometanja na centru, moze da se kazni igrac pojedinacno ali ne moze da se dodeli sedmerac, najobicnija kradja! Kao sto Vujovic rece, sta prvo kriju one video ekrane i da su oni 10 minuta cekali sa bubicama u usima da im ovi sa vrha odrede sta da presude.

vd

pre 6 godina

Skupo ce kostati Slovence ova tvrdoglavost Srpskih uposlenika u njihovom nacionalnom timu. Bilo je sta je bilo, ide se dalje. Nisu trebali dati povoda da sudije bilo sta sviraju, narocito ne u poslednjim sekundama.

Dule

pre 6 godina

Tipično za Janeze. Nikada neće priznati svoje greške, uvek su svi drugi krivi za njihove poraze, gubitke, neuspehe. Živim u Sloveniji više od 30 godina, ne navijam za njih jer su mi se smučili baš sa tim svojim ponašanjem (sudije krive, kriv sneg na skijanju jer je jedna pahuljica pala previše, tabla ukrivo pa nisu mogli dati koš, mreža u golu iscepana pa vetar pirio i loptu odnelo u desno itd itd). Ne umeju da podnesu poraz. Uglavnom, nikada od njih pravi sportisti.

Lepo kaze Barkli, sto se kacis s jacim od sebe?

pre 6 godina

Janezi ne kapiraju da im EHF nije bivsa domovina, pa ponovo prete napustanjem, samo kod Svaba ucene ne prolaze. Vrlo brzo ce ih postaviti na svoje mesto, tj. periferiju.

shtajner

pre 6 godina

I situacija sa Ivanom Spanovic prosle godine je bila po pravilima. Tada su Srbi digli frku kako je pravilo glupo i kako ga treba zanemariti. Medjutim, sada ovde mnogi komentarisu kako je ovde sve po pravilima.
Izgleda da su pravila pametna ili glupa ne zato sto su pametna ili glupa, nego u zavisnosti od toga da li ne idu u korist Srbima ili nekim nacijama na koje su Srbi kivni.
Pritom mnogi dovode u vezu ovaj slucaj sa raznim drugim slucajevima (vidim da dominira kosarkaska utakmica sa Turskom 2010. godine), a te situacije nemaju nikakve veze jedna sa drugom (razliciti sportovi, razlicite okolnosti, prouzrokovane razlicitim situacijama). A opet je zanimljivo kako niko ne spominje Ivanu Spanovic. A tu je sve bilo po pravilima.

Germany

pre 6 godina

To izgleda kao krađa onima koji ne znaju pravila. Ta pravila vrijede od 2015. Tako je Hrvatska dobila Argentinu 2016. Rezultat je bio izjednačen, u zadnjih 30 sekundi je napravljen prekršaj nad Hrvatom izvan kaznene zone. Da se nije radilo o zadnjih 30 sekundi kazna ne bi bila isključenje Argentinca i sedmerac za Hrvate. Isto pravilo zadnjih 30 s se i sad primijenilo. Slovenci nisu pokradeni. Sve je regularno.

Aleksandar

pre 6 godina

Ja zaista ne vidim u cemu je problem. Sudije su apsolutno postupile po PRAVILIMA,e sad-sto je taj pravilnik donet pre dve godine i sto verovatno jos nije primenjen to je druga prica..na snimku se lepo vidi kako 2-3 igraca Slovenije BLOKIRAJU rukometasa Nemacke da sutira na gol i to na manje od METAR udaljenosti..smesno je koliku su frku digli (i to BEZ razloga), a sta MI da kazemo za onu kosarkasku utakmicu Turska-Srbija i jos ko zna koliko situacija u kojima smo ZAISTA bili osteceni.. Slovencima sve najlepse u nastavku takmicenja

leptirica

pre 6 godina

Ajmo ovako. Znači suci su sudili po pravilima i kazna koja je dosuđena na kraju je dio rukometnih pravila i na snazi je od 2015.g. Znači ne radi se o nečemu što je jučer izmišljeno samo da se pokradu Slovenci. Dal bi se Slovenci bunili da je situacija bila obrnuta i da je prekršaj suđen u njihovu korist? Mislim da nebi. Poanta je da je pravilo takvo i vrijedi za sve, ovim potezom Slovenci traže da to pravilo vrijedi za sve, samo ne za njih.

pipo

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??

Sabre

pre 6 godina

I treba da bojkotuju skroz. Nece nista postici ali makar ce malo podici prasine i dici svest o tome sta se radi da bi se Nemci gurali dalje. Sramota za rukomet.

Marko

pre 6 godina

Podrška Nemačkoj,pa.sami Slovenci znaju iz ličnog iskustva 1991 koliko su veliki borci za pravdu upravo Nemci upravo iz tog razloga ja nemam ni trunke dvoumljenja i pružam podršku Nemačkoj u nadi da će Slovenija biti još dodatno kažnjena.

Dag Kristi

pre 6 godina

Pa i ovako bi morali kuci jer nemaju ni jednu pobedu.
(Heroj, 16. januar 2018 13:39)

Idu dalje sigurno,jer poslednje kolo igraju protiv Crne Gore,koja je u rangu Srbije,ili kanta za napucavanje.

only fools and horses

pre 6 godina

E što mi je drago za Slovence. Nisam poznavalac rukometa, i ne mogu reći da li su pokradeni ili ne. Nisam ni gledao utakmicu. Ali znam da je nedavno u onom košarkaškom finalu bila velika krađa. Samo tad na njihovu korist a našu štetu. A na (ipak retke) primedbe iz Srbije, su se samo podsmevali i govorili da su Srbi loši gubitnici. Nije bitno što je sve moglo da se nabroji i dokaže, za razliku od ove konkretne situacije, gde sudije izgleda imaju pokriće u pravilima za svoju odluku.

Petar

pre 6 godina

Vidi, vidi...dakle Slovenci sumjaju na krađu i pomoć sudaca i žele odstupiti sa prvenstva i žele na arbitražu.Kada smo mi izašli iz arbitraže o Piranu zbog toga što su uhvaćeni sa prtima u medu onda im nije bio problem.Pa dragi susjedi prihvatite odluku, zar ne??
(pipo, 16. januar 2018 14:58)


Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška za Slovence iz Bosne na srbijanskom portalu. Ovo je bila krađa neviđena, nadam se da neko može stati u kraj mafijaškim sudijskim organizacijama u svim sportovima. Još pamtim krađu u košarci na EP 2005. kad je Španiji poklonjena pobjeda protiv Hrvatske. Onda pamtim krađu protiv Srbije u košarci, kad su Turci bili domaćini. Onda neviđena krađa protiv BiH u rukometu, kad je Austrija morala proći na EP... Ima toga koliko hoćete i uvijek ostete slabijeg. Zato se nadam da će Slovenija, koja uvijek zna šta radi, pokrenuti i riješiti ovaj spor u svoju korist.

VanjaLFC

pre 6 godina

Sve cisto.
Posle pazljivo pregledanog snimka sudije su donele potpuno ispravnu odluku. Pravila su cista. Iskljucenje i kazna sedmerac.
U nasoj zemlji se (bivsoj a i sadasnjoj) pravila oduvek interpretiraju onako kako sami zelimo.

Gde ja živim

pre 6 godina

(vd, 16. januar 2018 13:54)

Ne sviđa mi se ta priča oko napuštanja prvenstva. To se naravno neće desiti, ali i kao ideja je glupo. Da je bilo svačega jeste, poslednju situaciju nisam video, ali tako se ne treba ponašati. Međutim, nije mi jasno ni ovo "srpskih uposlenika". Zar nismo apsolvirali da je Vujović Crnogorac ili to zavisi od situacije? A da je tvrdoglav i pomalo lud to stoji.

mihajlo

pre 6 godina

Utakmica je zavrsena bila. Odluku su sudije donele posle zavrsetka utakmice i promenile je na isistiranje menadjera nemacke reprezentacije. Onda kakav jim je to izgovor da se nemoze promeniti odluka sudije "u toku" utakmice!?

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti uz Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

nemanja

pre 6 godina

Vidim da ne pišu o tzv. pravilima. Aman pobogu ljudi, da li se slepo drzati pravila ili zdravog razuma i pravde? Sta su Nemci mogli za dve sekunde? Nista! A celu utakmicu su Slovenci potkradani, kao i u prvom kolu. Ovo je kap koja je prelila casu. Podrzavam napustanje.

miro split

pre 6 godina

@ Willi vonka
Prva zabilježena sudačka krađa u sportu na ovim prostorima je dvoboj regionalne lige između Muse Keseđije i Marka Kraljevica kad suci nisu isključili Marka Kraljevica na dvi minute jer je njegova trenerice Vila Ravijola postupila nesportski i odlučila veliki balkanski derbi.
Marko je posli za eurosport prizna da nije bilo sve pošteno ali da se pamte samo pobjede.
Posli su se Marko i njegov konj odali alkoholu od sramote.

djedmedjed

pre 6 godina

koliko su oni slovenski igraci na centru smetali Nijemca pri izvodjenju napada, o tom - po tom...Izvodi se centar na svakoj utakmici i to na svakakve nacine, tako da se sedmerac bas i nije morao suditi. Ali, ajde ; ako su pravila takva.
No da se razumijemo ; kradja je nastupila davno prije, a najkasnije kod +4 za Slovence. Tad su im suci iz samo njima znanih razloga istodobno iskljucili 2 igraca i tu su Nijemci dosli na -1. Statistika veli da su Nijemci zaradili 3 iskljucenja, a Slovenci 9 ! Dakle, skoro jedno cijelo poluvrijeme s igracem manje !!! Slovencima 4 sedmerca, Nijemcima 9 ! itd, itd...Ukratko receno ; ovo ulazi u top 10 sportskih kradja svih vremena. Nisam navijac Slovenije niti Slovenac, ali ovakva kradja se rijetko vidja...

alienvojvoda

pre 6 godina

Pratim sport dvadeset godina i gde god su Nemci tu nisu cista posla muvaju sa sudijama u fudbalu rukometu u svim sportovima i na sve moguce nacine pa to je vec ko zna koji put .Kad Nemci udzu u neki sport odmah se pocne sa muvanjem imaju novac i uticaj ,nikad ni jednoj drugoj reprezentaciji ne bi ovo ucinili posle zavrsetka utakmice nijednoj kao sto su Nemcima pomogli i to nije prvi put seti te se samo Svetskog prvenstva u Nemackoj kad su ponistili gol franzucima.

cane...

pre 6 godina

evo sanse za cg da prodje dalje :) drugacije ne bi sigurno... nisu djetici losi, imaju mlad tim i nekad nesto mozda i urade ali sad su takni bas...

Neno

pre 6 godina

Besmislena paralela. Razlika je u tome što vi Hrvati izmišljate da je proces kontaminiran. Nakon što je Slovenka uhvaćena u pokušaju utjecanja na nekoga u sporu sa Hrvatskom, ona je izbačena i sve je počišćeno. Proces je išao dalje. Da se nakon odluke suda, tek tada, saznalo da je bilo pokušaja utjecanja na nekoga, tada bi vi mogli reći da je proces kontaminiran. Ali vi se pravite glupi a paralela sa rukometom je još gluplja.
(Petar, 16. januar 2018 17:02)
Besmislen ke tvoj komentar.Prvo si napisao sa mi Hrvati izmišljamo a potom da je Slovenka uhvacena kako dogovara sa sucima?I naravno sa smo izasli iz arbitraže, čuj pročišćeno.Zašto bi im vjerovali ponovno objasni molim te?

Slobodan

pre 6 godina

Pa sta se moglo i ocekivati od litvanskih sudija.
Stara sprega sa Njemcima i dalje traje.Uvjeren sam da za nikoga drugog
ne bi tako navlacili.

ja sam ja

pre 6 godina

Nevezano za politiku, sada bi male zemlje trebale kolektivno da napuste i da ostanu 2-3 privilegovane reprezentacije, pa da vidimo koliko je zanimljivo to takmičenje i odustati od TV prenosa

Anto

pre 6 godina

Mi i Sloveni se možemo buniti koliko hoćemo, ali su pravila prilično jasna:

Pravila igre 2010:

Tačka 8:10 c) ako u posljednjoj minuti utakmice, dok lopta nije u igri, igrač ili službena osoba
sprječava ili zadržava suparnika pri izvedbi bacanja kako bi ga onemogućila da
puca na vrata ili da dođe u očitu prigodu za pogodak; to se smatra vrlo grubim
nešportskim ponašanjem i odnosi se na bilo koji oblik ometanja (npr.
onemogućavanje kretanja, prekid dodavanja, ometanje primanja lopte,
neostavljanje lopte)


IZMJENE PRAVILA, PRIMJENJIVE OD 01.07.2016. GODINE

Prekršaji Pravila 8:10c (lopta van igre) kaznit će se diskvalifikacijom bez prijave i
dosuđivanjem sedmerca za protivničku ekipu.

Pravila na egleskom su jos jasnija!

Simke

pre 6 godina

Krađa ili nekrađa, uvek protiv ex yu! Tolika su vna ispali svi redom prema nama, da više ni ne trepnem kad im se neka "nepravda" desi...

Vidovnjak Mile kontras

pre 6 godina

Bravo Slovenci . Ne bi oni ni za jednu stotinku precutali. Kada bi svi uzeli ono sto im pripada, mnogima ne bi bilo i nista. Deviza nije samo ucestvovati vec pobediti biti prvo. To tako treba.

rough

pre 6 godina

moje misljenje je da su se njemci prvobitno bunili oko situacije kod poslednjeg gola slovenaca tj da li je ili nije bio prestup...a onda kad su vidjeli da je tu sve cisto trazili neku drugu slamku spasa za njemce i nasli je...

Dejan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.
(Milan, 16. januar 2018 16:14)
Potpuno si u pravu, ovo su jedina dva sporta gde sudije, ako žele, mogu DIREKTNO da utiču na rezultat. U ostalim sportovima mogu da "navlače" za neku ekipu, ali to nema toliko značajnog uticaja, kao kod rukometa i vaterpola.

Petar

pre 6 godina

Pa sta sad? Izmisljaju ili su Slovenci uhvaceni? Ne moze i jedno i drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Markan, 16. januar 2018 17:36) # Link komentara

Ajde nauči pročitati nečiji komentar sa razumijevanjem. Nisu uhvaćeni i nije se saznalo za nečasni pokušaj tek nakon nakon arbitražne odluke pa da bi se Hrvati s pravom bunili nakon svega a Hrvati pokušavaju kao i ti sa 'Slovenci uhvaćeni" cijeli proces proglasiti kontaminiranim što je besmislica. Naime tamo je unutar procesa neko bio uhvaćen i to je izašlo na vidjelo tokom samog procesa i jasno je da od prevare nema ništa, znači nije bilo ništa od utjecaja na nekoga. Svi znamo da se nakon pokušaja one Slovenke odmah reagiralo i da je sve napravljeno da sud donese objektivnu i pravednu odluku. Oni su tada, na vrijeme, unutar procesa reagirali i počistili sve. Hrvati se prave glupi kao i ti. Pravite se kao da se nije reagiralo tokom procesa.

Stara kuka

pre 6 godina

@cane od vas smo jaci 10x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado34, 16. januar 2018 14:26) #

Od Srbije jaci u rukometu? VAUUUU kakav podvig. Sta vam to vredi, kad ste mnooogoooo daleko od neke medalje, ma ni blizu. Ah da, srbomrscima je bitnije da budu samo bolji od Srbije a covek sve realno napisao, kulturno i odmereno. Cak sta vise, da CG ima buducnost.

Milan

pre 6 godina

Rukomet i vaterpolo, jedini sportovi gde mogu mirne duse da kazem da ne poznajem pravila, tj. da ih sudije kroje kako njima odgovara.

simo

pre 6 godina

Упутства за тумачење правила рукометне игре "занемаривање за даљину" у последњих 30 секунди меча указују на то да је дисквалификација (црвена карта) и, последично, седми метар, додјељена само ако мета није извршена или је онемогућена. Меч између Словеније и Њемачке је изводио извођач и лопта је напустила руку пре краја утакмице. У овом случају, дело се третира као непоштовање на удаљености од три метра и кажњава се као прогресивна казна, или директним искључењем на двије минуте и слободним бацањем за повређеног тима.

zoran

pre 6 godina

Čista krađa od sudija.Pogledajte malo bolje snimak i videćete da je vreme isteklo a Nemci nisu ni stigli do centra da izvedu sporni napad. Slovenci su apsolutno u pravu što se žale.

sgo

pre 6 godina

nemacki igrac je loptu sa centra trebao dati drugom koji je trebao sutirati na gol, koliko ja znam. ne znam kako je moguce da golman doda loptu na centar i igrac odmah sutira na gol? Mislim da to niko nije primetio ovde

marko

pre 6 godina

Ljudi jel shvatate vi da ne moze sedmerac da se dodeli zbog ometanja na centru, moze da se kazni igrac pojedinacno ali ne moze da se dodeli sedmerac, najobicnija kradja! Kao sto Vujovic rece, sta prvo kriju one video ekrane i da su oni 10 minuta cekali sa bubicama u usima da im ovi sa vrha odrede sta da presude.